informacije - pomoč | cenik za uporabnike | cenik za oglaševalce | popusti za člane | splošni pogoji
Domov
mojpes.net
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 17.05.2012 : 12:25:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpesForum  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pred nakupom - Ali sem pripravljen na psa?
Strani: 1 2 3 [4]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pred nakupom - Ali sem pripravljen na psa?  (Prebrano 7774 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Yo
Sonia Salvatierra Flores
midi

Spol: Ženska
Sporočil: 6.008

« Odgovor #45 : ponedeljek, 13.06.2011 : 12:22:01 »

Mi imamo 2 velikana in 4 res male, pa... Hm, tamale so povsod, letajo, plezajo in skačejo naokoli, unadva sta pa bolj "stacionarca". V bistvu rabita več prostora, ampak samo zunaj, notri pa sploh ne.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*

Sporočil: 1.143

« Odgovor #46 : ponedeljek, 13.06.2011 : 15:20:05 »

Cats are the best, še enkra dobro razmisli, ker sem iz tvojega pisanja dobila občutek, da je tvoje znanje luknjasto... NIč slabonamernega, le vprašati se je treba, ali boš za psa, predvsem njegovo vzgojo in potrebe imela dovolj časa, sama si napisala, da veliko potuješ, kar zna biti velika ovira, če boš za psa skrbela v večini ti (samo ti itak ne moreš, ker nisi polnoletna, pa tudi k vetu itd ga ne bi mogla voziti, ga preživljati...).
Logiran
sanco1a
midi

Sporočil: 4.172

« Odgovor #47 : ponedeljek, 13.06.2011 : 15:35:18 »

Meni se pa edini pomislek pri večjih psih v stanovanju (ne ravno dogah) pojavlja vprašanje, kako gredo skupaj bloki brez dvigala in pes, predvsem na starost mislim. So večje možnosti okvare hrbtenice? Zadnje čase veliko razmišljam o tem.
In pa jasno, lažji in manjši kot je pes, bolj je naspidiran, pogosto potrebuje celo več gibanja.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**

Sporočil: 2.597

« Odgovor #48 : ponedeljek, 13.06.2011 : 16:05:12 »

Večje možnosti okvare nebi rekla, je pa dejstvo, da bo na starost, kot vsak, težko hodil po stopnicah... Marsikaterega je treba tudi nest. Ali tudi ob kaki drugi poškodbi.

To je zame edina omejitev za psa v bloku. Stopnice in zmožnost priti domov  v vsakem primeru. In je bila tudi ena izmed glavnih zadev (poleg ostalih itak) pri iskanju psa za moje starše, ki niso z vsakim dnem mlajši...
Logiran
sanco1a
midi

Sporočil: 4.172

« Odgovor #49 : ponedeljek, 13.06.2011 : 16:36:28 »

No, nekako se mi dozdeva, da je gibalni aparat na starost še bolj prizadet pri večjih in nekoliko težjih psih ...
Logiran
moksa
midi
**

Sporočil: 2.436

« Odgovor #50 : ponedeljek, 13.06.2011 : 16:47:14 »

Ja, vsekakor je v določenih primerih vsaj s stališča fizike in njenih zapovedi veliko lažje "manevrirati" z manjšim psom, posebno če nisi nek hrust in če obstaja možnost, da boš kdaj s psom, ki je potreben prenosa, tudi sam.
Logiran

The greatest effort is not concerned with results
Canis Lupus
novinec
*

Sporočil: 11

« Odgovor #51 : sobota, 20.08.2011 : 18:11:53 »

najprej vsem lep pozdrav, sem prvič na tem forumu in sploh na kakšnem forumu.Zanimivo! Bolj prebiram,no to sem tudi pred prijavo že počel, povedal pa Vam bom, da sem dolga leta imel dogo Harlekin v majhnem stanovanju, vendar je šel 3x na dan ven, od tega 1x vsaj za uro ali pa z menoj v službo. Tam sva šele hodila.Zame je bilo pomembno,da se je gibal in veliko se je gibal do poznih let.
Logiran
Houdini
midi
*

Sporočil: 1.808

« Odgovor #52 : sobota, 20.08.2011 : 18:33:11 »

Canis Lupus lepo pozdravljen Smiley

Ampak mislim, da si izbral vseeno malce napačno temo za tale sestavek?  Mogoče bi pogledal raje tule: KLIK - Bivanje psa v stanovanju ali ne?
Logiran
Strani: 1 2 3 [4]   Gor
Natisni
mojpesForum  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pred nakupom - Ali sem pripravljen na psa?
Skoči na:  

domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2012 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Strežniki Spletni Hotel.