mojpes.net mojpes.net Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq razvedrilo

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
Torek, 06.01.2009 : 13:03:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
+  mojpesForum
|-+  aktualno
| |-+  vroče teme
| | |-+  Evtanazija
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo. « nazaj naprej »
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 15 Dol Natisni
Avtor Tema: Evtanazija  (Prebrano 24812 krat)
Smetka
mega

Sporočil: 9.941

Evtanazija
« : Nedelja, 19.08.2007 : 18:12:25 »

Zato kotijo muce, da lahko po cestah pobiramo nekateri njihove mladičke? Slikan je bil še kako živ.

Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator

Spol: Ženska
Sporočil: 24.269

Sije zvezdica na nebu ...

Re: Evtanazija
« Odgovor #1 : Nedelja, 19.08.2007 : 18:15:31 »

Moje vprasanje vsem, ki so proti sterilizacijam in kastracijam.

Zakaj?
Ste proti ...
Morda zato, ker so vam vsec takele slike in zmazki na cestah, v vrecah, na gmajnah ...?
Logiran

Smetka
mega

« Odgovor #2 : Nedelja, 19.08.2007 : 18:19:04 »

Jana, saj ljudje niso več tako zelo zelo zelo proti sterilizacijam/kastracijam. Le radi bi, da jih plača kdo drug.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator

« Odgovor #3 : Nedelja, 19.08.2007 : 18:25:19 »

Aha, tocno, trend se menja.
Ja, imas prav. Zdaj je moderno imeti "postimano" zival, seveda brez vseh stroskov.
Ja, res...
Logiran

Smetka
mega

« Odgovor #4 : Nedelja, 19.08.2007 : 18:28:13 »

Bil je živ in zelo naglas je mijavkal. Zakaj je tega treba?
Logiran

Sleepy
midi
**

Sporočil: 2.131

Some folks are wise and some otherwise.

« Odgovor #5 : Nedelja, 19.08.2007 : 19:26:40 »

Včasih me ma, da bi nardila zloženko s takimi posnetki in jo dala vsem v nabiralnik.... če bi verjela, da bo še koga dovoj zadelo, da.... mah sej ne vem.... nekateri so še vedno prepričani, da svoje nardijo, ki nimajo samice...... samci pa.... ja, nimajo mladičev...  ja, seveda.....
Ma za lepši konec dneva sem morala prav tole videt..... eh.....  
Logiran

People know the cost of everything but the value of nothing.
Oscar Wilde
http://bobi4ever.net/fotoalbum/album/
maj
midi

Sporočil: 828

« Odgovor #6 : Nedelja, 19.08.2007 : 19:44:12 »

Ko mi je končno ratalo, da doma priključim net, pa tole  Lips Sealed Cry
Sleepy strinjam se s tabo, ampak jaz ne bi naredila samo zloženke, ampak jumbo plakate in jih nalimala zraven volitvenih ...

Smetka in ostali ... pa saj ne morem razumet, ampak nekako gre takole ... da bi dal nekaj 10 evrov za sterilizacijo..kastracijo ... tudi če jo kdo drug plača, mačka moraš vendar ulovit in peljat do veterinarja. Ko mačka koti, itak se skrije na varno (če se ima kam), mladiče odnese, ... pa saj imamo v SLO toliko kant za smeti in rek in potokov. Če se pa znajde na cesti, hm...bodo že drugi pobrali, saj nisem zato  Undecided Cry Cry Cry   In življenje teče dalje ....
Logiran

Smetka
mega

« Odgovor #7 : Nedelja, 19.08.2007 : 23:06:34 »

če bi verjela, da bo še koga dovoj zadelo, da.... 

Jaz ga slišim še zdaj. Drug planet... in še dobro, da nisem čisto sama na njem.
Logiran

Desobediencia
maksi
**

Sporočil: 2.203

atetlacamatini

« Odgovor #8 : Nedelja, 19.08.2007 : 23:08:53 »

Zato kotijo muce, da lahko po cestah pobiramo nekateri njihove mladičke? Slikan je bil še kako živ.
Na taka vprašanja prevečkrat slišim odgovor, da je to "svetost življenja". Kurc, pa tako življenje.

Da je naravno da imajo mačke potomce..ampak če govorimo o naravnosti, je potem naravno da take mačke umrejo naravne smrti, ne?
Logiran

DOGOS DE CALBUCO

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.
Desobediencia
maksi
**

Sporočil: 2.203

atetlacamatini

« Odgovor #9 : Nedelja, 19.08.2007 : 23:12:36 »

Al se lahko naravno kotijo, selekcionirajo jih pa avti? Res nevem.
Logiran

DOGOS DE CALBUCO

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.
Jana
Jana Pahovnik
administrator

« Odgovor #10 : Nedelja, 19.08.2007 : 23:13:13 »

...ampak če govorimo o naravnosti, je potem naravno da take mačke umrejo naravne smrti, ne?

Se strinjam, nekako k cudezem zivljenja takole razpacane in v agoniji vpijoce zivali pac ne sodijo.
Ni nic cudeznega ne na slikah in ne v realnosti.
Ali pac? Poznavalci cudezev? Ne samo macjih, temvec tudi pasjih!
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator

« Odgovor #11 : Nedelja, 19.08.2007 : 23:20:58 »

Ja, pozabila vprasati, ker mi nekako mozak ob mislih na tole zivalco ne dela najbolje Embarrassed

Mamice, ki ste nas tudi tukaj (seveda v drugih temah) prepricevale, da si zelijo vasi otroci videti, vi pa jim zelite pokazati cudez zivljenja, zato parite svoje psice (in tudi macke) - ste pokazale svojim otrokom tudi tole sliko in jim priblizno opisale smrtne krike mucka na sliki?

Dogajanje na sliki je le nadaljevanje vasih cudezev!
Logiran

Smetka
mega

« Odgovor #12 : Nedelja, 19.08.2007 : 23:21:56 »

Tokrat ni bil avto. Mama muca ga je komaj kotenega pustila tam, kjer ga je ravnokar skotila (ali pa ga je skušala spraviti na varno): ob cesti. Šlo je za genetsko napako, muc je imel čreva in še nekaj zunaj, trebušček pa zaprt. In posteljico zraven. Bil je zelo lačen in živahen...
Nima niti veze, kaj je bilo. A ga je bilo treba? Njega in nešteto drugih? A je res tako zelo težko poskrbeti, da se nezaželeni ne bi kotili?
Logiran

Sleepy
midi
**

Sporočil: 2.131

Some folks are wise and some otherwise.

« Odgovor #13 : Ponedeljek, 20.08.2007 : 08:58:09 »

Bil je živ in zelo naglas je mijavkal. Zakaj je tega treba?

Dogajanje na sliki je le nadaljevanje vasih cudezev!

A ni zanimivo, da se "zakaj je tega treba?" spet sprašujemo tisti, ki nam je bolj kot kristalno jasno, da tega ne bi blo treba....

Čudež življenja, ja..... res je fajn bit priča čudežem, kakršnimkoli pač. In čudež življenja je ravno tako otrok! Zakaj svojim malčkom ne omogočite spremljanje tega čudeža tako, da same rojevate???  Huh Pa še dlje traja ta čudež. Žival je po enem letu že odrasla. "Dojenček" je le nekaj tednov, "malček" nekaj mesecev, ki hitro minejo.....

Ne vem no, ampak ja, res je, napake se dogajajo tudi v naravi. Določen procent primerkov neke vrste pride na svet s tako ali drugačno gensko napako. Nekatere so upešne, druge imajo za posledico bolj ali manj bolečo smrt. S povečanim številom rojstev se seveda povečuje tudi število mutacij. Narava je...... no, bo slej ko prej sama rešla tale problem odvečnih živali. Po možnosti s kašno zanimivo mutacijo.... ja, recimo kaj pa če s primerki, ki se bodo hranili s "čudeža željnimi"?  Roll Eyes  Huh A vas res ni nič strah?
Logiran

People know the cost of everything but the value of nothing.
Oscar Wilde
http://bobi4ever.net/fotoalbum/album/
kaja
glavni moderator

Sporočil: 7.252

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #14 : Ponedeljek, 20.08.2007 : 09:26:47 »

Revcek mali, upam, da nisi predolgo trpel. Cry

Ja, tudi mene malo razbesnijo takile "cudezi". Kaksen cudez neki? Le kako sem jaz gor zrasla brez, da bi dozivela kak cudez zivljenja? Sem imela prevec realna starsa, taksna, ki sta mi sicer dovolila imet zivali, ampak vedno le eno iste vrste. Se ko sem kot otrok prinesla domov dva morska prasicka, sta jih moja dva obracala naokrog in ugotavljala kaksnega spola sta. "Pri nas mladicev ne bo", sta rekla. In to je drzalo kot pribito! Sem skoraj prepricana, da tudi zaradi taksne vzgoje danes pocnem kar pac pocnem. No, in potem pogledam okrog sebe, kaj pa pocno moji "sovrstniki", ki so ze kot otroci imeli polno zivali, ki so se lepo ramnozevale, njihovi starsi pa so potem zanje "poskrbeli". Jah, kaj! Enako kot so starsi njim, zdaj oni svojim otrokom ali preprecujejo kakrsenkoli stik z zivalmi ali pa jim dovoljujejo imeti polno zivali, ki jih potem oddajajo (ponavadi preko mene), ko sem prevec namnozijo ali pa ko se jih navelicajo.

Enkrat sem hcerki od kolegice za rojstni dan kupila knjigo o tem kako se skrbi za domace zivali. Pa mi je rekla, da je ona to ze prerasla, da ona ima kar doma zivali in se uci na njih.  Roll Eyes No, raje ne zacnem sestevati koliko njihovih zivali sem jaz ze oddajala in koliko jih ni docakalo niti priblizne starosti, ki je za tisto vrsto dolocena. Nekaterim res ni pomoci. Roll Eyes Lips Sealed lp
Logiran

Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 15 Gor Natisni 
« nazaj naprej »
Skoči na:  

domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | razvedrilo | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000 - 2008 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Strežniki Spletni Hotel.

Site Meter
mojpesForum | Powered by SMF 1.0.8.
© 2001-2008, Lewis Media. All Rights Reserved.
Stran je bila kreirana v 0.342 sekundah z 20 poizvedbami.