o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 20.07.2025 : 16:30:30
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Čivava - čvek
Strani:
1
...
142
143
144
145
146
[
147
]
148
149
150
151
152
...
449
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Čivava - čvek (Prebrano 515866 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
ARIEB
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.110
Re: Čivava
«
Odgovor #2190 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 23:10:19 »
O ti čivavice..., le kdaj ste se potepale po SanSimonu
(teme res ne spremljam redno).
Bon bi takole napisal: "Draga moja ljuba Sassy! Le kako si mogla... pa da me nisi prišla.... ljubim te, Bon!"
Ory, ti bi pa tudi lahko prinesla pokazat tvojega silaka, orjaka (1400 g
).
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #2191 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 23:17:49 »
Citat
Ory, ti bi pa tudi lahko prinesla pokazat tvojega silaka, orjaka (1400 g ).
Hja, kaj sem pa vedela, če ste doma..... Bon in Ira sta itak vedno nekje po svetu
. Naslednjič bomo pa še kje objavili in se bo še več malih kužkov lahko pridružilo. Samo upajte, da se nam obeta še kakšen tak lep sončen vikend!
lp
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.642
«
Odgovor #2192 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 23:36:01 »
Emmm, kaj ce bi v ''Srecanjih'' odprli temo ''Srecanja manjsih psov v LJ in na Obali?'' .. Konec koncov je tole civava tema
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2193 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 23:39:15 »
Tole:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,2648.405.html
Ali pa tole:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,2936.105.html
Logiran
mehika
rad pišem
Spol:
Sporočil: 377
«
Odgovor #2194 :
torek, 27.09.2005 : 09:33:49 »
Ja bi bilo super, da bi se tako zmenili, to so srečanja kot pravi moj oče: "Chihuahua pride" srečanja!
Ory: tvoj Billy je res prava kokica
!
Jaz sem se zagledala v Cocota, Coco pa v Taia, hi, hi
!
Aja pa nekaj info. o dveh čivavicah!
Noa in Benchi sta oba prišla iz Češke! Noa je tista smetanova kratkodlaka psička, Benchi pa je tisti dolgodlaki rjave barve!
Benchi je rodovniški in baje tako kot pravi lastnica se bo udeležil tudi kakšne razstave, Noa pa je brez papirjev.
L.P.
Logiran
Tara04
rad pišem
Spol:
Sporočil: 481
«
Odgovor #2195 :
torek, 27.09.2005 : 10:10:45 »
Jaz se tudi strinjam z Geri za fiksen dan ali recimo vsako soboto ali nedeljo odvisno od vremena. Jah, jaz imam itak večni problem z prevozom tako da bom največ prisotna v Izoli izjemoma pa tudi v Lj.
No torej v kateri temi se bomo menili? Meni se zdi najbolj primeran "sprehod po obali". Ali odpremo novo kjer bi sodelovali samo manjši psi, razen Žana
?
Sporočite kaj boste naredili da se ne bomo iskali.
Logiran
big guy
rad pišem
Spol:
Sporočil: 289
«
Odgovor #2196 :
torek, 27.09.2005 : 11:58:16 »
Staša:
kako kaj tvoja nova ljubezen...očitno si z njo tako zaposlena, da niti nimaš časa nič napisati o njej
Pa kakšne njene slikice, če je le mogoče...
. Ko smo jo mi nazadnje videli, je bila pravi cukrček in še ful majhna, tako da nas ful zanima, kako ste se ujeli in kakšna je že sedaj...
LP
Logiran
NaNiKa
otrok do 14 let
Sporočil: 28
«
Odgovor #2197 :
torek, 27.09.2005 : 14:23:56 »
moja sošolka ma doma čivavo pa cvili in se trese celi čas
Logiran
Staša
rad pišem
Spol:
Sporočil: 326
«
Odgovor #2198 :
torek, 27.09.2005 : 19:01:57 »
Ja, res sem polno zasedena
Maša se je lepo vživela, čisto nič ne joka in že prvo noč je "brez piskeca" lepo prespala v svoji hišici (boxu). Box sem namreč že pred 2 tednoma dostavila vzrediteljici in zato se je lepo navadila nanj. Vse si nosi noter (na srečo ne hrane, samo igračke
) Je zelo razigrana in se rada "carta". Okoli štirih ponoči jo dam lulat (papir), nato jo dam nazaj spat, ob sedmih, ko zvoni moja budilka, jo pa vzamem iz hišice in pride še dremuckat nekje do devetih k možu v posteljo, jaz pa grem v službo (ta teden se izmenjujeva v službi, tako da ni nikoli sama doma). Prva dva dni je lulala zelo pogosto in seveda, kjer je naneslo, saj se sploh ni dalo razločiti, ali ovohava teren ali si "išče WC"
Zdaj, ko pa je že vse povprek in počez prevohala, pa sva se že naučila, kdaj namerava lulat ali kakat in jo hitro neseva na papir. Prvotno sva ga imela na balkonu, pa se ni najboljše obneslo - ker je balkon kar velik, je hodila seveda povsod in mimogrede se je polulala npr. pol metra vstran od papirja. Danes pa sva ga prestavila v kopalnico, kjer je en del pri tuš kabini zaprt iz treh strani in je boljše. Danes je po popoldanskem spančkanju sama pritekla v kopalnico, povohala papir (kjer je bil seveda podtaknjen en že markiran
) in se polulala. Ampak verjetno je to bilo naključje
Že drugi dan po njenem prihodu sva jo peljala na travo nasproti bloka - z vrvico, ki je še ni bila vajena. In je otresala z glavo kot en osliček
Ampak ne dolgo - par minut, potem pa je že bilo OK. Zdaj sploh ni več problema in prav lepo hodi na vrvici (kolikor pač hodi, večinoma jo itak nosim, sploh po poti do bloka, ker se ful bojim, da bi se od kje vzela kakšna zverina).
Slikice bodo kmalu, obljubim, samo zmanjšam jih in prilepim v album.
Btw., danes sem jo stehtala in tehta 1200 g
Res je super občutek, imeti takega srčka doma
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2199 :
torek, 27.09.2005 : 19:11:01 »
Oooo čestitke Staša. Lepo, da ste zadovoljni z malo zverinico
. Sem sigurna, da se bo zelo hitro navadila na vsa pravila, ki veljajo v stanovanju. Zelo hitro se bo verjetno tudi navezala na vaju..... Billy je že po treh dneh neprestano hodil za mano.
Citat
Opala, velika punca!
Billy ima pri 5 mesecih komaj 1400 gramov. Sicer pa morajo biti fantje nekoliko manjši
......
Veliko veselja vam želim!
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2200 :
torek, 27.09.2005 : 19:31:24 »
Citat: Staša , torek, 27.09.2005 : 19:01:57
Ja, res sem polno zasedena
Maša se je lepo vživela, čisto nič ne joka in že prvo noč je "brez piskeca" lepo prespala v svoji hišici (boxu). Box sem namreč že pred 2 tednoma dostavila vzrediteljici in zato se je lepo navadila nanj. Vse si nosi noter (na srečo ne hrane, samo igračke
) Je zelo razigrana in se rada "carta". Okoli štirih ponoči jo dam lulat (papir), nato jo dam nazaj spat, ob sedmih, ko zvoni moja budilka, jo pa vzamem iz hišice in pride še dremuckat nekje do devetih k možu v posteljo, jaz pa grem v službo (ta teden se izmenjujeva v službi, tako da ni nikoli sama doma). Prva dva dni je lulala zelo pogosto in seveda, kjer je naneslo, saj se sploh ni dalo razločiti, ali ovohava teren ali si "išče WC"
Zdaj, ko pa je že vse povprek in počez prevohala, pa sva se že naučila, kdaj namerava lulat ali kakat in jo hitro neseva na papir. Prvotno sva ga imela na balkonu, pa se ni najboljše obneslo - ker je balkon kar velik, je hodila seveda povsod in mimogrede se je polulala npr. pol metra vstran od papirja. Danes pa sva ga prestavila v kopalnico, kjer je en del pri tuš kabini zaprt iz treh strani in je boljše. Danes je po popoldanskem spančkanju sama pritekla v kopalnico, povohala papir (kjer je bil seveda podtaknjen en že markiran
) in se polulala. Ampak verjetno je to bilo naključje
Že drugi dan po njenem prihodu sva jo peljala na travo nasproti bloka - z vrvico, ki je še ni bila vajena. In je otresala z glavo kot en osliček
Ampak ne dolgo - par minut, potem pa je že bilo OK. Zdaj sploh ni več problema in prav lepo hodi na vrvici (kolikor pač hodi, večinoma jo itak nosim, sploh po poti do bloka, ker se ful bojim, da bi se od kje vzela kakšna zverina).
Slikice bodo kmalu, obljubim, samo zmanjšam jih in prilepim v album.
Res je super občutek, imeti takega srčka doma
Oooo, super
Ko bos imela cas me pa poklici na 051 425 904 , pa gremo na kaksen sprehod po Navju
Logiran
Sassy
odvisnež
Spol:
Sporočil: 515
«
Odgovor #2201 :
torek, 27.09.2005 : 19:44:25 »
Ja se strinjam da bi se morali takole dobivat, samo, se bo zdaj vreme samo se slabsalo.. ceprav, bi sli tudi po snegu kdaj lahko laufat. Drugace, pa je bilo res super, v Portorozu, bi pa jaz najraje kar klobuk nastavila, ko so tako silili v nas
Ne vem ce je bil kak mimoidoci, ki se ni ustavil vsaj za trenutek in pogledal... Najvec pa stare mame in otroci, ter ljudje s fotoaparatom.. Se v piceriji nismo imeli miru
Skratka definitivno za ponovit.
Citat: ARIEB , ponedeljek, 26.09.2005 : 23:10:19
Bon bi takole napisal: "Draga moja ljuba Sassy! Le kako si mogla... pa da me nisi prišla.... ljubim te, Bon!"
No naslednjic, te prav posebej obvestimo, da se nam pridruzis. Nismo pisali v teme srecanja itd. ker je bilo to v prvi vrsti namenjeno civavam, Tara in Geri sta po mnenju nekaterih ''strokovnjakov'' tako ali tako civavi, a ne Mojca? Zan, pa je potreboval malo manjse druzbe, ter se je na koncu pocutil kar vredu. Ni bilo misljeno, da nihce drug ne sme zraven, ampak, sem se jaz to na hitro spomnila v petek, pa smo se po hitrem postopku malo poklicale in zmenile. Drugic, bomo pa prej sporocili..
A mi lahko nekdo posreduje link od Sainih slikic? Ker jaz ocitno ne najdem..
Stasa, me veseli da nimas problemov z Maso, ter da nic ne joka. Tako je bilo tudi s Sassy in verjamem da je ful pridna.. Koncno imas lahko to veselo bitje doma, tega veselja sploh ne znam opisati.. Zelim ti veliko lepih trenutkov z njo..
Pozdravcek vsem,
U.
Logiran
Staša
rad pišem
Spol:
Sporočil: 326
«
Odgovor #2202 :
torek, 27.09.2005 : 20:18:38 »
Hvala vsem
To je res nepopisljivo veselje. Najbolj smešen pa mi je moj mož, ki se je čisto pootročil, od kar je prišla Maša
(drugače je bolj zadržan in ni ravno med tistimi, ki na vse pretege kažejo čustvene reakcije
) Zdaj pa se plazi po tleh, ji daje cel kup ljubkovalnih vzevkov (jaz imam samo enega
), jo non stop boža in ji prigovarja ter je nasplošno čisto navdušen.
Maša pa z navajanjem sploh ni imela problemov. Že ko smo jo odpeljali, ni delovala nič prestrašeno. Malo je spala, malo prisluškovala tujim zvokom v avtu, če je pa bila slučajno prilika, mi je pa veselo grizljala prst. Ko sva jo prinesla v stanovanje in dala na tla, je takoj začela z vohanjem (in lulanjem
), preiskala je celo stanovanje, sobo za sobo, v vsakem primeru pa nama je bila non stop za petami. Je pa tako smešna - če se vležem na kavč, ne bo ležala zraven mene, ampak NA meni, in to čisto pod mojo brado. Če se uležem na trebuh na postelji in prekrižam noge, se bo vlegla na mesto, kjer je pregib kolen
Če se vsedem na tla, je takoj na meni
Danes sem likala in je ležala zraven mene na postelji in napol spala, vendar je, če sem šla v drug prostor, takoj vstala in gledala, kam grem (in potem jo dam seveda takj dol iz postelje, da je ne bi prijelo in bi skočila). Ta trenutek, ko tole pišem, mi leži na nogah in spi
Veliko se tudi igra, predvsem z umetnimi kostmi, rada pa ima tudi tisto vrvnato igračo ... Skratka, res sem vesela, da se je tako hitro prilagodila. Upam le, da se bo čimprej navadila sobne čistoče (btw., zdaj sem prišla domov in je mož povedal, da je spet lulala na papir
)
Bi pa še vprašala, če delam prav (z navajanjem na sobno čistočo). Če jo vidim, da lula ali kaka, kjer ne bi smela, ji ostro rečem NE, medtem ko jo zunaj ali na papirju zelo pohvalim ("pridna lulala"
) in ji takoj dam priboljšek. Kakšen drug nasvet morda?
Btw., Ory, Billi je pa takooo srčkan
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #2203 :
torek, 27.09.2005 : 20:43:56 »
Staša, prav delaš s čistočo. Kaznovati je ne smeš samo če je ne zasačiš pri dejanju. Seveda pa jo je nujno treba pohvaliti kadar dela prav
. Edino to da ni nikoli sama ni vredu. Dajta jo počasi puščat samo da se navadi. Za začetek 10-15 minut potem pa vedno več. Ko odhajata pa nič poslavljanja amak enostavno gresta ven.
Pa tudi čimprej jo navadi na tuje ljudi in pse.
Lp, Mojca
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2204 :
torek, 27.09.2005 : 20:48:10 »
Mojih??
http://moon-cm.moj-album.com