mojpes.net mojpes.net Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq razvedrilo

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
Sobota, 22.11.2008 : 05:45:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
+  mojpesForum
|-+  Kajin kotiček
| |-+  zaščita živali in razno
| | |-+  Kajin kotiček - arhiv (Moderator: kaja)
| | | |-+  Princesa Arabela
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo. « nazaj naprej »
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 10 Dol Natisni
Avtor Tema: Princesa Arabela  (Prebrano 4217 krat)
vis in nox
midi
*

Sporočil: 1.667

Aja

Princesa Arabela
« : četrtek, 17.04.2008 : 08:54:19 »

V torek popoldne, v okolici ljubljanskih Žal, je družbo in pomoč ljudi poiskala prav posebna muca Arabela.

Arabelo sem zvečer nesla na kliniko 300 kosmatih, kjer so za njo lepo poskrbeli. V sredo je bila sterilizirana, odstranili pa so ji tudi tumor na mlečnih žlezah. Muca ima na eni strani telesa tudi velik hematom, očitno od močnega udarca. Prvi test na mikrosporijo je bil negativen, vendar smo oddali vzorec dlake tudi za nadaljne preiskave. Prav tako je negativna na test za aids in levkozo.

Za sterilizacijo je poskrbelo društvo Mačjelovka, za kar se jim iskreno zahvaljujem, vse ostale stroške zdravljenja sem in bom tudi v prihodnje poravnala sama.

Včeraj sem Arabelo že tudi obiskala, ko se je ravnokar zbujala iz narkoze. Zelo se je razveselila človeške bližine in se popolnoma pomirila že ob najrahlejšem dotiku.

Arabela bo najverjetneje v ponedeljek odpuščena s klinike in bo nujno potrebovala ljubeče roke, ki ji bodo pomagale do dokončnega okrevanja. Ker je muca zelo nežna in zaupljiva in si želi človeške bližine, v naravo nikakor ne bo vrnjena. Žal pa je ne morem sprejeti v naš dom, ker v njem že biva preveč mačjih in pasjih posvojencev in muci ne morem omogočiti mirnega zavetja. Najlepše zato naprošam vse, ki berete ta forum, da ji kdo od vas ponudi stalni ali začasni dom. Vse materialne stroške, ki bodo za Arabelo potrebni, prevzamem nase.

Hvala vsem že vnaprej,

Janja (031/763-064)
Logiran
vis in nox
midi
*

Aja

Re: Princesa Arabela
« Odgovor #1 : četrtek, 17.04.2008 : 19:58:48 »

Tudi danes sem obiskala Arabelo. Po operaciji se počuti že veliko bolje in že tudi pridno je.
Logiran
vis in nox
midi
*

Aja

« Odgovor #2 : četrtek, 17.04.2008 : 20:04:19 »

Ups, pozabila sem na slike!

* IMG_1363-1.JPG (45.8 KB - downloadano 469 krat.)
* IMG_1360-1.JPG (44.75 KB - downloadano 459 krat.)
Logiran
alexx
midi

Spol: Ženska
Sporočil: 605

« Odgovor #3 : četrtek, 17.04.2008 : 20:58:44 »

Joj, Janja - žal ji ne morem ponuditi ne začasnega ne stalnega doma...  Undecided
Bom pa zelo ZELO močno držala pesti, da ga princeska čimprej najde!!!
Kajti črnuhci so res pravi posebneži!  Wink
Logiran
vis in nox
midi
*

Aja

« Odgovor #4 : Petek, 18.04.2008 : 08:06:31 »

Hvala, alexx, tudi prijazna beseda veliko pomaga!
Logiran
zmago
midi
**

Sporočil: 2.154

« Odgovor #5 : Petek, 18.04.2008 : 08:46:47 »

Se bo pa ja kdo našel, da vzame to princesko vsaj začasno. Saj ne potrebuje veliko. Eno malo posteljico in dve skodelice, pa roko za božanje.
Logiran
vis in nox
midi
*

Aja

« Odgovor #6 : Nedelja, 20.04.2008 : 15:33:23 »

Če bo vse v redu, bo Arabela jutri zapustila kliniko! Ja kam bo pa šla, revica, še nihče ji ni ponudil niti začasnega domka?

Razmišljam, da bi jo še kak dan pustila na kliniki, pa mislim, da to ni dobro niti za muco, ki ne rabi več medicinske nege, temveč toplo roko za božanje niti za denarnico, saj je oskrbni dan 18 EUR, ki bi bili bolje porabljeni, če bi bili darovani živali, ki potrebuje veterinarsko pomoč.

Se bo kdo ojunačil, vsaj za 14 dni?
Logiran
helena
midi
**

Sporočil: 2.606

« Odgovor #7 : Nedelja, 20.04.2008 : 19:36:29 »

Na žalost sem polna in čez,me pa zanima,kakšno nego potrebuje?
Imam že eno tako ljubljančanko z operirano nogico,vnetjem ledvic in mehurja,je pa kljub temu kar preveč aktivna.
A prenese družbo druge (aktivne)muce?Hodi?Sama je?
Kaj pa,če se je no bi nikakor dalo oddati(ker ni ravno mladiček,zdravstveno stanje ) in verjetno veš,kako to vpliva na potencialne posvojitelje,na žalost.?Stalnega doma ji na žalost ne morem ponuditi.
Še malo informacij,prosim.
Logiran
vis in nox
midi
*

Aja

« Odgovor #8 : Nedelja, 20.04.2008 : 19:59:39 »

Takole je: Arabela sama je in hodi, je živahna, strašno rada je božana, je pa v kletki pridna in ima tudi še ovratnik, ker je bila precej šivana. Ne vem pa, kako prenaša družbo drugih muc, ker je še nismo z nikomer združevali. Potrebno ji bo dajati še antibiotike (možnost tedenske injekcije), kaj več še ne vem, mi bo jutri povedal vet. Pomembno pa je (po moje), da bi bila še toliko časa izolirana, dokler se ne potrdi, da ni mikrosporična. Pod woodovo (ne vem, kako se napiše) lučko je bila negativna, vendar smo vseeno dali dlako na gojišče. Ne vem, kako ti ravnaš v tem času, dokler ni končnega izvida? Lahko pa tudi posodim pasjo bivalno kletko in vse kar paše zraven, če jo le imaš kam dati.

Malo se ji nakazuje (če bo vse v redu) nek stalni dom, kjer pa je že maček, ki je pozitiven (ne vem več na kaj) in je pogoj, da pride tja popolnoma zdrava.

Jaz se jo ravno bojim vzeti teh prvih 14 dni, ker imamo samo 2-sobno stanovanje, pa že 4 mačke in 2 psa, od katerih se eden vrne iz operacije prav tako v ponedeljek ali torek. Tudi kopalnica je zasedena, ker imajo tam mačke stranišče in tudi Vis biva na sušilcu (tako si je izbrala, ker rabi več miru).

Če vidiš kako možnost me prosim pokliči, ali pošlji tvojo tel. št.

Hvala, Janja
Logiran
helena
midi
**

« Odgovor #9 : Nedelja, 20.04.2008 : 20:29:35 »

Koliko časa bo še jemala antibiotike?
Sama zaupam pregledu z Woodovo svetilko,če le ni še kakšnih drugih zunanjih znakov,ali pa da vem,da je bila muca v kontaktu še s kakšno drugo pozitivno muco.
Pokliči me jutri na 031 326877 po 8.uri zjutraj .
Logiran
vis in nox
midi
*

Aja

« Odgovor #10 : Nedelja, 20.04.2008 : 20:42:51 »

Helena, hvala, jutri po pogovoru z vetom, te pokličem, ker še ne vem koliko časa bo potrebovala zdravila.
Logiran
arončka
midi
*

Sporočil: 1.502

« Odgovor #11 : Nedelja, 20.04.2008 : 23:12:14 »

Helena, ti si  ...
Logiran

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.  Antoine de Saint-Exupery
www.macjelovka.org
www.dzzz.si
vis in nox
midi
*

Aja

« Odgovor #12 : Ponedeljek, 21.04.2008 : 20:46:59 »

Helena je danes odpeljala Arabelo s seboj. Zelo sem vesela, da je v dobrih rokah, kjer se ji bo povrnilo zdravje in lepota. Medtem ji seveda iščem stalni dom!

Heleni pa še enkrat najlepša hvala!
Logiran
ka ty a
midi

Sporočil: 7.539

« Odgovor #13 : Ponedeljek, 21.04.2008 : 20:49:54 »

Punce super ste!
Vso srečo pri iskanju novega doma Arabela.
Logiran
helena
midi
**

« Odgovor #14 : Ponedeljek, 21.04.2008 : 22:08:42 »

Arabela je srečno preživela prevoz v Celje.
Celo pot je bila čisto pridna,sedaj pa leži v kletki in prede-prava pogumnica je,glede na vse šive in verjetno tudi bolečine,ki jih ima.

Janja,vse je ok.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 10 Gor Natisni 
« nazaj naprej »
Skoči na:  

domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | razvedrilo | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000 - 2008 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Strežniki Spletni Hotel.

Site Meter
mojpesForum | Powered by SMF 1.0.8.
© 2001-2008, Lewis Media. All Rights Reserved.
Stran je bila kreirana v 0.213 sekundah z 21 poizvedbami.