Puzzle pasme - razpis in potek dogajanjaVečeri so se začeli daljšati in spet bo dovolj časa za sestavljanje puzzel in ugibanje pasem, zato sem ponovno pripravila mini nagradni kviz -
puzzle pasme. Ob sestavljanju se bomo urili v potrpežljivosti, obenem pa se učili pasme psov.
Upam, da boste tudi tokrat uživali.

.
Kdo lahko sodeluje na kvizu "puzzle pasme"?Na
puzzle pasme lahko sodelujejo vsi uporabniki mojpes.neta, ki imajo pakete
midi,
maksi in
mega in ki bodo do predpisanega roka ter v skladu s temi razpisnimi pogoji poslali rešitev po napotkih iz tega razpisa.
Napotki za sodelovanje- Na kvizu sodeluje 45 fotografij oz. puzzel, ki jih morate sestaviti v fotografije.
- Vsaka posamezna puzzla ima svojo številko od 001 do 045, prav tako so oštevilčena tudi polja za vpis pasme psa na fotografiji v
formularju za rešitve.
Sestavljanje puzzel:- V
Puzzle pasme - reševanje najdete 45 sličic puzzel s številkami.
- S klikom na puzzlo s številko se vam odpre novo okno za sestavljanje izbrane puzzle.
- Vsako sliko sestavlja 256 koščkov.
- Polje za sestavljanje je veliko 1000 x 800 pikslov, kar omogoča dovolj delovnega prostora, da brez težav razporedite vse delce brez prekrivanja.
- Sestavljene fotografije so velike 600 x 600 pikslov.
- Posamezne koščke "prijemate" z levim miškinim gumbom in jih prenašate na ustrezna mesta. Ko se "srečata" dva delca, ki spadata skupaj, se "sprimeta" in meja med delci se zabriše.
- Vsi delci so pravilno obrnjeni.
- Puzzle je potrebno reševati "na mah", kar pomeni, da je med delom ne morete shraniti in okna zapreti ter nadaljevati kasneje. Aktivna je ves čas, ko imate okno za sestavljanje odprto, z zapiranjem okna izgubite predhodno delo.
- Ko vstavite zadnji delec, se v novem oknu odpre reklamna spletna stran avtorja programske opreme za izdelavo puzzel. To okno brez škode lahko nemudoma zaprete, pod njim se vam bo v osnovnem oknu za sestavljanje puzzel, v katerem ste fotografijo sestavili, le-ta prikazala v celot.
Pošiljanje rezultatov:- Pred izpolnjevanjem formularja se je potrebno prijaviti na mojpes.net portalu (
www.mojpes.net), potem pa tukaj klikniti na
Pošlji rešitve >>. Člani mojpes.neta brez ustreznih paketov nimajo dostopa do formularjev, zato je nujna predhodna prijava na portal, šele potem
klik tukaj. V kolikor imate člani kakršnekoli težave pri prijavi, se obrnite name po zasebnih sporočilih ali emailu
jana@mojpes.net.
- Formular za vpis rešitev ne izgleda nič posebnega, ima 45 polj s pripadajočimi številkami in v vsako polje vpišete pasmo, za katero menite, da je prava za fotografijo z isto številko puzzle.
- Ko vpišete imena vseh pasem, kliknite gumb "pošlji".
- Za debate o kvizu je na voljo posebna tema
Puzzle pasme - čvek, kjer lahko debatirate tudi o pasmah na fotografijah, vendar v skladu s spodnjimi "pomembnimi opozorili".
Pravila za sodelovanje- Vsak uporabnik lahko sodeluje na kvizu samo z enimi rešitvami kviza.
- V primeru, da bo uporabnik rešitve dvakrat poslal, se upoštevajo rezultati iz prvega prejetega maila, drugi se zavržejo.
- Za pravilno rešitev se pri vseh fotografijah šteje pravilno napisano ime pasme, ki je na sliki. Za pravilno rešitev ni potrebno navesti "veliki", "mali", "kratkodlaki", "resasti" in podobno, temveč je dovolj samo osnovno ime pasme (primeri: škotski ovčar, čivava, fox terier ...) To ne pomeni, da pri ovčarjih ni potrebno napisati, katere vrste ovčar je, ali pri hrtih točnega imena pasme, temveč le to, da vam ni potrebno navajati različice po obarvanosti, odlakanosti ali velikosti.
-
Veljajo imena pasem v slovenskem jeziku ali v originalu (primer: nemški ovčar ali Deutscher Schäferhund). Vsa imena pasem najdete v rubriki
pasme na mojpes.net portalu. Pasme so razporejene po FCI skupinah:
*
1. FCI skupina - Ovčarski in pastirski psi (razen švicarskih planšarskih psov)*
2. FCI skupina - Pinči, šnavcerji, molosoidi in švicarski planšarski psi*
3. FCI skupina - Terierji*
4. FCI skupina - Jazbečarji*
5. FCI skupina - Špici in pratipski psi*
6. FCI skupina - Goniči in krvosledci (barvarji)*
7. FCI skupina - Ptičarji*
8. FCI skupina - Prinašalci, šarivci in vodni psi*
9. FCI skupina - Družni psi*
10. FCI skupina - Hrti*
FCI čakalnica - pogojno priznane pasme*
Druge pasmeVse pasme, katerih imena so zahtevana v rešitvah tega kviza, so FCI priznane pasme in so v zgornjih seznamih.
Pomembna opozorila- Prepovedano je pošiljanje fotografij po emailu ali kakšno drugačno distribuiranje.
- Prepovedano je objavljanje povezave direktno na stran posamezne puzzle. Prepoved velja za vse druge spletne strani, forume...
- Prepovedano je javno vprašati ali zapisati, katera pasma je na točno določeni puzzli. Vsak, ki bo objavil vprašanje, bo opozorjen, vsak ki bo objavil odgovor, bo diskvalificiran. Prepoved velja za ta forum in za vse druge spletne strani, forume...
- Dovoljeno je vsakršno inovativno "pogovarjanje" o pasmah na fotografijah, če le-to ne vodi direktno k javnemu prepoznavanju pasme na sliki, ki je predmet "pogovora".
Točkovanje- Pravilno napisano ime pasme (glej
sezname pasem po skupinah FCI in druge) = 1 točka
- Napačno napisano ime pasme ali prazno polje = 0 točk
- Maksimalno število točk je 45.
- Ob enakem številu točk dveh sestavljalcev se na višje mesto uvrsti sestavljalec, ki je prej poslal rešitve.
Spremljanje in razglasitev rezultatov- Enkrat dnevno bodo v
Puzzle pasme - spremljanje rezultatov objavljeni tisti dan prejeti rezultati, in sicer uporabniško ime tekmovalca, seštevek točk in čas prejema rezultatov na moj mail.
- Ob zaključku kviza bodo vsi rezultati za vse tekmovalce razporejeni od najboljšega do najslabšega po številu točk in času prejema rešitev puzzle kviza.
Nagrade- Nagrad je 5.
| 1. nagrada | - knjiga Metoda TTeam za pse |
| 2. nagrada | - temna majica mojpes.net, velikosti L |
| 3. nagrada | - svetla majica mojpes.net, velikost M |
| 4. nagrada | - torbica za okoli pasu, z več žepki |
| 5. nagrada | - senčnik za stransko steklo v avtu |
- Nagrad v nobenem primeru ne bo mogoče zamenjati za denar.
Termini- Od 22.10.2008 do 12.12.2008 do 24.00 - V tem času imajo udeleženci čas sestaviti vse puzzle in izpolniti formular z rešitvami.
- Vsi posamezni rezultati bodo v tej temi objavljeni sproti.
- 13.12.2008 objava končnih rezultatov kviza in razglasitev najboljših.
- Nagrade bom po razglasitvi najboljšim poslala po pošti.
Komisija za izbor najboljših in strokovna pomočDeklica za vse = Jana Pahovnik.
Pomoč pri vodenju teme
puzzle pasme - čvek = Andreja Herceg.
Obe sestavljava komisijo, ki je pristojna za obravnavo in reševanje vseh morebitnih pritožb.
Avtorsko določiloVse fotografije so last mojpes.neta in so bile posnete na kinoloških prireditvah. Vsaka uporaba fotografij, ki ni v skladu s
splošnimi pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net, je prepovedana. Poenostavljeno - fotografije se ne smejo nikjer drugje objavljati, prav tako so prepovedane direktne povezave na posamezno stran za sestavljanje puzzel.
Želim vam čim uspešnejše reševanje puzzle pasem ob čim manjši tuji pomoči, pa seveda jeklene živce pri prestavljanju koščkov slik. V kolikor pri kateri od fotografij le ne bo šlo, verjamem da vam bodo v izdatno pomoč vaše bogate pasje knjižnice.
Jana Pahovnik
www.mojpes.net Gavce, 22.10.2008