Puzzle mačke 2009 - razpis in potek dogajanjaČas kislih kumaric se bliža in pripravila sem nam vsem spet nekaj dodatne zaposlitve iz preizkušanja naše potrpežljivosti in vztrajnosti. Tokrat so pozirali horjulski mačkoni in mačkonke. Sestavili jih boste lahko v vseh barvah in pozah, po enega ali več skupaj.
Upam, da boste tudi tokrat uživali.

.
Na tem mestu se zahvaljujem Poloni za vse fotografije, ki so tudi zaradi enkratnih "objektov" res čudovite. Želim ji, da bi se naval muckov zmanjšal in bi bilo potrebno v prihodnje slikati "stare" varovance vedno znova in znova, novince, sploh pa poškodovane ali bolne, pa le še v izjemnih primerih. Upajmo skupaj, da bo prišel kmalu tudi tak čas, ko bodo imele vse živali ustrezne domove in odgovorne skrbnike.
Kdo lahko sodeluje na tekmovanju "puzzle mačke 2009"?* Puzzle mačke 2009 lahko sestavlja vsak uporabnik mojpes.neta.
* Rešitve puzzle mačk 2009 lahko pošljejo samo člani mojpes.neta (
midi,
maksi ali
mega) in s tem samo oni lahko sodelujejo v samem tekmovanju za nagrade.
* Za nagrade se potegujejo vsi, ki bodo do predpisanega roka ter v skladu s temi razpisnimi pogoji poslali rešitev po napotkih iz tega razpisa.
Napotki za sodelovanje- Na tekmovanju sodeluje 155 fotografij oz. puzzel, ki jih morate sestaviti v fotografije.
- Vsaka posamezna puzzla ima svojo številko od 001 do 150, poleg tega je dodanih še 5 specialnih puzzel, ki so označene s "special 1" ..., prav tako so oštevilčena tudi polja za vpis rešitve v
formularju za rešitve 1. del,
2. del in
3. del.
- V formular za rešitve vpisujete število mačk na posamezni fotografiji.- Predlagam, da si na list pišete rešitve, ki jih potem vpišete v formular, ko imate vse rezultate. Rešitve namreč pošljete za 52 (v 1. in 2. delu) ali 51 (v 3. delu) puzzel skupaj in ne za vsako posebej.
Sestavljanje puzzel:- V
Puzzle mačke 2009 - reševanje najdete tri dele:
* 1. del - 52 puzzel: 50 + 2 specialni
* 2. del - 52 puzzel: 50 + 2 specialni
* 3. del - 51 puzzel: 50 + 1 specialna
- S klikom na puzzlo s številko se vam odpre novo okno za sestavljanje izbrane puzzle.
- Vsako sliko sestavlja od 280 do 320 koščkov.
- Polje za sestavljanje je veliko 1000 x 800 pikslov, kar omogoča dovolj delovnega prostora, da brez težav razporedite vse delce brez prekrivanja.
- Sestavljene fotografije so velike 600 x 400 pikslov, 400 x 600 pikslov, 600 x 480 pikslov, 650 x 400 pikslov ali 700 x 500 pikslov.
- Posamezne koščke "prijemate" z levim miškinim gumbom in jih prenašate na ustrezna mesta. Ko se "srečata" dva delca, ki spadata skupaj, se "sprimeta" in meja med delci se zabriše.
- Vsi delci so pravilno obrnjeni.
- Puzzle je potrebno reševati "na mah", kar pomeni, da je med delom ne morete shraniti in okna zapreti ter nadaljevati kasneje. Aktivna je ves čas, ko imate okno za sestavljanje odprto, z zapiranjem okna izgubite predhodno delo.
- Ko vstavite zadnji delec, se v novem oknu odpre reklamna spletna stran avtorja programske opreme za izdelavo puzzel. To okno brez škode lahko nemudoma zaprete, pod njim se vam bo v osnovnem oknu za sestavljanje puzzel, v katerem ste fotografijo sestavili, le-ta prikazala v celot.
Pošiljanje rezultatov:- Pred izpolnjevanjem formularja se je potrebno prijaviti na mojpes.net portalu (
www.mojpes.net), potem pa tukaj klikniti na
Pošlji rešitve >>. Člani mojpes.neta brez ustreznih paketov nimajo dostopa do formularjev, zato je nujna predhodna prijava na portal, šele potem
klik tukaj. V kolikor imate člani kakršnekoli težave pri prijavi, se obrnite name po zasebnih sporočilih ali emailu
jana@mojpes.net.
- Formular za vpis rešitev ne izgleda nič posebnega, ima 52 ali 51 polj s pripadajočimi številkami in v vsako polje vpišete rezultat.
- Ko vpišete vse rezultate, kliknite gumb "pošlji".
- Za debate o kvizu je na voljo posebna tema
Puzzle mačke 2009 - čvek, kjer lahko debatirate o fotografijah, vendar v skladu s spodnjimi "pomembnimi opozorili".
Pravila za sodelovanje- Vsak uporabnik lahko sodeluje na kvizu samo z enim kompletom rešitev: 1. del, 2. del in 3. del.
- V primeru, da bo uporabnik rešitve dvakrat poslal, se upoštevajo rezultati iz prvega prejetega maila, drugi se zavržejo.
- Za pravilno rešitev se pri vseh fotografijah šteje pravilno število mačk na sliki. Pomembna opozorila- Prepovedano je pošiljanje fotografij po emailu ali kakšno drugačno distribuiranje.
- Prepovedano je objavljanje povezave direktno na stran posamezne puzzle. Prepoved velja za vse druge spletne strani, forume...
- Prepovedano je javno vprašati ali zapisati, koliko mačk je na točno določeni puzzli. Vsak, ki bo objavil vprašanje, bo opozorjen, vsak ki bo objavil odgovor, bo diskvalificiran. Prepoved velja za ta forum in za vse druge spletne strani, forume...
Točkovanje- Pravilno napisano število mačk na fotografiji = 1 točka
- Napačno napisano število mačk na fotografiji ali prazno polje = 0 točk
- Maksimalno število točk je 155.
- Ob enakem številu točk dveh sestavljalcev se na višje mesto uvrsti sestavljalec, ki je prej poslal rešitve.
Spremljanje in razglasitev rezultatov- Po prejemu rešitev bo email z rešitvami poslan nazaj reševalcu v pregled in kot potrditev prejema.
- Sproti bodo na forumu objavljena uporabniška imena tistih, ki so že poslali rezultate - uporabniško ime tekmovalca in čas sprejetja rešitev ob ustreznem delu rešitev (primer: Jana, 1. del, 30.6.2009 ob 15:40).
- Točke ne bodo objavljene sproti, temveč ob zaključku tekmovanja, ko bodo vsi rezultati za vse tekmovalce razporejeni od najboljšega do najslabšega po številu točk in času prejema rešitev puzzle mačke 2009.
Nagrade- Bodo znane v prihodnjih dneh.
- Nagrad v nobenem primeru ne bo mogoče zamenjati za denar.
Termini-
Od 5.6.2009 do 30.9.2009 do 24.00 - V tem času imajo udeleženci čas sestaviti vse puzzle in izpolniti vse tri formularje z rešitvami.
- 1.10.2009 objava rešitev, končnih rezultatov tekmovanja in razglasitev najboljših.
- Način in termini podelitve nagrad bodo objavljeni ob zaključku tekmovanja in razglasitvi najboljših.
Komisija za izbor najboljšihDeklica za vse = Jana Pahovnik.
Pomoč pri odločanju = Andreja Herceg.
Obe sestavljava komisijo, ki je pristojna za obravnavo in reševanje vseh morebitnih pritožb.
Avtorsko določiloVse fotografije so last Zavetišča Horjul. Vsaka uporaba fotografij, ki ni v skladu z dogovorom z Zavetiščem Horjul, je prepovedana. Za puzzle veljajo pravila mojpes.neta. Prepovedano je vsako reproduciranje, kot tudi objava direktnih povezav na posamezno stran za sestavljanje puzzel.
Želim vam čim uspešnejše reševanje mačjih fotk ob čim bolj jeklenih živcih pri prestavljanju koščkov.
Jana Pahovnik
www.mojpes.net Gavce, 5.6.2009