informacije - pomoč | cenik za uporabnike | cenik za oglaševalce | popusti za člane | splošni pogoji
Domov
mojpes.net
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 24.05.2012 : 20:24:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpesForum  |  aktualno  |  mojpes.netovi partnerji in akcije za uporabnike!  |  Tema: Družinske skrivnosti ali kako Švrk-niti v boljše odnose
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Družinske skrivnosti ali kako Švrk-niti v boljše odnose  (Prebrano 1717 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator

Spol: Ženska
Sporočil: 40.245

Sijejo zvezdice na nebu ...

« : sreda, 05.10.2011 : 13:31:20 »

Družinske skrivnosti ali kako Švrk-niti v boljše odnose

Kar leto dni (če ne več) sem potrebovala, da sem s pomočjo svoje družine pripravila internetno stran, na kateri ponujam storitve, ki jih opravljam že dolga leta.

Sedaj sem v življenjskem obdobju, ko imam več časa za izvajanje družinske terapije, pomoči pri vzgoji otrok, zdravem hujšanju in depresiji. Večina mojih klientov me poišče po priporočilu svojih znancev, ki so bili zadovoljni s to obliko pomoči. Glede na povpraševanje za temi storitvami, se mi je zdelo smiselno, da jih ponudim tudi na mojpes.netu. Svoje izkušnje sem nabirala dolga leta in bi jih zato rada ponudila širšemu krogu ljudi, saj se vsakdo od nas kdaj znajde v težavah, ko si sam ne zna pomagati iz njih in potrebuje nasvet nekoga drugega, ki v zadevo ni vpleten in ima za to potrebno znanje.

Zato tudi tu odpiram temo, kjer vam bom dosegljiva, seveda pa v njej ne bom mogla odgovarjati na osebne zadeve. Za taka vprašanja bom dosegljiva na [b]info@druzinske-skrivnosti.si[/b] oziroma po tel. 040268910. Več o meni in mojem delu najdete na spletni strani www.druzinske-skrivnosti.si.

Doma imam tudi tri živali, posvojene iz zavetišča. Pri njihovi vzgoji sem dobila obilico pomoči iz Horjulštajna in članov mojpes.neta, zato bom te usluge povrnila tako, da bodo člani mojpes.neta (ob dokazilu) imeli ob prvem srečanju 10% popust, posvojitelji Horjulčkov (s pogodbo) pa 50% ali, če se bodo tako odločili, bom njihovo polovico nakazala Zavetišču Horjul.

LP
Nada Saje - Hribar, dr.med.,
spec. pediatrije
družinska terapevtka

------------------------------------

Družinske skrivnosti
Nada Saje Hribar s.p.
dr. med., spec. pediatrije
družinski terapevt
Čopova 5, 1000 Ljubljana
m: 040 268 910
mail: info@druzinske-skrivnosti.si
www.druzinske-skrivnosti.si
Logiran

svrk
mega

Sporočil: 3.510

« Odgovor #1 : sreda, 05.10.2011 : 13:35:58 »

Jana, hvala za pomoč pri vseh tehle pred in obporodnih mukah  Kiss
In sem vesela, da je končno gor  Cheesy
Logiran
Smetka
mega

Sporočil: 18.942

« Odgovor #2 : sreda, 05.10.2011 : 21:27:08 »

ljubezen
Logiran

kocka
mega

Sporočil: 7.108

« Odgovor #3 : sreda, 05.10.2011 : 21:57:53 »

O, ste se opogumili Cheesy
Srečno, Vanja Smiley
Logiran
svrk
mega

« Odgovor #4 : sreda, 05.10.2011 : 23:25:14 »

Ja, zato se moram pa vrnit k vam na th  Tongue Se slišiva
Logiran
moonbeam
midi

Sporočil: 8.661

MOJ Roki :-*

« Odgovor #5 : sreda, 05.10.2011 : 23:55:00 »

Zelo všeč  Afro

Se mi zdi, da bi določeni organi lahko bili bolje seznanjene s takšnimi ljudmi, ki lahko pomagajo, ko se še da pomagati. Bi trpelo manj otrok in bili bi prikrajšani za marsikatere grozote v družinskem okolju. Jaz bi v tistem času bila še kako hvaležna, če bi mi kdo priporočil kakšno takšno svetovalnico.

Logiran

Tolaži me misel na to, da so vedno ob nas... Smiley
svrk
mega

« Odgovor #6 : četrtek, 06.10.2011 : 00:11:11 »

Se mi je že dogaja, da druž. th. za starše zahtevajo sodišča, šole in centri za soc.delo.  Vsa čast jim. Stvari se premikajo  na boljše tudi v tejle naši državici Smiley .
Smet,Kocka in Moonbeam,  hvala za vzpodbudo veselje

Logiran
moonbeam
midi

Sporočil: 8.661

MOJ Roki :-*

« Odgovor #7 : četrtek, 06.10.2011 : 00:17:09 »

Se strinjam. Tisti čas je bilo tako kot je. Mogoče je zdaj že bolje, pa internet in dostopnost informacij je tudi veliko pripomogel k temu. Kakorkoli, uspešno pot še naprej  Afro
Logiran

Tolaži me misel na to, da so vedno ob nas... Smiley
svrk
mega

« Odgovor #8 : četrtek, 06.10.2011 : 00:20:58 »

Moonbeam, sedaj pa glede na uro in ne glede na najini imeni švrkniva v posteljo in lepe sanje  Roll Eyes
Logiran
kaja
glavni moderator

Sporočil: 10.211

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #9 : četrtek, 06.10.2011 : 00:36:24 »

Cestitam  Smiley
Logiran

kocka
mega

Sporočil: 7.108

« Odgovor #10 : četrtek, 06.10.2011 : 07:07:01 »

Ja, zato se moram pa vrnit k vam na th  Tongue Se slišiva
Okej Smiley
Logiran
Dani
midi

Sporočil: 3.345

Psi so darilo narave.

« Odgovor #11 : četrtek, 06.10.2011 : 07:53:10 »

Nada, super bravo
Vse dobro ti želim.
Logiran

We are to listen to a dog until we discover what is needed instead of imposing ourselves in the name of training.
- Monks of New Skete
svrk
mega

« Odgovor #12 : četrtek, 06.10.2011 : 08:03:42 »

Oj Dani, hvala  Wink
Logiran
svrk
mega

« Odgovor #13 : torek, 15.11.2011 : 23:23:10 »

Pozdravljeni vsi redni in občasni obiskovalci mojpes.net-a   Smiley
Odločila sem se, da vam malo predstavim način posamezne oblike družinske terapije, zato bom tokrat pisala o Šoli za starše o vzgoji in psihosocialnem razvoju otrok.
V tem mesecu, odkar imam tudi tukaj svojo spletno stran, sem dobila kar nekaj vprašanj o načinu in vsebini izvajanja Šole o vzgoji otrok.
Vprašanj, ki mi jih starši najpogosteje zastavljajo je kar nekaj, tukaj jih bom navedla samo za vzorec.

1. ZAKAJ MOJ OTROK NI SAMOZAVESTEN IN V GRUČI VEDNO STOJI ZADAJ?
Žal na to ni kratkega in enostavnega odgovora, saj otrok dobiva potrditev o svoji vrednosti od rojstva naprej. V času terapije pa starši pridobijo konkretna orodja in navodila, kako to težavo premagati ali vsaj omiliti.

2. MOJ OTROK SE OB PRIHODU V VRTEC JOKA, KAKO MU LAHKO OLAJŠAM TO STISKO?
Tudi tu je možnih več vzrokov in pri vsakem otroku poiščemo njegov vzrok za žalost in jo skupaj odpravimo.

3. MOJ DOJENČEK  PREVEČ JOKA, SE SAMO DOJI IN NOČE DRUGE HRANE

4.KAJ NAJ NAREDIM, MOJ OTROK JE STAR 3 LETA IN ŠE VEDNO NOSI PLENIČKE?

5. MOJ NAJSTNIK SE ZAPIRA V SOBO, Z MANO JE OSOREN. NE POGOVARJA SE VEČ. VES ČAS PREŽIVI PRED RAČUNALNIKOM

6. KO GA MOJA PUBERTETNICA KAJ POLOMI, SE SAMO SMEHLJA IN S TEM SPRAVLJA OB PAMET MENE IN UČITELJICO  Smiley

To so le primeri vprašanj. Ker pa je vsak otrok in vsaka družina nekaj posebnega in imajo svoje posebne vzorce in družinsko dinamiko, odgovorov ravno zaradi te družinske specifike ne morem dati.

Danes bi pa vam predvsem predstavila Šolo, ki velja za starše, ki imajo otroke stare do 1. leta.

Starša na posvet lahko prideta sama, če to želita ali postaneta del skupine staršev, ki imajo približno enako stare otroke. Res je, da je teh, ki pridejo sami, vedno več, ker se lahko pogovorijo tudi o svojih drugih osebnih težavah, ki jih vsaj na začetku ne želijo deliti z drugimi.
Najpogosteje se mlad par oglasi pri meni proti koncu nosečnosti, da zvesta, kaj je pomembno za otroka in ne bosta nehote delala napak še pred prvim obiskom pri pediatru.
Takrat se pogovorimo o tem, kaj novorojenček doživlja takoj po porodu in kako doživlja svet v prvem mesecu svojega življenja. Kaj potrebuje in kako mu to nudimo, da bo ta svet doživljal kot prijazen in vabljiv. Zakaj je zanj pomemben nežen dotik in nežen glas in stalen dnevni ritem. Kako doseči, da bo zvečer mirno zaspal v svojem košku. Kako svojo negotovost prenaša mama na dojenčka in kako se to pri njem kaže.
Kaj doživlja otrok v drugem in tretjem mesecu (vse do dvanajstega meseca)  na čustvenem in duševnem področju in kako ga pri tem podpiramo.
Kako otrok zarisuje svoje meje in kaj moramo o tem vedeti, da mu jih pomagamo graditi, ne podirati.
Kaj je ločitveni strah, kako narašča in kako ga otroku pomagamo premagovati. Katere igrice so nam tu v pomoč in kdaj naj dobi svojega najljubšega medvedka, ki ga bo spremljal skozi vse otroštvo.
Kako zelo je za otročka pomemben njegov očka, ne kot najuspešnejši previjalec plenic, ampak pri graditvi samozavesti, uvajanju iger s pravili, učenju sodelovanja, postavljanju meja, sprejemanju norm, ki jih zahteva naše okolje, pridobivanju moči, vztrajnosti in spretnosti in tudi tekmovalnosti.
Tu so samo v grobem opisane vsebine, ki jih starši morajo poznati v prvem letu otrokovega življenja. O ostalih, ki so pomembne kasneje v otroštvu, bom pisala kdaj drugič.
Lep pozdrav

p.s. Kaja, hvala ze čestitke, sem jih bila zelo vesela
Logiran
Rossy
midi
**

Sporočil: 2.574

« Odgovor #14 : sreda, 16.11.2011 : 00:45:50 »

Švrka, čestitke  objem
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpesForum  |  aktualno  |  mojpes.netovi partnerji in akcije za uporabnike!  |  Tema: Družinske skrivnosti ali kako Švrk-niti v boljše odnose
Skoči na:  

domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2012 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Strežniki Spletni Hotel.