mojpes.net

o psih => Psi terapevti in pomočniki => Sporočilo, začeto od: Patapižu , nedelja, 22.06.2008 : 21:29:05



Naslov: Pes terapevt in otrok s posebnimi potrebami
Poslano od: Patapižu , nedelja, 22.06.2008 : 21:29:05
Zanima me, ali se izvajajo terapije s psi v SV Sloveniji?

Punčka (moja krščenka :) ) je stara 9 let in se je rodila s srčno napako. Prestala je že tri operacije - posledično ima slabo razvito mišično maso. V zadnjem letu pa so se začeli kazati tudi znaki cerebralne paralize.
Hodi na terapijo s konji, v jeseni grejo na terapijo z delfini, poizkusili pa bi tudi s terapijo s psi.

Ima kdo mogoče kakšne izkušnje, informacije v zvezi s tem? Bi bile dobrodošle.


Naslov: Re: Pes terapevt in otrok s posebnimi potrebami
Poslano od: skogkatt , nedelja, 22.06.2008 : 21:57:36
Na tem območju sta zelo aktivna dva psa od "Ambasadorjev nasmeha" :) V eni temi malo nižje najdeš nekaj več informacij. Na seminarju pred kratkim so predstavili kako izgleda njihovo delo in da je vedno več povpraševanja, a premalo izšolanega kadra. Neka vmesna pot so tudi primerno izšolani in socializirani psi, ki skupaj s svojim vodnikom in obvezno s pomočjo delovne ali fizijo-terapevtke izvajajo podopdno terapijo s pomočjo psa. Kot registrirano društvo so tu še "Tačke pomagačke" , mogoče ti bo kateri od teh znal svetovati. Potem se pa vsaj po mojih informacijah že neha, vem pa da nas je precej, ki se mislimo v tej smeri izobražvati ;) Tako je nekaj več gibanja na področju "aktivnosti s psi", gre za vodnike s primerno izšolanimi in socializiranimi psi, ki polepšajo vsakdan v kakšni ustanovi z njihovimi obiski. Ni ravno terapija, a terapevtski učinek seveda ni izključen.

Upam, da sem ti lahko malo pomagala. Vsekakor bi bilo za poskusiti, moje izkušnje iz vidika svojih obiskov s psom, so več kot odlične :) Pozdrav!


Naslov: Re: Pes terapevt in otrok s posebnimi potrebami
Poslano od: Agnes , nedelja, 22.06.2008 : 22:01:38
Tudi midva z Minijem sva pridna. Nekaj sem napisala tudi tule (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1229). Če te pa še kaj konkretno zanima, pa vprašaj. Rade volje tako ali drugače pomagam. LP Neža


Naslov: Re: Pes terapevt in otrok s posebnimi potrebami
Poslano od: Patapižu , nedelja, 22.06.2008 : 22:47:58
Hvala obema za informavije, jih bom posredovala.
(Verjetno se bo še pojavlilo kako vprašanje.)