mojpes.net

o psih => Koža in dlaka => Sporočilo, začeto od: fortuna , sobota, 13.11.2004 : 19:13:58



Naslov: Uf kako srbi!!!
Poslano od: fortuna , sobota, 13.11.2004 : 19:13:58
Pozdravljeni!

Sem brskala in brskala, pa teme o srbenju nisem našla. Jana, če sem kaj spregledala, se že sedaj opravičujem in seveda prosim, da me premakneš.

Pri nas doma se vseskozi nekaj dogaja. Nikakor nam ne more biti dolgčas. In sicer... od bul, vročine, odprtja bul, izteka gnojne tekočine in približne zasušitve le teh "ran", smo danes prišli na ponovno odprtje ran in sicer zgleda zelooo grdo.

Rana zgleda kvadrat cca 2x2 cm, povsem brez kože in dlake, popolnoma krvavo. Tudi pri drugi rani nas čaka zgleda enak postopek, saj se tista zasušena krasta že počasi lušči. Toda namesto lepe nove kožice je spodaj krvavo meso.

Sedaj pa največji problem: psico ta zadeva hudooooo srbi. Za minutko je ne morem pustiti same, saj ji zadnja tačka še v globokem spanju deluje.

Glede na to da je sobota in da je pri nas veterina zaprta že od enajstih dopoldne, bi vprašala vas, če ima kdorkoli kakšen domač recept kako se boriti proti srbenju. Sicer bomo danes vseeno spali na tleh, tesno ob psici, da bomo čutili če se bo hotela praskati, ampak vseeno... če kdo ve za karkoli, mu bom zelo hvaležna.

V nasprotnem primeru bi morala verjetno po injekcijo proti srbenju.

Aja, pa še tole me zanima: s čim naj take odprte rane sploh oskrbujem? Do sedaj sem mazala z jodom, kako pa sedaj naprej? Ali lahko še vedno uporabljam jod, kako je z Bivacynom, Bepantenom in podobnimi zadevami?

Za odgovore se že sedaj zahvaljujem.

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Yorki , sobota, 13.11.2004 : 19:45:18
Uf, fortuna, zadnje čase imaš pa veliko problemov. Grobe basje blazinice, bule, vročina, sedaj pa še srbenje. Glede joda ti ne bi znala svetovati, rane pa poskusi s čim zavarovati (po mojem lahko tudi z velikim obližem). Shivi želim čim-čimhitrejše okrevanje, ker tore je pa že res hudo. Daj Shivi :-*!


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: KARMEN , sobota, 13.11.2004 : 19:47:39
Dokler ne boš ugotovila, na kaj je psica alergična, se bo to dogajalo brez prestanka. Injekcije verjetno vsebujejo antihistaminike, ki pomagajo pri alergijah, vendar jih ne pozdravijo. Naj te opozorim, da te injekcije niso prav dobre za zdravje psa. Olajšanje je le trenutno, dokler injekcija učinkuje. Pri nas se obnese le raztopina Lotagena (čudež, če  boš dobila še kako stekleničko pri nas, ker se ne uvaža več), v razmerju z vodo 1:10. Imajo ga napr.v Italiji. Kakršnokoli mazanje z raznimi mazili bo rano zapackalo in povzročilo še hujše kuhanje. S takšnimi mazili smo ponavadi poleg t.i. injekcij zadevo zdravili vsaj 2 meseca. Z Lotagenom jo rešimo
brez dodatnih zdravil v 2 tednih. Ker te raztopine verjetno ne boš dobila, poskušaj nežno izpirati z raztopino Hipermangana, posuši s papirnatim robčkom in pusti pri miru. Če pa raztopino slučajno dobiš, je postopek takšen: narediš razmerje 1:10 in z injekcijsko brizgo (brez igle)počasi "napojiš" rano. Psa poskušaj držati v takšnem položaju, da bo raztopina vsaj pol minute na rani. Ko pes vstane, se lahko tudi razlije. Potem nič ne tikaj.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: bina , sobota, 13.11.2004 : 19:55:58
Ko je naš Bero imel nekoč alergijo, se je tudi stalno praskal in seveda znova in znova odpiral rano. Vet. mu je dal injekcijo proti praskanju (samo 1x), pa je 100% delovalo, ker se je nehal praskati in rana se je normalno pozdravila.

Kaj pa človek stori z rano? Razkuži jo in pusti pri miru. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi jo pokrila s kakšno gazo. Kje pa ima ti 2 rani? Kaj pa če daš Shivi nogavice na zadnje tačke, da se ne bo več praskala? Pri Berotu je pomagalo. Ali pa nekateri psu zvežejo zadnje tace. Ampak samo toliko, da pes hodi (sicer malo omejeno), praskati se pa ne more.

Pa poročaj.

Lp Jana

P.s. A še vedno trdiš, da je rojena pod srečno zvezdo? ;) :-\


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: KARMEN , sobota, 13.11.2004 : 19:57:37
Šele sedaj sem ugotovila, da je to nadaljevanje zgodbe o bulah zaradi mrtvega ježa. Izpusti moj nasvet glede alergije, aktualen je samo Hipermangan in Lotagen.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Jana , sobota, 13.11.2004 : 20:02:10
fortuna, kolikor razumem, je tole res nadaljevanje prejsnje teme o bulah in o novih zapletih, zato morda ne bi bilo slabo oboje dati skupaj, da bodo morebitni "svetovalci" vedeli, kaj se je dogajalo pred tem.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: fortuna , sobota, 13.11.2004 : 20:37:27
Ojla vsem!

Bom začela odgovarjati iz zadnjega konca.

Jana, res je tole nadaljevanje teme "Bule, vročina - pomoč", vendar sem temo srbenje odprla prav zaradi tega, ker je še ni. Sem pregledala vse strani za nazaj. :) Mislila sem, da bo morda kdaj še komu prišlo prav, sicer pa tudi če temo premaknemo tja in bo potencialni iskalec uporabil iskalnik, nas bo našel, kajne? ;)

Torej.... Jana, temo lahko brez problema premakneš. Se že sedaj opravičujem , ker sem ti naložila nekaj dodatnega dela... :-\

Sedaj pa še k ostalim prijaznim pomagačem... ;D

Bina, tudi Shiva je 1x dobila injekcijo proti srbenju in je tudi učinkovala zelo dolgo oz se psica sploh ni več praskala.

Zatorej, kot pravi Karmen, za vsako stvar leteti po injekcijo tudi ni najboljše. :-\

Jana oz Bina (da ne bo pomote ;)), rano je praktično skoraj nemogoče pokriti z gazo, saj je na zgornji sprednji strani za vratom. Če bi hotela na ta način rano zaščititi, bi morala Shivi obriti veliko dlake, da bi se tista lepilna zadeva prilepila na kožo. Pa še tisto se zelo hitro odlepi - preverjeno.

Nogavice spravimo iz tac še prej, kot jih nataknemo. Vezala pa tačk ne bi. :-\ Sem se odločila da bom raje spala na tleh, pa bila na tričetrt budna... ;D

Torej je najbolje, da rano samo spiram z jodom (zaenkrat ostalih zadev nimam doma, razen Bivacyna, Bepantena in enega antiseptika) in pustim pri miru.

Škoda, ker se Lotagena ne da več dobiti....

Hvala vsem za nasvete.

P.S.: Bina, ja, še vedno trdim da je Shiva rojena pod srečno zvezdo. :P ;D (se me ne da prepričati v nasprotno) ;)


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: fortuna , sobota, 13.11.2004 : 20:42:18
Uf, sem iskala gumbek spremeni/popravi, ker sem želela popraviti napakco, pa ga nisem našla. ::)

Bom pa tukaj popravila.

Stavek "Zatorej, kot pravi Karmen, za vsako stvar leteti po injekcijo tudi ni najboljše." bi se moral začeti z AMPAK.

AMPAK, kot pravi Karmen, za vsako stvar leteti po injekcijo tudi ni najboljše.

Takole. ;D

Lp, Fortuna.





Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Jana , sobota, 13.11.2004 : 21:08:25
Bolj sem mislila, da bi lahko bila tema tam zaradi predhodnih tezav. Brez problema je lahko tudi kot samostojna tema. Bomo pa dodali link, kje so se vajine tezave zacele, pa bo tudi tako v redu :).

Torej, fortunina psicka je imela pred tem srbenjem tezave, ki so opisane v temi Bule, vročina - pomoč (http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=2429).


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: fortuna , sobota, 13.11.2004 : 21:34:40
Hvala Jana. Sem se malo prej tudi sama spomnila da bi bila ena izmed možnih rešitev tudi ta, da se pripopa link od naših prejšnjih težav. To bi morala jaz narediti že v prvem postu, pa sem "kokoška" jaz ;D pozabila.

Saj mi niti ni za zameriti, sploh več ne vem kje se me glava drži... ::)

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: andi , petek, 31.12.2004 : 14:36:04
A je komu kaj znano tole? Brin si skos liže to zadevo.

http://img105.exs.cx/img105/5972/noga8ar.png

http://img105.exs.cx/img105/3136/noga27qy.png

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: TagTu , petek, 31.12.2004 : 15:01:30
Upam, da se motim, ampak lahko bi bila mikrosporija. Jaz bi zadevo razkužila z Betadinom in potem nekaj dni (recimo do ponedeljka) mazala vsaj trikrat dnevno z Lamisilom. Če ne bi bilo nič bolje, pa na veterino.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: rina , petek, 31.12.2004 : 15:05:42
Jap, meni je znano. Witty je imela tako zadevo pred kakšnim mesecem na nogi. Odpadla ji je dlaka, koža je bila čisto trda, rdeče-rumenkasta, pa nek gnoj ji je vn tekel. Witty se je pa skoz lizala. Pomoje je bila kriva svinjska koža. Ravno takat sem bila bolna in je nism smela peljat k vetu, starši pa tudi niso mogli ker jih nikoli ni bilo doma, zato sem ji rano spirala z vodo. Zadeva se je po 4 dneh umirila, koža je postala normalna, dlaka pa je že skoraj normalno dolga.

Lp


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: andi , petek, 31.12.2004 : 15:13:06
Rina, zadeva je prisotna že več kot 4 dni, danes se je močno poslabšalo, tako da je že viden gnoj spodaj.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: rina , petek, 31.12.2004 : 15:19:57
Potem nevem kaj bi lahko bilo. Upaj, da je "samo" alergija na nekaj, s čimer se je Brin srečal prvič in zadnjič.

lp


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: TagTu , petek, 31.12.2004 : 15:31:35
Daj, Andi, razkuži. Od česarkoli že ga srbi, si s praskanjem in grizenjem odpira rano in s tem nastaja možnost okužbe in infekcije. Srbenje lahko ublaži tudi umivanje s Plivaseptom.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: fortuna , petek, 31.12.2004 : 15:33:32
Andi, karkoli že je (pa upam da ni nič hujšega), poskusi na kakršenkoli način preprečiti Brinu da si rano liže ali praska.

Razkuži z jodom, kot so že rekli, in rano povij, če se da.

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: KARMEN , petek, 31.12.2004 : 16:40:51
Tako slabo se vidi! Če je alergija, lahko razkužiš s Hipermanganom. Ker nima vonja, ga ponavadi živali ne zližejo. Karkoli drugega daš gor, bo naredil vse, da bo zlizal. Pse zelo moti tuj vonj, predvsem po zdravilih. Pomagal bi ovratnik.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: andi , petek, 31.12.2004 : 17:10:39
Karmen, sem poskušala narediti nove slike, pa je zmanjkalo baterij. Kaj pa ognjičevo mazilo?


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Lilit , petek, 31.12.2004 : 17:21:49
Meni tudi zgleda kot hot-spot (ce je taka "mokra" rana, ki se cedi). Ceprav se ful slabo vidi...
Ognjicevo mazilo smo tudi mi preizkusali, se mi zdi, da ful zapacka rano v par dneh.
Po mojih izkusnjah je spiranje boljse. Ali ce imas doma kaj antibioticnega (Byvacin al kaj takega).



Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Primavera , petek, 31.12.2004 : 17:23:13
Andi, jaz bi se kar zapeljala na veterino, saj delajo  danes še normalno. kdo ve, kaj bo, pa še orazniki so. Če je spodaj gnoj, bo treba dat antibiotik in da nebi šlko za kak melanom, je bolje, da to vet pogleda. Ni nujno, da ga srbi, če si skoz liže. Morda ga le moti in ker ima taco na dosegu, se lahko liže. Jaz bi šla preverit. Zmeri mu temperaturo.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: andi , petek, 31.12.2004 : 18:15:39
Lilit, "rana" drugače ni mokra, mokra je od neprestanega lizanja oz že histeričnega lizanja. Ko primem nogo se mu cela trese, da bi mi pa bukselj povedal če ga boli, to pa ne.
Počakala bom do jutri in pazila, da si ne liže. Ovratnika Brin sploh ne more prenašati. Se mu totalno zmeša ali pa zapade v drugo skrajnost-depresijo. Zdaj sem ga zamotila z gromozansko kostjo in upam, da bo za nekaj ur mir. Potem pa itak pridejo petarde itd.
Termperatura je normalna; 38.1.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: KARMEN , sobota, 01.01.2005 : 18:38:59
Čajevec je boljši od ognjiča, ker deluje protibakterijsko in protiglivično. Če je rana mokra, se iz nje cedi sokrvica ali gnoj, je bolje ne mazati, ker kakršnakoli mazila ali kreme rano grdo zapacajo. Če pa je rana suha, jo je dobro razkužiti z zelo nežniim razkužilom (lahko samo antiseptično milo) in namazati s primernim mazilom. Razkuževanje z agresivnimi razkužili rano še močneje vname. Na mojpes.com si verjetno že videla pojasnilo. Ob branju sem se spomnila na mojega že pokojnega zlatega prinašalca, ki si je v starosti zaradi bolečin v sklepih lizal prednji tački. Dali smo mu ustrezna zdravila proti bolečinam in tački namazali s protibolečinskim mazilom ter povili. Prenehal je lizati.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Primavera , nedelja, 02.01.2005 : 19:06:29
Andi, kako je z Brinom ?


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: andi , nedelja, 02.01.2005 : 20:11:36
Še vedno isto. Probam ga čimveč zaposliti, tako da si ne liže. Bomo videli kaj bo jutri rekel veterinar.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: TagTu , torek, 04.01.2005 : 16:56:53
Andi, a še srbi? Je vzrok že znan?


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: andi , torek, 04.01.2005 : 16:59:17
Ne, kličem dr. Kotnikovo(dermatologinjo) že cel dan in ko me vežejo zvoni v prazno. Sedaj ima prepovedano kakršnokoli lizanje rane oz je bolj zaposlen z preganjanjem male bejbe, ki se goni. Rana se pa suši, rdečina je skoraj izginila.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: TagTu , torek, 04.01.2005 : 17:03:24
V Kinologih iz leta 2002 in 2003 je kar nekaj člankov in fotografij na temo različnih kožnih bolezni in vzrokov zanje. Če jih slučajno imaš, malo poglej, morda je kaj uporabnega.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: ARIEB , torek, 04.01.2005 : 17:23:33
Citat
Ovratnika Brin sploh ne more prenašati.
Se ga bo privadil, samo vztrajaj. Ovratnik je dober ob veliko prilikah in dobro je psička navajat že ko je zdrav, ko ni nesrečen poleg tega zaradi kakšnega srbenja, bolečine ali šivov (govorim iz izkušenj).

Dr. Kotnikova zaenkrat dela samo po 4 ure. Jo pa priporočam!


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Chris , torek, 25.01.2005 : 18:09:26
Mojega vse srbi že od kar je na svet prišel. Praskanje, grizenje, ko je jedel Bosch, praskanje, grizenje, ko je začel jesti Eukanubo, praskanje, grizenje, ko smo prešli na special zanj kuhano hrano z rižem in govedino, praskanje, grizenje, ko smo govedino opustili in prešli na  piščanca..... Tako da, se počasi ne obremenjujem več, očitno ima na vso hrano občutljivo kožo. Lp


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Nanook , torek, 25.01.2005 : 18:43:04
Ali pa mogoce krivec ni hrana?


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Chris , torek, 25.01.2005 : 18:54:30
Ja najbrž je naš trbousk luft ;)


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Chris , torek, 25.01.2005 : 19:02:57
Ne, resno, tale naš zrak ni nedolžen. Ker hrana ni, razen če je na vse malo alergičen. Včasih opazim kakšno krastico po telesu, samo najbrž nastane ko se grize in praska, pa si malo rani. Po tleh ne pomivam s čistili. Kopam ga s kvalitetnim šamponom pa še to redko. Tako, da skoraj edino verjetna možnost je res kuhana hrana, riž?, piščanec?, govedina?, zelenjava?, olivno olje?, sam bog ve.

Kako pa kaj alergije na tkanine? Povzročajo samo srbenje kože ali morda obvezno tudi kihanje zraven. Ker moj nič ne kiha... Teoretično bi lahko bil tudi kakšen tepih. Morda tablete morskih alg? Kaj si ga vedi, saj potem se pa že res počasi konča seznam.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: luka , torek, 25.01.2005 : 20:46:12
Chris,

ne vem če tvojemu psu res škodi vaš "trbousk luft" (ki res ni med najboljšimi), vem pa, da je moja pokojna španjelka imela težave s srbenjem in praskanjem ponavadi pozimi, ko je bilo megleno in je bila inverzija ter je bil zrak precej onesnažen. In bog ne daj, da sem takrat šel po možnosti moral še v Maribor, kjer je ta onesnaženost bila še precej bolj izrazita. Ko pa se je vreme uštimalo in se je zrak očistil, je po nekaj dneh srbenje in s tem praskanje minilo. Lahko bi bilo tudi to.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: maja01 , torek, 25.01.2005 : 20:53:25
Chris, pa si poskusil s kaksno izlocevalno dieto (en vir OH in en vir beljakovin - po moznosti tak, ki se ni bil "v uporabi")in si se je drzal tisti mesec oz. dva?
Seveda, tkanine so tudi lahko... In ni nujno, da potem kihas. Alergicne reakcije se lahko kazejo na razlicne nacine.
m.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Chris , torek, 25.01.2005 : 21:32:14
Jah... danes sem razmišljal, da sem mu zamenjal že kar nekaj hrane... Prej je jedel kvalitetne brikete, kasneje riž in govedino, sedaj pa smo govedino zamenjali s piščancem. Tako, da sedaj je riž z zelenjavo in pa piščanca (kar je OH in beljakovina), včasih zraven še jajco. Kakšen dan piščanca zamenjam z ribami. Le olivno olje, ki pa ni kakšno domače ali hladno stiskano ampak olivno olje ala najboljši sosed...  je že od vsega začetka ostalo kot dodatek, zato je danes sum padel direkt na to. V četrtek pa dobi najbrž Nutro ali pa Pro plan (ker je danes testerje takoj pojedel, za razliko od nekaterih) za pse, ki imajo probleme s kožo. Alge pa tako  mislim, da ne bi vplivale na probleme s kožo, ker so sami vitamini, kvečjemu koristi mu. Ga imam čimbolj pod kontrolo in mu ne pustim, da se praska in grize. Pod repom ima tudi mozoljčke, pa na pregibu leve noge tudi, kjer sem tudi enega stisnil in je ven pritekel gnojček.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: kaja , torek, 25.01.2005 : 21:47:44
Si pomislil, da so za praskanje krive bolhe? Jaz bi precistila stanovanje z desektinom in uporabila se frontline. lp



Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: maja01 , torek, 25.01.2005 : 21:52:09
pa pskusi dalj casa  (traja tudi do 2 meseca, da se spravi nazaj) ostat samo na parih sestavinah. Npr. ajdova kasa + puran ali kaj podobnega... Z briketi je (pomojem) tezko izlocevat, ker vsebujejo cel kup stvari... Kaj pa zelenjava? Spela je recimo alergicna na cvetaco  ::) Alge so pa tudi lahko problem - imamo doma dokaz...
m.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Chris , torek, 25.01.2005 : 22:00:10
Ja Kaja. Pridi mi pomagat ;) Nima bolh. Mislim, vem kakšno je praskanje zaradi bolh, pa tudi Frontline je že dobil ne dolgo tega. Ne pozabi, da je moj pes bel, bolha na njemu se vidi iz aviona. Vsaj pred pol leta sem jo. Krastice po koži in mozoljčki iz katerih teče gnoj so rezultat nečesa drugega. Ne bom ga spet mazal s kemijo, se potem še bolj praska.

Maja01 cvetačo ??? Kako ti je pa to uspelo ugotovit. Zelenjavo dobiva poleti svežo in ne cvetače. Sedaj pozimi pa zmrznjeno jušno zelenjavo, pa tudi cvetačo ja. Alge..... ja ok, zdej smo odstranili olivno olje, če čez dva meseca ne bo bolje, bomo pa še alge, pa če čez dva meseca ne bo bolje, bomo rekli praskaj se do konca življenja :-[

Briketi za pse z problematično kožo pa vsebujejo takšne stvari, da je čim manjša verjetnost, da je pes na katero alergičen, čeprav možno je sicer tudi.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: maja01 , sreda, 26.01.2005 : 00:48:33
Maja01 cvetačo ??? Kako ti je pa to uspelo ugotovit.
s tako dieto kot sem ti rekla. Sem ji nekaj casa kuhala samo 4 stvari, potem sem pa pocasi dodajala nazaj... in pri cvetaci so se spet naredile bulce. Za vsak slucaj  ::) sem potem poskusila se 1x.
Aja, pa s tem nisem mislila, da je Ari tudi alergicen na cvetaco, samo, da je lahko prakticno karkoli... No, pa cim manj srbenja.
m.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: kaja , sreda, 26.01.2005 : 10:38:39
Hehe, chris, je ze res, da so moji psi pretezno crni (ampak si pozabil na vini :P) ampak ce ti bolho opazis na psu, to pomeni, da jih je ze ogromno. Temu sledi, da ima lahko tudi malo bolh (ker pac uporabljas frontline), ki jih ti ne vidis.

In zakaj sem pomislila na bolhe? Zato, ker smo mi tudi pred 14 dali frontline vsem cuckom, pa sem predvcerajsnjim nasla bolho na Kaji. Torej? Kdo jih je od koga dobil sploh ni vazno, vazno je, da se je Bagi prav simpaticno igrala s tvojim arijem ( pa z bajkijem, pa s sally, pa s pejo, pa s..........). Juhej! :-[

Spricat ti pa niti slucajno ne pridem pomagat, mi postane ze slabo, ko pomislim, da moram pocistit celo nase stanovanje, pa se celo bajto pri Alesu (pa se pesjak in garazo zaradi Dona). Too much work for me! :-X lp


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: TinaZ , sreda, 26.01.2005 : 11:04:20
...
Briketi za pse z problematično kožo pa vsebujejo takšne stvari, da je čim manjša verjetnost, da je pes na katero alergičen, čeprav možno je sicer tudi.

Chris,

na žalost tudi taki briketi vsebujejo polno potencialnih alergenov- na primer koruzo. Pri nas si je Buba lizala tačke že skoraj do krvi, pa nismo mogli ugotovit, kaj je narobe. Dobili smo tako dieto, kot ti je že maja01 napisala, pa še Hill'sove specialne brikete (o ceni rajši ne bi), kadar nam ne bi zneslo kuhat. In berem sestavine v teh krasnih briketih, noter pa polno istih sestavin, kot v normalnih briketih  >:( No, na koncu smo ugotovili, da je Buba alergična na mlečne zadeve in se jih sedaj izogibamo.

Upam, da boš kmalu ogotovil, kaj je problem, pa nam sporoči  ;)

Lp,
Tina


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: Chris , sreda, 26.01.2005 : 15:43:59
Hehe, Kaja pa vseeno pridi pomagat špricat, pa malo lahko počistiš še po hiši, opereš cote, malo polikaš..... ;D Hehe, Aleš pa res uživa, najbrž že načtruje poroko, hehe....  :D

Saj vem da bolhe so, pa da skačejo iz psa na psa ampak pri Aritu je tako.... da ga točno na določenih mestih koža srbi, ko ga praskaš se ti bo kar nastavil... To je pod brado, za ušesi, po rebrah in tam pri repu. Tudi praska in grize se skozi na teh mestih. Pa okrog tamalga, da ma kar pogrižen! >:(

Trenutno že dva meseca je riž, ovsene kosmiče, zelenjavo (korenje, grah, peteršilj, cvetačo, brokoli), piščanca, olivno olje pa kot dodatek algo spirulino al kaj je, včasih LCA jogurt. To je vse! Govedino smo črtali iz jedilnika zaradi praskanja, prav tako polento oz. koruzo. Sumljivo mi je olivno olje, ker se je že takrat praskal in imel kakšen mozoljček, ko je jedel še brikete, pa ga je včasih ravno tako dobil zraven. Danes smo pa črtali tudi alge. Če to ne bo bomo zelenjavo, potem pa še riž. Ker nekaj od tega mora biti, drugih stvari in priboljškov ne dobiva. Lp


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: TinaZ , sreda, 26.01.2005 : 15:52:19
... Sumljivo mi je olivno olje, ker se je že takrat praskal in imel kakšen mozoljček, ko je jedel še brikete, pa ga je včasih ravno tako dobil zraven. ..

Chris, pa črtaj še olivno olje- probat ni greh  ;) Tako smo mi ugotovili alergijo na mlečne zadeve... Skoraj vsak dan je dobivala skuto ali pa jogurt na brikete, pa sirček je bil namesto nagradic... Smo črtali in je bilo boljše oz. je sedaj čisto v redu.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: maja01 , sreda, 26.01.2005 : 16:44:52
Chris narobe si se lotil. Se vedno ima na jedilniku prevec stvari. Poskusi samo z dvema stvarema - en vir OH in enim virom beljakovin. Potem pocasi dodajaj. Pa na tistih dveh ubogih sestavinah vztrajaj toliko, da se stanje izboljsa.
Kot sem rekla, jaz ti tudi svetujem, da za zacetek preklopis na hrano, ki je se ni jedel. Npr. ajdova kasa+konjsko meso, krompir+divjacina, prosena kasa+kozlicek, jesprenj+kuncevina, ... Sicer ni poceni, se pa splaca. Ce te tolazi, tvoj Ari poje (vsaj) pol manj kot moja "kravca".
m.


Naslov: Re:Uf kako srbi!!!
Poslano od: kaja , sreda, 26.01.2005 : 17:06:39
Citat
Hehe, Kaja pa vseeno pridi pomagat špricat, pa malo lahko počistiš še po hiši, opereš cote, malo polikaš.....  Hehe, Aleš pa res uživa, najbrž že načtruje poroko, hehe....  

Sva se malo narobe razumela. Pocistit je bilo misljeno pospricat z desektinom in potem pomiti oz. posesati.  ;) In ne prat pa likat in podobne utrudljive zadeve. Tako dolgcas mi pa spet ni! ;D

Zdaj morava pa nehat, drugace naju bo jana po prstih! ;D


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Dančy , sobota, 01.10.2005 : 12:45:10
Moj mali pekinezer se non stop praska,...bolh ne najdemo, smo pa našli na koži drobčkane delce,...zgleda kotprhlaj...kaj naj naredimo'
Če ima kdo kaj izkušenj....bom hvaležna za nasvet.
Hvala!


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Yo , sobota, 01.10.2005 : 12:46:49
Posvetujte se z dr. Kotnikovo na KKMŽ Ljubljana.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Ula , sreda, 30.11.2005 : 13:39:28
Živjo!

Tudi jaz imam podoben problem s svojo psicko. Sicer ni tako hudo in ni odprtih ranic niti bul niti ne odpada dlaka niti nic ampak praska se pa grozno....in pa celo tako na drobno grize.
Sicer sva ze bili pri zivinozdravniku in ji je izstisnila analne zleze ki je imela zamasene ampak se ji te zamasitve kar naprej ponavljajo. (lahko bi jih praznili vsak drug dan) Pa tudi praska se se naprej. Enostavno ne vem vec kaj naj naredim da se bo stanje s temi zlezami umirilo. Dobila je zdravila, neko stvar proti srbenju pa nic ne pomaga. Ima kdo idejo kako to stvar odpravit.
No sedaj bomo zamenjali tudi hrano. Sedaj je jedla Royal Canin , zdaj pa ji bom dala nek medicinski Hills....oznako ma d/d...baje se ga dobi samo pri zivinozdravniku in je ravno za kozne tezave, bom videla ce se bo stanje izbolsalo. Odstranli smo tudi vse tepihe in koze...razen dveh ovcjih ki so na sedezni, ker baje psi na ovcje koze nimajo alergije. (tako je rekla zivinozdravnica)
No..glede analnih zlez pa res lepo prosim...ideje...kaj bo pomagalo?!

Aja...pa bolh tut nima...da ne bo kdo mislil da tega nismo preverli:)

Lp Tina


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: TinaZ , sreda, 30.11.2005 : 13:56:33
Tina, pokliči tole specialistko v Logatec: dr. Plevnik v Logatcu, na 01 7564167 (Tovarniška 10, pri Železniški postaji), med 8-12 in 17-19h. Ona je specializirala pasjo dermatologijo v ZDA...   


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Ula , sreda, 30.11.2005 : 19:29:48
Aha...oh, najlepsa ti hvala! Bom kar jutri poklicala!

Lp Tina


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Ula , četrtek, 01.12.2005 : 11:34:31
TinaZ...res ti hvala! Danes sem poklicala dr. Plevnikovo in sem bila res zelo pozitivno presenecena. Prav nastevala je in opisovala kaj vse mojo pricko srbi...:)...sploh nisem mogla verjet! Na koncu je rekla da gre skoraj 100% za alergijo na neko hrano in bomo sedaj 3 mesece nas trogi dieti. Ce pa ne bo bolse bo treba poslati kri nekam v Španijo v nek laboratorij da po krvi dolocijo neka protitelesca in na podlagi tega potem alergijo.
Upam da se stanje izbolsa. Sej v bistvu ni tako zelo hudo, sam ni pa fajn ce vem da ji neki manjka in da ni vse tako kot bi moglo bit.
Najhuje pa je to ker ne sme niti pikice kaksne druge hrane, mala pa je strasna in zagrizena fehtavka:)
Mah bomo ze. Upam da mi bo uspelo tudi ostale ljudi prepricat da naj ji ne dajejo nicesar pod mizo...sej ves kaksno je mnenje glede teh ubogih psov ki morajo jesti samo te nagravzne obupne brikete.

Lp Tina


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Ula , četrtek, 01.12.2005 : 12:26:56
No, pa se nekaj me zanima.
Ali je mozno da povzrocajo alergjo tudi tiste suhe koze ki se dobijo za zvecenje? Sej ne vem iz kaksnega mesa so...svinjsko oz. goveje se mi zdi. Dajem ji tiste ki so prav v obliki kosti in taksne svetlorjave barve. Zveci pa jih vsak dan in jih obozuje. Prav sitna je in izsiljuje ce se odlocim da ji je ne bom dala.

Lp Tina


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: TinaZ , četrtek, 01.12.2005 : 12:35:15
Tina, ce ste na strogi dieti, odpadejo tudi tiste koze za zvecenje. Ce vas vec zivi skupaj, organiziraj sestanek in jim lepo razlozi psickino stanje in jih prosi, da dosledno VSI upostevajo to, da se ji pri fehtanju ne ustreze. Naj se namesto priboljska raje igrajo z njo, kadar zacne "tako lepo gledat"  :)
Zdaj imate idealno priliko, da psa odvadite nezelenega vedenja (prosjacenja)... Pa sporoci, kako bo s ta malo  :-*


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Ula , četrtek, 01.12.2005 : 15:53:21
Aha! Hvala za nasvete, jih bom upostevala!

Zanima pa me se nekaj. Kaj pa potem ko bo 3 mesece mimo in da bo dieta res pomagala...kako pa naprej?
Mora ostati na tej posebni hrani ali bo lahko jedla normalno naprej? Ali se pocasi dodajajo stvari in se pokaze na kaj je alergicna ali kako?

Lp Tina


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: TinaZ , četrtek, 01.12.2005 : 16:12:30
Tina, mislim da ti bo Plevnikova na vse z veseljem odgovorila  ;) Se mi pa zdi, da se potem pocasi dodajas stvari, da ugotovis, na kaj je alergicna... Zelim ti, da vama uspe in da se resita nadleznega praskanja  :-*


Naslov: Praskanje
Poslano od: zmaja , petek, 02.12.2005 : 23:59:21
Kaj bi bil lahko vzrok intenzivnega praskanja. Psička se praska in grize po celem telesu, vendar ni opaziti nobene spremembe. Nima bolh in ne klopov. Dlaka je povsem čista, ji ne odpada, prhljaja nima, koža ni niti malo vneta, ušesa so tudi ok in nič vneta, čeprav se tudi po njih praska. Hranim jo s Hillsom in nismo nič menjali hrane ker jo dobro prenaša, tako da tudi to ne bi smel biti vzrok.
Kaj bi še lahko bilo? Ena veterinarka mi je rekla, da je lahko alergija na pršice.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Ula , ponedeljek, 05.12.2005 : 10:25:50
Tako praskanje se pojavlja pri moji psicki...zdej se mi zdi da ze sicer malo manj, pa se vseeno. Mozno je da ima zamasene analne zleze.
Praskanje po usesu...pa pod pazduhami, drgnjenje s tackami po obrazu stresanje z glavo...drobno grickanje po tackah in po ritki...tam pri zgornjem delu korena repa...to naj bi bli znaki za alergijo na hrano...tako je men povedla zivinozdravnica.
Mi smo presaltali na hrano Hills in sicer sedaj za 2 oz 3 mesece na neko medicinsko...hills d/d. Potem ji bom pa dajala uno lamb and rise. Do sedaj je jedla Royal Canin...in sem ugotovila da je mozno da je ta hrana v zimskih mesecih zanjo premocna, ker poleti ni bilo nobenih tezav, bila pa je poleti cele dneve zunaj in aktivna...je po naravi totaln norc in divjak..:), sedaj ko je pa zima in sneg in mraz je pa zunaj komaj kaksne 3 ure ali 3 ure in pol na dan, ce vse skupaj sestejem...ker jo zelo rado zebe.

Lp Tina


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Mel , sreda, 14.12.2005 : 15:19:03
Hm, no zdaj se pa moj Ori praska...in to ful! Sem našla dve bolhi (dobili sta smrtno obsodbo - ne vem kje jih je zdaj fasal >:(), zdaj pa sem prepričana, da bolh ni več, niti ni na dlaki nibenih kakcev niččč...samo Ori se pa praska kot ponorel...nima ran ampak izredno razdraženo kožo...rdečo...našla sem tudi bulice, ampak so bolj take, kot pri nas, ko se nam naredijo, ko nas npr. piči komar...in tam se praska in prasaka, in se seveda skoraj do krvi raspraska...vsaj včeraj je bilo tako. Alergija mislim da ni, saj nismo sprobali nič novega, razen šampona, ki pa ga je par let nazaj tudi že imel, tako da mislim da to ni to..

Kaj obstaja kakšno mazilo, da mu te "bulice" namažem? Saj če ne bo bolje, grem k vet, ampak mislim, da kaj resenga ne more bit? Praska se namreč bolj na določenih koncih, dlaka ne izapada nikjer.

LP,
Diana


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Ula , sreda, 14.12.2005 : 15:27:01
Mozno je da gre za alergijo na bolsji pik. Kar veliko psov se praska kot ponorelih zaradi bolsjega pika. Mazila pa ti ne znam svetovati. Mogoce ve kdo drug, ce ne pa k veterinarju po mazilo ali kaj podobnega.
Lp Tina


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Mel , sreda, 14.12.2005 : 15:47:18
To smo tudi doma razmišljali da gre za alergijo na boljšji pik, saj se če ima samo eno bolho praska tako, da je za znoret!

lp,
Diana


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: romy , torek, 03.01.2006 : 16:46:56
Pozdravljeni!

Tudi sama se srečujem s podobnimi težavami. Moj pes Žak si je, med mojo odsotnostjo (v varstvu pri prijatelju) na obeh straneh bokov izpulil vso dlako, ranil kožo in to tako močno, da je bila rana premera 10 cm na obeh straneh samo še živo meso. Peljala sem ga k veterinarju, predpisali so mu tritedensko zdravljenje z antibiotiki in trikrat-dnevnim čiščenjem rane, tako, da se je po enemu mesecu na obeh straneh lepo pozdravilo. Ko sem že mislila, da je rešen, sem zopet opazila majhno ranico na tački, pa na trebuhu in opazila, da si to povzroča sam. Praska in grize se tako močno, da se sam sebe rani. Očitno je alergija. Opazila sem, da nihče ne pomisli, da zna razlog biti tudi psihičnega izvora. Nekje sem brala članek o temu. Je mogoče že kdo kaj slišal o temu :(


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Primavera , sreda, 04.01.2006 : 00:30:03
Romy, tudi moja psica je fasala nekaj takega kot opisuješ. Obe stegni si je zgrizla, da se je vse zagnojilo, imela sem jo 2 tedna na antibiotikih, kopala s Chloreexydermom. Bilo je bolje, skoraj se ni več niti praskala niti grizla, zdaj opa je spet začela. Kupila sem tudi vrečo hilsa d/d- dietnega proti alergijam. Prejšnji mesec sem ji dala Advantix, a se mi zdi, da ni prijel kot je treba, možno da je fasala bolhe, ker se dostikrat igra s sosedovimi psi, polnimi bolh >:( . Sem začela razmišljat, da gre morda za alergijo na bolhe.
Kupila bom še stronghold ali Frontline.


Naslov: praskanje!
Poslano od: dalmatinec832 , četrtek, 09.03.2006 : 21:19:38
imam 6 mescov staro psico dalmatinko in se zelo pogosto praska,kupil sem ji ovratnico proti bolham in ni nič boljše!kaj narediti?


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: maja01 , četrtek, 09.03.2006 : 23:29:12
Za zacetek odstrani ovratnico ... So alergije nanje akr pogoste, delujejo pa bolj ne kot ja. Proti bolham raje uporabi ampulo ali kaksen spray.
Pa si bolhe - ali vsaj njihove iztrebke videl? S cim hranis psico, lahko gre tudi za alergijo na hrano (ali kaj drugega).
m.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: draga , sreda, 19.07.2006 : 05:49:56
Imam 8mesecev staromaltežanko,tako zelo rada,ki pa je vedno nekaj narobe,z bogico .Sedaj je dobila ene ispuščaje po spodnjem delu trebuščka in mal po notranjem delu zadnih tačk.Bili sva pri vetu, ki ji je dal kar 2 inekciji eno vitaminskoin eno da je nebi tako srbelo,groza rekkel je da naj bi imela uši,pa kako se sprašujem?saj jo tedensko kopam z jean pau šamponomres skrbim za nego .Ali se ta golazen prenaša tudi iz psa na psa?sem veta pozabila vprašati.Pa še nekaj kako to ,če so uši zakaj jo srbi samo okoli lule in sp.del trbuščka in zadne tačke drugod pa ne??Se še vedno grize in praska in so take male rdače pikice.Tam kjer grize so pol rdeči fleki.Če kdo kaj ve prosimnaj mi pove
lp


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Kimi* , sreda, 19.07.2006 : 08:21:01
Daj ji kakšno sredsvo proti bolham - advantix, stronghold ali frontline. Najbolje pa je da jo veterinar pošprica s sprejem frontline (najbolj deluje proti bolham, vendar ga pri nas ni za dobiti v prosti prodaji). Samo s kopanjem z navadnim šamponom, ki ni proti bolham se ne boš znebila bolh.
Sploh pa ni nujno da ima psička bolhe, lahko je alergična na bolšji pik in dovolj je že da gre lulat na travo in jo piči ena sama bolha zato jo čimprej zaščiti.

lpk

LPK


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Uma , sreda, 19.07.2006 : 08:42:38
Lahko pa je to tudi alergicna reakcija na hrano recimo - s cim pa hranite??


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: gina1 , sreda, 19.07.2006 : 11:28:25
Naši frajli se je na tem mestu pojavila alergija na pokošeno travo.... :-\
Lahko je marsikaj, če si prepričana da ni od bolh, pojdi še po drugo mnenje.
A kakšnega mazila pa niste dobili ?


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: draga , sreda, 19.07.2006 : 14:38:43
Danes sva bili spet pri vetu dobla je še eno inekcijo pa ugotovil je še vneto desno uho.Dobivala bo vsak dan kapljice v uho.Bolh nima ima  pa uši tako je rekel.Frontlajn je dobila pred mislim 10 dnevi, sedaj pa je bila prvič po njem skopana.Ne vem več kaj naj si mislim.Hranim jo s hilsom in rojal kaninom mešano.pa še kaj piščanca vmes.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Uma , četrtek, 20.07.2006 : 09:01:03
Jaz bi vseeno predlagala zamenjavo hrane, na kaksno cim bolj naravno recimo Nutro Lamb in Rice ali pa kaj podobnega, lahko da bo pomagalo.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: bobika , nedelja, 06.08.2006 : 11:44:51
mene pa zanima kaj je z mojo psičko saj vleče rit po tleh-kot bi jo nekaj srbelo in cvili. ali ima gliste?hvala za odgovor


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: tanja040 , nedelja, 06.08.2006 : 12:00:32
Lahko so gliste, lahko pa zamašene analne žleze.Pojdite k veterinarju.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: tanja040 , nedelja, 06.08.2006 : 19:57:18
Danes sem na notranji strani stegna videla rumene bulice, kot mozolčki, če stisnem gre ven gnoj, zelo ga srbi, tako da se spraska skoraj do krvi. Ali kdo pozna to reč kaj bi bilo?
Mogoče so vročinski mozolji ali pa od dežja ali pa trave.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: horvat73 , nedelja, 06.08.2006 : 21:47:47
Jaz se sice ne spoznam na te stvari, sem pa bila pred nekaj tedni z mojo psičku pri veterinarju, ker je imela zamašene analne žleze, pa me je opozoril, da moram NUJNO prit nazaj, če bo dobila mozolčke po trebuhu, ker bo takrat morala dobivat antibiotike.

Če gre za isto stvar, pa seveda ne vem. Zato pa - k veterinarju.



Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: tanja040 , ponedeljek, 07.08.2006 : 15:47:45
karizma a to te je opozoril kar tako ali je mela že kakšne spremembe na koži, ker jaz sem danes klicala na veterino in mi je rekel da naj namažem z antibiotično kremo Kuterid sicer pa gre že na bolje vsaj upam


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: horvat73 , ponedeljek, 07.08.2006 : 17:43:17
tanja040

ne, ni imela še nobenih sprememb na koži, vet. me je opozoril že vnaprej, takoj ko je videl, da ima vneto analno žlezo; vendar se ji ni nič pojavilo oz. vsaj mozoljčki (na trebuhu) ne.

Ima pa na glavi ... hm, kako naj opišem ... neke vrste "posušene kraste", preko katerih sicer raste dlaka (ko potipaš, se čuti majhna bulica), ki pa gre dol, kadar ji odluščim, od spodaj pa je potem že  zasušeno. Za to stvar mi je pa dal nek šampon in če ne bo bolje, se moram vrnit.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: tanja040 , ponedeljek, 07.08.2006 : 21:26:01
No midva sva že operativno odstranila analke pred enim letom.Te mozolčke rumene pa opažam že par let ob istem času se pravi poleti.Bom probala z kremo pol bomo pa videli.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: fortuna , petek, 11.07.2008 : 20:57:27
Če pa midve z Olando danes ne bova fasali živčnega... :-X ::)

Cca uro nazaj sem zunaj opazila, da si hoče psica na vsak način gristi en predel na repu.

Ko sem zadevo pogledala, sem tam opazila majhne rdeče pikice. Takoj sem se spravila na delo - striženje tega predela in okoli njega, da je "rana" na zraku ter  zadevo razkužila z jodom.

Sedaj pa tisto, kar nama cefra živčke - psico zadeva očitno tako srbi, da ji niti tavelik ovratnik okoli vratu ne prepreči, da ne bi mesta dosegla z jezikom (pa naj kdo reče da moj pes ni gumi pes :P ), men se pa cufa od tega, ker letam za njo kljub ovratniku in jo mirim, učinka pa seveda nobenega...

Ker ji lizanja oz grizenja ne dovolim, se sploh ne usede, še manj uleže, s tistim ovratnikom hodi sem ter tja po stanovanju in "pridno" buta ob vse mogoče, da ne omenim njenega pogleda, kako nesrečno in obtožujoče me gleda z repom med nogami ... v stilu - kako si mi lahko kaj takega naredila. ???

Ker ne vem točno za kaj gre, ne upam z ničemer drugim mazati po "rani".

Danes mi verjetno ne preostane drugo kot upanje, da se psica naveliča oziroma utrudi, ali pač?


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Vixen , petek, 11.07.2008 : 21:06:07
Kako je z analnimi vrečkami? Če niso polne, je možno, da gre za bolhe (moj se je kljub Frontline-u tudi zgrizel že enkrat letos; očitno jih je res ogromno).
Ne glede na razlog pa ni druge, kot počakat z ovratnikom do jutri, ko bo spet delal kakšen vet.  :-\

Lp, 5ra


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: tanja040 , petek, 12.09.2008 : 09:03:37
Leto je naokoli in moj peso se praska, grize, liže vsepovsod kjer doseže. Mene to spravlja ob živce, je tok pameten, da čez dan bolj malo, ker ga skoz opozarjam, je dojel da je bolje, da se liže ponoči, ko vsi spimo, potem se pa zjutraj zbudimo in cel je moker.
Ali ima kdo kako idejo kaj bi to bilo?


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: ika , petek, 12.09.2008 : 11:27:57
mi imamo našo tudi zdej omejeno. včeraj ji je spet alergija izbruhnila in so ji tačke zatekle, pa si jih je čist zgrizla.tak da sem ji potem nogavičke nataknala (da se praskat po trebuhu ne more) in ovratnik. zdej pa mulo pase in je užaljena. sam  boljš to ko pa cel kup ran.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: tanja040 , petek, 12.09.2008 : 12:06:48
ika, ali ima potrjeno alergijo in na kaj?
Res so božčki, ampak če dam jaz mojemu ovratnik gor se mu zmeša.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: ika , ponedeljek, 15.09.2008 : 07:27:45
potrjeno alergijo, ampak na kaj smo mogli ugotoviti mi.
vem da je svinjsko in govedina, kar niti minimini košček ne sme dobit.ampak verjetno je še kaj zunaj. sem ji šla povoje kupit in sem ji kremplje povila, pa nagobčnik dobi gor,ko smo v slučbi,ker ovratnik ni nič pomagal.
sicer mi to zelo zameri ampak stanje se zelo izboljšuje. Trenutno ima od Dog Club Elite brikete z ribo, pa Dermavit. pa zdej sem še naročila Cani Imun. je pa očitno boljša. že samo zaradi tega ker se praskat ne more.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: tanja040 , ponedeljek, 15.09.2008 : 18:44:35
Joj, mi smo pa ugotovili, da je imel reakcijo na bolhji pik. Takoj sem mu gor dala advantix in sedaj je bolje ampak se še praska , upam da bo hitro minilo.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: damy , četrtek, 18.09.2008 : 10:13:12
Pozdravljeni!

Imam 2 meseca staro mešanko s pekinezerjem. Ko sem jo dobila ( 2 tedna nazaj ) je grozno smrdela. Ker sem vedela v kakem stanju približno bo sem se pozanimala kako je s kopanjem in nato še z ampulami proti zajedalcem. Priporočili so mi šampon Essentials tearless shampoo za mladičke. no skopala sem jo, ji dala Stronghold za mladičke ( ker sem v stanovanju in pač ni šlo drugače ).

Dan po kopanju se mi je začela zelo praskat. Peljala sem jo k veterinarju, povedal mi je, da je zdrava in nima zajedalcev ter ji dal enekcijo proti "čohanju" ( vsaj tako je rekel ).

Problem je v tem, da se tudi po enjekciji ni nehala čohat.... Vsi, ki jo vidijo, mislijo , da ima bolhe, vendar jo redno gledam in ni nobenih znakov, da bi jih imela.... Kaj še lahko naredim? Z vodo sem jo še enkrat sprala ( če bi slučajno kaj šampona ostalo na njej ) pa ni pomagalo...
Hvala za pomoč!


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: TagTu , četrtek, 18.09.2008 : 10:36:52
Ali si ji mogoče kaj spreminjala hrano oz. ji daješ kakšne priboljške?


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: lunca , četrtek, 18.09.2008 : 13:54:09
damy,mogoče bi bilo dobro,da jo še enkrat skopaš,vendar tokrat z penečim Plivaseptom.Tega lahko kupiš v lekarni.Sicer je to medicinska antibakterijska žajfa za roke,vendar dostikrat fino pomaga pri praskačih.Pes ima lahko na koži različne bakterije,ki jih prinese s seboj v novo okolje,tam pa se sreča z drugačnimi.Pri prijateljici so imeli takšen problem.Pripeljala je domov novo psico in kar naenkrat so se pri hiši vsi praskali.Poleg psice še ona in njen mož.Mož je celo odšel k zdravniku,kjer so mu predpisali tablete proti alergiji,ki pa mu niso nič pomagale.Ko sem ji svetovala kopanje psice z omenjenim pripravkom so se težave nehale.
LP Tjaša


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: skogkatt , četrtek, 18.09.2008 : 14:16:50
Kje se pa praska? Po glavi, vratu, celem telesu? Že nosi ovratnico, jo mogoče ta moti?
Mala je še zelo mlada in je čisto možno, da je bil šampon premočan zanjo in si mora koža zdaj odpočiti.  Če misliš, da je povezano s kopanjem, nima bolh in praskanje še ni tako zelo hude oblike, bi še počakala z vsem nadaljnjim. Če je akutno, pa veterinarju, magari drugemu ali dermatologu. Za splošno alergijo je skoraj malo premlada z 8 tedni.

Pri mojemu se je alergija pokazala nekje malo pred 1 letom starosti, si je spraskal desno ličnico tudi do krvi. Poleg injekcij in testiranju je seveda fasal ta zaščitni ovratnik, na katerega se je zelo hitro navadil in ga je nosil vedno, ko je bil brez nadzora, ni bilo panike sploh. Ker sva bila veliko skupaj in je vedno slišal NE! ko se je spet namenil praskati, se je kar hitro naučil, kako mi pokazati, da ga srbi in da lahko pride k meni na rundo čohanja, namesto da se sam. Še zdaj mi nakaže kadar ga je treba čohati po ličnici in se nastavi  :-* Se je pa letos nekaj pretirano začel lizati, ampak zaenkrat še samo spremljam dogajanje, ker še ni posledic.


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Miss Teja. , četrtek, 18.09.2008 : 19:33:43
skogkatt ste delali teste na alergijo?
Lp


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: skogkatt , četrtek, 18.09.2008 : 20:41:54
ja smo ;) za hrano ni problem, tam vemo, čemu se izogibati, čeprav se včasih vseeno pregrešimo, pri drevesih je to malo težje ;D

Če te zanima, pobrskaj malo nazaj po mojih postih, v temi o alergijah sem pisala o tem ;)


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: Miss Teja. , četrtek, 18.09.2008 : 20:58:39
Okej, bom :)
Hvala


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: damy , petek, 19.09.2008 : 10:55:18
hvala vsem za odgovore in pomoč.
glede hrane je tako: prej so ji dajali pedigre vrečkice, jaz pa ji zdaj dajem briketeke za mladičke od Eukanube ( ker drugih mi ne je ), pa vsaki dan ji zmešam malo Hills konzervice z doma kuhanim rižem.

bom poskusila vaše nasvete. Hvala vsem še enkrat  :)


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: TagTu , petek, 19.09.2008 : 11:13:10
Uf, tole s hrano pa najbrž ne bo v redu. Veliko psov je občutljivih na hitre prehode med različnimi hranami različnih proizvajalcev in tudi ni najbolj pametno mešati npr. Eukanube in Hillsa, sploh, če je pes bolj občutljive sorte.

Svetujem ti, da ima brikete enega proizvajalca in če mu dodajaš konzervo, naj bo tudi ta od istega proizvajalca. Če boš menjala, naj bo to postopno preko enega tedna, s tem, da razmerje stara:nova hrana spreminjaš vsak dan v korist nove.



Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: damy , petek, 19.09.2008 : 22:07:11
tega pa res nisem vedela  :-[ problem je v tem da mi je sam od Eukanube brikete in od Hillsa konzervo ( pa pedigre seveda ). Od Eukanube mi konzerve ne je ( sam povoha pa gre proč ), z briketi je enako pri Hillsu.... Zato pa sem kombinirala oba proizvajalca, ker je navdušena nad briketi in konzervo žal različnih proizvajalcev.

Vrjetno to spada že pod katero drugo temo sam vseeno... Imate kak predlog?


Naslov: Re: Uf kako srbi!!!
Poslano od: mimi89bu , petek, 02.12.2011 : 10:32:46
Imate morda informacijo, koliko ta injekcija proti praskanju stane? Mi je vsec, ce res 100% deluje.