mojpes.net

o mačkah => zdravje mačk => Sporočilo, začeto od: Nota , torek, 03.05.2011 : 19:46:20



Naslov: Mačka in sladkorna - pomoč prosim
Poslano od: Nota , torek, 03.05.2011 : 19:46:20
Danes dobili prvo diagnozo - diabetes. Posledično tudi rahla okvara jeter in ledvic. Starost 11 let, perzijc, v rodu prvi primer.
Tipični klinični znaki - umirjenost, povečana želja po hrani, vodi, hitro hujšanje ... vse to v dobrem meseu.  Narejene so bile krvne preiskave.

Maček ostal v Kliniki, priklopljen na infuzijo (dehidracija).

Kako sedaj naprej?
Dnevno doziranje inzulina, merjenje - se da vse te stvari urejati s kompleti kot jih uporabljajo tudi diabetiki (merilci, nalivniki injekcije) ?

Prehrana? Obstaja kakšna dieta, ki bi lako ublažila stanje, domnevam da se dokončno verjetno diabetesa ne bo dalo odpraviti.

Homeopatija?

Še kakšna preiskava morda?

Bom seveda poguglala, bi pa prosila za izkušnje iz prve roke, če se je že kdo s to boleznijo spopadel pri svojem mačku/psu.
Hvala.


Naslov: Re: Mačka in sladkorna - pomoč prosim
Poslano od: Jana , torek, 03.05.2011 : 19:58:52
Na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1737.0/all.html najdeš nekaj informacij glede "pasje" sladkorne in nekaj linkov za iskanje naprej.


Naslov: Re: Mačka in sladkorna - pomoč prosim
Poslano od: Nota , torek, 03.05.2011 : 20:06:51
Najlepša hvala Jana.


Naslov: Re: Mačka in sladkorna - pomoč prosim
Poslano od: Žužka , torek, 03.05.2011 : 21:43:16
Jaz bi samo priporočala, da si omislite "človeški" pen za injiciranje. Ima zelo majhno iglico in vem, da so ga nekateri zelo hvalili (pri živalski uporabi). Lahko se tudi pozanimam kako ga dobite, če želite. Ker drugače je na recept, pa nisem sigurna kako se ga drugače dobi. Mogoče tudi kaj več vedo veterinarji.  :-\

Merilec se da kupiti, ampak so pa tisti lističi zelo dragi, še ljudem diabetikom jih predpišejo zelo omejeno količino. >:( Ne vem pa, ali to sploh pride v poštev za živali. :-[