mojpes.net

o psih => Težave z vedenjem => Sporočilo, začeto od: D.Roze , sreda, 17.10.2012 : 22:24:12



Naslov: Krampanje po vratih
Poslano od: D.Roze , sreda, 17.10.2012 : 22:24:12
Pozdravljeni, zanima me kako ste vi odpravili to tezavo..moja Nola, ko se zaprem v sobo nekaj časa sedi pred sobo, kot sma se to učila..nato pa začne krampat in javkat..maleenkost so ze vrata uničena..barva no :)

ali naj samo ignoriram vedenje? ali odprem vrata in preusmerim pozornost drugam nato se zaprem?


Naslov: Re: Krampanje po vratih
Poslano od: jackinmi , četrtek, 18.10.2012 : 07:38:44
Pozdravljena! :)

Predvidevam, da Nola praska po vratih samo, če jo ločujejo od tebe?  :-\
Če je tako, ti predlagam, da vrata odpreš in jo nagradiš s priboljškom vsakič, ko pridno čaka in ne praska ali joka. S tem vedenjem enostavno ne sme doseči tvoje pozornosti - nikakršne. Seveda pa moramo misliti tudi na vrata  ;D ... to pomeni, da boš odprla vrata in jo pohvalila prvič mogoče že po dveh minutah ... in potem čas podaljševala postopoma.
Kako pa sicer Nola prenaša samoto?

Srečno! ;)


Naslov: Re: Krampanje po vratih
Poslano od: SunnyDay , četrtek, 18.10.2012 : 07:53:15
S tem vedenjem enostavno ne sme doseči tvoje pozornosti - nikakršne. Seveda pa moramo misliti tudi na vrata  ;D ... to pomeni, da boš odprla vrata in jo pohvalila prvič mogoče že po dveh minutah ... in potem čas podaljševala postopoma.
O0 Točno to. Ne čakat, da začne "klicat".


Naslov: Re: Krampanje po vratih
Poslano od: D.Roze , četrtek, 18.10.2012 : 20:40:47
Nola prenaša vredu samoto, je dlje časa tut sama..4,5 ur..in ali prespi ali se preigra..ampak večinoma prespi..:) čez dan recimo, ko zaprem vrata se nič ne dogaja..pridno čaka tam ko ji je prostor :) ko pa pride večer, pa se začne..tak da bom poskusal z vašim načinom..in poročal kako napredujemo..:)


Naslov: Re: Krampanje po vratih
Poslano od: pzorko , ponedeljek, 04.03.2013 : 22:28:23
Moje mnenje je, da je dobro, da ima pes nek prostor, kamor ga navadiš iti, ko ga nočeš v sobi. To, da sedi in te čaka pred vrati, je nesmiselno (razen če lepo mirno leži in te čuva :) ) Tega problema se lahko mogoče še malce hitreje rešiš tako, da če joka, greš do njega, ga mirno primeš za ovratnico in odpelješ do nekega ležišča, ga daš v prostor ter počakaš, da se umiri. Ga pohvališ, mu daš kost ali igračo in greš stran. Lahko ga pa pač daš v prostor pred vrati. :D