mojpes.net

o psih => Glava => Sporočilo, začeto od: Ancyka , sobota, 07.10.2006 : 13:36:07



Naslov: počen bobnič
Poslano od: Ancyka , sobota, 07.10.2006 : 13:36:07
Pozdravljeni!
Imam devetmesečnega pudlja. Včeraj nam je veterinar povedal, da ima počen bobnič v desnem ušesu  :'( in da je stanje zelo resno. Pravi, da bo zdravljenje izredno dolgotrajno, z veliko zdravili, če bo uspešno  :'( . Imate tudi vi podobne izkušnje?

Stvar pa je taka: že avgusta sem opazila, da z enim od uhcev nekaj ni vredu. Bilo je bolj ''rjavo'' kot drugo. Ugotovila, sem, da je najbrž gnojno. Ko sem ga nekaj dni opazovala sem se odločila, da ga peljem k veterinarju v našem kraju, v Tolminu. Bila je neka veterinarka. Uspavala ga je za nekaj časa, da mu je lahko pogledala v uho in ga očistila. Takrat mu je dala antibiotike Synulox v kombinaciji s kapljicami Otomax. Rekla je, da če bomo videli, da se je izboljšalo, ni treba, da pridemo pokazat.

Uhce je bilo res boljše. Čez 10-14 dni sem opazila, da se je spet poslabšalo. Takoj sem ga peljala nazaj na veterinarsko v Tolminu. Bil je veterinar in rekel, da ni hudega. Dal je samo kapljice Otomax za 5 dni.

Ves ta čas se mi je zdelo, da tudi po teh kapljicah stanje ni v redu oz. da je še slabše. Med sprehodom vedno vidim veliko ljudi in si izmenjamo izkušnje. Ko sem vprašala, če ima tudi njihov pudelj težave z uhci mi je povedal, da jih je imel in da so ga peljali k veterinarju v NG. Pravi, da je to že njihov tretji pudelj, saj so jim prvega ''zapacali'' v Tolminu na veterinarski. Takoj sem ukrepala in ga včeraj peljala v NG. Nisem vedela, da je ta veterinar pri nas tako slab. Ljudje so mi povedali, da imajo z njim tudi zelo slabe izkušnje- ni higene, nestrokoven pristop, da je enemu kužku ostala igla od cepljenja pod kožo :( ipd...
Zato smo šli včeraj v NG. Veterinar je bil prijazen. Kužka je pogledal in mu pod narkozo očistil gnojno uhce. Ugotovil je, da gre za počen bobnič in da je stanje že zelo kritično, saj se to vleče že dva mesca. Zdravljenje naj bi bilo težavno in dolgo, kot sem že napisala.
Zelo sem obupana :'( :'( :'( in zelo me je strah. Vem, da sem sama prav in dovolj zgodaj ukrepala. Povedal mi je tudi, da mu je veterinar v Tolminu dajal čisto napačna zdravila v kobinaciji, ki se je ne sme dajati in premajhno dozo.

Zdaj imamo za 3 tedne antibiotike Synulox skupaj s tabletami Rimadyl, ki so proti bolečinam. Vsak dan mu moramo izpirati uha z NaCl vodo, da naj bi se ustvarilo okolje, da bi se začel ustvarjati bobnič. Močno upam, da nam bo uspelo. Čisto sem na tleh in v šoku :'(.
zanima me, če ima kdo kaj izkušenj s počenimi bobniči ?
Hvala za odgovor že vnaprej in držite pesti!

P.S.: vem da nebi smela omenjati konkretnih veterinarjev, a sem se odločila za izjemo, saj želim druge seznaniti in posvariti.


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: kaja , sobota, 07.10.2006 : 15:58:14
Izkusenj konkretno s pocenim oz. predrtim bobnicem nimam, sem pa pred casom zdravila eno trdovratno usesno vnetje pri svoji psicki. Takrat so mi dali otomax kapljice in v navodilih je pisalo, da se ne smejo uporabljati kadar je bobnic predrt. Na to me je opozorila tudi forumovka Teski. Dajanje kapljic v tem primeru lahko samo se poslabsa stanje. Vi se vedno dajete kapljice ali samo izpirate uho? Upam, da se bo kuza pozdravil. :) lp


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: Ancyka , nedelja, 08.10.2006 : 10:17:44
zdaj ne dajemo več Otomaxa
zdaj imamo antibiotike in tablete za proti bolečinam+izpiranje z vodo


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: Ancyka , nedelja, 29.10.2006 : 08:07:39
ali res noben nima nobenih izkušenj s tem?:(


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: lovethor , nedelja, 29.10.2006 : 12:49:59
Jaz nimam nobenih izkušenj, lahko samo rečem, da držim pesti, da bo vse OK. Vam je dal veterinar še kakšna druga navodila? Najboljše, da zdaj naredite vse, kar morate in upate na najboljše.


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: Ancyka , ponedeljek, 30.10.2006 : 17:54:12
po treh tednih se ni nič izboljšalo
veterinar je rekel da se po šestih tednih šele lahko vidijo prvi znaki, pa še to le če je res lep primer :(
zdej ga je dal na dieto Hills d/d da je hrana manj mastna in da se tako manj nabira ušesno maslo. še vedno je na antibiotikih+ jemlje sopranox proti glivam kvasovkam


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: lovethor , torek, 31.10.2006 : 13:28:20
Najhujše je to čakanje. Vem... Držim pesti, da bo po šestih tednih vidna sprememba na boljše!


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: Ancyka , petek, 03.11.2006 : 09:37:02
hvala


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: Ancyka , sobota, 18.11.2006 : 12:10:20
včeraj smo imeli spet veterinarski pregled-z veseljem sporočam, da gre našemu Caniju na bolje in da je že več kot 100% bolše z uhcem, zdravljenje pa seveda nadaljujemo še naprej, gre pa zelo dobro :D


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: kaja , sobota, 18.11.2006 : 12:51:20
Super! To so pa res lepe novice. :D Le tako naprej. lp


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: tanja040 , sobota, 18.11.2006 : 18:45:11
Ja fino, pa se je čakanje splačalo. :D :D :D


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: Ancyka , nedelja, 19.11.2006 : 11:12:14
ja res je, izplačal se je trud in čakanje! mali je vedno bolj živahen :D


Naslov: Re: počen bobnič
Poslano od: Mel , četrtek, 15.11.2007 : 10:04:40
Kakšni so simptomi počenega bobniča? Isti, kot pri vnetju?