mojpes.net

o psih => FCI 1 => Sporočilo, začeto od: Tanja , ponedeljek, 03.06.2002 : 08:17:32



Naslov: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Tanja , ponedeljek, 03.06.2002 : 08:17:32
V soboto sem videla enega prečudovitega psa, pa me zgolj iz radovednosti zanima - ali je BELI OVČAR samostojna pasma, priznana od FCI? Kakšen je uraden naziv pasme? Ali je to ista pasma kot AMERIŠKO KANADSKI OVČAR / PES?
Hvala!

(spremenila sem samo naslov teme, Jana)


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: NATI , ponedeljek, 03.06.2002 : 12:29:23
Zivjo Tanja,   :)

Beli ovčarji so res krasni psi. Seveda so samostojna pasma, vendar do danes še niso bili priznani s strani FCI. Uradni naziv pasme je White Shepherd oziroma Weisse Scäferhunde. V bistvu je to ameriško kanadski beli ovčar (majhne razlike obstojajo med evropskim in ameriškim standardom).

Pasmo je do danes kot samostojno nacionalno pasmo (z možnostjo pridobitve naziva CAC na državnih in mednarodih razstavah) priznalo že 10 držav članic FCI.

Prva jo je pred desetimi leti priznala Švica, ki je pri FCI-ju vložila vlogo skupaj z vso potrebno dokumentacijo za priznanje belega ovčarja kot novo pasmo.Za priznanje pasme se borita tudi mednarodno priznana kinologa Dr. H. Räber in Dr. J.-M. Paschoud, ki veljata za pionirja pasme.

Beli ovčarji bodo tekmovali tudi na letošnji svetovni razstavi v Amsterdamu.

V prilogi ti pošiljam še nekaj linkov o pasmi:
http://www.weisse-schaeferhunde.ch/de/index.htm

http://www.whiteshepherd.info/Linken_1.htm

Upajmo, da bodo beli ovčarji kmalu tudi uradno priznana pasma s strani FCI.   ;)

Lep pozdravček,

Nati


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: NATI , torek, 04.06.2002 : 07:22:00
Zivjo Tanja, ;)

Bele ovčarje se lahko razstavlja tudi v Sloveniji; bili so na vseh letošnjih slovenskih razstavah (mislim, da je bilo lani tudi leglo v Sloveniji) in verjetno jih bomo lahko občudovali tudi v Portorožu.

Belih ovčarjev žal ne poznam tako dobro, da bi lahko sodila o njihovem značaju. So pa zelo zvesti in privrženi gospodarju, nekoliko zadržani do tujcev, a vseeno prijazni in ponosni.
Verjetno je najbolje da si jih sama ogledaš v Portorožu in o njihovem značaju povprašaš lastnike.  :)

Predstavitev pasme beli  ovčar  in predstavitev Dexterja si lahko ogledaš tudi na strani: http://www.mojpes.net/pasme/beliovcar.html

Lep pozdravček, :)

Nati


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: simi , petek, 07.06.2002 : 11:43:32
Črni in sivi nemški ovčarji so priznani pri FCI. Sama imam sivo nemško ovčarko Ajšo, njene slike pa so objavljene tudi na mojpes.net. Prvotno so bili nemški ovčarji črni.
Sivi in črni so predvsem izredni "delavci" so pa tudi idealni družinski kužki.

Javite se tudi ostali lastniki sivih in črnih, da se kdaj srečamo in izmenjamo izkušnje.
Jaz sem prej imela "standardnega" (rjavo-črnega) in razlika je očitna. To lahko potrdim tudi kot inštruktor (strokovno), ne le ljubitelj nemških ovčarjev.
Lep pozdrav vsem.

Če pa se ne motim v Sloveniji obstaja klub ljubiteljev belih ovčarjev.


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: ewchy , petek, 07.06.2002 : 18:39:36
Nati in drugi!
Šla sem malo pogledati na angleško stran belih ovčarjev in sem videla, sa imajo nekateri daljšo dlako kot drugi. Ali je to dovoljeno? Osebno so mi bolj všeč tisti z daljšo dlako. Ali ima mogoče kdo kakšne slike od črnih ali sivih nemških ovčarjev? Ali so ti samostojna pasma ali spadajo pod klasične nemške ovčarje?


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: simi , petek, 07.06.2002 : 19:19:29
Dovoljene barve pri nemskih ovčarjih so vse tri: pšenično rumena z črnim plaščen, siva in črna.
Sivi in črni so star tip nemškega ovčarja (star tip je bil visokonog in kvadratičen tip psa), zato so še sedaj ti psi višji in nimajo "podrtega" zadnjega dela.
So predvsem namenjeni za delo. Veliko jih je v vojski in policiji (predvsem v tujini, vednar jih tudi naša vojska in policija že upeljuje, ke rso se pokazali za odlične pse).
Na razstavah,  sekjub temu, da so dovoljeni ne uvrščajo visoko, ker niso "modni", se pa stanje že popravlja in posegajo že tudi po anjvišjih mestih.



Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: simi , sobota, 08.06.2002 : 16:17:47
Exchy in ostali, ki jih zanimajo sivi in črni NO.
Črni so popolnima brez ožigov, sivi pa imajo železno siv plašč drugače pa so svetli sivi.
Pri svoji opažam, da barvo sive (plašč je vedno isti) menja glede na količino sonca od svetlo že skoraj bele pa do temno sive.
Lep pozdrav.


p.s.:Upam, da sta ti slikici všeč.


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: ewchy , sobota, 08.06.2002 : 17:03:58
Hvala za slikici. Tvoja Ajša je res zlo lepa. Ko si napisala da je razlika po značaju med sivimi in standardnimi. A so sivi tud bolj poslušni in boljše delajo? Če bi namreč imela še drugega psa, bi igurno nekaj delala z njim (poslušnost), saj že s tem, ko ga imam in mi fajn, da če imaš psa in če imaš čas, da nekaj delaš z njim, saj ga takrat še bolje spoznaš in se mi zdi, da še bolj navežeš stik z njim. No, malo me je zanslo. Še enkrat hvala za prekrasni slikci.

                                   lp


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: Dani , sobota, 08.06.2002 : 17:39:55
Tudi pri nas imamo sive nemske ovcarje. Trenutno sicer samo Galija (potomci Aresa Gymorja). Res je, da so visji od standardnih NO, zelo stabilni, bolj ucljivi, samozavestni brez nagnjenja k agresiji. Zadaj niso "podrti" in imajo manj tezav pri gibanju. Dlaka je drugacna kot pri standardnih NO, veliko gostejsa. Pozimi, ko je veliko podlanke, je barva svetlejsa, poleti pa temnejsa, ker pride do vecjega izraza krovna, temno siva barva. Gali ima 55 kg, a vendar nima prav nic odvecne mascobe.


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: kaja , sobota, 08.06.2002 : 19:26:40
Samo za primerjavo: fantov nemški ovčar (črno rjav) ima 45 kg, pa se je meni zdelo to veliko. Torej je v primerjavi z Galijem prava grinta! ;) Ga bomo še malo poredili.


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: simi , sobota, 08.06.2002 : 20:01:04
Kar je napisal Dani je popolnoma res. Tudi moja Ajša je višja in ima 40 kg, brez odvečne maščobe. Koliko je tvoj samec visok?
Pri delu, ker jo lahko primerjam z prejšnjim standrdnim in s tistimi, ki jih učim v šoli pa je razlika ogromna.
Dobesedno so delovni psi. Bolj ko delaš z njimi, bolj so veseli.

Odrastejo sicer malo kasneje kot standardni. So pa to psi, ki imajo v sebi še vse nagone. Fantazija je delati z njimi obrambo, ker nimaš problema z ugrizi, hitrostjo,... Edini problem je, da ga pomiriš, ker ima preveliko željo po delu. So tudi nepokvarjeni. Predvsem pa so izredno plenski psi ( jaz z klobaso ne morem delati že nekaj časa, ker je več v klobasi kot pa na tleh). Tudi zdravastvenih problemov nimajo toliko kot standardni (moja ima kolke A1A1).
Te psi ne potrebujejo veliko vzgoje, ampak le nekoga, ki ga bo pravilno vodil. So malce nezaupljivi do tujcev, vendar zaradi tega niso agresivni.
Upam in samo želim si, da jih ne bodo z nenadzorovano vzrejo uničili tako kot so rjavo črne.
Lep pozdrav.


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: ewchy , sobota, 08.06.2002 : 20:15:50
Simi!
Po tem kar si napisala, vidim da so res dobri. Zanimivo je to, da še nisem v živo videla sivega nemškega ovčarja (ali pa se ne spomnim). Zgleda da jih ni veliko. TUdi pri nas v šoli ni nobenega, pa tudi na nobeni tekmi v poslušnosti ga še nisem videla. Sicer sem bila le na tekmah v poslušnosti tukaj na štajerskem koncu, ampak tekmovalci dosegajo lepe rezultate. Prevladujejo malinoisi, potem standardni nemški ovčarji in še kakšen rotweiler se najde. Ali jih je v vaši šoli več? Čudno da ljudje ne vejo, da so (tako kot praviš) boljši v poslušnosti kot standardni nemški ovčarji. Morda poznaš odgovor?   ;)  


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: simi , sobota, 08.06.2002 : 20:28:10
Evchy, v Sloveniji jih je res malo. Za vse ki jih jaz poznam pa jih imajo ljudje, ki si ukvarjajo z kinologijo (inštruktorji, sodniki).
Tudi midve ne hodive v šolo, saj jo šolam sama, le na obrambo hodive, ker markirat pa res ne znam. Tukaj pa se skriva odgovor. Lahko ti povem neprijetnost, ki se je zgodila lansko leto na razstavi v Ljubljani. Vodja kroga pokliče številko, ki je bila na vrsti. Postavim se z Ajšo pred vhod in vodja kroga me je 3 ustavil, da ne smem naprej, ker so tu nemški ovčarji. Povedala sem mu, da mi na rodovniku piše, da imam nemca in sem mimo njega odkorakala notri. Sodnik pa mi je potem pel hvalo, da že 15 let ni videl sivega nemca.
Torej kako naj potem zamerim ljudem, ki so me v Tivoliju (Ljubljanski park), ko je bila še mladič začudeno gledali kaj delam tu z volkom.
Pasma - barva ni razšerjena, mogoče pa je prav, da obdržimo kvaliteto, da je ne skomercializiramo.


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: ewchy , nedelja, 09.06.2002 : 13:27:23
Malo sem se pozanimala in zvedela, da je veliko sivih in črnih nemških ovčarjev na češkem in v teh državah. Tam jih uporabljajo tako v športni kinologiji, kot v agillityu in pri reševanju in jih je izrazito največ. Tudi sama mojega psa sama treniram, saj se mi zdi to najbolje. Obrambe ne delava, saj sva pri reševalcih. Pri sivih nemških ovčarjih mi je všeč ravno to, da so podobni volkom. Res čudno da vodja kroga ni vedel da je to nemški ovčar. In potem si umislijo take ljudi za vodje kroga.  :-/ Tudi jaz upam, da jih ne bomo preveč skomercializirali saj me pri zlatih prinašalcih zelo moti, ko ga vidiš za vsakim "voglom".


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: kaja , nedelja, 09.06.2002 : 19:40:23
No, sveži podatki: Don meri v višino 74 cm, ima pa 44 kg. Kako visoka sta Gali in Ajša?


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: simi , nedelja, 09.06.2002 : 20:07:53
Ajša je visoka 63 cm. Tudi mene zanima koliko je visok Gali.

Ali ima še kdo sivega ali črnega?

La ppozdrav vsem.


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: Sally , petek, 14.06.2002 : 12:59:32
Citat

Ali ima še kdo sivega ali črnega?

Na nasem poligonu pogosto vadi nek gospod, ki prihaja nekje iz okolice Sezane. Ima nemske ovcarje, med njimi pa nekaj crnih. Prav simpaticni so! Menda je z eno psicko celo nastopil na svetovnem iz poslusnosti :)


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: Ivana , nedelja, 30.06.2002 : 02:15:09
Pozdrav! U opisu na stranicama stoji da ova pasmina BO , spada u 1. (ili 2.) FCI skupinu. To bi trebalo značiti da je priznata! Molim komentar!Hvala!


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: Jana , nedelja, 30.06.2002 : 09:54:00
Pozdravljena Ivana,

opis za BO je dodala Darja Krajsek Logar, ki je svojega belega ovcarja razstavljala tudi na CACIB Portoroz 2002.

Njen Dexter je v katalogu razstave, kot tudi Morgan von Diamond, lastnika Mirana Kovseta in psicka Alfa Meziska, lastnice Slavi Matic. Vpisani so pod I. skupino.

Najbrz bo najvec o priznanju (ali ne) pasme lahko povedala prav Darja. Njen email naslov je pod opisom pasme.

Lep pozdrav,


Naslov: Re: Beli ovčar
Poslano od: sirtaki , nedelja, 30.06.2002 : 15:41:43

Tkole je s priznavanjem pasem. BO je bil priznan s strani FCI sele pred kratkim, vendar le pogojno, saj je to politika FCI. Popolno priznanje pasme dozivijo po 10 letih "pogojnega priznavanja".

Pogojno priznanje pomeni le to, da pes NE more postati mednarodni prvak, ker se jim NE SME podeliti CACIB-ov. Vendar je to bolj teorija na papirju kot v praksi, saj na vseh evropskih razstavh (ok mogoce ne na cisto vseh), veselo podeljujejo CACIBe tudi pogojno priznanim pasmam.

Zanimivo pa je, da ti CACIBi ne bodo absolutno nic pripomogli k naslovu IntCh ko bo pasma popolno priznana, saj se bo zahtevalo "ponovno" nabiranje pogojev od zacetka.

Recimo pasmo avstralski ovcar je FCI pogojno priznala 1995, ga uvrstila v 1. skupino, torej lahko polnopravno sodelujejo na vseh drzavnih in mednarodnih prireditvah kot uradna pasma. Vendar bodo lahko naslov mednarodnega prvaka dobili sele po letu 2005, ko bo preteklo deste let (to velja recimo tudi za naslov mednarodnega prvaka v agilityu).

LP



Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: pia_in_co. , četrtek, 29.05.2003 : 17:51:33

Citat

Kako je prislo do bele barve? S katerimi pasmami so ga krizali? In cudi me tudi da niso cuvaji, tako kot standardni NO. A ima kdo kaksen link sivega in crnega NO?

Švicarski beli ovčarji v bistvu so NO,so namreč albini.Najprej so se v leglu skotili recimo NO in en beli ovčar in ljudje so jih najprej pobijal,ker pač to niso bili NO,potem pa so jih ljubitelji te pasme uspeli ohraniti oz.so jih vzrejali kot samostojno pasmo,seveda pa se jim je značaj bolj preoblikoval mislim,pa tudi da so ga križali še z nekaj pasmami preden je dobil podobo današnjega Belega ovčarja.


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: Tomster , četrtek, 29.05.2003 : 18:31:58
Eeem, Pia... Beli ovcarji niso albino primerki NO, ampak so samo barvna variacija NO. Ce bi bili albinoti, bi imeli rdece oci...

Tocno, pa jih nimajo... ::)


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: pia_in_co. , četrtek, 29.05.2003 : 20:31:37
Tomster:ne ni nujno,da imajo albini rdeče oči,vsi albini jih nimajo!


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: Tomster , četrtek, 29.05.2003 : 20:44:55
Lej, Pia... Do nedavnega nepriznani, zdaj pogojno priznano (ex-kanadski) svicarski beli ovcar je barvna variacija NO, ki so jih, kot ze omenjeno zgoraj, prej izlocali iz vzreje (ubijali se mi zdi... ne vem... manj primeren izraz). Ker pa je bila ta variacija(ki,mimogrede, ni genetska napaka, kot je to albinizem) zelo zanimiva, predvsem v ZDA, so jo nekak "potisnili" naprej in jo obvarovali pred izumrtjem...

Še enkrat, svicarski beli ovcar ni albino NO, ker bi to pomenilo, da v leglu SBO najdemo veliko vecino navadnih NO... Ni variante, da katerakoli vrsta spravi naprej toliko genetsko "pokvarjenega" materiala, da bi bili vsi predstavniki te vrste enaki, v tem primeru torej albinoti...


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: Tomster , četrtek, 29.05.2003 : 21:10:49
Pia, seveda to NI nemski ovcar, to je svicarski beli ovcar...


Aja, pa... Kake kozne bolezni pa so to?


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: Nanook , četrtek, 29.05.2003 : 21:26:52
V svicarju je ravno toliko albina kot v samojedu, westiju... Tu gre za bele pse, ni pa vsak bel pes albin. :)

Are White German Shepherds Albinos?

NO- Albinos, as described by Webster is "an organism exhibiting deficient pigmentation and usually has a milky or translucent skin, white or colorless hair, and eyes with pink or blue iris' and deep red pupils". The dark pointed White German Shepherd possesses dark brown eyes, and black or dark brown pigment on their nose, eyelids, pads and sometimes ear leather and bellies. The snow nose syndrome (fading of nose pigment caused by seasonal changes) is common in White German Shepherds, although not preferred. Snow nose syndrome also appears in other white breeds and even in standard coated German Shepherds.

http://whiteshepherd.com/jaminken/nobledog.htm


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: Tomster , četrtek, 29.05.2003 : 22:03:39
Evo, zanimiva, predvsem pa kompetentna in poucna stran o belem svicarskem ovcarju:

http://www.weisse-schaefer.at/wsoe/index.html

Sicer v nemscini, ampak rade volje pomagam s kakim prevodom, ce bo potrebno...

Aja, Pia... Nikjer ne pise, da bi naj BSO bil albino NO... Hhhhmmm... Zakaj le??? ::)

Kot ze omenjeno prej, se je ta razlicica NO razvijala vzporedno z ostalimi variantami, a ga je v Nemciji nacisticni rezim prepovedal ("klasicen" NO je bil pac bolj prepoznaven za Fuehrerja, zato ga je v medvojnem casu pac prepovedal...), bil je pa izredno uspesna in zeljena variacija NO v ZDA in Kanadi. Tam se je razvil v samostojno pasmo, od koder so ga v 70-ih letih prejsnjega stoletja pripeljali nazaj v Evropo, letos pa ga je FCI tudi uradno priznala kot samostojno pasmo.


P.S.: Pia, a mislis, da bi Mednarodna kinoloska zveza priznala pasmo, ki je po tvojem nastala oz. ki se bi naj po tvojem razvila iz predstavnikov pasme, ki imajo genetsko okvaro (kar je albinizem)?


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: simi , petek, 30.05.2003 : 11:41:56
Citat

Me pa se vedno zanima ce ma kdo kako slikco od sivega in crnega NO


Eno sivo bozam vsak dan. Lahko pa si jo ogledas na:
http://www.mojpes.net/razno/slike/ajsa2.html


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: pia_in_co. , petek, 30.05.2003 : 12:22:29
Čudno,pa sem skoz mislila,da so albini! >:( ;DNo zgleda sem se zmotil,sicer najprej tega nisem verjela a me je prijateljica prepričala,da so albini ;D
No v glavnem lahko to temo o albinih končamo ;D

drugače pa so meni najbolj všeč srednjedlaki in dolgodlaki,samo kadar se jim menje dlaka je pa kriza ;D


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: NATI , sobota, 31.05.2003 : 07:24:09
Hojla Teja,

Ja beli ovčar se je prej imenoval ameriško kanadski beli ovčar in ga je FCI šele pred kratkim priznala kot švicarskega belega ovčarja.

Prva članica FCI, ki je priznala belega ovčarja kot pasmo je pred enajstimi leti Švica, ki je pri FCI-ju vložila vlogo skupaj z vso potrebno dokumentacijo za priznanje belega ovčarja kot novo pasmo.Za priznanje pasme sta se borila tudi mednarodno priznana kinologa Dr. H. Räber in Dr. J.-M. Paschoud, ki veljata za pionirja pasme.
Zato je FCI verjetno priznala pasmo kot beli švicarski ovčar.

V prilogi ti pošiljam še  švicarski link o pasmi:
http://www.weisse-schaeferhunde.ch/de/index.htm

Lp,
Nati


Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: MyMy , ponedeljek, 12.04.2004 : 17:18:31
Zanima me h katerim boleznim so nagnjeni...pa   malo o značaju....bla bi vesela za vse informacije;)

papa MYMY


Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: Teja , ponedeljek, 12.04.2004 : 20:43:39
LP!  :D
Glede na to, da je beli švicarček v zelo zelo ozkem izboru za mojega naslednjega reševalca ;D upam, da bo v SLO ostal tako nepoznan kot je sedaj!! ;)
Ne bi namreč rada, da se jim zgodi to kar se je NO, rottom itd...
Poleg tega pa ne bi rada imela pasmo, ki jo ima tretjina Slovencev...  ::)

Zares upam, da se v SLO pasma ne bo množično širila, po drugi strani pa se kakšnega lepega primerka ne bi branili kajne ;)



Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: Sally , torek, 11.05.2004 : 23:18:55
Dokler je se aktualno...
http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=27;action=display;threadid=1620


Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: blisk , sreda, 01.09.2004 : 21:37:19
Vsem ljubiteljem teh krasnih psov z veseljem sporočam, da je moja psica Linda pravkar skotila 6 mladičkov - 3 samičke in 3 samčke.
Slike legla sledijo kmalu.

LP


Naslov: švicarsk beli ovčar
Poslano od: K-ZEKO , nedelja, 05.09.2004 : 10:17:04
Živijo!
Nikjer nisem našel teme o tem psu. Zanima pa me še kaj več o njem, pa bi prosil, vse ki to pasmo dobro poznate, da mi svetujete.

Zanima pa me slednje:
- kako je z njegovo navezanostjo na dom - zanima me, če rad pohaja, pobegne...
- kako se razume z drugimi živalmi - predvsem mačkami in pa (če je samec) z ostalimi psi - samci (je "samokontroliran", ali nastane velik cirus...)
- kako je z vonjem tega psa (ob normalni negi...dokaj rednim kopanjem in česanjem...)
- agresija do ljudi/tujcev - je kaj napadalen/popadljiv?

Vse to mislim seveda v oviru normalne scializacije psa, urejenih življenskih pogojih...

Najlepša hvala vsem!
lp


Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: Rincy , nedelja, 05.09.2004 : 13:03:29
če ti to kaj pomaga (če še nisi prebral ;D)
http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=67

lp nina


Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: K-ZEKO , nedelja, 05.09.2004 : 16:03:49
Živijo!
To sem že dodobra prebral, zanima pa me še več; predvsem različne izkušnje...na prej omenjene teme.
lp


Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: white rose , sobota, 09.10.2004 : 22:53:08
Hojla!

Lahko ti povem, da imamo tudi mi psičko švicarskega belega ovčarja in jo bomo predvidoma novembra parili. Več o pasmi si lahko ogledaš na naši spletni strani ***

 pozdrav Slavi      



Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: rina , nedelja, 10.10.2004 : 18:20:04
Mene pa zanima, kater izpit morajo ti ovčarji opraviti za vzrejno dovoljenje?

lp, rina


Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: white rose , ponedeljek, 11.10.2004 : 21:15:12
Za vzrejno dovoljenje ne potrebuješ delovnega izpita.

lp
Slavi


Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: rina , torek, 12.10.2004 : 16:07:54
A res ne? :o Ni tako, kot pri nemcih, kjer rabiš ipo 1?

lp


Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: ursa , sobota, 22.01.2005 : 11:13:02
zanima me če je švicarski beli ovčar primeren za vleko teških bremen, vleko sani...

lp vsem ljubiteljem švicarskih belih ovčarjev. :)


Naslov: Re:Svicarski beli ovcar
Poslano od: ursa , ponedeljek, 07.02.2005 : 17:53:50
ali ima kdo doma tega prelepega kužka?


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: čara , sobota, 26.03.2005 : 15:22:45
Švicarski beli ovčar je tud v ožjem izboru pri meni. Zdaj ga sicer še ne morem imet, ampak čez par let bo sigurno moj!

Zakaj jim pa ni treba imet delovni izpit za vzrejo? ??? Fajn bi že blo. Če je delovna pasma, je prav, da se nardi vsaj IPO1-vsaj js nameravam it s psom.



Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: ursa , sobota, 30.04.2005 : 18:03:44
oj!
meni je švicarski beli ovčar najljubša pasma ;) dopisujem se tudi z neko lastnico anjo ki ima to psičko te pasme :) še 2 strani: ****


Naslov: Mnenje!
Poslano od: NICK , petek, 16.09.2005 : 12:03:36
 ;D Lep pozdrav vsem! Z družino smo se odločili, da bi med nas sprejeli novega člana in sicer belega švicarskega ovčarja. Zanima nas kakšen je ta pes, če je primeren za otroke, če lahko biva na prostem (seveda v izolirani koči), kje so legla v Sloveniji, kdaj je kakšno predvideno leglo! Hvala vsem za podan odgovor.  :) :) :)



Naslov: Re: Mnenje!
Poslano od: Ory , petek, 16.09.2005 : 12:06:19
Zakaj pa ne vprašaš tega v temi pasme  ??? Naprimer tukaj:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,196.0.html


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: Ory , petek, 16.09.2005 : 12:14:07
No evo, še mladičke imajo  ;)..... kaj več si še želiš.

lp


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: NICK , petek, 16.09.2005 : 12:18:20
Hvala vsem za pomoč! Lep pozdrav ali HOV, HOV!


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: sanci_cat , sreda, 19.10.2005 : 11:24:55
Bom še tukaj pohvalila prispevek, ki sem ga gledala na televiziji pred nekaj dnevi.

Z užitkom sem gledala!

Bravo Slavi!


Naslov: Švicarski beli ovčar
Poslano od: Imposibl , torek, 15.11.2005 : 23:39:52
Zanima me kje bi lahko kupil tega psa,...
Rad bi mladiča,... in po možnosti brez rodovnika,....

Ali pozna kdo koga, ki bi mi ga lahko proskrbel.

Hvala za odgovore.


Naslov: Re: Švicarski beli ovčar
Poslano od: bina , torek, 15.11.2005 : 23:42:28
saj tvoj nick pove vse ;) ;D

mladiča...po možnosti brez rodovnika...po možnosti zdravega ::)....nop, to pa ne paše skupaj ;) Saj cena z rodovnikom ni velika (zadnje leglo je bilo po 120 tisoč, so se pa lansko leto prodajali 6 mesecev stari mladički po 60 tisoč).... Itak se mi pa zdi, da je že odprta tema o tej pasmi...


Naslov: Re: Švicarski beli ovčar
Poslano od: Imposibl , sreda, 16.11.2005 : 09:28:02
Nick ni glih moje merilo!!! :o

Rad imam živali in zato si želim tudi pravega psa ki se naveže na človeka!

Nimam glih zmožnosti da ga kupim za 120.000 sit, za 50.000 SIT pa bi se potrudil da bi nabral,..

Prosil bi če kdo ve za kaj podobnega da mi sporoči....


LP,Sandi


Naslov: Re: Švicarski beli ovčar
Poslano od: linchaich , sreda, 16.11.2005 : 13:50:19
Temo imas ze odprto
Svicarski beli ovcar! (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4783.0.html)

Sicer ne vem kako je kaj na podrocju te pasme, ampak ponavadi te, malo manj popularne pasme, dobis brez rodovnika le pri preprodajalcih ... preberi si se teme v:
Nakup psa (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,29.0.html)

Srecno!

Lp, Ursa


Naslov: Re: Svicarski beli ovcar
Poslano od: Teja , sreda, 16.11.2005 : 22:05:13
Kot veste je bil šv. ovčar v zelo ozkem izboru za mojega naslednjega pesjana, vendar je vmes prišel Tayos ;D ;D

Po nekem srečnem naključju ...  8) 8)  ::) ::)
... ...  počasi dobivam vse pogostejše stike z belim švicarjem ;D ;D :D :D :D

Resnično čudoviti kužki!
Rada bi povedala, da je ta predstavnica pasme takšna, kot sem si predstavljala ;)

Se mi zdi, da je karakter podoben Oxi- umirjena, a vseeno živahna :), zaljubljena v lastnika, nič dominantna, brez problema je lahko brez vrvice...  ima še eno zelo skupno lastnost z Oxo, katero bom zamolčala ;D ;D :P
Poleg tega me na njej privlači nošenje stvari (igrače), lajež ob razburjenju (ne v stanovanju!)- pač gledam na reševalni vidik, nakazovanje z laježem, hihi ;)
In pa seveda lepota :-* :-* :-*

Skratka, kot sem si predstavljala- nežna bela ''nemška'' ovčarka, ne vem pa kako je s samci. Medna niso tako hudo nežni kot recimo psičke. Mogoče bi bilo to še bolj zame ;D
Sicer pa... mogoče drugo leto dobim pobližnje izkušnje tudi s samcem belega švicarja :D :D :D
Bomo videli ::) :P ;)

lp
Teja


P.S. ampak še vedno je ena A SHILOH :-* :-* :-*


Naslov: Švajcarski beli ovčarski pes - Swiss white shepherd
Poslano od: Brana , nedelja, 11.12.2005 : 14:03:55
Jos krajem 19 veka bilo je normalno da se medju nemackim ovcarskim psima na izlozbama izlazu i ovcari bele boje (odprilike 1/ 3 svih nemackih ovcarskih pasa je bila pretezno ili potpuno bela. Unoseni su sasvim normalno i regularno u knjige i dobijali pedigre.
(http://img464.imageshack.us/img464/8850/normal1000015img8ok.jpg)
1933 godina se ispostavila sudbonosnom godinom ne samo za nemacki narod (Hitler dolazi na vlast) nego i za nemackog (belog) ovcarskog
psa. Nacisti zabranjuju belu boju (kao slucajnu gresku u genetici) i proganjaju belog psa.

Na srecu u Americi i Kanadi ljubitelji pasa to vide drugacije i nastavljaju tamo sa uzgajanjem pasa bele boje, Nemacki beli ovcarski pas, kasnije Kanadski beli ovcar
(http://img415.imageshack.us/img415/9665/uringu65tk0wy.jpg)
40 godina kasnije se beli ovcarski pas vraca u Evropu (Svajcarsku ) i tamo se odgaja. Iz Svajcarske potice naziv Kanadski beli ovacarski pas.. Nesto kasnije pocinje uzgoj u celoj Evropi i pas se naziva Svajcarski beli ovcarski pas, Svajcarski beli ovcar
(http://img247.imageshack.us/img247/8901/krozprozor7fj8lt.jpg)

U svoju prvobitnu postojbinu (Nemacku) rasa se vraca tek 1982 godine.
(http://img220.imageshack.us/img220/5554/aron30vr.jpg)

evo i standarda. da bi lakše razumeli napisat ću na engleskom

FCI-Standard N° 347 / 18.12.2002 / GB

WHITE SWISS SHEPHERD DOG
(Weisser Schweizer Schäferhund)
(Berger Blanc Suisse)

ORIGIN : Switzerland.

DATE OF PUBLICATION OF THE ORIGINAL VALID STANDARD : 26.11.2002.

UTILIZATION : Family and working companion dog with distinctive friendly nature to children; attentive watchdog, cheerful and quick to learn.

CLASSIFICATION F.C.I. : Group 1 Sheepdogs and Cattle Dogs (except Swiss Cattle Dogs).

Section 1 Sheepdogs.

Without working trial.

http://img52.imageshack.us/img52/3236/mamalinda2xt.jpg

GENERAL APPEARANCE : A powerful, well-muscled, medium-sized, white shepherd dog with erect ears, double coat or long double coat or long double coat; elongated shape; medium sized bone and elegant, harmonious outline.

IMPORTANT PROPORTIONS :

Moderately long rectangular shape : body length (from the point of shoulder to point of buttock) to height at withers = 12 : 10.
The distance from the stop to the noseleather slightly beyond the distance from the stop to the occipital protuberance.

BEHAVIOUR / CHARACTER : Lively, without nervousness, attentive and watchful; towards strangers sometimes slightly aloof but never apprehensive or aggressive.

HEAD : Strong, dry and finely chiselled, in good proportion to the body. Seen from above and from the side wedge-shaped. Axes of skull and foreface parallel.

CRANIAL REGION :

Skull : Only slightly rounded; indicated central furrow.
Stop : Slightly marked, but clearly perceptible.

FACIAL REGION :

Nose : Medium-sized; black pigmentation desired; snow nose and lighter nose accepted.

Muzzle : Powerful and moderately long in relation to the skull; nasal bridge and lower line of muzzle straight, slightly convergent to the nose.

Lips : Dry , closing tightly, as black as possible.

Jaws/Teeth : Powerful and complete, scissor bite. The teeth should be set square to the jaw.

Eyes : Medium-sized, almond shaped, placed a little obliquely; colour brown to dark-brown; eye lids well fitting with black eye-rims desirable.

Ears : Erect ears, set high, carried upright, parallel and directed forward; in the shape of an oblong, at the tip slightly rounded triangle.

NECK : Medium-long and well muscled, with harmonious set on at the body, without dewlap; the elegantly arched neckline runs without disruption from the moderately high carried head to the withers.

BODY : Strong, muscular, medium-long.
Withers : Pronounced.
Back : Level, firm.
Loins : Strongly muscled.
Croup : Long and of medium breadth; from the set on gently sloping to root of tail.
Chest : Not too broad; deep (about 50 % of the height at the withers); reaching to the elbows; ribcage oval; well extending to the rear. Prominent forechest.
Belly and flanks : Flanks slender, firm; underline moderately tucked up.

TAIL : Bushy sabre tail, tapering to the tip; set on rather deep; reaching at least to the hock joint; at rest, it hangs either straight down or with a slight saber-like curve in its last third part; in movement carried higher, but never above the topline.

LIMBS : Strong, sinewy, medium bone.

FOREQUARTERS : Straight, seen from the front; only moderately broad stance; seen in profile, well angulated.
Shoulder : Shoulder blade long and well laid back; well angulated; whole shoulder strongly muscled.
Upper arm : Adequately long, strong muscles.
Elbows : Close fitting.
Forearm : Long, straight, sinewy.
Pastern : Firm and only slightly oblique.

HINDQUARTERS : Seen from the rear straight and parallel; standing not too wide; seen from the side with adequate angulation.

Upper thigh : Medium-long, strongly muscled.
Lower thigh : Medium-long, oblique, with solid bone and well muscled.
Hock joint : Powerful, well angulated.
Hock : Medium-long, straight, sinewy; dewclaws should be removed, except in countries where their removal is forbidden by law.
Feet : Oval, hind feet a little longer than forefeet; toes tight and well arched; firm black pads; dark nails desired.

GAIT : Rhythmical sequence of steps with even drive and enduring; front legs reaching out far, with strong thrust; trot ground covering and easy.

SKIN : Without folds and wrinkles; dark pigmentation.

COAT

HAIR : Medium length, dense, close-lying double coat or long double coat; abundant undercoat covered with hard, straight protection hair; face, ears and front of legs are covered with shorter hair; at the neck and the back of the legs the coat is slightly longer. Slightly wavy, hard hair is permitted.

COLOUR : White.
(http://img393.imageshack.us/img393/3503/1000001img8zd3yj.jpg)

SIZE AND WEIGHT :

Height at withers : Dogs 60 - 66 cm.
Bitches 55 - 61 cm.

Weight : Dogs : ca. 30 - 40 kg
Bitches : ca. 25 - 35 kg.

Typical dogs with slight under- or oversize should not be eliminated.

FAULTS : Any departure from the foregoing points should be considered a fault and the serious- ness with which the fault should be regarded should be in exact proportion to its degree.

MINOR FAULTS :

Slight deer colour (light yellow or fawny shading) on eartips, back and upperside of the tail.
Partial loss of pigment of flecked appearance on noseleather, lips and/or eye rims.
SERIOUS FAULTS :

Heavy appearance, too short build (square outline)
Masculinity or femininity not clearly defined .
Missing more than two PM1; the M3 are not taken into account.
Drop (hanging) ears, semi-pricked ears, button ears.
Strongly sloping backline.
Ringtail, kinky tail, hook tail, tail carried over back.
Soft, silky topcoat; woolly, curly, open coat; distinctly long hair without undercoat.
Distinct deer colour (distinct yellowish or tawny discolouring) on eartips, back and upperside of the tail.

ELIMINATING FAULTS :

Overly shy or aggressive.
One eye or both eyes blue, protruding eyes.
Entropion, ectropion.
Over-or undershot mouth, wry mouth.
Total loss of pigment on nose, lips and/or eye rims.
Total loss of pigment in the skin and on the pads.
Albinism.
NB.: Male animals should have two apparently normal testicles fully descended into the scrotum
http://img134.echo.cx/img134/6027/1000022img0gu.jpg


Naslov: švicarska ovčarka
Poslano od: preciosa , torek, 05.09.2006 : 12:08:58
zanima me ,če je pri tej pasmi normalno da je še vedno plašljiva do ostalih domačih in tujcev.stara je devet mesecev in imam jo 4 dni.zaenkrat se je navadla samo na mene.koliko časa bo trajalo ,da se še bo navadila in ne bo več plašljiva do ostalih?plašljiva je tudi na avtomobile,ki peljejo mimo,ko sva na sprehodu.če mi lahko kdo pomaga bi lepo prosila za odgovor. to pasmo imam sedaj prvič,želela pa bi še kaj več izvedeti o njej.lep pozdrav


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: preciosa , torek, 05.09.2006 : 20:59:38
lep pozdrav.jaz sem v soboto kupila psičko pasme švicarska ovčarka in me zanima ,če je to normalno pri tej pasmi da so tako plašljivi kot je moja?prve dni.na mene se je navadila kolker tolk,do ostalih domačih pa je še vedno plašljiva.stara je 9 mesecev z rodovnikom.ko greva na sprehod je vse vredu dokler ne pride mimo kakšen tujec ali pa avtomobil.nato postane plašljiva in bi kar najraje se nekam skrila.kako dolgo časa potrebuje da se navadi na novo okolico kjer domuje in na ljudi ki tam živijo?


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Teja , torek, 05.09.2006 : 23:38:08
lep pozdrav.jaz sem v soboto kupila psičko pasme švicarska ovčarka in me zanima ,če je to normalno pri tej pasmi da so tako plašljivi kot je moja?prve dni.na mene se je navadila kolker tolk,do ostalih domačih pa je še vedno plašljiva.stara je 9 mesecev z rodovnikom.ko greva na sprehod je vse vredu dokler ne pride mimo kakšen tujec ali pa avtomobil.nato postane plašljiva in bi kar najraje se nekam skrila.kako dolgo časa potrebuje da se navadi na novo okolico kjer domuje in na ljudi ki tam živijo?
praviš, da jo imaš 4 dni?! se bo še adaptirala ;)
sicer pa je plašnost pri tej pasmi dokaj pogost pojav, vsaj kolikor imam jaz izkušnje. Predvsem psičke niso tirani ;D, ampak zelo zelo nežne duše...
psičko počasi spoznavaj z okoljem, naj si pridobi zaupanje do ostalih ljudi in situacij. nikoli je ne sili v nekaj kar ne želi, oz. kjer vidiš da je plašna, ker bi to lahko zadevo poslabšalo.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: preciosa , sreda, 06.09.2006 : 22:28:04
hvala za odgovor tanja.ampak mene še zanima koliko časa približno bo ptrebovala ,koliko dni da se bo navadila na novo okolje?ker to pasmo imam prvič zato mi vsak odgovor prav pride.ker pred njo sem namreč imela pasmo rotwailer,psa.psičko pa imam sedaj prvič.zanima me še kakšno hrano naj ji dajem?sedaj ji dajem samo brikete,želela pa bi jo tudi navadit na kuhano.a je kuhana hrana zanjo priporočljiva?l.p.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: preciosa , sreda, 06.09.2006 : 22:31:06
opravičujem se,ker sem se zmotila pri tvojem imenu,še 1x hvala za odg.teja.lp


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Teja , nedelja, 22.10.2006 : 09:56:34
hvala za odgovor tanja.ampak mene še zanima koliko časa približno bo ptrebovala ,koliko dni da se bo navadila na novo okolje?ker to pasmo imam prvič zato mi vsak odgovor prav pride.ker pred njo sem namreč imela pasmo rotwailer,psa.psičko pa imam sedaj prvič.zanima me še kakšno hrano naj ji dajem?sedaj ji dajem samo brikete,želela pa bi jo tudi navadit na kuhano.a je kuhana hrana zanjo priporočljiva?l.p.
spregledala :-[
kako je sedaj s psičko??
ti lahko povem, da se samec RW in PSIČKA švicarka močno razlikujeta glede temperamenta ;)
jaz sem tudi čisto menjala ''pasji karakter''; iz dominantne RW na mešanko, ki se je vrgla čisto po dobrodušnem irskem setru ;D

sama sem mnenja, da je briketirana hrana najboljša opcija (za moje pse ::) ), zraven  kdaj pa kdaj tudi kaj kuhanega, da se zmeša s samimi briketi...


Naslov: švicarska ovčarka
Poslano od: preciosa , petek, 29.12.2006 : 21:18:49
lep pozdrav teja po dolgem času sem spet malo pogledala pod moj pes forum in sem videla da si mi že odgovorila na vprašanje o hrani.sedaj je že moja ovčarka prava dama in tudi plašljivost je prebolela tako da zdaj je že prav lepo z njo it na sprehode in ničesar se več ne boji,prav lepo se je navadila. :D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: aska2005 , četrtek, 12.04.2007 : 07:47:16
Je kaj novih slikc in novičk o vaših švicarjih :D

So mi tudi zelo všeč, tako, da nisem mogla kaj, da jih na tem zadnjem vzrejnem kaj ne poslikam ;)  Nekaj slikc je tukaj:

http://aska1.moj-album.com/slike/5570553/GxP0U4NqQokvYqXp.jpg

http://aska1.moj-album.com/slike/5570553/rWS28xbg45Fn9kJW.jpg

http://aska1.moj-album.com/slike/5570553/jiZhuh2qE2QR3fhz.jpg

Lp


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: mavrica , nedelja, 23.12.2007 : 19:50:26
O ja, tele pa poznamo. :D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , nedelja, 09.03.2008 : 09:55:18
Za vse ljubitelje belčkov vesela novička.
Naša Alfa pričakuje 26.3.2008 mladičke. :D

Objavim slikice, takoj, ko bo kaj novega.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: aska2005 , nedelja, 09.03.2008 : 09:56:25
white rose čestitke :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , nedelja, 09.03.2008 : 10:27:23
Hvala Aska!
Čestitke naši Alfi. :) Ona je res prava mama, tako zelooo skrbna, pazljiva skratka NAJ mama!
Jaz že komaj čakam te male bele tjulenjčke, to je samo za lupčkat :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: aska2005 , nedelja, 09.03.2008 : 10:56:14
Super to :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: mavrica , ponedeljek, 10.03.2008 : 19:47:24
O Slavi, čestitam!  :D :D :D

Se vabim na obisk čez kak mesec. ;D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , torek, 11.03.2008 : 21:41:45
Katja, hvala!
Seveda, vidva z Loujčkom se kar oglasita, lahko kadarkoli, da se naše čivke malo znorijo z njim ;)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: aska2005 , torek, 11.03.2008 : 22:48:33
white rose se tudi jaz priporočam za kak ogled, če bo to možno :D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sreda, 12.03.2008 : 19:11:25
Ma ja, Aska seveda wellcome, willkomen, ..... :)
Po tretjen tednu starosti mladičkov imamo itak kar naprej obiske, tako, da ste dobrodošli. Naša Alfa zelo potrpežljivo vse to prenaša, obiskovalcem razkaže vse svoje igrače in hoče biti v centru pozornosti....vsi gledajo pa samo mladičke... ;)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: aska2005 , sreda, 12.03.2008 : 19:38:02
o super :D komaj čakam :) Bo tudi Alfa v ospredju pozornosti ;) :D...lp


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Felina , petek, 22.08.2008 : 13:43:08
Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če boste lastniki švicarjev  na razstavi v Mariboru. Bi vas moji prijatelji radi malo pocukali za rokav, ker imajo en kup vprašanj. Se namreč zelo resno zanimajo za nakup psa in švicar je prišel v ožji izbor.   :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: mavrica , ponedeljek, 25.08.2008 : 13:03:03
Mislim, da tole lahko objavim...

V noči iz 23.8.2008 na 24.8.2008, v času hudega neurja, so iz pesjaka na vrtu v kraju Ig pri Ljubljani (vas Vrbljene), ukradli čistokrvno belo švicarsko ovčarko, ki sliši na ime BELA. V ušesih ima tetovirano številko 220, ki pa jo ni videti od daleč. To je pes velikosti nemškega ovčarja, bele barve, srednje-dolge dlake. Stara je 1 leto.
Preiskali smo okolico kraja, vendar ni sledu o njej. Psica je šolana in bi se, če bi bila v bližini, najverjetneje vrnila domov. Prilagam sliko. Prosim bodite pozorni!!! Če jo vidite ali veste oziroma sumite kje bi lahko bila, nas pokličite na številko: 031-401-742 ali 040-501-096 (dosegljiva tudi na lucijabajt@hotmail.com)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , ponedeljek, 25.08.2008 : 15:12:21
Hm ..., gospodicna je clanica in sem racunala, da bo sama tukaj objavila, ce bo zelela, ali pa vsaj dala kaksen glas, da zeli objavo.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: mavrica , ponedeljek, 25.08.2008 : 20:48:39
Jana, če se ti ne zdi ok lahko zbrišeš, meni se je pač zdelo koristno, da se psičko čim prej najde.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , ponedeljek, 25.08.2008 : 22:29:21
Ne, ne, nic ni narobe, mavrica, samo mislila sem, da se bo oglasila sama, nic drugega.
Tudi jaz upam, da se psicko cim prej najde.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Teja , ponedeljek, 25.08.2008 : 22:30:52
dobila sem tole na mail;
V  noči iz 23.8.2008 na 24.8.2008, v času hudega neurja, so iz pesjaka na vrtu v  kraju Ig pri Ljubljani (vas Vrbljene), ukradli čistokrvno belo švicarsko  ovčarko, ki sliši na ime BELA. V ušesih ima tetovirano številko 220, ki pa jo ni  videti od daleč. To je pes velikosti nemškega ovčarja, bele barve, srednje-dolge  dlake. Stara je 1 leto in sterilizirana.

Preiskali smo okolico kraja,  vendar ni sledu o njej. Psica je šolana in bi se, če bi bila v bližini,  najverjetneje vrnila domov. Prilagam sliko psice; več slik pa si lahko ogledat  na internetni strani http://purewhitebeauty.blogspot.com/. Prosim bodite  pozorni!!! Če jo vidite ali veste oziroma sumite kje bi lahko bila, nas  pokličite na številko: 031-401-742 ali 040-501-096 (dosegljiva tudi na lucijabajt@hotmail.com).

 

OBVESTITE  PRIJATELJE!!!
 
Najditelja čaka nagrada- 1000evrov!!!


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , ponedeljek, 25.08.2008 : 22:35:04
Teja?


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Agnes , ponedeljek, 25.08.2008 : 22:40:29
Hehe, Tejč, par postov viši je isto  :D :D :D. LP Neža


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , torek, 26.08.2008 : 17:33:34
Felina, nas verjetno ne bo v MB, bomo pa s tremi belčki v nedeljo v Trbovljah, tako da... če jim ni predaleč... (saj Slovenija ni tako velika ;)) Bo pa v nedeljo v Trbovljah kar 6 ŠBO, ker je zelooo veliko za sl. razstave.

Tudi jaz želim Belli, da se jo čim prej najde!


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Teja , torek, 26.08.2008 : 20:36:25
Teja?
aja, sorry, sem mislila, da sem še slikico pripela, pa sem očitno v vsej zmedenosti pozabla :P
na tem računalniku je žal nimam :-[
pa mal pa je drgačen moj post noooo ::) ::)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Datelj , petek, 29.08.2008 : 04:59:33
Felina ;D, hvala za posredovanje! :) Je že zmenjeno, da v nedeljo šibamo v Trbovlje, do takrat pa brskam po netu in prebiram Igorjev blog (http://beliovcar.blogspot.com/).

Bo sploh zanimivo, ker bo to prva razstava, ki jo bom obiskala.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Desanka , petek, 31.10.2008 : 17:44:22
Ker Igorjevega bloga zaenkrat še ni, predlagam nadomestno branje na:

http://belasvicarskaovcarka.blogspot.com/

(škoda le, da ni več fotk, ker fotke povedo veliko več kot besede)



Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Datelj , sreda, 12.11.2008 : 00:24:37
Hvala za link!  :)

Igor pa je zgleda svoj blog nastavil na privatno (morda zaradi nepovoljnih komentarjev?!).


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sobota, 27.12.2008 : 18:10:10
Nam je pa Miklavž prinesel 8 majhnih belih kepic  :)
Mamica je naša princesa iz Nizozemske, ki jo kličemo Lady, očka pa je naš ponosni važič Ferrari.
Imamo 3 fante in 5 punc.
Danes so stari 3 tedne in so že pravi mali kobacaji.

http://slo-whiterose.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/uslip.jpg

Na voljo imamo samo še eno samičko...
http://slo-whiterose.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/what.jpg

...seveda, za preverjene nove lastnike  ;)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: ka ty a , sobota, 27.12.2008 : 18:16:40
To je pa bilo lepo darilo za Miklavža. :D

Čestitke!

Slikic se pa ne vidi... :(


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sobota, 27.12.2008 : 19:11:35
Katya hvala za čestitke!
Uf, tole s fotkami bo pa preveč za moje rač.znanje.
Na predogledu se jih je videlo, verjetno ima tripod kaj zaščitene, sem jih naložila iz moje spletne strani....


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , sobota, 27.12.2008 : 19:38:35
Ne vem, ce bosta tole pravi slikici ;) :)

http://slo-whiterose.tripod.com/imagelib/sitebuilder/misc/show_image.html?linkedwidth=560&linkpath=http://slo-whiterose.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/ulit.jpg&target=tlx_new

http://slo-whiterose.tripod.com/imagelib/sitebuilder/misc/show_image.html?linkedwidth=560&linkpath=http://slo-whiterose.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/uslip.jpg&target=tlx_new

white rose, cestitke za male bele kepice in vse dobro zelim njim in vam :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sobota, 27.12.2008 : 22:49:57
Jana, super, hvala :).

Hvala za lepe želje in čestitke; če boste pa kaj na naših koncih, pa seveda vabljeni na obisk.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: aska2005 , nedelja, 18.01.2009 : 16:26:30
white rose, malo pozno :-[, a vseeno čestitke za male kepice :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , nedelja, 25.01.2009 : 23:21:24
Aska, hvala!  :)

Malčki so že vsi rezervirani. Večina ostane v Sloveniji, kar mi je najljubše.
 Ena samička gre v Italijo, ena v Grčijo, ena pa v Split.
Nekaj jih odhaje v roke, kjer bo treba malce bolj zares delat (ruševinarji, sledarji), ampak to jim bo v veselje, saj že sedaj komaj čakajo, da se kaj dogaja in, da se vsaj igramo.
Še dobro, da imamo čivke polne energije, ki poskrbijo, da se belčki zmatrajo in potem spijo ;)



Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , nedelja, 25.01.2009 : 23:23:30
Hm, napaka, sem pripela dva-krat isto fotko.
Tole sem še mislila:

Imamo lepa zelena ušesa od tetoviranja  :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Datelj , ponedeljek, 26.01.2009 : 00:39:15
Pa saj so iz dneva v dan večji!  :D  Komaj čakam! (jaz sem ena od srečnežev, ki bom lahko odpeljala pikeca domov  8))


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , ponedeljek, 09.02.2009 : 01:00:49
Datelj ima enega srčka že doma, tole sta pa sestrici zadnji dan pri nas, Ulla je odšla v Split, Uran pa je v Ljubljani  :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , ponedeljek, 02.03.2009 : 00:40:57
Včeraj sta odšla v nove domove še zadnja dva malčka. Urivion in sestrica Unae.
Smešno je, ko ljudje pridejo po "mladička", oni so pa že pravi, oreng "mladiči", težki okoli 8 kg :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , četrtek, 26.03.2009 : 12:04:40
white rose, je mogoce kaksen od mladicev sel v Trbovlje? Ker sem se vceraj peljala mimo enega mladica, za katerega sem prepricana, da je bil svicar. Je bil ful dober s tistimi velikimi uhlji. ;D  lp


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , nedelja, 29.03.2009 : 21:42:59
Kaja, žal od naših ni šel nihče na vaš konec... se pa stinjam, da so posrečeni v tem obdobju z velikimi ušesi. :)

Evo našo Ursullo iz Italije staro slabe 4 mesece  :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Teja , nedelja, 29.03.2009 : 22:03:40
je pa lepotica!!! :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , ponedeljek, 30.03.2009 : 08:14:20
Ful lustna psicka.  :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: ka ty a , nedelja, 12.04.2009 : 00:11:07
Krasna psička!


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: aska2005 , nedelja, 12.04.2009 : 08:30:46
Krasna je! :D :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , nedelja, 13.09.2009 : 21:13:41
Mene pa zanima, če ima dlaka belega švicarskega psa t.i. 'samočistilne sposobnosti'? Kako pa je sicer z nego dlake pri teh prelepih psih?


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: aska2005 , sreda, 23.09.2009 : 15:39:27
Nekaj utrinkov iz piknika belih švicarčkov, 15.8.2009:
(http://www.moj-album.com/slike/15657637/eH7Nemm76UY3pkF7.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/15657637/ZbZvid_D9g0S72T3.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/15657637/Zna_yat7fupAluRm.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/15657637/RmfME2ycG2JLQcgV.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/15657637/apFmq99vLcqM1Zt8.jpg)

Več pa tukaj (http://www.moj-album.com/album/17149448/).

lp


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , četrtek, 24.09.2009 : 18:38:20
Čudoviti so!!!  :) :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , četrtek, 24.09.2009 : 18:47:54
Aska, ful lepe slike, res so čudoviti beli švicarski ovčarji! :-*

Sem si pa pogledala tudi tvoj album, res super slike, tudi tiste čivavice so ful prikupne! :D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , sreda, 14.10.2009 : 15:44:06
Čedalje bolj me navdušujejo tile beli lepotci!  :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , nedelja, 28.03.2010 : 17:06:03
Da malo "odprašimo" tole temo. ;)
V naši psarni SLO - White rose smo uspešno sparili našega Ferrarija z našo Lady in kot kaže, nas bodo v začetku maja razveselile male bele kepe. Zaenkrat še zbiramo rezervacije za mladičke in že pripravljamo igrala zunaj na vrtu. Kotilnica bo tako kot vedno v naši dnevni sobi v družbi ostalih psov, mačk in ostalih živalic...
Aska, letos pa upam, da nama res rata poslikat malčke  :)
Evo še ena slikica Ferrarija in Lady iz ene od razstav.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , nedelja, 28.03.2010 : 17:22:40
Cestitam. :D Se bodo lahko tudi nekupci najavili na kaksen obisk, da od blizu vidijo vec kot enega svicarja? :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , nedelja, 28.03.2010 : 18:36:57
Juhej, čestitke! :D Na najlepši možen način ste obnovili tole temo. :)  :-* Sem že kar pogrešala javljanja 'švicačkov' tule.  ::)  ;)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , nedelja, 28.03.2010 : 18:38:02
Kaja, seveda. Ko imamo mladiče švicarje imamo itak kar naprej obiske (žlahta, pasji prijatelji, bodoči novi lastniki...itd), pa mimoidoči vikendaši se ustavljajo, ker ne vidijo vsak dan na vrtu trop belčkov, pa čivave vmes, pa kakšno mačko med njimi, kako se igrajo....
Ja, welcome, imamo takrat dneve odprtih vrat  ;D, kar je pa čisto super za samo socializacijo mladičkov.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , nedelja, 28.03.2010 : 18:40:16
Če se bo le dalo, tudi jaz pridem. :) Če lahko seveda.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , nedelja, 28.03.2010 : 18:41:53
Ja, seveda  :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , torek, 30.03.2010 : 18:43:06
O, super. Prideva! :-* Dragi se ni pozabil srecanja s Ferrarijem na trboveljski razstavi in pravi, da taksnega bi pa imel. :) ;) Ampak zaenkrat si lahko kvecjemu kaksno civavico privosciva.  ;D In ravno prav, da jih imate pri vas, da vidi taksno ta pravo. 8) :) :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , torek, 30.03.2010 : 21:00:14
Ha, ha, Kaja bosta videla kaj je to hitrost nameščanja v naročja obiskovalcev pri čivavah  ;D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kocka , sreda, 31.03.2010 : 07:04:24
Se veselimo slikic mladičkov in vam želimo, da bo šlo vse po planu, ter da bodo mamica in mladički OK :).
Sem ful navijala za vše slikice na natečaju ,^.
Pri nas so kakih 20, 25 let nazaj imeli sosedje, ki so živeli prej v Švici, enega belega švicarja, ki je bil takrat za Slovenijo pravi eksot. Je bil pa fejst prijazen in je dočakal zelo visoko starost :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sreda, 31.03.2010 : 19:17:52
Kocka hvala za navijanje, se vsem zahvaljujemo še tukaj za glasove :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , torek, 20.04.2010 : 18:58:21
Po enem tednu, pa je pri nas takšno stanje:
Sprašujem se le, kako se bodo drenjali tam dol čez teden dni...

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , torek, 20.04.2010 : 20:27:04
O, že imate naraščaj!  :D Lepo število malih belih kepic. :) Koliko je pa punčk in koliko fantkov?


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , sreda, 21.04.2010 : 19:48:42
Imamo 9 majhnih štručk.
Tako majhnih in tako živahnih, da se ti iz rok ali naročja kar spolzijo...
Včasih pravim, da so kot ribe. Zmuzljive.
In v času pred obrokom zelo glasnih.
Še posebno trije možakarji (pa pravijo, da ženske več regljamo).
9 majhnih štručk, ki so se jim zrasle  trepalnice (stari so 8 dni), črne obrobe okrog oči...skratka čakamo, da počasi spregledajo...
Aja...in vsak ima dve pikici na obrazu; kot lepotične pike izgledajo.
Lepi so.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , sreda, 21.04.2010 : 21:58:16
:-* :-* :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , sobota, 24.04.2010 : 06:54:32
9. dan življenja.
Slikam jih vsak drugi dan, da je potem razlika bolj očitna.
Kakšen boj je za seske...komaj čakam dan, da jim bom začela lahko (do)dajati mleko, da bodo malo bolj prizanesljivi do mamice.
Srce se mi trga ko jo vidim, kako vdana v usodo drži, da jo vlečejo in se prisesajo nanjo kot male pijavke. In ko eden omaga, je na istem sesku že drugi, ki mora preveriti, če še kaj priteče...
Toliko nežnosti je v gibih Verone ko je z njimi, toliko ušesnih migljajev do vsakega, ki spusti glas, nagnjena glava v smislu "da te bolje čujem", njen jezik, ki v minutki umije celega psička; kako ga z gobčkom obrne na vse strani, da ja nebi izpustila kakšnega dela...


[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kocka , ponedeljek, 26.04.2010 : 21:21:39
 :D
Mamici :-* :-* :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , torek, 27.04.2010 : 13:02:14
O, res kako skrbna mamica je in mladički so taki cukrčki... :-* :D

Veliko poljubčkov za mamico tudi od mene.. :-* :-* :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , četrtek, 29.04.2010 : 21:12:49
Res je skrbna  ::) :D
Leži na postelji (moji!) in z višine nadzira kaj se dogaja tam spodaj.
Tudi ko sem jaz na postelji, sem čisto ob robu  :'(, ona pa si vzame prosotor...  :o

(saj mi je lepo in privoščim ji, da se na postelji spočije, da so ji seski na mehkem, ker se mi zdi, da so tako zdelane, da se mi kar krivo stori, ko jo gledam  :-[)

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Teja , četrtek, 29.04.2010 : 23:09:03
kakšen romantičen kotiček :D ;)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , sobota, 08.05.2010 : 07:34:08
Življenje z leglom Z mi odgovarja. Vesela sem. In vendar v tem veselju je v meni veliko skrbi, dvomov in dilem; je to kar in kako počnem dobro za razvoj psičkov  :-[ ?
Vem, če na forumu kdaj postavim(o) kakšno takšno vprašanje  :-\ dobi vprašatelj velikokrat odgovor: To bi se moral že prej pozanimati, to bi moral vedeti, kaj take brezveznosti sprašuješ...; vendar vsi tisti, ki (komurkoli) na tak način odgovarjajo bi se morali zavedati, da v začetku ni bilo nikomur nič jasno in nobeno znanje ni bilo nikomur podarjeno; da se je vsak UČIL in z vsakim postavljenim vprašanjem in odgovorom se je lahko razvijal in napredoval v korist (v tem primeru) kužkov.
Verjamem, da se bom pri naslednjem (morebitnem) leglu vsem tem dilemam nasmihala; vse mi bo še samo po sebi umevno, tokrat pa... so samo vprašanja in iskanje odgovorov...
Ampak kljub vsemu sem še zmeraj  :D navdušena nad njimi!


[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , sobota, 08.05.2010 : 12:50:15
Jaz sicer z vzrejo nimam nikakršnih izkušenj, mi je pa popolnoma logično, da praksa pač ni teorija. Si samo mislim, da četudi si teoretično odlično podkovan, se med prvim praktičnim poskusom pojavlja nešteto novih/nepredvidljivih vprašanj in dvomov. Sodeč po slikcah pa malčkom in mamici čisto nič ne manjka! ;) Srečno z njimi še naprej!


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , sobota, 08.05.2010 : 21:12:37
Ja res je po slikici sodeč se mamici in mladičkom naravnost super godi! :) Pravi mali cukrčki so! :-* :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , ponedeljek, 10.05.2010 : 17:53:03
Hvala Maja in Lynn :-)
Upam, resnično upam, da so psički v naši oskrbi zadovoljni in srečni. Danes smo jim naredili tudi iztekališče, veliko približnjo okrog 120 m2, upam da jim je to dovolj...
Sedaj je samo vprašanje, kako bi imela mamica ves čas prost vhod in izhod...; nikakor ničesar pametnega ne morem izumiti...
Spet imam temo za nočno premišljevanje.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sreda, 12.05.2010 : 21:27:50
Tudi naši H-mladički so uspešno prišli na svet. Imamo 3 fantke in 2 punčki. Vsi so zelo močni in zelo izenačeni med seboj  (od 527-550g.) V glavnem so že vsi rezervirani in bodo šli k super novim lastnikom.
So pa kotili te dni tudi v Krškem, kjer imajo psičko iz naše vzreje SLO - White rose Missy, parjeno z našim samcem uvoženim iz Nizozemske Vivid Daydream Barthelomeusom...  -  skrajšano Lordom.

Naša Lady in malčki stari en dan.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: aska2005 , sreda, 12.05.2010 : 21:39:57
white rose, čestitke :D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sreda, 12.05.2010 : 22:11:11
Aska hvala. :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , sreda, 12.05.2010 : 22:19:03
Čestitke za male H-jevce, WhiteRose.
Zgleda da mesec maj potrjuje svojo pregovorno "dolžnost", da je mesec ljubezni.
Vsepovod nova življenja in z vsakim novim življenjem se v nas rodi nova ljubezen, nova nežnost...

Ja, za te nežnosti pa človek ni nikoli prestar. Kolikorkoli mesecev majev je že doživel:


 

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , sreda, 12.05.2010 : 22:38:25
VeRona, ta slikica je pa res naravnost čudovita, polna ljubezni med človekom in psom.. :-* :-*


Čestitke white rose za H-mladičke tudi od mene! :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kocka , četrtek, 13.05.2010 : 00:17:24
O, White rose, čestitke!!


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , četrtek, 13.05.2010 : 05:31:10
Cestitam!  :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , četrtek, 13.05.2010 : 10:12:41
white rose, čestitke! :D :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , četrtek, 13.05.2010 : 21:08:45
O, hvala, hvala vsem za čestitke.
Čestitke pa najprej naši Lady, ki je prava tovarna mleka; naši mali so v enem dnevu prilezli na 600g :)
Lady pa že gleda, kako bo nataknila na seske še kakšno čivavico (sedaj imamo dva mladička stara 5 tednov), saj je pred dvemi leti uspešno dojila poleg švicarjev še malo čivko. Ona ima tak materinski nagon, da bi imela kar vse na seskih...prava pasja dojilja. No saj, mamica čivava se prav nič ne pritožuje, saj so mali že veliki.
Prilagam slikico izpred dveh let. :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , četrtek, 13.05.2010 : 21:59:04
O, Lady je pa res prijazna materinska psička, da še čivavice doji, kako lepo! :) :-*

Lady.. :-* :-* :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , četrtek, 13.05.2010 : 22:01:05
Meni pa v prvem trenutku ni bilo jasno, kaj za en švicarček je to na slikci.  ;D Lady je pa mamica na kvadart!  :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , nedelja, 23.05.2010 : 06:37:39
Tako zgleda, ko se 5 tednov stari beli švicarski ovčarji tepejo za kos kuhane govedine.
Dobila jo je mama, vendar jo je takoj podarila malim.



[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , nedelja, 23.05.2010 : 10:05:25
:-* :-* :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , nedelja, 23.05.2010 : 11:53:29
To je pa res čudovita in skrbna mamica.. :)
Poljubčke njej in njenim mladičkom.. :-* :-* :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , nedelja, 23.05.2010 : 13:26:32
Res, psi so še bolj srčni kot ljudje.
Vsako stvar, ki jo dobi Rona odnese svojim tamalim, čeprav so tamali siti, čeprav tisto ni zanje...vendar ona najprej njim, če kaj ostane, potem pa Rona...

Npr. danšanji zajtrk:
Tamali so dobili: keksolino v pasjem mleku, v katerem so plavali tudi pasji makarončki in ovseni kosmiči.
Ko so se dodobra najedli, je Rona polizala tiste njihove ostanke, potem pa je bila na vrsti za zajtrk ona.

Danes sem ji za zajtrk ocvrla dve jajčki, dodala kos sira, zalila z 0,5 l jogurta in 0,5 l vode ter vmešala brikete (ponovno ji dajem brikete za odrasle, ker več ne doji). 
Hrano sem ji postregla v pesjaku.
Odidem v hišo in vidim, da Rona leži pred pesjakom, v njeni posodi pa so bili štirje mulci, peti pa je plezal nanje, da bi prišel do obroka. Dokler sem prišla iz hiše je bila posoda prazna! In tako še dvakrat.
V tretjem hodu je do zajtrka prišla potrpežljiva Rona. 

 


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , nedelja, 23.05.2010 : 20:20:47
Oh, to je pa res zlata psička.. :-* :-* 


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , nedelja, 23.05.2010 : 22:48:57
Naše bele kepe pa so začele odpirat učke :)
Je bil danes tako krasen dan, da smo jih lahko iz dnevne sobe prinesli na sončno teraso. Tole so naši fantki uživatorji  :) in seveda Lady vedno zraven.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , ponedeljek, 24.05.2010 : 09:43:57
Koliko mladine! :D Jaz sem v sedmih nebesih (al kako se že reče) ob pogledu na vse te male bele švicarčke in njihove skrbne mamice.  :) ^-^ white rose, a že imate kakšne 'dneve odptih vrat'?


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , ponedeljek, 24.05.2010 : 10:49:52
Ha, ha, Maja z "dnevi odprtih vrat" začnemo ta vikend (sobota, nedelja)  :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , ponedeljek, 24.05.2010 : 17:44:51
Super, če bom kaj tam naokoli hodila, pridem z zanimanjem pogledat naraščaj. ;) Seveda se prej najavim.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , ponedeljek, 24.05.2010 : 22:54:00
Maja, a kupuješ švicarskega ovčarja? :D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , torek, 25.05.2010 : 09:46:48
Maja, a kupuješ švicarskega ovčarja? :D
Ne (še?). ;) Vsaj dokler imam Lesi (upam, da še dooolgo), nikakor ne. Kasneje pa...
O belih švicarskih ovčarjih sem najprej samo prebirala in so se mi glede na vse prebrano prikupili, ko sem jih pa še jeseni videla na razstavi, so me pa samo še bolj očarali. ;)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , sreda, 26.05.2010 : 19:49:37
Tudi mi rastemo.
In tekamo.
In lepo nam je.
 :D :D ;) :o


[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kocka , četrtek, 27.05.2010 : 06:32:11
Kakšni cukri lepi :D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , četrtek, 27.05.2010 : 07:40:40
Sama srečna mladina! :D :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , četrtek, 27.05.2010 : 14:04:21
Čudoviti so, zares zelo srčkani!! :D :-* :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , četrtek, 27.05.2010 : 14:38:19
Sama srečna mladina! :D :-*

:-)
Ja, tudi član skupine Srečna mladina je izrazil željo, da bi imel košček te srečne mladine pri sebi doma...

Kocka, Speedy, Lynn - priznati mi pa morate, da je cuker, srečo in srce tudi umetnost poslikat. :-)



Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , petek, 28.05.2010 : 09:34:16
:-)
Ja, tudi član skupine Srečna mladina je izrazil željo, da bi imel košček te srečne mladine pri sebi doma...

Kocka, Speedy, Lynn - priznati mi pa morate, da je cuker, srečo in srce tudi umetnost poslikat. :-)
:o Kakšno naključje kako sem tole zadela!  :o Nisem še slišala za tole skupino... Ne morem verjet, a čist resno?  ;D

Seveda! ;) Sicer pa sklepam, da jih je težko vse hkrati dobiti v objektiv, če ravno ne jejo ali spijo skupaj.  :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , nedelja, 30.05.2010 : 21:32:29
Takole pa izgleda pri nas popoldanski počitek  :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , nedelja, 30.05.2010 : 21:33:26
...in tako se punčke uči ležat na kavču  ;)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , ponedeljek, 31.05.2010 : 22:21:01
Iiiii, pri vas je pa res lepo :-* :D, ta prva slikica je čudovita... :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , sreda, 02.06.2010 : 18:03:44
Super WhiteRose!

Mi pa vsak prosti trenutek (tako mi, ljudje; kot tudi naše živali) preživimo zunaj. V naravi. Na svežem zraku. Kjer je dovolj mesta za norenje, kjer se da plezati, gristi, padati, ovohavati, tudi pobegniti in raziskovati prepovedano...
"Zaprti" smo le ponoči od 22. do 6. ure, potem pa spet...200 m2 veliko iztekališče, ko pa smo vsi doma, pa se izteklišče odpre in raziskujejo od hleva do senika (hmmm kako dišijo po pokošenem senu ko pridejo ven), do zeliščne grede (grrrr! nisem navdušena), do skrivanja pod avtomobili, prikolicami ... Skratka okušajo popolno svobodo.
Za počitek pa si izberejo včasih dekico pod mladim hrastom ali zemljo pod klopjo, včasih odidejo v pesjak ali kar v drvarnico. Ni pravila. Pravila se zanje pričnejo takrat, ko pridejo k lastnikom.





[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , ponedeljek, 21.06.2010 : 18:55:33
Ušeska so že gor   :o :D ::)

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , ponedeljek, 21.06.2010 : 20:31:22
Joj, jaz ne smem več v to temo...  >:D  :-*  :-*  :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Datelj , petek, 25.06.2010 : 01:05:21
Uh sem zamudila v tej temi stvari! :/

Čestitke, VeRona in WhiteRose za legli, krasni mladički so.



Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: majch , sreda, 30.06.2010 : 14:49:01
Še tule prilepim.

Na obisku v (zame) raju pri Slavi - Whiterose in njenih lepotcih  :-* :-*

Tamali so pa že ta pravi medvedki  :)  :-*

(http://i131.photobucket.com/albums/p285/kanchy/DSCN5867JPGmanj.jpg)

(http://i131.photobucket.com/albums/p285/kanchy/DSCN5844JPGmanj.jpg)

(http://i131.photobucket.com/albums/p285/kanchy/DSCN5866JPGmanj.jpg)

Fer  8)
(http://i131.photobucket.com/albums/p285/kanchy/DSCN5875JPGmanj.jpg)

In mislm da Flo?  :)
(http://i131.photobucket.com/albums/p285/kanchy/DSCN5868JPGmanj.jpg)


lp


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , sreda, 30.06.2010 : 14:59:56
Jezesna. :-* :-* :-* Kaksne kepice. :) :) :-* Jaz pa kar ne najdem casa, da bi si jih prisla ogledat. :(


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , torek, 13.07.2010 : 00:23:37
Pravi lepotci so... in kako srčkani! :-* :D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Speedy , torek, 13.07.2010 : 11:57:37
Kako so simpatični - veliki in mali! :D :-*

Jaz pa kar ne najdem casa, da bi si jih prisla ogledat. :(
Jaz tudi ne. Grozno. Nikakor ne gre.  :(


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sreda, 04.08.2010 : 21:39:19
Ni ga srečnejšega občutka vzreditelja, kot ta, ko vidiš, kako nekoč tvoj malček uživa v novem ljubečem domu. Potem si tako zelo, zelo srečen...

Hvala Emi za vso skrb in čas, ki ga preživlja s Haroonom. :-*

Ne vem, če bom znala pripet filmček s trikci, ki jih Haroon že zna:
http://www.facebook.com/?ref=home#!/home.php?sk=h



Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: vrtnica , sobota, 25.09.2010 : 07:39:07
Verona in white rose, kaj bi me lahko kontaktirale na email naslov *****.
Imam namreč 7 let starega svičarskega ovčarja in imam zadnje leto nekaj težav zdravstvenih z njim, pa jih ne znam odpravit, veterinarji niso ravno v pomoč. In sem mislila, da bi mi vidve mogoče znale pomagat.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , sreda, 20.10.2010 : 22:18:25
Vrtnica oprosti, komaj sedaj sem videla zapis in tvojo prošnjo.

Dvomim, da ti bom vedela pomagati; kajti sama imam "komaj" dve leti in pol konkretnih izkušenj z Rono (pred tem sem se pa psov bala tako zelo, da sem ubrala drugo pot, samo da mi ni bilo potrebno srečati se s kakšnim psom); za White Rose pa verjamem, da je na tem področju doma, saj je (vsaj pri tem) že "starosta" vzrediteljstva belih švicarjev.
Upam Vrtnica, da si do sedaj že našla rešitev za težave tvojega švicarja; če ne; pa ti predlagam, da napišeš kar na forum; kajti morebiti pa prebere kdo, ki se je natanko s takšno težavo že srečal...

In ne pozabi, več ljudi več vé in forum je res "plac" kjer se zbirajo (sicer bolj poredko) ljudje, ki imajo vsaj en skupni interes - tukaj konkretno simpatije/ljubezen do belih švicarskih ovčarjev.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , petek, 05.11.2010 : 22:08:50
Vrtnica, jaz upam, da si do sedaj, ko jaz to berem, že našla pomoč oz. veterinarja, ki bi rešil teževe pri tvojem švicarju. Je pa najbolje zdravstvene težave reševati pri vetu, če kje nisi zadovoljna, greš pač drugam, po forumih pride pogosto kak odgovor ali pomoč pre-pozno.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sobota, 11.12.2010 : 20:58:16
Oglašam se z veselo novičko.  :D
Psička iz naše vzreje Fantasia from winter snow, sestrica od našega Ferrarija, pričakuje svoje prvo leglo mladičkov. Očka je naš Lord (Vivid Daydream Barthelomeus). Oba starša sta HD-A, ED-O, OCd-neg.
*****


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sobota, 11.12.2010 : 21:03:01
...še slikici od Fantasie (Abbe).


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , sobota, 11.12.2010 : 22:15:23
Zelo je lepa! :-* Čestitke za pričakovane mladičke! ;)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Bela01 , sreda, 09.02.2011 : 15:11:24
Lepo pozdravljeni lastniki teh prečudovitih psov.

Imam eno vprašanje oz. nasvet glede psa (rodovniškega), ki so ga dobili kolegi, pri starosti 8 mesecev. Sama s to pasmo nimam izkušenj, saj imam bokserko in samojedko, vendar vseeno mislim, da neke osnovne lastnosti veljajo za vse pse.
Predvidevam, da imajo ti psi zelo podoben karakter nemškim ovčarjem, saj izvirajo pravzaprav iz te pasme. Torej zaščitniški, čuječi, stabilni, rahlo nezaupljivi in trdni. No ta pes je vse prej kot to. Res je da je doživel šok, ko je pri 8 mesecih dobil novega lastnika. Ne pozna ljudi, okolja, ... Imajo ga šele drugi dan. Vendar mislim, da bi vseeno moral kazat kakšno zanimanje za okolico in jo začet raziskovat. On se pa samo tišči v enem kotu dvorišča, boji se ljudi - se jim izmika, ... Drugič v življenju ima na sebi ovratnico!!! To je rekel tudi sam vzreditelj. Torej to pomeni, da neke socializacije ni imel, razen kar je bil navajen na vzreditelja in pse z dvorišča. Celo na mojo psico, ki se pravkar goni ni reagiral in je boječe lajal v njo. Ob tem njegovim obnašanjem se mi tudi poraja vprašanje koliko lastnikov je že menjal ta pes v teh mesecih. Namreč vzrejno kvalitetnega psa vsekakor vzreditelj ne bi dal nekomu, ki nima nobenih izkušenj s psi in sploh ne na pol zastonj (za proti uslugo). Sama sem jim predlagala šolo in pa čim več sprehodov, igranja, ukvarjanja,... Bojim se tudi, da se bo iz tega strahu razvila agresija. Torej, ali ima kdo kakšno izkušnjo s takšnim psom te pasme?


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , četrtek, 10.02.2011 : 09:40:18
Bela01 škoda, da ni bil vrstni red ravno obraten. Najprej pridobiti kakšno mnenje in šele potem po psa. Sedaj pa je kar je. Vzreditelj se je (končno) znebil psa, ki ga dooolgo ni mogel prodati. (če se motim, pa ni direkt od vzreditelja, me prosim popravi). V tem času ni nič delal s psom, ker mu to ni interes.
Tak pes je definitivno samo za novega skrbnika, ki ima veliko izkušenj s psi, ki ve kaj dela in, če bo imel malo sreče, bo v pol leta lahko naredil psa, ki bo mogoče lahko sobival z ostalimi psi in ljudmi z mahajočim repom. Predlagam čim prej v kakšno dobro pasjo šolo in delat samo in zgolj preko igre in na pozitivni motivaciji, da se psa "dvigne".
Upam, da vam rata, predvsem pa želim, da bi bilo manj šteperjev, ki ne uspejo prodat niti svojih 8 in 10 mesečnih mladičev in že pričakujejo eno ali dve novi legli..
Ampak seveda, dokler ljudje kupujejo.... (dodaj sam - že stokrat napisano).


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Bela01 , četrtek, 10.02.2011 : 09:56:06
white rose: Baje je pes direktno od vzreditelja (MB). Ma glede poizvedovanja ... verjetno ga ni bilo dosti. Tako, da je rezultat takšen kot je. Žal mi je psa.
Psa itak vidim vsaki dan, saj smo sosedje. Poskušala jim bom svetovat in pomagat, kolikor se bo dalo. In upam, da me bojo poslušali. Bo pa težko, ker niso imeli do sedaj nobenega psa.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , četrtek, 10.02.2011 : 20:48:43
Ja, Bela01 tudi meni je žal psa....
Upam, da ga imajo vsaj notri pri njih, da bo pes lahko navezal stike s "kardelom".
Naj ga imajo čim več ob sebi, da se navadi ljudi, njihove bližine, raznih zvokov iz okolice, saj je vse to namreč zamudil...Naj navežejo čim bolj prijateljski odnos, da jim bo zaupal, potem pa postopoma ven, v drugo okolje, med druge ljudi, pse ...ipd.
Veliko potrpežljivosti bo potrebno, saj so švicarji zelo "sentiš" psi, ampak upam, da jim z močno voljo in potrpežljivostjo rata. Zaradi psa, ker si to zasluži.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Datelj , ponedeljek, 21.02.2011 : 05:09:21
Ojej  :'( upam, da so dovolj motivirani za delo z njim in da se bodo maksimalno potrudili in seveda poiskali ter sprejeli pomoč.

S švicarji pa res moraš v rokavicah delat...jaz na začetku nisem znala, pa je precej dolgo trajalo, da smo vsaj zvečine odpravili nezaupanje in pomanjkanje samozavesti. Ko dobiš švicarja, vržeš stran vse pripročnike ala "Psi za telebane" in podobna jajca, ki govorijo o dominanci/podrejanju in podobnih jajcih.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , torek, 22.02.2011 : 14:07:12
Ja, Datelj se strinjam. Je kar res potrebno izluščit iz literature, kar je pri švicarjih uporabno in delat čim bolj po "feelingu", da je pes zmotiviran, vesel...in, da dela z mahajočim repom.
Bela01, kako gre tvojemu belčku sosedu?


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Bela01 , torek, 22.02.2011 : 15:46:11
Počasi mu gre na bolje. Žal so se sicer odločili, da pes ne bo z njimi v hiši, ampak se vseeno zelo trudijo in se že kažejo prve izboljšave. Postopoma že vse bolj zaupa lastnici in že celo sam kdaj pride do nje. Sem pa ji predlagala in je tudi uspelo, da ga naj "prisili" da bo zraven nje in ne bo bežal od nje, tako da ga ima na povodcu. Saj če bi ga čakala, da bo sam prišel do nje, bi še verjetno zdaj ostala na istem. Tako, pa že vidiš, da ko ga boža, ima že dvignjena ušesa, sproščeno diha in nima repa med nogami. Na sprehod že tudi lepše gresta. V glavnem bo počasi, le da bo ogromno dela. Tudi na moji dve psici več ne reagira tako s strahom. Bo počasi. V marcu pa tako ali tako gresta v šolo.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: AnaJ , ponedeljek, 28.02.2011 : 17:08:14
Alin
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/185733_1866656023004_1139133778_32229313_4915098_n.jpg)
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188466_1866666903276_1139133778_32229344_4794918_n.jpg)
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188969_1866676583518_1139133778_32229362_1836902_n.jpg)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Luna95 , ponedeljek, 28.02.2011 : 19:10:05
Kaj ima dobra ušeska na drugi sliki :D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: AnaJ , ponedeljek, 28.02.2011 : 19:12:33
Ja se ji še postavljajo in malo nagajajo, ma baje jih ima vsak dan bolj gor  :D ... čeprav včeraj na obisku, jih je kar fajn držala pokonci  :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , ponedeljek, 28.02.2011 : 22:40:44
Luškana je Alin, koliko je pa stara? :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , ponedeljek, 28.02.2011 : 22:49:52
Joj, kakšna lepa kepa Alin  :D   :-*
Od našega Lorda in Abbe ( Fantasie) hči.
Uf, se počutim kot srečna babi  ;D

Lynn, stara je okoli 2,5meseca.


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: AnaJ , torek, 01.03.2011 : 13:58:57
Res je lušna tale mala polarna lisička  :-* V tistih parih urah, kar sem jo spoznala, je videt precej neustrašna. Ma tudi eno smešno foro, namreč, če se ji zazdi, da bo mogoče v ''nevarnosti'' se začne dreti kot malo nora in pol vsi psi okoli nje zabremzajo in preverjajo, če je vse okoli nje, čez pet minut jim pa skače v glavo in jih nadleguje  ;b ;b

Bomo skrbeli za fotke, vsakič, ko se bomo videli  ;)

Še par fotk s pasjimi prijatelji  :)
Alin in njeni sostanovalki Corina in DeeDee
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/185751_1866686463765_1139133778_32229385_7353750_n.jpg)
Alin z mojo Bello
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188496_1866673823449_1139133778_32229354_2535378_n.jpg)
in Alin z mojim Marshallom
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/183679_1866701224134_1139133778_32229440_3448700_n.jpg)
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/183963_1866683103681_1139133778_32229379_1976898_n.jpg)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: AnaJ , torek, 01.03.2011 : 14:02:27
Ma tudi eno smešno foro, namreč, če se ji zazdi, da bo mogoče v ''nevarnosti'' se začne dreti kot malo nora in pol vsi psi okoli nje zabremzajo in preverjajo, če je vse OK , čez pet minut jim pa skače v glavo in jih nadleguje  ;b ;b

ena napaka v pisanju  :-[


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , torek, 01.03.2011 : 22:07:28
Lepe slikce Ana, tale Alin je ena taka živa igračka, ane. ;) Meni so tudi zelo lepi beli švicarski ovčarji, preden sem kupila Sacha sem jih gledala na razstavah in so mi bili zelo všeč, no pa sem se potem odločila za samojeda...
Se pa vidi že po slikicah da je Alin :-* precej neustrašna, živahna psička... :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: pasjeljubka , torek, 15.03.2011 : 17:07:22
No pa še par fotk od mojega, že kar 10 mesecev starega Haroona :)

;)
(http://www4.slikomat.com/10/0315/jsf-IMGP31.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4765910.htm)

(http://www4.slikomat.com/10/0315/f5k-IMGP32.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4765913.htm)

norček moj...
(http://www4.slikomat.com/10/0315/c16-IMGP32.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4765914.htm)

sneeeg  :):
(http://www4.slikomat.com/10/0315/qgq-IMGP31.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4765911.htm)
:P
(http://www4.slikomat.com/10/0315/81a-IMGP31.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4765923.htm)


Lp.
Ema&Haroon


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , torek, 15.03.2011 : 22:12:38
Zelo simpatičen je :-*, pravi pasji veseljak! :D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: pasjeljubka , sobota, 19.03.2011 : 22:07:16
:)

No danes je imel "malo odtrgan" večer :D
(http://www4.slikomat.com/10/0319/oe-IMG-26.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4772852.htm)

hihi
(http://www4.slikomat.com/10/0319/p7f-IMG-26.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4772856.htm)

TheDog
(http://www4.slikomat.com/10/0319/2wa-IMG-26.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4772853.htm)


Lp.
Ema&Haroon


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , sobota, 19.03.2011 : 22:45:05
Kolk je faca, super slikce! :D :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Datelj , petek, 01.04.2011 : 00:15:58
Krasne fotke! Švicarji so res zaljubljeni v sneg, pri nas je tudi pravo divjanje, ko na sveže zapade.

Sicer pa moram pohvalit Unaija, da je zelo priden "veliki brat"...sin bo zdaj star eno leto in ga na veliko vlači za ušeca, pa ustnice, rep...Unai pa sploh ne trzne oz. ga kvečjemu tako nežno "odgricka" stran. Edino tace ima nerodne in mimogrede zamahne, kjer ni treba. Jasno, da vseskozi pazimo in tudi mali ne sme psa preveč buzerirat...mi je pa všeč, da lahko Unaiju zaupam, da ne bo kar takoj šavsnil.

Še par let pa bo to prav veselo, ko bosta skupaj divjala naokoli. :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: pasjeljubka , sreda, 27.04.2011 : 11:50:38
No pa se midva spet malo javiva :)..

12.5 bo Haroon star že kar 1 leto! joj kako gre čas hitro :).....
No, v tem prvem letu njegovega življenja je res že veliko "skoz dal".. od male šole, svoje prve razstave, osnovnega šolanja (katerega še nisva končala, izpit imamo 16.6 :))..... In ja, povsod se je odlično izkazal..  No, midva sva se super ujela, se navezala drug na drugega. :) Tako da ja, ni mi žal da ga imam hhihi.. daleč od tega :).

ena "najina" :)
(http://www4.slikomat.com/11/0427/5sy--IGP14.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4822623.htm)

Pa harček..
(http://www4.slikomat.com/11/0427/qlp-IMG-30.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4822614.htm)


Pride tudi filmček za prvo leto.. :)


Lp.
Ema&Haroon


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , sreda, 27.04.2011 : 13:42:17
Luškana sta skupaj, Haroon izgleda zelo lep in simpatičen kuža! :-* :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: pasjeljubka , sreda, 27.04.2011 : 21:17:27
lynn, se ti zahvaljuje za pohvalo :)

no, končno uspela dokončati.. Haroonova spletka! :)
http://haroonemma.weebly.com


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , sreda, 27.04.2011 : 22:16:17
Lepo spletno stran si naredila in lepe slikice, super! :-* :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Teja , sreda, 27.04.2011 : 23:17:07
lepo :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: pasjeljubka , torek, 17.05.2011 : 19:17:50
Hvala :)..


Še nekaj današnjih fotk..
(http://www4.slikomat.com/11/0517/4z6-DSC-00.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4850673.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0517/ars-DSC-00.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4850649.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0517/4z2-DSC-00.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4850672.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0517/qs5-DSC-00.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4850659.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0517/xwi-DSC-00.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4850658.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0517/2d6-DSC-00.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4850653.htm)

Lp.
Ema&Haroon


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kocka , sreda, 18.05.2011 : 07:43:45
Krasen je :D :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , petek, 20.05.2011 : 22:04:18
Čudovite slikice, res je krasen pes! :-* :-* :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: AnaJ , sreda, 15.06.2011 : 21:47:17
Alin raste v krasno psičko  :-*


(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/247592_2118614121799_1139133778_32568232_2001291_n.jpg)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/247502_2118618841917_1139133778_32568246_8162684_n.jpg)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/248687_2118613521784_1139133778_32568229_6478754_n.jpg)
žur
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/254047_2118614961820_1139133778_32568234_185292_n.jpg)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/247807_2118616201851_1139133778_32568237_4626584_n.jpg)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/259937_2118617321879_1139133778_32568241_6646140_n.jpg)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sobota, 18.06.2011 : 07:32:51

Alin je prekrasna, odlično pigmentirana, močna, prava očitova punčka, pa mamina navihanka :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: AnaJ , sobota, 18.06.2011 : 07:43:51
Alin je prekrasna, odlično pigmentirana, močna, prava očitova punčka, pa mamina navihanka :-*

Navihana je pa res, ji navihanost kar čez ušesa ven gleda  ;D ;D. Pa res se razvija v full lepo psico, pa nisem pristranska, je res krasna  :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , torek, 21.06.2011 : 23:33:17
Vau, Alin je res krasna :-* :D, ena lepših psic se mi zdi.... pa berni mi je zelo všeč, lepo skupaj pašeta! :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: pasjeljubka , nedelja, 26.06.2011 : 12:05:27
Waw! tale Alin je res prava lepotička! :)

No pa še najina malenkost.. pred enim tedno (18.06.) sva s Haroonom uspešno, 94% končala z IPS-A jom :)...
(http://www4.slikomat.com/11/0626/po3-DSC-00.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4907008.htm)
(http://www4.slikomat.com/11/0626/e9h-n13.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4907011.htm)

Drugače pa, tudi Haroonu se je sedajle, v roku enega meseca postavica močno nadgradila, je čisto drugačen ratal :) (še malo bolj "suhe" konstisucije, dolge noge....) Skratka, moj lepotec :)
(http://www4.slikomat.com/11/0626/3gq-a6.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4907009.htm)
(http://www4.slikomat.com/11/0626/3dw-a5.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4907006.htm)

Pa še Harč z eno od svojih prijateljic, Nalo :)
(http://www4.slikomat.com/11/0626/hwn-n22.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4907012.htm)
(ljubezen gre skozi želodec :P)


Lp.
Ema&Haroon


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Itlam , nedelja, 26.06.2011 : 20:27:23
Super ste! Čestitke za izpit! :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , nedelja, 26.06.2011 : 21:38:01
Super sta, čestitke in krasne slikice! :-* :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: pasjeljubka , četrtek, 30.06.2011 : 11:52:43
Hvala :)



Tale teden sva že uživala na morju.. :).. Harček bil v vodi skos, čofotal, plaval, se igral.....
(http://www4.slikomat.com/11/0630/jcl-10.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4913748.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0630/a6-18.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4913746.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0630/zal-29.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4913747.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0630/mr1-34.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4913749.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0630/8lu-40.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4913750.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0630/sm2-39.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4913753.htm)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , petek, 01.07.2011 : 23:56:45
Krasne slikice, se vidi da sta se imela super!  :-* :-* :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Teja , sobota, 02.07.2011 : 09:52:07
kakšne krasne fotke naredi bel pes :D ;)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , sobota, 09.07.2011 : 21:05:10
Svicarji se lahko preselijo iz cakalnice.  :)
http://www.fci.be/nomenclature.aspx


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: pasjeljubka , nedelja, 10.07.2011 : 00:24:40
Jap, 4.7. "smo" bili uradno sprejeti v FCI 1 :P


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: aska2005 , nedelja, 10.07.2011 : 04:44:22
Jap, 4.7. "smo" bili uradno sprejeti v FCI 1 :P
Super :D


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: pasjeljubka , četrtek, 14.07.2011 : 17:17:51
(http://www4.slikomat.com/11/0714/9ci-1.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4935405.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0714/cmk-2.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4935406.htm)

(http://www4.slikomat.com/11/0714/73u-3.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4935407.htm)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: pasjeljubka , četrtek, 14.07.2011 : 17:20:35
* spet pomota za tako velike slike, upam da lahko kdo pomanjša ;/


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , sobota, 16.07.2011 : 22:39:33
Lepi, lepi, kako lepe oči ima!! >3 >3 Zelo mi je všeč! :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: AnaJ , petek, 19.08.2011 : 21:17:38
Alin in njeni dve sostanovalki, Corina in DeeDee >3
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/299408_2302957410266_1139133778_32780065_197464_n.jpg)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , petek, 02.09.2011 : 02:23:49
Simpatične so vse tri. :)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: AnaJ , petek, 07.10.2011 : 14:48:20
Alin postaja vedno večja, še vedno pa je navihana za tri >3 >3

(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/320844_2441293468581_1139133778_32923958_75102852_n.jpg)

(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/294112_2441294588609_1139133778_32923962_2012441158_n.jpg)

(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/321105_2441298948718_1139133778_32923979_744817276_n.jpg)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , torek, 11.10.2011 : 00:08:52
O, zelo lepa je. :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: AnaJ , torek, 06.03.2012 : 20:40:52
Nekaj novih fotk Alin  ;)

(http://i288.photobucket.com/albums/ll196/anajelincic/klapa/DSC_0023-1.jpg)

(http://i288.photobucket.com/albums/ll196/anajelincic/klapa/DSC_0138-1.jpg)

(http://i288.photobucket.com/albums/ll196/anajelincic/klapa/DSC_0052.jpg)



Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , torek, 06.03.2012 : 21:44:49
Super fotke, ta tretja je najboljša!


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , petek, 22.06.2012 : 21:01:50
Lukas, star 19 dni, tehta 1950 g, sam lula, pije samo mamino mleko... in med spanjem godrnja.

(http://s7.mojalbum.com/4948937_17574282_19813677/zablog/19813677.jpg)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , sobota, 23.06.2012 : 01:04:32
O, kak srček in lepo ime ima. :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: SinM , nedelja, 24.06.2012 : 03:43:13
Lukas, star 19 dni, tehta 1950 g, sam lula, pije samo mamino mleko... in med spanjem godrnja.

(http://s7.mojalbum.com/4948937_17574282_19813677/zablog/19813677.jpg)
:D  >3


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , sobota, 21.07.2012 : 18:26:24
Lukas, star 48 dni, težak 6,10 kg; samotar in zelo nežna dušica. Verjetno v leglu najbolj senzibilen. Hrani se z briketi, mesom, picetami (ja, tudi zanje spečem picete - listnato testo, rezinca posebne in sira, majčkeno domače paradižnikove omakce in to je to).

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Verona , nedelja, 22.07.2012 : 13:49:41
Lukas, star 48 dni, težak 6,10 kg; ....

se moram opravičiti; teža Lukasa je pri sedmih tednih 7,35 kg in ne 6,10 kot sem zapisala.

ps.
Mi je pa fascinanten podatek da je otrok, rojen na dan kotitve legla-L imel ob rojstvu 3,10 kg, zdaj pa jih ima 4,20 kg. Prve 4 tedne hranjen pri mami (okrog 75 kg), sedaj pa ga dohranjujejo z aptamilom. Govorim (čisto slučajno) tudi o otroku, ki ima ime na črko L.

Pa podatki o psih:
Mama Rona, težka 39 kg je s svojim mlekom hranila 8 mladičkov 4 tedne. Potem smo mladičke dohranjevali. Danes ima mladiček, ki je imel ob kotitvi povprečno 45 dag povprečno 6,60 kg.
Kaj in koliko več je tukaj bila mama Rona izpostavljena stresu in telesnim naporom ni treba razpredati.

(Naj ne izpade kot da je rojstvo otroka "kar tako"!; je pa dejansko za psičko veliko težje, saj lastniki storimo vse, da ohranimo celotno leglo, namesto da bi dovolili naravi in psički, da ohrani samo toliko, kot je njeno telo sposobno dati preživeti).

Je pa ta podatek napisan v razmislek, kakšno "breme" je za psičko kotitev vsem tistim, ki letno psičko dvakrat pripustijo - enkrat "za rodovnik" drugič pa da se prodajajo kot "čistokrvni, brez papirjev ker so nad številčnim leglom, ker se jim ne da ukvarjati se s papirno birokracijo itd...".

Rona bo potrebovala VSAJ eno leto da bo spet taka, kot je bila pred to kotitvijo.




Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 08.08.2012 : 22:03:03
Da ne bo kdo zgrešil, objava tudi tukaj: :)

Psarna Slo-White rose prireja že tradicionalno srečanje belčkov in čivavic iz naše psarne, ki se bo odvijalo na našem klubskem poligonu (Slovenskega kluba za ovčarske in pastirske pasme) ali po domače "pr Joškotu" v Vnanjih Goricah.

Piknik bo v sredo, 15. 8. 2012 (praznik!) s pričetkom ob 10. uri za čivavice in ob 14. uri za švicarje.

Vabljeni!

Več informacij ... (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,44860.0.html)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , četrtek, 18.07.2013 : 09:27:40
Evo, leto je okrog in v psarni Slo-White rose prirejajo že tradicionalno srečanje belčkov in čivavic iz njihove psarne, ki se bo odvijalo na klubskem poligonu (Slovenskega kluba za ovčarske in pastirske pasme) ali po domače "pr Joškotu" v Vnanjih Goricah.

Piknik bo v četrtek, 15. 8. 2013 (praznik!) s pričetkom ob 10. uri za čivavice in ob 14. uri za švicarje.

Vabljeni!

Več informacij ... (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,47293.0.html)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , petek, 30.08.2013 : 08:21:18
Malo foto utripa z letošnjega tradicionalnega srečanja belčkov in čivavic iz psarne Slo-White rose :)
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2143 (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2143)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , nedelja, 29.09.2013 : 19:27:06
Simpatična je vaša Bela, luškane slikce... :D  :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: AnaJ , nedelja, 20.10.2013 : 12:25:51
Nove fotke ''naše'' Alin  ;)

(http://s6.mojalbum.com/17386656_17762216_21191945/dopust-2013/21191945.jpg)

(http://s6.mojalbum.com/17386656_17762216_21191994/dopust-2013/21191994.jpg)

(http://s6.mojalbum.com/17386656_17762216_21192017/dopust-2013/21192017.jpg)

(http://s6.mojalbum.com/17386656_17762216_21191956/dopust-2013/21191956.jpg)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , nedelja, 20.10.2013 : 14:55:37
Lepa je. Zelo lepe fotke. :-* >3


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sreda, 23.04.2014 : 08:23:49
Naše kepe so že prilezle iz hiše tudi ven na plano in že pridno raziskujejo okolico.
Kmalu bodo postali pravi vrtnarji  ;)
Stari so 4 tedne  :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Lynn , sreda, 23.04.2014 : 09:29:45
Zelo lepi so.. >3 Kaj je lepšega imeti pri hiši, kot kup malih kepic... :D :-*


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , četrtek, 25.06.2015 : 15:57:52
Da ne bo kdo zgrešil, objava tudi tukaj: :)

Psarna Slo-White rose prireja že tradicionalno srečanje belčkov in čivavic iz njihove psarne, ki se bo odvijalo na klubskem poligonu Slovenskega kluba za ovčarske in pastirske pasme ali po domače "pr Joškotu" v Vnanjih Goricah.

Piknik bo v soboto, 15. 8. 2015 (praznik!) s pričetkom ob 10. uri za čivavice in ob 14. uri za švicarje.


Vabljeni!

Več informacij ... (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,50015.0.html)


Naslov: Re: Beli švicarski ovčar - čvek
Poslano od: white rose , sobota, 15.07.2017 : 08:03:20
Tudi letos psarna SLO-White rose organizira že tradicionalno dvanajsto srečanje vseh belčkov in čivavic iz naše psarne, ki se tokrat ne bo odvijalo "pri Joškotu", ampak bomo tokrat poizkusno organizirali srečanje v dvorani Ka-anilor v Grosupljem, kjer je umetna trava, možni so izhodi iz dvorane na zunanji travnik, prav tako je pred dvorano ogromno parkirišče.
Leglo "F" naše vzreje švicarskih belih ovčarjev bo ta dan praznovalo že 12. let :)
Srečanje bo v torek, 15.8. (praznik!) s pričetkom ob 10.uri za čivavice in ob 14.uri za švicarje.

Anja bo vsem, ki boste želeli, predstavila tudi kratek trening razstavljanja in obnašanja v razstavnem ringu.
Se že veselimo :)
Lep pozdrav vsem in nasvidenje!
Slavi &co.