mojpes.net

o psih => Koža in dlaka => Sporočilo, začeto od: TinaZ , ponedeljek, 26.01.2004 : 11:57:28



Naslov: Bula
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 26.01.2004 : 11:57:28
Živjo!

Pri Bubi sem na desni strani v predelu reber zatipala pod kožo majhno bulico. Na otip se mi zdi podobna zamašeni lojnici, taki, ki nastane tudi pri človeku. A se je že pri komu oz. kateremu od vaših kužkov kaj podobnega pojavilo? Malo me skrbi, naslednji teden gremo sicer itak k veterinarju (cepljenje proti steklini), pa ne vem, ali bi delala paniko zaradi tega in gremo tja raje prej  :-[ Bube tista bula ne boli in je zgleda tudi ne moti (tako kot mene).

Lp,
Tina


Naslov: Re:Bula
Poslano od: bina , ponedeljek, 26.01.2004 : 12:24:20
Tina, podobne se je zgodilo predlansko leto poleti pri našemu Berotu. Naredila se mu je bula na boku. In ta bula je bila mehka na otip in nič ga ni bolela. Veterinar je rekel, naj malo počakamo, da je verjetno zamašena lojnica.
Takrat smo odšli na dopust za 14 dni in medtem časom se mu je bula spreminjala. Postala je malo večja, spremenila obliko, postala trda, ampak bolelo ga pa ni nič. Veterinar ga je operiral, zato ker je imel Bero pri 4 mesecih tumor in smo se bali, da se mu je ponovilo. No, po operaciji je vet. rekel, da je bula izgledala ravno tako, kot da bi Berota nekdo s palco čez rebra udaril. In lahko se je v gozdu, ko šiba, ob kakšno vejo udaril. Tako da ni bilo nič hudega. Sicer je imel potem zaplete po operaciji, ker se mu je v rani nabirala tekočina, vendar to je pa že druga zgodba.

Jaz bi na tvojem mestu odšla k veterinarju. Ziher je ziher. Ker ko je imel Bero tumor na trebuhu, mu je ta bula zelo hitro rasla. In na srečo je bila tudi dovolj zgodaj operiran.

Veliko sreče in sporoči nam, kako se odvija ta zgodba!

Lp jana


Naslov: Re:Bula
Poslano od: S , ponedeljek, 26.01.2004 : 14:12:03
Hojla

Ali je bila pred kratkim cepljena? Spomni se kam.

Včasih se na tem mestu naredi abscesek ki sčasoma izgine lahko pa ostane majhna bulica.

lp


Naslov: Re:Bula
Poslano od: valvasor , ponedeljek, 26.01.2004 : 20:26:24

    Ojla!

   A je mogoče pred kratkim dobila kakšno injekcijo? Kamorkoli. Pri naših  približno po 14-tih dneh pride do reakcije in se  pojavi taka bula. Potem pa v kakem tednu izgine.

  Čao-Slavi


Naslov: Re:Bula
Poslano od: TinaZ , torek, 27.01.2004 : 11:41:54
Živjo,

ja, bila je cepljena pred skoraj 14 dnevi (3. cepljenje proti kugi & ostalim). Z razliko od prejšnjih dveh cepljenjenj so jo tokrat "pičili" v sprednjo nogo oz. ramo, namesto v zadnjo. Ni se mi pa zdelo, da je to tako nizko- bula je namreč med sprednjo in zadnjo nogo, v predelo reber. Če je od cepljenja, a bo izginila?

LP,
Tina


Naslov: Re:Bula
Poslano od: bina , torek, 27.01.2004 : 13:31:42
Če je od cepljenja, a bo izginila?


Ja, če je bula od cepljenja, potem sama izgine.

lp Jana


Naslov: Re:Bula
Poslano od: laika , torek, 27.01.2004 : 15:03:56
Tina živjo,

naj povem, da tudi naši labradorki vedno nastane bula nekaj dni po cepljenju. Nato pa kar sama od sebe zgine. Vse skupaj traja morda kakšne 2-3 tedne.

Upam, da ni nič hudega, vsekakor pa nas obvesti, ko zveš kaj se z malo dogaja.




Naslov: Re:Bula
Poslano od: TinaZ , sreda, 28.01.2004 : 10:48:21
Hvala vsem, me že malo manj skrbi  ;) Bomo pa na veterini vseeno omenili bulo, da se "zazihramo", da ni nič hujšega.

Bom sporočila, kako je šlo.
LP vsem,
Tina


Naslov: Re:Bula
Poslano od: bajki , sreda, 28.01.2004 : 21:48:17
Živjo!

Naj te malo potolažim. Tudi jaz sem bila še pred kratkim novopečena lastnica živahnega kužka in me je seveda skrbelo vse v zvezi z njim.In če se mi je kaj samo zdelo sumljivo, sem že klicala vzrediteljico, kužka peljala na pregled k mami (one itak najbolj vejo ;)),tako, da so me vedno pomirili.In ker sem prebrala tudi članek o tem, kakšni problemi lahko nastanejo, če se pri psu moda ne spustijo, sem vestno preverjala tudi njegova jajčka.In potem nekega dne opazim, da ima na ta malem dve, za grah veliki bulici, ki sta čez nekaj dni še zrasli.Seveda, panika!In ker še nikoli nisem imela psa, v familiji smo tudi same punce, začnem poizvedovat pri boljši polovici, če slučajno ve, kako se moda spuščajo pri fantkih.Če imajo oni tudi kake bulice..In ker me je tudi mami napotila k veterinarju smo se odpravili na enourno vožnjo do klinike.Prej smo se naročili, pa tudi gužve ni bilo.Mene je celo pot skrbelo, če bo veterinarka sploh hotela "pošlatat" mojga psa ::)..
No, ko smo ji povedali, zakaj smo prišli, ga je pogledala kar v čakalnici. Prijela ga je in samo rekla:  Ja, to je od erekcije: ;D Dobro, da nimam očal, ker bi mi padla na tla! Seveda sem vztrajala, da moj kuža pa že ni tak, dokler mi ni strokovno razložila in pokazala, kako to zgleda.Potem sem ji verjela ;) Kuža je še vedno živ in zdrav, bulice pa so občasno še tam..
In ne boš verjela, tudi ta mal jih že ima.. ;)

Skratka, če te kaj skrbi, vprašaj veterinarja; znal te bo pomiriti in ti vse skupaj razložiti. In tudi smejal se ti ne bo.Pa še ti boš mirno spala.
Pa javi nam, kaj je bilo!
Lp


Naslov: Re:Bula
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 02.02.2004 : 11:25:41
Bule ni več  :)  :)  :) Prejšnji teden sem jo še enkrat pretipala in je izginila. Zgleda, da je bilo res od cepljenja. Hvala vsem za nasvete! Kmalu lahko začnemo čakat novo bulo  ;D saj bo Buba kmalu cepljena proti steklini.

Lp,
Tina


Naslov: Re:Bula
Poslano od: Teja , ponedeljek, 02.02.2004 : 19:26:05
Bina!!
Nekaj bi te vprašala glede Bera:
kje natančno je imel bulo- v podkožju ali na muskulaturi??
Pa prosila bi, če mi poveš tudi, če je bila bula na boku ob strani ali na rebrih (pod, ob, na...?)??

Hvala!


Naslov: Re:Bula
Poslano od: bina , ponedeljek, 02.02.2004 : 20:03:34
Teja: Bero je imel bulo pri zadnjem rebru, v bistvu kar tam kjer je zadnje rebro. Bila je podolgovata, ampak ne v smeri telesa (glava-rep), ampak v smeri trebuh-hrbet. Upam, da razumeš kaj ti želim povedat.

Kako to misliš ali je bila v podkožju ali na muskulaturi? Tega pa ne razumem. Kaj je muskulatura?  :-[ :-[

Lp jana


Naslov: Re:Bula
Poslano od: Ivana , torek, 03.02.2004 : 10:44:34
Če je bula v podkožju, je ponavadi pomična in psa ne boli, največkrat pa je posledica podkožnega cepljenja. Muskulatura je mišičnina in če se bula razvije tu, ni pomična ampak je zraščena s podlago, ponavadi pa psa tudi boli.

Lp, Ivana


Naslov: Re:Bula
Poslano od: Teja , petek, 06.02.2004 : 18:56:38
Pri moji starejši psici sem pred dvema mesecema opazila malo bolj zadebeljen predel trebuha na eni strani. Ko sem zadevo pretipala, sem ugotovila, da ima nekakšno nepremično, veliko bulo. Seveda sem se močno ustrašila :o :'(
Na srečo pa zadeva pri psički ne raste. Naj bi bil fibrom.

Pri tumorjih in podobnih bulah je velik problem, če so na trebuhu, zato sem tudi vprašala za lokacijo Berove bule.

Pri moji psički bi bila operacija kar nesmiselna (prva ovira je tudi njena starost); druga ovira pa naj bi bil problem, ker je bula v mišičevju, poleg tega pa še med rebri!!
Opozorjena sem bila na nevarnost odpovedi pljuč pri psički v kolikor bi bila operirana...
Kot pa sem že povedala, na srečo :) je stvar OK.

Me pa res zanima, če je večina teh muskulaturnih 'bul' bolečih; veterinar mi je zatrdil, da psičko ne boli, vendar je zelo neobčutljiva na bolečino zato :-\ :-\  Upam, da stvar zanjo res ni boleča!

LP in čim manj bulic
 


Naslov: bula
Poslano od: manetka , nedelja, 07.03.2004 : 16:34:15
Imam 8 mesečno psičko pasme bernski planšar, pred 10 dnevi so ji iz rame odstranili okruške, ki so povzročali šepanje. Do sedaj je celjenje rane in hoja psičke kar lepo napredovala, čeprav jo zelo počivam, ven jo vozim le za toliko, da opravi potrebo.
Danes, ko sem pregledovala mesto, kjer je bila koža prerezana in zašita, pa sem opazila pojav večje bule, ki je nekoliko večja od velikosti jajca. Ta bula je neboleča vendar me zaradi njene velikosti nekoliko skrbi. :-\ Veterinar je po operaciji omenil možen nastanek vodne bule, če bi psička tačko preveč obremenjevala. Bula se je pojavila čeprav psičko zelo pazimo da miruje, na mestu prereza ima še vedno šive ki naj bi jih odtranili čez dva dni, se bo bula mogoče predrla, ko bodo odstranili šive? Ali je to pojav, ki ga je nujno čimprej odstraniti? Je bulo potrebno probosti, da izteče tekočina, ki se nabira? ???


Naslov: Re:bula
Poslano od: Agnes , nedelja, 07.03.2004 : 16:50:39
Moj prvi seter se je tudi enkrat nasadil na neko palico med bezljanjem po gozdu. Rana je bila kar globoka in so ga morali seveda sivati. Cez nekaj casa je nastala za oreh velika bula. Sla sem k veterinarju, ki jo je prerezal. Ven je stekla samo kri in malo gnoja. Drugace ga pa tudi ni bolela in ga sploh ni motila. Tako da po mojem ne bi bilo slabo, ce gres jutri bulo pokazat na veterino. Pri teh zadevah nikoli ne ves. Srecno, Neza


Naslov: Re:bula
Poslano od: manetka , sreda, 10.03.2004 : 21:25:55
No pa nam gre na bolše :) Moja bernka je že skoraj čisto brez grozne bule. V ponedeljek sem jo peljala k veterinarju odstranit šive in pokazat bulo. Povedali so, da je takšna bula normalen pojav pri takšnih operacijah. Bula pa tako kot pride tudi gre, pomembno pa je, da pes čimveč miruje, kar pa je pri vsem tem še najtežje:)    lp manca


Naslov: Re:bula
Poslano od: bina , sreda, 10.03.2004 : 21:47:45
manetka: bula bo izginila, našemu psu so jo sicer morali punktirati, ampak na koncu je sama izginila.

Pa upam, da psice ne boste parili, ker je tak okrušek dedna bolezen.

LP jana


Naslov: Re:bula
Poslano od: bina , četrtek, 11.03.2004 : 00:01:51
Urška, nam je Zorko rekel, da je to dedna bolezen. In v našem primeru je bil pes zelo velik revež, ko je bil na dveh operacijah.  Je pa imel to bolezen že njegov oče, tako da sem prepričana, da je bila v našem primeru dedna bolezen.

Se je pa zgodilo, da je imelo to bolezen 5 mladičev od 6-tih, pa čeprav sta bila oba starša zdrava. Tako da se nikoli ne ve...

LP Jana


Naslov: Re:bula
Poslano od: manetka , četrtek, 11.03.2004 : 10:18:41
Nisem prepričana, da so ti okruški res čisto dedna bolezen, o tem sem vprašala že kar nekaj veterinarjev pa nobeden noče povedati čisto sigurno.
Najbolj verjetno so posledica hitre rasti, nežnega porcelanastega okostja in velike teže, ki jo pri tej pasmi mladič pridobiva zelo hitro. Še bolj pa so najbrž nevarni za mladiča, ki mu ne moreš ubraniti divjanja in razigranosti.
Bina je to imel vaš veliki švicar? Zanima me koliko časa si ga potem še imela na zelo previdno? Najbrž si dalj časa uporabljala tudi povodec, brez spuščanja?
Jaz sem svojo hotela peljati zdaj ravno v malo šolo, ampak bo ta zdaj sigurno odpadla. Pri kateri starosti se je to pojavilo pri vašem psu?
lp Manca


Naslov: Re:bula
Poslano od: bina , četrtek, 11.03.2004 : 10:40:19
Zanimivo-nam je pa Zorko že skoraj 5 let nazaj zatrjeval, da je to dedna bolezen. Ja, imel jo je naš švicar, pa njegova sestica tudi (bila sta samo 2 v leglu), pa tudi oče je imel 2 operaciji.

Daš je šepal kar dolgo časa (kakšen mesec). Sprva ne veliko, vet. je mislil, da je vnetje pokostnice. Na koncu je pes prehodil 500 m in se usedel na sredino ceste, ker se ni mogel več premakniti. No, čakala ga je prva operacija pri 6-mesecih (februarja), druga pa pri 8-mih mesecih (aprila). Zato je zamudil malo šolo oz. osnovno šolo in to se mu še sedaj pozna.  

Koliko smo ga šparali? Hmmm...ne vem  :-[ sem že pozabila. Malo vprasaj veta in opazuj psa. Saj bo sam vedel ali ga boli taca ali ne. Glede šole pa: saj v mali šoli se ne divja tako zelo veliko. Če pes lahko normalno hodi, ga ti kar pelji v šoli. Pa če delaš z njim nekaj časa skokov in hitrih gibanj, ampak hodi in sedi pa še vedno lahko. Predvsem pa opazuj psa. Če začne šepati, ima preveč "telovadbe" in psa umiri.

Naš ni imel do sedaj nobenih težav, niti ob večjih naporih. Letos pa je začel občasno šepati (včasih na sprednji taci, včasih na zadnji taci). Ugotavljamo, da zaradi stopnic, ker mu drsi (do poletja nismo imeli stopnic). Držim pesti, da bo s tvojo bernsko vse v redu.

Lp jana


Naslov: Re:bula
Poslano od: Barbka , četrtek, 11.03.2004 : 10:44:33
Okruski zal so dedna presnovna bolezen. In po mojih opazovanjih se kar dominantno deduje.

Pariti s takimi psi pa - je stvar etike. Res je, da veterinarje vse pozdravijo (v vecini primerov sta potrebn dve operaciji, kajti po operaciji prve se enako zgodi tudi na drugi strani). Po drugi strani pa - ce bodoci kupec mladicka ne bo imel denarja za operacije, bo kuza ali trpel ali umrl...
Pa ne re samo za to vrsto dednega obolenja (so tudi operacije vek, pa zob, pa kolkov pa se in se)...
Sicer je pa to stvar etike vzrediteljev in pravzaprav ni tema tega posta.


Naslov: Re:Bula
Poslano od: ninci , torek, 13.04.2004 : 11:41:27
Ojla!
No mi imamo tudi en problemček :( In sicer našemu se je na nogi naredila bulica, izgleda kot malo večji mozoljček, je čisto trda in ga niti malo ne boli. Kot nek strdek pod kožo, na tistem mestu je manj odlakan. Ista zadevica se mu je naredila tudi pod ušesom.
Sicer imamo v tem ali prihodnjem tednu namen obiskati veterinarja pa me vseeno zanima če je zadeva nujna?
Ima kdo kakšne izkušnje z podobno stvarco?


Naslov: Bule pri pudlčkih?
Poslano od: čenča , torek, 13.04.2004 : 15:15:09
Lep pozdrav!
Naša 11- letna pritlikava pudlica ima že nekaj časa na plečih podkožno bulo premera cca 3 cm. Bula je zrastla naenkrat in se ne širi, je gibljiva, psičke ne boli in je ne moti. psička je za svoja leta zelo ''fit'', primerno prehranjena, resnejših težav z zdravjem (tok tok po lesu) do zdaj ni imela in čeprav je drugače prava lenoba  ;), v teku in igri še zdaj poseka marsikaterega mlajšega kužka.
Znančeva psička (stara 5 let) je iste pasme in ima nekaj podobnih bulic, ki naj bi bile maščobne bule (o tej temi ste na forumu precej časa nazaj že razpravljali), sosedova pudlica (15 let) pa je lani poginila po tem, ko so ji podobne (?) bule, ki so bile rakaste, operativno odstranjevali.
Jutri psičko peljemo na cepljenje in veterinar bo pogledal tudi njeno bulo. Srčno upam, da gre za ti. zamašeno lojnico in ne za kaj hujšega :'(. Glede na starost psičke bi bila operacija najbrž tvegano dejanje....
Slišala sem, da imajo pudlčki večkrat takšne (maščobne?) bule, baje pa so podvrženi tudi raku  :-[? Pač vsak reče nekaj drugega... Kaj mislite vi? Imate s tem kakšne izkušnje?
Upam, da bom jutri vedela kaj več, brrrrrr.........
Hvala za odgovor!


Naslov: Re:Bula
Poslano od: Chris , sreda, 14.04.2004 : 15:42:26

Pri Bubi sem na desni strani v predelu reber zatipala pod kožo majhno bulico. Na otip se mi zdi podobna zamašeni lojnici, taki, ki nastane tudi pri človeku. A se je že pri komu oz. kateremu od vaših kužkov kaj podobnega pojavilo? Malo me skrbi, naslednji teden gremo sicer itak k veterinarju (cepljenje proti steklini), pa ne vem, ali bi delala paniko zaradi tega in gremo tja raje prej  :-[ Bube tista bula ne boli in je zgleda tudi ne moti (tako kot mene).

Ravno danes sem opazil, da ima zadaj na vratu, kjer je bil prejšnji teden cepljen nebolečo bulico, podobno  zamašeni lojnici. Seveda me je takoj zagrabila panika, potem pa tukaj berem, da se to zelo pogosto dogaja in da bulica sama od sebe izgine. No, saj v petek greva itak k veterinarju, pa bo to še on potrdil.


Naslov: Bulica-bradavička-mozolj?
Poslano od: MyMy , petek, 23.04.2004 : 12:55:43
Moj kuža ima majhno bradavičko v ušesku..Nevem kaj je to..Pred kakšna 2 tedna ali več pa je imel klopa na takšnem istem mestu samo nevem če je bil na tem ušesku ko ima to bradavico ali mozolj ali.....
Ne moti ga je pa velika kot kakšen napihnjen klop in je barve enake kot notranjost ušeska(rozkasto)..

Je kaj narobe?Zelo sem zaskrbljena in upam da ni nič hudega.

en lp MYMY


Naslov: Re:Bula
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 26.04.2004 : 11:40:05
MyMy,
brez skrbi, take bradavičke ali mozoljčki niso nič hudega (razen če psa bolijo ali motijo). Buba jih ima velikokrat in izginejo same od sebe. Zgleda, da je to pogosta zadeva pri kužkih s štrlečimi ušesi  ;)
Lp,
Tina


Naslov: Re:Bula
Poslano od: MyMy , ponedeljek, 26.04.2004 : 14:11:20
Hvala TinaZ....se ne skrbim več:)
Morem priznat da imaš full lepo psičko;)

LEP POZDRAV!!


mymy


Naslov: Re:Bula
Poslano od: TinaZ , sreda, 28.04.2004 : 08:23:23
Hvala MyMy. Tudi tvoj je pravi frajer na tejle fotki. Posebno ušeska so me navdušila.
Lepo se imejta
Tina


Naslov: Re:Bula
Poslano od: sindy , sreda, 28.04.2004 : 08:40:15
Živjo vsem na forumu!

Prebrala sem vse težave, ki ste jih imeli z bulami pri svojih psih, vendar nisem zasledila kaj poodobnega kot se je zgodilo moji psički rottweilerki.

Stara je 8 let in na sesku se ji je naredila bula, premera cca 5 cm. Ta bula je boleča in je imela nekak prozoren izcedek, zadnje dni tega izcedka nisem opazila. To traja že kakšen teden dni in predvidevam, da je še boleča, ker brani to točko, da se je ne bi kdo tam dotaknil.

Če bi kdo poznal rešitev oz. odgovor na ta problem, ga prosim za pomoč.

LP, Sindy


Naslov: Re:Bula
Poslano od: bina , sreda, 28.04.2004 : 09:45:01
sindy,
TAKOJ K VETERINARJU!!!!! Zakaj ste čakali 1 teden  :o >:(? Morda ima psička raka na seskih, morda je kaj drugega. Ampak če je še niste peljali k veterinarju, storite to čimprej!!!

Lp Jana


Naslov: Re:Bula
Poslano od: sindy , sreda, 28.04.2004 : 14:02:15
Živjo Jana!

Najlepša hvala za tako hiter odgovor. V literaturi sem brala in če se ne motim sem tudi nekje na tem forumu zasledila, da je bula, v primeru, da gre za rak ni boleča. Zato sem oklevala, ker sem tudi slišala, da je veliko takih pojavov, ki niso nevarni in samo po sebi zginejo. Ali mislite, da je lahko boleča bula tudi v primeru raka?

Lp, Sindy


Naslov: Re:Bula
Poslano od: bina , sreda, 28.04.2004 : 14:21:25
V literaturi sem brala in če se ne motim sem tudi nekje na tem forumu zasledila, da je bula, v primeru, da gre za rak ni boleča. Zato sem oklevala, ker sem tudi slišala, da je veliko takih pojavov, ki niso nevarni in samo po sebi zginejo. Ali mislite, da je lahko boleča bula tudi v primeru raka?

No, to da je bula raka neboleča, je mogoče res. Tudi našega psa ni nič bolelo. Ampak jaz vseeno ne bi preveč odlašala z obiskom veterinarja. Če bo psičko samo pogledal, potem mogoče tudi nič ne bo zaračunal. Jaz bi se vseeno zapeljala k veterinarju-da vam potem ne bo žal, zakaj niste takoj odreagirali...

Pa prosim, če lahko poročaš, kaj se dogaja...

Lp Jana


Naslov: Re:Bula
Poslano od: mary , petek, 30.04.2004 : 16:58:32
Tudi jaz bi ti svetovala, da greš čimprej k veterinarju.
Bomo držali pesti, da ni rak :P
Pa poročaj


Naslov: Re:Bula
Poslano od: sindy , sreda, 02.06.2004 : 11:42:36
Živjo!

Se opravičujem, ker vam pozn podajam podatke o rešenem problemu. (Sem žal založila geslo, ampak sedaj sem tu  ;) ).
Bula na sesku je bilo vnetje...mogoče celo rakavo ali pa tudi ne...v glavnem živinozdravnik jo je operiral in ji to odstranil. In sedaj upam, da se ne ponovi. Je pa baje to pri tej pasmi pogost pojav.

Lep pozdrav!

Sindy


Naslov: Re:Bula
Poslano od: bina , sreda, 02.06.2004 : 12:14:00
Sindy, a pa veterinar ni poslal na preiskavo bule? Da bi vsaj vedeli, kakšna je bila (rakava ali ne) ??? Ko smo mi operirali Berota, je vet. sam poslal bulo na preiskavo. In zato smo izvedeli, da je bila rakava :-\.

LP jana


Naslov: Re:Bula
Poslano od: retrieverka , petek, 02.07.2004 : 13:27:02
Eno vprasanjce: koliko casa ponavadi pri vasih psih ostane bula od injekcije in kako velika je?


Naslov: Re:Bula
Poslano od: Chris , petek, 02.07.2004 : 14:14:35
Velika je mogoce za kovanec 1 SIT, mogoce malo manjsa, kot kakšen žulj. Pojavi se par dni po ceplenju, traja pa kakšnih 5 dni ???


Naslov: Re:Bula
Poslano od: Rincy , sobota, 28.08.2004 : 15:16:28
Pozdravljeni!

imam neko tezavico!!? moja sokraj 3mesečna bernka ima na obeh zadnjih nogah bulico ki je ne boli velika pa je približno pol centimetra na tem delu je brez dlake! na otip je trda psičke pa kot sem že povedala ne boli??? ima kdo idejo kaj bi lahko bilo???!!        (podobno je temu kot je eno stran nazaj napisala ninci??!! ??? )
prosim pomagajte

nina


Naslov: Re:Bula
Poslano od: ninci , ponedeljek, 30.08.2004 : 13:12:16
Rincy lahko gre za zamašeno lojnico lahko pa tudi za tumor. Odpelji jo k veterinarju, naredi čisto preprost preizkus. Z iglo prebode bulico, če ven teče gnoj je lojnica, če ne je tumor. Kakšen... pa povejo preiskave. Vsaj tako so takrat razložili meni.  :-\

LP nina


Naslov: Re:Bula
Poslano od: Rincy , ponedeljek, 30.08.2004 : 17:37:45
zdaj se ji je ena bula povečala :o in naredile so se še manjše to je samo na zadnjih nogah (od kolena proti podplatu!!)
bomo jo peljali k veterinarju ker se gre cepit!
kaj pa je imel tvoj? (ko si malo nazaj pisala??)
nina


Naslov: Re: Bula
Poslano od: jessy , torek, 21.06.2005 : 22:31:30
Hei!

Za vikend smo imeli piknik. In danes sem opazila eno bulico na tački(približno 1cm). Kaj naj zdaj-starši so rekli, da je verjetno zamašena lojnica...??
Ali je morda to od kakega pika žuželke? Ker na koncu bulice, ima nekako čudno...kot ranico??


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Tonček , ponedeljek, 03.10.2005 : 13:25:27
Naša šest mesečna psička je pred parimi meseci na trebuščku imela drobceno bulico(kot mozoljček), pa je izginila. Zdaj pa se je na istem mestu pojavila nova, precej večja bula (pribl. 2 cm premera). Bulica je rdeča in verjetno tudi rahlo boleča, ker ko se je dotakneš, psička rahlo "trzne". A naj čakamo ali naj se nam mudi k veterinarju?


Naslov: Re: Bula
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 03.10.2005 : 13:29:40
Toncek!

Dobro bi bilo, ce bulo poslikate, da se bo vsaj priblizno videlo kako izgleda in na katerem mestu trebuha je! Drugace pa malo bolj podrobno opisite! Ce bula raste (in ni mozolj) jo peljite k veterinarju.

Lp, Ursa


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Tonček , ponedeljek, 03.10.2005 : 13:33:03
Hvala lepa, Ursa za tako hiter odgovor!

Bulica je v spodnjem delu trebuha, blizu seska. Ne vem, če je gnojna, izgleda pa kot da je. Je precej močno rdeče barve. In zdi se mi, da je tudi malce zrasla. Ni preveč trda, prej bi rekel, da je mehka.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 03.10.2005 : 13:39:32
Jaz bi jo odpeljala k veterinarju! Ce ste iz Ljubljane bi odsla na Univerzo (cesta v Mestni log - 477-92-77) k dr. Kotnikovi, ampak se je ponavadi potrebno prej narociti! Drugace pa k dr. Pavlinovi ali dr. Tozonovi!

Glede na to, da je blizu seska ni mozno, da bi bil pruh! Ta je tam, kjer je popek!
Ce je kaka rana bi mogoce tudi lahko nastala gnojna bula, ce bi se kam napicila, ampak nicesar se ne da reci, sploh pa ne brez slike!

Sporocite kaj so ugotovili!

Lp, Ursa


Naslov: Re: Bula
Poslano od: bina , ponedeljek, 03.10.2005 : 14:07:41
Mogoče gre samo za kakšen zagnojen mozoljček (moj mladiček ga je pred kratkim imel na notranji strani ušes). Je pa brez slike vedno težko povedat, za kaj gre. Če niste prepričani, potem je vet. najboljša rešitev ;)


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Tonček , torek, 11.10.2005 : 15:33:28
Sporočam samo, da je z našo psičko vse vredu. Smo klicali vet. in je rekel, da gre verjetno za zamašeno lojnico in naj počakamo par dni. To smo tudi storili in bula je izginila.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Rosa , nedelja, 06.11.2005 : 18:17:41
Zivjo!

Tudi jaz sem pri svoji psicki (zlati prinasalki stari 6 mesecev) nasla bulo med rebri in zadnjo tacko. Je tudi nic ne boli.

Ampak ne vem ali je od injekcije, saj je dobila pred tednom dni kar dve, ali je kaj drugega.

Verjetno bom pocakala se kaksen teden, potem pa jo bom peljala (ker tako ali tako morava preventivno slikat kolke) k veterinarju.

Ampak tele bule oz. ta bula me resnicno grozi...  :-\


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Tia , četrtek, 01.12.2005 : 15:02:01
A slučajno kdo ve kako dolgo traja, preden bule, ki so nastale zaradi ceplenja, inekcije - izginejo?
Moja Luna je v treh dneh dobila 7x inekcijo (Renital in Antibiotik); na mestih "pika" sta se ji naredili dve (zelo trdi) buli; minilo je že 14 dni, pa še nista izginili; tudi zmanjšali se nista bistveno. Če do drugege tedna ne bo izboljšanja itak nameravam k veterinarju; me pa vseeno zanimajo vaše izkušnje!!!!!
Hvala!
Lp


Naslov: Re: Bula
Poslano od: učka , petek, 23.12.2005 : 19:17:40
najprej lep pozdrav...
naš kuža (dolgodlaki nemški ovčar) ima po telesu ful velike gnojne bule...
nekako nam jih uspeva pozdravt z antibiotikom in z nekim mazilom, vendar se mu kar naprej ponavljajo...
ko bulo stisneš iz nje priteče kri in pa gnoj...
bula ima premer cca 4cm...
je možno, da bulicenastajajo zaradi hrane?
pri veterinarju še nismo bili.lp...


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Desobediencia , sobota, 07.01.2006 : 17:45:15
Veterinar ga je operiral, zato ker je imel Bero pri 4 mesecih tumor in smo se bali, da se mu je ponovilo.
Živjo!

A je šlo za benigen ali maligen tumor?


Naslov: Re: Bula
Poslano od: LuncaPunca , četrtek, 19.01.2006 : 09:04:48
Hei... Zdaj smo pa tudi mi pri nasem pesjanu opazili bulico. In sicer TUKAJ (http://loonca.moj-album.com/album/682959/?os=1953826). Na zacetku, ko sem jo prvic slucajno zatipala, je me je spomnilo na velikost kroglice iz bombice za nalivna peresa. Pa sem najprej mislila, da ima kaksno lojnico zamaseno in sem pustila vse skupaj. Zdaj, po kaksnih 2 mesecih, pa sem opazila, da je ta bulica zrastla. Mislim, da je priblizno 1x - 1,5x vecja, kot je bila, ko sem jo prvic zatipala. Boli ga ne, tudi ko se jo dotaknem, morda bi ga lahko srbela, saj ga velikokrat opazim, da se s sprednjo tacko 'coha' po gobcku, samo ne vem, ce se ravno po tej bulici. Pa tudi spomnem se ne kdaj se je zacel tako 'cohat', tako, da ne morem rect, da je to ravno povezano z bulico.
Verjetno je najbolje, da se odpravima veterinarju? Samo, ti veterinarji so vcasih taksni, ko ti recejo, da ni nic, potem pa mislis, da je vse OK, v bistvu pa ni... Nimam pojma no... :( Kaksen predlog? Bi bila zelo hvalezna :)


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Freya , četrtek, 19.01.2006 : 18:54:01
Helo... Naša ameriška staffordka je bila operirana pri 5 mesecih, ker je imela na lopatici benigno bulo, veliko za oreh. Po operaciji smo jo filali z antibiotiki, antihistamini in kustekoroidi. Bilo je v redu. Nato pa spet... Same bulice po kožuhu, pa gnojne pod brado itd. In spet zdravila in priporočilo veterinarja, naj se izogibamo travi. Nato pa sem rekla, da bo jedla samo brikete in nobenega sirčka, pa banan, nasploh naše hrane. In alergija je izginila. Tako da, probajte najprej s hrano in se dobro pozanimajte, ali je vaša pasma nagnjena k alergijam.

Ciao :) :)


Naslov: Re: Bula
Poslano od: LuncaPunca , četrtek, 19.01.2006 : 21:03:09
Freya, ja nas pes je zelo nagnjen k alergijam :( , ki so se do zdaj kazale s prhljajem, bruhanjem in vnetimi usesi. Tako, da pri hrani smo zeeeelo pazljivi in ga vecinoma futramo samo s Canidae briketi, saj te najboljse prenasa (smo namrec preizkusili kar nekaj razlicnih).  Tako, da dvomim, da bi zadeva nastala zaradi hrane, saj smo na istem ze kaksne pol leta. Pa tudi od trave je poleti dobil taksne rdece, srbece fleke. Pesjan je zdaj star 16 mesecev in to je prva bulica, ki smo jo do zdaj opazli. Tudi drugje po telesu jih nisem zatipala.
Tako, da imamo, kar se alergij tice, kar probleme.  :'(  Zdaj pa res ne vem, kaj naredit s tole bulico. Ali je to res samo 'mozoljcek' ali bi morala k veterinarju...  :-\ ??? Ce ne drugega, bova takoj v ponedeljek, ko bom malo bolj zdrava (no, upam, da bom do takrat), sla k veterinarju pa naj malo pogleda...  :-\


Naslov: Re: Bula
Poslano od: larčy , petek, 27.01.2006 : 10:12:15
Tina, podobne se je zgodilo predlansko leto poleti pri našemu Berotu. Naredila se mu je bula na boku. In ta bula je bila mehka na otip in nič ga ni bolela. Veterinar je rekel, naj malo počakamo, da je verjetno zamašena lojnica.
Takrat smo odšli na dopust za 14 dni in medtem časom se mu je bula spreminjala. Postala je malo večja, spremenila obliko, postala trda, ampak bolelo ga pa ni nič. Veterinar ga je operiral, zato ker je imel Bero pri 4 mesecih tumor in smo se bali, da se mu je ponovilo. No, po operaciji je vet. rekel, da je bula izgledala ravno tako, kot da bi Berota nekdo s palco čez rebra udaril. In lahko se je v gozdu, ko šiba, ob kakšno vejo udaril. Tako da ni bilo nič hudega. Sicer je imel potem zaplete po operaciji, ker se mu je v rani nabirala tekočina, vendar to je pa že druga zgodba.

Jaz bi na tvojem mestu odšla k veterinarju. Ziher je ziher. Ker ko je imel Bero tumor na trebuhu, mu je ta bula zelo hitro rasla. In na srečo je bila tudi dovolj zgodaj operiran.

Veliko sreče in sporoči nam, kako se odvija ta zgodba!

Lp jana


Pozdravljeni...nevem. mogoče se še spomnite mojega samojeda timmya...je tudi v galeriji slik.
Pred približno 4 dnevi sem na njegovi desni strani opazila bulico...dokaj majhno...čez noč se je razširila na 5 cm....naslednje jutro je že bila velika 10 cm....včeraj celo 20 cm če že ne več....in včeraj smo ga tudi peljali k veterinarju, saj smo ga klicali prej pa je rekel da bo verjetno od inekcije...včeraj nam je dobesedno dopi-zdilo in smo ga enostavno naložili v avto in peljali...tistega veterinarja - starejši- ni bilo...zato nam je pomagal mlajši veterinar...pogledal je in evo, ni mogel ugotoviti kaj je to...in verjetno veste za rentgen v Topolščici, ki deluje samo dopoldan?  no poslal nas je tja...ko smo prišli domov je bil timmy dokaj vredu, izgledalo je kot da se je malo izboljšalo (pozabila sem omeniti da ko se mu je to večalo, je postajal vse bolj miren...niti premakniti se mu ni dalo, drugače pa je vedno skakal okoli..še posebej zdaj, ko je sneg!!! ta bula pa ga je psihično usmrtila...)...poklicali smo v Topolščico in neka gospa tam je je dovolila da ga pripeljemo popoldne, ker dopoldne so moji starši v službi. Ni vrag, tja smo klicali včeraj okoli 18h. Ob 20h je timmy že komaj se premikal, ubistvu se sploh ni več...ležal je v garaži, nič pil - nič jedel...Mami ga ni mogla pripravit do tega da bi jedel...jaz si ga nisem upala it pogledat ker bi se zlomila...in evo, nism mogla da ne bi...razmišljala sem da bi tud sama želela nekoga zraven sebe če bi slučajno umirala...ob 1h zjutraj sem šla k njemu...bedel je, še sama sem poskusla da bi mu dala jest. In dočakala uspeh, jedel je...in uau, res je veliko popil. To me je pomirilo, dala sem mu lubčka na čelo pa mu rekla lahko noč... in evo danes se zbudim okol 9h...pokličem mamico še preden sem ga šla pogledat...in reče da je še živ...itak vsa srečna grem dol, še preden sm ga pogledala sm mu vesela pripravla za jest, pit...odprem vrata v garažo iN bumm, vse mi je padlo iz rok..timmy je ležal tam...oči je imel odprte, jezik mu je malo visel iz gobčka, v očeh je izgledalo kot da ima solze, bula je bila še večja, pa še dihal je....pobožala sem ga in se zraven razjokala, in bla tam 20 minut...umes mi je umrl v naročju...vsj zraven sm bla:(, klicala veterinarja, oglasil se je starejši, tisti ki je rekel da gre za malo večjo bulo od inekcije, in ga nadrla, naj se bolj izobraži, da še sama sem vedela da je nekaj hudo narobe z mojim psom, on bi pa to moral vedeti bolj kot js, saj ima on diplomo ne jaz...uglavnem, danes mi je umrl pes..in nihče ne ve zakaj...mene pa zanima KAJ JE BILA TISTA BULA!!!???

lp, lara


Naslov: Re: Bula
Poslano od: sirtaki , petek, 27.01.2006 : 10:25:52
odgovor je avtopsija...tule lahko samo ugibamo
lp

ps: se mi pa poraja eno vprašanje, zakaj ga niste peljali kam drugam k veterinarju še pravočasno?


Naslov: Re: Bula
Poslano od: larčy , petek, 27.01.2006 : 19:23:40
...nismo ga prej peljali, ker se je to zgodilo zelo na hitro, in smo klicali k veterinarju, pa je rekel da naj počakamo še kakšen dan, in ta dan je bil očitno usoden... pred dvema urama smo ga odpeljali k veterinarju, in ga pustili tam. Evo da pohvalim veterinarsko ambulanto v Šempetru, ker imajo zares za vse poskrbljeno. Tam so namreč prevzeli njegovo truplce in uredili vse kar je bilo potrebno. Tako da res vsa pohvala njim. Še nekaj kar je veterinar rekel...povedali smo da ni šepal in nič, da je bilo vse vredu samo da se je zadnje čase čudno obnašal (zadnje 4 dni)...pa je rekel da še niso imeli takšnega primera :-\ 


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , petek, 27.04.2007 : 23:35:18
Hey, ravnokar sem pri svojemu pekinezerju našla bulo...nahaja se na levi strani vratu, direkt pod spodnjo čeljustjo...kot če bi pri človeki nakazala na mandeljne....A mi lahko kdo kaj več pove o tem? Kaj bi to bilo?
Že v naprej iskrena hvaala!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , sobota, 28.04.2007 : 06:49:27
Midva sva ravno od veterinarja...imel naj bi vneto usesno bezgavko....dobila antibiotike Cefadroxil 200 mg...ima katera izkusnje z omenjeno zadevo?


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , torek, 08.05.2007 : 09:17:57
Včeraj sva bila pri matkotu, bunko mu je punktiral, notri pa je bila slina pomešana s krvjo, tako, da danes ob pol 12, čaka našega revčka operacija. :(


Naslov: Re: Bula
Poslano od: drobtinica , torek, 08.05.2007 : 09:24:58
Držimo pesti in tačke.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , torek, 08.05.2007 : 10:13:02
drobtinica, hvaaala! Sem ze kar nervozna, saj bi si zelela, da sem zdajle polek njega...tko, morm pa čepet v sluzbi....ampak bo že, upam, na najboljše. Se enkrat hvaaaala!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: drobtinica , torek, 08.05.2007 : 10:34:00
Pa poročaj, kako je bilo. Sicer pa sem prepričana, da se bo tvoj pekinški bibek držal bolje kot ti. Pa počohaj ga, ko se vrne domov.
In če boš kaj več izvedela, zakaj to nastane, napiši, noben nasvet ni odveč.
Vse dobro!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , torek, 08.05.2007 : 10:52:58
Jst sem itak paničar, takoj da vedno na najslabše pomislim...čakam da minejo 3 ure, toliko časa naj bi to trajalo...potem pa takoj ko kaj zvem...javim!
Tnx


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , torek, 08.05.2007 : 15:22:13
Tudi mi držimo pesti in tačke.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: ka ty a , torek, 08.05.2007 : 15:41:26
Mi tudi držimo pesti!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , torek, 08.05.2007 : 18:09:22
Hvala vsem...še dobro, da obstajajo take vrste forumov. :)
Naš srček je ze doma in spi.
Vse je bilo ok, žlezo so mu odstranili.
Dobil je antibiotike in tablete proti bolečinam.
Upam, da bo zdravljenje potekalo brez komplikacij in da bo vse v najlepšem redu.
Še enkrat hvala...lepo je, če veš, da nisi sam, v tako neprijetnih in predvsem težkih trenutkih.

Lp vsem!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , torek, 08.05.2007 : 19:22:09
 :D :D pikec naj kar panča, jutri je nov dan, tak brez bule!
Lahko in mirno noč


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , sreda, 09.05.2007 : 08:51:30
Hey,
tamali ni spal celo noč....mislim, da ga zadeva ne boli, ampak moti...bule sicer ni, se je pa pojavila gouša (ali kako se ze rece una rdeča zadeva pod kljunem, s katero opleta puran???), na sredini vratu se mu je zacela nabirati voda, vet.Matko, je rekel, da ce se bo zacela nabirati voda, je to normalno in pomoje ga to moti, ker sploh noče ležat, pol pa sedi. Parkrat se je hotel zlekniti, pa je par sekund lezal, potem pa hitro postavi na tačke...Aja, pa mal me skrbi, ker ful več pije kot pa prej, ponoči je spil celo posodico vode...A bi me moglo kej skrbet?

Lp


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , sreda, 09.05.2007 : 13:01:31
To da več pije je dobro. Tako iz organizma odstrani strupe, tudi narkozo itd. In verjetno se ne počuti najboljše.
Za golšo pa kar veta povprašat, kaj z njo.
Srečno!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , sreda, 09.05.2007 : 13:53:46
Aha, no super, potem pa naj kar pije. Ja zvecer je bil se dokaj zmeden in omotičen...zjutri pa je bil kar ok. Sem klicala tudi k Matkotu in mi je rekel, da to, da kašlja in da se mu je nabrala voda, je čisto normalno in da se bo ta tekočina absorbirala. Upam, da bo čimhitreje naš mali dobro, saj je tako težko gledat tako otožne pasje učkice.

Takoda, hvaala!

Lp


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , sreda, 09.05.2007 : 13:58:30
Ej, ma ne, saj nisem nič takega napisala. Niti nisem nek stručko. Samo od nekdaj (in to je že kar lep čas ;)) živim z živalmi, psi so del mojega bivalnega okolja. Praksa, veš. In če pomisliš, ko smo mi bolani, a ne pijemo več? Vsaj naj bi. Psi so naravna bitja in čutijo kaj jim manjka in kaj pomaga.
Super da je tista bula normalna posledica in da se bo uredilo brez dodatnih posegov. Ponavadi je tako, da smo za svoje štirinožce kar preveč v skrbeh. In prav je tako, to je v kompletu s skrbjo in ljubeznijo :D.
Lep pozdrav, držite se


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , sreda, 09.05.2007 : 14:03:01
Aja, pa še neki, mi lahko kdo svetuje, kaj naj naredim.... Dr. je tamalemu na zašito rano prišil še gazo, in ga nervira, potem se pa kar naprej hoče praskati... me skrbi, da si ne bi kaj pocufal, predrl šiv :o...takole ko smo doma, ga že kontroliramo, samo dopoldne pa ko je sam, bi mu mogla pa nekako preprečiti dostop do rane z gazico.Ker če damo povoj gor, se lahko z krempljem zatakne zanj, in bog ne daj da si še kremeplj odtrga....


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , sreda, 09.05.2007 : 14:05:01
Ovratnik - lučka zaradi lokacije verjetno ne pride v poštev,a?


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , sreda, 09.05.2007 : 14:18:20
Ovratnik ne pride v upoštev, ker je ravno tam rana, in golša.:/


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , sreda, 09.05.2007 : 14:22:02
Ja... Kaj pa povoj, tako full na debelo da ne more zraven, tačke pa... Se tako resno loti praskanja?


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , sreda, 09.05.2007 : 14:26:02
Včeraj zvečer smo mu dali povoj, ki je kot iz nekake zelo zelo tanke pene, pa si ga je spraskal dol. Sedaj pa razmišljam če bi mu dala na zadnjo levo tačko nogavičko gor, pa jo fajn ovijem še z unim belim trakom-obliž. Bom kar probala, mogoče bo pa delovalo. Takoda, hvala ti vseeno!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , sreda, 09.05.2007 : 14:30:15
 :D :D dobra ideja! Nogavičke na tačke, bokserske rokavičke na rokice in ne bo praskanja ;D. Uf, tile psički spodbujajo našo domišljijo.
Lp


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , sreda, 09.05.2007 : 20:58:35
No pasejezgodil...gazo si je odpulil stran in zdej se gaza kože drži samo še na eni strani, torej drži jo samo en šiv...Kaj naj pa zdaj...sploh se noče nobena stvar prilepit na kožo...sem mu hotela gazonazaj prilepit z unim belim trakom-obližem, pa ne drži...se odlepi...pismo on si bo razpraskal rano, če mu je ne bom z nečim zalepila.... :-\


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , četrtek, 10.05.2007 : 07:32:10
Jaz bi jo povila okoli in okoli vratu in še polimala s tem belim flajštrom. Okrog vratu, kot ovratnico. BI šlo?
Uf, tole je pa naporno za vas, a?
Lp, čez vikend me ni na forumu, upam da se bo kuža umiril.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , četrtek, 10.05.2007 : 08:55:43
Povoj sem mu dala gor, pa je začel kašljat in se dušit, ker ima uno golšo polno vode ravno pri sapniku, in mu očitno gor pritiska, pa še povoj se dol zrola. Tko, da sem mu ponoči dala dvojo nogavičko okoli tački, pa je blo zjutri ok, nič ni bilo spraskano. Sam me skrbi, da se mu ne bo rana odprla...sej zdej ga moj doma čuva, sam pol se pa začne z glavo po tleh rajsat in vlečt...nekje sem brala, da obstajajo neki površinski šivi. A je katera ze slišala zanje? Obliž pa tudi ne obstane na koži...


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , ponedeljek, 14.05.2007 : 10:07:11
Sorry, do danes sem bila v ilegali, brez neta. Moj revež je bil v petek kastriran in smo imeli podobne vaje z grizenjem in lizanjem in... Sedaj je že boljše, sva kar doma.
Ja, površinski šivi verjetno ne pridejo v poštev. To je zadeva, dokaj podobna obližem, nalepi se na rano od zunaj in jjo drži skupaj. Grobo opisano. Jaz sem jih recimo dobila na roko po operaciji, a v kombinaciji z notranjimi šivi podkožja. In če obliž ne otane gor  :(.
Upam, da ste medtem že osvojili tehnike preprečevanja grizenja povojev in da malo bolj mirno spite.
Lep pozdrav


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Dančy , sreda, 16.05.2007 : 14:40:04
Hey, takoda!
Joj teli naši mali revčki...men se kr srce trga, ko gledam kako so nesrečni z raznimi povoji, nogavičkami....
No pri nas je ze vse ok...bil je priden in si ni nič spraskal...moti jo ga pa sedaj rastoče dlake, so kot nabrite ščetine in ga špika...tko, da je imel vse rdeče, pa smo namazali z kamagelom in sedaj je kul. Nogavička pa se je tudi obnesla.
Še enkrat hvala za vse informacije, in pozitivne besede!
Lepo se imejta z svojim sončkom in vse dobro!
Pa pa


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , sreda, 16.05.2007 : 14:59:47
Tudi midva sva že po starem, edino po mokri travi ga ne pustim prav veliko skakati dokler se mu vse ne poceli. Poleg vsega je še vreme tako turobno...
Me veseli, da ste tudi vi premagali te zoprne težave in da je kuža okreval. Dlake pa pikajo,a? Hja, za lepoto je treba potrpeti ;).
lp


Naslov: Re: Bula
Poslano od: tanja040 , četrtek, 16.08.2007 : 08:42:41
Help
Moj 14 letni pes ima pod anusom, kot neko vrečko (bulo), ki se manjša in veča. Sedaj pa opažam da se nič ne manjša in ostaja eneka, kot ena bula. Ali mogoče kdo ve kaj bi to lahko bilo in ali imajo to vsi psi.?
Hvala lp tanja


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , četrtek, 16.08.2007 : 09:38:25
Jaz bi šla do veterinarja. Lahko ni nič nevarnega, lahko pa tudi. Je bula na otip mehka ali trda? Se čuti kot da je napolnjena z vodo?
LP


Naslov: Re: Bula
Poslano od: tanja040 , četrtek, 16.08.2007 : 11:24:22
Ja nekaj takega, kot vrečka ki se polni in prazni. Analnih žlez nima je mi pa prijatelj reku da ima njegov kuža isto tako bulo in da to ni nič narobe. Jaz ga bom vseeno peljala ba bom prepričana.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: nutella , četrtek, 16.08.2007 : 11:59:50
Tudi moj peso (kmalu bo star 14 let) ima bulo pri ritici. To je perinealna hernija, ki nastane pri starejših psih, ker oslabijo mišice tam zadaj, lahko pa tudi kakšni hormončki pripomorejo k temu. Naš je imel nekaj časa pač mehko bulico, ko pa se je naša psica gonila, so mu očitno hormoni podivjali in se je bula povečala, zaradi česar ga je kar nekaj dni bolelo. Bili smo pri Matku, ki je rekel, da priporoča operacijo, ker utegne imeti pes kasneje težave zaradi tega. Hernijo spoznaš tako, da poleg tega, da je mehka, se jo da potisniti nazaj (seveda kmalu pokuka spet ven). Skratka, priporočam, da se posvetuješ z veterinarjem, ker je veliko odvisno od psa in tega, koliko ga zadeva sploh moti.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , četrtek, 16.08.2007 : 14:15:20
A lipom ali cistica niso možni? Veterinar! Če ne bomo tule našli vse možne in malo manj možne variante.
Pa srečno


Naslov: Re: Bula
Poslano od: tanja040 , četrtek, 16.08.2007 : 21:42:01
Hvala obema.
 Danes sem klicala veterinarja in je reku, da če ima to bulo že dolgo in če se ne veča, potem to ni nevarno, moral bi jo pa videti. Kmalu ga peljem cepiti in bom še za to vprašala.

                                                       lp Tanja


Naslov: Re: Bula
Poslano od: jessy , sobota, 22.12.2007 : 12:40:28
Živjo, po dolgem času se tudi jaz oglašam tukaj. Žal ne ravno v najbolj prijetni rubriki.  :-\ Pri našemu maltežančku sem opazila manjšo bulico, ki je 'pod kožo'. Ni velika, po premeru je velika ravno za prst, torej nekje 1 cm premera ali malo več. Je trda in se pod kožo ''premika'', če jo s prsti tipam.
Kaj bi lahko to bilo in ali moram zagnati paniko (no, v bistvu sem jo itak že  :-[)?  :(

lp


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Mel , sobota, 22.12.2007 : 15:18:31
Ali je bil pred kratkim cepljen, kajti take bulice se rade pojavijo po cepljenju ...


Naslov: Re: Bula
Poslano od: jessy , nedelja, 23.12.2007 : 16:21:45
Ne. Aja, pozabila sem omenit, da je ta bula na hrbtu.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Teja , nedelja, 23.12.2007 : 17:08:13
Ne. Aja, pozabila sem omenit, da je ta bula na hrbtu.
pojdi k vetu!
tudi če gre slučajno za tumorček nič panike, če je samo v podkožju se ga da z lahkoto odstraniti.
lahko pa je kaj čisto nedolžnega ;)

lp


Naslov: Re: Bula
Poslano od: jessy , sreda, 02.01.2008 : 12:12:22
Sva bila prejšnji teden pri vetu. Ga je pretipala, baje je bula čisto pod kožo in se nič ne drži. Lahko da je ali zamašena lojnica ali pa tumor. Predlagala je, naj počakamo par tednov (en mesec) in opazujemo bulo, potem pa se to odstrani in če želimo, lahko nato pošlje na preiskave (da vidijo kaj je). Rekla pa je še, da lahko pa tudi pustimo tako, kakor je. Samo jaz bi vseeno raje dala odstranila. :-\


Naslov: Re: Bula
Poslano od: pudelj , sreda, 02.01.2008 : 12:19:36
Moja Kaja ima majhno bulo pri sprednji tački (pri spoju s trupom) Seveda sva takoj šli k veterinarju, ki je bulo punktiral in ugotovil, da je maščobna bula in ni nevarna. Ima jo že več mesecev in se nič ne veča.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Lucy , petek, 04.04.2008 : 08:46:22
Pozdravljeni!
Jaz sem pa pri moji 5 let stari višavki opazila pred mesecem podkožno bulico v bližini seska, ki pa ni rasla. Sedaj je ta bulica izginila in se mi zdi , da je od spodnjega seska do spolovila nastalo polno malih bulic v velikosti riža. So pa bulice podkožne in na kupu v dolžini 5 cm. Jutri se odravim k veterinarju. Ima morda kdo od vas kakšno izkušnjo s tem?

Lep pozdrav!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: jfk , ponedeljek, 12.05.2008 : 20:08:17
Pozdravljeni!

Sva lastnika 2,5 meseca starega francoskega buldoga. Ker je imel težave z prebavo, mu je veterinar dal antibiotike. Po skoraj 10 dneh, pa mu je sedaj zrasla bula, velika kakor oreh in ga ne boli.  Bula je pod kožo in jo lahko malo premikaš, je ločena od mišičevja. Ni odprta rana, vendar je naju skrbelo. Veterinar nama je dal kremo kuterid s in protivnetno injekcijo.
Mi prosim lahko kdo svetuje kaj glede te bule?

LP


Naslov: Re: Bula
Poslano od: jfk , torek, 13.05.2008 : 12:29:19
tukaj je še slika

(http://home.amis.net/kocbekj/bula.jpg)


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , torek, 13.05.2008 : 18:16:03
MOjm je dobil bulo po Enroksilu, siocer ne tako veliko, a kar trdovratno. Po štirih mesecih je popolnoma izginila. Kateri antibiotik je dobival vaš?


Naslov: Re: Bula
Poslano od: jfk , torek, 13.05.2008 : 18:32:18
Ne vem kateri antibiotik je takrat dobil, ampak smo zamenjali veterinarja in ta mu je danes bulo punktiral. Tako da so mu ven stisnili ves 'gnoj', ki je bil rahlo krvav in ga je bilo za skoraj pol dl . Dobil je antibiotik, da se mu ne vname in jutri ma kontrolo. Če se mu bo do jutri spet pojavila bo treba postopek ponoviti. Baje ,da je prišlo do nekakšne infekcije, in da ni nic kaj posebnega taka zadeva.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , torek, 13.05.2008 : 19:21:15
Super, da je ˝samo˝ to. Tudi meni so na veterini rekli, da je to kar pogosta reakcija in da bodo antibiotik vzeli iz prometa čim dobijo nadomestilo.
Dobro se cajtejte!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Sasenka , torek, 03.06.2008 : 08:22:14
Galu so včeraj odstranili tumor nad smrčkom. Izgledal je kot malo večja bradavica pa se je izkazalo da ga je spodaj še veliko več.  Tumor so poslali na patologijo na Dunaj in me zanima če mogoče kdo ve koliko časa traja, da dobimo izvide. Sem bila včeraj tako zmedena pri veterinarju, ko so mi vrnili Gala, da sem pozabila vprašati.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Mel , torek, 03.06.2008 : 22:15:52
Ojoj Sasenka, držim pesti za vas! Sem bila pa kar presenečena, ko sem tole prebrala, no, se spomnim, ko si pisala o tej "bradavički" in jaz sem bila prepričana, da je pri tako mladem psu to res le bradavička ... zdaj pa berem, da je bilo spodaj še več tumorja.  :(

Sporoči, kaj bodo pokazali izvidi, držim pesti, čohec Galu. :-*


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Pepsi , torek, 03.06.2008 : 22:33:45
Za izvide z Dunaja se čaka cca. 1 teden do 10 dni, pošljejo jih v angleščini po mailu na kliniko. Čez kakšen teden kar kliči veterinarja, ker ni nujno, da te bodo oni kar takoj poklicali.Jaz sem jih gnjavila vsak dan. Prosi, da ti sprintajo eno kopijo izvidov  oziroma opisa tumorja (če se ne bodo sami spomnili).
Držim pesti, da bo vse v redu!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Sasenka , sreda, 04.06.2008 : 08:51:25
Danes sva imela kontrolo. Zaenkrat se rana celi uredu, šive morava odstraniti čez 14 dni. Jesti morava dvoje antibiotike in rimadyl, če bi bile bolečine. Glede na to kako je izgledalo na zunaj jaz nisem mogla verjeti, ko mi je pokazal kaj je izrezal in kaj je bilo spodaj. Ima zašito skoraj od učka pa čisto do smrčka tako da je moralo to spodaj rasti kar nekaj časa preden se je pokazalo navzven.

Mel, Gal se zahvaljuje za lepe želje, Pepsi hvala za nasvet, sem  že danes zjutraj veterinarja  gnjavila, da naj me takoj pokliče ko dobi izvide. Vsekakor pa bom zahtevala kopijo izvidov.

Vam sporočim kako nama gre.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , sreda, 04.06.2008 : 09:51:46
Sasenka, dobiva tudi Ranital ob Rimadylu? Je kar naporno za pasje želodčke kombinacija antibiotikov in Rimadyla. Kupiš ga lahko v vsaki lekarni brez recepta.
Lp


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Sasenka , sreda, 04.06.2008 : 10:55:45
Dobiva antibiotike Synolox 2x na dan, Enroxil 1x na dan (upam, da sem prav napisala) in Rimadyl. Čeprav Rimdyl sem mu do sedaj dala samo 1x in sicer 1/3 tabletke, ker imamo izkušnje z Rimadylom pri našem, žal pokojnem, Sky terierju in vem kakšni so učinki teh tablet in kaj vse lahko povzročajo. Tako, da bo Rimadyl dobil samo v primeru, če bi ga bolelo.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , četrtek, 05.06.2008 : 08:38:42
Jaz sem naredila celo študio o Rimadylu, ker je bil Čip na njem cel mesec. Ja, grozne stranske učinke ima, čeprav mi je veterinarka zagotovila, da do njih pride dokaj redko. Vseeno sem ga imela ves čas zdravljenja na Ranitalu, pa je vseeno bruhal, bil je neješč. Bogi v glavnem. Kaj pa antibitotiki, ne škodujejo želodčku?


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Sasenka , četrtek, 05.06.2008 : 08:59:20
Jah, sigurno škodujejo in me to tudi skrbi. Čeprav težav zaenkrat še nimamo, bruhal tudi ni. Enroxil dobi samo še 2x, ker ima kuro 5 dni. Potem pa samo še Synolox. Rimadyla mu pa razen 1 dan nisem več dala, ker nič ne kaže da bi ga kaj bolelo. Celi se mu zelo lepo, apetit ima večji kot pred operacijo, kaka tudi lepo. Zdaj me še izvidi skrbijo.



Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , četrtek, 05.06.2008 : 09:04:01
Držimo pesti!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Pepsi , torek, 10.06.2008 : 10:12:55
Sašenka, ali je že kaj novega z izvidi? Mi vam še naprej držimo pesti in tačke!


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Sasenka , torek, 10.06.2008 : 11:12:23
Nič novega še. Včeraj je bilo en teden od operacije, pa računam da so pošto na Dunaju prejeli naslednji dan, torej prejšnji torek, kar pomeni da od danes naprej težim vsak dan, če so izvidi že. Sem že klicala dopoldne pa je bil veterinar v operacijski.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Sasenka , petek, 13.06.2008 : 07:39:45
Pravkar obveščena o izvidih.

Gre za benigno tvorbo, ki nima tendenc metastaziranja. Torej, smo ven iz ta hudega, tvorba ali tumor ali karkoli je to bilo je odstranjeno, šivi gredo ven v ponedeljek potem pa samo še počakamo da mu dlakica nazaj zraste in bo kot nov. Fijuuu...sem si oddahnila.

Hvala vsem za spodbudne besede in lepe želje. Gal se tudi zahvaljuje za držanje pesti in tačk.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Teja , petek, 13.06.2008 : 08:02:02
Pravkar obveščena o izvidih.

Gre za benigno tvorbo, ki nima tendenc metastaziranja. Torej, smo ven iz ta hudega, tvorba ali tumor ali karkoli je to bilo je odstranjeno, šivi gredo ven v ponedeljek potem pa samo še počakamo da mu dlakica nazaj zraste in bo kot nov. Fijuuu...sem si oddahnila.

Hvala vsem za spodbudne besede in lepe želje. Gal se tudi zahvaljuje za držanje pesti in tačk.
o, Sasenka, to je pa tako super slišat!!!
bravo, Gal :D


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Mel , petek, 13.06.2008 : 08:29:19
Super Sasenka, sem vesela  :D


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Pepsi , petek, 13.06.2008 : 08:53:54
Tudi mi smo vsi veseli! :)
Cockta, Sherry, Pepsi majhna in Pepsi velika


Naslov: Re: Bula
Poslano od: takoda , četrtek, 24.07.2008 : 09:25:10
Vesela.


Naslov: Re: Bula
Poslano od: banAncy , petek, 21.02.2014 : 21:20:32
Zivjo!
Jaz sem pri svojem eno letnem psu zatipala bulo. Ima pa jo med hrbtenico in lopatico. Res, da je bil na tem mestu cepljen, priblizno 9mesecev nazaj. Bula se je v enem dnevu povedala, kar je verjetno, tudi od tega ker sem nekaj krat potipala. Bula je srednje trda in je pod kozo. Na tistem delu ima, tudi svetlejso dlako. Smo naroceni pri vetu, vendar me zanima ali ima kdo idejo kaj bi to bilo. Ali je to lahko se vedno od cepljenja?


Naslov: Re: Bula
Poslano od: Tosa , četrtek, 24.04.2014 : 10:35:43
Samo omenila bi, ko smo mi morali dajati naši psički, po operaciji, en kup tabletov, je VEDNO dobila pred hrano Ranital.
In na Ranitalu smo zdaj doživljenjsko, saj ima revica gastritis... Torej: ja, antibiotiki in podobni kemični pripravki pomagajo, znajo pa tudi zelo škodit po drugi strani...
Mogoče bi bilo fino premislit v to smer, da se naredi še nekaj za zaščito želodčka... da ne bo po vsem težkem okrevanju in zdravljenju prišlo do drugih težav...