mojpes.net

aktualno => Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje => Sporočilo, začeto od: Tecka , nedelja, 15.04.2007 : 18:42:49



Naslov: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Tecka , nedelja, 15.04.2007 : 18:42:49
No imeli smo krasno popoldne, ki pa se ni ravno najlepše zaključilo. Po pasjem tekanju sem Thebo pustila s otrokoma pred trgovino (privezano). Stojim na blagajni, ko zaslišim kako me Tomaž kliče. Šibam ven in vidim kako nek star alkoholiziran moški izziva psa. Rečem 3x naj pusti mojega psa pri miru, če pa se ji še enkrat približa je na lastno odgovornost. Seveda se umakne. Ravno plačujem spet kliče Tomaž. Spet isti moški proti Thebi pa zraven še nadira mojega otroka, naj gre stran od psa s palicami (ki jih je "nabral" na sprehodu). V tistem zagledam prijateljico s njeno pesjanko, odpnem Thebo in ji pomignem naj mi jo prime. Theba seveda veselo proti njima mimo njega, v tistem pa jo ta moški udari po boku >:( :o. Hvalabogu ni reagirala, prijateljica jo je prijela, takoj sem jo pripela nazaj na povodec in poklicala policijo. Nek fant se je javil za pričo (še enkrat hvala, če slučajno bereš). Res pohvale policajem, prišli so v petih minutah. Tip je bil tako alkoholiziran, da jo je seveda veselo pričakal.
Policija pride in ker je bilo to prvič, lahko le napišejo zapisnik in ga opozorijo  >:(. Žalostno, morda bi mu bila boljša lekcija, če bi Theba na njegovo izzivanje dejansko reagirala.
lp
T.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Lija , ponedeljek, 16.04.2007 : 14:34:28
In če bi Theba odreagirala, kdo bi bil kriv, ti ali alkoholiziran moški?
Me prav zanima, če bi tudi ti, če bi se psica branila, dobila samo zapisnik in opozorilo, ker se je to pač zgodilo prvič  ???


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: tacko , ponedeljek, 16.04.2007 : 14:52:48
Jaz se ne bi tako kontrolirano obnašala do tega "idiota", čeprav sem sicer miren človek in rada vse rešim na miren način, kot si to poskušala z opozrajanjem tudi ti, ampak da vidim, da mi nadira otroke, pol pa še psa udari, ajme ej. Vem, da na silo ne rešiš nič, samo ne vem, če me ne bi pobasalo in bi rekla njemu, naj mi poda palico z katero je udaril psa in bi ga malo namahala, do iztreznitve. GRRRRRRRRR in za to dobi samo opozorilo?????  >:(


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Tecka , ponedeljek, 16.04.2007 : 16:05:21
No ja, saj ne bom trdila, da me ni prijelo...  ;), samo sem videla kako preplašeno me mojedva mulčka gledata, pa sem si rekla: če zdaj ven padeš bo za njiju še ekstra šok. In sem rajši s trezno glavo poklicala policijo.
lp
T.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: luka , sreda, 18.04.2007 : 08:36:53
In si tudi prav ravnala. Kakršnokoli drugačno ravnanje bi bilo nazadnje samo v škodo tebi, saj tvojega ravnanja nihče ne bi jemal kot ravnanje v afektu. Te pa res prime sveta jeza, ko vidiš kaj takega, kaj šele če doživiš. Včasih mi je kar malo žal, da so že minili časi divjega zahoda ;).


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Sleepy , sreda, 18.04.2007 : 08:52:49
uf! Tecka,  (http://cosgan.de/images/midi/verschiedene/b015.gif)  (http://cosgan.de/images/midi/verschiedene/b015.gif)  (http://cosgan.de/images/midi/verschiedene/b015.gif)  za tole tvoje ravnanje. Jaz malce dvomim, da bi se uspela zadržat in tako kulturno odreagirat, če mi kdo napade moje "otroke", pa naj bojo pasji, mačji, al pa tisti na dveh nogah. Res, (http://cosgan.de/images/midi/verschiedene/b015.gif)
In me zeeeeeeloooo veseli, kljub temu, da ni bilo hujše kazni za butca, da so policaji postopali korektno. Se pravi je še upanje!  ::) ;)


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 17:51:59
Ojej, tako sem besen ko pišem to.

Ok zgodilo se je pred par minutkami na travnikih na potki. Psa sem imel spuščenega in sma tekla in on je seveda bil poleg mene, nakar pride am kako bi se izrazil, da me nebi brisali... en star buhtl, ki se začne dret, da nimam psa na lajni, pa zavija ko kaki pobesnel volk in mi isto zlajna 4×. Jaz ga pogledam samo z delčkom očesa in tečem mimo, neozirajoč se nanj. Naenkrat vidim, da se nama možakar približuje z zaprtim dežnikom, moj pes, ki je full začitniški do mene se postavi predme in renči nanj. Ko vidim, da je hotel z dežnikom tresnit po mojem psu se mi do konca ''spipa'' in idi*** starega vdarim z vso silo z mojim dežnikom po njegovem. Začel se je dret kaj si jaz mislim, da bo ta mrcina renčala nanj jaz pa še ga bom podpiral, pa še bom jaz njega pretepal, pa da bo klical Policijo, pa sem še jaz povzdignil glas in ga vprašal kdo je maširal proti nama z zaprtim dežnikom in se že pripravil na udarec sred lepega, ko ga sploh motla nisma ko sma mimo tekla in tako se je kreganje nadaljevalo. Na koncu sem pripel psa sem še starega pogledal nekaj zaklel in odkorakal stran, ker me je močno imelo, da bi tega tipa zmlatil. Še sedaj ko sem doma sem ves besen na tistega starca in kako si želim, da bi on zamenjal svojga psa zdaj zunaj v boksu. Nevem očitno pregovor, da bolj si star bolj si nor res drži. Rad bi še edino povedal, da z psom nisma ogrožala nikogar, pot je bila popolnoma prazna in nisma tekla prvič tam.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 18:00:33
Aja pa pozabil sem pripisat, da je bil pijan ko štopl, da je šel 4 korake naprej, pa 2 nazaj, na hribčkih je pa itak ''kopal''  :-X


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , petek, 04.05.2007 : 18:09:29
Morda se bo slišalo malo kruto ampak... pes sodi na povodec. In imaš takšne povodce, s katerimi lahko nemoteno tečeš kjer koli želiš. Ne rečem, da se je gospod obnašal korektno, lahko bi vajin pogovor potekal v prijaznejšem tonu, ampak povem ti, če bi ti v tej situaciji srečal mojo sosedo ali mojo nečakinjo, ki se psov grozno bojita, bi imel morda na vesti nekoga, ki ga je zadela kap ali pa je dobil totalni napad panike.
Pa morda navezujoč na tvoj primer. Če bi bila moja spuščena in bi se približal nekdo z zaprtim dežnikom, bi ponorela, ker se dežnikov na smrt boji. To je edina travma, ki je nismo uspeli odpraviti, še več, Aisha se boji dežnika tudi v moji roki. S tem smo se sprijaznili, na sprehodu smo pač mokri, ljudi z zaprtimi dežniki pa se izognemo. Saj zato pa imamo povodec.
Glede alkohola pa naslednje. Nekje sem prebrala, da veliki psi ala doberman in tudi rottweiler ne prenesejo alkoholiziranih ljudi, še posebno tistih, za katere čutijo, da so lahko nasilni. Moja je dober primer za to. Poznam fanta, za katerega vem, da je doma pod vplivom opiatov izredno nasilen do mame. In ne boš verjel, to je do sedaj edini človek, ki ga poznam in za katerega ne bi dala roke v ogenj, da ga Aisha ne bi ugriznila.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , petek, 04.05.2007 : 18:25:40
In morda v izogib tako neprijetnim srečanjem v bodoče. Christjan, imaš velikega psa, a še vedno mladiča. Imaš tudi psa, ki spada med zahtevnejše pasme in delovne pse. Ne govorim na pamet, imamo jih v vojski. In če sem prav prebrala, sta šolo šele začela obiskovati. Zato ti polagam na srce, imej ga na povodcu, konec koncev radovednost in spoznavanje sveta lahko temu mlademu psu prineseta še kakšno bolj grenko izkušnjo kot je bila srečanje s pijanim stačkom.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 18:57:35
drobtinica, tvoja nečakinja mislim, da nebi doživela kapi, ker je pes tekal točno ob moji nogi in nebi niti reagiral, če se nebi oni pijanec drl na njega. Nič se ne sliši kruto, da je pes na ketni ampak skoraj vsi forumovci spuščajo pse na travnikih. Šolo pa obiskujem 4 mesece torej od januarja, torej sma začela pri njegovih 4 mesecih, sedaj se pripravljama na izpit B-BH, ki ga bo opravil ko bo star 14 mesecev (sedaj je star 8). Drugače se ne boji nobenih predmetov in je ponorel ko je starček dvignil dežnik, prej ga sploh zanimal ni ne on in ne dežnik. Mojga se res večina boji, dosti pa tudi ne, verjamem pa da se tvojga rottija še sploh bojijo, ker smo mi prej imela dobermanko in poznam reakcije ljudi. Vsi pač nimamo takšnih zvez kot jih imaš ti, da imaš ključe od igrišča, da lahko greš tja ko nikogar ni in poleg tega pri nas sploh ni zagrajenega igrišča ali katerega koli drugega prostora.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 18:58:50
popravek: ..., ki ga bo opravil ko bo star 14 mesecev (sedaj se star 8)...


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 18:59:26
(sedaj je star 8)


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 19:00:02
pa kaj je zdaj to? Aja si mislim (sedaj je star osem mesecev)


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Rossy , petek, 04.05.2007 : 19:09:37
Vsi pač nimamo takšnih zvez kot jih imaš ti, da imaš ključe od igrišča, da lahko greš tja ko nikogar ni in poleg tega pri nas sploh ni zagrajenega igrišča ali katerega koli drugega prostora.

Christjan samo eno vprašanje, a tja kjer treniraš s svojim psom pa ne moreš iti npr.  ko ni nikogar tam, da bi ga zdivjal v ogradi?
Ko sem jaz marca začela hodit v šolo z našo Pio sem plačala poleg tečaja tudi članarino in kot član se lahko kdaj zapeljem tja zdivjam Pio ali z njo vadim.

Lp


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , petek, 04.05.2007 : 19:15:55
Da ne bo pomote. Poanta mojega pisanja je v tem, da kar se mene tiče, pes v nobenem primeru ni prikrajšan za ničesar, če pozna samo življenje na povodcu (da ne bo pomote, izjeme delovni psi, divjanje v ograjenih prostorih, KD, pastirski psi itd.) vse skupaj je pač potrebno kompenzirati z drugimi oblikami - daljši in intenzivnejši sprehodi in z zvezami, če hočeš.  Sem pa načelno proti spuščanju psov v gozdovih, njivah, poljih, konec koncev je to naravni prostor drugih živali in ne psov. In navsezadnje, kaj veš, morda si pa tekal po potki ob njivi, ki je last tega človeka.
Moja nečakinja se boji psov tudi takrat, ko so v boksih, tako, da o tem ne bi. Soseda pa se boji že takrat, ko moja samo zalaja iz balkona, čeprav je nemogoče, da bi prišla do nje. A si že kdaj doživel srečanje s človekom, ki se nečesa boji?
Me veseli, da vajino šolanje napreduje, upam, da ne boste končali samo z izpitom B-Bh in da boste nadaljevali, v kakršnikoli smeri že.
In še enkrat poudarjam, imaš mladiča. Ki je lahko nepredvidljiv, pa pri tem ne mislim samo na agresijo. Glede dobermanov pa naslednje. Imela sem ga tudi jaz in to tri leta, torej pred Aisho nisem bila čisto brez izkušenj. Ja, si je sprehod določil kar sam in šel, pa smo mu potem preprečili. Ravno zaradi tega, kar si navedel. So ljudje, ki se psov tudi bojijo, pa so lahko špici, nemške doge ali pa pitbulli. Takrat ko te je strah, ne ločiš za katero pasmo gre. Okolici v kateri živiš in kjer preživljaš čas s svojim kosmatincem, se je potrebno prilagajati. In verjemi, v primeru, ki si ga navedel ti, bi ob prijavi gospoda tudi ti potegnil "ta kratko". Pes je bil spuščen.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , petek, 04.05.2007 : 19:25:18
In ko si že omenil strah ljudi pred rottweilerjem. Od mene so sosedje zahtevali, da ob izhodu iz bloka in ob vstopu nosi nagobčnik. In ne zato, ker bi bila nevarna ampak zato, ker je pač rotti. Pa sem ga kupila, takšnega, njenemu gobcu prijaznega, sprejela ga je v eni uri.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , petek, 04.05.2007 : 19:31:59
In pri tem tvojem citatu bi se dalo malo zamisliti, ali je res popolnoma nedolžno, če ga pustiš brez povodca:

" mislim da si lahko srečna, da tvoj pes ne reagira na agresijo drugih. Npr. moj drugega takoj zgrabi,(seveda samo ko kaže agresijo)..."


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 19:40:06
Rossy, trener je z Ptuja in se dobivamo pri nas na travniku ravno zato smo prvo trenirali odpoklic... Drobtinica trening po B-Bh bo obramba. Drobtinica mene je kot otroka zbil rotti in sem imel nekaj časa kar precej nočnih mor ampak zdaj jih pa mam ful rat pa ko vidim kakega lastnika ga vprašam če ga lahko pocartam pa ni blema in so psi lepo vzgojeni oz. nasplošno full imam rat pse, neglede na pasmo pa tudi če bi videl pitbulla se nebi umaknil na drugo stran ceste, kot se ljudje pri meni. Je pa zanimivo tole glede nagobčnika, ko jaz mojega kam peljem tak na javen kraj ima nagobčnik (npr. k vetu) potem pa se še ljudje bolj bojijo, ker mislijo, da je tak agresiven, da more met nagobčnik.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 19:44:17
Drobtinica v družbi psov je seveda VEDNO na povodcu, razen res s tistimi ko se poznamo pa spustimo pse da se ''razlaufajo''. Tisto ko sem napisal, da tako reagira mi je dosedaj enkrat ko je en pes renčal na njega pol pa še ga hotel naskočit, potem pa je tudi moj zarenčal in ga podrl na hrbet. Sem siguren, da tvoj rotti tudi ne prenaša, da ga kdo naskakuje. Kam pa voziš psa na potrebe, menda ne tja na igrišče?


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , petek, 04.05.2007 : 19:54:19
Kupi mu nagobčnik, ki ne bo takoj bodel v oči. Medve imava takega na ježke in trake, nastavljivega, ker je črne barve se skoraj ne opazi. Ga je pa težko dobiti v Sloveniji, je snemljiv brez da bi odpela trak okoli vratu, v glavnem mega. Pohvalil ga je tudi veterinar in rekel, da takšne, predvsem psom prijazne nagobčnike, redko vidi.
Glede treniga oziroma šolanja pa raje ne bi, ker imajo trenerji očitno po Sloveniji različne metode. Ali sta bila glede na starost vpisana v igralne urice ali malo šolo, ali sta že v osnovnem tečaju.

Moj pes gre na potrebo na povodcu. Zato, da vem, kje se je pokakala in da poberem za njo.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 19:59:16
Imam črn nagobčnik je pa tudi nastavljiv ja velikost. Nevem kako se mu reče lahko pogledam na ovitek v katerem je bil. Glej drobtinica nwm zakaj samo mene obtožuješ, veš koliko ljudi spušča pse, prejšnji mesec je en rotti raztrgal enga mešančka v našem kraju (psa od župana) pa ga je mela neka mlada suhica, ki ga niti pod razno ni obvladovala pa še Policija ni ukrepala kaj. Zdaj pa mi oprostite, ker moram it!


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , petek, 04.05.2007 : 20:00:17
Christjan, glede na post, s katerim si odprl najin dvogovor, naslednje. Potrebno se je prilagajati. Če te moti, da imajo drugi spuščene pse, je potrebno poskrbeti, da tvoj ne bo spuščen. Če te motijo drekci in pekci na zelenicah, je potrebno poskrbeti, da tam ne bo drekcev in pekcev tvojega psa. Če te moti morebitna agresivnost drugih psov je potrebno poskrbeti za to, da naš pes ne bo agresiven.
In da ostanemo v temi, če nas moti agresivnost drugih ljudi, je potrebno poskrbeti, da se mi obnašamo drugače, prijaznejše.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: tacko , petek, 04.05.2007 : 20:03:18
Jaz bi rekla takole, ne glede na to, kako dobro poznamo svoje štirinožne prijatelje, sodijo na povodec, razen če se nahajamo z njim v ograjenem prostoru, kamor vemo, da ne bo prišel nihče, ki lahko našega psa zmede z kakršnimkoli gibom, kretnjo, še bolj pa da oštro nastopa proti nam ali psu. Ne bom rekla, da kogarkoli obsojam ali zagovarjam, povem le svoje mnenje. Jaz sem imela na začetku eno zelo slabo izkušnjo, ker je moj Tačko zelo majhen in ga je očitno, sicer prijazen sosedov pes, zamenjal za muco ali kaj vem kako je prišlo do tega, skoraj napadel. Oba, tako jaz kot sosed nisva drug drugega opazila, moj Tačko pa je letel proti njegovemu psu, ker se je želel igrat. Od takrat je moj Tačko spuščen le, ko smo na vikendu in nikjer drugje. Tako se najlažje izogneš neljubim prigodam.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: takoda , petek, 04.05.2007 : 20:16:18
Christijan, pišuka so norci. Žal je sedaj tako, da morajo biti psi res na povodcih, morda je stari to vedel in je izkoristil gužvo za svoje izpade. Nekateri so srečni, če lahko pluvajo po psih in njihovih skrbnikih, poznam. Tudi moja pokojna psica je že visela moji lastni mami na roki in frendu ravno tako, pa ni bila nič kriva. Bila je pač zaščitniška, vsi so to vedeli in niso imeli kaj mahati okoli mene. Amen. Vse ostalo je bilo izzivanje.
Ampak glede na doživeto, morda bi bilo res bolj pametno, zaradi vaju s psom, da ga imaš na povodcu kjer je folk. Takih pijanih pametnjakovičev je dosti in bog ne daj, da ti ga eden od njih sprovocira do ugriza. Kriv boš, ne glede na vzrok.
Upam, da si ga tvoj pes ne bo zapomnil. In pomiri se, tako je pasje življenje, naše, ki smo se odločili živeti z njimi, pa enako ;).
lp in mirno noč


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Desobediencia , petek, 04.05.2007 : 20:23:39
Žalostno, morda bi mu bila boljša lekcija, če bi Theba na njegovo izzivanje dejansko reagirala.
lp
T.
Lekcija morda že, ampak po sodnikih bi pa ti hodila in po možnosti plačala še kazen, očitali pa bi ti da psu "nisi zagotovila primernega šolanja in socializacije", če bi imela srečo pa bi uradno veljala še za nevarnega psa.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 20:36:57
takoda veš v čem je bistven problem pri nas? Prej je še bilo vzdržno ampak zdaj po napadu rottija pa se vsi bojijo psov, sem zadnjič šel z enimi ko majo ZP njega pa se niso bali ker je ZP in seveda ni možno, da ZP napade. Drobtinica ti si pa po mojem res brez napak pa perfect, a?
Vem, da morajo bit psi na povodcih ampak je žalostno in kruto, da zaradi takšnih ljudi, zakaj pa lahko ZP leta ko nor okrog, ovčar pa je takoj nwm pošast neka, ker je ovčar? Torej lahko s tega sklepamo, da na cesti, ko se nam bo kdo zdel močen ali pa drugačen ga lahko takoj obtožimo za ''krivega'' al? Zadnjič sem šel z enim gospodom ko ma nemško ovčarko na sprehod pa sma mela psa na povodcih in sma hodila po potki, ampak tudi ni ok ne, saj so se kmeti takoj drli ampak jim je ta gospod povedal svoje in so bili vsi tiho, saj smo na cesti jebemomast a je to tudi vse njihovo, pa je še to za pse prepovedano?!?


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , petek, 04.05.2007 : 20:46:21
Žal je sedaj tako, da morajo biti psi res na povodcih

Ne razumem. Psi itak morajo biti na povodcih. In ni mi jasno. Repenčimo se vsi po vrsti, ko mimo našega bloka pritaca kakšen dolgonogi pasji predstavnik, po možnosti tipa bull ali mastif, ko pa svoje spuščamo ob rolerjih, kolesih ali ob teku na kao "nikogaršnji" zemlji, smo pa vsi odgovorni. Da o gozdu sploh ne govorim. In potem nam ne gre v račun, ko se je nekdo na takšen ali drugačen način pritožil, da mu gre v nos izpuščen cucek.

Christjan, da ne bo pomote, meni do perfect manjka še veliko, ogromno korakov, učenja, izkušenj. In to sem na tem forumu že velikokrat napisala.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 20:48:05
Aja takoda ti starci itak, da vse vejo pa pošpukajo tut vsakega v naši vasi... Po mojem ko si star  najbolje, da dobiš kar imuniteto, da lahko počneš kar hočeš, se noben ne ozira kaj delajo starejši za mlajše pa je karkoli nardijo takoj podlo pa vse. No če hočete eno zgodbico naše vasi ok, je offtopic ampak pomaga pri vživetju v naš okoliš: moja mama se je zaposlila v službi v našem kraju in soseda (seveda v pokoju) je opazila, da se moja mama več ne vozi z avtom v službo (ker je mela službo par metrov od doma) in so nam čez čas sosedje povedali, da vse gnajvi s tem, kam hodi, na koncu pa je poklicala svoje prijatlce (seveda tudi upokojenke) in so jo zasledovale na poti v službo. To je za nekatere normalno?!? Beda, soseda pa mojemu psu meče priboljške, da je nebi napadel, ker zgleda full agresiven ker je velik pa ima veliko glavo... Jojjjjjjjjjjjj


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 20:54:55
Drobtinica ne motijo vse vsi psi glede na velikost, torej ti imaš večjega psa in ti gre full na živce, če se mimo tvoje hiše oz. bloka sprehodi mastif, ki je odpet? Nwm zakaj se spravljaš na takodo, saj ima večina ljudi pse spuščene na travnikih in je nerabiš nič napadat zakaj ji ne gre v račun, da morajo bit psi skoz na povodcih. Aja pa še prosim nekaj mi svetuj, ko šolam mojga psa oz. vadima poleg pa oddaljevanje pa podobne vaje, da posluša brez povodca, kam naj grem, da psa spustim, se naj peljem 60 km daleč vsak dan do mojga kinološlega društva? No pa naj ti povem ko grem na sprehod z shit-tzujem, me zafrkavajo če mam psa na baterije, ko pa grem z mojim pa zakaj mam takega vlkega psa? Z Bučkotom na sprehodu ni nič narobe, ker je manjši in se ga noben ne boji, ko se pa pojavi ovčar... Ojej, kako sploh ljudje upamo hodit veni z ovčarji, rottiji... Tukaj fotke za primerjavo; http://christjan.moj-album.com/


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 20:57:36
Pa brez zamere...


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: luncica , petek, 04.05.2007 : 21:06:40
Oba naenkrat pelji, pa bos videl, kako bojo sele potem gledali. Zame po moje mislijo, da sem razcepljena osebnost, ko sem zunaj z njima. ;)

Drugace pa je velika razlika, ali je pes spuscen v naselju ali nekje, kjer ni nikogar. Podoben primer, kot ga je imel Christjan, sem imela ze tudi sama, moja mrcina je bila na poleg, tip je pa s povodcem proti nam letal. Ker se s primitivci nisem imela namena ukvarjat, sem samo policijo poklicala, mama je prijela psicko za ovratnico, in smo sle v loku mimo. A mislite, da sem kaksno kazen dobila, ker je bila psicka v meter in pol visoki travi spuscena? Jo takoj pripnem, ce koga vidim na tistem ogromnem travniku, tudi ce je clovek 500 metrov stran, ni nobenega problema, ampak da se pa od nikoder nekdo pojavi in misli, da te ima pravico napadat... je pa mozno samo pri nas.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , petek, 04.05.2007 : 21:10:39
Na post nekaj postov nazaj, samo en odgovor.

Vsi bomo nekoč stari.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 21:14:56
LuncaKiančka saj veš na kakih travnikih sma bla- ogromnih, bom poiskal kako sliko...

Evo to je gozd poleg travnika: http://christjan.moj-album.com/album/7116218/?os=7298890

Majčken delček: http://christjan.moj-album.com/album/7116218/?os=7298883

In še tu, smo bli glih na polovici;http://christjan.moj-album.com/album/7116218/?os=7117918
Za drevjem ki se vidi daleč spredaj sta še 2 velika travnika!

Drobtinica saj vem, da bomo vsi stari in močno upam, da nebomo meli takih for.
Upam da ni blo zamere... ;)


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 21:16:34
Aja LuncaKiančka največja fora je ko moj gre v travo visoko skoraj 2 metra potem pa skače gor, da vidi kje je. zgleda ko kenguru ;D


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: luncica , petek, 04.05.2007 : 21:19:58
Eh, to z visoko travo je bilo misljeno v smislu, da ni bila obdelana povrsina ;) Temu se pa rece zajcek ;) , tudi nasi dve to delata, ker se mi morata fockat na dve sekundi, ce sta stran od potke, ker sem drugace navadna panicna baba.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 21:27:54
Pri mojem je sreča, da se ne oddalji več kot 3 metre bek od mene, tudi ko srno vidi oz. samo enkrat mi je skliznil ko sta bla z lovskim psom na zelooo hudem delu- norenje pa sta vidla zajca ki je 1m pred nami skočil z trave in jo ucvrl, ampak sem mojga k sreči ustavil z ukazom odpoklica... Drugače pa mojga psa vedno spustim na sprehodih na travnikih in tudi lastniki drugih psov, ko vidijo, da davam psa na povodec mi ''zakričijo'', da ni treba, da je še boljše če se psi raznorijo, da so doma bolj mirni...

Lp


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: popo , petek, 04.05.2007 : 21:36:38
Christjan in ostali: pes po zakonu spada na povodec in konec debate! Se pa lahko vsak pri sebi odloci ali bo psa imel na povodcu ali ne. Meni ne pade na pamet, da bi ga na javnem mestu imel spuscenega. Parki ipd. odpadejo. Imam pa to sreco, da zivim v taki vasi, kjer srecam psa na sprehodu 1 na 2 tedna, tako da se lahko brez problema sprehajam z malo brez povodca. Z avtomobili tudi ni problem. Ko pa koga zagledam na dalec pa obvezno na povodec.
In verjemte, se zmeraj najde kak prostor kjer lahko psa zdivjas, in ce ti je o cilj se bos pa pac zapeljal. So na forumo tudi ljudje ki se vozijo po vec 100 km na poligone, kjer solajo svoje ze izolane pse. Torej se vozijo zaradi njih samih in njihovih psov. Jebiga, konec koncev je to do neke mere tudi hobi, in kot hobi tudi stane. Kdo pa je rekel, da je imeti psa enostavno.
Pa da se ne bodo komu lasje postavili pokonci. Tako pac je, in ce se komu pes smili, ker je na povodcu, se mu naj smili. Meni se se bolj, ker je dobil lastnika, kateremu se ni zapeljat par kilometrov in poskrbet, da njegov pes nebo motil okolice.
Meni zelo motijo spusceni psi, ker ko grem s psom na sprehod kam hocem met mir, in se hocem v miru sprehajat, in se mi ne da ukvarjat s tujimi psi in mirit mojega dobrovoljcka, ki samo caka kje bo kdo prieltel. Ko bi rad, da se s kom igra se bova dobila s kom in naj se igra. Do takrat pa se bo morala sprijazniti z mano, kar ji je velika muka, an ne? ;)
In ko vidim spucenega psa sledi grd pogled. Ce se lastnik pokaze kot koliko toliko olikan in popravi svojo napako, se laho brez problema zapletem v pogovor. Ce pa mirno gleda pa slisal tudi kaksno krepko. Konec koncev, koliko se bo slisalo nesramno in arogatno, kdo pa ima pravico posegat v moj osebni prostor v mojega psa in meni zret zivce?!

Christjan: pojdi na travnik, se igraj z njim, naj bo spuscen. Ampak poskrbi za to, da tvoj pes ne bo motil okolice, in ce vidis sprehajalca ga pripni, ce gres po cesti ga pripni, ce tekas po potki, kjer lahko pricakujes sprehajalce, ga pripni. Ce pa nima moznosti za prosto divanje, pa kupi stari dobri pripomocek za solanje - 15 metrski strik, daj gor karabin in je to to. Tako sem tudi jaz sredi parka, ko so drugi imeli svoje pse spuscene, delal odlaganje. Na striku! ;)

Pa ne se pocutit ogrozene ali prikrajsane za karkoli ker je pes na povodcu. Naj se ti pes ne smili. Ce poskrbis, da dobi dovolj gibanja, in obcasno srecanje s pasjimi prijatelji in prosto divjanje, mu absolutno nebo nic manjkalo.

Lep pozdrav

P.S: vse zgoraj napisano velja za pse od 2 do 80kg. Razlik ni!


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 21:47:36
popo imam 10m štrik, ki sem ga kupil v tukanotu za odlaganje za trening. Popo ne rabi se ti smilit moj pes, ker je dobil mene za lastnika, ki se ne morem vozit vsak dan 60 km daleč, ker nimam izpita pa tudi avtomobila ne tako, da sem na kolesu, skrbim pa zanj in se ne rabiš nič bat ;) Saj na travnikih ni problem če še pride kateri pes, moj je prijazen do vseh in so vsi takoj za igro in jih pustimo, da norijo, mi pa rečemo kako. V naši vasi ima skoraj vsaka hiša psa, se najdejo od najmanjših do večjih, prijazni pa agresivni....

Lp


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , petek, 04.05.2007 : 21:51:43
Pri mojem je sreča, da se ne oddalji več kot 3 metre bek od mene, tudi ko srno vidi oz. samo enkrat mi je skliznil ko sta bla z lovskim psom na zelooo hudem delu- norenje pa sta vidla zajca ki je 1m pred nami skočil z trave in jo ucvrl,

Ta zajec je pa najverjetneje v svojem naravnem okolju skakal od veselja, ker je bil trenutna igrača dvema kužkoma. Ti zajec dolgoušček, sam si si kriv za pospešen tek, kaj si pa počel v naravnem okolju psov.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 22:00:47
drobtinica ok, lahko me napadaš koliko hočeš, žališ mi je res čist vseeno, glej dosti nas vozi pse na sprehode na travnike, ok? Sem se ti tudi opravičil v prejšnjih postih in mislim, da je res nepotrebno, da me napadaš na forumu, raje mi pošlji ZS pa mi povej kaj misliš, ne pa da na forumu napadaš nekaj! Po mojem ti je full žal, da naju ni tisti dedek z dežnikom pokončal na travnikih ne, bi lahko bila ti srečna, saj sma si itak zaslužla, kaj pa hodima na sprehode, a?


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 22:03:43
Drobtinica kakšna igrača mojga sem odpoklical, ker nima niti kaj extra nagona, ker je v bistvu lovil lovskega psa, za katere pa veš kake nagone imajo, tisti pa ni moj, pa ne odgovarjam zanj, sem poskrbel za svojga, ok pa prosim da nehaš z bedarijami al pa reš na travnik pa gozdna bitja našuntaš na vse nas vaščane ko pse tja vozimo...



Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , petek, 04.05.2007 : 22:07:23
ZS-ja ti ne morem poslati, ker nimaš ustreznega paketa.
In nikakor te ne napadam, niti ne vem, zakaj bi se mi moral za karkoli opravičevati. Moj namen je le ta, da se tako kot ti, jaz, ali pa nekdo drug, izognemu neprijetnim situacijam. In če si kje v mojih postih našel izraze napada ali žaljenja, se ti opravičujem.

In tako, kot imaš ti pravico, da zagovarjaš svoj način sprehajanja psa, imam jaz pravico, da zagovarjam sprehajanje psov na povodcih. Kar se pa gozda tiče, se pa lahko o pravicah psov in lovcev na tem območju pozanimaš pri najbližji lovski družini, če jo imate seveda.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , petek, 04.05.2007 : 22:11:23
Moj mail je mimogrede zapisan v 2 temah... Opravičil sem se ti pa, če sem te slučajno s čim užalil, kar sem zapisal v postih, ok? Glej res mi ni do kreganja, pač ima vsak od naju drugačna razmišljanja kje psa spustiti kje pa ne... Ne nimamo lovske družine in tudi lovcev ne.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: popo , petek, 04.05.2007 : 23:02:40
Christjan: prvo kot prvo, ni letelo nate. Ce si se nasel v mojih besedah je tvoj problem. Noben te ne napada. Noben ne napada nobenega. Razvila se je debata, in za debato je normalno, da vsaka stran zagovarja oz. pove svoja stalisca. Sicer se ti pa res ni treba vozit 60km. Verjamem, da se kje blizje tudi najde nekoliko odmaknjen travnik - npr. Poslakava, Pragersko, itd. Sicer je pa to povsem tvoja stvar kam bos psa peljal.
Gre se za eno drugo stvar, in to je dogovrno lastnistvo. In bistvo le tega je, da tvoj pes ne ogroza in ne moti okolice na kakrsen koli nacin. Pa naj gre za agresivnost ali samo da dobrovoljcka, ki bi se pri vsakemu pocartal.
Zgleda se ljudje zacnemo zavedi nasih dejanj in njihovih posledic sele, ko se kaj zgodi. Ko pes, ki je zmeraj sprejel vsakega psa na sprehodu, se pocartal pri vsakem sprehajalcu, naenkrat napade, ali pa v svojem veselju nenamerno na tla zbije majhnega otroka, ali pa jih "visja sila" udari po zepu. Christjan, mislim, da tvoji starsi ne bi bili veseli poloznice za 200 eur. Toliko je namrec kazen ce je pes spucen na javnem mestu.

Ampak, ker smo off topic je najbolj, da se debata nadaljuje v za to predvideni temi.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Nanook , sobota, 05.05.2007 : 05:53:41
Upam, da travnikov po katerih skakljajo vasi psi po meter visoki travi... ne kosijo.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , sobota, 05.05.2007 : 08:18:34
Nanook jih ''celo'' pokosijo 1× na leto.... Popo, ja je moja težava, če me bodo Policaji vidli na travnikih z njim in tudi sam plačam, ker za to kar sem kriv, moram plačat z lastne knjižice ;)
OK danes nimam več časa za obsojanje, da nimam psa pripetega ker mam zaj z psom trening potem piknik, ju3 pa sem v Prekmurju....


LP


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Žiži , sobota, 05.05.2007 : 08:25:03
ma takole razmišljanje me pa res razjezi:

Christjan, povodec je namenjen tudi varnosti tvojega psa in potem beremo; izgubil se je pes tak in tak, ja le kako bi se lahko izgubil če bi bil na povodcu.

beremo, kako je takodinega psa napadel pes, če bi bil napadalec na povodcu, tako kot je bil takodin, se to ne bi zgodilo.

kaj misliš, da se nimamo vsi pravice sprehajati tam, kot se sprehajaš ti z svojim spuščenim psom in kako naj zaboga vemo, da tvoj pes ne bo napadel našega ali pa celo človeka, psu ne piše na čelu :SEM PRIJAZEN IN NE BOJ SE ME:, ma ja zato in zaradi takšnih se moj sprehod z mojo psičko velikokrat prezgodaj konča.

verjemi, da sedaj, ko mi je počasi že vsega dovolj in vsak dan srečujem take in podobne lastnike, niti približno nisem več tiho in če se človeku ne da dopovedati, da so to javne sprehajalne poti in ne pripne svojega psa, pač se poslužim prijave, ker imam res dovolj, da mi neka mrcina skače po hrbtu, medtem, ko jaz pazim na mojo psičko, da ji slučajno ne skoči na hrbet in ji polomi hrbtenice, lastnik pa mi se od daleč roga in dopoveduje, da ni hud in da se ima željo samo igrati, ja verjamem, ampak tudi v sami igri med dvema, ki ima eden malo čez 4kg drug pa čez 40kg, kaj hitro pride do nesreče in kaj potem, kdo bo kriv, če se zgodi kaj nepredvidenega. Sploh pa, kaj če meni ne paše, da se nama nek pes vsiljuje in si želim samo mirnega sprehoda. Sploh pa ne smem pomisliti na ljudi , ki se bojijo psov in je vsako njihovo srečanje z njimi muka.

veliko hodim po priljubljenih sprehajalnih poteh in le malo je psov, ki hodijo meter ali dva od vodnika in uboga vsak njegov ukaz, večina jih teka po svoje in s tem ogroža sebe in ostale, na lastnikove klice se niti ne ozre.

zakon je napisan z razlogom in ga je potrebno spoštovati, pa čeprav se zdi tebi brez veze, kako brez veze bi se lahko zdel šele meni, pa ga spoštujem in imam svojo vedno na povodcu, najprej zaradi njene lastne varnosti in potem šele zaradi drugih razlogov in eden izmet tah razlogov je tudi, vedno več spuščenih psov.

psi so za na povodec in pika. In prav nobene pravice nimamo posiljevati ostale z njimi.

LepDan


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , sobota, 05.05.2007 : 08:34:55
Žiži meni je vseeno, če ne zaupaš v svojga psa in te ne uboga. In tudi vsiljuje in skače po hrbtu SE NENA NIKOMUR, ker gre vedno poleg mene in se sploh ne zmeni za ostale. Lahko grema tudi odpeta mimo psov in ne eni ne drugi ne reagirajo. Ti kar pridi sem pa idi zarad mene 4000× mimo pa naju lahko tudi prijaviš, če se tako bojiš. In ne ti meni o varnosti psa, ker zanj dobro skrbim in tudi nevem kaj se lahko na travniku ko sma SAMA zgodi, ker v gozd tudi ne pobegne, ker nima nagona, ja?  Se več ne mislim javlat v to temo, ker ste sami egoisti (izvzemam takodo), ki ste keri ko bolj pametni od drugega. In to si mislijo o vas (nekaterih) tudi drugi forumovci, da ste v kako debati ko kdo nardi kaj narobe vsi tak hudo pametni pa perfect. Eh nima veze, Jana,linchaich... lahko me komot brišete. Me zanima kako bi se tudi ti počutla če bi kdaj nardila kako napako ali pa karkoli drugega pa bi te pol foruma ošpotalo.

Lep pozdrav


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , sobota, 05.05.2007 : 10:51:25
Christjan, jaz mislim, da je zelo malo psov, katerim bi lastniki 100%-no zaupali, še manj pa je psov, pri katerih bi bil 100%-ten odpoklic možen že po 4 mesecih šolanja.
In ne razumem. V svojem osnovnem postu si bentil čez pijanega starčka, ki ti je napadel psa, ker ga nisi imel na povodcu, zdaj pa se s teme umikaš zato, ker smo nekateri izrazili svoje mnenje, da pač pes na takšnih površinah sodi na povodec. Nihče se ne dela pametnega, ampak v del odgovornega lastništva psov spada tudi to, da sprejmeš (kulturno) tudi mišljenja in predloge drugih.

In tako kot Žiži tudi jaz upam, da ti pes ne bo nikoli ušel (če ga nisi dal kastrirati je ta možnost večja), da se bosta uspešno ognila vsem nevarnostim (kakšni ptiči, muce, muhe...) in preživela nevarnosti, ki jih ponuja cesta in da bosta vsaj do junija upoštevala navodila VURS, da je zaradi nastavljanja pasti s cepivi proti steklini, sprehajanje psov brez povodca prepovedano.

Tečkin primer pa je nekaj čisto drugega. Tam je šlo za izzivanje usode pri pripetem psu in Tečka je ravnala tako, kot je treba.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Nanook , sobota, 05.05.2007 : 11:21:40
Hm, po mojih izkusnjah pa je precej lastnikov, ki so 100% prepricani, da je njihov pes angelcek in ima perfekten, 100%, odpoklic. Je pa priblizno 99% teh psov vrednih morda kakih 50% zaupanja glede "biti angelcek", odpoklic pa morda prileze do 33.3%.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , sobota, 05.05.2007 : 11:23:15
Da pa ostanem v temi: Kar se tiče napada človeka na psa pa je moje mnenje naslednje:
V nekaterih primerih (kot je bil Tečkin) se zgodi, da človek, ki je zaradi takšnih ali drugačnih vzrokov bolj pogumem, izziva usodo in si upa lotiti psa tudi takrat, ko je le-ta privezan ali na povodcu.
V večini primerov pa gre po mojem mnenju za napad človeka v primeru "tavajočega", "po klicu narave iščočega" psa, ki zaide na tuj teritorij, kjer človeško bitje kaj hitro uporabi kakšno sekiro, kramp ali pa kamen, da psa onesposobi. Primerov je veliko tudi na tem forumu.
Ne smemo pa pozabiti tudi na napade "človeka" v primeru, ko gre za lastnega psa. Tudi teh primerov se najde kar veliko.

Nanoook, s teboj se pa popolnoma strinjam.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , sobota, 05.05.2007 : 11:53:10
drobtinica ok, vem, da je moje ravnanje slabo, ampak sem prepričan, da se ti nebi spravla na naju z dežnikom pa bi lepo rekla, da ti ne ustreza, da pes ni na povodcu, ne pa da začneš takoj napadat kot starček.

Lp


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , sobota, 05.05.2007 : 12:09:27
Nihče ni rekel, da je tvoje ravnanje slabo. Vsi tisti, ki smo bilim"kao na drugi strani" smo ti želeli samo povedati, da pes brez povodca ni samo ogrožen od "nevarnih ljudi" temveč tudi od okolice. Tu je cesta, tu so lovci, tu so drugi psi, pa ljudje in pobeg, da o ostalih prostoživečih prebivalcih narave sploh ne govorim.  Če psa ne boš dal kastrirati, si lahko prepričan, da ti noben odpoklic ne bo pomagal takrat, ko zavlada klic narave.
Morda si spregledal, ampak enkrat sem napisala post o znancu, ki je imel dobermana, šolanega na vseh možnih tečajih v SLO. Nazadnje je njegove ostanke pobiral s ceste. Zaradi navadnega ptiča.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Žiži , sobota, 05.05.2007 : 12:16:24
Christjan

čakakj malo, nevem na kakšno napako misliš, če misliš na to, kjer te je starček okrcal, ker si imel spuščenega psa in jo še vedno ponavljaš in se veselo sprehajaš z odvezanim, potem to ni napaka, ampak zavestno dejanje in kršenje zakona. Pa niti ni tako važen zakon, kot varnost tvojega psa, kakor tudi drugih in seveda neobremenjevanje soljudi.

nas, ki smo odgovorni lastniki in se zavedamo vseh pasti in nevarnosti za naše živali, pa imenuješ egoiste.
pa naj bom po tvoje egoist, ampak bom vedno proti odvezanim psom in naj še enkrat ponovim, zaradi njihove varnosti na prvem mestu in varnosti vseh ostalih psov, ki se najdejo v bližini, to ti lahko pove tudi tekoda, ki jo izuzemaš, saj je imela sama dobro izkušnjo.

meni je popolnoma vseeno za tvojega psa in me niti najmanj ne zanima, če ti bo kdaj ušel in ga boš veselo iskal po forumih in prosil za pomoč, ali bo povzročil kakršno koli nesrečo ali napadel ali bil napaden, vem samo, da če bi se midva srečala in bi se tvoj odvezan pes približal mojemu, ki je vedno na povodcu in pokazal kakršno koli teženje, se ne bi zate dobro končalo, verjemi.

že popo in droptinica(pa še kdo) sta ti razlagala, zakj pes spada na povodec in kaj si odnesel od tega, nič, še naprej ponavljaš eno in isto. Prav zaupaj svojemu psu 100%, dokler se ne bo zgodilo, morda se boš potem spmnil na cel kup zateženih in egoističnih forumašev, ki najprej pomislijo na varnost psa in se ne strinjajo z splošno spuščenimi.
Kar se pa tiče poslušnosti in odpoklica pa res lahko verjameš Nanook.

zakaj imam svojega psa vedno na povodcu in koliko mu zaupam ali zakaj mu ne , je pa moja stvar, vem samo, da si želim preprečiti še tako majhno možnost, da pes škoduje sebi ali drugim in to počnemo vsi, ki nam je vsaj malo mar za naše živali in soljudi.

drobtinica se strinjam , takšnih primerov kot je Tečkin je malo, morda kakšna grda pripomba, fizičnega obračunavanja pa res ni veliko.

velikokrat sem bila proti fizičnemu obračunavanju neznanega psa, ki ti priteži na dvorišče ali se ti prilepi ob nogo na sprehodih in domov zraven svojega privlečeš še dva ali tri, ki veselo skačejo po tvojem, brez lastnika ali pa je ta daleč in se niti ne zmeni za psa in sem še vedno, saj žival res ni kriva, vendar pa lepo pregovarjanje  velikokrat ne zaleže in preden se prikaže lastnik, če sploh se in če ne želiš reskerati, karkoli saj psa ne poznaš, ti res ne preostane drugega kot, kakšna  lahka brca v tazdnjo, čeprav bi jo najraje naciljala v tazadnjo lastnika, pa ne lahko tisto pravo.

nasilja nad lastnimi psi, pa mislim, da je največ in to je res žalostno pa še vse se pomete pod preprogo.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , sobota, 05.05.2007 : 13:14:21
drobtinica je bil tisti doberman kastriran ali ne? Žiži, glej sem že drobtinici napisal, da nimam nič proti, da me je nadiral, samo gre mi na živce, da ljudje vse hočejo z silo- fizično. Mislim, da sem bral na tem forumu, ko je en mel odvezana psa pa je ena starka krilla na njih a njej/mu pa niste /niso nič rekli, ker je imel odvezanega psa? Dobro, ne rabite mi več odgovorjat, pa ponavljat enga in istega, sem vas razumel in tudi imam svoje mnenje. Aja pa še to Žiži torej ti je vseeno za živali, ki so do zdaj pobegnile zaradi lastnikov in ti je tudi ravno, če psa povozi tovornjak ali pa se vrne, no v tem se razlikujema, ker meni pač ni vseeno za druge pse.

LP


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: drobtinica , sobota, 05.05.2007 : 13:20:30
Christjan, tisti doberman ni bil kastriran, ker je bil rodovniški.
In ponovno si narobe razumel, tisti, ki smo na drugi strani želimo  preprečiti pobege, skoke na cesto...lov za divjadjo. In za božjo voljo, razumi že enkrat, kar ti želimo napisati. In Žiži prav gotovo ni vseeno za vse izgubljene živali.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , sobota, 05.05.2007 : 13:25:59
drobtinica dobro vem, da želite preprečit pobege živali, skoke na cesto ipd in da hočete dobro... Odgovor iz prejšnjih postov, nevem kdo je pisal; ne, nisem siguren v svojega psa 100% in tudi nevem kako bi reagiral iz različnih stvari. No dobro, danes (prej) sem videl, da psu ne moreš zaupat, ker smo bili na treningu, pa se boksi ne razume z mojim, potem pa smo bli pri trgovini pa mi je boksi skočil v obraz, kar lastnica seveda ni pričakovala in je zelo razočarana. Prosim, če lahko zaključimo to temo...

Lp


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: popo , sobota, 05.05.2007 : 14:51:00
Christjan, noben ni rekel, da je prav kar je tisti gospod nardil. Nima prav nobene pravice obracunat s kom fizicno. Ampak hocem ti samo nekaj prikazat, in to je za tvoje dobro in dobro tvojega psa. Kaj vse se lahko zgodi ce je pes odpet ves sam in tudi mi smo povedali svoje. Dejstvo je, da ce bi takrat tvoj pes skocil v tega gospoda, pa ceprav je sam izzval napad, bi bil kriv TI, iz preprostega razloga - ker je bil pes odvezan. In prav lahko bi prislo do tozbe. Sprejmi to kod nasvet in ne pametovanje, in pa zaboga ne se pocutit napadenega in ogrozenega. Forum je zato, da si ljudje s konkretno pasjega podrocja delimo nasvete.
Konec koncev noben ne ve kaj pocneta s svojim psom. Vidi se samo to kar napises tukaj, celotna situacija ni znana. Ampak poskusi stvar pogledat z druge strani. Zakon je zakon.
Lahko je tvoj pes miren in gre brez problema mimo drugih. Morda pa vsi nimajo takih psov. Povej mi kako bos zadrzal odpetega psa ce se drugi pes, ki je na povodcu zapodi v tvojega. Ce bi bil tvoj na povodcu do pretepa mogoce nebi prislo. Ves kaj ti hocem povedat? Zmeraj bos kriv ti!
Treba se je malo ozret tudi na ljudi okoli sebe.
In nerabis obracat besed. Noben ne dvomi, da dobro skrbis za svojega psa, ampak ob temu da si dober lastnik mores bit tudi odgovoren lastnik. In to je to kar ti hocemo pokazat, in to je to kar nam veli zakon.

Kar se pa tice napada cloveka na psa pa nimam kaj komentirat. Se ve kako bi odreagiral ce bi kdo napadel mojga psa, in verjam da bi vecino storila enako. Takrat lepe besede ni.
Sploh pa mi gre na zivce kakrsnokilo vtikovanje tujih ljudi v mene in mojega psa in me blazno motijo pripombe kot so "sej bi se samo igral", "naj se povohata" ipd. Ob vsem skupaj se spomnim na stari dobri komad "...zato nemoj da ides mojom ulicom" ;)

Lep pozdrav


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Žiži , sobota, 05.05.2007 : 17:21:57
Christjan

ja meni je prav vseeno, kaj si misliš o meni.

povem pa ti, da mi najprej ni vseeno za mojega psa in ravno iz tega vzroka ga imam vedno na povodcu in skrbim za njeno varnost in tako bi morali skrbeti vsi odgovorni  lastniki psov, pa bi bilo veliko manj zgubljenčkov in precej manj povoženih psov, pa morda bi odpadla še kakšna prometna nezgoda in še bi lahko naštevala................, še najmanj kar je, je teženje ljudi.

ostalo sta ti pa povedala že drobtinica in popo.

LepVečer


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Christjan , sobota, 05.05.2007 : 17:23:59
Ja saj, lep večer pa basta, drobtinici sem pa že tako pojasnil, zakaj sem tako napikljiv

Lep preostanek večera


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: tacko , sobota, 05.05.2007 : 19:59:43
Se podpišem pod vse te poste, ki hočejo dopovedat vsem, ne samo tebi Christijan, da psi sodijo zaradi varnosti samih in zaradi varnosti okolice na povodec. Nikoli ne moreš videti psu v glavo in le tako se lahko izognemo vsemu kar so že našteli vsi pred mano in tudi jaz. Lep večer vsem! Branka


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: paw - paw , torek, 26.06.2007 : 13:59:37
Jaz pa sem bila s svojo psico pred trgovino, ko sva čakali mamao, kii je šla nekaj stvari kupit in je bila seveda na povodcu...Pa je prišel do naju en pijandura, pa začel dražit psico - v njo skakal pa z roko proti njej...Psica je znorela, sem nadrla človeka, da naj zgine, ker ga bo ugriznila...Psico sem potegnila čisto k sebi, sem jo skoraj zadavla, ker je tak penasta že bla...oni pa še kar v njo silo, pa še skor ji je v gobec roko potisno...Pa sem rekla da če bo še to delal, da ga bom jaz vsipala, pa se je začel dret, pol pa kar naenkrat če sem od društva, pa mi je tam 5 jurjev tišal (še ni blo evrov), pa sem mu rekla da ne rabim njegovega umazanega dnarja pa naj samo zgine...Pol je hvala bogu prišel njegov sin in ga spokal domov..
Moja psica pa takrat absolutno agresivno odreagira na pijance...Pa tudi ni več zaupliva kot nekoč, zato tudi ne pustim nikomur več da se ji približa, ah včasih si želim da bi bila policijski pes, ki se lahko na izzivanje brani...Našim pa je vse prepovedano...
Živeli pijanci!
aja, kdo pa bo zanje odgovarjal - kaj ko bi uvedli še zakon, za agresivneže? In bi se jih lahko ven peljalo samo na povodcu in z nagobčnikom? Drugače pa fajn kazen, če bi se agresivno obnašal...Smo za?


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Teja , torek, 26.06.2007 : 15:06:20
Ah ja...
slučajno sem zajadrala sem....
In ugotavljam, da je christjan en podoben frajer kot je bil pzorko par let nazaj, če se ga kdo spomni ;D

Christjan,
nisem sicer vsega brala, sem pa razbrala, da nas nadvse skušaš prepričati v svoj prav, po drugi strani pa je tvoj pes že renčal, pa še priznaš, da mu ne zaupaš 100% :o :o

Jaz pa sem v svojega psa 100% veš? (99,9  ;) )
Zakaj?
Ker ga (ju) v določenih trenutkih, kadar NISEM čisto prepričana tudi dam na vrvico!!!
feel your dog ;D

kaj se sploh vtikam, ne? ::)



Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: ulpi , torek, 26.06.2007 : 19:34:10
Christijan lahko da je tvoj pes prijazen, ni pa sigurno da bo vsak pes katerega bosta srecala prijazen. Prejsnji teden se je v nasi pasji soli zgodil incident. Jam Jam je kuza iz Tajske. Sicer ze 1 leto Lukemburzan a se vedno s psihicnimi tezavami. Ker je tam bila borba psov za hrano vsakdanja, se dan danes Jam Jam ne prenasa da se mu pribliza kakrsenkoli pes, ki ga ne pozna. Tako je zadnjic v pasjo solo prisla gospa z prijaznim spanjelom. Ne vem iz kaksnega razloga je gospa psa ze na parkiriscu spustila, da je pritekel na poligon. Pred poligonom sta bila Jam Jam na vrvici in njegova lastnica. K sreci se ni nic hujsega zgodilo, bi pa lahko bilo hudo.


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: popo , torek, 26.06.2007 : 23:30:39
Christjana ni vec na tem forumu... ;)


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: Teja , sreda, 27.06.2007 : 09:27:13
Christjana ni vec na tem forumu... ;)
ups........
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
 :-[
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ma, sem mislila, da bom s stola padla... kje pa živim?! ;D ;D ;D

p.s. me je pa res spomnil na enega tudi bivšega provokativnega forumovca pa sem si rekla ''ah, dobri stari časi'' ::) ::)


Naslov: Re: Kaj pa, ko človek napade psa?
Poslano od: branka , sreda, 27.06.2007 : 12:18:29
Jaz se spomnim pzorko-ta  :D Christjam pa ima lahko nov nick  ::) pa tudi pzorko.

LP