mojpes.net

o psih => FCI 7 => Sporočilo, začeto od: Miska , četrtek, 08.05.2003 : 09:06:13



Naslov: Gordon seter
Poslano od: Miska , četrtek, 08.05.2003 : 09:06:13
Zdravo!

Moja znanka se zanima za nakup gordon setra in ker so ti psi dokaj redki v Sloveniji, jo zanima, ce kdo pozna kaksnega vzreditelja (v Sloveniji, Madzarski, Hrvaski). Zanima jo tudi, kaksne izkusnje imajo lastniki z to pasmo!

Za vse info ze vnaprej hvala!

Lep dan, Miska


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: NATI , četrtek, 08.05.2003 : 10:04:34
Zdravo!

Zelo kvalitetne gordon setre imajo Italijani (psarna **). Tudi v Sloveniji je bila ena psička iz psarne ***, ki pa je žal zelo mlada umrla. Imela pa je enkrat mladičke. Pošiljam link do strani te psičke:
***
 Gospa Alenka Pokorn ti bo vejetno lahko dala več informacij o pasmi in njenih potrebah.

V prilogi pa ti pošiljam še link ** psarne:
www.**

Trenutno pa imajo mladičke v psarni **:
www.***

Upam, da sem vsaj malo pomagala. Ker pa nisem poznavalka pasme upam da se bodo oglasili drugi forumovci, ki imajo izkušnje s temi krasnimi kužki.

Lep dan in lp.
Nati


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Teddy , četrtek, 08.05.2003 : 16:33:33
Doma imamo enega Daysinih otročičkov- Free Minds Charismo, edina punčka iz tega legla je, ki je ostala v Sloveniji. Gordon setri so krasni, a tudi naporni, prej smo imeli irsko setrko, ki je bila pravi angelček, Cara pa je precej bolj svojeglava (tudi angelček, ampak z rožički   :)).

Cara je prekrasna (Best Junior na svoji prvi in do sedaj edini razstavi- komentar sodnika: izredno lep gordon seter...in izredno razvajen   ;)), zelo podobna svoji mami, baje celo nagaja na iste načine, kot je nagajala Daisy. Malce me skrbi, ker je od svoje prve ženitve pred slabim mesecem opazno bolj dominantna, kot je bila prej, pa nikoli ni bila posebno plašna in neopazna. Setri nasploh niso znani kot težavni psi (tukaj je treba odšteti izredno svojeglavost in nagnjenost k potepanju), velja pa zanje kot za vsako pasmo: vsak posamezni pes je drugačen.

ker sem strahotno zaljubljena v Caro, še njena slika z razstave, sicer objavljena na mojpes.net: http://www.mojpes.net/prireditve/caclj2002/marjanlj03.jpg Cara je na desni strani, edina izmed setrov, ki ne sedi, druga dva sta njena bratca.


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: kaja , četrtek, 08.05.2003 : 19:03:10
Poznala sem dva krasna gordon setra, žal sta že oba pokojna. Arčija je pred 14 dnevi ustrelil sosed >:(, bil pa je prav prikupna zverina. Stalno je spremljal moja starša na sprehodih in neutrudno prinašal palice in storže. Žal je končal na res grozen način. Drugega kužka je imel moj sošolec in je končal pod avtomobilskimi kolesi. Še najbolj hudo pa je bilo, ker so ljudje, ki so ga našli mislili, da gre za dobermana  ??? in tudi oddali oglas za dobermana, vmes pa so imeli reveža v garaži. Ko so lastniki končno le prišli v stik z njimi, kužku ni bilo več pomoči. Zdaj imajo krasno irsko setrko Gajo. In so zelo zadovoljni z njo, je veliko manj trmoglava in zahtevna.
Meni so gordni krasni psi, pravi lepotci...sploh ti na sliki. lp


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: sirtaki , sobota, 10.05.2003 : 12:34:15
ima pa ze ene 6 let se mi zdi, je pa prav krasen cucek, po znacaju pa tak da nkol ne ves kaj lahka pricakujes od njega  ;D


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Agnes , sreda, 18.06.2003 : 18:55:48
Miska,

si bila v Hrusici? Tam so bili mislim da stirje Gordni, od tega so bili trije iz psarne ***, ena je bila pa **, ki je dobila tudi BOB. Sicer je pa Kara (oziroma Pega, kot jo klicejo) Kingova sestra. Ta je bil tretji na svetovni razstavi v svojem razredu (odprti).

Gordni so naceloma najmocnejsi in tudi najmogosnejsi predstavniki setrov, ki so lahko tudi kar ostri. Njihova konstitucija je zelo robustna, dlaka naj bi bila pa cim daljsa. Njihova tezava so pa kolki, zato te lepo prosim, kjerkoli bos ze kupovala psa, ZAHTEVAJ potrdila o slikanju kolkov. Dostikrat imajo tudi zelo odprte ucke.

Ce te zanima se kaj o gordonih, vprasaj. Zdaj grem pa brskat po katalogih za se kaksne psarne. Lep dan, Neza


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Teddy , petek, 27.06.2003 : 15:57:49
naslednja razstava bo v Trbovljah, konec avgusta, tam bosta vsaj dva gordon setra, Free Minds Charisma in njen bratec Free Minds Chianti. skoraj gotovo pa bo še kak gordon in veliko irskih setrov. pa podatke o pasmi je itak najlažje dobiti na kaki razstavi, ko se lahko pogovoriš z lastniki in vzreditelji.  skušam namigniti, da je najbolje, da se tvoja prijateljica in ti oglasita na tej razstavi, ali pa na kaki drugi, če je prej (mislim, da ni). :)


Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: Agnes , nedelja, 06.06.2004 : 12:51:02
12. 6. 2004 bo v LD Boris Kidric v Zogrnji Hajdini pri Ptuju 3. razstava pticarjev. Zacne se ob devetih in traja do konca ( :D). Seveda ste vabljeni vsi ljubitelji pticarjev, da pridete cohat nase kosmatince in navijat za njih. Lep dan, Neza


Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: damayanti , sreda, 23.06.2004 : 18:58:20
Lep pozdrav. Pri nas imamo enega gordon setra, malo premalo star še za na razstave ampak me vseeno zanima kakšni so rezultati , razstave ptičarjev 12.6.04 v Hudinji, upam , da kdo od vas kaj ve o tem , ali pa vsaj kje so objavljeni.


Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: Agnes , sreda, 23.06.2004 : 21:46:21
Hojla, CAC in BOB pri gordon setrih je bil Free Minds Chianti iz SLO (lastnica Anja *** vzrediteljica***). Razstave se je udelezila tudi psicka madzarske vzreje, vendar bom njen rezultat lahko sporocila, ko se dokopljem do kataloga.

Od kod pa je tvoj gordon? Kako kaj shajata? Vse dobro, Neza


Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: damayanti , četrtek, 24.06.2004 : 14:18:30
Najlepša hvala za odgovor. Malo sem začela spremljati nastopajoče, ker upam , da bomo mi našega tudi prijavili  na kakšno razstavo. No ja če bo šlo vse  po maslu  v Trbovlje 5.9 (upam).
Našega  gordona smo morali iti iskat kar v Belgijo, ker sem hotela , da bo že nekaj znal ko bomo Šli na morje, tako , da se sedaj pridno učiva.( že od prvega dne ko smo ga prinesli) Tako , da že kar dosti zna, razen pri miru bit.( to pa ne gre in ne gre) Star je pa že 5 mesecev.

Shajamo pa kar uredu, malo preveč je razvajen in scrkljan, drugače pa kar gre, ga morem pohvalit.
V šolo  še ne hodiva, ker so mi vsi priporočili  lovsko malo šolo, tako , da smo se tukaj okoliški lastniki malo zorganizirali( čisto naključno) in imamo kar svoje cicibanove urice(zastonj), psi se socializirajo in igrajo na travniku mi pa tačas veselo klepetamo .

Edina škoda je le to , da so  Gordoni pri nas tako redki, pa tudi ljudje na sploh  ne poznajo te pasme.  Če jo pa že je pa splošno mnenje , da so zabiti. Kar pa je totalno napačno mnenje.   Je pa res  verjetno tudi odvisno koliko se z psom ukvarjaš ( ne glede na pasmo).
Pa  predno jim obrazložiš , da je gordon seter  tudi traja.
Dolgodlaki doberman, ali pa koker španjel........ ali pa kar mešanc vse živo so ga že imenoval jaz se včasih kar malo smejem .
Sem pa ful zadovoljna , da sem se odločila za to pasmo. Tako , da od mene  O gordon setrih vse najboljše in naj naj.



Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: nero , petek, 17.12.2004 : 10:31:08
OJLA!
Gordon seter Damster z svojim prijateljem nemško dogo Lorom.Vse za dobro prijateljstvo ;D :D!

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: nero , petek, 17.12.2004 : 10:32:52
OJLA!
Še ena:
Samo manjka malo sonca :D :D

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: damayanti , petek, 17.12.2004 : 11:05:08
Divjaki so vedno prijatelji, kakor koli jih obrneš.

Za  premalo sonca  se slike  kar uredu vidijo.........
Bova  ponovile, ko bo sonce.  Mogoče si bom jaz to takrat   že boljši foto- aparat omislila. ;D





Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: Alix , nedelja, 09.01.2005 : 14:44:05
Hej!
Damayanti kako napreduje tvoj mali črni vragec? sedaj bo pa že star leto dni počasi, kajne?
Hotela sem ti samo sporočiti, da bomo sedaj mi raztavljali (približno tako zaporedje: Munchen, Graz, Szeged, Tulln, SCG(cacib bar), szombathely, vmes pa še nekaj slovenskih in hrvaških, pa potem še nekaj avstrijskih). Zelo rada bi pa že videla tvojega Damija na raztavi, ker men je res blazno lep Gordon! Tako da upam, da se nam boš na kakšni raztavi pridružila - če ti je problem za hendlanje, ti ga lahko raztavljam jaz...samo da se mali pokaže!
Nina


Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: damayanti , ponedeljek, 10.01.2005 : 18:39:41
Tvoj post, je bil objavljen ravno na njegov prvi rojstni dan.  ;D( dobro si tole trofla)
Prideva  v soboto v Ljubljano.  
Ja sedaj pa že razmišljava da se malo pokaže.

Bova kako rekli . Vsaj kavarno za kako kavico bova imeli v bližini :D


Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: Alix , ponedeljek, 17.01.2005 : 11:25:21
Hej!
Na žalost me ni bilo v Lj, ker smo raztavljanje v Slo malo prekinili, kot sem že napisala in pač bomo raztavljali predvsem v tujini. no vseeno malo pozno pa Najboljše za tvoj 1.rojstni dan, Damayanti!!!!
Nina in Azzuro


Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: Yorki , ponedeljek, 17.01.2005 : 19:35:07
Še ena slikca naše psičke Tere :-*:
(http://www.moj-album.com/slike/45307/khuNdQGQ6upL45ax.t.jpg) (http://www.moj-album.com/slike/45307/khuNdQGQ6upL45ax.jpg)
R.I.P.

Kliknite na manjšo sliko, da se odpre večja.

Na sliki se sicer nekoliko čudno drži... ;) In nikar ne nasedite temu angelskemu pogledu! ;)

Lp


Naslov: Re:Gordon seter
Poslano od: Alix , torek, 01.02.2005 : 13:05:40
Kot sem že prosila pri angleškem in irskem setru, bi vse raztavljalce gordon setrov prosila za rezultate od doma/tujine! Pa še posebaj bi mi prav prišla kakšna lepa slikca!
Nina


Naslov: NAJDEN GORDON SETER
Poslano od: zoey , četrtek, 03.03.2005 : 16:58:00
Na PSTju pri Žalah je za priajteljico in njenim psom prišel domov tudi izjemno prijazen Gordon seter-moškega spola,negovan,mlajši.
Če ga kdo pogreša ali pozna koga ki ga pogreša naj pokliče Marušo na 031675909.
Trenutno je kuža pri njej,če pa se lastnik ne najde v kratkem,pa ga bo odpeljala v Gmajnice.


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , sobota, 19.03.2005 : 16:54:20
Kaj  je z gordonom?  Ali so se lastniki že našli?


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Alix , torek, 03.05.2005 : 10:03:59
Damayanti: Imas kaj novih slikic svojega Damija? Me prav zanima kako se kuza razvija? Sedaj je ze pravi fant:)! Kontaktiraj me na privat!
Nina


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , nedelja, 08.05.2005 : 18:33:50
Alix :  slikce  pridejo  kmalu. :D


Kopiram z ***

[****




Tole  me je pa malo  pogreblo.  A  folk  res  ne pomisli  na drugo  rešitev  kot  psa  od  bajte >:(
Ne  razumem  , da  jim ne prebije,  da je bolje za psa  če  ga  obdržijo v domačem  okolju  in  mu najdejo  nekoga  , ki  bi  imel  čas  tisti  dve uri it  z njim  malo ven.
5  let  je star....... halo!!!.. pa  to  bo  tak  šok  za psa.......... mislim  :-X



Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: mata , nedelja, 15.05.2005 : 14:10:54
zdravo!

mene pa več zanima o teh prekrasnih kužekih. njihov značaj, koliko nege potrebujejo, gibanja, skratka vse. koliko približno stane mladiček gordon setra?
no vglavnem upam, da bom dobila čim več informacij.
aja pa še to, kje vse v sloveniji se da dobit tega psa. koliko sem brala vaša sporočila sem ugotovila, da psaren menda sploh ni-vsaj v sloveniji ne.
no upam da mi boste povedali čim več.

lp in hvala


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Agnes , nedelja, 15.05.2005 : 14:36:31
Gordon ali skotski seter je najmocnejsi, ceprav ne najvecji, predstavnik setrov. Med njimi ima tudi 'najmocnejsi' karakter. So zelo stabilni kuzki, ki zelo dobro vedo, kaj hocejo. Za njih je znacilen tudi mocan lovski nagon. Zaradi omenjenih lastnosti je morda tezak za vzgojo. Potrebuje dosledno in vztrajno roko (a ne grobo). Solanje mogoce traja dlje tudi zato, ker pozno psihicno odrastejo. Potrebujejo vsakodnevne aktivne sprehode, redno nego dlake in redno delo. Ce si zacetnica ali se nisi imela lovske pasme, ti priporocam obisk lovske sole, kjer ti bodo pomagali med drugim pravilno usmeriti odvecno energijo in lovski nagon.

Za gordon setre ne vem, vendar mislim, da se cene gibljejo od 500 EUR navzgor. Drugace je pa vzrediteljica gordon setrov pri nas **(psarna *****. Lp Neža

zdravo!

mene pa več zanima o teh prekrasnih kužekih. njihov značaj, koliko nege potrebujejo, gibanja, skratka vse. koliko približno stane mladiček gordon setra?
no vglavnem upam, da bom dobila čim več informacij.
aja pa še to, kje vse v sloveniji se da dobit tega psa. koliko sem brala vaša sporočila sem ugotovila, da psaren menda sploh ni-vsaj v sloveniji ne.
no upam da mi boste povedali čim več.

lp in hvala


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: mata , ponedeljek, 16.05.2005 : 18:24:33
ja no sej vse to sem že prebrala v raznih knjigah o pasmah. mene zanimajo bolj konkretne stvari oz. podatki od ljudi ki imajo gordon setra, kaj so problemi pri teh psih, česa jih je težko naučiti.
ali ima ta vzrediteljica morda spletno stran.
izkušnje z lovskimi psi že imam, saj imam doma labradorca, ki ima zelo zelo močen lovski nagonm vendar do sedaj še ni naredil nobene škode. ker pa je bil zelo trmast imam kar nekaj izkušenj, saj sma hodila v šolo in naredila izpit, kjub njegovi trmi. moram pa še povedat, da je ištruktor mislim, da ne bom naredla izpita in me je prepričveval, da je škoda denarja.
lp


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Agnes , ponedeljek, 16.05.2005 : 19:42:13
ja no sej vse to sem že prebrala v raznih knjigah o pasmah.

Prosim, ni za kaj.

mene zanimajo bolj konkretne stvari oz. podatki od ljudi ki imajo gordon setra, kaj so problemi pri teh psih, česa jih je težko naučiti.

Hm, vsak pes je vesolje zase, zato kaj vec kot splosnih karakteristik zal ne morem napisati. Njihove znacilnosti in tezave pri vzgoji pa izvirajo ravno iz zgoraj omenjenih znacilnosti. Poznam gordone, s katerimi vodniki niso imeli nobenih tezav, pa tudi taksne, ki vodnikom povzrocajo obilico sivih las. Ravno zato nasvetov od ljudi, ki so v življenju imeli samo enega psa določene pasme, ni treba jemati kot suho zlato. 

ali ima ta vzrediteljica morda spletno stran.

Mislim, da ne. Samo če v strička googla vtipkaš geslo gordon setter, ti flikne ogromno strani, na katerih najdeš tudi nasvete o vzgoji, negi. Poleg predstavitev psarn, seveda. Pri nas na razstavah ti psi niso ravno številčno zastopani, na evropski razstavi v Tullnu jih bo pa poštenih 39.

Torej, beri, študiraj, glej slikce, obiskuj razstave, ugotovi, kaj ti je všeč. Ko te bo pa kaj konkretnega zanimalo, pa piši, ti bomo poskušali odgovoriti. Lp Neža


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Alix , torek, 17.05.2005 : 09:57:56
Tejcca: izredno dobre gordone imajo belgijci, nizozemci, predvsem te severne drzave. In pa madzari, ki imajo nasploh zelo lepe in kvalitetne setre.
Lp
nina
Za info iz prve roke pa se obrni na clanico tega foruma damayanti - ti bo znala najvec povedati ;)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , torek, 17.05.2005 : 13:29:02
Gordona je najtežje  naučiti , da ti ne hodi  spat  na posteljo ;D, (  to je nemogoče!) vse ostalo  pa gre.  Je  zelo  učljiv.... hitro  mu prebije  kaj  ti  hočeš  od njega  samo  on  tega nebi  naredil takrat  ,ko ti hočeš.  Če  si  pa  dovolj vztrajna  bo pa vse naredil.

Glede  značaja:    to  bi se pa dalo  naštevati  cel  dan.
Baje  ima  pa vsak  svoj značaj.   Naš  je  Scrkljanec  do  amena  zato  ima  tudi  svoj   značaj. 8)

no  pa lep pozdrav ;D


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Agnes , torek, 17.05.2005 : 13:45:02
Ravnokar sem dobila obvestilo, da ima *** spletno stran **Načrtujejo, da jo bodo prenovili temeljito v naslednjih dneh.

Naslednje leto bo pa leglo v Škofji Loki (Roksa Scottish Leader, pripeljane iz Latvije X Multi Ch Free Minds Cezar). Če želiš pa kaj od zunaj, se pa oglasi, ti bom posredovala mail od naše vzrejne referentke Alenke Pokorn, ki ti bo znala svetovati, kje je kaj kvalitetnega.

Lp Neža


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Alix , četrtek, 19.05.2005 : 23:52:56
Roksa Scottish Leader, pripeljane iz Latvije
Neza: In kdo je lastnik tele psicke?? Psicka namrec ni Urskina...


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , petek, 20.05.2005 : 12:35:14
Roksa je  sestrica  od Urškine  Rende.   Zelo lepa  psička (   to  sta od  Damsterja  punce  ;D ;D)  Ker  so bili   ravno pravi divjaki na kupu ,  so  se krasno  ujeli.

V  mali  šoli  so  bili  glavni trije. :D

 Glede  mladičkov  Gordonov  pa :

V psarni**  imajo  leglo.  (  so taki  cortki...)

Potem  pa še ena  psarna     ****
   Bodo  imeli  sigurno  tudi  v kratkem leglo.
Kontaktirate pa lahko  go.  ** pa ne bodite presenečeni  če vam  bo zastavljala  zelo  osebna vprašanja ;), meni jih je tudi  ,ko sem  se zanimala  za mladiča, čeprav  potem nisem vzela njenega  , ker  nisem mogla  čakati  do  julija in  sem  že marca  šibala po Damsterja.


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Agnes , petek, 20.05.2005 : 12:40:00
Nina, imena lastnika žal ne vem.  Smo jo pa videli v soboto na telesni oceni, kjer je dobila odlično oceno. Več o njej lahko prebereš tudi tukaj (http://www.rojupis.lt/karmino/cezarpuppies.htm).    Po mojem ti bosta Urša ali pa Alenka lahko pomagali pri tvojem vprašanju.  Lp Neža


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: mata , sobota, 21.05.2005 : 15:55:47
to da ima vsak pes svoj karakter že vem. mene je zanimalo na sploh kaj pravijo o teh psih. najbolj me je zanimalo od lastnikov, kajti lastnik tega psa najbolje ve kakšni.
hvala za vse linke si jih bom do dobra ogledla ko bo čas.
koliko so pa stari ti vaši gordoni?
ja pa še tole ali se tem psom dlaka striže.
hvala za vse informacije in posredovane linke.
lp


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Agnes , sobota, 21.05.2005 : 16:02:19
ja pa še tole ali se tem psom dlaka striže.

Ušesa, pod ušesi in vrat. Pa šapke. 

mene je zanimalo na sploh kaj pravijo o teh psih. najbolj me je zanimalo od lastnikov, kajti lastnik tega psa najbolje ve kakšni.

Glej zgoraj moj odgovor in odgovor od Damayanti.

Drugače, pa če ti že mi ne znamo odgovoriti, stopi v stik z ***(link na njeno stran sem ti že posredovala) ali pa z našo vzrejno referentko. Od lastnikov gordonov je pa tu prisotna samo Damayanti; njen Damster je njen prvi gordon seter.

Lp Neža


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Alix , četrtek, 02.06.2005 : 08:57:08
Damayanti: Se je gospod Damster ze kaj zredil? :) Sem se ravno spomnila nanj, ker je nas gospod SETER se odlocil, da ne bo jedel (pa sem ga prelisicila z ogromno skledo skute+kruha+macje konzerve:)) - bomo videli, ce bo kaj pomagalo:)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , četrtek, 02.06.2005 : 09:08:09
Sedaj  ima  nove  brikete  .   In  on  samo  brikete in  meso   iz  sklede poje    ostalo  pa   ( -kruh - makarone   )  r-1m  okoli  sklede  pobiram.   Zredil  ja.....  taprav.   Sedaj  se  še  ena psica  na  novo(  pri  sosedu)  goni.

Ne    malca...... in  samo  po  zraku  vohlja  in  gleda  kdaj  se  bom  obrnila  da  bo  potegnu  skozi  ciprese.   

Drug  teden  (  če  bo  vse  po  pravilih)  gre  na  počitnice  za  en  teden,  he , he  tam  bo  pa  imel  veselico.   Ne  bo  postlce,  pa  crkljanja.     

Upam  da  se ga  bo  kaj prijelo,  bo  imel  delavne  počitnice.


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Alix , četrtek, 02.06.2005 : 09:15:59
Aha, a to pomeni, da mora ubogati? A greste na morje? Nisi mi povedala, ali si sla opravljati PZP?


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , četrtek, 02.06.2005 : 09:28:36
Damster  gre  sam  na počitnice  za en teden ( mogoče  tudi  14  dni  če  mu  bo  všeč),  k  enemu   kolegu,  ( je lovec)  in  bosta  malo  trenirala,  aport, down,  pok,  prinašanje  in  prinašanje  iz  vode.  (  on  ima to  veselje,  sploh  z  Damsterjam)
Ga  bo  kasneje,  vozil  na  race...........  meni  je  pa  tudi  prav 8).

  PZP   ....?V  jeseni  imamo.   baje......   se  še  nič  ne ve kdaj......   se  še  menimo.....  Če  nas bo  zadostno  število,  bomo  imeli . :-\


Opravljen  ima  samo  izpit  iz  poslušnosti(  vodenje,  odlog,  strelomirnost, odpoklic.....)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Alix , četrtek, 02.06.2005 : 10:13:24
Aha, potem takem PPA - ker PZP je spomladi:)! Lepo to - potemtakem, ce bo Dami pridem in bo vse to pocel se le prijavi na JZP, kjer imas se prinasanje in sarjenje po vodi, pa par ostalih stvari:)!
Poljubcek Damiju!
Nina


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: mia , petek, 30.12.2005 : 17:28:13
Pozdravljen King
Lepa stran in predstavitev pasme kot tvojega psa.Le tako naprej.
PA SREČNO V NOVEM  LETU .
MIA ::)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Agnes , četrtek, 12.01.2006 : 08:25:56
King, dobrodosla na forumu. Cestitke za lepo stran in predstavitev!

Sicer pa (tri, stiri): VSE NAJBOLJSE, DAMSTER! Damayanti, upam, da te bo kmalu vzgojil in bos bolj pridna (hihi). Lp Neza in irska banda


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , četrtek, 12.01.2006 : 08:47:04
OOOOo  hvala ;D.
Sedaj je pa  dve leti star...  upam  ,da  bo  tisto  držalo  kar so mi obljubljali  -  da se  bo pri dveh letih začel umirjati ::)  ;D
p.s.  Je pa ta  obljuba vsako leto  malo  drugačna,  najprej je bilo rečeno da se bo začel  umirjati pri enem letu, ko se ni je bilo rečeno pri  dveh... sedaj  bo pa sigurno rečeno  pri treh  letih( ker  mu  kakšna  umirjenost res  še ni vrlina ::))


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Agnes , četrtek, 12.01.2006 : 10:30:40
Meni je nekoc ena gospa rekla, ki je imela doma veliko setrov, da se nekateri umirijo takrat, ko ne morejo vec hodit. Ni vzpodbudno, pri nekaterih pa velja. Ampak ne obupat, bo ze nekako. LP Neza


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Lilit , četrtek, 12.01.2006 : 11:49:59
Vse najboljse Damsterju tudi iz moje strani.

ps. Branje vajinih dogodivscin je bil, poleg obsedenosti z avstralci, glavni razlog, ki je minimiziral moje zanimanje za gordon setre... ;)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , četrtek, 12.01.2006 : 11:52:49
Vse najboljse Damsterju tudi iz moje strani.

ps. Branje vajinih dogodivscin je bil, poleg obsedenosti z avstralci, glavni razlog, ki je minimiziral moje zanimanje za gordon setre... ;)
.......in....?  si prišla  do zaključka  , da  gordona ne bo pri vaši hiši? ;D ;D ;)

p.s.  hvala za čestitke ;) :D


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Lilit , četrtek, 12.01.2006 : 11:54:32
Japs ;) jih bom rajsi obcudovala na slikah ;)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , četrtek, 12.01.2006 : 12:12:24
Se mi je kar zdelo ;D
saj drugače so gordoni  krasni psi... nežen, prijazen, rad je lep,  priljubljen je tudi  vsepovsod kjer se pojavi( ponavadi zaradi  izjemne  sposobnosti manipuliranja) nekateri so  prvovrstni  lovski psi...itd...  imajo   nekaj  zelo lepih lastnosti  in  tudi redkih  napram drugim psom .
  Moj je pa tak kot je, čeprav veliko tudi po moji krivdi, ker je le   prvi pes  in  smo ga res  prekomerno  razvajali( no pa še ga)... sedaj pač "jadim"(  malo morem..  he he )... sem pa  kar 60%  za  njegove  grehe  kriva  sama. :P  Priznam :-[
Je pa res  , da  nikjer  v nobenem standardu ni  razloženo  , da  moraš biti  preklemansko sposoben  naštudirati njegovo pamet, in ,da  te  vsak  dan  vsaj  trikrat  poizkuša  okrog  prinest. :)
Čeprav  gordon  bo vedno pri naši  hiši , tudi čez  mnoga leta(  upam)  po Damču.  Bo pa  njegovega  naslednika  čakala  drugačna ( naša)pripravljenost 8)...  in mu sigurno   ne bom  več  toliko popuščala kot sem temu razbojniku.  Potem   jih bom pa samo  hvalila :D ;D ;)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Lilit , četrtek, 12.01.2006 : 12:22:25
;D

Saj ce bi si res zelela gordona, bi pac vse to vzela v zakup 8)
Ampak so mi bili vsec predvsem po videzu, in potem, ko sem vse to prestudirala, in se kaj zraven, sem si mislila... mogoce kdaj drugic :P


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , ponedeljek, 20.03.2006 : 00:03:10
končno mi je uspelo spraviti  dve novejši fotki mojega damsterja v PC.  Je pa še obvezna prikolica zraven...Dina :D
(http://www.moj-album.com/slike/58306/6agKMxUoBs6ymIoh.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/58306/weNAPvW2b_gObgjH.jpg)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Tejka , ponedeljek, 20.03.2006 : 09:57:31
Uau, res lep pes tale tvoj Damster, pa prav paše mu njegovo ime -  je res ena prava "moška dama" (pa ne me razumet narobe... :D) LP


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , ponedeljek, 20.03.2006 : 10:24:59
On je woosi-poosy ;D
Včeraj sem ga skopala  z  "yorkiš terier šamponom" ;D...  danes pa  paradira  kot bi na lotu zadel ::)
Naslednjo sliko pa prilimam ,ko bo  iz  celega slikan...  samo toliko še počakamo , da da  Mia  porodniško skozi :D( da  ga ostriže.. ker  me res že vse sprašujejo koliko  imam  staro  psičko :-X :-[) ;D ;)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , sobota, 01.04.2006 : 21:28:38
http://www.moj-album.com/slike/58306/u7MmUlKwmBIt8LKw.v.jpg

A sedaj je  desc ali ni :D
http://www.moj-album.com/slike/58306/OMdtgKU1YUsa_NpL.v.jpg

Sicer  malce nesrečen, ker je moral pod prisilo pozirat ::)....


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , sobota, 01.04.2006 : 22:46:57
Znamo pa tudi pozirat če je že ravno treba ;) :)

http://damayanti.moj-album.com/slike/58306/R9VhM1aqEAuHYqD2.v.jpg


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: aska2005 , sobota, 01.04.2006 : 23:59:24
damayanti ful lepe fotke, res imaš pravega lepotca, pa kako pozira :).


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Zoia , nedelja, 02.04.2006 : 10:08:30
A se je zredil kaj? Zgleda tak malo ojacan ;)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , nedelja, 02.04.2006 : 10:24:44
Videz vara ;D...  je  dobil  bedne  4  kile....  še  enkrat toliko jih pa  rabi -minimalno.
kako jih bova pa dosegla  v enem mesecu  mi pa še ni jasno...  pizdek se  mi spet nekaj zmrduje nad  hrano  zadnje  čase >:(


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: efica , ponedeljek, 03.04.2006 : 20:01:28
Vceraj sem sla obiskat konjeniski center, kjer sem vcasih jahala...v enem avtomobilu zagledam dve pasji buci in glej ga zlomka bili sta gordonski buci ::) Ko sta prisla ven iz avta sta bila res smesna...taka rahlo zmedena sta mi delovala pa vse ju je zanimalo pa ko sta skupaj na povodcu hodila, sta se skos en v drugega tiscala :) Prav prisrcni pojavi :D
Starejsa psicka je imela precej dooolgo dlako-na koliko casa je pa treba gordone strici?
Lp


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Agnes , ponedeljek, 03.04.2006 : 20:19:20
na koliko casa je pa treba gordone strici?

Setre se striže po glavi, po ušesih, pod vratom in po šapkah. Po trebuhu se jih ne striže. Lp Neža


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , torek, 04.04.2006 : 07:54:22

Starejsa psicka je imela precej dooolgo dlako-na koliko casa je pa treba gordone strici?
Lp
Gordon se tako ali tako nareja v dlako nekje  tam do 3 leta.(  baje da  okrog  5 leta  je  pa   to  to, kar bi  moral biti  od  dlake)...  Čeprav  moj Damč  jo  ima  kar.  (  še  preveč  ,sploh  takrat  ko ga je treba  sušiti :P...  še dobro  da  obožuje fen)
 Postrigla sem ga pa  šele  sedaj  res  orenk .....  prvič
Že prej, sem mu pa  med  šapkami   dlako strigla.  Ta  mu pa kar hitro raste. 
 Je bil  pa  že  tak  kot  France Prešeren...  tako, da je bil skrajni čas  za  " šišanje"...  pa  vsi so me že  spraševali koliko imam  staro  ta-črno psičko ???....  In sem  se odločila, da ga ne bom več  blamirala ;D
Sem pa dobila navodila  , da ga  bo treba  striči  enkrat  letno,  tako kot je že Agnes  rekla  pod  ušesi in  po vratu....  pa  malo  skrajševala  mu bom tiste njegove  zavesice  na  zadnjih  tačkah da mi ne bo  peska in zemlje  cel dan  po  bajti stresal :)... 
Glede na to  , da ga  sama ne znam  , ga bom pa  kar  peljala  k "specialistu" :D.
 Potrebno  ga  je  pa   "ocufat " dvakrat na leto...  takrat , ko dlako menja(  čeprav  od mojega psa celo leto leti dlaka ::)).  Tisto se pa tako ali tako vidi  kaj  je  stara dlaka....  sploh če  ga pogledaš  v sončni svetlobi-  je  rjava  namesto  črna :)

p.s.  imam pa občutek , da ima  malce  " samsonovega"  kompleksa....  ni preveč navdušen nad svojo novo podobo ???....  men je  pa   ful  všeč  po  tej stilski preobrazbi :D


Naslov: gordon seter
Poslano od: gregecc , petek, 27.04.2007 : 14:13:16
pozdrav vsem

kako naj začnem?? :D no sem velik ljubitelj psov vendar ga doma še nimam...nažalost :-[ se pa sedaj s starši končno dogovarjamo za nakup novega psa..in vsi smo nekako enotnega mnenja da bi to lahko bil gordon seter...problem pa je da o tej pasmi premalo vemo in tudi nevem koga bi povprašal o tem...in zato sem si rekel ja zato ste pa tuki ane? če vi neveste potem ne ve nobeden;) tako da bi vas prosil za kakršnekoli podatke o tej pasmi...ali imamo vzreditelje pri nas? kje se da kupit mladiča(seveda z rodovnikom) koliko treba odšteti zanj?ali se ga lahko kupi samo v tujine če že kje? kakšen je značaj psa zahtevnost?
da vam še povem živimo v hiši z velikim vrtom tako da to ni ovira smo tudi bolj na podeželju,...imam mlajšo sestrico staro 6 let?ali je to lahko problem...seveda bi za psa skrbeli vsi od prvega do zadnjega člana naše družine;)..
za vse podatke se vam že vnaprej zahvaljujem... informacije lahko pustite tukaj ali pa mi jih posredujete na mail  *****

lep pozdrav čaw


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: drobtinica , petek, 27.04.2007 : 17:31:47
Gordon setra ima Damayanti, torej ti bi lahko največ svetovala iz svojih izkušenj. Spada pa med britanske ptičarje, je največji in najkrepkejši med setri. Izredne telesne zdržljivosti, svoje delo opravlja preudarno. Velikost je srenja, idealna teža tam okoli 29 kg, psica okoli 26 kg. Pes se dobro obnese tudi v družini, je dojemljiv za učenje, ponekod ga uporabljajo tudi za čuvaja. Nekateri poznavalci predlagajo, naj bi mu po vsakem pohodu v naravo pregledali prstne blazinice in slušne kanale.
Potrebuje veliko gibanja, prilagodi pa se tudi življenju v stanovanju. Če ne hodi na lov mora imeti priložnost za razlaufanje.
Tip - brakoidni, poreklo Škotska, vzrejna država Velika Britanija.
Na tem forumu vzrediteljev ne boš našel, vprašaj pa na KZS. Sicer so pa pri nas zelo redki, na žalost, ker gre za izjemnega psa.
To je bilo moj laični opis, več bodo pa povedali poznavalci.


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Tetameta , petek, 27.04.2007 : 20:52:27
pozdrav vsem

kako naj začnem?? :D no sem velik ljubitelj psov vendar ga doma še nimam...nažalost :-[ se pa sedaj s starši končno dogovarjamo za nakup novega psa..in vsi smo nekako enotnega mnenja da bi to lahko bil gordon seter...problem pa je da o tej pasmi premalo vemo in tudi nevem koga bi povprašal o tem...in zato sem si rekel ja zato ste pa tuki ane? če vi neveste potem ne ve nobeden;) tako da bi vas prosil za kakršnekoli podatke o tej pasmi...ali imamo vzreditelje pri nas? kje se da kupit mladiča(seveda z rodovnikom) koliko treba odšteti zanj?ali se ga lahko kupi samo v tujine če že kje? kakšen je značaj psa zahtevnost?
da vam še povem živimo v hiši z velikim vrtom tako da to ni ovira smo tudi bolj na podeželju,...imam mlajšo sestrico staro 6 let?ali je to lahko problem...seveda bi za psa skrbeli vsi od prvega do zadnjega člana naše družine;)..
za vse podatke se vam že vnaprej zahvaljujem... informacije lahko pustite tukaj ali pa mi jih posredujete na mail  *****

lep pozdrav čaw
Mi smo imeli gordona svojih 8 let... Kupili smo ga pri vzreditelju, ki je ravno takrat imel psico te pasme, ki je imela mladiče (pa še fotrov kolega je bil)...sedaj je pa, mislim, nima več (mislim, da ima sedaj samo nemške ptičarje).
Kar se pa značaja tiče... ??? Ja, gordoni znajo bit rahlo posebni... :o Recimo trmasti... Če si nekaj zapičijo v glavo, jih ne prepričaš v nasprotno pa če se na glavo postaviš...naša je bila ful prijazna in tudi večinoma sem srečevala same prijazne; poznam pa tudi enega, ki je imel že štiri različne inštruktorje, pa je še zmeri napadalen (odvisno od psa in lastnikov...itak)... Drugače pa so dojemljivi za učenje (spet pa je odvisno od psa)... Večinoma se ne uporabljajo več za lov (no, moj foter jo je dejansko uporabljal za lov). Zato pa potrebujejo veliko gibanja in teka...čeprav se hitro tudi utrudijo...Ker gre za lovskega psa, zna biti problem lovski nagon (recimo letanje za racami)...
Drugače so pa pri nas te psi ful redki in jih tudi dosti ljudi ne pozna...Nas so recimo spraševali, če imamo mešanca med dobermanom in kokeršpanjelom :D


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: gregecc , nedelja, 29.04.2007 : 13:30:17
hm....ok hvala za vse informacije drobtinica in tetameta...upam da dobim še več informacij

hvala... :P


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , sobota, 12.05.2007 : 11:19:14
hm....ok hvala za vse informacije drobtinica in tetameta...upam da dobim še več informacij

hvala... :P

Pri nas imamo gordona ;) Glede karakterja; hmmm..... recimo ,da ima vsak en del svojega karakterja ;D, gordoni so eni taki posebneži. Res pa je , da je vsem skupno to, da rabijo lastnika z veliiiikoooo časa za njih. Dolge sprehode, intenzivno ukvarjanje  in učenje od dneva 1. ko ga pripelješ domov, predvsem pa lastnika, ki se bo intenzivno poglobil v njegovo razmišljanje( drugače te zna vsak dan  minimalno 5x peljat "scat- " po domače povedano.
Rabijo lov. To je dejstvo.( ali vsaj en tak približek dela v tej smeri)
Moj Damč je zadnjih 14 dni užival na Šolti v plavanju, preizkovanju terena- maslinikov in vinogradov, brezskrbnem letanju, vožnji s čolnom itd itd.
Glede majhnih otrok... nobenih problemov le štorasti so, zato ga jaz samega ne puščam z njimi.
Prva tri leta ga moraš prijeti kar na ostro( dosledno učenje- jaz sem mojemu banditu prvo leto čisto preveč popuščala in se  še sedaj ukvarjam z njim- ker on to malo po svoje kakšno stvar naredi) Pravijo da "odrastejo - se zresnijo pri dveh letih... no moj bandit je sedaj star 3 leta pa še ni odrastel.
Za prvega psa je pa toliko primeren kolikor se je lastnik pripravljen z njim ubadati- to je ZELO ZELO VELIKO.( obvezno v šolo čim prej... še prej se je pa treba že kar intenzivno ukvarjati z vzgojo)
Če nimate zelo zelo veliko časa zanj  ni primeren za prvega psa.( Meni je moj spremenil življenje za 150%)
Potem se zna  pojaviti še ena 92% splošna lastnost.... ne znajo in ne morejo biti sami. Zato imamo pri nas še Dino( nemško žimavko)
Veliko se jih ,da naučiti ampak pri tem rabiš 70 % več volje in potrpljenja kot pri kakšnem " nemcu". ;D
glede vzrediteljev.... bi imela kar kakšen nasvet.... tudi glede cene
( pa žal ne morem napisati... pravila foruma)...
Pa še in še bi imela za povedati o gordonih :D.... skratka, lahko  ga pa tudi pridete pogledat in spoznat( pa vam bo marsikaj  jasno ;) ;D) če se vam ni predaleč zapeljati na gorenjsko.


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , sobota, 12.05.2007 : 12:04:49
http://www.moj-album.com/uredi/damayanti/7463425/

http://www.moj-album.com/uredi/damayanti/7479707/

Nekaj letošnjih utrinkov :)
http://www.moj-album.com/uredi/damayanti/7635200/

In še iz zadnjega potepanja.
( slik iz ribolova pa žal še nismo prejeli.... avtor je tako hiter kot vsi pravi dalmatinci ;D)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: gregecc , nedelja, 13.05.2007 : 14:51:16
živjo damayanti hvala za izčrpne informacije o tvojih prekrasnih gordon setrih....seveda vem da je z njimi dokaj težko in da moraš imeti ogromno potrpljenja..vendar mislim da bi za to čudovito pasmo naredil use ampak res use....v njih sem se zaljubil na prvi pogled in bi bilo skoraj nemogoče da bi se odločil za katero koli drugo pasmo....glede našega časa je pa tako jst sm med tednom v šoli(aja star sm 18 let mimogrede;) )moji starši pa delajo v domačem kraju...tako da bi bil kužek v doploldanskem času sam oziroma bi lhko delal družbo moji stari mami ki živi pri nas in je tako ali tako vedno doma....med vikendi pa bi se mu seveda 100% posvetil imamo tudi vikend kjer bi imel na pretek časa za tekanje in svoje norčije....
seveda me še veliko zanima....ampak nikakor nevem kako naj stopim v kontakt s tabo....lahko mi pustiš telefonsko številko, email,karkoli samo da ti enkrat osebno pišem in vržem na plano vsa moja vprašanja;) am...seveda bi rad čimveč zvedel o vzrediteljih,kje so kateri so najprimernejši...sem v kontaktu tudi z vzrediteljico iz slovenije....in seveda ne bi se branil obiska pti tebi doma da si ogledam tvoje prekrasne kužke.....
upam da pišeš kmalu....
lep pozdrav grega


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: damayanti , ponedeljek, 14.05.2007 : 15:03:03
živjo damayanti hvala za izčrpne informacije o tvojih prekrasnih gordon setrih....seveda vem da je z njimi dokaj težko in da moraš imeti ogromno potrpljenja..vendar mislim da bi za to čudovito pasmo naredil use ampak res use....v njih sem se zaljubil na prvi pogled in bi bilo skoraj nemogoče da bi se odločil za katero koli drugo pasmo....

he, he...potem je pa to tako , kot je bilo z menoj..... ko sem ga prvič videla je bil samo še tak pes in noben drug :)
 Je pa res , da meni ni nihče kaj preveč v detajle povedal....
... no jaz pa tebi bom ;D... moj mail   ****
 ;)


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: gregecc , ponedeljek, 14.05.2007 : 18:46:41
haha :D...no vidš sva bla na istem....no sej ti pišm na mejl...
lep pozdrav grega


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: gregecc , nedelja, 09.09.2007 : 16:04:53
čaw čaw

 a mogoče kdo ve kje se skriva damayanti??? ne duha ne sluha od nje??

lp grega


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: ales2 , torek, 29.12.2009 : 19:32:34
Pozdravljeni,

Zanimma me ali je ima še kdo setra od ***. Zanima me tudi kako napredujejo vaši in ali ga kdo namerava uporabljati za lov.


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: alesko23 , četrtek, 26.05.2011 : 20:55:32
Pozdravljeni,

Zanimma me ali je ima še kdo setra od ***. Zanima me tudi kako napredujejo vaši in ali ga kdo namerava uporabljati za lov.

živjo, pri nas imamo Vanesinega mladička in lahko povem vse naj naj.....lp, Aleš


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: andrejp , petek, 10.04.2015 : 05:55:08
Živjo, imam že drugega Gordon Setra in lahko povem, da so to krasni psi, ki pa imajo tudi svoj karakter. Ljubijo gospodarja so prijazni do otrok, živahni, aktivni.
Pri delu z njimi je potrebna doslednost. Škoda da so tako redki, tudi sam sem skoraj celo leto iskal mladiča.


Naslov: Re: Gordon seter
Poslano od: Agnes , petek, 24.04.2015 : 12:59:40
Super, sem vesela, da si se oglasil, andrejp. Pozdravljen med nami!