mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: Smetka , sreda, 22.11.2006 : 17:08:37



Naslov: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , sreda, 22.11.2006 : 17:08:37
Stara 3 mesece, prijazna, išče nov dom.

http://www.moj-album.com/slike/1601452/zF3SN8yI_AQ5Ayr_.jpg


Naslov: Re: Domžalska mačja Dama
Poslano od: delavec@amis.net , nedelja, 26.11.2006 : 21:25:27
Ali bi bilo Domžalski malčici lahko ime Pikica? Kako je sicer, zdrava? Nežno deluje, enga cmokca zanjo.
  :-*
l.p.


Naslov: Re: Domžalska mačja Dama
Poslano od: Smetka , nedelja, 26.11.2006 : 22:06:04
Ima že ime, Dama je. Počuti se sicer dobro, je aktivna, ima apetit - ima pa tudi drisko že odkar je prišla. Na zdravilih je, hujšega mislim, da ne bo.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: delavec@amis.net , ponedeljek, 27.11.2006 : 20:28:11
Aja, sem mislila, da je samo dama nisem vedela, da je Dama.   ;) Saj ji ime kar pristaja, upam, da se driska ustavi.
l.p.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , sreda, 20.12.2006 : 18:57:52
Dama je zdrava, išče nov dom. Lepotica tigrasta.

http://www.moj-album.com/slike/1601452/ys0OlOZ_AsARYnqj.jpg

http://www.moj-album.com/slike/1601452/GAUoNueU15EcQPlw.jpg


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: ka ty a , sreda, 20.12.2006 : 18:59:21
taprava whiskas muca :-*


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: delavec@amis.net , sreda, 27.12.2006 : 21:11:53
Mala Dama pa še kar čaka na nov dom  :-\ .
l.p.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , četrtek, 28.12.2006 : 18:18:58
Sterilizirana.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: zmago , nedelja, 31.12.2006 : 21:01:44
Damica, tako mehka, lepa in prijazna punca si v novem letu zasluži dom.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , četrtek, 25.01.2007 : 10:23:10
Dama je v novem domu, lp vsem.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: ka ty a , četrtek, 25.01.2007 : 10:26:51
Srečno Damica.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , četrtek, 01.02.2007 : 11:16:22
Pozdrav vsem na forumu,

piše vam Domžalska Dama, res da so mi nadeli drugo ime in sicer Mitri kar je tudi nobel tako kot Dama. Medna moje novo ime v sanskrtskem jeziku pomeni Ljubezen-Prijatelstvo to kar bi morali ljudje na tem planetu negovati in se bolj zavedati teh kvalitet. No pa več o tem morda kdaj drugič. Sedaj vam sporočam, da se dobro počutim. Ker še nima izkušenj z mukami mojo posvojiteljico Gajo ful skrbi, da mi je dolgčas, ko je ona v službi ali ko gre po opravkih.  Tolk gre daleč, da pride med službeno "malico" me malo počohat. Malo jo potolažite.

Sončka vam želim,
Mitri


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: delavec@amis.net , četrtek, 01.02.2007 : 11:59:38
Živjo Mitri!
Me veseli, da si se oglasila. Vidim, da ti je lepo, tvoji Gaji pa malo manj.  ;) Lepo je tudi, da ji skušaš pomagati , da ne bo tako obremenjena s tvojim dolgočasjem. Kar spomni jo, da si čisto zares mačja dama in ti ni težko počakati, da pride iz službe, saj je potem, ko pride domov toliko večje veselje. Povej ji tudi, da ste mucke bolj zaspane narave in brez težav predremljete čas, ko skrbnice ni doma.Saj se malo miru kar prileže  :) .
Gaja ti je izbrala zelo lepo ime. Pozdravi jo  in jo vprašaj ali lahko pošlje kakšne slikce.
Lepo se imejta še naprej.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , četrtek, 01.02.2007 : 15:22:00
Oj,

za slikice mi je žal vendar nimam aparata in nisem prav spretna pri tem. Danes je teden dni od kar je pri meni. Se dobro počuti :), menim da že kaže svoje navade in potrebe, svoj značaj. Prav počasi in z igro sva prišli do tega da se mi pusti malo pocrkljati pa hop dol vendar lepo prede in se muza, ko je v naročju.
Zanimivo, opazila sem, da se večinoma hrani, ko sem doma ali pa ponoči, proti jutru do konca "zmaže"  :P odmerjen dnevni obrok. Ali je to normalno da je bolj ponoči in takrat, ko sem doma. 
Lep dan, Gaja



Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: delavec@amis.net , četrtek, 01.02.2007 : 17:12:45
Nič hudega, če ni slikc, glavno, da se imata lepo.
Tudi naši mačkoni jedo ponavadi le takrat ko sem doma, eden pa ima zadnji dnevni obrok tudi takrat, ko ugasnem luč. Takrat tudi še zadnjikrat  v tem dnevu uporabi WC, tako, da moram takoj spet vstat in pospravit. Sem se že navadila.
Očitno imajo mački najboljši apetit, ko so v naši družbi. Tudi naš pes noče jesti, dokler nismo vsi doma. Kot, da nas šteje in je srečen šele potem, ko je zasedba polna  :) .
Lep pozdrav!


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 02.02.2007 : 07:36:44
Dobro jutro,
imam občutek, da je kar malo neješča, ker mi ne poje odmere hrane ki je potrebna za njeno dobo tako kašne 2/3 poje tretina ostane.
Prosim za še malo navodil glede WC. Ali naj ga očistim vsakič, ko naredi potrebo? Koliko krat naj zmenjam ali dodam pesek? Mitri živi notri in nima izhoda ven. Ali uporabljate kakšne dišave oziroma osvežilce ki pobirajo vonje?
Ker je muca prišla k meni res iznenada v bistvu nimam časa brati in iskati nasvetov v kakšni literaturi. Moram kar takoj k praksi.

Hvala.

L.d.
Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: katjuska , petek, 02.02.2007 : 08:02:36
ojla,
glede hrane je verjetno veliko odvisno od posamezne muce. morda bi pomagalo, če bi napisala, kakšno hrano ji daješ in v koliko obrokih?
glede peska - počistiti je fino vsakič, ja, čeprav tisti, ki smo v službah, to malo težje izvedemo :-) jaz sem prakticirala tako, da sem wc očistila takoj po prihodu iz službe, potem še enkrat pred spanjem in zjutraj, med vikendom pa večkrat. fino je, če imaš nasutega veliko peska (skoraj do roba wc-ja), ker potem res samo pobereš kakce ven z lopatko (če niso čisto kompaktni, malo počakaj, da se v pesku osušijo, da ni toliko umazanije na lopatki, sicer pa če so normalni kakci, komot vzameš ven takoj), urin pa se v kakovostnem pesku sprime v grudice, ki jih tudi odstraniš z lopatko.

potem samo dodaš manjkajoči pesek; na ta način se je pri nas obnesla kompletna menjava peska tam nekje na en teden, nekateri pa celo poročajo, da jim znese na en mesec (čeprav je meni to še vedno čista uganka, kako jim rata, no nam ni , morda pa vam bo :-) ). če je pesek kakovosten in če redno čistiš wc, posebnega osvežilca ne rabiš. smo pa mi zadnje čase uporabljali pesek od gimpeta, ki je dišal po pomarančah - mace ni motilo, nas pa tudi ne, kupovali smo ga, ker je bila ugodna cena in ker so ga pri nas imeli vedno na zalogi, sicer pa ni potrebno, da je odišavljen.

aja, nekateri v wc posodo nasujejo samo pesek, sem pa ugotovila, da je za lažjo menjavo kompletnega peska po izrabi zelo prav prišla ena cela izdaja cajtenga Delo spodaj :-) ker mi ni bilo treba pretresati peska v vrečo, ampak sem samo prijela časopis na robovih in je šlo lepše v vrečo za smeti :-) stvar "okusa", najbrž :-):-)

ob kompletni menjavi seveda posodo tudi kompletno opereš in dobro zbrišeš.

pa še to: vsaka mačka ima malo drugačne straniščne navade, zato iz mačjih wc-jev lahko komot doktoriraš, če želiš :-) no, pripravi se vsaj na nekaj eksperimentiranja  :-) ampak osnovno je to, kar sem napisala zgoraj - kakovosten pesek in redno čiščenje.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: delavec@amis.net , petek, 02.02.2007 : 09:38:55
Glede hrane ne bi znala svetovati, morda bi probala kakšno drugo vrsto, da vidiš kaj ima najraje. Če ni videti presuha ji morda količina, ki jo zaužije zadošča.
Glede stranišča, pa ves pesek jaz zamenjam po enem mesecu, lulanje in kakce pa pospravim takoj, ko to opravi. Če potrebo opravi medtem ko sem v službi, pa potem ko pridem domov. Lepo se dajo z lopatko pobrat grudice, ki jih dam v 1.kg. polivinilasto vrečko, jo zavežem in vržem v zunanji smetnjak, če pa imate balkon, pa na balkon, dokler ne odnesete v zunanji smetnjak, ker se mi zdi, da ima tudi čez vrečko vonj. Za pet minutk prezračim prostor, pa je. Eden od naših mačkov je starejši gospod, ki se je pred leti, ko je imel sedem let kar naenkrat spomnil, da hoče imeti dva stranišča, to nam je povedal tako, da je kakal še vedno v stranišče, lulal pa drugod po stanovanju.Dobil je še eno stranišče, v enega lula, v drugega pa kaka, je fin gospod  ;D.In če stranišče ni počiščeno ga tudi noče uporabiti, tako nas je navadil na pravi red  :D .
Navadil se je na pesek Compact( vitakraft) in drugega ne mara, zato predvidevam, da ne marajo, če se menja pesek za drugo firmo ali pa naj bo čimbolj podoben tistemu, katerega se navadi.
Lep pozdrav,Janad


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 02.02.2007 : 09:45:09
Oj,
 katjuška, hvala za odgovor in nasvete.
Po priporočilu, muco sem posvojila v zavetušču Horjul jo hranim z Royal Canin. Posodico za hrano ima skoz polno, očistim in ponovno napolnim jo 3xna dan prav tako vodo. Muca je stara približno 5-6 mesecev.
Menim, da kaka in lula normalno. Kakce nima prav mehke in tudi ne prav trde. Za sedaj ima odprt WC katerega sva "poverbali". Se mi je zdelo da ga premalo krat očistim ???. Do sedaj sem ga 2x na dan . Nameravam kupiti zaprt WC z dvojnim dnom. Se mi zdi, da ga je lažje očistiti. Kakšne so vaše izkušnje s tem?

Sončka želim  :)


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , petek, 02.02.2007 : 14:05:38
Ojla Mitri, čestitke za posvojitev ;)

Glede hrane nisem ne vem kak ekspert, samo ti priporočam, da dnevno priporočljivo dozo hrane razdeliš na dva dela in ji daš 2x na dan za papcat; naš nastarejši muc je imel hrano kar ves čas na razpolago, ko je bil mladič,  in se je zgodilo prav to, da je bil do enega leta dokaj neješč, po enem letu pa je ratal pravi bajso, ki ga zdaj navajm počasi in lepo (že pol leta), da če si jezen ne greš pojest pol sklede hrane iz ihte ;D Važno je, da ima tudi ves čas na razpolago vodo.

Glede wc-ja imam pa vsaj sama take izkušnje, da ponavadi ko ga spucam, mačke že letijo spet na "opravke" hehe, tako da ga pucam več kot 3x na dan. Pokrit wc je pri nas nuja, ker drugače je pesek povsod samo v wc ju ne ;) Drugače pa lahko kupiš tudi odišavljene peske (pri nas se je dobro obnesel z vonjem pomaranče), da prekrije neprijetne vonjave. Jaz ponavadi kar kombiniram pesek - odišavljenega z navadnim, vse skupaj pa se zamenja približno na mesec dni - ko vidiš, da je peska bolj malo, ga dotresi pa je ;)

Želim vsam veliko crkljanja in ljubezni :-*

LP, Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 02.02.2007 : 15:27:03
Hvala, hvala za odgovore.
Sem čist preč, danes je bilo ful dela v službi in grem šele sedaj domov. Pa tud med malico jo nisem šla nič pogledat. to bo zamera :'(

Prijeten vikend.
Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: skogkatt , petek, 02.02.2007 : 16:14:22
Kako lepo se trudiš okoli te mačje dame :D

So ti pa v bistvu vsi že pravilno svetovali, tako glede prehrane in tudi glede peska. Moj muc je tudi navajen na 2 obroka, skupaj s psom že točno vesta kdaj je čas za hrano in sta tako luštna ko me opomnita in vabita k posodam ;D Če bi imela možnost bi me kar za lase privlekla  ;D Pri pucanju wc-ja ste sicer ostali bistveno bolj pridni  :-[ meni to rata enkrat dnevno  ::) edino ob delo prostih dnevih večkrat. Mislim pa da se dejansko navadijo na določeno vrsto peska (v najinem primeru je to ta iz dm-a , njihova lastna znamka) Bo pa čist zares držalo, da takoj po čiščenju pridrvijo in veselo uporabijo svež wc ;D

Veliko veselja vama dvema še želim, pa nič skrbet - je en pametni možakar izjavil, da je mačja vzgoja zelo enostavna: V enem dnevu te mačka vzgoji po njeni potrebi :P

p.s. zelo lepo ime je Mitri :)


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: sarita , sobota, 03.02.2007 : 12:13:13
Hehe, moj gre celo ležat na pesek, ko ga zamenjam.  :o  ;D


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , ponedeljek, 05.02.2007 : 12:33:43
Oj,
tudi pri nas se je že  zgodilo-da je šla na sveže postlan pesek ležat  :D
Hvala vsem za dane nasvete in vspodbudo.  Mi je prijateljica rekla, da je to tako kot pri otrocih.
Pri prvem sprašuješ za nasvete vsevprek pri drugem imaš že prakso  :) pri trejem...že rutino  ;D.
Sicer ne vem če bom imela več mačkic se pa nikoli ne ve  :).


Kje so vaše  mucke ko greste na dopust?   :-* :'(

Sončka vam želim.
Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: steva cenejac , ponedeljek, 05.02.2007 : 12:43:42
Živjo,

najina gre k puncinim staršem in ji ni nič hudega - še vedno je stanovanjska mačka.

Drugače pa nasvet - ne jo preveč razvajat, boš dobila tako razvajenko, da ti bo potem žal  ;D


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: sarita , ponedeljek, 05.02.2007 : 13:06:42
Moj gre tudi na počitnice - k mojim staršem.  8)


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , ponedeljek, 05.02.2007 : 17:04:45
Treba je dopust tako "skombinirat", da ne greste ravno z starši naenkrat...tako kot se je meni skoraj lani zgodilo ;) Drugače mi je pa pomembno, da je z muco tisti, ki jo čuva, ves čas, tako da se bo letos kolegica kar naselila za tisti teden h meni ;D

Aha, pa še glede tistega z ležanjem na pesku - sem bila vsa navdušena, ko je ena od mojih začasnih mačkic nehala s tem početjem; a je navdušenje kaj kmalu izpuhtelo, saj je začela prakticirat spanje v skledi z briketi  :o (da se razumemo - glavo da v skledo in zaspi ;D)...oh ja, pa saj to je najlepše, ko vedno kaj novega pogruntajo ane ;)

LP; Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: delavec@amis.net , ponedeljek, 05.02.2007 : 17:17:00
He, he, to bi pa rada videla kako muca spi z glavico v posodi  ;D .
Naš pa ponoči spi na postelji pri najinih nogah, če gre mož zjutraj pred menoj iz postelje, pa zleze pod moževo prešito oddejo, pa glavo na blazino, in ko se zbudim kušnem mačka namesto moža, pa si mislim, da bi bil že čas, da se obrije  ;D  ;D .
l.p., Janad


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , ponedeljek, 05.02.2007 : 18:04:27
moje skromno mnenje je, da so očitno briketi zeloooo dolgočasni ;D

Pozdrav vsem in  :-*Mitri


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , četrtek, 15.03.2007 : 15:01:23
Oj, odkar se nismo slišali se je marsikaj zgodilo, a brez panike vse je O.K.
Garje je okomandiral veti- veterinar :). So pa hudo nadležna reč  :(.
Gaja je upoštevala nasvet Gargamela in mi da tudi kakšno dobro konzervico mljack  :P. Sva se kar lepo navadili ena na drugo  :-*. Ja tudi jaz že pijem vodo iz pipe  hahaha::) in počnem kar pač muce počnemo. Jem, pijem dremam, se sončim skratka uživam.

Uživajte tudi vi.
Mitri

Jaz pa vas prosim za nasvet. Imam zasteklen balkon super široke police na katerih se Mitri sonči vendar si ne upam odpret oken. Zelo je živahna in se vzpenja za ptiči ki letajo na vrhnjem balkonu nam pa celo gnezdijo in imajo sedaj mlade  :).  Se bojim, da bi se zapodila na polico in mi padla dol  :( 3. nad., na kar me je opozorila že Polona ob Mitrinem prevzemu. Je pa sonček dosti boljši če je direkten  :). Soseda ima tudi muco, katero vidim, da je na okenski polici.

Pa še to. Mitri sicer hišna muca, vendar bi jo včasih, ko grem ven na sončka  :)vzela sabo, nosila bi jo v torbi za muce . Ali ima kdo kaj izkušenj s torbami za muce. Eno super sem videla v Mr. Petu v BTC. Pravzaprav vprašanje je tako: ali ima smisel se pravi tu gre  za mucino dobro, da jo vzamem sabo ven ali ne.

Lep dan,
Gaja



Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , četrtek, 15.03.2007 : 16:31:33
Garje v ušesih?
Sosedina muca bo enkrat padla s police...sicer upam, da ne, ampak to se zgodi, zato sem tudi opozorila na te stvari. Lp


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: delavec@amis.net , četrtek, 15.03.2007 : 19:02:30
Uf, jaz je ne bi nosila v torbi ven, kaj pa če se izmuzne iz nje, in potem se kaj hitro lahko izgubi. Saj mačkon, ki je navajen v stanovanju je notri vseeno srečen, pa še na varnem je. Kolegica je imela mačkona, ki je bil rad na balkonu v drugem nadstropju. Pol leta je bilo vse okej, nekega dne pa je padel dol in si zlomil hrbtenico, evtanizirali so ga.
Lep pozdrav, Janad


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: ka ty a , četrtek, 15.03.2007 : 19:04:47
Poznam gospoda,ki živi v bloku.Ima mucka in ga tudi ven pelje.
Na oprsnici in povodcu.
Mucek je tega lepo navajen in že nekaj let hodi tudi ven na travnik.Seveda je vedno na povodcu.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: sarita , četrtek, 15.03.2007 : 19:07:26
Mogoče lahko poskusiš z oprsnico in povodcem... Prosti konec povodca kam zavežeš na balkonu (tako, da muca ne doseže okenskih polic), muca pa se sprehaja po balkonu, kot ji dovoljuje dolžina povodca. Sonček zagotovo doseže tudi tla na balkonu - in imaš direktno sončno svetlobo. Seveda moraš vseeno pazit nanjo, da se kaj ne zaplete...
Sicer pa je že zastekljen balkon super, ker je muca varna in na sončku hkrati.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: drobtinica , četrtek, 15.03.2007 : 19:09:34
Poznam gospoda,ki živi v bloku.Ima mucka in ga tudi ven pelje.
Na oprsnici in povodcu.

Tud moja soseda tako dela, s tem, da ima dve muci in flexi, ki se nekje na sredini razdeli na pol in potem na njem lahko pelje dva mucka naenkrat. Pri njih deluje brez problema in jo je prav lepo videt, pa še mucka uživata.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 16.03.2007 : 08:03:17
Garje v ušesih?
Sosedina muca bo enkrat padla s police...sicer upam, da ne, ampak to se zgodi, zato sem tudi opozorila na te stvari. Lp



Jaz se "še" ne spoznam na te stvari, mi je pa tako rekel veterinar ko sem jo tja peljala  v soboto zvečer (dežurstvo). Bilo je takole: v knjižnici sem si nabavila nekaj knjig o mucah, njihovem vedenju, boleznih itd. In kot za "šalo"  :-\pridem ravno v soboto zvečer do poglavja o ušeskih. Tam opisuje simtome ušesnih nadlog :-\ in v tem ozavestim, da  se Mitri že nekaj časa-dni močno čoha za ušeski.  Po mučnem "prepričevanju" >:( mi vendarle uspe pogledati v notranjost ušes, kar sem poizkušala že prej pa mi ni uspelo, bilo je cviljenja in jokanja  :'( verjetno so jo že močno motile te nadloge. No uspe mi in vidim temno rjave lise po celih uhljih in notranjosti. Takoj sem jo peljala k dežurnemu, kjer so jo oskrbeli. Uau upam, da jih več ne dobi. Sicer ne vem točno kako pridejo na živalco. Menda se prenašajo tudi z našo obeko. Vendar mora biti po moje v tem primeru gospodar muce pravi "pacek" >:( Dobila je eno tabletko in na vratka neko tekočino. Sori ne poznam še vseh teh "zdravil" ::). Mi lahko kdo kaj več pove o tem  ;).

Saj sem že prej imela filing, da ji ne bom odprla oken  :). No z oprsnico znam pa poizkusiti. Tista torba je ful dobra in konfortna rekla bi, da se muca ne more izmuzniti iz nje (ima kar zasoljeno ceno). Torbo se oprta na "poštarski sistem" in si kot en kengoru  :) Je iz približno takega materiala kot so Samsonajtove torbice, no približno,  ni iz blaga. Toliko,če koga od vas to zanima  ;).

Lep dan,
Gaja




Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , petek, 16.03.2007 : 12:15:49
Mitri,

garje so pač včasih trdovartne...jaz sem mojo 3x zdravila po 21 dni z Otonazolom+sredstvom proti garjam (daješ v ušeska 21 dni na 3 dni) pa so bile tako globoko zagozdene tam v ušesu, da so vedno znova udarile ven. Načeloma se da ampulo (to je tudi tvoja dobila na vrat), ki tudi pobija garje (Stronghold)...drži 1 mesec in deluje na princip "od znotraj na ven", uniči pa vse od garij do bolh, pa mislim da je stronghold tudi za srčnega črva. Skratka, če to ne deluje, je treba poskusiti z aplikacijami/injekcijami - 3 aplikacije z razmakom 10 dni, kar naj bi dokončno pokončalo garje. Ti pa predlagam, da ji daš čez 1 mesec še 1x ampulo Stronghold, bo vetrinar vedel katero. Daš jo muci na vrat (tam si ne more polizati dol), s prsti razmakneš dlako in stisneš vsebino ampule na kožo. Se takoj vpije, le dlaka je lahko na tistem mestu potem "trda", ampak ta učinek navadno popusti po 24 urah. Vsebina ampule gre v sistem in mačko lahko npr. po 1h že skopaš, tako hitro se vpije.

Glede torbe ali pa vodenja mačka na povodcu ti pa predlagam, da poskusiš, vendar tega ravno nebi prakticirala, če boš videla, da je za muco stresno...v nekaterih trgovinah ala Merkur lahko dobiš tudi mrežo in jo pritrdiš na eno okno, ki ga imaš lahko potem na stežaj odprto in muca lahko gleda ven, brez nevarnosti, da bo kam padla. Se da dobit take "luštne" mreže, za katere se sploh ne vidi, da so parvzaprav na oknu, vendar je treba pazit, da so trdne (torej ne tiste pletene).

No, to so moje izkušnje ;)

LP, Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: steva cenejac , petek, 16.03.2007 : 13:34:48
Midva jo - približno enkrat na dva tedna peljeva k puncinim staršem. Tam gremo ven na sprehod. Oprsnica, fleksi za tamale pse pa je. Dejstvo pa je, da greš ponavadi tam, kamor hoče ona - ne pa tam, kamor bi šel ti. Gre za "potovanja" okoli hiše.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: steva cenejac , petek, 16.03.2007 : 13:36:15
Kar pa se torbe tiče - bodi prepričana, da jo imaš res dobro in popolno zaprto, drugače so hitro zunaj.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 16.03.2007 : 13:44:55
Hvala,

vsem za odgovore in nasvete  :). Ko kaj od tega udejaniva  ;) vam sporočim kako se bo obneslo.

Lep vikend in  :-*

Mitri in Gaja

P.S. Gargamel ti si res krasen mačon  :). A si kakšne posebne vrste muc?


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , petek, 16.03.2007 : 16:32:32
Hehe, Gargamel je ena zmešana blond baba ;D Mačkon pa je Azrael ;)...in prej kot lep bi rekla, da je koleričen, trmast, popolna nadloga :P...in seveda "izvira" iz ceste ;)


Pozdrav tudi vama! Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , ponedeljek, 19.03.2007 : 10:48:03
Hehe, Gargamel je ena zmešana blond baba ;D Mačkon pa je Azrael ;)...in prej kot lep bi rekla, da je koleričen, trmast, popolna nadloga :P...in seveda "izvira" iz ceste ;)


Pozdrav tudi vama! Maja



Oj,

Če me spomin ne vara: a nista pol vidva tista ki strašita Smrkce ;D.

Sončka želim,
Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: sarabenji , nedelja, 25.03.2007 : 10:23:45
moje skromno mnenje... cisto splosno, ne konkretno glede dame/mitri.

ce gre pri teh izhodih za mackino dobro in ne za cloveske kaprice, pol torba odpade. ker z macjo radovedno naravo in macjo zeljo po obvladovanju situacije nima nikakrsne veze. prej nasprotno - omejiti macko na majhen prostor in jo hkrati nest v novo okolje... ce bi bilo to mackam vsec, bi z veseljem hodile k veterinarjem. ker bi se vsakic vozile v omejenem prostoru v novo okolje... koliko takih poznate? in macki je cisto vseeno, ce gre za torbo ali trd transporter.

vrvica in oprsnica je ze blizje temu, da macki polepsamo bivanje z nami. seveda je treba macko pri tem navajat na novo opremo in pravila igre. nova situacija bo na zacetku za macko morda celo stresna, zato je smiselno it v to, ce namerava lastnik s tem redno nadaljevat. sicer je skoda vznemijat macko, preden sploh zacne uzivat v vsem skupaj.

svetujem oprsnico, pri kateri gre en pasek okoli vratu, drugi pa pod pazduhami, z dvema sponkama. in ne tiste druge, kjer gre en pasek pod pazduhami, drugi pa nad rameni in ima le eno sponko. ker si to zadnjo lazje snamejo, kar je lahko v napadu strahu bliskovito hitro opravljeno. snamejo si lahko pravzaprav vsako oprsnico, ki je preohlapno namescena. zato je oprsnica je varovalo, na skrbniku je, da prepreci, da bi macka sploh zacela tako blaznet, da bi tesnost oprsnice prisla do izraza.

treba je vedet, da zunaj lahko do macke uleti pes, pijan clovek, navdusen otrok... in da se bo macka tega ustrasila. ze PRED tem moramo macko zajeti v narocje in prepreciti nezazelene stike. ker enkrat ko se macka ustrasi in zacne noret... zna bit ze prepozno. za prva navajanja na take izhode pa so seveda primerni deli dneva, ko so macke aktivne in mesta pozaspijo, torej proti veceru.

vecina mack, ki so pravilno uvajanje v take zadeve, hitro zacne uzivat v vsem skupaj. fino pa je razmisliti tudi o sledecem:
ali bo macka celo pot od stanovanja do ciljne tocke sla na oprsnici ali v transporterju? ce gre za zaporedje ''hodnik-dvigalo-hodnik-obljuden plocnik-sele nato travnik'', potem je smiselno macko spravit v transporter do travnika.

skrbnik zivali mora z opazovanjem svoje macke ugotoviti, ce morda v teh izhodih ni zanjo vec minusov kot plusov in seveda prepreciti, da bi macka kam pobegnila.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , sreda, 28.03.2007 : 08:06:26
Oj,

Smetka, tudi jaz prosim za pomoč. Imam slikice Mitri, pa jih ne znam dati na net.

Hvala.
Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , sreda, 28.03.2007 : 12:06:10
Da ne bo imela Smetka preveč dela, lahko pošlješ tudi na moj mail (maja.kos.email@gmail.com), pa jih bom dala gor.

LP, Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , torek, 03.04.2007 : 15:45:55
Evo jo, velikouhko Mitri ;)
http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/SCXpxLI5RCwenQpz.v.jpg

Kopalniške spretnosti so tudi že osvojene ;D
(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/pnrRiWFYPr9QWP7H.t.jpg) (http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/pnrRiWFYPr9QWP7H.v.jpg) (http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/ODIZfroT_S5rq8JM.t.jpg) (http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/ODIZfroT_S5rq8JM.v.jpg)

Poziranje 8)
(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/USQpaUry3LMffpTh.t.jpg) (http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/USQpaUry3LMffpTh.v.jpg)

in dremanje :-*
(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/wtNxjTxU0Zh_MzRO.t.jpg) (http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/wtNxjTxU0Zh_MzRO.v.jpg)


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: luna7 , sreda, 04.04.2007 : 07:37:56
 :D :D Iiii!
Super! Ima pa res velika ušesa...."da te dobro sliši"... Uživačka! :-*
Lp Polonak


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , sreda, 04.04.2007 : 10:37:03
Oj,

Maja hvala, da si mi naložila te slikice na net.  :)
Kar nekaj dni me ni bilo gor. Imam ful dela in z računalnikom razpolagam samo v službi.

Dobro sliši kar hoče  ;D tko kot jaz  ;D. Itak sva si kar zelo podobni. Rada uživa tko kot jaz, rada ima mir takrat, ko ona to hoče, tako kot jaz, pa ga nimam več predvsem ponoči ne ;D je naporna tam okrog 3-4 zjutraj pride in misli, da se bova "pojali" po stanovanju. Alooo  ::). Kaj pa moj spanec in služba. Pozna besedo morda bolj kot besedo mojo intonacijo besede NE, čeprav je vedno ne uboga  ;D.
Ni kar tako prišla v moj lajf. Če vam povem, da sem si od nekdaj želela kužija (višavčka) ,kje pa mačko, pa že ne in eto jo pri meni  ;D.

Sliši vrečko, ko jo odpiram, pa kaj to sliši, ko odpiram vratca, kjer imam shranjeno njeno hrano, priteče in  spušča glasove, da se zvijam od smeha :D. Res je prinesla radost v moje življenje.

Ko ima česa dovolj,: hrane, pijače, igre...  zamahne z levo ali desno sprenjo tačko res je zanimiva  ::). Itak gre takoj, ko očistim stranišče uredit svojo prebavo  ;D.

Zjutraj si ona prva umije   ;Dzobe v umivalniku, jaz sem vedno druga  ;D No, da vprašam ob tej priliki, ali se muckam umiva zobe, ker kužkom se mar ne?

V petek imava vetija-zobarja  :). Bo ruval zobka  :'(. Od kar je pri meni ima poleg drugega še mlečnega. Trdno je drži in noče ven.

Eto toliko za enkrat. Več slikic je na http://gaja-mitri.moj-album.com

Lep dan.

Gaja



Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , sreda, 11.04.2007 : 07:32:20
Dobro jutro, kosmatinčki  :)

Zobka zruvali  :)
Ja v petek popoldne sem jo peljala k vetiju. Tam so jo prevzeli rekli naj pridem čez kakšno uro ponjo. O, bošček. Ko sem prišla je bila še čisto uspavna učke odprte namazane z gelom. Videti je bila res boga in to je bil šok zame  :'(.Veti mi je objasnil postopek in tudi za naprej ta dan, naj bo kar v kontejnerčku itd.
Prideva domov in kar nekaj časa morda kaki dve uri je trajalo, da se je dvignila in klecnila matasna nazaj in spala dalje. Malo je bruhala in se bošči polulala kar v kontejnerčku na dekico pa še na miško in tička (igračke). Ponoči sem jo vzela k sebi in kar dobro sva spali. Zjutraj pa: kakšna hvaležnost.  Zlezla je na moj trebuh in s tačkami tapkala, mesila kruhka, me je podučila moja prijateljica. S tem izrazila naklonjenost in hvaležnost.

V soboto sem se šele popoldne, ko sem bila prepričana, da se dobro počuti in ima že ustaljen ritem, je že pila, šla ven.

Ja ko je bila še v kontejnerčku sem jo imela na mizi v jedilnici in hodila opazovat če diha  :'( :).

Počasi jo navajam na oprsnico. Sprva jo je imela samo doma. Prvo kake pol ure dopoldne in še popoldne. V ponedeljek sem ji dopoldne nadela oprsnico in postavila kontejnerček v predsobo.
Zlela je vanj in med tem ko sem se oblačila, da jo peljem ven mi je notri zaspala  ;D. Pod ven zaenkrat mislim, da se peljeva z avtom oziroma zamislila sem si tak postopek kot ga je priporočila
sarabenji. Itak ne izpade kot načrtuješ temveč malo drugače bilo pa je nepričakovano super.
S prijateljico sva se dobili v parku na soku. Mitri v kontejnerčku z oprsnico čekira okrog kaj se dogaja. Res je bila o.k. Tako bom poizkusila še. Da se navadi na vožnjo in  na ljudi itd.  :)

Skratka tamala je pravi cuker, maza, razgrajačka, izbirčnica (pri hrani) skratka moj mali "otrok".
Cufa zavese, praska in se obeša na mojo roko tako kot pravi sašenka za Keitha. No zavese sem
spela višje, tako da jih ne doseže- upam  ;D. Kaj pa moja roka. No to pa resno sprašujem. Kako jo naj odvadim da se mi obeša na nadlaht grize komolec me praska. Skratka postavi se v bojni položaj za uhlji nazaj in to predvsem zgodaj zjutraj okrog 4 me zbudi in začne. Ali je to za odvadit, ali je to samo prehodno otroško obdobje in kazanje moči z igro? Ker ji krempeljčov ne strižem sem  vsa popraskana  :'(. Kaj pravite o striženju krempeljčov. Nekateri to odsvetujejo.
Razmišljam, da bi ji dobila družbo. Kaj bo ko bom imela dve mačkici saj bom čisto "scufana" ;D kot moje zavese hahaha.

Malo heca za sicer resne mačje zadeve.

 :-* na smrčka.

Gaja








Naslov: Bojevnica - Mitri
Poslano od: Mitri , sreda, 16.05.2007 : 11:24:35
Oj,

po dolgem času se oglašam in vas prosim za razlago in nasvet.
Z Mitri se imava super. Muca zdrava  :). Muca velika  :). Mitri je moj srči  :-*, dlakoco ima kot svila nežno in mehko.  Je igriva, crtljiva menim, da ima v značaju vsega po malo tudi bojevita je.

No, to je pa to kar bi rada vprašala, glede na mojo nevednost o živalicah in njihovem obnašanju.(Mitri je moja prva živalica). Že nekaj časa, no moram reči, da kar dolgo, pa sem menila, da bo to minilo, se mi začne obešati na roko tako na komolec do zapestja. Učeska potegne čisto nazaj jaz pravim da jih "našpiči"  :). Potem pa me grize in praska, prične se obnašati kot bi se borila z mojo roko. Opazila sem, da se nikoli ne obnaša tako čez dan. Vedno ponoči oz. proti jutru, ko se zbudi in tako zbudi tudi mene, tam ob 3-4 jutraj. Pa še eno tako ima, ko se tako našpiči se zapodi pod pokrivalo-kovter pikira na moje noge-podplate me praska in grize. Včasih ob takem njenem obnašanju od nje zaznam nek vonj.

Sem menila, da jo bo minilo, da je to otroško-mačja igra. Kar nekaj od kakšnih navad je kar sama opustila. Če ji česa zaradi njene varnosti ne dovolim, ali če mi koplje po roži ji odločno naglas rečem NE jo primem in dam stran. Seveda mi ga naslednjič ušpiči isto  :) ampak O.K. to ni tako moteče, kot to, da me zbudi s praskanjem in grizenjem.

Od kar jo imam sem predvčerjšnim prvič zaprla vrata spalnice  :'( to je men hudo in ona je tudi jokala. Danes je bila pri meni me "standardno" s praskanjem in grizenjem v podplate in prste zbudila ob 3 zjutraj  :(.
In tako že tedne vsako noč.

Pa še to: ker sem v svoji "nevednosti" menila, da bo vedno spala pri meni, pa ne, da jaz to nočem, da me ne bo kdo narobe razumel, ker se itak sama "šetka"  :) in prestavlja kamor ji paše, ji nisem namenila nekega prostora ali kakšno košaro z dekico.

Lep dan.

Gaja

 

Sem mislila, da


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , sreda, 16.05.2007 : 21:56:13
Hm, mogoče bom popolnoma sfalila ampak bom vseeno napisala še svoje izkušnje. Ko je bil pri nas le en muc (še vedno je :)), je vsako jutro in večer obvezno napadal vse kar je šlo mimo njega. Zjutraj mi je grizel prste na nogi, zvečer si šel v kuhinjo in se je pognal za teboj ter napadal nogo - tako čisto zares. Ampak je to nekako prerastel, sicer ima še vedno "divjanje" zjutraj in zvečer (ko so popolnoma naspidirani in šibajo naokoli, kot da jim gori za petami, ponavadi z nazaj zašpičenimi ušesi in ciljem, da se nekam obesijo z kremplji ali kaj zagrabijo), ampak zdaj divja naokoli še z dvema mačjima razbojnikoma. Načeloma se nikoli nisem drla na njega, ko mi je napadel nogo (itak je takoj po napadu zbežal v sekundi na drug konec stanovanja), ampak lepo počasi šla za njim, ga s počasnimi gibi prijela z grbo (ne dvignila)...sicer ne vem zakaj, ampak je učinkovalo - glede "napadov", divja kakopak še vedno ;D

zdaj, ko mi ob 1h ponoči divjajo trije po stanovanju se zna zgodit, da vzamejo vse skupaj malo preveč resno, še posebno azrael, ki je bolj kolerične narave in zna ugriznit v tuj rep iz čiste maščevalnosti...ampak se zmenijo sami, oz. vsak ve do kje gre lahko. Če ne gre drugače, vmes posežem in vsak dobi time-out v svojem kotu. "napadov" torej ni več, razen če se za napad šteje tudi to, da ti trije mački (z skupno kilažo 15kg) med spanjem zlaufajo čez glavo ali trebuh ;D :)

Lp, Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , četrtek, 17.05.2007 : 12:38:41

Vprašanje: pri prehrani muc sem nekje prebrala da se jim lahko včasih da vmešana jajčka, a surova?
ld
Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: šnapi , četrtek, 17.05.2007 : 13:45:51
Od surovega jajca lahko poje samo rumenjak...kuhano ali pečeno pa lahko poje celo (rumenjak in beljak)


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , četrtek, 17.05.2007 : 13:58:01

Gotovo pa to ni hrana za pogosto. Kako pogosto pa ga lahko dam?
ld
Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: šnapi , četrtek, 17.05.2007 : 14:07:57
Kopiram:

JAJCA
Jajca dajemo mačkam samo občasno. Posebno priporočljiva so za breje mačke, doječe samice in mladiče. Stepena damo v mleko ali pa v trdo kuhana narežemo na manjše koščke. Nalahno vmešano jajce je izvrsten lahek obrok.
Op. Nikoli ne dajemo surovega beljaka.


Več o prehrani muce si lahko prebereš tukaj:
http://users.volja.net/zkara/zanimivosti.htm


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Sašenka , četrtek, 17.05.2007 : 17:00:48
pa v trdo kuhana narežemo na manjše koščke

No, s tem imam zeeelo slabe izkušnje ;), Keith mi ga je nameč raznesel po celi, čisto celi kuhinji, medtem ko sem jaz gledala TV - sem mislila, da pridno jé, ker je zraven ves čas brenčal, ko sem pa stopila v kuhinjo, me je pa skoraj kap. Naj omenim, da je bilo to ob 11h zvečer, kuhinjo je bilo treba pomiti, kako prijetno pa je pomivati kuhan na drobne koščke zrezan beljak, si pa lahko samo mislite :D


Sicer imam pa na splošno s spanjem zaenkrat zelo dobro izkušnjo, ker praktično celo noč prespi, sicer absolutno pri meni tam po četrti zjutraj, ampak se zvije po odejo k meni in skupaj drnjohava. No, on brenči :D..., tako da o tem ne morem dajati nasvetov... Na splošno je tak crkljivček, da mi skoraj nihče ne verjame...


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 18.05.2007 : 09:07:17
Izgleda mi, da je Mitri malo nemačja  :D. Skoraj jo ne slišim presti oziroma zelo redko, se ne crklja,
pri meni spi do 2-3 potem začne borbene položaje ušeska nazaj našpiči me grize in praska kot sem že rekla se obeša na roko sem od komolca do zapestja vsa pogrizena in opraskana. Včasih se mi zazdi in me tudi skrbi  :(, da kaj narobe delam, ali pa sem takoj na začetku, ko sem jo prinesla domov. Da to malo razložim: poleg tega malo agresivnega obnašanja, skoraj vsakič, ko se ji približam in jo želim pobožati  z mjavkanjem zdirja stran in se skrije npr.za kavč in kuka ven.
Če se ji še približam ponovno zdirja na drug konec stanovanja. Sem mislila, da se hoče igrati in ji podam žogico. Ko se ji žogica približa zopet z mjavkanjem zdirja stran. Sicer se potem greva igre.
Podajam ji žogice jih lovi se kar naenkrat po parih minutah uleže in jih ignorira.
Se trudim razumeti ta njen mačji jezik vendar se mi zdi, da mi ne uspeva prav dobro  :(.

Redko se pusti pobožati in ko se se kar stopim  :). Z glavico se podrgne ob mojo dlan ali se uleše na hrbet in jo čoham po bušitu in bradici  :-*.

Pri hrani pa tako: od vsega začetka ji dajem tako hrano-briketke kot jo je priporočila Smetka. (ca...royal)
in to zelo rada je. Dajem ji tudi kak priboljšek, kot je Gargamel rekla,  so biketi dooolgač  ;D.

Rada ima mesne palčke pa Wiskas-junior vendar samo jagnetino ne perutnine. Tudi ribje konzervice ne, pa bi rada videla, da bi kako ribico pojedla. Kupujem ji res samo kvalitetno hrano.
Včeraj sem ji dala jajček, samo zmešan surov rumenjak. Prvo ga ni hotela pa sem ji ga dala malo na mojem prstu. No potem je malo pojezičkala po skodelici. Ne prav dosti in šla na svoje briketke.

Ko sem jo posvojila sem si želela, da bi bila nežna, crtljiva muca in sem menila, da to obe rabiva  :( cartlanje namreč. Jaz ga že rabim. Imam preveč trdo življenje za sabo.

Ker pa ne živim samo v tem fizičnem običajnem svetu in se oziram vase se sprašujem, kaj mi ta muca "govori",
ko ni taka kot sem si želela ko sem jo posvojila.

Lep dan želim,

Gaja




Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: sarita , petek, 18.05.2007 : 09:31:29
Te razumem. Moj je tudi prava zverina včasih. Star je približno 1 leto. Najprej se pusti, da ga ene 3x pobožam, potem pa začne grizt in praskat z zadnjimi tacami. Kot bi se igral. Ampak to dela samo z mano. No, scartanček najbrž ne bo nikoli (čeprav sem si tud jst želela takega  ;D  ::) ), ampak je vseeno najbolj moj.  :) Moje roke so tudi vse popraskane, tako da mu ponavadi sprednje kremplje raje kar postrižem (pazit moraš edino le, da mu ne preveč). Je bolj samosvoj muc. Po moje bi mu bilo super, ko bi imel družbo - bi se imel s kom drugim za "borit", ne z mojo roko.  ;D Na žalost zaenkrat nimam možnosti. Mogoče bi pa ti mogla poskusit še z enim muckom...  ;)
Veliko sreče!


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: mirjana , petek, 18.05.2007 : 10:02:53
Moj muc bo naslednji mesec star tri leta, ko sem ga dobila je bil star dva meseca in je bil prava mala pošast. Nisem mogla verjet, da je lahko tako majhno bitjece taka zverina. Ponoči smo spali od prstov na nogah pa vse čez glavo zaviti v kovter, da smo vsaj malo ublažili njegove napade. Zjutraj je blo treba prvo najbolj debele nogavice obut in vanje zatlačit pižamo, da ni mogel priti do kože. Plezal je po nas itd. Po približno enem letu se je nekoliko umiril. Lani pa sem neplanirano dobila še eno mucico, ki sem jo takrat oddajala. Sem se full bala, da ji bo kaj naredil pa sta se totalno zaljubila in muca je ostala pri nas. Moj muc je čisto druga žival. Divja z njo, tu pa tam pa še vedno zahteva moje sodelovanje v kakšni igri. Kar se tiče božanja, pa je tako, da se malo pusti potem pa grize, razen seveda ko njemu paše in se kar uleže name in potem čohaj,čohaj....  Zadnja dva meseca pa je začel zjutraj okrog pol petih mjavkat in to zdaj rešujemo tako, da ga v drugem prostoru zaprem v njegovo košaro in da mir. Mucica pa je še vedno full plašna in se ne pusti božati razen ko se ona odloči, da se mi vsede v naročje ali uleže k meni v posteljo.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , petek, 18.05.2007 : 11:41:39
Ljudje si velikorat zamislijo mačko, ker le te pa konstantno predejo in se mazijo....in moja mama velikorat vpraša: kako imamo lahko 3 mačke, pa niti ena ni "normalna"? Ker "normalnih" mačk, kakor jih gledamo v wiskas reklamah pač ni; vsaka ima svoj karakter, svoj tempo in je ena in edina. Tako kot mi. Zakaj bi se torej neka muca morala skoz crkljati? Ker smo to videli v reklami ali v filmu?

Mitri, po tvojih postih sodeč svojo malo mačico poznaš že dokaj dobro, svetovala bi ti le da na zadeve mogoče pogledš drugače. Torej če zbeži stran, ni to nič hudega, sploh če je tako kot si napisala. Igra se. Afna se. Mojo Bindi včasih prestrašiš od zadaj, nakar spusti nek čuden mijavk in zbeži, potem pa kuka izpod stola in se afna s prtom. Zadeva me vsakič znova nasmeji, ker vem da se ima fajn in da se nasplošno obnaša kot mladič :) Torej, ne sekiraj se toliko, kakor berem se mi zdi da se imata prav fajn, razen praskanja seveda ;)

LP, Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 18.05.2007 : 13:16:03
Ja res je Gargamel imava se prav fajn, tko kot praviš, razen praskanja in; da sem imela pred Mitri "u nulo pospravljno" stanovanje sedaj je pa "u nulo razmetano"  ;D. Pa ne dlakasto, dlake me ne motijo. Tej moji mačji ritki morda res veliko dovolim vendar povsod je z mano, ko kuham, ko pomivam posodo vtika nos v korito, ko pospravljam, sploh se ne boji sesalca  ;D, vem pa, da jo malo moti njegov hrup, ko se tuširam skratka povsod. Se zgodi, da hitim pa jo malo "odstavim" redko. Razmetano je, ker ne uspem pospravit pa res se posvetim muci. Ker sem v službi me  doma ni caa 9 ur, potem se posvetim Mitriki in moji skromni prehrani, dvakrat na teden imam  obveznosti v društvu, ja pa kaj je treba nakupit itd. Moj bicikel kupljen začetek lanskega poletja, z namenom preganjati mi dolgačas itd pa sameva. Eto tko je to. Ampak mislim, pravzaprav vem, da se bo to obrestovalo, saj Mitrika bo zrasla in ne bo več "rabila toliko pozornosti" itak je še otrok.
Gargamel saj sem si mislila, da je tako kot ti opisuješ, vendar sem se vseeno bala da delam kaj narobe, da steče stran in čudno zavijajoče mijavka, ker se me ustraši   :(.

Sarita in Mirjana,

Ja takole je bilo: pred kakšnim mesecom in pol, je to, da je Mitri dolgčas ko me ni, tudi meni prišlo na misel.
Se usedem na na forum in čekiram, če mi bo kašen muc "padel" tko kot mi je ta Damica. No pa mi ni. Čez čas sem zvedela za enga ful lušenga muca. Nekajkrat sem šla tja kjer je bil začasno nastanjen. Vendar sem se po premisleku odločila, da ga ne vzamem. Eto napake: ne bi smela premišljevati. Se pravi poslušala sem moj racionalni um in ne intuicije. Kar je je. Mi je pa malo žal.

Prijeten vikend.

Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 18.05.2007 : 13:19:43
O, sem pozabila napisat, da so najina stekla zunaj bolj čista kot znotraj.  Znotraj so do višine kamor seže tamala vsa poslinjena in ponosana  :D ;D. Da ne govori o steklenih policah in ogledalu v kopalnici.

 :-* vsem
Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: sarita , sobota, 19.05.2007 : 08:55:06
Hihi, najine šipe so tudi vse "ponosane"...  ;D


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: tjas , sobota, 19.05.2007 : 17:31:00
ja tole s šipami je tudi menič čisto znano,... ;D aja kaj pa zavese, pri nas tudi teh nimamo več? :P


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: sarita , nedelja, 20.05.2007 : 10:08:39
Zavee so za spremembo cele.  ;)


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 03.08.2007 : 13:32:40
Oj, prav prisrčno vas pozdravljava,

Uaaau, kaj se vse dogaja pri nas. Obvladamo povodec, no malo še vleče. Vsake toliko vsej enkrat na teden jo odpeljem na bližni travnik.Junija in julija sva bili v Prekmuruju pri mojih starših. Ja na kmetih sva bili. Moji sicer nimajo kmetije, ker sta mestna upokojenca,  ;D
vendar je tam vaško vzdušje. Starša  pazita bratovega kužija-terijerskega mešančka. Ta naš Jazz je en zlo prijazen kuži. V glavnem sta bila pod našo kotrolo ali pa v ločenih prostorih. Mitrika je super muca.
VSe je dobro prenesla; vožnjo ki je kar dolga sva se pa pred Ptujem ustavili in malo pretegnili  :) pa tudi bivanje tam. Takoj je jedla, pila, kakala, lulala. Skratka vse OK. Bila je firbčna, da je kaj. Ležala na na Jazzovih dekicah, pila  vodo iz njegove posode. Pokazala,da je prava muca. Bi kar po drevju plezala in vragolije počela. Se jo pa nisem upala spustit iz oprtnice. Naslednji teden greva zopet.
Vse to so predpriprave za moj enomesečni dopust v novembru mesecu.

Pred kratkim se mi je milo storilo, ko začela iskati mojo pozornost me suva z glavico, mi grizlja in liže roko.
Je pa hudo zbirčna princeska pri hrani. Bi ji rada dala kakšne dobre konzevice ribice  in zoske ona pa malo polizka in gre na svoje briketke. Zadnjič enkrat sem pa lupila kuhan krompir in mi ga je začela lizati in grizljati  ;D. Včeraj mi je isto počela. Ja hudo kromir pa menda ne bo jedla. Pa sir mi liže  ;D. Glede, da so v kakšnih mačjih mesnih palčkah tudi siri, ali ji lahko, dam pikico sirčka?

Najbolj zaželjena igrača je pa zadnje čase čisto navadna vrvica. Pri vseh miškah, žogicah, tunelčku... :D.

Tako malo javljanja v kolikor vas zanima kako sva.

Prijeten vikend.

Gaja in Mitri


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: ticka , nedelja, 05.08.2007 : 16:42:38
lepo, da uzivata!


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , ponedeljek, 27.08.2007 : 10:11:38
Pozdravljeni,

prosim, če bi mi kdo čuval Mitri kakšen teden ali kakšen vikend. Sva iz Ljubljane (Bežigrad). Res lepo prosiva za dobro dušico, ki bi jo pazila.

Moj GSM 031 899 801

Gaja



Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , četrtek, 27.12.2007 : 09:37:15
Dobro jutro,
pojma nimam zakaj ne najdem teme od Življenskega Gaja. 
Rada bi napisala kaj vse se nam je te zadnje praznične dni dogajalo.
Gaj se je preselil k Mitri  :) v ponedeljek 24. in sedajle veselo dremata upam  :) ker sem ju pustila skupaj  morala sem v službo se pravi nisem jih ločila čeprav se malo postavljata en pred drugim. Saj veste kako to gre: ušeska nazaj pa malo pihat in renčat, ugriznit v nogo in rito, potem pa od utrujenosti malo dremat  ;D. Včeraj zvečer sta skupaj spala na fotelju stiskala mačje ritke, Mitri se je zdramila in mu pričela umivati ušeska in gobčka. Danes zjutraj sta imela zopet malo "nastopanja"  ;D kot pravim ju nisem ločila upam, da bo vse O.K. tam do 15. 16. ure. Držite pesti in tačke. Hvala.
Toliko za sedaj.

Lep dan vsem,
Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: al1 , četrtek, 27.12.2007 : 09:54:35
Gaj je tukajle: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,17011.90.html


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , četrtek, 27.12.2007 : 19:25:15
Mitri,

čestitke za eno mačjo rito več  ;)

ps. Dobrodošla nazaj!

Lp, Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 28.12.2007 : 08:48:05
Hvala za dobrodošlico, Maja. In seveda čestitko za mačjo rito.

Te v teh dneh kaj pokličem in se vidiva če boš imela čas.
Lep dan.

Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , nedelja, 06.01.2008 : 20:11:27
Mitri je definitivno najbolj razvajena muca na svetu :D, novi kolega Gaj pa je tudi na dobri poti, da postane razvajenček št.2 ;) Imata vsak svojo dekico, pa samo njima namenjen stol, pa povšterček, pa kočarico, pa tunelček in kopico igrač...res se jima godi :) Gaja je pa definitivno najbolj ponosna mačja mama na svetu, čeprav je danes ponoči pospravljala prevrnjeno rožo hehe ;)

Damica Mitri v svoji košarici nad radiatorjem 8)
(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/hG57dr8cBJn9KfV9.v.jpg)

(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/t_JDC3yNTU4Amf1S.jpg)

Njen novi sostanovalec Gaj :)
(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/M9Oa68ZymGEnPory.jpg)

(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/KTsQ8OnAPudcyck3.v.jpg)

Lp, Maja



Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Royalty , nedelja, 06.01.2008 : 23:05:52
Uživača dva mala :D :-*.

Tako sem vesela, da je Gaj dobil tako dober dom, ne vem če se bi mu lahko še kje lepše godilo :). Po vsem tem kar je moral prestati, si kaj drugega niti ne zasluži, pikec mali :) .

Gargamel, hvala za tele slikice. Gaja vi ste pa itak najboljša mačja mama :-*. Če se odločite še za kakšnega, samo povejte ;) ;D.

Sicer pa, ko je Gaja prišla prvič k nam na obisk spoznat Gaja, ji je po nekaj minutah zlezel v naročje in smo vsi vedeli da je to to :).


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 18.01.2008 : 12:07:49
Vendarle mi je uspelo dati slike na album: http://gaja-mitri.moj-album.com

Vsem želim lep dan.



Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , petek, 15.02.2008 : 11:20:20
Mitri jutri prihaja nazaj oz. jo bo začasno vzela pridna. Dosedanja skrbnica "težko shaja z njo". Išče torej nov dom.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: vis in nox , petek, 15.02.2008 : 11:28:40
Sem brez besed-kaj se je le zgodilo, po vsem tem času?


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , petek, 15.02.2008 : 12:00:03
"težko shaja z njo"

...kar izvira predvsem iz strani človeka, da ne bo kdo mislil, da je z muco (karakterno) kaj narobe. Je tipična muca, ki se rada igra, je malo bolj samosvoja in ker je bolj "damska" je temu primerno tudi razvajena :) Luštna, elegantna muca, ki bo bodočemu posvojitelju v veliko veselje.

Lp, Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , petek, 15.02.2008 : 13:28:03
Maja ti veš da to ni povsem res.

V zadnjem času sem z veliko opazovja Mitri prišla do spoznanja, da ona težko shaja z mano, ker jo želim božati, crkljati, lupčati od glavice do ritke dobesedno. Lahko si opazila, saj sem celo jaz čeprav, nimam izkušenj z živalmi, da med mano in Mitri ni tiste kemije ki je po moje potrebna za sobivanje.

Ko si prišla k meni se je pred tabo dobesedno vrgla na hrbet začela presti in čakala na tvojo roko. Kar sem ti takoj omenila in bila kar malo ljubosumna. Pa ne samo pri tebi. Včeraj sem imela obisk. Pri meni je bila gospa prvič,  Mitri se je kar ulegla na njeno roko, ko jo je božala se ji je dobesedno pustila "mečkati". To pri meni ni naredila nikoli. Ko sem jo začela božati se je največkrat umaknila in se začela hitro "umivati". Potem je pogovor nanesel na to temo in  s solzami sem ji povedala moja zapažanja v komunikaciji Mitri in mene. Ni kemije je rekla. Tako mi je prišlo na misel ravno to kar je provokativno omenjeno "težko shaja z njo"  ja mogoče pa Mitri težko shaja z mano. Ali  ji izkazujem več pozornosti, nežnosti kot jo ona potrebuje s čimer sem se zelo zelo težko sprijaznila in prav zato je trajalo toliko časa. Ali pa ker ji izkazujem pozornost jo ljubkujem od glavice do ritke pa se ona obrne in gre, ker sicer takšno pozornost potrebuje vendar ne z mojo energijo-kemijo.
Pri meni ji res ni manjkalo NIČ in PROSIM, PROSIM, PROSIM za njo tak oziroma boljši dom, vendar z njej ljubo, domačo energijo-posvojitelja.

Ker že nekaj časa spremljam forum sem tu prebrala  nekaj morda upravičeno provokativnih pisanj o tem jaz ne bom sodila, prosim da se v tem primeru to ne bi dogajalo, ker menim, da tega ne zaslužim, še manj pa Mitri.

Občudujem vas vse.
Končala bom ker me preveč preplavljajo čustva.

Lep dan vsem,
Gaja






Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , petek, 15.02.2008 : 13:34:03
Tako mi je prišlo na misel ravno to kar je provokativno omenjeno "težko shaja z njo"  ja mogoče pa Mitri težko shaja z mano.

Nobene provokacije. Sem vprašala, v čem je problem in odgovor je bil natanko tak: "Težko shajam z njo". Ostalo me ne briga, me ne zanima in neskončno se mi upira kakršnakoli komunikacija, razen tista, ki je nujno potrebna za izvedbo člena posvojitvene pogodbe, po domače: prevzem mačke.
Vse ostalo je, kot rečeno, za kozlat; in ja, bom končala tudi jaz, da me slučajno ne preplavijo kakšna čustva.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: PikaPoka , petek, 15.02.2008 : 13:37:22
Jaz se tudi načeloma ne vmešavam v take debate, ampak vseeno - zakaj potrebuješ kemijo? Med mano in mojo mačko je ni že 8 let, pa jo imam vseeno najraje na svetu. Se ne crklja (medtem ko je pri prijateljici, ki je bivala pri meni začasa mojega dopusta, skakala v posteljo in predla), mi ne izkazuje posebnih čustev in verjetno tega tudi ne bom doživela.....

Hočeš ali nočeš, vedi, da je tole zares sebično, kar počneš. Ker se ti muc ne valja po rokah, mora od hiše!
Ni kemije ??? Ne razumem, res..... :-\

Citat
Pri meni ji res ni manjkalo NIČ in PROSIM, PROSIM, PROSIM za njo tak oziroma boljši dom, vendar z njej ljubo, domačo energijo-posvojitelja.

Jaz mislim, da bo povsem dovolj posvojitelj, ki se zaveda, da je to živo bitje in ne igrača!

Upam, da kmalu najde nov dom.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Royalty , petek, 15.02.2008 : 13:45:08
Se bom oglasila tudi jaz, ker sem nekako vpletena v celotno zgodbo.

Gaja, brez zamere ampak v naravi muc je, da so samosvoje. Ene bolj, druge manj. In mačke ne rabijo kemije. One rabijo primerne življenske pogoje, kakršne je imela Mitri pri tebi. Kot praviš, ji ni čisto nič manjkalo. Se je zdaj dobro počutila? Je jedla in nehala hirat? Potem je bil res Gaj razlog za to, in njega smo umaknili.

In tudi meni se zdi, da je tole sebično dejanje in čisto nič drugega. Prav žalostna sem, ker bo Mitri izgubila dober dom. Pa tudi sama selitev (dvojna, ker gre najprej v začasni dom!) bo šok zanjo. Ne morem rečt, da so ta dejanja v dobro mačke, ampak izključno v dobro človeka. Zakaj je tega treba?



Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: vis in nox , petek, 15.02.2008 : 14:26:44
Za Mitri samo še tole: pri nas imamo 4 mačke. Dve sta bolj samosvoji (bolj mačji) in se pustita božati samo takrat in samo toliko časa, kot jima paše in samo izjemoma v naročju za par minut. Druga dva sta čisto drugačna (bolj pasja) in bi se crkljala ves dan do onemoglosti, s tem, da je Cuc izredno navezan na mojega moža in samo njemu pride v naročje, Pajo pa je najbolj moj (mamina maza) in sem jaz najbolj zanimiva zanj, čeprav je rad pri vseh. Odkar je pri nas Aja (pes), ki me je tudi čisto posvojila, imata kar malo problemov: če se Pajo uleže k meni, se Aja še bliže, ali pa kar name.

Pa nas vse skupaj čisto nič ne moti! Vsaka žival naj si izbere način, ki ji najbolj ustreza. Nekateri imajo doma mačke, ki jih celo pobožati ne smejo, pa kaj! Žival nas lahko razveseljuje na 100 drugih načinov. Že samo pogled na zadovoljno mačko osreči lastnika!


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: steva cenejac , petek, 15.02.2008 : 15:18:34
Jebela - naša pride sam spat v pojstlo in to tako, da se raztegne kokr je možno in moraš seveda pazit, da jo ne pomečkaš. Včasih ob jutrih pride prest meni na trennuh, to pa je tudi vse.

Drugače zna tepst, usekat, pihat na stvari, pa jo nismo nikoli oddajal. Čeprav ni kemije...


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , petek, 15.02.2008 : 16:36:42
Gaja,

žal mi je da se morava meniti tukaj preko foruma in predvsem mi je žal, da me nisi pred odločitvijo poklicala.

Kar sem napisala v svojem postu, pa povsem drži - ne gre za to, da Mitri ne more shajati s teboj (glede na to, da sem bila večkrat pri vas in glede na to, kar sem tudi pisala še nedolgo nazaj v njeno temo - Mitri je bilo fajn, imela je vse, kar si je želela, primerno oskrbo, hrano in pozornost, ko jo je hotela), temveč gre za to, da očitno ti ne moreš z njo. Saj jo daješ nazaj, mar ne? Mislim, da pri tem ne gre za prav nobeno provokacijo, resnično.

In da - moj zadnji post povsem drži - z mačko karakterno ni prav nič narobe in težava ne izhaja iz nje. Kar nisem napisala, da bi prizadela tebe, temveč zato, da morebitni intersenti za posvojitev lahko že v štartu preberejo, da je Mitrika povsem tipična mačka, kateri karakterno nič ne manjka in je še manj vzrok težav zaradi katerih se oddaja. Ker pač ni. Ker je pač to njena tema in gre v prvi vrsti za njeno dobrobit. Drugi bi lahko tvoje težko shajanje z njo bralo drugače - kakor da je z mitri kaj narobe. In obe veva, da to preprosto ni res.

In Gaja, mene je pri vsem resnično razžalostilo to, da mojih nasvetov in pojasnil očitno nisi vzela resno oz. jim nisi verjela. Pišeš o energiji in kemiji navkljub temu, da sem ti skorej vsakič zagotovila, da je vsaj iz stališča Mitri vse ok in da se moraš sprijaznit s tem, da mačka ni crkljiva. Bila si tudi pri meni, kjer sem ti za jasen primer v živo pokazala mojega Azraela, ki nima z menoj ali katerokoli drugo macko v stanovanju prav nobene "kemije". In že takrat sem ti obširno razložila, da je "kemija" v pravem pomenu besede le nekaj, kar sebično pričakujemo mi (ljudje) in ne vzamemo živali takšne kot je. Kolikorat sem pojasnevala, da jo imej rado takšno kot je, da gre pri lastništvu živali za primerno oskrbo, zagotavljanje primernega okolja, hrane...in če nam žival pač nakloni pozornost, je to povsem njena odločitev in ne naša, zato tega ne smemo pričakovati.

Res mi je žal Mitri, ker bo izgubila povsem primeren dom zaradi tega ker ne izkazuje dovolj pozornosti. Muca je zdaj odrasla in lahko si predstavljas, koliko casa bo trajalo da bo odrasla tigrasta macka oddana, ČE sploh bo.

Skoda, res.

Lp, Maja



Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Teja , petek, 15.02.2008 : 16:40:13
imam 2 rešeni, zapuščeni, najdeni, kakorkoli že... mucki, ki so kot Mitri. halooo... revice so bile posvojene, pa ne znajo bit hvaležne :P hja, pa so še vedno pri meni in nikamor drugam ne grejo!

p.s. (ne berite  tega :-[)... pa čeprav mi grejo včasih pošteno na ***...... ??? predvsem ko iščem kot nora raznorazne malenkosti in jih najdem potem pod omarami ipd... ampak mali vragi ostanejo pri meni  :P


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: montana wildhack , petek, 15.02.2008 : 16:59:57
...ona težko shaja z mano, ker jo želim božati, crkljati, lupčati od glavice do ritke dobesedno, ...
... jo ljubkujem od glavice do ritke pa se ona obrne in gre, ...

Da mačka s kom težko shaja? Če je sita in preskrbljena, ne bi rekla. Če se ji zahoče človeškega ljubkovanja pa sama pokaže. To je vse kar je pomembno zanjo. Zate pa, ... v trgovinah prodajajo mačke pa tudi druge plišaste živali, mehke, lepe, tudi take na baterije, ki predejo, lajajo, in kikirikajo po potrebi, za v posteljo, torbo, za v avto. Nočem bit nesramna, ampak, ...



Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Rossy , petek, 15.02.2008 : 17:44:20
Tudi ena naša mene sploh ne "šmirgla", če se ji slučajno carta gre vedno k mojemu in nikoli nisem razmišljala o kakšnikoli  kemijo med nama. Pač, taka je, s svojim karakterjem in tako imamo radi.



Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: delavec@amis.net , petek, 15.02.2008 : 18:26:48
Kako hudo je za žival, ki tolikokrat izgubi svoj dom, ravno se spet privadi-pa ga nima več  :'(. Zakaj že? Tako sem jezna na takšne ljudi, da.......bom rajši tiho, itak nima smisla.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: skogkatt , petek, 15.02.2008 : 21:26:25
Redkokatera žival ima možnost, da si izbere svojega lastnika. Nekateri lastniki verjamemo v ljubezen na prvi pogled, drugi smo si na jasnem, da smo si žival izbrali mi... zaradi barve, velikosti, obrazka, žalostnih oči, mehke dlake, velikih šap, predenja, lajanja, hvaležnega pogleda... Iz sebičnosti. S stranskim učinkom za žival, pozitivnim, a včasih tudi negativnim. Ne gre pozabiti, da žival ni mogla odločati o tem ali bi nas rada imela za skrbnika ali mogoče raje kakšnega drugega. Na zadnjo pamet mi ne pride, da bi katerega od svojih oddala, ker ima koga drugega rajš kot mene :-X Ljubosumje tu nima kaj iskati, mačka tega ne razume.
V medčloveških razmerjih prav tako pride do "ne shajanj". Mater ne zamenja svojega otroka, samo zato ker je do tete bolj prijazno ali bolj na babico navezano. Pa otrok si tudi ne more izbirati koga bi rad imel za skrbnika...
Treba je ostati realističen, ne pa sanjariti o nekih zgodbicah kot iz risank Walt Disneya. Ljubezen pomeni tudi dati svobodo. Magari do lastne izbire ali odločitve mačke s kom se kdaj in koliko cartati.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Cipresa , nedelja, 17.02.2008 : 16:00:54
Mačke nas učijo, naučijo pa marsikaj le tistega, ki hoče sprejeti.
Naša nas je naučila, da je čas za igro, čas za spanje in čas za božanje - takrat ko ona hoče. In takšno smo jo sprejeli. Jo upoštevamo. Tudi če bi ji kaj vsiljevali, ne bi imelo učinka. Takšne so pač mačke.
Za nekatere ljudi je boljše, da nikoli nimajo živali, ker s tem naredijo živalim največjo uslugo. 


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Ora , nedelja, 17.02.2008 : 19:20:41
Lahko si opazila, saj sem celo jaz èeprav, nimam izkušenj z živalmi, da med mano in Mitri ni tiste kemije ki je po moje potrebna za sobivanje.
Kaj tako egoističnega pa še ne...
In Gaja si tudi vrnila :-X  Sem res brez besed...



Smetka; dobra si, da sploh še komu zaupaš.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , nedelja, 17.02.2008 : 20:51:15
Saj ne zaupam. Zato so pogodbe...


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: kaja , nedelja, 17.02.2008 : 21:04:17
Zdajle sem prebrala kar je pridna napisala v temo od Dame. Ne morem verjeti, da lahko nekdo vrne (odda) svojo zival in ji povzroca nepotreben stres zaradi taksne neumnosti. In zdaj tukaj preberem, da je ta ista oseba vrnila se enega macka. ::) Samo upam, da si ne nabavi nobene zivali vec, ker se prav lahko zgodi, da bo naslednja macka prevec puscala dlako, jedla kable in se gugala po zavesah. To zna bit sele problem.... ::)


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: bodesce , nedelja, 17.02.2008 : 22:00:22
Pozdravljeni vsi... samo čisto na kratko moja zgodba - morda tudi v pomoč bodočim posvojiteljem...Čeprav bom govorila o kužku... Moj kuža - star je 6 let, imam ga od mladička - se pri nikomur iz naše družine v bistvu ne mara "valjati po rokah" - za razliko od obiskov, njim pa skače v naročje! kaj vem zakaj, pa me tudi ne zanima. On že ve in naj s tem početjem mirno nadaljuje, če ga osrečuje.
K nam pride zelo, zelo redko po malo pocrkljanja. Pa ga zato ne bomo oddajali.
Ampak to ne pomeni, da nas nima rad, tak pač je. Ne potrebuje človeških ljubezenskih izlivov za svoje dobro počutje in srečo. Saj ve, da nas ima, pri nas se počuti varnega.
Za nas pa - bivanje z njim - ali pa s kakšno drugo vrsto živali, ker imamo tudi konje - ne pomeni, da se nam bo žival v objeme metala da bomo srečni. Ne, žival imaš, ker jo imaš rad. Najlepše ti je, ko jo opazuješ, ko se dobro počuti, pa naj gre za konja, psa ali mačko. Lep je občutek, ko si enemu bitju omogočil še en lep dan in miren spanec.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: lovethor , nedelja, 17.02.2008 : 22:48:53
Mitri, oprosti, ampak pejt se solit! Mislim ... česa takšnega pa še ne! Da nedolžna žival zdaj trpi zato, ker te 'kao' ni imela dovolj rada?! Višek sebičnosti... Da ti slabo postane, res.



 

 


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: PikaPoka , ponedeljek, 18.02.2008 : 08:54:20
Najprej je šel nazaj Gaj, ker se ni razumel z Damo? Sem prav razumela?
Potem je šla še Dama, ker ni bilo kemije z lastnico....

Zakaj imam občutek, da se je nekdo pač odločil, da ne bo več imel mačkov?

Res se mi smili mačkonka....kot sem napisala v svojem prvem postu - skrajno sebično dejanje, ki ga opravičuješ s tem, da je to dobro za mačko ::)


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: monikab , ponedeljek, 18.02.2008 : 09:13:11

V zadnjem času sem z veliko opazovja Mitri prišla do spoznanja, da ona težko shaja z mano, ker jo želim božati, crkljati, lupčati od glavice do ritke dobesedno. Lahko si opazila, saj sem celo jaz čeprav, nimam izkušenj z živalmi, da med mano in Mitri ni tiste kemije ki je po moje potrebna za sobivanje.



Oprosti, ampak kaj si pa delala ves ta čas, preden si se odločila za "opazovanje" svoje mačke? Ker kemije, kot praviš, najbrž ni že od prvega dne. Ali pač? Vedno znova me ljudje peresenečate, res. Če si se šla posvojitev mačke, bi bilo dobro, da si pred tem prebereš kaj o mačkah. Mačke niso psi, ki bi umrli za človeka. So antipol psov. Samosvoje in predvsem ponosne, ker so mačke.

Ker ti ne daje energije, po kateri ti hrepeniš, je ne moreš zavreči, se ti ne zdi? Saj mačka ni tvoj ljubimec, s katerim se ne začutita.

Mitri oz. Dama ima po svoje srečo, ker je šla s pogodbo. Vsaj ne bo končala na cesti. Kot druge, s katerimi se ljudje ne začutijo.   

btw. Doma imam mačko, ki sem jo pred tremi leti rešila ceste. Na prste ene roke bi lahko prešetela, kolikokrat sem jo imela v naročju, da bi jo za svoj užitek v neskončnost gladila, lupčkala, česala, itd... Pa se imamo kljub temu fajn. Me ima rada in jaz njo.

lp, monika


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , ponedeljek, 18.02.2008 : 12:27:10
Najprej je šel nazaj Gaj, ker se ni razumel z Damo?

Dama se ni razumela z njim oz je zacela po nekaj skupnih tednih bojkotirat hrano. Te dni je sel nov dom.

Lp, Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Jana , ponedeljek, 18.02.2008 : 12:53:07
Sem se prebila cez tole Damino temo in zacela razmisljati, kaj naj storim sama. Imam dva macka in za hudica se hoce non stop crkljat ravno tisti, ki ga jaz nocem crkljat, drugi, za katerim letam kar naprej po bajti, da bi ga le lahko stiskala in zulila, pa o tem noce prav nic slisati. Povrhu vsega pa crkljivega macka tudi on ne mara. Ju kdo zamenja? Bi preizkusila druga dva.
Lepo prosim. Vrnem cela, ce nam ne bo slo.

 >:( :( :o

Dajmo mal odgovornosti in poprejsnjega premisleka v svoja zivljenja sestrikat.

Damici pa en luskan domek, kjer bo lahko ostala to, kar je - macka.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 18.02.2008 : 12:59:24
ker jo želim božati, crkljati, lupčati od glavice do ritke dobesedno.

Ali pa ker ji izkazujem pozornost jo ljubkujem od glavice do ritke pa se ona obrne in gre


Jaz tegale sploh brat ne morem. Me prime, da bi se do konca njenih dni Dami vsak dan posebej opravičila za napačno izbiro lastnika. Običajno me sploh ne zanima, zakaj ljudje žival vračajo, če je razlog na njihovi strani. Ampak tole je pa res za kozlat.
A vemo, zakaj imamo psa ali mačko? Za ljubkovat od glavice do ritke?????


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Royalty , ponedeljek, 18.02.2008 : 13:18:26
Okej, pol nisem samo jaz čudna, ker se mi tudi branje omenjenega močno upira :-X.

Jaz ne morem drugega rečt, kot da sem vesela, da sta Gaj in Mitri prišla nazaj. Jaz sem Gaja v soboto odddala v super dom, za Mitri se bo pa tudi tokrat poiskalo pravega skrbnika, v to sem prepričana.

Sem se pa naučila spet nekaj novega o ljudeh, pa bi raje videla če se mi ne bi bilo treba. Ker tole je pa res mal tumač. V kakšne skrajnosti gredo ljudje. Eni namerno mučijo živali, drugi sploh ne skrbijo zanje, tretji pa...saj ne vem kako naj jih imenujem ::)...imajo živali za nadomestek partnerja? Otrok? In ker jim ne vračajo "ljubezni" tako, kot so si oni predstavljali, se jih potem enostavno znebijo? Oziroma lepše rečeno - vrnejo, ker so vezani s pogodbo...

Enostavno ne razumem kaj točno je Gaja pričakovala od svoje mačke ????


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , ponedeljek, 18.02.2008 : 13:46:40
Mogoce samo tole off topic, ker me malo motijo nekateri izrazi:

nekateri omenajte, da Dama zdaj trpi, da je boga itd. Za nobeno zival selitev sem in tja ne poteka brez stresa itd. vendar je Dama od vceraj pri pridni v zacasni oskrbi, kjer ji ni prav nic hudega. Pridna ima mnogo let izkusenj z zacasnim namescanjem tako mack kot psov in do zdaj se nobena zival pod njeno oskrbo ni trpela  :) Predvsem pa bo sle od nje v prave roke, ziher in primeren dom, to drzi kot pribito. Za Damo je vcerjasni dan pomenil nov zacetek, novo priloznost in pridna bo poskrbela, da bo tokrat res tista prava.

Pri tem bi rada se razcistila naslednje: Dama je v zacasnem domu, ker bi ji vrnitev v macjak zavetisca res povzrocila prevec stresa, poleg tega ej v macjaku precej dominantna muca, ki bi Dami povzrocala dodatne preglavice. Kakorkoli ze, za macke, ki se jih lahko vrne v macjak, enako velja, da tam pac ne trpijo, tako kot ne trpijo tiste, ki so zdaj v njem. Seveda se vedno vse iscejo nov dom in je prav prekleto zalostno, da nekatere odrascajo prav v macjaku = torej da se niso posvojene, ampak v macjaku zavetisca prav zagotovo ne trpijo. Je toliko enega dela, oskrbe, volje in truda vlozenega v zavetiske muce (tako kot v pse), da so srecne, zdrave itd., in res postanem ekstra pikasta, ce preberem, da macke v zavetiscu trpijo (se ne nanasa na pisanje tistih, ki ste se oglasili v tej temi).

Se opravicujem, da sem malo "zavila" s teme.

Lp, Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Tecka , ponedeljek, 18.02.2008 : 13:52:46
Jana jaz zamenjam ;) ;D. Imam psihotično bitje, ki ni čisto prepričano, da je maček (včasih še sama nisem ziher). Noči preživlja tako, da me cuza (noben sprej, eterična olja in nevem kaj še kar naj bi mu smrdelo ga ne odvadi, prav tako ne pomaga izdatno crkljanje po nasvetu veterinarja) in grizlja, odpira skoraj vse omare, v naročje pride najrajši ko delam in se seveda spravi cuzat roke (pa tipkaj, če moreš,...), pri skokih ponavadi pristane na boku, je mnenja da se lahko skrije za pepelnik na kuhinjskem pultu in ga ne bom podila dol, uničuje vse možno - celo okenske police mu je uspelo spraskat, demolira mi stojalo za perilo, kljukici mislim, da sta še 2 neobgriženi,... Pa ne mislit, da ga ne vzgajam. Je pač tak maček, ve da ne sme, pa vseeno naredi prvo sekundo, ko ga ne gledam. Si še za menjavo :D?
Niti slučajno ni moje vrste maček, pa mi je pravzaprav vseeno. Odločila sem se tako (no v bistvu se mi zdi, da se je odločil bolj on, ko je v dveh novih domovih počel hude p*******e :-X) in če me ravno vlak ne povozi ali strela poči vame bo ob meni celo svoje mačje življenje. Maček pač ni pes. Je samosvoje, zahtevno, posebno bitje, ki ga moraš sprejeti takega kot je. Karakterja mački ne moreš spremenit, če se na trepalnice mečeš.
Sem bila dolga :-[.
lp
nora na mačke T.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: tjas , ponedeljek, 18.02.2008 : 13:57:50
Jana jaz zamenjam ;) ;D. Imam psihotično bitje, ki ni čisto prepričano, da je maček (včasih še sama nisem ziher). Noči preživlja tako, da me cuza (noben sprej, eterična olja in nevem kaj še kar naj bi mu smrdelo ga ne odvadi, prav tako ne pomaga izdatno crkljanje po nasvetu veterinarja) in grizlja, odpira skoraj vse omare, v naročje pride najrajši ko delam in se seveda spravi cuzat roke (pa tipkaj, če moreš,...), pri skokih ponavadi pristane na boku, je mnenja da se lahko skrije za pepelnik na kuhinjskem pultu in ga ne bom podila dol, uničuje vse možno - celo okenske police mu je uspelo spraskat, demolira mi stojalo za perilo, kljukici mislim, da sta še 2 neobgriženi,... Pa ne mislit, da ga ne vzgajam. Je pač tak maček, ve da ne sme, pa vseeno naredi prvo sekundo, ko ga ne gledam. Si še za menjavo :D?
Niti slučajno ni moje vrste maček, pa mi je pravzaprav vseeno. Odločila sem se tako (no v bistvu se mi zdi, da se je odločil bolj on, ko je v dveh novih domovih počel hude p*******e :-X) in če me ravno vlak ne povozi ali strela poči vame bo ob meni celo svoje mačje življenje. Maček pač ni pes. Je samosvoje, zahtevno, posebno bitje, ki ga moraš sprejeti takega kot je. Karakterja mački ne moreš spremenit, če se na trepalnice mečeš.

Vesela, da nisem edina.  ;) :D
100x rajši bi imela mačka kot je Dama, ali Čiča, vendar sem mislila da taki "neproblematični" mački dobijo prej dom,...sem se očitno hudo zmotila. :-[


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Jana , ponedeljek, 18.02.2008 : 14:02:08
Huuudo, tecka, tole je se huje, kot pri nas :D, tako da sorry, menjava odpade, ceprav priznam, da me mika tisto "grizljanje" :P

Takticno sem se hotela izogniti komentarju o lupckanju, ker tako, kot je napisan, niti na ljubiteljski forum skorajda ne pase.
Ali pa ..., da vidimo, da tudi take skrajnosti obstajajo.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 18.02.2008 : 14:38:51
Ja Gargamel, saj menda lahko napišeš, da Mitri ne želi vrnit mačke v zavetišče (oziroma ji je odleglo, ker je nisem jaz vzela), ker bi tu trpela  :P. No, ker bi ta konkretna muca res imela težave tule, ker je bila vajena drugačnega življenja, sem ji seveda zagotovila primerno začasno namestitev, kajpada. Kar se mene tiče, je važno le to, da se pogodba upošteva.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , ponedeljek, 18.02.2008 : 14:44:23
Veste, da ni vedno samo en vzrok za posledico. Pluvate pač po tem kar sem navedla za vzrok. Za vas tako ali tako ni človeško-mačjega vzroka za vrnitev muce.
Kje pa ste bili v mačjeljubci, ko sem prosila za njeno čuvanje samo za kakšen vikend, koliko vas je napisalo samo besedo. NIHČE. Maja se mi je javila in jo čuvala. No, sem si rekla kaj pa bo ko me ne bo dalj časa? Moji domači niso bili navdušeni nad čuvanjem muce. Lansko leto so jo imeli in  se za letos izjasnili  :'(
O.K. sprejemem vse to vaše pljuvanje po meni sprejmem svojo neodgovornost, ker si  nisem pri enem od vas zagotovila pogodbo, da bo čuval Mitri ob mojem dopustu, bolezni...

 :'( :'( :'(
Lep dan,
Gaja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 18.02.2008 : 14:47:24
Ej, pa kaj tebi ni jasno? Mogoče to, da preden posvojiš žival, veš, kako in kaj z varstvom v času, ko te ni?


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 18.02.2008 : 14:55:49
Ni energije, ha? Je ni, ker bo treba na dopust letos? Mah... daj Jana zakleni namesto mene, da ne bom mogla tipkat v tole temo.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: kaja , ponedeljek, 18.02.2008 : 14:57:56
Ce zivali nimas kam dat, pac ne gres na dopust. Vsaj jaz ne grem..... Kopica brezveznih izgovorov je tole, ce mene vprasas. Glede varstva je potrebno pac prej razmisljat in ne potem jokat, ker se nihce na forumu (in zakaj bi se, konec koncev?) ni javil, da bo cuval tvojo macko. lp


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Rossy , ponedeljek, 18.02.2008 : 14:58:22
Aha, zdaj ni več krivo, da med tabo in Damo ni kemije, zdaj je krivo to ker nimaš nikogar za pazi nanjo!?

Ja, saj razumem, bližajo se topli dnevi, treba bo razmišljat o dopustu ti pa nimaš varstva. Mogoče pa ne bi šla na dopust, tako kot ne gre marsikdo med nami, če nima varstva za svoje živali ampak tako pa spet ne gre, kajne, da bi se zaradi mačke odpovedala dopustu?


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: PikaPoka , ponedeljek, 18.02.2008 : 15:11:56
Citat
O.K. sprejemem vse to vaše pljuvanje po meni sprejmem svojo neodgovornost, ker si  nisem pri enem od vas zagotovila pogodbo, da bo čuval Mitri ob mojem dopustu, bolezni...

Ja, zdaj smo forumovci krivi, da je Dama morala od doma.  ::)
Ko si jo posvojila, nisi vedela, da boš šla v naslednjih 20ih letih morda kdaj na dopust??? ???

Citat
Kje pa ste bili v mačjeljubci, ko sem prosila za njeno čuvanje samo za kakšen vikend, koliko vas je napisalo samo besedo. NIHČE

Torej lahko sedaj mirno priznaš, da pomanjkanje kemije ni razlog v oddaji Dame, ampak izključno tvoja nepremišljenost!

Ma groza no, upam, da tole berejo tudi vsi morebitni bodoči lastniki živali, ki bodo premislili o teh stvareh, PREDEN si nabavijo žival.

Ti, Gaja, si pa šolski primer neodgovornega lastnika!
Škoda, ker ta kratko vedno potegnejo živali.



Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Kimi* , ponedeljek, 18.02.2008 : 15:13:17
V kampu, kjer sem letovala lansko leto so se poleg pasjih mrcin na povodcih sprehajale tudi mačje. Priznam, da mi je bilo malo čudno, sploh ker je bilo grozno vroče in bi bilo veliko prijetneje za muce če bi jih kdo čuval doma. Ker jih očitno ni, so bile pač zraven na dopustu - pa se nobena ni naglas pritoževala, niti ni bil nihče obtožen mučenja živali (kolikor je meni znano). Če bi imela muco je sigurno nebi sabo vzela v prikolico, ampak nekateri jo pač vzamejo....Bistvo - vse se da, ostaneš doma, vazmeš žival sabo, plačaš varstvo - samo voljo je potrebno imeti  :P


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: monikab , ponedeljek, 18.02.2008 : 15:20:01
Aja, zdaj je pa dopust tisti. Veš kaj Mitri, jaz letos verjetno sploh ne bom šla na dopust. Mi je psica zbolela, tako da jo moram trikrat dnevno hraniti pod kotom. Pa me en k**** briga za morje in plažo in nevemkajše. Samo, da se bo moja žival počutila o.k. Za vse drugo bo še čas. Pa tudi če ga ne bo. Včasih se moraš zavoljo koga tudi čemu odpovedati.
 


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Jana , ponedeljek, 18.02.2008 : 15:21:47
Uh, tisto lupckanje je ze mimo, zdaj pa me je tole tolk pogrelo, da moram pogobcat.

Mitri, mi pa resnicno nismo krivi, ker se nismo mnozicno javili za cuvanje TVOJE macke. Res ne. Nekateri take moznosti sploh nimamo, ker imamo doma macka, ki ima tezave ze ob bivanju z drugim nasim mackom in bi mu novo macje bitje lahko podrlo cel sistem.
Sem odgovorna do svojega macka in ne trkaj na mojo vest, da bi morala biti se do tvojega.

In kaj? Prides zdaj, ko sem bolna in imam nekajmesecni pocitek, sprehajat moje tri psice in cohljat moja dva macka? Ali predlagas, naj jih "vrnem"? Ali pa bos morda pomislila, da sem se pred psi in macki vsedla z ostalimi morebitnimi varuskami in se pogovorila o organizaciji zivljenja med mojo boleznijo tudi za nase zivali? Doma imam samo se enega druzinskega clana, ki pa mora v sluzbo, sicer bi v tem casu vsi zidovje glodali. Torej, bi se lahko reklo, da sem dost sama. Psice morajo na potrebo, morajo na divjanje, ce ze spancirja ni, morajo dobit za jest, morajo se igrat, morajo pit ... Ko sem bila v bolnici, so prisli prijatelji pomagat. Zdaj, ko sem doma, jih za silo sama postimam (ok, brez enega dnevnega sprehoda, ker pac ne morem stamfat okrog po cestah in gmajnah), postimane pa so. In tut macka sta pocrkljana in nafotrana. Pa nisem nikomur pod nos metala odgovornosti, ker se mi je to zgodilo. Pa tut ne odgovornosti za rihtanje mojih zvali ne.

Torej, kaj?
A bi razcistila ti sama pri sebi, kaj je odgovorna odlocitev, ko si nabavis zival? Pa kaj je odgovornost do zivali in do TVOJIH odlocitev? Zdaj mi poskusas uturit odgovornost za vracilo macke, ker se nisem ponudila za varstvo. Draga moja, si me kaj vprasala, preden si posvojila macko? Nisi.
Odrasti najprej, potem se lahko pogovarjamo o tem, kdo je odgovoren za tvoja dejanja in kdo je dolzen skrbeti zate ali za koga drugega. Do tedaj pa - izogibaj se posedovanju vsega zivega.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: dog_lover , ponedeljek, 18.02.2008 : 17:40:28
Berem, berem... pa ne morem verjeti, da lahko kdo kaj takega napiše (leti na Mitri, jasno). :o
Pa sem že marsikaj slišala, doživela, prebrala...  ???
Sem pa vesela za Damo... bo dobila novo priložnost in novega (odgovornega) skrbnika. :)


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 18.02.2008 : 17:54:40
Ja kaj ste pa vi mislili? Dopust je pa ja zelo pomemben. Vsekakor pomembnejši od ene mačke. Zaradi nje se pa že ne bo odpovedala morju, soncu, zabavi,... Tako bo pa mirno šla, je pri tem nič ne bo oviralo.
(ne tega resno jemat)
Kolikokrat se jaz odpovem dopustu, pa ne grem, ker mora biti eden doma, zaradi psa. Pa bi ga načeloma lahko vzeli seboj, a se zmenimo tako, da je eden zagotovo doma, ko drugega ni. Pa to je živo bitje! Ima čustva, zagotovo te je imela rada, ti pa takole??? Ne morem verjeti. O tem se razmišlja prej, preden se posvoji žival, to bi lahko vedela. Če bi Mitri razumela, zakaj si jo oddala... >:(


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Mitri , torek, 19.02.2008 : 08:27:54
Dobro jutro,
itak sem vedela, da se boste sedaj pa na dopust obesili. Sem priznala svojo neodgovornost, sem.

Ne me več mrcvarit  :'(, ker poti nazaj verejtno ni,  želim si da bi bila, in  bi mi dali priložnost in tudi prosim zanjo,  da bi bila Mitri zopet pri meni.

V svoji odločitvi sem se prenaglila, ker nisem imela podpore svojih domačih. V bistvu pa sedaj vidim, da bi, če bi potrebovala gotovo dobila varstvo za njo pri enem od vas forumcev.

Kar se tiče hrane. Hranila sem jo s hrano prizvajalca katerega mi je svetovala Polona. To je prav omaloževalna in cinična pripomba, da sem rekla, da je, samo "tako"  hrano. Rekla sem da ima "to" rada!
 


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: pridna , torek, 19.02.2008 : 08:33:16
Do sedaj se nisem mislila oglašat, ampak - kaj?

Ne me več mrcvarit  :'(, ker poti nazaj verejtno ni,  želim si da bi bila, in  bi mi dali priložnost in tudi prosim zanjo,  da bi bila Mitri zopet pri meni.

Kaj? Ne razumem... Kaj? 

In tole je letelo na koga?

Kar se tiče hrane. Hranila sem jo s hrano prizvajalca katerega mi je svetovala Polona. To je prav omaloževalna in cinična pripomba, da sem rekla, da je, samo "tako"  hrano. Rekla sem da ima "to" rada!

Močno upam, da ne name.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: tjas , torek, 19.02.2008 : 08:34:24
Torej bi sedaj rada Mitri nazaj?


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: pridna , torek, 19.02.2008 : 08:38:43
Pa tole.

Citat
100x rajši bi imela mačka kot je Dama ... vendar sem mislila da taki "neproblematični" mački dobijo prej dom,...sem se očitno hudo zmotila.

Ne bi jst glih razglasala, da je Dama neproblematicna. Kolikor sem jst prebrala, je imela Mitri z njo kar probleme. Midve jih zaenkrat nimava, je pa jasno, da ima macka mocan in samosvoj karakter. Bomo videli, kako se bo pri meni razvijala.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Royalty , torek, 19.02.2008 : 08:44:06
Sej ni za verjet. :o Pa kaj je to? Pink ponk igra ali kaj? A pol kemija zdaj ni več pomembna, je bil problem v dopustu ali kako? Jaz nič več ne razumem :-\.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: kvisnar , torek, 19.02.2008 : 08:48:41
Ne me več mrcvarit  :'(, ker poti nazaj verejtno ni,  želim si da bi bila, in  bi mi dali priložnost in tudi prosim zanjo,  da bi bila Mitri zopet pri meni.

V svoji odločitvi sem se prenaglila, ker nisem imela podpore svojih domačih. V bistvu pa sedaj vidim, da bi, če bi potrebovala gotovo dobila varstvo za njo pri enem od vas forumcev.

spoštovana,
brez zamere, toda ne išči tega ponovno. zresni se. angleži bi rekli: get a life.

zdi se mi, da moraš tisto, po čemer hrepeniš, iskati drugače in drugje, kot v svojih projekcijah ljubezni v neko živalico. nenazadnje pa to, da mačko ljubkuješ od brkov do riti ni nujno izkaz ljubezni. ljubezen je nekaj drugega, kot obsedenost, odvisnost in posiljevanje, čeprav so domače živali ponavadi lahko dostopen poligon za naše emotivno izživljanje.

res je, pojdi na ta dopust, vzemi si ga z veliko žlico, uživaj do kraja in čez, sprosti se in imej se božansko.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: pridna , torek, 19.02.2008 : 08:53:08
Ker se Mitri očitno neče menit z mano (očitno ni kemije med nama), se bom pa jst sama s sabo - zato, da ne bo kdo česa narobe prebral in razumel.

Ni mi jasno, Mitri, o kakšnem omaloževanju in cinizmu pišeš?

Kar se tiče hrane. Hranila sem jo s hrano prizvajalca katerega mi je svetovala Polona. To je prav omaloževalna in cinična pripomba, da sem rekla, da je, samo "tako"  hrano. Rekla sem da ima "to" rada!

Jst sem povedala, kaj je mačka jedla. In ničesar drugega. Komentar o "navadnih" briketih je letel na Gargamelco in nima veze s samo mačko in njenim življenjem pri meni, še najmanj pa s tabo. Prosim, prosim, beri kaj piše. In nehaj streljati vse povprek zato, ker si ti že drugič (hm, ali morda že tretjič)  kiksnila v presoji in odločitvi.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: monikab , torek, 19.02.2008 : 09:37:49

Ne me več mrcvarit  :'(, ker poti nazaj verejtno ni,  želim si da bi bila, in  bi mi dali priložnost in tudi prosim zanjo,  da bi bila Mitri zopet pri meni.

V svoji odločitvi sem se prenaglila, ker nisem imela podpore svojih domačih. V bistvu pa sedaj vidim, da bi, če bi potrebovala gotovo dobila varstvo za njo pri enem od vas forumcev.

Lep dan,
Gaja

 


Mrcvariš nas ti, z butastimi posti, zato te prosim, da nehaj. Mitri ne bo nikoli več pri tebi in srčno upam, da tudi nobeno drugo bitje. 
Sicer pa, a si sploh že dojela, kaj pišeš? Najprej kemija, potem nas posiljuješ z varstvom tvojih živali, potem dopust....

Kupi si plišasto igračo, po možnosti na baterije in jo uritavaj po svoji volji in trenutnem razpoloženju. 

 


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: zvesta , torek, 19.02.2008 : 10:56:06
Katastrofa!!!! Sem šla čez celo temo in se mi bruha! Kako je lahko nekdo tako neodgovoren??!!! In pri teh letih?! To je popolnoma nezrelo, neetično in egoistično!

Najprej si omisli žival, potem ni "kemije" (?!),  je pa dopust ... pa ni varstva, pa še ena posvojena živalca, nato vrnitev obeh... Zakaj že?!

Kaj pa otroci - a bi te tudi imela, potem pa vrnila, ker...  Kam pa - v zavetišče? Komu?

Lepo vas prosim! Treba je nekaj pameti preden se odločiš za kakršnokoli žival. Tudi sama sem imela ogledano psičko, ki mi je takoj sedla v srce in ko sem jo videla v živo - še toliko bolj (ljubezen na prvi pogled), kljub vsem njenim težavam in preprekam... a sem se morala odločiti za drugo pesjanko, kajti naš družinski tempo tej konkretni psički ne bi odgovarjal, ker bi bila preveč v stresu.

Pamet v roke in tehten premislek preden posvojimo žival. Ne pa kemija, lepo te prosim!


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Smetka , torek, 19.02.2008 : 11:29:03
Dama ne gre nazaj, na to temo je škoda besed.


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Gargamel , torek, 19.02.2008 : 11:33:48
Jst sem povedala, kaj je mačka jedla. In ničesar drugega. Komentar o "navadnih" briketih je letel na Gargamelco

res je, komentar je letel name. pridna ima namrec enako znamko RC (Royal Canin), ampak ima RC Fit, Dama pa je jedla RC Sensible in Indoor; in sem jo prepricevala da RC Fita ne bo jedla. Komentar je torej letel name, seveda ne v cinicnem smislu, ampak je bila bolj interna fora, toliko v pojasnilo.

Lp, Maja


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: zvesta , torek, 19.02.2008 : 12:49:35
Dama ne gre nazaj, na to temo je škoda besed.

Pravilno!!!!!


Naslov: Re: Domžalska Dama
Poslano od: Cipresa , torek, 19.02.2008 : 20:24:29
Saj ne morem verjeti! Da bi jo sedaj pa nazaj ... Za bruhat bolno.