mojpes.net

o psih => prehrana => Sporočilo, začeto od: bajki , nedelja, 25.04.2004 : 20:41:20



Naslov: Torta za rojstni dan
Poslano od: bajki , nedelja, 25.04.2004 : 20:41:20
Kmalu bo eno leto, ko se je z neba utrnila zvezda in podarila iskrico življenja najini največji sreči. Ker želiva da bi bil ta dan nekaj posebnega tudi zanj, bi mu rada pripravila nekaj posebno slastnega- torto. In zato vas vse kulinarične mojstre naprošava za kakšen poseben recept! :P


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: maja01 , nedelja, 25.04.2004 : 21:25:06
tukajle (http://pugs.ultraevil.com/clanki.php) je kar nekaj recptov od katerih jih je precej pod rubriko posladki. Mi zaenkrat se nismo nicesar preizkusili, smo se pa ze oblizovali (no, se je Spela, jaz pa malo manj).


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: MISSA , ponedeljek, 26.04.2004 : 05:38:40
LP,Bajki!
Pred časom sem bila na pravem pasjem rojstnem dnevu,takem s torto in vsem zraven!Imeli smo pravo  torto, za ljudi,narejeno v slaščičarni. Lastnica je rekla, da so jo malo čudno gledali, ko jim je povedala ime psa, za napis. Tudi mene so gledali čudno, ko sem dala v cvetličarni zavit pasjo igračko. Povedali so mi ,da so imeli že darilo za konja v obdelavi.
Na rojstni dan so bili povabljeni tudi  slavljenčevi pasji prijatelji. Kuža je dobil veliko surovo kost in veliko pasjih piškotov. Ko smo upihnili svečke je bil zraven. Imeli smo se fajn, tudi kuža, pa še nekaj slik nam je ostalo za spomin. Všeč mi je ta običaj in tudi naša Žabica bo dobila svoj dan, ko ob prišel ta čas.
In vse najboljše za rojstni dan tvojemu kosmatemu repku,želimo tudi iz naše pasje hišice !



Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 26.04.2004 : 08:12:02
No jaz ze nekaj casa prakticiram pasje torte ;DIn sicer,kupim konzervo(mora biti oblike kroga ali stirikotnika,tiste ta pokoncne niso v redu ;)),nato jo celo dam na kroznik na vrh potem dekoriram(z macjimi briketi)in zapicim svecke ;)
Je zelo preprost recept vendar jo moj enostavno obuzuje :D :)

lp,pia


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: bajki , ponedeljek, 26.04.2004 : 08:19:46
Pia, verjamem, da tvoj kuža tole obožuje, moj pa konzerv še povoha ne!! ??? :-\


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 26.04.2004 : 08:27:56
bajki:heem,tale bo pa tezka ;D Mogoce lahko probs s hrenovko v katero zapicis svecke ;DAli pa enostavno z ogromno kostjo in navadno clovesko torto(za ljudi,seveda).

lp


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: Kati , ponedeljek, 26.04.2004 : 08:58:48
Evo meni se je v tem trenutku porodila ideja. Jaz bi brikete (kakšne slastne seveda), namočila z malo malo vode, jih zmečkala, dodala še kakšne rio mare in sir, ki ga naša obožuje, oblikovala v torto, na vrhu bi jo pa obložila s hrenovkami in sirom. Mislim da bi bilo Ajki to všeč. Bomo enkrat sprovali.


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 26.04.2004 : 11:26:10
Tud mi smo lanskega 7.5. praznovali Linin 1. rojstni dan. Povabljeni so bili Linini prijatelji (sestrice, mamica in prijatelji) in seveda njihovi lastniki. Naredila sem torto za nas in torto za pse. Pasja pa je bila iz makaronov, govejih jetrc in govejega srčka, posuta je bila z naribanim korenčkom, napis pa lahko narediš iz naribanih kumaric. Vse to je bilo v dveh velikih pekačih, psi pa so družno pojedli - ostalo ni nič!
Še malo, pa bomo spet delali torte!

Vse najboljše!

U.


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 26.04.2004 : 11:43:16
Poskusi vzeti za osnovo polento (ko se strdi, je lahko prav lepe oblike, če jo daš v kakšne model), potem pa vmešaj noter razne dobrote- ribice, sirček,... Pri naših mačkah je bilo to včasih ena A (oblizovale so se še naslednji dan), kako bo pa pri Bubi, bom pa sporočila septembra  ;)
Lp,
Tina


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: jessy , ponedeljek, 26.04.2004 : 12:41:04
Vse najboljše...  :-*


Počohej kužita v našem imenu...  ;)


Lp


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: ninci , ponedeljek, 26.04.2004 : 13:23:13
ojla baki!
Pri nas gre stvar takole. Smartko je 1 aprila praznoval svoj 2 rojstni dan, in moja boljša polovica se je odločila, da mu speče torto. Seveda sem mislila, da se heca. Ampak on je našel recept na internetu in jo lepo pripravil po receptu.  ;D

Rabiš 7 jajc, krušne drobtine in ajdovo moko, vse skupaj zmiksaš in pečeš... (joj bom prašala koliko minut). Gor daš mleto meso ali meso iz konzerve lahko dodaš zelenjavo, makarone itd. Skratka torte pride za recimo 4 pse, ki pojejo normalno količino hrane ali pa za 2, ki sta neumorna jedca.  ;)

Vse najboljše in lepo praznujte :-*

LP nina




Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: ninci , ponedeljek, 26.04.2004 : 13:27:51
LP,Bajki!
Pred časom sem bila na pravem pasjem rojstnem dnevu,takem s torto in vsem zraven!

Miša sama sem imela idejo, da bo naš Smart prvi rojstni dan praznoval v
Mc donaldsu. Pač tam praznujejo rojstni dan otroci in njihovi prijatelji torej ne vem zakaj ga ne bi praznoval tudi moj "otrok". Lepo bi povabili njegove prijatelje in praznovali. Seveda se mi je ideja porodila v glavi potem ko sem videla da na vratih ni nalepke, da je vstop psom prepovedan in med tem ko so mi eni otroci "skakali " po glavi na praznovanju roj. dne. Pa sem si mislila ok toleriramo otroke in nas ne moti če nam malo manj kot padejo v krožnik vsakič ko gredo mimo, bog ve kako bi ljudje reagirali če pripeljem sem 10 psov, ki bi malo lajali, cvilili in mogoče celo renčali ;D Ja na koncu sem se pustila prepričat da bolje da s čim takim ne poskušam ker za v norišnico še nisem ;)

LP nina


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 26.04.2004 : 13:35:39
Ninci!

Tale recept bomo pa tud mi porabl!

Lp, Urša


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: MISSA , torek, 27.04.2004 : 08:45:30
LP,za vse!
Ninci,mi tudi,mi tudi!
Sama sem bila v tovrstnih restavracijah trikrat v življenju: prvič,zadnič in nikoli več!
Sem pa navdušena nad idejo o samem načinu praznovanja. Sicer pa , sedaj so se začeli lepi dnevi in ne poznam gostinskega vrta od koder bi pregnali pasjega spremljevalca. Vem celo za lokale kjer so kužki prisotni v prostoru. Koliko pa je to za njih zdravo je že drugo vprašanje.
Če se boš odločila za Mc....pogostitev, potem pridemo mi tudi! (smo se kar sami povabili!)
LP,Miša

P.S.: Bajki, kako je sedaj s proslavljanjem in torto? Bo užitna?


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: ninci , torek, 27.04.2004 : 09:31:21
Missa ;D
No glede gostinskih lokalov in vrtov ti lahko povem en dokaj smešen dogodek.
Glede na to da si iz Lj. najbrž poznaš gostilno pri Jovotu. Skratka nam zapaše južna hrana in se odločimo da gremo tja. Sabo pa vzamemo mojega kosmatinca, saj imajo konec koncev vrt pa še prijetno senčko, tako da ne bi smel biti problem. Ker pa se na vrt pride skozi restavracijo smo morali vprašati za dovoljenje. In moja boljša polovica vpraša kelnarja, in pokaže da je pes velik nekako do kolen (seveda je višji ;)  Kelnar je najbrž mislil da imamo kakšnega srednjega pudlja ali kaj podobnega 8)). In kelnar reče ok ni problema, samo da ne bo norel itd.
Naša mrcina se vleže pod mizo in čaka. Zataknilo pa se je že pri naročilu pijače, ker se je kelnar ki nam je stregel grozno bal psov, čepra moj sploh ni reagiral. Skratka smo se noro nasmejali, ker je vsakič tako previdno izza vogala gledal kje je pes, da ne bo slučajno stopil kam v bližino njegovega gobca. Pa imam samo goldna, bog ve kako bi reagiral če bi ti prišla z tvojo mastinčico ;D

18.Maja praznuje rojstni dan "moja" druga mrcina. Če se bomo odločili za Mc.... ti povem, da bomo malo heca naredili. Sicer ne vem kaj bi naši pesjanjarji tam lahko jedli, že zame se mi zdi užitna samo solata  ::)
LP nina


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: bajki , torek, 27.04.2004 : 11:26:26
Missa, se pospešeno pripravljamo!  :D
Uporabila bom recept od Ninci, žal pa neke hude fešte ne bo, ker živimo v bloku!  :-\ Si ne predstavljam, kako bi na 50 m2 noreli trije huskiji pa labradorka!!! Če bi prišla še Kaja z Bagi, pa mislim, da bi bil kaos popoln (ker bi vsi noreli okrog nje ona pa renčala!!)!! ;D
Zato smo se odločili, da bomo dan preživeli tako, kot ga kuža preživi najraje. To pomeni, da jo bomo mahnili v hribe in potep končali s kopanjem v reki. Po domačem kosilu (brez briketkov  ;))in počitku upam, da se bomo dobili z njegovo najboljšo prijateljico oziroma bolje rečeno ljubeznijo... :)To je dve letna huskyca. Zvečer pa bodo na obisk prišli domači in takrat bosta dobila torto (upam, da bo ena dovolj!! ;D), pa še mi se bomo posladkali. Potem pa sledi še nočni sprehod, crklanje in spanje na kavču!!! :D :D
Jaz že komaj čakam!!
In najleša hvala vsem za čestitke in ideje!!


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: MISSA , torek, 27.04.2004 : 11:53:48
LP!
Bajki,lepo praznovanje ( se bomo prislinili kdaj drugič)!

Ninci,poznam tisto gostilno od zunaj in znotraj. Tudi tistega natakarja, ki se boji psov sem srečala.  Sem bila redna obiskovalka ( zaradi pečene paprike) v spremstvu mojega Dugiča. Mi nismo nič spraševali.( so nas že poznali) Enostavno smo se na veliko sprehodili do svoje mize, čisto desno v kotu. Kar se mi je včasih maščevalo, ker smo bili preblizu muzike. Uživali smo vsi. Dugi je naročil svojo porcijo sardelic, jaz paprike,močnejša polovica sočen šnicl, nekateri gostje so Dugiča za protinagrado ( porcija sardelic) celo fotografirali in vsi smo bili zadovoljni. Še lastnik je bil vesel, ker smo mu dvignili dnevni zaslužek!
Mislim, da  je gostinska ponudba za pse na "psu". Kot da si naši kosmatinci  ne zaslužijo nedeljskega kosila, tako kot vsi drugi pošteni državljani!
Lp,Miša


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: linchaich , četrtek, 29.04.2004 : 11:18:55
Ko je moja Lina praznovala 1 rojstni dan smo bili v najemniškem stanovanju (tri sostanovalke) na kakih 30 kvadratih (kuhinja, jedilnica) + moja soba. Bili so 3-je hiperaktivni bokserji, en priden zlati prinašalec in 5 lastnikov, ter jaz in sostanovalka. Mal divjanja ampak nič posebnega. Pojedli smo torto, potem pa odšli na malo daljši sprehod. SUPER JE BILO! Malo manj prostora v stanovanju, pa nič zato! VSI SO (SMO) UŽIVALI!!!
Letos bomo to ponovili v najemniški 28 kvadratni garsonjeri. S tem da bo 1 moj bokser več!

Lp, Urša


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: bajki , petek, 30.04.2004 : 17:23:30
No, pri nas pa ni bilo tako kot smo načrtovali. :-\ Večer pred dogodgom sem si namreč izpahnila enkrat že operirano koleno in sem komaj prehodila kakšen meter.  :-[Fant je bil cel dan v službi, je pa Whiskija v hribe odpeljal očka, ta malpa je užival pri mamici na vikendu. Jaz sem tako cel dan počivala, kužka, predvsem Whisky pa sta tudi uživala. Zvečer sta dobila še čudovito kost, potem pa sta oba že ob devetih zaspala. :)
Tortico pa bomo naredili en drug dan. :)


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: sallys , nedelja, 02.05.2004 : 22:54:23
Vse dobro tvojemu kolenu.
Naj počije, pa pesjančka naj ti ga pocrkljata pa bo...
Torta je pa vedno aktualna, saj to veš ne? ;D

vse dobro,
Neli in familly  :)


Naslov: Re:Torta za rojstni dan
Poslano od: Neuro , sobota, 09.04.2005 : 15:16:20
Tud mi smo lanskega 7.5. praznovali Linin 1. rojstni dan. Naredila sem torto za nas in torto za pse. Pasja pa je bila iz makaronov, govejih jetrc in govejega srčka, posuta je bila z naribanim korenčkom, napis pa lahko narediš iz naribanih kumaric. Vse to je bilo v dveh velikih pekačih, psi pa so družno pojedli - ostalo ni nič!
Še malo, pa bomo spet delali torte!
U.

Originalno, ni kaj. A darila mu nisi zavila v posebno škatlico z metuljčkom ?  ;) ;) ;)


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: oks , nedelja, 10.04.2005 : 10:39:45
No, mi smo imeli letos prvič, a zagotovo ne zadnjič praznovanje (skupaj z bratcem Larsom) z okusno torto iz vampov. Najprej sem zamesila testo za kruh, na eno polovico sem dala vampe, slanino, ocvirke, sir, prekrila z drugo polovico in vse skupaj oblikovala v kost. Ko je bilo pečeno, sem premazala še z jajčkom in pesjana sta norela od veselja. V dokaz prilagam še fotko! ;D

http://berncoks.moj-album.com/album/31556/?os=224504
http://berncoks.moj-album.com/album/31556/?os=224484
http://berncoks.moj-album.com/album/31556/?os=224478


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: T.M.T , nedelja, 10.04.2005 : 11:10:37
OKS

Ma kok luštni kužki :D!!Tazga hoče meti moj bratranc,pa njegov oči mal teži :-[.Ful srčkan.

Jaz sem tudi enkrat našmu lumpu toro nardila ;D.Je bla čist "ajmfokt".Sem uzela en mudel, ga okoli namazala z mesom iz konzerve,namočila brikete v vodo da so se mal napihnili,stresli v model, po smo pa vse skupi stresli na pladen pa gor dal dva piškota ;).Je bol čisto zadovoljen  :D.Saj se ni treba preveč mučit pa je pes čisto hapy,hihihi ;D


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: Ozzy , nedelja, 10.04.2005 : 21:23:14
Jaz pa se ob vašem pisanju spominjam prvega rojstnega dne mojega prejšnjega kužka. Spekla sem mu torto, nanjo narisala njega in napisala voščilo, prišel je tudi njegov bratec in potem...hehehe. Smo mi pojedli torto, njega pa še prej slikali zraven. Bila je človeška torta, on pa takšen izbirčnež, da ni hotel jest niti pasjih čokoladic, kaj šele kakšne druge posladke - kuhano pa je itak vsak dan dobil. Pa smo malo izkoristili ta praznik za naše želodčke. Nam torta, njemu pa celi dan igra in kost z rdečo pentljo.


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: Rincy , nedelja, 07.08.2005 : 19:09:30
Evo,pa še kaksna je bila nasa tortica za 1.rojstni dan..(pred dvema mescema ;)).Torto sem naredila tako,da sem najprej popražila jetra na kapljici olja,nato pa prelila z vodo in v to zamešala polento.Ko je bilo kuhano sem zlila v posodico in počakala da se je ohladilo...na koncu sem stresla na "pladenj" in okrasila z dekoracijo...nato pa ponudila slavljenki :).

LP,
Nina

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: ogy , ponedeljek, 22.08.2005 : 22:43:23
zelo preprosto je narediti torto tako da nabaviš bolj ploščato konzervo,jo okrasiš z smetano in briketi zanimivih oblik in vanjo zapičiš svečke.če ne mara konzerve bo še zmeraj imela smetano in brikete. pazi da ne poje svečk!(se je že zgodilo)


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: ziksi , sobota, 27.08.2005 : 09:47:14
Ekola - takole tortico pa je jedel najin črnuh za rojstni dan:

http://ziksi.moj-album.com/slike/245500/LQDHFOxrWlsutqM4.v.jpg

Na vrhu je kaseje dodana še "svečka" in sicer iz polovičke hrenovke v katero je zapiček košček sirčka (kao plamen)!  ;D

LP, Irena


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: Uma , sobota, 27.08.2005 : 11:03:23
Zdaj pa lahko zaupas se recept za to tortico, tudi mi se namrec pripravljamo na 1. rojstni dan, ki bo cez slaba dva meseca.


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: ziksi , torek, 30.08.2005 : 14:19:08
Recept za "ježka":

Osnova je ista kot ponavadi Zik dobi za večerjo - briketi zmešani s surovim zmletim odmrznjenim piščancem, s tem da sem dodala še malo večje kose svežega piščančka, perutničke in bedra.

To osnovo se oblikovala v "ježka" in čez zlila "preliv", da je vse držalo skupaj - (zamisel za preliv ukradla pri Rincy  :P ;)) goveja jetrca sem zmiksala, jih dala v posodo prelila z vročo vodo in dodala malo polente (ne me vprašat koliko ker ne vem, po občutku) in jo med mešanjem kuhala 3-5min.

Ko se je preliv malo strdil sem na "glavo" dodala briketka za uči in enega za nos. "Trup" sem pa premazala z ostankom surovih zmiksanih jeterc, da je bilo temno rjavo. (jetrca med kuhanjem postanejo svetlo rjava, pa še bolj zaradi polente).

Na koncu sem dodala še koščke sira narezane na trikotnike za "bodice". Pa seveda svečko - polovica hrenovke z istim trikotnikom sira na vrhu!

Evo - nobena znanost - končano v cca 10 minutah!

Dober tek vsem slavljencem,
Irena


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: Eva3 , torek, 30.08.2005 : 17:32:01
Ziksi hvala za recept!! :)
Tole bomo pa tudi mi probali naredit!  :) :) Mnjami.  :D

Lp, Eva in Uriel


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: TSA , torek, 30.08.2005 : 19:35:10
torta za psa meji na obsedenosti lol...


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: Sammy , torek, 30.08.2005 : 19:47:47
to je bolj za človeško veselje, da se dobro počuti, medtem, ko kaj takega pripravlja za psa in potem gleda, kako psu tekne (ali pa ne ;) ). psu bi blo itak vseeno, kateri dan v letu bi dobil takšno torto (ali pa kaj drugega).


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: Geri , sreda, 31.08.2005 : 21:53:50
Torta iz konzerve, briket in pasjih piškotov. SLIKA (http://geri.moj-album.com/slike/18199/um6qemE_1JSQJWUS.jpg).
Recept:
Vse skupaj sem dala v pladenj, kateremu se stranice odstranijo. Na rob položiš piškote (jaz sem dala od Nutro za odrasle pse za čiste zobeke. Noter pa potem nafilaš zmešane brikete in konzervo. Narejeno takoj. Potrebno je le malo počakat da se piškotki malo napijejo in boljše držijo.

Psom je zelo teknila ;)

Lp, Mojca


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: Joni , četrtek, 01.09.2005 : 13:30:55
Super tortica!! Tudi jaz bom Joniju nekaj podobnega naredila, ko bo čas za to.

Kako je bila všeč Žanu?

Lp, Tinkara


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: xop , sobota, 08.10.2005 : 10:21:14
Hehe....ni kaj strašansko dobre ideje.... ;D ;) Mi praznujemo prvi rojstni dan 21. oktobra, tako, da ravno pobiram ideje...to bo en krasen dan zame in za malo miško-jo že vidim, kako bo drnjohala po celodnevni "žurki"....seveda, če nam bo vreme naklonjeno odzunaj.... ;D

Tukaj: http://tosca.moj-album.com/album/771235/?os=773754 ....

....ali pa tukaj... (seveda je okoli konjev ograja-hehe ;D Ker Tosy je čisto utrgana, ko jih vidi in se more hitro malo pokazati "kako je pogumna" z kratkim laježem, potem pa rep med noge in v naročje-važno, da višje od "grdih zverinic", ki bojo ubogo damico še zapackale... ;D ::) )

http://tosca.moj-album.com/album/773749/?os=773789

P.s. Sib, stvar posameznika - sej ima kužek slajše napolnjen želodček, ne mi! ;)

Pa lp.... ;)



Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: n4stja+ind1 , torek, 01.11.2005 : 19:34:19
torta za psa meji na obsedenosti lol...

elviiiiir .. a tk ti mene obsojaš ... (c-c-c-c)

jst sm Indiju prpravla torto .. pa tut Sibu jo bom če bo le Sv. Elvir pustil .. :)


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: Geri , torek, 01.11.2005 : 23:24:05
Super tortica!! Tudi jaz bom Joniju nekaj podobnega naredila, ko bo čas za to.

Kako je bila všeč Žanu?

Lp, Tinkara

Komaj sedaj sem videla :-[
Tortice so itak všeč vsem psom... bomo na novo leto naredili še kakšno da bodo spet veselo mljaskali pa packali vse naokoli :). Ti pa kar Joniju naredi eno manjšo kopijo- ali pa naj mu Ajki pomaga ;)

Lp, Mojca


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: astyka01 , ponedeljek, 25.06.2007 : 08:41:38
Moj kužek bo čez slab mesec praznoval 1. rojstni dan in najbrž mu bom nardila kkšno torto iz konzerve pa tistih meskov v želeju ;)


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: Miss Teja. , sobota, 12.04.2008 : 19:07:56
Naš ZP Oskar je danes praznoval prvi rojstni dan. S torto nismo preveč eksperimentirali, saj ima Oskar trenutno vnetje kože in moramo biti še posebej previdni pri prehrani.
Za torto smo porabili Oskarjevo najljubšo konzervo, iz klobase smo naredili številko ena, okrog pa smo naribali sir in malo klobas.  :)
In pa še fotki.
Torta je...
(http://www.moj-album.com/slike/11389224/hasOYXgO3guJpCOl.v.jpg)

in torte ni več ;)
(http://www.moj-album.com/slike/11389224/D20IkP41HnbBkOYw.v.jpg)

lp Teja in Oskar.


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: Milac , petek, 02.05.2008 : 14:42:03
Kje je pa sveca ? 8)


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: sedi! , sreda, 25.03.2009 : 18:08:27
no mi bomo pa praznovali 1 roj. dan
torta pa bo iz polente z korenčkom,ena plast tune, druga plast pa sir in hrenovke, na vrhu pa še sir in hrenovka(za svečko).


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: dog_lover* , torek, 31.03.2009 : 12:06:22
Heii!
Moja kužika je marca letos praznovala svoj prvi rojstni dan. Povabljenih je bilo 5 pasjih prijateljev in seveda njihovi lastniki. VSak je dobil svojo torto in sicer iz pasje konzerve polito s stopljeno pasjo čokolado in okrašeno s piškotki :D za na vrh pa še svečka seveda in to pojoča ;D. Torte v 2 minutah ni bilo več. in na koncu še super pasja igra. moram reči, da so uživali tako psi kot tudi lastniki res super pasji žur. :)


Naslov: Re: Torta za rojstni dan
Poslano od: Mucka , sobota, 17.07.2010 : 18:08:03
Citat
Da jaz povem moj recept,je čist preprost. Popražiš jeterca in preliješ z vodo in nato primešaš polento.Ko se skuha,preliješ v posodo in počakaš da se ohladi+strdi.Lahko na koncu dodaš se dekoracijo...

Citat
No bila je pa nekako takole narejena ... narediš testo z veliko jajci (torej moka, mleko, jajca ..) no in kupiš kakšno fino lepo meso in ga narežeš na koščke potem pa to daš recimo v model za potico ali kaj podobnega in lepo vse skupaj zmešaš in daš pečti. Na koncu lahko še po vrhu okrasiš, recimo narediš preliv iz kakšne fine pasje konzervice (Hill's) in tako



(http://irenchy.moj-album.com/slike/29628/Swu4kvPDlgGPW7_Q.v.jpg)

spet vir ; ******.si