mojpes.net

o psih => FCI 3 => Sporočilo, začeto od: anchy , četrtek, 17.11.2005 : 09:34:46



Naslov: irski terier
Poslano od: anchy , četrtek, 17.11.2005 : 09:34:46
Že dolgo si želiva psa. Po tehtnem premisleku o vseh plusih in minusih takšne odločitve, sva se odločila, da sva "zrela" za pasjega prijatelja. Odločitev o pasmi je bil malo daljši proces, vedela sva le to, da bo terier. In potem sva ga srečala, nekega večera v centru Ljubljane-  bila je ljubezen na prvi pogled. Lastnika sva zasula s številnimi vprašanji in potrpežljivo (in ponosno) nama je odgovarjal. Vsaka njegova beseda in kasneje vse ure preživete na internetu na temo Irski terier so potrjevale to, kar sva oba že čutila: našla sva idealnega kužka za naju! Zdaj iščeva dobrega vzreditelja. Pred dobrim tednom sva poslala obširen mail vzrediteljem v Zagrebu, zaenkrat na odgovor še čakava. In zdaj sprašujeva še vas, pasjeljubci in poznavalci, za čim več informacij o tej pasmi, o kakem dobrem vzreditelju- morda celo v Sloveniji? Vsake informacije, mnenja, izkušnje,...bova zelo vesela!
Lep pozdrav, Ana&Aleš


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: anchy , petek, 18.11.2005 : 10:31:23
Ma kaj res ni nikogar, ki ima/pozna irskega terierja ???


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Kora , petek, 18.11.2005 : 11:03:21
Anchy,

jaz sem sicer bolj doma v irskemu terierju sorodni pasmi, mehkodlakem pšeničnem terierju, mogoče pa ti vseeno lahko malo pomagam...

Predvidevam, da si kontaktirala vzrediteljico iz psarne the Best Colour. Saj ti bo verjetno odgovorila, jo pa ponavadi najdeš tudi na slovenskih razstavah. Veliko razstavlja svoje pse, je pa tudi zastopnica za eno pasjo kozmetiko, tako da ima na razstavi ponavadi tudi stojnico. Jaz na razstave ne hodim pogosto, je pa bila še na vsaki, ki sem jo obiskala. Ena ideja - če si kje blizu doma, pa bi naredila en lep izlet med kužke, lahko poskusiš že ta vikend v Vrtojbi. Samo obljubim ti pa ne, da bo tam, mogoče povprašaj malo v temi o razstavah, tam pišejo tisti, ki so skoraj na vsaki in imajo več izkušenj.

V Sloveniji pa najdeš irske terierje na naslednjem naslovu:
******

Želim ti, da bi našla ravno pravega kužka zase!

Lp, Tina


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Kora , petek, 18.11.2005 : 11:12:56
Sem se prepozno spomnila...
Namesto v Vrtojbi lahko poskusiš tudi naslednji vikend v Zagrebu!
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4599.0.html

Lp, Tina


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: anchy , petek, 18.11.2005 : 13:18:27
Hvala Kora! Zagreb, naslednji vikend :)))


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: kaja , petek, 18.11.2005 : 13:42:50
Anchy, prijateljica je imela pred leti irskega terierja, zdi se mi, da enega prvih v Sloveniji, prisel pa je iz Anglije. Ce zelis izkusnje iz prve roke jo lahko poisces v Vrtojbi, v Zagreb pa ne vem ce pride. Najdes jo med basenjiji. :) lp


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: anchy , petek, 18.11.2005 : 16:13:42
Vsem hvala za informacije!!! Smo uspeli kontaktirati vzreditelje iz ZG in, če bo vse po sreči (držite pesti), se jutri že srečamo :)
Bodo pa v nedeljo v Vrtojbi- info iz prve roke!!
Lep dan vsem, Ana


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Damijana , petek, 18.11.2005 : 17:41:10
Pozdravljena!

Verjetno se dobite s Suzano. Drugače pa imaš v SLO tudi legla in sicer v *** So pa dobri prijatelji od Suzane.

Želim ti veliko sreče! ;) ;) ;)

P.S.: izbrala si zelo dobre vzreditelje! :)
Če boš potrebovala kakšno telefonsko št. mi piši!

Lp,
Damijana


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , nedelja, 28.01.2007 : 11:11:44
Men se zdi, da je že čas, da se javi še kakšen lastnik Irskega terierja! Se mi zdi da tuki tko samevam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Za vse, ki se slučajno zanimate za nakup Irca :) , vam toplo priporočam, da si ogledate tudi strani tujih vzrediteljev, kajti če bi se kdo odločil za vzrejo se pojavi problem, da je večina ircev, ki so v Sloveniji, na Hrvaškem... v sorodu.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sreda, 07.02.2007 : 01:10:07
sam zanimivost: v letu 2006 so bili irci na 123. mestu po popularnosti pasme v ameriki ...


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , četrtek, 08.02.2007 : 22:21:25
Tole pa je moj irski terier Astor:
(upam, da bo povezava delovala)
http://tincat.moj-album.com/album/5554330/?os=6593338


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , petek, 09.02.2007 : 22:08:29
Zelo je lep - prav tako ponosno glavo ima  8)
Res bi ga rada v živo vidla ...

No tukaj pa ena slika malo slabše kakovosti iz razstave v Mariboru; Irski mehkodlaki pšenični terier vs Irski terier  ;D



[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sobota, 10.02.2007 : 11:59:56
To je blo letos v Mb, a maš slučajno katalog?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sobota, 10.02.2007 : 14:11:48
Imam, sam ne vem kje ... ga ne najdem. Bom janji rekla. Te zanima kateri irci so bili, ne?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Babalu , sobota, 10.02.2007 : 15:14:22
No,jaz sem bila pred leti "lastnica" (bil je namrec predvsem od babice) irskega terierja po imenu Epul. Bil je slovenske rodovniske vzreje in sicer znanega advokata iz primorske. Ostal mi je globoku v srcu, tudi pasma kot sama in sigurna sem da bom v prihodnosti spet imela "irca".
No, pa naj opisem njegove lastnosti na hitro; bil je zelo pameten pes, ki se je ukazov dejansko naucil v dveh ponovitvah, rad je imel vse zivali in ljudi, ni veliko lajal in bil izredno navezan na svojo vodnico. Le enkrat je bil napaden s strani drugega vecjega psa in me presenetil....brez ucenja in izkusenj ga je prijel direktno za goltanec, obrnil in drzal na tleh! Toliko o verjetno prirojenih lastnostih. Vec ni naredil. Imel je gosto zimasto dlako, ki je rahlo zaudarjala ko je bil moker (ce to primerjam s sedanjim psom ta vedno "disi"). Nobenih zdravstvenih tezav ni imel skozi celo svoje zivljenje. Edino po 10 letih ni vec rade volje skakal v prtljaznik.
No tako na hitro. Mislim da je ta pasma zlahka primerna tudi za "zacetnike" in idealen pes za vse kinoloske sporte:pameten za poslusnost in hiter za agiliti. ;) Resnicno pasma, ki bi jo priporocala nekomu ki si zeli sredje velikega, aktivnega psa.
Lp


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sobota, 10.02.2007 : 18:01:39
Živjo Balu! Ne moreš verjet kako sem vesela, da si se javila. Tudi moj Astor je od Starmana. Tako, da sta si (bila) najverjetneje v sorodu!!! Koliko let pa je dočakal, če smem vprašat?
Ja taki so Irci, vedno znova presenečajo! Tole o napadu večjega psa mi je znano... moj je obvladal bernardinca! :) Sedaj pa mu nameravam kupiti "družbo" :))), sicer v 2-3 letih, pa  se je že sedaj potrebno se pozanimat... Edino, kar bi lahko rekla v razliki je, da moj kar precej laja, nihče mu ne uide, ko gre mimo hiše in ga ne vidi... je pravi čuvaj. Drugač je pa en vlki razvajen bonbonček!Lepo, da si se oglasila!!!!!! Lep pozdrav, Tina
P.S.: Katerega imaš pa sedaj?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sobota, 10.02.2007 : 18:06:57
Glede kataloga, sm čist na konc, kr me res zanima kdo so bli. :P Sumim na nekoga...  :-X

Aha, pa še to Balu, moj je malo zaudarjal ko je bil moker edino, ko je imel že zelo "dolgo" dlako. Ker ga res redno trimamo sedaj ni več tega problema. Pa meni so rekli, da ga v bistvu ni potrebno kopat, ampak ga jaz kopam, se mi zdi da tud on "uživa" v vodi.  ;D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Babalu , sobota, 10.02.2007 : 18:32:44
Hm, mi ga pa nikoli nismo strigli...no, mogoce dvakrat v zivljenju :D Je bil tak cel skustran in mi je bil zato se bolj vsec. Sej vonj spet ni bil toliko neprijeten, ampak razlika je ocitna-sedaj imam velikega svicarskega plansarskega psa in ima vedno isti vonj ;) .
Mislim da je bil star okoli 12 let. Res pravi srcek. Hm,pri nas je bil v hisi in ni nic lajal. Pol dneva pa je prezivel z babico na njivi in tudi ni nic lajal. Tudi ce je kaksen tujec zasel na polja ga ni dosti brigalo. Zdajsnjega psa bi kar razneslo od lajanja :D , tako da menim da ni bil "najboljsi" cuvaj na svetu. ;D
Je bil pa tako brihten. Vse ljudi je imel postudirane v nulo in je tocno vedel kaj pri komu lahko. Z mojim ocetom je hodil "Poleg!" preko mesta, drugih stvari se pogledal ni....z mojo babico pa si je dal duska in pocel vse neumnosti. Moja mama se ga spominja predvsem po tem da je obozeval kopanje-po eno uro ga je masirala pod tusem :D in izredno rad jedel juho ;D .
Ko jaz gledam nazaj mi je zal da sem bila se tako majhna...kaj vse bi lahko s tem psom pocela! Je imel pa bel flekec na prsih in zato vzrejno prepoved.
A Starman ima se irce? Nazadnje sem ga vidla z irsko volcjo hrtiko...imam pa veliko slik, ampak takrat se ni bilo digitalno obdobje :-\
Lp


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sobota, 10.02.2007 : 22:35:12
Hej!
Zanimivo to, da ga niste trimal. ??? Irce se trima- to je v bistvu  puljenje dlake in ne striženje, če irca strižeš bo imel mehko dlako, kar pa ni v redu. Ker ga trimamo in redno kopamo, sploh ne pušča dlake in je res fajn kuža. Ja te bele lise se, če so majhne puli dlako vn, pri večjih pa ni za pomagat :-\ Naš je pa pravi čuvaj, še posebi ko gre za mačke :D . S Starmanom nimam več stikov.Baje da se je bol posvetil družini... Gleda legla oz. vzrediteljev je pa tako: pri nas in okolici se dobi same "sorodnike". Astor je eden zadnjih Starmanovih, če ne celo iz zadnjega legla. V bližnji prihodnosti nameravam jaz vzrejati, ;) imam že zbrane potencijalne psarne za nakup podmladka :o. Vrjetno oz. sigurno ga bom kupila v Nemčiji. Pol se ti pa itak javim, če boš še hotela kakšnega Irčka... :P Zame obstajajo samo terierji, rabim to njihovo posebno "energijo"!!!  :D :D :D Naš je bol kot ne doma vzgojen in je pravi gentleman in ima zelo raznolike pasje prijatelje. 8)
Ful bi rada vidla kakšno njegovo fotko... :-[
Uživaj s svojim kosmatincem ;D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , torek, 06.03.2007 : 22:17:36
tincat, v Grazu bodo 4 irci. Obljubim, da jih bom ujela na film :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , petek, 09.03.2007 : 12:01:02
Hvala!!! Sj sm razmišljala da bi tud jst šla, pa man preveč obveznosti na faksu, tko da se že veselim slik!!! Bova pa z Atosam v mislih z vami in navijala!!!


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , petek, 09.03.2007 : 12:02:01
Hvala!!! Sj sm razmišljala da bi tud jst šla, pa man preveč obveznosti na faksu, tko da se že veselim slik!!! Bova pa z Atosam v mislih z vami in navijala!!!
ops, se opravičujem, AtosOm.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , petek, 09.03.2007 : 22:31:29
Dobiš sms, kateri so pa ocene ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sobota, 10.03.2007 : 21:03:21
IHA GRAZ 2007

Samci:
Vmesni: FAIRFAX VON DER WEITEN FLUR odl1 CAC
Šampioni: IRISH FELLOW BONAPARTE odl1 CAC CACIB BOB

Psice:
Mlade: AMELIE VOM WIESENBLICK odl1 PRM
Šampionke: IRISH FELLOW BROOKLYN odl1 CAC CACIB


Malo slabša slika BOB  :-[

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , nedelja, 11.03.2007 : 11:55:55
Hehe, tegale peseka pa "poznam"! je že slaven :) Škoda da ga nisem mogla videt v živo... Hvala za sliko!!! :)))


Naslov: IRSKI TERIER
Poslano od: reddevil , sreda, 30.05.2007 : 13:17:46
IRSKI TERIER

Zelena Irska na skrajnem zahodu Evrope je čisto nekaj posebnega. Ne samo zaradi ljudi, ki še vedno ali pa spet govorijo tudi keltsko, plešejo, pojejo in pijejo kot nihče na tem svetu, ampak tudi zaradi njihovih psov. Po vsem svetu je zares segel samo velikan med njihovimi psi, irski volčji hrt, ker je bil aristokrat v rokah aristokratov, šele kasneje še irski seter in irski vodni španjel. Vsi drugi, skromni, vztrajni in ostri psi, doma pri kmetih in delavcih, so bili dolgo zapostavljeni. Tudi irski terier, ki velja za enega od najstarejših terierjev na svetu in je še dandanes zelo prvinski.
Obstojajo nedvoumni dokazi, je zapisano v pasemskih papirjih, ki spremljajo standarde, da je pasma stara najmanj dve tisočletji. Njegove prednike naj bi na livade najbolj zelenega od vseh otokov pripeljali rimski legionarji. Trditev je podobna pojasnilom o nastanku marsikatere pasje pasme, stare kvečjemu sto let. Kdaj pa kdaj take trditve držijo, vedno pa tudi ne. Irskega in tudi drugih terierjev pač ne spremljajo stari pisni dokazi. Omenjajo ga v keltskem izročilu, veliki zgodovinarji pa ga niso omenjali, ker take vrste kužki v starih časih, ko je kaj veljala samo aristokracija, pač niso imeli velike cene.

Šele v dvajsetem stoletju nam je postalo jasno, kako pomembni so živahni, ne zelo veliki, pa za vse na tem svetu uporabni psi. V enaindvajsetem stoletju že vemo, da je pasji prijatelj pravi zaklad. Ne potrebujemo ga več za posebej pomembna in koristna opravila, ni treba, da je vztrajen lovec ali oster čuvaj, pomembno je, da nas zna spraviti na plano, v naravo, in da se z njim pogovorimo, saj se to zadnje čase vse manj pogosto dogaja med preveč zaposlenimi in v posle zaverovanimi ljudmi.

Opis je iz revije Moj Pes, kjer je bila v marčevski številki 2003 predstavljena pasma IRSKI TERIER

http://irskiterier.dijaski.net/slike/Kal_Varazdin_2003.jpg

http://irskiterier.dijaski.net/slike/kal_vrtojba.jpg

Več informacij o tej čudoviti pasmi na spodaj navedenih straneh:
*****


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , nedelja, 03.06.2007 : 11:33:18
ana? ::) Lepo, da si se spet oglasla ;D ;D ;D. lepa, slikica od kala 8). T. 


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , nedelja, 03.06.2007 : 13:33:51
A v Zagrebu pa samo 8 ircev?  :(

Mislim, da bi blo fajn, da bi se zbrali v večjem številu - kje ste ljubitelji!? tincat, ti prideš s svojim?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , četrtek, 07.06.2007 : 21:56:05
Hello, sanci_cat, a jih ni 18, ups sm dobila narobne podatke:( Sm, ti poslala sms, upam da na pravo št. , najprej sploh nism misnla it, k mam tok gužve s faxom, tko da jst defenitivno pridem, brez Astorja! Na žalost, ker bi blo preveč priprav potrebnih, sej veš pač ta naša trma  >:( >:( >:(, jst pa ternutno večinoma mislim samo na fax!!! Me je kr sram k ga tko "zapostavljam"! Se vidimo v Zg!!! :P


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: reddevil , torek, 12.06.2007 : 20:40:21
Helou!

No, kako je bilo v Zagrebu? Kakšne slikice - ircev seveda. Pa tudi druge so dobrodošle  ;) Moram pa priznati, da sem enako kot Tina predvsem ljubiteljica terierjev. Na žalost sama v soboto nisem imela časa, v nedeljo pa ni bilo terierjev  :-[ . Pa drugič.

Rada pa bi vedela, čigav irec je zmagal in od kje je bil. Hvala.

LP, Ana

P.S. Tina, ali je bila ga. Richter tudi v ZG s svojimi irci?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , petek, 15.06.2007 : 17:38:49
hello, torej v Zagrebu je blo fenomenalno! ;D sicer mal vroče,a je blo za zdržat. Glede ircev ni blo nč novga na "sceni", na žalost pa niman nti ene slike kr sm raj klepetala z razstavljalci in cartala "devilčke" :D :D :D :D
Ja ga. Helga sploh ni mislila pridet, pa je naključje le hotel, da se srečava!!! 8) Smo se o vsem pogovorile. :P Svojih psov ni razstavljala, kr gre z njimi ta vikend na razstavo v Salzburg. Smo se pa zmenile d jih grem pogledat ko bom šla kej v Nemčijo.  :D

Lep irski pozdrav; Tina ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sobota, 19.01.2008 : 15:00:03
Tole je pa edini irec, ki je bil prijavljen na CACIB Ljubljana in CACIB Tromostovje ...
Imena nimam, ker nimam kataloga. Njegova lastnica pa naj bi pred leti imela eno boljših vzrej ircev, vmes je imela malo premora, sedaj je pa spet počasi začela. To je vse kar vem oz. se spomnim.  :)



[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: samson , sobota, 19.01.2008 : 18:38:28
Tale požeruh (iz lastnih izkušenj je zelo "lačen" pes) je CH Fairfax v.f. Weiten Flur, vzred. in lastnice Bifflove iz Avstrije, od katere je pred leti svojo prvo irko Daisy kupila Suzana, in ta psica je bila potem temelj njene vzreje.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 30.01.2008 : 21:22:14
Tale pasma mi je tudi zelo všeč. Ne prevelik, pa še vedno dovolj velik, da ti služi za zaščito. Všeč so mi namreč veliki psi, vendar mojim niso (ker so kao veliki, zasedejo veliko prostora itd. - njihovo mišljenje pač). Vendar imaš pri večernih izhodih drugačen občutek z večjim psom (čeprav je drugače po značaju kot muca), kot z malim, ki te opozori lahko samo z laježem. Problem pa je, da ne vem, kako bi se pri meni obnesel terierski značaj. Z njimi namreč nimam izkušenj. Rada imam cartaste pse, sama sem bolj nežna, čeprav pa sem dosledna pri zahtevah. Našla pa sem tuji forum o ircih, kjer so lastniki govorili o stvareh, ki so jih špičili njihovi psi (predvsem uničevanje), pa mi je dalo misliti. Če je tukaj kdo, ki ima psičko irko, bi bila vesela dodatnih informacij o karakterju, živahnosti, zahtevnosti za vzgojo. Zadnja leta sem predvsem navajena starejšega lovskega psa, ki večino dneva prespi, tako da si trenutno ne znam predstavljati, kako zahteven je lahko pes. Morda bi mi značajsko bolj pasal pšeničnik.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sreda, 30.01.2008 : 22:36:17
tukaj bi ti lahko pomagala tincat - sama ima sicer samca, je pa zelo padla v irce.  :)
Pšeničniki so včasih čisto ne terierski, irci so bolj "značajski" psi. So pa skoraj vsi terierji cartkarji, tudi irci.
Uničevanje pa je včasih lahko rečem kar lastnost vsake pasme oz. vsakega mladiča.  :)

Meni so irci všeč - imajo tako osebnost, nekako mi delujejo zelo aristokratsko. Pametni, lepi psi, uporabni na vseh področjih, niso ne preveliki ne premajhni. Res je, da jim rečejo tudi "rdeči hudički" - ampak ob pravem lastniku oz. pravi vzgoji tak hudiček lahko hitro postane prav super prijeten skoraj angelček  ;D

Pšeničniki so kar občutljiva bitja - je treba malo z rokavicami včasih, da mu ne poči srce.  ;D
Obe pasmi pa rabita sprehode in gibanje; doma so sicer res bolj zaspančki, zunaj se pa razživijo.  :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sobota, 02.02.2008 : 11:49:52
Hej, sm bla kr malo presenečena ko sem vidla, da se ne pogovarjam več sama s sabo na tej strani.:)
No pa da preiden kar k stvari in uničim nekaj klišejev, ki krožijo o ircih... :P
Naš Atos bo aprila star 9 let in ni v nobenem pogledu podoben skoraj 9 letnemu psu, ravno včeraj mi je ena gospa na sprehodu rekla, da je pa sigurno še maldiček, ker je tako razigran. Glede uničevanja pa je tako, vask pes je uničevalec, če ga primerno ne vzgojimo. Tako, da ni Atos odkar je prišel uničil nobene stvari, razen kakšnega pokata ko je bil mladiček, ps še to zavoljo mlečnih zob:) Irski terierji so zelo inteligentni in iznajdljivi, hitro se učijo, predvsem trikov, polni energije in vedno pripravljeni na igro, so pa tudi izvrstni čuvaji. Drži pa tudi, kar je rekla Sanci_cat da delujejo aristokratski, jst to opažam pri hoji in izražanju, všasih hodi kot kakšen konj v kasu, čisti važič je. 8) Če srečava kakšnega psa ali psičko se naš gospoda usede in počaka da pride do njega, moram pa priznati da je velik zapeljivec, spogleduje se tako z dogami kot tudi s ameriško staffordko, na tem področju je pravi don juan :P Ma tud mačje prijatle:)  Je pa velik cartljivec, skos je rad v naši bližini in pokaže s tačko da ga je treba čohat, to je ena taka maza. So pa irci zelo podvrženi psi, za gospodarja bi naredili vse, zelo so lojalni. Je pa res, to se kaže večinoma pri samcih, da so zelo dominantni, radi podrejajo druge pse, razen psiške seveda ... :) Aha pa še tisto, da to ni pes za začetnika, to sploh ne velja, Atos je moj prvi pes in je čisto normalno socializiran in lahko rečem, da celo bolje vzgojen kot marsikateri pes, ki ga pripisujejo kot "začetniški". Je pa v sloveniji dokaj malo ircev, nekaj v Lj, drugi pa smo razgubljeni po Sloveniji.
Sedaj pa če imaš klakršno koli vprašanje v zvezi s irci, vzreditelji, nego,če bi ga rada vidla v živo, karkoli torej; piši na forum pa bomo probali zrihtat. :)Sama načrtujem nakup še enga irca in mam tud zbrano psarno, sam čakam na pravi trenutek in pravega psaoz. psičko. Ker sem v stiku z nekaterimi vzreditelji ti lahko priskrbim informacije o leglih itn. P.S. Konec januarja /začetek ferbuarja se pričakuje eno zelo obetavno leglo:) Lep pozdrav! ;)



Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 02.02.2008 : 13:43:02
Tincat, tudi jaz sem vesela, da si se oglasila. Vem, da bom čez nekaj časa kupovala psa, vendar pa trenutno ne vem, kje točno bom živela, zato sedaj čakam in raziskujem, kaj bi nama ustrezalo s fantom. Lahko bi se reklo, da sklepava kompromise, ker če bi bilo po moje, bi imela nemško dogo ;). Njemu pa so nasprotno všeč manjši psi (najraje bi imel parson russla). Ker pa bo večino dela s psom na meni, bi si rada izbrala tako pasmo, da jo bom "sfolgala". Sedaj torej raziskujem eno manjšo pasmo (cairn terier) in tudi nekaj vmes - pšeničnik (težim k večjim psom).

Ko sem zagledala irca na sliki, mi je bil takoj všeč izgled, vendar pa s terierji nimam izkušenj, zato sem zelo previdna in se bom dobro pozanimala, če mi bo ta karakter ustrezal. Všeč mi je, ker ima krajšo dlako kot pšeničnik, da ne pobere toliko umazanije (čeprav mi ga ni problem prati - izkušnje z španjelom, samo je pa nega tako lažja). Trimanja pa se bi morala še naučiti.

Glede na to, da si napisala, da je cartljiv, mi je zelo všeč. To mi je blazno všeč tudi pri dogah. Je pa res, da je manjši "paket od psa" ;) bolj priročen, kar se tiče transporta, stroškov in srečevanja z drugimi ljudmi (predsodki glede velikih psov). Čeprav drugi ljudje in stroški niso toliko pomembni, pomemben je odnos z mojim fantom, kako se bova uskladila, ker imava drugačne izkušnje glede "imeti psa", kaj se z njimi počne, koliko se z njimi ukvarja itd.

Na internetu sem si ogledala stran od Royal Rubys Irish Terrier. Zelo dobro imajo predstavljeno, kako vzgajajo in skrbijo za mladiče (jih izpostavljajo različnim situacijam). Poleg tega so začeli tudi z cairn terierjem. Edino mi ni všeč njihov način trimanja (oblika).

Imela bi psičko, vendar je po vsej verjetnosti ne bi parila ne razstavljala. Želim si spremljevalca, s katerim bi lahko hodila naokrog, ga vzela po opravkih, da bi me počakal pred trgovino ali v avtu, se učila trikcev, poslušnosti, bil dober prijatelj (bodočim) otrokom, se kolikor toliko dobro razumel z drugimi psi, sprejel tudi morebitno domačo muco itd.

Kakšen je Atos doma? Če se nič ne počne ali poležava, ali skoz teži, da hoče nekaj delat? Ne moti me, če pes hodi z mano po stanovanju, me opazuje pri opravkih, ne vem pa če bi se zmogla stalno ukvarjat z njim v smislu igre, da nekaj delaš z njim itd. (primerjava z parson russlom). Ga moraš recimo tudi stalno imeti na očeh, da ne ušpiči kakšno? Jaz bi ga/oz. jo navajala na kletko (da bi varno počakal, ko me ne bi bilo doma). Koliko časa počaka tvoj doma sam?

Ali se je zapleteno naučiti trimanja?

Toliko zaenkrat z vprašanji. Saj se mi bodo porodile še sproti. Vsekakor pa ima željo to pasmo videti tudi v živo, ker šele takrat dobiš občutek, kako se pes obnaša in kakšen ima karakter.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sobota, 02.02.2008 : 14:16:57


Imela bi psičko, vendar je po vsej verjetnosti ne bi parila ne razstavljala. Želim si spremljevalca, s katerim bi lahko hodila naokrog, ga vzela po opravkih, da bi me počakal pred trgovino ali v avtu, se učila trikcev, poslušnosti, bil dober prijatelj (bodočim) otrokom, se kolikor toliko dobro razumel z drugimi psi, sprejel tudi morebitno domačo muco itd.


Tale primer mi je pa enkrat opisala Janja; sama je večkrat opazila eno gospo? z ircem, ki je bil prosto spuščen, ko je šla v trgovino pa jo je mirno zunaj počakal.
Irci so grozno pametni psi, ogromno se jih da naučiti.
Mislim, da pa je treba mladička že od malega navajati na manjše živali - terierska kri je kar hudič, samo z vztrajnostjo se doseže marsikaj. Envy (pšenična terierka) načeloma sovraži mačke (in to zelo) ampak je bila Janja tako dosledna in vztrajna, da je  zrelo psica navadila na sobivanje z domačim mačkom. Sprejela ga je, sam še vedno pa ne mara drugih mačk.
Z otroci pa so načeloma terierji zelo nežni in prijazni; prej je vprašanje kakšen je otrok do psa...


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sobota, 02.02.2008 : 14:25:01
Sem še pozabila napisat;

ne pišem tukaj primerov s pšeničniki zato, da bi začela navijati za to pasmo, samo primere na katere sem posredno ali pa neposredno naletela.

Trimanje tudi ni tak bavbav, še vedno ga na koncu lahko pelješ k frizerju, ki to obvlada in te on nauči.
Življenska doba je tam cca. 12 let ali več (tincat popravi me, če se motim) tako da se pripraviš na kar dolgoletno crkljanje  :)

Pa da še malo navijam za terierje - večinoma smo lastniki terierjev tko fejst druščina   ;D  Ni važno katera pasma ...


tincat - kdaj pa bo nova pridobitev? 


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 02.02.2008 : 16:25:27
"Življenska doba je tam cca. 12 let ali več (tincat popravi me, če se motim) tako da se pripraviš na kar dolgoletno crkljanje"
Imam skoraj 17 letnega španjela, pa se še vedno nisem naveličala crkljanja - tako da ... ;) 

Glede otrok in psov pa menim, da otroka nikoli samega pustiti s psom, vedno pod nadzorom. Prav tako nisem privrženec ideje, da greš po mestu s spuščenim psom (pa če je še tako ubogljiv). Sem pač malo panik in nočem tvegat, da se psu kaj zgodi zaradi tega.

Še nekaj me zanima - se irci radi vozijo v avtu, oz. kakšni popotniki so (kako se obnašajo, ko gredo z nami na pot)? In pa lepljenje ušes, da lepo stojijo - je to treba početi vsem mladim irskim terierčkom?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sobota, 02.02.2008 : 16:58:50
Psa lahko sama nekako navadiš na vožnjo v avtu; nekateri jo naravnost obožujejo že od prvega dne, drugi pa potrebujejo več časa.
Nekaterim terierjem se lahko predhodno lepijo uhlji (ko so mladički), ker ali niso vzreditelji prepričani, da bodo sami stali normalno ali pa jim res ne. Drugi pa tega ne rabijo. Elmo in mislim, da kar vsi njegovi bratci in sestrice, tega niso rabili in nihče ni imel lepljenih uhljev.
To je pač genetika.
Lepljenje je neke vrste lepotni popravek.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , nedelja, 03.02.2008 : 14:02:16
Pa da začnem...:) glede vožnje v avtu je zlo priden, ne cvili, ne laja, večino časa sedi in gleda vn al na leži. Kar se življenjske dobe tiče, ti zgornji podatek vse pove da je pri skoraj devetih letih čisti mladič. Kokr se pogovarjam z rejci in lastniki je kr višja od 12 let.  Mi je zelo všeč, da razmišljaš z "zdravo pametjo" kot se reče, v mestu psi sodijo na povodec, če ne zaradi drugih stvari, je dovolj že dejstvo, da obstajajo ljudje, ki ne upočasnijo avta, ko vidijo spuščenega psa.  >:( >:( >:(  Glede nege so pa res nezahtevni, mi gremo 3 do 4 krat na leto k frizerki, ki je ena redkih, ki pravilno potrima irca in to stane 20 evrov, tko da ta pes res ni "drag" za vzdrževanje. Lahko se pa tud sama naučiš, sam je men kr fajn da dela to en drug, da se pes navadi prijemov tujih ljudi... predvsem glede rezstav. Kopam ga tud, bol poredko, enkrat na mesec, včasih še bol poredko, poleti še posebej uživa da se tko shladi. Pa fajn je ker ne pušča dlak po stanovanju. Glede lepljenja ušas je vse gensko pogojeno, mi smo jih lepli, to se nardi pri 2-3 mescih, oz. bolš je čim prej in se pusti, dokler se lepilo samo ne odlepi, oz. zraste spodi nova dlaka, to traja okol 2 mesca (je že kr neki časa od takrat ;) ) Je pa to bol zadeva, k je povezana z razstavljanjen, kjer res gledajo na vsako malenkost.
Ja je ful cartljiv, pa ni zdj tko da ti skos sledi po stanovanju in neki hoče, je zraven v sobi in počiva v svojem kotu, kavču, košari... Je pa res da ma rad svoj mir, je kot nekak bodyguard,  8) k je rad skos zraven, vendar v diskretni oddaljenosti, ne pa kt en ponorel oboževalec  ;D Atos je navajen da je sam v stanovanju, ma dnevno sobo in hodnik in res nč ne uniči, ne glede na to da je ful kablov na tleh in daljinci so na mizici, vse ostane tam, kjer je. Pa ful je čist, ko je mel drisko, je tolk dolg cvilu pr vratih, da smo se zbudil, da je šel vn kakat. Po moje je pol tud tuki tista aristokratskost, da je res tak en FIN pes. Tud zuni ne skače po lužah in se ne valja po tleh(Sanci cat, na tisti sliki "blatni Elmo" bi mojmu oči vn padle, če bi jo vidu :P).  No ja to je zaenkrat to. Jutri pa greva v Novo mesto na pregled, da mu bojo pol sčistl zobni kamen, da bo mel spet bleščeče zobke.  ;D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , nedelja, 03.02.2008 : 14:08:10
Sanci-cat ;ja nova pridobitev. Fax mi meša štrene. Bi mogla it pogledat leglo v Nemčijo  decembra, sam se mi ni izšlo - pomanjkanje časa, bojo mel pa konec februarja leglo, pa bom šla predvidoma na zečetku aprila gor. UPAM BA BO ZDJ VSE KLAPAL. Tko da mal vidim kak se leglo obnaša pa kakšni so njihovi psi, pa da mal vidim ostale pse iz njihove psarne, tko da me še kr neki dela čaka!!! Raj se 100% prepričam in da zberem res top psa, in na tazga bom čakala tud več let če bo treba( beri ne več kot 5 let) :)) Kaj pa ti in tvoji načrti?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , nedelja, 03.02.2008 : 17:32:43
Ja kar se tiče "vzdrževanja" so irci sigurno bolj enostavni kot pšeničniki. Sam dokaz je res tista slika blatne podganice (alias Elmer). Obožuje blatne kotičke ...  8)
Elmer je doma pa kot senca - vsake toliko časa mi pride s kako žogico naokol, da mu mečem 10 minut, potem pa zgubi zanimanje. Kamor grem pa jaz gre sigurno tudi on ...  ;D Še na wc-ju mi ne da miru.  ;D

Ja moji plani - doba manjša od treh let, legla pa si žal ne bom mogla v živo pogledat. Pa tudi vzreditelj mi bo izbral tapravo psičko zame; so namreč iz Nizozemske.  :-\ Se pa dopisujem z njim in že pozna tako moje želje kot mojo vzrejno smer.  :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 03.02.2008 : 19:37:16
Kar sem do sedaj prebrala tukaj, mi je zelo všeč. Kaj pa stvari, ki vam pri vašem psu niso všeč, vam gre kaj na živce, bi pri vzgoji delali drugače, če bi šli od začetka?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , ponedeljek, 04.02.2008 : 10:07:22
Ja, pri men bi spremenila definitivno to, da bi bil več v družbi večjih samcev,pri manjših psih  je vse ok,pri velkih je pa pri srečanju 50/50. Ali si bosta všeč al pa ne. Sam to pri Atosu izhaja še iz otroštva, ko je bil mladiček ga je napadel labradorec in ima po moje od takrat to nesimpatijo do večjih psov. Je pa zanimivo da se s fantovim bokserjem kar razume. :)
Pa evo še slikce za dokaz: http://tincat.moj-album.com/album/6593356/
Nizozemska...zanimivo, ma jst se še odločam kdaj, rada bi mela vse prej pošlihtano, pa zdj sm začela razmišlat o psički, me je vzreditelca čist zmedla zdj ;) Sm pa razmišlala tud o solastništvu, lih zarad tega kr pri nas na razstavah ni "konkurence", tko da bi mela pol ona čez "severne"države jst pa "južne". Mah treba je premislt. Sm pa dobo pridobitve mal podalšala, rada bi vidla njena legla pa kok se obnašajo pa tko... Je pa gospa zelo komunikativna,bi bla lih za tole našo teriersko navezo na forumu! :D Oni tud vsako leto nardijo "irski dan" in majo piknik in pridejo vsi psi iz njene vzreje! Fešta vglavnem. 8)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 05.02.2008 : 11:28:27
Koliko kaj koplje po zemlji (luknje ipd.), oz. koliko je to moteče, koliko se ga da navaditi, da tega ne počne.

Kako je kaj s poslušnostjo, pozornostjo - recimo v pasji šoli. Ima smrček skoz na tleh, te je sposoben gledati ali ga zanima vse drugo?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sreda, 06.02.2008 : 10:27:53
Ja, sm pričakovala joj terier to bo zih kopal, pa ne koplje!!! Res ne! Srodniki majo Jack Russla, pa dela same jame po dvorišču, Atos pa ne koplje. Sicer mi nismo bli v šoli, sam jst sm hodla zdj zraven s fantovim bokserjem v šolo, pa je šola zdj čist drgač kot včasih, vse temelji na igri in pribolških. Ko smo mi dobil Atosa, je edina šola v naši okolici uporabljala metodo z zatezno ovratnico, in to res ni za terierje!!!!!!!!!!!  Na silo pri njemu nč ne dosežeš! Pa tud prov je tako, komu bi blo pa všeč, da ga nekdo skos za vrat vleče pa davi??? Je pa zlo pozoren in ma tud dober odpoklic( če ni v bližini kakšne "dišeče" psičke) Hehe. Če maš v roki košček sira al pa piškotje pa itak vse kul, morš vedet da so ti psi zlo učljivi, na irskem in v angliji jih uporabljajo tud kot delovne pse. Vdani so gospodarju in zanga bi vse nardil. Zato dobič hitr njegovo pozornost. So tud primerni za agility. Par primerov poznam ko imajo irca za reševanje. Pa man je blo tud to všeč ker niso podvrženi boleznim, res niso občutljivi. Fantov bokser je bil v dveh letih skor večkrat pr veterinerju kot pa Atos v osmih. So res zdrava pasma, včeri smo bli pr veterinarju zarad zobne higiene(vodni kamen),pa ni mogu vrjet da jih bo mel devet let, pa reku je da je v super formi. Pol je pa pršla še ena veterinarka, pa jo je vprašu: "No povej kok je star?" Pa je rekla:" Ja kok kaj jst vem, to je še mlado, par mescev!!!!! Pol smo se pa vsi smejal  k je tko debelo pogledala :D Vem za par primerov, ko uporabljajo irca za lov. Imajo lovski nagon, ni pa nč večji oz manjši kot pri drugih terierjih. Nima pa skos smrčka dol ko sva na sprehodu, rad gleda naokol, če bo kakšna lepotička kje pritekla pozdravt al pa je vesel ko ga kak mimoidoči poboža.  Voha itak, tko kt vsak pes, sej morjo prebrat novice in pol še svoj komentar k zadevi dodat! ;D Pa otroke ma ful rad, to bi se skos špilal, je še sam kr en otrok!  ;D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 06.02.2008 : 11:52:14
Glede lovskega nagona - ga imaš na sprehodih večinoma na vrvici? Potem pa me zanima še brada - kako izgleda pitje in hranjenje (verjetno brada veliko pobere in potem se to spušča po celi hiši). Se rešuje to z brisačami vsepovsod na dosegu roke?

Pa še nekaj; kot že veš, nameram kupiti psičko, vendar ne razstavnega potenciala. Ampak recimo, da mi bo všeč značaj določene psičke, ki bi sicer bila primerna za vzrejo in razstave, kako bi potem recimo vzreditelji gledali na to, da bi želela psičko sterilizirati?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sreda, 06.02.2008 : 12:36:34
Uf pri bradi se moram pa še jaz oglasit - irci nimajo tako goste in mehke brade recimo kot pšeničniki, zato je čisščenje bolj na minimumu; Elmo gre 1x pit pa povsod za njim kaplja; sicer tudi ne veliko  ;D
Priznam, da mu večkrat ne obrišem kot pa  :-[ Nekako smo se vsi skupaj navadili na majhne kapljice po stanovanju in nas niti ne motijo. Če je pa res malce bolj ga pa vedno obrišemo.  :) Bolj je kriza, ko je skopan - takrat ga moram kar oblečt v majice, ker je drugače pa celo stanovanje pomito  ;D

Irci imajo bolj žimasto dlako tako, da mislim, da se hrana niti ne prime toliko.

Elmo je večino časa na vrvici, spustim ga le tam kjer vem, da imava mir. Nagon pa ... ena taka blatna slika je ratala, ko je zagledal mačko, ta pa pametna na drevo ob katerem so bile luže prepojene z gnojnico ...  ::) Nagon je, mislim, da je pač potrebno malce dosledneje vadit odpoklic.

O tem kako vzreditelji gledajo na sterilizacijo psičke razstavnega in vzrejnega potenciala; če je res taka izredno kvalitetna, dvomim, da bi ti jo dali. Če gledam po sebi - raje bi tako dala nekomu, ki ima plane razstavljati in tudi ustvariti kako leglo.
Sicer pa ponavadi v leglu niso vsi šampioni - eden dva res enkratna. Značaj pa kokr je - lahko je psička enkratnega značaja pa ni razstavni potencial - tako psičko imajo recimo moji prijatelji (tudi pšeničko). Boljšega značaja si res ne bi mogli želeti, sam za na razstave pa ni (postavca ni taprava).  :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , četrtek, 07.02.2008 : 13:37:39
Hm, si prva ki me je vprašala to z brado. Ker ima žimasto dlako se res nič ne prime gor, pije in je normalno in nimamo nobenih letanj za psom z brisačami. Ker brada sploh ni tko zlo dolga in je "nagnjena nazaj al kak nej to opišem... Na sprehodih je na vrvici, razen v ograjenih prostorih. Imamo "prijezne"sosede, pa tud zarad varnosti psa ni spuščen. Je bil v naši okolici parkrat strup nastavljen al pa je en sosed je tud enkrat zsgrozil s tem, ker imajo drugi sosedi psa res spuščenga in pol kaka po vrtovih on pa z izgovorom, da je "pobegnil"- vask dan.
Glede zadnjega vprašenja, se pa strinjam s Sanjo, če bi bla psička izredno lepa in primerna za razstave, bi jo dala osebi, ki bi jo potem res razstavljala. Poznam vzrediteljico, ki je imela tak primer, vendar se ni strinjala s sterilacijo psice, ker je bla zelo lepa in blo tud fajn da bi mela kakšno leglo. Je pa podpirala sterilizacijo v primeru, da psica/pes ni ustrezala standardom npr. nepravilna obarvanost, in bi sterilizacij/kastracija preprečila nezaželen ups. saj ti "upsi " pripeljejo do tega, da nastanejo vedno nove napake in nepravilnosti pri pasmi, kar pa noben vzreditelj noče. Gre se za to, da ohranimo značilnosti psa in potem na razstavi pokažemo kaj je lep in "pravilen" predstavnik določene pasme, gre za ohranitev pasme po načelu močnejši zmaga. Nekako teko. No, upam da nisem preveč zabredla s poti. :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 08.02.2008 : 21:19:43
Ogledala sem si lakelanda, čaka me še cairn. Zelo zanimivo, bilo všeč tudi mojemu fantu. Vendar si jaz želim nekaj večjega. Ampak, komur omenim irca (ki poznajo), mi ga nekako odsvetujejo oz. ga opisujejo kot "težkega". Je pa res, da ga nihče od njih nima ;). Bi bilo dobro, da se morda povežem še s kakšnim vzrediteljem iz tujine (ki znajo angleško), da dobim še več informacij o značaju? Fino bi bilo tudi, da bi si psa ogledala v živo.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sobota, 09.02.2008 : 15:08:31
Realno gledano, če bi bila katera koli pasma "težka" bi jo imelo mogoče le nekaj posameznikov.
Odvisno je od tega kakšen je tvoj odnos do psa. Ne moremo si psa nabaviti le zaradi izgleda - sam temperament pasme nam mora tudi ustrezati.

Svetujem ti, da se povežeš ne toliko z vzreditelji kot pa z samimi lastniki psov, ki so ti všeč. Veliko lažje jih je najti pa še svetujejo ti lahko glede vzrediteljev.
Nekaj jih lahko spoznaš že na kaki razstavi. Sicer so irci bolj malo zastopani zadnja leta, kar je kar žalostno, sam ni vrag, da na kaki večji vidiš vsaj enega.  :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , nedelja, 10.02.2008 : 00:33:50
Se strinjam s Sanjo, veliko je takih vzrediteljev, ki imajo pse bol za dobiček kot pa za hišne ljubljenčke, predvsem v tujini. Zato je bolje, pogovor z lastniki, fajn je da vidiš pasmo v živo, kak je obnaša, karakter, je pa treba povedat da so pri posamezni pasmi velike razlike. Iz izkušenj ti lahko povem za primer "začetniške" pasme bokser, kjer imajo v istem leglu samca zelo fajn značaj, sta res prava "bokserska klovna" kakor jim pravimo :), večina psičk v leglu pa ima dokaj teževen karakter, so zelo dominantne, ostre, kar nekako izstopa. Zato je najbolje, da vidiš več predstavnikov iste pasme, kar je sicer v primeru irskega terierja v sloveniji dokaj težko!!! Sm ti z veseljem na voljo. če te pa zanima lahko pišem še eni lastnici irskega terierja, ki jo poznam, če bo za stvar.  Vem, da na pozna še nekaj slovenskih  ircev, tudi ene lastnike, ki so imeli leglo in imajo doma, če se ne motim, dve psičke.
Ti pa lahko povem, da ni nujno, da so psičke "lažje" za vzgojo, načeloma velja to za vsako pasmo, me že kar malo jezi, ker ljudje mislijo, da so samci bol ostri. Naj še enkrat ponovim: Vzgoja je vse!   
P.S.:Sanja, se pa tud zgodi, da je na razstavi kak lastnik irca, vendar brez svojga "red devilčka" ane??? Se vidimo v Celju, upam.
Aja, pa da omenim, da sm bla z rezultatom vetov(sej veš kje J???(ne vem če lahko omenim) )v NM zelo zadovolna, res so profesionalci in res lepo delajo z živalmi. Naš bučo je vse polizu in bil eno samo veselje, polulu se je celo od veselja, ko ga je začel vet čohat, res so lepo zrihtal in nardil vse tako kot je treba. Ampak je blo pa najlepš, ko je bil spet doma in veselo "skakal" naokol. :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 10.02.2008 : 22:00:40
Psičke si želim predvsem zaradi tega, ker je še nikoli nisem imela. Kakršnakoli žival je že bila, je bila moškega spola, zato si sedaj želim punco ;). Ampak v samem leglu bom gledala na karakter in ni trdno zacementirano, da bo samica.

Od kod si ti? Ljubljanski konec? Jaz sem z Gorenjske.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Uma , nedelja, 10.02.2008 : 23:03:05
No glede na moje izkusnje oziroma pogovore z lastniki, so irci precej manj "tezki" kot recimo lakeland-i, ki si jih omenjala vmes. :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 11.02.2008 : 18:13:31
Hvala za primerjavo. Res bom mogla govoriti z več lastniki, da bom dobila boljšo sliko. Pomoč za kontakt, please ;) Lahko na ZS ali pa dam mail.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , petek, 22.02.2008 : 11:35:00
hej, se opravičujem, ker sem kar zginla za par dni,sam kolokviji pa to... in je človek par dni brez "življenja" in samo za knjigami.
Bea, jst sem iz Krškega, vendar poznam eno lastnico irca iz Lj,če ti je bližje. Ji bom omenila, je pa bila včasih tudi na forumu, v bistvu se mi zdi, da je bila ona tista, ki je začela temo irski terier. :) Jo bom kontaktirala pa te obvestim.  Lep pozdrav, Tina


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 22.02.2008 : 12:43:56
Ja, kolokviji ... sem že kar malo pozabila, kako je to. Me je pa spomnilo, da je zadnji čas, da se spravim k strokovnem izpitu :D.

No, načeloma je Ljubljana res bližje, ampak če se že vsedeš v avto in pelješ, potem pa je res vseeno, če narediš še kak lep izlet po naši lepi deželici, ane ;) S fantom en vikend tako ali tako načrtujeva obisk sorodnikov v Brežicah. Če si mi pripravljena zaupati telefon na mail: *****, potem takrat pokličem, pa bi se lahko dobili.

Pa spet hvala za vse informacije.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sobota, 15.03.2008 : 13:38:29
Hehe, pa sm spet našla par sorodnikov mojga Astorja! 8)  Kaj vse se najde na internetu, hvala tistemu, ki ga je izumil...  ;D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 15.03.2008 : 15:00:30
Včasih se sprašujem, kaj smo sploh počeli, preden smo ga začeli uporabljati ???. Si ne predstavljam, da bi bila sedaj kar naenkrat brez vseh teh informacij. Navežeš poj tudi kakšne stike z temi Astorjevimi sorodniki ali ti je to samo kot zanimivost?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , nedelja, 16.03.2008 : 13:54:54
Ja res je fajn tale zadeva, ki se ji reče internet. Drugače pa jim ponavadi pišem v guestbook al pa melj pošlem. Čist informativno, brez obveznosti, pa da se mal pomeniš pa poklepetaš. Večina je ful za pogovor pa jim je tud zanimivo kje se vse najdemo... :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 18.03.2008 : 11:29:50
Koliko so ponavadi stari mladički ircev, ko gredo v nove domove? Po pregledovanju internetnih strani se mi zdi, da jih večinoma oddajajo pri 10 tednih starosti. Kaj pa recimo, če so starejši (3,4,5 mesecev)? Zanima me predvsem, kakšne težave lahko nastanejo, predvsem zaradi razvojih faz (strah, večji stres pri selitvi v nov dom - torej prilagoditvene težave, itd.).


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sobota, 29.03.2008 : 14:55:19
Hej, sicer z zamudo, spet... Ja ponavadi tam pri 8/9 tednih, bol 9 kot 8, nekateri 10. vse je odvisno od vzreditelja, če jih že "socializirajo, je tu kr fajn, če se pa z njimi kej posebi ne ukvarjajo, pa ni tok zlo fajn. Nekateri navajajo mladičke na okolico, druge živale, povodec. Res je vse odvisno, kakšen je vzreditelj. Atosa smo šli mi prvi iskat- smo lahko zbirali. Sam se mi zdi d je bil star točno 8 tednov. Je pa res, da če se vzreditelj z mladiči ukvarja v tem času, je še manj težav, če pa ne, ima pa nov lastnik več dela... Moje osebno mnenje.  Res pa je da je lahko mladič tudi starejši in gre kasneje od "doma", ker je ostal v leglu al pa je prišlo potencialnim novim lastnikom, ki so ga rezerviral, kej vmes. Vse se da zrihtat, sam po moje je tud odvisno od psa, al je zaupljiv, al je živahen, al bol miren...  ::)
A maš že kej konkretnega nagledanega, kak datum...  ;)
Sej bom lahko prišla malo kepo počahot ane, pa pričakujem da bosta prišla tud vidva kej z njo v naše konce , na obisk? ;) HIHI :D :D :D :D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 31.03.2008 : 09:43:28
Ja, fino bi bilo, če bi imela že kaj ogledanega, ker bi to pomenilo, da sva s fantom že zelo blizu uresničitvi želje :D. Vendar pa je oče (še) proti, da bi pes prišel v njegovo hišo. Si pa ogledujem, kaj je aktualno, ker nikoli ne veš, kdaj si bo premislil  ;). Glede starosti pri oddaji pa sem vprašala zato, ker je ponavadi težko uresničit, da se ti vse poklapa - da najdeš leglo v tistem času, ko v službi dobiš dopust itd. Bom pa verjetno morala kar v Nemčiji in Avstriji iskat. Edino na slovenski Klub za terierje še lahko vprašam, ko bom zatrdno imela zeleno luč.

In seveda ... mala kepa bo na voljo za čohanje, saj se vendar mora socializirat, ane ;)

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , nedelja, 06.04.2008 : 15:54:55
CACIB Celje 19.4.2008 prijavljeni 3! irski terierji  :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 06.04.2008 : 18:40:37
Sem videla. Premišljujem tudi, da bi šla v Klagenfurt, 3. maja. Imajo Avstrijci kaj statistike, kakšno je število prijavljenih za posamezno pasmo?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , nedelja, 06.04.2008 : 20:29:33
Ponavadi imajo.  :) Možno, da jih bo malo več prijavljenih, so le malce bolj zastopani v Avstriji.
Mene je že ta podatek, da bodo v Celju trije prijetno presenetil.  :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 07.04.2008 : 18:53:56
Torej se vidimo v Celju  ;)?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , torek, 08.04.2008 : 14:04:52
Bea, pšenična ekipa pride, sicer le v soboto (jih bo 7  :D ), imamo pa v istem ringu irce, tako da upam, da se spoznamo.  :)

Tina prideš?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sreda, 09.04.2008 : 14:44:17
Hei, ja bom še vidla, upam da! Se že res dolgo nismo vidl... Dejansko pa sm dost bliz d bi lahko prišla kej v Nm ;) Samo kaj ko ni časa, tko da še med vajami na faxu pišem po forumu...  ::)Jej 3 irci, še že kr veselim...  ;D ;D ;D ;DAha "moja" psarna hudičkov ;) pričakuje mladičke 11.4. !!!  :D :D :D :D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 28.04.2008 : 11:47:42
Tema o ircih je spet malo zamrla. Tudi sama zaenkrat nimam kakšnih novic, ker moram počakat do sredine maja. Potem pa bom (upam), že vedela, če se bo pri nas kaj spremenilo čez dobra dva meseca:)

Bila sem v Celju na razstavi, spoznala zelo prijazno gospo iz avstrijske psarne (hvala Sanja, da si me napotila tja), celo "pomagala" sem ji pri razstavljanju, da sem malo dobila občutek, kako je imeti irca na povodcu:)

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , ponedeljek, 28.04.2008 : 18:54:21
Ja sej, jaz nimam niti ene slike ircev ... Najbolj me je šokiral en drug irec, ki je bil netriman - kot pravi stari tip irca.  ;D
Drugače pa je ta vzrediteljica res super ženska, malce sem klepetala z njo in še gospodom iz nemčije, ki vzreja kerry blue. Še lastnik Glen of Imaala je manjkal pa bi lepo predstavljali irske terierje.  ;D

Sta pa tud njena psa krasna, psica je bila malce v slabši dlaki, ampak zanimivo se mi je zdelo, ker sta bila tako umirjena.

Fajn, da smo se spoznali, upam, da se še kaj vidimo, pa da bo čez 2 meseca kakšna zanimiva novica iz tvoje strani.  ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 28.04.2008 : 19:23:26
Ja, men je tud fajn, da smo se spoznali. Sori, ker je bilo vse tako na hitro (še tvoj pšeničnik me ni preveč šmirglov, je bil zaposlen z eno pasjo damo ;)), potem pa sva s fantom že letela k tisti vzrediteljici. Njena psa sta bila res umirjena, samo samička je mal čudn gledala, kdo jo sedaj drži za povodec in potem bi se ona še mal vzpenjala po drugih ljudeh. Kar naenkrat je imela iztegnjene sprednje tace in če jo ne bi potegnila nazaj, bi pristala na belih hlačah ene gospe, ki je stala v bližini :D. Je bilo pa fino :). Sej če boš na Hrušici, se bomo spet videli. In če bom imela polno naročje stvari za psa in bom izgledala srečno, potem boš vedela, kam pes taco moli ;)

LP
Barbara


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , torek, 06.05.2008 : 21:16:35
Ja zdj pa res držmo pesti! Oz. je že bol kt ne jasno da bomo meli v Sloveniji novo irsko terierko  ;D ;D ;D Sm čist navdušena, k b res rada vidla našga junka na sliki s še kakšnim ircem oz. irko ;D ;D Jst sm se pa tud slišala s Gospo Helgo in grem kot vse kaže bo kmalu na vrsti kakšen obisk njihovih ircev ;) Mi je že rekla da bil v tem leglu en samček k bi men ustreza, samo kaj ko meni še čas ne ustreza. ??? No ja nikol se ne ve... 8) Sanja me se tud že dolg nismo vidle/slišle- sm totalno brez socialnega življenja v zadnem času zarad faxa.  Našmu Atosu pa po novem čistim obloge z zobk sama, z nohti, gre kr lepo dol  ::) in je tko priden vse lepo pusti. Drgač smo pa v redu in veseli ter poskočni kot vedno. ;D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 14.05.2008 : 15:51:58
No, dragi moji, takole je ... še 10 tednov, potem pa gremo po našo novo irsko punčko :D. It's hard to believe.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sreda, 14.05.2008 : 21:25:11
Bea čestitke!!!  :D Krasno, da si se odločila! Prav vesela sem, da bo v Slovenija bogatejša za enega irca!  ;D

Ja Tina res, enkrat se mormo kaj dobit pa podebatirat.  :) Pa tvojga hudička bi res rada enkrat videla, ne le na slikah  ;)  :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , petek, 23.05.2008 : 09:23:51
Ja, sam res. Mam eno prošnjo in sicer, da boš pofotkala tud kakšnga irca v Stockholmu. Da se mi bojo pol spet sline cedile. Res da jih ni tokl prijavljenih kokr softijev, pa vendarle. ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , petek, 23.05.2008 : 09:25:20
Bea, kako je stuacija z imenom, še iščeta? Na katero črko pa bo rodovnik?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 23.05.2008 : 17:20:54
Glede začetne črke imena še nisem vprašala. Bo imela po moje klicno ime kar tako, kot sem ti že pisala.

"Jst sm se pa tud slišala s Gospo Helgo in grem kot vse kaže bo kmalu na vrsti kakšen obisk njihovih ircev Wink Mi je že rekla da bil v tem leglu en samček k bi men ustreza, samo kaj ko meni še čas ne ustreza. Huh"
A je Helga mislila samčka v tem leglu, ko bom jaz punčko vzela?

Danes so spregledali, bolj proti večeru dobim slike :D. Ne vem pa še, katera bo moja, vendar mi je vzrediteljica rekla, naj nikar ne skrbim, bodo pravo izbrali zame :-*.

Še osem tednov ..., če nama bo zneslo, bova pa v sredini junija že šla gor pogledat male kepice - no takrat bodo po moje že veselo laufal naokrog. Si predstavljate, devet malih "red devil-ov" teče proti tebi, he he.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 25.05.2008 : 08:07:03
Imena se bodo začela na črko M. Kakšni predlogi ;)?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: ka ty a , nedelja, 25.05.2008 : 08:13:39
Mike, Megy, Mars, Maks, Mimi, Minka, Moli, Mak... (taka imena so imeli mladički pri našem bivšem psu, naš je bil Mars, zdaj pa imamo Mikea in Megy)

Drugače pa še:
Macho, Magna, Major, Mambo, Mamba, Mandie, Marley, Maui, May, Melody, Maya, Merlin, Metis, Midas, Ming, Mink, Missie, Mon, Manta, Manda, Mini, Merci, Monty, ...


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: ka ty a , nedelja, 25.05.2008 : 08:14:56
Ups, sem dala še za samčka imena, no mogoče bo pa kdo drug našel idejo.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 25.05.2008 : 09:03:04
Mogoče še predlogi za rodovniška imena, ki so ponavadi malo daljša: recimo kot je Make my day itd.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: ka ty a , nedelja, 25.05.2008 : 09:16:16
Madame Butterfly, Marie Antoinette, Ma Cherie...


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 25.05.2008 : 12:08:15
Zadnje tri so zelo dobra imena. Mi je pa ravno vzrediteljica sporočila, da imena že ima, tako da, hvala, vseeno. Kužo verjetno ne bom klicala po rodovniškem imenu, čeprav ni dolgo. Ampak zaenkrat naj ostane še skrivnost:). Ko bo punčka doma, jo bom uradno predstavila z sliko in besedo ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , ponedeljek, 26.05.2008 : 09:57:34
Hei, ja supr tole z imeni, ena irka v Sloveniji je Melody, če se ne motim, tok je teh imen, da lahko pol človek vse skup zameša. Men je lepo me Megan al pa malo daljše Midnight moon oz. na kratko Moon. Hihi, sicer pa je čist na teb kako bo kužki ime, tist predlog k si mi ga napisala je res fantastičen, pravo ime za irko. ;)
Ne, Helga, je v svojem leglu imela samčka, ki bi ustrezal mojim  "kriterijem", če se temu sploh tako reče. :) Mi je povedala tudi že kakšne kombinacije planira, tako da mam še dost časa da pogledam i poizvedujem o bodočih kandidatih za starše in njihovih prednikih. Sm  pač mal zbirčna glede tega, pa še tko je če že maš enga psa se mi zdi pomembno kakšen karakter ima drugi pes.
Kako je blo na seminarju, če bo še kakšen tak seminar mi povej, ker bi me te stvari tudi zelo zanimale.  Je pa to ena super "aktivnost" za psa. 8)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , ponedeljek, 26.05.2008 : 09:58:55
Aha, sm tud že vidla slike tvojega legla, jih je res veliko in vsi so tako "daredevilish red". ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 27.05.2008 : 07:51:56
Za seminar o terapiji s pomočjo psov sem izvedela prav na teh straneh. Na tem seminarju smo ugotovili, da je še malo tiste prave terapije, predvsem zaradi pomanjkanja znanja. Več je t.i. aktivnosti s pomočjo psov, kot so npr. kinološke urice v Velenju, razne dejavnosti pod okriljem kinoloških društev itd. Manjka nam sistematizacija in izobraževanje. Smo pa na dobri poti. Bilo je zelo lepo in poučno druženje. Super organizacija.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , torek, 03.06.2008 : 18:39:55
A že veš, kdaj točno greš iskat kepico? Kok tednov, bo pri njih?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 04.06.2008 : 14:19:35
Datum: 19.07. :D. Imam že podčrtano v koledarju. Vendar bova s fantom povsej verjetnosti šla že prej gor tudi na obisk.

Večina vzrediteljev ima rdeče hudičke doma do deseta tedna starosti, vsaj kar sem jaz dobila občutek, ko sem gledala po internetu in jih spraševala. Sem morala pač točno vedeti, da sem si pravočasno zrihtala dopust ;).


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sreda, 04.06.2008 : 16:28:18
Glede na to d so slike na netu, bi lahko kako tud sem prpopala, d vsi vidjo kakšno lepotičko boš dobila... ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 04.06.2008 : 17:30:42
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/06_01__008.jpg.html
No, tole je link do treh bubik. Ena od teh bo moja, vendar še ne vem katera (to bo znano okoli 6-7 tedna njihove starosti).

Se bom mogla malo bolj navadit dokumentirat zadeve ;). Samo kar nekako mi je vse tako ... neverjetno :D. Po moje se bom resnično zavedla vsega takrat, ko bom kužo imela doma. Ali pa, ko jih bom prvič videla v živo.

Evo, tukaj je še slika mamice http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/Standard_es_egyebek/standard_017.jpg.html
Ful bi mi bilo všeč, če bi tudi moja bila tako temna.

Še 5 tednov, ...


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 13.06.2008 : 11:06:20
Tamali že znajo šarmirat ;) http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/06_08__074.jpg.html

Jutri bom lahko to preverila v živo :D. Pa potem napišem kaj več.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: ka ty a , petek, 13.06.2008 : 11:08:15
Joj so luštni.
Bea vam se pa verjetno vleče čas, ko čakate na kepico.
Saj ko bo prišla bo pa veselje toliko večje :D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 15.06.2008 : 18:22:33
No, včeraj sem prvič držala v rokah te male kepice http://irski-terier.moj-album.com/ . Mehki in dišeči mali vragci. Najprej se ful igrajo, grizejo, raziskujejo, potem pa se nagnetejo v ležišče kot čevapčiči in sladko zaspančkajo :D. Spoznala sem tudi tri dečve, vendar je za eno že skoraj jasno, da bo postala razstavni pes, torej bo ena izmed dveh ostalih moja. Majčkeno že slutim katera, vendar ni še nič določeno (čez 14 dni). Slikic psičk sicer nekaj imam, vendar so bolj slabe, predaleč slikane, tako da se psičke med sabo niti ne ločijo. So sicer vse aktivne kuže, le da ena izstopa, drugi dve sta malo bolj mirni, vendar ravno tako radovedni in prav nič boječi. Tudi vzrediteljica je taka, kot sem si jo predstavljala, le komunikacija je malo otežena, ker se jaz lomim z mojo nemščino ::). Lažje je po mailu, ko imam pri roki več pripomočkov, he he. Torej, čez štiri tedne bova s fantom spet odrinila na pot, vendar se tokrat ne bova vrnila sama ;).

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , nedelja, 15.06.2008 : 19:53:08
Bea super!

Drugače pa sem v Portorožu spoznala tole mlado psičko ... Je drugače iz psarne na Norveškem. Vzrediteljica je tud ena zelo prijazna ženska, bo tudi na svetovni razstavljala.
Psica, je dobila "le" CAC, ker ji je angležinja zamerila, da nima dovolj odlakanih nog. Drugače pa krasen opis.

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 18.06.2008 : 17:22:51
Evo, sedaj lahko predstavim malo lepše slike dveh pupik (moje namreč niso dobre).
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/x_057.jpg.html
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/x_050_001.jpg.html

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 21.06.2008 : 15:25:33
Nove slikice.

Tale bo verjetno namenjena za razstave in vzrejo:
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/06_19__023.jpg.html, http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/06_19__025.jpg.html

Pa še ostali dve:
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/06_19__029.jpg.html,
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/06_19__030.jpg.html

http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/06_19__026.jpg.html,
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/x_050_001.jpg.html

Lahko tudi napišete, katera je vaša favoritka ;)

Ostali "vragci" pa so samčki. Trije so še prosti.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sobota, 21.06.2008 : 20:51:04
Moja favoritka je številka 8.  :)
Če bi zbirala zase, bi njo izbrala.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 22.06.2008 : 08:51:25
Ja, 8 je malo večja in bolj mirna od 7, ki je kar naprej v pogonu. Mislim, da bi tudi bila bolj zame. Bomo videli ;).

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 28.06.2008 : 16:21:16
No, spet je prišlo do spremembe. Starejši kot so kuži, bolj se kažejo njihove telesne in karakterne značilnosti. Verjetno bo št. 8 tista "za razstavljat" (Sanja, dobro si izbrala ;)), devetka bo ponujena v družino lovca, ker je ful aktivna, za sedemko pa mi je vzrediteljica napisala, da je za malenkost mirnejša kot ostali dve (očitno sem jih zamešala med sabo ???), vendar prav tako čudovita.

Pa da ne bom sedaj bluzila, katera bo moja itd. Ko bo dečva pri nas doma, bom naredila "fotosešn" in povedala svoje vtise :D, a je prav?

Pobožajte svoje kuže!


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: reddevil , torek, 01.07.2008 : 21:47:03
Pozdravljene drage ljubiteljice Ircev. Tudi sama sem ponosna lastnica 6 let starega irca. Tina mi je že pred časom pisala, naj kaj napišem o tej pasmi, ker nekdo kupuje Irca, pa imam zelo malo časa - slab izgovor sicer. Kal, tako je mojemu vragcu ime, prihaja iz hrvaške psarne The best colour in je tipični predstavnik svoje pasme - kot bi po njem napisali knjige :). Tudi sama bi lahko o njegovih "trikih", kako gospodarje oviti okrog prsta, napisala celo knjigo. Ja, je naš prvi pes in verjetno ravno zaradi tega ne ravno u nulo zdresiran, je pa močno, močno scrkljan :D.

Močno pa ti zavidam Bea, da boš imela kmalu majhno nagajivo kepico doma. Boš videla, koliko veselja prinese v hišo. Sama sem se pred pol leta odselila od staršev in jasno je moj Kal ostal pri njih, ker sama zaradi službe ne bi imela dovolj časa zanj in bi se mi fulllll smilil. Še vedno ga močno pogrešam, saj sva v času mojega študija večino časa preživela skupaj. Tako, da ga sedaj, če je le mogoče grem iskat in ga odpeljem ven, ali pa pride k meni domov in potem se samo crkljava.

Ko bom "velika" bom zagotovo imela še enega irca, ker so to the best psi (tko kot večina ostalih terierjev, le da so irci, vsaj zame, nekaj posebnega). Tako da Bea, preživi čim več časa s svojo psičko, ker ti bo ves ta čes hvaležno vračala.

Lepo se imejte punce ;)
Ana

 


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 02.07.2008 : 10:41:02
Hvala, Ana, za tvoj prispevek. Res nas je bolj malo v Sloveniji, lastnikov te pasme. S fantom sva kar nekaj časa iskala, kar bi nama bilo obema všeč in ko sva si šla k Tini ogledat njenega irca, je po koncu obiska dejal, da ta pes pa mu je res dober. In potem ni hotel slišati za nič drugega ;). Sicer se po moje ne zaveda, kaj bova dobila, ampak se verjetno še jaz ne dobro ::). Se pa ful veselim. Še dva tedna :D.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 13.07.2008 : 10:54:38
Iz Foto utripa:http://www.mojpes.net/galerija/displayimage.php?album=931&pos=36



Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 13.07.2008 : 10:55:15
http://www.mojpes.net/galerija/displayimage.php?album=931&pos=36


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , nedelja, 13.07.2008 : 21:28:58
Živjo,  ja pridem domov z dopusta in berem same dobre novice. Bea, se ti opravičujem, da ti nism prej odpisala, zdj pa le poglej na majl. ;) Veseli me, da je na razstavah nova "kri". Wds je bil tud uspešen...vsaj po slikah sodeč.  ;D ;D ;D Se pa morm pohvalit, da sm bla v kampu ki je tud za pse in tk d je blo pol kr veselo. Srečala sm eno zelo zanimivo gospo, ki ima že od svojega 4 leta pse, vedno o dva, tri. Veliko je tud razstavljala in  je res fajn blo poslušat nasvete in si izmenjevat mnenja... se je treba skos učit  ;) Bea, tamale so zlate, 7 je res ena taka milina, vsaj na "videz zgleda tako", ampak vsi vemo, kakšni dobri igralci so... Ko je kej narobe, so jih same učke in ne da se drgač rečt kokr "puppy face". :D
Sanja, na morju sm vidla enga softija, ampak so bli predaleč da b se šla pogovarjat, pa bil je tko športno postrižen. Si bla na WDs, reportaža, fotoshooting?
Sm pa opazla d je "trend" med pasmami postal mops in jorky. Nimam res nč proti njim, ampak človek ne more vrjet da je lohk tolk psov iste pasme v istem kampu. Sm na začetku misnla d vidim dvojno.  :o   
Ana, lepo d si se javla. Ja upam d se bomo lahk končno enkrat uspele dobit... ;)
Lepo se mejte vsi skupi!
P.s. ful me veseli, da nas je tolk na tej temi...  ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 14.07.2008 : 14:32:59
Mi smo bili pa prvič potrimani :D
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 18.07.2008 : 14:09:42
Jutri je dan D :D. S sabo imam manjšo potovalko stvari za psa, varnostno oprsnico in izposojen transporter, za vsak slučaj ::) Upam, da smo pripravljeni ;).

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , petek, 18.07.2008 : 20:43:28
Bea super! Pa si le dočakala ta dan!  ;D
Srečno vožnjo pa da bo tud psička lepo prenesla te kilometre.  :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 20.07.2008 : 09:21:05
No, mi smo doma. Bil je zelo naporen dan.
Sicer malo presenečenja, ker Rori ni št. 7 ampak 9 (druga družina je tako izbrala). Ampak sem ravno tako vesela, se že navajamo drug na drugega :D

Veliko smo jokali, še posebej, ko smo se odpeljali, kar ene par kilometrov. Potem pa naenkrat - tišina. Sem pogledala, pa je spala, božica. Zbudila sva jo štirikrat, pa je šla samo enkrat lulat, tako je bila živčna. Kadarkoli smo se ustavili, je cvilila in iskala znane ljudi. Drugače pa je spala, ko smo se vozili, nobenega problema. Doma je najprej pregledala stanovanje, sama šla v kletko, ki sem jo zaprla, ko sem se vlegla na posteljo. Ene par minutk je še jokala, jaz pa sem ji prigovarjala, naj gre spat in ji pomolila roko. Nato se je vlegla zraven in je spala do jutra.

Zjutraj sva šli najprej lulat, ampak je bilo kakanje bolj nujno ;). Po moje jo prepogosto vlačim ven za lulanje, ker me samo čukasto gleda. Bi se igrala ali pa cvili. Sicer je živahna, se igra z igračami, z nami, zdajle pa trenutno dremucka :-*.

Moje slike še bodo. Tukaj pa so od vzrediteljice:
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/07_13__013.jpg.html
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/07_16__136.jpg.html


Toliko zaenkrat.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , nedelja, 20.07.2008 : 12:25:59
Čestitke!!!  :D ;D
Sem zelo vesela za vas!  :)

Rabila bo mogoče par dni, da se privadi na novo okolje, potem pa bo pokazala malo bolj pravi karakter.  :)

Komaj čakam slike.  :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , nedelja, 20.07.2008 : 19:47:22
Joj tele dolge nogice in vlka ušesa!!! Za pojest  :D :D :D !
 Dobrodošla med nami Rori!!! (zdaj pa zares)  ;D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 21.07.2008 : 10:54:43
Jokcamo, veliko jokcamo - prilepljena ušeska ful srbijo :-\. Mene se je že navadila in kar naprej šiba za mano, če pa ne more, pa spet jokcamo ::). V kletki je, če sem zraven, da se potem kmalu umiri in zaspi. Drugače pa morava začeti trenirati mojo odsotnost. Danes sva bili kljub dežju (vsaj vem, da ne bom srečala nikogar) prvič na sprehodu po travniku in gozdu. Hodila skozi za mano, ampak vem, da je to samo na začetku, ko se bo navadla, pa bo žur naokoli. Noče pa jesti Eukanuba briketov, oz. zelo malo, s katerimi je bila hranjena pri vzrediteljici. Če ji dajem z roke, še gre. Ko pa je včeraj zavohala pico v mojih rokah, pa je skoraj ponorela, ona bi jedla to ;) Bomo videli, kako bo. Drugače pa ima že tiste prebliske, ko bi norela, skakala, kot da bi se ji utrgalo. Pa grizemo na veliko, kar nam pride pod gobček (igrače niso več tako zanimive). Ponoči pa je kar pridna, vstanemo okrog šestih zjutraj.

Se še oglasim.
LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 23.07.2008 : 13:15:49
Sori, slikice so še kar v fotoaparatu :-[. Je pa tukaj še ena, slikana preden smo se odpeljali proti Sloveniji http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/Ms__Connemara-Slovenia.jpg.html

Sedaj že malo manj jokcamo, oz. se hitreje umirimo, če moramo malo sami počakat. Srečala se je z nekaj sosedovimi kuži, povečini majhnimi. Sprva je ful nezaupljiva, potem pa počasi pride. Poj pa skače okrog in bi se igrala, ful je hecna.

Tudi glede avtomobilov se še ni odločila, ali so nevarni ali ne, če peljejo mimo???. Počasi se navajava na cesto. Tudi vlak je že parkrat videla (stanujemo zelo blizu proge) in zaenkrat ni bilo kakšne večje panike.

Pokazat sva se šli že k veterinarju. Nobenega problema. Prešnofala ordinacijo, se šla sama stehtat (4.45 kg btw), na koncu pa se udobno namestila na mizi in jo začela demolirat :D. Sicer je tega okolja že navajena od vzrediteljice, samo mi je pa všeč, da pri raziskovanju novega okolja ni preveč plašna. Ful mi je tud dobr, ko doma vidi ali zasliši kar jo zanima, pa se postavi v pozo (sprednja tačka gor, rep čez hrbet), slišala pa sem jo že tudi lajati.

Učiva se tudi lepo hodit na vrvici, je pa težko, ker je toooliko zanimivih stvari na poti ;). Posebno fino je, ko pridejo drugi ljudje, ki krilijo z rokami in vzklikajo: "Ooooo..." Po moje imam težave, kot vsi lastniki mladičev, ko je drugim težko dopovedat, da se psa boža, ko ima vse štiri tačke na tleh. Bomo morali kar s hrenovkami začet, pasji priboljški takrat niso dovolj.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , četrtek, 24.07.2008 : 16:55:02
Evo, še moje slikice:
http://irski-terier.moj-album.com/



Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , četrtek, 21.08.2008 : 13:49:28
Dodala sem nove slike v moj album. Ta vikend smo bili v Prekmurju pri sorodnikih. Bila je pridna, šla "do kolen" v jezero, se sprehajala po gozdu in goricah, spoznavala nove zvoke (klopotec, traktor) in nove živali (kokoši, race). Z avtomobili si je sedaj dobra, ne boji se jih več tako, če peljejo mimo nje, psom pa se še podreja (rep dol ali se vrže na hrbet), večinoma tistim večjim od nje. Ja, pa rase že - same noge so jo. Ko sva jo pripeljala, se je komaj stegnila na posteljo, zdaj skoči gor že z mesta ???. V glavnem se imamo fino. Mojim se sicer zdi, da se preveč z njo ukvarjam, samo jaz se veselim, ker že vidim napredek. Danes je recimo, ko je pojedla, šla sama k vratom in čakala, da sem ji odprla, potem pa hitro na travo lulat. Sicer že tako ali tako ni veliko lužic notri naredila, ker sem jo redno vodila ven, ampak sedaj vidim, da že malo dalj časa zdrži in ji ne težim skoz s tem. Vidim pa, kako pokaže svojo voljo, ko recimo skoči na palmo in jo grize, čeprav ve, da ne sme. Je ful jezna name, ko jo umaknem, me potem grize in se zvija ter hoče po vsej sili nazaj (težko jo preusmerim na kaj drugega, kot da jo odnesem stran). Potem pa me spet divje napad in grize za hlačnico, ko hodim. Imam sicer cunjo pri sebi, da ji pomolim to, samo včasih pa jo nimam. Toliko na kratko, če se sprašujete, kako se imamo  :D. Je tudi že bila nekaj časa sama, ko sem bila v službi (med tem časom je bila dvakrat spuščena ven za lulanje), pa je bilo v redu. Sicer ji ni všeč, ampak je preživela brez kakšnih večjih travm. Sedaj imava še malo uživancije do konca avgusta, potem pa spet delovna rutina :(.

Lepo se imejte tudi vi.
LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 27.08.2008 : 11:49:48
Včeraj sva šle v živalski vrt in tamala je bila prestrašena od novih zvokov. Predvsem se mi zdi, da je največ strahu pred zvoki, ker sva šli gledat slona čisto od blizu, ko je bil še zaprt notri, pa ni bilo take panike, kot takrat, ko se je oglasil papagaj. Bi mi sigurno brezglavo zbezljala, če je ne bi imela na vrvici. Najbolj zanimivo je bilo zgoraj v gozdu, pri ogradi z divjadjo. Pa še jelen naju je prišel pogledat čisto od blizu. Je kar vlekla vase njihov vonj, ker ga je očitno navajena, saj prihaja iz lovske družine ;). Največji problem je bil potem se vrniti nazaj dol, ker se je v določenem trenutku kar vsedla in nikamor več. Nekako sva se potem le zmenili, da greva naprej, da sva pogledali še ostale ograde in zaključili obisk. Bo treba iti čimprej spet, da bo videla, da ta kraj ni nič hudega. Je bila pa pri nekaterih otrocih večja zanimivost kot ostale živali :D.
Slike od pesjanarskega piknika pa si lahko ogledate na naslednjih linkih:
http://nutella.moj-album.com/album/13284570/?os=13284993
http://nutella.moj-album.com/album/13284570/?os=13284895
http://nutella.moj-album.com/album/13284570/?os=13284664
http://nutella.moj-album.com/album/13284570/?os=13284661
http://nutella.moj-album.com/album/13284570/?os=13284658
******

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 30.08.2008 : 09:05:23
Danes pa sva se peljali z vlakom. Prejšnje dni sva se malo navajali na halti, ki sem ga imela še od kokeršpanjela. Seveda ji je bil prevelik in si ga je lahko hitro spravila dol, ampak ga je imela nekaj časa gor, pa tudi dalo se jo je zamotit z sirčkom ;). Šle sva samo do naslednje postaje, to je bilo nekaj min. vožnje, samo dovolj, da je dobila občutek, kaj to je. Najprej sva malo počakali na postaji, da je videla še en vlak prihajati in odhajati, vse OK. Plačati mi ni bilo treba vozovnico zanjo. Na vlak sem jo dvignila, ni pa kazala kakšnega strahu, da greva na to rdečo pošast :D. Notri je seveda morala vse prevohati. Če bi bilo po njeno, bi prehodile cel vlak, ona pa bi raziskovala. Je bila pa zelo sugestivna na sirček, ker je to bilo zjutraj in še ni jedla. Tudi sprevodnik ni rekel nič. Torej še ena dobra izkušnja. Sem mislila, da bo več strahu, pa je vse skupaj sprejela razposajeno. Pomoje zato, ker se je ukvarjala s haltijem, he he.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 30.08.2008 : 16:41:38
Po vsej verjetnosti se bom jutri z Rori in še z enim človekom ;) potikala po trboveljski razstavi. Če me kje vidite, me kar pocukajte za rokav.

LP
Barbara


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 02.09.2008 : 11:36:23
Moja mala pošastka :D

(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/XUaFpUtfeMICpXlL.t.jpg)



Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 02.09.2008 : 11:38:26
(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/XUaFpUtfeMICpXlL.v.jpg)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 02.09.2008 : 11:41:16
(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/MBlVAC5nL3y62umu.v.jpg)

Še ena ;).

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , torek, 02.09.2008 : 19:27:09
Hej, ja berem da je tale buča mala zelo aktivna. Naš Atos je bil tko navdušen nad njo, da bi šel najraj kr z njo domov. Se je poba kr mal zalubu vanjo!!! Sej je blo očitno... Je pa zanimivo, da je drug dan takoj šou pogledat če je zuni za hišo...  pa je tko vohu in iskal... Ja sta bla res luštna. Pa taka vlka ušesa, bi lahko poletela na njih... 
P.s. kak si to tko fajn povečala sliko, men vrže zmeri link ko hočm kako sliko prpopat??!!


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 03.09.2008 : 07:09:42
Najprej sliko dam na stran "moj-album.com", potem se odčekiram, grem spet na to stran (brez prijave), kliknem izbrano sliko, potem desni klik, ko se odpre okno, spodaj klikneš na lastnosti, potem označiš link, oz. lokacijo, Ctrl + C, da ga kopiraš, nato greš sem na forum, začneš novo sporočilo, klikneš tu zgoraj, ko je slikca (vstavi sliko), se ti prikaže tole:(http://), nato pa Ctrl + V, da prilepiš in voila - slika je vstavljena (prikaže se ti šele pri predogledu ali ko pritisneš Sporočilo).

Jap, mala se je razživela. Vedno bolj nas zabava. Ta teden imam popoldne službo in ko se bliža čas, da gre v kletko, se bo ful hotla igrat, pa skakat, čeprav pred 10 min. se ji ni dalo nič >:(. In potem skače in se igra z listki pa vejicami pa mojimi hlačnicami itd. vse, samo lulat ne. Na srečo je mami doma, da jo potem vsake toliko spusti ven, da si malo pretegne noge in opravi svoje. Zvečer, ko pridem, pa je potem ful pripravljena na delo s klikerjem. Očitno je kar dobro, da dva malo ločeni, he he.

Tina, kmalu pridite na obisk, sedaj bodo fini jesenski dnevi, ko ne bo prevroče. Ravno prav za norenje naokoli ;).

LP
B


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 24.09.2008 : 19:52:43
Zdravo!

Spet malo poročanja, kaj počnemo ;). Začeli smo z malo šolo in je bilo tako, kot sem predvidevala - ona gledala naokoli, vohala, boh ne daj me pogledat (no, čisto malo me je :P) ali se kaj igrat z igračo. Potem pa sem rekla, sedaj pa zadosti in sem ji pred kratkim naredila eno novo igračo (kupila blago in zašila). Izgleda pa takole:
(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/VZTHNJx6Ns8YbyXE.v.jpg)
(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/uk8ijG9bS87Zn2Sz.v.jpg)

To je sedaj njena najljubša igrača. Kako pa bo delovalo v mali šoli pri vseh motnjah, pa bom sporočila kasneje, he he.

Drugače pa se učiva različnih trikcev, se igrava (doma brez motenj to rada počne z mano, drugače jo hipnotizira kaj zunanjega ::)), hodiva na različne kraje itd. Skratka poskušam delati na najinem odnosu. Včasih me malo hoče nadvladati (skače po meni in me grize), ampak je pozornost že veliko boljša kot na začetku, pa tudi učna kondicija se je tudi povečala.

Se vsakič znova zavem, kako je že zrasla, postala močnejša, pametnejša :), v glavnem srčica je. Ima ful energije, tako da včasih ne vem, ali se dovolj ukvarjam z njo ali premalo (v smislu, da jo zmatram).

Še dve slikci, ko ima balone (še ena njenih najljubših iger).
(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/Zu8X2AItGFO4oqU_.v.jpg)

(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/Z3IvVRq5PEPtDuXO.v.jpg)

LP
B.



Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , četrtek, 25.09.2008 : 21:01:29
Joj Bea, mala je res simpatična :)
Vidim, da ful uživata.

Škoda, ker nisi prišla v MB - sem spoznala vzreditelja irskih terierjev; mož in žena, ki sta drugače Američana, živita pa v Nemčiji.
S seboj sta imela 2 samca in eno psičko. Prideta s svojimi hudički tudi na razstavo v Vrtojbo  ;)

Elmer ma tud rad take "domače narejene" igrače - mu je kolegica eno spletla pa skoz neki motovili z njo  :)

Lp,
Sanja


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 26.09.2008 : 14:05:44
Sanja, na žalost je tako, da so meni prosti vikendi skopo odmerjeni. To se bo zgodilo tudi za vikend Vrtojba :(. Se mi pa zdi, da Rorika pogreša eno primerno družbo za igranje. Ali psi v bližini premajhni, ali pa preveliki in navajeni igranja samo z velikimi vrstniki, zato bi jo verjetno povaljali, pa ni dobro, če dobi slabe izkušnje (že tako je bolj previdna pri prvem stiku). V mali šoli si je takoj izbrala za kolegico eno parsonko, samo se nista smeli igrat. Kako grozno, ane ::).

Lp
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 26.09.2008 : 18:57:28
Danes je bila spet mala šola, ko sem preizkusila če bo kaj trzala na igračo. Japajade >:(. Edino kar je dobro, da je hotla poli salamco in je delala takrat, ko naj bi kaj pokazala. Pa všeč so ji bile igrače, ki so jih imeli drugi ;D. Jo moram pa pohvalit, ker je lepo pritekla do mene, ko smo imeli vajo, da inštruktorica drži psa, lastnik pa lavfa proč in kliče z eno plastenko, polno peska (da ropota). Še poigrala se je potem s to plastenko. Zdajle pa drnjoha zgoraj v sobi (upam ::)). Jo moram iti malo pogledat.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 30.09.2008 : 06:20:58
Ojla!

Tukaj si lahko ogledate slikce iz razstave v avstrijskem Tulln-u. Tam kjer piše Ronni - to je Rorin očka!
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/kiallitas/
 
Naslednji teden je razstava v Budimpešti. V petek pa se zberejo irski terierji. Baje jih bo ful. Gre kdo dol? Jaz moram delat  :-[.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , torek, 30.09.2008 : 10:02:59
Hej, a tisto v petek je srečanje o katerem si mi takrat govorila. Hm, sm mislila da bosta vidva šla, pa bi se lahko zmenli pa šli skupi, k jst sam zih nebi našla... S šolo pa bo, samo vztrajat moreš... je pa ponavadi tko, vsaj pri naju v šoli(z bokserjem), je mel tud vlke probleme s pozornostjo, in so ble res vse druge igrače bol zanimive, pa še ni neki reagiru na hrano, k jo je mel vrh glave. Tko, da smo mu tist dan pred šolo dal manjše obroke, pa zadnji obrok pred šolo spustil, ga je po šoli dobil, tko da je bil pol kr zainteresiran za poli in sirček.
Upam, da ti bo kej pomagalo.
Joj, je že skrajni čas, da jo pridem pogledat. Tam bol proti koncu oktobra  bi šlo, zdj na začetku mam kr vlko norijo.
Atos ma ta teden ceplenje, pol pa še frizerja v kratkem, tko da bomo meli kr neki izletov, mogoče bi se pa takrat oglasla z njem , Lj-Kr res ni neka razlika.
Lep pozdrav, Tina


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , torek, 30.09.2008 : 11:38:41
tincat, pa kje si ti?  :)
Sem te klicala na mobilca, pa si bila izklopljena.

Drugače, pa daj še ti kako sliko Atosa malo gor  :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 01.10.2008 : 09:00:56
Ja, Tina, tisto v petek je po moje to. Bodo pa v Budimpešti, tam kjer bo potem tudi svetovna razstava. Sva pa z mojim dragim mnenja, da bi bilo fajn še letos it malo na obisk tja dol. Upam, da se bo dalo kje prespat, ker je res dolga pot in bi bilo fino, da sva malo dalj časa tam, ne samo nekaj uric, pa potem spet takoj vožnja domov.
Glede tistih mojih prostih dni, ki sem ti jih napisala v mail-u, je prišlo do sprememb. Ti bom še sproti sporočila, kako in kaj. V skrajnem primeru pa lahko prideš okoli 1. novembra, ko bom sigurno kaj prosta, ker so počitnice.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , četrtek, 02.10.2008 : 07:53:31
Rorika je danes izgubila prvi zob. Prišli sva s prehoda, potem je še neki skakala po meni, me skušala grabit, potem je prijela palico, jo metala in renčala. Ko sva šli noter pa je držala gobec dol. Pogledala sem in videla, da je spodnji levi podočnik (oz. derač) že zunaj, tako da sem ji ga samo ven dala. Malo čudno me je gledala, kaj je sedaj to. Kaj priporočate za lajšanje tega obdobja?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , četrtek, 02.10.2008 : 11:20:04
Uf se spomnim tega obdobja - kako paniko sem jaz prvo zagnala  ;D Sam moj pes je bil tko čuden, da je te zobe tud pojedel  ;D Nekaj mi jih je pa le uspelo dobit in jih mam še sedaj spravljene. Za spomin.  :)

Drugače pa kake kosti za glodat so vedno fajn.  :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 03.10.2008 : 19:37:54
Danes sem zadovoljna z malo šolo. Je Rorika končno ugotovila, da je poli salamca dobra, da se jo dobi, če se me gleda, kasneje je delala celo na brikete, ker mi je poli zmanjkalo. Pa še v drugi skupini sva bile, zaradi moje službe, ampak, ko je bilo treba biti pozoren, je bila. Seveda še vedno vohlja po tleh, bi šla do drugih kužov, je pa veliko bolj pozorna, kot je bila. Sicer vse stvari, ki se jih učimo v šoli, že znava, tako da samo utrjujeva, posebej pa delava prav na pozornosti. Igra nama še vedno ne gre :( (druga pesem je, ko prideva domov ::)), ampak se ne sekiram, raje tisti čas malo letava po ovirah, kar ima rada. Enkrat naslednji teden bo šla na trimanje in lepljenje ušeskov. Še vedno pa iščeva kakšno primerno pasjo dušo, da bi se včasih pridružila Roriki pri norenju naokoli :D. Sva z gorenjskega konca.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , nedelja, 05.10.2008 : 21:28:00
Sanja, ja trenutno sm večinoma med Ljubljano in Krškim. Možno, da me nisi dobila na mobilca, ker je tu ponekod tudi slab signal. Ma jst res nekako ne morem najdet časa za nič. Zdj je itak sezona trgatev, tko da sm na tem področju dejavna, drug vikend grem na Openbox(srečanje bokserjev) ma vsega in svašta u glavnem.   :o  Pridem pa pogleat kej v NM Tessine mladičke, morm Janjo najprej vprašat za dovoljenje, če sploh lahko pridem.   ::)  Če boš pa ti kej v okolici Krškega, pa kr poklič, bo Atos zih vesel, da ga bo kd prečohal.  ;)

Hja, Bea, tole z zobki mi je znano, sm tud jst spravla neki Atosovih, jih je pa večino pojedu. :) Po moje je tole tko kt pri otroku, da je fajn če ji daš kej za glodat. 8)

Ja, slike pridejo, sam da si uredim zmedo na računalniku. Pa Bea, tiste slike od takrat, ko ste bli  z Rori pri nas, a ti jih pošlem po mejlu, k jih je kr neki, jih bom pa dala tud v moj album na "mojalbum".
 


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , četrtek, 09.10.2008 : 15:37:00
Naše malo sonce je bilo danes potrimano in ušesa zalepljena. Pohvaljena je bila za dlako, za obnašanje pa prav nič ::). Punca je jasno pokazala, da ne mara biti na tisti mizi pa pika. Zvirala se je kolikor se je mogla, nekaj je tudi šavsala >:(. Sedaj pa kar naprej praska ušesa, tako da sem ji za tisti čas, ko je sama, dala kar tisti plastični ovratnik gor. Imam ga še od koker španjela, malo sem ga obrezala, da ni tako dolg. Sedaj je dlaka tudi malo svetlejša.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: JANAB , petek, 10.10.2008 : 07:04:22
Bea - mi lahko pomagaš?
Imam štiri mesece staro terierko (sicer ne irsko), ki bi morala imeti uhlja spuščena lepo ob glavi, a enega zadnje dni dviguje. Kako ima tvoja psička "zalepljena ušesa"?
lp
Jana


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 10.10.2008 : 08:50:42
Če želiš, ti pošljem na ZS, kam sem jo peljala. Jaz namreč nimam pojma, kako se lepi, zato sem jo peljala k nekomu, ki to zna. Mislim pa, da je za vsako podskupino terierjev drugače predpisano, kako mu morajo ušesa stat. Morda bi se najprej obrnila na vzreditelja, kjer si ti svojo psičko dobila. Drugače pa zalepljena ušesa pri ircih izgledajo približno takole: http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/DSC_8043_Guiness.JPG.html

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: JANAB , petek, 10.10.2008 : 09:44:27
Bea - hvala za odg.
lp
Jana


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , petek, 10.10.2008 : 14:58:29
Naj samo omenim, da je sicer res, da danes večina vzrediteljev oz. novih lastnikov terierjev, ki imajo preklopljene uhlje, res le-te lepijo, ni pa to dejansko nujno.
Večina jih to dela samo zarad tega, da bodo uhlji "ziher" tako stali. Elmer ni imel nikoli lepljenih, prav tako vsi njegovi bratje in sestre, pa imajo vsi lepo nastavljene uhlje.

Tako, da če res ni potrebno, ne lepi. Če pa boš, pa sigurno pelji nekomu, ki ima s tem vsaj nekaj izkušenj, da bo znal lepo zalepiti.


Lp,
Sanja


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 17.10.2008 : 14:42:11
Hm, le kaj je tam gor?
(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/kxf1RnPzDMcwJeU4.v.jpg)

Jupi, muca je prišla mi družbo delat! :D
(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/x302YyR1B1HBqVOo.v.jpg)

Barbara, zakaj se muca noče igrati z mano? Šmrk, šmrk :'(
(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/wZXBM8KpxhCTFXKA.v.jpg)

Jutri grem malo v Naklo pogledat, na agility tekmo, pa jo bom verjetno s sabo vzela. Trenutno premišljujem tudi o njeni morebitni sterilizaciji, vendar je težka odločitev. Čeprav vem, da verjetno ne bom imela legla, pa tudi za razstave mi ni ne vem kako.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 21.10.2008 : 09:50:57
Rori se zelo obremenjuje s kravami ;D. Zadnjič na Pokljuki je bila čisto posrana. Dokler so jo krave ignorirale je še bilo (je bila samo nagrbljenja), ampak boh ne daj, da bi jo kakšna pogledala, takrat pa je skočila, kot da jo hočejo pojesti :o. In seveda tudi primerno vokalno sporočila, da je ona pes. Zato sva tudi danes na sprehodu šle veselo (vsaj jaz ;)) do kravic. In je bilo že bolje. Sicer je še vedno previdna, vendar vsaj mimo gre, ne da bi izgubila svoj glas. Celo travo so mulile skupaj, seveda vsaka na svojem koncu :D.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sreda, 22.10.2008 : 19:57:57
Hojla, jst spet po dolgem zamiku na forumu. Joj kok je zrasla!!! Prava irska gospodična. Jst sm spet dobila ponudbo za eno res res super leglo, ampak kaj ko morm pač še mal počakat. Ma pa Rorika res svetlejšo dlako, se mi je na začetku zdelo, da bi znala bit za malenkost bol rdeča, sam te barve se res tko hitr spreminjajo ko odraščajo, da bi mogu človek res skos s fotoaparatom dokumentirat vse!
Glede lepljenja ušes je pa odvisno od psa, nekateri ga ne rabijo, pri nekaterih je dovolj samo masaža, če pa že lepimo, pa seveda pri nekomu, ki to zna in naredi pravilno. Je pa res, da če ušesa ne stojijo pravilno pes ne zgleda več tako elegantno. Spomnim se slike, kjer je imela irka eno uho štrleče v stran, drugo pa je nosila pokonci. Pa še ena zelo kruta zgodba, ki mi jo je napisal en lastnik irca iz Grčije, in sicer; psa je vzel iz zavetišča in ta pes je imel kupirana!!! ušesa. Kupirali oziroma  bolje rečeno rezali so mu jih s škarjami!!! Na sliki ušes skoraj ni bilo videt. Grozno, kako more kdo kej tazga sploh počet in to iz hudobije. Ima pa vsaj sedaj dober dom.
Pa da še malo povem, kaj mi kej delamo v teh jesenskih dneh, ja sprehajamo se in pol češemo iz dlake na tone ježkov in drugih semen, edino kaj je dobr pri tem, da se mu zdj zadržujejo samo na gobčku in nogah. Ampak kaj češ, če je pa v visoki travi polno mišk, ki jih je treba izsledit... ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 26.10.2008 : 09:49:55
No, danes sva šle spet pozdravit kravce. Pa je kravja mladina kmalu prišla firbcat k ograji. Rori je še nekaj časa skakala naokoli, potem pa se je počasi približala, tako da so se na koncu gobčki že vohali, pa tudi kakšen poljubček je padel :D. Prov luštno je blo, jaz pa seveda brez fotoaparata >:(. Nekaj fotkic sem naredila na mobiju, moram pa še najti kabel, da bom slike spravila na računalnik.

LP
Barbara


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 26.10.2008 : 10:26:00
Pa še en lep jesenski pozdrav od naju z Rori :-*
(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/r5YKAAdbZaAVyQrx.v.jpg)

(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/B4n2tZD6wBe_4PN3.v.jpg)

(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/CecnbxAwBV0ADZnB.v.jpg)

(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/99jf2h5i9p1_Qp2G.v.jpg)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , četrtek, 30.10.2008 : 09:36:57
Moram vam povedat, kaj je bilo danes na sprehodu. Ker je padal dež, sem jo imela spuščeno, saj ponavadi takrat ne srečam nikogar. Na travniku, malo pred koncem sprehoda, pa je kar naenkrat približno 50 m pred nama steklo nekaj srn. Vidim srne, kako šibajo pred nama, vidim Rori, kako jih gleda. Meni je za trenutek zastalo srce, ker sem jo že kar videla, kako laufa za njimi. Stopim par korakov nazaj, jo pokličem in ona takoj pride :D!. Seveda je bila izdatno nagrajena z koščki hrenovk in božanjem :-*. Potem pa sem ji še malo žogico metala, nato pa sva šli domov. Danes sem ful ponosna nanjo :).


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , petek, 31.10.2008 : 15:22:50
Super. :) Medva pa mava danes cartalni dan.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , četrtek, 06.11.2008 : 12:00:24
Ravnokar sem klicala k veterinarju, ker sem jo danes zjutraj peljala na sterilizacijo. So rekli, da se je normalno zbudila, da je pridna, gleda naokoli in malo miga z repom :). Sem vesela, da je do sedaj šlo vse ok. Iskat pa jo grem po četrti uri. Upam, da bo tudi okrevanje šlo dobro. Pred operacijo sem ji tudi dala pregledati kri, da bi se prepričala, če je vse v redu. Nisem si mislila, da bom tako živčna. Sicer je tudi moj kokeršpanjel od 11 leta dalje imel 4 operacije (približno 1 na leto), ampak je bilo zmeraj vse OK, tako da sem že približno vedela, kako bo vse skupaj potekalo. Samo ko je pa enkrat prvič, pa te je zmeraj strah.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 07.11.2008 : 10:09:47
Z Roriko je do sedaj vse ok. Mirno je preživela noč. Danes je že jedla. Bi sicer še, samo ji nisem dala veliko za prvič. Ni videti, da bi jo kaj ful bolelo. Upam, da bo še naprej potekalo, kakor mora.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Nanook , petek, 07.11.2008 : 10:41:43
Mali vragici zelim hitro okrevanje, da ti bo cimprej spet kravzljala zivcke. ;) :D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 08.11.2008 : 18:56:22
Ja, Nanook, mi jih že kravljžlja. Samo prvi dan je pazila, kako se premika, sedaj moram namesto nje pazit jaz in to niti približno ni lahka naloga. Danes je na vsak način želela kakat ravno v najbolj gosto grmovje ::). Z zadnjo nogo se zna že prav spretno popraskat v bližini šivov.

Moja nova lučka :D
(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/GMgdCcvS0XWLI8P3.v.jpg)

(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/GMgdCcvS0XWLI8P3.v.jpg)

(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/GMgdCcvS0XWLI8P3.v.jpg)

(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/V_jxqW7tecv6TUNd.v.jpg)

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 08.11.2008 : 19:01:50
Malce sem se zatipkala, še enkrat poskusim

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/d2KRvtzWQWII9HIC.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/Tv_lAkM1utfIlkMS.v.jpg)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , torek, 11.11.2008 : 12:54:03
Uf, se spomnim tega ovratnika na Elmerju - revež par dni ni prišel k sebi od užaljenosti  ;D

Ampak kako ti je lepo že zrasla - prava lepotička je.

Kako pa kaj trimanje? Ste jo že kam peljali ali se boš sama naučila?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 11.11.2008 : 17:21:09
Uf, se spomnim tega ovratnika na Elmerju - revež par dni ni prišel k sebi od užaljenosti  ;D

Ampak kako ti je lepo že zrasla - prava lepotička je.

Kako pa kaj trimanje? Ste jo že kam peljali ali se boš sama naučila?

Rori na srečo ne igra užaljenosti. Sicer ga ne pusti dati z veseljem gor, ampak ga kar dobro prenaša. Tudi zaletava se ne fejst. Se spomnim kokeršpanjela, je kar stole premikal :D. Obedve pa komaj čakava, da bo čas, ko se ne sme noreti, mimo, da bomo potem spet lahko skakali ;). Naslednji teden greva pobrat šive ven.

Zrasla je že zelo. Sem namerila okoli 45 cm plečne in navagala 12.50 kg :-[. se mi zdi, da bo treba mal pri hrani pazit.

Na trimanju je enkrat že bila. Bi bilo pa fino, če bi se lahko sama naučila. Samo meni se mora večkrat pokazati, da si potem zapomnim ::)

Si bila v Vrtojbi?

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , sreda, 12.11.2008 : 12:44:46
Hey,

ja sem bila v Vrtojbi sam ni bilo nobenga irca - pa tako sem v Mariboru dva vzreditelja "šuntala" da prideta s svojimi tremi irci  ;D

Trimanje je kar zakomplicirano, sama vem, da ga najbrž ne bi ravno obvladala - že ko samo strižem svojga se končnemu izdleku vsi smejijo, tko da gre raj k frizerju  ;D

Ima pa lepo višinco, teža pa tudi ni tako grozna... Kaj pa moj ki jih ima 21 kg?  ;D 


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 12.11.2008 : 14:22:32
Sicer sem imela namen pridet v Vrtojbo, glih zarad tega, ker si enkrat prej omenjala, da bo tudi kakšen irc tam, ampak sem potem ravno dala Rori sterilizirat, tako da me ni bilo. Torej nisem potem nič zamudila ;).

Glede teže pa me malo skrbi, ker je stara šele dobre pol leta, to pa bi morala biti končna teža odraslega psa. Od začetka ni hotela jesti (briketov), potem pa je kar naenkrat začela, sedaj pa moram kar malo pazit. Glede višine pa sem zadovoljna, upam, da bo še malo zrasla.

Evo, še nekaj slikic, pred sterilizacijo, tisto nedeljo, ko se je po dolgotrajnem deževju končno zjasnilo
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/26JmNIecuc87fUpp.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/vysrML_pnYBmjkWY.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/h7k1OJUKiuUHoyKT.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/7bF4kQ1BbWJ0EGvM.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/L_Fi25cgfqDOB4kK.v.jpg)

Lp
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , petek, 14.11.2008 : 23:42:37
Hej!
jst sm se končno zbudila iz knjig, bol za kratek čas... Vidim d je bejba ful zrasla!!! Ušeska lepo stojijo. Supr. Joj kok sm jst bla živčna ko sm šla z Atosom, da so mu odstranl zobni kamen, čista živčna razvalina, no ja nasrečo bol doma ko sm čakala da me pokličejo, pri veterinarju ne tolk, da ne bi on kej opazu. Atos ma okol 13,5 kil mogoč 14. No ja zmert ga pa morm, že dolg ni bil. In ja defenitivno se nakup še enga irca bliža. Mogoče že drugo leto 2009/2010. :D Jupi.
Bea, bom probala pridet kej k vama, sam tale fax res forsira na veliko. Kako pa v šoli...  Lep pozrdav, Tina in Atos


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 15.11.2008 : 09:58:27
No, Tina, zdaj ko je Rori dala tisto zadevo skozi, lahko z Atosom prideta katerikoli čas v letu ;). V ponedeljek greva šive ven pobrat.

V šoli pa imamo še eno srečanje, potem pa že izpit :D.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , četrtek, 27.11.2008 : 19:29:02
Sneg je tu :D.

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/0hVC_An9prbDLsng.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/WbGzMQafBbvV7DZx.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/sIrY31Pc8Yy59mt2.v.jpg)

Trgamo snežne kepe s tac ;)
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/9K6uusu2o3goK_bP.v.jpg)

V glavnem, sneg je zakon! Se mečemo, skačemo, tauhamo ... Šivov nimamo več, tako da ni več ovir za Rori.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , četrtek, 27.11.2008 : 23:53:30
Joj kaj se mate fajn!  :) Pa to je ogromno snega!

Sem pa šele zdej pogruntala, da ma Rori en tak dolg rep  ;D Mi je kar nenavadno da ni kupirana - še vedno so na razstavah predvsem kupirani irci, nekupiranga se pa ne morem spomnit, da bi videla.  :)

Lp,
Sanja


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 28.11.2008 : 14:28:01
Meni pa je všeč nekupiran, ker zelo lepo pride čez hrbet (moram enkrat še eno tako slikco naredit). Ko ga ima takole spuščenega, kot na sliki, se ne vidi dobro njegova lepota ;).

Snega pa sploh ni tako gromno. Tole pa je veliko snega :D. Slikano pred nekaj leti.
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/d67tBPWJlHseJEIS.v.jpg)

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , četrtek, 18.12.2008 : 21:27:23
Našega snegca skoraj ni več, vzel ga je dež :'(. Zato smo si nabavili dežni plašč, da gremo potem skoraj suhi v stanovanje ;)
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/ge5bJGFTn0ZmZtBA.v.jpg)

Imamo nekaj novih igrač
http://s509.photobucket.com/albums/s340/soncesi/?action=view&current=PC050599.flv
http://s509.photobucket.com/albums/s340/soncesi/?action=view&current=PC170614.flv
http://s509.photobucket.com/albums/s340/soncesi/?action=view&current=PC170615.flv

Končali pa smo tudi z malo šolo.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , četrtek, 15.01.2009 : 06:49:38
Nove "snežne" fotografije, ki so bile sicer slikane pred tem zadnjim snegom. Se pa Rori kar trga od veselja. Kot da bi jo priklopil na dodaten vir energije :D.

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/zf8BRLbt0t8esDDo.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/4evC4t1YDFn9d_rz.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/XxG1nBEWzYW70dcl.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/r_A9rRvlWma5jdDe.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/MCjPbjObG1CcBUpU.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/dY6bfAAfOCTV0EjK.v.jpg)


V nedeljo so napovedani trije irci v Ljubljani. Morda kdo ve, kateri pridejo? Se zna zgodit, da bom takrat z Rori tam, ampak samo na socializaciji.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 09.02.2009 : 12:53:56
Moja kuštravka - čas za trimanje :D. Marca greva pa spet v šolo; tokrat v osnovno. Me prav zanima, če bo kaj več pozorna name, kot pa je bila v mali šoli ::).

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/bUQiDWOfGexdkkbu.v.jpg)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 13.02.2009 : 12:09:50
Nič več kuštravka :D
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/e8rJkPWQzyDhavEF.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/tTYBLNzcgqD38j_c.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/BiBt_OHiqztgeARs.v.jpg)

Glede na prvo ražjo pri Mirji, sem imela s sabo nagobčnik. Ampak sem bila potem na koncu prav ponosna na mojo trmoglavko 8). Čisto kulturno se je pustila uštimat, brez kakšnega večjega rogoviljenja na mizi, glasek je spustila samo, če jo je res kaj cuknilo. Sicer je med procesom izgledala kot kup nesreče, ampak nismo pa imeli nobenih kregancij, kot zadnjič. Na koncu se je celo spustila v igro z Mirjo, kar je tudi njo prijetno presenetilo, ker ponavadi na koncu trimanja niso tako kolegi ;). V glavnem, mi smo sedaj lepi :-*.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , petek, 13.02.2009 : 12:48:05
Joj, kaj je že velika :)
Res morata priti na srečanje softyev, da se vidimo v živo  :)

A pri vas je še kar sneg? V Nm je samo blato - sicer mojega to nič ne moti, ker se mu prav fajn zdi, da zagazi v kako blatno kopel ... sam meni to mal živce para ...

Rori je pa krasna. Koliko pogosto jo pa pelješ trimat?

Lp,
Sanja


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 13.02.2009 : 18:23:13
Ja, velika je, punca ima 48 cm. Kar pa je meni ful všeč, kakšen ljubitelj standardnih ircev pa bi se zgrozil ::). To je bilo njeno tretje trimanje. Prvič jo je vzrediteljica pri 10 tednih, preden je šla k nam, drugič sem jo peljala oktobra lani in pa sedaj. Nekako na 2-3 mesece naj bi se jo trimalo, načeloma pa vsaj dvakrat letno (to velja za hišne, ne razstavne pse). Men se prva varianta zdi ravno prav, ker potem ji že dlaka začne malo odpadat. Se ji prav vidi, da se sedaj dobro počuti, ko koža malo diha. Moja pa je na srečo dama, kar se blata tiče, če se da, bo šla raje okrog. Ja, na piknik pa prideva, če bo le možnost ;).


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 18.03.2009 : 20:16:31
Začela se je šola, malo pa sva začeli tudi z agility-jem. Rori je oboje všeč, še posebno, ker so prisotni tudi drugi psi ::).

Zdaj pa še malo slikic.
Taka pikica na pragu je bila, ko sem jo dobila
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/9jlPoAKWoKhI7360.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/DnoFgLTCatYWe2Oa.v.jpg)


Zdaj pa je že taka "donda"
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/jRYQPeNGFQyh994m.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/_1gBBe1xSOWn6w_z.v.jpg)

Še slike
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/eYgoOKquhRNeQYiw.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/Toxcb1Fn8yuvRZPF.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/bFJ33_QTA5vA_l4r.v.jpg)

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Drejči , četrtek, 19.03.2009 : 21:02:53
eeemmmm, morda niste opazili.... predpraznik se vam je posteno skrcil  ;D ;D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 20.03.2009 : 14:46:03
eeemmmm, morda niste opazili.... predpraznik se vam je posteno skrcil  ;D ;D

Ja, sej, bo potrebna reklamacija. Trgovcem ne moreš več zaupat :(: "Ja gospa, ta predpradžnik je zelo trpežen proti vremenskim vplivom, komot ga imate zunaj." :D ;). Čez par mesecev pa tkole. :P


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 25.03.2009 : 19:21:52
Naša nova pridobitev. Ko takole mrzlo piha, pride kar prav ;). Tudi ponoči se lepo sveti.

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/od28uDiHF5sqGQFo.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/2nAJvvAvKYXtlG3t.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/rfSDbZ8OnZN9Pfsm.v.jpg)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Nanook , sreda, 25.03.2009 : 19:31:09
O, superca. A je to tanova kolekcija ali se tastara?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , četrtek, 26.03.2009 : 08:10:10
Mislim, da je tanova. Od tastare se je poceni dalo dobiti samo v modri barvi, pa mi ni ne vem kako sedla. Jaz bi sicer raje rdečo, ampak je tudi tale črna dobra ;).

Sem pa opazila razliko. Ko sem pomerjala modro (verjetno stara kolekcija), ji je okoli vratu in tac bila bolj na tesno, kot pa pri tejle črni, ki je ohlapnejša. Pri trebuščku pa je pri modri bilo še kar nekaj lufta, pri črni pa je skoraj ravno prav.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , četrtek, 02.04.2009 : 22:50:12
Živjo!
Ja madonca Rori je že prava babnca. :) Glede luž in blata, je tud naš gosposki. Zgleda da je to tipično za irce. ;P No ja vsaj za najina. Supr pulovrček. Midva mava tazga pletenga. Za v sneg in minus pa podložen plašček. Zdej sm pa na lovu za dežnim plaščkom. Maš kakšne ideje, kje bi ga lahko staknila, vem, da si mi enkrat omenjala eno internetno stran, se priporočam za informacije. HIHI Sm bla pa ravno danes mal v šopingu zanga. Spet vse v zelenem. Lep pozdrav.
Tina
P.S. Barbara, a si dobila slike od novga legla od MDjev... Ti pošljem slike, če želiš. Je v leglu ena taka mini samička, sm čist navdušena. :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 03.04.2009 : 14:08:08
Tina, link od trgovine sem ti poslala na tvoj e-mail.

Mislim, da sem dobila prve slikice od legla (par dni starih srčki), potem pa ne več. Če imaš ti še kaj, mi kar pošlji. So mi pa drugače všeč bolj veliki irci, tako da mi naša babnca z 48 cm in 14 kg čisto ustreza :D

Ta vikend je bila z mano v Avstriji. Smo šli gledat dogdance tournier. Super zadeva. Luštna družba, dobra organizacija, zelo fino smo se imeli.

Kdaj si že rekla, da prideš na obisk? ;) 8)

LP
Barbara


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , petek, 03.04.2009 : 17:00:53
Živjo!

Jah sem slišala, da si nekaj potovala v Avstrijo z Rory - sem bla kar mal fovš Neži, ko mi je povedala, da je vidla tvojo psičko.  :) Jaz bi jo tud!

Tina pa itak obljublja, da bo svojega Atosa pokazala, že kar nekaj časa - bo zgleda treba uletet v Krško  ;) :D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 03.04.2009 : 19:47:09
Je ni samo vidla, tud cartala jo je in imela v naročju :P. Sicer pa, upam da se vidimo na softi-pikniku.

Saj res, ti si zelo blizu Krškega, ane. Morda pa Tina čaka, da bo dobila še enega irca, da bo potem lahko frajarila z dvema ;). Sicer pa je tudi moj dragi navdušen nad irci, da že sedaj govori, da bova vedno imela irce :D.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , petek, 03.04.2009 : 20:35:34
:)
Jah, je res tako, sam kaj ko nimam nobenga časa, trenutno sm več v Ljubljani kot pa doma. :( Se pa tolažim s tem, da samo še par mescev, pol bom pa absolvent pa bo lažje. Grem pa mogoč še drugo leto v Nemčijo, kjer sem seveda že najevljena pri vzrediteljici in bo mela  tistem času mogoče celo leglo. :) Mogoče... HIHI No ja, o tem drugič. :) Smo pa zdej v polnih pripravah na praznvanje, ker praznuje Atos 5.4. deseti rojstni dan.

Sanja, bom pa zihr čez par tednov v NM, da gremo boksersko žlahto pogledat, kjer majo kar dva legla (15 mladčkov). :)
Če boš v KK, pa kr poklič, pa priletiva. Vendar dvomom, da bom svojo boljšo polovico prepričala, da se oglasiva še kje. Moški pač. :/

Barbi. če boš kdaj v LJ, z Rori, Perotom ali brez, sm zmeri za kako kavo... :) A, pa še to, če se ti da, lahko slike, ki sm ti jih poslala od Atosa nalepiš tule. Jst sm znova obupala s tole zadevo. Al sm pa pač antitalent za nalaganje vsenbin. :(

Zdej pa grem iskat nov recept za torto za našega slavljenca.




Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 04.04.2009 : 14:35:57
Evo, dve slikce od Atosa - z zeleno ovratnico ;)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/WXLngUldhwVYyVbs.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/qEBg96I4SimHVRi4.v.jpg)


Mi pa bomo, če nam bo sreča mila, praznovali Rorijin rojstni dan kar pri vzrediteljici na Madžarskem. Baje bo pravi žur konec maja :D.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: tincat , sobota, 04.04.2009 : 16:43:53
Lepo lepo, no, če bosta z Rori kaj v naših koncih, se lahko oglasiš. Pa bom še enkrat nardila torto, da jo bo lahko še Rori probala. :)
Drugače je pa Korenčkovo-riževa torta z govedino ali piščancem in "prelita" korenčkovo kremo, ša razmišlam katero meso naj raje dam. :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 17.04.2009 : 12:51:16
Rori na treningu
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/NYmo1xYDY3F3hPpF.v.jpg)

(http://irski-terier.moj-album.com/slike/12371956/FtLM6eNGJmbINFYb.v.jpg)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 10.05.2009 : 15:45:52
Draga moja Rori, na to lepo nedeljo praznuješ svoj prvi rojstni dan. To leto si nam zelo popestrila in ostani še naprej taka lubica, kot si bila do sedaj :-*.

Iz malega
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/jnNvbU0brUwRNuqo.v.jpg)

Raste veliko ;)
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/ZL_fLNEpzIjHmCvz.v.jpg)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: bina , nedelja, 10.05.2009 : 16:29:48
o lej jo barabo, ker danes nisi omenila, da praznuje >:( Bi Rori kar v zivo zazelela vse naj naj!



Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 11.05.2009 : 05:40:00
Sej sem Daji povedala, saj si videla, kako se je potem z Rori ukvarjala ;) A ti ni nič omenila :P?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 29.05.2009 : 19:15:32
Mi smo pa ta vikend šli obiskat mamico in bratce :D. Mama je prava alfa samica, skoz renčala, če se ji je kdo preveč približal (od pasjih otrók), Rori pa je ful hotla vtis narediti nanjo, skakala okoli nje, vabila k igri. No, na koncu se je že malo omehčala ;). Fantje pa kot fantje, so morali lastniki paziti, da se niso zravsali med sabo, ampak drugače pa so pravi cukri scrkljani 8). V glavnem, tamala je uživala in navdušila z kratkim prikazom znanja agilityja in trikcev. Vikend je minil kot bi pihnil. Tukaj je nekaj slikic

Od desne proti levi: Rori, bratec Mickey (ki je ostal pri vzrediteljici), mama Kefe in še dva bratca
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/RmjoEk0CEp9jemos.v.jpg)

Spredaj je mama Kefe, zadaj pa Mickey in še en samec, ki ga imajo predvsem za lov
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/EARtAGASLDNcbQrJ.v.jpg)

Nekaj postavnih irskih fantov in na koncu naša žaba ;)
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/Sn1itPqel5ARgqZt.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/KsHvTB0XfSvVsZTg.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/tR5h_9qo7efcgk6A.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/Xe6RxstVsH1S6B9Q.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/12371956/m_4HvvIPKfEKPNXs.v.jpg)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 01.06.2009 : 10:36:08
Še link, kjer si lahko ogledate dodatne slikce iz našega druženja na Madžarskem http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/festival/?g2_page=1.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , četrtek, 04.06.2009 : 12:14:51
Ful dobre slikce in zelo lepa druščina! To je super, da ohranjate stike in se družite!  :)

Rory je pa res lepotička!  :-*


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: aska2005 , četrtek, 04.06.2009 : 12:18:33
Rori je res prava lepotička! :-* Luštne slikce in res fino, da vzdržujete stike :)

lp


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 05.06.2009 : 07:26:55
Z vzrediteljico si tedensko piševa, ker jo zelo zanima, kaj se dogaja z Rori. Je bila edina, ki je šla tako daleč stran, druge pse iz prvega legla kar veliko videva. Drugače pa tukaj v Sloveniji ni veliko možnosti za takšno masovno srečanje iste pasme ;). Upam, da bova lahko prišle na piknik softijev :D.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 31.07.2009 : 10:14:26
Že dolgo se nisva oglasile :-[. Tukaj je nekaj novič.
Naredile sva A-izpit (še kar uspešno, par napakic, upam, da bo na Bbh-ju bolje, ker vem, kako lahko lepo dela, samo kaj ko je pozornost hitro skrenljiva). Pridno tudi trenirava agility, tako da bova verjetno kmalu šli na krst na 4fun tekmo.
Moram reči, da je fino iti z njo kamorkoli, ker je pridna. Tudi zraven otrok jo lahko spustim, ker ne skače (več) po njih in se nasploh luštno obnaša. Bile sva tudi v Kranjski gori, kjer sva predstavili pasmo in odlavfali en delček parkurja. Takrat še nisva znali slaloma, sedaj sva že bolj samozavestni 8)
V drugo je bila tudi v živalskem vrtu, kjer je bilo bolje kot prvič, ko niti mimo kletk s pticami nisva prišli, ker je bila tako presrana. Prav zanimivo jo je bilo gledati, ko se je vsedla in se zastrmela v kletke. Slikic seveda nimam, ker sem spet pozabila fotoaparat >:(.
Sedaj je vpisana tudi v rodovno knjigo in ima št. 48.

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/o1YHpvFMWlPtrw1A.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/zm4pBklgk_zxUzPI.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/6s8gwESfxxxg9IEM.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/12371956/Maqcr6tq76mimqoB.v.jpg)


LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: bina , petek, 31.07.2009 : 12:13:52
jupi, bravo Rori za slovensko drzavljanstvo!!!  ;D ;D

Mi smo sli pa v sredo v Naklo na trening in bilo je prav fino. Daja sploh ni vedela, da je na drugem poligonu, da so druge ovire. Tako da bomo verjetno skupaj imeli krst na 4funu ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 31.07.2009 : 12:51:44
Bina, so ful pohiteli, takoj nato pa sem dobila še sporočilo, da bom delovno knjižico dobila po 15. avgustu, tako da tudi uradne tekme ne bodo več problem ;). Torej si se ti tud odločila, da greš na 4fun :D. Sem rekla Perotu, da bi rada imela pred 16. še kakšen dan za počitek od potovanja, pa se je strinjal. Mi je pa žal, da nisem mogla na trening v Naklo :(. Se vidimo v nedeljo.

LP
Barbara


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: bina , petek, 31.07.2009 : 15:21:15
a ti si dala tudi delat ze del. knjizico za agi? Ker to ni ista kot una, ki jo dobis, ko naredis A izpit. Za agi tekme je druga.

jp, se vidimo v nedeljo. naj ti "šiht" cimhitreje mine.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 03.08.2009 : 10:54:01
http://s509.photobucket.com/albums/s340/soncesi/?action=view&current=P8010807.flv


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sobota, 07.11.2009 : 20:31:39
Ker smo leni za pisanje -  pa slikice ;)

http://www.mojalbum.com/data/images/6/12371956/12931871/17434428.jpg

http://www.mojalbum.com/data/images/6/12371956/12931871/17434432.jpg

http://www.mojalbum.com/data/images/6/12371956/17373787/17434568.jpg

http://www.mojalbum.com/data/images/6/12371956/17373787/17434587.jpg

http://www.mojalbum.com/data/images/6/12371956/17373787/17434594.jpg

http://www.mojalbum.com/data/images/6/12371956/17373787/17434597.jpg


LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: bina , torek, 10.11.2009 : 11:18:31
leteca Rori ;D ;D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 10.11.2009 : 15:24:03
Ja, poglej si še fotozgodbo (http://www.mojalbum.com/irski-terier/fotozgodbe/kaj-se-narasas-tamala/17434444), kjer si obe pojeta: "I belive I can fly!" :D ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 01.01.2010 : 19:56:36
http://www.mojalbum.com/rori-foto_12371956_12931871_17545617.jpg


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 21.02.2010 : 19:43:03
To soboto je bila še zadnja agility tekma za zimski pokal. V skupnem seštevku sva bili tretji. Manjka nama še en pogoj za dvojko, pa bodo še druge priložnosti ;). V glavnem sva se zabavali. Nekaj se je celo kregala name, ker sem jo po njenem preveč usmerjala (je hotla na hop, na vrsti pa je bil v slalom). Ja, pa številko je morala povohat (kot na prvi tekmi decembra) in si je zato prislužila kazenske točke ::). Ampak drugače pa lepo sodeluje z mano ;).

(http://s6.mojalbum.com/agility-foto_12371956_17373787_17658779.jpg)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 09.04.2010 : 10:44:56
Novička! Rorijina mami ima spet tamale. Tokrat jih je kar 11 :D, šest fantkov in pet punčk. Tukaj so še slikce, trenutno še 11 malih štručk, čez nekaj tednov pa bo 11 malih vragcev >:D ;) ****

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , ponedeljek, 26.04.2010 : 21:34:12
Hey kako ste kaj? Rory še vedno tako pridna? Prav fajn bi jo blo videt kako ona to dela agility; ali v živo ali pa preko videoposnetkov  :)

Sanja & Elmer


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , sreda, 28.04.2010 : 13:27:44
Ojla :)!

Mi se imamo krasno. Moja irska ljubica je še vedno tako pridna, če ne še bolj :-*. Edino, kar se včasih pojavi ljubosumje, če po njenem preveč božam drugega psa, pa seveda, če se oni prištuli zraven, ko se delijo priboljški. Takrat zna malo skočit v njega. Najprej sem se čisto nezavedno izogibala crkljanju tujih kužatov, ko je bila Rori zraven, samo potem sem se zavedela, da zna iz tega ratat večji problem. Sedaj načrtno izberem trenutek, ko pobožam pse, priboljški pa se delijo tako, da oba sedita pred mano in dobita hkrati. In smo že bolj strpni ;).
Trenutno se pripravljava na izpit B-Bh in začenjava z RO-jem. Glede agility-ja pa nama gre še vedno dobro. Na naslednjo tekmo greva že v dvojko :D. Kar imam posnetkov, jih lahko vidiš na http://s509.photobucket.com/home/soncesi. Ni jih pa veliko, ker sem trenutno brez fotoaparata in sem odvisna od "škljocanja" drugih.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , ponedeljek, 10.05.2010 : 15:50:42
Evo, danes ima moja lubica že dve leti :D. Čas tako hitro leti.

(http://s6.mojalbum.com/rori-foto_12371956_12931871_17842718.jpg)

(http://s6.mojalbum.com/rori-foto_12371956_12931871_17842720.jpg)

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , torek, 11.05.2010 : 14:03:42
Z dnevom zamude ampak vseeno; vse najboljše Rori!  :D Upam, da je dobila kaj zanimivega za RD.  ;D

Videoposnetki so pa super - ful je hitra! Jaz ni šans, da bi dohajala. Sam je pa fajn enga irca videt, da je v agilityu ... Poleg softyev seveda  ;D


Uživajta naprej!


P.S. Kaj pa ima Rori to na drugi sliki okrog vratu?


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 11.05.2010 : 15:18:45
Glede hitrosti - za dvojko bova morali biti še hitrejši. Baje grem jaz preveč na ziher, bom mogla bolj laufat, da bo tudi Rori potegnila, zdaj se namreč ona prilagaja meni, ne jaz njej.

Tista igrača/cufa okrog vratu pa je spletena iz flisa. Kupila sem jo na eni tekmi v Prestranku.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 18.06.2010 : 08:27:05
Včeraj je v Slovenijo prišla še ena irska terierka :D. Stanovala bo v Ljubljani in bo verjetno prav tako agilitašica, kot Rori. Skupno pa imata tudi mamo, torej je Rorijina polsestrica :). Upam, da se bomo kmalu spoznali tudi v živo.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Lunana , sobota, 19.06.2010 : 20:44:31
Tamala je noto luštna. :))
Nite Queen of the Hunterriers-Iri.

Je zeloo aktivna in čisto mahnjena na cukice. ;D Žogice jo malo manj zanimajo :P


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , nedelja, 20.06.2010 : 16:48:18
Samo da se malo pohvaliva - midve z Rori imava narejen B-Bh in to z odličnim uspehom. Mala, super si delala! :-*


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Ajča , sreda, 23.06.2010 : 20:10:41
Iri je mali hiperaktivni vragec. (:
Zdaj bova kmalu šli v malo šolo, se pa čedalje bolj kaže njena trma. ;P

Kasneje se bova ukvarjali z agilityem in frisbeejem.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 25.06.2010 : 16:48:11
Hi hi, pri moji Rori vse tako zgleda preprosto, ane ;). Edino pravilo je doslednost in vztrajnost. Mirno zahtevaj, kar si si zamislila in ne odstopaj, čeprav bi včasih najraje zajokala ali popustila. Jaz se še zdaj spomnim, kako sva se lovili okoli palme, ker nisem pustila, da bi trgala liste. Ona pa naokoli in vsake toliko-hop, pa mimogrede čopnila kak list >:D. Ali pa je tudi mimogrede, ko je odhajala ven, pobrala še kak čevelj. Stokrat sem ji ga vzela in dala nazaj, pa njeno igračo v gobček. Potem pa je kar naekrat ta njena otroška objestnost minila in zdaj ni več problemov. Kadar je nisem mogla imeti na očeh, pa je bila v boksu. Tudi takrat, ko sem samo kuhala kosilo, je bila notri (z mano v kuhinji), ker si se samo obrnil, pa je že kaj grizla, kar ne bi smela. Veliko sem ji dajala tudi papirja in karton, da je lahko mirne duše trančirala. Je pa res, da ga ni pojedla, samo strgala. Samo sem raje pospravljala to, kot pa kaj drugega. Včasih sem ji v škatlo dala kakšen slasten priboljšek, pa je morala sama priti do njega. Ali ga zavila v papirnato vrečko in lepo zavezala z vrvico.

LP
B.


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Ajča , nedelja, 27.06.2010 : 22:11:18
Ko berem tole, se mi zdi, kot da govoriš o Iri. ;P
Tudi ona trga vse, kar ji pride pod nos.

Hvala za nasvete v zvezi z zaposlitvijo. ;D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , torek, 05.10.2010 : 10:05:34
Da se spet malo javimo. Jaz sem namreč izgubila fotoaparat (v bistvu ga ne najdem ???), tako da sem odvisna od fotografij drugih.
Rori je poleti prebolevala izbruh erlihije (oz. anaplazmoze), tako da sva izpustile kar nekaj agility tekem. Sedaj se počasi vrača v normalo. Ta vikend je v Celje prišla njena vzrediteljica, zato smo izkoristili priložnost in se srečali. Rorika se je do mame Kefe spet obnašala kot mladiček ter se ji ful podrejala, mama pa seveda zganjala teater z renčanjem in občasnim metanjem hčere po tleh. Mikey sicer ni renčal, je pa poskušal skakati po njej. Rori je bila najprej vljudna do njega, potem pa mu je tudi jasno pokazala, da ji to ni všeč. V glavnem pa so vsi veselo tekali in lajali (ko je eden začel, sta ostala dva pritegnila). Mojega dragega je seveda spet zelo pritegnil Mikey, tako da je vzrediteljica rekla, da bo treba nabaviti še enega samca zanj ::). Tukaj je še nekaj slikic:

Leteča brat in sestra :D
(http://s6.mojalbum.com/rori-foto_12371956_12931871_18191124.jpg)

(http://s6.mojalbum.com/rori-foto_12371956_12931871_18195042.jpg)

Borba za palico, zmagala je seveda mama (na sredi), ker sta Mikey in Rori takoj popustila prijem, ko se je vmešala ona (naj se ve, kdo je glavni >:D)
(http://s6.mojalbum.com/rori-foto_12371956_12931871_18191148.jpg)

Trije predstavniki Of The Hunterriers irskih terierjev :)
(http://s6.mojalbum.com/rori-foto_12371956_12931871_18195045.jpg)

Pa še moja lubica :-*
(http://s6.mojalbum.com/rori-foto_12371956_12931871_18195049.jpg)

(http://s6.mojalbum.com/rori-foto_12371956_12931871_thumb_18191159.jpg)





Naslov: Re: irski terier
Poslano od: sanci_cat , petek, 08.10.2010 : 15:21:11
O krasne slike!  :D Jim je blo fajn :D
Ah, pšeničnikov nas je več kot ircev, pa se manjkrat videvamo  :(

  Si šla kaj v Celje pogledat? Sicer je bilo "le" 6 ircev, ampak vsaj nekaj ... Drugače pa ja, še enega irca obvezno rabita.  ;D


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Bea , petek, 08.10.2010 : 17:12:23
Na razstavi sva bila v petek popoldne, tako da ocenjevanja ircev nisem gledala. Vzrediteljica je upala, da bo Mikey zmagal, vendar ga je premagal en lep samec iz Nemčije. Za specialko, ki je bila v soboto popoldne, pa nimam rezultatov. Sicer imam v mislih, da bi naslednji pes bil samček, vendar pa si ogledujem malo manj dominantno pasmo ;). Ni pa še nič odločeno, pa tudi ne ve se, kdaj bodo pogoji za še enega. Vendar pa moj dragi navija za še eno irsko mladenko, ne vem ::).


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: anina , četrtek, 26.07.2018 : 17:03:13
Ziv,
malo obujam temo o Ircih 😊 oz. prosim za nasvet. V juniju se je nasa druzina povecala za eno navito irsko terierko Asho. Ravno je dopolnila 4 mesece in nekoliko nas skrbijo njena useska. A ste svojim irckom lepili usesa? Ce ja, kdo vam je to naredil, ste sami... ? Za vsako info o useskih bom res hvalezna 😊In se glede trimanja-kam oz kdo? Hvala 😊


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Jana , petek, 27.07.2018 : 11:15:56
Kaj pa o uhljih in trimanju pravi vzreditelj? On/ona lahko najhitreje da potrebne informacije. :)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: AngSeter , petek, 27.07.2018 : 15:03:03
Lahko pa razpravljamo kako lepljenje uhljev koristi psu v vsakdanjem življenju, ker če uhljev nima postavljenih pravilno, itak ni za vzrejo ;)


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: anina , ponedeljek, 30.07.2018 : 19:38:56
Jana, vzrediteljica mi žal ne more dati informacij za Slovenijo, sem upala, da tu dobim kako priporočilo. Glede lepljenja mi je njeno stališče znano, rada bi si oblikovala svojega, izkušnje drugih pa bi mi pri tem prišle prav. AngSeter - lahko razpravljate, jaz ne bom ;) Me je zanimalo čisto nekaj drugega...


Naslov: Re: irski terier
Poslano od: Jana , četrtek, 06.09.2018 : 15:07:55
Ker smo na komercialnem portalu, bomo poimensko tukaj navedli le Dogmanio in njihov salon za nego psov (http://dogmania.si/salon-za-nego-psov). Prepričana sem, da imajo trimanje v malem prstu. ;)

Če bi jaz imela irca, vzreditelj pa bi bil daleč in ne bi mogel svetovati v zvezi z izbiro frizerja, bi se odpravila na kakšno razstavo ter se pomešala med razstavljavce III. grupe in jih povprašala, kam vozijo trimat svoje pse. Verjetno na naših razstavah ne bo na pretek slovenskih ircev, bodo pa zagotovo drugi terierji, ki prav tako potrebujejo redno trimanje in redno frizersko obravnavo. Naslednji vikend sta dve razstavi v Lendavi (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,51584.0.html), potem pa letos še po dve v enem vikendu v oktobru in dve v enem vikendu v novembru v Vrtojbi pri Novi Gorici. :)