mojpes.net

Kajin kotiček => Razne akcije => Sporočilo, začeto od: Jana , četrtek, 07.06.2007 : 19:44:21



Naslov: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Jana , četrtek, 07.06.2007 : 19:44:21
To je bil moj prvi obisk katerega koli zavetišča za živali. Vesela sem, da sem obiskala ravno horjulskega, kjer se psom in mucam, za katere z izjemno ljubeznijo skrbi  Polona, prav lepo godi. Vem, da ima skoraj vsak od teh kužkov in muck za sabo tragično zgodbo, zato se mi zdi prav, da vsaj zdaj, ko so vse to preživeli uživajo pri nekom, ki jim nudi vsaj osnove za dostojno življenje. Ker je to hudo finančno breme za lastnico zavetišča, ki me je navdušila s svojo predanostjo svojim 'varovancem', pa bi me najbolj razveselile novice o tem, kako je kateri koli kužek ali mucek dobil novega lastnika. Posvojitev na daljavo, za katero sem se zaradi prostorske (živim v bloku) in časovne stiske odločila jaz, je več kot dobrodošlo, vendar je končni cilj seveda ta, da vsaka od teh živalic dobi nov dom. Pravzaprav to ne bi smelo biti tako težko, kajti vsi varovanci horjulskega zavetišča so dobro oskrbljeni, sterilizirani oziroma kastrirani in socializirani. Je pa res, da so nekateri že malce starejši ali pa jim zaradi človeške brezsrčnosti morda manjka kakšna noga ali drug del telesa. Vendar so se te živali s tem navadile živeti in so zdrave in nič manj željne toplega doma in prijazne človeške roke. Moja črna posvojenka na daljavo Krasna za seboj nima kakšne travmatične izkušnje ali tragične zgodbe. Posvojila na daljavo sem jo po tem, ko je moj prvi posvojenec Boris, ki smo ga videli tudi v naši oddaji, dobil čisto svoj pravi dom. Krasna torej nima slabih izkušenj in se nikogar ne boji. Z gobčkom nenehno išče človekovo dlan in si želi pozornosti. Je res psička, polna ljubezni, zato se za njo ne bojim. Ko bo prišel pravi v horjulsko zavetišče, da bi si našel novega štirinožnega prijatelja, se bo v njo zaljubil na prvi pogled. Kljub temu, da je bila sterilizirana le nekaj dni pred mojim obiskom (zato je bila povita), je bila zelo družabna, res pa me je nabolj presenetila in navdušila ta njena lastnost, ki ji ne morem reči drugače, kot 'ljubečnost'. Nenehno bi delila poljube, posebej zgovoren pa je njen pogled, ki ga žal ne znam opisati.

V samem zavetišču me je najbolj presenetila urejenost, takoj zatem pa neverjetna spokojnost. Nič nebrzdanega laježa in zaletavanja v ograje boksov, saj je  Polona veliko truda vložila v to, da bi se psi lepo obnašali. To ji dobro uspeva, z mojo pomočjo oziroma s pomočjo oddaje Na zdravje pa upam, da bo novi dom kmalu dobilo čimveč njenih varovancev s Krasno na čelu.

Posebno presenečenje pa so zame bili trije mladi mešančki, o katerih sem po naključju brala nekaj dni pred prihodom v zavetišče, ki so jih v vrečki našli na domžalski železniški postaji. Nekaj njihovih sestric in bratcev je bilo ob odkritju zaradi človeške krutosti že mrtvih, ti trije pa živi in na moč živahni. Ko sem videla enega od njih, me je presunilo, da to ni samo zgodba iz časopisa, ki jo prebereš in pozabiš, ampak so ti psički, ali bolje rečeno 'kepice' resnično preživeli in ljubki kot so, bodo prav tako kmalu našli novega lastnika.

Če v oddaji Na zdravje ne bi ene oddaje posvetili kužkom, me pot verjetno nikoli ne bi pripeljala do  zavetišča za pse in muce. Doslej jih sploh nisem imela v zavesti, ali pa sem kvečjemu poznala slike zavetišč, kjer se podivjani in neurejeni psi zaganjajo v ograje in besno renčijo. V horjulskem zavetišču je slika popolnoma drugačna in mislim, da je prav vsak od tridesetih kužkov, ki so tam nastanjeni, vrednih vsaj posvojitve na daljavo, če že nimate pogojev za  pravo posvojitev.

Glede na to, da so gledalci oddaji Na zdravje običajno dobri in veseli ljudje, ne dvomim, da se med njimi ne bi našel nekdo, ki bi pod svojo streho vzel Krasno. Z veseljem jo bom obiskala tudi na njenem novem domu pri novem lastniku.

Jasna
iz oddaje Na zdravje, TV Slovenija I

(http://www.mojpes.net/fotke/jasnahorjul01.jpg)

(http://www.mojpes.net/fotke/jasnahorjul02.jpg)

(http://www.mojpes.net/fotke/jasnahorjul03.jpg)

(http://www.mojpes.net/fotke/jasnahorjul04.jpg)

(http://www.mojpes.net/fotke/jasnahorjul05.jpg)

(http://www.mojpes.net/fotke/jasnahorjul06.jpg)


Naslov: Re: OBISK V ZAVETIŠČU HORJUL
Poslano od: Pmaxi , četrtek, 07.06.2007 : 19:52:29
Bravo! Čeprav sem jo v rubriki Oddaje Na zdravje skritizirala, moram priznati, da se sedaj zelo ponosna nanjo in vzemam kritike nazaj.
Zelo lepo, da se je ponovno odločila za posvojitev na daljavo po tem, ko se je Boris oddal.
Oddaja Na zdravje je očitno zelo dobro dosegla svoj namen in sem prepričana, da bo rezultati vidni še dalj časa.
ČESTITAM IN LE TAKO NAPREJ!


Naslov: Re: OBISK V ZAVETIŠČU HORJUL
Poslano od: cac , četrtek, 07.06.2007 : 20:20:02
oooooooooooo SUPER :D

Upam, da bo še kje taka lepa predstavitev in da bo Poloni kmalu kaj lažje ;)


Naslov: Re: OBISK V ZAVETIŠČU HORJUL
Poslano od: MARKO HREN , četrtek, 07.06.2007 : 23:08:54
Jasno poznam kratek čas in lahko vam rečem, da je fejst punca .... še pol ure v Horjulu in Krasna bi šla z njo ... no ne dobesedno ampak "tako se reče, če ti nekaj res seže do srca. jasna ne more imeti psa to je dejstvo - zato pa bo skušala pomagati, da bo Krasni i ostalim v zavetišču Horjul nekoliko lepše. Upam, da bomo lahko kmalu rekli "da zgledi vlečejo" in če je med vami korenjak naj dvigne ceno za Plestenjakovo sliko in tako vsi skupaj naredimo nekaj, da bo še licitacija uspešna.

lp

 ;)


Naslov: Re: OBISK V ZAVETIŠČU HORJUL
Poslano od: Pmaxi , četrtek, 07.06.2007 : 23:13:06
Marko, jap, zgledi vlečejo. Daj nahecaj Čuke, ki so tudi ljubitelji psov, da naredijo enako potezo  ;)
začneš pri Jožetu, kot uredniku oddaje, Marka ne boš potreboval dvakrat prosit, ker obožuje pse, druga dva pa bosta hočeš nočeš skorajda morala  ;D


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , četrtek, 07.06.2007 : 23:38:41
Markotovi starši - sosednja hiša so posvojili Žučkota iz Gmajnic enkrat lani. Marko se po bolezni in na žalost smrti Bernca Spida še ni odločil za novega kosmatega člana. Sedaj imajo na poti še drugega otroka in verjeto bo kasneje pri hiši tudi pes. Vinko ima kužka (se mi zdi), za Matjaže ne vem, a pri Jožetu bi bil kuža več sam kot z družino. Vem pa da imajo pri Potrebuješevih vsi radi kuške in zato je tudi bil interes po takšni kinološki oddaji. Toliko o Čukih - za Krasno v Horjulu pa se ni za bat, je res Krasna in kmalu bo našla dobre gospodarje.



Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MaxyTT , petek, 08.06.2007 : 06:04:57
Waw, lahko rečem samo super! Sem vesela, da si je Jasna ogledala Horjul in so se še enemu "odprle učke".  :)

LP

P.S. No, vidiš, Marko, saj nisem tako grozna, kljub kritiki Jasne pred časom.  ;) ;) :P  :)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Pmaxi , petek, 08.06.2007 : 08:04:31
Saj nisem mislila na posvojitev, temveč posvojitev na daljavo  ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Žiži , petek, 08.06.2007 : 08:31:09
evo, sedaj, ko Jasna malo več ve o zavetiščih :), pa hajd na šefe in v pripravo odaje samo za zavetiščarje, kjer bo veliko časa, za razlago in bo Jasna ponosno kazalo Krasno(seveda če bo takrat še v zavetišču), ali pa koga drugega. ;)

ja, mi je pa všeč, ker je priznala, da ni imela pojma o zavetiščih, ja fajn punca ni dvoma. ::)

LepDan


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: rem , petek, 08.06.2007 : 09:12:21
Napisala je lepo pismo, mi je všeč,da se trudi.
V oddaji si je nabrala kar precej minusov, ki jih ne bo lahko popravila.
Sama rabim malo več, da me nekdo prepriča sploh, ko vidim slike kako je pripravljena na vsak posnetek.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Ora , petek, 08.06.2007 : 09:30:18
Pokazala je veliko volje, da spozna zavetiško problematiko in to ji je potrebno šteti v velik plus.
Upam, da ji je kdo tudi povedal, da merkatorjeva hrana, ki jo je darovala (sklepam iz vreč na prvi sliki) ni najboljša za kužke :P


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Pmaxi , petek, 08.06.2007 : 10:19:21
Ljudje božji, kaj res ne razumete da si nismo vsi ljudje enaki in da nimajo vsi pse v prvi prioritetni listi tako kot mi !!!!!!
Nekaterim so bolj pomembni mački, nekaterim otroci v Afriki, nekaterim bioterapije, nekaterim avtomobili, nekaterim pa je žal mar le za samega sebe.
Jasna je definitivno naredila ogrooooomen korak in če ravno ni vedela, da Merkatorjeva hrana ni vrhunska hrana, ji je prav lahko za oprostit. Marsikdo ima psa, pa mu to ni jasno!

Jasna ga je polomila, spoznala svojo napako in se potrudila svojo napako tudi popravit. Spoznala je mnogo novega in priznala, da so stvari precej drugačne, kot si jih je pred tem predstavljala.
Veste, marsikdo (velja tudi za prisotne na forumu) težko prizna svojo napako, še težje pa jo je potem pripravljen popraviti! Tako da: JASNA, ZELO LEPA GESTA IN UPAM, DA BOŠ ZGLED MARSIKOMU!


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: TinkaraC , petek, 08.06.2007 : 10:42:17
A lahko en vskok - v čem ga je Jasna polomila? Ne morem si ogledati oddaje v arhivu rtvslo, ker mi ne dela player, čeprav je ta prav (bo treba računalnik zamenjat, ko bodo šoldi, sam jih še en lep cajt ne bo). Zato, lahko namig prosim?

Jasna se mi zdi na mestu, ker je odreagirala, ko je spoznala, kako in kaj je na stvari. (ok, in upam, da ne bo zdaj to svojo novo "dejavnost" uporabila za pretirano samopromocijo). Ampak poteza v pravo smer pa je.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Pmaxi , petek, 08.06.2007 : 10:45:32
Preberi si tole temo http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,15181.0.html
ma saj ga ni polomila kapitalno. Bolj smo mi pasjeljubci vrgli prah v zrak, ker nas je zmotilo par njenih besed.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Ora , petek, 08.06.2007 : 10:46:22
Mojo izjavo ste verjetno narobe razumeli. Jasnino potezo sem namreč želela pohvaliti   :)Tudi moja prva donacija zavetišču je bila v obliki Spar hrane. Pač nisem vedela :-[


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Pmaxi , petek, 08.06.2007 : 10:48:05
Ora, potem pa oprosti, res sem jo razumela narobe  ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Žiži , petek, 08.06.2007 : 12:27:28
Napisala je lepo pismo, mi je všeč,da se trudi.
V oddaji si je nabrala kar precej minusov, ki jih ne bo lahko popravila.
Sama rabim malo več, da me nekdo prepriča sploh, ko vidim slike kako je pripravljena na vsak posnetek.

hja roko na srce, koliko nas je vedelo od vselej o problematiki zapuščenih in zlorabljenih psov in muc, mislim da ga ni junaka, vsi smo to problematiko začeli slediti na sto in en način, glavno pa je , da se v posamezniku zbudi želja in volja pomagati, kar pa za Jasno ne dvomim, saj je bila na pravem kraju in pravih rokah. ::)

tako, da verjetno res lahko pričakujemo kakšno odajo na temo zpuščenih živali, kajne Marko. ;)

slike so pa lepe in seveda je pripravljena na posnetke, že poklicna deformacija, pa še nikoli ne veš, kje vse se lahko te slike uporabijo. :)

LP


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , petek, 08.06.2007 : 19:37:15
... pa to ni res ... vedno najdemo nekaj slabega  :-\ Mercatorjeva hrana je slaba, nekdo si dela samopromocijo, ... Kaj je to z nami ljudje ?

A nebi raje kdo napisala: ... ko sem tole prebral sem poklical na teledom in nakazal 1 - 10 - 100 ... eur, sem poklical Polono in ji gor peljal nekaj kar potrebuje al pa ponudil svoje roke, ...  Mogoče bi lahko kdo napisal "mi gremo pa na pogovore za posvojitev Krasne ... Jaz bi pričakoval kaj takega! Na koncu bomo dobili še pod nos, da je g. Plestenjak poklonil sliko, da si bo naredil mal samopromocije, da PLESNO MESTO organizira Plesno Pasji Piknik zgolj za reklamo in nam pasje duše niso niti malo mar, ...

Evo kaj bom naredil jaz: jutri grem mal v Horjul na klepet k Poloni in nesel bom nekaj Mercatorjevih vrečk - zanalašč ne bom kupil drugih čeprav tja vedno nesem to kar se mi zdi, da je najbolje. Prepričani ste, da jih bodo kužki veseli - zraven pa bom dodal še kakšno piško pa naj jo polona skuha za zraven. Ups ... so piške tud kej problematične.

 :-[


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Gargamel , petek, 08.06.2007 : 19:48:29
No, no Marko nikar tako. Sem prepričana, da ni noben mislil nič slabega. Tudi sama sem prvič v Horjul prinsela Chapi in Mercator brikete (če se dobro spomnim) in mi je bilo lepo razloženo zakaj je tista prava kvalitetna hrana boljša. Če povem po pravici - zdaj, ko mi nekdo reče, da hrani svojega psa ali mačko z meractor briketi, 2x vdihnem ;D in razložim zakaj je kvalitetna hrana  ne samo boljša ampak tista prava hrana za žival. Moj point je, da bo Jasna pač bolje vedela za drugič...ali pa tudi morebiti za svojega bodočega ljubljenčka. Vsi se učimo kajne. Tudi sama sem se morala VELIKO  :)

Lp, Maja


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Pmaxi , petek, 08.06.2007 : 20:01:18
Marko, kdaj pa greš gor? Gremo skupaj?


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , petek, 08.06.2007 : 20:10:10
Se naprej pardoniram (moje tipkanje je katastrofalno ko sem slabe volje)

... in nam žasje duše niso niti malo mar, ...

... in nam pasje duše niso niti malo mar, ...

Pa še tole - se dekleta ne uredite tako kot si želite kadar nekam greste ? Jasna se uredi in to tako kot se ji zdi dogodku primerno. Ali vi ne pogledate v fotoaparat, ko vas fotograf zaprosi? Jasna pogleda in slike še zdaleč niso profesionalne - slikala sva jaz in Anita. Seveda pa jih je še veliko ki niso za oibjavo in na njih se vidi še marsikaj ... Ja priznam - aparat pa je profesionalen in to za krepko preko1.500.000 tastarih sit in še dobr da imamo prijatelje, ki nam ga posodijo če sami nimajo časa iti z nami.

... sedaj pa grem mal ven z našo zverinico, vam pa vsem skupaj želim lep večer in še lepši vikend

lp

MARKO

- se vidimo gor ???

Aja ni mi dalo miru in sem tole pripopal spodaj čeprav nebi smel:

----- Original Message -----
From: jasna kuljaj
To: MARKO - PLESNO MESTO
Sent: Friday, June 08, 2007 5:00 PM
Subject: Re: Fw: Novo zasebno sporočilo: Re: (Brez naslova)

Sem pogledala - hvala!!!! Če bo kaj novega glede Krasne, mi javi, sicer pa, a jo grem lahko pogledat kadar kol, ce dobim kak prevoz? Se je treba predhodno najavit Poloni?

ziv zav!


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , petek, 08.06.2007 : 20:11:05
... enkrat dopoldan - recimo da me pokličeš okrog 10h pa se zmenimo

moj telefon za vse, ki bi mi kaj lepega povedal ZA HORJUL 051 30 61 91

lp

m  ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Žiži , petek, 08.06.2007 : 20:54:11

Aja ni mi dalo miru in sem tole pripopal spodaj čeprav nebi smel:

----- Original Message -----
From: jasna kuljaj
To: MARKO - PLESNO MESTO
Sent: Friday, June 08, 2007 5:00 PM
Subject: Re: Fw: Novo zasebno sporočilo: Re: (Brez naslova)

Sem pogledala - hvala!!!! Če bo kaj novega glede Krasne, mi javi, sicer pa, a jo grem lahko pogledat kadar kol, ce dobim kak prevoz? Se je treba predhodno najavit Poloni?

ziv zav!


ja ta punca je iz tapravga testa. :D


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Pmaxi , petek, 08.06.2007 : 20:57:38
Uf, bom šla verjetno kar prej, ker mi mulčki ob 11:30 tečejo na DM-ovem teku, pa ne smem manjkat.
Kljub temu - uživaj in nikar se ne jezi preveč! Od jeze rit raste  ;D

Sem pa vesela, da si pripopal Jasnin ZS  ;D, upam, da si s tem odtajal še zadnje nejeverne Tomaže!


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: TinkaraC , sobota, 09.06.2007 : 07:14:23
Marko, nisem mislila prav nič hudega z omembo samopromocije, kvečjemu sem morda izrekla tisto, kar bi kdo pomislil pri sebi (in takih ni malo). Po poklicu sem, kar sem, in v letih, kar počnem, kar pač počnem, sem razvila veliko mero cinizma in distance do "dobrih del" znanih Slovenk in Slovencev, ker sem že veliko tega videla in slišala. Eni delajo iz srca, drugi samo zato, ker se jim splača. Ko zadeva nima zadaj velikega medijskega pompa, jih ne spraviš nikamor. Pa ne bom o imenih.
Jasne osebno ne poznam, zato imaš prav, ne bi smela ocenjevati zaradi preteklih izkušenj, zato se ji (in tebi) opravičujem.
Imej se lepo in verjemi, bi si imeli veliko lepega za povedat - o Horjulu in za Horjul.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Lissa , sobota, 09.06.2007 : 16:04:07
Super ena oddaja o Horjulčkih več deset Horjulčkov v zavetišču manj


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , ponedeljek, 11.06.2007 : 15:37:07
Pa še 1x o Mercatorjevih briketih:

V večini zavetišč so veseli hrane za pse, muce in ostale prebivalce zavetišča. Seveda so bolj zadovoljni če je hrana vrhunske kvalitete - ampak tudi tisto, ki je rangirana nižje ne zavržejo. Nenazadnje zavetišča pomagajo tudi ljudem, ki imajo pse ali muce radi pa jim zaradi finančne stiske hrane ne morejo kupiti. Da živalice nebi bile lačne je v takih primerih vrečka Mercatorjeve hrane zagotovo dobrodošla. Nenazadnje pa verjetno Mercator proda zelo veliko svoje hrane in če bi bila tako zelo slaba bi potem prodaja padala in kmalu bi jo umaknili iz prodaje.

Toliko o tem, da ni potrebno v vsem dobrem vedno poiskat nekaj slabega. Za tiste, ki pa ne morejo brez tega pa še tole: v zavetišče sem nesel enega piščanca v vrečki in Polona ga bo skuhala in mislim, da se bo prav prilegel kot poslalstica ob briketih pa naj bodo Mercatorjevi ali kateri drugi. Ampak tisti "pikolovci" bodo verjetno našli kaj za povedat kako so tudi piščanci neprimerni ker so ....mogoče genetsko spremenjeni ...

Ampak ko sem najbolj slabe volje, ko nas takole natikate tu in tam na vile, grable, ... in bi nam najraje puščal kri - se vsedem v avto, kupim mal briketov za zraven pa še kakšno drugo drobnarijo in skočim v Horjul mal pesjane čohat in na klepet s Polono in companij. Vam povem ful mi odleže. Ja sej vem, da bi lahko mal kosil, grabil, zabijal kakšne žeble, barval les al pa pesjake, ... ampak vsak naredi kar se mu zdi in jaz pač naredim to da ih mal pocrkljam (kužone) pa tud Polona se ne brani kakšnega klepeta - čeprav jo potem vse delo še vedno počaka.

Dobra volja je najbolja ...  :)


ps

aja tukaj pa so še slike Mercatorjevih briketov, piščančka, ... pa še kaj.

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , ponedeljek, 11.06.2007 : 15:40:01
Ups - Jana me bo kregala ker delam reklamo za Mercator ampak ne morem drugače bom prilepil še eno sliko.

lp

 :D

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Žiži , ponedeljek, 11.06.2007 : 15:52:59
hehehe, sem ravno hotela vprašat, če imaš z Mercatorjem sklenjeno kakšno pogodbo. ;D ;D

ma faca si res. :D ::)

LepPozdrav


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , petek, 15.06.2007 : 12:55:12
Danes lahko preberete članek o Jasni in Krasni v reviji Lea  ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: car , petek, 15.06.2007 : 20:43:16
je podarjena vreča merkatorjeve hrane potemtakem dobrodošla ali ne?

pri večini zavetišč, bolje vrabec v roki kot golob na strehi, velja!
torej?


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: bibsy , petek, 15.06.2007 : 22:59:01
Podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Tudi v zavetišču te ne bojo skregal, če jo prineseš, te bodo pa prosili, da drugič kupiš te ali pa one znamke če že želiš kupiti hrano za zavetiščnike. :)

Jaz se zmeraj osebno pozanimam kakšno hrano želi posamezno zavetišče in potemtakem tašno dobijo. ;)

Če pa ti je že težko dat več denarja za boljšo hrano, pa raje oddaj denar namenjen za poceni hrano direktno v zavetišče. Tako bo zavetišče samo zbralo dovolj denarja (seveda s tvojo pomočjo) da nabavi pravo hrano oz. potrebščine.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Gargamel , sobota, 16.06.2007 : 09:53:44
bibsy, se popolnoma strinjam.

Lp, Maja


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Xena , ponedeljek, 18.06.2007 : 06:57:40
Koliko pa je Jasnin mesečni prispevek za posvojenko Krasno? Če je možno izvedeti.... :)

lp, Katarina


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: fetta , ponedeljek, 18.06.2007 : 07:22:11
Ups, xena, a niso tole zaupni podatki?  ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Xena , ponedeljek, 18.06.2007 : 07:36:48
Ups, xena, a niso tole zaupni podatki? ;)

Bomo videli.

lp, Katarina


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Ora , ponedeljek, 18.06.2007 : 07:53:42
Danes lahko preberete članek o Jasni in Krasni v reviji Lea ;)
Kdo pa je ta članek napisal?
V njem je naveden napačen podatek, da je Jasna izbrala ime za Krasno.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , torek, 19.06.2007 : 18:31:01
Članek je napisala sicer novinarka ampak se je žal vrnila napaka da je ime izbrala Jasna. Psička je ime imela že prej in se prizadetim iskreno opravičujem ... ampak članek je pa lep in slike tudi - KAJNEDA  ;), zato upam da bo članek prispeval k temu, da bo Krasna kmalu dobi tudi nov dom. Tale Krasna je res krasna - poglejte si njeno temo :
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,15312.0.html

 :)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , sreda, 20.06.2007 : 09:18:28
Še en članek v reviji lady in tudi tukaj napaka  ::) ... božala psičko Krasno, ki je dobila ime po voditeljičinem vzdevku ... Jasno res kličejo Jasna - Krasna, a verjetno to ni vplivalo na izbiro imena za psičko, ki pa je res Krasna in ji ime lepo pristoji.

 :)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Ora , sreda, 20.06.2007 : 10:42:01
Me res zanima ali je te členke napisala ista (napačno informirana) novinarka ali pa je te dezinformacije vsem piscem člankov posredovala ista oseba? :-\

V zvezi z vsemi pisanji (revije, forumi) pa me zanima tudi to, kar sprašuje Xena nekaj postov više :(
OK, ne potrebujem podatka o znesku, želim pa vedeti ali je Jasna res Krasnina posvojiteljica na daljavo glede na to, da je ni na seznamu posvojiteljev, niti pri opredeljenih, niti pri neopredeljenih ???
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10334.0.html

Naj povdarim, da tukaj ne gre za provokacijo. Bi me pa zelo jezilo, da bi nekdo za lastno samopromocijo izrabljal nedolžno bitje, ki s tem oz. od tega nima nič. To se mi zdi nedopustno >:(


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MaxyTT , sreda, 20.06.2007 : 11:17:34
Ma, se moram tudi jaz malo spet oglasit, čeprav jih bom verjetno spet po buči dobila. :P

Kaj je zdaj s temi "napakcami"? Zgolj naključje ali .... Tudi mene zanima, kako resna posvojiteljica je sedaj Jasna ali pa "Krasni samo ime izbira"? Glede na to, da sem jo po moji prvotni kritiki, potem glede na vse napisano celo pohvalila in skorajda vzela nazaj svoje takratne besede (pa mi nekaj ni dalo, da bi jih), me res zanima, kaj je sedaj s tem?

LP


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: ticka , sreda, 20.06.2007 : 11:19:58
ej, kar se tice posvojitve na daljavo, sem jaz posvojila Tacko, placala, pa tudi nic ne pise...se mi zdi, da te zadeve vzamejo cas...in mogoce sarabenij, ki to ureja, pac se ni utegnila vsega dopisat, pa se tudi ne mudi, a ne  ;)
kar pa se tice napake v 2 revijah, pa verjetno ne bi bilo slabo, ce se v naslednji stevilki teh dveh revij napise, da je prislo do napake. sem mnenja, da do napak pac pride, ce si resen pa jih bos tudi popravil.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Gargamel , sreda, 20.06.2007 : 11:31:48
ticka,

se podpisem pod tvoj post.

Lp, Maja


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: drobtinica , sreda, 20.06.2007 : 11:45:26
Jaz osebnno sem tudi bila deležna nekaj napadov, ko sem malo grobo ocenila Jasnin obisk Horjula, zato me tudi zanima, kako je s tem in s to posvojitvijo, pa čisto vseeno, kakšna je, ali na daljavo ali na bližino, ali pa samo medijska.
Če se že iz tega dela tak pomp (ne vem, morda zato, da se popravi slab vtis, ki ga je vsaj name naredila v oddaji), potem mislim, da je prav, da so računi čisti (saj veste - čisti računi/dobri prijatelji).


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , sreda, 20.06.2007 : 13:10:47
Jaz sicer mislim, da je dobrodošla vsaka promocija zavetišča, problematike in odgovornega odnosa do zapuščenih živali, komentarjev kaj dosti nimam, ker oddaje nisem gledala, se pa mi ne zdi niti malo sprejemljivo, da bi kdo (ne gre za konkretni dogodek ampak na splošno) kakorkoli izkoristil zapuščene živali za svojo promocijo, zato se strinjam z drobtinico: čisti računi, dobri prijatelji.

Nenazadnje so medijske osebnosti, ki morda nardijo kaj več za tele zavrženčke, pa o tem nihče nič ne ve. Jaz vem recimo konkretno za eno tako osebo, ki ima pri nas na daljavo posvojenih (se mi zdi, da je zadnja številka) 5 psov, pa o tem nihče nič ne ve in nič ne piše. Ker pač to počne zaradi njih in ne zato, da bi se časopisi bolje prodajali.
Se mi zdi, da je tule čisto ok za pričakovat en tak fer play. Nekdo si je tudi s pomočjo obiska v Horjulu naredil malček reklame, (seveda tudi horjulčkom, seveda tudi posvojitvam na daljavo), zato bi blo čisto OK, če se napiše tudi znesek, ki je verjetno tak kot za vse ostale posvojitelje na daljavo, datum posvojiteve in take običajne reči.
Drugače pa obisk Jasne pozdravljam, predvsem, ker pravi, da je spremenila svoj pogled na zavetišča. 


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: ticka , sreda, 20.06.2007 : 15:19:26
ja, samo, ker vse te posvojitve na daljavo ureja samo ena oseba, ne moremo pricakovati, da bo takoj vse napisala, dopisala, popravila napake in tako naprej. Ko bo imela cas, bo sigurno te stvari napisala, Smetki pa trenutno sploh ne dela internet, tako da tegale niti brati ne more.
Jasna je kljub vsemu nardila promocijo za Horjul in ne izkljucno samo zase, oddaja je bila pac javna in zato vsi vedo, da se je odlocila za posvojitev na daljavo.Torej tega ni mogla narediti na skrivaj.
Najbolje, da pocakamo, da odgovori, nekdo, ki ima vse podatke.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , sreda, 20.06.2007 : 15:19:34
Ja - a že spet  ;)

 ::) OK pa poglejmo moje odgovore:

- Jasna je posvojiteljica na daljavo in upam, da bo kmalu vpisana - bom poklical Polono

- znesek ni napisan pri nikomur pa se mi zdi da tudi sedaj ne bo

- tekst za članek sem pošiljal "jaz" in nisem napisal, da je Jasna izbrala ime in poslan pa je bil tudi članek, ki ga je napisala Jasna - lahko si ga ogledate na: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,15648.0.html ... bom pa poklical na obe reviji in mogoče bodo ob priliki napisali kaj na to temo - sicer pa se mi zdi to brez veze in če bom preveč težil bom dosegel le to, da me bodo imeli poln kufer in dolgo ne bodo ničeras več objavili na to temo - tega pa si ne želimo KAJNEDA

Citiram:
Nenazadnje so medijske osebnosti, ki morda nardijo kaj več za tele zavrženčke, pa o tem nihče nič ne ve. Jaz vem recimo konkretno za eno tako osebo, ki ima pri nas na daljavo posvojenih (se mi zdi, da je zadnja številka) 5 psov, pa o tem nihče nič ne ve in nič ne piše. Ker pač to počne zaradi njih in ne zato, da bi se časopisi bolje prodajali.

Pohvalna gesta (zahvaljujemo se v imenu vseh omenjenih kosmatincev) in upam, da je čim več takih primerov. Ampak, če želimo javnost obvestiti o takšni možnosti pomoči na daljavo je bila oddaja, številni članki, radijski intervjuji ... dejansko koristna zadeva. Ne pozabit, da je Na zdravje najbolje gledana zabavna oddaja na TV Slo (skupaj prvo predvajanje in ponovitev presega celo oddajo Spet doma vključno s ponovitvijo). Potem revija Lady ima največjo naklado med tovrstnimi tiskanimi mediji itd itd itd

Ampak ko berem tele naše slovenske folklorne izjave, dvome, polena pod nogami se vprašam KAJ MI/NAM JE TEGA TREBA - mar bi skočil mal počohat pesjane v Horjul, pripeljal nekaj hrane, igrač, zdravil, ... in popil kavico s Polono, mogoče posvojil Krasno na daljavo pa še kej.... Nekdo drug pa naj zganja hudiča in pol po medijih pa naj kar njega križjo.

:) pa nič nisem hud na kritike - pravzaprav zaradi tega naredim raje še kaj več. Tudi danes sem poklical Polono da sva kakšno čveknla, dobila je eno novičko za izstavit račun za pomoč Horjulu, mal sva premlela koliko se je v tej akciji že nabralo eurčkov (akcija je povezala sledeče elemente, dogodke, akcije: oddaja na zdravje, Plesno pasji piknik, posvojitev na daljavo, Licitacija slike g. Plastenjaka, ...) Zelo me veseli, da je na licitaciji slike že 370 eur, zbrano je bilo nekaj preko 1200 eur, zraven je še znesek posvojitve ... pa mislim da pride še 50 od salona Liliput, ... pa še zdaleč nismo končali. Uuuuuuuuuuuuu ... pa da ne pozabim prispevkov Mr Peet, Pikin Butiqe, Hill's, Vet4Vet, ... pa ker je sedaj distributer Purine Pro Plan druga firma (Purina je bila lanski glavni sponzor) in nismo letos dobili še nič od njih - smo mi iz PLESNEGA MESTA (torneje Irena) skočili po nekaj vreč kvalitetne hrane in HORJULČKI tako ne jedo le "sporne Mercatorjeve hrane". To hrano smo namreč dajali kot darila tekmovalcem na pikniku, ki pa so se ji vsi po vrsti odpovedali.

Evo mal sem se spet razpisal in gremo naprej novim težavam nasproti ....

 :)





Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , sreda, 20.06.2007 : 15:25:28

pa ker je sedaj distributer Purine Pro Plan druga firma (Purina je bila lanski glavni sponzor) in nismo letos dobili še nič od njih - smo mi iz PLESNEGA MESTA (torneje Irena) skočili po nekaj vreč kvalitetne hrane in HORJULČKI tako ne jedo le "sporne Mercatorjeve hrane". To hrano smo namreč dajali kot darila tekmovalcem na pikniku, ki pa so se ji vsi po vrsti odpovedali.


Tole je mal nerazumljivo zato komentiram še 1x:

Kupili smo Purino za darila tekmovalcem. Mercatojevo hrano pa sva jaz in Jasna prinesla v Horjul - priznam jaz mal iz žlehtnobe - ampak upam, da se mi oprosti - sem dodal še enga piščanca in upam, da ni bil sporen.

Lep dan vam želim še naprej za vse pa izziv: obiščite stran kjer se licitira slika pa še vi primaknite kakšen eurček al pa naj se najde junak, ki bo ponudil višjo ceno od Agnesane.



Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: ticka , sreda, 20.06.2007 : 15:26:00
evo, odgovori dani, problem razresen, sedaj lahko vsi pomirite zivce.
Marko tebi pa vsa pohvala, zato kar delas za Horjul  ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , sreda, 20.06.2007 : 15:32:03
Marko globalno, mi lokalno ... takole je zapisal en naš TT čvek član in jaz dodajam dobrodošli vsi ki vam ni vseeno za kosmate duše, ki jim je po vseh "dramah še najboljše to, da so prišle v Horjul in čakajo le še naslednji lepši dan - dan ko za zameraj dobijo nov dom in ljubeče lastnike. Upam, da nisem kej narobe napisal ... namen je vsekakor dober  ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: monikab , sreda, 20.06.2007 : 15:37:17
Jaz bi pa dodala samo še tole. Vsemu razloženemu navkljub.
Medijsko znane (prepoznavne) osebnosti so samo ljudje. Je pa dejstvo, da kjerkoli se pojavijo, pa naj bo to na bazenu, v trgovinu, pri zdravniku, na sprehodu čez gozd, se bo VEDNO našel kdo, ki jih opazil  in sklepal, da se nastavljajo in izpostavljajo za svojo (večjo) slavo. Mogoče res. Mogoče pa tudi ne. Kaj pravite?  :)
lep dan, monika


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Jana , sreda, 20.06.2007 : 16:23:52
Res je, so take in drugacne izjave, so taki in drugacni ljudje, so taki in drugacni novinarji ... vse nas pa povezujejo psi.
Vec ali manj ste ze vse povedali in razjasnili. Dodala bom samo dve zadevi:

- Posvojitve na daljavo niso samo izpolnjevanje formularja, ki ga najdete na http://www.zavetisce-horjul.net/pogodba.html, temvec se ena cela resta raznih malih zadev, ki se zacnejo dogajati sele ob vasem kliku "poslji" in pri katerih ne more in ne sme prihajati do napak. Tisti, ki se ukvarjamo z evidentiranjem vsega, kar je s posvojitvami na daljavo povezano, pa smo tudi samo ljudje in se kaksno obrobno zadevo poleg te glavne postorimo. Tista glavna oseba je na tisoc koncev razpeta in bo storila vse, kar je potrebno. Se vedno je.
Brez jeze, vse bo poazurirano prej ali slej, osnovni namen posvojitev je zagotovo to, cemur so bile sploh pogruntane. Vsi Horjulcki so s svojo gazdarico nadvse veseli vseh izpolnjenih formularjev, ki jim sledijo redna nakazila ali druge vrste placila tistih nujnih zadevscin, ki jih vsi lastniki zivalic se kako dobro poznamo, v Horjulu pa so nekajkrat potencirane v primerjavi z nasimi. Vsem se bomo v imenu Horjulcanov oddolzili z azuriranim seznamom, pa ceprav ni na njem vsak dan kaj novega, je pa vedno zraven tudi datum, od kdaj naprej pogodba velja.

V imenu Horjula in vseh, ki si delijo ta horjulski dom, pa tudi v svojem imenu, vsem posvojiteljem na daljavo iskrena hvala.

- Tisti, ki smo kdaj kaj za novinarje povedali ali napisali, zelo dobro in podrobno poznamo zadeve, ki se lahko skrivajo v "ime je dobila ...". Le redkokdaj naletis na svoje besede, ki so objavljene tako, kot so bile izrecene ali napisane in kakrsen pomen ste jim vi dali. Verjetno se bo kdo se spomnil clanka v Nedeljcu o Brcici, kjer so celo v naslov zapisali, da Brca ostaja v zavetiscu, ceprav je bilo oktobra lani se vse povezano z njenim oddajanjem. Pa ni govoril kdorkoli, temvec Polona.

Tudi jaz vabim vse, ki vas je tole ziritiralo, da se pridruzite v licitacijski temi, kjer prodajamo sliko gospoda Plestenjaka (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,15479.0.html). Pa morda kdo pozna kaksnega racunalnicarja, da ozivi smetkin kompjuter, da nam bo lahko sama napisala kaj horjulskih novic. Lahko pa tudi samo poveste kaksnemu sosedu, da je v Horjulu cela resta muckov, ki vztrajno cakajo na kaksne cisto "svoje" roke, ki jih bodo cohljale nadaljnih 15 ali vec let. V zameno bodo do onemoglosti predli in jih zabavali s svojimi mackonarskimi vragolijami. Ce macki niso omiljene zivali vasih sosedov, jim povejte za vse pesjane, ki upajo na svetlejso bodocnost in nanjo cakajo v Horjulu.
Ali pa se morda lahko kako odzovete na moj poziv v temi, kjer prosim za predmete za licitacije (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,8355.0.html).

Vsem zelim obilo dobre volje in kaksen hladen koticeh v teh vrocih dneh.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Smetka , sreda, 20.06.2007 : 18:20:27
Smetka na Sarinem računalniku  :). Po nekajurnem obveznem izobraževanju, da se bom lahko še naprej ukvarjala z živalmi uradno in legalno. Kar itak daleč najraje počnem, čedalje bolj  ::).
Jasna je prišla na obisk v zavetišče; prepričana sem, da na Markovo pobudo in pod "okriljem" oddaje Na zdravje. Se opravičujem, če bom naredila še večjo zmedo, ampak prav omenjena oddaja je posvojitelj na daljavo. Donirali bodo enkraten znesek v višini 150€ - upam, da ni preveč narobe, ker sem to napisala. Pri posameznikih je jasno, da donacija ne bo astronomska - tule sem pa že dobivala namige o moji debeli denarnici. Upam, da torej ni narobe, da sem tole vseeno objavila. Ta donacija pomeni eno sterilizirano psico in morda še kaj zraven. Kar je super, ker ne bom rabila razmišljat, kje naj dobim... zato hvala.

Sara je le ena; in povsem prostovoljno ureja posvojitve na daljavo. Torej... hvala za razumevanje.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , sreda, 20.06.2007 : 21:03:08
... prepričana sem, da na Markovo pobudo ...


Ja vse skupaj je bila moja pobuda - ampak Jasna si je "tudi sama" želela priti v Horjul in po objavi njenega teksta na forumu in v revijah je celo napisala da bo v Horjul še prišla. Jasna je fejst punca in še bolj vesel sem, da je še veliko medijskih ljudi, ki najdejo tu in tam čas ali pa sredstva in pomagajo. Nenazadnje je med njimi veliko dobrih ljudi, ki pa jih mediji pa tudi mi včasih po krivem hočemo razrtgat.

lp

MARKO

ps

dons sm ful neki dobre volje, ... ? ... kaj pa vem - mogoče bomo pa že jutri dobili mašino računalniško za Polono ... kaj pa vem ?


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , četrtek, 21.06.2007 : 10:11:54
Hm.... no.... že res, da je fovšija ena taka fejst zakoreninjena slovenska lastnost, ni pa edina. Se mi zdi, da si vse manj slovenclnov želi kupit mačka v žaklju, da vse manj verjamejo/mo (hm...   ::) le zakaj?) in da ni nič narobe, če se kaj vpraša in razjasni. Ne vem zakaj je vsako vprašanje treba razumeti kot napad? Bi rekla, da tule, v tej temi ni nikogar, ki bi zganjal fovšijo. Marko, se mi zdi, da ti nihče ne oporeka tvojega prispevka pri pomoči zapuščenim živalim, upam, da boš s tem nadaljeval, in da tegale mojega pisanja ne boš razumel kot še en slovenclski fovšljivi napad in še eno poleno več. Ker to res ni! Kot sem že rekla, sem navdušena nad vsako promocijo "zavetiščarske" problematike. Mi pa zdej nekaj ni jasno.... torej, če prav razumem, je posvojitelj na daljavo oddaja Na zdravje? Super! Tudi za donacijo super! (čeprav.... no, če so res najbolje gledana oddaja, imajo veliko reklam.... in bi lahko bil prispevek večji kot 150 €  :P) No, ampak.... tukajle sem zasledila, da je posvojitelj Jasna.... pa potem, da je oddaja. No, potem pa se marsikdo vpraša kaj je zdej to? Kaj nam spet hočejo prodat? In če sem iskrena, se mi pomislek ne zdi ravno fovšija. Ne zdi se mi fer. Fer namreč do vseh tistih posvojiteljev na daljavo, ki v resnici pridno mesečno poravnavajo svoje obveznosti brez velikega pompa. Nenazadnje je v tem delu foruma kar nekaj forumašev, ki redno odpirajo denarnico in presegajo znesek, naveden nekaj vrstic višje. Pa okoli tega ni velikega pompa. Če samo na hitrco preletim svoj spomin, je recimo članica foruma (namenoma se izogibam imenom, ker bi marsikomu nardila krivico) sama pokrila razliko računa za dobermana, ki se ga je reševalo, pa nek drugi član je sam, osebno prispeval za polovico sterilizacije kužke, pa druga forumašica drugo polovico, pa v licitacijah in pri ugankah sedulujejo več al manj vedno eni in isti in seštevek njihovih prispevkov niti slučajno ni zanemarljiv. Pa da o tistih, ki skrbijo za mačje in pasje zavrženčke niti ne govorim, pa je vse, kar se o njih ve in piše to, da njihovi varovanci iščejo dom.
Hočem rečt, da ni nič slabega, če si ljudje želimo odprtih kart. So ljudje, ki veliko nardijo, pa o tem ne govorijo. Jasna je že lahko fejst punca. Ne vem. Je ne poznam in ne gledam oddaje, čeprav je očitno najbolj gledana. Ampak učinki so nekaj drugega. Gledanost nima prav velikega pomena, če ni učinkov. Učinki pa so sprememba odnosa, manjšanje števila zapuščenih živali, večanje fizičnih in posvojitev na daljavo. Kako pa je s tem? So učinki na tej strani? Ker učinki na drugi namreč so. Reklama za oddajo namreč, saj je nenazdanje že naslov tele teme Jasna iz oddaje...
Pozimi je potekala zelo odmevna akcija Slovenskih novic in nekaterih zavarovalnic. Učinki so bili precejšnji. Poleg tega, pa so vsaj nekateri izmed organizatorjev sami, osebno, na daljavo posvojili vsaj enega psa. Pa ne vem, če se je o tem pisalo. Pa niti ni važno. Hočem rečt, da če bi vsakemu za vsako malenkost postavljali spomenike, bi nam že zdavnaj zmanjkalo prostora....
Spoštujem in cenim vsakega, ki ima spoštljiv odnos do živali, ki prispeva k splošnemu boljšemu odnosu do njih. Spoštujem in cenim prav vse posvojitelje na daljavo, redne sprehajalce in tudi tiste, ki kupijo vrečo merkatorjeve hrane: nekateri jo kupijo zato, ker bi za znesek, ki ga namenijo, radi dali kar največ hrane (saj to ni tako težko razumet  :-\), pa tisti, ki več dati ne morejo, pa tisti, ki ne vejo drugače, pa bi nekaj dali. Tudi tiste, ki svoj medijski vpliv izkoristijo, da bi kaj spremenili. Vendar pa slednjim ne bom izkazovala prav nič večje spoštovanje, kot ga vsem tistim "malim", neopaznim, rednim sponzorjem. Če sem iskrena, se mi zdi, da bo samo veliko število tamalih spremenilo odnos družbe na bolje.
Torej, načeloma pozdravljam Jasnin obisk in cenim tvoj (MARKO & INDIA) prispevek in vse piščance, ki si jih odnesel horjulčkom. Upam, da boš še kašnega. Cenim pa tudi vse tiste, ki so prinesli "piščance" v Horjul ali pa kamorkoli drugam, pa za to nihče ne ve. Njih, še bolj.

Kar se pa objave seznama posvojiteljev tiče pa mislim, da z razumevanjem pomanjkanja časa nima nihče težav in "kritike" niso letele na ažurnost.

 :-[ ups.... se opravičujem za dolg post.... in se ZAHVALJUJEM VSEM, KI KAKORKOLI PRISPEVATE K TEMU, DA BI VENDARLE POSTALI DRUŽBA, PRIJAZNA NJIM - ZAPUŠČENČKOM, KI ENKRAT TO NE BOJO VEČ.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Ora , četrtek, 21.06.2007 : 10:42:57
Sleepy ALELUJA :D

Torej, če rečemo bobu bob, nihče ni posvojil Krasne na daljavo, pač pa bo ??? oddaja Na zdravje donirala zavetišču Horjul enkratni znesek v višini 150 EUR.

Če sem pa še malo zlobna... ne morem verjeti, da morebitna enkratna donacija v višini 150 EUR zasede toliko prostora v rumenem časopisju s pompozno novico o Jasnini posvojitvi na daljavo, zraven pa še toliko novinarskih "račk" ::)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , četrtek, 21.06.2007 : 11:06:59
Sleepy, Ora ... kr ne morem verjet kaj berem ...  :-[

V takih trenutkih me ima ... pa sej veste kako "tako da bi vrgel puško v koruzo" ...  Sleepy, Ora, ... pa še kdo, ki ima enako mnenje: predlagam vam, da štartate kakšno res veliko in še bolj odmevno akcijo (TV Slovenija, radijski programi, največji tiskani mediji, javna prireditev, ...). Namen akcije naj bo: spremeniti miselnost in odnos ljudi do živali. Rezultat naj bo tudi, da bosta zbrali veliko več denarja kot ga je PLESNO MESTO ob pomoči Jasne, oddaje Na zdravje, g. Plestenjaka, ... in članov foruma  www moj pes pika net. Pa ne pozabita tudi na čim več materialnih donatorjev. Če želita me lahko vključita v akcijo in z veseljem bom pomagal.

Želim vama, da nebi prejeli nobene kritike, polena pod noge in vama nebi vsak gledal pod prste, Poloni na račun koliko je kdo dal in koliko bi lahko dal in da nebi koga neslo še v skladišče pogledat koliko so kaj pripeljali in če ni morda celo kakšna Mercatorjeva vrečka.

Matr sm slabe volje ... ne pa nisem in še vedno delam na računalniku za Polono. Pa še orientalsko predstavo imamo danes na Vrhniki - pridita pogledat za vaju so karte zastonj (pokličeta me lahko na 051306191). Od 16h dalje smo na Pozdravu poletja in ... pa sej nimam časa za tole po forumu gor in dol ...

... alo MARKO delat ...

adijo


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , četrtek, 21.06.2007 : 11:23:58
eh..... MARKO & INDIA tisti, ki noče videti, pač ne bo videl. Počneš, kar počneš zaradi njih, al zato, da te kujemo v zvezde? Res misliš, da meni ne prileti nič pod noge? Dobro jutro!

Takole ti povem: živalce, ki so vsaj en mičkeno pod mojim okriljem, nimajo od tvoje puške in njenega metanja ali nemetanja prav nobene koristi. Zato mi je načeloma lahko vseeno kam boš puško zabrisal. Še manj imam od tega in še manj je vmojem interesu, da brez tvoje pomoči ostanejo horjulčki. Zato se pač v debato s tabo tule ne mislim več spuščat (da ti slučajno ne vzamem volje).
Pa tudi v zvezde te ne mislim kovat nič bolj (in nič manj) kot vse tiste male, redne sponzorje, ki vsak mesec namenijo le nekaj evrov zapuščenčkom.

Če pa bom rabila tvojo pomoč, pa ne pozabi kaj si rekel. Se zna zgodit, da te primem za besedo ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , četrtek, 21.06.2007 : 11:59:19
P.S.  >:(
Želim vama, da nebi prejeli nobene kritike, polena pod noge in vama nebi vsak gledal pod prste, Poloni na račun koliko je kdo dal in koliko bi lahko dal in da nebi koga neslo še v skladišče pogledat koliko so kaj pripeljali in če ni morda celo kakšna Mercatorjeva vrečka.
:o
Tole upam, da ni letelo name? Tudi Oro bi si upala štet zraven.


Hvala pa za povabilo, žal sem predaleč. Lahko pa "mojo" karto daš na licitacajo.... samo bi morala potekat po hitrem postopku. ;) Al pa če kar tule napišeš kdo da več ;)

V vsakem primeru pa ti želim uspešne predstave!  :)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Gargamel , četrtek, 21.06.2007 : 12:01:04
Marko&India,

sem se ti že 1x oglasila v tej temi, da ne vzemi vse kot napad ;)...mislim, da ti je to hotela dopovedati tudi Sleepy (če si pozorno preberš začetek "dolgega" posta). Ce ljudje kaj vprašajo - v tem primeru forumaši (in v kaj podvomijo) se lahko mirno razreši v parih stavkih, v tvojih postih pa je zaznati tudi veliko mero užaljenosti, ki resnično sploh ni potrebna. In je tudi krivično označiti vse tiste forumaše, ki pač imajo kaj za povprašat v tej temi, za foušerje in metalce polen pod nog...zaradi takšnih izjav potem pridejo zadeve na osebni nivo - kaj sem jaz storil, kaj si ti storila. Vsi cenimo vaš trud, resnično, in kakor je napisala že Sleepy - ceni se vse, ki na kakršenkoli način že pač pomagajo. Vsi smo na isti strani in užaljenost je tukaj resnično odveč ;)

Lp, Maja


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , četrtek, 21.06.2007 : 12:07:13
Marko globalno, mi lokalno ... takole je zapisal en naš TT čvek član - in ponavljam njegove besede da se nebi sam kam koval.


Citiram: Takole ti povem: živalce, ki so vsaj en mičkeno pod mojim okriljem, nimajo od tvoje puške in njenega metanja ali nemetanja prav nobene koristi. Zato mi je načeloma lahko vseeno kam boš puško zabrisal.  

Halo punca: pa sej jaz ne delam to zate in za živalce, ki so vsaj malo ali pa veliko pod tvojim okriljem, jaz to počnem zato ker imam voljo in energijo da pomagam in od moje volje se širi ta energija še naprej in  s skupnimi močmi in rezultati skušamo kar se da najbolje pomagat celemu zavetišču Horjul in vsem tam gori. Ker pa se veliko pogovarjam z veliko ljudmi, pa mi tako na ušesa pride veliko besed, veliko zgodb in tako vem, sem slišal, se govori na okrog, da jih je že nekaj omagalo in so vrgli puško v koruzo ... zato dejmo poiskat vedno kaj dobrega in če želimo pohvali pohvalimo, če želimo kritizirat, svetovat, ... pa povejmo mogoče to preko ZASEBNE POŠTE - zagotovo bo več pozitivne energije. To pa ne pomeni, da ne smemo kritizirat - nenazadnje je tudi tukaj svoboda lastnega mišljenja ... joj kok nakladam  ;)

... raj grem še kaj pametnega postorit - danes bo dolg dan  8)

 


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , četrtek, 21.06.2007 : 12:14:49
Marko&India,

... ne vzemi vse kot napad ;)...


Res se mal preveč spuščam v komentarje, odgovore, pojasnevanja, ... ampak se tu pa tam res čutim osebno prizadet, ker sem avtor akcije in pri vsem tem vedno nekomu nekaj ne štima ...

Hvala za nasvet Gargamel in ostali in se bom skušal držat malo bolj nazaj ob takšnih in drugačnih komentarjih ... čeprav ne obljubim za pr mej.

m

 


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , četrtek, 21.06.2007 : 12:41:38
Huh... Gargamel hvala! Mogoče bo lažje razumet tvoj, malce krajši post  ::) ;)

No... nekaj takega sem hotla rečt ja, kot je Gargamel napisala.   :D


MARKO & INDIA a res ne razumeš, al se samo delaš? No, pa ti povem drugače. Lahko bi mi bilo vseeno, če ti vržeš puško v koruzo, ker nimam od tebe nobene koristi. Ker tako in tako "pašem" pod drugo zavetišče, če moram že res tako direkt povedat. Pa mi ni vseeno, dokler imajo od tvojega početja korist psi, v tem primeru horjulčki. Enako "nevseeno" bi mi bilo, če bi to delal za Paragvajske miši. Got it? Ker ne želim vplivat na to, da bi kam zabrisal puško, sem pač rekla, da se ne mislim več spuščat v debato s tabo. Ja?

In ko mi že odgovarjaš, da ne delaš tega zame....

Počneš, kar počneš zaradi njih, al zato, da te kujemo v zvezde?



Marko & India, (http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/b020.gif)  (http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/b020.gif)  (http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/b020.gif) Res.... še dobro, da ima svet tebe. Najboljši. To kar počneš ti, je največ kar se sploh da početi.  (http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/b020.gif)  Hvala bogu zate!  (http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/b020.gif)
Tudi če vse drugo hudič vzame, samo da ti ostaneš......
A bo zdej ok?  ::)

Veš, malce užaljenosti še gre... ko pa jo je preveč, postane pa moteča, nadležna, pa še človeku se začnejo porajat čudna vprašanja.
Ljudje marsikaj govorijo in marsikaj pride na ušesa. Običajno spremenjeno oz. "obogateno z lastnim touchom". Vsi imamo možnost selektivnega sluha. Vklopi ga. ;)



Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: steva cenejac , četrtek, 21.06.2007 : 12:53:10
Dejte nehat... >:(

Vsak, ki donira in podpira Horjul (ali pa kaj drugega), ve zase, zakaj to počne. Eni počnejo, ker se jim živali (ljudje kje drugje) smilijo, eni iz usmiljenja, eni iz slabe vesti, eni, ker ne vedo kam z denarjem, eni zarad reklame. Ljudje smo različni... 8)

Važno je, da v tem primeru Poloni nekaj pride - 150 € je pa tud nekaj. In če ima (al pa nima) Jasna kaj od tega, je še toliko boljše. Mogoče bio ugotovila, da se ji taka reklam splača in bo tudi sama resnično posvojila kako žival. Navsezadnje gre tudi za reklamo za Horjul (čeprav, glede na časopise,kjer je objavljena, nisem ravno ziher, če je to v redu). ???

Tudi taki promotorji so doborodošli, še posebej, če bo Jasna dojela dejansko zgodbo zavetišč in jih podajal svojim kolegom v šovbiznisu. Potem lahko pričakujemo tudi več dbrodelnih prireditev, več sredstev in upam tudi lepšega odnosa do živali v tej deželi :)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: lovethor , četrtek, 21.06.2007 : 13:03:15
Ampak kakšno reklamo dela zavetišču oseba, ki živali v bistvu sploh ni posvojila in kljub temu veselo razlaga medijem, da jo je? Če Krasne res ni posvojila Jasna, potem res ne vem, kako bo nekoga prepričala v posvojitev na daljavo, če pa niti sama ne 'verjame' v to.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: steva cenejac , četrtek, 21.06.2007 : 13:12:50
Hja - mogoče pa misli, da je sama s tem prispevala in bo vseeno prepričala še koga. Al pa so ji 150 € odtegnili od honorarja?

Za zavetišče se je pa je slišalo  :)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Ora , četrtek, 21.06.2007 : 13:14:54
lovethor točno tako ;) in spet ALELUJA Sleepy :D

Marko, pa vprašanje zate. Res ne razumem zakaj se v člankih tako zelo povdarja Jasnina dobrodelnost, ko pa smo sedaj razčistili (tako sledi iz vseh tvojih postov), da za vsem tem stojiš ti in tvoje plesno mesto?
Mene ne bi nič motilo, če bi se v čalnkih vse skupaj vrtelo okrog tebe, saj že od vsega začetka stremimo samo k resnici in ničemur drugem.
Kot je bilo napisano v enem od predhodnih postov: čisti računi - dobri prijatelji  :)


Važno je, da v tem primeru Poloni nekaj pride - 150 € je pa tud nekaj.
Ne me imeti za pikolovsko, ampak  Polona je napisala, da oddaja Na zdravje bo donirala... ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , četrtek, 21.06.2007 : 13:22:22
Sleepy, Ora ... dam vama prav  ;) Le tako naprej. Jaz pa v ilegalo ... (vsaj za nekaj časa).


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: binulja , četrtek, 21.06.2007 : 13:44:17
Vprašamo pa menda že lahko, brez da bi bili takoj obsojeni fovšije in škodoželjnosti  ;) Glede na to, da smo šele zdaj približno razčistili kdo je koga posvojil oz. ni posvojil, so bila vprašanja forumovcev morda povsem na mestu?



Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , četrtek, 21.06.2007 : 13:52:46
eh Marko..... sej, mogoče pa ilegala sploh ni tako napačna izbira. Probaj!
Napokaj prtlažnik s piščanci, skuhaj in ohladi kavo, spotoma nabavi sladoled in smetano, pocrklaj zverinice, pa še Smetko z ledeno kavo. In ohrani skrivnost zase. Kdo ve, mogoče se boš pa ob tem še celo zelo dobro počutil  ::)
;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: kaja , četrtek, 21.06.2007 : 13:54:09
Citat
Vprašamo pa menda že lahko, brez da bi bili takoj obsojeni fovšije in škodoželjnosti 

Samo necesa pri vsem skupaj ne razumem. Komu ali cemu pa naj bi bili fous? ???


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: binulja , četrtek, 21.06.2007 : 15:58:06
Natančno to je tudi mene zanimalo :)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MaxyTT , četrtek, 21.06.2007 : 16:08:48
Jp, jaz bom odkrito povedala. Mene je pri vsem pompu okoli Jasne pač dejansko zanimalo ali je kaj na tem ali ne. Pri tem nimam nobenega namena kritizirat samega Marka ali kaj govorit čez vse, kar je naredil (za kar sem vesela in ga podpiram), ker je Marko pri tem čisto izven konteksta in niti ni predmet tele debate v tej temi. Zato me njegovi (užaloščeni) odgovori (v tej temi!) pač ne ganejo najbolje, ga pa razumem, da se čuti tudi osebno prizadet. Vendar še enkrat poudarjam, tako kot verjetno ostale, je tudi mene čisto konkretno za Jasno zanimalo, kako je s tem, glede na to, da so me že njene izjave v oddaji zbodle, potem je bil pa še cel pomp okoli tega, da je posvojila na daljavo. Zdaj naj pa drugi presodijo, ali je bilo to iz foušarije ali zato, da pač izvem(o) dejansko stanje. samo to me je zanimalo, kar pa popolnoma nič ne zmanjšujemojega pozitivnega pogleda na Markove akcije in trud Plesnega mesta.

LP


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Smetka , četrtek, 21.06.2007 : 17:34:20
Tudi danes sem popoldne preživela na predavanjih; in zatem preživela še izpit. Me je med odmorom vprašal eden od predavateljev, kako sem kaj.... in takoj za tem, kako financiram takšno zavetišče. Težko. Nemogoče, da sploh lahko rečem, da ga. Shime je kupil mleko za moje tri male mačje dudarje. Prinesel je dve škatli... koliko časa nazaj? Dva, tri dni? Dal je čisto malo manj kot 40€, ampak mleka danes ni več. Občino stane ena muca malo nad 40€. Narejen je test za mikrosporijo pri VSAKI, ker sem se tako naučila(in ne zato, ker ga itak moram).... in test na FeLV in FIV. Kar skupaj znese več, kot je račun, izstavljen občini za eno muco. Potem je treba odpravit parazite, odpravljat ušesne garje, jih cepit in skoraj obvezno zdravit, ker imajo skoraj vse FRC. Pesek, hrana... Karantena je tri tedne, do oddaje jih običajno še steriliziramo/kastriramo.... ej, vi tam... vsi, ki berete, pa še tisti, ki ne. Na zdravje skupaj z voditeljico - super, hvala za obisk, Marko, ti se itak trudiš nadvse, mnogo jih je tam zunaj, ki se trudijo ravno tako in se res prav nič ne ve. Hočem pa povedat, da je zaman - ustvarjat vtis, kot da nam nič ne manjka; ali pa  jamrat, kako nimamo pravzaprav ničesar, razen zavedanja, kakšen naj bi bil pravi odnos do živali... Konkretnemu zavetišču z njegovo vodjo vred gre zelo slabo, kar se financ tiče. Tako pač je. Posledica veliko let takšnega življenja in skrbi se pa žal kaže tam, kjer bi si najmanj želela... ampak o tem kdaj drugič. Da ne pokvarim vsem tega krasnega večera.

Hvala vsem za trud, ki ga vlagate v pomoč zapuščenim ali pa navsezadnje lastniškim živalim... po svojih zmožnostih pač.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Žiži , petek, 22.06.2007 : 07:47:13

Važno je, da v tem primeru Poloni nekaj pride - 150 € je pa tud nekaj. In če ima (al pa nima) Jasna kaj od tega, je še toliko boljše. Mogoče bio ugotovila, da se ji taka reklam splača in bo tudi sama resnično posvojila kako žival. Navsezadnje gre tudi za reklamo za Horjul (čeprav, glede na časopise,kjer je objavljena, nisem ravno ziher, če je to v redu). ???


 :o :o :o o joj sem naivna, pa sem res mislila, da je punca taprava in bo sama držala besedo, itak je Poloni dobrodešel vsak everček, ampak, no ja sedajle pa naj še izvemo, da je tudi Jasnine mercatorjeve brikete doniral Marko. :-X

no ja upam vsaj , da je naredila nekoliko reklame za Horjul in ne le zase, mater sem jezna nase, ker sem tako naivna. >:(

LP


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , petek, 22.06.2007 : 08:51:31
Pride Smet,
in nardi red!  :P ;)

Hja... vsake oči imajo svojega malarja in vsako stvar se da gledat iz več zornih kotov. S Smetkinega je verjetno stvar videt povsem drugače kot z našega, al pa Markovega.
Kako je stvar videt z mojega zornega kota sem več al manj že napisala. Res se mi zdi pohvalen vsak poskus, ki bi lahko prinesel kaj dobrega kužkom. Sem pa hote ali nehote o tej reči začela razmišljat, ko sem v postih zaslutila, da se od mene kot bralke foruma pričakuje neka posebna hvaležnost, neko posebno priznanje in hvala nekoga, ki je pač obiskal zavetišče. Hm.... posebna.... zakaj že?  ???
Super je, da je voditeljica obiskala Horjul, super je, da je spremenila mnenje, super za donacijo.  (http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a020.gif) Da bi se stvar vsaj še kdaj ponovila.  :)
Za kašne globje občutke pa je žal to premalo. Pričakovala bi kaj več (če se že od "mene" pričakuje samo hvalo). Pričakovala bi fotko, kjer nasmejana voditeljica z enako širokim nasmeškom drži v rokah namesto nadvse lepe pasje glavice, eno ali dve posvojitveni pogodbi . Pričakovala bi (glede na to, da je v ekipi več pasjeljubcev), poleg donacije morda še skupinsko sliko nasmejane ekipe Na zdravje, kjer bi vsak v rokah držal posvojiteveno pogodbo in potem naslov članka ne Jasna iz oddaje... na obisku.... ampak Ekipa odddaje... na daljavo posvojila 15 pasjih varovancev zavetišča Horjul. In pričakovala bi, da bi potem ta njihova akcija za seboj potegnila še vsaj nekaj deset posvojitev na daljavo. Ali pa bi morala met tista enkratna donacijo malo večjo številko.... recimo bi morala met spredaj vsaj še dvojko.
Zakaj imam take "zahteve"? Preprosto zato, ker se očitno od "mene" (se pravi od bralcev) pričakuje neko posebno, več vredno odobravanje te poteze. Preprosto zato, ker se veliko govori o oddaji Na zdravje na račun obiska v Horjulu, kar pomeni kar lepo reklamo za oddajo. Člankov žal nisem brala, ker pač... no... imam drugo čtivo. Vse, kar vem o tem, sem prebrala v tej temi in pač iz tega sklepam o nekaterih rečeh. Mi pa ni treba brati konkretnih člankov, da bi vedela kako običajno teče odziv.
Nekako takole:
x: Ej, a veš, da je bla Jasna iz oddaje na obisku....
y: Jasna? Kira jasna je to?
x: Ja una, no, ki vodi oddajo Na zdravje.
y: Na zdravje? Kira oddaja pa je to?
x: ma tista pa tista, ki je na sporedu takrat pa takrat.

Pač.... običajno so pogovori bralcev bolj ali manj rumenega tiska približno taki. In zato, bi pričakovala kašne bolj konkrete predstavitve posvojitev na daljavo in kašen bolj konkreten zgled. Kot sem že rekla - važni so učinki, seveda na obeh straneh. Se pač gremo tržno gospodarstvo in se mi zdi, da bi taka reklama morala kaj več kot enkratno donacijo prinest tudi horjulčkom, zavetišču in nenazadnje njegovemu vodji olajšat življenje vsaj za kašen mesec, če ne več.

Tako pa se pričakuje neko posebno odobravanje od mojpesnetovcev, konkretneje "kotičkarjev" (sodelujočih v Kajinem kotičku), ki že dolgo in redno pomagajo v okviru svojih možnosti, v lastnem imenu in odpirajo lastno denarnico ter namenijo sami, več lastnih sredstev. Zato se mi vsa užaljenost ni zdela niti najmanj na mestu, ob vseh ****jih, ki se kar pojavijo s škatlo mleka za dudarje, polno vrečo a/djev za podhranjene ali čemerkoli drugim pač. Do njih se mi namreč ne zdi fer, da je obisk nekoga drugega pa toliko bolj cenjen.
Zaradi vseh posvojiteljev na daljavo se mi ne zdi fer, da se s posvojitvijo hvali nekdo, ki v rokah nima posvojitvene pogodbe in iz lastnega žepa (še) ni namenil nič. Lepo je biti figura, pravzaprav tudi pohvalno, saj tudi to noče biti vsak. Je pa še lepše, da je za izgledom še nekaj vsebine. Še lasten, oseben prispevek, ki vsej zgodbi doda še lepo mero verodostojnosti.

Marko & India, tvoj trud in želja pomagati ni bila nikoli pod vprašajem. Ne v mojih in ne v nobene od postov v tej temi. Res upam, da boš z delom nadaljeval! Pa ne zato, da bi te koveli v zvezde, pač pa da olajšaš (in podaljšaš) življenje njim, ki še čakajo na svoj dom.

 :-[ ups...spet sem dolga  :-[


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , petek, 22.06.2007 : 10:06:33
Se opravičujem ampak se moram javit na kratko iz ilegale  :-\

... Sleepy tvoj prispevek v tej temi je res izjemen ... Naučil sem se veliko "hvala", najbolj to, da medijskega prostora in medijskih osebnosti v bodoče ne smem več uporabljati za pridobivanje sredstev, opreme, iskanja takšnih ali drugačnih posvojiteljev in donatorjev za zavetišče Horjul. Takšne javne zadeve na TV, članki v tisku, radijske oddaje in javne prireditve potegnejo za seboj negativni odziv nekaterih na tem forumu in to je "huda reč". Najbolje bo, da vsi delujemo tako, da skočimo tu in tam v Horjul, sprehodimo počohamo kakšnega pesjana, pripeljemo kaj dobrega, ... in morda nakažemo kakšen cekin. Po tvoje je to najboljši način pomoči, če ne celo edini ... ali res?

Veš včeraj sem imel dve prireditvi in na eni je bila ena zelo pomembna politična in s tem tudi medijska osebnostjo, ki lahko "če hoče" pomaga tako iz politične, gospodarske pa tudi iz osebne strani - na to bi lahko skušal zaigrat jaz. Ne Sleepy ne bo ga v Horjul, jaz bi si s tem nakopal preveč sivih las, morada bi njega in neme al pa še koga skušali raztrgat na tem forumu al pa še kje, .... Jaz si tega pompa več ne upam it ker ... pa sej veš "veliko sem se naučil ...  Bom raje naredil kakšno malenkost ...

Se opravičujem in že me ni :-X


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , petek, 22.06.2007 : 10:24:27
Mah dej Marko.... mislim too much. Res si mučenik, ni kaj! Smiliš se mi in opravičujem se!
 (http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/b020.gif)  (http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/b020.gif)  (http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/b020.gif)  (http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/b020.gif)  (http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/b020.gif)

Si boš sam naredil kristusovo krono, al ti jo jaz pošljem?

Veš vèeraj sem imel dve prireditvi in na eni je bila ena zelo pomembna politièna in s tem tudi medijska osebnostjo, ki lahko "èe hoèe" pomaga tako iz politiène, gospodarske pa tudi iz osebne strani - na to bi lahko skušal zaigrat jaz. Ne Sleepy ne bo ga v Horjul, jaz bi si s tem nakopal preveè ....

Ma mislim HALO???????? Bi lahko pa ne bom....  dej, eno stvar naredi ne da bi jo na veliko razglašal.

Pazi da te kašen metek iz puške, medtem ko jo boš metal okoli, ne zadane v rit.
ej....  (http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c020.gif)





Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: PikaPoka , petek, 22.06.2007 : 10:27:09
Pa daj nehajta že no.... >:(
Kaj sta pa vidva naredila iz te teme :-\


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: ticka , petek, 22.06.2007 : 10:41:41
Ampak res....3 strani samo vajinega kreganja  :-\
vsak je svoje povedal ze 10x in konstantno se vrtita okrog istih stvari...a ni lazje, ce se preprosto ignorirata, imata vsak pac svoje mnenje in ga obcasno zadrzita v glavi  ???
obadva delata, kar pac delata v dobro zivali, obadva sta glede tega na "istem bregu", ni pa potrebno, da se glede stvari, ki vama niso "skupne" tukaj kregata. A vama ni skoda zivcev in energije? Namesto, da bi bila vsak zase zadovoljna in vesela se unicujeta dan s temle...
jaz vama obema zelim en miren, soncen in ne prevec vroc dan  :P


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , petek, 22.06.2007 : 10:48:09
:o :o :o o joj sem naivna, pa sem res mislila, da je punca taprava in bo sama držala besedo, itak je Poloni dobrodešel vsak everček, ampak, no ja sedajle pa naj še izvemo, da je tudi Jasnine mercatorjeve brikete doniral Marko. :-X

no ja upam vsaj , da je naredila nekoliko reklame za Horjul in ne le zase, mater sem jezna nase, ker sem tako naivna. >:(

LP

Žiži Jasna drži besedo in to kar smo vpletli v oddajo je bilo to kar smo želeli sporočiti. So živali, ki nas potrebujejo, živijo v Horjulu kjer jim je veliko lepše kot tam kjer so bile prej, seveda pa to ne gre v nedogled in potrebni so pravi ali začasni posvojitelji, potrebna je hrana, sredstva, ... in takale Jasna lahko na zadevo dobro opozori. Pa da ne zaidem Jasna drži besedo sredstva bodo pomoč Horjulu, njen obisk bo mogoče še koga pripeljal v Horjul, še bo prišla - le da tega nebi upal več napisat v forumu al pa v člasopisih ker ljudje toliko časa obračajo, da obrnejo narobe ... Ne vem ali sva se razumela - pa žel dan še naprej.

m


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Žiži , petek, 22.06.2007 : 12:04:21
ja Marko saj razumem bistvo, ampak po vsem tvojem pisanju sem razumela, da bo Jasna sama posvojila psa iz lastnega žepa, tu pa pač izvem, da ni tako, ma ja res me malo moti zakj takšno pompiranje te posvojitve, ker bi se po mojem mnenju tudi na drug način lahko predstavilo te posvojitve in vrste pomoči Horjulu in ona kot priljubljena mediska osebnost ima to možnos, sedaj pa opažam, da je bilo vse skupaj del scenarija, ki je vseboval tudi Jasnin obisk v Horjulu in članke v revijah.

lej, ker trdiš, da Jasna drži besedo, me res zanima ali se je morda odpovedala honorarju in ga namenila Krasni, verjetno ne in v tem primeru mi res ni všeč, da se govori in piše nekaj, dela pa drugo in se nas žejne pelje čez vodo.
Čigava sredstva bodo torej v pomoč Horjulu, tvoja ali sredstva cele ekipe Na zdravje in če je temu tako, bi morali tako tudi napisati, tu pa sem po vsem skupaj dobola opčutek, da se najprej promovira dobroto Jasne in še daleč zadaj je tisto, kar ste vpletli v odajo in kar ste želeli sporočiti.

sicer nisem vešča medijskega sveta in zato zame pomeni stavek, Jasna je posvojila Krasno, da je to tudi storila, očitno pa sem daleč od realnosti, no ja bom pa še jaz začela tehtati vse informacije, ki jih bom pobirala, čeprav v tvoje dobre namene nikoli nisem podvomila, upam da ti ta zaplet ne bo pobral volje pomagati še naprej, ja in upam da se res razumeva.

LP


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Ora , petek, 22.06.2007 : 13:06:30
Ja, ja... čisto preveč energije smo že pokurili v tej temi ;D

Dejmo se za konec nekaj zmeniti ::)
Tako, kot smo že pred časom razčistili, da zavetišču nič ne pomaga oz. celo škodi, če se v naprej razglaša in podrobno razpravlja kako bo nekdo posvojil neko živalico, ker s tem pač odvrne druge potencialne posvojitelje, potem pa iz takšnih in drugačnih razlogov pade v vodo še ta pompozno planirana posvojitev.
Mislim, da je potrebno ravnati enako tudi z donacijami. Naj se (po želji) objavljajo, ampak šele takrat, ko so dejansko realizirane in seveda z resničnimi podatki.
Sem prepričana, da ne bo več prihajalo do sporov in bomo vsi dobri prijatelji, saj bodo tudi računi čisti ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , petek, 22.06.2007 : 13:20:49
Naslov teme: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu

« : četrtek, 07.06.2007 : 20:44:21 »
Iz prvega posta oz. pisma Jasne:
Moja črna posvojenka na daljavo Krasna ...

Citat: MARKO & INDIA
- Jasna je posvojiteljica na daljavo in upam, da bo kmalu vpisana - bom poklical Polono

Seznam živali, ki so trenutno v Zavetišču Horjul na voljo za posvojitev na daljavo: ažuriran 11.6.2007

Presentljivo, tam vmes NI niti Krasne, niti Jasne.....  :-\

Hja bo že držalo. Če mačku stopiš na rep, zatuli!


Drugače pa se strinjam z Oro!


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: binulja , petek, 22.06.2007 : 21:09:57
Če bi bilo od vsega začetka napisano, da je ekipa oddaje na zdravje Zavetišču Horjul podarila 150€, vsa tale debata najbrž sploh ne bi zašla v to smer. Napisano je bilo povsem nekaj drugega. Zato sleepy.....se strinjam s tabo


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Smetka , sobota, 23.06.2007 : 16:15:38
Nič ni gotovo, seveda... ampak skoraj gotovo pa je, da Krasna jutri odhaja v nov dom. Danes novi skrbniki že kupujejo hrano in ostalo zanjo. Če bo ustrezala tudi "v živo", potem torej jutri gre v nov dom.

Sem pa videla danes, ko sem spet prišla do računalnika, da je Jasna poslala izpolnjeno posvojitveno pogodbo zanjo. Znesek bo treba preusmeriti, oziroma ga ne nakazati, oziroma posvojiti koga drugega, ki je na seznamu za posvojitev na daljavo...


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Žiži , nedelja, 24.06.2007 : 14:47:31
Vesela za Krasno in vesela za Jasno, da je le naredila obljubljeni korak. ;)

LP


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , torek, 26.06.2007 : 09:06:14
Super! Drugič, pa naj bo pot obratna.... ;)

No, upam, da bo Krasno vseeno nadomestil kašen drug posvojenec na daljavo  ::)
 :)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , torek, 26.06.2007 : 11:09:22
Jasna > Boris dobi nov dom
Jasna > Krasna dobi nov dom

... lepo bi bilo, če bi našli še koga iz medijskega sveta, ki zastavil svojo besedo, dal pozitiven namig, pravo informacijo ... in bi še velikokrat napisali, da so se zvezde nekako ob njegovi - njeni pomoči postavile v pravi vrstni red in bi spet nekaj pesjančkov dobilo nov dom.

Vso srečo Krasna v novem domu z novimi lastniki.

M


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Pmaxi , torek, 26.06.2007 : 13:20:55
Jasna > Boris dobi nov dom
Jasna > Krasna dobi nov dom

... lepo bi bilo, če bi našli še koga iz medijskega sveta, ki zastavil svojo besedo, dal pozitiven namig, pravo informacijo ... in bi še velikokrat napisali, da so se zvezde nekako ob njegovi - njeni pomoči postavile v pravi vrstni red in bi spet nekaj pesjančkov dobilo nov dom.

Vso srečo Krasna v novem domu z novimi lastniki.

M

Marko, a veš, da sem tudi jaz točno to razmišljala.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , sreda, 27.06.2007 : 09:28:08
Hm.... pa sta vidva že slišala za Jadranko Juras? Pa Slovenske novice (ki mislim, da sprožijo kar največ posvojitev), pa akcijo Zamenjam tolarje za toplo posteljo? Pa zavarovalnice, ki so pristopile k akciji? Pa oddaja Dobro jutro? Pa še kašna? Pa za vse tiste pevce, ki ob tradicionalnem vsakoletnem koncertu ob dnevu živali, nastopijo in se odrečejo honorarju in ga namenijo njim - zavetiščarjem?

Ampak... najbrž oni niso niti pomembni niti tapravi....  (http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a050.gif)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , sreda, 27.06.2007 : 12:26:17
Sleepy prosim preglej zasebna sporočila in vabim te na ledeno kavo, mrzlo pivo, ledeno coca collo ali karkoli si želiš ... ker se mi zdi, da je preveč vroče in so glave preveč razgrete za še en krog neplodne debate. Če želiš me lahko zbombandiraš tud preko e maila marko@plesnometo.si - tukaj na forumu pa je bolj pomembno, da počneme stvari, ki so koristne za Horjul.

Če se ne motim Horjulu najbolj koristjo dobre akcije:
- ki pripeljejo nove lastnike, ki bodo posvojili kosmatince
- ki pripeljejo posvojitelje, ki pomagajo na daljavo
- ki pripeljejo cekine, hrano, ... in druge reču brez katerih ne gre.

V zadnjih letih je bilo teh akcij kar nekaj in jaz vidim v vsaki dober namen. Včasih je efekta več  :D včasih manj  :(  vedno pa je bil vodilo "dober namen" in zato Sleepy izzivam, da skupaj štartava eno čist novo akcijo in bova videla koliko bova imela uspeha - ampak uspeh BO ker imava oba dober namen.

DRŽI ?


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , sreda, 27.06.2007 : 12:42:46
Sleepy izzivam, da skupaj štartava eno čist novo akcijo in bova videla koliko bova imela uspeha - ampak uspeh BO ker imava oba dober namen.
DRŽI ?

Izziv sprejet!  ;)


ZS jev žal (še) nimam, se pa ti oglasim tudi na mail, samo zdajle nimam časa. Ledeno kavo pa lahko spijeva po končani akciji ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , sreda, 27.06.2007 : 12:44:17
Bom prosil Jano, da ti jih pošlje - se jih je verjetno kar nekaj nabralo - al pa jim pošljem jaz če mi pošlješ tvoj e mail - lahko tudi kot sms na 051306191

lp

m


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , sreda, 27.06.2007 : 12:54:03
Ekola, ne rabimo Jane ;) Maš en kratek mail ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , sreda, 27.06.2007 : 12:55:42
 ;D ;D ;D ;D Skoraj bi morala požret svoje besede....  ::)  si v mail nalašč vrinil napakico, a ne?   :P ;D


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: PikaPoka , sreda, 27.06.2007 : 12:56:52
Kako lepo je brati vajine spravljivejše poste  ;D ;)


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: Sleepy , sreda, 27.06.2007 : 13:04:40
Kako lepo je brati vajine spravljivejše poste ;D ;)

Ma kaki!  :P To je dolgčas.... brez veze  :P. Če bi se vsi skoz strinjali se stvari sploh ne bi spreminjale in bi postale prav kičaste in dolgočasne!  :P
;)

P.S.
En mičkeno se pa hecam. Tam nekje v prvi polovici ;)



Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: PikaPoka , sreda, 27.06.2007 : 13:23:42
Sleepy, saj veš, kaj sem mislila ;)
Komaj čakam, da vidim, kakšno akcijo bosta spravila skupaj ;) Sigurno bo udarna.


Naslov: Re: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Poslano od: MARKO HREN , sreda, 27.06.2007 : 16:48:01
Akcija  :( jest nč ne vem  ::) ha ha ha  ;D no nekaj že bo ampak ali bo udarno ne vem - bo pa zagotovo iz dobre volje in nekaj rezultata pa bo zagotovo

marko@plesnometo.si ups ni bilo namerno marko@plesnomesto.si  :P