mojpes.net

aktualno => vroče teme => Sporočilo, začeto od: Dogylover-ka , sobota, 26.07.2003 : 14:19:12



Naslov: Pasji boji
Poslano od: Dogylover-ka , sobota, 26.07.2003 : 14:19:12
Ste gledali v petek na ANIMAL PLANET oddajo ANIMAL PRECINCT?GROZZZAA!!!!Mrtvi kuzeki(vecinoma pitbulcki) po smetiscih.Shirani psi kot "poskusni zajcki" ki so kot za vajo psom ki gredo v ring.Res ziva groza.Tisto noc zaradi tega nism mogla spati.Mislila sem da tega sploh vec ni....
Kaj pa vi mislite o teh krvolocnih bojih? :'( :'( :'( :'( :'( :'(


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: goa , sobota, 26.07.2003 : 21:06:41
Slišala sem da so v LJ za Savo nekje tut pasji boji..in to glih na tem forumu...pa daj blo kao u cajtengu da so večkrat za savo našl mrtve pitbulle......jah to je pa tko Dogiloverka da maš bolane ljudi po ceumu svetu,zdej al je to njim v užitek nevem,za dnar se jim gre pa zihr..men ponavad k slišm kej tazga rata slabo..sm pa tut že v živo vidla neki tazga,ko je pitbull stresal mojga psa in mu skoraj polomil rebra da cel tedn ni mogel hodit..čeprav tist pes ni nč kriv,ker je drugač prijazen in še zlo mlad samo njegov če mu lahko rečem človek ga je nalašč 2x spustil,čeprav sta se pred tem že stepla z mojim(moj pa je bil cel čas ravno zato privezan da nebi blo sranja..)v glavnem,ko se je vmešal moj drugi pes,ga je tip zagrabil in je po luftu letel v vodo,svojega pa se ni upal odstranit in prou vidla sem nasmešek na njegovem obrazu..nevem al je užival ko je videl premoč svojega psa al se ga je pa bal odvleči stran..Samo bi blo pa fajn če bi ljudje iz foruma,ki so slišal za te boje v lj šli malo prečekirat al pa vsaj malo poizvedovat(jst nisem iz lj pa nemorm) pol pa nevem al zbrat posnetke ali whatever in pol dat na inšpekcijo,društva za zaščito živali,na policijo pa itak dvomim da lahko računamo..
čau


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Teja , sobota, 26.07.2003 : 23:20:37
Vmesala se bom in vprasala, ce je res PRETEZKO pisati vsaj nekako priblizno pravilno normalno slovensko?? :P


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Kapitan_Nemo , nedelja, 27.07.2003 : 00:26:32
Teja, to velja tudi zate. Si gledala včeraj Polnočni Klub na TV Slo 1- pogovor o sodobni komunikaciji (mobiteli, ineternet), pačenje materinega jezika je žal pačenje materinega jezika ! Kdor ga ne spoštuje, ga je lahko sram !
V mislih imam šumnike , katerih zloraba je tipičen primer sodobne internet "kva dogaja" spakedranščine press  :P


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: pzorko , nedelja, 27.07.2003 : 06:54:26
Daj ti res malo lepše piši!

goa:
Zakaj nisi pobrala en kamen, pa tipotu razbila glavo z njim? Da si pustila, da je tvoj kuža letel po zraku.Katere pasme pa sploh sta tvoja psička?

Organizirani pasji boji so res kriminal, primitivizem na najvišji ravni, to lahko izvajajo samo bolniki. Pa zakaj se ne bi mi zbrali, pa odšli enkrat malo za Savo pogledat? Pa vzamemo vsak en kol, pa vile, pa gremo na mučitelje!!  ;D Je neumno, je pa izvedljivo!

Drugače pa je v težke boje zelo težko poseči - če se borita dva res močna psa. Kaj smo mi lahko naredili, ko sta se zgrabila moj beauceron in križanec med šarplanincem in nemškim ovčarjem? Nič! Tepla sta se 45 minut, in med bojem naredila 100m dolgo pot. Na koncu se jima pa ni več dalo in sta enostavno odšla. Malo je bilo krvi, a sta preživela. Kako bi lahko preprečili to, če smo imeli psa na povodcu, pa še odpoklic ima zelo dober? Šari pa je pač pravi "kmečki" pes in se je hotel pokazati.
lp


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: goa , nedelja, 27.07.2003 : 10:28:19
Imam labradorca in majhnega mešančka,stepel se je mali,labi(10mesecev) pa se je vmešal..skakal je zraven in potem ga tip zagrabi kar za preveliko kožo in ja vrže v vodo(to je bilo poleg vode)..ko sem ga nadrla češ kaj se gre in da naj raje odstrani svojega psa pa je rekel,da je treba enega po enega in da je tako bolje čene bo še moj nasrkal...haloo?pretepača sploh nista "šmerglala" labija ker sta imela dost dela sama s sabo, tip je samo hotel da bi se "v miru" tepla..potem ko sem jaz začela vleči njegovega stran je šele ukrepal..najblolj pri stvari pa mi gre na živce ker sem mojega(ne razume se preveč dobro z drugimi samci) nalašč privezala skoraj 10m stran,da ja ne bo problemov..potem pa ti frajer spusti svojega psa, češ, saj ne bo nič..kje pa..njegov je šel direktno k mojemu..samo da prvič ni bil res tisti fajt, bilo je bolj grozenje in pa malo zob..ko sem ponorela ga je tip dal nazaj na povodec.Čez nekaj minut pa:"ah saj zdaj pa ne bo nič če sta se že stepla!" in ga veselo spet spusti, čeprav sem mu stalno ponavljala naj ga ne.. njegov pes pa seveda spet k mojemu, ki se še braniti ni mogel ker je bil privezan. Sploh pa, kaj bo en mali mešanec proti 40-kilskemu pitbullu? Ta ga je potem stisnil za vrat, potem še za rebra, dokler ga nisem začela brcati potem pa je končno ukrepal njegov kretenski človek. Potem sta končno odšla, jaz pa sem hotela pregledati mojega psa, ker je bil krvav.. ta je potem ugriznil mene, ker je bil še pod stresom in vse ga je bolelo..doma pa mu je rebra potipal še moj brat in ugriznil je tudi njega, najbrž ga je močno zabolelo in je tako reagiral..

Ja Pzorko, lahko bi šli mi ukrepat, samo kaj če je tam cela mafija ;)  da ne bomo potem mi bežali..jah če bi zvedli kdaj konkretno se bodo spet "zabavali" bi lahko poslali pristojne samo saj pravim, dvomim da bodo kaj ukrenili..


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: pzorko , nedelja, 27.07.2003 : 11:39:01
Mafija sigurno ni, ker oni imajo bolj pametne posle. Če so, so kaki kretenski tepčki, ki bi radi na hitrco zaslužili. Zato je treba svinje prestrašit. Grablje, vile, lopate ... ni važno, samo da se da z njim fino udarit, po možnosti še kak boxer, kij ... in gremo na barabe. Jih pretepemo in zmečemo v Savo.

Btw: a potem kar mrtve pit bulle pustijo tam?


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: andi , nedelja, 27.07.2003 : 12:10:01
Najprej je treba pretehtat kaj pomeni beseda "mafija".Za moje pojme to vsekakor je mafija in se tudi ne gre toliko za zasluzek,temvec za izzivljanje nad "manjvrednimi" in nebogljenimi,uveljavljanjem svoje lastne moci,ker jim v resnicnem zivljenju pac ne gre.
Me pa prav zanima,kako bi to izgledalo ce se truma forumovcev prikaze k vilami in grabljami,na drugi strani pa stojijo razjarjeni lastniki pitbulov,ki so nauceni na napad.Hm,verjetno ne bi bil lep prizor.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Teja , nedelja, 27.07.2003 : 13:40:39
Citat
Teja, to velja tudi zate. Si gledala včeraj Polnočni Klub na TV Slo 1- pogovor o sodobni komunikaciji (mobiteli, ineternet), pačenje materinega jezika je žal pačenje materinega jezika ! Kdor ga ne spoštuje, ga je lahko sram !
V mislih imam šumnike , katerih zloraba je tipičen primer sodobne internet "kva dogaja" spakedranščine press  

Kapitan_Nemo,
Goi sem 'zatezila' ravno zaradi pisanja v slengu!!
Sumnikov se nisem tu ''dotikala'' sem pa napisala spet mnenje o tem mislim, da v Pravilih na mojpes.net!!

Citat
Kaj smo mi lahko naredili, ko sta se zgrabila moj beauceron in križanec med šarplanincem in nemškim ovčarjem? Nič! Tepla sta se 45 minut, in med bojem naredila 100m dolgo pot. Na koncu se jima pa ni več dalo in sta enostavno odšla. Malo je bilo krvi, a sta preživela. Kako bi lahko preprečili to, če smo imeli psa na povodcu, pa še odpoklic ima zelo dober? Šari pa je pač pravi "kmečki" pes in se je hotel pokazati.

Nic naredili?? 45minut?? :o :o
Inn kaj ste v teh 45 minutah poceli, ce smem vprasati?? Madonca, ko se psa stepeta (ce ne odnehata takoj oz. zelo kmalu seveda) se moramo potruditi na vse nacine, da ju locimo!! Vrjamem, da na sprehodu ni vode in podobnih ''pripomockov''. Kaj pa dvig zadnjih tac??
Ja, saj vem, kako je skoraj nemogoce uloviti 2 psa ki se pretepata na veliki povrsini, vendar je tole malce prevec. :P
Malo krvi, a sta PREZIVELA?? Ja, blazna sreca! Kaj pa ce bi jo psa malo bolj skupila? Kaj ce bi kaksen poginil?? :o Ne konca se vedno le z nekaj krvi...
Sploh pa kako je do tega sploh prislo, ce omenjas povodec?? A je bil samo 1 na povodcu ali kako?
Glede odpoklica pa:
pes, ki se tepe ne cuti nicesar, kaj sele slisi... Sploh pa lahko vpitje razume kot SPODBUJANJE!

Citat
potem ko sem jaz začela vleči njegovega stran je šele ukrepal..najblolj pri stvari pa mi gre na živce ker sem mojega(ne razume se preveč dobro z drugimi samci) nalašč privezala skoraj 10m stran,da ja ne bo problemov..potem pa ti frajer spusti svojega psa, češ, saj ne bo nič..kje pa..njegov je šel direktno k mojemu..samo da prvič ni bil res tisti fajt, bilo je bolj grozenje in pa malo zob..ko sem ponorela ga je tip dal nazaj na povodec.Čez nekaj minut pa:"ah saj zdaj pa ne bo nič če sta se že stepla!" in ga veselo spet spusti, čeprav sem mu stalno ponavljala naj ga ne.. njegov pes pa seveda spet k mojemu, ki se še braniti ni mogel ker je bil privezan.

Kaj si sploh sla vlec njegovega psa stran??

Ne morem vrjeti, da je tip 2x spustil svojega psa in je ta nato napadel tvojega. Ocitno nisi dovolj ponorela :P Da sigurno ne bo nic, ce sta se ZE STEPLA, ja madonca, kako ljudje ne veste, da se 'fight' nadaljuje, ce se psa nista zrangirala?! V to, da se nista zrangirala smo lahko prepricani, kadar jih sami locimo. ::)

Ljudje, ne cudite se potem, da vas pes ne mara drugih psov. Samo poglejte, kaj dopuscate!! Da drug napada tvojega, ki je se privezan povrhu (Goa, ne zameri, ampak tak dober primer je, ne mislim nic osebnega!).
Jaz ne bi tega nikoli dopustila. Po eni strani je to lahko tudi problem, saj mi Oxa 100% zaupa, ce se kje prikaze kaksen napadalen pes. Parkrat sem ji dvignila zgornji del trupa nase in ''napadajoca'' psica se je umaknila. Spet drugic sem se postavila prednjo in 'zasutirala'  ;D v pleca psa, ki se je rencece pognal vanjo. Ce se karkoli zgodi pustim svojo pri miru, ker je netekmovalna in odstranim drugo psico.
Za Oxino socializiranost tvegam svojo varnost, da. ::) ;D

Lahko navedem se en ''glupi'' primer, haha!!
Za ograjo sta bili 2 prijateljevi nemski ovcarki. NO je pasma, ki je Oxo v mladosti 2x napadla in od takrat je do njih previdna. Rekla, sem si, da morava z Oxo mimo ograje tolikokrat, da bo sproscena, da je ovcarki ne bosta motili. (v opozorilo: ovcarki se nista ZAGANJALI v ograjo, ker vem, da bi v tem primeru unicevala njun znacaj, ampak sta samo hodili ob ograji in lajali...)
Rezultat: z Oxo sva morali mimo ograje samo 2x  ;D ;D

LP
Teja


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: goa , nedelja, 27.07.2003 : 17:38:52
Teja, kričat sem začela potem ko sem vidla da tip kar gleda in še gleda..kar se pa vlečenja stran tiče..normalno da ga nisem vlekla stran ko je tiščal mojega psa, potemtakem bi zraven odvlekla še košček mojega psa..ampak ko je skakal in se zaganjal v njega sem ga vlekla stran..me zanima kako bi ti reagirala....in ne misli da sem mirno gledala, ko je tip hotel spustiti svojega..težila sem mu in skoraj prosila sem ga ampak ti dopovej kaj pobritemu s stereoidi nafilanemu dvometrašu..a naj bi ga pretepla al kaj??In tut nisem jst rekla "ah saj zdaj pa ne bo nč ko sta se že 1x stepla" ampak tisti tip..ker pa te ni bilo zraven ne morš govort kako je bilo in kaj sem dopustila in zakaj in kako sem reagirala, se ti ne zdi?Pa brez zamere..
Prosila bi pa tut tebe in podobne da ne vnaprej obsojat in govort zakaj moj drugi pes ni socializiran..dobil je nekaj slabih izkušenj, ja..imel pa je tudi dobre..lahko da je to zato, verjemi pa da nisem nikoli kar tako pustila da bi se tepel, celo po naročjih sem ga vlačila..je pa mešanica kar dominantnih pasem..so pa tudi drugi samci, ki se ne razumejo preveč z drugimi psi, pa to še ne pomeni da niso socializirani.. in tudi pes se kdaj skrega, tudi če je dobro socializiran..
Pa še enkrat brez zamere..


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: andi , nedelja, 27.07.2003 : 17:49:06
Se pravi je tip prav izzval boj.Jst bi mu zagrozila s policijo,ga seznanila da ni dovoljeno imeti psa spuscenega s povodca.Kar neverjetno je,kako se nekateri radi spogledujejo z nesreco.
Uf,kako bi mu jih napela...


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: pzorko , nedelja, 27.07.2003 : 21:45:47
Citat
Nic naredili?? 45minut??  
Inn kaj ste v teh 45 minutah poceli, ce smem vprasati?? Madonca, ko se psa stepeta (ce ne odnehata takoj oz. zelo kmalu seveda) se moramo potruditi na vse nacine, da ju locimo!! Vrjamem, da na sprehodu ni vode in podobnih ''pripomockov''. Kaj pa dvig zadnjih tac??
Ja, saj vem, kako je skoraj nemogoce uloviti 2 psa ki se pretepata na veliki povrsini, vendar je tole malce prevec.
Malo krvi, a sta PREZIVELA?? Ja, blazna sreca! Kaj pa ce bi jo psa malo bolj skupila? Kaj ce bi kaksen poginil??  Ne konca se vedno le z nekaj krvi...
Sploh pa kako je do tega sploh prislo, ce omenjas povodec?? A je bil samo 1 na povodcu ali kako?
Glede odpoklica pa:
pes, ki se tepe ne cuti nicesar, kaj sele slisi... Sploh pa lahko vpitje razume kot SPODBUJANJE!



Boja sta bila 2 in to z razmakom 20 minut. No, povej mi, kako bi ti rešila situacijo? Oni lastnik je nekaj metal petarde, poskusil je tudi s kolom poseči. Me prav zanima, če bi bila ti tako pogumna, da bi se ju spravila dajat narazen. Da, preživela sta, ker je bil boj v veliki večini bolj kazanje moči (renčanje), kot pa hud tepež. Šlo se je predvsem za to, kater bo prvi klonil. Za poškodbe vem pa za mojega psa - raztrgan ušesek. Potem glede povodcev. Mi smo imeli našega privezanega, nakar je naenkrat pritekel oni. In kaj da naredimo? Spustili smo psa, naj se zagrabita. Ali naj bi pustili, da bi bil naš na povodcu, oni ga bi pa grizel? Pa še glede odpoklica - tega nisem mislil med bojem, ampak sem mislil, da če bi naš pes, ki bi bil spuščen videl kakšnega tujega psa, da ne bi tekel k njem se stepsti, ampak bi prišel nazaj. Oni pa verjetno tega ni znal - pes na kmetiji, vedno privezan na verigi, katerega fotrajo pač z makaroni in ostalo šaro, ki ostane od kosila.
lp


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Teja , nedelja, 27.07.2003 : 22:59:51
Goa,
Citat
ker pa te ni bilo zraven ne morš govort kako je bilo in kaj sem dopustila in zakaj in kako sem reagirala,

easy, nisem mislila tebe, ampak sem stvar posplosila...
Je OK? ::)
Citat
in tudi pes se kdaj skrega, tudi če je dobro socializiran..

Da tudi to je pa res. Hej, ce se kdaj vidis tistega manijaka, me poklici; 2 na 1- nima sans!! ;D
Zelim ti veliko lepega s pesjancki in cim manj takih incidentov... ;)

Pzorko,
Citat
Boja sta bila 2 in to z razmakom 20 minut

Tega razmaka pa ne razumem?? Kaj ste pa delali v razmaku?? In kako ''pustili'' da sta se psa se 1x prijela??

Kako bi jaz resila situacijo? Sedaj ti tezko povem, ker me ni bilo tam. Ampak glede na to, da naj bi se psice tolkle zelo hudo in se ni nikoli zgodilo nic hujsega (trkam!!!!! ::) )... In imam 2 psici, ena je dominantna in nepodredljiva!!
Citat
Ali naj bi pustili, da bi bil naš na povodcu, oni ga bi pa grizel?

Jaz sem v takem primeru, kot sem ze omenila, prijela drugega psa. Pri tebi pa bi bilo to zal neizvedljivo, saj je pes nepodredljiv, kajne??

Zal res ne razumem tega 45' boja, pavze in vsega... Sem bila prica ze kar nekaj bojem, pa ni bilo nikoli tako hudo. Razen enkrat, ko je NO zgrabil visavskega terierja. Ampak se je boj(no bolj visenje visavcxa iz ovcarjevega gobca :P )vseeno koncal s posredovanbjem lastnikov.

Skoraj prepricana sem 100%, da se psi ne stepejo iz ljubega miru!! Saj kazejo pred pretepom znake, kot je rencanje, pokoncen rep, greben... Ali ni tako???
Ce sta se psa stepla, bi se lahko v tistih 20' poslovili. Ce se nista zrangirala (kar je tezko mozno, ce sta enakovredna) bi ju morali lociti. Pac eni se ne marajo, lahko se zgodi, da celo zivljenje. Ce pa ste hoteli, da se psa kolikor toliko pomirita in zrangirata bi morala biti oba cel cas po pretepu na vrvici (pod nadzorom in v obvladujocem polozaju s strani lastnikov).  

Teja


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: goa , ponedeljek, 28.07.2003 : 10:32:20
Je že uredu teja..saj smo šli k veterinarju in če bi bil kakršen koli strošek, bi mogel tip plačati..ker poznam njegovo mamo ki kelnari u nekem lokalu tu pri nas..ker drugače sploh ne vem kje živi..saj je malo kruto, samo jst bi vsakemu človeku, preden bi od mene dobil mladiča(katere koli pasme) naredila psiho-test..in tut ko bom dobila psičko, bo zagotovo kdaj imela tudi mladičke ampak mom imela zelo visoka merila kdo bo dobil psa..pa še v našem kraju je čedalje več ljudi, ki si nabavljajo take pse..npr.tip, ki nima pojma o psih in ga še nikoli ni imel, mu je prjatu za rojstni dan podaril mladega rotvajlerčka..potem je tu tip ki ima sedemmesečno pitbullko in kadar ga vidim z njegovo klapo vedno govorijo samo o tem kako sta se dva psa stepla in kateri je zmagal, pa kater pes je hud in kateri ni..no saj ta tip je dost uredu in jo lepo vzgaja, samo je pa rekel da ko bo imela mladičke jih bo "potalal" med njegove prijatelje..potem bo šele veselo pri nas..ker ti ljudje imajo takšne pse dejansko zato da jim nihlče nič noče..eden od njih je enkrat nalašč izzival mojega psa da bo videl če ga bi njegova psička branila..ta pa je samo pritekla in debelo gledala ;D         kakšna pa je pri nas zakonodaja glede pasjih bojev? Mislim če kdo ve kakšne so kazni in to...


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: pzorko , ponedeljek, 28.07.2003 : 18:09:23
OK, mogoče sem malo pretiraval z minutami. Bila sta pa boja 2. Najprej 1. sta se stolkla, potem sta šla narazen. Potem pol sprehoda ni bilo nič, potem smo se pa še enkrat srečali. Nesreča pač. Verjemi pa, da ni bil nihče tako neumen, da bi šel posegati vmes.
lp


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: KAVKA , torek, 29.07.2003 : 10:31:36
Govorite o tem kako se psi tepejo...hm..
Tudi jaz imam zgodbo. Znanec ima aljaškega malamuta in to zelo lepo vzgojenega. Na sprehodu ga je napadel NO in pes se je branil. Malamut je le enkrat ugriznil in se nato umaknil NO pa je še vedno rinil vanj in znanec ga je moral potegniti proč, ker lastik NO-ja ni ukrepal >:(. Pri tem jo je skupil tudi on od NO-ja. :( Ozračje je naenkrat postalo čudno in ko se je NO vračal k lastniku je dvakrat padel in poginil. Fant-lastnik malamuta je čisto preč pojma nima kaj naj naredi. ??? Glede NO-ja so z lastnikom uredili, samo kaj pa sedaj z malamutom? ???



Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: goa , torek, 29.07.2003 : 11:13:38
..čakaj nisem čisto dobro razumela..kateri pes je padel in poginil? Malalut ali NO?


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: KAVKA , torek, 29.07.2003 : 11:40:37
NO je napadel in na koncu tudi poginil. Sliši se butasto oziroma ne normalno toda tako je bilo.  :-/


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: goa , torek, 29.07.2003 : 12:08:04
Lahko da je imel probleme s srcem in ko se je preveč razburil..lahko ga je kap.. ???  Ne vem no malo čudno ali je imel kaj poškodb? Ker da pes takole napade drugega potem pa kar pade in pogine.. ???


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: KAVKA , torek, 29.07.2003 : 12:40:43
Drugače se že nekako ve kaj je bil vzrok smrti. Govori se da ga je malaut preveč stisnil in s tem prekinil dotok krvi, kar je povzročilo aritmijo srca in smrt. To da je pes dvakrat padel in drugič obležal, sploh pa je bil po smrti v krču, torej čisto trd izdaja zastoj srca. Tako so mi povedali. Meni je zelo žal lastnika malamuta, ker ne ve kaj naj s psom. :-/


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Dogylover-ka , torek, 29.07.2003 : 13:15:52
Nekdo je vprasal ce pol pustijo mrtve pse vuni.V vecini primerov ja...In to je tud zelloo huuddoo!!!!


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: goa , torek, 29.07.2003 : 13:29:45
Ja samo ne razumem kako fant ne ve kaj bi z malamutom..kakor sem razumela ga je NO napadel, pes se je branil..ali se zdaj fant boji da bo postal napadalen ali kaj?Ker normalna reakcija psa je da se brani..no sicer pa nimam kaj pametvat ker me ni blo zraven..


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Teja , torek, 29.07.2003 : 22:17:44
a ima malamut kaksne posledice ali kaj (obnasanje)? ...


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Tomo , torek, 29.07.2003 : 23:21:12
Citat

V mislih imam çumnike , katerih zloraba je tipièen primer sodobne internet "kva dogaja" spakedrançèine press


Bojan, naj se çe tako trudim, ne morem in ne morem razumeti tvojega staliçźa glede çumnikov. Enostavno ne gre. Mogoźe zato, ker sem jaz "kompjuteraç" in ti naravoslovec in §e po naravi sami dojemava stvari na drugaźnih nivojih. ˙Sem pa tokrat malo za hec popustil in uporabljam çumnike. Ne vem pa koliko si boç z njimi lahko pomagal. Garantiram pa, da so na mojemu ekranu lepi kot najlepse rozice. ˙;D


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: KAVKA , sreda, 30.07.2003 : 07:26:20
Fant se boji, ker je pes občutil kakšna je smrt. Da ne bo zdaj  spet hotel občutiti ta občutek in bo kakšnega psa, ki ga bo le ovohal tako močno stisnil namenoma. :-/


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Nanook , sreda, 30.07.2003 : 07:28:40
Hehe, ch je z s polovicno stresico, sh pa okrog obrnjen c z nekaksno vijugico...svasta!  ;D Je pa zanimivo za brat; namesto stalisca sem najprej prebrala stalichzha.  ;D


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Maja , sreda, 30.07.2003 : 08:56:09
Hojla!

Malo sem zgrožena nad tem kar pišete. Predvsem me razjezi dejstvo, da imate pse ki jih ne morete obvladati. Če si svojega psa ne upaš potegniti iz boja imej nagobčnik. Sama sem imela dva samca, malamuta in velikega mešanca pa to nikoli ni bil problem. Moja samca se nikoli nista tepla dalj od 1 minute. Sama sem že vlekla vse žive zverine narazen, svoje in tuje. Na eni strani bi imeli prijazne kužke vzgojene brez vsakršne prisile, potem jih pa še obvladati ne znate....

skratka tista zgodbica okoli malamuta mi tudi ni čisto jasna. če je bil malamut privezan ni njegova krivda. drugače pa naj si prijatelj malo prebere o malamutih. samci so izredno dominantni in se bodo celo življenje rangirali. to je dejstvo. naj ne krivi tega na slabe izkušnje. to je pač taka pasma. kar nekaj sem jih spoznala v svojem življenju. pa da ne bo pomote, tudi tako "zverino" se da ukrotit. jaz sem s svojim hodila tudi na zelo javna mesta brez problemov.



Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: andi , sreda, 30.07.2003 : 09:50:45
Ojla Maja,tukaj se nekako ne strinjam s tabo.V vseh moznih knjigah in pricanjih kinologov sem zasledila da se v boj(tisti pravi boj) nekako ne smes vmesavati.Sem tudi sama vlekla svojega psa iz pretepa in to veckrat,sicer nisem nikoli nastradala,ker sem vlekla za zadnje tace,pa vseeno je moj pes v efektu ugriznil kolega v trebuh.Tip se je znasel vmes med dobermanom in kraskim ovcarjem ravno v zacetku spopada,hotel je prijeti Brina za ovratnico ??? in ga zvleci stran.No ja rezultat je bila kar nekako pricakovan,psa pa sta sla svojo pot.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Maja , sreda, 30.07.2003 : 10:18:44
pač jaz bom svoje pse vedno branila. to vsakemu povem. če imam jaz svojega psa na vrvici in ga napade drug pes bom brezskrbi posegla in poskrbela da ne bo poškodoval mojega. ne govorim o ovohavanju in rangiranju, to vedno pustim, da se sami zmenijo. saj težko je govorit na splošno. imam svojo filozofijo, ki se je držim in v vseh letih, kar imam pse resnih poškodb ni bilo. pa sem imela tako dominantne samce kot majhne kužke.

kaj ti pomaga kar piše v knjigi, če bi tvoj pes poškodoval drugega. svojega psa moraš obvladati in biti odgovoren zanj v vsakem primeru. pač če ti pustiš svojega psa da se tepe je to tvoja stvar, če pa bi tvoj napadel mojega, bi za konec pretepa poskrbela jaz.

ne trpim pa nepoznavanja pasjega obnašanja in govoričenja "moj pes še ni nikoli". to sem slišala že milijonkrat in ravno taki psi so skočili na mojega. pa ne da se tako bojim za svoje pse le upoštevati je treba neka naravna pasja pravila. včasih pozabljamo, da ne glede na vzgojo psi ostajajo zverce s svojimi nagoni in jim delamo veliko krivico če o njih razmišljamo po človeško.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: goa , sreda, 30.07.2003 : 10:21:05
Ko se je moj pes igral z malamutom ta ni kazal nobenih znakov dominance..prav lepo sta se igrala in tisti pes se dobro razume tudi z argentincem, ki je prav tako dominantna pasma pa se še nikoli nista stepla..


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Maja , sreda, 30.07.2003 : 10:28:42
pa sej se ne gre za neko dokazovanje. previdnost nikoli ni odveč. pri psih si pač pozoren kaj delajo in kaj se dogaja. me pa res zanima koliko sta stara obadva samca. sicer pa izjeme še ne potrjujo nič.

vse kar govorim je, sami imate izkušnje in iz teh se pač vsak nekaj nauči. psi so eni taki, eni drugačni. samo ne odreagirajo vedno agresivno zaradi negativnih izkušenj. nekateri so pač taki po naravi, dominantni, malo prepotentni in ko se dva taka najdeta je hitro bum.

tudi moja dva samca sta imela pasje prijatelje s katerimi sta se razumela. a to je drugače. nikoli pa s svojim sedanjim psom na vrvici ne silim k drugemu samcu ne glede kako prijazen zgleda ali kaj mi zatrjuje njegov lastnik.

samo hotela sem povedati svoje mnjenje in kako jaz vzgajam svoje pse. vaši psi pa so pač vaši in jih vzgajate po svoje.

aja maja šele zdaj sem dojela da si to ti. sej se poznamo ..


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: andi , sreda, 30.07.2003 : 10:40:06
He he Maja,nisi prepoznala Brina na slikici ;D?
Nisem rekla da svojemu psu pustim da pride do pretepa.Lahko pa morda opišem prvi njegov fight.Z maminim fantom,ki ima kraskega ovcarja smo sli v hribe.Takrat je bil brin star 5 mesecev.Dokler je bil manjsi ga je krasevc toleriral,ga ucil in ga branil celo pred mano ko sem ga kregala.Ko pa smo tisti dan pse spustili,brin je kot vedno provuciral in se na vsak nacin hotel igrati(maja saj ti ves kaksen je ;D).Ko je krasevcu popustilo,ga je prijel in ga stresel za poduk.No ja brin pobalin kakrsen je,tega enostavno ni prenesel najbolje,pa je od mame fant rekel da morata zrihtat.Pretep je trajal najvec minuto,pes jo je odnesel z lazjimi ugrizninami,karsevcu pa itak ni bilo nic.
Naslednjic ko smo se dobili je bila storija kar podobna,pse imamo od takrat locene ::).
PS:Maja,se dobimo za trening,Sabina je rekla da nekaj nacrtujete?


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: goa , sreda, 30.07.2003 : 22:00:21
Čakte malo jst sm tut maja  in ste me malo zmešal zdej ;)
Komu je zdaj to namenjeno?


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: KatjaD , sreda, 26.11.2003 : 18:21:54
No ja, bom pa še jaz dodala moje izkušnje z "boji". Nikoli ne bi niti pomislila na to, da bi prepustila psa naključju kot je "sej se bosta že psa zmenila".
Vedno kadar je moj pes napaden (namreč nisem še bila v situaciji, ko bi moj napadel prvi in upam, da tudi nikoli ne bom)sem posegla vmes. Trikrat NO-jem skoraj v gobec, da so mojega psa spustili, rota, ki je preskočil ograjo, ko sem s privezanim psom hodila po drugi strani ceste, pa sem naklestila s fleksijem in bi ga še enkrat, če bi ponovno skočil v mojega psa. Lastnik se mi je za reakcijo zahvalil - ne vem sicer zakaj?!; če bi bil pes moj, bi človeka, ki bi ga natolkel, verjetno nadrla, ampak...
Sej vem, da vas večina misli, da sem nora, ker riskiram ugriz, ampak zaenkrat sem mnenja, da rajši zdravim svoje rane, kot tako fizične kot psihične rane svojega psa. Moje se mnogo prej zacelijo.
Ne bom trdila, da moj pes nikoli ne bi napadel. Za vsakega, ki to trdi, lahko rečem le, da ne pozna svojega psa. Tudi moj je dominanten samec, čeprav je kastriran od 7 meseca, se kdaj začne postavljati na drugega samca, ampak to tudi v istem hipu preprečujem. Mogoče imam tudi to "srečo", da ga samci zaradi tega, ker je kastrat zaenkrat zgleda "ne jemljejo resno" - kar se groženj tiče.


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Teja , sreda, 26.11.2003 : 20:05:46
Citat
Sej vem, da vas večina misli, da sem nora, ker riskiram ugriz, ampak zaenkrat sem mnenja, da rajši zdravim svoje rane, kot tako fizične kot psihične rane svojega psa. Moje se mnogo prej zacelijo.
Oglaša se ena, ki ne misli, da si nora  ;)
Sama ravnam popolnoma enako!
Kadarkoli se je kakšen pes zapodil v mojo pridkano ;D Oxo, sem se postavila zanjo kot lev. Ne glede na posledice.
Tudi jaz pravim, da rajši tvegam ugriz, kot pa da bi moja psička postala popadljiva do drugih psov zaradi slabih izkušenj, kar se nemalokrat zgodi.


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: ARO , četrtek, 04.12.2003 : 12:57:01
Še ena nora, ki misli, da je bolje, da boli njo kot psa.
Jaz bi naklestila še gospodarja ne samo psa.


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Drejči , četrtek, 04.12.2003 : 19:16:12
Zanimivo, zanimivo...
Ko prebiram te poste sem spet dobila potrditev, da so NO največkrat vzrok za pasje pretepe na sprehodih.
Veliko ljudi mi je že to reklo, pa tudi mojega starejšega psa je 2x napadel NO. Ne pitbull ali kakšna podobna "grozna pasma", ampak NO.
Kaj se dogaja s to pasmo?   ???

Hja, čeprav se tudi goldni niso več to kar so bili  :D  :D.
Pred nekaj dnevi, se je v moja psa zagnal golden. Nisem mogla verjet.
Še dobro, da sta bila moja dva privezana, drugače bi prišlo do konkretnega pretepa, v katerem bi ta peso potegnil takratko.



Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Teja , četrtek, 04.12.2003 : 20:14:43
Citat
Kaj se dogaja s to pasmo?  
Hja, NO je ''razred zase'' že kar lep čas. Enostavno to sploh ni več pes, kot je bil.
Pa ne rečem, da ni več možno srečati normalnega NO, niti slučajno.
Problem je, da se toliko ljudi odloči za to pasmo z utvarami, da je to najbolj učljiva pasma, intiligentna, ki ne rabi vzgoje...
Ko se sprehodiš po podeželju je večina psov NO ali pa vsaj nekaj podobnega.
Pasma je pokvarjena (ne zamerite lastniki NO!!) tako karakterno kot tudi telesno.

Prav tako me ''odbijajo'' zlatkoti (raje imam flate) in labradorci (boljši mi je chesapeake b.r.)
kot pes, ki bi ga sama imela. Drugače me ne odbijajo!! ;)
Pri labradorcih sem opazila kar močno posesivno čuvanje avta, svojega prostora, kar mi nekako ne gre v račun...



Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Chris , nedelja, 14.03.2004 : 01:16:37
Pitbull po boju (mogoče malo dvomim)

http://www.ogrish.com/index2.php?include=view_include.php&view=15266&&element=5 (http://www.ogrish.com/index2.php?include=view_include.php&view=15266&&element=5)

Na netu sem našel samo to, kar se tiče teme pitbull fight, pa še te so na čudni strani... Slike so v sredini, kjer piše attacment, view in download. Žal se ni dalo urediti drugače.

Ni primerno za ljudi z občutljivim želodcem! :-X


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Drejči , nedelja, 14.03.2004 : 09:31:28
Ubogi pes. Vzgojen je bil za pasje boje.
In kaj ima od tega? Brez gobčka je ostal.
Kaj pa lastnik? Šop denarja, pošpricanega s krvjo svojega psa.

Še en dokaz človeške norije.
Vsem takšnim lastnikom, bi ..... Ne bom pisala kaj jim privoščim (bo Jana cenzurirala), lahko si pa mislite, da nič lepega.


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: igor , sobota, 20.03.2004 : 14:03:10
Sem si ogledala  slike in ostajam brez besed...........


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: vicio , sobota, 20.03.2004 : 17:37:13
za ubit nekoga, jaz pravim. enkrat sem gledal dokumentarec o tem in ponavadi so takšni suhceni pitbulčki le sparing partnerji za ta one ta prave bojevnike. niti niso hranjeni, ampak le nekaj treningov oddelajo in ponavadi od lakote poginejo. sploh pa se ne branijoi, ampak le v enem koteku stojijo. dokumentarec je bil v času nemške gonje proti določenim pasmam. res žalostno, kaj si eni ne izmislijo.


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: mary , sobota, 20.03.2004 : 18:26:02
Tudi jaz sem si ogledala slikice :-\
 :-X :-X :-X :-X :-X no comment :'( :-X :-\


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Chris , nedelja, 21.03.2004 : 20:57:25
To je taaaaako žalostno :( :( :( :-/ :-/ :-\
Pasje boje bi morali z vso močjo preganjati, udeležence, orgnizatorje pa pozapreti.


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Maša , nedelja, 21.03.2004 : 21:44:32
To je taaaaako žalostno :( :( :( :-/ :-/ :-\
Pasje boje bi morali z vso močjo preganjati, udeležence, orgnizatorje pa pozapreti.
Se podpišem pod tole >:(.


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: maja01 , nedelja, 21.03.2004 : 21:58:18
mislim, da se s tega foruma kar vsi... strasna rec je to  :-[


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: nera22 , torek, 23.11.2004 : 11:32:58
Še ena žalostna stran

http://www.pitbullsontheweb.com/petbull/sadreality.html


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Yorki , torek, 23.11.2004 : 19:53:01
Tole stran bi si morali ogledati vsi, ki sodelujejo v pasjih bojih in podobnih rečeh. A kaj ko njim še tako grozna slika psa, ki ima večinoma zaradu ljudi (jah, prvič, ane? ::)), uničeno življenje. No, če "življenje" psov, ki sodelujejo v pasjih bojih, sploh lahko imenujemo "življenje"... Ne vem kaj ljudi sploh še lahko zaustavi. Le kaj si mislijo preprodajalci, mučitelji in vzpodbujevalci pasjih bojev (pa še marsičesa) o psih? Kot kaj si jih predstavljajo? Kot... psa? Napaka! Vse pse bi si morali predstavljati kot prijatelje. Torej: pasji boji, STOP!


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: seba , sreda, 24.11.2004 : 00:02:35
Tole stran bi si morali ogledati vsi, ki sodelujejo v pasjih bojih in podobnih rečeh. A kaj ko njim še tako grozna slika psa, ki ima večinoma zaradu ljudi (jah, prvič, ane? ::)), uničeno življenje. No, če "življenje" psov, ki sodelujejo v pasjih bojih, sploh lahko imenujemo "življenje"... Ne vem kaj ljudi sploh še lahko zaustavi. Le kaj si mislijo preprodajalci, mučitelji in vzpodbujevalci pasjih bojev (pa še marsičesa) o psih? Kot kaj si jih predstavljajo? Kot... psa? Napaka! Vse pse bi si morali predstavljati kot prijatelje. Torej: pasji boji, STOP!

Tako je!!Se podpišem pod ta post!!


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: astra , sreda, 24.11.2004 : 09:01:29
Zanima me to, ki je nekdo napisal da pasji boji potekajo za Savo, kateri del Ljubljane pa si mislila s tem. Glede pasjih bojev se pa strinjam z prej napisanim samo verjetno je ta problem da se težko ujame ljudi, ki sodelujejo pri tem (se mi zdi da ni ne duha ne sluha od njih).
lp


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: nera22 , sreda, 24.11.2004 : 14:30:04
Mene tudi zanima kje za Savo bi to lahko bilo? Sem dost tam pa nisem še za to slišala


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Desobediencia , sreda, 24.11.2004 : 15:36:28
To sem tudi jaz že slišala..
Ja, zadnjič je eni punci en povedal, da imamo pasje borbe, celo cifro ji je dal pa jo je založila :(

Ker če ti uspe pridet "noter" je že dosti, že to da zveš kdo in kje. Potem se pa naprej ukrepa.


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: astra , sreda, 24.11.2004 : 17:40:24
Kaj pa če bi jo poskušala najti,številko mislim.
LP


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Desobediencia , sreda, 24.11.2004 : 19:11:51
Ja, zadnjič je eni punci en povedal, da imamo

Imajo, ne imamo ;)
Je iskala pa ni našla, žal. Nevem kako meni nikoli ne uspe srečat kakega takega "frajerja"..


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: nera22 , sreda, 24.11.2004 : 20:53:36
Imajo, ne imamo ;)
Je iskala pa ni našla, žal. Nevem kako meni nikoli ne uspe srečat kakega takega "frajerja"..


Tazga pa hočem tudi jaz spoznat,potem pa....


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Binson , sreda, 24.11.2004 : 21:01:41
A ni Matoša imel nekaj s pasjimi boji??? ???



Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Vixen , sreda, 24.11.2004 : 22:13:54
A res? To pa prvič slišim. Kdo kaj ve o tem? Za boje za Savo sem pa tudi jaz že slišala, ampak že precej dolgo nazaj.  :-\


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Tarabas , sreda, 24.11.2004 : 22:34:51
To je tudi ena žalostna stran  :(

http://www.deviantart.com/view/11454716/?offset=90 (http://www.deviantart.com/view/11454716/?offset=90)



Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: astra , četrtek, 25.11.2004 : 19:51:19
Grooooooooooooozzzzzzzzzaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
A mogoče kdo ve vsaj približno mesto, kje naj bi se v LJ to dogajalo,vem da je kakšne pol leta nazaj izginila psička (nisem 100% da je sttafordka) na območju pri Savi  v Zalogu.


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: ChUcK_Sara , torek, 30.11.2004 : 11:49:42
Hej! A kdo ve...a se kaj takega dogaja tudi kje v Domzalah?Pa ker ste omenjali Savo...Sem se spomnila na Kam.Bistrico....Pa je v domzalah kjer grem na sprehod s Chuckom,...Pa me zanima če je kej tacga tudi tam pa sama nisem opazila... ??? LP :P


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: ChUcK_Sara , torek, 30.11.2004 : 11:54:23
Pa se nekaj...Imeli smo Angleskega Bulldoga..Samca-Max-a! Bele barve z crnkasto liso čez eno oko in pa istorstanski uhelj! Na hrbtu proti repu je imel dva manjsa,svetlo rjava madeza.Rep je spominjal na srček. Nekega dne pa je izginil ponoči,izpred hise. Verjetno je bil ukraden.Ko smo to povedali v trgovini za zivali kjer smo ponavadi kupovali hrano itd.,nam je prodjalka rekla da je mozno da so ga ukradli eni hrvati ki se ukvarjajo s pasjimi boji! ??? ??? ??? Ukraden oz. izginil je okoli začetka septembra leta 2003! Če kdo opazi takega buldoga , prosim za zasebni sporočilo! Hvala!  :-\


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Desobediencia , torek, 30.11.2004 : 19:36:13
Ko smo to povedali v trgovini za zivali kjer smo ponavadi kupovali hrano itd.,nam je prodjalka rekla da je mozno da so ga ukradli eni hrvati ki se ukvarjajo s pasjimi boji! ??? ??? ??? Ukraden oz. izginil je okoli začetka septembra leta 2003! Če kdo opazi takega buldoga , prosim za zasebni sporočilo! Hvala!  :-\

Saj Čak je tudi izginil, pa ni bil ukraden ane ;)
Možno je da vam buldoga res ukradli, kaj bi pa z njim v borbah pa nevem ;D Lahko da je šel samo naprej v prodajo ker se pač veliko dobi za njih.. Kdaj pa je bilo to?


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: ChUcK_Sara , torek, 30.11.2004 : 20:59:36
Hum...Večina nas mislui da je bil ukraden! Če ne bi ga ze nasli! pa čudno da so bla iste noči odklenjena ograjna vrata in 10cm odprta pa jih babi ZMERAJ zaklene zvečer!2x! nevem no..zdi se verjetno..pa učasih so bili tudi bulldogi v pasjih bojih..čisto mozno je  ???  izginil pa je okoli začetka sept. 2003! mislim da je natancen datum 05.07.2003


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: andi , torek, 30.11.2004 : 21:07:59
Kaj pa je angleski buldog delal ponoci zunaj?


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: ChUcK_Sara , torek, 30.11.2004 : 21:34:45
Spal je v izolirani koči! pa lani je blo se toplo taktat..


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: irenchy , torek, 30.11.2004 : 21:44:45
ChucK_Sara: buldog......izginil...začetek septembra leta 2003......to ti pa vrjamem!!  našim sosedom je tudi izginil septembra leta 2003(zelo zanimivo)....njim so še celo vlomil v hišo ter odpeljali psa! kljub temu da so zagnali pravo iskalno akcijo o psu ni bilo ne sluha ne duha......bog ve kje je sedaj......če je sploh še živ!

možno tudi....da so jih kradli zaradi kakšnih bojev.....ker kakor se jaz spomnim so njim takrat policaji rekli, da je tiste čase izginevalo veliko buldogov.....zakaj so jih pa rabili........se mi pa tudi sanja ne, lahko si samo mislim!

papa :-*


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: ChUcK_Sara , torek, 30.11.2004 : 21:57:04
No če pa to ni en dokaz!!!! :o :o IRENA! Nam so tudi v hiso vlomili!! 1 mesec za tem! Lahko da je bla vlomilska 'racija'! Psov in his! Groza kar sse  dogaja!  ??? ???


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: irenchy , torek, 30.11.2004 : 22:00:27
če mene vprašate...so vrjetno tele kradljivci prav gledali kje so angleški buldogi......potem pa, ko je bila noč.......!!!

k njim so čez kakšen mesec dva začeli hoditi eni sumljivi ljudje, ki so jih spraševali o psu in o rodovnku! ::) ::) ::)
če pa to ni nekaj čudnega ::) ::) ::)

lahko noč


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: ChUcK_Sara , torek, 30.11.2004 : 23:25:35
jooooooj!!  :-\ :-\ :-\ :-\ ko bi se vsaj nehalo to...


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Jana , sreda, 01.12.2004 : 00:07:36
ChUcK_Sara,

kaj pomeni

...  izginil pa je okoli začetka sept. 2003! mislim da je natancen datum 05.07.2003

in

Hej! A kdo ve...a se kaj takega dogaja tudi kje v Domzalah?Pa ker ste omenjali Savo...Sem se spomnila na Kam.Bistrico....Pa je v domzalah kjer grem na sprehod s Chuckom,...Pa me zanima če je kej tacga tudi tam pa sama nisem opazila... ??? LP :P

Za vsakim grmom ni pasjih bojev, pa tudi septembra ne oznacujemo z 07.


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: ChUcK_Sara , sreda, 01.12.2004 : 10:06:06
hI!
Če je v Domzalah naenkrat izginilo toliko bulldogov potem nekaj mora biti ! Lahko da gre samo zato da se psa ukrade in proda naprej! Slisala  oz. slisali smo pa tudi da se menda eni Hrvati ukvarjajo s tem..Nevem,kaj je na tem..Nekaj mora biti! No lp ::)


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: andi , sreda, 01.12.2004 : 10:22:35
Sara, predvidevam oz mocno upam, da imate sedaj Chucka notri a ne?


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: ChUcK_Sara , sreda, 01.12.2004 : 10:36:39
Jaaa seveda!Ne upamo tvegat! Spi notri,tudi zaradi svoje kratke dlake..Pa sedaj je ze 10 mesecev star tako da ni več ravno majhen,da bi ga lahko kar na hitro pobasali v avto!Ampak seveda da raje pazimo!Čez dan je pa zunaj,zdaj malo manj ker bomo povisali ograjo ker jo je enkrat ze preskočil,kar bi se utegnilo zgoditi ponovno. Pozimi pa bo seveda,da spal notri! Normalno ::) Pa ne samo zaradi mraza ampak tudi zaradi kraj. LP


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Yo , sreda, 01.12.2004 : 10:51:48
Ja, a samo pozimi pse kradejo?

Yo


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: ChUcK_Sara , sreda, 01.12.2004 : 10:58:50
Hej!
Dvomim da jih zanima letni čas..Ampak vseeno-previdnost nikomur in nikoli ni odveč! :-[


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Yo , sreda, 01.12.2004 : 11:00:23
Vprašam, ker si napisala tole:

Pozimi pa bo seveda,da spal notri! Normalno ::) Pa ne samo zaradi mraza ampak tudi zaradi kraj.

Yo


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: ChUcK_Sara , sreda, 01.12.2004 : 11:25:18
Jah,malo čudno sem napisala! ;D Zmeraj spi notri!  ::)


Naslov: Re:Pasji boji!!!
Poslano od: Jana , sreda, 01.12.2004 : 14:58:35
ChUcK_Sara, a se da tebe kako ustaviti? Kamorkoli pogledam, je kaksna tvoja neumnost, vzklik, nepotreben komentar, zapletanje...


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: marička , sreda, 07.09.2005 : 21:37:56
Malo je utihnila tale tema. Me zanima, če je res, da so pasji boji za Savo. Joj, to je tako blizu. Še vedno kar živim v neki iluziji, da so p.boji samo v Ameriki (čudna sem, ne??). Ker če kdo kaj ve, naj prijavi! Ali pa naj pove meni, pa bom jaz prijavila, če je v tem problem. Ne vem kam gremo, res ne.... Ubogi pesoti. Čisto sem preč zdajle.
A mogoče kdo ve za enega tipa v NM, ki naj bi tudi uporabljal pse za boje in naj bi jih tudi kradel, itd?


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Teja , četrtek, 08.09.2005 : 11:46:49
A mogoče kdo ve za enega tipa v NM, ki naj bi tudi uporabljal pse za boje in naj bi jih tudi kradel, itd?
Ja.
''Na tipu'' se dela, sicer počasi, ampak tudi počasi se nekam pride, kajne? Med tem pa pogine in je ukradenih še nekaj več psov... :-X :-X :-X Ironija.

P.S. kal*, avatarček mi je znan. Mogoče smo se pa že srečali na katerem drugem forumu? ;)


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: marička , četrtek, 08.09.2005 : 14:11:37
jap smo se ja. In tam smo že govorili o tem. Pa me je zanimalo, če je kaj več informacij tukaj, ker sem tudi jaz že nekaj pripomogla k vrtenju kolesa v NM ;)


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Teja , četrtek, 08.09.2005 : 19:25:44
jap smo se ja. In tam smo že govorili o tem. Pa me je zanimalo, če je kaj več informacij tukaj, ker sem tudi jaz že nekaj pripomogla k vrtenju kolesa v NM ;)
kal*, vesela sem za tvojo pomoč; sem slišala, ja ;)
Kar se tiče novomeškega brutalneža se tukaj, kot jaz vem, še ni govorilo. Če se ne motim ::)
Mogoče pa kdo ve kaj o njem, pa se skriva? :o ;) ;)

Mislim, da jih bolj malo ve o tem, ker se to za večino, kot si sama napisala, dogaja le v Ameriki :P

Kakšna pa je sploh kazen, če dobijo nekoga, ki prireja npr. pasje boje?
Tipu, ki ga omenjaš bi le odvzeli pse. Kaj bi s tem naredili? Nič, ker bi čez tri dni imel šest novih :-X :-X :-X
Sem ravno danes spet klicala na društvo, pa vse stagnira...
Sem tako jezna!!!


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: marička , četrtek, 08.09.2005 : 19:57:38
Ja, sem videla. Saj sem brez besed. Prelagajo iz enega kota na drugega, ne? :(

Drugače pa tudi mene zanima, kakšna je kazen za nekoga, ki prireja pasje boje. po moje, da sploh še nobenega niso dobili v Slo. Po moje!
Se pravi nihče ne ve točno, če je informacija o bojih za Savo točna, ali pač! Bi bilo fino, če bi kdo kaj več povedal!


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Manca , četrtek, 08.09.2005 : 21:29:46
O, pa še kako poznamo tega tipa. Sam problem je v tem, da vsi veda za njega, od policije do DPMŽ, pa se nobeden ne premakne. Je pa tip psiho >:( >:( >:(


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Mel , petek, 09.09.2005 : 11:01:48
To pa tudi mene zanima! Kakšna je kazen, in kako ukrepajo, če dobijo "ljudi" - barabe, ki se ukvarjajo s pasjimi boji?!

Po moje, bi morali dobiti poleg vse kazni še prepoved posedovanja kateregakoli psa do konca življenja, v nasprotnem primeru pa bi sledila huuuudaaa denarna kazen (ker zapor pri nas za stvar, kot je pri nas smatran pes  >:( itak ne pride v poštev  >:()

LP,
Diana


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: simi , petek, 09.09.2005 : 11:10:59
Malo je utihnila tale tema. Me zanima, če je res, da so pasji boji za Savo.

Se da napisat malo bolj točna lokacija kje za savo.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: marička , petek, 09.09.2005 : 11:11:44
Jah Mel, če bi imeli sposobnost spreminjat zakone, bi bilo malo drugače vse, ne? Žal ne vem, kakšna je kazen, ker po moje sploh tega ni v Zakonu. Saj veš, pri nas se to ne dogaja. No, ne vem, samo razmišljam. Če pa kdo ve, pa le naj napiše.
Je pa tvoj predlog zelo dober, prepoved - pa konec!!!!!


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: marička , petek, 09.09.2005 : 11:12:31
Se da napisat malo bolj točna lokacija kje za savo.
Zakaj pa je potem ne napišeš?


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Yo , petek, 09.09.2005 : 11:13:43
Zakaj pa je potem ne napišeš?

Če bi vedela, verjetno ne bi vprašala.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Yo , petek, 09.09.2005 : 11:27:50
Pa mene tudi zanima, kje za Savo?

Sava je naša najdaljša reka, ki od izvira Zelencev do izliva v Donavo meri 947km.
V Sloveniji zajema Sava 44km na Dolinki, 41km na Bohinjki, združeni pa tečeta 175km.
Celotna dolžina reke Save v Sloveniji je torej 220km.

Lp, Yo


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Daen , petek, 09.09.2005 : 12:54:42
Najlepsa hvala za lekcijo iz geografije, ampak dajmo ostat pri temi.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Yo , petek, 09.09.2005 : 13:07:16
Najlepsa hvala za lekcijo iz geografije, ampak dajmo ostat pri temi.

Seveda, moje vprašanje se torej glasi, kje točno za Savo naj bi potekali pasji boji. Tudi sama sem to že večkrat slišala, ampak nikoli nič takega videla.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Mel , petek, 09.09.2005 : 13:09:25
Tudi mene to zanima, kje za Savo. Morda če bi točno vedeli, bi lahko malo "opazovali" in če bi do bojev res prišlo kontaktirali TAKOJ policijo. Saj vem, da sem večni optimist, samo škodit ne more  :-\ ??

Ker če policija te barabe dobi takrat, ko boji trajajo, verjetno nekaj morajo ukrenit, ovadit...??

LP,
Diana


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Yo , petek, 09.09.2005 : 13:12:06
Meni osebno se to zdi zelo za lase privlečeno. Za Savo (ok, kjerkoliženajbitobilo) bi lahko potekali kvečjemu kakšni treningi, pa še to le posrednega značaja, nikakor pa organizirane borbe.
Prej bi rekla, da je kdo videl pse tipa bull, kako so se igrali med sabo (ja, tudi jaz sem kriva, se kesam). Boji se pač ne odvijajo kar tako nekje na odprtem, ob neki reki.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Mel , petek, 09.09.2005 : 13:18:15
Ja Yo, samo za savo je veeliko skritih kotičkov, takšnih in drugačnih  :-\. Morda pa le je kaj na tem? Če kdo ve, bi bilo pošteno da napiše. Kaj pa v NM? Kdo ve kaj konkretnega ?

LP,
Diana


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Yo , petek, 09.09.2005 : 13:19:25
A sploh veste, kako se pasji boji odvijajo?


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Mel , petek, 09.09.2005 : 13:23:27
Po pravici ne. Zato morda butnem tudi kakšno neumnost in me lahko popravite.

LP,
Diana


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: rwss , petek, 09.09.2005 : 18:58:07
novomeški "brutalnež" mislim da ga poznamo,vsaj večina iz okolice nm, res je da pse spušča v borbe,da jih krade ne vem.Policija ne ukrepa ,ker se ga bojijo,ima pa vedno terijerje tipa bull,molose oz. križance molosov in pa pastirske pse in to po par komadov.Osebno sem njegove pse že videl večina jih je na verigi,vsi so agresivni,nisem pa še opazil bolnega psa.Kdor bi ga rad spoznal naj sledi oglasom v salomonu ŠPANSKA DOGA,BULLMASTIF PSICA STARA 1 LETO 20 000SIT IN PODOBNO, lp


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Yo , petek, 09.09.2005 : 19:16:09
Kolikor je meni znano, psi do ljudi niso agresivni.
Govorimo o istih psih?


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: rwss , petek, 09.09.2005 : 20:20:33
če govorimo o psih katerih lastnik ima zgoraj omenjene oglase v salomonovem oglasniku,so nekateri psi zelo nevarni za ljudi.Sem bil pri njemu in sem se sam prepričal 100% so agresivni, če niso se znajdejo v oglasu


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Yo , petek, 09.09.2005 : 20:24:09
eh, ja...


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: rwss , petek, 09.09.2005 : 20:38:12
probaj,pokliči za bullmastifko pa se dogovori za ogled,saj ti bo pokazal vse pse ker jih ima na kupu,šarplaninec je precej oster vendar star,križanec neapeljca in kavkaza ti pa nazorno pokaže kdo je glavni,prepričaj se pa odgovori potem


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: marička , torek, 13.09.2005 : 13:46:52
A ste danes prebrali pismo neke bralke o tipu iz NM? Mislim, da se gre prav za tega tipa, ki je omenjen zgoraj, ne!?
Groza kakšni ljudje obstajajo! :(
A ste vi vedeli, da je zakosko določeno število psov pet? Jaz ne, piše pa v tem pismu
lp


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Manca , torek, 13.09.2005 : 18:34:23
Ja, gre za istega človeka, pravijo, da je prispevek dvignil ogromno prahu in sprožil obširnejšo preiskavo s strani novinarjev.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Yo , torek, 13.09.2005 : 18:47:05
Se pravi, da smo spet pri senzacionalizmu, pri ustvarjanju stereotipov nevarnih pasem in podobnem. Tip pa se bo izmazal kot največji frajer na svetu. Slovenceljni smo pa res tako preprosti, da je že kar sramota!


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: fortuna , torek, 13.09.2005 : 19:58:15
Če koga zanima prispevek v Oni, si ga lahko prebere TUKAJ (http://www.moj-album.com/slike/58837/cLTFZBoOzEtZK0bV.v.jpg).

Lp, Fortuna.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: fortuna , torek, 13.09.2005 : 20:01:07
Vidim, da se prispevek težko bere. Za boljšo vidljivost klik na sliko in jo povečaj.

Lp, Fortuna.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Spelina , sreda, 14.09.2005 : 08:19:21
kaj naj rečem. Ogabno. upam da ga bodo našli in kaznovali. sicer si želim da bi blo to kaznovanje tako kot v ZDA, ampak ok...


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Yo , sreda, 14.09.2005 : 08:30:06
kaj naj rečem. Ogabno. upam da ga bodo našli in kaznovali. sicer si želim da bi blo to kaznovanje tako kot v ZDA, ampak ok...

Našli? Saj pol Slovenije ve, kje je in kaj se dogaja. Problem je, da nihče nič ne ukrene!


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: marička , sreda, 14.09.2005 : 08:49:31
kaj naj rečem. Ogabno. upam da ga bodo našli in kaznovali. sicer si želim da bi blo to kaznovanje tako kot v ZDA, ampak ok...
Jah, mislim, da to vsi upamo, da ga bodo kaznovali, samo..... po moje iz te moke ne bo kruha :( Kakor sem slišala, tip ni normalen in zdaj se je nekdo izpostavil zato, da spet ne bo nič. Mislim, res je žalostno vse skupaj.
lp


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: rwss , sreda, 14.09.2005 : 10:42:40
normalen je relativno,tip je čuden,in večkrat pod vplivom alkohola,policija ne ukrepa ker ponavadi oni bežijo pred njim,če se ne bo vmešala veterinarska inšpekcija  ali kdo na višji ravni ne bo nič,vam zagotavljam


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: fortuna , sreda, 14.09.2005 : 10:46:38
Upanje umre zadnje...


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: rwss , sreda, 14.09.2005 : 10:57:28
pred tem pa še veliko psov pri njem,razen..


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: marička , sreda, 14.09.2005 : 11:17:21
razen, če kaj.... Ali kdo kaj več ve? Se bo mogoče kaj rešilo?


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: fortuna , sreda, 14.09.2005 : 11:31:14
Rwss, glede na to, da se mi zdi da zelo veliko veš o tem osebku, bi lahko kakorkoli pripomogel k temu, da se ga ustavi, kajne?


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: marička , sreda, 14.09.2005 : 11:51:31
Rwss, tudi meni se zdi, da si bolj na tekočem. Lahko pa poveš na ZS, če ne želipš tako javno. Mogoče pa lahko tudi mi na foumu kaj pomagamo,ne
lp


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: rwss , četrtek, 15.09.2005 : 09:17:50
jaz osebno sem od njega odkupil psico,redke pasme sicer za prijatelja ,ki ga je najbolj skrbelo da jo bo spustil v borbo kjer bi verjetno potegnila ta kratko,stara je bla 10 mesecev bolj plašna vendar popolnoma zdrava.V kaj več se ne bi spuščal ker stvari rešujem na miren socializiran način če se le da,on pa ne pozna tega"jezika"


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Kapitan_Nemo , sobota, 16.12.2006 : 09:04:01
V rubriki na BBC NEWS "Dan v slikah" sem naletel na tole sliko:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_pictures/6183327.stm (4. slika)

V afganistanskem glavnem mestu Kabulu možaka čakata na začetek pasje borbe.
   ??? :( >:(
Ta krvavi šport je že tradicionalno, kot opij in podobne "zločinske/kriminalne" dejavnosti sestavni del afganistanske družbe. Talibanski fundamentalistični režim je ta kriminal popolnoma prepovedal in že uspešno zatrl, po "osvoboditvi" se je ponovno pošastno razpasel. Pasje bitke so najbolj priljubljen hobi večine afganistanski odraslih moških in dečkov. Na obrobju mesta Kabul se zbere redno na za to določenem prostoru na tisoče moških in dečkov (moških otrok), ki uživajo v krvavih pasjih bojih. Vendar za razliko od večine držav, kjer pustijo psa, da se spopadeta do smrti poraženca (ali obeh), tu psa ločijo takoj, ko je eden na tleh. Najbolj pogosti so ti boji sedaj v zimskem času.  Foto:  Musadeq Sadeq


http://www.onasia.com/content/story.aspx?storyID=314&page=1

Zadnja slika: že 5 letni dečki imajo svojega psa ...

P.s. da se ne bo kdo zgražal, kakšni barbari so afganistanci: to se dogaja tudi pri  nas, samo malo bolj diskretno (ilegalno)... :!:

[zaradi avtorskih dolocil bbc.co.uk in onasia.com je sporocilo spremenjeno; namesto fotografij so objavljene povezave na spletne strani; Jana, 16.12.2006]


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Nanook , sobota, 16.12.2006 : 12:19:21
Hm, zelo zanimivo obaravan strasast pesjan. :)


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: jatmire , sobota, 16.12.2006 : 14:19:27
bogi psi :'(
Kakšne pasme pa je ta tigrasti pes? ???


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Teski , nedelja, 17.12.2006 : 22:33:27
To tudi mene zanima (pasma namreč...)


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 18.12.2006 : 14:56:28
Po moje je pa poslikan. Nemogoče, da bi bil tako štrafast kot tiger. In glede na to, da je par tem psom ime Tiger, je očitno tega njegov lastnik še dodatno ozaljšal...

Hmm, a res mislite, da jih ločijo, preden se smrtno poškodujejo?

Kakorkoli že, kruto, pa naj bo v Afganistanu ali pri nas.


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: Sleepy , ponedeljek, 18.12.2006 : 15:07:31
eh.... Mi samo MISLIMO, da je gre razvoj naprej.... meni se zdi, da še vedno vse temelji na principu "kruha in iger", samo igre se spreminjajo..... 
Hmm, a res mislite, da jih loèijo, preden se smrtno poškodujejo?

Če so boji "pravi", registrirani in legalni torej, potem psa ločijo, ko je izid neizbežen, pes ki sicer ni zmagal, se pa ni predal, je pa samo malček manj cenjen, kot pes, ki je zmagal. Vsaj tako naj bi blo....



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , ponedeljek, 14.11.2011 : 12:21:48
Posojevalca umorili zaradi pasjih bojev?
Naš vir: Na vikendu Tineta Resnika je ring za pasje boje
Objavljeno: pon, 14. 11. 2011, 09:18
Avtor: Mihael Korsika
LITIJA, TREBNJE – Zdaj umorjeni Tine Resnik, čigar truplo so sorodniki našli prejšnji teden, se po naših zanesljivih podatkih ni ukvarjal le s posojanjem denarja in z vzrejo borilnih psov, temveč je organiziral tudi krvoločne pasje boje. Le nekaj metrov od njegove počitniške hiše v Tepah stoji nedokončana hiša brez oken in vrat, v kateri so se živali spopadale za sprevrženi užitek posameznikov, ki jih je gnal le denar.

...
Tako je imel Resnik prav gotovo tudi svojega veterinarja na črno, ki je poskrbel za pse, še dodaja. Pri psih, ki so jih našli na posestvih v Tepah in Velikem Vrhu, je namreč dobro vidno, da so bile rane oskrbljene ter zašite.

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/posojevalca-umorili-zaradi-pasjih-bojev.html

V tiskani verziji piše med drugim tudi tole:
"Na posestvih v Tepah in Velikem Vrhu je bilo 15 borbenih psov, od tega pet mladičkov, starih le štiri mesece."

In tole:
"'Glede na razpoložljive kapacitete smo pse razporedili v tri zavetišča, in sicer Meli, Zonzani in Horjul,' je pojasnil Hajdinjak. Izmed 15 psov jih je bilo le pet čipiranih, v zadnjih dveh letih pa je bila cepljena le ena psička. Čeprav so jo našli pri Resniku, pa je po podatkih iz registra lastnik psa primorsko zavetišče Dvori pri Svetem Antonu, ki ga vodi obalno društvo proti mučenju živali."

Še za vse, ki želite izvedeti več o pasjih bojih:

Pasje borbe in organiziran kriminal : diplomsko delo
Jazbec, Tjaša (Avtor)
Dobovšek, Bojan (Mentor)
Leto izdaje: 2009
FVV - Fakulteta za varnostne vede
http://dkum.uni-mb.si/IzpisGradiva.php?id=11429
(navodila za dostop do datoteke: klikni na link 'UNI_Jazbec_Tjasa_i2009.pdf' -> klikni 'se strinjam')


Naslov: Re: Pasji boji!!!
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 14.11.2011 : 12:23:36
 :-X :-X :-X


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: king-roy , ponedeljek, 14.11.2011 : 13:02:20
Čeprav so jo našli pri Resniku, pa je po podatkih iz registra lastnik psa primorsko zavetišče Dvori pri Svetem Antonu, ki ga vodi obalno društvo proti mučenju živali.

Ostajam brez komentarja z upanjem, da je ta podatek netočen.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 14.11.2011 : 13:17:00
Ene stvari se je treba zavedati-kdor hoce psa izpulit iz zavetisca ga bo tudi pod pretvezo da je nekdo drug.
In zato nisem nic fous tistim, ki morajo take pse oddajat.

Mi pa pri umorih s takim ozadjem ni niti malo zal za zrtev. Problem je, da je takih gnojev se veliko.

V clanku pise da so ocitno psi imeli veterinarja..sploh ni nujno, ni nobena umetnost positi ran. Ce so ga, je pa vse skupaj se bolj v k*rcu.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 14.11.2011 : 13:19:13
Pa zanimivo je, kako se v clankih vedno najde kak "zanesljiv vir"..kje je bil pa ta vir prej? Gnojiiiiiiii


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 14.11.2011 : 13:40:29
V bistvu so na ta problem že opozarjali, baje je bilo več prijav brez haska. se je moral zgoditi prav umor, da je zadeva začela lesti na dan. Kar je dobro. Da se ne bomo preveč slepili, da tega pa pri nas ni. Kar pa se tiče zavetiške psice - mislim da so sami ostali še bolj brez besed od King roy, ko so ugotovili, kje je končala njihova varovanka.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: frigga , ponedeljek, 14.11.2011 : 13:40:47
http://www.dzzz.si/sl/primer-sum-ogrozanja-zivljenja-zivali.html


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 14.11.2011 : 14:03:28
 :'(


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Sasenka , ponedeljek, 14.11.2011 : 14:40:55
Ali je bila ta psička sterilizirana, kdo ve? Vem, da obalno zavetišče samcev ne kastrira, ker baje za kastrirane pse težje najdejo nove lastnike, kako pa je s psicami.



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Teja , ponedeljek, 14.11.2011 : 16:34:04
http://www.dzzz.si/sl/primer-sum-ogrozanja-zivljenja-zivali.html
sej ne vem več kdo je in kdo ni normalen :o
cviljenje bi se lahko posnelo, saj ne bi bilo treba snemat na tuji posesti, samo kaj ko... ...  :-X


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: čarka , ponedeljek, 14.11.2011 : 16:44:09
Ali je bila ta psička sterilizirana, kdo ve?


Bolj kot to, kar seveda ni nepomembno, je vsekakor dejstvo, da se je za dogajanja na posestvi vedelo celih pet let,
vse je bilo tudi dokumentirano, pa NIČ, ker je očitno VURS ocenil, da gre za pasji hotel  :') :'[ |>

In priča je tudi prekleto dobro seznanjena z inerierjem v bajti  >:(, sicer ni nujno, da je pri bojih sodelovala,
prizorišče pa je pred smrtjo lastnika skoraj sigurno videla... in spet NIČ  :e


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , ponedeljek, 14.11.2011 : 17:33:10
Pasji boji tudi pri nas - koliko stane "vzrejen" pes za boje in koliko denarja se obrača na takšnih borbah? O tem, kje je boje prirejal pokojni Tine Resnik iz Litije, več ob 18h v oddaji Svet, Kanal A!
vir KLIK (http://www.facebook.com/pages/Kanal-A/109447219081349)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 14.11.2011 : 17:37:51
Saj pravim, zanesljivi viri se vedno pojavijo potem ko je nekaj ze mimo.
Z VURSOM je pa tako da prijavis se dvomesecnega Amstaffa na verigi za bika, pa dobis povratno informacijo da ni bilo ugotovljenih krsitev. Meni je pa prisel domov teziti inspektor ker je dobil prijavo da pri nas ni dobro poskrbljeno za pse in zijal pasuse od psov, ce so vsi pocepljeni. Sem ga spomnila, da so lazne prijave kaznive. Verjetno je slo za eno od sosedov, ki jo je motila pritlicna luc na zadnji strani nase hise ki se je sama prizigala ko so macke hodile naokrog, pa njen dojencek v drugem nadstropju njene hise ni mogel spati.

Nasploh radi tezijo tam kjer ni treba, po celem naselju je pa kup verigarjev.

Kjer so vpletene vecje zadeve se pa bojijo za lastne riti.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , ponedeljek, 14.11.2011 : 19:32:05
Iz SVETA: Nasilen nad ljudmi in psi
http://24ur.com/bin/video.php?media_id=60803932&section_id=928&article_id=3837212


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 14.11.2011 : 22:28:26
...

https://www.youtube.com/watch?v=jRBhOXY1Hmk&feature=player_embedded


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , ponedeljek, 14.11.2011 : 23:15:25
Če kdo še vedno ne verjame, da tole ni bil in ni hec:

3. 3. 1 Psi
Na splošno so Pit Bulli zelo nežni in nenavadno zvesti ljudem. Ta njihova kvaliteta je posebej privlačna za pasjeborce, ker lahko prenašajo zlorabo in zanemarjanje svojih lastnikov, pa še vedno ostajajo zvesti in neagresivni do ljudi. Vendar pa imajo, kot vsa živa bitja, tudi ti psi mejo, in ko je le-ta prekoračena, lahko postanejo izredno nevarni tudi za ljudi (Gibson, 2005, A).

Lastniki sledijo krvnim skupinam psov za boje, da si zagotovijo, da bodo njihovi psi dobri borci. Ko imajo enkrat zarod, postane vzreja za v pit proces izločanja. Od 6-ih mladičev imata le eden ali dva pravi karakter in igro v krvi, vsi ostali so odstranjeni. Vzrejci večinoma te pse sežgejo, saj jih ne morejo kar nekje pustiti, ker se le-ti lahko vrnejo. Večina psarn, ki vzreja pse za borbe ima nekje na dvorišču prostor, kjer pokopljejo mrtve pse. Nekateri imajo v garaži celo naprave za usmrtitev z električnim tokom. Proces prve odstranitve sledi kmalu po rojstvu, ko vzrejci odstranijo mladiče, ki ne kažejo dovolj agresivnosti. Psi, ki doživijo 16 ali 18 mesecev, so potencialni borci in jih začnejo pripravljati na borbe (Brownstein, 2007).

3. 3. 2 Trening
Mlade pse peljejo v pit in jih spustijo v boj z nasprotniki, ki sicer uporabljajo različne taktike, niso pa hudo močni. Vzrejci zagotovijo, da mladi Pit Bull vsakič zmaga in ga takrat tudi primerno vzpodbujajo in hvalijo, s tem pa krepijo njegovo željo do zmage. ''Iščeš pse, ki bodo umrli med bojem - ki se bodo borili do smrti'' (Loh-Harrist, 2001).

Psi so trenirani in soočeni v tekmi kot najboljši atleti. Ko je šolanje končano, sledi preizkus stopnje vztrajnosti oziroma globine igre. Testi igre lahko trajajo uro ali več, s pričakovanjem, da bo pes premagal čim več psov, preden bo preveč izčrpan. Če preživi, postane borbeni pes. Ostali čas svojega življenja ti psi preživijo privezani s težkimi verigami okoli vratu, skriti za visoko ograjo hiše.

Vsi psi preživijo del časa v trening programu, imenovan obdržitveni program (the keep), ki se začne in traja 6 tednov pred tekmo. Tipičen trening vsebuje ure in ure teka na tekočem traku ali tekanje v krogu za vabo, dneve teka po cesti za avtom ter posebno dieto, ki pripelje psa do želene teže. Za učvrstitev čeljustnega prijema, pustijo psa viseti tudi po eno uro v zraku, z vabo v gobcu. Psi plavajo v bazenih, nekateri so deležni celo masaže mišic, kot pravi profesionalni atleti. Pse velikokrat omamijo in jim nabrusijo zobe, da je njihov ugriz ostrejši. Nekateri trenerji svojim psom ne dajo vode, ker menijo, da bo tako pes izgubil manj krvi med tekmo. Ta način navadno pripelje do izgube psa (Brownstein, 2007).

3. 3. 2. 1 Najpogostejša sredstva, tehnike in pripomočki za treniranje psov:
- Tekoči trak; psi tekajo na tekočem traku za krepitev kardiovaskularne telesne pripravljenosti in vzdržljivosti.
- Vrtljivo kolo (Jenny); orodje, ki izgleda kot sprehajalec za konje. Na kolo je pritrjeno več tramov, ki izhajajo iz droga v središču. Pes je privezan na enega od tramov, na drugo stran pa je navadno privezana živa vaba, kot je muca, manjši kužek ali zajec. Pes tako teče v krogu za živaljo. Ko je treninga konec, dobi pes za nagrado vabo, ki jo je lovil.
- Drog za skakanje (Springpole); velik kol, iz katerega visi vrv, na kateri je pritrjena naveza ali živalska koža. Pes skoči na vabo ter visi na njej dolgo časa. To ojača čeljustne mišice in zadnje tace psa.
- Ročni drog (Flirtpole); ročen drog, na katerega je pripeta vaba. Psi lovijo vabo na tleh.
- Verige; psi nosijo zelo težke verige okoli vratu, ki jim utrjuje vrat ter cel gornji del telesa.
- Uteži; so pogosto pritrjene na verige in visijo iz pasjih vratov. To ojača vrat in utrdi gornji del telesa. Običajno so psi trajno priklenjeni z utežmi. Včasih tudi tečejo s težo okoli vratu.
- Uteži na kolesih; pse privežejo za težke uteži na kolesih, katere morajo vleči za seboj.
- Vabe; živali so zvezane, medtem ko jih psi trgajo na kose, včasih so v zaprtem območju, kjer jih psi lažje ulovijo in zmrcvarijo. To poveča krvoločnost psa.
- Droge, vitamini, dodatki; psom dajo vitamine, dopolnila in droge, da jih pripravijo ali spodbujajo k borbi (Gibson, 2005, B).

3. 4. 2 Tekma
Pred tekmo lastnik ali skrbnik pazljivo opere in pregleda psa svojega nasprotnika, da se prepriča, da ni kožuh psa zastrupljen z drogo ali drugo smrtno substanco (najljubši je nikotin sulfat), ki bi zastrupil drugega psa, ko bi ga ta zagrabil. Boj lahko traja le par minut ali več ur, dokler eden od psov ni mrtev, preveč pohabljen, da bi nadaljeval ali odvrača nadaljevati bojevanje. Boj poteka hitro in učinkovito, noben pes ne laja, renči ali godrnja. Psi le poslušajo vzpodbujanje svojih gospodarjev (Semencic, 1984).


Jazbec, T., (2009). Diplomsko delo: Pasje borbe in organiziran kriminal.
http://dkum.uni-mb.si/IzpisGradiva.php?id=11429


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Bourbonka , torek, 15.11.2011 : 07:30:58
 :'(upam, da v tem primeru le ni bilo vse to uporabljeno, čeprav napravo za tek smo videli...Kakšna pa je prevzgoja in ali je sploh?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: SunnyDay , torek, 15.11.2011 : 08:53:34
...

https://www.youtube.com/watch?v=jRBhOXY1Hmk&feature=player_embedded
Po videnem in prebranem bi se dalo sklepati, da so bili tisti v sodih "najboljši" in zato ločeni, obteženi z verigami itd.?
Je rehabilitacija sploh mogoča?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: natis , torek, 15.11.2011 : 09:18:49
o fak jana no ....  :'(

in potem se spomnim, kako je mene (pa ne samo mene) una vešča drkala zaradi razstav ...  |> |>


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: AngSeter , torek, 15.11.2011 : 09:37:44
Moje menje je, da se pri takem vprašanju treba najprej vprašat kaj je za nekoga rehabilitacija. Kaj pričakuje pod tem pojmom.

Mislim, da se marsikaj da naredit, čudežev seveda pa ne, največ je pa odvisno od popolne kontrole vodnika. Ljudi, ki so to sposobni je malo in oni po navadi ne iščejo takih psov  :-\

Oddaja teh psov je za moje pojme zelo tvegano početje, kot se kaže tudi pri našem obalnem zavetišču, ki za moje pojme to še posebej počne s premalo odgovornosti. Zanje, ki so zlorabljeni že od rojstva dalje je žal še večja verjetnost, da jih bodo vzeli taki s figo v žepu. 3/4 ljudi pa jih ni sposobna vodit.

Držim pesti, da je zadeva bolj rožnata, kot izgleda na prvi pogled in da se bo vsaj za kakšnega dobro končala. Sej kakorkoli pogledamo se je v bistvu že. Zlorabe zanje so se zaključle  :-*


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: deteljica , torek, 15.11.2011 : 09:59:51
Ja kaj je rehabilitacija. Navsezadnje taki psi so do ljudi v redu (večina, če kakšen ni, da je pač treba izločit) . Do psov (istega spola) in malih živali pa najbržne bodo nikoli čist vredu. In kaj pol? Saj je ogromno psov, ki slabo prenašajo druge pse. "Pa šta"? So pač pod nadzorom in privezani v javnosti. Zagotovo se jih da nučiti poslušnosti, ki omogoča vodenje.
Vačji problem je dobiti zadostno število primernih posvojiteljev.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: deteljica , torek, 15.11.2011 : 10:01:21
Drugač pa- tokrat so spremembo umorili pravega :-)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: AngSeter , torek, 15.11.2011 : 10:15:00
Žalostno, a z vsakim dnem se to bolj kaže ja... :-\ :-X


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: frigga , torek, 15.11.2011 : 10:18:23
Se strinjam z AngSeter.
Bi pa dodala še to, da rehabilitacija je lahko uspešna tudi pri tako hudo psihičino poškodovanih psih (če zdajle zanemarim njihovo fizično stanje) in razen, če niso poškodbe res prehude, bulli hitro napredujejo ob primerni strokovni obravnavi. Jaz vidim težavo pri tistih, ki so zaradi nenehnega zlorabljanja dosegli tisto kritično točko, ko je meja ločevanja pes/druga žival-človek že skoraj popolnoma zabrisana in se znajo v določenih situacijah agresivno odzvati tudi do ljudi. Poleg tega se je treba zavedati, da so ti psi (iz sodov-utic) najverjetneje tisti najboljši v svojem 'delu', že samo zato, ker so preživeli do zdaj. Psi so, kakršne so jih naredili, temu se ne bo dalo izognit. Obstajajo seveda tudi izjeme, ki se ob ustrezni obravnavi lahko navadijo tudi sobivanja in normalno funkcionirajo v okolici. Ampak to so še vedno samo izjeme v pravih rokah. Pri nas je še za 'normalnega' bulla težko najti dobrega lastnika.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: deteljica , torek, 15.11.2011 : 11:13:29
Najboljši v svojem delu imajo zagotovo tudi najboljše živce in so najbolj pošlihtani v glavi.  Tako da osebno se teh ne bi otepala. Vsekakor pa ostaja dejstvo, da rabijo preve roke. Marsikate so lahko prave, samo žal jih ni obilo in žal so v večini takih rok že drugi psi.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Barbara10 , torek, 15.11.2011 : 11:16:28
Jaz bi tem psom vzela DNK vzorce, kakor so naredili v ZDA in tako prisli na sled ne le eni barabi.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , torek, 15.11.2011 : 11:29:19
Če bi ga sposoben vodnik, ki se bi zavedal, v kaj se je spustil  vzel zase, delal z njim in naredil kolikor je mogoče - potem niti ni  problem - kot je že bilo napisano, nikoli ne bodo zanesljivi v družbi drugih psov in manjših živali, a za to je zdravilo povodec in nagobčnik....Oddajanje teh psov neznanim osebam je pa tako tvegano početje, da resnično sočustvujem s tistim, ki bi si kaj takega naložil na grbo. Še za mladiče bo treba hudičevo pazit komu bodo prišli v roke.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: miskica , torek, 15.11.2011 : 11:56:09
Kot so že napisale pred mano - največji problem ni prevzgojiti takega psa in ga doživljenjsko imeti pod nazdorom. Problem je najti posvojitelja, za katerega boš:
1) ziher, da bo dejansko vsako minuto do konca življenja tega psa počel vse prav, da se pri njem ne bo zgodil kak incident in da s svojimi dobrimi nameni ponuditi psu še eno možnost ne boš zakompliciral lajfa enemu posamezniku/familiji;
2) ziher, da te kandidat za posvojitelja ne nateguje, ker v resnici hoče le dobiti psa, ki se je že bojeval in nadaljevat s tem poslom oz. je morda celo zgolj lutka/posrednik, ki bo pomagal bivšim lastnikom dobiti nazaj psa.
Največji problem niso psi, ampak LJUDJE!!!


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , torek, 15.11.2011 : 12:07:02
miskica, obstaja še ena možnost: da pes raje ostane doživljenjsko v zavetišču, če obstajajo kakršnikoli dvomi o potencialnem posvojitelju. Osebno "rizičnega" psa raje ne bi oddala, če bi imela še tako minimalen dvom, da ne odhaja v prave roke. Težava nastopi, ko oskrbnik zavetišča nima dvoma, ali pa ga dvom ne zanima.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , torek, 15.11.2011 : 12:18:01
...

https://www.youtube.com/watch?v=jRBhOXY1Hmk&feature=player_embedded
Koliko verigarjev tako navduseno pricaka popoldne neznance na svojem terenu? TO je APBT.
Ogromno psov ni zdruzljivih z drugimi psi, tipa bull sploh, pravi ljubitelj in poznavalec (drugi naj se sploh nebi zanimali zanje) te stvari ve. Ni pricakovati da se bojo jutri igrali z drugimi psi, z vztrajnim delom pa se jih lahko nauci toleriranja. Pomojem je pri psih vseeno point da so cloveku prijazni, za ostalo je pa povodec in pes mora biti sposoben it mimo, brez dolocenih prebliskov. Sicer so pa ze pred mano napisali.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , torek, 15.11.2011 : 12:29:45
Vsekakor niso vsa zavetisca enaka, v vecini njih v pse ni vlozenega niti 5 minut dela razen hranjenja in ciscenja iztrebkov. Kje je sele selekcija med interesenti.
Ce je nekomu v interesu, lahko pa iz njih marsikaj naredi. Poznam punco ki ne sodeluje na tem forumu, ima posvojeno APBTjko ki je bila fejst zjebana v vseh pogledih..danes psica sobiva z drugimi zivalmi. Samo v prave roke je prisla. Upam da se tudi za tele zasezene najdejo taki.

Pa ni edino srecno zivljenje psa druzenje po parkih z drugimi psi..lastnik se pac prilagodi karakterju psa.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: miskica , torek, 15.11.2011 : 12:33:57
miskica, obstaja še ena možnost: da pes raje ostane doživljenjsko v zavetišču, če obstajajo kakršnikoli dvomi o potencialnem posvojitelju. Osebno "rizičnega" psa raje ne bi oddala, če bi imela še tako minimalen dvom, da ne odhaja v prave roke. Težava nastopi, ko oskrbnik zavetišča nima dvoma, ali pa ga dvom ne zanima.

Doživljenjsko v zavetišču? Kopičenje psov v zavetiščih ni nobena rešitev. Zame v takih primerih ni druge opcije kot T61.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , torek, 15.11.2011 : 12:38:13
Ja, opciji sta ti dve - doživljenjsko v zavetišču ali evtanazija. T61 je nalašč nisem omenila, glede na to, kje naj bi bila, po navedbah medijev, ena od psic posvojena.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , torek, 15.11.2011 : 12:54:33
Prav veliko psov se v zavetišču doživljensko ne da vzdrževati (če pozabimo na stroške in tudi na to ali je to dobro za psa ali ne), ker prostora manjka že tako ali tako. Lahko pa zainteresirani  vedno zberejo sredstva in se zgradijo posebno zavetišče za neposvojljive. Je pa pri takih zavetiščih težko zagotoviti dovolj stabilen vir financiranja (da bi bil financiran iz proračuna lahko kar pozabimo, že 30 dnevno vzdrževanje živali v zavetišču je velik zalogaj - v bolj bogatih državah jjim ne privoščijo več kor 4 - 14 dni), še bolj pa to, da se taka zavetišča ne spremenijo v pasje hiralnice.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Gargamel , torek, 15.11.2011 : 13:56:34
Pasje borbe za vrtoglave zneske
Psi umorjenega so v karanteni, o njihovi usodi bo odločala posebna komisija
Črna kronika - torek, 15.11.2011
Tekst: Peter Lovšin
Ljubljana - Policisti so med preiskovanjem umora posojevalca denarja in rejca psov naleteli tudi na sum mučenja živali. Umorjeni Tine Resnik naj bi namreč na najmanj dveh (govori se celo o treh) naslovih vzrejal predvsem ameriške stafordširske terierje in jih na Tepah nad Litijo uril za nelegalne pasje borbe.

VIR (http://www.dnevnik.si/novice/kronika/1042487585)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , torek, 15.11.2011 : 14:19:08
Psi na linku in na posnetkih že niso Am stafi.
Zelo mi je žal za te pse, saj so po psnetku sodeč do ljudi prijazni.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: miskica , torek, 15.11.2011 : 15:37:07
Ja, opciji sta ti dve - doživljenjsko v zavetišču ali evtanazija. T61 je nalašč nisem omenila, glede na to, kje naj bi bila, po navedbah medijev, ena od psic posvojena.

Kje je bila posamezna psica pridobljena - na prostem trgu, v zavetišču A, B, ŽBLJ,... tu nima več nobene veze. Težko si predstavljam, da bo o usodi katerega koli od teh psov lahko odločal prvi, drugi ali nevekeri v verigi bivših lastnikov, ampak bo končno odločitev (oz. tako bi moralo biti) sprejela kaka višja inštanca, bi si predstavljala da na Vursu, ki bo lahko upoštevala le mnenje zavetišča, kjer psa/psico imajo v oskrbi zdaj in kjer ga/jo bodo objektivno ocenili.

Po tistem, kar se je dogajalo v zgodbi z bulmastifi, ko so razne strokovne ali "strokovne" komisije sprejemale take in drugačne odločitve o usodi psov, tudi pričakujem, da se pristojni tokrat ne bodo več šli kakih posebnih prijateljskih ali vplivnostnih igric. Tisti časi so namreč mimo in javnost po razkritju vsega, kar se je razkrilo v zgodbi o bulmastifih, nima več takega tolerančnega praga kot pred leti.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Sasenka , torek, 15.11.2011 : 15:44:38
Ne, v tem primeru ne bo tako saj niso vpleteni slovenski velepomembneži in lastnik je bil en navaden kriminalc ne pomemben kriminalc z miljoni v žepu. V tem primeru bodo po hitrem postopku odredili evtanazijo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , torek, 15.11.2011 : 16:07:47
Ja, se bojim, da odločitev ne bo odvisna od stanja psov ampak od politične volje. Glede na to, da se v medijih že piše o "izredno nevarnih psih" in da se znova piše o nevarnih pasmah, jim res slabo kaže.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 15.11.2011 : 16:30:26
Žal se v živalovarstvenih krogih manipulira predvsem s podatkom, od kod je bila ena psica, čeprav je bilo odvzetih skupaj 15 psov. Predvsem v smislu podtikanja zarotništva s strani zavetišč, ki jim je bil tehnični del odvzema teh psov naložen.
Ker sem formalist in mi res gre na jetra, da se manipulira s pričakovanji, zahtevami in obtožbami, ki s pravili igre nimajo prav ničesar skupnega, sem v 'žrelu dogajanja' objavila tole:

Vidim, da terminologija nekaterim povzroča težave:
Lastnik psa je tisti, ki je vpisan v CRP in lastnik odgovarja za psa.
Ali je bil pes kdaj res dan v posvojitev, podatki v CRP pa ob tem niso bili spremenjeni, ne bo ugotavljal nihče med nami (tudi zavetišča med seboj ne), temveč ustrezne službe pregona in nadzora, saj se po navedbah v medijih sumi, da je bila psica udeležena v kriminalnem dejanju. Manipuliranje, kaj bi bilo korektno, da bi kdo naredil, je brezpredmetno. Najkorektneje bi bilo, da se vsakega psa (v vseh zavetiščih) ob oddaji v nov dom odjavi z zavetišča in prijavi na novega lastnika. Za to zavetišče ne potrebuje nobene veterinarske ambulante, temveč lahko stori ta postopek samostojno, v kolikor sploh ima interes preložiti odgovornost za psa na pravega lastnika. Za ta postopek potrebuje samo dostop do CRP (zakonska obveza za vsa zavetišča) in posvojitveno dokumentacijo (zakonska obveza za vsa zavetišča) ter nekaj minut/psa časa. Zakaj zavetišče ne odjavi sebe kot starega lastnika in vpiše podatke novega lastnika, ve samo tisti, ki tega ne stori in noben drug. Enako je s preverjanjem vpisov za pse, ki so še vedno v lasti zavetišča - to preverjanje lahko zavetišče opravi 24/7/365 in korigira nepravilnosti na različne načine (z lastnim in sledljivim popravkom v bazi CRP, z opozorilom pogodbeni veterinarski organizaciji, z opozorilom novemu lastniku, s prijavo na VURS ...). Logično je, da zavetišče z nedoslednim delom pri vnosu sprememb o lastništvu zavestno prevzema nase odgovornost, ki sledi iz pasjelastništva in vsakršno kasnejše razburjanje je samo trošenje energije. CRP je namreč namenjen prav temu - ugotavljanju lastništva in s tem odgovornosti.


O skrbi za pse žal tam ni veliko prebrati. Tudi kakšnih poznavalcev pasme / potencialnih posvojiteljev ni nikjer. Je pa veliko blata, ki leti v vse smeri. Zagotovo od tega psi ne bodo imeli popolnoma ničesar. Sama sem vesela, da so psi zdaj tam, kjer so in prepričana sem, da bodo zanje našli ustrezne rešitve. Si pa ne dovolim od nikogar zahtevati odločitve, da katerikoli od njih trajno ostane v kateremkoli zavetišču. Kakršnikoli pritiski na kogarkoli v tej smeri so zame povsem nesprejemljivi.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: skogkatt , torek, 15.11.2011 : 17:06:36
A bi Vurs mogoče lahko pogledal v CRP , koliko psov ima obalno zavetišče nase pisane, torej v lastništvu in koliko teh je še dejansko v zavetišču, da se vidi neka številka koliko jih manjka v zavetišču, torej so v novih domovih, mrtvi, izgubljeni, koliko njih ni prepisanih/necepljenih,... ???


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , torek, 15.11.2011 : 17:08:07
Glupi mediji danes pisejo o Amstaffih, jutri bojo o SBTjih..pa niso ne eno ne drugo.."pac med temi nevarnimi pasmami so". Meni se kozla, res imam pol kufer neprofesionalnosti ljudi, ki so bojda nekaj studirali in naj bi stali za teb kar objavljajo. Ce bo danes prometna nesreca z BMWjem, tudi ne bojo pisali da je bil audi. In ce se zgodi umor s kalasnikom, pac ne bojo pisali da je bilo s pistolo.
In ce pes v registru ni zaveden kot nevaren, pac ne mores buc prodajat da je izredno nevaren, mislim, pa folk kupuje casopis zato da nebi bullshitov brali ampak dejstva. Kdo takim bedakom sluzbe daje, poleg tega zame novinar ni vreden nic ce ni objektiven.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: _lori , torek, 15.11.2011 : 17:29:19
Celotna zgodba se mi iz dneva v dan bolj gabi, včasih res dobim občutek, da si mediji vse skupaj le izmišljujejo...  ::)

Resnično, žal mi je da so morali psi to prestati, ampak z vsem upanjem stiskam pesti, da bodo "strokovnjaki", ki jih omenjate, sposobni v njih videti živa bitja, ki se jim je končno ponudila nova priložnost, da pokažejo, da so sposobni zaupati ljudem, in sobivati z njimi, ne glede na njihove pretekle izkušnje. To se iz posnetka, objavljenjega na prejšnji strani zelo lepo vidi, pa nisem nek strokovnjak za pasje vedenje. Torej, kakršnekoli pasme že so, zaslužijo si priložnost in manj kot to je nesmiselno sploh debatirati.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , torek, 15.11.2011 : 17:33:34
Pa saj nimajo nobene podlage za odredit evtanazijo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: _lori , torek, 15.11.2011 : 17:42:19
To morda ne, ampak kot si sama rekla... govora v medijih je predvsem o nevarnih psih, izredno nevarnih psih ipd.  ::) 
Jaz bi rajši govorila o izredno nevarnih ljudeh, konec koncev je človek ubil človeka, obtožen pa je tudi mučenja živali (no, bi bil če bi bil živ).  -*:


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 15.11.2011 : 17:56:53
A bi Vurs mogoče lahko pogledal v CRP , koliko psov ima obalno zavetišče nase pisane, torej v lastništvu in koliko teh je še dejansko v zavetišču, da se vidi neka številka koliko jih manjka v zavetišču, torej so v novih domovih, mrtvi, izgubljeni, koliko njih ni prepisanih/necepljenih,... ???

Seveda lahko, vsekakor pa to lahko kadarkoli (podnevi ali ponoči) naredi samo zavetišče, saj mora po zakonu imeti dostop do CRP in po zakonu je dolžno voditi ustrezne evidence (21. člen Pravilnika o pogojih za zavetišča za zapuščene živali). Ker je mogoče prebrati, da je v zakonodaji edina obveza prepisa živali na strani posvojitelja/kupca, imam eno ključno pripombo: Posledica takega odnosa do CRP in podatkov v njem je verjetno lastništvo ene od psic v tej zgodbi in je bila v primeru mix nemca pred kratkim. V kolikor se želi (katerokoli) zavetišče izogniti takim zapletom, se bo obnašalo poleg oddaje psa ustreznemu posvojitelju tudi samozaščitniško in bo samo poskrbelo za vnos pravilnih podatkov v CRP ter s tem za preložitev odgovornosti za psa na zares odgovorno osebo - na posvojitelja. Čeprav zakon to nalaga samo novim lastnikom, postopek nič ne stane zavetišča, če ga opravi samo in je lastništvo v vsakem trenutku nesporno. Če pa tega zavetišča ne počnejo in čakajo, da bodo to storili posvojitelji, se vsekakor lahko dogajajo primeri, kot smo jim priča.

Torej, skoggkat, VURS pregleda takrat, ko ima podlago (prijavo, redni ali izredni pregled ...). Zavetišče lahko za svoje pse pregleda kadarkoli.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: skogkatt , torek, 15.11.2011 : 19:25:47
...Zavetišče lahko za svoje pse pregleda kadarkoli.

Kar očitno ni praksa v obalnem?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , torek, 15.11.2011 : 19:42:03
Pa saj nimajo nobene podlage za odredit evtanazijo.

Vem,  ampak VURS ni ukrepal takrat ko so se pasji boji DOGAJALI. Ni bilo krsitev. Well, zdaj se pa res ne fajtajo. Nimajo komu it v nos. Ce bi se pa kdo s kakimi cudnimi idejami in odlocbami motal okrog teh psov, je treba pa oreng stalo naredit. Tej psi so popolnoma enakovredni vsem ostalim psom v Sloveniji.
Ce bi bili pristojni organi radi koristni naj grejo na na teren, ce nekomu ki ima domnevno pse za boje uletijo sredi belega dne jasno ne bojo nasli krsitev. Pa pokojni pomojem ni imel ne registrirane reje ne psarne, glede na to da gre za nepriznano pasmo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , torek, 15.11.2011 : 19:45:53
Hm. Napad je najboljša obramba. Je govoril že moj dedek.
O tem, ali lahko odredijo evtanazijo psov - bi znalo biti da lahko, če se smatra, da so kot bojni psi hudo poškodovali druge živali in če se oceni, da jih ni mogoče rehabilitirati.
Meni se jih zdi zelo škoda, priznam da se mi redkokateri pes tako smili, kot se mi tile. Samo ko pomislim, kako zlahka njihove težave jemljejo tisti, ki se javljajo, da bi jih reševali, mi gredo pa kocine pokonci.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 15.11.2011 : 19:53:15
Desa, o čem ti to?

Dejstvo je, da so ti psi težje posvojljivi, kar ste tukaj že tudi ugotovili - odgovorni in primerni posvojitelji se zanje ne drenjajo, glede na to, da ti psi rabijo nekoliko bolj specifične lastnike od kakšnih dvomesečnih mešančkov s sosedovega dvorišča. Da to drži, se nam najbrž ni treba tukaj prepirati. Upam, da kdo tukaj ne pričakuje ne od VURS in ne od vodij zavetišč, da dajo pse za vsako ceno v posvojitve, samo zato, da bodo oddani. S takšno oddajo ni povezana samo selitev v nov dom, temveč tudi velika odgovornost vseh, ki bi se za takšno oddajo odločali (ne samo za posvojitev).

Sicer pa, evtanazija je zakonsko dovoljena za vse pse, ki so v zavetiščih dlje od 30 dni. Kaj je drugače za te pse? Najbrž popolnoma nič drugega, kot morda kakšen dan več, glede na to, kako se bodo vlekli postopki (ne v zavetiščih, temveč pri službah pregona in nadzora). Torej, kakšno štalo naj bi kdo delal, če bi ...?

Samo ko pomislim, kako zlahka njihove težave jemljejo tisti, ki se javljajo, da bi jih reševali, mi gredo pa kocine pokonci.

Tudi meni.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , torek, 15.11.2011 : 19:54:47
Za rejo ne rabis pasme, saj lahko tudi mesance redis. Se mi smilijo in jim privoscim en dober lajf, ampak najti primerne posvojitelje... bo tezko, ce ne celo nemogoce.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: čarka , torek, 15.11.2011 : 20:06:05

Resnično, žal mi je da so morali psi to prestati, ampak z vsem upanjem stiskam pesti, da bodo "strokovnjaki", ki jih omenjate, sposobni v njih videti živa bitja, ki se jim je končno ponudila nova priložnost, da pokažejo, da so sposobni zaupati ljudem, in sobivati z njimi, ne glede na njihove pretekle izkušnje.

Sama sem bila začasna skrnica bull mixa, ketnarja, starega dobro leto, ki je prišel k meni z brazgotinami na glavi, podobnimi kot jih imajo ti psi. Skoraj 100% sem, da ga niso uporabljali za organizirane pasje boje, ampak se je verjetno na težki in rjast ketni tepel s prišleki, ki so prečkali njegov teritorij. Bil je izjemno prijazen do ljudi, zlat, da bolj ne bi mogel biti, a neskončno je sovražil pse. Kljub haltiju in dvema ovratnicama, sem vsakič, ko sva na nekaj deset metrov "srečala" psa, trepetala, če se bo vsa oprava srgala. V štirih mesecih nisva v soočenjih dosegla nobenega napredka, zato lahko z gotovostjo trdim, da biti lastnik takega psa nikakor ni vabljivo, kaj šele enostavno. Na sprehode, ki nikoli niso bili samo polurni, sem z njim hodila le jaz, da bi šli kdaj z njim kam na dopust ni bilo govora, ker bi nas iz vsakega campa vrgli ven že po eni uri, v varstvo ga ni bilo mogoče dati kar prvemu prijaznemu sosedu ...  Res da nisem strokovnjakinja za pse in mogoče zanj nisem bila primerna, a pri izbiri si verjetno vsak želi spremljevalca, s katerim bo sobivanje prijetno in to ne samo doma, med štirimi stenami, kar pa se v primeru teh psov in ev. oddaje primernim lastnikom, ne da zagotoviti.
In res, kakšen smisel ima ideja, naj ostanejo doživljenjsko v zavetiščih? Kot razstavni eksponat ali kot opozorilo posvojiteljem?
In nenazadnje, kdo bo prevzel nehvaležno vlogo ocenjevalca njihove primernosti za oddajo, če ni strokovnjakov, ki bi smeli ocenjevati in "meriti" primernost potencialnih posvojiteljev takih psov.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , torek, 15.11.2011 : 20:13:47
Fino bi bilo, če bi se iz te žalostne zgodbe kaj naučili, namesto da se prepucavajo po Fb (velja za obe strani). Recimo to, da je treba biti pri oddajanju psov tipa bull ekstra previden. In da jih je treba preverjati. Ker je izredno lahko recimo poslati v zavetišče osebo (ali kar celo družino), ki zna narediti na osebje dober vtis. In potem za prvim voglom pobasati psa za nekaj drobiža.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , torek, 15.11.2011 : 20:24:20
Jaz ne zagovarjam zivljenja za vsako ceno in ja, strinjam se z vsemi zgornjimi posti. Vecina ljudi ki bi bili primerni za take pse ze imajo po najmanj enega. O cem jaz to? O tem, da se ne more VURS danes spomniti da so tej psi nevarni ker so se fajtali, ce pa se po njihovem ko je bila podana prijava niso fajtali. Ali sem jaz vse skupaj narobe razumela, pa se objavljen prispevek s strani DZZJA ne nanasa na ta primer? Ker kolikor mi je znano gre tudi za vzrejne psice ki po vsej verjetnosti nikoli niso bile v ringu.
In takih je po SLO zavetiscih se kar nekaj, vecina verjetno psom neprijaznih. Jih je torej treba ze po defultu evtanazirati? O TEM govorim.
Koliko je se po zavetiscih zaradi svojega karakterja tezko posvojljivih psov, kateri se verjetno nikoli ne bojo oddali? Tam se pa ploska, ko se NE odloci za evtanazijo in nekomu ostanejo na njegove stroske dozivljensko tam in se stoka, kako lepi starcki so.
Vkolikor pa se s psom dejansko ne da nicesar naredit, ok, mislim da je tukaj odgovor jasen. Zakaj bi se postaral v zavetiscu in odziral prostor drugim. Naj ima svojih 30 dni kot vsi ostali, razen ce ga vmes resno ne poserje.
Ampak v primeru odredbe evtanazije za vse njih zato ker so bili pac na lokaciji kjer so se dogajali boji se mi pac ne zdi fajn. Sploh se ne ve kdo od njih se je fajtal in kdo ne. Ze v enem pretepu, ki je komot izven ringa ostanejo mnogim kratkodlakim psom brazgotine dozivljensko.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , torek, 15.11.2011 : 20:25:07
Za rejo ne rabis pasme, saj lahko tudi mesance redis. Se mi smilijo in jim privoscim en dober lajf, ampak najti primerne posvojitelje... bo tezko, ce ne celo nemogoce.
Vem, zato pa govorim o reji IN psarni.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , torek, 15.11.2011 : 20:27:28
Fino bi bilo, èe bi se iz te žalostne zgodbe kaj nauèili, namesto da se prepucavajo po Fb (velja za obe strani). Recimo to, da je treba biti pri oddajanju psov tipa bull ekstra previden. In da jih je treba preverjati. Ker je izredno lahko recimo poslati v zavetišèe osebo (ali kar celo družino), ki zna narediti na osebje dober vtis. In potem za prvim voglom pobasati psa za nekaj drobiža.
Hjao, saj to sem tudi sama napisala par strani nazaj. Mislim da nihce ni dojel moje poante.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 15.11.2011 : 20:32:55
Ok, Desa, zdaj razumem :)
Ne verjamem, da bi se zgodila kakršnakoli odredba v smislu evtanazije vseh. Prepričana sem, da bodo obravnavani individualno. Zakaj tako, ne vem, vendar so razporejeni na treh lokacijah, postopki potekajo, Hajdinjak je že objavil nekaj podatkov o predvideni prihodnosti (oddajanje mladičev, iskanje potencialnih ustreznih posvojiteljev, pogoji posvojitev ...), prepričana pa sem tudi, da bodo na vseh treh lokacijah naredili vse, da se posvojljivim psom pomaga ...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Desobediencia , torek, 15.11.2011 : 20:38:09
Ja, bi bilo zelo dvolicno ce bi se. Spomnite se na Bullmastife, ki so dejansko dokazano imeli nekoga na vesti.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , torek, 15.11.2011 : 20:44:24
a pri izbiri si verjetno vsak želi spremljevalca, s katerim bo sobivanje prijetno in to ne samo doma, med štirimi stenami, kar pa se v primeru teh psov in ev. oddaje primernim lastnikom, ne da zagotoviti.

To ni res. Jaz sicer ne bi imela npr. malinoisa, razumem pa tiste, ki imajo njihove kvalitete nadvse radi. Podobno je pri psih tipa bull in pri vseh ostalih. Nekomu je všeč nekaj, drugemu kaj drugega; vsi pa rabijo vzet v zakup dobre in slabe lastnosti. Psi tipa bull jih imajo precej in v pravih rokah bi tudi opisani bil lažje vodljiv.
Pri nas imamo nekaj njih - ne smem povedat niti koliko niti katere, lahko pa, da bom naredila vse, kar bom lahko, da bodo od naših oddani vsi v prave roke (sčasoma), če bomo imeli sploh možnost oddajat jih.



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: _lori , torek, 15.11.2011 : 22:11:36
In res, kakšen smisel ima ideja, naj ostanejo doživljenjsko v zavetiščih? Kot razstavni eksponat ali kot opozorilo posvojiteljem?
In nenazadnje, kdo bo prevzel nehvaležno vlogo ocenjevalca njihove primernosti za oddajo, če ni strokovnjakov, ki bi smeli ocenjevati in "meriti" primernost potencialnih posvojiteljev takih psov.

Ubistvu sem hotela povedati samo to, da ne želim, da mediji naredijo cel rom-pom-pom iz teh "nevarnih psov" in za seboj potegnejo še "stokovnjake", ki na televizijah in drugih medijih včasih ne znajo drugega, kot kimati eni ali drugi strani, in da bodo znali presojati v skladu z njihovim strokovnim znanjem. Psi seveda imajo preteklo izkušnjo z nasiljem nad psi, in to se jim bo v vsakem primeru poznalo tu ali tam. Vendar se mi ne zdi prav, da iz teh "strokovnih" debat, ki so in še bodo potekala po medijih, slovenska javnost dobi občutek oziroma celo mišljenje, da ti psi pa res niso za nič drugega kot za evtanazijo, ker so nevarni in povsem neprimerni za vodenje kjerkoli izven 1x2m velikega pesjaka, ali v tem primeru kar soda.  ::)
Saj bi rekla dajmo jim čas, ampak vem, da tega časa ne bodo imeli povsod, kjer so zdaj.  :-\


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: čarka , torek, 15.11.2011 : 22:27:36
Smetka, to, da imajo pasme svoje kvalitete, sploh ne dvomim, posebej za bulle, kakor tudi ne dvomim, da boste pri vas naredili
vse za njihovo rehabilitacijo in resocializacijo in jih tudi oddali v prave roke.
Govorim o tem, da je takih, ki imajo tovrstno znanje pri nas verjetno premalo, javnost pa preveč nastrojena proti
"nevarnim" pasmam, da bi vsi psi imeli enako časa in možnosti.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , torek, 15.11.2011 : 22:46:55
Če je že bilo treba te zgodbe, ima svoje dobre in slabe strani. Upam, da bo dobra ta, da se bodo pravi posvojitelji, če bomo imeli možnost oddaje, prej našli. Ne morem se ukvarjat s tem, kaj misli javnost, rabimo pa kolikor pač odgovornih posvojiteljev za te konkretne. Pol pa naprej... javno mnenje ustvarjamo vsi. Če že vnaprej priznavaš, da javnost ni naklonjena, bo vedno tako.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , sreda, 16.11.2011 : 08:56:21
Iz današnjega Dela/Slovenskih novic - ODPMŽ odgovarja: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/posvojitelja-so-preverili-sumijo-da-je-psicko-predal-naprej.html

Kar se kriterijev posvajanja iz dotičnega zavetišča tiče, sem svoje pomisleke na tem forumu lani že objavila in so danes najmanj enaki kot lani, predlani ali pred petimi leti. Bi bilo fino, če bi avtor prispevka vrtal še malo in se pozanimal, kako je posvojitelj te psice bil preverjen in kakšen pogovor je bil z njim opravljen ob posvojitvi.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , sreda, 16.11.2011 : 09:02:58
A je tisti prispevek s Kanala A al POP-a kje na internetu?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 16.11.2011 : 09:25:39
A misliš tole?

Iz SVETA: Nasilen nad ljudmi in psi
http://24ur.com/bin/video.php?media_id=60803932§ion_id=928&article_id=3837212


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Yo , sreda, 16.11.2011 : 10:14:38
Jaz pa tega ne razumem:

Storjena le ena napaka

Edina napaka, ki jo priznavajo, je ta, da novo lastništvo še ni bilo vnešeno v centralni register psov, za kar prevzemajo popolno odgovornost. Predsednica društva Andrea Bogataj Krivec je še zapisala, da se že vrsto let trudijo udomiti čim večje število psov in mačk, »nikoli pa nismo trdili, da so vse živali iz našega zavetišča stoodstotno udomljene«.



Vir: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/posvojitelja-so-preverili-sumijo-da-je-psicko-predal-naprej.html


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , sreda, 16.11.2011 : 10:17:18
Hm, a je tale edini?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: AngSeter , sreda, 16.11.2011 : 10:25:57
Na kakšen način edini?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: SunnyDay , sreda, 16.11.2011 : 10:28:35
(Edini prispevek na POP/A).


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , sreda, 16.11.2011 : 10:32:30
Ma glede na ves halo (na FB) sem mislila da je kaj vec kot pa minuta in pol. :-\


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: frigga , sreda, 16.11.2011 : 10:35:18
Jaz pa tega ne razumem:

Predsednica društva Andrea Bogataj Krivec je še zapisala, da se že vrsto let trudijo udomiti čim večje število psov in mačk, »nikoli pa nismo trdili, da so vse živali iz našega zavetišča stoodstotno udomljene«.



Vir: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/posvojitelja-so-preverili-sumijo-da-je-psicko-predal-naprej.html

A to pomeni, da dajo pse tudi v solastništvo?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 16.11.2011 : 10:36:03
V prispevku na A kanalu je bil še dodatek voditeljice oddaje o lastništvu ene od odvzetih psic. Tega v posnetku ni.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , sreda, 16.11.2011 : 10:38:18
Aha ok. Hvala. :)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , sreda, 16.11.2011 : 14:10:43
A to pomeni, da dajo pse tudi v solastništvo?
frigga, a ti to resno ali samo malo tako? Slovenske novice so povzele del izjave, celotna je dosegljiva na spletu, samo poiskati jo je treba. Bogataj Krivčeva je izjavila, da niso vse živali stoodstotno perfektno udomljene.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: frigga , sreda, 16.11.2011 : 19:04:03
Moksa, stavek je citat, v narekovajih, nikjer ne pise, da gre za povzetek necesa drugega, temvec je zapisano kot navedba Andree Bogataj Krivec.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , sreda, 16.11.2011 : 20:51:55
Seveda ne piše, kar pa ne pomeni, da ne gre za delni povzetek pisne izjave Andreje Bogataj Krivec. Ponovno: na spletu je objavljena cela izjava Bogataj Krivčeve in v tej izjavi je beseda, katero so SN v tistem, čemur ti praviš citat, izpustile - če te cela, nesfrizirana izjava zanima, si jo poišči in preberi, če pa te ne zanima - tudi ok, nobene škode ne bo zaradi tega. 
To je "citat" SN:»nikoli pa nismo trdili, da so vse živali iz našega zavetišča stoodstotno udomljene«.
Vir: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/posvojitelja-so-preverili-sumijo-da-je-psicko-predal-naprej.html
In to je stavek Bogataj Krivčeve v izvirniku: "Nikoli pa nismo trdili, da so vse živali iz našega zavetišča udomljene 100% perfektno."
Vir:http://en-gb.facebook.com/pages/Živali-Potrebujejo-Pomoč/151940548156394
Oba "citata" lahko preveriš na SN, ŽPP in pri avtorici izjave.

Bo treba ponovno definirati tudi pomen besede citat?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: frigga , sreda, 16.11.2011 : 21:31:48
Komu definirati? Zame res ni treba. Ce so pomanjkljivo povzeli in zapisali kot citat, potem sem prepricana, da bo Odpmz urgiral. Tako, kot je zdaj, pa se bere sila nerodno. Jaz ne vem, po cem so/ali niso povzemali, komentiram samo napisano v SN in nic drugega.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: binulja , sreda, 16.11.2011 : 22:08:36
Med psom, ki ni  "100% perfektno udomljen" in  psom oddanim tako, da ga nekdo uporablja za pasje boje je po mojem mnenju ogromna razlika. Poudarjam, da ne bo pomote, lahko se zgodi prav vsakemu izmed nas, ki oddajamo živali, da nas nekdo po domače povedano nategne. Absolutno. Ljudje so takšni in drugačni. Me pa nekoliko čudi dejstvo, da so te nekateri sposobni vleči po zobeh zato, ker psa, ki bo predvidoma zrasel do velikosti zlatega prinašalca, nisi oddal na kavč pred televizijo, pač pa v konkretnemu psu popolnoma dostojne, primerne, zakonsko, moralno in etično zadovoljive pogoje. V isti sapi pa ima oddaja tegale konkretnega bulla le oznako "ne 100% perfektno udomljen".
Ponavljam, vsakemu se lahko zgodi ob množici ljudi s katerimi imamo opraviti, samo kriterij je pa nekoliko smešen, po mojem mnenju.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: AngSeter , sreda, 16.11.2011 : 22:20:51
...pa oddaja psa, ki je bil uporabljan za pasje boje družini, ki je pred tem vrnila mladička labradorčka vzrediteljem, ker je bil preživ in grizu otrike...  ::) :P :-X


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Yo , četrtek, 17.11.2011 : 13:34:00
Pa se me je že skoraj uspelo prepričat, da malo narobe vidim zadeve. Samo najbrž niti ne, glede na to, da so vedno isti akterji noter vmes  :-X Pa isti tip psov. Zanimivo. Vedno bolj.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: miskica , četrtek, 17.11.2011 : 17:32:13
...pa oddaja psa, ki je bil uporabljan za pasje boje družini, ki je pred tem vrnila mladička labradorčka vzrediteljem, ker je bil preživ in grizu otrike...  ::) :P :-X


AngSeter, a jaz prav razumem, da je neka familija iz zavetišča posvojila psa z znano preteklostjo pasjih bojev? Je to tko, neki "splošno znanega"?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: AngSeter , četrtek, 17.11.2011 : 22:01:02
To je potrdila omenjena družina na dnevu vpisa v pasjo šolo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: miskica , četrtek, 17.11.2011 : 22:05:49
Aha. Zanimivo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , sobota, 19.11.2011 : 14:41:18
Iz današnjega Dela:
Ker bi morali skladno s pravilnikom o zavetiščih najpozneje v osmih dneh po oddaji v posvojitev psičko prepisati na novega lastnika in zaradi suma storitve mučenja živali so si obalni varuhi živali prislužili še kazensko ovadbo.

Združenje petih slovenskih zavetišč pa je na kmetijsko ministrstvo vložilo tudi zahtevo za izločitev Andreje Bogataj Krivec iz strokovnega sveta za zaščito živali.


Vir: http://www.delo.si/novice/kronika/mucenje-zivali-na-tepah-v-pasjih-bojih-ranjena-tudi-psicka-iz-zavetisca.html


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: king-roy , sobota, 19.11.2011 : 15:24:27
A je kje objavljeno kaj o ukrepih obalnega zavetišča zoper osebo, ki je urejala to posvojitev?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 22.11.2011 : 22:10:32
Preverjeno: Pasje borbe razširjene tudi pri nas
Ljubljana, 22.11.2011, 21:56 | Irena Dolschon

http://24ur.com/novice/slovenija/preverjeno-pasje-borbe-razsirjene-tudi-pri-nas.html


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: uraa , torek, 22.11.2011 : 22:24:56
Upam, da se tisti, ki bodo ocenili stanje psov, ki so sodelovali v borbah, ne bodo ravnali po Vidi Čadonič - Špelič, ki bi jih kar usmrtila.. oz. da bodo dobro preučili možnosti psov za nadaljni obstoj..
Naslednji stavek: '' Kdor more, naj ga reši'' - za ubogega mešančka s huskijem.. In zato nekateri ljudje mislijo, da samo da posvojijo psa iz zavetišča, ga priklenejo na ketno al pa zaprejo v boks, pa je pes srečen..  :-\


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , sreda, 23.11.2011 : 12:17:44
Kakšno raziskovalno novinarstvo je to, kjer ne vprašaš:

- VURSa: kako to da od leta 2006, ko je bila podana prijava o sumu niso ukrepali oz. zakaj so primer takrat kar zaprli?

- vodje zavetišča: kako neki so se uspeli psi med transportom pogristi? A so jih peljali skupaj v enem prostoru in jih niso ločili? A psi niso nosili nagobčnikov? A je to pri njih stalna praksa, da neznane pse z neznanim odnosom do drugih psov prevažajo na takšen način?

- vodje zavetišča: od kje podatki o odmetanih truplih pobitih psov po Litiji? a je to "babačulababarekla" ali nekaj, za kar so vsi vedeli, ukrepal ni pa nihče?

- vodij zavetišč: kakšno rehabilitacijo nudijo psom, kje so nameščeni kdo in kako dela z njimi? (ne pa pavšalne izjave tipa: "Mislim da ne bo šlo.")

Tisto z "milogledajočimi zapuščenimi psi", ki jih je za posvojiti, in o nevarnih pasmah z zaključka prispevka je pa sploh pika na i novinarskega profesionalizma. Bravo!






Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sreda, 23.11.2011 : 12:54:51
Verjetno so jih pred transportom omamili, zato so jih vozili skupaj. Pa se ni izšlo čisto po načrtih.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , sreda, 23.11.2011 : 13:24:33
Verjetno so jih pred transportom omamili, zato so jih vozili skupaj. Pa se ni izšlo čisto po načrtih.

Hja, ampak tole je njihova napaka, ne pa kazatelj, kako so vsi  ti psi po defaultu za "odpis".

Koliko psov, naloženih skupaj v neznan prostor s tujimi psi, ki niso ravno prijateljski do neznanih psov,
pa bi takšen transport, kjer se na sredi pričnejo zbujati iz omame, preživelo brez posledic?

Kaj so sploh mislili, če so jih šli transportirati na ta način.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , sreda, 23.11.2011 : 13:28:16
Kaj so sploh mislili, če so jih šli transportirati na ta način.
Niso mislili, to je problem.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , sreda, 23.11.2011 : 14:19:35
http://www.dzzz.si/sl/primer-sum-ogrozanja-zivljenja-zivali.html
Je bilo po letu 2006 vložena še kaka prijava, ali je lakoničen VURSov odgovor bil zadosten? Ker resnično ne razumem - je mogoče, da je minilo še pet dolgih let brez prijav, ali pa te samo niso nadalje objavljene na omenjenem linku?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sreda, 23.11.2011 : 14:23:06
Citat
Niso mislili, to je problem.
Po moje so mislili, a so podcenjevali pse (ne vem no, meni se ne zdi normalno, da se napol omamljeni psi skoljejo med sabo).


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 23.11.2011 : 14:44:45
Hja, ampak tole je njihova napaka, ne pa kazatelj, kako so vsi ti psi po defaultu za "odpis".

Zgornje sem vzela le kot izhodišče.

A si kdorkoli med zagovorniki 'obdržati pri življenju za vsako ceno' predstavlja psiho psov, ki so živeli mesece in mesece tako, da so ves čas gledali svoje tekmece nekaj m stran? Iz oči v oči. Le malo stran od točke, ko bi lahko čutili sapo drugih? V večnem krogu? Verjetno od svojega mladostnega obdobja naprej.
Upam, da ste že kdaj zasledili kje kakšen zapis v stilu: "Vsak dan grem s psom mimo ograje, kjer se njihov pes za ograjo zaganja kot nor v naju in samo čakam, kaj se bo zgodilo, ko bo enkrat ograja popustila, ali pa se bosta psa srečala 'na odprtem'." Morda se je to kdaj dogajalo tudi vam, pa ste v silni vnemi po žuganju okrog na to povsem pozabili. Pa tak 'domač' primer ni niti blizu tistemu, kakor so očitno živeli ti psi.

A je kdorkoli, ki si dovoli pisati o 'odpisu' na 'po defoltu negativen način', pripravljen vzeti enega od teh psov, z vsemi odgovornostmi do sebe, do psa in okolice? Če ne, potem bi bilo korektno, da prepustimo odločitev o usodi vsakega od teh psov tistim, ki bodo morali za temi odločitvami stati - danes in jutri.

Tudi mene zanima, kaj se je dogajalo z morebitnimi prijavami od leta 2006 naprej. Kot je bilo objavljeno, je bil takrat postopek ustavljen, ker niso našli nepravilnosti.
Hajdinjak je že pojasnil, da se nanaša izjava o 'šušljanjih o pasjih bojih in ostalem' na čas med in po odvzemu teh psov.
Zanima me tudi raziskava ostalih primerov, o katerih se 'šušlja' v medijih. Tudi takih, kjer menda mularija za bagatelne zneske spušča svoje pse na druge, kot smo lahko slišali. Pravijo, da iz malega raste veliko.

Glede poziva novinarke k 'reševanju psov iz zavetišč' sem pa tudi sama brez besed.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , sreda, 23.11.2011 : 16:10:20
A je kdorkoli, ki si dovoli pisati o 'odpisu' na 'po defoltu negativen način', pripravljen vzeti enega od teh psov, z vsemi odgovornostmi do sebe, do psa in okolice? Če ne, potem bi bilo korektno, da prepustimo odločitev o usodi vsakega od teh psov tistim, ki bodo morali za temi odločitvami stati - danes in jutri.
No, jaz takega psa ne bi vzela k sebi, pa kljub temu razumem večino tistih, ki pišejo tako o "odpisih", kakor o "po defoltu negativnih načinih" - nekateri med nami imamo določene izkušnje z nekaterimi ustanovami in nekaterih stvari ne pišemo kar nekam na pamet in tja v tri dni. Dejstvo je, da si nekateri po 02.02.2010 določenih spodrsljajev ne morejo več privoščiti in v izogib spodrsljajem bodo toliko bolj rigorozni in še kaj več od tega. In jih ni sram to na glas povedati. Odločitev je tako ali tako v njihovih rokah, mi se tu samo pogovarjamo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , sreda, 23.11.2011 : 16:40:18
Zgornje sem vzela le kot izhodišče.

A si kdorkoli med zagovorniki 'obdržati pri življenju za vsako ceno' predstavlja psiho psov, ki so živeli mesece in mesece tako, da so ves čas gledali svoje tekmece nekaj m stran? Iz oči v oči. Le malo stran od točke, ko bi lahko čutili sapo drugih? V večnem krogu? Verjetno od svojega mladostnega obdobja naprej.
Upam, da ste že kdaj zasledili kje kakšen zapis v stilu: "Vsak dan grem s psom mimo ograje, kjer se njihov pes za ograjo zaganja kot nor v naju in samo čakam, kaj se bo zgodilo, ko bo enkrat ograja popustila, ali pa se bosta psa srečala 'na odprtem'." Morda se je to kdaj dogajalo tudi vam, pa ste v silni vnemi po žuganju okrog na to povsem pozabili. Pa tak 'domač' primer ni niti blizu tistemu, kakor so očitno živeli ti psi.

A je kdorkoli, ki si dovoli pisati o 'odpisu' na 'po defoltu negativen način', pripravljen vzeti enega od teh psov, z vsemi odgovornostmi do sebe, do psa in okolice? Če ne, potem bi bilo korektno, da prepustimo odločitev o usodi vsakega od teh psov tistim, ki bodo morali za temi odločitvami stati - danes in jutri.

Tudi mene zanima, kaj se je dogajalo z morebitnimi prijavami od leta 2006 naprej. Kot je bilo objavljeno, je bil takrat postopek ustavljen, ker niso našli nepravilnosti.
Hajdinjak je že pojasnil, da se nanaša izjava o 'šušljanjih o pasjih bojih in ostalem' na čas med in po odvzemu teh psov.
Zanima me tudi raziskava ostalih primerov, o katerih se 'šušlja' v medijih. Tudi takih, kjer menda mularija za bagatelne zneske spušča svoje pse na druge, kot smo lahko slišali. Pravijo, da iz malega raste veliko.

Glede poziva novinarke k 'reševanju psov iz zavetišč' sem pa tudi sama brez besed.

Moj citat je uporabljen v kontekstu, ki ga v mojem prispevku sploh ni. Jaz ne pozivam k nobenemu
"obdržimo jih pri življenju na vsak način". O tem sploh ne podajam nobenega osebnega mnenja.
Prav tako se vse moje pisanje veže izključno na prispevek, ki je bil prilepljen na forum.

Kar mene moti je, da o "default odpisu" govori vodja enega izmed zavetišč na javnem mediju širši javnosti.

In ediin faktičen razlog za njegov "ne bo šlo", ki ga lahko zasledimo v prispevku, je pogrizenje psov med prevozom.

Brez kakršnihkoli dodatnih informacij, strokovnih utemeljitev, ... česarkoli. Ob tem da večina psov, o katerih
je govora, sploh ni nastanjena pri njem, "ne bo šlo" reče kar tako, diagonalno.

Kako merimo škodo, ki jo naredijo takšne pavšalne, neargumentirane javne izjave za vse te pse in za vse,
ki bodo te pse morda rehabilitirali in jim iskali nove domove?

(In še enkrat, kot omenjeno, večina teh psov sploh niso nastanjena v dotičnem zavetišču)

Prav tako me moti, kako z levo roko javno izraža svoje mnenje predstavnica VURSa.
Ona meni, da bi jih kar uspavala.

Podaja torej mnenje s pozicije institucije in veterinarske stroke, je pa to samo njeno "osebno
mnenje", zadaj ne postavi prav nobenega strokovnega argumenta. Dvomim, da je te dotične pse
sploh videla od blizu.

Navedeno zgoraj ni ne podajanje strokovnega mnenja, ne argumentov ali informacij, ampak navadno ustvarjanje
škandala za javnost. Ker se to pač bere in o tem se govori.

Z mojega stališča je to nič druga kot zloraba teh psov za dvig gledanosti in branosti in priljubljenosti . In stroka
(kamor spadajo tako veterinarji kot vodje zavetišče) se tega pač ne bi smela iti, če jim gre za dobrobit živali
(zakaj je to v interesu mediju samemu je seveda jasno).

Edino če si pač skušajo vodje v prispevek vključenih zavetišč pripraviti v javnosti teren za to, da bodo lahko brez
posebnega javnega linča te pse kasneje evtanazirali? To je edini razlog, ki si ga lahko zamislim kot pojasnilo,
zakaj bi jim lahko bilo takšno pavšalno podajanje mnenj o psih v interesu.

Predstavljajmo si, da to "škandalozno poročanje" teče dalje, vzporedno s primerom (kar gotovo bo, kot
še vsakič do sedaj) in komisija odloči, da je za pse (ali del njih) rehabilitacija možna:

Kdo bo nato posvajal te pse,bo pa njihova javna slika tako negativna,
da ne bo nikomur niti na kraj pameti padlo, da bi razmišljal o posvojitvi?

A si predstavljamo težave odgovornega in primernega posvojitelja, ki posvoji takšnega "medijsko razvpitega
psa" v naši ljubi mali deželici in prične cela soseska zganjati halo okoli tega, ko so vendar "prebrali v časopisih"?

To je bila poanta mojega pisanja, če zapišem bolj na dolgo.





Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , sreda, 23.11.2011 : 17:05:50
Prav tako me moti, kako z levo roko javno izraža svoje mnenje predstavnica VURSa.
Ona meni, da bi jih kar uspavala.

Podaja torej mnenje s pozicije institucije in veterinarske stroke, je pa to samo njeno "osebno
mnenje", zadaj ne postavi prav nobenega strokovnega argumenta. Dvomim, da je te dotične pse
sploh videla od blizu.

Kaj bi pa ti naredila s psom, ki se je boril v pasjih borbah in je nevaren cloveku? Kaksno je tvoje mnenje?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , sreda, 23.11.2011 : 17:32:33
Kaj bi pa ti naredila s psom, ki se je boril v pasjih borbah in je nevaren cloveku? Kaksno je tvoje mnenje?

Kaj pomeni "nevaren človeku"? To ni neka enotna oznaka. Ker imamo v Sloveniji kup nevarnih psov (uradno označenih nevarnih psov, torej), ki so že ugriznili človeka ali napadli žival, ki so napadalni do drugih predstavnikov svoje vrste pa ob resocializaciji in predpisanih varnostnih ukrepih sobivajo s svojimi skrbniki.

Ampak to ni poanta mojega pisanja. Jaz nikjer ne pišem o tem, da se psov ne bi smelo evtanazirati, če se ugotovi, da
resocializacija in kasnejše sobivanje s človekom pod določenimi pogoji niso možni. Kakor tudi ne pišem, da jih je po mojem mnenju kar takoj za evtanazirati, ker so bili menda uporabljeni za pasje borbe (a res? a vsi?). O tem koliko so ali niso nevarni človeku pa ta trenutek javno ne vemo prav nič.

Jaz pišem o tem, da nobena komisija ni končala svojega dela s temi psi, nobenih uradnih podatkov ni v javnosti o tem, kaj so ugotovili specialisti za pasjo rehabilitacijo o vsakem posamičnem psu - vodja VURSa in enega zavetišča pa jih na podlagi "svojega osebnega mnenja" kar odpišeta. In to javno.



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Laeja , sreda, 23.11.2011 : 18:08:32
mnenje o možnosti prevzgoje bi morali podati tisti, ki se s prevzgojo nevarnih psov pri nas ukvarjajo....  ne pa da nekdo takole čez palec oceni, tole pa ne bo šlo .. se čisto strinjam s Skuiki... glede na to, da sam oddaja pse, bi se lahko zavedal posledic, ki jih povzroči ...... in zakaj je bilo to dobro, kar je povedal za pse? ... težko odgovorit, je bilo pa verjetno dobro za gledanost

...sicer pa ima verjetno še vedno samo ena šola potrjen program prevzgoje pri nas ..


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 23.11.2011 : 18:11:36
skuiki, zato, da ne boš vzela osebno, sem napisala 'Zgornje sem vzela le kot izhodišče'.
Se strinjam z večino, kar si napisala v prvem zgornjem postu, ne pa tudi z zadnjim delom le-tega. Se najbrž še spomnimo tudi bulmastifov, ko se je nekaj časa vpilo, da ni prav, da so jih pustili živeti, potem da ni prav, da so jih ustrelili, potem bi jih vsi imeli kar doma kot mučenike (tudi to bi bila za marsikoga javna pozornost) ... Glede na komentarje po netu je zdaj mnogo več tistih, ki eden čez drugega vpijejo, kako bi jih vse tele posvojili, da ne rabijo drugega, kot razumevanje in ljubezen, pa menda hrano še. Ko bi eden od njih pri takih posvojiteljih pokazal zobe lastniku ali drugemu psu, bi bil pa ... kaj? Cel halo o neodgovornosti tistih, ki so ga (jih) dali v posvojitev.

Bo počasi treba narediti kakšno črto med tem, kakšna je odgovornost ob takih odločitvah in med tako zveličavno ljubeznijo do enega dela 'živega'. Vsem se ne da enako ustreči. Osebno podpiram evtanazijo tistih, ki jih ni mogoče v precej kratkem času in brez specialne rehabilitacije oddati v normalno odgovorne (morda le nekoliko posebne) domove. Ko bo šlo kaj narobe, bo prepozno in potem se večina pred odgovornostjo poskrije, časa pa ni mogoče zavrteti nazaj. Tudi meni bo žal za vsakega med njimi, ki mu ne bo dano zaživeti kolikor toliko normalno pasje življenje. Vendar sem toliko realna, da v situaciji, v kakršni smo v tej državi, ne vidim realnih možnosti za dolgotrajno in drago rehabilitacijo večih psov, na koncu katere je izid vprašljiv (tako uspešnost rehabilitacije, kot tudi uspešnost iskanja ustreznih posvojiteljev). Sama ne bom posvojila nobenega med njimi in za nobenega ne morem financirati rehabilitacije, pa tudi za nobenega nisem pripravljena prevzemati odgovornosti za izbiro posvojiteljev. Tako tega tudi od nikoga drugega ne nameravam (in ne morem) zahtevati. Tudi od države ne.

To je v bistvu vse, kar sem imela namen v zvezi s svojim prejšnjim komentarjem še povedati. Komisija je ustanovljena in bo odločila, kot bo, za vsakega psa posebej, ter za svoje odločitve prevzela odgovornost. Če mi vsi bluzimo vsak po svoje, kaj vse bi morali storiti drugi in zahtevamo neka 'poročila' o ne vem čem, najbrž lahko bluzijo tudi v zavetiščih in v državni upravi.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Laeja , sreda, 23.11.2011 : 18:16:48
... ja novinarski prispevki danes so tam kjer so ... samo, da gledanost naraste, pa ni važno za kakšno ceno ...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , sreda, 23.11.2011 : 18:25:06
Skuiki, pomeni to, kar pise, namrec da je nevaren cloveku. Kaj je nevaren pes, je pa tut definirano, a ni? Sama tega dvojega pac ne enacim.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: AngSeter , sreda, 23.11.2011 : 18:25:06
Hm... psi uporabljeni za pasje boje so pač bili uporabljeni za to. Kakšno je lahko življenje s takim psom  si mogoče tudi znamo predstavljati... Zakaj bi to zanikali? Tisti, ki se čuti sposobnega, ga tako govorenje ne bo odvrnilo, ampak kvečjemu predstavljalo izziv. Tistega, ki si je/bo zaradi takih prispevkov premislil, itak nebi bil primeren.

Da bi pa ljudi kar na cesti prepoznali točno tele pse... ::) hja... Prepoznali bodo vse kar oddaleč spominja na kratkodlakega in mišičastega psa in tisti, ki bo delal paniko jo bo iz takega ali drugačnega razloga pa tudi, če ga bo muca na repu prinesla.

Dejstvo pa je da dejansko spadajo med nevarne in brez nagobčnika povsod tam, kjer lahko naleti na spuščenega in neumnega psa, nima kaj delat.
Leta zanemarjanja, negativne socializacije, namenskega huskanja...  :-\
V zavetišču, kjer je polno ostalih psov in ni časa za individualno delo, nimajo kaj čakat na stara leta.
Kdor se s tem ne strinja pa naj jih posvoji in rihta pa bo vidu kaka odgovornost je to.

Skuiki, eno je, dopustiti, da naš pes postane uradno nevaren, druga svar pa je takega psa posvojit. Plus to, da je pasji ring nekaj čisto drugega kot ugriz "civilnih" psov.

Če se pogleda idealizirano, nobenega nebi bilo potrebno uspavat, ker se vsakega lahko ima, če se omogoči ustrezne pogoje. Samo spet je vprašanje sledeče, kdo jih ima in kdo hoče takega psa? Tisti, ki se bodo ali se že najbolj zgražajo sigurno ne.

In ja... javno sta povedala svoje mnenje. Tole tule je tudi javno pisanje lastnih mnenj.  ::)
Ne si mislit, da tole pa ne šteje ali pa, da je kdo na netu anonimen...  :P

Sicer se pa pridružujem Jani...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Laeja , sreda, 23.11.2011 : 18:56:29
saj ni problem v tem, da se svojih mnenj ne sme povedati ... gre se za to kdo je usposobljen za kaj ...

ker teža besed je vsekakor druga, če pove Pepca iz Jesenic da tole pa ne bo šlo, ali pa javna oseba ... vodja zavetišča ali nekdo, ki se uspešno ukvarja s prevzgojo nevarnih psov ... je malo nesmiselno trditi, da gre za vsem enako podajanje mnenj ... po mojem ne

prva poda svoje mnenje, drugi in tretji pa po mojem laičnem mnenju tudi oblikuje javno mnenje in bi zato moral še toliko bolj paziti kaj mu zleti vn ob taki čez palec presoji, da kar za vse po vrsti verjetno ne bo šlo   ???...

seveda je pa vse skupaj spet samo moje mnenje  ...zna biti, da kdo tudi bolj Pepci verjame kot javnim osebam ... toliko o podajanju mnenj ...  ::)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 23.11.2011 : 18:59:53
Jaz se veliko bolj bojim posledic izjave novinarke o 'reševanju psov iz zavetišč', kot katerekoli izjave, ki je bila izrečena v zvezi z usodo teh bulov, ne glede na to, kdo jo je bleknil.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , sreda, 23.11.2011 : 19:12:35
Tudi jaz.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , sreda, 23.11.2011 : 19:15:20
Med "mnenjem" in "mnenjem" je razlika. Res je, vsi smo tudi kazensko odgovorni za svoje
izraženo mnenje, je pa že tu razlika, če isto stvar govorimo s pozicije posameznika ali s pozicije
javne osebe.

In jaz sem problematizirala govorjenje s pozicije strokovnjaka oz. uradne osebe.

Nekdo je v analiziranem primeru predstavljal VURS, nekdo zavetišča (ne samo
dotičnega zavetišča, ampak kar vsa zavetišča, vpletena v primer!).

In oba sta operirala s svojim mnenjem brez kakršnihkoli faktov in strokovne razlage.
Ob tem lahko utemeljeno sumimo, da predstavnica VURSa psov niti od daleč ni videla.
Za gledalce pa sta bila predstavljena kot "glas stroke" oz. "glas poznavalca" oz.
"glas pristojne institucije".

Zdaj, če vidite v takšnem javnem govoru škodo ali pa ne, je seveda diskutabilno.

Kot sem pojasnila, vidim jaz škodo na več ravneh: za samo delo komisije
(ki spada pod VURS), za pse, za potencialne posvojitelje (verjemite,
da je v neki ulici vrstnih hiš hitro jasno, od kje pride nek pes, ne govorim
o prepoznavanju s strani mimoidočih), za zavetišča, ki bodo nekatere izmed teh
psov oddajala, ...

Da sploh ne govorimo o popolnoma neumestnem delu prispevka o nevarnih pasmah
in tem, katerega psa je primerneje rešiti iz zavetišča pred evtanazijo.

Ne vem pa, čemu me je potrebno prepričevati, kakšna odgovornost je oddajati
pse s takšno preteklostjo, ker nisem izražala prav nobenega mnenja na to temo  ::)



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , sreda, 23.11.2011 : 19:18:21
Mnja, a ni VCS rekla, da je to njeno osebno mnenje?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: miskica , sreda, 23.11.2011 : 19:27:42
Predstavnik zavetišča je lahko pred kamero odpredaval tut enourno strokovno predavanje, pa so ga pač izrezali. Prispevek je lahko dolg tistih par minut in v tisti minutaži pač skuša novinar povedat/predstavit različne strani in mnenja. To lahko naredi edino, če poreže in pobere ven najbolj udarne izjave. Tako pač je. Pa prispevek je pač delan za množice, za gledanost, za rejtinge in oglaševalce...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: _lori , sreda, 23.11.2011 : 19:30:00
potem bi bilo korektno, da prepustimo odločitev o usodi vsakega od teh psov tistim, ki bodo morali za temi odločitvami stati - danes in jutri.

S tem se globoko strinjam, kakor tudi z Skuiki, namreč...

Prepoznali bodo vse kar oddaleč spominja na kratkodlakega in mišičastega psa in tisti, ki bo delal paniko jo bo iz takega ali drugačnega razloga pa tudi, če ga bo muca na repu prinesla.

... točno tako! Če dotične pse pustimo za trenutek ob strani - problem je v tem, da po vsakem takšnem izpadu v medijih, kjer je govora predvsem o tem, kako nevarni so psi tipa bull za celotno njihovo okolico, to naredi ogromno škodo tistim, ki tej definiciji ne pridejo niti blizu. Pa morda tudi za vse tiste, ki zrastejo vsaj do kolen (npr. mene so že mamice z majhnimi otroci spraševale, če se svojega psa ne bojim voziti okrog, ker je tako velik - t.j. do kolen ::)). In če se nihče nebi trudil za vse tiste, ki imajo vsaj nekaj možnosti za rehabilitacijo, kam pa potem pridemo?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sreda, 23.11.2011 : 19:34:06
Tisti, ki si upa posvojiti psa s tako preteklostjo, se prvič na take in podobne izjave po medijih ne bo oziral in drugič bo imel s sosedi že prej razčiščeno kaj misli pripeljati v njihovo sosesko. Zavetišča bodo imela v primeru, da bodo psi na voljo za posvojitev v vsakem primeru izredno veliko odgovornost. Ne samo, da bojni pes v rokah dobronamernega nesposobneža lahko naredi tako štalo, da bomo imeli BSL zakon še pred novo vlado, lahko celo pride nazaj v roke kriminalcev, ki se ukvarjajo z boji.

Tisto o reševanju psov iz zavetišč je sicer res povsem neprimerno, a dvomim da je ne vem kako škodljivo - namreč hočeš nočeš smo s podobnimi pozivi dobesedno bombardirani 24/7, tako da en več ne more pomeniti ne vem kakšne razlike. Žal pravzaprav.



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , sreda, 23.11.2011 : 19:38:33
Mnja, a ni VCS rekla, da je to njeno osebno mnenje?

To je tako, kot da grem kot zdravnik v medije izjaviti (in to ne v osebnem
intervju ali svojem profilu, ampak nekje kamor sem povabljena kot strokovnjak
ali predstavnik institucije, ki jo zastopam): osebno menim, da je cepljenje proti HPV
povsem nepotrebno. Govorim pa kot predstojnik Pediatrične klinike.

Ali pa da kot psiholog javno zatrdim: osebno menim, da so ženske mentalno inferiorne.
Predstavljam pa Urad za enake možnosti.

Ali pa da kot pedagog rečem: osebno menim, da romski otroci niso sposobni končati niti osnovnega šolanja.
Sem pa vodja delovne skupine pri Ministrstvu za šolstvo.

Ampak saj ni važno.

Imamo pač ljudi na položajih, ki podajajo s pozicije uradnega predstavnike institucije svoja osebna mnenja.
Imamo t akšne medije, kot jih imamo, ki jim je prej za rejtinge kot objektivno poročanje.
In imamo vse tiste, ki bi jih radi izobraževali glede odgovornega odnosa do živali,  gledajo pa prav te iste medije
s pristopi in izjavami, ki sem jih problematizirala.

Kaj bi se sekirali  :)





Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sreda, 23.11.2011 : 19:46:55
Oh naši mediji so prav benigni kar se tega tiče. Saj ne vem, ali je za objavit tale link ali ne, lahko se tudi zbriše. Meni so šli lasje pokonci. Dobesedno demonizira pse, ki so žrtve kriminalcev:
http://topdocumentaryfilms.com/dogfighting-undercover/


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , sreda, 23.11.2011 : 19:52:14
Mi ni cisto jasno ali te moti to, da nekdo javno pove svoje mnenje (pa kakrsnokoli ze je) ali te moti predvsem "vsebina" tega mnenja. Torej ce bi rekel podpiram cepljenje, bi bilo vse kul. Ali pa ce bi VCS izjavila "te pse je treba oddati novim primernim lastnikom.". Mislis da folk v tem primeru ne bi sestel 1+1 in ugotovil, da oni pa nekak ne bi imeli tega bul psa v sosescini.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , sreda, 23.11.2011 : 19:57:20
Mi ni cisto jasno ali te moti to, da nekdo javno pove svoje mnenje (pa kakrsnokoli ze je) ali te moti predvsem "vsebina" tega mnenja.

Podajanje neargumentiranega osebnega mnenja takrat, ko bi moral nekdo govoriti s pozicije stroke oz. institucije, ki jo predstavlja.
Ne glede na vsebino.






Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , sreda, 23.11.2011 : 20:02:27
Ojej.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , sreda, 23.11.2011 : 20:09:29
Ja, potem pa res ne vem, zakaj vabimo v medije strokovnjake, da podajo svojo strokovno
podprto mnenje :)

Potem jih pač povabimo kot Cilko in Jožeta, brez strokovnih titul in institucije zadaj.

Ker zakaj bi moralo biti eno neargumentirano osebno mnenje podprto z instuticijo in strokovno
titulo, če nima ne z enim ne z drugim nobene veze?



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Nanook , sreda, 23.11.2011 : 20:14:55
Kakor za koga. Meni osebno titula in institucija sama po sebi naceloma nista dovolj (apriori), dopuscam pa vsakemu, tudi strokovnjaku, da ima svoje osebno mnenje.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , sreda, 23.11.2011 : 20:16:01
- vodij zavetišč: kakšno rehabilitacijo nudijo psom, kje so nameščeni kdo in kako dela z njimi? (ne pa pavšalne izjave tipa: "Mislim da ne bo šlo.")

Pri nas z našimi delamo mi. Jaz bom odgovarjala za rezultate rehabilitacije, namestitve in dela z njimi pristojnim.

(http://s0.mojalbum.com/15630030_17374443_19234645/zh-macke-psi/19234645.jpg)

O odvrženih truplih je že pojasnil - tisti, ki so vedeli, so o tem spregovorili takrat, ko je bilo že vsega konec.

Transport bi bil težko zavarovan bolj, kot je bil. Kako je bil, bo ali pa je že zapisano v poročilu pristojnim.

Hajdinjakovo mnenje je glede na vse, česar javnost (žal) zdajle ne ve, (žal) povsem na mestu.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , sreda, 23.11.2011 : 20:43:10
Čisto ob rob, pa še s temo nima neposredne veze: Vida Čadonič Špelič je javna oseba, zaseda javno funkcijo. To, kar medijem in s tem širni Sloveniji pove kot osebno mnenje, osebno mnenje v resnici ni, ker imajo njene besede (prav tako kot besede drugih državnih funkcionarjev določenega ranga) določeno težo, vpliv in posledice, pa če ji (in drugim) paše ali ne.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 23.11.2011 : 21:14:06
Prepričana sem, da TV izjavi Čadoničeve in Hajdinjaka ne bosta vplivali na končno odločitev komisije, kaj bo z vsakim posameznim psom iz celotne skupine petnajstih. Oz. na noben način ne bi smeli vplivati. Če v to ne bi verjela, potem bi bilo najbrž vseeno, če bi pse uspavali že kar na lokaciji, pa bi prihranili vse postopke in vse stroške, ki so že nastali. Medijem je vseeno, o čem poročajo, da je le zadost 'začinjeno' in s tem gledano ali brano.

Torej, na to, kaj se bo zgodilo s temi psi, nima nihče med nami, razen Smetke za pse, ki so v Horjulu, nobenega vpliva. Pravzaprav bi lahko imela vpliv kakšna huda in organizirana javna gonja 'za rešitev pasjih življenj' ali kaj podobnega, v normalnih pogojih pa je malo verjetnosti, da se bo nek strokovnjak za oceno vedenja teh psov odločil po 'sugestijah iz ljudstva', ob tem pa izključno sam sprejel odgovornost za svojo odločitev. V zavetišča kukat in manipulirat, kateri pes je kje in kaj se z njim godi, koliko je sposoben resocializacije in posvojitve, kaj delajo v zavetišču z njim prav in kaj narobe ... ne služi ne pomoči tem psom, ne ničemur drugemu. Pravzaprav služi pumpanju raznih rešiteljev, ki ne prenesejo misli, da bo nek mlad in sicer fizično zdrav pes morda uspavan, za kar bodo krivili povsem napačne osebe, ki teh psov niso 'naredili' za 'problematične', poleg tega pa jim ni jasno, kaj pomeni imeti 'nekoliko posebnega' psa, niti niso za nobenega od teh interesenti (verjetno tudi ne primerni) za posvojitev. Imajo pa zelo mnogo za povedati čez vse, ki se kakorkoli ukvarjajo s temi psi zdaj.

Nekako že ves čas nečesa ne razumem. Ne nanaša se na tukajšnja pisanja, temveč na splošno klimo, ki se nabira okrog tega primera. Vemo, kdo ima kakšne pristojnosti in odgovornosti. VURS, zavetišča, policija, tožilstvo, vodje zavetišč, predstavniki komisije ... Od pristojnih zahtevamo popolno in odgovorno delo, obenem pa jim kompetence ves čas odrekamo. Vsa tri zavetišča naj bi bila po večini pisanj do kraja nesposobna za oskrbo teh psov. Kdorkoli drug naj bi menda bil veliko boljši in bolj primeren, predvsem pa bi bilo vsepovsod drugje za te pse bolje, saj je tukaj vse strašansko slabo. Pa čeprav nihče od raznih komentatorjev ne ve prav ničesar o teh psih in ne o njihovem življenju pred odvzemom in ne o življenju po odvzemu. Od VURS-a in zavetišč se zahteva vse živo, po drugi strani se javno napiše 'jebeš administracijo' v debati o prepisu lastništva psa. Torej, po eni strani gre za zahteve samo do enih in za zagovarjanje nepravilnosti s strani drugih. Ne razumem. Prav zares ne.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , sreda, 23.11.2011 : 21:16:12
Torej, na to, kaj se bo zgodilo s temi psi, nima nihče med nami, razen Smetke za pse, ki so v Horjulu, nobenega vpliva.

Niti jaz ne. Ga imam samo na to, kako delamo z njimi. Bom poslušala komisijo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , sreda, 23.11.2011 : 21:18:44
Bom poslušala komisijo.

Ki ji nisem niti malo fouš.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 23.11.2011 : 21:22:20
'Vpliv' v mojem stavku se nanaša na pojasnila komisiji o vsakodnevnem vedenju psov, ki so v Horjulu, ne pa na neposredno odločanje, kaj bo s temi psi. Zagotovo te bodo kaj vprašali :). In zagotovo bo tvoje delo s temi psi pripomoglo h končni odločitvi. Tega, da boš ti odločala o njihovi usodi, pa nikakor ne namigujem.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: pridna , sreda, 23.11.2011 : 21:56:18
Je bilo po letu 2006 vložena še kaka prijava, ali je lakoničen VURSov odgovor bil zadosten? Ker resnično ne razumem - je mogoče, da je minilo še pet dolgih let brez prijav, ali pa te samo niso nadalje objavljene na omenjenem linku?

Je tole vprašanje namenjeno DZZŽ LJ ali te zanima, če so bile podane še kakšne druge prijave fizičnih oseb?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , sreda, 23.11.2011 : 22:03:14
Je tole vprašanje namenjeno DZZŽ LJ ali te zanima, če so bile podane še kakšne druge prijave fizičnih oseb?
Katerekoli prijave, od kogarkoli. Na spletki DZZŽ LJ je moč zaslediti, da je društvo nekajkrat prejelo obvestilo o reji psov - ker je na omenjeni spletki zadnji dogodek v tem primeru zabeležen v l.2006, psi pa so po umoru bili odvzeti l.2011, me zanima, če je v vmesnem času bilo še kaj prijav, ali če je ta podatek morda neznan.

Glede komisije: se mogoče ve, kdo jo sestavlja? Ne zanimajo me imena, pač pa če gre za zaposlene VURSa, kinologe, behavioriste, kakšne druge strokovnjake? Je tudi ta podatek znan?



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: pridna , sreda, 23.11.2011 : 22:12:37
DZZŽ Lj je pred podano prijavo na VURS (z naše strani) v kratkem času prejelo nekaj obvestil o pasjih bojih na dotični lokaciji. Po odgovoru inšpekcije nismo več preverjali lokacije, saj je bil tak odgovor dovolj za razjasnitev situacije. Nimamo pa podatka, če je v času 5ih let še kdo podal prijavo. To bi bilo bolj vprašanje za VURS (verjetno bi šlo v sklopu dostopa do informacij javnega značaja).


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: frigga , četrtek, 24.11.2011 : 10:36:17
Samo nekaj - glede prijave iz leta 2006.
Danes je jasno, da sta bili lokaciji dve. Na eni lokaciji (ki je bila odkrita šele zdaj) so bili v sodih nameščeni psi, za katere obstaja utemeljen sum, da so jih uporabljali za pasje boje. Po fotografijah iz prijave l. 2006 sodeč, je bil pregled opravljen na drugi lokaciji, kjer (zdaj) ni bilo psov, za katere bi bilo (zdaj) mogoče sumiti, da so jih uporabljali za pasje boje.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , četrtek, 24.11.2011 : 12:35:52
Pri nas z našimi delamo mi. Jaz bom odgovarjala za rezultate rehabilitacije, namestitve in dela z njimi pristojnim.

(http://s0.mojalbum.com/15630030_17374443_19234645/zh-macke-psi/19234645.jpg)

O odvrženih truplih je že pojasnil - tisti, ki so vedeli, so o tem spregovorili takrat, ko je bilo že vsega konec.

Transport bi bil težko zavarovan bolj, kot je bil. Kako je bil, bo ali pa je že zapisano v poročilu pristojnim.

Hajdinjakovo mnenje je glede na vse, česar javnost (žal) zdajle ne ve, (žal) povsem na mestu.

Smetka, moj komentar se je nanašal na oddajo, ki je bila preko linka objavljena v tej temi. V kateri gledalcu ob kupu senzacionalizmov nismo ponudili kaj prida preverjenih informacij.

Ne na ta to da bi moralo katerkoli zavetišče (sploh pa ne tista, ki v prispevek sploh niso bila vključena) komurkoli kar tako podajati odgovore na s strani medijev nezastavljena vprašanja.



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , četrtek, 24.11.2011 : 13:13:38
Gotovo sva se narobe razumeli. Vodje zavetišč sem razumela kot množino, odlov, prevoz in nastanitev smo izvajali trije.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: pridna , četrtek, 24.11.2011 : 18:15:06
Samo nekaj - glede prijave iz leta 2006.
Po fotografijah iz prijave l. 2006 sodeč, je bil pregled opravljen na drugi lokaciji, kjer (zdaj) ni bilo psov, za katere bi bilo (zdaj) mogoče sumiti, da so jih uporabljali za pasje boje.

Tako je. Inšp. ogled je bil opravljen na drugi lokaciji, kjer pa so takrat bili psi z bojnimi ranami in v sodih na težkih verigah (slike). In po teh se je dalo sklepati za kaj so uporabljeni.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: pridna , četrtek, 24.11.2011 : 20:46:54
Kar mene moti je, da o "default odpisu" govori vodja enega izmed zavetišč na javnem mediju širši javnosti.

In ediin faktičen razlog za njegov "ne bo šlo", ki ga lahko zasledimo v prispevku, je pogrizenje psov med prevozom.

Brez kakršnihkoli dodatnih informacij, strokovnih utemeljitev, ... česarkoli. Ob tem da večina psov, o katerih
je govora, sploh ni nastanjena pri njem, "ne bo šlo" reče kar tako, diagonalno.

Kako merimo škodo, ki jo naredijo takšne pavšalne, neargumentirane javne izjave za vse te pse in za vse,
ki bodo te pse morda rehabilitirali in jim iskali nove domove?

(In še enkrat, kot omenjeno, večina teh psov sploh niso nastanjena v dotičnem zavetišču)

Sem trikrat gledala prispevek, samo zaradi tega komentarja (in nekaj v nadaljevanju, pa vendar...). Očitno imajo vsake oči svojega malarja, ker jst dobim občutek, da vodja zavetišča v prispevku govori o psih, ki so nastanjeni pri njem. Ne vem sicer od kje tebi informacija koliko jih je kje nastanjenih (večina v dotičnem zavetišču ali ne), ker jst je nisem zasledila nikjer. To, da so odlov vodila tri zavetišča skupaj, še ne pomeni, da so psi številčno enakomerno ali vsaj karakteristično (oz. zdaj, ko vemo, da sta bili dve lokaciji z različnimi nameni, vsaj lokacijsko) enakomerno razporejeni. Kot drugo pa - že samo dejstvo, da je človek vodja zavetišča in ima tudi določeno stopnjo izobrazbe na tem področju, je dovoljšna strokovna utemeljitev za njegov "ne bo šlo". Ne rabi tega posebej argumentirat in razlagat (sploh ne v medijih, razlaga verjetno pristojnim in odgovornim, če že mora). Tako kot ti zobozdravnik verjetno ne rabi utemeljevat, zakaj je on mnenja, da rabiš plombo, al kako?

Z mojega stališča je to nič druga kot zloraba teh psov...

Ti psi so bili zlorabljeni od svojega rojstva do smrti njihovega imetnika. Zdaj pač ne več.

Kako je tako enostavno opletati z besedami. Koliko vas je živelo med in z bojnimi psi? Koliko vas je videlo take pse v akciji in v resničnem življenju? Sej, dokler je stvar teoretična, dokler nimaš takega psa pred sabo, se da vse...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: pridna , četrtek, 24.11.2011 : 20:55:45
Še tole sem hotla:

Tisti, ki si upa posvojiti psa s tako preteklostjo, se prvič na take in podobne izjave po medijih ne bo oziral in drugič bo imel s sosedi že prej razčiščeno kaj misli pripeljati v njihovo sosesko.

Tukaj se strinjam z Lanabelo - kdor ni sposoben shendlat svoje okolice, ni sposoben imeti takega psa (= je bolje za vse, da ga nima).


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , četrtek, 24.11.2011 : 21:26:14
Tako je. Inšp. ogled je bil opravljen na drugi lokaciji, kjer pa so takrat bili psi z bojnimi ranami in v sodih na težkih verigah (slike). In po teh se je dalo sklepati za kaj so uporabljeni.
Ne razumem. Na spletki DZZŽ LJ piše, da sta psa ob sodih na sliki privezana ločeno od boksov, ne pa na drugi lokaciji. Sta bili lokaciji dve ali je lokacija ena? Kje je bil opravljen inšpekcijski pregled?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , četrtek, 24.11.2011 : 21:40:08
Ja, očitno gledamo na novinarske prispevke z zelo različnih stališč.
Eni verjetno z drugačno "profesionalno deformacijo" kot drugi, ker
pač izhajamo iz povsem različnih področij.

Ukvarjala sem se izključno z analizo materiala, ki je bil predočen gledalcu
v obliki prispevka, na katerega se je moj zapis nanašal. Kar je tudi jasno
izpostavljeno.

In moje mnenje je, da si s takšnimi senzicionalističnimi prispevki medij samo dviguje rejtinge,
za pse in tiste, ki s temi in podobno zlorabljenimi psi delajo, pa je to dolgoročno sama škoda.

Zdaj, če menite, da je res vseeno, s kakšnim tonom poročajo množični mediji, potem ne vem,
zakaj se kjerkoli drugje, v drugih temah in ob drugih priložnostih, kdorkoli obregne ob to,
kako mediji ustvarjajo nevarne pasme in s tem posredno vplivajo tudi na neposvojljivost določenih
psov iz zavetišč.

Tisti, ki imate insajderske informacije, trdite da je to kar so predstavili res, da žal drži.
V redu, te opcije tudi nikjer ne izključujem.

Vendar teh informacij nimam. In nisem pisala s tega stališča, ker insajderskih informacij nima niti
gledalec, ki mu je bil ta prispevek namenjen in si bo na podlagi njega ustvaril
marsikatero mnenje. O psih, o delu zavetišč, o potencialnem posvajanju, o vsesplošni
nevarnosti takšnih psov za družbo kot takšno ...

Problematizirala sem to, da komisija, ki o primeru odloča, ni podala še prav nobenega
uradnega stališča, ga je pa javnosti za vse pse (in ne vemo koliko psov je pri njem, koliko drugje)
vodja enega samega zavetišča in prav za vse te pse, ki jih verjetno ni videla niti od blizu, celo predstavnica
VURSa.

Zdaj pa zaključujem, ker sicer me bo spet kdo vprašal, zakaj pa katerega ne posvojim ali kaj podobnega  :P





Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , četrtek, 24.11.2011 : 21:41:07
Kot drugo pa - že samo dejstvo, da je človek vodja zavetišča in ima tudi določeno stopnjo izobrazbe na tem področju, je dovoljšna strokovna utemeljitev za njegov "ne bo šlo". Ne rabi tega posebej argumentirat in razlagat (sploh ne v medijih, razlaga verjetno pristojnim in odgovornim, če že mora).
Nisem strokovnjak, Hajdinjaka poznam samo iz medijev in ne pišem tega zaradi polemiziranja, ampak - a je govora o istem človeku:
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/nedeljski/217659  ?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , četrtek, 24.11.2011 : 21:52:50
Nisem strokovnjak, Hajdinjaka poznam samo iz medijev in ne pišem tega zaradi polemiziranja, ampak - a je govora o istem človeku:
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/nedeljski/217659  ?


"Dušan Hajdinjak, inštruktor in direktor Meli centra za šolanje psov, vodi šolanje vseh treh bulmastifov v zavetišču na Gmajnicah." (Nedeljski Dnevnik, 13.12.2006)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , četrtek, 24.11.2011 : 22:01:53
Skuiki, vem, da gre za istega človeka. Mogoče bi morala vprašati, če gre za istega strokovnjaka. Se sprašujem, če je pred petimi leti tako ocenil "razvpite" pse in lastnika psov, a je/bo tokrat drugače ocenil z "ne bo šlo".


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , četrtek, 24.11.2011 : 22:02:45
A ja, to torej pomeni, da mora prešolan pes mirno stati in počakat, da ga nekdo do konca zlorabi?? Še dobro, da je vsem tako mar za pse, res!


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , četrtek, 24.11.2011 : 22:04:49
Skuiki, vem, da gre za istega človeka. Mogoče bi morala vprašati, če gre za istega strokovnjaka. Se sprašujem, če je pred petimi leti tako ocenil "razvpite" pse in lastnika psov, a je/bo tokrat drugače ocenil z "ne bo šlo".

Citirala sem zato, ker je prispevek dolg in se podatek na katerega se navezuješ, pojavi šele v predzadnjem okvirčku.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , četrtek, 24.11.2011 : 22:09:05
A ja, to torej pomeni, da mora prešolan pes mirno stati in počakat, da ga nekdo do konca zlorabi?? Še dobro, da je vsem tako mar za pse, res!
Kdo pa to pravi? Ker jaz prav nič ne pravim, zgolj sprašujem, če gre za taistega strokovnjaka, ki pravi, da so psi bilo "visoko socializirani", njihov lastnik pa se "je razvil v odličnega pasjega vodnika".


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , četrtek, 24.11.2011 : 22:09:58
A ja, to torej pomeni, da mora prešolan pes mirno stati in počakat, da ga nekdo do konca zlorabi?? Še dobro, da je vsem tako mar za pse, res!

Smetka, ti imaš (žal) kar nekaj neteoretskih izkušenj z zlorabljenimi lastniškimi psi in odvzemom le-teh.

Zanima me (če je to sploh mogoče kar posplošiti), kako se po tvojih terenskih izkušnjah zlorabljen pes običajno obnaša
do tega, ki je njegov lastnik in ga zlorablja. Je to vidno že iz odnosa? Se pes boji, jasno signalizira podrejenost in strah?





Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , četrtek, 24.11.2011 : 22:22:48
Mi na misel ne pade odgovorit na to vprašanje.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , četrtek, 24.11.2011 : 22:34:52
Mi na misel ne pade odgovorit na to vprašanje.

Laično si predstavljam, da je v večini zlorabljen pes (mišljen zelo širok nabor zlorab psa, začenši s tepežem živali
in grobo vzgojo) do lastnika predvsem zelo podredljiv.

Oz. ga tako vsaj vidi laik, ki je večinoma tisti, ki inšpekciji podaja prijavo o sumu glede suma nepravilne oskrbe psa.

Seveda dopuščam, da se motim.






Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , četrtek, 24.11.2011 : 23:54:50
Gotovo sva se narobe razumeli. Vodje zavetišč sem razumela kot množino, odlov, prevoz in nastanitev smo izvajali trije.

Nanašalo se je na intervjuje v prispevku. Dvojina, tožilnik.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , petek, 25.11.2011 : 07:45:10
- vodje zavetišča: kako neki so se uspeli psi med transportom pogristi? A so jih peljali skupaj v enem prostoru in jih niso ločili? A psi niso nosili nagobčnikov? A je to pri njih stalna praksa, da neznane pse z neznanim odnosom do drugih psov prevažajo na takšen način?

- vodje zavetišča: od kje podatki o odmetanih truplih pobitih psov po Litiji? a je to "babačulababarekla" ali nekaj, za kar so vsi vedeli, ukrepal ni pa nihče?

- vodij zavetišč: kakšno rehabilitacijo nudijo psom, kje so nameščeni kdo in kako dela z njimi? (ne pa pavšalne izjave tipa: "Mislim da ne bo šlo.")


Razumem, želiš povedat, da sem se oglasila po nepotrebnem  :P. Ampak vodje + vodje = množina, vodij = ?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: fižolova župca , petek, 25.11.2011 : 11:02:04
Meni se pa zdi vsakršno masiranje po pravici povedano po nepotrebnem.
Ja, je problematičen odziv ene tete, ki ga je že stokrat usrala, pogosto deluje politično, povprek s strokovne inštance (kako nima inštanca apriori nekega pomena, sevede ga ima!) deli svoja 'osebna mnenja' pa take. In morda je lahko problematičen tudi odziv enega malce robustnega desca z nekoliko tršim karakterjem in dušo, ki je tudi na brzino bleknil svoje 'osebno mnenje' (naj bo to zanj dobro ali slabo, se najbrž niti ne sekira preveč).

Ampak problematična je tudi želja, izsilit od Smetke oz kogarkoli drugega odgovornega vpletenega javno 'osebno mnenje', da je Hajdinjak ravnal narobe - naj si bosta še tako različna, sta trenutno v zelo podobnem zosu. 1. Oba imata očitno na skrbi nekaj psov s totalno zavoženim dosedanjim življenjem in precej dela z njimi. 2. Kljub trudu in postavljanju na trepalnice za njihovo dobrobit zapovrh niti ne bosta tista, ki bosta sploh odločala o njihovi usodi.

In (nezanemarljivo) 3. Na grbi imata še 'zainteresirano javnost' (delno tudi z zavoženo preteklostjo, hehe), ki bo oz že uprizarja kamenjanja zdajšnjih nastaniteljev - pa čeprav imajo le-ti glede sprejemanja končnih odločitev zvezane roke, oni sami pa psov niti videli niso. Seveda, kamenjali bi tudi v primeru, če se pse odda (no, najprej bi jim bilo toplo pri srčku, ampak kasneje, ko bi se hvaležni kužki pojavili v kaki medijsko razvpiti zgodbi s slabim koncem za katerega od lastnikov ali koga iz okolice, ja, takrat pa bi).

P.s.1: Skuiki, tole vse skup ne leti direkt nate, ampak na splošno na način odzivanje oz pričakovanje odgovorov kogarkoli v takih in podobnih primerih.
P.s.2: Se mi zdi, da je žal tudi un star linkan dnevnikov članek napisal eden podobnih (izrazi kot 'kužki', 'bratec', 'prisilni zapor' so meni v takih kontekstih bruh oz vsaj kr neki).


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , sobota, 26.11.2011 : 22:53:26
Kot zanimivost:

"V 6. volilni enoti se bo v Beli krajini v imenu NSi za poslanski stol potegovala nekdanja poslanka in direktorica VURS Vida Čadonič Špelič, ki je v Novem mestu občinska svetnica Liste krščanskih demokratov Dolenjske."

Vir: Dolenjski list, http://www.dolenjskilist.si/2011/11/04/69947/novice/novice_splosno/Vida_Cadonic_Spelic_bo_kandidirala_v_Beli_krajini/


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: fižolova župca , sobota, 26.11.2011 : 23:58:10
Jp. Bi pa gospa najbržda kandidirala za kogarkoli, vsaj tak je moj občutek.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Skuiki , nedelja, 27.11.2011 : 00:08:47
Jp. Bi pa gospa najbržda kandidirala za kogarkoli, vsaj tak je moj občutek.

Saj v bistvu je vseeno, za katero stranko kandidira :)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: frigga , nedelja, 27.11.2011 : 00:52:16
Skuiki, najbrž ciljaš na nezdružljivost funkcij, a ne?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: pridna , torek, 29.11.2011 : 16:31:28
Jst pa ne razumem, zakaj je to sicer važno, ampak:

Ne razumem. Na spletki DZZŽ LJ piše, da sta psa ob sodih na sliki privezana ločeno od boksov, ne pa na drugi lokaciji. Sta bili lokaciji dve ali je lokacija ena? Kje je bil opravljen inšpekcijski pregled?

Samo nekaj - glede prijave iz leta 2006.
Danes je jasno, da sta bili lokaciji dve. Na eni lokaciji (ki je bila odkrita šele zdaj) so bili v sodih nameščeni psi, za katere obstaja utemeljen sum, da so jih uporabljali za pasje boje.

Torej - lokaciji sta bili (vsaj) dve:
1. ena od teh, recimo temu prva, je lokacija, kjer so bili leta 2011 najdeni samo psi za razplod (psi nameščeni v pesjakih), leta 2006 pa tako za razplod kot za boje. Torej je bil inšp ogled leta 2006 opravljen na tej lokaciji.
2. leta 2011 je bila odkrita tudi druga lokacija (no, pač, javno), kjer so potekali pasji boji in s katere so bili odpeljani psi, ki so se očitno borili. Nameščeni so bili v sodih.

Tole pa domnevam, da je retorično?
Nisem strokovnjak, Hajdinjaka poznam samo iz medijev in ne pišem tega zaradi polemiziranja, ampak - a je govora o istem človeku:
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/nedeljski/217659  ?


Skuiki, vem, da gre za istega človeka. Mogoče bi morala vprašati, če gre za istega strokovnjaka. Se sprašujem, če je pred petimi leti tako ocenil "razvpite" pse in lastnika psov, a je/bo tokrat drugače ocenil z "ne bo šlo".

In pomenilo naj bi kaj?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , torek, 29.11.2011 : 16:46:35
Jst pa ne razumem, zakaj je to sicer važno, ampak:
Ne pomeni, da je važno, pomeni, da me zanima in za odgovor se zahvaljujem.
Tole pa domnevam, da je retorično?
In pomenilo naj bi kaj?
Na to pa jaz ne bom odgovorila.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Yo , torek, 29.11.2011 : 17:15:08
Ve kdo za priimek tega veterinarja?
Sprašujem, ker sem posvojila psico, udeleženo v pasjih bojih, pa vem, kdo jo je "rihtal".
Na ZS.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , torek, 29.11.2011 : 23:29:00
Katerega veterinarja?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Yo , sreda, 30.11.2011 : 10:00:43
Tega, ki naj bi rihtal te odvzete pse.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , sobota, 03.12.2011 : 10:19:54
http://www.delo.si/novice/kronika/sedem-borbenih-psov-umorjenega-tineta-resnika-vceraj-usmrtili.html


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: frigga , sobota, 03.12.2011 : 10:48:52
Odločbi sta dostopni na e-upravi prijavljenim uporabnikom.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: No Jinx , sobota, 03.12.2011 : 11:42:30
Odločbi sta dostopni na e-upravi prijavljenim uporabnikom.
A mi lahko prosim, magari na ZS, poveš kje na e-upravi (sem prijavljen uporabnik), ker sem se res trudila najti, pa ne gre in ne gre.  :-[ Je pa res, da nisem nek računalniški guru.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: PravaBiBa , sobota, 03.12.2011 : 17:51:08
Debato ste razgrele do vrelišča. Imam pa kakšno vprašanje kot totalen nepoznavalec kinološke zveze, izvedenske in inšpekcijske srenje.......

Kolikor berem v linku od mokse so bile sterilizacije psic 900€, ki jih bodo morali plačati dediči po pokojnem? Zanima me ali se je vse psice stereliziralo, ali samo psice ali samo mladiče? Na koliko živali se ta znesek nanaša??

Sicer je za debato povsem nepomembno, me pa zanima, če se sterelizira živali, ki bodo  kaj kmalu lahko evtanizirane?...Če je bilo zako, čemu?


p.s.: jaz sem še zmeraj mnenja, da se vsakega psa, ki pride v zavetišče psihološko oceni in nato ukrepa naprej, še posebej tiste, ki so zloglasni (bulmastifi s "preteklostjo" ali potencialni bojni psi).

p.p.s.: če nekdo na uradnem položaju reče: moje osebno mnenje je, da........se moramo vprašati koliko je takšnih, ki so tiho in naredijo kar nadrejeni od njih pričakujejo ali se pač preprosto uklonijo pritiskom in grožnjam, ker jih ne bo nihče zaščitil, če odredijo odvzem ali evtanazijo, nasprotna stran pa sproži medijsko gonjo....vsake toliko se pojavijo njihove žrtve (primer bulmastifi).....nisem strokovnjak s področja zakonodaje o varstvu živali, imam pa bogate izkušnje v boju z aparatčiki v državnih službah, ki delajo vse, da bi službe obdržali in se nikomur pomembnemu ne zamerili...........


p.p.p.s.: Nisem brala cele teme, zato me ne linčat, če sem kaj sfalila...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: miskica , sobota, 03.12.2011 : 18:13:44
Po zakonu naj bi se vse samice v zavetiščih pred oddajo steriliziralo. Cena sterilizacije ene psice ni pod 150€ (odvisno od izvajalca, teže psa, vrste posega, itd...). In kolikor vidim, so tu mama in štiri samičke, ki sterilizirane iščejo nov dom.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: PravaBiBa , sobota, 03.12.2011 : 18:16:35
miskica....torej se je stereliziralo samo živali, ki niso bile evtanizirane?.....OK, namreč ni mi bilo jasno čemu bi se pse v fazi ocenjevanja steriliziralo......


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: miskica , sobota, 03.12.2011 : 18:27:47
Glede na računico bi rekla, da se je steriliziralo tiste, ki iščejo nov dom. Vseh psov je bilo 15, pojma sicer nimam, koliko je bilo samcev in koliko samic, ampak vsaj še ene par samic je gotovo bilo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sobota, 03.12.2011 : 19:20:41
Težko, da se tukaj najde kakšno vrelišče.

p.s.: jaz sem še zmeraj mnenja, da se vsakega psa, ki pride v zavetišče psihološko oceni in nato ukrepa naprej, še posebej tiste, ki so zloglasni (bulmastifi s "preteklostjo" ali potencialni bojni psi).
p.p.p.s.: Nisem brala cele teme, zato me ne linčat, če sem kaj sfalila...

Ni kaj linčat, je pa, posebej tam, kjer naj bi šlo za "vrele" zgodbe, priporočeno malo bolj podrobno branje.

Psi so bili testirani in ocenjeni, kar je povsem jasno navedeno v odločbah. Podatke za vse uspavane pse lahko najde vsak po prijavi na portalu e-uprave.

Objavljeni sta dve odločbi, št. 06172-2734/2011, z dne 28. 11. 2011, ki odrejata uspavanje za:
- psičko, pasme AST, rjave barve, staro 3 leta,
- psa, pasme AST, rjave barve, starega 4-6 let,
- psičko, pasme AST, rjave barve, staro 5 let,
- psa, pasme AST, rjave barve, starega 2 leti,
- psa, pasme AST, črne barve, starega 6-8 let,
- psičko, pasme AST, črne barve z belo liso na prsih, staro 3 leta.
- psičko Lady Hany

Iz odločbe je tudi razvidno, da je med bivanjem v zavetišču poginila ena psička, črne barve, stara 3-5 let, v Delovem članku pa piše, da "rezultati obdukcije še niso znani".

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/oglasnaDeska.euprava


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: PravaBiBa , sobota, 03.12.2011 : 19:41:21
Težko, da se tukaj najde kakšno vrelišče.

Ni kaj linčat, je pa, posebej tam, kjer naj bi šlo za "vrele" zgodbe, priporočeno malo bolj podrobno branje.

Psi so bili testirani in ocenjeni, kar je povsem jasno navedeno v odločbah. Podatke za vse uspavane pse lahko najde vsak po prijavi na portalu e-uprave.

Objavljeni sta dve odločbi, št. 06172-2734/2011, z dne 28. 11. 2011, ki odrejata uspavanje za:
- psičko, pasme AST, rjave barve, staro 3 leta,
- psa, pasme AST, rjave barve, starega 4-6 let,
- psičko, pasme AST, rjave barve, staro 5 let,
- psa, pasme AST, rjave barve, starega 2 leti,
- psa, pasme AST, črne barve, starega 6-8 let,
- psičko, pasme AST, črne barve z belo liso na prsih, staro 3 leta.
- psičko Lady Hany

Iz odločbe je tudi razvidno, da je med bivanjem v zavetišču poginila ena psička, črne barve, stara 3-5 let, v Delovem članku pa piše, da "rezultati obdukcije še niso znani".

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/oglasnaDeska.euprava
hvala Jana.....redko (preredko berem ta forum in mi včasih kaj sfali)....sem se pa spraševala zakaj bi sterilizirali p/kastrirali pse, za katere se še ne ve kaj bo z njimi..............me pa zanima še nekaj, kar sem spet mogoče preslabo prebrala.....ko nekdo na uradnem položaju izrazi svoje osebno mnenje , čemu ga je potrebno popljuvati..........bom šla vso temo še enkrat prebrat
, kolikor pa imam jaz izkušenj se te besede: moje osebno mennje pojavijo takrat, ko je posameznikom v sistemu dovolj nesposobnosti in neučinkovitosti sistema in pomanjkljivih zakonov........bom še enkrat prebrala..............


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sobota, 03.12.2011 : 19:51:10
Odvzetih je bilo 15 psov, od katerih jih je ostalo sedem, od tega jih je pet samic objavljenih tukaj (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,394.0.html) za oddajo v nove domove pod posebnimi pogoji. Za računanje je res treba prebrati kaj več od enega zneska.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: PravaBiBa , sobota, 03.12.2011 : 21:05:07
Odvzetih je bilo 15 psov, od katerih jih je ostalo sedem, od tega jih je pet samic objavljenih tukaj (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,394.0.html) za oddajo v nove domove pod posebnimi pogoji. Za računanje je res treba prebrati kaj več od enega zneska.

ok. sj  tuk blond pa tud nism,, da ne bi vedela, da se mladiči in ena odrastla samica oddajajo preko Tega foruma.....tudi ne želim braniti tistih, ki so se odločali za humano uspavanje odrastlih psov...........daleč od tega....bi mi pa bilo zanimivo izvedeti zakaj se v primeru sloglasnih bulmastifof ni postopalo enako..........res niso bili borbeni, so pa bili nevarni ....kje je tukaj kratek stik?


p.s.: Jana jaz res nimam pojma o cenah ok?......če pa že provociraš mi povej ali so bile sterilizirane pred ali po odločbi o evtanaziji..........


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sobota, 03.12.2011 : 21:24:48
Nič ne provociram, temveč sem vajena, da pri 'delikatnih' temah, kar tole zagotovo je, pazim na vsako navedbo in njeno podlago. Torej, pred pisanjem skrbno preberem vse, kar je razpoložljivega objavljenega, šele potem karkoli komentiram ali sprašujem. Po izkušnjah je namreč največ 'forumskih sporov' (pa tudi širših) zaradi pomanjkljivega branja in informiranja. Tako postopam jaz, drugi pač drugače in kakšna pojasnila najbrž niso odveč, še manj so lahko razumljena kot provokacija.

Kdaj so bile psice sterilizirane, bo treba vprašati koga drugega. Jaz imam s temi psi samo toliko zveze, da vem, da se v Horjulu oddaja 5 samic, da je vseh 5 steriliziranih, cepljenih in čipiranih, ter večino tistega, kar piše v obeh odločbah in v medijih. Torej, nekako toliko, kot najbrž ti, če si prebrala odločbi in članke.

Ne vem sicer, na kaj naj bi se nanašalo "v primeru sloglasnih bulmastifof ni postopalo enako..........res niso bili borbeni, so pa bili nevarni" - o bulmastifih iz Oražnove je debata iz leta 2006 tukaj (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,30858.0.html), debata iz leta 2010 pa tukaj (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,34929.0.html). Če namiguješ na dejstvo, da so bili vrnjeni lastniku, ne pa uspavani ..., hm ... Večini je jasno, zakaj se je zgodilo tako, lahko pa prebereš dokumentacijo MKGP in navedeno temo. Boš zagotovo našla povsem konkretne razloge do potankosti predstavljene.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: PravaBiBa , sobota, 03.12.2011 : 21:57:37
Nič ne provociram, temveč sem vajena, da pri 'delikatnih' temah, kar tole zagotovo je, pazim na vsako navedbo in njeno podlago. Torej, pred pisanjem skrbno preberem vse, kar je razpoložljivega objavljenega, šele potem karkoli komentiram ali sprašujem. Po izkušnjah je namreč največ 'forumskih sporov' (pa tudi širših) zaradi pomanjkljivega branja in informiranja. Tako postopam jaz, drugi pač drugače in kakšna pojasnila najbrž niso odveč, še manj so lahko razumljena kot provokacija.

Kdaj so bile psice sterilizirane, bo treba vprašati koga drugega. Jaz imam s temi psi samo toliko zveze, da vem, da se v Horjulu oddaja 5 samic, da je vseh 5 steriliziranih, cepljenih in čipiranih, ter večino tistega, kar piše v obeh odločbah in v medijih. Torej, nekako toliko, kot najbrž ti, če si prebrala odločbi in članke.

Ne vem sicer, na kaj naj bi se nanašalo "v primeru sloglasnih bulmastifof ni postopalo enako..........res niso bili borbeni, so pa bili nevarni" - o bulmastifih iz Oražnove je debata iz leta 2006 tukaj (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,30858.0.html), debata iz leta 2010 pa tukaj (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,34929.0.html). Če namiguješ na dejstvo, da so bili vrnjeni lastniku, ne pa uspavani ..., hm ... Večini je jasno, zakaj se je zgodilo tako, lahko pa prebereš dokumentacijo MKGP in navedeno temo. Boš zagotovo našla povsem konkretne razloge do potankosti predstavljene.

Jana, ti si administrator, jaz sem uporabnik, ki se občasno oglaša...........glede bulmastifov jaz nič ne namigujem, glede borbenih psov nič ne namigujem , mogoče ti med vrsticami želim sporočiti, da ni vse odvisno od zakonov ampak tudi od pritiskov na inštitucije, na posamezne inšpektorje,, da ni problem zakonodaja, da je problem nezaščitenost uradnikov (beri inšpektorjev), ki se s tem ukvarjajo.....a ta aspekt ste že kdaj preštudirali?

p.s.: pa brez zamere, ker nočen nobenega nikjer braniti, se mi pa dozdeva čemu inšpektorji tako z lahkoto napišejo svoje mlačne odločbe................


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: miskica , sobota, 03.12.2011 : 22:07:42
A se tebi zdi ta zadnja odločba mlačna al to na splošno pišeš? Ker meni se zdi, da so tokrat napisali stvari kot je treba, utemeljili vsako stvar, dokumentirali obnašanje vsakega psa...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sobota, 03.12.2011 : 22:14:39
Ok, bom kratka in upam, da bom s tem prekinila tole povšalno pisanje v šifrah.

Bulmastifi: Za vrnitev bulmastifov lastniku ni 'zaslužen' noben inšpektor, temveč povsem drugi ljudje, od katerih ima na VURS (znano) vlogo le direktorica, ki je ustavila izvršitev odločbe o usmrtitvi, ko je bila le-ta že vročena izvršiteljem. S tem je pridobila čas lastniku za pritožbo in vrhnjim na ministrstvu za izdajo odločbe o vrnitvi. Vročili so to odločbo mimo VURSa, čeprav je v njej pisala točna pot vročanja. Vročila jo je kar pravnica z ministrstva direktno v roke lastnikovega odvetnika. Si prebrala vse tri odločbe o usmrtitvi bulmastifov (so javno objavljene), ki jih je spisal inšpektor VURS in odločbo o vrnitvi istih bulmastifov lastniku, ki so jo spacali skupaj pravniki na MKGP? Meniš, da so inšpektorjeve odločbe 'mlačne'?
Tepe in pasji boji: Preberi obe odločbi in če boš tudi po tem menila, da gre za 'mlačne' tekste in 'mlačno' odločanje, potem pač res ne vem, kakšno odločbo imaš v mislih, da bi morala biti.

V vseh zgoraj navedenih odločbah obeh inšpektorjev povsem jasno piše, da odrejata humano usmrtitev vseh navedenih psov, na katere se odločbe nanašajo. Dokončno in jasno.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: fižolova župca , nedelja, 04.12.2011 : 10:48:06
A lahko se en drug vidik - ne vem, ali so bili doloceni natancni roki, v katerih bodo vsi psi ocenjeni. Cisto po organizacijski plati pa najbrz ni hec imet v zavetiscu nesteriliziranih zivali, ki se zacnejo enkrat tudi gonit. Pa ceprav so zaprte vsaka v svoj boks ne. Ce bi jih jaz imela kakih 5, 6 cakajocih na daljsi rok, bi se potrudila, da se jih cimprej poS/poK.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: PravaBiBa , nedelja, 04.12.2011 : 17:58:09
Ok, bom kratka in upam, da bom s tem prekinila tole povšalno pisanje v šifrah.

Bulmastifi: Za vrnitev bulmastifov lastniku ni 'zaslužen' noben inšpektor, temveč povsem drugi ljudje, od katerih ima na VURS (znano) vlogo le direktorica, ki je ustavila izvršitev odločbe o usmrtitvi, ko je bila le-ta že vročena izvršiteljem. S tem je pridobila čas lastniku za pritožbo in vrhnjim na ministrstvu za izdajo odločbe o vrnitvi. Vročili so to odločbo mimo VURSa, čeprav je v njej pisala točna pot vročanja. Vročila jo je kar pravnica z ministrstva direktno v roke lastnikovega odvetnika. Si prebrala vse tri odločbe o usmrtitvi bulmastifov (so javno objavljene), ki jih je spisal inšpektor VURS in odločbo o vrnitvi istih bulmastifov lastniku, ki so jo spacali skupaj pravniki na MKGP? Meniš, da so inšpektorjeve odločbe 'mlačne'?
Tepe in pasji boji: Preberi obe odločbi in če boš tudi po tem menila, da gre za 'mlačne' tekste in 'mlačno' odločanje, potem pač res ne vem, kakšno odločbo imaš v mislih, da bi morala biti.

V vseh zgoraj navedenih odločbah obeh inšpektorjev povsem jasno piše, da odrejata humano usmrtitev vseh navedenih psov, na katere se odločbe nanašajo. Dokončno in jasno.

poglej, zapele sva za konkretna primera, ki sta se reševala kakor sta pač se......jaz sem v mislih bolj imela odločbe inšpektorjev na terenu, ki mlačno zapišejo, da ne vidijo kršitev, oz, da je z živaljo vse ok......in ti primeri so v bistvu še odprti....


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , nedelja, 04.12.2011 : 18:06:36
Za inšpektorske debate je članom na voljo rubrika VURS se trudi ... (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,378.0.html). Tole je tema o pasjih bojih na splošno, trenutno pa v njej debatiramo o konkretnem primeru iz okolice Litije in psih, ki so bili najdeni tam.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: PravaBiBa , nedelja, 04.12.2011 : 18:08:37
ok...sem dojela....pa brez zamere...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , nedelja, 04.12.2011 : 18:12:50
poglej, zapele sva za konkretna primera, ki sta se reševala kakor sta pač se......jaz sem v mislih bolj imela odločbe inšpektorjev na terenu, ki mlačno zapišejo, da ne vidijo kršitev, oz, da je z živaljo vse ok......in ti primeri so v bistvu še odprti....
Osebno menim, da takim ugotovitvam najpogosteje botrujeta lenoba in malomarnost - s tem, da ne ugotovijo kršitev, se njihovo delo konča, plača na koncu meseca pa bo kljub temu enaka, kot če bi ugotovili kršitev in ukrepali. Živali jim v večini primerov (ne vsem) dol visijo. Take vrste inšpektorjev (ali pekov, čevljarjev, učiteljev - vstavi poljubno) pač opravljajo nek poklic, ki jih ne zanima in v katerem so se najbrž pomotoma znašli. Posledice takega (ne)početja jih ne zanimajo, pa četudi gre za živa bitja - as easy at that.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: frigga , nedelja, 04.12.2011 : 20:37:53
http://www.zverce.si/kaksna-bo-dediscina-bojnih-psov


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: čarka , nedelja, 04.12.2011 : 22:41:40
Članek, ki bi moral biti objavljen še v vseh dnevnih časopisih  -*;

Res lepo napisano  <:]


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , ponedeljek, 05.12.2011 : 19:19:46
Na filipinih so odkril lokacijo z 240 pitbuli za boje http://www.interaksyon.com/photo-gallery-240-pit-bulls-rescued-from-cavite-dogfighting-ring
Morda bo po ogledu slik in podpisov nekoliko bolj razumljivo, kaj se je dogajalo s psi v Tepah.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , ponedeljek, 05.12.2011 : 19:30:00
Psi, izurjeni za boje, usmrčeni
Sedem psov, ki so bili v lasti umorjenega v Tepah pri Litiji, so usmrtili. Vurs se je za usmrtitev odločil na podlagi izvedenskega poročila dveh priznanih strokovnjakov. Umorjeni je več let prirejal pasje boje.

http://24ur.com/bin/video.php?media_id=60818704&section_id=2&article_id=3842325


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: moksa , sreda, 07.12.2011 : 21:34:50
http://tvslo.si/#ava2.122752486;;
Prispevek iz današnje Primorske kronike - okrog 9'10'' se začne prispevek o ODPMŽ oziroma odgovornosti obalnega zavetišča glede oddajanja psice Lady Hany in neprepisa lastništva, nato sledi pogovor z Andrejo Bogataj Krivec na temo oddane psice iz obalnega zavetišča.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , petek, 09.12.2011 : 00:08:18
Zloraba psičke iz zavetišča
7.12.2011 ob 01:21, Eva Branc
Po poročanju časnika Delo je pred dnevi Veterinarska uprava RS evtanazirala sedem psov pasme ameriški staffordshirski terier, med katerimi je bila tudi psička Lady Hany, sicer v uradni lasti Obalnega društva proti mučenju živali. Ker ti o usmrtitvi niso bili obveščeni, so na Vurs poslali protestno pismo, pod katerega se je podpisalo še 11 drugih slovenskih društev za živali.

http://www.obala.net/obala/zloraba-psicke-iz-zavetisca-55602/clanek


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: AngSeter , petek, 09.12.2011 : 18:31:23
Hm... A pol so bili lastniki tudi takrat, ko so jo "začasni skrbniki" zlorabljali?  ::)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: frigga , sreda, 21.12.2011 : 11:11:22
http://delo.si/novice/kronika/psi-ki-niso-sodelovali-v-bojih-bodo-ziveli.html


Naslov: Pasji boji v Pomurju
Poslano od: Pepsi , četrtek, 18.10.2012 : 09:12:36
Tole sem zelo težko prebrala do konca, policijska preiskava pa "ni obrodila sadov".   :-\ :'(


http://www.siol.net/novice/lokalne_novice/pomurje/2012/10/boji_med_psi.aspx


Naslov: Re: Pasji boji v Pomurju
Poslano od: SunnyDay , četrtek, 18.10.2012 : 09:17:56
 :-X


Naslov: Re: Pasji boji v Pomurju
Poslano od: čarka , četrtek, 18.10.2012 : 21:37:36
 :-[  :']


Naslov: Re: Pasji boji v Pomurju
Poslano od: Lynn , petek, 19.10.2012 : 01:03:08
Žalostno... ne bi si mislila da se to tudi pri nas dogaja... :-X bogi psi :'( :'(


Naslov: Re: Pasji boji v Pomurju
Poslano od: aska2005 , petek, 19.10.2012 : 06:22:33
 :( |>


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Ewa , torek, 29.07.2014 : 08:54:27
Na facebooku sem videla to objavo, ve kdo kaj več o tem?  ???

https://www.facebook.com/notes/10202457130571891/ (https://www.facebook.com/notes/10202457130571891/)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Katya , torek, 29.07.2014 : 09:52:54
Verjetno se nanaša na tole http://sobotainfo.com/novica/kronika/se-v-mariboru-dogajajo-pasji-boji/73128 (http://sobotainfo.com/novica/kronika/se-v-mariboru-dogajajo-pasji-boji/73128)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: SinM , četrtek, 31.07.2014 : 06:44:20
Včerajšnji prispevek v "Danes" na Planet TV
http://www.siol.net/novice/slovenija/2014/07/zlorabe_psi_prijava.aspx


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: SinM , petek, 01.08.2014 : 09:40:51
Nadaljevanje:
http://www.siol.net/novice/slovenija/2014/07/pasji_boj.aspx

Naslednji prispevek bo objavljen v soboto, 02.08.2014 v oddaji "Danes".


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Ewa , sobota, 30.08.2014 : 07:58:14
Na facebooku je ena zelo aktivna skupina, ki se ukvarja s tem, zdaj so pa začeli še  s kampanjo za odstop Čadoničeve. Mogoče bo pa uspelo, je že skrajni čas, da se začne delat čistko na vrhu in med inšpektorji....

http://www.24ur.com/novice/slovenija/pasji-boji.html (http://www.24ur.com/novice/slovenija/pasji-boji.html)




Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sobota, 30.08.2014 : 10:54:33
Če nimajo nič bolj konkretnega od tega, kar so objavili, potem jim čistka na vrhu ne bo prav nič pomagala.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Ewa , sobota, 30.08.2014 : 11:25:28
Zakaj pa policija ne more ukrepat? Kaj internetno priznanje lastnice psov ni dovolj? Morajo biti priča borbam ali kako to gre?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Smetka , sobota, 30.08.2014 : 11:44:49
Ja, tako to gre. Do dve leti zapora je predvideno za organizacijo/sodelovanje v pasjih bojih, kar je premalo za uporabo posebnih sredstev (prisluškovanje, zasledovanje itd). Ne rečem, da je na UVHVVR vsem vseeno, je pa res, da mnogim najbrž je. Ampak moči je treba usmerit v spremembo zakonodaje - zaostritev le-te, če smo natančni, s čimer bi omogočili organom pregona delo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sobota, 30.08.2014 : 11:50:35
Kar sem videla na internetu (lahko da imajo kakšno bolj obtožujočo stran, jaz sem videla tisto, na kar so dali link) vsekakor ni dovolj. Ženska se navdušuje nad bojnimi psi, objavlja slike in posnetke iz tujine, večinoma zelo stare, njeni psi pa zgledajo povsem ok. Videti je, da se ukvarja z weight pull in še nekaterimi povsem legalnimi športi. Ali se dejansko ukvarja tudi z ilegalnimi boji ali ne na podlagi objavljenih linkov ni mogoče soditi. Menim da tovrstni kriminalci niso tako neumni, da bi objavljali tisto, kar jih dejansko lahko bremeni. Ni treba da jo zalotijo med samimi pasjimi boji, je pa treba najti vsaj kakšne konkretne dokumente, najti kakšno pričo, ki si upa stegnit jezik, najti katerega od prostorov, kjer so boji potekali in v njih najti dokaze.....kar bi bilo bistveno lažje, če bi bile zagrožene kazni višje.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: SunnyDay , petek, 19.09.2014 : 13:44:33
Danes bo na to temo Studio ob 17-ih na 1. programu RA Slo. Poleg Čadonič Špeličeve sta bila gosta še policist, predstavnica civilne iniciative in kinološka inštruktorica. Snemanje je bilo zaradi "vroče krvi" prekinjeno, a so pogovor nadaljevali. Kaj bistveno novega pa verjetno ne bomo slišali.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , petek, 19.09.2014 : 15:29:53
Meni tale protipasjeborska scena čedalje bolj smrdi.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sobota, 20.09.2014 : 17:07:38
Pasji boji
RTV Slo, Studio ob 17:00
Robert Bogataj z gosti
http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/16723 (http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/16723)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 23.09.2014 : 09:40:49
Je bilo namenjene toliko pozornosti pasjim bojem zato, da se v ozadju dela nekaj drugega?

KLIK (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.370255576464440.1073741836.340257286130936&type=1)



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , torek, 23.09.2014 : 10:12:21
Dvomim, čeprav je tudi mene zdaj tole "mešanje" zmotilo in sem mnenja, da naj se zato ustanovi posebna skupina, ne pa da se tišči to v grupo proti pasjim bojem, da se izkoristi veliko število podpornikov. Če pa že vzpodbujajo posvajanje je verjetno na voljo na stotine slik iz slovenskih zavetišč tudi :/


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: SinM , torek, 23.09.2014 : 10:17:15
Meni tale protipasjeborska scena čedalje bolj smrdi.
Lanabeli bo treba eno čarovniško metlo zrihtat. Očitno.  :-X


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Podencica , torek, 23.09.2014 : 12:06:28
Zelo na mestu bi bilo, da bi jih kdo vprašal, pa da se tudi sami povprašajo naslednje, ker jaz vidim v tem njihovem koraku velik problem in tudi verjetno v vprvi vrsti njihovo nezavedanje  v kaj se sploh spuščajo pri uvozu psov iz Bosne. Predvsem pa ja, nima nobene veze v boju proti pasjim borbam in očitno se v tej skupini izgublja fokus. Škoda!

Vprašati bi se morali predvsem:

- ali bodo domove in ljudi, ki jim bodo oddali pse v posvojitev prej preverili in garantirali, da če ti ljudje psov več ne bodo želeli imeti (ker taki smo pač ljudje včasih, ko nas mine prva ihta po posvojitvii!), da jih bodo vzeli v svojo popolno oskrbo in ne bodo končali v Slo zavetiščih? Na kakšen način bodo to zagotovili in kdo jim bo dal finančna sredstva za to?

- bodo vsaj delno poznali karakter psov, ki jih bodo oddajali, ali jih bodo oddali samo glede na objavljeno fotografijo in ga na drugi strani oddali tistemu, ki bo prvi izrazil interes preko telefona ali el. sporočila za njegovo posvojitev? - ker vsi vemo, da žal to ni dovolj in, da vsak karakter psa ni nujno potrebno primeren za vsakega človeka in da ljudje so včasih vzhičeni in povsem navdušeni, da bi posvojili, ko pa se stvar gre zares in se jim predstavi kaj posvojitev prinese s seboj, pa se znajo hitro tudi ohlasiti. Ne vsi, ampak lahko iz izkušenj povem, da zelo veliko ljudi v Sloveniji!

- ali bodo vsi ti psi iz območja Bosne pripeljani v Slovenijo, v skladu z našo Slo zakonodajo in zahteve, ki izhajajo iz nje? Bodo psi ustrezno veterinarsko pregledani, bo opravljena titracija in bodo psi res cepljeni, bodo imeli ustrezne transportne papirje, ne samo navidezno seveda?

- kdo plača vet. preglede,cepljenja, mikročipiranje, potni list, obvezno S/K pri odraslih psih in titracijo pred odhodom takšnega psa iz Bosne?

- ali bodo vsi psi pred oddajo sterilizirani in kastrirani, da se bo absolutno preprečil nadaljnji razplod in posledično riziko za porast nezaželjenih pasjih mladičev v Sloveniji?

- če se v Slovenijo pripeljejo nesterilizirani in nekastrirani psi, ali ta skupina v tem vidi problem ali ne?

- se bo oddajalo tudi mladiče in kako bodo pri teh mladičih zagotovili 100% S/K kasneje, ko bodo ti psi že pri posvojiteljih in na kakšen način, glede na obstoječo zakonodajo, ki je trenutno pri nas v veljavi? Kako bodo ukrepali, če se posvojitelj odloči in kasneje, ko bo tak pes že toliko star, da bi lahko šel na poseg,  ne bo opravil potrebne S/K (ja, tudi to so ljudje sposobni narediti!), da se prepreči nadaljnji razplod in, ali bodo imeli dovolj lastnih finančnih sredstev, pa tudi odgovornosti, da bodo to opravili na stroške tistega, ki je takšnega psa pripeljal oddal v posvojitev v Slo? Lahko to 100% garantirajo, da bodo to res storili in kdo jim bo zagotovil finančna sredstva za to?

Jaz verjamem, da je njihov namen dober in sama še predobro vem, da tudi psi iz tujine potrebujejo pomoč, a prav tako predobro vem, da ni dovolj samo dobro srce in želja jih spraviti od tam, je potrebno še kaj več zagotoviti tukaj v Sloveniji, da ti psi lahko pridejo, predvsem pa, da je narejeno tako kot je treba. Torej organizirano, z vso mero odgovornosti do psov in posvojiteljev v vseh pogledih, pa tudi odgovorno do domačih zavetišč, da je riziko, da ti psi končajo tam ali ponovno zanemarjeni res, res minimalna.





Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , torek, 23.09.2014 : 12:22:00
Dokler nekdo trdi, da za psa, ki iz "slabih" razmer pride v "dobre" to ni stres in dokler so prepričani, da se da "vsakega psa prevzgojiti" z dovolj ljubezni,  delajo ravno tem psom več škode kot koristi. Sicer pa je poleg tega da zaradi njih ostajajo brez novih lastnikov naši psi (a je kdo poskusil izračunati, koliko se jih pravzaprav pripelje iz tujine vseh skupaj?) tudi velika nevarnost prenosa bolezni. Celo pri tistih, ki so bili pred transportom cepljeni. Dokler so zaradi tega ogroženi samo psi se očitno nihče pretirano ne razburja, kaj bo, ko bo prišel sem pes okužen s steklino pa raje ne ugibam.

Sicer pa pri tej skupini smrdi še kaj drugega, ne samo lifranje psov čez mejo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , torek, 23.09.2014 : 12:29:20
Ta pogovor na FB ne gre nikamor, ljudje res breglavo rinejo v nekaj :/ Mislim, da je največ kar se lahko ta moment naredi, polepi to debato z linki do psi v zavetiščih :/


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: SinM , torek, 23.09.2014 : 12:34:33
(a je kdo poskusil izračunati, koliko se jih pravzaprav pripelje iz tujine vseh skupaj?)
Nekaj se je ocenjevalo. Bojda. Cca. 50/mesečno naj bi bila številka.   *:-


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 23.09.2014 : 12:35:52
Zgodovina se ponavlja.

https://www.facebook.com/ustavimopasjeborbe/posts/370549323101732 (https://www.facebook.com/ustavimopasjeborbe/posts/370549323101732)

Trdijo tole: "Ker imamo ogromno podpore na page-u in s tem veliko ljudi vidi naše objave in ker nas nič ne stane, da poskusimo najti kakšen dom brezdomčkom, smo jih seveda z veseljem objavili."

Nekdo je podobno začel leta 2010 in zdaj smo tam, kjer so zadeve postale že skoraj neobvladljive. Že vse od tedaj se pomoči potrebni psi iz podobnih zgodb pojavljajo na naših ulicah in v naših zavetiščih. Na naše stroške, ne na stroške tistih, ki so jim na kakršenkoli način, četudi samo z objavami, pomagali priti v Slovenijo.

Tisti takrat se niso zavedali, da z množico ljudi pridejo tudi odgovornosti. Tudi tile zdaj se ne.
Koliko škode bodo naredili v prihodnje, pa bo pokazal čas.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 23.09.2014 : 12:48:52
Mislim, da je največ kar se lahko ta moment naredi, polepi to debato z linki do psi v zavetiščih :/

Prepričana sem, da je to najslabše, kar se da narediti, ker:
- skupina je odločena, da mora pomagati, ker jo podpira toliko ljudi, in bo to počela še naprej, ljudje pa radi sledijo 'voditeljem', še posebej, če ti veliko opletajo s čustvi,
- ker v takih skupinah po pravilu ne zmaguje zdrava pamet, temveč ... (dopolni z ljudskim pregovorom)
- ker se bo tak poskus zagotovo ponovno sprevrgel v stampedo nad slovenskimi zavetišči, kar bo za seboj potegnilo še več sovražnega govora, linčev, pljuvanja ... (dopolni), kot ga poznamo iz večine takih skupin, pa tudi iz te; trdim, da tak poskus ne bi prinesel niti ene same samcate posvojitve iz zavetišča,
- verjetno še kakšen razlog ...

Moj prispevek k zadevi bi bilo vabilo k branju
Oddajanje psov postaja čustveno izsiljevanje
... ali zakaj je branje oglasov za oddajo psov lahko škodljivo
(http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=318)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , torek, 23.09.2014 : 13:17:42
Citat
Cca. 50/mesečno naj bi bila številka.
(http://cosgan.de/images/smilie/konfus/g070.gif)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Podencica , torek, 23.09.2014 : 13:31:29
Zelo visoka številka se mi zdi, če je le realna in res mi ni jasno kje dobijo toliko odgovornih posvojiteljev v Sloveniji, ki jih poleg vsega ti posamezniki ali društva, ki jih oddajajo,  na posvojitev odgovorno in dobro pripravijo, ker za to je tudi potreben čas, denar in številni prostovoljci, ki bodo ta del pred posvojitvijo kvalitetno opravili.  Predvsem pa je to kar velik finančni zalogaj za toliko psov se mi zdi, če se vse naredi kot je treba seveda (S/K, cepljenja, potrebni veterinarski pregledi (z vključenimi izvidi, da določena bolezen pri psu ni prostona seveda) in morebitna zdravljenja pred odhodom iz tujine, mikročipiranje, potni list in seveda ne pozabimo stroška transporta).

A se morda pa ve, koliko teh psov, ki jih pripeljejo iz Bosne v Slovenijo pa ponovno išče dom oz. morda celo končajo v Slo zavetiščih? 


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Podencica , torek, 23.09.2014 : 13:32:36
* prostona = prisotna  :-[


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: SinM , torek, 23.09.2014 : 13:37:09
@Podencica - ja, sej. V formuli naj bi bili: odgovorni posvojitelji, R&R, veterinarska oskrba, S/K, čip, cepljenje.
S poudarkom na naj bi bili.
Poleg tega je hudič tudi, ko se ti srčni rešitelj ne oglasi na telefon, ko pride do problemov. In do problemov pride.
Žalostno je tole vse skupaj. Res žalostno.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 23.09.2014 : 13:51:41
Mislim, da je največ kar se lahko ta moment naredi, polepi to debato z linki do psi v zavetiščih :/

Če se ne motim, so ti že izbrisali obe objavi - povezavo na FB Zavetišča Horjul (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.169009983142158.33390.168997463143410&type=3) in povezavo na našo forumsko rubriko Psi iščejo dom (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,30.0.html).  :)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 23.09.2014 : 14:25:23
(a je kdo poskusil izračunati, koliko se jih pravzaprav pripelje iz tujine vseh skupaj?)

en citat iz debate na klik (https://www.facebook.com/ustavimopasjeborbe/posts/370549323101732):
"**** ******** Tudi jaz posvajam pse iz bosne in srbije,v slovenijo sem jih posvojila vec kot 30 v letu dni(sama jih imam doma 5 resenih iz taborisc)in vse stroske uglavnem krijem sama,pomagajo mi prijateljice z ksno donacijo...meni ni zal,da placam papirje in vse samo da ga resim-se pac odrecem nepomembnim stvarem npr.sopingu vsak mesec...veliko vas obsoja nas ki resujemo iz bosne zato vabim da greste z mano v bihac in ko boste videli kako te zivali trpijo boste razumeli.."


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: kocka , torek, 23.09.2014 : 14:54:45
Khm, pa se je razvila debata  >:D -^ :-\
Joj, res nisem mogla bit tiho...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: kocka , torek, 23.09.2014 : 15:04:50
Podencica, lahko besedilo v tvojem postu z vsemi vprašanji kopiram na njihov FB zid, tja, kjer se je razvila debata? Glede na to, da si že vse napisala - da mi ne bo treba sestavljati vsega še enkrat.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: uncas , torek, 23.09.2014 : 15:46:54
Podencica, lahko besedilo v tvojem postu z vsemi vprašanji kopiram na njihov FB zid, tja, kjer se je razvila debata? Glede na to, da si že vse napisala - da mi ne bo treba sestavljati vsega še enkrat.

No, lih to sem hotela vprašat :)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , torek, 23.09.2014 : 16:08:58
No jaz sem prilepila, tisti dve povezavi in takoj dobila na privat eno gospo, da moje objave nimajo nobene veze z napisanim, ker je objava o bosanskih psih in da naj neham "kaliti vodo". Sem ji jasno povedala, da ima moja objava slovenskih brezdomčkov lih tolk veze z pasjimi boji kot objava brezdomčkov bosančkov, itak se je pa nemogoče razumno pogovarjat. Žal tu dobre ljudi vodijo samo emocije, pa zelo malo pameti. Ampak obe povezavi še vedno vidim- Opažam tudi, da je skupina objavila slovenčka brezdomčka https://www.facebook.com/ustavimopasjeborbe/photos/pb.340257286130936.-2207520000.1411484705./370611083095556/?type=1&theater


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Podencica , torek, 23.09.2014 : 19:13:49
Podencica, lahko besedilo v tvojem postu z vsemi vprašanji kopiram na njihov FB zid, tja, kjer se je razvila debata? Glede na to, da si že vse napisala - da mi ne bo treba sestavljati vsega še enkrat.

Lahko se priredi moja vprašanja, da ne bodo napisana v prvi osebi in se seveda povpraša, ker tudi mene zanimajo njihovi konkretni odgovori, ne samo mešanje megle, kot ga je zaznati tam s strani posameznikov, ki več kot očitno ne vedo, da ni važna zgolj srčnost pri uvažanju in dajanju v posvojitev pse iz tujine. Pri reševanju psov iz tujine, poudarjam še enkrat, ni pomembno samo srce, ampak tudi razum in odgovornost na vse strani. Pa četudi imaš vse to kar sem naštela na koncu, lahko gre včasih kaj tudi narobe, ker ljudje smo na  samo ljudje.  Zelo žalostno je sicer zavedanje, da vseh psov ne bomo mogli nikoli rešiti, ampak včasih žal ne moremo siliti z glavo skozi zid ...in to bi se moralo dati dopovedati ljudem. Sem verjetno preveč naivna ...spet ...;)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Podencica , torek, 23.09.2014 : 19:22:52
Da pa se razumemo, v kolikor pa so psi iz tujine pripeljani tako kot je po zakonu določeno in so domovi skrbno in odgovorno izbrani, da se potem tudi prevzamejo na breme društev, če kaj ne gre po planu (ne pa, da telefoni zvonijo v prazno!), pa seveda predvsem, da so že ob posvojitvi vsi S/K, potem pa je to druga zgodba. Dokler pa nekdo trdi, da nima denarja za sterilizacije in kastracije, pa da če kdo želi lahko donira kakšen €, pa da itak vsi posvojitelji morajo sami od sebe vedeti kaj je odgovorno skrbništvo psa, pa da on bo samo poiskal takšnemu psu dom in ga še pripleljal iz tujine, pa je zame osebno nesprejemljivo in neodgovorno tako do tega psa, ki ga je pobral s ceste, kot tudi do posvojiteljev, ki so takšnega psa vzeli za svojega.
Ker saj v 30 primerih bo vse ok, v 10 pa ne bo. Kaj pa potem, ko se ne izide po željenem planu in pridejo nepričakovani mladički, ko nekdo pač ne bo opravil S/K, ker pač ne bo,  pa ko si psa tisti nekdo, ki bi sam od sebe moral vedeti kaj je odgovorno skrbništvo, le tega več ne želi in bi ga "zapakiral" in vrnil. Kam in h komu pa?

Raje neham, ker sem se preveč zagrela ..., ampak res me moti neko prazno kreganje ljudi tam, ne dojame se pa bistva, ki jim ga lepo poskuša povedati tudi društvo Lajka.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 23.09.2014 : 21:13:55
kocka, kot je videti, si blokirana, saj so izginila vsa tvoja sporočila. Torej, Podencica, z odgovori ne bo nič.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Podencica , torek, 23.09.2014 : 21:25:02
Ma, so kar s tem mislim, da odgovorili na vse.;)
Tiscijo glavo v zemljo kot noji. Zal pa je vse to na skodo nic krivih psov.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: uncas , torek, 23.09.2014 : 22:23:20
kocka, kot je videti, si blokirana, saj so izginila vsa tvoja sporočila. Torej, Podencica, z odgovori ne bo nič.

Sem jaz https://www.facebook.com/media/set/?set=a.370255576464440.1073741836.340257286130936&type=1 (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.370255576464440.1073741836.340257286130936&type=1)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: mamaF , torek, 23.09.2014 : 23:54:04
Uf, tole se bo še vleklo ... še ena objava in spet tavžent komentarjev (na pametne pripombe nekaterih) v vedno bolj užaljenem tonu, jao, jao!
https://www.facebook.com/ustavimopasjeborbe/posts/370549323101732


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: kocka , sreda, 24.09.2014 : 07:28:33
Sama sem se ˝blokirala˝ in izbrisala nekatera svoja sporočila, samo mislim, da ne vseh, zdaj pa so izginila vsa (tudi tistih od uncas zdaj ne najdem več  :-\).
Tole je povsem neobvladljiva godlja, kjer je nek argumentiran pogovor itak povsem nemogoč. Ni pa nič narobe, da se o stvari debatira naprej, ampak očitno tistim, ki zagovarjajo pristop ˝mogu ja i vezanih očiju˝ itak noben razumen argument (kot že tolikokrat do sedaj) ne prebije do sive celice, ki jo premorejo in s katero uspejo naklamfat skupaj besedila, iz katerih se patetika kar cedi. ˝
In and out˝  ::), je ena od njih napisala ob koncu svojega posta in to velja tudi zame. No, zame velja ˝Over and out˝  :P. Sem jih odlajkala, sprožila debato in izliv kupa gnoja nase in več kot toliko se s konkretno skupino in aktivisti posamezniki ne mislim več ukvarjat, ker od doma nič ne morem spremenit, na teren pa ne grem.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Ewa , sreda, 24.09.2014 : 07:43:09
Skoraj vsako leto se najde ena taka tema, ki vrže ljudi pokonci in vsakič znova nekak naivno verjamem, da so se tega lotili inteligentni, razgledani ljudje, ki bodo znali zadevo peljat v pravo smer. In vsakič znova sem razočarana. In vsakič se trudim, da se ne vtaknem v zadevo, ampak na koncu vedno nekak pride do tega, da komentiram. In potem spadam med grde, nesramne, brezčutne ljudi in sem sovražnik vseh, ki delajo dobro.  ::) Še čakam dan, da me bo izučilo in mi človeška neumnost ne bo več povzročala povečane kisline. Upam, da se ta dan zgodi čim prej.  :P


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: uncas , sreda, 24.09.2014 : 09:50:40
Sama sem se ˝blokirala˝ in izbrisala nekatera svoja sporočila, samo mislim, da ne vseh, zdaj pa so izginila vsa (tudi tistih od uncas zdaj ne najdem več  :-\).

Sem šla pogledat, oba moja komentarja sta še tam. Brez odgovorov seveda :)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: kocka , sreda, 24.09.2014 : 12:43:04
Joj, še dobro. Jaz ju zjutraj v celi poplavi enih postov nisem našla :-[. Sori za napačno informacijo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: uncas , sreda, 24.09.2014 : 17:05:48
Smo clo nek odgovor dobili. Seveda bojo vse zrihtal in so vse predvideli....



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sreda, 24.09.2014 : 18:05:39
Ma nisem mogla da ne bi še jaz...če se je razvila  že glih tako vroča debata


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , sreda, 24.09.2014 : 20:44:02
No vsaj ne bo se mešalo enega in drugega več:
Ker slovenska nevoscljivost nima meja, smo odstranili vse SLOVENSKE IN BOSANSKE kuzke, ki iscejo dom. Namenili jim bomo posebno stran, vsem pravim ljubiteljem psov pa se najlepse zahvaljujemo za podporo, komentarje in sporocila  hvala ker ste! Z negativnimi komentarji se nimamo casa niti volje ukvarjati, sploh pa ne s tistimi, ki naj bi delali v prid zivalim in jih je nasa gesta najbolj zmotila. Punce, ki zbirajo hrano so se vedno doseglijive na 070410410 - tole je zadnji post.

Sodeč po tem privatnem sporočilu sem pa vsega kriva jaz :/

Ne bi bla js, ce ti ne bi priporocala ogleda zadnjega posta "ustavimo pasje boje", glede na tvoje komentarje ...  res zalostno...

Oprosti, ampak zaradi ljudi tvojega kova se dogaja po svetu, kar se...

Daj raje pomagaj kot pa kritiziraj



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: AngSeter , sreda, 24.09.2014 : 20:59:43
Jaooo... tele skupine se se vedno hitreje "sfižijo"...  :-X :-\


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: SinM , četrtek, 25.09.2014 : 06:25:23
Hja, sploh nisem presenečena, da so iz cele debate in argumentacije potegnili zaključek, da je na delu slovenska fovšija.  ::)
Ccc...  :-X


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , četrtek, 25.09.2014 : 10:34:51
Eh ..., tolk placa je na fb ...

https://www.facebook.com/mojpes.net/posts/10150410513414982 (https://www.facebook.com/mojpes.net/posts/10150410513414982)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: kocka , četrtek, 25.09.2014 : 12:36:45
Jana, aleluja!


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , četrtek, 25.09.2014 : 12:56:13
Bravo in upam, da bodo nehali nabijati o tem tudi na Ustavimo pasje boje", ker bi mi bilo res žal zapustiti skupino, ki je imela od začetka pravi namen in se je sprevrgla v kup emocionalcev kratke pameti :/


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: retriverka , četrtek, 25.09.2014 : 13:23:20
Ah, jaz sem jo zapustila... Ker toliko kot so mi v štartu bili všeč, toliko so se mi zasrali z svojim odzivom na kritike njihove ideje. In niti ne podpiram uvoza drugih psov/mačk zaradi mene kengurujev... dokler so naša zavetišča prepolna, dokler se naša zavetišča komajda prebijajo iz meseca v mesec.... Saj so bogi vsi kužki, pa ne samo bosanski, še številne druge države so, kjer mrgoli kužkov... da ne govorimo o Ukrajinskih, kjer so dobili odlok o evtanaziji ne vem koliko jih... Z veseljem podprem vsako akcijo, ki govori o sterilizaciji/kastraciji brezdomnih živali. Ker to je rešitev, ki bo prinesla dolgoročne rešitve... ne pa samo hranjenje... in pa izobraževanje ljudi, kot to naprimer počnejo Pomurke. Nič ne bi rešile punce, če bi samo hodile fujtrat njihove živali, z izobraževanjem pa premikajo meje... in če bi se v tej dotični skupini stvari lotilo tako, bi verjetno imeli bistveno boljšo podporo oziroma takšno, kot so je bili deležni z njihovim prvotnim namenom. Z razkrivanjem kriminalnih združb, ki se ukvajajo s pasjimi boji. Vseeno upam, da ne bodo izgubili zagona za slednje...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: čarka , četrtek, 25.09.2014 : 16:32:15
Jana, aleluja!

Ja, res  hu:g


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sanco1a , četrtek, 25.09.2014 : 17:01:23
No, o tem, kako pripeljejo v Slovenijo točno toliko psov, kot jim lahko poiščejo odgovoren dom, in jih ne ponujajo prvemu na cesti :-\, sem se prepričala z lastno izkušnjo pred manj kot mesecem dni:
Se v neposredni okolici mojega bloka zapletem v sprva nedolžen pasji čvek z gospodično, ki se panično umika  z manjšim mešancem tipa pekinizer pred mojima dvema. In pove, kako je pripeljan iz Bosne, rešen grozljivega trpljenja in mučenja, travmiran z drugimi psi (moja dva ga, kot se je izkazalo malo pozneje, nista), nato pa v isti sapi doda, če bi ga morda imela ali poznam koga, ki bi ga želel. ??? Ker v pol leta ni bilo niti enega klica zanj. Sama ga je rešila pred smrtjo, porihtala čeljust in poškodbe, vendar ga nikakor ne misli obdržati, ker ni njen tip psa. In sedaj ne ve, kam in kaj bi z njim.
In nadaljevala s čustveno nabitim in skrajno podrobnim opisom grozodejstev, ki jih doživljajo bosanski psi ...  In nekajkrat poudarila, da je kužka rešila smrti, poboja s  kolom.
Ja, se mi je zasmilil mali, ampak žal ... naletela je  na napačno osebo. Predolgo imam pse, da ne bi vedela, kaj to potegne s sabo in ne nabavljam jih v navalu čustev.
In kaj bo potem, ko/če bo mali končno našel dom? Rešila novega, ki ga nikakor ne misli obdržati? In še huje, kaj bo, če mu ne najde doma, pa sem imela močan občutek, da ji je že zdaj krepko odveč? Nič preveč srečna z njim ni delovala, prej zelo nestrpna, morda celo malo groba.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Podencica , četrtek, 25.09.2014 : 20:06:58
Skoda je, da se je ta skupina tako sfizila, ker namen je dober in ga v celoti podpiram , ampak nacin objav zadnjih dni me odbija, ker pac mi ne sede napadanje, agresija in pac komunikacija, ki ni na nivoju kot bi moral biti v taki zadevi , pa tudi, ce so mnenja nasprotna. Ker, ce hocejo biti uspesni v boju potem morajo dobro poznati tudi zakonodajo in pa morajo znati komunicirati na primeren nacin v odnosu do vseh.  Da se debatirati in komunicirati na drugacen nacin. Skoda, da se to dogaja, ker menim, da bodo na tak nacin izgubili tudi podporo medijev in drugih sogovornikov s strani drzavnih organov na temo boja proti pasjim bojem. Pa tudi druge podpornike seveda. Tako, da sem mnenja, da jim tak nacin komunikacije nikakor ni v pomoc v boju proti pasjim bojem. Zal.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Podencica , četrtek, 25.09.2014 : 20:17:05
Seveda, da ne bom narobe razumljena ...ne podpiram pa njihovega brezglavega in neodgovornega podpiranja uvoza psov s strani nekih posameznikov, ki vec kot ocitno delujejo neorganizirano in na lastno pest, ki se ga reklamira na tej FB strani !


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: mamaF , četrtek, 25.09.2014 : 22:07:11
Skoda je, da se je ta skupina tako sfizila, ker namen je dober in ga v celoti podpiram , ampak nacin objav zadnjih dni me odbija, ker pac mi ne sede napadanje, agresija in pac komunikacija, ki ni na nivoju kot bi moral biti v taki zadevi , pa tudi, ce so mnenja nasprotna. Ker, ce hocejo biti uspesni v boju potem morajo dobro poznati tudi zakonodajo in pa morajo znati komunicirati na primeren nacin v odnosu do vseh.  Da se debatirati in komunicirati na drugacen nacin. Skoda, da se to dogaja, ker menim, da bodo na tak nacin izgubili tudi podporo medijev in drugih sogovornikov s strani drzavnih organov na temo boja proti pasjim bojem. Pa tudi druge podpornike seveda. Tako, da sem mnenja, da jim tak nacin komunikacije nikakor ni v pomoc v boju proti pasjim bojem. Zal.
Tudi meni. Se mi obrača ob tem tonu komunikacije in se mi jih ne da več niti brati.
Škoda, da se je prvotno na videz na točno določeno problematiko usmerjen cilj, takole zapacal z emešanjem jabolk in hrušk in temu primernimi "podporniki" in odzivi :-X


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: natis , petek, 26.09.2014 : 06:30:47

dokler bodo SLO zavetišča (VSA!!!!) tako polna kot so, dokler bom jaz dobivala od "aktivistov" pod nos, da sem JAZ TUDI KRIVA, da je toliko psov v zavetišču zato, ker vzrejam pse in bi s tem, ko ne bi vzrejala in imela legel bilo več posvojiteljev za zavetiške pse (itak so pa v zavetiščih samo psi z rodovniki in ne psi iz upsov, nenačrtne "vzreje", štancanja in podobno) do takrat jaz ne morem podpirat NIKOGAR, ki bi "vse naredil za uboge živalce in tudi oni morajo  živet". ja MORAJO ampak dajte raje odpravit vzrok, da pride do tega, ne pa da pljuvate po vzrediteljih in zraven čvekate kako ne rabite rodovnika za svoje pse. s tem samo podpirate štancarijo in precej večjo verjetnost polnosti zavetišč. vse tiste pa, ki ste glasni kakšno ceno imamo vzreditelji .... namen imam parit cleino mamo sally še letos, povabim vas, da ste poleg od trenutka, ko se bo začela gonit pa do trenutka, ko bom prodala mladiče. s seboj imejte papir, svinčnik in kalkulator. aja pa svoj čas tudi. ker, tako kot moj ni plačan, tudi vaš ne bo. in časa rabite kar nekaj ....


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , petek, 26.09.2014 : 09:20:11
hehe natis, kdo je pa tebe tako razburil, nisem nič takega zasledila pri teh debatah. Ne vidim problema v pravih vzrediteljih, si pa predstavljam, da ste plačani tako da prodate psa in z morebitnimi nagradami razstav. To ali ekonomika na koncu štima nimam pojma, verjtno se kot povsod cena določa s povpraševanjem... Komaj čakam, da vidim slike malih kepic :D


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , petek, 26.09.2014 : 12:02:29
Tole je že zdavnaj skegljalo s teme, pa ne zaradi mene.
Bo pa zaradi mene še naprej ostalo skupaj s pasjimi boji, ker je prav, da nikoli ne pozabimo, kam kakšno početje vodi in kakšno vlogo ima kdo.
Na mojpes.netovem fb (https://www.facebook.com/mojpes.net/posts/10150410513414982) niso mogli nehat, vendar upam, da bodo vendarle odšli svoja dobra dela delat drugam ... ko bodo prebrali čtivo, ki sem jim ga dala za brat:

- V kontejnerju za smeti najdena mlada psička, shirana - Špicla oz. Tina
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,41271.0.html (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,41271.0.html)

- Rupsi in Jagoda/Gorenja vas
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,37206.0.html (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,37206.0.html)

- Še malo Rupsija
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,37926.0.html (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,37926.0.html)

- Dan za teren/Ilirska Bistrica
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,37685.0.html (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,37685.0.html)

Tale je pa svež - še vroč - Mojca
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,49112.0.html (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,49112.0.html)

Razni predstavniki KZS in podobni, premislite, kaj javno podpirate. Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.
Tudi kreatorji zgodb na zgornjih linkih so zagotavljali, da so storili vse, da do takih zgodb ne bi prišlo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: airedale10 , petek, 26.09.2014 : 18:36:58
hehe natis, kdo je pa tebe tako razburil, nisem nič takega zasledila pri teh debatah. Ne vidim problema v pravih vzrediteljih, si pa predstavljam, da ste plačani tako da prodate psa in z morebitnimi nagradami razstav. To ali ekonomika na koncu štima nimam pojma, verjtno se kot povsod cena določa s povpraševanjem... Komaj čakam, da vidim slike malih kepic :D
Na razstavah ni čisto nobenih denarnih nagrad in z njimi res ni mogoče čisto nič zaslužiti.  ::) Dobiš kak pokalček, rozeto, mogoče vrečo hrane ali kaj podobnega, medtem ko pa za pot, bivanje, prijavnino in vse ostalo, kar spada zraven (od grooming pripomočkov dalje) daš en kup denarja. Tako da je z razstavami čisto nemogoče zaslužiti.  ;)
Pa tudi s prodajo mladičev pravi vzreditelji bolj težko zaslužijo, ker toliko kot gre denarja za samo vožnjo do samca in paritev, vzrejni pregled, zdravstvene teste, vso birokracijo, oskrbo za mladiče itd. se mogoče ravno pokrije s kupninami ali pa še to ne... Mogoče samo z enim leglim ''kar tako'', z opravljenim res minimumom (samo vzrejni pregled, tisti ta nujni zdravstveni testi, parjenje z bližnjim samcem) še gre kaj zaslužiti, ampak tisti pravi vzreditelji, ki res nekaj vložijo v kvalitetno vzrejo, pa so pomožnosti še redno na razstavah in tekmah, pa zelo težko...
se opravičujem da odgovarjam namesto Natis, upam da sem vsaj približno prav povedala


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: retriverka , petek, 26.09.2014 : 18:50:06
Airedale jaz sem prepričana, da imaš kar prav. Vsaj za vzrediteljico našega mulca sem prepričana, da je bila kar krepko v minusu z njim ali pa je morda prišla mogooogče do 0. Pa v te stroške sploh nisem štela vse stroškov, ki jih je imela s parjenjem, ampak zgolj stroške od kotitve dalje. Pa mulc sploh ni bil poceni...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: natis , petek, 26.09.2014 : 20:06:57



sarataste ni me noben razkuril samo ... naj se prvo popuca naša zavetišča, potem pa zarad mene, če se psi vozijo iz afganistana ....  in JA sem dobila pod nos, ko sem mela leglo, da bodo moji mladiči odžrli posvojitve iz zavetišča. za kozlat ....

hvala airedale10  :-* ... točno tako je, kot si napisala. kakšne denarne nagrade, dajte ga srat. razstavljalci plačamo VSE ... od prevoza na razstavo, spanja, prijavnine, in vse ostalo. od kvalitetne kozmetike in hrane naprej.  če na razstavo ne grem, nihče ne ve za mene. ne morem dobit dobrega samca za parit in verjemite mi, ker je clea ostala doma sem šla v tak minus, da raje ne računam ....

en tak primer, kako je enostavno treba razstavljat, če želit delat na kvalitetni vzreji, je konkretno letošnja svetovna razstava na finskem. finci redkokdaj pridejo v evropo razstavljat in če želiš, da kdorkoli izve zate kot vzreditelja, moraš it ti tja. konkretno pudlji so v skandinaviji (vsaj zame) precej boljši kot kje drugje. kot zanimivost naj povem, da ko sem iskala cleino mamo sem (jasno) poslala mail tudi v finske psarne. itak so mi vsi odgovorili, da sem "no name"  in da mi ne prodajo mladiča. no po tem. ko je clea osvojila naziv mlade svetovne prvakinje letos na finskem, sem iz kar nekaj psarn, ki mi še 4 leta nazaj niso hoteli prodati mladiča, dobila povpraševanje po mladičih. in to je to za kar vzrejam. kvaliteta ...

lp iz tullna


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , petek, 26.09.2014 : 20:12:44
No in evo ravnokar na Animal angels "bosančica" Pipa, ki ji iščejo že nevemkoliki dom in si jo podajajo okrog :(


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: AngSeter , ponedeljek, 29.09.2014 : 09:25:02
to je hujše kot telenovela...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=328725660631692&set=a.102958169875110.7652.100004827813523&type=1 (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=328725660631692&set=a.102958169875110.7652.100004827813523&type=1)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , torek, 30.09.2014 : 19:51:53
Ja, seveda, odgovorna posvojitev, kakopak. In odgovorno vlačenje psov iz Velike Kladuše sem. In podajanje iz enih rok v druge, seveda.
Link KLIK A (https://www.facebook.com/1489457064638309/photos/a.1489490684634947.1073741827.1489457064638309/1492886377628711/?type=1) lahko pogledate samo v primeru, da pogledate tudi link KLIK B (http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=318), v primeru želje po nasprotovanju pa še link KLIK C (https://www.facebook.com/mojpes.net/posts/10150410513414982). Koliko krogov bo še treba?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: čarka , torek, 30.09.2014 : 21:22:43
Čeprav še vedno nisem fanica FB, Jana, hvala za posredovane povezave  hu:g, pa čeprav je moje razpoloženje samo še slabše  >:(

In seveda lahko rečem le, odgovorno nikoli ni samo empatično in to nikoli in nikdar populistično  :-\.

Ampak dokler samo s kauča lajkaš ob, mogoče edini kaučarski živali, ki jo premoreš in nepoznavanju oz. zatiskanju oči pred realno situacijo že v Sloveniji, ni za pričakovati drugega kot skandiranje ob vsaki "rešeni" duši, ki ljubko/žalostno gleda s slike in hvalabogu, ne pristane pri tebi, seveda pa ob obveznem deklariranju za zaščitnika živali.
Če pa bi "lajk" stal samo 10€, v dejansko dobrobit te iste živali, pa bi bila situacija sigurno čisto drugačna  :-[


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 01.10.2014 : 08:06:08
Ja, seveda, odgovorna posvojitev, kakopak. In odgovorno vlačenje psov iz Velike Kladuše sem. In podajanje iz enih rok v druge, seveda.
Link KLIK A (https://www.facebook.com/1489457064638309/photos/a.1489490684634947.1073741827.1489457064638309/1492886377628711/?type=1) lahko pogledate samo v primeru, da pogledate tudi link KLIK B (http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=318), v primeru želje po nasprotovanju pa še link KLIK C (https://www.facebook.com/mojpes.net/posts/10150410513414982). Koliko krogov bo še treba?

Ne vem sicer, zakaj je bilo treba objavo s pozivom na posvojitev enega od 'vikend mladičev' zvečer izbrisati. Je očitno že bil pomemben razlog.
Torej, objava na KLIK A je bila takale - KLIK (http://www.mojpes.net/download/velikakladusa30092014a.jpg), zdaj pa izgleda zid takole - KLIK D (https://www.facebook.com/pages/Pomo%C4%8D-brezdomnim-%C5%BEivalim/1489457064638309).
Kako je zadeva povezana s pasjimi boji? Pojasnjujejo na KLIK E (https://www.facebook.com/ustavimopasjeborbe/posts/371491239674207).


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , sreda, 01.10.2014 : 09:34:44
Meh, jst sem jih na FB vse skenslala, ker me ta afektiranost in nerazumevanje delata nervozno, šeram tvoj članek Jana, mogoče razsvetlim vsaj koga od mojih bližnjih :/


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sreda, 01.10.2014 : 12:41:13
Ampak to pa morate priznati, da znajo izbrati zelo ljubke mladičke....


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , sreda, 01.10.2014 : 15:19:15
A obstajajo neljubki mladički ;)? Cukri, itak


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , četrtek, 09.10.2014 : 15:01:14
Nadaljujem kar tukaj, ker v bistvu sem tudi spada:

https://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse/posts/920093398018405 (https://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse/posts/920093398018405)

in

https://www.facebook.com/pasjibrezdomci/photos/a.544076939026024.1073741915.326062250827495/565536950213356/?type=1 (https://www.facebook.com/pasjibrezdomci/photos/a.544076939026024.1073741915.326062250827495/565536950213356/?type=1)

O tem govorimo nasprotniki vlačenja psov v Slovenijo. O TEM!
Pa tole je samo ena majcena kapljica v morju.

Res še kdo misli, da gre za pse?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , četrtek, 09.10.2014 : 15:42:11
Pa bemu sunce, kakšno je zdaj to društvo za brezdomčke, je to neka registrirana zadeva al spet grupa parih pametnih?! Vedno bolj verjamem, da bi morala biti tovrstna prostovoljstva očitno bolj regulirana. A pri nas lahko vsak ustanovi društvo za takozvano zaščito živali, brez kvalifikacij, kakršnihkoli pogojev, poročanja, inšpekcij?! Sem hitro dol zaprla tisti pejđ, ker imam problem z NEizražanjem mnenja pri takih neumnostih in komentarjih "iiiii, noseča je "


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: narava , sreda, 05.11.2014 : 13:02:29
Večina Slovencev je ogorčenih nad ljubitelji pasjih bojev. In so upravičeno ogorčeni. Toda problem je nekje drugje. Citiram iz knjige Etika v kuhinji:

Težava je v tem, da se prehranjevanje z živili živalskega izvora z moralnega gledišča ne razlikuje od pasjih bojev. Ali je treba jesti živali? Kratek odgovor je: ne. Ali ne potrebujemo živil živalskega izvora, da bi bili zdravi? Ne. Načeloma se torej vsi strinjamo, da je napačno povzročati živalim »nepotrebno« trpljenje in smrt. Kako torej lahko upravičimo dejstvo, da vsako leto ubijemo milijarde kopenskih živali in rib za hrano? Najboljši izgovor, ki se ga lahko domislimo za nepredstavljivo količino trpljenja in smrti živali, je, da so okusne. Uživamo v okusu hrane živalskega izvora. Toda, ali se to razlikuje od zagovora ljubitelja pasjih bojev, ki pravi, da pasje boje upravičuje njegov užitek ob gledanju? Ta knjiga pokaže, da med navedenima stališčema ni nobene razlike, vsaj ne v moralnem smislu.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: ličinka , sreda, 05.11.2014 : 13:29:03
Tudi naše živali jedo meso zakaj se odločimo za nakup ene, če s tem povzročimo smrt drugim. Veliko je pogledov na to, vsak ima svoj prav ampak ni pa prav, da se reče, da je jesti meso nemoralno.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Zoia , sreda, 05.11.2014 : 13:42:30
Bo tole bolj primerna tema http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,13976.0.html in bomo tam predebatirali, zakaj 50kg dekle lahko funkcionira kot veganka, medtem ko fizični delavec z 10,12,14 urnim delavnikom bolj težko.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , sreda, 05.11.2014 : 15:45:14
Brrr sej lahko prestavite iz teme ampak plis a lahko nehamo govorit, da nekdo "rabi" meso za popoln obrok, ker pač ni res al pa se bo treba malo izobrazit. Proteine dobite iz tisoč in ene rastline. Pa ne govorim o 50 kilskih deklicah ampak bodybuilderjih. Obstaja nešteto strani, kjer si lahko izračunate vnos vseh snovi v telo, kjer z lahkoto ugotovite, da več kot zadovoljite dnevni vnos proteinov samo z rastlinsko hrano. Meni je vseeno kaj jeste, samo ne podpirat svoje izbire z lažmi o popolnosti obrokov ipd. http://www.forksoverknives.com/frank-medrano-powered-by-plants/


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: ličinka , sreda, 05.11.2014 : 16:27:05
Moj namen je bil da pasji boji in mesna industrija ne sodita v isti koš. Nisem imela v namenu, da se iz tega razvije druga debata za takšno debato je posebna tema NikaB je delila povezavo. držimo se te teme


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , četrtek, 06.11.2014 : 10:56:11
Se članice KZS iz kinoloških društev spreminjajo v živalovarstvena društva za reševanje psov iz tujine v Slovenijo?

Športno kinološki klub Vrhnika (https://sites.google.com/site/skkvrhnika/), članica Kinološke zveze Slovenije (http://www.kinoloska.si/drustva), zbira denar za reševanje psa iz Bosne - KLIK (https://www.facebook.com/ustavimopasjeborbe/photos/a.350570918432906.1073741831.340257286130936/388860911270573/?type=1).

V resnici ne vem več, v čem je štos. En klinc me briga, koga vse ljudje kot posamezniki rešujejo, ne morem pa mimo dejstva, da očitno uradno rešuje pse iz Bosne tudi članica KZS.

Prosim vse, ki boste kliknili na objavo in pomislili na pomoč, da preberete tudi Oddajanje psov postaja čustveno izsiljevanje (http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=318).


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: uraa , četrtek, 06.11.2014 : 11:26:10
Ja fak no, pa kam mi to rinemo...


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , četrtek, 06.11.2014 : 11:49:45
Idioti, ne vem kaj rabijo, da se jim vse pse iz zavetišč spusti pred bajto, da vidijo, koliko jih tukaj obstaja. Najbolj boleče je pa brat komentarje, pes se mi še bolj zasmili vsakič, ko preberem, kdo in zakaj bi ga posvojil, ker je popolnoma jasno, da bo to eno sranje. A obstaja kak podatek koliko teh psov iz Bosne pristane na cesti in v zavetiščih? Mogoče ne bi bilo slabo lansirat te zgodbe, če se slučajno eden od 100 zamisli nad tem, zakaj smo proti :(


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: vidka , četrtek, 06.11.2014 : 13:48:03
Ne vidim nobene razlike,pes iz Španije ali iz Bosne.Obojim je treba pomagat.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , četrtek, 06.11.2014 : 13:55:23
Kaj pa psom iz Vrhnike? Njim ni treba pomagati? Recimo tistim, katerih lastniki ne zmorejo več niti osnovne oskrbe? Je 'nekaj vredno' le tisto, kar se fajn 'prodaja'?

Pa recimo mačke? Njim ni treba pomagat?

Ja, res, tapravi in požegnani ljubitelji živali.
My ass!


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Pepsi , četrtek, 06.11.2014 : 14:02:13
Kaj pa psom iz Vrhnike? Njim ni treba pomagati? Recimo tistim, katerih lastniki ne zmorejo več niti osnovne oskrbe? Je 'nekaj vredno' le tisto, kar se fajn 'prodaja'?

Pa recimo mačke? Njim ni treba pomagat?

Ja, res, tapravi in požegnani ljubitelji živali.
My ass!

Podpis. Podčrtano.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , četrtek, 06.11.2014 : 14:11:44
Sarataste: samo toliko, da ne gremo v debato: ja mogoče (mi) je preživeti brez mesa. Vendar: mogoče je preživeti tudi brez elektrike, nafte in industrijskih izdelkov. Zakaj se ne odpoveste temu, saj pridelava teh dobrin ne povzroča samo trpljenje živali ampak uničevanje celotnega okolja. Če se niste pripravljeni odpovedati tem civilizacijskim pridobitvem, se nimate pravice vtikati v to, kaj kdo da na krožnik.

Poleg tega je seveda velika razlika med pobijanjem živali za hrano in pobijanjem živali za zabavo. Ni pa nobene razlike med pobijanjem živali za psajo ali mačjo hrano in tistimi za prehrano ljudi (razen seveda te, da je mesu v pasji hrano veliko težje slediti in da v pasji hrani lažje kot v človeški pristanejo živali, ki niso bile pobite "po protokolu")


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: natis , četrtek, 06.11.2014 : 15:51:46
Ne vidim nobene razlike,pes iz Španije ali iz Bosne.Obojim je treba pomagat.

kaj pa če bi, enkrat za vselej, dojeli, da naša zavetišča NISO PRAZNA in da je pomoči potrebnih pri nas več kot preveč ... zakaj za boga svetega vlačit pse iz povsod ... tisto sekundo, ko bodo naša zavetišča prazna, pa zaradi mene lahko pripeljete pse iz pakistana ali kitajske ... kuker jih čte ... samo poskrbite za njih tisti, ki jih boste pripeljali in ne vsi ostali "nič krivi" državljani (beri javna in proračunska sredstva) ...

no še kdo naj se utakne v mojo vzrejo in mladiče (tko kot ste/so se že) pa bo mera polna  >:( >:(




Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: uncas , četrtek, 06.11.2014 : 16:04:57
"Vsebina trenutno ni dostopna" ?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: jst , četrtek, 06.11.2014 : 16:27:47
Sarataste: samo toliko, da ne gremo v debato: ja mogoče (mi) je preživeti brez mesa. Vendar: mogoče je preživeti tudi brez elektrike, nafte in industrijskih izdelkov. Zakaj se ne odpoveste temu, saj pridelava teh dobrin ne povzroča samo trpljenje živali ampak uničevanje celotnega okolja. Če se niste pripravljeni odpovedati tem civilizacijskim pridobitvem, se nimate pravice vtikati v to, kaj kdo da na krožnik.

Poleg tega je seveda velika razlika med pobijanjem živali za hrano in pobijanjem živali za zabavo. Ni pa nobene razlike med pobijanjem živali za psajo ali mačjo hrano in tistimi za prehrano ljudi (razen seveda te, da je mesu v pasji hrano veliko težje slediti in da v pasji hrani lažje kot v človeški pristanejo živali, ki niso bile pobite "po protokolu")

Tako je.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , četrtek, 06.11.2014 : 16:40:54
"Vsebina trenutno ni dostopna" ?

Na KLIK (https://www.facebook.com/1489457064638309/photos/a.1489490684634947.1073741827.1489457064638309/1508727316044617/?type=1) je še, če še ta izgine, je pa posnetek tukaj (http://www.mojpes.net/download/dogosBosnaVrhnika.pdf).

Nobene velike znanosti ni, pa tudi noben ni dolžan posvajat najprej iz slovenskih zavetišč, temveč gre za drug problem.

Zadnji primerek, ki se ga trenutno spomnim, je nek črn pes, pisalo je zraven, da je bil 'rešen iz zavetišča smrti na Hrvaškem, posvojen v Slovenijo', čipiran s komercialnim čipom, vendar ga je posvojitelj 'pozabil' vpisat v CRP. Hm ... Najprej so šibali oglase, da se je izgubil oz. je bil ukraden izpred neke trgovine v Celju, potem so pogruntali, da je v Zonzaniju in da ne bo nikogar ponj. Kako se je končalo, ne vem in me pravzaprav ne zanima. Več kot preveč je to, kar vem.

Dogajalo se je v začetku oktobra letos, lahko poiščem te objave, lahko pa poiščem še druge objave iz preteklosti, če ne verjamete, da je tole zelo resen problem, ki se enako tiče vsakogar, ki vlači sem pse iz tujine in podpira tako početje, kot tudi vseh nas, ki temu nasprotujemo. Namreč, na naših pragovih in na naših gmajnah se kotijo nikogaršnje mačke, ki jih nimajo občine več s čim niti osnovno oskrbet in sterilizirat/kastrirat, ker so porabile sredstva za oskrbo psov, kot je tačrn iz 'hrvaškega Celja'. Recimo, 30-dnevna oskrba psa je od 500 do 600 evrov (vir klik (http://www.dnevnik.si/slovenija/osrednja/zapusceni-psi-in-macke-so-predragi)), akcijska cena sterilizacije oz. kastracije mačke pa 42 do 60 evrov (vir klik (http://www.zavetisce-horjul.net/akcija/)), pa zračunajte sami, koliko mačk bi lahko občina poštimala za ta denar.

Mi je jasno, da se zgodbe dogosov, bulov, majhnih kocastih, pa mopsov, brejih psic, 6-tedenskih mladičev in podobnih veliko bolje 'prodajajo' od mačk na sosedovem dvorišču, pa čeprav so profit take 'prodaje' običajno samo fb lajki.

Ljubitelji? Česa? Lajkov? Mačke lahko ostajajo po naših cestah in gmajnah za kanon futr? Pa za pljuvanje po zavetiščih in občinah so dobre! Če neko zavetišče na hop ne skače okrog, ko nekdo brezdomno mačko najde, je treba oddat vse mogoče prijave in na vse mogoče načine ljudem pred oči nemarne zavetiške zaslužkarje kazat. Posamezniki, pa tudi društva, se skoraj razpočijo od besnega fb komentiranja. In ko občina reče, da za letos ni več denarja, je treba spet do plafona skakat, pa zavetišče še enkrat in še globlje v gnoj porivat. Mačke pa se bodo do pomladi še naprej kotile, mačjim mladičem bodo še naprej od hudega in gnoja oči ven padale ...

Priznam, da nimam popolnoma nobene tolerance več do takih zgodb in reševalcev. Tudi do zagovornikov ne.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: kocka , četrtek, 06.11.2014 : 17:52:15
Sarataste: samo toliko, da ne gremo v debato: ja mogoče (mi) je preživeti brez mesa. Vendar: mogoče je preživeti tudi brez elektrike, nafte in industrijskih izdelkov. Zakaj se ne odpoveste temu, saj pridelava teh dobrin ne povzroča samo trpljenje živali ampak uničevanje celotnega okolja. Če se niste pripravljeni odpovedati tem civilizacijskim pridobitvem, se nimate pravice vtikati v to, kaj kdo da na krožnik.

Poleg tega je seveda velika razlika med pobijanjem živali za hrano in pobijanjem živali za zabavo. Ni pa nobene razlike med pobijanjem živali za psajo ali mačjo hrano in tistimi za prehrano ljudi (razen seveda te, da je mesu v pasji hrano veliko težje slediti in da v pasji hrani lažje kot v človeški pristanejo živali, ki niso bile pobite "po protokolu")
Žebljico na glavico. Kot vedno.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: sarataste , četrtek, 06.11.2014 : 20:08:20
Joj punce, primerjanje klavnic s civilizacijskimi pridobitvami... A je katera prebrala kaj sem napisala?! Govorila sem o izgovorih, da obrok brez mesa ni uravnotežen, kar absolutno ni res, samo to. Vse ostalo--- delajte kar vam paše, jaz nikoli nisem podpirala teze, da če ne morem narediti vsega, je bolje, da naredim nič. Pa smetimo kr neki tukaj, kar se mene tiče najbolje vse pobrisat. Opravičujte vse svoje razloge sebi, meni niste dolžni, niti sem vas k temu pozvala. Aja pa pozabile ste omenit, da pa mali kitajčki delajo oblačila pa jih vseeno nosim...mogoče za kako drugo debato.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Pepsi , četrtek, 06.11.2014 : 20:47:15
Joj punce, primerjanje klavnic s civilizacijskimi pridobitvami... A je katera prebrala kaj sem napisala?! Govorila sem o izgovorih, da obrok brez mesa ni uravnotežen, kar absolutno ni res, samo to. Vse ostalo--- delajte kar vam paše, jaz nikoli nisem podpirala teze, da če ne morem narediti vsega, je bolje, da naredim nič. Pa smetimo kr neki tukaj, kar se mene tiče najbolje vse pobrisat. Opravičujte vse svoje razloge sebi, meni niste dolžni, niti sem vas k temu pozvala. Aja pa pozabile ste omenit, da pa mali kitajčki delajo oblačila pa jih vseeno nosim...mogoče za kako drugo debato.

No, jaz se pa pod tole podpišem. Pod ostalo pa ne. In prav nič hudega ni, če ne mislimo vsi enako!


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , četrtek, 06.11.2014 : 21:54:45
To, da "rešuje" psa iz Bosne članica kinološkega društva ni prav nič sporno, v svojem "prostem času" lahko vsak dela kar hoče. Je pa zelo sporno, če se zbira denar na naslov in račun društva.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Zoia , petek, 07.11.2014 : 07:56:17
Pa ne govorim o 50 kilskih deklicah ampak bodybuilderjih.

Js pa o fizičnih delavcih, ki dela mal več kot en bodibilder in ni na vseh možnih šejkih, vegi wheyu in proteinskih napitkih.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , četrtek, 11.12.2014 : 12:25:26
Prvo sojenje zaradi prirejanja pasjih bojev
"Zahtevamo ostrejše kazni"
10. december 2014
Trbovlje - MMC RTV SLO
V Trbovljah se je začelo sojenje šesterici, ki naj bi pokojnemu Tinetu Resniku iz Litije pomagala pri prirejanju pasjih bojev. Gre za prvi primer sojenja v primeru pasjih bojev pri nas, eden izmed obtoženih je krivdo priznal, preostalih pet pa se je izreklo za nedolžne.

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/prvo-sojenje-zaradi-prirejanja-pasjih-bojev/353317 (http://www.rtvslo.si/crna-kronika/prvo-sojenje-zaradi-prirejanja-pasjih-bojev/353317)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 08.04.2015 : 12:30:27
Ker se ponavadi pojavljajo 'zgodbe' o bulih (vsi v enem košu) in 'pasjih varuškah' v povezavi s pasjimi boji in otroki, in zato, ker je tole daleč bolj brana tema od kakšne obskurne pasemske :P ...

The Nanny Dog Myth Revealed - klik (http://thetruthaboutpitbulls.blogspot.com/2010/08/nanny-dog-myth-revealed.html)

Vintage Pit Bull Photos Prove What? - klik (http://thetruthaboutpitbulls.blogspot.com/2011/06/vintage-pit-bull-photos-prove-what.html)



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sreda, 08.04.2015 : 14:59:00
Kašen smisel ima še podpihovati strah pred bulli?


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: ličinka , sreda, 08.04.2015 : 15:43:35
Meni je super, da kdo prikaže še drugo plat zgodbe, čeprav bodo ljudje jemali negativno. Mislim da ni bilo mišljeno kot podpihovati strah ampak lastnike teh pasem pripraviti do tega, da tako kot ostali psi potrebujejo dosledno vzgojo, nadzor in ne samo ljubezen in crklanje. Še vseeno se mi zdijo odlična izbira družinskega psa za nekoga, ki ima veselje vložiti veliko truda v vzgojo. Ampak mislim da ljudje že malce pretiravajo kako super so te pasme do otrok. Pa tudi vse te slike, ki jih ljudje pridno delijo na fb-ju o bullih in otrocih so zelo neodgovorne in naj se ljudje tega zavedajo. Škoda je samo ta, da bodo ta članek jemali ljudje po svoje eni bodo pljivali po njem da niso takšne pošašti drugi bodo pa z temi dejstvi svoj strah upravičili in nestrpnost se na ta način samo povečuje, ker si ljudje vse obrnemo v svoj prid.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 08.04.2015 : 16:10:58
Nobeno podpihovanje, temveč samo postavitev pasme/pasem tja, kamor sodijo - med pse. Kot katerakoli druga pasma.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sreda, 08.04.2015 : 16:43:40
Na prvi pogled se zdi tako. Ampak ko sem malo bolj natančno prebrala - ne, ne zdi se mi ravno uravnotežen prikaz. Pri vsaki pasmi imamo kakšen mit, če se potrudimo ponavadi od njega ostane bolj malo. Navsezadnje tudi  Dickensov Bulls Eye ni ravno precizen prikaz pasme, ali pač?
Ličinka, v prispevku ni nič o vzgoji, ljubezni in crkljanju. Prikaže pasme bull kot morilce, ki tgajo drugim psom goltance in se zelo trudi pokazati, da to niso nikoli bili družinski psi. Tudi pri komentarjih starih slik.
Po netu hodijo slikce in posnetki otrok in psov (vseh mogočih pasem) in nekateri dobivajo pik ob vseh brez razlike. Nekateri posnetki so res taki, da ti gredo lasje pokonci, ravnanje staršev pa ne samo neodgovorno ampak nevarno. Drugi pa ne, pokažejo lep odnos med otrokom in psom. fino bi bilo pokazati posnetke, ki so "benigni" in tiste nevarne, pa pokazati v čem je razlika. Saj ni tako zelo težko, vsak lahko vidi, če ve, kaj mora gledati. Ni ti treba biti ne vem kakšen uh in ah strokovnjak.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 08.04.2015 : 17:21:17
Da bo zato, ker sem tule nalimala dva linka z nekoliko bolj nazorno (staro) vsebino o nanny pravljici, kdo bolj ali manj proti bulom histeriral, jih zato ja ali ne kupil ali celo peticijo za njihovo prepoved sestavil, se ne bojim; v resnici ne verjamem v takšno moč mojpes.neta ;). Računam na to, da bodo vsebino prebrali odgovorni odrasli osebki. Njim sem dejansko link namenila. Da lahko sami preberejo, da 'pasja varuška' ne obstaja. Da bodo lahko v prihodnje ocenili vrednost argumentov vseh tistih, ki kot stara lajna ponavljajo, kako so buli mazice in lubice, samo da v bližini kaj po otrocih diši. Ti odgovorni odrasli osebki se ponavadi odgovorno odločajo tako za psa kot za pasmo. In oni tudi vedo, da so bulli (APBT, SBT, ABT in njihove variacije) psi. Tapravi. Ne plišasti. Ne vem za nobeno drugo pasmo, pri kateri bi kakšen mit tako vsiljevali, kot pri bullih povezanost z otroki.

fino bi bilo pokazati posnetke, ki so "benigni" in tiste nevarne, pa pokazati v čem je razlika.

Z veseljem bi objavila kakšen tovrsten prispevek. :)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sreda, 08.04.2015 : 17:44:17
S tem, kar si napisala zgoraj se povsem strinjam. Tudi meni gre tovrstno pisanje na živce.  Sam prispevek na linku  pa mi daje en tak neprijetno podmukel občutek. Lahko da se motim, pa mislim da se ne.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sreda, 08.04.2015 : 17:46:04
Kar se tiče posnetkov, pa lahko naredimo novo temo, lahko poiščem posnetke, pa jih skupaj poanaliziramo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 08.04.2015 : 18:27:06
Odlično! O0
Najbolje, da jo kar odpreš, ko boš imela prvi tak filmček/fotko, pa potem nadaljujemo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sreda, 08.04.2015 : 18:50:35
Lahko pa tudi kar tole temo ponucamo, če se ti zdi ok - klik (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,49361.0.html). :)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sreda, 08.04.2015 : 21:38:52
Ja, bo seveda ok. Jaz bom kaj poiskala jutri, lahko da pa seveda že prej kdo kakšen link. Naj bi bili filmčki, ker so fotografije lahko zavajajoče.
Pri tem naj se ne bi šli ali bi jaz to pustil ali ne, ampak bi samo poskusili ugotoviti, ali je bila situacija na posnetku nevarna ali ne in zakaj


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sobota, 09.05.2015 : 12:07:15
Ponavadi se povezuje 'pasje boje' z 'nevarnimi pasmami, zato gre spodnje semle:

"V rokah odraslega sposobnega vodnika, ki obnašanje psa pravilno usmerja, je tudi 'bojni' pes prijeten življenjski sopotnik."

(http://www.mojpes.net/foto/clanki/mitiObulPasmah04.jpg)
Miti in resnice o nevarnih pasmah - klik (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=938)
Tekst Živa in Andreja, ilustracije Eva Slavec, oktober 2005

Na zgornjem linku je vsebina letaka z 'miti in resnicami o nevarnih pasmah', ki smo ga mojpes.netovci 30. 9. 2005 delili v Kopru udeležencem tradicionalnega dobrodelnega koncerta z naslovom 'Z najboljšim prijateljem' - klik (http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=6). Koncert je pripravilo Obalno društvo proti mučenju živali, na njem pa so zbirali sredstva in hrano za pse v Obalnem zavetišču. Letak je bil le eden iz nabora osveščevalnih materialov, ki smo jih delili na tamkajšnji mojpes.netovi stojnici in s katerimi smo potencialne lastnike psov seznanjali o tem, kaj morajo vedeti, predno si umislijo psa. Namreč, pse, tudi bule in ostale 'bojne pse' ali predstavnike ostalih 'nevarnih pasem', ki so pristali v zavetišču in za katere so zbirali hrano in sredstva, so njihovi lastniki najprej kupili ali posvojili, potem pa jih neodgovorno zapustili. Če bi se za pse odgovorno odločali, do zapustitev ne bi prihajalo in zapuščenih psov v zavetiščih ne bi bilo. Upam, da bo to dejstvo kdaj vendarle postalo širše zanimivo za slovenske živalovarstvenike in se bodo začeli ukvarjati z izvorom problema ter z osveščanjem ..., ne pa na splošno tiščali vse pse v roke vsakomur, ki 'pride mimo'.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sobota, 16.05.2015 : 17:56:05
Bom dala kar sem. Brez besed. :') :') :')
https://www.dnevnik.si/1042712937/slovenija/nevarni-psi-in-pravo-je-kaksna-razlika-med-pitbulom-in-brzostrelko (https://www.dnevnik.si/1042712937/slovenija/nevarni-psi-in-pravo-je-kaksna-razlika-med-pitbulom-in-brzostrelko)


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , sobota, 16.05.2015 : 18:37:54
Očitno je vse dosedanje kroge prespal, pa bi zdaj on peljal nov krog. :-#
Pravzaprav ne verjamem, da se bosta zaradi tega članka slovenska kinologija in zakonodaja kaj drugače vrteli.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , sobota, 16.05.2015 : 19:34:12
Samo zaradi tega enega članka prav gotovo ne, a če se dovolj dolgo napihuje in ponavlja... Se bojim, da ni treba kaj dosti več kot še kakšen malce resnejši pasji pretep, v katerem bo sodelovalo kaj bulu podobnega. Zakonodaja se lahko kar hitro spremeni in upoštevanje stroke je pri tem prej izjema kot pravilo.


Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Jana , ponedeljek, 18.05.2015 : 11:26:23
Zavod PIT in ekipa Ustavimo pasje borbe so spisali repliko na članek Igorja Vuksanovića 'Nevarni psi in pravo: Je kakšna razlika med pitbulom in brzostrelko?' (https://www.dnevnik.si/1042712937/slovenija/nevarni-psi-in-pravo-je-kaksna-razlika-med-pitbulom-in-brzostrelko)

https://www.facebook.com/ustavimopasjeborbe/posts/474292392727424 (https://www.facebook.com/ustavimopasjeborbe/posts/474292392727424)



Naslov: Re: Pasji boji
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 18.05.2015 : 11:39:00
Odgovor sicer ni slab, je pa predolg in preveč razvlečen, da bi ga prebrali tisti, na katere bi lahko imel prvi članek kakšen vpliv.