mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: Smetka , nedelja, 07.10.2007 : 18:27:00



Naslov: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , nedelja, 07.10.2007 : 18:27:00
Stara 10 tednov, povožena, črno bela, iskala bo nov dom. Fotka bo kmalu.


Naslov: Re: Muc - Vrhnika
Poslano od: Smetka , nedelja, 07.10.2007 : 18:56:23
Muc je dobil udarec v glavo in ima nevrološke težave. Upam, da bo ok. Spola še nisem pogledala.


(http://www.moj-album.com/slike/1601452/01Lz3VGsuztW1WxS.jpg)



Naslov: Re: Muc - Vrhnika
Poslano od: kaja , nedelja, 07.10.2007 : 19:05:48
Lahko bi bil Merlin ali pa Harley...ce je fant.


Naslov: Re: Muc Merlin - Vrhnika
Poslano od: SuhaVoda , nedelja, 07.10.2007 : 20:04:39
Lepotec je. Upam, da težave niso prehude :S


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 08.10.2007 : 21:08:29
Merlin je samička. Zdajle je že precej bolje kot popoldan, napada samo še občasno, sem lahko celo pogledala, kakšnega spola je. Tudi predla je že in sama najde hrano, zenice se bolje odzivajo.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , torek, 09.10.2007 : 09:29:49
Danes je še malo bolje. Kri iz gobčka ne teče več, dojame takoj, ko stopim v prostor. Driska se je ustavila (sem že povedala, da jo je imela  :)?).

Od sedmih pred nedavim preverjenih mačkov, ki so bili oddani (pred nekaj leti) izključno kot notranji mački s pogodbo, so štirje mrtvi. Povozil jih je avto (ne morete si niti mislit, koliko avtomobilov konča svojo pot prav v dnevni sobi - ali kaj naj si mislim??). Zakaj delam, kar delam?


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: PikaPoka , torek, 09.10.2007 : 09:32:40
Citat
Od sedmih pred nedavim preverjenih mačkov, ki so bili oddani (pred nekaj leti) izključno kot notranji mački s pogodbo, so štirje mrtvi. Povozil jih je avto (ne morete si niti mislit, koliko avtomobilov konča svojo pot prav v dnevni sobi - ali kaj naj si mislim??). Zakaj delam, kar delam?

 :'(ojej....
In kaj lahko storiš?
Me že jezijo taki, ki pokličejo in so očitno naučeni, kaj morajo reči, da dobijo mačka.....
Sicer jih ustavim, ko rečem, da bom prišla kaj v kontrolo, ampak vseeno - zakaj je mačje življenje tako malo vredno??!?


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , torek, 09.10.2007 : 09:35:13
Nič ne morem. Niso bili zavetiški.
Ne vem, zakaj je tako malo vredno... zato pa sprašujem, zakaj to delam. Zakaj se trudim z malo mačkico, za katero itak obstaja velika verjetnost, da bo nekoč končala tako, kot je že itak skoraj. Brezveze.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: PikaPoka , torek, 09.10.2007 : 09:42:14
Zato, ker vseeno obstajajo tudi taki, ki bi za svojega mačka naredili vse  ;)
In taki (kot sem sama), ki so nekoč mislili, da so mačke za miši lovit, pa so se ob neštetokrat prebranem in slišanem premislili....


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , torek, 09.10.2007 : 09:43:44
Ja; in taki svojega mačka običajno že imajo. Ali pa dva, tri, štiri....


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: PikaPoka , torek, 09.10.2007 : 09:47:01
Ok, nimam odgovora.  :)  Ampak vseeno upam, da ne obupaš. Že zaradi manjšine.
In da Merlin najde najboljši dom. Tak, ki si ga tako bitje zasluži.



Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Sasenka , torek, 09.10.2007 : 09:54:53
Nič ni brez veze. To kar ti delaš je malokdo sposoben. In če rešiš življenje ali polepšaš ali osmisliš življenje samo vsakemu tretjemu si naredila več kot polovica prebivalcev Slovenije skupaj. Vem, da je hudo za ostale, vsem ki spremljamo je hudo, ampak ravno zaradi tistih katerim uspe, je vredno. In potem gledamo slike horjulčkov v novih domovih, slike Brčice, ki je našla najboljši dom, da ne govorim o Morčiju, beremo kako je Glu postala črna in ni več rjava, beremo kako se nekaterim ne da učit pri Xeni, beremo in gledamo kako se ima Kuki, kakšne vragolije zganjajo mačkoni in mačkonke...zaradi njih je vredno in zaradi tistih, ki so še pri tebi in ki še prihajajo. In verjemi, da obstajajo ljudje, ki so za svoje živali pripravljeni narediti vse, poglej samo koliko nas je tukaj pa še več nas bo in se trudimo to prenašat na druge. Smetka, je vredno. Poglej vse te učke okoli sebe in boš videla, da ni brez veze, čeprav ta trenutek mogoče izgleda drugače. Samo ne obupaj, prosim.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: vis in nox , torek, 09.10.2007 : 10:45:02
Naša družina, Smetka, ti prav tako izreka zahvalo in prosi, da vztrajaš. Pridružujemo se mnenju Sasenke.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , torek, 09.10.2007 : 10:47:39
(http://www.moj-album.com/slike/1601452/u9ParLt45pL7H8Nm.v.jpg)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: luna7 , petek, 12.10.2007 : 09:33:58
Tudi naša mačje-pasja družina se pridružuje sašenki in njenemu mnenju. Če je eden rešen in mu je ponujeno življenje, potem je to zelo zelo veliko!
Trudimo se, da bo vedno manj takih žalostnih in vedno več veselih učk, mahajočih repkov in zadovoljenga predenja! Mic po mic, pa se spreminja! Nič obupat. Je pa prav, da vsi zvejo o takih dogodkih.

Smetka, mi smo s tabo in z vsemi živalcami! Merlin pa hitro v varne roke in pod prijetno odejo!

lp polonak


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: SuhaVoda , petek, 12.10.2007 : 15:19:14
Smetka, brez tebe se tudi jaz ne bi vsak dan tako zelo veselila mojih treh kepic, ne bi si upala obdržati kar tri. Pa sem jih, ker sem pomislila na to, da bi lahko končale drugače. Ker ni veliko tistih, ki jim je jasno - jih ni veliko, ki berejo to stran.
Zaradi tebe sem tudi veliko boljša "lastnica", kot bi bila brez tvojega osveščanja. Resno. Odnos do živali se enostavno spremeni. Prej sem jih imela le zelo rada, zdaj jih jemljem tudi zelo resno in z vso odgovornostjo in jih cenim veliko bolj! Ne da jih prej nisem, ampak ko bereš te strani tu, zares lahko dojameš, da smo ljudje zelo odgovorni, tudi za tisto povoženo pikico, ki se nas "kao" ne tiče.
Danes sem spet videla. Mrtvo pisano lepotičko na avtocesti in pomislila, da bi lahko bila moja, če se ne bi marsičesa naučila od tebe in se zavedala, da je treba biti maksimalno odgovoren, ne pa ala "je zunaj, ne vem kje, saj pride vedno nazaj"! Ne, ni res, enkrat je ne bo več nazaj! In to ni stvar zaradi katere bi nam lahko bilo vseeno. Ljudje tega ne dojamejo. Zelo hudo mi je še vedno, ko jih vidim povožene. In verjetno bi bile tudi moje na tem mestu, ker odkar pomnim so bile muce pri nas zunaj spuščene. Jasno. Sploh babi je imela same zunanje, pa dedi... Pa saj je vedno prišla kakšna nova kajne... Pha... Kaj mi je rekel oče kaka dva tedna nazaj, ko je bil zadnjič na obisku in slišal, da jih ne spuščam ven - češ, da jih je treba, saj je to tako ali tako potrošni material, bo nova prišla. Točno tako se je izrazil. Poleg njega se je pa igrala moja najbolj plašna, najmehkejša in najbolj ljubka lepotička Risa. Veselo in brezskrbno, da bi jo lahko gledal celo uro. Tisti trenutek me je bilo sram, da sem njegova hči. Zelo! In hkrati sem bila vesela. Ker vem, da za moje lubice skrbim dobro in bodo tako pri meni še dolgo dolgo! Točno te, ker dokler so zdrave in vesele, ne mislim tvegat in nočem nadomestkov!

Pa če samo po nesreči naleti kdo na tvojo stran, tvojo dejavnost, ga vsaj malo premakne. Ker si ena redkih, ki upa tudi z direktnimi slikami in temami opozarjati. Na to, da sterilizacija ni brezvezna in da če maš muco, jo imaš noter, pri sebi in zanjo skrbiš - dobro, z odgovornostjo! Zanjo se skrbi - v pravem pomenu besede. Preveč je takih, ki morajo skrbeti same zase pa jim to ne uspe.
In veš draga moja Smetkica, čedalje bolj se bodo ljudje zavedali, da te male nežne pikice niso noben potrošni material! Preko tebe se nalezemo mi, mi nalezemo druge in tako naprej. Za jez podret je dovolj samo ena taka kapljica, kot si ti, samo ne čisto takoj! več kapljic nas bo pa hitreje porušilo to obupno miselnost egoistov.
In zato res hvala. Ti si eno veliko upanje in zaupanje v boljši jutri.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: mirjana , petek, 12.10.2007 : 16:33:32
Število oddanih živali v arhivu je dovolj dober pokazatelj, da delaš dobro.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: griota , sobota, 13.10.2007 : 15:45:34
Horjulu vse pohvale.Ne obupat kot smo nekateri :(.Jaz osebno ravno zaradi takih zgodb ne oddajam več mačkov neznanim osebam.Sedaj v svoji okolici samo sterili/kastriram in vračam v okolje.Žal ne morem več,preveč je bilo žalostnih koncev.Ne glede na ves moj trud in stroške ki jih imaš z mačko,da zdravo in sterilizirano oddaš,čez leta ne dobiš dobrih povratnih informacij.Čeprav je zgledalo,da gre v idealen dom...
Slabe izkušnje imam tudi z ljudmi,ki imajo dejansko mačko v stanovanju.Ampak ko jih čez leto ali več pokličeš,da bi videl kako uživa živalca izveš,da:je padla iz balkona,splezala preko okna na streho in končala neznano kje.Veliko,veliko stanovanjskih mačk se izgubi,ker ljudje niso pripravljeni zamrežit okn in balkona.Oz.ustrezno pazit.Na začetku še,čez čas pa.....
In tako ne narediš nič,pobereš jo iz ceste,jo oskrbiš,socializiraš,ji najdeš najprej začasni potem če imaš srečo stalen dom od koder pa pobegne.In kaj narediš?Nič!Še slabše.Mačka konča v neznanem okolju,lačna,prestrašena pa vendar socializirana,da je še večja možnost,da jo kdo trpinči.
Držim pesti,da še vi ne začnete razmišljati po moje,ker potem......Lp


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , četrtek, 18.10.2007 : 20:32:41
griota, obupala sem že.

Merlin je postala prava mala mačja žogica. Res je okrogla. Težav z glavo ni več, dojema svet normalno, prede, se igra... odpravljamo le še težave s prebavo. In iščemo (obupani sicer, pa vseeno) muci prijazen in varen dom.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , sobota, 27.10.2007 : 17:54:21
Merlin je končno zdrava in je bila danes prvič cepljena. Išče dom.

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/baaUu38XExyZ6ELp.v.jpg)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Tarek , ponedeljek, 29.10.2007 : 14:02:44
iiii izboljšava je vidna! Veliko sreče pri iskanju doma!
Ne obupat... samo to lahko rečem.
Lp , Jasmina


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , ponedeljek, 29.10.2007 : 17:18:24
In poleg tega da je zdrava, je tale mačkica luštna za pojest :) Takšna okrogla je z majcenimi ušeski, mirna in pridna. Pravi cuker! :-*

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 12.11.2007 : 09:20:35
Sterilizirana.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , petek, 16.11.2007 : 19:52:47
Krasna okrogla mirna muca išče nov dom.

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/fdJ7Hkoz3X6cA0fU.jpg)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sobota, 17.11.2007 : 23:08:36
tale mačkica ostaja čisto po krivici zapostavljena...je bolj mirne in razmišljujoče sorte in če ji kaj ni všeč se pretvarja da ne obstaja ;D :) Luštna micena bunkica je, prisežem da je bila tudi ona najdena ziher kje v kakšni shrambi, ker je prav lepo okrogla :) In kljub temu, da sem jo ponesreči že dvakrat sterorizirala, mi je vedno odpustila in danes sva se ljubko crkljali v naročju. Res je cuker :-*

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , petek, 30.11.2007 : 14:55:14
(http://www.moj-album.com/slike/1601452/PvFX6jpy01utNntI.jpg)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , nedelja, 02.12.2007 : 15:15:06
A jo lahko lepo prosim že nekdo posvoji?  :) Tako nezhatevne muce pa že dolgo ne...takšna posebna, mirna, filozofska mačkica je tole. Srček mali :-*

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , sreda, 09.01.2008 : 12:02:59
Gargamelca bo kmalu postala skrbnica te mačkice. Vaju mečem v arhiv  ;D.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: sarita , sreda, 09.01.2008 : 12:14:01
Maja, boš res lastnica tele lepotičke?  :)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 09.01.2008 : 13:20:38
Očitno, da res :)

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: dog_lover , sreda, 09.01.2008 : 13:25:42
Opala, čestitke. :)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Mel , sreda, 09.01.2008 : 13:29:36
Super! :)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Royalty , sreda, 09.01.2008 : 13:39:34
Maja, čestitke za novo mačjo pridobitev :D!


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: bolha2 , sreda, 09.01.2008 : 13:41:43
Gargamelca čestitke!! :D Še malo pa me boš dohitela. :D Lepo se imejte.

Lp


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: skogkatt , sreda, 09.01.2008 : 13:43:03
:-* za Gargamelco in Merlinčko :-*


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: nutella , sreda, 09.01.2008 : 14:09:08
Še tukaj - jeeeee, Gargamelca, čestitke za malo mačjo babuško. :-* :D :D


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 09.01.2008 : 17:04:15
hvala vsem :) jap zdaj je official...ker je nekdo pac vrgel Merlin v arhiv...in iz arhiva ni izhoda, al kako že ::)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , sreda, 09.01.2008 : 17:13:35
Ja ti reva uboga, ful se mi smiliš  ;D. Rajš povej, da imaš že kakšna dva meseca RC kitten pripravljen zanjo, kaj sem jaz zdaj kriva  :o.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: skogkatt , sreda, 09.01.2008 : 17:18:36
;D torej zamujaš s prevzemom! ts ts ts ;D


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 09.01.2008 : 17:19:20
Ja ti reva uboga, ful se mi smiliš  ;D. Rajš povej, da imaš že kakšna dva meseca RC kitten pripravljen zanjo, kaj sem jaz zdaj kriva  :o.

ampak RC kitten ne pomeni še nič...arhiv pa igra krucilano vlogo! ;D Tako da se ne muzat ven :P ;)

Merlinko pa že vsi (ber vglavnem jaz in mama, moški del zaenkrat še ni opredeljen ;D) nestrpno pričakujemo.

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 09.01.2008 : 17:21:53
;D torej zamujaš s prevzemom! ts ts ts ;D

 :P počakaj, da te dobim v roke...sem prepričana, da tvoj maj rabi še kakšnega kompanjona 8)

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Rossy , sreda, 09.01.2008 : 17:22:15
Super  :D :-*


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , sreda, 09.01.2008 : 17:24:35
Ok. Če že RC kitten ni merodajen. A čem začet tkole: iiiiiiiiiiiiiiiiii Smeeeeeeeet, lej kako gledaaaaaaa, lej kako čičaaaaaaaa, lej kolk je lepaaaaaaaaa, a ni srčkanaaaaaaaa (a je dost al bi šeeeeeeeee)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 09.01.2008 : 17:26:52
naj ti bo! :P :P :P Priznam! :D Merlinka je bila med drugim tudi osnovna inspiracija za primerjanje določenih šitirinožcev z keglom 8)



Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Selene , sreda, 09.01.2008 : 17:30:31
Merlinko pa že vsi (ber vglavnem jaz in mama, moški del zaenkrat še ni opredeljen ;D) nestrpno pričakujemo.



Moški del je zadevo nazadnje komentiral še z "ni govora! ;D"


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: skogkatt , sreda, 09.01.2008 : 17:32:35
 :o Komaj sem se jih vseh znebila ;D


Čeprav, ponavadi je kar tko, da mi jih dog_loverca vse odda preden si premislim in kakšnega obdržim  >:( :P :( ;D



Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: svrk , sreda, 09.01.2008 : 17:35:54
Moški, hmm. Sožalje Gargamelca  :'(


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 09.01.2008 : 17:38:25
Moški del je zadevo nazadnje komentiral še z "ni govora! ;D"

jah, sej veš kako gre pri teh zadevah...moški del mora prvo zadevo videti, da dojame ;D Moj oče je pa zgodba zase...mu dam max 3 dni, potem bo pa žel po vseh štirih za njo lezel in ji miške po omarami iskal...in jo probal prepričati, da je česanje super stvar in itd in itd. ;) Sicer pa je moj dragi lepo povedal - itak si se že odločila, torej nimam kaj 8)

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Selene , sreda, 09.01.2008 : 17:41:45
A potem gre že jutri z nama ::)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: svrk , sreda, 09.01.2008 : 17:42:58
Jaz sem pa že mislila, da so te moški spravili iz arhiva. No vsekakor ti čestitam za mačjo damo filozofske smeri in pravim, da si frajerka, ker si jo vzela.  :-*


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 09.01.2008 : 19:29:57
Selene - ne, nič bat, ne še jutri ;)

svrka - kaj nam pa moski morejo? haha ;D

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , sreda, 09.01.2008 : 19:32:49
svrka - kaj nam pa moski morejo? haha ;D

Dej bod tiho, dokler nimaš mačke doma  :).


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 09.01.2008 : 19:36:18
jaz? tiho?  ;D


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: ka ty a , sreda, 09.01.2008 : 22:45:25
Gargamel čestitke za novo članico :D


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Tecka , četrtek, 10.01.2008 : 00:50:02
Oooo Gargamelca, čestitam za novo pridobitev!!!
lp
T.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Račka , četrtek, 10.01.2008 : 17:03:27
Majči, še v dokumentirani obliki od Tili the Dog: čestitke in poljubček  :-* !
Pa Smetko poslušaj!


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: kaja , četrtek, 10.01.2008 : 17:19:52
Se ena, ki sem jo jaz poimenovala ima nov dom. ;D :D ;) Maja, upam, da bo Merlinka pridna. :) :)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , četrtek, 10.01.2008 : 20:59:02
Se ena, ki sem jo jaz poimenovala ima nov dom. ;D :D ;) Maja, upam, da bo Merlinka pridna. :) :)

Tudi jaz ::)...tri norce namreč že imam ;D In ime seveda ostaja 8)

Račka - Dobrodošla! :-*

Hvala vsem še 1x za čestitke ;)

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Xena , četrtek, 10.01.2008 : 21:28:27
Gargamelčica, čestitke!!!  ;D

Račka - pozdravljena in dobrodošla! :-*

lp, Katarina


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , četrtek, 10.01.2008 : 21:35:56
Sej ne morem verjet, Račka je z nami!!

 :o ;D 8)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: kaja , četrtek, 10.01.2008 : 21:45:48
A Racka pa je posvojila se eno, ki sem ji jaz dala ime? ;) Racka dobrodosla! :-*


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Selene , četrtek, 10.01.2008 : 21:54:51
Račka, a bodo kakšne slike ;D


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , četrtek, 10.01.2008 : 22:14:31
Sej ne morem verjet, Račka je z nami!!

 :o ;D 8)

...in pravi, da te moram poslusat! kot da te ne :P ;D ;)

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: svrk , petek, 11.01.2008 : 12:46:55
Seveda jo poslušaš, pol pa še mal jezikaš. Nimaš težav z autoriteto, bi se reklo  :P


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 23.01.2008 : 19:09:42
Merlin je doma :)

(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/Zg1UL28Y0CaWeSXU.v.jpg)

(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/KjCQXzdlXET7y2S8.v.jpg)

(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/D0SzcsOFsmWUlwly.v.jpg)

Smetka, hvala ti :-*

Lp vsem, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: the_girl , sreda, 23.01.2008 : 19:10:40
Ja lepo :D Čestitam, Maja  ;)

Je pa res lepa muca. Na tej zadnji sliki se vidi kako ima lepo obarvan kožušček :D :-*


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: skogkatt , sreda, 23.01.2008 : 20:09:16
Vidim, da že kraljuje :D Čirulačarula, vas je začarala, kot se za Merlina spodobi ;D

Uživajte :-*


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Zala_ , sreda, 23.01.2008 : 20:13:04
Ježeš je luštna :) Se je z ostalimi muci že spoznala?


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: nutella , sreda, 23.01.2008 : 20:34:02
Ijoj, lepotička mala. :D :-*


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 23.01.2008 : 20:40:34
Se je z ostalimi muci že spoznala?

Spoznavanje bo potekalo v naslednjih dneh. Danes sem jo sicer kake pol urce pustila v transporterju, ko sva bile doma, da se je lahko malo umirila, privadila novim zvokom itd. Azrael jo je samo opazoval, Liza je bila pričakovano zgrožena (in me še vedno zgroženo gleda) ter je stražila transporter tiste cele pol ure hehe :) Bindi pa sploh ni vedela kaj se dogaja, dokler ni priletela za menoj v sobo, v tistem zagledala čudno bitje v transporterju, čemur je nato sledilo bremzanje in v misli sekundi je bila cela namrščena.

Meriln je tako v najini sobi, spoznala je že vse družinske člane (pričakovano se edino mame boji  ;D) in vsi so nad njo navdušeni :) Oči je celo rekel, da je lepa...in bajsa ;)


Hvala vsem za lepe želje,

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: matejči , sreda, 23.01.2008 : 20:55:36
PikaPoka je na začetku te teme zaželela muci najboljši možen dom....in to se je Merlničici tudi zgodilo.
Maja, veliko veselja z novo mačjo članico družine ;).


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Sasenka , sreda, 23.01.2008 : 21:30:54
Gargamelca važička!

Neverjetno simpatičen muc. :D


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Račka , sreda, 23.01.2008 : 22:09:12
Oči je celo rekel, da je lepa...in bajsa ;)

Bravo Merlinčka, hitro si ga obrnila, moškega...  ::)
Majči, uživajte vsi skupaj  :D, novi članici pa enga  :-*.


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , četrtek, 24.01.2008 : 11:30:31
Celo noč je bila pridna, edino wc je ni še čisto prepričal saj se je namestvo v njega polulala na njega (dobesedno na vrh) ;D Miška mala zlata je sicer še malo plašna, ampak brez problema daje buc :) Zjutraj se je crkljala pri meni, ko je na tv zagledala polarno medvedko in potem je seveda ni zanimalo nič več drugega, kakor tisti čudni stvori ::)

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , četrtek, 24.01.2008 : 19:36:52
Draga Smetka,

očitno nekateri Horjulčki šele v novih domovih pokažejo pravi obraz...zadržana, mirna, filozofska mačica mi zadnjo uro sploh ne da miru, je nalimana na moje pete, prede kot traktor (vmes sem celo zaslišala prvi mijav! :D) in se okoli mene kar vozi po glavi ;D Zdajle z svojo okroglo bučo raca okoli ekrana in tipkovnice in je tako zelo pocukrana, da sem rekla da ti moram te izlive nežnosti sporočiti :)
In edini problem, ki jo pesti zadnjih 24 ur je, v kakšni pozi ležat na kavču 8) Gladko pa obvlada tehniko "kako dati buc na sto in en način", če ne gre drugače, se ti kar na glavo vleže :D Res je cuker...vsi člani družine so že uspešno oviti okoli prsta oz.  bolje rečeno - okoli njene okrogle buče, velikih učk in okrogle ritke :-*

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Xena , četrtek, 24.01.2008 : 21:28:30
Jao, Gargamelca, tole je bilo pa kot en ornk inzulinski šus!!! :)

lp, Katarina


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 30.01.2008 : 18:38:46
No zdaj je dokončno - o mirni mucici ni niti duha ne sluha več ;D Počasi se je že naučila protestirat,če ji kaj ni po godu, nujno je treba bit ob človeku in najbolj fino je ob 3h ponoč loviti po postelji uboge nebogljene prste, ki štrlijo izpod kovtra 8) Največji hit je pa zaenkrat še vedno TV - ko jo imam "dost", ji tv prižgem in kar okameni ;D

Vse ok torej...

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: PikaPoka , sreda, 30.01.2008 : 18:40:35
Ja, vse ok, očitno ena taka tipična Horjulčica.... ;D
Da je nebi slučajno prikrajšala za gledanje TV-ja  ;)


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: the_girl , sreda, 30.01.2008 : 18:43:30
nebi

Smetka...ti se meni kar smiliš :) ;D


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 30.01.2008 : 18:46:00
No, pa ok, sej se bom naucila...pocasi :P 1x bom pac z sskj-jem  fajn po glavi dobila, pa bo :) (eni smo optimisti haha)

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: the_girl , sreda, 30.01.2008 : 18:53:38
Gargamelca...bolj kot gledam tele tvoje slikice, bolj ugotavljam, da ti še kak kuža manjka za popestritev tvoje čudovite mačje druščine ;) :P

Sicer pa... kako se je pa Merlin kaj ujela z ostalimi mačkoni?


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 30.01.2008 : 19:24:10
Gargamelca...bolj kot gledam tele tvoje slikice, bolj ugotavljam, da ti še kak kuža manjka za popestritev tvoje čudovite mačje druščine ;) :P

Aha...in potem se skupaj z 4imi mački in psom lahko preselim h tebi? :P ;)

Zaenkrat se še ostali trije navajajo na malo in gre ok. Bindi se je nehala sekirat, to je tudi nekaj :)

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: the_girl , sreda, 30.01.2008 : 19:29:47
Hehe :) a ni prostora za še eno malo mazico? :P Ali bi te potem že izselili skupaj z mačjo druščino in psom :P

Me veseli, da bo šlo z mačkoni :D :-*


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sreda, 06.02.2008 : 21:30:51
Takole se izobražujemo 8)

(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/Wyhgcu7mknIkdCw1.v.jpg)

(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/90fvxVKxLvyk85rq.v.jpg)

In takole trpimo ::)

(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/5tFa5X0tYHVTcpdh.v.jpg)

(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/ZMP06f_D3vuhjJRi.v.jpg)

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sobota, 09.02.2008 : 19:49:27
Premišljen vdor v Azraelov osebni prostor ::)
(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/9AzuLFPEhpZCVjej.v.jpg)

Azrael podpisal kapitulacijo 8)
(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/Ps_oWzQBopiZVQv6.v.jpg)

Na varnem, ko se Azrael premisli  :)
(http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/6Shz37RabSkeNFYF.v.jpg)

ps. glede na sedanjo velikost pri cca 6 mesecih bo čez kako leto prava velikanka...in glede na apetit bo treba 15kg RC indoor začet kupovat ;D

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: the_girl , sobota, 09.02.2008 : 20:15:03
Ja, lepotička mala (velika :P) :D Kako sta luškana z Azraelom :D :-* :-*


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , petek, 15.02.2008 : 23:17:30
Merlin je v času svojega bivanja v mačjaku uporabljala metodo "ko mi kaj ni všeč, se pretvarjam da ne obstaja" :) V času bivanja pri meni, slednjo metodo pospešeno uporabljajo ostali trije mačkoni ;D Ugotovila je, da se edino Azrael podi z njo naokoli (on ima pri tem v mislih marsikaj drugega in ne igre) in ko mu je dost, ga zna Merlin prav zbutat, da ga spet sprovucira h norenju ::) Bindi še vedno beži pred njo in Merlin seveda za njo navdušeno laufa hehe. In ko se Binda igra z miško, prileti še Merlin v stilu "uaaa, jst tud! jst tud!"...in Bindi spet beži in Merlin spet navdušeno za njo ;D Pri Lizi je podobno - Liza beži, Merlin pa za njo, tudi čez mizo če je treba...in pol je seveda Liza čist šokirana, da kako to, da si drzne na njeno mizo stopit (Liza je namreč vedno za en štuk višje od ostalih 8)).

Ubistvu ne gre za maltretiranje (čeprav se mogoče moji trije ne bi ravno s tem strinjali :D), ampak bolj za to, da je postala mala bajsa izredno pogumna in bi se na vsak način rada kar z vsemi naenkrat igrala, afna mala :) Vse normalno torej.

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Smetka , sobota, 16.02.2008 : 02:35:48
Vse normalno torej.

No, omenjena mačka normalna glih ni, anede  :).


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: Gargamel , sobota, 16.02.2008 : 22:07:23
No, omenjena mačka normalna glih ni, anede  :).

to se zdi tebi, ko pises poste ob 02:35  :) Sicer pa je"normalna" v okviru svojih meril in zmožnosti 8)

Lp, Maja


Naslov: Re: Muca Merlin - Vrhnika
Poslano od: dog_lover , ponedeljek, 18.02.2008 : 10:42:21
Maja, ti se kar tolaži... normalnih mačk pri tebi pač ni in jih nikoli ne bo.  ;D ::) :P