mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: Smetka , petek, 02.11.2007 : 23:24:29



Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Smetka , petek, 02.11.2007 : 23:24:29
Pozdravljeni.
Kolegica me je opozorila na vas da oddajate mlade mešančke mopse. Prečitala sem tudi kar je bilo napisanega o oddaji (prodaji) teh psov. Razumem vas, da iščete idealen dom za pse, da je finančna kriza ob skrbi za vse uboge živali, ampak vse skupaj se mi zdi malce pretirano. Pišem vam odkrito, brez prikrivanja in zato mi prosim ne zamerit.
 
Doma imamo ******, **********, do sedaj redni pregledi ter ceplenja, drugih težav ni, torej ali smo dobri in skrbni lastniki, ali imamo srečo s psom. Jaz mislim da prvo! Sterilizirana ni, ker strošek ni majhen za takega psa ni nam pa težko med tistim časom pazit našo psičko.
Skratka da ne zaidem s teme, psi so mešančki kar se jim vidi in marsikoga - tudi mene- to ne moti, moti pa me res ta način o izbiranju lastnikov in kdo da več.  Sam malce poglejte oglase na bolhi (verjetno ste jih, pa tudi jaz sem tam zasledila vaše kužke). Marsikdo se potem raje odloči kupit psa na bolhi, dat zanj 300 €, nobenih stroškov kastracije in sterilizacije, nobene pogodbe, nič! In potem tudi če se ga naveliča (velikokrat) ga bo prodal brez obveznosti naprej. Kaj pa se dogaja pri vas - psa prodat najboljšemu kupcu, plačat sterilizacijo - kastracijo, in potem še po možnosti preverjat kaj se s psom dogaja, imet lastnika pod nadzorom in tako naprej. Razumem in vem kaj se dogaja v določenih družinah, ampak to me je pa presenetlo. Ne vem kakšna so vaša merila o izbiri primernih lastnikov, ampak veste, tudi nekdo ki bo za psa pripravljen odštet 1400 € (seveda pasemskega) se lahko psa naveliča, ali pa zanj ne more skrbet z pravo ljubeznijo.
Če boste malce realno izbirali lastnike se tudi jaz javim in bi z veseljem vzela enega, najraje samčka, ki bi ga dala tudi kastrirat, ampak nisem pa pripravljena licitirat zanj kot da so ne vem kaj. Halooo, to so mladički, mešančki, ki iščejo skrbne in ljubeče gospodarje, ne pa finančne mogotce!
Upam, da se boste glede res ljubkih mladičkov prav odločili, kajti  kot sem napisala - 300 € na bolhi (včasih tudi 200 ali 250) in nobenih obveznosti, in to vaše iskanje primernih lastnikov ni primerljivo, je pa cenovno gledano na isti ravni.V vsakem primeru pa bodo psi tisti, ki bodo potem živeli na vaših odločitvah!
Torej za konec - sem ena od verjetno ogromno kandidatov za posvojitev, ampak ne mislim licitirat!!!!
 
V upanju da se boste odločili v dobro malih stvarc


********


Vam bom odgovorila kar tule, ko pač spremljate temo in berete... Ne licitiram, licitirate lahko vi malo višje v posebnih temah, namenjenih temu. Kaj vas torej zadržuje, zaradi mene res lahko kupite za 200€ psa brez obveznosti. Ne silim nikogar v posvojitev in pričakujem, da tudi vi mene ne v oddajanje živali pod pogoji, ki jih določate vi. Pa smo zmenjeni.
 


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Smetka , petek, 02.11.2007 : 23:27:32
Za crknit, res. Pa kje ste takrat, ko oddajam ostale pod enakimi pogoji??


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Mel , petek, 02.11.2007 : 23:31:03
Za crknit, res. Pa kje ste takrat, ko oddajam ostale pod enakimi pogoji??

Točno to sem tudi jaz pomislila. Za unim vred - za crknit.  ::) Mislim, folk ej ...


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: svrk , petek, 02.11.2007 : 23:32:15
Počasi se mi začenja sanjat, kakšna vprašanja vse dobivaš. Utrujajoče, da ne rečem česa drugega.   ???


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Podencica , petek, 02.11.2007 : 23:36:39
Joj, ko sem prebrala tole zgoraj-sem lahko samo jezna. Niti slučajno si ljudje s takšnim razmišljenjem ne zaslužijo nobenega psa. Potem pa res ni čudno, da se toliko ubožčev znajde na cesti.
Res, ne morem verjet. ::)

Čisto prav je, da so kriteriji postavljeni tako kot so in prav je, da bo tisti, ki si bo želel enega od teh psičkov tudi zanj plačal. A ni zadovoljstvo ravno v tem, da namesto enemu vzreditelju nakažeš denar nekomu, ki pomaga zavrženim psom in s tem omogočiš, da bo rešen muk še morda kateri drug kuža. Meni je to povsem normalno in prav.... :)

Tiste kužke in dobičkonosce, ki jih je pa zaslediti na bolhi pa... ::)....pa lastniki, ki kupijo te ubožce in potem nimajo nobenih obveznosti...halo...a tam se mar kupujejo igrače ali kaj? Zavrzi po potrebi...mislim, kako ni ene sram sploh tako razmišljati!  :-\ :-X


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Smetka , petek, 02.11.2007 : 23:37:22
Sicer je pa vse za nekaj dobro. Od 19:32:56 dalje je moj telefon nem. Sem že nekajkrat pogledala, če sploh še dela  ;D.

P.s. Ne prodajam jih  :).


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: steva cenejac , petek, 02.11.2007 : 23:42:53
Mopsa iz zavetišča - vse kar sva zmeraj hotla. K. mopsa, jst pa psa iz zavetišča  ::).

Vem, da jih boš oddala v primerne roke, še bolj pa upam, da boš kaj tudi "zaslužila". Pa čeprav izpadeš karkoli že. Tisti, ki te poznamo že vemo, kako in kaj. :)

Lp


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Sasenka , petek, 02.11.2007 : 23:51:42
Joj, joj prejoj. Kakšen naval na tri boge mopske.

Pri vseh takih in podobnih primerih se žal izkaže, da ljudje večinoma še vedno kupujejo psa samo glede na ceno. Čim ceneje tem boljše, saj je vseeno če je samo podoben pasmi, saj je vseeno če je/bo bolan, saj je vseeno če prihaja od mame, ki jo izkoriščajo za zaslužek...prav vse je vseeno samo da je poceni. Če ga pa lahko dobiš celo zastonj...ja potem pa navali.

In ti, kdorkoli že si, ki ne misliš licitirati. Noben ti ne brani nakupa psa na bolhi pri preprodajalcih. Nesi svoj denar tja in podpiraj te ljudi še naprej, da bodo lahko še naprej nemoteno izkoriščali živali za svoj zaslužek. Ja, tudi preverjali te ne bodo prav nič, ker jim je popolnoma vseeno za psa od tistega trenutka ko so dobili denar. Izvoli. Bog ne daj, da bi s svojim denarjem naredila nekaj dobrega in pomagala komu, ki res potrebuje pomoč. Bogi, bogi človeček. In da si sploh drzneš primerjati Polonino delo s tistimi izmečki na bolhi. Sram te bodi.



Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: fižolova župca , sobota, 03.11.2007 : 00:03:37
Grozno, Smetka, za crknit -
ne vem, ali od smeha ali od joka, ampak verjetno od drugega, glede na to, da je pisemce očitno mišljeno resno.
Edino en point pa ima tale gospa - res, niti če bi postavila "ceno" 300€ se ne moreš zavarovat pred trmami, ki so se vpičile v "Jaz hočem mopsa in to takoj danes!" In žal ob tem obstaja verjetnost, da bi jih bolj kot te (bogatejše) trme imela rada in zanje skrbela celo tale tetka, pa čeprav je tudi sama pravzaprav le ena izmed njim podobnih!
Pa naj kdo reče, da je simpl izbirat lastnike psom...

P.s.: V prihodnje ti pa želim čimbolj "grde" najdenčke - bodo vsaj imeli kako šanso za normalne lastnike! ( :o A je kdo rekel, da obstajajo "grdi" psi??  >:( )


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Smetka , sobota, 03.11.2007 : 00:16:50
Prvič, ko sem dobila vsesplošnim očem všečno žival v oskrbo, sem skoraj dol padla od presenečenja. Nad tistim, kar je sledilo... in od takrat sem vsakič manj vesela vsakega, ki ima dolgo dlako, je posebne barve, je majhen itd. Vedno znova ista zlajnana pesem. A koga v kaj silim?


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: king-roy , sobota, 03.11.2007 : 00:35:45
Meni nekaj ni jasno-a si res toliko Slovencev želi mopsa?  :o
Ali je fora v tem,da so kao zastonj?  :-\
Ker meni se zdi,da če si želiš točno določenega psa,ga greš pač kupit.
Ali pa ne.... :-\


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: fižolova župca , sobota, 03.11.2007 : 00:48:04
Ne, samo v naši slovenski naravi je, da smo pripravljeni na zastonj klobase it tudi 100km daleč. Tudi če nismo niti malo lačni in če klobas sicer sploh ne jemo. Z mopsi je isto.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: skogkatt , sobota, 03.11.2007 : 09:19:15
Jaz samo nekaj ne razumem...

Po čem sklepa, da je treba Poloni solit pamet ??? ?

Če so postavljeni določeni pogoji se z njimi strinjaš ali pač ne. Tako je na celem svetu.
-Se strinjaš s pogoji registracije na forum, se registriraš, če ne, pač ne. Ne soliš pameti, tistemu ki jih je postavil.
-Se strinjaš s pogoji upravljanja vozila v prometu, voziš po pravilih, ki veljajo za vse. Ne soliš pameti policaju, da pa bi pa brez zakonov bilo bolj fajn se peljati naokoli.
... joj koliko je še možnosti primerjav, saj jih srečujes vsepovsod v življenju ::)

In končno...
-Se strinjaš s pogoji o posvojitvi živali, jo posvojiš, če ne pač ne. Pa naj bo to xyz mešanec ali pa podoben mopsu. A je res treba, da en laik soli pameti nekomu, ki že ima toliko (žal veliko slabih) izkušenj. Kako si sploh drzne postaviti svoje pogoje (v stilu; ko boste prišli k pameti, vas bom rešila enega revščka) :o Ajoj, no :-\


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Žiži , sobota, 03.11.2007 : 09:33:30
no, pa da vprašam takole, tiste tapametne:

kako bi vi naredili selekcijo, psi so samo 3je, interesentov pa malo morje? (no ja sedaj očitno ne več, ko se je postavilo vprašanje donacije)

verjamem pa, da Polona ne bo dala psa nikomur, za katerega bo menila, da ni pravi, pa čeprav bi doniral 1000€.

LepDan


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , sobota, 03.11.2007 : 09:50:27
No vse tole kar pišete pa ni tako enostavno. Sicer nisem pravnik, vendar menim, da je Zavetišče registrirano verjetno kot neke vrste neprofitna organizacija? (Ali se motim? Ker če je d.o.o ali d.n.o pol je tole kar pišem naprej brezveze :)). V kolikor se pa greste za določene pse licitacijo glede donacije gre pa pri tem za profit in zaslužkarstvo in bi vas lahko kdo prijavil davčnemu inšpektorju...

Pa ne me zdaj napast, sam se za te pse ne zanimam (imam psa, ko sem se odločal za psa sem se zanimal  tudi že za pse na Horjulu, vendar sem se na to odločil drugače, vzel sem pač pasemskega - pa ne za na kavč, ko o tem tako radi pišete tukaj)  samo opozarjam na mogoče probleme...


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Sleepy , sobota, 03.11.2007 : 09:56:13
Pozdravljeni.
Kolegica me je opozorila na vas da oddajate mlade mešančke mopse. Prečitala sem tudi kar je bilo napisanega o oddaji (prodaji) teh psov. Razumem vas, da iščete idealen dom za pse, da je finančna kriza ob skrbi za vse uboge živali, ampak vse skupaj se mi zdi malce pretirano. Pišem vam odkrito, brez prikrivanja in zato mi prosim ne zamerit.
 
Doma imamo ******, **********, do sedaj redni pregledi ter ceplenja, drugih težav ni, torej ali smo dobri in skrbni lastniki, ali imamo srečo s psom. Jaz mislim da prvo! Sterilizirana ni, ker strošek ni majhen za takega psa ni nam pa težko med tistim časom pazit našo psičko....... in tako naprej, da ne citiram vsega.

Mogoče sem ravno prav cinika, da me je tole pisemce nasmejalo. Saj vendar ne more bit mišljeno zares....   ??? ali pač?
Mislim.... zavetišča so polna majhnih in malo majn majhnih, luškanih, pa še bolj luškanih psov, pa nikjer nobene vrste. Ja zanimivo, ni kaj. Naključje? Ali pa samo dober razlog za podvomit v iskrenost marikaterega posvojitelja? Ne vem no, ampak vsaj pri nas se mnogokrat ( :-\ no ja, ne prepogosto, pa vseeno) zgodi, da posvojitelj ob podpisu pogodbe in plačilu prispevka še enkrat odpre denarnico, povleče ven bankovec in ga vrže v skrinjico "no, to pa naj bo za tiste, ki jih ne morem vzet." U bistvu sem pa šele zdaj, ob branju zgornjega pisemca (in kašnega posta) ugotovila, da je to očitno zelo narobe. Ker to pomeni neke vrste licitiranje ((pre)prodajo?  ???), al kako? Zakaj pa vsi vi, ki bi radi ravno mopska, ne navalite na telefonske številke objavljene na bolhi? Haaaalooooo????  (http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/k060.gif)  Pa sej tile niso psi s poreklom.... to so psi z grmovja. Približno take kvalitete (verjetno) kot uni na bolhi, pa za tiste niti "licitirat" ni treba. Pokličeš, plačaš, vzameš. Al pa navalite s tako vnemo na tiste nekoliko dražje? "Taprave" torej!
 :-\ res ne razumem zakaj si tako zelo želite rešit ravno samo to, kar se da pasmi podobno kepico. In če ste v svojih namenih res iskreni, in bi ob tem lahko dobili še psa svojih sanj, potem bodite še tako dobri in po svojih močeh pomagajte rešiti še kašno pasjo dušico, ki je imela v življenju nekaj manj sreče in čaka na operacijo, vredno nekaj sto evrov (tisoč?  :-\). Recimo..... ali pa tisto bitje ni vredno vaše pomoči?  ???


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: skogkatt , sobota, 03.11.2007 : 09:57:39
Cink ::) Ma kake licitacije, no  ::)

...verjamem pa, da Polona ne bo dala psa nikomur, za katerega bo menila, da ni pravi, pa čeprav bi doniral 1000€.

Tudi jaz sem prepričana v to ;)


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Žiži , sobota, 03.11.2007 : 09:59:31
SP. (samostojni podjetnik)

ja kako se pa neprofitne oranizacije financirojo, če ne preko donacij in članstva.

ločite donacije in zaslužkarstvo, ki bi bilo zanimivo za inšpekcijo. Se bo potrebno malo bolj izobrazit na tem področju, preden pišete takšne neumnosti.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Sleepy , sobota, 03.11.2007 : 10:01:30
No vse tole kar pišete pa ni tako enostavno. Sicer nisem pravnik, vendar menim, da je Zavetišče registrirano verjetno kot neke vrste neprofitna organizacija?

Saj ni treba biti pravnik, da preveriš podatke in ugotoviš kako je registrirano konkretno zavetišče. Pa tudi ni treba biti pravnik, da bi vedel, da so donacije možne vsem... pa ne bi zdej o tem. Verjetno tudi ni potrebno biti pravnik, da bi vedel, da je nekje treba dobiti everček, da lahko psi v zavetišču živijo dlje kot 30 dni, pa tudi operacije je potrebno plačat. In ni je inšpekcije, ki bi prepovedala meni dati ali pa zavetišču vzeti prostovoljni prispevek.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: maj , sobota, 03.11.2007 : 10:07:34
Kaja, Smetka, kaj ko bi del te teme "preusmerili" drugam ...

LP


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: anja87 , sobota, 03.11.2007 : 10:43:23
Kljub vsemu napisanemu in predvsem kljub Smetkinemu postu, da se naj oglas na bolhi zbriše, je le-ta še vedno tam  :-X
Človek res ne more verjet, kaj vse se dogaja.. Česa vse so človekovi "možgani" sposobni - namreč, da iz prispevka zavetišču kar naenkrat izumijo licitacije. Dejte no, pometite pred svojim pragom najprej.
Itak ma pa Smetka zadnjo besedo in glede na njene izkušnje v tem "svetu" pa res ni treba dvomit. Če si pa tak zelo želite kakršnega koli psa brez obveznosti, dejte pa tistih par 100€, pa ne napadajte ljudi, ki se po vseh močeh trudijo pomagat živalim, ki se jih vi naveličate.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: binulja , sobota, 03.11.2007 : 11:08:22
Se v naprej opravičujm za izpad, ampak......
Draga kdorkoližesi, ki je smetki poslala mail: vse kar lahko rečem je, da ne morem verjet! Kdo hudiča te sili, da jemlješ pse iz Horjula? Kdo hudiča si, da soliš pamet o čemerkoli komurkoli, najmanj pa Smetki, kako naj oddaja svoje pse! (verjetno so njeni, glede na to da ona pazi kako jejo in kakajo, ali...?!) Živimo v svobodni državi in če želiš lahko zaradi mene psa dobiš na bolhi, pri sosedi al pa na Marsu pod njihovimi pogoji! Pošastno!  >:( >:( >:(

Tistega kar si mislim zares sploh en bom napisala, ker je najbrž najbolje, da že tole pobrišete (ne bom nič jezna).

Žal mi je, ampak me je pa fajn raz*******


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , sobota, 03.11.2007 : 11:09:38
ali pa bom čisto resno vsakega klicatelja vprašala, koliko je pripravljen donirat zavetišču, da bomo lahko morda vsaj malo bližje površju... ker ob vseh trenutno poškodovanih tule se res utapljamo. Če želite prav mopsa, potem pač naredite kaj... a ne. Pa boste posvojili žival iz zavetišča in še pomagali kakšnemu, ki bo ostal tu. Prav? Je, a ne, kaj pa drugega.

Ej pametovalci, no predvsem pametovalke, a tole zgoraj ni licitiranje?


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: binulja , sobota, 03.11.2007 : 11:12:19
Zame ne. Če že vprašaš.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , sobota, 03.11.2007 : 11:16:01
Kdo hudiča si, da soliš pamet o čemerkoli komurkoli, najmanj pa Smetki, kako naj oddaja svoje pse! (verjetno so njeni, glede na to da ona pazi kako jejo in kakajo, ali...?!)

Ne psi nikakor niso Smetkini, ona je samo skrbnik psom, za oskrbo pa med drugim tudi dobiva denar od davkoplačevalcev. Ne komentiram kako to počne, pa kako dober človek je (že skoraj kot pes a ne, ker za vas tu na forumu so živali pač mnogo pomembnejše kot ljudje...)...

Dejte že enkrat stopiti s svojih usranih piedestalov...


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: king-roy , sobota, 03.11.2007 : 11:16:42
Polona ne pravi,da bo dala psa tistemu,ki bo ponudil največ. Daj se najprej pozanimat kako potekajo licitacije.
Žalostno je,da to ni splošna praksa,da ob posvojitvi doniraš še par dinarčkov za tiste uboge,ki so ostali.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , sobota, 03.11.2007 : 11:18:40
Polona ne pravi,da bo dala psa tistemu,ki bo ponudil največ. Daj se najprej pozanimat kako potekajo licitacije.
Žalostno je,da to ni splošna praksa,da ob posvojitvi doniraš še par dinarčkov za tiste uboge,ki so ostali.

Svašta, sprenevedanje na kvadrat...


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: steva cenejac , sobota, 03.11.2007 : 11:21:14
Ne psi nikakor niso Smetkini, ona je samo skrbnik psom, za oskrbo pa med drugim tudi dobiva denar od davkoplačevalcev. Ne komentiram kako to počne, pa kako dober človek je (že skoraj kot pes a ne, ker za vas tu na forumu so živali pač mnogo pomembnejše kot ljudje...)...

Dejte že enkrat stopiti s svojih usranih piedestalov...

Kaj če bi ti s svojim usranim gobcem stopil raje iz foruma? >:(

Smet pa lahko v prihodnjih nekaj dneh zagotovo spet inšpekcijo pričakuje. Izmečkov od ljudi je očitno vedno dovolj na tem svetu. :-[

Brište me, če sem bil pregrob :-X


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: binulja , sobota, 03.11.2007 : 11:21:52
Citat
Ne psi nikakor niso Smetkini, ona je samo skrbnik psom, za oskrbo pa med drugim tudi dobiva denar od davkoplačevalcev. Ne komentiram kako to počne, pa kako dober človek je (že skoraj kot pes a ne, ker za vas tu na forumu so živali pač mnogo pomembnejše kot ljudje...)...

A bejž no ;D ;D


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Žiži , sobota, 03.11.2007 : 11:22:23
cink, se bo treba naučit brat.

vprašati za donacijo ali licitirati, sta dve popolnoma različni zadevi. Ali ti res nič ne pove, že samo tale Polonin post je pregnal množico interesentov, ki so videli Mopska takorekoč zastonj, le zakaj bi dajali denar, če se ga lahko dobi zastonj.

Polona se je popolnoma prav odločila in s tem pregnala kopico neresnih interesentov, počasi bodo ostali tisti, med katerimi bo izbrala.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , sobota, 03.11.2007 : 11:24:00
Kaj če bi ti s svojim usranim gobcem stopil raje iz foruma? >:(

Smet pa lahko v prihodnjih nekaj dneh zagotovo spet inšpekcijo pričakuje. Izmečkov od ljudi je očitno vedno dovolj na tem svetu. :-[

Brište me, če sem bil pregrob :-X

Evo, kultura samozaverovanih "ljubiteljev živali". Takoj ko se nekdo ne strinja z "likom i djelom" boginje psov Smetke, dejmo ga odstranit pa zraven še na gobec a ne...


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Sleepy , sobota, 03.11.2007 : 11:24:45
ej, cink a si ti slučajno v državni službi? A sploh si v službi????


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , sobota, 03.11.2007 : 11:27:10
ej, cink a si ti slučajno v državni službi? A sploh si v službi????

Kaj ima pa to s temo o kateri debatiramo ? No če si že radovedna, sem v privatni službi, ki nima nobene veze z državo, razen te, da ji plačujem prevelike davke...   



Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Sasenka , sobota, 03.11.2007 : 11:30:05
Cink, donacije so neobdavčene, velikokrat pa ima tisti, ki donira še celo davčno olajšavo (odvisno komu donira). Licitiranje in doniranje sta dve povsem različni zadevi.

Ne, tisto zgoraj ni licitiranje, ker nikjer ne piše da bo psa tudi dejansko dobil tisti, ki bo ponudil več. To je samo eno sporočilo na forumu in v končni fazi lahko Smetka vsakega klicočega vpraša karkoli želi, a je tako?

Komu in po kakšnih kriterijih po Smetka oddala pse, ki se nahahajo v legalno registriranem zavetišču je njena stvar in nikakor ne tvoja. Za oskrbo dobiva denar po povsem legalni in zakonsko urejeni poti za 30 dni in tudi dneva ne več.

Ali so nekaterim pomembnejše živali ali ljudje je prav tako povsem stvar posameznika in ne tvoja in nikakor nimaš nobene pravice soditi nikogar pa če so mu kamni najpomembnejša stvar na svetu. Te nič ne briga kdo ima koga rad in zakaj.

Na usranem piedestalu se trenutno nahajaš ti, ki misliš da imaš pravico soditi in po svoje urejati zadeve, ki se te v bistvu ne tičejo. Če želiš mopska kontaktiraj Smetko pa bosta videla kako stvari stojijo, če pa mopska ne želiš pa sploh ne vem zakaj kometiraš in kakšen je namen tvojih sporočil.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: binulja , sobota, 03.11.2007 : 11:30:13
Še enkrat...kdo vas že sili, da licitirate? Kupujte pse na bolhi! Kdo vam brani?

(pa, da ne bi kdo mislil, da podpiram prodajo na bolhi-niti slučajno)


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: binulja , sobota, 03.11.2007 : 11:32:52
Tud jaz plačujem davke cink, če te že zanima in tud jaz sem v privatni službi. Med drugim gre denar tudi za stvari od katerih jaz osebno nimam in ne bom imela nikoli nič! Kaj misliš koga naj obremenjujem zaradi tega? Ti si se očitno odločil za tale forum. Daj si duška, res.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: steva cenejac , sobota, 03.11.2007 : 11:34:20


Brati ne znaš, kaj?

TI ljudi postavljaš z usranih piedestalov, na katere se sami ne uvrščajo.
Jaz pa sem ti samo rekel, da zapri gobec, to pa je vse.

Kje pa si zasledil o tem, kako je koga treba na gobec, pa sam veš, a ne? Mogoče pa misliš, da si kaj takega tudi zaslužiš. Ampak ne od mene...

Brište me, če sem pregrob.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: steva cenejac , sobota, 03.11.2007 : 11:34:49
To skrivanje za vsi smo mi ubogi davkoplačevalci je pa itak mem.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: maj , sobota, 03.11.2007 : 11:35:08
Ej Cink, lepo te prosim. Preveč mi hodiš po živcih ... Sem ljubitelj živali? Upam, da SEM. Sem interesent za te tri uboge male živalce? NE NISEM. Si želim katero žival, ki je pri Smetki? JA. Ampak dokler nimam pogojev sem tiho. In pomagam po lastnih močeh, kolikor lahko. Nihče me ne sili. Smetko sem videla v življenju menda 1 X, pogovarjala se z njo po tlf parkrat. Nekajkrat me je tudi streznila. In hvala za to, Smetka. Kam jaz dajem svoj denar nikogar nič ne briga. Še domačih ne! Jaz SAMA ga zaslužim.

In Cink, jaz sem toliko nora, da sem pred časom šla s svojim avtom, s svojim bencinom 150 km (v eno stran) počohat živalco. In Cink, ta živalca danes ni pri meni, in verjamem, da smo vsi zadovoljni. Živalca, začasni skrbnik, jaz in posvojitelj.

Torej prosim, NE uči, kako naj živali oddajajo, mimogrede je Smetka menda že polnoletna.  In če že hočeš, niti za minuto ne bi zamenjala s Smetko, ker tega nisem sposobna, vseeno jo pa menda lahko občudujem in pomagam ... pa da se razumemo, ko govorim o pomoči, mislim na živali.

LP


p.s. PROSIM, pustite Smetko, da se ukvarja s tistimi nekaj 10 reveži, ki so pristali pri njej!!


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Žiži , sobota, 03.11.2007 : 11:37:48
Ne psi nikakor niso Smetkini, ona je samo skrbnik psom, za oskrbo pa med drugim tudi dobiva denar od davkoplačevalcev. Ne komentiram kako to počne, pa kako dober človek je (že skoraj kot pes a ne, ker za vas tu na forumu so živali pač mnogo pomembnejše kot ljudje...)...

Dejte že enkrat stopiti s svojih usranih piedestalov...

kaj če bi ti najprej kaj na tem forumu prebral, preden se spuščaš na tak nivo debatiranja.

imaš prav, psi niso last Smetke, je pa njihova skrbnica in zato popolnoma odgovorna zanje, ja in koliko dobi od občin, za mesec dni bivanja psa, potem jih lahko po zakonu uspava. Da ti ne razlagam , malo pobrskaj po temah zavetišča Horjul, pa ti bo hitro jasno, kam gredo donacije in prispevki ljudi, in živali ki so manj kot mesec dni pri njej, lahko prišteješ na prste ene roke, ampak to ti ne moreš vedeti, ker se verjetno nisi niti toliko potrudil, da bi to sam ugotovil.

daj skuliraj se in preberi vsaj nekaj tem, tudi tiste, ki so že v arhivu.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Zala_ , sobota, 03.11.2007 : 11:38:46
Tile kužki bodo (kot vedno iz Horjula), šli najboljšim možnim lastnikom. Takim, ki bodo zanje dobro skrbeli in ki jih niso posvojili le zato, ker so na ta način dobili zastonj pasemske pse.
In zdaj tukaj napadat kogarkoli... Ne vem no. Kdor ima v glavi in srcu toliko, da razume kakšna je danes situacija na svetu (ne samo z živalmi), bo z veseljem zavetišču doniral kak evro oz. posvojil tudi kakšno drugo žival, ne nujno mopska. Kdor bo pa zdaj pohodil in poteptal vse in vsakogar, da bi dobil mopsa, v katerega se je zapičil, si ga pa itak ne zasluži.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , sobota, 03.11.2007 : 11:39:48
Cink, donacije so neobdavčene, velikokrat pa ima tisti, ki donira še celo davčno olajšavo (odvisno komu donira). Licitiranje in doniranje sta dve povsem različni zadevi.

Ne, tisto zgoraj ni licitiranje, ker nikjer ne piše da bo psa tudi dejansko dobil tisti, ki bo ponudil več. To je samo eno sporočilo na forumu in v končni fazi lahko Smetka vsakega klicočega vpraša karkoli želi, a je tako?

Komu in po kakšnih kriterijih po Smetka oddala pse, ki se nahahajo v legalno registriranem zavetišču je njena stvar in nikakor ne tvoja. Za oskrbo dobiva denar po povsem legalni in zakonsko urejeni poti za 30 dni in tudi dneva ne več.

Ali so nekaterim pomembnejše živali ali ljudje je prav tako povsem stvar posameznika in ne tvoja in nikakor nimaš nobene pravice soditi nikogar pa če so mu kamni najpomembnejša stvar na svetu. Te nič ne briga kdo ima koga rad in zakaj.

Na usranem piedestalu se trenutno nahajaš ti, ki misliš da imaš pravico soditi in po svoje urejati zadeve, ki se te v bistvu ne tičejo. Če želiš mopska kontaktiraj Smetko pa bosta videla kako stvari stojijo, če pa mopska ne želiš pa sploh ne vem zakaj kometiraš in kakšen je namen tvojih sporočil.

No vsaj kolikor toliko normalen odgovor (ne samo kamenje...). Prvo sporočilo sem napisal samo zaradi tega, da vas opozorim, da si s takšnimi sporočili na forumu lahko "zaslužite" prijavo inšpekciji. Tako kot je sporočilo napisano, sam osebno razumem da se bo licitiralo in da bo psa dobil tisti normalen osebek, ki bo tudi ponudil največ....Predlagam, da sporočilo umaknete...

Takoj ko sem to napisal pa se je seveda vsulo... Sam na ta forum hodim s strani zavetišča. Stran zavetišče pogledam ker imam rad pse (ga imam tudi sam) in rad pogledam fotografije lepih živali. Kot sem že napisal me mopsi sploh ne zanimajo. Novega psa ne iščem, če bi pa ga že, so mi pa "všeč" (o groza, izbiram po izgledu....) večji psi... Kot ste pa že videli mi pa gre na živce forumsko zgražanje na ljudmi, ki so grozni oh in sploh. Ne vem kaj je tako groznega, če nekdo ki ima rad pse (recimo mopse) nima pa denarja za nakup, želi dobiti psa čim bolj poceni? Ali je to res tako obsojanja vredno?    


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , sobota, 03.11.2007 : 11:42:49
Tud jaz plačujem davke cink, če te že zanima in tud jaz sem v privatni službi. Med drugim gre denar tudi za stvari od katerih jaz osebno nimam in ne bom imela nikoli nič! Kaj misliš koga naj obremenjujem zaradi tega? Ti si se očitno odločil za tale forum. Daj si duška, res.

Me povsem nič ne zanima ali delaš in kje, sam sem samo odgovarjal Sleepy, ki me je to direktno vprašala.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Jinx , sobota, 03.11.2007 : 11:43:00
Kaj ko bi tole temo prepustili trem malim kepam, ki slišijo na ime Nace, Struna in Diva???


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: king-roy , sobota, 03.11.2007 : 11:47:09
Če nimaš denarja za nakup (recimo 100 eur), kako boš pa psa štimal? Kvalitetni briketi,cepljenja, veterinarske storitve stanejo.
Pes je dandanes žal že na pol luksuz. Enako velja za muce. Nakup psa je še najmanjši strošek.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: binulja , sobota, 03.11.2007 : 11:47:25
Se opravičujem, ker sem tvoj post o davkoplačevalskem denarju vzela kot očitek. Najbrž sem samo jaz narobe razumela.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Žiži , sobota, 03.11.2007 : 11:49:35
Kaj ko bi tole temo prepustili trem malim kepam, ki slišijo na ime Nace, Struna in Diva???

ja se strinjam, naj se te brezvezne poste briše in se piše samo še o teh malih bibicah.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: binulja , sobota, 03.11.2007 : 11:50:32
Tudi jaz :)


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , sobota, 03.11.2007 : 11:52:31
Če nimaš denarja za nakup (recimo 100 eur), kako boš pa psa štimal? Kvalitetni briketi,cepljenja, veterinarske storitve stanejo.
Pes je dandanes žal že na pol luksuz. Enako velja za muce. Nakup psa je še najmanjši strošek.

Vseeno je verjetno nekaterim lažje dati mesečno recimo 80 eur kot pa predhodno plačati še 400 (toliko je nekdo napisal da stanejo nerodovniški mopsi)?

V naši vasi gledam ljudi, ki res nimajo veliko, imajo pa radi svojega psa in lepo skrbijo za njega. Gledam pa osebke, ki imajo, pa so njihovi psi zanemarjeni in vseskozi na ketni...


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Mel , sobota, 03.11.2007 : 11:54:47
Vseeno je verjetno nekaterim lažje dati mesečno recimo 80 eur kot pa predhodno plačati še 400 (toliko je nekdo napisal da stanejo nerodovniški mopsi)?

Lahko dajejo mesečno na stran 80 € in prihranijo za nakup psa.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: svrk , sobota, 03.11.2007 : 12:00:19
Je pa že boljše, da je tole "javno dobro" na forumu, kot na Smetkinem telefonu, hehe  :)


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Teja , sobota, 03.11.2007 : 12:03:06
tema je namenjena Nacetu, Struni in Divi!!!!!!!

Vseeno je verjetno nekaterim lažje dati mesečno recimo 80 eur kot pa predhodno plačati še 400 (toliko je nekdo napisal da stanejo nerodovniški mopsi)?


predragi cink,
tudi meni je lažje dati mesečno 100€ za mrcine kot pa napraskati 2000€ za izbrano pasmo (rodovniško ::) ), AMPAK- kaj pa v primeru NUJNE VETERINARSKE OSKRBE, NPR. OPERACIJA, ki ni ravno poceni?
in moraš poleg teh mesečnih 100€ v trenutku dodati še 200 ali več??

o psih na vasi pa ne bi izgubljala besed, niti ne bi bilo na mestu.

Mel- zadela si!!! 8)

se pa tudi strinjam, če je že tak naval- uf, dejansko zastonj mopski ::), zakaj ne bi bil za mopsa pogoj posvojitev še enega kužka na daljavo? ah, optimist jaz :(
neeeee, vsi bi zastonj mopska...
čudno da potem ni škoda dati več 100€ za NERODOVNIŠKEGA psa vprašljivega porekla... kakšna naivnost, neumnost, neodgovornost!!!
ok, nehala sem :P

Smetka, drž' se :)


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: little star , sobota, 03.11.2007 : 12:06:28
Joj kakšni pogovori. Da se mopsi licitirajo.. ::) Gre samo glede tega, da bi bilo lepo da doniraš. In to ne za oskrbnico zavetišča ampak za ostale živali, za hrano in ostale pripomočke. Če bi pri nekemu preprodajalcu vzel takole mopsa, kot ga lahko vzameš v zavetišču bi zanj oštel okoli 400€. Za enega izmed teh psov pa praktično nebi oštel popolnoma nič. Nevem zakaj eni delajo takšen bum iz tega, da bi bilo lepo, če doniraš denar, ki pa bi bil za ostale živali, ki so jih zavrgli praqv tako kot Naceta, Struno in Divo. >:( :-X


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: binulja , sobota, 03.11.2007 : 12:08:07
No, otroci pa razumejo :) :)


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: lovethor , sobota, 03.11.2007 : 12:08:34
cink, ne vzemi tega kot kamenje ali karkoli ... poskusi samo razumet, da ima Smetka tukaj samo dve možnosti - ali da pse prvim trem, ki pokličejo, ali pa izbere iz mase ljudi tri, ki bojo dejansko skrbniki in ne samo lastniki. Kaj bi ti naredil in kako bi ti izbral? Jaz bi se verjetno zlomila pod pritiskom in čeprav Smetke sploh ne poznam, mi je zdaj res težko pri srcu, ko pomislim, kaj vse je že slišala in kaj vse še bo ... in to samo zato, ker ji ni vseeno.


Poleg tega jaz za psa nisem plačala nič (razen čipa, potnega lista in cepljenje za vnaprej), sem pa dala nekaj denarja za tiste, ki jih nisem mogla vzeti. Takrat se nihče ni bal inšpekcije zaradi moje donacije ... Da pa ne govorim o tem, koliko me je taisti pes stal potem, ko je bil doma. 80 € na mesec? Pa kaj še - na teden!


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Žiži , sobota, 03.11.2007 : 12:29:44
Je pa že boljše, da je tole "javno dobro" na forumu, kot na Smetkinem telefonu, hehe :)


  ja saj maš tud ti prav. :) ;)


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: pridna , sobota, 03.11.2007 : 12:30:23
Uf, madona, tukaj pa se je usulo.  :o In to zaradi treh malih kepic. Itak je vedno isto.

ja se strinjam, naj se te brezvezne poste briše in se piše samo še o teh malih bibicah.

Jst pa ne. Naj se vidi, kako paniko ljudje zganjajo okoli teh malih treh cmokov. Ki so kako drugačni od Napoleona, Lana, Šaje, Bučke, Vikijev, ...? Aja, velikost, sem pozabila. Kako so šli pa x bernci nedavno tega? Kako dolgo so bili pri smetki?

Prvo sporočilo sem napisal samo zaradi tega, da vas opozorim, da si s takšnimi sporočili na forumu lahko "zaslužite" prijavo inšpekciji. Tako kot je sporočilo napisano, sam osebno razumem da se bo licitiralo in da bo psa dobil tisti normalen osebek, ki bo tudi ponudil največ....Predlagam, da sporočilo umaknete...

Cink, v tej naši preljubi deželi nekako ni pomembno kako si ti razlagaš napisano... Se pa strinjam, da se je nate usulo  :P Strinjam se pa tudi (sama s sabo  ;D ), da pri nekaterih izjavah brcaš v temo. Sicer pa itak ni pomembno, ne? Glavno, da se spucamo, odločitve pa itak ostanejo Smetki...

Sploh pa, a koga Cinkov način (nič osebnega Cink) spominja kaj na Hunda? Ki je kasneje želel bit izbrisan?


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Zala_ , sobota, 03.11.2007 : 12:39:00
cink, tudi če bi bilo tako, kot praviš ti (da pač nimajo denarja za nakup, čeprav jim je mops sanjska pasma), je takih ljudi izmed vseh, ki se za tele mopske zanimajo, mogoče 5%. Meni se vseeno zdi, da je več takih, ki so razmišljali o psu, pa bodo zdaj probali zagrabit priložnost, da dobijo zastonj pasemskega psa, ali pa celo taki, ki jim sploh ni padlo na pamet, da bi imeli psa, ampak če že zastonj ''talajo'' mopske, zakaj pa ne...
In ja, tudi ljudje tukaj gor (ne boš vrjel), razumejo, da ima kdo preference do določenega psa. Sama sem bila tudi taka - rabila sem manjšega psa, ker se vozi dvakrat na teden z mano v majhnem avtu. In mi nihče ni hotel stišat nemške doge. So tud ljudje z majhnimi otroki, ki nočejo agresivnejše pasme. In jih nobeden ne sili v to. Ali pa ljudje z mucki, s katerimi se mora kuža razumet. Vrjemite, da v zavetišču dajo pravega psa pravemu lastniku, če pa takega psa v zavetišču ni, vam ne bodo ''stišali'' napačnega, ker se ne bo dobro izteklo ne za novo družino, ne za psa.
Še enkrat - vem, da bodo tile kužki šli v prave družine. Je pa res absurd, da so ljudje pripravljeni it na luno in nazaj za točno tegale mopska, pa naj bo za njih pravi ali ne; če ga ne dobijo, pa drugega psa ne bodo hoteli (ni nujno da iz Horjula in ni nujno da ravno zdaj).


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Lanabela , sobota, 03.11.2007 : 13:53:05
Brez veze. Kakšna panika, zaradi treh resnici na ljubo res srčkanih kužkov, ki so podobni mopsom. kakorkoli pogledaš, mopsi (kateri koli) niso za ljudi s praznimi žepi. Je treba računati na nekaj več veterinarskih stroškov kot v povprečju - in to hitro znese več od kupnine ki jo bi prišparali.
Kar pa se tiče donacij: bilo bi lepo in spodobilo bi se tudi. Pa ne samo pri tehle mopskih.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Smetka , sobota, 03.11.2007 : 18:46:47
Neverjetno, telefon še vedno ne zvoni (več).
cink, čeprav priznam, da mi je všeč prodoren um in njegove ideje, ne bo nič zbrisano. Sem že napisala, da pričakujem inšekcijo (kot vsakič, ko je kak očem všečen za oddat) in mi je pravzaprav vseeno, katero. Veterinarsko, tržno, davčno.... dol mi visi. Nekega lepega dne bom gotovo imela vsega dovolj. Npr.: človeške omejenosti, neumnosti, norosti, njihovih piedestalov, pripomb o somišljenikih, ljubezni do človeštva vsevprek in podobnega. In kaj pol? Pol bomo pač zaprli štacuno in s prigrabljenim denarjem viseli pod eno palmo. Svet bo šel lepo naprej, vsi tisti, ki za to živijo, bodo pa gotovo po hitrem postopku našli novega osla za drajsat ga po zobeh, pa bo.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Smetka , sobota, 03.11.2007 : 18:50:54
Dol mi visi pa zato, ker delam stvari, ki jih delam... po zakonu in še čez v skladu s svojimi prepričanji in ostalo (najbrž) navlako. Zase se ne bojim, znam delat tudi kaj drugega. Za hobi še vedno lahko koga na kak kavč spravim in zakurim nos komu, ki šteje sebe za nadvrsto, hara okoli, kakor se mu zazdi in ne vidi dlje od svojega nosu  :).


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: fortuna , sobota, 03.11.2007 : 22:17:35
Smetka, bravo na zadnjih dveh odgovorih.

Ne daj se!


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: ajka , sobota, 03.11.2007 : 22:37:03
Sam na ta forum hodim s strani zavetišča. Stran zavetišče pogledam ker imam rad pse (ga imam tudi sam) in rad pogledam fotografije lepih živali. Kot sem že napisal me mopsi sploh ne zanimajo. Novega psa ne iščem, če bi pa ga že, so mi pa "všeč" (o groza, izbiram po izgledu....) večji psi... Kot ste pa že videli mi pa gre na živce forumsko zgražanje na ljudmi, ki so grozni oh in sploh. Ne vem kaj je tako groznega, če nekdo ki ima rad pse (recimo mopse) nima pa denarja za nakup, želi dobiti psa čim bolj poceni? Ali je to res tako obsojanja vredno?   
Cink zate, ki si oh in sploh ljubitelj psov in kakor je zgoraj omenjeno obiskuješ ta forum, ker imaš tako zelooo rad živali predlagam, da sam doniraš npr. 500 € za stroške operacije Sticka in Špegija, tudi Smoki jo bo verjetno rabil in še jih lahko naštevamo, ki bodo zagotovo v zavetišču več kot 30 dni. Smetka pa nato odda celo brez kakršnekoli posvojnine mopska prvemu primenemu skrbniku, ki pokliče. No pa bomo vsi srečni. Primerni skrbnik, ki si tako želi mopska in ga bo na ta način dobil poceni oz. zastonj, mi bomo veseli, ker so brezdomčki, ki potrebujejo zahtevnejše zdravljenje dobili drugo priložnost in ne smrtonosne inekcije in nazadnje tvoja "malenkost", ki bo tako naredila eno veliko dobro delo (ker si pač velik ljubitelj živali ti to nikakor ne bo problem) :)
Zdaj pa vtipkaj v google pod slike dog ali pes in tam glej slike lepih psov ta forum pa pusti resničnim ljubiteljem živali. Pa lep večer še naprej.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Klavdija , sobota, 03.11.2007 : 23:20:44
Pa saj  to ni res ej...strašno vse skupaj!!! (nimate smajla, ko se tolče z glavo v zid)... ;) :D :D

Tako okoli teh majhnih kužlnov...bogi revčki, ko bi vedeli kakšni grdi ljudje so na svetu...

"Mojih" pa nihče noče...kaj šele, da bi v vrsti stali..pa po kilaži dosti več tehtajo od tehle mopskov..a to pa nič ne velja??!! :o :o 8)
Pa zastonj so...presneto....očitno bo tu zajc tičal....................... :-X :-X ;) ;) ;) :D
Jutri začnemo licitirat..Vabljeni!!!


lol hehe..
Smetka...ne sekiraj se.... :-*


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: fortuna , nedelja, 04.11.2007 : 00:38:07
Smetka, prej sem pozabila dopisat da če boš mela kej keša preveč od ... saj veš česa ... me lepo prosim povabi pod palmo, kajti jaz imam tudi dovolj nekih včeraj-pojavljenih dobrotnikov, ki mislijo, da lahko rešijo cel svet in vse trpljenje na njem ... :-X

 ;) :)


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: MARKO HREN , nedelja, 04.11.2007 : 01:49:44
Kar pa se tiče donacij: bilo bi lepo in spodobilo bi se tudi. Pa ne samo pri tehle mopskih.

... pod tole se podpišem tudi jaz s polnim imenom

MARKO HREN


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , nedelja, 04.11.2007 : 09:15:09
Neverjetno, telefon še vedno ne zvoni (več).
cink, čeprav priznam, da mi je všeč prodoren um in njegove ideje, ne bo nič zbrisano. Sem že napisala, da pričakujem inšekcijo (kot vsakič, ko je kak očem všečen za oddat) in mi je pravzaprav vseeno, katero. Veterinarsko, tržno, davčno.... dol mi visi. Nekega lepega dne bom gotovo imela vsega dovolj. Npr.: človeške omejenosti, neumnosti, norosti, njihovih piedestalov, pripomb o somišljenikih, ljubezni do človeštva vsevprek in podobnega. In kaj pol? Pol bomo pač zaprli štacuno in s prigrabljenim denarjem viseli pod eno palmo. Svet bo šel lepo naprej, vsi tisti, ki za to živijo, bodo pa gotovo po hitrem postopku našli novega osla za drajsat ga po zobeh, pa bo.

Zanimivo, kar tako radi očitate drugim tako jasno sami kažete. Namreč zaverovanost v lastno večvrednost...Ja raje imam vsakega človeka kot kakršnokoli žival in če sem zaradi tega obsojanja vreden, pa naj bo...


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , nedelja, 04.11.2007 : 09:20:54
Cink zate, ki si oh in sploh ljubitelj psov in kakor je zgoraj omenjeno obiskuješ ta forum, ker imaš tako zelooo rad živali predlagam, da sam doniraš npr. 500 € za stroške operacije Sticka in Špegija, tudi Smoki jo bo verjetno rabil in še jih lahko naštevamo, ki bodo zagotovo v zavetišču več kot 30 dni. Smetka pa nato odda celo brez kakršnekoli posvojnine mopska prvemu primenemu skrbniku, ki pokliče. No pa bomo vsi srečni. Primerni skrbnik, ki si tako želi mopska in ga bo na ta način dobil poceni oz. zastonj, mi bomo veseli, ker so brezdomčki, ki potrebujejo zahtevnejše zdravljenje dobili drugo priložnost in ne smrtonosne inekcije in nazadnje tvoja "malenkost", ki bo tako naredila eno veliko dobro delo (ker si pač velik ljubitelj živali ti to nikakor ne bo problem) :)
Zdaj pa vtipkaj v google pod slike dog ali pes in tam glej slike lepih psov ta forum pa pusti resničnim ljubiteljem živali. Pa lep večer še naprej.


Raje kot živali imam ljudi, denar kolikor ga imam in ga namenjam za dobrodelne namene tako namenjam ljudem. Pa če so moji posti tako moteči za vas "resnične ljubitelje živali", enostavno prepričajte moderatorja naj me bana, pa bo. Pa me ne bo več potrebno brati. Ali pa sem bom sam naveličal pisat sem pa bo tudi v redu a ne :) 


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: delavec@amis.net , nedelja, 04.11.2007 : 09:33:41
Cink tvoja odločitev je, da imaš raje  ljudi kot živali, med ljudmi so tudi tisti zaradi katerih so zavetišča prepolna, zaradi katerih so poškodovane in trpeče živali. In človek si v stiski lahko pomaga sam, žival te možnosti nima, saj je povsem odvisna od ljudi. Ljudje so krivi za odsekane tačke in gobčke, ljudje so krivi, da povoženi psi in mačke trpijo agonijo grozljivega umiranja. Ljudje odpeljejo žival globoko v gozd in jo tam privežejo k drevesu z namenom, da v trpljenju počasi umre. Hodi svojo pot naprej, če si takšne narave, ostale, ki se trudijo/mo, omiliti trpljenje živali, ki trpijo zaradi ljudi pa pusti na miru.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: delavec@amis.net , nedelja, 04.11.2007 : 09:36:22
Vseeno trdiš, da imaš živali tudi rad. Če bi jih imel, bi razumel naše poste.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , nedelja, 04.11.2007 : 09:58:21
Lisa saj razumem vaše poste, resno, brez vsakega cinizma občudujem delo tako Smetke kot vas ostalih, moti pa me vseeno skrajnost v katero posamezniki s svojimi posti občasno (seveda po mojem mnenju) zapadejo. Tudi ta argument, da si žival sama ne more pomagati, človek pa si lahko, velikokrat ne zdrži. Kaj si lahko recimo sama pomaga 3 letna darfurska sirota, ali pa 10 letnik, ki ga vsakodnevno pretepa pijan oče/mama?

Vse po mojem mnenu le ni tako črno-belo...

Aja, pa tele nadaljne poste (po mojem prvem, ki je imel, pa če verjamete ali ne, le dober namen), pišem samo zaradi tega ker me resnični ljubitelji živali tako vstrajno podite s foruma. Saj bo odšel sam kot sem že rekel, ali pa me bo pač moderator banal...



Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Sleepy , nedelja, 04.11.2007 : 10:16:28

Raje kot živali imam ljudi, denar kolikor ga imam in ga namenjam za dobrodelne namene tako namenjam ljudem.

Ti morda kdo hoče kaj vzet?  ::)  :o Te kdo v kaj sili?  :o  :-\ Nihče te ne zadržuje tukaj, tistim, ki svojo dobrodelnost namenjajo ljudem, so na voljo mnoge (če ne kar premnoge) druge organizacije: rdeči križ, pa razna društva za pomoč recimo otrokom z avtizmom, pa beli obroč, pa sklad za pediatrično bolnico, pa za sladkorne bolnike..... cel dan jih lahko naštevam pa ne pridem do konca. Pa nehaj trošit energijo s tistimi  nebodijihtreba (nami torej), ki skušajo nardit kaj dobrega še za kašno drugo enakovredno vrsto na tem planetu.

Če si v službi sem te vprašala iz zelo preprostega razloga, in ker si, bi ti moralo bit jasno, da bi se moral obnašat kot dober gospodar. Ampak kot se za klenega slovencelna spodobi, so tudi zate moteči tisti, ki se trudijo delati dobro. Bognedaj, da gre kašen tolar za tiste, ki štrlijo ven iz povprečja, pa čeprav za vzdrževanje nivoja (kakršnekoli dejavnosti, v tem primeru pač zavetiške) porabijo nekajkrat več svojega kot pa dobijo tega tvojega davkoplačevalskega denarja.

Aja, pa tele nadaljne poste (po mojem prvem, ki je imel, pa če verjamete ali ne, le dober namen)....
Hja, če verjameš ali ne si v svojem prvem postu samo pokazal, da nimaš pojma o čem pišeš....


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , nedelja, 04.11.2007 : 10:25:49
Ti morda kdo hoče kaj vzet?  ::)  :o Te kdo v kaj sili?  :o  :-\

He, he, me ne, ampak mi je nekdo napisal naj dal 500€ za Horjul pa sem samo napisal zakaj dajam svoj denar. Pa ti ki imaš toliko pojma bi lahko vsaj poste svojih somišljenikov brala...

Nihče te ne zadržuje tukaj,

Ne, le lastna zabava :)

za kašno drugo enakovredno vrsto na tem planetu.

Yeah right....

Če si v službi sem te vprašala iz zelo preprostega razloga, in ker si, bi ti moralo bit jasno, da bi se moral obnašat kot dober gospodar. Ampak kot se za klenega slovencelna spodobi, so tudi zate moteči tisti, ki se trudijo delati dobro.

Spominjaš me na Leo Evo Mueller :)

 Bognedaj, da gre kašen tolar za tiste, ki štrlijo ven iz povprečja, pa čeprav za vzdrževanje nivoja (kakršnekoli dejavnosti, v tem primeru pač zavetiške) porabijo nekajkrat več svojega kot pa dobijo tega tvojega davkoplačevalskega denarja.

Zakaj pa potem še moj denar rabijo ?

Hja, če verjameš ali ne si v svojem prvem postu samo pokazal, da nimaš pojma o čem pišeš....

Še dobro, da imamo takšne prodorne ume kot je tvoj, ki vam je vse jasno....


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Sleepy , nedelja, 04.11.2007 : 10:30:16
Še dobro, da imamo takšne prodorne ume kot je tvoj, ki vam je vse jasno....
A ne da? Se strinjam (končno tudi s tabo). Škoda le, da imamo tudi take ume kot je tvoj....


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: Sleepy , nedelja, 04.11.2007 : 10:34:58
aja, in P.S. seveda.

Predno me citiraš, se nauči tega početja, saj si ravnokar poneveril moje pisanje... hm....  ??? poneverba?  :-\ Le kaj naj to pomeni.... in...  ??? .... No, ti pustim nekaj časa da razmiliš o tem svojem početju..... ker pač nisi pravnik, ti bo mogoče potrebno malo pomagat, ampak tega pač ne bom storila jaz...  ???


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , nedelja, 04.11.2007 : 10:36:59
A ne da? Se strinjam (končno tudi s tabo). Škoda le, da imamo tudi take ume kot je tvoj....

He, he, he detece, malo več intelektualnega napora bi pa lahko vložila v odgovor, takšna "zabijanja" (pa tudi precej boljša) uporablja moja 7 letna hči...


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , nedelja, 04.11.2007 : 10:39:04
aja, in P.S. seveda.

Predno me citiraš, se nauči tega početja, saj si ravnokar poneveril moje pisanje... hm....  ??? poneverba?  :-\ Le kaj naj to pomeni.... in...  ??? .... No, ti pustim nekaj časa da razmiliš o tem svojem početju..... ker pač nisi pravnik, ti bo mogoče potrebno malo pomagat, ampak tega pač ne bom storila jaz...  ???

Poneverba na javnem forumu in to v postu v katerem je jasno vidno kdo ga je postal? Ej, oj malo, malo razmišljanja prosim pa le vloži no....


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: steva cenejac , nedelja, 04.11.2007 : 10:47:15

Raje kot živali imam ljudi, denar kolikor ga imam in ga namenjam za dobrodelne namene tako namenjam ljudem. Pa če so moji posti tako moteči za vas "resnične ljubitelje živali", enostavno prepričajte moderatorja naj me bana, pa bo. Pa me ne bo več potrebno brati. Ali pa sem bom sam naveličal pisat sem pa bo tudi v redu a ne :)

To bi bilo zelo fino, če bi nehal sam od sebe. Ne, ko se naveličaš, ampak, ko ugotoviš, da s svojim "pljuvanjem" tukaj ne boš dobrodošel.  Sam za to je potreben tudi intelekt, pri čemer pa ti ne morem(o) pomagati...




Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: kaja , nedelja, 04.11.2007 : 10:48:34
Preselila sem vas v arhiv, ker tole pisanje ne pase v temo o Nacetu, Struni in Divi. Pa se debata se vedno odvija, le da zdaj ze v neko drugo stran. :-X Dajte, odnehajte ali pa bom temo zaklenila, ker vse skupaj nima nobenega smisla vec. lp


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: svrk , nedelja, 04.11.2007 : 10:49:04
Tale borba "prsa u prsa" ali "zob za zob in glavo za glavo" postaja pa zabavna.   :D


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , nedelja, 04.11.2007 : 10:51:10
To bi bilo zelo fino, če bi nehal sam od sebe. Ne, ko se naveličaš, ampak, ko ugotoviš, da s svojim "pljuvanjem" tukaj ne boš dobrodošel. Sam za to je potreben tudi intelekt, pri čemer pa ti ne morem(o) pomagati...

Eh odšel bom ko se mi ne bo več ljubilo odgovarjati na takšnele bebave vrtčevske poste kot je tvoj zgornji...


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: steva cenejac , nedelja, 04.11.2007 : 10:53:47
Eh odšel bom ko se mi ne bo več ljubilo odgovarjati na takšnele bebave vrtčevske poste kot je tvoj zgornji...

Ti kar, imam čas, je slabo vreme, pa itak sem za računalnikom.
Čakam na tvoj naslednji vpis, pa upam , da boš zmožen več od enega stavka.


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: cink , nedelja, 04.11.2007 : 10:59:26
Ti kar, imam čas, je slabo vreme, pa itak sem za računalnikom.
Čakam na tvoj naslednji vpis, pa upam , da boš zmožen več od enega stavka.

Lej ko ravno imaš čas, napiši mi en argumentiran odgovor (po možnosti brez omenjanja mojega intelekta in usranega gobca :)) , na kakšen moj post, pa si boš "prislužil" več kot zgolj en stavek :).


Naslov: Re: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: steva cenejac , nedelja, 04.11.2007 : 11:09:59
Kakšen argument potrebuješ? Sam si začel s prvim postom tukaj in ljudi umikal z usranih piedestalov (zato tudi moja rekacija s tvojim usranim gobcem). Brez, da bi si prebral karkoli, se pozanimal o zavetišču (na prvi strani ti piše, kakšna pravna oseba je), si začel provocirati.

Potem pa pričakuješ argumente. Na kaj? Polno odgovorov jih je imelo, ti pa še kar bruhaš in bruhaš...

Pa pejva na tisto, pametnejši odneha - pogovrjaj se sam s sabo, če hočeš.


Naslov: Re: Nace, Struna in Diva
Poslano od: kaja , nedelja, 04.11.2007 : 11:12:55
No, pa dajmo.....