mojpes.net

o psih => FCI 6 => Sporočilo, začeto od: ket , sobota, 28.12.2002 : 12:17:19



Naslov: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ket , sobota, 28.12.2002 : 12:17:19
:DBLOODHOUND ali tudi Pes svetega Huberta spada v VI. FCI skupino med krvoslede.Je pes , ki ima zelo izrazito razvit čut voha in s tem nagon sledenja in je sposoben slediti tudi nekaj dni staro sled;nima pa "ubijalskega nagona",saj ko "plen" najde,ga začne lizati in negovati.Po značaju je to miren,neagresiven  pes , ki se zelo lepo razume tudi v družinskem okolju ( po tej pasmi je nastal junak risank-PLUTON),je zelo igriv tudi z majhnimi otroki , in ima zelo visok prag potrpežljivosti v igri z njimi - ne poznam primera,da bi ugriznil.Je pasma,ki je primerna tako za zunaj,kot za znotraj,vendar zaradi svoje velikosti potrebuje precej prostora in pa kakor vsi ostali tudi gibanje.Glede nege svoje srednjedolge dlake je nezahteven,posvečati pa moramo pozornost rednemu čiščenju njegovih dolgih ušes in okolici oči zaradi povešenih vek,ki so značilne za to pasmo.

Pozivam ostale poznavalce te pasme , da nadaljujejo moje pisanje. ::) ???


Naslov: Re: BLOODHOUND
Poslano od: Tonko , ponedeljek, 30.12.2002 : 22:02:27
Teja

Osnovna in brezpogojna disciplina,ki jo mora obvladati prav vsak pes za katerega lastnik trdi,da je vzgojen je seveda odpoklic.To je stvar vzgoje.No pri psih ,ki se pretežno uporabljajo med lovci za delo po krvni sledi je seveda klasičen odpoklic nemogoč in tudi nezaželjen.Prav bloodhoundi oziroma plutoni so seveda zaradi svojega  res posebno prijetnega karakterja nekoliko bolj poslušni pri odpoklicu,kar pa za "lovce"pomeni bore malo.No psi Sv.Huberta so resnično posebneži tudi pri odpoklicu ter zato precej bolj priljubljeni pri ne lovcih.
P.S.Sem pa prepričan ,da za odgovor veš sama.
Tonko


Naslov: Re: BLOODHOUND
Poslano od: Kapitan_Nemo , petek, 17.01.2003 : 22:06:32
Citat

:DBLOODHOUND ali tudi Pes svetega Huberta


Po naključju sem zasledil zanimiv predlog za lepo slovensko ime te pasme : "vitez klapouhi" ali "klapouhec", tudi "preiskovalec" ali "policijski pes".
Legenda pravi, da je v 7. stoletju lieški škof in sloveči lovec sv. Hubert hodil s to pasmo na lov po belgijskih Ardenih. Zato velja po mednarodni kinološki razdelitvi za psa belgijskega izvora. Na "otok" ga je pripeljal Viljem Osvajalec šele leta 1066. Tu so z angleško pedantnostjo do konca razvili njegov Scherlock - Holmes-ovski  dar za izsleditev ljudi in divjačine.
Kakorkoli, ali ne bi bilo veliko lepše uporabljati slovenska imena  :D

Mimo vseh težav
je življenje včasih pasje lepo.
(N.Maurer, Skorja dlani in skorja kruha, 1969)


Naslov: Re: BLOODHOUND
Poslano od: MissRap , ponedeljek, 19.05.2003 : 14:20:20

Jaz bi rada vprasala koliko stane pes Sv. Huberta.
A sploh ima kdo v Sloveniji tega psa?
Hvala za odgovore.
pa pa


Naslov: Re: BLOODHOUND
Poslano od: lunca , sobota, 07.06.2003 : 11:52:38
Živjo,
Bloodhound spada med visokonoge goniče, ki potrebujejo tudi delovni izpit. Uporablja se ga za lov na visoko divjad, kot psa sledarja pa tudi kot družinskega psa.Zaradi njegovega nosu(pasmi je priznan najboljši nos na svetu-kar se tiče iskanja sledi),ga veliko uporabljajo tudi za iskanje pogrešanih oseb, pobeglih kaznjencev ,....Njegovo telo je narejeno za dolgotrajno delo na težavnem terenu, saj so sposobni najti sled tudi na asfaltu,ne glede na to , da so sledi stare nekaj dni.Po karakterju so zelo nežni,imajo visok prag tolerance,ne smejo biti agresivni.Posebno so navezani na lastnika.Občasno znajo biti svojeglavi.
Pasma je v Sloveniji malo razširjena, ne glede na to, da smo imeli leta 2001 celo leglo.Lovci pri nas ga skoraj ne uporabljajo za lov, poznam samo eno psičko, ki je v lovskih rokah in jo za to tudi uporabljajo.Po vsej verjetnosti je razlog za to tudi precej visoka cena psa.
Kar se pa tiče odpoklica, se strinjam s Tonkom, saj nevodljiv pes-takšen, ki ne obvlada odpoklica v lovišču nima kaj delati.
Prav tako mora odpoklic znati vsak pes, ne glede na to ali se ga uporablja za lov, sprehajanje po mestu, vleko sani,...
Res je, da je bloodhound tudi eden od prednikov basset hounda, v resnici so bloodhounda uporabili pri veliki večini goničev, zato ima veliko pasem 6.FCI skupine skupno značilnost podedovano po bloodhoundu- velika,viseča, žametnoodlakana ušesa.
LP Tjaša


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: gubica , ponedeljek, 05.01.2004 : 12:57:12
o pasmi vsekakor ne vem skoraj nic, vem pa, da me je prevzela, ko sem ga prvic videla v zivo. ce koga zanima, si ga lahko ogleda na rancu kaja in grom, nedalec od logatca. btw, prekrasen kraj za spocit oci in duso!


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: Asterix , sobota, 27.03.2004 : 10:01:10
Asterix :) Cena psov Sv. Huberta se giblje od 210.000,00 SIT navzgor. Dragi so zaradi svoje redkosti. Našega Asterixa smo v Celje pripeljali iz Hrvaškega Trogirja, ker v Sloveniji s poginom psice Hube ni več legel. Lep pozdrav in piši kaj. Diana in Asterix


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: Asterix , sobota, 27.03.2004 : 12:24:01
Bloodhound - Sv. Hubert  :) Asterix:

Kot lastnica psa te pasme, s triletnimi izkušnjami, vam lahko povem, da je pes izredno čustven, ne prenese nobene grobosti, zelo zameri in to pokaže z užaljenostjo. Pravzaprav ima zelo veliko človeških (pozitivnih) lastnosti. V prvi vrsti me je naučil, da se vse kar želiš od psa doseže z nežnostjo in strpnostjo. Ravno to je pri psih Sv. Huberta zelo pomembno, saj imajo zelo močno voljo in vsako stvar, ki jo naredijo, prej premislijo. Ko ti brezpogojno zaupajo in te sprejmejo, postaneta nerazdružljiva. Sprejeti ga morate, kot psa slednika in tudi, če vam slučajno na sprehodu "uide po sledi", ste si malo sami krivi, ker svoj pohod že prej nakaže. Če ste to zamudili, le hitro pot pod noge in pridno za njim. Nikoli k sreči, ne gre predaleč, saj ga ustavi zanimanje, če ste še za njim. Nikjer še nisem zasledila, zato vam povem, da izredno glasno smrčijo, ko spijo - mene osebno to zelo pomirja, saj potem vem, da mirno spi. Je pa hecno, če ga imate v pesjaku, saj lahko mislijo, da ste kazensko tja prestavili svojega soproga. Zelo se slinijo, vendar le takrat, ko so razburjeni, če ob njih jeste ali če so na sledi. V kolikor imate še kakšna vprašanja, rade volje odgovorim, saj se vsega kar bi vas utegnilo zanimati ne spomnim. Recimo, ker izredno voha naš Asterix ne mara tablet, proti glistam. Med hrano jih noče, zato sem iznašla sistem: v košček posegne salame zavijem tabletke in mu jih rahlo potisnem v grlo, dvignem mu glavo in ga pobožam po grlu, da pogoltne ha - pa smo ga. Lepo se imejte od vašem kužku.


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: MISSA , torek, 14.09.2004 : 14:17:59
LP!
Luštne slikce! Sama sem imela čast spoznati  2. mesečnega mladička, prejšno soboto v Lescah. Malega Hipija smo uspeli celo poslikati. Meni se zdi ta pasma izredno zanimiva in pred davnimi leti sem bila nad njimi tako navdušena, da sem ga imela namen celo nabaviti. Ko pa sem ugotovila, da so izredno mirnega in občutljivega karakterja in še lovski psi povrhu sem se raje odločila za nemško dogo. Škoda, da so tako maloštevilčno zastopani pri nas.
LP,Miša


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: manetka , torek, 14.09.2004 : 20:23:11
Ojla!
Res je psička Ruby mirnega karakterja, precej družinsko primerna, ravno plašna se mi ni zdela, v vseh treh dneh, ko smo bili skupaj pa je zalajala samo 2x.
Je pa izredna plavalka, v vodo skoči kar iz pomola, se kar precej potopi, ko kar naenkrat zagledaš glavo z velikimi ušesi, ki se dviga ;D
Res dobro se je razumela z naša bernko Leylo, bili sta zelo nerazdružljivi, res pa je da sta se srečali že v rani mladosti in se tako poznata že precej dolgo.
Psička je res ena redkih tukaj v Sloveniji, lastniki so jo pripeljali iz Brna. Sedaj je stara okrog 13 mesecev.
Mene je izredno presenetila njena trmoglavost, zelo rada namreč pokaže, da bo ona glavna, tako da je pri njeni vzgoji potrebno po mojem mnenju kar precej potrpežljivosti. Zelo pa je tudi telesno močna, tako da porabiš kar nekaj energije, da jo obvladaš, če te ima namen kam potegniti.
Missa o tem mladičku Hipiju vem nekaj, njegov lastnik si ga je zelo želel menda, ker pa niso doma vse glave bile istega mnenja pa da je menda moral oddati naprej. Dva dni sta bila celo skupaj z Runby.

Mogoče veš kdo ga ima sedaj?

LP


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: MISSA , sreda, 15.09.2004 : 06:41:44
LP, Manetka!
Nisem preveč spraševala od kod so. Glede na to, da so tolkli čisto po štajersko, predvidevam, da iz Mb ali okolice.
Zjutraj so ga imeli pri sebi. Potem ga je imel neki gospod in ko so odhajali, so ga imeli zopet isti ljudje. Predvidevam, da so bili vzreditelji. Meni se je malo zasmilil s tistimi žalostnimi očmi in dekletce, ki ga je na koncu razstave pazila ni bila ravno primerna družba zanj. Sem mislila, da je povpraševanje po tej pasmi večje kot je ponudba. Očitno ni tako. Če bom uspela nažicati slikco, jo prilepimo.
LP,Miša


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: pikola , četrtek, 16.09.2004 : 09:21:45
Meni je tudi zelo všeč ta pasma in me zanima če jih je res tako malo v slo in če bodo kakšna legla?


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: manetka , četrtek, 16.09.2004 : 11:26:02
Pikola pred kratkim je bilo leglo v Celju, od koder prihaja zgoraj omenjeni Hipi.
Drugega pa jaz ne bi vedela, na Ruby so čakali več kot leto, potem so našli leglo v Brnu. Kjer mislim, da je prav psarna oz. imajo dve psici.
lp


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: lunca , četrtek, 16.09.2004 : 11:56:25
Moram priznati, da sem si ta vikend napasla oči na Bloodhoundih na Češkem,kjer so imeli specialno razstavo.Mi smo se udeležili specialke bassetov,ker pa to specialko vedno prirejajo skupaj z Bloodhoundi,bi bilo to maso udeleženih pripadnikov te pasme na istem prostoru precej težko spregledati.Videla sem nekaj resnično dobrih psov,presenetilo pa me je število t.i.črnih bloodhoundov(psi z izrazito močnim črnim plaščem in črno glavo).Vsekakor imajo Čehi dovolj pripadnikov te pasme,ki jih z velikim veseljem pokažejo na razstavah.Na žalost je v Sloveniji ravno nasprotno.
LP


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: pikola , ponedeljek, 20.09.2004 : 07:06:33
Hvala!

Pa bo še kakšna specialka v bližnji prihodnosti v kateri od naših sosednjih držav?


Naslov: BLOODHOUND
Poslano od: slavc , nedelja, 28.11.2004 : 10:30:22
OJ, na forumu sem nov, imam čudovito psičko Hero Hel, prišla je iz Celja. Ali mogoče kdo ve, kje v Lescah je Hipi, je namreč po vsej verjetnnosti brat moje Hel! Pripravljam stran, da boste videli mojo lepotico.


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: bina , nedelja, 28.11.2004 : 10:49:22
Tema o bloodhoundih je že odprta TULE (http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=191). Prosim, da drugič pogledaš, če je tema že odprta in vprašanje postaviš tam ;)

En primerek omenjene pasme je hodil z mojo psico v malo šolo v Lesce. Mogoče je pa to ravno ta pes, ki ga iščeš. Pokliči na KD Bled-Lesce in povprašaj po podatkih o lastnikih.

Lp Jana


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: slavc , nedelja, 28.11.2004 : 10:52:09
oj, tudi mene to zanima, treba se bo pozanimat, da vidim, kako bo moja Hel pozirala in spoznam še ostale Huberte v Sloveniji. V sredo začneva s šolo na Lipcah.


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: slavc , nedelja, 28.11.2004 : 10:55:54
Se opravičujem, sem popravil napako in se vključil v pravo temo. V Lescah je bil gotovo Oliver, ima ga ena gospa na Bledu in je star že čez eno leto. Moja Hel pa šteje 5 mesecev.


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: bina , nedelja, 28.11.2004 : 11:00:35
emmmm..... :-[ :-[ Sem šla potem brat staro temo in sem ugotovila, da je Hel mlajši. Se opravičujem.

Jap, tisti pes je pa res Oliver. Mora pa imeti kar okoli 2 leti, ker je bil že v mali šoli starejši od moje psice, ona ima pa sedaj 19 mesecev.

Lp jana


Naslov: Re:BLOODHOUND
Poslano od: slavc , nedelja, 28.11.2004 : 11:08:19
Veš, Hel je punčka!! Ja možno, da je Oliver toliko star, zdaj je naredil izpit A na Lipcah pri Pircu.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Jana , četrtek, 10.08.2006 : 22:20:54
V Horjulu se nahaja izgubljeni bloodhound. Je mogoce tukaj kdo, ki ga isce ali morda kaj ve o njem ali o morebitnih lastnikih?

Vec o trenutno horjulskem hubertu na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,8237.0.html.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , sreda, 29.04.2009 : 21:21:26
Pozdravljeni,

to je moje prvo sporočilo na tem forumu. Se vnaprej opravičujem, da obujam to "staro" temo.

Sem že ogromno prebral o "Hubijih" in imel tudi priložnost spoznati Hipija in njegovo mamo v živo. Ob prvem stiku so mi prirasli k srcu. Sedaj pa potrpežljivo čakam, da bo Hipi nekje srečal ljubico, pa da bodo mladi.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , sreda, 29.04.2009 : 21:26:18
Mmmm, da ne bo pomote, Hipi, ki sem ga jaz obiskal je star ca. 3 leta, mama pa je Huba (nekako ne morem urejati svojih sporočil, se opravičujem za dvojno pisanje)


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , sreda, 29.04.2009 : 22:09:08
Živijo! Meni so tudi zelo všeč. Na sliki sem videla psičko Hel. Ali je ona čisto rdeča oz. rjava? Meni so taki hubertki všeč.
No, upam da se ti bo želja čimprej uresničila. Ali kaj veš, koliko jih je sploh v Sloveniji? Boš svojega psa kaj vozil na razstave? Jaz vedno, če je statistika za razstave, pogledam, če se razstavlja kakšen hubert ali pa kangal, ampak žal...še nisem zasledila.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , sreda, 29.04.2009 : 22:37:04
A, ja, če se ne motim, bo kmalu leglo. Pokliči na KZS, pa boš izvedel več.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , četrtek, 30.04.2009 : 12:47:57
Hvala za informacije. Načeloma imam z lastnikom dogovorjeno, da bom imel prvi pravico izbirat v leglu, pa ko sem videl zdravje in stanje psa, sem se nekako odločil, da bom zaupal njegovi odločitvi glede izbire psice.

Mojega bom verjetno vozil na razstave, četudi se mi to, roko na srce, zdi mala mantrarija za živali. Probal se bom bolj z Mantrailing-om ukvarjat (škoda takega nosa, da ga ne bi treniral, pa še meni in psu gibanje in rekreacija ne bo škodila).

Pa koliko sam sebe poznam, bom sigurno v kratkem, ko dobim Hubija naredil portal namenjen tej pasmi, pa probal čim več lastnikov v Sloveniji najt. Bomo videli, kaj bo prinesel čas. Najprej moram najt psa (ali on mene... sem nekako mnenja, da prvi, ki prileti k tebi je ta pravi, da kemija špila).


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , četrtek, 30.04.2009 : 14:58:39
To je pa super!!! Torej boš razvijal tisto, kar mu je v osnovi dano. Mi lahko poveš kaj več o Mantrailing-u. Sem brala, da izurjeni psi povohajo prvo del predmeta osebe, ki jo išče, nato pa sledi skozi vsak teren, ni važno gozd, travniki, gore, mesto,...Je to res, da  ti treningi potekajo skoraj celo življenje? No, sej, tako sem spoznala malo več o pasmi, ko sem gledala, kako v ZDA upokojeni policaj uri bloodhounde za policijo. Psička je pri njem trenirala eno leto, nato je šla v policijo., kjer trenira naprej. Je pa imel kar veliko dela z njo. Mu je bili tako hudo, ko sta se poslovola, da je kar jokal. V policiji je dobila priznanje in ko je videla svojega bivšega trenerja...hop iz odra in k njemu v naročje.
Kje pa ti treningi potekajo? To ni isto kot reševalni psi? Ali nimajo posamezni klubi po evropi in v ZDA prav tekmovanja?
A ja, gledala sem tudi oddajo o psički, ki je iskala pogrešane živali.
Komaj čakam, da vidim tvojega psa...saj boš prilepil kakšno slikico a ne? Ali boš vzel samca ali samico?


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , četrtek, 30.04.2009 : 15:00:37
Verjetno ta tema bolj spada v rubriko šolanje psa.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , petek, 01.05.2009 : 19:51:40
Najprej moram psa dobit. Ali pa vsaj zagotovilo, da bo. Sem pa že nekaj malega o tem bral, samo še ne vem dovolj, da bi pisal o tem.  ;)


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , nedelja, 11.10.2009 : 11:56:43
Tako. Pa je Suki pri nas doma. Psička s Slovaške. Sem bil dvakrat pri rejki.

(http://farm4.static.flickr.com/3470/4000082101_26f2ccb043.jpg)


Aja, če koga zanima kdo je to....

****


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , nedelja, 11.10.2009 : 14:33:51
Čestitke! Kako je lepa!!! Jaz sem v Celju na razstavi videla hubertka, ki se sicer ni razstavljal, in sva ga s sestro napadle, hahaha. Najbolj sem se posvetila božanju ušes. Mehka, mehka. Lastnici pa zastavila en kup vprašanj.
Povej, kako je psička? Zanima me, če bosta trenirala. Želim ti prijetne trenutke z novo prijateljico.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Penny , nedelja, 11.10.2009 : 19:52:12
Oh kakšna lepotička!  :D
In prisežem, da sem ravno včeraj sanjala, da sem božala to pasmo   :o
Meni je to ena taka markantna pasma, ima nek poseben čar 8)
upam, da bo o Suki še kaj napisanega in še kaj lepih slikic  :)


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , sobota, 07.11.2009 : 16:34:22
Se opravičujem za pozno objavo. "Šmrklja" pač zahteva svoj čas. Hvala za lepe želje. Ja bi trenirala samo moram najprej kje koga najt, ko to obvlada. Pa bratca ima baje 3 kilometre stran :D

No pa še eno par fotk...

(http://farm4.static.flickr.com/3520/4041608635_96e0e1f418.jpg)

(http://farm3.static.flickr.com/2455/4042701818_9431d48c30.jpg)

(http://farm3.static.flickr.com/2516/4041964653_18f57e455e.jpg)

(http://farm3.static.flickr.com/2736/4042704862_3c52dd2489.jpg)

(http://farm3.static.flickr.com/2586/4042718942_3e3bf07e38.jpg)

(http://farm3.static.flickr.com/2495/4041961287_cccc215bdf.jpg)

Še več pa na moji Flickr strani - http://www.flickr.com/photos/grekom/sets/72157622657216684/


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Penny , sobota, 07.11.2009 : 17:53:22
Oh, čudovite fotke od male nagubanke   :D
tako je lepa  :-*


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , sobota, 07.11.2009 : 21:13:09
Hvala. Mala je res prava srcolomka. Vsi jo imajo radi. Težko verjamem da je kdo ko lahko ostane hladen ko mala prileti k njemu.  ;D


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ka ty a , sobota, 07.11.2009 : 22:34:18
Res je zelo luštna psička! :-*


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: king-roy , sobota, 07.11.2009 : 22:58:01
Jejhata, kako je lušna  :-*


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Lynn , nedelja, 08.11.2009 : 00:32:37
Cortkana psička. :-*


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , ponedeljek, 04.01.2010 : 13:12:34
Hvala. Zdaj je že eno "malo" zrastla (beri 25 kg). Moram v kratkem zopet prah s fotoaparata spihat.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: king-roy , ponedeljek, 04.01.2010 : 14:28:33
Hvala. Zdaj je že eno "malo" zrastla (beri 25 kg). Moram v kratkem zopet prah s fotoaparata spihat.

Jaz že nestrpno čakam nove fotke lepotičke


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , ponedeljek, 04.01.2010 : 18:43:23
Hm no ja... Ravno je začelo snežit. Upam da bo jutri fina znežna odeja pa da eno par norčij pofotografiram.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Penny , torek, 05.01.2010 : 12:45:27
Sem pregledala tudi slike iz Flickra in Suki je po slikah sodeč pravi srček.  :D
Drugače pa tudi jaz komaj čakam na nove slike, bi pa res z veseljem enkrat prebrala tukajle (http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=255) tudi opis pasme.
Zaradi zdravstvenih težav, ki se lahko baje pojavijo, te pasme verjetno nikoli ne bom imela, mi je pa vseeno ena najlepših in najbolj fascinantnih.
Pa tako malo jih je, jaz še nikoli nisem nobenega v živo videla.  :)
Boš sporočil, če bosta kdaj na kakšni razstavi, jaz bi prišla pogledat  :D



Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , torek, 05.01.2010 : 12:51:44
Tudi mene zanima če boš na razstavi? Ta pasma je fantastična. Res mi je všeč. Enega samca sem videla na razstavi (kot sem že opisala) in eno samičko pri veterinarju...res velika baba. Penny, presenečena boš, kako so ti psi veliki v živo.

Grekom, kako je s sledenjem? Si se že odločil?


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , torek, 05.01.2010 : 13:02:54
Glede sledenja definitivno bo. Glede razstave bo vsaj enkrat probal (če ji ne bo všeč je ne bom silil).

Za opis pasmo lahko eventuelno prevedem FCI standard pa zraven dodam nekaj lastnih opažanj.

Sem med vikendom imel priložnost videti potomce Herahel ki pa so se mi zdeli tako od oka previsoki. Je moja zgledala kot dojenček zraven njih. Sta pa bila oba prijazna in cartljiva. Samec je imel šapo kot moja roka.

Glede bolezni je pač tako. Mene je najbolj strah zasuka želodca. Ušesa čistimo enkrat na mesec, enkrat na teden pregledam oči in ustno votlino. Za ostalo pa lahko samo upam. Samec in samica sta oba iz odličnih legel, oba sta odnesla kar nekaj nagrad tako da me glede dednih bolezni ni pretirano strah.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Penny , torek, 05.01.2010 : 13:20:21
Penny, presenečena boš, kako so ti psi veliki v živo.


Aha sem brala, da imajo tudi po 70kg!  Čeprav na slikah niti ne delujejo tako veliki  :)


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , torek, 05.01.2010 : 13:22:53
Glede torzije želodca: razdeli obrok na več majhnih (no, sedaj itak je večkrat na dan), pazi, da ne dobi obroka pred sprehodom in po sprehodu. Psi z velikim prsnim košem so sicer bolj dovzetni. Dobro je tudi, da pes ne pije veliko vode takoj po obroku in da ne hlasta. Do tega pride, ko hrana ostane v želodcu. Sprva se želodec napihne (diletacija), zrak pritiska na steno in ostale organe ter žile, dotok krvi se prekine in pride do odmiranja. Želodec se zasuče (torzija).
Znaki: hitro, plitko dihanje, vznemirjenje, napet trebuh, pes poskuša bruhati, pa ne more, pade v šok. Treba je odreagirati hitro in poiskati veterinarsko pomoč. Več pa si preberi v temi zdravje, ali pa poišči strokovne članke.

Kakšen pa je vzrejni pravilnik v državi iz katere je psička?


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , torek, 05.01.2010 : 13:28:32
Nekje sem zasledila (mislim da na tuji spletni strani), da še vedno raziskujejo, koliko dednost pripomore k zasuku.


Tisto vprašanje o vzrejnem pravilniku se ne nanaša na torzijo, da ne bo pomote. Bolj me zanima, če morajo imeti kakšen izpit kot pogoj za vzrejo.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , torek, 05.01.2010 : 13:54:28
Kakšne izpite rabijo na Slovaškem ne vem, lahko pa ti napišem očeta in mati (če je to dovoljeno?):

Mati:

CH CIRA Dubový Hrunok
SPKP 199     15.11.2005
Father:   KERRY Dubový Hrúnok
Mother:   MINA Dubový Hrúnok

Champion of Slovakia
Shows: very promissing, Excellent
CAJC, 6x CAC, 2xr.CAC, CACIB, 2x BOB
Winner of Slovakia
Working exams: PF I. price 200 points
IHF II.price
HD 0/0


Oče:

AGRIA DRAGON GALAXY "GATO"  ( black/tan )
Született: 2007.02.24. "G" alom
Szül?k: SCIPIO FAMOUS ALHAVANT ( liver )  és  AGRIA DRAGON CANABIS "WOODOO" (black/tan )
Eredményei : 2008. Hungaria Junior Champion, 2008. Derby winner , 2008. tenyésszemle és képesség vizsga, 2008. Munkavizsga


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: lunca , torek, 05.01.2010 : 14:00:25
Bom jaz odgovorila.Za vzrejo pri nas tudi Bloodhoundi potrebujejo PNZ-preizkus naravnih zasnov.Se pravi gonjo divjadi :-X :-\.V tujini-matični deželi pa potrebujejo večinoma telesno oceno,slikanje kolkov.Na žalost pa se boste mogli držati vzrejnih pravilnikov,ki veljajo pri nas za vzrejo,ne tistih iz matične države.
Kar se tiče torzije imam na žalost tudi tukaj osebne izkušnje.Kar je napisal ren drži,s tem,da bi dodala samo še to,da jaz mojim,ki so prav tako nagnjeni k torziji po obroku ne dovolim 1,5 ure nikakršnega norenja,skakanja,itd.ampak strogi počitek.
Kar se tiče dednosti pri zasuku je predisponirana,če je kateri od staršev imel zasuk.
LP Tjaša


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: lunca , torek, 05.01.2010 : 14:04:58
grekom,mati tvoje psičke ima narejen delovni izpit z I.nagradnim razredom,kjer je dosegla 200 točk.To so sledarski izpiti,ki jih opravljajo vsi goniči po širni evropi.Pogoj je,da je to tekma državnega ali mednarodnega ranga,kjer se podeljuje kandidatura CACT ali CACIT.Pozitivno opravljena tekma je pogoj za pridobitev delovnega izpita in prijavo v razred delovnih na razstavah ter doseganje šampionata v lepoti.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , torek, 05.01.2010 : 15:06:33
Bom jaz odgovorila.Za vzrejo pri nas tudi Bloodhoundi potrebujejo PNZ-preizkus naravnih zasnov.Se pravi gonjo divjadi :-X :-\.
Huh,  ??? torej moram med zeleno bratovščino?  :o

Mi je en lastnik znal povedat da je namesto da bi obstreljenega jelena zadavla revčku raje rane lizala.  :-*


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , torek, 05.01.2010 : 15:07:19
Huh,  ??? torej moram med zeleno bratovšèino?  :o

Mi je en lastnik znal povedat da je njegova psica namesto da bi obstreljenega jelena zadavla revèku raje rane lizala.  :-*


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , torek, 05.01.2010 : 15:13:58
Da, huberti iščejo sled...nimajo pa nagona po ubijanju.

Drugače pa obema hvala za odgovore.

Lunca, žal mi je, da je tvoj pes to doživel. Tudi jaz se tega zelo bojim.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , torek, 05.01.2010 : 15:29:08
Evo nove fotke so na http://www.flickr.com/photos/grekom/sets/72157623020013853/

Tu pa nekaj za pokušino ;)

(http://farm3.static.flickr.com/2803/4247368149_536d6363fb.jpg)

(http://farm3.static.flickr.com/2677/4248131884_c9725b19a5.jpg)

(http://farm3.static.flickr.com/2759/4247354939_c0c4221ca9.jpg)

(http://farm5.static.flickr.com/4039/4248128566_39af435702.jpg)

(http://farm5.static.flickr.com/4017/4247354703_bc12acdfb3.jpg)

(http://farm3.static.flickr.com/2782/4248127660_64a34c77ab.jpg)


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: lunca , sreda, 06.01.2010 : 07:54:22
grekom,ne rabiš zaradi tega med zeleno bratovščino.Tudi jaz imam lovske pse pa nisem lovec.Je pa dobro,če poznaš kakšnega,da ti bo pomagal psa pripraviti za preizkus.Pa še nekaj.Saj ne rabi žival na preizkusu zadaviti.Pomeni samo,da jo mora najti,dvigniti in glasno gnati.Takšno je delo goniča.Tisto kar si opisal ti,pa je delo barvarja(bavarca,hanoveranca ali brak jazbečarja).
Ren,res je,da je moj pes zasuk želodca doživel in na srečo preživel.Z nami je bil nato  še nadaljna štiri leta.
LP Tjaša


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , petek, 08.01.2010 : 13:45:21
Hvala za ogovoro. Me pa zanima, kako naj šmrkljo prepričam, da po hranjenju miruje? Namreč takoj ko se naje bi rada norela in divjala. Sem probal s tem, da se vležem na kavč in jo malce pockrljam ampak vsak dan tudi nimam časa da bom opoldne s psom na kavču ležal.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Vixen , petek, 08.01.2010 : 14:06:48
Prestavi uro hranjenja na tako uro, ko imaš čas s psom na kavču ležat. ;)


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: branka , petek, 08.01.2010 : 14:09:18
Zelo lepe slike, lepega psa  :-*


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Jana , petek, 08.01.2010 : 14:13:33
Hvala za ogovoro. Me pa zanima, kako naj šmrkljo prepričam, da po hranjenju miruje? Namreč takoj ko se naje bi rada norela in divjala. Sem probal s tem, da se vležem na kavč in jo malce pockrljam ampak vsak dan tudi nimam časa da bom opoldne s psom na kavču ležal.

Kaj pa, ko bi uporabil klasicen vzgojni prijem "prostor"? Verjamem, da bo treba mnogokrat ponovit, pa bo ze kapirala, da se po obroku pociva ;)


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , petek, 08.01.2010 : 14:17:24
HeHeHe, hvala za odgovore.

Na prostor ne deluje. Trmari. 5 mesecev pa puberteta pa to.

Urnik hrane je sledeč...

ob 8h , ob 13h in ob 18h. Ne vem, sem že razmišljal da bi jo pred hrano znorel samo potem pa baje spet ni dobro.

Aja, pa hvala za pohvale fotografij.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: baronek , petek, 08.01.2010 : 14:26:00
Jaz sem pri svojega, dokler se ni navadil, da mora po hrani počivat, odšla v drug prostor in mu rekla spat. In je delovalo :) Je hitro zakapiral, da mora bit na miru po hranjenju.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Soul , petek, 08.01.2010 : 14:27:19
Jaz dam našemu psu po obroku kakšno stvar za glodat (bikovko ali pa priboljšek-sir zatlačim v Kong, ki ima luknje) in je tako vsaj pol ure pri miru  :)

Fotke so super, še posebej tretja je :D


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Penny , petek, 08.01.2010 : 14:50:21
Meni sta pa prva in druga všeč  :D


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: lunca , sobota, 09.01.2010 : 07:27:54
grekom,se boš že navadil,da boš moral biti bolj trmast od nje.Bloodhoundi imajo tako kot Basset Houndi prepričanje,da bodo nekaj naredili samo za svojo korist in ne,da bi ustregli tebi.Vedno pravim,da so psi,ki razmišljajo s svojo glavo.
Res,še najbolj učinkuje komanda "prostor".Pa še utrdila ga bosta na ta način.Lažje je psa utrudit,ko ima prazen želodec,pa še mogoče bo potem res mirovala.Samo obrok je potem 30 min po tem ko se vrneta iz sprehoda,da se umiri.Tudi pri naših" ta mladih "je bilo to težko doseči,ampak sem vztrajala.Vsakič,ko sem pomislila,da bi mogoče pa malo popustila,sem si pred oči naslikala prizor Lojza po operaciji torzije.Vse tiste infuzije,kanile v nogah,ki so se stalno iztikale,dajanje injekcij,nošenje po stopnicah,ko je bilo treba iti na potrebo(takrat smo živeli v 7.nadstropju stolpnice).Da o tistih treh kilah(hernijah),ki jih je imel po torziji in krvavitvah niti ne govorim.Me vsakič hitro mine.Vsekakor si takšne nove izkušnje ne želim nikoli več,čeprav jih ne izključujem.Naši sedaj po obroku veselo začnejo "peglati" svoje comforte,kavče in bokse in je tako vsaj eno uro mir pri hiši,potem pa se zopet začne veselica.
LP Tjaša


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , sobota, 09.01.2010 : 10:17:47
Ouch, hvala za napisano Tjaša. To mi da še dodaten zagon da bom res pazil.

Ko že govorimo o stopnicah... Do koliko kg se naj nosi psa po stopnicah?

L.P. Grega


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: lunca , sobota, 09.01.2010 : 10:30:30
Vsi ti bodo rekli,da vsaj do 6 meseca starosti psa,ampak kaj ko so takrat nekatere pasme že pretežke.Če imate veliko stopnic ti priporočam,da jih ne uporabljate prepogosto t.j.da takrat,ko morate iti ven to čim bolj kvalitetno uporabite.Vsekakor pa pazite pri hoji po stopnicah navzdol,ker če so Bloodhoundi vsaj malo podobni Bassetom,si pri hoji navzdol znajo stopiti na uhelj in se zvrniti po stopnicah.Pa kakšnih predolgih sprehodov ji trenutno še ne rabite privoščiti(s tem mislim kakšnih 10 km pohodov).Preforsiranje mladega psa,ki ima še relativno neutrnjene sklepe in kosti tudi lahko privede do pridobljene displazije.
LP Tjaša


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , sobota, 09.01.2010 : 10:56:36
Thja. Naša ima sedaj že ca. 28 kg. Jaz jo že še nesem, ampak žena...

Itak ji je trenutno "rak rana" parket. Ko se spravi s kavče po spancu se ji noge kar razpeljejo. Kot da bi imela presuhe podplate.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , ponedeljek, 11.01.2010 : 14:57:54
Če bi bil foto natečaj Pasje grimase, bi s tretjo sliko zmagal, hahahaha.

Suki pa hitro raste. Je že prava baba.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , četrtek, 21.01.2010 : 17:53:43
HeHeHe. Aja, glede treninga. Grem konec marca verjetno za tri dni v avstrijo na seminar ;)


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , sreda, 03.03.2010 : 20:03:57
Tako, mislim da je počasi čas da malce napišem izkušnje po 5 mesecih z Bloodhoundom...

Torej, kje naj začnem...

Super prijazna in cartljiva mrcina. Do tujcev precej plašna in nezaupljiva a nenapadalna. Mislim da bomo z malce socializacije in z malo šolo to uspešno odpravili. Ko je za ograjo se gre celo malce čuvaja (po malem si upa tu pa tam malce zabrundat. Ampak tako, na tiho. Da je ja ne bi oni na drugi strani slišal.), tisto o nizkih ograjah kar pozabite. Vse kar je pod 30 cm za njo ni ovira.

A sem že omenil hiperenergičnost in igrivost? Ja, pri 6 mesecih starosti je to verjetno kar normalno. Ampak tamala ima energije ko da bi Duracel na njej pisalo. Dolgi sprehodi niso noben problem, obožuje vožnjo z avtom in piskajoče žogice ter "plišeke".

Glede vonja in slinjenja... Vonja nima. Ta pes sploh ne smrdi. Razen če je zeloooo živčna. Potem se slini in dobi malce vonja. Pa seveda potoki sline ob pogledu na hrano ;) Smo pa kljub temu dosegli da lahko brez skrbi jemo v jedilnici in v dnevni sobi brez da bi gnjavila. No dobro, od začetka smo se malce prepirali pa grdo gledali, doživljali raznorazne zamere (to zelo dobro obvlada. Mi je celo enkrat pred mano na posteljo skočla in se mi pred očmi polulala ker sem jo peljal k veterinarju na inekcije. Je neko svinjarijo pojedlo in imela manjšo zastrupitev. Ko se je praskala in čohala ko jo je peklo sem se ji smejal in ji rekel da tak zgleda ko te ose napikajo. No, pa je doma kot sem že napisal pomočla posteljo). Jao, kak bluzim.

Kje smo ostali... Aja, pri hrani. Za hrano bi naredila preprosto vse. Je ultra požrešna in hvala bogu, da sva z ženo že pred prihodom tamale trenirala ignoriranje prosečih pogledov na psu staršev. Pa da ne pozabim... Kar je na kuhinjskem pultu je njeno. Tako da imamo po novem kuhinjo pospravljeno kot v razstavnem salonu.

Če je še kakšno vprašanje pa kar napišite.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , sreda, 03.03.2010 : 21:24:55
A krade? Naši tudi, razen Thor...Samo Thor se pa slini. Včeraj srečava eno gospo, ki je nabirala zvončke, naš se pa usede, pa tačko in liter sline, ker je mislil, da bo kaj za  "papat".

Praviš, da se gre malo čuvaja, haha. No, tudi naš sem pa tja malo zabrunda (tako sam pri sebi).
Najbolj mi je smešen med spanjem, ko kaj sanja in potem malo renči, pa tačke premka,...

Koliko tehta? Zanima me tudi plečna višina.



Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , četrtek, 18.03.2010 : 15:25:08
Zdravo, evo sem jo ravno stehtal in zmero.

36.7 kg in 64 cm. Stara je 7 mesecev in par dni.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , sobota, 20.03.2010 : 08:37:28
Tako, sedaj pa je moja Suki tudi uradno čudna ali pa sem do sedaj videl samo "psiho" pse.

Včeraj popoldne vandrava po parceli okrog ribnika. V betonskem kanalu ki čaka da ga bomo nekoč rabli počiva neka mačka. Moja gospodična fletno stopi do kanala, pogleda not, vidi mačko, povoha in šeta dalje. Torej, ali je tisto o mačkah in psih samo fama ali pa so bloodhoundi res mile duše. Vsak drugi pes bi neznano mačko vsaj probal odgnat s svojega teritorija. Lahko pa se tudi motim.

Isti dan zvečer gremo ob pol enajstih zvečer na veliko potrebo pred spanjem. Gospodična šeta pod orehi, nekaj zavoha, naredi okrog tistega nekaj dva kroga, nič glasa, nič dvignjene dlake, samo mahanje repa. Nato se vsede in čaka da pridem. Torej, ne bodi len, vklopim žepno svetilko in preverim kaj so madam našli. Ježka. Revež se je spremenil v "krtino" ko je slišal in začutil mrcinin vonj. Ona pa nič. Ko sem ji rekel ne, pusti, je pridno odcapljala za mano.

Torej, ne morem rečt da sem strokovnjak. Ampak do sedaj so vsi razlagali, da njihovi psi preprosto znorijo ko vidijo ježa.

Aja, pa da ne pozabim. Nimam čisto nič proti, da imam tako prijazno in dobrodušno bitje. Ker pač imam rad vse živali.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , ponedeljek, 29.03.2010 : 07:21:58
Evo nove fotke (zakaj imam občutek, da sem ugrabil temo?)

(http://farm3.static.flickr.com/2731/4462986082_ecb719b89c.jpg)

(http://farm5.static.flickr.com/4042/4462986286_fd16b6cfde.jpg)

(http://farm3.static.flickr.com/2796/4462989350_711d86c379.jpg)

(http://farm3.static.flickr.com/2725/4462990070_42f42965bc.jpg)

Še več jih je tu http://www.flickr.com/photos/grekom/sets/72157623567399637/

Pa še nekaj fotk z mantrailing seminarja

(http://farm5.static.flickr.com/4021/4471895935_07641f1722.jpg)

(http://farm5.static.flickr.com/4069/4472672444_50e0751f6e.jpg)

(http://farm5.static.flickr.com/4038/4471894803_6250005dc0.jpg)


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: king-roy , ponedeljek, 29.03.2010 : 08:53:35
Krasna je   :D
Kar se pa njenega karakterja tiče, upam,da bo taka tudi ostala.
Jaz naravnost obožujem velike dobrodušneže  :-*


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , ponedeljek, 29.03.2010 : 09:11:24
Hvala. Jaz tudi.

Ni ga lepšega kot ogromna cartljiva mrcina.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , torek, 30.03.2010 : 13:10:51
Res je enkratna!!! Upam, da jo bom kdaj spoznala tudi v živo.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , torek, 30.03.2010 : 15:02:11
Če prideš v soboto 17. aprila na razstavo v Maribor jo boš imela možnost spoznati. Gremo med mladiče, da vidim kako ji bo ugajalo.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , petek, 13.05.2011 : 13:33:22
Gregor in Suki, čestitke za uspeh na razstavi.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , petek, 13.05.2011 : 14:26:38
Hvala  ;D


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , petek, 13.05.2011 : 17:07:15
Ja nič se nista pohvalila 8).  Ali lahko malo opišeš njen karakter: kako se obnaša do drugih živali, pa do ljudi, je živa ali bolj lenušček, je radovedna? Pa kakšno fotko, prosiiiiiim. Kje bosta naslednjič na razstavi?


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , petek, 13.05.2011 : 21:43:29
Zdravo.

Glede karakterja:

do drugih živali je tak tak...

mačke - glede na to, da je z dvema "gor rastla" jih ne jemlje preveč resno. Bolj ali manj misli, da so vse mačke prijazne.
psi - čisto odvisno. Do nekaterih je nezaupljiva, do nekaterih pa ful prijazna, če že ne celo igriva. Pač odvisno od kemije.

Do ljudi je isto kot s psi. Do nekaterih je takoj zaupljiva, do drugih pa absolutno nezaupljiva. Kot da bi imela radar za hudobne.

Radovedna je zelo. Vsaka stvar jo zanima in takoj opazi spremembe v okolici.

Ni ravno lenušček (razen na kavču) da bi pa pretirano izzivala norenje pa tudi ne. Nekako vmes. Ko je treba delat ali se igrat ji ni treba dvakrat rečt.

Glede razstav pa še ne vem. Na Bled ne gremo, za dalje pa moram preverit termine.

Za fotke zadnje čase ni bilo kaj dosti časa.

Tu je nekaj malega novih...

http://www.flickr.com/photos/grekom/sets/72157626405837033/with/5633668015/
http://www.flickr.com/photos/grekom/sets/72157626530528240/

pa en filmček

http://www.youtube.com/watch?v=KGGQsIwwzxE


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: lunca , sobota, 14.05.2011 : 06:05:28
Čestitke tudi z moje strani za Sukijin uspeh na razstavi in uspešno prestani krst!
Tjaša


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , sobota, 14.05.2011 : 06:52:41
Hvala za opis in slike (sem se ful nasmejala ;D).

Lunca, tudi vam čestitke za uspeh na razstavi.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: lunca , sobota, 14.05.2011 : 09:42:49
Hvala,ren!
Tjaša


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , nedelja, 15.05.2011 : 09:48:29
Lunca, hvala za čestitke. Vračam.

No, tu pa je video s treninga iskanja.

http://www.youtube.com/watch?v=wOpGPIWFxGY

Aja, v soboto bomo šli na CACIB Bled (smo se premislili). Tako da, če bo kdo v okolici se vidimo.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: ren , četrtek, 26.05.2011 : 20:55:22
Vidva pa pridno trenirata . Kolikokrat imata trening?


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , četrtek, 26.05.2011 : 22:03:57
Zdravo,

1 do 2 x tedensko iskanje in 2 x tedensko za izpit BBH.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: kocka , petek, 27.05.2011 : 07:16:02
Do ljudi je isto kot s psi. Do nekaterih je takoj zaupljiva, do drugih pa absolutno nezaupljiva. Kot da bi imela radar za hudobne.
Zelo v redu. Psom glede tega zelo zaupam. Pri nas sta dva psa popolnoma ločeno ˝prepoznavala˝ iste ljudi.


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: lunca , sobota, 28.05.2011 : 07:41:03
Gregor,malo sem si pogledala tvoj video iz iskanja.A je Suki vedno tako hitra pri sledenju?
Tjaša


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: grekom , sobota, 28.05.2011 : 09:09:15
Vedno tako hiti. Nazadnje sem si na veji skoraj glavo razbil :)


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: lunca , sobota, 28.05.2011 : 09:21:11
Probaj jo malo umiriti,ker deluje malo frfrasto.Ko sem gledala posnetek me je motilo predvsem to,da nima ritma.Kakšen razmak pa uporabljate med polaganjem sledi in sledenjem?Koliko časa vmes preteče?
Tjaša


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Bloodhound2 , sreda, 23.01.2019 : 15:17:11
Pozdravljeni!

Išče se leglo Bloodhoundov, seveda letošnje leto. Pogledal za mladiči po sosednjih državah, pa brez uspeha. Povsod naletiš na zastarele spletne strani, brez novejših novic. Torej, če ima kdo kakšne pametne kontakte, pozna za kakšno dobro leglo se priporočam. Teh psov praktično ni.

Lp


Naslov: Re: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Poslano od: Binas , torek, 29.01.2019 : 07:30:18
euro dog breeder si tudi pogledal? https://www.eurobreeder.com/breeds/chien_de_saint_hubert.html