mojpes.net

Kajin kotiček => Horjulčki se javljajo iz novih domov => Sporočilo, začeto od: TinkaraC , petek, 28.12.2007 : 13:21:02



Naslov: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , petek, 28.12.2007 : 13:21:02
Kuko kej? Kar dve bivši Horjulčanki na tej strani! Trenutno na kavču gledava televizijo - tale Discovery chanel je ornk zadeva, res! - ker sva en mičkeno mokri in premraženi zaradi tiste bele zadeve, ki ji človeška bitja pravijo sneg. Ali če citiramo najmlajšega človeškega člana najine družine - sneeeeeg, sneeeeeg ... :D
Ena od naju, moje veličanstvo Smetulja bom že skoraj dve leti pri tej familiji, blagovoljena princesa Lana pa 9 mesecev. Hm, morava priznati, da nama je lepo.  ::) Sploh, ko se zakobacava na največjega člana človeškega krdela, ki sicer trdi, da želi imeti mir za informativno oddajo, ampak midve veva, da je to samo kamuflaža. Ena na trebuh, druga direkt na glavo, da je bolj ziher, pa 'alo, frajer čohat'. Vsake toliko nekaj zagodrnja, ampak ne kaže znakov napadalnosti, zato se ne pustiva odgnati.
Malo bolj previdni sva ob mačjem delu družine. Maca je pohlevna, nama takoj prepusti svojo posodico za polizat, Muri je bolj trd oreh. On bi še v najino posodo zlezel, če bi mu pustili. Pa kar nekaj teži, pa bi rad praskal in se kao igral  ??? a mu še nobeden ni povedal, da so na svetu psi, ki so večji, močnejši, pametnejši  :P
Noči običajno preživljava na ali zraven postelje. So si naju kar razdelili, Smetulja spi pri velikih človeških krdelnikih, Lana pa pri ta malemu. Ki ima posteljo polno pliškotov, zato je spanje še posebej udobno, ker si jih lahko pesjan zlahka znosi na kup in se uleže nanje. Kako kul!
Bitju, ki mu človeški mladič pravi mami, nekaj hodi po glavi, da bi si omislila še eno mačjo dušo, ampak se največji človek tudi pod razno ne pusti prepričati. Mama sicer pravi, da je z odločnim NE prišla k hiši tudi Lana, ampak ta veliki pravi, da tukaj ne misli popuščat. Nama po pravici povedano mački ne dišijo tako zelo, da bi mamo podprla. raje navijava za to, da bi otroški mladič šel v šolo tenisa. Potem bi bile žogice vsepovsod in nama jih ne bi bilo treba nenehno iskati po dvorišču. Najraje imava jutranjo telovadbo - 6.30, gremo ven! Jes!  ;)
Poljubčke z dolenjskih koncev,
Smetka in Lana
Na snegu
(http://shrani.si/t/m/kr/29FBpCnd/smetkalanasneg1.jpg) (http://shrani.si/?m/kr/29FBpCnd/smetkalanasneg1.jpg)
Simbioza - Smetka in Maca
(http://shrani.si/t/2u/Vm/3buIYDDC/maca-smetka.jpg) (http://shrani.si/?2u/Vm/3buIYDDC/maca-smetka.jpg)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: delavec@amis.net , petek, 28.12.2007 : 22:10:55
Kako lepo sta opisali vajino uživanje v vašem domu  :). Sta pa frajerki, da sta uspeli omrežiti tudi največjega človeka v krdelu, da vama popušča celo med gledanjem informativne oddaje  :D. Kakšno taktiko sta pa ubrali? Mogoče takšno kot jaz in Don, da se usedeva direktno pred najinega največjega človeškega krdelnika in ga lepoooo gledava, včasih nekaj godrnja, da bi rad malo miru, potem pa mu je takoj žal in že sva pri njem na kavču pripravljena na čohanje  ;D.
Uživajta še naprej!
l.p., Lisa


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 31.12.2007 : 12:52:59
Kosmato 2008 vam želimo!
http://shrani.si/f/3f/iX/2vtq0AnB/kosmatinci.jpg


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: svrk , ponedeljek, 31.12.2007 : 13:19:41
Super poročilo. Srečno 08  :)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , torek, 05.02.2008 : 15:51:25
Mi pa smo včeraj pozno popodne ...
srečali pomlad!
http://shrani.si/f/1n/1U/2bLMOykw/zvoncki1.jpg
ps: glej zvončki :)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: chanel5 , sreda, 06.02.2008 : 11:56:46
super ste :)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 25.02.2008 : 12:16:24
Iz dolenjskih hribčkov sporočam, da so se najini človeški krdelniki že lotili prvih spomladanskih opravil. Vloge smo porazdelili - oni grabljajo zemljo in bi radi počasi posejali travco, midve jih poskušava prepričati, da je z luknjami vsa stvar veliko bolj zabavna. Bitje, ki mu pravijo Mami, se s tem ne strinja, ker pravi, da si bomo tace lomili. Kdo - midve že ne!  :D Ker natanko veva, kje in kako globoka je kakšna luknja.  ;)

Drugače pa sem se odločila, da bomo en mičkeno menjali lokacije večernega poležavanja - ker človečniki večere preživljajo ob igrici Catan, sem Lano gladko preselila k fotelju, jaz pa sem zavzela strateško pozicijo POD jedilno mizo. Razlog - trije pari nog, ki me nenehno čohajo  :P Lana se je nekaj sicer pritoževala in sva potem bili nekaj večerov pod mizo nagneteni obe, pa sem ji razložila, da pametnejši popusti (in jaz nisem pametnejša), tako da je zadovoljna z novo pozicijo. Hja no, pa obljubila sem ji, da ji pokažem, kam sem zakopala njeno telečjo kost.

V soboto gremo na Jurčičev pohod. Lana že nabira kondicijo (jo bo rabla), jaz sem pa itak narejena za hribe. Kok bo dobr!  :D


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , torek, 25.03.2008 : 13:27:05
http://spranjca.blog.siol.net/files/2008/03/dsc00083.JPG
Pri nas je bilo pa takole čez praznike. Hm, a so bili božični, ker snega je bilo res ogromno. Z Juniorjem sem zorala ledino po hribu 100 in večkrat.
Lepo vas pozdravljam,
vaša Smetulja


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: ka ty a , torek, 25.03.2008 : 20:24:07
O vidim, da imate tudi vi veliko snega :D

Uživajte!!


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , sreda, 26.03.2008 : 12:46:35
Ja, noro je. Lana pa nima rada snega. Pravzaprav ona ne bi šla niti ven lulat, če ni ravno nujno :)


Naslov: smetulja šepa
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 31.03.2008 : 09:38:33
Smetulja šepa za sprednjo desno taco. Ko sem pogledala tačko, sem opazila eno majhno ranico (čisto brez krvi, zgleda v bistvu, ko da je bil mehurček in je počil) na osrednji blazinici. Če hodi po kamnih zelo šepa, na travi ne toliko, kar pomeni, da jo boli na pritisk. Je pa še vedno živahna in ne da miru, teži Lani za norenje itd. Si pa tačko liže takoj ko se uleže.

Šepanje sem opazila v soboto zvečer po sprehodu, zdaj pa ne vem, naj počakam še dan dva? V nasprotnem gremo danes k veterinarju.

Če naj počakam malo - s čim naj mažem?
Še kak nasvet?

Če povijem, je v minuti vse spet dol strgano, ker je lumpa.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 31.03.2008 : 09:47:05
Jaz bi namazala z bivacinom za oko ali bepantenom, nevem pa če ni strupeno, če bi pes to lizal.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: Royalty , ponedeljek, 31.03.2008 : 10:09:52
Predlagam, da samo razkužiš z betadinom (gre za 10% jodovo raztopino, ki se uporablja v veterini), dobiš ga v  (skoraj vsaki) lekarni v 100 ml pakungi. Mislim, da tudi ni nič strupeno ker se tudi mucam lahko s tem mažejo šivi po sterilizaciji v primeru, da je rana "vneta". Predlagam, da pokličeš k veterinarju in povprašaš glede betadina in lizanja. Je pa fino razkuževat parkrat na dan.

Sicer pa so rane na blazinicah precej boleče, če ni v rani kakega tujka (trn ali kajk podobnega) se zadeva zaceli sama, bo pa kar trajalo nekaj časa.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 31.03.2008 : 10:43:24
V bistvu imam težavo s tem, ker sem ji hotela na tačko poleg povoja dati še vrečko in pa en štumf gor, ko gremo ven, ker je res blato in svinjarija, pa mui bejba ne pusti (no, pusti že, ampak sname v naslednjem trenutku, potem pa lumpasto gleda, kaaaaj, če mi pa ni všeč :)
Sem blazinico ornk pretipala in stiskala, če je kaj noter, pa ni niti cvilila, samo stran je vlekla, češ, moti me. Tako da hudo očitno ni.

Torej traja malo več časa. Ok,  bom pa pozorna, če se bo karkoli spremenilo, če bo bolj šepala, manj norela, manj jedla, pujsa ima že 24 kg /da o Lani ne govorimo, čez zimo je šla kljub gibanju 3 kg gor!/.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: Royalty , ponedeljek, 31.03.2008 : 10:52:20
Si kar predstavljam, da noče imet štumfa gor ::).

Predlagam, da ji po sprehodu, če bo rana res blatna in umazana, spereš rano z vodo (sicer ran ni fajn preveč močit), potem pa čez namažeš betadin, ki pa rane suši in tako pospešuje celjenje.

Če je ranica res majhna, mislim da ne rabiš skrbet. Seveda pa opazuj, če se kaj spreminja, gnoji, veča....pa mogoče vseeno ne bi bilo slabo na veterino poklicat in samo vprašat za nasvet. Meni večkrat tudi na daljavo s čim takole pomagajo, sploh v primeu kadar vem kaj narest, pa nisem čist 100 % če je rako prav ;).


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 31.03.2008 : 10:57:00
Jaz sem mojemu štumf kar z gumico za lase pritrdila ;D Seveda si ga je snel, če je bil brez nadzora, takrat sem mu pač še tisti plastični ovratnik nataknila ;)

Lahko pa kupiš vodoodporni "čeveljček" v pasji trgovini, če bo dlje trajalo.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: zazie , ponedeljek, 31.03.2008 : 17:59:04
Junie je mela isti problem 2 tedna nazaj. Je bilo na isti čas kot je mela cepljenje in sem veterinarju pokazala ranico pa je samo rekel, da naj ji pač dam nogavičko pa vrečko ko grem ven, da je ne bi bolelo ko hodi. Jaz sem ji tudi rano razkuževala večkrat na dan pa nogavičko menjavala, ker pri njej je bil pa problem da si je čisto skos lizala pa je blo vse mokro, nogavička in rana. Ampak ne glede na to je blo po meni se zdi 5 dneh že vse normalno. Pri Junie je blo to že tretjič se mi zdi. Ma občutljive blazinice zgleda. :-\

Smetulji želim hitro okrevanje. ;)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , sreda, 23.04.2008 : 10:19:37
Pri nas na Dolenjskem vse po starem. Kako kul, da imamo soseda, ki uči tenis, vse odslužene žogice dobiva mi2. Smeti ne šepa več, zato je borba za te okrogle leteče predmete ostra ko hudir.
Pripenjam še nekaj fotk, da vam bo jasno, kako lepo se imamo:

Jaz in ... (http://shrani.si/t/7/JX/1LNaw7g7/lani2.jpg) (http://shrani.si/?7/JX/1LNaw7g7/lani2.jpg) jaz. (http://shrani.si/t/2P/qX/3MlsNteM/lani1.jpg) (http://shrani.si/?2P/qX/3MlsNteM/lani1.jpg)
A nisem lepa? Me češejo parkrat na teden, kar sicer ne maram preveč, ampak posladek je pa za po tleh vrečt dober, zato potrpim.
Smetulja (http://shrani.si/t/3f/d8/4gYM6frQ/smeti2.jpg) (http://shrani.si/?3f/d8/4gYM6frQ/smeti2.jpg)
Pa daj vrži že to žogo, madona, se vedno nekaj obiraš!
(http://shrani.si/t/31/kR/18ChSbwq/obe.jpg) (http://shrani.si/?31/kR/18ChSbwq/obe.jpg)
Maca, ne teži zdaj z božanjem, jaz hočem žogo!
(http://shrani.si/t/14/vw/2GntPN5l/lanimaca.jpg) (http://shrani.si/?14/vw/2GntPN5l/lanimaca.jpg)

In ko se take igrarije zunaj končajo, ne vemo, kdo je bolj umazan ali moker. Šefica ali mi2. Itak.
Vaša Lana


Naslov: Na pomoč, tole je mučenje!
Poslano od: TinkaraC , sreda, 16.07.2008 : 07:31:47
Draga Polona ali kdorkoli, komur ni vseeno!
Mati so se odločili, da smrdim ko crknjena miš (in to že kak teden predolgo) in da ne bom smela več na njeno posteljo spat, ker sem smrdljiva cunja in ne pes! In so se odločili, da moram pod tuš.  :-\ :'( :o
A me lahko prosim kdo reši vsega hudega pri tej familiji, ker tole je mučenje! Se bom pritožila pri živalski ombudsmanki! A da je nimamo? Polona, pomagej!

http://shrani.si/f/2H/vN/4YRVdC07/lanakopel1.jpg

Et tu Smetulja? Izdajalka, čakaj, saj bo tebe tudi doletelo ...

http://shrani.si/f/28/xi/2hNEO5wO/lanakopel2.jpg

A da samo jaz smrdim? Niiiiii feeeeeer!

Vaša Lanika


Naslov: Protestirava!
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 11.08.2008 : 08:27:15
Draga Smetka, tole je preseglo vse meje.
Mati so se odločili, da zadnje tedne ne spijo več niti po eno uro vkup in da sva za to krivi midve! Pa kako lahko kaj takega misli?
In se je odločila, da naju bo vrgla ven iz spalnice. Resda samo ponoči, ko midve sicer spiva do polnoči na kavču, potem na fotelju, potem pa se okoli druge ure, ko gredo mati prvič na stranišče, odtihotapiva na njen del postelje (gazda svojega uspešo zaseda in se ne pusti motiti), da potem kolne in naju premika nekam do roba in se poskuša uleči, pa ne gre najbolje ...
ja no, če bi dala eno roko pod glavo, drugo zvila nekam pod trebuh, noge pa skrčila kolikor se le da, bi ji ratalo, pa tega noče početi  :o Kdo bi jo razumel.
In tako naju je "izgnala" še za teh nekaj ur in sva zdaj brezdomki  >:( :'(, prisiljeni sva spati na hodniku, jaz celo spim na stopnici  ??? in se delam zjutraj, kot da je ne poznam, ampak res, v spalnico greva lahko šele po 5. uri, ko se zbudi gazda in nama da prostor. A ni to krivicaaaaaa?  :'(
Pa kaj komplicira, če bi bila malo bolj elastična  ::) bi lahko spali še naprej skupaj ... tisti heksenšusi in polomljene kosti si pa po moje tudi samo izmišlja ...
VašaSmetulja

PS: Saj imava tudi svojo posteljo in seveda prostora na kavču, kolikor hočeš, ampak ej, kje piše, da je velika postelja samo za velike ljudi - ker res, tudi Junior kdaj pritaca k njima, a midve pa ne smeva  :o


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 11.08.2008 : 08:30:58
O ti uboga Smetulja  :P.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: Pmaxi , ponedeljek, 11.08.2008 : 10:22:12
O, uboge žvalce  ;D
Ma zakaj pa Tine mal tja v ta zadnjo ne uščipneta ker vama tako greni življenje ;D


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , sreda, 13.08.2008 : 19:49:56
Ja, no, saj to bi šlo, samo potem bi bila huda, pa ne bi ribice servirala vsak teden, da imava svetleč kožuh kot pasji misici ...
Smet

PS: Una ideja o hudi Smeti mi je pa prav všeč, pri nas piše - Pozor, glasna Smet :P


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 29.09.2008 : 12:14:53
ZGODBA O HUJŠANJU
To, da si šefica in šef izmišljata razno razne načine, kako naju popolnoma in povsem uničiti  >:( tako, da morava hoditi z njima teč, pa hodit v hribe (ok, hribčke), sem že poročala.
Zdaj sta si izmislila še, da sva se z Lano zredili  :o in da je konec s hranjenjem 36krat na dan (ker je treba seveda izvohati vse mačje brikete in jih pojesti, da jih slučajno ne bi muca popapala, pa tudi krožnik od Juniorja gladko poliževa, pa se na trepalnice mečeva za piškote, ko jih šef malica pred spanjem s mlekom itd.) In tako imamo ponovno zapoved, da dobiva za jest enkrat na dan, kar pojeva, je ok, če kaj pustiva, pa jutri!  :-[ :-\ In da ob petkih ne bo za jest!  >:(
A bo kdo končno prepoznal mučenje, no!  :'(


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: kocka , ponedeljek, 29.09.2008 : 12:29:26
Jej jej, šefica piškotke pa mleko, vidve revi pa hujšat, ob petkih pa sploh nič.
Jaz vaju razumem - hujšati je cel hudič :(


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 29.09.2008 : 13:02:24
Veš kaj, šefica tudi hujša, zakaj bi bila edina baba, ki trpim pri naši hiši :P
Piškote in  mleko mljaska šef, ki ga tudi šefica ne more videt, ker je jezna, ker se njemu nič ne pozna, njen pa vsaka drobtina :D


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: kocka , ponedeljek, 29.09.2008 : 13:11:48
Ups, no tukaj sem pa površno prebrala-šele sedaj sem videla da že zgoraj piše šef+piškoti.
Se opravičujem res, tole pa ni smešno :-[ :D
Res ne more imet šefica bolj vitke linije kot kosmatinke. Veš kako bi ti šele potem zamerile ::)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 06.10.2008 : 12:45:04
Smetulja in Lana se drsata po zadnjici - glede na to, da jima analne žleze čistim redno, domnevam, da to ni to. Pratel, anede, pa bo?
Kako dolgo pa traja, da zadeva deluje (oziroma da ugotovim, da bo treba k vetu?)


Naslov: KO ne veš, kdo je kriv!?
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 27.10.2008 : 15:25:18
Naša mati že dva dni skačejo v luft, kajti ponoči se na sredi dnevne sobe naredi en pasji drek. Malce drislav. Kdo je kriv? Obe sva sprehojeni, normalno kakava in tega seveda ne počneva nalašč. Jaz sem tiho, Lana tudi. Namreč, ko naju je pasja mati razdelila na sobe, je bilo vse ok. Po 2 dneh naju je spet spustila skupaj. Glej ga zlomka, čudno bitje od kakca oz. čudni ostanek od psa se je (danes) spet pojavil. Kljub temu, da sva zvečer ob 22. uri normalno kakali obe, zunaj, mirno, brez ekscesov...

Mati pravijo, da bova spet morali spati narazen, ena v predsobi, druga na spodnjem sekretu, pa da bo jasno, kdo zdaj to počenja ...
Je zavzdihnila: "Pa zakaj zdaj, ko sta veliki punci?"

Ja, res ne vem, ampak mi je malo žal gospe matere, ko zjutraj drgne tisti presneti kup. Ki je jasno na edinem tepihu v bajti. Mehko pač mora biti.
Smetulja

PS: Gazda je danes doma in naju nenehno spremlja s pogledom in hodi z nama vsake pol ure ven, ne vem, kaj čaka, mogoče, da bo dobil kak "vzorec" in bo iskal krivca, al kaj?


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: majas , ponedeljek, 27.10.2008 : 15:40:36
 ;D ;D ;D

teli drekci se sami od sebe pojavijo in kužki niso ničesar krivi. res! ;)



Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 27.10.2008 : 16:42:23
Hi hi, tako podobno je ena moja mala mucica nagajala ;D
Je imela drisko, katero je sicer opravila v mačjem wc-ju (zakopala seveda ne ::) ) ampak lulat pa ni htela, tam kjer je smrdelo po driski :P In tako je, čim sem zapustila sobo, šla lulat kar pred vhodna vrata :o Ko sem jo pogruntala in pravočasno ulovila, ji pa ni bilo problema opraviti v wc-ju ::) Ko smo driskanje uredili, se je tudi lulanje samo od sebe uredilo ;D Smešne so naše žverce, prav zares, imajo svoje fore :-*

P.S. Kaj če bi dala kakšno brisačo ali plenično podlogo čez tepih, ta čas pač ;)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: kocka , sreda, 29.10.2008 : 08:21:21
Najbolje da začasno umaknete tepih in nastavite časopisni papir ali kaj takega. Mi smo to naredili pri naši ki je tudi lulala in od takrat naprej je vedno (čeprav zelo poredko) šla tja gor. Pa še tepih boste ohranili vsaj približno normalen in ga boste čez nekaj časa, ko se uredi, lahko dali nazaj.
Mulčki kosmati ful se jim dogaja, a ne ::) :-*


Naslov: filmski zvezdi Smet in Lančika
Poslano od: TinkaraC , sreda, 12.11.2008 : 10:44:47
A je kdo morda mislil, da Lana ne zna lajat. Pa še kaaaaako? In pridni sva tudi, prinašava žogice, dava sedi, kar čte
Vaša Smetulja:
vabim k ogledu:
http://www.youtube.com/watch?v=AKMf-iKWAXs


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: miskica , sreda, 12.11.2008 : 10:52:05
Waaaa, kako vedve obvladata :D
Bravissime!


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: Pmaxi , sreda, 12.11.2008 : 11:50:42
o, kva sta face!


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: nezzek , sreda, 12.11.2008 : 21:56:12
Aaa kaj sta dobri!!
Čist kontra karakter ena mirna druga pa "skokica"!! ;D :D :D

Lepi sta fuuul!! :-* :-* :-*


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 08.12.2008 : 10:51:07
Včeraj je bil en smešen dan - zgledalo je namreč, kot da je Smet na dopingu (dejansko sem šla preverit v shrambo, če ni požrla zaloge Dextrov, ki jih imata moja 2 za tekme in treninge). Šli smo na 2 sprehoda, cel ljubi dan sem ji metala žogico, nenehno je skakala v Lano, češ, dajva se igrat, plezala je po ljudeh, lajala, se pogovarjala, norela, ko da ne zna biti 5 minut pri miru. Razumem sicer, da so bile ta teden nekolikanj manj zmatrane, ker so gospodične obe alergični na dež, vlago, meglo in sta nenehno silili noter - da bi se zmočili - halo, a ste na glavo padli? Sploh Lana ne vem, kako je preživela na cesti, glede na to, da jo moram v dežju skoraj odnesti na travo, ker da bi se njena frizurca zmočila, kje ste to videli?


Naslov: Smetka poje!
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 08.12.2008 : 11:16:52
Mati so me ujeli na video  >:(
in odločno zanikam, da sem na dopingu!
http://www.youtube.com/watch?v=kk4mXyehnew


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: Pmaxi , ponedeljek, 08.12.2008 : 16:06:09
Tina, kje si pa "Hej brigade" posnela  ;D


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , torek, 09.12.2008 : 09:39:19
V Škofji Loki na koncertu ženskega garažnega pevskega zbora KOmbinat :)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: nezzek , torek, 09.12.2008 : 15:52:16
Kok je luštkana! :D
Pa tako lepo razlaga! 8)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , sreda, 31.12.2008 : 14:06:07
Vsem kosmatincem na uni strani dolenjskega predora - vse naaaaaaaj od Smete in Lane.

Še novička - imava novo najljubše sadje --- liči  ::) :o


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: RIs , nedelja, 04.01.2009 : 20:43:55
So zgovorni psi in so simpatično zgovorni psi. Smetka je oboje!


Naslov: Prazniki ali kako si pridobiti nazaj prostor na postelji
Poslano od: TinkaraC , sreda, 07.01.2009 : 08:34:44
Da naju je najina človeška mati gladko izselila iz spalnice, sva se že pritožili. Preprosto ji je bilo dovolj nekega napol jogijevskega načina spanja (ali tetris okoli pasjih trupov, je neki rekla zadnjič), pa nama je začela zapirati vrata pred nosom.  >:( Mislim, res nesramno ...  :'(
Ampak prazniki so se izkazali za odlično priložnost za manjše desantke na položaje nasprotnika. V bližini so namreč doneli topovi in moja malenkost se takih vojnih napovedi in izpadov boji, zato se je skrivala v najbolj temne kotičke in se tresla. Lani je vseeno (čaki, a ni ONA tista bolj dramatična pri hiši? Še en dokaz, da blefira!  :o ), mene je pa zvijalo, da sem imela podnevi drisko, ponoči tresavico. In so gospod, naj bo požegnan, djali mati, naj naju malo pocrklja, ker sva ubogi. In sva spet spali na postelji!  :D ;) 8) In to celih 14 dni!
Zdaj pa rabim nasvet - a najamem kakšnega soseda, da bo še naprej kanonado izvajal preko celega leta, kajti mati so včeraj prijavili, da je zdaj pa dost, da ona sploh ne spi in da so nehali streljat in ... (ja, pa naj gre na kavč spat, če ima premalo placa!) in da bo treba spet neki po mizi udarjat, ker tako pač ne gre, da bi ona spala v pozi lotusovega žerjava al karkoli že ...
Ker jaz bi šeeeee blaaaaa na poooojstli .... :'(

Vaša Smet


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: Pmaxi , sreda, 07.01.2009 : 09:37:21
 ;D ;D ;D Uboga Smet. Daj Tinkaro malo ugrizni v rit, ker ti dela take štale.  ;D ;D ;D


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: majas , sreda, 07.01.2009 : 09:44:00
tetris okoli pasjih trupov

 ;D ;D ;D ;D zdaj vsaj vem kaj počenjam ponoči - igrice se grem ;)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: luna7 , sreda, 07.01.2009 : 11:05:10
Hehe, tole pa je nesramnost! Da vaju takole izselijo, in to iz postelje!!!!  >:( :o ???

No, sej pa potem podnevi več dobita, ane.... No, tako gre pri nas. Ampak tetris med pasjimi (in mačjimi) trupli pa smo tudi pri nas igrali, in smo nehali na enak način. Zdej je za vse boljše  :). Vsi se zbudimo n a s p a n i.  8)

Zahtevajta pač podnevi več! (to je nasvet Lune)

Bodite še naprej tako zlati!

Lp polonak




Naslov: Nov prebivalec hišice med dolenjskimi griči
Poslano od: TinkaraC , nedelja, 11.01.2009 : 12:07:30
http://spranjca.blog.siol.net/files/2009/01/spikec1.jpeg
Najden danes na sprehodu ob zasneženi poti. Smo ga zavili v deke in dali nazaj spat na hladno v brunarico. In zdaj držimo tačke in pesti, da bo preživel.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: ka ty a , nedelja, 11.01.2009 : 12:10:24
Ježek mali drži se!


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: nezzek , nedelja, 11.01.2009 : 12:23:27
Ježek.. drži se, zdaj si v dobrih rokah :-* :-*


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: oaza88 , nedelja, 11.01.2009 : 13:06:17
khm, na ježe se ne spoznam lih (=čist nč, razen, da je imel tisti, ki sem ga videla od blizu , par let nazaj, na taužente bolh) - ampak zakaj naj pa ne bi preživel? A bi moral bit nekje na toplem zabrskan, pa tale ni bil a kaj mu fali?
Mah sej ni važn - če je treba, pač držimo pesti in tačke. :) :-*


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: ka ty a , nedelja, 11.01.2009 : 14:39:36
Ježki prezimujejo ;)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , nedelja, 11.01.2009 : 19:34:42
Ja, prezimujejo globoko pod listjem. Ta pa je bil ob poti skoraj zmrznjen in povsem brez zaščite (zunaj pa - 14!). Dali pod brisače in spet na hladno, da spi naprej. Tako svetovali v azilu za divje žverce. Veterinar v LJ pa nahrulil, da je treba živali pustit naravi. Ta bi zmrznil. Tega nisem mogla. Ni šans. Če mu je usojeno, bo dočakal pomlad pri nas.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: oaza88 , nedelja, 11.01.2009 : 19:50:05
hja, ka pe če gre klele za polarnega ježa, a? ;)
Super, TinkaraC, da si se zavzela zanj.  :)
Jaz sem danes, poleg skrbi za domače kosmatince, lahko edinole obvestila 112 o enem povoženem svobodnem mačku... :'(


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: Soul , nedelja, 11.01.2009 : 21:02:13
Tudi mi smo enkrat prezimili mladega ježka, tako da nekaj malega vem o njih. Nikakor ne smejo jesti oz. piti mleka, niti razredčenega (lahko celo poginejo).
Naš je recimo oboževal palačinke in sadne ploščice (Fruttabella)  ;D Čez čas se je celo naučil prositi za palačinko - postavil se je na zadnje nogice  :D Pa pihal je kot razjarjena mačka   :D

Super, da ste ga vzeli s seboj na toplo. Upam, da se mala bodičasta kepica izvleče.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: majas , nedelja, 11.01.2009 : 22:06:13
mi smo poleti skrbeli za malega ježka. jedel je pasjo hrano v konzervi (puppy), pil kozje mleko in vodo, pa polže sem lovila, da jih je lahko hrustal. sadja in zelenjave NI maral. fajn so ježi, samo "naš" je bil totalen pacek in se je vedno, ko se je pokakal potem namazal s svojim drekcom ::) :P upam, da je vaš kaj bolj uglajen :)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: Pola , nedelja, 11.01.2009 : 22:11:46
Vsi ježi so packi, vem sem že dala skozi. Jedo pa tudi mačje brikete.
Res bi pa rada vprašala po zdravju veterinarja, ki je bil tako pameten, da bi pozimi ježa pustil zunaj. Ježi, ki novembra še nimajo zimskega prenočišča brez pomoči ne preživijo.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: delavec@amis.net , nedelja, 11.01.2009 : 22:38:36
Naši ježi imajo najraje mačje brikete. Ostalo si najdejo na vrtu. Ponavadi se tako nabašejo z njimi, da eden od njih kar v posodici zaspi. Pozimi jih ni videti, sploh ne vem kje imajo brlog, spomladi pa spet prihajajo na brikete redno.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 12.01.2009 : 08:35:01
Vau, kar udomačili ste jih? No, ko bo topleje, ga bomo spustili pri nas ven in upam, da bo ostal kje v bližini.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , četrtek, 15.01.2009 : 06:51:33
Ježek je izginil.  ??? Hrana pojedena, voda polita. Ker je bil zaprt v brunarici, ga ni dobila nobena žival, ampak je "gnezdo" zapustil na lastno pest. Kako je splezal ven, ne vem ...

Upam samo, da bo zdaj, ko se je najedel, spravil skup toliko pameti, da bo dojel, da MORA SPATI! Brunarco smo preventivno spet zaprli, da ga ne bi kdo pohopsal, če spi kje pod omarami.
Junior je obljubil, da mu bo nastavljal hrano. Tako da še vedno upamo na najbolje.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 02.02.2009 : 11:41:47
Dragi bralci, najina človeška mati so že povedali, da si dom deliva z dvema pripadnikoma mačje vrste, pardon, enim pripadnikom in eno pripadnico. In če je Maca utelešenje prijetne tople mačje kepe, je Muri (alias "čefur") baraba prve klase in ga, če bi imel 30 kil, ne bi želeli srečati na cesti.
Takole zgleda branje nedeljskega časopisa.
http://spranjca.blog.siol.net/files/2009/02/muri-cajtng.jpeg
In zdaj naj še kdo reče, da nam je v tej familiji na izi ...
Vaši Smet in Lani


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: Cats , ponedeljek, 02.02.2009 : 11:45:11
Oh kak prisrčen podstavek :D :D :D


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 02.02.2009 : 12:48:03
Ja, ki, ko ima dost, raztrga stran ali dve ... :P


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: fižolova župca , ponedeljek, 02.02.2009 : 14:49:46
Spoštljivo z njim, Smeta in Lana!
On je svetovljan 8) - a ne vidita, da bere kaj se dogaja po širnem belem svetu.  :P

In jasno da mora kot tak imeti do novinarskega poročanja tudi kritično mnenje.
Kakšno nespametno izjavo tako pač raztrga! (saj jst bi jo včasih tud najrajši  ;))


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , torek, 17.02.2009 : 08:59:24
Pokorno javljava, da se je Špikec alias Ferdo, kot ga je poimenoval šef familije, ponovno prikazal! No, pravzaprav se ni ravno prikazal. Po spektakularnem izginotju smo kar malo obupali nad dejstvom, da bo preživel to zimo. Pa smo se k sreči ušteli. Na sredi naše brunarice je ob iskanju špikajočega veličanstva ostal kup starih puloverjev, ki jih pač nihče ni pospravil. Do pred nekaj dnevi, ko je poglavar družine želel stare cunje vsaj dvigniti s tal, da ne bomo imeli v naši rumplbrunarci tako nemarno vse po tleh. In se je zbodel.

Špiko, Ferdo, pikajoča pošast je namreč po raziskovanju brunarice očitno ugotovil, da je gnezdo, ki so mu ga naredili človeški prijazneži pač čisto uporabna stvar. Požrl je še kup briketov in zdaj glasno diha, čakajoč na pomlad.

Prav veseli smo ga bili. Šefla resnično upa, da bo, ko bodo sončni žarki raztopili ledeno zemljo, ostal nekje v bližini. Take zverinice še namreč nimamo pri hiši, je rekla ...
Smeti in Lani


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: kocka , torek, 17.02.2009 : 09:24:25
Eeeejj, go Ferdo, go :-*!!
Ježki so mi zelo pri srcu.
Pri nas so žal le bežni mimoidoči, se pa vsakega toliko bolj razveselimo, ko slučajno zaide na naš vrt :D


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: RIs , ponedeljek, 23.02.2009 : 12:06:00
Še dobro, da berete dober časopis! Je živalim takoj lažje ...


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , sreda, 18.03.2009 : 15:15:44
Mislim, veste kaj, ta naša šefla je čisto zmešana. Lejte, kaj je zdaj obesla na "uno tubo" - jaz tuba, pa kaj je to, kakšno neumno ime - no, skratka, ja IN, če se mi cedijo sline za Juniorjevim sendvičem? Ja IN  če ne more brat cajtnga zaradi moje velke glave? Ja IN?
Eh ...
http://www.youtube.com/watch?v=9UwaKjxDTos

Vaša obupana Smet


Naslov: Te vaše pse bom enkrat vse postrelil!
Poslano od: TinkaraC , sreda, 29.04.2009 : 12:36:01
Gospa v zrelih letih, dve psički na kratkem povodcu, javna cesta mimo kmetije. Nazjala jo je ko poblaznela rotvajlerka - da to je pa višek, da kaj si pa mislimo, da psi serjejo in ščijejo po njihovem in da imajo dost teh drekov povsod (da je vrečka obvezna oprema ob sprehajanju pesjank, je jasno, a ne?) ... Ko je ugovarjala, da to naši psi pač niso krivi, je pritegnil še "njen" - da smo pritegnjeni, da imamo toliko psov, da bo enkrat te pse vse postrelil!

Nedaleč stran, na vrhu klančka, sije prenovljena kapelica, ki jo je dal "on" prenovit. Kot znamenje pobožne vere v Boga.

Hja, v takih primerih sem skoraj rajši med tistimi, ki imamo "umazane" duše ... Moja taščica pa tudi.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , sreda, 29.04.2009 : 12:37:08
Aja, in da rečem - res me je strah, da bi jima kaj naredil, čeprav sta nenehno pod našim nadzorom. Teli so namreč res prtegnjeni ...


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: ka ty a , sreda, 29.04.2009 : 13:00:51
Groza... imamo tudi mi take sosede zato čisto razumem.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: branka , sreda, 29.04.2009 : 13:13:50
Res grozno imet takšne sosede, te tudi jaz razumem, jih imam tudi... :-\ Pa enako mi je ena ženska iz vasi enkrat rekla:"Vi imate dva psa ? Kaj vam pa je, a ste zmešani ?! Jaz jih ne bi imela nikoli, fuj, fuj, fuj..." je še dodala na koncu... :o Pa kaj jo briga  >:(

Sem ji odgovorila samo: "Saj jih nimate, saj niso vaši..." in šla naprej. Nikoli več je ne želim srečati, zato se sprehajam drugje...Pismu, nimamo nikjer miru.  >:(

Zaltima ribicama  :-* :-* lepe pozdravčke!  :)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: ka ty a , sreda, 29.04.2009 : 13:16:27
Pri nas je bil že za enega cel hudič pred leti kaj si mislmo met tazga psa u bajti.

Smo živeli v manjšem stanovanju u mestu in so nas vsi grdo gledali, ker smo imeli Rottweilerja, ker to pa ja ni pes za notri in za družine z otroki.

Teh tanovih sosedov se pa tudi jaz izogibam, niti ne hodim več mimo, čeprav sem zelo rada. Je lepa pot, konji, malo prometa...


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: branka , sreda, 29.04.2009 : 13:24:02
Joj, ampak kaj nam je tega treba ? Zgleda, da imamo res vsi iste probleme. Tebe Katja pa še posebej razumem, saj res, kaj si pa mislite, da imate takšno mišičasto in hudo mrcino v hiši z otroki  >:( :P ;) Mah, sram jih je lahko. Pa poglej, ne moreš tja na sprehod, kamor bi šla sama rada, prav tako se jaz izogibam nekaterim ljudem, ker se jim enostavno moram. Spet eni pa lahko počnejo, kar hočejo...tega ne bom nikoli razumela, enostavno ni logične povezave.  :(


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: kaja , sreda, 29.04.2009 : 14:18:34
Jaz bi ji sigurno zabrusila nazaj, da ji v primeru, ce se kateremu od mojih psov kaj zgodi, vrzem v luft kapelico.  8)


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , sreda, 29.04.2009 : 14:33:33
 :D :D :D
ja, tako bom tudi jaz kdaj naslednjič.

Je pa zanimivo, da so se lotili moje tašče, ker je res strupena babnca tudi sama (samo naše pasje bejbe ma rada  ::) ;)  ). Ona mu je bojda zabrusila, da naj pazi, da ga ne bo še 1krat kap (ker ga je lani, pa je kapelco v zahvalo prenovil), ja, no, se je pa ustrašila vseeno. ... PO moje že dolgo nekdo ni bil cepljen proti steklini ...


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: RIs , ponedeljek, 18.05.2009 : 13:18:57
Žal moram dodati, da so tudi nekateri lastniki psov krivi, da nas tisti, ki nimajo psov, ne marajo. V našem koncu, živimo na obrobju Kranja, je na poteh, ki vodijo k reki Kokri, ob cesti ogromno pasjih drekov. Nič čudnega potem, če me lastniki hiš, pred katerimi smrdi, grdo gledajo, ko grem s psom mimo, saj sem zanje še eden od tistih, ki mu serjejo pred bajto. Kot da je tako težko z vrečko pobrati drekce svojega sralčka ... Prav nerodno mi je, ko grem po ulici, najraje bi nosil majico z napisom: Jaz pobiram drekce za svojim psom, jaz nisem slab človek!"


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: TinkaraC , ponedeljek, 18.05.2009 : 14:45:11
Ja, se strinjam, razmišljam o tem, da bi pred našo dolino postavili napis - V tej dolini pobiramo kakce svojih psov, ker se v našo dolino hodi sprehajat pol sosednje vasi - brez vrečk, jasno.


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: Pmaxi , petek, 22.05.2009 : 08:46:33
Pri nas na vasi se je pa točno vedelo, kdo pobira in kdo ne  ;D so mamce naštudirale vse sprehajalce in potem tiste nepobirajoče buzerirale do onemoglosti  ;D ;D


Naslov: Re: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Poslano od: luna7 , petek, 22.05.2009 : 09:02:49
Ja, živela sem sredi Ljubljane, pa smo kar pridno pobirali kakce :). Ampak, ko pa sem videla na lastne oči, da stari ata iz sosednjega bloka sere po drevesom s pogledom na Ljubljanico :o :o ::), in to z rolo papirja v roki  :(,.... Takrat mi je pa za nekaj časa padla ketna dol. >:( Pa še sram ga ni bilo.....  :P
Prav nerodno mi je, ko grem po ulici, najraje bi nosil majico z napisom: Jaz pobiram drekce za svojim psom, jaz nisem slab človek!"
Na majico bi morali dopisati še, da ne serjemo na javnih površinah.
Zdaj, ko smo se preselili v prijaznejše okolje, pa smo v tem zelo zelo pridni. Še kakšnega sosednjega kdaj poberem z isto vrečko. Kaj dela prijetno okolje.... :)

Lp vsem - seveda, tudi Smeti in Lani! Uživajta!

lp polonak