mojpes.net

o psih => vzgoja => Sporočilo, začeto od: črka , torek, 01.01.2008 : 09:00:16Naslov: Mesto lulanja
Poslano od: črka , torek, 01.01.2008 : 09:00:16
Ali je možno, da psa navadiš lulanja in kakanja na eno in isto mesto? Kako? Imamo mlado zlato prinašalko, ki opravi vse to kjerkoli na parceli. Lp


Naslov: Re: Mesto lulanja
Poslano od: Starsy , torek, 01.01.2008 : 18:21:05
 Da se navaditi. V specializiranih trgovinah se da kupiti spreje, ki privlačijo pse, na njih naj bi opravljali potrebe. Tisto kar smo popršili s tem sprejom, pes prevoha in opravi potrebo. S tem pa "kemično" navadimo psa. Da se tudi naravno. Če ga od malih nog daš vedno na isto mesto, se bo tja navadil. Važno je, da ve da se potrebe opravlja na travnikih.


Naslov: Re: Mesto lulanja
Poslano od: modras , sreda, 09.01.2008 : 20:16:28
Ko opaziš da začne po spanju hoditi po stanovanju ga takoj pelji ven. tako se bo navadil. če se pa bo vam polulal pa se bo večinoma na enakem mestu


Naslov: Re: Mesto lulanja
Poslano od: Miss Teja. , torek, 15.01.2008 : 00:57:14
Imam zlatega prinašalca starega 9mesecov. Dobila sm ga pri treh mesecih. Oskar se je zelo hitro navadil, da se noter NE lula in kaka. Za lulanje ima skoraj vedno "izbrano" drevo, kjer se polula. Kaka pa čist odvisno. Ponavadi ne na istih mestih.
lp Teja.


Naslov: Re: Mesto lulanja
Poslano od: zavseoci , sreda, 12.03.2008 : 18:46:24
Tudi mi imamo ta problem;imamo psičko staro 6 mesecev,pri nas je že 2 meseca.Je mala pasma,zato smo jo navajali tudi na lulanje doma.V DM smo kupili platna za dojenčka,ki jih ima pred vrati balkona,ko nas ni.Je pa problem ta,da skoraj vedno zadene mimo.Ko smo doma,včasih popraska po vratih balkona in jih takoj odpremo,včasih naredi kaj na balokonu,včasih pa pride nazaj notri in enostavno polula ali pokaka notri.Se pa zelo trudimo,jo opazujemo,ko išče in jo hitro damo na balkon,a slabo napredujemo!!Žal!!

Torej se kupi spreje za špricanje,da tam potem opravlja potrebo-pa niso strupeni?
Kaj pa taki spreji za odganjanje,recimo,da ne gre tam kjer ne sme?Tudi to noče ubogat,je res prava trma.

Nekateri so mi rekli,da male pasme rabijo dlje,da se naučijo...upam,da je to res!!

Lp


Naslov: Re: Mesto lulanja
Poslano od: TagTu , sreda, 12.03.2008 : 19:36:45
Navajanje na lulanje v stanovanju, čeprav na za to določenem mestu, ni ravno pametno in nikakor ne more držati, da je psička trma, ampak je zgolj napačno vzgojena.

To napako začni kar najhitreje popravljati, kajti psička je dovolj stara, da preneha z opravljanjem potrebe doma.

Kupovanje raznih sprejev je popolnoma nepotrebno in metanje denarja skozi okno, namesto tega raje kupi kvalitetne priboljške in jih uporabi med drugim tudi za to, da jo navdušeno in dodatno s priboljškom nagradiš tisti hip, ko se polula in pokaka na za to določenem mestu in to je ZUNAJ.....začni pa kar na začetku, to je, ven po spanju, obroku.....in tudi takrat, ko postane nemirna, začne vohljati po tleh ali pa se vrteti, praskati po vratih.... Takrat jo vzami v NAROČJE in ven z njo. Še to, če je nesterilizirana, potem vsekakor ne dovoli da bi se navadila na lulanje tik pred domačimi vrati, ker sicer boste ob gonitvah imeli celo krdelo nesojenih ženinov, ki pa znajo biti zelo neprijetni ;)


Naslov: Re: Mesto lulanja
Poslano od: lejca , sreda, 12.03.2008 : 21:03:45
Tudi jaz bi ti svetovala podobno. Sama imam psa majhne pasme starega skoraj 7 mesecev in točno ve, da se notri ne lula in nimam nobenih problemov s tem. Pa mi tudi na misel ne pride, da bi mu v stanovanju dala kakšen "mačji wc". Psičko bo treba ponovno učiti od začetka, tako kot je napisala TagTu, da bo ugotovila kje se sme lulat. Ko vas pa ni doma, pa priporočam pasjo kletko in se jo začne opuščati, ko psica ugotovi, da se notri ne lula.