mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: Smetka , nedelja, 20.01.2008 : 18:11:05



Naslov: Pinki
Poslano od: Smetka , nedelja, 20.01.2008 : 18:11:05
Ostali bodo najbrž slej ko prej našli nov dom. Bi rekla, da ga bo Pinki najtežje.
Stara je cca 8 tednov, bo srednje velika, je slepa in bo tako tudi ostalo. Ne razumem, zakaj nihče ne pokliče zanjo  :-\.

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/Jp2nb67RWeP3D39N.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/diM1s3X3PuoF2Yr9.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/znRO_CQCjW1W2XPj.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/MaZeazt696Pi2do7.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/vRK4d7ovPsl_W8Qf.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/8uLv9YJGcE6tE112.v.jpg)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: jadrankaj , nedelja, 20.01.2008 : 23:01:33
Zdravo Smetka,

mene pa zanima kako se dela s slepimi kuzki? A se jih sola, na kaksen nacin? A jih je treba imeti celo zivljenje na povodcu? Se nisem srecala slepega kuzka, je res da je bila nasa Neli na koncu ze precej slabovidna ampak je bila ze izurjena kako in kaj in kje...hm...
Lep pozdrav,
Jadri


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Tecka , nedelja, 20.01.2008 : 23:20:11
No mogoče bo komu pomagalo k lažji odločitvi... Kar vem o tematiki je to, da slepi psi živijo čisto normalno pasje življenje. Pravzaprav se psi tako večinoma zanašajo na sluh in voh in jim tako vid ni glavni "vir informacij".
S povodca spuščati ga menda res ni pametno (sicer pa katerega psa pa je), razen na varovanih območjih (ograjen vrt naprimer). Na začetku, ko se slepega psa pripelje v stanovanje ali kakšno drugo novo območje je dobro, da se ga s tem seznani tako, da se ga na povodcu pelje počasi po terenu, da ga vsaj malo spozna. Potem se ga pusti, da v miru sam razišče okolico. Sledi seveda kakšen zalet in verjetno tudi buška ali dve (sploh če gre za mladega psiča polnega energije) v pohištvo, se pa menda prav hitro naučijo kje kaj stoji in kje je potrebno paziti. Življenje s slepim psom je čisto normalno, le pohištva se ne sme prepogosto premikati, saj mu z vsakim premikom uničimo njegovo naučeno pot po stanovanju. Če pa že ga, se bo hitro spet naučil nove postavitve.
To je vse česar se trenutno spomnim. Če mi še kaj skoči nazaj v spomin napišem.
lp
T.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: jadrankaj , nedelja, 20.01.2008 : 23:25:22
Aha...no s spuščanjem s povodca sem mislila predvsem , če greš recimo kam v hribe, na Rožnik, ipd.... Smet a se takih kužkov ne odda? Na Gmajnicah so se sicer kar lepo vedno oddali gluhi kužki, s slepim se pa nisem še srečala (razen s Punčijem). Oprosti, ker je mogoče to neumno vprašanje ampak a je taka slepota, ki se je ne da "odpraviti" z operacijo? En kužek tak je bil na Gmajnicah pa so ga operirali in je bilo veliko bolje. Seveda - odvisno od česa je slepota, Pinki se je verjetno s tem rodila.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Smetka , nedelja, 20.01.2008 : 23:53:58
Aha...no s spuščanjem s povodca sem mislila predvsem , če greš recimo kam v hribe, na Rožnik, ipd.... Smet a se takih kužkov ne odda?

Pinki je že sama po sebi takšna, da se bo svojih ljudi tiščala. Spuščanja na neznanem terenu ne priporočam kljub temu, da se ne bo oddaljevala; domač teren je pa tako kot vsi slepi osvojila v nekaj dneh. Treba je res pazit malo samo na to, da so stvari na svojih običajnih mestih, pa se slepota sploh ne opazi.
Super bi bilo, če bi že bil kak pes pri hiši, ki bi jo sprejel, ker se oprejo na tistega, pa jim je še lažje. Šola se jih ravno tako kot vse ostale, pri Punčiju sem dodala le "pazi"; ob tej besedi se vedno ustavi in počaka, da odstranim prepreko oz. ga peljem mimo. Sicer pa Pinki in Živa tako norita, da ni šans, da bi naključni opazovalec ugotovil, da je slepa.
Zaenkrat kaže, da gre za tiste vrste slepoto, ki se je ne da operirat. Če bi se dalo... kamor je šel bik, naj gre pa še štrik pri vseh teh računih, ki jih bom dobila v prihodnjih dneh... se bova sicer šli pokazat še Tadeju, ampak zgleda, da se ne bo dalo narediti nič. Pinki je tako ok, nobene prizadetosti ne kaže.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 21.01.2008 : 00:23:56
A ja, še to. Ne meni ne Koprčanom še ni (vsaj kolikor vem) uspelo oddati slepega psa. Oddali smo lahko že skorajda vse... na treh tačkah, pa kakšnega starejšega itd., slepega pa ne. Ne vem, zakaj. Tudi vsi, ki pridejo prvič, na Punčija zelo odreagirajo v smislu: joooj, kako je bogi. No, ni  :). Ne vem, zakaj je slepota tako odbijajoča. Jaz čisto pozabim, da je kdorkoli tule okoli mene slep. Ni nobenega razloga namreč, da bi na to sploh mislila.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Tafi , ponedeljek, 21.01.2008 : 00:38:27
Poznam zgodbo o Arubi, dobermanki slepi od rojstva, ki je do enega leta je živela v kletki, v zavetišču, na Hrvaškem. Članek o njej je bil tudi v časopisu: članek (http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/kucni_ljubimci/clanak/art-2007,12,7,slijepa_dobermanka,101021.jl) Lastnica je pisala o njej tudi na enem hrvaškem forumu, kako je iskala literaturo na internetu, tuje izkušnje, kako je delala z Arubo, kako jo je učila itn. Psička ima danes povsem normalno življenje. In ni niti enega razloga, da ga ne bi imela tudi Pinki.  ;)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: ticka , ponedeljek, 21.01.2008 : 00:46:46
Pomoje je fora, da ljudje povezujem/jo pasjo slepoto in človeško slepoto, ker je človek precej "navezan" na svoj vid. In si potem niti ne znamo/jo predstavljati kako bi pes lahko normalno deloval brez vida. Punčiju se pa na prvi pogled oz. sprehod niti ne opazi, da je slep  8)
A greš k Tadeju Zemljiču?


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Sleepy , ponedeljek, 21.01.2008 : 17:34:27
A ja, še to. Ne meni ne Koprčanom še ni (vsaj kolikor vem) uspelo oddati slepega psa.
Kolikor jaz vem prav veš   (http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/e030.gif)
Pa mi ni jasno zakaj, ker sem precej prepričana, da velika večina, če bi videla slepega psa na sprehodu, ne bi vedela da je slep.... Naša Urška tako tera po izpustu, da je videči ne dohajajo, pa se ni še nikoli zaletela v ograjo. 
 (http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a050.gif)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 21.01.2008 : 17:48:15
Kakor sem že omenila: prijatelj ima slepo psico. Ima še njeno hčerko s katero skačeta sem in tja brez problema, ena drugo vodita. Zato je res fajn,če bi imeli bodoči posvojitelji že kakšnega psa doma, s katerim bi se razumela ali pa posvojili dva na enkrat ;). Jaz ne bi opazila,da je slepa, če mi prijatelj tega ne bi povedal. Verjetno zato, ker sem jo spoznala pri njemu doma. Pazijo,da ne premikajo pohištva preveč in tako se psička odlično znajde. Pa ni slepa od rojstva. V glavnem šiba sem ter tja za glasovi in ji slepota ne dela problemov, prav tako ne njenim lastnikom. Z samo vohom in sluho se odlično znajde!
Tako da, bodoči posvojitelji: naj vas njena slepota ne odvrne od posvojitve lepe, simpatične, luštne kužike. ;)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: kobilica , ponedeljek, 21.01.2008 : 20:52:40
V Gmajnicah so imeli pred letom dni zelo slabovidno kužiko Sunny. Čisto slepa najbrž ni bila, bila pa je zelo slabovidna. Ko sem jo prvič peljala na sprehod (in so mi oskrbniki pozabili povedati, da ne vidi), sem njen hendikep opazila šele, ko se je dvakrat z glavico zaletela v tiste palice, ki označujejo cesto za pluženje. Potem sem seveda pazila, da se to ni več dogajalo in najini sprehodi so bili z malo pazljivosti vedno čudoviti.
Na jok mi je šlo, ko je Sunny odhajala z zavetišča, ampak našla je dom, ki si ga vsak kuža lahko le želi.
Kolikor mi je znano, je operacija Sunny izboljšala vid, česar sem res ful ful vesela.
Držim pesti, da mogoče tudi za Pinki obstaja možnost - če že ne za operacijo, pa vsaj za čudovite posvojitelje, ki jo bodo imeli radi, pa čeprav jih ne bo videla.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: arabrab , torek, 22.01.2008 : 18:52:05
slepota sama po sebi za psa ni problem. pač bolj razvije sluh in voh. je pa res fino, če ima še kakšnega pasjega spremljevalca, ker razvijeta svoj način igre. ko sta se naša keli in river lovila, ni nihče sploh opazil, da je rivčo slep. kadar jo je izgubil (ona je bila precej hitrejša) je obstal, keli pa se je takoj ustavila in ga s takim tihim bevskom (ki ga nisem slišala odkar riverja ni več)poklicala in on je oddirkal k njej. nikoli ni zgrešil smeri, od koder ga je poklicala. no, po mojih izkušnjah slepota  tako hud hendikep.....   


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Smetka , torek, 05.02.2008 : 21:14:53
Torej... Pinki je za nekaj dni dobila nov dom in ga tudi izgubila. Je nazaj v zavetišču in razen tega, da je slepa, ni z njo nič narobe. Je normalna mladička, polna energije in ponovno išče dom. Gremo dalje, ne... jutri bodo nove fotke.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: zalarjeva , torek, 05.02.2008 : 23:41:19
Gremo dalje navijat za nov dom! Fotke-komaj čakam! ;)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Sleepy , sreda, 06.02.2008 : 08:55:19
 :-\ No, pa smo še vedno na istem..... ne nam ne tebi še ni uspelo oddat slepe psičke in jaz še vedno nimam pojma zakaj ne?  (http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a050.gif)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Smetka , sreda, 06.02.2008 : 11:04:58
(http://www.moj-album.com/slike/1601452/wpbUOnzjMUDN52of.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/FZ6HN4a_FKGL3EUG.jpg)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Evč , torek, 12.02.2008 : 22:39:49
Kako pa to, da se je družina premislila in Pinki vrnila? Moram priznati, da mi je tale kepa zelo prirasla s srcu-kako je kdo ne bi hotel?! Po vsem kar sem prebrala, slepota ni nobena ovira za normalno pasje življenje (razen lovljenja žogic seveda).

Imam pa eno vprašnje-doma imam 3 in pol leta starega samca, ki je sicer lepo vzgojen, vendar zelooooo energičen in navajen, da je v središču pozornosti. Ker sem brala, da se slepi kužki zelo naslonijo na drugega psa, me zanima ali bi to pomenilo, da bo Pinki avtomatično pobrala vse negativne lastnosti, ki bi jih jo moj pesjan lahko naučil  ::)

lp, Eva in Dart


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: ticka , torek, 12.02.2008 : 23:29:02
Eva, za vsa vprasanja najbolje, da pokličeš Polono in ti bo vse povedala.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Ninikina , sreda, 13.02.2008 : 00:08:52
Evč, seveda se psi tudi učijo eden od drugega - tudi kakšno neumnost poberejo. Ne ratajo pa kopija, vsak pes ima svoj karakter. Iz mojih izkušen je celo prednost, če maš že enega vzgojenega psa doma. Mal pa le olajša vzgojo. Tko da, kar korajžno!  ;)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Smetka , nedelja, 24.02.2008 : 16:10:39
(http://www.moj-album.com/slike/1601452/y3JiXRJ_0UuhKGxh.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/ahqlAbwoem691MuR.jpg)



Naslov: Re: Pinki
Poslano od: AngSeter , nedelja, 24.02.2008 : 16:24:04
Tudi lovljenje žogic ni problem ;)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Lanabela , nedelja, 24.02.2008 : 18:03:26
Obstajajo žogoce in druge igračke, ki ropotajo ali zvončkljajo. Slepi psi se z njimi imenitno zabavajo. Tisti, bolj na igrače vrženi se krasno zabavajo s plastenkami, v katere damo kamenčke (ali z odmašenimi plastenkami, v katerih so briketi in jih stresajo ven.
Res je, da se slepi psi zelo lepo prilagodijo in odlično funkcionirajo - vsekakor bolje kot gluhi. Tudi šolati se jih da čisto lepo kakšno poslušnost, pa kakšno sled bi se tudi dalo delati. Povsem enako kot z videčimi pa z njimi vseeno ne moremo: vsi slepi psi se sicer  zelo hitro naučijo, kako se je treba gibati, da se kam ne zaletijo. Pod pogojem, da ne divjajo "na pamet". Ponavadi imajo svoje "varne" poti, na katerih ne pričakujejo ovir. Če tja nekaj nastavimo, se lahko slep pes grdo zaleti. Poleg tega slep pes težko oceni globino (moj se je sicer naučil, vendar je zato rabil vsaj 2 leti) in zlahka padejo v kakšen jarek ali luknjo. Pa še en problemček zna pojaviti - vsaj meni je povzročal več težav kot sama slepota psa: usmiljene človeške dušice, ki so prepričane, da se slep pes najbolje počuti, če je mrtev.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Smetka , nedelja, 24.02.2008 : 19:50:28
Pa še en problemček zna pojaviti - vsaj meni je povzročal več težav kot sama slepota psa: usmiljene človeške dušice, ki so prepričane, da se slep pes najbolje počuti, če je mrtev.

Ja, res je in prav žal mi je, da je tako. Če ne bi veljalo takšno prepričanje, bi bila Pinki že v novem domu, se mi zdi.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: svrk , nedelja, 24.02.2008 : 21:01:52
Naša dva psa sta se takoj po združitvi začela učiti stvari en od drugega. Kuki laja na mimoidoče, kar jo je naučil Bobi, gre spat, ko zasliši ukaz, ker to naredi Bobi, oba se bojita časopisa v mojih rokah, kar je naučila Kuki Bobija, takoj, ko je prišla k njemu živet. Pa še bi lahko naštevala. Tako, da se dva psa, posebno, če že nekaj znata, zelo povežeta in nesebično prenašata znanje en na drugega.  ;)
Če bi se tako odločila in vzela Pinki, se mi zdi, da bi se Pinki navezala na novega prijatellja in ga posnemala in mu sledila.  :) Več o tem bodo pa povedali tisti, ki se spoznajo.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: ika , torek, 26.02.2008 : 11:37:20
tale Pinki me spominja na našo Pinky.ne samo da so soimenjakinje,naša babika je pa gluha.:)
upam da lepotička čim prej najde lep dom


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Lanabela , torek, 26.02.2008 : 12:22:37
Švrk, seveda bi se navezala. Nič narobe s tem, seveda, vendar se meni zdi bolje, da se slepi pes ne naveže kar takoj in preveč na drugega psa. Prav lahko se zgodi, da ostane od starejšega psa preveč odvisen (saj se to dogaja tudi povsem "normalnim" psom) in ne razvije svojih sposobnost tako kot bi jih lahko. Čisto nič ne bi bilo narobe, če bi bila Pinki edini pes v družini in bi morebitnega novega psa vzeli šele, ko bi bila Pinki že "narejena". Če pa bi prišla v družino, kjer so že drugi psi, pa bi bilo zelo dobro, da bi lastnik pazil, da bi poleg navezanosti in učenja od drugih psov vspodbujal tudi samostojnost.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: ika , torek, 26.02.2008 : 15:42:21
pes zna biti samostojen. naša pinky se je na začetku zelo težko znašla s svojo gluhostjo. večino jo je naučil naš Princ. on je slišal namesto nje in tako se je počasi naučila vsega kar spada v njeno življenje. na začetku jo je na to opozarjal Princ, potem pa je počasi njegovo opozorilo povezala z drugimi čutili. tako da se sama zelo dobro znajde,čeprav sta zelo navezana.
tako da se s tvojimi trditvami ne bi strinjala Lanabela. s pomočjo drugih psov se bo še hitreje naučila, kako sama prepoznavati stvari.
npr. kako smo mi učili ukaze kot sedi... princu smo rekli ukaz, zraven pokazali znak z roko in ko se je on vsedel je dobil priboljšek. kmalu je ona ugotovila kaj mora narediti.in sedaj tudi brez njega zna vse ukaze.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: svrk , sreda, 27.02.2008 : 09:26:39
Ali je kaj narobe, če sta  psa navezana. Naša dva sta, pa se mi to celo dobro zdi, ko korakata  v svet z ramo ob rami.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: AngSeter , sreda, 27.02.2008 : 09:57:22
Lanabela gleda bolj z vidika sodelovanja človek pes in dela/sodelovanja z njim. V tem primeru je pomembno, da pes ni navezan na psa bolj kot na človeka. Do tega pa mimogrede pride. In dveh psov, ki sta sama sebi dovolj je težje obvladat. To je že krdelo v vsakem primeru.
Sicer so to skrajnosti, ki pa so pogoste, če se premalo individualno ukvarjamo s svojimi psi. Če/ko starejši pes pogine pred hendikepiranim, je lahko slednji v hujši stiski, kot bi bil sicer.
...hipoteze, ki se znajo hitro uveljavit, ni pa nujno.



Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Lanabela , sreda, 27.02.2008 : 12:49:42
Kar se mene tiče, ni popolnoma nič narobe, če so psi navezani drug na drugega in če tvorijo (pravo) krdelo. Navsezadnje imam doma eno tako zelo povezano, močno in staro (par pasjih generacij) krdelo. Krdelo se da zelo lepo obvladati, vendar samo, če obvladaš vsakega posameznega člana. Kar pomeni, da moraš tudi delati z vsakim posebej in z vsakim posebej zgraditi dober odnos. Znati moraš najti ravnotežje med medsebojno navezanostjo psov in navezanostjo na lastnika. Ali na drug način povedano, pes mora dobro funkcionirati kot del krdela in kot samostojen posameznik. To pa ni vedno lahko, ne za pse in ne za lastnika.
Vse prepogosto se zgodi, da se psi pretirano navežejo drug na drugega, tako da kot posamezniki sploh ne morejo več funkcionirati, lastnik pa tega sploh ne opazi. Še fino se mu zdi. Pri slepem psu pa je ta nevarnost še večja, saj je bolj odvisen od drugih. Vem za čisto konkreten primer, ko je oslepela mlajša psička živela z starejšo, se od nje naučila praktično vse, starejša jo je vodila...skratka krasota za pogledat. Dokler ni starejša psička poginila. Potem je bila pa kriza da joj. Lastniki so skoraj obupali, tako hudo je bilo z mlajšo.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Smetka , sreda, 27.02.2008 : 13:49:49
Pinki je na poti v nov dom. Srečno, Korošica  ;).


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: the_girl , sreda, 27.02.2008 : 13:51:04
Joj, super! :D
Upam, da bodo tokrat znali bivati z njo in da bo srečna :D :-*


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: ka ty a , sreda, 27.02.2008 : 13:53:59
 :D :-* :D


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: TinkaraC , sreda, 27.02.2008 : 14:05:08
 :D :D :D :D :D
jaaaaaaaaaaaaaa!


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Royalty , sreda, 27.02.2008 : 14:20:08
Jupi :D!Srečno Pinki :-*!


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: skogkatt , sreda, 27.02.2008 : 14:21:18
Juhu :D

Pinki, če te kje zagledam, ti mečkanje ne uide :P ;D :-*


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: AngSeter , sreda, 27.02.2008 : 14:27:04
Prvenec! ;D
Srečno!!!


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: zalarjeva , sreda, 27.02.2008 : 14:40:27
Super! Tole mi je pa polepšalo dan! :D


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: kvisnar , sreda, 27.02.2008 : 14:40:52
juhu, lepo! :)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Xena , sreda, 27.02.2008 : 14:42:58
Vesela. :)

lp, Katarina


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: mirjana , sreda, 27.02.2008 : 14:59:51
 :D Krasno. Držim pesti, da je tokrat za naslednjih 15-20 let.


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: zalarjeva , sreda, 27.02.2008 : 15:05:04
Pa upam, da se bodo novi lastniki kaj javili pa kakšne slikice napopali. :D


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: everlast , sreda, 27.02.2008 : 17:18:40
Ja, super  :)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: kaja , sreda, 27.02.2008 : 18:35:19
Ooooooooo  :D Pinki, naj bo za vedno!  :-* lp


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: sparks , sreda, 27.02.2008 : 18:42:48
Super novica, srečno Pinki :).


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: dog_lover , sreda, 27.02.2008 : 19:15:17
Aaaa, suuuuuuuuuuuuuuupeeeeeeeeer!!!!! :)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: majas , sreda, 27.02.2008 : 19:54:12
super! mi smo vsi poskočili od sreče, ker smo se o njej ravno danes pogovarjali! srečno, krempeljček mali! :-* :-* :-* maja+skoki


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Jolly1 , četrtek, 28.02.2008 : 07:18:34
Res lepa novica, srečno kokica mala  :-*


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: steva cenejac , četrtek, 28.02.2008 : 08:20:04
Yessssssss


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: cac , sobota, 01.03.2008 : 23:46:38
Jupiiiiiii :D :D :D
Upam, da se bo imela lepo in ostala tam za vedno :D ;)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: mara , nedelja, 02.03.2008 : 08:58:20
Lepo!!! :) :)Uživajte, Pinki in druščina!!


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 03.03.2008 : 16:32:30
Pinki sporoča:

 Lep pozdrav s koroske.
 
 Vse, ki vas zanima slepa pinki vam sporocam, da ima novo ime sedaj je LUNA. Krasna psicka lepa, temperamentna in polna energije. Poleg Lune imamo se dve psicki Cenco in Tacko, ki sta jo krasno sprejeli. Pogosto mislimo, da Luna vidi saj se ze krasno znajde in se obnasa kot, da je vse v najlepsem redu.Vsem, ki pa oklevate s posvojitvijo slepega psa vedite, da to zanje ni nikakrsna ovira. Vsak pes ima svoje potrebe mi z Luno delamo kot, da z njo ni popolnoma nic narobe in to krasno deluje.
 
 Lep pozdrav do naslednjic, ce vas karkoli zanima z Luno pisite.
                               


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: the_girl , ponedeljek, 03.03.2008 : 16:33:45
 :D Vesela sem zanjo :-*


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 03.03.2008 : 17:41:53
Da te gane do solz  :'( :D :-*


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 03.03.2008 : 19:02:37
Odlično! :D


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: everlast , ponedeljek, 03.03.2008 : 19:54:37
To je pa lepo slišat  :)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: TinkaraC , torek, 04.03.2008 : 15:39:03
jest "neki puščam" za računalnikom :P


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: binulja , torek, 04.03.2008 : 18:35:33
Luna
(http://www.moj-album.com/slike/8195224/mlfSiYr3TB6K1hhZ.jpg)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: binulja , torek, 04.03.2008 : 18:39:48
...plus njena nova pasja druščina...sem še pozabila dodat. :)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: zalarjeva , torek, 04.03.2008 : 18:55:03
 Uživačka!Saj ni več prostora za spat! ;D


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: majas , torek, 04.03.2008 : 20:27:46
Lepotičke luškane, kako se imate fajn! ;)
(ne bom pokazala Skokcu, ker se bo sigurno še on hotel preseliti k vam)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: timijan , nedelja, 30.03.2008 : 17:49:31
Sem zadnjič na sprehodu srečala energično Luno (Pinki) z njeno pasjo druščino in zeeelooo zadovoljnimi lastniki. Se imajo zelo fajn, Luna se odlično znajde in še lastniki komaj verjamejo, da je res slepa... ;)


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: zalarjeva , nedelja, 30.03.2008 : 18:06:10
Super! Sem zelo vesela zanjo!


Naslov: Re: Pinki
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 16.06.2008 : 21:32:48
Danes se javlja tudi Pinki/Luna. Ima se krasno...

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/kxpVwQmREmFtECFX.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/Tf6CKPhWro9boMhO.jpg)