mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: Smetka , ponedeljek, 28.01.2008 : 11:50:07



Naslov: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 28.01.2008 : 11:50:07
Najdeni v gozdu v Brestu, občina Ig, stari dobre tri mesece, tri samičke, dva samčka.

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/7dQUK4eHdiHb9NHD.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/5CsDpUV_0ONofMza.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/uhoaItLiwsZ2JrQD.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/KNHEUtwnaiiae7Xx.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/RLyMhPjBbo8yQU79.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/_pBjsF_AJmRFDWXF.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/av3cThP5jhTtxBfz.jpg)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbulL mix
Poslano od: Xena , ponedeljek, 28.01.2008 : 12:25:01
Zelo obetaven mix. Pa še petkrat. ??? :-\

lp, Katarina


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: steva cenejac , ponedeljek, 28.01.2008 : 12:30:34
U P.M. Nimam izkušenj, ampak se ne sliši ravno privlačno za posvojitelje, sploh ne take, brez izkušenj. Upam pa, da se motim...

Sam so pa luštni...


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 28.01.2008 : 12:32:22
Zna biti zelo obetaven mix. Mislim resno, brez kakšnih podtonov.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Xena , ponedeljek, 28.01.2008 : 12:36:14
Zna biti zelo obetaven mix. Mislim resno, brez kakšnih podtonov.

Ja, če VEŠ, kaj imaš.

lp, Katarina


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Vixen , ponedeljek, 28.01.2008 : 12:40:42
Ja, imaš psa, ki bo rabil veliko socializacije in nekoga s časom in znanjem; zelo inteligentnega psa, ki bo hitro pametnejši od tebe, če ne boš pozoren. In zaradi te inteligence tudi psa, ki se ga bo dalo brez večjih težav vrhunsko izšolati. In to pet takih komadov... Sranje.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Sleepy , ponedeljek, 28.01.2008 : 12:44:07
Ja, če VEŠ, kaj imaš.

Ja sej piše zgoraj: roti-pit mix  :P
 (http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a010.gif)

Škoda, ki zgledajo ko rotiji, če bojo pa zato po karakterju pitki bojo pa prav kul psi  :)
Si samo malo težje predstavljam 5 primernih posvojiteljev.... al pa vsaj tri al kolko je že samčkov.

P.S.
Ej, sem misnla da nočeš takih  (http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/o045.gif) Skrajni čas, da si dodatno baterijo za telefon nabaviš, pa skladišče živcev menda tudi.  (http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/e025.gif)



Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 28.01.2008 : 12:48:46
Se opravičujem, ampak tile konkretni mi ne delujejo niti najmanj intiligentni. Predvsem so povsem nesocializirani, kaj so briketi, jim ni jasno, so shirani in polni parazitov, najmanjši med njimi napada ostale in misli povsem resno, ena od samičk je na drugi strani zagledala pse in namesto da bi začela bežat (ker se je v resnici "živa usrala"), je začela kričat, kot da jo kdo iz kože daje in hkrati grist ograjo itd.
Mi je zelo žal, ampak izkušnje so prinesle tudi mojo reakcijo: od sprejetja do zdajle še nisem nehala klet kot furman, res. Tisti, ki običajno na Gmajnicah za takšne v "vrsti stojijo", jih tule od mene zagotovo ne bodo dobili. Ostali si takšnih običajno ne želijo ravno.
Prosim za pomoč pri oddaji.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Vixen , ponedeljek, 28.01.2008 : 12:58:00
Točno to sem tudi jaz takoj pomislila - ne bo jih problem oddat, samo na tiste neumnosti s pogodbo, pa s/k pa takimi zadevami pozabi. Pa ne hodi jih preverjat potem, pa bojo šli za med. Za okoli se frajarit bojo super. Pa za pitbule štancat. :-X (beri sarkastično, preden mi kdo glavo odšraufa tle).  >:(
Če pa kažejo agresijo že pri tej starosti... Ok, vem, da je šok za njih ogromen, ampak vseeno.  ???

Sicer pa ni kaj, zdaj so pri tebi, torej ni druge, kot da začnemo z akcijo iskanja primernih posvojiteljev...   :-\


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Xena , ponedeljek, 28.01.2008 : 12:59:17
Večina od njih v živo izgleda bolj pit kot rot.

Meni je zelo zgovorna že njihova drža telesa, pogledi, ušesa, repi.....(pri tej starosti!)... skratka nisem optimisitčna.

lp, Katarina


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 28.01.2008 : 13:18:13
Auč. Kaj za vraga so pa počeli z njimi?
Ali se ne pojavlja tam okrog Iga nekam sumljivo veliko pit mixov? Drugače pa...samo še nekaj mastifom ali dogam podobnega vključiš notri pa imaš "bandoga".
Tudi v bližini moje znanke se je naselil en "wannabe bandog breeder". Zaenkrat ni naredil še nič takega, da bi ga lahko čopnili po buči. Samo pesjake in kotilnice ureja. Ima pa baje pite, argentince in bohve kaj še. Videli jih še niso.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: žana , ponedeljek, 28.01.2008 : 14:33:30
Ah, dajte no. Jaz sem pred leti imela takšnelo pitbulko, kot je tale na 6. slikci. Še vedno se jo spominja cela žlahta in tudi sosedje - po krasnem karakterju namreč. In se sploh ne hecam. Ni imela nobene šole, a je ubogala, bila izrednega karakterja in je slovela po tem, da je pazila vse otroke v okraju. Ni se sicer igrala z njimi, a takoj, ko je npr. pripeljal kakšen avto se je postavila pred otroka in ga "zapustila" šele ko je avto peljal mimo. Praktično nikoli ni bila na povodcu - ni preganjala drugih psov, ni preganjala kokoši na travnikih, ni bila izbirčna, ni skakala po ljudeh, ni bevskala za poštarjem...... po karakterju definitivno najboljši pes kar sem jih imela!!


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 28.01.2008 : 14:57:22
Ah, dajte no. Jaz sem pred leti imela takšnelo pitbulko, kot je tale na 6. slikci.

Potem pa kar... predlagam, da prevzameš telefonske razgovore z morebitnimi posvojitelji, če že za socializacijo ni časa in za ostalo (sterilizacija, kastracija) ni denarja.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: deteljica , ponedeljek, 28.01.2008 : 15:01:55
Meni se tudi zdi strah pretiran gelde bodočega karakterja. če so res ta mix ko piše- ampak kako pa veste? A se ve starše al kaj?
Vsekakor ni nič nenavadnega kazanje agresije pri tej starosti, če je pes dominanten in ima tak odgovor prirojen. Če jo pes ima, jo ima, takoj in pri vsaki starosti. In jo pokaže ob obremenitvi- če je to bilo pogled na psa in strah s tem povezan, pač pokaže tam. starost nima nič s tem.
En moj pes je bil tak- pri 7 tednika čist aktivno agresiven v primeru občutka ogrožanja (na ljudi tudi)- kot odrasel, nič mladičkasto.
In iz negovega legla 2 taka.  In vsi trije so bili obvladljivi kot odrasli.

Je pa bistveno, da so to dominantni z dobrimi nagoni. Niso za "na kavč" v smislu za nič delat. Kje spijo je vseeno- lahko tudi na kavču, čeprav ne razumam čist dobro, zakaj bi bilo to v tem primeru tako nujno. Osebno bi s emi zdel tu dboks čist v redu- ampak sej vem ,d asem mal čudna in nenormalna.
In čist odkrito- ni jih treba šparat po najnovejših nenasilnih metodah. Če mala napada brate ji kakšna krepka ne bo škodila.
Drugače je z onim, ki napada iz strahu- no pa kaj čem pametnjačit, saj je Smetka že videla vse polno takih značajev.
Mislim, da bi se obnesli kot psi za freesby in za vleko ( ski joring in tako). In nikakor ne bi smeli bit bolj težavni kot kakšni navadni roti iz slabe vzreje.

Da pa je za posvojit na splošno materiala preveč je pa dejstvo- želim jim čim več uspeha in nič ne zavidam da jih imate še pet več, ne glede na poreklo.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: deteljica , ponedeljek, 28.01.2008 : 15:16:07
Ja, imaš psa, ki bo rabil veliko socializacije in nekoga s časom in znanjem;
aj asamo ne posvojiteljem svetovat ne vem kolk socializacije, bi lahko to narobe razumeli, kot neskončno sdruženje s prijaznimi kužki. Telim bo najbolj koristilo čim več socializacije  brez stikov. Na način , da so psi samo ozadje v prostoru.
In če smem bi še mal pametna - jaz bi jih čim prej razdelila iz legla in po enega mladiča dala k odraslemu , velikemu, tumpastemu težkemu psu, ki bi čim bolj ignoriral poskuse nadvlade in iz čiste prijaznosti in nerodnosti mal hodil po njem , če bi bil slučajno v napoto. Tako, da greben ne bo imel možnosti zrast, ne da bi sploh prišlo do priložnosti nadvlade v konfliktu- ker ge pač ne bi bilo z druge strani zaznanega.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 28.01.2008 : 15:21:51
deteljica, dam ga tebi. Dam ga tudi Katarini, pa Sleepy enega, pa še komu, ki ga poznam... pa bi jih hitro zmanjkalo. In se ne bi sploh obremenjevala, kako bodo socializirani in komu bodo morebiti škodovali. Ker predvidevam, da nobenega od njih noben od vas noče, vem pa tudi, kakšni ljudje kličejo za njih, drži še vedno vse, kar sem napisala. Psi so nesocializirani, mix sem si jaz izmislila, ker ne poznam staršev in več kot toliko časa za njihovo socializacijo in vse ostalo, kar rabijo, nimam. Torej - 30 dni. V tem času se bo pa ja gotovo našlo pet primernih. In ne, seveda niso za na kavč, mater sem čudna.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: žana , ponedeljek, 28.01.2008 : 15:24:17
Za nekomu predlagat psa, bi ju morala poznat - oba - psa in posvojitelja. Želela sem le povedat, da se mi je nekako zdelo prehitro jih ocenit glede na to, da so tle gor par ur. No, morda so jih drugi že videli v živo. Sicer pa bodo verjetno nekaj časa gor rastli s "ta starimi mački", ki se menda ja ne bodo pustili "v rit nosit" eni mulariji  ;) in jim bodo že dali vedet kje jim je mesto. Kasneje, ne rečem, ....


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 28.01.2008 : 15:42:10
Taki psi so za na kavč, ampak šele potem, ko so od dela tako zmatrani da dol padejo. Pod pojmom "pes za na kavč" si jaz predstavljam psa, ki je povsem zadovoljen če si cel dan pusti streči, gre na dva, mogoče tri ne predolge in prenaporne sprehode, preostali čas pa je povsem zadovoljen z valjanjem po kavču. In tile gaunarji to zagotovo niso.

In hudič je oddajati take pse, če si odgovoren zanje.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 28.01.2008 : 15:57:12
JAZ sem jih videla in JAZ sem jih ocenila in sem prepričana, da je njihovo oddajanje celo sranje in še nisem nehala klet.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: binulja , ponedeljek, 28.01.2008 : 16:01:05
Ne vem, če ne smetimo teme s temle kavčem, ampak vseeno...ker je že tolikokrat omenjen.
Jaz si pod tem, ko Smetka reče pes za "na kavč" predstavljam psa, ki ga posvojitelj popolnoma prejme kot člana družine, mu dovoli bivanje v hiši, mu kupi povsem svojo najlepšo, najmehkejšo pasjo posteljo, se z njim ukvarja, ga vozi na sprehode (odvisno od potreb psa), lahko spi tudi na kavču...odvisno od lastnika...in tako naprej... To za mene niti slučajno ne pomeni, da morajo vsi psi bivati pod kovtrom. Pomeni pa, da pes ni namenjen za bivanje zunaj, zaprt v pesjak, kjer ga bo lastnik prišel enkrat do dvakrat na dan pogledat in malo peljat okrog hiše.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: fižolova župca , ponedeljek, 28.01.2008 : 16:16:54
Itak - prvič zafurano, ko se je zgodil "ups", drugič, ko so se skotili in živeli kdo ve kako in tretjič, ker ima zato zdaj Smet zafuran dan, pa še kakšnega in kakšnega... Zanje pa je šlo tretjič v bistvu srečno - če ne zdaj, bi ob takih pogojih Horjul najbrž obiskali čez nekaj let v obliki takšnih in drugačnih Ronov z zares nič možnosti in nič prihodnosti.

Sicer pa sočustvjem z vsemi, ki ste za telefonom - meni je jasno šele odkar sem videla, kako se pri vetu 4-mesečni (!) roti popolnoma neigrivo in čisto zares zakadi vate, renči in šavsa okrog sebe (ja, sori, sem se vtaknila vanj...) pa se ti lastnik hvali, da je pes pač "ta prav", da je moral imet prejšnjo RW-ko na električni ovratnici, ker je bila tudi "ta prava". Skratka, on obvlada in jih šola po svoji metodi... :o

Dežurnim "telefonistom" torej čim manj takih trk-trk ego-maniakov, vam kosmatuhli nič krivi pa ene ta prave, odgovorne skrbnike s karakterjem, da spravijo trde buče v red!

P.s.: Glede kavča - jaz bi jih raje imela na tleh - ob kavču. Takimle dominantkom ne škodi, če se jih vsaj nekaj časa malo od zgoraj gleda...


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: tina.g , ponedeljek, 28.01.2008 : 16:50:59
Tudi jaz sem že doživela, da se je dvo mesečen bullmix (zelo podoben temle) zakadil v mojo psico. Pa se ni nič mladičkasto hecal. Čobe  je imel skoraj preko glave zavite od renčanja. Sedaj živi v hiši (na dvorišču brez nadzora ne more bit) , Na sprehodu je samo z nagobčnikom. Ker lastniki vedo kaj imajo. Upam, da  se tudi za te tamale najde kak tapravi.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Zala_ , ponedeljek, 28.01.2008 : 17:24:45
Jaz se čisto nič ne spoznam na takele situacije (razen tega, da mi je jasno, da niso rožnate) - tako da je vse, kar lahko 'prispevam' k razrešitvi želja, da tudi tele kepice, ki niso prav nič krive, da so se v tej situaciji znašle, najdejo fajn skrbnike, pri katerih bodo varne in lepo vzgojene. Smetka, če je že tolk ''nemogočih'' za oddajo šlo v nove domove, bo pa od telih ja tud kakšen očaral primerne posvojitelje :)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: dog_lover , ponedeljek, 28.01.2008 : 18:31:53
O, Smet, welcome to the club. :P
Jaz klejem že vsak dan od dne, ko smo sprejeli Hano, ki je btw vsak dan večja in čimprej potrebuje novega, normalnega in izkušenega lastnika  ter odkar imamo še 2 pit-mix kepici, ki pa hvala bogu zaenkrat ne kažeta nobene agresije... ne do psov, mačk, do ljudi, ptic...
Me prav zanima koliko ti bo folk ponujal, meni so ponujali max 450€.  :o >:( Mislim, da jih ni sram.
Ljudje, oddajat take pse je eno velko sr****.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: deteljica , ponedeljek, 28.01.2008 : 21:20:52
ja Smetka, ne vem kako bi ti človek lahko polepšal tole situacijo  :-[.
Če jih ocenjuješ kot pretirano težavne oz rizične pa pač daj po slavnih 30 dneh vsaj ta najbolj zoprne na evtanazijo , če se ne bo našel ravno pravi posvojitelj za vsakega od njih :-X.
Saj nikjer ne piše, da mora vsak ponesrečeni primerek 15 let zemljo tlačt ::). Tako in tako je tega blaga preveč :-\. Nekje je pač skrajna mera , kjer se mora začeti slekcija. Tudi v naravi so čist nesocialne izločili :'(.
 


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Teja , ponedeljek, 28.01.2008 : 22:42:22
Jaz pa mislim, da je Smetka ''nastrojena'' ;) zaradi neustreznih ljudi, ki bi takšnega psa z veseljem posvojili... Jaz bi ob poplavi takšnih klicev tudi imela DOVOLJ.
Smetka, sem zadela?
Enim kužkom se že kot majhnim predvidi, da bodo takšni in takšni, potem pa imej železne roke v mehkih rokavičkah- ali kakorkoli se že temu reče  :P
Že toliko kužkov je, ki so ok (beri nedominantni), pa ne najdejo svojega domka, poleg tega celo TAKŠNI kužki ob neustreznem ravnanju lahko postanejo nekaj drugega (beri- alfa v krdelu)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , torek, 29.01.2008 : 12:22:51
(http://www.moj-album.com/slike/1601452/HIK371_3uO0N4ahy.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/kbATRzCevmbIY_wX.jpg)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Sleepy , torek, 29.01.2008 : 14:20:03
Ježeštana, pa sej znajo že jest  :o!  Pa si rekla da niso brihtni ?!?! ;) Zdej pa samo še reči, da je uno na prvi fotki samica....  :P
Ampak na fotkah (razen v ušesa) meni še vedno ne zgledajo glih piti, tko da še vedno stavim (beri upam) na roti outside bull inside. Hehe, rotbulle maš torej zdej. Prvo leglo v slo, kdor prej pride prej melje. A je sploh še kašen fraj?   (http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a010.gif) 


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Vixen , torek, 29.01.2008 : 14:53:15
Hm, meni na tej sliki tudi ne zgledajo ravno cukrasti; prej kot krdelo, ki brani svoj plen... Nimam dobrega občutka. Enega ali dva taka še oddaš v primerne roke, za kaj več jih pa zmanjka (primernih rok, namreč). Mi (no, dvema) odda kdo stanovanje v Lj., kjer bo lahko bival tudi pes (no, dva, ker enega zlatkota že mam ;) )?


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: siva lara , torek, 29.01.2008 : 14:57:37
Svoj "plen" branijo, ker so izstradani, saj so jih same kosti.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Kalsang , torek, 29.01.2008 : 15:16:24
Tudi meni "niso všeč" na fotografiji, kjer jedo. Saj je Smetka objavila že veliko fotografij podobnih odvrženih, sestradanih revčkov, pa so bile drugačne: je bilo videti, da mahajo z repki, medtem ko hitijo jest. Tile pa oprezajo, ostro gledajo, položaj ušesk, repkov...

Uboščki so takile mixi. Kje imajo ljudje pamet...


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Vixen , torek, 29.01.2008 : 15:24:52
Nimajo pameti.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Polzek , torek, 29.01.2008 : 15:38:01

  In če pomisliš, da se jih je tisti ta pameten znebil verjetno zato, ker po njegovo niso bili
  dovolj....karkoli je že nameraval da bi bili.
  Ločit, čimprej - jaz bi se tegale tropka že cez kakšen mesec ali dva verjetno bala....


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , torek, 29.01.2008 : 19:18:56
Ne vem, kako naj jih fotkam... ker tudi meni zgledajo drugače na fotkah kot v resnici. Prepričana sem, da je rot in pit mix tole, lokacija najdbe pa to le še potrjuje.
No, preživela bom. Upam, da oni tudi do svojega 15. leta.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: janablondy , torek, 29.01.2008 : 20:38:00
Smetka , glede na to da sem z okolice Iga in prav dobro vem kje je Brest mi ni jasno kaj pomeni ta "lokacija najdbe"? Ker če se to tukaj dogaja, jaz definitivno nisem slišala še popolnoma nič o tem. Se bom pa res probala pozanimati če kdo ve kaj več.

Rada bi dodala samo še to, da imam veliko znancev, ki imajo pitbulke in da so to ena najbolj prijaznih pasem do ljudi (so pa res samičke). Škoda samo, da si jih velikokrat izberejo napačni ljudje z napačnim namenom in se zaradi takih podivjanih psov potem meče slaba luč na pasmo. Je pa sigurno res, da mora imeti tak pes lastnika, ki ima dovolj kinološkega znanja. Če še ne bi imela psa, bi si sigurno prišla izbrat eno od vaših punčk, ker mi tak tip psa odgovarja.

Moje osebno mnenje je, da res ni smiselno posploševati psov, samo glede na pasmo. Moja boksarka npr. je res pravi mucek, so mi jo že trikrat odpeljali, da sem jo komaj dobila nazaj. Je bil pa v pasji šoli bokser, ki je vse poklal- pse in ljudi. Prav tako je bil zlati prinašalec, ki je ugriznil lastnico, itd. tako da.....

Jana


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Mel , torek, 29.01.2008 : 20:49:00
Mislim, da tukaj nihče ne govori oz. ne označuje psov zgolj na podlagi pasme, mi gre pa, meni osebno, zadnje čase hudo na živce, ko je tako moderno vse pse označiti za "mucke", ne glede na pasmo, poreklo, reteklost. Dajte no, seveda je pes tak, kot ga narediš, samo, če so vsi enaki potem res ne vem, zakaj imamo pasme?

Ma, saj se sploh nisem mislila javit, ker itak lahko samo zaželim malim nadebudnežem prave domove in odgovorne lastnike.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , torek, 29.01.2008 : 20:49:39
To pomeni le to, da prihajajo iz občine Ig. Da je tam veliko teh - rotvajler, pitbull ipd. mix psov; in da iz te občine v zavetišča običajno prihajajo le taki.

Vse ostalo v sporočilu:

1. sem ne sodi
2. je že tolikokrat zapisano, da menda znam že na pamet in
3. ne zanima me, kako zelo prijazne so pitbullke do ljudi.

Kot že neštetokrat do sedaj: pes je pes zame. Eni so mi bolj, drugi manj simpatični, nekatere lastnosti imam raje in drugih ne. Česa pa celo zelo ne maram. Ne maram psov, ki so "prijazni do ljudi", sicer pa sposobni resno škodovati drugim bitjem. To je tako... čisto osebno. Kot vodja zavetišča pa ne gledam na to, kaj je meni všeč in kaj mi ni. Oddajam žival namreč tretji osebi in počutim se odgovorno.

P.s. Še nikoli se nisem počutila lagodno, ko sem s svojim privezanim psom srečevala odvezane pitbulle. In ne želim jih oddajat v neodgovorne roke, še najmanj pa enih nestabilnih mix psov, ki se pri treh mesecih in pol svojega (nič krivi!) življenja vedejo tako, kot se. A bomo zdaj o nevarnih pasmah, ali kako? Pa o bučah, kako so vsi enako nevarni? No, ne bomo, ker bom brisala.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , torek, 29.01.2008 : 21:15:06
Nimam pojma, če morda ne pišem kar tako in sploh ne bom objavila, ampak mi dvigne pritisk tole. Lahko ste svetovni prvaki v klasiki, lahko ste zaradi mene kdorkoli, bi pa rekla, da večina od bralcev nima zavetišča in da večina od bralcev ni nekaj let vsak dan preživela v tropu 300 in več psov. Nekaj je teorija, drugo je praksa. Nekaj je en pes v družini ali pri posamezniku; in drugo je trop, v katerem lahko jasno vidiš, kaj pes sploh je, če seveda hočeš videti in če sprejmeš tisto, kar vidiš.
Dokler marsikdo med bralci ne ve, da lahko npr. dva psa živita skupaj nekaj let, pa spita skupaj en čez drugega, pa jesta iz iste posode, potem se pa npr. enemu od njiju nekaj zgodi in začne cvilit na ves glas.... in ga drugi napade; dokler se bomo pogovarjali o kužkih, pa psičkih, pa srčkih, pa.... toliko časa bo gotovo še marsikaj narobe. No, ko sem preživljala čas v tropu, pa je nekdo zacvilil in je bilo nenadoma na njemu 30 psov, ki so se grizli malo povprek; je bilo še kar znosno, dokler je šlo za vse mogoče takšne in drugačne "neškodljive" mixe. Ko se je vpletel kakšen "poseben" mix, sem v avtu do klinike pripeljala mrtvo žival. Ja? Če bi imela kakšno posebno željo bivati s psom, ki je genetsko recimo temu nevarnejši od ostalih, bi ga imela. Gotovo ne bi nikomur nič naredil, ker bi mi očitno bilo nadvse všeč živeti ves čas z mislimi na to, ali so vrata dobro zaprta, ali je ovratnica ok, ali je štrik ok, ali je nagobčnik na svojem mestu itd.
Za takšne, kot so tile v tej temi, ne kličejo apbt-jevci. Spisane so tri strani; a imamo morda koga, ki je odgovoren, ima čas in voljo in željo posvojit prav koga od njih? Ena je do nezavesti plašna in vpije ob vsakem dotiku, druga je prav do tam histerična, en je agresiven do ostalih, mene se pa boji, ena pri hrani kakšne tri metre okoli sebe ne more videt nikogar, poleg tega se me boji in en je najbolj normalen od vseh.
Ne želim, da kdo od njih pristane v napačnih rokah. Ni interesentov za Liline mladiče, ki so nadvse nežni in pridni (ni veliko mladičev takšnih). Trdim, da ta svet ne rabi ne enih ne drugih, ampak če se moram odločit, kdo bo koliko časa iskal dom, potem je menda moja odločitev jasna. In ej, ravno na mix-u, ki je, kakršen je in posledično obnašanju, ki je, kakršno je in na predvidevanju, kaj bi lahko bilo, če ne najdem pravih ljudi za njih, temelji takšna odločitev. 30 dni, ne?
Pomagajte torej, če mislite, da je 5 takšnih ljudi, ki so pripravljeni podpisat pogodbo in delat s psom tako, kot je treba.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , torek, 29.01.2008 : 21:27:47
Bom prva in zagotovo najbolj srečna, ko se bodo oglašali tule in razlagali, kako zelo so prijazni in da so najboljši psi na celem svetu in kako nikomur nič nočejo in koliko časa in volje in energije so vložili v to. Mi bo vsaj kakšna evtanazija prišparana, če mi že "a veš, kolk so pitbullke prijazne do ljudi in a veš, mi smo imeli psico, ki je bila...." ni. Mimogrede, kaj imajo vse te zgodbe s temi konkretnimi petimi?


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Jana , torek, 29.01.2008 : 21:46:18
Pomagajte torej, če mislite, da je 5 takšnih ljudi, ki so pripravljeni podpisat pogodbo in delat s psom tako, kot je treba.

Tule bi dodala, da jih ne oddajajte kot kužke, temveč kot pse. O kužkih smo že marsikatero rekli in povsem se strinjam s Smetko, da bomo tisti trenutek stopili na eno stopnico visje, ko bomo prav vsi (za zacetek tule gor) upostevali dejstvo, da je vsak odrasel pes pes in ne kužek in tudi vsi kužkasti mladički po vrsti bodo nekoč (če bo po sreči) zrastli v pse.

Kaj pomeni beseda pes, pa upam, da je vsem jasno, predvsem vsem tistim, ki posvajate pse in tudi vsem tistim, ki pomagate pri oddajanju. Nekaj kužkastih usod, ki so se kar naenkrat spremenile v pasje, smo že tudi na tem forumu videli.

Verjamem, da je marsikomu težko sprejeti dejstvo, da je njegov kužek v resnici pes in da je to še nekoliko težje ob medijskem bombardiranju nekaterih "silno znanih kinologov". Vendar, malo višje morate stopiti sami, posebej ob muckastih zgodbah ljubiteljev posameznih pasem.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: deteljica , sreda, 30.01.2008 : 11:34:30
Meni tudi izjave kot je "vse je od vzgoje odvisno" in "kakršen gospodar takšen pes" od vsega najbolj dvignejo pritisk  >:(.
Me veseli, da se število somišljenikov povečuje  :).
Ob vsem, kar smo torej tule napletli (se opravičujem, ampak ravno zaradi takoh izjav, kot so zgornje mi tale tema ne da miru) je za vse posvojitelje pomembno,da se zavedajo, da se iz neprijaznega psa z nobeno vzgojo in ljubeznijo ne da narediti prijaznega psa.Taki psi so lahko lahko v izjemno zadovoljstvo določenemu človeku in njegov najboljši partner.

Za okolico pa so lahko največ, kar sem že napisala v prvem postu - obvladljivi. Se pravi lahko-oz moramo izdelati poslušnost, usmeriti psa vase in v sprejemljive aktivnosti in dvigniti prag vzdraženja. Na videz je potem vse v najlepšem redu.V svojem bistvu pa pes ostane to kar je in njegove reakcije na vse kar ni natrenirano bodo take, kot so prirojene - npr kot je opisala Smetka  v enem primeru (cviljenje, dva prijatelja pa to).
Se pravi taki psi rabijo vedno nenehen nadzor ali fizično zavarovanje, vsako sekundo, vse življenje- naporno za vodnika.

Glede pomoči za oddajo- dodatna težava, ker so to nerodovniški  ???. Vsi ki jih jaz poznam, da bi imeli psa tega tipa (so namreč lahko odlični delovni psi) na odgovoren način rabijo  rodovniške pse  :-\ .

Vsekakor, kakor je žalostno, podpiram Smetko pri odločitvi za evtanazijo, če ne bo primernih kandidatov kmalu in ne bo razvoj mladičev pokazal kakšnega drastičnega preobrata.
Odločitev za kakšne doživljenske posvojitve na daljavo ni rešitev, saj kljub največjemu trudu zavetišče v nobenem primeru ne more nuditi tistega, kar ti psi rabijo, da ostanejo znosni oz obvladljivi.

se opravičujem, zadnje smetenje po tej temi  :-[, lahko pa tud zbrišete


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , sreda, 30.01.2008 : 11:44:39
No, saj to je tisto, kar je bistveno za njih in zato sem napisala, da večina bralcev nima zavetišča: če se še tako pretegneš, takšnim psom v daljšem časovnem obdobju ne moreš nudit, kar rabijo, da so še obvladljivi in prav takšna sporočila so dobrodošla. Da končno enkrat razčistimo s tem, da se ne da vsega storiti z vzgojo, pa kdo je primeren za oddajat in komu in kdo ne.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: žana , sreda, 30.01.2008 : 13:57:59
"...da se iz neprijaznega psa z nobeno vzgojo in ljubeznijo ne da narediti prijaznega psa. " ?????????


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: pridna , sreda, 30.01.2008 : 14:18:12
Žal nimam časa prebrat vsega, nimam zavetišča, nisem sedela vsak dan med 300 psmi, nisem kinolog in/ali vzreditelj. Moja izkušnja: rastla gor z bul-mixi, s prijaznimi, agresivnimi, nepredvidlljivimi, nevzgojenimi, vzgojenimi, treniranimi, netreniranimi,... Delala z malinoisi, baseti (o križana gora kaka trma), xNOji, takimi in drugačnimi terierji... Hja, ne da se vsakega psa vsega naučit. Veliko doprinese genetika, ki je v osnovi še vedno volčja. Udomačen, ampak volk. Vsak s svojim karakterjem in izkušnjami. To je moje mnenje.

In po dolgoletnih izkušnjah znajo nekateri tudi že preceniti, koliko "neprimernega" vedenja pri neki živali je karakternega (prirojenega) če želite in koliko privzgojenega (na podlagi izkušenj). Torej, prvega ne moreš spremenit, drugo pa se včasih, če ni prehudo, da s pravilnim ravnanjem odpravit. In tega ni dobro mešat.

Še ena stvar pa je v primeru zavetišča odgovorno oddajanje - tudi, če veš, da bi pes s tabo funkcioniral brez težav tudi za okolico, je vprašanje, kako bo funkcioniral s posvojiteljem. Posebej, če je ta prepričan, da je kepica pred njim kužek, ki rabi (poleg hrane, vode, veterinarske oskrbe) samo ljubezen. Pri mnogih to deluje, vendar ne pri vseh.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Lanabela , sreda, 30.01.2008 : 14:49:37
Citat
Ena je do nezavesti plašna in vpije ob vsakem dotiku, druga je prav do tam histerična, en je agresiven do ostalih, mene se pa boji, ena pri hrani kakšne tri metre okoli sebe ne more videt nikogar, poleg tega se me boji

Tole se pa sliši zelo zelo slabo. Pravi pitbul ima jeklene živce. Pes je lahko še tako dominanten in po naravi agresiven, če ima dobre živce,  ga je mogoče obvladati.  Prijaznega psa se iz neprijaznega sicer ne da narediti, je pa lahko odličen delovni pes in družabnik. Moč + agresivnost + slabi živci (plašnost, histerija) = recept za katastrofo. Tak pes tudi ob najboljši vzgoji in šolanju nikoli ne bo predvidljiv. (Mimogrede, tudi za pasje boje so psi s slabimi živci neuporabni.)

Mene oblije zona ob misli, da bi morala za take pse iskati nove lastnike. resno. Pa se sicer pitkov prav nič ne bojim in nimam prav nobenega nelagodja pri srečevanju (privezanih ali odvezanih) z mojimi psicami


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: žana , sreda, 30.01.2008 : 15:04:41
Ne, sama ljubezen res ne, toda, da se neprijaznega psa z nobeno vzgojo ne da vzgojiti v prijaznega, pa ne štekam.    Ali pa je bilo morda mišljeno "z nobeno vzgojo", kot "brez vzgoje"?
Je pa verjetno res, da v tej situaciji za to ni časa.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Teski , sreda, 30.01.2008 : 15:07:32
Glede pomoči za oddajo- dodatna težava, ker so to nerodovniški ???. Vsi ki jih jaz poznam, da bi imeli psa tega tipa (so namreč lahko odlični delovni psi) na odgovoren način rabijo  rodovniške pse :-\ .


Ja taka je pa slovenska kinologija, ki za delovne pse zahteva rodovnik. Tisti, ki s psom želi delat, tisti potem pač potrebuje rodovniškega psa - razen v nekaj posameznih panogah - npr. reševanje, RO (pa še pri RO se s psom brez rodovnika ne moreš potegovati za določen naziv)...

Problematičen pes brez rodovnika ima pri ljudeh, ki s psi delajo za tekmovanja in bi jih dejansko znali obvladati v večini primerov res zelo majhno možnost za posvojitev.





Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: žana , sreda, 30.01.2008 : 15:33:20
Smo skrenali, ampak za delovne pse - policija, carina, vojska, pes ne rabi imet rodovnik.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Lanabela , sreda, 30.01.2008 : 15:38:39
Rabi pa zato v redu karakter - beri med drugim tudi dobre živce.
Pse z rodovnikom načeloma ne kupuješ zato, da bi ti neka organizacija dovolila tekmovati ampak zato, da lahko predvidiš karakter. Lahko imaš dobrega delovnega psa brez rodovnika, ne moreš pa imeti dobrega delovnega psa z zanič značajem.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Teski , sreda, 30.01.2008 : 16:05:18
Pse z rodovnikom načeloma ne kupuješ zato, da bi ti neka organizacija dovolila tekmovati ampak zato, da lahko predvidiš karakter.

Se strinjam s povedanim, vendar bi dodala, da če si hočeš pustiti odprta vsa vrata, potem načeloma razmišljaš tudi o tem.

Drugače pa mislim, da bi mogoče to moralo res biti v posebni temi.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Jana , sreda, 30.01.2008 : 16:24:23
Smo skrenali, ampak za delovne pse - policija, carina, vojska, pes ne rabi imet rodovnik.

Res je, vendar vsi nasteti se na daaaaalec izogibajo nestabilnih psov, oz. tam je selekcija psov, ki ustrezajo posebnim nalogam, neusmiljena. Se vsi "perspektivni" mladici ne pridejo cez pri kasnejsih "filtrih", kaj sele da bi vzeli karakterno nestabilne mladice.
Verjetno si ne zelimo predstavljati, da bi eden od teh psov v prihodnosti na delovni nalogi zgrizel prestopnika, namesto da bi ga samo ustavil in zadrzal. Prav tako si najbrz ne predstavljamo, da bi pes ob ukazu, naj spusti, se bolj neusmiljeno obdeloval svojo zrtev.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , sreda, 30.01.2008 : 19:04:03
Meni je prav hudo. Mladiči so, prav dolgo ob dejstvu, da se kdo ukvarja z njimi, pač ne morejo furat vseh mogočih strahov... vseh pet smrčkov prav navdušeno tiščijo vame in zdaj, ko je hrane več kot dovolj, se vsaj trije že dosti lepše obnašajo.
Dajte pomagat, če lahko... res morajo čim prej vsak na svoj konec in v prave roke. Brez sterilizacije in kastracije pri nas ne bo šlo. Pravkar je bil en obetaven klic za eno od samičk... ko bi vsaj tudi zares šlo.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: deteljica , sreda, 30.01.2008 : 21:15:50
Smetka a o začasnih skrbnikih pa ne razmišljaš oz ali prakticirate obliko začasne namestitve?
Po moje bi bilo za te konkretne mladiče bolje, da se jih razpošlje po začasnih domovih, kjer bi odraščali z manj psi (ni nujno da brez)in več individualnega dela- dokler se jim pač ne najde stalnega doma oz dokler se ne bo dalo vsaj realno oceniti karakterja.

P.S.: tole vedenje in histerija  sicer meni bolj deluje na mešanico z slabim, hiteričnim malinoisom kakor s pitbulom, ampak nima veze s čim so mešani , pač pa kako se bodo razvijali.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , sreda, 30.01.2008 : 21:30:37
Bulčki so tudi po postavah.
Ja, bi se šla izjemoma začasno namestitev po desetih dneh, če bodo zdravi, ampak ne vem, kje naj najdem začasne namestitve. Bi pa bilo bolje, da psov ne bi bilo, ker pridejo do mene le vsi skupaj. Posebej ni noben toliko pogumen in če mi kak ostane zunaj, ko jih spravljam, ga sploh ne dobim. Če mi slučajno uspe, pa tuli, kot da ga iz kože dajem.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , sreda, 30.01.2008 : 21:34:24
Sicer sem pa opazila, da ste se skoraj vsi preselili v Arhiv. Saj verjamem, da je tam bolj prijetno, ampak tule se očitno dve med sabo meniva, kaj je za naredit za to, da ne bodo evtanazirani in za to, da kot odrasli ne bodo nikomur škodovali.... kar je škoda.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: delavec@amis.net , sreda, 30.01.2008 : 21:51:33
Kaj pa , če bi morda priskočili na pomoč pri začasnih namestitvah in socializaciji ljubitelji in poznavalci teh dveh pasem, če bi objavili v njihovih rubrikah? Žal, nič drugega mi ne pade na misel.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: biba , četrtek, 31.01.2008 : 00:58:17
Tudi jaz si to zares želim pa mi nobena pametna ideja v galvo ne pade. Sploh pa me ob teh pasmah zmrazi. In glede na to, kar je Smetka zapisala, ne zgleda obetavno.

Kaj lahko naredimo čisto tako, da Smetki vsaj malo olajšamo delo pri njihovem oddajanju. Jaz bom že naredila, sam povejte kaj naj?

Lp


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: žana , četrtek, 31.01.2008 : 09:49:28
Tudi jaz mislim, da bi morda lahko dali prošnjo o začasni namestitvi na kakšen sosednji forum, kjer je čvek o "teh dveh" pasmah. Takšni imajo največ izkušenj in gledajo na ti dve pasmi drugače, kot večina drugih.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: deteljica , četrtek, 31.01.2008 : 10:46:07
Lanabella- a bi ti mela kakšnega na vzgoji za par tednov? Tvoje kuzle bi bile idelane za stabilizirat take malčke, pa še treniraš lahko klikanje ne da bi te skrbela premajha smostojnost v bodočnosti?
Itak ti je že mal dolgčas pri samih neproblematičnih starkah  ;D


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Lanabela , četrtek, 31.01.2008 : 12:16:29
Ja bilo bi možno, če bi imela ograjo okrog bajte - vsak morebiten pobeg bi bil verjetno usoden, ker so od treh strani ceste. Pa še novega mladiča dobim drug teden. Drugače pa so moje tastare res idealne za kakšne zahojence socializirat, saj se čisto nikogar ne bojijo, ne grizejo in v nikogar zanalašč ne rinejo. Nekaj so jih že zrihtale in za tiste tipa bull imajo posebno žilico.
Spomladi mislim narediti ograjo, pa tamala bo tudi enkrat zrasla, potem pa se lahko zmenimo za kakšenga drugega gremlina. Saj se bo verjetno še kakšen tak problematičen pojavil.

Drugače se mi pa zdi taka začasna namestitev zelo dobra rešitev, tudi začasne skrbnike bo po moje lažje najti kot stalne. Ampak taglavni problem pa še vedno ostane: tudi če bo mladič zelo dobro funkcioniral pri začasnem skrbniku, bo še vedno rabil enako sposobnega novega lastnika, kot bi ga sicer. Da se ne bi ponavljale zgodbe o sicer čisto vredu rotvajlerjih.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: deteljica , četrtek, 31.01.2008 : 13:03:29
"...da se iz neprijaznega psa z nobeno vzgojo in ljubeznijo ne da narediti prijaznega psa. " ?????????

da se pa z nekaj znanja in angažiranja narediti takega psa:

http://www.youtube.com/watch?v=NLKNMn60_5M&feature=related

torej tale video prilagam,da se ne kdo pretirano ustrašil dejstva,da pes ne postane prijazen.
Pod nadzorom in usmerjenega v delo je nemogoče ločiti "prijaznega psa" od "neprijaznega".

Strokovno bi se neprijazen prvedlo v : v primeru konflikta hitro reagira agresivno- z napadom. Z razliko od "prijaznega psa", ki ob konfliktu reagira najprej s podrejanjem , potem pa z umikom.

Faze reagiranja ob grožnji gredo takole :
podrejanje, napad, umik.
Eni psi imajo kakšno fazo komaj zaznavno in zelo kratko. Razmerje je prirojeno.
Kaj je za psa konflikt oz grožnja lahko vplivamo z vzgojo in dvigom praga vzdraženja.
Da  pes do konflikta sploh ne pride, poskrbimo z vodenjem.
Kadar pa ne moremo zagotoviti z vodnjem, moramo možnost reakcije zagotviti s fizičnim varovanjem.

Pa še opozorilo:
Končni napis v tem prikazu je sicer zavajajoč.
Čisto nič namreč ne pove, da se ne bi kateri od teh psov, če bi bili skupaj spuščeni kar tako , za igro pa bi prišlo do najmanjšega konflikta stolkel na žive mrtve.

Vsekakor pa bi se dalo tudi s temi petimi miksi ob pravilnem delu izvesti tak nastop in bodo izgledali podobno.
In dog dancing je ena od disciplin(poleg freesbya), ki zaenkrat rodovnik nima vpliva na udeležbo ;)



Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: deteljica , četrtek, 31.01.2008 : 14:57:57
Najpomembneje pri namestitvah v začasne domove je, da se pse lahko čim bolj individualno obravnava, da živijo čim bolj običajno življenje.
Normalno da naj bi se čim bolj intenzivno iskalo stalne lastnike. seveda še vedno bodo primerni samo nekateri. In še vedno ni garancije,d ase bodo vsi mladički razvili v redu. Je pa več možnosti.Ker za take rizične mladiče je vsak dan preživet v običajnem domu (oz nepreživet neoptimalno)zelo pomemben.
Ob obremenjenosti osebja in prostora v zavetišču je nemogoče obravnavati vsakega psa kot individuum, mu posvetiti dovolj časa in skrbeti, da ne prihaja do nenadzorovanih obremenitev in s tem povezanih reakcij ( v smislu nepestanega socialnega pritiska drugih psov, zavedanja strahu enih in poskusov komuniciranja drugih, resničnih in namišljenih sporov za igračke, priboljšlke, situacij, ko je med njimi in drugim mreža ali orgraja ali stena kletke ,boj za pozornost, kdo ve kaj še vse).

Policija je npr ravnozato nehala z lastno vzrejo,ker je ob koncentraciji velikega števila psov izjemno težko vzgojiti mladičke optimalno. Zato jemljejo že več let tako vojska kot tudi policija samo odrasle pse.



Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , petek, 01.02.2008 : 13:28:01
Rjav samček (tisti na zadnji fotki na prvi strani)  ima zagotovljen dom, ko se pozdravi oz. ko se izteče karantena. Ostali ga še iščejo.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Sleepy , petek, 01.02.2008 : 13:38:08
Rjav samèek (tisti na zadnji fotki na prvi strani) ima zagotovljen dom, ko se pozdravi oz. ko se izteèe karantena.
:o  :o  :o
 :D ne morem verjet  :D
 (http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b015.gif)
si vidla, da nikoli ni tko hudo kot zgleda  (http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b025.gif)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Selene , petek, 01.02.2008 : 17:25:46
V živo izgledajo tele bučke veliko bolj bulsko kot na slikah, dokler ne vidiš sploh ne verjameš.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Desobediencia , petek, 01.02.2008 : 17:50:25
In kaj narediš potem s takim psom? Ga puščaš vedno doma ko greš na sprehod z otrokom? Da bo zasovražil otroka, saj so vendar zelo inteligentni. Nadaljevanja rajši ne napišem...
Smetka sori ker smetim temo, ampak tole je pa cisti bullshit.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , petek, 01.02.2008 : 17:52:40
Ja, res je. Sem že razmišljala, da bom očistila temo takšnih sporočil. Moj namen je itak najti maksimalno dober dom za vse njih in ne podpihovanje nestrpnosti do teh psov ali "podpiranje" trditev, ki niso resnične.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , nedelja, 03.02.2008 : 16:52:57
Še ena črno-rjava samička, en črno-rjav samček in ena rjava samička iščejo dom.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Xena , nedelja, 03.02.2008 : 22:07:51
Sem jih včeraj videla.... so kr skulirani videt. Recimo. :).

lp, Katarina


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , sreda, 06.02.2008 : 11:02:17
(http://www.moj-album.com/slike/1601452/zW_wMyq8yynclpjA.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/1601452/pJ6SXQcR7XnxTlCO.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1601452/bnBvbTA8BujMoDBh.v.jpg)



Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Sleepy , sreda, 06.02.2008 : 11:47:44
 (http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a030.gif)  (http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a030.gif)  (http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a030.gif) A lahko zbrišeš prvi dve (predvsem prvo) slikci v tvojem zadnjem postu???  (http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/d015.gif)

Pa sem jih hotla pridet v živo videt....  (http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a015.gif) no, pa nisem več ziher  :P

Ajde, priznam! Bulčica je.  :)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , sreda, 06.02.2008 : 11:50:04
Na fotkah obe samički, ki še iščeta dom, išče ga še črno-rjav samček, ki se pa ni pustil motit pri svojem dirkanju naokoli. Treba bo vzgajat tole bando, res...


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , sreda, 06.02.2008 : 11:50:38
Hehe... itak da je bulčica. Kaj si pa mislila  :P?!?


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Sleepy , sreda, 06.02.2008 : 13:09:22
hehe, kaj pa vem...  (http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a015.gif)  nič najbrž  :P


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , četrtek, 07.02.2008 : 11:01:22
Le še dve samički z zgornje fotografije iščeta dom.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Sleepy , četrtek, 07.02.2008 : 11:22:54
 (http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/h020.gif)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: lorry , četrtek, 07.02.2008 : 14:17:18
Super! Mislim, da niti zadnjima dvema ne bo težko najti primerne skrbnike.  :D


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: the_girl , četrtek, 07.02.2008 : 15:14:23
Hmm, zanimivo, da sta šla samčka pred samičkami.  ??? Upam pa, da se tudi zanju kmalu najde odgovoren lastnik ;)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: ka ty a , četrtek, 07.02.2008 : 16:49:56
Super, da so kar hitro našli nov dom, zdaj pa hitro še te 2 lepotički :-*


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Gargamel , četrtek, 07.02.2008 : 18:09:46
Smetka ne piše in govori zastonj, za kaj gre tukaj...da so potrebni posvojitelji z izkušnjami, tisti ki bodo znali resno vzgajat. Ker ne vzgajaš le mladica, ampak mladica, ki je roti x bull.

Pri svojih cca 4-5 mesecih znajo resno zagrozit, če jim kaj ni všeč. In resno ne izgledajo prav nič "mladičkasti", ko začne npr. en grozit drugemu psu čez ograjo. Skratka, treba je bit resen. In vsakemu potencialnemu posvojitelju, ki meni, da temu ni tako in namerava vzgajati takšen mix na "hojladri" priporočam, da klikne na arhiv in si prebere Ronovo temo.

Lp, Maja


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Gargamel , četrtek, 07.02.2008 : 18:23:25
P.s.: Mack NE marajo.

Lp, Maja


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: jončica , četrtek, 07.02.2008 : 23:45:31
 :) Super! Potrjujem prepričanje, da mora slediti nagrada za trud, voljo, zavzetost. Verjamem, da bodo vsi Bulčki imeli svoje domove. Vsem lep pozdrav  :)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Xena , petek, 08.02.2008 : 20:05:49
(http://www.moj-album.com/slike/76039/0MP3EF71CdJAyzQY.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/76039/f4EixiAKuXJBLVNg.v.jpg)

lp, Katarina


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Smetka , četrtek, 14.02.2008 : 16:58:01
Obe že nekaj ur vsaka v svojem novem domu. Ne morem verjet, da je šlo tako hitro... glede na nezanimanje za ostale mladiče.


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: ka ty a , četrtek, 14.02.2008 : 17:07:24
Srečno vsem petim!
Upam, da bo sedaj zanimanje tudi za ostale!


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: zalarjeva , četrtek, 14.02.2008 : 17:26:13
Pa je res zanimivo! No srečno malčici!


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: žana , četrtek, 14.02.2008 : 18:42:44
JAZ sem jih videla in JAZ sem jih ocenila in sem prepričana, da je njihovo oddajanje celo sranje in še nisem nehala klet.

 ;)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: lorry , četrtek, 14.02.2008 : 18:55:45
Upam, da si zdaj nehala.  ;D
No, upam, da boste tudi ostale mladičke, odrasle in starejše pse tako hitro oddali. Khm...


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: Teja , četrtek, 14.02.2008 : 19:12:18
ja, zanimivo kako takšni mixi hitro gredo- smetka, vsaka čast, da so šli v prave roke, v kar itak ne dvomim ;)
škoda da kakšni xy-mixi ne ganejo toliko :P


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: binulja , četrtek, 14.02.2008 : 19:41:16
O krasno. Zmuzljivke so šle v nov dom. Me zelo veseli.  :)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: dog_lover , četrtek, 14.02.2008 : 20:56:56
Opa, tole mi je pa polepšalo dan. :)


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: everlast , četrtek, 14.02.2008 : 21:11:16
To je pa super  :) , zdaj pa še ostali


Naslov: Re: Petkrat rotvajler-pitbull mix
Poslano od: tayra , nedelja, 17.02.2008 : 10:44:53
Super, novica :D :D :D Da bi še ostali tako hito šli v nove domove.