mojpes.net

Kajin kotiček => Horjulčki se javljajo iz novih domov => Sporočilo, začeto od: Agnes , ponedeljek, 11.02.2008 : 14:28:26Naslov: Daisy
Poslano od: Agnes , ponedeljek, 11.02.2008 : 14:28:26
Medtem ko sem sopihala po stopnicah, me je izza priprtih vrat radovedno opazovalo par temnih očk. Ko so se vrata čisto odprla, je mali puhek počasi prikobacal do mene in mi prevohal roke, še posebej so bila pa sumljiva kolena. Pišče je delovalo skrajno mirno in nežno ter rahlo rezervirano. Dobilo je kostko v upanju, da bova lahko z njeno človeško prijateljico lahko rekli eno ali tri o tem in onem. Prva napaka. Še preden sva se dobro usedli, je bilo pišče miceno že gotovo z glodanjem gostke, samo posesala je drobtinice in povedala, da bi lahko morda se malo ukvarjali z njo, saj se že celih nekaj minut nisva. Dobila je žogico, ki je bila zanimiva cele pol minute. Nato puhek tuhta, pogleda prav lumpasto in napade preprogico. In seveda je bila spet v centru pozornosti. Nato se ji je zdelo nadvse primerno popraviti prt na mizici, jasno, take šlamparije princeska že ne bo tolerirala, kajne? Ampak tudi ta ideja se človeški družbi ni zdela tako zelo imenitna. Nato je v predsobi našla nekaj nadvse primernega za žvakanje, malo starejše in nadvse smrdljive čevlje, ki jih je s seboj prinesel obisk. Jupajdi, napade čevelj, ga prime za vezalko in ponosno pride v dnevno sobo, kjer sta človekinji spet nekaj vreščali: Neeee, Daisy. Pusti, Daisy. Ampak končno je obisk le razumel, kaj pritiče princeski. Vzela sem jo v naročje, kjer je utrujena od dolgotrajnega prepričevanja zaspala. Tudi to dela, ne boste verjeli. Ko se je zbudila, je miceno pojedla in se odločila, da je čas za sprehod, kar je tudi jasno in glasno povedala.

Skratka: superpišče je tale Daisy. Sicer precej šepa, a vendar bi kozica pasja kar norela, kar pa še ne sme. Zato bo tudi Mini Malčka spoznala šele takrat, ko bodo veterinarji rekli, da je to popolnoma varno. Sicer je pa radovedna, prijazna, zaupljiva živahna, kaj živahna - naspidirana. Res prijeten mali puhek. Komaj čakam njenih novih prigod, ki jih bodo pospremile slikice. Veselim pa se že naslednjega srečanja z njo, še bolj pa sprehodov z mojo šemo in malim puhkom. Upam, da bodo tačke čimprej to dovoljevale.

Do naslednjega javljanja radio Agnes over and out. Lp Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: ka ty a , ponedeljek, 11.02.2008 : 17:01:43
Super da je našla krasen nov dom!
Agnes ti pa kar poročaj in kaksno slikco dodaj potem ko malo zraste, da še mi vidimo v kako lepotico bo zrasla.


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: svrk , ponedeljek, 11.02.2008 : 21:11:24
Naj se le lepo razvija in dela red na svetu tale puhek  :D


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Teja , torek, 12.02.2008 : 00:47:51
hehe, Agnes, sem se že ustrašila, da nimaš dovolj setrov, pa da pasmo menjaš ;)

lp


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , torek, 12.02.2008 : 08:15:10
Teja :P, čeprav je pa res, da bodo morali precej poostriti varnostne ukrepe pri temle ljubkem piščetu, ko se bom jaz okrog klatila :).

Bomo porocali, seveda bomo, bo tudi slikovnih dokazov dovolj o tem, da se puhku godi kot princeski in uživa kot ta glavna. Zdajle si bom pa privoščila samo še: TOK JE LUŠNA  :-* :-* :-* :-*.

Lp Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , sreda, 20.02.2008 : 09:58:21
Pišek mali je neskončno navihan, igriv, a vendar zelo priden in ubogljiv. Svoja človeka je že popolnoma posvojil in se resnično že počuti doma. Tačko gre pokazat v petek k veterinarju, tako da bo obširnejše poročilo sledilo takrat. Lp Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , petek, 22.02.2008 : 13:42:45
V ponedeljek čaka ubogega piščanca še ena operacija. Potem pa še štirje tedni fiksatorja.  :'( :'( :'( :'( Lp Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: skogkatt , petek, 22.02.2008 : 13:53:50
Ajoj :( Bo pa potem toliko bolj veselo naokrog skakala ;) :D

Želim ji, da čimprej mine  :-*


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Smetka , petek, 22.02.2008 : 14:06:08
No, fajn. Prva tačka?


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Smetka , petek, 22.02.2008 : 14:33:19
No, še slabše. Zadnja tačka torej. Upam, da bo vse ok.


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , petek, 22.02.2008 : 15:25:21
Ja, zadnja tačka je 'ta boga'. Jaz tudi upam, da bo čimprej ponedeljek popoldne in da bojo tile štirje tedni minili kot bi trenil ter da bo potem vse okej. Lp Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Smetka , petek, 22.02.2008 : 20:21:15
Pravkar sem govorila z dr. Matkom, jo je operiral že danes. Jutri bo predvidoma lahko šla domov. Pravi pa, da se ji je tačka zlomila ponovno in da sploh ni stopila nanjo?
V prihodnjih tednih bo potrebno strogo omejiti gibanje.


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , petek, 22.02.2008 : 21:45:14
Amm, mislim, da bomo posodili boks, da bo lahko pesa ždela noter. Sranje no. Lp Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Drejči , sobota, 23.02.2008 : 10:50:35
O ti Marjetica marjetkasta, upam, da se ti tacka cimprej zaceli.

Pri mladicih s taksnimi poskodbami je resnicno hudo, saj mu moramo omejiti gibanje na minimum. Kar nekaj je faktorjev, ki celjenje zelo otezujejo, saj so mladici zivahni, njihova koordinacija je se v povojih, ne znajo preceniti kdaj je prevec in kosti so mehke.  V glavnem... kamor koli se obrnes, vse je se v fazi razvoja. In potem se zagledamo tisti vprasujoci pogled: "Zakaj ne smem? in takrat jih veliko pozabi na stroga navodila strokovnjakov, ki bi pospesila pravilno celjenje, kar pa je najvecja mozna napaka.

Ce ima mladic zlom:
- mu je potrebno omejiti gibanje
- na sprehodu je vedno na krajsem povodcu, da ga imamo pod kontrolo...
- sprehodi so po dolzini zelo kratki
- divjanje tako ali drugace je strogo prepovedano
- ce je v stanovanju drseca povrsina tal (parket), ga prekrijemo s tepihom, da psu ne drsi, kar lahko povzroci dodatne poskodbe
- nobenega skakanja na visje ali nizje povrsine (npr. na kavc ali s kavca)
- cim vec mirovanja - vsekakor je boks ena taksna zelo primerna zadeva, ki nam pomaga, da psa zadrzimo v mirovanju

Pred kratkim sem sama imela podoben primer kar doma. Nasa mala 3-mesecna hiperaktivna si je nalomila lopatico. Ko mi je veterinar povedal, da bo imela 10-14 dni trdo obvezo in da bo potrebno po odstranitvi obveze se 14 dni zelo pazit nanjo, sem se kar zgrozila. Ni mi bilo cisto jasno kako bom tako hiperaktivnega mladica drzala v mirovanju. Vendar sem se zelo hitro postavila na realna tla. Bolje 4 tedne mirovanja, kot da bi psica imela celo zivljenje posledice zaradi moje slamparije in popustljivosti.
Preziveli smo vsi, tudi mala zgaga, ki danes cisto normalno divja naokoli brez kakrsnihkoli posledic. Zaradi nase doslednosti sem ji prihranila dodatno "matranje" pri veterinarju in nosenje tiste obveze v nedogled.

Upam, da lastniki Daisy berejo to temo in bodo tokrat vztrajali pri navodilih strokovnjakov in s tem Daisy prihranili dodatne tedne mirovanja, ki je stresno tako za mladica kot za njegove ljudi.
Lastnikom polagam na srce, da se striktno drzijo Smetkinih navodil (prepricana sem namrec, da jih je Smetka ze zalozila z vsemi potrebnimi informacijami) in navodil veterinarja.


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , torek, 26.02.2008 : 15:13:20
Pišče je bilo v petek operirano, od nedelje je doma. Njeni ljudje so si sposodili kletko od dr. Matka, v kateri bo do odstranitve fiksatorja. Ker je dete res hiperaktivno, bo morala (pa njeni človečki tudi  ;)) zdržati naslednji mesec ali pa še malo več tretmaja box, lulat, box ... Ko bo fiksator odstranjen, bo pa dete pasje dobilo malo večje stanovanje (Minijev box), v katerem bo bivala, ko bo sama. Držim pesti in vse šape, kar jih imamo, da bo zdaj pa res šlo tako, kot je treba. Poročila o okrevanju sledijo. Radio Agnes over and out.


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: ka ty a , torek, 26.02.2008 : 17:49:28
Tudi  mi držimo  pesti za Daisy, da bo vse v redu in da bo šlo tako kot je treba.Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , torek, 04.03.2008 : 16:22:20
Tokrat se oglašam z zelo veselimi novicami. Daisy je bila včeraj na kontroli. Na tačko že bolje stopi, tudi mišična masa tačke je že mnogo boljša kot prej. Danes so ji tudi zamenjali povoje. V soboto grejo pa še šivi ven. Seveda mora piščanec še vedno mirovati in bo še nekaj časa obsojena boks, ampak bo zdaj lažje potrpeti še preostali čas, ker se je pokazal napredek.

Sicer pa pišče postaja prava princeska in ni več tak puhek, kot je bila. Takoj, ko dobim slikice, vas seveda z velikim veseljem začnem obmetavati z njimi.

Ostanite še naprej z nami  :P, Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: zalarjeva , torek, 04.03.2008 : 16:23:39
Super! Sem vesela zanjo in za vas! Se pa tudi veselim slikic!


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , torek, 04.03.2008 : 16:26:00
Danes so ji tudi zamenjali povoje.

Blond mode on: včeraj so ji tudi zamenjali povoje.

Zalarjeva, hvala. Če ste slučajno čutili potresne sunke, vam lahko povem, da to niso bili kaki tektonski premiki, ampak se je samo meni odvalil kamen od srca.

Lp Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: skogkatt , torek, 04.03.2008 : 16:30:49
Veselim se z vami :D


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , ponedeljek, 10.03.2008 : 11:02:02
Vceraj sem peljala malemu mišku box. In ta zverinica mala sploh ni več tak mali puhek, kot je bila včasih. Puh je zamenjala lepa temna dlaka, tudi obraz je čisto črn, učki pa še vedno tako navihani ... Je pa tudi še enkrat večja, kot je bila Postaja res prava lepotička. Je pa tudi izjemno zgovorna mlada dama, jasno in glasno je povedala (in to večkrat, da bi ja vsi zastopili), da se ji godi nazarenska krivica, ker mora bivakirat v boksu, ona pa neeeeeeeeeee biiiiiiiiiiiiiiiiiiii teeeeeeeeeeeeeeeeegaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ko je le pokukala iz boksa smo ji vsi trije čohali, božali, crkljali, je bila zadovoljna, a je vendarle poskusila nas prepričati, če bi ji morda le dovolili en krog po stanovanju. A nekako se nismo pustili prepričati. In nam je spet potožila, da smo kruti in zelo smotani, ker se je ne usmilimo.

V soboto so pobrali ven šive. Dr. Matko je še enkrat potrdil, da poteka vse po načrtih, da je tačka mnogo boljša in da se je poškodba lepo zarasla. Fiksator bo ostal še 12 dni, potem mora še kak mesec bolj ali manj mirovati in se gibati pod strogim nadzorom, potem bo pa že lahko počasi norela. Saj bo, počasi.

Lp Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Smetka , sreda, 12.03.2008 : 09:33:11
Super. Lp skrbnikom in njej.


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , petek, 21.03.2008 : 08:36:48
Hvala za pozdrave. Jutri gre fiksator ven, tako da bo držanje pesti in šap nujno potrebno.

Sicer pišče že ugotavlja, da je noč zato, da se takrat spi in da je v boksu ne bo konec, čeprav še vedno glasno izraža svoje nestrinjanje s čimerkoli, kar ji takrat ni ravno pogodu.

Več pa jutri :). Lp Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: alexx , petek, 21.03.2008 : 09:04:15
Za tole našo ljubko "ne-več-malo" marjetko feeejst držimo pesti... in šapice!

In čakamo nova poročila na radiu Agnes....  ;)Naslov: Re: Daisy
Poslano od: majas , petek, 21.03.2008 : 10:31:44
živjo marjetkica mala! :)
a ste kaj razmišljali da bi vašo polomljenko na fizioterapijo peljali? Imajo nov program na kliniki v Lj. Midva s Skokcem sva se že dobil z veterinarko, ki ta program izvaja in se mi je zdelo super! Če vas zanima vam lahko posredujem njeno tel. in kaj nudijo!
Lp m 8)


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , petek, 21.03.2008 : 10:51:03
Hvala, Alexx, kar fejst tiščite vse pesti in šape :).

Majas, hvala za informacijo. Jo bom posredovala Daisyjinim ljudem.

Lp Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , sobota, 22.03.2008 : 13:52:35
Lahko nehate držati pesti in ponovite vajo v torek. Dr. Matko jih je prenaročil na torek.  Naslednja poročila torej takrat. Lp Neža


Naslov: Re: Daisy
Poslano od: Agnes , nedelja, 20.07.2008 : 10:16:17
Včeraj smo obiskali Daisy. Zdaj je že prava babnica, energična, igriva, a vendarle pridna mala pošastka. Prav fajna mlada dama je in je zelo zadovoljna s svojima človečkoma. Onadva pa tudi z njo. Jaz sem jo videla po zelo zelo dolgo časa in sem tudi izjemno navdušena nad malo zverinico, je zelo lepa, zanimivih barv, velika kot kak španjelček. Njene učke so pa sploh najboljše ;). Pa lepo se drži svojih ljudi, crklja se do amena pri obiskih in se lepo igra s smotanim setrcem. Pa počivat tudi zna :), ne boste verjeli. Še vedno je pa izjemno zgovorna punca.

LP Neža