mojpes.net

o psih => vzgoja => Sporočilo, začeto od: Xena , ponedeljek, 25.02.2008 : 08:35:21Naslov: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Xena , ponedeljek, 25.02.2008 : 08:35:21
kako lahko človek "izgubi" pasjega mladička....DO PREDVČERAJŠNJIM.

V soboto sem se s skupino sotečajnikov (fotografija) znašla v vrvežu stare Ljubljane. Krasno vreme, sobotna tržnica, obetajoče prijetne temprature, potreba po čveku, kofetkanju in sprehodu je privabila na plano številne domačine, pa tudi gručice turistov. Vsi skupaj s(m)o ustvarili kar konreten prometni zamašek ob Ljubljanici in kar paziti si moral, kam stopiš.

Imeli smo postanek na Čevljarskem (?) mostu in mimo nas prideta dve mični blond jetsetrski dami, pražnje oblečeni, firme, skratka ni da ni.... nekaj sta se sicer ozirali nazaj, vendar še vedno z budnim očesom spremljali okolico, ljudi, atmosfero. Kmalu pa sem zapazila, čemu sta se občasno ozrli nazaj, saj je kar nekaj krepkih metrov za njima brezskrbno stopicljala zelo mlada zlata prinašalkica, bi rekla, da več kot 4 mesece ni imela. Seveda ni bila na povodcu, niti ga nisem zapazila med vsemi možnimi modnimi dodatki teh dveh dam, pesjanka niti ovratnice ni imela! Pritisk se mi je dvignil v neslutene višave - če je kaj, kar me raz....i, pa je pes brez ovratnice sredi mesta. Dami sta na mostu srečali nekega prijatelja, znanca, kajtijazvem, kaj za enga modela in se z njim zapletli v glasen klepet in ob tem ugotovili, da pesjanke ni v bližini, pa se je začelo visokoglasno klicanje: "Lilu, Lilu, Liiiiiiiiiiiiiiiiiluuuuuuuuuuuuuuu!". Že sem hotela posredovati, ko se je ženščina končno zganila in odšla po kosmatinko, ki je vsa uročena zrla dol v vodo, brigalo jo je za cel svet.... Prinesla jo je na kraj debate, jo položila na tla in očitno pričakovala, da pesjanka ne bo šla nikamor. O kaki ovratnici in povodcu seveda še vedno ne duha ne sluha....

Če bi se pesjanki kaj zgodilo - bi odtavala drugam, bi jo kdo ukradel, poškodoval, karkoli, koga bo krivili teli dami? Vse razen svoje neodgovornosti najbrž. Za bruhat. Res.

lp, Katarina

P.s. Ne vem, če sem v tapravi temi, zato moderator prosim premakni temo, če ni na pravem mestu.Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: takoda , ponedeljek, 25.02.2008 : 09:06:23
Hja Katarina, a ne veš koliko eurotkov sta morali odpikati za svojo opravo? Za pasjo ovratnico jima ziher ni ostal niti cent več. Pa ti sploh pojma nimaš, a veš. Tak majhen pes itak ne gre od lastnika, ker ga je strah :-X. Pa sredi Lj pa ja ne kradejo psov, no. To samo ti tok kompliciraš, ker si ena od unih, saj veš, tistih zmešanih pasjeljubcev, ki pretiravajo in na pse gledajo kot na prijatelje. Drgač je pa tak psiček mali lahko lep dodatek vsej fensi opravi, vsaj dokler so ZP in....
Res za bruhnt


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: TagTu , ponedeljek, 25.02.2008 : 09:11:16
Ja, vse je možno, tudi to, da ljudje ne vedo, čemu služita ovratnica in povodec. Pred nekaj leti je vlak povozil psa, medtem ko je njegov lastnik brezskrbno klepetal po mobiju in najprej sploh ni opazil, kaj se je zgodlo. Seveda je imel čez nekaj dni drugega psa, prav tako neopremljenega z zgoraj omenjenimi rekviziti in slučajno smo prečkali progo istočasno.....in, ne boste verjeli.....mene in prijateljico, vsako s svojim psom na povodcu je vprašal, zakaj ubogim psom kratimo svobodo?

Obe hkrati vsa mu zabrusili, da je varnost psa mogoče pa le več vredna, kot pa t.i.svoboda in če mu mogoče ni zadosti, da mu je pred nekaj dnevi vlak povozil psa :-[ >:(Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Xena , ponedeljek, 25.02.2008 : 09:39:23
Hja Katarina, a ne veš koliko eurotkov sta morali odpikati za svojo opravo? Za pasjo ovratnico jima ziher ni ostal niti cent več.

Mislim, da tu ne gre za materialno pomanjkanje ampak za preprosto v nebo vpijočo brezbrižnost in neodgovornost. Če bi imela ta pesjanka ovratnico, bi imela na njej zihr Swarovski kamenčke....

lp, Katarina


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Jana , ponedeljek, 25.02.2008 : 09:55:51
Jaz bi temu skromno dodala tudi vse:

- "izpuste", ker se pac psi morajo zletat (kot posledice so mozne vse klasicne nevarnosti),
- vse izpuste k sosedom, kjer je kopanje lukenj in scanje bolj prijetno kot doma (posledice zastrupitve, poskodbe ...),
- vse oblike izpustov na neznanih terenih, po moznosti blizu gozdov (posledice izguba, ustrelitve ...),
- ...
- skratka, vse oblike nemarnega odnosa do psov in okolice (z ljudmi vred).

Tudi na tem forumu najdemo v premnogih temah najprej obup nad izginotjem, potem jezo nad ne dovoljsno organizacijo iskanja (hja, ne vem, kdo naj bi iskal) in nazadnje veliko zalost nad morebitnimi poskodbami ali nad dokoncno izgubo. Vmes so krivi se vsi avtomobilisti, debilni mucitelji, lovci, gobarji, vsi tisti, ki psa ne zadrzijo, pa tisti, ki javljajo, kje so ga videli, pa ga potem tam ni vec, pa vsi mimoidoci, sosedi, zlahtniki, mi tukaj ... Ni, da ni krivcev. Zelo, zelo redko pa naletimo na izjavo lastnikov izgubljenih psov, da so ga sami sesrali in da morajo spremeniti odnos do psa.

Morda bi morali dodati pri vzgoji se rubriko "vzgoja lastnika" in kot prvo temo tja uvesti seznam, kako zadrzimo psa ob sebi:

1.) "obleci" mu ovratnico in mu zahaklaj povodec, katerega trdno drzi na drugem koncu,
2.) ne odhakljati ali izpustiti povodca,
3.) ponavljaj 2. tocko dokler ne stopis s psom nazaj v stanovanje ;D


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Jolly1 , ponedeljek, 25.02.2008 : 09:57:55
Ja shit no. Pa kako lahko pustiš 4 -mesečnega psa, da kar stopiclja za tabo, mladički so pa ja nekaj najbolj nepredvidljivega in kaj bi bilo če bi revež padel v tisto vodo?

Ne vem kako ti je uspelo se zadržati, da ju nisi na tistem mestu nadrla. Mene bi razgnalo pomoje.


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 25.02.2008 : 10:27:05
Uf, ko sem tole brala, sem bila prepričana, da bo pesjanka čivava, kvečjemu bostonski terier (tudi zelo popularni med ljubljanskimi deklinami).

Me ne preseneča. Deset let sem živela v tistem becirku (Stara Ljubljana) in videla vse mogoče. Če človek kaj reče, pa dobi samo z maskaro obložen debel pogled, zavijanje z očmi do neba in kakšen ts-ts se še razleže s prelestnih kot vrtnica rdečih ustnic.

Ljubljanske promenade so velik problem, sploh odkar so psi modni dodatek (najlepša hvala Paris Hilton.press).


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 25.02.2008 : 10:39:27
Uf, ko sem tole brala, sem bila prepričana, da bo pesjanka čivava, kvečjemu bostonski terier (tudi zelo popularni med ljubljanskimi deklinami).

Me ne preseneča. Deset let sem živela v tistem becirku (Stara Ljubljana) in videla vse mogoče. Če človek kaj reče, pa dobi samo z maskaro obložen debel pogled, zavijanje z očmi do neba in kakšen ts-ts se še razleže s prelestnih kot vrtnica rdečih ustnic.

Ljubljanske promenade so velik problem, sploh odkar so psi modni dodatek (najlepša hvala Paris Hilton.press).

Uau, Kalsang sem hotela nekaj takega napisati, vendar si ti to opisala veliko bolje,tako da se pod tole podpišem. Drugače so pa nekateri prepričani, da se pes brez ovratnice veliko bolje počuti in mu je zato ne nataknejo. Kaj pa če bi mislili na varnost? Groza!


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: TagTu , ponedeljek, 25.02.2008 : 10:45:07
Poleg tega, da so neprivezani psi v urbanem okolju v nevarnosti, da se jim kaj zgodi (nesreča, izguba), se zgodijo še druge neumnosti. Iz izkušnje povem, da je kronično neprivezana psica v našem naselju večna izivalka mojih in zgodilo se je, da je ob enem takih izivov meni padel povodec iz roke, moja je stekla k izivalki, ki je besno lajala, lastnica jo je vzela v naročje in brcala mojo. Ob tem jo je njena ugriznila v nadlaket. Vse skupaj se je zgodilo v par sekundah, toliko, da sem uspela zgrabiti povodec in povleči mojo stran.

In nadaljevanje? Ženska me je prijavila in tožila, češ da jo je moja ugriznila. In? Nič, plačala sem kazen in še tožbo je dobila, ker se po nekem naključju pildek s poštnim obvestilom ni znašel v našem nabiralniku in je sodišče izdalo zamudno sodbo, na katero sem se sicer pritožila, pa nič dosegla :(Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Xena , ponedeljek, 25.02.2008 : 11:01:46
Ljubljanske promenade so velik problem, sploh odkar so psi modni dodatek (najlepša hvala Paris Hilton.press).

He he, res je, ni minilo 1o minut, ko je mimo prineslo mlado, sveže sfrizirano in z najnovejšim lip glossom okrašeno mladenko s čivavico v naročju.

Se vidi, da sem jaz bolj "terenc" in da v mesto redko zaidem, pa še to ne ob sobotah dopoldne in sem se to soboto počutila kot turist v NY. Občasno sem se zastrmela v svoje "pasje" gojzarje (takoj po tečaju sem namreč šibala na azilaše) in se prav zarotniško zahahljala....Jao. :P

lp, Katarina


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: *Sandra , ponedeljek, 25.02.2008 : 14:46:23
Kaj ste se pa vsi tok v te čivave vrgli? ???
Jaz tudi imam čivavo samo, da je vedno na povodcu sploh pa, če grema v mesto, pa še takrat malo cvikam, da bi se kaj lahko zgodilo.

Tudi meni se zdi skrajno neodgovorno, da pse kar pustijo brez povodca, sploh pa v mestu, ko bi brez problema kak pes padel v vodo >:( >:( , da ne govorim o kraji itd. Sploh ne vem kdo, da psa takim ljudem :(


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 25.02.2008 : 15:06:18
... Sploh ne vem kdo, da psa takim ljudem :(
Bi rekla, da kar velika večina preprodajalcev/šteparjev.

Še dobro, da ima gospodična psa kakršnega pač ima (vprašanje je le, kako dolgo :-\ ). Z mojim ji življenje ne bi bilo tako lagodno. Bi ji pri isti mladosti štikle sezul, ali pa vsaj kako peto zlamal na sprehodu. Seveda ob predpostavki, da bi si ob njegovi brzini in (hiper-)aktivnosti prišla gor, da je ovratnica s povodcem "a must have" četudi ni v reviji na spisku le-teh. Še vsak z malo razuma v glavi, bi skušal zadržati psa pod kontrolo, ko bi videl, da je tak pes spuščen v isti sekundi lahko čez cesto in nazaj (če ima srečo), brez da si lahko kaj pomagaš.


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Xena , ponedeljek, 25.02.2008 : 15:13:51
Sandra, ne zameri - nismo se spravili (vrgli) na čivavice ampak kritiziramo neodgovoren odnos skrbnikov psov do svojih kosmatincev - te pa najdeš tako med lastniki nemcev, bernijev, mešancev, terierjev.... skratka tako je bilo to mišljeno.
Je pa za tamale zihr bolj pametno (in varno), da so v kaki gneči kje višje, kot pa na tleh.

lp, Katarina


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Sasenka , ponedeljek, 25.02.2008 : 15:14:55
Jaz tudi ne bi ravno vse metala v isti koš. Če punca živi v Ljubljani in ima majhnega psa to ne pomeni da je avtomatično neodgovorna ljubljanska deklina. Malo me moti to posploševanje da so majhni psi avtomatično modni dodatek raznim afnam. Ja, se tudi to dogaja ni pa to pravilo. Sama imam tudi yorkija pa lahko trdim, da zelo odgovorno skrbim zanj in ga ne obravnavam kot trenutno modno muho za razkazovanje po Ljubljanskih ulicah.


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Xena , ponedeljek, 25.02.2008 : 15:43:01
Ja, tako kot sem rekla - gre za odnos do živali in ne klasifikacija glede na pasmo, ki jo nekdo ima. ;). Imam namreč tudi sama tri naročne. :)

lp, Katarina


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: tina.g , ponedeljek, 25.02.2008 : 22:29:56
Največji problem pri pritlikavih pasmah vidim jaz v tem, da mnogi lastniki pozabijo, da gre navsezadnje še vedno za psa. Vedno več jih je videti v raznih torbicah, ali jih veliko nosijo v naročju.

Sem pa zadnjič tudi sama naletela na pametovanje nekega gospoda, ker sem imela na travniku privezanega  zelo nevzgojenega, "sposojenega" terierja. Padali so komentarji v stilu: "Pes rabi svobodo, v 10 letih še ni doživel konfliktne situacije s svojo psico, pes se mora prosto zlaufat...."
Enkrat mi je tude ena teta trdila, da je njen pes pol pes, pol volk in da ga mora spustit v gozdu, da se zlaufa. Nevem kaj bi na to pripomnil kak lovec.

Tudi sama sovražim ljudi, ki svoje pse prosto spuščajo in jih niti prav ne pogledajo kje hodijo. Ja saj njihov itak nič ne nardi.


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Toblerone , torek, 26.02.2008 : 08:39:41
Mene vedno pogrejejo take izjave pametnih mimoidočih, ki mislijo, da mojega psa poznajo bolj kot ga jaz  ::) Zadnjič me je ena omika prav natulila, ko sem šla z mojo malo hiperaktivno mrcinico na sprehod. Na začetku sprehoda rad malo vleče, sploh če nisva sama in je še kak pes zraven. In me omika napade da kak jaz ravnam s psom, da ga tak vlečem - aha, ker jaz njega, ne on mene  ::) - in da naj ga spustim, da se zleta, da tak pa ja nima nič od sprehoda. Sigurno, da ga ob cesti spustim, ja, da ga ja avto povozi  ???

Razkuri me tudi, ko ima še vedno ful lastnikov pse spuščene na krajih, kjer je zelo dosti ljudi in drugih psov. Pri nas v bližini je celo eden, ki ima tri pse in to vedno spuščene. Z mojim se sicer razumejo, ampak sosedov recimo ne mara vseh psov in če bo kakega napadel, ker ni privezan bo seveda on kriv, čeprav na vrvici, ker je pač take pasme  :(

Marsikdo bi moral najprej na psiho test preden si omisli psa.


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: deteljica , torek, 26.02.2008 : 14:11:18
men je še vedno bolj všeč, če šminkirajo s čivavami, kot pa da šminkirajo z ruskimi terierji,argentinskimi dogami in pitbuli.
Tudi takih se ne manjka


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: oxy , torek, 26.02.2008 : 19:44:36
Jaz sem pa brez besed ostala,...saj ne morem verjeti ;(( prov žalostno kako nekateri skrbijo za svoje kosmatince.
Lp,Špela


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Xena , sreda, 09.04.2008 : 12:17:59
Ne bom odpirala nove teme... prihaja pomlad in bo verjetno takih cvetk, ki meni nikakor ne grejo v glavo, več....

Tale je že spet ena npr. : Danes poslušam radio HIT, kjer ob določenih urah objavijo izgubljene/najdene hišne ljubljenčke. Danes je bil med drugim izgubljen tudi cca 15 mesecev star čokoladni labrador iz... (tega podatka nisem ujela). V obvestilu je bila tudi "opomba", da zna iti ta pesjan na potep tudi 10 km daleč. Halo? Torej je to potikanje njegova ustaljena navada in lastniki se celo zavedajo radija njegovih pohodov?!! Za znoret! In potem bo cel halo, ko se bo s tem prikupnim čokoladnim nikomur nič hudega storečim psom kaj zgodilo? Mislik f..k..f, res¨!

Katarina


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: skogkatt , sreda, 09.04.2008 : 12:26:50
Vsaj iščejo ga...
Kaj češ, enim je pač težko poskrbeti za svojega psa.

Podobno sem doživela zadnjič na sprehodu. Grem mimo ene hiše, za katero vem da imajo ovčarje v pesjakih, na novo so si pa očitno nabavili še višavca mladiča. Ta je lepo sedel na stopnicah a žal ni tam ostal, ko sva šla na cesti mimo. Je šel za nama, ograje ni da bi mu to preprečila. Zakaj se moram zdaj jaz ubadat s tem, kako ga spravit nazaj s ceste, da ga avto ne povozi???  Samo zato ker je mali pes pa ni treba biti v pesjaku, lahko spuščen šeta naokoli??? Zakaj imam jaz slabo vest, da je zaradi mojega psa zapustil svoj dom in šel na cesto? Najbolje da te ceste več ne uporabljam !?

Bedno, res.


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Jolly1 , sreda, 09.04.2008 : 14:12:49
No pa bom še jaz zgrnila svoj gnev nad obupnimi lastniki, ker sem tako raz*****na, da nekam moram.

Peljem Kastrota na sprehod in od daleč zagledam psa spuščenega, ki lepo hodi zraven lastnika. Prepoznam ga, ker naju je ta pes že enkrat napadel. Odločim se, da bova s Kastrotom počakala, ker naju je tisti pes opazil in nisem hotela ravno biti premikajoča se tarča, sploh ker zaradi zdravstvenega stanja tudi hoditi ne bi smela kaj šele da tečem pred napadalnim psom.
Tistemu bedaku ( ker mu drugače ne morem rečt ) zakličem, da naj priveže psa. In nič, ker bo kao vse kul...ja seveda.... v tistem se pa  huski odloči za napad in samo začne laufat proti nama in direkt na Kastrota, ki sem ga samo spustila, sploh nisem vedela kaj naj. Naš jo je seveda ucvrl kolikor je lahko pes pa za njim.
No huski se je hitro obrnil in vrnil nazaj, naš jo je pa ucvrl vse do doma, me kar tema ko samo pomislim, da je šel čez zelo prometno cesto.
In to se je zgodilo sredi Kranja, ne na kakšnem travniku, tip ima sredi mesta spuščenega napadalnega psa! Ker tole ni bil prvi napad od tega psa, bo šla danes prijava na inšpekcijo.
Pa mater jim, a je res tako težko imet psa na vrvici sredi mesta???


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: liza-asta , sreda, 09.04.2008 : 21:45:48
Citat
V obvestilu je bila tudi "opomba", da zna iti ta pesjan na potep tudi 10 km daleč.

Pa sej ljudje niso več normalni.... ::)
Halooo  :D >:( jst se pa fuuul sekiram, ko mi gre na znanem terenu do 200 metrov stran  :-[ :-\
vendar pride, ko jo pokličem  ;) imam pa tudi eno super piščalko  :P
Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Smetka , sreda, 09.04.2008 : 21:54:18
Xena, če kaj pomaga... lastnica je tudi mene obvestila o izgubljenem labradorju; in po vsaj enournem pogovoru je rezultat tak: pes je danes prišel domov, v ponedeljek gre pa na kastracijo k moji vet. Gospa je preživela "predavanje", se zahvalila za nasvete, zna biti, da bo klicala tudi tebe. Vsaj začetek je.


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: liza-asta , sreda, 09.04.2008 : 22:11:48
Super, če  "predavanje" NUCA  :) zgleda, da v tem primeru bo.  8)

Sem jst tud "odpredavala" pred parimi dnevi enmu tipu. Sredi ničesar mi od nevekje pride pes ala NO in nikogar z njim....potem pa čez 10 minut en tip. Sem bila čisto blatna, ker je skakal po meni in Lizi....hvalabogu ni bil "hud"....pa jst se ravno ne bojim psov, kaj pa če bi bil "hud"....ali pa se ljudje pač bojijo psov....Se mi je potem lepo opravičil in BO poslušal moje nasvete, da priveže psa....če so ljudje ali psi, ki jih ne poznaš. Pes je bil pa bivši Gmajničar.  :)


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Xena , četrtek, 10.04.2008 : 07:41:20
Xena, če kaj pomaga...
je preživela "predavanje
Vsaj začetek je.

Aha, pomaga, če je preživela "predavanje", pol je morda še kaj upanja. :)
 Ja, nekje je treba začet.

lp, Katarina


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: drobižek , četrtek, 10.04.2008 : 08:57:35
V Kranju je sploh par modelov, ki te samo čukasto gledajo, če jim kaj rečeš. Tja kamor jaz vozim psa na sprehod (za Kokro), ob robu travnika stoji hiša, kjer imajo zanemarjenega psa. Je že star. Pes se mi smili. Iz riti mu visita dve buli. Ko sem lastniku dve leti nazaj rekla, naj ga pelje k veterinarju, mi je dejal nekaj takega kot:" Ah saj naš je že star." Pes se prosto sprehaja, sili v vsakega psa. Je prijazen, ampak sem že doživela, da je psa kdo od sprehajalcev tudi brcnil, ozmerjal itd. Pred štirinajstimi dnevi sem bila priča, kako je tega spuščenega psa napadel pit bull, katerega je peljala na sprehod starejša ženska. Pes je šepal in se je odvlekel proti domu. Jaz sem stekla za njim do hiše, pozvonim pri vratih, kjer stanuje ta kuža in veste kaj so mi rekli ob tem, ko sem povedala kaj se je zgodilo in naj pazijo nanj, povedala sem tudi da šepa, da je bil napaden:" Oh, saj je že star." Tako sem bila jezna, da bi lastniku najraje izprašila rit in ga prijavila, ampak sem pomislila da v trenutku, ko bi bilo karkoli narobe, bi ga uspavali.
Moti me neodgovornost lastnikov psov in izgovori v stilu, saj ne bo nič naredil, saj naš je pa prijazen, saj gre lepo za menoj, saj naš je še mlad itd. Če si lastnik psa mi je jasno, da odgovarjaš za njegova dejanja in zato paziš nanj, ga čuvaš, se z njim ukvarjaš...


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: pridna , četrtek, 10.04.2008 : 09:04:29
Tako sem bila jezna, da bi lastniku najraje izprašila rit in ga prijavila, ampak sem pomislila da v trenutku, ko bi bilo karkoli narobe, bi ga uspavali.

Pa bi bilo to res slabše kot životarjenje v stanju kakršnem je? Sicer pojma nimam o kakšnih bulah govoriš, ampak če so tumorji, je lahko tudi zelo boleče... Je res bolje pustiti stvar pri miru, pustiti da pes trpi, da ga drugi brcajo, napadajo,... Kot pa prijaviti inšpekciji, upati na najbolje in tvegati, da psa uspavajo? In to že vsaj dve leti?


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Jolly1 , četrtek, 10.04.2008 : 09:32:32
drobižek jaz tudi hodim za Kokro pa tega psa še nisem videla. kakšen pa je? A to hiša ki je takoj pri mostu?


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Xena , četrtek, 10.04.2008 : 09:39:05
Pa bi bilo to res slabše kot životarjenje v stanju kakršnem je? Sicer pojma nimam o kakšnih bulah govoriš, ampak če so tumorji, je lahko tudi zelo boleče... Je res bolje pustiti stvar pri miru, pustiti da pes trpi, da ga drugi brcajo, napadajo,... Kot pa prijaviti inšpekciji, upati na najbolje in tvegati, da psa uspavajo? In to že vsaj dve leti?

Ej, pridna..... nimam kaj dodat.

lp, Katarina


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: drobižek , četrtek, 10.04.2008 : 10:10:05
Ja Jolly, takoj pri mostu, prva hiša desno. Srednje velik, sivo-rjav, glavo ima podobno ovčarju. Bule mu dobesedno visijo v vrečkah iz riti. Vsi poznajo tega psa, saj tisti, ki hodijo za Kokro. Velikokrat sem pomislila na prijavo, pa vsakič ko pride do moje psice z mahajočim repkom... Pridna, se strinjam, sem pravkar obvestila Društvo za zaščito živali Škofja Loka - Kranj. Jolly, mislim (če se ne motim), si doma tri hiše stran od naše. Če želiš, ti ga lahko pokažem.


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: Jolly1 , četrtek, 10.04.2008 : 10:37:07
Res ga še nisem videla, ker bule na riti bi si definitivno zapomnila. Če pa bi bil sam, bi šel pa definitivno z mano.

Ja seveda mi ga lahko pokažeš, grem malo na obisk  >:( A si pustila pri društvu svojo telefonsko da te lahko pokličem al pa še bolje pokliči me na 040 889 679.


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: drobižek , četrtek, 10.04.2008 : 10:46:58
Sem govorila z Aussie. Njo pokličem, če mi kakšne zadeve niso jasne ali če potrebujem pomoč. Ona ima mojo številko in moj mail. Je rekla, da bo šla tja.


Naslov: Re: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Poslano od: zally3 , četrtek, 10.04.2008 : 14:53:46
drobizek:
Jaz vem o katerem psu govoriš. Gre na sprehod velikokrat za mano, pa ni najbolj prijetno. že zaradi velikosti moje psice(je ful mala)... Pes je pa v obupnem stanju, iz riti pa mu res visita dve veliki rdeči buli...

lp