mojpes.net

o psih => prehrana => Sporočilo, začeto od: alezzi , četrtek, 22.02.2007 : 23:25:41



Naslov: požrešen pes
Poslano od: alezzi , četrtek, 22.02.2007 : 23:25:41
Pozdravljeni

Pri nas imamo višavskega terierja in je zelo požrešen namreč če dobi makarone ali pa karkoli skuhanega nobene stvari ne poje lepo ampak vse pogoltne pa tudi pomisle ne da bi kej prežveču. Ker ima probleme s kožo mu ne dajamo konzerv ampak je samo brikete kateri mu pa ne grejo preveč,včasih se jih tudi tri dni ne dotakne. Pa še nekaj je če bi mu dal dve kile makaronov bi jih dve kile pojedel sploh nima nikol zadosti.
Ali kdo ve zakaj je tako požrešen?


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: Uma , petek, 23.02.2007 : 12:23:19
Sama imam višavske terierje - takšni pač so. Moj nasvet: dajaj mu zgolj brikete, pusti ga tudi če jih 3 dni nebo jedel, ko bo lačen bo že in se ne sikiraj. Obe moji psici sta takšni in s kuhanjem boš dosegel samo to, da briketov nikoli več ne bo jedel, pa še pomanjkanje vitaminov in mineralov je zelo verjetno. Konzerve ali briketi ce so od dobrega proizvajalca so enako dobri. Ce ima tezave s kozo mu morate brikete zamenjat, ker mu ocitno ne ustrezajo - pa ni treba tistih veterinarskih kupovat, ker obicajno sploh ne pomagajo. Pomembno pa je ukinite vse priboljske in kuhano hrano, res vse!! S katerimi briketi pa ga zdaj hranite??


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: alezzi , petek, 23.02.2007 : 21:16:47
Saj mu dajamo brikete vseh vrst, ampak je zelo suh proti drugim višavcem. Drugače tudi večinoma je brikete razen vsake tok časa mu damo malo makaronov. Gre se pa zato, da vsako drugo stvar ki dobi košček klobase npr. sploh ne pržveči ampak enostavno pogoltne dol tako da sploh ne  ve kašen okus je!


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: branka , nedelja, 25.02.2007 : 09:54:31
alezzi, si že kdaj slišal/a, da psi žrejo in ne jedo? Pes ni človek, ki bi stvar, ki si jo da v usta žvečil in žvečil, ter ugotavljal kakšnega okusa je. No, s kakšnimi briketi ga hranite, katera firma? LP


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: alezzi , nedelja, 25.02.2007 : 11:26:06
že že sam tako kot naš pes je še nisem vidu psa da bi tako jedu!!!!!
drugače je  pa vse vrste briketov
lp


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: tjasav , nedelja, 25.02.2007 : 12:34:28
Potem pa naštej nekaj vrst teh briketov - imensko, da ti bodo potem znali tukaj svetovat.


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: alezzi , nedelja, 25.02.2007 : 12:39:52
probali smo olimp briketi,mercator briket,pedigre briketi,chapi briketi,boni briketi....


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: arončka , nedelja, 25.02.2007 : 12:55:21
Ojoj... :-\ Se sploh ne čudim, da ima raje makarone... ::)


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: ka ty a , nedelja, 25.02.2007 : 14:50:22
Najprej se odločite za KAKOVOSTNE brikete in mu ne menjavajte znamke.
Zgoraj naštete znamke hrane so pa zelo slabe.


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: alezzi , nedelja, 25.02.2007 : 15:47:59
sej mene ne moti to da ima raje makarone, ampak njegov način žretja hrane


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: tjasav , nedelja, 25.02.2007 : 20:28:07
Mi ti pa skušamo povedati, da očitno tu ni edini problem ''žretje'' hrane, ampak tudi kakovost hrane.
Privošči psu kaj dobrega in kakovostnega, če hočeš, da ti bo dolgo in zdravo živel in si še istočasno predstavljaj sebe, kako bi bilo, če bi ti imela na izbiro ostanke iz klavnice za jest in neke makarone.  :o


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: ka ty a , nedelja, 25.02.2007 : 20:41:24
Tudi težave s kožo so lahko zaradi te prehrane.


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: alezzi , nedelja, 25.02.2007 : 21:33:50
težave s kožo ima samo takrat ko je konzerve tako da niti mu ne damo več konzerv.
kakšne brikete potem priporočate,ampak take da jih bo jedu!?


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: tjasav , nedelja, 25.02.2007 : 22:46:27
Najbolje, da greš v kakšno bolje založeno trgovino za živali in tam povprašaj. Povej, da naj ti na začetku dajo kakšne testerčke oziroma kupi na  najmanjšo vrečo hrane.

Lp, Tjaša


Naslov: Re: požrešni višavski terier
Poslano od: Uma , ponedeljek, 26.02.2007 : 10:11:59
alezzi - kakovostni briketi primerni za višavce: Nutro, Bosh, Arden Grange, Candidae, Purina z lososom. Recimo, da sem ti jih zdaj 5 naštela. Kupi mu takšne brikete, da jih bo moral malo grizt, da jih ne bo mogel kr goltat, torej malo večje in jih pusti. Stokrat in neštetokrat pusti mu jih  in mu ne dajaj ničesar drugega!!!!!!!!! Pa konzerve če mu kupuješ tudi kupi kvalitetne, npr. od Nutro, ne pa teh raznih CEsar, Pedigree in podobnih.


Naslov: Re: požrešni kužki
Poslano od: Nati80 , torek, 07.08.2007 : 11:28:58
Jaz imam z Emmy (coton de tulear) tudi podobno težavo. Že pri vzrediteljici je jedla Royal canin mini junior in pri meni, sedaj jo imam 1 mesec, ima tudi na jedilniku samo to vrsto briketov in nič drugega. Ravno tako opažam, da kar hlasta in niti enega briketa ne zgrize. Ko poje, se ji dobesedno podirajo kupčki, kot pri dojenčkih, in to tako glasno, da bi še mene bilo sram :P Dvakrat se mi/ji je zgodilo, da je bruhala ampak iz ust ji je prišla kepa v velikost tenis žogice samih briketov, po večini celih.. Zdej že en teden prakticiram, da ji hrano namočim v mlačno vodo, enkrat na teden pa v jogurt, od takrat ni še izbruhala hrane vseeno pa traja njen obed kakšno minuto in ne več.. Sem pomislila tudi na to, da bi lahko bila tako zelo lačna, ker pri vzrediteljicije imela hrano non stop na voljo, pri meni sva začele pa z tremi obroki dnevno, sedaj, ko je vroče imava dva ampak bi se v mescu dni že morala navadit po mojem da ima obroke... Da bi prešla na kakšne večje brikete ne vem, ker je vseeno še mladiček, skoraj štiri mesece ima...
Ima kdo kakšno idejo?



Naslov: Re: požrešen pes ... kako ga ustaviti?
Poslano od: linchaich , torek, 19.02.2008 : 13:34:37
Žretje, bruhanje, riganje.

Tudi pri nas imamo tezavo zretja in s tem posledicno (vsaj mislim tako) tudi bruhanja.
Lina vedno slabse je. Vedno bolj golta in hiti ... cas hranjenja je cca pol minute ... ona s spodjo celjustjo zajame kot z zajemalko in pogoltne, pa spet in spet. Lahko so to makaroni, polenta, riz, ... vseeno je. Pri briketih je podobna zgodba, doler so briketi majhni – le redko katerega zgrize. Ce dobi brikete od Ere in Done (giant adult) jih pa lepo je ... ampak po njih pa prav tako velikokrat  bruha (nikoli cele, ampak dobro prezvecene) ... ampak ji pomoje drugace ne odgovarjajo (se mi zdijo tezki, ker so res mastni).

Pa sem sla v trgovino po kaksne lazje brikete najprej ... ce bo to kaj pomagalo ... in mi je prodajalka povedala, da je to pri bokserjih znacilno, da tako zrejo in da lahko zaradi tega pride do vecjih tezav - meni se ze tako zdijo velike. Ni mi svetovala briketov ampak naj ji hrano naredim bolj pocasto, da bo tezje zrla. Pa ne glede na to, kaj naredim ona zre, golta. Kadar je kuhano hrano, jo vmes obvezno enkrat ustavim, da podre "kupcek" - rigne kot star dedec in potem ji dovolim jest naprej. To ponavadi pomaga.
Sicer ne bruha vsak dan, ampak recimo enkrat veckrat spet drugic dolgo casa ne. Ne vem s cim je to povezano. Makarone vedno izbruha cele ... samo odpre gobec in ven prileze cela vecerja! Zelo velikokrat siba po vecerji na vrt in je travo. Velikokrat bruha tudi samo

Po hranjenju ne gre nikoli na sprehod, ampak pocivat. Je kvalitetne brikete (RC) - zanjo sem sedaj vzela RC Adult, ampak so bolj majhni briketki in jih v vecini golta ... na en "griz" mogoce enkrat pregrizne.

Glede riganja bi se povedala, da vcasih riga kar tako po vecerji (se nisem ugotovila, da bi bilo to povezano s tem kaj je!) ... riga veckrat (zaporedoma mislim) in smrdi za znoret.

Zelela bi, da bi jo nekako ustavila pri tem, ampak mi ne uspeva. Ne glede na to koliko dobi, bo pozrla vse. Sedaj sem ji dajala za jest posebej ... stran od ostalih, da ne bi imela obcutka, da ji bo kdo pojedel oziroma da ji ne bo potrebno hiteti, da bo potem lahko sla se v Aikino skledo. Pri hrani je imela cisti mir, pa ne pomaga. Tudi to sem poskusila, da sem bila zraven nje in ji govorila pocasi, pa jo vsake toliko malo ustavila, ampak ne pomaga. Res nimam vec ideje kaj naredit. Ker tudi, ce cez dan dobi hrano, je zvecer ista pesem.

Ali ima kdo se kak predlog?

PS: Veterinar je rekel, da glede na to kolikokrat bruha, da ni nic posebnega, ampak jaz bi vseeno rada to preprecila.

Lp, Ursa


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: pokica , torek, 19.02.2008 : 14:00:23
Tudi naša hrano kar golta in se je že zgodilo, da je bruhala cele kepe neprebavljenih briketov. Čeprav je to bilo prej, sedaj se nad briketi zmrduje in raje je kuhano hrano.  ;) 

Opazila sem, da takrat kadar ji v brikete zamešam kako hrano (npr. iz pločevinke), je bolj počasi, ker težje spravi v usta večjo količino naenkrat.

No, lotila sem se še ene taktike. Psički dam le pol porcije obroka naenkrat. Ko to poje, počakam še kakšnih 10-15 min, in ji dam še ostalo polovico. Odvisno od količine obroka ampak verjetno bi šlo mogoče tudi na tri dele, čeprav se zavleče vse skupaj. No, jaz sem opazila, da več ne riga in zaenkrat tudi ne bruha. Upam, da je zaleglo.  ::)


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: lovethor , torek, 19.02.2008 : 14:03:21
Pa je začela tud kaj bolj počasi jest, ko si porcije razdelila? Mi smo ravno v procesu menjave briketov in ti novi so malo večji in drugačne oblike, pa se mi bumbar davi poleg.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Gaya , torek, 19.02.2008 : 14:20:43
No, ko je bla moja tavelika psica še mladič (3 mesece in pol) je tudi goltala cele brikete, ščasoma (pri cca. enem letu) pa je sama začela jest počasi in d takrat vsak briketek posebej prežveči. Pri tamali pa je zgodba kanček drugačna. Stara je 8 mesecev, pa še vedno dobesedno požre vse kaj vidi. In niti slučajno nesme videt da kdo pri mizi je, da mačke jedo al pa da tavelika psica je,ker si dobesdno prilasti in mačke nažene proč, v nas pri mizi takodolgo laja da ji nekaj daš ker drugače te ušeca bolijo.. z taveliko sta pa tako mamica in hči..in katera mamica nebi odstopla hčerki nekaj hrane??  :)


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: linchaich , torek, 19.02.2008 : 14:49:19
Lina nic ne prosi .. oziroma ce ze, jo posljes na prostor in da mir.

Tudi jaz sem ze naredila tako, da sem ji dala najprej pol obroka, potem cez cas ... 15 minut do pol ure, pa se drug del obroka ... ampak v hitrosti ni razlike. Obakrat vse skupaj pogoltne in je v trenutku koncala s hranjenjem. ::)
Tudi, ce v brikete zmesam karkoli drugega bo ista pesem. Edina razlika se pozna pri ta ogromnih briketih za doge ... tiste pa zna cisto lepo pocasi jest.

In kako naj psu razlozim, da naj je pocasi? No, pri Doni smo sicer uredili tako, da smo ukinili polivanje briketov z vodo, pa je na zacetku se kar goltala, ampak v roku enega tedna je zacela lepo jest, ker je vedno bruhala in potem tudi bruhanje pojedla (da ne bi cesa stran metali ::) ), potem pa se je umirila, ker so briketi res ogromni. Za Adult pse pa ni tako velikih briketov, drugace bi pri Lini verjetno s tem lahko resili njeno zretje.

Lp, Ursa


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: lovethor , torek, 19.02.2008 : 15:19:03
Anita je po sterilizaciji postala laaačna :) in je začela kar hitro jest, se strašno veselit obroka in na splošno špilat klovna, ko gre za hrano. Thor pa je prav ... ne vem, kako naj temu drugače rečem ... prav nor je. Ko vzamem posodico, postane strašno napet. Ko mu dam posodico na tla, čaka na dovoljenje, da začne jest - to smo ga morali naučit, ker je nekajkrat hrana letela po zraku. Ko dobi dovoljenje, skoči v hrano in posodo izprazni v max. 10 sekundah. Prav grozno je za videt - sploh če ga primerjam z Anito, ki ves čas hranjenja veselo maha z repkom in očitno uživa :P

Moti me tudi poza, v katero se postavi, ko je - zadnje tace ima nekako stegnjene, odmaknjene, zaradi napete drže pa se mu naredi kar luknja med prsnim košem in zadnjim delom. Ko poliže svojo in Anitino posodico, se umiri, nekajkrat rigne in gre na svoj prostor  ::)

Nekako sem se že sprijaznila s tem, ampak mi vse skupaj deluje precej nezdravo oz. nevarno - še posebej zaradi napete drže. Poleg tega pa ne upam niti pomisliti, kaj bi bilo, če bi slučajno prišel do večje količine hrane. Včasih mu obrok dam kar iz roke - lepo počasi, ampak ne vem, če je to rešitev. Da bi kakšno oviro (žogo ali kaj podobnega, da bi bolj počasi jedel) dali notri v hrano, pa tudi ne gre, ker se preveč boji. 



Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: lovethor , torek, 19.02.2008 : 15:24:57
Sem se spet razpisala, pozabila pa vprašat to, zaradi česar sem sploh začela pisat:
Je neumnost, če bi ga hranila iz roke?

linchaich, zakaj pa ste polivali brikete z vodo? Je boljše, če so malo namočeni?


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: linchaich , torek, 19.02.2008 : 15:39:08
Moti me tudi poza, v katero se postavi, ko je - zadnje tace ima nekako stegnjene, odmaknjene, zaradi napete drže pa se mu naredi kar luknja med prsnim košem in zadnjim delom. Ko poliže svojo in Anitino posodico, se umiri, nekajkrat rigne in gre na svoj prostor  ::)

Iz avatarja vidim, da imate majhnega psa. Jaz ti vseeno priporocam stojalo za posodo ... pri nas bi imeli isto drzo, ce ne bi imeli stojala ... vedno kadar kam gremo (stojal ne vzamemo s sabo) imamo tako drzo.

Z vodo smo polivali zato, ker naj bi potem pes bolj pocasi jedel - vsaj zdi se mi (to je Matic pocel, jaz nikoli, tako da nisem cisto prepricana). Ampak pri nas ni bilo tako.

Lp, Ursa


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Gaya , torek, 19.02.2008 : 15:44:54
Ja, ta drža je tudi meni znana..če na hitro pogledaš izgleda koda bi se bal kuža čist približat posodici oz. kot da ga je enostavno strah jest.  :-\
Mladičem ponavadi polivajo brikete z vodo in ko se briketi napijejo jim jih dajo zajest. Ampak to samo takrat ko so še čisto drobni..ko začnejo jest hrkrati pa še dudajo pri mamici.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Mel , torek, 19.02.2008 : 15:53:34
Hm ... moj je začel totalno norijo na hrano pred mesecm dni, po operaciji. Najprej je bila cela štala, ker niti slučajno ni želel jesti (za sabo je imel hudo operacijo in močno terapijo z zdravili), še tukaj sem pisala, kaj naj naredim, da spravim vsaj kakšen grižljaj vanj. Prisežem, da sem tudi molit začela, sam da bo pes začel jest. No, zdaj pa imam, ko toliko je, da ga ustavit ne morem. :P

Zdaj mali je kot nor. Dobesedno, samo jedel bi in, ko mu dam hrano jo izprazni v cca 10-20 sekundah, ker kar golta vse skupaj.

Glede dvigovanja posod s hrano - mi to prakticiramo, ker je priporočljivo iz več vzrokov, problem je le, ker ne najdem tako majhnih posod, ki bi bile dvignjene. Mi povsod razlagajo, da to potrebujejo samo večje pasme. Ja seveda. ::)

Vglavnem, tudi mi se srečujemo z požrešnostjo in to pri psu, ki je do zdaj pojedel le toliko, da je bil sit. Ravno prav. Sem že začela malo brskat po netu, kaj bi to lahko bilo, pa nisem nič odkrila. Ali je dejansko možno, da toliko je zato, ker 14 dni ni konkretno jedel, čeprav je bil očitno lačen? Ne vem, vse sem že pomislila.

Sicer pa sem srečna, ko ga vidim, da je. Ne veste kako grozno je, ko ne spraviš v psa niti grižljaja.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Gaya , torek, 19.02.2008 : 16:20:06
Jaz sem tamali kupila dvignjene posode v čisto obični trgovini za male živali. Takrat še Mb sploh ni imel zootica vsaj jaz nisem vedela da naj bi bil.
Oh ja,ko ga pripelješ domov in potem še drugi dan noče jest se počutiš prav trapasto pa ves si poklapan češ kaj je narobe z psom. Ko pa razišče okolico in te spozna pa začne jest si cel happy ker kuža je. :D


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: pokica , torek, 19.02.2008 : 16:34:14
Naša je oziroma je jedla zelo hitro, ko je jedla samo brikete. Ko pa ji v brikete zamešam še kaj (npr. malo konzerve - ne celo), pa je bolj počasi. Dojela sem, da počasi je že zato, ker ne more lepo zagrabit vsega skupaj, pa ji potem tudi pade vmes na tla in je okoli že vse lepo popackano, ampak to je že druga pesem.  :P  ;D  Ali pa ko je kaj kuhano in je le to bolj mehko, vse to ona je bolj počasi, z briketi je pa druga pesem.  ::)
Čeprav je možno, da je to tudi posledica odraščanja, ker je kot 3 mesečni mladič neprimerno bolj hlastala hrano kot danes pri 6 in pol mesecih.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: lovethor , torek, 19.02.2008 : 16:42:42
linchaich, hvala za predlog - bom poskusila s stojalom, samo se mi zdi, da bo vse skupaj zrušil, ko se bo zagnal ;D 

Ja, Gaya, točno tako je videti - kot da bi se bal povsem približati.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Gaya , torek, 19.02.2008 : 17:15:03
Ko je naša prejšna psička (nemška ovčarka) goltala celo hrano, se ji je enkrat en usoden koščeh zataknil v požiralniku. In ko je videla kako hudo je ko ti vlečejo hrano ven iz požiralnika je še makarone grizla kot bi bili iz kamenja..


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: kosovirji , nedelja, 24.02.2008 : 02:29:10
oj linchaich
Poizkusi s tem ker imaš dva gavnarja jih prvo loči. Vsak naj je v svoji sobi ločeno za zaprtimi vrati. ( nagon in tekmovalnost se pozna pa naj si bodo še tako dobri frendi) In drugo če to ne pomaga postavi hrano malo višje, ne previsoko. Toliko, da se mora malo potruditi da vzame grižljaj. Pri nas je delovalo.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 25.02.2008 : 07:47:01
Pri nas glede tekmovalnosti in rangiranja nimamo problemov ... Lina je absolutno nad Aiko in se Aika temu sploh ne upira. Glede na to, pa da imamo 4 pse, ne dva, je pa tudi tako, da z ostalimi glede rangiranja nimamo problemov. Z Ero sta si nekje enakovredni (sta kjer sta in ni rangiranja!), Dona je sigurno podrejena. Ampak kot sem napisala ... Lina sedaj je sama, nekaj casa za tem, ko ostale ze pojejo. Tako da je v miru in sama, ampak ne glede na to, jo moram vmes ustaviti, da podre kupcek oziroma rigne. Se se ni ustavila.
Si pa napisala v temo nemski bokser, da naj ji dajem manj slano hrano ... kuhana hrana ni skoraj nikoli hrana ... je ne solimo, edino ce dobi kaj nasega (kak ostanek makaronov, pa se to je zmesano z njeno hrano - pa se to se zgodi enkrat na mesec, ce se). Brikete imamo dobre in mislim, da ene izmed tistih, ki niso zelo slani (niso komercialna prehrana) - RC. Vidim pa tudi po tem, koliko je zejna po njih ... po Giant adult je veliko bolj zejna, kot sedaj po teh.

Glede postavitve hrane visje ... hmmm .. bomo poskusili kako to zgleda. Tega se nismo poskusili.

Hvala za predloga.

Lp, Ursa


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: kosovirji , ponedeljek, 25.02.2008 : 13:08:48
linchaich
o ti kr mal zavidam kolk mrcin maš. Sama sem imela tudi možnost nekaj časa živeti s 4 mrcinami. In če sem iskrena je boljše ( za pse) al če hočeš lepše imeti toliko mrcinc. Opazovanje je veselje jih je gledat a ne. Je pa tut zavidanja vredno, da tako lepo skrbiš.  Kapo dol. :D
Lej ravno od tuki sem pobrala nasvete. Takšna situacija je podobna volčjemu krdelu. Psi so inteligentni poleg tega pa imajo tudi nagon.
Uf oprosti tako bi ti še rada kaj napisala pa se mi zdi da ti že posteno pametujem. Upam, da bo to s posodo obrodilo sadove.

Posodo postavi nekje v višini glave malo nižje toliko, da Lina z malo truda (malce bo morala nagniti glavo v desno ali levo, zgledalo bo kot da je njena glava žlico. Drugače je kot z lopato) lahko zajeme grižljaj. Nato se bo morala malo odmakniti, da bo lahko pojedla. S tem psa prisiliš, na daljši razmik med grižljaji, kar je že uspeh. Žvečenje pa kasneje pride kot posledica tega.
Pa ne sedaj miselt, da sem rekla da ima Lina lopato ali žlico namesto glave. ;)
Ja priznam tista z neslano hrano je malo butasta. Sama tudi ne slolim doma pripravljene hrane. Sam zdej sem ji nabavla hrano, ki je dobra za kosti in je full ne mara. Kaj te lahko na tem mestu vprašam a si kdaj dajala ali veš za kakšne dodatke, ki bi krepili kosti.
Hvala pa lepo se mejte kosmatinci. (A boš kdaj predstavila, ozirama si že kje v kakšni drugi rubriki, še Ero in Dono.) :) ;


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: ena , sreda, 27.02.2008 : 13:29:22
Evo rešitev za požrešne kužeke  ;D  ;D  :D

http://www.brake-fast.net/index.htm


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: lovethor , sreda, 27.02.2008 : 19:22:02
Super stvar! Ampak ta kuža v videu je zeloooo počasi v primerjavi z našim  ::)


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: bina , četrtek, 06.03.2008 : 21:16:53
Linča, ali pa probaj dat v skledo kaksno zogo ali pa jabolko (če ga ne marata) ali kaj podobnega... psica si mora umikat zogo in s tem bolj pocas je...


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: lovethor , četrtek, 06.03.2008 : 22:00:38
Joj, pri nas je vedno hujše ... Thor je tako napet, ko vzamem posodico, da se cel trese - prav zares, kot da bi ga ful zeblo. To sem opazila, ko sem ga včeraj iz roke hranila, ker ga ne morem več gledat, kako se davi. Sem upala, da se bo malo umiril, če bo počasi jedel, ampak se ni. Strah me je, da se mu bo kdaj kaj zataknilo, poleg tega pa bi rada vedela, od kod izvira to ekstremno obnašanje, ko gre za hrano  :-[


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Uma , petek, 07.03.2008 : 10:03:23
Kaj pa da hranite v bistvu samo kot del šolanja - se pravi dnevno količino briketov uporabljate kot priboljške za šolanje, a bi se to mogoče obneslo?


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: lovethor , petek, 07.03.2008 : 11:50:10
Sem tudi sama razmišljala o tem, ampak se držim tega, da vsaj nekaj časa po jedi počiva, kadar pa delava skupaj, pa se mu tudi tako strašno mudi dobit nagrado, da neprestano skače in pleše ::)
Sicer pa verjetno ne bi bil problem, če bi mu to količino hrane razporedila na večkrat čez dan. Mogoče bi ga sčasoma minila ta strašna 'lakota', če bi vseskozi po malem dobival hrano  ???


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Uma , petek, 07.03.2008 : 11:58:16
V bistvu, če bi dobival briket po briket mislim da ne bi smelo bit problemov s tem, da bi moral počivat. To je bolj mišljeno, da kadar se naje pošteno potem mora počivat nekaj časa da preprečiš razne težave. Ja mogoče res razporedit čez dan, malo po malo, pa namočit, pa boš videla kako in kaj.


Naslov: požrešen pes- ponovno
Poslano od: minkica , sobota, 29.03.2008 : 13:59:11
Jaz imam eno vprašanjev zvezi s požrešnostjo. Imam ši- cuja, ki poje skoraj vse, kar vidi. Za jest mu dajem več, kot naj bi dobil za svojo težo. Ko ima moja mlajša sestrica kakšno hrano v roki, hodi okoli nje dolgo časa, nato pa ji vzame jed, ki jo ima v roki. Doma imamo še mačka in tudi njemu poje vse.

LP


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Jana , sobota, 05.04.2008 : 18:06:59
Pospravljajte hrano, ne puscajte otroka samega s psom, imejte psa pod nadzorom, zapirajte vrata ...
Nobena znanost, temvec osnoven red.

Sicer pa, ne vem, kako lahko pes mlajsi sestrici vzame hrano? Pravis, da dolgo hodi okrog nje, potem pa ji jo vzame. Kje pa so starsi? A se nic ne bojite, da bo nekega dne pes hotel hrano v trenutku, ko bo sestrica dala grizljaj v usta? Pa bo malo prevec zinil ... Saj si menda ne zelite otroka s pogrizenim in positim obrazom, kajne?


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: minkica , sobota, 12.04.2008 : 09:08:53
Evo starši smo tukaj in smo tudi vedno zraven. Gre bolj za to, da si hčerka želi še od drugih slišati mnenje ne glede na to kaj ji pravimo doma. Upam, da boste razumeli in ne vem zakaj vaše pisanje zveni kot napad na vse nas.

LP mami od Minkice


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: moonbeam , sobota, 12.04.2008 : 10:26:55
Ja požrešnost... Tudi naš kuža je bil zelo zagnana pri hrani. Čeprav lahko rečem za svojega da se je z leti umiril in zdaj je počasneje (ima 13 let). pri našem sem mu dajala hrano predvsem jaz in ko sem mu jo dala sem se umaknila. Bil je čisto na svojem in nikogar na spregled. Tako se ne boji da bi mu kdo vzel kaj ven še preden poje. Kar se pa tiče jemanja iz rok... Psi so pač takšni da imajo vedno prazen želodec tudi ko je poln :) In lastniki so tisti, ki naj bi bili pozorni in vzgojili psa! Seveda pa mnogi samo tečnarijo kakšen je pes in ne storijo ničesar. Podobno je zaganjanje psa v druge pse. Če ti ne vzgojiš psa drugače se bo celo življenje zaganjal. Predvsem pa je to, kar počne mnogo lastnikov-lastniki se s psom pogovarjajo, ko mu želijo kaj dopovedat ( zakaj si takšen, tega ne smeš počet). Tega psi ne razumejo, sploh mlajši. Pes potrebuje direktne in enostavne ukaze -NE, STRAN, SEDI, FUJ. Takšno komunikacijo psi razumejo. In psom je potrebno to ponovit 1000 krat in še tisočkrat. Staršem od Minke bi pa svetovala naj ji poskušajo predstavit hčeri kako naj vzgoji psa. Naj bo potrpežljiva in predvsem vztrajna z besedami. Boste videli da bo s časom bolje. Podobno je pri mojem psu. Ko se sprehajava zunaj se drugi tako zaganjajo vanj, on pa mirno mimo. Kot da jih ni tam. Potem pa lasniki začnejo s tipično napako,  zakaj si takšen, poglej kako je on priden... Seveda učinka ne bo. Boste videli kako lepo je imeti vzgojenega psa, ko res uboga. Samo izbrati je treba prave besede in vztrajati. Tudi vaš kuža se bo naučil, da ne sme jemati iz rok.
Upam da vam bo uspelo.

Lp, Irina


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Jana , sobota, 12.04.2008 : 10:46:20
Hm..., minkica in njeni starsi, za noben napad ne gre, temvec za osnovno, kar spada k skrbi za "paket psa in majhnega otroka". Zgoraj napisano je le logicen odziv na to, kar je minkica napisala.

Preprosta pravila:
Otrok ne puscamo samih s psom, iz cesar sledi, da psi ne morejo jemati hrane otrokom, ker jih imamo pod nadzorom - tako otroke kot pse.
Psom se daje njihove obroke po ustaljenem redu v njihove sklede in na mestu, ki ga dolocimo. Vmes dajemo psu priboljske v skladu z nagrajevanjem. Onemogocamo psom vsakrsno drugo hranjenje med obroki (tudi z nadzorom nad otroci, sorodniki, obiskovalci, "razstavljeno hrano, ki jim ni namenjena" ...). To je red, vse ostalo spada pod "nepostimanost" lastnikov in starsev, ne glede na to, kako se bere :). Ni misljeno kot napad, kako v resnici pri vas zgleda "jemanje hrane otroku" itak samo vi veste.
Upam, da tudi veste, da lahko med tem, ko pes "krade" hrano otroku iz rok, ust ... nekaj tega psa "zmoti", se hitro obrne z odprtnim gobcem, bla bla ... in nesreca je tukaj. Ni nujno, da je pes popadljiv. Pasji gobec (ni vazna velikost) pac brez nadzora ni za spuscati pred otroski obraz, se posebej, ce je zraven hrana.

Glede pozresnosti pa poleg nadzora zacnite psa uciti reda. NE mora pomeniti NE brez pardona. Danes, jutri, pojutrisnjem. Do macjih skled mu onemogocite dostop. Prav tako mu onemogocajte dostop do druge hrane, oz. ga imejte pod nadzorom vedno, ko mu bo hrana na tak ali drugacen nacin dosegljiva ter mu pravocasno prepovejte poseganje po njej. Samo doslednost vas lahko pripelje do uspeha, verjetno pa ze zasidranih navad ne boste mogli nikoli vec povsem odpraviti, temvec boste morali imeti "tatinskega" psa vedno na oceh.

Sama imam 3 psice, hrana za ljudi je lahko nastavljena kjerkoli po bajti, tudi nekaj cm pred njihovimi gobci, prav tako lahko kdorkoli (tudi otroci) pred njimi mahajo z najboljsimi dobrotami. Nobena ne bo vzela nicesar, ce ne dobijo znaka, da jim je ponujeno. Imam pa z dvema psicama probleme, ker menita, da so macje sklede pac za pocistiti in ker imata macka na voljo hrano ves dan, takrat zapiramo prostor, kjer te sklede so, ce ni moznosti nadzorovati gibanje psic po hisi. Sicer so vrata odprta, za psice pa velja prepoved vstopa brez enega od druzinskih clanov. V glavnem deluje.
Pri hrani za ljudi imamo najvecji problem z enim od mackov, ki se loti vsega, kar "vsaj za silo uzitnega" najde. In ker zna odpreti vsa vrata, se hrana, ko nas ni doma (in ko ni nadzora) pospravlja v kuhinjo, vrata pa zaklenejo.
Nic tako nemogocega, da ne bi bilo mozno izvajati. Navada je zelezna srajca. Tako, kot se ljudje enostavno navadimo na red, se tudi nasi psi enostavno navadijo na neko ustaljeno prakso. Ce jim dopuscamo, da jemljejo hrano sami in se pri tem se nasmihamo in "ooohhhamo" zraven, bo pes z vecstranskim veseljem to pocel kar naprej. Lahko pa mu zadevo, ki nam ne ustreza (in ki ni ok zanj in za ostale druzinske clane) prepovemo in onemogocimo. Da psa hranimo z rednimi obroki izkljucno v "njegovi" skledi, na "njegovem" prostoru in ob "njegovih" urah, ter da mu dajemo priboljske takrat, ko si jih "zasluzi", je pa osnova vsake vzgoje in nege psa.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Višavček , sobota, 12.12.2009 : 14:28:00
Živijo!
Doma imam 3 mesece starega Višavskega terierja. Ves čas bi samo jedel. Koliko gramoh hrane naj mu dam pribljižno na dan?
Hvala za odgovore! :D


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Kalsang , sobota, 12.12.2009 : 14:59:11
Piše na žaklju briketov.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: dixi , torek, 09.02.2010 : 20:58:38
Ko sem bil jaz z mojim psom pri veterinarju prvič, me je vprašal kaj pes je in povedal sem mu da Pedigree. Veterinar mi je pa odgovoru da če hočem da ma on velik dela naj mu dajem te brikete, ča pa hočem da ma z mojim psom mal dela naj mu pa kupim kakovostne brikete kot so npr. Bosch(te ma trenutno), Hills, Royal Caryn(nevem če sem prov napisal).


Lp, Rok in Dixi


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Pepsi , torek, 09.02.2010 : 22:54:11
Veterinar ti je kar prav povedal! Le upoštevaj ga. :)


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: beagle99 , četrtek, 04.03.2010 : 15:01:40
živjo odločam se za nakup Beagla mladička. Izvedel sem da je ta pasma zelo požrešna.

Koliko naj mu dam na damn za jest, in kolikokrat

Hvala in LP  ??? ??? ???


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: ajčka , četrtek, 04.03.2010 : 18:30:22
Živjo, za Beagla ne vem koliko hrane bo pojedel. Najbrž boš videl sproti.

Mi imamo pa pekinezerko, dajemo toliko kot piše na vreči plus še malo...  ::)pa imamo občutek, da je skozi lačna. Je pa res, da je občutljiva na hrano (alergična na nekaj in ne vemo na kaj). Dajemo ji brikete kot je predpisala veterinarka in jih SOVRAŽI.  :PJedla ni par dni, ko smo začeli z njimi. Sedaj jih ima že 2 meseca, praska se ne več toliko, tako da pomagajo.
Začeli smo ji kuhati riž in perutnino brez soli. Dodam ji pikico olivnega olja. Poje vse, ful ji je dobro. Bi pa pojedla ogromno tega, tako da ne vem, ali je to dovolj. Včasih se spozabi in poje še kakšen briket. :o
Ali ji manjkajo kakšni vitamini? Itak bom vprašala veterinarja, vendar bom mogoče dobila odgovor tudi tukaj.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: sessa , četrtek, 04.03.2010 : 18:47:07
Upam, da ji redno umivate zobe, ker je riž precej pocasti. Iz tvojega pisanja namreč sklepam, da briketov ne je pogosto, kar pa za zobe vsekakor ni ok. Majhne pasme pa saj veš, da so še toliko bolj problematične z zobmi.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: ajčka , četrtek, 04.03.2010 : 19:08:52
Ja, imam krtačko in še kar pusti drsati po zobeh.  ::)Ima še mlečne.
Ima pa nepravilen ugriz, nisem čisto dobro razumela veterinarja, najbrž bo kakšen problem s stalnimi. Bomo videli kaj bo. Mislim, da naj bi ji zobje (čekani), drsali v nebo in to seveda boli. Mogoči tudi zaradi tega ne mara briketov.
Dam ji tudi kakšno kost za glodat, ima tudi trde igrače.
V kratkem ji mislim skuhat tudi makarone in dodat drugo vrsto mesa (da vidimo, ali bo reakcija - praskanje). Najbrž je boljša govedina, kot pa svinjina? Zaradi alergije.
Briketov se res izogiba. Smo jih namočili, pa nič ne pomaga. Tiste še povoha ne.
Solila tudi ne bom.
Ko smo jo dobili, smo ji dali za jest vse. Hrenovke, posebno salamo, ostanke od kuhanja,.. Tudi konzerve iz Merkatorja in podobno.  :-\Ko sem se mal informirala tukaj, sem to ukinila in smo ji kuhali. Vsesorti. 
Vendar se je pokazala neka alergija. Sedaj to rešujemo, ker je ne morem gledati, kako se praska.  :P



Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: ajčka , četrtek, 04.03.2010 : 19:13:29
Ah, itak da sem pozabila še to. Zanima me, ali s to hrano dobi dovolj vsega za normalno rast.
Trenuten jedilnik: briketi ( res kvalitetni - en obrok...v bistvu ga poje razvlečeno čez ves dan), potem pa 3 krat v dnevu riž s piščancem oz. puranom in z olivnim oljem.

Deluje, da je še lačna - ona bi kar jedla v nedogled. Ima pa normalno težo - ni suha in ni debela.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Houdini , četrtek, 04.03.2010 : 20:27:42
Če je prej jedla pedigree ipd potem pa kuhano hrano se meni pravzaprav ne zdi prav nič čudnega, da ji te bolj kvalitetni briketi sedaj ne teknejo. Pedigree in podobni so namreč precej slani pa noter imajo stvari, ki psom "dišijo" in jih zato z veseljem pohrustajo. Bolj kvalitetni izdelki so seveda manj slani in zato "slabšega" okusa. Enako mislim, da je s kuhano hrano.
 Če bi Yinu postavila skledo kjer bi bilo samo recimo kuhano meso v malo juhice, kak korenček, riž..., pa zravem brikete sploh ne dvomim katero bi pojedel prej (v končni fazi bi zmazal obe itak). Če bi res rada prešla na brikete je najbolje, da se za ene odločiš in ji jih  daš v skledo in pustiš. Mogoče kak dan ali dva ne bo jedla, potem pa, ko bo sprevidela, da ne popuščate in da drugega ne bo dobila, bo pojedla tudi brikete, ampak če je drugače OK, ji dolgoročno ne bo škodovalo, čeprav je še mladič (sklepam po mlečnih zobeh). Ko bo enkrat navajena na briketke, boste pa spet lahko dodajali kuhano hrano ipd.
Hillsa mi ne hranimo (predvidevam, da ima hills, če je po navodilu veterinarke) ampak a ni tako, da ni prav zelo ješč hills? Na izbiro imaš ogromno kvalitetnih znamk hrane, ki imajo skoraj vse tudi opcijo za mladiče (običajno za do tam enega leta) pa malo povprašaj kateri psom bolj dišijo,  dobi kak tester pa boš videla.

Glede alergije pa nikakor ne bom trdila, da je to, ker je možnosti ogromno, ampak mogoče poskusite najprej izločiti piščanca iz kuhanih obrokov pa tudi pri briketih (ker so alergije nanj pogoste) pa določene vrste žit. Poskusi ji na brikete dati nekaj ribjega olja (če ga ima rada je super, mi ga obožujemo), je dober za dlako in kožo in včasih pomaga pri alergijah. V zadnjem času je na tržišču tudi vse več hrane, ki so izključno riba (ne le okus ribe ampak tudi celotna beljakovinska sestava) in psom (seveda ne vsem, da ne bo pomote) zelo dišijo (za razliko od mojega nosa). Kolikor sem do sedaj ugotovila je pri ribah precej manj alergij, seveda pa so to le splošni "podatki" in nikakor ne velja za vse.


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: ajčka , četrtek, 04.03.2010 : 20:50:13
Hvala, Houdini.
Ker se je fulll praskala, nam je veterinarka ponudila Royal Canin Sensitivity okus modre ribe in tapioka. Po prb. 4 vrečah... to je ena 2 meseca te hrane ( je bila kar dolgo lačna, ker ni hotela jest) se je stanje izboljšalo. Ne praska se več toliko oz. skoraj nič. Ker ji še vedno ne grejo v slast sem pomislila na kuhano hrano. Po nasvetu veterinarke sem začela z eno vrsto mesa in eno prilogo.
Po perutnini, ki jo sedaj dobiva se ne praska. Tako, da izgleda, da ji to ne škodi.

Dokler smo ji dajali vse, je od vsega najraje jedla VSE ostanke od kosil (od juhe, minešter, jote, klobas, vsega mesa, sadja, pašto, riž, zelenjavo - razen krompirja). Raznih slabih konzerv iz trgovin se je že itak otepala in sem videla, da ji ne grejo.

Sem pa v zoo trgovini dobila razne vzorce za mladiče (kvalitetne) in niti eni ji niso bili dobri!!! To še preden sem bila pri veterinarju (itak, da sem mislila, da bom to sama rešila...spremeniš brikete in je. Ja sem se kar uštela).

Tko, da, izgleda, da imamo alergičnega psa na neko vrsto hrane ( upam, da ugotovimo kaj) in še zeloooo izbirčnega. Saj je značilno za pekinezerje, da so fini. Juhuhu.  ;D


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: ajčka , četrtek, 04.03.2010 : 20:54:15
Katero ribje olje daješ? In kje ga kupiš?
Ribe je imela pred dieto rada, čeprav teh briketov z okusom ribe pa noče.
Mogoče pa res nobenih briketov noče - že tako kot briketa. Če bi bile iste sestavine narejene kot npr. mineštra, bi jih morda celo jedla?!


Naslov: Re: požrešen pes
Poslano od: Houdini , četrtek, 04.03.2010 : 21:18:29
Trenutno imamo takšnega, kot ga dobiš tudi v superčombe trgovini ;) (prav znamke ne bi pisala :), pod psi, dodatki je), drugače je pa OK tudi tisti iz lekarne (prideš in rečeš, da bi ribje olje, večinoma ti ga potem nalijejo po želji - mogoče  cenovno bolj ugodno, da kupiš manj za probat), na tržišču jih je pa še kar nekaj drugih, nam so lososova fajn.  Samo preberi navodila na njem prej ;) preden ji daš.

Če ji bo pa všeč, obstajajo pa vsaj dvoji briketi z enakim ekstremno ribastim vonjem.

Če je pa malo fina psička, so pa briketi seveda malo manj "udobni" za jest, če jih je reba pa mučno grist  ;), pa trdi so, pa ...