mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: denver , petek, 04.04.2008 : 21:34:02



Naslov: Vse to ...
Poslano od: denver , petek, 04.04.2008 : 21:34:02
Vse to, glede Raja se mi zdi zelo čudno in sumljivo... Moram povedati, da sem se za Raja zanimala prvi dan po objavi, vendar odgovora na mail nisem dobila. Zato sem se čez dva dni odpravila v Horjul, da bi se pozanimala osebno, pa me niti niso spustili v zavetišče, kljub temu da sem prišla v času uradnih ur!? Odpravili so me kar pred ograjo, češ da je vodja bolna poleg tega pa je Raj v karanteni (jaz pa sem si vzela celo dopust, saj sem iz Savinjske doline.) Raj bi naj bil v karanteni in rekli so naj pokličem čez cca 10 dni, takrat ga bo možno videti. Poklicala sem čez cca 5 dni in so rekli naj pokličem tako kot danes (v petek), da se bomo takrat lahko kaj več pogovorili; medtem ko sem včeraj zasledila,da je že oddan. Vse skupaj se mi zdi zelo čudno.... Mislim, da so tu v ozadju še kakšne druge zadeve, kot le priskrbeti tem ubogim živalim dobre lastnike....   ZELO STE ME RAZOČARALI!!!!


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: zalarjeva , petek, 04.04.2008 : 21:36:29
Denver škoda. Očitno te je nekdo prehitel. Kaj pa kakšen drug kuža? Zavetišče jih je polno.


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: denver , petek, 04.04.2008 : 21:44:53
Zalarjeva to ni to... Meni so rekli, da ga bom lahko videla šele v petek, potem pa je bil kar naenkrat že v četrtek oddan... Zanimivo, da ga je nekdo drug lahko prej videl... tu nekaj smrdi!


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: Yo , petek, 04.04.2008 : 21:47:28
Ja, ful smrdi.
Predvsem to, da kolikor razberem iz tvojega posta, se nisi prej najavila niti?
Samo to me zanima.


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: denver , petek, 04.04.2008 : 21:54:39
ne. Glede na to, da so objavljene uradne ure sem pač mislila, da bom lahko videla psa, kot v ostalih zavetiščih... vsaj v zonzaniju je tako (drugje pa še tako nisem bila).
Sem pa zasledila, da je tudi kaatjaa imela neke podobne težave z Rajem...


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: Yo , petek, 04.04.2008 : 22:13:38
Osebno nadvse ljubim ljudi, ki vletavajo v SVOJEM postem času in brez najave. Taki so mi najlubši. Pa niti nimam zavetišča, samo si vseeno ne predstavljam, kako bi sprejemala kogarkoli brez predhodne najave. Pač nisem nasmejani robot.
Btw, imam posvojenko iz Zonzanija med drugim, pa ne bi ravno rekla, da lahko "uletiš prosto po Prešernu".


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: denver , petek, 04.04.2008 : 22:20:15
Ne vem zakaj so potem objavljene uradne ure, če ne smeš priti...? Sem pa pisala mail, pa žal nisem dobila odgovora... Ne vem zakaj ga imajo, če nanj ne odgovarjajo...

Sem bila pa tudi jaz pred časom v zonzaniju z mamo- prišle sva brez najave v času uradnih ur-pogledale sva lahko vse pse in ga je tudi izbrala. Skratka zelo drugačen odnos kot v teh gorenjskih koncih, kjer moraš zgleda prinesti kuverto, da te sploh čez vrata spustijo...


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: Yo , petek, 04.04.2008 : 22:44:00
Torej imate psa.


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: king-roy , petek, 04.04.2008 : 22:52:54
To kar zdaj počenjaš je grdo in je zelo očitno,da bi rada zgolj očrnila zavetišče zaradi užaljenosti,ker nisi dobila psa. V vsaki temi jasno piše Polonina gsm številka za morebitne informacije in nenajavljena nimaš kaj početi pred zavetiščem. Jaz si nisem drznila niti paketa briketov prinesti brez predhodnega klica.
Polona je bila bolna in pri  40 vročini verjetno ni imela ravno volje brati na stotine mailov,ki jih vsak dan prejema. Ne vem kaj točno se je zataknilo pri tebi, ni pa ta forum pravo mesto za taka obtoževanja-ker s svojim sumničenjem ne škodiš nikomur drugemu kot v živalicam,ki so tam v oskrbi.
Če te kaj moti, razčisti to privatno, pokliči,piši,vprašaj-to javno obtoževanje Horjula je že preseglo vse meje. Zakaj ne enkrat preprosto sprejmete dejstva,da Horjul obstaja zaradi psov in mačk in ne za zadovoljevanje naših potreb, zahtev in frustracij.


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: Patapižu , petek, 04.04.2008 : 22:57:53
.. kjer moraš zgleda prinesti kuverto, da te sploh čez vrata spustijo...

 ;D sem se nasmejala ob teh besedah......Denver, drugega izberi :)


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: uncas , petek, 04.04.2008 : 23:07:06
kjer moraš zgleda prinesti kuverto, da te sploh čez vrata spustijo...
Hmmm, a ne liči tole na klevetanje? Kaj ni le-to kaznivo?


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: Smetka , sobota, 05.04.2008 : 05:54:43
denver, imam dovolj, dobiš uradno pošto. Boš naslednjič pač bolj pazljiv/a, če ti že ****** ***** ne nuca pri presoji, kaj se sme in kaj ne.

Za vse ostale: karantena je deset dni, v tem času psa ne vidite, če ne izkažete lastništva - ne glede na to, ali sem na bolniški ali ne. V času uradnih ur lahko pride kdorkoli in najava ni potrebna, vendar če se zanima za psa, ki je v karanteni, ga pač ne bo videl. Po desetih dneh je pes lahko oddan; in jaz sem tista, ki izberem novega skrbnika, če je le-teh več. Zagotovo bom izbrala najprimernejšega  :).


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: majas , sobota, 05.04.2008 : 06:44:30
denver, imam dovolj, dobiš uradno pošto. Boš naslednjiè paè bolj pazljiv/a, èe ti že ****** ***** ne nuca pri presoji, kaj se sme in kaj ne.

Smetka, se ne bi mogla bolj strinjat s tabo! :) (samo si mi ziher kuverto dala, da to pišem - ma ljudje, kam smo prišli?!)

lp m+s


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: Zala_ , sobota, 05.04.2008 : 09:09:20
Meni res ni jasno, kaj je z ljudmi zadnje čase.
Jaz sem v Horjul na prvi obisk prišla v soboto, potem v drugo, ko sem prišla po psičko, pa popoldan - oboje izven časa uradnih ur. Pač sem poklicala Smetko in jo vprašala, če lahko pridem(o) takrat in takrat; potem sem se še javila preden smo šli od doma, da je vedela, da res prihajamo. Če ji ne bi odgovarjalo, bi se pač menili drugače, to je bila izključno njena dobra volja.

Pa še to - Smetke prej nisem poznala, prav tako nisem sodelovala na forumu; psička je sedaj pri nas že skoraj pol leta in vedno, ko smo naleteli na problem/vprašanje, nam je bila Smetka na voljo, da smo probleme rešili (pa če sedaj gledam nazaj, bi nas marsikdaj lahko poslala prebrat knjigo o vzgoji psov, pa nas ni in je bila vedno na voljo z nasveti).


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: Klavdija , sobota, 05.04.2008 : 09:56:21
....pa pravim, da je nekaj v zraku......................................... :-X :-X >:( :o


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: AlenkaEka , sobota, 05.04.2008 : 11:28:21
Ima mogoče kdo pritožbo, da kakšna žival ni bila oskrbljena najbolje, kot je sploh mogoče? Pa, da je Smetka kadarkoli odklonila pomoč katerikoli živali?
Kdaj vam bo jasno, da je to zavetišče za živali?
Za ljudi, ki so razočarani in se ne morejo sprijaznit s tem, da je včasih drugače, kot so si zamislili, pa sem sigurna, da obstajajo društva in organizacije, ki se bodo posvetile le njim in njihovim problemom.
Tale obtoževanja Smetke gredo res že čez vse meje.
Pa sem "kr ena" in o Smetki lahko povem samo to, da mi je pomagala pri psički, ko sem rabila pomoč, čeprav se ne poznava in sva se videli le enkrat.


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: denver , sobota, 05.04.2008 : 15:50:47
Zanimivo, da sem sedaj dobila tako hiter odgovor... Samo povedala sem svoje mnenje in občutke, ki sem jih dobila v kontaktu z vami... Kolikor pa sem prebrala na forumu pa niti nisem edina, ki ima tako mnenje. Nove lastnike pa vem, da lahko izberete vi, čeprav verjetno ne morate vedeti, če so najbolj primerni, sploh če nam ne date možnosti da bi nas spoznali. Poudarjam, da nebi imela nič proti, če bi rekli da je pes že oddan, vendar ste rekli, da ga bi lahko prišla pogledat v petek, na koncu je bil pa v četrtek že oddan. Ne mislim se prerekati z vami, le povedala sem svoje mnenje in kar mi je ležalo na duši. 


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: anja87 , sobota, 05.04.2008 : 16:00:44
Kot je že nekdo prej napisal: za take in drgačne stvari je telefon, ne? Da se zmenta privat, ne pa, da se tu pljuva čez zavetišče. Ne vem kulkrat je že blo napisano, da ta forum berejo tud ljudje, ki niso prijavljeni, sem uletijo zgolj slučajno. In kulk takih (in drugih) si zna premislit glede posvojitve, če prebere tako stvar. Men tud marsikaj ne paše (ne v zvezi z zavetiščem), pa tega ne obešam na forume. Zasebno se zmenta kok in kaj, če je res tak problem. Vse se da na normaln način rešit, brez podtikanja takih in drgačnih stvari.

Drugače pa, kosmatinca, čimbolj uživajta v svojih domovih  :) Sta že bla komu drugemu usojena  ;)


Naslov: Re: Raj in Rene
Poslano od: denver , sobota, 05.04.2008 : 16:17:35
king-roy- nič nisem užaljena in zafrustrirana, ker nisem dobila psa. 
yo- psa, ki smo ga posvojili v zonzaniju imajo starši- ne jaz in tudi ne živimo skupaj...
smetka- zaenkrat sem še pri zdravi pameti in se ne mislim ukvarjat več z vami...


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Jana , sobota, 05.04.2008 : 17:32:41
Velikokrat nimata zdrava pamet in kulturen ter odgovoren odnos do okolice nicesar skupnega, zato se jaz ne bi po takem pisanju sklicevala na zdravo pamet. Pod "zdravo pamet" spada tudi védenje o tem, da se psov v tri krasne ne vznemirja in da zivali niso "artikli" na ogled vsem, ki si v danem trenutku vpicijo v glavo sliko nekega psa. Torej, dogovor in toleranca.

Poleg tega ste ze prav neokusni vsi tisti, ki ne veste, na koga bi nek svoj osebni gnev zlili. Tole ni edini forum na svetu, kot Zavetisce Horjul ni edino zavetisce v Sloveniji, kot psi in macki tam niso edini iskalci pasjih in macjih domov na svetu. Mi nismo socialni delavci in ne psihiatri, se manj smo dolzni komurkoli javno ali zasebno odgovarjati na njihove glasbene zelje, uzaljenosti ali jezo, ker so kupili premajhne cevlje ali so jih tisto jutro razjezili partnerji. Se najmanj je kdorkoli tukaj dolzen pozirati protizakonite obtozbe o zarotah in podkupovanju. Vsaka zasebna firma posluje po svojih pravilih. Le-ta morajo biti usklajena z veljavno zakonodajo, ki pa nikjer ne govori o tem, da je treba poslovnezu (hm ..., tudi Smetka opravlja poslovno dejavnost) kleceplaziti pred vsem in vsakomur v vsaki situaciji, tako kot tega ni treba poceti nikomur drugemu. V vsakem trenutku lahko tudi poslovnez zboli, gre v posteljo in se pozvizga na vse jezne stranke, ki bi ga v danem trenutku hotele pred svoj obraz. Trgovec bo zaklenil vrata, zdravnik bo zaklenil vrata, zavetisce bo zaklenilo vrata, javna pisarna bo poiskala nadomestnega delavca. Zasebno zavetisce seveda ni javna pisarna.
Prav ironicno je ze, da se po vsakih nekaj desetinah uspesno posvojenih psov in zadovoljnih posvojiteljih vedno znova najdejo takile uzaljenci, ker se svet ni obrnil okrog njih. Po moje so vsi ti "pritozevalci" pod vplivom stereotipa, da mora biti zavetisce hvalezno, da le nekdo vzame kaksno zival in jih kot strela z jasnega zabrise ob tla spoznanje, da njihove pripravljenosti za resevanje nihce ni dovolj opazil in ji posvetil dovoljsnje mere pozornosti.

Ne vem, od kod ljudje jemljete pravico, da se javno sklicujete na to, kaj bi nekdo v vasem interesu moral narediti? Nicesar nam za stranke NI MUS narediti. NICESAR! Vse, kar mora storiti Smetka, je v dobro zivali. Naucite se ze enkrat, da so ljudje in denar v "drugem planu" in nehajte pricakovati rdece preproge na vsakem koraku.

In kje jemljete ljudje pravico, da iscete v vsakem nasem (Horjulskem, mojpes.netovem) pocetju globlji pomen ali se huje, da kogarkoli javno obtozite prejemanja podkupnin?
Preberite si zakone!

Naloga starsev je, da naucijo svoje otroke kulturne komunikacije in uvidevnosti do drugih ljudi, pa tudi da jih seznanijo z zakonsko dopustnimi in moralno sprejemljivimi dejanji. Ce pricakujete mojo/tvojo/sosedovo kulturnost in uvidevnost, jo boste dobili samo v primeru, da boste do mene/tebe/soseda kulturni in uvidevni tudi vi. Velja za vse primere, situacije in akterje. Ce pove/m, da je/sem zbolel/a in da je treba nekoliko pocakati, bodite kulturni in uvidevni, v kolikor ne gre za nevarnost za zivljenje. Ali pa pojdite drugam, ce ne morete pocakati.
O zakonski dopustnosti pobrskajte med zakonodajo vsakokrat, ko vas zasrbijo prsti in si zazelite javno ocrniti nekoga drugega.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Xena , sobota, 05.04.2008 : 17:33:22
smetka- zaenkrat sem še pri zdravi pameti in se ne mislim ukvarjat več z vami...

Pa se boš morala, ker si šla predaleč.

Katarina


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Gargamel , sobota, 05.04.2008 : 18:28:56
Vse to, glede Raja se mi zdi zelo čudno in sumljivo... Moram povedati, da sem se za Raja zanimala prvi dan po objavi, vendar odgovora na mail nisem dobila. Zato sem se čez dva dni odpravila v Horjul, da bi se pozanimala osebno, pa me niti niso spustili v zavetišče, kljub temu da sem prišla v času uradnih ur!? Odpravili so me kar pred ograjo, češ da je vodja bolna poleg tega pa je Raj v karanteni (jaz pa sem si vzela celo dopust, saj sem iz Savinjske doline.) Raj bi naj bil v karanteni in rekli so naj pokličem čez cca 10 dni, takrat ga bo možno videti. Poklicala sem čez cca 5 dni in so rekli naj pokličem tako kot danes (v petek), da se bomo takrat lahko kaj več pogovorili; medtem ko sem včeraj zasledila,da je že oddan. Vse skupaj se mi zdi zelo čudno.... Mislim, da so tu v zadju še kakšne druge zadeve, kot le priskrbeti tem ubogim živalim dobre lastnike....   ZELO STE ME RAZOČARALI!!!!

Spoštovani!

Če me spomin ne vara, ste se zglasili v zavetišču z svojim sinom v sredo, 26.3.. Raj in Rene sta bila v zavetišče sprejeta v soboto, 22.3.2008. Prišla sem vas pozdravit in ste mi povedali, da ste po mailu poslali "povpraševanje" za Raja in če bi ga lahko videli. Povedala sem vam, da je Raj še v karanteni, ki traja 10 dni - torej od dneva sprejema v zavetišče - in da pokličete vodjo zavetišča Horjul po izteku karantene. 10-dnevna karantena velja za vsako žival in v tem času je pač ni možno videti. Slednje sem vam večkrat razložila, med drugim tudi trajanje karantene.

Ob tem sem vam tudi pripomnila, da je priporočljivo prej poklicati vodjo zavetišča oz. da pokličete po izteku karantene. Ker niste vedeli za karanteno in ker niste pač prej poklicali, ste prišli zastonj. Ker psa v karanteni pač ni možno videti. Povedala sem vam tudi, da se v tem času psa tudi bolje spozna in se vam lahko tako po izteku karantene o njem tudi več pove - torej kakšen je vedenjsko itd.

Predvsem pa sem bila v najinem razgovoru prijazna, vam odgovorila na vprašanja, povedala tudi, da za oddajo živali skrbi vodja zavetišča, ki je trentuno zelo bolana. Kakorkoli že - jasno in razločno sem vam (večkrat) razložila kako je s karanteno.

In zdaj se lahko zamislite s kakšno grozo sem prebrala vaš 1. post; moje besede ste namreč sprevrgli v povsem nekaj drugega, čeprav sem si v sredo vzela za vas čas in vam obrazložila vse potrebno, kljub temu, da me je čakala še kopica dela. In če me spomin ne vara, ste prišli nekaj čez 14. uro, torej ne v času uradnih ur. V kolikor se glede tega motim, se vam opravičujem.

Vsekakor pa se mi zdi nizkotno od vas, da ste izrabili mojo prijaznost in predvsem moje besede. Zaradi takšnih izjav in ljudi kot ste vi, je resnično težko imeti prijazen ton. Če ne bi bil prizadet vaš ego in kaj vem še (OČITNO), bi vzeli moje obrazložitve na primeren način, ki ga očitno glede na napisano, niste izbrali.

Žal mi je, da do takšnih in podobnih zadev sploh prihaja. Žal mi je, da ljudje z ogromnim egom in kaj vem še, padejo tako nizko. Tako se vsaj najbolj očitno pokaže, kdo zares misli v prvi vrsti na žival in kdo na glas govori, da mu gre v prvi vrsti za žival, na koncu pa se izkaže, da je človeška narava, ponos in ego vreden mnogo več. Kajne?

Pa lep pozdrav,

Maja Kos


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Selene , sobota, 05.04.2008 : 18:53:55
denver, kaj pravzaprav želite doseči s tem svojim pisanjem po forumu?


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: majas , sobota, 05.04.2008 : 20:35:09
Za ljudi, ki so razoèarani in se ne morejo sprijaznit s tem, da je vèasih drugaèe, kot so si zamislili, pa sem sigurna, da obstajajo društva in organizacije, ki se bodo posvetile le njim in njihovim problemom.

Tale tvoj stavek se mi zdi odličen! :D
lp maja


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: fižolova župca , sobota, 05.04.2008 : 21:13:38
Jaz res ne razumem dobro vsega tega -
ko sem jaz govorila po telefonu s Polono, je zvenela več kot normalno. Pa se imam za dokaj direktnega človega in ne za kako osebico, ki je daleč od tega, da bi klečeplazil in s kakimi posebnimi prijemi izvabljal iz ljudi razne milozvočne tone.
In ko sem enkrat in edinkrat srečala Gargamelco (pa sem jo poklicala daleč izven uradnih ur in to zaradi ene čisto majhne malenkosti), je ravno tako delovala prav prijazno. Tu pa vedno znova berem, kako razna monstruozna neolikana in neomikana bitja naravnost napadajo obiskovalce Horjula. Naj mi kdo to razloži, prosim!


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: fižolova župca , sobota, 05.04.2008 : 21:37:40
Prehitro stisnila pošlji... Se popravljam:
"...pa se imam za dokaj direktnega človeka in ne za kako osebico, ki bi klečeplazila in s kakimi posebnimi prijemi izvabljala iz ljudi razne milozvočne tone."


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Patapižu , sobota, 05.04.2008 : 22:06:13
Tu pa vedno znova berem, kako razna monstruozna neolikana in neomikana bitja naravnost napadajo obiskovalce Horjula. Naj mi kdo to razloži, prosim!

Dvomim, da bi ti znal to kdo razložit (hehe)....zaupaj svojemu instinktu.


Tudi moja izkušnja s Horjulom je bila pozitivna. Polono sem poklicala 26.12. (na državni praznik) in glej ga zlomka, bila je čisto okej :), pripravljena poslušat in odgovarjat na moja vprašanja. Naslednji dan je bila pri naši hiši že nova članica  :D ...juhuhu in hvala.

Aja, pa še to...Polone in njenega dela prej nisem poznala. Zdaj bi pa rekla (glede na razbrano iz njenega dnevnika) kapo dol!


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Patapižu , sobota, 05.04.2008 : 22:16:55
Naj še dodam, da za posvojnino nisem niti vedela, dokler tega nisem prebrala na forumu.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: steva cenejac , nedelja, 06.04.2008 : 00:15:08
Tile napadajoči posti so >:(

Sam malce je treba prebrati (stran zavetišča, tale forum), pa se takoj zve, kakšen je red zavetišča. In to, da obstaja telefon. En klic pa bi si  prišparal vsaj pot iz Savinjske doline - dvomim pa, da tudi slabo voljo, ker če si ljudje zamislijo, da bodo ravno oni "rešitelji" enega in edinega psa, bo ta vedno prisotna, če ugotovijo, da to le ne bodo.

In res je svinjarija objavljat take poste, ker se enostavno svinja in govori laži o zavetišču. in res je - veliko ljudi pride slučajno sem gor (ravno včeraj mi je sodelavka navdušeno kazala eno kužko, na katero jo je zaneslo s strani Dela, jst sem ji pa sam v začudenost rekel, lej jo Fanta) in če to vidijo, si bodo mislili o Poloni vse fuj in fej. In o Maji enako. Pa nimajo nobene pravice!!! 

Sam sem samo nekajkrat pomagal v Zavetišču. In poznam čisto malo muk, ki se tam dogajajo. Tisti, ki tam delajo redno, so deležni mojega občudovanja: sam ne bi mogel, čeprav bi se mi zdelo prav lepo imeti toliko živali.

In prav zaradi njih bi prosil -NEHAJTE ŽE ZA BOŽJO VOLJO SRATI PO ZVAETIŠČU.

PS - se opravičujem zaradi malo bolj gorbih besed.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Pepsi , nedelja, 06.04.2008 : 09:44:41
Tudi jaz ne razumem, zakaj je treba vihati nos in biti nesramen. Pravila so jasno napisana na spletni strani Zavetišča Horjul, na forumu pa celo v več temah, samo prebrati je treba. To, da svoj obisk najaviš po telefonu, pa zahteva že osnovni bonton in pri tem ni važno, ali se pripelješ iz Savinjske doline, iz Prekmurja ali pa iz sosednje kmetije.

Moje izkušnje so izključno pozitivne. Pred nekaj meseci mi je bila na fotografiji všeč psička, ki je bila takrat še v karanteni in je zato nisem mogla obiskati. Ko sem prvič poklicala Polono, sem v prijaznem pogovoru dobila odgovore na vse, kar me je zanimalo. Tudi to, da lahko pridem izven uradnih ur, samo da se prej dogovoriva po telefonu (ampak saj to je vendar jasno).
Pot do zavetišča mi je natančno razložila, pa to gotovo počne kar nekajkrat na dan in bi lahko enostavno rekla, na internetu si poglejte zemljevid. Tudi mene je pošteno izprašala  - narobe bi bilo, če me ne bi. Zgodba se je končala tako, da mi zdajle čez ramo gleda razvajena štirinožna blondinka z najlepšimi očmi na svetu.
Ostalih, ki v zavetišču pomagate vsak dan, sicer ne poznam, občudujem pa vašo moč in delo. Berem  vaše prispevke in vem, da vas je eno samo veliko srce. Zavedajte se, da nas je veliko, ki cenimo vaš trud in občudujemo vašo energijo!

Tudi zdaj, ko pri nas doma oddajamo neplanirane mladičke naše druge psičke, prav tako Horjulčice, Polona nudi vso pomoč in nasvete. Zato ni prav nič narobe ne z njo in ne z zavetiščem, pač pa z ljudmi, ki niso sposobni vzpostaviti normalne komunikacije, so potem užaljeni in pišejo takele nebuloze po forumu. Na žalost je takih veliko - tudi sama delam z ljudmi in neotesance srečujem vsak dan. Dejansko se nekateri obnašajo kot psihopati (pa naj mi psihopati oprostijo).

Imam pa predlog: javite se v to temo vsi, ki imate pozitivne izkušnje - čeprav so vse naše srečne zgodbe opisane že drugje, pod imeni posameznih kužkov in muc. Stokrat več nas je takih, ki bomo povedali samo kaj lepega, ker pač nimamo čez  kaj pljuvati. Pa bo mogoče tudi Denver sprevidela, da ni nobene potrebe po užaljenosti in bo kmalu prišla po kakšnega drugega kužka?  - S prepiranjem namreč ne pomagamo nikomur od tistih, ki še iščejo dom.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: vis in nox , nedelja, 06.04.2008 : 11:30:44
Nisem se mislila vključiti v to debato, ampak me je spodbudila Pepsi, zato, Denver, če to še bereš, nikar slabe volje in zamere. Le-ta ne koristi nikomur, še najmanj živali, ki zato ostane neposvojena.

Pri nas imamo 5 horjulčkov in čisto slučajno sem pred letom in pol, med brskanjem po internetu, naletela na to zavetišče. Želeli smo namreč posvojiti muco, pa je v Gmajnicah niso imeli. Nekajkrat sem poklicala Polono, da sva se dogovorili, kdaj lahko pridemo. Ampak to mi ni bilo niti najmanj odveč, saj, če si nekaj želiš, se za to potrudiš. In dobili smo dve čudoviti muci in čez leto še dve in nato še psičko Ajo. In smo srečni.

In kadar me mučijo vprašanja o naših posvojenčkih, pokličem Polono in vedno mi prijazno odgovori, pa četudi vprašam neumnost. Se pač učim in zato vedno več vem.

Pa še tole: sama sem premalo izkušena, da bi si izbrala žival, ki bi nam ustrezala v vseh pogledih, ne samo po ogledu slike, zato prepustim Poloni, da izbere tisto, za katero meni, da se bo lepo vključila v našo že kar veliko družino.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: mara , nedelja, 06.04.2008 : 12:48:50
Uf, tud jaz sem res žalostna, ko berem vse te nesramne obtožbe in res ne razumem, kako si ljudje dovolijo kar tako "na pamet" soditi ljudi.Ne samo to, tud ne vem, od kod jim ta pravica...Danes že kar povprek vsi iščemo le negativnosti v drugih, mislim, a ne bi bilo dobro včasih tud vase pogledat???A je dober občutek, ko na nekoga streseš ves "gnoj", ki je v bistvu tvoj???Če hočmo, mamo s sabo tolk dela, da se ven ne vidmo! Vsa jeza, pa nezadovoljstvo...- dejmo kej narest zase- "sranje"po drugih ni ključ do rešitve!!!Sploh pa-SMETKA TU NI ZARADI VAS IN VAŠIH TEŽAV IN SE Z NJIMI TUD(VERJAMEM) NOČE UKVARJAT!!!PUSTITE JO , NO, ŽE PRI MIRU IN DELAJTE V SKLADU Z BONTONOM!(Sej je v knjigah zapisan, če bi ga blo treba mal obnovit).
Sem mal nesramna, kar ni v moji navadi, ampak mislim, da je pa zdaj res že čas za zaključek te in podobnih tem.Če vam Horjul ne sede, imate pa vso pravico iskat žival drugje.
Ja, še to- kakšnega posvojitelja bi pa živali izbrale, če bi ga lahko- prijaznega ali jeznega na cel svet??

Lep pozdrav od posvojiteljice, ki ceni ves Smetkin trud- ne le to, OBČUDUJE GA!!!!


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Smetka , nedelja, 06.04.2008 : 14:55:18
Kolikor pa sem prebrala na forumu pa niti nisem edina, ki ima tako mnenje.   

morjeSONCE.... zrak svoboda... upam, da boš prebrala tole in razumela. Namreč: nimam neomejenega budgeta, sem privat registrirano zavetišče. Kar pomeni, da občine, s katerimi imam sklenjene pogodbe, več ali manj redno plačujejo 30 dni oskrbe za psa (oskrbe, ne sterilizacij, kastracij in ostalih veterinarskih storitev!! - to plačujem jaz) in 7 dni oskrbe za mačko, ker jim več ne računam, ker sem srečna, da sem sploh uspela dopovedat, da je mačka žival!
Pomagajo tisti, ki želijo. Ko berejo take, pomagajo manj. In posledica? Posledica ni izostanek mojega dopusta, ker ga praktično nimam. Posledica je manj € za njihovo oskrbo. Bi rada, da povem, kaj se zgodi potem?
Upam, da ti je vsaj na smrt žal. Tebi in podobnim, ki delate škodo. Od zdaj naprej bom nastalo škodo ob vsakem takem izpadu dokazovala preko odvetnikov, ker je ne mislim več dopuščat. Firme, ki se ukvarja s kvalitetnim preživetjem živih bitij, ne boste več pljuvali. Upam, da sem jasna in razumljiva.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: biba , nedelja, 06.04.2008 : 19:43:45
Smetka, vsekakor si bila dovolj jasna in razumljiva in mislim, da je mnogo več takih, ki nam je popolnoma jasno o čem govoriš. Naj povem le to, da sem jaz osebno zelo ponosna, da Smetko poznam pa čeprav le preko telefona. Horjul je EDINO zavetišče, ki so mu je prvem mestu izključno in le živali. Vsaka čast za vso delo in dobre domove. Upam, da tudi v ostalih zavetiščih pridemo kdaj na tole raven, res srčno upam.

In naj povem še to. Čeprav z Smetko še nisva uspele končati najinega pogovora, ker preprosto ji nimam srca težit, je bila vedno pripravljena pomagati in to ne samo živalicam v Horjulu, ampak čisto vsem in tudi takšnim, ki se nahajo pod oskrbo drugih zavetišč in mislim, da je to dovolj velik dokaz, da so ji pomembne izključno živali, kar je res občudovanja vredno.

P.S: Smetka, mogoče neprimerno vprašanje, ampak tisto glede mačk, kako si jim uspela to razložit? Žalostno res, ampak je žal tako, da večina preferira le eno vrsto živali. So pa na žalost tudi muce, tako kot psi, bitja z srcem in občutji. Upam, da se to nekoč spremeni. Meni prepričevanje o tem...bolj slabo kaže.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: horvat73 , nedelja, 06.04.2008 : 20:05:05
Od zdaj naprej bom nastalo škodo ob vsakem takem izpadu dokazovala preko odvetnikov, ker je ne mislim več dopuščat.

Pravilno!


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: kaja , nedelja, 06.04.2008 : 20:42:37
Ze dolgo nisem nic napisala v horjulske teme, razen kaksno besedico v teme o pasjih varovancih. Imam pa ze poln kufer nekih obtozb in namigovanj na nekaksne zarote Smetke proti krasnim, oh in sploh posvojiteljem. So ze pred menoj napisali, da gredo psi iz Horjula le k posvojiteljem, ki jih po svojih izkusnjah in obcutku izbere Smetka. In ker sem bila dostikrat zraven, ko so se posvojitve izvajale, se veckrat pa zraven, ko so ljudje klicali, da bi radi posvojili kaksno zival, mislim, da vem kaj govorim. In tudi vem kaj govorim, ker poznam Smetko dlje kot vsi na tem forumu.
Ce ima kdo pravi "filing" za zivali je to Polona. In ce kdo zna najt prave posvojitelje je to spet Polona. In spet je ona tista, ki dobiva toliko neumnih, ce ne recem bedastih klicev, mailov in sms-jev vsak dan, da kapo dol, da ni pop****** ze prej. Ce bi mene popljuval vsak, ki ima pet minut casa, bi se preko odvetnikov pogovarjali ze davno prej.

Smetka, jaz te podpiram in te vedno bom.  :) 8)


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: urmil , nedelja, 06.04.2008 : 21:05:38
Zadnje čase se pa kar vrstijo razočarani ljudje, ki jim ni uspelo dobiti tega, kar so želeli. Tokrat moram nekaj napisati! Ne razumem kako ste lahko ljudje tako hudobni, brezsrčni in primitivni, da delujete po principu: če nisem teka cucka dobla, bom pa vsaj očrnila zavetišče in jih malo v drek potisnila! A sploh veste kaj lahko te vaše izjave povzročijo???? Ne? To, da druge živali, ki še iščejo topel dom ostanejo v zavetišču. Zakaj že? Ker vi niste dosegli tega, kar ste si vpičili v glavo!
Tudi mi smo pred nekaj meseci posvojili kužka v Horjulu in pred tem sploh nismo vedeli, da to zavetišče obstaja. Tako da, NISMO pripadali nobeni izbrani družbi, ampak smo bili popolni neznanci. Za psa smo težili in težili in komaj dočakali dan, ko se je karantena iztekla, morali smo, ne gre drugače, ker smo kužka zares želeli smo čakali in začeli ponavno klicariti po izteku karantene in čeprav smo res zelo gnjavli, je Polona bila zmeraj odkrita do nas in nam je vse potrebno razložila in to v čisto normalnem tonu. Povedala nam je tudi, da ima veliko dela in da naj to razumemo- nismo bili edini, ki smo ji v nekem trenutku težili... Brez problemov smo se dogovorili kdaj pridemo po psa in to izven uradnih ur, ker mi nismo imeli časa- da ne bo kdo rekel, da si Polona ne vzame časa! Na poti do zavetišča sem Polona x krat klicala in vedno se je oglasila ter mi točno razložila pot, saj je bila že tema in sva z očetom lutla tam nekje okrog... Priznam, da sem imela kar rešpekt pred Polono, ker je direktna in upa reči bobu bob, a ko se zagledala našega Bucija in Poloni stisnila roko, sem vedela, da je poštena in da ji je mar za živali! Šele ko smo se odpeljali sem pričela razmišljati o tem koliko dela imajo vsak dan v zavetišču in koliko truda je potrebno vložiti v to, da vse funkcionira tako kot je treba, potem pa še morebitni posvojitelji zahtevajo toliko časa. Tega časa včasih enostavno zmanjka! Tudi Polonin dan ima samo 24ur!
Mi smo srečni, ker imamo našega Bucija!
Hvala Polona in Zavetišče Horjul!


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: pridna , nedelja, 06.04.2008 : 22:58:22
Enkrat sem sicer na tem forumu že napisala, pa bom še enkrat (včasih se mi je zdelo, da je to nekaj samoumevnega, pa očitno ni): da ne bi kdo mislil, da lahko po netu oz. konkretneje forumih piše in dela glih vse kar hoče, samo zato, ker se skriva za nekim nickom. Vsi ste/smo/so izsledljivi. Zato ne bodite tako pogumni v napadanju nekoga, ki je tu izpostavljen s svojimi polnimi podatki, medtem ko se vi skrivate za nekim imaginarnim imenom. In mogoče si velja zapomnit tudi, da te nepoznavanje zakonov ne reši kazni, ki za krštev le-teh sledijo.

Drugače pa - a si lahko nehate predstavljati, da ste center vesolja in je vse, kar obstaja, namenjeno samo zadovoljitvi vaših potreb?


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Sleepy , ponedeljek, 07.04.2008 : 06:19:58
Horjul je EDINO zavetišče, ki so mu je prvem mestu izključno in le živali.

Ko nekoga zagovarjate, počnite to tako, da ne žalite drugih, zlasti kadar to počnete z velikimi črkami. Jaz znam namreč tudi priti do odvetnika...


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: T.R.U. , ponedeljek, 07.04.2008 : 07:49:33
..vse skupaj je postalo že neokusno..  :-[ 

"Pravila" so jasna v zvezi zavetišč in foruma!


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 07.04.2008 : 08:58:36
Ko nekoga zagovarjate, počnite to tako, da ne žalite drugih, zlasti kadar to počnete z velikimi črkami. Jaz znam namreč tudi priti do odvetnika...
Se strinjam Sleepy. Definitivno ni edino.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: monikab , ponedeljek, 07.04.2008 : 09:27:34
In počasi spet prestopa mejo dobrega okusa.... A ni smešno, da se nekdo registrira samo zato, da lahko pljune v širni svet ves svoj gnev, da vesoljnemu svetu obrazloži, kakšna kurčeva krivica se mu je na tem svetu dogodila... Ker nekomu je pa treba povedati o svojem potovanju na drugi konec sveta (s tem mislim seveda enormno razdaljo, ki jo je bilo potrebno premagati zaradi psa) in ti potem navsezdanje pred nosom zaprejo vrata.

Ja pa kaj, Denver, če nimaš/nisi dobila psa. Usmeri svojo energijo drugam, lepo prosim, ker nihče ni željan brati, kako se nekdo po tleh meče, ker mu je padel ego ne vem kam.




 


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Sleepy , ponedeljek, 07.04.2008 : 10:06:00
Vsak ima lahko dober al slab dan, dobre ali slabe izkušnje. Če bi imeli vsi samo dobre izkušnje, nekaj ne bi blo ok. Najmanj kar bi blo, bi bilo vse skupaj zlagano, ker nismo vsi z vsem kompatibilni (mislim da niti v teoriji to ne bi šlo).
Svoje nezadovoljstvo podkrepit z dvomljivimi argumenti (ali obtožbami) je hudo neokusno, škodljivo in včasih tudi kaznivo. Argumentiranje svojega zagovora z blatenjem drugih pa ravno tako.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: fižolova župca , ponedeljek, 07.04.2008 : 11:05:17
Se zelo strinjam s T.R.U - Vse to... je postalo že močno neokusno!

Sem načeloma zelo proti cenzuri, vendar ima vsak forum svoja pravila. In tale forum je - da tako rečem - privat, tako kot je privat horjulsko zavetišče. Predlagam, da zlonamerne, neresnične in škodljive poste administratorji enostavno sproti odstranjujete, naj bodo vidni čim manj časa - vsak klik nanje namreč pomeni še več antireklame. Ker tudi administratorji tu ne visite ves dan, bi morda s klikom na "poročaj administratorju" lahko na tak post opozoril pač prvi, ki ga zagleda?

Samo predlagam... ker nas tudi večina, ki forum spremljamo, verjetno ne mara zgubljat časa z branjem nesmiselnih objav in s stalnim zatrjevanjem, da pa nemara le ni tako hudo, kot se je dotični užaljeni osebi zazdelo.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: binulja , ponedeljek, 07.04.2008 : 12:31:29
Ker smo že zašli v popolnoma neokusne vode, imam za vse željne rdeče preproge majhen nasvet...
Pomatrajte se malo in splezajte visoko na svoj ego...nato se zabrišite dol, na svoj IQ. V primeru, da ostanete pri življenju, se lahko vržete še malo globlje...na svoj smisel za komunikacijo, kulturo, itd. Mislim, da bo padec dovolj globok.
Nesramno in žaljivo, vem, vendar še zdaleč ne toliko kot posti, zaradi katerih se je tema sploh začela.

LP, ada


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: žana , ponedeljek, 07.04.2008 : 12:38:04
Če, slučajno koga zanima - Raj je en lep pesjaner, ki deluje srečno in zadovoljno - tako, kot vsi člani njegove nove družine.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 07.04.2008 : 12:51:38
Nas zanima, vendar v Rajevi temi. Tale je namenjena očitno nečemu drugemu.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Jana , ponedeljek, 07.04.2008 : 13:16:40
fižolova župca, se strinjam s teboj, da je tole ze tako prezvecena tema, da ze okusa nima vec, oz. zdaj samo se otrobi ostajajo za zobmi.

Res je, tukaj nas je 5, ki lahko zadevo v horjulskem koticku izbrisemo. Ena med njimi je tudi Polona. Vendar je tudi res, da je to dvorezen mec, ki je lahko se ostrejsi od vseh do sedaj zapisanih besed. Gre za dvoje:

- Vsak, ki karkoli napise, se mora zavedati, da pise na javno dostopen forum in da gre za "medije", torej za objavo "v dobro ali skodo vsem na oceh". Ob tem je bistven povdarek ta, da vsak polno odgovarja za vse svoje crke, besede in stavke. Ce te odgovornosti ni mogoce natolci v betice v vsakdanjem zivljenju, pac ... Bodo pa s svojim pisanjem povzroceno skodo v proracunih podjetij polnili ljudje, ki imajo manjko drugje.
Zal je tako, saj je nemogoce slediti vsem zapisom, ki imajo do koga ali cesa negativen predznak.
Druga opcija je, da vsi nehamo pisat.

- Verjetno je z druge strani ekrana enostavno pogresiti neko sporocilo, posebej ce ga je napisal nekdo drug. Ker je nemogoce sprotno brisanje, vidi tudi taka sporocila pred brisanjem ze vec ljudi, nekateri celo komentirajo, zato po "inkognitem brisanju" ostane priokus, da se "tam" nekaj skriva, prikriva ... in brez pojasnil ostane zadeva se veliko bolj delikatna in lahko naredi se veliko vec skode na dobrem imenu, kot tale tema, kjer lahko nakljucni bralci preberejo en izpad in vse komentarje nanj.

Gredo pa take teme vedno po nekem casu v arhive, v pozabo, v izbris ...
Kar se mene tice, lahko gre tale ze takoj. Zagotovo denver ves cas sledi dogajanju in je na tekocem, kaj mislimo o njenem pisanju. Upam, da se je seznanila tudi s posledicami, ki ji zaradi tega sledijo.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: alexx , ponedeljek, 07.04.2008 : 13:35:48
Druga opcija je, da vsi nehamo pisat.

Mamljiva opcija!  :-X


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: biba , ponedeljek, 07.04.2008 : 18:57:09
Ko nekoga zagovarjate, počnite to tako, da ne žalite drugih, zlasti kadar to počnete z velikimi črkami. Jaz znam namreč tudi priti do odvetnika...

Sleepy in vsi ostali, ki sem vas užalila.... se opravičujem. Vsekakor ni bilo mišljeno popolnoma dobesedno. Tudi sama pomagam zavetišču Maribor pa ne mislim po nikomer pljuvati.
Mogoče je bila beseda edino res pretirano. Iz svojih izkušenj pa pač lahko povem, da mi je zavetišče Horjul za vzgled.

Se še enkrat oproščam, ne vzeti vsega do besede natančno, sicer pa ne mislim se več vtikovati v katere koli teme, ker nima smisla.

Lp


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Agnesana , ponedeljek, 07.04.2008 : 19:08:50
Biba,

vse ima smisel, dokler to pocnes za zivali in ne za svoj blagor :).

Lp


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: biba , ponedeljek, 07.04.2008 : 19:13:15
Kakorkoli, ne vem, kako je bilo to mišljeno. Jaz ničesar nisem v to temo pisala za svoj blagor. Sem samo rekla, da se drugič ne mislim več v tako občutljive teme vtikovati, ker pač ne pazim dovolj dobro na vsako besedo, očitno. In samo to in nič drugega nisem s tem mislila. Moje pisanje ni imelo nič v zvezi s tem, da ne bi več delala za dobro živali, če si morda tako razumela.


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: T.R.U. , ponedeljek, 07.04.2008 : 19:17:45
Če slučajno koga zanima - Raj je en lep pesjaner, ki deluje srečno in zadovoljno - tako, kot vsi člani njegove nove družine.

 :D  :D  :D


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: Agnesana , ponedeljek, 07.04.2008 : 19:28:30
Razumela sem takole...

odgovori dostikrat niso taki, kot smo si jih zeleli...Pa kljub temu ni treba obupat :). Kadar ponujamo pomoc zivalim, ne delamo tega zaradi nas, ampak zaradi njih.

Cloveska komunikacija je precej tezja od zivalske... Tam je precej lazje.

Zal mi je, ker si me narobe razumela... vcasih se je treba vtikat v obcutljive teme, kljub temu, da nismo strokovnjaki na tem podrocju.

Se ti opravicujem, ce sem te prizadela. Ne sodelujem na forumu s tem namenom...

Lp

Irena


Naslov: Re: Vse to ...
Poslano od: biba , ponedeljek, 07.04.2008 : 19:58:34
Agnesana, se strinjam, človeška komunikacija zna biti precej zapletena. Obe sva se narobe razumeli in seveda me nisi užalila in nisem užaljena, niti približno.

Tudi prej nisem tako mislila. Seveda vem, da v vseh zavetiščih delajo ljudje, ki so jim živali na prvem mestu, to mi kristalno jasno, tista moja izjava v zvezi z Hrjulom se je pa nanašala na bodoče posvojitelje, saj je ravno zaradi tega nastala, ko nekateri z izborom niso bili zadovoljni in tu sem pač želela povedati, da se za moje pojme v Horjulu Polona po mojih izkušnjah in branjih res zelo zelo trudi in samo to sem želela povedati. Nanašalo se je najbolj na bodoče posvojitelje o katerih gre tale tema. Polona jih maksimalno preverja, kar se mi zdi super in to je vse.

Se pa še enkrat opravičujem, vem da tudi drugje delajo/delate dobro.