mojpes.net

o psih => FCI 3 => Sporočilo, začeto od: Miska , sreda, 22.09.2004 : 08:34:09



Naslov: Škotski terier - čvek
Poslano od: Miska , sreda, 22.09.2004 : 08:34:09
Skotski terierji so mi zelo simpaticni kuzki, vendar jih je v Sloveniji zal zelo malo. Zanima me, ali ima kdo na forumu tega teriercka in kaksne so vase izkusnje z to pasmo.

In ne nazadnje, mi lahko pomagate z kaksnimi informacijami o lastnikih in vzrediteljih skotskih terierjev v Sloveniji in bliznji okolici (Hrvaska, Avstrija, Italija, pogojno BiH, Madzarska in Ceska).

PS: sprasujem za prijateljico, ki si zelo zeli najt primernega kuzka zase in svojo druzino.

LP, Miska


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: TagTu , sreda, 22.09.2004 : 09:58:18
Vzreditelj v Sloveniji je Darko Korošec - telefon 02/845 23 40.

Lp


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: Miska , četrtek, 23.09.2004 : 16:33:10
Hvala za tako hiter odgovor :D. Gospod Darko Korosec ima trenutno leglo, mladicki so stari natanko 8 tednov. Prijateljica se je za danes dogovorila za obisk in ogled legla in mame kuze.  ;D


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: Miska , sobota, 25.09.2004 : 22:16:53
No, prijateljica je bila na ogledu in se je v kuziko takoj zaljubila. Sedaj ze kraljuje mala kepica pri njej doma. ;D Je pa tak lustkana, da verjet ne mores. Prava srcica mala. ;)


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: ABI , ponedeljek, 29.11.2004 : 11:39:19
Hallo!

Sem kar malo razočarana, ker se že nekaj časa ni pisalo nič o škotskih terierjih, čeprav so to tako čudoviti kužki. Zanima me kako je kaj s kužkom tvoje prijateljice. Tudi sama sem lastnica prečudovite psičke Abi in moram povedati, da je ne bi nikoli zamenjala za nobeno drugo pasmo. Rada bi ponovno odprla pogovor o teh kužkih, če je kdo zainteresiran, naj piše.

Lep dan vam želim in vašim psičkom!

Katja :)


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: Miska , ponedeljek, 29.11.2004 : 12:51:17
Oj, Abi!

Prijateljicina kuzika je sedaj stara okrog 4 mesece (malce vec) in je krasna predstavnica svoje pasme. :D

Je pa ful faca, precej dominantna in neustrasna, na case pa celo malce lena.


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 29.11.2004 : 19:50:38
Vem, da je v Sloveniji se ena vzrediteljica Skotskih terierjev, pa se ne spomnim kako ji je ime ;) Bom pogledala ;)

Drugace pa mi je ta pasma zelo simpaticna in mi je osebno veliko bolj vsec od recimo Sealyham terierjev. Stevilo pasme narasca(vsaj po mojih opazanjih)in jih je tudi na razstavah vse vec.

Miska:bo tvoja prijateljica razstavljala psicko ???

Lp,Pia


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: Miska , torek, 30.11.2004 : 00:05:56
Mislim, da je ne bo razstavljala. Sicer se pa nikoli ne ve. ;)


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: ABI , torek, 30.11.2004 : 09:02:19
Hi!

Ooooooo, kako lepo, da ste se oglasili! :D A se tako majhno bitje je to miska. Moja Abika je stara pa že 9 mesecev in je res, dominantna, tudi crkljiva in obožuje otroke. Jaz sem jo kupila pri Danicki Herman in Kokošnje. In sem res zadovoljna s svojo kužiko. Mislim, da število škotkov res narašča. Dokler nisem kupila Abi, sploh nisem vedla da obstaja ta pasma. Sedaj pa jih vidim vedno več. Tudi na mojpes nisem opazila, da bi predstavili to pasmo. Ali pa sem spregledala!

LP, Katja


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: ABI , sreda, 01.12.2004 : 11:52:36
Živjo!

Zanima me če je že kdo razstavljal pse in koliko časa je porabil na začetku, da ga je pripravil na tek ob sebi, na kazanje zobkov,itd., ker moja Abi nikakor noče pokazat zobkov. :-\ Mislim pa da bi lahko uspela z njo na razstavah, saj ni toliko škotkov, ki bi se razstavljali.

Lep dan vam želiva Katja in Abi!


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: Miska , sreda, 01.12.2004 : 12:33:28
Abi, jaz sem svojega foksa ze od malega navajala na razstavno vrvico, hojo poleg in vse ostale vescine, ki jih moras obvladat za razstavo.

Drugace pa zacnem 8 tednov, ko ga prvic strimam in potem vsak teden samo popravljam frizuro. Do razstave mu tako zraste dobra trda zimasta dlaka, ravno prav dolga in gosta za razstavo.

Pa se to: za razstavo je pomembno tudi kako proporcionalen je tvoj kuza in kako ustreza standardom za pasmo. Tudi ce bo edini skotek na razstavi, vendar z pomanjkljivostmi, boste zal odsli domov praznih rok.


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: dh , četrtek, 13.01.2005 : 06:13:15
Tudi k nam se je priselil škotski terier, samček - Indie.
Imamo ga šele tri tedne, star pa je 4 mesece. Z veseljem, bi prebral kaj o vzgoji teh kužkov, pa ne najdem nič konkretnega. Dobrodošel je tudi vsak nasvet ali namig izkušenega lastnika škotskega teriera.

lp dh


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: ABI , petek, 14.01.2005 : 09:36:43
Hi!

Kako sem vesela, ko vidim da nekdo piše v temo škotski terier!:D
Tukaj lahko vsaj sodelujem v pogovoru, kajti drugje niti nimam toliko izkušenj da bi lahko kaj svetovala. Sem ponosna lastnica tega kužka in  moram priznati, da do lanskega leta niti nisem vedela da ta pasma obstaja. Zvedela sem pa čisto po naklučju, saj sem se že odločila, da bom vzela višavskega terierja, potem mi je pa ena gospa povedala da ima škotke in da so dosti podobni višavcem, le da so črni. Ko sem jih šla iz "firbca" gledat, se jim nisem mogla upreti, takoj je bila ena pikica takoj moja. Zdaj vem, da ne vzamem nikogar drugega več kot škotka. Moje izkušnje s to bunkico so take, da je to zelo trmast pes in moraš imeti močno voljo, da ga ukrotiš. Midve sva hodile v malo šolo in vem, da je bila največji hudiček tam. Je zelo pameten kuža ampak če se odloči, da kaj ne bo naredila tega ne naredi in ga ne boš prepričal v nasprotno. Zelo rada bi podredila vse kužke, še sploh majše od sebe. Vem, da je to kuža s karakterjem, in bi se znal braniti v kakršnikoli situaciji (saj se že vidi po zobkih kakršne ima - ogromne za svojo velikost). Kakšnih večjih zdravstvenih težav zaenkrat še nisva imele (res pa je, da je stara šele 10 mesecev) in upam, da jih tudi ne bo imela.  Hmmm....aja, ko sem jo prvič pustila doma za 2h in sem prišla nazaj je prov zaspana   pršla do mene in ni nič uničila. Ampak moram priznati, da je za dalj kot tok časa nisem pustila same,  ;) Kaj te pa še kaj zanima, jaz ti lahko napišem samo iz lastnih izkušenj, ne morem ti pa strokovno svetovati, ker sem šele začetnik v teh stvareh.   :) Zelo rada se pogovarjam o teh kužkih ker so res super živalce. Ne bi je zamenjala za nobeno drugo pasmo.

p.s. Za kakšno knjigico o teh kužkih ne bi vedla, bi bila pa zelo vesela, če boš  izvedel za kakšen naslov da mi ga posreduješ. Hvala!

LP , Katja


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: dh , nedelja, 16.01.2005 : 00:42:31
Katja hvala za odziv!
Škotsko trmo smo tudi mi že izkusili v polni meri. Imam tudi konkreto vprašanje na to temo. Indie je na sprehodih v glavnem na vrvici, ker živimo v kar gosto naseljenem okolju. Ko ga s povodcem omejim, v smislu, da jaz vodim njega in ne on mene, se vsede kot vkopan in se ne gane. Verjetno se muli, ker ni po njegovem. Če si imela podobno situacijo, me zanima na kakšen način si jo rešila.

lp dh


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: ABI , ponedeljek, 17.01.2005 : 10:25:36
Hello!

Hi, hi hi.... Res včasih ne moreš verjeti, kako trmasti znajo biti ti psički. Včasih me tako razkuri, ko me noče čisto nič poslušati, da se začnem od vsega hudega kar smejati (kaj pa naj drugega).   ;D  dh, v šoli so mi rekli, da vsakič ko me poskuša vleči, ali pa ona mene na sprehod peljati, naj se ustavim in ko se ona umiri naj najdaljujem pot, in vsakič ko hoče vleči, se spet ustavim, in toliko moraš vztrajati, da opazijo, da se to ne splača. Ali pa ko hodiš, se kar naenkrat obrneš in gresta po tvoje (v tvojo smer, ne njegovo). Sicer jaz bolj prakticiram to, da ko hodiva jo zaustavim in ji zraven govorim počasi, počasi,...   včasih res upočasni, ampak večinoma me še kar vleče. Treba je biti vztrajen. Če pa ga hočeš imeti v pozornosti, je pa najbolje s kakšnim priboljškom. Najprej ga kličeš po imenu in vsakič ko te pogleda ga nagradiš. Tako te bo vsakič z veseljem pogledal ko ga boš poklical in ga s tem odvrnil od tega (vsaj za trenutek)da bi vlekel. Drugače je pa full zoprno da moramo imeti kužke na vrvici, ampak drugače ne gre, pri nas so pa zraven zelo prometne ceste. Zoprno, ampak kaj moremo.  Upam, da sem ti vsaj malo pomagala, drugače ti pa priporočam, da se vpišeš v kakšno malo šolo, ker mislim, da ti bodo tam najbolje pomagali, pri tako trmastem kužatu kot je škotek.

p.s. si že zvedel za kakšno dobro knjigo?

LP, Katja in Abi


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: dh , sreda, 02.02.2005 : 01:26:21
Hoj! Malo sem zaspal, pardon! :-\
Naše ščene pridobiva na teži, velikosti in trmi. Sicer pa je zelo prijeten, krotek kuža. Pohlevno prenaša vsa naša nadlegovanja vključno s tuširanjem. Na forumu sem prebral nasvet o splaknjevanju z blago raztopino kisa in to res pomaga proti močnemu pasjemu vonju.
Predprejšnji vikend smo si ogledali sceno na razstavi CACIB TROMOSTOVJE na gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Srečali smo nekaj lastnikov škotov in seveda poklepetali. Izvleček iz teh pogovorov je ODLOČNOST in NEPOPUSTLJIVOST.
Z literaturo v Slovenščini slabo kaže, sem pa na Amazon.com naročil naslednji knjigi:
A New Owner's Guide to Scottish Terriers (Richard G. Beauchamp, Miriam Stamm) in
Scottish Terriers (Sharon L. Vanderlip D.V.M., Sharon Vanderlip).
Ko jih dobim, jih bom komentiral (če želiš seveda).


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: ABI , sreda, 02.02.2005 : 10:04:35
Oj!  :)

Sem opazila, da dolgo ni bilo nobenega odgovora.  ;) Sploh pa je na to temo, zelo malo odgovorov. Skoraj nihče še ni slišal za škotskega terierja, razen če jim ne omeniš Busha, whiskey, ali pa black & white. Ja, ti pa čisto verjamem, da nisi slišal drugega, kot trma, trma in trma,.... Se soočamo z njo vsak dan.  Hmmm....veš, da to s kisom pa še nisem zasledila. Bo treba probat. Drugače pa ko gre Abi pod tuš, se ne premakne in se vsa trese, k da bi jo ne vem kok mučili. Danes gre k frizerju. Spet bo boga.   :(  Ampak imamo probleme s higieno po opravljanju potrebe, tako da bo treba it.
Bi prosila, da ko dobiš knjige, da jih pokomentiraš, ker bi se potem lažje odločila za nakup.

Lep pozdrav, Katja


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: seed , torek, 08.02.2005 : 21:53:29
Čau!

No pa se še jest oglasim. Sem lastnica že 10-letne škotke  :), ja pri vzgoji je res treba bit zelo jasen in nepopustljiv. No moja psička je bila vedno zelo živahna, zadnje leto oz. dve pa je postala zeloooo velika lenoba ;D.

Dijo


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: ABI , sreda, 09.02.2005 : 11:19:36
Čaw!

Me zelo veseli seed da si se oglasila! ;D Želim si, da bi se jih oglasilo čim več. Več nas je bolj veselo je! ;) Mislim da smo vsi istega mnenja da so ti kužki zelo trmasti in dominantni. Jaz sem opazila, da je moja Abi že kar malo pozabila kar sva se naučile v mali šoli, ampak to po moji krivdi, ker sem se res premalo ukvarjala z vzogjo zadnje čase. Uuuhhh...a šele pri 10 letih je postala lenobica?? :o Ne, ne, sej mislm da je to super, vsaj veselje imaš pri hiši, če je kuža živahen, a ne? :D Ampak opažam, da je že bolj crkljiva kot je bila na začetku...na začetku se ni pustila crkljati, je bila preveč živahna in ni mogla bit pri miru. Zdej se pa že uleže k mojim nogam in gledava TV! heheh...upam, da bomo odprli veliko debato o teh lepotcih in lepotičkah...

LP, od Abi in Katje


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: ABI , četrtek, 10.02.2005 : 09:28:55
Hi!

Hotela sem samo en nasvet v zvezi s prhljajem...Ali se je že kdo srečal s tem pri teh kužkih...
Mogoče bi bila to bolj tema za zdravje...ampak u bistvu hočem zvedeti iz prve roke (od tistih k imajo škotka)...Če ga imajo-kako se ga znebiti...ali je to odvisno kakšno hrano jim dajete - kakšno jim dajete?

Upam, da bom dobila kakšen odgovor od lastnikov škotkov  :)

papa


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: seed , četrtek, 17.02.2005 : 13:39:33
Hei!

Včaraj je bla moja psička pri veterinarju, ker smo imeli zadne čase kr probleme. Kakala je res zlo pogosto, včasih je mela drisko, predvčerajšnim pa se sploh ni mogla pokakat. Tud shujšala je, ker prej nikol ni bla suha, tako da je pršla iz 13kg na 9.5kg! No dobila je dietne brikete, tabletko proti zajedalcem in neko kremico ki jo je polizala iz smrčka. Kasneje pa smo peljali na pregled še njen urin, niso povedali točne diagnoze. Možno pa je da ima probleme z ledvičkami, ker je že dovolj stara ali pa zaradi prehrane. No upam da se bo uredilo, ker danes je že precej boljše volje :).


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: ABI , ponedeljek, 21.02.2005 : 09:30:57
Čaw!

Hm...tole pa ni bilo nič fajn, kajne? Seed, upam da se je vaša lepotička pozdravila, ali pa da se ji je vsaj stanje poboljšalo. Tole z drisko sem imela pa tud jaz probleme,...Abi je imela drisko ko je jedla brikete hills...Zdej smo na nutrotu in nimamo teh problemov. Mislim da je dobila tudi rdečkasto dlako ravno zaradi teh briketov, (no ja no, mogoče smo bili tud mi krivi, ker je včasih probavala tudi našo hrano, kar mislim da ni priporočljivo).  ::) Ampak kaj ko tako lepo prosi, pol te pa s temi učki pogleda in ne moreš nič.  :-\
Ali si imela kdaj probleme s prhljajem in če si, kako si se ga rešila?

Želim vama čimprejšnje okrevanje!  ;)

Pa pa

p.s. hmmm...a je tole z ledvičkami kaj resnega???


Naslov: Re:Škotski terier
Poslano od: seed , torek, 22.02.2005 : 21:26:12
Ja sedaj normalno opravlja potrebo, vendar ma še vedno zlo napihnen trebušček. Tako da bomo počakal da poje brikete ki jih je dobila in če ne bo bolše šli nazaj oz. k drugemu vetu. Ja prhljaj, je še vedno problem, včasih ga ima več včasih manj. Jaz mislim da je v veliki meri odvisen od prehrane, nege...Je treba kar malo sprobat.

Lp


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: seed , sreda, 23.03.2005 : 22:54:23
Čau!

Kar utihnili ste vsi, jaz pa imam žalostno novico, moja kužika je prejšni teden umrla. Težave se niso umirile, zato smo jo peljali še k drugemu vetu, omenjal je težave s srčkom in predlagal ultrazvok. Dan preden bi psičko peljali na ultrazvok, je preminula:(. Sedaj se ne morem navaditi na to praznino.


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: ABI , četrtek, 31.03.2005 : 13:53:47
Lep pozdrav!

Seed na zacetku naj ti izrečem iskreno sožalje!  :'( Nimam besed ki bi izrazile kako hudo mi je, čeprav je nisem poznala.  :'( Upam, da se je praznina vsaj malo zmanjšala-čeprav ne verjamem! Sploh si ne morem predstavljati kako ti je...sem po dolgem času  prišla na forum in vidim to žalostno novico. Grozno! Kako pa to, da prejšnji veterinar ni opazil tega...ali bi lahko kaj naredili glede tega-bi se lahko to preprečilo? Ah, pa saj zdaj ni smisla o tem razmišljati...Mogoče pa bi lahko malo omilil nov kužek? Čeprav vem, da vaše lepotičke ne bo mogel nihče zamenjati, lahko pa prinese tisto živahnost in mogoče vsaj malo zapolni praznino. 
Držite se in pomislite na to, da je nekje na lepem kraju, kjer skače in grize in se lovi z drugimi kužki!  :)

LP, Katja  :-*


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: seed , petek, 01.04.2005 : 16:43:43
Če bi veterinarji opravljali svoje delo tako kot ga morajo verjetno ne bi prišlo do tega ali se pač motim, sama raje ne razmišljam o tem, če bi lahko preprečili, ker mi je še bolj hudo. Hmm, ja nov kužek moja največja želja :). Vendar bo to moralo počakat, ker si res zelo želim nemško dogico, pa zraven še enega škotka, vendar mi šola ne dopušča toliko prostega časa. Zaenkrat bo doma kraljeval kakšen muc.

LP, :-* vsem škotkom


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: Pumma , sobota, 31.12.2005 : 12:40:57
Še nekaj slik prikupnih škotkov:
http://www.moetica.com/scotties/slike/aileen11t.jpg
Pšenični škotek:
http://www.sarahjoyscotties.com/images/newgoldie2.jpg
Beli in črni škotek:
http://www.ecards-tiere.de/fotos/hunde/scotties.jpg
Malčka:
http://www.puppysites.com/deluxe/emmettscotties.jpg

Lep pozdrav in počohajte svoje piškotke. (škotke)  ;D :D ;)


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: robin , sobota, 31.12.2005 : 13:27:48
Ja Pumma tole temo Škotski terier bo pa treba res malo prevetriti in obuditi od mrtvih ???
Me prav zanima kje je kaj Abi, njeno malo piškotko sem namreč videl še pri vzrediteljici. Njena navihanka je sedaj že sigurno vzvišena gospa. 8)

No tudi jaz dodajam eno slikco naših dveh piškotk:
http://west-in-show.moj-album.com/slike/1431310/bjqUd_9ezoBa5ijW.jpg
 :D
 


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: Pumma , sobota, 31.12.2005 : 14:33:24
Krasni sta. Še ena slika: (a ni bogi tale škotek,..  :P )
http://powerlineblog.com/archives/BushScottie.jpg  ;)


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: robin , ponedeljek, 02.01.2006 : 18:32:11
Ne saj ni bogi tale piškotek od Busha, sam ravno tko smotana slika. Kužki drugače radi vidijo da se jih okoli "vlači", sam da niso sami doma. Za Bushova dva piškotka pa je pomojem dobro poskrbljeno, brez skrbi, sta bolj priljubljena kot pa njuni gospodarji. ::)


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: Pumma , ponedeljek, 02.01.2006 : 18:42:23
To pa 100% res. Hehehe,.. ;D


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: tadeja_n , petek, 10.03.2006 : 15:18:03
A v Slo. obstaja kakšen pšenični al pa beli škot?Ker sem opazila, da so kar redki te barve.


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: Uma , petek, 10.03.2006 : 15:29:32
Ja obstaja sigurno, ker sem enega videla v Ljubljani pred vec kot mesecem dni, samo ne vem pa kdo ali kaj je bil, ali je sploh slovenski ali samo kaksen turist na obisku.


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: robin , petek, 10.03.2006 : 16:34:56
Če ga gdo ima to pa res ne vem, ljudje imajo vse mogoče pse in včasih si prav presenečen, ko misliš da poznaš celo sceno potem pa na cesti srečaš točno tistega psa, ki si bil prepričan da jih sploh ni. Zagotovo pač vem da ga nima nobeden od vzrediteljev v Sloveniji, saj Škotke z vzrejnim dovoljenjem pri nas lahko prešteješ na prste ene roke. Sem bil pa zadnjič v mestu z našima dvema Škotskima terierkama in sta me ustavila dva starejša angleška turista in se kar nista mogla načuditi, da sta v Kranju srečala dve čistopasemski rodovniški Škotki.
So pa tudi meni všeč zelo svetli pšenični, pa tudi brindle so mi postali všeč, vendar desetletja reklame black&white naredi svoje in črni so pač najbolj poznani in veliko ljudi sploh ne ve da so Škotki tudi v drugih barvah.
Poznam pa odlične psarne v Evropi, kjer jih seveda imajo, sam še prej potrebujem trikrat večjo hišo pa še kakšen hektar vrta. ;D


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: ABI , sobota, 11.03.2006 : 16:03:07
Hello!  :)

Evo, po dolgem času se oglašam! V službi je toliko dela, da nimam časa se sprehajati po internetnih straneh. Sem ponosna lastnica dve leti stare škotke Abi! Vidim, da je končno spet oživel pogovor o teh čudovitih kužkih.  ;D
robin sem opazila, da poznaš Abiko, res je že velika vzvišena gospa. Trmasta je kot vragec in scrkljana.  ;)

Zdaj vidim zakaj pravijo :  enkrat škotek, vedno škotek!  ;D

Upam, da se bo ta tema nadaljevala!

Lep, sončen podrav od Katje in Abi!  :-*


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: robin , sobota, 11.03.2006 : 19:46:29
O Katja zdravo,  gospa Danicka vaju lepo pozdravlja. Jaz sem trenutno zeloooo dobre volje, saj je moja lepotica Liza zjutraj tokrat prvič sama s svojo vodnico odpotovala v Graz v Avstrijo na mednarodno razstavo in v zelo hudi konkurenci odličnih Škotskih terierk osvojila tretje mesto in seveda oceno odlično. Glede na to da je stara šele 10 mesecev in se mora postavljat ob bok psičkam ki so stare 16, 17 mesecev kar je zelo velika razlika v tem starostnem razredu, je to zelo velik uspeh in res sem zelo ponosen nanjo. Popolna Škotska terierka v glavnem, ohola, važna, naduta, samostojna, "slabo sliši"  ;D kadar jo kličem naj pride noter, sicer pa zelo prijazna, nič ne laja in zelo prilagodljiva. Čeprav je in bo zame vedno prva pasma Višavski terier, ne bom nikoli obžaloval, da so po naključju v moje življenje prišli tudi Škotski terierji. :)   


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: ABI , nedelja, 12.03.2006 : 21:42:25
Živjo!

Hvala lepa za pozdravčke, če boš še kaj videl Ga. Danicko jo lepo pozdravi nazaj.  :) Drugače pa čestitam za tretje mesto in odlično oceno, vrjamem da si zelo ponosen na svojo lepotičko. Iz katerega legla pa je Liza?
Pri nas imamo pa težave z učki - Abi ima vnete učke, in zdej ji dajemo kapljice trikrat na dan!  :( Ampak tudi to bomo preživeli, zunaj se je valjala po snegu in zgleda da si jih je prehladila. Drugače pa vem kako je to, kadar "slabo sliši", kot da jaz sploh ne bi obstajala in je ona edina na svetu, in je sploh nič ne zanima, samo tisto v kar se je zapičila.... Zunaj pa sploh ne vem več, kdo koga pelje na sprehod, jaz njo ali ona mene. Bo treba spet malo povaditi poslušnost.  ;D
Že tako dobro nama je šlo, moram spet začet poslastice sabo nosit, takrat sem pa jaz taglavna  8)
Nič, želim vam miren večer in sladke sanje!

Katja


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: robin , nedelja, 12.03.2006 : 21:57:35
Moje Škotke so iz uspešne Hrvaške psarne, vsi njihovi psi so prvaki v lepoti, očka naših dveh pa je iz ene najuspešnejših Evropskih psarn iz Švedske.
Moram pa ti povedat da ima ena naša tudi pogosto vnete učke sedaj pozimi, prej poleti jih ni imela. Tudi mi smo bili večkrat pri veterinarju in dajali kapljice in ni bilo učinka, sedaj pa spiramo s kamilicami in je kar bolje, probaj vsak dan dvakrat, z namočeno brisačko enostavno spiraj učke lepo nežno, pri nas pomaga. Sicer pa to pomojem ni hujša bolezen in sem skoraj prepričan da bo zdaj minilo. Ker je mula res v vsakem vremenu odzunaj in če ne grem ven ponjo in jo nesem notri je pripravljena biti zunaj v snegu, dežju zvečer.....
Lp :)


Naslov: Re: Škotski terier
Poslano od: robin , ponedeljek, 10.04.2006 : 17:56:23
Ojla, naša Lizika si je že pozdravila učke, izgleda je bil to zimski prehlad, spiranje s kamilicami je definitivno pomagalo bolj, kot vsi veterinarji in kapljice. ::)

Je pa naša Lizika v Vrtojbi na mednarodni razstavi osvojila svoj prvi PRM-prvak razreda mladih, pri starosti 11 mesecev, tako da je res punca in pol. 8)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , ponedeljek, 08.05.2006 : 10:59:41
Ooo "terier" Neva dobrodošla v "maksi klubu"!!
Kako kaj tvoji lepotci Škotki. Moja Liza se ravnokar vrača iz Sarajeva kjer je osvojila Junior Champion BiH. Komaj čakam da pride je že od petka od 12h od doma. Menda pa vse z lahkoto prenaša in je zelo pridna. Imam že pripravljeno hrenovko in porcijo skute s smetano za mojo lubico ko je bla pa tako pridna :D.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , četrtek, 06.07.2006 : 23:04:51
Živjo ,tale tema o Škotih kar miruje pa sem se odločila da jo malo obudim k življenju. ??? Imam dve Škota : psičko Queenie(Arabella's Dancing Queen) in Vilija (Willow of Scottish Highlands). Queenie je stara 2 leti in je lepotica  ::)- rada se razstavlja in je zelo ponosna ko ji ploskajo kadar zmaga - je mladinski šampion in šampion Slovenije(CH.J Slo in CH Slo) bila je že na stopničkah v Best in Show in zelo velikokrat prvak pasme. Je pa tudi zelo prijazna Škotica in velja za eno najprijaznejših saj nič ne renči in bevska in dovoli vsakemu da jo poboža . Bila je že mama in njena hči Anastazia of Ginger and Black - Ajša že pridno hodi po njenih stopinjah v ringih . Ajša pa je edina Škotica v Sloveniji ki je opravila izpit poslušnosti in to z 98 % pri enem letu!!! :)Sedaj nadaljuje šolanje - ni za verjeti!!! Po Queenie sem šla daleč v Nemčijo v psarno ki je verjetno ena najslavnejših v Evropi - dolgo časa sem jo čakala - poznala sem njenega očeta in mamo po lepoti in karakterju in ni mi žal Queenie je Škotica ki je ne le lepa je tudi moja terapevtka saj je izredno čuteča punca!! Naš Vili pa je velik razbojnik >:( >:( - in velik upornik - tako bila lahko rekli pravi predstavnik svoje pasme. Sedaj ko smo se preselili v Kranj mu je sicer zelo všeč ampak "nadere" vsakega ki se drzne priti mimo naše ograje - če pa smo na sprehodu skupaj z njegovo Queenie  - joj tistemu ki se ji približa!!! Poskakuje kot ena žoga - ima pa eno čudovito lastnost najraje ima ko ga češem in krtačim - prav neverjetno!!!Je neustrašen bojevnik in vsak dan prinese kakšno miš prav važen mi jo pokaže!!Queenie je črna , Villi pa je brindel kar pomeni da je črn in ima vmes zlato - rjave dlake in nekaj sivih - brindli so redkejši Škoti kot črni.Njegov oče Down town Veracruz je brindel z belim genom kar pomeni da bomo verjetno imeli v leglu tudi kakšnega pšeničnega Škotka. :DFotke si lahko ogledate na moji internetni strani .Sedaj smo bliže kot rečeno v Kranju in nas lahko tudi obiščete - Queenie ima zelo rada obiske no Vili pa ne - ampak kakšna žogica pa piškotek pomaga da ima rad obiske!!!! ::)Lep pozdrav tokrat z Gorenjske Neva in Ginger&Black terierji :D ;) :) :D ;) :)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , četrtek, 06.07.2006 : 23:13:02
Živjo Robi , ja tvoja lepotička je res pridna punca ,kar lepo jo pričakaj ! Upam da se sedaj kaj vidimo - bomo naredili pohod Škotov po Kranju  ::) ::)http://:ti s tvojimi pa jaz z mojimi pa Queenina hčerka pa še kakšnega bomo našli!! - pa še kavico bomo spili!! LP vsem ljubiteljem Škotov vas obvestimo kdaj bomo na sceni!! Nevain seveda Queenie in Villi čeprav že oba sanjata o danšnih dogodivščinah


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , četrtek, 06.07.2006 : 23:31:33
Zdravooooooo!
Kranj postaja Scottie velesila!
Super da si malo prišla v to temo ker bo sicer zarjavela :D.
Naša Lizika je po Bosanskem in Slovenskem mladinskem šampionatu sedaj osvojila še Črnogorskega čez manj kot mesec dni pa bo še Hrvaškega :), tako da bom kar počil od ponosa ;D. V Trbovljah pa štarta še naša Sarica, ki je morala do sedaj živeti v senci svoje dominantne sestre.
Naj še jaz povem da sta moji Scottie punci tudi zelo pridni in prijazni, prav tako kot "terier" opisuje svojo lepotico, no s fanti Škoti nimam izkušenj ampak saj je Vili še zelo mlad tako da se bo še malo unesel. Sicer pa ima Danicka tudi fanta Škota sedaj je star isto kot naši dve in tvoj Vili, je črne barve samo mu je potem malo belih dlak ven udarilo, tako da je prav lep, je pa kar velikan, samo zdaj poleti se vsi bojujemo s to dlako, kiklice kar niso tako košate kot bi hoteli, pozimi pa so imeli vsi ful dlako.
A da misliš da boš kakšnega pšeničnega "pridelala" noro!! :D Meni so sicer črni najbolj všeč, samo sem zadnjič v Portorožu videl tako lepo pšenično gospodično iz Ukrajine, da sem kar malo spremenil mnenje.
Sicer pa dobrodošli v Kranju, upam da se boste aklimatizirali, mi se trenutno zadržujemo kar doma, v gozdu je preveč klopov, čez kakšen dan pa pričakujemo mladičke Višavčke.
Lp.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , petek, 07.07.2006 : 11:04:33
Živjo ! držimo pesti in tačke za uspešen porod višavčkov!! Kam pa greste na Hrvaško?Mogoče bi tudi jaz "zavila" tja če je še čas!!
neva :) :)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , petek, 07.07.2006 : 11:22:41
Na Hrvaško gre Lana s kolegico v začetku avgusta, z Bernskim planšarjem, Zlatim prinašalcem in našo Lizo. Grejo pa tri osebe in trije psi tako da so že kar polni. Razstava pa je v mestu Sinj, zelo daleč skoraj že v Srbiji. Je pa še čas za prijavo.
Sicer pa bi te mogoče zanimalo 3.9.2006 so me povabili v Karlovac na specijalko za terierje, to pa je zelo blizu, samo jaz ne grem, ker je na isti dan vzrejni pregled v Mariboru in moram nujno peljat 3 pse na vzrejnega. No samo ti boš sigurno tudi Vilija peljala na vzrejnega tako da spet nič.
Potem je pa še ena CAC v septembru na Reki, ki jo imamo mi samo v rezervnem planu, če bi nam še kakšna titula manjkala, samo nam itak ne bo, bomo pa kašnega Višavca peljali.
Lp.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , petek, 07.07.2006 : 14:30:55
Hvala za info in lep dan želim Neva in Ginger & Black terierji ;)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: ABI , četrtek, 20.07.2006 : 10:21:33
Hello!  :)

Vidim da je tema spet oživela - me zelo veseli! Terier vidim, da imaš res zelo pridne kužke, sploh ne morem vrjeti, da se Vili tako rad češe. Moja Abika točno ve, kje imam spravljeno krtačo in ko vidi, da se odpravljam ponjo se že skrije, pa sem jo že kot majhno česala. Enostavno ji ni všeč. Potem ko jo preneham česati, me nadere in se moram potem igrati z njo, da se ji vsaj malo odkupim. Res je posrečena. Drugače pa me pa uboga takrat ko se njej to zdi, mislim da je prevzela vlogo gospodarja in bo treba spet učne vaje uporabiti. ;D 
Kako pa kaj uredite, ko greste na morje, jih vzamete s seboj?? Moja Abi je pri mojih starših, ki vzamejo dopust in se odpravijo na vikend, meni je pa tako hudo tiste dni, ko jo ne vidim, prav grozno je. Zdi se mi pa kar malo mučno, da to črno kepo vzamem s sabo, da se skuha že na poti ali potem na plaži! Čeprav v Ljubljani je pa ta asvalt, ki kar puhti iz njega! Ja, res so bogi naši kosmatinci, sploh si ne predstavljam, da bi mogla imeti kožuh na sebi!  :-\ - grozno

Nič, lepo se imejte in uživajte v teh poletnih dnevih!

LP, Katja in Abi


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , četrtek, 27.07.2006 : 17:43:05
Hallo Katja in Abi!
Ja moji dve škotki se tudi ne marata preveč česat pa smo jih od vsega začetka zelo lepo privajali, ne marata in konec.
Mi na morje letos nič ne gremo tako da z varstvom ni problema, vroče pa jim je ful, skoraj cel dan poležavajo.

Neva
 specijalka za terierje v Karlovcu se je prestavila iz 3.9. na 2.9., tako da sedaj ni na isti dan kot vzrejni v Mariboru, samo tako mimogrede, če bi te zanimalo. Jaz še nisem siguren če grem, mogoče s škotko Saro šampionat odpret v vmesnih, ker Liza je pa že itak preveč titulirana, gre z Lano vsepovsod ..... :)

Lp


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , četrtek, 27.07.2006 : 19:18:58
Živjo -ja hvala,hvala Robi ti si center za informacije ;) res fino  se da skombinirati obe stvari skupaj se moram "razgledat"in poiskat varstvo za Airedalce!! Kdo pa sodi Škote v Karlovcu -by the way?!! ::)

Danes sem Viliju naredila novo frizurco je full užival potem pa je kar sam odmaširal v tuš kabino in se hotel še stuširat  ::) ja je res hecen ta moj Vilči ampak je pa tudi grozen - je začel vojno s sosedovim španjelom >:( - ga čaka za ograjo tudi po dve ure in ko se približa zažene tak rafal besnenja da tistega reveža skoraj kap  :'( :o - naša Queenie je taka nežna punca ,vilči pa tak gangster!!! LP Neva :D :D


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , sobota, 19.08.2006 : 09:15:39
Živjo,

Sem nova na sceni škotkov. Imam 3  mesece starega Harveya. Dobili smo ga iz Nemčije in je že pri trmi tipičen predstavnik svoje pasme. Česanje mu gre strašno na živce, in bi krtačo najraje pojedel,če nebi imela špičk. Ker imava že pri česanju negodovanje in poskuse pobega, se bodo trimanja in striženja morali lotevati strokovnjaki. Zanima me kdaj ga je potrebno prvič peljati k frizerju in ali mi lahko kakšnega v Lj ali okolici priporočite.

Lep pozdrav,  Barbara in Harvey


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: Jana , sobota, 19.08.2006 : 09:27:07
Obrni se na Studio nege za male živali Iv San Bernard (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1017).


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , sobota, 19.08.2006 : 10:55:26
Pozdravljena Barbara in Harvey v družbi Scottiev :D :D, ne glede na karakter tvojega Scottia je potrebno da ga čim prej navadiš na "proceduro" trimanja in ostalega kar spada zraven. Škotki so so po karakterju zelo različni - sama imam 2 in sta kot noč in dan!! : Vsekakor pa prvi začetki zahtevajo ogromno potrplenja in določenih "prijemov" - vendar nič znanstvenega da se ne prestrašiš!! ;) Če hočeš nas obiščita pa ti pomagam z nasveti in pokažem kako boš počasi navajala svojega Harveya na dnevno nego
lp Neva :D :D


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , sobota, 19.08.2006 : 11:28:54
Zdravooooo!
Scottie, nič ne poveš kakšne barve je tvoj lepotec pa rodovniško ime bi bilo tudi zanimiv podatek :).

Na česanje ga kar lepo počasi navajaj, nikakor pa frizerju ne dovoli da ga z mašino po hrbtu pobrije ker bo izgledal katastrofalno grdo, pri Westijih si še lahko privoščiš ta greh, če ni za razstavo, pri Škotih pa nikakor ker bo res grozen, torej trimanje, po vratu in čelu in ličnicah pa seveda z mašino.
Pa kaksne slikce pa vse novice in podrobnosti :D ::) :-* pričakujemo....
Jaz imam dve Škotski lepotici Lizo in Saro in vsi skupaj vaju lepo  pozdravljamo.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , sobota, 19.08.2006 : 13:51:19
Ojla,
Hvala vsem trem. Neva, hvala za povabilo. mogoče bi pa res prišla pogledat in po kakšen nasvet. Res ne bi rada , da bi bil čudno sfriziran. Pri česanju kar vztrajam vsak dan, navdušen ni pa nič bolj. Na koncu dobi nagrado in pogled v ogledalo. Prišel je iz Schleswig Holsteina iz kraja Elmshorn in je Nowak´s.
Lep pozdrav Barbara


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , ponedeljek, 30.10.2006 : 20:54:21
Živjo!
kako kaj Škotki!! je tale tema kar zamrla...!!! :( Harvey je verjetno že mali mladenič - kako kaj napreduje? :) Moj Vili je že mali mož in njegovo najnovejšo fotko lahko vidite na moji strani!! Postaja naš velik čuvaj in velik"ljubimec".Queenie pa je vsak dan lepša in izredno čuteča punca.Spomladi bo zopet mama- že kar nekaj ljubiteljev Škotkov pričakuje njene mladičke ! :D :D
lp neva


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , nedelja, 19.11.2006 : 18:38:56
 Živjo pa zares dolgem času,
Zelo dolgo ni bilo nič novega. Harvey je res že kar velik. Zdaj ima 6mesecev, in gre v sredo prvič k frizerju. Nisem si mislila, da je povpraševanje tako, da sva skoraj 1 mesec čakala, da pride na vrsto. Trenutno je bolj podoben medvedku kot škotku, edino trma še vztraja.Bila sva tudi v mali šoli, sedaj je malo bolj ubogljiv, določene stvari pa se ga še vedno držijo.Ko se odloči, da ima hoje dovolj-to se nama dogaja kadar sva na sprehodu v kakšnem parku ali v mestu(npr. Tivoli je idealen da mi naredi blamažo), se vsede, uleže,..Najprej naredi ,če ga malo potegnem še nekaj korakov, potem pa tudi to ne več, lahko bi se pustil leže na boku vlečt.Groza.V gozdu pa je sposoben hodit tudi 4 ure ali več. Travnik in gozd ima rad, civilizacijo, sploh asfalt pa ne.Še dobro da imamo čez cesto gozdiček in potem se tam sprehajva in delava kroge.Kako pa krotiš požrešnost svojih kužkov.Jaz mu dajem samo 2x nadan za jest, pa še to manjšo dozo briketov jkot piše, ker dobi še kakšen priboljšek.Posebno na sprehodu, ker je takrat spuščen.Upam da bo ostrien izgledal malo bolj suh, in da bo oh in sploh krasen škot. Še dobro da bo spet malo škotskega naraščaja, odkar ga imam nisem srečala še niti enega. Moji so sicer že dvakrat v Lj v mestu srečali Clifta, jaz pa še nikoli.Jih je prav zelo malo. Mogoče bom čez čas hotela še kakšnega.

Za danes pa lep pozdrav.Bom večkrat spet pogledala če bo kaj novega v tem kotičku.

Barbara


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , sreda, 29.11.2006 : 19:31:35
Živjo,
Zdaj je pa Harvey že pravi Škot. Ko sm šla po friziranju z njim po hči, je rekla, da tale pa že ni naš.O pa je.Tudi s krtačenjem, se je že sprijaznil, samo jaz se ne morem s tem, da bi na sprehodu požrl vse- od papirja, pa do česa drugega. A ima kdo idejo, kako naj mu požeruhu dopovem da vse pa tudi ni za jest?

LP Barbara


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: taja75 , četrtek, 30.11.2006 : 15:13:08
No, tole o "požeruhih", bi pa zelo zanimalo tudi mene  :o
Nisem sicer lastnica škotka, imam pa višavsko terierko, ki jo kličemo kar Smetarka  :D
Naša Luna tudi namreč misli, da mora poskusit vse kar ji pride pod nos - deževniki, papirčki ... smeti pač...
Tudi doma mimogrede ukrade kaj in veselo napade  >:( Sploh tole doma me kar ujezi, ker jo vidim, da točno ve, da ne bi smela. Največkrat je na udaru hčerkina soba, ki je polna malih igračk. Se splazi notri, kot en lopov in potem, če jo kdo slučajno zaloti na hodniku z njenim "plenom" ji ta v trenutku pade z gobčka  :D
Krade svinčnike, pa moja britvica, ki jo je našla v kopalnici ob bideju je tudi že bila njena žrtev (še dobro, da se ni porezala!) .. karkoli pač.
Stara je 1 leto in močno sem upala, da jo bo tole minilo. Igračk ima na voljo dovolj! Tudi raznih prigrizkov za daljše žvečenje ...
Res ne vem, kako jo odvaditi!
Kakšen uporaben (preizkušen) recept morda?



Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , sreda, 10.01.2007 : 23:09:17
Živjo!
Pri škotkih se pa prav nič ne dogaja.Zanima me, če boste ta vikend sodelovali na razstavi? Midva sicer ne, bi pa z veseljem prišla pogledat ostale škotske lepotce.

Lp Barbara


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , sreda, 10.01.2007 : 23:45:20
Oj, scottie jaz sigurno pridem kaj okoli, samo brez psov, bo pa škotov dosti sigurno, samo je na pamet težko zadeti kdaj bodo na vrsti za v ring, predvidoma bo velika gneča .....

Pozdrav tvojemu pobalinu  :D , kako pa je kaj ?? Moji uživajo v suhi zimi in bodo uničili še tiste malo trave ki je je ostalo ;D.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , četrtek, 11.01.2007 : 22:46:46
Ja tudi naši travi se zelo slabo piše. Sicer smo pa dali skozi že tudi počitnice na snegu,kjer je bil pa naš princ tudi zelo zadovoljen-malo manj pa borderji in sankači, ker je vse nadiral in poskušal teči za njimi, pa mu je to preprečeval flexi. Čeprav je bil v mali šoli pri odpoklicu zelo priden,jo je v našem gozdu, kjer so srne vsakodnevni gostje, enkrat zbrisal je od takrat tudi tam na povodcu. Me je kar oblilo in sedaj mu ne verjamem več. En dan, najbrž v nedeljo bom sigurno šla pogledat če bo kaj škotov.
Lep pozdrav tebi in kosmatincem.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , ponedeljek, 15.01.2007 : 14:55:23
Živjo, na tej temi se danes oglašam prvič... pa še to z malo nenavadnim razlogom. Doma imam irskega terierja, in v prihodnosti načrtujem nakup še enega irca in v teh mojih razislavah in iskanju vzrediteljev, sem ugotovila, da ima veliko ljudi poleg irca, doma, če že ima še eno psamo tudi škota, no in tu se je moja radovednost začela širit. :P Poleg tega je to veliko naključje, saj sem tudi jaz, ko smem se odločala za psa, imela v prvem planu škota, vendar je bila pred 8 leti v Slovenijim nekakšna suša  >:( ali kaj... Potem pa je prišel moj Atos :) , in mi ni žal , da sem izbrala to pasmo, še vedno pa se včasih vprašam tisto vprašanje:Kako bi bilo, če... Zato se mi zdi zelo veliko naključje, da ima veliko ljudi ravno ti dve pasmi  :D , zato sem tudi tu, da mi poveste malo o karakterju oz. norčijah te pasme, ki jo še vedno zelo cenim in občudujem. Lep pozdrav Tina in Atos


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , ponedeljek, 15.01.2007 : 19:50:00
TINCAT ,odgovor je enostaven - Škoti so psi ki se "dvignejo" nad ostale pse.  8) 8)To ponavadi speljejo na vec nacinov ,vendar vedno zelo elegantno. Imam Airedalce in Škote.Moj Škotica Queenie naredi to na neverjeten nacin in vedno uspe - stoji kot kip nepremicno in vsi ,ki rinejo vanjo se umirijo in umaknejo - in gospa odkoraka gosposko naprej :o :o. Kadar pa se ji zahoče pa po drugi strani spravi vsakega psa v igro .Pri dirkanju pa itak vedno zmagata ,posebno Villi dirka kot raketa ;D.Njemu je itak dovoljeno vse: Airedalca vleče za rep,Airedalko grize v noge in vsi to prenasajo ,razen Queenie seveda!!!  Ko sem dolgo iskala drugo pasno in se odlocila za Škotke sem potem ugotovila da je tudi kombinacija Airedalec in Škot ZELO pogosta. :D Sedaj poznam kar nekaj ljudi po Evropi, ki imajo ali so vzreditelji teh dveh pasem.
Škotski terier je neverjeten pes ,je pa res ,da je vcasih do tujih psov - posebno samci  - zelo nezaupljiv in postane zelo oster. >:( Moj Škot Villi je izredno nagajiv in prijazen pes v svojem kardelu - je pa izredno mocan samec in to rad pokaze pri srecanju z drugimi samci - neglede na velikost....!!! >:(

Škoda da se nisva srecali v Ljubljani na Cacibu :-\ - bila sem na obeh in  razstavila oba moja Škotka.Villi je v soboto bojkotiral - se sploh ni premaknil v ringu  :-\- celo sodnici je bil tako všeč da se je potrudila da bi "shodil" - brez uspeha . Pokazal je daje pravi Škot.....!!! ;DPa sva odstopila. No pa sva se malo "pogovorila" popoldan in zvecer ,pa zjutraj v ringu pred razstavo - pa sem zmagala. ::) Rezultat: Vilči se je predstavil kot pravi Škot in dobil odličen opis močnega samca odličnega tipa. :D :D :D Seveda sem bila zelo vesela - pa še on zraven Ja Škot je Škot. Je pa enkraten pes !!!

Upam ,da sem vsaj malo razjasnila značaj Škotskega terierja . Sem prepričana da ti ne bi bilo žal če bi ti delal družbo
 :D :D
Neva in Ginger & Black terierji ;)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , ponedeljek, 15.01.2007 : 22:12:56
Najprej, hvala za odgovor, vendar sem nekje v sebi vedela, kakšen je ta njihov značaj, potrebovala sem le nekakšno potrdilo.  ;) Mogoče , se ti Škotki tako ujemajo z Irci tudi zato, ker sem v opisu tvojega Vilija videla in to skoraj 100% svojega Atosa, tudi midva sva imela v ringu težave, vendar moram z zelo težkim srcem priznati :'( , da sva potem dokončno odnehala, pa ne zaradi njega, kajti Atos je pes rojen za v ring  ;D , to pokaže ob vsaki priložnosti, bolj zaradi mene same, ki mi je takrat enostavno primanjkovalo časa za razstave... :'( In sem si obljubila, da se to ne bo več zgodilo! No ja pa tudi tisto s samci je zelo podobno, sploh če so večji od njega, vendar pa lahko povem, da sva se uspešno spoprijateljila s fantovim bokserjem :P . Res, je , da je trajalo kar nekaj čase, vendar je moja trma in vztrajnost obrodila sadove, in sedaj sta , vsaj ko sta skupaj nekakšno kardelo. ;D Lep uspeh, za skoraj 8 letnega terierja, ki prej ni maral samcav, razen redkih izjem- otroški prijatelji :P Odločam se za nakup še enega psa , zagotovo bo to irec, vendar premišljujem o istočasnem ali vsaj pol leta kasnejšem  nakupu še enega mladiča, ja vem kar velik zalogaj... pogumno od mene vem! :-X   Nekako sem se usmerila na irske mehkodlake pšenične terierje, sem tudi v kontaktu z lastniki in bol ali manj na tekočem z zadevami na tem področju, vendar pa obstaja možnost , da se mogoče namesto tega pojavi škot- neuresničena želja. JOJ, SM ŽE PREDOLGA... ::) Tako , da pridno zbiram informacije , kajti nočem se prenaglit z nakupom, kajti rada bi vrhunskega psa, ne le ljubljenčka, čeprav bo itak v prvi vrsti to. Se mi zdi, da če človek ni imel terierja(kateregakoli), potem še ni imel psa, v pravem pomenu besede. Se že naprej opravičujem lastnikov drugih pasem, vem da vsak lastnik , reče to za svojo pasmo. Itak so vsi psi zakon, za mene so pač naj terierji. :)
 Za konec bi te samo še vprašala, če v naslednjih 2-3 letih načrtuješ kakšno leglo, in upam da mi boš odgovorila še na kakšno vprašanje, ki ga bom sigurno imela. A na CAC celje v februarju, se boste tudi šli pokazat? Lep terierski pozdrav! 8)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , ponedeljek, 15.01.2007 : 22:53:45
Ja na CAC Celje se bomo šli pokazat  - če bo le sreča ???- februar je čas ko se go Queenie gonila . lahko da bo že mimo ,lahko pa ....... kaj se ve ,narava dela svoje: :D Če Villi ne bo preveč "zmešan" .... odločitev še ni padala glede parjenja!!! ;)
Na vprašanja o Škotkih pa vedno z veseljem odgovarjam ,lahko se vidimo, slišimo ,tipkamo etc.etc. Vrhunski pes pa je tudi moja želja  ::)- žal pri dveh samcih kot sta moja dva tretji ne pride v poštev razen če se premisli moja prijateljica in skupaj nekaj" ustvariva" !! :D

LP
Neva


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , sreda, 17.01.2007 : 14:27:59
Ja, na cacibu sem bila samo v soboto. Sem videla vašega Vilija, ali je bila tisto Queenie ::) . No v glavnem lep je bil, tko da sem kr neki časa bol kot ne buljila vanj :o ,  :) ! Sem se v soboto bolj posvetila "dolgonogim" terierjem in opazovala predvsem handling v ringu- vedno se kaj novega naučim ;D. Zanimivo je , da ima vsaka pasma nek svojevrstven način, ki ga je pa seveda potrebno prilagodit posameznemu psu. Zato se mi zdi zelo koristno opazovati handling pri različnih pasmah... :)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , četrtek, 18.01.2007 : 12:43:30
Tincat,če je bil tisti Škotek ki si ga gledala črn kot noč je bila Queenie :D, če pa je bil lepo obarvan :črno,rjavo,sivo, grizli pa je bil moj brindel Willow -Villi :D.Oba sta se zelo uspešno predstavila - predvsem v nedeljo( vaja dela mojstra) sta oba dobila odličen opis: Queenie v razredu šampionov-"odlična predstavnica pasme" :D :D in Villi ,ki je pravzaprav šele začel svojo razstavno karijero:"močan pes odličnega tipa, močna glava samca, dober karakter..." :D :D :Dsem zelo vesela se je moj Villi zabaval in se izkazal tudi v razstavnem ringu in ne samo v naravi!!! ;)
lp
Neva

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: Uma , četrtek, 18.01.2007 : 12:47:43
Neva to si bila torej ti v ringu, jaz sem bila vodja kroga v soboto, zdaj se za enega forumasa vec vem kako v zivo zgleda. :)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , četrtek, 18.01.2007 : 13:09:58
Ja me veseli da se sedaj poznava - takole po delih - ja moj Villi je v nedeljo na CACIB Tromostovje strasno prijetno presenetil prav vse - v prvi vrsti mene ,pa tudi sodnika saj se je prestavil kot pravi razstavni pes - za razliko od sobote - hi,hi

Neva


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: Uma , četrtek, 18.01.2007 : 13:44:04
Res skoda za soboto, da nista dobila ocene, sigurno bi se dobro odrezala in cestitke za nedeljo!


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , četrtek, 18.01.2007 : 14:02:18
Ja moj Vill je pravi Škot - trmast  >:((aroganten 8) ampak tudi velik gentleman!  ::) ;)
Pa hvala za čestitke. :)
Lep dan
Neva


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , petek, 19.01.2007 : 16:23:22
Vse kaže na to, da sm vidla Queenie, potem je bil v boxu Vili, kazensko?! ::) Je pa res lepa, tko temna... :) Me pa zlo zanima kako izgleda svetli škot v živo, mislim tisti "pšenični"? So kr redki ane ? Pa obstajajo kakšna pravila glede te svetle barve oz. temne (če gre barva lahko tudi v modro)? Lep pozdrav, Tina


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , petek, 19.01.2007 : 19:40:59
Živjo,
Čestitam Nevi in Viliju. V nedeljo sem bila na Tromostovju, ravno z namenom da vidim škotke pa sem očitno vse zgrešila in sem jezna kot strela. Je pa res da me je moja pubertenica-hči ne pes priganjala domov. Drugič grem sama. Sicer sem še vedno bolj svež lastnik škotka, pa moram priznati, da že razmišljam kako bi bilo če bi imela še enega. So me že čisto osvojili. Najprej pa moram Harveya vpisat v slovensko rodovno knjigo in ga peljati na vzrejni pregled( ali mogoče kdo ve kdaj bo in kakšna je sploh procedura), potem pa kdove bo morda kdaj očka. Neva, ali so zelo ljubosumni ko pripelješ v hišo še enega psička? Kar pa se trme tiče, sem že ugotovila - ne deluje seveda vedno, da moraš delati z njim vse na lepo.(kot z možem). Kako pa se Vili obnaša do drugih večjih psov. Naš vsakega kar čaka, ampak zdaj je pa začel kar renčat na večje pse. Počaka vesel da se povohata, potem pa godrnja. To je nova moda zadnjih dveh dni. Sem pa kar malo razočarana ker je tako malo škotkov, edini s katerim se je imel priložnost srečati je bil en šestletnik v Franciji, pa še ta ni bil navdušen nad družbo našega mladinca. Lp Barbara



Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , petek, 19.01.2007 : 21:13:44
Zdravoooo vsem  :)

Neva najprej čestitke za Vilija :D, naslednje leto bo BOB pobral :), kot si opazila mene ni bilo, preveč obveznosti, sploh več ne dohajam. Pa tudi malo treme, ker pričakujemo mladičke čez 5-6 dni (Westije).

Barbara vzrejni ja spomladi ponavadi v Domžalah na kinološkem društvu, praviloma prvo nedeljo v aprilu, sicer pa bo objavljeno v Kinologu, pa tudi mi te lahko tukaj obvestimo. Čimbolj lepo ga potrimajte, lepo mora hoditi na vrvici, da ga vidijo z vseh strani kako hodi, pa na mizi ga bodo prešlatali, pogledali zobe, zmerili višino. Vse to mora lepo tolerirati in se ne sme bati.
Za vpis v Slovensko rodovno knjigo pa moraš original Export rodovnik poslati na KZS in jih v enem dopisu pač zaprositi za vpis, to bodo naredili in ti vse skupaj z računom poslali nazaj.

Ful dogaja kle pri škotih zadnje čase ;D.
Jaz sem zdalje našo Škotico Lizo ravnokar friziral, da bo lepa ko gre vsak dan v gozd na "lovski pogon", je bila že vsa zaraščena.

Lepo se imejte ;)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , petek, 19.01.2007 : 23:07:50
Zivjo ,

SCOTTIE,res škoda da ste zamudili nastop Škotov na razstavi!! Jih je bilo zelo veliko .posebno psičke v razredu šampionov so bile čudovite:Vilijeva mama Tamara je žal ostala doma :-[,pa Škotica iz Rusije,Italije,Hrvaške in seveda moja Queenie!! :D
Ko je prišel Villi k nam je teden dni prej odšla zadnja mladička prvega legla naše Quennie in Queenie je takoj vzela Villija za svojega mladička!! Drugače pa je treba psu pač počasi dopovedat da je prišel še en član kardela,gre bolj počasi ker je treba paziti da se mladiček ne poškoduje. Ampak ponavadi ni problema - večji problem nastane ko mladiček zraste in se začnejo rangirati - s samci je hujši problem kot z psičkami. Pri meni se zdi da je Airedalec Dream Villija vzel za mladiča in mu razmeroma veliko dovoli. Verjetno je bolje da se odločite za psičko! ;)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , sobota, 20.01.2007 : 22:13:33
Živjo,

Hvala obema za odgovor.Še vedno sem jezna za prejšnji vikend. Pa drugič. Drugi škotek, je pa zaenkrat bolj v  moji glavi, in bo gotovo še kar nekaj časa trajalo do realizacije.
Kar se tiče trimanja, mislim, da ne bo hud problem(ker gre redno na 6 tednov na lepšanje v salon), še dobro da je vzrejni spomladi, ker še nima dolge dlake, tam kjer mora biti dolga- pa že ta je grozna ko prideva iz sprehoda, kar pa se tiče lepe hoje, tu bo pa še potrebna vaja. Še dobro, da se kmalu začne sezona pasje šole, da se greva še malo učit.

Lep pozdrav !


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , ponedeljek, 22.01.2007 : 21:10:48
To se mi zdi zelo zanimivo, tud nasploh opažam da večji psi lažje prenašajo manjše in da so tisti na "kratkih" nogah tisti, ki so "the boss". :)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , sreda, 24.01.2007 : 16:07:19
Pri nas je Škotska terierka absolutna "kraljica" :D - ima sicer tudi tako ime - vendar je praktično nedotakljiva. Je pa samec Airedalec prikriti vodja,tako da na koncu to tudi pokaze in obvelja njegova!! >:(
lp Neva


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , sobota, 27.01.2007 : 11:37:20
Imeli smo zanimivo pasje srečanje. Na obisku smo se dobili prijatelji -4 družine vsaka s svojim psom. Me je malo skrbelo kako bo , pa sem dva dni prej preverila če je naš siten do vseh velikih psov ali samo do nekaterih. Test s sosedovim prinašalcem je potekal odlično, čeprav jo je Harvey občasno dobil s šapo ali čim drugim mu sploh ni bilo dovolj, in bo on še kar skakal in divjal. Potem pa so prišli na obisk k labradorju maltežan, mešanka in naš škot. Vsi so se prav dobro obnašali, torej našemu niso všeč samo nekateri veliki psi, kar je dobra tolažba, me je že skrbelo, da postaja konflikten.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , nedelja, 28.01.2007 : 12:05:48
To je tako, sm imela isti problem z mojim ircem, ki ni imel "rad" psov, ki so bili večji od njega in sedaj se najbol razume z bokserjem! :) To je tko kot pri ljudeh, vseh pač ne moreš imet rad. Skoraj vsak pes/psica ima vsaj enega psa, ki ga ne prenese- vsaj iz mojih izkušenj...


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , ponedeljek, 29.01.2007 : 20:07:38
Se strinjam, saj na srečo nikjer ne piše , da mora imeti vse rad. Zdaj delam raziskavo,kaj je na tistih na katere renči in kaj na drugih na katere ne. Pa še nisem čisto na jasnem. Mogoče ga jezi, da ne pokažejo toliko veselja nad srečanjem kot on. Pojma nimam.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , ponedeljek, 29.01.2007 : 23:24:13
Možno, pri mojem že takoj ocenim kaj bo... Pri psičkah se usede in čaka, če pa srečava samca se uleže in čaka, da pride bliže potem pa skoči... To naredi pri psih, ki jih ima "rad" :) Če pa srečava kakšnega "sovražnika", potem se pa razburjamo z renčanjem, vendar gremo vseeno gladko naprej, samo renči. Zadnjič, sva na sprehodu srečala psičko in ni prišla do njega, ker je bil na drugi strani ceste, "sosprehajalec" je bil že kar nekaj metrov naprej, midva pa še vedno na istem mestu in sem ga na koncu prijela in nesla, ker se ni in ni hotel drugače premaknit naprej. To se mi je zgodilo po ohoho... letih prvič, ko so v bližini dame postane pač pravi casanova... :))


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , sreda, 31.01.2007 : 07:15:52
Harvey pa vsakega psa pričaka z ležanjem.Ponavadi se uleže že takoj ko opazi psa in traja dokler ne pride blizu. Navadno mu malo prigovarjam, naj počaka, da pride bližje in se zato še malo premakne, potem pa skoči-nekateri se ustrašijo, nekater so še vedno na drugi strani ceste, nekateri pa gredo mimo, kot da ga ni. Včasih je bila cela drama, če se ni mogel pozdraviti, zdaj pa je na srečo to prerastel, malo razočarano gleda in gre dalje iskat kakšnega drugega. Drugače se pa sedaj ukvarjava s kamilčnimi obkladki in spiranjem oči, ker ima od silnega veselja nad snegom vnete oči.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , ponedeljek, 05.02.2007 : 11:41:00
Živjo,
danes imam pa vprašanje, mogoče bi sodilo v kakšno drugo rubriko, ampak me zanima prehrana izključno škotov, ker je vsaka pasma in vsak pes malo drugačna. Harvey ne sodi med suhce, pa vendar se mi zdi da zelo pazim na njegovo prehrano, me pa razjezi, ko slišim pripombe, da je debel. Je AG puppy/junior. Jedel je 2x dnevno med 40-50g.Količina na vreči pa je bistveno večja- mislim da je za pse njegove starosti 8,5 mesecev in teže 5-10kg (ima malo več kot 8kg) od 150-220g dnevno. Od priboljškov dobi kakšen pasji piško, da sploh pride iz vrta  (max 5 dnevno) in kakšno pedigre palčko, to je podkupnina ko je sam doma. Teka doma na vrtu in 1-2x dnevno greva na sprehod dolg 30-45 min. Včasih tudi več.  Vem da so škoti požrešni, zato se zelo izogibam, da bi v kuhinji dobival še kakšne prigrizke(včasih sadje ali zelenjavo, košček sira 2x na mesec), pri mizi pa sploh nikoli ne dobi nič in tudi ne prosi. Zdi pa se mi da njihov dolg trup pač mora nekaj nositi in so tudi okoli v pasu malo širši. Kako pa je z vašimi?

LP Barbara


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , ponedeljek, 05.02.2007 : 12:52:10
Oj,
8 kg za 8,5 mesecev je popolnoma vredu in ni preveč. Če se kuža dosti giblje in ne "žre" vse živo skupaj s svojim gospodarjem, nebi smel biti debel.
Moji dve škotki sta punčki, odrasli in ena tehta 9 kg, ena pa 8 kg in nobena ni suha, niti debela. Na začetku sem imel občutek da je predvsem ta večja debela, pa so mi na vzrejnem rekli da je zelo "nežna" psička, kar po njihovo pomeni "suha", pravtako me je Švedska sodnica na razstavi za manjšo psičko kar malo okarala da je presuha, pa res ni. Tako da tvoj 100% ni predebel. Malo k temu "bebelušnemu" izgledu pripomore frizura. Sicer pa poznam samca ki je enako star kot moji dve in ima 10 kg, pa ni videti debel. Če pa je samec bolj velik pa ima z lahkoto tudi 12 kg.
 :) 


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , ponedeljek, 05.02.2007 : 18:35:26
Hvala, si me potolažil. Vem, da škotki niso pudeljčki in da imajo drugačno postavo, tudi to vem, da veliko ljudi škotkov sploh ne pozna. včeraj smo bili na sprehodu v Izoli in sta ga dve gospe obtožile da je debel, sem se skoraj ob lastni nos spotaknila, potem pa sem ugotovila, da sta ga zamešali s šnavcerjem, ker sta me poučevali, da obstaja tudi siv. Kdaj pa lahko dobi hrano za odrasle pse? AG puppy ima samo 1 okus, za odrasle pa jih je več. Včasih tako ignorira svoje brikete, da se mi zazdi da se je mogoče naveličal. Res bi rada enkrat videla tudi vaše škotke, na sliki so krasni, mladički višavčkov so pa tudi kot male igračkice. Še ena šala- enkrat sem v Tivolju srečala nekega gospoda z višavčkom, pa me je vprašal, če je Harvey ta črn višavček.

Lep pozdrav, mu bom kar z lažjim srcem dala večerjo.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , ponedeljek, 05.02.2007 : 19:17:56
Ja ja tudi za moje kakšne gospe rečejo da je šnavcer, tako da .... nimaš kaj, pač zelo redka pasma pri nas, imam pa tudi dobre izkušnje ko na videz popolni nepoznavalci vprašajo če je to tisti kuža iz Black&White viskija, to je že super :D :P, sicer pa so ljudem večinoma zelo všeč, ko jim enkrat stvar razložiš, so pa seveda tudi taki, ki točno vedo katera pasma je to.
Sicer pa še vedno zeloooo malo mladičkov pri nas v Slo, se mi zdi da lani niti enega legla, aja v Gorici menda da je nekaj bilo, saj poznam psičko in lastnico z razstav, obe zelo simpatični :) sam jo žal nisem poklical da bi zvedel kako in kaj je bilo. No jaz upam da bo nam letos uspelo prvič, pa Neva(Gingar&Black) bo tudi pestovala male črnuhe, no pa še kakšen zraven, pa bo kar nekaj.
Če boš svojega 1.aprila peljala na vzrejnega v Domžale se morebiti srečamo, samo moje bodo predvidoma takrat noseče, tako da ne bodo zraven.
Lp


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , torek, 06.02.2007 : 00:11:35
ojla,
ah sem že boljše volje. Naj bi šla midva na vzrejnega, če se bova uspela naučit vse kar je tam treba znat. Mladi mož je trmast, jaz sem pa kot plastelin, premalo odločna. Tako da moram najprej izšolat sebe, potem pa še psa. Upam, da bo vse o.k. In da se vidimo, ker me strašno jezi nepoznavanje predstavnikov škotske rase. Pa še ena zabavna za lahko noč, zadnjič srečava ponovno 2 starejši gospe na sprehodu z mešančkom. Prvič je bilo ko je pri nas na periferiji zapadel sneg in je bil gospod pes v plaščku, da je bil malo manj moker in poln snega po trebuhu, drugič pa je bil brez in so se mu videle številne bele dlake po hrbtu, pa me je gospa brez psa vprašala, kako to da ima toliko "sivih" dlak, če sem pa zadnjič rekla, da je še mlad.  Sledilo je predavanje o razlikah med psom in človekom in potem sva odtacala dalje.

Pa lahko noč.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , sobota, 24.02.2007 : 23:53:00
Ojla,

ja res je Škotki so res nekaj posebnega :vzvišeni pa tudi zelo prijazni, če to želijo, igrivi pa tudi zelo hudi, ko branijo svoje posestvo ali svoj trop -družino!!!!
Moja Queenie je psička,ki ji ni primerjave :) - njena lepota in pa njen enkraten značaj sta neponovljiva. :D V začetku aprila bo zopet mama!!!!!Se že zelo veselim :D :D

Lp

Neva ;)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , nedelja, 25.02.2007 : 21:25:05
Živjo, sem danes v Celju opazila v katalogu Willova, ampak v živo pa ga nisem nikjer našla  :'( ... škoda, upam da bom drugič imela več sreče da ga bom lahko malo počohala! ;) Lep pozdrav, Tina


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , nedelja, 25.02.2007 : 21:53:24
Živjo,ja res škoda ampak sva bila ves čas tam  ??? - no vmes je tudi malo počival ko sem pripravljala Airedalko Breeze za v ring. Pa tudi slišat ga je bilo saj je mulo pravi Škot - malo aroganten :o , malo živahen :D, malo vzvišen ::), no do predstavnic ženskega spola pa tudi zelo nežen!!
Danes je bil tudi ponosen saj je dobil svoj prvi Res. CAC!! :D :D :D :D

lp
neva ;)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , nedelja, 25.02.2007 : 22:08:57
Vili je bil daleč najlepši :) in čisto priden, jaz nisem nič videl da bi kaj nagajal :), čestitke in pozdrav vsem.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , nedelja, 25.02.2007 : 22:35:48
 Hvala, hvala ,res sem ponosna na tega lumpa. :D :D No čestitke pa tudi tebi - tvoj"naraščaj" - mali Westi je pravi cuker in njegov prvi nastop v ringu je bil prav osupljiv za tako mladega kužka!! :D :D
 
Neva ;)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , nedelja, 25.02.2007 : 22:44:27
A pol je bila tista mala bela kepica od robin naraščaj(mel je tako luštno ovratnici s snoopyjem   ;) )? Res je bil cukr!  8) Jst sm se bila pri mehkodlakih pšeničnih tko da sm pol res slepa, ker airedalce sm vidla, no vsaj tiste ki jih je rihtala Mirja. Škotka sm vidla pa samo Peabear-ja se mi zdi, po lastnici sodeč :-\ Ah, bo zihr še kaka priložnost.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , nedelja, 25.02.2007 : 22:51:25
Je pa tu  res da nisem čakala do samega ocenjevanja škotov. Danes so mel res tko čudno, ura je bla dve, pa je blo pregledanih šele pol pasem v fci3 skupini. Ne vem no ampak moje mnenje je, da je bla danes organizacija ena izmed slabših. :(  Čestitke za Wilčija!!!


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , nedelja, 25.02.2007 : 23:13:38
Ja tisti mali štrukel je Snoopy, moje dete iz lanskega legla, živ ko hudič, zvedav, radoveden, ampak toleranten in prijazen do drugih psov in prislužil si je res zelo brezhiben opis sodnika in kasneje v defileju prišel celo med prvih 5 najlepših najmlajših vseh pasem.

Ja, sodniku za terierje so naložili preveeeeeč psov, nevem če smo že kdaj toliko čakali

No saj ne zamerite če kar tukaj pri škotih prilepim slikce, saj smo v žlahti a ne :)
Snoopy West in Show :D
(http://i28.photobucket.com/albums/c222/westinshow/de46725d.jpg)

http://i28.photobucket.com/albums/c222/westinshow/533f8bad.jpg


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , petek, 02.03.2007 : 16:06:06
Kdaj bo pa kakšno legla škotkov popestrilo slovensko pasjo sceno? ;D ;D ;D


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , petek, 02.03.2007 : 22:40:58
Ja zelo, zelo kmalu. V zacetku aprila bo moja Queenie drugic mama. :D Tokrat sem se odlocila za zelo ekstravaganto in zelo kvalitetno kombinacijo dveh sampionov! :o 8) Vse info in fotke najdete na moji spletni strani. Plemenjaka pa si lahko ogledate kar tule levo malo vise.......!!!!! Jana pa se je zelo potrudila in tudi moje novice pripraila ena A s crtico!!!! :D ;D :D ;D

lp

Neva  ;)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , nedelja, 04.03.2007 : 21:20:42
Živjo,
Še moje čestitke obema z Vilčijem. Harvey je preživel prvi teden v reji pri moji mami, mislim, da se je imel odlično, ker je bil danes čisto vesel, ko smo šli k njej na obisk in presenečenje, včeraj nas je bil grozno vesel in ni bil nič užaljen. Torej se je gotovo imel fino, za podkupnimo pa je dobil novega pliškota.

Lep pozdrav, Barbara


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: tincat , nedelja, 04.03.2007 : 22:44:29
Same lepe novice s "Fci3 scene"!  :D


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , torek, 05.06.2007 : 13:07:21
No pa smo dočakali tako težko pričakovane črne Škotke  :) :D
30.5.'07 je moja draga Liza rodila dve punčki in enega fantka, Britney, Bridget, Billy. Mladički lepo napredujejo in mamica skrbno pazi nanje in postori vse potrebno.
Lep pozdrav vsem  ;)
Slikce pa na spletni strani  :)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: Polona , torek, 05.06.2007 : 20:30:40
Jaz bi pa po Hrusici 07, v tej temi rada cestitala Barbari in njenemu Harveyju za odlicen nastop v ringu. Za prvic je bilo vec kot super in mislim, da si je prvaka razreda mladih  :D  :D  res zasluzil.
Cestitke pa tudi Nevi in Willowu....tamaucek je vedno boljsi in boljsi   ;D

lp, Polona  ;)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , sobota, 09.06.2007 : 22:37:09
Malo pozno, ampak Polona vseeno hvala! Doma sva bila oba potem preostanek nedelje-mrtva. Ampak ko bo več kilometrine se bova že navadila.

Lep pozdrav, Barbara


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: robin , ponedeljek, 09.07.2007 : 11:05:52
 :)  naši malčki so prečudoviti  :)

http://i28.photobucket.com/albums/c222/westinshow/SV104370500x375.jpg

http://i28.photobucket.com/albums/c222/westinshow/SV104315500x375.jpg

še veliko več fotografij na spletni strani in v foto albumu  :D


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , nedelja, 30.09.2007 : 20:07:27
Pozdravljeni ljubitelji Škotskih terierjev, :D

pri nas se dogajajo lepe stvari  :)- še par detaljev  je potrebno urediti pa pridem z veliko novico na dan - vabljeni, da  kmalu zopet obiščete tale forum in pa mojo internetno stran .

lep pozdrav

Neva  ;)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , sobota, 10.11.2007 : 20:50:39
Zivjo, :D

danes je na CACIB Vrtojba nas prijateljcek Harvey dobil svoj tretji PRM :D :D :D in tako postal  J CH - mladinski prvak Slovenije ;D ;D ;D. Cestitam Barbara  !! In to je sele zacetek......!!!!!! :o

lp

Neva


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: Polona , nedelja, 11.11.2007 : 11:19:05
 :D :D :D
Cestitke Harvey-ju....pa je postal pravi mali profi  :) Evo...vidis Barbara, vaja dela mojstra!
Se vidimo na naslednji razstavi  ;)

Lep pozdrav od vseh nas,

Polona, Breeze in Jill


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , nedelja, 11.11.2007 : 18:19:45
Ojla,

V Harveyevem imenu hvala za čestitke.  Za njegove PRM-je je pa najbolj zaslužna Neva s servisom, z vzpodbudo in vsem ostalim, včeraj pa tudi Lana. Hvala obema, jaz sem bolj taksist in serviser. Mogoče se pa enkrat opogumim in grem v ring, ampak ne vem no?

LP Barbara


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , sobota, 12.01.2008 : 15:03:06
Pozdravljeni!

Danes smo zopet poželi lepe uspehe. :D Na CACIB Lj. je Harvey  prvic nastopil v razredu vmesnih in dobil svoj prvi CAC in CACIB .  ;D ;D Sodnik Ron Manaker USA mu je v opisu napovedal briliantno razstavno kariero, na kar smo se posebaj ponosni.

Hvala Barbara da mi zaupaš svojega lepotca v trimanje in razstavljanje. ;)

Fotko prilozim v kratkem.

Neva 


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , nedelja, 13.01.2008 : 15:40:25
  :D :D


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , nedelja, 13.01.2008 : 15:44:51
 Od veselja sem prišla samo do smeškov. Sicer pa Neva, ;D mi je v veselje da se s Harveyem tako dobro in uspešno razumeta.


Hvala tebi, Neva in gremo novim dogodivščinam naproti.

Barbara


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: Rochka , torek, 29.01.2008 : 14:05:14
Zivjo!

Ker mam tud sam mlado skotsko terierko, sm naredu en "slideshow" njenih slik:

http://www.youtube.com/watch?v=vgjg08R7faE


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: scottie , nedelja, 24.02.2008 : 23:03:53
Ojla Rochka,
Na žalost se mi slike tvoje škotke niso odprle, pa vseeno napiši kaj več o njej in nam jo malo predstavi še v besedi.

LP B


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , ponedeljek, 02.06.2008 : 12:50:22
Pozdravljeni,

ponosno javljamo, da je CH Arabella's Dancing Queen na CAC Hrusica/Mezakla 2008 osvojila v razredu sampionov CAC in BOB :D. v Best in Show pa je osvojila 3. mesto med terierji. :D :D Vodila jo je mlada in zelo perspektivna razstavljalka Eva. Sodnik gospod Kenneth Edh ,Švedska.

ChJ Nowaks Harvey in Ch Arabella's Dancing Queen pa sta postala tudi najlepsi razstavni par :D :D. Sodil je gospod Baič Boris.

Hvala organizatorjem , hvala sodnikom in hvala Eva!!!!! :)

Fotke si boste lahko kmalu ogledali tudi na moji internetni strani.


Neva


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , torek, 10.06.2008 : 11:35:57
 Lep pozdrav,

Fotke so pripravljene moja nova internetna stan pa bo tudi kmalu pripravljena. :o
lep pozdrav

Neva ;)


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , petek, 18.07.2008 : 00:20:56
Pozdravljeni,

da malo osvežimo tale del foruma prilagam eno najnovejših fotk moje Queenie in oznanjam da je nova internetna stran pogledala v svet in vas vabim da nas obiščete. :D

Neva

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , petek, 22.05.2009 : 22:59:17

                   Dva prekrasna Škotka na slovenski sceni - Jamie in Jimmy
                   kdor želi vedeti kaj več ,si lahko ogleda na moji internetni strani
                   www.gingerandblack.com
                   oddelek Škotski terierji


Lp
Neva


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , sreda, 17.06.2009 : 16:33:39
Lep pozdrav,

res škoda , da tale forum takole sameva - saj Škotskih terierjev ni tako malo v Sloveniji
pa tudi mnogi jih želijo imeti v svojem domu,pa nimajo najmanjše ideje kakšen pes je pravzaprav
to. Večina jih misli , da je to "bela" varianta " Višavskega terierja kar pa niti slučajno ne drži. Niti po
izgledu kaj šele po karakterju.No sem še nekaj dodala v oddelku  vzrediteljev - par pomembnejših
lastnosti Škotskega terierja ,ki predstavljajo odgovor na vprašanja ,ki jih dobivam zastavljena v telefonskih
pogovorih .Nekaj lastnosti teh čudovitih kužkov , ki so recimo malo bolj vzvišenega karakterja,neskončno
privrženi svojemu lastniku oziroma družini,zelo stabilni in umirjeni.
Queenina sinova Jimmy in Jamie sta v 5 tednu starosti ,imata super kvalitetno dlako - posebno Jimmy je
kopija svoje mame po izgledu in karakterju. Jamie je po očetu - zelo samostojen in se zaveda , da je čudovit
predstavnik svoje pasme.
Na vsa vprašanja glede mladičkov in pasme vedno z veseljem skušam odgovoriti . ;)

Lp

Neva in Ginger and Black terierji
tel: 031 533 921
 ;)

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , četrtek, 08.10.2009 : 11:11:46

Živjo,

naš Jimmy je sedaj 5 mesecev star Škotek - še vedno zelo ponosen in samostojen
Škotek.


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , četrtek, 08.10.2009 : 11:33:07
 
      Imam prevelike fotke - pa si ga oglejte na moji internetni strani www.gingerandblack.com
      Njegov bratec uživa v svojem novem domu
      kjer nagaja svoji prijateljici in svoji gospodarici ter razveseljuje vse ki ga imajo radi.

     Jimmy ima popolno zobovje,odlično dlako in je na sploh zelo lep predstavnik svoje pasme.
     Je na voljo vsem vsem, ki si želijo družabnika, ki ne pušča dlake, ljubi sprehode ali pa samo
     opazuje kaj vse se dogaja okoli njega. Se rad vozi z avtomobilom , zelo rad papa, malo manj rad pa se frizira
   - no pa saj je še majhen . Ima opravljena ze vsa cepljenja, seveda je čipiran .Se zelo rad pokaže kako je lep
      tako da bo zelo vesel če bo imel možnost obiskovati razstave in seveda zmagovati!!!

     Če vas še karkoli zanima me pokličite ali pa povprašajte na tem forumu,da malo zaživi. Ko izveste kaj več o Škotkih
     sem prepričana da se zaljubite v to pasmo :D :D :D

     Neva
 

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: Ory , ponedeljek, 16.11.2009 : 13:40:10
Krasen samcek, cestitke za tako perspektiven podmladek.  :) Zelo prijetna pasma in res mi je zal, da se vec lastnikov ne javlja na forumih.

Veliko uspehov se za naprej!


Naslov: Re: Škotski terier - čvek
Poslano od: terier , torek, 17.11.2009 : 16:43:28


    Hvala Ory, si nasla pravi izraz "prijetna pasma" so Škotski terierji - spomladi - upam -
    bomo pričakali nove mladičke mlade mamice in zelo lepega samčka.