mojpes.net

o psih => Glava => Sporočilo, začeto od: Petra , sobota, 13.07.2002 : 14:50:02



Naslov: tujki v ušesih
Poslano od: Petra , sobota, 13.07.2002 : 14:50:02
Mojemu Blu-ju je zašla v uho, trava (klasek, ki ga seveda ni bilo videti), k sreči smo ga še pravočasno peljali k veterinarju.
Ker se mi zdi, da poseg ni ravno ne boleč  :((glede na to, da je jokal in se upiral, ćeprav je dobil pomirjevalo) sem hotela vprašat, če imate glede tega kakšne izkušnje (čeprav so mu jo odstranili še vedno trese z glavo občasno- ne vem mogoče so mu dali kakšno tekočino v uho in ga zdaj to moti?)
Zanima me kako bi se dalo to preprečit, ker se bojim, da jo bo spet dobil, če en drugače, ko gremo na sprehod. :-/
Okoli hiše pa smo jo pokosili  :)


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: simi , ponedeljek, 15.07.2002 : 09:06:30
Sama stanujem na takem koncu Ljubljane, da imam okoli hise same travnike in polja. Svojo psicko in macka, ko pridem s sprehoda pregledam ce imata kaksnega klopa in kaksno bilko trave. Je pa res, da psici ne pustim, da hodi v visoko travo, ze zaradi tega ne, da ne dela skodo na travnikih. Nikakor pa ji ne pustim v psenico ker je klasje skoraj nemogoce dobiti iz dlake (lomi se). Ce ji pride karkoli na uci ali usesa pa to ze med sprehodom pocistim.


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Petra , četrtek, 18.07.2002 : 13:41:13
Hmmm, kot zgleda ne bo šlo vse tako gladko kot bi si želeli.
Zdaj pa me res skrbi, po približno petih dneh, ko je Blu še vedno tresel z glavo se mu je iz ušesk pojavil gnojen izcedek :(, zato smo ga peljali k veterinarju, ki je ugotovil, da ima vnetje (zaradi trave, ki so mu jo vzeli ven prejšnji petek).
Dobil je kapljice Dexamethason Neomycin, problem je v tem, ker je zdaj dobil vročino.
Naj pokličem veterinarja alil mu jo lahko jaz kako zbijem ali bo minila sama od sebe? ???


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Petra , petek, 19.07.2002 : 08:38:04
Saj vem, da kapljice ne morejo zbiti vročine. Je pa Blu danes oz. tudi včeraj zvečer že veliko boljši- živahnejši, tako, da milslim, da so kapljice začele učinkovat, glede na to , da nima več izcedka in ne drži več glave postrani.
Mislim, da je imel vročino zaradi vnetja.


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Lilit , torek, 14.06.2005 : 17:49:24
Da opisem naso danasnjo izkusnjo :-\

Okoli 3h ponoci je zacela Vona zverinsko tulit in jokat, tako da smo se vsi zbudili in leteli gledat, kaj se dogaja, jaz sem bila prepricana, da jo je kaj oklalo :-X Izkazalo se je, da trese z glavo in joka, tako da smo sklepali, da ji je nekaj slo v uho...
Ker je tulila samo, ce je tresla z glavo, sem jaz spala poleg nje do jutra in ji drzala glavo na miru, da se ni mogla otresati. Zjutraj smo sli k veterinarju in je ugotovil, da se ji je trava prav zapicila v usesno steno - oziroma, ker je bilo uho polno krvi, veterinar ni bil siguren, ker ni dobro videl, ce ni bila mogoce zapicena v bobnic :-X

No gospodicna je potem dobila se pomirjevalo in ji je dobro spral obe usesi, zdaj moramo pa biti pazljivi, ce bo drzala glavo postrani in tresla z njo, je mogoce kaj z bobnicem narobe.

Ah ta trava :(

Ampak kako je jokala... res, jaz sem bila sigurna, da ji manjka najmanj ena noga :P :-[ :'(


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: oliver , sreda, 15.06.2005 : 11:22:01
Klaski so zelo neprijetna stvar. Psi, ki imajo na notranji strani zelo odlakane uhlje imajo večje težave, saj se klasek skrije v dlako in zaradi posebnih kaveljčkov potuje samo navzgor v sluhovod, kjer pa povzorči to kar se je zgodilo Voni.
Najboljše je seveda, če se da takim travnikom izogibat kot je napisala Simi in psa še med sprehodom redno pregledovat.
Te klaski lahko zaidejo tudi v nos, oči in zelo pogosto (spet pri psih, ki imajo med prsti veliko dlake) med prste. Tam je koža nežna in se zarijejo ter potujejo po podkožju. Lastnik to opazi, ko nastane gnojna bula-absces, lahko med prsti ali pa že višje na taci. Zelo neprijetna zadeva. Psu je treba (ponavadi v popolni narokozi, saj je boleče), odpreti absces in najti klasek.
Upam da bo teh težav čimmanj.
Lp K


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Lilit , sreda, 15.06.2005 : 12:52:40
Ja, tudi v tacki smo ze imeli klasek pred leti :'(

Mi je pa danes prijateljica povedala, da je imel njihov pes to travo v dlesnih ???


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Petra , sreda, 15.06.2005 : 14:00:19
ja ta trava je prav nagravžna, vse povsod se zapči, Bluju kr redno pobiram med tačkami (ponavadi najdem v vsaki enega), letos smo pokosili precej zgodaj in zdej spet poganja na nižjih steblih tako, da je še pokosit ne moreš...

Večinoma nam uspe pesjana zadržat izven visoke trave, vseeno pa skačem okrog, ko začne stresat z glavo, čeprav ga ponavadi moti kakšen prašnik, ki pade v ušesno školjko...to odstranimo in je mir...ampak samo še trava se je manjkala, kot da klopi in komarji niso dovolj velika nadloga.


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: ARIEB , torek, 21.06.2005 : 14:41:00
Citat
samo še trava se je manjkala, kot da klopi in komarji niso dovolj velika nadloga
Ja, res ne vem, ali smo mi že tako občutljivi ali pa ... (kot mi je enkrat rekel sedaj že pokojni veterinar) ... preveč gledamo naše kužke.

Mi imamo tudi opazovnje Bona: včeraj ko je prišel iz šole si je močno "čohal" uho, danes zjutraj se mi je tudi zdelo, da je nekaj stresal... (al se mi pa sam zdi)... smo pogledali notri, pa ima vse lepo čisto (no, malo je bilo umazano, pa smo pobrisali ;)) in zaenkrat ni nič videti. Upajmo (kot že mnogokrat) da je skrb brez veze :(


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: T.M.T , torek, 21.06.2005 : 20:21:05
Kja pa voda?Lahko tudi ta pride v uho?Ker me zdaj skrbi,saj je njufi res veliko v vodi in se tam valja ter rine glavo v vodo.Kdo ve kaj več o tem?

Lp


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: oliver , torek, 21.06.2005 : 21:42:24
T.M.T - kar se tiče vode oziroma bolje rečeno vlage, ki ostane v sluhovodih tudi ni zelo dobro. Kajti okolje z veliko vlage je idealno za bakterije in glivice, ki se intenzivno razmnožujejo. Psi, ki imajo uhlje dol in še bogato odlakane so še bolj podvrženi vnetjem v sluhovodih.
Zato je naboljše če psu po kopanju uhlje zbrišeš in tudi notranjost sluhovoda. To je naboljše narediti tako, da kazalec oviješ v tanek kosmič vate in nežno obrišeš sluhovod, do kam ti prst seže ne moreš nič poškodovati, saj je sluhovod dolg in zavit, tako da do bobniča ne sežeš.
Če pa je pes nagnjen k vnetjem in se seveda kopanja ne da preprečiti je najboljše pri veterinarju vzeti sredstvo za čiščenje sluhovoda (razkužilo), ki ga redno uporabljaš in preprečuješ rast bakterij in glivic.
Lp Katja


Naslov: Tujek v ušesih
Poslano od: BoštjanB , petek, 29.08.2008 : 20:39:38
Pozdravljeni to je moj prvi post na forumu.  :) Naša Sara ima problem z levim ušesom: nekaj ima v ušesu (črne barve - izgleda kot posušena kri) in poveša uho  ter včasih stresa z glavo. Peljali smo jo k veterinarju (klinika 300 kosmatih) kjer ji je veterinarka posvetila za 3 s v uho in ugotovila, da ima "tujek" v ušesu in zato računala 20 €. Hvala za strokovnost.  ??? Predpisala je Avrizol (mislim, da se tako imenuje) pa ni nič bolje. Sem ji probal malo po ušesu z prstom pa začne cvilit in se boji.   :-[

Mogoče ve, kdo kaj bi bilo to? Pomoč bi bila izjemno dobrodošla.  :)


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Lanabela , sobota, 30.08.2008 : 17:41:28
Če je res tujek in se ga s tekočino ki si jo dobil ne bo dalo sprati, ga bo treba odstraniti. Nič posebno hudega, samo večinoma je potrebno pomirilo. V uho pa ji ne segaj, ker ne bo prav nič pomagalo.


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Uma , ponedeljek, 01.09.2008 : 09:36:14
Tak izgledajo tudi glivice, če je to črno na steni ušesa.


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 01.09.2008 : 10:45:14
Črno je ušesno maslo, ki nastane zaradi draženja - bodisi od garjavcev, bodisi od glivic ali pa od tujka.


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Sreda , ponedeljek, 01.09.2008 : 19:59:03
Pozdravljeni. Mene pa zanima, če kdo ve, kaj bi lahko bilo. Namreč moja psica otepa z glavo, bolijo jo ušesa. Bili sva že 6× pri veterinarju. Vzeli so ji 3× bris za mikrobiološke preiskave, vendar te nič ne pokažejo. Na začetku je imela levo uho tako vneto, da je biu sluhovod zelo zožan, desni je biu malo boljši. Dobila je kapljice in antibiotike. Stanje se je malo izboljšalo, ampak noče se pozdravit. Nato sva dobili še druge kaplijice 2×, pa je stanje še vedno enako. Veterinar pravi da bi lahko bila plesen. V sredo greva ponovno na pregled, vendar mi je že po telefonu rekel, da ne ve ravno kaj bi bilo. Imate kej idej? Bi zelo rada že to pozdravila, da jo neha bolet. Hvala za odgovore že v naprej.
Lp


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 01.09.2008 : 20:03:45
Lahko je klas od trave, ki se je zapičil v sluhovod. To je težko opazit, je zelo zoprno, saj leze vse globlje v uho, odstrani se pa lahko samo operativno. To je samo ena od možnosti.

Mogoče bi bilo dobro zamenjati veterinarja.


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Sreda , ponedeljek, 01.09.2008 : 20:45:08
Že pri 1. pregledu so rekli, da naj ne bi bila trava. Nevem, če bi menjala veterinarja, ker nasplošno sem zelo zadovoljna. Že od nekdaj hodimo v Lesce. Veterinar jo že pozna, jo zdravi zaradi epilepsije. Ampak tole z ušesi je res že problem ratal. Upam, da bodo v sredo kaj bol spodbudne informacije. Kako pa še lahko ugotovijo, če je v ušesu trava, preden operirajo? Ali se to opazi šele potem, ko je že na mizi? Hvala in lp.


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 01.09.2008 : 21:02:58
Otoskopija, vem, da jo delajo na VF.
m.


Naslov: Re: tujki v ušesih
Poslano od: Lanabela , torek, 02.09.2008 : 11:14:13
Zakaj bi bila pa za odstranitev tujka potrebna operacija? Moji psici je veterinar uspel "izribariti" dlako prilepljeno na bobnič celo brez pomirila.