mojpes.net

o psih => Notranji organi => Sporočilo, začeto od: cvrle , sreda, 04.02.2004 : 14:30:13



Naslov: kri v blatu
Poslano od: cvrle , sreda, 04.02.2004 : 14:30:13
novega pasa smo dobili in je star 9 tednov, pred kratkim je mel drisko par dni ampak se je driska ustavila in je ok, pred kratkim sem opazil da po kakanju spusti par kapljic krvi pa me zanima kaj bi to bilo? kako da pomagam..veterinar je rekel da ga mu se enkrat dam tableto za parazite in cakam par dni...ce negdo ma podobne iskusnje..prosim. Hvala!!


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: cvrle , sreda, 04.02.2004 : 15:30:55
Je ameriška staffordska terierka...Drugače izgleda popolnoma zdrava, tudi energije ima ogromno in je prav vse kar lahko...ali potrebuje kakšne tablete in ali jo je nujno peljati k veterinarju...ne bi jo hoteli peljati, ker je še precej mlada...


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Afna , sreda, 04.02.2004 : 15:59:22
Oj...
Jaz sem imela s svojo enake težave, peljala sem jo pa v Lesce k Zlati Čop. Menda je šlo za neko bakterijsko okužbo, dobila je antibiotike Primotren in enteroferment (prašek za uravnavanje črevesne flore). Zdravljenje je prvič trajalo 8 dni, potem se je zadeva ponovila, tako je bila še 10 dni na antibiotikih. Ti pa vsekakor priporočam, da jo čimprej odpelješ k veterinarju, ker je razlogov za pojavljanje krvi veliko...lahko je kaj nedolžnega, lahko pa je stvar tudi zelo resna.

LP, Eva


Naslov: kronicno vnetje crevesja
Poslano od: Jana , petek, 20.02.2004 : 19:03:57
No, pri nas je tudi kri v blatu, oz. je bil danes celo krepek izliv krvi namesto blata. Pa niso paraziti, temvec kronicno vnetje crevesja, kar je Luna prinesla s seboj, vendar je ocitno ob prevzemu in se nadalnji mesec, kolikor je pri nas, zadeva "spala".

Ravnokar smo prisli od veterinarja, kjer smo naredili vse mogoce preiskave, dobili dve injekciji "necesa", tablete Sulfasalazin in Flagyl za domov in vreco dietne hrane. Zdaj smo tri tedne na super strogi dieti. V ponedeljek porocamo veterinarju, kako nam gre.
Nam pa mora biti ze zdaj jasno, da bo frajla potrebovala najskrbnejso prehrano celo svoje zivljenje.

Polagam na srce vsem lastnikom kuzkov, ki opazijo kri v blatu (cetudi samo kaksno kapljo), naj ne jemljejo tega kot nekaj, kar bo preslo samo od sebe, temvec naj takoj preverijo pri veterinarju, za kaj gre. S tem lahko preprecijo zaplete in prehod bolezni v kronicne oblike.

Je kdo ze imel psa s temi tezavami?


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Peibie , petek, 20.02.2004 : 19:28:33
Jana, tale novica pa ni lepa. :'( :'(

Jaz ti mocno svetujem isto kot sem na zalost prepozno Yo; na internet, poiskat cim vec ljudi (razne mailing liste ipd.), ki imajo izkusnje s tem.

Dobro se rihtajte in drzimo pesti in tacke,
Mojca


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Jana , petek, 20.02.2004 : 19:50:01
Zivjo Peibie,

hvala ti za dobre zelje. Res jih bomo najbrz zelo potrebni, pa vse mogoce nasvete bomo preiskali.
Naj napisem se malo o tem, kako so se stvari pri nas do danes odvijale.

Prisla je k nam pri sestih mesecih starosti. Zaenkrat je bilo videti vse normalno, tudi prvi pregled pri veterinarju ni odkril nicesar - celo pohvaljeni smo bili, kako smo videti zdravi in zadovoljni. Vendar so se ze na zacetku pojavile manjse tezave s prehrano. Hrane, ki smo jo prinesli od prejsnje lastnice (z zagotovilom, da je jedla ves cas prav to), ni hotela niti povohati. Hitro smo sli po drugo, njeni starosti in velikosti primerno. Sla je v slast nekaj dni. Tudi kuhan riz in meso sta bila dobra samo enkrat ali dvakrat, potem raje nismo jedli. Skuta je bila vcasih v redu, drugic pa ne. No, vse sorte smo poskusili. Cudno pri vsem je bilo veliko kakanja, ne glede na to, koliko in kaj smo jedli. Blato sicer mehko, pa vendar ne tako, da bi bila potrebna pretirana skrb. Kaksnih drugih tezav, bruhanja, krvi... ni bilo. Zivahnost je bila od jutra do vecera, igrali bi se kar naprej, divjali tudi... Redili pa smo se bolj malo.
Vceraj in danes zjutraj smo bruhnili malo sluzi (hja, drugega ni bilo, saj se je cez noc zelodcek spraznil). Dopoldan smo preziveli normalno, po kosilu pa se je zacela driska. Najprej samo blato, na koncu sama kri. Z veliko naglico smo odsli v Topolsico, ostalo pa itak ze veste. Zadeva je kronicna in nikakor ni od danes. Punca pa je stara komaj sedem mesecev.
Prav zanima me, kako je z ostalimi kuzki istih starsev.


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Peibie , petek, 20.02.2004 : 20:26:25
Ekola, mailing lista na yahoogroups.com:
http://groups.yahoo.com/group/IBDogs/ (http://groups.yahoo.com/group/IBDogs/).

Pa njihova stran:
http://www.geocities.com/ibdogsintl/ (http://www.geocities.com/ibdogsintl/).

Pa se:
http://www.pressenter.com/~dvmvis/canInflammbowel.htm (http://www.pressenter.com/~dvmvis/canInflammbowel.htm)
http://www.holisticvetpetcare.com/pdf/inflammatory-bowel-disease.pdf (http://www.holisticvetpetcare.com/pdf/inflammatory-bowel-disease.pdf)
http://curezone.com/dis/1.asp?C0=197 (http://curezone.com/dis/1.asp?C0=197)
http://curezone.com/dis/1.asp?C0=846 (http://curezone.com/dis/1.asp?C0=846)

Za zacetek, recimo.

Lp, Mojca


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Barbka , petek, 20.02.2004 : 20:59:54
Ojla Jana,

nasa Oli je imela podobne tezave ko je jedla tablete, ki so "mirile" raka. Flagyl je bil zakon in ji je pomagal, prav tako skrivnostne injekcije (verjetno antibiotiki), ki jih veterinarji dajo.
So mi pa fantje v belem dale se en "kmecki" recept za popravo crevesne flore - probioticni jogurt z LCA kolturami. Z njegovo pomocjo se sluznica hitreje obnavlja. Jaz sem testirala in je bilo OK. Seveda ne pretiravati - jaz sem dajala 1/2 jogurta na dan.
In tudi sedaj, ce je kaksen od kuzov malce bolj "redek", dobi LCA.

Upam, da bo s tvojo ta malo vse v redu.

Pozdravcek od nas 5-ih  :)


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Jana , petek, 20.02.2004 : 21:12:34
Hvala obema.
Ta trenutek sva z Veroniko v fazi, da pozirava vse, kar kje najdeva, printava, podcrtujeva, primerjava s stanjem pri nas (prej in zdajle) in gruntava, kako naprej.

Luna pa spi. Silno je utrujena :(


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: smrcek , sobota, 21.02.2004 : 10:20:22
Jana pri umirjanju zadeve po mojih izkusnjah zelo pomaga borovnicev caj, ki pa naj bo sladkan, da ga bo psicka rajsi popila.
Caj bo preprecil dehidracijo, pomaga pri driski in vsebuje nekaj vitamina C, ki ga kuzika sedaj nujno potrebuje, da se lazje spopada z infekcijo.
Izogibajta se mastni hrani torej klasika riz in piscanec ali puran, prav pa bi ji gotovo prisla tudi kaksna krepcilna kokosja juhica (lahko solis in poberi mascobo, ko se ohladi), ki bo psicki povrnila tekocino in jo oskrbela z minerali.
Drugace pa drzite se !!


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: mm , ponedeljek, 23.02.2004 : 08:33:19
Jaz sem imela z Mišo precejšne težave, ko je bila majhna, vendar nič tako izrazitega kot pri Luni.
Miša je bila navajena jesti kar vse, vendar pa je imela ves čas malo premehko blato. Opazila sem tudi, da zelo slabo prebavlja. Zelo pogosto je tudi bruhala - vendar je ponavadi izbruhala kakšne nenavadne stvari ki jih je jedla - npr. koščki lesa ali pa kosti, ali pa tudi brikete. Zelo kmalu pa sem tudi opazila kri v blatu.
Veterinar je naredil nekaj preiskav in naju dal na dietno hrano. Moram reči, da sem se kar malo bala, saj je bila Miša takrat stara tri, štiri mesece, torej ravno v fazi rasti.
Dobila je tudi nek prašek, ki pa ji v bistvu ni pomagal, je pa pomagala dietna hrana. Jedla jo je sicer skoraj dva meseca, potem smo šli pa zelo počasi na ostalo.

Hvala bogu nismo imeli nobenih hujših posledic. Ima pa Miša še danes zelo občutljiv želodec in zelo hitro zbruha razne trše dele hrane. Kar pa je v bistvu dobro, saj nam je naprimer lumpa kradla slive in jih pojedla kar cele s peški ven. Potem pa je čez kakšno uro ali dve izbruhala peške, kar je gotovo bolje, kot da bi šle čez cel prebavni trak.

Sicer to ni to, kar ima Luna, morda pa se je kdo drug srečal s podobno težavo.

Jaz sem podobno opazila tudi pri naši muci - kri v blatu in bolj mehko blato. Vendar pri njej ni bilo težav. Dobila je samo pasto za izboljšanje črevesne flore in stvar se je v parih dneh popravila.



Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Jana , ponedeljek, 23.02.2004 : 09:08:25
Tako, govorili smo z veterinarjem in z nami vred je silno vesel, da je stanje trenutno v mejah normale. Luna kaka normalno, ne bruha in je normalno razpolozena (beri: boksersko ;D) ter zaenkrat z veseljem je dietne brikete.
Po koncani dieti, seveda ce bo vse v redu, lahko pocaaaaaasi dodajamo kaj "bolj normalnega", vendar moramo paziti na vsako spremembo.
Ce ob prehodu cesa ne bo prenesla, oz. se bodo tezave ponovile, bomo morali kuhati izkljucno izbrane jedi in kombinirati z dietnimi briketi.
Toliko za sedaj o stanju pri nas. Veseli smo vsakega dne, ko ni tezav :).


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: kaja , ponedeljek, 23.02.2004 : 09:19:58
Oj Jana! Prav zal mi je za vas! Pa tako sem vam prisvoscila eno zdravo boksersko scene (ce nima nad 40 kg je namrec scene ;D). Drzimo pesti, da bo stanje ostalo taksno kot je zdaj.  :-*


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Jana , ponedeljek, 23.02.2004 : 09:26:38
Hvala, kaja in ostali, za dobre zelje.
Ta trenutek nas najbolj muci to, da ni priboljskov, ni nagrad :-\ :'(, ker se nikakor ne smemo pregresit. Pa tudi Zmajeva in Marsova hrana bolje disi, kot dietna... Kar nekaj organizacijskih sprememb v bajti je potrebnih, da sibajo stvari tako, kot morajo ;)


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: simi , ponedeljek, 23.02.2004 : 09:45:06
 Jaz sem te pa ravno hotela pri temi, kjer iščeš Lunine sorodnike vprašati, če je kaj narobe >:(. In hudiča, odpret to temo in berem.. :o

Jana iz vsega srca ti želim, da se bo Luna pozdravila in bo lahko po končani terapiji jedla vse.

Misim nate in na Lunco  :-*


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 23.02.2004 : 09:53:33
Jana, super novica (glede driskanja)!  :D Drzimo pesti pa tacke pa..., da bo vse okej tudi za naprej.


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Dunja , ponedeljek, 23.02.2004 : 14:00:15
Živjo Jana (in ostali)!

Z bokserskim driskanjem imam veliko izkušenj, in še več! Namreč, bokserji so (že pasmsko pogojeno, bi rekla) zelo občutljivi na prebavi.
Kot prvo, bi te opozorila (pa saj si že sama rekla) na mačjo hrano! Tudi moji psi so rasli z mačkami in mačja hrana VEDNO bolj diši od "tiste ta pasje". Je pa problem v tem, da je kompozicijsko zelo drugačna od pasje in veliko bolj agresivna za pse. Nažalost so se mački morali navaditi jesti na klopi, ker drugače so vse pojedli psi in potem seveda veselo driskali...

Druga stvar je, da je treba res paziti, da ne jedo kake svinjarije in pijejo iz luž - torej - "drvarjenje" pod nadzorom.

Potem je tu še faktor nervoze - driska po vsaki razstavi... (odvisno od občutljivosti psa).

Moj starejši pes je imel v mladosti veliko težav s prebavo (beri: konstantno bruhanje in driskanje). Ker sem ga intenzivno šolala in istočasno še razstavljala, je ves čas jedel hrano za aktivne pse, ki mu je z visoko vsebnostjo proteinov in maščob kaj hitro uničila prebavo (btw, jedel je samo "najboljše" znamke hran).
Nato sem 2 leti iskala ustrezno režitev v dietah in lahkih hranah in po 2-3 tedenskih premorih se je driska vedno vrnila - driska s krvjo in sluzom na koncu. To so bili za mene zelo težki časi in bala sem se trenutkov preden se je Avik pokakal, da bom spet opazila kri. Nad antibiotiki sem kaj hitro obupala, saj so pomagali samo 2x, potem ne več (tako nora pa tudi nisem, da bi psa celo življenje filala z antibiotiki...).
Sploh se več ne spomnim natančno kaj vse sem probala... Dejstvo je, da nima alergije na kako sestavino v hrani, pa vendar so se driske (meterski curek po 15-ih stopnicah navzdol, ko je revež hotel ven iz hiše na vrt, dišeča presenečenja zjutraj v kopalnici,...) periodično ponavljale.

Potem pa sem po naključju v času romanja po Srbiji, naletela na hrano Premil in jo skeptično (saj sem glede na ceno smatrala, da je hrana sigurno šit) dala psu. Z veseljem jo je pojedel (kar je bila za mene aleluje, saj je vedno odklanjal hrano in se zmrdoval pred skledo) in tudi kaka je bila OK. Torej, šlo je za hrano Premil-Standard, ki ima zelo nizko raven maščob in je POLsuha hrana. Sedaj se (s pomočjo prijatelja, ki mi jo pripelje iz Srbije, saj pri nas še ni uvoznika) trudim, da imam hrano vedno "na lagerju" in da mi ni reba dajati in probavati druge hrane. Možno je sicer, da se driska nebi vrnila, saj že skoraj 3 leta normalno kaka in se je prebavna flora umirila, vendar vseeno nočem rizikirati s kako drugo hrano.

Tako, to so na kratko moje izkušnje z enim psom. Vsak je pa tako zgodba zase in vsak ima svoje male cake.

čau, in srečno s psičko Jana,

LP, Dunja


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Afna , ponedeljek, 23.02.2004 : 18:48:02
Citat
Ker sem ga intenzivno šolala in istočasno še razstavljala, je ves čas jedel hrano za aktivne pse, ki mu je z visoko vsebnostjo proteinov in maščob kaj hitro uničila prebavo (btw, jedel je samo "najboljše" znamke hran).

Eno vprašanje izven konteksta...zakaj naj bi pa visoka vsebnost proteinov in maščob v hrani za akrivne pse uničevala prebavo?  ??? JAz sem Lizo pred kratkim začela hraniti s tovrstno hrano, pa sem se malce ustrašila, da ne delam narobe?  :o

LP, Eva


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Dunja , ponedeljek, 23.02.2004 : 19:38:01
hoj ena Afna!
Visokoproteinska hrana je težje prebavljiva. Seveda pa je vse odvisno od vsakega psa posebej. Moja starejša psička (Avikova hčerka) nikoli v življenju ni imela driska, pa je lahko jedla adult grano, premium hrano, ali katerokoli drugo hrano.
Pri občutljivih psih pa premium hrana na pride v poštev (moja izkušnja). Sama se bom odslej izogibala visoko proteinski mastni hrani in jim bom v času večjih naporov raje dodajala govedino.

Če nimaš občutljive psičke, nimaš kaj skrbeti, pomoje. Ne vem pa, zakaj si se pri bulldogici odločila za tovrstno hrano?


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Afna , ponedeljek, 23.02.2004 : 19:55:14
Ojla !

Za tovrstno hrano sem, se odločila, ker je bila presuha in je nikakor nisem mogla zredit. Prej sem poskusila vse...Eucanubo, Nutro, Technical in je nikakor nisem mogla prepričat, da bi pojedla zadostno količino... Potem je pa še nekaj časa imela družbo še ene psičke in je začela jest še manj.... 100g na dan je bil že uspeh, zgledala je pa kot taboriščnik. Potem sem pa odkrila Bosch energy extra, ki naj bi bil tudi za pse, ki imajo premajhno težo. In zaenkrat je vse brez problemov, razen enega malega izpuščaja na začetku, pa še to se mi dozdeva da je bila deležna kakšnega "prepovedanega" priboljška od njene pasje varuške...  ::) Napreduje izredno lepo, je že kar prijetno zaobljena jaz sem pa PRESREČNA... Tako da..ne vem no, upam da bo vse ok..

LP, Eva


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Dunja , ponedeljek, 23.02.2004 : 20:25:51
hoj,
če pes je močno hrano, se mi zdi zelo pomembno, da je aktiven, da pojedene kalorije tudi porabi. Tvoja psička je bila presuha verjetno zato, ker ni hotela jesti dovolj, ne zato, ker bi bila hiperaktivna? Poznam sicer tudi par živahnih bulldogov...

Kakor sem že rekla, mislim, da nimaš kaj skrbeti.
Res pa je tudi, da so se težave pri mojem psu pojavile šele po 4-5ih mesecih, ko je jedel Eukanuba Premium. Ker se težave niso nehale (kljub dodajanju riža in podobnih for), sem presedlala na Royal Canin Maxi Energy, pa je bil problem isti.

Si mogoče poskusila z makaroni (psi jih ponavadi obožujejo sploh, če so zabeljeni z maslom...)? Ogljikovi hidrati zelo redijo, niso pa obremenilni za porebavo. Nekateri psi so občutljivi na makarone, večina pa jih prebavlja brez problema.

No, moj namen res ni, da bi kogarkoli strašila :-\


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: kaja , ponedeljek, 23.02.2004 : 20:43:33
A je mogoce kdo poskusal psu, ki ima drisko, pripravljati hrano doma? Moji jo dobro prebavljajo, pa se radi jo imajo.
Ena afna, kaj se je zgodilo z drugo psicko? lp


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Afna , ponedeljek, 23.02.2004 : 21:05:03
Kaja, druga psička je našla nov dom, ker sem zaradi "višje sile" ostala sama z dvema pesama...  :'( in enostavno ni šlo. Obema nisem mogla nuditi dovolj pozornosti, kolikor sta jo potrebovali in zahtevali, tako da sem se odločila, da je tako za vse tri napametneje... Saj nima smisla, da smo vse tri nesrečne, a ne?  :-\

LP, Eva


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: georg , sreda, 25.02.2004 : 11:25:30
Tudi mi smo danes bili pri veterinarju in je rekel, da ima tudi georg kronično vnetje črevesja. Zacel se je pa tako:
Pred tremi meseci sem opazila kri v blatu in smo šli k veterinarju. Je rekel, da je najbrž trakulja in en mesec je dobival tablete ( Pratel). Nekaj časa je bilo vredu, potem se je vse skupaj ponovilo. Smo šli ponovno k istemu veterinarju, je rekel da se je trakulja ponovila in ponovno dal Pratel. Ker takrat nisem bila jaz z psom pri veterinarju ampak moja mami sem bila zlo jezna kako mu je lahko dal iste tablete kot prej, če je videl da nc ne pomagajo.Pred parimi dnevi pa je georg dobil krvavo drisko, zato sem se odločla da grem k drugemu veterinarju. Tko da je danes dobil nek antibiotik(inekcijo), dal nam je še tablete Linex in paket dietne hrane. Jutri moramo spet priti nazaj po antibiotik, in če jutri ne bo nič bolje, bo nardil še ultrazvok. Rekel pa je, da to nikoli ni bilo povezano s trakuljo. Tko da lahko vidimo kako so naši veterinarji skrbni. Lahko samo povem, da se k prejšnjemu veterinarju ne bom nikoli več vrnila.
Zato vam priporočam, da če opazite kri v blatu, ne odlašajte, ampak takoj k veterinarju, saj vam lahko samo oni to razjasnijo(nekateri).


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: kaja , sreda, 25.02.2004 : 12:37:19
Ena afna, samo, da ste vsi zadovoljni! ;)


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Jana , sreda, 25.02.2004 : 13:37:40
georg, se pridruzujem tvojemu mnenju, zato ga bom dala krepko, da ga le ne bo kdo prezrl:

Ce opazite kri v blatu, ne odlasajte, ampak takoj k veterinarju!!!

Dodala bi se naslednje: vse prevec lastnikov (vcasih k temu pripomorejo tudi veterinarji) je mnenja, da driskanje, obcasno bruhanje in kaksna kri pac spada k mladim in manj mladim psom in mackom. Trdim, da ni res! Vsaki spremembi je potrebno posvetiti maksimalno pozornost. Posebej, ce se kaj od tega pojavi veckrat. Marsikdo meni, da bo minilo samo od sebe. Ne bo! Situacija se bo samo se zapletla.

Saj menda ne cakate nekaj mesecev, ce vas otrok bruha in driska nekajkrat na teden? Tako, kot to ni normalno za nase otroke ali nas, tudi ni normalno za nase zivali.

Vse preveckrat smo tudi zadovoljni z zdravili ali nasveti, ki jih dobimo od strokovnjakov. Vsekakor je prav, da jim zaupamo, vendar bi dodala, da ne brezpogojno. Na internetu je veliko ljudi in veliko informacij. Ko se z vaso zivaljo zacne "nekaj dogajati", je vsekakor prva pot k strokovnjaku! Takoj naslednja pa, da poiscete cim vec informacij pri ljudeh, ki so se s podobnimi tezavami ze srecali.

Obenem bi opozorila se na eno tezavo, ki je zelo pogosto znak obolenja (lahko tudi hujsega) - prekomerne kolicine blata, ne glede na to, s kaksno hrano (vec o kolicinah blata pri slabsih in boljsih vrstah hrane je napisano v rubriki o prehrani) in koliko hranite svojega psa. Marsikdo tudi misli, da mladi psi pac velikokrat kakajo. To ni normalno in tudi temu je treba posvetiti pozornost! In ukrepati! Samo od sebe se ne resi nic.

Obenem bi se zahvalila vsem, ki z izkusnjami in napotki pomagajo nam, ki jih rabimo.

georg, tebi pa priporocam skrbnost in doslednost pri dieti (nam je bilo zabicano, da RES NIC DRUGEGA kot samo dietne brikete do konca tritedenske terapije) ter opazovanje georgovega blata in obnasanja. Pa priporocam branje materialov na linkih, ki nam jih je nekaj sporocil nazaj podala peibie (peibie, res iz srca hvala zanje).

Pri nas od petka ne driskamo in smo snegu primerno ;D izjemno dobro razpolozeni. Tudi apetit je izjemen ;). Hudo je le pri vajah, ker nimamo nic za pod zob. Malo goljufamo z igrackami. Ko Luna spi, studiramo izkusnje drugih, brskamo po netu za informacijami in sestavljamo jedilnike za cas, ko (srcno upamo) bomo lahko jedli se kaj drugega.

Vama z georgom zelim cim hitrejse normaliziranje stanja in da bi vama uspevalo tezave obdrzati dalec stran :)


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Peibie , sreda, 25.02.2004 : 14:10:55
Jana, majhen trik za ucence na strogi dieti. ;)

A ji dajes Eukanubo oz. katero drugo dieto, ki ima samo brikete?

Streses brikete v mikser, zdrobis, dodas toliko vode, da lahko zadevo zmuckas v rokah, majhne kupcke nalozis na papir za peko in v pecici na cca 50 stopinj posusis (jaz sem pustila kaksnih 20 min na 50 stopinj, potem pa ugasnila in pustila, da se ohladijo v pecici).

Ce pa ima dieto, pri kateri so tudi konzerve, pa ravno tako zdrobis brikete, dodas konzervo in malo vode in izvedes isti postopek.  ;D

Obicajno se obnasajo, kot da si jim dal cisto nekaj drugega. ;) :P ;D

Lp, Mojca


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Jana , sreda, 25.02.2004 : 14:48:36
hehehehehe, cesa vse se ne lotimo ljubitelji nasih mrcin ;D ;D
Peibie, grem kar poskusit iz briketov (smo samo na Eukanubinih briketih) nardit piskotke ;). Malo umetniskega izrazanja nic ne skodi ;D

Kako bo slo in kaj bo na "izdelke" rekla Luna, porocam kasneje :)


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: bajki , sreda, 25.02.2004 : 22:00:17
Joj, tole je pa res slišati hudo! Držimo tačke, da bo dieta uspešna!
Ste me pa s to temo kar malo prestrašili. Moj kuža je namreč po kosteh vedno imel bolj trdo blato.Nazadnje pa je bilo celo nekaj kapljic krvi.  :'( Zdaj jih ne dobiva več in ni videti, da bi imel kakšne težave. Upam, da ni razloga za preplah. Ali pač? :-\


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: sallys , nedelja, 29.02.2004 : 15:23:51
ojojojoj!!!

Mislim, da tudi mi z našo boxerko Sally prihajamo na tir dietnikov.
Pred mesecem dni je jedla Barf- to je tako zmleto meso; to je
namreč jedla v porodnišnici.
Pol smo prešaltal na brikete- Proplan, nekaj časa je bilo O. K.,
potem je začela z zmrdovanjem... bi kaj drugega.
In smo mal eksperimentiral s testerji od Hills-a.
Zdaj imamo že dva tedna drekec, ki se težko pobira in dvakrat smo že zasledili po kapljico :o krvi. Zraven dobi kakšen rumenjak,
nariban sir, riž, goveje meso... res je pa da sem in tja naša varuška goljufa in ji da salamo... je lahko to vzrok?
Smo novinci in nas valda full skrbi.
Drugače je Sally zlo pridkana, ubogljiva in razigrana.
Torej... gremo v pon. k zdravniku ali poskusimo z dieto?

Hvala forumovci!


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Agnes , nedelja, 29.02.2004 : 15:45:43
to je namreč jedla v porodnišnici.

 ;D :D ;)

Zraven dobi kakšen rumenjak,
nariban sir, riž, goveje meso... res je pa da sem in tja naša varuška goljufa in ji da salamo... je lahko to vzrok?

Poskusi najprej samo z briketi brez dodatkov. Ce to ne uredi prebave, poskusi z Linexom. Obstajajo pa se neke tablete, ki jim trenutno ne vem imena, ampak tudi delajo cudeze pri driskah. Ime javim zvecer, velja? Ce se to ne bo pomagalo, poskusi s Hill'sovimi briketi Sensitive Stomach. Nocem strasiti, ampak pri nas vse to ni pomagalo, veterinarji so pa vztrajno tulili, da je s psom vse v redu, on pa kar driskal in hujsal, zdaj pa lepo kakcamo in smo celo malo popravili tezo z Nutro Light. Srecno, Neza in irski posastki


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Dunja , nedelja, 29.02.2004 : 16:03:25
Sally's,
Ker je tvoja psička še mala pikica, vzemi njeno drisko zelo resno!
Pri mladičkih je prebava še veliko bolj resna stvar. Ste ponovili cepljenje proti kužnim boleznim pri 3 mesecih? Ste ji takrat dali tablete proti zajedalcem? Se je mogoče driska pojavila po tej tableti?
Nikar ne experimentirajte s hrano pri mladiču!!! Ne menjajte hrane brez razloga, saj so mladiči na spremembe še veliko boilj občutljivi od odraslih psov. Pričakovala bi, da bi vam take stvari razložil vzreditelj vaše psičke... Nikakor ji ne dodajajte rumenjaka, saj je jajce zelo agresivno po sestavi, sploh za mladička.
Pojdite k veterinarju. Driska pri mladičku, ki se je ne pozdravi hitro ima lahko za črevesje slabe posledice.


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: sallys , nedelja, 29.02.2004 : 23:32:37
Hvala Agnes in Dunja!

To je tako... , v trgovincah ti dajo testerčke, pol v knjigah prebereš, kako učinkoviti so priboljški, kakšen piškot še kam skriješ-obesiš, da ji ni dolgčas ko je sama doma, rumenjak za lepo dlako... Slišiš, bereš...švaštarije, komu verjeti?
Prvi lastniki pa zdrave pameti še nimamo! :-\

Uglavnem bomo se poboljšal in vztrajali le na briketkih- enega proizvoda.

Cepleni smo dvakrat in potalali smo tudi že trikrat po četrt anti
glista tablet. ..Če dobro pomislim se je kapljica krvi res pojavila takrat enkrat. No potem je bilo dva tedna vse O.K. Zdaj pa dvakrat v dveh dneh tale redek kakec!

Hvala za skrb, RES in pišite, svetujte, poučujte še kaj!
Čaučk! :-\


Naslov: Kri v blatu
Poslano od: Kaya , torek, 16.11.2004 : 16:53:54
Opravicujem se, ce je bila ta tema ze naceta. Moja psicka je ze stiri dni brez apetita, bruha, kruli ji v zelodcu, danes pa ima drisko, v kateri je samo kri. Danes je zal nisem mogla peljat k veterinarju, ker nimam prevoza, zelo me skrbi, zato bi prosila, ce je imel kdo ze podobne tezave, da mi pojasni kaj je narobe. Hvala!


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: Chris , torek, 16.11.2004 : 17:03:30
Ojej, takoj k veterinarju, če se bo še dalo pomagat!


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: Afna , torek, 16.11.2004 : 17:04:59
TAKOJ ampak RES TAKOJ jo pelji k veterinarju... nočem te strašiti ampak...krvava driska in bruhanje ni dober znak. Koliko je pa stara? A je bila cepljena in kolikokrat?

LP, Eva


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: Agnes , torek, 16.11.2004 : 17:06:17
PISUKA POLDI, BEJZ, TECI, TAKOJ NA VETERINO! Lp Neza


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: Agnes , torek, 16.11.2004 : 17:10:03
Od kod pa si? Koliko imas do veterine? Kaj pa, ce bi poklicala taksi? Saj nekatere taksi sluzbe dovolijo tudi psa v avtu. Sporoci! Lp Neza


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: Agnes , torek, 16.11.2004 : 17:40:05
Kaya, veterinarji delajo samo do sedmih. Pohiti! Lp Neza


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: Kaya , torek, 16.11.2004 : 17:40:09
Ojoj!!! :'( Ne morem je peljat, sm pa z okolice Grosuplja, peš ne morem it, taksijev pa ni tuki.  :'( :'( :'( Boga........


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: bina , torek, 16.11.2004 : 17:42:20
Ojoj!!! :'( Ne morem je peljat, sm pa z okolice Grosuplja, peš ne morem it, taksijev pa ni tuki.  :'( :'( :'( Boga........

Kaya, v Grosuplju imaš enega zelo zelo dobrega veta, ki ti lahko pride tudi na dom. Če gre lahko pogledat krave, lahko pride tudi tvojo psičko. Pokliči ga na tlf: 01/786 46 58! To je Ambulanta Buba. Pa jih vprašaj, kaj je za naredit! Pa hitro!

Lp jana


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: bajki , torek, 16.11.2004 : 17:44:12
Kaya, poslušaj Bino, drugače pa sem ti poslala ZS, pa me pokliči!


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: Agnes , torek, 16.11.2004 : 18:10:56
Sta se kaj zmenili ali dela srcek tika taka? Lp Neza


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: Kaya , torek, 16.11.2004 : 18:15:24
Prej sm pozabila odgovorit, je bela visavska terierka, decembra bo stara eno leto. Oce pride domov ob pol sedmih, tako da jo bom lahko peljala, klicala sem v veterinarsko ambulanto Buba in naju ze pricakujejo. Zahvalili se vam bova, ko prideva domov. Hvala lili, malo je taksnih!



Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: Agnes , torek, 16.11.2004 : 18:16:52
Prej sm pozabila odgovorit, je bela visavska terierka, decembra bo stara eno leto. Oce pride domov ob pol sedmih, tako da jo bom lahko peljala, klicala sem v veterinarsko ambulanto Buba in naju ze pricakujejo. Zahvalili se vam bova, ko prideva domov. Hvala lili, malo je taksnih!

Fino. Sem vesela, da se je tako izteklo. Lp Neza


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: bajki , torek, 16.11.2004 : 18:18:27
Držali bomo pesti in tačke, ti pa nam javi, kako je šlo!


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: Agnes , torek, 16.11.2004 : 21:05:40
Kaya, kako je s kuzkom? Lp N.


Naslov: Re:Kri v blatu
Poslano od: Yorki , torek, 16.11.2004 : 21:17:13
Ojoj, uboga psička! :o Takoj, ko boš imela priložnost sporoči kako je!!! Upam, da se bodo te "krvave" muke čimprej končale! :-* za psičko

y


Naslov: Re:kri po kakanju
Poslano od: Kaya , petek, 19.11.2004 : 08:09:30
Pozdravljeni vsi skupaj! Najprej bi se vam radi zahvalili, ker ste se tako množično oddzvali. Moja psička Kaya že normalno kaka, takoj naslednji dan je bilo vse v redu. V Bubi so bili zelo prijazni, najprej so jo pregledali, potem je šla na rentgen, ki na srečo ni pokazal nič, potem je dobila infuzijo ringerjeve raztopine in sicer 100ml, tri injekcije aplikacije zdravil so mi dali za domov in me naučili kako se ji da injekcija. Dajem ji še Xiclav, ki ga mora jemati en teden. Naslednje jutro sem jo še enkrat peljala na infuzijo. V glavnem vse skupaj je prišlo 20.000sit, moram reči, da sem pričakovala več in vesela sem, da se ji je stanje tako hitro izboljšalo. Štiri dni mora jesti samo dietično hrano, katero zeeelo obožuje in me zanima, če bi jo lahko jedla vedno ali vsebuje premalo hranil? Kaya vam posilja enga lubcka, ker ona to zna. Hvala še enkrat!
LP, Nuša


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: brina05 , petek, 30.03.2007 : 07:29:18
Živjo,

tudi moja psička ima kri v blatu. To se vleče že kakih 14 dni.
Ob prvem pregledu pri veterinarju je bila diagnoza vneto črevesje. Dobili sva tablete Efloran 1tbl na dan, ter dieta: samo riž brez vsega, dodam lahko samo malo pustega mesa.

Ker po nekaj dneh ni bilo dobro, izboljšalo se je malo, sem šla nazaj po nove tablete.
Tokrat jemljeva Sulfasalazin, na 8 ur.

Vendar ni dobro! Aja, da ne govorim kakšne muke so z prehrano-ne maramo več riža.

Danes grem k drugemu veterinarju. Upam da bo kaj bolje.

Lp, Irma


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Jana , petek, 30.03.2007 : 08:51:39
brina05, tole nikakor ni dobro, da je kri v blatu tako dolgo.
Pri nas je ze zlica pustega riza izzvala krvavo drisko, zato le-taka dieta ni za vsakega psa.
Imamo kronicno vnetje crevesja (tako psico smo ze dobili). Pomagalo ni nic drugega, kot stroga dieta 8 mesecev z Eukanuba Intestinal (nobena druga oblika diete, ne domace in ne briketne) - resnicno brez vseh pregreh.
Ce preide zadeva v kronicno obliko, boste pazili na prehrano do smrti.
Zamenjaj veterinarja.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: lovethor , petek, 30.03.2007 : 09:02:58
Se pridružujem Jani. Poišči veterinarja, ki ne bo samo odpravljal posledic ampak se bo dejansko zavzel za problem. Tudi tablete mu naredijo verjetno kar nekaj škode. Nas je rešilo tri mesece samega riža iz česar smo potem šli na Hills i/d, čeprav nama je prvi veterinar rekel, naj mu le privoščiva kaj več od pustega riža. Hočem rečt - poišči si drugo in če bo treba še tretje mnenje. Zadeva se bistveno predolgo vleče in verjetno si ne želiš stvari, ki bi se lahko pozdravila v nekaj dneh, zdraviti še pol leta ali več.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Jana , petek, 30.03.2007 : 09:06:20
Pri nas je bilo ze pri starosti 5,5 mesecev "zapacano". Zaradi cesa, ne vem, ker sem sele takrat dobila psico - s tezavami.
Zdravili smo vec kot eno leto (8 mesecev samo zgoraj omenjeni dietni briketi), ne bo pa nikoli ok, ceprav zdaj lahko je normalne brikete (samo eno vrsto) in v glavnem samo z izbranimi in preizkusenimi dodatki. Tako bo, dokler bo ziva.
Ne cakaj, da se zadeva spremeni v vecno. Potem je zelo tezko.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: brina05 , petek, 30.03.2007 : 10:05:06
Hvala za odgovore.

Že včeraj sem se odločila, da grem drugam na pregled.

Za dieto mi ne priporoča ničesar drugega, kot samo riž, ki ga niti videti ne more več.

Morda kdo ve, od česa to pride?

Hvala


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: damayanti , petek, 30.03.2007 : 10:32:25
hmmmm.  ( zgolj moje razmišljanje... nestrokovno) :-\
Jaz dam riž v prehrano, takrat ,ko jima je treba" rit zaštopat" - driska ali bolj mehki kakci. In potem je to po dveh treh obrokih normalno trdo, če pa predolgo riž jesta pa zna biti potem že malce mučno kakcanje.

Če ima pa psička vneto črevesje... mi pa ni jasno zakaj ravno riž... razumela bi ,da se ji predpiše nekaj kar ne obremenjuje črevesja.. ???

Sicer ne vem kako je to pri psih?
Iz človeške prakse... moja sodelavka, je imela neke probleme in sicer je imela počeno debelo črevo... ravno tako kri v blatu. In vem, da ni smela jesti nič takega kar bi ji obremenjevalo črevesje..... ( riž-makaroni-...skoraj vse zadeve ki imajo veliko škroba so bile prepoved na meniju)


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: brina05 , petek, 30.03.2007 : 10:55:21
Meni je riž predpisal ravno zato, ker NE oz. naj nebi obramenjevalo  črevesja. Ker je to lahka hrana. Kakec ima pa res redek. A ta riž ji prav nič ne pomaga.

Zagotovo ne grem več nazaj k njemu!



Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Jana , petek, 30.03.2007 : 11:05:23
Pri nas sta dve zlici popolnoma pustega riza povzrocili izliv krvi (dobesedno).
Pomagalo je izkljucno STROGO hranjenje z Evkanuba intestinal, ki je med vsemi dietnimi hranami za prebavne tezave menda (no, tudi nase izkusnje so take) najbolj ucinkovito, najmanj alergeno in najmanj tezav povzroca. RC Sensitive Stomach, ki je tudi za te tezave, je povzrocil enako kot riz. Tako tudi kakrsnakoli druga pregreha in napaka. Po 8 mesecih se je stanje popravilo v toliko, da pri pregrehi ni bilo vec krvi, temvec "samo" zelo mehko blato, vcasih driska. Tako bo do konca.

Pust kuhan riz je zagotovo lahka in dietna hrana, prav tako zagotovo pa ne pomaga pri vseh crevesnih tezavah.

Zakaj do tega pride? Hm, po vseh studiranjih vse mogoce in nemogoce literature se vedno ne vem, cemu pripisati tak zdravstveni zaplet. Lahko je "napaka" iz legla - napacno hranjeni, oz. eden (ali vec) psov na hranjenje odreagira z vnetim crevesjem, recimo pri hitri menjavi hrane, pri neprimerni... Dednost? Nikjer ni podatkov, je pa verjetno nek mladic bolj dovzeten za pridobitev crevesnih tezav, kot kaksen drug. Z zanemarjanjem takojsnjega (in ustreznega) zdravljenja lahko stanje zelo hitro samo poslabsamo.

Sama sem ugotovila le to, da se ocitno najprej zacne pocasi in ce ne ukrepamo, temvec pustimo, da se bolezen razvija po svoje, preidemo na kronicno (in vedno hujso) obliko, v nadaljevanju in pri eksperimentiranju z napacno prehrano lahko pridemo do IBD.
Zato pa pravim, da je treba pri vsaki krvi v blatu ukrepati TAKOJ in rigorozno. Brez milosti in brez popuscanja. Ce je dieta, se jo je potrebno strogo drzati. Pri dieti mora biti blato zelo hitro (dan, dva...) vsaj priblizno "tapravo", seveda, ce je dieta ustrezna. Ce po dveh tednih kri ne izgine iz blata, je dieta zagotovo neustrezna, prav tako zdravljenje (diagnoza, zdravila...). Nic se ne vtikam v odlocitve veterinarja, vendar vsako odstopanje od normale mora pripeljati do razmisleka, kaj je prav in kaj ne. Ce bi imela jaz kri v blatu, zagotovo ne bi cakala dva tedna, da bi bilo bolje.

Pri psih smo imeli ze vse mogoce tezave, lahko pa recem, da je kronicno vnetje crevesja ena od najhujsih izkusenj pri oskrbi nasih pasjih mrcin. Zato morda tudi nekoliko ostrine v mojem pisanju. Nikomur namrec ne privoscim, da bi sel cez tako kalvarijo. Ne psu in ne lastniku.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: brina05 , petek, 30.03.2007 : 11:43:41
Jana, sploh ne oporekam ostremu pisanju. Ti imaš izkušnje glede tega in veš kakšna kalvarija je to.

Vendar sem zaupala vetu in slepo sledila njegovim navodilom.  >:(
Ampak sedaj se pa to resnično predolgo vleče in samo upam da ne bo prepozno za Brino in v končni fazi tudi za nas.

Hvala


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Jana , petek, 30.03.2007 : 11:52:37
brina05, tebi in pesjanki zelim cim hitreje resitev tezav.
Posvetuj se z veterinarjem, ali bi bila ustrezna dieta z navedenimi briketi, da hitro ustavite prisotnost krvi, potem pa raziskujte, kaj je "zadaj", kaj lahko in cesa ne. Kaksno pretirano preizkusanje tega in onega bo samo se podaljsalo zadevo.

Vso sreco, cim bolj ugodne rezultate preiskav ter cim hitrejso vrnitev na "normalno stanje" (normalno blato -> normalno prehrano).


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: lovethor , petek, 30.03.2007 : 11:54:58
brina05, tudi jaz sem potrebovala več kot dva tedna, da sem dojela, da potrebujem drugo mnenje. Sem pač slepo zaupala bolj izkušenemu od mene. Je pa res tako, kot pravi Jana. Če je kaj hudo, potem je hudo imeti psa, ki ne sme jesti ničesar drugega kot izključno od veterinarja predpisano hrano. In potem, ko mu kljub tvojemu trudu uspe zmazat kakšno neumnost - ker mu ne moreš dopovedat, naj tega ne dela, ker bo celo noč bruhal/driskal - si spet na začetku. Mi smo zdaj že prišli do tega, da lahko je priboljške - smo našli ene, ki mu ne dražijo črevesja. Čez mesec, dva bomo poskusili z navadno hrano - takrat bo deset mesecev od tega, ko smo ga začeli zdraviti. Tako da res pojdi nekam drugam in zahtevaj, da težave tvoje psičke vzamejo resno.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Jana , petek, 30.03.2007 : 12:08:29
Vidim, lovethor, da imas zadevo nekako tako, kot je bila pri nas. Zelim vama vse dobro in cim manj pregreh, dokler ne uspeta preiti na "normalne" brikete. Pregrehe so najhujse, saj je res, kot si napisala - noc brez spanja, predvsem v letanju ven in not, brisanju tal, masiranju trebuscka... Pri nas smo ze dve leti na losos&riz ali ovca&riz, vendar oboje le Pro plan, pri vseh drugih hranah (testirali 6 vrst) so se pokazale take ali drugacne tezave, lahko si privoscimo skuto, jogurt, kislo smetano, med, jabolka, od priboljskov pa surovo govejo kost in morda kaksnen pasji keks na vsake kvatre enkrat. Suhih uses, bikovk ali podobnega ne smemo vec, kot morda eno na teden. Nikakor pa ne smemo kuhanega riza ali testenin, kuhanega mesa, jajc, cesa iz moke... Nic pa ne preferiram te hrane, ces da je dobra za vse. Sami boste morali najti najbolj ustrezno, saj vsakemu pesjanu pase nekaj drugega.

Na splosno je za vse crevesne tezave izjemno dober karoten. Jaz sem ga dobila iz tujine v briketkih in smo ga dodajali Luni kaksna 2 meseca vsak dan v dveh obrokih cez brikete. Ti briketki se namocijo v olivnem olju (hehe, ekstra devisko) in vodi, ter pustijo "stati", da se povsem razpustijo. Karoten uravnava crevesno floro in prepricana sem, da je bil glavni pomocnik pri zdravljenju.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: liza-asta , petek, 30.03.2007 : 12:10:23
Brina05
Tudi jst imam izkušnje (sicer od prejšnjega dobermana) in je bil od svojih 5 let dalje na dieti. Res da cca pol leta samo riž in kuhana riba, nato naslednjega pol leta samo kuhan piščanec, potem pa res čisto do konca na Evkanubi Intestinal formula. Smo imeli kar precej težav, toda nam je bil v veliko pomoč dr.Firm, ki je bil dober dietolog na Veterini v Lj., zdaj pa dela pri dr.Matkotu.
Tako, da se popolnoma strinjam z Jano, da je to najhujše, kar se ti lahko zgodi, da imaš psa na dieti do konca.
Želim tebi in pesjanu vse naj, naj. Pa poskušaj priti do dr.Firma, če imaš možnost.
lp Mojca


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: brina05 , petek, 30.03.2007 : 12:32:39
Hvala vsem za pomoč in spodbudne besede.

Bom poročala o današnjem obisku  pri vetu.

Lep dan vsem, kljub dežju ;)


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: brina05 , ponedeljek, 02.04.2007 : 19:51:59
Živjo

Brina ima hudo vnetje črevesja. Dobila je 3   :o injekcije- eno za strjevanje krvi in drugi dve mislim da je dal antibiotik za nižanje telesne temperature (okrog 40°C!!  :o )
Piti mora strogo prekuhano vodo z zdravilom, ki mi ga je dal ter jesti samo riž z majhno količino briketov, ki mi jih je tudi dal. Jutri greva pa po novo dozo injekcij(3).


Zanimivo, kako ima vsak veterinar svoj pristop do zdravljenja psa.

Prejšnji je poslušal srce, ter pogledal pod rep-to je bilo pa tudi vse.  >:(

Pri tem se mi je pa zdelo, da se je res posvetil psu in njegovi težavi.

Upam da bo bolje.
To bi bilo na kratko to.

Lp



Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Jana , ponedeljek, 02.04.2007 : 20:26:03
Uh, brina05, hudo mi je za obe, za pesjanko in zate. Ni pa to se katastrofa in ni za obupati, saj ti lahko nekateri med nami iz prve roke povemo, da se da tudi to prestat. Pozdravit sicer nikoli, da se pa vzdrzevati tako stanje, da je za vse v redu in prav.
Edino, na kar bi te opozorila - striktno, ampak res striktno se drzi navodil za hranjenje, ki jih dobis pri veterinarju, opazuj psico, obnasanje, jescnost, kakanje..., ne dopusti ji, da bi pojedla karkoli izven "dolocenega", ne sekiraj se, ce hudo shujsa... In seveda, takoj, ko se kaj po kaksnem izboljsanju spet poslabsa, nazaj k veterinarju. Tukaj ni kaj za cakati.

Vse bo se dobro, le vztrajnost je potrebna.
Drzim pesti, da vama bo slo vsak dan bolje.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: lovethor , ponedeljek, 02.04.2007 : 20:37:33
Ajaj, boga Brina. Držim pesti, da bo čim prej boljše!
In res bodi striktna pri hranjenju - bolj kot boš natančna, prej bo boljše!

Moj Thorček, ki ve več o dietah kot marsikatera ženska, pa Brini pošilja en pasji mežik ;)



Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: lovethor , ponedeljek, 02.04.2007 : 20:52:15

Jana, tebi pa sem se čisto pozabila zahvalit za lepe želje zgoraj  :-[
Nekje sem o tem karotenu, ki si ga omenila, že brala - verjetno celo v kakšnem tvojem starejšem postu. In sem pač po kmečko sklepala, da bo korenček verjetno tudi v redu. Zato sem mu npr. vsak drug dan v riž naribala še korenček in prekuhala. Morda je bilo naključje, ampak po korenčku je šlo zmeraj samo na boljše. Zdaj mu dam tudi surovega, Thorček pa ga ima raje kot brikete - zajček :)
Ravno iz sobote na nedeljo smo imeli po malo daljšem času spet težko noč. Ampak smo že tako zverzirani - Vebac pasta, Linex, borovničke, riž - ne vse naenkrat, seveda. V enem dnevu smo zdravi. Včasih pa je še en teden k sebi prihajal. Ampak sem spet začela malo strahu dobivat pred menjavo briketov... No, saj nas še dober mesec loči od tega, tako da bomo takrat to reševali.

brina05, prosim obveščaj, kako vama gre.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: brina05 , sreda, 04.04.2007 : 12:55:08
Hoj,

midve sva že fuull boljše.  :D

Včeraj jo je veterinar zelo pohvalil-ni več krvi, tudi je normalno-pridobiva izgubljene kilogramčke pa tudi živahna je veliko bolj.
Zaenkrat sva še na rižu in nekih tabletkah, drugače je reku, naj počasi začnem z doma kuhano hrano in pa seveda s kakšnimi boljšimi briketi na osnovi riža.
Voda naj bi bila pa prekuhana. Glede tega: a je ustekleničena voda tudi dobra, npr. za kakšne sprehode itd.

Sem pa zelo razočarana nad prejšnjim veterinarjem, prav tako moji domači. Rada bi kakšno čez njega rekla, vendar kar je, je. Vsaka šola nekaj stane.
Hvalabogu, da je z Brino bolje.

Vsem skupaj pa želim čim manj teh neprijetnih vnetij.

Lep dan  ;)


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: brina05 , torek, 10.04.2007 : 15:38:02
Kot ugotavljamo, je Brina zastrupljena.  >:(  :'(
Sedaj je na injekcijah, danes bomo pa videli kako naprej.

Lp


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: lovethor , torek, 10.04.2007 : 17:25:33
Ojoj brina05, držim pesti, da se hitro spravi k sebi.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: brina05 , sreda, 11.04.2007 : 12:09:08
Včeraj je dobila 2 injekciji, smo pa v polni pripravljenosti, če se slučajno zopet ponovi. Srčno upam da se ne bo.
Bom sicer še po forumu pobrskala, pa vendar - ali ima kdo kakšne izkušnje s tem? Do zdaj sem imela pse pa tisti, ki so bili zastrupljeni so kmalu poginili, Brina je pa edina, ki je dočakala veterinarja.

Lep sončen dan vsem.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: liza-asta , sreda, 18.04.2007 : 12:37:29
Upam, in želim vama, da vama gre že na bolje... :)


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: brina05 , četrtek, 19.04.2007 : 11:25:19
Prejšnjo soboto je znova dobila injekcije in smo se glede na to da se ponavlja na 3 dni, odločili da ponovimo isto stvar znova v ponedeljek.
V nedeljo je bilo zares hudo. Brina je bila brez volje, nič ni jedla, kakec je bil znova redek. Skratka čakala sem na najhujše.   :'(
V ponedeljek zjutraj me je pričakal 100% preobrat. Brina je bila vesela, živahna, ješča, skratka ni da ni.   :D Kljub temu je dobila še dve injekciji.
Do danes je vse ok in srčno upam, da tako tudi ostane. Jutri greva vseeno po injekciji nato bomo pa videli kakšno bo stanje.

Hvala vam za dobre želje.
Res sem bila že čisto obupana in žalostna, ker temu ni in ni bilo videti konca. Malce uspeha pa znova novo razočaranje.
Težko je bilo.
Pa vendar bomo dali to skozi.  :)

Lep dan

Irma


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: čenča , sreda, 13.02.2008 : 07:59:27
Nam se pa že od decembra vleče kalvarija s krvjo v kakcu...Ob tisti prvi krizi (krvavi driski) smo dobili antibiotik in par zdravil za črevesno floro, jedli Eukanubo intestinal... Stvar se je počasi izboljšala, ni pa šla na optimalno, občasno se je pojavljala kri.
Od včeraj smo na strogi dieti z RC hipoalerg. briketi, jemljemo Efloran in Sulfasalazin in upamo, da bo končno ok  :(.
Čez dva tedna imamo kontrolo (ob poslabšanju prej) in če ne bo boljše, gremo na kolonoskopijo.
Kakci obilni, smrdeči in mehkejši in občasno ''onesnaženi'' s krvjo na koncu...
Pozitivno pa je, da je apetit vseskozi (zelo  ::)) dober in da se je mala (8,5 mesečnica) v zadnjem mesecu in pol zredila za 2 kg.
Najhujše je, ko ne veš 100%, kaj ji je...Se mi zdi, da malo ugibamo...Še jaz imam ''v rokavu'' par diagnoz, od prebiranja  literature in neta... :-[

Sem se mogla malo potožit  :-X.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Nanook , sreda, 13.02.2008 : 08:20:21
A je kri sveza al bolj temnordeca-crna?


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: čenča , sreda, 13.02.2008 : 08:25:45
Sveža, vedno proti koncu kakca. Občasno kakanju sledi še nekaj kapljic čiste krvi.
 :-\


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Nanook , četrtek, 14.02.2008 : 11:09:12
Tudi pri prvi krizi je bilo le par kapljic na koncu ali je bila prav res ornk krvava driska (ne le par kapljic sveze krvi na koncu)?


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: čenča , četrtek, 14.02.2008 : 16:09:39
Začelo se je s parimi kapljicami potem pa ob enem izhodu kar ornk krvav prizor na svežem snegu... :-X Tisti dan je imela pri veterinarju malo povišano temperaturo. Takrat smo dali tud kri; ledvice so bile ok, krvna slika pa je nakazovala vnetje.

Na tokratni pregled smo s sabo peljali blato; paraziti niso.
Je pa danes kakec menda že precej bolje formiran kot ponavadi.
(Sem dobila očitno prav žilico za brskanje po iztrebkih  :P).

Nanook, kaj bi imela ti na sumu?


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Nanook , četrtek, 14.02.2008 : 17:57:17
A zdaj je kri ok?

Moja tastarejsa je driskala zaradi tenis zogic, drugic pa, hm, se niti ne spomnim vec. Smo oboje zrihtali s postom, ukinitvijo briketov za par dni (itak sta obe tudi na kuhani hrani) in kuhano dieto (riz, piscanec in kefir, ker to super prenasa).

Koliko pa je imela povisano temperaturo?


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: čenča , petek, 15.02.2008 : 06:56:25
Koliko pa je imela povisano temperaturo?
Malo. In samo tisti dan.
Citat
A zdaj je kri ok?
Je niso pregledali.

''Navadne'' driske mi tud z dieto zvozimo v parih dneh, samo tale kri tako dolgo...
Mogoče me je malo šokiralo, ker nobena od starejših psic tega nikoli ni imela. Vsekakor upam, da se bo izkazalo, da pretiravam. Rajši kak pregled več ''brezveze'' kot pa igrat loterijo.



Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: pokica , petek, 15.02.2008 : 15:22:05
Tudi mi imamo trenutno težave s prebavo.  :-[  Moja 6 in pol mesečna psička, do sedaj ni imela teh težav, kakci so bili vseskozi "normalni", odvajala je tudi redno.

V sredo zjutraj pa je odvajala zeeelo mehko blato. Nikoli so sedaj ni bilo tako. Na samem kakcu, razen tega da je bilo bolj mehko  (saj sem ga s težavo spravila v vrečko) nisem opazila ničesar "sumljivega". Doma, pri umivanju ritke, pa sem opazila da je dlaka nekako rdečkasta. Sama sem bila šokirana, saj sem predvidevala, da je to od sveže krvi po iztrebljanju. Popoldan in zvečer istega dne je bilo blato enako mehko kot zjutraj in ritko je bilo treba pucat, vendar sledu krvi ni bilo več. Včeraj je odvajala trikrat popolnoma normalno, blato je bilo normalno kompaktno. Mislili smo, da je težav konec.

Danes zjutraj, kakor tudi popoldan je bilo blato sicer kompaktno, driske ni bilo, vendar je bil kakec zelo svetle barve (skoraj oranžen), obdan je bil v nek čuden "ovoj" in sluzi je bilo precej? :P 

Psička sicer je Arden Grange puppy, vendar sedaj dva dni je kuhano hrano (purana, zelenjavo, riž). Apatit ima vseskozi dober, tudi aktivna je normalno, temperature nima.

Naj povem še to, da je psička v torek zvečer dobila 3/4 tabletke Dehinel (težka je 6 kg) in se sprašujem ali je možno, da so te težave z vsem tem nekako povezane. Ne vem. :-\

Jutri gremo k veterinarju pa vendar, ima kdo kakšen idejo kaj bi to bilo, morda kak nasvet? Vnaprej hvala!



Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: lovethor , sobota, 16.02.2008 : 11:40:46
Mi vedno malo bolj mehko kakamo po tabletkah za razglistenje, ampak krvi pa še ni bilo.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Felina , sobota, 16.02.2008 : 12:54:18
Kri v blatu pri psu niti ni tako redka zadeva, včasih se lahko pojavi že pri kakšen vznemirjenju črevesja...poči žilica....če je krvi res malo in se potem stvar poboljša ni za paničarit. Isto je pri človeku.

Je pa imel moj kuža pogosto kri v blatu, včasih tudi do te mere, da je bilo vse rdeče (tisto leto je bilo ogromno snega in je bilo prav grozljivo za videt na snegu). No, diagnoza je bila alergija na piščanca....odkar ne je več piščanca (niti piščančje moke,  je zelo težko najti brikete brez tega dodatka), krvi ni več bilo.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: pokica , nedelja, 17.02.2008 : 12:21:18
Hvala za odgovore.  :)  Mi smo OK, psička kaka normalno. Veterinar je bil mnenja, da je bila to le posledica tabletke proti zajedalcem, glede na to, da so težave minile. Smo pa še vedno večinoma na domači kuhani hrani (kar nam je zeelo všeč ;D) še vedno pa je tudi brikete. Če bi se pa zadeva ponovila, pa se vrnemo da se opravijo dodatne preiskave, če ni morda kaka alergija ali vnetje. Seveda upam, da ne bo potrebno in da smo sedaj vredu.  :)


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: čenča , nedelja, 17.02.2008 : 13:45:32
No, diagnoza je bila alergija na piščanca....odkar ne je več piščanca (niti piščančje moke, je zelo težko najti brikete brez tega dodatka), krvi ni več bilo.
Felina, kako pa ste to ugotovili? Z dieto/ izločanjem ali testiranjem?

Pri nas pa že četrti dan ni krvi, kakec menda prvič po dolgih mesecih  :o lepo formiran (ne več ogromna mehka smrdeča gmota), dnevno povprečje iztrebljanja pa se je iz 3-4 krat  spustil na 1- 2 krat.   :)


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Felina , nedelja, 17.02.2008 : 14:25:57
Čenča....ja, v bistvu z izločevalno dieto... ko mi je veterinar pri 7 mesečnem psu začel nabijat o raku na želodcu ali črevesju (da bo potebno ne vem kakšne skopije vse pri tako mladem psu), sem se malo zamislila...smo menjali hrano, šli na brikete, ki vsebujejo samo lososa in sem opazovala...v dveh dnevih je bil popolni mir...sem si oddahnila. Potem teh briketov nisem več mogla dobit in sem šla na canideo, vendar na vse okuse...(takrat še nisem vedela kaj je bilo narobe) in je bil spet popolni kaos, sem šla na nekaj drugega, se ne spomnim več točno na kaj lamb and rice (noter je bila piščančja moka) in se je sicer malo umirilo, vendar še vedno občasno kri v blatu, pa sem šla iskat, kaj bi lahko bilo tem briketom skupnega in edini skupni pokazatelj je bil piščanec. Sem šla na canideo lamb and rice in se je popolnoma umirilo....potem pa sem enkrat vmes poskušala, če je to res to in sem mu dajala neke brikete od arden grange losos, pa je tudi piščančja moka noter in spet kri v blatu, že po par dnevih...sem se vrnila na canideo in je od takrat že 2 leti mir.

Pa super, da se je popravilo!!!! Kaj ste pa naredili?


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Nanook , nedelja, 17.02.2008 : 16:42:33
Felina, to ni izlocevalna dieta. Kako pa pes reagira na piscancjo mascobo?


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Felina , nedelja, 17.02.2008 : 18:27:37
Saj je vseeno kak se reče. Tuhtala sem, izločala in sprobavala.  ;)
Ne vem pa , kako bi se odzival, če bi bila samo maščoba prisotna. Briketi, ki sem jih sprobala so vedno imeli zraven piščančje maščobe tudi meso ali moko, tako da ne bi vedela za samo maščobo.   A je z maščobo kaj drugače?


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: čenča , ponedeljek, 18.02.2008 : 16:59:28
Kaj ste pa naredili?
Citat
smo na strogi dieti z RC hipoalerg. briketi, jemljemo Efloran in Sulfasalazin
  ;)


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Nanook , sobota, 29.03.2008 : 10:43:39
Mah, sem cisto pozabila tole temo. :-[ >:(

Izlocevalna dieta je dieta, pri kateri pes je en vir OH (misljeno npr. krompir ali riz ali koruzo ali ...) in en vir beljakovin (meso, npr. piscanca ali purana ali ribe ali konja,...), po moznosti take vire, ki jih se nikoli ni (ob poplavi razlicnih vrst briketov-veliko srece pri iskanju) in to traja 6-8 tednov (pod pogojem, da se ob dieti "simptomi" uredijo, ce se ne, je potrebno najti kak drug vir oh/belj.). Po 6-8 tednih se potem dodaja zadeve, vedno samo po eno in se preneha cim pride do reakcije-pa spet nazaj na en vir oh in en vir beljakovin. Teh 6-8 tednov pes ne sme jesti nicesar drugega, niti priboljskov, briketov, nicesar.

Briketi imajo notri svega in svasta tako da se z njimi izlocevalne diete sploh ne da delat.

Pisc. mascoba me je zanimala zato, ker marsikdaj kdo ugotovi, da je njegov pes alergicen na piscanca, po drugi strani pa brez problemov je brikete, ki vsebujejo pisc. mascobo. Kar se zdi meni, milo receno, zelo zelo cudno.

Cenca, kaj novega?


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Nanook , sobota, 29.03.2008 : 11:26:24
Aja, se to. Sluz pri iztrebkih ni prav nic dobrega. Ce se pojavi parkrat na leto, po moznosti takrat, ko je pes "kaj cudnega" pozrl, se ni razloga za paniko. Ce pa se pojavlja konstantno, vec tednov, mesecev, bi se pa pri meni sigurno prizgala kaka opozorilna lucka. Vzrokov je enkup, antibiotiki, paraziti, vnetje,(IBD ipd.), alergije, tudi poskodbe, pankreatitis,...

Marsikje se da prebrat, da je ta sluz pravzaprav "detox"-ciscenje telesa, se posebej ko preide pes z briketov na doma pripravljeno hrano, navadno surovo. Se s tem sploh ne strinjam, neglede na to kaj pes je. Zaradi mene lahko tudi super kuhano, ce pa ima sluz v iztrebkih je potrebno nekaj spremenit.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: čenča , sobota, 29.03.2008 : 11:53:11
Cenca, kaj novega?
Stari problemi, nova diagnoza. Kolitis, IBD. Iščemo informacije, smo na dieti, jemljemo zdravila. K sreči pa smo naspidirani in veseli kot vedno.

Lp.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: Nanook , sobota, 29.03.2008 : 12:39:42
Ma jebemtis no, sem ze upala, da je vse ok.


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: kaja , sobota, 29.03.2008 : 12:49:42
Moja Kaja je imela eno obdobje zelo pogosto sluz v iztrebkih. Bilo je nekako takole: nekaj dni ob vsakem iztrebljanju, potem nekaj dni normalno, pa spet nekaj dni sluz. To se nam je vleklo priblizno 2 meseca. Ker smo tisti cas veliko casa preziveli na veterini sem jaz to pripisala stresu. In res! Takoj, ko sem se odlocila, da je ne dam na nobeno preiskavo vec, je psica zacela normalno iztrebljat. Ostale okoliscine (hrana, sprehodi...) je bilo ves cas enako. Ne trdim, da je bil to pravi razlog, vendar psica nikoli v njenih 15 letih ni imela prebavnih tezav, razen zdaj, ko smo jemali kri, bili nekajkrat na rentgenu in podobno....

Čenča, upam, da se pocajtate. lp


Naslov: Re: kri po kakanju
Poslano od: čenča , sobota, 29.03.2008 : 14:46:56
Kaja, a to je nekaj takega imela tvoja psica kot sindrom razdražljivega črevesa? Sem brala, da naj bi pomagala hrana z veliko vlakninami.
Hvala za lepe želje.

Nanook, tebi pa itak tudi hvala  ;).

Lp.


Naslov: krvava driska
Poslano od: toby , četrtek, 17.07.2008 : 17:05:00
Pozdravljeni!

Danes ima naš osem letni veliki šnavcer že cel dan drisko.Začelo se je ponoči.Ko sva šla drugič ven,sem opazila kri v blatu,ki je tekoče.
Sedaj je odvajal že kakih 7X,vedno driska s prisotno krvjo in ko je po zadnjem kakanju še enkrat pritisnil, je šla samo kri od njega. :'(
Počuti se sicer dobro,nima vročine,jedel bi,pa mu ne dam.Dala sem mu že tri tablete za ustavljanje driske,pa ni pomagalo,sedaj sem mu dala malo zdravilnega oglja.
Vedno je pa blato najprej čisto,  potem pride kri.Deluje kot da bi imel hemoroide :-\
Skrbi me,saj so se mu vedno driske ustavile same ali že po drugi tableti.

Hvala za nasvete,ali kakšno izkušnjo!


Naslov: Re: krvava driska
Poslano od: Drejči , četrtek, 17.07.2008 : 17:35:09
v taksnih primerih pa res ne vem, ce je ravno pametno cakati, da bo kdo pridrsal v to temo in mogoce odgovoril ali pa tudi ne.

Edini nasvet, ki ga lahko v taksni situaciji dobis je:
Pusti domaca zdravila in obiscita veterinarja... takoj!!!


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Jana , četrtek, 17.07.2008 : 18:07:38
Kri v blatu se ne ustavi sama od sebe. Najti je treba vzrok in to takoj. Torej, kot je rekla ze Drejci - takoj k veterinarju.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: toby , četrtek, 17.07.2008 : 18:49:48
k veterinarju bova vsekakor šla jutri.
sedaj se mu je driska umirila in grozno je lačen,pa še vedno čisto dobre volje in neprizadet.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Jana , četrtek, 17.07.2008 : 19:08:03
Tudi nasa bokserka je bila neprizadeta in zivahna, pa je bilo takrat pred nami 10 mesecno matranje pri saniranju kronicnega vnetja crevesja. Ne pravim, da ima tvoj pes to bolezen, hocem samo povedati, da je kri v blatu resna zadeva.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: WildAngel , četrtek, 17.07.2008 : 19:21:31
Kri v blatu je prisotna tudi ob driskah, ko ima pes zaradi driske že tako razdraženo črevo, da zakrvavi. Pri tem je pomembno, da je kri sveža. Če ima pes drisko en dan ali dva, pa je splošno počutje ok in zakrvavi le sveže ob driskanju, bi priporočila, da mu dajete jesti samo kuhanega piščanca+riž ter nič drugega. Če se bo driska ob tem umirila, tudi krvavel ne bo več, če pa seveda ne bo bolje, pa takoj k veterinarju.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: toby , četrtek, 17.07.2008 : 19:34:43
Kri v blatu je prisotna tudi ob driskah, ko ima pes zaradi driske že tako razdraženo črevo, da zakrvavi. Pri tem je pomembno, da je kri sveža. Če ima pes drisko en dan ali dva, pa je splošno počutje ok in zakrvavi le sveže ob driskanju, bi priporočila, da mu dajete jesti samo kuhanega piščanca+riž ter nič drugega. Če se bo driska ob tem umirila, tudi krvavel ne bo več, če pa seveda ne bo bolje, pa takoj k veterinarju.

Ja,večkrat je šel,več je bilo krvi.In vedno je bila sveža kri.Ponoči in zjutraj še ni bilo krvi.
Jedel pa je sedaj malo prepečenca in riža. Čeprav bi pojedel vola,kot se reče.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: WildAngel , četrtek, 17.07.2008 : 19:40:44
Naša je enkrat imela drisko in, ko je večkrat driskala, je bilo na koncu malo krvavkaste sluzi...isto pri mačkah. Nikoli ni bilo zato kaj hujšega, ampak je bilo samo drisko treba umiriti. Če do jutri pop, ob dieti ne bo bolje, ga pelji do veterinarja.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: toby , četrtek, 17.07.2008 : 19:44:58
Ja,jutri bom poklicala veterinarko tudi,če bo že boljše.

Upam,da bo noč mirna in bo Tobek zjutraj že O.K.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: maja01 , četrtek, 17.07.2008 : 21:09:29
WildAngel ...med *malo krvi po kakanju* in med *je sla samo kri iz njega* je zal bistvena razlika. In pri slednjem se ukrepa takoj.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: toby , petek, 18.07.2008 : 16:07:16
Sporočam,da Toby nima več driske,pravzaprav ni šel še kakat od včeraj zvečer. :)
Res,da sem mu dala minimalno za jesti.
Poklicala veterinarko,ki pravi,da naj opazujem blato,ko bo spet šel in če bo O.K. je verjetno bila počena žilica...po principu velik pes-več krvi po iztrebljanju.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: toby , nedelja, 20.07.2008 : 09:32:21
Danes se je prvič obilno posračkal  :) in ni niti sledu več o krvi.Očitno je bil tudi pri njemu vzrok počena žilica v črevesju zaradi prepogostega driskanja.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: čenča , ponedeljek, 21.07.2008 : 13:21:46
No, super, da se je umirilo!  :)


Naslov: MOPS in driska
Poslano od: gibanica , torek, 11.11.2008 : 19:22:10
Pozdravljeni,

Doma imamo 8 tednov starega mopsa. Pri nas je dober teden in ves ta čas ima drisko. Včasih svetlo, včasih tmno včasih skoraj vodeno. Dva dni nazaj smo opazili tudi kri na blatu in odpeljali kužka veterinarju. Rekel je da ima verjetno parazite ter dal neko zdravilo za en teden. Če to ne pomaga bo kasneje dal še eno drugo zdravilo.

Pes je bil od začetka zelo živahen, sedaj pa se pozna utrujenost ....

Je imel kdo podobne izkušnje???


Naslov: Re: MOPS in driska
Poslano od: Kalsang , torek, 11.11.2008 : 19:26:44
Psiček je k vam prišel prekmalu, s komaj sedmimi tedni. Predvidevam, da je iz nerodovniškega legla in da je bil pri rejcu slabo oskrbovan. Na to kažejo tudi paraziti.

Lahko je kakšna kužna bolezen. Stvar vzemite zelo resno in če bo treba pojdite k drugemu veterinarju.


Naslov: Re: MOPS in driska
Poslano od: Jana , torek, 11.11.2008 : 19:30:56
Kaj zaen cepec vam je dal mladica pri sedmih tednih? Ne cudi se, da je pes bolan, saj taki ljudje za mladice ne skrbijo NIKAKOR, ne samo, da jih ne razglistijo. Delujete protizakonito vsi - ti, ki si psa tako mladega vzela in tisti, ki ti ga je prodal.

Krvava driska je vedno alarm najvisje stopnje, se posebej pri komaj toliko starem mladicu. Tudi driskati nima zdrav in pravilno hranjen mladic kaj, zato je moj predlog - takoj nazaj k zdravniku, naj postavi konkretno diagnozo ("verjetno so paraziti" so bucnice), ce hranite z Merkator futrom, ga takoj zamenjajte za kvalitetno hrano za pse (ne prodajajo je na pumpah, v Tusu in Merkatorju), nikakor ne hranite z nicemer drugim (se posebej ne iz svojih kroznikov), po veterinarjevem navodilu konkretno razglistite psa (hja, a bi pogledali blato, ce so v njem kaksne bele pike al kaj podobnega?), sicer pa zahtevajte od veta, da ugotovi (seveda skupaj z vami, ker bo treba povedati o vsem, kar se tice psa), kaj psu je.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Uma , torek, 11.11.2008 : 19:56:43
kri v blatu, driska pri 7 tedenskem mladiču, če so samo gliste, imate prokleto srečo, jaz bi rekla da je kaj hujšega, pes po vsej verjetnosti ni niti cepljen, jaz bi sumila na kakšno paravirozo. Takoj k veterinarju, do drugega tedna vam lahko že 3x pogine!


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Mel , torek, 11.11.2008 : 21:12:32
Tudi jaz sem pomislila na parvo. Jaz bi glede na napisano zamenjala veterinarja. Kakšni pregledi pa so bili narejeni?


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: alexy , sreda, 12.11.2008 : 07:59:52
Meni je tudi najprej prisla na misel parvoviroza. Kje ste pa kupili psicka?


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Desobediencia , sreda, 12.11.2008 : 08:16:37
Rekel je da ima verjetno parazite ter dal neko zdravilo za en teden. Če to ne pomaga bo kasneje dal še eno drugo zdravilo.
Pes je bil od začetka zelo živahen, sedaj pa se pozna utrujenost ....
Bog se usmili, saj ne verjamem kaj berem. Pojdite čimprej k drugemu veterinarju, takemu tapravemu, ki je verjetno že slišal za Parvovirozo.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: gibanica , sobota, 15.11.2008 : 15:19:06
Torej naj odgovorim vsem po vrsti. To je naš prvi kuža (pravzaprav od hčerke) in ne, nismo ga mi kupili ker sva bila z ženo dogovorjena ga ga kupivi hčerki šela naslednje leto ko dopolni 7 let. Pa nas je presenetil stric in kupil hčerki mopsa za rojstni dan. Enkrat ko imaš tako ljubko živalco doma se je pač ne moreš odreči.

Nekaj o psu:

Sedaj 8 tednov staro kužko smo dobili iz Češke (ne me vprašat zakaj...mogoče cena???)

Imam papirje o cepljenju, račun (ali kupoprodajno...ali karkoli je to).

Malo sem si prebral o Parvovirozi in kuža ne kaže vseh simptomov. Se pravi ne bruh, je zelo živahna. Driska še vedno, ...občasno mehkeje, včasih trše. Tekočine popije dovolj.

Klicali smo še enkrat veterinarja (ki naj bi bil eden boljših v okolici) in je rekel naj ji damo jogurt, skuto ali kuhan riž.

Klicali smo tudi gospo Grošelj iz Snorewood, ki je sveteovala, analizo blata kar bomo tudi v ponedeljek opravili.

Upajmo na najbolje in javim čim kaj zvem....

Jana...tisto o cepcih in protizakonisti bi pač lahko napisala na lepši način čeprav povsem razumem tvoje stališče in se tudi strinjam. Ampak, kot sem že napisal: smo začetniki v svetu psov in se mi iskreno povedano niti sanjalo ni da obstajajo zakoni na to temo.

Hvala vsem za nasvete, izkušnje...

LP T


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: gibanica , sobota, 15.11.2008 : 15:22:14
Aja,... Rečene mi je tudi bilo da obstaja možnost da prvo cepivo ni prijelo....



Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Uma , četrtek, 20.11.2008 : 21:52:23
gibanica a ste kaj rešili, kaj se je zgodilo z mladičem?

To pa da cepivo ni prijelo, ja teoretično je res možnost, praktično pa zelo majhna, razn če niso dokumenti o cepljenju ponarejeni, kar pri takšnih tujih psih brez rodovnika nikoli ne moreš zaupat. Pa še to, pri paravirozi ni nujno da so izraženi vsi simptomi, še zdaleč ne, jaz upam da je res samo kakšna težava s prebavo, samo simptomi so vse preveč poznani.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: luna83 , četrtek, 20.11.2008 : 21:58:38
Gibanica, daj napiši,kaj je novega?


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: LULIKA , ponedeljek, 25.01.2010 : 11:39:51
Pozdravljeni!
Že dolgo nisem bila na forumu, saj je moja Tisa bila zdrava (razen kakih poškodb, ki pa niso zahtevale veterinarske oskrbe).
Zdaj pa ima velik problem. Danes ponoči sem bila dežurna saj je dobila kar naenkrat po 22 uri drisko. To pomeni, da smo ponoči šli do 7x kakat. No sem mislila je že spet kje kaj našla, kar naj bi bilo "užitno". No to, ne bi bilo panike, če ne bi danes, ko sve šle na jutranji sprehod spet začela zganjat paniko za kakat.
Prvič: je tekla pred mano, se ustavi, pozicija za kakanje...jaz kakca nisem vidla nikjer, sem pa pol vidla pa en velik krvav madež. Valda, pri meni se vklopi alarm. No sem rekla, greve se malo naokrog, da res "opravi" svoje in spet. Kakanje? Malo kakca ostalo pa kri.
Jaz pa takoj panika. Kličev v siht, da si lahko vse uredim, prevoz...
Sem trenutno na delu, jo peljem pol k veterinarju, ker ni slo drugače. Sve prsle domov. Sem ji dala samo vodo. Je malo popila in takoj šla na kavč spat. Se mi je zdela popolnoma izčrpana. Sem pa bila vesela, da je vsaj vodo pila.
Sem veliko prebrala. Me pa zanima, kaka zdravila dajo ponavadi pri takih težavah? Moja psička je bila pol svojega življenja na antibiotikih in ostalih zdravilih, saj je šibkega zdravja (čeprav tega ne pokaže). Nočem jo spet "omamljat".
Drugače pa je psička stara 5 let, mešanka med stafordom in hrtom in smo že 2 leti na dietni hrani Hills, ker je alergična na marsikaj!
Takoj, ko končam jo peljem k veterinarju, vendar bi rajši po naravni poti zdravila to težavo. Prosila bi za nasvete!
Hvala!


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: moksa , ponedeljek, 25.01.2010 : 13:15:48
Ne sprašuj za nasvete o zdravilih in ne zgubljaj cajta na forumu, če sploh še ne veš, kaj je narobe s psom, zato piči k veterinarju!!!
Velik krvav madež je dovolj velik razlog za paniko, se ti ne zdi?


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: LULIKA , ponedeljek, 25.01.2010 : 13:23:05
Hvala za razumevanje. Očitno so še vedno na forumu preveč pametni in preveč sočutni ljudje. Sem mislila, da se je kaj spremenilo. Očitno nič. Hvala za mnenje.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Jana , ponedeljek, 25.01.2010 : 13:28:41
Uh, LULIKA, ravno toliko smo pametni, da vemo zagotovo, da se s krvjo v blatu ni za igrat in se vedno je za taksne primere pristojen veterinar.
Lahko ti pa tudi napisem, da se obrni stran in cudezno bo kri izginila. ??? Al pa da naredi nek zvarek, po katerem bo tvoja psica spet tipi top. Ce verjames.

Dajte odrast, ce se ze greste skrbnike svojim zivalim. Predvsem pri odlocitvah o tem, pri katerih zdravstvenih tezavah vam lahko kdo tukaj kaj pomaga. Tole je internet in ne veterinarska ambulanta.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: moksa , ponedeljek, 25.01.2010 : 13:29:49
Ej, brez zamere: sama sem imela enake probleme s pasjim mladičem in približno se mi je takrat sanjalo, da kri v blatu (ti celo praviš, da veliko krvi) ni dober znak, milo rečeno. Mislim da sem dovolj sočutja pokazala do tvojega psa s tem, ko pravim da mora takoj k veterinarju. Če pa želiš tolažbe zase, reci.

jaz kakca nisem vidla nikjer, sem pa pol vidla pa en velik krvav madež. Valda, pri meni se vklopi alarm. No sem rekla, greve se malo naokrog, da res "opravi" svoje in spet. Kakanje? Malo kakca ostalo pa kri.



Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Voodoo.witch , sobota, 09.06.2012 : 17:51:51
Zdravo,

moj mali vrag je malo nazaj dopolnil 7 mesecev, glede prebave do sedaj ni bilo problemov (z izjemo, prvega obiska na pasji šoli, ko je za priboljške dobival narezane hrenovke, čemur je sledila driska; po drugi uri malo mehkejši kakec, a zatem je bilo vse tipi topi). Na veliko potrebo je hodil vsakič po hranjenju, pri dobrih 6ih mesecih sva razporedila hrano iz treh na dva obroka, od takrat kaka 2x, včasih 3x na dan. Sama mislim, da se ni dogajalo nič  neobičajnega..
Danes sem ga mislila (tako kot vsaki dan) peljat lulat (zjutraj ob 6ih), kar sem pa našla ko sem se vstala, me je pa skoraj vrglo po tleh. 5malih kupčkov driske s sluzjo in (svežo) krvjo + lužico urina! Alf ni bil ravno na 100 obratih, ni bil pa nekaj »down«. Zadevo sem počistila in kot rojeni paničar klicala (svojo sicer super) veterinarko. Ta je povedala, da je danes načelno odsotna, sva se pa pogovorili o zadevi. (drugače sta sluznica in urin zgledala ok) Njeno mnenje je bilo, da gre najverjetneje za okužbo debelega črevesja, a naj grem vseeno čimprej do veta (dala mi je tudi kontakt neke ambulante, kjer se pa nihče ni oglasil do 9ih). Medtem je Alfek(polno belgijsko hiperaktiven) sproduciral še en kakec, ki je bil v pravi obliki, a zelo mehak, svetlejše barve, z malo krvi. Nato sem se lotila klicanja, tistega kontakta od vetke, nisem priklicala. Ko sem imela »poln kufer«, sem poklicala na ambulanto veterinarske fakultete, kjer so mi rekli naj kar pribrzim. Po pregledu je veterinarka rekla, da je možno, da gre za parazite(drugače naj bi bil Alf polno razglisten, zadnjo tableto je dobil kak mesec nazaj, prej pa (od kar ga imam-tj. dobrih treh mesecev) jo je dobil vsak mesec) ali pa za vnetje. Temperature je imel 39,3C, toplomer pa ni bil krvav, tipati se ni dalo nič, živahen in firbčen normalno. Dobila sva Eukanuba Intestinal Puppy hrano in Efloran tablete. Hrano in zdravilo je dobil, ko sva prišla domov. Pojedel je sicer vse, pije pa od včeraj bolj malo, nato sem mu dala par kapljic za polizat z dlanjo in nato posodico, tako da je nekaj pil, a na lastno pobudo pa se ne premakne. Od takrat samo še spi (vsake toliko potrza, ampak možno, da to toliko bolj resno trenutno jemljem, ker drugače tudi ko spi (in sanja?) trza). Bi pa rekla, da je omotičen – ko ga pokličem se sploh ne zbudi, oz tudi ko se le dvigne glavo in hoče drnjohat dalje… Prej sva šla ven in je bil normalno živahen, lulal je, kakal pa mehko blato, tokrat brez krvi, ampak take čudne zlatkaste barve. Glede na uhlje in blazinice na tačkah, menim da nima vročine(jo bova pa še zmerila). Je možno, da ima zdravilo nanj kak čuden/nezaželjen učinek (šla sem na net, zdravilo proizvaja Krka, vsi stranski nezaželjeni učinki so (seveda) navedeni za nas dvonožce (ne vem ali to pomeni, da se podobno lahko dogaja psom?). Je kaj narobe, da sedaj toliko spi? Bi bilo dobro povprašati še za kako mnenje? Ima kdo kake izkušnje? (Nikoli ga nisem videla še tako pri miru in se sprašujem, če gre za kaj resnega in ali se da še kako pomagati)
p.s. Včeraj je bil mogoče malce bolj miren, ampak sem mislila, da je to posledica vročega/soparnega dne.  +dobila sva posodico za blato, katero naj prineseva v ponedeljek, za nadaljnje preiskave..


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: kocka , sobota, 09.06.2012 : 18:20:46
Čist laično. Sluz in kri sta lahko znak kakšnega trdega koščka, ki ga je pes pojedel (kost, palčka, delček plastike) in se je skozi potovanje skozi črevo zasluzil (kar je normalno) in rahlo poškodoval anus pri izločanju (kar je tudi normalno, od tod komot sveža kri). Tudi naša Missy je imela enkrat kar kapljice krvi, ko je kakala, pa je bila sam ena razpokica na anusu, ko je imela bolj trdo blato. Se je saniralo samo in popolnoma brez posledic. Btw, to je tudi pri ljudeh precej pogosto, samo se o tem kaj preveč ne govori, ker je mal nerodna tema in lokacija težave - ponavadi se ljudje oglasijo le (ali šele) ko gre že za hude hemoroide, prej pa ne  ;)
Seveda je prav, da si ga peljala k vetu, samo me zanima, ali je analiza krvi tudi pokazala kakšno vnetje, ali dobiva zdravila samo na podlagi simptomov?


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Nanook , sobota, 09.06.2012 : 18:23:56
Je vceraj kaj posebnega pojedel? Kaj pa sicer dobiva?


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: kocka , sobota, 09.06.2012 : 18:27:36
Mene bi vedno bolj skrbelo popolnoma črno blato (kri v globjem delu črevesja), kot pa popolnoma sveza kri.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Nanook , sobota, 09.06.2012 : 18:32:26
Sigurno. Ko se pri mojih pojavi sveza kri v blatu (skoraj vedno ob driski oz. mehki kakici) dobijo probiotike, odvisno od "simptomov" potem najpogosteje tudi Arsenicum 30C (homeopatske kroglice), pa en dan posta oziroma razkuhan riz (odvisno od situacije).


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Voodoo.witch , nedelja, 10.06.2012 : 11:07:01
Načeloma dobiva piksne od Nature Diet (puppy) in brikete Taste of the wild (res da slednjih nazadnje ni bilo in ker jih je nama že zmanjkalo, sem kupila Pro planove za puppye (te je že enkrat prej dobival, ker sva jih reklamno dobila na CACu) pa ob menjavi-10dni-ni imel kakih sprememb na blatu). Kar se tiče delcev, je na začetku izredno rad goltal kamenčke, kar ga pa zdaj niti ne fascinira več. Zadnje čase tudi pazim, kam rine s surlo, ker se sliši toliko teh opozoril glede zastrupljenih vab. Seveda, ni za izključit, da ni požrl kje kake svinjarije…(v četrtek je pojedel (mislim da) mačji drekec, kar je bilo tisti trenutek precej ogabno, ampak dvomim, da bi zaradi tega imel takšne težave)
Na analizo krvi ni bil poslan (sploh ne vem če ti ob vikendih delajo), tablete je dobil na podlagi simptomov, v ponedeljek nesem vzorec blata na analizo in če se pokažejo zajedalci bo dobil še za te tablete.
Drugače me je včeraj zvečer že res skrbelo, ker se ni zbudil in je bil ves "zadet" ter sem poklicala svojo veterinarko in ji povedala kako je z njemu. Načeloma se strinja, rekla je edino, da bi ona raje startala z inekcijami pa če ne bi  bilo bolje predpisala te tablete. Spal pa naj bi, ker mu pada vročina. Priporočila mi je tudi probiotični jogurt(do 1/2 lončka na dan), ker se tako hitreje obnavlja sluznica. V glavnem, okoli 23ih se je zbudil s polnimi baterijami in sploh ni mogel biti na miru :)  kasneje ponovno dobil tableto in spal dalje. Zdaj je spet leteči belgijec oz. čisto običajen in se mu ne vidi, da bi bilo kaj narobe. Spravil se je sam pit, čeprav bolj malo (ne vem, a ga je treba kaj siliti zaradi vročine/dehidracije?). Vročino ima še, a malo nad 39 (39,4), kar verjetno ni kak bavbav, ampak še vseeno mi ni najbolj všeč, da ga kuha… Kakal od včeraj ni.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 10.06.2012 : 19:12:08
Omoticen? Vrocina? Kri v blatu? Obstrukcijo ste izlocili??
Pomojem ga nebi bilo odvec poslikat.

Nocem vas strasit, ampak poznam nekaj takih primerov in se zadeve osebno res bojim.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 10.06.2012 : 19:17:45
Se to, pri enem takem primeru psica ni imela nicesar v crevesju, je pa RTG pokazal na enem delu zelo razsirjeno crevesje.

Smo pa imeli podobne simptome pri eni mladi psicki pred kratkim, je dejansko slo za vnetje crevesja. Jo je kuhalo od vrocine, malo krvi v mehkejsem blatu in vidno jo je bolelo. Najprej smo se ustrasili ker sem nasla na koscke razbit CD, pa na sreco ni bilo zato.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 11.06.2012 : 21:11:31
Kako je s pesjanckom?


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Voodoo.witch , torek, 12.06.2012 : 18:36:03
Alf je že včeraj okoli frlel kot metuljček, tako da so nama rekli, ko sva prestopila vrata veterine, da se res vidi, da je "na smrt bolan". :) Ko ga je veterinarka pregledala, mu je bila vzeta kri in šla skupaj z blatom na preiskave. Noben test ni pokazal nič nenavadnega. Edine "vidne" posledice so bile, da ga je na otip še malo bolel trebušček. Zgleda je imel le vnetje debelega črevesa.  (Veterinarka je načeloma izključila obstrukcijo, čeprav na RTG ni šel.)
Drugače sva že od včeraj brez vročine, blato je bilo delno trdno, deloma pač ne. Danes je bolj kot ne (že) vse normalno(nikoli nisem mislila, da bom s takim veseljem napisala "čvrst kakec" hehe), tudi pit je začel sam. Po tabletah se ga ne loteva omotica. Mislim, da bo vse v redu. Do konca tedna sva sicer na dieti, tablete bo dobival še naslednje dva dni, da se pa ne preterava pa bova ta teden na počitnicah od agija…
Hvala za vaše odgovore in skrb! :)
 (p.s. naj bi okoli razsajale neke viroze, ki prizadenejo prebavni sistem, če sem prav razumela, a nisem dalje spraševala za tem, ko smo jo izključili..le toliko, da omenim)


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: kocka , torek, 12.06.2012 : 18:47:57
Super  O0


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Desobediencia , torek, 12.06.2012 : 22:14:07
Super!


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Nanook , sreda, 13.06.2012 : 13:29:30
Sem tudi jaz ze slisala glede teh viroz. No, glavno da je ok! :D


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: *sunrise* , ponedeljek, 14.01.2013 : 19:59:17
No da še jaz povem svojo zgodbo... za vse ki pišete da kri v blatu ni nujno za obisk pri veterinarju.
Pri našem bernskem planšarju Bobiju smo kri v blatu opazili okoli novega leta. Ker trma noče v avto (cvili, krempi, občasno bruha) smo poklicali veterinarja in mu povedali da kuža težko kaka in da ima krvavo blato (kri je bila sveža, čisto rdeča). Rekel je, da je verjetno zaprt in nam rekel naj v lekarni kupimo sirup za odvajanja. Smo mu dali priporočeno dozo in kuža je čez pol ure dobil takšno drisko kot da bi kakal vodo. Krvi pa ni bilo zraven. 14 dni je bilo vredu, potem pa je čez noč pokakal in pobruhal cel boks in zraven je bila tudi kri (spet kot da bi bila sveža). Poklicali smo vetrinarja, ki mu je dal tri inekcije in je rekel če se ne bo bolje da ga bomo morali pripeljati. Čez dan je potem malo pojedel in izgledal bolje. No naslednji dan pa zjutraj ista pesem. S fantom sva se odločila da ga peljema h veterinarju (kuža je bil tako izčrpan da se ni upiral vožnji). Po pregledu so dali diagnozo odpoved ledvic in okvara jeter. Verjetno zastrupitev ali pa hudo vnetje. No tam je bil cel teden brez hrane, samo na infuziji (klicali so naju vsak dan in ledvice bi se mu naj v tem času popravile). Potem ko sma dobila že upanje, da se bo izvlekel pa so naju zjutraj poklicali, da so mu dali hrano, ki jo je zavračal in da ne vedo kaj še naj naredijo. Zato sma se odločila, da ga boma rešila muk in ga uspavala.
Tako da, nočem biti pametna, ampak midva sma izgubila najboljšega prijatelja. Ne oklevajte.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: mendi , četrtek, 29.08.2013 : 19:22:50
Pozdravljeni

Z zaročencem sva 22.8.2013 šla iskati psa v zavetišče, ki je star 1 leto ime pa mu je Roki. V zavetišču so potrdili da je Roki zdrav in da je cepljen, vendar je imev že prvi dan hudo drisko in malo krvi v blatu. Njprej sva mu dajala za jesti konzerve, brikete in občasno poslastico vendar je bilo vse huje in huje krvi pa je bilo ravno tako zmeraj več. Nato sva začela kuhati riž z malo meska pa je bilo še zmeraj isto, nato sva se odločila za dieto in en dan Roki ni nič jedel razen zelo malo kuhanega riža pa je bilo čez cev dan isto. Skrbi me ali bi bilo lahko kaj hujšega ali je le sprememba okolja in bo vse to za nam ? zelo naju že skrbi zato se veseliva odgovora.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: vesoljka , četrtek, 29.08.2013 : 19:56:33
Prehod z briketov na konzerve/kuhan oz. kakršenkoli drug obrok pogosto vodi v krvavo drisko. Pri moji so največjo škodo naredile kozerve (tudi najbolj kvalitetne - kozervirano piščančje belo meso) in polsuhi pasji priboljški. Postopoma sem jo navajala na kuhano hrano, pri čemer sem že skoraj obupala...

Glede na to, da ste v tako kratkem času precej eksperimentirali in zato še kar ni bolje, bi šla jaz najkasneje jutri do veterinarja po ustrezna zdravila. Tudi probiotiki znajo biti vprašljivi v posameznem primeru, moja recimo Linexa spet ni prebavljala in je naredil več škode, kot koristi.

Moja je bila res izjemno občutljiva, vendar ne glede na to z briketi ni imela nobenih problemov - ne s takimi ne drugačnimi, noben prehod ni povzročil nobenih težav. S katerimi briketi so ga hranili v zavetišču? Sicer obstajajo tudi sensitive briketi, jaz sem imela z Eukanuba-sensitive zelo dobre izkušnje..

Konzerve (kakršnekoli) izključi iz njegove prehrane.
Če mu mislita tudi kuhati, kuhane obroke uvajajta postopno in se ne usrašit morebitne ponovne driske, če bi minila naslednji dan.. ampak tale traja pa že predolgo.  Veterinar bo psu poleg zdravil določil tudi dieto - kuhano (bel riž + pusta piščančja prsa) ali dietne brikete. Verjetno se bosta odločila za slednje, ker predpostavljam, da v zavetišču res ni imel težav. Povsem možno, da so bile domine sprožene s konzervo in nato s poslasticami itd..


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: mendi , petek, 30.08.2013 : 09:30:49
Niso nama nič omenili  s kakšnimi briketi so se prehranjevali. Sicer je Roki danes že bolje od kar je samo suh riž z malo mesa umes vendar ga boua za usak slučaj odpeljala še do veterinarja. Hvala za odgovor.  :)


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: Skuiki , petek, 30.08.2013 : 09:42:22
mendi, kakšne brikete pa ste mu dajali?

Pojdite na posvet k veterinarju, ker tole že predolgo traja.

Ena možnost je tudi uravnavanje stanja z dietnimi briketi iz katere izmed veterinarskih linij,
ki so namenjene prav psom s prebavnimi težavami ali preobčutljivostjo na katero
izmed sestavin. Potem pa postopen prehod na brikete, ki mu bodo ustrezali.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: vesoljka , petek, 30.08.2013 : 09:52:26
Če je trenutno na rižu in mesu OK, kar ostanite na tem in potem postopno na dietne brikete za občutljive, od tu pa naprej, samo konzerv in priboljškov se izogibajte! Suhe kože, bikovke itd. sčasoma ne bi smele biti problem, ostali umetni priboljški so pa lahko ogromen.

Za psa v takem stanju je itak bolje, da se mu kuha, če le njegovo telo sprejema tovrstno dieto.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: banAncy , torek, 28.01.2014 : 09:12:03
Zivjo
Pri nas smo imeli, tudi problem z mocnimi driskami. Na sreco ni bilo krvi v blatu. Ugotovili smo, da pes ne prenese zit, piscanca, kosti. Tako, da so nam pri veterinarju priporocili dietno hrano od evkanube dermatosis FP. Blato je zjutraj normalno, enkrat v dnevu pa pride zelo mehko. Nikakor ne moremo ugotoviti zakaj? Za zvecenje so priporocili bikovke-naj ne bi bile, tako problematicne za credo.  Zanima me ali imajo vasi kuzki, tudi take tezave. Ze od parih lastnikov psov sem slisala da ima pes, bolj ko gre proti koncu dneva, bolj imajo mehko blato.


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: SinM , sreda, 29.01.2014 : 07:33:35
Jest bi na tvojem mestu poskusila dodajati probiotike za vzpostavitev normalne črevesne flore (Bene Bac probiotik).
Pa poiskala bi premium hrano brez sestavin, za katere ste ugotovili alergijo. Bodi pozorna  predvsem, da hrana ne vsebuje niti dodatka piščančje maščobe.
Moja dva imata tudi občutljivo prebavo. Ne preneseta nobenih kosti, z izjemo surovih govejih zglobov. Si te probala?
Vsekakor pa nič eksperimentirat (ne s priboljški, ne s kostmi, ne z novimi hranami), dokler se prebava res ne poštima. Srečno!  :-*


Naslov: Re: kri v blatu
Poslano od: banAncy , sreda, 29.01.2014 : 20:51:37
Trenutno je samo na dietni hrani riba in krompir. Izkljucili smo vse priboljske in kosti. Problem pa je, tudi v tem da na sprehodu kaj poje (kakci zajcev, srn). Bom dodala malo probiotika, pa bomo potem videli kaj bo. So pa rekli, da je to lahko vse povezano s tem, ker ima tezave z uhajanjem urina. Pes pa bo star sele leto dni. Hvala za pomoc:)