mojpes.net

o psih => FCI 2 => Sporočilo, začeto od: Tibetanka , sreda, 23.04.2003 : 16:45:59



Naslov: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Tibetanka , sreda, 23.04.2003 : 16:45:59
Mastifi so krasni psi, s prijetnim značajem!

V Sloveniji je nekaj čudovitih predstavnikov te pasme, po zaslugi vzrediteljice ***** in Kluba za tibetanske pasme. Vse, ki vas zanima kaj več o pasmi, si lahko preberete na spletnih straneh kluba.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , torek, 29.04.2003 : 15:19:53
Tudi meni je TM ful vsec, ceprav mi te zahodne linije ne lezijo najbolj. Zdijo se mi prevec puhaste, prenizke, predolge, tace so prekratke in premalo mocne, gobec zna biti vcasih cudno dolg... Obcutek imam, kot da so vsi taki bolj, frfotajoci  ;D.
Sicer sem nasla zahodnjaka, ki je se kar v redu, ampak sem izgubila link  :-/.

V Tibetu jih uporabljajo za cuvanje, je pa zanimivo, da niso tako slepo agresivni kot marsikdo misli. Na prisleka opozorijo z lajezem in ga nato ves cas spremljajo, brezglavi napadi pa niso ravno na dnevnem redu, kot si vcasih kdo predstavlja. Vseeno pa je bolje pocakati na prihod sefa, zensk in otrok namrec vecinoma ne ubogajo.

Med kitajsko "osvoboditvijo" Tibeta so mnogo TMjev in drugih tibetanskih psov pobili, nekaj pa jih je le ostalo po samostanih in pri nomadih. Ce se prav spomnim, so TMji zahodnega Tibeta nekoliko vecji in mocnejsi od vzhodnjakov. Upam, da jih bom nekega dne videla tudi v njihovem naravnem okolju.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , nedelja, 04.05.2003 : 13:55:16
Tale (http://www.citadeltm.com/Drago.html) je recimo ze bolj po mojem okusu.

Btw., v SSKJ je kot pridevnik tibetanski;

tibetanski -a -o prid. (a) nanašajoč se na
Tibetance ali Tibet: tibetanski pastir / tibetanski
jezik
* zool. tibetanski vol dolgodlako divje ali udomačeno
govedo, ki živi v Tibetu; jak


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 12.06.2003 : 15:42:20
Pozdravljeni vsi ljubitelji tibetanskih mastifov! Sporočam vam, da sem lastnica treh TM- jev.Če imate kakšno vprašanje v zvezi z njimi ,imate sedaj priliko.Lep pozdrav! Urša ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , četrtek, 12.06.2003 : 16:04:25
Ojla,

ce ze ponujas hehe. Koliko so stari tvoji mastifki in kako se kaj obnasajo do drugih psov in ljudi? Pa ce lahko zaupas se njihovo tezo  (ce je med njimi kaksna damica, upam,da ne bo prevec zamerila moji radovednosti  ;D) in visino. Hvala!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 12.06.2003 : 17:02:52
Imam tri psice in moram reči, da ni nobenih težav, so rangirane med seboj, najstarejša je najvišje po rangu, nikoli ne prihaja do pretepov ful so umirjene,seveda sem se z njimi veliko ukvarjala.So dobro socializirane.Tudi pri hranjenju točno vedo,katera je prva na vrsti...Živijo zunaj na vrtu in pesjaku, vendar, kolikor je le mogoče jih imam tudi v hiši pri sebi.Do drugih psov se vedejo zelo prijateljsko,tudi če daje drugi pes znake agresivnosti ga kljub temu povabijo k igri z značilnimi pasjimi znaki in ne renčijo in ne napadajo nazaj.Le v skrajnem primeru bi prišlo do konflikta.Zanimivo je,da so takšne vse tri.Vse tri imajo težo čez 40 kg.Najmočnejša tehta okrog 46 kg.So pa psice precej manjše in lažje od psov.Visoke pa so od 63-66cm.Ni mi težko živeti s tremi takimi mrcinami, ker uživam z njimi. :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 12.06.2003 : 17:12:19
Stare pa so: najstarejša ima 8 let , mlajši dve pa 2,5 let.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Noli , petek, 13.06.2003 : 11:23:52
Ojla do-khyi!

Zelo pohvalno da si se nam takole ponudila. Tudi jaz ima nekaj vprašanj: Predvsem kakšnega značaja so tibetanski mastifi in kaj je tisto na kar naj bi bil bodoči lastnik psa te pasme posebej pozoren pri vzgoji (vsekakor zasnovani na pozitivni motivaciji)? Ali te morda lahko kje srečamo in si ogledamo tvoje lepotičke? Ali ima pasma kakšne posebne nagnjenosti k dednim boleznim? Katerim? Bo morda pri tebi kakšno leglo v naslednjem letu?

Uf, sem se pa razpisala, že vnaprej se ti zahvaljujem za odgovor.

LP Noli  



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , petek, 13.06.2003 : 12:50:07
Se par vprasanjc hehe  ;D. Kaksne barve so in kje si jih kupila ter kaj ti je pri tej pasmi najbolj vsec.

Se eno bolj splosno; na razstavah in na srecanju tib. pasem se mi vedno zdijo ti "nasi" mastifki nizki; videz vara ali so res na spodnji meji standarda? Po pricevanjih so namrec tib. mastifi zahodnega(!) Tibeta res prava teleta.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , petek, 13.06.2003 : 12:56:41
TM je zelo samozavesten pes,do domačih zelo prijazen in dobrodušen, do tujcev pa se vede zelo zadržano.Če ni nikogar doma je izvrsten čuvaj in takrat se mu tudi ni dobro približevati.Ko pa je kdo od domačih zraven samo zalaja, da opozori na vsiljivca,ko pa vidi da je prišlek dobrodošel, ga pozdravi s prijazno zadržanostjo.Je uravnovešen in umirjen,ima visok prag vzdraženja.Prijazen je z otroki in uživa v njihovi družbi.Je zelo neodvisen pes, sicer hitro dojame kaj želiš od njega vendar ni hlapčevski in ga priporočam le ljudem, ki to tolerirajo.Veliko truda treba vlagati v odpoklic, včasi je bolje uporabiti besedo počakaj,ker se mu zdi brez zveze hoditi nazaj, kadar ga kličemo.Počakaj zelo dobro vžge! ;) Imeti mora stalen stik z ljudmi, tako postane čudovit družabnik.Kljub temu da včasih deluje lenobno je ko se njemu zdi to potrebno zelo hiter, česar mu niti v sanjah ne bi presodili. Kadar ga imamo v hiši je tako miren, da ga niti ne opazimo.Zaradi njegovega značaja ga ne priporočam ljudem, ki obožujejo 100% ubogljive pasme, ta pes ni robot in tudi nikoli ne bo; je pa predvsem naraven.
Vsem psom te pasme je potrebno pregledovat kolke, čeprav je bilo včasih razširjeno mnenje, da ta pasma ne pozna displazije. Tudi bolezni oči je potrebno pregledovati, kot vsem tibetanskim pasmam.Nasplošno pa lahko rečem, da so to kar zdravi psi.
Občasno me lahko vidite s katero od mojih psic na razstavah, če pa koga res zanima pa tudi pri meni doma.
Seveda načrtujem leglo, že letos, če bo vse po sreči in tudi naslednje leto. Kje si pa izvedela za TM-ja?
Lp!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , petek, 13.06.2003 : 13:17:00
Najprej naj povem, da tibetanski mastifi v resnici niso taka "teleta" kot jih nekateri opisujejo.Sicer so zaželeni veliki psi, vendar je na prvem mestu skladnost.Nič mi ne pomeni, če je TM ogromen in "razmetan". Tisti ogromni psi, ki sicer tudi obstajajo, pa so večina kastrati (samci), ki jih kastrirajo že med odraščanjem in jim s tem podaljšajo rast. Le-te je najbrž opisoval že Marco Polo.TM ji ki jih videvaš pri nas so povsem normalne velikosti. V resnici sem si pred leti, ko še nisem tako poznala tm , tudi jaz predstavljala velikane.
Vse moje psice so črne z ožigi. Najstarejšo sem kupila v Franciji pri enem zelo dobrem vzreditelju:Mlajši dve pa sta iz moje vzreje.
Na njih pa mi je najbolj všeč njihova naravnost, Predvsem značaj.Obožujem pse, ki znajo razmišljati za sebe in se ne podrejajop popolnoma ukazom.Pa čeprav je z njimi težje... ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , petek, 13.06.2003 : 13:39:10
Hehe, ja, njihov znacaj me precej spominja na znacaj mojega tibetanca, skratka pisan meni na kozo. Tudi pri mojem pocakaj bolj vzge kot pa sem, pri tem pa poka take face v stilu: "a bos ze prisla al te moram se pol ure cakat!?"  ::) ;D. V bistvu jaz ubogam na ukaz sem.
Ja, Marco Polo jih je primerjal z osli; to se mi zdi malce pretirano.
Lani je bil bratranec v (zahodnem) Tibetu in si je skrbno ogledal tudi mastife (bilo zaukazano  ;) ;D). Po njegovem pripovedanju sodec so bili tisti cuvaji visoki okrog 75-80cm (plecna visina) in se jih je zelo ustrasil (ceprav se psov ne boji, doma so imeli mesanca med nemcem in novofundlandcem, ce se ne motim). Vendar niso slepo napadalni, kot mnogi pravijo; imeli so zacrtane meje cuvanja; ce si bil npr. 50m stran od vasi, te niso niti pogledali; ko si prisel blizje, so zaceli lajati, ce pa si prestopil zadnjo nevidno mejo, so te napadli. Zato je bilo najbolje pocakati, da je prisel kdo od domacih in poklical pse; ko te je gospodar enkrat sprejel, so te sprejeli tudi psi in sli lezat.

Aja, kako je tvojim mrcinicam ime?

Tudi sama bi rada nekoc imela TMjcka, bi ga sla kar v Tibet iskat, Tar pa bi verjetno dozivel razsvetljenje (ali bi ga pa kap, kdo ve) .  ;D ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , nedelja, 15.06.2003 : 08:48:09
Ja M.Polo jih je res primerjal z osli, vendar verjetno s tibetanskimi,ki pa so menda precej manjši kot ti, ki živijo pri nas.
Moja najstarejša psica sliši na ime Luan,mlajši pa sta Gawa in Gasha.
A ti maš pa tut tibetanca? Mogoče terierja?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , nedelja, 15.06.2003 : 10:07:32
Ja, tib. teriercka imam. So tvoje punce crne z ozigi? Mislim, da so bili vsi mastifki, ki sem jih videla pri nas (na srecanju tibetanckov), crni z ozigi; morda ves, ce je v Slo. zastopana se kaksna druga obarvanost; nazadnje se mi je sicer zdelo, da sem na razstavi videla modrega predstavnika, ampak glede na mojo kratkovidnost je vse mogoce ::) ;D.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , nedelja, 15.06.2003 : 10:34:40
Moje punce so vse črne z ožigi. To je najpogostejša barva in kot vidim iz izkušenj najbolj zaželena.Res so v Sloveniji tudi druge barve TM- jev.Na razstavah res lahko vidiš sivomodrega psa ,Gesar po imenu, ki pa je sin od naše Luan in brat od Gawe in Gashe. V tem leglu smo imeli še enega sivega psa. In tudi Gesar je dal že takšne potomce.Pri nas na Dolenjskem ,imamo pa še enega predstavnika, ki je sicer tudi siv, le da je zelo temen in brez ožigov, v bistvu jaz bi rekla da je črnodimast.Men je ta pes po barvi zelo všeč in tudi drugače je zelo lep.Pripeljan pa je iz Francije.Katera barva ti je najbolj všeč na tm?Kje si prvič videla to pasmo?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , nedelja, 15.06.2003 : 16:01:09
No, vsaj enkrat se videno in resnicno ujemata :). Za TM-je sem prvic slisala ze kar dolgo nazaj, bolj pa so me zaceli zanimati pred ca. 8-9 leti, ko sem iskala informacije o tibetanskih pasmah nasplosno (se posebej o terierjih).
Od vseh moznih barv so mi najbolj vsec crni in pa crni z ozigi (najraje s temno rjavimi-rdeckastimi-kot tale (http://www.psizona.cz/atlasimg/230_1.jpg) npr. samo se temnejsi).


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 16.06.2003 : 14:28:56
Ja, meni so tudi najboljši črni z ožigi, če pa je kakšne druge barve mi je bolj všeč brez ožigov; recimo povsem črni ali sivi so full dobri.Rjavi odtenki pa mi nekako ne ugajajo, čeprav so po svoje tudi zanimivi in redki.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Noli , torek, 17.06.2003 : 10:18:52
do-khyi najlepša hvala za nazoren odgovor. Upam, da se kje srečamo. TM so mi postali bolj zanimivi šele v zadnjem času brez kakšnega posebnega razloga.

LP Noli


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , četrtek, 19.06.2003 : 21:49:07
Tudi meni rjavkasti in rumeni/zlati odtenki nekako ne "sedejo". Malce sem pobrskala po "bukmarkih" in nasla tole (http://www.tmcamerica.org/TMCA/manifesto_1.htm) zadevco. Tudi pri TM-jih ne gre brez kregarij, kar se farbe tice. Ze pri terierjih so imeli neke finte glede cokoladno rjave.  ::)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , sobota, 21.06.2003 : 07:38:16
Ja, res imajo probleme glede barve TM-jev. Ne vem zakaj   so tako obremenjeni s tem. ::) Pri tako stari pasmi kot je ta, to res ne bi bilo potrebno, saj se ve kakšnih raznolikih barv so TM-ji že od nekdaj.Moje mnenje je, naj takšni tudi ostanejo, saj če pogledamo v njihovo izvorno deželo,tudi tam ne najdemo le black and ten psov. :)  In če v tibetu ni sporna recimo čokoladna barva, zakaj bi bila sporna pri nas. ???  To se mi zdi tako,kot če bi na drugi strani sveta ugotavljali barve našega kraševca in pametovali kaj je bolje in kaj slabše. ???  ::)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , torek, 24.06.2003 : 20:31:54
Se cisto strinjam, ampak ocitno velja tisto "zakaj bi bile stvari preproste, ce jih lahko zakompliciramo"  ::) ;D.
Si bila mogoce na v Portorozu na razstavi? Ce ja, je bilo veliko TM-jev? Se mi zdi, da je eden tudi med slikcami-foto utrip. Zal so na mojem racunalniku vse slike izredno temne (nov monitor potrebujem), zato ne morem natancno dolociti barve, ampak izgleda, kot da bi imel rahlo svetlo sivo modre ozige.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , sreda, 25.06.2003 : 16:59:11
V Portorožu žal nisem bila. Je pa res en na foto-utripu. :DJe črn s svetlejšimi ožigi, izgleda da je še mlad in trenutno tudi slabše odlakan.Še eden moder z ožigi pa je tudi na foto-utripu in sicer na slikcah s svetovne razstave v Dortmundu na 3. strani.
Verjetno grem z dvema mojima psicama na razstavo v Trbovlje :).Že nekaj časa nisem bila na nobeni razstavi, pa jih že kar malo pogrešam.Upam, da ne bo prevroče :P  in da bojo moje dame takrat že vsaj za silo odlakane.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , četrtek, 26.06.2003 : 14:23:48
No, jaz pa ravno kontra vidim farbe; prvi mi (po retusiranju fotke) vlece na modro, drugi pa je popolnoma crn.  ;D (spegle sindrom!)
V Trbovlje pride verjetno firbec past tudi moja malenkost, te lahko pridem za rokav pocukat (vljudnostno vprasanje, itak bom prisla  ;D).
Imas mogoce kaksne slikce svojih zverinic?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , nedelja, 29.06.2003 : 17:20:07
No, me veseli, če se vidiva v Trbovljah.
Trenutno ne morem poslat nobene slikce mojih TM-jev, obljubim pa da jih pošljem, ko bom imela skenirane.


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , četrtek, 30.10.2003 : 07:11:57
Jst jst jst!  ;D Hehe, ce imas sliko kje na internetu, desno slikni nanjo, pojdi pod properties/lastnosti in skopiraj naslov, ki se pojavi v tistem okencu sem in to med (img) in (/img), samo da so namesto () oklepajev taki []. Ce pa slik nimas na internetu, jih lahko pa meni posljes pa jih jaz dam gor in na forum.

Zal me v Trbovlje ni bilo, sem prisla pa na CACIB Trst, kjer je bilo kar nekaj mastifkov. V fotoaparat sem ujela dva; tibetanski mastif prvic (http://users.volja.net/bambi82/TM1.jpg) in drugic (http://users.volja.net/bambi82/TM2.jpg).





Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 30.10.2003 : 08:05:43
Hja nič ni!
Kaj sem naredila narobe!!? ???

Naj ti povem ,da tudi jaz nisem bila v Trbovljah, v Trstu pa. Tudi razstavljala sem eno od psic. Ja jst ne vem kako me nisi vidla!!?


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , četrtek, 30.10.2003 : 11:05:21
Tudi jaz ne vidim slikce, tudi kvadratka ne. A so kje na internetu? Ce ne, mi jih pa kar na mail poslji pa jih jaz dam gor.

V bistvu bi bil cudez, ce bi te sploh videla (=Eagle Eye Nuki), ker sem nonstop letala za shar peicki in shibicami ali pa cuvala grenenlenderja. ;D


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Bambi , nedelja, 02.11.2003 : 14:10:00
Hoj!

Nuki, najlepša fala za čuvanje grenenlenderja  ;D, ampak mastifov si pa kljub temu videla kar nekaj. Vseeno, škoda da smo se zgrešili, saj je tudi ta pasma meni zelo všeč  :). Do-khyi, si bila kje blizu tegale lepotca?
http://www.imagestation.com/picture/sraid86/p12702f5f3c61b43360b6876bac183684/fab2b071.jpg
 Kdaj pa bojo mladički in iz kje je bodoči očka? Željno čakamo na podmladek in slikce!  :)
 


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , nedelja, 02.11.2003 : 15:02:49
No, ja še kar blizu, če je na slikci res tisti, ki ga jaz mislim.
Če je paritev uspela, potem bojo mladički sredi decembra. Njihov očka pa je doma iz Ljubljane, sicer pa je pripeljan iz Nizozemske.
Tudi jaz srčno upam, da mladički bojo in seveda pošljem tudi kake slikce. :-*
Bambi kateri TM pa je tebi bil najbolj všeč v Trstu?




Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: mal , petek, 14.11.2003 : 10:24:55
Že kar nekaj časa razmišljam da bi svojemu 16 mesečnemu malamutu pripeljal prijateljico. Skoraj prepričan sem že da bo to do-khyi ali pa beauceronka.Kar se karakterja tiče se mi zdi da bo tibetanka boljša saj ima podobno neodvisen karakter kot malamut, prosim napišite svoje mnenje da mi bo odločitev lažja.


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , petek, 14.11.2003 : 10:36:00
Uh, itak glasujem za tibetancka, ampak vprasanje je, kaj si ti zelis od psa? Karakter je krasno opisala do-khyi na prvi strani:

Citat
TM je zelo samozavesten pes,do domačih zelo prijazen in dobrodušen, do tujcev pa se vede zelo zadržano.Če ni nikogar doma je izvrsten čuvaj in takrat se mu tudi ni dobro približevati.Ko pa je kdo od domačih zraven samo zalaja, da opozori na vsiljivca,ko pa vidi da je prišlek dobrodošel, ga pozdravi s prijazno zadržanostjo.Je uravnovešen in umirjen,ima visok prag vzdraženja.Prijazen je z otroki in uživa v njihovi družbi.Je zelo neodvisen pes, sicer hitro dojame kaj želiš od njega vendar ni hlapčevski in ga priporočam le ljudem, ki to tolerirajo.Veliko truda treba vlagati v odpoklic, včasi je bolje uporabiti besedo počakaj,ker se mu zdi brez zveze hoditi nazaj, kadar ga kličemo.Počakaj zelo dobro vžge!  Imeti mora stalen stik z ljudmi, tako postane čudovit družabnik.Kljub temu da včasih deluje lenobno je ko se njemu zdi to potrebno zelo hiter, česar mu niti v sanjah ne bi presodili. Kadar ga imamo v hiši je tako miren, da ga niti ne opazimo.Zaradi njegovega značaja ga ne priporočam ljudem, ki obožujejo 100% ubogljive pasme, ta pes ni robot in tudi nikoli ne bo; je pa predvsem naraven.


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: bina , petek, 14.11.2003 : 11:20:06
Živjo!

Ja, tile tibetančki so pa zelo lepi. Zanima pa me nekaj. Ali morajo obvezno imeti zavihan rep čez hrbet?


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: mal , petek, 14.11.2003 : 11:52:33
Nanook!

V bistvu me najbolj zanimata dve karakterni značilnosti da ima rad otroke(sicer jih še nimam) in da je kolikotoliko čuvaj (malamut to nikakor ni) še ena stvar ki me muči pa je šolanje psa pri do-khyi omejeno pri beauceron (službena pasma).Na koncu kot vse kaže bo prevladalo mnenje moje punce, zanjo so edini tisti kužki ki zgledajo kot medo.


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , petek, 14.11.2003 : 13:23:28
Že kar nekaj časa razmišljam da bi svojemu 16 mesečnemu malamutu pripeljal prijateljico. Skoraj prepričan sem že da bo to do-khyi ali pa beauceronka.Kar se karakterja tiče se mi zdi da bo tibetanka boljša saj ima podobno neodvisen karakter kot malamut, prosim napišite svoje mnenje da mi bo odločitev lažja.

Mal!
Mislim, da sta obe pasmi primerni za življenje z malamutom, vendar kot je že rekla nanook odvisno od tvojih zahtev in želja. Jaz imam poleg mastifk še eno tibetansko španjelko in punce se doro razumejo med seboj. Če ti ustreza karakter TM- ja potem si pravi zanj, drugače pa... Če te še  kaj zanima okoli TM kar vprašaj.


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , petek, 14.11.2003 : 13:54:08
Živjo!

Ja, tile tibetančki so pa zelo lepi. Zanima pa me nekaj. Ali morajo obvezno imeti zavihan rep čez hrbet?

Živjo Archie!
Me veseli, da so ti všeč tibetanski mastifi.

Iz opisa splošnega videza TM- citiram:Križec je skoraj vodoraven. Bogato odlakani rep je tako nasajen visoko in nošen v ohlapnem loku čez hrbet...

Naj še razložim, da rep ni tako strogo nošen čez hrbet, kot recimo pri špicih, napaka pa je če je vedno spuščen. Samci ponavadi izraziteje nosijo rep čez hrbet, psice pa velikokrat ne, oz. le v gibanju. Menim, da je velika napaka, če TM niti v gibanju ne nosi repa čez hrbet.



Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Nanook , petek, 14.11.2003 : 18:26:17
Nekaj strani o TM.

http://www.tibetanmastiffs.com (http://www.tibetanmastiffs.com)

http://www.tibimaxe.via.t-online.de/ (http://www.tibimaxe.via.t-online.de/)

http://www.tibetan-mastiffs.org/ (http://www.tibetan-mastiffs.org/)

http://www.sarastmdokhyi.org/ (http://www.sarastmdokhyi.org/)

http://www.tibetanmastiffdogs.com/ (http://www.tibetanmastiffdogs.com/)

http://www.tibetanmastiff.org/ (http://www.tibetanmastiff.org/)

http://www.tmcamerica.org/ (http://www.tmcamerica.org/)

http://www.ustmc.com/ (http://www.ustmc.com/)


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: sasa.kos , torek, 09.03.2004 : 18:59:00
Res kul. Jaz bi ju takoj vzela, pa mi doma ne pustijo. Tako ali tako se pa še nismo preselili v hišo, kdaj se pa bomo pa res ne vem.  ???


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 11.03.2004 : 20:36:17
tudi jaz sem kako leto živela v bloku- za umret... takrat sem si že kupila t. mastifko in moram reči, da se je tudi v stanovanju doro obnesla. Seveda sem takrat vedela, da se bomo čez nekaj mesecev preselili v hišo, sicer si je ne bi umislila. Za takega psa je super, če ima tudi vrt na razpolago. Posebno pozimi tako uživajo v snegu, da sploh ne grejo pod streho, čeprav imajo možnost, in spijo kar v snegu. :o


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: kaja , četrtek, 29.04.2004 : 13:51:04
Da tema ne bo cisto zamrla...ena slikica za do-khyi! :D Kuza je slikan na Cacib Ljubljana 99!

http://foto.volja.net/user_galleries/kaja00/nase_pasje_krdelo/midi_tm.jpg (http://foto.volja.net/user_galleries/kaja00/nase_pasje_krdelo/midi_tm.jpg)

[slika spremenjena v povezavo; Jana]


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 29.04.2004 : 17:38:05
Kaja hvala za slikco. Poznam tega kužka. Sem najprej mislila. da je Arijeva mama Estell, ker sta po barvi povsem enaka.
Sicer pa tako in tako poznam skoraj vse tibetanske mastife v Sloveniji ;D. No, saj to ni težko,ko pa jih je le kakih 30.
Upam, da bomo tudi Slovenci počasi vzljubili to nepoznano pasmo.  če pogledam 9let nazaj(ko sem pripeljala svojo prvo tibetanko v Slo) tudi na razstavah ljudje niso vedeli katera pasma je to, danes jih  pa že kar nekaj ve za katero pasmo gre.
Po drugih državah so pa izredno cenjeni psi, kot opažam.


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: snowy_girl , nedelja, 16.05.2004 : 17:34:11
NEKATERI SMO PA TO PASMO ŽE VZLJUBILI! ;D Ampak, pri nekaterih je problem, da mislijo, da so vredu le prinašalci in pa nemški ovčarji, zato jih pa je tako veliiko. no saj, ne da niso lepi in pametni, le preveč priljubljena pasma je, drugih pa tako ali tako ne poznajo...


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 16.08.2004 : 20:25:04
Obveščam vse ljubitelje in simpatizerje tibetanskih mastifov, da je v avgustovski številki revije Moj pes predstavljena ta pasma.
Nikar ne zamudite, kajti da je v kaki slovenski pasji reviji predstavljen tibetanski mastif se zgodi le na vsakih 100 let  ;D ;D ::).
Pa prijetno branje vam želim!


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: filipini , torek, 23.11.2004 : 21:00:47
 Moram pa povedat da sta pa kombinacija TM (ima jo moja soseda) in LR najboljši od 3 pa vse do zdej torej 11mes. sta skoz skupaj in seveda pobirata največje neumnosti (ki recimo sploh niso značilne za določeno pasmo) ena od druge, kljub temu da skupaj hodimo v šolo.TM lovi frizbi,ten.žoge, rada ima luže, moja LR pa rada koplje po zemlji, najlepše pa jih je opazovat na polju ko tečeta, TM ima dolge korake, LR pa kratke vendar zelo hitre. Aja LR kratica za labrador retriever.Lp
 


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , sreda, 24.11.2004 : 21:26:20
Moram pa povedat da sta pa kombinacija TM (ima jo moja soseda) in LR najboljši od 3 pa vse do zdej torej 11mes. sta skoz skupaj in seveda pobirata največje neumnosti (ki recimo sploh niso značilne za določeno pasmo) ena od druge, kljub temu da skupaj hodimo v šolo.TM lovi frizbi,ten.žoge, rada ima luže, moja LR pa rada koplje po zemlji, najlepše pa jih je opazovat na polju ko tečeta, TM ima dolge korake, LR pa kratke vendar zelo hitre. Aja LR kratica za labrador retriever.Lp
 

O, tale soseda bo pa verjetno TM Shamouk(Hira), kajne? Sem slišala, da se kar razumeta z vašo labradorko. Verjamem, da sta skupaj pravi navihanki. :-*


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: TagTu , četrtek, 25.11.2004 : 11:54:42
No, v moji bližini stanujeta ata Kun in sin Hay. Oba prelepa in prijazna fanta.

LP


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 25.11.2004 : 21:16:08
Madonca , saj skoraj vsi forumovci poznate vso  mojo pasjo žlahto ;D.

Missa! Naš izgubljenček Halas je pa čist O.K. Se mu potem ni več uspelo zares izgubit. No, pa četudi kdaj izkoplje kako luknjo pod ograjo  in gre malo povohat k sosedom,kaj hitro najde tudi pot domov, seveda samo da ne grmi.
Andreja pravi, da noče jest in je res malo bolj vitek sedaj. Hja, verjetno zato, da lažje smukne pod ograjo, ko se mu zahoče novih vonjav ;).

Moja Gawa je pa že tako okrogla, da komaj hodi. Zaenkrat vse dobro kaže.


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , petek, 14.01.2005 : 21:05:11
Jutri ne bom na razstavi v LJ, ker ves dan sprejemam bodoče lastnike naših TM-jev, ki prihajajo  gledat svoje bodoče pesjane. Bo pa tam Halas pa ga malo počohaj, saj imaš velike zasluge, da je še med nami...no, s seboj bo pripeljal tudi Andrejo!
V nedeljo pa bom sigurno tam, ker razstavljam dva svoja tibetančka. Saj veš da je specialka za tibetance in ne smem manjkat!


Naslov: Re:TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: MISSA , petek, 14.01.2005 : 22:19:47
LP!
Ja vem! No, kot kaže,  bom tudi jaz prikazala v nedeljo na razstavo ;D Samo, da bom solo :-*
Veš, da bom šla Halasa počohljat!
Do nedelje!
LP,Miša


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Neyka , sobota, 17.09.2005 : 16:28:25
Pozdravljeni

Tud jaz sem navdušena nad tibetanci. Ko sem se odločala za psa sta mi na koncu ostali dve pasmi. TM in NF. Odločila sem se za NF, saj takrat v sloveniji ni bilo legla, pa nevfiji so mi bolj všeč, ker so večji in imajo malo manj oster karakter.

Sem pa na letošnji razstavi v Trbovljah opazovala dva, ki sta se nahajala v naši bližini. Črna, malo bela in malo rjava. Na začetku sm jih samo v glavo videla in men prva reakcija: Lej nevfi!  ;D ;D Pol sta se pa malo okol obrnla mi je pa le ukloplo da sem malo kiksnla.  :-[

Pa tudi v Hrušici je bilo videt dve psički. Sta bili izredno lepi.

Kater vse barve pa so priznane?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 19.09.2005 : 08:09:56
Lepo, da so ti všeč naši tibetanci :)

V Trbovljah pa si verjetno videla He-Tuja in Ingsla, ki sta celo malo v žlahti.

Barve pa so pri tej pasme precej pestre. najpogostejša je črna z ožigi,pa  modra z žigi, potem so tu različni odtenki rjave oz. zlate od zelo svetlih do nekoliko temnejših odtenkov, zanimivi so tudi povsem črni psi  in pa črni z belo liso na prsih. Bele lise na prsih so dovoljene pri vseh barvah.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Neyka , nedelja, 25.09.2005 : 19:33:29
Možno da sem videla tedva ja. Sta bla samca ampak nisem mela časa it do lastnikov, tak da res ne vem.

Me pa veseli, da smo se videli v Zagrebu. Ingsel mi je všeč, pa super je ker se z Neonom tak zastopi. Se vidi da je še mlad. Upam, da se še kdaj srečamo. Če bom prišla na kako razstavo kot obiskovalec te poiščem.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 26.09.2005 : 19:40:55
Tudi Neon je srčkan :-*, z Ingslom sta si bila pa res všeč. No, tudi jaz upam, da se še vidimo na kaki razstavi. :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: vesna , četrtek, 29.09.2005 : 21:01:30
Vsi navdušenci tibetanskih mastifov - pridite pogledat te prečudovite kužke na klubski dan v Domžale to soboto!  ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Neyka , četrtek, 29.09.2005 : 21:18:58
Do-khyi imaš iz Zagreba kakšne slike? Ni blo lepo mal pogledat. Je bil poleg vas še kakšen Tibetanec?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , petek, 30.09.2005 : 21:35:27
Tuid jaz bom s tremi svojimi tibetankami  jutri v Domžalah :)

Slikc iz Zagreb pa nimam prav nobenih, ker sem kot običajno pozabila fotoaparat doma ::). Če pa ima kdo kakšno lepo , kjer je gor kak tibetanski mastifek se toplo priporočam :) res bi jih bilo lepo pogledat.

Drugače pa so bili na tej specialki prijavljeni 4 tm-ji in en maldiček, ki pa je bil  le obiskovalec :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Neyka , sobota, 01.10.2005 : 10:56:13
Si spomnila na fotoaparat mogoče? =o)

Škoda ker nisem mela dovolj časa da bi še tibetance slikala. Sem bla v Zagrebu polno zaposlena z Neonom :P


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Joni , sobota, 01.10.2005 : 12:37:25
Tudi meni so tibetanski mastifi zelo všeč, čeprav imam običajno rajši minije, zato sem z zanimanjem prebrala to temo. V Trbovljah sem opazovala dva tibetanca, ki sta sedela na tribunah 2 vrsti nižje od nas, mislim da sem po slikah prepoznala do-khyi. Ta mlajši, mislim da je bil Ingsel (se ga potem iz BIS spomnim) je zelo prijazen, na koncu mi je hotel v naročje zlest in se mi pustil božat.

Če bom kdaj razmišljala o malo večjem družinskem članu, bodo TM-ji definitivno na listi. Upam, da se še kdaj srečamo na kakšni razstavi, pridem tudi vaše velikane počohat.



Lp, Tinkara




Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Neyka , sobota, 01.10.2005 : 20:06:38
Aaaaa Joni vi ste mel tele male pse, nevem pasme k majo metulčkasta ušesa. No mislim bol velke. Hehe Ja videl si do-khyi so bli na tribuni pa tud Ingsla. Mi smo bli pa bol levo na isti višini ko tibetanci z nevfijem, nas je blo ene par na kupu.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Joni , nedelja, 02.10.2005 : 09:39:01
Ja, papillon oz. metuljček  ;)

Točno, newfija se tudi spomnim. So mi tudi všeč, mi je posebej ostala v spominu sosedova novofundlanka Liza, ki je bila (kljub svoji velikosti) tako nežen in prijazen kuža.


Lp, Tinkara


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: vesna , nedelja, 02.10.2005 : 10:45:40
Tukaj je nekaj slikic iz klubskega dne (žal le 4 od mastifkotov)!
Sicer bo pa verjetno še kdo drug dodal kaj slikic!

Meni je letos bilo fantastično - a ste opazili da nas je bilo zelo veliko!  ;)

http://nelly.moj-album.com/album/1189081/

Pa še ena skupinska iz podelitve priznanj za najbolj uspešne tibetance v letu 2004!

1. mesto Lhasa apso - Titlink Al Capone - Ozzy
1. mesto Tibetanski španjeli - Moetica Madame Butterfly - Nelly
1. mesto Tibetanski terierji - Q'Ukpa Thai Lamleh von Nama Schu - Thai
1. mesto Shih Tzu - Showcase Big Boss   
1. mesto Do Khy - Hatha Bučnovaška - Hatka

http://nelly.moj-album.com/slike/75902/cajejsTLloqiwW4i.jpg


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: vesna , torek, 04.10.2005 : 21:21:37
No pa sem uspela tudi z slikicami TM-jev!
Upam da boste uživali! ;)

http://www.moj-album.com/uredi/nelly/1207155/


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Moon , torek, 04.10.2005 : 21:42:08
Ja, papillon oz. metuljček ;)

Točno, newfija se tudi spomnim. So mi tudi všeč, mi je posebej ostala v spominu sosedova novofundlanka Liza, ki je bila (kljub svoji velikosti) tako nežen in prijazen kuža.


Lp, Tinkara
Am .. a ni bil to tisti ta luskan newf? Mislm da sva ga celo bozale.. alpa sem ga zamesala .. :(


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Neyka , sreda, 05.10.2005 : 14:39:22
Nelly super fotke!! Jaz definitvno sem uživala. Samo link popravim : http://nelly.moj-album.com/album/1207155/


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 06.10.2005 : 22:47:23
Ja, super Nely, za tele fotke. tudi jaz sem uživala v gledanju  :) itak!
 sem prav vesela, da na tejle strani še kdo kaj prispeva na temo tibetanskih mastifov :)

Tudi meni je bilo prav lepo na našem tibetanskem srečanju.Komaj čakam, da bo zima  mimo ::), da se spet srečamo marca.In upam , da bo takrat zraven že novi naraščaj naših mastifkov :D :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , torek, 06.12.2005 : 16:04:28
Včeraj je umrla Luan.
Bila je prva psička te pasme v Sloveniji, bila je edinstvena in bila je tako zelo moja,moja...


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Neyka , torek, 06.12.2005 : 16:13:20
do-khyi sožalje ob izgubi male prijateljice! Želim ti pa veliko veselja z ostalimi kepami dlake in upam, da ti bodo vsaj delno zapolnile praznino!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: xop , torek, 06.12.2005 : 16:15:30
Moje sožalje....izgube naših živalskih prijateljev so tako ali tako nekaj najbolj obupnega... :-X Resnično iskreno sožalje in čim več lepih spominov nanjo...

Lp, Tosy


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Suzana , torek, 06.12.2005 : 23:56:00
do-khye tudi moje sožalje, vem kaki občutki so to. :'(  :'(
Želim ti veliko veselja in uspehov z ostalimi tibetančki.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Teja , sreda, 07.12.2005 : 00:51:11
Včeraj je umrla Luan.
Bila je prva psička te pasme v Sloveniji, bila je edinstvena in bila je tako zelo moja,moja...
do-khyi,
moje iskreno sožalje ob izgubi  :'( :'( :'( :'( :'(


Teja, Oxa, Tayos


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: vesna , sreda, 07.12.2005 : 11:32:38
Tudi od nas iskreno sožalje  :'(


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Albina , sreda, 07.12.2005 : 16:11:02
...iskreno sožalje tudi z naše strani... :'( :'( :'(


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , sobota, 17.12.2005 : 10:03:32
Hvala vsem za sožalje.

*****


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Neyka , sreda, 28.12.2005 : 17:13:42
Hvala :D :D

Ful so cortkani. Glede barv me zanima...bol ko ne mate same rjavo črne. Pr tem leglu sem pa ene srebrnkaste ali sivkaste vidla. Katere barve so sploh priznane?

Meni je pri izbiranju psa najbolj padla v oči tale barvna različica: http://img437.imageshack.us/my.php?image=tibi3bv.jpg



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 29.12.2005 : 14:51:07
Ja, prve dni življenja so modri psi zelo svetli in kasneje nekateri bolj, nekateri manj potemnijo, no sicer pa na fotkah izgledajo še malenkost svetlejši, kot so v resnici :).
Črni z ožigi so najpogostejši, tako v Tibetu kot pri nas. Priznani so še povsem črni psi ( brez ožigov), modri , zlati v različnih odtenkih; od zelo svetle skoraj bele barve do sobooljeve.Vsi lahko imajo belo liso na prsih, ožigi pa so ahko zelo svetli ali precej rdečkasti.Potem je tu še zelo redka barva, ki je zelo podobna barvi aljaškega malamuta in tudi značilna očala imajo okoli oči.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Neyka , četrtek, 29.12.2005 : 15:03:21
Kako pa se reče tej barvi ki jo ima tvoja Luan? Sej je cela rjava a se samo meni ak zdi? Tudi takšna barva je ful lepa.

Kdo pa še vzreja tibetanske mastife pri nas? Po možnosti črne z ožigi, ker pa ni vse v barvi me zanima tudi zdravje in razstavna kvaliteta.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 29.12.2005 : 22:35:14
Kako pa se reče tej barvi ki jo ima tvoja Luan? Sej je cela rjava a se samo meni ak zdi? Tudi takšna barva je ful lepa.

Kdo pa še vzreja tibetanske mastife pri nas? Po možnosti črne z ožigi, ker pa ni vse v barvi me zanima tudi zdravje in razstavna kvaliteta.

Moja Luan pa je bila tudi črna z ožigi, le da je bila mat, ki je za odtenek drugačna črna barva in res potegne malo na rjavkasto, oz. na rdečkasto. Posebno na soncu je takšen odtenek črne zelo rdečkast oz. rjavkast in morda se res zdi, da je to rjava barva.so pa res zanimivi in takih psov je kar precej. Naša Gawa recimo pa je povsem črna z ožigi in nima rdečkaste primesi.
Trenutno ni nobenega drugega vzreditelja tibetanskih mastifov pri nas, upam pa da bo ena psička iz celja, ki je tudi iz moje vzreje, naslednje leto imela leglo. Ta psička pa je modra z ožigi, kolke ima A1, A1 in oči ima tudi pregledane in je vse v redu.
mogoče pa se bo še kdo drug, odločil za kakšno leglo, čeprav lahko rečem, da zanimanja za vzrejo pri tej pasmi praktično ni.

Matej, iz Gavinega legla pa imamo fantka in punčko in imata imeni na črko J. Fantek je Jo Bo Gcen Po (kar pomeni starejši brat, ker se je pač  rodil prvi), punčka pa je Ja Khra in ker nisem našla na črko j nobenga pametnega imena, ki bi po slovensko imel kakšen pomen v povezavi z njo, ji je sedaj po naše ime čajnik, kajti Ja khra pomeni po tibetansko čajnik  ;D ;D



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Neyka , četrtek, 29.12.2005 : 23:13:14
O kriza kakšna imena :P ne mislim v slabem smislu. Ampak kje pa stakneš ta imena? Imaš kakšen slovar ali obvladaš tibetanščino ;)

Luanina barva je res zanimiva. A pa obstaja taka barva ko sem jo jaz opisala za Luan? Da dejansko zraven ni črne ampak samo različni odtenki rjave. Ker dejansko Luan izgleda perfektno :p

A modri z ožigi (tako kot črni npr) obstajajo?

Za vzreditelje mi je pa res škoda, ker je pasma simpatična.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: A-Tsa-Rja , petek, 30.12.2005 : 00:10:58
Do-Khyi nekaj me zanima.

A je v Celju doma eden izned vaših mladičev, zelo pogosto ga srečujem?

 ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: vesna , petek, 30.12.2005 : 13:21:02
V Celju je psička Hatha pri gospodu ki imejo tudi tibetansko španjelko.

Drugače pa čestitke za naraščaj tudi od nas in veliko veselja z njimi.
Najboljše ime pa seveda Ja Khra  :D (pa saj če nam nebi povedala nebi vedli)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: A-Tsa-Rja , petek, 30.12.2005 : 13:23:43
Za Hatho vem, ker tega gospoda poznam, ampak kolikor vem imamo še enega.

Lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , petek, 30.12.2005 : 23:47:45
O kriza kakšna imena :P ne mislim v slabem smislu. Ampak kje pa stakneš ta imena? Imaš kakšen slovar ali obvladaš tibetanščino ;)

Luanina barva je res zanimiva. A pa obstaja taka barva ko sem jo jaz opisala za Luan? Da dejansko zraven ni črne ampak samo različni odtenki rjave. Ker dejansko Luan izgleda perfektno :p

A modri z ožigi (tako kot črni npr) obstajajo?

Za vzreditelje mi je pa res škoda, ker je pasma simpatična.

Imena seveda dobim iz tibetanskega slovarja 8) in prav všeč  mi je , ker so tako nevsakdanja :D Normalno pa da potem ime s katerim kličemo psa  malo priredimo, saj ga ne moreš klicati Jo bo  gcen po  ::) ::), lahko pa poenostaviš na Jobo in je čisto o.k.
Glede barve ti lahko povem da takšne kot si jo opisala še nisem videla, najbolj podobna različica je ta Luanina varianta.
Modri z ožigi so pri modrih psih najpogostejši oz. jaz modrega brez ožigov še nisem videla, pa sem videla že ogromno Tm- jev, le da imajo ti modri psi zelo svetle ožige, nisem še videla modrega TM- ja z rdečimi ožigi.

Do-Khyi nekaj me zanima.

A je v Celju doma eden izned vaših mladičev, zelo pogosto ga srečujem?

 ;)

V Celju živi Hatha, kot je že povedala Lobsang, in blizu Celja je še en pes, ki je prav tako moder kot Hatha, to je njen brat in mu je ime Hatho :) Čisto možno da srečuješ njega.



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: ~Nika~ , sobota, 14.01.2006 : 14:47:11
Pozdravljeni!!
Mene pa samo zanima,kakšno nego rabijo za na razstavo...in če imajo kakšno posebno razstavno pozo.
To me zanima,ker pride na razstavo v ljubljano naš znanec z rajvim TM jem,pa bi mu rada čimbolj svetovala.
Pa a še veste,a so vse barve TM jev v istem ringu ali so ločene??
Hvala za odgovore ::) :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: vesna , sobota, 14.01.2006 : 15:10:09
Kolikor je meni znano se vse barve skupaj ocenjujejo!
Glede nege pa mislim da TM ni preveč zahteven - skopan in počesan - če je pa še kaj drugega pa počakaj na ogovor do-khy!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: ~Nika~ , sobota, 14.01.2006 : 15:32:08
Najlepša hvala za odgovor.Za vse ostalo pa jo bom počakala ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: vesna , sobota, 14.01.2006 : 16:50:55
Čeprav vprašanje če bo danes kaj gledala forum - moj predlog - jutri pojdita prej na razstavo in poiščita Uršo - rada vama bo pomagala  ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 16.01.2006 : 16:53:36
Pozdravljeni!!
Mene pa samo zanima,kakšno nego rabijo za na razstavo...in če imajo kakšno posebno razstavno pozo.
To me zanima,ker pride na razstavo v ljubljano naš znanec z rajvim TM jem,pa bi mu rada čimbolj svetovala.
Pa a še veste,a so vse barve TM jev v istem ringu ali so ločene??
Hvala za odgovore ::) :)

Nika sorči, ker je tale razstava v LJ že mimo, ampak res nisem  sledila, če je tu kdo kaj napisal  :-\ Imamo mladičke, pa skoz samo njih gledam ;D ;D ;D
Torej kot ste že ugotovili vse barve se ocenjujejo skupaj, glede nege tudi ni nič posebnega glavno da je pes negovan, nekateri jih strižejo, čeprav jih ni treba ::) in sploh ne vem kaj bi na TM- ju lahko strigel. Ne vem zakaj si takšni raje ne kupijo kodra ;D.
glede razstavne poze tudi ni nič posebnega sprednje in zadnje noge lepo poravnane pa je !
Enostaven pes za enostavne lastnike! a ne da?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: ~Nika~ , ponedeljek, 16.01.2006 : 20:04:32
ah nič hudega ;D
no mimo smo...sm pa tudi sama ugotovila da so te psi perfektni in nič zahtevni :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Suzana , torek, 24.01.2006 : 17:41:41
Na podforumu kraški ovčar se je razvila prava debata o preverjanju značaja psaa vzrejni pregled. V bistvu debatiramo bolj o enem predlogu ali je primeren ali ne.

Tibetanski mastif je po izvoru soroden kraševcu, zato me zanima ali se pri tibetancih izvajajo na vzrejnih pregledih preizkusi značaja in če se, na kakšen način? Zanima me tudi kako je to urejeno v tujini.

Lep dan še naprej!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: piki_ca , nedelja, 19.02.2006 : 13:53:24
Ko sem peljala mojo psičko(bernardinko) sterilizerat sem tam videla 2 maldička tibetanska mastifa stara sta bila 7 tednov(nisem čist 100%)
sta bila prava cukra!!  :) ;)
Res so lepi psi tibetanski mastifi! :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 23.02.2006 : 22:54:43
Opažam, da je TM čedalje bolj poznan in da je ljudem všeč. Saj so res cukri ti moji tibetančki.

Seveda moram še povedat, da sem v torek s Švedske pripeljala še eno psičko te prelepe pasme.
Moja Dzaybo je pravi srček,še  malo bolj črna kot smo jih vajeni in pri desetih tednih ima 12kg, kar je kar lepo za takole punčko :-* :-* :-*.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Kalsang , četrtek, 23.02.2006 : 22:59:19
Ej, do-khyi, torej je ekspedicija v Skandinavijo uspela? Si prebredla vse administrativne ovire, pa obvladala letališče itd.?

Kako je Dzaybo prenesla pot?

Povej, kako sta potovali!

lp

Ljubica


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 23.02.2006 : 23:12:49
Seveda je uspela! A je kdo dvomil v moje potovalne sposobnosti  ;D ;D ;D !?
Vse je šlo gladko in brez težav, celo nekaj angleščine sem se še naučila in sedaj razmišljam, da bi šla za vodičko po Danskem in Švedskem  8) 8) :D
Dzaybo žal ni smela potovati z mano v kabini, čeprav sem se zelo trudila. Vendar je pot kar dobro prenesla in ko sem jo dobila v LJ na letališču nazaj je bila čisto normalna  in tudi kakih posledic ni videti.
Mala je v dveh dneh ogromno doživela in ko smo prišli domov je bila čisto hin in je samo spala.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Kalsang , četrtek, 23.02.2006 : 23:18:42
Revica mala! Glavno, da je pot prestala OK.  :)

Sicer bi pa tudi jaz po takšni dogodivščini cel teden spala.  ;)

No, ko boš odprla potovalno agencijo, se pa pri tebi oglasim. Po Skandinaviji potepat se s tabo mora bit res prava avantura....  :D  :D  :D

Komaj čakam, da vidim princezo!  :-*

lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , petek, 24.02.2006 : 08:29:38
Če prej ne , na srečanju tibatanskih pasem konec marca, boš lahko videla mojo novo ljubljenko. :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: Teja , petek, 24.02.2006 : 08:49:41
Če prej ne , na srečanju tibatanskih pasem konec marca, boš lahko videla mojo novo ljubljenko. :)
čestitam na novi pridobitvi :D :D :D :) :)
kakšna slikca?

lp
Teja


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: piki_ca , sobota, 25.02.2006 : 22:10:35
vam povem iz lastnih izkušen da je  Dzaybo tak cukerče za pojest ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: vesna , nedelja, 26.02.2006 : 13:11:25
No pa da se še jaz oglasim!
Dzaybo sem prečohala in polubčkala od A-Ž - mala je prava lepotička - čeprav Urša a si ziher da je to TM - meni deluje kot en medo....
Mala ima ogromno dlake - tako da Urša mislim da te ni treba biti strah, da bi ostala brez nje, kljub poletni vročini  - boste pa na račun dlake skoz v razstavni konciciji  ;D

Drugače pa je od fanta bratranec je Urši ukradel eno lepo princesko po imenu Ka-ta, žal tole ime ne bo održala spomini na tašče, tete....  ;D bo pa KORA po novem.

Kaj naj rečem, od takšnih vzrediteljev (kot si ti Urša) je prav užitek vzet kužka - so zelo zadovolni z njo - jaz pa zelo presenečena.
Kljub temu, da si nas pripravila na jok je mala celo pot radovedno gledala, se cartala, na koncu pa si je prisvojila skoraj celo zadnjo klop - pametna ni kaj.
Doma je pa že tudi med ta glavnimi - gospodar se je preselil iz spalnice v dnevno - lepotička noče spat sama  ;D - torej komanda je padla.

Drugače je pa pravi veseljak, ki veselo nori po zelo velikem travniku - joj kako ji je lepo - kr zavidam ji! Sta se včeraj z Nely lovile po snegu - mala jo je prav izzivala.
Se je pa gospodar spraševal če ta pes sploh laja in ja po dveh dneh je videl da ne bo čist tiho.
Tudi glede lulanja in kakanja je baje zelo pridna in lepo pokaže ko je to potrebno.
Tudi glede tega je že skomandirala gospodarja - je ugotovila da če se polula zunaj da dobi priboljšek in je ful pridna - in kaj dela - lula ko nora (mislim no dela se da lula) - potem pa hitro prieti po priboljšek - zdaj je že ugotovil, da prvič se že polula, kasneje pa se samo naštima v pozo - v stilu saj lulam, sem pridna - spet bo bonbonček padel.... ;D

Aja mene je pa najbolj šokirala da se na ukaz vsedi vsede - in to je delala že prvi dan  :o

Drugače pa mislim da bo kužika zelo zelo dober družinski član - smo že dali vse nasvete za razstave, ki jih lepo upoštevajo, tako da morda se bo že junija šla pokazat sodniškim očesom....
Tudi probali smo razstavno pozo in mala je resničn talent - dokler ne pokažem bonbončka - potem pa adijo moja roka  ;)

Pa še ena slikca male lepotičke

http://nelly.moj-album.com/slike/75902/J1MTbucl0hLBcbRC.jpg


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , nedelja, 26.02.2006 : 19:53:57
Lobsang hvala za takšne lepe novice. Je kar lepo slišat kaj takšnega in Ka-Ta oz. Kora je verjetno kar dobro navajena na novi dom-sploh če padajo priboljški... ;D
a mi boš lahko poslala še tiste izpiske o katerih sva se pogovarjali, jaz jih namreč nisem našla! Pa že vnaprej hvala. :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: vesna , nedelja, 26.02.2006 : 20:06:57
Joj pozabla - a mi lahko pošlješ po sms-ju tvoj mail - ti jutri ko pridem domov takoj pošljem!

So me zdaj nahecali da sem si kradla čas z spletno stranjo od KORE! :)
**

Ja mala je res sladka in komaj čakam da gremo spet na obisk, da se je načohljam!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: piki_ca , ponedeljek, 27.02.2006 : 08:55:31
zelo je lepa! ;) in stran tudi  :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: JoBoGcenPo , ponedeljek, 13.03.2006 : 22:28:21
Meni se je koncno uspelo logirati. Namrec pred enim mesecem smo domov dobili Jo Bo Gcen Po-ja, ki mu pravimo kar Jobo. Je pravi mali vrazicek, ki trenutno spi.

LP      Marko


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , torek, 14.03.2006 : 18:37:22
Marko dobrodošel na forumu. Vesela sem, da si se oglasil. Verjamem, da je Jobo že pravi razbojnik :D. Le naužij se njegovih vragolij, saj bo to trajalo le nekaj mesecev ;D ;D. Ko bo zrasel bo pa itak umirjen tibetanski mastif in boš  pogrešal njegove vragolije ;)
Ali že hodita v malo  šolo?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: JoBoGcenPo , torek, 14.03.2006 : 22:21:38
ja, je pravi mali vragec. Za malo solo pa je gospa Bizjan rekla, da bo ko bo sneg skopnel. Sej bom jutri se enkrat poklicu, ker zgleda, da bo zima trajala lih do sredi aprila :-\


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: robson , sreda, 29.03.2006 : 02:17:53
Pozdravljeni!

Pri tej pasmi sem prebral, da do šestih mesecev, nekje celo do enega leta, ne smeš hoditi z njim na sprehode ali delati kakšnih vaj z njim. Mene zanima,  kaj to v praksi pomeni. Ali sploh ne smeš iti z njim niti  na kak 15 min sprehod? Da se ne sme igrati z drugimi psi? Ne bi rad "uničil" psa na kakšni takšni fori. Prosim, če lahko lastniki TM napišete kaj o tem.

Tukaj je link, kjer sem to bral, prav tako sem slišal to tud drugje:

http://www.tmcgb.co.uk/pages/page1.asp

Lep pozdrav

Robert


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , sreda, 29.03.2006 : 08:17:59
Za vse večje pasme velja, da jih do šestih mesecev ne smemo preveč obremenjevati, največ zaradi kolkov. Seveda to ne pomeni, da z njim ne smemo na sprehod. Psa treba obvarovati le pred večjimi napori, (več ur hoje v hribe, skoki ipd.) Vsekakor pa gremo lahko s kužkom na sprehod za kakšno urco, prav nič mu ne bo škodilo , saj mora imeti pes tudi malo gibanja :). Torej pazimo, da se preveč ne pretegne, sprehodi so pa dobrodošli in zaradi tega ne more biti nič narobe.Tudi, če se malo poigra s svojimi vrstniki mu ne more škoditi. Vsekakor pa 5-mesečnega mladička ne smemo ves dan vlačiti po kakšnih zahtevnih poteh :P.
A imaš mladička tibetanskega mastifa?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: robson , sreda, 29.03.2006 : 13:44:19
Hvala za odgovor.

V bistvu sprašujem za tvojo Ka-to Bučnovaško, ki jo ima moj bratranec in jo imam pogosto v varstvu. Tud drugač me veliko sprašuje za nasvete, pa sem včasih v dvomih. Posebej, ko nekaj bereš, pa potem gruntaš,  kje je tista meja med preveč in ravno prav. Nekak si ne predstavljaš, da bi imel psa samo na dvorišču in ga ne peljal na sprehod in med druge kužke, nebi pa mu rad škodil, da bi bil pes  potem invalid s fuč kolki.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , sreda, 29.03.2006 : 16:57:50
saj sem pomislila, da gre za mojo žlahto ;D samo sem raje previdno vprašala ;)
No, če boste pa še kaj rabili pa samo vprašajte, noben problem.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: vesna , petek, 07.04.2006 : 10:49:21
Pa naj še kdo reče da se ne moremo imeti radi  ;D

http://nelly.moj-album.com/slike/75902/1xjU0yWVWYfSe1S3.jpg

http://nelly.moj-album.com/album/2772136/


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 27.04.2006 : 15:09:55
Vesna, tale slikca je pa luštna ;D, tudi moja tibetanska španjelka se lepo ujame s tibetanskimi mastifi :). Sedaj nas je že kar nekaj, ki imamo kombinacijo teh dveh pasem doma. mogoče pa tudi ti ugotoviš, da bi bil TM dobra družba Nely ;)

Tole pa je moja nova psička Dzaybo:
http://www.slo-do-khyi.s5.com/images/dzaybo4m1.jpg



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF
Poslano od: do-khyi , četrtek, 27.04.2006 : 15:12:18
He-he sem se slikce naučila dodajat 8) 8), saj ni težko če se čisto  majčkeno poglobiš v zadevo ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , petek, 28.04.2006 : 15:24:41
HM Urša ja niso slaba kombinacija - čeprav Nely je the bos  :D
Glede tega da bi pa imela mastifa hm kaj pa vem - a sem jaz sploh za velike pasme ali ne - sem zadnjič Koro pazla, pa se mi zdi da so še bolj prefrigani kot španjelčki - drugače pa dokler domujem v bloku si kaj takšnega nikakor ne morem privoščiti - bomo kr na drugega španjelčka počakali, pa jih peljali na dirke z Koro  ;)

Tukaj pa še dve sveži slikci iz prejšnjega vikenda - so se punce kr odločile da se bodo kopale v naplavljeni mlaki sred travnika - joj kako jih je bilo lepo gledat - Nely je seveda druščini razložla zakaj ta luža stoji tam, dala pobudo in gremo...
(bo morda varja prilepla slikce z lužice, men noče v moj album dodat)

http://www.tibetan-spaniel.net/galery/4/32v.jpg

http://www.tibetan-spaniel.net/galery/4/34v.jpg


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: mrcina , petek, 28.04.2006 : 15:39:49
od koga so ti psi??? :-[ :-[ :-[ :-[ :-[


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , petek, 28.04.2006 : 15:56:36
Brez skrbi imajo lastnika  ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: robson , petek, 28.04.2006 : 23:00:25


Jaz pa sem mislil da so to slike iz azila


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: JoBoGcenPo , nedelja, 21.05.2006 : 12:00:54
No,nas Jobo je vceraj uspesno zakljucil malo solo. Dobila sva 75 tock. Na koncu so naju pa se pohvalili da je to za mastifka kar dobro.

Lp.             Marko


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: JoBoGcenPo , nedelja, 21.05.2006 : 12:02:14
No,nas Jobo je vceraj uspesno zakljucil malo solo. Dobila sva 75 tock. Na koncu pa so rekli, da je to za mastifka kar dobro :).

Lp.             Marko


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , nedelja, 21.05.2006 : 21:17:48
Ne kar dobro! Odlično!!!

Naj dodam, da je Jobo pravi mastifek. Že zdaj zelo pozorno opazuje okolico in opravlja svojo službo čuvaja, zato je bilo zanj zelo težko delati še izpit, ki je tako nekaj banalnega v primerjavi z njegovo pravo službo. Toda Jobo si je vzel par minut, opravil poslušnostne vaje, nam s tem naredil uslugo in se vrnil na delo.

Čestitke obema!

ps: sem tista, ki je Joba ocenjevala na izpitu


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 23.05.2006 : 17:23:41
Krasnu! Čestitke Jobu pa tudi tebi Marko, saj je to tvoj prvi pes in si lahko prav ponosen sam nase, da ti uspeva pri poslušnosti.  :) sicer pa kot pravi Kalsang imajo masifki povsem druge interese- bolje jim gre od tačk čuvanje in ležanje... :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , sobota, 03.06.2006 : 08:50:04
Meni so tile tibetanski mastifi zelo všeč. V živo poznam samo dva, enega zelo prijaznega in neagresivnega tako do ljudi kot do psov, ta se z mojo dobro razume in drugega Askinega sošolca, kateri je kar agresiven do drugih psov, sedaj prav išče , da bo v koga skočil, tudi na Asko renči, čeprav je psička.  Pišem pa zato, ker me zanima kakšni so vaši psi/čke, kakšne izkušnje imate z srečavanji z drugimi psi, so res tako dominantni ipd vsi. Res hvala za odgovore...lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Neyka , sobota, 03.06.2006 : 18:51:53
No jaz imam prijetno izkušnjo z Do-khyijinim samcem s katerim smo se srečali v Zagrebu na razstavi. Samo ime mi je uspelo pozabit. Sicer je bil še mlad tako da ravno agresivnosti res ne moreš še pričakovat, ampak z Neonom bi se takoj igral Neon pa seveda tudi z njim. Ko sem ju videla skupaj sem si že kar predstavljala izsuto razstavo če bi bila onadva spuščena, da bi se igrala :p


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sobota, 03.06.2006 : 20:56:01
Moji tibetanski mastifi so prav vsi prijazni do drugih psov. Četudi se oni drugi vede izzivalno, hočejo moji pomiriti situacijo in ga kljub temu vabijo k igri in  običajno se potem tudi izzivalec pomiri. Le v skrajnem primeru ali če je med psoma izrazita antipatija bi prišlo do pretepa. Posebno navdušeni so nad manjšimi kužki in se zelo lepo igrajo z njimi. res sem glede odnosa do drugih psov izredno zadovoljna, na sprehodu ob srečanju z drugimi psi ni prav nobenih problemov, pa imam vedno 3 tibetanske mastife ob sebi. mislim, da se popolnoma zavedajo svoje moči, ki pa jim je ni potrebno izkazovati.
Seveda obstajajo izjeme kot pri vseh pasmah, kar pa je večinoma posledica slabih izkušenj, sem in tja pa se najde tudi kakšen samec, ki je malo preveč samozavesten ::). hvalabogu so redki 8).



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sobota, 03.06.2006 : 21:02:44
Neyka samček, ki je bil tako všeč tvojemu Neonu in obratno, je Ingsel in čeprav je sedaj že malce starejši je še vedno izredno prijazen tudi do drugih samcev. Do sedaj se mi je samo enkrat zgodilo, da si z enim psom nista bila simpatična.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , sobota, 03.06.2006 : 23:42:05
Neyka in do-khyi  hvala vama za odgovore. Kakor prebirala opise o teh TM , nikjer nisem zasledila , da bi bili to agresivni psi. So po značaju kar podobni Aljaškim malamutom, ker so ravno tako prvinski psi in čeprav dobro vedo kaj želimo od njih in to tudi znajo narediti, vendar vseeno tega kdaj ne bodo storili, so pač malce samosvoji. Res kdor pričakuje 100% poslujšnost ni za naj si ne izbere te pasme kot ne AM-ja.
Očitno je tale iz šole eden izmed teh kateri so izredno samozavestni, pa tud vzgoja mora biti vmes kej kriva ali pa kaka slaba izkušnja. Je že v mali šoli menda renčal na druge pse in psičke. Sedaj v OŠ pa tud. V zadnjih dveh skupinskih vadbah je že dvakrat pri odlaganju, je planil v druge pse, na srečo moje ni bilo zraven. Mu je to že v navado prišlo kot kaže.
So pa pri vseh pasmah izjeme kot je očitno ta Askin sošolec. Drugi TM je res pravi cukerček, res tako prijazen, sicer tudi malce samosvoj in prav nobnih znakov agresivnosti. Bi pa rada še kakšne TM spoznala. Res so ful krasni psi..lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , nedelja, 11.06.2006 : 21:31:40
Tale tema pa je zelo mrtva :(..Kaj noben lastnik tega lepega tibitančka nič ne napiše. Lepo bi bilo kakšna predstavitev vaših lepotcev pred Mr. Petom kako soboti. ..lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 12.06.2006 : 22:14:42
Hojla aska2005!
ja, res smo malo bolj mrtvi tule ;D :D :'(. Veš do-khyijev je bolj malo v Sloveniji, tako da tudi zato ni kake posebne gneče tule. Mislim, da od vseh simpatizerjev te pasme samo jaz bolj redno flancam tule. Ostali pa so bolj priložnostni in seveda dobrodošli :) se mi zdi, da ima od vseh samo še Jobogcenpo TM-ejčka. Včasih kdo kaj vpraša in seveda odgovorim in počvekam, če zasledim post, ker nisem ravno računalniški obsedenec ;) Torej imaš srečo, da sem danes prišla malo pokukat, če je kaj novega tule ;D
 sama s seboj se pa ne morem pogovarjat. Sem že poskusila, pa se ni obneslo ::)
Mogoče tudi še kaka predstavitev pride na vrsto, saj kdo pa bo če ne jaz he,he... ;) obsedenka s Tm-ji ::) Samo škoda, ker imam kronično pomanjkanje časa  :P bo pa tudi prišlo na vrsto brez skrbi!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , ponedeljek, 12.06.2006 : 22:27:02
do-khyi Opažam, da je res največ samo tvojih postov. Res je malo lastnikov z TM-ji, pa čeprav so tako krasni ti psi. So ravno tako kot AM-ji prvinski in imajo nekaj skupnega -trmoglavost ;). Pa obe pasami sta bolj dominatni. Pa tudi to, da je tud Amjev malo, čeprav opažam, da se št. povečuje in AM forum je enako mrtev kot ta. Pa še bi se našlo kaj ;)...No taka so moja opažanja. Rada preberem, karkoli o vaših mastinčkih. Ko bodo vaši lepotci imeli predstavitev pred Mr. Petom, sem obvezno tam jaz z fotičem, pa če tudi bo samo samo eden, pa ziher ti ne bi bila sama. ..lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 12.06.2006 : 22:37:06
Ja res so si TM-ji in AM-ji podobni predvsem po tem, da znajo razmišljat tudi za sebe :), le Tibetančki so še izredni čuvaji povrhu, malamutki pa so kolikor vem prijazni tudi, ko ni nikogar doma.
Mogoče  bo pa res kdaj predstavitev pred MR. Petom, vsekakor pa jaz pripeljem najmanj 3, ki jih imam doma, tako da ne bo dolgčas :) :). A je tam vsako sobto predstavitev pasem?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , ponedeljek, 12.06.2006 : 22:51:31
Ja kakor vem, je vsako, razen, če ni kandidatov za predstavitev. Lahko se grem tja pozanimati in ti sporočim. TM so res tudi čuvaji, medtem, ko  pa AM-ji niso, so daleč od tega.  Me prav moti, ko ljudje pravijo, da so tako trmasti in da se jih ne da naučiti nič oz.  bolj malo. Res je le, da porabimo več cajta za to, v bistvu so veliko bolj pametni in kot napisala si že razmišljajo z svojo glavo. Kar mi je v bistvu všeč, pa čeprav porabim za kako vajo več časa, a vem, da že v prve prav dobro ve kaj hočem od nje.  Naju kmalu čaka izpit,  a glede na zadnje prikazane treninge upam, da nama rata..lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , torek, 13.06.2006 : 11:22:46
Do-khyi, kako je bilo v San Marinu?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 13.06.2006 : 17:39:06
boljše ne bi moglo biti :D
zmagovalci oba dneva - CH.San Marino!!! ;D ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , torek, 13.06.2006 : 18:07:56
do-khyi  čestitke za uspehe :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: robson , torek, 13.06.2006 : 21:38:53
Tudi jaz čestitam za uspeh :D

Mi pa se ravno trudimo s Ka-to oz.  Koro, kako jo navaditi na družbo ovac.

Ona bi jih namreč rada malo preganjala.

Pa sem mislil da nima lovskega nagona :o


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: robson , torek, 13.06.2006 : 21:43:56
Oprosti, pozabil sem vprašat, kter tvoj pes je sedaj ch. San Marino?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , sreda, 14.06.2006 : 10:26:57
Urša, iskrene čestitke! Ingsel je res pravi frajer!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 14.06.2006 : 22:10:30
Hvlala vsem za čestitke. Seveda je Ch. san Marino postal naš Ingsel Bučnovaški, saj ga ni večjega frajerja kot pravi Kalsang ;)

Upam, da se bo Kora počasi navadila na ovce in jih ne bo več preganjala, verjetno so ji  zanimive, ker bežijo, naredila pa jim ne bi nič. Seveda jo  bo treba tega nekako odvadit, samo jaz s tem nimam izkušenj ??? Moja Luan ni preganjala  ovc, smo jih pred leti namreč tudi imeli, čeprav se je prvič srečala z njimi, ko je imela kakih 5 let.Tudi s konji se je dobro razumela in tudi lovski nagon je bil na minimumu, kajti ko je v gozdu videla srno ni nikoli tekla za njo samo z zanimanjem jo je opazovala. Kar pa ne morem trditi za njeni hčeri... :D he,he kot da niso v žlahti. Malo lovskega nagona je verjetno tudi v naših tibetancih, čeprav manj kot pri drugih pasmah. No pa vsi psi tudi niso čist enaki, čeprav so iste pasme :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , sreda, 14.06.2006 : 23:54:16
Hja, Luanin sin Hetu se prav zabava, ko kaj živega beži pred njim! Srne, mačke, mali psi, na žalost še najbolj, ko si za žrtev izbere prav moje punce....

Temu sicer ne bi rekla lovski nagon, ampak bolj vihravo razkazovanje moči v obliki grobe igre. Njegova najljubša finta je to, da te na sprehodu spusti naprej po bregu navzdol. Pri tem se pretvarja, da kaj napeto voha. No, ko se oddaljiš, pa na vso moč zašprinta in keglje podira. Pri tem se smeje od ušes do ušes, mi pa malo manj.

Prav lump je!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: robson , petek, 16.06.2006 : 11:13:26

Moramo se ji prav nasmejat, ker je prav žleht. Zelo rada jih preseneti, da se poženejo v dir, ona pa se usede in jih opazuje, kot bi ji bilo smešno. V bistvu pa na tak način skrbi za njihovo kondicijo. ::)

V bistvu sem pričakoval, da je bil Ingsel, saj je res pravi junak. :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , nedelja, 18.06.2006 : 18:38:08
JP Robko a ti je Urša kaj luštov nardila z tem RSM - CH-jem??? Da boš še Nely in Koro peljal drugo leto??? :P

Urška seveda tudi od mene čestitke - čeprav pozno!
A si bila edina SLO predstavnica?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , nedelja, 18.06.2006 : 18:52:13
No moram pa tudi Askinega sošolca  TM izredno pohvaliti, sedaj do moje nič več ne renči in sta lahko že čisto blizu skupaj in res je izredno lep predstavnik TM-jev, res je pravi lepotec :)

lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 20.06.2006 : 18:05:28
Lobsang tudi tebi hvala za čestitke. V San Marinu je bilo še nekaj Slovencev, kako so jo odnesli pa ne vem, mislim da bo članek o tem v naslednjem Kinologu.

aska 2005,me prav veseli, da je tisti Tm-jček sedaj bolj prijazen. Kako mu je pa ime in koliko je star!? mogoče ga pa celo poznam :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: bina , torek, 20.06.2006 : 19:47:59
JP Robko a ti je Urša kaj luštov nardila z tem RSM - CH-jem??? Da boš še Nely in Koro peljal drugo leto??? :P

Pa na Bino ne pozabi :D :P ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , četrtek, 22.06.2006 : 06:56:22
hehe - no super Binča pol bo pa res veselo!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , petek, 23.06.2006 : 16:31:31
aska 2005,me prav veseli, da je tisti Tm-jček sedaj bolj prijazen. Kako mu je pa ime in koliko je star!? mogoče ga pa celo poznam :)
Tega TM-ja sigurno poznaš. Star je okoli 18 mesecev...lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: bolha2 , ponedeljek, 26.06.2006 : 19:01:31
Da malo temo s slikcami popestrim. ;D Na poti domov iz piknika revije Moj pes na Gradišču pri Stični, smo se slikali s tema dvema lepotičkama.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/loXl6MNxE_CS00RZ.v.jpg

Prvo je punca fantu rito povohala:
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/uMB55QElbVAYA96d.v.jpg

Potem ga je pa v obraz pogledala: ;D
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/Rk0eN4okrHjb59dP.v.jpg

Lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 26.06.2006 : 19:14:55
krasno! :D :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: bolha2 , ponedeljek, 26.06.2006 : 19:19:06
Ja, pa še pozabila sem omeniti, da je TM (ne vem imena :-[) zasedla 2. mesto na tekmovanju za najlepšo psico nad 30 cm plečne višine, takoj za kraševko Čajko.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/Dell9lilEg5uLhUG.v.jpg

Lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 26.06.2006 : 20:31:47
To je bila pa moja Gawa-Miu 8) :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , ponedeljek, 26.06.2006 : 22:26:35
bolha2 res krasne fotke, res škoda, da nisem mogla priti in videti tehle tibetančkov oz tibetank..lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 26.06.2006 : 22:27:13
DzaybO, ki je vohala malemu kraševcu rito ;D(glej slikco) pa je tudi prišla v ožji izbor med prvih 5 :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 26.06.2006 : 22:29:19
DzaybO, ki je vohala malemu kraševcu rito ;D(glej slikco) pa je tudi prišla v ožji izbor med prvih 5 :)
nič zato, saj si jih lahko ogledaš pri meni :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 26.06.2006 : 22:30:59
bolha2 res krasne fotke, res škoda, da nisem mogla priti in videti tehle tibetančkov oz tibetank..lp
Za zgornji post je bil  v resnici namenjen tale citat ::) ::) ::) :-[ :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 03.08.2006 : 09:33:12
Tole pa je naša švedinja na dopustovanju ob reki Kolpi:


http://www.slo-do-khyi.s5.com/images/dsc04181.jpg


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , četrtek, 03.08.2006 : 21:10:30
o lepa je tale vaša švedinja :)
Drugače pa res enkrat se oglasim pri vas in si ogledam tele TM-čke..lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , petek, 04.08.2006 : 12:03:05
Dobrodošla! :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , ponedeljek, 14.08.2006 : 16:24:20
OOO Urša kako raste tvoja baba!

Mi smo pa imeli čast pazit Koro cel tedn ko so lastniki bili na dopustu - moram priznat da je zelo pridna psička.
Preživeli smo lep teden, imeli ogromno izletov (obiskali smo Trojiško in Blaguško jezero) in vedno se je nekaj zanimivega pripetilo.

Od tega da se je Kori zdela kokoš neznansko zanimiva in se je zapodila v njo - na koncu smo jo reševali z njenega gobčka :) (kokoš je bila prikrajšana za par peric, Kori so pa prav lepo pristajale v gobču - je zgledala kot en indijanec)

Prav tako je imela prvo izkušnjo z električnim pastirjem, ki se mu ni pustila zafrkavati in se je vanj zagnala v stilu  - kaj pa trosiš a misliš da si močnejši od mene - seveda je tulila nekaj časa ampak je se je prav hitro koražno pobrala :)

Tudi v hiši je bila reden gost in se mi je redno smukala  izza hrbta  (bila je kot neviden duhec).
In kaj je bilo tako zanimivega - ja mehki kavč v dnevni sobi.
Da pa je bilo še bolj zanimivo te milo pogleda in hitro vrže svoje velike šape preko oči - v stilu pa saj me sploh ne vidite!  ;D

Prišel je tudi dan ko sva z fantom morala po nekaj stvari v MB - tako se odpraviva in ko že skoraj zavijeva na glavno cesto (ki ni tako blizu od doma) vidiva črno mrcinico dirkati za nama - a name sta pa kr pozabila??? - no ker so se ji najini izleti tako zelo dopadli sva tudi torat odprla vrata avtomobila, črna kepa skoči not in že drvimo naprej - seveda družno kot zadnjih nekaj dni :)

Tako smo v zadnjem tednu ugotovili da znajo mastifi biti prav zanimiva družba - predvsem za smejanje, saj imajo velik stil za humor!
Moram priznati da se že dolgo nisem tako nasmejala kot v tem tednu!



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 20.08.2006 : 22:04:04
Me veseli, da ima Kora tako skrbno varuško. Ko bi le vsi psi imeli take :) Vidim, da ste se imeli lepo  :D
Ob tibanskih mastifih človeku res ni dolgčas ;D ;).

A jo bodo lastniki prijavili na TDE?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , torek, 22.08.2006 : 14:16:10
UFF Urša ne vem - kar ti vprašaj!
Amapak kolikor vem je še niso.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: MARKO HREN , nedelja, 17.09.2006 : 20:29:17
Na pikniku moj pes pika net je bilo kar nekaj Tibetanskih Martifov - eno luštno psičko sem tudi mal fotknil.

lp

m

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Jana , torek, 19.09.2006 : 23:32:16
Hehe, Marko, so tudi tebe ocarale Ursine mrcine?

Jaz sem bila prav fascinirana nad mirnostjo in njihovim spokojnim polezavanjem :)

(http://www.mojpes.net/galerija/albums/3piknik06/DSC03782.jpg)

Res krasni pesjani, pa take fensi frizurce imajo ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: MARKO HREN , sreda, 27.09.2006 : 12:27:23
TIBETANSKI MASTIFI PA SO RES ... SEJ NE VEM KAJ NAJ REČEM ... TISTA KARIZMA, MIRNOST, ... TE KAR NEKAKO POTEGNE DA BI GA IMEL.

 :D ZDEJ PA AKCIJA

Včerja sem govoril z Miro Bizjan in g. Peerom.  Pravijo, da je običaj, da se za klubski dan kaj malega speče in ponudi. vse pa je seveda prostovoljno. Za kavico in sokove pa je menda poskrbljeno 

 ;) Torej gospodinje in gospodinjci (manjšina) čakamo na vaše slaščičarske dobrote in upam, da se boste izkazali. Moje punce obljubljajo marsikaj. Ne pozabite tudi na kakšno kamping mizo, da bomo zadeve lahko postavili gor in ponudili. Dobrodošli so tudi prtički, plastične žličke, vilice, podstavki, ... in podobna oprema. ...

Večja debata o klubskem dnevu in slaščicah pa poteka tudi na ostalih TIBETANSKIH FORUMIH - predvsem na TIBETANSKI TERIER ČVEK.

lp

MARKO


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 27.09.2006 : 20:45:33
TIBETANSKI MASTIFI SO ZAKON.
Sem prav vesela, da so še komu všeč. Pa majhne kužke imajo tudi radi in prav lepo se znajo igrat z njimi :)

V soboto vsekakor pridem. Če bo čas tudi kaj spečem, če pa ne pa drugič ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , sreda, 27.09.2006 : 20:50:49
do-khy se vidmo v soboto, se že veselim tolko lepotcev in lepotic na kupu :).Pridem oborožena z fotičem ;) :)....lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: MARKO HREN , petek, 29.09.2006 : 12:44:15
NOVO - KLUBSKI DAN - NOVO

Po dogovoru z g. Peerom se nam bo na klubskem dnevu pridružila tudi "pasja zobozdravnica" Vladka, ki bo z veseljem pogledala tudi zobke naših kosmatincev. Pri njej boste izvedeli vse o preventivi, negi in eventuelnem zdravljenju. Torej vašim kosmatim kepam lahko zapojete "jutr maš zobarja, jez bom s tabo šla, se bova skupaj drla kr oba....  Ampak Vladka je tako prijazna "zobarca" da se je kužki sploh ne bojijo - to vem iz prve tace  ker je naši Indiji izrula dva mlečna zobka, ki nista hotela sama ven.
 
lp
 
MARKO


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , sobota, 30.09.2006 : 16:33:24
do-khyi lepo te je bilo spoznat in končno videti tvoje lepotice in videti tudi vse ostale TM-je in ostale Tibebančke. Nekaj fotk je že na albumu:
http://aska-zivali.moj-album.com/album/5146779/
Sicer niso vse ravno dobro ratale, ostale, ki so bile narejene z navadnim fotičem, pa sledijo kasneje.

lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , nedelja, 15.10.2006 : 16:24:51
Sedaj je na prejšnjem linku še malce novih fotk dodanih iz vašega srečanja Tibetančkov...lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 16.10.2006 : 21:26:47
aska2005 lepe slikce, prav super , da si naše tibetance poslikala in tule nalimala :)

Prav fajn , da sva se spoznali, seveda pa tudi vabilo pri meni doma še velja. morda bo bolj zanimivo v začetku leta, ko bomo imeli mladičke. Če bo vse po sreči seveda... :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , ponedeljek, 16.10.2006 : 22:03:52
Povabilo z veseljem sprejem, če bodo pa zraven še mladički pa še sploh super, bi prav rada tudi te male TM-jčke videla...lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 30.10.2006 : 09:47:40
Kmalu bomo parili našo Gasho. Sem se odločila za zlatega samca in tako pričakujemo v leglu tudi kakega zlatega mladička 8), ki jih do sedaj še nikoli nismo imeli. V  Sloveniji pa imamo že tri odrasle zlatkote in vsi trije so pripeljani iz tujine.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , ponedeljek, 30.10.2006 : 12:12:06
VAU toooo Urša - so mi tile zlatkoti prav padli v oči in moram priznat da so me navdušili.
Sem včeraj vidla Koro in je ratala prava baba - se je poredila. ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 30.10.2006 : 12:40:00
 Ja Bučnovaški grejo najprej samo  v višino ;D, potem nekaj časa nič ::), potem pa kar nekaj let v širino :P. In po petih letih dobimi lepega tibetanskega mastifa. :) :D ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , ponedeljek, 30.10.2006 : 12:46:17
Kdor čaka dočaka  ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 30.10.2006 : 12:50:38
Aha je potem bolj sladko, ko pa takoooo doooolgo čakamo. ;)


v temle bodočem leglu bo pa Verjetno prav lepo videt v leglu zlate, modre in črne, prav pestro tole z barvami.  :) Pričakujem namreč vse tri barve. Bomo videli...


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , ponedeljek, 30.10.2006 : 13:04:24
Urša res bo zanimiva ta kombinacija :)..lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 30.10.2006 : 13:31:26
Ja že komaj čakam ;D

sem se spomnila, da bi lahko tule napisala še nekaj o enem zlatem TM-ju, ki se oddaja in če bi ga kdo vzel, ali če veste za koga ki bi ga imel bi bilo kar fajn, ker zdaj je v pesjaku in zdi se mi , da se tam ne počutu najbolje..... .Je star 8 mesecev zlate barve in vzreditelj ga ni mogel prodati. Ker ima preveč psov, bi ga lastnik  oddal,  pod zelo ugodnimi pogoji ( mislim, da ga odda tudi brezplačno v solastništvo). Pes je zelo prijazen, do psov in do ljudi in seveda ima rodovnik. torej, če bi ga kdo imel in srčno upam, da se bo kdo našel, se lahko javi meni: do-khyi.ursa@siol.net


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , ponedeljek, 30.10.2006 : 14:51:30
do-khyi a lako tudi na druge forume to sporočim?..Bom pa povprašala naokoli, če bi kdo tega tibetančka želel imeti. Upam, da se najde kdo, ki ga vzame čimprej...lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 30.10.2006 : 17:04:00
super, seveda lahko sporočiš še drugam.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 30.10.2006 : 18:59:12
Razmišljam, da bi tega psa začasno vzela k sebi, pa mu potem najdem kakega dobrega lastnika. Najraje bi videla, da gre nekam za ljubljenčka, na kavč :).
No bomo videli, doma me bojo itak ubili  :D četudi ga imam le en dan.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , ponedeljek, 30.10.2006 : 19:13:02
EHHHHH nebodo te - probaj  ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 31.10.2006 : 19:12:53
No kako ? A ste kaj razbobnal, da se oddaja  Tm? :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , torek, 31.10.2006 : 19:17:15
Urša heheh - počakaj no danes se spominjamo mrtvih  :'( ne zdaj z psmi  :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 31.10.2006 : 19:22:21
jutri se bomo spominjali mrtvih, danes so še čarovnice na sporedu! ::)
A nimaš buče pred vrati?
Pse bo treba pa tudi na dan mrtvih peljat ven :D in moj zlatko tudi na dan mrtvih potrebuje nekoga, ki bi ga crkljal :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , torek, 31.10.2006 : 19:25:27
ahahaaa - ma ko pa že 2 dniprej in 2 dni po skačemo okrog....
Sicer sem pa večino dneva z kužiko na sončku preživela.

Ne nimam buče - no jo mam na oknu prinešeno z namenom da jo izrezljam in dam not svečo da bi strašla, sam nisem prišča do tega in je cela ostala  ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , torek, 31.10.2006 : 20:26:55
do-khyi sem prenesla informacijo o temu zlatemu TM-ju še na en forum..Upam, da se najde čimprej nekdo, ki bi ga vzel....lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 01.11.2006 : 08:52:43
Hvala Aska. tudi jaz upam, da se bo čimprej kdo našel.
lp,urša


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , sreda, 01.11.2006 : 09:08:35
do-khyi ni za kej :)...Sem naknadno dala na dva foruma. Ne razumem ljudi, ponuja se jim tako lep pes in še s papirji in zankrat še nobenega odziva na nobenem izmed teh forumov ni bilo :(..Držim pesti, Aska pa tačke, da se najde kdo, ki bi ga vzel. ...lp





















Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 01.11.2006 : 09:31:29
Ja vem... :-\
in nenazadnje pes dobrih staršev, njegov oče je letos zmagal v svojem razredu na Evropski specialki tibetanskih pasem.
žal pa to očitno zanima samo mene. ???
Vem, da če ga dam v salomonov oglasnik bo takoj oddan. samo to ni moj namen. Ne maram, da ga dobi kak bedak, želim mu družino, ki ga bo imela rada in kjer mu bo lepo. Zato ga oglašujem tu. In seveda upam, da se bo oglasil kak ljubitelj te pasme in kar nekdo, ki ga bi vzel samo zato, ker je zastonj.
Zaenkrat ni zanimanja zanj, sicer je pa šele 2 dni :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 01.11.2006 : 09:33:32
hotela sem napisat, in NE kar nekdo, ki bi ga vzel samo zato, ker je zastonj!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , sreda, 01.11.2006 : 10:09:14
Ja se strinjam, da kdorkoli takega zahtevnega psa ravno ne more imeti. Preko Salamonca sigurno hitro bi bil oddan, samo kaj bi bilo potem pa se ve. Več verjetnosti, da bi v neprave roke prišel. To pa ni pes za vsakega, je le prvinski in dominanten, ne glede na to, da je sedaj prijazen. Za tega psa je treba najti dobrega pravega lastnika, ki ve kaj ima in da se bo z njim tudi ukvarjal (šolanje ipd). Ta pasma nikakor ni za vsakega. Res priti mora v družino, kjer ga bodo imeli radi in lepo zanjga skrbeli. Žal osebno ne poznam nobenega, ki  bi bil za to primeren. Sama si trenutno ne morem še omisliti novega psa, čeprav sanjam, da bi imela vsaj še enega. Res samo v dobre roke mora ta zlatko priti in ne k komerkoli, ki bisi ga trenutno zaželel....Je pa moje objave na sosednjih forumih vsaj nekaj jih prebralo..Sej bistvo je v tem, da ti potem še naprej sporočijo in ni vrag, da se ne najde en pravi lastnik za tega lepotca..A imaš slučajno kakšno slikco od tega lepotca?...lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 01.11.2006 : 12:53:31
(http://www.minamiin.com/litters/Budha.jpg)

Tole je do-khyi, ki se oddaja, ko je  bil še majhen mladiček. Sedaj je malo večji in ni več tako puhast. Žal še nimam nobene  novejše slikce. Ko pa jo dobim, jo seveda takoj nalimam tule.
 Kuža je sedaj malo svetlejše barve.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , sreda, 01.11.2006 : 13:27:31
Joj kak puhek, no sedaj je tak že mnogo večji, ziher je en velik lepotec :D :D :) :)...lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 01.11.2006 : 20:28:55
Tale zlati tibetanski mastif je pa dobil novega lastnika :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , sreda, 01.11.2006 : 21:28:45
O super,sem že javila na se forume o srečnem koncu :D :D :) :) :) :)...lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , sreda, 01.11.2006 : 21:33:11
Ma bolje da se je oddal - ker morda bi kr v moji postelji pristal  ;D
Sam nisem prepričana kaj bi Nely rekla na to  ::)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 12.11.2006 : 20:00:02
vesna ni še prepozno ;). Sedaj namreč oddajajo še psičko, sestro od tega psa, ki je bil ravno oddan. :) Lahko se zagrebeš. ;)
Torej vsi ljubitelji tibetanskih mastifkov Pozor!!! Oddaja se psička modre barve z rodovnikom, stara 8 mesecev.  Brezplačno pod določenimi pogoji.
Več informacij pa lahko dobite pri meni do-khyi.ursa@siol.net
Saj vem , da bo že danes oddana , ko ste vsi tako zagrebeni za malo večje mladiče ::) ::) ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 15.11.2006 : 21:01:33
Sploh mi ni jasno kako vedno prodam vse mladiče, ko pa tele psičke nihče niti zastonj ne mara. ;D ;D ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , sreda, 15.11.2006 : 21:17:26
do-khyi a te pa nihče noče al kaj? Pa zastonj bi dobili rodovniško psičko, pa še vseeno je noben noče?? Psiček pa takoj šel, samo da oglase naokoli po forumih dala in že naslednji dan bil oddan :)..Sej tud za to se bo našel kmalu nov dom...lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 15.11.2006 : 21:21:36
O saj bo, samo jaz sem neučakana ::) saj takšni psi se ne delijo ravno vsak dan za ´bohlonaj´ :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , sreda, 15.11.2006 : 21:38:17
Kako to pa da se je odločil jih oddat?
Jaz nimam pojma kako bom lahko male pokavce vstran dala - verjetno bom polnil škafce  :'(


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 15.11.2006 : 21:50:19
Eh, preveč psov ima.
 Itak sta bila tadva mladiča skoz naprodaj, vendar na Hrvaškem ta pasma ni poznana in tadva mladiča sta vzreditelju  ostala. Res tam težko proda mladiče te pasme. Psičko je celo  mislil obdržati, vendar si je sedaj premislil. Mislim, da je tudi bolje tako.
Je pa luštna, taka nežna, da bi jo človek kar poljubčkal :-* :-*


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , sreda, 15.11.2006 : 22:24:28
Joj saj če se mene vpraša bi komot mela celo posteljo psov - samo ko mal z trezno glavo premislim in ne tolk z srcem se pa plani obrnejo :)
Čeprav se bo družinica kmalu povečala  ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: bolha2 , nedelja, 19.11.2006 : 15:39:47
Še malo tibetančkov iz Poznana. So bili zraven nas in čisto neproblematični, samo en samec je enkrat v ringu nekaj v drugega skočil, ampak ni bilo panike. Sem pa videla tudi rjave in sive ali srebrne (ne vem kako se jim reče) tibetance, pri nas sem samo črnega.

(http://kato-razstave.moj-album.com/slike/4949931/2jgfSg7mC6pWhrOt.t.jpg) (http://kato-razstave.moj-album.com/slike/4949931/2jgfSg7mC6pWhrOt.v.jpg)

(http://kato-razstave.moj-album.com/slike/4949931/SdLLnnNVeApfsqfS.t.jpg) (http://kato-razstave.moj-album.com/slike/4949931/SdLLnnNVeApfsqfS.v.jpg)

Lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , nedelja, 19.11.2006 : 15:49:04
Meni je zelo ostal v spominu en popolnoma črn, to še toliko bolj ker čist črnega še nisem nikoli videla, le z ožigi. So pa res bili krasni  ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , nedelja, 19.11.2006 : 16:09:23
do-khyi kako kaj veš, je že tale tibetančica našla nov domek?...lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 19.11.2006 : 16:25:17
Bolha2, sivi so recimo kraševci, ta barva srebrna ali siva kakor praviš pa se pravilno reče  modra. no, včasih pogovorno tudi jaz rečem siva(čeprav ni pravilno), ker me ljudje, ki tega ne vedo debelo gledajo, če govorim o modri barvi ;)
Čist črni so pa sploh zanimivi.

do-khyi kako kaj veš, je že tale tibetančica našla nov domek?...lp
žal še ne. Nekaj malega zanimanja je bilo, vendar ko slišijo, da bi morali imeti z njo eno leglo  jih mine. 


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , nedelja, 19.11.2006 : 17:19:17
žal še ne. Nekaj malega zanimanja je bilo, vendar ko slišijo, da bi morali imeti z njo eno leglo jih mine.
Ja sej to je pri psičkah problem, ravno zato ponavadi samčki prej gredo. Pa so psičke mnogo bolj ubogljive...No upam, da se čimprej najde en tak, ki jo bo vzel in privolil v vse pogoje...lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: senca , nedelja, 19.11.2006 : 21:29:27
amm ... torej .. bom vprašala ... ;D
zakaj pa bi morala imeti eno leglo? ??? (samo firbec, nič drugega ;) )


lp, tina


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , nedelja, 19.11.2006 : 21:33:03
Psička se daje v solastništvo.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 11.12.2006 : 23:11:46
Psička , za katero sem iskala nov dom , je danes dobila nove skrbnike.  :) Malo dlje je trajalo, pa so se nazadnje le našli pravi ljudje. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 12.12.2006 : 18:25:21
Sem se pozabila še malo pohvalit. Je moj Ingsel Bučnovaški dobil CAC in BOB, moja švedinja  Dzaybo pa  je dobila PRM in vsi ostali Bučnovaški so bili odlični, Hatha B. je dobila tudi CAC in Kailash B. je dobil PRM in Kirata B. odl.II
To smo pa že vsi , ki smo bili na razstavi  ;D s tib. mastifi.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , torek, 12.12.2006 : 18:26:31
Čestitke!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , torek, 12.12.2006 : 19:16:44
Lepo, lepo Urša - čestitke!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: bina , torek, 12.12.2006 : 19:38:29
Ursa, a potem niste cakali na BIS?

Cestitke za odlicne rezultate!!!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: bolha2 , torek, 12.12.2006 : 20:41:56
ČESTITKE še enkrat!! Bina: Urša ni ostala na BIS-u, sem jo vidla, kako se je tihotapla do avta. ;D

Lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , torek, 12.12.2006 : 21:31:54
do-khyi o super, da psička je oddana :D :) :)

Pa čestitke za uspeh na tej zadnji razstavi :) :)..Le kje si skrivala tvoje tibetančke, ker vas nisem v tej gužvi nisem nikjer opazila, pa sem kar nekajkrat okoli vseh ringov šla :(

lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 14.12.2006 : 22:09:54
Hvala vsem za čestitke!

ČESTITKE še enkrat!! Bina: Urša ni ostala na BIS-u, sem jo vidla, kako se je tihotapla do avta. ;D

Lp
:-[ :-[ ...če sem pa mogla ´domu´... ;D ;D ::)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 02.01.2007 : 15:35:04
Je tako mirno tule, da je kaj. Imate vsi mačka al kako? :D Se šika, da vsaj jaz kakšno rečem. Še zadnji dan lenarim doma... :P
Sicer pa vsem, ki tole prebirate želim srečno Novo leto, pa veliko zdravja in drobnih stvari in pozornosti, ki nam polepšajo življenje, vam želim. Pa svoje tibetance počohajte za ušesi, pa tudi ostale žvauce, ki vam delajo skrbi in stroške in vam lepšajo življenje :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , četrtek, 11.01.2007 : 23:12:05
Ja Urša res ste se čist umirili....

Moram ti povedat da se je Kora ful lepo nardila - nič več suhcena rita.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: bolha2 , nedelja, 14.01.2007 : 16:31:50
Urša čestitke še enkrat!!!!!! :D Danes je od vseh tibetanskih pasem zmagal mastif od Do-khyi.
Lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: sanci_cat , nedelja, 14.01.2007 : 18:29:24
Se tudi jaz pridružujem čestitkam  :D  ;)  (ja,ja, pazite se dalenjcev)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: ka ty a , nedelja, 14.01.2007 : 19:40:00
Do-khyi čestitam ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , nedelja, 14.01.2007 : 20:48:57
ISKRENE ČESTITKE URŠI - super uspeh na danajšnji specialki!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , nedelja, 14.01.2007 : 21:59:19
do-khyi šeenkrat čestitke, res super uspeh :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , nedelja, 14.01.2007 : 22:19:43
Urša, čestitke! Bila sta fenomenalna!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 15.01.2007 : 11:17:01
Hvala vsem za čestitke!
Sem pa zdajle komaj prilezla do računalnika, ker sem takoooo bolna. Že včeraj sem se komaj vlekla na razstavi :P
No z Ingslom sva bila res carja 8) včeraj, ko sva premagala vse po vrsti, pa res je bila huda konkurenca  samih dobrih psov. Uh, spet sem važna ::)
Poleg tega , da je postal prvak specialke, sva bila tudi v končnem izboru v defileju v II. FCI skupini v ožjem izboru med prvih 5. Je pa skakal kot teliček in ni hotel lepo tečt, tako da kaj več pa nisva dosegla.
seveda sem maximalno zadovoljna! :) :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 15.01.2007 : 11:47:11
Urša, čestitke tudi za defile!

Pa še nekaj "inside information": sodniku je šlo pri mastifih blazno na živce, ker so jih razstavljalci tako grobo postavljali in vlekli za sabo. Mislim, da sta mu bila prav zaradi tega všeč vajina sproščenost in Ingslova nagajivost. Poleg tega da je Ingsel seveda nesporni car pasme!

Upam, da se kmalu pozdraviš!

lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanda , ponedeljek, 15.01.2007 : 11:59:14
Čestitke Urša in Ingsel tudi od nas  :) :) :) ! Pa kmalu ozdravi !


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 16.01.2007 : 13:19:04
Urša, čestitke tudi za defile!

Pa še nekaj "inside information": sodniku je šlo pri mastifih blazno na živce, ker so jih razstavljalci tako grobo postavljali in vlekli za sabo. Mislim, da sta mu bila prav zaradi tega všeč vajina sproščenost in Ingslova nagajivost. Poleg tega da je Ingsel seveda nesporni car pasme!

Upam, da se kmalu pozdraviš!

lp
Ja mogoče, mu je bilo tudi to všeč, kajti takšnega odličnega opisa psa tudi kar se tiče karakterja, nisem dobila še nikoli. Ingsel je verjetno tudi glede značaja nekoliko izstopal od drugih tm-jev,saj je poln življenja in nagajivosti. Že v očeh mu vidiš, da je še otrok. Kadar imam njega v ringu , se moram posvetiti samo njemu, drugače bi me odnesel ;D ;D, tako niti nisem opazila kako so drugi delali s svojimi psi.
Nanda tudi tebi hvala za čestitke. :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 16.01.2007 : 18:12:45
Na spodnji povezavi pa si lahko pogledate slikce naših zmagovalcev s te specialke:

************


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 19.02.2007 : 20:53:35
He,he moj Ingselček je pa danes prvikrat očka postal :D Kar 8 štruklov je naštimal 8) To so pa Bučnovaški, ni kaj! ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanda , ponedeljek, 19.02.2007 : 20:55:33
Čestitke osmerčkom  :) :-* in mamici in očku in vam vsem skupaj !

Kako pa kaj TT malčica ?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 19.02.2007 : 21:05:10
Krasno, sem že v TT temi napisala par vrstic o njej , ravnokar ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: piki_ca , torek, 20.02.2007 : 16:35:00
oo se tukaj čestitke očku pa mamici :D malim strukeljcokom pa vse najlepše in da najdejo čim boljše lastnike ;)  :)

lp ksenja


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , torek, 20.02.2007 : 18:27:42
Urša, čestitam! Kdo je pa mamica?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 20.02.2007 : 18:53:11
Hvala za čestitike!
mamica ni naša , pač pa je to psička s Hrvaške,  ime ji je Marme Mahatma La. Sem pa skoraj tako vesela, kakor da ima mladičke moja psička.  :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , torek, 20.02.2007 : 21:36:41
Ja, seveda! Kaj ne bi bila, ko pa je Ingsel takšen korenjak. ;)

Da bi bilo na tem svetu še več takšnih kot je on, pa seveda da bi ti imela prste vmes...


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 25.02.2007 : 22:30:07
Danes  pa v Celju na razstavi nismo bili tako uspešni kakor zadnjič  v LJ . Bilo je 5 tm-jev in vsi razen enga  smo dobili prav dobro, tudi psica iz razreda šampionov. No tisti edini odličen  je bil  moj Kailash Bučnovaški, ki ga imam tudi v solastništvu  in je dobil PRM in BOB. Zanimivo  ocenjevanje  ;) Ja Bučnovaški tudi prav dobre dobivamo  ;D ;D ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , nedelja, 25.02.2007 : 23:22:11
Hja, saj veš, vsake oči imajo svojega malarja... Ampak, a to pomeni, da je tudi Ingsel dobil pdb? Če je, so pa te oči hudo namalane...

Vsekakor pa čestitke Kailashu!

lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanda , ponedeljek, 26.02.2007 : 08:46:27
Vseeno čestitamo  :) tudi prav dobre in še vse kaj drugega se dogaja  ;) , ampak mi poznamo tvoje Lepotce zato se na prav dobro sploh ne oziramo  :P :P :D :D :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 26.02.2007 : 18:08:32
Hja, saj veš, vsake oči imajo svojega malarja... Ampak, a to pomeni, da je tudi Ingsel dobil pdb? Če je, so pa te oči hudo namalane...

Vsekakor pa čestitke Kailashu!

lp

Ingsla pa nisem imela na tej  razstavi, tako da ima zaenkrat še vedno same odlične do sedaj ;)
Saj glede ocen se nič ne jezim, nisem ena tistih, ki so obsedeni z zmagami. So bili pa na razstavi vsaj 3-je tipi različnih tm-jev in sodniku prav noben ni ustrezal ???
 razstavca pa  mi je bila taka lušna in res smo se imeli lepo, veliko lepše kot na decembrski. bomo še šli v Celje :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: sanci_cat , ponedeljek, 26.02.2007 : 19:20:09
Ah, Urša. To sam pomen, da bo treba novim zmagam naproti  8)

Men se pa tko dopadejo te tvoje mrcine, da jih vsakič z užitkom prečekiram  ;D


Lep pozdrav

Sanja


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , ponedeljek, 26.02.2007 : 19:39:58
do-khyi čestitke :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: piki_ca , ponedeljek, 26.02.2007 : 20:22:50
oo čestitke do-khyi... ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 26.02.2007 : 21:34:09
A me zafrkavate? ;) ;D ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , torek, 27.03.2007 : 14:51:44
Mogoče bo koga zanimalo:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,14045.0.html


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 21.05.2007 : 21:39:05
 Se na sosednjih forumih vsi nekaj hvalijo, se bom pa še jaz malo. V Samoboru na CAC razstavi je Naš Ingsel spet blestel ,  dobil je CAC in BOB, Dzaybo pa je dobila CAC. Fletkano! :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , ponedeljek, 21.05.2007 : 21:45:53
Čestitke...


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 21.05.2007 : 21:58:20
Čestitke!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , torek, 22.05.2007 : 19:58:50
Čestitke :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , torek, 12.06.2007 : 18:37:27
Kako so se pa kaj slovenski mastifi odrezali na eurodogu? ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 13.06.2007 : 15:56:34
Ja,  moj Ingsel je dobil CAC v razredu zrelih. Sva zelo  zadovoljna, saj je bila konlurenca kar močna.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: piki_ca , sreda, 13.06.2007 : 16:13:37
čestitke se tukaj ;) Ingsel je pa pravi lepotec :D



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , sreda, 13.06.2007 : 16:51:43
ČESTITKE Urša  ;)
A samo ti si razstavljala, kaj pa ostali naši?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , sreda, 13.06.2007 : 21:37:06
Opa, čestitke Urša in Ingsel!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , sreda, 13.06.2007 : 21:38:53
Bravo Ingsel


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , četrtek, 14.06.2007 : 04:00:54
Bravo Ingsel :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 14.06.2007 : 18:44:59
Ja,  moj Ingsel je dobil CAC v razredu zrelih. Sva zelo  zadovoljna, saj je bila konlurenca kar močna.
Konlurenca je bila včasih konkurenca, če se prav spomnim ::) ::)


ČESTITKE Urša  ;)
A samo ti si razstavljala, kaj pa ostali naši?
Od ostalih Bučnovaških je bil prijavljen samo še Halas, ki pa sodniku ni bil všeč in mu je dal le  oceno dobro. Prijavila sem tudi mojo švedinjo, ki pa je potem nisem peljala na to razstavo, ker ima trenutno zelo slabo dlako.

Hvala vsem za čestitke.
Sedaj pa bomo imeli do Trboveljske razstave malo odmora. :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 22.08.2007 : 21:23:06
Da ne bo tule tako dolgčas ;):

Uganka:
Kdor ugane moje rodovniško ime, dobi liziko  :D :

(http://www.slo-do-khyi.s5.com/images/dsc00033_500x375.jpg)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , sreda, 22.08.2007 : 21:25:20
Luan-He du Domaine des Alizes?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 22.08.2007 : 21:28:14
Ne ni Luančka. Sta pa v žlahti ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , sreda, 22.08.2007 : 21:31:28
Potem je pa njen sin Ingsel Bučnovaški.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , sreda, 22.08.2007 : 21:32:41
Mislim ne sin, njen vnuk.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 22.08.2007 : 21:34:32
Kakšno liziko imaš rada? :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , sreda, 22.08.2007 : 21:35:55
Čisto vseeno. ;D ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 22.08.2007 : 21:46:53
hahaha, je dobra tale vajina igrca ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 22.08.2007 : 21:50:18
hahaha, je dobra tale vajina igrca ;)
Itak! 8) :D
Sem si morala nekaj zmislit, da se ne bi spet pogovarjala sama s seboj. ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , sreda, 22.08.2007 : 21:55:44
Potem pa malo počvekajno, saj se imenuje čvek. Le trije pridejo na razstavo. Nekam malo.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , sreda, 22.08.2007 : 21:59:22
Urša hitro povej katere mastifkote bomo gledali v Trbovljah :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , sreda, 22.08.2007 : 22:00:33
No pa še en dokaz kako se imajo tibetančki radi  ;)

(http://www.tibetan-spaniel.net/galery/14/mm29v.jpg)
(http://www.tibetan-spaniel.net/galery/14/mm31v.jpg)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 22.08.2007 : 22:06:52
Uuuuuu, zdaj vas pa komaj dohajam :P
Ja samo trije bodo v Trbovljah, sicer sem pa nekaj takega tudi pričakovala. Pride moja Gawa-Miu, ki že 1 leto ni bila na nobeni razstavi, pa je sedaj še kar dobro odlakana za izjemo od ostalih. Pa pride Kailash, ki ga imam v Zrečah v solastništvu. Za tretjega pa ne vem. Se mi zdi, da bi lahko bila Hatha od Stevota ?!

vesna luštne slikce. Tole je pa naša Ka- ta oz. Kora :) Kdaj pa je slikana?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , sreda, 22.08.2007 : 22:11:03
Kako pa se kaj Kanzejeva hči počuti v tej druščini, ki jo obdaja? A pride na razstavo?

 :D :D :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 22.08.2007 : 22:21:04
Se tudi tt-jčica Dangra  kar  lepo počuti med mastifi. Jih vse poljubčka, kadar so skupaj, tavelke pa sploh ne vejo za kaj se gre. Ta čas ko jim tamala da že tisoč cmokcov, one enkrat zazehajo vmes ::) :P Ooo, če je pa treba (beri ni treba) so pa še kako hitre ::).
Tamala ne pride na razstavo, ker se goni in je vsa zmešana :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , četrtek, 23.08.2007 : 08:02:31
Ja Urša to je Kora ;) (slikano julija) - končno je začela po tistih kožnih problemih prihajat nazaj v dlako in septembra gremo na rasztavo, sicer ne bo v top konciji, ker dlaka še ne bo uspela toliko zrasti ampak vseeno :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: piki_ca , četrtek, 23.08.2007 : 21:27:23
oo je lepotička Kora in prav tako Ingsel ;) komaj čakam nedeljo da spet prečoham kakega tibetanca 8) :P


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , ponedeljek, 27.08.2007 : 18:24:25
Do-Khyi pa sma se končno spoznali. :D ;D

Čestitke za uspehe tvojih psov. ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 27.08.2007 : 19:04:25
Hvala in  tudi tebi čestitke! :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: piki_ca , ponedeljek, 27.08.2007 : 21:09:10
Evo slikice tibetanskih mastifov iz raztave  ;)

GAWA-MIU BUČNOVAŠKA
http://mail.google.com/mail/?realattid=f_f5txrm68&attid=0.2&disp=thd&view=att&th=114a3abc340c2b10
HATHA BUČNOVAŠKA
http://mail.google.com/mail/?realattid=f_f5txr9un&attid=0.1&disp=thd&view=att&th=114a3abc340c2b10


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: piki_ca , ponedeljek, 27.08.2007 : 21:09:25
KAILASH BUČNOVAŠKA
http://mail.google.com/mail/?realattid=f_f5txrz32&attid=0.3&disp=thd&view=att&th=114a3abc340c2b10
IN SE VSI TRIJE SKUPAJ  :)
http://mail.google.com/mail/?realattid=f_f5txs7vw&attid=0.4&disp=thd&view=att&th=114a3abc340c2b10

No pa da se še tukaj zahvalim Urši  za prevoz in čohanje gawe in gospodu in gospej kalafatič da so me sprejeli pod šotor in seveda za neskončno čohanje njihove Hathe :) Hvala vsem ;)

lp ksenja


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Jana , ponedeljek, 27.08.2007 : 21:14:16
piki_ca, slike, ki jih imas na mailu, je treba najprej dat nekam na en streznik na internetu, sele potem jih lahko prikazes na kaksnem forumu.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , sobota, 01.09.2007 : 03:53:25
do-khyi malce pozno, a vseeno čestitke tudi z moje strani :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: mAnTi , torek, 11.09.2007 : 19:48:05
Lep pozdrav!
Sem nekako nov na temu forumu vendar se pa že kar kakšno leto, morda več zanimam za nakup psa, ker nam je prejšni umrl 2leti nazaj(star je bil že 15let), in resno razmišljam o nakupu psa vendar se tako težko najde kar iščem saj se najbolj zanimam za tibetantske mastife in me res zanima če mi lahko kdo tu pomaga ker bi mi res prav prišla pomoč, vidim da je to res za enkrat še zelo redka pasma v sloveniji zato sem zainteresiran tudi za Kraškega ovčarja in Šarplaninca saj želim ponovno imeti "mrcino" :)
Torej če mi lahko kdo pomaga pri tem bi bil res hvaležen.
Hvala, Matjaž


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Jana , torek, 11.09.2007 : 22:10:48
mAnTi, najboljsi naslov za vsa tvoja vprasanja o tibetanskem mastifu je zagotovo do-khyi :)
Kar vprasaj in ko bo prisla kaj okrog, ti bo zagotovo odgovorila, lahko pa se ji javis tudi direkt. Poglej za kontakt na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7497.0.html


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 12.09.2007 : 17:15:04
No, pa sem prišla malo naokrog  ;)

mAnTi dobrodošel! Če si pravi  oz. isti Matjaž potem sem ti že odgovorila po e-mailu :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Urši , sobota, 10.11.2007 : 21:19:42
ta tepa pa vidim da je že čist zamrla  :'(

drugače so mi pa tibetanci zelo všeč in zagotovo bom nekoč enega imela   ::)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: MARKO HREN , ponedeljek, 19.11.2007 : 11:36:54
Tole mi je poslal g. Peer, njemu pa Mira in jaz sporočam naprej ...

Hello,

... klicala je Tanja Bizilj (t'ršica z Barja) in prosila v imenu lastnice Uršinega mladiča (plavi mastifko, star dve leti), da ji KTP pomaga oddati psa, ki ga iz določenih razlogov ne more več imeti.

Otroci in mož so psa kupili, potem so se otroci odselili v stanovanja, doma je hiša, mož pa je zbolel za rakom in je zdaj v domači oskrbi v zelo slabem stanju. Gospa ne more več hoditi na sprehode, kar je bil kuža prej navajen, nima časa zanj in je zaskrbljena tudi za pozneje, ker bo po moževi smrti prisiljena hišo prodati in tudi sama oditi v stanovanje.

Pes je prijazen, navajen na druge živali, živi notri in zunaj in sam po sebi niti najmanj problematičen. Če koga zanima, lahko pokliče in vpraša še kaj v zvezi z njim: Dunja Đurič 031 509 154.

Bodite tako prijazni in razpošljite to sporočilo vašim prijateljem pa bo morda kdo kaj lahko pomagal.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 20.11.2007 : 19:56:59
Hvala Marko, da si tole napopal.
Jaz sem dala psa  že na moje spletne strani in če koga zanima si ga lahko  ogleda tule: http://www.slo-do-khyi.s5.com/custom2_2.html, pa tudi ravnokar sem oddala oglas na mojpes.net med oglase :) Upam, da bomo zanj našli  primernega novega skrbnika.



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 28.11.2007 : 21:58:33
Tibetanski mastif Jon, za katerega smo iskali nove skrbnike je oddan, upam, da se bo obneslo in da bodo v novem domu lepo skrbeli zanj.

Naša Dzaybo pa je včeraj dobila 5 mladičkov, natančneje 5 močnih in velikih punc! Vse so črne z ožigi in so res velike, da se kar ne morem načuditi ;D Zaenkrat je vse o.k. in Dzaybo je vrhunska mama. Očka pa je seveda moj lepotec Ingsel 8), ki ga itak vsi poznate :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , četrtek, 29.11.2007 : 00:14:56
Čestitke za male/velike štručke! Da bi veliko jedle, trdno spale in hitro rasle! ;)

Jonu pa veliko sreče v novem domu...

lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: piki_ca , četrtek, 29.11.2007 : 17:57:51
čestitke za 5 velikih malih cukrčkov :-* :-*
se ze veselim ko malo zrastejo da jih pridem malo prečohat pa prelubčkat :D :-*



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 29.11.2007 : 19:01:53
Hvala obema za čestitke! Piskajoče punce pa rastejo tako hitro, da jih zjutraj skoraj ne prepoznam ;D ;D :o

zadnje čase sem imela nekaj klicev za nerodovniške TM-je.
 zato bom napisala tule, ker ne vem sicer kje naj to obelodanim: da vsi, ki me kličete za nerodovniške do-khyije jih pri meni ne boste dobili, ker se s tem ne ukvarjam in me nerodovniška vzreja niti najmanj ne zanima. Niti ne dajem nobenih informacij na to temo. Vsi moji psi imajo pregledane kolke, oči, opravljen vzrejni pregled, pa tudi na kakšno razstavo gremo. In že vsaj 15 let vsi mladiči  v leglu dobijo rodovnik in ni nobenega tasedmega v leglu. Lahko pa dobite informacije o drugih vzrediteljih iz tujine(v Sloveniji  zaenkrat drugih vzrediteljev še ni), ki imajo zdrave in  seveda rodovniške mladiče.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanda , četrtek, 29.11.2007 : 19:23:19
Čestitke celi družinici  :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Agnesana , četrtek, 29.11.2007 : 19:30:18
Do-Khyi, cestitke za tm mladino :)! A je Dzaybo tista punca, ki si jo sla iskat na Svedsko?

Saj bo kaj foto materiala ;)? Da nam bos delala luste  :P...


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 29.11.2007 : 20:14:54
Tudi vama hvala za čestitke :)

Ja, Agnesana to je tista švedska psička. Čas hitro beži a ne? se mi zdi , da sva se včeraj pogovarjali o tem mojem potovanju... :D :) No, zdaj so pa že njeni mladički tu :)

fotke bojo v kratkem, samo ne vem, če jih bom lahko spravila sem gor , te moje punce :-* :-* :-* , ko so pa tako zelo veeelikeeee in teeežkee. :P res nič ne pretiravam, jaz tako velikih novorojenih  do-khyjev še nisem videla, pa veste , da sem jih videla že kar nekaj :o


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 29.11.2007 : 20:15:54
Oooo, cestitke! :D A so ze vse oddane?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 29.11.2007 : 20:17:28
še dve iščeta svoje bodoče podložnike ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 03.12.2007 : 20:30:27
Mladičke, očka in mamico pa si lahko ogledate tule:

************

Punce rastejo kot gobe po dežju :), težo so že skorajda podvojile in še čisto majčkeno manjka, pa bodo težke vsaka po 1kg :P


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 03.12.2007 : 20:44:38
Do-khyi, se pravi so ob rojstvu tehtale okrog pol kilce? Koliko pa ponavadi tehtajo mali TMjcki?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 03.12.2007 : 20:58:12
ja vse so imele okoli pol kilce, najtežja je bila težka  kar 520g,  danes pa ta ista psička tehta 952g :). Kar lepo za 5.dan življenja. Ponavadi novorojeni TM-ejčki tehtajo tam okoli 400g.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 03.12.2007 : 22:02:02
Hvala, so kar orenk babe. :D Koliko pa potem tehtajo pri 8-9 tednih?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: JoBoGcenPo , ponedeljek, 03.12.2007 : 23:08:54
No pa da jaz po enem letu nekaj napišem.

Mi smo našega kužka (moj nick je njegov ime) dobili pri 9ih tednih. Takrat je imel 9 kg. po dveh letih jih ima 41kg (danes tehtano).

LP


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanda , torek, 04.12.2007 : 07:53:54
Do-khyi  :D :D :D super zgleda tale šopek punc medtem, ko papcajo  :D upam, da bo še fotk, ko odprejo učke in začnejo capljati okrog  ;) :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: sanci_cat , torek, 04.12.2007 : 19:58:13
Urša čestitke k naraščaju!  :)

A lahko pridemo kaj naokoli pogledat te tvoje kepe?  :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 05.12.2007 : 22:59:38
Ja Jobo je imel povsem normalno težo za svojo starost, običajno imajo pri tej starosti okoli 10kg.
seveda fotke še pridejo, jih pridno fotografiramo v vseh možnih položajih. :)
sedaj imajo že vse okoli 1200g ::) debelinke debele! :-*

sanja seveda lahko prideš pogledat naše kepe, ampak malo naj še zrastejo, ker je Dzaybo vsa penasta, če se ji samo zazdi, da je kakšen tujec v bližini. In potem skače na okno in steguje vrat kdo je prišel in zraven laja in nori, da se vsa hiša trese ::) ::). Jih kar preveč čuva.



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , četrtek, 06.12.2007 : 00:05:56
Čestitke za malčke še z moje stran :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: sanci_cat , četrtek, 06.12.2007 : 07:00:35
Urša normalno, da bom še počakala. Zdej itak še niso tolk zanimivi, ko večinoma spijo; men se bolj dopadejo v tisti fazi, ko sam iščejo kako, kje in kdaj bi kaj ušpičili  ;D

Lepo, da ima Dzaybo tak materinski nagon - sam upam, da se bo vsaj malce omehčala, ko bodo mladiči primerni za čohljanje.  :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 10.12.2007 : 21:45:46
Katon Bučnovaški spet išče svoj novi dom:

********

Zelo bom vesela vsake pomoči pri oddaji tega psa. Res mi ni vseeno zanj in moja največja želja je, da pride v res dobre roke.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 24.12.2007 : 23:04:42
Vsem do-khyijem in njihovim zvestim pribočnikom Hetu Bučnovaški in Kalsangovi želimo lepe praznike in srečno novo leto!

http://kalsang.moj-album.com/album/10461961/?os=10462049


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , petek, 28.12.2007 : 10:58:58
Tudi iz psarne Bučnovaška  vam  vsem želimo Srečno Novo leto in še naprej veliko veselja z vašimi pesjančki!
Urša


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , nedelja, 06.01.2008 : 22:48:34
Malce z zamudo, a vendar čestitke za naraščaj. :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: sanci_cat , petek, 11.01.2008 : 17:45:08
Mene nekaj zanima. V novicah 10.1.2007 je pisalo, da se išče Tibetanski mastif modre barve po imenu Katon. A se gre za tvojega psa Urša?
Lastnica mislim, da celo piše, da so ga mogoče ukradli.

Ker mi ni jasno, kako bi bil to isti pes, ker ga po eni strani pogreša, po drugi strani naj bi se mu pa iskal nov dom.

Lp,

Sanja


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , petek, 11.01.2008 : 19:26:45
V nedeljo sem slišala po radiu, da se je izgubil TM, vendar sem preslišala, kje se je to zgodilo in kako mu je ime.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 13.01.2008 : 16:09:07
Ja , to je en in isti TM, je Katon, ki je že našel nov dom in se potem izgubil.
Očitno ni rojen pod najsrečnejšo zvezdo. Žal.
Pes je iz moje vzreje in sem o  vsem  obveščena.
Upam le, da mu ni hudega in da ga čimprej najdemo.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Urši , ponedeljek, 14.01.2008 : 19:07:29
Upam da se čimprej najde  :-\

Lp


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: pokica , sreda, 16.01.2008 : 12:19:08
V nedeljo sva s setro občudovali prelepega tibetanskega mastifa, z imenom Ingsel, v katerega sva se zaljubili. :-* Zahvaljujem se ga. Urši za vso prijaznost, klepet in ker nama je dovolila, da sva ga tudi malo počohali! :) Upam, da vas bomo imeli prilike še videti in občudovati, pa čeprav le na razstavah.   :D 
Nekaj slikic, kjer je Ingsel v "glavni vlogi", pa čeprav slikice niso ravno pohvalno narejene je pa vsaj nekaj. Bo prihodnjič bolje. ;) Lp
http://tijadiki.moj-album.com/album/10679101/?os=10679436
http://tijadiki.moj-album.com/album/10679101/?os=10679438
http://tijadiki.moj-album.com/album/10679101/?os=10679438


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: sanci_cat , sreda, 16.01.2008 : 23:18:40
Ja Urša, tvoj Ingsel je res krasen pes. Nimam pojma o tibetanskih mastiffih, sam njega pa spoznam - tko fenomenalen mi je  ;D

Upam, da se z Janjo zmeniva in prideva kaj na obisk v soboto vsaj par mladičkov pogledat   :-\
Dej jih oddaj šele v nedeljo  ;)  ;D

Lp, Sanja


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , sreda, 23.01.2008 : 12:32:27
Pravkar sem slišala po radiu, da je stekla tudi nerodovniška proizvodnja TM :(


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , sreda, 23.01.2008 : 13:21:17
Po radiu?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , sreda, 23.01.2008 : 14:41:34
Ja, ena tetica je klicala (mali oglas), da imajo na razpolago še eno psičko in da bodo mladički za oddajo primerni čez en teden. Moderator jo je vprašal, če so s papirji, pa je rekla, da ne. Verjetno tukajle ne smem napisati imena "vzrediteljice" in cene.

Sem kar malo žalostna, ker je teh čudovitih psov pri nas zaenkrat malo in še ti so, vsaj kolikokor je meni znano, iz zelo skrbno izbranih vzrejnih kombinacij in tudi skrbno "gor spravljeni".


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , sreda, 23.01.2008 : 14:45:22
Ma, ne nooo....

Pa kaj je ljudem?

Verjetno ni težko ugotoviti, katera tetica je to, saj je TM-jev pri nas malo in so skoraj vsi iz Uršine vzreje.

Fajn, še eno super, toda specifično pasmo bodo zajebal. Ljudje še vedno živijo v prazgodovini. Kako bo takale tetica dala kupcem prave napotke za vzgojo teh svojeglavih mrcinic? Kaj bo s temi kužki?

Eh, raje ne razmišljam...


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 24.01.2008 : 17:16:07
Ja, Kalsang in TagTu res ni težko ugotovit katera tetica je to in jaz zelo  dobro vem katera je. Prav vsako leto se jim zgodi ups z domačim psom, ki je čisto slučajno ali brat ali sin te psice. Jih imajo več. Seveda tega kupcem ne povejo in tudi tega ne kakšne posledice so lahko na takšnih potomcih ne.  In oh, kje pa , oni  res ne bodo več vzrejali, se jim iz leta v leto dogaja ups! tako čisto slučajno, čeprav sploh niso hoteli. To natvezijo vsakemu kupcu.
Po moji oceni je nerodovniških TM-jev v Sloveniji skoraj toliko kot rodovniških. Škoda! res mi je hudo, ko spremljam vse to... ko pasma, ki je v Sloveniji komaj dočakala prepoznavnost že drvi v pogubo. saj ljudje niti ne vedo, kako s tem škodujejo pasmi, ali pa se jim fučka. Ja itak , fučka se jim! Prav dol jim visi. Mene bo pa zraven pobralo od ene same sekerancije, ko se trudim za to ´mojo´ pasmo kolikor je največ možno. in mi res ni žal ne denarja ne kilometrov, ki jih naredim za te moje zverine. Medtem pa nekaterim  dol visi... dol jim visi za pasmo, ki je meni tako draga.  Kot bi me s kropom polil ob vsakem nerodovniškem leglu.
Na srečo, vsaj psica ni iz moje vzreje ker imajo novi lastniki mojih mastifkov tudi v pogodbi, da ne smejo reproducirat nerodovniških legel, ne s samci, ne samicami. Mislim da vsi, ki so od mene kupili psičko premorejo toliko poštenja, da mi ne bi lagali v obraz. Vse moje psičke poznam, nekatere so sterilizirane, z nekaterimi pa v bodočnosti načrtujejo kakšno leglo. Lahko pa vsakemu pomagam in svetujem pri rodovniški vzreji in mu celo pomagam pri oddaji mladičev kolikor bo pač  v moji moči. vse naredim samo ne mi producirat nerodovniških mladičev.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sobota, 26.01.2008 : 20:18:07
sem se pred časom nekaj širokoustila, da bom tule napopala nekaj slikc našega zadnjega legla L...  pa jih teh slikc namreč, kar ni pa ni ::)... no, če kdo ne ve, se temu reče kronično pomanjkanje časa. Sedaj pa si končno lahko nekaj fotk ogledate tule: ********** samo za info: psička LaLa še išče svoje ljudi, ki bi jo razvajali.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanda , sobota, 26.01.2008 : 21:44:26
Do-khyi ... a imaš pogodbo za vse tvoje mladičke, mislim tudi za tiste, ki ne gredo v solastništvo ? Sama imam namreč pogodbe samo za mladičke, ki ostanejo v solastništvu .... Ker pa se že nakaj časa ubadam kako bi spravila skupaj pogodbo, tudi za ostale mladičke, pa še nič pametnega nisem pogruntala, me zanima, kako izgleda taka pogodba ? Lahko na ZS ali na e-mail  :) Hvala za pomoč ....  :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , sobota, 26.01.2008 : 22:57:01
Do-khyi ... a imaš pogodbo za vse tvoje mladièke, mislim tudi za tiste, ki ne gredo v solastništvo ? Sama imam namreè pogodbe samo za mladièke, ki ostanejo v solastništvu .... Ker pa se že nakaj èasa ubadam kako bi spravila skupaj pogodbo, tudi za ostale mladièke, pa še niè pametnega nisem pogruntala, me zanima, kako izgleda taka pogodba ? Lahko na ZS ali na e-mail :) Hvala za pomoè .... :)

Meni tudi, prosim!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: vesna , nedelja, 27.01.2008 : 09:30:46
Tudi sama prakticiram takšne pogodbe prav za vse mladičke in do zdaj še niti en novi lastnik ni prav nič čudno reagiral ob predaji te pogodbe...


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 27.01.2008 : 21:21:45
Hoj! ni blema,
Pogodbe imate na  vajinih e-mailih in upam, da vam bodo olajšale sestavljanje svoje, zaradi mene pa je lahko tudi do potankosti enaka kot moja. No ja, pasmo bosta morala že spremeniti ;D.
tudi jaz imam dobre izkušnje s temi pogodbami, še noben  novi lastnik psa ni niti najmanj kompliciral. Če komu kaj ni jasno mu lepo razložim pa je.  :)
tudi , če vama kaj ne bo jasno, vama lahko razložim ;) :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 27.01.2008 : 21:24:20
Aha, mimogrede: psičaka LaLa je že našla svoje ljudi, vendar bo ostala še nekaj časa pri nas. to je bilo pa res hitro kajne? Pa še fajn ljudje so in vem, da ji bo pri njih res lepo. Če to ni dober občutek!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanda , nedelja, 27.01.2008 : 22:04:42
Dobila  :D Super in še tule hvala  ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , nedelja, 27.01.2008 : 23:14:52
Tudi jaz dobila in še enkrat hvala!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Dinamit , nedelja, 24.02.2008 : 18:48:52
Veliki pozdrav svima! Evo da vam svima predstavim svog tibetanca, ovo je Ben, star je godinu dana, težak 47 kg i velika je beba. Pravo ime mu je Cesar von der Minamiin, a tata mu je slavni Ingsel Bučnovaški. Navodno su dva ili tri brata iz njegovog legla negdje u Sloveniji, pa ako netko prepozna bracu, neka mi se slobodno javi ;)

Ovdje je mali...
http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/TIBBYSLAV12.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/TIBBYSLAV12.jpg)
http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/together11.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/together11.jpg)

A sad je već porastao...
http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/13_11_075.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/13_11_075.jpg)
http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/benov_outfit4.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/benov_outfit4.jpg)
http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/zimeka41.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/zimeka41.jpg)
http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/P2060008.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/P2060008.jpg)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , nedelja, 24.02.2008 : 20:29:56
Dobrodošel Dinamit.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , nedelja, 24.02.2008 : 20:32:10
Uf, kakšen lepotec tale Ben :) Dobrodošel ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , nedelja, 24.02.2008 : 20:41:19
Uf, kakšen lepotec tale Ben :)

Ja se vidi kdo je oče! :D ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , sreda, 27.02.2008 : 05:53:53
Dinamit dobrodošel :) Res krasnega pa imaš :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Dinamit , petek, 29.02.2008 : 18:46:10
Hvala şvima, jako sam ponosna na svog Bena i jedva čekam da naraste do kraja da vidim kakva će mrcina biti 8)

http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/P2260006.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/P2260006.jpg)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 02.03.2008 : 13:50:37
Dobrodošla Dinamit!
Me veseli, da si se nam pridružila. Ben je res lep pes. kako ne bi bil, če je pa kopija svojega očeta Ingsla  ;) ;D
Danes sta na razstavi v Zagrebu!?
sporoči kako je bilo!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: sanci_cat , nedelja, 02.03.2008 : 16:05:08
Sta bila mogoče tudi včeraj?
Prijavljen je bil le en tibetanc, ogromen pes. Men je bil všeč.  :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Dinamit , ponedeljek, 03.03.2008 : 22:00:23
Bili smo samo u nedjelju prijavljeni, i bilo je jako dobro. Ben je dobio ocjenu odličan  i još uz to:

PRVAK RAZREDA MLADIH (Best Junior)
NAJLJEPŠI MLADI PAS PASMINE (Junior-Best of Breed)
NAJLJEPŠI PAS PASMINE ( Best of Breed)

 :) :) :) :) :) :)  Bolje nije moglo!

Evo par slika sa izložbe, malo su lošije kvalitete, ali da vidite dio atmosfere ;)

http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/cacib08.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/cacib08.jpg)

http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/CACIB_02_03_2008.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/CACIB_02_03_2008.jpg)
http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/CACIB_02_03_20082.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/CACIB_02_03_20082.jpg)
http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/CACIB_02_03_20086.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/CACIB_02_03_20086.jpg)
http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/CACIB_02_03_200815.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/CACIB_02_03_200815.jpg)
http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/CACIB_02_03_200822.jpg (http://i164.photobucket.com/albums/u1/NellyDynamit/CACIB_02_03_200822.jpg)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , ponedeljek, 03.03.2008 : 22:05:03
Čestitke!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: aska2005 , torek, 04.03.2008 : 08:49:43
Čestitke :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 04.03.2008 : 22:26:04
Čestitke še enkrat! :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: MARKO HREN , sreda, 09.04.2008 : 23:38:32
SOBOTNO POPOLDNE - O ŽIVALIH IN LJUDEH  
 
Opis oddaje: Človek je že v pradavnini odkril, da mu živali ne nudijo le možnosti preživetja, temveč tudi nekakšen partnerski odnos. Do njih je razvil čustva. V času vse večje človekove odtujenosti od narave, znanost razkriva in dokazuje velik pomen povezanosti človeka in živali. Oddaja poskuša približati ta odnos čim širšemu krogu ljudi. Oddajo pripravljata in vodita Meta Ornik in Robert Bogataj.


Oddaja 19.4.
Robert in Meta sta obiskala Klubski dan Kluba za Tibetanske pasme Slovenije na vežbališču KD Domžale in reportažo si boste lahko ogledali 19. aprila na TV Slovenija na 1. programu od 15:55 dalje.


Ponovitev:   
sobota TV Slovenija 2. program ob 23:50 – prosim preverite. Mislim, da se da oddajo v živo pogledat tudi preko interneta ali pa vsaj preko arhivskih posnetkov na spletni strani TV Slovenija

POVEJ NAPREJ  ;)

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , nedelja, 02.11.2008 : 11:45:19
Do-Khyi smo videli. Čestitke. Mamici pa želimo veliko kosmatih kepic.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: nezzek , nedelja, 02.11.2008 : 11:55:05
Oooo vam bo Božiček nosil!! ;D :D

Se spomnen lepotca te pasme z Ljubljanske razstave (2008-nedelja), ko je za nami ležal. Čisto mirno. Sta ga dva razstavljala..
Naši dve pa noreli kot zmešani.. ::)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanda , četrtek, 13.11.2008 : 09:24:44
Hej vsem   
Danes sem izvedela, da če ne bomo začeli kaj pisati in risati in pošiljati Ramoni NE BO DRUGO LETO KLUBSKE REVIJE  

Torej zgodbice, prigode in nezgode, občutki, veselje ...... karkoli že pišite o svojih Tibetančkih in pošljite, da se bomo lahko tudi v letu 2009 veselili klubske revije !!!!!  

Hvala vsem, ki se boste potrudili      !


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Teja , četrtek, 13.11.2008 : 15:41:31
u, Gawa ima pa krasnega frajerja!!!!! :-* :-*


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , sobota, 27.12.2008 : 12:51:48
Čestitke za tako številčno leglo. :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanda , sobota, 27.12.2008 : 15:11:49
Do-khyi ..... Danes slišala lepo novičko  ;) Čestitke  :D :-* !


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sobota, 03.01.2009 : 16:19:54
Hvala vama za čestitke!
Ja res jih je ratalo en kup, tehle naših mladičkov do-khyijev. Prav zanimivi so, kako se prerivajo in tepejo za seske.
Takšnile so bili 1. dan:

************

Jih imamo kar v spalnici! :) :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: ka ty a , sobota, 03.01.2009 : 16:32:15
Hm... slikce ne odpre ???


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , sobota, 03.01.2009 : 17:51:24
Do-Khyi čudoviti izgledajo. :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: alessa06 , sobota, 03.01.2009 : 17:54:20
Čestitke :)

Katya probaj samo link brez http//, meni tako odpre.

by


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: ka ty a , sobota, 03.01.2009 : 17:56:29
alessa06 hvala ;)
Tako mi pa dela!

Krasni so, bibice male :-*


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: nezzek , sobota, 03.01.2009 : 18:31:34
Čestitke!
Super izgledajo buče male! :-* :-*


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , ponedeljek, 19.01.2009 : 19:24:15
Čestitke zmagovalcu "Tibetanske specialke"!!!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: pokica , torek, 20.01.2009 : 09:25:53
Ja, čestitke njemu in lastnikoma! Tako zelo lep pa tako zelo prijazen.  :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 20.01.2009 : 20:21:21
Čestitke tudi od mene Stevo in Ang-ki!!! He, he se vidi, da je mama z Bučnovaške psarne  ;D ;D;) ;) sem še jaz ponosna.
Ang-ki bo letošnjo jesen očka našim mladičkom, če bo le vse posreči in če bodo kolki o.k. in tako naprej....Torej navali narod-sprejemam rezervacije!
 ;D Malo reklame vnaprej ne škodi :D

Mladički, ki jih imamo sedaj pa veselo rastejo in že zganjajo vragolije.In seveda čakajo na svoje nove skrbnike.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 20.01.2009 : 20:23:06
Cestitke tudi od mene! Sem bila presenecena nad njegovo starostjo, krasen je in zasluzeno je zmagal. :)
Do-khyi, kdo je pa njegova mama?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , torek, 20.01.2009 : 20:24:29
Hatha Bučnovaška  8)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Kalsang , torek, 20.01.2009 : 20:24:36
Res je lep mladenič, tale Ang-ki! Stevotu privoščim iz srca, čestitke pa seveda tudi tebi, Urša, kot ponosni "stari mami"! ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: nezzek , torek, 20.01.2009 : 21:06:50
Čestitke še iz naše strani!! :-* :-*


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , torek, 20.01.2009 : 23:05:11
Čestitke ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , nedelja, 08.02.2009 : 11:41:55
Letošnji Tibet Dog Europe je na Slovaškem...podrobnosti pa tule

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,27932.new.html#new



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , ponedeljek, 23.02.2009 : 23:29:51
Še dober mesec nas loči od spomladanskega klubskega dne KTP-SLO. Če imate namen svojega psa pripeljati na vzrejni pregled, se predhodno naročite, ker si boste s tem skrajšali čakanje v vrstah. Podrobnejša navodila so na spletni strani KTP-SLO.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Jana , sobota, 28.02.2009 : 11:11:28
Z Bali sva pa danes pri Matku srecali eno luskano tibetansko Bucnovasko zverco, ki od vceraj naprej zivi nekje v Savinjski ;) ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 04.03.2009 : 13:15:02
Oooo, lepo. To je bil pa MeRgan Bučnovaški, Ink po domače :). Ha,ha sem z vsem na tekočem 8)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Jana , četrtek, 05.03.2009 : 12:19:13
Hehe, do-khyi, nic ni skrito v tej majhni Sloveniji ;D
Je pa tale Ink ocitno v krasnih rokah in sem bila silno prijetno presenecena, koliko sta skrbnika vedela o pasmi in o ostalih "zadevah". Prav fajn, res, ko srecas ljudi, ki se ze nakupa lotijo odgovorno, pa potem od vzreditelja odnesejo poleg mladicka se obilo nadvse koristnih informacij, ki jih ne samo "slisijo", temvec tudi sprejmejo in se po njih ravnajo.

Inku in ostalim tibetanskim mrcinam zelim nadvse prijetno zivljenje s svojimi skrbniki :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , sobota, 07.03.2009 : 11:02:10
Mam še jaz eno informacijo...Ink je ta teden postal mali šolar  :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , četrtek, 19.03.2009 : 12:18:26
Kdor namerava pripeljati svojega psa na vzrejni pregled 28.3.2009 v Domžale, naj pohiti s prijavo in se s tem izogne dolgemu čakanju, kajti naročeni psi bodo imeli pri pregledu prednost!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 13.09.2009 : 20:00:01
Strašno dolgo me ni bilo tukaj, pa vidim da brez mene ni nič :D ;D ;D
Se je medtem zgodilo nekaj novosti pri nas, pa naj  se malo pohvalim.
Bogatejša sem še za enega tibetanskega mastifa, takšnega čisto tapravega originalnega iz Tibeta. No ja,  oba straša sta iz tibeta pripeljana v Kanado, kjer so se jima skotili mladiči in enega od teh sem pred kratkim pripeljala iz Kanade  v Slovenijo. Tako da imamo sedaj pri tibetancih tudi pri mastifih enega naturščka :) Je pa to en tak zanimiv samec, precj visok , ki dela družbo mojim babam ;D, ki so se ga nadvse razveselile. Največja prijatelja pa sta z našo kraševko Lavo.
V jeseni načrtujemo spet eno  TM leglo z našo švedinjo Kyang La`s Dzaybo & Halasom Bučnovaškim.
pa še to: iščemo nove ljudi za enega naših mladičkov iz zadnjega M-legla.



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: TagTu , nedelja, 13.09.2009 : 20:13:17
O, Bučnovaškim pa dogaja  :)

Ampak, ne vidim nobenih fotk ???


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 13.09.2009 : 20:26:01
Dogaja, dogaja... 8). ko spet z razstavami začnemo bo pa itak pestro.

slikc pa ni, ker sem sedaj v hribih doma in sem še do počasnega interneta komaj prišla ;D

bom kaj na naše spletne strani naložila, da ne bodo revce tako zapuščene, pa bom tu pripopala link, da boste videli mojega lepotca. samo v dolino moram na hitrejši internet, ker tu se ne da nič naredit.
 sem čist odrezana od sveta... kar mi sicer čist paše ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , ponedeljek, 14.09.2009 : 11:50:38
O vi se imate pa fino. Sem v Trboljah na daleč videlas tvojo novo pridobitev. Lep samec. :-*


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 17.09.2009 : 17:30:24
O vi se imate pa fino. Sem v Trboljah na daleč videlas tvojo novo pridobitev. Lep samec. :-*

 ;D ;D ;D Itak. ;) Sploh zdaj, ko je postal Bučnovaški. :D
Bi ga morala videt v polni dlaki. Trenutno je namreč v fazi menjave.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , četrtek, 17.09.2009 : 18:47:00
BOm počakala na klubski dan. A bo prišel?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 20.09.2009 : 18:58:22
Žal lestos  ne pridemo, ker ima moja hči tekmovanje in gremo navijat.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , nedelja, 20.09.2009 : 20:09:09
Potem pa ob kaki drugi priložnosti. ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 19.10.2009 : 20:48:26
Ja, mogoče že v Ljubljani na specialki :)

Imam čisto sveže slikce mojega naturščka na:

***********

A ni lep?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , ponedeljek, 19.10.2009 : 21:14:39
Olala tole je pa lepa žverca. :-*


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 02.11.2009 : 20:34:01
bomo imeli novo leglo *********


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , ponedeljek, 02.11.2009 : 20:53:29
Lepo lepo O0


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 29.11.2009 : 20:38:37
Takole je pri nas; ta mesec smo parili našo Dzaybo, ki smo ji uvozili s Švedske in našega HaLasa Bučnovaškega, ki v Sloveniji še ni imel svojih potomcev, saj je skoraj z vsemi psičkami v žlahti  :)
Halas je pravi dedec in v svej svoji pasji vzrediteljski  karieri, še nisem videla tako hitre in enostavne paritve kot je bila ta ;D   ;D ;D ;D :D ;)
Mladičke pričakujemo okoli 13. januarja 2010.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , nedelja, 29.11.2009 : 20:44:29
Vauv novi mladički. :-*


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: MARKO HREN , sobota, 26.12.2009 : 14:17:50
Živjo

... glede vaše pasme nimam pojma ampak tole sem dobil na e mail in če koga zanima naj si prebere ali se seminarja celo udeleži.

 ;)

Hello Marko,

 We would like to invite you to the seminar

" THE TIBETAN MASTIFF - PAST, PRESENT AND FUTURE"


that will be held on the 6 - 7th of March 2010 in Saint-Petersburg, Russia and at the time of the International Dog Show.

Breed judge at the International Dog Show - breeder and AKC judge Kristina Sherling, Sierras' Tibetan Mastiff, the USA

Reports :

1. "WORKING TIBETAN MASTIFF MOVEMENT AND STRUCTURE" - Kristina Sherling, Sierras' Tibetan Mastiff, the USA.

2. "What does authenticity in type and character mean in a breed such as the Tibetan Mastiff/Dokhyi?" - Mary FISCHER, USA.

3. "Some questions of genetics of the Tibetan Mastiff" - Marina Bazukina, Russia.

You can take part in the seminar as a speaker or to participate in the discussion.
The languages of the seminar - Russian and English

YOU ARE HEARTILY WELCOME!

more information
- ronyspb@gmail.com
- komoff@inbox.ru

Best regards,
 


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: MARKO HREN , ponedeljek, 28.12.2009 : 15:47:22
Spoštovani


Tale vaš TM čvek malo spi pa vas moramo malo "podrezat"  ;)

Kot zagotovo že veste je Klub za Tibetanske Pasme Slovenije (KTP) je edina slovenska strokovna in ljubiteljska pasemska organizacija za pasme : Lhasa apso, Shih-tzu, Tibetanski španjel, Tibetanski terier in Tibetanski mastif.

Osnovna dejavnost KTP je vzreja psov tibetanskih pasem v skladu s standardi FCI, vzgoja in šolanje psov ter strokovna pomoč lastnikom psov tibetanskih pasem. Poleg osnovne dejavnosti pa smo tudi organizatorji razstav in tokrat vas prisrčno vabimo na , ki bo 16. januarja v Ljubljani. V veliko čast nam bo če se je boste kot razstavljalci ali kot obiskovalci udeležili tudi vi.

 Smiley Prijave do 28.12.2010 sprejema:
Kaja Rozman, Škapinova ulica 2, 3000 Celje - rozman.kaja@gmail.com

 Smiley Prijavnica:
http://www.ljubljana.slo-dogs.com/

 Smiley Program:
od 16:00 dalje        - Prihod razstavljavcev
od 17.00 do 20.00  - Ocenjevanje psov / Judging
od 20.00 do 20.30  - Defile prvakov / Best in Show

 Smiley Seveda pa se bomo člani društva potrudili, da boste na naši stojnici lahko našli nekaj literature o posameznih pasmah in tam bosta tudi najmanj dva člana, ki bosta na voljo tudi za vsa vprašanja.

Debata na temo SPECIALKE pa že poteka tukaj http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,34158.0.html
in čakamo tudi na vaše sodelovanje v projektih:


 :P MIZICA POGRNI SE
 8) FOTO GALERIJA RAZSTAVE
 :-\ ...


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 31.12.2009 : 16:17:09
Hvala Marko za tele informacije o razstavi in seminarju. Tale čvek ne spi samo malo ampak  kar trdno ;)

če ne bi bilo lastnikov TT-jev tu, bi se lahko pogovarjala sama  s sabo. ;D kar sicer včasih že itak počnem ;) emšo ...al kaj.
 upam, da se je kaj mastifov prijavilo na razstavo, jaz nisem prijavila nič, ker sta dve že prestari  in ju več ne razstavljam, ena je visoko breja, kanadčan še nima papirjev... ostali so pa v solastništvu in jih nisem nič spraševala ali gredo. No, upam da kdo pride jaz bom skoraj zagotovo tam. :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 31.12.2009 : 16:26:38


Vsem ljubiteljem tibetanskih mastifov, vsem skrbnikom naših mladičkov in nasploh vsem, ki imate radi pse želi psarna Bučnovaška srečno , zdravo in ljubezni polno novo leto 2010, pa seveda veliko veselja z vašimi kosmatinci!

Urša


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , četrtek, 31.12.2009 : 17:44:25
Škoda da nisi prijavila kaj saj imamo samo enega slovenčka.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , nedelja, 11.04.2010 : 19:52:54
Evo tukaj več informacij za TDE.

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,31021.0.html


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , četrtek, 26.08.2010 : 20:47:16
Mastifi da vas spomnem na našo specialko TDE. Prijave še vedno pobiramo.

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,31021.0.html


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: MARKO HREN , četrtek, 30.09.2010 : 23:52:39
Živjo

Tako zanimiv pes tale Mastif pa tako prazna tema  ;)

Tukaj in samo za vas  ;) letošnji BOB TIBETANSKI MASTIF.

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: MARKO HREN , četrtek, 30.09.2010 : 23:53:32
euro dog celje 2010


[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , ponedeljek, 01.11.2010 : 21:46:55
Morda bo pa  vseeno koga zanimalo in bom napisala še tukaj:
Nov dom išče rodovniški tibetnaski mastif Halas Bučnovaški,  star 7 let, luškan, prijazen, umirjen pes. Kolki A, pregledane oči, ima vzrejno dovljenje in nekaj lepih nazivov z razstav. Njegovi dosredanji skrbniki ga žal ne morejo več imeti...
Trenutno je pri meni, ki sem njegova vzrediteljica in mu sedaj po sedmih letih iščem nov dom, kjer bi ga imeli radi in bi ga imel do konca njegovega življenja.
Seveda ga damo le nekomu, kjer mu bo vsaj tako lepo kot mu je pri nas.
Oddam ga brezplačno v solastništvo.

Bi ga morda le kdo želel imeti?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , ponedeljek, 01.11.2010 : 22:11:07
Upam da uspe najti lastnike ki ga bodo razvajali do konca življenja.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Uma , četrtek, 11.11.2010 : 21:35:43
Evo, nisem se spomnila, da bi tudi tukaj lahko kakšno fotko našega Lhak-a nalepila :)

http://www.facebook.com/photo.php?pid=7604938&l=00f92ead3f&id=767422655

http://www.facebook.com/photo.php?pid=7604939&l=08d23eec96&id=767422655

http://www.facebook.com/photo.php?pid=7604941&l=3430d3974f&id=767422655



Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , četrtek, 11.11.2010 : 21:38:38
Prava pasja lepota je tale vaš ''mali'' fant  :-*


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Uma , četrtek, 11.11.2010 : 22:17:38
Seveda je mali, če pa ima komaj 8 mesecev :P
Je pač naš mali lumpasti mladiček ne ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 14.11.2010 : 20:25:00
McRuster lep masitifek :). je od Hathe sin , če se ne motim!?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Uma , četrtek, 18.11.2010 : 17:59:06
McRuster lep masitifek :). je od Hathe sin , če se ne motim!?


Je, ja :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 22.12.2010 : 19:53:18
Naš povrtanik  Halas še vedno išče nove skrbnike, ki bi ga razvajali in imeli radi, on pa bi jih v zameno čuval :)


[slika je izbrisana]


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 22.12.2010 : 19:55:12
 ;D povratnik sem hotela napisat ::)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Uma , petek, 13.05.2011 : 15:05:32
Nismo se še pohvalili.... Kabita Lhak-Pa-Vang-Po, na svojih prvih dveh razstavah CACIB Maribor in CACIB Pohorje osvojil naslednje:

 CACIB Maribor - odlično 1, PRM, Best Junior, BOB (v konkurenci 4 mastifi) - sodnik Seamus Oates
 CACIB Pohorje - odlično 1, PRM, Best Junior (v konkurenci 6 mastifov) - sodnica Nataša Blanuša

 ;D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , petek, 13.05.2011 : 15:54:44
Ja kaj naj rečem kot velike velike čestitke. ''Mali'' si je to več kot zaslužil. Čudovit je. :-* :-* :-*


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , petek, 13.05.2011 : 22:36:37
Sem že slišala za lepe novice :) Super! Čestitke!!! 8) :) :)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , petek, 13.05.2011 : 22:42:03
Bučnovaški smo pa še vedno na odmoru z razstavami. No, morda pa spet začnemo malo migat jeseni  :)
res že  kar pogrešam razstavno vzdušje...


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Uma , ponedeljek, 30.05.2011 : 21:12:25
(http://www.mckruster.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/05/cac_hrusica_29052011-13.jpg)

Ena slikica iz Hrušice  :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: A-Tsa-Rja , ponedeljek, 30.05.2011 : 21:35:17
Lej ga Lakija. Lepi fant! :-*


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: sisi , torek, 06.09.2011 : 16:14:37
Joj v kako lepega fanta je zrasel :-*....jaz sem ga videla še kot majhnega medvedka....krasen je O0


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: rok and co , sreda, 15.02.2012 : 00:26:51
Zdravo,

že nekaj časa me zanimajo TM-ji, imam pa eno vprašanje, na katerega še nisem našel odgovora. Sicer, zanima me kako izgleda sprehajanje TM brez povodca, ali je to sploh izvedljivo in kakšne so možnosti da pes kar "pobegne". Se pravi če bi se z njim sprehajal po gozdu, bi mi sledil, oziroma se gibal okrog mene v določenem radiju, ali bi "izginil"?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: JoBoGcenPo , sreda, 22.02.2012 : 02:01:36
Ojla,

mi našega kosmatinca sprehajamo s povodcem. Če ga hočeš sprehajati brez njega, mora pes zelo dobro znati odpoklic. To je pa toliko trmaste pse kar težko naučiti. Že ko je bil naš v šoli, te je na odpoklic pogledal, če si v redu potem pa po svoje španciral. Nazaj je prišel na meso ali če sem se mu skril, da me je iskal. Tak, da pri nas, ko so ceste dost okol ga jaz brez povodca ne sprehajam. V kakem gozdu je tudi na povodcu, čeprav ni ceste, ker nikoli ne veš od kod bo kak drug pes prišel in kako se bo z mojim razumel.
Upam, da sem ti pomagal.

LP


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: ren , petek, 23.03.2012 : 17:35:56
Jaz pa sem danes dopoldan v okolici Domžal videla samčka iz psarne Bučnovaška....Bil je na sprehodu s svojim lastnikom, pa nisem mogla kar tako mimo: prvič zato, ker smo se srečali na pločniku :P, drugič pa zato, ker je bil tako lep, da sem mogla vprašat koliko je star, kdo je vzreditelj itd.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 12.04.2012 : 20:21:51
Zdravo,

že nekaj časa me zanimajo TM-ji, imam pa eno vprašanje, na katerega še nisem našel odgovora. Sicer, zanima me kako izgleda sprehajanje TM brez povodca, ali je to sploh izvedljivo in kakšne so možnosti da pes kar "pobegne". Se pravi če bi se z njim sprehajal po gozdu, bi mi sledil, oziroma se gibal okrog mene v določenem radiju, ali bi "izginil"?

Slaba točka pri tibetanskih mastifih je odpoklic. Radi se naredijo gluhe, ko jih kličeš, zato ga je bolje imeti na raztegljivem povodcu. Moja prava psička, ki sem jo dobila pred 17-imi leti ni bila problematična, v gozdu se je vedno držala nekje blizu, praktično ni imela lovskega nagona ( srne je samo začudeno  gledala in nikoli ni šla za njimi- bi rekla da so ji bile blazno všeč :o) ) No, to seveda ne velja za vse tibetance- nekateri imajo lovski nagon tako razvit kot ostale pasme in takrat je nemogoče ustaviti kateregakoli psa.
 Pri tibetanskem mastifu je problem tudi ta, da on misli, če je oddaljen 50 m od lastnika, da je zraven. Zanj je to pač blizu. To je pes planjav in 50m mu res ne predstavlja oddaljenosti od lastnika- zato se mu zdi brez zveze ko ga kličemo naj pride k nam. saj on vendar je ob nas- po njegovo seveda.
zelo pomaga, da psa ne spuščaš s povodca vsaj  do 1 leta ali 1,5 leta s povodca- tako se mladič ne nauči oddaljevati od lastnika v mladosti in kasneje skorajda ne bi smelo biti problemov z oddaljevanjem, saj pes tega ni vajen. Sicer to velja za vse pasme, za TM- ja pa še toliko bolj. Se obnese, vem iz lastnih izkušenj. no, kljub temu pa ne moreš  pričakovati da se  tibetanski mastif ne bo vsaj malo oddaljil.
Enkrat me je s svojimi lastniki obiskala psička iz moje vzreje- nikoli ne bom pozabila kako je obvladala vajo stoj in odpoklic.  Ja, da se tudi s tm-ji, z enim bolj z drugim malo manj, pa veliko je  odvisno tudi od lastnika seveda. So pa psičke precej bolj ubogljive in se bolj držijo svojih ljudi.
v urbanem okolju pa odsvetujem sprehajanje brez povodca, kar pa itak ni dovoljeno.
Upam, da sem ti pomagala.

Jaz pa sem danes dopoldan v okolici Domžal videla samčka iz psarne Bučnovaška....Bil je na sprehodu s svojim lastnikom, pa nisem mogla kar tako mimo: prvič zato, ker smo se srečali na pločniku :P, drugič pa zato, ker je bil tako lep, da sem mogla vprašat koliko je star, kdo je vzreditelj itd.
Oj Ren! Kako mu je pa bilo ime? Zdaj sem pa firbčna kateri naš  lump je to bil;o)





Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: ren , petek, 13.04.2012 : 14:06:29
Živjo, ne vem, kako mu je ime. Sedaj ga srečam skoraj vsak dan (delam v tistem koncu). Star je pa 7 let. Zelo umirjen, je bolj sive barve, lastnik oz. gospod, ki ga vozi na sprehod pa je malo starejši. Ima pa ta pes celotno okolico pod kontrolo; tisto minutko, ko sva se pogovarjala z lastnikom, je mene ves čas opazoval z enom očesom, haha.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: SinM , sreda, 16.05.2012 : 07:27:09
 >3 Srečno malim "Bučnovaškim"!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 03.06.2012 : 07:55:15
Hvala S in M 2011  :)

V junijski reviji Moj pes pa je predstavljena pasma tibetanski mastif, zato le hitro ponjo, če bi radi kaj več izvedeli o tej pasmi , saj se ne zgodi ravno vsak dan, da bi pisali o psu vseh psov ;)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 28.06.2012 : 10:28:03
Vse ljubitelje tibetanskih mastifov obveščam, da  v psarni Bučnovaška brezplačno in pod določenimi pogoji oddajamo mladička ženskega spola, izključno v solastništvo.
Več si lahko breberete v oglasu ( ko bo dodan ;) ) v rubriki pasme, pod oglasi.
Če morda koga zanima, in bi lahko imel vsaj eno leglo z omenjeno psičko, naj me kontaktira.
Pozdravček,
Urša


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 31.10.2012 : 21:41:10
Nov dom iščem za tibetanskega mastifa starega tri leta. Pes je modre barve, prijazen in lepo vzgojen. Njegova družina ga zaradi življenjskih sprememb ne more več imeti. Pes se oddaja brezplačno, izključno v solastništvo z vzrediteljico in nekomu, ki bi ga imel rad vse njegovo življenje.
Če koga slučajno zanima, naj me kontaktira na e-mail: **********


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Pepsi , sreda, 31.10.2012 : 21:46:24
Se sme vprašat, za kakšne "življenjske spremembe" gre?  :-\


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sreda, 31.10.2012 : 21:54:33
Ločitvene in selitvene... No, za majhno stanovanje pes res ni primeren. če je že tako prišlo...
Vse starejše pse, ki se jih odločijo njihovi lastniki oddat, oddam v solastništvo, da jih zaščitim vsaj pred podajanjem iz rok v roke. Do sedaj se je to dobro obneslo.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 04.02.2013 : 22:31:39
Kaj je pa to zaeno preseravanje z njimi na Kitajskem?


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 05.02.2013 : 08:39:33
Trzna nisa.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Desobediencia , torek, 16.04.2013 : 16:19:09
Ja ma res in odkar so okrog zaceli krozit clanki o oh in sploh prestizu teh psov na Kitajskem so jih zaceli hitro v Argentino uvazat ker je fancy ce so direkt iz Chine..ampak v Evropi pa niso dragi, ne?

Komentar frenda na Kitajskem glede cene pri njih je pa tole ;D

china tibetan mastiff breeder is foolish


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Desobediencia , torek, 16.04.2013 : 16:22:35
Nekoc tam baje niso bili cenjeni, zdaj se pa cene vrtijo od 10.000 usd do miljoncka.
Kar je seveda ful privlacno za vzreditelje ker so "eksotika" in jih lahko na to foro tudi prodajajo.


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 10.11.2013 : 14:25:27

V psarni Bučnovaška že skoraj dve desetletji domuje  pasma tibetanski mastif; tudi letos se nam obetajo mladički:

http://www.mojpes.net/modules/legla/article.php?storyid=1326

Sprejemamo rezervacije!


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 10.11.2013 : 19:26:22
Oj Desobediencia! Sem zdajle prebirala zadnje poste, se od aprila ::) in sem opazila, da Sploh nisem opazila, da  nisem nic odgovorila na tvoje poste. No, saj bi to lahko naredil tudi kdo drug, ampak  verjetno vsi cakajo name, da ne bi kaj narobe napisali  ;) hehe.
Ja problematika okoli teh velikih kitajskih bastardov je velika, pa ne samo zaradi cene ampak zato, ker  gredo z njihovo vzrejo poplnoma v napacno smer. Te Kitajske variante tibetanskih mastifov- no, to sploh niso vec tibetanski mastifi. Najbolj zalostno pa je, da ljudje palijo na  te pse in celo nekateri vzreditelji in sodniki. No, to so taksni ki itak niso strkovnjaki za tibetanske pasme, taksnih pa je zal vecina  :(


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , sobota, 14.12.2013 : 21:32:27
No, pa smo jih le dockali. Mladicke seveda :) 6 jih imamo v psarni Bucnovaska, 3 punce on 3 fante. Dve psicki i sta modri z ozigi, ostali pa so vsi crni z ozigi, kar je tudi najpogostejsa barva. Sedaj so tezki ze skoraj 1 kg in so  taksni lusni svaljki -kot povodni konji.  :D


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: Desobediencia , sobota, 21.12.2013 : 21:41:26
Slike!!:)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , četrtek, 02.01.2014 : 20:09:57
Trije mladi tibetanski mastifki, samčki stari tri tedne. No, to je zaenkrat samo moška polovica legla. :)

(http://www.mojpes.net/uploads/dokhyi/dokhyi076.jpg)


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: SinM , petek, 03.01.2014 : 07:13:30
 >3


Naslov: Re: TIBETANSKI MASTIF - čvek
Poslano od: do-khyi , nedelja, 12.01.2014 : 12:06:03
Soname Bučnovaška; 3,5 tedne

(http://www.mojpes.net/uploads/dokhyi/dokhyi077.jpg)