mojpes.net

Kajin kotiček => Horjulčki se javljajo iz novih domov => Sporočilo, začeto od: KikiN , sobota, 14.03.2009 : 10:10:46



Naslov: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , sobota, 14.03.2009 : 10:10:46
No po nasvetu uporabnika, sem odprl temo. Ker sem pač preko Horjula posvolij enga mešančka z imenom Miško. In seveda ker je to naš prvi pes bo sledilo še kako vprašanje, kak nasvet... V glavnem to za enkrat toliko. (http://)


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Skuiki , sobota, 14.03.2009 : 11:56:41
Miško ima pa svojooo teeemoooo  :D

P.s.: Fotografije prilepiš tako, da jih najprej naložiš v spletni album, tam odpreš, iz lastnosti pokopiraš URL in ga prilepiš med (http://)


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , sobota, 14.03.2009 : 12:31:45
Aha Skuiki hvala za navodilo. Evo dodajam povezavo do slike, da boste vidli, o kom je govora v tej temi.
http://www.moj-album.com/album/15173480/


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: PikaPoka , sobota, 14.03.2009 : 12:33:08
Malo pomagam ;)
http://www.moj-album.com/slike/15173478/2Y0X_SBu5FrL1_kd.v.jpg



Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , sobota, 14.03.2009 : 12:34:45
Kako se pa sem gor prlima sliko, de nebi glih povezav skoz vstavljal?


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: oaza88 , sobota, 14.03.2009 : 12:38:04
ajoooooj, temule kužnisu pa prav nobeno drugo ime ne bi pasalo!
 :D :-*


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Skuiki , sobota, 14.03.2009 : 12:40:13
Kako se pa sem gor prlima sliko, de nebi glih povezav skoz vstavljal?


Odpreš sliko v albumu, desni klik nanjo ---> izbereš Lastnosti ---> pokopiraš URL naveden kot Lokacija ---> vstaviš ta URL med (http://)



Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , sobota, 14.03.2009 : 12:53:21
A tkole mogoče http://www.moj-album.com/slike/15173478/TXFDxenLHBwCafsF.v.jpg


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , sobota, 14.03.2009 : 12:54:38
Super, zdej bo. No se bova z Miškom javla jutri. Do takrat pa velik pasji pozdrav.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , nedelja, 15.03.2009 : 23:19:20
Danes smo imeli naoprno noč in jutro. Namreč Miško je staknil drisko in bruhal. Bil je čisto fertik. Zvečer (ponoč) sem hodil gledat, če sploh še diha in bilo me je strah najhujšega. Cel dan je prespal in ni bil več živahen. Tudi jedel je bore malo. Resno me je bilo strah. No popoldne sem odšel v službo es žalosten. proti večeru pa sem poklical domov in se pozanimal za našega "tamalega". Mami me je razveselila z veselo novico, da je že spet živahen in da je veliko pojedel in precej pil. Od sreče mi je zaigralo srce. Prec sem postal boljše volje.
No zvečer ko pa sem prišel domov pa me je spet pričakal stari (mladi) Miško kot sem ga vajen. Resda še imadrisko, ampak se tudi tu stanje izboljšuje in jutri bo po moje že čisto zdrav. Vem da smo brez veze postali vsi panični, saj se na netu prebral, da je driska pogosti pojav pri psih in se pač mormo tega navadt. Skrbelo nas je le zato, ker je bilo med drisko tudi nekaj (jako malo) krvi. Tudi to se včasih dogaja pri psih, kot sem prebal. Pač to je naš prvi pes in bo še kak trenutek, ko bomo vsi panični, če bo kaj "narobe". Zato hvala bogu, da imamo internet, da se da vse izvedet, kako pa kaj.
In če pomislim, kaj bi bilo vzrok tej nenadni diski, mi pade la na pamet naše še neznanje o prehrani psov, namreč včeraj smo imeli "spomladanski" piknik in smo tudi Mišonu prvošli malo mesa, resda ni bilo veliko, ampak ravno dovolj, da je dobil drisko in bruhanje. Od zdaj naprej bodo na meniju le briketi in tam pa tam kaka konzerva (te namreč obožuje, kolkor smo vidli). To je za zda vse z najine strani, ko bo kaj naovega pa se spet oglasiva.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Gargamel , ponedeljek, 16.03.2009 : 00:11:17
panika je na mestu (!!!!) - pri mladicih namrec driska (sploh ce je zraven se bruhanje) pomeni alarm. Hitro namrec pride do dehidracije in kriznega stanja.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Mel , ponedeljek, 16.03.2009 : 00:17:16
Sploh pa krvava driska IN slabo počutje + mladi pes - res, panika je na mestu!


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 16.03.2009 : 05:56:24
Ej, dajte se zresnit, povedali smo vse, kar je treba vedet o prehrani mladiča. Piše na pogodbi, dajte se tega držat. Lepo prosim... za mladiča je VSAKA driska LAHKO usodna, ne glede na vzrok.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , ponedeljek, 16.03.2009 : 08:03:10
Sej drugače ne dobi drugga kot brikete ter tam pa tam kako konzervo.Tako da vem da smo ga pobiksali, kr smo mu dali meso. No vemo za naprej. Drugače pa je Miško že vredu, stanje se j 100% izboljšalo. Zdaj od vseh naporov od norenja ponoči spi, ko pa se bo zbudil, pa dirke naprej.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , ponedeljek, 16.03.2009 : 12:22:42
No, danes se je strah spet vrnil. Malo pred enajsto uro se je spet pojavila driska in bruhanje. Zdaj sem imel vsega dost. Miškota sem peljal do najbližje veterinarske ordinacije ki je le slabih 50 m stran od nas. Pregledala ga je in rekla,da ni nič hudega, da so se v njemu pojavili paraziti, kar je za malde kužite čist neki "normalnega". In tudi da je kri pač zaradi teh parazitov. Pomirila sva se oba z mamo. Miškotu je veterinarka dala injekcijo proti bruhanju in tableto proti parazitom in seveda dietno hrano. Jutri pa morva it nazaj, da ugotovimo, kaj naprej al nadaljevat z antibiotiki al ne bo potrebno. Torej, meso ni bilo krivo, a vseeno, bo ostal samo na briketih in konzervah. Drugače pa je še kar živahen in vedno pripravljen, da kaj novega ušpiči.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: fižolova župca , ponedeljek, 16.03.2009 : 12:38:30
Lumpek Miško gliste pase!  ;)

Daj dokler je občutljivček probaj obvezno tudi brez konzerv. Mogoče potem najprej kako malo suho skorjico kruha pa morda kak korenček za grickat.
Eni psi so pač (tudi kasneje) taki, da mu samo pred nosom pomahaš z nečem, česar ni na njegovem dnevnem jedilniku, pa že driska. Mladički sploh. On je v bistvu dojenček, si predstavljaš, da bi človeškemu dojenčku namesto gresa dal čevapčič :-\? Lahko ne bi bilo nič, lahko pa groza in strah...

Odreci se zaenkrat vsemu razen briketov, potem boš uvajal vse kar bo novega postopoma, to pomeni najprej čisto malo (recimo jetrc, piščančka, vedno pa samo po eno novo jed hkrati) in potem vsak dan malo več - vsaj nekaj dni, ne da bi mu dodajal še kaj drugega novega. Če se izkaže kot ok, mu od takrat naprej tisto lahko daješ. Potem čez nekaj časa probaš drugo. In si tako počasi sestaviš lep repertoar zadev, ki jih sme. To ne pomeni, da pretiravaš s prvovrstnim pretirano dragim mesom, lahko tudi vratovi ali podobna  roba. Važno je, da gre postopoma. Da pa ne soliš, dodajaš masti ali začiš se pa razume.

Pri nas nas je pes večkrat, ko smo se spozabili, ker je ostalo nekaj, kar bi načeloma lahko, kaznoval s tako lepo drisko, da smo imeli veselje. Pa naj te ne premotijo proseči pogledi, še za kaj te bo milo prosil Miško piško, pa mu ne boš smel dat ;)...


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: sarabenji , ponedeljek, 16.03.2009 : 14:17:39
tale veterinarka je pa ''kr neki'' povedala.

če ti pes ni žrl s paraziti okuženega mačjega d**ka, al pa kake druge podobne packarije, ali pa pojedel okužene bolhe (ki jih ni imel, kot ste že ugotovili), pol parazitov ni mogel imet. ker iz zavetišča vsi pridejo razglistani in razbolhani.

rekla je pač, kar se ji je zdelo najbolj verjetno in tega ji ni za zamerit. ker 9/10 pasje populacije ni redno tretiranih s sredstvi proti parazitom. in zato take diagnoze v večini ''zadanejo''. samo pozabil si ji povedat, da pes prihaja iz tozadevno uiber poštelanega zavetišča in da naj črta prvi najverjetnejši vzrok in razmišlja dalje, kaj bi bil vzrok driske.

pišem ti samo zato, ker vem, kako hitro lahko pogine mlad pes. da ne bomo čez par ur tle brali, kako je pes apatičen, še par ur kasnje, kako je na dotik hladen, nato boš pa žalostne smeške limal...

iskren nasvet: pokliči 051 30 44 35. če ti je res do psa, poslušaj tiste, ki vedo, kaj govorijo. ker tle po forumu se vsaj rahlo blamiraš skoraj z vsakim postom...  ;)



Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Royalty , ponedeljek, 16.03.2009 : 14:33:19
KikiN naj te ne bo strah ali sram vprašati Polone (vodje zavetišča) za nasvet. Ona resnično pozna vsakega psa, ki ga odda in točno ve kaj in kako je z njim in zna tudi prav svetovati v primeru zdravstvenih težav.

Vsi smo bili enkrat začetniki pri skrbništvu psov in nismo se izkušeni rodili. Raje vprašaj in pokliči za brezveze, kot pa da bo z kužkom kaj resno narobe. Če se boš držal vseh nasvetov glede prehane in ostalega, tudi ne bo več takih težav, kot jih ima kuža zdaj.

Glede veterinarjev bi dodala samo to, da niso vsi enako izkušeni in usposobljeni in da je včasih se bolje zapeljati kam dlje na veterinarsko kliniko, kjer veš da bodo za psa maksimalno dobro poskrbeli in postavili tudi pravilno diagnozo.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 16.03.2009 : 15:51:34
Čisto možno je, da nagajajo paraziti, ni pa zelo verjetno. Čisto možno pravim zato, ker smo pri npr. Sarinemu leglu razglistavali 4x, preden so šli v nov dom, pa pri najmanjši ni bilo konec teh težav do pred nedavnim. Ni pa dosti verjetno pri Mišku, ker ni bilo opaziti glistavosti sploh, pa smo kljub temu razglistavali 2x.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , ponedeljek, 16.03.2009 : 17:13:57
No bomo vidli jutri kaj bo. Za enkrat so se zadeve umirile. Čeprav me čudi skozi vso to "kalvarijo" kar jih jeMiško prestajal, je bil vselej razigran in dobre volje, kot tudi pred tem in sedaj. Drugače pa proti zajedalcem (glistam in ostalim pošastim) je tko, da mladički v gobček nesejo vse in tako tudi naš, sicer je pa dosti da da kako okuženo stvar samo v gobček in bo staknil gliste. Sicer pa sem slišal, da lahko psi staknej drisko tudi zaradi hrane (lahko je kvalitetna) vendar mu okus ne odgovarja ali je alergičen na ta okus. No naš je sedaj dobil 3 konzerve Hills diet, kajti briketov ne mara, pa se lahko postavim na glavo in z ritjo ploskam. A vseeno, jutri se morava pri veterinarki ponovno javit, da vidimo kolk mu je kaj pomagala, pa bomo vidli naprej.
Drugače pa je tale naša zverina poskočna in vedno maha z repom. Aja glede veterinarja pa, se mi zdi da je ta h kateri sva ga dons peljala kar usposobljena, saj jo vsi hvalijo in ma že 2 veterinarske ordinacije, tako da kar tko ne more bit. Saj ne rečem, da na 300 kosmatih niso usposobljeni -ravno obratno, ker sem tja vozil že mačka in so ga fajn zrihtal. Samo si pa predstavljite, da psa peljete za vsako malenkost v Lj, saj ni vprašanje denar ampak včasih ti enostavno tudi časa primanjkuje. Če bi imeli pri naša bajti vsi izpit bi bilo drugače, tako pa ga imam samo jaz in je vse odvisno od mene. Tako pa lahko mami pelje psa k veterinarju ko sem jaz v službi, saj je veterinar praktično samo čez cesto. Nebi rad odpiral kake debate, ker veterinar je boljši ali kaj podobnega, pač povem samo svoje stališče. Vseeno pa sem vesel tudi kdaj pa kdaj kakega nasveta z vaše strani. No to je za enkrat to. Več pa jutri ali pa kak dan kasneje.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Zala_ , ponedeljek, 16.03.2009 : 17:25:15
Upam, da bo Miško kmalu OK ;) :-*


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: epona , ponedeljek, 16.03.2009 : 19:46:44
Upam, da je mali bolje pa da ne bo imel več teh težav.

Čuvaj malega kužija. Pa javita se seveda čim več!  :)


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Rossy , ponedeljek, 16.03.2009 : 20:20:16
Naša je lani driskala in bruhala, tudi vodo, ki jo je spila je zbruhala, takoj zjutraj sem jo peljala k zdravniku ker sem se bala dehidracije pa je že odrasla, ornk baba in verjetno ne več tako občutljiva kot mladiček. Vem, da nismo odkrili vzroka, možno je bilo, da je kaj na hitro požrla, je pa dobila takoj ene tri ali štiri injekcije ter pasto in tablete za domov, dietne konzerve in čez dva dni na kontroli še eno injekcijo, do naslednje kontrole je bilo potem vse ok. Glede na to kaj vse so predpisali naši niso tele driske in bruhanje kar tako... zato pazite na Miškota  :-*


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: luna7 , ponedeljek, 16.03.2009 : 20:22:04
Miško Mišek, hitro se pozdravi in nadaljuj z vsemi vragoiljami, ki pritičejo takemu navihančku kot si ti.  ;)

Luštni ste! Želim vam ogromno veselja in seveda zdravja!  :D Jaz sem tu na tem forumu našla ogromno nasvetov in vedno dober odziv.  8)

Lp pa le javita se!
polonak


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Yo , ponedeljek, 16.03.2009 : 20:35:01
Čisto laičen nasvet. Glede na to, da si psa vzel pri Poloni, ki točno ve, s čim in kdaj ga je razglistila, jo, če se ne spomniš, pokliči in si vse skupaj zapiši. Tako pogosto psa razglistovat tudi ne bo OK! Kar se tiče prehrane - poslšaj jo. Moj medklic je pa - tudi meso bo kdaj  OK, samo ne čevapčiči, pač pa meso, pripravljeno prav za psa. Pa nehajte se hecat, če se boste še naprej, se tole ne bo dobro končalo.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , torek, 17.03.2009 : 16:41:46
Moja pomota. Ni dobil tablete proti glistam ali zajedalcem ampak proti driski. Danes je že skoraj vredu, je veliko in pije veliko. Živahen pa kot zmeraj, Zdele sva se malo prelavfala in ko je prišel domov je samo padel v svoj kot za spanje. Tudi driska ne več, ampak se mu oztrebek že strjuje. Pri veterinarju sva tudi malo prej bla in je rekla, če se bo stanje umirilo in bo normalno hodil na blato, pol je ok. Če pa se bo spet poslabšalo, potem pa nemudoma nazaj in bo en dan pri njih, da ga natančo prwegledajo in ugotovijo, kaj mu povzroča to stanje, da ga prej ne bojo izpustili, dokler ne ugotovijo vzroka. No drugače pa tale naš Miško vse prevoha, vse obrne okol, tudi bolj poslušen je že pa tudi z mačkom se že skoraj dobro zastopi.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: luna7 , sreda, 18.03.2009 : 10:02:05
Jupi!!!! Bravo Miško in njegovi!
 :D :) :) :)
Pomladanski pozdravček vsem!


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , sreda, 18.03.2009 : 12:18:28
No pa je spet dan okol in spet se z Miškom javljava iz Litije (no se mi zdi, kot da bi imela svoj blog). Ni danes je v Litiji lep pomladanski dan (no ne še čisto pomladanski). Miško je že čisto zdrav. Poje ogromno in spije tudi nekaj takega.  No danes ma tak dan da samo ven sili tko da sem ga že ene 4x peljal na sprehod. Vendar zgleda da mu tudi to ni dosti. Še kar sili ven - oz. že izkorišča. Če ga na dan ne peljemo ene 7x ven na 15 - 30 minutni sprehod in če mu to za enkrat še ni dosti, potem pa ne vem. Najraje pa se nastavlja temu toplemu sončku. Najbolj smešno pa mi je, ko pridem iz službe domov, se Miško vrže na hrbet in ga moram nujno čohat po trebuščku, to mi je tko smešno, ko leži z vsemi štirimi od sebe in ko ga začnem čohat, kuj vklopi zadnjo zaco in se začne še sam čohat.
No pa tudi malo bolj je sam začel študirat in z njim tudi mi. Ko se postavi pred vrata in začne cvilit, potem je čas, da gre ven kakat. In za enkrat se še ni pokakal na cesto ali pločnik, vedno gre nekam v travo ali na vrt. Je pa to tko radoveden kuža, da vsak kvadratni meter prevoha po 2x da ja ni kaj spustil ali zamudil. Zdi se mi da je iz dneva v dan bolj živ in večji, pa to bi mi moglo biti že logično. No to pa je za danes vse, prav lep dan vsem psom, mačkom in njihovim lastnikom.  ::)


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: epona , sreda, 18.03.2009 : 12:57:31
 :) Pa kako slikico nam pripni, a boš? :)



Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , četrtek, 02.04.2009 : 15:51:15
No pa sva spet z Miškom nazaj. Minilo je kar nekaj časa od najinega javljanja. Pač človek si more za tako javljanje vzeti tudi čas, kar pa ga ko jer Miško pri bajti kar malo primanjkuje.. Kaj je novega? Razno to, da se je Mišon malo poredil (no ja ne ravno malo), tudi fajn je že zrasel. Kar se mi zdi pa najbolj smešno, da so se mu ušesa postavila pokonci (prej jih je imel namreč dol) Zdej pa zgleda kot kak Gizmo iz Gremlinov. Pred kakim tednom je bil tudi cepljen (uh to je bilo joka z njegove strani), vendar se ne zaveda da ima pred sabo še eno cepljenje. Drugače pa je zelo živahen (ko rečem zelo tudi mislim zelo), kajti cel dan ima dirke po stanovanju sem ter tja, pa se umiri za nekaj minut, potem pa gremo spet na dirke. No čez kak mesec pa bo začel obiskovati tudi šolo, saj je zelo neposlušen in dela vse po svoje, zato mu bo šola koristila. No glede driske ki jo je imel bolj na začetku pa smo ugotovili, da so jo povzročile konzerve, zato smo mu jih tudi ukinili. Po tednu ko ni hotel jesti briketov, pa mu zdaj bolj dišijo kot nevem kaj. Z mačkom še kar nista kolega, in po moje tudi nikoli ne bosta, saj se maček počuti glavnega (pri hiši je že celih 8 let). Drugače pa smo vsi srečni, ker mamo Miškota. Zvečer najraje spi pri meni v postelji (vem da ni kej preveč lepo če pes spi pri človeku ampak jaz sem tega že navajen, saj tudi maček dostikrat spi pri meni). Čeprav iamta starša večjo sobo od moje in tudi veliko večjo posteljo, pa mu to ne odgovarja in je vseeno raje pri meni. Tako da se včasih prav gužvava, kdo bo imel več placa na postelji in tudi razmišljam, da bi si jo raztegnil, da bi oba kamot ležala. No to je za enkrat vse. Več pa prihodnjič.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: delavec@amis.net , četrtek, 02.04.2009 : 16:58:12
Upam, da maček sedaj ni na stranskem tiru. Če je pred Miškotom spal v tvoji postelji, naj se to ne spremeni, sicer se bo počutil zapostavljenega. Maček mora imeti enako pozornosti kot prej.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , petek, 03.04.2009 : 08:05:42
Maček ni zapostavljen, nikakor ne. Mamo ga radi tko kot smo ga meli preden smo dobili psa.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Micika , petek, 03.04.2009 : 08:09:07
Imate kakšne slikice, da vidimo kako Miško raste?


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , petek, 03.04.2009 : 11:53:20
Slike dobite jutri, trenutno imam računalnik še v katastrofalnem stanju po novi namestitvi sistema.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: TinkaraC , torek, 07.04.2009 : 07:16:36
KiKiN, veš kaj, to da so psi na postelji nekaj ne-lepega ... naj si tisti, ki to pravijo, zataknejo za uho :P

Moja najlepša jutra so, ko na 160 cm postelje najdeš - 2 odrasla, 1 krat 9-letnika, dve pasji Horjulčanki (večjiko je Miško) in en maček ... kaj bi si želeli lepšega.
Tudi naša Smetulja spi pri sinu, tako si je izbrala, potem ko je bila "izseljena" iz spalnice za čez noč ... mama se pač mora naspat, no ...
Uživajte ... pa ne pusti se preveč prepričati v to, kako ubooooogi je Miško, ko je bil na cesti in v zavetišču. Te bo preveč okrog šape navijal ... :)


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: kocka , torek, 07.04.2009 : 07:47:43
No pa sva spet z Miškom nazaj. Minilo je kar nekaj časa od najinega javljanja. Pač človek si more za tako javljanje vzeti tudi čas, kar pa ga ko jer Miško pri bajti kar malo primanjkuje.. Kaj je novega? Razno to, da se je Mišon malo poredil (no ja ne ravno malo), tudi fajn je že zrasel. Kar se mi zdi pa najbolj smešno, da so se mu ušesa postavila pokonci (prej jih je imel namreč dol) Zdej pa zgleda kot kak Gizmo iz Gremlinov. Pred kakim tednom je bil tudi cepljen (uh to je bilo joka z njegove strani), vendar se ne zaveda da ima pred sabo še eno cepljenje. Drugače pa je zelo živahen (ko rečem zelo tudi mislim zelo), kajti cel dan ima dirke po stanovanju sem ter tja, pa se umiri za nekaj minut, potem pa gremo spet na dirke. No čez kak mesec pa bo začel obiskovati tudi šolo, saj je zelo neposlušen in dela vse po svoje, zato mu bo šola koristila. No glede driske ki jo je imel bolj na začetku pa smo ugotovili, da so jo povzročile konzerve, zato smo mu jih tudi ukinili. Po tednu ko ni hotel jesti briketov, pa mu zdaj bolj dišijo kot nevem kaj. Z mačkom še kar nista kolega, in po moje tudi nikoli ne bosta, saj se maček počuti glavnega (pri hiši je že celih 8 let). Drugače pa smo vsi srečni, ker mamo Miškota. Zvečer najraje spi pri meni v postelji (vem da ni kej preveč lepo če pes spi pri človeku ampak jaz sem tega že navajen, saj tudi maček dostikrat spi pri meni). Čeprav iamta starša večjo sobo od moje in tudi veliko večjo posteljo, pa mu to ne odgovarja in je vseeno raje pri meni. Tako da se včasih prav gužvava, kdo bo imel več placa na postelji in tudi razmišljam, da bi si jo raztegnil, da bi oba kamot ležala. No to je za enkrat vse. Več pa prihodnjič.
Ojoj, super se imate. Uživajte v šoli :-* :D :)


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: oaza88 , torek, 07.04.2009 : 08:12:39
KiKiN, veš kaj, to da so psi na postelji nekaj ne-lepega ... naj si tisti, ki to pravijo, zataknejo za uho :P

Moja najlepša jutra so, ko na 160 cm postelje najdeš - 2 odrasla, 1 krat 9-letnika, dve pasji Horjulčanki (večjiko je Miško) in en maček ... kaj bi si želeli lepšega.
Tudi naša Smetulja spi pri sinu, tako si je izbrala, potem ko je bila "izseljena" iz spalnice za čez noč ... mama se pač mora naspat, no ...

TinkaraC - kaj piješ? Ej tole si pa napisala tko fajn, da bolj ne bi mogla spljoh! :D :)


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , četrtek, 09.04.2009 : 08:46:39
No kot obljubljeno, prilagam dve sliki našga Miškota. Vem da je dolgo trajalo, ampak včasih je težko najti čas za take reči. TinkaraC, res je lepo če zjutraj ob sebi najdeš nekaj lepega. In res, tisti ki pravjo da so živali na postelji nekaj nelepega, so pomoje tisti, ki ne marajo živali ali pa tisti, ki so preveč (oprostite izrazu) presrani in prefini in mislijo da so sami nekaj najlepšega na svetu. Takih ljudi jaz ne zastiopim in ne maram. Saj pravijo kdor živali ne mara tudi ljudi nima rad. No pa dosti govorjenja no tle so dve sliki.
http://www.moj-album.com/slike/15173478/5RCrdpU6Lm6jiMvR.v.jpg
No to je blo slikano pred kakima dvema tednoma.
http://www.moj-album.com/slike/15173478/BOEzfKUCvAW0V0_t.v.jpg
No to pa je blo slikano pred kakim tednom, ko sem mu dovolil na računalniško mizo.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Micika , četrtek, 09.04.2009 : 09:04:08
Luuuštkaaaannn :)


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: TinkaraC , četrtek, 09.04.2009 : 09:32:12
joj, pazi, da ne pade

in da ti ne spleza na vrh glave ...


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: oaza88 , četrtek, 09.04.2009 : 09:58:22
ma tale Miško je pa res en miško!  :D :-*


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Pepsi , četrtek, 09.04.2009 : 17:04:05
Luuuuškan! :-* :-* :-*


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: luna7 , petek, 10.04.2009 : 06:52:15
 :D Sladkorček!  :-*

Uživatje!

lp


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , torek, 14.04.2009 : 17:47:42
No pa smo spet skupaj. V Litiji ravno pravšnje vreme za pisanje (pred pol ure je padalo kot iz škafa). Jaz utrujen od službe, Miškko utrujen od dneva prepolnega dogajanj. Namreč danes je bil cepljen proti steklini, pa še tko je veliko pretekle in se preigral. Ker je bilo do pred pol ure zelo lepo vreme smo ga izkoristili za zunanje aktivnosti. Po moji službi smo ga peljali na nek odmaknjen travnik, kjer pa ni bil sam, pridružil se mu je tudi njegov dobri kolega Taj, ki je za par dni mlajši od njega (po pasmi bigel). In tudi njega so dobili isti teden kot mi Miškota. Ko sta skupaj so vedno dirke. Prav zanimivo je, ko sta skupaj, pa tudi na povodcu jih nismo imela, tako da sta se res prerekreirala. No morm povedat, da ma naš Miško ful rad vodo, kar je danes tudi dokazal. Namreč ta travnik je ob Savi. In naš Miško nebi bil Miško, če nebi nekaj ušpičil. Najprej je namočil smrček v Savo, nato pa se kar vrgel not. Morm rečt, da je kar dober plavalec, čeprav je vse plavanje trajalo kakih 10 sekund, nato pa je hitro prišel ven. No nato je sledila še kaka ura pohajkovanja sem ter tja, ko pa se je iz Zagorske strani začelo oblačiti, pa smo se hitro odpravili domov. Zdaj pa ves utrujen leži na kotu in spi kot ubit.
Od trenutka ko je skočil v  Savo sem se malo ustrašil, vendar pa ker je bila voda plitka, sem vedel, da ji bo kos. Že od začetka ko smo ga prvič okopali, sem vedel, da ima rad vodo. Zelo rad se vrže tudi v studenec, ki ga imamo ob hiši. No zdaj ko je zmatran, se lahko tudi jaz malo odpočijem, saj ko je buden je zelo živ, kar pa sem v pogovoru z veterinarko, dons ko je bil cepljen ugotovil, da je to zelo dober znak, saj to pomeni da je zdrav, hja pa kaj ne bi bil, če veliko poje in veliko vode popije, pa tolk kot ga imamo radi.
No to je za zdaj vse, jutri pa gremo spet na travnik ob Savi, da se bosta kolega pet zlavfala. Lep pasji pozdrav iz Litije


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , sreda, 06.05.2009 : 10:51:49
Ojla vsem skupaj. Po dolgem času se spet z Miškom javljava iz Litije. Minilo je kar nekaj časa odkar smo se nazadnje javljali. V bistvu se pri nas ni veliko spremenilo. Miško raste kot goba v dežju. Upam da ne bo več dosti zrastel, saj bo treba potem stanovanje povečati, sicer pa ni važno kolikšen bo, samo da ga mamo pa je vse vredu. Morm povedat, da se zadnje čase zelo rad crklja. Lupčka sem, pa lupčka tja, tko de včas res ne vem, al sem se pozabu umit al pa me hoče pojest? ;D
Morm povedat pa de ga imamo vsi zelo radi in marsikdo ko ga vidi, pravi, da tako lušnega psa še ni videl. Najraje je zunaj in ko je zunj poišče najvišjo travo in se vleže v njo. Tako bi lahko ležal tudi po cele dneve. Morm pa še povedat, da ima zeloo rad vodo (na tak ali drugačen način). Rad jo pije, še raje pa se v njo vrže. Grize pa še zmeraj rad. V zadnjem tednu smo mu mogli nabavti nov povodec (flex) in novo oprsnico, ker je oba pregrizel. Zdaj smo mu nabavli malo močnejše verzije obeh. Tako da se bo mogel fajn trudit, da bo pregrizel.
Z mačkom se malo bolj zastopita, ampak je Miško ful ljubsumen nanj. Če sta skupaj sama je vredu, ko pa hoče kdo od družine Bučkota pobožat pa Miško v jok in stok (Kaj njega božate, če mate pa mene tle). No ja drugače pa smo vsi srečni in se mamo radi. Kaj več pa kdaj drugič. Lep pozdrav Miško in Kiki.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: kocka , sreda, 06.05.2009 : 10:55:30
Kako kul se imate :D - grizenja povodca in fleksija ga pa raje odvadi, da ne boš neprestano kupoval novega.
Tudi Missy je na začetku grizla oboje, pa smo jo že od začetka sekirali, sedaj pa imamo hvala bogu mir.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , sreda, 17.06.2009 : 20:46:16
No, ja kar precej časa minilo od javljanja iz Litije. Kaj pa se je vse v tem času spremenilo? Moram reči da kar veliko. Miško na žalost ni šel v pasjo šolo še zaenkrat, vendar o tem razmišljamo za jesen. Tudi veliko bolj priden je postal. Za kakat in lulat vedno prosti za ven, tako da že lep čas nismo meli kake luže v stanovanju ali kakca. Zobje mu množično izpadajo in mu poganjajo že stalni. Grize ne več tolko (sem ter tja še). Najraje ma, da ga ko pridem domol kake pet minut čoham po trebuščku in nasploh po spodnji strani telesa. Z mačkom se še vedno ne marata, in po moje bo tako tudi ostalo, ne mara pa tudi drugih mačk (pa ne da bi jim kaj hotel, samo preganja jih).
No pa da ne bomo samo o tem kolko uživa, pa moram povedat, da je bil danes kastriran in tudi slednike (al pete prste al whatever) so mu odstranili. Tako da ma danes bolj spalni dan. Da ne povem ,kolko se boji veterinarke, pa čeprav je zlo vredu in prijazna ženska, in nasploh vsi tam zaposleni. Tako da smo zdaj glede kastracije in nasplo vseh operacij rešeni (vsaj upam). No pa spet nazaj k dobrim stvarem. Moram oment, da je naš Miško nasploh znan v našem koncu kot najlepši pes, saj to pravi vsak ki ga vidi. Od sosede hčerka (ki je stara 50 let in ne živi v našem koncu Litije) vedno nosi sabo kak priboljšek za pse, in to le s tem namenom, če se slučajno z Miškom srečata, da mu da neko malenkost. In še par takih podobnih prigod sva že imela. Da omenim še en primer, ko sem peljal kake dva tedna nazaj Miška k veterinarju, da mu je odstranila klopa, je iz veterine prišla ženska in njena hčerka. Ženska je čist ponorela (v dobrem smislu) in začela ogovarjat Miška ter ga božat, nakar je njena hčerka rekla da naj že neha, da se jima full nekam mudi. Ženska pa ji je odgovorila, de ni važno, tud če zamudi, samo da malo še Miška pocrklja. Ja vse se nama je že pripetilo.
Skor vsak se začne topiti, ko vidi Miška. Tko da razmišljam, ko ga bom peljal spet ven, da mu bom na glavo poveznil masko (hec). V glavnem Mišku nič ne manjka, uživa, se crklja, je, pije in nasploh uživa. Do naslednjič pa se lepo imejte in se spet ka pišemo.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: alexx , četrtek, 18.06.2009 : 07:16:21
Hm... ne verjamem, da je tako čeden.  ::)
Bo treba še kakšno novo slikico pokazat!  :P  ;)


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: luna7 , četrtek, 18.06.2009 : 10:50:10
slikce slikce.....  :D :D


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: oaza88 , četrtek, 18.06.2009 : 18:02:43
jst tudi ne verjamem.  >:(
Če že pošlatat  ;) ;D ne morem, moram pa vsaj pogledat. Tko da - fooootkeeee, pliiiiz! :)


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , petek, 19.06.2009 : 13:45:56
Slike dobite, ko bo Miško brez trobente poveznjene čez glavo. Ker zdej zgleda kot kak cirkuški frik. Morm pa povedat, de je že na dan operacije skakal sem ter tja, kot da mu sploh nč nebi blo. Tudi rane (šivi) se mu zelo lepo celijo. Tako de se bo kar hitro poštimal. Slikce pa kot že obljubljeno po 29.6. ko ne bo več špilal starega gramofona.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Smetka , petek, 19.06.2009 : 14:13:26
V skladu s pogodbo prosim za kopijo računa/potrdila o kastraciji, na katerem je št. njegovega čipa.
A on tudi ne mara mačk ali le vaša mačka ne mara njega?


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: KikiN , ponedeljek, 22.06.2009 : 08:13:54
Smetka, upam da ste na Horjulu prejeli  potrdilo o kastraciji, če ne, vam lahko pošljem še eno kopijo. Glede mačka pa je tko, da je maček pri hiši že 9 let in mu ni več do igranja, enostavno povedano ne marata en drugega. Po moje bi bilo drugče, če bi bila oba maldiča in bi skup gor rsala, ampak maček je že predelel mnogo stvari v svojem življenju in ve da ima on "besedo" pred psom.


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: Gargamel , ponedeljek, 22.06.2009 : 19:19:30
Smetka, upam da ste na Horjulu prejeli  potrdilo o kastraciji, če ne, vam lahko pošljem še eno kopijo.

Smo dobili.

Lp, Maja


Naslov: Re: Miško iz Litije
Poslano od: SimonaHV , sobota, 15.08.2009 : 18:46:59
Pozdravljeni

Ratalo se mi je prijavit, si lahk mislite  :D. No oglasila sem se v tej temi zato, ker sem tudi sama lastnica Miše se pravi sestrice od Miška. No, zgodba pa se je začela takole. Po televiziji rada gledam "Animals" program, zato sem tam videla kako ljudje pomagajo ljudem živalim dokler ne najdejo lastnika. Lepa reč, lahko je rečt ........težje je naredit. Ok, pa gremo lepo po vrsti. Vsedem se pred računalnikom, kliknem azil za živali, ....itd. napišem prošnjo, da bi rada pomagala živalim dokler ne najdejo lastnika....pa itd. Javijo se mi dekleta z Društva za zaščito živali Pomurja, ki mi že čez nekaj dni prinesejo malo psičko. Ko mi jo Petra da v roke, sem nekako že čutila, da bova povezani. Ampak, hotela sem trmasto vztrajati pri svojem............kar sem rekla sem rekla.......torej, dokler ne najde lastnika. Figo se je takole zgodilo. Pozabila sem omeniti, da imam že 5 letnega psa Bucota, in sva z njim gledala tole malo svetlorjavo kepo kako naju gleda, se nama dobrika, naju gleda s temi okicami, da se bo tu nekaj spletlo. In res je bilo tako, saj sem čez 3 dni, ko sem jo dobila že poklicala Petro, ki sem ji sporočila, da tale mala kepa ne gre več nikamor in da je že našla lastnico.  No, tudi Miša je bila ta teden sterilizirana, na žalost Bucota, ki si je že delal neke račune, ampak ..........tako pač je. Miša lepo okreva, Buco pa izgublja avtoriteto, ker tale mala "odrenuhla" kar lepo komandira in si ovija Bucota okrog krempljčkov  :) Hvala dekleom z DZZ Pomurja, da mi je stalo ob strani, mi pomagalo pri sterilizaciji, želim jim veliko uspehov ter da bo čimveč srečnih koncev.