mojpes.net

Kajin kotiček => Akcije => Sporočilo, začeto od: epona , sobota, 25.04.2009 : 12:31:22



Naslov: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 25.04.2009 : 12:31:22
Vse skupaj se je začelo z »reševanjem« majhne psičke, privezane na kratko verigo, daleč stran od vseh, v enem od pomurskih ciganskih naselij… Želeli smo ji izboljšati razmere.

»Pogumno« smo šle reševat situacijo.

Kot si lahko vsi predstavljate, seveda ni ostalo samo pri tej psički… Vidiš sosedovega, ki je še na slabšem. Ko si pri sosedovem, vidiš, da jih je pri sosedovih 9, nepreskrbljenih, iz prve vasi se kar na enkrat znajdeš še v drugi vasi… Te živali živijo res v groznih razmerah.

To pa že tako ne gre. In smo jih začeli redno obiskovat. Redno in tečno in prijazno in strogo pa spet prijazno, spet zelo tečno ampak večinoma smo prišle v tonu, ki jim je dal vedeti, da jim želimo le pomagati. Z nasveti, s pomočjo iskanja domov psom za katere ne morejo poskrbeti, s siljenjem v sterilizacijo njihovih psičk (muc), z daljšanjem verig, s preseljevanjem psov iz najbolj osamljenega dela dvorišča... Spet je bilo bolje, naslednjič pa smo spet odhajale od njih popolnoma razočarane… Ampak celokupno, stvari gredo na bolje. Če pomislim, precej na bolje.

S pomočjo mojpes.net-a (hvala Jana!) pa se je začelo čisto zares. Tako, da smo zdaj ena lepa skupina: terenci, začasni skrbniki, moralni podporniki pa seveda finančni podporniki, brez katerih pa tako ali tako nič ne bi mogli. S pomočjo Repka, društva za pomoč brezdomnim živalim (TRR: 03107-1000197021, pripis "Pomurje"), zbiramo denar in vsa ostala nujno potrebna sredstva in pse vozimo v začasne domove, kjer jih s pomočjo zbranega denarja veterinarsko oskrbimo (kastriramo/steriliziramo, cepimo, čipiramo), spoznamo njihov karakter in jim iščemo najprimernejše lastnike – za vedno.
To se dogaja v tej temi: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,29182.msg523239.html#msg523239
Ni vse tako zelo enostavno kot se bere, ampak na koncu nam večinoma nekako uspe…


Največji cilj, ki smo si ga zadali, je sterilizacija (vseh) psičk, ki ostajajo v ciganski vaseh, ki jih obiskujemo. Namreč, če bo čez pol leta spet en kup naraščajev, kaj smo pa naredili? Ti ljudje ne dajo denarja niti za ampulo proti bolham, da bi psa rešili te nadloge (to velja za večino, seveda so tudi izjeme!). In popolnoma vseeno jim je, če je njihova psička sterilizirana ali pa ni. No, zdaj že nekateri govorijo o tem, da bi oni tudi želeli »da njihova psička več nima malih«, ampak zdaleč ne vsi in še tem, ko slišijo, da je treba to tudi plačat, interes po sterilizaciji čist skopni.
Večinoma pa je v prvi vrsti že velik dosežek, da se lastnik sploh strinja s sterilizacijo, velik dosežek. Uh, kar hudo jim stori, nekaterim, da malih luštnih kepic več ne bi bilo. Začnejo kar kričat…

Zato bomo v tej temi osredotočeni izključno na sterilizacije psičk in muc, ki ostajajo v teh vaseh.
Se pravi, večino sterilizacij bomo financirali mi, z lastniki pa se bomo dogovarjali individualno od primera do primera različno, kakšen bo njihov prispevek (vsekakor velik ne bo...).

Seveda smo brez denarnih sredstev suhi in nemočni (in lahko o sterilizacijah samo sanjamo), zato bomo denar za sterilizacije zbirali na račun Društva za zaščito živali Pomurja:


NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415 z obveznim pripisom »STERILIZACIJE«.
Društvo za zaščito živali Pomurja,
p.p. 30,
9000 Murska Sobota
[/b]

Vsem, ki boste priskočili na pomoč, iskrena hvala.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 25.04.2009 : 12:57:09
Pa da ne bo zgledalo, da samo govorimo ???, prvo sterilizacijo smo že izpeljali :)

Mlado psičko Barbi, verjetno tik pred prvo gonitvijo, sva s terenko imele v mislih za sterilizacijo že od januarja. Včeraj smo zadevo po še pa še pa še pogovarjanja, pregovarjanja končno izpeljali  8).

Lepa Barbi, lepa.                                                                    Dajanje tablet proti notranjim zajedavcem.
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/_ioQTYmGBEJntcRT.jpg)(http://www.moj-album.com/slike/9205718/lvtVnmAXQqq0IA9A.jpg)

Čakamo...
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/dmx9L_SPQVsXtupv.jpg)(http://www.moj-album.com/slike/9205718/2PDo5zltJBcnvktd.jpg)
Po sterilizaciji...                                                                       Kako jo naj vrnem nazaj na verigo???
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/kSzGziMAa1OWSXfe.jpg)(http://www.moj-album.com/slike/9205718/0UaUm3vSyFukA8qu.jpg)
Uživajmo...                                                                               Spet doma.
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/ASYm3zHEeSRAx1Av.jpg)(http://www.moj-album.com/slike/9205718/2KcG4O021Acypajf.jpg)

Tako da je naše trenutno stanje -70€ ???

To je bilo za lažji štart  :D.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , nedelja, 26.04.2009 : 09:24:41
Dogovor z lastniki je bil, da prispevajo polovico zneska,ker zdaj "res nimajo" so prosili, če lahko v dveh obrokih in povedali kdaj bodo lahko dali.Vse to smo uradno zapisali in podpisali.Me je Eponca, ko sva odhajali vprašala, kaj mislim, če bodo dali???Ponavadi sem rekla neeeeeeee,nikoliii; tokrat pa imam upanje, ker so bili zelo zelo hvaležni, da smo rešili Barbi...Bili so ponosni nanjo, ko so videli slike kako izgleda v naravi,na prostem, skoraj niso verjeli, da je to ona...
Težko jo je bilo dati nazaj na verigo, sicer jo večkrat spustijo; a zelo sem vesela, da njeni potomci ne bodo nikoli ne na verigi, ne v smrdljivih boksih... :D :D :D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 29.04.2009 : 21:31:21
Naslednja psička, ki bo sterilizirana, ko zberemo dovolj sredstev:

Urška
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/jaFc804xuIDmRnTv.v.jpg)

Sredi največje zime je kotila. Ko smo vprašali, kje so mladički, je lastnica rekla: "Otroci so jih vlačili okrog in so pomrli."
Sama je ne bo dala nikoli sterilizrat pa tudi enega centa ne bo prispevala za sterilizacijo (ker ji visi vse skup dol!).


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 29.04.2009 : 21:34:07
A ste se v njeni temi pogovarjale, da je predebela? Ja, ste se ja. Jaz pa celi čas razmišljam, predebela?, eh ona pa že ni bila nikoli predebela... Zdaj pa mi prileti komet čez pamet, mogoče pa je (pre)breja!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , sreda, 29.04.2009 : 21:41:21
Misliš to resno? Trup ima sicer res ogromen v primerjavi z glavo, da bi bila breja, pa mi ni prišlo na pamet. Pa sem jo šlatala in mečkala več minut...   :(  A boš šla počekirat?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 29.04.2009 : 21:46:41
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/zufnBPULANXxV2gU.jpg)

Ne vem... Čas bi že skoraj lahko bil... Če pa še ni pa bo kmalu. Bo že kaki pekimezer mimo prilaufal.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , sreda, 29.04.2009 : 22:10:43
Si verjetno mnogi mislite "K**c, če za sterilizacijo ne dajo cigani, ki so njeni lastniki, zakaj bi dali mi"... sej sem si jaz ves čas isto mislila. Ampak v ponedeljek sem bila tam, vidla naselje, vidla psičko v njenem "naravnem okolju". Ko smo hodile po vasi, so nam sledili v gručah, govorili en čez drugega in vsi neki hotli. Lezli so iz lukenj kot kaki žužki. "Gospa, jaz bi eno tisto za psa sprehajat. Dajte no, vem, da jih imate." "Gospa, a mi date eno hrano, sem videl, da jih mate v kombiju. Daaaajte miiiiii!" "Še meni dajte posodo za psa. Ne, dve mi dajte. Sej ste dali onemu. Hočem to!" Bemti, kako zajedalsko življenje!

Ženski, ki je kukr lastnica te psičke, se fučka za vse razen za njeno rit. Drla se je čez nas, kako ona ne živi v tej hiši, da tu živi samo še njena mama, da naj psico kar odpeljemo, da njej se j**e. Ko je Petra rekla, da jo odpeljemo, če podpišejo, da ne bodo več imeli psa, je že sikala. Sem čakala samo še predavanje o tem, kakšne so njene človekove pravice. To ne moreš verjet, še ko to vidiš in slišiš, ne.

Če nič ne naredimo, bo sranje. Če pomagamo, sfinanciramo npr. kako s/k, se bo gotovo našel vsaj kak med njimi, ki si bo mislil "Kul, itak mi vedno vse pade z neba. Zakaj bi se sploh trudil". Ampak vseeno. Sej vsi vemo matematiko, vsaj na tem forumu jo ponavljate/jo/mo ves čas: ena psica ima lahko v enem letu dve legli, v vsakem je lahko tja do recimo 10 mladičev. Torej recimo 20 skupno. Če je med njimi tudi samo ena samička, je to še 20 dodatnih.

To je ena taka %&#)$=@:,.!# pat pozicija. Al se gremo principe in tem ničvrednežem nič ne damo, ker so, kar so - ničvredneži. Al pa damo cinizem vsaj malo na stran in preprečimo razmnoževanje vsaj kake psice. V vsakem primeru nekaj izgubimo in nekaj dobimo.

Torej, kaj bo? Princip al prava stvar? Jaz dam polovico za njeno sterilizacijo, a da kdo še polovico?
Lp, Tjasa


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: frigga , sreda, 29.04.2009 : 22:22:20
Dam jst. ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Nika2 , sreda, 29.04.2009 : 22:48:40
miskica, situacija, ki si jo opisala, je grozljiva. Resnicno. Mislim, da je v primeru Romov tezko kaj doseci v smislu ozavescanja. V to sem prepricana, se posebej po tem, ko sem poslusala enkratno predavanje s podrocja komunikacije. Ce je tradicija neke skupine ljudi mocna, je skoraj nemogoce to tradicijo prekiniti in vzpostaviti ustrezno komunikacijo v smislu, da se jih skusa spreobrniti. Zalostno, a v to sem zacela verjeti. In Romi so odlicen primerek za ponazoritev take situacije.

Hudo mi je, ker berem, kaj se tam dogaja, ne morem pa niti financno pomagati ...

Najmanjsa stvar, ki se jo tam doseze, je velik napredek.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Desobediencia , sreda, 29.04.2009 : 23:07:05
Se strinjam, sicer pa v takem primeru niti nima veze čigave so živali, konec koncev se bo itak v nasprotnem primeru iskalo še domove za njihove potomce (če damo dobrobit samih psic in muc na stran) in teh domov očitno ni za vse, financ pa tudi ne..


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Mel , sreda, 29.04.2009 : 23:21:38
Mene je groza že samo, ko po slikicah vidim kje in kako živijo.  :'( To ni ničemur podobno, bemti no. Te polomljene, zimprovizirane ute ...  :( to so potem psi, katerim se ne mislijo "odpovedat" in ne bodo šli za oddajo v nove domove, če prav razumem, ne?

Kot sem že obljubila, bomo res probali pomagat ... saj sploh ne vem - koliko cca je ena sterilizacija, da vsaj okvirno znam predstavit?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: daisy85 , četrtek, 30.04.2009 : 11:16:39
Živjo.

Jaz bom tudi prispevala za sterilizacije takoj ko dobim plačo, to je 10.5. Sem pa  zmedena glede donacij. Torej če prav razumem sta odprta dva računa za nakazila, en je za zbiranje sredstev in opreme:
REPEK-Društvo za pomoč brezdomim živalim
Pot v Hrastovec 9a
1231 Ljubljana-Črnuče
TRR: 03107-1000197021 s pripisom "Pomurje

in en za sterilizacije:
NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415 z obveznim pripisom
»STERILIZACIJE«
.
Društvo za zaščito živali Pomurja,
Markišavska ul. 3, p.p. 30,
9000 Murska Sobota

Kar pomeni, da če nakažeš na Repkov račun, ta denar ne more biti porabljen za sterilizacije, prav razumem?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , četrtek, 30.04.2009 : 11:21:02
daisy85, prav razumeš ;). Zato sta tudi odprti dve temi za zbiranje. Pa hvala za donacije :-*!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Xena , četrtek, 30.04.2009 : 12:25:14
[
Citat
Kar pomeni, da če nakažeš na Repkov račun, ta denar ne more biti porabljen za sterilizacije, prav razumem?

Dodam pojasnilu od Royalty: lahko, a denar, nakazan na Repka, gre za tiste, ki bodo iskali nove domove, denar nakazan prav specifično za STERILIZACIJE pa gre za tiste, ki (žal) ostajajo.

Katarina


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: vis in nox , četrtek, 30.04.2009 : 14:24:35
Če je Cigančica res breja, jo dajte popokat hitro. Lahko pride k meni v Lj. za ta čas. Denar bomo že napraskali!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , nedelja, 03.05.2009 : 18:23:01
Je danes dobila tabletko za razglistit; aja, pa bila je spuščena :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , ponedeljek, 04.05.2009 : 12:43:47
Naročena za sterilizacijo v sredo zjutraj :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sreda, 06.05.2009 : 08:46:42
Že čaka...Upajmo, da bo vse okej!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: vis in nox , sreda, 06.05.2009 : 12:05:37
Gre potem takoj nazaj, ali bo kje drugje na okrevanju?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sreda, 06.05.2009 : 16:47:41
Je na okrevanju in intenzivnem iskanju novega (začasnega) doma, ker je tam nočejo več...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , sreda, 06.05.2009 : 16:49:03
Kje je nočejo - v začasnem domu ali je cigani nočejo nazaj?

(ne razumem :-[)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 06.05.2009 : 16:53:48
Cigančica Urška je sterilizirana. Dva dni bo v oskrbi, potem pa ali gre nazaj ali pa v začasno oskrabo v lepše življenje... Taka lepa nežna punčka je, da si je one babe ne zaslužijo... Pa nobenega drugega psa, kaj psa, nobene druge živali tudi ne. Kvečjemu kakšnega pajka v kotu, tega bodo ziher pustle pri miru... ( se opravičujem, malo mi je jeza ušla...)

(http://www.moj-album.com/slike/15625687/hf3ewZ94DPLP9oH_.jpg)

Nočejo je tak že več od vsega začetka ( z vmesnim kratkim premislekom). Ampak, če je nimamo kam dat, jo pa dobijo nazaj...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Urla , sreda, 06.05.2009 : 17:02:23
Joj, upam, da se bo kje našel prostor za tole srčico. :-[


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 06.05.2009 : 17:08:18
Tako, naslednja za sterilizacijo je na vrsti psička Balerinčica:

(http://www.moj-album.com/slike/15625687/1komUqj6a2CILCj3.jpg)

Trenutno še vzgaja svojega sinčka Medota. Takoj, ko ta spakira culico, gre mamica Balerinčica na sterilizacijo.

Njena "sestra" pa je tik pred porodom in smo dogovorjeni, da steriliziramo takoj, ko svoje materinske dolžnosti opravi, še njo. Mislim, da se bo s temi dalo dogovorit za pošten prispevek tudi iz njihove strani. Sami od sebe ju ne bi nikoli sterilizirali. To pa nam je lahko jasno.

(http://www.moj-album.com/slike/15625687/DGyTsofEVo7R5XNZ.jpg)





Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 06.05.2009 : 17:21:38
Stanje na našem "steril-računu" je trenutno 0€  :)

Barbi smo pokrili.

Cigančica Urška - 65€ <-- prispevata Tjaša in Anja

Zdaj pa moramo zbrat 65€ za sterilizacijo Balerinčice.

Kar bodo prispevali oni pa bo šlo na račun za Balerinčicino sestrico Piko.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , sreda, 06.05.2009 : 17:24:10
Petra, a nakaževa tebi al društvu?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 06.05.2009 : 17:25:59
Društvu.

Hvala :*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , sreda, 06.05.2009 : 17:27:28
Dobite še danes :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Smetka , sreda, 06.05.2009 : 19:52:33
Zakaj ne sterilizirate breje psice?
Urško vzamem jaz, če želite.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , sreda, 06.05.2009 : 20:45:14
Zakaj ne sterilizirate breje psice?
Urško vzamem jaz, &#232;e želite.

Sem ravno danes epono vprašala isto, pa pravi, da ni šans, da bi jo dali. Sem predlagala, da bi jo kao jaz posvojila (in seveda poskrbela za mladiče)... pa pravi da je nočejo dat. ???

S cigani je res težko... Boge punce, ki z njimi delajo.

Ker res ne rabimo dodatnih malih, ko že teh nimamo kam dat na varno (in tudi ti psi bodo na istem dvorišču kot nemška ovčarka, ki jih je na oni svet spravila že nekaj)

Glede Urške ti bo pa epona odgovorila. Hvala za ponujeno pomoč pa vse za naprej in nazaj, itak. :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Persia , četrtek, 07.05.2009 : 12:25:13
 Živjo,

nekaj bi povedala na problematiko Romov, sem prebrala zdajle poste v tejle temi. Sama sem kar dosti seznanjena s tem/njimi, rekla bi le to, da so v Sloveniji kot manjšina preveč zaščiteni, da pobirajo iz državne blagajne gromozanske zneske, živijo kot neandertalci, glede njihove "kulture" pa nimam sploh besed. Že drug z drugim delajo katastrofalno, kaj šele s svojimi živalmi. Niso še stopili niti v 20. stoletje ne-sama ne pobiram teh živali tam, vendar v njihovo dobro je, da se ji odstrani iz tistega okolja, popolnoma. Lahko je govoriti-vem, ja. Oni bodo pa itak samo gledali, kakšno korist imajo oni. Na koncu jih je treba še podkupit da jim lahko pomagaš, najbrž.  :-\


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Urla , četrtek, 07.05.2009 : 12:34:18
Težava je v tem, da jih lahko podkupiš enkrat, da bi pomagal živalim, potem pa ugotovijo, da se jim to izplača in bodo potem nalašč nabavili nove pse, če bodo imeli kaj od tega. Na žalost je to začaran krog.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , četrtek, 07.05.2009 : 12:39:05
Punce, da se razumemo. Ciganom se ne daje nobenega denarja in drugih stvari za njihove pse. Zamenja se kakšno ovratnico, dobijo kak povodec, to je pa tudi vse. Se pa pomaga pri sterilizacijah, predvsem za tiste, ki res nimajo. Veliko njih bo tudi kaj prispevalo zraven.

Se strinjam, da izkoriščajo svojo situacijo in da nekateri imajo denar za vse drugo samo za živali ne, ampak če psic ne bomo sterilzirali, nismo naredili nič, ker bo vsako leto miljon mladičev.



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sobota, 09.05.2009 : 21:50:59
Breja psica je že skotila...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , sobota, 09.05.2009 : 22:01:59
Revica, bogve kje ... in koliko jih bo preživelo :-[


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , nedelja, 10.05.2009 : 05:11:39
Gremo danes tja, mogoče izvemo kaj več
lpt.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , nedelja, 10.05.2009 : 17:23:14
Našli smo tri male kepice(jih boste kmalu videli), en ni preživel.
Za mamico smo zmenjeni za sterilizacijo naslednji teden :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , nedelja, 10.05.2009 : 17:35:06
Ehm, že? A ne bo mal prehuda zanjo, bo lahko skrbela za malčke? :-\


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , nedelja, 10.05.2009 : 18:22:50
Popravek - najprej bo sterilizirana balerinčica, sta pa isti kot ena ;), to je pa mamica od Medota :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , nedelja, 10.05.2009 : 21:25:17
Se mi je kar zdelo, da bo to-to ;). Za Balerinčico (S) nimamo še nič, kajne?  :-\


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , ponedeljek, 11.05.2009 : 05:02:13
Še ne,pa bomo verjetno do takrat zbrali; sicer so obljubili, da bodo tudi sami nekaj prispevali.
Upajmo, da bo tako. Sterilizirana bo v vsakem primeru ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , ponedeljek, 11.05.2009 : 05:06:37
A to je mama od tamalega "medota"?

(jaz dam pol ;))


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 11.05.2009 : 08:07:58
Ne, "teta". ;)
OK, dam jaz še pol. Sploh če sami še nekaj prispevajo, bi bilo super ... ::)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 11.05.2009 : 08:18:55
Balerinčica = mamica od Medota in bo sterilizirana 21.5.09

Pika = mamica od tamalih Zvezdic in bo sterilizirana, ko bodo malčki spakirali kovčke in šli na svoje

Hvala Maja in Andreja :) Zdaj gre za Balerinčico ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 11.05.2009 : 10:33:59
Aha ... juj, jaz sem tudi že vse pobrkljala ...  :-X Ker je tolk tega :(. Pa sem kukr na tekočem ... očitno ne ::) :-\


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 11.05.2009 : 20:48:10
Danes - spet tak dan, da bi najraje šla sama sterilizirat vse po vrsti, od mačk do ljudi!

To je toliko mačjih legel v eni samo vasi, da ne morem povedat... To je toliko malih muc, bolnih, z zlepljenimi očmi, z bolnimi mamicami... Najraje bi jih vse pobral... Dve breji smo videli... Nismo ju mogli ulovit. Pa če ju bi, saj ni ne denarja, da bi jih vse sterilizirali, ne skrbnikov, da bi lahko malo okrevale in da bi še pozdravili vse drugo, kar jih tare zraven...

Kljub vsemu, Heleni peljem zjutraj dve družinici, skupaj 11 muc. Heleni, ki jih ima že tako ali tako toliko...

Tako zelo si želim, da naslednjo "paritveno" sezono tega več nebi bilo. Res je tako krut pogled na vse skupaj, da lahko samo žalostno solze potočiš nad vsem skupaj... Zraven te vasi prazna škatla, v kateri je bilo 10 mačjih malčkov, tako so nam rekli... Šle smo jim hrano nest in zavetje uredit in jih ni bilo več tam...

Dajmo prosim lepo uredit, da tega več ne bo... Vsaj v tem naselju za začetek. Prisotne so bolhe, klopi, levkoza, klamidije, herpesi... Kdo še ve več našteti... Vse imamo... Dajmo s sterilizacijami prosim lepo to malo zajezit.



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 11.05.2009 : 20:54:50
Epona, veš kaj je še bolj grozljivo - da to ni samo tam. Vsepovsod je zdaj tako stanje ... :-X >:( :'( :'( :'(
In kar je še huje: ni videti ne konca ne kraja.  :-X :-X :-X


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 11.05.2009 : 20:57:25
Pa naj za začetek vsak Slovenec poskrbi za sterilizacijo ene muce in ene psičke :) Saj ni tako težko noo. Kdor ima malo večjo plačo... večjo psičko, kdor pa ima malo manjšo plačo pa manjšo psičko...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Skuiki , ponedeljek, 11.05.2009 : 21:01:27
Pa naj za začetek vsak Slovenec poskrbi za sterilizacijo ene muce in ene psičke :) Saj ni tako težko noo. Kdor ima malo večjo plačo... večjo psičko, kdor pa ima malo manjšo plačo pa manjšo psičko...

Ja, saj, če bi vsak samo za svojo mačko in psa poskrbel, kako mnogo drugje bi bili in koliko manj mladičev bi bilo v stanju, kot ga opisuješ zgoraj :-X



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 11.05.2009 : 21:03:31
Ja, če bi samo za svoje ... bi bil problem že veliiiiko bliže rešitvi. ::)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , ponedeljek, 11.05.2009 : 21:33:11
Če bi se šlo za kužke, bi ljudje precej drugače reagirali.
Muce so pač samo muce. Itak jih je dosti, saj je vseeno, če pocrkajo.
Še med vami ima na skrivaj kdo take misli.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Skuiki , ponedeljek, 11.05.2009 : 21:44:56
Bi se dalo narediti še eno, posebej vidno nabiralno akcijo za pomurske muce? Ker na prvi strani foruma je poziv samo za pomoč psom.

Je možno, da bi se to še kje drugje objavilo po tem, predlagam tudi namenski sklic prav za akcijo sterilizacij/kastracij.



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 11.05.2009 : 22:07:59
Tamalim sem odprla očke, gnoj je kar špricnil ven... Koliko je še takih zunaj - nekje...

Prosim lepo, naj vsak od vas (nas) vpliva na čim več ljudi, da bodo sterilizirali svoje muce in psičke...


Moja prva točka je, da v nobeni romski vasi, ki jo obiščemo ne ostane nesterilizirana nobena muca in nobena psička! Tako :)
Potrebovali bomo tudi nekaj vaše pomoči pa bo uspelo! In tako naprej... Potem bo pa to že vzgled za naprej in tako bomo nadaljevali...

Koliko trpljenja je že v enem mini naselju... kaj je šele v celi Sloveniji... Da nam bodo cigani vzgled na koncu! Ker z njimi se da 100x bolj delati in napredovati pri izboljšanju živalske problematike, kot pa za "našimi". In če bi bila cela Slovenija ciganska, bi bila dosti večji optimist glede vsega kot sem zdaj... res. Je grozno, je slabo in to zelo... ampak, če si vztrajen in siten kot muha, vsaj na koncu kaj dosežeš... v prid živalim! Noben ciganov ne podpira, le porivamo in tiščimo jih naprej, da nudijo svojim živalim boljše življenje. In rinit naprej jih je veliko lažje kot pa "tabele"...
Če povzamem:

Zbiramo sredstva za sterilizacije muc in psičk, da prišparamo nekaj kug, nekaj zlepljenih očk, herpesov, parazitov, utopljenih mladičkov, v steno vrženih mačjih malčkov, v zemljo zakopanih pasjih mladičkov...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 11.05.2009 : 22:10:54
NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415 z obveznim pripisom »STERILIZACIJE«  .
Društvo za zaščito živali Pomurja,
Markišavska ul. 3, p.p. 30,
9000 Murska Sobota


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Jana , ponedeljek, 11.05.2009 : 22:13:15
epona, kar odpri novo temo, predstavi (s tekstom in slikcami), kako je tam, dodaj vse podatke ... in nasibam vsepovsod, kjer so ze sedanje akcije, zraven se mucke.

Danes zjutraj sem vstala jezna, zalostna, sita sveta in ljudi ... in sem spisala http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=193. Upam, da je vsaj kaksen procent tistih, ki so prebrali, narocil macko/macka na S/K in da bo to res tudi storil.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , ponedeljek, 11.05.2009 : 22:20:16
Imam že tako danes en bolj tak k....v dan, ko me skrbi za zdaj in za naprej, ko sama sebi obljubim, da se ne bom več sekirala za tisto, česar ne zmorem, da.....
......da ne bom več jemala mačk v začasno (haha), da ne bom več na robu fizičnega, psihičnega in finančnega propada, zato, ker pač ne morem zamižati in iti mimo teh mačjih revežev......
....me pokliče eponca, še bolj obupana, kot sem sama in skupaj poskušava narediti iz katastrofe malo manjšo katastrofo.

Šit vse skupi.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , torek, 12.05.2009 : 11:58:23
Če bi se šlo za kužke, bi ljudje precej drugače reagirali.
Muce so pač samo muce. Itak jih je dosti, saj je vseeno, če pocrkajo.
Še med vami ima na skrivaj kdo take misli.

Helena, zame osebno niso muce čisto nič manj vredne od psov in žalostna sem, da še veliko ljudi razmišlja tako :(.

Še dobro, da nismo vsi taki in da tudi muce enkrat čaka lepša prihodnost. Ti sama zelo veliko pripomoreš k temu in rada se bi ti zahvalila za vse kar delaš zanje :-*!

Imam že tako danes en bolj tak k....v dan, ko me skrbi za zdaj in za naprej, ko sama sebi obljubim, da se ne bom več sekirala za tisto, česar ne zmorem, da.....
......da ne bom več jemala mačk v začasno (haha), da ne bom več na robu fizičnega, psihičnega in finančnega propada, zato, ker pač ne morem zamižati in iti mimo teh mačjih revežev......
....me pokliče eponca, še bolj obupana, kot sem sama in skupaj poskušava narediti iz katastrofe malo manjšo katastrofo.

Šit vse skupi.

Včasih res pride kak dan, ko si obupan in ne veš kako boš zmogel vse skupaj, zato te čisto razumem kako se počutiš. Tudi sama sem si nakopala (pre)veliko breme trenutno in me je strah kako se bo izšlo. Ampak skupaj zmoremo več in če si med sabo pomagamo, je vse veliko lažje :).





Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , torek, 12.05.2009 : 12:57:18
začasne skrbnice Mačje hiše imamo v začasnem skrbništvu 73 mačk.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: skogkatt , torek, 12.05.2009 : 13:05:34
pa si rekla, da ne boš štela :P ;D :-[ :'( sej ne vem, ali se naj smejim ali jočem...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: alexx , torek, 12.05.2009 : 13:10:01
O, sr***e!  :-X
(pol pa j'z jamram, k' imam samo tri!)  :-[

Kdaj se bodo vse te S/K končno začele kaj poznati?!?  :-\

Drž'te se, punce! Ne vem kaj naj vam drugega napišem!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , torek, 12.05.2009 : 13:47:37
73 :-[? O moj bog... :-X


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 12.05.2009 : 20:04:56
epona, kar odpri novo temo, predstavi (s tekstom in slikcami), kako je tam, dodaj vse podatke ... in nasibam vsepovsod, kjer so ze sedanje akcije, zraven se mucke.

Danes zjutraj sem vstala jezna, zalostna, sita sveta in ljudi ... in sem spisala http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=193. Upam, da je vsaj kaksen procent tistih, ki so prebrali, narocil macko/macka na S/K in da bo to res tudi storil.

Lepo si napisala. Je dovoljeno to (seveda s tvojim avtorstvom spodaj in virom - www.mojpes.net) to sprintat, razdelit, nalepit kam, karkoli, kjer bi bilo vidno širši množici... ?

Ni druge kot, da jih bombandiramo z vsem, kako pomembno je to, kako pomembne so sterilizacije in iz vseh strani...

Ker jaz lahko zdaj v tem trenutku. če začnemo štet minute - v 90 minutaah štartam iz Pomurja s polnim avtom mladih muck, bolj ali manj potrebnih pomoči... Ni druge, kot sterilizirat vse povprek...

Vse fronte je treba vklopit hkrati:
-sterilizirat vse po vrsti
-bombandirat ljudstvo (šole, javna mesta) z informacijami o pomembnosti sterilizacij...

Iz teh treh ciganskih vasi, se zaklejem tu pred vami, v roku enega leta ne bo koten več niti en muc! Če bo kdo nastavil škatlo kam v bližino, me bodo poklicali, malčkom bomo poskušali najt domove in noben ne bo nesteriliziran oz. nekastriran odšel v svet. Pa bodo 3 vasi brez te mladičje žalosti, dobesedno žalosti, ko vidiš vse to...

In če lahko "rešimo" tri manjše vasice, zakaj ne bi nekoč rešili "še tri"? V vsakem primeru je bolje kot nič.

Še vedno pa je najbolj pomembna Janina varianta - hkrati poučevanje ljudi na sto in en način - aktivno kot se le da.
Vasi, ki jih pa "rešimo" so pa tudi lep vzgled in učbenik (prej-potem) za takšno poučevanje...

Saj vem, da se nekaterim fučka in žvižga, kaj je z njihovimi živalmi... ampak nekje je pa treba začet. Ne bomo se dali, a-a.


Prispevki za sterilizacije:

NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415 z obveznim pripisom »STERILIZACIJE«  
 .
Društvo za zaščito živali Pomurja,
Markišavska ul. 3, p.p. 30,
9000 Murska Sobota

Zelo dobra naložba v zmanjšanje števila grdih, žalostnih prizorov...

2 muci mamici in en samček ter 14 mladičkov je v oskrbi Mačje hiše. Nekateri bodo vrnjeni nazaj v to romsko vas. V tem primeru ne bodo romi nič dodali zraven, ziher ne. Sterilizirani/kastrirani pa bodo popolnoma vsi.
Prosim lepo, res prosim za vašo pomoč. Kak fino bo, ko nam uspe. Tako bo: če si zamisliš zemljevid Slovenije, ki je cela črna... potem pa vzameš mokro gobico pa pobrišeš dva majhna flekca in na teh dveh flekcih bodo vse muce sterilizirane :D





Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , torek, 12.05.2009 : 20:17:48
 :) :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Jana , torek, 12.05.2009 : 20:30:14
epona, karkoli z mojpes.neta lahko printas tako, kot je objavljeno in z oznako mojpes.net, brez, da sprasujes :)
Brez dogovora ni dovoljeno objavljat drugje po netu, sploh ne po forumih, za print in deljenje okrog pa ni nikakrsnih zadrzkov. Vec, kot jih prebere, bolje je. Ce se kaksen zamisli, smo ze zmagali, ce kaksen res naredi, kar priporocamo, smo pa celo presrecni :).

Saj nismo zahtevni, saj zelimo le to, da mackoni in psi ne bi trpeli z vnetimi ocmi "za umret", lacni, usivi in garjavi, pretepeni, polomljeni ...
Saj to ni toliko in ce je do tega le sterilizacija in kastracija lastnih mack, ne pricakujemo tako strasno veliko. Tiste, ki bodo na koncu ostale brez lastnikov, bomo ze nekako postimali.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: daisy85 , torek, 12.05.2009 : 21:20:54
obljubljeno...storjeno. JUtri se vam bo račun nekaj deset eurov povečal. Nekaj deset eurov gre pa še na drug račun, da bo za vse pomurčke prav:)

Lep pozdrav vsem iz Ljubljane.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , torek, 12.05.2009 : 21:34:19
Hvala!  :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sreda, 13.05.2009 : 20:02:07
Daisy85, tudi od mene hvala :-*
Eponi vedno govorim, da ni lepšega od malih muc (tudi kužkov) a jaz jih enostvno NOČEM videti nikjer več...V tem ciganskem naselju jih je, ko smo bile nazadnje tam,bilo še pa še...Kar nosili so jih k avtu, jaz pa,vesela, da Eponca vsega ni videla, v avto z njimi ;) Saj mi je jasno, da pri Heleni nimajo vsi prostora, zato kjer je le možno mačko spopokam na sterilizacijo...Sem po prihodu domov (iz tega cigansko-pasje-mačjega naselja) šla na sprehod, da se razluftam, srečala mačko, ki kar ni šla od mene, ker mi je bila sumljivo debela je več nisem izpustila in na srečo je njena brejost že prekinjena... :)
Za v petek smo zmenjeni za sterilizacijo mamice,katere štirje mladički so šli v mačjo hišo; ostalo jih bo še veliko, toda glavno, da smo začeli tudi z mucami, ki so (Helena!)prav tako pomembne kot kužki. Le, da jih v prvi ciganski vasi (na veselje in začudenje vseh nas) ni bilo kaj dosti, jih je pa zato v drugem toliko več...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , sreda, 13.05.2009 : 20:05:18
Za v petek smo zmenjeni za sterilizacijo mamice,katere štirje mladički so šli v mačjo hišo; ostalo jih bo še veliko, toda glavno, da smo začeli tudi z mucami, ki so (Helena!)prav tako pomembne kot kužki.

Všeč, všeč, še bolj všeč :-* :-* :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , sreda, 13.05.2009 : 20:14:34
Terenka, poglej malo v legla tamalčkov, kakšne imajo učke.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 13.05.2009 : 20:19:33
Ja očke bomo pogledali, pregledali in odpirali - ampak oboroženi kot je treba... Zadnjič sva prosili toplo vodo pa sva dobili mrzlo vodo v umazani skledi...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sreda, 13.05.2009 : 20:29:16
Bom bom pogledala očke, tem še,naslednjemu leglu ne več... :D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 14.05.2009 : 20:27:43
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/krYWbop8UOdXCtEB.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/8SaG__GNCvcSPlTd.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/BM9FLsorULAZlf3i.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/_tS7aE_AXV5uXdD4.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/LLNLYqMWBvj2tHHP.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/zWIhH_Lx3KgZ6Bi0.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/GyzcLEi0XL73DmKt.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/teullj7YZ01sJUXF.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/n3AZCoo6kFxN5yUl.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/o5MK7yISSm2RnXWt.v.jpg)

Dajmo jim pomagat...



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , četrtek, 14.05.2009 : 21:02:55
A je tista ta prva breja?

Eponči, kako misliš, da bom prenesla obisk v teh vaseh?
Verjetno bom tam kampirala, dokler ne bodo vse s/k, ali pa bom privlekla domov poln avto mačk ali se bom sesedla in jokala ene dva, tri dni. ??? :'(


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , četrtek, 14.05.2009 : 21:03:40
A ni ta taprva mamica od teh mačkov, ki so pri meni?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 14.05.2009 : 21:28:17
Helena, bomo šli postopoma. V prvi vasi so nam psi povzročali muke v srcu, vedeli smo za enega mačkona, ki  pa je zelo zelo lep. No na zadnje so nas presenetili še miniji in mamica, ki pa so itak že pri tebi. Edino kar mačkonu manjka je kastracija in cepljenja (tako na grobo)... Potem bomo šli v drugo (vmesno) naselje... Tam imamo samo 4 psičke za sterilizirat, 3 so ok (jih tudi čuvajo), ena na verigi (in je v ponedeljek potekalo pogajanje št. 3 za sterilizacijo te psičke (sestrice od Barbi)), potem gremo v tretjo vas, pa bomo tudi šli od hiše do hiše - postopoma... Saj 12 iz te vasi jih je že pri tebi  ;). Nekaj mamic s tamalimi je še skritih nekje... Eni malčki že kar laufajo naokrog... Pa lahko si boš zbrala za domov katerega boš želela...  :-X Tam, kar nekaj stran od vsega tega pa so v bistvu 3 hiše in ženska (bivša lastnica od receptorja na 300 kosmatih) ima ogromnooo mačk... Sredi gozda... Boš zdržala, kaj ne. Najprej bomo vse porihtali te pa se lahko gremo cmerit na kup. Bomo vdarli grupno cmerjenje!

Hihi, kak bo fajn, ko bodo sterilizirane :) Skalo mam na srcu, potem pa se bo en kamenšen stran odvalil :D. Kaj pa hočeš lepšega :).


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 14.05.2009 : 21:42:51
Prva siva muca deluje, kot da bo zelo kmalu mamica in je tam, v naselju...



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , petek, 15.05.2009 : 06:36:54
Ta siva muca je v sorodu(verjetno sestra) od tistih dveh, ki sta pri Heleni, ta je ostala še pri tej hiši odkoder jih je kar nekaj odšlo.
Peta muca po vrsti je pa mamica od štirih, ki so tudi pri Heleni in so vsaj izgledali še kar vredu. Za to smo zmenjeni danes za sterilizacijo.
Ne se tolažit, da so to vse iz tega naselja...Tam v malo oddaljenem naselju, v gozdu, pa jih je pri samo eni hiši več kot tukaj...So toliko na samem, da jim muce kar nosijo tja, oni jih pa pač hranijo, kaj več pa...
čaka nas ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 15.05.2009 : 07:09:28
Vse skupaj na računu za STERILIZACIJE zbranih 100 €.

Tako smo z vašo pomočjo lahko zdaj sterilizirali dve psički. (preostanek so dodali romi)

V tem času smo sterilizirali še 4 muce in kastrirali dva mačkona.

počasi se daleč pride :) Hitro pa še dlje  :-X

Hvala za prispevke :*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: kaja , petek, 15.05.2009 : 07:13:43
Punce jaz vas res obcudujem in verjamem, da vam bo uspelo pocistit vasi. :-* :-* :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Yo , petek, 15.05.2009 : 07:36:05
Trenutno finančno ne morem čisto nič pomagat, lahko samo držim pesti, da vam uspe.
Če bo pa kakšen sonček posijal, bomo pa tudi drugače z veseljem pomagali.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , petek, 15.05.2009 : 10:16:13
Vse skupaj na računu za STERILIZACIJE zbranih 100 €.
Pa za tačrno pasjo mamico (Balerinčico ali njeno sestro, spet ne vem ::)), je tudi že zagotovljeno. ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sobota, 16.05.2009 : 07:43:12
Balerinčico, sestra ima mladičke. Sterilizirani bosta pa obe, lepo po vrsti, ko bo primeren čas. Če nam to uspe bo super, ker sicer živita tukaj lepo. Samo sterilizacija še manjka.
Pa pomembno je, da si sami tega želijo, zato nikakor ne smemo te priložnosti zamuditi. Sigurno se bo pa za ti dve mini psički zbral denar, saj za eno je že vse zmenjeno. Tudi z njihove strani.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , nedelja, 17.05.2009 : 20:49:02
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/oQxxgWM1925LVqJj.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/hYw6K4_1GOyLtmJm.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/J1IO6wGr29nwNlQg.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/AXmHanA0LDg3DksO.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/l28UB0vDgW66M8pP.v.jpg)

Baje je mladičev še pa še skritih po podstrešjih, med drvi... Da vsaj ne bi imeli zlepljenih očk...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , nedelja, 17.05.2009 : 21:02:49
Epona, v četrtek, če ti je prav. Pridemo vsaj dve ali tri z vso opremo za prvo pomoč in transporterji za ta nujne.
Imam že kup mazil, zdravil, infuzije,.............


IMA KDO PROSTOR ZA KAKŠNO OD POMURSKIH MUC??


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , nedelja, 17.05.2009 : 21:04:08
Meni se kar srce trga, sploh za tiste na strehah in ta zalepljene.
Vaših 17 pri nas je ok.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , nedelja, 17.05.2009 : 21:27:05
Le en problemček je... Da večina teh mačk prihaja samo jest in niso v nobenem stiku s človekom... Skrivajo se po strehah, razmetanih podstrešjih... In jih ni kar tako za "dobit".

Četrtek bo ok!  :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 18.05.2009 : 19:35:38
Skupaj zbranih 150€ :* Na računu +50€

Teh 50 € gre zdaj na račun naslednje sterilizacije. Več kot bodo lastniki zraven prispevali - več ostane za naslednjo sterilizacijo.
Največji dosežek od vsega pri veliki večini je, da se s sterilizacijo sploh strinjajo...

Obesimo jumboje, naj folk poskrbi za svoje živali, naj sterilizira in naj kastrira.  Zdaj bom začela po čakalnicah delit letake o sterilizacijah... Naj folk bere, ko čaka... Potem se pa naj zamisli... Potem pa naj sterilizira in kastrira. Tak! Vsaj tisti, ki imajo v žepu za sterilizacijo, naj... Vsaj tisti...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , ponedeljek, 18.05.2009 : 21:18:35
Za naslednjo sterilizacijo čakata že ta teden balerinčica in siva muca, upajmo, da nam bo uspelo sterilizarati še kakšno muco.

Žal,  za sterilizacije ni problem le to kolko ima kdo v žepu ampak v ...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 18.05.2009 : 21:41:47
Takoj zdele nakazem obljubljeno polovicko za Balerincico.  ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , ponedeljek, 18.05.2009 : 21:42:34
Jaz sem vam tudi nekaj nakazala. Zrno na zrno, pa bo :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , ponedeljek, 18.05.2009 : 21:45:14
Epona, jaz ti bom dala pa gotovino, ko se vidiva. Imam vaš transporter, pa še nekaj robe za predat + posvojnino od tamalega Knuta.

Lp, Maja :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Jana , ponedeljek, 18.05.2009 : 21:47:02
epona, najvec casa ima folk pri zdravniku (za ljudi ;D, ne pri vetih, hehe), pa pri frizerju in na podobnih punktih in tam pomagajo listki A5 ali A4 zlozen ali kaj takega, kar kopirano in s kaksnim "zavajajocim" naslovom, da gre folk brat in morda kaksnega v torbo stlaci, pa se doma pokaze. Ce napises "sterilizacijo" ze v naslov, ne bodo brali, posebej tisti ne, ki "mislijo, da so proti" ;D, torej jih pripeljes okrog ovinka do tistega, kar zelis, da preberejo.
Pri veterinarjih ti bodo hitro fliknili dol plakat ali flajerje, ce tudi sami ne podpirajo striktne in zgodnje S/K. Tam, kjer priporocajo "eno leglo" vsaki macki in psici, bos vrgla energijo, print in papir stran in je skoda. Tudi v kaksni vecji stacuni ni napacno dat k blagajni (seveda po dogovoru z upravo), da folk, ko base v vrecke, se kaksno slikco fletne mucke (s "strupeno" vsebino, kar ne bodo prej vedeli ;D) domov odnese ... Pa morda v kaksni knjiznici ali na sploh tam, kjer prihajajo in odhajajo ljudje, ce se medtem se malo zadrzijo in dolgcas pasejo, je pa se bolje. Pse in/ali macke imajo v vsaki zlahti, ce ze ne skoraj pri vsaki bajti. S kaksnim prijaznim/poznanim lokalnim postarjem se da vcasih zmenit, da listke zraven poste deli ;).

Jumboje je pa VURS lani obesal po Sloveniji, pa smo si bili vec ali manj tukaj edini, da bi denar (hm ..., veliko denarja) veliko koristneje porabili za S/k, kot pa za neucinkovito reklamo ... hm, cesa sploh ...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Skuiki , ponedeljek, 18.05.2009 : 21:54:00
Epona, jaz ti bom dala pa gotovino, ko se vidiva. Imam vaš transporter, pa še nekaj robe za predat + posvojnino od tamalega Knuta.

Lp, Maja :)

majas, jaz v sredo na sestanek prinesem še ovratnice za Pomurčke, upam da jih boš lahko dodala kar zraven v ta tvoj paket za epono. Sem jih mislila danes dostaviti "k Skokiju", ampak nisem pomislila, da ima ob ponedeljkih dopust  ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Skuiki , ponedeljek, 18.05.2009 : 21:56:03
epona, najvec casa ima folk pri zdravniku (za ljudi ;D, ne pri vetih, hehe), pa pri frizerju in na podobnih punktih in tam pomagajo listki A5 ali A4 zlozen ali kaj takega, kar kopirano in s kaksnim "zavajajocim" naslovom, da gre folk brat in morda kaksnega v torbo stlaci, pa se doma pokaze. Ce napises "sterilizacijo" ze v naslov, ne bodo brali, posebej tisti ne, ki "mislijo, da so proti" ;D, torej jih pripeljes okrog ovinka do tistega, kar zelis, da preberejo.
Pri veterinarjih ti bodo hitro fliknili dol plakat ali flajerje, ce tudi sami ne podpirajo striktne in zgodnje S/K. Tam, kjer priporocajo "eno leglo" vsaki macki in psici, bos vrgla energijo, print in papir stran in je skoda. Tudi v kaksni vecji stacuni ni napacno dat k blagajni (seveda po dogovoru z upravo), da folk, ko base v vrecke, se kaksno slikco fletne mucke (s "strupeno" vsebino, kar ne bodo prej vedeli ;D) domov odnese ... Pa morda v kaksni knjiznici ali na sploh tam, kjer prihajajo in odhajajo ljudje, ce se medtem se malo zadrzijo in dolgcas pasejo, je pa se bolje. Pse in/ali macke imajo v vsaki zlahti, ce ze ne skoraj pri vsaki bajti. S kaksnim prijaznim/poznanim lokalnim postarjem se da vcasih zmenit, da listke zraven poste deli ;).

Jumboje je pa VURS lani obesal po Sloveniji, pa smo si bili vec ali manj tukaj edini, da bi denar (hm ..., veliko denarja) veliko koristneje porabili za S/k, kot pa za neucinkovito reklamo ... hm, cesa sploh ...

Predlagala bi, da se naredi kaj takšnega, kjer so že na daleč vidno krasne, srečne, negovane, STERILIZIRANE mačke na prvi strani :) O steriliziranosti pa izveš, ko odpreš in prebereš.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , ponedeljek, 18.05.2009 : 21:56:53
Skuiki, zmenjeno - bom imela prazen prtljažnik, tako da lahko kar veselo nosite robo za pomurčke! ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 18.05.2009 : 22:00:44
Jana, sem mislila pri človek-doktorjih ja :)

In tudi bom, bote videli :) Od Celja proti Pomurju vključno s Koroško, vse čakalnice bodo opremljene  :D Vem, kako je, ko čakaš pa čakaš pa čakaš... 100 krat prebereš eno in isto... Še na pamet se začneš piflat.

A bomo kaj takega sestavili? Takega, da pritegne potem potegne na koncu pa pusti pečat! :) Jaz bom delila :).

Aja, jutri sem v Ljubljani :D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 18.05.2009 : 22:04:34
Smo že razmišljali o poštarjih. Pa je super ideja, da pride v vsak dom... Samo doma ljudem ponavadi ni tak fejst dolgcajt. Treba je ciljat tam, kjer se čaka čaka čaka... Tudi avtobusne pa kjer so vrste :).

Ima kdo dar in voljo oblikovat kaj takega? Bom naredila potem test pa dala 30 ljudem različnega profila za prebrat pa bodo ocenili njihovo počutje prej in pol... Če bo vsaj enega prepričalo, delimo :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 18.05.2009 : 22:13:18
Pa tudi, če v prvem šusu nobenga ne prepriča :P, razmišljalo pa se bo o tem pa resnica o sterilizacijah/kastracijah bo predstavljena  :).



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: vis in nox , ponedeljek, 18.05.2009 : 22:17:04
Jana, po ZD ni dovoljeno puščati nobene "literature", ki je oni ne odobrijo (beri: poberejo mastno provizijo). Že občuteno! ???


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 18.05.2009 : 22:19:21
Hm, ogromno je že napisanega ... mogoče je malo razmetano oz. na različnih koncih z malce drugačnega zornega kota, pa je treba malo skupaj spravit, pa ustrezno zapakirat ("strupena vsebina v lepi embalaži"). Mozgam ... malo se mi že svita.  ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Jana , ponedeljek, 18.05.2009 : 22:24:47
Jaz sem nesposobna napisat v "lepi embalazi", ker sem prevec direktna ;D
vis in nox, po vecjih ZD verjamem, po manjsih, torej lokalnih (beri: vaskih :D) se pa da vse sorte zmenit.
Bus je super ideja ;).
Jaz bi rekla - vsepovsod, kjer se posameznik uspe zmenit, da se lahko pusti.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 21.05.2009 : 21:45:55
A bi kdo to naredil? Letake - listke osnoval?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 21.05.2009 : 21:58:09
Danes smo imeli častitljivo pomoč :) Hvala :*

Danes je bil kastriran en muc, sterilizirani dve muci.

Na sterilizacijo jutri pa čakata še dve psički, dve muci in en muc na kastracijo :). Oanžna muca je bila že breja...

Za sterilizacijo, kastracijo teh muc je ponudila pomoč Helena (ena visoko breja je odpotovala z njimi v Ljubljano). Za psički pa zbiramo tukaj. V vrsti je še kar nekaj psičk, ki jih želimo sterilizirati, preden nas "prehitijo"...

Hvala še enkrat vsem za pomoč :)

(http://www.moj-album.com/slike/9205718/PE3imlyrpnp8t9np.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/s0bfoHrBNhdpkPx0.v.jpg)


Sterilizirana:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/_LiiE4daxSreXVml.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 21.05.2009 : 22:06:06
Za muce pa sva danes s terenko naredili bojni načrt. Vsaj enkrat tedensko bova zjutraj (pred službo) z živolovkami lovile preostale ("divje")mačke v tem naselju in v tamkašnjem mini gozdičku zraven in jih nesle na kastracijo, sterilizacijo...

Dokler ne bodo vse porihtane.

Lahko noč :*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , petek, 22.05.2009 : 11:39:29
Bravo vsem vpletenim :-*!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , petek, 22.05.2009 : 11:46:11
A bi kdo to naredil? Letake - listke osnoval?
Bom jaz. Vsaj upam, da učinkovite.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 22.05.2009 : 18:23:34
Super Andreja :) Kdaj torej lahko pričakujemo letake? Če ti bo Nika pomagala pa bo itak ziher super narejeno  :D

Do danes zbranih 250€. Ostaja +85€. Jutri bo sterilizirana Balerinčica. Naročili pa bomo tudi tole lepotičko:

(http://www.moj-album.com/slike/9205718/A3UpCghXyi3C_t_K.jpg)

Ena ciganska vas je porihtana. Danes je bil kastriran še maček in poslednja nesterilizirana psička je bila sterilizirana, juhej! Skoraj je tekla kri, oz. na splošno je bilo danes grozeče vzdušje (enim smo baje vkradli mačko (ne v tej vasi), eni so rekli, da pse prodajamo(tudi ne v tej vasi)) - ampak, to je le zaradi vremena, ... Jutri bo spet bolje :D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 22.05.2009 : 21:29:45
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/1OY0qPw6MOidpYLR.v.jpg)

Naslednje (in vsa potencialna, ki bi v neslednjih letih še sledila) nerodovniških pekinezerjev smo uspešno preprečili.
Princeska je sterilizirana in želim ji lepo življenje skupaj še s tremi pekinezerčki :*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: skogkatt , petek, 22.05.2009 : 21:50:13
... Jutri bo spet bolje :D

Toliko optimizma je lepo brati :) Krasne ste :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , sobota, 23.05.2009 : 02:02:52
Punce, saj veste ... :-* :-* :-*
(http://www.clicksmilies.com/s1106/verkleidung/costumed-smiley-051.gif)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sobota, 23.05.2009 : 21:27:13
Danes smo "porihtali" še balerinčico :D Hvala za pomoč :-*
Precej naporen teden je bil, a, kaj, ko nam je pa nekak vse uspevalo, seveda s pomočjo obiska Helene in ostalih punc. Hvala in pridite spet :-* ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Lynn , sobota, 23.05.2009 : 21:42:27
Mene pa zanima zakaj teh psic ne odvzamete latnikom, če živijo v nemogočih razmerah in če nočejo poskrbeti za psičke lastniki sami?

Mislim, res žalostno, da ljudje, če jih lahko tako imenujem ne cenijo teh čudovitih bitij (kužkov), ki si zaslužijo vse kaj boljšega kot verige in pasje ute, ki to sploh niso!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Skuiki , sobota, 23.05.2009 : 21:52:16
Mene pa zanima zakaj teh psic ne odvzamete latnikom, če živijo v nemogočih razmerah in če nočejo poskrbeti za psičke lastniki sami?

Mislim, res žalostno, da ljudje, če jih lahko tako imenujem ne cenijo teh čudovitih bitij (kužkov), ki si zaslužijo vse kaj boljšega kot verige in pasje ute, ki to sploh niso!

Saj jih ne morejo kar odvzeti. Odvzem lahko odredi samo pristojen inšpektor/ica VURSa.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Lynn , sobota, 23.05.2009 : 22:07:24
Kdaj se pa potem lahko odredi odvzem? Ker jaz pri nas tudi poznam ljudi, ki imajo pse zaprte v pesjaku tko da ležijo v polulanem pesjaku, in svoje pse sploh ne peljejo k veterinarju če so poškodovani ali bolani. Ravno včeraj sem slišala soseda, da ima psička trn v nogi in da saj mešančki se sami pozdravijo - halo? Jaz pa s svojim psom letim k veterinarju za vsako stvar, ker bolj da izpadeš kot da kompliciraš, kot pa da je s kužatom kaj narobe..



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 23.05.2009 : 22:32:07
Kam bi VURS vse te pse dal? (Če bi jih dejansko odvzeli, ne samo prejeli prijave.) Sploh ne zagovarjam tega, da se kogarkoli zagovarja, podpira itd... veliko sem prebrala razmišljala in na koncu ugotovila, da kar trenutno lahko naredimo (ne o tem samo govorimo) mi tu, konkretno v ciganskih naselijih je, da jim poskušamo pokazat (vcepit), kako se z živalmi ravna in da so tega vredne! Večina ima rada svoje živali, vendar, kot da nikoli sploh pomislili niso na to, da živali potrebujejo tudi malo bolj konkretno oskrbo, kot so pomije vsake toliko časa... Se pravi naredimo nekaj, kar ne bo ostalo samo nekje na papirju...
Nekrateri cigani se zavedajo, da lahko zaslužijo z mladiči pa so se na koncu strinjali s sterilizacijo. Se pravi so se odpovedali zaslužku, sterilizacijo pa smo v večji meri pokrili mi. Nekaterim je čist vseeno. Jim tudi ne delamo nobene usluge... So pa taki, ki si želijo pa finančno vseeno ne gre skoz... Se zmenimo, da vračajo po obrokih...

Žal celotnega problema ne gre rešit v eni noči... V večih pa, vsaj delno...

Danes je bila sterilizirana Balerinčica :)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/JC2cwWhXTs9NzckJ.jpg)

Lynn, razloži prosim sosedu, da ne razmišlja pravilno...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , sobota, 23.05.2009 : 22:32:26
In kaj ima to veze z zbiranjem sredstev za s/k ciganskih psičk in mačk?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 23.05.2009 : 22:50:13
Steril-račun: +30€, če ne štejem muc, hihi  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 23.05.2009 : 23:02:57
Ta teden bo sterilizirana mala črna "terierčica" Tara. Njene mladičke so do sedaj uspešno prodajali za 30€.
Mladičkov seveda niso oddajali ne cepljenih ne razglistenih, nič... Tako da, tisti, ki si mislijo, da so z nakupom rešili psa, se naj zavedajo, da so sprožili kaskado... Še sosed zve, da se da kaj zaslužit (ker tu psi ne predstavljajo stroška) in imamo poplavo mladičkov, ki pristajajo tam, kamor potem moramo dolgočasa hodit mi da se kaj izboljša...

Se pravi zdaj zbiramo za tole krasno punčko, da ne bodo po njej skakali psi iz celega Goričkega...
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/FsAFkDzWgCUI8P_n.v.jpg)

Hvala :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Patapižu , sobota, 23.05.2009 : 23:06:27
Nekrateri cigani se zavedajo, da lahko zaslužijo z mladiči pa so se na koncu strinjali s sterilizacijo. Se pravi so se odpovedali zaslužku, sterilizacijo pa smo v večji meri pokrili mi.
Jaz bi prej rekla, da se niso odpovedali zaslužku, ampak so dali psico sterilizirat, ker je bilo zastonj. S takim načinom (da častite s/k) bi vam verjetno uspelo tudi v neromskih vaseh.



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 23.05.2009 : 23:08:33
Se strinjam.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 23.05.2009 : 23:11:02
Bolje da častimo mi, kot pa da se kalvarija nadaljuje...

Itak se mora spremeniti najprej nekaj na vrhu... Se pa zaradi teh sterilizacij ne bo nič kasneje...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , nedelja, 24.05.2009 : 08:23:33
Sem bila zraven, punci (epona in terenka) se z vsakim pogajata za to, koliko bo dal zraven.
Čisto z vsakim.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , nedelja, 24.05.2009 : 12:42:06
Lastnica balerinčice je včeraj že prispevala polovico zneska za katerega smo se zmenili, sedaj sva dogovorjeni, da prinese še preostali del, ker mož pride iz tujine.
Marsikdo v neromskih naseljih ima dovolj, pa ne bo nikoli dal za sterilizacijo, ker mu je za to res škoda dati... Bo že nekaj naredil z mladiči, jih pač nekomu dal...So pa čez kakšno leto na kratki verigi...
In samo sterilizacije to preprečijo. Zavest ljudi je težko spremeniti, razen, da delamo na tem, da "vzgajamo" otroke v smislu ozaveščanja kako ravnati z živalmi.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , nedelja, 24.05.2009 : 13:08:09
Glede muc pa je še manjši problem, ker itak jih veliko zboli, odide, avto povozi... :'(
Tak, da jih res nima smisla sterilizirati in dajati za to denar...(po mnenju neromov)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Patapižu , nedelja, 24.05.2009 : 18:56:51
Tak, da jih res nima smisla sterilizirati in dajati za to denar...(po mnenju neromov)
Saj pravim, če bi bilo zastonj, se pravi, da ne bi dali iz svojega žepa nič, ali pa samo malo (čim manj), bi jih pa dali.

Drugače mi je pa všeč, da ste se lotili romskega naselja, upam, da vam bo uspelo tudi na dolgi rok. Mogoče si jo bodo potem, ko bodo imeli 'poštimane' živali, vzele za vzgled tudi neromske vasi (lahko bi napisala slovenske, amapk se mi v tej temi tako lepše sliši... ne vem zakaj). Saj poznate, tisto slovensko... če ima sosed, moram imeti tudi jaz.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , ponedeljek, 25.05.2009 : 05:34:51
eno vprašanje imam - ni provokacija, res ne, samo ne razumem, pa bi rada.
Zakaj imajo prednost pri S/K samičke, torej S? A ni tko, da če je npr v vasi magari 5 neS samičk, pa so vsi samčki K, rezultat enak, s tem, da so K cenejše?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , ponedeljek, 25.05.2009 : 05:42:56
Prednost imajo breje samičke, ker pa pri zgodaj brejih ne veš ali so breje ali ne, sezona pa je takšna, da če nimajo mladičev, so ponavadi breje se najprej s in šele potem k.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , ponedeljek, 25.05.2009 : 06:47:50
aha, zdaj mi je pa vse jasno.
Hvala, helena. :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 25.05.2009 : 07:27:23
En razlog je podala Helena, potem pa sta tu še drugi pa tretji razlog:

Če kastriramo vse samčke v eni vasi, samičk pa ne steriliziramo, imamo še vedno npr. 50 mladičkov, če pride mimo en pes iz sosednje vasi, saj vemo, kako daleč jih lahko nos prižene....

Povrh vsega pa je do sedaj bilo vedno v vsaki vasi več psov kot psičk (tako da spet ne bi bprišli tako ugodno skoz pa še ziher ne bi bilo...).

Bo?  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , ponedeljek, 25.05.2009 : 08:18:02
bo, bo, hvala  :)
Sicer sem jst imela v mislih mačke - ampak maš čisto prou, psi imajo veliko "večji domet". ;)
Ma bravo punce, kaj naj rečem, svetske carice ste! :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 25.05.2009 : 20:09:28
Kastriran:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/3KE1hBnBbULttgGU.v.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 25.05.2009 : 20:10:35
In očitno sfurminiran ;D super!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 25.05.2009 : 20:28:44
Ena od bolj nujnih zadev (tak so vse nujne :-\), je sterilizacija te psičke. (spodaj na sliki) Za dodatek ima še hud pruh.

Psička raste z nami (z našimi obiski) in ni več daleč do prve gonitve. Upam, da se bomo hitro dogovorili za sterilizacijo in operacijo pruha z lastniki. Velikega prispevka od njih ne pričakujemo, ker sami živijo v zelo zelo ubogih razmerah... Zakaj jo sploh imajo? Ne vem. Prej je bila zaprta v mreži brez vrat, zdaj je spuščena in zgleda zadovoljna navihanka. Če dodamo svoj del še mi in jo pomagamo sterilizirati, mislim, da smo naredili največ, kar v tem trenutku lahko...

Mladički takšnih psičk pa tudi vemo, kako so zaželjeni...

Žal je psička velika in bo tudi sterilizacija dražja.
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/kZJGdf3dUimUvRJQ.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 25.05.2009 : 20:30:56
NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415 z obveznim pripisom »STERILIZACIJE«  
.
Društvo za zaščito živali Pomurja,
Markišavska ul. 3, p.p. 30,
9000 Murska Sobota

Če želi kdo pomagati :)

Hvala vsem, ki ste že!  :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 25.05.2009 : 22:01:20
Sterilizirana, žal že breja...
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/VxMWZjnn9tXGodgz.v.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 25.05.2009 : 22:03:41
Siva - sterilizirana (breja), oranžna in mladiček še bosta
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/Of0ghzccxSpzzngq.v.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , ponedeljek, 25.05.2009 : 23:52:33
epona, ta preostala dva mladička vzamemo kadarkoli, če si slučajno premislijo, ok?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 29.05.2009 : 19:20:33
Sterilizirana:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/vc4MH9V5utVndbn3.v.jpg)

Helena, velja  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 01.06.2009 : 19:02:22
Sterilizirana:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/URuVl8Cjk7OSFg5D.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 08.06.2009 : 21:15:37
ZAKAJ SI TAKO ZELO ŽELIMO STERILIZACIJ???



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 08.06.2009 : 21:17:06
Zato. Ne ker nam je to hobi in ker nimamo kaj druga za počet, ne. Ampak zato.

(http://www.moj-album.com/slike/9205718/oHTVuVSB2HeryGY5.v.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 08.06.2009 : 21:18:25
Jutri gre k veterinarju. Zdaj je na varnem. terenka jo je danes odnesla od tam. Predlogi? Jo lahko vzame kdo v oskrbo?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: moonbeam , ponedeljek, 08.06.2009 : 21:19:35
 :-[ :-\ :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Lynn , ponedeljek, 08.06.2009 : 21:30:32
Oh, boga muca  :-[ :'(..

Kaj pa je z njo? To zgleda pa neka ful huda bolezen.. :'(


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , ponedeljek, 08.06.2009 : 21:31:05
Boga muca, grozno :( :'(.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Xena , torek, 09.06.2009 : 08:09:17
Manjka ji uho?

Katarina


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Yo , torek, 09.06.2009 : 08:13:22
Kaj je narobe z njo? To bi bil pomemben podatek za začasno nastanitev - gre za kaj nalezljivega ali je "samo" v katastrofalnem stanju?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , torek, 09.06.2009 : 09:22:51
Najprej gre na test, potem bomo videli za naprej.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , nedelja, 28.06.2009 : 22:09:18
Žal tudi tej muci takrat nismo uspeli ponudit še lepega življenja...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , nedelja, 28.06.2009 : 22:17:18
En osnutek za letake, ki govorijo o "pomembnosti" sterilizacij/kastracij je narejen. Meni je zelo všeč. Hvala "osnovalki" :-*

(Andrejčica, tvoj je še vedno seveda dobrodošel, zdaj maš zih cajt, ko nimaš več Nike :P)

Tisk je drag. Tega bo pa veliko. Predlogi, kje in kako to čim ceneje stiskat?


Naj se branje čim prej začne  ...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: perezvon , ponedeljek, 29.06.2009 : 21:37:54
Danes sem nakazala 60 eur. Občudujem vaše delo punce. Vem, kako težko je povprečne ljudi prepričati v s/k. Pa vsi, tudi nekateri bližnji, te imajo na koncu za norega, da se sekiraš in trudiš. Ampak po drugi strani je treba pogledati na svetlo plat, na vse muce, ki smo jim pomagali.

Zdaj pa še eno idealistično vprašanje - zakaj pri nas ni kaznivo, če mačkom in psom ne preprečiš neželenih mladičev, kar zapoveduje zakon? LP


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Yo , ponedeljek, 29.06.2009 : 21:51:18
epona, za kakšen tisk gre in koliko tega bi se rabilo?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 29.06.2009 : 22:11:04
Zdaj pa še eno idealistično vprašanje - zakaj pri nas ni kaznivo, če mačkom in psom ne preprečiš neželenih mladičev, kar zapoveduje zakon? LP
Saj na papirju je. ::) >:(

(Andrejčica, tvoj je še vedno seveda dobrodošel, zdaj maš zih cajt, ko nimaš več Nike :P)
Glavo tiscim v pesek :-[ :-X
Bom za kazen donirala za tisk.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 29.06.2009 : 22:16:22
Epona, posvojitelj Nike dela v tiskarni ... (a to kaj pomeni? ;)) Povej prosim, kako je zasnovano (velikost letaka, barve, eno/dvostransko ...), da ga lahko povprasam, kaksna bi bila cena, kaj se najbolj splaca ...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 09.07.2009 : 20:44:49
Letaki so osnovani na A4 formatu - obojestransko, ki se potem zloži v zloženko - barvni.



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 09.07.2009 : 21:12:32
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/FWEUiiEOQOB6Ax7P.v.jpg)
terenka ga je našla na pokopališču. Kljub trudu je umrl.



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , petek, 10.07.2009 : 23:47:25
Letaki so osnovani na A4 formatu - obojestransko, ki se potem zloži v zloženko - barvni.
Aha, hvala. Porocam.
Za mucka pa ...  :-X :'( :'( :'(


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 11.07.2009 : 12:03:57
Mama bo sterilizirana. Škoda, ker ni bila že prej...
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/ubTjyRzIO2lJsbLh.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/ljXzziHQ3pb4IEdQ.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/2bVbFywO41RZWqAi.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/niSF_e39nwNWwEri.jpg)

Tukaj potrebujemo okrepitve.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 11.07.2009 : 12:06:20
Mamica jim je umrla:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/e73HjOLRcbUdWotr.jpg)(http://www.moj-album.com/slike/9205718/fOOgJBswHwLlMzaQ.jpg)
foto: Bine


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Pola , sobota, 11.07.2009 : 13:24:04
Ojoj :'( :'(


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: alexx , sobota, 11.07.2009 : 19:49:38
 :'(
(žal je plača šele naslednji teden...)

Drž'te se, punce!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 14.07.2009 : 19:39:24
Danes odpeljani na sterilizacijo še dve:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/ZsbTEjFWTkTueyXr.v.jpg)
in mamica tehle:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/Tk3wEZGrCoutxsM3.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 14.07.2009 : 21:03:07
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/DBwsng5oHDEGfSQI.jpg)

Zunaj živeči pa čist zlepljeni... pri obeh.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 15.07.2009 : 13:26:36
Kaj vse ne vidimo...
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/kvsWajPftF9scvO0.v.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 15.07.2009 : 13:52:05
Brez mame:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/BmTkrPo6gKVq0Q6z.v.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 15.07.2009 : 13:57:14
Dajte prosim lepo vse okoli sebe prepričat naj sterilizirajo svoje muce in psice. Ker to ni normalno. Pa večinoma se da. Le na pravo struno je treba zabrenkat pa vztrajen bit kot hudič.

Prosim lepo. Vsak, ki to bere pa ima še minutko časa.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: vis in nox , sreda, 15.07.2009 : 14:08:50
Brez mame:

Kaj pa je z mamo?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 15.07.2009 : 14:09:22
Je umrla.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: vis in nox , sreda, 15.07.2009 : 14:10:43
Je umrla.

Potem jih pa kar k meni pošlji!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , sreda, 15.07.2009 : 14:13:37
Dajte prosim lepo vse okoli sebe prepričat naj sterilizirajo svoje muce in psice. Pa večinoma se da. Le na pravo struno je treba zabrenkat pa vztrajen bit kot hudič.
Jaz sem pa prav zaradi tega (še veliko bolj kot zaradi števila živali) - ker si ljudje nikakor ne dajo dopovedat - totalno obupana  :'( :'( :'(.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 15.07.2009 : 14:16:28
Vztrajnost je lepa čednost  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: perezvon , sreda, 15.07.2009 : 18:06:28
Vsekakor je prva pot poučevanje in prepričevanje ljudi o s/k mačk. Ampak včasih daš res vse od sebe, vključno s finančno pomočjo, prevozom po potrebi, a ne uspe. Kaj ti preostane drugega - prijava (takrat se mi bodo šele vsi smejali in nič ukrenili) ali da na skrivaj popokaš muco in sam vse urediš? S slednjim ne rešiš problema, le trenutno situacijo. Kakšne so vaše izkušnje? Nekako ne vidim druge rešitve kot v ostrejšem pristopu. Kako pa je s kaznovanjem kmetov, ki pobijajo mačje mladiče? Ali jih po prijavi sploh doleti kazen in kakšna? Vem, da nekateri ljudje živijo na pragu preživetja in nimajo denarja za veterinarsko oskrbo mačk - ti bi pač morali (s)prejeti finančno pomoč za s/k.

Drugače pa vse pohvale za vašo vztrajnost punce. Pomagam vam z nekaj deset evri mesečno. LP


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 15.07.2009 : 21:40:11
Hvala perezvon.

Ja ni tak enostavno kot se bere, sploh ne. Včasih se trudimo tako, da se že sami sebi zdimo nori.
Mi se sicer s temi ljudmi zelo veliko "ukvarjamo". Velikokrat smo tam. Enkrat težimo pri enih potem pri drugih, nato bi tisti prvi dali, potem ko pridemo spet ne, pa tako :). Do zdaj so se na koncu strinjali vsi razen en gospod z "nemško ovčarko", ki se še bo. Glede na to, kako je psička slabo oskrbovana, jo bomo v najslabšem primeru pač odpeljali sami na sterilizacijo. Opazil itak ne bo. Ampak še prej se bomo trudili ga prepričat. Če za njo ne poskrbi, kaj bo potem z mladiči?
 
Veliko pogovarjanja in pregovarjanja, da sploh dajo sterilizirat, potem pa še več pogovarjanja in pregovarjanja, da kaj prispevajo zraven.
Zdaj po teh mescih odkar smo pri njih pa se mi zdi, da je vedno lažje jih prepričat. Največji dosežek pa je itak, ko vidijo kako je sterilizacija fajn 8). Spet jih preveč hvalim :).

Jaz trenutno vsaj pri teh, ki jih mi obiskujemo, vidim to kot edino rešitev, ki dejansko doseže to, da v naselju ni novega naraščaja. Vsem smo pa dali jasno vedet, da bo tisti, ki bo imel psa zdaj na novo, odkar "smo jih začeli učiti", kako je prav, pod posebnim dobrogledom in mu nikakor ne mislimo pomagat z ničemer! Naj ima žival, če zmore, drugače pač ne. Pomagamo pa tem, ki so pse imeli pred našim prihodom in stvari  p o č a s i premikamo na bolje. Naš cilj je, da v teh naseljih ostanejo res samo psi, ki bodo na koncu ugodili zakonu. Je pa še dolga ponekod do tja.

Tako pač ukrepamo zdaj. Ko pa bo VURS začel dejansko PISATI kazni in zahtevati plačilo, upam, da se bodo tudi glede sterilizacij ljudje vsaj malo bolj skup pobrali. Čeprav pri ciganih ne vem, kako bo s tem. Ker jim nimajo kaj vzet. Razen prostosti. Bomo še videli. Vsekakor, ko bo tako daleč, da bo teba napisati kazen, jo bo TREBA. In bo bolje:).

Vsekakor se splača energijo dajat tudi v sterilizacije lastniških živali. (na kakšenkoli način že pač) Potem tudi prostoživečih ne bo toliko. Če dosežeš sterilizacijo ene lastniške (in pomožnosti tako, da lastniki vidijo, da je tako res prav), ki da mogoče vsako leto po tri prostoživeže mladiče, je že bolje ane?

Sterilizirana (mami Pamžkov):

(http://www.moj-album.com/slike/9205718/Sks0CX9RIG0lFtm8.v.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 23.07.2009 : 00:10:21
Ko kamni res jočejo...

http://www.youtube.com/watch?v=6FmB-fyviZY


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Yo , četrtek, 23.07.2009 : 01:17:19
epona, a si ti tudi žalostna?
Zame večina pravi, da imam kamen namesto srca...
Sem poslala spet malo to naokoli...
Tistim, ki baje niso tako ******** kot jaz  :-\


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: vis in nox , četrtek, 23.07.2009 : 08:57:11
Epona, bo šel tale filmček tudi v medije? Je že kaka naveza, da bi ga brezplačno predvajali na TV? Pa na VURS, da ga morda oni spravijo v javnost (jim ne bo potrebno plačevati avtorskih honorarjev)?

No, malo za vzpodbudo pa:

Brez mame:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/BmTkrPo6gKVq0Q6z.v.jpg)

Tile so pri nas, živahni, zdravi, odpravili smo bolhice (celo morje bolh), jutri bodo cepljeni, željni človeške bližine, cvilijo od veselja, ko vidijo ljudi. Včeraj so že raziskovali po sobi, se igrali z miškami, žogicami. Pridno jejo brikete, lulajo in kakajo samo v pesek, sončki. Iskali bodo dom!

Slikce bodo!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: frigga , četrtek, 23.07.2009 : 09:05:58
Epona, bo šel tale filmček tudi v medije? Je že kaka naveza, da bi ga brezplačno predvajali na TV? Pa na VURS, da ga morda oni spravijo v javnost (jim ne bo potrebno plačevati avtorskih honorarjev)?

Filmček je fajn, ampak če ga nameravate spraviti v medije, je treba narediti nekaj pravopisnih popravkov. :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 23.07.2009 : 14:15:20
To je tisto...ko te zvečer prime žalost pa ne moreš iti ne k mucam ne h kužkom, ker je pač sredi noči že... pa razmišljaš kaj bi še lahko... pa iščeš malo slike skupaj, da bi lahko šel k župniku predstavit, kaj vse njegovi farani počnejo... da bo imel gradivo za kako pridigo skup sestavit... pa prideš do Janinih kamnov... pa si rečeš, čuj, to bi lahko še kdo prebral... kak bi človek poenostavil, da bi še vsaj kdo prebral, pa če samo en... in začneš filmček skup sestavljat... vmes ti vsaj 5 krat vse zablokira pa ponavljaš vajo... pa hočeš, da to začnejo vsi še v tej sekundi brat... tudi če boš kasneje še vse skup popravljal... samo čim prej, da bo...

Zato vsekakor ni tako, kot bi moralo biti... daleč od tega. Mislim, da je predolg in jih 99% obupa po dve minutah...Če bi nam že uspelo priti v medije s kakim takim filmčkom, bi jih naredili prej vsaj nekaj pa res takega tapravega objavili...

Saj ga bomo. Slovenija bo bombardirana!  ??? Pa sploh ne ciljam zdaj na take, s kakimi se mi tu ukvarjamo... S tem ciljam na tiste, ki so za sterilizacije pa jim vedno nekak zmanjka še odpeljat in to naredit...

Ne živim na oblakih in vem, da še tako ganljive zgodbe ne premikajo...

Friga, bom popravila, kar te moti :) Hvala :) Dobiš v lekturo :P


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: frigga , četrtek, 23.07.2009 : 14:35:21
Kadar koli imate kaj takega, kar zahteva lekturo, mi lahko pošljete.  ;) Take stvari vedno z veseljem naredim.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 05.08.2009 : 17:41:03
Sterilizirana mamica Zvezdic - Pika:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/06wc_Q8psKGjQSbi.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 05.08.2009 : 21:47:07
Jutri gre na sterilizacijo ( po več kot treh mesecih "pogovorov") psička Jovanna :O)
Sestra dvojčica od naše prve sterilizirane psičke Barbi - v tej temi - .

Na sterilizacijo čaka še en kup na novo odkritih muc (iz "Belkinega, Lolinega in Šelinega naselja"). Pri eni sami hiši jih je prbl. 20 + ostale. Super bi bilo, če bi to spravili pod nadzor. Ne super, krasno bi bilo :).

Hvala vsem, ki ste in vsem, ki nam še boste pri tem pomagali. Vesela sem, ko pomislim, koliko nam je že uspelo pa seveda tudi na to, koliko nam še bo!

Hvala!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , sreda, 05.08.2009 : 21:54:43
Tole pa je dosežek :o! Sterilizacija Barbine sestrice :D. Po treh mesecih prepričevanja... ::)

Bravo punce in kapo dol, ne vem kako vam uspe, ampak očitno znate :-*! Naj vam nikoli ne zmanjka volje!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , četrtek, 06.08.2009 : 20:46:20
Veš Royalty, pride dan (kot danes), da izgubljaš ne toliko voljo kot  moči...
Upam, da bo po prespani noči boljše...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , četrtek, 06.08.2009 : 20:48:51
Terenka, držite se :-*, pošiljam malo energije v vaše konce :).


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: svrk , četrtek, 06.08.2009 : 20:52:32
Uboga terenka in eponca in vse ve, ki delate toliko dobrega... :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 06.08.2009 : 20:55:08
Sterilizirana:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/iNw8G7BIpciEc7uT.jpg)

Sterilizirana:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/x_XaqM4AjBb1KokZ.jpg)

Sterilizirana:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/SnsHKrVw8dfluGLo.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 06.08.2009 : 20:57:17
Prav smešno, kako lahko iz lepo načrtovanega ličnega dne, cela kolobocija nastane.



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , petek, 07.08.2009 : 06:04:35
Prav smešno, kako lahko iz lepo na&#232;rtovanega li&#232;nega dne, cela kolobocija nastane.



Danes vama s Terenko želim veliko mirnejši dan od včerajšnjega.  :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Luvanna , petek, 07.08.2009 : 08:22:00
Nakazala nekaj evrčkov, pa da bi bilo čim manj kolobocij in čim več podpore  - ne samo danes, tudi jutri, pojutrišnjem... :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , petek, 07.08.2009 : 08:38:27
Drage Pomurke, saj ne vem, kaj naj rečem ... mislim na vas in želim čimveč energije :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , petek, 07.08.2009 : 13:41:55
Luvanna in vse ostale hvala za podporo :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , sobota, 08.08.2009 : 07:07:15
Če je na razpolago slučajno kaj sredstev za ciganske muce, bi jih nujno rabili, saj moramo poravnati račun od s/k tega tedna, ko jih je bilo 15, že prej pa 30.
Pri Mačji hiši se je v ta namen do sedaj zbralo 310 eur, iz tega fonda smo prejeli 280 eur skupaj.
Stroški vseh 45 s/k ciganskih muc do sedaj  znašajo 1695 eur.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , sreda, 12.08.2009 : 18:01:41
Prejeli smo donacijo za s/k pomurskih muc v višini 150 eur. Hvala. :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 12.08.2009 : 20:08:53
Tu smo tudi v veliko večji porabi, kot pa prihaja sredstev v ta namen. Bomo mogli malo konjičke zabremzat, kakšno akcijo naresit in potem nadaljevat.

Škoda je edino, da bo med tem spet nekaj novih legel, no nekaj pa jih ne bo :). Že zdaj, če pomislim, koliko bi jih bilo, če se tega ne bi lotili. Mislim, da bi mi bilo slabo od vsega še veliko bolj, kot mi je zdaj.

Helena, hvala ti, ker si jih toliko vzela pod Mačje hiše okrilje. Takoj, ko dobimo kak priliv, ti nakažemo, da bomo nekako skupaj pokrili te stroške.

...dva dudarčka v škatli na letališču v Rakičanu... ni še konec ne...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , sreda, 12.08.2009 : 20:14:16
No, pol pa zabremzimo, :P ??? če mi kdo pove, kako naj to naredimo.....itak jih zavrnemo 90% in v skrbništva jemljemo le najnajnajnujnejše primere.
Edino, če čisto nehamo delat.

A potem beltinške bande ne bomo rihtali? Že to je 8 komadov plus mama.
Bo že nekako.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 12.08.2009 : 20:20:36
Pa saj veš, da ne bomo nič bremzali :P Jaz se že na hlape bencinske vozim, ampak vozim se še :D Isto tu, delamo na hlape. Zdaj moramo nujno vmes še tankat ???. Pa bo :)

Malo bi rada jamrala, pa me že zatreš... :P


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , sreda, 12.08.2009 : 20:22:48
A začnem še jaz....jamrat, mislim? :)
Nič ne bomo jamrali, še kar nekaj časa se bomo vozili na hlape in prepričevali banke, kolk fajn komitenti smo, tudi, če smo fejst zapufani. :P 8)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 28.08.2009 : 18:31:09
Tega je tako razganjalo, da ga je bilo treba objajčkat
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/SKO3vAphtVHgwD1H.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: vis in nox , petek, 28.08.2009 : 18:38:06
Tega je tako razganjalo, da ga je bilo treba objajčkat
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/SKO3vAphtVHgwD1H.jpg)

Se mu vidi, da je ta prav kerlc! ;D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 29.08.2009 : 20:39:59
Sterilizirana:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/p4RZMjyyZv61bE3v.jpg)

Sterilizirana:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/TUBVv_opgmxFbBRl.jpg)

Sterilizirana:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/2PKBjWliKqnEEi9w.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 02.09.2009 : 22:14:15
Na sterilizacijo čaka ena ogromna psica in dve manjši, ena nas je že prehitela in je mamica šestih majhnih kužkov... Upam, da nas še preostale ne bojo.

(http://www.moj-album.com/slike/9205718/bt5AtSlRebNXPE3I.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 02.09.2009 : 22:37:20
"Ni me več. Povozil me je avto."
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/_Nfbc9u8kTAP_YD7.jpg)
foto: Bine
 
"Mojo mamico pa, ko sem bila še čist majhna."

Tako me vse te usode bolijo, da ne vem, če lahko prenesem...



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 11.09.2009 : 21:16:55
Danes se je po dolgem času prikazala ena naša steriliziranka :)

Lepa :)

(http://www.moj-album.com/slike/9205718/Ry7vAZhS18gPsMip.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 30.09.2009 : 20:53:58
Sterilizirana še ena psička.

Hvala, vsem, ki pomagate.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 06.10.2009 : 20:38:19
Jutri bo sterilizirana psička, dve muci in kastrirani štirje mačkoni :).


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , torek, 06.10.2009 : 20:39:33
 :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , torek, 06.10.2009 : 21:41:36
Pridne, ful :-*.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , torek, 06.10.2009 : 22:01:32
Bravo, punce! Prec nardimo se en piknik, ko zmanjka ...  ::)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sobota, 10.10.2009 : 19:58:49
Sem takoj ZA (steril.in piknik...)  ;) :D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , nedelja, 11.10.2009 : 14:07:40
Tudi danes je bila ena muca sterilizirana; jih pa kar nekaj čaka na vrsto v naslednjih dneh, tak, da bo piknik hitro pozabljen... ::)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , nedelja, 11.10.2009 : 15:08:07
A ti bi ga spet žurala, al kaj? :P

Maja


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , nedelja, 11.10.2009 : 20:06:11
Sterilizirana v petek:
(http://www.moj-album.com/slike/9205718/RFDIiqdr7dbf_ITE.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , ponedeljek, 12.10.2009 : 11:44:39
Oh Maja, sem že čist pozabila kako je žurat...Ko pa je tolko problemov in skrbi zaradi ubogih živali...
Je pa fajn, da smo vsaj kdaj skupaj in tako še več naredimo :-* :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 13.10.2009 : 19:58:48
Danes sterilizirana psička, kastrirana 2 mačkona, steriliziranih 5 muck + amputiran repek. Jaz pa mrtva.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , torek, 13.10.2009 : 20:29:08
Pridna :-* in uboga ti :-\.

A maš za jutri kake posebne želje, ko boš pri meni vedrila ;)?

Masirat glih ne znam, lahko te pa na eno res dobro kavico peljem :P. Pa kavč odstopim in žive grelce zraven, ki še predejo obenem :D.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 13.10.2009 : 20:45:20
Zame pepsi pa kilo milke, za terenko mrzlo pivo :D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , torek, 13.10.2009 : 21:25:46
Hehehehehe, čokolado jaz dostavim pred službo, da jih boš imela s čem nafutrat. Pira pa ne talam, ker sem tečna :P


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , torek, 13.10.2009 : 21:59:34
Pa mi drugo ne preostane, da grem naprej v akcije...
Je bilo pa danes naporno...A zelo uspešno... :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , sreda, 14.10.2009 : 05:37:32
Zame pepsi pa kilo milke, za terenko mrzlo pivo :D

Samo, da pazita na svoje zdravje in uravnoteženo prehrano, babe nore...  ;D ;D ;D

(se vidimo  :-*)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sreda, 14.10.2009 : 06:05:54
Majas, kak pa naj drugače strese ublažimo...? ;) :-*
 


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Luvanna , sreda, 14.10.2009 : 06:59:59
Majas, kak pa naj drugače strese ublažimo...? ;) :-*
 

Ja, z veliko gibanja na svežem zraku, uravnoteženo zdravo prehrano, dovolj (vsaj 2l dnevno) brezalkoholnih, negaziranih in nesladkanih pijač, krepitvijo pozitivne samopodobe in - predvsem - NIČ STRESA!!!  ;D :D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , sreda, 14.10.2009 : 07:40:07
 ;D ;D ;D

Tako nekako! ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sreda, 14.10.2009 : 10:27:11
Luvanna in Majas vabljeni na naše akcije, pa bomo skupaj za vse našteto poskrbeli... ;)
Smo pa danes spet eno muco "porihtali"
lpt.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , četrtek, 15.10.2009 : 10:27:39
Še ena muca odhaja domov sterilizirana :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 19.10.2009 : 10:55:05
Sterilizirane še 3 muce.

Še malo pa bomo že ta dva piknika v minusu  :-X.



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 19.10.2009 : 12:07:05
Iz prvega posta v tej temi - ki še vedno drži kot pribit:

Največji cilj, ki smo si ga zadali, je sterilizacija (vseh) psičk in muc, ki ostajajo v ciganski vaseh, ki jih obiskujemo. Namreč, če bo čez pol leta spet en kup naraščajev, kaj smo pa naredili? Ti ljudje ne dajo denarja niti za ampulo proti bolham, da bi psa rešili te nadloge (to velja za večino, seveda so tudi izjeme!). In popolnoma vseeno jim je, če je njihova psička sterilizirana ali pa ni. No, zdaj že nekateri govorijo o tem, da bi oni tudi želeli »da njihova psička več nima malih«, ampak zdaleč ne vsi in še tem, ko slišijo, da je treba to tudi plačat, interes po sterilizaciji čist skopni.

...

Zato bomo v tej temi osredotočeni izključno na sterilizacije psičk in muc, ki ostajajo v teh vaseh.
Se pravi, večino sterilizacij bomo financirali mi, z lastniki pa se bomo dogovarjali individualno od primera do primera različno, kakšen bo njihov prispevek (vsekakor velik ne bo...).

Seveda smo brez denarnih sredstev suhi in nemočni (in lahko o sterilizacijah samo sanjamo), zato bomo denar za sterilizacije zbirali na račun Društva za zaščito živali Pomurja:


NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415 z obveznim pripisom
»STERILIZACIJE«

Društvo za zaščito živali Pomurja,
Markišavska ul. 3, p.p. 30,
9000 Murska Sobota


Vsem, ki boste priskočili na pomoč, iskrena hvala. :-* Novim mladičem ni ne konca ne kraja ...  :-X Edino s sterilizacijami to lahko ustavimo!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 21.10.2009 : 22:30:51
Še ena potencialna mamica mnogih mladičev manj:
(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/St99Ao85IhI/AAAAAAAAASo/j80dp1R-a5w/21.10.09%201.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , sreda, 21.10.2009 : 22:35:22
Matr, tile bi bli luštni >:D
Epona :-* O0


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 22.10.2009 : 16:19:48
Sterilizirana:
(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SuB3aHtyhuI/AAAAAAAAAUY/tKoafQooUjA/PA070139.JPG)

(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SuB3aOwc7EI/AAAAAAAAAUU/gtjia1N3oIk/PA070136.JPG)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 27.10.2009 : 21:44:14
Sterilizirane tri muce mamice.

Naslednje runde več ne bo  :-X
(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SudZ1TnD5OI/AAAAAAAAAXE/EMVrUl5q5mU/27.10.09%20%)

Iz vsega srca hvala vsem, ki pomagate!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 29.10.2009 : 17:27:58
Sterilizirane 4 muce.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: LooNee , četrtek, 29.10.2009 : 17:54:18
Super...v ponedeljek dobite se eno malenkost za sterilizacije se od mene...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , četrtek, 29.10.2009 : 21:34:37
Hvala LooNee :-*
Vsaka malenkost, ki pripomore, da ne bo še in še mladičev, je zlata vredna. :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 30.10.2009 : 20:55:27
sterilizirana:
(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SutBT7SmoyI/AAAAAAAAAZQ/ah8F7gARdek/mamica%2010.4.09%201.JPG)
sterilizirani:
(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SutCGVqGwLI/AAAAAAAAAZU/O1AfuoWaQ7c/E.T.30.10.09%20mala.jpg)

(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SutCGVxB8MI/AAAAAAAAAZY/MUy8KTa6av8/Prcko%2030.10.09%20mala.jpg)

kastiran mačkon

tako, zdaj pa mislim, da lahko razglasiva s terenko bakrot
ampak, tile pa vseeno več mladine ne bodo imeli :)
Mislim, da smo zelo zelo blizu, da bodo 4 romske vasi brez jajc in jajčnikov pri vseh psih in mačkah.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: daisy85 , petek, 30.10.2009 : 20:59:11
Svaka čas punce!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , petek, 30.10.2009 : 21:14:37
Vidim, da je mamica od malckov prezivela poseg (je je pa se vedno tolk skupaj, kot da je na koncu brejosti :-X)

Mislim, da smo zelo zelo blizu, da bodo 4 romske vasi brez jajc in jajčnikov pri vseh psih in mačkah.

Kaj naj recem ;b :-* :D
tako, zdaj pa mislim, da lahko razglasiva s terenko bakrot

Sigurno jih se sto let ne bo zmanjkalo ... Ce komu ostaja se kak euro
NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št. TRR: 02340-0256066415 z obveznim pripisom
»STERILIZACIJE«

Društvo za zaščito živali Pomurja,
Markišavska ul. 3, p.p. 30,
9000 Murska Sobota

 ;d


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , petek, 30.10.2009 : 21:15:57
Sigurno jih se sto let ne bo zmanjkalo ...
Jajc in jajcnikov, ne eurov. >:(


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: branka , petek, 30.10.2009 : 21:19:29
Jajc in jajcnikov, ne eurov. >:(

 ;D...ko bi bilo smesno... :-\

Bravo punce!  :-* :-*



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 30.10.2009 : 21:28:55
se popravljam, psov ne kastriramo, steriliziramo samo psičke, pri mačkah pa vse po vrsti. Če bi še pse objajčevali, bi še toliko prej bili bankrotirani. Pse bomo potem nekoč, ko kaj druga več ne bo...



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , petek, 30.10.2009 : 23:15:16
Čestitam za bankrot! :-*

Maja


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 31.10.2009 : 13:49:40
Malo še stiskamo:

danes ena sterilizacija, ena kastracija :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 05.11.2009 : 20:53:21
Še trije mačkoni brez jajc in dve muci brez jajčnikov. :)

V čakalni vrsti za jutri jih je pa še nekaj :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: svrk , četrtek, 05.11.2009 : 21:08:38
Punce neuničljive ste. Bom prižgala še kakšno svečo, da vam energija ne pomine. Take akcije pa ne pomnim v naši ljubi domovini  O0


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , petek, 06.11.2009 : 09:26:57
Hvala svrk; torej gremo lahko spet v akcije... ;)
Še kakšen transporter bi nujno rabila, pa malo večji avto... ;D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: LooNee , petek, 06.11.2009 : 10:01:58
Sem ze eponi rekla...ve punce ste neverjetne!  :-* :-* :-*
Jaz vas samo obcudujem, od kje jemljete vso energijo  :o

Tudi se kaksen transporter in ovratnica bo se priselo od mene, samo trenutno je pa moj hranilnicek res ze postrgan do kraja :)



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , petek, 06.11.2009 : 14:58:02
LooNee, energijo nam, med vsem drugim, daješ tudi ti... :) :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: svrk , petek, 06.11.2009 : 17:36:17
Se bom potrudila in plačala kastracijo za Dona, tako, kot sem častila Princa (če je to čaščenje, hehe  ::) )


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , petek, 06.11.2009 : 18:03:15
HVALA!!! :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: svrk , petek, 06.11.2009 : 18:57:16
Ve samo povejte koliko in kam  ^-^


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 10.11.2009 : 00:10:12
Sterilizirane tri sestrice:
(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/Svig3qA3QWI/AAAAAAAAAjE/NeyU47sx7KA/3%20sestrice.jpg)

A za kastracijo Dona se pogovarjate tudi, če bo moral tam ostati?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , torek, 10.11.2009 : 06:13:11
spet ena kosmatinka - pa kaj je to letos, a se meni samo zdi, a je skoz več bogato okosmatenih mačk/onov?  :o
A ni nekje govora o globalnem segrevanju?  ???


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: svrk , torek, 10.11.2009 : 07:31:31
Za Dona bom prispevala v vsakem primeru, če bo veterinar za  ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 10.11.2009 : 22:23:54
Sterilizirana mačkica danešnjega dne
(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SvnZpCC2YYI/AAAAAAAAAjM/muU4Zd49fEI/06112009%20.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: branka , torek, 10.11.2009 : 22:33:37
Super odlično  :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 11.11.2009 : 22:24:02
2 sterilizaciji:
(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SvsmBtJBb2I/AAAAAAAAAj0/xH9BDmpNhcY/11112009.jpg)

(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/Svsp_mdBPpI/AAAAAAAAAj8/U0cPxkD67kA/11112009.jpg)

2 kastraciji:
(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SvsrIGePXCI/AAAAAAAAAkE/yDXdTVmEWzo/11112009%201.jpg)
(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SvsrIOWMMwI/AAAAAAAAAkI/r9ci7tPhkwk/05112009%202.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , sreda, 11.11.2009 : 22:47:40
madona - kapo dol res.  O0
Bravo, punce, sej ste čist nore! :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: LooNee , četrtek, 12.11.2009 : 09:54:06
madona - kapo dol res.  O0
Bravo, punce, sej ste čist nore! :)

Se strinjam! :) A kdo vodi statistiko...tam pri vas "padajo" kot za stavo :)
Iz vsega srca si zelim, da se bo to krepko poznalo pri naslednjem roku za mlade  :-*




Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , četrtek, 12.11.2009 : 13:38:53
Statistiko vodimo koliko čas dopušča... ;)
Nore pa res... ;D
Uh pa še kako se bo poznalo, čeprav jih bo vseeno še dosti ostalo... ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: svrk , četrtek, 12.11.2009 : 16:35:21
verjetno bo res drugo leto manj dela. Pridnice  <:]


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 12.11.2009 : 18:36:14
Sterilizirana
(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SvxFz0imHsI/AAAAAAAAAkY/e705xMwOWZw/12.11.2009%207od7.jpg)

Isto dela bo kot letos, samo na drugi lokaciji ;^*

Zdaj v teh 4 najbolj obdelanih ciganskih naseljih ni bilo mačjih mladičev že kar nekaj časa. Pasjih pa tudi ne bo več.

Fora je v tem, da me vsakič, ko pridem k tem, vabijo sorodniki naj pridemo še k njim - v drugo naselje (še neobiskano :')), kjer je še vse "sveže". Najprej tu zaključimo pa utrdimo, potem pa naprej *:- Me je kar malo groza :-X



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: svrk , četrtek, 12.11.2009 : 20:15:55
Koliko pa je teh vasi?  *:-


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 12.11.2009 : 20:27:09
33 naselij v Prekmurju ;^*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: svrk , četrtek, 12.11.2009 : 20:30:47
Sem dobila knedel v grlo  :'[


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , petek, 13.11.2009 : 09:07:31
33 naselij v Prekmurju ;^*

 :'[


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Cats , petek, 13.11.2009 : 09:17:24
N-Č knedl  >:( 4 od sedemintridesetih je 11%. Če to ni fenomenalen uspeh, pol pa res ne vem  O0

Punce, sijajne ste in zaradi vas je ta svet lepši  :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Luvanna , petek, 13.11.2009 : 09:59:57
Bomo pomagali vsaj z malo evrčki - samo da vzpostavim banko v normalno stanje; pa spečem lahko kaj za na licitacijo - bo že. Nadodlične ste, občudujem opravljeno delo.  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Zala_ , petek, 13.11.2009 : 11:09:57
Punce, a mate kdaj kakšne stojnice? Vam z veseljem pošljem kakšne moje magnetke, tablice, pasje piškote za prodajo.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 13.11.2009 : 19:43:58
Imamo imamo :) Z veseljem sprejmemo :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , petek, 13.11.2009 : 21:28:09
iiiiii  :D - ej a nardimo kšno blagovno menjavo, da razširimo ponudbo obeh stojnic - Žvercine in pomurske?  ;)
Kje pa maste/boste imele svojo stojnico -ste kdaj kje bližje našemu koncu?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 13.11.2009 : 21:35:10
Zdaj se jih je kar nekaj zvrstilo.

V planu so za "veseli december" po Pomurju, odv. od števila zainteresiranih v sodelovanju.
Oaza88, nas morate najprej še kaj naučit izdelat ???


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Zala_ , sobota, 14.11.2009 : 16:40:42
epona, ni problem. Ni noben ''kunšt'' :)

Bom do decembra delala še izdelke, pa bom še dodatno za vas naštepala, pol bomo pa že nekako spravli v vaš konec :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , sobota, 14.11.2009 : 18:13:12
Zala_ šteparka!  ::) :P :D ;D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , sobota, 14.11.2009 : 19:54:22
pridružujem se Zalinemu klubu šteparjev. ;) :)
Zdele štepam za jutri (se vidmo "na Svetlani"?), naslednja runda gre za pomurčke.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Zala_ , sobota, 14.11.2009 : 20:02:10
Heh, to so edine legalno naštepane živalce ;D

Oaza kul, pol bomo pa na kup vrgle pa poslale via Prekmurje :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: alexx , četrtek, 19.11.2009 : 11:33:54
Če imata sluučajno že kaj naštepano...  ::)
V soboto peljem Royalty kovtre (the_girl, tega NE beri!  :-[) in pasjo posteljo... pa lahko še kaj zraven?  ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , četrtek, 19.11.2009 : 12:36:33
alexx, a nimaš ti v soboto ene druge, še neprimerno bolj prijetne zadeve za počet,a?  ;) ;D :P >:D ::)

hja, nekaj malega naštepancev bi se  dalo dat že zdaj - vsaj tko mal, za občutek.  Zala_ , lahko  svojim pridružim še par tvojih?
:)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , četrtek, 19.11.2009 : 12:50:12
Če boste karkoli dajale za stojnice, naj prosim ne bo pokvarljivo (piškoti...),ker ponavadi traja kak teden ali dva, da predam naprej eponci...

Drugače pa HVALA, ker mislite na pomurčke :-*.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , četrtek, 19.11.2009 : 13:02:07
ne ne, nč bat - nič pokvarljivega nimava z Zalo_ v mislih.
In ful grdo se sliš "naštepanci" - dejmo rajš tkole rečt, bo veliko lepše in primernejše: ročno izdelani izdelki butične izvedbe.  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Zala_ , četrtek, 19.11.2009 : 13:36:00
Ja itak, ti kar pošlji :) Da bodo na teh stojnicah že lahko prodajale.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: the_girl , sreda, 25.11.2009 : 21:42:40
Če imata sluučajno že kaj naštepano...  ::)
V soboto peljem Royalty kovtre (the_girl, tega NE beri!  :-[) in pasjo posteljo... pa lahko še kaj zraven?  ;)
Hehehe ;D Sem se ravno zdaj en dan spomnila na te kovtre in zdajle čisto slučajno najdla tole sporočilo.
Važno je, da pridejo na pravo mesto! :) Hvala ti.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 26.11.2009 : 19:30:45
10 sterilizacij mačk :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , četrtek, 26.11.2009 : 21:17:48
 :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , petek, 27.11.2009 : 09:21:40
z alexx sva se seveda falili, glede dostave butičnih lepotcev :(, tko da bom prec zdajle pripravila paketek in ga danes zvečer odnesla na pošto, šel bo pa direkt na eponin naslov.
Sori, punce, res - ampak men cajt tko brzi pa čist preveč dogaja, pol pa kej mora mal počakat... :(
Naj grejo hitro v promet, da bo še kšn jajčniček romal v koš! :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 30.11.2009 : 19:00:44
Še 4 muce ne bodo imele več tamalih pa en muc jih več ne bo gor delal.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 30.11.2009 : 22:11:56
Pa še štiri muce sterilizirane:
(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SxQzjecRWfI/AAAAAAAAAuQ/QyxPqX5m3pM/30.11.09%)(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SxQzjnTOpII/AAAAAAAAAuU/DD7LqBSOlRQ/30.11.09%20soseda%20muce%20sterilizirane%20%282%29.JPG)(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SxQzjrWnVsI/AAAAAAAAAuY/lGmLyNXgpDg/30.11.09%20soseda%20muce%20sterilizirane.jpg)

Pri eni sami mali hiški smo do zdaj sterilizirali Simbo in kastrirali Rikija in ju odpeljali v začasne domove, sterilizirali 10 mačk, kastirali 2 samčka. Ostalo je še mislim da 5 samčkov za kastrirat. Enega mucka s poškodovanim repom smo odpeljali v začasni dom.

In to je ena hiša...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 03.12.2009 : 23:13:04
Dve jajci in dva jajčnika v košu :)
(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/Sxg3ck6aj9I/AAAAAAAAAzE/UavOIrZZeI4/3.12.09%20kastriran.JPG)(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/Sxg3c1aLbhI/AAAAAAAAAzI/qRkoUMQRqkw/3.12.09%20sterilizirana%20mala.JPG)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: skogkatt , četrtek, 03.12.2009 : 23:42:14
nadpridne ste, res  :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , petek, 04.12.2009 : 06:55:53
ajooooooj - gunile črni tamle zgoraj je sigurn desc, ker takole faco pa lah samo desc, ki so mu jajca v koš vrgl, nardi!  ;D ;D :D ;D

Bravo, punce - ej kapo dol, res  O0 (pa sori, ker se ponavljam!)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 08.12.2009 : 17:45:07
(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/Sx6CEALB1dI/AAAAAAAAA4s/QNfb8I0a0NY/8.12.09%20%281%29sterilizirana.JPG)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/Sx6CEYgYXbI/AAAAAAAAA4w/2OH0GbqBSEE/8.12.09sterilizirana.jpg)

Danes sterilizirani teti od Tinke in Binke.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , torek, 08.12.2009 : 17:57:46
Pri nas se je iz naslova prodaje novoletnih daril nabralo že za nekaj s/k evrčkov.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 08.12.2009 : 18:09:04
Sterilizirana mala plašna lepotička.
(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/Sx6HXACc9-I/AAAAAAAAA8A/Xeu9gqMaQFw/1.12.09%20sterilizirana.jpg)

Helenica :-* s/k evrčki so vredni veliko več kot pa katerikoli drugi evrčki.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , torek, 08.12.2009 : 18:31:51
Helenica :-* s/k evrčki so vredni veliko več kot pa katerikoli drugi evrčki.

Me itak vse evrčke preračunamo v število s/k in v vreče kittna. Mačjenorke. -*:


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , torek, 08.12.2009 : 21:01:54
Ampak take super mačjenorke, najboljše vrste :-*. Ful ste pridni, vsi :-*.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 11.12.2009 : 15:11:43
Včeraj je bila sterilizirana ena muca in kastrirani trije mački.
Danes 3 sterilizacije, ena kastracija.
(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SyJRh3FCC_I/AAAAAAAABBo/TWz7QOy62AA/11.12.09%20sterilizirane.jpg)(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SyJRiJjoJMI/AAAAAAAABBs/cQSDkHZt7Qw/11.12.09%20kastriran.jpg)



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 18.12.2009 : 20:23:58
Danes sterilizirane 3 muce:
-Mama 6 črnobelih, ki iščejo dom
(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SyvWKM5Z23I/AAAAAAAABDU/syCTmGso6Mk/18.12.09%20sterilizirana%20mama6%C4%8CB.JPG)-(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SyvWKIeMByI/AAAAAAAABDY/eP5GmmhyFcg/18.12.09steriliziranaRadenciHrastovec.JPG)
(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SyvWKH2aJUI/AAAAAAAABDc/0_rW_gBbd_A/18.12.09tropovci%20sterilizirana.JPG)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Trixi , petek, 18.12.2009 : 22:09:46
 :-* :-* <:] Zelo, zelo pridne. Sem ful vesela.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: svrk , petek, 18.12.2009 : 23:10:06
A si boste ve za praznike vzele malo počitka, ali bo vaše darilo 100 sterilizacij za Božička in 100 za Dedka Mraza?  O0


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 23.12.2009 : 15:01:49
3 sterilizirane za Božička pa en kastriran za Dedka mraza :) aja pa še nekaj jih je bilo, samo niti ne vem koliko
(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SzIhmMmH8ZI/AAAAAAAABFA/nOM0mG3TMPk/6.11.09%20sterilizirani%20Mala%20Polana%20%281%29.jpg)(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SzIhmQKn39I/AAAAAAAABFE/v8EtmsEShhk/23.12.09%20sterilizirana%20%20%C5%A1arika.JPG)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SzIhmk9brTI/AAAAAAAABFI/lrk7D2xybkc/23.12.09%20kastrirani%20poldek.JPG)



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Luvanna , četrtek, 24.12.2009 : 08:43:27
Srečno, veselo, zdravo, lepo, nedeževno, toplo (ravno prav...) novo leto vsem v Pomurju in upam, da se bo kdo od mojih prijateljev, ki sem jih povabila, odločil donirati 0,5% davka za vaše društvo (eden se je že!!).  ,^ ,^ ,^


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Bourbonka , četrtek, 24.12.2009 : 11:40:16
He, he, tudi jaz sem se!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: LooNee , četrtek, 24.12.2009 : 12:31:19


Ker ste tako neverjetno pridne punce, sem vam malenkost za sterilizacije nakazala v imenu bozicka in dedka mraza :)






Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 25.12.2009 : 10:29:42
Hvala vam vsem :-*



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Romzy , petek, 25.12.2009 : 11:51:05
Nas je tud nekaj dalo izjavo za davke v pomursko malho - upam, da se čim več nabere.
Ker tole delo je še posebej hvalevredno - zaradi pomembnosti s/k kupa ciganskih mucic in kužik in zato, ker (kolikor jaz dojemam) epona tole (skoraj) sama vse izvaja...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 25.12.2009 : 12:19:03
terenka toliko dela, da nima cajta se sploh tu oglašat :-*

Hvala za obrazce :) do konca leta je še čas, če še kdo ni nikamor :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Romzy , petek, 25.12.2009 : 12:22:53
OK, pol pa tkole - terenka in epona - you rule! :)
Obrazce za Pomurjen bom pa še malo oglaševala :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , petek, 25.12.2009 : 13:45:09
Terenka in epona sta nadpridni in si res zaslužita vso podporo. :) :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sobota, 26.12.2009 : 18:56:18
Ha ha, pa sem res malo zalutala in ta čas zamudila to kako pridni ste vsi :D
Hvala vsem božičkom in dedkom mrazom za vso podporo (moralno, nakazila, donacije...) :-*
Prazniki so takoj lepši in se lažje dela plan za naprej :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , nedelja, 27.12.2009 : 20:35:11
Aja, Romzy, ni se ti treba nič opravičevat in popravljat; veš, sva z Eponco takšen team, da takrat, ko jaz kletke perem ona slike gor daje (ker jaz tega ne znam... ::) Skupaj pa nama super uspeva :D
Helena, tvoje pohvale so zelo pomembne, kar takoj  pomislim kje je še potrebno kaj naredit... ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: helena , nedelja, 27.12.2009 : 20:36:37
 :) :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 28.12.2009 : 10:00:02
Sterilizirani poslednji koteni muci v naselju2 :)  :-* :') ;^* ;b :'( :D :-*
(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SzhyBsec3HI/AAAAAAAABJs/JC9YE9y4HIg/27.12.2009%20mala1.jpg)
(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SzhyBtEMCCI/AAAAAAAABJw/jSVE8DFkMKk/27.12.2009%20mala2.jpg)



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , ponedeljek, 28.12.2009 : 10:01:21
bravoooooo!  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: LooNee , ponedeljek, 28.12.2009 : 10:23:15


<:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:]
<:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:]
<:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:]
<:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:]





Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , ponedeljek, 28.12.2009 : 11:09:44
Nadpridne ste, res :-* :-* :-*!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Rnata , ponedeljek, 28.12.2009 : 11:21:17
Pravkar prišla s pošte, kjer sem oddala izjavo za del dohodnine za pomurke. Gužve na pošti ni bilo, zato, če še kdo odlaša...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Pola , ponedeljek, 28.12.2009 : 13:40:06
Obe sta zlati :-*.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , ponedeljek, 28.12.2009 : 13:46:35
Tudi Rnata in vsi ostali ste zlati :-*
Vendar pa prosimo, če zdaj več ne pošiljate zahtevkov za dohodnino po pošti na naš naslov, ampak jih vse čim prej odnesete na svojo davčno izpostavo! Za te, ki ste jih poslali danes bomo poskrbeli, da bodo prišli ob pravem času na pravi naslov!
lpt.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Rnata , ponedeljek, 28.12.2009 : 14:45:33
Jaz sem svojo poslala kar na davčno. Priporočeno.
Sem pa izračunala, koliko pride 0,5% moje dohodnine in ugotovila, da je tole bolj gesta podpore, kot kak denar. Mogoče bo pa kdaj plačica odrasla v plačo...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: daisy85 , ponedeljek, 28.12.2009 : 15:44:24
Jaz sem svojo poslala kar na davčno. Priporočeno.
Sem pa izračunala, koliko pride 0,5% moje dohodnine in ugotovila, da je tole bolj gesta podpore, kot kak denar. Mogoče bo pa kdaj plačica odrasla v plačo...
Mislim, da smo kar vsi na istem, ampak kot pravijo - kamenček na kamenček palača:)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , ponedeljek, 28.12.2009 : 20:24:34
Pa še kako smo srečni, ko se ti kamenčki prikažejo na našem TRR, da jih lahko trošimo za s/k...
Zato hvala vsem :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Luvanna , sreda, 30.12.2009 : 09:28:48
Nakazanih nekaj evrčkov za spodbudo za 2010, spočijte si malo, lepo praznujte, lp B  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 30.12.2009 : 12:12:37
Sterilizirana lepotička
(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/SzsxCiMbG3I/AAAAAAAABOU/dYfnBGq8Z_k/29.12.09%20sterilizirana.JPG)

Z naslednjim letom bomo začeli res na ves glas pozivati celo Pomurje k sterilizacijam, vzporedno pa bomo delili Kupončke za popust (odv. od št. mačk - v dogovoru z vet. postajami, ki bodo pripravljene sodelovati - mi pozivamo, oni sterilizirajo :)).
Dosedanje akcije (20% popust) so bile precej uspešne. Upam, da jih bomo še na tak način nekaj sterilizirali.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sreda, 30.12.2009 : 13:26:00
Luvanna hvala :-*Še jutri zapravimo, kar si nakazala,  za sterilizacije, potem pa res mir (čez praznike) in spet v novem letu dalje  ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , četrtek, 07.01.2010 : 10:28:16
Letos opravljene prve tri sterilizacije in ena kastracija.
Tak, da smo začeli  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , četrtek, 07.01.2010 : 12:49:54
 <:] super!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , četrtek, 07.01.2010 : 13:38:37
Jao, punce, kako ste pridne! :-* (Saj mi bo dolčas letos, bo začasnikov zmanjkalo ... ::))
"Božiček" zamuja, mal je zabluzil po poti, ampak prihaja!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , četrtek, 07.01.2010 : 21:32:32
Božička bomo zmerom veseli :) :-*
Ko bo začasnikov zmanjako prideva pa s Eponco ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 12.01.2010 : 22:09:24
Enkrat pasji S in enkrat mačji S
(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S0zk0kBEZEI/AAAAAAAABZg/K_Mr3j56VNI/s128/29.10.09%20%282%29mala.jpg)(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S0zkXAf9ZJI/AAAAAAAABZc/qZZVwzCQTDY/s128/12.1.10%20sterilizirana%20%281%29mala.JPG)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 13.01.2010 : 17:00:46
3 lubice in en lubček
(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S03tKEQWttI/AAAAAAAABZw/II1qQ5epwPU/13.1.10%20sterilizirana%20%281%29mala.JPG)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S03tKeopxjI/AAAAAAAABZ0/1gpMKzjBN1c/13.1.10%20steriliziranamala.JPG)(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S03tKSkPAxI/AAAAAAAABZ4/l0wYk7_d42k/13.1.10%20kastriranmala.JPG)(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S03tKcVa1UI/AAAAAAAABZ8/oddbOOMxxKE/13.1.10%20sterilizirana%20%281%29mala.JPG)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , sreda, 13.01.2010 : 17:23:48
 :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 14.01.2010 : 19:11:52
No malo sem seštevala, delila, množila:

V ta namen (sterilizacije) smo v 2009 zbrali ~870€. Hvala vam! :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Zabeleženih imam 114 sterilizacij muc, 23 sterilizacij psičk, 44 kastracij mačkonov in eno kastracijo psa. Veliko jih pa nimam zabeleženih (ker sem precej površna pri tem :-X)

Nekaj je, lahko bi bilo pa več, v 2010 seveda bo. Veliiiiko več :D. Ker bodo ljudje končno dojeli bistvo O0 in začeli bolj skrbet za svoje živali in jih sami pripeljali na sterilizacijo! Tako.

Aja skoraj bi pozabila... Pomurci, pomoč potrebujemo! Tisti, ki berete, spremljate, dajte nas poklicat, dobili se bomo, pogovorili in za vsakega se bo kaj našlo. Nič bat, vse smo skoraj vedno kar prijazne :P, vgrizle še nismo nobenega, nadvesele vsakega novega nadebudnega. Z drugimi besedami, na kratko, pokliči na 041 967 798 (od 9-ih naprej ???) ali 070 879 212 (od 5-ih naprej >:D).


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Cats , četrtek, 14.01.2010 : 19:16:48
Bravo epona, bravo Pomurke!  -*;


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Pepsi , četrtek, 14.01.2010 : 22:32:27
Zelo impresivne številke. Bravo, punce! :-* :-* :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Romzy , petek, 15.01.2010 : 00:21:00
Super številke! Vsa čast!  :-* :-*
Sam neki mi ni jasno - 870 € po moje za vse našteto ni glih dovolj...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , petek, 15.01.2010 : 06:47:04
.......................
Zabeleženih imam 114 sterilizacij muc, 23 sterilizacij psičk, 44 kastracij mačkonov in eno kastracijo psa. Veliko jih pa nimam zabeleženih (ker sem precej površna pri tem :-X)
.................

WAU!  :o
Nore babe.... :-* :D  O0


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , petek, 15.01.2010 : 07:53:47
Super številke! Vsa &#232;ast! :-* :-*
Sam neki mi ni jasno - 870 € po moje za vse našteto ni glih dovolj...

To so le namenske donacije - za sterilizacije. :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Romzy , petek, 15.01.2010 : 09:04:10
To so le namenske donacije - za sterilizacije. :)
Aja :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 18.01.2010 : 14:44:04
Seveda, kakorkoli obrneš, je to v primerjavi stroški veliko, veliko premalo. In vsem drugim virom so minusi še vedno ajoj ... Donacije dobrodošle, da bodo nore babe lahko še bolj nore ...!

NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415; »STERILIZACIJE«

Društvo za zaščito živali Pomurja
Markišavska ul. 3, p.p. 30,
9000 Murska Sobota


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 18.01.2010 : 21:39:29
... nore babe so po današnjem dnevu mrtve ...

Med drugim bomo morali začeti zbirati še za slušalke za telefon za terenko, ki jo že policija lovi, ker vozi, jemje prednosti in vedno telefonira med vožnjo z vsaj kako mačko v avtu, saj bo kmalu (upam da ne) edina z avtom ;^* in bog ne daj, da ji izpit vzamejo :-X.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 18.01.2010 : 21:59:43
kater model telefona? :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 18.01.2010 : 22:00:30
neki obupne roza barve, moram še model pogruntat ???


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 18.01.2010 : 22:01:35
;D no daj ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , sreda, 20.01.2010 : 06:48:57
Pet mačk na sterilizacijo in enega na kastracijo mi je pa le uspelo srečno pripeljati ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , sreda, 20.01.2010 : 08:59:13
terenka :-* :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 20.01.2010 : 21:33:36
6 sterilizacij, 2 kastraciji (možna ateka od Neishe in Nexa), zeeeeh:).

(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S1dnmI6tPTI/AAAAAAAABi0/R7MJUZh6kC8/19.1.10%20felix%20ster265.JPG)(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S1dnmKbFm6I/AAAAAAAABi4/ES1P2KDHjGE/19.1.10%20felix%20ster%20265%281%29.JPG)(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S1dnmIJ-TcI/AAAAAAAABi8/rwD2f5gqfrY/20.1.10%20sterilizirana256.JPG)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 22.01.2010 : 01:35:05
En jajčnik v koš - horuk pa še drugi v koš - horuk
(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S1jyQD8hR-I/AAAAAAAABkA/xGTz32zrJbE/21.1.10%20sterilizirana320.JPG)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: terenka , četrtek, 04.02.2010 : 05:26:48
V tem času kar se nismo javili smo jih 7 sterilizirali in 4 kastrirali.
Pa jih še kar ne zmanjka...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 09.03.2010 : 23:48:19
Malo je zmanjkalo časa za poročanja. Kar nekaj jajc in jajčnikov je še letelo v koš v tem času.

Čakalna vrsta:
(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bHnrAqPrI/AAAAAAAACKs/qqAFhIZ8ZiM/9.3.10%20G.%20%C4%8Crnci%201%20mala.jpg)(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bHnxbDbZI/AAAAAAAACKw/XcaiFN3ddEE/9.3.10%20G.%20%C4%8Crnci%202%20mala.jpg)(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bHn43bwCI/AAAAAAAACK0/x7ZPRyunFgo/9.3.10%20G.%20%C4%8Crnci%203%20mala.jpg)(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bJ-MJWAyI/AAAAAAAACK8/wsVl295qRKc/9.3.10%20Domajinci1%201%20mala.jpg)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bJ-F4d7AI/AAAAAAAACLA/nieQuQENl24/9.3.10%20Domajinci1%203%20mala.jpg)(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bJ-e7qu8I/AAAAAAAACLE/tPC_7S1KXGw/9.3.10%20Domajinci1%204%20mala.jpg)(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bJ-eZqjgI/AAAAAAAACLI/AeStaHTEJTA/9.3.10%20Domajinci1%205%20mala.jpg)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bJ-9huE0I/AAAAAAAACLM/AHDxSKggXak/9.3.10%20Domajinci1%206%20mala.jpg)(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bKKpTy7UI/AAAAAAAACLQ/bYhiJ7lehe8/9.3.10%20Domajinci1%207%20mala.jpg)(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bKKwCkRQI/AAAAAAAACLU/uGc_SoogdKE/9.3.10%20Domajinci1%208%20mala.jpg)(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bKK8U8NKI/AAAAAAAACLY/FFNh3Jvi2e8/9.3.10%20Domajinci1%209%20mala.jpg)(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bKLIKDYBI/AAAAAAAACLc/4Ejcv3fIf80/9.3.10%20Domajinci1%2010%20mala.jpg)
(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bKLMX3thI/AAAAAAAACLg/Smn2YlvHsG0/9.3.10%20Domajinci11%20mala.jpg)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bKS5OaU5I/AAAAAAAACLk/YQgmynxSeYI/9.3.10%20ob%C4%8Dina%20Domajinci1%202%20mala.jpg[/img[img]http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bLG5drwdI/AAAAAAAACLs/sQDtHgtNWD0/9.3.10%20Kra%C5%A1%C4%8Di%201%20mala.jpg)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bLHCSp5PI/AAAAAAAACLw/dUv00q3SgJc/9.3.10%20Kra%C5%A1%C4%8Di%202%20mala.jpg)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bLHYZQ-6I/AAAAAAAACL0/tkEnhuaVyXI/9.3.10%20Kra%C5%A1%C4%8Di%203%20mala.jpg)(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bLHpnYAWI/AAAAAAAACL4/XWMyFZiPU6U/9.3.10%20Kra%C5%A1%C4%8Di%204%20mala.jpg)(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bLHhcm5BI/AAAAAAAACL8/3_dhyp7gUNU/9.3.10%20Kra%C5%A1%C4%8Di%204a%20mala.jpg)(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bLP5nVT1I/AAAAAAAACME/T1dm8mCrkAc/9.3.10%20Kra%C5%A1%C4%8Di%205%20mala.jpg)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bLQNWpo8I/AAAAAAAACMI/yZiFY1irB5M/9.3.10%20Kra%C5%A1%C4%8Di%206%20mala.jpg)(http://lh6.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bLQDGjomI/AAAAAAAACMM/Pr-scI9xMik/9.3.10%20Kra%C5%A1%C4%8Di%207%20mala.jpg)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S5bKS5OaU5I/AAAAAAAACLk/YQgmynxSeYI/9.3.10%20ob%C4%8Dina%20Domajinci1%202%20mala.jpg)

Če nam še to uspe spravit v dovolj hitrem času skoz, imamo 8 romskih naselij posteriliziranih in pokastriranih (mačk).


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , sreda, 10.03.2010 : 08:50:41
 <:] -*; :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: vis in nox , sreda, 10.03.2010 : 09:10:44
Bravo, lepi uspehi. Vedno morate gledati, kaj vse je že narejenega in ne, kaj vse še čaka!

Kako ste pa s financami?



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: majas , sreda, 10.03.2010 : 09:14:15
Bravo!!  :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: oaza88 , sreda, 10.03.2010 : 09:21:30
ma ste nore babe - ja ma braaaavoooo!! <:] ,^ <:] O0


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: branka , sreda, 10.03.2010 : 09:37:06
 <:] Bravo, punce!!!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , sreda, 10.03.2010 : 12:07:22
Finance niso rožnate, sploh. Evrčkov za sterilizacije in kastracije je zeloo malo. Zato bodo ZELO DOBRODOŠLE vsakršne donacije.

NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415; »STERILIZACIJE«

Društvo za zaščito živali Pomurja
Markišavska ul. 3, p.p. 30,
9000 Murska Sobota

Vnaprej hvala!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Meredith , sreda, 10.03.2010 : 12:23:13
Bravo, kar tako naprej! <:] O0
Bom nakazala čim prej, vsaj nekaj malega :).


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 26.03.2010 : 17:13:34
Še mislim da dve mački pa lahko črtamo še dve naselji iz seznama (na katerem so naselja, ki vsebujejo nesterilizirane mačke oz. psičke) :)
Nekaj od njih:

(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S6zZxXdd6YI/AAAAAAAACcs/PcL6hRiPNFs/sterilizirana.jpg)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S6zaHnap4XI/AAAAAAAACc4/2ex4I807Zw4/9.3.10%20sterilizirana1.jpg)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S6zcDXYuNmI/AAAAAAAACc8/-3R9opQjGwI/11.3.10%207%20%C4%8Dakamo%20na%20sterilizacijo.JPG)(http://lh5.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S6zcDY2DuWI/AAAAAAAACdA/wudAYS7LQu8/11.3.10%208%20%20%C4%8Dakamo%20na%20sterilizacijo.JPG)(http://lh4.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S6zcDWICn9I/AAAAAAAACdE/i6zlcdKziL8/18.3.10sterilizirana.JPG)(http://lh3.ggpht.com/_oXkFW3SiwxQ/S6zcDgogsGI/AAAAAAAACdI/JLGgIzp21Ak/19.3.10sterilizirana.JPG)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Cats , petek, 26.03.2010 : 17:16:34
Same lepe muce tam pobirate :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 17.06.2010 : 19:40:00
Malo mi zmanjkuje časa za poročanje - sterilizacije so še vedno v polnem teku. Če se ne motim, smo posterilizirali še dve naselji. Ter za sabo pustili malo bolj ozaveščene lastnike. Seveda pa bomo se še naprej trudili, da bodo še bolj. Dokler ne bodo, kot želimo da so :)))


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: delavec@amis.net , četrtek, 17.06.2010 : 20:14:52
Ve same naredite več kot ves Vurs skupaj, res no. Bravo, super ste  :-* .


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: skogkatt , četrtek, 17.06.2010 : 20:17:59
Nadpridne!!! Če boš kej okoli hodila, epona, se oglasi za en par malenkosti, pliz ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , torek, 13.07.2010 : 21:56:17
Novo naselje je odprlo nove rane. In čeprav se izselijo samo naj najnujnejši, jih je še vedno veliko. Predvsem je treba pohiteti s sterilizacijami, da ne bo mladičev še več. Pomurje rabi sredstva, ker je suša ... :-[

NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415; »STERILIZACIJE«

Društvo za zaščito živali Pomurja
Markišavska ul. 3, p. p. 30,
9000 Murska Sobota


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Lumpa , nedelja, 19.09.2010 : 01:41:13
Jaz nakažem TAKOJ!!! ko bo plača!

Sem šele zdaj odkrila to temo in rečem samo kapo dol in upam, da boste lahko naprej nadaljevale z delom!

Jaz bom probala vsak mesec zdaj kaj malega nakazat, vsaj do konca leta..


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , nedelja, 19.09.2010 : 06:49:19
Lumpa, ful hvala že vnaprej :-*.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , ponedeljek, 04.10.2010 : 19:30:53
Novo naselje je odprlo nove rane. In čeprav se izselijo samo naj najnujnejši, jih je še vedno veliko. Predvsem je treba pohiteti s sterilizacijami, da ne bo mladičev še več. Pomurje rabi sredstva, ker je suša ... :-[

NLB d.d., Ljubljana, Podružnica Pomurje št.: 02340-0256066415; »STERILIZACIJE«

Društvo za zaščito živali Pomurja
Markišavska ul. 3, p. p. 30,
9000 Murska Sobota

Poleg zadnjih odseljenih, ker res ni šlo drugače, so par dni nazaj punce po "hitrem postopku" na sterilizacijo odpeljale še eno nemško ovčarko. Sosedje so namreč Terenko opozorili, da se je pred nekaj tedni gonila in da so psi hodili cele noči okrog nje....  :-\ Tale punca je bila "cimra" od Rokse in Rome. (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,38681.0.html) Ona edina ostaja tam.

Vsekakor, vsak vaš evro bo dobrodošel. In hvala v naprej!

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Lumpa , torek, 05.10.2010 : 22:39:41
Kot rečeno, danes nekaj nakazano! ;)

Na čim več sredstev in čim boljše rezultate, in res pohvala vsem, ki se trudite. :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 06.10.2010 : 19:40:09
Hvala iz srca! :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , ponedeljek, 10.01.2011 : 23:19:35
Steriliziramo še naprej na veliko, poročamo malo manj (za kar nismo krivi mi temveč prekratki dnevi  ;^) .

Še naprej se z vsemi močmi in silami trudimo ozaveščati ljudi.

Naš cilj ostaja, da v romskih naseljih dosežemo stanje, kjer bo vsak imel toliko živali za kolikor je pripravljen in zmožen poskrbet. (V praksi, namesto šestih eden (max. dva) pa še ta sterilizirana oz. kastriran).

Delamo tako, da se z VSEMI pogovorimo (in govorimo in govorimo). Nagovarjamo jih, da dajo svoje živali sterilizirat. Od prevega kričečega NEEEE, mi hočemo male kužeke, mujceke, preko tega, da bi dali svojo žival "to, da več nebi mela malih", preko tega, da bi jo dali "destilirati", smo prišli do tega, da je ena stara gospa peš peljala svojo psičko na sterilizacijo (spremjala jo je sicer terenka z avtom, ker jo je skrbelo, da nebi stare gospe kap, ker ni bilo blizu). Še vedno pa naletimo na odločne "NE" predvsem pri "pasemskih" psih, saj ljudje še vedno pridno kupujejo nerodovniške mešančke - predvsem mladiče "pekinezerjev" ter "nemških ovčarjev" in tako nevede vzpodbujajo nova in nova legla mixov (kiksov), ki se potem dobesedno kopičijo v teh naseljih. Nekoga, ki pa dobi 100 ali celo 300 € za psa/e v katerega ni vložil niti "tablete proti glistam", ni lahko prepričat v sterilizacijo njegove "dobičkonosne" psičke in tu je potrebne neprimerno več energije in potrpljenja. Še huje pa je, če sosed vidi, da se da...
Zato prosim lepo, NE KUPUJTE psov iz slabih razmer. Ker mogoče nehote pripomorete k temu:

(http://s8.mojalbum.com/luna-foto_9205718_17423191_18411270.jpg)


(http://s8.mojalbum.com/tina-foto_9205718_17423194_18411287.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/lennon-foto_9205718_17423234_18411595.jpg)






Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: aleksandrak , torek, 11.01.2011 : 01:18:12
 :e Kristusove gate, pa to ni res. :'[ Nakazem v sredo.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , torek, 11.01.2011 : 18:57:32
Ko mislis, da si ze skoraj vse videl, pa da si se ze malo navadil, eponca in terenka poskrbita za novo posiljko :'( :e :')

(http://s8.mojalbum.com/picek-in-racka-foto_9205718_17423237_18411627.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/tina-foto_9205718_17423194_18411283.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/tina-foto_9205718_17423194_18411289.jpg)

;^ :e :e :e
(http://s8.mojalbum.com/tina-foto_9205718_17423194_18411485.jpg)

Imamo torej se dve "Hani", pa enega "Hana", pa dva "zajca", pa se eno familijo z mladici, pa "lesija" ... ni da ni. :-X


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Teja , torek, 11.01.2011 : 19:54:28
ojej, se mi obrne že samo ob pogledu na slike (pa nimam slabega želodca :-X )

pogoji psov so pa itak za bruhat  :'[


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 11.01.2011 : 21:00:42
Zaupajte nam, da se bomo tega lotili zelo temeljito.

Vsaka pomoč z vaše strani pa vse skupaj zelo olajša.
Če ima kdo kje na zalogi izolirano pasjo hiško, dolgo ketno, posode za hrano oz. povodce in ovratnice ter je celo pripravljen organizirat prevoz do sem, bomo veseli kot ptički.
(to sicer spada v sosedno temo:  Akcija zbiranja opreme in sredstev za pomurske pse  (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,29182.0.html) )


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Teja , sreda, 12.01.2011 : 13:49:34
epona  <:]   :-*
bravo za takšne akcije


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 12.01.2011 : 22:44:20
Hvala za vašo podporo  :-*

Brez vas vseh slabo bi šlo.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 13.01.2011 : 20:09:08
Če bi se tisti, ki kupijo nerodovniške, necepljene, neporihtane mladičke še po možnosti s kupom bolh in premlade, zavedali, koliko slabega s tem naredijo, ne vem, če bi še kdaj pomislili narediti ta korak.

Če bi mladiča kupili, ker se vam smili, dajte raje poklicat VURS (če so razmere tako kritične) ali pa društvo, da bomo skupaj poskušali najti najbolj primerno rešitev. Le tako boste tem živalim dejansko pomagali. Če kupujete, vzpodbujete verigo novih.. in novih in novih, ki večinoma ne pristanejo v dobrem okolju, kot morda vaš dotični.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 15.01.2011 : 17:06:45
Tina (http://www.youtube.com/watch?v=pykfyfkiNrc) - mladičev imela ne bo


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Smetka , sobota, 15.01.2011 : 17:40:40
Predvidevam, da je sterilizirana. Še živi v takšnem prostoru, kakršen je na posnetku?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: branka , sobota, 15.01.2011 : 17:46:37
o, ljuba marija... :'( :'( Tina, tega si nikakor nisi zaslužila, ne ti, ne noben drug pes.

V ponedeljek nekaj nakažem.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 15.01.2011 : 18:00:26
Ni več v tistem prostoru. Sterilizirana bo v nasl. tednu. (Kako predlagate da  pomagam pasjim blazinicam, ki so bile dolgo na mešanici iztrebkov?)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Teja , sobota, 15.01.2011 : 18:58:39
 :'(


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Smetka , sobota, 15.01.2011 : 19:32:46
Bo tam ostala?
Obicajno pomaga glicerin, se najbolj pa to, da pac ni vec v takem.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 15.01.2011 : 19:34:31
Ko uredimo vse potrebno, bo iskala namestitev potem pa svoj dom, da bo lahko naslednje letu krasila koledar v kakšni lepi pozi :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 15.01.2011 : 19:43:00
Trenutno je na takem:
(http://s8.mojalbum.com/tina-foto_9205718_17423194_18418392.jpg)

Bla pa je na takem:
(http://s8.mojalbum.com/tina-foto_9205718_17423194_18418396.jpg)
(http://s8.mojalbum.com/tina-foto_9205718_17423194_18418397.jpg)

Celotna zadeva se bo(je) dotaknila VSEH, ki se jih mora. In oni se je bodo dotaknili nazaj. Tako, na kratko.



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Luna95 , sobota, 15.01.2011 : 20:05:11
Boga v kakšnem je živela :'( A tisto zraven posod so  gliste ali špageti? ???


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: slavica , sobota, 15.01.2011 : 21:57:56
Epona, stvari, ki jih rabite, sicer nimam, če pa jih zberete kaj z Gorenjskega in/ali Ljubljanskega konca- v četrtek jih lahko prevzamem, v petek grem v MS (živim na Gorenjskem, sem pa Prekmurka in grem na obisk k staršem).
Tako da komot dostavim v petek do vas ali pa v soboto zjutraj, če bo v petek pozna ura.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Smetka , nedelja, 16.01.2011 : 00:19:02
Celotna zadeva se bo(je) dotaknila VSEH, ki se jih mora. In oni se je bodo dotaknili nazaj. Tako, na kratko.

Inšpekcijo misliš?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , nedelja, 16.01.2011 : 19:26:22
Tudi.



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: branka , sreda, 19.01.2011 : 15:40:05
Na kateri račun lahko nakažem za Tino, a na tega:  02340-0256066415  ? Hvala


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , sreda, 19.01.2011 : 17:40:22
DZZ Pomurja
p.p. 30
9000 Murska Sobota
Slovenija

TRR: 02340-0256066415
namen nakazila: DONACIJA STERILIZACIJE/KASTRACIJE

Hvala za vsak evrček  :-* :-* :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: branka , sreda, 19.01.2011 : 20:19:13
Hvala za odgovor.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Smetka , četrtek, 20.01.2011 : 11:34:10
Tudi.

Je že kak odziv?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: kaja , četrtek, 20.01.2011 : 12:57:13
Je varianta, da kdo pobere material v Gornji Radgoni? lp


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , četrtek, 20.01.2011 : 14:44:37
Sevede! :) Tapravi kontakt za to bo kar eponca. Tel.041/733750
Mljaužntkrat hvala :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: kaja , četrtek, 20.01.2011 : 19:12:48
Kul. Preverim kaj imam in kdaj gre moj prevoz naslednjic v tisti konec.  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: branka , četrtek, 20.01.2011 : 20:30:42
Na kateri račun lahko nakažem za Tino, a na tega:  02340-0256066415  ? Hvala

Danes nekaj nakazano.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , četrtek, 20.01.2011 : 20:33:51
Hvala :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 21.01.2011 : 21:09:54
...da se tudi to več ne bi dogajalo  :'( :'(

http://www.youtube.com/watch?v=cxOpJcxVnyk


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: miskica , petek, 21.01.2011 : 21:23:22
Sranje... a še umiral je, se matral?!?  :-\


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Jana , petek, 21.01.2011 : 22:03:11
...da se tudi to več ne bi dogajalo  :'( :'(

http://www.youtube.com/watch?v=cxOpJcxVnyk

Kakorkoli, epona, je potrebno tukaj nekaj pojasnil, saj sicer sporocila s tem filmom ni, oz. je pač samo zgražanje in gledanje trpljenja nekega psa in nič drugega. In kaj se naj ne bi dogajalo? Snemanje, čakanje in kot je videti nekajminutno neukrepanje ob psu, ki je očitno v hudi agoniji?

Kaj ima kdo od tega, če ne ve, kaj se je zgodilo, kako ste ukrepali in kako moramo v takih situacijah ukrepati vsi? Se je čakalo, da je pes sam poginil? Je prišel inšpektor, ste naložili po štirih in več minutah psa v avto in ga peljali vi k veterinarju na odrešitev ...? Kaj in kako?

Poleg tega pa, glede na to, da ni odgovora, tudi mene zanima:

Celotna zadeva se bo(je) dotaknila VSEH, ki se jih mora. In oni se je bodo dotaknili nazaj. Tako, na kratko.

Inšpekcijo misliš?

Tudi.

Je že kak odziv?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: svrk , petek, 21.01.2011 : 22:19:09
Mene je tole zelo prizadelo. Kako šele tiste, ki so bili zraven,. In res, kako ste mu lahko pomagali, če se je to sploh dalo  :'(


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Jana , petek, 21.01.2011 : 22:35:27
Pomagat mu najbrz ni mogel vec nihce, pa tudi veterinar skoraj zagotovo ne bi prisel dovolj hitro.
Gre za to, da takole vrzen filmcek samo pove, da je psa v agoniji eden gledal, drug pa snemal. Upam, da ne bodo ljudje, ko bodo videli zival umirati, gledali in snemali, temvec ukrepali, kot upam, da se je ukrepalo v tem primeru. Se je? Kako?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 21.01.2011 : 22:42:08
Psa je povozil avto, ker je bil na cesti.
Jana, sporočilo je: prostotavajoč pes na cesti NI varen! Da se ne bo več dogajalo neodgovorno skrbnišvo, ki med drugim poleg v prejšnjih postih prikazanih slik privede tudi do takih tragičnih nesreč! To je sporočilo pa mogoče še kdo kakšno zase izlušči.

Na kraj nesreče je prišla policija, takoj so poklicali center za obveščanje oz. dežurnega veterinarja. Pes je poginil v nekaj minutah, preden je prišel veterinar. Policaj sam ga ustrelit ("odrešit") ne sme.
Kakšna boljša ideja, če koga to še doleti? Kakšno ukrepanje bi bilo primerno, da bi se temu psu vse skupaj olajšalo? Predvsem pa me zanima, kaj bi naredil veterinar, če bi se znašel ob psu v takem stanju brez vseh medicinskih pripomočkov? Oz. na kakšno ukrepanje ti misliš.


Odgovor na smetkino vprašanje:
Ja, je odziv. Lahko me kadarkoli pokličeš na trenutno telefonsko in z veseljem povem več.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Jana , petek, 21.01.2011 : 22:58:32
Hvala.
Nič drugega nisem pričakovala, kot ta tekst ob filmu.

Za prejšen primer me pa zanima samo, ali se je ukrepalo (kot posameznik ali društvo lahko ukrepa) proti tistemu, ki je v takem imel psa. Torej prijava in ne samo rešitev psa iz takih razmer.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 21.01.2011 : 23:24:33
Ne samo prijava in rešitev psa iz takih razmer ampak še mnogo drugih "dejavnosti"  zraven.

Samo prijava ni dovolj, da se zadeva reši trajno. Ne pozabljat, da gre za cigansko problematiko, lahko smo realni. (Če kdo potrebuje opomnik, kakšna je uspešnost kaznovanja teh ljudi (za tistega, ki skuša kaznovat mnogo hujše prestopke, kot so ti o katerih se pogovarjamo mi tukaj), naj me prosim pokliče, sem zelo dobro seznanjena!) Tudi večji skupinski odvzemi živali iz posameznih naselij niso obrodili nekih trajnih pozitivnih učinkov. Niti ene izjeme n epoznam. Zato AKTIVNO iščemo najrazličnejše pristope in možnosti in z vsakim "naseljem" smo boljši!



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 21.01.2011 : 23:53:42
V enem naselju, ki smo ga že skoraj "obdelali" na "svoj!" način, je stanje po enem letu celo proti našim pričakovanjem resnično dobro. Z izjemo ene psičke, katere mladičke prodajajo, so vse ostale sterilizirane, tudi vse mačke, živali imajo ob naših "kontrolah" svežo vodo, so počesane, vozli postriženi, imajo hiške, nekatere, ki so bile prej daleč od ljudi, brez zavetja na ketni, so zdaj v hiši ... Niti sledu o razmerah s katerimi smo začeli (ni več Rom in Žgužv). In kar je mogoče še najpomembneje, še vedno smo dobrodošli! Začeli smo, kot smo, med tem smo si nabrali ogromno izkušenj, ki jih koristimo za nadaljevanje, vključujemo vedno več ljudi iz različnih področij. Ni vse črno in ni vse belo. In ni en sam način najboljši. Bi bilo preveč enostavno.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Smetka , sobota, 22.01.2011 : 09:34:23
Nikjer ni enostavno, še najmanj v "skupinah" s socialnega ali kakšnega drugega roba. Super, da se vključuje veliko ljudi iz različnih področij; sploh kadar gre za resne primere kaznivih dejanj mučenja, sodeč po posnetkih. Ampak res ne razumem, zakaj se ne bi napisalo, kakšen ukrep je izrekel inšpektor, pač pa bi morali to po telefonu izvedet. Najbrž bi bilo spodbudno izvedet, kako se je odločil, v tem ne vidim nič slabega, niti to ne zmanjšuje pomena vašega dela.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Teja , četrtek, 27.01.2011 : 13:37:47
tole mi pa ravno ni polepšalo dneva
 :'( :'( :'(
predvčerajšnjim sem psa (''last'' brezdomcev) strpala v zavetišče... pa je padel tudi kakšen komentar češ kaj je psu hudega... no, vsaj kaj takšnega mu je sedaj prihranjeno...

eh, jezna sem da nimam več besed :'(

bi pa predlagala k fimčku neko vsebino. da ne bo narobe razumljen!!!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Teja , petek, 28.01.2011 : 13:34:16
dajte zraven filmčka neko vsebino, kjer bo jasno razvidno, da je bilo snemanje namenjeno ozaveščanju!!
ker se že zgražajo nad snemanjem muk itd...
res toplo priporočam ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 09.08.2011 : 11:03:09
Ena zadnjih "akcij": sterilizacija 18 mačk in kastracija 7 mačkov na eni lokaciji.
V zadnjih mesecih smo pomagali pri s/k več kot 500 živali.

Ozaveščanje (+ dvigovanje čustvene inteligence) in aktivno izvajanje strilizacij/kastracij s pomočjo tistim, ki so jim stvari odšle izpod nadzora, a vseeno želijo zadeve izboljšati, je dobra pot k izboljšanju življenjskih razmer živali.

Če želite, nam lahko pomagate s finančno podporo na TRR: 02340-0256066415 s pripisom "sterilizacije" oz. "ozaveščanje".

HVALA vam iz srca!





Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , sreda, 10.08.2011 : 12:44:04
Ena zadnjih "akcij": sterilizacija 18 mačk in kastracija 7 mačkov na eni lokaciji.
V zadnjih mesecih smo pomagali pri s/k več kot 500 živali.
Impresivne številke, mar ne? <:] <:] <:] >3


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Lumpa , sreda, 09.11.2011 : 21:57:17
Nekaj malega nakazano za vzpodbudo.  :)

Bomo probali še kakšen kamenček primakniti do konca leta.


Hvala ker se trudite! ;)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , četrtek, 24.11.2011 : 23:46:33
Lumpa, hvala :-*. Punce tolk garajo hu:g, da nimajo časa niti v tole temo pogledat...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 26.11.2011 : 13:36:17
Hvala! :*

Kmalu sledi poročilo :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 20.02.2012 : 14:00:17
Čeprav tema ni primarno namenjena temu, jo bom izkoristila še za kopiranje obvestila o Akciji S/K v Pomurju ;). Citiram epono:

Tudi to leto se s prvim marcem začenja tri mesece trajajoča Akcija sterilizacij in kastracij psov in mačk v Pomurju, ki poteka od 1. marca do 31. maja 2012.

Zahvaljujemo se vsem veterinarskim postajam v Pomurju, ki že peto leto zapored nudijo 20% popust pri ceni storitve in se tako odpovejo delu zaslužka.

Naša prizadevanja vodijo k zmanjšanju števila zavrženih in zapuščenih živali.
Namen akcije je v treh mesecih doseči čim večje število skrbnikov živali in jih skozi osebni kontakt in medije nagovoriti k temu, da sterilizirajo / kastrirajo svojo žival ter tako prispevajo k zmanjšanju števila neželenih živali, ki se vsako leto skotijo v Pomurju in zaradi neprimerne oskrbe poginejo že v prvih mesecih starosti ali končajo v zavetišču.


Kot prejšnja leta k sodelovanju vabimo vse, ki lahko na kakršen koli način pripomorejo h končnemu uspehu akcije. Za končni uspeh pa je najbolj ključno ravno obveščanje ljudi o akciji. Pri tem nam pomagajo predsem občine z objavami v občinskih glasilih, na oglasih deskah, internih TV kanalih in spletnih straneh ter nekateri spletni portali in radijske postaje.

Ker akcija traja tri mesece, bomo zelo veseli vaše pomoči, predvsem v obliki prispevkov v povezavi s sterilizacijami in kastracijami, ki bodo objavljeni v občinskih gasilih in spletnih portalih ter z obveščanjem ljudi o poteku akcije od 1.3.2012 do 31.5.2012.

Če ima kdo karkoli na zalogi oz. je pripravljen napisati, naj prosim lepo čim prej javi, lahko kar tukaj ali na moj elektronski naslov: eponca@yahoo.com.

Hvala  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 11.07.2012 : 22:43:34

Danes sterilizirani Pika in Kaja:

(http://s8.mojalbum.com/9205718_17578805_19859625/pika-b/19859625.jpg)
(http://s8.mojalbum.com/9205718_17578806_19859657/pika-1/19859657.jpg)

Smo bili zgodaj zjutraj zmenjeni, da poberem 3 psičke in so (itak) dvojni še spali in ružim po vratih pol po oknih in odprem okno in pomolim glavo skozi in direkt nad spečim gospodom, ki odpre oči in me zagleda in prva beseda, ki jo sliši je sterilizacija  :*[ Vtisnjenje ali kako se temu reče  8)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Jana , sreda, 11.07.2012 : 23:06:32
Hehe, več kot odlično jih trenirate <:] ,^


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: luna7 , četrtek, 12.07.2012 : 07:20:23
Si samo predstavljam....  ;D ;D >:D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , četrtek, 12.07.2012 : 15:09:45
Eponca, to je pa čisto tebi podobno ;D :-*
 <:]


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , četrtek, 12.07.2012 : 19:19:12
Največja tragičnost vsega skupaj pa je, da je njihova psička imela vročino in zato ni bila sterilizirana, tako da bo naslednji teden ponavljanje  postopka :-#


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sobota, 13.10.2012 : 17:58:48
Ta teden je bil nadvse uspešen v smislu S/K ciganskih psov/mačk:
Sterilizirali/kastrirali smo
8 psičk in 4 pse ter 9 mačk in 4 mačake iz treh različnih naselij.

Malo foto dokomentacije:
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20151225/sterilizirane-kastrirani/20151225.jpg)
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20151227/sterilizirane-kastrirani/20151227.jpg)
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20151231/sterilizirane-kastrirani/20151231.jpg)
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20151223/sterilizirane-kastrirani/20151223.jpg)
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20151219/sterilizirane-kastrirani/20151219.jpg)

Če komu stoji kak večji transportni box v kakem kotu in ga ne potrebuje - garantiramo, da bi pri nas odslužil še za nazaj :-)

V nekaterih naseljih pa se bo treba konkretno lotiti tudi bolh in uši, saj ti dobesedno spijejo kri samo, ko se sprehodiš po ulici.

Ima kdo kakšne izkušnje z dezinsekcijo?


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: maja01 , sobota, 13.10.2012 : 20:29:26
Daj malo konkretneje opisi situacijo, vsaj ali je notri ali zunaj. Takole na splosno postavljeno vprasanje - Desektin in/ali Frontline spray.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: rava , sobota, 13.10.2012 : 21:00:08
previdno z desektinom pri mačkah, ker vsebuje permetrin.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: maja01 , sobota, 13.10.2012 : 21:02:50
Desektin ni namenjen spricanju po zivalih, ampak za dezinsekcijo prostorov (pri cemer je treba vse zivali med tretiranjem umaknit, potem prostor dobro prezracit in ce je mozno tudi presesati in potem zivali naseliti nazaj notri).


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , nedelja, 14.10.2012 : 07:43:46
Zunaj in znotraj. Ce gres po cesti zunaj ali stopis v travo, jih imas takoj na sebi, se posebej fajn se vidi, ce imas naj svetlega oblecenega... So dolocena podrocja v naseljih,kjer jih mrgoli (bolh, tudi usi so), je pa seveda tam tudi dosti mack. Problem je, ker se macke ne pustijo prijeti in jih bo zelo tezko redno oskrbovati z antiparazitiki.
Obupno stanje. Mene vse srbi  ???


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: maja01 , nedelja, 14.10.2012 : 09:39:02
Ce je zunaj, je problem. Ker vse kar fenta bolhe, fenta tudi vse ostale vsaj zuzelke, najverjetneje pa se kaj drugega. :-\ Pocakat na zimo (ko bodo bolhe itak crknile), potem pa tretirat macke in cim vec notranjih prostorov (kar ne bo pocrkalo, se bo selilo na toplo ...).
Fak ...


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Luvanna , nedelja, 21.10.2012 : 09:26:12
Na tem internet naslovu lahko s klikom pomagate društvu do nekaj sredstev za s/k:
http://objemtopline.dormeo.net/
Glasuje se lahko vsak dan do konca meseca. Sredstva razdelijo med prve tri - mislim, da bi lahko prispevali toliko klikov, da bi se Pomursko društvo uvrstilo s četrtega na tretje mesto, če ne še višje.  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Pepsi , nedelja, 21.10.2012 : 09:31:08
O, kul! Jaz sem že glasovala, pa še v telefon sem si dala opomnik, da bom do konca meseca to naredila vsak dan.  - Ko prvič glasujete, dobro poglejte, kam kliknete, da bodo glas - oziroma objem - dobile res naše Pomurke.

Ajde, punce in fantje, na delo! :D


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: aleksandrak , nedelja, 21.10.2012 : 10:29:02
Ja, res kul. Prijavljena!  ;d


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 31.10.2012 : 20:05:55
Ta teden popisali 4 "nova" romska naselja, videli veliko žalostnega, nekaj lepega, nekaj se bo dalo hitro izboljšati, nekaj pa bo verjetno spet trajalo par let. Vztrajali bomo, dokler ne bo za vse vredu.

Sterilizirali 6 psičk iz 4ih romskih naselij in se dogovorili za kar nekaj sterilizacij v naslednjem tednu (se mi zdi, da so z vsakim naseljem psice večje...):
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218185/sterilizirane-kastrirani/20218185_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218186/sterilizirane-kastrirani/20218186_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218192/sterilizirane-kastrirani/20218192_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218461/sterilizirane-kastrirani/20218461_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218462/sterilizirane-kastrirani/20218462_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218464/sterilizirane-kastrirani/20218464_t.jpg)

Hkrati smo (kot se vedno trudimo) ozaveščali lastnike, se z njimi pogovarjali, jim dali brošure ...

Uspel nam je tudi en hiter premik na bolje pri psički Suzi, ki je bila, ko smo prišli, "zazidana" v pasji uti. Tako je bilo več tednov. Hrano so ji metali not tako, da so dvignili streho ute. Po dolgem pogovoru smo skupaj sklenili, da ne bo več nikoli tako zaprta, dogovorili smo se, da bo sterilizirana še isti dan, naslednji dan pridejo po njo in jo čipirajo in cepijo. Ko smo čez eno uro prišli po njo (za sterilizacijo), nas je počakala z lastniki v njihovem stanovanju (kontejnerju). Naslednji dan je lastnik res prišel na vet., plačal cepljenje, čipiranje. Ko je prišla domov, so jo vzeli v kontejner. Lastnik dobil enega od vodiičev  :-).
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622819_20217269/suza/20217269.jpg)
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622819_20217314/suza/20217314.jpg)
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622819_20217316/suza/20217316.jpg)
http://www.mojalbum.com/dzzpomurja/suza



Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 31.10.2012 : 20:42:08
... in kastrirali 5 samčkov iz dveh romskih naselij, da se ne bodo bagzüvali okrog  :).

(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218193/sterilizirane-kastrirani/20218193_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218190/sterilizirane-kastrirani/20218190_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218524/sterilizirane-kastrirani/20218524_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218526/sterilizirane-kastrirani/20218526_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218527/sterilizirane-kastrirani/20218527_t.jpg)

Tudi pri Flokiju je uspelo kar na hitro it vsaj nekaj na bolje:):

"Zakaj imete sploh psa, če zadaj za hišo v umazanem boksu?"
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622290_20213073/floki/20213073.jpg)

"Saj pa ni umazan, sem mu naredil stranišče."
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622290_20213080/floki/20213080.jpg)

"Samo ste pozabili narediti, da bi lahko dol potegnil vodo, ker dreki ostajajo.
Raje ga k sebi vzemite. Če bi vam žena samo hrano prinašala v neko sobo, tudi nebi glih od sreče v luft skakali. Bi ziher hteli, da vas kaj poboža vmes."
"A ne, nič mu ne manjka."
"..."
"..."
"Kaj če ga fajn skopamo, sfriziramo, kastriramo, da bo lep, čist, potem mu fajn naštimamo v predprostoru, da  bo..."

(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622290_20213086/floki/20213086.jpg)

"Ni govora."
"..."
"..."
"................."
"..."

(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622290_20213089/floki/20213089.jpg)
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622290_20213093/floki/20213093.jpg)

Naslednji dan, flexi vodiič že služi namenu :) :
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622290_20218648/floki/20218648.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Pepsi , sreda, 31.10.2012 : 20:50:35
Jaz sem čist ganjena. Ve res delate čudeže! :-* :-* :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , sreda, 31.10.2012 : 21:10:41
in sterilizirali/kastrirali 5 mačk in 2 mačkona iz enega romskega naselja, ki se ne pustijo prijeti, glavna zvezda lovljenja je bila njihova "skrbnica" Ema:
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218760/sterilizirane-kastrirani/20218760.jpg)

(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218194/sterilizirane-kastrirani/20218194_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218195/sterilizirane-kastrirani/20218195_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218196/sterilizirane-kastrirani/20218196_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218197/sterilizirane-kastrirani/20218197_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218198/sterilizirane-kastrirani/20218198_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218199/sterilizirane-kastrirani/20218199_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218459/sterilizirane-kastrirani/20218459_t.jpg)(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20218460/sterilizirane-kastrirani/20218460_t.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: luna7 , sreda, 31.10.2012 : 21:26:53
 :D :D :D Za Pomurčke in Pomurke! :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Iska , sreda, 31.10.2012 : 21:37:13
Do joka ganjena. Zlate ste :-* >3 <:]


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: aleksandrak , sreda, 31.10.2012 : 22:32:48
Oh, pri teh fotkah in tvojih porocilih, eponca, se mi kurja koza dela in kar smrkam... Da bi bilo cim vec "lahkih" primerov, ma ne, da bi bilo vseh primerov tako malo, da bi ti postalo dolgcas in bi se Pomurke od nedela zredile in zapile ;) Ne jemlji me resno, bom za odpustek poskusila kaj zbrati in kake vodiice nabaviti (saj so lahko rabljeni, a ne?) :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Žužka , četrtek, 01.11.2012 : 00:53:42
da bi bilo vseh primerov tako malo, da bi ti postalo dolgcas in bi se Pomurke od nedela zredile in zapile ;)
;b O0

Slika z Atom in fleksijem je prva liga!  ;d
Res carice, kako dobro naštimate te ljudi, da naredijo korak naprej... Zaradi vas ima tudi Zarja zdaj hude težave: ležati na levem ali desnem povštru na postelji?   :P

 :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , petek, 02.11.2012 : 23:11:04
Danes je pa babico ven pejal  :D

(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622290_20226846/floki/20226846.jpg)

Ata pa je pokazal denar, ki ga ima pripravljenega za cepljenje Flokija  :-*

Suziko pa smo takole našli  :D

(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622819_20226112/suza/20226112.jpg)
Zdaj, ko je taki hišni pes, seveda potrebuje pravo pasjo ovratnico (ne pas iz hlač zvezan skupaj z žico):
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622819_20226114/suza/20226114.jpg)
in ampulo, da bolhe ji ne bodo krvi več pile:
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622819_20226113/suza/20226113.jpg)

Malo odsekov iz našega vsakdana  :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , petek, 02.11.2012 : 23:16:37
 :'( :-* hu:g


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Casperjanc , sobota, 03.11.2012 : 00:01:33
Punce, kapo dol, resno. Carice!  <:]  <:]  :-*
Za zjokat od žalosti in sreče hkrati. :'(


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: čarka , sobota, 03.11.2012 : 09:38:34
Ja, zlati trojček pomaga živalim, ki jim je še nevemkdo obrnil hrbet  :'(.

 Ampak Epona& Co se ne dajo  >3 hu:g >3

Če se le da, ostane žival na istem naslovu, seveda sterilizirana / kastrirana, cepljena in čipirana,
najpomembneje pa je, da ji pomagajo do boljšega in psa vrednega življenja  O0 <:]

Nov dom iščejo res samo tisti, kjer gre ozaveščanje in spreminjanje glav lastnikov prepočasi,
ali pa so res odveč  :'(  >:(


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Xena , sobota, 03.11.2012 : 09:49:16
Hudo..... nam je fleksi in povodec skoraj manj kot osnova, tam pa cel družinski zaklad. In vse ostalo, kar to potegne za sabo.

Kapo dol! :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Jana , sobota, 03.11.2012 : 19:24:50
Tistim, ki ne spremljate društvenega fb profila, bodo verjetno zanimive slikce na

prej ... in potem ... (http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=308) :)

Takole na kupu se krasno vidi, kam vodi prava pot in kako se odpraviti po njej >3 hu:g


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: aleksandrak , nedelja, 04.11.2012 : 00:24:10
Hvala, Jana, super clanek.  -*;
Bravo, Pomurke!  >3


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: čarka , nedelja, 04.11.2012 : 11:24:07
Jana, super članek  :-*, jerdrnato in nazorno, tako kot vedno  O0

Ja, z vztrajnostjo in velikimi napori peščice s Pomurja, se res da narediti čudeže  :D <:]


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Royalty , ponedeljek, 05.11.2012 : 17:38:37
Čeprav sem en malček vključena v Pomursko dogajanje, pa me vseeno poročila in fotke eponce fascinirajo vsakič sproti, ko jih objavi >3. Bravo <:] <:] <:]!


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 05.11.2012 : 21:58:12
O, kako lepo. Hvala za izčrpno spremno besedo k slikam.  :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 04.12.2012 : 14:10:52
V zadnjih dveh mesecih smo v celoti popisali pse v  15 romskih naselij: 225 psov.

69 smo  jih sterilizirali/kastrirali. Ostale pa se bomo :-) pa poskrbeli, da bodo lepse ziveli kot zdaj :-)

 


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , torek, 04.12.2012 : 14:29:11
Ni kaj dodati ... <:] <:] <:] hu:g


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Pepsi , torek, 04.12.2012 : 14:36:25
V zadnjih dveh mesecih smo v celoti popisali pse v  15 romskih naselij: 225 psov.
69 smo  jih sterilizirali/kastrirali. Ostale pa se bomo :-) pa poskrbeli, da bodo lepse ziveli kot zdaj :-)

Kapo dol, itak... <:] :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: čarka , ponedeljek, 10.12.2012 : 21:09:43
Med vikendom je bilo steriliziranih 8 psičk, ena muca in kastriran 1 pasji samec  <:]

Epona pa pravi, da je bila najbolj vesela, ko jih je pozno zvečer vozila nazaj in je videla, da je čisto
vsakega čakala postelja v hiši skupaj z lastniki, tako kot so se dogovorili ,^ <:]

Bravo Eponca  :-* :-* :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: aleksandrak , ponedeljek, 10.12.2012 : 22:55:20
 :o Postelja? :o  Za kosmate Cigancke?  :o Pa res, bravo Epona!  <:] Neverjetna je ta punca, kaj jim le obljubi? ^-^  :-*


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Casperjanc , torek, 11.12.2012 : 14:02:57
Bravo!!!!  ,^ ,^ >3


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: SunnyDay , torek, 11.12.2012 : 14:06:42
Epona pa pravi, da je bila najbolj vesela, ko jih je pozno zvečer vozila nazaj in je videla, da je čisto
vsakega čakala postelja v hiši skupaj z lastniki, tako kot so se dogovorili ,^ <:]

Ne zvečer, že zelo sredi noči, pa v snegu itd. ::) ...
Nimam pojma, kaj jim je obljubila, je pa vsekakor lepo, da so ubogali. :D :-#.


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Iska , torek, 11.12.2012 : 16:04:55
Super! Bravo punce! :D <:] O0 >3


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , torek, 25.12.2012 : 19:35:49
Suzi se vzpenja po stopničkah  :)
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17622819_20361458/suza/20361458.jpg)

http://www.mojalbum.com/dzzpomurja/suza


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: Xena , torek, 25.12.2012 : 19:46:02
Opa, tole pa je "od pekla do raja"! :)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: uraa , torek, 25.12.2012 : 19:53:57
 <:]  >3


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: mamaF , torek, 25.12.2012 : 20:56:31
Epona & Co., ve ste "čist nore"  <:] hu:g :dance:


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: aleksandrak , torek, 25.12.2012 : 22:57:06
Wow :o
:dance: Superca, eponca, imam novo dekico za Suzo  :dance:


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: čarka , četrtek, 27.12.2012 : 12:14:00
 ,^ <:] >3 >3


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: epona , nedelja, 20.01.2013 : 13:20:05
V oktorbu, novembru in decembru 2012 smo S/K okrog 103 ciganskih psov (od tega več kot 2/3 psičk).
Večina skrbnikov teh živali širi dobro besedo o + S/K naprej (nekateri tudi med naše prebivalstvo).

Če želite, nam lahko pomagate finančno, mi pa bomo, poleg S/K, skrbeli, da bodo učinki dolgoročni z vsem kar spada zraven (ozaveščanje ...).

Nekaj januarskih:)
(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20423412/sterilizirane-kastrirani/20423412.jpg)

(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20423410/sterilizirane-kastrirani/20423410.jpg)

(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20423407/sterilizirane-kastrirani/20423407.jpg)

(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20423405/sterilizirane-kastrirani/20423405.jpg)

(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20423403/sterilizirane-kastrirani/20423403.jpg)

(http://s0.mojalbum.com/17386070_17614599_20423409/sterilizirane-kastrirani/20423409.jpg)


Naslov: Re: Zbiranje sredstev za STERILIZACIJE ciganskih psičk in muc
Poslano od: čarka , nedelja, 20.01.2013 : 15:46:58
 ,^ <:] O0

Čestitke, prva od slikic pa zmaga  >3 >3 >3

Kuža: Muca, a vidiš, da se tam nekaj svetlika  ::)?
Muca1: Kje, kje se svetlika  :o?
Muca2: Bumbarja, takšni, svetlejši, so pa boljši časi, tudi za nas  ;D