mojpes.net

o psih => oprema => Sporočilo, začeto od: Thor , petek, 05.07.2002 : 21:53:00



Naslov: KAJ ŠE?
Poslano od: Thor , petek, 05.07.2002 : 21:53:00

Joj... bolj se bliza... bolj ne vem kaj bi :-[

Zdej delava pasjo hiso, ki bo najlepsa, najboljsa, velik pesjak.... itd itd. Izolirana da Thoru ne bo poleti vroce, pozimi ga pa ... itak ne bo zeblo. OK.. To je dobro. Kupila sva ovratnico in povodec. OK...

Zdej mam pa jaz dilemo. Predvidevam da so rostfraj posode boljse. Hrano - bova sla po vzorcke v BTC. Zdej je Nutro. Ampak Thor rabi krtaco. KAKSNO? Mal sem gledala in je tega prevec da bi se kar tako odlocila. Tisti ki imate dolgodlake oziroma gostodlake pse - NA POMOC!

Jest tud pravim, da mu morava dat kako mehko igraco, ker bo sel revcek stran od bratcov... k se skoz stiskajo. Pa kej za grist. Ma kdo kake predloge? Da ne bom ravno podplatov znucala.

8) 8) Dobr da sva bila pripravljena na to, da pes stane. Madona, samo material za hiso pa pesjak :P :P Ko da bi sebi hiso gradila! hahahaha

Pozdrav pa hvala za morebitne predloge, sugestije in pomoc.

Tanja + Grega


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Thor , petek, 05.07.2002 : 21:56:16
Joj... sorry... Pa se to...  ::)

A je res tista pletena mreza za bodocega velikega psa neprimerna? Bi morala kupit tisto ta trdo - fiksno za v avto - teleskopsko al kaj ze?

:o ;)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: ewchy , sobota, 06.07.2002 : 07:49:35
Glede krtače se mi zdi da je najbolje kupiti takšno, ki ima trde zobe. Ker tiste z mehkimi se hitro upognejo in zlezejo v krtačo, pa še ne pridejo mu čisto do kože, tako da samo bolj po vrhu pobirajo dlako, znotraj pa ne. Sedaj za mojega zlatega prinašalca uporabljam neke vrste glavnik (na žalost ne vem kako se imenuje, ga bom poskusila opisat). Ima črn ročaj, potem kovinaste zobce, ki so trdi. Ima jih v dveh vrstah. Upam da sem ti vsaj malo pomagala. Če si ga ne predstavljaš, lahko prosim prijatelja da mi ga skenira in  pošljem sliko semle gor. Ampak to bo verjetno trajalo malo dalj časa. Ne vem, mogoče bodo drugi imeli drugačno mnenje, ampak meni je moj zdaleč najboljši. Sicer pa lahko tudi vprašaš prodajalce katera krtača/glavnik je najbolj primeren za aljaškega malamuta in po moje ti bodo znali dobro svetovati. Takle, velik veselja z malim malamutkom Thorom (ti kr zavidam, aljaški malamuti so taki srčki).         lp


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: kaja , sobota, 06.07.2002 : 10:23:10
Aljaški malamut potrebuje naslednje krtače/glavnike:žičnato krtačo, kjer so žičke brez kapic in rahlo zavite (slicker brush), za odstranjevanje zavozlane in odmrle dlake, kovinski glavnik, pri katerem so zobje srednje narazen oz. čisto skupaj in pa ščetinasto krtačo, za vsakodnevno nego in odstranjevanje odmrle dlake.
Zgornje je prepisano iz knjige o negovanju psov različnih pasem. Mislim, da je kar pametno upoštevat kakšno literaturo, kot pa prodajalce, ki ti bodo prodali najdražjo stvar, ki pa mogoče sploh ne bo primerna za tvojo pasmo. Psa se da skrtačit z vsako krtačo, vendar nekatere trgajo dlako in uničijo konice dlake. Avtorji knjige so vzreditelji, razstavljalci in pasji frizerji, tako, da poznajo določene pasme in njihove potrebe. OK, dovolj pametovanja. Želim ti čimveč veselja z vajino kepico in upam, da drugo leto pripelješ na piknik oba, Eros in Thora.

Ena od forumovk, Tea, ima doma aljaškega malamuta, enega izmed najlepših kar sem jih videla (pa saj to sama ve  ;)). Ker ima izredno bujno dlako, bi ti ona lahko več povedala o negi. lp


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: altervita , četrtek, 11.07.2002 : 00:40:39
Glede mehke igrače: raje kako gumijasto žogico z čepki ki piska, ali ježka.

Kosti iz kož so kar dobre za grizenje na začetku, kasneje pa kaka goveja stegnenična kost bolj prav pride, še posebej če ni dobro očiščena  ;D

mreža: v pleteno se ujame, v žično se zaleti. Presodite sami. Osebno menim, da je najboljša rešitev potovalni boks. Bark se na primer stalno sprehaja po zadnjem delu avtomobila (AX brez zadnjega naslonjala) sedaj ko bom navajal na boks Brino, bo pa še on dobil svojega. Ker se kaj drugega ne splača za psa, ki ni pri miru. Vsi varnostni pasovi in podobno je en sam poceni blef za naivne (kamor sem nekoč uvrstil tudi sam-le žično ločilno mrežo bom preskočil, heh).

Fleksi....ne pozabi kupit enega malega za prve tedne in mesece, ko se navaja na povodec ter je še manjši. Potem bo potrebno imet najmočnejšega in najdaljšega (mislim da je 10m). Za odpoklic vadit, pa najbolj, da kar tisti povodec za lovce, ki ima 15m. Škoda ker ni daljšega fleksija....Ampak za to je še čas, najprej fleksi.
Pa veliko naj prost leta naokoli in dobi pohvalo in morda priboljšek ko pride k vam. Zdaj se ga bo še dalo ujeti, če bo ravno potrebno. Je pa to pomembno zato, da ne bo kasneje uhajal, ker je bil omejevan v mladosti. Če že ravno prost ni vedno, pa je tu fleksi, ki mu daje vsaj nek prostor za gibanje.

Rostfraj je v redu, plastiko lahko zgrize, če mu ne mislite dosledno dajat hrane in jemat posode po določenem času (pa če poje ali ne). Pa še takrat...


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Neli , četrtek, 11.07.2002 : 10:19:29
Thor,

jaz se na vajinem mestu nebi kaj dosti sekiral, saj bosta naslednjih 6 mesecev najverjetneje več preživela v pasjih štacunah kot doma  ;D . Najbolj se spomnim, ko sem kolegico vprašal, kakšen povodec in ovratnico uporablja. Pa sem dobil odgovor, da je pri njej kot v pasji štacuni. Jaz imam zaenkrat tri povodce in eno ovratnico (en navaden trak za poslušnost, eno daljšo špago, nastavljivo, za sprehode in 10m - v vrvarni sem kupil špago, karabin pa v Metalki - za priklic in pa nastavljiva ovratnica (ker pač naša malčica raste). Bom pa verjetno kupil vsaj še dve ali tri ovratnice, kakšen usnjen povodec, oprsnico .....

Bi pa odsvetoval piskajoče igrače. Mi smo jih imeli na tone pa smo jih začasno umaknili.

Naša Neli se je navadila, da bolj ko igračo stisne, bolj je piskalo. In bolj ko je stisnila najine ude (roke, noge), bolj sva tulila. In to je bilo fino. Ko pa smo po nasvetu kinologov umaknila piskajoče igrače, pa se je stvar z grizenjem občutno popravila, in to v dveh dneh.

Po mojem je najbolje uporabljati kakšne žogice in plišaste igrače za začetek - brez piska - (pasje bosta težko našla, zato kupita najcenejše otriške in odrežita stran plastične dodatke kot so oči itd.). Za začetek so dobre tudi stare majice, zvite v cufo, kasneje pa postanejo premehke in smo mi kupili barvno špago. Na koncu pa še klobasa (eni celo raje prisegajo na kakšen večji stumf z nečem nabasan).


Naslov: KAJ ŠE?
Poslano od: Thor , petek, 12.07.2002 : 07:47:59
Hvala vsem za informacije o vzgoji in opremi za najinega THORA  :)  :) pesjak in uta sta končana, samo še ime THOR bom zrezljal v delavnici pa bo okoli pesjaka vse nared za prihod najinega malčka  :D :D

       Lep pozdrav Grega in Tanja  :)

           


Naslov: Pomoč
Poslano od: Kati , petek, 14.11.2003 : 13:54:57
V nedeljo grem po svojo novo psičko (samojedko) in zanjo imam že kar precej stvari a vseeno bi prosila če mi lahko poveste kaj potrebujem da si bo krajšala čas medtem ko bo sama, saj ne bo dolgo sama a dve do ti ure čez dan jo bom pa morala pustiti samo. Kakšne naj bodo te igračke, mehke trde, velike majhne? Hvala.


Naslov: Re:Pomoč
Poslano od: ptica , petek, 14.11.2003 : 15:26:49
Tara ima kar nekaj igrac - najrajsi ima piskajoci hamburger, konga (tista funny thing ki jo lahko tudi nafilas s hrano in se potem muci, da jo dobi ven), majhno nogometno zogico, plasticno prinosilo (prav tako piska), ostale igrace pa niso ravno njene najljubse - se pa se vedno zamoti z njimi.

Za glodanje ima svinjska usesa, in kosti, za popotnico je dobila tak fajn ceveljcek, iz neke svetle snovi za glodanje, vendar ga pri nas se nisem nasla.

Tara zelo ne mara biti sama, verjetno vecurna samota tudi ni  najboljsa za mladega kuzka, upam pa da se bo hitro privadila tvojemu nacinu zivljenja.

Aha, se "prinosilo" iz vrvi ima rada.


Naslov: Re:Pomoč
Poslano od: MAIK , sobota, 13.03.2004 : 22:27:21
V nedeljo grem po svojo novo psičko (samojedko) in zanjo imam že kar precej stvari a vseeno bi prosila če mi lahko poveste kaj potrebujem da si bo krajšala čas medtem ko bo sama, saj ne bo dolgo sama a dve do ti ure čez dan jo bom pa morala pustiti samo. Kakšne naj bodo te igračke, mehke trde, velike majhne? Hvala.

Najsrečnejši mladič bo, če jo boš pustila vsaj deset ur na dan spati!!!!!


Naslov: Re:KAJ ŠE?
Poslano od: kaja , nedelja, 14.03.2004 : 10:13:06
Maik, blagor tebi, ce tvoj mladic spi po 10 ur.  ;) Mi smo vsi srecni, ce cez dan za eno uro dol pade in potem vsi po prstih hodimo okoli nje, da se hudicek ja ne bi zbudil. ;D


Naslov: Re:KAJ ŠE?
Poslano od: MISSA , ponedeljek, 15.03.2004 : 08:47:43
LP!
A mi lahko zaupate kakšne pasme mladiček spi po deset ur na dan???Naša je do 6 meseca (to je do pred kratkim) toliko ur spanja nabrala v celem tednu. Zato je dobila naziv "komarček".
Moj nasvet glede igrač je pa preizkušen. Igrače moramo prilagoditi obdobju mladička. Jaz jih delim na
-obdobje mlečnih zobkov - mehke plišaste igrače(plišaste otroške ali pasje igrače,stare brisače,stare kuhinjske rokavice, mehka žogica narejena iz starih štumfov, svež manjši jabolk, svež korenček, manjša zeljnata glava,marelica ali sliva, ki ste ji prej odstranili peško,trdo kuhano jajce pri katerem pas spozna kaj pomeni moč ugiza - sadje in zelenjava sta priporočljiva tudi v kasnejših obdobjih in edino na ta način jih pes spozna
-obdobje menjave zobkov-mehke plastične igrače - jaz zmeraj kupim na otroškem oddelku igrače , ki so namenjene otrokom, ko jim rastejo zobki,cenovno so dokaj ugodne in zelo kvalitetne. V tem obdobju je potrebno plišaste igrače umakniti, drugače gredo v franže. V teh dveh obdobjih so najbolj zanimive igrače, ki piskajo(pasji ježki,hamburgerji),ružijo(ropotuljice),pojejo,šelestiljo ali kakorkoli drugače oddajajo zvoke.
-obdobje novih zobkov - v tem obdobju kupim taprave pasje igrače. Glede na pasmo, ki jo imam pride v poštev edino in samo Kong. Nekaj igrač naredim tudi sama. Prazna plastična steklenica od Fruca in noter natresem briketke ali kaj podobnega.
Seveda pa je nujno potrebno misliti tudi na velikost pasje čeljusti. Kajti temu primerno so potem velike igračke.Prevelika igrača bo mladičku nezanimiva in zna se zgoditi, da se je bo zbal.
Za vse igrače se je treba sprijazniti, da čim jih dobi kuža v obdelavo ne bodo nikoli več iste. Mladiček, ki je imel svoje igrače in smo se z njim tudi  mi igrali ,bo nekatere igrače imel raje kot druge.Nekatere so mu tako všeč, da jih nikoli ne uniči.
Skozi igro se mladiček nauči določenih stvari brez posebne vaje. Npr. drži-spusti,išči-prinesi,sedi-prostor idr.
Kadar je kuža sam pa prisegam na pasje posušene uhlje,kosti in podobne zadeve za glodanje, tudi pravo govejo kost. Edino tako se bo zamotil.
Seveda, pa so to moje izkušnje in so splošne,saj je vsak mladiček osebek zase in ga je treba kot takega tudi jemati.
Veliko lepih pasjih igric z novim mladičkom želim!
LP,Miša


Naslov: Re:KAJ ŠE?
Poslano od: MISSA , ponedeljek, 15.03.2004 : 21:35:30
LP,Urška!
Z veseljem ti odgovorim.
Sama po navadi pri takih zadevah pustim domišljiji prosto pot. Psu smo dolgo časa dajali trdo kuhano jajce z lupino vred. Enkrat pa sem rekla, bog si ga vedi, kako bo reagiral, če mu dam celega, vendar tako za štos, surovega. Kot po navadi, ga je prenašal naokrog kot igračko, ko pa se je naveličal, ga je enostavno spustil iz gobca, da se je le to razbilo na tleh. Ni bil kaj dosti presenečen ampak ga le lepo polizal. Posledica tega mojega štosa pa je bila  dolgoročno zelo huda. Namreč , gospod si je večkrat na dan kar sam postegel s svežimi kurjimi jajci . In to direktno izpod kurje ritke. Ko bi ti slišala kako so se kure drle, ko je bil Čoko v pesjaku. Še huje je bilo, ko je ugotovil, da so za sosednjo ograjo goske in tam gosja jajca. Gos je tako dolgo vlekel za rep, da mu je sama odstopila eno jajce. Potem smo ga zapirali v hišo, dokler nismo pobrali jajc pred njim.
Pri dihurhu je bila zgodbica obratna. Dolgo časa smo mu dajali surovo jajce, ki ga je znal prav frajersko streti in spiti skozi tanko luknjico. Jajčne lupine smo potem porisali in jih za veliko noč obesili na vejice hortenzije. Sem ga enkrat presenetila s trdo kuhanim jajcem. Postavil se je na zadnje noge in skozi "uhe" zabrisal jajce v steno. Zamalo je falil stekleno vitrino. Nikoli več mu nisem dala trdo kuhanega jajca!
Joj sem se razpisala, pa je odgovor čisto kratek: z lupino vred!Sorry!
LP,Miša


Naslov: Re:KAJ ŠE?
Poslano od: 123456 , ponedeljek, 17.05.2004 : 14:46:02
Joj kakšni heci!!!! ;D ;D ;D


Naslov: Seznam potrebščin
Poslano od: Ribica , nedelja, 12.06.2005 : 23:09:58
Čez pribl. 3 tedne dobimo našo princesko domov :D Zdaj pa bi rada poskrbela za vse, kar potrebujemo. Najbolje, da sestavimo seznam potrebnih prpomočkov in opreme (to itak koristi vsem, ki se odločajo za nakup psa ;))

Ok, SEZNAM: (kopiraj in dopolni ali pa le dopiši)

-2 posodi (nerjaveče jeklo ? z gumo, da ne drsi, ena za vodo, druga za hrano)
-povodec (navaden, flexi kasneje)
-ovratnica
-košara (plastična, ne lesena, da je ne zgrize)
-blazina z v košaro
-kletka za v avto
-krtača za česanje oz. rokavica (kaj je najbolj priporočljivo za beagle?)
-igračke (žogica, tista gumijasta stvar - pes vleče na eni strani, ti držiš na drugi, vrv z vozli,...)

Kaj še?




Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: Geri , nedelja, 12.06.2005 : 23:31:13
-2 posodi (nerjaveče jeklo ? z gumo, da ne drsi, ena za vodo, druga za hrano)
-košara (plastična, ne lesena, da je ne zgrize)

Meni osebno so bolj všeč keramične posode. Zakaj? V vrtcu smo imeli take iz nerjavečega jekla in če si polizal krožnik.. bljak! Zakaj bi potem moje pes to lizal :D! <- to je le moje osebno mnenje ;) Košara je bolj priporočljiva plastična, ker lesena ima velikooo kotičkov za umazanije, bolhe itd. Grize pa lahko tako leseno kot plastično ;).
Jaz sem glede igrač kupila ene 4 igračke (žogico, gumjasto igračko ki cvili, igračo iz pliša, "kostka" iz blaga za prinašanje). Ko smo pripeljali malo domov je takoj sama pokazala da je žogica in gumjaste igrače niti malo ne ganejo... Hočem povedati to, da je brez veze kupovat veliko igrač preden dobiš psa, ker mu potem lahko pač niso všeč. Najbolje je imeti nekaj igrač za "vzorec" in potem vidiš kako naprej.
Sicer pa jaz vsakič ko grem v trgovino za živali "moram" nekaj kupiti, tako da se potem seznam sproti dopolnjuje- še posebno glede igrač in priboljškov.

Kaj pa hrana? Vam bo dal kaj hrane že vzreditelj? drugače se pozanimajte s kakšno hrano hrani mladičke in to kupite.

Veliko veselja z vašo novo članico! :)

Lp, Mojca


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: Uma , ponedeljek, 13.06.2005 : 08:59:50
Jaz bi kr takoj kupila flexi, da se kužica počasi navaja na hojo na vrvici, tudi jaz sem najprej čakala, pa se ni izkazalo za ravno briljantno idejo.  Meni se moja na ovratnico ni htela navadit, pa sem ji na začetku raztavno dala gor in je skupaj s tisto vrvico divjala po hiši in se je super navadla. Za v avto razmisli še o varnostnem pasu, jaz ga uporabljam že od začetka in mi je bolj všeč kot kletka, pa še cenejše je... :-)

Kar se pa igrač tiče, pa dam popolnoma prav Geri. Mogoče še kakšno stvar za grizt, da se bo rajši tistega lotevala kot čevljev.


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: _Tyra_ , ponedeljek, 13.06.2005 : 09:34:20
Sicer ni ravno osnovna oprema, ampak bi bilo fajn, da si nabaviš tudi kakšno sredstvo za odstranjevanje notranjih (pratel) in zunanjih zajedalcev.

Mogoče tudi kako bikovko za glodanje.

Pri igračkah pa pazi na kvaliteto - med bolj kvalitetnimi so igračke iz latexa.

Glede česanja - za začetek bi bila fajn gumijasta krtačka (natakneš si jo na roko), kasneje pa kaka ščetka (vprašaj vzreditelja kakšne so najbolj primerne za beagla). 

Pa na socializacijo ne pozabi, igralne urice, mala šola,....


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: jessy , ponedeljek, 13.06.2005 : 14:29:44
Pa še moj seznam, preden sem kupila psa:

-2 posodi(jaz imam eno keramično-za vodo(je tudi ne 'more' prevrniti in politi vode, in eno plastično-za brikete)
-ovratnico
-2 povodca(flexi in navaden)
-ležišče(plastično z blazino), seveda le če pes ne bo spal na postelji ;D
-boks za v avto
-3 igrače(ena žogca, ena piskajoča in ena vrv z vozlji)
-nekaj za razglistenje(tablete Pratel ali pa Banminth pasta) in proti klopom&bolham
-'žvečilke'(palčke za žvečenje)
-grooming oprema(šampon, klešče za ščipanje krempljev, pri beaglu gumijasta rokavica, zobna ščetka, zobna krema...)
-hrana
-prva pomoč(obveze in sterilna gaza, vata, levkoplast, termometer, pinceta za odstranjevanje klopov, pinceta, škarje, razkužilo za izpiranje ran)
-...

Predlagam pa ti, da se o vsem tem še pogovoriš z svojim vzrediteljem. On ti bo znal najbolje povedati, kaj kupiti(sploh za nego!). ;) Kje pa boš kupila beagla in kdaj pride k vam?


Lep pozdrav,
Jessy





Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: Ribica , ponedeljek, 13.06.2005 : 16:05:27
Ja, z igračami vem, da nima smisla pretiravati. Žogico že imamo, tisto gumijastozadevo tudi, ker sem včasih pazila eno labradorko občasno in da je imela tudi pri nas svoje igrače.

Za v avto je mišljena tista plastična zadeva, pri košari sem pa tut mal nerodno napisala ja. Vem, da lahko tut to grize, samo pri plastični se ji ne mora nič nikamor zapičit.

Glede hrane ne vem, trenutno so jih hranili še z adaptiranim mlekom, drugače pa mama je Eukanubo. 

Beagli so trenutno v MS, drugače so pa iz Ljubljane.



Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: tjashybosty , nedelja, 17.07.2005 : 15:34:30
Ojla!

Kaj pa, če bi na začetku uporabila oprsnico, namesto ovratnice? Mladiček bo verjetno hotel malce po svoje in ga bo ovratnica preveč davila.

LP, Tjaša.


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: dogue de bordeaux , četrtek, 21.07.2005 : 00:28:32
oprsnica je bolje, ovratnica pa ce ga ne mores kontrolirati. drugace se pa ne strinjam, da posoda za vodo nebi smela drset. mojmu prejsnemu psu je bilo najbolje poleti politi posodo in se ohladiti. sem mu lahko kar 5x zaporedoma prinesel vodo. posoda za hrano pa res ne sme drset.


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: Bonie , četrtek, 10.11.2005 : 16:36:19
Meni je vzrediteljica dala nekaj hrane zraven, pa kos dekice, na kateri so mladički ležali pri vzrediteljici, da bi se psička počutila bolj domače. In ta dekica je res delovala... Še skoraj do enega leta je vedno v postelji imela še kos tiste deke...


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: mrcinica , sreda, 01.11.2006 : 19:32:33
kakšne igrače in koliko igrač rabi zlati prinašalec? to me zelo zanima, ker hočem da ko pride pes k hiši da mora biti use zrihtano. ;) ;) ::) ::)


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: Alya 13 , petek, 29.12.2006 : 15:33:22
Jaz bi pa vprašala kakšne igračke ima najraje beli višavski terier?Dobim ga komaj pomladi a bi vseeno že prej malo izvedela kaj potrebujem.Pa ne samo za igračko tudi za povodec,...Prosim pišite lastniki in poznavalci te pasme.

PS:Upam da nisem prehitra. :)Aja,in kaj je to flexi povodec??? :-\ ???


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: ka ty a , petek, 29.12.2006 : 15:35:04
Fleksi povodec je tisti,ki je na ročaju notri pa vrvica,ki jo pes vleče..So različno dolgi.Imajo pa v vsaki trgovini s pasjimi potrebščinami.


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: AngSeter , petek, 29.12.2006 : 15:40:51
Vsak pes je poseben in navadno ni igračke, ki bi bila pasemsko pogojena. Edino na kar bo treba malo pogledat je velikost in trdota igračke.
Mali pes - mala in bolj mehka igrača ;)
Kar pa sploh ni nujno...


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: Alya 13 , petek, 29.12.2006 : 15:41:30
Aja to tako ali tako vem da rabim sam nisem vedela kaj pomeni "flexi" a oni brez ročaja povodec tudi rabi?Aja in kako izgleda tisti varnostni pas za avto?Prosim če še dodate kako sliko psa ali teh potrebščin! ;)


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: ka ty a , petek, 29.12.2006 : 15:43:09
Glede povodca je vseeno kakšnega ima.Mi imamo fleksi za po gozdu,po mestu navadnega.Kakor hočeš.Mislim pa da bo za tazga majhnega psa namesto pasu boljši box za v avto.


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: AngSeter , petek, 29.12.2006 : 15:48:36
Varnostni pas je podoben tistemu, s katerim se mi zavežemo v avtu, samo da ima na eni strani karabin, ki ga pritrdiš na pasjo oprsnico.
Nič posebnega ;)

Mladička je ponavadi najlažje naučit na navaden lahek povodec. Ta razsteglivi fleksi je ves čas malo napet zaradi mehanizma, ki skrbi da se vrvica zvija nazaj v ročaj. In če mamo psa na ovratnici ni tako prijetno.


Naslov: Re: Seznam potrebščin
Poslano od: ka ty a , petek, 29.12.2006 : 15:55:25
Ja,najprej ga lepo navadi na navaden povodec.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Lee Loo , sreda, 20.06.2007 : 12:14:07
pozdravljeni,

naša mala psička zelo rada pobrska po ratnoh policah in škatlah, ko nas ni doma. do sedaj smo jo omejili na pristor predsobe, ker pa ta nima oken, smo pustili vrata sob odprta in "zabarikadirana" s kovčki. Zadnjič pa je mala kovček premaknila in se znašla v sobi polni njej nenamenjenih stvari.
zanima nas ali obstaja za kupit kakšna prepreka za na vrata, tako da jih ni treba zapirati in kuža dobi svetlobo.
Mogoče  ima kdo kak predlog oz. drugačno rešitev razen boksa, ki nam ne diši?

hvala za v naprej


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Uma , sreda, 20.06.2007 : 12:45:58
Ja, kupi se ograjica za otroke, ki se montira med vrata in lahko po potrebi zapre. Dobi se v vsaki vecji trgovini z gradbenim materialom ali pohistvom - torej Obi, Baumax in podobne, vsaj pred casom se je dobila.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: BuldogKati , ponedeljek, 02.07.2007 : 21:38:12
ali je pesjak za angleškega buldoga primeren ali ne


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Jana , ponedeljek, 02.07.2007 : 21:48:54
Angleski buldog ni primeren za v pesjak, temvec za v stanovanje/hiso, za zivljenje med svojimi ljudmi.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: zoyaoli , nedelja, 26.08.2007 : 18:58:34
v oktobru bomo končno dobili yorkija (psičko) in moramo kupiti še vso opremo;
zanima pa me, kakšno velikost ovratnico oz. oprsnice naj kupim - je boljše počakati in iti z mladičko v šoping??? in kje je največja izbira za te male psičke

hvala in lp
ps: smo pa iz okolice Jesenic


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Uma , sreda, 29.08.2007 : 14:54:04
počakaj in idi s tamalo v šoping, tako bo ovratnica najbolj primerna. Jaz bi šla na tvojem mestu malo čez mejo pogledat.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: zoyaoli , četrtek, 30.08.2007 : 10:18:07
sem že gledala v meni najbližjem Villachu - ogromno robe :D
samo res ne vem zaradi velikosti  ::) bom verjetno kar na "uč" nekaj luštnega kupila
za prehod meje mora biti cepljena proti steklini tako da to malo oteži situacijo
hvala za predlog ;)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Botticelli , četrtek, 06.09.2007 : 21:35:00
Za yorkija se nikakor ne priporoča oprsnica, ker so ful mali in lahko pride do deformacij na hrbtenici. Vem da so oprsnice postale zadnje čase ful hit, nekaterim se zdijo boljše, ker ne zategujejo kužka za vrat, ampak itak se zategujejo samo kužki ki ful vlečejo oz. niso pravilno naučeni obnašanja na povodcu.
Jaz svetujem navadno ovratnico, kupi najmanjšo ki jo najdeš in navaden povodec - nikakor ne flexi. To je spet en hit, kjer se zdi, da ima kuža ful svobode s tem da je na 5 m štriku. Rajši ga navaja tam kjer je mogoče, da je brez povodca, v mestu pa je itak najboljši 1m dolg povodec. Osebno me najbolj motijo psi na 5m flexiju ki se zamotavajo vsakemu pod noge ker jih lastniki ne gledajo ali ne morejo kontrolirat.

Pa flexi nasploh ni za mladičke ta malih pasem, ker je na vzmet in tudi ta najmanjši flexi ful vleče kužka, in si predstavljal da imaš to pripeto na oprstnico in dobiš komot težave z hrbtenico (pri mladičkih, ki imajo še neformirane kosti in rastejo - govorim za ta mini pasme).


Naslov: povodec in še nekaj vprašanj
Poslano od: črka , torek, 13.11.2007 : 08:32:32
Še nekaj me zanima. Kakšen povodec za psa starega dva meseca (zlati prinašalec)? So to univerzalni ali je razlika med majhnm in velikim psom? Kakšno ležišče je primerno: plastika ali pletena košara? Kaj dati v košaro kot ležišče?Malo zbiram podatke, da si počasi nabavimo robo  :). Hvala


Naslov: Re: povodec in še nekaj vprašanj
Poslano od: alexy , torek, 13.11.2007 : 09:00:54
Povodec mu vzami najmanjsi (prav tako ovratnico), ponavadi so tudi zelo tanki, to pa zato da se pes navadi nanju. Itak ga bos morala postopoma navajat na povodec-najbolje je, da mu doma zavezes eno vrv, pa naj jo vlece za sabo, da se navadi nanj.

Pletena kosara za mladicke absolutno odpade, ker ti o bo zgrizel v prafaktorje.. Lahko kupis plasticno lezisce in das notr kaksno peno, deko itd., ali pa si kupis lezisce Comfort. Narejeno je iz umetnega usnja in je super. Ce ga psicek polula/pobruha/ima bolhe, ga preprosto naspricas z Biokillom in obrises.



Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: vis in nox , sreda, 14.11.2007 : 16:25:25
Tudi mi pričakujemo psičko mešanko, staro 4 leta iz zavetišča in moram vse pripraviti zanjo. Mi pa niso všeč te plastične košare, bi raje ležišče v obliki blazine, samo ne vem kako se to čisti/pere. Omenjate ležišče Comfort iz umetnega usnja. Ali se to še kaj obleče, saj na umetnem usnju spati verjetno ni prijetno?


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Kalsang , sreda, 14.11.2007 : 16:29:50
Pa še kako je prijetno! Naših psic ne spraviš s teh postelj in odkar jih imamo, se celo dogaja, da ne težita več tako pogosto, da bi spali pri meni v moji postelji. Comfort postelje so zelo praktične. Če se umažejo, jih preprosto obrišeš z mokro cunjo ali posesaš. V nič jih ni treba obleči.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: alexy , sreda, 14.11.2007 : 16:32:21
Psi ful radi spijo na Comfortu, ker poleti hladi, pozimi pa greje.

Ce ga boste narocali vam svetujem da ga narocite dovolj zgodaj, kajti nimajo jih vedno na zalogi (jaz npr cakam na svojega ze 3 tedne ::)).. Men se ne zdijo dragi, pa vsec so mi ker se jih samo obrise..


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: vis in nox , sreda, 14.11.2007 : 16:46:57
Samo še tole prosim-sem nekje zasledila, da niso za dolgodlake pse-je to res?


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: alexy , sreda, 14.11.2007 : 16:51:50
Zakaj pa naj ne bi bili? :o

So za vse oblike in velikosti psov ;D


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Kalsang , sreda, 14.11.2007 : 16:53:43
Moji psici sta zelo dolgodlaki - šicujki, pa comfort naravnost obožujeta.

Ne gre za to, da comfort ne bi bil za dolgodlake, temveč je zelo primeren tudi za kratkodlake, ker so postelje debelo podložene, zato se na komolcih kratkodlakim ne delajo žulji od ležanja na trdih tleh.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: pokica , sreda, 14.11.2007 : 17:23:56
Kalsang, vprašala bi te, kako je z velikostjo Comfort ležišč. Je po tvojih izkušnjah, za odraslo/ga šicuja/ko  dovolj S velikost - kakor je navedeno v reklami?


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: alexy , sreda, 14.11.2007 : 17:28:57
Jaz mam labradorko, pa mi je un stric v prodajalni rekel da ce mam prostor v stanovanju naj raje vzamem eno stevilko vecje kot je napisan na njihovi strani.. Ker tam oni napisejo res une mere ki so glih za glih..


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Kalsang , sreda, 14.11.2007 : 17:29:35
S je sicer dovolj, ampak je M bolj komot. Jaz imam eno posteljo S, drugo M. Moji punci sicer lezita na obeh, pa bi bilo bolje, ce bi bili obe postelji M. S šicuji je tako, da jih imajo ljudje pod vtisom nerodovniških za čisto drobne kužke, kar ni res. Ponavadi moram zanje vzeti eno številko večjo od priporočene.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: pokica , sreda, 14.11.2007 : 18:01:57
Se mi je S velikost zdela mal premajhna. Hvala! Ja verjetno je res bolje vzeti eno velikost večjo, že zato, da so lahko malo bolj komot.  :)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: vis in nox , četrtek, 15.11.2007 : 11:49:55
Jaz sem si šla včeraj to ležišče ogledati. Sem mislila kupiti L ali XL, pa sem izvedela, da psi ne marajo prevelikih postelj in da bi bil za mojo psičko (velikost malo več kot koker španjel) dovolj M. Sem čisto zmedena! Pa še to je, da se na te manjše zelo dolgo čaka, tudi do 2 meseca, kar mi je nesprejemljivo. Zdaj se navdušujem nad Urban Sprawl posteljo, ki jo prodaja K9 in drugi.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: pokica , sreda, 05.12.2007 : 15:34:19
Uf, to pa je dolga doba da dobiš ležišče. Sem si tudi sama šla mal pogledat na splet o ležiščih Urban Sprawl in se zdijo zelo praktični. Jaz sem si zadevo na hitro pogledala, vendar sem dobila občutek, da so ta ležišča še najbolj primerna za kako potovanje s kužkom, ker se ga da fino zvit in spravit.

Jaz bi pa imela eno vprašanje. Zanima me, ali je možno kupiti 5m dolg povodec. Sama sem obiskala kar nekaj trgovin z opremo za hišne ljubljenčke in nikjer niso imela takega.  :-\  Zdej ne vem niti ali se kaj takega da kupit ali ne. Seveda je ena varianta, da se kupijo dva ali trije krajši povodci, ki se med seboj pripnejo in se na tak način dobi "ta dolgi" povodec. Vnaprej hvala za odgovore!


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Kalsang , sreda, 05.12.2007 : 15:51:12
Dobi se petmetrski fleksi. :)

Glede velikosti postelje, M je glih ta prava velikost za šicuja. Za psa malo večjega od kokerja bi bila ta velikost definitivno premajhna. Da bi pa psi radi imeli manjše ležišče pa še nisem slišala. Če sodim po mojih puncah, bi včasih najraje imele king size, da bi se ornk raztegnile...  ::)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: pokica , sreda, 05.12.2007 : 15:58:36
O, Kalsang, najlepša hvala ta tako hiter odgovor! Ne vem zakaj, ampak me najbolj razveseli prav tvoj odgovor.  ::)  Sicer vem, da obstaja 5m flexy povodec, vendar mene zanima ne-flexy povodec. Upam, da sem dovolj razumljiva, čeprav glede na tvoj odgovor predvidevam, da ne obstaja.  :'(  Zaenkrat imam 5m flexi in navaden povodec, ki je dolg 1.8m, ki slednji se pri nas bolje obnese. Mi ti flexy povodci niso preveč všeč.  :P  Pa sem razmišljala o še daljšem ne-flexy povodcu. No, upam, da bom kje našla vsaj malo daljšega od 1.8m ali pa bom spela dva navadna povodca skup pa upam da bo. ;) Pozdrav!


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Kalsang , sreda, 05.12.2007 : 17:25:18
Tudi meni ni fleksi všeč. Ni prave kontrole, se zatika, pa še koga lahko spotakneš. In tisti ročaj je prav neroden. Ponavadi gremo na sprehod z navadnimi povodci. Se ti pa zna zgodit, da ti bo tudi petmetrski povodec neroden...


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Nanook , sreda, 05.12.2007 : 17:57:42
Pokica, seveda se dobi tudi 5m povodec. Jaz imam dva 10m, videla sem tudi 5m in 15m (za 20m nisem ziher).


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Agnesana , sreda, 05.12.2007 : 18:20:03
Pokica, jaz sem kupila 8-metrski fleksi za mojega vlecnega psa, shih tzuja, ki je preprican, da vsaj husky, ce ze ne malamut ;D

Samo meni se ni treba sprehajat po mestu...sama narava in morje :)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: alexy , sreda, 05.12.2007 : 18:23:39
Pokica v Mr. Peu imas 10m sledni povodec za 6€.. Je pa crne barve..


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Jana , sreda, 05.12.2007 : 18:57:42
alexy, a se ne menimo tukaj, KAJ je se potrebno ob nakupu mladica?
Za tocno dolocene dele opreme in za rokco pelat v trgovino je na voljo 8 specificnih podrubrik, ki pa so seveda dostopne clanom mojpes.neta in ne kar vsakemu, ki bi zelel, da gre nekdo namesto njega v trgovino po najboljso in najcenejso varianto.
Hvala, da pogledate kdaj tudi v temo Kaj se skriva med opremo? (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,5934.0.html) ali na zemljevid (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,5764.0.html).


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: alexy , sreda, 05.12.2007 : 19:48:09
Jana se opravicujem ce sem naredila kaj narobe :-[ Sem samo hotela pomagat :-[


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Jana , sreda, 05.12.2007 : 20:06:39
alexy, saj ni nic tako hudega. Tukaj je ena cela vrsta rubrik (v njih pa cela vrsta tem), kjer se lahko zmenite vse, celo to, katera trgovka je komu postregla v kaksni trgovini. Tale tema je izven ostalih zato, ker zelim, da imajo ljudje vsaj osnovne predstave o tem, kaj mlad pes potrebuje. Vse ostalo je "luksuz", kot je luksuz pes in kot je tale portal luksuz, ce zelis imeti vec informacij.
Tudi meni v Mr.Petu ne dajo zastonj fleksija. Zal.

Nadaljujemo s potrebno opremo za psa, ki prihaja v nov dom.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: NusaInKlaj , četrtek, 06.12.2007 : 00:16:41
Mene še nekaj zanima.  ::)  Ker ste vsi navdušeni nad ležiščem Comfort sem ga tudi sama naročila dva dni nazaj (v Celju). No zanima pa me, ali je res potrebno tako doooolgooo čakati? Tri mesece? Sicer sem jih vprašala kako dolgo bo za čakat, pa mi niso znali odgovoriti. Potem sem jim nekako položila v usta odgovor, da bo verjetno dva tri tedne dovolj. Pa so mi dali za odgovor zelo neprepričljiv DA.  No, kakšne so pa vaše izkušnje? Čisto na kratko...


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Kalsang , četrtek, 06.12.2007 : 00:18:02
Jaz sem kupila vzorčna modela in sicer v Ljubljani. So mi jih prodali ker baje po majnših velikostih ni toliko povpraševanja. So pa tudi meni rekli, da je za druge velikosti treba dolgo čakati.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Jana , četrtek, 06.12.2007 : 00:19:35
Tema o posteljah Comfort je na voljo na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,5933.0.html, kjer je tudi nekaj napisanega o tem, da to delo ni njihov prvenstveni posel, zato postelje niso v prvem planu.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: NusaInKlaj , četrtek, 06.12.2007 : 00:27:28
Bom tam nadaljevala  :)

Glede opreme za mladička pa je skoraj  nujno potrebno kupit še par dodatnik posodic za vodo (takšne čisto poceni). Ena za v avto, ko se sprehodi zavlečejo, ena za pri babici...  ;) In kakšna zeliščna ovratnica proti bolham, ker so mladički preobčutljivi na šampone in ostale bolj agresivne stvari.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: pokica , četrtek, 06.12.2007 : 10:45:11
Hvala Kalsang, Agnesana, Nanook, in Alexy za odgovore glede povodcev. Bom še probala najt ....  :-\

Glede posodice za vodo na sprehodih ... jaz sem kupila 0.5 l plastično flaško, ki je pritrjena na posodico, v katero se voda lahko natoči na sprehodih, če je kuža žejen. Se mi zdi zelo praktična zadeva, še posebno v toplejših dneh.  :)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Kalsang , četrtek, 06.12.2007 : 14:50:33
Tudi mi to imamo in se dobr obnese. :)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: bauci , nedelja, 16.12.2007 : 17:26:12
ja, mi imamo tudi to "flaškico", pa se mi zdi dejansko praktična. (ker mnogo teh stvari je "nujnih", potem pa ugotoviš, da niso uporabne).  ;D


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Nanook , sreda, 19.12.2007 : 08:53:12
Pokica, vceraj sem bila v Mr. Pet-u in imajo te tadolge povodce, ki so bili sicer za moj okus za tvojo malo preveliki, imeli so pa tudi enega mislim da 10m, ki je bil ravno taprav (ne tist tasirok, ampak tak tanek).


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: pokica , sreda, 19.12.2007 : 10:48:48
Hvala Nanook za informacijo, zelo prijazno od tebe.  :)  Nazadnje (cca 3 tedne nazaj) sva s prodajalko tam porabili kar nekaj časa, da bi našli primerno širok povodec za nas, pa nismo imeli te sreče.  :(  Tudi klipse od povodcev, za pripenjanje na ovratnico, so bile vse po vrsti prevelike (pretežke) in za nas neprimerne. Bom pa šla še danes pogledat če bo tokrat več uspeha kot prejšnjič.  ;) 


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: NEža^^ , nedelja, 23.11.2008 : 19:27:47
koliko približno bi moral biti pesjak za zlatega prinašalca??


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: NEža^^ , nedelja, 23.11.2008 : 19:29:56
velikost pesjaka**


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Jana , nedelja, 23.11.2008 : 20:26:35
Teme o pesjaku so v rubriki Na dvorišču (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,144.0.html).


Naslov: kaj vse za kužka
Poslano od: zelenjava , nedelja, 10.05.2009 : 21:00:39
Pozdravljeni!


Zdaj kmalu bomo dobili kužka mladička.  In me zanima, kakšno vso opremo  moram imeti  pripravljeno preden ga dobim, npr oddejo za ležanje,  povodec, ovratnica. Kaj še kaj takega ker bom naročal iz interneta, zato vas uprašam, da mi predlagate še kaj kar sam nevem .Hvala za odgovor.


Naslov: Re: kaj vse za kužka
Poslano od: frigga , nedelja, 10.05.2009 : 21:03:16
Posodi za hrano in vodo, igrače, priporočam tudi kletko.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: TagTu , nedelja, 10.05.2009 : 21:24:43
Prvi naslov za VSA vprašanja pred prihodom mladička v nov dom je vzreditelj, drugače pa preberi še tole....

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1402

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,19949.0.html

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,5936.0.html


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: zhivc , nedelja, 24.07.2011 : 18:06:57
Jaz sem za začetek kupila : ovratnico(oprsnico), povodec(flexi), 2 posodici za hrano-vodo, hrano, 1 žvečilko, 2 igrački (žogico in konga), šampon za mladičke in plenične podloge! Hotela sem kupiti tudi ležišče, pa sem raje malo počakala, kar se mi je obrestovalo, saj ima moja psička rada da se nekam skrije in smo ji zato kasneje kupili majhen iglu katerega obožuje, no, v bistvu si ga je sama izbrala :) Lahko pa kupiš še: nekaj proti bolham-klopom, kakšen priboljšek, napajalnik za na sprehod, škarjice za kremplje, krtačo. To bi bila recimo osnovna oprema. Pa mogoče kakšen dober priročnik z nasveti :), tudi to vedno prav pride.  ;)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: zhivc , nedelja, 24.07.2011 : 18:15:25
Aja, še nekaj pomembnega : vrečke pa pasje kakce :) tudi to je nujno.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: špela007tomaž , petek, 26.07.2013 : 11:38:44
lp, sama iščem zabojnik za shranjevanje briketirane hrane, najraje bi imela Hills do 15kg. če morda kdo ve kje dobiti ali če kdo prodaja ipd. bi bila zelo hvaležna za informacijo. LP


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: uraa , petek, 26.07.2013 : 11:44:59
V večini trgovin s pasjo hrano se jih da dobiti ob nakupu kakšne hrane (ali pa kar tako, če si stalna stranka in prijazno prosiš) , mogoče ne bo ravno od Hillsa.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: špela007tomaž , petek, 26.07.2013 : 12:11:43
sem kupila 13kg Hills-a pa nimajo posode, potem sem spraševala še v dveh drugih trgovinah in nič...mogoče je krivo to,da sem iz Koroške, ampak res nikjer-nikjer nisem dobila, pa sem bila pripravljena zadevo kupiti. zato sprašujem na forumu, če ima mogoče kdo kakšno posodo viška in sem jo pripravljena odkupiti....


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: uraa , petek, 26.07.2013 : 12:33:49
Pojdi v trgovino v Slovenj Gradcu in se poskusi zmenit, sem prepričana, da ti bo uspelo ;)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: špela007tomaž , četrtek, 29.08.2013 : 12:26:58
naj sporočim,da sem bila neuspešna tudi v trgovini v Slovenj Gradcu. Če ima mogoče kdo kakšen zaboj odveč ga z veseljem odkupim....


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: TinP , petek, 30.08.2013 : 11:15:58
pozdravljena špela007tomaž  :) jaz sem pred parimi dnevi nabavila posodo za brikete na Montanus.si, s katero sem zelo zadovoljna. Je iz trde plastike, v pokrovu ima tudi merico, dimenzije posode so take (41x25x56), da lahko posodo pospraviš tudi v omaro, če imaš to možnost oz. ti ne vzame veliko prostora...
sem pa opazila tudi na vrami.si, da imajo posodo za 15kg briketov, malce ceneje...edina slabost je, da moraš plačati poštnino(ti dve trgovini žal nista v tvoji bližini), kar ti v kakšni večji pasji trgovini ne bi bilo treba, če bi posodo dobila ob nakupu briketov ;)

upam, da nisem naredila preveč reklame, ker to ni bil moj namen...


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: špela007tomaž , torek, 10.09.2013 : 14:01:54
Superca, bom preverila.
Hvala


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Nollie , ponedeljek, 07.10.2013 : 19:05:37
Zivjo!
Nevem kam bi tole porinila,ker nekako nisem nasla nc podobnega..Jana po potrebi prosim prestavi.. :)
Vprasanje predvsem za lastnike kratkodlakih psov..ker se blizajo zares hladni dnevi in ker je moja AST kuzika stara 5mesecev se mi pojavlja vprasanje:jo obleci za zimski sprehod ali ne?v petek in soboto je bilo bolj hladno in sem na sprehodu opazila da je rahlo zbegana in da ji ni najbolj prijetno..kje kupit in kaj?je pulover dovolj,ali je bols nekaj kot palerina/bundica??se da kje dobiti rabljeno,ker kar sem po netu nasla je cenovn vecinoma drazje kot zapravim zase za oblect..(da ne bo pomote,cem da denar pri ljubljencku ne sme biti ovira)itak bo hitro prerasla..to je novo podrocje zame in se ne znajdem.. o


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Lynn , torek, 08.10.2013 : 04:48:09
Jaz bi ti svetovala kaksno bundico ki ne prepusca in jo bo lahko imela tudi za takrat ko bo sneg padal da ne bo mokra, za samo jesenski cas je dober tudi kak pulovercek. Jaz osebno imam tak plascek da ga ima lahko tudi pozimi ko snezi. ;)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Lynn , torek, 08.10.2013 : 04:51:40
Aja no pa še to sem pozabila napisat. Če je kratkodlaka ti sigurno svetujem da jo oblečeš ker jo bo ko bo zima in minus ziher zeblo. Moj ni kratkodlak pa ga pozimi vseeno oblečem ker ga tudi zebe rado... ;)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: n00b , torek, 08.10.2013 : 11:13:34
Odvisno kaksni in kako aktivni so sprehodi. Ce je to kaksen manj aktiven sprehod/trening ali setkanje po mestu, ali ce je aktivnost taka, da je mozno da se pes zmoci ali lomasti do trebuha v snegu, potem je prakticno imeti nekaj gor. Ce pa je to aktiven sprehod v suhih razmerah pa najbrz ni hude potrebe. Je pa seveda spet odvisno od vsakega posameznega psa,starosti itd. :) Nikakor pa pes ne bo razpadel, ce ga kratek cas malo zebe  ;)

Moj kratkodlaki pes brez podlanke in zelo nagim trebuhom je oblecen razmeroma redko, pa ziviva v Skandinaviji. Plasc (Ruffwear Cloud chaser) ima na sebi kadar je reees mrzlo ali ce hkrati dezuje in piha, drugace pa ponavadi ne, ker se aktivno giblje in se segreje.

Glede nakupa ti res priporocam, da ce se le da, investiras v kvaliteto in prakticnost. Ce ne to sezono ko se raste, pa vsaj naslednjo, ko bo odrasla :)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: vesoljka , torek, 08.10.2013 : 12:01:45
Če je pes mlad in zdrav, in če enako velja tudi za njegovega sprehajalca, potem se mi zdi oblačenje nad 0 nepotrebno.. sprehod se malo bolj aktivno začne (in po potrebi tudi tako nadaljuje), pa je. Drugače je, če bi šla na kakšno prireditev ali "piknik", in bi bila psička večinoma pri miru. Zato so tudi mojo oblekli pretekli vikend, ker ni vajena sedeti/spati zunaj pri 10 st. (čeprav na debeli blazini) in ji je bilo očitno neprijetno - šele potem, ko je bila oblečena, je zaspala in dala mir.. kljub temu, da svojega plaščka od januarja dalje več ne mara, ker se očitno dotlej že privadi na mraz.

Jaz imam nepremočljiv "flis" od Hurtte, super zadeva. Enake fajne zadeve ima zgoraj omenjena znamka. Glede na to, da imaš pasemsko psičko, ne bo problema določiti končne velikosti plaščka pri nakupu že zdaj, saj bistveno ji ne bo prevelik.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Lanabela , torek, 08.10.2013 : 13:52:22
Meni se zdi oblačit zdravo AST zaradi mraza popoln nonsens, celo pri temperaturah globoko pod nulo, če se na sprehodu giblje.


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Nollie , torek, 08.10.2013 : 18:29:00
Hm..hja tudi sama nisem pretiran ljubitelj pasjih oblacil..dobermanko,ki smo jo nekoc,nekdaj imeli je tudi nismo oblacili..in niti nebi pomislia na to,doker ni temperatura padla na nulo in sem videla da ji res ni prijetno na sprehodu..res da nisva laufale ampak hodile z malo hitrejsim tempom..ze avgusta ko je zvecer temperatura padla,bi hotela spati zunaj,razen ce sem jo pokrila(zvecer pac radi posedimo pred prikolico in ona noce biti sama notri)..predpostavljam da je vecino svojega zivljenja do sedaj prezivela na 30-40stopinjah :) res je bilo vroce poletje :) zanasam se na to da se bo navadila,prilagodila,al nekaj takega..pa vendar..ce se prehladi,meni veterinarja nebo nihce placal..sej nisem mislila jo oblect v trenirko,ampak se bolj obracam k nekim pokrivalomza cez hrbet,glih tok da jo malo zasciti pred padajoco vodo vseh oblik in malo ohrani temperaturo..
ali pac ne??!!
Je kje kaksen lastnik ASTja? :)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: airedale10 , torek, 08.10.2013 : 18:42:57
Jaz pa ne vidim razloga zakaj psa ne bi oblekel če vidiš da mu je neprijetno.  :) Tudi jazbečarji so neki lovski vzdržljivi psi, ampak če vidim da je psu mraz ga pač oblečem. Saj če je aktiven ne, ampak večina sprehodov je takšnih da se tudi kdaj usedeš za nekaj časa, pa vadiš kake trike ki niso v gibanju, pa ne hodiš ravno hitro...
Sicer pa jaz tudi iščem kake enostavne plaščke ki niso predragi. Pa pomožnosti da so takšni da so tudi jazbečarju zaradi njegove posebne oblike telesa  :P prav.  :P


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Nollie , torek, 08.10.2013 : 19:15:21
Airedale tocno tako tudi sama razmisljam!  :) ce jo zebe jo pac obleces :) kaj pa ces drugega..vazno da je njej prijetno!!
sej mi se tudi oblecemo pozimi kot cebula :) in sploh ker govorim o mladicu- sej sprehod je aktiven,kolikor je pac za mladica,ki se vsakih 30m ustavi,ker jo nekaj tako mocno zanima,lahko..teceva na dolge proge ne(zaenkrat ni potrebe in kolikor vem tudi se ni priporocljivo)tekava malo sem malo tja za igro :) torej nov projekt:najdt primerno pokrivalo :)


Naslov: Re: KAJ ŠE?
Poslano od: Nanook , torek, 08.10.2013 : 19:47:06
Jaz ne bi prav dosti komplicirala in filozofirala. Imam dve kratkodlakici in enega seniorskega dolgodlakca in vsi imajo plascke, potanovem tudi pajace. Ce se mi zdi premrzlo, sta kratkodlakici obleceni. Senior je oblecen v mrazu, vetru, dezju, skratka vedno kadar se ne mudi. V snegu so obleceni vsi trije. Ko sta bili kratkodlakici se mladickasti, nista imeli plascka. Na mnenja in komentarje drugih se ne oziram, tiste ta uber brihtne pa posljem nage za par ur v sneg.