mojpes.net

Kajin kotiček => zaščita živali in razno => Sporočilo, začeto od: pia15 , nedelja, 04.05.2003 : 12:32:55



Naslov: Živali v cirkusu
Poslano od: pia15 , nedelja, 04.05.2003 : 12:32:55
Zadnje čase se pojavlja vse več člankov v časopisih, revijah o cirkuških živalih. Kako jih tam mučimjo. In meni se te živali zelo smilijo...kako jim lahko mi pomagamo ???  

LP

Pia


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Zala , nedelja, 04.05.2003 : 12:44:10
tudi meni se te živali zelo smilijo (še posebej TIGRI), vendar jim bomo zelo težko pomagal samo mi forumovci!pa saj nas niti ni tko malo (nekaj nad 800) pa če bi meli shod al neki takega bi lahko kaj dosegli!če bi naprimer se to uresničlo in bi se zbral kam se čmo pritožt???????

dajte mal potuhtat!!!!!!!!!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: LIZA , nedelja, 04.05.2003 : 13:15:30
Ja en nacin pomoci je ze to,da ne hods v cirkuse!Ker je ze res,da gre malo denarja za hrano teh zivali,ampak malo!Drugace pa nimam nobene ideje,kaj narediti,mogoce kaksna peticija ali zbiranje podpisov,ampak po moje ne bi pomagalo


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Jana , nedelja, 04.05.2003 : 13:32:45
Prispevek z naslovom ŽIVALI V CIRKUSU (http://www.drustvo-zascita-zivali.si/aktualno.htm) je na strani Drustva za zascito zivali Ljubljana.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Teja , nedelja, 04.05.2003 : 20:38:32
Ne vem kaj naj rečem. :-/
Bom kar tiho :-X :-X :-X
Žal ideje kako pomagat tem živalim nimam.
Že kakšni slabo urejeni živalski vrtovi so mi ogabni (če vidim, da živali trpijo; ne mislim SLO!!!) kaj šele cirkusi!!!
Mogoče pa bi kakšna peticija le kako pomagala :-/ ???


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 05.05.2003 : 12:38:16
Že kar nekaj let je od takrat, ko sem slučajno našla en kotiček na hribčku, od koder se je krasno videlo na  " cirkuško dvorišče", strašansko zanimivo se mi je zdelo opazovati kaj delajo cirkusanti, kadar ne vejo, da jih kdo gleda. Najbolj zanimiv je bil dreser, ki je ravno takrat delal z mladim, kakšne dobre pol leta starim jaguarjem in nosorogom. Da ne bom predolga, tako nečloveške potrpežljivosti in daru za delo z živalmi, ki je lahko samo prirojen še nisem videla. Bila sem tako očarana, da sem tja hodila skoraj vsak dan, seveda pa sem si ogledala tudi predstavo. tudi tam je bilo opaziti izredno povezanost med  "dreserjem" in njegovimi živalmi. Zato me posplošeni pozivi "dušebrižnikov" močno jezijo. Saj je tudi psa mogoče šolati na razne načine, a se na koncu dobro vidi, kateri je bil šolan pod prisilo. Življenje cirkuških živali je prav takšno, kot življenje cirkuških ljudi. Delijo si dobro in slabo. Nikakor ne trdim, da ne prihaja do zlorab živali, te je treba odkriti in strogo kaznovati, ne pa kar nekaj posploševati in vse metati v isti koš.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 05.05.2003 : 14:59:54
Jaz mislim,da nekateri cirkusi oz. dreserji res pod prisilo delajo z živalmi,nekateri pa ne.Zato je zelo težko dokazati da recimo to delajo zato,ker z živalmi tako ravna verjetno bolj malo dreserjev.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 05.05.2003 : 15:33:47
Neglede na ravnanje z zivalmi, meni cirkusi vseeno niso ravno po volji. Dresiranje divjih zivali in izvajanje raznih tock (tekanj v krogu, preskakovanje gorecih ovir, skakanje skozi gorece obroce, tiger jaha slona, razkazovanje kac ipd.) se mi ne zdi ravno zabavno, veliko raje te zivali gledam v zivalskem vrtu ali safari parku.
Nic nimam proti cirkusom brez zivali oz. z kaksnimi domacimi zivalmi, ampak divje naj pa raje pustijo pri miru.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 05.05.2003 : 15:45:20
Nanook:ja se strinjam samo tule gremo pa lahko v spet drugo skrajnost,kaj pa živfali v živalskih vrtovih?ali si že videla slonico Gango v našem ZOO-ju?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 05.05.2003 : 15:52:30
Sem ja, veckrat, in upam, da bo kmalu dobila nova prostore. Saj tisti izpust je za silo, ampak notranji prostori so pa naravnost katastrofalni!

Moram pa pohvaliti oboro za zirafe, ki je ena najboljsih po moje.

Sicer pa so ZOO-ji namenjeni tudi ohranjanju zivalske vrste z vzrejanjem, kar je po svoje tudi zalostno-->kako zasvinjano in uniceno mora biti naravno okolje...


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 05.05.2003 : 16:04:34
Ja res je,vendar samo nekateri živalski vrtovi sodelujejo v vzrejanju.Je pa res,da zmeraj ko imajo mladiče pošljejo mladička v en od živalskih vrtov,zanima me kateri živalski vrt pa izpusti živali v naravo?

tudi meni se zdi zelo dobro urejen prostor za žirafe in tigre!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 05.05.2003 : 16:09:26
Ah, zamenjajo, spustijo, pojedo... ::).

Za nas ZOO ne vem, ce kaj spusca v naravo, razen mogoce kaksne poskodovane zivali, ki jim jo kdo pripelje.

V tujini pa imas posebne organizacije, ki nacrtno resujejo mladicke ogrozenih zivali in jih tudi sami vzrejajo ter nato ucijo prezivetja v naravi (npr. orangutani v Indoneziji).

Vse vecji problem pa je konstanto zmanjsevanje zivljenjskega prostora-->sekanje gozdov, poziganje, gradnje cest, blizine mest, vasi, ki se nezadrzno sirijo.

Zalostno je, da je vec tigrov v ujetnistvu kot pa v divjini.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 05.05.2003 : 16:20:54
res je žalostno,ko posekajo TOOOliko dreves.seveda pa bodo to delali še naprej saj ljudje ne bodo nehali kupovati knjuig,pohištva papirja itd.,rešitev je edino če načrtno posadijo drevesa ter jih potem posekajo kar pa seveda kar nekaj stane.

res je da nekateri živalski vrtovi živali spuščajo v divjino vendar dokaj redki.najbolj grozno pa je kako imajo kitajci živali v kletkah dobesedno 2mx2m!
GROZNI in žalostno :o :'(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 05.05.2003 : 16:32:16
Jah, to pogozdovanje zal ne pomaga dosti, saj s tem, ko posekajo drevesa, ne unicijo le dreves samih, ampak se cel kup drugih rastlin, posledicno zaradi tega umre se ogromno zuzelk, ki so hrana drugim zivalim, zato tudi te umrejo, z njimi pa tudi njihovi plenilci in tako naprej.

Eden glavnih razlogov za taka izsekavanja je tudi pridobivanje obdelovalnih povrsin, vendar je zemlja rodovitna le krajsi cas, ko pa se iztrosi, ponovno izsekajo in pozgejo nov del pragozda.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 05.05.2003 : 18:21:24
priznajmo si,da smo ljudje neumni(vsaj nekateri),na koncu bomo iztrebili sami sebe!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Teja , ponedeljek, 05.05.2003 : 18:50:07
Jap, iztrebili sami sebe. :P
Enkrat zagotovo :(


Naslov: CIRKUSI-"pekel za živali"?
Poslano od: Hartich , ponedeljek, 09.08.2004 : 21:46:04
Pozdrav.
Zanima me kakšen imate vi odziv do cirkusv? Meni osebno se to zdi zelo nehumano. Naprimer v cirkusu Moira Ofrei je nastopila američanka ki se je spustila v veliko "nevarnost" ko je zaplavala v "velikem" akvariju z morskimi psi ki so bli že čisto rumene barve, voda v kateri so plavali je vsebovala ogromno svinjarije,... Morske pse je vlačila kot da bi bli plišasti, saj ni blo nobene nevarnosti da bi jo napadli, ker še za sebe niso vedli...
Menim da bi bilo treba nove prihode cirkusov zatreti.


Naslov: Re:Živali v cirkusu
Poslano od: MyMy , ponedeljek, 09.08.2004 : 21:51:26
Se popolnoma strinjam...100000%%%...Živali so v takih majhnih hlevih da se komaj obrnejo...trenirane so na nehuman način..vse...vse je narobe..no...mogoče obstajajo kake izjeme.. >:( >:( >:( >:(
Delajo pa pogosto napako starši,ko peljejo svoje otroke v cirkus..in to se potem iz generacije v generacijo nadaljuje... :-X :-X :-X :-X


Naslov: Re:Živali v cirkusu
Poslano od: Eva3 , sobota, 14.08.2004 : 15:14:09
Tudi jaz se popolnoma strinjam. To je pa res nehumano. >:( >:( Ne razumem pa, zakaj to ne prepovejo in dodelijo kazni. MORAJO se nauciti boljse ravnati s prav tako zivimi bitji.


Naslov: Re:Živali v cirkusu
Poslano od: lorry , ponedeljek, 31.01.2005 : 14:36:26
staaaaraaa tema, pa vseeno... cirkus je mučenje živali in nič drugega! ne glede kako ravnajo z njimi (večina tako ali tako slabo), je to prisiljeno "nastopanje" živali. jst sem bila v cirkusu samo 1x ali 2x v življenju, nazadnje pri osmih letih. že takrat mi je bilo grozno gledati živalice v kletkah!  >:(   saj, če je kdo gledal oddajo na kanalu A ("ko ljubljenčki podivjajo"), mu je lahko postalo vse jasno!!! idiotizem!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: TjasaK , četrtek, 19.05.2005 : 11:11:23
Men se zdi, da je bil ze pred nekaj casa v Trenjih ali pa Preverjeno prispevek o zivalih v Cirkusu. Seveda so bili prizori grozni in po mojem mnenju cisto mucenje. Premale kletke, preostri vzgojni ukrepi, neprimerna vzgoja in ucenje trikov z razlicnimi napravami, ki so dalec od zivalim prijaznih...
Jaz Cirkuse preziram. Tudi "velika obozevalka" zivalskih vrtov nisem, tako da...sam tam jih vsaj ne silijo v taki meri delati razlicne trike in tocke....
mah  >:(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: evangelina , ponedeljek, 11.07.2005 : 06:58:30
Najbrž se sliši že malo zguljeno ampak tudi meni se živali v cirkusu resnično smilijo. Ponavadi so zaprte in brez prave oskrbe, ljubezni, ki jo nujno potrebuje vsako živo bitje. Včasih že njihove žalostne okice povejo več kot dovolj. Vse temelji le na služenju denarja z njimi in njihovi dreserji in oskrbovalci nimajo pravega občutka za njih. Pa še tiste dolge poti, ki jih prevozijo...


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: T.M.T , ponedeljek, 11.07.2005 : 08:41:02
Sem še jaz nekaj skupaj spravila.Vse to,da so zanemarjene še ni tako kruto,kot potem,ko zbežijo in najhujše ubijajo.Ubijajo zaradi ljudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Enostavno jih imajo odvolj,napadejo...In kdo je takrat kriv?Ja itak žival.Kako si drzne po toliko letih mučenja napasti??Takoj uspavat!!!!!Pa ali sploh pomislijo zakaj je napadla??Kje imajo ljudje možgane?
Nekaj časa sem si iz časopisa izrezovala članke,ki so govorili o živalskem napadu na človeka.Največkrat so bili tigri :'(.Vse so uspavali.In potem se še čudijo zakaj izumirajo ta prekrasna bitja...Sram naj jih bo!!!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: medom , četrtek, 05.10.2006 : 13:19:36
Po moje da do konca tega tisočletja ali pa naslednjega ne bomo več obstajal.
Mal preberite od segrevanja, ledeniki izginjajo z njimi pa bodo počasi tudi polarni medvedi. Gozdove podiramo za les, z njimi bodo počasi izginili volkovi, srnjad, ptice,.. in to gre v nedogled. Ne znam si predstavljat koliko gozdov je izginilo v teh minutah, ko jaz tole pišem.

Zaradi cirkusa pa takole. Kako bi se počutili vi, če bi vas kdo s palico (tudi drugi predmeti) tepel ker pač ne znate ali nočete narediti kakšnega trika. Na primer stoje na glavi!! >:( Ali pa da bi živeli v prostoru velikem 2 x 2 m, kot je ena prej omenla.

Sama sem za popolno ukinitev cirkusov. Sej je res 'lepo gledat' kako žival od blizu. Ampak naj bo vsaj ograja vmes. Pa da ne bo treba tej živali na zadnjih nogah zraven stat! Zaradi ZOO-jev se mi pa ne zdijo tako slabi. Razen boljše razmere bi lahko v nekaterih postavili: večje ograde, pa omogočili nekaj zasebnosti tudi živalim (pa to ne pomeni v betonski kletki)!!

Dam pa prav tistim ZOO-jem ki pomagajo ohranjat ogroženo vrsto.
Namesto da se človek trudi izumiti nova orožja (kaj jih ni že dost), pa razmišljat čigavo ozemlje komu pripada. Raje s tehnologijo ki jo imamo pomagajmo tistim, ki te možnosti nimajo.

 


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: skogkatt , četrtek, 05.10.2006 : 13:46:33
Resnično žalostno kaj se dogaja v nekaterih cirkusih   :'(
Tudi mene je šokiralo, kar sem videla v italijanskem cirkusu, kateri je gostoval v bližini. Žalostno. Tukaj sem se prvič srečala s takšnim negativnim primerom, popolnoma nepričakovano, saj sem se veselila obiska cirkusa, to sem se vedno. Žal je bil ta eno samo veliko razočaranje in namesto veselja me je čakalo 1 1/2 h trepljenja ob pogledu na vse.

Vendar spet ne gre posploševati. Obiskala sem tudi nasprotne cirkuse, že prav "luksuzne", glede na bivalne razmere njihovih živali.

Jih popolnoma prepovedat, se mi zdi nesmiselno. Saj obstajajo tudi takšni kjer imajo svoje živalo zelo radi, jih temu primerno razvajajo in tudi treningi potekajo v sožitju in na pozitiven način. Verjemi! Niso vsi takšni, tudi brez palice jim rata zverine zmotivirati  ;)
Drugače bom mislila, da celo za naše slavne Lipicance trdiš da jih z nekimi el. palicami trenirajo do teh trikov. Ne ne, na srečo se nekateri res trudijo  :D

Sam je dejansko res, da kaj takega od raznih low-budget cirkusov iz Italije, Romunije, itn ni za pričakovati.
Sploh pa ne iz takšnih državah, kjer za ljudi ni poskrbljeno, kako šele za živali 
Žal so vsi, kateri gostujejo pri nas takšne vrste. Zato jih odsvetujem obiskovati.
Za res odličen cirkus se bo treba odpraviti v tujino. Seveda so tudi cene temu primerne.

Kako izgleda sodobni "svetovni" cirkus in življenje njihovih štirinožcev si lahko ogledate na naslednjih linkih:

http://www.circus-krone.de/
http://www.roncalli.de/
http://www.knie.ch/de/index.php

Moram reči, da je vzdušje v takšnem cirkusu neopisno  :D sama bi ostala tam ure in ure, ne morem se nagledati lepih sijočih kožuhov, ponosne hoje in drže ali pa okrogle bušije razno raznih eksotičnih ali tudi manj eksotičnih/domačih živali.
Če si predstave podrobneje/natančno pogledaš, opaziš razlike v njih.

Nažalost sem videla tudi drugačne, črno ovco med čudovitimi belimi, in čeprav bi si z veseljem prišparala to izkušnjo, ne morem zanikati dejstvo, da me je po dolgem času ponovno opomnilo da ni vse vsepovsod rožnato in da je treba tehtno izbirati kaj obiskati in kaj ne.



Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: I_love_dogs , četrtek, 05.10.2006 : 13:59:38
Jaz bi cirkuse zaprla, ker tam samo mučijo živali... :'(njim je važno samo, da zaslužijo !!!! Ko sem bila enkrat v cirkusu sem videla kako mučijo živali jih pretepajo, trpinčijo, se izživljajo nad njimi...itd ! Odločila sem se, da ne grem nikoli več v cirkus, ker ne mislim plačevati denarja ljudem, da mučijo živali !!!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: skogkatt , četrtek, 05.10.2006 : 14:05:29
I_love_dogs , si si ti sploh vzela čas prebrati kaj sem napisala  :-\ ???


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Živalca , četrtek, 05.10.2006 : 14:31:19
Jaz sem si.
In se strinjam s tabo. V nekaterih cirkusih se res potrudijo in vse dosežejo s poterpljenjem, prijaznjostjo in seveda živalim na razumljiv način pokažejo kaj hočejo od njih. Ampak na žalost takšnih cirkusov pri nas ni. Na žalost.

Npr. Nekoč sem bila v cirkusu. Cirkusanti oz. zaposleni v cirkusu (ki niso nastopali) so bili prijazni in ustrežljivi, ampak živali so imele razmršeno dlako, videti so bile bolane...  Dva morska psa sta imela izredno umazano vodo, bila sta čisto 'obtolčena' - enemu je mankalo pol plavuti, drugemu spet polovica zob...  Imela sta tudi izredno majhen akvarija, ki je bil del tovornjaka (bil je celo manjši kot navaden tovornjak), poleg tega sta imela v akvariju samo vodo, nobenega rastlinja, peska ali česarkoli drugega iz njunega naravnega okolja.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: medom , četrtek, 05.10.2006 : 17:08:05
Ne mislim si da so vsi tako hudo zanemarjeni oziroma da z živalmi delajo kruto. Ampak moje mnenje je da kar je divjega naj v divjini tudi ostane.
Kako se  lahko zgodi da najdeš več tigrov v živalskih vrtovih kot pa v divjini. Meni bi bilo bolj všeč jih gledat iz kletke (v avto za safari) kot pa da jaz njih gledam za kletkami, kjer nimajo niti približno dovolj prostora za življenje, kot bi ga imele v divjini.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Nanook , četrtek, 05.10.2006 : 18:15:00
Tigri prakticno nimajo vec divjine, na zalost.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: medom , četrtek, 05.10.2006 : 18:17:52
Vem sej ravno to me jezi. Ljudi je čedalje večživali pa čedalje manj.
Če ne upoštevamo mrčesa.  ;D

V glavnem mnenja so itak različna. Jaz osebno bi raje gledala živali, ki živijo na prostosti, kamor spadajo.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: skogkatt , četrtek, 05.10.2006 : 18:21:48
Jaz jih pa najraje občudujem žive in zdrave, bodi si v cirkusu ali v naravi  :D
Žal je narava za njih prepogosto že prenevarna - zaradi človeka seveda  >:(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: medom , četrtek, 05.10.2006 : 21:26:02
Tu se pa 99% strinjam. Ker še vseeno niso vsi cirkusi v redu.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Gargamel , petek, 13.10.2006 : 20:11:19
Pozdravljeni,

kar bom napisala je nekdo že omenil v tej temi, pa vendar....popolnom se strinjam, da obstajajo "dobri in slabi" cirkusi, vendar v obojih tigri in druge divje mačke skačejo čez goreče obroče in jahajo slona :-\...se strinjam tudi s tem, da je narave vedno manj, vendar me nikakor noben ne more prepričati, da je okolje v cirkusu primerno okolje za žival. Kaj ima tiger od takega življenja, tudi če predpostavljam, da ga dobro hranijo, prijazno trenirajo? Po mojem divje živali sodijo v divjino, rezervate, tiste, ki ne zanjo tam preživeti pa v rehabilitcijske centre - vsem, da jih je premalo, a bolje kot nič...sem optimist in upam, da jih bo več! Cirkusi pa naj bodo, le da v njemu nastopajo le ljudje; zaradi mene lahko po mili voli šetajo čez vrv brez mreže, se tlačijo v plastične skrinjice, skačejo en po drugemu, delajo kolesa čez goreče obroče...vendar naj to ne počenjo še živali - ne psi, ne tigri.

LP vsem, Maja


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: lorry , sobota, 26.05.2007 : 17:26:35
I_love_dogs , si si ti sploh vzela čas prebrati kaj sem napisala  :-\ ???

Zame je prijazen cirkus samo tisti, kjer nimajo živali. Zato, da lahko gledaš od blizu mehke kožuščke in živali, ki živijo v "razkošju" še ne pomeni, da je to dobro in humano. Divje živali so za v divjino, ne pa za v kletko. Čeprav je ta zlata in se palice ne lomijo na njihovih hrbtih. Dol s cirkusi!  >:(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: AlenkaEka , sobota, 26.05.2007 : 22:43:05
Se strinjam z gargamelom in lorry - cirkus -juupiiiii! Bom uživala v tem, da pogledam, kaj ima za pokazati kdorkoli, ki se je za to prostovoljno odločil!!!
Kar ni storila nobena žival!!!!! In, če nimaš izbire, imaš mogoče srečo ( če si v dobrem in dragem cirkusu ), da ravnajo s teboj dokaj normalno. Še vedno pa to ni njihova izbira. Ljudje naj delajo kar hočejo, ampak res kar hočejo in ljudje naj jih hodijo gledat za zabavo - nimam nobenega problema s tem. Ampak živalim bi jaz namesto krasnega neagresivnega in nerepresivnega treninga ( najbrž jih vse naučijo z besedico prosim ), vseeno privoščila dobro staro divjino in prostost.

Alenka


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: DašaP , četrtek, 16.08.2007 : 23:18:18
Kot prvo bi bilo res potrebno to, da starši otroke ne peljejo v cirkus oz. jim tudi na njihovo željo to onemogočijo in jim raje razložijo, kako je s tem, ker si otroci to predstavljajo kot veliko strakcijo z natreniranimi živalmi.

Priznam, da sem kot majhna šla mogoče dvakrat v cirkus, pa bi bila sedaj bolj vesela, če bi mi to starši onemogočili, praktično nisem imela od njega nič . Me pa vsaj to veseli, da jaz ne bom šla več v cirkus in tudi moji otroci ne, če jih bom imela  :)

In takrat, ko sem v cirkusu bila, so pred njem prostovoljci delili letake z opisom mučenja živali za cirkuške točke, kar je zelo pohvalno  :)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: branka , petek, 21.09.2007 : 08:27:21
Jaz bom tako rekla: ne hodim v cirkuse, ne hodim v živalske vrtove. Zakaj? Ker samo podpiram na tak način, da hodim tja.  Ponavadi starši svoje otroke peljejo, da vidijo različne živali. Enkrat sem se vprašala: "Pa kdo smo mi ljudje, da smo priviligirani videti vse živali v živo, katere si zaželimo...?" Saj imamo televizorje, knjige, internet, različne medije...upam, da me razumete, kaj hočem povedati. 

Cirkusi za moje pojme niso sprejemljivi, sploh bi jih po mojem mnenju morali izničiti. Podobno je z ZOO-ji, čeprav se mi le zdijo za odtenek boljši od cirkusov. Cirkusi so mi res popolnoma bolni. Sem gledala pred leti, ko sem bila še otrok psičke pudlje, ki so se obnašali kot ljudje, so nosili na pladnih hrano in pijačo, v glavnem, bili so kot majhni ljudje. Kaj vse so delali z njimi, da so jih na tak način zdresirali, pa bolj malo ljudi pomisli, ampak se raje hihitajo in zabavajo na račun ubogih živali. Sedaj, pri teh letih me NE spraviš več v cirkus, niti svojih otrok ne bom vodila v cirkus, povedala jim bom svoje mnenje o tem, seveda ko bodo dovolj stari. Do takrat pa bomo gledali živali v knjigah.

LP, Branka


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: ka ty a , torek, 11.12.2007 : 18:07:13
http://www.ad-international.org/media/video_thumbs/pony_whipped
http://www.ad-international.org/media/video_thumbs/ele-beaten.jpg
http://www.ad-international.org/media/video_thumbs/dickie_hit.jpg
http://www.ad-international.org/media/video_thumbs/camel_ireland.jpg
http://www.ad-international.org/media/video_thumbs/hippo_hit.jpg
http://www.ad-international.org/media/video_thumbs/tiger_hit_2.jpg
http://www.ad-international.org/media/video_thumbs/lioness_encouraged
http://www.ad-international.org/media/video_thumbs/sick_elephant
http://www.tvanimal.org/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=43
http://www.slavetoentertainment.com/LolitaTrailer1.mov
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=cheaptricks&Player=wm&speed=_med
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=carson_barnes_long&Player=wm&speed=_med
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=circuselephants&Player=wm&speed=_med
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=kristoff_psa&Player=wm&speed=_med
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=MariaCelestePSA2-eng&Player=wm&speed=_med
http://stream.realimpact.net/?file=realimpact/hsus/video_features/big-top.smi
http://stream.realimpact.net/?file=realimpact/hsus/video_features/elephants-
http://stream.realimpact.net/?file=realimpact/hsus/video_features/tuli-beating.smi
http://www.animalaid.org.uk/h/f/CAMPAIGNS/blog//4//?be_id=11


Naslov: Cirkusi v Sloveniji
Poslano od: majpot , četrtek, 16.10.2008 : 12:19:39
Moje ime je Majda Potrebuješ, članica Društva za zaščito živali Ljubljana. Imam eno veliko prošnjo; že lep čas se po Sloveniji potika kar nekaj cirkusov, ki pa so sporni glede odnosa do živali (psov). V enem mesecu smo imeli dva incidenta kjer smo ugotovili hude kršitve mučenja živali. Gre za dunaski cirkus Adriano, ki se seli vsake tri dni, v zadnjem času je v okolici Kranja. Primera sta bila tudi prijavljena na VURS v Naklem. Ker pa je naša zakonodaja obupna kar se tiče zaščite živali vas vse skupaj prosim, če ste pozorni na ta cirkus. Nujno bi potrebovali kakšne fotke, če opazite kaj podobnega. Vsa opažanja prosim prijavljajte na VURS, tistega okraja kjer se cirkus trenutno nahaja. Zahtevajte inšpektorja in naj konkretno pregleda teren. Zahtevajte tudi povratne informacije. Ker inšpektor je sicer že bil tam pa kot po njihovi stari navadi, ni opazil nič sumljivega. Rabimo čim več podatkov in po možnosti slik kot dokazni material, ker jim želimo stopiti na prste. Z vašo pomočjo nam bo mogoče uspelo!
Eden od primerov mučenja psa (bel pudelj z veliko rano na nogi) je tudi cirkus Gartner, ki pa naj bi se nahajal v okolici Celja.
Lepo bi prosila tudi za povratne informacije, prav tako bom tudi sama obveščala o situaciji!

Kontakt: 040845390


Naslov: Re: Cirkusi v Sloveniji
Poslano od: Lanabela , četrtek, 16.10.2008 : 12:21:55
In kaj konkretno počnejo s psi?


Naslov: Re: Cirkusi v Sloveniji
Poslano od: ren , četrtek, 16.10.2008 : 13:12:03
Pozdravljeni. Cirkus iz Dunaja se trentno nahaja v Domžalah, in sicer od 17.-19. 10. Hotela sem si ogledati predstavo, sedaj si jo verjetno ne bom.  Tudi mene zanima, za kakšno kršitev gre? Pokličite inšpektorja, pa naj preveri še v Domžalah.


Naslov: Re: Cirkusi v Sloveniji
Poslano od: Klavdija , četrtek, 16.10.2008 : 13:16:36
Ravnokar dobila letak v nabiralnik in celo bon za 3€ popust-a ob nakupu karte..... :-X Podarim, če kdo potrebuje  :P :P

Gre za cirkus Louis Knie junior....kjer navajajo tudi "bogato dresuro živali"...
V MB-ju bodo gostovali od 16.10. do 2.11.
Če kaj pomaga....

/nisem pa to vpisala za reklamo...... :o


Naslov: Re: Cirkusi v Sloveniji
Poslano od: ren , četrtek, 16.10.2008 : 13:19:37
A še kakšne druge živali nastopajo v tem cirkusu? Sem mislila, da ni nobenih živali, le artisti. Čudno se mi zdi, da inšpektorji ne preverijo to že takoj, ko cirkus pride sem. Verjetno morajo dobiti kakšna potrdila na občini za najem prostora... ne vem? In čudno se mi zdi, da ne preverijo tudi živali, zaradi kakšnih bolezni, itd.


Naslov: Re: Cirkusi v Sloveniji
Poslano od: Uma , četrtek, 16.10.2008 : 14:06:09
Tudi mene zanima kaj počenjo? Samo dejstvo, da imajo živali še ni kršitev kolikor jaz vem...


Naslov: Re: Cirkusi v Sloveniji
Poslano od: MaksiMaša , četrtek, 16.10.2008 : 22:02:18
Še en cirkus se ta trenutek nahaja v na Prevaljah, nekaj dni nazaj so bili v Slovenj Gradcu. Madona, me je zalepnilo, ko sem se prav po polžje peljala mimo po glavni prevaljski cesti, gužva na cesti, pa sta dva slona, revčka, komaj tazadnje obračala na nekaj kvadratnih metrih, ko sta, predvidevam, bila na popoldanskem "sprehodu". Želodec mi obrne, ko samo pomislim, kaj se po cirkusih dogaja......prav cirkus....


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: majpot , sobota, 01.11.2008 : 20:22:17
Pozdravljeni. Pred kratkim sem pisala o cirkusih. Kaj konkrtno počnejo cirkusanti z živalmi.Opisala bom naša dva primera.Pri prvem je neka skupina fantov tri dni hodila okrog cirkusa Adriano, o katerem sem pisala.Na debeli in kratki verigi je bilo priklenjenih pet psov. Bili so na vročini brez vode in več ali manj tudi brez hrane.Dva od teh dveh psov smo po nekem naključju dobili v roke mi, zdaj sta na varnem, eden od njiju ima že krasne lastnike, drugemu ga še iščemo.To sem prijavila na VURS v Naklem, jim razložila, da jim psov ne mislim vrniti-NIKOMUR. Kranjski inšpektor je ugotovil, da so bili psi last cirkusa ADRIANO, ki naj bi bili ukradeni (jaz sem ju našla).Ti psi so izhajali od zloglasnega zavetišča Perun, seveda nekastrirani in nesterilizirani.To smo naredili na svoje stroške.Psa sta bila v zelo slabem stanju, zažrto okrog vratu, shirana.Ta dva smo rešili, kaj pa ostale, ki so še tam ali še pridejo. Inšpektor je bil na obisku v tem cirkusu (verjetno se je najavil), in se za ta dva psa lastniki niti niso več potegovali, ker so že imeli novega reveža. Lo sem inšpektorja vprašala, če je malo pogledal naokoli v kakšnih razmerah pes živi se mu to ni zdelo pomembno, zaenkrat je bil še lep. In čez kak mesec nov incident z istim cirkusom in drugimi vpletenimi.Neka ženska je snela s ketne kužka, ki naj bi imel grdo staro poškodbo očesa in je šepal, da bi ga odpeljala k veterinarju. Ker so jo videli so poslali za njo policijo in ji psa tudi odvzeli. Na kraj dogodka ni bilo veterinarskega inšpektorja, kot mislim ,da je po pravilih, čeprav mi je to zagotovil policaj na 113.Na policijskem zapisniku piše, da bo šel pes v zavetišče Perun šel pa je naravnost v cirkus nazaj.Raziskujemo, kdo je to odredil.Psa so morali odpeljati k veterinarju in na VURS podati poročilo o pregledu, kar so tudi storili.Nihče od odgovornih se ne vpraša od kje te stare poškodbe. Jaz sem namreč klicala te cirkusante (seveda s skrite številke, ker hodijo naokoli z nožem v hlačnem žepu), pa mi je eden med njimi, ki je Slovenec rekel, da so tista dva psa, ki so jim jih ukradli bila verjetno mučena od teh fantov. Brezveze je to sploh komentirati. Zato bi prosila kakršnekoli informacije (še najbolje v slikovni obliki), ker jim sledimo oz. morajo romati prijave na VURS. Mogoče se le bodo kaj zganili. Samo to, da ne gremo v cirkus še ni dovolj. Podpisati kakšne peticije, se združiti in protestirati, Jadranka bo obvestila šole in vrtce, kjer delijo po eno karto zastonj, da potem otrok pripelje še celo družino. Ugotavljamo, kako je s prijavljanjem Meni je inšpektor povedal, da gredo tja le, če pride prijava, kar tako pa ne hodijo, sicer pa kako to da ob obisku inšpektor ni videl te poškodovane kuže, pa tudi če bi jo, bi se mu zdelo vse normalno, ravno zato jim je potrebno dihati za vrat in več bo prija in pritožb več je možnosti, da nekaj dosežemo Potrebna je AKCIJA.Zato LEPO PROSIM, poslikajte čim več in prijavljajte na pristojne Veterinarske inšpekcije (to je tista kjer se cirkus trenutno nahaja). Skupaj smo res lahko močnejši. Z problemi se moramo soočiti, ne pa gledati stran, samo smiljenje ŽAL ni dovolj.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Smetka , sobota, 01.11.2008 : 22:17:24
Cirkus je v Perunu posvojil dva psa?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: arončka , sobota, 01.11.2008 : 22:42:32
Ja.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Nika2 , sobota, 01.11.2008 : 22:49:49
 :o :o :o O Mamma mia ... :-X :-X :-X


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Smetka , sobota, 01.11.2008 : 23:04:01
Torej imata slovenski čip. Kdo pa je vpisan kot lastnik? Eden od zaposlenih v cirkusu? Slovenski državljan? A novega psa so tudi v Perunu dobili?

Ej Perun, ti si čist SKRENIL. Če si sploh kdaj bil na kakšnih tirnicah.

OU Kranj je bojda en od najbolj urejenih uradov. Statistika tako pravi. Mogoče je pa tudi v RS čas za akcije. Take... ko nori aktivisti stražijo vhod v zavetišče in ne pustijo nikogar noter, če že avtoriteta, ki jo plačujemo, ni sposobna uredit, kar je za uredit.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: jadrankaj , nedelja, 02.11.2008 : 10:52:59
Pod čipom je bil zaveden še vedno Perun, potem smo urgirali na OU Kr, pa smo dobili podatke, da jih ima nek Avstrijec in da spadajo k cirkusu. Sicer pa za vse , ki ne veste - cirkusi, ki so nezaželeni v EU državah so pri nas dobili "azile" in se zdaj registrirali kot slovenski cirkusi. Hodijo po šolah in delijo zastonj karte otrokom, da potem pripeljejo celo družino in plačajo še tiste ostale karte. Nevem kaj si mislijo profesoriji in ravnatelji, da to sploh dopuščajo!!! Verjetno ne mislijo nič. Jutri bom poklicala okoli na VURS in na ministrstvo za šolstvo in na zaščito potrošnikov, da mi razložijo v čem je štos takole otroke prepuščat tem ljudem?!!! Pa sestavit dopis in poslati na vse občine, kaj se grejo. Sploh pa dobit uradne podatke na podlagi česa so to zdaj slovenski cirkusi?!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , nedelja, 02.11.2008 : 10:57:56
Mater, da me prime da organiziram(o) proteste, ker očitno drugače ne gre.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , nedelja, 02.11.2008 : 11:03:07
Še to, omenjeni cirkus sem včeraj iz avta na hitro videla na Brnčičevi ulici.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 02.11.2008 : 11:33:19
Sramota Perun!!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: majpot , petek, 07.11.2008 : 12:49:05
Pozdravljeni!

Zadnjič sem pisala o cirkusih. Sem članica Društva za zaščito živali Ljubljana, vendar sem to o cirkusih pisala v svojem lastnem imenu in iz svojih LASTNIH izkušenj. Bilo mi je sporočeno, da se je to bralo kot da je to "ven spravilo" Drušvo, samo društvo pa o konkretnem primeru nič ne ve. Jaz jih res nisem posebno obveščala, ker sem smatrala, da je ta objava dovolj. Se opravičujem vsem, ki so bili ob tem prizadeti, čeprav iskreno povedano niti ne vem zakaj, ker nič od navedenega ni zlagano.

Naj dodam še to, da se je moja hči pa tudi še posebej prva oskrbnica teh psov obrnila na Smetko, pa sta jih grdo slišali, da zakaj najprej krademo pse potem pa se obračamo nanjo, da bi pomagala. No, k sreči smo vso stvar tudi uradno in ugodno rešili. Nikogar nočem obtoževati, vendar se mi zdi , da to ni bilo ravno lepo, četudi ne moreš pomagati se da vsaj kakšen nasvet, če je možno, če pa ne, pa se vse lepo pove v normalnem tonu. Bomo razumeli. Sicer pa so to bili mladi ljudje, ki so psa sneli s ketne, ker so odreagirali čustveno in so se jim psi smilili, potem ko so cirkusante tri dni opozarjali, da naj psom dajo vodo, hrano in senco.

Samo v vednost, ne bom se spuščala v polemike, ne želim, da je kdorkoli osebno užaljen, zdaj pa nazaj k temi. 


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: kocka , petek, 07.11.2008 : 13:04:20
Tudi jaz sem videla eno kamelo in kup cirkuškega šrota na Brnčičevi. Mogoče je sedaj živali že kaj več, bom pogledala danes, ko se peljem mimo...


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: lorry , petek, 07.11.2008 : 15:25:11
Citat
cirkusi, ki so nezaželeni v EU državah so pri nas dobili "azile" in se zdaj registrirali kot slovenski cirkusi.
:o :o :o

Jej! Smo pa v EU!  8)
 :-X


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: kocka , petek, 07.11.2008 : 23:14:01
Na Brnčičevi, tik ob obvoznici, jih ni več.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: majpot , nedelja, 16.11.2008 : 19:09:18
 Pozdravljeni!

Če kdo ve ,kje se ta ali kateri drug cirkus nahaja ,naj prosim sporoči meni (040) 845 390, in ,če se da kaj dokumentira, ker v tem mrzlem času ti psi, pa verjetno tudi ostale živali nimajo prave zaščite pred vetrom in mrazom, pa bi jim rada spet za vrat poslala inšpektorje, samo moramo imeti dokaze. Lotili se jih bomo načrtno in dolgoročno zato res prosim za pomoč.  Hvala


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: alexy , nedelja, 16.11.2008 : 19:12:44
Na Rudniku, pri Lidlu (al Spinu, nisem ziher kaj je tam) se nahaja cirkus Gartner. Tam bodo do 23.11. Baje, da so razmere za zivali katastrofalne - nobenega prostora itd..

Nisem pa se bila tam, tako da nisem mogla preverit ce to drzi, vendar ko sem se enkrat samo peljala mimo sem videla, da cirkus res nima veliko prostora..


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: majpot , sreda, 19.11.2008 : 14:22:19
Hvala za sporočilo, v soboto bova z Jadranko poskusili preveriti in kaj dokumentirati, prosim tudi druge ,če je to možno.Lp 


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Yo , sreda, 19.11.2008 : 15:54:53
Lidl je v bistvu nasproti Eurospina, tako da nimate kaj falit.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Desobediencia , sreda, 19.11.2008 : 16:17:13
V Velenju ob jezeru je tudi en, avstrijski mislim da.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: majpot , sobota, 22.11.2008 : 16:27:02
Danes sva z Jadranko pogledali cirkuse. Nič zelo oprijemljivega, če odštejemo to, da so živali na majhnih prostorih in, da sta psa privezana na kratko verigo ob prikolici brez možnosti zavetja razen pod prikolico in, da ima pes meso kar v konzervi. Z ostalimi živalmi se verjetno ne postopa nič bolje. Bomo podali prijavo na VURS. Treba jim je dati kaj dela, ker sicer čepijo v pisarnah, kljub temu, da je njihovo delo terensko. Ampak gredo samo na prijave, zato prijavljajte prosim čim več, sami od sebe cirkusov ne kontrolirajo.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sobota, 22.11.2008 : 16:52:21
A kaj veš kam se selijo?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: jadrankaj , sobota, 22.11.2008 : 17:31:04
Gartner ostaja v Ljubljani na tej lokaciji do 6.1.2009!!! Adriano pa kroži po Sloveniji (do ponedeljke 24.11 je na lokaciji nasproti POP-tv-ja). Enkrat bi se lahko tudi zbrali, da bi nas bilo več in bi delili letake obiskovalcem. Pa definitivno PIŠITE županom pa jih malo povprašajte, kakšen je to odnos in če imajo takega do živali ga imajo tudi do svojih meščanov...obup!!!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sobota, 22.11.2008 : 17:44:23
A sigurno ostaja do 06.01.09?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Zala_ , sobota, 22.11.2008 : 17:45:22
Enkrat bi se lahko tudi zbrali, da bi nas bilo več in bi delili letake obiskovalcem.

Jaz sem za!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: jadrankaj , ponedeljek, 24.11.2008 : 12:32:14
http://www.delo.si/clanek/71510
pozivam vse, da napisete kako pismo na VURS in se uprete temu, da Slovenija sploh še gostuje cirkuse z živalmi. Več nas je, bolj smo tečno, mogoče nam pa uspe. Pa še en mail na MOL Lj.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 24.11.2008 : 14:25:56
Mene tudi štejte zraven za deljenje letakov!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Zala_ , ponedeljek, 24.11.2008 : 15:41:23
Od MOL sem dobila takle odgovor:

Spoštovana gospodična *********,
zahvaljujemo se za poslano e-pismo.
S tem v zvezo Vam sporočamo, da Mestna občina Ljubljana ni pristojna za izdajo obratovalnega dovoljenja, temveč le to izdaja lokalno pristojna Upravna enota, ki je notranje organizacijski organ Ministrstva za javno upravo. Kontaktni podatki Upravne enote Ljubljana: telefon 306 3000, e-mail: ue.ljubljana@gov.si
V konkretnem primeru lahko posredujete e-pismo tudi na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Veterinarsko upravo Republike Slovenije,
Območno Upravo Ljubljana
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana
tel: (01) 234 45 50
E-mail:  OU-Ljubljana.VURS@gov.si
http://www.vurs.gov.si/si/delovna_podrocja/notranja_veterinarska_inspekcija/
Lepo Vas pozdravljamo.
MESTNA OBČINA LJUBLJANA
KABINET ŽUPANA
Odsek za pobude meščanov
Iztok Kosenburger


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: jadrankaj , ponedeljek, 24.11.2008 : 17:58:19
Odlično! Torej vemo kam moramo pisati!!!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: SunnyDay , sreda, 26.11.2008 : 21:22:12
Popoldne sem opazila plakate za Dunajski cirkus (ali je to zloglasni Adriano, ne morem reči, ker nisem uspela natančneje prebrati plakata). Na plakatu je klovn, lokacija pa Ljubljana Šentvid.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: jadrankaj , sreda, 26.11.2008 : 23:03:03
Jp, to je Adriano zagotovo...


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , četrtek, 27.11.2008 : 09:20:37
A je že prišel? Se dobimo in talamo letake?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Teja , četrtek, 27.11.2008 : 11:25:04
A je že prišel? Se dobimo in talamo letake?
kdaj se boste dobili?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , četrtek, 27.11.2008 : 11:47:53
Ne vem, ideja je bila, da bi se dobili in talali letake, pa sem se javila, da bi pomagala pri tem. Se morajo javiti, če so za. Si ti za?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Teja , četrtek, 27.11.2008 : 11:56:11
odvisno kje (hodim okoli le z rolerji :P) pa kdaj, pa ali lahko pride mali z mano (Maik) ker ga pač vzamem čisto vsepovsod,  razen pač na faks ::)
bi bila za, samo moram vedet te stvari. me lahko zvrcneš na 041 271 290, da mi poveš kaj več, te pokličem nazaj, ne skrbi ;)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , četrtek, 27.11.2008 : 12:47:17
Saj pravim, da bi blo fajn da se še katera javi. Kakšne letake malo bolj točno bi talali pa kje ( a pred cirkusom), bi bilo fajn, da se oglasi jadrankaj, ki je dala idejo, da razloži malo bolj kaj je imela v mislih. Po moje, če bo kaj iz tega, bo javljeno tukaj, tako, da boš videla. Mene Maik nič ne moti, nasprotno prav rada bi ga spoznala! ;)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: jadrankaj , četrtek, 27.11.2008 : 15:15:21
Predlagam, da tisti, ki ste v ljubljanskem društvu za zaščito živali natisnete ali pa pošljete "mušter" za letak, ker pred leti ste imeli prav dobre, ko smo jih delili pred Leclercom. Jaz nimam nič doma. Lahko pa malo vprašam, če bi jih kdo sestavil na novo. Potem bi se pa dogovorile, da bi nas bilo več in delile letake. Predlagam nekje sredi decembra, za vikend, ko je dosti ljudi na Rudniku - pred cirkusom Gartner. Pa takrat bomo videle kaj se je preselil Adriano in gremo še pred njega. Ko določimo datum, bom šla prijavit na policijo, da bodo seznanjeni v primeru, da nas kak cirkusant skuša onemogočiti.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Zala_ , četrtek, 27.11.2008 : 15:19:06
Odgovor UE LJ:

ZADEVA:   JAVNA PRIREDITEV – CIRKUS GÄRTNER
Zveza:   vaše e-vprašanje z dne 25.11.2008




Seznanjamo vas, da je tukajšnji upravni organ na podlagi 8. člena Zakona o javnih zbiranjih (Uradni list RS, št. 113/2005 – uradno prečiščeno besedilo) izdal dovoljenje za izvedbo javne prireditve »Cirkus Gärtner«, ker je organizator na podlagi drugega in tretjega odstavka 14. člena Zakona o javnih zbiranjih k vlogi priložil vsa z zakonom zahtevana dokazila.

Navedeno dovoljenje je bilo izdano po poprejšnjem soglasju Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Veterinarske uprave Republike Slovenije, Območnega urada Ljubljana, v skladu z 209. členom Zakona o splošnem upravnem postopku (Uradni list RS, št. 24/2006 – UPB, 126/2007 in 65/2008). 


Lepo pozdravljeni!


                                                    Bojan ARH, univ. dipl. prav.
                                                            VODJA SEKTORJA



Iz VURSA pa še nič...


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Zala_ , četrtek, 27.11.2008 : 15:20:54
Iz VURSA pa še nič...

Ups, naslednji mejl je bil pa VURSov  :-[

Torej:
Spoštovani!

V cirkusu Gartner je bil že 10.11.2008 opravljen uradni nadzor. Za živali je v okviru možnosti (tudi glede na velikost dodeljenega prostora) sorazmerno dobro poskrbljeno. Imajo ustrezno hrano, živalski vrsti primeren nastilj, pred mrazom slone umaknejo v prikolice. Žal pa pogoji za živali v nobenem cirkusu niso primerni, vendar prepoved prikazovanja živali v cirkusu ni v pristojnosti veterinarske inšpekcije, ampak je problem v slovenski zakonodaji, ki tega ne prepoveduje kot npr. v Avstriji ali Nemčiji.

Lep pozdrav!       

Uradna veterinarka
Alenka Ostrovršnik dr. vet. med.     

(če se imen ne sme objavljati prosim izbrišite)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: SunnyDay , petek, 28.11.2008 : 08:07:21
Jp, to je Adriano zagotovo...
Ja, je, zdajle sem se prepričala, videla napis nad blagajno. Kaj mi priporočate? Grem zraven, poslikam (čeprav ne vem, kako bo to šlo v temi :(), kličem policijo, pošljem na VURS?  ??? :-\


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: SunnyDay , petek, 28.11.2008 : 08:08:53
Žal pa pogoji za živali v nobenem cirkusu niso primerni, vendar prepoved prikazovanja živali v cirkusu ni v pristojnosti veterinarske inšpekcije, ampak je problem v slovenski zakonodaji, ki tega ne prepoveduje kot npr. v Avstriji ali Nemčiji.
To je pa bistvo ... zato vse k nam leze :( :'( Če v vseh neumnostih sledimo EU, bi moralo biti tudi to sprejeto na ravni EU! >:(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: majpot , petek, 28.11.2008 : 10:06:11
Jaz se bom povezala z neko punco iz dzzž, ki ima menda "čez" cirkuse. Bom povprašala za letake in organizacijo deljenja plakatov. Po vseh odgovorih sodeč, se moramo očitno obrniti na vlado in zahtevati spremembo zakonov, da cirkusi ne bodo mogli več prihajati k nam.Zdaj jim naša "vrla" zakonodaja to omogoča, mi trpimo in prijavljamo, inščekcije hodijo na prijave in so tudi one več ali manj nemočne, ker za osnovo je poskrbljeno, ostalo pa je dovoljeno. Me veseli na odziv.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Nika2 , petek, 28.11.2008 : 10:56:58
... ampak je problem v slovenski zakonodaji, ki tega ne prepoveduje kot npr. v Avstriji ali Nemčiji.


Tu je torej kljuc ... na kaksen nacin se lahko predlaga vladi, da spremini zakon?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Gargamel , petek, 28.11.2008 : 14:50:35
Predlagam, da tisti, ki ste v ljubljanskem društvu za zaščito živali natisnete ali pa pošljete "mušter" za letak, ker pred leti ste imeli prav dobre, ko smo jih delili pred Leclercom.

Taksen poziv na forumu se lahko spregleda, v prihodnje bi prosila, da pises na info@dzzz.si oz. sporocis na drustven telefon.

DZZZ LJ se ukvarja s problematiko cirkusov in se trenutno tudi planira akcije deljenja letakov. Aktivni clani/prostovoljci drustva bodo obvesceni preko e-maila, vsi drugi (ki niste clani) se lahko obrnete na info@dzzz.si (podatki in telefon) in vas bomo dodali na seznam tistih, ki zelite pri tem pomagati (ce ste ze clani, boste obvesceni ze preko emaila in vam ni potrebno dodatno javljati).

Lp, Maja


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , petek, 28.11.2008 : 14:54:30
Oprostite, ker smetim temo. Hotela sem iti na spletno DZZŽ stran in mi pravi, da lahko ta stran škoduje mojemu računalniku. Kako postanem članica društva?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: SunnyDay , petek, 28.11.2008 : 15:38:41
Oprostite, ker smetim temo. Hotela sem iti na spletno DZZŽ stran in mi pravi, da lahko ta stran škoduje mojemu računalniku. Kako postanem članica društva?
Jp, stran je "shekana", zato ti računalnik to javlja, ker bi si sicer nakopala kup virusov. Žal :( Moj IT-jevec je včeraj doma vse prečekiral, ker sem mu zabičala, da hočem priti na to stran, pa se žal ne da oz. ni zdravo. Gargamel, lahko ti kaj več poveš, kaj se vam je zgodilo?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Gargamel , petek, 28.11.2008 : 18:45:30
Jp, stran je "shekana", zato ti računalnik to javlja, ker bi si sicer nakopala kup virusov. Žal :( Moj IT-jevec je včeraj doma vse prečekiral, ker sem mu zabičala, da hočem priti na to stran, pa se žal ne da oz. ni zdravo. Gargamel, lahko ti kaj več poveš, kaj se vam je zgodilo?

stran je bila v popravljanju ze nekaj casa nazaj, ko so se zacele tezave (vec o tem [urlhttp://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,16758.75.html]TUKAJ[/url]), zdaj pa je ze nekaj tednov namerno zablokirana, torej nikakor ne mores gor, tudi ce se ze tako trudis  ;) Zablokirana je torej z namenom, ker se postavlja nova stran, kmalu pa bo postavljena tudi zacasna stran ;)

Lp, Maja


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Gargamel , petek, 28.11.2008 : 18:47:19
Popravljam link:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,16758.75.html

Lp, Maja


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: m.Sara , petek, 28.11.2008 : 20:07:25
Živjo Zalarjeva.
Če želiš postati članica dzzz lj, se lahko obrneš na info mail: info@dzzz.si
ali dežuren telefon: 041/751-722
lp


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , petek, 28.11.2008 : 20:08:13
Hvala!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: SunnyDay , petek, 28.11.2008 : 20:54:09
stran je bila v popravljanju ze nekaj casa nazaj, ko so se zacele tezave, zdaj pa je ze nekaj tednov namerno zablokirana, torej nikakor ne mores gor, tudi ce se ze tako trudis  ;) Zablokirana je torej z namenom, ker se postavlja nova stran, kmalu pa bo postavljena tudi zacasna stran ;)
Najlepsa hvala za pojasnilo! Vso sreco torej z novimi ponudniki in novo stranjo ...


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Gargamel , petek, 28.11.2008 : 21:04:25
Živjo Zalarjeva.
Če želiš postati članica dzzz lj, se lahko obrneš na info mail: info@dzzz.si
ali dežuren telefon: 041/751-722
lp

ko bo delovala nova stran, se bo ponovno lahko vclanilo preko spletne pristopne izjave, za zdaj pa sta na voljo zgoraj omenjeni moznosti.

Lp, Maja


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , petek, 28.11.2008 : 21:10:29
Lahko pa to storiš tudi v OrCi  :P ;)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: pridna , sobota, 29.11.2008 : 00:11:40
Kako si prec reklamo delamo!  ;)  :P


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sobota, 29.11.2008 : 00:39:35
Ja nooooo :-[ ;D Če se pa res lahko včlanjo, pa tko mam lepo naprintane včlanitvene liste, sem jih kar več naprintala ... sem mislila, da bo naval. ;D


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: pridna , sobota, 29.11.2008 : 01:19:17
Sej prav  :) Ti kar reklamo delaj. A unih ta lepih brošurc pa nič nimate?  ;D

Pa da ne bomo čist iz teme - sej boš letake o cirkusih tudi imela, a ne?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sobota, 29.11.2008 : 01:45:27
Mamo tud lepe brošuce, kaj pa ti misliš, da smo kar tako  :P ;)

Ja itak, letaki o cirkusu bodo.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , sobota, 29.11.2008 : 12:14:02
Ja nooooo :-[ ;D Èe se pa res lahko vèlanjo, pa tko mam lepo naprintane vèlanitvene liste, sem jih kar veè naprintala ... sem mislila, da bo naval. ;D
Mamo tud lepe brošuce, kaj pa ti misliš, da smo kar tako  :P ;)

Ja itak, letaki o cirkusu bodo.
No super, pridem! Pa še po letake pa prijateljice zraven povabim, da tudi talajo. Saj ne rabiš biti član, da talaš letake, ali pač?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sobota, 29.11.2008 : 12:30:26
Ne, ne rabiš biti član :)

Kot rečeno, društvo pripravlja akcijo deljenja letakov pred cirkusom in k pomoči so vabljeni vsi, ki bi radi sodelovali - člani ali nečlani. Člani bodo obvestilo in poziv k pomoči dobili preko maila, kot je to običajno, vsi ostali, ki bi radi pomagali, pa to sporočite na društevni mail: info@dzzz.si :)

Letaki, ko bodo pripravljeni, pa bodo na voljo tudi v OrCi, ja. :)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: liza-asta , sobota, 29.11.2008 : 12:33:10
A sem jst prav vidla...da je en cirkus v Lj-Šentvid od 28. do 30. 11.  :-\
Pa ne me vprašat kje in kakšen, ker sem vidla samo plakate iz avta.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sobota, 29.11.2008 : 12:44:50
Ja, si ja. Cirkus Adriano.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: liza-asta , sobota, 29.11.2008 : 12:47:37
Hmm, kje pa je ? a imajo oni tudi živali? Bi šla enmal pogledat kako in kaj  ???


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , nedelja, 30.11.2008 : 12:09:43
Naj bi bili do danes, 30.11,  tule:

TRAVNATA POVRŠINA PRED POSLOVNIMI PROSTORI ŠPORTNEGA DRUŠTVA ŠENTVID - LJUBLJANA, BOKALOVA ULICA 14, LJUBLJANA - ŠENTVID


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , nedelja, 30.11.2008 : 13:06:42
Ja ravno včeraj mi je pravila prijateljica, ki živi na Brilejevi, da je zjutraj vstala in dala rolete gor in videla kamele, kako se sprehajajo po snegu in mislila, da ima blodnje. Tako da ja, so živali tudi.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Cipresa , nedelja, 30.11.2008 : 13:47:06
Tudi še kje drugje. V Krškem, od 28. 11. do 30. 11. (pa grejo spet nekam naprej mučit živali) "cirkus Louis Knie junior, največji švicarski cirkus, prvič v Sloveniji", "bogata dresura živali", "živalski vrt", "družinska ponudba - z nakupom 1 karte vam podarimo brezplačno vstopnico za otroka do 10. leta starosti..."
Pa sem že mislila, da cirkusov končno ni več.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , nedelja, 30.11.2008 : 13:59:41
Kar se tiče oskrbe živali in dresure, je zaenkrat, po mojih informacijah najbolj sporen od vseh cirkus Gärtner. Slednji je namreč znan po kruti dresuri slonov, pa tudi sami cirkusanti so se izkazali za izjemno agresivne. Cirkus je na hrvaškem naletel na ogromne proteste, miroljubne narave, ki pa so pri cirkusantih izzvali pravi val agresivnosti.

Cirkus Adriano nima nekih eksotičnih živali in je zaradi tega smatran, kot bolj prijazen cirkus, se je pa že izkazalo, da temu nujno ni tako. Škoda, da je merilo prijaznega cirkusa le vrsta živali, ki tam nastopa. Ravno o cirkusu Adriano, ki se povsod predstavlja, kot prijazen cirkus, je forumašica nekaj strani nazaj napisala, kakšne pse so tam našli ... z zažrto verigo in ranami okoli vratu, dobljene pa celo iz slovenskega zavetišča Perun!



Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: jadrankaj , nedelja, 30.11.2008 : 22:31:21
Kak švicarski cirkus? Lahko kaj poslikaš, če si s tistih koncev? Ne moreš verjeti, Slovenija obljubljena dežela cirkusov, ki so v razvitih evropskih državah nezaželeni! Ne mores verjet.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 01.12.2008 : 00:12:41
Kaj to pomeni, da bodo istočasno kar trije cirkusi v Sloveniji? En na Rudniku, en v Šentvidu in en v Krškem??!! Točno tako ja: vsi sem, ker drugam ne smejo!  >:( A se bo pri nas tudi kaj premaknilo v tej smeri ali bomo samo aktivisti tisti, ki bomo mogoče vsaj malo osvestili ljudi o tem kaj se dogaja z živalmi v cirkusih?!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , ponedeljek, 01.12.2008 : 00:14:13
Ja, tako je. Trenutno so trije. S tem, da sta Adriano in Luis Knie smatrana kot "prijazna".


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 01.12.2008 : 00:17:06
In v vseh treh imajo tudi živali?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , ponedeljek, 01.12.2008 : 00:34:01
Ja, seveda. S tem, da ima Gärtner tudi slone, druga dva pa ne.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 01.12.2008 : 00:57:09
Kdaj boš imela letake v trgovini Or-Ca? Jutri se oglasim, da malo pofirbcam v trgovini, naslednjič pridem z mamo. Bom pa izpolnila list za članstvo v Društvu proti mučenju živali Ljubljana. Se vidimo! ;)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , ponedeljek, 01.12.2008 : 00:58:23
Super :) Letaki bodo ta teden, bom javila tudi v to temo, ko bodo že na voljo ;)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 01.12.2008 : 09:42:32
Naj bi bili do danes, 30.11,  tule:

TRAVNATA POVRŠINA PRED POSLOVNIMI PROSTORI ŠPORTNEGA DRUŠTVA ŠENTVID - LJUBLJANA, BOKALOVA ULICA 14, LJUBLJANA - ŠENTVID
Zjutraj so bili še vedno. Mogoče se pa spokajo danes. A to nič ne pomeni, bodo pač nekje drugje :(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: kaja , sreda, 03.12.2008 : 07:05:06
V Trbovljah trenutno gostuje Dunajski cirkus (tako pise, nobenega imena). Zivali ni bilo videti, se mi pa zdi, da so sele vceraj prispeli tako, da lahko da bo danes kaj za videt. lp


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: alexy , sreda, 03.12.2008 : 07:14:55
Gartner ostaja pri Obiju do 4.1.2009


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: SunnyDay , sreda, 03.12.2008 : 08:23:10
V Trbovljah trenutno gostuje Dunajski cirkus (tako pise, nobenega imena). Zivali ni bilo videti, se mi pa zdi, da so sele vceraj prispeli tako, da lahko da bo danes kaj za videt. lp
Ja, spokali so iz Šentvida in očitno so se preselili v Trbovlje. Na plakatih piše samo Dunajski cirkus, pa klovn je na sliki, ime Adriano pa lahko vidiš v "taboru" na tabli nad eno od "barak".


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: kaja , sreda, 03.12.2008 : 14:27:56
Sem sla prej pogledat bolj od blizu in sem videla napis Adriano. Se vedno pa ne vem kje imajo zivali, ker je vse skupaj le enih 5 prikolic. :(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Zala_ , sreda, 03.12.2008 : 15:05:56
Danes je bil plakat za še en cirkus, pa si nisem zapomnila imena. Bo v LJ, piše pa ''bogata dresura živali'' pa en konj je bil na plakatu.
Matr no, a so res vsi sem navalil?  >:(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , sreda, 03.12.2008 : 16:06:31
Pa si zihr da plakat pač ni še bil odstranjen? Si videla datum kdaj pride ta cirkus? Pa ja ne bodo res zdej kar vsi sem prišli?  >:(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Zala_ , sreda, 03.12.2008 : 16:20:10
Uf ne, datuma nisem pogledala... Ne vem, da ne bom širila napačnih informacij - bom pogledala točne podatke ko grem mimo, pa sporočim.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Gargamel , sreda, 03.12.2008 : 18:31:42
Ja, spokali so iz Šentvida in očitno so se preselili v Trbovlje. Na plakatih piše samo Dunajski cirkus, pa klovn je na sliki, ime Adriano pa lahko vidiš v "taboru" na tabli nad eno od "barak".

vmes se je mislim da tale cirkus ustavil pri bs-3ju na bivskih vrticikih...sem se mimo poptvja peljala in moj rece "pa ne da je cirkus zdaj tukaj" in sem skoraj iz ovinka zgrmela. So bili par dni tam in sli naprej.

Lp, Maja


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: kaja , sreda, 03.12.2008 : 22:02:00
Zdajle sta se pripeljala se dva tovornjaka. Zivali pa se vedno nobene nikjer videt.  :( Ne vem ali jih mislijo imeti v tistih prikolicah dokler se predstava ne zacne al kako? Ker so postavljeni na ograjenem betonskem igriscu sredi naselja. ::)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , sreda, 03.12.2008 : 23:45:46
Kolegica mi je rekla, da je zjutraj, ko se je zbudila, videla, da se kamele po snegu sprehajajo. To še takrat, ko je bil ta cirkus v Šentvidu. Tako, da očitno jih spustijo ven.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sreda, 03.12.2008 : 23:52:17
Kakor mi je znano, Adriano nima ravmo veliko živali. Ne vem pa, kaj vse ima - kamele očitno, pa psi vem, da so in konji. Velja pa, za bolj prijazen cirkus, ravno zato, ker nima divjih, eksotičnih živali (slonov, opic, bizonov ...). Smo pa brali par  strani nazaj, kako prijazen je (psi iz Peruna, v slabem stanju itd.).


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: vidka , četrtek, 04.12.2008 : 15:38:17
Švicarski cirkus pred leklerkom.Kamele so na mrazu pod odprtim šotorom.Na domove pošiljajo karte s popustom 3 eure.Slovenija,moja dežela,kdo ti piše zakone.



Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: alexy , četrtek, 04.12.2008 : 16:49:32
Ja tudi mi smo dobili karto >:(

Sem bila pa ful vesela, ker jo je tamal brat takoj raztrgal in vrgel stran (ocitno se bo nekaj iz te mladine ;D).


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , petek, 05.12.2008 : 15:23:20
V kolikor želi še kdo pomagati pri akciji DZZŽ LJ, z deljenjem letakov pred cirkusom (ta in prihodnji vikend), naj prosim le to sporoči v to temo (ker društveni mail še ne dela). :)



Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Zala_ , petek, 05.12.2008 : 19:44:59
Cirkus je Louis Knie, bo pa od 4.12 do 5.1. Mater ej, kaj jim je? >:-(
Hvalijo se z bogato dresuro živali, tole je pa spletka:

http://www.circus-knie.com/ (v rubriki Programm piše katere živali imajo, sta 2 strani programa, samo jaz ne razumem tolk nemško da bi znala prevest - se pa vidi ene bivole, koze, konje, tud lame majo...)

Zdej pa gledam tole: http://www.artarena.si/ in mi ni jasno - sta pri Leclerku 2 cirkusa al je to en in isti?

Mene žal čez vikend ni v LJ za talat letake. Razen če boste talale v nedeljo proti večeru.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , petek, 05.12.2008 : 21:08:11
Bom jutri preverila, zagotovo pa ne gre za isti cirkus.

Ne, ne deljenje letakov ne bo proti večeru, ker nima smisla, saj takrat ni nobene predstave, mi pa delimo letake pred predstavami ;)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Zala_ , petek, 05.12.2008 : 22:11:41
A v soboto in v nedeljo? No, če boste kej naslednji vikend delile prosim če napišeš tule kdaj imate namen, da se splaniram ;)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , petek, 05.12.2008 : 23:30:47
Ja, naslednji vikend bo tudi, pred predstavo.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Gargamel , nedelja, 07.12.2008 : 21:52:20
V kolikor želi še kdo pomagati pri akciji DZZŽ LJ, z deljenjem letakov pred cirkusom (ta in prihodnji vikend), naj prosim le to sporoči v to temo (ker društveni mail še ne dela). :)



lahko tudi na info@dzzz.si, ker drustven mail od petka naprej dela  ;) (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,16758.105.html)

Lp, Maja


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , nedelja, 07.12.2008 : 22:11:02
Aha, no super :)

Povabilo za deljenje letakov še vedno velja.  :)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , petek, 12.12.2008 : 21:25:45
Cirkus Gärtner je predčasno zapustil Ljubljano :) Dzzž Lj deljenje letakov vseeno nadaljuje, saj je tam še vedno cirkus Knie, ki poseduje vse kopitarje (bizona, žirafo itd.).



Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: majpot , ponedeljek, 15.12.2008 : 17:22:41
Bravo punce, mogoče ste jih pa ve z letaki pregnale.Treba bi bilo obvestiti društva v krajih ,kamor cirkusi potujejo naprej, da se tudi oni organizirajo in delijo letake, da jim vsaj aktivisti grenimo življenje, če jim ŽAL že naša država ne.A kdo slučajno ve kam so šli? Še vedno sem mnenja, da bi se nekako organizirano lotili dopisov na razne inštitucije, ki so za to odgovorne, tudi na evropski ravni.Če so dosegli prepoved v drugih državah, ne vem zakaj je ne bi tudi mi!!!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 15.12.2008 : 17:44:21
Ja, tele letake so ljudje kar pridno vzemali :) Upam, da smo kakšnega odvrnile od tega, da si je šel ogledat predstavo.
Jaz upam, da bo tudi pri nas prepoved cirkusom, ki imajo nastope z divjimi živalmi. V mnogih drugih državah pripravlajo zakon, ki bo to prepovedoval ali pa so ga že sprejeli. No čakam na ta dan, za enkrat jim bom pa zagnojila tako, da bom osveščala ljudi kaj se tem živalim dogaja, kako z njimi ravnajo, v kakšnih pogojih morajo živeti,... En takih načinov je talanje letakov. S seboj sem vzela še moji dve prijateljici, ki sem jima prav hvaležna, da sta pomagali. :-*


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: kocka , četrtek, 18.12.2008 : 14:03:09
Moja mama me je pa vprašala, če lahko Miklavž prinese otrokom vstopnice za cirkus :o
Sem se skor na rit prevrnla, k sm to slišala >:(
No, zagotovo za Miklavža NISTA dobila vstopnic za cirkus....


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Barbara10 , petek, 19.12.2008 : 15:57:39
Včeraj zvečer sem videla v Trebnjem cirkus Gärtner. Stoji blizu disco-kluba Africa. Predvidevam, da je danes še na istem mestu.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , petek, 19.12.2008 : 21:34:35
A tja so šli? >:(

Mi smo imeli z akcijo deljenja letakov Dzzž Lj, v Lj res ok izkušnje, ljudje so se odzivali. Če izvzamem rohnjenje Gartnerja prvi dan  ::), je bila akcija super, res super.

Katero društvo deluje na območju Trebnjega? :-[ Predlagam vam, da tudi v Trebnjem nadaljujete z akcijo deljenja letakov in osveščanja mimoidočih in potencialnih obiskovalcev. V Ljubljani je res bil odziv.

Kako pa stoji v Trebnjem cirkus? Ali je na kakšnem parkirišču ali kako?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , nedelja, 21.12.2008 : 11:55:22
En fajn članek o tem kakšen stres doživljajo živali v cirkusih:
http://www.siol.net/Slovenija/Aktualno/2008/12/Cirkuske_zivali_dozivljajo_velik_stres.aspx


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Barbara10 , ponedeljek, 22.12.2008 : 09:49:06

Katero društvo deluje na območju Trebnjega? :-[ Predlagam vam, da tudi v Trebnjem nadaljujete z akcijo deljenja letakov in osveščanja mimoidočih in potencialnih obiskovalcev. V Ljubljani je res bil odziv.

Kako pa stoji v Trebnjem cirkus? Ali je na kakšnem parkirišču ali kako?

Cirkus je stal na parkiriscu tj. pod crpalko, kjer je nekaj prostora (http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=trebnje&tab=maps).

Zal sem zbolela in tako nisem sla pogledati niti na internet. Prav tako pa nimam nobenega izdelanega letaka o cirkusih, o problematiki cirkusov ne vem toliko kot o problematiki zavetisc, casa izumljati tople vode pa res nisem imela.

So pa bili v Trebnjem do vceraj. Vsako leto je vsaj kaksen. Imeli so cca. 6 predstav vsega skupaj.

Ce ima kdo ze izdelan kaksen letak o cirkusih, bi bila zelo vesela, ce bi ga lahko poslal na barbarahorvat10@hotmail.com, da bomo drugo leto bili bolj pripravljeni glede tega. Sicer bi bolj ciljno na populacijo deloval clanek v lokalnem casopisu, ki ga dobijo vsa gospodinjstva.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 22.12.2008 : 09:53:46
Sicer bi bolj ciljno na populacijo deloval clanek v lokalnem casopisu, ki ga dobijo vsa gospodinjstva.
To bi bilo super, ja! Za lokalne časopise na splošno, mislim. Pa Žurnal (24) bi bil tudi super ...


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: majpot , torek, 23.12.2008 : 21:58:41
Iz VURSa smo dobili odgovor, da je bila psička pitbulka na toplem ognjišču med ljudmi v prikolici, ko se je tam pojavil inšpektor. Torej kršitev ni, smo le histerične babe. Res zanimivo ampak v treh dneh sem jaz osebno pa tudi Jadranka večkrat "čekirale"to psičko in vedno- tudi ob 23. uri zvečer ko so bili že vsi v temi je bila psička zunaj. Jasno inšpektor se je najavil. Zato prosim vse, ki veste kje se zdaj ta cirkus nahaja, če ga lahko spremljate, zelo dobro bi bilo posneti slike ob različnih urah in nato zopet prijaviti na območni VURS in v vednost poslati še ljubljanskemu VURSu. Naj vedo, da ne bomo mirovali, dokler bo naša "humana" družba dovoljevala to mučenje živali, saj tukaj ne gre samo za to dotično psičko ,gre seveda tudi za druge živali. !!!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: majpot , torek, 23.12.2008 : 21:59:47
Iz VURSa smo dobili odgovor, da je bila psička pitbulka na toplem ognjišču med ljudmi v prikolici, ko se je tam pojavil inšpektor. Torej kršitev ni, smo le histerične babe. Res zanimivo ampak v treh dneh sem jaz osebno pa tudi Jadranka večkrat "čekirale"to psičko in vedno- tudi ob 23. uri zvečer ko so bili že vsi v temi je bila psička zunaj. Jasno inšpektor se je najavil. Zato prosim vse, ki veste kje se zdaj ta cirkus nahaja, če ga lahko spremljate, zelo dobro bi bilo posneti slike ob različnih urah in nato zopet prijaviti na območni VURS in v vednost poslati še ljubljanskemu VURSu. Naj vedo, da ne bomo mirovali, dokler bo naša "humana" družba dovoljevala to mučenje živali, saj tukaj ne gre samo za to dotično psičko ,gre seveda tudi za druge živali. !!!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , petek, 02.01.2009 : 19:07:07
majpot, to je govora o cirkusu Adriano?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: majpot , petek, 02.01.2009 : 19:13:50
Ja mel, to je govora o cirkusu Adriano, vse te peripetije. Ne dvomim pa da je kje še celo huje.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: majpot , sreda, 14.01.2009 : 15:17:16
Ojla punce. Jaz sem malo zbolela, pa vidim da tudi druge več ne sledite. A je možno, da bi kdo kaj pogledal kaj se dogaja zdaj s temi cirkusi, kje so, kako se godi živalim, da jim spet malo dihamo za vrat.  Hvala


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Cats , ponedeljek, 02.03.2009 : 11:58:10
Kolega mi pravi, da je včeraj v Domžalah iz cirkusa zbežal slon in se odpravil na potep po mestu - nekdo ga je tudi posnel in dal na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=OvN1P58EF94


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , ponedeljek, 02.03.2009 : 12:04:29
Kateri cirkus pa je v Domžalah? Gärtner?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Cats , ponedeljek, 02.03.2009 : 12:06:26
Ne vem, tudi on ni vedel.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: oaza88 , ponedeljek, 02.03.2009 : 12:30:31
ja wtf...  >:( :'(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 02.03.2009 : 14:10:51
Je videti precej razkurjen. Ubogi slon, mislim da dobrodošlica v cirkusu ne bo prav lepa.
Slon sredi mesta..v cirkusu..SLON. Kam je prišel svet.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: branka , ponedeljek, 02.03.2009 : 14:20:26
Kaj takega  :o :o je pa ropotalo tam okrog njega...

Kako so ga pa spravili nazaj, kdo ve ?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Micika , ponedeljek, 02.03.2009 : 15:18:57
Uboga žival... :(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sreda, 04.03.2009 : 19:16:47
A kdo ve, koliko časa bo cirkus tam? Je kakšen domžalčan tule?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: miskica , sreda, 04.03.2009 : 19:55:37
Mel, grem pogledat. Če prej ne, ti sporočim zjutraj. Trenutno tako pere, da ne grem zdej lovit plakatov. Letak sem pa zmetala v smeti (sovražim cirkuse).


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sreda, 04.03.2009 : 20:08:13
miskica, hvala za pomoč :) Ravno me je sicer kolegica klicala, da je dobila informacijo, da naj bi bil danes zadnji dan.



Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: miskica , sreda, 04.03.2009 : 20:10:41
OK, te pa vredi, ne rabim na dež :)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sreda, 04.03.2009 : 20:11:19
Ne, kar na suhem ostani ;)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Royalty , sreda, 04.03.2009 : 21:15:04
Zadnja predstava tega cirkusa je bila v nedeljo. Žal meni ni uspelo it kaj pobliže pogledat tja  :-\. Kot sem uspela pogledat, ko sem se peljala mimo, so večinoma že vse spokali, samo še nekaj kamionov je tam.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sreda, 04.03.2009 : 21:24:56
A je bil Gärtner?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Royalty , sreda, 04.03.2009 : 21:27:26
Ja, na plakatih je tako pisalo. Iz njih sem tudi razbrala urnik predstav in kot zadnji dan je bila napisana nedelja.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sreda, 04.03.2009 : 21:28:25
Itak, kdo pa drug.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Royalty , sreda, 04.03.2009 : 21:44:13
Če se bodo naselili kje v bližini in jih bom videla, sporočim tule.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , sreda, 04.03.2009 : 22:22:03
Ja, prosim.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , četrtek, 05.03.2009 : 10:23:45
Kolegica živi zelo blizu, kjer je bil ta cirkus.
Pravi, da so imeli 2 slona na 10 kvadratnih metrih. Bili so pa tukaj ne več kot 4 dni.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: labradorka , petek, 06.03.2009 : 20:09:54
Uboga slončka sta bila res na zelo majhnem prostoru... >:( Jaz na večernem sprehodu z mojo zverinico vedno odstranjujem plakate od cirkusov,ko kakšen pride na obisk ;D Nej bankrotirajo na plakatih. Živali ven iz cirkusa. Naj se oni sami zvirajo po areni!! >:(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Cats , četrtek, 23.04.2009 : 13:17:13
Cirkus prihaja v Mursko Soboto: http://www.btc-city.com/novica.php?ID=4113


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , četrtek, 23.04.2009 : 14:33:27
Ja pa to ni več res no! Kaj stokrat letno bo prišel ta k... cirkus?! Bolana država, da to dopusti!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , petek, 01.05.2009 : 10:03:56
Fajn bi bilo, če se kakšno društvo tam organizira in gre (raz)delit letake.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , ponedeljek, 18.05.2009 : 21:49:53
V Škofji Loki je nov cirkus - Aros. Se lahko kdo pozanima katere živali imajo?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: ka ty a , ponedeljek, 18.05.2009 : 22:16:16
Na Vrhiki bo tudi v četrtek in petek cirkus... Groza.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Mel , ponedeljek, 18.05.2009 : 22:17:09
Kateri pa?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: ka ty a , ponedeljek, 18.05.2009 : 22:20:40
Nisem dobro prebrala, so pa plakati. (rdeč klovn je na njem).

Bom jutri preverila in sporočim.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Zala_ , ponedeljek, 18.05.2009 : 22:23:35
V Škofji Loki je nov cirkus - Aros. Se lahko kdo pozanima katere živali imajo?

So bili pred kratkim v Kranju, na netu nisem zasledila podatkov katere živali so, sem pa enkrat ko sem se peljala mimo, videla konja. Ni zgledalo, kot da bi imeli ful živali, tud nekih takih prikolic ni bilo. Ne dam roke v ogenj, samo nisem jih hotla podpirat z nakupom karte, da bi šla preverit.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: ka ty a , torek, 19.05.2009 : 18:38:05
Cirkus se imenuje Apolo.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: branka , četrtek, 11.06.2009 : 07:53:12
Včeraj in prevčerajšnjem je bil v Brežicah cirkus Apollo. Je pa na letaku narisana slikica, v starinskem stilu, in je gor celo bel pudelj.  :-[


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: deteljica , četrtek, 11.06.2009 : 10:58:13
P kaj pol ,če j ebil pudelj?
Psi konji in ostale domače živali pač sodijo k človeku. In če z njimi nastopa tud v redu,kar se mene tiče.
Razstave so tudi en navaden cirkus, pa jih večina kinologobv podpira.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Vixen , četrtek, 11.06.2009 : 10:59:15
Deteljica, moj podpis.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: deteljica , četrtek, 11.06.2009 : 11:08:13
čist na primer, ilustrativno:
A boste preveč zagnani tudi tule protestirali?
Če ne, zakaj ne ?
http://www.saeta-equina.com/


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: branka , četrtek, 11.06.2009 : 11:12:05
P kaj pol ,če j ebil pudelj?


Ja nč, a ne ?  ;) Pa kaj potem, saj ni moj.  :) Ja, pa razstave so tudi cirkus, ja seveda. A si kdaj na razstavah videla psa, ki nosi poln pladenj pijač, in streže ostalim ljudem, ter skače čez ognjen obroč...ah, saj je vseeno. Vsak ima svoje mnenje o cirkusih, jaz imam pač takega, da jih na noben način ne podpiram. Jim ne dam niti centa  :) LP


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: deteljica , četrtek, 11.06.2009 : 12:05:12
Ja nč, a ne ?  ;) Pa kaj potem, saj ni moj.  :) Ja, pa razstave so tudi cirkus, ja seveda. A si kdaj na razstavah videla psa, ki nosi poln pladenj pijač, in streže ostalim ljudem, ter skače čez ognjen obroč...ah, saj je vseeno. Vsak ima svoje mnenje o cirkusih, jaz imam pač takega, da jih na noben način ne podpiram. Jim ne dam niti centa  :) LP
Ne na razstavah so večinoma nešolani p azato toliko bolj napudrani
Sem pa videla to in podobno- no brez ognja,da ni požara , pri marsikaterem ljubeljem trikcov, pa so se vsi zabavali- vključno s psom.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: branka , četrtek, 11.06.2009 : 13:08:57
Super  ;)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Kalsang , četrtek, 11.06.2009 : 17:33:27
Če bi kdorkoli protestiral proti nastopu iz zgornjega linka, bi se mu smejal cel konjeniški svet.

To bi bilo tako kot protest gibanja za osvoboditev živali, ker so psi na povodcu.


Naslov: Cirkus
Poslano od: jadrankaj , četrtek, 17.09.2009 : 19:53:27
http://www.radio1.si/?p=novice&id=11919&regija=60


Naslov: Re: Cirkus
Poslano od: simi , četrtek, 17.09.2009 : 20:25:26
Tole je več kot eno leto star prispevek :-\


Naslov: Re: Cirkus
Poslano od: Mel , četrtek, 17.09.2009 : 22:04:32
Ja, pa Gärtner je še vedno v Sloveniji.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: ka ty a , ponedeljek, 28.09.2009 : 22:03:24
Na Vrhniki je od danes naprej postavljen neke vrste cirkus, tisti z eksotičnimi živalmi (anakonde, krokodili, želve)!

Grozno res! Se res ne da nič proti temu?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 28.12.2009 : 14:10:50
Za zaščito malih slončkov: http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/foto-za-zascito-malih-slonckov.html
Slončke v cirkusu kmalu po skotitvi ločijo od matere in jim z vrvmi zvežejo tace, vrat in hrbet. Medtem “trenerji” s palicami z ostrimi konicami udarjajo po njih, dokler ne padejo na tla.

 :'(  :'(  :'(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Jana , petek, 28.05.2010 : 11:31:52
MOL proti gostovanju živalskih cirkusov
Bodo podobno kot v nekaterih evropskih državah tudi pri nas prepovedali gostovanja cirkusov, ki privabljajo ljudi s pomočjo mučenih živali?
petek, 28.05.2010

Pozitivno se je odzval ljubljanski podžupan Jani Möderndorfer, ki pravi, da je tudi Mestna občina Ljubljana (MOL) proti gostovanju živalskih cirkusov v Ljubljani. Poudaril je, da se tudi sam pridružuje pobudi Metke Pekle, da se v Sloveniji ne bi dovolilo cirkuškega prikazovanja predstav, ki so posledica dresure živali. "To vsekakor ni v skladu s prizadevanji MOL v javnem zavodu Živalski vrt Ljubljana, kjer moramo po evropskih normativih dosegati visoke standarde zaščite živali, ki jih prikazujemo. Enako velja tudi za dejavnost zavetišča za živali, ki prav tako deluje po strogih predpisih in na očeh javnosti," pravi Möderndorfer in dodaja, da prav primer gostovanja cirkusa, v katerem nastopajo živali, opominja na neenakopravno obravnavanje živali kljub zavzemanju društev za zaščito živali, ki so tudi del mesta. Po mnenju podžupana je najučinkovitejša zaščita pravic živali zaščita z zakonom, to problematiko pa je po njegovih besedah treba reševati na državni ravni.

http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042362755


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Jana , nedelja, 28.11.2010 : 11:29:31
Cirkusi ne bodo prepovedani, bodo pa nadzirani pogoji v katerih živali bivajo
petek, 26.11.2010
Člani sveta so se zato seznanili s strokovnimi podlagami s področja mučenja in dresure, ki jih je pripravila dvočlanska komisija, ki jo je imenoval svet. Na podlagi strokovnih mnenj se svet ni opredelil za prepoved gostovanja v Sloveniji, je pa zavzel stališče, da morajo biti na ozemlju Slovenije zagotovljeni določeni pogoji za živali, ki jih je potrebno nadzirati.

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042406068


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 28.11.2010 : 21:27:03
Ma dej nehi, kao bodo ful nadziral..a dresuro tudi? Saj ni problem v samem gostovanju cirkusa in kaj se tam dogaja, ampak obstoj takega cirkusa-cirkusa z zivalmi. Kako je tezko crto potegnit, nebi rekla da bi drzava imela kaj od njih pa bi bilo zato tezko..s temle po mojem mnenju niso naredili nic.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: uncas , ponedeljek, 29.11.2010 : 17:18:01
Manj kot nič pravzaprav.... Razočarana do amena...


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 29.11.2010 : 17:39:28
jaz pa vesela.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Pajk , petek, 07.01.2011 : 13:35:28
Če si dobro preberete pravilnik o živalih v ujetništvu, je več kot očitno, da nobena žival v cirkusu ni deležna minimalnih pogojev. A kaj ko to našim inšpektorjem ne moreš dopovedati. Dovoljenja jim izdajo brez pregledov (ne govorim čula-kazala, ampak iz lastnih izkušenj in prijav). Izjave kot "žirafa je domača žival" in "kaj naj z njimi, jih spustimo na pokljuko naj se pasejo"? Koliko krem porabijo cirkusantje, da prekrijejo rane na konjiih...
O dresuri je bilo že dovolj govora.

Kaj lahko naredimo? Sama ob prihodu cirkusov, delim letake tistim, ki se odpravljajo na predstavo in se z njimi poskušam pogovoriti. Mimogrede več razumevanja dobiš s strani otrok kot odraslih.

Absurdno je,d a se sploh moramo o tem pogovarjati, ko pa bi morali to že zdajvnaj prepovedat!"!!


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Jana , torek, 04.10.2011 : 11:54:39
Kaj če bi živali današnji dan določile za svetovni dan ljudi?
Danes je svetovni dan živali. Marsikomu bo spolzel mimo. Komur ne bo, kakor Diani Vlahinič, pa posebnega dne niti ne potrebuje.
Maja Čakarić, Delo.si
tor, 04.10.2011, 12:00
Še huje je v cirkusih, kjer ujetništvo spremljajo še brutalne metode dresiranja, živali pa v majhnih kletkah potujejo iz ene države v drugo. Ocenjujejo, da cirkuški tigri kar 90 odstotkov svojega življenja preživijo v kletkah. Ko živali niso zaprte, nastopajo pred glasno množico ljudi. Ogled cirkusa je pravzaprav ogled na smrt prestrašenih in zmedenih živali, ki so jim odvzeli dostojanstvo in svobodo.
Zato pozivam mesto Ljubljana in našega župana, da prepove nastope cirkusov s prostoživečimi živalmi in se pridruži mestom in državam, kjer so že prepovedani: v tridesetih občinah na Hrvaškem, v Italiji, Veliki Britaniji, Grčiji, Španiji, Izraelu, ZDA, Kanadi, Avstraliji, Braziliji, Argentini in na Danskem.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Cats , torek, 04.10.2011 : 13:05:10
Včeraj sem videla letake - cirkus, ki se reklamira, da ima veliko živali, bo te dni v Ljubljani v Novih Jaršah nasproti Petrola (če sem si prav zapomnila).


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: AN[ch]Y , torek, 04.10.2011 : 18:00:47
Točno tako! Danes so začeli postavljati, jaz pa sem se odprtih ust odpeljala iz bencinske postaje. NEVERJETNO!!! Kamele, lame, ... se pasejo takorekoč na Šmartinski cesti, med dvema blokoma! Nisem mogla verjeti svojim očem...prilagam sliko kot dokazno gradivo:

(http://www.shrani.si/f/3d/ml/4xWDcfAV/kamele-btc.jpg)

Ne morem razumeti, kako so sploh lahko dobili dovoljenje, da bodo te živali 2 tedna (!) taborile ob glavni mestni vpadnici....

Zgrožena sem, in to na dan živali.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: zalarjeva , sreda, 05.10.2011 : 09:27:27
:( Žalost!! V Avstriji ni prepovedano?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Alba , sreda, 05.10.2011 : 10:10:42
jaz sem sigurna, da moj otrok ne bo videl cirkusa od znotraj nikoli. Morda takega, kjer ni živali in nastopajo samo človeški artisti.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: bamfel , sreda, 05.10.2011 : 11:06:38
A pa se vam ne zdi podoben "cirkus" tudi tale Kmetija- resničnostni šov. Vsi so sicer ljubitelji živali, pa sem videla prejšna leta(kolikor sem gledala) precej stvari, skreganih z logiko. :'(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Alba , sreda, 05.10.2011 : 13:06:47
Tudi takih oddaj ne gledava z možem in jih ne bova. Ker so mi pod nivojem.


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: SunnyDay , sreda, 05.10.2011 : 13:21:52
A pa se vam ne zdi podoben "cirkus" tudi tale Kmetija- resničnostni šov.
Tudi o tem je bila lani kar obširna debata. Veliko zgražanja. Saj mislim, da so potem "omilili" zadevo, ko se je javnost pritoževala nad klanjem pred kamerami (khm, no, če se kura znajde na krožniku, mora biti ubita, pred kamerami ali ne ...).

(Jaz oddaj ali posnetkov sicer ne morem komentirati, ker nisem gledala niti enega kadra.)


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: _lori , četrtek, 06.10.2011 : 21:56:42
Točno tako! Danes so začeli postavljati, jaz pa sem se odprtih ust odpeljala iz bencinske postaje. NEVERJETNO!!! Kamele, lame, ... se pasejo takorekoč na Šmartinski cesti, med dvema blokoma! Nisem mogla verjeti svojim očem...prilagam sliko kot dokazno gradivo:

Če se prav spomnim so bili isti pred kakim mesecem ali več v Domžalah... Plakati povsod, enega mi je celo uspelo strgati iz panojev, ampak sem kasneje ugotovila, da je to popolnoma brezupna misija ::). Res so bili povsod. Živali pa prav tako.  :'(


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: uraa , ponedeljek, 24.10.2011 : 20:18:02
Na našo občino imam namen poslati pismo, v katerem bi izpostavila, zakaj ne podpiram cirkusa z živalmi in jih prosila, da naj v našem mestu cirkus ne gostuje več.  Je že kdo pošiljal kaj takega in ima to še kje shranjeno?


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: uraa , torek, 18.09.2012 : 19:13:05
http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/video-kaksen-pa-bi-bil-cirkus-brez-levov-slonov-ali-opic/291748


Naslov: Re: Živali v cirkusu
Poslano od: Cats , torek, 18.09.2012 : 19:40:33
Ja, cirkus je v BTCju v Lj. Živali so sigurno tam, ker pri hali A tako smrdi po štali, da se težko diha.