mojpes.net

o psih => FCI 2 => Sporočilo, začeto od: babsi , ponedeljek, 24.06.2002 : 10:47:05



Naslov: shar-pei - čvek
Poslano od: babsi , ponedeljek, 24.06.2002 : 10:47:05
vzgoja in skrb za kožo-zanimajo me predvsem izkušnje s to pasmo, zato bi bila vesela, če bi se javil kakšen od lastnikov shar- peja  


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Peibie , ponedeljek, 24.06.2002 : 12:06:51
Hojla, Babsi!
Se ena shar peistka! Koncno!
Moja Gramco je stara 3 leta in pol, sestrina Daisy pa 4 in pol. Pa tvoje bitjece?
Koza? Kaksna skrb? Pri nas se samo enkrat ali dvakrat tedensko cesemo, ko menja dlako pa vsaj enkrat na dan. Z mehko gumijasto krtaco. Pa takrat se tudi veckrat kopamo, na 2 do tri tedne, ker ji gre tako hitreje dlaka stran, pa se to samo Grammy, ki je takrat tak pravi shar pei, ki vso dlako odvrze.
Kar se pa vzgoje tice, so blazno pomembni stiki z ljudmi in psi v prvih mesecih. Kaksna mala sola je prav fina. Potem ti pa povem, da so blazno brihtni, da izredno hitro razumejo, za kaj so nagrajeni, je pa malo vec tezav z motivacijo. Pri meni se zelo fine obnese kliker. Toplo priporocam. Drugace je pa obicajno tako, da se stvari, ki jih rabis vsak dan, zelo hitro in brez tezav nauci. Samo ne ga silit! Ko mu razlozis tako, da razume, bo to pocel. Vse bo naredil, da bos ti srecna. Aja, pa vcasih imajo slab dan, to pa vidis ze zjutraj, ko z narobno taco vstane, in ga nic ne spravi v dobro voljo.
Daj, povej nam kaj vec o svoji gubici. Jo ze imas, samo razmisljas o njej?
Mojca in banda


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: babsi , ponedeljek, 24.06.2002 : 14:00:10
Ojla, Peibie, me veseli, da si se  javila! Tudi jaz imam shar-peja,marca je bil star dve leti. Je izjemno prijazen, imam pa dva problema (en vzgojni in en zdravstveni) s katerima se ukvarjam že lep čas, pa ne pridem nikamor.
1. vlečenje na povodcu - ima dneve, ko se obnaša kar kulturno in dneve, ko vleče kot nor.Glede na to, da je precej velik predstavnik svoje vrste (ima 27 kg) je tudi temu primerno močan in znajo biti sprehodi zaradi tega zelo naporni. Lani sva hodila v " začetni " tečaj, marsikaj dobrega je od tam odnesel, samo vlečenja pa ne moreva odpraviti. Menda je vlečenje pogojeno tudi z njegovim slabim vidom, saj stvari ne "vidi", dokler je ne povoha... Ampak vseeno iščem možnosti in ideje kako to premagati.
2. Koža poleti. Pozimi s kožo nimamo problemov, poleti pa mu med dlako nastajajo taki vodni mehurčki, ki ko počijo  pustijo za seboj grdo ranico. Pri zdravniku sva dobila kremo, ki pa le pomaga k hitrejŠemu celjenju ranic. Ponekod mu okoli ranic tudi izpade dlaka (velikost kovanca za 5 sit). Kožo so mu tudi že postrgali in "ostružke" pregledali, pa menda ni bakterijskega izvora- ampak alergija ali????  Lani sem mu ranice sproti zdravila, letos pa so se mu že zdaj pri prvi vročini pojavile v veliko večjem številu, največ na koži pod vratom (ravno tam,kjer pride ovratnica). Upam, da se to ne bo stopnjevalo z leti... Tudi hrano sva že menjala po nasvetu veterinarja sva najprej s Tehnicala presedlala na Nutro Lamb and rice, pa na eno belgijsko hrano-Bo..., zdajle se ne spomnim kako se ji reče- no pa brez učinka.

Drugače je naš River zlati kuža, izjemno ljubeč,neverjetno zna izkazovati svoja čustva, imamo pa še pritlikavo pudljico, s katero se imata strašno rada in sta velika prijatelja.  


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Peibie , ponedeljek, 24.06.2002 : 14:33:53
Zdravo, Barbara, tebe sem si pa jaz zelela spoznati! Pa kaj ne reces, da si ti Riverjeva Barbara! Kako je malcek? No, mali velikan.
Za ucenja hoje na povodcu bi ti jaz ful priporocala kliker, moji Gramco se je zdaj odprlo, kaj hocem od nje. Prej je pa zaslisala poleg in smo sli ko na sankah. Ce te bo kaj bolj zanimalo, se mi javi privat.
Te mehurcki so pa najbolj verejtno mucinoza. To je ena stvar, ki jo imajo vec ali manj samo shar peiji. Nic ni posebnega, samo zaradi te njihove specificne koze in dlake imajo vec tega mucina (kako se temu prav rece, se zdaj ne vem) in vcasih se naredijo te mehurcki, ki obicajno sami od sebe zginejo in so obicajno samo estetski problem, razen ce se zelo razsirijo in zacnejo pokati. Potem se pa lahko vnamejo. Ce je to res to, najbolj pomaga pentilin (ali kako se ze napise), ki pospesi prekrvavitev. Je pa res, da znajo veterinarji iz tega cisto znanost narediti, ker ne vejo, kaj je.
No, zelo lepo te je vsaj takole spoznati. Jaz bi pa Riverja videla! Kaksno slikico, prosim. Ga nisem ze od tistega dneva, preden je sel k tebi. Pa taka mazica!
Mojca in 3x4 tacke


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Mama pei , ponedeljek, 24.06.2002 : 23:06:09
Hojla Barbara in River ,pa Kelli seveda,

Maji poseben poletni pozdravcek.

Barbara, sedaj bodo forumasi pomislili, kako ti mama pei ni nic povedala o pasmi in Rivercku.

Super je videti, da si tudi ti na forumu, jaz sem opazila nick babsi, pa prav sprasevala sem se kaj za eno pasmo ima tale babsi, ker mi je nick vsec.

Daj, prosim, pripelji se ze enkrat z Riverjem v rojstno vas, prav rada bi ga vidla ponovno.

Pa se kaksno o mehurckih bova rekli. Tako kot Mojca, pravi, pentilin najbolj pomaga, to ima tudi Gramcina mama, SURI, ko menja dlako. Potem , ko je vsega konec, ko je dlaka nova, kot , da nikoli ni bilo mehurckov. Njihova koza je malo drugacna od koze drugih psov.

Vlece..na povodcu, vem. Mogoce bi res kliker pomagal. Se en razlog, da se vsaj z Mojco cim prej vidita.

Ja otroci moji, septembra bo piknik, moral bi bit v soboto, a vas je vec kot polovica ze na morju, zato bo septembra, ko se vrnete, pa se bomo zopet videli in poklepetali, upam, da bo dr. Matko imel kaj casa tokrat, in bo pripravljen odgovorit na vprasanja...ce ne, bomo organizirali eno predavanje na temo ...

shar pei...

Sedaj se vsi mesijo, in takrat je treba res bolj pogosto kopati in cesati odmrlo dlako. Drugace, pod vratom se lahko naredijo akne ,tudi zaradi te podgrline kjer se zadrzuje vlaga, vcasih pomaga, da posipas s cisto navadnim otroskim pudrom , ki veze vlago nase, pa se pomaga hkrati.

Nocoj mama pei ne more spat, pa brska po moj pes netu..in naleti na Rivercka, Gramco , Dayso...Ditko...upam, da se bo se kdo iz druzine oglasil.

Lep pozdravcek in velik poljub Rivercku in Kelli.

Tebi in Maji pa ugoden spanec.

Mama pei
Mirjana


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Mama_pei , torek, 16.07.2002 : 18:12:48
:) Hojla Mojca in Barbara,

hvala , da sta se srecali, spoznali in mami pei naredili slikice od Rivercka.

Hvala vama stokrat. Kaksen lepotec je postal.

Barbara, Mojca je rekla, da prides v Braslovce se to poletje...drzim te za besedo in komaj cakam, da ga vidim.

Med tem, pa veliko cofotanja in uzitkov na morju.

Vsem vesele pocitnice vasa
mama pei


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: kaja , ponedeljek, 29.07.2002 : 13:56:06
Ali je po standardu šarpej lahko dvobarven? Srečala in slikala sem namreč rjavo belega šarpeja.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Peibie , ponedeljek, 29.07.2002 : 16:07:28
Ne, nikakor ne sme biti dvobarven, lahko pa je sable, to je osnovna barva, navadno srnja, lahko pa tudi druga, enakomerno pomesana s crno. Slikica je na http://www.mojpes.net/pasme/vzreja/golding.html#amdam, samcek Golding Love me Tender.
Ce mi pa lahko izves, od kod je ta kuza prisel, bom pa zelo vesela (samo da je shar pei, pa mene totalen firbec pograbi).
Mojca


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: kaja , ponedeljek, 29.07.2002 : 16:52:05
Kužka sem slikala pred štirimi leti v Luksemburgu. Zdel se mi je tako posrečen, da sem škljocnila eno slikco. Kuža ima svetlo rjavo glavo in belo telo. Na hrbtu in na ritki pa še dve rjavi lisi. Mislim pa da ni mešanec, ali pač!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Peibie , ponedeljek, 29.07.2002 : 18:45:01
Po vsej verjetnosti ni mesanec, saj se vcasih skotijo dvobarvni peijcki tudi starsema, ki nista dvobarvna. Zgodovinsko je pasma izkljucno enobarvna in tega se drzijo vsi standardi, je pa ob resevanju pasme pred dobrimi tridesetimi leti prislo do vkrizevanja drugih pasem in to obcasno se pride na plan. Je pa tudi res, da so nekateri 'vzreditelji' ugotovili, da se to dobro prodaja, in namensko parijo vecbarvne pse. Seveda to opravicujejo s tem, da so geni za dvobarvnost prisli v ZDA z ze originalnimi peijcki iz Hong Konga, pozabljajo pa prebrati zgodovino pasme in opis resevanja pasme, odkoder je jasno razvidno, kako malo jih je bilo in da nekateri zelo bliznji predniki (pri vecini nasih shar peijev lahko z zelo malo truda izsledis prednike vse do tistih prvih, pripeljanih iz Hong Konga) niso bili povsem cistokrvni. Zapiski o pasmi segajo do 200 let pred nasim stetjem, vendar pa je bila pred casom zaradi politicnih razmer na Kitajskem skoraj popolnoma iztrebljena. Iz tega izhajajo mnoge tezave pasme, ki jih pravi vzreditelji poizkusajo odpraviti in ravno zadnjic smo ugotavljali, da je zdravstveno stanje v Sloveniji vzrejenih shar peijev naravnost odlicno. Tudi po videzu pa je velika vecina, po mojem skromnem mnenju, ki izvira predvsem iz spremljanja dogajanj v pasmi zadnje 4 leta, kar 90 % konkurencnih na vseh svetovnih razstavah.
Ravno tako kot zdaj dvobarvnost se je na zacetku vzreje razpasla dolga in mehka dlaka, ki s shar peijem nima nobene veze. Je pa res, da je mnogo bolj prijetna za vlacenje po narocju. Tako se vcasih pojavi v leglu tudi shar pei s 5 cm dolgo dlako, mehko kot chow. Enako je bilo s pretirano nagubanostjo, ki je za seboj potegnila katastrofalne zdravstvene tezave. Tako se je zgodilo, da po svetu na razstavi nisi vec videl kratkodlakega shar peija, ki bi bil normalen. Pojavljala se je izkljucno absolutno prenagubana dolga dlaka z obicajno premocno konstitucijo (vsaj za moje razumevanje standarda, sploh pa v priemrjavi s kitajskimi shar peiji). Ce pa je ze bil kratkodlak pa je bil sibek, s skrivljenimi nogami. Odrasel shar pei je naguban le po glavi, dovoljeno je se malo(!) gub po vratu. Kar se tice kratke dlake, gre resnicno vsa cast Buhovcem, ki so si zadali tezko nalogo pripeljati kratkodlake shar peije nazaj. In ceprav marsikomu to se vedno ni vsec, jim je uspelo na celi crti: v kvaliteti dlake, konstituciji psov in tudi v karakterju.
Najbolj me razjezi, ko mi kdo rece, da njemu je pa vsec shar pei s 3, 4 cm dolgo mehkejso dlako in veliko gubami. Ze lepo in prav, ce ti je vsec, ko pa zacnes vzrejati, da bi dobil takega shar peija, grem pa obicajno pod strop. Tudi zame je shar pei shar pei, rjav, krem, dvobarven, moder (ja, tudi taki so), vseeno, ko pa ljudje zavestno vzrejajo v neskladju s standardom, grem pa pod strop. Sploh pri pasmi, ki ji je tako igranje prineslo ze mnogo premnogo tezav. Standard ni samo opis zunanjsoti pasme. Poglobljena studija standarda in zgodovine pasme (ki bi jo po mojem moral opraviti vsak potencialni vzreditelj) zelo hitro razkrije razloge, zakaj je neka pasma, tako kot je.
Evo, meni vrzes kost, pa se razpisem na dolgo in siroko. Temu se rece obsedenost. Sicer pa tako in tako pravijo, da je shar pei kot cips, ko enkrat zacnes, ne mores nehati.  ;)
Pozdravcek od naju z gubico,
Mojca


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Mama_pei , sreda, 31.07.2002 : 13:33:47
:-*

Hojla,

samo tole, MOJCEK, ali ves, kako ponosna sem nate?

Ja, temu se rece obsedenost, na celi crti. In, ko imam tebe, Nicole, Leo, potem si vedno recem, ni me vec strah za to pasmo. Vsaj kar se vzreje v Sloveniji tice.

Samo to sem ti hotela reci.

Cmok Tadeju, tebi in vsem trem puncam.

vasa mama pei


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: babsi , sreda, 07.08.2002 : 12:53:05
Že tri dni me prevzema jeza ali žalost - ali oboje skupaj- zaradi klica anonimne ženske osebe, ki jo je strašno zanimal naš River-oz. to, ali so me vzreditelji res "okrog prinesli" in mi podtaknili psa, ki ne vidi in to celo za neko astronomsko ceno...
Ne gibam se v krogu vzrediteljev psov, ne hodim po razstavah kot razstavljalec, (oba psa, ki ju s hčerko imava sta izključno najina prijatelja in ljubljenčka) zato me prav zanima, kje hudirja so našli prav mene, da bi me vključili v svoje -za moje pojme svinjske in pokvarjene - igrice.
Ker se mi dozdeva, da oseba, ki me je klicala sodeluje tudi na teh straneh, bi rada povedala nekaj dejstev (osebno ji tega žal ne morem, saj se ni predstavila, pa tudi njena številka mobija je bila skrita)
1. Za našega Riverja sem od prvega trenutka vedela, da ima probleme z očmi. Z Majo(hčerko) sva se vseeno odločili zanj in sva ga več kot dva meseca samo obiskovali, ker ga Mirjana ni pustila od doma. Rekla nama je, da ga bova lahko odpeljali šele takrat, ko bo popolnoma zdrav. Prognoza veterinarja je bila takrat še zelo obetavna.
2. Ko se je izkazalo, da se oči ne bodo pozdravile in da je Riverjev vid vprašljiv, naju je Mirjana takoj obvestila da River ni več naprodaj, da bo ostal doma in da si lahko za isto ceno ( ki je bila glede na to, da River ni bil namenjen za razstavljanje zelo nizka) izbereva katerega-koli mladička.
3. Po pogovoru in razmisleku sva se z Majo odločili, da vseeno želiva prav Riverja. Obe sva ga čutili že kot najinega psa, med Majo in Riverjem pa je bila itak že od prvega trenutka  "ljubezen na prvi pogled". Čeprav sva ga bili pripravljeni kupiti, ga nama je Mirjana podarila.
4. River je k nama prišel star že 7 mesecev. Pri tako velikem mladiču se nesporno vidi, v kakšnem okolju je preživel to obdobje, kakšen je njegov odnos do ljudi, okolice... In pri Riverju je popolnoma jasno, da je bil obdan (kot vsi Goldingovi mladički) z veliko pozornosti, nežnosti in predvsem veliko,veliko ljubezni. Za to sem Mirjani še danes, po dveh letih neskončno hvaležna.  
Ko bova nekoč v prihodnosti morali izbirati novega shar-peja (sicer srčno upam, da bo naš bučman še dolgo tako poln življenske energije dirkal naokrog kot zdaj), je definitivno dejstvo, da bova odšli ponj v Braslovče.To dejstvo pa tudi pove marsikaj, mar ne?  

                                    Barbara Rot
                                    Ljubljana, Šišenska 36
                                   


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , nedelja, 05.01.2003 : 13:39:58
Jst tud mela sarpeja hehehe.

No, ko odselim mamo (sanja svinja o kukuruzu.... ::) se pravi ne še tolk kmalu), bom pa res mela šarpeja, ker so me čist prevzel.  ;D

Seveda bo do takrat preteklo še veliko vode, zato pač izrabljam čas za "Študij o šarpejih"...mam že kar nekaj linkov glede zdravja, prehrane... Zdaj me pa zanima, če kdo slučajno ve, kateri je dominanten: brush ali horse coat? Na forumu o šarpejih sem namreč naletela na podobno temo, pa je tip tako čudno izračunal križanja in genotip ter fenotip, da mi ni nič več jasno glede dominance.



Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: pia_in_co. , torek, 22.04.2003 : 16:50:12
živio!

tudi meni so shar pei neznansko všeč.čez nekaj časa ga bom vsekakor imela,zdaj pa k odgovorom:

hokejist:seveda se shar pei ne slinijo nič manj in nič več kot drugi psi.ponavadi vsi "obtožijo"buldoge,shar peie,boxerje in pse podobnega videza da se zelo veliko slinijo,a to sploh ni res!

ne vem točno kaj si mislil s tem ali je prijazen al ne.če dobiš socializiranega shar peia,ki je bil že kot mladiček navajen raznih zvokov šumov,ki se je veliko družil z lojudmi in tudi s psi,naj pozneje ne bi bilo težav.seveda pa je od tega odvisna tudi kasnejša vzgoja.

za enkrat pa adijo z moje strani
lp,pia


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Bostjan-pei , petek, 04.07.2003 : 09:52:10
Zivjo!

NANOOK, prosim za tvoje linke o Shar pejih.

lp,
Bostjan-pej


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , petek, 04.07.2003 : 11:33:39
Bostjan, zal je vecina mojih linkov ostala na starem racunalniku (nekako od februarja se mi zdi, imam novega).  :-/ :-[ Se pa tule (http://www.sharpei.com.au/) najde kar dosti stvari. Takoj ko mi uspe prenesti podatke na nov PC, ti posljem vse linke.  :)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Peibie , petek, 04.07.2003 : 11:50:32
Bostjan, kaj bi te pa bolj natancno zanimalo?

Jaz ti priporocam, da zacnes na stani od kaksne psarne in potem sledis linkom. Tale klub ima npr. zelo zanimivo stran za zacetek: http://www.allpets.co.za/sharpeiclub/.

Upam, da nam bos kmalu zaupal, da prihaja v slo nova gubica. ;)

Lp, Mojca


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Mama_pei , petek, 04.07.2003 : 15:23:24
Bostjan,

se nekaj linkov je tukaj:
http://www.sharpeiclubhk.com/

www.cspca.com

Obenem, bi priporocala obisk pri sokrajanu, ***, kateri je odlicen poznavalec, ljubitelj, vzreditelj, skrbnik, stirih shar peiev. Prepricana sem, da bo z veseljem poklepetal o pasmi, ki nam je vsem tako zelo pri srcu.

Pa dobrodosel, v cudovit svet kitajske legende...

Mama pei, Mirjana

p.s. Klemnove podatke, naslov, tel, pa lahko posredujem v kolikor ga se ne poznate.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Bostjan-pei , ponedeljek, 07.07.2003 : 06:44:03
Pozdravljeni!

Hvala za link Nanook. Upam, da mi bos cimprej "downlovdala" se ostalo.
Peibe, tudi tebi hvala in res tudi jaz si zelim, da bi tudi v Skofji Loki dobili kaksno novo "gubico".
Tudi tebi Mama-pei se zahvaljujem. S Klemenom sva bila sosolca v srednji soli, tako, da Hovcija poznam ze kar dolgo. Priznam pa, da se nisva videla ze kar dolgo casa-sigurno kaksno leto.
Lep soncni pozdrav iz Skofje Loke!!!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Peibie , ponedeljek, 07.07.2003 : 09:24:34

Citat


Peibe, tudi tebi hvala in res tudi jaz si zelim, da bi tudi v Skofji Loki dobili kaksno novo "gubico".


Hehehe, jaz Klemna suntam, ze odkar ga poznam, da bi v Loki imeli male gubice od njegove crnuhice, pa se ne da. :'( ;D Mogoce ga lahko pa ti prepricas. ;)

Uzivaj v brskanju po nagubanem spletu!

Lp, Mojca


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Mama_pei , ponedeljek, 07.07.2003 : 10:09:08
Bostjan,

ce gres na linke bilo katerega od klubov, ki
smo jih posredovale Nanook, Peibie ali zaz,
bo na vsaki od teh strani toliko novih linkov,
da boste lahko cele dneve na netu, in bo kar nekaj casa
potrebno, da bi vse pregledal.

Pa veliko srece in veselja z novo gubico.

V kolikor lahko kakorkoli pomagam, sem vedno
na voljo.

Lep pozdrav iz soncnih Malih Braslovc,
iz "nagubane" hise Golding.

Peibie in jaz sva Klemna nagovarjali, se ne tako dolgo,
na pikniku gubic, 24. maja, da bi paril Apy, no, morda drugo leto. Vsaj tako je rekel. Upam, da res.

Mama pei, Mirjana


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Bostjan-pei , ponedeljek, 07.07.2003 : 10:29:18
Hvala vama obema.

Dones bom sel h Klemenu, pa da vidimo kako in kaj.

Lep pozdrav!


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: KARMENKA , ponedeljek, 10.11.2003 : 11:02:25
Vceraj sem si ogledala leglo malih gubic starih 2 tedna. Kogar zanima si jih lahko ogleda na naslovu http://gallery.facelock.net/mladina?&page=4 (http://gallery.facelock.net/mladina?&page=4).
Gubice so tri gospodicne in en gospodic.

Jaz bi dodala samo se NO COMMENT ;D ;D ;D

LP K


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , ponedeljek, 10.11.2003 : 11:34:20
O, kako so lustkani...

Pridemo jih kmalu pocohat in pogledat.. Daddy je zelo ponosen, ko vidi kako so mu podobni in lepo rastejo...


Pozdrav od vseh gubic iz MB

mama pei ;D ;)


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Nanook , sreda, 12.11.2003 : 21:34:04
Cukrckane gubice, taki mini knedeljcki,  pa se horsiji.  :-* :-* :-*

Bostjan, tule so linkeci:

http://home.olemiss.edu/~lwaej/sharamli.html (http://home.olemiss.edu/~lwaej/sharamli.html)
http://www.geocities.com/Heartland/Ridge/4181/ (http://www.geocities.com/Heartland/Ridge/4181/)
http://www.geocities.com/Heartland/Meadows/7198/index.html (http://www.geocities.com/Heartland/Meadows/7198/index.html)
http://www.4shar-pei.com (http://www.4shar-pei.com)-tudi agiliti
http://www.barkbytes.com/bremed/chishar.htm (http://www.barkbytes.com/bremed/chishar.htm)
http://home.olemiss.edu/~lwaej/tips.htm#exercise (http://home.olemiss.edu/~lwaej/tips.htm#exercise)
http://www.drjwv.com/ (http://www.drjwv.com/)
http://home.olemiss.edu/~lwaej/history.html (http://home.olemiss.edu/~lwaej/history.html)

http://www.thedogplace.com/library/articles66.htm (http://www.thedogplace.com/library/articles66.htm)
http://www.sharpeiclubhk.com/Sharpei1.html (http://www.sharpeiclubhk.com/Sharpei1.html)
http://www.sharpeirescue.com/hcbc.htm (http://www.sharpeirescue.com/hcbc.htm)
http://cyberpet.com/cyberdog/articles/health/skinprob.htm (http://cyberpet.com/cyberdog/articles/health/skinprob.htm)
http://www.thedogplace.com/library/articles71.htm (http://www.thedogplace.com/library/articles71.htm)

barve: http://www.icepei.is/islenska/litirsharpei.htm (http://www.icepei.is/islenska/litirsharpei.htm)

povezave: http://petpei.netfirms.com/ (http://petpei.netfirms.com/)

http://www.sharpeiclubhk.com/ (http://www.sharpeiclubhk.com/)
za te je bilo receno, da so bonemouthi? http://www.sharpeiclubhk.com/photos2.html (http://www.sharpeiclubhk.com/photos2.html)

http://www.wissendesign.com/starburst/behavior_questions.html (http://www.wissendesign.com/starburst/behavior_questions.html)

http://www.wissendesign.com/starburst/training.html (http://www.wissendesign.com/starburst/training.html)
http://www.sharpei.com.au/ (http://www.sharpei.com.au/)-ogromno linkov
http://www.cspca.com/ (http://www.cspca.com/)

http://www.allpets.co.za/sharpeiclub2/index.htm (http://www.allpets.co.za/sharpeiclub2/index.htm)-tale meni sicer trenutno ne dela, ampak upam da bo kmalu spet laufal.

http://www.californiasharpeirescue.com/ (http://www.californiasharpeirescue.com/)

http://www.tazzy.org/shar-pei-info.htm (http://www.tazzy.org/shar-pei-info.htm)
http://www.bearcoatpei.pwp.blueyonder.co.uk/history.htm (http://www.bearcoatpei.pwp.blueyonder.co.uk/history.htm)-o bearcoatih, je tudi nekaj linkov
http://home.olemiss.edu/~lwaej/spotted.htm (http://home.olemiss.edu/~lwaej/spotted.htm)-vecbarvni peicki, samo kot zanimivost
http://www.dogstuff.info/sharpei_profile.html (http://www.dogstuff.info/sharpei_profile.html)
http://www.shar-pei.com/Color.htm (http://www.shar-pei.com/Color.htm)-o dedovanju barv

http://www.aniwa.com/renvoie.asp?type=1&id=101809&cid=78258&com=1&animal=0&lang=2&session=10062258 (http://www.aniwa.com/renvoie.asp?type=1&id=101809&cid=78258&com=1&animal=0&lang=2&session=10062258)

http://www.4shar-pei.com/agility.html (http://www.4shar-pei.com/agility.html)-spet pejkice in agiliti
http://www.wvc.petplace.com/custom-content.asp (http://www.wvc.petplace.com/custom-content.asp)
http://www.geocities.com/Heartland/Valley/9683/links.html (http://www.geocities.com/Heartland/Valley/9683/links.html)-cel kup povezav



Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bully lover , ponedeljek, 15.03.2004 : 14:19:05
Lep pozdrav vsm ljubiteljem kitajčkov!! ;D
He he, saj vesta koga mislim.

Zanjimivo stvar sem opazila in sicer, da velikokrat zaslediš, da je ljubitelj buldogov tudi lkjubitelj shar pei-ov. Tako kot jaz.  ;)

Nekoč si bom tudi jaz kupila tega kužka, upam da kmalu. :'(

Ampak kot ste verjetno že ugotovili v forumu Angleški buldog, sem se odličila za nakup buldoga. Najprej moram pa malo dinarčkov nabrat :'( :'(

Včasih se tudi sprašujem kako to, da sta mi všeč prav tidve pasmi, ki sta med dražjimi? :-\

A tako pač je. Lepo se imejte še naprej, pa kaj pišite o teh peščenih kužkih.

Na internetu sem tudi zasledilla plavega shar pei-a; na fotki, pa me zanima če jih je pri nas mogoče dobit.

Pa pa, Urša


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , sreda, 17.03.2004 : 16:29:21
Vaju kopiram semle iz teme o buldogih, da nam ne bo Jana uses populila:

Citat
Hojla!

Mama_pei, hvala za dobrodošlico, predvidevam da ste vi gospa Mirjana, ki že dolga leta vzreja shar pei-e. Tudi jaz vas lepo pozdravljam in upam, da bom nekega dne tudi sama ponosna lastnica te pasme.

Ker pa boste verjetno prišli na razstavo v Ljubljano, se bova verjetno srečali, saj imam namen da se prikažem na razstavi, da si ogledam buldoge in shar pei-e in da jih malo poslikam za spomin.

Ko pa bom imela svojega buldoga in nekoč upam tudi shar pei-a bom pa njihove slikice spravljala za spomin.

Kakšen odnos pa imajo shar pei do tujcev? Se pustijo božati? Ker meni delujejo zelo pozorni in njihov pogled ti daje vtis da so hudi psi.

Bila sem že nekajkrat na razstavah pa jih nisem nikoli upala božati ker so me tko resno gledali, seveda razen mladičkov.  

Lp, Urša

p.s. Se vidimo na razstavi

---------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Mama_pei
     Re:Angleški buldog
« Odgovor #113 dne: Danes ob 16:17:32 »    

--------------------------------------------------------------------------------
Zivjo Urska,

ja , jaz sem tista Mirjana, mama pei, ki 12 let zivi s shar pei in za njih.

Vsekakor se vidimo na razstavi, nekje v blizini razstavnega kroga v katerem se bodo ocenjevali šar peji, bomo imeli promocijsko stojnico Slovenskega kluba za šar peje, in obljubim ti, da bo tam veliko "zmečkanih kepic" od čisto majhnih do  naše "kraljice matere" kot jo jaz imenujem, 12 letne Betti.  Veliko lastnikov mi je obljubilo, da bodo pripeljali svoje peicke tja, ne samo tisti, ki se bodo razstavljali ta dan...

Glede vsega ostalega...se bos prepricala sama.

Naj dodam le to, znacilnost pasme šar pej, je zadržanost do tujcev, tu ne gre za nobeno plasnost ali kaj podobnega, to je enostavno njihova znacilnost.

Seveda, tako kot vsepovsod, tudi pri šar pejih obstajajo izjeme...

Pri nas v Malih Braslovcah recimo, ne bos nasla niti enega peia, ki bi bil zadrzan do tujcev, ravno nasprotno...vcasih pomislim, da sploh pei niso, ko so tako prijazni do vseh ljudi...

Povabim te enkrat na neobvezen obisk, pa se bos najbolj sama prepricala.

Ne bi rada obremenjevala ostalih forumovcev, zato te vabim, da me poklices ali mi pises privat , pa ti bom z veseljem odgovorila na vsako vprasanje.

Moj telefon: 03 7000 720, mail pa: golding@siol.net, ali mama_pei@yahoo.com.


Lep dan se naprej,

mama pei, Mirjana
 
 
 


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , sreda, 17.03.2004 : 16:37:29
Citat
Pri nas v Malih Braslovcah recimo, ne bos nasla niti enega peia, ki bi bil zadrzan do tujcev, ravno nasprotno...vcasih pomislim, da sploh pei niso, ko so tako prijazni do vseh ljudi...


Sem jaz zadnjic pogruntala, da jih ti to z necim takim za prijaznost futras.  ;D ;D ;D Sem prepricana!

Moja Gramca je bolj kavboj, mora biti res fajn clovek, pa meni zeloooo pri srcu, da jo lahko prej kot v 14 dneh pocoha, pa se to se drzi tako No, daj, daj, ce ze moras. Daj si duska, da bo potem mir! Glasna zna biti, huda pa ni, tudi sredi kampa v spic sezoni ne.

Plavih sar pejev pa pri nas ni. Razen (mom ???) ce je tisto plavo bitje s Hrvaske prislo v Slovenijo?

Lp, Mojca


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , sreda, 17.03.2004 : 17:21:21
Hvala Mojcek,

prepricana sem bila, da pisem v rubriko o pejckih:)

Tisto plavo bitje iz Hrvaske, pa ...ne, ni prislo v Slovenijo...vprasanje, ce je sploh se na Hrvaskem :((

Dobro si opazila, jaz moje pejcke res z necim za prijaznost "futram", pa Bog ve kaj vse im delam:))


Se enkrat hvala , da si prestavila post v to rubriko.

Lp,

M.



Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bully lover , četrtek, 18.03.2004 : 12:27:55
Pozdrav vsem skupaj!

Gospa Mirjana, hvaležna sem vam da ste se odzvala mojim vprašanjem, a kot ste rekla:
Citat
Ne bi rada obremenjevala ostalih forumovcev, zato te vabim, da me poklices ali mi pises privat , pa ti bom z veseljem odgovorila na vsako vprasanje.

Zato vam bom res poslala kak mail z vprašanji in bom veselo pričakovala kak vaš odgovor in kakršnokoli zanjimivost o pei-h.    ;D

Drugače pa sem si že nekaj časa nazaj kupila knjigo in sicer v angleščini - SHAR PEI by Ana Katherine Nicholas, ki naj bi bila najbolj prodajana knjiga o Shar pei-h. ;)

V tej knjigi najdeš vse o poreklu, zgodovini in karakterju in standardu. :)

Vendar ker je knjiga v angleškem jeziku se dostikrat zgodi da kako besedo ne razumeš, ker je dosti strokovnih besed in ti je potem vse skupaj precej nerazumljivo :-\, kljub temu, da kar dobro razumem in govorim angleško.

Da ne bom napisala celega romana bom raje končala. ;D

lahko pa pričakujete moj mail in veliko veliko vprašanj :D

Pa tudi vesela bom če se bom kdaj lahko oglasila pri vas doma, a o tem  kdaj drugič. Kakorkoli že, vašo telefonsko številko sem si shranila, glede obiska pa se bova dogovorili preko maila, vidimo pa se na razstavi v Ljubljani.

Lp vsem lastnikom in ljubiteljem pei-ov

Urša              




Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , četrtek, 18.03.2004 : 16:24:47
Zivjo Ursa,

ni problema, ti kar pisi, vprasaj, poklici...karkoli te zanima:))

Glede omenjene knjige, bo drzalo, da je to najbolj prodajana knjiga o peickih. Pri nas doma imamo , ce se ne motim, cisto vse knjige , ki so izsle o peickih, v razlicnih jezikih...

V njej ti bom pokazala kar nekaj sorodnikov, celo dedka od nasega Buzz Jr-a....pa se kar nekaj sorodnikov je v njej.


Lep dan iz soncne Savinjske doline,
Mama pei, Mirjana


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: midi , četrtek, 18.03.2004 : 22:53:45
Hojla nagubančki!Ali sprejmete medse mekoga,ki pozna nekoga ki ima šar peje?Urša,ugotovila boš da zraven pašejo še baseti                                                                                                                   tone


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , petek, 19.03.2004 : 09:10:39
Hojla Toncek,

en lep soncen pozdravcek iz nagubane hiske...seveda sprejmemo medse nekoga, ki pozna nekoga:))), pa tudi vse tiste, ki imajo kuzke radi...

He, he, Urska, pa se res je...basseti, šar peji, bulldogi...kar pasejo skupaj:)



Lp
Mama pei


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , petek, 19.03.2004 : 10:50:31
Citat
basseti, šar peji, bulldogi...kar pasejo skupaj:)


Vsak ima kje kaksno gubico. ;D ;D ;D

Lp, Mojca in en kupcek ta gubastih tack


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bully lover , petek, 19.03.2004 : 13:26:45
Hojla !

Kaj imate poleg shar pei-ov in buldogov tudi bassete?  :D

Potlej pa je to ena vesela familija, bi jaz temu rekla. Vsak pozna vsakega. ;D

Upam da bom tudi jaz kdaj član te družinice ;)

Se pa že veselim novih poznanstev!!!!

Pa pa

Urša


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , petek, 19.03.2004 : 15:02:49
Se enkrat soncen pozdravcek ,

Urska, seveda se poznamo...saj smo ena sama zlahta....v to se bos prepricala  ze na ljubljanski razstavi...


lep pozdrav iz nagubane hiske


Mama pei


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bully lover , torek, 23.03.2004 : 12:21:24
Hojla žlahta, če se smem tko izrazit. ;)

Lep pozdrav v nagubano hiško in vam ga. Mirjana. Dolgo nisem nič napisala ker mi je internet nagajal pa nisem uspela gor pridet. Vprašanja sem vam pa že po mailu poslala. Upam, da vam je bil mail všeč.

Lp vsem nagubanim dekicam in njihovim ponosnim lastnikom in seveda vsem ljubiteljem teh nagubančkov.

pa pa Urša


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bully lover , četrtek, 25.03.2004 : 12:34:27
Hojla! :D

Že dolgo ni bilo nobenega odgovora :'(

Lepo pozdravljeni vsi ljubitelji pei-ov in njihovi ponosni lastniki.

Prosim, če mi lahko kdo objasni kako dodaš fotko v galerijo. Mučim se že kar nekaj časa pa mi ne gre.
Na pooooomoooooč!!!!!!!!!!!! :(
Rada bi dala nekaj fotk gor pa ne morem.

Hvala za pomoč že vnaprej.

Urša


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , četrtek, 25.03.2004 : 14:07:29
Se mi zdi, da smo zadnje dni vsi prisotni kar malo zaposleni s taksnimi in drugacnimi pripravami na razstavo. :D :D :D

Z galerijo ti zal ne morem pomagati, najlazje bo, ce kar Jano pocukas, ti bo najbolje razlozila.

Se vidimo v nedeljo!

Mojca


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bully lover , petek, 26.03.2004 : 22:05:42
Helo!

Lep pozdrav. Pišem zato da vam zaželim veliko uspeha na razstavi in čimboljše rezultate. Se vidimo v nedeljo.

Lp, Urša


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , sobota, 27.03.2004 : 18:46:51
Zivjo Ursa,

najlepsa hvala za lepe zelje.

Jutri smo kar prvi na vrsti za ocenjevanje v nasem ocenjevalnem krogu, zato , ce zelis gledat kako poteka ocenjevanje v krogu , pridi okoli desete ure na Gospodarsko razstavisce.

Lp

Mama pei, Mirjana


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: wei , ponedeljek, 29.03.2004 : 18:57:06
 8)
Živio

Kje ste vsi nagubančki?


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bully lover , torek, 30.03.2004 : 10:25:53
pozdravcki

Najprej vse cestitke gospa Mirjana za odlicne rezultate, ki so jih dosegli vasi nagubancki. Moram povedat da je vas buzz vzivo se lepsi kot na slikah!!!! Skratka vsi so precudoviti. Vesela sem da sem vas lahko spoznala, ceprav je bilo premalo casa za kak pogovor, najprej ste bila v ringu, nato ste praznovali uspehe pa vas nisem hotla motit, potem sem pa za buldoge sla malo navijat in spoznala Toneta, ki je zelo prisrcen clovek in prijazen, kasneje pa ste imela i veliko dela z ljudmi ki so se zanimali za vase kuzke in vas nisem zelela motit, pa se mudilo se mi je domov na kosilo!! Zal mi je da nisem izvedela kaj vec o peickih, sploh pa bo za to se cas, kajne? Bova po po mailu si kaj vec povedala ali pa na naslednji razstavi v Ljubljani!!!

Skratka se enkrat cestitke in lep pozdrav iz Ljubljane.

Lp, Ursa


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , torek, 30.03.2004 : 18:34:13
Zivjo Urska,

joj, sorry, nisi edina, ki mi je rekla, da je celo zraven stala ali stal, in jih nisem uspela videt, kaj sele ogovorit....:(

Tisti sampanjec, je pa bil kot nekakrsen krst  Slovenskemu klubu za šar peje, in ne nasim razstavnim uspehom:)

Hvala za cestitke....bilo je res uzitek, po letu dni in vec, koncno spet videti nekaj vec kot pet shar peiev v razstavnem krogu.

Uzitek je razstavljati med vec psi, vsaj nam je vedno bil...

Za vec informacij o peickih, pa tako kot sva zmenjeni, oglasi se enkrat pri nas, pa bom imela vec casa samo za klepet s teboj...:) :)Oprosti se enkrat...


Yo, pozdravi tvoje, slisala sem , da je Astrid narisala lepega peia...majcko pa bo imela za spalno srajcko...pa bo:))) dokler ne bomo imeli njeno stevilko...



Mama pei, vtrujena a zelooooo ponosna na dekleta in fante iz SKŠP, ki so vse pripravili...hvala Ciril za precudovit transparent...
hvala vsem...

Lp,
M.



Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: kaja , torek, 30.03.2004 : 20:29:51
Eno vprasanjce glede sarpejckov... danes sem prvic slisala, da naj bi se mladickom guba nad ocesom prisila, pa nisem cisto sigurna, ce sem razumela zakaj. Samo zato, da mu ne prekrije oci in kuza normalno vidi ali zaradi cesa drugega? :) lp


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , torek, 30.03.2004 : 20:46:51
Ola, Tanja!

Jap, nekateri mladici potrebujejo sivcek nad ocmi. Hec je v tem, da jim pogosto, ko se zacnejo gubati, tezke gube porinejo veke navzdol in tezko odpirajo oci ali pa sploh ne, vcasih pa se zgodi tudi, da pride do poskodbe rozenice. Zato se s sivom dvigne kozo toliko, da se dete malo vraste v svojo kozo. Je pa izjemno pomembno, da se to naredi pravocasno, saj pri teh mladicih lahko pride do hudih poskodb zaradi mehanske poskodbe rozenice ali bakterijskega vnetja.

Evo, se en razlog, zakaj se mladica sar peja kupuje samo pri vzreditelju, ki res ve, kaj vzreja.

Reci zobni scetki hvala, da sem jo lahko zulila. :P

Lp, Mojca


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: kaja , torek, 30.03.2004 : 21:00:03
Hvala za hiter odgovor! Spet vem nekaj novega!  :D
Namesto Bagi ti posiljam  :-*, ker je madam prevec utrujena. Smo imeli prvi dan tazaresne sole in divjanje z ostalimi cucki jo je tako utrudilo, da ze eno uro spi kot top! Jasno, na postelji, ampak glavno, da je mir pred njo! :D lp


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: midi , torek, 30.03.2004 : 21:09:38
Zivijo nagubancki!Vse cestitke za prezentacijo kluba na Ljubljanski razstavi in pa predvsem za lepe razstavne rezultate,predvsem "KRALJICI"Beti in mami pei.


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , torek, 30.03.2004 : 21:20:21
Zivjo Toncek,

hvala za lepe besede, dekleta so res lepo pripravila vse, fantje so pomagali, se posebej se je izkazal Tadej, pozabila pohvalit, najjjjjjjjtaboljse pecivo je prinesel SKŠPjevcem...mmmmm.

"kraljica mati" pa tu, za menoj ,s svojo devetletno hcero, smrci na kavcu...

Mojca, hvala , da si tako hitro odgovorila Kaji:)) Kaj bi jaz brez tebe...

Kaja, baje si tudi ti bila pri nasi stojnici in tudi tebe nisem uspela spoznat:(
Pa naslednjic...

Lp
Mama pei, M.


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Nanook , sreda, 31.03.2004 : 08:35:33
Eeeej, bully, jaz te tudi nisem opazila (sicer nisem skoraj nikogar in so vsi prisli do mene-me cukat (stresat za vratno gubo ;D ;D)). Sem bila pac zaposlena z obcudovanjem "sejvestekoga".  ;D
Si polupckala stadcija (oz. je on tebe)?

Danes grem razvit slikce, upam da so ratale. Slikala sem manj kot lani, zato smo se pa vec lupckal!  ;D

Mati so seveda prisli, pa zal tudi hitro odsli (baje se ji je mudilo v stacuno po ribe  ::)), ampak sem kar zadovoljna z njo. Za "odtenek" se je namrec zaljubila v malo Destiny, kar je napredek.  ;D Odpredavala sem ji se kdo je s kom kako v zlahti, kako je komu ime in kaksno dolzino dlake ima,... No, to sem itak skoraj vsakemu ("tu si, torej poslusaj" stil)... Zato je pa Kaja tak hitro stran zbezala  ;) ;D ;D, j/k. Mamin komentar je bil, da govorim kot pretrgan (utrgan?  ;D) dohtar.  :-[

Betti je pa res prava kraljica, ki (prav tako kot vnuk) tala krasne lupcke. Torej se to deduje dominantno!

 :-* vsem gubicam,  :-* :-* pa za "narcisa z razlogom".  ;D


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , sreda, 31.03.2004 : 08:58:04




Betti je pa res prava kraljica, ki (prav tako kot vnuk) tala krasne lupcke. Torej se to deduje dominantno!

 


Temu se po domace rece braslovska lizalna linija. ;D ;D

Lp, Mojca


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: kaja , sreda, 31.03.2004 : 09:29:39
Citat
Kaja, baje si tudi ti bila pri nasi stojnici in tudi tebe nisem uspela spoznat:(

Se cudis zakaj se nisva spoznali? ;D ;D Malo se mi je mudilo.... ;D Ker ko je Jelena zacela govoriti sem jo komaj dohajala, da niti ne omenim njenega spremljevalca, ki je bil se bolj zbegan kot jaz!  ;D ;)

Citat
No, to sem itak skoraj vsakemu ("tu si, torej poslusaj" stil)... Zato je pa Kaja tak hitro stran zbezala

 ;D ::)

Cestitke vsem gubicam....upam, da mi bo naslednjic uspelo katero tudi pocohat. Zdaj sem se prevec bala, da mi ne bi slucajno Jelena roke odgriznila, ce bi jo prevec stegovala proti pesjanckom. ;)

Jelena, upam, da se je mama navelicala tvojega bla bla o sarpejih poslusat in bo koncno dahnila svoj DA. Na podoben nacin sem jaz prisla do psa! Mislili so namrec, da bom potem utihnila! ;D lep dan vsem


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bully lover , sreda, 31.03.2004 : 09:41:37
Zdravo vsem nagubanckom!

Jelena jst sem te vidla ampak si mela prevec dela da bi me opazila, enkrat si se mimo mene sla, ko sem se lih z Mojco pogovarjala. Buzz je pa pravi lepotec ampak na zalost nisem dobila poljubcka, ker je bil v kletki pa se lajav je tko da kej dost nisem upala zraven prit. Sem pa tam zraven cohala unega malega in pa Bilija, se mi zdi da je bili bil, ful prijazen.

Mojca me veseli da sem te spoznala, si cool persona in veliko ves o pejckih, skoda da nisi imela svojih pesjank s seboj. :'(

Mama_pei, vam pa se zahvaljujem za povabilo na vas dom, ki se mu bom z veseljem odzvala, a to pac enkrat ko bom do prevoza prisla. Veste nimam namrec avta, pa tezko pridem do prevoza, bom pa probala oceta sprosit da bi me on enkrat pripeljal.
Upam da mi bo ratalo cim prej ;)

Kaja tebe pa tud nisem vidla nikjer, no ja jst sem sicer tekla sem in tja kot zogica, enkrat pri peickih enkrat pri buldogih. Skratka polno dela sem imela.

Jst pa fotk se ne morem rayvit ker se nisem filma ponucala upam da ga bom cimprej, da vidim kake fotke sem naredla.

Lp vsem od Urse


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , sreda, 31.03.2004 : 11:05:31
Citat
Buzz je pa pravi lepotec ampak na zalost nisem dobila poljubcka, ker je bil v kletki pa se lajav je tko da kej dost nisem upala zraven prit. Sem pa tam zraven cohala unega malega in pa Bilija, se mi zdi da je bili bil, ful prijazen.


Hehe, Buzz in Billy sta prav navduseno tekmovala, kateri bo bolj glasno izrazal svoje nezadovoljstvo, ker se Dejan ne ukvarja z njim in samo z njim. ;D ;D ;D Kako ze gre tista --- Jabolko ne pade dalec od drevesa. ;D ;D

Citat
Mojca me veseli da sem te spoznala, si cool persona in veliko ves o pejckih, skoda da nisi imela svojih pesjank s seboj.


V nedeljo sem bila predvsem zelo zgovorna persona. ;) ;D Glas se mi je sele danes vrnil v normalno stanje. Pa hvala.

Predvsem sem navdusena, ker je bil odziv clanov, bodocih clanov, potencialnih bodocih clanov in nakljucnih obiskovalcev neverjeten!

Lep in uspesen dan je za nami, zdaj pa akcija naprej! No, prej imamo danes se druzinsko srecanje, prideta Petra s Po in Natasa z Machotom. Tem za cvek nikoli ne zmanjka. :P ;D

Lp, Mojca


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Nanook , sreda, 31.03.2004 : 12:50:37
Citat
Temu se po domace rece braslovska lizalna linija.  ;D ;D  

 ;D ;D ;D Pa se res je! Sami cmokci.  :-*



Kaja, zato so pa nekateri prebrisano pocakali, da sem imela polna usta in so me sele nato prisli pozdravit.  ;D ;D  ;) Pa nic se bat, kamot lahko cohas gubice, saj ne grizem, samo lajam ;) ;D ;D. Hja, glede mame bomo se videli, zaenkrat vztraja pri svojem "NE", ampak glede na to, da se je sprijaznila s Kunigundo in Fredijem (pajkinja in pajek), nekimi parameciji in evglenami ter eno kisto "glist", se bo upam da omehcala. Ce imam lahko tisto "mrgolazen" doma, res ne vem, zakaj ne bi mogla okrog stopicljat se ena kraljevska gubica  ::) (pa obljubim, da ne privlecem vec nobenega pajka, gliste, paramecija...).  ;D

Bully, saj Buzz je tudi ful prijazen, je pa moja mat tako hitro odbrzela naprej, da ga ni utegnila videt zunaj (da bi ji midva demonstrirala kitajske lupcke  ;D).  Foter in sine sta bila pa res posrecena, "like father like son" predstava z glasnim lajanjem in intenzivnim mahanjem z repom.

Se tri slikce:

SKSP:

http://users.volja.net/bambi82/SKSP1.jpg (http://users.volja.net/bambi82/SKSP1.jpg)

Midva ze veva, kaj je svetovno prvenstvo:

http://users.volja.net/bambi82/sreckoinbuzz1.jpg (http://users.volja.net/bambi82/sreckoinbuzz1.jpg)

Buzz Almighty:

http://users.volja.net/bambi82/ultraseksiboy1.jpg (http://users.volja.net/bambi82/ultraseksiboy1.jpg)

[slika spremenjena v povezavo; Jana]


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Nanook , sreda, 31.03.2004 : 13:04:46
Aja Bully, saj se lahko z mano peljes na obisk. Hodim ze ulala dolgo-vedno nekaj vmes pride :-[ (ce si upas hehe; saj baje dobro in lepo vozim, samo poslusat me bos morala celo pot  ;D  ;D).

Se to; ne vem kako se vidijo slikce, ker moram jaz s svojimi 4 ocmi vsako posebej osvetlit, da sploh kaj razlocim, na forum sem pa pripopala nespremenjene.


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bully lover , sreda, 31.03.2004 : 13:05:43
Hojla vsem!

To so pa lepe fotke Jelena, sami polubcki sem ter tja. ;D

Upam, da bodo mene tud kdaj tko poljubckal kot vse druge ;D ;D

Se kake fotke dej gor al pa mi jih poslji, prosim Jelena, lepo prosim, prosim, proooosiiiiiiim!!!! ;D

Lp, Ursa


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bully lover , sreda, 31.03.2004 : 13:08:48
Kdaj bos pa sla na obisk?

od kod pa sploh si, a iz Ljubljane?

Citat
Aja Bully, saj se lahko z mano peljes na obisk. Hodim ze ulala dolgo-vedno nekaj vmes pride  (ce si upas hehe; saj baje dobro in lepo vozim, samo poslusat me bos morala celo pot    ).
 

Ti bi mogla pa mene poslusat ;D ;D
Sam ce bi se zmenile bi mogla pol ti se mojga fanta tudi peljat ;D, ker bi on tud rad sel ;D ;D

Lp, Ursa


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , sreda, 31.03.2004 : 13:13:46

samo poslusat me bos morala celo pot  ;D  ;D



To lahko pa jaz potrdim. ::) :P ;D .Govori in sploh ne neha, Mojca zraven glasno zeha. (prosto po Macku Muriju :D)

V nedeljo sem bila jaz ze cisto fertik od dveh dnevov na razstavi. Te pa Buzza pokazes in potem ceblja, da je nic ne ustavi. :-X ;D ;D ;D

Lp, Mojca


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Nanook , sreda, 31.03.2004 : 13:22:58
Bully, fanatik!  ;D ;)

Tlelele (http://www2.arnes.si/~jcvetk/CAC%20LJ/) jih je nekaj z lanskega CAC Lj., pa nekje vmes je se pesmica (One Buzz to rule them all, one Buzz to find them, one Buzz to beat them all and in the envy bind them ;)).

Sem iz Lj. jap. Kdaj? Ko mamo vsi cajt hehe. Se bova se na privat zmenile, okej.



To lahko pa jaz potrdim. ::) :P ;D .Govori in sploh ne neha, Mojca zraven glasno zeha. (prosto po Macku Muriju :D)

V nedeljo sem bila jaz ze cisto fertik od dveh dnevov na razstavi. Te pa Buzza pokazes in potem ceblja, da je nic ne ustavi. :-X ;D ;D ;D

Lp, Mojca

 ;D ;D ;D ;D :-[ ;D ;D


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bully lover , sreda, 31.03.2004 : 13:47:02
Kako lepeeeeee fotke ;D

Citat
(One Buzz to rule them all, one Buzz to find them, one Buzz to beat them all and in the envy bind them ).
   
in pa
Citat
.Govori in sploh ne neha, Mojca zraven glasno zeha.
 

Ste pa vsi nekam pevsko nadarjeni ;D ;D

Se bomo enkrat zmenili Jelena, kak vikend pa bo.

Ursa


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Macho , četrtek, 01.04.2004 : 19:27:28

Mama pei, vtrujena a zelooooo ponosna na dekleta in fante iz SKŠP, ki so vse pripravili...hvala Ciril za precudovit transparent...
hvala vsem...

Lp,
M.



Živjo, mama_pei

Nas vse tri zelo veseli, da ti je transparent všeč.
Na razstavi v Ljubljani ste resnično padli mimoidočim v oči. Na splošno ste bili Shar-pei - jevci drugačni od ostalih udeležencev razstave: pr vas je bil žur.

Pozdravčke v Braslovče, Mačo pa ti pošilja poleg tega še MILIJON slinastih poljubčkov.









Naslov: shar-pei
Poslano od: BelUgA , ponedeljek, 19.04.2004 : 07:54:51
S ponosom  :D lahko povem, da je včeraj na razstavi v Grosuplju, na drugo stopničko pri BIS mladičkih, stopila šar pejka Shaolin. Iskreno čestitam Maksimiljanu za odličen rezultat - še posebej, ker je bila to tako njegova, kot njena prva razstava!!!!  :) ;D

Kristel




Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , ponedeljek, 19.04.2004 : 09:44:06
Kristel,

saj si lahko ponosna...Shaolin je prava lepotica, prepricana sem, da bo se velikokrat stopila na zmagovalne stopnicke...se enkrat iskrene cestitke Maxu in Shaolin.

Se posebej ponosen je daddy Buzz , na svojo prelepo hcer.


Lp
Mama pei


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: BelUgA , ponedeljek, 19.04.2004 : 10:34:23
... res je Mirjana ... Buzz in Azia sta lahko ponosna na  Shaolin.  ;D
Žal mi je, da ni bilo Sleepy - bi me zanimalo, kako bi se obnašali  sestrici v ringu  ;).  No, pa drugič ... Tudi Sleepy pride še na vrsto ...  :)

Kristel




Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , ponedeljek, 19.04.2004 : 10:59:15
Cestitke vsem tudi od nas! :-* :-* :-* Malcica je neverjetna! 8) 8)

Kristel, hmm hmm, kako je ze z obiskom stirih pasjih dam? ::) ::) Zdaj imamo se dodaten razlog, da nazdravimo. ;D

Lp, Mojca


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: BelUgA , ponedeljek, 19.04.2004 : 12:17:44
Živ Mojca,

res je ... že nekaj časa se dogovarjamo glede Beluge, Karle, Azie in Sleepy ... Mislim, da bo prva prilika naš klubski piknik ... Glede na število "tačk", bi bila itak potrebna dva avta, da jih raztovorim okoli   ...  ::) Razen ...  - na to pa sploh nisem pomislila ... - da 1x piknik pri meni na vrtu naredimo ... ;). Potem boš videla vse na kupu ...

Lp, *Kristel*  

 


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , ponedeljek, 19.04.2004 : 19:30:48
Razen ...  - na to pa sploh nisem pomislila ... - da 1x piknik pri meni na vrtu naredimo ... ;)
   


Hehe, ce bos priredila piknik ob vsakem uspehu na razstavi, bomo v bliznji prihodnosti veliko 'piknikovali' glede na podmladek, ki prihaja. 8) 8)  :D :D :D

Pocohaj malo gubico se zame,
Mojca


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: BelUgA , petek, 30.04.2004 : 10:50:26

Slovenski klub za šar peje vas v soboto 8. maja vabi pred trgovino Mr. Pet v BTC-ju - nasproti Mullerja. Ta dan se bomo posebej za vas potrudili, da boste o šar pej pasmi spoznali vse tisto, kar do sedaj še niste vedeli. S seboj bomo pripeljali tudi naše ljubljenčke zato, ste vljudno vabljeni, da se nam pridružite  :), od 10:00 ure dalje.

Mr. Pet uradno odpira vrata svoje trgovine za male živali in je samo za vas - člane SKŠP-je, odobril 5%  :D popust pri nakupu katerekoli hrane znamke: EUKANUBA, HILLS, PURINA - PRO PLAN, ROYAL CANIN, PRO PACK, TEHNICAL, ... ob predložitvi članske izkaznice.

Kristel


Naslov: all day jazz
Poslano od: patricka , četrtek, 01.07.2004 : 07:55:48
 ;D

Pozdravljeni vsi ljubitelji shar-pei-ov.

V kratkem bomo sprejeli v naš dom mladička, ki ga seveda komaj čakam.Me pa skrbijo določene stvari ki ste jih sicer že napisali vendar sem še kar malce sleptična.Že dva tedna vsem razlagam da bomo dobili shar-peia, so zdaj kar vsi nankrat strokovnjaki za to pasmo in mi vsi govorijo da je ta pasma ena izmed najbolj občutljivih pasem kar se tiče zdravja.Prosim vas da me prepričate v nasprotno saj me že močno skrbi.

Že v naprej hvala in lp Patricia


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , ponedeljek, 05.07.2004 : 13:04:36
Pozdravljena Patricia,

opravicujem se, ker sem sele danes opazila tvoj post, a upam, da ne bos prevec zamerila.

Pravi ljubitelji shar peiev smo vedno veseli, ko se med nami pojavi nekdo, ki mu je pasma vsec, ki bo imel novega ljubljencka doma.

Glede pasme in vseh moznih podrobnosti o njej me lahko kontaktiras osebno po telefonu ***ali mi pises na ***, da ne bova debatirali tukaj in "utrujali" drugih, ki jih morebiti pasma ne zanima. Vabim te tudi, da si vzames cas, ce zelis in nas obisces v Malih Braslovcah, kjer bos lahko pod isto streho videla PET generacij. Morda bo potem tvoja odlocitev lazja.

Kakorkoli ze, kot dolgoletna vzrediteljica in kot predsednica SLOVENSKEGA KLUBA ZA ŠAR PEJE, te prisrcno vabim, da nam se pridruzis.

Lep pozdrav,

mama pei, Mirjana Buhovac,


Naslov: shar-pei
Poslano od: sabinca , torek, 13.07.2004 : 10:55:10
Mene zanima kjin kdaj se da dobiti kakšno psičko in približno kakšna bo cena?
Zanimajo pa me tudi slabe in dobre strani te pasme!

hvala za vse nesvete in odgovore!


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , torek, 13.07.2004 : 11:55:17
Sabinca,

trenutno je leglo v Lj-Črnuče, ****, pokličeš jih lahko na ***, ali pa v *****, mob  ***
Pokličeš kadarkoli in izvedela boš o dobrih in "slabih" straneh vse kar te zanima.

Lep dan ti želimo iz hiše nagubanih kepic ,

mama pei, Mirjana

p.s. na sliki je Razor, njegove korenine so slovenskega rodu..saj jse njegova mama Golding Keep the Edge Margem...vzreditelja pa ***


[attachment deleted by admin]


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 09.08.2004 : 14:32:40
Ekola, da malce pozivimo tole temo. Najprej pa lep pozdrav vsem ljubiteljem shar peijev.

V soboto je bil dan G, beri dan gubic. ;D, dan, ko sem uresnicila "groznjo" in odpeketala v Male Braslovce na ogled malih baby papijev in velikih baby gubic. :D
Ze takoj me je obkrozila mala banda zgubanckov, en bolj cukrckan kot tadrug. No, pa kaj bi razlagala, ko pa slika (http://album.agility-slo.net/Raj/IMG_0673) pove vec kot 1000 besed.  :D
Tokrat izjemoma ne boste bombardirani z goro besed, imam namrec novo municijo-slike (http://album.agility-slo.net/Raj). 8)
Ampak cisto tiho pa tudi ne bom.  ;D

Prihodu je seveda sledilo zuljenje malih baby pejkic, opazovanje, kako so papali (http://album.agility-slo.net/Raj/IMG_0665), kakali (http://album.agility-slo.net/Raj/IMG_0686), lulali (http://album.agility-slo.net/Raj/IMG_0688), se igrali (http://album.agility-slo.net/Raj/IMG_0743), pocivali (http://album.agility-slo.net/Raj/IMG_0666), slikanje vseh moznih poz, iz vseh mogocih kotov, skratka, Nuki se je prelevila v "paparaca".

Vreme nam je bilo na zacetku (zgodaj popoldne) se kar naklonjeno, kasneje pa smo bili delezni manjse plohe. Malcki so odracali na zasluzen pocitek oz. beauty sleep; verjeli ali ne, poziranje (http://album.agility-slo.net/Raj/IMG_0679) zna biti precej naporno, dvonozna banda pa smo odsli se na obisk k baby bulmastifom, kjer smo bili delezni cmokcev dveh damic (zal nic slikic :-[).
"Doma" je sledilo ponovno lulanje in kakanje in papcanje in pa, jasno, fotkanje ter cohljanje. ;D
Aja, pa da ne bo kdo pomislil, da smo dvonozniki stradali. Kje pa, smo popapcali odlicno kosilo (made by Mama pei) in se pozno  v noc grizljali breskve in domace pecivo (tudi made by Mama pei), cohljali zgubancke in klepetali.
12 ur je kar prehitro minilo, gubice so sle panckat, seksi stud muffin mi je dal se lupcka za lahko noc (http://album.agility-slo.net/Raj/IMG_0843_001), potem pa smo odpeketali nazaj v Lj..

Najlepotejsa hvala Mami pei, Mojci, Natasi, Petri in seveda vsem zgubanckom za super krasen in zabaven dan! :-* :-* :-* :D ;) Sem definitivno zasvojena s pejkulami, z enim pa se prav posebej. ;) ;D Zdaj morajo samo se mati dati zeleno luc, vendar se trenutno bolj navdusujejo nad rozami. ::) ;D ;D ;)


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: kaja , ponedeljek, 09.08.2004 : 15:00:24
Joj, kaksni cmokci! :-* Pravi Potamcki (Potamcek je bil povodni konj, ce slucajno ne poznate zgodbice  ;)).
Jelena jaz ti zelim, da cimprej prides do svoje gubice, saj so res edinstveni! :-* Zame je res bolje, da taksnih za pojest lustnih kuzkov sploh ne vidim v zivo.  ;D Pa Ales tudi ne, je prenevarno! ;) ;D

Cestitke za leglo mamapei! lp


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 09.08.2004 : 16:06:15
Hehe, Kaja, delam na tem, ma kaj, ko so mati tako trmasti! ::) :P :-\

Sem prej pozabila napisat, bom zdaj. Sicer z "malce" zamude, pa vendar...tule (http://album.agility-slo.net/Shar-pei) si pa lahko ogledate slike s prvega SKSP piknika.


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: jessy , ponedeljek, 09.08.2004 : 17:46:32
Joj, slike so suuuuuuuuper!  :D :D ;) Kužki pa so taki cotki da... ;D  ;D

Mamapei: To je vaše prvo leglo?  ???



lp


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , ponedeljek, 09.08.2004 : 18:02:33
Zivjo,

Jessy, nasa **letos praznuje 10 let od svojega prvega legla.

Torej, ni prvo leglo.

Lep dan,

mama pei, mirjana
 :)

p.s. Jelena, hvala za slikice.


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: jessy , ponedeljek, 09.08.2004 : 18:16:30
Zivjo,

Jessy, nasa ***letos praznuje 10 let od svojega prvega legla.

Torej, ni prvo leglo.

Lep dan,

mama pei, mirjana
 :)

p.s. Jelena, hvala za slikice.

Aha. Super so mladički!  :D :D ;D


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , ponedeljek, 09.08.2004 : 18:31:26
Hvala! : :)


lep pozdrav,

Mama pei


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: ziga_mc , sreda, 01.09.2004 : 15:21:16
ima dve vprašanji....ve kdo kje bi lahko kupil shar-peia?in če ve kdo kolika stane?
hvala za odgovore ze vnaprej!!!

Lp


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , sreda, 01.09.2004 : 15:32:52
Žiga pozdravljen,

za vse informacije o šar peju lahko pišeš na ***
ali na ali ****, z veseljem bomo odgovorili na vsa tvoja vprasanja glede gubic. V psarni ***je na voljo še en samček. Za več informacij piši ali pokliči ****
Dobrodošel.

Mama pei, Mirjana v imenu Slovenskega kluba za šar peje



Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , sreda, 01.09.2004 : 15:35:52
Ups,

popravek:

***
in ne club:)

se opravičujem za napako.

Mirjana


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: ziga_mc , sreda, 01.09.2004 : 15:43:26
najlepša hvala!


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: ziga_mc , četrtek, 02.09.2004 : 12:44:24
nekaj vprašanje...kaj je res da moraš z šarpejom zelo dosti hodit k veterinaru?in da moraš zelo skrbet za njegove gube,ker drugače se lahko vnamejo in začnejo zelo smrdet,ali nekaj takega...ker v knjigi piše,da z malo truda postane pes sobno čist...Naj nekdo odgovori ko ima izkušnje...

Hvala


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: linchaich , torek, 07.09.2004 : 11:44:51
Moram v telje temi prilepit slikico enega prekrasnega shar pei-cka!

A ni cute?

Lp, Ursa

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: pikola , torek, 28.09.2004 : 11:09:14
Na neki internetni strani sem zasledila Mini chinese shar pei- mi kdo lahko razloži za kaj gre?  


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , torek, 28.09.2004 : 11:24:56
Na neki internetni strani sem zasledila Mini chinese shar pei- mi kdo lahko razloži za kaj gre?  


Samo za to, da je nekdo pogruntal, da se mini in toy sar peji dobro prodajajo. Razlicic FCI ne priznava, kaj pa prinasa ponovno eksperimentiranje s pasmo, ki je v preteklosti ze dozivela precej udarcev (mehkejsa dlaka, pretirana nagubanost, manjsanje, kar je vse prineslo predvsem zdravstvene posledice) v imenu 'boljse prodaje', pa se pocasi ze kaze.

Lp, Mojca


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: pikola , torek, 28.09.2004 : 12:08:31
Saj to me je zanimalo če so jih umetno pomanjšali. Se mi zdi da sem eno tako kužiko z mladičkom spoznala v Ljubljani- zdela se mi je premajhna za shar peia. Nisem vedela da so te mini pejcke pripeljali tudi v slovenijo.

 


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bLaD3 , torek, 16.11.2004 : 21:09:42
Ena zlo zanimiva reklama za novega Audija :)

http://www.si-gamer.net/33847Quattro_S4_V8.mpeg (http://www.si-gamer.net/33847Quattro_S4_V8.mpeg)

Enjoy :D


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Rincy , torek, 16.11.2004 : 22:58:02
Ena zlo zanimiva reklama za novega Audija :)

http://www.si-gamer.net/33847Quattro_S4_V8.mpeg (http://www.si-gamer.net/33847Quattro_S4_V8.mpeg)

Enjoy :D

meni nič ne pokaže samo bela stran gor pa nek znakec.... ???

lp Nina


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bLaD3 , sreda, 17.11.2004 : 09:06:48
meni nič ne pokaže samo bela stran gor pa nek znakec.... ???

lp Nina

Desni klik na povezavo -> Shrani kot, Save as

Očitno tvoj browser en podpira predvajanja video datotek.


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: bLaD3 , četrtek, 18.11.2004 : 10:02:54
Pismo.. vedno pozabim..

Slikice moje Perle:
http://www.si-gamer.net/DSC01155.JPG
http://www.si-gamer.net/DSC01258.JPG
http://www.si-gamer.net/IMG_0005.jpg
http://www.si-gamer.net/IMG_0078.jpg

Hehe  ;D


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: pikola , četrtek, 18.11.2004 : 11:07:07
Luskana je!
Tudi jaz že pridno brskam, iščem in se učim vse kar lahko zvem o gubicah! Kakšen je pa postopek če bi šla po mladička v tujino- in bi se z njim vrnila z letalom (dokumenti?)? Ali je lepo poskrbljeno za kužke na letalu? Ali obstaja kakšen drug način?
...so mi prirastli k srcu...:)

Lp

N.

 


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , četrtek, 18.11.2004 : 11:30:24
Pikola,

ce lahko na kakrsen koli nacin pomagam, bom z veseljem.
Veliko srece pri iskanju nove gubice, ce zelite me lahko kontaktirate na mail, ali pa poklicete po ***

Mirjana Buhovac,
predsednica Slovenskega kluba za šar peje


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: pikola , četrtek, 18.11.2004 : 22:24:09
Najlepša hvala gospa Mirjana!
Zanimanje za Shar  peje se je v meni prebudilo, ko sem spoznala prikupno kužiko iz vašega legla. In tako se je začelo... več ko sem izvedela bolj in bolj me je začela zanimati ta pasma... In sedaj nestrpno pričakujem specialko;

vam in vašim kužkom želim čim več uspehov ter še lepših trenutkov

Lp

Noemi


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: andi , petek, 19.11.2004 : 11:15:42
Tale Perlica je pa zelooo nagubana ;)
A so take gube po standardu pravilne?


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , petek, 19.11.2004 : 11:26:50
Tale Perlica je se mladicek in se bo do odraslosti cisto polikala.

Lp, Mojca


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: rzidar1 , sreda, 01.12.2004 : 23:49:51
lep pozdrav
nekaj mi povejte...
v oglasih sem zasledila, da se prodajajo shar pei-i, vendar nikjer ni zraven cene.
zanima me okvirna cena (vem, da so lahko odstopanja velika) ali koliko ste vi dali zanj...
to je namreč moj sanjski kuža... samo me mami izseli iz hiše, da ji pripeljem takšnega psa domov  :-[.
si ga bom pa privoščila, ko bom končala s šolo in se bom preselila na svoje.
sedaj pa sem čisto zadovoljna z mojo čivavico  :D.
imela pa bi seveda oba, da ne bo pomote  ;D


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , četrtek, 02.12.2004 : 00:36:56
Pozdravljena Rozvita,

predlagam ti  da pokličeš vzreditelje, saj je v vsakem oglasu telefonska številka in se pogovoriš o vsem kar te zanima o šar pejih.


V Slovenskem klubu za šar peje ti bomo z veseljem svetovali in pomagali pri nakupu mladička.

Nekaj kontaktnih številk: ***
Za SKŠP, Mirjana Buhovac



Naslov: SHAR PEI
Poslano od: LunaGarnet , nedelja, 05.12.2004 : 18:34:35
Nejprej živjo vsem!

Kot je že po temi vidno, me zanimajo shar pei(čki)... Sama ga še nimam, a razmišljam o nakupu!  :D
Zato vas vse lastnike prosim za koristne nasvete, informacije in vaše lastne izkušnje s to pasmo.
Zanima me tudi, če je kdo lastnik črnega shar pei-čka?
Hvala vsem in lep pozdrav, Polona.


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , nedelja, 05.12.2004 : 22:46:49
Pozdravljena,

kot ze velikokrat, tudi tokrat bom ponovila, najbolje je , da pokličeš vzreditelje in se dogovoriš za obisk. Tako boš največ izvedela o tej čudoviti pasmi.

Vsak vzreditelj bo z veseljem pokazal svoje pse, povedal o pasmi vse kar ve, delil svoje izkušnje z bodočim lastnikom...

V kolikor želiš *****. Vsi ti bomo z veseljem povedali vse kaj vemo in tudi pokazali svoje pse.

Dobrodošla v svet kitajske legende!

Mirjana Buhovac, predsednika Slovenskega kluba za šar peje


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , nedelja, 05.12.2004 : 22:47:51
predsednica ne predsednika:-) se opravičujem

Mirjana


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: pikola , ponedeljek, 13.12.2004 : 09:46:05
Hojla!
Slišala sem da naj bi bila specialka za pejkote enkrat v januarju in me zanima če je to res in če je, kdaj točno naj bi bila?

Lep pozdravček

N.


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: deteljica , ponedeljek, 13.12.2004 : 09:56:14
Tale Perlica je se mladicek in se bo do odraslosti cisto polikala.

Lp, Mojca

Vprašenje za pasemske specialiste npr mamo pei :
a so bile tele "kitajske legende" res originalno tako gubaste, ali so moderni standardi gube poudarili?

Stari Kitajci so bili res mački, tudi na področji medicine, ampak dvomim pa, da so bili sposobni operirati zvihane veke, s tega zornega kota bi predvidevala, da so bili originali manj zgubani po glavi..ali pa se motim?
Kako pogosta je vresnici  sploh ta težava v populaciji?


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: pikola , ponedeljek, 13.12.2004 : 10:08:57
Sem našla podatek da bo specialka 15.1.2005 na razstavišču- ob kateri uri naj bi se dogodek začel?

N.


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 13.12.2004 : 10:30:45
Ob 17h (čeprav dvomim, da bojo točni, ker je prej treba izpeljat še celoten CACIB)  :-\


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Peibie , ponedeljek, 13.12.2004 : 11:10:09

a so bile tele "kitajske legende" res originalno tako gubaste, ali so moderni standardi gube poudarili?

Stari Kitajci so bili res mački, tudi na področji medicine, ampak dvomim pa, da so bili sposobni operirati zvihane veke, s tega zornega kota bi predvidevala, da so bili originali manj zgubani po glavi..ali pa se motim?
Kako pogosta je vresnici  sploh ta težava v populaciji?


Sar pej je od nekdaj zguban po glavi. Verjeli so celo, da pismenka, ki se izrise iz gub, izraza njihov namen na tem svetu.

Moderni standardi nikakor ne poudarjajo gub ne po glavi ne po telesu ***

Takole iz glave se za zadnja 3 ali 4 leta lahko spomnim samo enega psa kvalitetne slovenske vzreje, ki je potreboval operacijo zaradi entropije. Problem seveda je prisoten, vendar pa lahko recem, da se pri kvalitetni vzreji zmanjsuje.

Vecji problem v pasmi kot gube po glavi predstavljajo eksperimentiranja z visino psov (prvotni sar peji so dosegali tudi 70 cm plecne visine) in dolzino ter predvsem kvaliteto dlake, ki so za sabo potegnila mnoge tezave. Pretirano nagubani odrasli psi z daljso in mehko dlako so produkt komercialne vzreje, ki je pasmi povzrocila mnogo tezav.

Se enkrat pa - Perla je mladic v svojem najbolj nagubanem obdobju in nikakor nima kaksnih strasnih tezav z ocmi.

Citat
Sem našla podatek da bo specialka 15.1.2005 na razstavišču- ob kateri uri naj bi se dogodek začel?


Specialka Slovenskega kluba za sar peje ***bo 15. januarja 2005 na Gospodarskem razstaviscu v Ljubljani s pricetkom ob 17. uri. Verjamem, da bomo prica zanimivi razstavi z veliko kvalitetnimi psi in odlicnim sojenjem s strani Joachima Weinberga, sodnika, ki je na evropska tla z Lindo Reinelt pripeljal prve sar peje.


Vabljeni vsi, ki vam je pasma pri srcu, pa tudi tisti, ki bi o njen zeleli se kaj izvedeti.

Lp, Mojca


Naslov: Re:shar-pei
Poslano od: Mama_pei , ponedeljek, 13.12.2004 : 11:31:14
Vprašenje za pasemske specialiste npr mamo pei :
a so bile tele "kitajske legende" res originalno tako gubaste, ali so moderni standardi gube poudarili?

Stari Kitajci so bili res mački, tudi na področji medicine, ampak dvomim pa, da so bili sposobni operirati zvihane veke, s tega zornega kota bi predvidevala, da so bili originali manj zgubani po glavi..ali pa se motim?
Kako pogosta je vresnici  sploh ta težava v populaciji?

Pozdravljena,

ker je Mojca ze odgovorila, jaz bom dodala le osebno izkusnjo, v desetih letih vzreje smo imeli 2 (dva) primera, ko je bilo potrebno korigirati oci zaradi entropije.

Lp,
mama pei, Mirjana


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: shitzko , petek, 06.05.2005 : 10:26:34
Prosim za informacijo,koliko stane pri nas ,rodovniški mladiček SHAR PEIA,kdo ga je pred kratkim nabavil in kje?In ali ga je pametno kupit v tujini?Hvala za odgovore! :D :D :-* :-*


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Peibie , petek, 06.05.2005 : 11:19:51
Cena sar pejev je v Sloveniji nekje od 650 evrov navzgor odvisno od kvalitete in pricakovanj. Clani Slovenskega kluba za sar peje ****) pricakujejo v letosnjem poletju nekaj legel. Tudi ce se odlocis za nakup v tujini, ti lahko v klubu pomagamo z informacijami o vzrediteljih in leglih, predvsem pa z izkusnjami s sar peji in nasveti za cim bolj varen nakup.

Lep pozdrav,
Mojca


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Yo , petek, 06.05.2005 : 11:24:18
Mene pa zanima, če je bilo v Sloveniji kakšno leglo cca 3 mesece nazaj?

Lp, Yo


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Peibie , petek, 06.05.2005 : 11:31:05
Pri clanih SKSP ne, sicer pa ne da bi jaz vedela.

Lp, Mojca


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Noli , petek, 06.05.2005 : 11:36:32
Koliko nazaj je pa imela Azia mladiče?? Ani nekaj takega (no morda kak mesec več)?

LP Noli


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Peibie , petek, 06.05.2005 : 11:47:08
Cca pol leta.

Lp, Mojca


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: PikaPoka , petek, 06.05.2005 : 16:49:51
Mene pa zanima, če je bilo v Sloveniji kakšno leglo cca 3 mesece nazaj?

Lp, Yo

Očitno si imela zadnjič prav.....
Lp!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Yo , petek, 06.05.2005 : 16:52:23
Zgleda, da res. Žal...


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: shitzko , sreda, 25.05.2005 : 07:28:29
Jaz pi vprašal kako je z modrim jezikom pri shar peih?Ali je obvezen, ali pa  je dovoljeno pri svetlejše obarvanih tudi roza barva ,ker v angleški verziji standardov piše da je obvezen moder jezik samo pri črnih.Kako je pri nas?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Peibie , sreda, 25.05.2005 : 08:09:10
Standard pravi takole:

Citat
Mouth: Tongue, roof of mouth, gums and flews : bluish black is preferred.  Pink spotted tongue permissible.  Solid pink tongue highly undesirable.  In dilute-coloured dogs the tongue is solid lavender.


In:

Citat
SERIOUS FAULTS
/.../
Spotted tongue (except pink spotted tongue).
/.../


Ter:

Citat
ELIMINATING FAULTS
/.../
Solid pink tongue.
/.../

vir: http://www.fci.be/uploaded_files/309gb99_en.doc



Lp, Mojca


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: shitzko , sreda, 25.05.2005 : 08:19:30
in še dobesedni prevod v SLO prosim,da imam črno na belem. ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Peibie , sreda, 25.05.2005 : 08:46:33
Te ze caka kot odgovor na ZS.  :)

Lp, Mojca


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: irenchy , sobota, 25.06.2005 : 21:34:42
oj! :)

Danes je bilo srecanje shar-peijov :)......pa me zanima ce bojo kaksne slikce ??? ??? ???


lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sobota, 25.06.2005 : 21:48:07
Piknik SKSP je ze bil in sicer maja. Slikce si lahko pogledas tule***


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sobota, 25.06.2005 : 21:49:00
Aja, razen ce si mislila kak drug piknik?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: irenchy , sobota, 25.06.2005 : 21:52:09
Ja prijatelicni sosedi imajo sahr-peija in so bili danes na srecanju shar-peijov.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Moon , sobota, 25.06.2005 : 22:32:22
Danes je bil menda Shar pei piknik.. Upam da bojo slikce kmalu..


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: spulki , ponedeljek, 27.06.2005 : 21:03:06
Pozdravljeni!

V soboto 25.06. je Sekcija za shar peije pri SKVPM organizirala tradicionalni piknik za člane kluba in vse ljubitelje te pasme. Fotografije piknika najdete na naši spletni strani **** v rubriki Dogodki. Moram reči, da smo se imeli zelo lepo, še posebej pa naše gubice, ki so lahko spuščene tekale naokoli. Vročina nam tudi ni prišla do živega, saj smo bili v zavetju gozdička, kjer je bila prav prijetna klima.

Hkrati pa bi rada obvestila tudi še vse tiste, ki še ne veste, da se bo septembra v Lendavi odvijal prav poseben dogodek za našo pasmo: 1. Mednarodni kongres za shar peije, ki ga organiziramo prav mi, Sekcija za shar peije pri SKVPM. Več podatkov najdete na spletni strani, ki smo jo odprli posebej za ta dogodek ***]. Samo za oris naj povem, da bodo na kongresu bodo predavali eminentni govorniki kot so: ga. Linda Reinelt Geubauer iz Nemčije, ki je prva pripeljala shar peija v Evropo, ga. Isabella Pizzamiglio iz Italije, katera je prva pripeljala shar peija v Italijo, ga. Sandy Woodall, slavna vzrediteljica iz Amerike, ter veterinarji, sodniki.

Lep pozdrav!

Spela





Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Viva , torek, 28.06.2005 : 07:13:16
Zivjo!
Piknik je bil res super. Odlična druzba, hrana, lokacija.... predlagam, da ga cimprej ponovimo  ;)

Tole sta pa popravljena linka na strani, kjer so fotke in vabilo na kongres:
Piknik, pod rubriko dogodki  ***
Lep dan vsem,
Sandra


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: irenchy , torek, 28.06.2005 : 13:58:31
Hvala.....zdaj pa hitro gledat te majhne in velike gubice ;) ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Moon , torek, 12.07.2005 : 23:02:32
Hm, tale Lotti, se mi zdi da je bila za prvomajske pocitnice v Portorozu.. Nevem , nisem sigurna.. Je bila pa iz **.. Mladicek se..


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Mama_pei , četrtek, 14.07.2005 : 14:55:15
Iz ***ni nobene Loti.


Se manj moznosti je, da bi bil kaksen Golding mladicek v Portorozu za prvomajske praznike, ker so takrat bili se vsi doma , stari komaj stiri tedne..

Pomota Moon:-)


Lp
mama pei




Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , torek, 19.07.2005 : 15:45:34
A lahko malo glasno posanjam ob tem oglasu http://www.mojpes.net/modules/oglasi/index.php?pa=viewannonces&lid=4043 :D?

 :-\ Hja...upam da čez par let, ko bo redna služba, pa majhna hiška in velik vrt, res prideta kakšna takšna dva peikota, imena so že izbrana  ;D ...


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: soncica , sobota, 06.08.2005 : 09:49:16
Lep pozdrav vsem.

Jaz bi vas pa prosila za pomoč, če kdorkoli karkoli ve bi mi bilo res v veselje.

Pred tremi leti sem se odpravila študirat v Piran in tam spoznala veliko ljudi. Predvsem pa sem se zaštekala s kolegico, ki je imela Shar - Pei-a!
Iz različnih razlogov ga je ta kolegica dobro leto nazaj prodala. Pes po imenu Bayron naj bi šel nekam v Ljubljano, to je tudi edino kar vem. Ni želela vedeti veliko, da jo ne prime in odleti po njega, prav tako z novimi lastniki nima nobenih stikov. Sta pa bila mlad par, ki si je želel rodovniškega psa in že na prvi pogled sta se zaljubila v Byrona.
Kar nekaj časa so preživeli skupaj, tako da se je kolegica kar dobro prepričala kakšni so njuni nameni in kakšna ta dva človeka sta - želela si je namreč, da bi prišel v prave roke.
Paru je sicer dala svojo telefonsko številko, sama pa ni vzela njune iz že omenjenega razloga. Nikoli se nista javila.

Naj povem, da sem bila jaz grozno navezana na tega psa, ogromnokrat sem prišla do nje po psa in sva šla po svoje. On mi je pomagal reševat moje probleme in mi delat družbo, ko mi je bilo najhuje... in tudi njemu je pasala moja družba. Res je bil naš pes. Povsod je bil z nami, celo ven smo ga kdaj peljali pa na fax tudi :) Vsa naša gibanja so mu bila znana. BIL JE ZAKON! In najsrečnejši je bil, ko smo mu dovolili deci piva - a po njegovem mnenju smo mu to dovolili premalokrat.
Velikokrat se spomnim nanj in ga pogrešam.

Naj ga poizkušam še malo bolje opisat. Bil je manjše rasti in zelo svetle barve, svetlo rjav. Na gobčku je imel mislim, da nekje okoli 50 šivov(jap enkrat jih je hudo skupil), ki pa se verjetno sploh ne vidijo več. Po karakterju pa je bil zelo samosvoj in velika boječka. Bog ne daj, da si ga spustil ... ali si ga našel zapletenega v kaki ograji ali pa v gobcu kakega psa. In na povodcu je obvezno vlekel za sabo vse, ki so bili v okolici :) Pravi vlečni pes :)
Star pa mislim, da bi moral biti 4 leta.

Zanima me ali je kdo od vas njegov novi lastnik, ali morda kdo pozna njegove lastnike???
Morda ve kdo kaj več???
Nočem ne vem kakšnih informacij, rada bi slišala le to, da mu je dobro.

Prosim, če kdo kaj ve naj mi sporoči. Lahko tudi na ZS.
Lp sonček


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Mama_pei , sobota, 06.08.2005 : 20:56:47
Zivjo soncica,

imas ZS!

Lp
Mirjana



Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Moon , sobota, 06.08.2005 : 22:16:15
Ups... potem pa nevem.. tako mi je rekla punca - lastnica.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: soncica , četrtek, 18.08.2005 : 22:57:33
Hojla...

Danes sem videla enga shar peicka svetle barve. V centru Ljubljane na Dvoržakovi. Imel ga je pa en fant z dolgimi črnimi lasmi. Na travi(poleg parkirne hiče Kozolec) je čakal nekega prijatelja. Potem pa sta skupaj odšla, seveda s pesekom vred.

Je bil to kdo od vas.

Jaz sem bila ravno v službi, sortirala neke papirje pa sem mela čas opazovat okolico :)

Lp sonček


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Moon , sobota, 20.08.2005 : 20:43:41
Zivjo!
Piknik je bil res super. Odlična druzba, hrana, lokacija.... predlagam, da ga cimprej ponovimo  ;)

Tole sta pa popravljena linka na strani, kjer so fotke in vabilo na kongres:
Piknik, pod rubriko dogodki  ***
Lep dan vsem,
Sandra

Vanjo in Saro pa poznam, iz Zootica =)
Sandro in njene odrasle in mladicke Shar peie sem pa tudi ze spoznala, smo skoraj sosedje, in so (bili) tamali res eni veliki cortki =)

Hehe, vidim da sta Julia in Alice zopet noreli ko nori ;) Julka se posebej razstura ;D ;D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Moon , sobota, 20.08.2005 : 20:46:31
Ups, sele zdajle sem opazila - Viva je najbrz Sandra ki je imela pred kratkim mladicke ..?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , ponedeljek, 22.08.2005 : 17:25:17
Ker vedno najprej pregledam, če je kaj novega v tej temi....se bom pa danes malo razpisala.
Shar pei->upam, da bom v enkrat v prihodnjih letih postala njegova lastnica, oni so si mene ''prilastili'' že dolgo nazaj. Nekako se mi zdi, da sem ''našla'' pravo pasmo zase (ne samo ''dostojanstven izgled''  ;D, predvsem karakter, nega, potrebe po gibanju...).
V  dveh letih  sem uspela prebrati ''precej'' (beri: stopajo v moje nočne sanje  ;D, v dnevnih so itak  :D) meni dostopne literature in virov (viri: predvsem internet).
Glede karakterja, nege, zdravja in potreb (hrana, gibanje...) gubic nekako vem, kaj naj (zelo približno) pri tej specifični pasmi ne- pričakujem. Jasno mi je, da je poleg ''tipičnih'' karakternih lastnosti pasme zelo pomembna rodovna linija, iz katere mladiček prihaja, zgodnja socializacija in nenazadnje tudi spol (sama sem se odločila za psičko oz. se bom zanjo odločila, ko bo prišel čas za to).
Glede na prebrano (opisi pasme, predvsem dragoceni pa so se mi zdeli prispevki lastnikov na raznih forumih in spletne strani vzrediteljev) je moja (zelo groba) slika o pejčku nekako takšna: ''na prvi pogled rezerviran, družini zelo vdan, inteligenten zase (in ne toliko za lastnika  ;) , v smislu, da bi vdano skočil na vsako ''žogo''), stabilen in ''s svojimi stališči''  ;D , pa vendar zelo dovzeten za razpoloženje lastnika, bolj naklonjen družbi človeka kot drugih živali (čeprav načeloma ob pravilni socializaciji ne bi smelo biti problemov sobivanja-> sem dolge tedne po forumih iskala družine z več živalmi v družini, predvsem s psmi in primerjala njihove izkušnje  :) )...
Prosim poznavalci,  popravite mojo sondažno raziskavo, vsaka informacija je več kot dobrodošla.

Končno sem pripravljena na drugi del ''domače naloge''-> teren. Za začetek nameravam priti na razstavo v Lendavo (specialka v nedeljo  :D ) . Večkrat po več tednov (ob leglih) sem se tudi  psihično pripravljala, da bi se najavila na obisk pri vzrediteljih v Braslovčah (lepo pozdravljeni, če tole slučajno berete  ;) ), pa me je bilo strah, da bi me mogli ''vleči'' nazaj domov. Če pa bi seveda hodila gledat ''svojega'' kužka....  ::).

Trenutno me najbolj muči troje vprašanj:
1. Ali ima kdo izkušnjo s shar pejem v bloku in ali se to obnese (sama bom raje počakala na vselitev v hišo z vrtom, čeprav bo kužika seveda brezpogojno hišni pes; se pa poigravam z utopično mislijo kako bi če bi....)?
2. Ali ima kdo izkušnjo od vas izkušnjo sobivanja shar peja in psa druge pasme (v mojem primeru bi to bilo sobivanje psička-psička, doma imamo v vseh ozirih neproblematično 12- letno mini. kodrico)?
3. Slišala sem, da ima od veterinarjev s shar peji precej izkušenj dr. Matko (Topolšica). Ali kdo od vas zahaja k njemu? Obstaja morda alternativa?

Zdaj sem se spomnila še toliko stvari, ki bi jih rada izvedela  :o , pa mogoče kdaj drugič. Se opravičujem, da sem bila (pre)dolga.

Hvala za vsakršen odgovor, komentar in veliko veselja z vašimi kužki!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 22.08.2005 : 18:57:34
A imas mogoce kaksne preference glede barve?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , ponedeljek, 22.08.2005 : 20:26:19
Ne. Na rač.ozadju imam pa črnega :) .


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 22.08.2005 : 20:48:02
Kaj pa glede dlake (brush ali horse)?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , ponedeljek, 22.08.2005 : 21:02:48
Načeloma mi je vseeno, sem pa na netu (na ameriških straneh) brala nekaj o tem, da naj bi bila glede na dlako tudi manjša razlika tudi v karakterju? Se kaj spoznaš na to?
Kakšne pa so tvoje preference?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , ponedeljek, 22.08.2005 : 21:12:24
No, če bi že morala izbirati * ::) * , se mi zdi, da je ''horse'' bolj tisti pravi ''sand coat'' (alias ''shar pei'' alias ''v slovenščini pa že ne vem več kako se reče'')  ;) .


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Mama_pei , torek, 23.08.2005 : 10:21:06
Pozdravljena cenca,

lepo je videti, da se nekdo toliko interesira in pripravlja na novega clana druzine. Vesela sem , da je to shar pei v tvojem primeru.
V kolikor zelis, si dobrodosla v Malih Braslovcah, v majhni hiski kjer so gubice doma ze 14.leto. Rada ti jih bom pokazala in povedala svoje izkusnje z njimi. Ravno vceraj je bilo enajst let od nasega prvega legla. K Dr Matku iz Topolsice pa mi z nasimi kuzki hodimo od leta 1992 in skozi njegove roke so sle vse nase gubice , mislim na odstranjevanje petega prsta, sivanje uck, cepljenje in kasneje velika vecina skrbnikov prihaja v Topolsico k Dr Matku.
Poklici me in se bova zmenili za en cvek o gubicah, kadar koli tebi odgovarja. Lahko pa kontaktiras tudi katerega koli vzreditelja iz Slovenskega kluba za šar peje, z veseljem ti bodo odgovorili na vsa tvoja vprasanja. V  SKŠP skrbimo za kakovost vzreje, in vzrejamo le z odlicnimi plemenkami in plemenjaki. V SKŠP je  preko sto clanov, od tega je deset vzrediteljev, ki vzrejajo z  okoli 20  plemenk in plemenjakov z odlicno vzrejno oceno.
Lep dan iz hiske od koder so modri jeziki pregnali zle duhove...

p.s. sand coat = pescena dlaka
zato se jim tudi rece pesceni pes...po tej horse coat , tipicni shar pei dlaki..



Mirjana


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , torek, 23.08.2005 : 19:38:23
Ga. Mirjana, hvala za ta prijazen post.

Z velikim veseljem se bom odzvala na vaše povabilo, saj vprašanj pri meni ni skladno s prebiranjem literature vedno manj, ampak vedno več, tako da bi mi konkretni klepet z ljubiteljem/ vzrediteljem/ strokovnjakom, pošteno koristil. Spletne strani SKŠP redno spremljam.
Dr. Matko bo potemtakem seveda tudi naša izbira (joj, naša gubica se najbrž še kar nekaj časa ne bo polegla, pa že take skrbi ;D ).
Lep pozdrav celotni hiški brez zlih duhov, posebej pa vaši Beti (upam, da sem si prav zapomnila ;) ) ob obletnici njenega legla.

Tatjana


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , torek, 23.08.2005 : 21:05:57
Meni so vsi vsec, ampak horse bolj. Pa disijo mi, po medu, vsi-mladicki, starejsi. Shar pei essence. :)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , sreda, 24.08.2005 : 09:44:00
Res? No to si jih moram pa pošteno ''pogledat'' (ok, ok, ovohat  ;D ).


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: ..::Netta::.. , nedelja, 28.08.2005 : 16:33:37
shar pei-a imajo naši prijetelji in res je kot na ''baterije''

ampak najbolj me je čudilo to da tako majhen pes tako veliko laja ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Yo , nedelja, 28.08.2005 : 20:11:46
No, shar-pei pa res ne spada v kategorijo psov "na baterije"  ::)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Moon , nedelja, 28.08.2005 : 20:24:03
Mogoce je pa mlaidcek. Ali je pa mopska zamesal..


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: ..::Netta::.. , nedelja, 28.08.2005 : 20:59:31
ful je biu majhen

res pa je da ga imajo šele 3 tedne :)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , petek, 21.10.2005 : 09:36:14
1. Ali ima kdo izkušnjo s shar pejem v bloku in ali se to obnese (sama bom raje počakala na vselitev v hišo z vrtom, čeprav bo kužika seveda brezpogojno hišni pes; se pa poigravam z utopično mislijo kako bi če bi....)?
Želim si, da bi ta tema spet malo oživela zato...skoraj 2 meseca po mojem zgornjem vprašanju se mi zamisel ni zdi več tako utopična :). S fantom se bova najbrž kmalu selila v drugo stanovanje (v sedanjem nas je 6 odraslih plus kuža), pa.... ;D
Kakorkoli, vseeno me zanimajo vaše izkušnje. In veliko veselja z vašimi gubicami!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Desobediencia , petek, 21.10.2005 : 09:38:47
V Ribnico smo pa dobili eno luštno malo Šarpejko :)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , petek, 21.10.2005 : 09:48:52
Neee, zakaj pa pri nas ni nobene?   :D
 ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Mama_pei , petek, 21.10.2005 : 12:12:25
Mala pejka v Ribnici je naša mala kresnička Snoopy, sedaj Roxy.

Čenča, seveda je lahko šar pej v bloku.

Vabljeni vsi ljubitelji šar pejev , jutri ob 10. uri v BTC pred trgovino MR.PET, kjer bomo člani SKŠP z našimi gubicami.


Pa lep naguban pozdravček,

Mirjana


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Desobediencia , petek, 21.10.2005 : 13:30:18
Mala pejka v Ribnici je naša mala kresnička Snoopy, sedaj Roxy.
Vem, je Lea že prej pravila, da bo mladiča vzela pri tebi :)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , petek, 21.10.2005 : 20:38:55
Ena zanimivost glede sarpejev-glede na raziskave mtDNA je sarpej pasma, ki je najblizje volku. Volcjaki, pozrite se. ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sobota, 22.10.2005 : 16:12:30
Aja, da ne bom ravno krive vere ucila, so bile se druge raziskave poleg mtDNA (mikrosateliti).


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Desobediencia , sobota, 22.10.2005 : 16:26:44
Se da kje prebrati več o tem?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sobota, 22.10.2005 : 16:32:24
Jup, v reviji Science, 21. maj 2004 oz. 22. november 2002.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , sobota, 22.10.2005 : 18:56:14
Vabljeni vsi ljubitelji šar pejev , jutri ob 10. uri v BTC pred trgovino MR.PET, kjer bomo člani SKŠP z našimi gubicami.
Meni je mala Groovy (?) poljubčkala nos in si ga danes ne bom oprala ;D.

Hvala za info, Nanook.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , nedelja, 23.10.2005 : 13:16:59
Slikce so tudi ze na strani SKSP; pod foto albumi-> Mr. PET, oktober 2005.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: kaja , četrtek, 03.11.2005 : 16:22:29
Nekaj slik male Kali za popestritev teme.

http://baguette.moj-album.com/album/585384/


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , četrtek, 03.11.2005 : 20:20:43
Lej jo pikico  :-*  :-* .... Hvala za fotke Kaja!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tadeja_n , sobota, 26.11.2005 : 13:52:30
Čau!mene pa zanima kakšne barve dlake vse obstajajo po standardu?pa kakšne slikce bi ble dobrodošle... :)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Mel , sobota, 26.11.2005 : 13:54:49
Tule imaš en link: http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=64

LP,
Diana


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sobota, 26.11.2005 : 14:10:27
Nekaj o barvah je tule (http://skyway.usask.ca/~schmutz/Shar-Pei.html), meni je pa vsec tudi tale (http://www.allpets.co.za/sharpeiclub2/photo_gallery_0.htm) stran.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Desobediencia , četrtek, 08.12.2005 : 10:24:30
Ok, za tele pa prvič slišim..

http://breeders.dogbreedinfo.com/index.php?a_id=20040727204522


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , petek, 09.12.2005 : 19:59:20
 ??? Očitno mešanica sharpei/ mops (tako pravi google).  :-X


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: qwes , torek, 14.02.2006 : 10:41:28
pozdravljeni vsi skupaj.

sem cisto nov na tem forumu, sicer ze nekaj casa prebiram vase poste.
v bistvu se zanimam za ChowChowa ali pa Shar-peia. do lanskega leta sem bil lastnik Chowija in mislim, da edino ti dve pasmi prideta v postev (karakter je enkraten). zanima me, ce je kje v sloveniji kaksen vzreditelj, ki ima v planu leglo mladickov.

hvala in lep pozdrav
janez


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , sreda, 15.02.2006 : 07:56:49
Shar pei je res enkratna pasma  :)
Poglej na strani Slovenski klub za shar peie *****
Sonja


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , sobota, 05.08.2006 : 11:57:04
Živijo!

Tema o pejčkih se je pa kar malo ugreznila :(
Dajte še kaj napisat :)
Je gdo ki ima gubico doma na forumu?

LP


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , nedelja, 20.08.2006 : 10:54:17
Jaz ga imam a žal je na tem forumu bolj malo lastnikov in ljubiteljev gubic, zgleda. Morda pa tudi lastniki gubic niso toliko dejavni na forumih.  :'( Škoda!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Sirček , ponedeljek, 21.08.2006 : 18:20:29
HEY!!!
Sem zelo navdušena nad Shar-pei pasmo. močno razlišljam, da bi ga kupila, to bo moj prvi pes(upam!) in me zanima:
1.moj kuzek bi bil sam med pol 7 zjutraj in 3 popoldne(med službo,5 dni)... bo preveč osamljen??? prosim, predloge!:)
2.kaj vse moram imeti,ko pride kužek v dom?
3.rodovniška imena, kako je s tem? ga moraš tako klicati,kot so mu dali ime vzreditelji???
4.približna cena mladička in legla

                            HELP!!!!! ;)
                                                                   


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 22.08.2006 : 21:23:02
Zdravo Sirček!!!

Zelo me veseli da ti je ravno ta pasma všeč :D

Kar ti najprej priporočam, je to, da če nisi še nič prebral/a o tej pasmi-veselo na delo :)
Shar pei je lep, zguban, obenem pa tudi zelo trmast in rabi zgodnjo socializacijo...do živali do ljudi do vsega. Gdo tudi reče, da to ni pes za lastnika, ki še nikoli ni imel psa...Če te pasma  zanima si moraš o njej veliko prebrati, spozati ljudi in vzreditelje, ki imajo shar-peja in se z njimi pogovarjati o dobrih in slabih straneh te pasme, se lahko veliko naučiš. Poskušaj spoznati čim več lastnikov in ČIM VEČ SHAR-PEJEV. Govorim iz svojih izkušenj...shar pei je zame najbolj zanimiva pasma...prvo kot prvo je seveda zunanjost...toda z enim procentom zaostanka je pa tu že notranjost. Shar pei te očara na en svoj simpatočen način...si jezen, žalosten...on te pogleda...in se ti 'zasmeje'...kaj naj človek naredi drugega kot ga od veselja premečka :) Shar peja nebi zamenjal za nobeno drugo pasmo.  Zelo so navezani na svoje najbližje in uživajo če so v njihovi družbi...Tudi če boš imel/a obiske pa bo lahko samo spal zraven vas ko boste kartali in pili kavo bo najbolj srečno bitje okoli vas.. :)
 

Glede čistoče 'dober vzreditelj' sam poskrbi da odda sobno čistega kužka. Lužice mu je potrebno oprostiti in ga čim prej navaditi na to da potrebo opravi zunaj. Kar se pa kakcev tiče-pri meni ni bilo niti enega. ;) Par lužic in to je bilo vse. ;)

Naj ti odgovorim na vprašanja.

1.) Zelo bi bilo vredu, da (če si seveda lahko) vzameš dopust za 1 teden. Naj se te saj malo navadi. Če bo pa gdo doma tam kjer si ti, pa ga bo lahko nesel ven na potrebo pa se ukvarjal z njim dokler ne spozna vas in novega okolja, mislim da ne bo problem. Pustiti samega na začetku je pomoje pa kar 'šok'.

Jaz sem imel srečo in sem ga dobil ravno med počitnicami tako da sva 2 meseca vedno skupaj. Grem pa tudi ven (brez njega) toda na to sva se počasi navajala..5 minut, 10, 20, 1 ura...sedaj je komot sam...lulat, kakat in potem ni problema. Na pijačke in druge lumparije gre pa vedno zraven  ;)

2.) Ko pride kužek domov moraš seveda imeti hrano, posode, igračke, pes mora imeti svoj prostor za spanje, kakšno ovratnico in povodec. Na ovratnico ga ni potrebno dati prvi dan ker mu bo to nekaj čudnega...lepo počasi pa bo :)

3.) Rodovniško ime izbere vzreditelj, lahko pa mu tudi ti pomagas ali pa daš kakšen predlog. (saj zdi se mi). Rodovniško ime ni pomembno kako ga boš ti klicala... Lahko je rodovniško  npr. Snow boy ti ga lahko pa kličeš tudi Jaka, Alfred....vseeno...lahko pa tudi iz rodovniškega kaj pobereš...tvoja odločitev.

4.) Cena mladička je pa čisto odvisna...Prvo kot prvo OBVEZNO kupi rodovniškega mladička...Cena nerodovniškega je lahko do 2x cenejšja ali pa samo 50 tisoč manjša, toda pri veterinarju boš lahko na ta račun pustil/a veliko veliko več denarja.


Cena je odvisna...Bos psa razstavljal/a ali ga boš imela za ljubljenčka...razstavni psi so dražji....
To se sam/a odloči ali bos psa razstavljal/a ali pa ne...

Če sem se kje zmotil naj me prosim gdo popravi!

Upam, da sem ti kaj pomagal :)
Če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj.
Lp!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: SARA , nedelja, 17.09.2006 : 16:59:55
živjo
mene tudi nekaj zanima...slišala sem da šarpej rada zasmrdi če se ga ne čisti redno...a je to res?....zanima me še nekaj ....a ve kdo če so v sloveniji pejčki take barve
http://www.sharpei.com.au/gallery/PEI/media/pic00102.jpg

lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , nedelja, 17.09.2006 : 20:22:13
Zdravo SARA!

To, da shar-pei zasmrdi, če se ga ne čisti redno, je spet ena od izjav tistih, ki o peičkih nič ne vedo. Ne mislim tebe SARA! Ti si samo vprašala :) To ni res...Shar-pei je zelo čist kuža in ga ni potrebno čistiti in kopati vsak dan...prepogosto kopanje sploh ni priporočljivo.

Če se ne motim je kar nekaj pejčkov te barve ja...
Bolje bo, da kontaktiraš vzreditelje in jih povprašaš... Kar se barv tiče jaz velikokrat kaj pomešam :D:D

Lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: SARA , ponedeljek, 18.09.2006 : 05:49:46
oh hvala za odgovor....ja lepo potem....zanima me pa še nekaj...baje imajo učke full občutljive....zanima me kako vi čistite učke.....ta barva pejčkov mi je fulll všeč

lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , ponedeljek, 18.09.2006 : 07:24:43
Zdravo!

Glede učk je tako....če je potrebno mladičku naredijo šivček, ker ima preveč kože. Za učke čistit tudi ni kakšnega problema... zjutraj mu s krpico obrišeš krmežlje in to je to...če pa še celo popoldne prespi pa to ponoviš :)

Lepo, da so ti pejčki všeč, ker so res ZAKON :D

lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: ppetra , ponedeljek, 18.09.2006 : 10:54:48
Čisto iz firbca sem zašla v to temo. Kužki so ful fletni.
Zanima pa me kakšna je konkretna cena teh kužkov (recimo koliko približno so razstavni in koliko taki za doma).

Lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: SARA , ponedeljek, 18.09.2006 : 14:45:38
ja posebej zdej ....sem se čisto navdušla nad njimi ......ampak nabavim si ga ko bom mela svoj avto svoj dom....

lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , ponedeljek, 18.09.2006 : 20:31:47
Ppetra...cene rodovniških psov se gibljejo od 650€ navzgor. Nikakor ne kupit psa brez rodovnika. To pomoje itak že veš ;)

Sara lepo, da bo Pejko nekoč tudi pri tebi doma...ne bo ti žal to ti garantiram! :D

Lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: ppetra , torek, 19.09.2006 : 11:10:52
A pa se jih pri nas dejansko da dobit brez rodovnika? A niso bolj kot ne redki?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jana , torek, 19.09.2006 : 11:16:07
Pri znanih trgovcih se da dobit vse, kar ti srce pozeli - tudi istega psa z ali brez rodovnika.
Seveda pa upam, da ti je jasno, kaj to pomeni.

Tema ni namenjena pogovorom o nakupu (ali ponudbi) nerodovniskih mladicev.
Moj predlog je klic na KZS, zapis informacij o vzrediteljih in kontaktiranje le-teh za tocne podatke o ponudbi in cenah. Takole "na pamet" nima pretiranega smisla razpredati o cenah shar-peiev, saj je nakup odvisen predvsem od marsicesa drugega.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: ppetra , torek, 19.09.2006 : 11:52:45
Ja, na te trgovce sploh nisem pomislila.

Sicer me pa to o ceni in ne/rodovniških psov zanima čisto tako. Malo tudi iz tega, da vidim kako je to pri drugih pasmah in ne samo pri moji. Sem pa sklepala, da so shar-pei-ji nekje tako redki kot moja pasma (Coton de tulear).

Ker kužka ne mislim kupiti, se mi ne zdi smiselno klicat na KZS, zato sem mislila da bi nekaj okvirnih informacij izvedela v tej temi (tako za širjenje obzoraja :P). Pa nič zato, če tema ni temu namenjena, bom morda imela pa kje drugje, če bo tako naneslo, to izvedt  :)

Lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 19.09.2006 : 17:15:18
ppetra lepo, da si vprašala...za to pa so forumi mar ne?  ???

Rodovniških pejčkov je nekaj čez 300. Pa še to je zanimivo, da sem na lastne oči videl veliko lepih, zdravih in nadvse prijaznih shar-pejčkov in to Slovenske vzreje, ki je v samem vrhu... 8)

Vsa čast tistim, ki se za to pasmo tako trudijo!

Lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: SARA , sreda, 20.09.2006 : 05:48:29
jaz mislim da tisti ki rečejo tako pač NO IN goldenčki so zelo pogosta pasma in pač sej če si kupim psa je lahko brez rodovnika .kaj pa če mu bit?
ampak jaz mislim da  si s tem podpišemo pogodbo pri veterinarju in še kaj..
tako da jaz varčujem denar za rodovniškega pejčka..in če ga bom vzela ga bom vzela v *****

lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , sreda, 20.09.2006 : 12:51:13
Prav sigurno, da ni za kupovati gubic pri preprodajalcih oz. brez rodovnika. Kajti lahko si nakoplješ en kup zdravstvenih težav in obogatiš veterinarja za velike denarje, ti pa bankrotiraš. Šar pej je pasma, če imaš smolo, ima lahko precej težav, ki trajajo tudi celo življenje. Moj na srečo (trkam :)) ni imel nobene zdravstvene težave, le šivanju oči, kajti gube na glavi so bile pretežke in so mu veki zdrknili čez očesi.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: ppetra , sreda, 20.09.2006 : 12:57:14
A pa je pri tej pasmi rodovnik, dejansko zagotovilo za zdravega psa? Ali imaš zaradi specifičnosti pasme lahko vseeno težave s psom?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , sreda, 20.09.2006 : 16:23:42
ppetra...pri nobeni pasmi rodovnik ni 100%....lahko sta oba starša multi championa...mladicek pa lahko pride bolan ali z napakami...na naravo ne moremo vplivati...je pa res da je rodovnik zelo zelo dobro zagotovilo...kajti ne gledaš samo staršev temveč več rodov za nazaj...tudi karakter mladička, ki ga bos dobil iz kombinacije katero bo vzreditelj paril, lahko priblizno ocenis...čeprav je to pomoje spet tako-tako...

Nikoli pa psa brez rodovnika...jaz sem se enkrat pošteno 'nasral
'
Če te še kaj zanima od pejčkov ti bova s Sonio rada odgovorila, ne Sonja?  ;D  ;)

Lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , četrtek, 21.09.2006 : 06:57:49
Seveda, vsekakor, vedno pripravljena na pogovor o psih, predvsem pejčkih  :)!!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 21.09.2006 : 08:08:18
en kratek post iz šole :)

Skoda, da sva samo midva 'bolj' aktivna na shar-pei forumih...  :(

Na specialki je bilo pa super ne?
 
lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , četrtek, 21.09.2006 : 08:15:42
Škoda, da nas je tako malo ljubiteljv gubic  :-[. Čeprav se mi bolj zdi, da se ne pojavljajo na forumih oz. sploh na takih straneh.
Na specialki je bilo OK, le vreme je bilo malo bolj kritično, bolj luštno bi bilo, če bi nas sonček grel. Ampak saj sem že marsikaj doživela in smo vajeni še hujšega :-\.  Se midva poznava?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 21.09.2006 : 08:32:28
Ja to pa res ja...če bi bil sonček bi bilo lepše  8)

Se poznava, se :) Tukaj imam drug nick drugače bi bil pa Tai :D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , četrtek, 21.09.2006 : 08:48:40
Ah, a ti si!! :D Se mi je sicer svetlikalo, ampak s tolikimi sem se pogovarjala, da bi lahko bil tudi kdo drug, nov na forumu. Ti kaj veš od koga so gubice v albumu? Meni se sicer dozdeva, ampak nisem čisto sigurna.
Morda z debato zbezava še kakšnega ljubitelja oz. lastnika pejkotov, da se pridruži  ;)!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 21.09.2006 : 09:00:11
Haha

Katere gubice?  :-\ prekopiraj link ;)

Lepo bi bilo, da bi se še gdo oglasil ja...
Dolgčas v službi, tako kot pri meni v šoli ne? :D :D



Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , četrtek, 21.09.2006 : 09:25:03
Ne znam kopirati, ne gre mi preveč od rok  ???. Sicer pa iz "galerije" na teh straneh, pri FCI II skupini.
Zadnjič sem se pozabila pozanimati s katero hrano hraniš ti svojega? Veš morda še za koga drugega s čim jih hranijo? Namreč razmišljam, da bi zamenjala brikete, ker mu je hrana popolnoma drugorazredna stvar. Ampak ob dlaki kakršno ima sedaj (čudovito  :) ), me je malo strah, da mu kaj ne zmešam v telesu. Le malo več mišič potrebuje. Zgleda, da ga bom morala malo na fitnes peljat  ;D!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 21.09.2006 : 14:07:14
No bom poiskal! hvala!  ;)

Sonia jaz ga hranim z Nutro lamb & rice...in moram priznati da se res lepo razvija...vsaj tako je 'šefica' rekla ;) driske nima, zelo jo ima rad, njemu je super :)
S kakšno ga pa ti hraniš? Od 'naših' pejčkov mislim da kar velik odstotek je Nutro...

Če boš hrano zamenjala jo moraš menjavati postopno... nekje sem zasledil da mešaš najprej 1/3, 2/3, in nato 3/3 ....eno tretjino nove, dve tretjini prejšnje...potem 2 nove, 3 prejšnje...potem pa samo novo.... o tem se raje še pri kom pozanimaj...da ga jaz ne bom kaj polomil :)

Fitnes ja :D 
Do zime počakajte...pa bo vse 3 na sankah vlekel ;) ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: belči , četrtek, 21.09.2006 : 15:21:30
zivjo! jst mam pa eno tezavo z mojo lubico. ze parkrat se je zgodil da se je v spanju (nevede pomoje) polulala. fora je v tem, da drgač sporoči če more na wc, dons ponoč pa se je polulala v svojo košaro, na tepih.....povsod! mogoce kdo ve kaj je vzrok? skrbi me...

lp, a


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , četrtek, 21.09.2006 : 15:38:13
Belči, jaz bi obiskala veterinarja, čimprej, morda kaj z ledvicami ne "štima". Šar pej se ne bi polulal v svojo košaro.
Jumbo, jaz svojega hranim s Hilssom, tisto "taroza (saj vem, da sem smotana, ker ne vem imena)", za odrasle pse. Tudi jaz sem nameravala preiti na Nutro in sicer na Performance. Malo sem si prebrala tisto brošurico in je tudi omenjeno, da je ta hrana za neješče pse. Toliko, da ga spravim do zadostne mišične mase, potem pa na lamb@rice. Čeprav sem včeraj dobile testerje in sva probala, pa ni nobenega večjega navdušenja. Moj bi namreč najraje videl, da bi kar jaz "pitala" :D, pametnjakovič. Sem že padla na to njegovo foro in sem se komaj izmotala in rešila doživljenjskega hranjenja z roke  ;D.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 21.09.2006 : 17:12:30
Belči se strinjam s Sonio...čimprej do veterinarja.

Nč nisi smotana :D  ;D

A rit fina tut nutrota noče jest  8)
Naš bi pa 'požru' use kar se da...če mu pa ni znano morm pa js probat pa rečt (mmmm kok je fino), pol se mu pa zmeša ;)

Potem pa kar probaj Performance pa boš povedala če mu ugaja :)

Kaj je probal Performance ali lamb&rice?

Če bi iz roke jedel bi bila pa tudi špar hrana vredu ne ? :D :D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 21.09.2006 : 17:15:41
Uuu še nekaj!

Belči...napisala si 'parkrat' ... koliko je stara tvoja psička? Kaj se je do danes parkrat polulala odkar jo imaš, ali se je to zgodilo v teh dneh...vsako noč enkrat?

Lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: belči , četrtek, 21.09.2006 : 18:12:12
hej!
to se nekak dogaja ze od novega leta (prbl 2x). potem je bilo nekaj časa vse u redu. najprej sm mislila da je to naredila zanalašč, ker me nekaj časa ni bilo doma,ko pa se je to ponovovilo sm šla do veterinarja, pa so me sam uprašal če je sterilizirana (je), ampak baje naj bi v tem primeru uhajale bolj kapljice. bella pa se kar konkretno polula. moji starši so tut opazili da je med spanjem v travi lulala. zdej je blo spet nekaj časa vse ok, danes ponoči pa se je polulala vsaj 4x....lulat jo vozimo kot običajno, ima dostop do vrta....res mi ni jasno.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , četrtek, 21.09.2006 : 18:29:44
To sigurno ni uredu in normalno  :-\. Jaz sem imela psico kokeršpanjelko, sterilizirano in so se ji začele takšne težave na starost. Vet. je rekel, da ne more kontrolirati več vode, tako, da je bila kar kriza  :'(. Vsako noč vse mokro. Koliko je tvoja stara?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: belči , četrtek, 21.09.2006 : 18:36:32
skor 4 leta. sej drgač sm prebrala zdej na forumu o inkontinenci. verjetno je to to, bom sla do veterinarja. sam mi ni všeč misel jo filat z zdravili...


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jana , četrtek, 21.09.2006 : 18:42:24
belči, predlagam, da preberes teme:

- Sterilizacija in inkontinenca! - anketa (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4862.0.html)
- Sterilizacija in inkontinenca! - anketa 2. del (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,5432.0.html)

Morda bos nasla kaksen podatek, ki bo pomagal naprej pri iskanju resitev za tvojo psicko.

Zagotovo ni normalno ce pes nezavedno lula in vzrok je treba resiti in zadevo zdraviti. Tudi za inkontinentnost so zdravila, ki omilijo tezave.

PS: Prosila bi te, ce se malo potrudis s slovenscino, saj je sicer precej tezko brati tvoja sporocila.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 21.09.2006 : 19:30:27
Belči, upam in držim pesti,  da bo s tvojo kepico vse vredu!
Lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , četrtek, 21.09.2006 : 19:42:42
Tudi jaz in upam, da rešite zadevo. :)
Ravnokar sem s sprehoda in zopet mi je nori labradorec dvignil pritisk do konca. Tega psa srečujem že nekaj časa in ženska, ki ga vodi na sprehod ga komaj še obvladuje  >:(. Srečanje je bilo neizbežno, komaj ga je še držala na povodcu. Renčal je tako grozljivo, da me je spreletaval srh, seveda tudi moj ne ostane miren in mu vrača renčanje. A s to razlika, da jaz mojega lahko držim, lastnica labradorca pa žal vedno težje  >:(. K sreči se je na semaforju prižgala zelena luč, da sta odšla čez cesto. Na oni strani se ji je strgal z rok a na srečo ni pridirjal nazaj. Ne upam pa si pomisliti kaj bi se lahko zgodilo, če se ji slučajo strga s povodca oz. rok  :o , groza. Zaradi nje nosim vedno s seboj gsm. Sicer ga nisem nikoli prej. Kajti bojim se za psa in tudi sebe.  :-\ Ne vem kaj lahko storim, se ji izogibam ali mirno čakam kaj se bo zgodilo? :o Sicer sva imeli že besedni dvoboj, tako, da na povedec ga je dala, kaj več pa ne. Mislim, da si najmanj nagobčnik zasluži, saj pes je popolnoma podivjan.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 21.09.2006 : 20:05:24
Sonia ti pa res nimaš sreče s tem labradorcem  >:( oz. butasto žensko.

Tudi Tai bi lahko slab mesec nazaj dobil zelo zelo slabo izkušnjo...Jaz in tai ter prijatelj in njegou kuža...se sprehajamo, oba psa na povodcih in proti nam se je bližala gospa stara blizu 50 let...imela je nekega velikega temnega psa...pomoje mešančka...ki je bil podivjan za znoret...šla sta čez cesto in čakala...ko smo si bili nasproti je začel pes renčati, in vleči proti nam...jaz sem se zadrl če ga misli zadržati ali ne...v tem hipu se ji je pes strgal iz rok, ženska je padla po tleh in pes v oba najina psička...oba sva se zadrla in pes se je samo zabil v najina 2 psa nato ga je pa gospa prijela...najhujše je pa to, da je bila gospa vinjena...mislil sem da bom spustil dušo tam...gospo sva nadrla, da če psa ne more obvladati in da če ve da je njen pes podivjan naj mu nadene nagobčnik in naj ga trezna okoli vozi...potem je psa še udarila, jaz sem ji pa zabrusil da bi bilo bolje da bi gdo njo prilimal ne pa ona psa...malo grdo toda nisem se mogel zadržati...ni pes kriv, kriva je ona...če bi bila trezna in pes imel nagobčnik se nebi nič zgodilo...dobro da je nista ne Tai ne Buco skupila, ker če ne nevem kaj bi bilo...  >:(

Takih ljudi res ne zastopim....
Tudi na današnjem sprehodu sva mogla 2x čakati da sta šle 2 ženske pred nama toliko naprej da sva lahko pot nadaljevala...zopet odvezani cucki...

Če s tem dokazujejo poslušnost, da imajo psa odvezanega so pa res 'bumbarji' (moj me itak uboga in ne gre nikamor) ...brez besed...


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , ponedeljek, 25.09.2006 : 18:32:12
Sonia spet imam eno vprašanje zate ;)

Ti Lee-ja hraniš že od malih nog z Hill's-om? Ali je imel prej kaj drugega...?
Vprašal bi te, če si dala tvojemu nagubancu že katero hrano z okusom ribe in kako se je obneslo...
Slišal sem, da jo kužki obožujejo...

Če ima gdo izkušnje z ribo naj prosim kaj napiše :D

Že v naprej hvala!

Papa


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , torek, 26.09.2006 : 06:51:45
Čisto na začetku, ko smo ga prinesli domov je bil na Nutri, a le za dva meseca. Ker je bolj slabo jedel nam je Matko priporočil Hills (roza vrečka), potem smo bili precej dolgo časa na tem. Ješčnost je bila še vedno precej slaba, potem smo zamenjali in probali še Canido. Na tej hrani je bil cca. 2 meseca a je dobil vnetje kože, sicer ne vem ali je bil to vzrok ali kaj drugega. V tistem času smo šli namreč tudi na dopust, na smučanje, imeli smo ga s seboj a je bil precej časa sam v apartmaju in morda je bil to zanj šok, ker smo mu zamenjali dom  :'(.
Po tistem vnetju smo zopet nazaj prešli na Hills, do danes. Ampak bom zamenjala, doma imam že Eukanubo Performance, bom pa malo počakala, ker je bil v soboto cepljen proti steklini.
Bomo videli, upam, da mu bo kaj bolj všeč in da bo jedel z večjim z veseljem  ::)!!

ČAO!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 26.09.2006 : 14:55:49
Sonia hvala za odgovor :)

Jaz malo razmišljam, da bi menjal hrano... Rad bi našel kakšno, ki bo ustrezala njegovi dlaki...zdi se mi da je že kar en čas v 'luknjah' :D Prijatelj je imel ravno tako roza hill's in njegov kuža je imel zelo lepo svetlečo dlako...in meni se je od Lee-ja na razstavi zdela zelo zelo lepa  :D

Koliko časa se je vašemu kosmatincu popravljala dlaka....ali to traja, ali sem pa samo jaz prevec 'delikaten' in mislim da gre vse čez noč :D pri našem je že kar lep mesec...

Držim pesti, da bo bolj rad jedel!  ;D
Čaw, čaw!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , torek, 26.09.2006 : 16:20:57
Mojemu peskotu je menjava dlake trajala cca. 6 tednov. Čeprav luknjast ni bil, le letelo je od njega kot, da bo ravnokar postal gol. Stanovanje je bilo kljub vsakodnevemu sesanju kot stelja v hlevu  ;D. Dvakrat dnevno smo ga krtačili tudi po 20 minut  :D, pa še se mi je zdelo, da ni ne konca ne kraja.
Ja, imam pa tudi jaz občutek, da je njegova lesketajoča dlaka prav zaradi Hillsa, saj takrat, ko je bil na Canidi se mu ni svetila in tudi ostale šar peje kolikor jih poznam so v večini na Nutri in nima nihče tako lepe dlake.
Tako, da tudi jaz ne vem ali bi tvegala lesketajočo dlako za večji apetit  ???!
Si morda videl slike iz mariborskega caciba, ki je bil ta vikend? Poznaš tistega, ki je bil drugi s šar pejem v FCI II grupi? Meni je bil pes ful všeč a ga nisem še srečala ne na razstavi, niti ne poznam psa. Zdi se mi pa iz naših linij.
Mi se nismo udeležili, ker je slov. šampionat pri mladih že zaključil, za v raz. vmesni mu je pa sfalilo 3 dni  :-[ . Gremo pa 8. okt. na Reko. Drži pesti  ;).
Si kaj slišal, bodo kaj organizirali jesenski - kostanjev piknik?

Kje ste še ostali ljubitelji gubic  :(? Samo midva debatirava tukaj.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 26.09.2006 : 19:02:59
Aha...

Tudi midva bova probala tale hill's :D meni je vaš lee resnično zelo všeč... glede kilc bo pa pomoje komot še vse nadoknadil...lee ima komaj dobro leto kajne? Pomoje ni straha, da se ne bo še kaj poredil...  ;)

Spet te bom vprašal :D kje si gledala te slike iz razstave ;)

Bom držal pesti za Rjeko bom :D (če boš poslala kakšno fotko)  :P  8)

To pa res ja...samo mi2 sva aktivna....sva vsaj 2 .... skoda da ni shar-pei forum bolj razširjen...  :'(


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 26.09.2006 : 19:13:17
Našel slike  ;D

Lep kuža ja... ampak ga nisem še videl  :-\

Lastnika pa tudi jaz ne poznam.... žal

(Sedaj bo treba pa zgužvanca ven peljat...kar gleda in čaka da rečem " a greva" :D :D

Noč!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: belči , torek, 26.09.2006 : 20:50:14
zivjo! hvala za pomoč, bella naj bi imela vnetje mehurja tako da je na antibiotikih....upam da bo pomagal....zaenkrat se ni....


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , sreda, 27.09.2006 : 06:52:53
Belči, fino, da ste našli vzrok pogostega, nenadzorovanega lulanja. Antibiotik pa potrebuje tako ali tako dva do tri dni, da začne delovati. Le pridno ji ga dajaj, do konca, da se vnetje sigurno pozdravi. Te stvari se znajo ponavljati, če se jih ne pozdravi dobro :'(.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , sreda, 27.09.2006 : 14:05:33
Belči držimo pesti, da tvoja navihanka čimprej okreva!!

papa


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Sirček , sreda, 27.09.2006 : 18:30:37
hey!!! jumbojet... hvala, še za prejšnji odgovor ;). sporočam pa vam,da imam tudi jaz gubico, ime mu je Art. Takoj nam (celi familiji) je zlezel pod kožo ::). je pravi nadobudnež 8) in zelo rad se igra :D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , sreda, 27.09.2006 : 19:03:02
Zdravo sirček!!!

Sem slišal, da si se takoj pozanimal za gubice ja!! Bravo!  8)

Najprej...veliko veselja, sreče in prespanih noči ti želim :) Ne bo ti žal, da si si izbral Shar-peia, ker boš sam opazil, da te bo to bitje zelo zelo razveseljevalo iz dneva v dan!

Zdaj pa....SLIKCE :D :D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , četrtek, 28.09.2006 : 07:02:03
Uau, še nekdo, ki obožuje gubice, super  :D. Sirček dobrodošel. Predvidevam, da imaš mladička? Joj, saj se skoraj ne spomnim več kako je zgledal naš, ko je bil mali, pa čeprav je šele nekaj več kot leto od takrat, ko smo ga prinesli domov.
In šar pej ti resnično zleze pod kožo že prvi dan, ko ga pripelješ domov.
Ravno včeraj sem srečala v Mostecu eno gospo s šhar pejem, toliko starim kot naš a žal se nisva mogli prav nič pogovoriti, ker sta bila oba tako neprijazno razpoložena en do drugega, da se nisva skoraj nič slišali  :-[.
Ste videli članek v reviji Jana o klubski razstavi v Varpolju, ful dobro  :).


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 28.09.2006 : 08:01:21
O sonia spet online :)  jaz pa ...(spet v šoli)  ;D

Sem slišal za članek v reviji Jana ja...nisem ga pa še videl  :-\
Baje je Matgo na sliki ne?



Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , četrtek, 28.09.2006 : 09:40:02
Kaj češ, vsak po svoje se matramo  :-\. V Jani je na dveh straneh članek z veliko slikic iz seveda tudi s Matgo in Buzz. Sem si jo kar kupila, za v fascikel poleg ostalih člankov in Leejevih uspehov.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 28.09.2006 : 18:35:40
Ti rečem ja...  >:(  ;D

Jaz dobim Jano čez pol ure ;)

Za Lee-ja  pa tako ali tako potrebuješ debel fascikel...  ;)

Na koliko razstav si ga približno že prijavila?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , petek, 29.09.2006 : 06:43:56
Uh, na koliko razstav? Moram prav pomisliti  :D! V raz. najmlajših 3x in potem v raz. mladih 9x. Od tega je bil 1x per. in 2x zelo per. ter 7x PRM in 3x BOB. Kar lep izkupiček za 15mesečnika  ;D.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , petek, 29.09.2006 : 13:28:34
  :o  :o   
Edino kar lahko rečem je bravo :D :D

Veliko vadita? Sva se nekaj s tvojim možem pogovarjala in je rekel, da boste hodili tudi ven iz Slo.

Midva bova šla tudi še na kakšno in videla kako bo...če mu bo ugajalo bova hodila če ne pa ga ne bom silil...mislim pa, da se morava še oba VELIKO naučiti...čas pa tako ali tako imava ;)





Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , petek, 29.09.2006 : 18:47:27
Ja, zaenkrat smo bili le v BIH, Srbiji in Hrvaški. Šli bi še na kakšno v Italijo, Avstrijo, na sever... a za to je potrebno kar nekaj financ  :-\ in če bi se našel še kdo, ki bi bil pripravljen hoditi skupaj in si deliti stroške, bi bilo super  :). Tako pa še ne vem  :-\. Nekaj sva se pogovarjala, da bi šla oktobra v Budimpešto a, če bi šel še kdo.
Vadiva pa ne kaj dosti  ;). Je zgleda že tako malo narcisoida  ;D, nekaj je pa morda tudi to, da je zdaj že vajen razstavne vrvice (dam mu jo le na razstavi oz. če povadiva) in točno ve, da takrat smo pridni in ne delamo scen  ;D. Čeprav nam še kakšna "rata", sploh, če je v bližini kakšno dišeča psička  ;D, tako kot npr. v Trbovljah in Varpolju. Ampak ga poponoma zastopim  ;D ;D ;D, naj ima malo veselja, čeprav zastonj. Upam, da kdaj (nekoč) bo prišel še na svoj račun  ;D.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , sobota, 30.09.2006 : 08:37:18
HAHA :) Zdaj je ravno pravi čas zanj....(dišeče psičke) :D :D

Glede stroškov te pa zastopim ja :-\ verjamem da jih je ogromno... Na 'severu' pridejo razstave dražje kot na 'jugu'?

je pa spet to res, da če greš na kakšno bolj 'veliko' razstavo, pomoje 100x večji užitek, kot pa pri nas...tam je veliko več pejčkov na kupu...pri nas jih pride bolj malo kajne?

Prijavita se v Francijo na specialko...to bi bilo za vaju ;) ;)
(če je že mimo pa drugo leto) :D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tjas , nedelja, 22.04.2007 : 17:04:55
Živjo!

Prosila bi vas za kakšne linke oz. vzreditelje teh prekrasnih gubic! Ali pa če kdo ve kdaj bo kakšno zelo dobro leglo?

Hvala


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tadeja_n , nedelja, 22.04.2007 : 17:08:08
Še enkrat ::) pokliči Kinološko zvezo Slovenije!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: drobtinica , nedelja, 22.04.2007 : 17:10:38
Tjas:
Psarna Golding
Dejan Buhovac
golding@siol.net
www.golding-kennel.com


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tjas , nedelja, 22.04.2007 : 18:23:39
Hvala drobtinica. ;)
Ali je še kašen drug? Tujina me tudi zanima? :-\ :)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tjas , nedelja, 22.04.2007 : 18:26:04
tadeja_n kinološko zvezo sem že klicala. Vendar ni nič v Slo..
Tisi, ki pa so pa nisem zadovolna z njimi! Sem pa želela dobiti od vas shar-pei-jevcev, če poznate kakšne dobre vzreditelje in kaj priporočate.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , nedelja, 22.04.2007 : 18:50:52
Bo treba pa tujino vprasat, ce te tujina zanima. Se pac obrnes na tuje kinoloske zveze in vprasas kako in kaj, ni druge.

Kaksni shar peiji so ti pa vsec?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tjas , ponedeljek, 23.04.2007 : 07:02:08
Favorit je sivi, vendar tako kot sem slišala ga je zelo težko dobiti in da je največ rjavih(svetlo). :-\
Drugače pa če ne bomo dobili sivega ali črnega, bi želeli imeti rjavega z rjavim gobčkom, ne črnim.
Po raznik linkih sem gledala, kakšne možnosti in barve so ti pesjanarji in morem reči da so mi VSI všeč.:D
Tako da prosim če kdo pozna kakšnega vzreditelja, mi naj posreduje informacije. Pomaga mi tudi neka kinologinja, ampak saj pravim trenutno ni nobenega legla.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jana , ponedeljek, 23.04.2007 : 10:38:46
tjas, med clani mojpes.neta je le psarna Golding, zato tukaj javno drugih podatkov o vzrediteljih ne mores dobiti. Obrni se na Slovensko kinolosko zvezo in na zveze drugih drzav.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , ponedeljek, 23.04.2007 : 19:04:17
Živijo tjas!

Še negdo, ki so mu pejčki všeč ;)

Glede barv... Težko boš dobil točno takšnega kot si sam najbolj želiš... saj veš ... (narava dela svoje) ... Meni osebno so najbolj všeč Fawn Coat in temno masko... Takšnega sem si sam omislil in ga celo dobil :) ... Imel sem pač srečo... Drugače so mi pa prav vsi pejčki zelo lepi :)

Veliko sreče in potrpljenja pri izbiranju vašega družinskega člana  ;)

Lp!



Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tadeja_n , ponedeljek, 23.04.2007 : 20:50:18
Kakšni so pa sivi?
Kakšne so sploh vse barve možne pri šarpejih?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tjas , torek, 24.04.2007 : 09:42:42
Hvala za odgovore vsem.

lp, tjaša


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , torek, 24.04.2007 : 10:12:32
Tjas, kaj pa glede dlake-horse ali brush? A pod sivi mislis modri ali prav sivi sivi sivi.

Tadeja_n, znajo bit zanimivo postrihani. :)

Krem, rjavi, cokoladni, sable, crni, fawn (pa red fawn), lila, apricot, 5 point red, izabela, modri, pa potem so tu se ti. "flowered" (vecbarvni so).

Ce vtipkas v google shar pei colors (ali colours), ti vrze ven med drugim tudi eno stran, kjer so barve prikazane se s slikcami.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tjas , torek, 24.04.2007 : 10:17:15
Nanook mislila sem modre, saj zgledajo tako sivo-modri, vsaj mojim očem. :-[
Glede dlake te pa ne razumem? :-[


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , torek, 24.04.2007 : 11:40:32
Kater tip dlake ti je bolj vsec pri shar peijih-horse ali brush. Horse je krajsa, brush je daljsa. A bi mela samcka al samicko?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tjas , torek, 24.04.2007 : 12:28:14
Krajša dlaka, za spol pa nam je trenutno vseeno, mogoče bolj navijamo za samčka. Ampak to se lahko še spremeni, ko bomo videli leglo.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , torek, 24.04.2007 : 12:47:58
Se priporocam za slikce, ko/ce vam ga uspe dobit. :) Pa nikar kupovat brez rodovnika! ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tjas , torek, 24.04.2007 : 14:36:28
O seveda bom objavila slikce in sporočila če bo prišel nova gubica v Slo.. ::)

Bom pa morala kar dolgo čakati, da izberemo tapravega.
Aja rodovnik pa je seveda 1. pogoj! Zato pa sem tudi spraševala, če pozna kdo res dobre vzreditelje, od katerih bi dobila res dobrega psa. No iskanje je že v teku. ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , torek, 24.04.2007 : 14:39:11
A pa to kupujes psa z namenom razstavljanja in/ali vzreje?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tjas , torek, 24.04.2007 : 14:46:31
Za vzrejo se bomo potem odločali, ko bomo imeli psa in bomo videli če bo primeren za nadaljno rejo.
Na razstave pa ga bomo tudi peljali.
Saj pravim odvisno bo vse od psa. Če bo užival v razstavljanju, zakajpa ne? ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tadeja_n , torek, 24.04.2007 : 18:18:12
A ni tako, da večbarvni niso po standardu?

Imam pa slikco enega večbarvnega iz lanske razstave..

http://www.moj-album.com/slike/567647/Bec1voxRntI8oU3C.v.jpg


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , torek, 24.04.2007 : 18:44:32
Niso po standardu, ampak obstajajo.

Tjas, drzim pesti, da vam rata in da bo kmalu po slo. razstavah marsiral en moder macho. ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 24.04.2007 : 18:51:16
Ravno sem hotel napisati post, pa me je Nanook prehitela :D

Tjas sporoči ko bo kaj novega... Ko je govora o novem družinskem članu, smo vsi malo 'tečni'
:D :D

Je gdo že videl modrega v živo ?  :D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , torek, 24.04.2007 : 19:30:41
Ne (se). ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 24.04.2007 : 20:39:42
Aha :D  ...

Malo off topic ampak vseeno: Nanook a je ta psicka Shenzi ? Malo 'znan' mi je ta obrazek na slikci :D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , torek, 24.04.2007 : 20:43:04
Ja, to je Shenzi benzi. Se punta ker mora spat.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 24.04.2007 : 21:06:09
hehe  :D

Zelo simpatična 'dama' :D
Živahna ane ? :D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , torek, 24.04.2007 : 21:09:41
Oja, zelo. ;D Ce ne krade sveze posajenega timijana iz vrta, se pa maminih rdecih pelargonij loti in jih cufa (moje bele pusti pri miru  8)).
Je pa dama samo v narekovajih, mi ji pravimo kar kmetica, ker take pocne. Korenince nosi not, igracke ven, po jedi rigne kot pujs... ;D ;D

Kako je pa kaj Tai?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tadeja_n , torek, 24.04.2007 : 21:52:25
Večbarvni šarpeji se torej ne smejo razstavljati ali dobiti vzrejnega dovoljenja?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , sreda, 25.04.2007 : 07:44:55
Z barvami je tako: za razstave in vzrejo so dovoljene  vse ''enotne'' barve (solid colours), z izjemo bele.
Pejček  vzrejnega ne bo dobil, če je albino (brez pigmentacije), ima vzorce v barvi (pike, packe ipd.), je dvobarven. To tako na hitro. Se pa seveda v leglih take gubice pojavljajo in so v vsem ostalem prav take pojave kot tiste, ki ustrezajo standardu  ;) .

Če te zanima kaj več o standardu klikni:
http://www.sharpei-klub.si/strane/standard.php

Lp!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , sreda, 25.04.2007 : 19:13:06
Dan :D

Nanook: Super tole s Shenzi  8) ... nova vrsta Shar-peia :D... Farm-Shar pei :D

Tai: Tai je super :D ... z njim pa res ni bilo problemov :) ...edina ampak res edina stvar, ki mi jo je nakuhal je bila ta...da sem moral po novo žimnico :D ...nevem zakaj, ampak edino tisto ga je očitno motilo... (morda me je pa hotel le opomniti da ni udobna) :D:D

Drugače pa super ;) 

Lp!

 


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , četrtek, 26.04.2007 : 06:50:41
Ojla, še mene tukaj. Jaz sem videla modrega pejkota letos na zagrebškem CACIBu. Bil je še mladiček (cca 4 mes.) in se ni razstavljal. Lastnik je nek zagrebčan, dobil ga je pa iz Italije. Pravi cukerček  :-*, sicer pa, kateri mali pajeko ni cukerček? Mene bi malo skrbelo zdravstveno stanje nerjavih shar peiov. Kajti moj je (trkam) brez vseh zdravstvenih problemov, s super dlako in kožo, s super karakterjem, morda malo preveč dominanten ampak saj je moški in njegova zgodovina je pač takšna kot je.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , petek, 27.04.2007 : 07:32:45
Tamala ni pa nic unicila (zgrizla kaj neprimernega v hisi), ma svoje igracke (al si jih pa naredi-timijan ;D) in je to to.

Shenzi in Tari v akciji (http://www.youtube.com/watch?v=s0Cvx0sNSzo) Tako se pa mi potanovem igramo. ::)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tadeja_n , petek, 27.04.2007 : 11:48:53
Kolk je lepa tamala. :)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , petek, 27.04.2007 : 17:06:33
Hehe, super je tale Shenzi... Pa Tari je tudi simpatična!

Se zelo ujamejo kaj?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , petek, 27.04.2007 : 17:59:28
Hehe, Tari je res kastriran, ampak je vseeno samcek. ;) Ja, zelo sta se ujela, si nisem mislila, da se bosta celo igrala, On se namrec noce igrat... ponavadi. ::)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , petek, 27.04.2007 : 18:13:14
Hihi :D

A dečko je :D Potem pa sploh ni nič preveč čudno da se ujameta :P



Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sobota, 05.05.2007 : 09:27:53
Ma, v bistvu je, ker je on tak, da ne mara:

-psov, ki smrcijo (Shenzi to pocne)
-psov, ki rinejo vanj (Shenzi to pocne)
-psov, ki hrkajo oz. se oglasajo kot prasicki (Shenzi to obvlada)
-psov, ki ne znajo bit niti sekunde pri miru (Shenzi bo kmal doktorirala iz te znanosti)
-pa se marsikaj bi se naslo. :D

Pred par dnevi je nasel na vrtu igraco, svojo prvo igracko pravzaprav, ena taka vrvna cufa je, dobil za dobrodoslico s Floride. Nikoli je ni maral, zdaj, po 11. letih. jo pa vlaci okrog, se igra z njo, jo kaze Shenzi in se potem ruvata in cufata zanjo. ::)

Sicer smo pa ze vec kot en dan celi nesrecni, ker je zunaj mokro in se bomo ocitno stopili, ce stopimo ven. ::)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , sobota, 05.05.2007 : 19:52:59
Hehe, super  :D

Očitno, mu Shenzi zelo ugaja  8)

To je pa res ja ... vreme totalno zamori vse skupaj..  :(



Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , torek, 08.05.2007 : 09:35:55
Sicer smo pa ze vec kot en dan celi nesrecni, ker je zunaj mokro in se bomo ocitno stopili, ce stopimo ven. ::)
He he, to je pa večini lastnikov šarpejev najbrž kar poznano. Naša madam se ob dežju najprej vkoplje na hišni prag in noče ven, po prigovarjanju pa stopi na špičke krempljev  kot baletka (častna ,kot v risanki... toliko, da si še kože ne zaviha nad kolena, da se ne bi zmočila ;) :D) ) in na hitrco opravit najnujnejše.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 08.05.2007 : 14:11:59
Dež zna biti res problem... pri nas nastane le, če res močno dežuje.. če ne nimava problemov :)

Sneg pa - ŽURKA :D

Pa pri vas?  ;D

Lp!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , torek, 08.05.2007 : 14:15:31
Hm, sneg...moker in mrzel, ne maramo ga.
Ja, voda je pa... Dezja ne maramo, ce je zunaj mokro, je grozno, gremo pa prostovoljno pit in tacat po potockih. ::)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 08.05.2007 : 16:27:05
Hehe :)

Nas je že skoraj zamikalo, da bi zaplavali pa si je premislil  :D

Do trebuščka pa nič problemov...skakanje, norenje, čofotanje, vse kar sodi zraven :P

Mislim, da ima glede plavanja 'srečo' le naša Sonja  ;D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , sreda, 09.05.2007 : 06:13:03
S snegom je tako- po celem snegu ni problema  :-X. Če se ven vidi trava ali pločnik, ni ok. Plundra ni ok. Če sneži, je ok. Pri zelo mokrem snegu in malo pri dežju pomaga plašč s kapuco  ::). Stopit v lužo je bavbav  :o.
Piti iz potoka je ok. Tačko pomočit v potok je ok samo v ekstremnih razmerah, če res ni druge.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: sonia , sreda, 09.05.2007 : 07:32:27
Pri nas je največji problem dež, na vhodu se vkoplje kot kakšen specialec  ;D in moram uporabiti vso fizično moč, ki jo premorem, da ga zvlečem na plano. Potem pa opravi svoje potrebe s tako hitrostjo, da bi še jaz na WC-ju tako na hitro težko opravila.
Ravno v nedeljo se nama je zgodilo, da naju je na večernem sprehodu opralo tako kot bi naju nekdo s kubikom vode zalil  >:(. Na sredini poti se je ulilo in Lee je v trenutku, ko se je ulilo opravil svoje kakanje na brzino, preje se je pa obotavljal pol ure. Očitno me ima točno naštudirano, da dokler on ne bo kakal, sva zunaj in zakaj ne bi on malo zavlačeval, če se le da, ko pa zunaj tako lepo diši po psičkah  ;D. In to je pa zopet poglavje zase. Če zavoha, da se je ravno tam sprehajala kakšna godna psička, se vkoplje z nosom v tla, da moram zopet uporabiti vso svojo moč, da ga zvlečem stran  :D.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , sreda, 09.05.2007 : 08:38:22
Pri nas je največji problem dež, na vhodu se vkoplje kot kakšen specialec  ;D...
Očitno me ima točno naštudirano, da dokler on ne bo kakal, sva zunaj
Točno to dvoje drži tudi za našo Šarlotko :D.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: čenča , ponedeljek, 14.05.2007 : 13:47:23
Zunaj tako lepo sije sonce, jaz bi pa vseeno delila z vami eno deževno šarpejsko štorijo minule sobote.
Greva z Lotko zjutraj lulat, sila je bila (vsaj v stanovanju  :P ), zunaj lije... Ko L. to vidi, se seveda vkoplje na prag bloka, jaz zaviham rokave, vabim, vlečem, hvalim, kregam...jo komaj spravim na travo, kjer hlipa kot bi se ji godila strašna krivica. In bolj jaz vztrajam: ''Lulat, tu lulat'', bolj ona išče zavetje. Končno najde odprto okno (bolj lino) od kleti in začne s šapo ''odpirat'' šipo, da bi ušla noter  :o . Fotoaparata na žalost nisem imela s sabo.
Pa naj še kdo reče, da šarpeji niso mala nagubana visočanstva  ::)  ;D .


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , ponedeljek, 14.05.2007 : 15:29:27
Hehe čenča :D

Jo boš morala naučiti na komando 'Dež' ... pomoje si bo nahitro premislila (lulat in kakat) :D

Pomoje pride dan, ko nas hočejo naši nagubanci le malo za nos potegniti :D Očitno so res zelo inteligentni  ;D  8)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sreda, 16.05.2007 : 19:01:42
Mi smo pa igracke pustili na dezju in so zdaj ciiiiisto mokre... Mi pa v jok  :'(  pa na drevo (in vsake 30 sekund dol, da gremo pogledat, ce so ze suhe). ::)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , sreda, 16.05.2007 : 20:50:50
...joj  :-\

A je Shenzi kaj jezna :P

V najslabšem primeru se pa doma vedno najde kak copat, ki pride še kako v poštev, kaj?  :D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sreda, 16.05.2007 : 20:53:44
Ne, se spila s Tarijem oziroma krade stumfe al pa nadzoruje, ce majstri pravilno delajo nov vodovod. Je rizi-bizi. 8)
Al pa piha listke z balkona in gleda kako se zibajo v vetru. ::)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: KIMBA , ponedeljek, 30.07.2007 : 19:13:35
ŽIVJO!Sem ponosna lastnica 10 mesecev stare shar-peike, čistokrvne a brez rodovnika.Že dolgo prebiram vaše bloge in mnogo sem izvedela iz njih.Imam pa problem, ki ga ne znamo rešiti ne mi ne veterinarka.Navezuje se na kožo naše psičke.Že približno 4 mesece imamo celo sranje z kožo, s praskanjem in z vnetji. Hrano smo zamenjali že 3x in sicer iz pišanca na ovčetino in sedaj imamo ribo.Ko jemlje antibiotike in tablete proti srbenju je OK, ko pa s tem prenehamo je spet ista( brez dlake in spet se praska). Prosim naj mi kdo svetuje kaj naj naredim ker počasi nam zmankuje idej.Veterinarka pravi da je alergija in da jo mora testirati potem pa bo celo življenje na tabletah!?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tadeja_n , ponedeljek, 30.07.2007 : 22:10:56
Jap, to je pa tko ko kupiš "čistokrvnega" brez rodovnika.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jana , ponedeljek, 30.07.2007 : 22:22:28
tadeja_n, zagotovo je veliko tudi na tem, vendar Kimbi to spoznanje ne bo pomagalo resiti tezav, ji pa verjamem, da ni prijetno gledati zivali, ki se kar naprej praska, pa ne vemo, kako bi ji pomagali.

Nisem sicer shar-pejevka in se v kaksne podrobnosti ne bom spuscala, bi pa na tvojem mestu naredila eno od dvojega:

- zahtevala od veterinarke, da se opravijo testi ali
- zamenjala veterinarja, seveda pa prej zahtevala od sedanje veterinarke kompletno dokumentacijo o vseh dosedanjih preiskavah, injekcijah, zdravilih ...

Kaj od tega bos naredila, je odvisno od tvojega zaupanja sedanji veterinarki, oz. tudi od tega, koliko izkusenj z zdravljenjem alergij ima.
Vsekakor pa ni za pustiti zadeve kar tako. Psi lahko povsem brez tezav prezivijo tudi s kaksno tabletko na dan se vrsto let in zivijo povsem polno pasje zivljenje. Je pa seveda to dodaten strosek, vendar zanemarljiv, ce racunamo, da se nam v nasprotnem primeru pes spraska "do konca", cemur pa niti pasje zivljenje ne moremo reci.

Z neprestanim menjavanjem hrane raskirate bodoce prebavne tezave, kar bo zdravstveno stanje vasega psa lahko samo se poslabsalo.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , sreda, 08.08.2007 : 17:20:01
Pozdravljena Kimba!

Se strinjam s tem kar je napisala Jana...
Res je veliko odvisno od veterinarja, koliko se spozna na alergije...
Poskusi pri kakšnem ki je specializiran za te reči...

Edino to mi ni preveč ušeč... praviš da že dolgo bereš ta forum...se pravi da si prebrala čisto vse kar smo napisali...a si se vseeno odločila za nerodovniškega... res škoda...
Sam sem se nasral...ker se nisem prej nič pozanimal...

Veliko sreče in upam da se mala čimprej pozdravi!
Počohaj gubico!  ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: KIMBA , sreda, 08.08.2007 : 21:17:19
ČAO
Ja bloge berem odkar imam psa.Ne verjamem pa čist temu, da je vsega tega krivo to da pes nima rodovnika. Kateri veterinar pa je specializiran za to?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jana , sreda, 08.08.2007 : 22:25:03
- Specialisti (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,14337.0.html)
- dermatolog (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,6079.0.html)

- Zemljevid po mojpesForumu (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,5764.msg176377.html#msg176377)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 09.08.2007 : 08:34:37
Dobro jutro!

Kimba, seveda da ni...edino pri rodovniški vzreji, vzreditelji poskušajo odpraviti
vse zdravstvene 'napake' . Slovenska vrzeja šar pejev pa vodi v sam vrh...

Če imaš kakšno fotografijo male gubice nam jo prilepi, prosim  ;D

Lp!


Naslov: Predstavitev Golding shar peiev pred trgovino Mr. Pet
Poslano od: Nanook , četrtek, 09.08.2007 : 19:34:50
Tisti, ki se ne veste-to soboto (11. 8. ) bo od 10h naprej pred trgovino Mr. Pet v BTCju predstavitev Golding shar peiev (http://www.golding-kennel.com). Vsi lastnikigubic iz psarne Golding ste vabljeni, da pripeljete svoje ljubljencke, ljubitelji pa pridite malo pofirbcat. Pa da pa vas malo podrazim, naj vam povem, da bodo tudi mladicki!  :D ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 09.08.2007 : 20:31:13
Nanook živijo!

Sem že prebral za mr. peta :)

Joj, upam da bom dobil avto in da prideva s Taiem na obisk :)

Ko vidim fotografijo malega pejčka mi gredo kar kocine pokonci :D
Kje je tista mala kepica, ki sem jo pripeljal domov... :D:D

Upam, da se vidimo!!

Lp, Andraž


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , četrtek, 09.08.2007 : 20:49:38
Ja, tudi jaz obujam spomine ob pogledu na mladicke. Sploh ne morem verjet, da je bila Shenzi kdaj tako mickena. :D

Mi bomo seveda tam, vsi stirje, bomo pokazal kako se lupcke tala (no, Shenzi bo to pokazala).


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sobota, 11.08.2007 : 15:11:36
Andraz, skoda ker vaju ni bilo! Shenzi je srecala svojega brata, pa sestricno (v nevemkaterem kolenu), pa tri mladicke-ena izmed njih je tudi njena nova cimra oz. sostanovalka, ki trenutno drnjoha v kletki. ;)

Porocilo s slikcami seveda sledi (v kratkem).



Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tadeja_n , sobota, 11.08.2007 : 16:37:30
Ii kok je luškanaa=)
A maste še eno šarpejko zdej? :)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sobota, 11.08.2007 : 17:35:02
Jap.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tadeja_n , sobota, 11.08.2007 : 20:16:16
A to je blo načrtovano?


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sobota, 11.08.2007 : 21:03:10
A seveda. :)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tadeja_n , sobota, 11.08.2007 : 21:13:21
Sem mislila, da vam je bila ena tako všečm, da ste jo kar dam odpeljali. :D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: tadeja_n , sobota, 11.08.2007 : 21:13:54
domov*


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sobota, 11.08.2007 : 21:16:29
Hehe, saj mi je res zelo vsec, ampak zmenjeno je bilo pa ze veliiiiko prej. ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jana , sobota, 11.08.2007 : 21:26:09
Hehehehe, Nan, ko pomislim nekaj let nazaj ..., mi ne bi bilo nic cudno, ce bi kaksna gubica s teboj odsla tudi nenacrtovano ;D

Uzivajte!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , nedelja, 12.08.2007 : 15:19:08
Nanook!

Najprej čestitke za novo gubico!! :) ..mater je simpatična!  :-*

Glede Mr. peta...avto je bil problem... drugače bi 100% prišla..



Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: kaja , nedelja, 12.08.2007 : 16:01:15
Nanook, se ena gubica, pa niti prve se nisem spoznala? :D ::) :D Kaj pa tvoj veteran pravi na to? Bos katero od njiju pripeljala pokazat v Trbovlje (do 17. imas se cas prijavit ;)). lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , sreda, 15.08.2007 : 08:59:47
Jana, ane.  ;D

Jumbo Jet, skoda skoda, pa drugic, sam takrat bo pa Momo ze velika. ;)

Kaja, saj Vrhnika ni tako dalec. ;)

Veteran pa ne samo, da ne protestira, ampak celo uziva, ker je sefe in ju komandira. ;D Vsi trije se odlicno zastopijo.

Ne ne, na razstavo pa ne gremo, je takrat zakljucek cipkarskega festivala v Idriji (se mi zdi). :D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: kaja , sreda, 15.08.2007 : 16:56:43
Skoda, da nisem prej videla tega...sem danes dvakrat sla skozi Vrhniko.  ;) No, pa drugic, saj se veckrat potikam tam naokrog. :) Pa cestitke za se eno gubico.  :D lp


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jana , torek, 21.08.2007 : 10:27:00
Ce koga zanima - oddaja se shar pei - http://www.mojpes.net/modules/oglasi/index.php?pa=viewannonces&lid=5159


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: LuNaa , petek, 31.08.2007 : 12:48:23
lep pozdrav!!

pomoje je s tem shar.pei-jem nekaj narobe, da ga kar oddajajo...lahko pa, da tudi ne...vsaj men se tako zdi, pa a ni malo suh? >:(

 >:(nekteri pa res ne znajo delati z živalmi... >:(


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Jumbo Jet , petek, 31.08.2007 : 16:27:50
Mogoče je res malo presuh, ampak je pa res, da ima komaj 9 mesecev in pol...

Lahko pa, da bo tak tudi ostal in se ne bo nič več razvil...Do takega 'tipa šarpeja' , pa lahko pride z nerodovniško vzrejo, kjer ne parijo predstavnikov pasme, ki ustrezajo standardom...

Nažalost je temu tako in tem ljudem gre edino za hiter zaslužek in jim ni niti malo mar za težave, ki lahko kužka doletijo v razvoju in nadaljnem življenju... žalostno...  :-\

Lp, Andraž


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: LuNaa , sobota, 01.09.2007 : 20:25:50
Samo nekaj bi vprašala...pri kolkih mesecih/letih pa lahko začeš hoditi na razstave?

hvala in lp.!


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: mavrica , sobota, 01.09.2007 : 20:42:13
Razstavljati lahko začneš, ko je mladiček star 4 mesece, mora pa biti cepljen proti steklini.


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: LuNaa , sobota, 01.09.2007 : 20:44:32
hvala! mogoče pa se kdaj vidimo na razstavi ;)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , nedelja, 02.09.2007 : 15:52:04
LuNaa, koliko pa je tvoja gubica stara? Kaksne barve je? Se priporocam za slikce. :)


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: LuNaa , nedelja, 02.09.2007 : 16:44:40
moj Lun je star 2 meseca in nekaj dni...je črne barve :D
emm...bi dodala fotko...sam sm še začetnik pa neznam ::)mi lah kdo pove to kej? ::)jz nč... ;D


Naslov: Re: shar-pei
Poslano od: Nanook , nedelja, 02.09.2007 : 17:21:01
Slika v sporocilu. (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,14536.0.html) Tukaj pise kako in kaj.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , ponedeljek, 17.09.2007 : 08:31:07
haj :)
no pa sem se še jaz pridružila na čvek.včeraj je v našo družino prilajala modra šar pejka ki smo jo enoglasno poimenovali Čenča.njeno rodovniško ime Coni ji nekot ne paše .
šli smo si tudi ogledati specialko v Varpolje kar je bilo tako kot za mene tako tudi za Čenčo prvič.Ker je Čenča še premlada( čez 3 dni bo 2 meseca) je morala ostati izven prireditve,ampak ne glede na to sva z možem menjala varstvo.da sva si lahko ogledala ta lep spektakel.
  čeprav imam tudi jaz že izkušnje s šar pei( pred 14 dnevi je umrla naša 7 letna čokoladna Frida)pa je seveda ta forum čudovit za izmenjavo menj,izkušenj in kar tako zato upam da bom tudi jaz našla še kakšno pasjo prijateljico.zanima pa me tudi če že ima kdo v sloveniji modrega šar peia,bi ga prav rada spoznala.lp,vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , ponedeljek, 17.09.2007 : 08:39:00
haj :)
no pa sem se še jaz pridružila na čvek.včeraj je v našo družino prilajala modra šar pejka ki smo jo enoglasno poimenovali Čenča.njeno rodovniško ime Coni ji nekot ne paše .
šli smo si tudi ogledati specialko v Varpolje kar je bilo tako kot za mene tako tudi za Čenčo prvič.Ker je Čenča še premlada( čez 3 dni bo 2 meseca) je morala ostati izven prireditve,ampak ne glede na to sva z možem menjala varstvo.da sva si lahko ogledala ta lep spektakel.
 čeprav imam tudi jaz že izkušnje s šar pei( pred 14 dnevi je umrla naša 7 letna čokoladna Frida)pa je seveda ta forum čudovit za izmenjavo menj,izkušenj in kar tako zato upam da bom tudi jaz našla še kakšno pasjo prijateljico.zanima pa me tudi če že ima kdo v sloveniji modrega šar peia,bi ga prav rada spoznala.lp,vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tjas , ponedeljek, 17.09.2007 : 09:30:24
Oj antinanajalun!

Boš prilimala kakšno slikco tvojega pejčka?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , ponedeljek, 17.09.2007 : 11:46:39
antinanajalun, dobrodošla na forumu. Čestitam k enkratnemu izboru imena  :D  ;D.

Veliko veselja z malo gubico, pozdrav od Lotke in Ru  :-*


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , ponedeljek, 17.09.2007 : 12:33:34
 :)ja ja
no Lotka sem videla na slikicah kluba da si se včeraj dobro odrezala,no tudi lastnica in lastnik.za slikice bi pa lepo prosila če mi kdo pomaga kako se jih pripne.eno od naše čenče bi rada imela pod svojim imenom v levem zgornjem kotu druge pa za pogledati.
ja včeraj je čenča prepotovala dolgo pot zato smo prej odšli iz razstave in nisem videla vse-bomo pa mogoče drugič do konca.lep pozdrav vsem gubicam in ostalim ter lastnikom.vesna,boštjan,atina,naja in lun :P


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , ponedeljek, 17.09.2007 : 12:40:47
Atinanajalun, dobrodošla!

Najprej sožalje ob izgubi Fride!  :'(

Kot drugo pa čiveč veselja, norenja, s Čenčo:)





Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 17.09.2007 : 15:16:33
Slika v sporocilu (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,14536.0.html)

Avatar, se pravi slikco pod imenom, pa imas lahko, ce imas najmanj midi paket. Vec o paketih je pa tule (http://www.mojpes.net/modules/help/index.php?id=6).

Pa seveda dobrodosla na forumu! Za modre ne vem, ce je kak v Sloveniji, je bil pa na razstavi en mlad moder samec s Hrvaske.
Meni pa druzbo delajo en tibetanc (bel) in dve zguzvanki (fawn).


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , ponedeljek, 17.09.2007 : 21:30:13
haj
no pa sem položla človeške mladiče in pasjega, da lahko malo počvekam.ja jambo jet hvala za izrečeno sožalje a čeprav smo Čenčo samo zato na hitro kupili da nas tolaži pa Frido še vedno zelooo pogrešam. tudi Nanook hvala za dobrodošlico in lep sprejem med vas.
sem danes obiskala dr.Matkona pa pravi da je Čenča kar pogosto ime pri shar pejih-ja kje pa ste me zanima koliko jih je teh gubastih Čenčik?
Nanook,tisti modri pei-Arnold iz zagreba je od Čenče pravi brat(imata isto mamo in očeta)samo lansko leglo,je pa še eden lanski modri bratec v Zadru samo ga v nedeljo ni bilo v Varpolju.
grem spat ker me danes verjetno spet čaka svetla noč-Čenča bi po vsej sili rada spala z nami ,a ker nas v sobi spi že 5 je to malo na tesno-jo lahko še kdo pohodi ponoči(hi,hi)ko gre lulat. bo že ,2,3 dni pa bo spala v svoji košarici brez jokanja,dokler jo bomo pač morali pocartati.
vsem lahko noč , prijetne sanje in verjemi vanje.vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 18.09.2007 : 06:34:04
Pri nas se za spanje odlicno obneseta kletki.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 18.09.2007 : 06:34:36
Aja, atinanajalun, kako pa to, da ste se odlocili za modrega?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , torek, 18.09.2007 : 16:34:44
ja kletka pri nas ne pride v poštev oz.je ne rabimo ker čenča lepo spi v košarici samo joka celo noč.je pa mož žrtvoval danes sebe in je šel dol k njej ,si dal košaro v dnevno sobo on pa je spal na kavču in je bil mir.ne moreš verjet kaj?
ja nanook,smo izbirali črnega,čokoladnega in modrega ker so mi všeč temne barve psov(pa to ne pomeni da drugi niso lepi,samo najin okus je tak).Frida je bila rjavočrna in ker v sloveniji ni psičke v tej barvi(trenutno) za kupit sem iskala po celi evropi.pri iskanju sem porabila 14 dni na računalniku in slučajno našla vzreditelja ki pa ni znan ker se ne ukvarja z razstavami ima pa sam 4 shar peie-2 samički in 2 samčka.no ko sem ga v četrtek kontaktirala pa me je skoraj kap ko je rekel da ima modro psičko na prodaj in da pride gledat svojega(bivšega) mladička Arnolda kako se bo odrezal na razstavi in da mi jo lahko pripelje zraven iz Budimpešte.
no po tem vidiš da mi je bila usojena ker tako hitro še ,,nemci niso streljali,,(hi,hi)pa so leteli papirji na ogled po internetu sem in tja,1001 vprašanje,1001 telefonskih klicev po sloveniji za nasvete-od veterinarjev,vzrediteljev,predsednikov klubov,....jaz si želim samo da bi bila zdrava,za članstvo v klubu sem se odločila zaradi druženja in pasjega čveka za razstave je pa še itak čas da se odločimo če bomo šli kdaj.
upam da se tudi mi kdaj srečamo,mogoče pa smo se že pa ne vemo.lp,vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 18.09.2007 : 18:30:56
Sem bila na razstavi, ampak dvomim, da smo se srecali, ker sem vecino casa prezivela za mizo. :) Sigurno pa se bomo enkrat ze spoznali.

Moji sta ponoci pridni, tudi tamala samo vcasih zajoka, da mora lulat, sicer pa spi do jutra.
Je psicka horse coat?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , sreda, 19.09.2007 : 16:25:03
ja nanook,je horse coat.no jaz sem pa bila nekaj časa z Lotkino in Ru lastnico in lastnikom,nato pa sva se z možem zamenjala.-ali je tvoja tamala od Ru sestrica?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 19.09.2007 : 16:29:17
Jap, jaz imam MoMo, sestrico od Ru. In Shenzi, ki pa je, hm, njuna pol-sestricna, se mi zdi.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , sreda, 19.09.2007 : 21:12:50
Mi bi pa kakšno slikico od Čenčike  :D (jaz vem samo za eno bulmastifko s tem imenom, aja, pa to nisem jaz  :P  ;D).

Drugače pa so tudi meni modri šarpeji zelo všeč (kateri pa mi niso pravzaprav), ampak še vedno preferiram rjavčke  ;).


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , petek, 21.09.2007 : 15:44:30
haj vsem
hvala bogu za petke.sem v jaslicah v službi in so se drli danes ko jesiharji.komaj da bom 2 dni doma če ne bi me razneslo.no bom zdaj probala slikce pripopat če bo šlo.upam da mi bo uspelo.lp,vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , nedelja, 23.09.2007 : 17:26:05
no nekaj slikic že lahko vidite na strani
http://atinanajalun.moj-album.com/album/9479952/


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , nedelja, 23.09.2007 : 18:36:42
atinanajalun, prekrasno gubico imaš doma :D



Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , nedelja, 23.09.2007 : 21:08:25
hvala,jubo jet,malo sem jih podvojila,ops


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 26.10.2007 : 19:57:42
Malo za salo, malo za hec. ;)

(http://yerpo.uuxfer.net/razno/forumpix/momoSparta1.jpg)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tjas , sobota, 27.10.2007 : 15:44:44
Nora fotka! :D ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: LuNaa , nedelja, 28.10.2007 : 11:05:36
Mi mamo pa doma črnega sončka:)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , nedelja, 28.10.2007 : 12:08:34
Vemo, pa ga nic ne pokazes?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , ponedeljek, 26.11.2007 : 14:49:24
Mi smo pa zadnjič videli modro Čenčo, ki je ena taka mala knedlasta godrnjačica....ful topla, pa rada se stiska  ;D.  :-* Čenčiki od L&R.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jana , torek, 27.11.2007 : 11:48:13
Ljubitelji shar-pejev imate moznost posvojiti 3-letnega rodovniskega samcka
http://www.mojpes.net/modules/oglasi/index.php?pa=viewannonces&lid=5181


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , sreda, 28.11.2007 : 17:04:32
Res, a bi bil kdo pripravljen posvojiti tegale ljubčka  :-\? Po sliki sodeč  ::) mora biti prava mazica. Mi bi, če bi, ko bi lahko...pa nas je zaenkrat že tako veliko  :(....

Lp.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: LuNaa , četrtek, 29.11.2007 : 15:35:07
Jaz pa ne morem odpret slike...sploh mi ne kaže da je slika ali jo lahko kdo pošle na **** ...da si ogledam od tega shar peiaa?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jana , četrtek, 29.11.2007 : 16:10:10
Kje pa je kaksna slika?
Pri oglasu je ni.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , četrtek, 29.11.2007 : 19:17:58
LuNaa, pri oglasu na mojpes.net seveda ni slike. Pobrskaj po spletnih straneh SKŠP  ;).

Lep večer vsem guboljubcem  8).


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: LuNaa , petek, 07.12.2007 : 16:27:51
Bi kdo mogoče lahko prilepil fotografijo, ker ne najdem na SKŠP...Ali sem slepa ali pa je kaj drugega :P

Hvala vam, LuuNa ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 07.12.2007 : 16:29:02
Kuza je bil oddan, zato verjetno ni vec slike gor.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sreda, 02.01.2008 : 00:59:29
Moje gubice :Dhttp://i163.photobucket.com/albums/t297/mirjana64/26-12-07_1949.jpg


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sreda, 02.01.2008 : 14:48:27
Kje je izginila moja slika,včeraj je bila tu...?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 02.01.2008 : 14:59:03
Ena slika je se vedno tu.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sreda, 02.01.2008 : 15:02:18
Zgleda da pri meni ni nekaj v redu ker je ne vidim ..


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: sonia , sreda, 02.01.2008 : 17:51:01
Pri meni deluje in sta prav simpatični gubici. Sta oba tvoja oz. vsi trije? Pestra druščina  ;)!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sreda, 02.01.2008 : 17:57:24
Ja vsi so moji čeprav tisto belo z dolgo dlako ni Shar-Pei temveč Zlati prinašalec! :)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sreda, 02.01.2008 : 18:01:54
 Aha,zopet lahko vidim sliko! :) Imam tudi mamico od gubic ampak je tako zelo črna da se slabo vidi na slikah ;D ;D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: sonia , sreda, 02.01.2008 : 18:08:11
Se mi je zdelo, da je ZP, čeprav bi bila lahko tudi kakšna druga pasma  :).
Katerega spola pa sta gubici, boš oba zadržala?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sreda, 02.01.2008 : 22:32:29
Fantek in punčka sta.Oba bom zadržala ker sta tako luštna da nimam srca jih prodat!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: LuNaa , petek, 04.01.2008 : 10:59:36
Punčka ni na prodaj kajne?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Mama_pei , petek, 04.01.2008 : 13:51:43
Vsem skupaj srecno novo leto in veliko veselja z vasimi gubicami.

Glede "fantka in puncke", mislim, da bi bilo veliko bolj prav, da pasje mladicke imenujemo s pravimi imeni, in sicer samckek in samicka, saj to nista otroka.

Pa brez zamere.

Mirjana


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sobota, 05.01.2008 : 01:38:11
Seveda da brez zamere,ampak mislim da je to nepomembno, ker je to čisto iz velike ljubezni.
Vsem skupaj srecno novo leto in veliko veselja z vasimi gubicami.

Glede "fantka in puncke", mislim, da bi bilo veliko bolj prav, da pasje mladicke imenujemo s pravimi imeni, in sicer samckek in samicka, saj to nista otroka.

Pa brez zamere.

Mirjana


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Mama_pei , sobota, 05.01.2008 : 02:17:56
Seveda da brez zamere,ampak mislim da je to nepomembno, ker je to čisto iz velike ljubezni.

Mirjana, pozdravljena, jaz obicajno ne pisem na forumih, tokrat sem naredila izjemo, smatram, da je treba stvari pojmovati in imenovati s pravimi nazivi ali imeni, saj otroke ne klicemo "samcki in samicke" ali se vam ne zdi, in to z ljubeznijo resnicno nima nobene zveze. Ali jih kot samcke in samicke ne morete imeti enako radi? Mislim, da ce bi to bilo vseeno, potem ne bi imeli  te terminologije. Ampak, to je le moje osebno mnenje, in za mene nikoli mladicki ne boto fantki in puncke, pac pa samcki in samicke. Fantki in puncke so na dveh nogah. Pa se enkrat brez zamere, le svoje osebno mnenje in stalisce povem.

Mirjana, mama pei :-)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , sobota, 05.01.2008 : 16:19:14
Srečno in zdravo tudi iz najine strani!

Čim več veselih, divjih in seveda srečnih dni z vašimi nagubančki!

mirjana64: luškane zverinice :)


Lp, Andraž


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sobota, 05.01.2008 : 18:47:20
Pride kdo na razstavo 12. in/ali 13.1. ?

Pa seveda srecnga in zdravga tudi z Vrhnike.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: sonia , sobota, 05.01.2008 : 22:11:42
Mi pridemo le v soboto. Smo pa skoraj zamudili rok za prijavo oz. smo ga  :D,  a še dobro, da so bili vmes prazniki  ;).


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sobota, 05.01.2008 : 23:25:26
Hvala Jumbo Jet! :)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sobota, 05.01.2008 : 23:35:38
A še to..gospa Mirjana,to je Vaše mišljenje in ga spoštujem ne pomeni pa da se z njim strinjam.
Sem pa mati treh otrok in verjemite mi,dobro poznam razliko.... ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sobota, 05.01.2008 : 23:46:11
Joj,prekrasna gubica.Mislim da ste napravili dober izbor,poznam gospoda od katerega ste kupili Čenčo.Imajo prekrasne pse.
no nekaj slikic že lahko vidite na strani
http://atinanajalun.moj-album.com/album/9479952/


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , nedelja, 06.01.2008 : 10:12:08
Sonia, a gresta tudi na specialko?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: sonia , nedelja, 06.01.2008 : 14:22:47
Ne, na specialko ne greva. Se mi zdi, da je ena razstava kar dovolj. Kajti to je precejšen finančni zalogaj in malo predrag hoby  :o. V bodoče bo ena razstava na vsake toliko časa dovolj  :).


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 07.01.2008 : 13:22:57
Jaz pridem samo v nedeljo pogledat, tako da bomo pesti drzali na daljavo. Se pa strinjam, da je drago. Se jaz kot gledalec zapravim kar nekaj, kaj sele razstavljalci.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: LuNaa , sreda, 09.01.2008 : 19:39:04
emm...ga.Mirjana?...oz Mirjana 64...Opazila sem vaše prekrasne gubice in zanima me, če ste se odločili, da bi prodali samičko?...Pa tile psi pod Atinajalun so naprodaj?...tako so mi všeč ti sivi=)...


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: LuNaa , sreda, 09.01.2008 : 19:42:41
joj. Pizabila sem napisati...Kako se lahko povežem s tem gospodom?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: LuNaa , sreda, 09.01.2008 : 19:55:09
Ops se opravičujem...atinajalun...kje ste kupili to prekrasno bibo?...joj kako mi je všeč. čimhitreje prosim odpišite in povejte, če so v leglu še kakšni mladiči...=)...hvala lepa!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 09.01.2008 : 20:35:58
LuNaa, podatkov o vzrediteljih, ki niso clani mojpes.neta (z ustreznim paketom), tu ne mores dobiti.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jana , petek, 11.01.2008 : 17:17:12
LuNaa, pred nadaljnim objavljanjem podatkov predlagam branje pravil na mojpesForumu (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1484.0.html).
Hvala.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , sobota, 12.01.2008 : 14:03:42
LuNaa!

Svetujem ti, da se o pasmi prej dobro pozanimaš. Toplo ti priporočam, da ne kupiš psa kar čez noč.
Vidim, da so ti šar peji všeč... ampak, ne glej samo na izgled. Pozanimaj se glede karakterja,
probaj spoznat kakšnega šar peja v živo...pa se boš potem odločila, če je to kuža zate ali ni...

Karakter med tabo in šar pejom mora nekako 'štimat' :)

Upam, da mi kaj ne zameriš...vse sem mislil samo dobronamerno!  ;)

Srečno!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Mama_pei , nedelja, 13.01.2008 : 00:23:17
LuNaa, alias Ancy Skrinjar, alias Anja Kamericki, kaj se je zgodilo s sar pejckom, ki naj bi ti ga pred kratkim poklonili prijatelji? Poslji nam kaksno slikico tvoje gubice, zakaj jo tako skrivas????






Mama pei :)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , nedelja, 13.01.2008 : 16:58:20
Ops se opravièujem...atinajalun...kje ste kupili to prekrasno bibo?...joj kako mi je všeè. èimhitreje prosim odpišite in povejte, èe so v leglu še kakšni mladièi...=)...hvala lepa!
Vsi mladički so prodani in ..ne..psička ni naprodaj!Sorry!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , nedelja, 13.01.2008 : 21:58:46
Ali je kdo bil na CACIBU? Kaksni so rezultati?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , nedelja, 13.01.2008 : 22:22:33
Sem sla malo pofirbcat, vecina je bila fawn (mogoce kak red fawn?), pa en cokoladko in ena lilac psica. Mislim da je bil BOB Chancjs-gru Benson.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , ponedeljek, 14.01.2008 : 22:23:13
Jaz sem pa same fawn videla, pa sem še gledala če je kakšen čokoladen. Škoda, da ga nisem videla, Sem pa eno psičko prečohala. :)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 15.01.2008 : 17:05:02
Jaz sem bila tudi presenecena, ko mi je lastnica rekla, da je psica lilac. Cokoladkota sem pa uganila.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 15.01.2008 : 17:07:34
Aja, da ne bo nesporazumov; jaz sem bila samo v nedeljo.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , torek, 15.01.2008 : 20:47:10
Tudi jaz. ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , torek, 15.01.2008 : 21:04:25
Sem šla na fotografije s CACIB-a in sem prav razočarana, :(nobene slike Shar-Peiov.Pa tako atraktivni psi!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 15.01.2008 : 21:58:08
Kar nekaj slik shar peijev je v albumu SKVPM specialke.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 15.01.2008 : 22:42:25
Evo tadeja_n, tole (http://nanook.moj-album.com/album/10696301/?os=10696305) je ta lilac psica. :)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sreda, 16.01.2008 : 00:39:50
Evo tadeja_n, tole (http://nanook.moj-album.com/album/10696301/?os=10696305) je ta lilac psica. :)
To lilac? Niti blizu!!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 16.01.2008 : 08:04:57
Tako pravi njena lastnica.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , sreda, 16.01.2008 : 22:23:06
Aha njo sem pa videla, je lastnica razlagala da je postala ch slo. ;) Samo meni se je zdelo, da je fawn..


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , sreda, 16.01.2008 : 22:26:59
http://i163.photobucket.com/albums/t297/mirjana64/Kofi.jpg   

Ja,sem prebrala da si ti bila tudi presenečena.Tista psička ni niti podobna tejle barvi,a ne?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 16.01.2008 : 22:37:12
Slika tiste psicke je tudi precej slaba, ker je bila ze svetloba zanic, pa tudi moj fotic ni ravno najboljsi.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , sreda, 16.01.2008 : 22:42:07
No ampak vseeno, ta psička ni bila lilac...ni bila čisto tipična kakor vsi ostali samo lilac pa tudi ni...meni je bolj delovala kot zelo svetel  sable lahko pa bi bila tudi malo temnejše kremne barve?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , sreda, 16.01.2008 : 22:51:02
Našla barvo te psice...je barve isabella (nisem vedela da sploh obstaja) evo slikca (http://www.moj-album.com/slike/567647/eN6Ka0IJJChj7plH.v.jpg) da vidite da je isti kot ona.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , sreda, 16.01.2008 : 22:57:01
Pa še o tej barvi:

The blue color family consists of 4 colors... light cerulean blue in the horsecoats. A dark inky blue develops in the brush coats even though they are born a light blue. Isabella is a blue masked cinnamon color. Oddly, some Isabellas begin life as all blue except for a faint fawn spot on the top of their head. By the time Isabellas reach 10 weeks of age, they go though a complete color change from Blue to Isabella. Just as often Isabellas are born cinnamon/blue and never change. The blue masking fades as the puppy reaches adulthood and the cinnamon color grows stronger. Isabellas can be dilute or non dilute. Finally, a color Shar-Pei breeders call Lilac, which is a common color found in Weimaraners, IG's and several other breeds. This color is found only as dilute in Shar-Pei. The Lilac shade can vary from a dull flat almost chocolate to a light silvery lilac color.


AKC accepts all solid colors in Shar-Pei, without penalty, but at this time does not acknowledge any other color than BLUE in the blue family group. Most breeders, in order to identify blue in the pedigree, often register Isabella and Lilac as Blue... Blue can be integrated into any pedigree in 2 generations. To produce the blue color, both sides of the pedigree MUST carry a blue gene. Blues in this breed, unlike some other breeds, do not have a tendency to produce any unique auto immune or coat problems.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 17.01.2008 : 07:42:54
Hehe, zanimivo, namrec na eni strani, ki ima shar peije razdeljene po barvah v galeriji, te psice nikakor ne bi mogel dati med isabelle. So tisti cisto drugacni.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 17.01.2008 : 09:32:45
No, pa se cokoladko (http://nanook.moj-album.com/album/10696301/?os=10707213). Se pa jaz raje drzim kar fawn barve, razne apricot, isabella, lilac, 5 point red,... barve mi niso cist jasne. :)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mirjana64 , četrtek, 17.01.2008 : 16:59:17
No, pa se cokoladko (http://nanook.moj-album.com/album/10696301/?os=10707213)......, razne apricot, isabella, lilac, 5 point red,... barve mi niso cist jasne. :)
   Meni tudi ne...


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , četrtek, 17.01.2008 : 19:28:58
Hehe, zanimivo, namrec na eni strani, ki ima shar peije razdeljene po barvah v galeriji, te psice nikakor ne bi mogel dati med isabelle. So tisti cisto drugacni.

Isabella is a blue masked cinnamon color.
Taki naj bi bili. ;)
A si mogoče gledala mladičke? Ker piše, da se mladički lahko skotijo modri potem pa začne prvladovat cinnamon barva, modra je pa samo maska.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 17.01.2008 : 19:40:19
Ne, niso mladicki, odrasli so. Tale psica pa nima niti malo modrega.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mavrica , četrtek, 17.01.2008 : 19:41:46
V LJ na razstave sem vidla eno tako lepo sher-pei čiko :-*. Ne klasične barve ampak take mal bol kremase. :o ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , četrtek, 17.01.2008 : 19:45:08
Isabella je ena od štirih odtenkov modre, eni jo celo prijavijo kar kot modro.
Psica na sliki je iste barve kot tist mladič, ki pa je isabella barve.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 17.01.2008 : 19:53:57
Cak, o kateri psici zdaj ti?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , četrtek, 17.01.2008 : 20:00:27
Ja tista o kateri smo barvo ugibali, ki naj bi bila lilac.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 17.01.2008 : 20:12:42
Aha. Kater je pa potem mladic?
Tudi v bazi rodovnikov je psica vpisana kot lilac.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , četrtek, 17.01.2008 : 20:18:20
Tisti, ki sem slikco jaz dala.  Očitno to sam vzreditelj določi kakšne barve naj bi bila in lahko reče tudi da je lilac, ker so si barve tako podobne, da nimajo kaj. Ker lilac pa tudi spada v skupino od 4 odtenkov modre tako, da nevem...


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , četrtek, 17.01.2008 : 20:19:48
Mislim kje pa lahko zagotoviš, da je take barve kakor si kupila psa..ker glede na to, da obe barvi spada pod odtenke modre sta si zelo podobni tako, da jih je očitno zelo težko ločit.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 17.01.2008 : 20:49:53
Poglej na tej strani, kjer si dobila slikco mladica, se par psov; vmes sta tudi lilac in isabella samca, ki zgledata cisto x, pa se vsaj en mladicek, ki je tak kot tista psicka in je lilac.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , četrtek, 17.01.2008 : 21:33:08
Ja sem videla zdaj, da je še en isabella, ki zgleda drugače nisem pa opazila nobenega lilac, ki zgleda kot ta psica. Kot sem že napisala sta si bavi povsem podobni zato še sami poznavalci najbrš ne vedo točno katera je katera in pač poimenujejo kakor se njim zdi...če gledaš enkrat lilac mladiča bi lahko rekel, da je isti kot ta ki sem dala slikco al pa obratno...


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 18.01.2008 : 09:46:45
Barve je tezko dolocat po slikah. Je odvisno od svetlobe, pa ne vidis obarvanosti jezika, gobca, itd., mas razlike pri brush/horse.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 18.01.2008 : 13:16:44
Aja, tadeja, nameravas nekoc imet shar peija? Samo firbec. :)

So pa te razne barve vedno bolj popularne se mi zdi.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , petek, 18.01.2008 : 15:46:24
Ja barve so pri brush temnejše pri horse coat pa svetlejše..pa  smrček in kremplji se ujemajo z barvo, jezik je pa svetlješi.
Če ga bom imela...mogoče ampak do takrat bo še kar precej časa, ker imam zaenkrat v mislih drugi pasmi, šarpeje pa itak še nimam tok naptudirane, da bi ga že imela doma...saj še vseh barv ne poznam. :P Ne, ampak glede karakterja bi morala res dobro premislit...pa vprašat več ljudi, ki ga imajo doma, ampak saj pravim, se še ne mudi. ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , petek, 18.01.2008 : 15:47:33
Aja to, da je svetlješi jezik pa to sem pisala za te barve kjer nii črnega pigmenta..isabella, lilac, blue,...


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 18.01.2008 : 17:10:32
Eh, barva je se najmanj podobna. ;) Jaz se vedno vtaknem v noge, gobce in rit. :D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 18.01.2008 : 17:11:36
pomembna, jezus ne znam vec pisat. ::)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , petek, 18.01.2008 : 17:18:25
Saj vem, saj sem se hecala. ;) Sem zato dopisala, da moram še karakter preštudirat..


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Mama_pei , petek, 18.04.2008 : 11:19:52
Dragi clani in vsi ljubitelji ter lastniki sar pejev v Sloveniji, kot ste verjetno ze seznanjeni, od 10. aprila 2008 vzrejni pregledi in sama vzreja sar pejev v Sloveniji ni vec pod okriljem Slovenskega kluba za velike pasme in molose, zato tudi trditev na spletni strani njihove sekcije ,da so oni edini pristojni za vzrejo sar pejev v SLO ne drzi vec. Na pobudo Slovenskega kluba za sar peje, je delni zbor sodnikov na svoji seji dne 10. aprila imenoval novo, drzavno vzrejno komisijo za sar peje v sestavi  : Cvetka Bogovcic, predsednica , SKSP; Boris Baic , clan, SKSP in Alenka Cerne, clan, SKVPM.  O delu komisije in prvem vzrejnem pregledu pri novi komisiji vas bomo pravocasno obvestili.

Mirjana Buhovac, v imenu IO SKSP


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , ponedeljek, 28.04.2008 : 20:26:00
mama pei
kdaj lahko grem na vzrejni pregled z mojo Čenčo ki bo julija dopolnila 1 leto in kdaj jo potem lahko parim?hvala za odgovor,lp,vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Mama_pei , torek, 29.04.2008 : 09:32:02
Vesna pozdravljena, jeseni bo prvi vzrejni pregled z novo vzrejno komisijo, tocen datum bo objavljen na straneh SKSP , pa tudi na forume bomo objavili, in takrat lahko pridete s Cenco, predhodno pa je potrebno slikati kolke. Prva paritev pri psicki ne sme biti pred 18 mesecem starosti. Tako, da boste vse pravocasno opravila. SE prej pa posljite original rodovnik na KZS, da jo vpisejo v slovensko rodovno knjigo. V kolikor potrebujete se vec informacij, me lahko kontaktirate na klubski mail, za kakrsno koli pomoc, vedno smo tu.

lep dan,
mama pei


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , sreda, 30.04.2008 : 07:01:54
atinanajalun, zdravo,

kako je kaj Čenča čenčasta  :)? Nas tudi še čaka vpis Lote v sl. rodovno knjigo, z Ru pa slikanje kolkov enkrat poleti ali na jesen(Lotine smo pofotkali  :P že lani) in potem vzrejni pregled za obe, če bo vse ok po vseh merilih, seveda.
Se kaj slišimo,
lp.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , sreda, 30.04.2008 : 15:38:26
hvala mami pei za podatke,ja v slo je pa res še nismo vpisali.
no tudi čenča(lotka in ru)  bi se lahko oglasila kaj čenči ampak pridem itak po,, vaje,, za razstavo če bomo uspeli kam iti.Čenča je pa ven s hudiča,krade igrače da ne vemo več kam bi jih še skrili in so otroci naredili kompromis in jih polovico odstopili njej zdaj je pa mir.drugače je pa zelo učljiva in proti naši pokojni Fridi ima zelo dober vid,voh in sluh-ji nobena salamica ne uide
lp,vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: pejko , četrtek, 08.05.2008 : 18:02:07
pozdravljeni!
pa da vam se še jaz pridruzim. tudi jaz in moj fant imam peikota. ime mu je terry. star je 4 mesce in je zelo srckan in priden. ne laja, ne skace, ne unicuje stvari... zelo je poslusen. no sej ma kaki trenutek ko ignorira celi svet ampak sej je se majhen pa tudi mi imamo kdaj slab dan. drugac pa sma zeeeelo navdusena nad njim. se kr enega bi mela:) kupla pa sma ga pri psarni golding. prisel je cist in lepo vzgojen ze iz lega tako da sma res zelo vesela. ma pa zdaj trenutno vnete uhice, ampak gre za hvalabogu na boljse.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 09.05.2008 : 14:02:22
Zivjo pejko!

Dajta kaksno terryevo slikco gor, da vidimo kosmatinca. :) Kdo sta starsa? A je brush ali horse?
Jaz imam tudi shar peija, dve psicki, obe Golding, pa se enega TTja za zraven, da ju kontrolira in v red spravlja.
Mata tudi svoje finte. ::) ;D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Mama_pei , petek, 09.05.2008 : 14:14:22
Zivjo Pejko,  lepo , da ste se pridruzili forumu , tukaj boste spoznali se vec lastnikov malih navihancev.

Nanook, Terry je od Huggerja in Yum Yum, je brush coat, izjemno oz najbolj priden kuza v leglu. Jaz zal ne znam dodat slikico, sem prepricana da bo Katja dodala. Sicer pa Terry in njegovi Dare in Katja, pridejo na piknik v naslednjo soboto.

vsem lep vikend,

mama pei in nagubana banda

www.golding-kennel.com


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Mama_pei , petek, 09.05.2008 : 14:15:59
Dragi ljubitelji pasme sar pej,

v naslednjo soboto, 17. maja 2008 , ob 11h na vadiscu KD Zg. Savinjske doline v Varpolju pri Mozirju, se dobimo na ze tradicionalnem pomladanskem pikniku, vsi ljubitelji, vzreditelji, lastniki sar pejev.

Pridruzite se nam tudi vi. Za vec informacij mi lahko pisete na golding@siol.net.

Z vami so seveda vabljene tudi vase zverinice.

Mirjana


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: pejko , petek, 09.05.2008 : 14:41:07
ja seveda pridemo na piknik, upam da nas bo res cimvec. ja priden pa je res nevrjetno. edino danes ne vem kaj mu je mi ze cel dan krade zokne iz kosa za perilo :) kak se zbudi odleti v kopalnico pa mi prnese nekaj :) mu ze cal dan razlagam da to niso njegove igrace in mu jemlem zokne in dajem njegovo vrv ki jo ma tudi zelo rad.
pa se slikice najinega malega lepotca

[url]http://www4.slikomat.com/08/0509/xta-Slika-.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/2653179.htm)[/url]

[url]http://www4.slikomat.com/08/0509/zlr-Slika-.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/2653186.htm)[/url]
[url]http://www4.slikomat.com/08/0509/lf-Slika-.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/2653193.htm)[/url]
[url]http://www4.slikomat.com/08/0509/sp1-Slika-.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/2653198.htm)[/url]


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: pejko , sobota, 10.05.2008 : 07:57:10
uuups vrjetno ne bi smela sem nalepit slikic ampak pod galerija ne?se opravicujem, sem komaj zdaj vidla, da so tam slikice...


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Miss Teja. , sobota, 10.05.2008 : 08:19:18
Ne,ne pejko slikce lahko prav tako prilepiš tule  :)
p.s. Imaš čudovito gubico  :)
lp Teja


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Desobediencia , sobota, 10.05.2008 : 10:09:33
Sem pravkar na hrvaskem forumu zasledila, da se nujno oddaja 5 letni rodovniski Shar-pei, ce koga zanima.

http://i172.photobucket.com/albums/w11/noricaa/Svi%20razno/DSC03064.jpg


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Mama_pei , sobota, 10.05.2008 : 16:28:48
Deso, hvala za to obvestilo.

Clani SKŠP , ki zivijo na Hrvaskem, so ze stopili v kontakt s trenutnim skrbnikom in danes tekom dneva, bomo vedeli vec. Prepricana sem, da se bo nasel skrben in odgovoren lastnik za tega kuzona.

Mama pei


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: pejko , sobota, 10.05.2008 : 18:29:03
zdaj sem vas pa uspela vse prebrat pa slikice pogledat :) iiiii tisti modre pejko je taaaak lepi. tisti ki mate pejkote v stanovanju vam kaj lajajo?kr midva mama terrya 1 mes pa je zalajal samo 2x pa se to samo en hov. sej to ni nic narobe ce ne laja ne?pa odrasli shar peiji imajo lahko do 30 kg ne?najin terry ma zdaj pri 4 mes 16kg. je to prevec?nama so tud cist zlezli pod kozo bi se kr enega mela da bi mel terry druzbo :) mogoce pa res kmalu....


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Mama_pei , sobota, 10.05.2008 : 18:38:11
Katja, to da Terry ima 16kg ni nic narobe, malo bolj hitro raste, potem se bo ta rast oziroma pridobivanje na tezi malo ustavilo, saj sestrici imata po 14kg, torej sta tudi dve dondi , ampak nobene panike. 
To da ne laja , ravno tako ni nic narobe, nekateri zalajajo dosti kasneje, in to samo ko je neka sprememba v okolju, naprimer ko nekdo pozvoni na vrata ali ko zaslisi telefon.

Prepricana sem, da bo Terry ko odraste tehtal nekje okrog 25kg. Cez 30 jih prav gotovo ne bo imel)

Uzivajta z njim, se vidimo danes teden.

Lp
Mama pei


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: pejko , sobota, 10.05.2008 : 19:16:03
full je mocen ja, pa se mi zdi da zrasto je tudi ze kr nekaj. sej ga bote videli v soboto. po moje bo kr velik, lep in mocan kuza. ja zalajal je prvi dan ko je bil v kletki pa sma prisla domov pa 1x ponoci ko je zunaj full pihalo to pa je tudi vse. pa tak rada bi ga slisala lajat ker ma taki mocen glas :)  komaj cakamo na piknik, upama da pridejo tudi kaksni mladicki da vidimo ce se bo terry kaj razigral, upama da se bo. pa uhice smo tudi pozdravli. otonazol se mu morem vedno dajat kljub temu da je vse ok?veterinar je sicer reko da mora dobivat kapljice 10 dni, danes pa je 6 dan ampak se ze 4 dni nic ne praska pa drsa po tepihu z glavo... za ocke pa ne vem al so vnete al ne, tece mu glih nena iz njih ampak zvecer dobi rdece.. ne vem, boste videli v soboto. uzivama pa z njim 100 na uro in upam, da tudi on z nama. je zelo smesen ko ga hocema pripravit do igra pa zacne tekat po stanovanju pa miga z repom, res prava faca :) se vedno pa mu niso vsec zogice in druge plasticne igrace, samo tista njegova  vrv mu je vsec. pa za shar peije naj bi veljalo da so zadrzani do tujcev ne?terry na zacetku sploh ni upo hodit tu okrog bloka, vsega se je bal, zdaj pa hodi tak ponosno okrog kot da je glavni tukaj :) pa vsakega bi povoha pa za vsakim bi sel par korakov :) ocitno se je navado ker vseposod kam gremo ga hocejo vsi bozat pa cartat in skoraj nihce tukaj se ni slisal za to pasmo... ko smo na pijaci kr hodijo do mize in ga hocejo slikat...


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: pejko , sobota, 10.05.2008 : 19:30:53
morem povedat kaj se je zdaj zgodilo, ker sem glih prej pisala kak terry ne laja :) na zacetku ko je priso k nama mu je blo full zanimivo ogledalo pa se je non stop gledo not pa z repom migal pa nekaj rencal v njega ampak zdaj zadnje case pa ga to vec sploh ni zanimalo. zdaj pa lezima z mojim v spalnici in pride terry v spalnico pa se zacne gledat v ogledalo, stal je enih 5 min cisto pri miru pred ogledalom, pol je zacel migat z repom pol pa full rencat :) je bil tak smesn, pol pa je zalajal pa zbezal vstran, kot da se je prestraso svojega lajeza :) sma se mu tak zdaj nasmejala:)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , sobota, 10.05.2008 : 20:08:03
Če hočeta, da laja ga lahko tudi naučita tega s klikerjem. ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: pejko , nedelja, 11.05.2008 : 03:13:35
ja?ma no sej boljse da ne laja kot da prevec pa na vsakega... ce bo hoto bo ze lajo, je pa ga res zanimivo slisat ko zalaja pa zarenci :)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jana , nedelja, 11.05.2008 : 08:35:01
pejko, pisi slovensko, sicer bom zacela brisati sporocila.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , nedelja, 11.05.2008 : 19:40:28
Saj potem ga lahko tudi naučiš, da na ukaz neha. ;) S klikerjem je vse mogoče.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: pejko , ponedeljek, 12.05.2008 : 09:44:43
:) Ga je treba se najprej nauciti, prostor, polek, sem... Zaenkrat zna samo sedi, pa se to uboga samo, ko smo doma. Zunaj je vse prevec zanimivo, da bi on naju poslusal :) Se mi zdi, da je vsak dan bolj trmast. Na posteljo on ve da ne sme skocit in ce sma midva na postelji pa on skoci gor in mu noben nic ne rece zacne on hodit sem pa tja po postelji. Ce pa mu kdo od naju rece, da mora dol pa se v sekudni vleze.  O klikerju pa si morem se malo vec prebrat, ker je kr nekaj pohval in kritik. Sma ga zadnjic ze misla kupit pa se pol nisma odlocla.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , ponedeljek, 12.05.2008 : 20:45:11
Kritik? Še nisem slišala nobene... Kaj pa v šolo, kdaj greste?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: pejko , ponedeljek, 12.05.2008 : 20:50:19
s solo se ne vem kako bo, ker ne zivimo v sloveniji.  zdaj bomo od 14 maja pa do konca junija na malo daljsih pocitnic v slo in bo sel vrjetno v kako malo solo, pol pa se morem tu pozanimat kak majo kaj s solami, ce zna kdo govorit anglesko v soli. kolegi hodi v pasjo solo s svojo psicko in mi je rekla da  je klikere njena pasja sola odsvetovala.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , ponedeljek, 12.05.2008 : 20:59:07
Pomoje je boljše, da hodi v eno šolo. Edino, če bi malo šolo opravilo tu, ostalo pa drugje samo od zdajle pa do konca junija to ne bo mogoče, sicer je pa itak v Slo. zdajle nabrš sredi učenja povsod in vse zasedeno. V šolo pa le pojdite, bo dobro za vas in za psa. V kateri šoli pa so odsvetovali kliker? Ker namreč v eni izmed najboljših slovenskih šol učijo samo s klikerjem.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: pejko , ponedeljek, 12.05.2008 : 21:24:20
ja, vrjetno je res bolje da obiskuje samo eno solo. vsekakor pa bo sel v solo, ceprav ze zdaj se pridno ucimo. ampak edini problem je da v stanovanju vse uboga zunaj pa nic, ampak to je povsem razumljivo. tega bi se pa naj naucil v soli ne? sicer pa je star tudi sele dobre 4 mesece. danes sem ga zacela uciti prostor in sem mu samo prvic mogla stegnit sprednje tacke, drugic se je ze cisto sam vlego. je zelo pridno ubogal :) kliker naj bi odsvetovali v eni soli iz maribora. tako mi je rekla prijateljice, ki hodi tja s svojo labradorko. sem danes precej brskala po internetu o ucenju s klikerjem in prebrala nekaj novih informacij. pa na www.youtube.com sem pogledala nekaj posnetkov ucenja s klikerjem in se mi je zdelo zelo zanimivo.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tadeja_n , ponedeljek, 12.05.2008 : 21:34:06
Ja sej zato je pa tudi dobra šola, ker se med drugim uči med motečimi dejavniki (drugi psi in ljudje). Če ga pa za začetek učite sami, se mora pa najprej dobro navaditi doma, potem ga pa šele pelješ ven in še tam obnavljaš naučeno in utrjuješ. Drugače pa mala šola je za pse že od drugega meseca naprej. ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , četrtek, 15.05.2008 : 20:38:23
haj shar pei lastniki.
ali gre kdo v hrušico s svojim peijem al bom res tam čisto sama s svojo Čenčo.Imam ravno prost vikend tistega 31.5 pa grem sama brez družine(človeške) in to prvič da malo vidim svet razstav v živo.Pri Čenči od Lotke in Ru sem dobila strokovne nasvete in prikaz zdaj pa da vidim kako bo to v množici ljudi in psov delovalo(hi,hi) upam da mi ne bo kje učla in naredila kaos ker je tako igriva kot bi jo ose v rito nasekale.ko dela ovinke okoli hiše me je prav strah da ne bo kakšen vogal dol nesla a na povodcu je kot bi jo ugasnil in zelo uboga a če se izmuzne bo trda za obe...?
no če kdo gre naj se javi da bom imela s kom klepetati o teh gubah in tumarijah ki jih počnejo.
Mama-pei mi je fuuuuul žal ker ne morem prit na piknik a nimam avta v soboto,na štop pa s psom in tremi otroki verjetno ne bo šlo???!!!no če ne prej septembra na razstavi se pa 99% vidimo če bomo kot gledalci al razstavljalci pa bom več vedela 31.5(?)
lepo se imejte vsi ljubitelji živali.

če nekaj sem pozabila vprašat.ali ima kdo doma z shar peijem dihurja(kuno,podlasico)takšnega ki se ga da dobit tudi v zooticu.sovaščan ima mladičke in bi radi imeli enega pa ne vemo kako bo poleg papig in psa v hiši še dihur in me malo zanima.zdaj pa res grem spat.čao,vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , četrtek, 15.05.2008 : 20:40:19
sem vidla da mi Š-ji nagajajo  :-[.se opravičujem,vesna :-[


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 16.05.2008 : 18:26:03
atinanajalun, mogoce pridem pogledat, vem pa ne zaziher, ker imam enkrat takrat se zadnje izpite. :(
Pa ce slucajno na tej razstavi ne bo tako fajn slo, nikar obupat. :)

Pejko, v soli pravzaprav tebe naucijo kako s psom delati, vaditi moras pa predvsem doma. O klikerju je pa na portalu in forumu kar nekaj napisanega, ekola:

Operantno (instrumentalno) pogojevanje in nekaj pogledov nanj (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=633)

Clicking with Your Dog, Step-by-Step in Pictures (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=367)

Debata o klikerju/klikanju (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,6171.0.html)

:)

Moji tamali in tastaremu jaz klikam, za tasrednjo pa nisem ziher, ce (ze) kapira poanto oz. moram najt en drug nacin, kako ji vbit v glavo kaj kliker je, ker klasika klik-priboljsek ne pali. Sem optimist; ce nam je ratalo ribe naucit za prave strike vlect, bom pa tudi eni gubici pojasnila kaj je klik. ;D ;D ;D

Prav veliko novih slikc ni v albumih:
Takole (http://nanook.moj-album.com/album/6275429/?os=12062489) si Shenzi ogleduje parkur. Takole (http://nanook.moj-album.com/album/6275429/?os=12123080) pa skace skozi gumo.

Momo pa takole (http://nanook.moj-album.com/album/8893702/?os=12062492) glumi tajskega riđbeka brez riđa in z mal napacno nosenimi usesi in takole razkazuje novo oprsnico (http://nanook.moj-album.com/album/8893702/?os=12062495). ;D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , sobota, 17.05.2008 : 20:29:18
Pri Èenèi od Lotke in Ru sem dobila strokovne nasvete
  ;D Lol.
Bomo držali pesti 31.  ;).

Super fotke, Nanook  ;D.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , sreda, 21.05.2008 : 18:09:35
pozdravljeni
no sem danes dobila prijavnico, oziroma potrdilo za na razstavo in ne vem zakaj so naju dali 01.06 v nedeljo >:(.a bi morala kam označiti dan ali te dajo kjer pač je prostor? ???
no v bistvu je vseeno samo da bo lep dan brez dežja in mrzlega vetra.
kako kaj ostali šarpejčki,bolj slabo se oglašate na tem forumu :(
no lepo se imejte pa naj se le kdo oglasi.lp,vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 22.05.2008 : 09:53:05
Tisti vikend sta dve razstavi-CAC Hrusica in CAC Mezakla (ni ena razstava v dveh dneh, ampak dve razstavi-vsaka en dan). Tule (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,20111.0.html) je tema. Prijavnici sta dve, kakor vem, ena za Hrusico ena za Mezaklo. Najbolje, da se obrnes na organizatorje.

Drugac pa pri nas ni nic novega, v soboto zacnemo s solo hendlinga, se vedno hodimo na agiliti in se obcasno malo spuntamo, poleg tega se pa obe gonita. Shenzi je zgleda cakala na Momo, da mi ne bo treba nonstop pucat. ;D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 28.05.2008 : 19:27:43
Sem pravkar na hrvaskem forumu zasledila, da se nujno oddaja 5 letni rodovniski Shar-pei, ce koga zanima.

http://i172.photobucket.com/albums/w11/noricaa/Svi%20razno/DSC03064.jpg
Tale je pa oddan.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , ponedeljek, 02.06.2008 : 05:22:18
Kako je naša plava Čenča včeraj prestala razstavni krst?  :-*


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , ponedeljek, 02.06.2008 : 06:36:14
haj
no prvo naj povem da je dobila zadostno.no meni sicer to ne pomeni kaj veliko ker je bila včeraj tako pridna in kulturna da kar nisem mogla verjeti.sem jo lahko mimo vsakega lajastega psa peljala pa ga še pogledala ni.
Začelo se je v ponedeljek ko se je naša Čenča na vsem lepem začela mesiti(verjetno zaradi hrane) in je pred razstavo ostala skoraj brez dlake na hrbtu.Tudi na noben priboljšek ni palila ko sva trenirali in niti sira ki je njen najljubši ni hotela.No potem v nedeljo zjutraj sem bila ob /.00 že v hrušici kot je pisalo da se začne (od doma smo šli že ob 5.00) in potem kam sedaj do 10.00 nobene gostilne jaz pa nujno potrebna kave.no ko se končno začnejo voziti razstavljalci pa sem se skoraj obrnila in šla domov-jaz v roki deko in liter vode oni pa ven iz avtov začnejo nosit vozičke,košare in potovalk da se je kadilo.ko sem se končno namestila zraven Maše ki je bila z Lanom in Bogijem(angleška hrta) sem se malo potolažila.potem pa sem končno začela uživati ko so začeli prihajati psi in sem pasla oči na njih.lastniki so jim posvečali pozornost oni pa so v vročini mirno in ležerno uživali v ,,pedenanju,,.

no v glavnem da vam povem da moja čenča drugače ni razstavna kar nam je vzreditelj tudi povedal že pred nakupom ker ima preveč gub,jaz sem hotela doživeti to izkušnjo in sem jo .mogoče grem edino še na specialko septembra v varpolje ampak verjetno samo gledati.
drugače sem bila pa v nedeljo edina z shar peijem in mi je to veliko pomenilo da je bila drugim všeč tako kot meni.
no zdaj sem pa že skoraj pozna za v službo zato šibam.lp,vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , ponedeljek, 02.06.2008 : 15:49:34
je bila vèeraj tako pridna in kulturna da kar nisem mogla verjeti.sem jo lahko mimo vsakega lajastega psa peljala pa ga še pogledala ni.
Čestitke za tole   8).
Glede gubic je pa itak tako, da so zelo nezaželene pri odraslih/zrelih psih, razen na vratnem delu/ ramenih in na korenu repa. Glede na to, da je Čenča še mlada, bi ji najbrž lahko malo pogledal skozi prste. Meni se vseeno zdi tale zadostna malo nizka, no  :(. Kdo pa je bil sodnik? Kaj so vama napisali na ocenjevalni list?
A ste menjali hrano mogoče/ glede dlake?

Lp, T.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , ponedeljek, 02.06.2008 : 18:17:25
ja smo menjali ta presneti šampon ne hrano,smo hoteli da bi malo po kokosu dišala ne po kompostu ki ga vsak dan šnofa.ja sodnik je zapisal da ima  good proportions,quite good head,could have better placed on the left side(to sicer ne vem kaj bi naj ravno pomenilo ampak me malo skrbi?-a kdo ve) ,good neck,good substance and bone,could have better coat and skin,moves well in glavno kar mislim da je bilo bolj namenjeno meni kot čenči(hi,hi) - je pa needs some training.
no iz vsega tega ,,good,, bi sklepala da bo tudi ocena good ne pa sufficient (zadostno).sicer pa kot sem rekla že zjutraj je meni njeno obnašanje do drugih psov bilo včeraj bolj pomembno kot pa ocena ki smo jo itak bolj kot ne pričakovali.
no a greste vi kaj na razstavo ker bi rada malo shar peičke vidla kako uspehe pobirajo.lp,vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , ponedeljek, 02.06.2008 : 18:19:18
aja sodnik je bil pa dvojnik Kelly family in sicer iz Finske HARTO STOCKMARI


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , ponedeljek, 02.06.2008 : 18:38:00
Se pravi ga je ''skrbela'' predvsem koža/ dlaka in ring dresura (za tisto ''on the left side'' ne razumem, kaj je imel v mislih)...hm, na podlagi opisne ocene je bil potem z ''zadostno'' očitno res ultra strog  ???. Al pa se je zmotil, hehe  :P.
Mah ja, glavno, da sta se imeli vidve fajn.

Mi zdaj hodimo v malo šolo hendlinga, smo sošolci od Nanook  ;). Pa si ne delamo  utvar, da bomo kakšni prvaki- hodimo bolj zarad osnovne poslušnosti, družbe, pa da na specialki septembra ne bomo glih demolirali ringa  ;D.
Ne se sekirat zarad ocene, jaz že ne bi izpustila priložnosti, da moji babi septembra oceni Matgo Law, ker je pač- Matgo Law, rešitelj pasme. Pa čeprav mu bosta predrobni, prekratkodlaki, preuhati...meni sta itak najlepši in najboljši  ;).

Lp.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , torek, 03.06.2008 : 16:36:56
ja Tatjana hvala ti.tudi jaz sem si zelooooo želela v to malo šolo hendlinga ker sem tudi dobila vabilo prek emaila ampak mi je daleč vsako soboto v ljubljano tako da ni izvedljivo.no bom pa doma vadila lepo še naprej.za septembra mi pa ni važno toliko da bo Matgo videl Čenčo ampak da bom jaz videla njega(hi,hi).Ja mogoče se je pa res zmotil glede končne ocene ko je bil malo zmeden -nekaj ni vedel pa je šel sosednjega sodnika vprašat tisti dve ko sta zapisovali sta si pa ves čas nekaj šepetali na uho in se mu hihitali - vprašanje kaj mu je bilo?!
jaz sem pa res uživala 100 na uro samo škoda da se je mojemu tako mudilo ker paš ni za te stvari,jaz bi še do konca tam sedela in čvekala s pasjimi ljubitelji a kaj češ tako kot jaz nisem za nogomet tako dr je pač on za pse!!!drugič grem pa sama pa pika a ne?
no lepo vadita če ne prej-čeprav upam da ,se vidimo septembra


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 04.06.2008 : 08:29:55
Mi smo itak najlepsi in najbolj prijazni in najpametnejsi na svetu, kaj zdaj. :P ;D ;) Razstave so pac en hobi, je se polno drugih, npr. rally obedience, agility, sledenje, resevanje, frizbi, klasicna poslusnost, dog dancing, trekking,... Se veliko opcij.

Meni so recmo najbolj vsec veliki, misicasti shar peiji z manjso glavo, manjsim gobcem (lahko v spico) in kratko dlako (res kratko). Nekomu drugemu pa majhni, siroki, z veliko glavo, ogromnim gobcem in z nekoliko daljso dlako. Pac razlicni okusi.

V nedeljo sva bila z mojim na predstavitvi enega kluba in je zdrzal od nekaj cez 10 do 13h, potem je pa zacel pocasi sitnarckat, da je lacen. ::) Sva sicer pogledala do konca potem pa odsibala, tako da mi je sele na forumu ratalo jasno, da je bilo tam se kar nekaj forumasev. Tko da naslednjic grem sama al greva pa vsak s svojim avtom.

Pred par dnevi smo imeli pa toco, kar fejst je slo, se je sla boga boga Momo, ki je SPET naredila puss in boots ucke, skrit pod stenge. Sicer sumim, da je spet lovila prahce in pajke, ampak ok, recmo, da se je skrila na varno... ::)
Shenzi je pa na vsak nacin hotela to gledat, da bo ja kaksno na glavo fasala. Je potem lahko mal pokukala skozi okno, vec pa ne.

Aja, v soli nam gre pa vsem zelo zelo dobro. Za salamco vse, ane. :P ;D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , četrtek, 05.06.2008 : 09:20:47
za septembra mi pa ni važno toliko da bo Matgo videl Čenčo ampak da bom jaz videla njega(hi,hi).
Pa res. No ja, mi smo ga že videli, zato gremo zdaj direkt v ring  8).

Meni so recmo najbolj vsec veliki, misicasti shar peiji z manjso glavo, manjsim gobcem (lahko v spico) in kratko dlako (res kratko).
Meni tudi! Samo gobec je lahko tudi malo večji, če je že sila  ;D.

Za salamco vse, ja. Jaz sem pa na prvem treningu Loti nekaj težila z briketi...Ne vem, če mi je že sploh odpustila   ::)  ;D.

Razmišljam, če se mi ne bi lotili kakšnega canicrossa letos...Če nam rata, se pa pozimi preselimo še na smučke.
Drugače je pa najbrž tudi odvisno, kaj paše psu.
Naša Lota bi najbrž bila za kako reševanje al pa sledenje. Frizbi, če sodim po prinašanju raznih žogic, bi prinesla natančno 3x in se naveličala, pri agilityju pa bi si v svoji pasji glavi najbrž mislila kaj zelo grdega o meni.... :P Ru pa kontra. Ona vse naredi za priboljšek, pa da je treba čimmanj razmišljat. Hehe. Lahko pa tule tudi samo na debelo nakladam in bi me v resnici obe presenetili  8).

Lp.



Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 06.06.2008 : 18:19:16
Mnja, sploh ne vem kaj si mislila s temi briketi, no, kaj, a ona naj zdaj to je na treningu, kjer mora delat? Si cela cudna, res.  ::) ;)  ;D Mi mamo ze prstimano salamco. :D

Ju pa zdaj ze par dni strasno motijo gasilci, ki se vozijo mimo in vabijo na zurko. Vsakic jih nadereta. Shenzi takrat ko se mimo peljejo, Momo pa takrat ko so ze dalec stran. ;D

Na smucke mi ne gremo, ne znam ne smucat, se manj laufat na smuceh, ampak nekoc...bom znala tudi to. ::) Nekoc.
Snega pa tako ali tako ni nic vec. Ce pa bo se kdaj, bomo pa pluzili al pa srnice oponasali. Oboje je fajn za misice.  ;D

Momo je tak tuhtavcek, krasno ji gre "od rok" shaping, kjer mora vse sama stuhtat. Shenzi pa glih kontra-ce ji ne pokazem, ona ne zna in pika. ::) Vcasih pomaga, ce gleda kako se uci Momo. Vcasih pa tudi to ne gre. Tari je nekje vmes oz. kakor kdaj. Enkrat se dela pametnega, drugic pa nic ne zna in je treba vse pokazat z rokco. ::)

Bi pa jaz kar obe tvoji zvlekla na agiliti, za probat. ;) Bi jima Shenzi pokazala kako fajn si zna izmislit svoj parkur: tunel, most, gugalnica, tadrug tunel, palisada,... Sam da so cone al pa tuneli, pa je zur. ;D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , četrtek, 12.06.2008 : 16:01:50
Na smucke mi ne gremo, ne znam ne smucat, se manj laufat na smuceh, ampak nekoc...bom znala tudi to. ::)
;D A ti jaz zgledam, kot da obvladam? Alpsko itak ni zame (mam že prestar hrustanc  :P), nordijsko se bomo pa učili.
Bi pa jaz kar obe tvoji zvlekla na agiliti, za probat. ;) Bi jima Shenzi pokazala kako fajn si zna izmislit svoj parkur: tunel, most, gugalnica, tadrug tunel, palisada,...
Ok, najemamo Shenzi za inštruktorco. Samo, če bo stroga t'r'šica, jo bo Ru najbrž malo s taco, Lote pa itak po prvi coni ne bo več z druuuuge strani poligona  ::). Razen, če bo mela Shenzi dobro salamco zanju.  ;D

Lp.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Miss Teja. , petek, 20.06.2008 : 22:51:42
Danes sem pri dr. Matku srečala tri čudovite shar pei-čke :D Je bil mogoče kdo od vas?
lp Teja


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jana , petek, 20.06.2008 : 22:54:57
Zna bit, da je bla mama_pei z gubasto bandico :)
mama_pei je pa Mirjana iz Goldingov ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Miss Teja. , petek, 20.06.2008 : 23:06:52
Super :D Bila sta pa dva shar pei-čka, ki sta pridno čakala v avtu in pa en pei-ček, ki je ravnokar končal pri Matku. Čudoviti so  :)
lp Teja


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Mama_pei , nedelja, 22.06.2008 : 22:01:50
Pozdravljeni,

ne, ne , v petek pa mame pei ni bilo pri dr Matku)

Je bil nekdo drug ocitno. Ne glede kdo je bil, upam, da je z gubicami vse v redu.

Lp vsem,
mama pei in nagubana banda


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Miss Teja. , nedelja, 22.06.2008 : 22:49:20
Gubice so se mi zdele zdrave, vsaj tako je zgledalo. Shar pei-ček v ambulanti je mahal z repkom, gubici v avtu pa sta radovedno kukali skozi okno :)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , ponedeljek, 23.06.2008 : 11:13:23
Hehe, Teja, v petek smo bili pa mi pri dr. Matku. Smo bili tisti z radovednimi gubicami na oknu   :D. Jaz sem se s klimo hladila v ambulanti, pesjanki in fant pa v avtu. Smo se srečali tudi s samčkom, ki je ravnokar končal obisk. Kateri ste bili pa vi  :)?

Mama_pei, nič resnega ni bilo  ;). Smo šli dvignit hrano in izvide za Ru in Loto malo preventivno špiknit za pregled krvi/hematologija.  8)

Lp.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Miss Teja. , ponedeljek, 23.06.2008 : 12:04:14
Midve z mamo sva se pripeljale malenkost za vami. V svetlo modrem Peugeotom, sva parkirale zraven vas :) Bile pa sva brez Oskarja, saj sva prišle samo po tablete proti notranjim zajedalcem. No saj, me ni bilo težko spoznati, saj sem se ves čas nasmihala proti tvojim gubicam v avtu :D Me pa zelo veseli, da je z njima vse vredu.
 :-* za Ru in Loto
lp Teja


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , ponedeljek, 23.06.2008 : 14:14:10
Pravi fant, da se spomni modrega peugeota in dveh žensk  :D.
Jaz sem bila pa več kot uro v ordinaciji, sem počakala na dr. Matka, da sem ga potem lahko zaslišala po dolgem in počez glede stvari, ki so me zanimale  ;D.
Ko se naslednjič vidimo, se pocukamo za rokav, ok  ;)?

Lota in Ru se zahvaljujeta za  :-*.
Lp.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Miss Teja. , ponedeljek, 23.06.2008 : 14:22:41
Seveda se naslednjič pocukamo za rokav :) Bi te že v petek pa nisem vedela, da sta gubici tvoji :D
Sta pa res čudoviti ;)
Upam, da se čimprej kje vidimo (pa ne pri dr. Matku)  ;D
lp Teja


Naslov: VARPOLJE 2008
Poslano od: atinanajalun , sobota, 06.09.2008 : 14:55:30
A SE VIDIMO- ČENČA A PRIDETE?
JAZ KOMAJ ČAKAM DA VIDIM MILJON GUBIC NA ENEM MESTU?NE VEM A NAJ PRIPELJEM OTROKE ZRAVEN AL NE - A IMA KDO IZKUŠNJE,KOLIKOR SE SPOMNIM OD LANI KO SEM BLA NA OBISKU JE TAM KAR VARNO - NIMAJO KAM ZAITI NA CESTO A NE?
LP,VESNA IN ČENČA


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jana , sobota, 06.09.2008 : 20:41:24
atinanajalun, zakaj se je pa treba DRET?
Vecinoma smo tukaj sami taki, ki znamo brat, tudi ce bolj "potiho" (beri: z normalno pisavo) napises.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , nedelja, 07.09.2008 : 07:49:43
Atinanajalun, ce vam uspe si ogledat pse, razstavljat svojega kuzka in hkrati imeti otroke nonstop pod nadzorom, potem ja, sicer pa je po moje bolje, da ostanejo doma. Moje mnenje.

Milijon gubic zagotovo ne bo, jih je pa prijavljenih precej vec kot lani.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , sreda, 10.09.2008 : 07:51:38
Hej, jaz sem šele sedaj videla tole... Smo že itak na vezi, a ne atinanajalun  ;)?

Prav ceste ni zraven, mogoče pa še koga povabiš, da bi malo vrgel oči  ::) na otroke, medtem ko se ti pripravljaš in s Čenčo ''nastopata''?

Lp.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , sreda, 10.09.2008 : 21:01:02
Se opravičujem za velike črke,nisem vedla da to pomeni da se ,,dereš,, - vedno pišem z velikimi črkami ker slabo vidim male.pardon.
ja glede otrok so razen enega že bolj veliki in jih psi tudi zanimajo,ampak zaradi sproščenosti bomo verjetno najmlajšega res pustili doma.mam kar malo treme ker ste verjetno bili vsi v mali šoli razstavljanja v ljubljani takrat in bova midve oz. jaz bolj zmedeni -ampak važno je sodelovati ker čenča itak ni razstavni pes.bolj geva zaradi radovednosti kako bo tokrat ocena ko sva takrat dobili ,,good ,, dvojko.
Držim pesti da bo vreme lepo ampak ne prevroče - zaradi kužkov.
lep pozdrav,se vidimo v nedeljo,Vesna in Čenča


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 11.09.2008 : 06:30:14
atinanajalun: glede vremena te moram nažalost razočarati, ker pravijo da bo dež :(

Se vidimo!

Lp, Andraž


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , četrtek, 11.09.2008 : 08:10:02
mam kar malo treme ker ste verjetno bili vsi v mali šoli razstavljanja v ljubljani takrat in bova midve oz. jaz bolj zmedeni
Hehe, v mali šoli razstavljanja so bile samo 3 učenke in 1 učenec, od tega je ena učenka (beri: naša Ručkola  :P) parkrat manjkala iz opravičljivih razlogov  ::), pa še njen hendler (beri: D.) je nima časa (beri: jajc  ;D, pardon my frenč) peljat v ring.
Se mi pa osebno zdi precejšnja škoda, da ljubitelji/ lastniki gubic niso izkoristili te super priložnosti za druženje in čvekanje.

Lp.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 11.09.2008 : 09:19:51
+ ena od gubic v soli noce hodit na moji levi. :P ::)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , četrtek, 11.09.2008 : 09:50:51
 ;D A samo na tvoji?  :P Ta druga učenka gubica v razredu mladih pa je pod vtisom, da vadi za pasje dirke in ne razstavo.
Po moje se bomo kar zabavali v ringu...  8)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 11.09.2008 : 09:57:23
Ja, samo na moji, ker z drugimi sploh hodi ne, neglede na to na kateri strani je. ;D ::)
CEPRAV sva pred par dni nazaj vadili pred mladimi bikci na barju in je sla prav lepo. Torej-mlade bikce ob ring pa bo sla. 8) ;D
Zur pa bo, seveda.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , četrtek, 11.09.2008 : 10:00:37
Rajši ne povem, kje mi vadimo  ;D. Si pa sosedje najbrž že mislijo kakšno krepko o nas  :P.  8)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , četrtek, 11.09.2008 : 10:04:05
Torej-mlade bikce ob ring pa bo sla. 8) ;D

Sem prehitro pritisnila....

A misliš, da mlada bikica zraven nje v ringu  (http://img2.mysmiley.net/imgs/smile/evilgrin/evilgrin0007.gif) (http://www.mysmiley.net/free-jumping-smileys.php) ne bo pomagala?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 11.09.2008 : 10:30:13
Pomagala? Ne. 8) Si bosta sestrsko razdelili nagajanje in spravljanje v zadrego. :D ;D

Pride pa verjetno mami navijat za Momo (vsaj tako je nazadnje rekla). 


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , petek, 12.09.2008 : 14:01:08
Haha  ;D, vse mame bodo tam. Naša je tudi rekla, da prideta, ker imata ravno pot v Savinjsko dolino.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 12.09.2008 : 15:08:56
Ojoj, potem bo pa nevarno, ce bodo debatirale kater je najlepsi. ;D
Je pa zal napovedano slabo vreme (90% moznosti za padavine, 11 stopinj). :(


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , petek, 12.09.2008 : 17:43:44
 ;D Samo da se nam stepejo ne, katera mora zmagat  :P.

Če bo deževalo, ko bomo v ringu, bo še večja ''žurka''. Kaj tvoja ta mlajša čuti  ::) do dežja?



Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 12.09.2008 : 18:23:07
Upajmo da ne; ce ne bo pac mud fight rock otocec. ;D

Hm, je niti ne moti, v primerjavi s Shenzi je pravi dezni pes. Tudi po mokri travi sva trenirali in ni tezav.
Seveda bo v nedeljo vse drugace. ::) Kaj pa sestrca in tabolj pridna? :D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 12.09.2008 : 18:39:01
Aja, Shenzi je potanovem totalno nora na frizbi. ;D ;D ;D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , petek, 12.09.2008 : 20:57:51
Sestrca kar zakoraka na mokro travo, ta bolj pridna  :P pa ni pridna na dežju...gre (če že mora) po po konicah krempljev kot kakšna primabalerina ;D.

Frizbi, a? Mejduš, tukaj na periferiji nujno rabimo en fajn ograjen kos travnika  :-\...


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , petek, 12.09.2008 : 21:33:25
haj
ja firbec me pa res matra ker bo tudi pri nas rock otočec,Čenča je proti pokojni Fridi prava packa,v vsak drek se povalja in ga požre,zdaj je začela že peteršilj in travo jest ker jo pač nač zajec tudi,če bo kdo kamenje  grizel ga bo normalno ona tudi.
ja moja čenčika ima tudi dirke na povodcu danes sem jo pa malo s pariško salamo umirila in me prav zanima kako bo.
Čenča-če bi imela dva avta bi tudi jaz z veseljem hodila v malo šolo handlinga a žal?
a je že kje objavljeno koliko psov je prijavljenih?
čkoooda da bo dež-a potem smo mi v pelerinah al kako- a se bomo kar tuširali pod milim nebom-pa še fajn mrzlo bo-super po enem tednu bolniške grem na razstavo pol bo pa spet cela štala.
lp,vesna


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , sobota, 13.09.2008 : 19:13:11
Nič bat, v ringu bo vroče ne glede na vreme, ker bo jutri tam 74 šar pejev iz 13 držav  :D (je bilo objavljeno na ''sosednjem'' forumu)!



Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sobota, 13.09.2008 : 19:32:50
Slabo vreme smo imeli ze predlani, vreme nam res ni naklonjeno. :( Lani je bil pa soncek.

Sola handlinga je v glavnem potekala doma, v soli smo potem pokazali kako dobro smo se cesa naucili. Jutri pa... :D ;D .
Kot pri vsem tudi tu vaja dela mojstra.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sobota, 13.09.2008 : 19:33:32
Aja, pa to seveda zdaj ne pomeni, da sem jaz mojster, ceprav sva delali vaje. ;D Ampak pred bikci pa gre po levi! ;D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , sobota, 13.09.2008 : 19:54:34
Aja, pa to seveda zdaj ne pomeni, da sem jaz mojster, ceprav sva delali vaje. ;D
Brez panike Nanook, glavno, da Momo obvlada  ;).  :P V glavnem, mislim, da se bomo imeli fajn (pa upam, da ne bo  lilo kot predlani  :().


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sobota, 13.09.2008 : 20:02:26
U, ja, Momo raztura. 8) Tako in drugace... ::)

Za jutri je pa napoved za tisti cas, ko bomo mi na vrsti-light rain. Ko bo pa Ru za BOB laufala, bodo pa showers. :P ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , sobota, 13.09.2008 : 20:07:15
Ko bo pa Ru za BOB laufala, bodo pa showers. :P ;)
;D Ja, hm. Jaz bom pa ta čas ob ringu v- light nezavesti. Sapramiš, jaz ne bi dežja, psice še manj, dajte nekaj zrihtat  :D!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 15.09.2008 : 08:16:18
Momo je sla po levi, Ru je za misjo dlako usel PRM, Momo je sla po levi, Lotke na zalost nisem videla v ringu, vem pa da ima licenco to khm khm ;), Momo je sla po levi, Tai je raztural, Momo je sla po levi, Cencika je bila tudi zelo pridna, Momo je sla po levi! ;D :D

Mene pa se vedno zelo zelo zebe.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Agnes , ponedeljek, 15.09.2008 : 08:19:24
Jaz mam še zdaj plave ustnice, pa menda je šla Momo po levi, pa smrkam pa kiham, a ste slišal, da je šla Momo po levi; pa ne morem anbenga buldoga videt nekaj časa; a Momo, da je šla po levi? Menda, ja, tko pravjo.

Pa videla sem sivega šarpeja, pa govori se, da je šla Momo po levi. LP Neža

A je šla Momo res po levi  ;D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Drejči , ponedeljek, 15.09.2008 : 10:12:08
Ej, a ste slisali, da je sla Momo po levi?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Pmaxi , ponedeljek, 15.09.2008 : 10:18:53
Hoj punce, dajte mal več napisat kako je bilo. Menda vam je sodil en tanartabuljš sodnik.

Aja, pa slišala sem, da je šla Momo po levi  ;D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , ponedeljek, 15.09.2008 : 10:42:38
Lota in Ru sta danes zavite v dekco in koristita položaj utrujenih primadon. Sem ponosna zelo na obe, samo đizs, hendlerca od Ru je bila zmedena v ringu in ji ne bom nič plačala. Niti ficka. Nothing. Nada.
Tai je bil 1A.

Ampak, a mogoče katera ve....a je šla Momo po levi  ????


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , ponedeljek, 15.09.2008 : 10:45:45
Aja seveda, čestitke vsem. Pa da bi čimprej odmrznili/ nehali bit plavi. Razen Čenče  :P (ne mene).

Poročilo bo pa menda Jelena spisala. Ona edina ve, po kateri strani je šla Momo...


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 15.09.2008 : 12:38:00
;D ;D ;D Momo-talevi shar pei. ;D ;D ;D

Prosim lepo, je naredila mislim da 4 kroge in en trikotnik. 8) Na moji levi strani, seveda. 8) Sicer pa ze vsi tu naokrog vedo kako fajn se je odrezala, je radio mami ze porocal. ;D Filmcka mamo tudi, slikce so pa obupno majhne, ker fotograf ni preveril nastavitev pred skljocanjem.
Ko pa smo prisli domov, je tamala totalno znorela, se spilala s Shenzi in Tarijem, laufala po vrtu gor in dol. Cisti odklop. Na razstavi se je pa tako smilila sama sebi, da je bila na koncu ena sama luzica. ::)

In gospodicna Cenca lahko kar takoj zdele neha pljuvat po hendlerci od Ru, ker:

1. ima Ru pravzaprav hendlerja, ki pa je bil nekoliko zadrzan
2. je nadomestna hendlerca delo opravila felenomenalno in se nima kaj pritozevat, opravicevat ali imet slabe vesti
3. je bila to, ce se ne motim, Ruckina prva razstava in je sla vec kot odlicno
4. sem se v vecini kar strinjala s sodnikom, ampak Ru bi pa jaz vseeno dala na prvo mesto ;)
5. vaja dela mojstra in ko bosta Ru in njena hendlerca dali cez toliko in toliko vaj in bosta res super mojstrici, hja, meni bi se tresle hlace no. :D Momo je zelo ponosna na svojo lepo sestrco. :-* :-* :-*

Tai je pa seveda zgodba zase, a ne Andraz. ;) Divjak pajade, on je tak sminker in narcis. Je paradiral po ringu kot da to pocne ze celo zivljenje in zmagal razred (na koncu je bil pa drugi med samci?). 8)

+ se ena ekstra pohvala gre Sleepu in vodnici, ki sta prav tako razturala in zasedla tretje mesto med mladimi samci. Mi smo vsi navijali in ploskali in smo zelo ponosni na sosolca in seveda njegovo sefico, se posebej ker vemo koliko dela je vlozila vanj, v trening in kaj ji je uspelo cez poletje naredit. :D Res, kapo dol.  8)

PS: Nisem 100% za vse rezultate, ker sem si pozabila pisat.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 15.09.2008 : 13:02:28
Aja, pa se tole MORAM napisat: Jernej je cist not padu v to razstavljanje, res. Mi gre prav na zivce, je mel vceraj neke cudaske ideje. >:( ??? Sem bila kar  :o .


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jana , ponedeljek, 15.09.2008 : 14:26:58
 :D ;D ;) dokaz, da je Momo hodila po levi 8)

(http://www.mojpes.net/galerija/albums/spb08/spb08_084.jpg)

Ostale fotke so na http://www.mojpes.net/galerija/thumbnails.php?album=940, smo pa Mojco nafehtali za komentarje k fotkam, ki bodo dodani naknadno ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , ponedeljek, 15.09.2008 : 16:30:16
ja pa res ne morem povedat ampak se mi zdi ,da je Čenča včeraj v ringu zato tako migala z glavo ,ker sploh ni mogla verjet da gre Momo po levi.Včeraj je spala po avtu ko crka,danes ko se spominja pa še vedno miga in stresa glavo sem in tja ampak sem ji zdaj povedala da pač ji je uspelo po levi tako kot pa nama da sva le dobili končno lepo oceno ko je naju v Hrušici sodnik odpisal z dvojko.
sva bli tudi pridni v ringu a ne?
čestitke lotki,ru in vseeeem lepotcem ter lepoticam za pokale,midve pa nosiva medaljo okrog vratu,ha,ha.
hov-čao,vesna in čenča


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Bambi , ponedeljek, 15.09.2008 : 17:46:59
Pa še moja verzija dogodka - zzzeebbeeeee  :P, Momo je šla po levi, g. Matgo je zakon, zebbbbbbbeeee, šarpej ljudje so fajn ljudje  :), Momo je šla po levi, pa lepo je stala, Matgo se je hotel sleči pred nami tremi  8) :D ;D, zeblo me je, ampak so organizatorji skušali pomagati z zelo dobro belo kavo  :), pa Momo je super tekla, in to po levi, medtem ko me je zeblo, pa vmes sem pomahala Agnes in Drejči s prezeblo roko, pa gobova juha na večerji je bila super, amapak me je še vedno zeblo, sem se pa spomnila, da je Momo lepo hodila po levi, edino še tempo bi lahko malo pospešili naslednjič, ko bosta hodili po levi. Pa Matgo je car in spet sem se imela super, čeprav me je hudo hudo zeblo in me še. Aja, pa Momo je super šla, samo škoda, da po desni   :-\.

Če nas hočete, naslednje leto spet pridemo, samo poskusite malo primernejši datum izbrat, pa lansko vreme reciklirajte. Nuki, vidve pa drugič po levi, saj veš  :D.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Agnes , ponedeljek, 15.09.2008 : 18:48:49
Hehe, ja, jaz sem se tako prehladila, da je kar groza. Saj bi kaj rekla z Bambi (in Balu, če se ne motim), pa so mi ustnice pomodrele in primrznile. Tudi sodnik za buldoge je bil car, pa tako vljudej, da se je kar cedilo (hihi, najbolj všeč mi je bila pripomba could do with less weight).
Mraz je bilo pa res kot pes.

Aja, joj, Momo, levičar :), hihi. Če slika ni fotomontaža, je šla Momo res po levi. Joj!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Agnes , ponedeljek, 15.09.2008 : 18:50:21
Pa še en medklic: VIDLA PEIBIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEE (upam, da ni izgubila mojega telefona, da se bomo kje na toplem načvekali za vsa leta nazaj, pa še naprej).


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , ponedeljek, 15.09.2008 : 19:32:47
Hudiča! A Momo je šla po levi  :o ?! To morajo biti kakšni učinki Cerna...  :P  ;)

sva bli tudi pridni v ringu a ne?
Ful  :-*.

Aja, pa Momo je super šla, samo škoda, da po desni  :-\.
;D Lol.

Aja, pa se tole MORAM napisat: Jernej je cist not padu v to razstavljanje, res.
A on bi tudi hendlal?

Momo je zelo ponosna na svojo lepo sestrco. :-* :-* :-*

Ooooo, Ru tudi na Momo- kontra. :-* Nanook, poznam uno hendlerco od Ru, saj vem, da ima v resnici dobre namene... Ji bom sporočila  :-*.

A da Momo je šla po levi, a? Moje psice pa...moje psice pa....delajo na riževe piškote, ha!!  :P


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 16.09.2008 : 07:58:59
Najprej moram napisat, da Jernej ni not padu in mu je cisto vseeno (mi stoji za hrbtom in narekuje).

Atinanajalun, Cenca je tocno zato tako migala in verjetno se zdaj ne more verjeti, kaj je videla, pa mora se malo pomigat. ;) Tisto dvojko s Hrusice pa kar odpisi. Seveda enga :-* tudi taplavi Cenciki.

Bambi, vaju rezerviramo za naslednji dve leti oz. kar za vse nase razstave, a je prav. :D

Citat
A on bi tudi hendlal?

Ah kjeeee, ne ne, on bi gledal, slikal in snemal Momo in mene v ringu, navijal, drzal pesti in potem komentiral oceno. ::) >:(

Citat
Moje psice pa...moje psice pa....delajo na riževe piškote, ha!!

Pravi Kitajki. ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Peibie , torek, 16.09.2008 : 09:39:41
Samo povem, da sem bila jaz v nedeljo gotovo najbolj ponosna t'ršica daleč naokoli.

Lp, m.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 16.09.2008 : 09:40:37
Zdravo!

Se moram še jaz malo oglasit :)

Pohvale za vse razstavljalce in njihove zgužve! :)

Berem in berem, da je baje šla Momo po levi  :o ...škoda, da je nismo videli  :D  ;D  ;)

Sama razstava je bila res odlično speljana in mislim, da si organizatorji, ki jih je bilo res malo, zaslužijo veliko pohvalo!  :-*

Seveda gredo pohvale tudi puncam v ringu in za zapisnikarsko mizo, brez katerih tudi nebi bilo tako, kot je bilo  ;)

Nanook, kar se pa našega 'divjaka' tiče...bi ga mogla videti preden smo šli v ring...2 ure je neprestano piskal, cvili, vlekel...ko pa sva prišla v ring in odtekla prvi krog, sem si v glavi rekel: 'Kaj pri streli pa tebi danes ni jasno?' ...6 samcev in niti za enega se ni niti malo zmenil?  ??? ...kot sem že velikokrat rekel za Taia: 'Ta bučman me resnično znova in znova preseneča'  :D

Mislim, da bova kaj kmalu obiskala še kakšno razstavo :)

Lp, Andraž


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 28.10.2008 : 10:12:48
Danes pa Shenzi praznuje. :D Ma ze celi dve leti, pa je se vedno drvast' trotl. ;D

Andraz, mi se pa vidimo v Vrtojbi, ane?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: nezzek , torek, 28.10.2008 : 17:18:43
ooo vse naii naiii!! :-*

Kdaj pa boste v Vrtojbi?? ???


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , sreda, 29.10.2008 : 15:45:44
Še tukaj Šenzi-Benzi use naj naj  :-*  ;D

Kot sva se že velikokrat pogovarjala... Šenza+Tai... norišnica na kvadrat  :D
Baje, da sta v žlahti?  :D  :P

Ja, Vrtojbo že kar veselo pričakujemo. Gremo čisto na blef, potrudili se bomo pa maksimalno :)

Prideva pa v soboto.

Lp, Andraž


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: nezzek , sreda, 29.10.2008 : 15:50:46
Lepo, jaz bom v Vrtojbi tudi v soboto!
Mogoče se pa srečamo. (kolikokrat sem že to napisala.. :o)

No če me kdo prepozna naj me kar pocuka za rokav!
(okoli bom pa hodila z Angleško koker španjelko črno bele barve, slike pa v temi o kokrih ali pa v mojemu albumu) ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 30.10.2008 : 10:27:17
Shenzi se zahvaljuje za cestitke. Za rojstni dan si je izbrala norenje po bajti, kar tako, ker je pac fajn. Fajn je stat na vrhu steng in kukat dol, se bolj fajn je laufat po stengah gor in dol, kar tko za brezveze, ker pac ropota. ::)
Ce se vmes spotaknes, se pac spotaknes ane, kaj cmo. Bajta se stoji, zaenkrat...
Ima tudi obdobje brundanja, ko hodi naokrog in gode, maha z repom in lupcke tala. Shenzi pac.
Shenzi in Tai? V zlahti? Neeeee, saj si nista cisto nic podobna, kjeeee paaaa. ;) ;D ;D ;D

Momo vse to opazuje z distance in se rajsi posveca klikanju. Ona je tak mali filozofek, za razliko od Shenzi, ki glavo uporablja na malce drugacne nacine. ::)

Ce se prav spomnim, bom tudi jaz tam v soboto. Pejckov bo mislim da 12.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , četrtek, 30.10.2008 : 11:29:12
Haha, Šenza je sigurno kakšen čuden pei-mix  :D hrt, boxer, whippet? :D

Ej, pa ja ni lepšega, kot noret, zraven prletet v kakšno omaro, stol, zid, človeka? :D

No se mi je zdelo, da sorodstvo odpade  ;D ;D ;D

Sej lepo v standardu piše: Shar pei je ubogljiv, zvest, ampak vseeno gdaj poskuša z glavo prebiti zid...zadnje velja pri Taiu in Šenzi  dobesedno :)

12 pejčkov... kar luštna številka :)

Super, se vidimo v soboto!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 30.10.2008 : 17:50:59
Ma ne, boxerji in hrti so cist prevec mirni zanjo. Mogoce so pred stopecto leti Kitajci kaksno opico zraven vtaknli, obnasa se ze podobno. ;D ;D Se ji je zadnjic zazdelo, da "neki slisi" v gozdu in je zacela plezat po steni navpicno navzgor. Opica... res. ::)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , četrtek, 30.10.2008 : 22:46:34
Danes pa Shenzi praznuje. :D Ma ze celi dve leti,

 :o Že? Vse naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajboljše mala Shenzi  ;)!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 04.11.2008 : 11:48:33
Haha, no tega mi še nismo doživeli :D

Baje da je biu res pred sto-pecto leti en mix ustvarjen ja monk-pej  :P  ;D  ;D

Pure breed pej, hja pa kaj še  :D  ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , ponedeljek, 10.11.2008 : 12:01:16
Zdravo!

Malo se morava pohvaliti, da je Tai v Vrtojbi v soboto osvojil cac in rcacib :)

Na sami razstavi je bilo vse super, edino gužva pri našem ringu je bila do približno 12.00 prevelika  :-\

fotke pa na:  http://shar-pei-tai.moj-album.com/album/14148237/

Lp, Andraž


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 10.11.2008 : 14:10:13
Cestitke Andraz in Tai! Naslednjic pa BOB, ane. ;)
Mimogrede, Tai se je super obnasal! On prav ve kdaj gre zares. Najbolj fajn se mi je pa zdelo, da je imel enga razpistoljenega dobermana na ignore. ;D ;D ;D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , ponedeljek, 10.11.2008 : 14:34:20
Hvala Nanook :D ...Bob...hehe...če nam uspe zaključiti Ch. Slo, bomo več kot zadovoljni :D
Sem pa že malo gledal za sosednje države :) ...bomo videli :D

Očitno res ring poveže z nečim dobrim... :) Ej to pa ja...box zraven boxa...hec je še v temu, da je bilo v tistem boxu kar nekaj različnih dobijev :) ...in kar nekaj jih je bilo glasnih, Tai se pa niti za enega ni zmenil :D ...ko bi bilo še na sprehodih tako :D



Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 10.11.2008 : 15:29:00
Ooo čestitke!! :-*


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , ponedeljek, 10.11.2008 : 15:59:38
nezzek, hvala  ;)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: sparks , nedelja, 25.01.2009 : 21:18:27
V Obalnem zavetišču trenutno čaka na dom mešanka s shar pei-jem: http://www.odpmz-drustvo.si/slike.htm

Lp,
Saša


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: sparks , sobota, 31.01.2009 : 21:31:23
Lili (mešanjka shar pei) je oddana.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 18.02.2009 : 13:38:27
Pride kdo od sharpeijstov na CAC Celje?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: čenča , ponedeljek, 23.02.2009 : 09:39:02
Bili  :). Babi to jutro pridno spita  :-*.

Super za Lili!



Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: atinanajalun , nedelja, 29.03.2009 : 18:16:16
PO DOLGEM ČASU SE JAVLJAM .SEM MALO PO ZAVETIŠČIH NA INTERNETU BRSKALA - A STE VIDLI V ZAVETIŠČU PRI CELJU ( ZONZANI) IMAJO SHAR PEJA NAJDENEGA V MARIBORU.MORDA GA JE PA KDO OD VAS IZGUBIL????
NE RESNO ČE VESTE DA GA KDO POGREŠA GREMO V AKCIJO-VERJETNO NIMA ČIPA ČE NE BI  ŽE NAŠLI LASTNIKA


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: epona , sreda, 29.04.2009 : 13:13:21
Dva mešančka, samčka: Shar pei x rotvailer

Iščemo jima primerne lastnike. Če lahko kdo pomaga:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,29597.0.html


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sobota, 27.06.2009 : 07:26:03
Shenzi plava (ni slo drugace cez, sicer seveda ne bi). :D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Lynn , sobota, 27.06.2009 : 08:45:30
Simpatičen šarpej, Nanook! Moji mami so ful všeč šarpeji in pravi da je zelo luškan v vodi.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: nezzek , sobota, 27.06.2009 : 14:47:06
Iii kaj je lušna!  :-* :-*


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , ponedeljek, 29.06.2009 : 09:45:19
o lej jo frajerko  :D

Nanook, kje ste bli to? Kako je pa zgledalo, ko je iz vode prišla?  ;)

Lp


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 22.09.2009 : 19:55:26
Da mal potegnem temo iz naftalina. :P Pride kdo v nedeljo v Celje na razstavo?

JumboJet, bili smo nekje ob robu Lj. barja, ob enem presihajocem potocku. Ko je prisla ven, nas je stusirala in lepo odhlacala naprej. Cist Shenzoliko.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: miskica , petek, 25.09.2009 : 19:29:33
Eno vprašanje, a imajo shar-pei kak poseben vonj, značilen za pasmo?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 25.09.2009 : 19:44:10
Ja, meni disijo po medu. :)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , ponedeljek, 28.09.2009 : 09:22:07
Nanook si bla na razstavi? Je bil gdo od naših?  :P

Vonj po labeli Milk&Honey   :D


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 28.09.2009 : 09:56:58
Ziv,

ne, me ni bilo. Smo sli na izlet, ker je bilo lepo vreme. Pojma nimam, ce je bil kdo od nasih. Bom pa vprasala.


Naslov: Shar Pei - obnašanje
Poslano od: m.malis , nedelja, 11.10.2009 : 09:29:04
Pozdravljeni!

Do sedaj sem samo prebirala vaše prispevke, sedaj bi pa tudi sama prosila za komentarje. Nisem točno vedela v katero rubriko naj to napišem, pa se mi zdi da bo tukaj najbolje, čeprav gre za vedenjski problem. Moj Šar Pei je star leto dni, hodiva tudi v pasjo šolo. Zadnjih nekaj mesecev (zato sva tudi šla v šolo) se pojavlja zelo moteča zadeva, zaradi katere je vedno težje jemati psa s sabo (z mano gre namreč povsod). Takoj ko vidi psa, mačko ali ptice (najbolj pa psa) se začne nenormalno zaganjat ( tudi če je na drugi strani ceste) in cvilit. Če dovolim stik s psom, je pa takoj pretep. V šoli se pa dokaj hitro umiri in neha zaganjat. Če slučajno kakšen drug pes v šoli zalaja ali kakšno ušpiči, bi pa seveda takoj sodeloval. Ali ima še kdo takšno izkušnjo in nasvet kaj naj naredim, da bo pes lahko normalno hodil z mano na sprehode in z mano potoval, kar tako rad počne.
Najprej sem mislila da je to pač problem pasme (karakter in podobno), sedaj pa vem da ni, ker sem jih že kar nekaj srečala, ki so šli mimo naju popolnoma nezainteresirano za našega psa(sicer so močno vlekli), medtem ko je moj skoraj znorel. Moram pa tudi povedati, da ko teh motečih faktorjev ni, hodi pa zelo lepo, nič ne vleče, povodec je sproščen, za razliko od marsikaterega ki sem ga videla in so zelo vlekli vodnika naprej.


Lp, Marjeta


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , torek, 13.10.2009 : 10:24:53
Marjeta pozdravljena!

Tvoj kuža je ravno pred 2-3 meseci začel prehajati v puberteto, zato tudi takšno vedenje. Sedaj hoče uveljaviti svojo voljo in vas vrteti okrog prsta :D ...To pač počnejo vsi kužki v tem obdobju. Pri šar peju se razlikuje le to, da zna biti njegova trma zelo velika. Ampak nič zato...TI moraš biti 10x bolj trmasta kot on in hitro bo dojel, da se mu ne boš pustila. S tem, da mora ta trma veljati na vseh področjih. Na sprehodih, doma, med igro, skratka povsod. In tako bo zelo kmalu dojel, da si šef Ti in ne On.

Kar se 'zaganjanja' tiče, smo si pa lastniki šar pejov vzeli v zakup, že predno smo pejčka pripeljali domov. Nažalost so imeli zelo burno zgodovino in tiste 'iskrice' za pretep ne bomo še tako kmalu 100% zatrli (vprašanje če jo gdaj sploh bomo). Mačke so pa tudi pri nas problem :)

So pa tudi pejčki, ki čisto normalno sobivajo z mačkami.

Osebno poznam kar nekaj šar pejev in vsak odstopa od drugega. Tipične šar pej lastnosti imajo pa vsi zelo podobne. (zadržanost do tujcev, da so vedno na preži (kljub najglobljemu spancu), lastniku izredno zvesti in navezani nanj,...)

Samo za primer:
Moj prejšnji šar pej- na moje prijatelje čisto nor (od veselja raztrgal tudi kakšno trenerko), jih ljubčkal, se cartal, stepel bi se s psom in psico.

Tai  - zelo dober čuvaj, prijatelje le pozdravi in se odmakne, pusti se pobožati le za par sekund, nato so vsi nahitro nezanimivi, večjih samcev sploh ne mara, manjše včasih tolerira, psičke so dokaj zanimive :) , večje spet malo manj...

Sicer pa naj bi veljalo, da šar pej ni nek velik ljubitelj drugih živali. Vse bi pa dal, da je lahko nonstop z lastnikom, pa tudi če samo sedi poleg njega, med tem ko smo na kavi, v družbi... Izbere si enga lastnika in tistega ne izpusti iz očesa. Vedno spremlja njegove kretnje, obnašanje, izražanje, skratka dobesedno te prebere, kakšne namene imaš :)

Lp, Andraž


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: mezanm67 , sreda, 13.01.2010 : 10:48:52
Živjo vsem ljubiteljem pase shar pei!

Pišem v upanju, da pridobim kakšen pameten nasvet v zvezi z vzgojo našega črnega shar pei-ja, z imenom Kim. Star je 5 mesecev, opravili smo že malo šolo, socializiramo ga že od samega prihoda v našo družino, torej že od 24.10.2009, pa imamo še kljub vsemu težavo, da se zelo rad zaganja v ljudi, dolgo laja nanje, še posebaj pa je nor na tekače na sprehodih. To je sila neprijetno in me zanima, če je še kdo s takim primerom?

Hvala za odgovor

Polona


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Jumbo Jet , sreda, 20.01.2010 : 09:39:12
Zdravo mezanm67!

Tvoj kuža bo tudi začel prehajati v puberteto, in sedaj je vse na vas da ga postavite na 'realna tla' ... trma, trma in še enkrat trma...ne se mu pustit...vztrajajte toliko časa, da bo on popustil...sam vem, da zna bit včasih zelo naporno, ampak na koncu se izplača...ja naj bo vedno JA, ne pa vedno NE.
Pri nas za najstrožji Ne, uporabljamo že od malega FUJ...pri besedi ne razume kot...malo lahko, preveč pa ne (če povleče na povodcu, se gdaj pregrobo igra, sitnari za hrano:) ....pri fuj pa kar obstane...in ve da sploh ne pride v poštev...pri nas to deluje...

Na kakšen način pa se zaganja v ljudi? Bi se igral, ali jih ne mara?

Lp!


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: wolverine , nedelja, 26.12.2010 : 20:30:05
Lep pozdrav.
Vprašal bi , če ima kdo podobne izkušnje s shar-peijem : sosedov pes ga je namreč že petkrat ˝poklal˝, a naš pes bi še kar rinil k njemu, kot v upanju, da ga tokrat ne bo napadel. Vedno sem moral v napadu posredovati jaz, da sem ga rešil. Star je 1 leto, napadi so se začeli pri nekje 5 mesecih starosti. In od takrat naprej je naš pes napadalen do drugih psov (včasih) in nikoli ne vem ,kako bo odreagiral, zato se raje izogibam drugim psom na sprehodu.

Ima mogoče kdo podobne izkušnje ali nasvet?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 13.12.2011 : 16:46:06
Sicer ni vec tako frisno, ampak vseeno, na PLOS najdete clanek o FSF: A Novel Unstable Duplication Upstream of HAS2 Predisposes to a Breed-Defining Skin Phenotype and a Periodic Fever Syndrome in Chinese Shar-Pei Dogs (http://www.plosgenetics.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pgen.1001332).

Na kratko pa, cisto vsi sarpeji (razen tistih 5 tradicionalnih) imajo meatmouth duplikacijo, (tudi) zaradi katere so predisponirani za razvoj bolezni FSF. Od CNV, torej stevila kopij, je verjetno odvisna stopnja tveganja. Zbolijo lahko psi, ki imajo nizek CNV pa tudi tisti z visokim CNV, vendar (zaenkrat) kaze na to, da visji CNV pomeni visje tveganje. DNA testa ni (še?), pa tut glede na fenotip se ne da rect ali bo nek pes imel visok CNV ali nizek.

Obstaja tudi tradicionalna duplikacija, ki so jo nasli pri tradicionalnem tipu sarpeja (n=5) in enem sarpeju, ki je imel obe duplikaciji. Ali je tudi ta duplikacija povezana s FSF - teh podatkov zaenkrat ni, ker je pac vzorec premajhen. Predvidevajo, da je tradicionalna duplikacija povzrocila nestabilnost regije in omogocila pojav meatmouth duplikacije.

Kakor razumem so vsi sarpeji homozigoti za to duplikacijo. Po vsej verjetnosti je ta duplikacija le eden od faktorjev za FSF/A. Raziskave se potekajo, na vecjem vzorcu (v objavljeni studiji je bilo vkljucenih mislim da ene 180 sarpejev, od tega 5 tradicionalnih, ostalo je zah. tip).

Za FSF lahko zbolijo tudi mesanci s sar peji, kar med drugim pomeni tudi to, da ce parimo psa z meatmouth duplikacijo s tradicionalnim sar pejem (tradi. duplikacija), dobimo ven mladice, ki nikakor niso FSF free, ampak imajo tradi. in meatmouth duplikacijo in lahko zbolijo za FSF.

Aha, se tole, dedovanje te duplikacije oz. stevila CNV, ni jasno, jasno je le to, da ne gre za enostavno (po stricu Mendlu), ampak precej bolj kompleksno. Poleg tega je regija se vedno nestabilna in pride tudi do spontanega nastanka kopij. Torej nizek CNV x nizek CNV = ni nujno nizek CNV.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , torek, 13.12.2011 : 16:52:31
Se popravljam, 166 sarpejev je bilo vkljucenih, od tega 5 tradicionalnih. Sem sla ze tolikokrat cez vse, da se mi ze blede.  ::)


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: kejbica , ponedeljek, 19.11.2012 : 14:01:46
V soboto sem v zavetišču gmajnice videla mlajšo psičko shar-pei (morda tudi mešanka), svetle, krem barve, zelo prikupna, ki se ji je kar videlo, da težko prenaša življenje v zavetišču. Morda bi jo posvojil kdo od ljubiteljev shar-peijev?


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 28.11.2012 : 18:47:45
Kejbica, hvala za info., upam da cimprej dobi dobrega lastnika.

Se nekaj o FSF in genetiki; tule (http://uu.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A563671) je na voljo doktorat Mie Olsson "Uncovering a Novel Pathway for Autoinflammation With a Little Help from a Wrinkled Friend".


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 11.11.2013 : 17:03:34
Nov clanek o genetiki bolezni: Thorough Investigation of a Canine Autoinflammatory Disease (AID) Confirms One Main Risk Locus and Suggests a Modifier Locus for Amyloidosis (http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0075242).


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 29.04.2016 : 08:52:11
KONČNO! DNK test za šar peje - SPAID. Na voljo v kratkem.

članek: "Absolute quantification reveals the stable transmission of a high copy number variant linked to autoinflammatory disease" (http://bmcgenomics.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12864-016-2619-0)

Izjava za javnost. (http://www.drlindatintle.com/wp-content/uploads/2016/04/PressReleaseDraft-20160425.pdf)

Tole samo nahitro, kasneje pa več napišem. Laboratorij, ki bo testiral, bo v Evropi predvidoma na Švedskem (na univerzi), za Ameriko bomo pa še izvedeli.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: tina11 , torek, 03.05.2016 : 21:40:12
Absolutno horse coat😉


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 04.05.2016 : 12:23:37
Torej - s pomočjo DNK testa bomo dobili informacije o številu kopij (CNV) "meatmouth" mutacije (duplikacije).

CNV je lahko 1/1 (skupaj torej 2); 1/5 (skupaj 6) ali 5/5 (skupaj 10).

Višje kot je CNV število, večje je tveganje za pojav SPAID (shar pei auti-inflammatory disease - vključuje FSF (Familial SharPei Fever), vnetje kože, vnetje ušes, amiloizodo in artritis).

Glede na raziskavo ima večina do sedaj testiranih šar pejev CNV 10 (167 psov), CNV 6 55 psov, najmanj pa je seveda tistih, ki imajo CNV 2; samo 13 (preštela sem samo tiste, ki so v tabeli vodeni pod "genetic test", ne pa tudi tistih, ki so pod "pedigree analysis").

Glede dedovanja zaenkrat kaže, da je vseeno enostavno.

1/1 x 5/5 = 1/5 - 100%

1/5 x 1/5 = 1/1 - 25%, 1/5 - 50%, 5/5 -25%

1/5 x 5/5 = 1/5 - 50%, 5/5 - 50%

5/5 x 5/5 = 5/5 - 100%

1/1 x 1/1 = 1/1 - 100%

Prvi korak bo torej testiranje vseh psov, predvsem pa vzrejnih psov/psic, potem pa paritve načrtovati tudi na podlagi rezultatov DNK testa. Pri tem se bo potrebno izogibati kombinacijam 5/5 x 5/5 (kolikor bo to pač možno) ter prepogosti uporabi (verjetno maloštevilnih) psov CNV 1/1.

Več bomo pa verjetno vedeli, ko bo testiranih več šar pejev.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 04.05.2016 : 12:39:55
Aja, pa mislim da znajo biti tradicionalni šarpeji (vsaj tedva oz ti trije, ki so v Evropi) CNV 1/1, a


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 22.07.2016 : 12:45:17
Pa je tu - DNK test. KLIK (https://www.slu.se/institutioner/husdjursgenetik/om-institutionen/hgenlabtest/hund/)

Prvi rezultati testov bodo na voljo predvidoma konec avgusta!

V ZDA bodo analize potekale na univerzi Cornell.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sobota, 23.07.2016 : 16:26:13
Aja, še cena. 1350 švedskih kron, kar naj bi bilo okrog 140eur?

Rezultati testa pa so lahko naslednji:

- non carrier - ni prenašalec. CNV=2 in ne nosi alela 5, ki ga povezujejo s pojavom bolezni SPAID. Pri takem psu povišanega tveganja za nastanek SPAID ni.

- single carrier - prenašalec. CNV=6, nosi en alel 5. Pri takem psu je verjetnost za pojav SPAID 4x višja kot pri prejšnjem.

- double carrier - hm, "dvojni prenašalec". CNV=10, nosi dva alela 5. Pri takem psu je verjetnost za pojav SPAID 8x višja kot pri normalnem (neprenašalcu).



Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 19.12.2016 : 11:10:03
Za SPAID testirajo tudi v Nemčiji, ampak gre za popolnoma drug test, katerega rezultati niso primerljivi z rezultati s Švedske. Nemci namreč preverjajo drug del DNA in so razvili čisto svoj test.


Naslov: Re: shar-pei - čvek
Poslano od: Nanook , sobota, 06.05.2017 : 07:15:07
Dobro jutro. :) Končno smo dočakali še objavo nemške raziskave. Whole genome sequencing identifies missense mutation in MTBP in Shar-Pei affected with Autoinflammatory Disease (SPAID) (https://bmcgenomics.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12864-017-3737-z).  :D