mojpes.net

o psih => vzgoja => Sporočilo, začeto od: Ninčika , četrtek, 12.11.2009 : 11:12:10Naslov: Naš kužek krade
Poslano od: Ninčika , četrtek, 12.11.2009 : 11:12:10
Pozdravljeni!

Naš Weimaranec je star 8 mesecev.  Opažam, da so v naši hiši skrivnostno izginile vse sveče  :o. Potem pa nekega dne zagledam v njegovi košari zgrizen podstavek od svečnika . Tudi, ko gremo kam na obisk pokrade vse sveče. Doma sem prestavila vse iz nižjih polic na višje, pa vseeno mi ni jasno kako hudiček mali doseže na vrhnje police. Tudi, ko gremo od doma oz. v službo zaprem vsa vrata kamor bi lahko šel v sobo, spalnico, likalnico, kuhinjo, kopalnico, ker, ko pridemo domov je vse na tleh. Drug teden gremo v pasjo šolo, upam, da se ga bo kaj prijelo. Opažam pa, da nima težav s prebavo, čeprav je jedel vosek.  Zanima me, če mogoče vaši kužki tudi jedo sveče??
Naj povem še to, da v službi nisem cel dan oz. sem tako blizu doma, da skočim vmes pogledat kaj počne. Začel si je celo odpirati vrata v kuhinjo (nimam pa ključa, da bi lahko zaklenila).


Naslov: Re: Naš kužek krade
Poslano od: frigga , četrtek, 12.11.2009 : 11:17:55
Kletka morda? Bi rekla, da prehranjevanje z voskom ni ravno zdravo.


Naslov: Re: Naš kužek krade
Poslano od: fižolova župca , četrtek, 12.11.2009 : 11:24:15
Nekateri prisegajo na nastavljanje stvari, ki mu sicer dišijo, ampak vsebujejo nekaj pekočega (noter skriješ malo popra, okrog pa recimo meso, da ga ne zavoha).
Nastaviš lahko tudi nekam na tiste police, ki se jih največkrat loteva (če krade hrano pa recimo na pult).
Ne pa tega ponavljat in pretiravat, da ne boste pridelali kake hude driske.

Drugače pa dvomim, da mu bodo v šoli znali zašepetat na ušesa skrivnostne besede 'ne kraaadi'. Je očitno izjemno brihten, vedoželjen, stikljiv in raziskovalen. Super kombinacija za z njim kasneje delat kaj, kjer bo vse to lahko uporabil.

Drugače ti pa tudi jaz svetujem uporabo kletke, ko te ni doma, preden požre kaj takega, kar mu bo naredilo kako resno škodo!


Naslov: Re: Naš kužek krade
Poslano od: Ninčika , četrtek, 12.11.2009 : 11:35:00
Hm..na kletko pa res nisem pomislila! Hvala za idejo! Bom šla danes pogledat malo naokoli. Naredila sem tudi to, da sem mu nastavila meso ali pa sir in stvar začinila. Pa je nehal krasti sadje iz mize. Ja tale vosek nam je res dal tinite piti. Čeprav hvala bogu, da se ni zastrupil oz. imel kakšne hude težave zaradi tega.
V šolo gremo pa seveda zaradi tega, da se nauči poslušnosti. Saj zna biti Weimaranec kar trmast pes ampak z izjemo voska se je že kar naučil dosti stvari.