mojpes.net

o psih => Notranji organi => Sporočilo, začeto od: Tosa , ponedeljek, 09.08.2004 : 15:12:02



Naslov: uhajanje urina
Poslano od: Tosa , ponedeljek, 09.08.2004 : 15:12:02
Pred kratkim sva s fantom pri najini 11,5 letni NO opazila, da ji včasih uhaja urin. Ko spi, je včasih na njeni odejici majhen "flek" od urina. Kot bi se polulala, ampak ji uide, da še sama ne ve. Zanima me, če obstaja za to težavo kakšno zdravilo? Dobi psička kakšne hormone, ipd.??  Jutri nameravam tako na "obisk" k naši veterinarki... LP


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: andi , ponedeljek, 09.08.2004 : 15:18:19
Je sterilizirana?


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Tosa , ponedeljek, 09.08.2004 : 15:24:16
Psička je bila operirana zaradi tumorja na seskih in so jo zraven tudi sterilizirali. Ali bi bilo možno, da ji zato uhaja urin?? Od operacije je že kar več kot pol leta... LP


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: andi , ponedeljek, 09.08.2004 : 15:27:13
Ja seveda je možno. Več o tem ti bodo povedali drugi, sama ne vem kaj dosti.


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: S , ponedeljek, 09.08.2004 : 17:09:23
Živjo!

Pelji jo k veterinarju, kjer boš dobila zdravilo ( Propalin).

LP


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Tosa , torek, 10.08.2004 : 12:47:42
Danes sva klicala našo veterinarko in je rekla, da bomo dobili nek sirup (kot hormonske tablete) in baje zelo pomaga - ga pohvalijo! Upam, da res, ker se mi dama kar malce smili. LP


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: linchaich , torek, 10.08.2004 : 14:38:01
Tosa!

Baje ima Royal Canin brikete, ki pri tem pomagajo - prijateljeva bokserka je bila tudi sterilizirana (vnetje maternice) in od takrat naprej je puscala urin! Mislim, da so dobili se neke tablete (obcasno)! Ampak ... briketi jim pomagajo! Tako pravijo! Lahko poskusite!  ;)

Lp, Ursa

PS: Lahko pa da se je samo prehladila! So ji pregledali urin?


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Tosa , sreda, 11.08.2004 : 06:23:18
linchaich, urina ji ni pregledala... V bistvu je sklepala le na moj opis težav, na psičkino stanje prej, na sterilizacijo, itd. Včeraj sva dobila sirup Propalin in sva ji ga tudi pričela že takoj dajati! Upam, da bo pomagalo! Če se je prehladila skoraj ne verjamem, ker tole traja že kar nekaj časa... LP


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Lilit , sreda, 11.08.2004 : 06:50:08
Mi imamo tudi obcasno tezave s tem, tako da Tosa, bi se priporocala za porocilo, ce je delovalo ;)

Hvala :)


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: mm , sreda, 11.08.2004 : 07:47:03
Moja psica ima že dalj časa to težavo. Pravzaprav imam težavo bolj jaz kot ona - ker pomeni veliko dodatnega čiščenja, pa tudi psica mora biti dosti bolj pogosto skopana. Drugače pa se ne obremenjujem preveč s tem, vsaj dokler ne gre za večje luže. Pri veterinarju sva dobile neke kapljice, ki pa jih mora dobiti zelo veliko, da delujejo. Moram reči, da imam sama precej strah pred vso kemijo, tako da mi misel, da bi psici celo življenje dajala neka zdravila, nič ne diši. Stvar pa pomaga samo dokler to je sicer pa ne.

Trenutno ji kapljic ne dajem več, jo pa precej pogosto vozimo na potrebo, pa zvečer ji dam piti ssamo omejeno količino, tako da se ne more nažlampat do onemoglosti. Če pa se vseeno zgodi imamo pa pač  brisanje.

Vendar tak pristop ni možen v vseh primerih saj menda iz nekaterih psic kar teče - pri naši so samo občasno luže in sedaj lahko že kar dobro predvidim, kdaj se lahko zgodijo in potem pravočasno reagiramo - da jo peljemo ven na potrebo (čeprav sama zelo redko nakaže da bi že morala it).

Poročajte še ostali, kako rešujete te težave - tista hrana me prav zanima. Na nakšen način pa deluje?


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Tosa , sobota, 14.08.2004 : 14:25:19
Pri najini NO Propalin že učinkuje! Meni se je psička smilila, ker se je non-stop lizala... In če bi jo hotela še večkrat ven vodit, kot smo jo že, da ne bi delala lužic, bi lahko bila kar cele dneve zunaj :-\. Jaz sem kar zadovoljna s tem sirupom. Je pa res, da mora dobiti 2krat dnevno po 24 kapljic-glede na njeno težo (kar v hrano, če sigurno vse poje). Kljub temu, da je 24 kapljic kar veliko, pa so le-te tako majhne, da konce koncev niti ne porabiš toliko. Sirup stane okrog 5000sit, bo pa sigurno za 1 mesec! LP


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Lilit , petek, 20.08.2004 : 14:32:50
Danes smo iz telefonskega posveta z veterinarko izvedeli, da sicer dajejo neko zdravilo proti inkontinenci, ampak je to kao clovesko zdravilo, se v eksperimentalni fazi in ga rajsi ne bi dala :o ???
Kaj Propalin je samo na recept ali se ga dobi tudi tako?

Psica je sicer ves cas na dvoriscu, tako da ni problem notranjost stanovanja, ampak ni par kapljic, ki se jim izognes z rednim lulanjem, ker kljub redni voznji na lulanje vcasih kar tece iz nje... tako na oko par deci sigurno :-X

To se ji (zaenkrat :-[) ne dogaja redno, ceprav je sterilizirana, ampak kot posledica jemanja kortizonov zaradi alergije -  in ker se, vsaj zaenkrat, kortizonom ne moremo izognit, velja "kjer Vona lezi, tam luzo pusti" :'(

(Sej ni problem brisat ploscice na verandi, zal mi je, ker je ne morem nikamor vzet s sabo, ker nikoli ne vem, kdaj se bo zgodila nesreca.)


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: S , petek, 20.08.2004 : 15:39:39
Živjo!

Propalin dobiš pri veterinarju.

lp


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Lilit , petek, 20.08.2004 : 16:00:34
Hvala :)
Ampak, ti ga mora predpisat veterinar ali ga lahko kupis tudi brez tega?


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Peibie , petek, 20.08.2004 : 16:12:53
Nekaj podatkov o propalinu (Phenylpropanolamine):

http://www.fda.gov/cder/drug/infopage/ppa/default.htm (http://www.fda.gov/cder/drug/infopage/ppa/default.htm)

Lp, Mojca


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: mm , torek, 31.08.2004 : 07:04:15
To in podobne strani sem tudi jaz našla, vendar pa tudi ameriški veterinarji še vedno priporočajo propalin za zdravljenje inkontinence. Ta snov se v človeških zdravilih nahaja kot sredstvo za hujšanje ipd, v uporabi za pse pa je verjetno korist, ki jo prinaša še vedno večja kot možne težave - ki pa pri psih niti niso znane.


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Geri , ponedeljek, 06.09.2004 : 15:47:54
Moja 5 letna sterilizirana psička ima podobno težavico. Zdrži po celo noč brez potrebe po lulanju, včasih pa po pol ure pusti za sabo precej veliko lužico. To se je zgodilo le nekajkrat, moram pa reči da 3x na istem mestu. Ne vem ali psička tam počiva ko nas ni ali pa se gre enostavno polulat. Kako naj ugotovim ali ima sploh težave ali se gre le polulat? To se dogaja v roku pol leta, prej se nikoli ni polulala v hiši.

Lp!


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Tosa , ponedeljek, 06.09.2004 : 20:37:04
Mogoče psička samo označuje nek "svoj" prostor. To se je zgodilo tudi pri najini mlajši psički. Prejšnji teden sem prišla tri dni zapored domov in je bilo polulano na istem mestu - odeja od starejše psičke. Ko sem jo oprala in dala nazaj, tega ni več počela. Najina NO je "puščala" kar med spanjem. In to ne le ponoči ali le čez dan, ampak "non-stop". Vsakič, ko je spala in se je hotela malce premakniti ali se je zbudila, ji je malce ušlo. Tako, da so na koncu že vse njene odejice smrdele... :-\ Naj poudarim, da ni bilo pomembno kje je nastala lužica. Mokro je bilo povsod, kjer je spala.
Mislim, da tvoja psička nima težav z uhajanjem. Vseeno pa, če nisi prepričana, pojdi k veterinarju.
LP


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Geri , ponedeljek, 06.09.2004 : 20:44:43
Tosa: hvala. Ampak zadnjič se je polulala kar ko je ležala zraven kavča in smo bili zraven tudi mi. Ležala je, ko je vstala pa je bila lužica. To ni bilo na istem mestu kot ostale lužice. Bom za vsak slučaj Kajo peljala k veterinarju.

Lp!


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: MISSA , ponedeljek, 06.09.2004 : 21:02:32
LP!
Kadar smo pri nas doma imeli podobne težave z NO, je moja teta skuhala čaj iz travniške preslice in mu jo dala za pit. Po treh dnevih se je stanje bistveno izboljšalo. Je pa ta zadeva dokaj močna, saj se je ne sme uporabljati več kot teden dni zaporedoma, nato pa je potrebno za tri tedne prenehati. In pravilno mora biri sušena, pripravljena...skratka pozor, da ne bo še večje škode! Mislim, da jo prodajajo na ljubljanski tržnici.
LP,Miša


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Bela01 , torek, 07.09.2004 : 10:44:34
Jaz že lep čas odlašam sterilizacijo. Najprej sem bila takoj za to, ker psica ne bo imela mladičev. Potem pa ko sem se začela malo bolj zanimat in kakšni so stranski učinki pa sem si premislila. Do sedaj spoznala veliko lastnikov steriliziranih psičk in večina od teh (predvsem večje pasme) imajo problem z inkotenco. Se mi zdi da je vse skupaj tak dvorezni meč. Če je ne steriliziram ima velike možnosti za raka (pri obeh gonitvah do sedaj je imale navidezno brejost, ki smo jo sicer kar hitro odpravli tako da je vse skupaj ostalo le pri smiljenju sami sebi in igračah ni pa bilo kaj hujšega), če pa jo steriliziram pa ima še večje možnosti s problemom uhajanja urina.

A obstaja kakšna vmesna rešitev?


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: Bučka , sreda, 08.09.2004 : 09:25:19
Moja psica je dobila proti inkontinenci propalin, ki ga ni prenašala. Imela je drisko, izgubo apetita. Svetujem, da pogledaš strani, ki ti jih je dala Peibie in da ukineš tole zdravilo. Mi čakamo na homeopata  ;)

LP, Maša


Naslov: Re:uhajanje urina
Poslano od: tisssa , ponedeljek, 13.09.2004 : 17:16:23
Sosedova kokeršpanjelka je bila pred leti sterilizirana in od takrat naprej stalno pušča urin. Bila je ze operirana, dobivala sirup, tablete, kapljice.. Vse. in vsakic se je stanje izboljsalo le za kak mesec ali dva. Ne vedo kaj bi storili, saj je psička navajena biti notri, a je sedaj zaradi smrada tezko prenasajo v hisi (kjerkoli je pušča skoraj litrske luze,srmdi kot sam hudic, kopajo jo vsak dan...). Zaenkrat je se toplo, a kaj bodo storili ko bo zima, ki bo predvidoma mrzlejsa kot prejsnje leto? Sicer sosed ugotavlja, da bi bilo lahko zaradi kosti: vsakic ko ji da kaksno kost,naslednji dan lula dosti mocneje. ce ji pa ne da, pa obcasno sploh ne lula. sicer dvomim da bi bilo zaradi kosti, a vseeno vas sprasujem za mnenje


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: WildAngel , sreda, 20.04.2005 : 09:39:25
Živjo!

Jaz sem tudi začela s propalinom. Imam dobermanko, ki je bila pred 5 ali 6 meseci sterilizirana in sedaj se je začela pojavljati inkontinenca. včasih en teden nič, potem pa v eni noči tri velike luže (ker spi na kavču je to kar velik problem). Čez dan je običajno ok. Mogoče kakšna kapljica, čez noče pa luže. Zaenkrat se to pojavlja na vsake toliko, ampak večraj sem ji prvič dala propalin in potem danes zjutraj.

Upam, da ga dajem pravilno. Zračunala sem, da ga mora dobivat 2krat na dan po približno 1.05ml - to naj bi bilo ene 27 kapljic. Težka je cca 35kg, ampak jo moram še stehtat. Bomo videli kaj bo. V navodilih piše, da lahko psice postanjeo bolj nervozne in agresivne. Ima kdo izkušnje s tem ali z drugimi stranskimi učinki? Do sedaj sem ji dala na konček kruha, čez pa salamo, ampak razmišljam, da bi ji dala kar v brikete, saj ponavadi v šusu vse poje. Kaj pravite?

lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: WildAngel , sreda, 20.04.2005 : 09:41:47
aja pa še nekaj! ko kličeš okrog po klinikah (razen na vet.fakulteti) ti pa trdijo, da to ni odvisno od pasme in prirezanih repov in da je zelo redko - 2 od 100!!!! In, da je ful čudno, da je dobermanka kar inkontinentna!!!JAo jao jao kako me podžgejo! >:(


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: gina1 , sreda, 20.04.2005 : 13:01:22
WildaAngel-
mi dajemo naši punci Propalin že kakšno leto, in moram priznat, da nisem opazila nobenih stranskih učinkov, npr. izgube apetita, drisko, nemirnost, povečano agresivnost...
Jaz lahko ta sirup samo pohvalim, saj se mi zdi, da resnično deluje. :D Nobenih lužic več, no mogoče na samem začetku dajanja, preden je začelo zdravilo 100% delovati, ji je kakšna kapljica še ušla.
Pa nazadnje, ko je bila na slikanju hrbtenice, ko je bila v narkozi, je kar spuščala kapljice - no vsaj nismo imeli problema z jemanjem urina za lab. analizo, smo samo podstavili "ledvičko". ;)

Ja, dozo prilagodiš glede na težo, v navodilih piše 0,75 ml na 25 kg telesne teže, dvakrat dnevno. Potem pa prilagodiš.
Jaz naši s kapalko/brizgo kar v gobec stisnem, tako sem vsaj prepričana, da je vse popila.

Ja, saj za inkontinenco pravijo na klinikah, da se zelo redko pojavi, pa še to pri starejših psicah ::), pa moram priznat, da kolikor jih jaz poznam, da so bile sterilizirane, jih ima sigurno 80% s tem probleme.
Lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: pia15 , sreda, 04.05.2005 : 10:38:51
No mojem 11 letnemu (skoraj 12 let ) staremu westiju prav tako uhaja urin. Danes smo bili pri veterinarju in sicer ima vnetje mehurja ter nek sindrom nadledvične žleze, ki sproča preveč hormona. Kar je povezano s tumorjem na možganih :'( in ravno se odločamo kako bomo. Zdravljenje je precej drago. Če Terry zaradi tumorja ne bo trpel se bom odločila za zdravljene. Drugače pa za evtanazijo. Ker nočem, da trpi. Možnost je tudi, da tumor e bolj zraste. Odstranitev tumorja pa stan 9000€ in je treba iti na Nizozemsko. Joj js upam, da bo vse vredu ker, če ne bom js umrla od žalosti :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Lilit , sreda, 04.05.2005 : 11:23:54
WildAngel, tudi mi nimamo nobenih problemov s Propalinom.
Smo (skoraj) popolnoma zadovoljni (skoraj zaradi cene :-\, nam gre ena flaska na mesec).


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: WildAngel , sreda, 04.05.2005 : 11:36:55
no mi smo se pa zadnjič (po treh dneh odmerkih propalina) kar odločili, da bomo probali še nekaj časa brez. razlog je v trem, da sem klicala na kliniko v mestnem logu prof. butinarja (ki mi je tudi steriliziral psico) in je rekel, da propalin vpliva na srčno mišico in ožilje in da je zato treba čim bolj zmanjšati odmerek.

ker se je urin do takrat pojavil le nekajkrat smo raje še enkrat premislili in se odločili, da jo bomo dali zvečer čimbolj pozno lulat, potem bomo pa tako furali dokler bo šlo. za sedaj morm rečt, da od takrat še ni bilo uhajanja ( 15 dni). upam, da bo čimdlje zdržala....


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Bučka , sreda, 04.05.2005 : 11:48:15
Mi smo imeli s Propalinom težave. Bučka je izgubila apetit in pojavila se je krvava driska.

LP, Maša


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Bela01 , četrtek, 05.05.2005 : 10:34:41
Hm tudi mi zaj že kar precej resno razmišljamo o sterilizaciji. Pa me vedno zadrži to uhajanje urina. Včeraj sem bila pri veterinarju in mi je zatrdil da ima zelo malo psic s tem probleme. Ampak kolikor sem jaz dobila občutek je to precej več. No baje da tiste kapljice zelo pomagajo in da ni problema. Jaz sem še vedno skeptična. Kaj pa vi pravite?
Ker baje da ni to samo na hormonski bazi ampak tudi naj bi na to vplivalo tudi to ko se mehur povesi, ker več ni maternice v trebuhu. In ima potem mehur drugačno lego. V glavnem ta veterinar mi je rekel da ima od vseh tistih psic ko so jih oni sterilizirali samo kake 3-4 probleme. Jaz pa ne vem kaj naj naredim.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: WildAngel , petek, 06.05.2005 : 09:10:30
ja na klinikah trdijo, da skoraj ni inkontinence! ce greš na kliniko v mestnem logu (vet. fakulteta) ti bodo pa povedali dejansko stanje, ki je precej večje od 2/100 ih! :o

odvisno je od tega katero pasmo imaš (ali je visokorasla, kupiran rep...)...

jaz imam dobermanko in so mi povedali, da imam ogromno možnosti za inkontinenco (75%) in j tudi je inkontinentna.

jaz sem jo dala sterilizirat zaradi hormonskih motenj, navidezne brejosti, depresij... če bi bilo sicer vse kul je ne bi dala, razen če bi iemla kakšno pasmo, kjer inkontinenca res ni pogosta.

sicer pa tudi, če pride do nje, propalin pomaga, čeprav je to ene 7000 sit na mesec (za našo), pa še oslabi srce in ožilje :(

katero psico imaš? ali imaš kake probleme?koliko je stara?

res je pa tudi, da s sterilizacijo preprečiš tumor na maternici in jajčnikih. na seskih ga že vedno lahko dobi, razen če je bila sterilizirana pred prvo gonitvijo.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Ory , petek, 06.05.2005 : 09:18:13
Tudi naša psica je bila sterilizirana in spušča urin. Uporabljamo Propalin, ki sicer pomaga,vendar ga dajemo samo ko se problem pojavi...... večinoma se to zgodi 1X do 2X na mesec. Pred sterilizacijo nas ni nihče opozoril na možnost pojave inkontinence po sterilizaciji  >:(, kar se mi ne zdi fer.
Zanima me WildAngel, katere pa so tiste pasme, pri katerih se mankrat pojavlja omenjeni problem?

lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: WildAngel , petek, 06.05.2005 : 09:24:13
pri katerih se manjkrat ne vem...najbrž pri nizkoraslih...

vem, da so dobermanke, bokserke, doge precej podvržene temu..

jaz nisem en ekspert, vem samo kolikor so mi povcedali, ko sem se kar precej zanimala o tem preden sem dala našo Fabijo sterilizirat. Mnenj privat klinik, ki trdijo, da je to zelo redko oziroma, da sploh ni odvisno od pasme, velikosti, kupiranih repov, tudi slučajno ne bi upoštevala.  Precej sem se zanimala in je situacija takšna, da jih je več inkontinentnih kot pa ne(vsaj pasemskih visokoraslih).

Kakšne majhne kepice in mešanke pa mislim, da niso prav pogosto...

100% zaupam določenim veterinarjem na vet. fakulteti...


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: garfield , ponedeljek, 29.08.2005 : 14:53:12
upam da to vprašanje spada sem in da mi bo lahko kdo pomagal.

imamo psičko mešanko staro 3 mesece. rešili smo jo iz gozda in drugi dan ugotovili da ji kar naprej uhaja voda,.... veterinar pravi da ima vnet mehur in svetuje  prekuhano vodo, čez vikend pa je dal tabletke enroxil, vendar imamo občutek da se stanje ni izboljšalo,.....
zanima me če je že imel kdo podobno težavo in ali mi lahko svetuje,....
ali bi lahko skuhala čaj za ledvice in mehur ki ga lahko pijemo mi in ji ga potem vsake toliko časa vbrizgala v gobček (piti ga verjetno ne bo hotela, saj ga še jaz nebi  :) )?
prosim za kakršnokoli pomoč.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: bina , ponedeljek, 29.08.2005 : 15:03:20
Kje sta pa bili pri vetu?? Ker ko je moja psica imela vnetje mehurja (pri isti starosti!) je dobila antibiotike in v dveh dneh je bilo bolje (vnetje je bilo še čisto na začetku). Jaz bi si izbrala nobega veterinarja. Preberi si še tole: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3450.0.html (o težavah pri vnetju mehurja, ker so imeli napačnega veta!!!)

Lp Jana


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: garfield , ponedeljek, 29.08.2005 : 15:54:09
najlepša hvala za odgovor!
očitno je nekaj res narobe z tem našim veterinarjem,....že vseskozi imam občutek da se ne zanima ravno za žival, ampak mu je samo zato da bi čimveč zdravil prodal in pokasiral,....
kakšne antibiotike sta pa dobili?
naša je dobila enroxil, pojesti mora 3 na dan-na enkrat,....


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: bina , ponedeljek, 29.08.2005 : 15:56:09
kakšne antibiotike sta pa dobili?
Joj, tega se pa res ne spomnem več  :-[ Je od tega že 2 leti, pa je od takrat dobila še kar nekaj zdravil in šamponov (zaradi različnih drobnih težavic), tako da nimam več v spominu, kakšna zdravila je dobila za vnetje mehurja. Če poveš od kod ste, ti lahko svetujemo dobre veterinarje ;)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: garfield , ponedeljek, 29.08.2005 : 16:10:34
za prvo silo smo šli k veterinarju v našem kraju, vendar bomo obiskovali dr. goloba na muti, samo trenutno je še na dopustu,.....


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: garfield , ponedeljek, 29.08.2005 : 18:01:50
danes smo le dobili antibiotike in upam da se bo stanje izboljšalo,....

bina najlepša hvala za nasvet!


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: andi , sreda, 31.08.2005 : 16:39:23
A pri samich je možna inkotinenca?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Primavera , sreda, 31.08.2005 : 22:43:28
Žal je. Samec moje kolegice je imel v že zelo zrelih letih težave s hrbtenico, neko vretence mu je pritiskalo na hrbtenjačo, vse skupaj je vlivalo na nadzorovanje urina in mu je pogosto "ušlo". Ne vem točno, kaj je še bilo, saj je pes že dolgo pokojni. Tudi NO , ki sem ga poznala je imel take težave, ampak v starosti 16 let. Tako, da možno žal je.


Garfield, upam , da ste dobili prave antibiotike, vedno se v tvoji situaciji predpiše Primotren, ki je za urološke težave odličen.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: andi , četrtek, 01.09.2005 : 07:48:14
No saj sem pričakovala tak odgovor, najraje bi tolkla z glavo v zid, res. Pri vseh težavah, ki jih ima Brin, sedaj še to. Pred kastracijo ni imel nikakršnih problemov, razen ko si je prehladil mehur.
Mah, tako sem žalostna.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: garfield , četrtek, 01.09.2005 : 08:20:38
Primavera - dobili smo rimadyl - jemlje jih že od ponedeljka popoldan, pa ni nekega ekstra izboljšanja,....morda pa še bo,....

zdaj revica pleničke nosi, da ni nonstop  mokra,...:)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , četrtek, 01.09.2005 : 08:44:20
ja no, krasno... Rimadyl - magic drug ali kako ::) ... Od artritisa smo zdaj prisli ze do zdravljenja urogenitalnih infekcij. Rimadyl je namrec analgetik in ne antibiotik ... Pa ti je gospod dr. Golob povedal kaksne krasne stranske ucinke ima lahko Rimadyl? http://www.rimadyl.com/display.asp?country=US&lang=EN&drug=RC&species=CN&sec=000
m.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: kaja , četrtek, 01.09.2005 : 08:51:09
Andi, ti imas pa res smolo. :'( Jaz trkam na les, da ne Don ne Kaja kljub operaciji, tezav s inkontinenco nimata. lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: bina , četrtek, 01.09.2005 : 08:55:12
Pa ti je gospod dr. Golob povedal kaksne krasne stranske ucinke ima lahko Rimadyl?
m.
Maja, jaz sem razumela, da je šel k enemu lokalnemu vetu, ker je dr. Golob na dopustu ;)

A res še ni bolje? Pa daj pojdi h kakšnemu boljšemu vetu!! Pri nas je bila sprememba (izboljšanje) takoj opazna!


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , četrtek, 01.09.2005 : 09:11:00
Aja, pa verjetno bo res ... No, potem se pa opravicujem ... :-[
kakorkoli, jaz bi menjala veterinarja.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Lanabela , četrtek, 01.09.2005 : 11:59:41
Če je psičko našla v gozdu, je vnetje lahko že dolgotrajno in takšno bo tudi zdravljenje. Zaenkrat ji dajaj zdravila po navodilu (rymadil se mi zdi res čudna izbira, lahko vprašaš veterinarja zakaj ga je predpisal, morda ima dober vzrok) Brez problema ji lahko daš ursi čaj v manjših količinah. Ko bo prišel Golob nazaj jo pa pelji tja in ne pozabi povedati kaj že dobiva.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: garfield , četrtek, 01.09.2005 : 16:42:16
saj se mi je že skozi čudno zdelo, že ko sem navodila prebrala,.... nikjer ne piše da naj bi se uporabljal za zdravljenje uroloških težav,.....

z našim vetom se zelo težko pogovoriš, pa tudi njegov odnos do živali je "na psu",....ko smo nesli shayo tja je rekel da smrdi ko dihur (HALO!!!!!!!!! revici voda uhaja in ji verjetno zaradi bolezni tudi malo bolj smrdi,....)

gremo jutri k dr.golobu,.....


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Mel , četrtek, 01.09.2005 : 17:57:59
Andi, kaj misliš da je za to kriva kastracija? Po kolikšnem času pa se mu je to pojavilo? Bošček... :( :(

LP,
Diana


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Primavera , četrtek, 01.09.2005 : 22:13:53
Primavera - dobili smo rimadyl - jemlje jih že od ponedeljka popoldan, pa ni nekega ekstra izboljšanja,....morda pa še bo,....

zdaj revica pleničke nosi, da ni nonstop mokra,...:)


Rymadil za urološke težave?????!!!!! :o :o :o >:( Nikar ji ga ne dajaj-to je zdravilo proti bolečinam, odpravlja tudi vnetja, in zbija vročino. NIKAKOR NI za vnetje mehurja. Menjaj veterinarja in to takoj! Priskrbi si tudi škatlo Primotrena.

Đizus!


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: gina1 , četrtek, 01.09.2005 : 22:35:55
andi-
od kolegice bokserju je uhajal urin en čas, ampak samo zjutraj. Je bilo pa tako, da mu je uhajalo po kapljicah, ampak, ko je revček hotel lulat, pa ni in ni mogel. So ji rekli, da ima kao eno vnetje, pa da naj bi ponoči predolgo zadrževal, da naj ga še vmes ( ponoči ) ven pelje.
Je tudi dobila Primotren, pa na par ur so hodili ven, pa se je nekako izboljšalo.
Če pa je od kastracije pa žal še nisem slišala, čeprav imamo pa kar veliko izkušenj z inkontinenco po sterilizaciji, žal. :'( Če je pa kastracija vzrok, bi pa mogoče tudi sirup Propalin kaj pomagal, vsaj pri nas se je stanje veliko izboljšalo, ga bomo pa verjetno dajali vseskozi.
Držimo pesti, da je samo kakšen blag prehlad. Poskusi mu dajati več piti, pa mogoče res ursi čaj. :-\
Pa se Brin zaveda, da mu uide, al ne ? Ker pri samicah ( po mojih izkušnjah ) je tako, da sploh ne vejo kdaj jim uhaja urin.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oliver , četrtek, 01.09.2005 : 22:55:45
Pri psih ponavadi ne gre za uhajanje urina tako kot pri psicah (ponavadi je hormonalno pogojeno)
Lahko je vzrok prostata (vnetje) ali pa motnje v oživčenju in s tem delovanju mišice, ki zapira sečnico.
Lp K


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: gina1 , četrtek, 01.09.2005 : 23:11:14
Ja, a ni pri psicah tudi tako, da mišica zapiralka po sterilizaciji postane preveč ohlapna in ne opravlja več svoje funkcije tako kot naj bi jo ?
Čeprav sem pa tud že slišala, da je v povezavi s hormoni, in naj bi bil prav ta sirup tisti, ki bi spet vzpostavil ravnovesje ? :-\


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oliver , četrtek, 01.09.2005 : 23:22:11
Ja res je pri psicah postane ohlapna.
Pri psih pa je bolj ponavadi bolj kompleksen problem. Saj ne delujeta dve mišici - tista, ki zapira mehur (zmanjšana odsotna možnost zapiranja) in tista na sečnici. Zato je tudi zdravljenje drugačno.
Mogoče en link:
http://courses.vetmed.wsu.edu/vm552/urogenital/micturit.htm
Lp K


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , petek, 02.09.2005 : 07:40:45
garfield, ta "tvoj" vet je pa res en bogpomagej ... ko ga naslednjic vidis, mu lahko se razlozis, da dihurji ne smrdijo ... ::)
m.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: andi , petek, 02.09.2005 : 08:33:40
Uide mu zjutraj v spanju in potem se na veliko začne umivati pipco. Ampak to mu ne uide malo ampak cela luža. Drugače nima temperature (pri vnetju bi morala biti ne?), je normalno živahen, v urinu ni nič krvi. Potem ga zjutraj hitro spustim in lula takooo dolgoooo revček. Enkrat smo že imeli podobne težave, vendar se je prehladil v Bohinju, ko je cel dan čofotal v vodi. Zadnje tedne pa ni nič plavala zaradi kastracije (šivov) tako da mi ni jasno kje bi se prehladil, ker na mrzlih tleh gospoda niti slučajno ne bodo ležala.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: WildAngel , petek, 02.09.2005 : 08:41:30
sicer ne vem kako je s psi,ampak pri psicah se to ne pojavi kar takoj po sterilizaciji. Je pa podobno reagiral kot Fabija, ko ji je ušlo (le, da si ni pipice lizala :D). Trenutno mi nimamo problemov. Jaz ti svetujem, da ga daš zvečer ful pozno ven lulat, potem pa zgodaj zjutraj, da bo imel prazen mehur.

Kako pa, da si ga dala kastrirat?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Primavera , petek, 02.09.2005 : 09:53:43
Andi, kaj pa če gre za posledico operativnega posega, ker je bilo telo pod stresom? kako se je zbujal iz narkoze? So ga imeli na primerno ogretem prostoru (grelna blazina)? Ko sem pred leti dala sterilizirat dobermanko, se mi je zgodilo podobno, urin je začel uhajat, saj so mi na "eminentni"ljubljanski kliniki žival podhladili in je dobila zadebeljeno steno mehurja in posledično hudo vnetje.
lahko pa bi Brin imel tudi kak kamen v sečilih (v steni mehurja, v sečevodih), ki zapira pot in preprečuje normalno mokrenje. Pred leti se je podobno godilo tudi buldoginji od mojega prijatelja, na koncu so ji izrezali velik ledvični kamen, ki je bil skrit v steni mehurja. Ta je povzročal konstantno draženje. Poskusi Brinu z brizgo vsak dan aplicirati 2 dcl čaja Zlate rozge, ta krasno čisti uro trakt, mogoče se bo izboljšalo stanje.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Mel , petek, 02.09.2005 : 10:36:21
Andi, ali je Brinu začel uhajati urin takoj po kastraciji? Zanima me, ker je bil tudi moj kastriran pred 1 tednom (zaradi zdravstvenih razlogov)...

LP,
Diana


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: garfield , petek, 02.09.2005 : 11:39:11
dobili primotren,....upamo na izboljšanje!

naš vet je rekel da je kar takoj dal najmočnejše "antibiotike" ker je videl da je vnetje tako močno (urin je kar kapljal od nje)

upam da bo sedaj boljše in najlepša hvala vsem za pomoč in nasvete!


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: andi , petek, 02.09.2005 : 14:32:30
Kastriran je bil malo več kot mesec nazaj, to pa se je pojavilo pred parimi dnevi. Čez dan je vse normalno, zvečer ga zadnjič spustim ob 10h, okoli 5h zjutraj pa je že luža.
Kastrirala sem ga pri Zaninoviču in moram reči, da se bila čisto v šoku, ker sem ga našla privezanega na operativno mizo za haltija!!!, čisto zapletenega, tako da je stal in imel smrček na tleh (glave ni mogel niti dvigniti, tako je bila špaga našponana). Prevzela sem ga pa takoj, ko se je zbudil. Narkozo je baje prenesel ok, čeprav se meni ni zdelo ravno vredu. Ko je bil na operaciji zobka, je bilo poplnoma drugače; dobila sem ga živahnega, oči je imel veliko bolj jasne in doma je bilo, kot da ne bi bilo posega. Zdaj pa je bil še naslednji dan ves mutast.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Primavera , petek, 02.09.2005 : 22:25:41
Tudi mi smo imeli pri Zaninoviču pred 11 leti enako izkušnjo >:(- psica je po operaciji ležala na hladnem kovinskem vozičku in so mi še nezbujeno dali domov, kjer se je šele po petih urah zbudila!!! Ker je bila podhlajena, je dobila hudo vnetje mehurja. Seveda smo takoj zamenjali kliniko. Zares ne razumem, kaj ljudi nosi na Gorkičevo, saj nenazadnje prijazno lapanje s strankami, mikro ambulante in ceneni anastetiki brez Antisedana (drago sredstvo za zbujanje iz narkoze, ki ga tam psi ne dobijo) ne morejo pustiti dobrega vtisa.
Dobermani so zelo občutljivi in že najmanjša podhladitev pri zbujanju iz narkoze, je lahko povzročila tole mokrenje. Ker praviš, da je bi še naslednji dan ves matast, je očitno za anestetik dobil Domithor, ki zelo podhladi telo, pori zbujanju je nujno potrebna grelna blazina. Jaz boi Brina dala na krajšo dieto Hillsa r/d ki se fino obnese pri uro težavah, če ne bo nič bolje, bi naredila še kake preizkave npr. UZ trebušne votline.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: andi , sobota, 03.09.2005 : 07:59:59
Primavera; kaj pa je v teh briketih oz zakaj se uporablja v ta namen?
Zakaj Zaninovič? Ker je v Mestnem logu dolga čakalna doba, ker Terstenjaku niti slučajno ne zaupam več, ostalih pa ne poznam. Pri Zaninoviču pa vem, da imajo vse aparature za spremljanje življenjskih funkcij.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Primavera , nedelja, 04.09.2005 : 21:19:02
 Hills r/d je specifična hrana za pse z urološkimi težavami, sestave zdajle ne vem na pamet, a se hrana zelo obnese.
Aparature za spremlanje življenjskih funkcij same po sebio niso dovolj, tudi ne, če v njih gleda tehnik in ne anestezist.
Sicer pa komuniciram s toliko različnimi ljudmi in takrat slišiš kaj se po klinikah dogaja in kako strokovni so. In zase vem, da ne veno ne v drugo omenjeno kliniko psa ne peljem več. Osebno tudi ne odobravam tekanja od enega k drugemu veterinarju. Pr nas imamo že vsa leta enega "lečečega "veterinarja, ki nas v primeru, da gre za področje, ki ni njegovo (stomatologija, kardiologija) napoti k specialistu za to in ne poskuša kar na vrat na nos rešiti sam zadeve kot to praviloma počno "privat"veterinarji. In vedno se vse lepo izteče. 


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: garfield , sobota, 10.09.2005 : 10:08:19
zopet se javljam,....
primotren ni pomagal,.... :'(
končno smo prišli do dr. goloba,.... diagnoza - možna inkontinenca, zdaj smo dobili kapljice propalin in močno upam da bo to končno pomagalo,...  :-\
se mi že smili ker mora nonstop neka zdravila jemat,....


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Primavera , sobota, 10.09.2005 : 12:38:14
Ste tudi preverili z UZ, če v steni ledvice morda ni kakega ledvičnega kamna? Propalin bi vsekakor moral pomagati, glej , da ga boš spravila na najmanjši možni odmerek (počasi zmanjšuj dozo, in potem ostani pri najmanjšem možnem odmerku, ki še drži).


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oliver , nedelja, 11.09.2005 : 22:05:58
Kolikor je meni znano je Hill'a r/d hrana za zmanjšanje telesne teže. Hill's c/d, u/d ali s/d je za urološke težave, k/d pa za težave z ledvicami.
Lp K


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Primavera , nedelja, 11.09.2005 : 23:59:54
Res je, sem napisala narobe, je že skoraj 10 let tega, kar sem psico hranila s tem (upam, da niso menjali oznak v tem času). Tule pa je še spletna stran, kjer je vse natančno predstavljeno:


http://www.hillspet.com/zSkin_2/products/pd_product_list.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302024101&bmUID=1126479348824&bmLocale=de


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: apollo , sreda, 21.09.2005 : 11:58:51
Zivjo!!!

Rada bi vas nekaj vprasala. Imamo 4 mesecno psičko... Pred pribl 10 dnevi je imela vnetje mehurja in je na Primotrenu.  :-\ Po jemanju antibiotika se je stanje kmalu popravilo. Zadnjih nekaj dni pa opazam, da ji včasih kar začne uhajati urin-ne veliko, za manjšo luzico, npr preden gre spat,... Potem se neprestano lize... Urin ji uhaja nekako po kapljicah.  :'( Tudi zjutraj, ko pridem k njej v dnevno sobo pogosto spusti nekaj kapljic od veselja... imam občutek, kot da ne bi mogla zadrzati urina. Ali je imel kdo podobne tezave pri tako mladi psici?  Hvala za odgovore...


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 26.09.2005 : 13:40:51
Sterilizacija in inkontinenca - anketa! (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4862.from1127738101/topicseen.html#msg143118)

Hvala za vas glas! :)

Lp, Ursa


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Mel , ponedeljek, 26.09.2005 : 13:47:54
Andi, kako je z Brinom?

LP,
Diana


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 26.09.2005 : 19:38:57
Še nekaj me zanima, in sicer kako vaše psice reagirajo, ko se zavejo, da jim je ušel urin ?
Gina, npr. največkrat sploh ne ve, kaj se dogaja, večinoma v spanju. Če pa se zgodi tako, da ugotovi da nenamerno lula, največkrat po kapljicah ( kot bi hotela zadržati, pa ne gre ) se pokuša očistiti, se neprestano liže in potem se kot bi se sramovala prestavi na drug plac. Seveda je niti pod razno ne kregamo, ampak enostavno ignoriramo. ???

Vprasanje je bilo postavljeno v temo Sterilizacija in inkontinenca - Anketa, odgovorila pa bom kar tukaj!

Ko se Era polula ponavadi ne ve nicesar .. le zbudi se v luzi. Ce se midva zbudiva pred njo niti ne ve, da v njej lezi. Ce pa se zbudiva za njo, pa se je ze prestavila na suho mesto, ampak "opravicilo" sledi. Nikoli ni bila kregana zaradi tega, pa se vseeno opravicuje, kljub temu, da takrat ne ve, da se "dogaja"!

Poskusali smo tudi s tem, da ko je bila fufla ze malo vlazna (to smo ponavadi "gledali" zvecer, ko je spala - ponoci je bilo namrec najvec luz), smo jo takoj peljali lulat, pa je kar "drzalo"!

Lp, Ursa


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: andi , četrtek, 29.09.2005 : 10:53:25
Andi, kako je z Brinom?

LP,
Diana

Zdaj vse ok, nobene lužice več.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: scythe , sreda, 19.10.2005 : 10:32:59
Nisem uspela prebrati celotne teme, ker se mi ravno mudi, ampak vprašati pa moram vseeno.

Astor ima zadnje čase izcedek iz oči. Ob zadnjem cepljenju proti kužnim boleznim (1 mesec nazaj; je rekla veterinarka, da ima rahlo vnete oči in da če bo izcedek postal večji in zelenkast naj pridem nazaj). Nekaj časa je bilo v redu, potem pa je 2 dni pred cepljenjem proti steklini dobil večji izcedek, ki je bil tudi rahlo (zelo svetlo) zelenkast. Ko sem ga peljala cepit proti steklini (to ni bilo na "moji" kliniki), mi je veterinar rekel, da ni nič (da pa če bo hujše naj ga pripeljem nazaj). Izcedek se je nato iz enega učka preselil na drugega in pojavil se je še izcedek iz smrčka - le-ta je izginil po 3dnevnem jemanju medu in limone. Pa tudi izcedek (moram reči, da ta izcedek nikoli ni bil grozen - ampak malce več kot običajen zaspanček) iz oči se izboljšuje.

Sedaj pa sem opazila, da se Astor ponoči polula v pesjaku. Moram omeniti, da zadnji mesec (in mogoče kakšen dan več) ne lula več v pesjaku in zdrži celo noč. Tako pa me zadnje 2 dni vedno zjutraj pričaka lužica. Najprej me ni skrbelo, ker gre Astor trenutno "spat" 1 uro prej kot običajno (in sem lužico pripisovala temu). Toda danes sem bila pa kar precej presenečena. Nazadnje je lulal ob 7.00. Ko sem prišla domov ob 10.30 je bila v pesjaku lužica. Torej ni zdržal niti 3 ure (do sedaj je zdržal največ 7 ur).

Bi bil to lahko znak vnetja mehurja ali je mogoče samo del "prehlada", ki ga ima. Saj najbrž bova šla ob prvi priliki h veterinarju, samo vseeno me zanima, če je to mogoče kakšna stvar zaradi katere bi me moralo zelo skrbeti.
Aja, Astor ni kastriran.


Lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Bučka , sreda, 19.10.2005 : 11:00:18
Raznorazna vnetja so lahko znak okužbe z erlihijo.

Maša


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: scythe , sreda, 19.10.2005 : 12:09:06
Raznorazna vnetja so lahko znak okužbe z erlihijo.

Ojej.  :o Sploh nisem pomislila!!  :-\ Astor je namreč letos res imel enega klopa (sicer samo enega, pa vseeno). Najbolje, da grem kar h veterinarju...  :'(


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Bučka , sreda, 19.10.2005 : 13:00:21
Jaz res nočem delati panike, ampak mešanico vnetij nikoli več ne bi jemala zlahka kot neko vnetje pač. Zato se mi zdi je bolje opozoriti na možnost, čeprav sem kar premišljevala, če bi sploh oglasila, da me ne bi označili za erlihiomanko... ampak sem tvegala  ;)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Lanabela , sreda, 19.10.2005 : 18:45:51
heh he, kogar piči kača se boji zvite vrvi.... ampak kadar imaš neke čudne, na prvi pogled nepovezane znake, ki jim ne najdeš nekega pravega vzroka se res splača narediti še test za erlihijo.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: WildAngel , četrtek, 20.10.2005 : 06:15:44
Naredi test za erlihijo, da boš lažje spala ponoči, sicer pa ne delati takoj prevelike panike, saj gre lahko samo za prehlad sedaj, ko se je zunaj ful ohladilo....


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Bučka , četrtek, 20.10.2005 : 06:57:48
heh he, kogar piči kača se boji zvite vrvi....

ja, tako nekako  ;D


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Lanabela , četrtek, 20.10.2005 : 12:18:32
Tudi jaz imam svojo "zvito vrv" Kadarkoli se začnejo pojavljati "nepovezane" težave z gibanjem, dlako, termoregulacijo...takoj pomislim na ščitnico.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: scythe , četrtek, 20.10.2005 : 18:37:02
Drugih težav (razen omenjenega "prehlada") Astor nima. Je živahen, dlaka normalna, nič ne šepa..etc.

Ta vikend ga bom še opazovala, v ponedeljek pa greva h veterinarju. Upam, da je samo prehlad....  :-\


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oxy , ponedeljek, 09.01.2006 : 19:53:07
Zdravo! jaz sem tudi opazila( pri moji psički) da ji uhaja urin( včasih je na njenem ležišču prov velika luža) sem mislila, da je prehlajena, ampak to opažam od kar sem koro pripeljala domov( prej imela druge lastnike) to je pa 14 dni. edino če ni navajena povedati kdaj jo tišči na vc in se samo polula.je pa sterilizirana.kako naj to ugotovim?lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oxy , ponedeljek, 09.01.2006 : 21:50:25
zdravo! jutri jo peljem k veterinarju in bo on najbolj vedel kaj je z njo! hvala vseno!


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: girly , torek, 10.01.2006 : 09:11:10
mogoče je vzrok v psihi.glede na to, da je zamenjala lastnike.lahko je pa kakšno vnetje mehurja al pa ledvic.sporoči, kako boš opravila pri veterinarju!


Naslov: Tudi moji psički uhaja urin
Poslano od: Bety , torek, 10.01.2006 : 22:24:27
Lep pozdrav!

Doma imam 14-letno psičko Dino (mešanka), ki pa je bila do lani novembra povsem zdrava. Ker spi v spalnici pri mojih starših, sta opazila, da je odejica skoraj vsak dan mokra. Kmalu smo ugotovili v čem je problem. Uhajanje urina! Peljali smo jo k veterinarju, kjer so ji dali injekcijo, ki naj bi skoraj zagotovo pomagala. Zalegla je za približno dva tedna, potem pa se je zadeva ponovila. Ponovno smo jo peljali k veterinarju, ki jo je temeljito pregledal (urin, kri) in ni ugotovil nič, oz. je celo pohvalil njeno zdravje in kondicijo. Predpisal nam je PROPALIN, ki ga sedaj psički redno dajemo ža dva meseca. Tudi to zdravilo je nekaj časa pomagalo, še vedno pa se včasih zgodi, da Dina naredi kar precej veliko lužico na svojem ležišču kljub temu, da gre na sprehod najmanj 3x na dan. To je precej moteče, ker jo imamo v stanovanju. Poleg tega bi bila kar naenkrat rada stalno zunaj in ko gre enkrat ven, jo stežka spraviš nazaj v stanovaje. Včasih se zgodi, da kar cel dan sedi pred vhodnimi vrati in čaka, da se jo kdo usmili in jo spusti na prosto. Zanima me, če kdo ve ali morda obstaja še kako zdravilo proti inkontinenci ali se moramo v naši družini pač sprijazniti s tem, da nam bo Dina na vsake toliko časa polulala stanovanje. In še to: psička je zadnje čase neverjetno žejna in popije tudi do dva litra vode na dan!!! Zanimivo pa je to, da je inkontinenca edina bolezen v vseh teh letih, ki je doletela mojo Dino.

Hvala za nasvete!


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: babyjazz , torek, 10.01.2006 : 22:26:14
kaj pa oboljenja ledvic? mogoče težave s sladkorjem?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , sreda, 11.01.2006 : 10:29:19
koliko je psica tezka? Kolicina popite vode je namrec zares velika.
Jaz bi jo se enkrat peljala k veterinarju in se se malo pogovorila o tej inkontinenci. Naredila bi temeljit pregled - kri (krvno sliko in biokemijo), urin, ce je potrebno pa se UZ oz. rentgenske preiskave. 
Koliksno dozo Propalina dobiva - se drzite priporocene ali ste jo vmes zmanjsevali?
m.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Bety , sreda, 11.01.2006 : 21:20:47
Čao Maja01!

Psička ima približno 18kg in ji dajemo vedno isti odmerek propalina. V bistvu ji ga damo celo malenkost več, ker ji pri brizganju v gobček nekaj kapljic brizgne mimo. Kri so ji pregledali in menda nima preveč sladkorja v krvi, pa tudi ostalo je bilo v redu. Tudi urin so ji pregledali in izvidi so bili zadovoljivi. Sicer pa so mi itak dali vedeti, da je psička že stara in nima smisla delat kakih težkih posegov (operacij), ker bi jih kot prvo težko prenesla, kot drugo pa pred sabo nima več veliko let življenja. Sicer pa v življenju nikoli ni imela zdravstvenih težav, le pri repu ima že več kot 5 let kar veliko bulo, za katero pa veterinar niti noče slišati, oziroma vedno ko pridemo na cepljenje, poudari, da to ni nič hudega in da če jo na otip ne boli, potem je samo voda. Res jo ne boli, ampak ta bula ne izgine, pač pa je vedno večja. Sicer pa je zdrava.

Lep pozdrav,
Bety


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: babyjazz , sreda, 11.01.2006 : 21:25:21
če je bula vedno večja in in ne izgine je kvečjemu lojna bula.


To da pred samo nima več veliko let so vrli strokovnjaki dejali tudi za mojo mešanko pri njenih 14. danes jih ima skorjada 18 in še šiba okrog.



Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , četrtek, 12.01.2006 : 10:57:43
Bety - tvoja psica potem takem spije nenormalno veliko!!!
S cim jo pa hranis (po suhih briketih je logicno, da bo spila vec)?
Moja psica ima 50kg, pa spije cca. 0,5 litra vode dnevno, priblizno 2l pa je dobi se s hrano (namoceni briketi, namoceni kosmici + kuhana hrana).
Jaz bi na tvojem mestu se malo "tezila" veterinarjem. Verjetno bi se odlocila za drugo mnenje, ce se tvojemu vetu ne zdi, da je inkontinenca problem. Ne vem, naj si ljudje predstavljajo kako blazno fino mora bit, ko ti parkrat tedensko med spanjem uide in s epotem zbudis v luzi ... Da o tem, kako fino je to tudi za lastnika, ne govorim...
m.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oxy , ponedeljek, 16.01.2006 : 22:34:16
Zdravo! mene nekaj zanima; ali propalin res pomaga? ali je še kaj podobnega. ker trenutno ga ni v sloveniji.....hvala, lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Bučka , torek, 17.01.2006 : 09:23:07
Propalina ni v Sloveniji?  :o Pa ja ni spet tako kot včasih, ko so kontexin tovorili iz avstrije vsake toliko... Drugače pa propalin baje pomaga, če ga pes prenaša, moja ga ni. Mi smo dobili potem še incurin (tudi ni pomagal oz. smo imeli težave), zato zdaj ne dobiva nič. Vsake toliko ima težave s puščanjem (npr. danes ponoči, ko sem jo zjutraj pobožala je bila popolnoma premočena...), ampak je bolj redko, očitno so homeopatska zdravila naredila svoje.

LP, Maša


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , torek, 17.01.2006 : 09:30:17
Nam propalin pomaga in Spela nima po njem nikakrsnih tezav. A da ga ni v SLO?!? To pa zna bit "stala" ...


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: WildAngel , torek, 17.01.2006 : 09:31:05
Ja itak, da je.. ::)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Bučka , torek, 17.01.2006 : 10:13:47
Ja itak, da je.. ::)

da je propalin ali da je štala?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: WildAngel , torek, 17.01.2006 : 10:39:34
hmmm...oboje  :D


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oxy , torek, 17.01.2006 : 21:14:42
Zdravo! nevem meni je veterinar rekel, da trenutno propalina ni- potem pa nevem. kori tudi samo ponoči ali zvečer uhaja urin- samo ne vsak dan.kakšen dan ni nič - kdaj je pa prov preveč.......zadnje cajte samo perem.....ni tako enostavno, ker jo imam v stanovanju.....lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oxy , četrtek, 09.02.2006 : 10:53:12
Zdravo! včeraj sem dobila propalin! super! upam, da bo pomagalo! ali imajo to vse psičke, ko so sterilizirane? ker jaz bi dala še oxy sterilizirati pa se bojim, da ne bi še nje uhajal urin,.....ker je ne prijetno,....oxy spi pri meni v postelji non stop,....jo ne bi mogla odvadit tega,...lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: gina1 , četrtek, 09.02.2006 : 14:47:19
Ja, s tem propalinom so včasih res težave. Jaz se spomnim, da sem pred tremi leti tud čakala 14 dni, pa še to so mi ga posebej naročili. ::)
Zdravo! včeraj sem dobila propalin! super! upam, da bo pomagalo! ali imajo to vse psičke, ko so sterilizirane? ker jaz bi dala še oxy sterilizirati pa se bojim, da ne bi še nje uhajal urin,.....ker je ne prijetno,....oxy spi pri meni v postelji non stop,....jo ne bi mogla odvadit tega,...lp
A so tvoji psički odstranili jajčnike in maternico ?
Ne vem , nekateri so mnenja, da če odstranijo samo jajčnike, da je manjša možnost inkontinence. :-\ Potem obstajajo tudi različne teorije, da prej zbolijo psice, ki imajo kupiran rep... :-\
Samo je pa spet problem pri psicah ki imajo hormonske motnje, navidezne brejosti, ker če pustijo maternico, ta še vedno opravlja nekatere funkcije in spet večja možnost kasneje za bolezni maternice.
Nimajo pa to vse sterilizirane psice, jih pa osebno poznam kar veliko, ki so inkontinentne, na žalost tud naša. Jaz sem Gini dajala propalin kratek čas, takoj ko je začela puščati lužice, kakšen mesec po operaciji, potem smo pa prenehali, da bi videli dejansko stanje. Pa moram potrkat, da zaenkrat je še vse ok, pa bo tega že tri leta. Ga pa imam doma vedno na rezervi...tko, da če ga kdo nujno rabi, pa da se ga trenutno ne dobi.... ;)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Dani , četrtek, 09.02.2006 : 15:55:55
Ce kdo rabi Propalin, ga imamo dve plastenkici za odstopit. Povejte, kdaj ga lahko pridete iskat v trgovino Gali, da ga bomo prinesli tja.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oxy , četrtek, 09.02.2006 : 21:06:25
Zdravo! kdaj pa propalin začne delovati?nevem gina1 kaj so kori odstranili, ker jo nimam dolgo pri sebi in nevem.....jaz bi dala sedaj še drugo psičko sterilizirati, ker je vedno po gonitvi navidezno breja,....a potem je najbolje če ji odstranijo  jajčnike in maternico? lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zoia , četrtek, 09.02.2006 : 21:16:04
Pri nas je zacel delovati se v istem dnevu. Zvecer je dobila, ponoci ze ni bilo vec luzice. Je pa lahko tudi problem, ce zacne stvar popuscati zaradi kaksnih drugih vzrokov. Nasa je na propalinu in minirinu, pa se od casa do casa vseen zgodi, da je par dni katastrofa v hisi, ali pa da se obcasno kje pojavi kaksna luzica. Tu pa vzrok ni sterilizacija, ampak nekaj drugega, cesar se nismo uspeli ugotoviti ;)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oxy , četrtek, 09.02.2006 : 22:40:34
Ali so lahko tudi kakšni stranski učinki? kora je drugače zdrava in upam, da ji bo propalin pomagal. ali epileptični napadi lahko tudi kaj na to vpliva- na zdravilo mislim......lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: kaja , petek, 10.02.2006 : 09:13:20
oxy, ce sem prav razumela ima kora epilepticne napade? :o lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , petek, 10.02.2006 : 09:29:23
so se pojavili pred ali po propalinu? Vsekakor -> veterinar ...


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oxy , petek, 10.02.2006 : 11:22:18
Zdravo Kaja!Kora je v torek zvečer dobila epileptični napad,....imela ga je prvič od kar jo imam in upam, da se ne bo ponovilo,....če jih je pa imela prej pa nevem, ker mislim, da je bila večinoma časa sama in prejšni lastniki mi niso nič rekli, ker pomoje sploh niso vedeli.....Maja- napad je dobila pred jemanjem propalina- včeraj sem ji ga prvič dala,....lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zoia , nedelja, 12.02.2006 : 19:40:22
Ce kdo rabi Propalin, ga imamo dve plastenkici za odstopit. Povejte, kdaj ga lahko pridete iskat v trgovino Gali, da ga bomo prinesli tja.

Mi bi se javili.Le da priblizno 3 tedne ne moremo do ljubljane. Po posti ne bi slo?



Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Dani , ponedeljek, 13.02.2006 : 11:53:15
Zoia, malo si prepozna, smo ga ze oddali.


Naslov: inkontinenca
Poslano od: pia15 , četrtek, 07.09.2006 : 13:43:22
Naš kuža je že v letih 13 let in mu zelo uhaja urin. Med hojo in je celo stanovanje polulano. Namreč živi z nami v stanovanju. In tu je problem. Ko pridem domov ali pa ponoči se polula in to zelo veliko ne glede na to koliko čistiš vseeno ostane tisti vonj. A mogoče ve kdo kaj narediti? Bili smo že pri veterinarju pa nič. Sedaj pa res ne vem kaj še naj. Ni ravno najbolj prijetno ko se zjutraj zbudiš in za dobro jutro stopiš v lužo.


Naslov: Re: inkontinenca
Poslano od: Zoia , četrtek, 07.09.2006 : 13:48:34
Kako ni bilo pri veterinarju nic? Pojdi drugam, kjer bodo naredili par testov, zaradi cesa bi to lahko bilo.
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,2006.0.html


Naslov: Re: inkontinenca
Poslano od: pia15 , četrtek, 07.09.2006 : 14:25:05
Naredili so teste in ugotovili da ima tudi kronično vnetje mehurja. Za kar dobiva antibiotike in kapljice v oči za cushingov sindrom pa modrenal kapsule. Trudim se da ga skoraj vsako uro spustim toliko ven da se polula.

Jana se opravičujem sem čisto spregledala da je že odprta podobna tema.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Jana , četrtek, 07.09.2006 : 14:55:43
asja, morda pomaga kaj v temah
- o cushingu (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3176.0.html)
- vnetje mehurja? (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,891.0.html)
- lulanje (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1302.0.html)
- specifična teža urina (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3450.0.html)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: pia15 , četrtek, 07.09.2006 : 15:06:38
Jana hvala se spravljam brat  ;)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: pia15 , četrtek, 28.09.2006 : 19:52:17
Takole veterinar nam je dal propalin. Ampak žal ne pomaga. Smo pa ubrali drugačno pot. Ko sem doma ga vsak urco peljem na krajši sprehod, da opravi. Ko je pa sam gre pa lulat v kopalnico vedno nad sifon (mislim, da se tako reče tisti luknji, ki je na tleh :P). Žal mu še ponavadi uide točno na tepihu....joj ni hujšega smrada. Moram vsak dan prosit fantovo mamo za sesalec, ki mokro sesa. Verjetno bo tepih letel ven.


LP


Pia


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oxy , sreda, 04.10.2006 : 20:13:23
Zdravo!ali kdo rabi propalin?imam še skoraj celega,....ta velikega;)))moja številka je 040136233


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: ziza , sreda, 20.12.2006 : 20:51:57
Zivjo!

Moja (z)mesanka je tudi sterilizirana in ji je lansko leto-pri stirih letih zacel uhajati urin ampak h sreci Propalin pomaga ampak od tega zdravila je full zivcna ratala, to tudi pise v navodilih da je eden izmed mnogih stranskih ucinkov, drugace pa je zdarva in srecna kuzika!!! :)

Pozdravcek vsem!

Vesna & Ziza



Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Ben the man , nedelja, 25.11.2007 : 11:09:05
Moja Bela je na propalinu že  pol leta. Veterinarka je rekla, da bomo sčasoma lahko zmanjševali dozo propalina, ampak pri Beli se to ne obnese. Takoj, ko ji ne dam redne doze začne lulati. Ali ste ostali lahko začeli zmanjševati dozo?

lp

Maja


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Miss Teja. , petek, 25.01.2008 : 21:23:52
Imam zlatega prinašalca starega 9mesecov. Pred tednom dni je dobil kožno vnetje, zato mu je Matko predpisal antibiotike Cefzil in pa še eno kremo.
 Oskar od kar je antibiotike lula v hiši. Npr. nikoli se ni polulal ponoči, zdaj je pa vsako jutro luža v njegovi sobi, luža je zmeraj tudi ko pridem iz šole ko približno 6ur ne gre ven.
Oskar nikoli ni prej lulal v hiši.
Ali se je komu zgodilo že kaj podobnega?
Ali mislite da lula notri zaradi antibiotikov?
lp Teja.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 28.01.2008 : 22:15:27
Ali ste prepricani da gre za uhananje urina ali za namerno lulanje? Velikokrat se zgodi, da pes lula zato, ker je sam doma. Ste videli, da se to dogaja ne da bi on vedel???

Lp, Ursa


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Miss Teja. , ponedeljek, 28.01.2008 : 22:26:55
Mislim, da je lulal ker ni mogel zadržati. Ker pred tem nikoli ni lula notri. Takoj ko smo prenehali z antibiotiki je tudi prenahal lulati notri. Tako da mislim da je bilo povezano s tem . :)
lp Teja.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: drobižek , torek, 04.03.2008 : 09:51:29
Pozdravljeni! Moja psička bo stara tri leta, težka je 34 kg in imamo že od samega začetka (je posvojenka) probleme z uhajanjem urina. Bila je že pri veterinarju, ki je izločil vnetje mehurja. Vsake toliko časa ji mišica, ki zapira mehur, začne popuščati. Ta težava se pojavi dvakrat letno. Predpisal ji je zdravilo Propalin, ki ji zelo pomaga, vendar je zdravilo agresivno. Zanima me, ali obstajajo kakšna manj agresivna naravna zdravila, mogoče določen način prehrane, karkoli, kar bi ji težavo umirilo in ji omogočilo normalno delovanje mišice? Omenjena je bila travniška preslica. So mogoče še kakšne izkušnje?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Ory , torek, 04.03.2008 : 10:01:31
Smo imeli taisti problem z naso psicko in se strinjam da je Propalin izrednpo agresiven in mi smo opazili, da ga je bilo potrebno uporabljati vedno bolj pogosto.
Ne vem ce bi preslica kaj pomagala.... ta je bolj za vnetja zdravit, kolikor jaz poznam. Kaj pa homeopatija?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Jana , torek, 04.03.2008 : 13:38:43
Zadnji dve sporocili, ki sta se nanasali na homeopate, sta prestavljeni v rubriko Veterinarji, alternativna medicina (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,21459.0.html).


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Kalsang , torek, 04.03.2008 : 17:42:07
Pa ne travniška preslica, temveč njivska preslica. ;)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: drobižek , torek, 04.03.2008 : 17:50:20
Pa na faksu smo imeli botaniko, joj, joj!     ;D


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: _lori , sreda, 03.09.2008 : 11:54:33
zdravo! imam psičko pasme samojed, stara je 2 leti, težka 25 kg. pri 6 mesecih je bila sterilizirana in od takrat ji nekontrolirano uhaja urin. veterinar je predpisal Propalin syrup, 5 kapljic na dan. ker ni pomagalo, sem za nasvet povprašala drugega veterinarja, ta je zagotovil da kapljice pri tovrstni težavi pomagajo in predpisal 0,50ml (0,10ml / 5 kg telesne teže) Propalina 3x na dan. ker sem na forumu že zasledila komentarje o tem zdravilu (agresivnost ipd.) me zanima, če bi bilo po vašem mnenju res pametno dajati psički zdravilo 3x na dan v tej količini.
težava postaja vedno bolj moteča, saj psička nekontrolirano lula zelo pogosto (večkrat na dan) in v kar velikih količinah. ker je čez noč v stanovanju je potrebno stalno brisati za njo, in ji umivati dlako, ker drugače zelo smrdi. zanima me s čim bi še lahko probala, da bi vsaj omilila zadevo, če že ne popolnoma ustavila. hvala za nasvete! lp


Naslov: Nekontrolirano uhajanje urina
Poslano od: ElreiLilla , ponedeljek, 15.06.2009 : 14:12:10
Torej, prebrala sem že dosti na to temo, pa nekako ne najdem dovolj nasvetov, zato odpiram novo temo...
zadeva je takšna-imam leto staro samičko (kraška ovčarka); pri dobrih 6 mesecih je bila sterilizirana. težave so se pojavile 2 meseca od tega-mirno je spala, nato pa na silo vstala in se preložila na drugo mesto, na prejšnjem mestu pa je za njo ostala lužica...to se je tisti dan zgodilo samo enkrat, pa še takrat sem sklepala na to, da pač, ker je bil zares vroč dan, ona pa je z vročine šla ležat na ploščice, ji je tisti hlad povzročil takšno reakcijo...potem je bilo kakšen teden vse v redu, nato pa v enem tednu zopet ene 2x naredila manjšo lužico...in znova nič....nato pa kakšen mesec od tega kar 9x zaporedoma podobna situacija: prišla je od zunaj ležat v hišo, znova na ploščice v hodniku, se nevede 9x polulala in potem vsa začudena šla proč  :o -takrat sem pomislila še na to, da je morebiti kaj na tem, da se je prehladila, kajti na dvorišču ima na voljo malce vode, ravno toliko, da gre s tačkami noter in potem malce šprica naokoli  :D 
....dostikrat tudi leži na hladnem betonu ali pa na ploščicah...  :'(

veterinar nam je svetoval, naj poskušamo ujeti urin in jo peljemo na pregled...pa smo zjutraj res uspeli ujeti urin (naporna misija  ::)  )in smo jo peljali k veterinarju, vendar smo od njega oddaljeni kar dobre pol ure (to pa vpliva na verodostojne rezultate preiskav urina)....tam seveda ni hotela še enkrat lulat, zato je veterinar preiskal tisti "stari" urin-rezultati pa niso ničesar pokazali...za vsak slučaj ji je še izmeril temperaturo-in seveda je imela vročino, nekaj čez 39stopinj...rekel je, da je najbrž zgodnje vnetje mehurja in zato urin ni še ničesar pokazal (ob tem mi ni bilo sicer jasno, kako je lahko zgodnje vnetje, četudi se je to zgodilo že ene 3x poprej) in smo dobili (mislim, da) Synolux...te tablete smo ji dajali 2x dnevno, en teden...in je bilo takoj znova vse v redu  ;D
... v redu, ampak samo do včeraj-znova je bil vroč dan in ko je prišla noter, se je znova nekajkrat polulala....torej-definitivno je izključeno dejstvo da bi se to dogajalo zaradi kakršnih koli emocij....mogoče je to "posledica" sterilizacije, vendar meni kar nekako ne gre iz glave tista vročina, ki jo je takrat imela...niti je ne puščamo več spat na takšnih hladnih podlagah, ampak niti to ne koristi (očitno)..
tako da, kakršno koli mnenje/nasvet/izkušnje-vse to bi prišlo še kako prav  :)
lp vsem


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: WildAngel , torek, 16.06.2009 : 09:46:54
Ja, je posledica sterilizacije najbrž. Veliko psic, sploh visokorastlih je po sterilizaciji lahko inkontinentnih. Tvoja očitno sodi mednje. Glede tega ne moreš nič naredit, razen, da ji daješ sirup Propalin, ki ga dobiš pri veterinarju vsak dan zjutraj in zvečer. Nekateri so na tem sirupu celo življenje, nekateri ne. Posvetuj se z veterinarjem.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: WildAngel , torek, 16.06.2009 : 09:50:38
Aja, pa še to. 39°C še ni povišana telesna temperatura.
Zamenjaj veterinarja.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zoia , torek, 16.06.2009 : 11:20:44
Se pa dobijo tudi neke homeopatske kroglice, ki bi naj pri zadevi pomagale. Mislim da je Maja01 o tem nekje pisala


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: korenjak , torek, 14.07.2009 : 12:29:32
Pozdravljeni. Imam psičko (dalmatinec), ki je bila sterilizirana ko je bila stara  dobrih 5 mesecev. Kmalu po tem ji je začel uhajati urin. Preiskave so pokazale da je inkontinentna in sva pristala na Propalinu. Psica je odkar ga uživa bolj agresivna do drugih psov, kar je moteče na sprehodih. Daje, ji 2x dnevno. Veterinarka mi je rekla, da je to doživljenska terapija. Je pa tudi odvino od teže psice. Če je psica pretežka, oz. ima kak kg preveč, da vpliva na uhajanje urina. Mi je pa omenila, da v italiji v lekarnah prodajajo hormonske tablete, ki bi popolnoma uredile težavo in se jih ne navadi kot na propalin. Zanima me, če ima kdo izkušnje s tem in kakšni so stranski učinki teh tablet, glede na to da stranski učinki Propalina niso preveč vredu.

Lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: korenjak , torek, 14.07.2009 : 13:02:40
Tole je pa precej spodbudno za vse lastnike inkontinentnih kužic.

http://www.emea.europa.eu/vetdocs/PDFs/EPAR/Incurin/V-047-sl1.pdf


Naslov: uhajanje urina
Poslano od: san13 , sobota, 14.11.2009 : 19:14:10
imam 6.mesecov starega psa včasih opazim ko spi,da mu uide malo urina ko se zbudi je mala lužica to se zgodi zelo poredko sem opazil  3x ali je  pri mladčkih normalno ali me mora kaj skrbeti


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: miskica , sobota, 14.11.2009 : 19:15:33
Koliko časa pa to traja?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: san13 , sobota, 14.11.2009 : 19:17:11
ma to sem opazo v zadnjih 3.mesecih


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , sobota, 14.11.2009 : 20:29:37
Pri mojem 10-letnem psu se to dogaja že, odkar je 2-mesečen prišel k meni. Polula se včasih v spanju, neodvisno od tega, kdaj je bil nazadje zunaj. Sem ga opazovala in ugotovila, da se mu to dogaja, ko intenzivno sanja. Včasih pri tem še cvili, vzdihuje  in brca, če ga takrat ne zbudim, ostane majhna lužica na ležišču. To se dogaja povsem neredno, včasih
večkrat v enem tednu, potem tudi po  nekaj mesecev ne. Nikoli se nisem s tem prveč obremenjevala, sem pač vzela v zakup. Uroloških težav ni imel. Le ležišče sem zavarovala z dodatno podlogo. Sicer lahko zdrži  tudi po 10 ur brez težav. 


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Mano , nedelja, 15.11.2009 : 01:52:48
Ojla, tudi jaz bi rada kaj več vedela o tem, če je normalno, da 7 mesecev star mladič samček po kapljicah spušča urin. Oziroma bolj bi rekla, da ima pač lulčna bolj ali manj vedno mokrega in se čisti, na blazinici pa vidima kdaj mini lise-posušene kapljice verjetno.

Bi lahko bila hrana?
Vnetje- to se mu dogaja ves čas, odkar je pri nas?
Kaj tretjega?


Naslov: FRANCOSKI BULDOG lula ko spi, se jo crta pa tudi ko se igra
Poslano od: NeraDaniela , četrtek, 19.11.2009 : 12:43:04
LP

Prosim pomagajte mi do prave rešitve ali ugotovitve.
Naša mala Nera stara 5 mesecev, cca enkrat na mesec po cel dan spušča, urinira. Še posebaj ko jo crtaš v naročju, ali pa spi v svoji posteljci. Ampak to počne med spanjem, nevede!!!
Ta urin ima tudi močnejši vonj kot ponavadi ko je vse o.k.
Sicer je igriva, ješča itd...

prosim za posvet ali karkoli, ki bi vedeli glede tega...

lp in pasji pozdravček  ;)


Naslov: Re: FRANCOSKI BULDOG lula ko spi, se jo crta pa tudi ko se igra
Poslano od: skogkatt , četrtek, 19.11.2009 : 12:48:04
kaj pa njen veterinar pravi?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zoia , četrtek, 19.11.2009 : 13:19:53
je sterilizirana?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: branka , četrtek, 19.11.2009 : 13:25:29
Saj je še malo premlada za sterilizacijo, ali ni ?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: NeraDaniela , četrtek, 19.11.2009 : 13:31:56
ne psička še ni sterilizirana. Zdaj v kratkem jo bomo peljali v Postojno na kliniko.
Veterinarka v Logatcu pa nas je prvič napotila naravnost nazaj domov, saj naj bi to nebilo nič posebnega pri mladičih. Kar pa seveda ne verjamem. Imam drugega psa doma že 9 let. Pa tudi nihče od pasjih prijateljev mi še ni pojambral o kaj podobnem primeru.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: branka , četrtek, 19.11.2009 : 14:17:38
Prav je da zamenjate veterinarja, da dobite še drugo mnenje.  :) Srečno!


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: oaza88 , četrtek, 19.11.2009 : 14:31:11
Saj je še malo premlada za sterilizacijo, ali ni ?
ne


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: branka , petek, 20.11.2009 : 09:07:32
Ah, za moje pojme pa je. Jaz je ne bi sterilizirala pred 6 mesecem. Vsaj 6 mesecev bi počakala. Jaz sigurno, drugi pa ne vem.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Lanabela , petek, 20.11.2009 : 12:01:35
Jaz je vsekakor ne bi dala sterilizirat prej, preden ne bi natančno vedela, zakaj lula. Normalno to ni, sploh če se dogaja med spanjem.
mene osebno recimo mnogo bolj moti inkontinenca kot gonitev, zato psice, ki bi imela tovrstne te


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Lanabela , petek, 20.11.2009 : 12:05:14
žave  raje sploh ne bi dala na operacijo. razen iz utemeljenih razlogov seveda.
Mnenja o tem, katera starost je najprimernejša so pa tako ali tako deljena, vsako stališče ima svoje + in -, tako da si v bistvu lahko izbereš tisto, ki ti najbolj odgovarja.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Teja , torek, 22.12.2009 : 21:50:06
ima kdo izkušnje, da bi se psu namestilo plenico?? sem že razmišljala o hlačkah (gonitvene) in kak neplastificiran vložek not ???
gre za mojo 11 letno zlato pasjo punco :(
Propalin se bojim ponovno dajat :-\


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: šogunka , torek, 22.12.2009 : 22:58:53
Moja mama je zašila za našega (zdaj že pokojnega) mešanca z NO plenico iz blaga, v katere je bilo moč vlagati plenične vložke za odrasle ljudi. Ker je zadnji del psu sprva delno, pozneje pa povsem odpovedal, je blago še okrepila s trakovi, da smo psu lahko pomagali pri vstajanju.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: gina1 , četrtek, 31.12.2009 : 15:07:54
Propalin se bojim ponovno dajat :-\
Teja ... zakaj pa ... kakšne neg. izkušnje pa mate s propalinom ? :-\


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: JoyNuskaUla , četrtek, 31.12.2009 : 17:33:05
Mi smo plenico zapeli kot pri dojenčku. Naredili smo luknjo za rep. Če je otroška plenica premajhna se v trgovinah s terapevtskimi pripomočki dobjo plenice za odrasle (ljudi) različnih velikosti.

Mi smo pred kratkim imeli res veliko težavo z uhajanjem urina pri moji 3-letni greyhoundici. Kljub vsem testom, preiskavam in menjavanju antibiotikov se uhajanje urnina ni nehalo. Na koncu so veterinarji prišli do zaključka, da je to posledica sterilizacije pred 2. letoma. Meni pa ni dalo miru. Hrtica je imela glivično okužbo sečil, ki jo je ugotovil in zdravil homeopat dr. Krušič. Po 14. dneh homeopatskega zdravljenja so bile vse naše težave rešene. Vesela sem, da sem vztrajala. In zgorzila sem se, ko mi je dr. Krušič na mikroskopu pokazal kako lepo smo z antibiotiki hranili glivice.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Teja , četrtek, 31.12.2009 : 18:15:00
gina,
mene skrbi vpliv na srce. raje imam polulan pasji kavč kot infarkt psa :P
pri propalinu je psica dihala kot lokomotiva (sredi zime)...

JNU ;)
plenice sem probala za odrasle pa so takoj padle dol ???
razmišljam da če bo res kriza ji namestim vpojni vložek (za inkontinenco pri Ž) v hlačke. na kavč pa nalimam plenične podloge pa je :)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: SILBA MIA , četrtek, 31.12.2009 : 23:00:35
Teja, kaj pa tavelike pamperske, ji ne bi bile prav? Se kar fajn prpopajo.
Za na kavč kupi pa tiste rjuhe, ki so na eni strani gumirane. Se čisto normalno perejo...


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: enaNika , petek, 01.01.2010 : 20:00:24
Teja, jaz bi dala hlačke, pa od Tene (za inkontinenco) ta velik vložek not. Uporabne so tudi navadne ženske gate, tiste visoke, bombažne, za ome. Za posteljo se dobijo fajn pregrinjala z elastičnim robom, zgoraj frotir, spodaj plastika, tako da je čisto udobno za ležat. Pa niti grozno drago ni. Po mojem bi se dalo na kavč tudi namestit. (ne vem, če je po pravilih, da imenujem trgovino) Edina težava je v tem, da je frotir bel in pri nas po par urah, obložen z raznobarvno dlako, izgleda hujše kot krpa za tla.  :-\


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Uma , ponedeljek, 24.05.2010 : 10:08:19
Jaz se bi priključila na tole temo, pa upam za kakšne koristne nasvete. Problem sicer ni moj, ampak od lastnice ene izmed mojih mladičev, in ker mi za stvar ni vseeno, in smo že vsi skupaj malo brez idej, mogoče tukaj lahko kdo pomaga.

Gre za psičko iz moje vzreje, staro leto in pol, višavko torej. Psička je bila sterilizirana pri starosti 6 mesecev. Letos pozimi, se pravi dobre pol leta po sterilizaciji, je lastnica opazila nekontrolirano uhajanje urina, predvsem med spanjem, tudi v lastni posteljici, na kavću, v kotu kuhinje, pač neodvisno od lokacije. Posumili smo na inkontinenco in šli so k veterinarju, kjer so dobili kapljice, ki jih jemljejo torej od februarja leto, zsaj torej cca. 3 mesece. Kapljice so "prijele" in uhajanja ni bilo več. Sedaj pa kakšne 3 tedne nazaj pa opažajo, da je občasno polulana postelja (ponoči), pri čemer so jo enkrat ujeli in je dejansko spustila med spanjem. To se pojavi vsake par dni, mogoče 1x tedensko in samo ponoči, ne pa tudi čez dan med spanjem/počivanjem, kot se je včasih. Sicer tukaj ni problem je pač vrečt dol s postelje, samo vseeno bi radi prišli do vzroka. A predlagate da naj gredo na ponovno kontrolo k veterinarju? Mogoče povečajo dozo kapljic? Poskusijo s kakšno alternativno metodo? Iščejo vzroke za "puščanje" kje drugje, v psihi kaj podobnega? Ne vem, bom vesela kakršnegakoli nasveta.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 24.05.2010 : 11:15:31
Vsekakor naj izkljucijo kakrsno koli infekcijo oz. drugo tezavo (torej ja, veterinar), v kolikor je vzrok se vedno mehanski/hormonski lahko poskusijo s povisanjem doze, lahko kot altrenativo uporabijo hormonski deslorelin implant (ce bo veterinar vedel o cem je govora - pri nas se jih ne dobi), sicer pa je vsekakor moznost tudi alternativa, pri nas se je obnesla homeopatija.

V primeru, da psica dobiva se kaksna zdravila, npr. medrol, je lahko vzrok tudi v tem.
m.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Uma , ponedeljek, 24.05.2010 : 11:43:36
maja01 a priporočaš kakšega veterinarja posebej v Lj, ki bi se na te stvari bolj spoznal v Lj?
Psica sicer ne dobiva nobenih drugih zdravil.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 24.05.2010 : 22:03:41
Ne vem, Natasa Tozon mogoce, ampak je trenutno odsotna. Pa meni je Ursa Ravnik fajn, ampak ni vsakomur.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: _lori , ponedeljek, 06.09.2010 : 11:46:44
Zdravo!

Pred časom sem že pisala da je naša psica pasme samojed po sterilizaciji postala inkontinentna. Pred dvemi tedni smo jo peljali k homeopatu (dr. Krušič), ki nam je dal zdravila Okubaka D2, Basica vital in methansulphonat. Takoj smo prenehali zdraviti oz. bolje rečeno blažiti bolezen z Propalinom in začeli z homeopatskimi zdravili. Prvih par dni po tem je bilo stanje grozno, urin ji je uhajal vsakih 10min. Po dveh tednih je stanje malce boljše, uhaja ji le parkrat na dan. Zanima pa me, če ima kdo podobne izkušnje, ali se bo stanje še izboljšalo, bo ostalo pri tem ali se bo po prenehanju zdravljenja zopet vrnilo v prejšnje stanje?

Hvala in lep pozdrav!


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: _lori , petek, 31.12.2010 : 14:50:19
Pozdravljeni! Upam da še kdo bere to temo ... :) najprej naj povem, da homeoptaska zdravila niso pomagala in verjetno smo se že sprijaznili, da bo inkontinentnost prisotna do konca skupnih dni... :-\ ker pa moramo psičko ravno zaradi tega večkrat umivati in predvsem v teh mrzlih dneh dobro posušiti me zanima, ali je sploh vredu, da jo sušimo z sušilcem za lase tam okrog, ali zaradi tega lahko pride do kakšnih okužb oziroma vnetij? Hvala za vaša mnenja in izkušnje! Lep pozdrav in veselo novo leto vsem :)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Ory , petek, 31.12.2010 : 15:30:52
Moja psica je tudi po sterilizaciji zacela spuscati urin. Kapljice so pomagale za nekaj casa, potem pa se mi je zdelo da jih ze predolgo jemlje in sem ji zacela dajati homeopatska zdravila. Priporocam!  :)
Kar se sterelizacije tice pa nisem nikoli vedela kako veliko psic v bistvu trpi zaradi inkontinence, nihce mi nikoli ni omenil.Sem se odlocila, da nikoli vec ne tvegam..... raje se bolj pazim (samce bi vedno imela kastrirane), pa je.

lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , nedelja, 03.07.2011 : 10:48:08
Lep pozdrav!

Opisal bi še naš problem in prosil za kak nasvet:

Naš pudelj je star 3 leta. Ni kastriran. Z njim vse v redu, živahen kot je potrebno, je in pije kolikor je treba intd...

Vendar pa imamo manjši problem / upamo d ane bo nastal iz tega večji :( /. Pred cca, enim mesecem in pol smo opazili, da tam kjer leži za njim ostane moker madež. V dveh primerih mu je iz lulčka kapnila kapljica urina, v drugem primeru pa dve do tri. Prav tako ima večkrat kar fajn mokro na vrhu lulčka. Odplejali smo ga vetu, ki mu je odvzel kri / hitri in temeljiti test/ in ugoovljeno da ima vnetje sečil. Dobil je antibiotike in nekaj dni je bilo OK, potem pa se je ponovilo. Ponovno smo šli k vetu in postopek se je ponovil, samo da sedaj dobiva neke druge antibiotike. Pojedel jih je že 12 , ampak občutek imamo da ni kaj bolje. Sedaj čakamo da poje še tri tablete, potem nekaj dni pavze in pregled urina pri vetu.

Vendar pa se jaz kar malo bojim, da ni kaj drugega in se samo vnetje. A je možno da bi imel psiček star 3 leta že probleme z inkontinenco. Nikjer tega nisem zasledil.

Drugače naš kuža normalno urinira, gre ven na sprehod od 4 x pa naprej. Manj ko 4x pa nikoli. Nikoli do sedaj ni polulal v stanovanju, razen ko je bil čisto mali / mu je ratalo 2x heheh/

Prosil vas bi za mnenja in kaki koristen nasvet.

Hvala in lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , nedelja, 03.07.2011 : 12:08:25
Heh, moj pudelj je, recimo temu tako, lulal v spanju. Od malega pa do pred nekaj let. Nikoli ko je bil buden, vedno ko je spal. Sem ga opazovala, vedno se mu je takrat sanjalo, ker je cvilil, brundal, brcal ali trzal. Včasih je na ležišču ostal kar konkreten madež, včasih nekaj kapljic.  Vnetje je imel 1x v 12 letih.  Problem je bil v tem, da spi na posteljah in kavčih, ampak nikoli se zaradi tega nisem kaj dosti sekirala, sem pač vzela v zakup, da imam psa, ki pušča,  glavno da ni bolan. Tudi nekateri otroci lulalo v spanju.   Pomagala sem si tako, da sem tam, kjer je ležal, namestila dodatno, zaščitno podlogo. Ni puščal vsak dan, včasih trikrat na teden, potem pol leta nič.
Zanimivo je, da semu je na starost izboljšalo, podloga pri nas ni bila mokra že dve leti.
Torej, pozdravite vnetje, pojdite še na pregled, če se ti bo zdelo, da je kej narobe (urin smrdi), sicer pa se preveč živcirati ne splača, sploh pa ne kaznovati psa, če ti ne markira pri polni zavesti.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , nedelja, 03.07.2011 : 13:34:02
hvala. Saj se ne sekiramo zaradi tega ker je mokro, ampak zaradi tega ZAKAJ je mokro. Drugače je zdrav, živahen kadar je treba,, drugače je navaden lenuhec hahahah. Dosedaj tega ni bilo. Res pa je, da veliko veliko veliko prespi. Samo ko gremo na sprehod in kadar je in pije takrat ne spi hehehehe. Ko spi, se zvije v klobčič, ali pa se uleže na hrbet tako, da se zvije d asploh ne vemo kje ima glavo. Skratka UŽIVA DA JE KAP hahaha.

Kar se urina tiče: preden je začel z antibiotiki je imel urin značilen vonj, bi rekel smrdeč- zatohel ali nekaj takega. Skratka smrdelo je. Zdaj ko ga primem in potem povoham se mi zdi da ni več tako, oz. da ne smrdi več.

Saj pravim: Hvala ti,, bomo pa videli kaj bo pregled po10/7-2011 pokazal in javim kaj in kako bo.

ps

Saj ni on kriv da malo včasih "pušča", želim le da se to vnetje poštima, da bo z njim vse OK.

Smo ga pa peljali k vetu pred dnevi da je opravil pregled: tehtanje, temperatura in ostalo. Bilo je B.P. :)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , nedelja, 03.07.2011 : 14:19:25
Hmm, če se ti bo zdelo, da je "prelen" oz. preveč spi, bistveno več kot prej,  bi se bilo smiselno  zamisliti glede tega. Je imel kaj klopov?
Pa čisto mogoče je, da se bo to kapljanje po koncu zdravljenja ustavilo.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , ponedeljek, 04.07.2011 : 18:38:01
Hmm, če se ti bo zdelo, da je "prelen" oz. preveč spi, bistveno več kot prej,  bi se bilo smiselno  zamisliti glede tega. Je imel kaj klopov?
Pa čisto mogoče je, da se bo to kapljanje po koncu zdravljenja ustavilo.

Klope je imel, dajemo mu redno ampule proti klopom, ampak klope ni imel dolgo / tu mislim da smo ih kar hitro odkrili/. Drugače spi precej, oz. počiva, ampak tak je bil tudi prej. Kaj pa vem.

Kaj misliš da bi bili mogoče tudi klopi kaj krivi al kako

lp


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , ponedeljek, 04.07.2011 : 20:28:38
Če je že sicer bolj miren in ni nobenih razlik od prej, potem verjetno ni nič.
Se mi je samo zdelo malo čudno, ker so pudlji sicer kar zelo živahne, aktivne žverce, ampak očitno ne vsi.
Poročajta, kako sta opravila z lulanjem.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , ponedeljek, 04.07.2011 : 21:14:49
Ko kdo potrka na vrata čist znori, ko kdo od nas domov pride spet znori in skače meter v luft. Potem ko vidi svoje pasje frende leti tako, da mu kar ušesa plapolajo ko zastave hehehehe. Pa tudi doma ko ga zagrabi, prime copat al pa kako svojo igračo in je laufanje sem in tja, da je veselje gledat.

Ko pa pride cajt in ko pride iz sprehoda domov se lepo zlekne in uživa. Najraje pa se uleže na posteljo v spalnici, kjer ima mir. Tako drema, ampak stalno je na preži :):):)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , ponedeljek, 04.07.2011 : 21:15:23
Kaj bo pa z kapljanjem, pa itak povem :)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , ponedeljek, 04.07.2011 : 21:29:29
Ah, potem pa je samo priden peso, česar jaz ne poznam. ;D


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , ponedeljek, 04.07.2011 : 22:22:37
Ah, potem pa je samo priden peso, česar jaz ne poznam. ;D

Ja kar se tega tiče smo pa res imeli srečo. Laja samo takrat ko je to potrebno. Ko gledam nekatere ko lajajo vsepovprek in brez veze. Naš pa jih samo gleda in si  nekaj misli v svoji pasji glavi :)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , torek, 26.07.2011 : 23:45:59
Kaj bo pa z kapljanjem, pa itak povem :)


Vnetje sečil - antibiotike smo jemali. Drugi teden spet urin na pregled, pa upajmo da bo OK. Še sporočim


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Desobediencia , sreda, 27.07.2011 : 15:18:01
Pri nas je tudi psica nekontrolirano urinirala, smo mislili da je inkontinentna pa do najslabših prognoz, pa je šlo za vnetje sečil.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , četrtek, 28.07.2011 : 14:28:04
ja,, jaz našega zdaj občasno "pošlatam" hehehehe,,, pa je na naše veselje SUH in ni mokro kot prej. Vet je rekel, da so ostale še male bakterije - skrivačke grrrrrrr in jih bo ta antibiotik katerega smo jemali /1 0 kom/ dotolkel. Upajmo da bo zdaj OK,,,,,,,


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , petek, 12.08.2011 : 07:27:32
Heh, moj pudelj je, recimo temu tako, lulal v spanju. Od malega pa do pred nekaj let. Nikoli ko je bil buden, vedno ko je spal. Sem ga opazovala, vedno se mu je takrat sanjalo, ker je cvilil, brundal, brcal ali trzal. Včasih je na ležišču ostal kar konkreten madež, včasih nekaj kapljic.  Vnetje je imel 1x v 12 letih.  Problem je bil v tem, da spi na posteljah in kavčih, ampak nikoli se zaradi tega nisem kaj dosti sekirala, sem pač vzela v zakup, da imam psa, ki pušča,  glavno da ni bolan. Tudi nekateri otroci lulalo v spanju.    Ni puščal vsak dan, včasih trikrat na teden, potem pol leta nič.
Zanimivo je, da semu je na starost izboljšalo, podloga pri nas ni bila mokra že dve leti.
Torej, pozdravite vnetje, pojdite še na pregled, če se ti bo zdelo, da je kej narobe (urin smrdi), sicer pa se preveč živcirati ne splača, sploh pa ne kaznovati psa, če ti ne markira pri polni zavesti.


Prehitro sem se zgleda pohvalil ker je spet moker :(. Daj mi prosim povej, kako je to zgledalo pri tvojem. V katerem obdobju starosti se mu je to dogajalo in do kaerega leta. V torek smo nesli urin na pregled, zdaj čakamo na izvide, vendar pa imam slab občutek ker je spet moker. Naš ne lula, ampak je samo moker. Tu mislim to, da ne markira po stanovanju, ne teče mu, ampak je samo moker. Ko ga "pošlatam" imam mokro roko. Včasih zavoham urin, včasih ne.



Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: luna7 , petek, 12.08.2011 : 10:48:49
Pri nas je tudi psica nekontrolirano urinirala, smo mislili da je inkontinentna pa do najslabših prognoz, pa je šlo za vnetje sečil.
Isto je bilo pri nas. Vnetje zelo dobro pozdravite, da se ne razvije kaj hujšega  :-* . Priporočam še dodatno podporo, ki je pri nas delovala  ;)  http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,42020.0.html


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , petek, 12.08.2011 : 11:55:50
Milko, če je imel vnetje, mu morda kaplja še od tega. Počakaj izvide, pa boš videl. Mojemu ni kapljalo, samo včasih je malo spustil, ko je sanjal. Sicer pa pri vnetjih sečil toplo priporočam brusnični sok, dobiš v lekarnah.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , petek, 12.08.2011 : 12:14:27
Milko, če je imel vnetje, mu morda kaplja še od tega. Počakaj izvide, pa boš videl. Mojemu ni kapljalo, samo včasih je malo spustil, ko je sanjal. Sicer pa pri vnetjih sečil toplo priporočam brusnični sok, dobiš v lekarnah.

Hmm, kapljalo no,, ni sicer tako kot npr. kaplja iz pipe,, ampak je po vrhu moker, ko da ga tišči lulat pa ne more zadrževat. Je VET rekel, da ma eno kar trmasto bakterijo, pa najbrž mal dlje časa, ker nismo pogruntali. Tako, da danes ali najkasneje v tgorek dobim izvide, pol bomo pa videli. Je pa tudi rekel, da je sekiranje odveč in da bomo pozdravili s temi zdravili, ali pa z drugimi.

Brusnični sok ------ ja hvala,, takoj gremo v nabavo

lep dan in tnx


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: luna7 , petek, 12.08.2011 : 12:20:01
Morda bo lažje dajati brusnične tablete.  ;)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , petek, 12.08.2011 : 12:24:46
Jaz vse tekoče dodatke (tudi konopljin prah zmešam z vodo) dajem veliko bolj enostavno kot tablete. Nabavi si v lekarni še eno brizgo (čisto poceni), odmeri približno 5ml, malo odpri gobček in čisto počasi kapljaj v usta. Res enostavneje kot tablete. Kar kakšen slab mesec, sicer pa brusnica res pomaga.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , petek, 12.08.2011 : 14:47:02
ok hvala :D


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , petek, 12.08.2011 : 14:57:17
Če bi slučajno imel malo driskice (brusnica ima veliko vitamina C), pa zmanjšaj odmerek. Bodo pa ok tudi tablete, so cenejše, čeprav imam jaz raje sveže stvari.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , sobota, 22.10.2011 : 22:35:07
evo takole:

V petek bili na kliniki v Lj. na ultrazvoku kjer je bilo ugotovljeno, da naš kosmatinček ni bolan, oz. nima nobenih bolezni. "Pušča" zato ker ima malo drugače postavljen mehur in pa krajšo sečnico in mu mišica zapiralka včasih bolj slabo stisne. Dobil je Propalin sirup in po dveh dneh je bil suh ko poper  :D. Ampak kaj ko je po dveh dneh sirupa dobil drisko da je kar špricalo od njega, pa smo nehali s sirupom in je spet malo moker - občasno  :(.

Vendar pa smo veseli da ni kake bolezni / saj razumete ne  :-[/.

To z kako kapljico pa bomo že nekako.

Sem moral poročati, ker smo bili kar veseli, da ni hujšega.  :D


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , sobota, 22.10.2011 : 23:44:47
Samo da je vse ok in da ga ne bo več treba z antibiotiki hranit.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: miskica , nedelja, 23.10.2011 : 08:43:59
Milko, probajte z manjšo dozo propalina od tiste, ki jo je predpisal vet in boste videli, če morda z manjšo dozo ne bo driske.
Jaz npr. dajem svoji psici 1/4 doze, ki naj bi jo "by-the-book" dobivala dnevno, in to samo vsak drugi dan. Puščanja ni, ni pa tudi drugih težav.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , ponedeljek, 07.11.2011 : 00:18:16
Milko, probajte z manjšo dozo propalina od tiste, ki jo je predpisal vet in boste videli, če morda z manjšo dozo ne bo driske.
Jaz npr. dajem svoji psici 1/4 doze, ki naj bi jo "by-the-book" dobivala dnevno, in to samo vsak drugi dan. Puščanja ni, ni pa tudi drugih težav.

a si mogoče imela z propalinom enake težave kot jaz. Ker ravno jutri nameravam ponovno začeti s propalinom in sicer je vet predpisal 16 enot na 12 ur, jaz pa bi mu probal jutri v hrano vmešat nekje 10 enot in potem enako vsak drugi dan.

Predvsem pame zanima ali je tudi tvoja psička dobila drisko od propalina. Ker meni je vet rekla da sem prvi od mnogih ki sem jo poklical in ji povedal da imakuža drisko od propalina. Sam sicer malo sumim da bi driska bila mogoče tudi od konzerve ki jo je tisti dan jedel. Sicer pa bom od jutri naprej videl kaj je in ali je kriv propalin.

ps
KAKO PA DAJEŠ PROPALIN . A direktno, ali mogoče v hrano

lp in tnx


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 07.11.2011 : 17:56:47
A direktno, ali mogoèe v hrano

V hrano. Je precej neprijetnega okusa.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: miskica , ponedeljek, 07.11.2011 : 18:20:00
Ja, tudi jaz dajem v hrano (ali v jutranji jogurt, ali pa v večerno čorbo). Sem probala parkrat kar stisnit v gobec, ampak je bolj preprosto tako.
Jaz moji doziram zelo šparovno. Vetka nam je ob postavitvi diagnoze določila, da bi morala moja psica dobivati 1,5 ml dnevno (psica ima cca 37 kg). Jaz ji dajem 0,3 ml vsak drugi dan. Če kak dan zelo pretirava z aktivnostjo, če je zelo mraz,... ji dozo dvignem na 0,5 ml dnevno ali pa dam tiste 0,3 ml par dni zapored namesto vsak drugi dan.
Pri nas to funkcionira, ampak poudarjam, da je to moje osebno "eksperimentiranje", ne kaka veterinarska navodila. Niso vsi psi enaki, niti njihove težave. Torej ni nujno, da se bo obneslo tudi pri tebi. Pri nas inkontinenca ni tako ekstremno huda.
Ampak če tvojemu propalin res povzroča drisko, lahko probaš vsaj s postopnim dvigovanjem doze, preden preidete na tisto naročeno. Če mu propalin sicer pomaga in je problem samo v driski, potem je vredno probat. Morda bo ob postopnem dvigovanju reakcija manjša.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 07.11.2011 : 23:21:23
Fajn je dajat cim nizjo dozo, ki je se efektivna. Jaz ga Speli dajem samo obcasno - kadar dobiva Medrol zaradi alergije in kadar je ful utrujena, sicer ni treba. Dobiva pa nizjo dozo od predpisane (dozira se 0,1 ml/5kg 2x dan) jaz ji dajem pol tega in kot pravim, po potrebi.

Sicer pa eno splosno pravilo ... takrat, ko zacnes z nekimi zdravili/dodatki je fino, de hkrati ne menjas prehrane, ker potem ne ves od cesa so prebavne (ali druge) tezave, ce se pojavijo.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , četrtek, 10.11.2011 : 08:35:04
tnx vsem

začel sem mu dajat vsak drugi dan in sicer za kosilo mu zadevo vmešam v riž in piščančja prsa, kar najbolj rad je. Vet je predpisala dozo 1,6 ml na 12 ur,, jaz mu dajem okoli 0,8 na dva dni in dosedaj je dobil res da 2x, ampak je še vse v redu. Bom pa poročal kako je.

Tudi pri našem 8 kilskem pudlju hehehehe,,,,, ni uhajanje tako hudo, ampak smo v stanovanju in je mal moteče, ko pokaplja. Pokaplja pa ko je fajn v transu / spanje/,, ko se razburi, razveseli inpd..........

Se slišimo


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , četrtek, 10.11.2011 : 13:00:49
Dozo lahko potem se (postopoma znizujes, npr. na teden dni), do odmerka, ki je se efektiven.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Milko , četrtek, 10.11.2011 : 13:18:43
seveda bom, hvala


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Tanc84 , petek, 31.05.2013 : 13:15:14

...ampak kot posledica jemanja kortizonov zaradi alergije -  in ker se, vsaj zaenkrat, kortizonom ne moremo izognit, velja "kjer Vona lezi, tam luzo pusti" :'(

Tudi pri mojem psu sem danes opazila, da mu urin konstantno uhaja. Je pa včeraj zaradi obrabe medvretenčnih ploščic prejel veliko dozo kortizona. Torej, dokler je na kortizonu je tako? In ko je zdravljena konec se zadeva povrne v prejšnje stanje?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , petek, 31.05.2013 : 18:31:30
Naceloma ja.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: primorka84 , ponedeljek, 17.06.2013 : 15:50:41
Živjo,

kot kaže s Sky ne bova mogli izogniti dalmatinskim težavam. :( Zanima me, če morda kdo pozna sestavo uro-pet paste, predvsem, kaj je vir beljakovin?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 17.06.2013 : 16:28:35
klik (http://www.kosovir.com/prehranski-dodatki/274-uro-pet.html)

Sestava: sojino olje, slad, dekstroza, melasa iz sladkornega trsa, ribje olje, DL-metionin, propilen glikol

Analiza: vlaga 29,6 %, mascobe 23,6 %, beljakovine 5 %, pepel 0,1 %, kalij 0,05 %, zveplo 0 %, klor 0 %, magnezij 0 %, kalcij 0 %, natrij 0 %, fosfor 0 %, vlaknine 0 %, OH 0 %.

lp, m.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: čarka , ponedeljek, 17.06.2013 : 16:33:44
 Kolikor se spomnim, uro-pet niža pH urina, zato moraš vedeti kakšen pH ima pes. Za našega ravno zato  ni bil primeren.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: primorka84 , ponedeljek, 17.06.2013 : 19:08:30
maja01, hvala. Pa bila sem na kosovirjevi strani, pa nisem videla.
čarka, mi ga ravno zaradi pH-ja potrebujemo.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: banAncy , nedelja, 25.08.2013 : 22:17:58
Zivjo upam, da mi bo kdo znal pomagati. Imam mladica starega 6 mesecev in mu uhaja urin po kapljicah in tudi v luzicah. Pri vetu je dobil antibiotike-dajem mu jih sele en dan, tako da se se ne opazi razlike. Zanima me ali bi mu lahko zraven dodajala brusnicni caj? In po kolikem casu prime antibiotik? Ali bi to lahko kazalo na problem z ledvicam? Hvala ze v naprej


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: čarka , nedelja, 25.08.2013 : 22:27:31
A so pogledali, če so v urinu kristalčki? Pri nas je kapljalo, ko so se kristalčki nabirali v sečnici, ampak lulat s curkom pa ni mogel. Načeloma mora prijeti antibiotik najkasneje v 3 dneh, ampak znaki izboljšanja bi se morali sigurno pokazati že jutri. Brusnice pa komot dodajaš.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: banAncy , nedelja, 25.08.2013 : 22:37:40
Ne po mojem opisu so mu to dal. Lula tud v curku in po kapljicah. Mislis, da bi moola zdej zahtevat, da mu pregledajo Za kristalcke?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: čarka , ponedeljek, 26.08.2013 : 10:56:34
Če bo antibiotik prijel, kar bo vidno v tem, da ga ne bo več tako dražilo in ne bo več tako pogosto lulal, ni vzroka za takojšnjo paniko, le predpisano dozo mora absolutno pojesti do konca. Če pa bi se to v kratkem spet ponovilo, pa prosi in v vsaki "normalni" kliniki/ambulanti lahko dajo urin tudi pod mikroskop in pogledajo, če so tudi kristalčki.

Podporna terapija pa je vedno dobrodošla, tudi ko bo končal z antibiotikom.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: banAncy , ponedeljek, 26.08.2013 : 19:44:53
Hvala za pomoč čarka:) danes sem že opazila napredek urin mu ne uhaja več tako, kot prej. Dajem mu tudi čaj, ki pa ga ima zelo rad. Si kot podporno terapijo mislila čaj ali kaj drugega?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: banAncy , sreda, 28.08.2013 : 06:38:28
Carka mene samo zanima, po kolikem kasu si dala psa pregledat za kristalce v secnici. Mojemu ponoci se zmerom uhajajo cele luze.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: čarka , sreda, 28.08.2013 : 07:42:46
Če veterinar ob prvem kontaktu ni analiziral urina, bi/bo moral to nujno narediti po končani terapiji. Sicer nisem noben strokovnjak, ampak sliko tega kakšno je stanje, moraš dobiti, pa ne samo na osnovi videnega, kolikokrat še pes lula. Poskrbi, da bo pojedel vse antibiotike in če boš imela še vedno občutek, da vse ni OK, ponovno obišči veterinarja, mogoče tokrat izbereš drugega.
To, da mu ponoči še uhaja urin, meni ne izgleda ravno dobro, ampak seveda, ni nujno, da so razlog kristalčki. Že danes pa pokliči veterinarja in mu vse, tu napisane skrbi, po telefonu  tudi povej, oz. vprašaj za mnenje. Če je pravi, bo psa ponovno naročil na pregled in naredil še dodatne "teste". Pa ne pusti se odgnati, da je pes še premlad za kamne  ::) (ki lahko nastanejo iz kristalčkov).


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: banAncy , sreda, 28.08.2013 : 10:52:28
Danes sem klicala veta in ga vprasala za te kristalce. Reku mi je naj probam se z eno hillsovo hrano, k je prau temu namenjena. Vprasala sem ga, kako se se drugace da odpraviti kristalcke in mi je reku, da z to hrano. Pa pocakal bomo do petka ce se se kej izbolsa. Omenu pa je, da ma lahko tut kaksno bakterijo. Pocakala bom do konca tedna, drugace bom pa sla k drugemu vetu, da naredi test. Mi mogoce kaksnega priporocas?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Pepsi , sreda, 28.08.2013 : 11:20:22
Hmmm...kakšen veterinar pa je to, ki reče, da ima pes "mogoče kakšno bakterijo" in te pri tem ne pokliče nazaj v ambulanto?

Jaz na tvojem mestu ne bi preveč čakala, temveč bi šla k drugemu veterinarju. Kuža naj ima poln mehur, da se bo tam polulal v "ledvičko" oz. mu bodo odvzeli urin z iglo, če ne bo šlo drugače.

Jaz bi bila na tvojem mestu kar tečna in zahtevna stranka! Mi smo se z uroinfekti pri yorkici ukvarjali eno leto  - sem skoraj diplomirala iz tega.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: čarka , sreda, 28.08.2013 : 11:30:30
Če pes dobiva antibiotik, je ta seveda namenjen bakterijski okužbi sečil. Že to, da ga je predpisal kar po tvojem pripovedovanju, mi je malo čudno, ampak, glej, jaz nisem vet.
Res je, da mogoče predpisani antibiotik ni pravi (za vrsto bakterijske okužbe), ampak reči, če ne bo boljše pa probajte z dietno hrano, pa je zame več kot mimo, žal.
Ja, hrana je res možna pomoč pri kamnih, ampak verjami, da je tudi v tem primeru potrebno narediti natančno kemijsko analizo kamnov, ker kar tako predpisana, najpogostejša ledvična dieta, lahko naredi tudi veliko škodo in tvorjenje kamnov samo še pospeši (mi smo dokaz!)

Ne vem sicer od kod si, ampak v LJ. je sigurno večina klinik in vetov več kot usposobljena, da delajo tako kot je za psa in njegovo najhitrejše okrevanje, nujno. Ponovno povdarjam, da ne vem koliko časa ima pes že antibiotično terapijo, ampak kar čakat na določen dan, potem pa šele v akcijo - jaz sigurno ne bi tako postopala.
Bi mu še 1x zatežila, bolj iz tega vidika, da psu urin še vedno uhaja, kljub ??? dnem uživanja antibiotika in če je to res OK, ker razumem, da so veti tudi alergični na "strokovno podkovane laike", ki že sami poznajo diagnozo,  drugače pa čisto takoj poiskala novo pomoč - drugje.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Skuiki , sreda, 28.08.2013 : 11:35:46
banAncy, nikar ne dajaj psa na dietno hrano, ne da ugotovite, kaj mu je.
Ker bo hrana spremenila pH urina, kar lahko na koncu povzroči še dodatne
težave s tvorbo druge vrste kristalov.

Kristali se v urinu zlahka vidijo, prav tako bakterije, potrebno je samo narediti laboratorijski pregled urina.

Od kod si? Če si iz Ljubljane, lahko greš s psičko tudi na Veterinarsko fakulteto.

Jaz ne bi več čakala pri tem veterinarju, če se ne zgane s pregledom urina, glede
na to da standardna terapija z Enroxilom očitno ne deluje.

Pri nas se z urinoinfekti zabavamo že osem mesecev skupaj, zgleda takšna minorna
nadloga, ampak žal sploh ni  :-\



Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: banAncy , sreda, 28.08.2013 : 11:49:06
Dogovorila sem se z drugim vetom, da se danes oglasimo da pregledajo urin. Da vemo na čem smo. Skuiki kaj so pri tvojem psu ugotovili? Kaj je bil vzrok? Hvala vam za pomoč. Vam sporočim kaj bojo ugotovili. Mogoče kdo ve ali bi lahko bili problemi z ledvicami, ampak kuža imašele 6 mesecev. :/


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Skuiki , sreda, 28.08.2013 : 11:57:32
banAncy, pri moji gre za ponavljajočo okužbo mehurja z E. Coli, ki je rezistentna na večino razpoložljivih antibiotikov (smo delali bakteriogram). Kristalov v urinu ni, nekaj časa nazaj je kazalo, da gre za težave z ledvicami, vendar ponovljeni testi
tega niso potrdili.

Kaj je pa vzrok, da se vnetje ves čas ponavlja kljub podporni terapiji z brusnicami (obstajajo posebne tablete z brusničnim ekstraktom za pse) in Urifarjem pa žal ne vem.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: banAncy , sreda, 28.08.2013 : 12:08:44
Skuiki trenutno mu dajem tudi brusnicni caj. Upam, da ni kaksen problem z ledvicami :( vam sporocim kaj bodo povedali.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: banAncy , sreda, 28.08.2013 : 15:09:22
Evo prisla sem od veterinarja. Pregledali so urin-vse ok, pregledali so mehur z UZ-vse ok, pregled ledvic (odvzem krvi)-vse ok, pregled sladkorja-vse ok. Po pregled so mi rekl, da pes nebi mogu bit boljsga zdravja. Ce ne bo ok po koncani terapiji z antibiotiki, bomo dal se zivce pregledat. Rekl pa so, da je lahko tudi kaj psihicnega, ker pregledi niso nc pokazal.

Se mogoce se komu kaj dozdeva? Nevem ali mu naj dajem zdej une brikete k mi jih je priporocu prejsnji veterinar?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: uraa , sreda, 28.08.2013 : 15:14:43
Ne, ne spreminjaj briketov, ker lahko spremenjen pH povzroči nastajanje kristalov. Je v zadnjem času bila kakšna sprememba, ki bila ga lahko  vrgla iz tira, v psihičnem smislu?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: banAncy , sreda, 28.08.2013 : 15:34:20
Ne nic takega ni bilo...to sem tud jst razmisljala pa nism nc kej tazga zasledila.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: banAncy , sreda, 28.08.2013 : 15:35:08
Omenjal so mi tudi kapljice propalin al neki tazga.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: banAncy , nedelja, 22.09.2013 : 11:48:09
Evo zdaj smo resili problem z uhajanjem urina. Naj razlozim mojo izkusnjo. Psu je uhajal urin, ko je spal (ponoci in zjutraj, cez dan je bilo ok). Najprej sem mu dajala antibiotike-naj bi imel vnetje mehurja. Po enem mescu dajanja antibiotikov, se ni nic spremenilo. Pregled urina vse ok, ultrazvok mehurja in ledvic- vse ok, pregled krvi-ok. Na koncu ugotovili, da je verjetno povezano z psiho. Nisem vec vedela kaj naj naredi. Tako sem se odlocila Za zdravljenje z energijami in res peljem psa na 3 zaporedne terapije po priblizno pol urce. Kaj se je zgodilo, dva dni je teklo od njega, zdaj je pa ze par dni ok. Upam, da se bo kdo tudi odlocil Za tako zdravljenje :)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zaposlena , sreda, 26.03.2014 : 08:22:37
Naš Jak ima tudi probleme z urinom.  :(
Prejšnji teden (četrtek, petek in sobota) je bil prostor na postelji, kjer ponavadi spi, malo moker.......po moje mu je malo ušlo med spanjem.
Pa takrat nisem neke prevelike pozornosti temu polagala. V nedeljo ni bilo nobenega problema, pa sem že bila vesela, da je bilo prisotno le malo moje paranoje in da bo zdaj vse ok. :)

V ponedeljek pred spanjem okoli 23.ure pa je šel Jaka k vratom in mi "nakazal", da je treba it ven (čeprav imava sprehode redno urejene 3x dnevno in sicer ob 7, 15 in 19.uri).
Sem ga peljala ven in je lulal fuuuul dolgo, potem pa hitro nazaj domov in spat.
To mi je že bilo malo čudno.
Poleg tega sem v teh dneh tudi opazila, da veliko več kot ponavadi popije.

Naj povem, da je bil kastriran pri 2.letu starosti, hrane nisem spreminjala, v zadnjem času ni bilo nobene posebne spremembe.

Včeraj zvečer se je zgodba ponovila, vendar ker nisem bila dovolj hitra, da bi ga peljala ven, je kar pred vrati nastala gromozanska luža.
Jaka je imel tako slabo vest, da se je skril pred mano.  :'(

No, to je bilo ob 23.uri, danes pa vstanem ob 6 in vidim v sinovi sobi 2 veliki luži  :(.......urin zelo močno rumene barve in neprijetnega vonja.

Razmišljam, da ne bi nič čakala, ampak kar danes po službi šla do veta.....imam prav?
Hvala za vaša mnenja in nasvete.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: SinM , sreda, 26.03.2014 : 08:30:14
Zna biti uro-infekt.
Veterinar popoldan, ja.
Kura antibiotikov in bo spet vse po starem.  ;)
Čim prej se scajtata.  :-*


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: SinM , sreda, 26.03.2014 : 08:41:11
Eh, pozabila dodati:
na popoldanski pi-pi sprehod vzemi s seboj lonček in ujemi malo "magične tekočine"  :P, da bodo lahko potrjeno predpisali antibiotike.  ;)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zaposlena , sreda, 26.03.2014 : 08:54:48
Eh, pozabila dodati:
na popoldanski pi-pi sprehod vzemi s seboj lonček in ujemi malo "magične tekočine"  :P, da bodo lahko potrjeno predpisali antibiotike.  ;)
A to je dobro, da že zraven prinesem brez da mi oni to rečejo?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: SinM , sreda, 26.03.2014 : 08:57:52
Običajno rabijo za potrditev diagnoze. (morali bi, ker na pamet predpisovati antibiotike ni ok)
Potem imaš pa "projekt" pi-pi tam na mestu, ki pa lahko rata, al pa tudi ne.  ;D


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zaposlena , sreda, 26.03.2014 : 09:14:17
Klicala veta, je rekel naj prinesem (če se le da) urin zraven.....hehe....to bo še podvig....... ;)



Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: SinM , sreda, 26.03.2014 : 09:21:56
 O0
Sterilizirane lončke v ta namen (no, za dvonožce), lahko kupiš v vsaki lekarni.
Sej ni take krize. Lepo se postaviš za pesjana in od zadaj ujameš curek.  ;)
Pri puncah je tole bolj podvig, verjemi.  ::)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: vesoljka , sreda, 26.03.2014 : 09:24:08
Meni je vet vedno rekel tudi, naj urina ne pustim predolgo stat, pač čim bolj frišnega.

Ja, pri psičkah je to res lažje izvedljivo. :) No, pa sem ravno prebrala od S in M 2011, da je ravno obratno.. :P Meni se zdi fantovski curek težje lovit.  ::)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: SinM , sreda, 26.03.2014 : 09:27:46
Meni se zdi fantovski curek težje lovit.  ::)
;b ;b
Najbrž je odvisno od višine nog.
Še bolj verjetno pa od pesjanarja.  :P
Pri nas je baba "drama queen", desc pa itak rad nogo dviguje.  ;b ;b


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zaposlena , sreda, 26.03.2014 : 09:32:37
Glede na to, da sem skoraj 100%, da bom ob prihodu domov naletela na lužo, me zanima, ali velja, če z injekcijo tisti urin zajamem in ga nesem?
To bi bilo najlažje izvedljivo, ampak ne vem, če bi to veljalo......

Ker imam občutek, da če bom jaz njemu "tam spodaj" kozarec podstavljala, da ne bo lulal oz.se bo prestavil par metrov naprej in lulal......jao....se kar vidim......za posnet bo tole, ko bom letala za njim z lončkom.  ;D


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: SinM , sreda, 26.03.2014 : 09:41:59
Na tleh je inficirano. Ne bo ok.
Tehnika uspeha: stojiš za njim (brez kakšne poze "zlobnih namenov"  8)) in na hitro podstaviš kozarček, ko že ene 2 sek spušča.  :P
Ziher ne bo dojel toliko časa, da boš ujela zadostno količino. Ne rabiš celega lončka.
Čist ok bo 0,3 do 0,5 dcl (za enega "ta kratkega domačega").  ;)
Good luck.  :-*


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zaposlena , sreda, 26.03.2014 : 09:55:40
Hvala vam. Poročam.
Zdaj pa akcija.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zaposlena , sreda, 26.03.2014 : 14:12:13
Prišla od veta.
Uspelo mi je uloviti par kapljic urina......je bil kar podvig ;D.......zgleda Jaka ni bil najbolj pristaš tega, da mu šefica lonček tam zadaj pristavlja........ampak mi je uspelo dobiti ravno toliko da je bilo dovolj.
V urinu je bila prisotna tudi kri :(, naredili preiskavo, odvzeli še kri (iz ene tačke ni priteklo dovolj, pa smo vajo ponovili še na drugi tački in zdaj imamo obe tački poviti in smo ful bogi in si ful zaslužimo priboljškov  :D) ter opravili še biokemične.

Povzetek - močno vnetje mehurja :(, levkociti malo povišani, prav tako je povišan en jetrni parameter. Dobil takoj eno protibolečinsko injekcijo in antibiotik Enroxil za 14 dni.

Vetu se zdi, da malo preveč pijemo, zato sedaj merimo, koliko pijemo.

Jaka se mi zdi, da je že po injekciji malo boljši - vsaj bolj živahen kot je bil, šefica pa ima zopet tanjšo denarnico.  ;)
Upam, da bo to vse za en lep čas in da se ne bomo vračali nazaj. :)



Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: SinM , sreda, 26.03.2014 : 14:18:54
Ja, itak je boooogiiii, noooo.  :P
Fejst velik cartat, pa bo še bolj boooogiiii.  ;) :P

A so mogoče sladkor v krvi tudi pregledali?
Pitje velikih količin vode je včasih znak za sladkorno.  :-\



Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zaposlena , sreda, 26.03.2014 : 14:31:30
Ja, itak je boooogiiii, noooo.  :P
Fejst velik cartat, pa bo še bolj boooogiiii.  ;) :P

A so mogoče sladkor v krvi tudi pregledali?
Pitje velikih količin vode je včasih znak za sladkorno.  :-\


Ne bi vedla, če je bil sladkor tudi pregledan......ampak rekel nihče nič ni, jaz pa tud ne vprašala :P.......sem pa pomislila na to....vsaj pri ljudeh vem, da so velike količine popite tekočine opozorilni znak.

Mimgrede - mogoče ful butasto vprašanje - se psu izmeri krvni sladkor kot človeku? So vrednosti enake kot pri človeku?


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: SinM , sreda, 26.03.2014 : 14:42:01
Uf, to pa ne bi vedela.  :-\

Je pa čist možno, da je povečanje količine pitja povezano z infekcijo.
Tako da, brez alarma. Samo kontroliraj količine sedaj, ko je antibiotikih.
Hitro se pozdravite.  :-* Boš videla, Jaka bo najkasneje pojutrišnjem spet stari falot.  ;)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: čarka , sreda, 26.03.2014 : 15:16:02
Naša Bindi pri vsakem uroinfektu pije ogromno, preveč, tudi do 3 litre  ;^* in vsakič zaženejo še dodatno paniko za ?? sindrom, pa se potem vedno vse normalizira. Držim pesti, da bo tudi pri vas tako  :)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zaposlena , sreda, 26.03.2014 : 15:32:22
Naša Bindi pri vsakem uroinfektu pije ogromno, preveč, tudi do 3 litre  ;^* in vsakič zaženejo še dodatno paniko za ?? sindrom, pa se potem vedno vse normalizira. Držim pesti, da bo tudi pri vas tako  :)
No, takšni komentarji so mi zelo všeč. ;) Hvala za spodbudo. ;)

Paniko hočejo zganjat zaradi povišanega jetrnega parametra? vsaj zdi se mi tako.
Itak smo zdaj na antibiotikih 14 dni, pa upam da se stanje stabilizira in se vrne v stare tire in se v tem času tudi pitje umiri.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Lynn , sreda, 26.03.2014 : 16:36:44
Držim pesti za Jakata, da se čimprej pozdravi in da bo spet vse ok z njim. :-*  :)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: bina , sreda, 26.03.2014 : 18:49:43
našemu samcu je vedno urin jemal vet s katetrom. Je bilo še najlažje in pes sploh ni vedel, da se kaj dogaja.
Je imel pa on kri v urinu zaradi povečane prostate. In ko smo pozdravili prostato, so se tudi težave z mehurjem nehale.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zaposlena , sreda, 26.03.2014 : 20:37:30
našemu samcu je vedno urin jemal vet s katetrom. Je bilo še najlažje in pes sploh ni vedel, da se kaj dogaja.
Je imel pa on kri v urinu zaradi povečane prostate. In ko smo pozdravili prostato, so se tudi težave z mehurjem nehale.
Naš je kastriran in baje kastrati naj ne bi imeli težav s prostato. :)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: pudelj , sreda, 26.03.2014 : 20:46:04
Jaka,cimprej se pozdravi.ko je kiara imela uroinfekt je po 10 dnevni kuri antibiotikov morala le te jesti se en teden da smo dokoncno pozdravili.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Zaposlena , četrtek, 10.04.2014 : 07:51:30
Včeraj kontrola urina po 14 dnevnem jemanju antibiotika.
Levkociti še vedno malo povečani  :(, čeprav sem bila prepričana, da bo vse bp - glede na to, da Jaka normalno lula zunaj, normalno pije in se tudi drugače čisto fajn počuti.
Vetka predlagala, da podaljšamo antibiotik še za 1 teden, zopet naredimo pregled urina in če tudi takrat ne bodo zadovoljive vrednosti levkocitov, bodo naredili ultrazvok mehurja in teste za jetra in žolč.

Morda kakšne izkušnje - kaj bi lahko bilo z jetri narobe?  :-\





Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: bina , četrtek, 10.04.2014 : 08:57:46
Naš je kastriran in baje kastrati naj ne bi imeli težav s prostato. :)
ja, to je pa res. Zato so našemu takrat predlagali kastracijo.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , četrtek, 10.04.2014 : 09:44:30
Nimajo težav s prostato, imajo pa težave z uhajanjem urina in posledično s pogostimi vnetji, prav zaradi tega (tudi naš).
Upam, da čim prej porihtate.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Xena , ponedeljek, 08.09.2014 : 11:54:17
Ima morda kdo izkušnje s PROPALIN sirupom in starostno inkontinenčnimi SAMCI? Vnetje, uroinfekt ali karkoli drugega je že veterinarsko izločeno, dejansko gre za starostno uhajanje urina.



Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , ponedeljek, 08.09.2014 : 18:17:02
Ja, mi, veliiko srečo boste imeli, če ga bo lahko prenašal. Pri nas so se v 14 dneh pokazali vsi stranski učinki: izguba apetita, slabo počutje, bruhanje, na koncu ga je tako zagrabil želodec, da se ni več mogel niti premikati. Za pozitivne učinke ni bilo časa, ker smo ga prej ukinili, raje malo brišemo im peremo nekajkrat na teden, pa hodimo ven 5x dnevno. Saj ni neke hude krize čez dan, ponoči se pa pogosto polula, kar je zoprno, če spi kje na kavču ali postelji.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , ponedeljek, 08.09.2014 : 18:54:05
Aja, meni so kot alternativo predlagali hormonsko zdravljenje s testosteroni, ker je pri starih kastriranih psih to pogosto glavni vzrok, namreč izguba hormonov. Se nisem odločila.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Xena , ponedeljek, 08.09.2014 : 20:03:21
Aha, hvala. Zdaj smo začeli, bomo videli, kako in v katero smer bo prijelo, če ne bo ok, pa valda več brisanja, preoblačenja ležišč in pleničke. ;)


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Xena , ponedeljek, 15.09.2014 : 08:36:28
Da malo poročam, zadeva je prijela, ponoči ni praktično nič več mokro pod njim, čez dan se pa najde tu pa tam še kak kapljica. Kakih stranskih učinkov (zaenkrat) ni. ,^


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , ponedeljek, 15.09.2014 : 09:26:05
Super, bravo.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: lial , sreda, 08.10.2014 : 16:07:56
Ker se prvič oglašam, pozdrav vsem!

Problem: 8 let stara psička, sterilizirana, pred 4 leti se je pričela pojavljati inkontinenca.
Propalin je do pred nekaj meseci deloval v manjši količini od predpisane, nato pa sem moral odmerek povečati na predpisano.
Kaže da kmalu tudi to ne bo dovolj.
Prosim za kakšen dodaten nasvet, oziroma Vaše izkušnje, morda z alternativnim homeopatskim zdravljenjem, ali drugim zdravilom.

Že vnaprej hvala!


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: čarka , sreda, 08.10.2014 : 17:42:14
A ste možnost uroinfekta izključili, pri nas je to pogosta kombinacija, pa je psica polovico mlajša  :-\

Homeopatska zdravila sicer obstajajo, po moje je pa je smiselno najprej preveriti kako je z urinom. Je pa tudi res, da z večjo  starostjo psičke ni pričakovati izboljšanja, žal.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: lial , sreda, 08.10.2014 : 18:28:17
Hvala za odziv!

Infekcija (vnetje materičnega vratu?) je bila zaznana pri zadnjem pregledu, zdravljena in menda tudi pozdravljena predvčerajšnjim, vendar imam slab občutek in razumljivo iščem 'plan B'.
Prav dejstvo, da ni več mlada je bistven razlog, za iskanje še kakšne možnosti.
Ne razumem pa, zakaj mi veterinar zavrača možnost jemanja Incurin tablet, morda imate kakšno informacijo tudi v to smer?

LP


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , sreda, 08.10.2014 : 18:46:27
Koliko pa kaj spije vode? Bistveno več kot prej ali ne?
V tej starosti se lahko začnejo pojavljati že kakšne hormonske, bolezenske zadeve  (npr.nadledvična žleza), zaradi katerih psi spijejo bistveno več kot prej in so potem zdravila proti uhajanju precej neučinkovita.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: čarka , sreda, 08.10.2014 : 18:54:24
Kaj pa vam povzroča slab občutek?
Po antibiotikih se spremeni/uniči tudi naravna flora v telesu psa in traja nekaj časa, da se ponovno vzpostavi ravnotežje. Ste med zdravljenjem dodajali psici tudi probiotike, kar je priporočljivo?
Če ne gre drugače in vas skrbi, bi bilo smiselno peljati psico še k kakemu drugemu veterinarju, žal pa sama Incurin tablet ne poznam.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: SinM , četrtek, 09.10.2014 : 06:08:10
Meni je bilo razloženo, da nekaterim psičkam Propalin enostavno ne prime in v tem primeru veterinar predpiše Incurin.
Imate vso pravico povprašati veterinarja zakaj zdravljenje z Incurinom zavrača. Lahko, da obstaja kakšen razlog zaradi preteklih diagnoz.
Če kljub temu nimate dobrega občutka, psičko peljite po drugo mnenje.

Slišala sem, da si nekateri skrbniki pomagajo tudi s homeopatijo, vendar natančnih informacij nimam (katera zdravila, ali v kombinaciji s Propalinom, ipd.).

Meni je že veterinarka predpisala uporabo znatno nižje doze od predpisane. V začetku so zadoščale 14 dnevne kure, pa je bilo potem 2 meseca ok. S časom je bilo potrebno preiti na stalno doziranje. Trenutno smo na 1/3 predpisane doze na 2 dni. Je pa odmerek popolnoma odvisen od posamezne psičke. Da "uloviš" najmanjšo možno dozo, pa je stvar poskusov.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: lial , četrtek, 09.10.2014 : 07:03:08
Bistvenega povečanja pitja vode ne opazim.
Res pa je, da prej nikoli nisem bil pozoren na količino spite vode, to gledam šele zadnje čase tudi zaradi vprašanj veterinarja v to smer.
Prej smo vedno pazili le, da je imela ves čas dovolj sveže vode v skodeli.
Vendar niti ne vem, koliko bi bila normalna količina...

LP


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: sanco1a , četrtek, 09.10.2014 : 09:25:26
Če je za 15-kg psa še normalna, vendar že zelo visoka doza popite vode 1,5l/dan, je za 30kg zelo veliko, kar je nad 3 litre, predvidevam.
Dajte malo opazovati, predvsem če morate vodo večkrat dolivati.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: lial , četrtek, 09.10.2014 : 17:55:47
Hvala za podatek o količini!
Seveda bom zelo pozoren.

LP


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: Krota , sobota, 22.11.2014 : 18:03:47
Kako je s kužkom?

Moji psički je urin rahlo (na vsake toliko) začel uhajat zaradi odpovedi ledvic. Dajte pregledati kri, če je še niste.


Naslov: Re: uhajanje urina
Poslano od: lial , sobota, 22.11.2014 : 18:51:59
Z našo psičko težave še niso končane. Še vedno se pojavi nekakšna tekočina, redkokdaj jo lahko prepoznam za urin, največkrat pa kakor prozorno nekoliko mastno tekočino.
Bila je na vseh možnih pregledih, testirali so kri, urin, celo pred kratkim so ji pod narkozo vzeli vzorce sluznice na materničnem vratu in jih poslali na testiranje, rezultat pa je vsakič negativen, nobenih sledov infekcije ali kakšne druge bolezni.

Ker sem že nekoliko obupan, prosim za nasvet, kam naj se še obrnem, recimo za "drugo mnenje", najraje v Ljubljani ali bližnji okolici.
Saj ne, da bi ne zaupal trenutnemu veterinarju, vendar morda bi kljub temu kdo lahko svetoval še kaj drugega.

LP