mojpes.net

aktualno => Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje => Sporočilo, začeto od: sessa , ponedeljek, 08.02.2010 : 22:03:39



Naslov: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , ponedeljek, 08.02.2010 : 22:03:39
Sploh ne vem kje naj začnem. Tako sem jezna in razočarana in žalostna. Večerni sprehod s psom se pri meni pač vedno konča s solzami. Prijazen mešanec, srednje rasti, izgleda mlad nas napade sredi gozda. Z mojim se igrata. Pokličem sorodnico, ki živi v bližini in ta mi oznani ''veselo'' vest, da ta pes tako ali tako že tava nekaj dni naokrog in naj se nič ne sekiram, je čisto prijazen. Aha, seveda, sem čisto pozabila za trenutek, da je to nekaj čist normalnega a ne. Pes na potepu. Moj fant ponori kot ponavadi: Ne moreš ga kar vlačit s sabo, si znorela, ne moreš vsega pobirat po cesti....boma se pozanimala če bi ga kdo imel pa ga bova šla iskat.  :o ??? :-X Tukaj začnem zavijati ko sirena. Še zdaj se počutim prazno. Povejte mi nekaj dragi mojpes.net-ovci, a sem edina v Mariboru, ki sem pripravljena storiti vse za žival. A sem edina, ki ne razume zakaj bi psa pustila veni na mrzlem, lačnega, osamljenega?! Je to normalno? Pa kje ste vsi? Ste vse prostovoljke iz Ljubljane? Koga lahko pokličem, kdo mi bo pomagal? Počutim se samo, nemočno. Kaj naj vzamem res vsako žival na cesti s seboj, jo kastriram, steriliziram, cepim, vse na svoje stroške, sama. In kaj naj potem, ko se bo nabralo 20 psov in nekaj sto mačk v stanovanju, naj se kar stran spravim od obupa? Ne vidim več izhoda in ne vidim več smisla živeti v mestu, kjer najdem psa in ne upam poklicati v azil ker
a)ne delajo, ko je praznik
b)rajši RES živim z 20 psi kot pa da psa napotim v azil MARIBOR, kjer se niti ne trudijo da bi psa oddali in bo 30 dni zaprt v majhni celici, potem pa ga bodo pokončali
c)ker je vsepovsod boljše kot tam
Ne pomaga potem tuliti po forumu, da smo morali gledati živalsko truplo sredi ceste. Zdaj takoj je treba pomagati vsaki živali. In to brez izjeme. Jaz sama ne zmorem. Niti ne vidim smisla spraševati kdo izmed vas je pripravljen vzeti psa, ki ga očitno razganja od hormonov in strasti po potepu. A je kdo? Ga bo kdo imel dokler mu ne najdemo doma? Najbolje bi bilo, če bi ga vzel nekdo z dvoriščem, pa da ga čez noč da spat v kakšno klet, ker zapret v kako sobo takega psa, to bi bil polom. Verjetno bi se mu zmešalo. Najprej bi par dni potreboval kakšno dvorišče, da se navadi ljudi, ker jih namreč ne šlivi. Ma kaj, saj že vidim poste v smislu : kaj bi pa ti sploh rada? Ma kaj v smislu, verjetno kar dobesedno, ne bi bilo prvič. Ampak kaj pa naj. Naj napišem ta post na facebook? Samo tukaj ''poznam'' ljudi, ki mislite približno podobno in vlačite živali s ceste. Komu drugemu naj to povem? Če me pa noben ne razume. Če sem pa psihopat, ker bom spet tulila za tem psom vso noč, ker mi ne gre v glavo kako je lahko človek taka pošast in zanemari psa. Ali katerokoli žival. Le kaj mi je storiti? Nič. Kap me bo pač enkrat od sekiranja.
 Pes je pobegnil nekam v gozd, če koga zanima. Sklepam, da ima kje kašno hišo blizu katere spi. Za mene nima lastnika. In nobenemu azilu ne bom prijavljala (v primeru da se kdaj še znajde v mojem stanovanju) najdbo živali. Ne bom. Te živali nimajo lastnikov in nikomur jih ne bom vrnila. Basta. Banda Mariborska, kdaj bodo začeli kaj delat?! Kdaj bodo začeli delat to za kar so plačani?!


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: enaNika , ponedeljek, 08.02.2010 : 22:36:05
Dobro jutro v Máribóri. Sem že v drugi temi razlagala, kako imamo pri nas vse lepo urejeno. Če se najde kje kaka žival, se ponavadi najde tudi kdo, ki ji ponudi skledo hrane in kako škatlo za spanje. Tako: za žival je poskrbljeno, ima hrano in zatočišče, ima lastnika (to je oseba, ki je pred blok postavila skledico hrane). Prostoživečih / zapuščenih živali torej na območju Maribora NI. Saj, kam bi pa prišli, če bi po evropski prestolnici kulture, po prizorišču bodoče univerzijade, lutali nikogaršnji psi in mačke. Živali se "olastninijo", fasade se pleskajo, zavetišče imamo najlepše na svetu in v okolici (to je za vsak slučaj, ker, kot rečeno, nikogaršnjih živali itak ni)... A nam ni lepo?

Ne da bi vedela, da imamo v MB še kako društvo v zvezi z živalmi, razen onega uradnega, ki ima čez tudi novo zavetišče.

Torej, ja, ostaneta ti dve možnosti. Ali da pogledaš stran in se delaš tele (tako kot večina ljudi; marsikdo se je tega silom prilike navadil), ali pa pobereš psa / mačko, porihtaš na svoje stroške in imaš potem doma. Poskušaš oddati, seveda, ampak je povpraševanje manjše od "ponudbe" in se ti začnejo počasi kupčkat. Sčasoma tvegaš tudi kaki resen spor z ostalim (predvsem moškim) delom familije. Imajo sicer radi živali, niso pa tako "sentiš" in (deloma silom prilike) ravnajo rajši po metodi A.

Kakega konstruktivnega predloga pa od mene žal ne bo, ker niti sama ne vem, kako bi ravnala v tvojem primeru.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 08.02.2010 : 22:40:00
Pa kaj je res tako grozno to mariborsko zavetišče?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Patapižu , ponedeljek, 08.02.2010 : 22:46:05
sessa, ne bluzi. Drugič pokliči 113, kjer ti bodo dali tel. od dežurnega oskrbnika, ki bo prišel po žival.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , ponedeljek, 08.02.2010 : 23:01:34
Ma ti ne bluzi. A imaš tako dobre izkušnje z našim azilom kaj? Lepo zate.
Smetka, ni grozno. Imajo bokse, imajo hrano, nekateri še celo dobijo kruh in mleko, če so fejst pridni  :o (sarkastično mišljeno, kje ste pa videli psu dajat kruh in mleko, sploh če ti drugi plačujejo hrano za pse). Imajo sprehode 2 uri na dan, če pride kak sprehajalec mimo. Jaz pa psa sigurno ne bom vlačila v azil, kjer se z ljudmi ne da normalno komunicirati, kjer se tumoraste pse ne pozdravi oz, se jim ne odstranijo tumorji, kjer se z mladiči ravna kot z ostalimi potepuškimi psi, kjer so dolgodlaki psi en sam vozelj in ko jim to prijazno omeniš, skomignejo z glavo,kjer psi sploh nimajo imena,(ah ja, za spletno stran so si jih hitro izmislili)kjer se pri 10 psih v celem azilu ne sfolga obdržati čistih boksov, oprosti ne morem. Kako lahko nekdo dela v azilu, ki ima žival toliko rad kot vsak drug na tem svetu. Kdor je drugega mnenja, naj vozi živali tja, jaz ne bom.
Bom pač bluzila a ne? Mislim svašta. A se ne da niti na tem forumu normalno komunicirati Patapižu? Če nimaš kaj pametnega povedati, ne komentiraj. Če bi želela bi pes bil v azilu, kaj ne razumeš?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Patapižu , ponedeljek, 08.02.2010 : 23:13:33
A se ne da niti na tem forumu normalno komunicirati Patapižu? Če nimaš kaj pametnega povedati, ne komentiraj. Če bi želela bi pes bil v azilu, kaj ne razumeš?
A to je za tebe normalna komunikacija? Za mene ni. Torej, izvoli, bluzi - kolikor ti srce poželi.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Klavdija , ponedeljek, 08.02.2010 : 23:30:50
Pa kaj je res tako grozno to mariborsko zavetišče?

Tudi jaz moram to sedaj vprašati.
??
Jaz bi psa odpeljala v zavetišče Maribor, če bi ga našla.
Koliko vem oni ne evtanazirajo živali. Tudi na spletni strani to piše.

Jaz sem iz MBja, vendar psa ne morem vzet k sebi. Trenutno nimam niti kake druge ideje, razen zavetišča :(


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , ponedeljek, 08.02.2010 : 23:35:11
Kako to misliš, da ne evtanazirajo psa? To zdaj ne razumem. Pa saj nekam ga morajo dati, kam pa, ko zmanjka prostora? Klavdija, sem zgoraj napisala mnenje o azilu. Jaz sem pač tak karakter, da se ne morem zadovoljiti z minimumom. Zelo škodim sebi in ostalim v mojem krogu s tem, ampak ne morem peljati živali nekam, če VEM, da tam ne naredijo za njo vse, da bi se čim bolje počutila.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Klavdija , ponedeljek, 08.02.2010 : 23:39:55
100% ne morem trditi glede evtanazije, ampak piše na spletni strani. Pol bi že moralo držati. ::)

Ne vem sessa, ampak jaz vseeno mislim, da če ni primerne nastanitve za psa, da je vseeno bolj varen v zavetišču kot zunaj na ulici, gozdu, cesti....
Prav tako moraš obvestiti zavetišče da si ga našla. Preveriti čip...pa saj veš to vse. ;)


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: enaNika , ponedeljek, 08.02.2010 : 23:59:18
Smetka, v bistvu je skoraj še prekratek čas odprto, da bi se lahko kaj določenega reklo. Videti je lepo, napake pri gradnji so menda odpravljene, torej naj bi bilo tudi funkcionalno. Tudi z g . Štiblerjem imam s Šentiljske dobre izkušnje. Zato upam, da ne bo taki podn, kot so bili Zrkovci. Žal je pa ekipa bolj ali manj ista in zato je upanje bolj kot ne bledo.

Da ne dolgovezim: poglej si svoje opise živali, ki jih oddajaš in poglej si opise na strani mariborskega zavetišča. In ti bo takoj jasno komu je in komu ni mar, ali se katera žival odda, kako se odda in kam.

Moj čisto osebni občutek je pač, da bo to en taki kraj, kjer si bodo (občinski) veljaki sončili zobe ob "ubogih živalicah".


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Patapižu , torek, 09.02.2010 : 00:24:43
Pa kaj je res tako grozno to mariborsko zavetišče?
Mene osebno motijo betonske celice z linicami za hranjenje, radiatorji, ki so na hodniku (za zaprtimi vrati celic), pa sama postavitev zavetišča pod daljnovode. Glede delovanja pa ti ne vem kaj dosti povedat.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Klavdija , torek, 09.02.2010 : 00:27:49
Potem se psom ne kuri, tako kot so objavljali?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Patapižu , torek, 09.02.2010 : 00:36:31
Dvomim, da imajo talno gretje. Radiatorji na hodniku so bili, v času otvoritve, topli. Drugič, ko sem bila tam, pa sem bila samo v sprejemni. Tam je bilo toplo. Kako je v celicah, pa ne vem.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 00:44:02
Klavdija in Patapižu, vem, da so bila vratca ki ločujejo zunanjost in notranjost boksa pri minusu odprta-ponoči. Da bi bilo to ravno takrat, ko smo se mi mimo peljali in videli, vse ostale noči pa bi bilo zaprto? Mogoče.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: zona , torek, 09.02.2010 : 04:11:40
sessa-hvalevredno iz moje strani je to,da ti ni vseeno,vendar vse odgovornosti ne moremo vsi nalagati smetki in par njej podobnim..res ne-je resnično prenatrpana...moraš duša draga obvestiti vaše zavetišče,če stvar ne funkcionira pa leti prijava..če se še mi ne bomo (sploh zdaj)držali vseh predpisov,potem škoda,da imamo zavetišča sploh.Verjamem,da ti ni vseeno,tudi meni ni,tebe osebno poznam,ko sem ti čuvala Ruby,spoznali sva se in seveda takoj ujeli,istomišljenski ljudje so tko kot je luvi7777 enkrat meni napisala -ali si ali pa ne.Zato moraš delovati v skladu s pravili,če ti že ni vseeno.Mi smo pod Zonzanijem...hmm..pa kaj naj?Bolje to kot nič,čeprav se ne strinjam z nekimi stvarmi kar sem jim tudi davno nekoč povedala...Evo,Smetki ni vseeno in kam je prišla?Čir verjetno,če ne pa kmalu.Poskusi najti kaj pozitivnega v tem zavetišču,pojdi tja in povej,kaj te moti,mogoče pa le ni vse tako izgubljeno,ti,še kdo in še kdo..tako se premikajo stvari.Vsaj upam.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: ribjataca , torek, 09.02.2010 : 10:02:22
sessa, sva s patapižu oni dan (že nekaj nazaj) prav tako naleteli v mrazu in snegu na "lutajočega"psa...veeelikega, utrujenega, prezeblega. In sva ga pobasali v avto, poklicali 113 za nasvet ter ga odpeljali pred MB zavetišče, kamor je po kakih 15-ih minutah prispel tudi dežurni oskrbnik. Bil je zelo prijazen možakar, ki je vzpostavil s psom prijeten kontakt in z njim v topli sprejemni sobi sklenil priklicati lastnika, čeprav je bil že precej pozen večer.
Bog ne daj, da pobegne Župa in naleti na koga, ki bi se ob njeni usodi zjokal ter jo prepustil, da pač nadaljuje svojo "izgubljeno" pot.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 12:05:32
Vredu. Je javljeno v azil. Problem pa rešen a ne?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 12:09:15
Zona in NIKJER nisem napisala, da naj Smetka prevzame odgovornost-halo, kaj pa zdaj to pomeni?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: zona , torek, 09.02.2010 : 12:16:45
Narobe si me razumela...na žalost.Nisem rekla da naj Smetka prevzame odgovornost,buča.Le,da je takšna kateri ni vseeno in da vzame od povsod in se tako zabaše.Sessa niti najmanj nisem hotela biti arogantna,vendar si ti tako žalostna kar te čisto razumem.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Jana , torek, 09.02.2010 : 12:21:48
sessa, vsako jokanje tukaj potegne za seboj razmisljanje nas vseh, kaj narediti. S tem ni nic narobe, ce pred tem ze ti naredis vse, kar JE TREBA, pa potem, ko se zadeva ustavi, ne mores sama naprej. Nikakor pa to ni primerno v primerih, ko ti NE NAREDIS tistega, kar je edino prav, pa nas prosis za nasvete in celo pomoc.

Psa, ki ga najdes, je treba peljati v zavetisce, oz. ustrezno reagirati s klici na nekaj stevilk, od katerih je treba na pamet vedeti le 113. Vse ostale napotek dobis tam. To je treba storiti v vseh primerih in ne selektivno, kot tebi pase.

Osebno nikakor ne zagovarjam revolucionarnih in samoiniciativnih resitev, ne glede na to, kako gnusi se komu dat kaksnega psa v zavetisce. Zato, ker to pocnete, zavetisca delujejo tako, kot delujejo in prav zato, ker to pocnete, ne bodo nikoli in nikdar delala nic drugace, tisti pa, ki se trudimo v vsa zavetisca spraviti vse pike in vejice iz zakonov, imamo in bomo imeli tezave, od revolucionarjev pa ni pomoci, temvec le skoda. Ce bi vsi, ki najdejo zivali, peljali le-te v zavetisce brez pardona in ce bi vsi prijavljali vse, kar menijo, da v zavetiscih delajo narobe, tvojega sporocila sploh ne bi bilo, temvec bi le napisala, da si psa spravila v MB zavetisce. Ker pa jemljete razni Robin Hoodi pravice in zakone v svoje roke, se dogajajo izpadi kot tvoj.

Razumite, kakor hocete, ampak resevanje zivalovarstvene problematike ni na tem, da se bomo izogibali zavetiscem. V MB zavetiscu velja enaka zakonodaja kot v kateremkoli drugem.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 12:21:54
Ja, saj zdaj si ga nisem vzela. Bodo že iz azila prišli, ali pa mogoče ne. Kako jim bo. Ampak to za mene niti malo ne reši problematike neodgovornih lastnikov, dela v azilu in ljudi, ki se že nekaj dni obračajo proč, ko vidijo tega psa. Ali pa katerega drugega.
Prav tako bi rada pozvala ribjataca , ne vem kaj mi želiš povedati. Očitno nisi prebrala mojih postov do zdaj. Pes že nekaj dni luta naokrog. Kdo za vraga bi si želel, da se ga vrne takšnim lastnikom? Ne mi rečt, da ga iščejo ker je smešno.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 12:26:06
Jana, če prav razumem. Torej, da se spet ponovim, ker tega ne morem prebaviti, v vseh zavetiščih se torej ne odstranjuje tumorov in se ne neguje psov na ostale načine. Prav tako se slepim psom ne neguje oči ampak se jih zapre v boks in se pusti, da jih zavozlana dlaka pika v oči? Ali si mislila kaj drugega z zakonodajo? Ne razumem. Za vse tiste, ki pa ne berete mojih poov ali le na pol, pa ponovim še enkrat. Sem bila redna obiskovalka azila, sem povpraševala o vsem kar se  mi ni zdelo ok, nisem dobila odgovorov.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 12:33:08
Aja, pa še tole...fantje iz azila se ne javljajo na telefon, ko sva s fantom klicala policijo, so povedali, da zadnje čase skoz oni opravljajo njihovo delo, ker ljudje ne nehajo klicati policije v primeru živali. Oskrbnik si baje vedno znova menjava številke in se ne javla na telefon. Bravo!


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Jana , torek, 09.02.2010 : 13:04:13
Hm..., sessa, kako delajo v katerem od zavetisc, veste tisti, ki imate stik s temi zavetisci. Ce delajo kaj narobe, je treba prijaviti. Tega ne mores storiti, ce ne das psa v zavetisce in ce ne spremljas (z obiski zavetisca, v kolikor jih zavetiski red dovoljuje, z vprasanji zavetiskemu vodji ...) dogajanja v zavetiscu. Jaz pocnem to tam, kjer imam lastne izkusnje, nikakor pa tam, kjer jih nimam. Torej, ne pricakuje, da bom prijavljala nekaj, kar ti tukaj napises. V nobenem primeru.

Torej, najdenega psa si po zakonu dolzna dati v zavetisce. Zavetisce je dolzno postopati po zakonu, ki velja za vsa zavetisca enako.
Kaj je tvoj problem? Ker psa ne das v zavetisce zato, ker predvidevas, da z njim ne bo prav postopano, tudi ne mores prijaviti nepravilnosti zavetisca, jajcas pa se tukaj.

O odstranjevanju tumorjev odloca odgovorni veterinar v zavetiscu. Ce menis, da je v zavetiscu MB veterinar nepravilno postopal, zadevo prijavi na VURS. Imeti pa moras dovolj trden sum ali kaksen dokaz, saj rekla-kazala na vso sreco pri nas se nima zakonske podlage. Pa navesti je v prijavi treba zakonske clene, ki naj bi bili po tvojem mnenju krseni in izogibaj se custvenih izpadov, ker bo tvoja pritozba romala v tem primeru v koš.

Povprasevanje so bucnice. Ti pravis, da si sprasevala in odgovorov ni bilo, vprasani lahko recejo, da so ti vse povedali. Napisi vprasanje in ga naslovi na zavetisce. Napisi svoje osebne podatke (ime, priimek, naslov) in zahtevaj odgovor. Ce odgovora ne bo, pac nekje objavis vprasanje, opremis z datumi, kdaj si poslala in objavis, da odgovora do xy dne se ni. Posljes vprasanje tudi na VURS in ponovis postopek s podatki in zahtevo po odgovoru ...

Nobena znanost, le vpitje pac ne bo pomagalo in rece marsikdo marsikaj, pa tudi marsikdo ne rece niti tistega, kar bi moral. Na nacin, kot ti pricakujes, gremo nazaj in nikakor naprej v resevanju zivalovarstvene problematike. Prej, kot bos to spoznala, prej bos mirneje spala.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 13:57:09
Hvala Jana.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: zona , torek, 09.02.2010 : 14:58:25
Jana je zadela bistvo,jaz ga nisem znala tako opisati.Žal mi je če si narobe razumela moj post.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: kaja , torek, 09.02.2010 : 15:16:59
Mogoce psa kljub temu kdo isce, lahko je prisel od dalec, mogoce je usel nekomu, ki se ne znajde najbolje, mogoce.... Osebno bi psa ulovila in preverila, ce ima cip. Ce ga nima, bi pac sel v zavetisce. Tudi sama osebno nerada spravljam pse v nase zavetisce, ampak zal ni druge moznosti. To ali pa ce zunaj tava na mrazu, brez hrane in zavetja, v nevarnosti, da ga povozi avto ali sicne lovec. Jok pomaga en klinc. ;) Temu in vsem ostalim najdenim psom. lp


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 15:38:39
Zdaj kolikor je meni povedal mladi gospodič po psa ne nameravajo hodit, ker citiram :je brezveze da se vozijo okrog in ga iščejo. Pač pa so to nalogo prepustili meni in naj ga zadržim, ko ga najdem, da ga bodo prišli iskat. Tak zdaj mi je pa dekl dvignilo. Dokončno.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 15:41:37
Tako se SPET nihče ne javi, da bi preverila kaj je zdaj s psom.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Jana , torek, 09.02.2010 : 15:48:04
Zakaj bi ti pa dekl dvignilo? Ce smo odkriti, ti je tipcek cisto prav povedal in kar se mene tice, bi bil neumen, ce bi skocil na vsak klic, se posebej ce vemo, da se pogosto folk rad tudi mal zaje.... Torej, v praksi zadeva izgleda takole: ko zavetisce obvestis, da je tam in tam nek pes, se tudi zmenis, kako naprej. Obicajno je treba povedat, ali ga drzis, ali siba pes okrog. Ce ga drzis, bodo rekli, da ga drzi tako dolgo, da pridejo ponj, ce ga ne mores ti dostaviti do zavetisca. Ce ga ne zadrzis, ti bodo rekli, da ga poskusi uloviti in gre potem zadeva po prejsnjem stavku. Ce ga ne uspes ujet, ne morejo nic, temvec lahko samo cakajo, da ga bo nekdo zadrzal. Saj menda ne misli kdo resno, da bodo ko blesavci letali okrog in iskali izgubljene pse, ali celo leteli iskat psa, ki sploh ne obstaja?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 15:53:57
No fino. Pa počakajmo da ga nekdo od vaških kmetov pridrži ;) sploh tukaj ob eni najbolj nevarnih cest v okolici. Jaz vel ne bom, nočem in ne morem stat na javnem mestu, da boste vsi metali odpadke vame. Lep dan še naprej!


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: kaja , torek, 09.02.2010 : 15:56:24
Tvojega zadnjega posta ne razumem. ??? Vsi smo ze kdaj cakali na to, da je kdo prisel iz zavetisca po psa, pa kaj? Zona ga je imela ze cez noc, jaz tudi, pa marsikdo drug... Ti ap kot razumem si iz Maribora, torej nimas dalec do zavetisca. odpelji ga sama. lp


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Jana , torek, 09.02.2010 : 15:57:25
Lej, cepetanje ne pomaga in nihce ne mece odpadkov vate, temvec ti zelim povedati, kako stvari potekajo, pa ce je tebi prav ali pa ne. Ti pac imas napacne predstave, da se da vse uredit na forumu ali z vpitjem. Ti povem, da se ne da veliko tako uredit.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 16:04:08
Ne gre se zato. Pes mi je včeraj pot prekrižal sredi gozda v temi, ko se je naveličal družbe mojega psa je tudi zbežal nekam neznano. A naj tekam za njim po temi, če nisem imela niti ovratnice in povodca da bi ga pripela? Po pogovoru z znanci, sem zvedela da psa že nekaj dni poznajo in da je skoz na relaciji dveh naselij in gozda. In zdaj naj jaz se vsedem v avto ali pa peš hodim po mariboru oz. okolici in iščem psa, ki so ga drugi zanemarili in pristojni ne bodo prišli ponj? Zato, ker sem očitno edina v dveh naseljih, ki ji ni vseeno? Ali kako? To ni moja naloga in ne morem prevzemati odgovornosti vsakega potepuškega psa v okolici. A mi bo kdo plačal ta moj čas in stres? Kolikor vem imamo uslužbence za to. Ti ga ne bodo iskali, zakaj pa ga morem jaz? Sem poklicala, vedo kje iskati.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Vixen , torek, 09.02.2010 : 16:17:00
A mi bo kdo plačal ta moj čas in stres?
V ostalo se ne bom spuščala, ampak tole... Halo? Če ne moreš/želiš donirati malo svojega časa in truda, potem tudi pravice do joka in jamranja nimaš.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 16:19:32
Z veseljem se žrtvujem za živali in če bi me vsaj malo poznala bi ugotovila, da skoraj to počnem 90 postov mojega časa. Ta stavek sem pa napisala zato, ker so oni plačani za svoje delo. A razumeš? Ne verjetno ne. Ker zdaj sem jaz slaba tukaj.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Jana , torek, 09.02.2010 : 16:38:05
O, shit, sessa, ocitno res ne razumes in tudi nisi pripravljena razumet.
Zelo zalostno.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Vixen , torek, 09.02.2010 : 16:43:03
Razumem, pa tudi forum berem (VSE poste, verjameš ali ne... Sem na porodniški, pa mi je dolgčas. ;)). Nisi slaba, ampak zadevo bi pač drugi (tudi jaz) speljali drugače.
Mene osebno je zelo zmotilo, da najdenčkov ne misliš prijavljat v zavetišče - ravno zato, ker bi ta pes, ki si ga videla, lahko bil od skrbnega lastnika, pa je - recimo - snel ovratnico.

Jaz MB zavetišča ne poznam. Mogoče je res tako slabo, mogoče ne. Ampak - a se bo spremenilo, če nehate vozit živali tja?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 16:44:06
Ne, ne razumem. Če jutri najdem dudarje v gozdu, naj jih peljem v azil? Kdo mi bo zagotovil, da bodo tam poskrbeli za njih? Res ne razumem kaj bi rade od mene. Za info povem, da je moj fant pravkar prišel domov od kroženja po okolici kjer se nahaja pes in ga ni. Kaj naj?
Vixen, napako sem že zdavnaj spredvidela in sem že cel dan na klicanju v azil in policijo, prav tako je fant zdaj naredil obhod z avtomobilom.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Zala_ , torek, 09.02.2010 : 16:52:00
Tole sem ene pol ure v presledkih pisala, pa bom pustila kljub postom, ki so bili vmes:
S tem da si javila zavetišču si svojo pravno zavezujočo nalogo opravila. Kaj hočeš naprej (zarad psa, ne zarad kogarkoli drugega) vložit, je pa tvoja stvar. Nas je kar veliko, ki vložimo precej časa, truda, denarja in ogromno živcev zato, da pomagamo tistim, ki jim naš vrli sistem ne. Brez plačil ali zastonj psihoterapevtov.

Žal, dokler ne bomo spremenili pravnih ureditev in zavedanja ljudi, je to vse kar lahko. Pomagamo tistim, ki jim nihče drug ne in delamo na tem, da bo čimveč ljudi pomagalo in se ne obračalo stran ker kao nič ne morejo in da bodo odgovorni začeli bolje delat. Če pa samo tule nam razlagaš, kaj in kako ne štima, pa s tem ne pomagaš ne temu konkretnemu psu, niti ne delaš nič konkretnega, da bi bili v prihodnosti standardi delovanja zavetišč in zakoni boljši.

Vem, da so oni plačani za to, pa ti je Jana razložila kaj in kako. Vem, ker sem se jajcala z enim zavetiščem, ki je psa POL LETA lovilo po cestah, ker ga ko bajagi niso mogli ujet. Sem prijavljala inšpektorju, da ga ne lovijo, da ga jaz ne morem, če bi ga še rajši, ker je plašen in niti najmanj ne pusti blizu in da jaz nisem usposobljena in nimam opreme (zanke, uspavalne paste) da ga ujamem namesto njih. Pa bi ga, če bi ga lahko - zaradi njega, ne zaradi njih.


Pa še na zadnji post: če najdeš dudarje, pa veš da zavetišče zanje ne želi/ne zna/ne more/noče poskrbeti imaš nekaj opcij - vseeno jih pelješ tja, pa najsi bo, kar hoče. Vzameš jih in poskrbiš zanje oziroma najdeš nekoga, ki bo to naredil. V nobenem primeru jih ne pustiš tam, ker ti zanje ne moreš poskrbet, oni pa tudi ne. Je potem že bolje, da jih uspavajo, kot da počasi zmrzujejo/stradajo v gozdu. Tvoj dolgoročni plan (ki žal za tiste dudarčke, ki so danes zavrženi še ne pride v poštev) pa je lahko opozarjanje na ta problem, neprimerna oskrba sesnih mladičev v večini zavetišč, sprememba zakonodaje, miselnosti ljudi,... Torej pomagati danes tistim, ki jim nihče drug ne in delati na tem, da bo jutri situacija boljša. Vsaj jaz sem prišla do edino tega zaključka kar se takih situacij tiče.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: moksa , torek, 09.02.2010 : 16:54:03
sessa, podoben primer sem imela jaz čeprav moram rečt, da so takrat na telefonu bili prijazni (karkoli to že pomeni, če sploh, ;)), konkretne pomoči ni bilo.
Nažalost najdenega psa nisem uspela zadržati in ga nisem več videla, enako je bilo z zavetiščem, enako z lastniki (ki sem jih sama našla) - pes je (baje) izginil.
Sem se še velikokrat spomnila nanj oziroma nanjo, žal mi je, da ji nisem mogla pomagati, naredila sem pa vse (v bistvu zelo malo), kar sem zmogla v tistem trenutku. Potegni črto, če ga pa še srečaš ga zadrži če je mogoče, pokliči jih ponovno, konec zgodbe. Če pa utemeljeno misliš, da zavetišče ni ravnalo pravilno, jih prijavi.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , torek, 09.02.2010 : 16:58:26
Kar se dudarjev tiče je bil en tak bolj kot ne brezvezen primer, ker če jih najdem, gredo brez pogojev z menoj. Razumem in se strinjam z vsem ostalim napisanim, rada bi pa še nekaj razjasnila, ker vidim, da si nekateri znate razlagati po svoje, kar pa me strahotno moti. Nikdar nisem in ne bom zahtevala ali pričakovala finančnih sredstev za moje ravnanje z živalmi za katere nisem sama odgovorna. Da je jasno. NIKOLI! Mi niti ni problem, kar imam tako ali tako vse dam za živali, kaj pa naj. Ponavljam, da sem zgoraj v jezi napisala in je bilo namenjeno, da razložim, ker so oskrbniki plačani za delo, ki ga NE opravljajo v taki meri kot bi morali. Tako. Moj boj s tem psom pa še zdaleč ni končan, tako že nisem vso noč spala in niti ne bom. Ker, ko bo pa prišel v azil se pa začne zame nov val stresa. To je pa spet zgodba zase.
Moksa hvala, tako bom storila.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Zala_ , torek, 09.02.2010 : 17:08:06
sessa, sej zato sem pa oddala post v dveh delih. Ker sem videla, da si se vmes obrazložila. Je treba že v prvo jasno napisat, če nočemo da kdo narobe razume ;)


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: luka , petek, 19.02.2010 : 11:14:09
Toliko gnojnice, kot ste jo nekateri zmetali tukaj na MB zavetišče za živali, že dolgo nisem vohal. Pa kaj je sploh kdo od vas bil kdaj v tem zavetišču? Ste kdaj vi t.i. pasjeljubci šli tja, in sprehajali pse, ki so tam? Ste kdaj iz svojega žepa in iz svojih sredstev darovali zavetišču kaj hrane? Ste se na lastne oči prepričali, da živali ne zdravijo? Ste sami videli, da živali po 30-tih dneh evtanazirajo? Mislim, da samo "bluzite" kar tako na pamet, ker pač nimate kaj pametnejšega za počet. V tem času bi lahko sprehodili vsaj enega od psov, ki so tam.
Pa še tole: toliko časa je MB čakal na to zavetišče, da je meni sedaj popolnoma vseeno, če si občinski veljaki kao "sončijo zobe", kot je nekdo tule napisal. Vsaj zgradili so ga. In četudi ima betonske stene, kot moti enega od pisočih. Kaj bi jim pa on dal namesto sten? Morda z brokatom obložene zlate stene?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Houdini , petek, 19.02.2010 : 12:24:45
Toliko gnojnice, kot ste jo nekateri zmetali tukaj na MB zavetišče za živali, že dolgo nisem vohal. Pa kaj je sploh kdo od vas bil kdaj v tem zavetišču? Ste kdaj vi t.i. pasjeljubci šli tja, in sprehajali pse, ki so tam? Ste kdaj iz svojega žepa in iz svojih sredstev darovali zavetišču kaj hrane? Ste se na lastne oči prepričali, da živali ne zdravijo?

Mnogi od nas luka, mnogi


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: luka , petek, 19.02.2010 : 12:41:28
Potem pač eni gledamo in vidimo tako, drugi drugače. Vem sicer, da ni vse rožnato, pa vendar sem prepričan, da je tole eno boljših zavetišč v Sloveniji. Sem bil v Dramljah, Kopru, Gmajnicah, Novem Mestu, Blejski Dobravi, Horjulu . . ., tako da lahko iz prve roke povem, da skoraj vsa slovenska zavetišča dobro poznam, deloma tudi po službeni dolžnosti. Sicer pa je tema namenjena drugi stvari, tako da bom raje nehal o tem.

Sesa, se bož že morala sprijazniti s tem, da je pri nas vprašanje  najdenih živali rešeno tako kot je in tega še ne bomo hitro spremenili.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Skuiki , sobota, 20.02.2010 : 11:58:24
Potem pač eni gledamo in vidimo tako, drugi drugače. Vem sicer, da ni vse rožnato, pa vendar sem prepričan, da je tole eno boljših zavetišč v Sloveniji. Sem bil v Dramljah, Kopru, Gmajnicah, Novem Mestu, Blejski Dobravi, Horjulu . . ., tako da lahko iz prve roke povem, da skoraj vsa slovenska zavetišča dobro poznam, deloma tudi po službeni dolžnosti. Sicer pa je tema namenjena drugi stvari, tako da bom raje nehal o tem.

Sesa, se bož že morala sprijazniti s tem, da je pri nas vprašanje  najdenih živali rešeno tako kot je in tega še ne bomo hitro spremenili.

Boljše po čem  - po izgledu in infrastrukturi ali po delovanju?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Nika2 , sobota, 20.02.2010 : 12:03:08
Kaj bi jim pa on dal namesto sten? Morda z brokatom obložene zlate stene?

Kot so ti ze povedali, tukaj ne debatiramo o lepotnem izgledu zavetisca, ampak o DELOVANJU. tudi jaz dem ze bila v zavetiscu(-ih), kjer se vse sveti politika pa je popolnoma zgresena. Ali poznas tudi delovanje posameznega zavetisca tako dobro, kot njihov vizualni izgled? 


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , sobota, 20.02.2010 : 16:01:14
luka za brezveze se razburjaš, mnenja mojega tako ne boš spremenil. Sprijaznila se pa vsekakor ne bom, bom raje delala na tem da bo bolje ;)


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: luka , ponedeljek, 22.02.2010 : 09:25:28
luka za brezveze se razburjaš, mnenja mojega tako ne boš spremenil. Sprijaznila se pa vsekakor ne bom, bom raje delala na tem da bo bolje ;)

Se sploh ne razburjam. Pač izražam svoje mnenje. In moje mnenje ja, da to zavetišče dela dobro.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Jana , ponedeljek, 22.02.2010 : 10:23:49
luka, nic ne provociram, temvec me samo zanima, kako dobro poznas Zakon o zasciti zivali, Pravilnik o zasciti hisnih zivali, predvsem pa Pravilnik o pogojih za zavetisca za zapuscene zivali?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , ponedeljek, 22.02.2010 : 10:27:58
Pa dobro a mi lahko poveš kaj je dobrega na njem? Novi boksi in nove alarmne naprave pa še super sexi pisarne ali kaj? Res me zanima. Nemara celo delaš tam ali pa koga od tam poznaš? Ali pa se norca delaš z mene, ker da pa delajo tam zelo dobro pa je za crknit smešno.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: luka , petek, 26.02.2010 : 08:18:29
luka, nic ne provociram, temvec me samo zanima, kako dobro poznas Zakon o zasciti zivali, Pravilnik o zasciti hisnih zivali, predvsem pa Pravilnik o pogojih za zavetisca za zapuscene zivali?

Se opravičujem, da sem tako pozen z odgovorom, sem bil službeno odsoten.
Jana, vse našteto dobro poznam, saj moram že zaradi svojega dela. Kot sem omenil, deloma tudi po službeni dolžnosti obiskujem zavetišča in tudi veterinarske klinike.

Sessa, ne bi o tem kaj delam, nisem pa zaposlen v nobenem od zavetišč, jih pa verjetno poznam precej bolje, kot večina od vas, ki večidel pišete "na pamet". Če si imela slabo izkušnjo to še ne pomeni, da je zavetišče slabo. Vem, da ni vse rožnato, vem pa tudi, da za živali skrbijo. Pa če ti še tako močno trdiš drugače.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Katya , petek, 26.02.2010 : 08:55:09
Vem, da ni vse rožnato, vem pa tudi, da za živali skrbijo. Pa če ti še tako močno trdiš drugače.

Sicer zgodbe iz "druge roke" pa vendarle: gospa je na dvorišču bloka opazila muca s poškodovano tačko, nekaj dni ga je neuspešno lovila (enkrat so prišli tudi iz zavetišča MB na pomoč), nato ga je s pomočjo varnostnika le uspela uloviti. Ker je bil muc potepuški, ga je po nasvetu sorodnika (ki je tudi veterinar), odpeljala v zavetišče MB v prepričanju, da bodo mačka ustrezno zdravstveno oskrbeli. Ker je bila v skrbeh zanj, je večkrat poklicala v zavetišče, kjer so ji zagotovili, da je z mucem vse v redu. Po nekaj dneh ga je šla tako obiskati in na njeno grozo ugotovila, da je maček v popolnoma istem stanju, kot je bil ob oddaji v zavetišče. Na njeno vprašanje, zakaj ga niso oskrbeli, je dobila odgovor zaposlenega v zavetišču, da tega pa že ne delajo in da se bo maček že sam pozdravil  :o :o

Gospa je bila šokirana in je mačka vzela iz zavetišča ter ga na svoje stroške odpeljala k veterinarju, kjer so mu amputirali nogo - le ta je bila tako poškodovana, da se je ni dalo več pozdravit. Maček je nato svoj dom našel pri gospe, ki ga je rešila in je odlično okreval.

Če je to skrb za živali,........ :'[ :'[

Ob tem naj še samo dodam, da sem za to zgodbo izvedela prepozno, da bi jo lahko prijavili ustreznemu inšpektorju pa tudi omenjena gospa tega ni želela.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: sessa , petek, 26.02.2010 : 09:03:17
Kdorkoli bi pustil slepega psa tako gniliti v kletki kot sem jaz to imela nesrečo videti in se psa dotikati je moje zaupanje v njegovo delo izgubil za vedno.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: luka , petek, 26.02.2010 : 09:49:59
Sicer zgodbe iz "druge roke" ...

Osebno nikoli ne zaupam popolnoma "zgodbam iz druge roke".

Čudi me ena druga stvar. Kjerkoli in karkoli beremo na različnih forumih, ljudje samo kritizirajo in le redki najdejo za kakšno stvar kakšno prijazno in dobro besedo. Ali smo "Slovenceljni" (po S. Makarovič) res tako zadrti in nezadovoljni, da ne znamo pohvaliti dela drugih?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Katya , petek, 26.02.2010 : 10:03:17
Osebno nikoli ne zaupam popolnoma "zgodbam iz druge roke".

Iz "druge roke" zato, ker se ni zgodilo meni. Gospo osebno poznam in zadevo je povedala sama - jaz ji zagotovo verjamem.

In meni ni težko pohvaliti nekoga, če je hvala na mestu. Je pa tako, da "Slovencelnji" ne znajo sprejeti kritike in zadeve izboljšati. Ne - to kar je slabo, pometimo pod preprogo in se delajmo, da je vse super in smo vsi najboljši namesto da bi se vprašali, kako lahko delamo bolje.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: moksa , petek, 26.02.2010 : 10:24:34
luka, tudi za pohvale se pričakuje, da so utemeljene in argumentirane.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: luka , petek, 26.02.2010 : 10:50:55
luka, tudi za pohvale se pričakuje, da so utemeljene in argumentirane.

...kakor tudi za kritike...


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Jana , petek, 26.02.2010 : 10:51:47
luka, mene ne zanimajo ne graje in ne pohvale, temvec v zvezi z zascito zivali in zavetisci izkljucno samo zakonito in eticno ustrezno postopanje. Prav nic drugega. Sef mariborskega zavetisca je zaradi mene lahko lep ali grd, prijazen ali nesramen, z osnovnosolsko ali univerzitetno izobrazbo ... kakrsenkoli in kdorkoli. Svojega dela ne opravlja zato, da bo meni ali komu drugemu vsec, temvec izkljucno zato, ker je to posel, in ne posel s hladilniki, temvec z zivimi bitji. Pri poslu ga zavezujejo v zvezi z zascito zivali vsaj trije predpisi: Zakon o zasciti zivali, Pravilnik o zasciti hisnih zivali in Pravilnik o pogojih za zavetisca za zapuscene zivali. To v kombinaciji s kanckom etike in empatije daje moznost za delo in obratovenje zavetisca, ki ga bomo vsi pustili na miru, ce ga ze hvalili ne bomo. Ker hvaliti tukaj res ni treba nicesar. Najprej se je treba zavedati, za kaj kdo sploh kaj dela, kaksne so njegove dolznosti in kaksne so pravice zivali.

Fiktiven primer, ki velja za VSA slovenska zavetisca, da ne bo kdo v luft skakal: Polomljen macek gre v zavetisce zato, da ga tam porihtajo ali humano uspavajo. Da ga pustijo brez oskrbe je protizakonito in do kraja eticno sporno, ob takih primerih pa je treba raziskati, ce ne gre tudi za okoriscanje. Namrec, iz preteklosti ni malo podatkov o tem, da ponekod zadrzijo pri zivljenju poskodovano zival brez ustrezne veterinarske oskrbe samo zato, da "tecejo" oskrbni dnevi, ki jih placa obcina. Sicer bi bil v primeru oskrbe strosek te oskrbe (veterinarska, hrana, nastanitev, nega ...) ali humano uspavanje. Zna se zgoditi, da ne naredijo ne enega ne drugega, poznamo pa primere, ko naj bi celo v hudih bolecinah brez protibolecinskih terapij zival cakala na iztek zakonsko dolocenega roka pred evtanazijo.

Zavetisce za zivali ze v svojem imenu nosi poslanstvo "zavetja". Zavetisce ni misljeno kot hiralnica bolnih in poskodovanih, hudih ali prijaznih psov in mackov.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: moksa , petek, 26.02.2010 : 10:57:46
...kakor tudi za kritike...
Torej ste si bot, ker baje ni argumentiranih dejstev ne na eni in ne na drugi strani? Namreč, niti ti nisi napisal, KAJ je pohvalnega pri njih. To, da delajo (menda) po črki zakona?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: luka , petek, 26.02.2010 : 11:11:43
Jana, seveda se v celoti strinjam s tabo. Glede na vaše argumente, si bom v naslednjih dneh prav vzel nekaj časa in malo podrobneje raziskal, kako je. Že zaradi znanega pregovora: "Kjer je dim, tam je tudi ogenj." In ne bo me sram priznati, da sem se motil.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Vixen , petek, 26.02.2010 : 11:15:47
Jana, seveda se v celoti strinjam s tabo. Glede na vaše argumente, si bom v naslednjih dneh prav vzel nekaj časa in malo podrobneje raziskal, kako je. Že zaradi znanega pregovora: "Kjer je dim, tam je tudi ogenj." In ne bo me sram priznati, da sem se motil.

luka, super. :) Ne vem, kaj točno je tvoja službena dolžnost, ampak niti ni važno. Jaz sem daleč od Mb, ne morem it preverit, bom pa vesela objektivnih informacij.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: helena , petek, 26.02.2010 : 11:21:37
Jst pa nisem daleč od Mb in bom šla preverit namesto tebe Vixen, prav?


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Vixen , petek, 26.02.2010 : 11:22:50
Itak. Informacijam iz tvoje roke bom pa celo verjela. ;)


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: luka , nedelja, 28.02.2010 : 18:59:54
Izgleda, da ste imeli deloma prav. Zato se res opravičujem. Sem zadeve malo preveril - pa ne sam, ker me poznajo - ampak sem poslal prijatelja in sodelavca, ki je šel "kao" bodoči kupec muce in psa. Ko si je ogledal živali, je hotel imeti muco, ki je bila ranjena in garjava. Vprašal je, ali jo lahko pred oddajo pozdravijo, pa so mu odgovorili da lahko, vendar na njegove stroške, drugače pa se bo itak sama pozdravila. :e. Mislim, da to pove vse. Res sem bil v zmoti. Močno upam, da se bo pod pritiskom javnopsti in pristojnih služb, stvar uredila.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: delavec@amis.net , nedelja, 28.02.2010 : 19:16:04
Zakaj pa prijatelj in sodelavec sedaj, ko sta se na lastne oči prepričala kako in kaj ne podata prijave na VURS? Samo jamranje ne prinese nobenega učinka. Prav vsakdo, ki ugotovi nepravilnosti je dolžan prijaviti, ker je tudi neukrepanje kršenje zakona o zaščiti živali.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Pepsi , nedelja, 28.02.2010 : 19:47:00
Tudi jaz upam, da bosta podala prijavo. Da jih ni sram! :e :e
Pa še kakšno "pismo bralcev" napišita, lepo prosim.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: luka , četrtek, 04.03.2010 : 11:41:55
Prijava je že oddana.


Naslov: Re: Še eden od mojih izpadov
Poslano od: Froša , sreda, 19.05.2010 : 16:41:53
a tudi to se dogaja :/