mojpes.net

o psih => prehrana => Sporočilo, začeto od: vesna , ponedeljek, 11.03.2002 : 10:06:01



Naslov: neješč pes
Poslano od: vesna , ponedeljek, 11.03.2002 : 10:06:01
:-/Živjo!
Problem, ki se glasi. 7 mesecev stara beaglica noče jesti.

Dajemo ji brikete Hills za mladiče, piščanca. Ker samih sploh ne je (hranimo jo z njimi od 2 mesecev) jih mešamo s konzervirano hrano. Od začetka z konzervo Hills, prav tako za mladiče. Sedaj jo mešamo kar z ostalimi konzervami. Prav truditi se moramo da kaj poje. Mislim, da bi morala pri tej starosti jesti vsaj 2x na dan. Ona je enkrat pa še to zelo malo. Drugače je povsem zdrava in živahna. Le to nas skrbi.

Kuhana hrana, razen seveda kosti, ki pa ne vem, zakaj jih ne sme jesti do enega leta, ji prav tako ne gre slastno. Je zelo počasi, npr. meso zbere iz makaronov, poje še malo makaronov in konec.

Prosim predlagajte mi, katero hrano, ki je morda bolj ješča naj kupim.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Sally , ponedeljek, 11.03.2002 : 13:11:22
Zivjo Vesna,
tudi jaz sem imela isti problem.  :) Psicka je sicer sprva jedla brikete Hill's puppy z malo tople vode z velikim veseljem. Na naso zalost, pa je bilo zadovoljstva pocasi konec. Postala je izbircna, kar pa je moja napaka, najbrz zato, ker ji nisem briketov postregla na razlicne nacine. Sedaj sem pocasi uvedla to prakso, da ji vsakic dam nekaj drugega zraven poleg briketom dodanega mesa. Kuham ji pusto piscancje ali puranje meso z malo korencka, kar vsakic dobro pogrejem (da ji disi), prelijem in pocakam nekaj casa, da briketi "spustijo" malo okusa in se namocijo (ampak ne prevec). Dodajam pa ji vcasih sardine, jogurt, na vodi kuhano jusno zelenjavo... V bistvu vse tisto, kar vidim, da ji je vsec (ji disi) in je primerno kot dodatek. To je pripomoglo, da je ponovno dobila apetit. Pa se to, ce vidis, da v pribl. 20 min ne poje ji odvzami hrano in ji ponudi novo v casu naslednjega obroka, saj bo ce ne mislila, da ima hrano vedno na razpolago in se bo nejescnost le nadaljevala. To napako sem delala pri prejsnji psicki, kar je kot posledico pripeljalo nejescnost... Svojo 8-mesecno psicko hranim 2x - okoli 12.00 in okoli 18.00. Nekateri pravijo, da lahko nejescemu psu povrnes apetit tako da mu dajes kvas ali B-vitamine, ampak sama tega nisem poskusila, ker ni bilo potrebno.

Poskusis lahko tudi z zamenjavo znamke briketov. Lahko le za en cas. Jaz sem moji kupila 3 kg vrecko Royal Canina in ji je bil vsec, potem pa sem spet nadaljevala s Hill's-om.

Upam, da di bo moja izkusnja kaj pripomogla. Pa prosim javi se in povej kako bo delovalo...

Lp,
Sally


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Agnes , četrtek, 11.07.2002 : 13:46:58
Zdravo, Vesna!

Mi smo tudi imeli setra, ki sploh ni jedel NICESAR tudi po en teden, ce so se gospod tako odlocili. V ostalih dneh pa malo in se to smo izbirali  ;D. Kuhali smo mu, zamenjali tedaj vse mozne znamke hrane. Nakar smo mu zaceli dajati hrano dvakrat na dan (celodnevno porcijo smo pac razdelili na dva dela). Ker na zacetku tudi to ni pomagalo (pri 71 cm plecne visine je imel samo 29 kg), smo pac gospodu 'nastimali' kruh in pasteto in mu dajali z roke. To smo mu preselili v skledo, kmalu (po dveh mesecih) je jedel skoraj vse iz sklede. Zredil se je na zanj neverjetnih 33 kg. Drugace je bil pa zdrav in zivahen in v najlepsem redu, videti je bil pa, kot da bi usel iz taborisca. Poskusi jo nahecati s kaksno podobno finto. Pri nas je delovalo. Zelim ti, da bi pri tvoji biglici tudi. Oglasi se kaj in lep dan, Neza


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: sspszork , četrtek, 18.07.2002 : 13:24:38

Zdravo!
Vem, da je največji problem, ko pes ne je. Vse se začne vrteti okrog te  prehrane. Jaz mislim, da problem ni v prehrani, pač pa v  psu in v lastnikih - pa ne zamerite, vem kako je to, ko dobiš majhnega psička in bi mu vse dal. Ko smo imeli mi enega psa smo imeli večne probleme z njegovo hrano. Sama kost in koža, da nam je bilo nerodno. Pojedel je le toliko, da je preživel, drugače pa živahen kot le kaj. Potem se naša pasja druščina začela povečevati,  z njim pa tudi apetit našega psa, pojedel je tudi suhe skorjice kruha, ki so ji dobili naši mladički za žuljenje.
Predlagam, hranjenje ob istem času, hrano pustiš 10 minut in jo potem skriješ. Vmes nobenih obrokov- lahko dolg sprehod ali igranje s psom in ob določenem času spet hrana. Če ne je
spet odstranit.Sliši se kruto, ampak drugače ne gre. Se bo že navadil, da bo jedel, ko bo imel. Enako velja, da se tega pravila držijo vsi člani (tudi stare mame in dedki). Če ne boste vstrajali boste imeli večne probleme z zamenjevanjem hrane, ki tudi ni dobro. Jaz prakticiram brikete in kuhano hrano- makarončke in zelenjavo, tudi kakšno juhico počez ali ribice iz konzerve - ne celo konzervo, le malo za okus. Pa ja ni vrag, da ne bi jedel tega.
Pa sedaj sem se spomnila- če je neješč so za to krivi tudi paraziti- ponovno ga razglistite- pri mladem psu je to pogost pojav, naredite kuro in jo ponovite čez 10 - 14 dni. Pri parazitih (gliste) ni nujno, da jih opazite v blatu - te zverinice so lahko zelo žilave in nikar sene zanesite na to, da če v blatu nič ne vidite, da potem to ni res.

pa pozdrav!


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: simi , četrtek, 18.07.2002 : 13:44:31
Pregled balta bi bil boljši, kot pa vsakih 14 dni dati psu Pratel. Pratel izsuši sluznico, pri močnem odvajanju pride do ranic, zato pazljivo. Bi pa priporočala obisk veterinarja.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: paprika , petek, 02.08.2002 : 14:04:40
Zdravo!

Tudi moja mešanka (stara 4 mesece), se je pogosto zmišljevala pri hrani. Zamenjala sem ji brikete (BOSH), pa se je še vedno vrtela okrog sklede. Zdaj sem ugotovila, da raje je, če brikete malo razmočim in dodam navadni jogurt (samo malo, za okus). Če ne poje v pol ure, pa ji hrano odmaknem.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Tomster , petek, 02.08.2002 : 17:16:01
Kar se tiče hranjenja psov-čisto se strinjam s tem, da se da psu hrana takšna, kot jo kupimo mi, ne pa, da se začne cirkus okoli različnih znamk. Psu se hrana ponudi ob točno določenem času, in sicer za 10-15 minut, nakar se odstrani. Kuža, ki je lačen, bo itak zmazal vse. Midva sicer psa navajama striktno na pasjo hrano, uporabljamo pa Hill`sa-po nasvetu vzreditelja, ki svoje tri pse tudi hrani izrecno z briketi in vodo, pa jim, verjemite, nič ne manjka!!!
Sicer pa je absolutno prav, da se kužka malo razvadi ;), je pa vse odvisno od tega, kaj od psa in njegovega značaja ter vzgoje pričakuješ.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Breza , petek, 02.08.2002 : 18:05:57
Uf, šele zdej vidim, kako srečo imam s "požeruhi"... ;D

Sem pa prebrala vse responde in moram rečt, da je hranjenje po principu, da psu ne puščaš polne sklede v nedogled, še kako priporočljivo. Tudi jaz uporabljam od briketirane hrane Hill's in ugotavljam, da ga imajo psi zelo radi. Vmes pa kuhana papica z velko zelenjave pa kaka ribica tudi pade pa kak jajček....itd itd... sicer pa vidim, da je pri mnogih skrbnikih kužkov to zelo utečena praksa.  :)

Imela pa sem že probleme z neješčimi mladički. Groza!!!   ???
Karkoli sem jim vtaknila v skledo je sprožilo bore malo zanimanja. Potem pa mi je kolega - vzreditelj iz Italije - povedal za majhno skrivnost, ki vedno deljuje.

GORGONZOLA!!!!  ;D  ;D  ;D

Malo posuješ po hrani....pa počakaš na rezultat.   ;)

Lp, Breza


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Miska , četrtek, 24.04.2003 : 17:28:37
Pri nas se je nenadoma pojavil problem z hranjenjem. Kuza je star 8 mesecev in je Hillsove brikete puppy lamb&rice. trenutno smo v fazi preverjanja mozne alergije na hrano, zato dobiva tudi priboljske samo lamb&rice (Davies) in nobenih drugih priboljskov.
Problem se je zacel pred 1 tednom in sicer tako, da je zjutraj komaj pojedel obrok briketov. Ker je jedel se 3x na dan, smo menili, da je dovolj star, da je 2x na dan. Prvi dan je pojedel mogoce polovico doze briketov, drugi dan se manj in tretji dan sploh ni vec jedel. Potem dva dni nic jedel in nasljednji dan je zmazal brikete kot nor - ampak samo za zajtrk. Sedaj spet noce jest nicesar. En dan sem ga nahranila z njegovo dozo briketov na sprehodu in sicer kot priboljski, sedaj niti tako vec ne je.
Poskusila sem tako, da sem mu v posodo pod brikete nastavila sircek in se tega se ni pritaknil. Ce se sploh ne pritakne briketov  v skledi, mu jih po 15 minutah vzamem. Naj omenim se, da je prej ful rad jedel in vedno fehtal za se vec briketov. In preden smo sli na Hills lamb&rice je jedel Royal Canin piscanca.
Ima kdo kaksen nasvet kako ga pripravit, da bo spet jedel in kaj so mozni vzroki odklanjanja hrane?

LP, Miska


Naslov: psička noče jesti
Poslano od: bunka , sreda, 28.01.2004 : 17:02:05
Pozdravljeni!

Bom še tukaj vprašala. Imam dve psički stari pet in eno leto, pasme angleški buldog. Gre za to da ko se je mlajša gonila je namesto nje nehala jesti starejša, ob tem je shujšala in sedaj je ne morem zrediti nazaj, saj ne poje toliko kot je pojedla prej ampak samo pol obroka. Poizkusila sem z briketi(raznimi), konzerv nikoli nista marali, do doma pripravljene hrane, mesa itd. Vedno poje samo pol obroka. Nekaj sem slišala da pomaga sir ampak me je strah da bo dobila drisko ker je drugače še kar občutljiva in hitro dobi drisko ali pa bruha. Najbolj pa me je strah saj se bo kmalu začela goniti tudi ona in bo še bolj shujšala. Drugače je zdrava in nima kakšnih zdravstvenih  težav, samo sedaj zgleda kot da je iz kakšnega taborišča ušla.
SVETUJTE MI KAKO NAJ JO POREDIM. ???


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: TinaZ , četrtek, 29.01.2004 : 10:50:16
Bunka,

poskusi s sardinami (tistimi iz konzerve, samo olje odlij, da ne bo preveč mastno). V vsak obrok ji daj eno ribico, stlači jo z vilicami, zamešaj med brikete. Naša psička se trese od veselja že, ko odprem konzervo in zavoha, kaj bo dobila. Sardine prakticiramo dvakrat na teden, dvakrat na teden pa dobi tudi surov rumenjak (ne beljaka!) med brikete. Res da malo "štrajka", kadar dobi samo brikete, spusti lahko zajtrk in kosilo, ampak do večerje je pa že hudo lačna  ;)

Definitivno pa pusti hrano največ 15-20 minut, potem pa jo vzemi. Naslednji obrok naj bo normalen, ne pa skupaj s prejšnjim, nepojedenim obrokom.

Sporoči, kako je šlo z buldogco  :)

Lp,
Tina


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: lunca , četrtek, 29.01.2004 : 12:37:41
Živjo,
jaz imam pa samo eno neumestno vprašanje, in sicer zakaj ste vsi tako navdušeni nad temi ribami v konzervi?
Kako to, da svojim psom nikoli ne privoščite sveže spečene ali pa kuhane ribe?(oprostite če se motim,toda po odgovorih sodeč sem dobila takšen vtis).
LP


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: TinaZ , četrtek, 29.01.2004 : 16:19:14
Lunca,

ne gre za navdušenost, temveč za praktičnost  ;) Še zase grem redko v ribarnico po sveže ribe (oddaljenost od ribarnice, pa brez avta, smrk), tako da tudi jaz dostikrat jem tuno v konzervi (kakšen košček pade vedno tudi za Bubo).
Najlažje (priznam, tudi najceneje) je tako kupit sardince v bližnjem Tušu  :) Ko bomo pa na morju, bo pa tudi ona deležna sveže pečenih ribic. Namesto ribic in konzerv ji dam včasih tudi malo kuhanega piščanca ali teletine.

LP,
Tina


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: bbluette , nedelja, 08.02.2004 : 16:57:53
en preverjen trik: v brikete nejescemu psu vmesas konzervo za macke! zakaj za macke?  ker so konzerve za macke precej okusnejse kot konzerve za pse in zelo disijo...

to je moja osebna izkusnja..na ta nacin mi je uspelo porediti psa za dobrih 10 kg. najprej sva jedla z roke kasneje malo z roke malo iz sklede sedaj po pol leta pa ze sam je vse kar mu prinesem!

pa je bil res hudo hudo nejesc.

pa da bo komu pomagalo.

je pa res da imamo tisti ki imamo pozeruhe precejsnjo sreco!

veliko srece!


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: lena_as , ponedeljek, 09.02.2004 : 09:51:12

In če pes noče jesti sam????????
tak problem imam jaz z našo Leno. K nam je prišla z 8 meseci. Prva večerja: po 15 minutah skleda nedotaknjena, po 20 ravno tako. Ko sem obstala ob njej se je hrane lotila. Sedaj smo naredovali za toliko, da vsaj pol sklede poje sama.
Kako naj jo to odnavadim. 10-15 let res ne morem stati z njo ko je.

lp
Alenka


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: stela , ponedeljek, 09.02.2004 : 11:15:34
Če noče jesti sama, pa ji daj hrano takrat, ko imaš na primer ti sama kosilo, zajtrk ali večerjo in če je možno jo hrani v kuhinji.

LP!


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Kati , ponedeljek, 09.02.2004 : 11:38:06
Vam zaupam kako je bilo pri nas. Naša Ajka je prišla k nam z osmimi tedni in je jedla tehnical, namočene bikete, kmalu ji te niso več dišale zato smo dajali samo še suhe brikete a tudi to ni trajalo dolgo, tudi po dva dni ni jedla, sem pa prakticirala da sem ji hrano pustila 10-15 minut a vseeno je vse ostalo, prišli smo že tako daleč da sem ji dajala jesti iz roke, a to nas ni nikamor pripeljalo, zato smo prešaltali na hrano bosch, a ker sem kmalu ugotovila da je na to hrano alergična smo prešli nazaj na tehnical ampak sem kupila vrečko samo za tri kile in pričela prakticirati tako da ji hrano pustim do pol ure, seveda smo pa sedaj prešli na hrano hills lamb&rice za velike pse in še vedno prakticiram to da ji hrano pustim za pol ure in ona zelo lepo počasi poje. Seveda pride včasih kakšen dan ko se hrane ne dotakne a mislim da si sama vzame ta dan post da se prečisti.

Enkrat na teden dobi še sardelce k biketom, enkrat ovsene kosmiče, ter jajce(rumenjak) s kuto in medom, pa še kakšno jabolko, kar celo da se igra in ga tudi poje. Včasih ji pa naredim tudi ribji file ki ga obožuje.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: KARMEN , ponedeljek, 09.02.2004 : 14:58:35
Srečni vi, verjetno porabite zelo malo denarja za hrano, ker vaši psi nič nočejo jesti. Jaz imam dva takšna požeruha, da bi pojedla še mene in vseh pet mačk, pa še kakšen kamenček okoli hiše bi oglodala. Sploh si ne morem predstavljati, kako je, če imaš neješčega psa.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: kaja , ponedeljek, 09.02.2004 : 15:13:08
Karmen sva ze dve. Tudi jaz si ne predstavljam kako je imeti nejescega psa. Zadnjic ko mlajsa psicka ni takoj planila na posodo sem bila prepricana, da je sigurno hudo bolna! ;D No, k sreci ni bilo nic! :) lp


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: lena_as , torek, 10.02.2004 : 09:46:47
Če noče jesti sama, pa ji daj hrano takrat, ko imaš na primer ti sama kosilo, zajtrk ali večerjo in če je možno jo hrani v kuhinji.

LP!

Žal je hranjenje v kuhinji neizvedljivo. Ker imamo kuhinjo (za enkrat) še skupaj z VD taščo, bi ta dobila živčni zlom, samo da postavim skledo v kuhinjo. Saj ima Leno rada, toda ona vztraja na tem: "vse do svoje mere"
kakšen drug predlog????????

lp
Alenka


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: kaja , torek, 10.02.2004 : 15:22:41
Pri nas vedno vzge prisotnost drugega psa. Nasa najmlajsa je postala najvecji pozeruh na svetu, ker je mislila, da ji bo kateri od starejsih kaj ukradel.  ;D Njena bratca iz legla sta pri 5 mesecih ze zdavnaj na dveh obrokih in menda nista pol tako pozresna kot nasa punca. Ce imas kje na izposojo kaksnega prijaznega kosmatinca lahko poskusite! lp


Naslov: izguba apetita - krivec barf ali navidezna brejost?
Poslano od: Tia , sreda, 19.05.2004 : 01:09:48
Živjo!
Imam desetmesečno psičko, ki je bila do nedavnega pravi "požeruh"; hranila sem jo z doma pripravljeno hrano (npr. perutnina, polnozrnat riž, zmleta surova zelenjava, nerafinirano olje, malo pivskega kvasa in spiruline ....) dvakrat tedensko pa je jedla Nutro brikete. Pred enim mesecem je dobila prva znake navidezne brejosti; otekla sta ji dva seska, postala je lena, zaspana - toda apetit je bil kot vedno; ogromen. Začela sem ji dajati homeopatski pripravek, ki je takoj učinkoval; otekanje seskov se je ustavilo, energija se je povrnila ... Medtem sem pa kupila nekaj paketov Barfa in ji parkrat dala surov obrok; nad njim je bila seveda grozno navdušena, tudi težav ni imela nobenih ... Naenkrat pa je začela odklanjati drugo hrano, sedaj že en teden poje približno 1/3 prejšnje količine hrane, pa še to po mojem "prepričevanju", zgodilo se je da ni hotela pojesti svojega najljubšega kuhanega obroka, čez pol ure pa se je "vrgla" na ponujeni Barf. Pred navidezno brejostjo je že občasno dobila kakšen košček surovega mesa, pa je potem normalo jedla "svojo" hrano; zdaj pa je popolnoma drugače. Pravzaprav ne vem ali bi neješčnost pripisovala navidezni brejosti (prebrala sem, da je to pogosto eden od simptomov) ali pa pa njeni "želji" da bi jedla le Barf. Sicer ji ga zadnje tri dni ne dajem, ker ne nemeravam preiti na surovo prehrano (nameravala sem ji ga dajati 2-3 krat tedensko, drugače pa kuhano), vendar sedaj poje še manj. Postajam že zelo zelo zaskrbljena, ne vem kako naj jo prepričam, da bo spet jedla. Ima kdo kakšnen nasvet? Zelo vam bom hvaležna!!!!!!!!!!!!!!!!


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: kaja , nedelja, 23.05.2004 : 11:29:14
Ojla Tia (Lunca?)! Jaz zaradi hranjenja z barfom ali doma pripravljeno hrano nikoli nisem imela tezav. Psa sta vseeno brez tezav jedla tudi brikete. In jih se sedaj! Toliko o starejsih dveh, ki sta grozna pozeruha.  ;D  Se mi je pa Bagi zacela pred kaksnimi 3 tedni afnati okoli sklede z briketi. >:( Gospodicna bi namrec jedla kaj bolj "konkretnega". Na zacetku je pomagalo, ce sem med brikete vmesala kaj dobrega, potem pa sem poskusila z drugo znamko (bajki, dobra dusa, mi je odstopila eno kilco proplana) in Bagi ga je navduseno jedla. Pa ni dolgo trajalo. Zato smo pri 8 mesecih presli s treh obrokov na dva in zdaj kljub temu, da se vedno dobi en svez obrok dnevno brez tezav poje tudi brikete. Je pa seveda bolj navdusena, ce sta oba obroka "sveza". Kdo bi ji zameril! :D
Si mogoce vprasala se koga z isto pasmo koliko poje njihov kuza? Ker lahko, da psicka je popolnoma dovolj. Pa navidezna brejost bi se tudi morala ze koncati. Kaj ce bi jo poskusila se vec rekreirati? Moji psi so vsi veliko bolj lacni, ce so prekoracili dnevne kolicine sprehodov. A zavraca le brikete ali tudi tvoje specialitete? lp


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Tia , nedelja, 23.05.2004 : 12:09:13
Ja, ja Lunca je tista, ki štrajka pri hrani.
Sicer je zdaj veliko bolje; takrat, ko sem pisala je bila res panika. Luna se je po gonitvi iz požeruha, ki poje čisto vse prelevila v "damo z specifičnim okusom" in če bi si sama sestavljala jedilnik bi bilo na sporedu poleg barfa samo kuhano meso, čisto malo ajde in pa avokado. (Prej je recimo ful jedla spirulino, zdaj jo pljune ven tudi, če jo skrijem v košček mesa; alge algin pa nekako še grejo ...)
Ker sem vedela, da je neješčnost eden od simptomov navidezne brejosti  (goniti se je začela 27.3 - torej 63 dni še ni minilo, seske ima še malenkost očtečene, je pa spet FUL živahmna, igra se, ful ma energije) sem predvidevala, da je njeno odklanjanje hrane posledica hormonske motnje in ne izbirčnosti. Sicer verjamem, da je bilo nekaj na tem, ampak Luna je to mojo zaskrbljenost izkoristila sebi v prid in pametno počakala, da je na krožnik prišlo kaj bolj pametnega od briketov in potem iz kuhanega obroka pobrala ven samo meso, zelenjavo in žitarice pa je pustila. (Če je bilo meso preveč "prepojeno" z zelenjavo, se pa tudi tega ni dotaknila in pred svojo skledo čakala, da ji dam kaj boljšega...)
Potem pa smo se en dan šli kdo je bolj vztrajen in cel dan ni dobila nič drugega kot brikete, ki jih seveda ni niti povohala (jaz sem bila skos na robu joka), okoli 23h, ko je bila že pošteno lačna, jih je pa pojedla, sicer ne vse, ampak dovolj ... Od takrat naprej nam gre bolje (le tisti dan, ko je bilo ful vroče do 22h ni jedla), vendar sem ji spremenila ure obrokov. Ne je več ob 10h, 14h in 19h, ampak prvič je okoli 16h in potem ob 20h; tako ji najbolj ustreza. Sicer je pa še vedno veliko bolj zbirčna kot prej (prej sploh ni bila), zato ji trenutno tudi ne dajem barfa, ker jo čisto zmede ... Začela ji ga bom spet dajati kot nagrado pri šolanju, ne kot obrok.
Bojim pa se kako bo poleti, ko bomo vsaj en mesec na morju in bo morala jesti malo več briketov ....
Uf, sem bila dolga ....
P.S. Zakaj vas pa ni v šolo?
Lp **************



Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: kaja , nedelja, 23.05.2004 : 13:55:49
Me veseli, da ze rajsi jeste! ;D
V solo spet pridemo v torek, zdaj smo jo kar malo zanemarili. Enkrat je bilo slabo vreme, drugic sem bila na faksu, potem brez avta... :-\ Se vidimo, lp


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: MISSA , nedelja, 23.05.2004 : 19:15:00
LP!
Sama prakticiram pri neješčem psu dodatke k običajnemu obroku. To pomeni, da briketke zalijem z ribjo konzervo, olivnim oljem, faširano omako, kislo smetano, naribam sir, probiotični jogurt, v mehko pečena jajčka... Če dam zunanjo hrano naredim enako. Karkoli, da izboljša okus navadne prehrane. Če je pa pes resnično izbirčen mu hrano odstavim za kakšen dan in kakšen obrok tudi izpustim.Včasih tudi povečam zunanje aktivnosti. Pomaga tudi, da se sama prehranjjem v bližini pasje posode. Drastični ukrep pa ja takrat, ko zagrozim, da bo drug kuža pojedel obrok in ko grožnjo uresničim ni variante, da bi se pes zmrdoval nad hrano.
Upam, da so nasveti uporabni. Ne dvomim pa, da niso že nekje tega napisali tudi drugi.
LP,Miša


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Tia , petek, 28.05.2004 : 10:48:54
Missa hvala!


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: lunca , petek, 28.05.2004 : 11:50:35
No pri nas pa vse kar ste našteli ni nikoli pomagalo.Ko se je Lojze odločil, da ne bo jedel ali pa da mu ponujena hrana ni všeč, ga ni bilo načina,da bi ga prepričali o nasprotnem.Ko smo že obupali nad njim so mi lovci priporočili star preiskušen recept- kašo.Tako smo doma začeli kuhati mlete ječmenove in ovsene otrobe, ki sem jim na koncu dodala nekaj zmlete govedine,samo toliko, da je zakrknila.To sem zmešala z porcijo briketov in gledala ko tele, ko so gospod to začeli z užitkom mazati.Ne boste mogli verjeti, da me je zvečer celo začel terjati za hrano in poditi domov,če sva bila predolgo zunaj.Tako sedaj poleg briketov dobi vsakič še dve žlici kaše in problem je rešen,on poje svoj obrok,jaz sem pa tudi zadovoljna,saj je celo pridobil na teži.Poleg tega moram priznati, da ima dlako še veliko boljšo kot prej.
LP


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Tia , petek, 28.05.2004 : 14:19:07
Lunca kje pa kupuješ te otrobe? Vem, da se pšenične dobi v vsaki trgovini; poznam ovsene in ječmenove kosmiče, otrobov pa ne.
Lp


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: bolhica , ponedeljek, 21.06.2004 : 09:59:16
Tudi moj noče jesti... je star komaj 2mes in pred nekaj dnevi smo ga pripeljali domov.. je možno da zaradi spremembe okolja noče jesti ali je kaj narobe znjim ??


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 21.06.2004 : 10:09:58
Bolhica!

"Vzreditelja" vprasajte katero hrano je jedel pri njih in mu postrezite z enako! Ce ga zelite navaditi na katerokoli drugo, jo menjajte pocasi (0:4, 1:3, 2:2, 3:1, 4:0)!

Nic ni narobe, ce prvi dan (prva dva dneva) noce jesti, le piti mora!

Lp, Ursa


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: bolhica , ponedeljek, 21.06.2004 : 12:11:26
smo se že pozanimali kaj je jedel... pravijo da je vse .. sicer pa gremo danes po nakupih (najraje pa gloda kosti, kuhano meso ali pečeno in pije mleko ali vodo). Pa še kot zanimivost: prvi dan je jedel konzervo iz trgovine kot nor, zdaj pa je že par dni noče niti povohati... saj bo ! Bomo šli počasi....


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 21.06.2004 : 12:22:55
Kupite kvalitetno hrano, kosti pa do enega leta ne priporocam (razen kako mozgovo govejo, da je ne bo mogel zgristi).

Kvalitetno hrano se kupi samo v bolje zalozenih pasjih trgovinah! Cena za 15kg zakelj ni manjsa od 8.000 SIT!

Pa nikar mu ne dajajte vasih ostankov, ker so slani, sol pa za psa nikakor ni dobra!

Lp, Ursa

PS: Katero briketirano hrano je jedel pri "vzreditelju"?


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: _Tyra_ , ponedeljek, 21.06.2004 : 16:48:29
Ojla

Tudi jaz sem imela na začetku enake probleme kot ti - zdaj je moja punca stara 4 mesece in lepo počasi pridobiva na teži.

Pri meni nobena od naštetih variant ni delovala, mešanje briketov s tuno ali sardelicami (prvič ji je bilo zelo zelo okusno, kasneje ne več), s konzervami - všeč so ji bile le nekatere, jogurtom - fuj, kislo smetano - spet fuj.

Moram ti povedat, da sem sporobala čisto vse proizvajalce hrane - tiste, ki slovijo kot dobre. Tyra se je še vedno zmrdovala. Najbolj so ji bili všeč Nutro briketi - Lamb & Rice, pa še ti ne preveč.

Poskušala sem s to varianto, da pustiš brikete 15,20 min, potem posodico odstaviš. Pri Tyri to ni delovalo. Zdaj ji puščam dnevno količino briketov v posodici in ona to počasi poje - čez cel dan.

Aja, pa še nekaj... na vsake toliko časa ji dam še kake druge brikete (Eukanubo, Pro Plan, Pro Pac), toliko, da ji spremenim jedilnik.

Sicer vem, da kršim vsa ''pravila'' o hranjenju psov, cilj sem pa vseeno dosegla. Tyra pridobiva na teži - nekje 3-5 kg na mesec. Kar pa sploh ni slabo  ;).

Veliko sreče pri reševanju tega problema, ker vem kako hudo je, če mala kepica noče jest.

Lp


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: travca , ponedeljek, 21.06.2004 : 21:42:46
S kinologijo se ukvarjam cca. 30 let in verjemite mi, da sem v tem času sprobal marsikaj. Kot popolni laik sem najprej prebral cel kup knjig, poslušal nasvete "izkušenih" lastnikov psov, se držal vseh "predpisov" in se na koncu srečaval z enakimi težavami kot se sedaj večina od vas. Tudi jaz sem v brikete mešal ribje konzerve, mleto meso, jim kuhal, jih hranil iz roke...

Pa sem po parih letih ugotovil kakšen "bedak" je pravzaprav človek in kako nas psi pravzaprav vrtijo okoli prsta. In tako sem opustil vse napisane in izrečene teorije in začel delati po svoje.

Sedaj hranim svoji psici izključno z tovarniško pripravljeno hrano. 90% so to briketi, občasno pa dobijo kakšno konzervo. Imam dve posodi, ki sta stalno napolnjeni z briketi do vrha in jih nikoli ne umikam. Seveda morata imeti psici vedno tudi dovolj vode!! Tako kot človek, se tudi pes preobje vedno iste hrane, zato hrano občasno menjam. Vedno uporabljam samo kvalitetno hrano in nikoli ne gledam na ceno. Zadnje tri mesece hranim svoji psici z hrano Satisfaction Super Premium  http://users.volja.net/busines/ in moram reči, da sta tako psici kot tudi jaz izredno zadovoljni z njo.

Ker imata psici hrano vedno na razpolago, se za njo ne kregata, ne hlastata za njo, pojesta pa jo toliko, kolikoj jo trenutno potrebujeta in ko to njima paše. Poleti je to največkrat zvečar, ali celo ponoči. In povem vam, da nista niti predebeli niti presuhi in veselo osvajata šampionate.

Še beseda o kosteh. Pes kosti ne prebavi ampak je to zanj samo balast. Preveč kosti povzroči zaprtje analnih žlez, kar vidimo, ko se pes "vozi" po riti. Preveliko zaprtje analnit žlez posledično od nas zahteva obisk veterinarja in strokovno praznenje že omenjenih žlez. Za psa je samo občasno priporočljiva kaka goveja kost, katere pes ne more zgristi, si pa z njo čisti in brusi zobe.

In ne pozabite:
Človek ima povprečno 2 uri dnevno časa za proučevanje svojega psa, pes pa 24 ur dnevno za proučevanje svojega lastnika!!


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 12.07.2004 : 11:17:51
Živjo!
Imam (spet) eno vprašanje glede prehrane: Buba je s poletnim časom prešla na čudno navado, da jutranjega obroka ne poje (ali pa samo zelo zelo malo), večernega pa. Zanima me, ali naj ji zato povečam količino večernega obroka, ker me skrbi, da dobi premalo hrane (shujšala pa še ni).
Hvala & LP,
Tina


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 12.07.2004 : 12:45:09
kaj pa ce ji das en obrok pozno popoldan in drugega cisto zvecer? Lahko da je zaradi vrocine.
m.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: travca , ponedeljek, 12.07.2004 : 16:54:17
TinaZ,

če si prebrala moj prispevek v tej temi, ki je tik pred tvojim vprašanjem, si lahko v njem dobila tudi že odgovor na tvoje vprašanje!!

Pa naj vseeno ponovim še enkrat!!

Psici daj posodo, ki je stalno napolnjena z briketi do vrha in je nikoli ne umikaj. Seveda mora imeti psica vedno tudi dovolj vode!!

Ker bo imela psica hrano vedno na razpolago, se za njo ne bo kregala, ne bo hlastala za njo, pojedla pa jo bo toliko, kolikoj jo trenutno potrebuje in ko to njej paše. Poleti je to največkrat zvečar, ali celo ponoči.

Ta način hranjenja je sicer skregan z teorijo "kobajagi strokovnjakov", ga pa tako kot nekaj nas kinoloških "levakov", priporoča tudi precej veterinarjev.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: bina , ponedeljek, 12.07.2004 : 17:11:32
Tudi Bero ima včasih neke čudne prebliske (predvsem poleti), da on pa zajtrka ne bi jedel. In ga pač ne poje. Dobi pa zvečer toliko briketov, kolikor želi. No, v resnici poje poleti malo manj hrane, ampak še vedno ni suh in dokler ne hujša, ni vzroka za skrb.

Tudi ljudem poleti (predvsem v zelo hudi vročini) ne paše hrana. In zakaj se potem čudimo, če psi izpustijo kakšen obrok ??? ::)

Mi skratka Berota nič ne silimo s hrano. Če ne želi zajtrka, se ne sekiramo, ampak dobi normalno večerjo. Če izrazi željo, da bi še malo jedel, pa še malo dobi. Je imel lansko leto kar kakšen mesec tako navado, da je opuščal zajtrke. Ko se pa shladi, pa z veseljem poje tudi zajtrk :P

Lp Jana


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: andi , ponedeljek, 12.07.2004 : 17:15:18
TinaZ, isto počne v poletnih mesecih Brin. Prej je vedno pojedel zajtrk, ko se temperatura malo dvigne pa zajtrk poje šele pozno popoldne. Ima pa hrano na razpolago, tako da lahko poje obrok če mu paše.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: bajki , ponedeljek, 12.07.2004 : 18:50:19
Tudi našemu, neješčemu psu poleti pogosto hrana "zadiši" (kar je že itak redko) ;) šele zvečer, verjetno zaradi vročine.
Travca, pri nas taktika z vedno polno posodo z briketi ne pali, ker je Bajki zato požrešen za dva in moramo paziti na njegovo težo!!
Povrhu dobiva še hrano za mladičke, Whisky pa dobi brikete za aktivne pse in kuhano hrano!

Pa še to! Kolikor se že jezim, ker Whisky noče jesti, pa mi je 3X bolj hudo, ko vidim Bajkita, ko svojo mini porcijo poje, pa me pogleda s tistimi velkimi črnimi okami: A ni več? :-[
To je šele hudo!  :(


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: TinaZ , sreda, 14.07.2004 : 09:43:14
kaj pa ce ji das en obrok pozno popoldan in drugega cisto zvecer? Lahko da je zaradi vrocine.
m.

Smo ugotovili, da je Buba bolj zaspane sorte in gre takoj, ko pridemo z jutranjega sprehoda, spet spat- zato je hrana takrat ne mika preveč. Z veseljem pa poje svoj zajtrk malo kasneje, okrog 11h ali 12h. Večerni obrok pa ji dava malo bolj zgodaj kot običajno, tako da je potem do jutra res lačna. Hvala, Maja!

Da bi imela pa hrano cel dan na razpolago, pa ne pride v poštev. Velikokrat gremo kam, kjer ni variante, da bi imela hrano na voljo cel dan (pa tudi zadnjih par mesecev sva jo navajala na to, da redno je takrat, ko ji midva dava, in bi s tem malo porušila vzgojo- red mora biti  ;) ). Vseeno pa hvala za nasvete, zgleda da jo malo puberteta meša.

Lp,
Tina


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: afrodita , nedelja, 29.08.2004 : 15:59:00
kaj pa, če je pes res suh, mu vseeno naj po 15 mniutah vzamem skledo???


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: bolhica , ponedeljek, 30.08.2004 : 14:19:43
afrodita: jaz bi naredila tako. Ko pride čas za hrano mu enostavno daš da poje pač koliko hoče. Če v posodi še kaj pusti potem tudi umakneš - če gre za kuhano hrano, konzerve itd. (da muhe ne letajo okrog). Če pa je samo brikete pa mu pač pustiš da ima hrano vedno na voljo.

Pri nam dobi ali kuhano hrano, konzerve itd. za glavni obrok, vedno pa ima zvrhano skledo briketov, če bi ga slučajno zagrabila lakota.

Brez skrbi ko bo pes lačen bo že pojedel kaj mu boš dala. Mogoče je samo izbirčen, mu hrana ne diši ali je kaj narobe z njim. Jaz bi menjala hrano če še vedno ne bi hotel jesti pa k veterinarju.

Lp, bolhica


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Maja , ponedeljek, 30.08.2004 : 14:46:08
Hojla!

No jaz sem imela podobne probleme s svojim psom. Pes je bil sposoben živeti od "zraka" tudi po več dni.
Zdaj ga hranim dvakrat na dan. Pri meni je prvi obrok sestavljen iz briket, drugi (zvečer) pa je kuhan. Brikete pomešam s tuno ali popečeno mleto govedino. Zdi se mi tudi bolj zdrava alternativa konzervam in moj pes ima to tudi veliko raje.
Drugače pa se je pri meni izkazalo, da ima definitivno raje kuhano hrano, v kateri sem postala že prava mojstrica.
Drugače se pa tudi pri meni zgodi, da moram kdaj počakati zraven, da poje do konca. Zdaj že celo ve, da mora do konca pojesti..
Če mu dam kaj, kar še ni nikoli probal in je takoj odklonilen, mu dam jesti tudi iz roke. Ponavadi to pomaga in ga skoraj vedno prepriča. Se strinjam, da se to sliši zelo razvajeno, a preprosto ne morem si privoščiti, da bi tako malo jedel, kot bi sam želel, ker je že po naravi zelo suh.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: damayanti , četrtek, 02.12.2004 : 14:38:15
razvada bi rekli tisti ki nimajo problemov z hrano  pri nas mu je hrana-( njegova) španska vas, pa naj bo to meso briketi  vse kar je v skledi........ kar pa nafehta tisto je pa itak najboljše.
ko začne "štrajkat " zna biti tudi več dni,  potem ga je pa moj fant  (ko sta bila sama in mu je kupil neko blazno drago konzervico  plus tega   še meso notri in brikete) dobesedno nateral jest in to tako , da je vzel žlico in ga je "futral"....... no pol je pa jedel.
Zdaj imam pa neko novo idejo ki jo prakticiram sicer šele tri dni ampak se ful obnese.
Imenuje se- lumpi- neka pasja  klobasa( od mesarstva Čadež) in sicer baje je delana na osnovi krvi ..... no lumpija zmešam med hrano in ful je   .......tolk je nor na to , da celo pred hladilnikom dežura lumpija.

Res pa je da se naš razvajenc zna tudi tega čez čas naveličat potem   bomo mogli pa kaj novega  potuhtat


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Yo , četrtek, 02.12.2004 : 15:39:40
Velikokrat se obnese tudi, če čez hrano nakapljate med  ;)

Lp, Yo


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Chris , nedelja, 26.12.2004 : 20:07:49
Srečni vi, verjetno porabite zelo malo denarja za hrano, ker vaši psi nič nočejo jesti. Jaz imam dva takšna požeruha, da bi pojedla še mene in vseh pet mačk, pa še kakšen kamenček okoli hiše bi oglodala. Sploh si ne morem predstavljati, kako je, če imaš neješčega psa.

Ti jaz povem kako je če ga imaš? Pes je živahen, le hrana mu ne gre, brikete ti že nekaj dni odklanja, zato mu skuhaš mu riž, dodaš kuhano govedino, svežo zelenjavo, dodaš olivno olje ali pa ribje, in gor butneš še kakšno žlico jogurta ali pa skute, morda malo kruha. Pes gre tja, povoha in...... gre lepo rikverc...... Lahko celo narediš stojo na trepalnicah, pa še kar ne bo jedel. Tako je to.
Lp


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Primavera , nedelja, 26.12.2004 : 23:09:59
Tudi jaz sem imela pred meseci enake probleme glede neješčosti. Potem sem psici vsak dan dajala Pfizer vitaminsko  mineralne tablete in se je stanje zelo popravilo. Iz izbirčne Dachauke je nastal požrešen stvor, ki je začel brskati še po kompostnih kupih tako, da mi dela sramoto v okolici (kao, da ji ne dam nič za jest!). Ko sedaj pridemo s sprehoda in si v garaži brišemo tace, sledi nizki štart do kuhinje in nervozno prestopanje pred pultom.... ::) ::)


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Afna , sreda, 29.12.2004 : 15:24:30
Citat
Potem sem psici vsak dan dajala Pfizer vitaminsko  mineralne tablete in se je stanje zelo popravilo. Iz izbirčne Dachauke je nastal požrešen stvor, ki je začel brskati še po kompostnih kupih tako, da mi dela sramoto v okolici (kao, da ji ne dam nič za jest!).

He he ...super... jest bi tud to  ;D ;D ;D Kje pa si kupla te tablete? A se dobijo pri nas v pasji štacuni?


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Yo , sreda, 29.12.2004 : 15:26:19
Vem, da jih imajo na Podmilščakovi, v trgovinah pa jih še nisem videla. To so verjetno mišljene VMP od Pfeizerja, ne?

Lp, Yo


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Nanook , sreda, 29.12.2004 : 15:36:44
Hm, se mi zdi, da sem jih videla v Alerju in Mr.Pet-u v BTCju in pa v pasji trgovini blizu tavelikega Mercatorja-na drugi strani Celovske (pozabila ime). :-[


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Primavera , sreda, 29.12.2004 : 15:59:14
Jaz sem jih videla pred 3 dnevi v pasji trgovini v City parku (pri vhodu-ne vem , kako se imenuje). So pa še cenejši kot na klinikah.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: TagTu , sreda, 29.12.2004 : 16:19:01
Zanima me, koliko pravzaprav pojejo tile neješči psi in kako izgledajo. Za primerjavo naj povem, da moja štiriletna tibetanska terierka poje na dan cca 140 g briketov. Ima idealno težo 9 kg pri plečni višini 39,5 cm. Reber se seveda ne vidi ;) - ima predolgo in prekošato dlako, ampak čuti pa se jih...in mišice tudi.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: andi , sreda, 29.12.2004 : 16:25:27
Jaz sem jih videla pred 3 dnevi v pasji trgovini v City parku (pri vhodu-ne vem , kako se imenuje). So pa še cenejši kot na klinikah.

Zootik.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: frigga , sreda, 29.12.2004 : 19:39:21
Damayanti in Chris, pri nas je popolnoma enako. Včasih moram brikete vzet v roko in mi jih potem iz roke je. Ampak, da bi se pa k skledi premaknila...to bi bilo pa že ponižujoče za njo.  


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Chris , ponedeljek, 03.01.2005 : 18:58:33
Jaz še nisem ugotovil, zakaj se ne dotakne nobenih briketov. Ker so trdi in jih mora gristi? Morda jih dobi težko pod zob? Premajhni? Mu ni všeč vonj? Ne vem....

Smo sedaj dobili ene brikete ki pa niso suhi, majhni in trdi in malo neprijetnega vonja ampak so veliki (premer 2cm), mehki, ne povsem suhi in dišijo (vonj je nekaj med čokolado, mesom in kavo :D) in te bi pa kar jedel in jedel in jedel in jedel...... Žal jih bo hitro zmanjkalo, ker jih je samo 500g.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: deteljica , sreda, 05.01.2005 : 09:41:47
če je pes neješč in obenem preveč suh- res preveč ne samo suh, potem najprej izključimo  možnost obolenja, vključno zob in dlesni , če ne mara grist(veterinatski pregled , kontrola krvi itd).
Če vse "štima", se najbolj obnese: več sprehodov, več dela, predvsem v nagonu, nastanitev v bolj mrzlem prostoru in kamnito srce skrbnika. Psa nehamo zaskrbljeno opazovat koliko in kaj poje. Če bo lačen bo že jedel, noben še ni zdrav od lahote crknil ob hrani na razpolago. Zmanjšamo porcije do doze, ko poje vse iz sklede, tudi , če se nam zdi to zelo malo. Itak je bolj zdravo , da so psi in tudi mi, bolj vitki kot debeli. Kakšen mesec take terapije in stanje se popravi oz stabilizira. Prilaganje okusu navadno pomaga le omejen čas. Dovolj je , če poskusimo dve ali tri vrste kvatitetne hrane. Od teh naj izbere eno, ki mu bolj gre in to je to.
Izjeme so psi , ki ne jedo ob stresih- npr dopusti, potovanja, tekme razstave ipd. Tem lahko ta omejen čas izboljšamo hrano s prelivi in dodatki, morda še kakšni vitamini s več B kompleksa.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: oks , četrtek, 03.03.2005 : 07:49:54
No, ko tole berem se držim za glavo in hkrat prikimavam, ker imam doma popolnoma enako situacijo.Od prvega dne, ko smo našega bernca pripeljali domov je neješč. Zamenjali smo vsaj 8 vrst najbolj kvalitetne grane, dodajali Pfizer vitamine, Vitaderm olje, mu kuhali, dodajali k hrani rumenjak, parmezan, sardine, tune, kruh...ampak gospod je svojo glavo vztrajno obračal stran in hodil "rikverc".  >:(Tudi povečani sprehodi in več urno ukvarjanje z njim ni pomagalo. Zdaj smo celo na homeopatskih remedijah, ki naj bi povečevale apatit, a na ta čudež še čakamo. Problem pa je tudi v tem, da mora Oks 2x dnevno (zjutraj in zvečer) dobiti zdravila na poln želodec, zato je nujno, da nekaj poje...Trenutno nas rešujejo kosi suhega kruha in nekaj Nutro antitartar briketov, ampak tako ne gre več.  :-\Lahko celih 20 minut sedim zraven njega in ga prepričujem, da naj poje vsaj toliko, da mu lahko dam zdravila, pa se nič ne zgodi. >:( Imate kakšno idejo? Tisto, da mu pustim hrano 15 minut ne pride v poštev, ker se je niti ne dotakne... :'(


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Bonie , četrtek, 03.03.2005 : 10:31:38
Tudi jaz imam doma enako situacijo. Že od vsega začetka noče in noče jesti briketov. Pa smo že bolj ali manj sprobali vse vrste briketov, ki jih je sploh možno dobiti. Samih briketov sploh ne povoha, zato ji dodajam od konezerv do vsega mogočega, pa kljub temu velikokrat sploh noče k skledi. Če pa že, pa poliže dol konzervo, brikete pa največkrat pljune ven. Bi pa gospodična jedla kuhano hrano, testenine in meso... Pa kolikokrat sem se že odločila, da bom jaz bolj trmasta od nje in da ji ne bom dala nič drugega, dokler ne bo pojedla. Potem pa me tri dni cela nesrečna samo gleda,in leži na svojem prostoru ter glasno jamra, češ kako boga je. Na sprehodih se vleče kot stara oma, po treh dneh pa poje čisto malo, toliko da ni ravno popolnoma sestradana, potem pa vse od začetka... Pa sem res sprobala že vse mogoče. Pa še vedno vsak dan mečem vstran polne sklede briketov, pomešanih s konzervo ali čem drugim... Ravno zdaj, od gonitve naprej, spet popolnoma zavrača njeno hrano (brikete). Je pa mama ugotovila, kaj se obnese. In sicer, ugotovila je, da če ji na brikete s konzervo da žlico ocvirkov, psica poje celo porcijo. Mogoče se bo tudi tega naveličala, pa bo spet po starem, pa zdravo tudi ni ravno preveč, ampak trenutno deluje. Mogoče lahko s tem probate... Sicer pa, če mora pes zaradi tablet, nujno nekaj pojesti, bi mu jaz pač skuhala nekaj dobrega... Tudi moji sem nekaj časa kuhala, ko je pri šestih mesecih imela probleme s kožo in je bilo rečeno, da mora imeti dobro hrano, briketov pa ni hotela jesti ...
Sicer pa tudi nasploh menim, da je doma in posebej za psa pripravljena hrana boljša od briketov, samo kaj, ko pa se še sama bolj na hitro prehranjujem in res ne vem, kdaj bi imela čas kuhati še za psico. Pa ko greš npr. na dopust v camp, je tudi najlažje če psu daš za jest brikete. Zato tudi nočem psice navaditi na kuhano hrano in jo pač gnjavim s temi brikete :-\, ona pa se upira...


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: bina , četrtek, 03.03.2005 : 10:35:38
Pa še vedno vsak dan mečem vstran polne sklede briketov, pomešanih s konzervo ali čem drugim...
ojej, ojej :-\ a ti lahko jaz Bino posodim za nekaj časa? se bo vsaj najedla ;D ;D ;D ti garantiram, da bo pojedla vse, kar bo tvoja psica pustila ;) :P

Kaj pa ce bi zraven postavila se nega psa? Konkurenca ponavadi pomaga.

Lp Jana


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: deteljica , četrtek, 03.03.2005 : 11:05:11
Res se pustit enei j***** svojim peskom. Bodo pač suhi, pa kaj..saj to nič ne škodi. Tudi en moj pes občasno ni bil ješč , predvsem poleti pa kaj.. sploh ne opazim. Sicer se eni zgražajo kako je shujšal..pa mi ger pri uhu notr in ven...Briketov ne mečem stran, ampak jih umaknem in dam naslednji spet in spet in spet, dokler ni skleda prazna. Edini občasni odpustek je bil , da sem dala včerajšnje brikete psici in njemu sveže.
Po izkušnjah svojih in mnogih znancev garntiram ,da izboljšave in dodatki pomagajo le začasno, potem se pa psi spet zmišljujejo...taki pač so. Enim je usojeno, da so vitki.
Včasih dobim ob prebiranju teh postov vtis, da se vaši izbirčneži prav zabavajo ob vsem cirkusu, ki je spremljevalec hranjenju..in da se temu užitku, da vas malo navijajo okrog prsta nočejo odpovedat, niti za ceno polnega želodca ;D


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Nanook , četrtek, 03.03.2005 : 11:12:37
Zakaj se pa tako bojite kuhanja? Saj moj tudi ni hotel briketov, mu pac kuham.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Botticelli , četrtek, 03.03.2005 : 11:31:42
Iz mojih izkušenj, če je pes lačen bo jedel. Se strinjam, da so pa eni taki, da manj jejo. Moja Tara včasih po dva dni noče skoraj nič jesti. Pa tudi če ji dam kuhano, kar ma zelo rada, poje čisto malo in gre stran. Tako pač je, če ji ne paše ji pač ne paše. Tudi jaz zmečem stran skorajda tretjino hrane, ker mešam brikete z konzervo in to čez dve urci več ni glih vredu, sploh pa ne do večera. Ampak je res da niso velike količine, ker 1,3 kg pes ne rabi velikih obrokov:)
Aja je pa res, da je ful odvisno od aktivnosti psa. Zadnjič smo šli za dva dni v hribe in je žrla kot zmešana že zaradi spremembe klime pol pa še zaradi hribolazenja:) Tako da če pes cel dan ni aktiven, valda da nebo jedel, če ni glih neki požrešnež.
Se mi zdi boljše, kot da pes je manj, kot pa preveč in da bi se pol zredil.
Tako da jaz se sploh ne sekiram, samo treba je paziti, da  ne razvadiš psa, ker misliš da mu pač tista hrana ne paše. Če bo lačen bo pojedel prej ali slej. Od lakote ne bo umrl če bo imel pred sabo hrano, pa kakšna koli že je.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: TagTu , četrtek, 03.03.2005 : 11:37:02
Eee, bi rekla, da se strinjam z Deteljico. Tudi naše enkrat jejo več in drugič manj (ta manj je večkrat ;)) in to izključno brikete. Trenutno imamo na počitnicah našega "sina", ki mu njegovi kuhajo, ker jih je takoj ob prihodu v novi dom tako vzgojil. No, še po dveh letih se spomni, da so pri nas briketki dobri ;) ;D
In ta fantič je pravi suhec - še dobro, da ima gosto in košato dlako ::)



Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: oks , četrtek, 03.03.2005 : 13:36:28
Jaz osebno se tudi ne bi pretirano obremenjevala, če pes ne bi hotel jesti, a moj mora 2x dnevno dobiti zdravila na poln želodec. v tem je problem!!!! >:(


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Bonie , četrtek, 03.03.2005 : 13:42:52
Mi je čisto jasno, da me psica obrača okoli prsta in da ne bo umrla od lakote. Ampak kljub temu mi ni cele dneve za gledati na smrt nesrečnega psa, ki se samo obrača in vzdihuje na svoji postelji. Hkrati pa se noče igrati, noče na sprehod oz. če že more, jo moram vlečti naprej, ker se vleče kot megla ... Ko pa dobi kaj dobrega za jest, pa je najsrečnejši pes na svetu, samo lubčke bi dajala, pa skoraj se prelomi, tako miga s tisto njeno rito. Na sprehodih pa nori do onemoglosti, pa še kar ji ni dovolj igre... V glavnem, vem da je razvajena in da me obrača kot si zmisli, ampak če je ta moja razvajenka vesela sem tudi jaz, če pa samo nesrečno vzdihuje na svoji postelji, potem pa nimam nobenega veselja niti jaz...
In če lahko že samo s tem, da ji dam nekaj boljšega za jest, pripravim njeno rito, da bo spet veselo migala in se tiščala povsod zraven, potem pa je to še najmanj kar lahko naredim... Pri tem pa se trudim, kolikor gre, da bi vseeno še kolikor toliko jedla brikete. Kot sem že napisala iz praktičnih razlogov.

Bina, veš da sem že res razmišljala, da škoda da nimam v okolici kakšnega pasjega reveža, ki bi lahko pojedel vso to hrano, ki jo zmečem vstran. Drugače pa niti drug pes, ki bi ji pred nosem vse pojedel, ne pomaga. Smo že sprobali... poleti na morju. Pa se je moja samo vstran obrnila, kot da jo sploh ne zanima...  :-\


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: _Tyra_ , četrtek, 03.03.2005 : 13:43:39
Mogoče majhen namig... daj manj hrane v večjo skodelico, in vmešaj mačjo konzervo, kako posebno dišečo. Vsaj pri meni je to delovalo...

Btw...Najbolj nerodno mi je bilo, ko mi je upravnica zavetišča rekla, da je presuha. Pa tudi jaz sem preizkusila čisto vso pasjo hrano višjega cenovnega razreda, ki je na razpolago v Sloveniji.

Si poskusila s skuto?


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: deteljica , četrtek, 03.03.2005 : 13:47:44
Zakaj se pa tako bojite kuhanja? Saj moj tudi ni hotel briketov, mu pac kuham.

da ne bi kdo narobe rzumel, res nimam nič proti kuhanju ali pa barfu ali pa določeni znamki briketov, dokler je vsem tako v redu in dokler je izbrana hrana tudi za psa koristna  in dokler na račun tega ne dela posebnega cirkusa iz hranjenja.
Pes ,ki je navajen kuhane ali surove hrane bo res nekaj časa morda manj jedel , če preidemo na brikete-ampak samo nekaj časa in še to ne vsak.
tudi sprejmem dejstvo , da določen pes res  ne mara določene vrste hrane- recimo, da ima celo kakšen razlog za to se mu pač prilagodimo kolikor nam je sprejemjivo.
Ampak vsako kaprico  kot božjo obravnavat, psa animirat in iz roke hranit, na sprehodu salte delat, polivke čez hrano in paštete in zraven muziko in plesočega zajca- to res ni potrebno, razen ,če je pes bolan in moramo pač nekaj minimuma spravit v njega , da bo okreval.
Ne se čudit , če psi ,ki spijo na tolem in večino dneva zabušavajo nimajoposebne potrebe po ne vem koliko hrane. Veliko skrbnikov je tudi presenečenik, ko pes zaključi rast n razvoj in se njegoveenergetske potrebe nenadoma zmanjšajo za polovico ali še več.
Dokler ne delamo drame bo pes znaluravnavati potreben vnos hranil. Če ni lačen pač ne bo jedel, kar je edino pravilno. Mali pes se lahko popolnoma zadosti naje od tistih drobtnic in pribljškov,ki jih dobi za nagrado in nafehta pri mizi, pa šekakšna žvak ain kostka ---in je dovolj. Kdor ne verjame ,naj pogleda koloko predebelih psov hodi naokrog in primerja s številom kritično presuhih. In kritično presuh ni pes,ki se mu malo vidijo rebra ampak tisti , ki mu hrbtenica in medenične kosti štrlijo ven.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Bonie , četrtek, 03.03.2005 : 13:58:45
Mogoče nisem bila čisto jasna: moja psica ni niti presuha niti predebela, pa tudi nobenega cirkusa ne vzganjamo, samo hrano pač mečemo vstran (ker je pomešana z konzervami ali čem drugim in se pokvari) in ob naslednjem obroku pač poskušamo med brikete zmešati kaj drugega... Če slučajno nimam nič drugega pa spet dobi enako kot pri prejšnjem obroku.
Je pa res ta njena izbirčnost bila velik problem, ko je imela zdravstvene težave in bi morala jesti polnovredno hrano, pa še dodajati bi ji morali vitamine itd., ona pa sploh ni hotela jesti briketov...


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Nanook , četrtek, 03.03.2005 : 14:08:42
Deteljica, saj ni letelo nate, ampak na vse, ker imam obcutek, da ljudje na kuhanje oz. doma pripravljeno hrano gledajo kot da je nekaj groznega, nek bavbav. Me pac zanima zakaj.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: TagTu , četrtek, 03.03.2005 : 14:15:07
Ja, Deteljica ima popolnoma prav. Lastniki vitkih in živahnih psov se obremenjujejo s tem, ali je ubogi kuža lačen, tisti, ki imajo pa močno predebele, požrešne in lene pasje zavaljence pa so popolnoma brezskrbni in zadovoljni, čeprav je znano, da debelost ne pri ljudeh in niti pri živalih ne more pomeniti prav nič dobrega. Če pa že opazijo, da je pes predebel, si preberejo standard za pasmo in ugotovijo npr. da je višina od 35 - 43 cm in teža od 8 -15. In kaj je njihova naslednja ugotovitev? Moj pes je visok 35 cm in težek 15 kg, se pravi, da je idealen >:( >:( Ubogi pes pa zraven komaj diha od same zašpehanosti :(


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: oks , četrtek, 03.03.2005 : 14:15:51
Deteljica! Sem že napisala kakšen problem imam...ni fora samo v tem, da je pes neješč, ampak kako mu vsaj približno napolniti želodec, da lahko dobi zdravila.

Nanook.,,,pri kuhani hrani je popolnoma enako...nezainteresiranost!!

Tyra...Tudi skuta ne "pali" več! :(


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: _Tyra_ , četrtek, 03.03.2005 : 14:25:25
Oks... kaj pa kaka mačja konzerva? Seveda samo za okus. Mačja hrana je veliko bolj 'dišeča' od pasje.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: oks , četrtek, 03.03.2005 : 15:16:52
Glede na to, da mačku vedno poje njegovo hrano, bi lahko probala...ampak je maček že nekaj časa (vsaj pol leta) na strogi ledvični dijeti in moram kupiti kakšne bolj  :P konzerve!


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: _Tyra_ , četrtek, 03.03.2005 : 15:47:39
Upam, da bo delovalo... sporoči!  ;)


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Bučka , petek, 04.03.2005 : 09:57:47
Kaj pa neješč oziroma izbirčen nezdrav pes oz. pes v fazi okrevanja (mimogrede tudi blazno suh!), ki bi jedel meso pa nič drugega, če že kaj... Ali ni nevarnosti, da dobi premalo ostalih snovi/vitaminov itd?? Hvala za odgovor!!

LP, Maša


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Tia , petek, 04.03.2005 : 13:44:27
Oks; mi smo tudi imeli podobno težavo z našo "novo" psičko, ki bi NUJNO morala jesti; dobivala je zdravila, antibiotike, pa še encime, ki nadomeščajo delovanje pankreasa.
 Vse smo problali;a se ni  pustila prepričati, da bi jedla.
Potem sem ji pa pred enim mesecem začela dajati kar veliko dozo vitamina B12 in folno kislino - od takrat naprej normalno je, ima več energije, dlaka se ji je popravila in dobila je idealno težo. (Ko smo jo posvojili je imela 4,5 kg zdaj po treh mesecih ima pa 6,8 kg- kar je idealno za Shih Tzuja njene konstitucije)
Za te dodatke sem se odločila, ko sem na nekem ameriškem forumu prebrala, da izredno neješče pse zdravijo z inekcijami vit. B 12.
LP
Tia


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: oks , petek, 04.03.2005 : 14:45:33
Oks že eno leto dobiva B kompleks, pa je stanje glede apetita popolnoma enako. Ostalih vitaminov se mu pa ne upam dajati, ker ima en kup homepatskih zadev in phenobarbiton. :-\


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Tia , petek, 04.03.2005 : 16:34:35
Jaz sem ji tudi na začetku dajala pivski kvas, b kompleks in biotin - pa ni bilo učinka.  Zdaj pa ji dajem od dr. Ritterja  B12 in folno kislino - ki je tudi na kvasovi osnovi in pri nas res deluje. Sem se pozanimala pri veterinarju, če to kaj vpliva na "njena" zdravila, pa je rekel, da ne, da je B12 res priporočljiv pri izgubi apetita.
Kako dolgo je pa Oks že neješč? Se je to mogoče  pojavilo, ko ste mu začeli dajati homeopatske remedije? Pri moji drugi psički se je lani namreč to zgodilo; dokler je dobivala homeopatsko r. proti lažni brejosti je bila strašansko neješča, čeprav pa ni izgubljala na teži.
Lp
Tia


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: oks , sobota, 05.03.2005 : 14:18:21
Kje pa kupuješ to folno kislino? Oks je neješč že od kar pomnim, ampak nam ga je vedno uspelo kako zmotivirati, da je pojedel vsaj malo...danes zjutraj sem mu probala dati med njegove brikete celo mačjo konzervo, pa je stanje enako...Odmika glavo in je popolnoma nezainteresiran.Dobiva tudi homeopatske remedije za apetit, ravno zato mi je vse skupaj še večja uganka! :o


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Tia , sobota, 05.03.2005 : 18:59:06
Kaj pa dobiva za apetit? Slučajno arsenicum? Katera so pa še druga homeopatska zdravila, ki jih jemlje?
Jaz sama sem po večletni uporabi homeopatije postala malce previdna, prej sem za vsako malenkost nekaj vzela; zdaj pa jih uporabljam, ko je res nujno. Remedije namreč močno uplivajo na energetsko stanje celega telesa, čistilni procesi, ki jih povzročajo, pa znajo biti precej naporni in lahko izčrpajo organizem. Včasih je treba pustiti, da telo samo razvije obrambne mehanizme, da se samo zdravi ...
Vendar, da ne bo pomote, še vedno prisegam na ta način zdravljenja!!!!!!

V vseh malo večjih Mercatorjevih trgovinah  imajo to folno kislino(dr. Ritter); pa tudi v trgovinicah z zdravo prehrano ...
Držim pesti za vas!
LP
Tia

 ;)


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: oks , nedelja, 06.03.2005 : 09:19:31
Ne ne dobiva Arsenicum ampak Carbo Vegetabilis, poleg dobiva še Cuprum, magnesia phosphorica, natrum phosp., calcarea phosp., calcarea carbonica, dren comp... :P


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Tia , nedelja, 06.03.2005 : 16:07:23
Ojoj, tega je pa ogromno .... ;) Samo najbrž ne dobi vseh remedij vsak dan???

A  ima danes že kaj več apetita?
Lp
Tia


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: oks , ponedeljek, 07.03.2005 : 09:18:12
Vsak dan v tednu dobiva 4 vrste remedij...razen petka, ko dobiva samo 2. Včeraj sem mu kuhala govedino z zelenjavo in makarončki, pa je brez težav pojedel...Očitno se je gspod odločil, da bo jedel samo še kuhano hrano! >:( 8)


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Botticelli , ponedeljek, 07.03.2005 : 09:24:29
Moje mnjenje:
res da so zdravila homeopatska, ampka se mi zdi to vseeno prek preveč! Čisto logično pogledano, saj ni čudno da ni zainteresiran za hrano,  če pa dobi vse to za kar sploh ne veš kako vpliva na njega.
IN če kot sama praviš. zdravila ne učinkujejo kot bi morala, potem se je smiselno vprašati, zakaj in ali je sploh logično nadaljevati z zdravljenjem.


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: oks , ponedeljek, 07.03.2005 : 09:58:14
Moj komentar na tvoje mnenje Botticelli: Imaš kakšno obširno znanje o homeopatiji? Vse te remedije so bile na Oksovo diagnozo skrbno izbrane in za vsako posebej vem kako deluje oz. kako naj bi delovale.Je čudno, da je neizainteresiran za hrano, ker se homeopatsko zdravi že skoraj 2 meseca in se je izguba apetita pojavila šele v zadnjih 10-14 dnevih! In mimogrede...pri Oksu zdravimo zelo zapleteno bolezen, kjer lahko traja homeopatsko zdravljenje tudi eno leto...čudežev torej ni za pričakovati po tako kratkem času! >:( :-[


Naslov: Re:neješč pes
Poslano od: Tia , torek, 08.03.2005 : 14:09:14
Ja pri homeopatiji ni hitrih čudežev - so pa dolgoročni rezultati. ;) :) :)

Lepo, da Oks je vsaj kuhano hrano; ni kaj - fant ima okus! :D
Lp
Tia


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: elle , ponedeljek, 20.06.2005 : 11:32:08
Tudi moj 4 in pol mesecni mesanec Maj odklanja hrano. Poje npr. 4 ali 5 briketov, potem pa gre vstran. Poskusila sem tudi z dodatki in ko sem mu dala npr. brikete s kislo smetano, jo je polizal z briketov, brikete pa pustil.
Zamenjala sem ze 3 vrste briketov, najprej sem imela Hill's, potem Eukanuba, zdaj sem kupila Techni-Cal - pri vseh je enako.
Mogoce bom probala brikete pomesati z macjo hrano, ceprav mi je veterinar to odsvetoval.
Ce mu dam kuhan obrok, npr. meso s testeninami in zelenjavo, potem poje samo meso, ostalo pa pusti. Samo meso pa vekakor ni uravnotezena prehrana.
Kaj naj se naredim?


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 20.06.2005 : 12:31:40
Elle, zgleda da imaš totalno neješčega psa- welcom to the club  ;) Jaz se s tem problemom ubadam, odkar imam Bubo. Gospodični ni prav nič dovolj dobro, pa smo poizkusili vse možne stvari, tudi kuhano hrano. Včasih je nad nečim navdušena 2 dni, tretji dan pa že povoha od daleč in gre raje na svoj prostor mulo kuhat. Pa je za francoza čisto presuha, ampak jaz ne vem več, s čim bi ji lahko spodbudila apetit. Včasih tudi po 3 dni ne je... V bistvu smo se že kar sprijaznili, da imamo neješčega psa in se ne sekiramo več toliko, bi bila pa vseeno vesela, če ima kdo kakšen nasvet (ki tu še ni bil opisan, ker preizkusili smo res prav vse).


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Uma , ponedeljek, 20.06.2005 : 12:55:29
Tud jaz sem se pač sprijaznila, da mam neješčega psa. Moj nasvet, pri nas se je obnesel, je politika, "če ne ješ briketov, ne dobiš tudi nič drugega" in seveda če poje celo porcijo briketov, dobi za posladek tudi kakšno salamico. Tudi Uma je sposobna par dni nič jest, ko pa si jaz nardim večerjo pa sedi zraven in fehtari za hrano, ker je taaaakkk lačna. Jaz na tvojem mestu elle nebi preveč menjaval briketov, ker ji s tem daš samo sredstvo za izsiljevanje, pol pa bo zbirčna pa bo par dni jedla ene brikete, pol pa ji nebodo več dišali, pol boš pa nove kupla in spet nove in spet nove, to nikamor ne pelje. Je se to kar je v skledi in pika.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: deteljica , ponedeljek, 20.06.2005 : 14:11:42
Tud jaz sem se pač sprijaznila, da mam neješčega psa. Moj nasvet, pri nas se je obnesel, je politika, "če ne ješ briketov, ne dobiš tudi nič drugega" in seveda če poje celo porcijo briketov, dobi za posladek tudi kakšno salamico. Tudi Uma je sposobna par dni nič jest, ko pa si jaz nardim večerjo pa sedi zraven in fehtari za hrano, ker je taaaakkk lačna. Jaz na tvojem mestu elle nebi preveč menjaval briketov, ker ji s tem daš samo sredstvo za izsiljevanje, pol pa bo zbirčna pa bo par dni jedla ene brikete, pol pa ji nebodo več dišali, pol boš pa nove kupla in spet nove in spet nove, to nikamor ne pelje. Je se to kar je v skledi in pika.
"Hawk, govoril sem...." 8)
to je stališče , vredno človeka ;)


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: dogue de bordeaux , četrtek, 23.06.2005 : 11:29:48
citat:Moj nasvet, pri nas se je obnesel, je politika, "če ne ješ briketov, ne dobiš tudi nič drugega"

a se ni nobeden pomislil da so psi raje lacni kot da jedo brikete zato, ker vohajo svinjarijo v njih. zakaj vsak pes poje 3x vec kuhane hrane kot pa briketov(zaradi hranilnosti dvomim ker ima kuhana hrana vecjo hranilno vrednost. vsi trdijo da je v briketih vse kar pes potrebuje in kako so pol v vrecki z govejimi briketi lahko tudi snovi, ki jih vsebuje samo puranje ali goveje meso. da niti ne omenim 20vrst razlicnih konzervansov v briketih ki so nujno potrebni za njihov razvoj. kako je lahko nizko kvalitetna hrana v briketih boljsa od visoko oz. srednje kvalitetne hrane iz trgovine. res da sam ne znam narediti mesanice v kateri so vse potrebe snovi, ampak proizvajalci lahko zagotovijo da so te snovi v 1000 vrecah ki so nastale iz enega lonca ne pa da so v vsako enako razporedili kar fizikalno ni mogoce. ce so res tako dobri in zdravi zakaj jih potem ne jemo tudi ljudje. ce so notri same kvalitetne in zdrave stvari, od kod potem pride tisti vonj da mi gre kar na bruhanje ko ga zavoham. znano dejstvo je da je v pasji hrani meso z rakovimi obolenji in ostali ostanki ki niso dovolj dobri za ljudji. ce grem v trgovino in lahko tam kupim gnilo jabolko, kaka jabolka mora te biti da postane pasja hrana? res je da so briketi bolj prakticni ampak ce ste zaradi tega pripravljeni zastrupiti psa ki ga naj bi imeli radi potem ga sploh nebi smeli imeti. moj kuza je bil zelo nejesc, dva grizljaja pa konec. ko pa sem zacel sam kuhati hrano je jedel deset minut skupaj in se potem 2 minuti lizal posodo. a pozna kdo psa ki bi polizal posodo v kateri so bili briketi(razen kakega neumnega, ki se svoj drek je)? ali je nejescnost res problem ali pa pomeni da imate pametnega psa se sami odlocite. jaz vem da ne bom dal nikoli briketa v svoja usta, zato tudi ne bom silil mojega psa z njimi.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Uma , četrtek, 23.06.2005 : 11:45:02
moj komentar: Tudi ti jes raje mamino kosilo kot npr. malco v kakšni menzi, pa je zato tisto kaj manj hrana, samo zate ker ti je manj vsec?

Glede kvalitete hrane, pa se nima smisla spuscat v podrobnosti, hrana, ki je človeška in jo potem kuhamo vsebuje glih tolko nezdravega, primesi, konezervansov, se pri jajcih, ki jih direktno pri kmetu dobis, ne mores bit vec 100% da so cisto vredu, tak da o tem nima smisla razpredat o tem.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: dogue de bordeaux , četrtek, 23.06.2005 : 12:39:16
ponudi mi brikete in bom enako vihal nos kot vas pes. ponudi mi pravo hrano in jo bom z veseljem pojedel. ni primerjave ker v pasji hrani je poleg tistega kar da kmet noter, se dodatno 20 vrst konzervansov(med njimi tudi anti freeze). upostevaj tudi da je meso v briketu staro ze 2leti preden ga dobi tvoj pes. uprasaj lastnika pedigree-ja ce hrani svojega psa z njegovimi briketi. se strinjam glede malce, ampak tista malica je veliko manj zdrava kot kosilo doma. v eni knjigi sem prebral na svet, ce ne skrbite za svojo prehrano poskrbite vsaj za prehrano svojega psa, drugace ga raje spustite in si naj ulovi kakega zajca in bo veliko bolje. ponosen sem da lahko recem da moj pes je bolje kot jaz. koliko ljudi ki hrani psa z briketi lahko to rece? saj kostna moka je bila tudi dobra hrana za krave. kaj bomo cez 5let zazigali kupe psov samo zato ker se vam ne lubi nekaj spodobnega narediti?


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Uma , četrtek, 23.06.2005 : 12:50:44
Vsak ma svoje mnenje, jaz pač mislim, da če moj pes obožuje čokolado, ker je blazno dobra, drugo pa mu malo manj diši, to ne pomeni, da ga bom od tega trenutka dalje hranla še samo s čokolado. Pa mogoče je čokolada slab primer, ker je precej škodljiva, ampak velja za katerokoli drugo stvar. Tvoje mnenje je skratka da naj hranimo psa s tistim kar njemu bolj diši, jaz se pač s tem ne strinjam, diskusije o kavlieteti pa nebom načenjala, ker to ne spada v temo in je beseda kvaliteta tako ali tako ena sama fasra, saj ne obstaja!


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: dogue de bordeaux , četrtek, 23.06.2005 : 13:21:28
se strinjam ampak v tem primeru so briketi skodljiva stvar kot cokolada+da mu ne disi ampak vsi vseeno vztrajajo. primer znansvene ironije- ce je clovek jedel paradiznik 15let nazaj mu je to pomagalo proti raku. ce ga je jedel 10let nazaj mu je to povzrocalo raka, zdaj je ugotovil da ko ga ni jedel in ko ga je jedel mu je oboje skodilo in to so trdili znanstveniki ki so pametnejsi od ˝pasjih˝. isti znanstveniki ki so trdili da kostna moka ne skodi, zdaj trdijo da so briketi najboljsa stvar za psa. in se nekaj kako lahko sod tekocine oznacen z oznako strup, za katerega smrtno resno pazijo da se nebi zlil v reko ker bi pobil vse kar plava, zlijejo v pasjo hrano in kar naenkrat cudezno postane to najbolj zdrava stvar za vasega psa?


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Uma , četrtek, 23.06.2005 : 13:22:49
Mislim da sma zašla, zato boljše da nehava, ker naju bo Jana kregala.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: dogue de bordeaux , četrtek, 23.06.2005 : 14:18:45
vem ja napacna tema. pac nekje sem zasledil da 30% psov ne prenese ˝pasje hrane˝, zato priporocam da probate kuhano, ali surovo meso. drugace jim pa dajte zivega zajca, saj vsi vemo da sendvic ki si ga prisluzimo je boljsi kot tisti ki nam ga mama na pladnju prinese. ne le to se dobro se bo razgibal in se zabaval ko ga bo lovil. drugace se tega nisem probal.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Nanook , četrtek, 23.06.2005 : 14:28:52
DOMA PRIPRAVLJENA HRANA (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,428.0.html)

BARF - BONES and RAW food (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,442.0.html)

Kuhana hrana, Barf, Briketi - plusi in minusi (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,2331.0.html)

Pomije - hrana za pse in mačke (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,437.0.html)


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: elle , nedelja, 24.07.2005 : 21:05:14
Moj kuza ni bil nikoli prevec navdusen nad briketi, ceprav sem mu dodajala vse mogoce stvari, da bi mu bolj disalo, jih ni hotel jesti. Ker je star sele 6 mesecev, me je njegova nejescnost zelo skrbela, zato sem mu zacela kuhati. Sedaj je pri nas tako: ko zacnem kuhati, strazi pri kuhinjskih vratih, ko zacne ze disati, on tuli od pricakovanja, ko pa mu dam hrano jo zmaze kot da je na tekmovanju v hitrostnem zretju. Potem pa se veselo oblizuje.
Tako sva sedaj srecna oba: jaz zato ker je (prej je bil nejesc), on pa ker dobi vsak dan posebej zanj pripravljeno kosilo, ki mu zeloooooooooo disi in ga z veseljem poje :)


Naslov: Re: nejesˇcˇ pes
Poslano od: GregorF , torek, 26.07.2005 : 11:40:03
Se ena ameriska pogruntavscina...   :o :o :o

http://www.smarthome.com/61001.html


Naslov: neješčnost???
Poslano od: Bella* , četrtek, 02.11.2006 : 14:59:37
Lep pozdrav vsem skupaj?
Smo lastniki 3 in pol leta stare angleške buldoginje.Dobili smo jo cc 4 tedne nazaj.Psička skoraj nič ne je,apetiti pa ima.Če ji iz roke damo potem to vse poje (no seveda če je meso ali sir zelo obožuje) hills,pedigree ,briketov pa se tudi ne dotakne.Poizkusili smo tudi s piščancem in rižem pa komaj kaj spravi vase.Takoj ko smo jo dobili smo jo peljali k veterinraju saj je imela hudo vnetje ušesk ,dobila je kapljice in antibiOTIKESmo mislili da zaradi vnetja ni jedla ampak zgleda da temu ni tako,
Ali imam kdo podobne izkušnje,ali mislite da ima še kar krizo po prejšnjem lastniku???Samo apetit ima...Aja pa bruha cc 3-4 na dan, tako da tudi če nekaj poje ji skoraj nič ne ostane,močno je že shujšala:::::


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: BadBoy , nedelja, 05.11.2006 : 21:21:44
ponudi mi brikete in bom enako vihal nos kot vas pes. ponudi mi pravo hrano in jo bom z veseljem pojedel. ni primerjave ker v pasji hrani je poleg tistega kar da kmet noter, se dodatno 20 vrst konzervansov(med njimi tudi anti freeze). upostevaj tudi da je meso v briketu staro ze 2leti preden ga dobi tvoj pes.

Kaj pa mislis da ti jes kaj dosti bolse ko kupis v trgovini salamo, hrenovko, pasteto( misis da je v njej sveze meso???  ) A v nasih hranah ni konzervansov, umetnih barvil, pospesevalcev zorenja.....


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: BadBoy , nedelja, 05.11.2006 : 21:24:13
:) Komaj zdaj sem opazil da je ze to staro leto dni :)


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: luncica , nedelja, 05.11.2006 : 22:18:46
Bella*, ce ti psicka 3- do 4-krat na dan bruha, bi jo bilo dobro peljati k veterinarju...


Naslov: problem s hrano, za psa..(prosim pomoč)
Poslano od: kayli , sobota, 07.07.2007 : 10:10:29
torej imam en problemček, moj pes zjutraj ko vstane ne želi jesti razen :(, če mu damo meso.  Če pa mesa nimamo celega dneva razen ob 20.00 zvčer poje malo konzerve al pa mesa :'(. Pa niti kroketov ne želi več, kot majhna jih je jedla ampak sedaj nič več, prosim če bi mi lahko kdo odgovril. :-[

Hvala... :-*


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: ticka , sobota, 07.07.2007 : 14:32:30
Ja, meni se zdi, da je pes malo razvajen...vprasanje je, kdo bo dlje casa vztrajal, ona ali vi. Pojedla bo vse, ko bo dovolj lacna!!! Stradate je ne, ker ima hrano, torej...
Hrano naj dobi ob tisti uri, ki je je navajena, ce je ne poje, se hrano odstrani in dobi sele ob naslednjem obroku in tako naprej. Scasoma bo zacela jest.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Felina , sreda, 11.07.2007 : 16:27:53
Moj pes pa je dobil novo dietno hrano in sicer z vsebnostjo več balastnih snovi....sedaj pa je nastal problem, da te hrane resnično noče jest (pa drugače ni izbirčneš, ni pa tudi nek hud jedec... pač pojedel je vse kar je dobil v skledici in koliko potrebuje). sedaj strada že četrti dan in me že resno skrbi kaj naj naredim....fali mu še nič, samo glede na to, da gremo v ponedeljek na morje in bo moral to hrano nujno jest, me resnično skrbi. Je pa zelo pomembno, da je to hrano in nič drugega, zaradi trenutnega zdravstvenega problema. In more jo dejansko jest, da se mu popravi stanje, ne pa stradat!

Ima kdo kakšne podobne izkušnje in način kako to spraviti psu v želodček? Kakšni aromatični mastni prelivi in ali pa sirčki ne pridejo v poštev... :P



Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: ŽaTaMu , torek, 21.08.2007 : 15:18:45
Hojla!!!

Tudi Taja bi (zadnje čase) jedla le enkrat na teden.  >:( ;D Je mešanka stara 5 mesecev. Ko smo jo dobili (2 mes. in pol), tudi ni jedla, ampak takrat sem ji v hrano dodala jogurt. Kmalu sem količino jogurta zmanjšala in z njim prenehala.To je prenesla lepo in veselo hrustala brikete - do zdaj. Pred kratkim smo prišli iz morja, a tudi tam je pojedla vse :o ! Zdaj pa... Semv dilemi, saj je že po naravi zelo suha (rebra so vidna :o) in jo poskušam zrediti. Prej , ko je še jedla se v 3 tednih kljub močno povečani količini briketov ni zredila. Zato sem v dilemi: Naj ji hrano po določenem času, pa čeprav nedotaknjeno umaknem, ali pa naj jo silim da je iz roke ipd.??? :-\ Hvala za mnenja in odgovore

Eva   in Taja

PS. Taja menja zobke - bi bilo lahko krivo to???!!!




Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: takoda , torek, 21.08.2007 : 16:16:21
Očitno je krivo vreme ali kaj takega, ker moj tudi ne je. Briketov ne pogleda, poje kakšen priboljšek ali kuhano hrano, česar pa ni dovolj. Že tako je na meji, rebra se mu še vedno poznajo. Ja, malo je že razvajen, ampak tako pa ne. Hmmm. ne vem, nič fino mi ni ko je enkrat na dva dni, vmes pa štrajka. Sicer je čisto živahen, ni bolan, samo jesti mu ne paše :-\


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: ŽaTaMu , sreda, 22.08.2007 : 10:34:29
možno... sicer pa je naša Taja suhcena, ker je bla že v leglu (zdej je pa še bul) takoooooooooooooooo zeloooooooooooooo hiperaktivna ;D :D ;D ;D


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: ena , sreda, 22.08.2007 : 10:46:37
če naš noče jest, dobi med brikete eno konzervo in potem spet začne jest. Ravno toliko, da dobi apetit. Potem so spet sami briketi tud dobri.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Uma , sreda, 22.08.2007 : 11:02:29
ena...pri res neješčih psih je odgovor ...veš da, pomoje tudi...

Enostavno jih je treba pustit, jim dat hrano, ko je čas, in vzet če ne pojejo, itd.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Lee Loo , torek, 28.08.2007 : 08:33:27
Pozdravljeni,
imam nič kaj nov problem in sicer 7 mesečno psičko, ki je precej neješča. nikoli res ni bila požeruh, smo pa imeli že obdobje ko je pojedla skoraj cel dnevni obrok.
Zdaj smo prišli v fazo, ko poje zgolj 1/3 ali celo 1/4 zaželjenega po tabelah na briketih. Poiskusili smo že vsaj 5 vrst briketov, najdlje smo bili na Almo natura, skupaj s konzervami, pa je tudi to čez noč postalo popolnoma nesprejemljivo. Poiskusili smo umešavati piščanca, govedino, ribe, drobovino, mleli smo brikete, jih namakali, pa nič.
Psička je sicer živahna, apetit ima na trenutke (bolj za tisto kar mi jemo), vendar ne vedno - tudi priboljški ji velikokrat pomenijo manj kot copat.

Glavni problem pa je v tem, da ima psička za svojo starost premalo kil in višine, njeni bratci in sestrice so vidno bolj razviti!

Torej radi bi poiskusili  vzbuditi zanimanje s kuhano hrano pa me zanima kako potem človek ve kaj vse dati v dnevni obrok, da dobi kuža vse kar potrebuje in koliko česa.
Zanima me tudi kako pripraviš kužku ribe - zasledila sem ,da nekateri meljejo ribje glave?

Skratka nič nam ni jasno kaj se dogaja, še posebej zato, ker je kužika španjelka!


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Lee Loo , petek, 31.08.2007 : 16:02:19
ponovno pišem v zvezi z našo psičko (7 mesecev), ki še vedno noče jesti. :'(
Je živahna in ne kaže znakov bolezni, samo hrano zavrača.
je zelo majhne rasti za svojo pasmo (angleški špringer španijel) in se bojimo ,da zaradi neješčnosti.

Ali ima mogoče kdo podobne izkušnje, oz. zanima nas ali je možno, da pes ne zraste normalno, če nima apetita?  ???

hvala za katerokoli nasvet :-\


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Uma , ponedeljek, 03.09.2007 : 10:08:53
Tudi mi smo imeli enake oz. podobne težave in se sikirali do onemoglosti. Moj nasvet je, nikakor se ne sikiraj, hrano naj dobi na obroke, vedno ob isti uri, kar ne poje, ji po 15 minutah vzemi in to je to. Čim manj jo hrani z raznimi priboljški, eventuelno zgolj za potrebe šolanja. V kolikor je psica živahtna in sicer zdrava, se res ne sikiraj.

Naša se je v bistvu popravila šele s prvo brejostjo, torej pri 2 letih, in tudi po brejosti je pridno jedla naprej tako da danes nimamo več teh problemov in vsi požrti živci so bili za brezveze.


Naslov: Re: Hrana za mladička
Poslano od: zan123 , torek, 07.04.2009 : 19:00:56
kaj naj dajem za hrano maltežanu staremu 1 leto ker je somo meso! pasje hrane sploh noče! prosim za odgovor!

lp


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: majas , torek, 07.04.2009 : 21:12:56
Če je pes zdrav, kupi kvalitetne brikete in vztrajaj. To pomeni: ponudiš brikete, če noče jest po 10 minutah vzameš. To ponavljaš vsak dan, dokler ne bo začel jest. Lakota je najboljši kuhar (tudi za pse. ;)) Priboljške ukinemo dokler ne je briketov.
To je preizkušen recept, ki res "dela čudeže" -  ravno pred dvema tednoma sem na začasno dobila psico, ki briketov ni niti videt hotela - šele četrti dan je začela jest. Od takrat naprej nimava več težav.

Lp, Maja :)


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Teja , torek, 19.05.2009 : 23:40:43
vsa moja logika, vse znanje  ::)  je odpadlo na celi črti  :P

Odkar je pri hiši še Lan vsi štrajkajo, vključno z njim...

Bi bil lahko vzrok vročina?!
Trenutno so v enem prostoru trije in pojedenih briketov je cca le ena tretjina od vseh obrokov.
Ko so bili moji psi sami štirje so vsi pojedli vsak cel svoj obrok. Odkar pa je pri hiši še Lan pa štrajk. Čudim se, da se niti ne sklofajo  ;)
Oxa je svoje sicer pojedla, ampak Maikove hrane se niti dotaknila ni (ponavadi bi požrla od Maika in še od vseh ostalih), tako da jo je počasi Maik sam poglodal, ostali trije pa katastrofa ???
Ker jih je toliko, ne jedo več striktno ločeni ali pod nadzorom skupaj, ampak kar v istem prostoru po več psov...

Zdaj mi res ni več jasno ali je kriva vročina in niso lačni, ali je zadeva psihičnega izvora, ali...

moja pamet odpovedala :-X

p.s. na voljo imajo tudi več vrst briketov :-\


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Kalsang , sreda, 20.05.2009 : 07:37:43
Mogoče je krivo to, da zdaj jedo vsi skupaj in nič več ločeno, pa se počutijo nesigurne.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Teja , sreda, 20.05.2009 : 09:47:14
znalo bi bit, vendar so jedli tudi skupaj, ampak sem bila ponavadi nekje zraven.
 pa vendar je Oxa nora na hrano in šefica med mojimi psi, vedno je vse požrla, še drugim bi hotela, zdaj pa leži ob ostalih ob nepojedenih briketih. Nekaj jih je pohrustala, to pa je tudi vse.
Danes bom zmešala vsem s konzervo pa bomo videli. Zaenkrat se še vedno nagibam vročini :P


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: tanja040 , sreda, 15.07.2009 : 07:28:33
Prosim za nasvet, imam psa starega 15 let. Že po naravi ni jedec, ampak je vedno pojedu svojo porcijo.
Že okoli 3 leta je samo royal canin-sensitiviti control in zraven mu pomešam malo konzerve i/d, ker ima prebavne težave. Zadnje čase pa noče več jesti, ga kr stran odbije, ko vidi hrano, sploh brikete, totalno so se mu uprli. Če sem mu iz roke dajala je še nekaj pojedu, sedaj pa še to noče več. Čeprav nebi smela sem mu dala zraven še malo paštete da spremeni okus, ja pašteto je polizal ostalo je pustil. Tudi en dan sem ga postila, pa očitno sploh ni lačen ker tudi naslednji dan ni nič jedu. Nevem kaj narediti, ali naj mu zamenjam brikete, kar za njega res ni dobro zaradi prebave. Me pa srce boli ko nič ne je.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: AngSeter , sreda, 15.07.2009 : 09:12:51
Konzerve noče?

Kakšne zobe pa ima? Je mogoče, da ga kaj bili oz. je še kaj poleg zavračanja hrane?


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: tanja040 , sreda, 15.07.2009 : 12:01:44
No prej sem probala samo z konzervo in jo je zbasal.:)
Zobke ima ok za tok starega psa. Brikete pa tud povohat noče, ga kr odbije stran, ko mu jih ponudim. Ima zožan sapnik, ampak je veterinar rekel, da ga to pri hranjenju nič ne moti, ker ima še dovolj prostora za brikete.
 Kaj pa vem kaj narest, zdaj če mu dajem samo konzervo bom bankrotirala, ker je ena tamala 3€ pa ena je čist premalo za en obrok. :-\


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: AngSeter , sreda, 15.07.2009 : 12:06:08
Namočit brikete, da se zmehčajo?

Malček čudno se mi zdi, da bi pes kar tako čez noč začel štrajkat pri trdi hrani... Sigurno ni kak boleč zob zakuhal situacije?


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: bina , sreda, 15.07.2009 : 12:06:55
nas samec je letos shujsal ze za ene 4 kg (sedaj jih ima 46 kg). Pozimi je imel ogromen apetit, sedaj pa kar pusca brikete  :-\ ima sicer redne kontrole in je naceloma zdrav. Tako da verjetno ga matra vrocina  :'(. energije ima se za svojo starost dovolj, samo vroceeeeeee mu je.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Pepsi , sreda, 15.07.2009 : 12:13:46
Jaz bi tudi za vsak slučaj dala pogledati zobe. Pri starejših kužkih je hitro lahko tam kaj.
Kaj pa a/d konzerva (mogoče sem spregledala, oprosti) - ali si mu to ponudila? To večina psov zmaže (ima menda boljši okus kot tiste druge dietne) pa še gristi ni treba in izredno hranljiva je.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: tanja040 , sreda, 15.07.2009 : 12:19:28
Meni je tudi vse skupaj malo čudno, pomislila sem že, da je kaj narobe z  briketi, da so pokvarjeni ali kaj drugega. Danes mu bom kupila nove za probat da vidim, če je vzrok v briketih ali pa je kaj bolezenskega. Sicer je res, da bolj ali manj spi, ni več tako igriv, na sprehod sicer gre z veseljem, nazaj domov ga pa morem že skoraj siliti, ker se mu ne da hodit po tej vročini.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: kocka , sreda, 15.07.2009 : 12:24:18
˝Naš˝ Odi je na koncu skoraj sestradal, ko je bil že star. Sploh ni mogel več jesti. Žvečiti in požirati, pravzaprav je komaj še odprl usta.
Kaj pa doma pripravljena hrana? Je mehka in ponavadi psom ugaja.
Tudi jaz sem pomislila na težave z zobmi.
Lahko se mu je kaj vnelo in se iz ustne votline sploh ne vidi, boli pa kot hudič. Kot granulom.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: tanja040 , sreda, 15.07.2009 : 14:04:18
Ma ne vem, da bi ga kaj bolelo dvomim, ker mi zna to pokazat. Morm pa povedat, da je totalno razvajen in čez 3 tedne dobimo še dojenčka in mislim da vse čuti in da me samo sprobava. Vsaj upam da je tako.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Jana , sreda, 15.07.2009 : 14:31:16
Ne glede na to, kaj se nam zdi, nikoli ne skodi tudi pregled krvi in morda urina. Pri nas je macek nehal jesti - diagnoza je bila odpoved ledvic. Pa nic ne pravim, da ima tudi tvoj pes to, hocem samo reci, da je mogoce marsikaj. Tudi to, da v tej vrocini psi pac manj jedo, zato pa jim je treba ritem prilagoditi na "poletno varianto": sprehod samo zgodaj zjutraj in pozno zvecer, vmes samo lulanje; hranjenje zgodaj zjutraj in zvecer, vedno dovolj vode in kolikor se da hladen prostor cez dan.
Ni pa v redu, da pes naenkrat neha jest in mi to potem povprek povezujemo z namisljevanjem, izbircnostjo in razvajenostjo.

Nikakor pa se psov ne vozi na sprehode v vrocini in ne cudim se tvojemu psu, da noce hoditi po vrocini.
Tezko verjamem, da ti bo pes pokazal, da ga boli zob.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: zalarjeva , sreda, 15.07.2009 : 14:36:58
Čez brikete mu lahko poliješ žličko ribjega olja, ki je itak dober zanj. To ponavadi pomaga,saj mu diši. :)


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: tanja040 , sreda, 15.07.2009 : 15:15:53
Jana,
15 let imam psa, veliko stvari mi je zelo zelo jasnih. ;)
14 dni nazaj sem ga peljala na tehničnega, kri , urin vse je bilo v mejah normale, edino jetrni encimi so bili nekoliko povečani, kar pa za tako starega psa ni nič nenormalo.( tako je zagotovil veterinar)
Popoldan vozim psa okoli bloka da se polula, to pa je tudi vse, sej tok pa res nisem nora, da bi ga gonila okoli po naselju. Prosila sem samo za mneje, kaj narediti če pes ne je briketov, ne pa neko čudno obsojanje iz tvoje strani.

Zalarjeva, hvala tudi to sem probala pa ne pali.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Jana , sreda, 15.07.2009 : 15:39:09
Ali morda vrocina skodi se komu in ne samo psom?

tanja040, o kaksnem obsojanju govoris. Komentiram tisto, kar preberem, to pa je, da pes po vrocini noce nazaj domov in da "zadnje case" noce jest.

Prosim za nasvet, imam psa starega 15 let. Že po naravi ni jedec, ampak je vedno pojedu svojo porcijo.
Že okoli 3 leta je samo royal canin-sensitiviti control in zraven mu pomešam malo konzerve i/d, ker ima prebavne težave. Zadnje čase pa noče več jesti, ga kr stran odbije, ko vidi hrano, sploh brikete, totalno so se mu uprli. Če sem mu iz roke dajala je še nekaj pojedu, sedaj pa še to noče več. Čeprav nebi smela sem mu dala zraven še malo paštete da spremeni okus, ja pašteto je polizal ostalo je pustil. Tudi en dan sem ga postila, pa očitno sploh ni lačen ker tudi naslednji dan ni nič jedu. Nevem kaj narediti, ali naj mu zamenjam brikete, kar za njega res ni dobro zaradi prebave. Me pa srce boli ko nič ne je.

No prej sem probala samo z konzervo in jo je zbasal.:)
Zobke ima ok za tok starega psa. Brikete pa tud povohat noče, ga kr odbije stran, ko mu jih ponudim. Ima zožan sapnik, ampak je veterinar rekel, da ga to pri hranjenju nič ne moti, ker ima še dovolj prostora za brikete.
 Kaj pa vem kaj narest, zdaj če mu dajem samo konzervo bom bankrotirala, ker je ena tamala 3€ pa ena je čist premalo za en obrok. :-\

Kaj pa jaz vem, kdaj je veterinar ugotovil zozan sapnik in kdaj si bila nazadnje s psom pri veterinarju. Nisva frendice, da bi mi vsak vecer po mobiju porocala, kaj cez dan pocnes.

Meni je tudi vse skupaj malo čudno, pomislila sem že, da je kaj narobe z  briketi, da so pokvarjeni ali kaj drugega. Danes mu bom kupila nove za probat da vidim, če je vzrok v briketih ali pa je kaj bolezenskega. Sicer je res, da bolj ali manj spi, ni več tako igriv, na sprehod sicer gre z veseljem, nazaj domov ga pa morem že skoraj siliti, ker se mu ne da hodit po tej vročini.

Ma ne vem, da bi ga kaj bolelo dvomim, ker mi zna to pokazat. Morm pa povedat, da je totalno razvajen in čez 3 tedne dobimo še dojenčka in mislim da vse čuti in da me samo sprobava. Vsaj upam da je tako.

Nikjer v vseh klobasah ne pise prav nic o kaksnem veterinarju, razen omenjene diagnoze - zozan sapnik, ki je bila postavljena bog ve kdaj.

Napisala si pa pred tremi meseci tudi tole:

Imam občutek, da mojega psa (15 let) bolji čeljust, kaj naj naredim?
Kadar hoče zalajati, namesto laježa je cileč jokav zvok, sploh mi ni jasno kaj naj naredim. Živahen je kar in je tudi, ko pa sem mu pogledala v čeljust, da vidim, če ima vse zobke , je zajokal in kot da ne more odpredi do konca.Ali ima ko izkušnje s tem? Jutri bom poklicala veterinarja in upam na najboljše.lp

Navadite se, da lahko komentiramo izkljucno samo tisto, kar napisete (ne samo danes, temvec tudi v preteklosti). Ker pac pisete pomanjkljivo, se sprijaznite z za vas ne vedno ugodnimi komentarji. Na "upiranje hoji po vrocini" ne moremo drugega napisat, kot "da se psa ne sprehaja, ko je zunaj 30 in vec stopinj".


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: tanja040 , sreda, 15.07.2009 : 17:37:34
OK Jana :), tud men je prevroče

Sporočam da sem kupila za probo eukanuba intestinal brikete in ko sem jih dala par na tla jih je takoj pojedu. :D Pomoje se je tapioke prenajedu. Upam samo da ne bo kej s prebavo narobe.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: alexy , sreda, 15.07.2009 : 20:49:54
tanja040 me veseli, da jih je pojedel, sem vama rekla, da se je verjetno prenajedel RC-ja ;)

Lp,
Sasa (iz trgovine na kliniki ;))


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: tanja040 , četrtek, 16.07.2009 : 06:56:01
Hvala Saša, 100x hvala :D


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: KUŽEK , petek, 21.08.2009 : 10:59:03
katera hrana od te ki se jo da dobiti pri nas je najbolj kvalitetna?


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Jana , petek, 21.08.2009 : 16:30:22
Za take debate je clanom na voljo rubrika Vrste hran za pse in ugodni nakupi (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,57.0.html).
Sicer ti pa v specializiranih trgovinah za zivali lahko svetujejo o hranah za mladice.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: KUŽEK , sobota, 22.08.2009 : 09:25:59
hvala


Naslov: Motena prehrana
Poslano od: dixi , torek, 20.04.2010 : 20:14:55
Zdravo!

Moj pes je star leto in 3 mesece. Prehranjuje se z briketi BOSCH  Adult Lamb&Rice. Hrano mu bi dajal 3-krat dnevno a je ne je. Včasih ne je tudi po več dni, čeprav ima hrano na voljo 3-krat dnevno. Ali še kdo uporablja to hrano, in če jo ima enake težave? Zavrača tudi sladkarije. Jedel bi samo brikete znamke, ki je nesmem navesti (Pe.), vendar mi to hrano veterinar odsvetuje saj je nekakovostna. Po zadnjem stavku lahko sklepate da pes je samo te brikete. Dobiva prehrambne nadomestke zaradi slabe ješčnosti.


Hvala za odgovore.


Naslov: Re: Motena prehrana
Poslano od: sanco1a , torek, 20.04.2010 : 20:27:47
Jaz bi vrgla stran tiste Pe...  :ein mu jih ne bi pokazala več  niti od deleč. Potem pa bi poskusila z različnimi kakovostnimi briketi in ko bi enkrat "zagrabil", bi se odločila. Vsekakor na začetku ne bi kupovala večjih količin nove hrane, prav tako bi mu jo dakjala samo ob uran, nikoli ves čas na voljo.
V vseh boljših pasjih trgovinah bi ti morali dati testerje. Običajno pomaga tudi, če brikete zmešaš (seveda s kakovostno) konzervo in čim več aktivnosti. Ni hudič, da ne bi takega mulca odvadila tistega P :-X


Naslov: Re: Motena prehrana
Poslano od: dixi , torek, 20.04.2010 : 20:35:28
Ne sej tistega Pe. nedobi, ampak vem da ga obožuje ker ga je meu prvi tedn pa še enkrat na morju vmes. Hrano pa nima ves čas na voljo.


Naslov: Re: Motena prehrana
Poslano od: sanco1a , torek, 20.04.2010 : 20:37:21
Ah, kolikokrat sem se zatipkala. Viroza ::)


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: sanco1a , torek, 20.04.2010 : 20:47:32
Aja, pa še ena finta, ki je pri nas vedno vžgala, ko je bilo potrebno psa navaditi na novo hrano: sposodiš si sosedovega, po možnosti zelo ješčega  in hrano ponudiš obema hkrati, morda bi bilo še bolje, če prej tujemu. Ko enkrat poje prvo porcijo, običajno ni več problemov z nadaljnjim uživanjem. Pri nas zelo pomaga že prisotnost mačka, ki se zanima za pasje brikete.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: dixi , torek, 20.04.2010 : 20:49:03
hvala za nesvte, bomo poskusili.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: dixi , torek, 20.04.2010 : 21:10:26
hvala za *nesvte, bomo poskusili.
*nasvete


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Notja , sreda, 21.04.2010 : 05:56:43
Pri nas zelo pomaga že prisotnost mačka, ki se zanima za pasje brikete.
Dixi, Nasveti Sanco 1a so preverjeno vredni upoštevanja. Sicer pa tudi moja mala "izbirčna Metka "poje vse, če se le hčerini mački zanimajo za njeno skledo, ko smo na obisku. 


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Uma , sreda, 21.04.2010 : 12:46:29
Ne komplicirat, še noben pes ni umrl zraven polne sklede. Sem se dolgo ubdala s takšno neješčo psičko in edini recept je bil, da sem nehala štet koliko poje. Bila je suha, ne pa presuha, manjkalo ji ni nič, torej sem se nehala sikirat. V kolikor z vašim ni kakšnih drugih težav, predlagam, da odklopite svoje možgane in ga enostavno pustite, da je koliko mu paše.


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: điny , ponedeljek, 27.09.2010 : 20:07:26
žiwjo
tudo jaz imam problemćek.....imam 8 mescov staro psičko (shih tuja).....v petek smo bili na trgatvi-in se je fuuuuuul najedla grozdja. hvala bogu, ji je bilo le malo slabo in nič druga( takrat še nisem vedela da je grozdje škodljivo :S ) no, od sobote naprej poje zelo malo in še to takrat ko mi jemo-saj veste vsak ji malo da:)) konzervo sam proba, briketov pa nič (že  od malega ima royal canin prav za shih-tzuje) hm, nevem, več kaj naj naredim :S bi lepo prosla za kak nasvet :))


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: Yo , ponedeljek, 27.09.2010 : 22:08:01
Hja... Nehajte z "vsak ji malo da", pa bo jedla  ;)


Naslov: Re: neješč pes
Poslano od: kata , sobota, 21.04.2012 : 11:57:16
Ali mi lahko prosim katera svetuje okoli hrane? Lun se prehranjuje s hrano Arden grange, ampak ne bi mogla rečt, da jo ima rad. Zadnje čase ne gre jest niti, ko mu dodam kuhano puranje meso ali pa kakšno drugo dobroto. Šele zvečer, če res ni nič drugega (in ponavadi ni, razen kakšni priboljški za čez dan) se odvleče do posodice in poje kolikor se mu pač zdi. Ko sem danes kupovala hrano me je ženska vprašala ali ima moj pes to hrano rad, ker sploh ne ve ali bi jo še naročala, ker kupci pravijo, da je psi nimajo radi. Zdaj pa res ne vem kako in kaj. A je kakšna hrana (briketi) psom res bolj všečna kot druga? Včeraj se je namreč takoj lotil briketov Royal canin, ki jih je imela v posodici njegova pasja prijateljica. Rada bi, da bi imel kvalitetne briketa, ampak da bi jih imel tudi rad. Enkrat sem vmes že probala z briketi Orijen, pa je začel po času, ko je postopoma začel samo z njimi, bruhati po njih. Ne vem, kot, da bi mu bili premočni. Zdaj si pa več ne upam probati še s kakšnimi drugimi brez uporabnega nasveta strokovnjakinj.