mojpes.net

o psih => FCI 3 => Sporočilo, začeto od: Maja , četrtek, 22.08.2002 : 15:13:44



Naslov: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Maja , četrtek, 22.08.2002 : 15:13:44
Že nekaj časa premišljujem o nakupu svojega drugega psa. V tem času so me popolnoma osvojili staffordi. Sicer je bila ljubezen na prvi poglem, ko sem srečala par primerkov te vrste. Ko pa sem se malo bolj podrobno posvetili kvaliteti in lastnosti te pasme me je se toliko bolj očarala. Mogoče se vam bo zdelo kar malo noro, ampak ko govorim o nakupu imam v mislih nekaj par let. V tem času bi zelo rada spoznala vzreditelje oz. lastnike teh živali. Zanimajo me predvsem šprotno usmerjeni lastniki, ker ga tudi sama mislim uporabljati v športne namene.lep pozdrav vsem in hvala v naprej za vaše odgovore.

(sprememba naslova teme; Jana)


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: BlueMaco , četrtek, 22.08.2002 : 15:32:49
Pozdravljena Maja!
Me veseli, da ti je vsec tak tip psa, ker so super.  :)  Vseeno pa mi ni jasno, katero pasmo konkretno si imela v mislih (American Staffordshire Terrier ali Staffordshire Bull Terrier)? Poznam vzreditelje obeh pasem in ti lahko posredujem naslove. Lp, Tina  ;)

p.s. sportno usmerjeni?  ;D


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Maja , petek, 23.08.2002 : 08:31:31
Vsem hvala za odgovore. Ja nisem bila prav specifična zanimam se za pasmo American Staffordshire Terrier. Glede mojega komentarja "športno usmerjeni". Sama sem zelo športno aktivna in bi rada da bi bil moj novi pes tudi del tega. S tem nisem mislila nič specifičnega le da bi rada bolj lahki tip psa. Namreč pred kakšnim letom sem bila na razstavi in sem si ogledala samce iz hrvaške. Bili so kot bodybilderji. Sam tudi sama občudujem atletsko grajenost tega psa ampak noben me ne prepriča, da je tak pes sposoben vztrajnega tega in podobnega. Sama bi rada imela psicko ki je lažje grajena in nekoliko vecja. Vem to so mogoce samo moje sanje ampak, ko sem bila v Ameriki sem videla ne nenavadno velike in vitke pse. Bili so naravnost lepi. No da se ne bom prevec zafilozofirala. Upam, da bom še veliko novega zvedela tukaj. Pozdravcek vsem.lp Maja


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Tomo , petek, 23.08.2002 : 22:32:05

Citat

Namreč pred kakšnim letom sem bila na razstavi in sem si ogledala samce iz hrvaške. Bili so kot bodybilderji. Sam tudi sama občudujem atletsko grajenost tega psa ampak noben me ne prepriča, da je tak pes sposoben vztrajnega tega in podobnega.


Ja, pri AmStaffih se rado poudarja to "bodybuildersko" konstitucijo, vcasih prav pretirano, ce mene vprasas. To ze prevec ocitno spominja na usodo angleskih bulldogov. Najbrz pa bos vseeno nasla psa, kakrsnega zelis. No, razen ce ti razstavljanje veliko pomeni, si lahko omislis tesno sorodno pasmo APBT, ki naceloma ohranja bolj sportno konstitucijo. Bi pa to najbrz zahtevalo se kaksno leto ali dve natancnega preucevanja te pasme in vzrediteljev, kajti nakup APBT na "horuk" ni ravno najboljsa izbira.


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Maja , ponedeljek, 26.08.2002 : 15:13:34
Hojla!

Ja hvala vsem za odgovore. Zdaj malo začenjam ločevati med tebi tako zelo podobnimi pasmami. Pozivam vse lastnike American Staffordshire Terrier, da se mi javijo, ker me res zanimajo njihove izkušnje. Se pa strinjam, da je za vsak nov nakup psa potreben čas. Da ne bo pomote, tudi jaz imam v mislih nekaj let (čeprav sem že zelo neučakana). Doma imam namreč že dva psa in prav zaradi starejšega bom počakala z nakupom novega. Zanj je bil že to velik šok ko si je mami omislila pudljico. No skratka v tem času bi samo rada kar največ zvedela o tej pasmi. Saj mogoče se motim o fizični sposobnosti te pasme. Ne vem. Ampak vsak pes je bil ustvarjen za gibanje. Mi smo ustarili pasme, ki tega niso sposobne. Si predstavljate, da bi tako npr. izrodili konje. Pa ne da imam proti kakršnikoli pasmi, le proti absurdni vzreji sem. Pes je pes in bo to ostal z vsemi svojimi potrebami in nagoni. Kar se npr. dogaja z nemškim ovčarjem. Iz popolno normalno fizično zelo sposobnega psa so naredili skoraj invalida. Včasih se sprašujem, kako lahko tako imenovani ljubitelji psov to sploh še dovolijo. No ja, da ne bom zvenela že preveč zateženo. Vsak ima svoj okus in svoje potrebe. Jaz si pač želim sopotnika ne pa psa ki bo zaradi svoje zunanjosti prikrajšan za preživljanje časa v naravi. Pa lep pozdrav vsem forumovcem.


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Tomo , ponedeljek, 26.08.2002 : 21:22:37
Problem pri pasmah, kot so angleski bulldog, AST, APBT, SBT ipd., je v tem, da si danes borilne pse (ki so pravzaprav razstavni) najpogosteje zmotno predstavljamo kot neke cokate, debeloglave in ekstra misicaste bodybuilderje. In taki psi so res impresivni in dajejo videz velike moci. Toda, ko takega psa izpostavis velikim fizicnim naporom (saj ne da ga moras, vendar...), se izkaze da so mu te "znacilnosti" bolj v oviro, kot v korist. Obicajno premosorazmerno s tem, kolikor so izrazene. Vsemu navkljub pa imajo tovrstne lepotne poteze (vcasih jim ze lahko brez sramu recemo hibe) vedno stevilne gorece privrzence, ki z zarecimi ocmi zatrjujejo, da so ti psi navkljub videzu "neverjetno okretni", "hitri", "vzdrzljivi"... In za vsako tako hibo (ki je skorajda vedno rezultat sodobne vzreje) najdejo tisoc in en "zgodovinski" izgovor. Hja, lepo prosim. Ga ni junaka med danasnjimi angleskimi bulldogi, ki bi lahko bika kaj vec kot "scipal". Pa se to najbrz ne bi trajalo dolgo, ker bi psa zaradi "prehudega" napora kap. In znabit da bo cez 100, 200 ali 300 let podobno veljalo za AST, SBT, APBT... Upam vseeno da ne.


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Katya , sobota, 23.11.2002 : 20:19:30
Pozdravljeni!!!
Tudi mene zanima značaj te pasme, zato bi prosila, da mi poznavalci in tisti, ki so lastniki teh psov kaj napišejo o značaju, potrebah tega psa.
Že v naprej se zahvaljujem za odgovore :-*


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: mihus , sobota, 07.12.2002 : 21:18:42
zanima me...a je sploh kake razlika...med pittbull terrierjom...in stafford terrierjom?mislim predvsem o znacaju...pa po videzu??? ;D


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: L_I_Z_A , četrtek, 16.01.2003 : 19:46:28

lep pozdrav vsem
ime mi je BANE moji najboljši prijateljici pa LIZA

v bodoče se bom potrudil predstaviti ogromno druščino AST


Naslov: Stafford
Poslano od: mike , nedelja, 02.02.2003 : 21:30:04
Zivjo, tudi mene zelo zanima am. stafford, predvsem kaksen je do majhnih otrok in pa po cem se razlikuje od pitbulla.
LP Mike


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: MAT , ponedeljek, 03.02.2003 : 12:05:19
V prvi polovici l.1800 je v Angleski pokrajini Staffordshire s krizanjem buldogov in razlicnih terijerjev nastal misicast,aktiven,borben pes poimenovan Staffordshire Bull Terier.Pripeljan v ZDA je postal zelo priljubljen med Ameriskimi rejci,ki so s selektivno vzrejo ustvarili vecjega,tezjega,mocnejsega psa z vecjo glavo.Pimenovali so ga American Staffordshire Terier.Po prepovedi pasjih borb v ZDA okrog l.1900 se je pasma razdelila v dve vrsti.Razstavna vrsta je oznacena kot American Staffordshire Terier,borilna vrsta psa pa imenovana American Pit Bull Terier.Sedaj sta to dve razlicni pasmi enakega tipa psa.V enak tip psa spadajo tri razlicne pasme  SBT,AST,APBT.

PRIMERJAVA  APBT  in  AST


         UKC standard                      AKC standard
         APBT                                 AST


glava     oblika cegle/opeke             siroka lobanja
           posebno siroka med
           licnicama

prsa      globoka,ne presiroka          globoka in siroka          

oci        vse barve                        temne-svetle niso do-
                                                voljene-napaka

nos      barva ni pomembna            mora biti crn,roza in
                                               rdec ni dovoljen

barva    vsaka barva,tudi belo/       vec kot 80% bele ni do-
dlake     rdeca                             voljeno,belo/rdeci-old
                                                family red so diskvalifi-
                                               cirani

visina    45-55 cm                        43-48 cm


Opazna razlika je tudi v samem karakterju oz. naravi psa.O tem pa kdaj drugic,ker me cas preganja.
MAT    

                                                                                                         
   


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: MAT , ponedeljek, 03.02.2003 : 12:54:48
Lester 1, opis obeh pasem ,ki so ga pac podali ljubitelji na net je v marsicem netocen in zavajajoc,tako opis karakterja kot standarda.Prav zato sem napisal par konkretnih besed o razliki pasme,ki pa je v bistvu en tip psa.Obe pasmi pa sta zelo dobri z otroci.Npr. ne drzi pa ,da je APBT slab branilec in cuvaj.Nasprotno,je zelo odlicen,vendar na drugacen nacin kot doberman ali roti.APBT ima zelo izostren cut in nikoli ne panicari po nepotrebnem.S svojo inteligenco cita cloveka kot knjigo,res pa je da nikoli ne nakaze kaj bo naredil ampak naredi ,medtem ko doberman in ostali sluzbeni psi nakazejo svoje namere,razen seveda tudi Malinoisa.Tudi opis barv,oci,dlake je s stalisca standarda napacno podan na netu,na kar sem opozoril v napisani tabeli.
MAT


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: lester1 , ponedeljek, 03.02.2003 : 14:32:49
Mat
ja ampak tudi pri samih standardih se mi zdi, je malo "odstopanje"

BARVE "AST"
primerjava ;
Mat (AKC) ; več kot 80% bele ni dovoljeno, belo/rdeči-old family red so diskvalificirani
in
FCI Standard: "Any colour, solid, particolor, or patched is permissible; but more than 80 % white, black and tan, and liver not to be encouraged"

Seveda sem pobrskala po standardu , ki je objavljen na FCI straneh - upam, da sem našla zadnjo verzijo ???





Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Tomo , torek, 04.02.2003 : 22:38:08

Citat

Pimenovali so ga American Staffordshire Terier.Po prepovedi pasjih borb v ZDA okrog l.1900 se je pasma razdelila v dve vrsti.Razstavna vrsta je oznacena kot American Staffordshire Terier,borilna vrsta psa pa imenovana American Pit Bull Terier


No, da te malo popravim: am. staff terierjev pred letom 1936, ko so si jih prakticno izmislili pri American Kennel Clubu, enostavno ni bilo. Nikoli in nikjer. APBT, ki so bili zaradi prakticnih potreb vzrejani v cistokrvnosti ze dolgo pred tem,  prvic priznajo leta 1898 pri United Kennel Clubu. AST nastanejo sele slabih 40 let kasneje, ko se ljudje pri AKC odlocijo (kot posledica lobiranja nekaterih vzrediteljev APBT, da bi tudi AKC priznal njihovo pasmo) priznati ze obstojeco pasmo am. pit bull terier, nocejo pa zaradi svojih razlogov sprejeti ze obstojecega imena. Nekaterim APBT so takrat uradno rekli (tudi) AST. In to je vse bistvo nastanka pasme am. staff. terier.

AST razstavni psi/APBT borilni psi: Take sprenevedave trditve, ki jih je moc zaslediti izkljucno s strani nekaterih privrzencev am. staff. terierjev in njihovih maticnih klubov (npr. v kaksni literaturi iz teh virov), so eno navadno zavajanje z namenom popularizirati (in oprati vsake krivde) svojo pasmo na racun drugih. Precej podle igrice. APBT so v veliki meri ravno taksni razstavni (ali pa druzni) psi kot AST. Oboji vzrejani po isti (v dolocenih primerih pa vsaj precej podobni) logiki. Vecina APBT ni primernih in uporabnih za pasje boje nic bolj kot AST. Torej bore malo.  In kje je torej logika, da AST oznacimo kot razstavne, druzinske in joh in sploh dobre pse na eni strani (kar je tudi treba jemati z doloceno rezervo), na drugi pa kar celotno pasmo APBT za njihovo nasprotje, dobro (malo karikiram) kvecjemu za kaksne pasje boje? Ni logike. Ce nekatera dejstva niso sirse poznana, si lahko vsakdo izmisli in zapise karkoli.

Za informacijo naj se enkrat navedem letnice prvih kinoloskih priznanj in uradnih "ustolicenj" posameznih pasem:

am. pit bull terier (UKC)- 1898
staff. bullterier (britanski Kennel Club) - 1935
am. staff. terier (AKC, kot priznanje pasme am. pit bull terier) - 1936

Mat, mogoce bi se moral malo manj omejevati na literaturo iz izkljucno razstavno usmerjenih (AKC/FCI... zlasti teh) krogov. Saj ne, da v njih ni moc najti marsikaj zanimivega, samo dolocene stvari, ki se znajdejo vmes niso vredne pocenega grosa.


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Tomo , torek, 04.02.2003 : 23:09:12

Citat

Lester 1, opis obeh pasem ,ki so ga pac podali ljubitelji na net je v marsicem netocen in zavajajoc,tako opis karakterja kot standarda.


No, razcistimo to (kar se tice APBT). Z besedo na plan.

Citat

ne drzi pa ,da je APBT slab branilec in cuvaj.Nasprotno,je zelo odlicen,


APBT kot pes, ki je v vsakrsni cloveski druzbi izrazito stabilen, zaupljiv in z zelo visokim pragom tolerance (to je namrec tisto, kar APBT mora biti, ce hoce ustrezati pasemskim normam), je - roko na srce - sam po sebi slab branilec in se slabsi cuvaj. Druga stvar je seveda, ce gre za ustrezno solanega psa (kakrsnega tudi edino lahko imenujemo branilec), vendar to ni bistvo opisa pasme.

APBT ni idealen pes za cuvaja. In ravno tako mu vloga obrambnega psa praviloma ni najbolj pisana na kozo. Ocitno pa to ne pomeni, da ga ni mogoce uspesno solati za ta namen.

Citat

ostali sluzbeni psi nakazejo svoje namere,razen seveda tudi Malinoisa.


Majhen kiks. Obstajajo razlicne vrste agresivnosti pri vseh psih. Pri nekaterih vrstah agresivnosti se prej pokazejo opozorilni znaki, pri drugih nikoli. To, da pes nakaze opozorilne znake ali ne, je precej kompleksna zadeva in je ni moc kar tako pripisovati pasmam na splosno.


Citat

Tudi opis barv,oci,dlake je s stalisca standarda napacno podan na netu,na kar sem opozoril v napisani tabeli.
MAT


Pa me opozori se enkrat, bolj konkretno, kje in kako je pri tem opis APBT napacno podan.


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: MAT , sreda, 05.02.2003 : 07:26:19
Tomo,nic ni narobe,ce si preprican v svoje trditve,to je tvoja pravica.Jaz vem,kar jaz vem in ce ti ne ves,pac ne ves.Naj ti bo v zadovoljstvo,da imas toliko znanja.No.kaj se pa jaz laik sploh spuscam na ta podrocja,saj sploh ne vem kaj je pes.
lp,MAT


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: MAT , sreda, 05.02.2003 : 13:19:35
V opisu pasem na netu,ki si jim med drugimi verjetno botroval tudi ti Tomaz Furlan,je v primerjavi med APBT in AST navedeno tudi to-

                 AST                                APBT

cuvaj        dober                       praviloma zelo slab
obramba    zelo dober                 po naravi slab branilec

Sedaj se pa sprasujem,kdo je bedak.Ali nimas pojma o teh dveh pasmah ali se delas neumnega.Res je,da lahko vsak pise in poda svoje mnenje o svojih prepricanjih.Vendar dejstva so dejstva.Ce ti Tomaz mislis,da pasmi poznas,to se ne pomeni,da ju dejansko poznas.Ce imas slucajno psa teh pasem ne misli,da so vsi psi stancani po tvojem,ce prepisujes iz tuje literature naj ti povem,da je omenjena kontradikcija absurdno neumna ampak tudi omenjena,ceprav v manjsini,saj je resnica znana.Ko beres,beri pravilno.Nisem pisal o agresivnosti kot pravis ti ampak o nenakazanju namer.Pri APBT so dovoljene vse barvne kombinacije neodvisno od posamezne kinoloske organizacije,ne pa kot pravis ti.Pri AST niso dovoljene vse barvne kombinacije,ne pa kot pise v opisu.Sicer ne vem,ce si ti podal opis barvnih kombinacij tudi za AST,vendar je napacen.V bistvu me pa barvne kombinacije ne zanimajo kaj dosti,saj sem orijentiran na treniranje psov in sem svojega prvega psa streniral ze pri 14 ih letih.Seveda ne sledenja in obrambe/napada pa vendar poslusnost in osnovne vaje.Ne bom nasteval naprej ker nima smisla,vendar me zelo moti tvoje nepoznavanje oziroma nezmoznost razumevanja,vzivetja v pasjo psiho.Mislim,da se psov bojis ali pa se motim.Ne bom se prerekal s teboj,zivi v svojem prepricanju naprej.Moram pa povedati zaradi drugih,ne zaradi tebe,da ni mozno da ima AST
navedene karakteristike,APBT pa nasprotne/to se nanasa na gornjo primerjavo/.Ponavljam,APBT je odlicen cuvaj in branilec vendar na popolnoma drugacen nacin od dobermana,rotija,NO in ostalih.Ce ti mislis,da ni tako potem to obdrzi zase in ne zavajaj drugih ljudi,Tomaz.Prevec dobro poznam pasmo in zivim z njo,da ne bi verjel tega kar dozivljam ampak tebi.Ce rabis poduk,se kar oglasi.
lp,MAT

                               


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Schmitttrigger , sreda, 05.02.2003 : 14:01:42

Citat

Tomo,nic ni narobe,ce si preprican v svoje trditve,to je tvoja pravica.Jaz vem,kar jaz vem in ce ti ne ves,pac ne ves.


Na kateri moj post pa se nanasa ta tvoja izjava? Ce na drugega, potem se lahko diskutiramo, se pogovarjamo in soocamo stalisca, ce na prvega, potem te zal lahko samo pomilujem. Pa ti ob tem, seveda, priznavam vso pravico, da zgodovino beres in si jo tolmacis od konca na zacetek, ce ti to pase. Svet je namrec svoboden. Kaksen zgodovinar pa verjetno res ne bos.

Lp, Tomo


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Schmitttrigger , sreda, 05.02.2003 : 15:23:16

Citat

V opisu pasem na netu,ki si jim med drugimi verjetno botroval tudi ti Tomaz Furlan,je v primerjavi med APBT in AST navedeno tudi to-


Naj ti tvoje besedicenje, ki povecini tolce v prazno, prekinem ze na zacetku. Jaz nisem pisal niti imel nic z navedenim opisom pasme AST, niti ne vem od kje ti ta ideja. Sem pa, kot si bistroumno ze sam ugotovil, imel precej z opisom APBT. Opis pasme, ki je bil na netu pred tem, je bil preprosto obupen. Bil je torej priblizno tak, kot je - pa to je samo moje skromno in nepomebno mnenje - obstojeci opis za AST.

Citat

Nisem pisal o agresivnosti kot pravis ti ampak o nenakazanju namer.


1. Ne pravim nikjer in z nicemer to, kar mi pripisujes.
2. Ne vem kaj ti gre tako v nos od tega, kar sem napisal o nenakazanju namer. Stvar je namrec odvisna od vrste agresivnosti, ki stoji za tem, ne pa od pasme. Se sicer strinjam, da so nekatere pasme na splosno malo bolj nagnjene k dolocenim vrstam agresivnosti. Ce pa mislis, da se opozorilni znaki pri omenjenih pasmah - torej po tvoje pri AST, APBT in malinoisih - nikoli ne pojavijo ali pa je to "pomanjkanje" opozorilnih znakov omejeno zgolj na te pasme, potem pac delas hudo prenagljene in povrsne zakljucke (kaj si ze rekel o tistem "stancanju"?) , ki so preprosto napacni.

Citat

Pri APBT so dovoljene vse barvne kombinacije neodvisno od posamezne kinoloske organizacije,ne pa kot pravis ti.


Ah ja... Ker priblizno vem (sklepam) kaksno je tvoje stalisce do razmerja med APBT in AST, ti svetujem da za nekaj trenutkov pozabi nanj, ker v tem primeru nima nobene veze. Tako. Zdaj pa se postavi v zorni kot zvez UKC in ADBA, po katerih staliscu  so AST se vedno APBT, le da imajo rodovnike neke druge kinoloske zveze (torej: am. staff. terierji so am. pit bull terierji z rodovniki American Kennel Cluba). Je v tem kontekstu zdaj bolj jasna moja trditev?


Citat

Ne bom nasteval naprej ker nima smisla,vendar me zelo moti tvoje nepoznavanje oziroma nezmoznost razumevanja,vzivetja v pasjo psiho. Mislim,da se psov bojis ali pa se motim.


Uh, vidim da si med drugim tudi psihoanalitik in to ocitno neverjetno dober, da kar prek interneta analiziras druge.  Ali pa si povrh vsega zajadral se v kaksne parapsiho vode... ;D ;D ;D

No, resno...res ne vem kaj in kje mi ocitas, saj o teh zadevah ni v tem nasem "sporu" nikjer tekla debata.

Citat

APBT je odlicen cuvaj in branilec vendar na popolnoma drugacen nacin od dobermana,rotija,NO in ostalih.


No, dobro. Ti dam prav. APBT je odlicen cuvaj, se boljsi od dobermana in rottija, vendar na svoj, malce drugacen nacin. Ce kaksen rotti na vsiljivca malo porenci in mu strga hlace, ga APBT, ce je "ta pravi", polize do smrti.  ;D ;D

APBT nikoli v svoji zgodovini niso bili vzrejeni za cuvaje in branilce. Tudi njihove zahtevane lastnosti so to bolj izkljucevale kot podpirale. Ce danes kdo ravna (in ravnajo) nasprotno in vzreja svoje pse v stilu cuvajev in branilcev, to pac pocne izven zacrtanih in ustaljenih pasemskih smernic.

Ne vem... mogoce pa si pojem "branilec" tolmaciva vsak drugace in zato ne moreva priti skupaj. Naj torej skusam premostiti to nastalo razpoko z naslednjo postavko: APBT so odlicni, pogumni in neustrasni branilci, ko je gospodar resnicno, neposredno in nedvoumno ogrozen, sicer pa so do vseh ljudi vedno zaupljivi, prijazni in z zelo visokim pragom vzdrazenja. Je zdaj kaj bolj sprejemljivo zate? ;)

lp,
Tomo


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: MAT , četrtek, 06.02.2003 : 06:59:41
Da,mogoce bova pa se nasla skupen jezik.Najini stalisci se v bistvu ne razlikujeta le v prikazu so odstopanja.
lp,MAT


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: mike , sobota, 22.03.2003 : 15:39:35
OK sedaj pa res ne vem a je to res en in isti pes al kaj? Ce so res tako dobri za ljudi zakaj jih potem v nekaterih drzavah ze prepovedujejo in v drugih tudi ze razmisljajo o tem? Ali si je to spet kdo samo izmislil? Zanima me a je mogoce kje v blizini Litije kaksen rejec te pasme(AST) da bi si to bolje ogledal?


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: kaja , sobota, 22.03.2003 : 21:24:58
Za Litijo ne vem, v Trbovljah pa smo imeli vzrediteljico te pasme ****. Imela je zelo lepo psico Noro, zdaj pa je že dolgo nisem videla, tako, da ne vem, če ima še staforda. Se pa da videti eno kopico "faliranih" pitbulov ali mešancev pitbul/AST. Na forumu pa se lahko obrneš na **
lp


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Schmitttrigger , sobota, 22.03.2003 : 22:52:10

Citat

OK sedaj pa res ne vem a je to res en in isti pes al kaj?


Pa si preberi se enkrat...

Citat

Ce so res tako dobri za ljudi zakaj jih potem v nekaterih drzavah ze prepovedujejo in v drugih tudi ze razmisljajo o tem?


Kot da bi hotel reci: Ce Sadam res nima veze z Al Kaido, tako kot pravijo, zakaj se ga pa je potem Bush odlocil bombardirati? On (Bush) bo pa ze vedel kaj da je prav in kaj ne...

Zdaj pa ti dam kontravprasanje za razmislek: Zakaj pa so potem v nekaterih drzavah take prepovedi kmalu zatem ukinili... in zakaj so potem v nekaterih drzavah take prepovedi ze v naprej izrecno prepovedane? Verjemi, stvar ima tudi drugo plat.

Citat

Zanima me a je mogoce kje v blizini Litije kaksen rejec te pasme(AST) da bi si to bolje ogledal?


Ja, pojdi si ogledat to stvar. Se jo splaca pogledat dokler je se cas, za slucaj ce jo slucajno res mislijo prepovedat ali kaj podobnega, tako da se bos lahko kdaj pa kdaj pohvalil, da si sam nekoc v zivo, na lastne oci videl to znamenitost....   ;)


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: mike , nedelja, 23.03.2003 : 11:07:42
Schmiti malo spremljaj zakaj je bombardiranje- ne zarad alkaide!!
Kar se tice prepovedi te pasme sem pa VPRASAL, ker ne vem, ce pa nimas odgovora potem pa tudi bedarij ne pisi.


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Schmitttrigger , nedelja, 23.03.2003 : 18:01:34
Citat

Schmiti malo spremljaj zakaj je bombardiranje- ne zarad alkaide!!
Kar se tice prepovedi te pasme sem pa VPRASAL, ker ne vem, ce pa nimas odgovora potem pa tudi bedarij ne pisi.


Miki, Miki... pa ravno zaradi Al Kaide se je vse zacelo. In s trditvami, da je Sadi tam pa tam na vezi z Binetom. Pa da ga je zato treba potolci, da mu ne bi slucajno senkal kaksnih bakterij, kemikalij in podobnega, s katerim bi ta potem lahko lovil in preganjal Amerikance...

Lepo in prav da vprasas. In bedarij ti nisem pisal. Pobrskaj malo po drugih temah in forumih pa bos nasel o tem kar sprasujes napisanega in predebatiranega se in se.


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: mike , ponedeljek, 24.03.2003 : 22:42:16
OK shmitty malo si poglej kaksno strokovno literaturo pa bos videl da se ameriki ni treba bati raznih izstrelkov iz Iraka in okolice ker ima zelo dobro obvescevalno in bi o izstrelitvi vedeli ze preden bi do nje prislo, ce bi jim pa slucajno uslo imajo pa zelo dobro obrambo proti izstrelkom zemlja-zemlja in bi bil tak izstrelek kaj kmalu unicen. Kaj pa mislis o nafti in teh "forah" mislis da nima nic zraven? Pa pustmo te zadeve na tej strani o pseh ne.


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Schmitttrigger , ponedeljek, 24.03.2003 : 23:02:43

Citat

OK shmitty malo si poglej kaksno strokovno literaturo pa bos videl da se ameriki ni treba bati raznih izstrelkov iz Iraka


Aj miki, saj nisem govoril tega (niti nisem govoril o raketah btw). Hotel sem te samo opozoriti na trhle in medle uradne argumente, ki so skupaj bolj na silo spravljeni. In da je "pozreti" te argumente, ces da oni pa ze vedo kaj je prav, in jih vzeti prevec zares hudo naivno in... neumno. Povsem logicno je da ima Bush (& co.) pri vsej stvari tudi druge, ne ravno nepomembne interese. Ce ne vidis neke analogije zdaj, jo bos pa morda kdaj kasneje. Ja, dajmo raje kaj o psih.



Naslov: Re: Stafford
Poslano od: v69 , sobota, 17.05.2003 : 14:05:48
lp!
če je kdo ki ima amstaffa ter je iz okolice Maribora ali iz Maribora bi bil zelo vesel ce bi se podrobneje spoznali in tudi dobili na kakem sprehodu z nasimi kužki!
caw


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Vixen , torek, 27.05.2003 : 19:43:01
Ja! Bomo! Jaz mam amstaffko iz azila in je ZLAT pes - ubogljiva, prijazna,... Edino do psičk zna biti ostra, delam na tem, da ostane tudi takrat obvladljiva (jasno mi je da žal nikoli ne bo 100%). Dobila sem jo popolnoma nevzgojeno, ampak vsaj (očitno) kar socializirano pri treh letih.
Sem pa iz Lj.

Lp, 5ra


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: v69 , torek, 27.05.2003 : 23:04:21
caw 5ra ;) ;)
kako si kaj?ziher dobro...lepo da se je vsaj nekdo javil in kaj napisal o svojem ljubljenčku :)
no,jas mam pa 9 in pol mesecev starega samčka in je taaako srčkan da bi ga včasih kar pojedel:)Praviš da si iz Lj?no jas sm iz Mb(če te slučajno zanima):)lepo da si kaj napisala ker že tako dolgo čakam da se bo kdo javil in kaj napisal o naših kužkih.nič lepo se imej pa upam da se kaj pišemo pa mogoče tudi kdaj vidimo z našimi kužki:)
no,lep pozdravcek


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: v69 , četrtek, 29.05.2003 : 13:35:03
Urška, popolnoma se strinjam s tabo glede zgoraj naštetih misli,da so Amstaffi zelooo prijazni do tujcev(vsaj tiste,ki jih jaz poznam:)...pravis da nameravas kupiti v kratkem Amstaffa?lepo to ;D
Že mogoce ves kje jo bos kupila?no potem pa kaj sporoči pa nam povej malo o njej ko jo dobiš ;)

caw


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Vixen , četrtek, 05.06.2003 : 19:25:20
Z mojo amstaffko Saro greva pa 21. 6. na izpit (spremljevalec 1). Če se bo obnašala vsaj približno kot ponavadi ne bi smelo biti problemov... (trkam na les).  :D
Moram priznat da je kljub temu, da sem jo posvojila šele tega februarja pri prb. treh letih en najbolj učljivih kužkov, kar sem jih kdaj videla. Njej sreča pomeni to, da osreči mene (no ja, tudi košček posebne salame, ki ga zato dobi, ne škodi  ;D ;D ;D ).
En teden prej (14. 6.) imamo društveni izpit. Za oba javim, kako se je izšlo!

Lp, 5ra


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Spikie , ponedeljek, 23.06.2003 : 13:55:20
VIXEN a je AST una crna rec z belo kravatko zraven zlatega prinasalca??? Pa ce je z azila, kao ves, da je AST? ??? Spikie je namrec tudi z azila, pa ne poznam nobenega starsa. Baje je mesancek med labradorcem in AST ali APBT ali SBT. Zgleda pa tako kot tvoja kuzka (ceprav je slika bolj slaba) in je tudi fuuuul ucljiv. Pri treh (no, tudi za to ne morem bit prepricana  ;) ) mesecih zna sedi, prostor, cakaj, tacko, pridi in komaj caka, da se kaj ucimo. Razen spusti (kaj bi spustil, da bos pol spet nekam vrgla  ;) ;D) in lulanja ZUNAJ  >:( .
V glavenem: kako ves da je kuzika AST?? Nekako mi ljudje ne verjamejo, da je Spikie dolgonogi pitbull  ;)


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Vixen , ponedeljek, 23.06.2003 : 18:51:33
Ja v resnici nimam pojma če je res AST. Po slikah "idealnih" predstavnikov pasem je še najbližje AST-ju, ampak mešanci med pitbuli in argentinskimi dogami so jim pa (vsaj po slikah sodeč) na videz neverjetno podobni... Nekateri "strokovnjaki", ki jo vidijo, so sigurni, da je pitbul, drugi pa, da je amstaff. Kakšnega ta zaresnega strokovnjaka pa še nisem prosila za mnenje.
V bistvu je pa vseeno - važno je, da je izpit v soboto naredila s 93%!
Kakšno boljšo slikco pa bom objavila v kratkem.

Lp, 5ra


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Spikie , torek, 24.06.2003 : 10:08:02
CESTITAM za 93 %.  8)
Sej v bistvu je res vseeno kaj za ene pasme je. Jaz kar vztrajam pri dolgonogem pitbullu  ;)  ;D ;D
Me je v bistvu zanimalo za to, ker je Spikie na slikcah full poden. Bela lisa, ostalo pa vse crno. Se mu komaj vidi glava.  ;)
LP


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: terry.apbt , torek, 24.06.2003 : 18:41:07
Vixen, čestitke za opravljen izpit. A boste nadaljevale z učenjem...mislim na izpit A ali B?

Spikie, zelo težko je določit katere pasme je kuža, če nima rodovnika (vem, da jih pitti pri nas nimajo), ker se v Sloveniji veselo meša vse po vrsti: pitte s stafordi (zaradi močnejše konstrukcije) ali pa z argentinskimi dogami, da so psi višji... Na splošno so pitti že znotraj pasme zelo raznovrstni, tako po velikosti (46-56 cm) kot tudi po teži (18-36 kg), da o barvi ne govorimo. Nekateri delavni staffordi so precej podobni pittom. Sploh pa je v Ameriki lahko pes hkrati registriran kot APBT in AST. No, ampak govorimo o slovenskih psih. 100% ne moreš bit nikoli. Moja psica spada med višje in bolj vitke pitte. Videla sem oba starša, ki sta bila taka kot ona, samo malo bolj masivna. Ljudje imajo predstavo, da so pitti ogromni psi z veliko glavo...kadar se sprehajam z mojo slišim raznorazne komentarje (da je previsoka za pitta, presuha, ima premajhno glavo...) in ugibanja (ali je staff ali pitt) do trditev, da je mešanec, labradorec, zlati prinašalec, enkrat je bila celo malinojec  ;D ??? ;D. Svašta. Sem prečekirala kar nekaj ameriških knjig o pittih (našla tudi pse, ki so skoraj taki kot moja), videla kar nekaj pittov, pa po pravici povem, da si še sedaj ne upam 100% trdit ali je nek pes staff ali pitt. Največkrat je kar mešanica obojega in še česa drugega.
Meni je moja najlepša baba na svetu. Itak.  ;D ;D ;D, bi pa prav rada videla kakšno sliko tvojega dolgonogega pitbulla. Še raje pa v živo. Iz katerega konca Slovenije pa sta?

Se opravičujem za "nakladanje", sam kadar je debata o pittih in staffih in se lotim pisat, je rezultat takšen. Zato pnavadi raje samo berem  ;D ;D ;D.


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Spikie , četrtek, 26.06.2003 : 10:53:46
HOJ!
terry.apbt, dolgonogi pitbull je obsojen na zivljenje z mano ob morju oz. na obali!  ;)
Se delam na tem, da spravim gor kasno slikco. Doma se mi nekako ne da vec vsest za racunalnik (kar mi lahko pocasi ze zacne povzrocat tezave  ;) ) v sluzbi pa nimam nobene, tako da se kar samo delam na tem, ampak, bo za prmej! V bistvu je glavni problem v crnuhcu! Je vse crno! ;) S katirega konca si pa ti?
Drugace sem pa nekako "na sledi" leglu, tako da ce kdo kaj vec ve o leglu STB na Markovcu, bo ZEEEELOOOO vesela vseh informacij.
Drugace pa imam zelo podobne izkusnje: do pred kratkim so ljudje govorila "o lejga labradorcka"  ;)  ;D  ;D
Najbrz ljudje tezuko verjamejo, da so te takoimenovane "nevarne" ( >:( >:( >:( ) pasme neverjetno luskane, da o prijaznosti niti ne govorimo!
Sicer je pa tako. Moj prejsnji kuza je bil mesancek in je bil fuuuuuuuuuul luskan Tako luskan, da so me kar naprej sprasevali katire pasme je. Pa mi je blo v bistvu vseeno. Tako da naceloma mi je tudi za tega. V bistvu me to zanima bolj zato, ker je pac videt kot eden dull pripadnikov, in pa zato, da postanem malo bolj dosledna pri svojih zahtevah. Prejsnji kuza je bil bolan, in sem bila verjetno prevec popustliva. Pri tej energijski  bombi se pa to najbrz ne bo tako dobro obneslo!  ;)
No, zgleda da jaz tudi ne znam nic na kratko povedat!  ;) ;)
LP!


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Vixen , nedelja, 29.06.2003 : 20:37:34
Evo (upam) mal bolše slikce od Sarah - nikol si ne bi mislna da je tok težko slikat črnega psa...  ???
http://home.amis.net/lknova/sarah1.jpg http://home.amis.net/lknova/sarah2.jpg

Lp!!!


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Vixen , nedelja, 29.06.2003 : 20:41:28
Aja, Terry, naprej greva na izpit Pes spremljevalec 2 (jeseni). Se mi zdi ta izpit precej bolj "življenjski" (oz. uporaben) od A in B.

Lp


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Spikie , ponedeljek, 30.06.2003 : 09:39:37
Iiiii kasen srcek je! A ne, da je res full tezko slikat tele crnuhe  ;) :D Ena sama crna kepa se vidi.  :) :)
Mam s Spikom podobne tezave. Ampak se jima pa dlaka taaaakooo lepo sveti  :D :D
LP!


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: terry.apbt , ponedeljek, 30.06.2003 : 10:50:51
Ojla,
Vixen se strinjam, da je izpit za spremljevalca malo bolj življenski od A in B-ja, je pa kar nekaj podobnosti. Me smo kar nekaj teh vaj delale že v mali šoli, pa tudi med poslušnostjo. Tečaj poslušnosti smo zaključile sicer z izpitom A, vendar tečaj ni temeljil na "ponavljanju sheme". Pred izpitom sem šla samo dvakrat skozi shemo, toliko, da sem imela občutek kako bo izgledalo na izpitu. Ostalo so bile vse kratke vaje, igra, navezava na vodnika... Tako, da smo v bistvu skozi oba tečaja (mala šola in poslušnost, pa še nekaj agility-ja) obdelale vse vaje, ki jih opravljaš na izpitu za spremljevalca 1 in 2.
No, vsekakor vama bove tudi v jeseni držale pesti, da se boste čimboljše odrezale. Aja, pa Sarah je res krasna psička.

Spikie, midve s Terry sva iz Postojne. Pa tvoj tamali je tud en crtek. Glede slikanja črnih psov...prej sem imela pulija črne barve tko, da vas čist razumem. Sam, da pri njem pa res nisi nič videl skozi vso tisto dlako.


Naslov: Re: AmStaff
Poslano od: Spikie , torek, 01.07.2003 : 09:48:18
Ja crnuhci res niso za manekene.  ;) Moj prejsnji kuza je bil bel in ni blo nobenih problemov s slikcami!
Terry, Postojna res ni tako blizu, tako dalec pa spet ne. Sicer baje hodi pol Slovenije na morje na tole naso kratko obalo, pa se mogoce bo celo se kasna rastava v bliznji prihodnosti. Drugace je pa baje na Nanos prav prijeten sprehod, samo to je pa bolj za jeseni.... jaz grem prav tezko od morja v teh mesecih!  ;)
LP!


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: lena_as , ponedeljek, 10.11.2003 : 22:00:48
Čao!

Ker sem šele pred kratkim pripeljala domov amstaffko, sem šele sedaj  tu na forumu. Ker pa ste govorili o nakupu čez dalj časa bom opisala dosedanje izkušnje s to pasmo.

Lena je bila stara 8 mesecev, ko je prišla k hiši. Ker so se pri vzrediteljih odločili, da ne bo ostala doma, je niso navezovali nase temveč je bila prepuščena svoji mami, tako ni bilo težav z navajanjem na nove lastnike in okolje.

To je pasma, ki dobesedno obožuje ljudi. Naša kuža bi vseh pozdravljala in za igro pride prav vsak, vendar le dokler sva jaz in fant zraven. Na enem drugem forumu je ena lastnica napisala da njena amstaffka misli da je čivava in da sodi v njeno naročje. In dejansko je res tako. Če je sama doma ni nobenegsa kažina, je v miru. Če pa ve da smo doma in da ni z nami, pa je to nekaj najhujšega kar se ji lahko zgodi.

Kar se tiče majhnih otrok, nimam ravno najboljših izkušenj. Sestra ima dobro leto starega sina in Lena ga ni ravno sprejal. K sreči gre le za obiske. Morda bi bilo drugače, če bi ga videla večkrat ali pa odkar je bila še majhna. Je pa res, da  pravijo, da stemi psi je treba biti pri majhnih otrocih previden.

Ima pa ta pasma še eno slabo lastnost. Od malega in stalno je treba delati na socializaciji, kajti znajo biti agresivni do drugih živali. Midva s fantom se tu srečujeva z manjšoo težavo, saj bi hotela steži za vsakim nečloveškim bitjem, pa naj bo to pes, mačka, vrabec ali pa metulj. Tako da na njeni socializaciji pridno delava.

Kolikor pa mi je znano so ti psi eni najboljših v agilitiju, pa tudi na razstavah jih je precej. Po mojih izkušnjah pa niso ravno tekači na dolge proge, kljub temu da rabijo dosti gibanja. Če se motim, me popravite.

Tako, toliko o naši Leni in izkušnjah z njo.

lp
Alenka


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: afrodita , ponedeljek, 17.11.2003 : 12:59:16
ze dober mesec sem lastnica staffordskega bull terierja. zdaj je naš major star ze dva meseca in pol, ima ze čez 4 kg. res imam tudi jaz občutek, da to ni pes za na dolge proge. ponoči spi, dopoldan, ko jaz delam za računalnikom, spi. popoldan malo skače okrog, zvečer spi. je zelo prijazen do vseh ljudi, mene in moza ne grize več, lula in kaka zunaj, ponoči zadrzi, nazadnje gre ven ob 10 11 zvečer in drzi do 5.30 zjutraj. doma imamo tudi mačko, s katero se je takoj ujel in se veselo igrata. opazila sem pa, da do drugih mačk pa ni tako zelo prijazen. z ostalimi psi prijateljev ni tezav, z vsemi se takoj dobro razume. do otrok je prijazen, razen do naše najmlajše. hči ima dve leti in pol. ko teče po stanovanju, se major pozene za njo. hči začne cviliti in mahati z rokami, major seveda misli, da se ona hoče igrat. vedno se konča tako, da mala joka, major pa jo veselo grize. seveda je vedno kregan in sedaj, kadar sva jaz ali moz v blizini ne počne tega. kadar so pa otroci sami,. se vedno spravi na njo. ampak, kot so ze drugi napisali, to je pasma, ki razmišlja, zato mislim, da z vzgojo ne bo tezav.
lep pozdrav vsem


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: pasja_mama , torek, 18.11.2003 : 13:08:57
Lep pozdrav,

kar se tiče grizenja psa vaše najmlajše hčerke res svetujem, da ste tu dosledni in psu to preprečite. Mi imamo zdaj 8 mesecev starega amstaffa in se ne upamo več igrati z nim, ker norec nima nobenega občutka pri ugrizu in hitro imamo modrice, praske,..., tako da se sedaj igramo le z igračami, pa še to upamo, da ne zgreši in zadane roko, ker boli....
Pa še to - moja izkušnja s temi psi je, da zelo radi dominirajo (vsaj naš) in take namene je bolje preprečiti ko je kuža star 2 meseca kot kasneje, ko ima glavo kot melono ;)
Sicer pa so to eni krasni kužki z neverjetno prisrčnim karakterjem in izredno navezanostjo na družino.

LP


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: lena_as , torek, 18.11.2003 : 18:20:00
Čao!

Afrodita je napisala, da kadar dela z računalnikom spi: za to pasmo je značilno da je notri bolj mirna, ko pa je zunaj pa zna naredit cel direndaj. Mi imamo z našo Leno zunaj vedno cel cirkus, en kup skakanja, letanja ipd.
Ponoči pa je tudi naša pridna. Zadnjič jo peljem vem okrog 11 ure, pa ni nobenih težav do 8ih zjutraj.

lp
Alenka


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: afrodita , torek, 18.11.2003 : 18:44:44
ja, glede grizenja hčere, smo kar natančni. kadar ima tisti svoj trenutek in je popolnoma razigran, ga vedno kregam, če jo grize. če še vedno ni učinka, ga za nekaj minut zaprem v kopalnico. in potem pride vedno ven prenovljen pes. prej sem ga vedno pritisnila k tlom, pa je bil nasproten učinek, še bolj je pričel divjati. pomaga le, če ga osamim za trenutek.
drugače pa smo šli danes ven, prehodila sva vsaj pet kilometrov, vmes sem ga malo nesla. doma je spal eno uro in potem isto. ko vidi otroke, se mu enostavno strga. tako je vesel, da grize in laja in renči in se zaganja. no, pa mu bomo ze dopovedali, da se tako veselja ne sme kazati
drugače pa je do vseh ljudi prijazen. če ga kdo ogvori, tako miga z repom, da je kaj.
no, vsi lastniki teh in ostalih psov, lep pozdrav


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: lena_as , petek, 21.11.2003 : 08:39:56
Čao!

Želim ti veliko veselja s to malo teroristko!!! :)

lp
Alenka


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: afrodita , petek, 21.11.2003 : 09:56:17
nas major ima vse. kupili smo mu enega plastičnega medveda, na katerem ima navito vrv, potem plastično, piskajočo raco, ki jo veselo stiska. najraje pa ima pliš, ki sta mu ga ob prihodu podarila otroka. no, pri nas glede igrač ni problem, ker imam dva majhna otroka in major vedno kaj najde. potem pa otroka za njim, major pa teče in gleda kam bi se skril. svojih igrač ima okrog 20, polovico spravim in čez nekaj časa zamenjam in tako je vedno vse zanimivo.
veliko lepih trenutkov ti zelim s tvojim psičkom


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: kaja , petek, 21.11.2003 : 12:06:01
Urska, v Galiju sem kupila okroglo, gumijasto igracko, v katero lahko natlacis priboljske, podobno kot v konga. S to razliko, da so te igracke malo odisavljene in zato toliko bolj zanimive. Ce se moja Kaja igra z njo, potem je ze dobra! lp


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: afrodita , ponedeljek, 24.11.2003 : 08:31:45
včeraj smo imeli kup prijateljev na obisku. štirje odrasli plus štirje otroci, povrh še domača dva in midva. torej je blo v dnevni 12 ljudi. major je bil sprva zelo vesel in ni vedel, h komu bi prej šel. potem pa je začel vse po vrsti gristi. ni pomagal noben oster ne, toliko časa je nagajal, da sem ga za minuto zaprla v kopalnico. in še ko je prišel nazaj, je spet nekaj časa grizel, potem se pa le umiril in šel na svoj prostor. res je star šele slabe tri mesece, pa vseeno upam, da ga bo minilo.


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Asha , ponedeljek, 24.11.2003 : 17:39:44
Živjo!
tudi naša, zdaj že 4 mesece stara amstaffica Tara zelo rada grize...verjetno tudi zaradi menjave zobkov.Mi smo njeno grizenje preprečevali z limono:)Vsakič ko je ugriznila smo ji jo pomolili pred smrček in vse skupaj se je počasi nehalo.No, zdaj ko menja zobke je pa spet vse po starem, no na srečo pohištvo še ni utrpelo nobene škode...Tara velikokrat brez razloga začne skakat name, mojo sestro in začne vleč za obleko...nekaj puloverjev imam že strganih hehe...na srečo so vsi stari.No, v glavnem ne razumem njenega početja,da kar naenkrat skoči vame.Sem pa že nekajkrat opazila, da grize, če ji želim nekaj preprečiti oz. ko jo kregam...očitno se zelo nerada komandira...toliko o dominantnosti... ;)
Vsakega predloga za odpravo te težave bom zelo vesela.


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: althea , sreda, 26.11.2003 : 06:16:52
Evo (upam) mal bolše slikce od Sarah - nikol si ne bi mislna da je tok težko slikat črnega psa...  ???
http://home.amis.net/lknova/sarah1.jpg http://home.amis.net/lknova/sarah2.jpg

Lp!!!

Meni se pa ne zdi težko slikati črnih psov, posebej lepi sp v jesenskih dneh v gozdu, ozadje pa odpadlo listje.



[attachment deleted by admin]


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: afrodita , torek, 09.12.2003 : 07:56:37
evo, sveze novice za našo pasmo. v pomladnih mesecih se načrtuje piknik, oziroma srečanje vseh psov tipa bull. organiziranje je ze v pripravi, reklama bo tudi na internetu.
dogovarjamo se tudi za ustanovitev kluba. bo, bo. ljudje bodo tud v slo spoznali našo pasmo in ugotovili, da so to zelo prijetni psi


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: goa , sreda, 24.12.2003 : 19:06:13
Jst bi pa samo povedala da so Staffordi res krasni psi in čedalje več jih spoznavam. Mislim da me (razen mojih dveh) do zdaj še noben pes nikoli ni tako navdušeno pozdravil kot Stafford..upam da si to bere kak človek ki ma te pse za bavbave.. ;)
Ravno danes sem bla pri eni družini kjer oddajajo rodovniško psičko in tako ona kot mama sta mucki..ne moreš verjet. Sej to že vsi veste samo moram pisat..:) Pa cel čas dajejo lupčke.. :-*Če doma nebi mela že dveh psov in pa argentinke "v planu" (in srcu) bi šla mala gotovo z mano. Sem pa sigurna da bo Stafford enkrat moj pes..


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: nana , ponedeljek, 09.02.2004 : 16:05:23
Pozdravljeni!

Navdušujem se nad pasmo ameriški stafford terier, pa me zanima če mi lahko odgovorite na tole vprašanje. Imam eno leto staro hčerko, kakšni so ti psi do otrok, s pravilno vzgojo seveda. To ne bo moj prvi pes, (le prvi pes te pasme) tako da mi vzgoja ni tuja. Prosim za nasvete. Mogoče kdo ve za kakšno leglo? Hvala!

PS:Mogoče ste o tem že govorili, vendar mi čas ni dopuščal da bi si šla prebrati vse članke. Hvala za odgovore.

LP


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: nana , torek, 10.02.2004 : 10:27:52
Hvala za odgovor sioux. Mene ful svarijo pred staff.terierji, da niso dobri za otroke, nevem, ljudje imajo kar neki stereotip za določene pasme, in ta je ena izmed njih. Mi smo imeli do sedaj bokserje, in moram rečt, da bi ga sigurno imeli spet, če nam nebi že drugi poginil za rakom. :( Sedaj, ko je tu še hčerka, res nebi rada, da bo ko se bo najbolj navadila nanj spet na delu ta prekleti ''rak''.Imam kolega ki ima am.staffa in ima 3 leta starega otroka. Ne more prehvaliti psa, kako je čuječ in pozoren za otroka. Na lastne oči sem videla kako ga čuva. Res sem zelo navdušena nad njimi, in ko zvem za kako leglo, bomo šli takoj pogledat. Ali mi lahko poveš, če moram bit na kaj pozorna pri nakupu?
Se pa javim sigurno ko ga bomo imeli....
Lep dan še naprej!


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: raraavis , torek, 10.02.2004 : 11:45:18
Dober dan!

Izredno me veseli, da predsodki o tej čudoviti pasmi počasi bledijo v srcih resničnih ljubiteljev psov.
Nana...povedala ti bom, na kaj moraš obvezno biti pozorna...
..Obvezno kupi amstaffa z rodovnikom...zakaj? Vzrejni pregled opravijo psi, ki so stabilnega karakterja in imajo zdrave kolke. Ja..kolčna displazija je en velik problem pri amstaffih, ki jo hvala bogu pri nas nadzorujemo. Po moje bi morali nadzorovati tudi še kaj drugega, kot tudi komolčno displazijo, saj je amstaff po podatkih OFE (Orthopedic Foundation for Animals) na 9-tem mestu med vsemi pasmami...
Vedno večji problem so tudi zobje...Amstaffovi predniki so med drugim tudi buldogi, pasma, kjer je predgrizavost fiziološka..zato tu in tam predgrizavost udari vem tudi pri amstaffih. Pojavlja se tudi podgrizavost in pa manjkajoči zobje, vendar popolno škarjasto zobovje pri amstaffih ni obvezno po standardu.
Pojavljajo se tudi druge bolezni kot naprimer nekoordinirano gibanje ali ataksija in pa seveda sidrom kaude ekvine oz. lumbosakralna stenoza.
To so glavni zdravstveni problemi amstaffov.
Karakterno je amstaff pes, ki nikoli in res nikoli ne sme pokazati agresivnosti do ljudi...sam poskus grizenja ali renčanja na gospodarja je treba zatreti že v kali. Mislim ,da pes stabilnih staršev, ki je tudi pri vzreditelju bil deležen velike pozornosti, na človeka ne bo nikoli zarenčal. Moja dva nikoli nista!

To je do ljudi najbolj prijazen pes na svetu...seveda strogo selekcioniran in pravilno vzgojen pes...
Je pa res, da ne mara drugih psov že po naravi..nič čudnega, saj je njegova zgodovina zelo žalostna...lahko amstaffa socializiraš že od malega, nikoli pa mu ne moreš popolnoma zaupati...jaz osebno bi zaupala amstaffu, ki po 4.letu ne pokaže agresivnosti do psov. Takrat je ta pasma tudi psihično zrela.
Jaz se ne bi bala imeti amstaffa ob majhnem otroku. Vedeti pa moraš, da je verjetno zelo težko vzgojiti amstaffa ob malem otroku, če mu ne daš dovolj pozornosti. Drugače pa ni ovir.

Aja..če psa ne nameravaš imeti za vzrejo, je priporočljiva sterilizacija oz. kastracija. Priporočam jo pred prvim gonjenjem; v tem primeru incidenca tumorja mlečne žleze pri psici doseže le 0,5 %, medtem ko po starosti 2,5 let oz. po 3. gonitvi že zraste na 26%.
Tudi za samca je dobra kastracija preventivno proti raku na prostati, ki je problem pri starejših samcih. Takrat je kastracija edini način preventive širjenja metastaz iz primarnega tumorja, kar pa tudi ni 100%.

Jaz sem bolj ekspert na zdravstvenem področju. Je pa čisto na tebi, kako se boš odločila. Če si želiš psa za dom verjetno ne boš zahtevala nekih težkih prednikov za starše svojih psov. Vsekakor pa ti toplo priporočam rodovniškega mladiča. Nerodovniških je zelo veliko...nepreverjeni geni pa lahko udarijo ven kadarkoli in takrat nastanejejo veliki problemi.
Pri izbiri mladiča zahtevaj vpogled v rentgenski status staršev, pregled zobovja pri mladiču, oceni karakter matere in po možnosti staršev

Trenutno ima leglo v Zagrebu Diva Sting kennel, ki producira v glavnem dobre in zdrave pse, imajo zelo lep odnos do pasme, njihova značilnost pa so psi izrednega karakterja. Tudi sama imam dva psa iz njihove vzreje, vendar nisem imela sreče glede zob in kolkov. Vendar je bil vzreditelj fer, kar je tudi najpomembneje. Iz svojih napak sem se naučila veliko, moja dva psa sta vseeno čudovita hišna ljubljenčka, stabilnega karakterja, kar je pri tej pasmi izrednega pomena.


Lp; Maja


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: lena_as , nedelja, 15.02.2004 : 09:52:01

Pojavljajo se tudi druge bolezni kot naprimer nekoordinirano gibanje ali ataksija in pa seveda sidrom kaude ekvine oz. lumbosakralna stenoza.
To so glavni zdravstveni problemi amstaffov.


Lepo  bi te prosila, če bi o teh boleznih povedala kaj več in sicer na "laikom prijazen način"  :)

Kar pa se tiče amstaffa in otroka, pa se mi zdi najbolje, če v družino kjer je majhen otrok, pride amstaff kot mladič in ne kot večji pes. To govorim iz lastnih izkušenj. Lena dokler ni prišla k nam ni videla malih otrok in ko grem na obisk k sestri jo moram ločiti od njenega sina, ki ima leto in pol. Ni ga ravno najbolje sprejela, zato tako mnenje. Če se motim me popravite.

lp
Alenka


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: raraavis , nedelja, 15.02.2004 : 11:38:24
Živjo!

Sindrom kavde ekvine oz. lumbosakralna stenoza se kaže v slabši koordinaciji zadnjih nog in se lahko konča s popolno ohromelostjo zadnjega dela telesa. Seveda v  lumbosakralnem delu hrbtenice izhajajo poleg motoričnih živcev za zadnje okončine tudi  vegetativni živci , ki nadzorujejo mikcijo in defekacijo, zato pride tudi do inkontinence.
To je zelo na kratko in zdajle vse, kar mi pride na misel. Pravgotovo boš kje na netu našla kake podatke.
Alenka, kaj več o dedni ataksiji si lahko prebereš na  *** , kjer najdeš tudi video, kako to izgleda.

Lp, Maja


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Adamus , petek, 20.02.2004 : 23:55:17
Jaz vas ne razumem.Kaj je AMstaff in AMpitbull?Do leta 1974 so English staffordshire bullterier in AMstaff veljali za isto pasmo.Potem so jih locili v dve pasmi(uradna zgodba rejcev iz Anglije in Amerike).Pitbull je krizanec AMstaff z drugo pasmo-zaradi tega obstaja več vrst pitbullov-King,rednose,haunting pitbull.Hvala za razumevanje


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: kaja , petek, 05.03.2004 : 15:03:42
NUJNO!
Leto in pol star rodovniski AST, modro bele barve, zelo prijazen in socializiran isce nov dom! Resne kandidate prosim, da se mi javijo na mail, da jim posljem telefonsko stevilko lastnika. lp


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: seba , nedelja, 07.03.2004 : 10:46:41
kaja! daj mi prosim odgovori na to vprašanje!
zakaj se pes oddaja in kakšen je vzrok te oddaje!
po pravici,prosim! saj te nič ne obsojam samo zanima me! :-[ ;D ;D
LP seba


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Agnes , nedelja, 07.03.2004 : 11:05:01
zakaj se pes oddaja in kakšen je vzrok te oddaje!
po pravici,prosim! saj te nič ne obsojam samo zanima me! :-[ ;D ;D

Kaja je tu samo posrednica. Obrni se nanjo privat, da ti da telefon lastnikov, pa vprasaj. Lp Neza


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: afrodita , nedelja, 11.04.2004 : 19:11:46
Jaz vas ne razumem.Kaj je AMstaff in AMpitbull?Do leta 1974 so English staffordshire bullterier in AMstaff veljali za isto pasmo.Potem so jih locili v dve pasmi(uradna zgodba rejcev iz Anglije in Amerike).Pitbull je krizanec AMstaff z drugo pasmo-zaradi tega obstaja več vrst pitbullov-King,rednose,haunting pitbull.Hvala za razumevanje

am staff in pitt bull sta ena in ista pasma, imaš prav


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Janči , torek, 13.04.2004 : 16:07:37
Baje da APBT in American Stafforshire bull terrier (ASBT) nista isti pasmi oz. sta razlicni, glede karakterja itd. Ali to drži?
Kaj pa je z Bull terijeri in kaj so Stafford bull terijerji-a tej pasmi se reče drugače tudi ASBT?? Kok približno stanejo rodovniški ASBT oz. AST?
Mal je zakomplicirana ta stvar, ker se mi zdi, da ljudje kar tako poimenujejo pasma kot jim pase.

Hvala.
Pa pa


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Janči , torek, 13.04.2004 : 22:27:01
American Staffordshire terier je kakšen?
Staffordshire Bull terrier pa je..... kakšen? Je razlika?
A se jih da dobit v Slo. s papirji? In kakšna je cena okvirno.



Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Sian , sreda, 14.04.2004 : 21:22:31
                       Ciao,Janči!

Ni to da ljudje poimenujejo te pasme drugače.Ne vem če sem te
prav razumela! ;)To so okrajšave za te pasme ki si ji napisala.
Najboljše da vsako pasmo posebaj vtipkaš in poiščeš na netu,tako
boš najlažje po slikicah videla razliko in ugotovila,da so si te pasme
med sabo kar precej različne,tako po videzu kot po karakterju.
Jaz sem se pred kratkim zaljubila v AST-ja(American staffordshire
terrier)!! :DImeli smo doma dva meseca stafforda-rešenčka,ki je
res prekrasen kuža!! Zelo zanimiva pasma,res!! ;)

                               Lep pozdrav,Sian. :-*


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: lena_as , petek, 16.04.2004 : 18:54:49
Cena AST z rodovnikom se gibljejo nekje med 450 in 500 EURji.


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: spacey , petek, 23.04.2004 : 22:30:51
Ja...res je, se strinjam z lena_as! :D

Lp,

P&A


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Sian , petek, 23.04.2004 : 22:41:57
Oo....... pozdravljena Spacey in Aya!! :D  ;)

Kako napreduje Aya v šoli?


                            En lep pozdravček,Sian & bully. :-* :-*          


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: spacey , sobota, 24.04.2004 : 22:10:30
Ojla! :D ;)

Dobro nama gre...hvala...zdej že delava brez povodca z igračko v roki, da ne zgubi interesa... ;) ::)

Kako kaj vi??  :-* :-*


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Focoso , ponedeljek, 10.05.2004 : 09:46:33
mene zanima če veste koliko stafordov je v sloveniji?
lp, ana


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Nika2002 , torek, 11.05.2004 : 10:01:52
OJ!
Odločamo se za nakup Am.Staff.terierja, pa me zanimajo vaše izkušnje s temi psi. Kako se obnašajo do čisto majhnih otrok? Vesela bi bila vaših odgovorov. Kdo ve za kakšno leglo? In ali je pomembno da kupimo to pasmo z rodovnikom ter zakaj.
Lep dan!


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Focoso , torek, 11.05.2004 : 10:32:09
pozdravljena!
ja jaz imam dobre izkušnje s staffordi še bolše pa z bullterrierji. imam dva bullterrierja in ali si kdaj razmišljala o tej moji pasmi?
no da me ne boš napak razumela da te hočem odvrniti od nakupa stafforda samo tako me zanima. drugače pa absulutno z rodovnikom kupi tako vsaj veš kakšne prednike ima in vsaj predvidevaš da bo ali ne imel kakšne genske napake.
obnašanje pa do majhnih otrok dobro tako kot vsi mladički tudi oni niso izjema tako ga grickajo tudi oni tako da če imate kakšnega dojenčka le malo pazite na obraz ker mladički se zelo radi igrajo skačejo in dojenčki so zelo občutljivi na to. moja kolegica ima mlado bullterrierko in 1 leto starega sinka pa se odlično ujameta.
če želiš še kaj vprašati pa kar vprašaj
lp, ana


Naslov: nakup AST (kje, koliko?)
Poslano od: klemn , ponedeljek, 31.05.2004 : 14:56:10
lep pozdrav!

sem nov na forumu, moja velika zelja ze od majhnega (pa tut fotrova) je da bi kupla ameriskega staffordskega terierja.

do zdej smo mel tri leta labradorca oz ga mamo se, z rodovnikom,
neki casa bo se v pesjaku k dobimo staforda da se bo vsaj mal socializiru.

zdej me pa zanima kdo ma kaksno leglo (rodovnika ne rabim)
vzel bi pa psa, lesnik oz tigraste barve...mladicka oz mladega

zanimajo me pa cene brez rodovnika in vesel bi bil vsakrsne informacije o komurkol ki jih prodaja (po moznosti SLO)

poznam pa nekaj kolegov ki jih imajo in so z njimi zelo zadovoljni


hvala lepa in lep pozdrav!

Klemen



Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: klemn , ponedeljek, 31.05.2004 : 18:57:31
ja hvala mal si pomagala...

se zmer iscem nekoga ki pozna nekoga ki ima kaksno leglo oz prodaja AST je.

odgovore lahko tudi na pm.

 ;D


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Focoso , ponedeljek, 31.05.2004 : 19:03:31
klemn: če si misliš kupit psa obvezno z rodovnikom!!!!!!! naj ti ne bo žal za denar ker ti bo potem 100x bolj žal če bo kaj narobe. Glede legla se bom pa pozanimala pa ti povem če bom kaj zvedela. Ti si rekel, da bi tigrastega ali je vseeno kakšna barva?Aja pa še nekaj ali je lahko iz tujine pes kakšna hrvaška?
lp, ana


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: klemn , ponedeljek, 31.05.2004 : 21:00:37
Pes je lahko v bistvu tudi iz tujine, samo zdi se mi da je potrebno opraviti prevec mejnih formalnosti in placati tudi carino za psa.

Tudi jaz vem da je boljse z rodovnikom ... samo lahko je se vedno prevec agresiven oz. je z njim kaj narobe ... rodovnik ni vedno neko zagotovilo...


zanima me se cena ... z rodovnikom okoli 500 EU ce se ne motim?

Hvala in LP



Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Focoso , torek, 01.06.2004 : 06:43:00
če psa pripelješ s hrvaške ti ni treba plačati nič ( vsaj do nedavnega je bilo tako, ker sem jaz svojega psa kupila na hrvaškem ).
glede rodovnika pa mislim, da ga nujno moraš imeti. Agresivnost ni pripisana psu ampak lastniku zato pes ne bo agresiven, če ga ti ne boš naredil takega.Če si res ljubitelj te pasme sploh o agresivnosti ne bi smel razmišljati, če ne ta pes ni zate. Res je to, da rosdovnik ni neko zagotovilo ampak tudi psa moraš kupiti od nekih kvalitetnih staršev. Cene nevem koliko znaša se mi pa zdi, da se giblje tam okoli.
lp, ana


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: klemn , torek, 01.06.2004 : 08:26:57
anci agresivnost ni pripisana samo lastniku...psi se razlikujejo...
pes je lahko tuti z rodovnikom po naravi bolj agresiven, drug pa spet manj... to je tako kot bi rekla da tvoj otrok pa ne bo agresiven ker starsa nista agresivna.
Meni se zdi to malce loterija... se vedno ti pa dajem prav da se z rodovnikom ponavadi ne zgodi kaj takega.

poudarjam ponavadi.

se vedno....ce kdo pozna koga ki bi ga prodal....


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Focoso , torek, 01.06.2004 : 09:06:04
no ja klemn vrjetno imaš prav glede legla se bom pa pozanimala


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Focoso , četrtek, 03.06.2004 : 07:58:29
klemn: zdaj sem videla na mojpes.net pod oglasi, da eni iz srbije prodajo psičko z rodovnikom in lahko ti jo dostavijo v slovenijo, ker grejo na cacib v portorož 20.6.2004 tako, da jo lahko tam v portorožu vzameš.
lp, ana


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: andariell , četrtek, 03.06.2004 : 08:17:58
a v sloveniji sploh obstaja kdo ki ima AST je z rodovnikom?

hvala in LP

Živjo!

V Sloveniji nas je dosti, ki imamo Amstaffe z rodovnikom. Jaz sem eden od njih. Pri nakupu rodovniškega psa ti svetujem, da se izogibaš psarn, ki vzrejo posvečajo večim psom hkrati. Kupuj počasi in premišljeno, najprej si postavi prioritete kaj od psa pričakuješ, šele potem se loti temeljitega "lova". Glede teh dveh psarn mi piši na privat in povedal ti bom svoje mnenje, OK?

Osebno vem še za eno leglo, kamor bom verjetno šel pogledat psičko, menim pa, da so vsi ostali že rezervirani. Ti sporočim drug teden...

Pes ti bo družabnik več kot deset let, zato te prosim, da nikar ne hiti z nakupom in naj ti ne bo škoda časa in bencina, da bi se zapeljal kam izven Slovenije...Lepo je imeti psa, ki ti je pisan na kožo, verjemi mi  ;D


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Desobediencia , četrtek, 03.06.2004 : 18:30:23
Klemen, ljudje, pri katerih sem hotela nabaviti Staffordko bodo svojo jeseni parili tako da če si pripravljen še malo počakati..Mladički bodo rodovniški, mama pa je tigrasto bela in vrhunskih prednikov.


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: klemn , četrtek, 03.06.2004 : 18:38:00
anci drugace se zanimam za psa...ravno prej sem klical v oglasniku za ast ja pa pravi da sta starsa iz zagreba, cistokrvna, pes star 6 tednov, lesnik barve z belo liso na trebuhu...je pa s ptuja.

brez rodovnika, cena 45 000 sit


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Focoso , četrtek, 03.06.2004 : 19:56:08
klemn: jaz ti iz srca priporočam da ne kupuješ psa brez rodovnika ti pa se odloči kakor ti paše


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: klemn , četrtek, 03.06.2004 : 20:15:32
vem in ga tudi ne bom vzel ce je brez rodovnika.
prodajalec mi je govoril da imajo neke probleme pri psarni da ni registrirana oz nekaj takega...

samo kolikor jaz vem ce sta starsa z rodovnikom je tudi pes z rodovnikom...seveda z registriranimi rejci...

sosed ki se tudi dosti ukvarja s psi je kupil dogo brez rodovnika
in je rekel da nikoli vec ne kupuje takega psa brez rodovnika.


LP

 :D


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Focoso , petek, 04.06.2004 : 07:19:32
no ja če ima rodovnik potem je vredu samo tam sli napisal brez rodovnika 45.000 sit pa sem zato mislila
lp, ana


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: klemn , nedelja, 06.06.2004 : 14:09:46
ima kdo kaksne nove informacije....



Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 06.06.2004 : 20:14:16
Tebi se pa precej mudi..Pa si siguren da si pripravljen na Stafforda? Bolj na izi si ga vzemi, pa ne se prenaglit z nakupom..
 ;)


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: klemn , nedelja, 06.06.2004 : 22:15:55
ce sem sigurn ?

ja, tko ze ene 4 leta  ;D

sj zato smo tut labradorca kupl kao prvi  pes pa to...sam ze 4-5 let sem pa cisto mahnen na te pse...tudi kolegi jih majo...tako da dosti vem o njih in so zakon psi...

LP :)


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 07.06.2004 : 11:20:51
Ne sem mislila ker si napisal da doma nekaj komplicirajo..Pa da se nebi potem po forumu iskalo novega doma za še enega Stafforda ;)


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 07.06.2004 : 11:22:17
Predvidevam da 3-letne Staffke nebi posvojil? Ker vem za eno ki jo oddajajo..


Naslov: Re:AmStaff
Poslano od: klemn , ponedeljek, 07.06.2004 : 21:37:31
psa se mogoce, psice pa nebi  :-\


hvala vseeno


Naslov: American Staffordshire Terrier
Poslano od: andariell , sreda, 30.06.2004 : 13:06:40
AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER



American Staffordshire Terrier (AmStaff, AST) mora v skladu s svojo velikostjo dati vtis močnega, dobro grajenega in mišičastega psa, kljub temu okretnega in elegantnega, v svojem okolju polnega življenja.
Mora biti čokat, noge ne smejo biti predolge, njegov izgled pa mora zadostovati pasemskim pogojem in standardu. Odlikuje ga izjemen pogum.

                                                       
                                (http://www.geocities.com/Heartland/Stream/8062/Darling.JPG)
                 [size=0,5]8xRes. CAC, 14x CAC, 6xRes. CACIB, 2x CACIB, 7x BOB, Group III, 2x CC, National winner, Club winner, Club champion,Czech Champion, Slovak Champion[/size]

Glava je velika in srednje dolžine, ima zelo poudarjene obrazne mišice. Ušesa so lahko kupirana ali nekupirana, vendar so druga bolj zaželjena. Biti morajo kratka in nošena navzgor - ušesa ki rastejo padajoče se kaznujejo.

Oči so temne in okrogle, postavljene dokaj nizko in precej razmaknjene.
Gobec je srednje dolg, zaobljen v zgornjem delu kjer se naglo stika malo pod očmi.
Čeljust mora biti lepo definirana, predvsem spodnja mora biti zelo močna.

                  (http://www.apbtconformation.com/skullteethdiagram.jpg)

Ustnice morajo biti zaprte in ravne ter neohlapne. Zgornji zobje se s spodnjimi stikajo spredaj, malo navzven.
Nos mora biti v vsakem primeru črn.

Vrat Amstaff-a je močan, srednje dolžine, rahlo obokan in koničast od ramen do konca lobanje. Koža na vratu ne sme biti ohlapna,
prav tako čvrsta in mišičasta morajo biti ramena, lopatice pa široke in nošene poševno.

Hrbet je pri Amstaff-ih precej raven, malo poševen v sprednjem delu, z rahlim spustom pri osnovi repa.

Njegovo telo odlikujejo lepo zavita in zadaj globoka rebra, ki se držijo tesno skupaj. Prednje noge so postavljene v širini ramen, prsa morajo biti široka.

Rep je kratek v sorazmerju z velikostjo, nošen dokaj nizko. Ne sme biti zavit ali nošen preko hrbta in se ne kupira.

Prednje noge morajo biti ravne in močnih kosti, del nad gležnjem mora biti nošen navpično. Stegna so mišičasta in nošena ravno, nagib noter ali navzven ni zaželjen. Stopala morajo biti kompaktna, hoja mora biti prožna, nasprotni nogi se morata ob hoji srečevati v sredini telesa.

                                           A - Pravilno / B - Napačno
                            (http://www.apbtconformation.com/pasterns-graphic.jpg)


                                              C - Pravilno / D, E - Napačno
                            (http://www.apbtconformation.com/feetnpasterns.jpg)


                                                         Gibanje
                   (http://www.apbtconformation.com/reachdriveskeleton.jpg)

Dlaka Amstaff-a je kratka, trdna na otip in svetleča.

Amstaff je pes, ki je obarvan z vsemi možnimi kombinacijami, le jetrna (liver), črnorumena (black and tan) in več kot 80 % bele barve niso zaželjene.

                                                  BLACK AND TAN                              
                           (http://www.apbtconformation.com/blackntan.jpg)

Višina in teža morata biti usklajeni - željena višina za samce je od 45,72 cm - 48,26 cm, za samičke pa od 43,18 - 45,72 cm.
Teža za samce se giblje od 25 kg do 30 kg, za samičke pa od 2 kg do 4,5 kg manj.

Kaznuje se depigmentacija nosu, presvetle ali modre oči, predolg ali nepravilno nošen rep, nadugriz ali podugriz, pri samcih tudi pomanjkanje enega testisa.


                                            7, 8 - nadugriz / 9 - podugriz
                           (http://www.apbtconformation.com/teeth3.jpg)


                            Predolg rep
                            (http://www.apbtconformation.com/longtail.jpg)


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: BlueMaco , sreda, 30.06.2004 : 13:24:44
O, lepo, da si se tako potrudil!  :D

No, pripombo imam le glede prevajanja. Nekaj napak je, drugace pa lepo.

Lp, Tina


Naslov: Re: Stafford
Poslano od: Tajči1 , sreda, 21.07.2004 : 09:49:39
OK sedaj pa res ne vem a je to res en in isti pes al kaj? Ce so res tako dobri za ljudi zakaj jih potem v nekaterih drzavah ze prepovedujejo in v drugih tudi ze razmisljajo o tem? Ali si je to spet kdo samo izmislil? Zanima me a je mogoce kje v blizini Litije kaksen rejec te pasme(AST) da bi si to bolje ogledal?

Haljo!
Prepovedujejo jih zato, ker marsikdo z njimi (AST-i in APBT-ji) ne zna delati pravilno in postanejo agresivni. Nekateri jih žal še vedno namerno vzgajajo v tej smeri. To so pač psi, ki jih mora imeti nekdo, ki se na pse spozna, ki je prebral tudi kakšno knjigo. Dobro je poznati tudi zgodovino pasme (čeprav letnice niso pomembne :D). Predvsem pa je to pes, pri katerem moraš biti dosleden in potrpežljiv. Znajo biti precej trmasti, kar pa lahko uporabiš tudi v dobri smeri. Če želiš videti AST samičko iz Litije, lahko pišeš na moj e-mail. *****. Če želiš videti več psov pasme Ast in APBT in razliko med pasmama, pa pokliči na tel. št. ****. Upam, da imaš dovolj informacij. Če te zanima še kaj, pojdi na stran *****. Lp


Naslov: Ameriski Staford
Poslano od: DejKo , sobota, 24.07.2004 : 08:41:27
Lep pozdrav sem nov na tem forumu. Prosil bi
ce mi lahko navedete CIM vec podatkov o ameriskih stafordih. Kaksen ima karakter ker sem slisal da so napadalni, kaksni so mladici, kako ga je treba pravilno vzgajati, ga je tezko vzdrzevati? Prosil bi za cim vec podatkov.


Hvala lepa za odgovore


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: _Tyra_ , torek, 27.07.2004 : 07:19:33
Ojla

ASTi so enkratni psi. Sama imam psičko te pasme. Lahko ti povem, da sem imela že marsikatero pasmo, vendar sem daleč najbolj navdušena nad ASTi.

Če se boš odločil za to pasmo, moraš vedet, da so dejansko kar precej trmasti kužati (terjerji pač  ;D ) in moraš biti dosleden pri vzgoji. Pa tudi na pasjo šolo ne pozabi.

Glede agresivnosti... vsak kuža - ne glede na pasmo je lahko ob nepravilni vzgoji in ob pomanjkanju socializacije agresiven.

Lahko ti povem, da je moja punca zaljubljena v otroke, odrasle ljudi, pse, mačke, zajce... V glavnem... v njej ni nič agresije.

Aja... pa še to, to so psi, ki potrebujejo ogromno gibanja, če so ti dolgi sprehodi odveč - potem to ni pasma zate.

Lp


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: 0t0 , četrtek, 26.08.2004 : 20:12:11
LEP POZDRAV!

Spomladi imam namen kupiti psa pasme AST zato imam nekaj vprašanj! Najprej me zanima kje v Sloveniji so dobri vzreditelji kajti rad bi kupil psa mirnih in rodovniških staršev? V čem je razlika med psico in psom, karakterno in vizualno oz. kaj priporočate? Kako pa je kaj s prirezovanjem ušes pri nas in kdaj naj bi to opravil ali to vreterinarji sploh še naredijo? Zanima pa me tudi okvirna cena rodovniškega psa?

za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!

                                                          0t0


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: lena_as , nedelja, 29.08.2004 : 16:11:51
LEP POZDRAV!

Spomladi imam namen kupiti psa pasme AST zato imam nekaj vprašanj! Najprej me zanima kje v Sloveniji so dobri vzreditelji kajti rad bi kupil psa mirnih in rodovniških staršev? V čem je razlika med psico in psom, karakterno in vizualno oz. kaj priporočate? Kako pa je kaj s prirezovanjem ušes pri nas in kdaj naj bi to opravil ali to vreterinarji sploh še naredijo? Zanima pa me tudi okvirna cena rodovniškega psa?

za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!

                                                          0t0

Tule si natrosil en kup vpršanj  :) Največ bo o tej pasmi izvedel če se sprehodiš po straneh, ki so že zgoraj navedene  www.slo-apbt.com

Na kratko pa ti bom poskusila odgovoriti tudi tule.

Kolikor mi je znano, rodovniškega legla AST v Sloveniji ni bilo že cca. eno leto. to pasmo se precej kupuje na Hrvaškem.

Razlika med psico in psom. kar se tiče standardov poglej malo više. Jaz sicer zagovarjam psičke, ker  so bolj umirjene, bolj ljubeče in bolj se navežejo na lastnike. Sicer pa v karakterju bistvenih razlik ni. Kakšen bo pes je odvisno od tebe (socializacija, šolanje).

Prirezovanje ušes pri nas ni dovoljeno. Tisti, ki to počnejo, gredo na Hrvaško. Nekateri se celo zmenijo z vzreditelji, da psu kupirajo ušesa še ko je pri njih.

Okvirna cena psa je 500 EUR

lp
Lena


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: sniff , četrtek, 09.09.2004 : 14:05:05
Pred kratkim sem spoznal Sniff-a in se dobesedno zaljubil vanj. je leto in pol star AST. Že ob prvem snidenju sva se "poklapala". Ogromno sem o teh psih že prej prebral in se zanimal, sedaj pa se mi je ponudila izredna priložnost zanj. Ti psi so izredno vzdržljivi, ponosni, ljubeči, elegantni.... in še bi lahko našteval. No čez nekaj dni ga dobim. Kuža je izredno socializiran, prijazen do ljudi, le drugih živali ne prebavlja najbolj. Danes sva bila na cepljenju za steklino, čez štirinajst dni pa še imava cepljenje proti pasjim otroškim boleznim. Zaenkrat je bil zraven še prejšnji lasnik, ker smo mnenja, da če že naj ob že tako stresni situaciji za psa zameri njemu, prejšnjemu lasniku, kot pa meni. Vsaj do takrat, ko se me navadi. Mislim on mene in jaz njega. Čeprav danes ko smo bili pri živinozdravniku, niti z očesom ni trznil, ko je dobil inekcijo. Zelo je bil prijazen do žinozdravnika, torej lahko rečem, da samo pridobiva zaupanje, ne pa da bi ga izgubljal. Glede pasme pa je moje mnenje sledeče. AST-a naj ima človek, ki mu pes ni samo žival, ampak bo enakovreden član družine v katero prihaja. To so izkušnje prejšnjega njegovega lastnika, pa tudi moje.


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: lena_as , nedelja, 12.09.2004 : 13:05:48
Mi z našo psičko nismo imeli nobenih posebnih težav, pa smo jo pripeljali domov, ko je imela 8 mesecev.
bila je sicer malo otožna, tako cca en teden. edino kar smo opazili je ene dva meseca stalno capljala za mano in mojim fantom. Naučila se je tudi odpirat vrata, da je le lahko šla za nama. Na to znanje je sedaj že pozabila, saj ve, da ne bo ostala sama, tudi če naju kak dan ni.

lp
Lena


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: sniff , nedelja, 12.09.2004 : 18:27:59
Zdravo!

Torej imaš izkušnje z menjavo lastnika? Mi prosim poveš, oziroma predlagaš svoj način privajanja na novega gospodarja...


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: lena_as , sobota, 18.09.2004 : 09:19:21
Zdravo!

Torej imaš izkušnje z menjavo lastnika? Mi prosim poveš, oziroma predlagaš svoj način privajanja na novega gospodarja...

Čao!

Mi smo Leno pripeljali domov pri 8 mesecih. Prišla je od vzreditelja. Eno malo "usluge" nam je naredil že on, saj je niso preveč navezovali nase, ker so se odločili da ji poiščejo nov dom.
Sicer pa nisem uvedla nobenih posebnih ukrepov. Posvetili smo ji malo več časa, večkrat sm jo peljala ven, da se je navadila hišne čistoče - oz. dojela, da to velja tudi v novem domu. Moraš pa že takoj na začetku vspostaviti red in psu dati vedeti kdo je šef.
Rabila je nekaj časa, da je dobila občutek varnosti oz. se znebila občutka, da bo ostala sama. Kar lep čas je povsod tacala za mano in fantom. Za krajši čas smo jo npr. pustili v kuhinji in potem prišli po njo. Potem smo ta čas podaljševali, tudi odhodi s hiše brez nje so bili od začetka kratki.
Sicer je pa to pes, ki obožuje ljudi, tako da posebnih težav ni bilo. Ne vem pa kako bi bilo, če bi jo vzreditelj navezal nase. Verjetno bi rabla dalj časa, da bi se privadla. Edino kar sem opazila je bila potrtost, ki se je ni znebila kaka dva meseca.
Naš edini problem je agresija do drugih živali, kjer pa je že vzreditelj naredil začetno napako. Tako, da bodi na to ZELO pozoren, še prej ko kuiš psa.

Upam, da sem vsaj malo pomagala.

lp Lena


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: Rincy , sobota, 18.09.2004 : 14:03:31
je to res da so AST po naravi napadalni (da imajo to v krvi??) tako je rekel učitelj v mali šoli neki gospe ki ga ima  ??? ??? poznam pa enega ki je v okolici in je čisto miren in priden to psov sicer ne vem samo do psičk je zelo prijazen ???

kako je s tem?

lp nina


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: matevzz , sobota, 18.09.2004 : 17:59:03
dan


mi mamo doma jaz imam doma stafforda in me zanima če kdo ve kako bi sprejel še enega psa in sicer manjšega!
drugače pa je zelo prijazen


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: lena_as , nedelja, 19.09.2004 : 07:41:20
Rincy
Pri Amstaffih je zelo pomembna zgodnja socializacija - že ko je mladič še v leglu. Ko pa ga dobi nov lastnik, pa prav tako. Pes naj bo čim več med ljudmi, otroci in pa predvsem drugimi psi. Če je pes dobro socializiran z njim ne bo težav. Je pa res, da nekateri psi ne marajo psov istega spola. Priporočljivo šolanje.

Matevzz
Če je pes socializiran, ne bo težav.  Vsekakor pa bodite od začetka malo bolj pozorni, sploh če kupujete manjšega psa.

Sicer pa obema svetujem tole stran ***** Tam bosta o teh psih izvedela največ.

lp
Lena


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: sniff , nedelja, 19.09.2004 : 10:51:07
Lena_as
Najlepša hvala!


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: 0t0 , četrtek, 30.09.2004 : 15:31:16
  ŽIV!

lena_as zahvaljujem se ti za odgovor!Imam pa novo vprašanje, kje točno so ti dobri vzreditelji naprimer kakšen naslov bi mi prav prišel ali tel. št. ali internetna stran! Zasledil sem tudi oglase v salamonovem oglasniku da prodajajo te pse tel. št. je bila iz Hrvaške kaj vi pravite o tem?  


                                                HVALA!

                                                          Lep pozdrav!


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: amo , četrtek, 30.09.2004 : 18:35:20
otO,če te ta pasma zanima pojdi na ******,tam boš izvedel veliko več o pasmi in vzrediteljih.
   Lp,Damir


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: lena_as , ponedeljek, 04.10.2004 : 18:19:29
damir ti je prav napisal. Na tistih straneh boš tudi najhitreje dobil podatke o leglu ko bo.

Trenutno pa ne vem za nobenega. tam, kjer sem jaz vzela psa, bi ti skoraj odsvetovala, saj imamo vsi probleme z agresivnostjo do drugih psov.

kar se pa tiče Hrvaške, ne bi smel biti problem. Nekateri omenjajo edino probleme z rodovniki - ne vem točno, neke čudne fore o tem da rodovnik pošljejo naknadno. sicer pa, kjerkoli boš psa kupoval prej se pozanimaj na forumih, kaj drugi mislijo o psarnah oz. vzrediteljih.

lp
Lena


Naslov: Pomoč pri nakupu American Staffordschire terierja
Poslano od: Akricej , nedelja, 13.03.2005 : 13:33:06
Pozdravljeni!

NA spletni strani Mojpes.net sem zasledila naslednji oglas:

prodam: American Staffordschire Terier 30.000SIT
Prodam maldičke American staffordschire terier stari 10 tednov, cepljeni 2X, veterinarsko pregledani, rodovniških staršev, brez rodovnika, zelo lepih barvnih kombinacij, vredno ogleda... Cena: 30.000Sit

Ker se zanimam za tovrstno pasmo me zanima ali ima kdo izkušnje s temi prodajalci iz *****. Njihova internet stran je *****

Prosim hitro za odgovore, najlepša hvala!


Naslov: Re:Pomoč pri nakupu American Staffordschire terierja
Poslano od: Akricej , nedelja, 13.03.2005 : 13:44:13
Ali to zato, ker bodo imeli kasneje probleme ali zato, ker niso rodovniški.. JAz psa ne bi imela za razstavljanje, zato me zanima, kaj točno je razlog, da psa ne kupila tukaj.

Najlepša hvala


Naslov: Re:Pomoč pri nakupu American Staffordschire terierja
Poslano od: Yo , nedelja, 13.03.2005 : 13:46:53
Razstavljanje ni razlog za odločitve rodovnik DA ali NE. O tem je bilo že veliko napisanega, pobrskaj po forumu - tem in tistem, katerega link sem ti dala zgoraj. Potem pa se odloči...

Lp, Yo


Naslov: Re:Pomoč pri nakupu American Staffordschire terierja
Poslano od: Akricej , nedelja, 13.03.2005 : 13:53:06
Vem, da je bilo napisano marsikaj in sem večino tudi prebrala, pa vendar pa ali vanje dvomite, da niso čistokrvni ali kaj drugega, npr. slabe karakteristike staršev, vedenjske motnje itd. Ali poznate še koga drugega za katerega jamčite pa so v tem cenovnem rangu. Še enkrat ponavljam, da sem prebrala večino stvari, ampak bi rada, da dobim kontakt tudi od koga, ki imajo z njimi izkušnje

Najlepša hvala


Naslov: Re:Pomoč pri nakupu American Staffordschire terierja
Poslano od: Yo , nedelja, 13.03.2005 : 15:03:59
Ja, poznam ljudi v tem rangu - šteparje in preprodajalce... Menda kontaktov ne bom sem gor pisala, pa tudi kam drugam ne - vsaj ne potencialnim kupcem...

Lp, Yo


Naslov: Re:Pomoč pri nakupu American Staffordschire terierja
Poslano od: Jana , nedelja, 13.03.2005 : 15:23:25
Vem, da je bilo napisano marsikaj in sem večino tudi prebrala, pa vendar pa ali vanje dvomite, da niso čistokrvni ali kaj drugega, npr. slabe karakteristike staršev, vedenjske motnje itd. Ali poznate še koga drugega za katerega jamčite pa so v tem cenovnem rangu. Še enkrat ponavljam, da sem prebrala večino stvari, ampak bi rada, da dobim kontakt tudi od koga, ki imajo z njimi izkušnje

Najlepša hvala

Brez veze je, da sprasujes nas. Vprasaj prodajalca, zakaj mladici nimajo rodovnikov, ceprav so starsi rodovniski.
Odgovor se bo skrival nekje med: nimamo casa za rihtanje papirjev, brez veze se nam zdijo papirji, mladici ne bodo za razstavljanje, itak so tako lepi, da ne rabijo papirjev... Resnica pa je nekje med: psa (ali eden od njiju) ne ustreza/ta (zdravstveno, karakterno, vizuelno) pasemskemu standardu in vzrejnim predpisom, zato zanj/u niso mogli pridobiti vzrejno dovoljenje, eden ali oba v resnici sploh nimata rodovnika, gre se jim za cim hitreje in enostavneje pridobljen denar.

Kot pravis, si prebrala vecino pisanja na temo rodovnikov in preprodajalcev, zato ne razumem tvojega vprasanja, ce dvomimo v cistokrvnost. Brez papirjev ne mores govoriti o cistokrvnosti. Kaj pa ti jamci, da so mladici cistokrvni? Izjava prodajalca, ki ga vidis prvic v zivljenju in ki se mora 10 tednov starih mladicev cimprej znebiti, saj so zanj vsak dan vecji strosek? Izgled mladica pri 10. tednu starosti? Ti je ze kdo povedal, da tak mladic lahko zraste v kaj povsem drugega? Ja, placaj mladica, odpelji ga domov, navezi se nanj in ... cez nekaj mesecev ugotovi, da imas doma mesanca :-\. Isces to? Zavetisca so polna. Psa tam dobis se ceneje.

Ko bos brala zgornje pisanje, imej v mislih, da se napisano nanasa na vse taksne nakupe psov, ne na tocno doloceno leglo ali prodajalca. Pa ne pozabi tudi tega, da je za mesanca 30.000 veliko, v primerjavi s stroski oskrbe psa pa drobtina v morju. Najmanj se enkrat toliko imej na racunu, ko bos sla po psa. Lezisce, kletka, hrana, igrace, povodec, cepljenje, pregled, ovratnica, kaksen priboljsek... niso zastonj. Takega psa je treba socializirati, peljati v solo..., kar tudi ni zastonj, pa se cas nam jemlje.


Naslov: Re:American Staffordshire Terrier
Poslano od: andariell , ponedeljek, 14.03.2005 : 11:41:18
Akricej, točno tako, kot ti je napisala Jana. Od teh ljudi pa bejži stran, saj so tipični preprodajalci nerodovniških psov!

Če hošeč lepega in zravega predstavnika te pasme, nujno kupi psa z rodovnikom iz preverjenih in kvalitetnih psarn, ki jih ni malo. Varčevati na psu, ki te bo spremljal cca 10 let, je največja neumnost, ki jo lahko narediš...

LP


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Kamikaze , sreda, 23.03.2005 : 20:04:45
Se povsem strinjam z Jano in Yo!
Cena je nekako nenormalna...Če gledaš tak: Kdo bi te hotel prodat svoje
čistokrvne AST za 30000 razn preprodajalci ???
Takih ljudi je vedno več in to ni vredu :-\
Tak da pazite!!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Dete , četrtek, 24.03.2005 : 13:08:31
..in tisti, ki se ga želijo čimprej znebiti, ker ni cepljen, razglisten itd (velenje scena)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Yo , četrtek, 24.03.2005 : 14:15:00
..in tisti, ki se ga želijo čimprej znebiti, ker ni cepljen, razglisten itd (velenje scena)

In seveda primorska...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: kaja , četrtek, 24.03.2005 : 20:42:22
Ne pozabi na Zasavje. Tukaj ima vsak mali drekec pekec (tole bo verjetno slo skozi cenzuro  ;D) psico s katero stepa mladice! lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Yo , petek, 25.03.2005 : 17:05:26
Ima kdo od vas AST-ja, posvojenega iz zavetišča?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Kamikaze , petek, 25.03.2005 : 19:03:11
Ne...V bistvu nimam še psa. Nameravam pa kupit psičko pasme AST. ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 27.03.2005 : 09:15:32
Kaja, mi imamo tudi čedalje več takih drekcev pekcev ??? 8)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Neuro , torek, 29.03.2005 : 00:06:41
Izredno zanimiva se mi zdi razlika v "življenski dobi" v opisu pasem, med APBT in AST. Od dveh do štirih let, naj bi bila APBT doba višja.

Seveda je vsak pes individualen, a vseeno se mi zdi takšna razlika v opisu življenske dobe, skoraj identične pasme - zanimiva.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Neuro , torek, 29.03.2005 : 01:08:02
Ne pozabi na Zasavje. Tukaj ima vsak mali drekec pekec (tole bo verjetno slo skozi cenzuro ;D) psico s katero stepa mladice! lp

Tole v Zasavju presega vse meje...polno nesocializiranih in "strange" APBT-jev. Prejšnji teden je nek osebek, dal pariti svojo psico ( starost 1,5leta), skotila je 4 mrtve mladičke in sama komaj preživela...in "nikom ništa"


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: kaja , torek, 29.03.2005 : 08:57:01
Neuro, ocitno bi se midva zelo stekala! ;) lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Bela01 , sreda, 30.03.2005 : 22:48:46
Naj napišem še sama en primer, ki me je danes, ko sem šla v trgovino kupit konzerve za mojega kuštravca, precej s tira vrgel. V to trgovino so namreč prišli eni trije, ki so tisti dan dobili psa staforda. Jaz normalno radovedna, vidim neko miniaturno štruco, ki spi v puncinem naročju. Prepričana, da bo to nekaj malega, ki bo tudi bolj malo ostalo vprašam kake pasme je to. In mi reče staford. In sledi šok. Ja kolko pa je te star in mi odgovori, da baje mesec in pol. Če je ta pes star mesec in pol sem jaz pecikl. Ta kužek (samec) je bil velik tak nekje za eno malo čivavo (malo krajši in bolj buckast) s krajšimi nogami. Tisti kuža je mel okrog (na oko) eno kilo. Mogoče kako deko več, kaj dosti pa ne. Tu potrebujem vaše mnenje - kako velik naj bi bi staford samec pri 8 tednih. In če se vam zdi da bi lahko bi ta toliko star?
Moja bela ima sedaj ko je odrasla 22 kil (res da je pasme samojed vendar vseeno s podobnimi kilažami) in je tehtala pri 8 tednih slabe 4 kile. Ta kuža pa se je še zibal ko je hodil, tako da je spominjal na bolj 5 tednov starega mladiča ali pa še manj. V glavnem bil je strašno miren - ves čas kar smo bili tam je samo spal in tu pa tam malo pokukal. To se mi zdi malo sumljivo, glede na to da je bil pravkar oddan od mame in da je te ljudi prvič videl. Seveda kje so ga kupili niso hoteli povedat. Je pa rekel fant, da so baje nehali zizat (tak jim je rekel vzreditelj), ker jim psica več ni dovolila ker je bila že cela opraskana. Hrano pa jih je s hrano za odrasle pse.
V glavnem midve z trgovoko sva jim topo priporočali naj grejo k veterinarju da ga temeljito pregleda in naj ga na začetku hranijo še z tem mlečnim pripravkom za dohranjevanje.
V glavnem pesek je luškan in cort vendar tako hudo majhen, da me je kar groza.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: andariell , sreda, 30.03.2005 : 22:58:22
Smaček pri osmih tednih naj bi imel okoli 7 kg. Moj jih je imel skoraj 9, psička pa okoli 8...Svašta, lahko poveš kaj več, da probamo zvrtat kdo to prodaja...Na sumu imam enega idiota, ki je ravno sedaj oglaševal leglo...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Bela01 , četrtek, 31.03.2005 : 18:53:45
Pravzaprav se motim pri teži svoje psičke. Mislim, da je mela nekje slabih 5 kil. V glavnem bila je precej zajetna. Ene 3-4 take pse kot je bil tale za eno mojo Belo, ko je bla stara 8 tednov.
Kaj več skoraj ne vem povedat, bom pa vprašala prodajalko ko naslednjič pridem v trgovino, da vidim če so kaj rekli. V glavnem vsi trije so bili precej zmedeni in niso imeli pojma kaj imajo. Ko sem rekla vsa v šoku, da je ta pes absolutno premajhen so kar nehali odgovarjat na vprašanja. Ko sem fanta vprašala kje ga je kupil, je samo nekaj zmučkal in nič pametnega povedal. Je pa to v Mariboru, vendar ne vem kje so ga oni kupili. V glavnem meni se je zdel tak kot, da je star ene 4-5 tednov največ. V glavnem imel je še zelo nestabilne tačke. Taki mali debelušček, ki se še fejst opleta med hojo.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: sana , petek, 01.04.2005 : 12:55:57
Mene pa nekaj zanima. Verjetno je bilo to tudi ze omenjeno na forumu, vendar nisem zasledila... Kaksen znacaj imajo vasi psi? So prijazni do vseh, tudi do psov istega spola, ali imate tezave z agresivnostjo? Veliko se govori o tem kako tezki so ti psi za vzgojo in da znajo biti naravnost nemogoci. Moram reci, da sem videla ze veliko psov te pasme in so bili cisto prijazni, videla pa sem ze tudi nekaj takih, ki so bili naravnost podivjani. In so se kljub nagobcniku se vedno zaletavali v druge pse. Igra tukaj pravilna vzgoja res najvecjo vlogo, ali je odvisno tudi od tega kaksni so bili predniki mladicev? Sama imam namrec briarda in ne prenese ostalih samcev. Pa smo ga ves cas pravilno vzgajali in vozili med druge pse. Zdaj sem izvedela, da so skoraj vsi samci v  tem leglu agresivni. Potem verjetno le ni vse odvisno od pravilne vzgoje, ali pac? Kako je s tem pri tej pasmi?
lp
 


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: andariell , petek, 01.04.2005 : 13:40:37
Od česa je to odvisno se lahko debatira ure in ure, jaz podpiram teorijo, da obnašanje psa temelji tudi na genetiki...

Karakter samcev je ponavadi zelo težaven, hočeš, nočeš...Ljudje si zapisarjo oči, samo samce znajo bit po večini kar agresivni do drugih psov. Seveda se najdejo tudi lepe izjeme.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: sana , petek, 01.04.2005 : 15:17:01
Ja se strinjam, da je zagotovo povezano z genetiko. Ceprav vecina ljudi tega se vedno ne verjame in pravijo, da je vse odvisno od pravilne vzgoje. Seveda je pomembna tudi vzgoja, so pa tukaj tudi drugi dejavniki, ki se jih ne sme zanemariti. Tako je vsaj moje mnenje...
lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Yo , sobota, 02.04.2005 : 14:03:38
Jaz z AST-ji nimam nekih dolgoletnih izkušenj, sem pa 4. dan  :D ponosna lastnica psičke, ki prihaja iz Zavetišča Zonzani. Psica je bila najdena precej maltretirana in podhranjena, ima zelo verjetno nekaj slabih izkušenj (boji se npr. zamahov z roko), je pa strašno prijazna do vseh ljudi, psov vseh spolov, mačk in ostalih živali.
Očitno ji težko življenje ni pokvarilo čudovitega karakterja.
Aja, danes so sicer veti ocenili, da naj bi bila stara nekje med 3 in 4 leti, torej gre za odraslo psico...

Lp, Yo


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Kamikaze , petek, 08.04.2005 : 18:54:07
Jaz z AST-ji nimam nekih dolgoletnih izkušenj, sem pa 4. dan :D ponosna lastnica psičke, ki prihaja iz Zavetišča Zonzani. Psica je bila najdena precej maltretirana in podhranjena, ima zelo verjetno nekaj slabih izkušenj (boji se npr. zamahov z roko), je pa strašno prijazna do vseh ljudi, psov vseh spolov, mačk in ostalih živali.
Očitno ji težko življenje ni pokvarilo čudovitega karakterja.
Aja, danes so sicer veti ocenili, da naj bi bila stara nekje med 3 in 4 leti, torej gre za odraslo psico...

Lp, Yo


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Kamikaze , ponedeljek, 11.04.2005 : 12:47:58
Whooops...Mislim da sem se malo zmotil... :D
V glavnem hoto sem povedat, da hvala bogu da ste ga našli. ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: t e j a , sreda, 13.04.2005 : 17:44:31
Tudi  pri nas imamo  eno  barabo  te pasme  , starega  4  leta. Tako  da ti  svetujem, da  se raje  odloči  za  psičko, kot za  psa,  pa  bo pol problemov  manj.
 ???


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Kamikaze , ponedeljek, 18.04.2005 : 18:09:30
Se strinjam...Za nas začetnike so vedno boljše psičke. ;) :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: TSA , sobota, 09.07.2005 : 23:16:03
Lepo pozdravljeni , moj sosed ima starforda starega 3 leta z rodovnikom in je eden jabolj prijaznih psov na svetu čeprav ne zgleda  :D , jaz sem soseda vprasal če je pes napadalen do drugih pa je rekel da je samo dvakrat ali trikrat skocil zaradi dominatnostni drgace je pa pravi cukr , pisem pa zato ker me zanima če je priporčljivo da ga seznaim z mojo 3 mesecno bernko k se ful bojim da jo nebo enkrat napadel ko se bosta srecala....


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Vixen , sobota, 09.07.2005 : 23:22:58
Iz napisanega sklepam, da je tvoja psička, njegov pa samček. Če je tako, težav ne bi smelo biti.

Lp, 5ra


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: TSA , nedelja, 10.07.2005 : 23:41:43
lepo pozdravljeni mene pa zanima če je velika razlika po značaju med pitbullom in AST po značaju ? pa če imajo staffordi že v genih agresijo ? moj sosed ma stafforda sam ne verjam ceprav prav da je rodvniski , je star 6 let pa je toooooooook prijazen ampak res tok cockan ceprav zgleda strasen ?.....


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Yo , ponedeljek, 11.07.2005 : 07:44:15
Jezus Kristus Aleluja...
Ja, AST-jem in APBT-jem se pri cca 3-eh letih utrga, kost jim zraste v glavo, jaz ob moji stojim s kombinirkami v rokah, da lahko zre, ker se ji ob vsakem grizljaju zaskoci celjust.
Ljudje bozji, pes je pes. Eden bolj dominanten, drugi manj, dominanca ni enaka agresiji in psi tipa bull niso posasti.
Vec o obeh pasmah na strani:
*****

Yo


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Kamikaze , četrtek, 28.07.2005 : 09:23:38
Z mojim frendom hodima skup na sprehode ..On pa AST-ja. Ljudje so celi "trdi" ko grema mimo. In to mi ni kaj preveč všeč..Malokdo si jo upa bobožat! >:( :-[


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: andariell , četrtek, 28.07.2005 : 10:51:05
Kaj si ti hotel napisat??


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Kamikaze , ponedeljek, 01.08.2005 : 15:05:22
Hotel sem povedat da ljudje AST-jev ne marajo preveč  >:(


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: čara , torek, 30.08.2005 : 11:13:03
Pravzaprav se motim pri teži svoje psičke. Mislim, da je mela nekje slabih 5 kil. V glavnem bila je precej zajetna. Ene 3-4 take pse kot je bil tale za eno mojo Belo, ko je bla stara 8 tednov.
Kaj več skoraj ne vem povedat, bom pa vprašala prodajalko ko naslednjič pridem v trgovino, da vidim če so kaj rekli. V glavnem vsi trije so bili precej zmedeni in niso imeli pojma kaj imajo. Ko sem rekla vsa v šoku, da je ta pes absolutno premajhen so kar nehali odgovarjat na vprašanja. Ko sem fanta vprašala kje ga je kupil, je samo nekaj zmučkal in nič pametnega povedal. Je pa to v Mariboru, vendar ne vem kje so ga oni kupili. V glavnem meni se je zdel tak kot, da je star ene 4-5 tednov največ. V glavnem imel je še zelo nestabilne tačke. Taki mali debelušček, ki se še fejst opleta med hojo.

Hmmm v Mariboru je *****, ki se ukvarja s posredništvom živali. Lahko da so tam dobli psa.  Mi smo pri njih dobli kužka in "navodila". To je blo pred 10 leti, zdaj vzamem psa samo še rodovniškega kužka ali pa iz zavetišča.

čaw


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: tadeja_n , sobota, 03.09.2005 : 19:45:44
Mene pa zanima če so res psice rade napadalne do drugih psic kot sem slišala...je pa tudi že psička te pasme poskušala napasti psičko labradroko moje prijatelice. lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: TSA , sobota, 03.09.2005 : 20:07:42
moj sosed ma staffordko ki je stara 6 mesecev in zgleda ful napadalno saj laja kot nora in odpira gobec go zagleda drugo psico ali mladiča ... ko pa zagleda psa običajno zarenči enkrat in utihne ... ful je čudna v glavnem ... ma tut psa ki je totalno drug karakter , je star 6-7 let nisem ziher sam vem da mu lahko vtaknem roko do prebavnega črevesja ker je ful prijazen in ni napadalen do drugih psov čeprav je bil velikrat napadan se le malo odmake in zarenči nazaj in je vedno zaleglo... meni se nasploh zdi da so psice staffordke bolj zahtevne kot staffordi samci , vsaj po mojih izkušnjah...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: tadeja_n , sobota, 03.09.2005 : 20:13:24
Aja samo naj bi bile psice prijaznejše od samcev in manj napadalne... ???ker jaz če bi imela to pasmo bi imela sigurno psičko.  ::)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: TSA , sobota, 03.09.2005 : 20:27:09
jah to pravilo so si babe zmislile  ::) hehe , vsak pes je drugačen po karakterju in mislim da psi niso nič man vodljivi kot psice mogoče le v obdobju gojitve .... sam ta sosedova je od hudiča vam rečem ... stalno grize pse s katerimi se igra za uho in to nič nežno .... 


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: tadeja_n , sobota, 03.09.2005 : 20:36:37
Aja hehe mogoče :)Samo useeno bi imela psičko...mi je bol všeč njihov izgled ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: andariell , sobota, 03.09.2005 : 23:30:37
Kaj ko bi si vidva prebrala kako literaturo, oz. ovrgla te babje čenče...TSA - koliklo psov te pasme si videl?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: TSA , nedelja, 04.09.2005 : 06:55:11
andariell preveč  ;D ;D ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: andariell , nedelja, 04.09.2005 : 08:49:28
V kolikor bi to držalo, ne bi kvasil takih neumnosti.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: tadeja_n , nedelja, 04.09.2005 : 11:31:48
Jaz sem si prebrala že dosti literature!Pač bi rada psičko a je to kaj takega!? lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 04.09.2005 : 11:49:34
moj sosed ma staffordko ki je stara 6 mesecev in zgleda ful napadalno saj laja kot nora in odpira gobec go zagleda drugo psico ali mladiča ...
Ej, tole se pa sliši tako naivno :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: andariell , nedelja, 04.09.2005 : 11:51:29
Jaz sem si prebrala že dosti literature!Pač bi rada psičko a je to kaj takega!? lp

Kdo je rekel, da je kaj narobe? Sploh nisem omenjal tebe, ampak TSA...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 04.09.2005 : 11:52:33
Aja samo naj bi bile psice prijaznejše od samcev in manj napadalne... ???ker jaz če bi imela to pasmo bi imela sigurno psičko. ::)
Tole si pobrala iz "veliko literature"? Veš, to ni isto kot gledanje slik..


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: tadeja_n , nedelja, 04.09.2005 : 12:17:17
Kaj ko bi si vidva prebrala kako literaturo, oz. ovrgla te babje čenče...TSA - koliklo psov te pasme si videl?

ker je tole najbrš letelo na oba?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: tadeja_n , nedelja, 04.09.2005 : 12:18:57
Tole si pobrala iz "veliko literature"? Veš, to ni isto kot gledanje slik..
Veš tole sem slišala pa sam tko ne gledam samo slike ampak sem prebrala že veliko knjig!Kaj pa misliš da sem a?!Mislim prosim ne me žalt...!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Jana , nedelja, 04.09.2005 : 15:45:00
TSA in tadeja_n,

glede na vajino "izkusenost" predlagam, da se v nadaljevanju sodelovanja na tem forumu vzdrzita komentiranja vsega tistega, cesar nista sama izkusila, oz. dozivela in vsega tistega, cesar ne razumeta povsem, ne glede na prebrano. Prebrati se ne pomeni razumeti.

Tale forum ni "obicajen" forum, na katerem bi stresali vse mogoce nasvete, pa ceprav smo pasmo, o kateri pametujemo, videli le cez 2-metrsko ograjo.

Se vajini predstavitvi, ce ju je kdo od sodelujocih v debatah z vama spregledal:

TSA (http://www.mojpes.net/forum/index.php?action=profile;u=4524)

Imam nemskega ovcarja. Rad imam pse, zato bi rad videl in prebrskal forum!

Starost 17 let.

tadeja_n (http://www.mojpes.net/forum/index.php?action=profile;u=6216)

Tudi jaz imam zelo rada vse živali in bi rada kdaj peljala na sprehod pse iz zavetišča.

Starost 17 let.

Vprasanje, na katerega je treba v predstavitvi odgovoriti, je postavljeno v smislu: Kaksne so tvoje izkusnje s psmi?
Jaz v teh dveh predstavitvah ne vidim nobenih izkusenj s psmi, torej tudi pametovanja tukaj z vajine strani ne pricakujemo.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: TSA , nedelja, 04.09.2005 : 16:02:15
Draga prijateljica Jana izražam samo svoje mnenje , ne žalim , ne govorim dejstva temveč svoje izkušnje in mnenje . Jaz nisem oseba ki bi hvalila vsakega psa in govoril izmišljene pravljice kok so dobri in prijazni pa pametni... jaz govorim iz lastnih izkušenj in mislim da negativni komentarji dosti bolj pomagajo kot pozitivni , ker se večina ljudi prehitro odloči za pasmo na podlagi pozitivnih in zanemari negativne . Opravičujem se v kolikor sem pisal žaljiva sporočila toda če mi ne verjamete vam pošljem moj naslov pa pridite pa poglejte sami ok ???
Glede predstavitve se pa skorej vsi zlažejo ker se nam hitro mudi prijavt na forum...

Rajši sem BANAN kot pa , da lažem sebi in vam ...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: tadeja_n , nedelja, 04.09.2005 : 16:08:21
Tudi jaz imam veliko izkušenj s psi čeprav nimam svojega...mislim da to če nimaš psa še ne pomeni imeti izkušenj...in mislim tudi da nisem pisala nobenih žaljivih komentarjev če sem jih se opravičujem...Tudi jaz mislim da v predstavitvi noben ne bo pisal romanov in govoril izkušnje celega življenja saj sem potem lahko zaradi tega tudi 1 tedn za računalnikom!Tudi s to pasmo imam eno izkušnjo in pa veliko prebrane literature je pa res da je to pasmo ne poznam najbolje je še veliko drugih pasem ki jih jaz osebno bolje poznam. lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Jana , nedelja, 04.09.2005 : 16:19:16
Draga prijateljica Jana izražam samo svoje mnenje , ne žalim , ne govorim dejstva temveč svoje izkušnje in mnenje . Jaz nisem oseba ki bi hvalila vsakega psa in govoril izmišljene pravljice kok so dobri in prijazni pa pametni... jaz govorim iz lastnih izkušenj in mislim da negativni komentarji dosti bolj pomagajo kot pozitivni , ker se večina ljudi prehitro odloči za pasmo na podlagi pozitivnih in zanemari negativne . Opravičujem se v kolikor sem pisal žaljiva sporočila toda če mi ne verjamete vam pošljem moj naslov pa pridite pa poglejte sami ok ???
Glede predstavitve se pa skorej vsi zlažejo ker se nam hitro mudi prijavt na forum...

Rajši sem BANAN kot pa , da lažem sebi in vam ...

TSA, prihrani sarkazem, nisem tvoja draga prijateljica.
Zelo hitro se te lahko ujame na lazi, zato lazes predvsem sebi. Mene ne briga, kaj in koliko lazes, me pa zelo briga, kaksne neumnosti (in kako) pises na tem forumu.
Kljub vsemu sem vesela, da sta oba koncno uspela napisati berljivi sporocili.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: tadeja_n , nedelja, 04.09.2005 : 19:07:50
Prosim če žalijve komentarje obdržite zase.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: t e j a , ponedeljek, 05.09.2005 : 13:50:25
jej,jej, je  pa  ratal pravi  šmoren iz te debate.
Naj  dodam  moje mnenje, ker  imam  sama  samca  stafforda in  poznam  tudi  veliko  samičk.  Torej, če  bi se  še  enkrat odločali  bi  100 %   raje  imela  psičko. Niso  tako  dominantne, zato  manj  agresivne , bolje se tudi razumejo  z  drugimi  živalskimi  vrstami, pa  še bi lahko naštevala.  Seveda  pa  verjetno  obstajajo  izjeme, kot  povsod  drugje.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Bela01 , četrtek, 08.09.2005 : 11:22:07
Pravkar sva bile z mojo Belo na sprehodu. Sva še do enga travnika in tam srečale strašno stafordko Tajo. Vendar naj vam povem, da je tja prišla še bolj strašna psička Bona, ki pa je pravi strah in trepet stafordov. Sploh ne bom več razlagala kaj se je vse dogajalo. Raje si poglejte slike sami.

Pozor slike so velike.


Grozna in krvoločna Taja:
http://bela01.moj-album.com/slike/421274/Apfjek6MavDrBlWq.v.jpg


Še ena slikica Taje:
http://bela01.moj-album.com/slike/421274/d7UlMnhamPwozYnW.jpg

Slikica strašne Bone, ki ima pik na staforde (sploh na samice). Vse kar se sreča z njo podleže:
http://bela01.moj-album.com/slike/421274/bh2oe5ursHGnoD4v.jpg

In grozni boj:

Mentor Bela:
http://bela01.moj-album.com/slike/421274/lOFMF0zemkLpPceq.jpg

Mentor opazuje, Bona obdeluje:
http://bela01.moj-album.com/slike/421274/1n9XD_FJmenvkYsv.jpg


In dokončno:
http://bela01.moj-album.com/slike/421274/nuh909k8C3ghv00g.jpg


Posledice nisem slikala. Sem pa slikala strašno Bono in njeno mentorico po groznem in brutalnem dejanju:
http://bela01.moj-album.com/slike/421274/4WfWZ4sbKF4ulmBE.jpg


 ;D ;D ;D ;D ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Yo , četrtek, 08.09.2005 : 11:52:15
Bela01, off topic, ampak ali morda veš, od kod prihaja Taja, je rodovniška ali ne, koliko je stara ipd. Sprašujem zaradi neverjetne podobnosti z Laylo. Še vedno namreč brskam za kakršnimkoli podatkom o njeni neznani preteklosti.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Bela01 , četrtek, 08.09.2005 : 12:57:06
Hm kaj dosti ne vem lahko pa vprašam. Stara je pa 8 mescev in ni rodovniška. Bom pa vprašala ob priliki, ko bom srečala fanta, ki jo ima. Je pa zelo prijazna. Tut on jo vzgaja tako, da bi se razumela z vsemi psmi. Zelo rada ima otroke. Edino nerodna je kot slon ;) in jo moraš ob otrocih malo "bremzat" ker bi sicer ob svojem silnem navdušenju še koga podrla. Je pa res prijetna psica. Izredno scartana in razvajena. Spi pa seveda v postelji s tem fantom in njegovo punco. Zjutraj ma pa podobno budnico kot moja Bela - francozarji :D

Tako, da ko govorijo kakšni so stafordi... To je že mislim da en 5 ali 6 predstavnik, ki je dokazal nasprotno. Res je sicer, da je še Taja zelo mlada in da se bo tudi malce zresnila in si začela izbirat prijatelje - tako kot moja Bela -> ni sicer da bi bila agresivna, samo pač ne igra se rada z vsakim tako kot včasih.
Sem pa enkrat srečala enga samca mešanca med stafordom in pitbulom, ki me pa je res navdušil. Star je bil takrat 3leta, izredno lep. Črn z belinami in z meni zelo lepim telesom. Ni bil preveč nabildan je pa bil res lepo mišičast. Ko se je našponal se mi je vidla vsaka mišica na lepi črni svetleči dlaki. In po karakterju tudi takšen igriv norček. Z Belo sta se takoj ujela. In tudi sama lastnica je rekla, da nima nekih težav z drugimi samci ali samicami.
Tako, da ne prosim posploševat in obsojat. Iz vsakega psa se da naredit norca s katerim si ne boš upal it na cesto. Velja pa tudi obratno.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: TinaZ , sreda, 02.11.2005 : 16:26:18
Potrebujem nasvet- obstaja mogoče v Sloveniji kakšen klub za amstafe (ali pa mogoče kar terierje na splošno) pod okriljem KZS, seveda? Prijatelj ima namreč rodovniškega amstafa, z vzrejnim dovoljenjem, da ne bo kdo popenil  ;), ki bi ga rad paril. Ali je najbolje, da se za primerno samičko obrne kar na KZS?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: TinaZ , sreda, 02.11.2005 : 16:43:15
Kriza, kaj sem napisala  ::) Logicno, da je klub, kje bi sicer dobil vzrejno, ne? Ga bom spomnila na to...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: andariell , četrtek, 03.11.2005 : 19:03:24
Kriza, kaj sem napisala ::) Logicno, da je klub, kje bi sicer dobil vzrejno, ne? Ga bom spomnila na to...

Hehe, obstaja tudi sekcija za terrierje tipa bull, pod okriljem kluba za terrierje.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: tedy , nedelja, 13.11.2005 : 23:00:09
Meni je pa predvčerajšnjim poginil 12 letni AST :(


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: andariell , torek, 15.11.2005 : 09:58:03
Meni je pa predvčerajšnjim poginil 12 letni AST :(

Sožalje...Kaj je bilo narobe z njim?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: tedy , torek, 15.11.2005 : 15:33:35
Leta so svoje opravila drugače pa nič nikoli narobe.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: TopField , ponedeljek, 16.01.2006 : 13:50:06
Nekateri ste mogoče že opazili na mariborski prijavnici, da bo septembra v Mariboru spet klubska razstava terierjev.

Sekcija terierjev tipa bull pa v okviru klubske razstave organizira 1. specialno razstavo terierjev tipa bull z odličnima in priznanima sodnicama.

Bullterierje bo sodila gospa Barbara Shaw iz Anglije, lastnica psarne Penbray, vzrediteljica bullterierjev z 31-letnimi izkušnjami.

Ostale terierje tipa bull
(ameriški staffordshire terrier, staffordshire terrier in miniatuture bullterrier) bo sodila gospa Elsbeth Clerc iz Švice, specialistka za terierje, ki veliko sodi na svetovnih in evropskih razstavah.

Prijavite se lahko na prijavnici za CACIB Maribor, kmalu pa bo na voljo tudi on-line prijavnica.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: ana , sobota, 01.07.2006 : 12:32:17
pozdravljeni

jaz pa bi prosila če mi lahko kdo pove linke od kakšnih vzrediteljev v sloveniji, ker se doma odločamo za nakup ali american staffordshirskega terrierja ali pa pit bull terrierja.zanima me katero pasmo od teh dveh mi priporočate(doma imam mešanko majhne rasti, živim v hiši z velikim vrtom).

Lp,Ana


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: tadeja_n , sobota, 01.07.2006 : 15:14:34
Mislm da tukej ne boš dobila kj dost linkov ker se jih ne sme dajat.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Jana , nedelja, 02.07.2006 : 08:48:37
ana, za ameriske stafforde vprasaj na Kinoloski zvezi Slovenije.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: Kathy , nedelja, 02.07.2006 : 23:23:09
Obstaja slovenski forum za APBT in druge bull pasme. Malo poišči na internetu za link.
Drugače pa pit bulla ne boš dobila rodovniškega v Sloveniji. Edino v tujini (Italija, Poljska, Srbija). So pa dragi (Italiji npr je znanec prodajal pse po 750€ in s potnimi stroški pride dvojno), no razen v Srbiji se jih dobi rodovniške tudi za 500€. Glede na situacijo "pit bullov" v Sloveniji bi ti svetovala ASTja z rodovnikom, ker tipičnega predstavnika pit bulla tukaj ne boš dobila, razen, če se odločiš za uvoz psa.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier
Poslano od: TopField , nedelja, 24.09.2006 : 19:57:57
1st Bull type terrier show Slovenia 2006

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER

Judge: Branislav Raić, SLO

MALES

Puppy class
1.   Icewood Ez Ace Skillet: Very promising

Junior class

1.   Playmaker's Cotton Dragon: Exl, PRM, Junior Club Winner
2.   Cuda's Wild Mustang: Exl2
3.   Mississippi Red Calamity Ann: Exl3
4.   Yeller's Great Viking Admiral: absent
5.   Bodewita Clint Diva Sting: absent


Intermediate class
1.   Ch.Bodewita Boston From U.S.A: Exl1, CAC, Club Winner, BOB
2.   Absolute Thunder Power: Exl2
3.   Sola Dils Dilan: Very Good
4.   Red Rain Kennel Ditto: absent

Open class
1.Jocker Jonson Best Of London: Exl1, CAC
2.   Dante That's The Point: Exl2, R.CAC

Champion class
1.   Ch. Sola Dils Captain Caos: Exl1, CAC
2.   Blue Rock: Exl2, R.CAC

FEMALES

Puppy class
1.   Icewood Ez Amazing Beauty: Very promising

Junior class
1.   Alexya Magic: Exl1, PRM, Junior Club Winner, BOS (Best Of Opposite Sex)
2.   Bobe Of Fiana: Exl2
3.   Bodewita Crystal Sherry: Exl3
4.   Frisbee Von Der Veste Rohr: Exl
5.   Bodewita Chrimson Chimera: Exl
6.   Flaming Woods: absent

Champion Class
1. Power Brothers Kentucky: Exl1, CAC, Club Winner

Veteran class
1.   Ch. Malder's Mary Ann: Exl1

Best head: Ch.Bodewita Boston From U.S.A
Best movement: Ch. Malder's Mary Ann



BIS razstave vseh terierjev (FCI 3):
Judge: Marina Guidetti, I
Ch.Bodewita Boston From U.S.A


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: s|mon , četrtek, 18.01.2007 : 16:07:15
zdravo!zanima me če je kakšen vzreditelj ast-jev tu, ker se resno zanimam za nakup psa te pasme.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , četrtek, 18.01.2007 : 16:39:39
Poglej na seznam vzrediteljev AST - http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10785.0.html


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: s|mon , četrtek, 18.01.2007 : 16:45:02
ok,hvala!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ofc , torek, 27.03.2007 : 20:09:11
Kakšne papirje/potrdila pa moraš dobiti ob nakupu psa?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , torek, 27.03.2007 : 20:16:17
Rodovnik, knjizico o cepljenju in eventuelno pogodbo o medsebojnih obveznostih z vzrediteljem, ki ti psa proda.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ofc , sreda, 28.03.2007 : 15:03:33
Kaj pa kakšni pregledi kolkov? V aprilu pričakujem, da bo na svet privekal moja bodoča ''partnerica'' iz slovenske psarne, ki oglašuje tudi na teh straneh. Kakšne izkušnje?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ofc , sreda, 28.03.2007 : 15:06:25
Še eno vprašanje, glede pristriženih ušes. Kako je s tem recimo na razstavi, ali je bolje da niso, ali morajo biti?
Hvala


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Focoso , sreda, 28.03.2007 : 15:48:44
Kolke se slika staršem. Če ima pes displazijo kolkov potem tudi ne dobi vzrejnega dovoljenja. Tudi ko boš sam peljal psa na vzrejni pregled boš moral dat slikat kolke. Mladičem pa se tega ne dela, če si to mislil vprašati.

Pristrižena ušesa - kupirana ušesa - torej kupiranje je v Sloveniji prepovedano. V Nemčji ne moreš razstavljati, če ima kupirana ušesa, ne vem pa v katerih državah to še velja, saj nisem toliko v krogih staffordov :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ofc , torek, 03.04.2007 : 15:48:44
Kakšna pa je priporočena velikost boksa za v stanovanje?
89,5 x 60,5 x 66,0 cm
109,0 x 69,3 x 75,0 cm
121,0 x 78,8 x 84,5 cm
?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Focoso , torek, 03.04.2007 : 22:25:50
Čim večjega ki ga lahko dobiš, saj si želiš da se bo pes kar se da počutil lagodno tudi v času ko bo v boksu. Tko, da jaz bi vzela kar največjega.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ARIEB , torek, 29.05.2007 : 16:49:08
Dobila sem katalog AST iz World dog showa 2007.
Če koga zanima, naj mi na mail iz profila pošlje mail, pa mu bom poslala.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: majda , torek, 31.07.2007 : 18:06:47
MENE PA ZANIMA KOLKSNA JE CENA AMERICAN STAFORD TERRIER


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , torek, 31.07.2007 : 18:38:10
Od 600 evrov navzgor.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: miha84 , sreda, 05.09.2007 : 19:03:42
koliko časa na dan je vaš AST sam doma?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: baby , torek, 27.11.2007 : 17:38:52
zdravo!
mene zanima ce mi kdo lahko v enem kosu pove cim vec o AST  APBT in drugih tako imenovanih "bojnih psih" ki jih uporabljajo za pasje boje(sm proti njim in gledam nanje kot na mucenje zivali) saj delam seminarsko nalogo pri urah inforamtike v 1 letniku veterine in bi rada vedela cim vec o psih samih njihovi konstrukciji itd.
sama imam staffa vendar brez papirjev.
lp lara


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: sanci_cat , torek, 27.11.2007 : 18:35:55
Delaš seminarsko o psih, ki so jih uporabljali za boje? Kot promocijo ali kot negativno stališče?

Drugače pa si preberi kaj tudi v rubrikah o mučenju živali.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , torek, 27.11.2007 : 21:28:28
Verjetno kot negativno stališče, če piše da je proti temu. Obstaja tudi forum kjer boš največ zvedela o teh psih ampak ti tukaj ne morem dati naslova.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: baby , torek, 27.11.2007 : 22:01:47
sm proti pasjim bojem in mucenju drugih zivali
tadeja_n lahko mi pises na mail
*****
hvala za odgovore


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: sanci_cat , sreda, 28.11.2007 : 12:05:33
Jaz pa še predlagam, da si pogledaš še malo o drugih pasmah ... nekateri psi, ki vizualno sploh ne delujejo močni, so bili včasih uporabljeni tudi na tem področju - tudi nekateri nizkonogi terierji.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , sreda, 28.11.2007 : 13:01:56
..., shar pei,...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , sreda, 28.11.2007 : 13:11:34
Predlagala pa bi ti da raje predstaviš kakšno drugo temo o psih. Npr. problemi zavetišč z "nevarnimi psi" in komu jih oddajajo, koliko takih psov pride v zavetišče ranjenih od bojev,..
Bo veliko lažje in sošolce boš seznanila še z ostalimi zavetišči za živali v Sloveniji.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , sreda, 28.11.2007 : 22:21:12
Ja zakaj bi zdaj menjala temo? Če se je odločila zato, se je pač zato halo povejte zato kaj pametnega ne pa spremeni naslov? Jao.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 28.11.2007 : 22:47:00
tadeja_n, hehe, ne se razburjat, saj tudi usmerjanje drugam ni nic bolj ok kot usmerjanje na drugo tematiko.

Za zacetek bi bilo morda za prebrati opise in predstavitve bul pasem, potem pa morda postaviti tudi kaksno vprasanje. Mi (pa tudi nihce drug) namrec ne bo napisal seminarske, torej tudi ni za pricakovati, da bomo tukaj ali kje drugje pisali eseje.
Google pa kaze vsem enake zadetke, ko vanj vpisemo taprave kljucne besede ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , četrtek, 29.11.2007 : 21:25:46
Usmerjanje drugam? usmerila sem jo tja, ker bo dobila največ informacij iz prve roke in je veliko boljše kot googlanje.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , četrtek, 29.11.2007 : 21:42:46
Hm, ce je tako dobro, bo pa tudi stric google vrgel na prvem mestu ven, pa ne bo treba naprej iskat ;)

Kakorkoli, ni problem najti specialisticnih forumov, spletnih strani in podobnega, ce si to mislila in ce ves, kaj isces. Treba je samo malo pomigati, pa se vse najde. Brez miganja pa ne bo seminarskih :)
Ce se fehta cim vec podatkov o nekih pasmah, je jasno, da se ne ve nic o njih. Precej cuden pristop glede na naslov naloge. Obicajno se nam mora vsaj priblizno sanjati, o cem bomo pisali.
Torej, ne glede na to, da ponekod veliko pise o vsem sortnem, ne verjamem, da je kje kdo, ki bo sel pisat podrobnosti o posameznih pasmah od zacetka zato, da bo imela baby lazje delo, zato se enkrat predlagam - baby, najprej razisci sama o posameznih pasmah in o samih pasjih bojih. Najdes nekaj malenkosti tudi na mojpes.netu, torej ne bo tako veliko dela ;). Ko bos ze nekaj malega vedela, bo iskanje lazje in lazje bo tudi odgovarjanje na konkretna vprasanja. Takole pa ... ne pomaga noben specializiran forum in nobena krasna stran z opisi.
Lahko pa seveda zacnemo tudi tako:
AST je okrajsava za ameriski staffordshire terier - predstavnik ima glavo, telo, 4 noge in rep.
APBT je okrajsava za ameriski pitbull terier - tudi predstavnik te pasme ima glavo, telo, 4 noge in rep.

Mal sarkazma, ampak namen je dober. Vec casa, ko bo baby izgubila s cakanjem, da ji nekdo drug napise seminarsko, manj casa ji bo ostalo, da jo v resnici res napise. Ker po izkusnjah jo bo v vsakem primeru morala napisat sama. Od zacetka do konca.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , četrtek, 29.11.2007 : 22:10:53
Saj nisem rekla, da ji je treba vse opisati ampak lahko se ji da recimo kakšen naslov kakšne knjige, če kdo ve ali pa kakšno povezavo o temu, če kdo pač ve za njo. Ostalo bo pa seveda sama naredila. Pa vmes najbrš ne bo čakala na odgovore ampak tudi sama iskala kaj o tem.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: baby , ponedeljek, 03.12.2007 : 17:44:05
Ker sm ugotovila da je res brez veze tako zame kot za tistega ki bi pisal informacije o psih sem se odlocila obiskati 2 psarni kjer bom  najverjetneje nasla najvec informacij.
Sm tut mal po stricku googlu pobrskala in nasla marsikatero informacijo in tudi na mojpes.net sm nasla nekaj malega o pasjih bojih proti katerim sem zelo proti in si zelim da bi jih popolnoma preprecili ceprav jih se vedno na zalost organizirajo saj poznam nekaj ljudi ki se ukvarjajo s tem...:( :(
Useeno hvala za vse zdajsne in nadaljne informacije.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: LINA@ , sreda, 26.12.2007 : 14:47:09
DRAGI MOJI!

Malo sem si vzela čas,da na hitro pregledam forum,pa sm opazila,da sta se 2 gospodiča prav prikupno kregala zaradi svojega znanja o APBT in AST. Doma imam 4 mesece staro psičko po imenu Lina,pasne AST in naj povem,da z njo nimam prav nobenih težav,je ubogljiva,vendar zelo zaščitniška.Seveda po starosti psičke vsega še ne vem in še marsičesa nisem spoznala,vendar verjamem,da z meseci in njenim odraščanjem bom.Marsikdo od znancev,prijateljev me je vprašal,ko je videl katero pasmo sem izbrala,da če sem normalna,če vem kakšen pes je,če sem se sploh o čem pozanimala.Pa naj povem,da knjig o AST nisem prebirala,nekaj posebnega o pasmi se nisem zanimala,rekla sem si le,kar bo,pa bo.In se imava prav lepo..


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , sreda, 26.12.2007 : 17:06:52
Vseeno se je pametno pozanimati kakšne so značilnosti pasme, da veš pri čem je treba paziti. Tudi jaz bom imela nekoč to pasmo samo nikoli je pa ne bi kar na blef vzela, ker je precej zahtevna pasma. Zdaj kot si že napisala ne moreš govorit, da je vse super, ker je itak še mladiček. Ampak, ko bo prišla v puberteto te sploh ne bo več ubogala in upoštevala zato moraš imeti veliko avtoriteto takrat, pa šola je obvezna upam da veš. Drugače vama pa želim veliko lepih trenutkov, sploh zdaj ko je še tamala. ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Badu_Lady , petek, 04.01.2008 : 15:04:31
Maja,to kar si napisala,se mi je zdelo,kot da sem brala svoje besedilo,želje itd:)Čist identično bi napisala jaz:)Jz berem in odkrivam stvari o tej pasmi že pou leta,malo manj,in me je zelo fascinirala,čeprav sem imela pred tem strah pred to pasmo....to je bil tudi razlog zakaj sm šla "raziskovat".Morem rečt,da je to najbolj perspektivna pasma ever,vsaj tako mislim:)V naslednjih letih,rečmo čez tri si ga bom kupila,do takrat pa hočem čimveč podatkov in nasvetov.
Pogledala sem si zelo veliko strani o vzrediteljiv pri nas in v tujini,in morem rečt da so mi najlepši iz Amerike.Če primerjam Evropo z Ameriko,kar se tiče te pasme,se mi zdi da vmes manjka en gen haha:)ker so res zlo lepi,a v Evropi se mi ni niti eden dopadu.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sobota, 16.02.2008 : 20:21:01
tudi jaz imam doma staffordko, stara je 5 mescov ime pa ji je Pupa.
konec septembra to leto jo bova s fantom dala parit s stričevim Šarkom.

Pupa stara 3 mesece:
[url]http://img218.imageshack.us/img218/8175/fotke07005hy9.th.jpg (http://img218.imageshack.us/my.php?image=fotke07005hy9.jpg)[/url]
To je njen lubi Šark:
[url]http://img215.imageshack.us/img215/1553/221207001vl4.th.jpg (http://img215.imageshack.us/my.php?image=221207001vl4.jpg)[/url]
To pa je njen bratec Pago, ko je bil star 3 mesece (ima ga moj fotr):
[url]http://img89.imageshack.us/img89/8695/pago07039qt5.th.jpg (http://img89.imageshack.us/my.php?image=pago07039qt5.jpg)[/url]

lp, Toia.*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: sanci_cat , sobota, 16.02.2008 : 20:57:38
Parit boš dala psico, ko bo le ta stara 1 leto? Se ti zdi to prav?   >:(
Je namreč to eno zelo nemoralno in sploh neumno dejanje!
Če jo imaš rada si raje še malo preberi kdaj se da psico parit in sploh preberi si še kaj o štepanju mladičev.  >:(

Na forumu oz. portalu imaš ogromno napisanega o sami vzreji in če imaš psico in zraven pasmo res rada si preberi in se pametno odloči.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: saska , sobota, 16.02.2008 : 21:01:07
Človeška neumnost ne pozna meja...  ::)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sobota, 16.02.2008 : 21:06:11
tega pa nisem vedela. stričeva žena mi je rekla da se parijo pri 1. letu oziroma pri drugem gonjenju, kakor sem tudi mislila. če se pa res ne sme mi pa povejte kdaj, da bom seveda vedela. in zdaj ko vem je definitivno ne bom dala pri 1 letu starosti.

hvala za opozorilo!!!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: sanci_cat , sobota, 16.02.2008 : 21:12:02
Raje ne poslušaj priporočil nepoznavalcev; vprašaj vzreditelje, preberi si kako literaturo in vprašaj tudi veterinarje.

Sploh pa še ne veš na koliko časa se psica goni; nekatere se res na 6 mesecev, nekatere pa tudi na 11! Moje osebno mnenje; počakaj, da bo psica stara vsaj 2 leti.

Če pa nima rodovnika in misliš ustvariti nerodovniško leglo; raje psico steriliziraj. V dobro same pasme.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , nedelja, 17.02.2008 : 08:40:30
aha se bom še pozanimala. hvala! :)

kaj se pa lahko zgodi če pariš nerodovniška psa?? :o


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ka ty a , nedelja, 17.02.2008 : 11:38:55
O parjenju nerodovniških psov že veliko veliko piše na forumu.
Vzemite si čas in preberite.
Zgodi se pa to, da na svet pridejo mešančki...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ka ty a , nedelja, 17.02.2008 : 11:40:10
Hm :o
Zdaj vidim, da so ti to že pisali o temi o pekinezih.
 >:( >:( >:( :o


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , nedelja, 17.02.2008 : 12:00:23
ja res je.

in zakaj ' >:('  ??

je to kaj naroe?? :o


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Drejči , nedelja, 17.02.2008 : 12:03:50
Ja, zelo je narobe, ker eno in isto sprasujes v razlicnih temah.
Tukaj ni nobenih slogaric, da bi ti vsaka povedala malo drugace in tako, da bi tebi odgovarjalo.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Agnes , nedelja, 17.02.2008 : 12:06:00
Toia, zaradi mene lahko sprašuješ isto pri različnih pasmah, dobila boš iste odgovore. Pa kar izvoli, danes imam čas  >:( >:(.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nyssa , nedelja, 17.02.2008 : 12:42:35
Toia.  :)
Bom po vrsti:
Ima psička rodovnik?
Če ga ima,ali njeni vzreditelji vejo za tvoje namene z njo?
Lepo bi te rada vprašala(te ne napadam)-zakaj si sploh želiš imet leglo,ko pa je toliko psov,ki doma nimajo? Ki čakajo po zavetiščih na pravega lastnika in normalen dom?
Psica je pri enem letu odločno premlada za leglo.
Če nima rodovnika,ti svetujem,da jo daš sterilizirat-psici ne bo nič hudega,če pa si zaželiš še enega mladička,pa greš vedno lahko pogledat v zavetišče ali pa kontaktiraš kakovostne vzreditelje.
Če si tvoji prijatelji želijo mladičke in bi zato parila svojo punco... >:( Verjetno je nisi vzela za to,da bodo tvoji prijatelji srečni,ne?
Dejstvo je,da je vsak pes brez rodovnika mešanec,kar ni nič slabega.
Samo za parit naprej...not good.
Sama imam doma štiri mešančke-dve psici sta sterilizirani,pes je kastriran,mala pa je še premlada-bo pa kmalu tudi ona sterilizirana.
Ponujali so mi tudi že denar(pa ne enkrat),da bi dala Paxxa za naskok,ker bi bili mladički takoooo luštniii in takoo lepi,ko odrastejo. Pa sem rekla ne. In enkrat sem slišala celo predlog,da naj ga nikar ne dam parit,ker ni dovolj agresiven  ???  Tudi za Gajo so me spraševali kdaj bom parila. Ker sem študentka in rabim denar.  :o Pa sem spet rekla,da ne.
Zakaj?
Zato,ker ne vidim smisla v produciranju še več mešanih legel,ker:
-ne verjamem,da to psici prinese kaj posebnih koristi
-ne vem koliko mladičkov dejansko bo in ne vem,kako bom našla primerne lastnike,ki bi bili odgovorni tako kot se zagre
-je neverjetna odgovornost spravit vse mladičke gor,kot se zagre(veterinar,hrana,vzgoja,....)
-so mladički mladički samo nekaj mesecev in ker je z njimi precej dela in ker me je strah,da bi se jih lastniki naveličali
-so bili vsi tej psi v zavetiščih nekoč tudi mladički(tako kot Paxxx),pa so jih ljudje zavrgli
-je preveč psov v zavetiščih in res nihče ne potrebuje še mojih psov,da bi jih delali še več
in še eden izmed razlogov,ki se navezuje tudi na pasmo Pupe:
-strah bi me bilo,.da bi prišli v napačne roke

Paxx je bull mix...Se pravi-rezultat  take paritve,kot jo nameravaš izvest ti.
Ko sem ga dobila,je bil star 8 mesecev-v zavetišču.
Našli so ga ob avtocesti.
Ni se znal igrat. Dejansko ni vedel kaj igra je. In to osemmesečni mladič.
Brazgotine na glavi in nogah ima še zdaj in se ne bodo zarastle.
Psihične brazgotine tudi ne bodo kar tako izginile.

A se zavedaš koliko bull mixov se oddaja po zavetiščih?
Zato,ker so postali prenaporni(ker so malce bolj zahtevni ponavadi).
Ker so ljudem zrastli čez glavo,ko so prišli v puberteto.
Ker pes brez vzgoje pri osmih mesecih ni več tako lušten,kot je bil.
In koliko jih nima dobre napovedi za posvojitev zato,ker so jih totalno bebasti in primitivni ''lastniki'' silili in vzgajali v neke jake fajterje.
Ker so slišali,da so to taki psi,ki so agresivni in so jih tudi zato vzeli.
In niso bili primerno socializirani,ker kao ne smejo imet stika z drugimi psi,ker so kao agresivni.
Ki ne prenašajo drugih psov,razen gonečih samic.

Itd...

Problematika glede mešančkov je eno...ko pa k temu damo še problematiko bull pasem-pa dobimo problematiko bull mixov.  >:(
In ta ni fajn,da ti po domače povem.
Poglej si zavetišča,koliko takih je v njih.
Žalostno je...

Zato te prosim,da vzemi na znanje vse to,kar sem ti napisala in razumi,da ni potrebno,da Pupo pariš.
Lepa psička je,res.
In prepričana sem,da jo imaš neznansko rada. Prav je tako.
Ampak nikar ji ne naredi tega...in pomisli na mladiče in na vse mlade pse,ki so zafurani in zavrženi zaradi takih paritev.

Če želiš,me lahko dodaš tudi na msn,kjer se bova pogovarjali naprej-z veseljem bom odgovorila na vsa tvoja vprašanja.

***** (moj msn)



Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , ponedeljek, 18.02.2008 : 09:24:50
wow. :o hvala za takooo razlago. ;D

zdej mam velik za premislt. ::)

hvala! ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , ponedeljek, 18.02.2008 : 18:16:31
Kaj pa je kej dost še za razmišljat tukej?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , torek, 19.02.2008 : 08:51:40
glede parjenja.

pri lastniku matere in očeta moje Pupe se bom pozanima glede zdravja in potem bom mislila naprej.

ps. seveda ga bom uprašala tudi, če ve kaj glede prednikov, kar verjetno ve, saj se imel skoraj cel rod sam.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Agnes , torek, 19.02.2008 : 08:57:37
Ali pa ima tvoja psička rodovnik? Ali imaš kje natančna potrdila, da je s predniki tvoje psice res vse v redu? Tudi če boš imela njegova zagotovila, da je vse ok, to še vedno ni dovolj in bo leglo še vedno leglo mešancev. Teh imamo pa že zdaj polno kapo, ne? Lp N.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: sanci_cat , torek, 19.02.2008 : 12:41:28
Ne misli tukaj glede zdravja samo na psico; lahko, da je psica ok, mladiči bodo pa lahko trpeli.
Predpostavljam, da imaš svojo psico rada - prav tako verjamem, da bi imela rada njene mladičke. Sam tukaj en velik kup še ostalih odgovornosti.
Si prepričana, da bodo mladiči zdravi? Si prepričana, da starša tvojih mladičev nista v ožjem sorodu; brez rodovnika tega ne moreš vedeti. Si prepričana, da boš lahko vsem mladičem našla DOBRE domove? Si prepričana, da boš za njih res lahko skrbela 2 meseca (najmanj)? Si prepričana, da je to vse sploh dober korak?
Zdaj namreč že veliko ljudi trdi, da imajo doma amstaffa ("čistokrvnega"  ::) brez rodovnika) pa še zdaleč ni podoben pasmi.
Sploh pa je Agnes res prav napisala; z mešančki ni nič narobe, noben nima nič proti njim, imamo pa proti načinu, kako so prišli na svet.
Ogromno psov išče svoj dom, taka legla jim še dodatno podaljšujejo njihov čas v zavetišču.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: saska , torek, 19.02.2008 : 15:09:13
Ali pa ima tvoja psièka rodovnik? Ali imaš kje natanèna potrdila, da je s predniki tvoje psice res vse v redu? Tudi èe boš imela njegova zagotovila, da je vse ok, to še vedno ni dovolj in bo leglo še vedno leglo mešancev. Teh imamo pa že zdaj polno kapo, ne? Lp N.
Tudi če ima njena psička rodovnik in bo imela vso potrebno dokumentacijo (kar močno, močno dvomim), bi ona parila s Sharkom, ki je nerodovniški, kolikor vem. Pa tudi če ima on rodovnik, ne bi dobil vzrejnega dovoljenja, ker ima hudo diskvalifikacijsko napako - eno oko ima modro. Pač ljudje so egoistični, oni bi mladičke samo zato, ker so tako luštkani. Kaj vse pa to za sabo potegne pa nihče ne pomisli... Tipično.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , torek, 19.02.2008 : 19:59:52
A res ima modro oko? Uf fajn, potem pa še sigurno ne sliši na tisto uho, ki je na tisti strani kot uho...pametno toia, res. ::)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , torek, 19.02.2008 : 20:00:11
na tisti strani kot oko*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sreda, 20.02.2008 : 18:56:32
ja Shark ma res eno modro oko, rodovnika nima... in zakaj rabiš dovoljenje za mladiče??? :o :o :o


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sreda, 20.02.2008 : 18:59:57
aja in kako ima Shark potem lahko za sabo že 4 svoja legla ?????


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 20.02.2008 : 19:09:33
Daj, Toia., lepo prosim, da v izogib vroce krvi preberes najosnovnejse zadeve, ki so o parjenju nerodovniskih psov napisane v rubriki Rodovniški ali nerodovniški? (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,111.0.html), potem pa vprasas kaj, kar ti ne bo jasno.

aja in kako ima Shark potem lahko za sabo že 4 svoja legla ?????

Izkljucno samo zato, ker so njegovi lastniki neizmerno pozrtni na denar.



Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kimi* , sreda, 20.02.2008 : 19:10:39
aja in kako ima Shark potem lahko za sabo že 4 svoja legla ?????
Zaradi denarja  :-X no lahko se pa motim in je zaradi neznanja, ali pa zato ker nočejo poslušati dobronamernih nasvetov.

Toia kaj ti še ni jasno? Predhodnice so ti vse lepo razložile, daj še enkrat preberi in malo premisli o svoji nameri in o tem kar delajo tvoji sorodniki.

LPK


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kimi* , sreda, 20.02.2008 : 19:11:44
No sedaj imaš pa še linke, ki ti jih je dala Jana za preštudirat!
Potem pa ti nam povej zakaj ima Šark že 4 legla za sabo.

LPK


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Drejči , sreda, 20.02.2008 : 19:12:08
ja Shark ma res eno modro oko, rodovnika nima... in zakaj rabiš dovoljenje za mladiče??? :o :o :o


Predlagam, da preberes sledece clanke o vzreji:
- Torej, vzrejali bi radi? (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1022)
- Vse poti vodijo v Rim (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=351)

pa se nekaj tem na to tematiko v podforumu Rodovniski ali nerodovniski (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,111.0.html)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Agnes , sreda, 20.02.2008 : 19:13:19
Toia, očitno nisi prebrala niti ene teme, ki smo ti jo svetovali. Tale Shark je očitno zelo priden dečko in je naštepal že štiri legla mešancev. Če pes nima rodovnika, ne more imet rodovniških mladičev. Res je, da nimam čisto in popolnoma nič proti mešančkom, ko so že enkrat na svetu, jako mi pa pokrov dvigne neodgovorno in zavestno štepanje le teh. Če želiš imeti leglo po reglcih, je potrebno imeti:
-rodovniško psico z veljavnim vzrejnim dovoljenjem
-rodovniškega psa z veljavnim vzrejnim dovoljenjem
-prijaviti leglo in opraviti vso papirologijo, da psi dobijo rodovnike

Kaj vse je potrebno za pridobitev vzrejnega dovoljenja za tvojo pasmo, ve pristojni vzrejni referent. Če pa vseeno misliš parit svojo psico z nerodovniškim psom in zavestno spraviti na svet še toliko mešancev, pa ne pričakuj simpatij in podpore na tem forumu.

Lp Neža


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: saska , četrtek, 21.02.2008 : 17:53:09
aja in kako ima Shark potem lahko za sabo že 4 svoja legla ?????
Z lepim se hvalite  ::) A kako to? Tvoji sorodniki so pač eni veliki dvoriščni šteparji mešancev, katerim gre samo za denar. In ti greš po njihovih stopinjah...  ::)  Shark je pa po mojem mnenju zrel samo za kastracijo in nič drugega.

Ti pa psico steriliziraj, boš s tem še največ dobrega naredila. Pa malo se seznani z ogromno problematiko zapuščenih psov tipa bull po zavetiščih, mogoče ti bo pol kaj več jasno.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 22.02.2008 : 16:48:37
Toja, sem ti ze na sosednjem forumu povedala zakaj ni dobro parit psice, pa se ena druga forumasica se je oglasila, ampak seveda nisi odpisala od takrat cisto nic. Nevem zakaj je potrebno se eno nerodovnisko leglo, ze tako je po svetu prevec revckov ki iscejo domove prav zaradi takih kot si ti, ki parijo, nakoncu pa mladice ki jih ni uspelo oddati vrzejo na cesto ali zavetisce. Psico daj sterilizirat pa bo. Ker res ni potrebe po se enem leglu, in to mesancev ki jih bos najbrz prodajala po kar visokih cenah. Pusti vzrejo komu drugemu ki ima vec soli v glavi kot ti, in se zna stvari lotiti kot je prav.
Za svojo psico sploh neves ce ima kaksne dedne bolezni, ker psica nima rodovnika, kolikor vidim po slikah psicka izgleda bolj tako tako... In res nevem zakaj bi morala taka psica postati mamica mladickom samo zato ker si se ti pri svojih 15 ali koliko si pac stara spomnila da bi pa imela mladicke.. Ah dej no dej.
Tudi jaz sem se v takih rosnih letih, imam jih 16 in pol, ampak mam najbrz vec pameti v glavi kot ti glede vzreje in podobnih stvari.
In ja tudi sama imam namen pariti mojo Jolly, ampak samo v primeru da bo vse stimalo, sele potem se bo stvar izpeljala.. kot je treba seveda. Ne mislim rinit z glavo skozi zid, kot to nameravas ti.
Nevem a ne dojemas, ne znas brat, al kaj, ampak ce bi si samo par stvari prebrala bi videla da nima smisla to kar imas namen naredit. Malce se vprasaj ce je res potrebno se eno NERODOVNISKO leglo, in vsa skoda pasmi ki jo bos naredila..


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 22.02.2008 : 16:55:24
Aja pa se to, malce pobrskaj po internetu in si poglej tipicne predstavnike pasme.. Bos vsaj videla kako izgleda pravi Amstaff. Ker glede na to kaj imas doma in s kaksnim psom mislis parit, nimas pojma kako naj bi pravi Amstaff izgledal.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , petek, 22.02.2008 : 22:54:13
In psi v ostalih 4 leglih so mogoče napol gluhi in najbrš parjeni naprej in to prenašajo tudi na potomce...prečudovito stvar ste naredili, res.  ::)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 23.02.2008 : 00:00:30
In psi v ostalih 4 leglih so mogoče napol gluhi in najbrš parjeni naprej in to prenašajo tudi na potomce...prečudovito stvar ste naredili, res.  ::)
Tocno tako.. genetika ni ravno neka mala stvar, s katero se lahko dobesedno slepo zajebavas..


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sobota, 23.02.2008 : 10:16:29
Šarkovi mladići so bili in so zdravi.

In zakaj Pupa ne bi bla podobna amstaffu???? >:(


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sobota, 23.02.2008 : 10:17:32
pa sm gledala slike amstaffov pa je ista...aja pa btw puppy je še in ma še baby face...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Drejči , sobota, 23.02.2008 : 10:30:39
toia,
prosim, da pri pisanju uporabljas vsaj priblizno knjizno slovenscino.
Hvala


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 23.02.2008 : 10:33:45
Pa kako TI ves, da so Sharkovi mladici res zdravi? (s tem mislim na mozne skrite dedne bolezni?)
Glede na to da ima eno oko modre barve, je ze to resna pasemska napaka, si lahko mislis kako je z ostalimi geni ki so jih mladici podedovali.

Glede Pupe.. ista vsekakor ni, lahko je enaka ;), ampak se to ni in je na tvojo zalost le priblizek pasme.. (ja, za to je pa krivo to da nima rodovnika..).
In ja vem da ima se baby faco, jo je imela vcasih moja tudi ves :)

Evo ena slikca od Jolly ko je imela 5-6 mesecev ..

(http://magic.moj-album.com/slike/1577374/xB8fe4JNiQfVtYRI.v.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , sobota, 23.02.2008 : 10:37:43
Draga Toia., ne glede na to, kaj ti mislis, je ameriski stafford terier lahko izkljucno samo tisti, ki ima rodovnik in ki tudi sicer ustreza standardu za ameriske stafford terierje, zato ne trosi tukaj neumnosti. Nisi strokovnjak za pasmo, se najmanj pa imas razciscene pojme, kaj bo nastalo iz parjenja kombinacije, o kateri nakladas, kot se tudi ne zavedas nevarnosti za tako producirane mladice mesance.

Preberi standard na http://www.fci.be/uploaded_files/286gb97_en.doc.

S tem zakljucujem tvoje pisanje o ameriskih staffordih in parjenju tvoje psice. Sporocila, v katerih bos pisala o parjenju, bodo izbrisana.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Agnes , sobota, 23.02.2008 : 10:37:55
Moon je super napisala, Toia, in ima čisto prav. Bravo, Moon.

Vzreja je resna reč. In za prijetnim videzom in karakterjem se skriva mnogo več, kot je pa videti na prvi pogled. Lahko pride na plan pri tem psu, lahko pa šele pri njegovem vnuku. In resni vzreditelji poskušajo tveganje bolezni in napak zmanjšati. Kdor pa pari s psom, ki ima že na prvi pogled napako, je pa neodgovoren štepar.

Puppa je podobna amstaffu, ni pa amstaff, če nima rodovnika.

Ker očitno nimaš pojma o stvari in se niti toliko ne potrudiš, da bi prebrala in razumela reči, ki ti jih že nekaj časa serviramo na pladnju, te v dobro psov prosim, da ne pariš.

Lp Neža


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sobota, 23.02.2008 : 12:14:01
v redu v redu, sej razumem...sam pač sem še povedala zraven.

sam men se zdi drugače pupa čisti amstaff...samo pač nima kupiranih ušesov, ker ni več dovoljeno.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 23.02.2008 : 12:51:43
Lahko se tebi zdi da je ja, ampak dejansko ne more bit ker nima papirjev - torej ni potrdila da je cistokrvna oz. pasmeska.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Agnes , sobota, 23.02.2008 : 12:52:37
sam men se zdi drugače pupa čisti amstaff...samo pač nima kupiranih ušesov, ker ni več dovoljeno.

pes, ki ima rodovnik = predstavnik neke pasme
pes, ki rodovnika nima = mešanec

Je dovolj jasno?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sobota, 23.02.2008 : 19:34:38
nNjena matma in oče pa fotr sta čistokrvna amstaffa, samo nimata rodovnika.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Miss Teja. , sobota, 23.02.2008 : 19:40:03
Piši knjižno! Okrog čistokrvnosti so ti pa ostali že dovolj povedali, da bi lahko končno dojela!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , sobota, 23.02.2008 : 19:46:28
Toia., njena mama in oce sta mesanca, podobna staffordu in njuni potomci bodo mesanci, za katere ni nujno, da bodo podobni staffordom.

Zakljucujem. V naprej bodo izbrisana tvoja sporocila:
- v katerih ne bos pisala slovensko,
- bos ponavljala zapise o nerodovniskih psih kot o pasemskih.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , sobota, 23.02.2008 : 21:57:12
Kako veš, da Sharkovi potomci niso gluhi ali delno gluhi? Ste jih peljali na BAER test? Jaz bi si prej upala trditi, da sploh neveš kaj to je...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sobota, 23.02.2008 : 23:16:26
joj oprostite mi, ker pač povem kar mislim..je ta forum za kreganje ali za pogovarjanje??? jaz samo povem! =/


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kalsang , sobota, 23.02.2008 : 23:32:03
Toia, seveda je za pogovarjanje, samo s tvojimi besedami se večina forumovcev ne bo strinjala. Iz njih je razvidno, da zelo malo veš in da lahko zaradi svoje nevednosti storiš tudi veliko napako. Načrtno parjenje mešancev, ki so podobni določeni pasmi, je zelo tvegano početje, ker o njihovem poreklu ne moreš ničesar trdno vedeti, saj nimaš nobenega dokaza, kdo so bili njihovi predniki in jih zato ne moreš preveriti za različne bolezni ali značajske pomanjkljivosti, ki se dedujejo na mladičke. Če je tvoja psička in samec, ki ste ji ga izbrali, zdrava, ne pomeni, da bodo tudi njuni mladički, saj lahko na njih preneseta gene bolezni. Poleg tega so ti tisti, ki o tem več vedo, povedali, da Sharkovo modro oko verjetno pomeni, da je gluh na eno uho. Gluhote pa mladičkom verjetno ne privoščiš, kajne? Tudi gluhost je dedna.
Poleg tega, kako veš, da si Shark in tvoja psička nista v sorodu? Če nista brat in sestra iz istega legla, to ne pomeni, da nimata preveč skupnih prednikov, da bi bili lahko njuni mladički zdravi. Njunih prednikov pa ne moreš nikjer preveriti.

Poglej, vzreja je zelo odgovorna zadeva, pri kateri je treba preveriti ogromno stvari, da bi bili mladički čim bolj zdravi. To preverjanje je moralna dolžnost vsakega vzreditelja, saj je on odgovoren za zdravje mladičkov.

Poleg tega pa je tvoja psička veliko, veliko premlada za mladičke. V kinologiji obstajajo določena vzrejna pravila, ki se jih je treba držati za dobro psic in psov. Ta pravila niso iz trte zvita, temveč so osnovana na trdnih temeljih. Ne vem, koliko si stara, toda pomisli: bi si res želela zanositi recimo v prvem letu, ko bi dobila menstruacijo? Prav to se obeta tvoji psički, če jo boste parili tako kmalu. Psička mora najprej odrasti, postati telesno in psihično popolnoma zrela. Prva gonitev še ni znak zrelosti, tako kot prva menstruacija pri deklicah ne.

Prosim, dobro si preberi vse teme, povezane z vzrejo ter rodovniškimi in nerodovniškimi psi, dobro razmisli, in se potem odloči. Mogoče boš spoznala, da tvoje sanje o tem, kako bi bilo lepo, če bi tvoja psička imela mladičke, le niso tako idilične.

lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , sobota, 23.02.2008 : 23:54:55
Kalsang, hvala za potrpezljivo razlago.
Meni je danes enostavno zmanjkalo potrpljenja.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , nedelja, 24.02.2008 : 00:22:53
sem se že sprijaznila s tem, da ne bo mladičkov.

če pa preveč tečnarim mi pa oprostite.

ps.: šark ni gluh na eno uho, kokr jaz vem...se bom pa pozanimala

lp, Toia,Pupa,Tara.=**


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: sanci_cat , nedelja, 24.02.2008 : 00:32:42
Za gluhost obstaja poseben pregled.
Ne verjemi samo na besedo, če ti bodo rekli, da ni gluh. Po vsej verjetnosti, če so ga tako parili, ne verjamem, da se jim je zdelo potrebno narediti sploh kakršen koli zdravstveni pregled, kaj šele šli preveriti gluhost.

Naj ti bo na prvem mestu tvoja psica. Poskrbi za njeno zdravje in da bo ona ok. Ne obremenjuj jo z nepotrebnimi mladiči. Bodi odgovorna lastnica psa.
Ne pozabi, že tako je enostavno preveč psov, ki iščejo dom,
amstaffi so pa sploh po mojem mnenju ena izmed najbolj zlorabljenih pasem.


Lp,
Sanja & Elmo


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kalsang , nedelja, 24.02.2008 : 00:39:54
Toia, to, ali je Šark gluh ali ne, lahko ugotovite samo z BAER testom, ki ga je mogoče opraviti enkrat ali dvakrat letno, ko prav s tem namenom pride v Slovenijo avstrijska veterinarka z ustreznimi aparati. Vam se lahko zdi, da sliši normalno, ona pa bi na primer z aparatom mogoče odkrila, da je gluh na tisto uho.

Ugotavljanje določenih bolezni in okvar ne poteka na pamet, ampak so v vzreji s predpisi za to določeni posebni veterinarski pregledi z ustrezno opremo, ki jih opravijo pooblaščeni veterinarji. Samo izvid, potrjen s strani pooblaščenega veterinarja, je veljaven in se upošteva pri izdaji vzrejnega dovoljenja, če je vse v redu, seveda.

Za vsako pasmo je določeno, katere preglede morajo samci in psice opraviti preden dobijo vzrejno dovoljenje. Če te preglede dobro prestanejo in se pokaže, da nimajo okvar, potem se dovoljenje izda. V nasprotnem primeru pa dobijo vzrejno prepoved.

Tako stvari potekajo v rodovniški vzreji. Rodovniška vreja ni samo za razstave in rodovniki niso samo zaradi lepšega ali za tiste, ki se potem okrog hvalijo s svojim psom, ampak so namenjeni nadzorovani vzreji psov zaradi dejstva, ker človek v tem procesu s svojimi odločitvami določa, kako zdravi ali bolni bodo mladički. Več kinološkega znanja, poznavanja pasme in moralnih načel pomeni, da je večja verjetnost, da bodo mladički zdravi, več neznanja in pomanjkanje moralnih načel pa, da bodo mladički verjetno bolni ali značajsko neustrezni za sobivanje z ljudmi. Zato je to velika odgovornost, saj mi sami odločamo o usodi živih bitij.

Toia, upam, da razumeš, da te nihče ne sovraži. Samo nekateri so se že naveličali te stvari kar naprej ponavljat (meni se danes še kar da). Sem pa vesela, ker si očitno začela razmišljat o teh stvareh.

To ne pomeni, da so tvoji psi manj vredni. So samo tvoji in tebi pomenijo vse na svetu. Prav zato pa moraš čim več vedeti o teh stvareh, saj verjetno nočeš neodgovorno ravnati z njimi, pa čeprav nenamerno in (samo) iz nevednosti.

Lahko noč.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , nedelja, 24.02.2008 : 00:47:11
Za gluhost obstaja poseben pregled.
Ne verjemi samo na besedo, èe ti bodo rekli, da ni gluh. Po vsej verjetnosti, èe so ga tako parili, ne verjamem, da se jim je zdelo potrebno narediti sploh kakršen koli zdravstveni pregled, kaj šele šli preveriti gluhost.

ja Šarka drugače dajo na pregled zmeraj preden ga dajo parit.

hvala za nasvete!

lp. Toia,Pupa,Tara.=*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , nedelja, 24.02.2008 : 01:00:09
Toia., kako izgleda BEAR test in kaksen pomen ima, si lahko preberes na http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1051.

Tudi z moje strani lahko noc :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: saska , nedelja, 24.02.2008 : 03:30:41
ja Šarka drugaèe dajo na pregled zmeraj preden ga dajo parit.
Res? Na kakšen pregled točno ga pa dajo?
Ima slikane kolke, kot je to obvezno pri amstaffih?
Ima slikane komolce?
Ima BAER test slušnosti?
Povej mi en dober razlog zakaj sploh pariti nerodovniškega psa, ki je po izgledu netipičen predstavnik pasme, poleg tega ima pa po pasemskemu standardu hudo diskvalifikacijsko napako - modro oko. Jaz razloga ZA parjenje NE vidim. Imam pa kar nekaj razlogov PROTI takemu štepanju mladičev za denar..


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , ponedeljek, 25.02.2008 : 10:17:16
saška jaz nič ne pravim, da mi je zdaj ql ko ga devajo parit ane. :-X

vem pa, da mu vedno dajo pregledati vse kar je potrebno, da potem z mladiči ni kaj narobe.


lp :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: sanci_cat , ponedeljek, 25.02.2008 : 10:22:43
Ko boš imela v rokah njegove izvide teh testov, ki ti jih je naštela saska , boš vedela.
Ker trenutno sorry, ne moreš trditi tega.

Ne postani še ti ena izmed šteparjev, ki si mesta med ljubitelji psov ne zaslužijo. Še posebno pa si ne zaslužijo taki mesta med ljubitelji amstaffov.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 25.02.2008 : 10:35:32
Ja itak ga dajo testirat ja, me prav zanima. Ker ga se pregledat ni treba da se ugotovi da tak pes ni tipicen, modro oko se namrec vidi ze na dalec ;) In ze to je resna napaka za amstaffa ;) ;)

Drugace pa lahko gluhost ugotovis samo z BAER testom, tudi pes mojega strica&babice (dogo argentino) se odziva normalno, ko smo ga pa peljali na test se je izkazalo da je na desno uho gluh


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Longhill , ponedeljek, 25.02.2008 : 14:10:51
Še tule mal rezultatov iz CAC Celje 24.02.2008:

AST

MALES
JUNIOR CLASS
OLMAR WINNING CRUSADE ODL1,PRM
SINDELAR'S OSCAR ODL2

INTERMEDIATE CLASS
MC BRONX BEST OF LONDON CAC BOB BEST OF GROUP
ARRON BLACK R.CAC

OPEN CLASS
FULL MOON DIVA STING CAC
DE PACO XZ FRANKSINATRA R.CAC

CHAMPION CLASS
POWER BROTHERS BIG BLUE BAFFALO CAC

FEMALES

PUPPY CLASS
POWER RIDE DIVA STING VP

JUNIOR CLASS
SOLA DILS JOLLY JOCKER PRM

INTERMEDIATE CLASS
KIA DIVA STING CAC

Lep dan vsem skupaj!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , torek, 26.02.2008 : 10:59:03
joooooooooj saj jaz ne pravim, da bom parila pa, da je prav kar delajo s Šarkom!!!!

kaj zdaj mene nadirate?!?!? jaz samo povem!!!! =/


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , torek, 26.02.2008 : 14:15:40
A nisi ze takoj na zacetku ko si se prvic javila v to temo, napisala da mislis svojo Pupo parit s stricevim Sarkom? Ti ocitno se sama neves kaj hoces. ???


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , torek, 26.02.2008 : 14:21:29
SEM rekklaaaaaaaa!! pa sem si premislila saj sem napisala...jao! pa ne pravim, da je prav, da Šarka parijo!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: saska , torek, 26.02.2008 : 14:21:50
Toia. nihče te ne nadira  :) Vendar verjemi, da ko nekaj let skupaj spremljaš problematiko zapuščenih psov v Sloveniji (sploh psov tipa bull), ti kar kri zavre, ko se najde nekdo tak, kot si ti, ki se hoče tako nepremišljeno spustiti v nekaj tako resnega, kot je vzreja psov. Še posebaj psi tipa bull so pri nas ZELO na udaru, kar se tiče štepanja nerodovniških, bolnih, karakterno in vizuelno netipičnih psov. Mnogo teh psov konča v napačnih rokah, ogromno jih na koncu konča tudi po zavetiščih. Prav ta trenutek čaka na posvojitelje najmanj 10 psov tipa bull v različnih zavetiščih po Sloveniji. Res ni potrebe po novih mladičih... Poleg tega so psi tipa bull zelo specifična pasma, ki ni primerna za vsakogar in rabi zelo odgovornega lastnika. Ena izmed slabih strani je tudi to, da imajo psice zelo številčna legla (torej sigurno nad 6-7 mladičev, pa tudi do 10-12), si res prepričana, da boš lahko za vsakega izmed njih dobila odgovornega skrbnika, ki bo s psom lepo delal, ga bo pravilno vzgojil in bo preprečil nadaljni razplod? Jaz v to nebi bila tako zelo prepričana, takih ljudi je zelo malo in vedno manj jih je. Res dobro premisli. Jaz ti svetujem, da psičko še pred prvo gonitvijo steriliziraš, tako boš imela še najmanj težav. Poleg tega boš s tem preprečila nastanek raka na maternici, raka na seskih, psička ne bo imela navideznih brejosti, ki so precej pogoste in tudi vajino skupno življenje bo lažje brez gonitev na vsakih 6 mesecev.  :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sreda, 27.02.2008 : 11:32:40
ok ok sej razumem pa se tut strinjam! hvala! :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sreda, 27.02.2008 : 11:37:56
ok ok sej razumem pa se tut strinjam! hvala! :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: saska , sreda, 27.02.2008 : 14:39:30
No lepo  :) Bo torej psička sterilizirana?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , četrtek, 28.02.2008 : 10:34:45
jap....sam trenutn nimam denarja za to...tko, da bo treba še malo počakat :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , četrtek, 28.02.2008 : 14:20:26
Samo se nekaj dodam, se opravicujem, ampak me res zanima..
Tukaj in na sosednjem forumu pravis da nimas denarja (tukaj za sterilizacijo, tam za box), in ti si hotela imeti mladice? Ziveli naj bi pa od cesa, zraka?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , petek, 29.02.2008 : 06:22:41
no počas no...zdele trenutno ga nimava s fantom, ker sva z njegovo plačo neki pač kupla in nimava...drugač mava pa zmeri njegovo celo plačo do naslednje. tako je to :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , ponedeljek, 09.06.2008 : 07:15:03
toliko da vam povem, Pupe ne bom parila [zadne dni so bila spet kreganja]..samo je pa tudi ne bom sterilizirala, ker mi to ne odgovarja :D

lp, toia, pupa, tara


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , ponedeljek, 09.06.2008 : 19:46:15
Zakaj ti ne odgovarja? Potem ti je v interesu, da ima tvoj pes več moćnosti, da dobi raka na maternici oz ti odgovarja vsake pol leta psa met na štriku in hodit na sprehod s palico v roki, da boš odganjala nadležne samce, ki znajo biti kar velik zalogaj zate recimo?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 29.06.2008 : 11:03:10
Lena in Lucha

(http://www.moj-album.com/slike/33041/8paFGPbLt0NEp99G.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: amstaff_grl , četrtek, 04.09.2008 : 17:54:34
uf tale pes na desni pa ni nč kej lep:)bel je bolj...uglavnem da komentiram za junija.....vsak ve za svojga psa ali ga bo steriliziru ali ne....ne dojemajo vsi pse enako.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: sanco1a , četrtek, 04.09.2008 : 18:15:55
Amstaff-grl (predvidevam, da si mislila girl kot dekle), izdam ti skrivnost - pravemu gospodarju je vedno njegov pes najlepši. In še eno skrivnost - lepota je zelo hitro minljiva zadeva, ampak lahko se tolažiš, da boš imela pravzaprav srečo, če boš živela tako dolgo, da boš dočakala gube. In še nasvet (ki ga, vem, ne boš upoštevala): preberi kdaj Malega princa, pa malo razmisli o tistem bistvu, ki je očem nevidno. lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Yo , četrtek, 04.09.2008 : 19:09:26
uf tale pes na desni pa ni nč kej lep:)bel je bolj...

Joj, pa je res psica nekam bela. Le kaj je narobe z njo? Popolnoma nič, razen to, da ni pasme AST  :P Poznavalci pa taki...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nyssa , četrtek, 04.09.2008 : 19:44:03
Škoda, da ti ni lep...ampak konec koncev je to tema AST-ov...in verjetno ti je večina psov grdih :)
Pejdi pogledat tabele kužke, so v drugi skupini, tam so sami lepi  :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: amstaffka , četrtek, 04.09.2008 : 19:53:04
amstaff_grl, res je da je vsak pes svojemu lastniku najlepši.
In če kupiš AST-ja, potem je pes pač tak kot AST more bit. Če ti pasma ni všeč, j... ga, se zgodi.
In kot lastnica tega grdega psa ti povem, da ga ne bi zamenjala za nič na svetu.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Yo , četrtek, 04.09.2008 : 20:27:45
amstaff_grl, res je da je vsak pes svojemu lastniku najlepši.
In če kupiš AST-ja, potem je pes pač tak kot AST more bit. Če ti pasma ni všeč, j... ga, se zgodi.
In kot lastnica tega grdega psa ti povem, da ga ne bi zamenjala za nič na svetu.

Tebi ni čisto potegnilo, a ne?
O katerem AST-ju torej ti govoriš?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nyssa , četrtek, 04.09.2008 : 20:29:41
Tebi ni potegnilo, Yo  ;D
O svojem ASTu govori, Leni, ki je na sliki  ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: NusaInKlaj , četrtek, 04.09.2008 : 20:34:06
Amstaffka in amstaff_grl nista eno in ista oseba  ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Yo , četrtek, 04.09.2008 : 20:36:25
Presneta smrklja, a nehaš menjat nicke, pliiiz?!
Aja, Lena je res na smrt grda  :P Kr za znoret, res.
No, še vedno je moje pisanjo letelo na "preveč bele pse".


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tina.g , četrtek, 04.09.2008 : 20:57:07
 ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , četrtek, 04.09.2008 : 23:04:31
Njen drugi post je eni temi, kjer pravi, da ima psa te pasme doma, 2 leti starega samca, tako da ji na splošno po moje psi te pasme niso grdi. Pa je ne zagovarjam, da ne boste mislil, samo povem, da ji je očitno Lena grda. Meni osebno je zelo lepa, mišičasta.
Pa s tem belim psom-Lucho je mislila, da je lepša kot Lena, samo ne prepozna da ne gre za isto pasmo, ah...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sobota, 06.09.2008 : 19:56:08
uf tale pes na desni pa ni nč kej lep:)bel je bolj...
Ja veš, ni glih Stafford hehe.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sobota, 06.09.2008 : 19:59:52
Ah, sem prebrala pes na levi :P Me pa zanima kako izgleda tvoja psica, kaka slika mogoče?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: amstaff_grl , petek, 12.09.2008 : 21:52:18
sanco1a-moj nickname nima nobene veze s temo pogovora,poleg tega nisem rekla da je pes grd,ker sem mnenja da ni nihče na svetu grd,tako da svoje pametovanje nameni komu drugemu.Se pa še predobro zavedam da psa nista iste pasme na sliki,konec koncev nisem od včeraj;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: sanco1a , petek, 12.09.2008 : 22:32:15
Ja, saj to je pa bistvena pomenska razlika: ni nič kaj lep, ampak s tem seveda nisi želela reči, da je grd, ravno nasprotno, je simpatično odbijajoč; mene so v šoli učili, da je grd protipomenka od lep in tako učim tudi jaz ...  Oprosti, ampak motijo me vsi negativni komentarji glede zunanjosti psov, ne glede na to, da imam sama razstavnega psa


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: amstaff_grl , sobota, 13.09.2008 : 15:25:42
Rekla sem da ni nič kaj lep,in pri tem bo tudi ostalo.Nimam se kaj zagovarjati za svoje besede in se tudi ne bom;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nyssa , sobota, 13.09.2008 : 15:26:47
No, saj se ti ni treba zagovarjat.  :)
Ker imam nasprotno mnenje od tebe, pa me zanima, zakaj se tebi ta psica zdi grda?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: amstaff_grl , sobota, 13.09.2008 : 17:23:08
V to temo se ne mislim spuščat,ker nism rekla da je grda,tko da te debate je konec.Ne da se mi niti s tem ukvarjat.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nyssa , ponedeljek, 15.09.2008 : 11:02:20
Ok  :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 17.09.2008 : 17:52:26
Jaz sem pa mislila da se bo razvila kaka pametna debata o izgledu Amstaffa, pa nič od tega :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nyssa , sreda, 17.09.2008 : 18:46:25
 :-\
Bull lastniki smo se umirili...  ::)  :P  ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: sanco1a , sreda, 17.09.2008 : 18:52:00
Ne-bull lastniki pa smo ful razočarani, ker nekateri tako hitro odnehajo. Res škoda.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Artillery , petek, 19.09.2008 : 21:34:05
Mene bi tudi kaka debata zanimala... ::)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nyssa , nedelja, 21.09.2008 : 22:10:23
(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0181.jpg)

(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0143.jpg)

(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0133.jpg)

Tale dobrovoljček me je pa čisto očaral

(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0089.jpg)

Pa ne samo mene :D
(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0086.jpg)

(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0085.jpg)

(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0083.jpg)

(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0082.jpg)

(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0081.jpg)

in pa še tale zlata lepotička

(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0071.jpg)


(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0070.jpg)
(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0068.jpg)


(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0067.jpg)

(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0065.jpg)


(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0063.jpg)

(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0058.jpg)


(http://bellaruno.jalbum.net/Cacib%20Maribor/slides/z0051.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Yo , torek, 23.09.2008 : 18:08:13
Pričakovanju  :o
Joj, to pa moram prit premečkat!  8)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , sobota, 18.10.2008 : 06:38:15
U lepotička! Tale bo pa v teh dneh kotila, če se prav spomnim ne?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sobota, 18.10.2008 : 11:14:26
Jaa, že nestrpno čakamo :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 18.10.2008 : 22:49:45
Men se ful vlecejo tile zadnji dnevi :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Nanook , četrtek, 23.10.2008 : 09:03:51
Cestitke Moon in cestitke Jolly! :D
Malcki so pa fajn postrihani, ze mam favorita, tatretji z leve (na taprvi fotki).


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , četrtek, 23.10.2008 : 09:26:55
Še tukaj čestitke! Kakšna luštna fotka-so kar objeti :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , četrtek, 23.10.2008 : 12:00:18
Mucke male :-* , komaj čakam da jih spet premečkam.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Micika , četrtek, 23.10.2008 : 12:47:59
Luuuuštkaaaaniiiiiiiiiiiiiiiiii... Čestitke!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 24.10.2008 : 00:34:19
Hvala :)

Deso, verjamem hehe :) Ti kr prid ce mas cajt, ya sabes que mi casa es tu casa. ;D  8)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Micika , petek, 24.10.2008 : 08:00:25
Yo tambien??  ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 31.10.2008 : 11:19:53
Ja stric Misko koncno ni najmanjsi v hisi :)

Happy Halloween :)

(http://i439.photobucket.com/albums/qq113/sorayman/DSC09106-2.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 02.11.2008 : 12:17:00
Piščančki :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 02.11.2008 : 19:56:31
Danes imajo malcki ze odprte ucke.. ena je ze vceraj spregledala, ostali pa danes. Edino bel fantek se malce obira, ampak se vidi da bo tudi on kmalu pokukal v svet :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , torek, 11.11.2008 : 23:07:13
A touche of heaven pa Anything for love. :-* :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: frigga , torek, 11.11.2008 : 23:17:15
Cuker mi raste... kakšni srčki, sploh, ko se zaveš, da so komaj dobro zagledali ta planetek. :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 12.11.2008 : 08:53:57
Absolutely Adorable Princess zmaga.  8) Mislim, vsi so lustni ane, itak, ampak tale je meni najbolj. :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Micika , sreda, 12.11.2008 : 09:02:54
Jaz bi se pa zelo zelo težko odločila...  :D   Vsi so fletni  :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 12.11.2008 : 17:46:26
Hehe, nanook, tale princeska bo ostala v ''familji'', se je od fanta brat vanjo zacopal in jo ze komej caka :) Res je cuker tamala, ma kaj ona, vsi so cukri he he  :P

Drugace sta pa moja favorita ta rjava puncka (Anything for love) in pa tigrast samcek.. samcek je ful mocan, kosti ima super, glava mi je pa sploh vsec. Upam da se bo se naprej tako razvijal. Punca pa prav nic ne zaostaja za njim :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 12.11.2008 : 18:27:02
Vsi so super, štrudeljčki mejčkeni :-*
Pa kakor jih namestiš, tako ostanejo, packe debele ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 12.11.2008 : 18:28:47
glih zdele se oglasajo, da bi papal in klicejo Jolly :)
Počakaj da okusijo meso..pol bojo samo še Saro klicali ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , sreda, 12.11.2008 : 20:32:12
Bo kater doma ostal? Mogoče tigrast samček? ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 12.11.2008 : 21:03:29
Hehe, nanook, tale princeska bo ostala v ''familji'', se je od fanta brat vanjo zacopal in jo ze komej caka :) Res je cuker tamala, ma kaj ona, vsi so cukri he he  :P

Drugace sta pa moja favorita ta rjava puncka (Anything for love) in pa tigrast samcek.. samcek je ful mocan, kosti ima super, glava mi je pa sploh vsec. Upam da se bo se naprej tako razvijal. Punca pa prav nic ne zaostaja za njim :)

Ooo, me zelo veseli. Le glej, da nas bos zalagala s slikcami! :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Agnes , sreda, 12.11.2008 : 21:05:09
Moon, čestitke za leglo. A se lahko aboniramo na čohanje :D? LP Neža


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , četrtek, 13.11.2008 : 01:03:14
Počakaj da okusijo meso..pol bojo samo še Saro klicali ;D
;D ;D

Bo kater doma ostal? Mogoče tigrast samček? ;)

Tigrast samcek gre v solastnistvo na Hrvasko, pri meni pa ostane ta rjava puncka (Anything for love). Tako da bosta ubistvu obe s tadrugo rjavo puncko (Nanookino favoritko - klicali jo bodo pa Sheela), ostali v ''familji''  ;) Pa ena gre h kolegu tako da bom imela 2 zelo blizu  :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , četrtek, 13.11.2008 : 01:04:09
Ups, skorej pozabila.. Agnes, seveda ti kar pridi. :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , četrtek, 13.11.2008 : 22:26:44
Ful fajn, najlepši dve bosta blizu, potem bodo slikce. :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 14.11.2008 : 13:00:19
Hehe itak da bojo slikce :) Jst sm itak en frik na fotke  ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , petek, 14.11.2008 : 21:51:04
Njami. ;D Kok so fajn. :P


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , petek, 14.11.2008 : 22:27:33
Joj štrukeljčki maliii!! :-* :-* :-*
Kakšna fensi posodica za tole prvo mesno poslasticoo!! :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , petek, 14.11.2008 : 23:40:18
Tale posoda je res praktična in nameravam tudi sama kupit nekaj takega, tako se ne morejo celi kopat v mesu :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 15.11.2008 : 03:02:31
Ja, te posode so res prakticne, mladici niso celi od hrane,  plus hrano jim drzi pri robu pa se vsi naenkrat lahko jejo. Sem si jo narocila preko amazona pa se ni prispela, in sem jih sla iskat v Alerja pa ceprav so malce manjse od narocene. Samo zaenkrat so ravno dovolj velike  ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 16.11.2008 : 13:21:35
(http://i439.photobucket.com/albums/qq113/sorayman/DSC09423.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: PIDU , petek, 21.11.2008 : 21:27:28
Moja prjiateljca je ravno danes šla po mladička ki je rjavo lisast-bom ji rekla da vam bo kmalu kakšno slikco prilepla ime mu je pa SKY :D :D :D :D :D-jaz komaj čakam jutri da ga grem gledat-je rekla da so se vsi v trenutku zaljubili v njega :-* :-* :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 22.11.2008 : 12:46:22
Aja :) Kje ga je pa kupila? Upam da je vzela psa z rodovnikom..


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: mojster sky , sobota, 22.11.2008 : 13:43:21
evo našega malega lepotca ......


(http://shrani.si/f/Z/6G/2kf6FltC/1/1.jpg)

http://shrani.si/f/2B/8F/2wurBuYQ/6.jpg

http://shrani.si/f/1J/lt/1mqdO02R/7.jpg

http://shrani.si/f/1I/nY/4zGmVrH5/8.jpg


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: mojster sky , sobota, 22.11.2008 : 13:44:34
Aja :) Kje ga je pa kupila? Upam da je vzela psa z rodovnikom..

kupili smo ga na štajerskem koncu - je pa kuža z rodovnikom.........in vsi smo od prvega trenutka zaljubljeni....


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sobota, 22.11.2008 : 15:33:11
Ooo tale je pa tigrast!!

 :D :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: PIDU , sobota, 22.11.2008 : 16:31:03
 :D :D :D :D je lep -kaj ne ;D ;D ;D ;D ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nyssa , sobota, 22.11.2008 : 18:01:44
Kakšni čedni učki, madoniš, ta bo še osvajalec  :D

Kdo sta pa oče in mama?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: frigga , sobota, 22.11.2008 : 19:30:46
Moon, tvoji cukri pa rastejo kot konoplja! Krasni so. :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 22.11.2008 : 19:39:42
Hvala frigga :) Rastejo pa res hitro ja, je bila Deso zdejle tukaj pa je rekla da se ji zdijo spet vecji kot vcerej hehe :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: PIDU , sobota, 22.11.2008 : 20:36:04
MOON res so krasni kužki :D :D-kaj še čivavo imaš zraven?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , sobota, 22.11.2008 : 21:05:59
Iii, uu  ;D Tale Anythin for love je pa res. :-* Še kakšno slikco bi kjer je samo tigrasta punčka gor. :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: PIDU , sobota, 22.11.2008 : 21:47:04
Meni je ta tal lepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (http://www.moj-album.com/slike/10828544/TzSHoyZ4s9kjwvOA.v.jpg)kako mu ali -ji je ime?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 23.11.2008 : 01:55:01
Pa ne samo eno.. Dve  ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: SoNy* , nedelja, 23.11.2008 : 10:07:22
Kakšni velikani so že.  :D
Me včasih prime da bi kar psa domov pripeljala ampak bo potrebno še počakati.  ;)
Luškane kepice res. Verjamem da je z njimi velik zabave  ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 23.11.2008 : 11:04:18
Hehe hvala :) Ja zdej so ful hudi, ze laufajo naokoli, je cela zurka v hodniku (tja sem jim dala tepih da jim ne drsi), se ful zabavajo :) PIDU, tale samcek tigrast ki si ga prilepla je tudi meni ful vsec, res super zgleda.. upam da se bo se naprej tako razvijal. Ime mu je pa Allways on the top, gre v razstavni dom pa more ime pasat zraven  ;D Kako se bo klical pa se ne vem :)

Tadeja, dobis fotke male tigrice ob naslednji priliki :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Nanook , nedelja, 23.11.2008 : 11:10:59
Meni je se vedno najbolj vsec "mala Jolly" :-* :-* :-* .
Moon, nameravas tamalo, ki ostane, kaj razstavljat?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , nedelja, 23.11.2008 : 12:43:17
Joj menio je tudi tale tigras samček naj najjjj :-* :-*
Super ime!! :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 23.11.2008 : 17:07:09
Tamala Jolly je itak carica, ful ma hud karakter :) Lahko je cist mirna, pa ji cez minuto klikne in zacne noret ;D
 
Ja, tamala ki ostane pri meni se bo razstavljala  :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 23.11.2008 : 20:01:45
Lahko je cist mirna, pa ji cez minuto klikne in zacne noret ;D
Malo zgodaj za kost v glavi, ni?
Ma se hecam, malčki so fantastični :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 23.11.2008 : 20:24:09
Ma ja enim zacne prej ven tolčt kot drugim ;D Tko pa je, če mas doma nevarno pasmo!! Lahko bi ze vedla  ;D ;D ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 10.12.2008 : 08:35:02
Par novih :)


(http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v923/176/14/1532351441/n1532351441_861511_2902.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v923/176/14/1532351441/n1532351441_861521_7848.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v923/176/14/1532351441/n1532351441_861513_4536.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v923/176/14/1532351441/n1532351441_861519_6299.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v923/176/14/1532351441/n1532351441_861509_940.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ka ty a , sreda, 10.12.2008 : 08:37:19
Ijoooj kakšni srčki! :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , sreda, 10.12.2008 : 09:48:38
Bubice lepe! :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 10.12.2008 : 12:56:50
Krasni kužki s krasnimi karakterji, taki tapravi :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sreda, 10.12.2008 : 15:00:59
Joj super so!
Se že takole ponosno slikajo.. 8)

Mi je pa še vedno najbolj všeč Allways on the top :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 10.12.2008 : 15:17:01
Ja, ta fant bo pa nekomu zelo v ponos.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sreda, 10.12.2008 : 15:21:13
Ja, ta fant bo pa nekomu zelo v ponos.
Ja v ponos mu bo pa res lahko..

Pa saj so vsi srčkani, vsak posebaj.

Koliko pa tehtajo te pasje maze??


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , sreda, 10.12.2008 : 19:41:02
Luštni! Samo kje je pa tigrica? :(


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , četrtek, 11.12.2008 : 11:50:52
Ja tut men se zdi, da bi tale tigronja moral zrasti v lepega psa, ce bo slo tako naprej bo super, in nam bo res v ponos..celi ekipi.

Shyla (rjavobela) ima 4,80kg, ostali imajo nad 5kg, najtezji ima 5,80kg.. :)

Tigrice pa ni na slikah zato, ker jo je nemogoce postavit.. samo z repkom miga in leze k tebi da ti da lupcka, tko da je tole misija nemogoce.. :P


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , četrtek, 11.12.2008 : 15:10:42
Iiii imajo že 5 kg ! :-*
A oddajali se bojo pa za božič??


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , četrtek, 11.12.2008 : 22:27:51
Jo pa slikaj, ko lupčke tala. :P Sem vedela, da je tale psička super. ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , četrtek, 11.12.2008 : 23:41:13
Hehe mala je faconarka :) Sem zdejle slikala ko se je z Jolly igrala, se mi zdi da se z njo ful ujameta v igri :) Bom dala slikce gor..

V nove domove pa odhajajo ze jutri.

Lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , četrtek, 11.12.2008 : 23:53:49
Super!

A že grejo? So pa hitri. ;) A vsi grejo jutri? Kam pa grejo, v katere konce Slovenije oz v tujino?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 12.12.2008 : 01:17:04
Ja je slo kar hitro mimo..
Jutri grejo vsi razen Perota oz. po novem Snoopya (to je bel fantek), ki pa gre v ponedeljek.. in seveda Dixi ki ostane doma.. Tigrasta puncka gre v Kranj, natancneje v Šenčur, dve ostaneta tukaj za Bezigradom, tigrast samcek oz. Bacho pa gre v ZG k Jollynemu vzreditelju v solastnistvo (Sola dils psarna).. ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 12.12.2008 : 01:19:34
Aja, Snoopy bo drugace zivel v Skofji loki, bo pa veliko tukaj blizu mene saj ima novi lastnik lokal v centru in bo dosti tudi tam z njim.. :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , petek, 12.12.2008 : 13:11:02
Ja lej jih lepotce. ;D Tazadnja fotka je pa res posrečena. ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , petek, 12.12.2008 : 15:11:13
Joooj .. vam bo kar malo dolgčas, ko bodo šli.  :-*

Zadnja pa prikazuje kako se kupira ušesa!  8) Krasni so!  :-* :-*

Naj uživajo v novih domovih!  :D :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nyssa , petek, 12.12.2008 : 23:40:17
Mislim, da je Sara dala zanalašč večino slikic od Perota  >:(
Kako mi mežika...  8) To zna samo moj Pero tako  :-*  :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 13.12.2008 : 12:32:48
Ja, mogoce bo res mal dolgcajt cez par dni, samo po eni strani je pa prov fajn ker ni toliko dela po 2mescih :)

Nyssa, hehe, sej ves da je Perči faca, valda ga morm slikat ko te njegove face poka :)
Vcerej je sel prvic ven (ce odstejemo ko smo sli do veta se cepit), pa je blo kar mokro zunaj ker je dez padal, ampak tamalga nc ne briga :) On lepo seta gor pa dol, mal po luzah, mal za Jolly :) Cist je priden tale decko..


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nyssa , sobota, 13.12.2008 : 13:31:15
Ah, Pero, srček zlati. Paxx mu pravi MiniMe  ;D
res ne vem, zakaj Pero ne bi mogel postati Štajerc...  ::)  :P


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 13.12.2008 : 18:18:27
Hehe jst tut ne :P Zdej bo pa v Skofji loki doma  :P


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 14.12.2008 : 13:45:28
Evo pa je sel se Pero :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , torek, 23.12.2008 : 01:47:03
Vsem skupaj zelimo lepe praznike in srecno 2009!


(http://i439.photobucket.com/albums/qq113/sorayman/Christmastime035-1.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , torek, 23.12.2008 : 13:50:47
Kaj je lušna s to kapico!! 8)

Srečno novo leto tudi vam!! :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , četrtek, 25.12.2008 : 02:55:17
Hvala :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 05.01.2009 : 19:18:42
Joj kako sta si z mamico podobni! Lepotici!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 05.01.2009 : 21:05:22
Usklajenost zmaga!! Totalno!  :-*  8) 8)
Podobni sta si pa res! :D :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ka ty a , ponedeljek, 05.01.2009 : 23:19:58
Cukri!! :-* :-*


Iiii jaz sem pa danes eno tako malo lepotičko božala v trgovini z malimi živalmi :D Staro kakšne 2 meseca.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , torek, 13.01.2009 : 11:56:43
Ena nova :)

(http://i439.photobucket.com/albums/qq113/sorayman/IMG_4234.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , torek, 13.01.2009 : 16:16:25
Udobje pa tako.. :-*
Zebe jih pa sigurno ne, ko se takole stiskata druga ob drugi.. 8)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: jojo , petek, 16.01.2009 : 22:54:43
Evo nekaj slikic mojga Pagota 8)

(http://www.moj-album.com/slike/14680617/v44qk89pR1Txo7gs.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/14680617/V_huVFNLwXrIgSXc.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/14680617/Cg1YeG9gZjnuscQg.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/14680617/zf9yWuknvv9G8Ha_.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/14680617/WGodJPL_LI2tRmnt.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/14680617/W9fSDN4WR20Zbihm.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/14680617/WdJlXL3UKHv6LS2S.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/14680617/bYWWO9YtJ3tXVmNv.v.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tadeja_n , petek, 16.01.2009 : 23:47:06
Haha, kera dobra ušesa. :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: SoNy* , sobota, 17.01.2009 : 11:38:20
Kakšna ušesa ja. ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sobota, 17.01.2009 : 13:16:20
Ušeska maaa!! :-* Taki so mi najlepši.. vragci z uhlji!  8)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nikica , nedelja, 18.01.2009 : 15:31:20
zdravo...sicer nevem ce pisem pod pravim naslovom ampak bi rabla pomoc!!pred nekaj casa mi je poginla psicka, ki je bila mesanica med ameriskim staffordom in francoskim buldogom. ker vem da tako mesanico iscem zaman bi vseeno rada mela stafforda ampak ker nimam dosti denarja bi vas prosla ce mi pomagate poiskat kako ugodno psarno ali vzreditelja saj vem da bi taki pes stau pravo premozenje vseeno pa brez njega tudi ne morem bit ker se pocutim prav osamljeno...!!za odgovore se vam ze vnaprej zahvaljujem...lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: muriceva , nedelja, 18.01.2009 : 15:35:35
nikica kupi rodovniškega.
Na forumu so tile vzreditelji:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10785.from0.html#new


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 18.01.2009 : 15:59:15
Začni šparat.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tina.g , nedelja, 18.01.2009 : 17:20:41
Je pa ogromno psov tipa bull po zavetiščih, morda pa se s katerim ujameta!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 18.01.2009 : 17:30:23
Aja, cene pri nas so tam 600, 700€ in to je napram mnogim drugim pasmam pravzaprav poceni.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 18.01.2009 : 19:29:09
Ja cene so od 700eur naprej, tako da je res boljse da zacnes sparat za rodovniskega psa, ker ce bos vzela nerodovniskega bos dala priblizno se enkrat toliko po tamalem, za veterinarja namreč.. je pa dosti bullov po zavetiscih kot je ze nekdo napisal, in ni vrag da se s kaksnim ne bi ujela ;)


Jojo, tebi pa priporocam da si tole malce preberes (klikni pri strani na fitness); **** ..
Ker kot vidim po sliki izvajas napacen nacin spring pola, kar pa ni dobro za hrbtenico.. pes mora biti na tleh vsaj z zadnjimi nogami oz. pravilno je z vsemi stirimi ko visi na igraci.. ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tina.g , ponedeljek, 19.01.2009 : 11:39:45
Za vse, ki razmišljate o nakupu nerodovniških psov, imam eno zgodbo za vas. V naši ulici je imel en tip že 2 "stafforda", seveda brez rodovnika. Ker mu je tazadnji poginil, se je lani odločil za novega. Kupil je dva psa brez rodovnika in trdil, da sta stafforda, da je videl oba starša itd. Meni sta se že kot mladiča zdela zelo malo podobna katerikoli pasmi tipa bull. SEm jih ravno prejšnji teden spet videla, pa nisem imela srca, da bi se mu smejala v obraz. Psa izgledata kot mešanca z border colliem, pokončna velika ušesa, dolg špičast gobec, mehka dalša dlaka.... Zelo lepa mešanca, ampak po moje brez kančka bull krvi, pa je človek dejansko psa KUPIL kot stafforda.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: jojo , ponedeljek, 19.01.2009 : 16:11:57
dej povejte vi men kua tuk pluvate po nerodouniških psih jst nimam psa zarad dnarja ampak za to kr mi je ta ps pr src kar se tiče pa veterinarju pa bla bla hvala


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: jojo , ponedeljek, 19.01.2009 : 16:15:48
kar se tiče pa spring pola maš pa prou


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 19.01.2009 : 17:39:16
jojo kot prvo, tukaj pišemo v slovenščini in ne tako kot si pisal/a ti..

Kot drugo pa ne pluvamo čez mešance, samo dopovedati ti hočejo(mo), da mešanci NI ENAKO rodovniški pes.. torej mešanec z bullom NI ENAKO bull.
Ne poznaš saršev, ne veš kakšne hibe bo imel, neveš v kaj bo zrastel (velik majhen,..) ne moreš napovedati njegovih lastnosti, dolžine dlake,.. - to so mešanci.
Pes veš koliko bo zrastel (med xy in xx ) veš kakšno dlako bo imel, približen karakter (vesel, delaven,..), poznaš oba starša (ali pa vsaj mamo in očeta preko slik,..), in najbolj pomembno.. pes odrašča v primernih okoliščinah za razvoj, socializacijo.. - to je vse od rod. psov, pa to ni vse še zdaleč ne..



Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tina.g , ponedeljek, 19.01.2009 : 19:52:56
Mislim, da tukaj nihče ne pljuva po mešancih. Meni osebno so mešanci čudoviti. Ker pa si želim točno določene lastnosti psa, sem si tokrat pač izbrala rodovniškega. Če bi mi bilo vseeno v kaj bi zrastel, bi zagotovo vzela mešanca. Bi vzela še enega tudi zdaj, pa  moja v tem primeru slabša polovica niti slišati noče.

Pljuvamo pa po nevestnih in nemoralnih rejcih nerodovniških psov, ki prodajajo mešance skoraj za isti denar kot rodovniške, potem pa zraste iz njih v najboljšem primeru nekaj xy, v najslabšem pa psi z mnogimi zdravstvenimi problemi. Za kar pa nekomu, ki je ljubitelj pasme ne more biti vseeno.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 26.01.2009 : 19:09:35
Kako hitro rastejo!!  :o  :D
Krasno izgledajo! :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 01.02.2009 : 19:58:19
Res rastejo kot konoplja hehe..
Trenutno imam Bachota na pocitnicah, evo par slik ko so poziral, navihane pa se pridejo :) ;


Bacho
(http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2128/176/14/1532351441/n1532351441_927110_2299.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2128/176/14/1532351441/n1532351441_927111_2854.jpg)

Tula
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2128/176/14/1532351441/n1532351441_927108_1133.jpg)

Dixi
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2128/176/14/1532351441/n1532351441_927116_3174.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , nedelja, 01.02.2009 : 22:08:56
Bacho je krasen!!  :-*
Sestrici pa nista nič slabši ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sreda, 04.02.2009 : 14:40:28
Lepotci so res!

Jojo - oz. oči...midva že vema, da sta Pupa & Pago prava stafforda ;)

Moon...tudi nerodovniški psi so lahko isti kot rodovniški (jaz še nisem videla psa recimo stafforda brez rodovnika, ki bi bil drugačen od rodovniškega, mogoče, ker ni imel kupiranih ušes, drugače pa ne.
Preziram šteparje...pasje farme itd....samo ne pa tistih ki parijo nerodovniške iz veselja do pasme in, kjer so psi zdravi...mislm, primer je ta pri katerem sva kupila psa jaz in moj oči (Jojo), ni štepar in ne prodaja nezdravih/umirajočih psov ampak, zdrave, močne in lepega značaja.

Pa brez zamere;)

Lp, Toya


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 04.02.2009 : 15:05:08
(jaz še nisem videla psa recimo stafforda brez rodovnika, ki bi bil drugačen od rodovniškega, mogoče, ker ni imel kupiranih ušes, drugače pa ne.
Jaz pa grem stavit da si ga, večkrat. Če ne opaziš razlik pomeni da neveš kaj sploh gledati pri psu. "Močan in lepega značaja?" To je to?

In lepo prosim, nikar govorit o zdravju..kakšne zdravstvene teste pa imajo starši narejene in kakšen je bil motiv za leglo? Veselje do pasme? Jajca. Kaj pa so konkretni pasmi s parjenjem doprinesli oz. kaj je bil njihov namen doprinesti? "Lepe, močne?" Kako pa se gleda "lepota" Amstaffa? Kako se dokaže zdravje? V stilu "sem ga vidu pa je zdrav pa vesel" ravno ne. Mi morda veš povedati še, kaj je za vaju z očetom "pravi Stafford?"

Dokler ne znaš argumentirano odgovoriti na ta vprašanja, za debato v zvezi s tem nisi kompetentna. Pa brez zamere.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kalsang , sreda, 04.02.2009 : 16:19:06
Iz veselja do pasme nihče ne pari nerodovniških psov oz. brez urejenih vzrejnih dovoljenj. To je navadna neumnost, predvsem pa neodgovorno početje.

Tisti, ki ima res rad pasmo, se ukvarja z rodovniškimi psi, opravlja veterinarske preglede, ki so predpisani za določeno pasmo in naredi vse, da bi bili mladiči pasemsko zdravi in tipični. Brez rodovnika, odličnega poznavanja pasme in zdravstvenega stanja in značaja par generacij prednikov, ki so zapisani v rodovniku, tu ne gre.

Glede tega, da so nerodovniški isti kot rodovniški pa  ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sreda, 04.02.2009 : 20:38:50
Ok ok...kaj pa recimo Madžari...oni nimajo nič proti nerodovniškem parjenju...poznam
vzrediteljico iz tam in mi je sama rekla, da nima nič proti tem...razložite to! Pa ne bom omenjala imena ali psarne, ampak lahko povem, da je dobra in uspešna psarna!

Lp, Toya


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kalsang , sreda, 04.02.2009 : 20:43:49
Vse, kar lahko rečem je, da je to navadno nakladanje še enega (potencialnega) šteparja. In ne posploševat! Če ti je to rekla ena madžarska vzrediteljica, to ne pomeni, da tako razmišljajo vsi ali celo večina madžarskih vzrediteljev.

Pravila so postavljena z določenim razlogom in lahko se na glavo postavite, pa ne bo drugače. Ta razlog je ohranjanje zdravja ter tipičnega značaja in videza posameznih pasem. Če se ta pravila krši, prihaja do vse večjih odstopanj, pa ni važno, kaj pravi ta ali oni.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 04.02.2009 : 20:45:33
Toia., brez zamere, vendar predlagam, da se cimprej spokas na kaksen madzarski forum in tam pises o krasnosti nerodovniskega stepanja ter o ljubezni do pasme in psov. Tega tukaj ne bos vec pocela.

Pojasnilo za moje pisanje najdes v clanku Zakaj rodovniški psi niso zastonj ... (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1265)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 04.02.2009 : 20:50:42
Kalsang in ostali, skoda energijo trositi. Toia. je stara znanka podpiranja "nerodovniskega stepanja iz ljubezni"
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,25575.msg371904.html#msg371904

Ocitno je danes trend odhajanj. Eni hocejo sami oditi, drugim malo pomagamo.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 04.02.2009 : 20:57:06
Toia. - predstavitev http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3009.msg344295.html#msg344295

Generacija mladih steparjev se razvija.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Toia. , sreda, 04.02.2009 : 21:03:21
Vzrediteljica, ki jo poznam (iz Madžarske) ni šteparka!!!! Pa ne mislit, da sem toliko butasta, da ne razločim...ampak verjemte mi...NI!!! Pa če je pes brez rodovnika zdrav in vse...kako to škodi pasmi???????? Joooj k mislte, da ste najbol pametn!!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 04.02.2009 : 21:06:34
Adijo, Toia.
Lepo se imej kjerkoli drugje.

Za ostale - Toia. na vase morebitne komentarje tukaj ne more vec odgovarjati.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kalsang , sreda, 04.02.2009 : 21:11:02
Draga Toia, če kdo tu misli, da je najbolj pameten, si ti! Pametnejša od vseh generacij kinologov, ki so zadnjih dvesto let ustvarjali pasme, se ukvarjali z zdravjem, določili standarde in pravila. Pametnejša od vseh dolgoletnih vzrediteljev in kinologov, ki ta pravila spoštujejo iz ljubezni do psov in pasem.

Oprosti, če ne verjamem petnajstletnemu otroku, ki omenja, da je ena vzrediteljica oh in sploh spoštovana rekla, da s štepanjem nerodovniških psov ni nič narobe. Da, s štepanjem, ker spravljanje nerodovniških psov na svet ni nič drugega kot štepanje.

Povej mi, kako brez slikanih kolkov, brez ustrezno pregledanih oči, kolenskih pogačic, srca itd. lahko trdiš, da je nek pes ustrezno zdrav in primeren za vzrejo? Draga moja, če pes na zunaj ne kaže znakov bolezni, še ne pomeni, da je primeren za vzrejo. Je treba naredit kakšen ultrazvok, rentgen in EKG.

Pa tudi, oprosti mi, če petnajstletnici ne verjamem, da med nerodovniškimi in rodovniškimi na videz ni nobene razlike razen v kupiranih ušesih (pravzaprav je kupiranje ušes pri nas prepovedano tako za rodovniške kot nerodovniške pse).

Boš morala še nekaj žgancev pojest, pa se veliko naučiti, če boš seveda hotela. Toda dotlej ne razglašaj svoje "modrosti", ker to ni.

lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sreda, 04.02.2009 : 21:30:00
Piše ji starost 15 let... zdaj me je pa že strah kaj bo ob koncu februarja, ko bom jaz dopolnila to starost.. a se bom tudi tako "poneumila"?? Pa brez zamere.. ;)

Toia. - predstavitev http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3009.msg344295.html#msg344295

Generacija mladih steparjev se razvija.

Ne bit tako črnogleda.. sigurno ne bomo vsi šteparji ;) - me pa prav malo strašiš..  :-X :-\


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 04.02.2009 : 22:18:42
Ok ok...kaj pa recimo Madžari...oni nimajo nič proti nerodovniškem parjenju...poznam
vzrediteljico iz tam in mi je sama rekla, da nima nič proti tem...razložite to! Pa ne bom omenjala imena ali psarne, ampak lahko povem, da je dobra in uspešna psarna!

Lp, Toya

Če je psarna, vzreja pse z rodovniki. Konec koncev je to kinologija, torej PASEMSKI, RODOVNIŠKI psi. Že od nekdaj.
Katere madžare to misliš? So ti s tem napolnili glavo novi prijatelji, ki na veliko preprodajajo pse? Upam da ne, ker niso najboljši zgled :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 04.02.2009 : 22:21:15
Eh, sej vidim da ej ni več. Pa itak je brezzveze, še sama sebi grem včasih na živce, ker se ne znam v jezik ugriznit. Itak se ponavljam ko stara lajna.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sreda, 04.02.2009 : 22:25:50
Eh, sej vidim da ej ni več. Pa itak je brezzveze, še sama sebi grem včasih na živce, ker se ne znam v jezik ugriznit. Itak se ponavljam ko stara lajna.

Mah saj se vsi trudimo..
Danes je sploh tak čuden dan na forumu  ???


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 04.02.2009 : 22:32:26
Evo ti, profesionalna vzreja in že zelo zgodnje vaje za krepitev vratu aka štepanje psov tipa bull po slovensko

http://img.bolha.com/images/image/20125/20502/_4980c09de27c9.jpg

http://img.bolha.com/images/image/20125/20502/_4980c0a0d537c.jpg




Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: king-roy , sreda, 04.02.2009 : 22:33:56
A ni protizakonito mladiča imeti na ketni?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sreda, 04.02.2009 : 22:34:34
Grozno!  :o
Najhuje je pa ko se mu taka ketna zarije v vrat.. :'(


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 04.02.2009 : 22:38:24
A ni protizakonito mladiča imeti na ketni?
Mislim da je spodnja meja 3 mesece (tam nekje), popravit me če se motim.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: frigga , sreda, 04.02.2009 : 22:40:59
Do 6. meseca mladič ne sme bit na ketni.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 04.02.2009 : 22:42:10
Pravilnik o zasciti hisnih zivali (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200575&stevilka=3340)

24. člen

(privez)

(1) Če je pes privezan, mora imeti, odvisno od velikosti psa, verigo dolgo vsaj 3 m, merjeno pri tleh, za neovirano gibanje. Pes ne sme biti privezan z zatezno, bodečo ali pretesno ovratnico, veriga pa mora biti čim lažja.
(2) Psov, mlajših od 6 mesecev, ter visoko brejih psic in psic z mladiči ni dovoljeno imeti privezanih, ampak morajo imeti zagotovljen ustrezen bivalni prostor, ki jim zagotavlja zaščito pred padavinami, vetrom, mrazom in sončno pripeko, preprečuje pobeg živali ter omogoča potrebno gibanje.


Torej, katera ima 15 minut casa in energije, da spise prijavo za tega oglasevalca, ce so dostopni podatki (vsaj tel, mail...) in ce je pes na sliki mlajsi od 6 mesecev (ali se tako oglasuje)?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: frigga , sreda, 04.02.2009 : 22:43:11
Jana, pes naj bi bil star 2 meseca. >:(


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: frigga , sreda, 04.02.2009 : 22:48:40
Jaz sem nekaj spisala. Punce, kateri lahko pošljem, da pove, če je ok?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 04.02.2009 : 22:50:08
Do 6. meseca mladič ne sme bit na ketni.
Ma ja, saj nevem od kje sem tiste 3 mesece privlekla. Čas za spanje pomojem :)
Prijavo imam že spisano, mi lahko nekdo (Helena?) samo posreduje podatke tamkajšnjega pristojnega inšpektorja (okolica Podčetrtka piše)?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 04.02.2009 : 22:51:16
Najbolje Heleno zagnjavit, da pomaga do konca speljat.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: helena , četrtek, 05.02.2009 : 09:29:31
boleslav.bizjak@gov.si bi bil naslov za prijavo, pošljite na mail, dajte pa potem še posebej na pošto in to priporočeno.

Vurs Celje

Ljubljanska c .1a

3000 Celje

najbolje priporočeno s povratnico .


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: bonny , četrtek, 05.02.2009 : 09:40:26
Pa bodite zelo vztrajne pri gospodu Bizjaku. ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , četrtek, 05.02.2009 : 12:26:34
Hvala za podatke.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , četrtek, 05.02.2009 : 12:42:54
Pa še malo bom stresala jezo..ko je nekdo pred leti poskusil zaslužiti kak tolar več s tem da je v oglasnikih prodajal posnete cd-je z glasbo ga je inšpekcija čopnila v manj kot dveh tednih in plačati je moral čedno kazen, takrat še v tolarjih. Se zdi da samo bedijo nad takimi oglasi, ker to se ne sme ane. Piratstvo je zdravju škodljivo. Kje so pa v takih primerih? Tule gre za mučenje živali, poleg tega pa za zavajanje kupcev ker je pasemski pes pes z rodovnikom, za kar pa dam obe roki v ogenj da ga tale malček nima :) Na živce mi gre da vedno, ampak res vedno dobro vozijo tisti ki delujejo na tak način. Ampak spet smo pri preprodajalcih, to pa ni tema za to. Sem sem objavila slike ker je to realnost parjenj psov tipa bull pri nas in še marsikod drugje in upam trdit, da so v večih pogledih te pasme ene najbolj zlorabljanih na svetu. Mogoče bo pa zarad itega kak nakup manj, čeprav ko berem Toine poste dobim občutek da v bistvu ljudem ni sporno če je nekdo štepar, če le ima lepo počiščeno okrog bajte in psi ravno ne živijo v drekih.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , četrtek, 05.02.2009 : 17:29:45
Eh, sej vidim da ej ni več. Pa itak je brezzveze, še sama sebi grem včasih na živce, ker se ne znam v jezik ugriznit. Itak se ponavljam ko stara lajna.
Ej nisi edina, men se tut ne da vec sploh pisat o takih stvareh. Se posebej ne Toji, kateri smo na pesjanarju, sloapbtju in tudi tukaj ze razlagali problematiko nerodovniskih psov in je se vedno ne dojame. To kar vidim na slikah, Pupa ali Pago, v mojih oceh ne zgledata ne en ne tadrug kot prava stafforda iz vzreje iz veselja do pasme, pač pa iz steparije pa ce se Toia na trepalnice postavi. Nej zivi v iluziji, se naprej plete prijateljstvo s fleko, za nameček nej se pa cez nekaj casa zdruzta pa skupaj stepata. Mi je ze ravno do Pakistana, res. Ker enmu ponavljat stokrat isto stvar se mi pa tudi ne da, se posebej ce vidm da se dobesedno dela neumno ob vsaki napisani besedi.
To je pa res visek ej. Mocni in zdravi, a res al kaj, me zanima ce ma kdo od teh psov slikane vsaj kolke.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , četrtek, 05.02.2009 : 23:43:35
Mislm da sm tukej obljubljala nagajive fotke od Bachota .. evo eno ultra nagajivo ::) >:(

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2297/176/14/1532351441/n1532351441_933446_6691.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , petek, 06.02.2009 : 15:21:10
hehehe  :D ;D
Ta je pa svetovna.. potem pa tako pogleda.. saj nisem nič kriv  8) 8)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 08.02.2009 : 18:42:58
Evo ena ''malenkost'' o Toji ;) Super punca, ne?
****


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , nedelja, 08.02.2009 : 18:50:27
Navadna šteparka nič drugega. Naučila se ni po forumih nič, zagovarja šteparje od katerih je dobila psico-eno drugo (na začetku se je zgražala nad njimi, potem, ko je bila pa pri njih na obisku, je mišljenje spremenila, čeprav so psico oddali, ker so jo morali sterilizirati-ja ni več prinašala zaslužka ne?). Trdila je, da psice ne bo parila pa jo poglejte zdaj. Bila je proti sterilizaciji, a zagotavljala, da jo bo pazila. Zdaj bo nerodovniško namenoma parila! Še ena navadna nagravžna mlada šteparka, ki rabi denar in bo zato izkoristila svojo psico!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , nedelja, 08.02.2009 : 18:51:06
Tale Bacho je pa hotel vsem pokazat kaj se v Comfortu skriva ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , nedelja, 08.02.2009 : 19:15:11
Navadna šteparka nič drugega. Naučila se ni po forumih nič, zagovarja šteparje od katerih je dobila psico-eno drugo (na začetku se je zgražala nad njimi, potem, ko je bila pa pri njih na obisku, je mišljenje spremenila, čeprav so psico oddali, ker so jo morali sterilizirati-ja ni več prinašala zaslužka ne?). Trdila je, da psice ne bo parila pa jo poglejte zdaj. Bila je proti sterilizaciji, a zagotavljala, da jo bo pazila. Zdaj bo nerodovniško namenoma parila! Še ena navadna nagravžna mlada šteparka, ki rabi denar in bo zato izkoristila svojo psico!


Podpis.. >:(


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ren , nedelja, 08.02.2009 : 19:23:45
Delat naj gre!!!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 08.02.2009 : 19:37:26
Tale Bacho je pa hotel vsem pokazat kaj se v Comfortu skriva ;D
Hehe ja, je potegnu čreva ven :) Norc mali, sej kasnej sta ga pa oba z Dixi zdemolirala do konca, tko da je zal v smeteh koncal. Pa tok mi je bil lepe barve :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , nedelja, 08.02.2009 : 19:45:04
Izbrisala sem povezavo na oglas, kjer Toia isce samca za svojo leto in pol staro nerodovnisko psico, ker pac ne zelim na noben nacin pomagati pri njenem pocetju.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 09.02.2009 : 01:53:28
Imas prav, se opravicujem za postan link. Sem cisto pozabila na to.  :-\


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 14.02.2009 : 18:59:44
Danes smo sli noret v Mostec.. ker je bil tak lep soncek smo ga izkoristili za par fotk.. :D

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2297/176/14/1532351441/n1532351441_946470_4248.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2297/176/14/1532351441/n1532351441_946481_7042.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2297/176/14/1532351441/n1532351441_946488_8873.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2297/176/14/1532351441/n1532351441_946491_9704.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2297/176/14/1532351441/n1532351441_946496_1195.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2297/176/14/1532351441/n1532351441_946501_3501.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2297/176/14/1532351441/n1532351441_946458_1511.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2297/176/14/1532351441/n1532351441_946462_2363.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2297/176/14/1532351441/n1532351441_946466_3301.jpg)

LP


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sobota, 14.02.2009 : 19:41:39
Krasne slikice!!  :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , četrtek, 19.02.2009 : 01:17:30
Hvala nezzek :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jinx , četrtek, 19.02.2009 : 07:23:19
Full so luštne :-* Zadnjič sem uspela malo premečkati Tuulo (upam, da sem vsaj približno prav napisala ;D) in je tudi taaak cuker :D


Lp,
Vesna


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 20.02.2009 : 20:26:59
Hvala :)
Hehe, ja ti imas Tulo ful blizu tako da se boste pomojem kar dostikrat srecal.. Mi bi se pa tudi ze spet lahko kaj dobili s tamalimi :).


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 23.02.2009 : 10:29:10
Par slik in rezultatov s CAC Celja..

Jolly je dobila CAC, Tula in Dixi zelo perspektivno, Drazen pa je dobil BOB, 1. mesto v BISu pri mladih in pa Best of group.
Cestitke vsem!


(http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2459/176/14/1532351441/n1532351441_957843_3677.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2459/176/14/1532351441/n1532351441_957844_3890.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2459/176/14/1532351441/n1532351441_957847_4558.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2459/176/14/1532351441/n1532351441_957848_4789.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2459/176/14/1532351441/n1532351441_957855_6380.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2459/176/14/1532351441/n1532351441_957861_7773.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2459/176/14/1532351441/n1532351441_957862_8015.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2459/176/14/1532351441/n1532351441_957866_8980.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2459/176/14/1532351441/n1532351441_957869_9739.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2459/176/14/1532351441/n1532351441_957870_9997.jpg)

Sola Dils team :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 23.02.2009 : 10:34:54
Čestitke! :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jinx , ponedeljek, 23.02.2009 : 10:42:07
Čestitke!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 23.02.2009 : 11:02:03
Hvala obema :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 23.02.2009 : 15:09:12
Čestitke!!
Ta staffi ki je bil BIS mladih je pa nama z Buxom delal konkurenco! Mi je fuul luštn :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 23.02.2009 : 15:10:45
Čestitam :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tina.g , ponedeljek, 23.02.2009 : 23:05:18
Moon a mogoče veš kateri bullterrier je stal na 2. mestu FCI 3?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , ponedeljek, 23.02.2009 : 23:21:07
2. angleški bullterier: Ultimate Joy's Devil's Destiny

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1368


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , torek, 03.03.2009 : 19:48:15
Porocilo in slike z razstave v Zagrebu ;)

Sobota:
Jolly odlično, brez naziva. 

Nedelja:
Jolly odlično + CACIB, Dixi zelo perspektivno + best puppy.

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970412_7419096.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970417_3158541.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970419_655879.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970463_2021899.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970472_4238822.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970468_4456853.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970449_1961331.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970370_5989801.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970380_1459920.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970389_3400881.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970406_5162468.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970435_1390476.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970442_35483.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970437_5697954.jpg)

Cestitke vsem udelezencem! :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , torek, 03.03.2009 : 20:05:57
Čestitke!!  :D :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , sreda, 04.03.2009 : 10:22:18
Čestitke!
Si pa ne morem kaj, da se ne bi nasmejala razstavljalcu v lepi obleki, srajci in kravati in srebrnih supergah :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: branka , sreda, 04.03.2009 : 10:30:45
Prav všečen razstavljalec (tisti prvi zgoraj)   ;) :) pa čestitke seveda  8)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 04.03.2009 : 12:12:40
Prav všečen razstavljalec (tisti prvi zgoraj)   ;) :) pa čestitke seveda  8)
Haha, upam da bere tole 8) ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tina.g , sreda, 04.03.2009 : 13:04:07
Veste kaj ženske, glejte raje pse ;D!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 04.03.2009 : 17:20:39
Jezes, sej so cele zmenkarije tule gor ratale  ;D

Haha, upam da bere tole 8) ;D
Ne, ga pa (zal) ni na tem forumu :) Mu bom povedala da ga cel fan club caka hehe.

@zalarjeva, hehe ravno te superge so point, da bolj padejo v oči :)

Hvala za cestitke :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , sreda, 04.03.2009 : 19:43:01

@zalarjeva, hehe ravno te superge so point, da bolj padejo v oèi :)
Hahaha, definitivno padejo!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , četrtek, 05.03.2009 : 00:37:28
Hmm, poglej tele ;D? Men so prov posrečeni :)
(http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970378_1114836.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: branka , četrtek, 05.03.2009 : 09:27:27
Veste kaj ženske, glejte raje pse ;D!

Saj jih gledamo sproti  ;D  ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , četrtek, 05.03.2009 : 10:29:42
Hmm, poglej tele ;D? Men so prov posreèeni :)
(http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v645/176/14/1532351441/n1532351441_970378_1114836.jpg)
Še kravata paše zraven! ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , četrtek, 05.03.2009 : 14:32:31
Heheh ja cisto je v stilu :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 09.03.2009 : 00:06:55
Spet smo noreli na soncku :D

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2574/176/14/1532351441/n1532351441_976652_3134196.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs027.snc1/2574_1082520433211_1532351441_976658_1250939_n.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2574/176/14/1532351441/n1532351441_976659_2142520.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs027.snc1/2574_1082520713218_1532351441_976665_3803704_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs027.snc1/2574_1082520833221_1532351441_976668_4636029_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs027.snc1/2574_1082520993225_1532351441_976672_4731690_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2574/176/14/1532351441/n1532351441_976680_794685.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs027.snc1/2574_1082521633241_1532351441_976688_8231159_n.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs027.snc1/2574_1082521993250_1532351441_976697_5809939_n.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2574/176/14/1532351441/n1532351441_976706_3640851.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2574/176/14/1532351441/n1532351441_976707_1495946.jpg)

Ostale pa tukaj. (http://www.facebook.com/home.php#/album.php?aid=77995&id=1532351441)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 09.03.2009 : 08:54:13
6. slika mi je najboljša, ko Jolly skoči z nasmehom za palico :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 09.03.2009 : 12:18:51
Moon, tvoji psi so čudoviti! Res so krasni. Vsakič z veseljem pogledam tvoje fotografije, pa čeprav me pasma sama ne zanima. Hvala, ker jih daješ gor. Vsaj vemo, kako izgleda pravi AST. :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Micika , ponedeljek, 09.03.2009 : 13:04:28
Se strinjam - čudoviti in zares vredni ogleda.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 09.03.2009 : 15:58:24
Res so krasne slikice!
Pa potrpežljiv fotograf, ki je ujel te trenutke :) ;)  :-* :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 09.03.2009 : 17:25:18
Ooo, to pa so komplimenti :) Hvala punce :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 14.03.2009 : 11:46:11
Par novih :)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2648/176/14/1532351441/n1532351441_982155_2230465.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2648/176/14/1532351441/n1532351441_982156_1704615.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2648/176/14/1532351441/n1532351441_982157_6262364.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2648/176/14/1532351441/n1532351441_982161_391532.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2648/176/14/1532351441/n1532351441_982167_2102826.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2648/176/14/1532351441/n1532351441_982178_1108120.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 16.03.2009 : 12:47:24
Čestitke za psarno :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Micika , ponedeljek, 16.03.2009 : 12:50:34
wau... odlične fotke... no ja, z odličnimi "modeli" to res ni težko :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 16.03.2009 : 16:05:34
Super slikice!
Pa čestitke za psarno ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 18.03.2009 : 11:37:29
Hvala :D :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 04.05.2009 : 11:47:05
Akrobacije neke Amstaffke..

(http://www.moj-album.com/slike/33041/LGYZLmDj9aMhH57p.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/33041/QEivK69n4Lo8Ydk6.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/33041/cWAFBl_ylTSxw6I2.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/33041/4Q8yqx36ddsK3i3Q.jpg)

Pozdrav od Lene

(http://www.moj-album.com/slike/33041/SL1wBh2rRnwrfwsH.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ka ty a , ponedeljek, 04.05.2009 : 12:12:37
vav tadruga slika je pa super :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 04.05.2009 : 13:04:45
Ma dejanskih akrobacij ni na sliki, nimam pravega fotkiča za to trenutno :-\


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Artillery , ponedeljek, 04.05.2009 : 13:52:50
lepe slike  :)

bom pripopal par mojih

(http://i177.photobucket.com/albums/w238/AMG84/April%2009/IMGP6352.jpg)

(http://i177.photobucket.com/albums/w238/AMG84/April%2009/IMGP6399-1.jpg)

(http://i177.photobucket.com/albums/w238/AMG84/Masa/IMGP6989.jpg)

(http://i177.photobucket.com/albums/w238/AMG84/Masa/IMGP6949.jpg)

(http://i177.photobucket.com/albums/w238/AMG84/Masa/IMGP6954.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 04.05.2009 : 15:29:52
Deso 2. fotka pa zmaga!  :-* 8) 8)



Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: 05-pika , nedelja, 10.05.2009 : 00:30:45
ojla ljubitelji ast!
tudi sama imam že tri lete takega psa in sem preprosto navdušena nad njimi kako so razumevajoči igrivi in človeka preberejo kot odprto knjigo.
pri tvojih slikcah moon pa me je zmotilo,da imajo vsi pesi kopirana oz. obstrižena ušesa,drugače pa so zelo lepe slikce.
moj ast nima obsriženih ušes ne repa pa je useeno grozen na izgled po duši pa crka da ni večje.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ka ty a , nedelja, 10.05.2009 : 02:40:13
05-pika dobrodošla na forumu :)

Nam lahko pokažeš kakšno slikco tvojega psa?
 Meni je ta pasma ena najlepših ampak nevem če sem kdaj videla kakšnega z nekopiranimi ušeski.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 10.05.2009 : 04:44:46
Repov se ITAK ne kupira.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: _martina , nedelja, 10.05.2009 : 08:57:10
deso... KOPIRAŠ jih pa lahko..  :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , nedelja, 10.05.2009 : 09:09:27
05-pika komaj čakam, da vidim slikico tvojega psa! Jaz imam vse pasme raje nekupirane, samo se ne spomnem da bi to pasmo videla z ušesi :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 10.05.2009 : 18:22:25
Deso hude fotke, se vid da Lena ful uziva :)

ojla ljubitelji ast!
tudi sama imam že tri lete takega psa in sem preprosto navdušena nad njimi kako so razumevajoči igrivi in človeka preberejo kot odprto knjigo.
pri tvojih slikcah moon pa me je zmotilo,da imajo vsi pesi kopirana oz. obstrižena ušesa,drugače pa so zelo lepe slikce.
moj ast nima obsriženih ušes ne repa pa je useeno grozen na izgled po duši pa crka da ni večje.

Kot ti je ze Deso napisala - Amstaffom se repov ne kupira, moji psi pa so kupirani iz povsem simpl in sicer estetskega razloga.

Pa da malo osvezim rezlutate,

na CAC MB in na specialki konec aprila so se nase babe super odrezale, Jolly CAC, Dixi ZP1, na specialki pa Jolly R.CAC, Dixi ZP1, Bacho ZP in pa Dixi puppy BIS1, Bacho puppy BIS2, najlepsa vzrejna skupina, in pa prvo mesto v parih (Bacho in Tula). Slike. (http://picasaweb.google.si/sorayas.edition/UntitledExport#)

Pa se rezultati s CACIB Zadra:
1. dan: CAC, CACIB
2. dan: R.CAC, R.CACIB
3. dan: CAC, R.CACIB

Se ena fotkica od pasje bande :)

(http://lh3.ggpht.com/_5OqhjM-VBIY/SfMmR1WoOfI/AAAAAAAAAIA/UQpsuT1okH8/s800/Navje%20april%202000%20215-2.jpg)

LP


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , nedelja, 10.05.2009 : 19:25:27
Uau Moon čestitke! :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kalsang , sreda, 13.05.2009 : 17:27:31
Čestitke! Fotka bande je pa fenomenalna. :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Micika , četrtek, 14.05.2009 : 08:18:31
prekrasni modeli => prekrasna fotka  ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: kocka , četrtek, 14.05.2009 : 08:31:14
Aaaa, kako so fini :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , petek, 22.05.2009 : 11:19:02
Dekl'ca u rožcah :)

(http://www.moj-album.com/slike/33041/SW8wp_rgMKToYBQU.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , petek, 22.05.2009 : 22:14:32
 ;D ;D ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 01.06.2009 : 17:20:55
Par novick :)
Za nami sta dve razstavi in sicer CACIB Salzburg kjer je Jolly dobila CAC in rCACIB, vceraj pa smo bili v Hrusici kjer je pobrala CAC in BOB. :)
Pa se par novih fotk od Dixi, od Jolly zal nimam nobene..


(http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4673/176/14/1532351441/n1532351441_1093958_1485549.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs092.snc1/4673_1136969394401_1532351441_1093945_3450936_n.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4673/176/14/1532351441/n1532351441_1093949_5935055.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4673/176/14/1532351441/n1532351441_1093946_1009586.jpg)

Po dolgem casu sta sla na razstavo tudi Misko in Nacho, kot bodyguarda seveda :D
(http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4673/176/14/1532351441/n1532351441_1093943_6197132.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 01.06.2009 : 21:27:03
Iii čestitke!  :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 29.06.2009 : 17:25:33
Hvala :) Pa se par novejsih slik iz krajsega dopusta kjer sta bejbi uzivali 100/h.. :)


(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs088.snc1/5069_1147905027785_1532351441_1126872_230928_n.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs088.snc1/5069_1147905107787_1532351441_1126874_7415909_n.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs088.snc1/5069_1147905147788_1532351441_1126875_5396402_n.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs088.snc1/5069_1147905467796_1532351441_1126883_2594598_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs088.snc1/5069_1147906467821_1532351441_1126908_65850_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs108.snc1/5069_1147905827805_1532351441_1126892_8339497_n.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs108.snc1/5069_1147906547823_1532351441_1126910_2466414_n.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs088.snc1/5069_1147906787829_1532351441_1126915_4801944_n.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs088.snc1/5069_1147906587824_1532351441_1126911_920800_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs088.snc1/5069_1147906667826_1532351441_1126912_2644969_n.jpg)

Ostale pa tukaj. (http://www.facebook.com/album.php?page=1&aid=86319&id=1532351441#/album.php?aid=86319&id=1532351441)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 29.06.2009 : 17:28:00
Pa se tole..
Isce se nov solastnik za Bachota, perspektivnega samcka iz preteklega legla iz kombinacije Sola Dils Jolly Joker x Fraja NE Techno Ticket. Vse informacije in pogoji na ZS, *** ali na telefon ***, samo resni.


(http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2128/176/14/1532351441/n1532351441_927111_2854.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2128/176/14/1532351441/n1532351441_927110_2299.jpg)
4 mesece
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs016.snc1/2985_1116128193384_1532351441_1034849_1555511_n.jpg)
6 mesecev


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , petek, 03.07.2009 : 09:03:03
Lepotcu želim krasen dom!  :-*
Dami sta pa uživali na polno!  8) 8)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , petek, 10.07.2009 : 10:44:31
hey hej ...jaz sem pa tukaj nova in vidim super fotke od stafordov :) ker imam tud jaz eno doma, stara 9 mesecev, sem se odločila da se vam malo pridružim za kak čvek :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , petek, 10.07.2009 : 10:48:17
hmmm...a mi kdo pomaga kako naložim v svoj profil fotkico in pa kako kakšno dam gor, da vam še jaz pokažem kaj za eno punco imam jaz doma :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , petek, 10.07.2009 : 10:51:14
Za profilno slikco moraš imeti ustrezen uporabniški paket, za naložit slikco pa moraš najprej naložiti v Mojalbum ali photobusket ali kaj podobnega in potem od tam preneseš sem ;) Lahko ti pa pomagam in jaz napopam fotke, ti pa mi pošlješ slike na mail. :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , petek, 10.07.2009 : 13:57:11
aha, madoniš prava znanstvena fantastika ;) pa je tisti paket potem plačljiv al kako. sorry za butasta vprašanja sam kje si pa loh kaj te stvari preberem...mal bl na hitro sem ponavadi tukaj...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: aska2005 , petek, 10.07.2009 : 14:04:19
osi, je plačljiv in kaj več si lahko tukaj (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1484.0.html) prebereš :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , petek, 10.07.2009 : 20:12:18
hvala za pomoč :)
ima morda kdo izkušnje s kako alergijo pri stafoprdih? moja je namreč dobila neke rdeče flekce po nogah :( smo zdaj na dieti, da vidimo kaera hrana ji to povzroča, če sploh je to od hrane. sem slišala, da so baje stafordi zelo podvrženi alergiji na pršice...
mi kdo lahko o tem kaj več pove oz. ima kakšen nasvet?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kalsang , petek, 10.07.2009 : 21:58:47
Lahko je tudi od cvetoče trave. Operi ji noge s plivasept šamponom in namaži z jodom. Po vsakem sprehodu po travi ji noge spet operi s plivaseptom.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , sobota, 11.07.2009 : 08:28:22
hmmm, to bi pa res bilo možno. Sama niti pomislila nisem na to. Ker je pa res, da prej tega nisem opazila in se mi je čudno zdelo zakaj se že prej ni pojavilo, če bi bilo od hrane. Pri veterinarju pa tudi ni noben dal namiga, da bi bilo lahko to celo od trave, in smo takoj prešli na dieto, z izločanjem določene hrane. Vsekakor bom poizkusila tvoj nasvet in res FUUUUL hvala za pomoč!!! :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 17.07.2009 : 00:12:32
Osi, res je mozno da je zaradi trave, tudi pri Jolly se je ze zgodilo da je bila vsa lisasta po trebuhu..

Par novih fotk z morja :)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs139.snc1/5930_1160970594416_1532351441_1170483_1987088_n.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs139.snc1/5930_1160970834422_1532351441_1170489_7076745_n.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs159.snc1/5930_1160988074853_1532351441_1170574_6970821_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs159.snc1/5930_1160988634867_1532351441_1170588_8200535_n.jpg)

Par novih z morja :)
(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs159.snc1/5930_1160988994876_1532351441_1170597_2926993_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs139.snc1/5930_1160989114879_1532351441_1170600_3983035_n.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs159.snc1/5930_1160989354885_1532351441_1170606_5886327_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs159.snc1/5930_1160988314859_1532351441_1170580_8136846_n.jpg)

Jolly in Shyla :)
(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs139.snc1/5930_1160990834922_1532351441_1170643_6041115_n.jpg)



Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , petek, 17.07.2009 : 07:22:38
Sara kje sta pa bili to, da sta bili lahko pesjanki spuščeni na plaži?
Drugeče pa fenomenalne fotke!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , petek, 17.07.2009 : 07:25:09
bomo vidli, ko bo vsa ta trava nehala cvetet in upam da je to res to.
Mimogrede, fuuuuul luštne fotkice :) Sam to moraš biti pa tudi že malo fotografa za kaj tazga, ni sam fotič :)
A je dixie stara približno 8 mesecev zdaj? Sem bila tudi jaz skoraj lastnica enega od tvojih kužkov iz legla. Kok je pa visoka in težka? Obe sta zelo lepi. Naša je po višini spodnji kriterij za AST- cca 42cm in včeraj stehtana na 21kg. Stara pa 10 mesecev. še malo pa bo eno leto :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: frigga , petek, 17.07.2009 : 08:14:24
osi, moja psica je tudi imela izpuščaje po trebuščku, najverjetneje zaradi trave, umazane vode in vročine. Že po prvem umivanju s plivaseptom se ji je stanje full izboljšalo, po drugem pa ji je izginilo čisto vse.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , petek, 17.07.2009 : 10:30:26
Krasne slikice!!   :-* :-* 3. je za v okvir..  8)
Dober fotoaparat+dober fotograf..  ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , petek, 17.07.2009 : 10:49:46
frigga, morda čisto neumno vprašanje, samo kje se pa kupi ta šampon? v vseh pasjih trgovinah? Tnx


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , petek, 17.07.2009 : 10:52:58
če mi uspe, boste na spodnji povezavi lahko videli mojo osi...sicer bolj dvomim da mi bo, ampak probat ni greh.
http://www.facebook.com/home.php?#/album.php?aid=181204&id=822705108


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , petek, 17.07.2009 : 11:00:59
Plivasept kupiš pri vet-u ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ironcat , petek, 17.07.2009 : 11:03:41
Jaz sem ga kupila v lekarni, ampak mora biti kopel, ne lotion.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , torek, 04.08.2009 : 10:43:34
Oj :)
Dixi ima 23,5kg in je sedaj stara 9 mesecev.

Sara kje sta pa bili to, da sta bili lahko pesjanki spuščeni na plaži?
Drugeče pa fenomenalne fotke!

Hvala :)
Bili smo na privat plazi na Crvenem vrhu, ima kolegica vikend in zraven spada tudi plaza. Je pa super ker se ne rabis z nobenim obremenjevat, psi spusceni, milina :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , torek, 04.08.2009 : 11:15:56
Za Dixi se zdi da je v vodi bolj doma kot na kopnem, še nisem videla mladiča ki bi bil med plavanejm tako skuliran in neumoren. Super psica s karakterjem, res.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: pillow , torek, 04.08.2009 : 13:44:05
Pozdravljeni,

krasne slike ni kej. Zanima me kdaj ste zaceli s kopanjem v morski vodi (starost)? Namrec moj pes po kopanju v slani vodi, dobi naslednji dan drisko. Je to trenutno, zaradi starosti (imel je 5 mescev) ali bo to vedno tako? Hvala za odgovore.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , torek, 04.08.2009 : 16:06:14
Za Dixi se zdi da je v vodi bolj doma kot na kopnem, še nisem videla mladiča ki bi bil med plavanejm tako skuliran in neumoren. Super psica s karakterjem, res.
Res :) Drugac pa hvala, tale moja pipi je res ena posebna bejbika, taka lubica :)

Mislm da se je Dixi prvic kopala v morju pri cca. 4-5 mesecih, ima pa tudi ona vedno takrat drisko.. ponavadi se ful vode spije in je kot en sodcek ko pride ven, ko se pokaka je pa spet normalna.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Lynn , torek, 04.08.2009 : 16:31:12
Zelo lepi psi in super slikce! :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , torek, 04.08.2009 : 19:58:02
Pozdravljeni,

krasne slike ni kej. Zanima me kdaj ste zaceli s kopanjem v morski vodi (starost)? Namrec moj pes po kopanju v slani vodi, dobi naslednji dan drisko. Je to trenutno, zaradi starosti (imel je 5 mescev) ali bo to vedno tako? Hvala za odgovore.
Zelo verjetno je usput popil morsko vodo.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: kocka , sreda, 05.08.2009 : 06:59:47
Naši so vedno imeli konkretno drisko po slani vodi, ki pa je trajala samo kakšen dan in ne več.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: pillow , sreda, 05.08.2009 : 09:23:39
Moj je imel tud samo naslednji dan. Se pravi se to s casoma nc ne izboljsa? V kolikor popije slano vodo, bo imel naslednji dan drisko? Starost ne igra vloge (razen verjetno to, da odrasel nebo sel dvakrat na led)?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 05.08.2009 : 10:43:03
Slana voda požene ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , ponedeljek, 10.08.2009 : 10:57:13
driska sam če popije slano vodo, drugače pa ni težav. Moja Osi ni mela nikoli driske, zgleda da že ve, da je bolš da ostane pri svoji posodi z vodo kar se tiče pitja ;) Drugač pa mala uživa v vodi 100% uro, čim jo vidi, začne tok vlečt, da se enostavno vdaš in uživaš v njenem čofotanju. Je pa tudi ona v vodo šla že tam nekje pri 5 mesecih.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 15.08.2009 : 23:59:40
Par novih fotk, so babe spet malo uzivale :)

Shyla
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs131.snc1/5610_1180550083891_1532351441_1234100_3697991_n.jpg)

Jolly
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs131.snc1/5610_1180550723907_1532351441_1234116_3292407_n.jpg)

Dixi
(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs131.snc1/5610_1180551203919_1532351441_1234128_445185_n.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs151.snc1/5610_1180551403924_1532351441_1234133_2649821_n.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs131.snc1/5610_1180551563928_1532351441_1234137_1692349_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs151.snc1/5610_1180551363923_1532351441_1234132_1479164_n.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs131.snc1/5610_1180550123892_1532351441_1234101_3052599_n.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs151.snc1/5610_1180550323897_1532351441_1234106_7354980_n.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs151.snc1/5610_1180550363898_1532351441_1234107_1771660_n.jpg)

Lahko noc :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: pillow , nedelja, 16.08.2009 : 09:21:10
Krasne slike. O poklicu fotografa si kdaj razmisljala?  :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , nedelja, 16.08.2009 : 18:05:47
Krasne slikice! :-*
Tvoje babe res zelooo uživajo! :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 02.09.2009 : 14:07:15
Zivjo :)
Ta vikend smo bili v Trbovljah kjer je Jolly dobila CAC, Bacho pa PRM.

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs208.snc1/7526_1193032715949_1532351441_1275764_5929740_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs228.snc1/7526_1193032395941_1532351441_1275756_3172419_n.jpg)

Sola Dils Proud to be mine aka Rocky pa je pobral CAC, BOB, in pa 3. grupo v BISu.

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs208.snc1/7526_1193032475943_1532351441_1275758_2094917_n.jpg)

Cestitke vsem! V naslednjih dneh pa sledijo fotke iz Bohinja, smo sli prejsnji teden na izled pa jih se nisem imela casa zrihtat :)
LP


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 04.09.2009 : 12:16:44
Evo obljubljene fotke iz Bohinja :)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs208.snc1/7526_1194663836726_1532351441_1282352_6409454_n.jpg)

Mazica :)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs208.snc1/7526_1194663876727_1532351441_1282353_2583918_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs228.snc1/7526_1194663996730_1532351441_1282356_6905536_n.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs228.snc1/7526_1194664036731_1532351441_1282357_4696839_n.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs208.snc1/7526_1194664076732_1532351441_1282358_4616805_n.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs208.snc1/7526_1194664116733_1532351441_1282359_2362212_n.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs228.snc1/7526_1194664236736_1532351441_1282362_63430_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs208.snc1/7526_1194664316738_1532351441_1282364_5399085_n.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs208.snc1/7526_1194664436741_1532351441_1282367_2174948_n.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs228.snc1/7526_1194664276737_1532351441_1282363_2919360_n.jpg)



Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 04.09.2009 : 17:36:46
Moon, pa ne da je na tretji fotki z razstave crnobeli pes? Mimogrede, tale Bacho je pa tako simpaticen s temi useski. :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , sobota, 05.09.2009 : 13:18:59
Super fotke.

bacho je pa full lep in orn dec :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , nedelja, 06.09.2009 : 12:41:44
Jap, na tretji fotki je crnobel pes.. zakaj :) ?
Backo je pa res smesen napram ostalim s temi useski, tak smotko zgleda, ampak mu pasejo :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 09.09.2009 : 11:25:32
Ker do zdaj se je veckrat izkazalo, da je pes samo zelo zelo temnorjav oz temno-tigrast. :( Padam na crnobele. :P ;) :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 11.09.2009 : 07:50:18
Aja hehe.. :) jst pa preferiram rjavo bele in tigraste :) Crn mora bit res lepo obarvan da mi je vsec.

Se dve slikci iz pasje sole..

(http://lh3.ggpht.com/_AlldAZQihVI/Sqa71I2ET1I/AAAAAAAALDE/k8X5fesbgt0/s576/DSC_0051-2.jpg)

(http://lh4.ggpht.com/_AlldAZQihVI/Sqa8daSEnXI/AAAAAAAALFE/Ygz_gPR2Q1g/s576/DSC_0100-2.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Soul , petek, 11.09.2009 : 09:25:08
A jaz prav vidim, da na prvi slik'ci miško ovohava?!?!  :D ;D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: moonbeam , petek, 11.09.2009 : 10:00:02
A jaz prav vidim, da na prvi slik'ci miško ovohava?!?!  :D ;D

Ziher je vegetarijanec   :P


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 11.09.2009 : 16:08:24
Jap :) Se zdej ne vemo a je bil krt al je bla miska, ampak odkril jo je prav Bacho in jo cel cas spremljal.. :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , torek, 20.10.2009 : 10:07:26
OJLA,

imate v soboto ali nedeljo čas po 14:00 uri, da bi se dobili v črnučah z našimi pesjanarji.
Pišem namreč diplomo o primerjavi pasem SBT in AST, tekom sprehoda bi malo fotka naše pesjanarje.
Kdo je za in ker dan vam odgovarja, potem ko bo večina za en dan se bomo tisti dan dobili.

Hvala!

Tjaša


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 21.10.2009 : 12:03:47
Danes mineva eno leto odkar so na svet prijokali nasi otrocicki, Dixi, Shyla, Tula, Missy, Bacho in Snoopy! Mladina vse najboljse!!  :-* :-*  :D



Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sreda, 21.10.2009 : 12:08:50
Kaj.. žee?!! :D :D
Vse naii naiiii :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , sreda, 21.10.2009 : 12:15:57
Joj gre čas hitro!
Vse najboljše!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 21.10.2009 : 17:39:34
Ja, res gre hitro :) Hvala :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , četrtek, 22.10.2009 : 11:26:57
Prvotno smo se odločili za soboto, ker naj bi bil vreme boljši se pravi v soboto ob 14:00 v Črnučah pri Panda baru! :)
Če bo lilo kot iz škafa oddpade in se dobimo v nedeljo. ;)


Aja pa še to, če bi kdo prišel brez psa, ste tudi vabljeni.  8)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , ponedeljek, 26.10.2009 : 12:27:44
oo...škoda da sem zamudila to srečanje :((( če bo še kdaj kakšno prosim nujno povejte, da še mi z našo osi pridemo. kako je pa bilo? kakšna fotkica??


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , torek, 27.10.2009 : 17:49:49
V nedeljo je bilo super, smo pa danes ponovili sprehod, v manjsem stevilu pa vseeno :) Slikce sledijo, upam da je kaksna ratala.


Pa se ena novicka..


Pricakujemo mladicke, Jolly ima rok 30. novembra, mogoce kak dan prej ali kasneje, odvisno kako se bo gospodicna odlocila :) Vceraj smo na UZ videli 6 kepic :)

Sola Dils Jolly Joker    ×     Galaxy Long Step

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs040.snc3/12733_1233678492068_1532351441_1390789_7087058_n.jpg)


(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs020.snc3/12733_1233678652072_1532351441_1390793_4455795_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , torek, 27.10.2009 : 18:20:40
Čestitke!!! :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , torek, 27.10.2009 : 18:56:09
ekola moje fotke iz nedelje  :)

(http://www.shrani.si/t/h/Pi/1l7sIVjv/picture-009.jpg) (http://www.shrani.si/?h/Pi/1l7sIVjv/picture-009.jpg)

(http://www.shrani.si/t/1e/10Y/2xvA4ixm/picture-027.jpg) (http://www.shrani.si/?1e/10Y/2xvA4ixm/picture-027.jpg)

(http://www.shrani.si/t/1R/12J/3SlZrObp/picture-045.jpg) (http://www.shrani.si/?1R/12J/3SlZrObp/picture-045.jpg)

(http://www.shrani.si/t/1Z/Gy/3LhVRSo/picture-051.jpg) (http://www.shrani.si/?1Z/Gy/3LhVRSo/picture-051.jpg)

(http://www.shrani.si/t/1a/XF/1goj1TRN/picture-078.jpg) (http://www.shrani.si/?1a/XF/1goj1TRN/picture-078.jpg)

(http://www.shrani.si/t/t/n8/4OPnHAhv/picture-088.jpg) (http://www.shrani.si/?t/n8/4OPnHAhv/picture-088.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ka ty a , torek, 27.10.2009 : 21:39:29
Lepe slike! Meni je ta pasma zelo zelo všeč :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , sreda, 28.10.2009 : 07:38:12
hvala  :)
kera pasma zdej ast ali sbt?  ;D :P


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ka ty a , sreda, 28.10.2009 : 08:12:55
AST mi je bolj všeč, zelo zelo zelo všeč.  :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , sreda, 28.10.2009 : 09:51:58
čestitke jolly :) je parjena z enakim samcem kot lansko leto?
slikce iz sprehoda so pa luštkane...škoda da nas ni bilo :( pa kdaj drugič!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , sreda, 28.10.2009 : 09:53:39
ravno vidla da ni isti samec... je pa ta kar lepotec :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , sreda, 28.10.2009 : 09:54:39
še nekaj...a je črno bel? se ne vidi najbolje. vem da je bil lani tigrast...uu to bojo lepi cukri vn prišli :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 28.10.2009 : 10:41:45
Hvala :) Ja res je crnobel, za svojo starost je super razvit (pes ima samo 16m), kmalu po parjenju pa je postal mladi vice ch sveta! :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , sreda, 28.10.2009 : 12:19:41
uuu, sam 16 m...res hud lepotec! hmm...ne vem če ne bi naši osi kar privoščila družbo ;) je cena za mladičke že kaj znana?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , sreda, 28.10.2009 : 13:55:32
slikce iz sprehoda so pa luštkane...škoda da nas ni bilo :( pa kdaj drugiè!

pa drugič, drugače je bilo pa kar dolgo objavljeno za tale sprehod.  ::) ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , sreda, 28.10.2009 : 14:52:36
ja saj verjamem...sam sem bla na poti pa še ena operacija pa nisem nič čekirala... vsekakor fajn zadeva in vidim da ste se imeli super! :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 28.10.2009 : 15:55:17
uuu, sam 16 m...res hud lepotec! hmm...ne vem če ne bi naši osi kar privoščila družbo ;) je cena za mladičke že kaj znana?
Je znana ja, ampak bodocim interesentom/kupcem preko telefona ali emaila. Kdor ve kaj kupuje itak ve koliko je okvirna cena.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , petek, 06.11.2009 : 08:39:29
a mogoče kdo ve, če se lahko na pasjo razstavo pride s kužkom, kljub temu da se on ne razstavlja??? tnx


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , petek, 06.11.2009 : 09:26:58
Lahko ja.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ren , petek, 06.11.2009 : 09:37:06
osi, lahko ja, samo je bolje, da si razstavo ogledaš sam/a, s prijatelji, ker je na razstavah gneča. Veliko razstavljalcev se mora dobesedno skomolčkati, da pride do ringa. Poleg tega pa lahko pes stakne npr. kužni kašelj. Treba se je tudi vprašati, če bi mu sploh pasalo biti v taki gneči. LP!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: osi , petek, 06.11.2009 : 10:12:18
hvala za info :)
Ren, hvala tudi za dodaten nasvet...pomoje bo res bolje da naša psička ostane kar doma...bova tudi mi imeli več od same razstave ker nam ne bo treba stalno pazit kaj naša razgrajačica počne :) Vsekakor pa ji doma na toplem tudi ne bo hudega...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sobota, 07.11.2009 : 08:28:10
A prideta v Vrtojbo? Se vidimo :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 16.11.2009 : 00:32:37
Koncno smo na spletu :) Prijeten ogled,
*****/


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 16.11.2009 : 00:42:17
Nice, čestitke!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 16.11.2009 : 00:51:59
Hvala :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 16.11.2009 : 01:59:56
Evo se dve slikci nosecke :)
(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs014.snc3/12169_1249152118899_1532351441_1429961_1272987_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs014.snc3/12169_1249152078898_1532351441_1429960_7021753_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 16.11.2009 : 09:37:44
Lepa stran!
Kok mladičkov pa pričakuje? Lepa mamica!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 16.11.2009 : 11:00:01
Na UZ smo jih videli 6, tako kot lani.. Sam glede na to kok je okrogla, je mozno da bo kaksen vec :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 16.11.2009 : 11:25:21
Jaz se spomnim UZ-ja pri novofundlandki- je videl 4, bilo jih je pa 9!!
No držim pesti, da bo vse v redu potekalo.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 16.11.2009 : 15:33:55
Čestitke! Krasna spletna stran in seveda držimo pesti za mladičke in mamico ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: medy , ponedeljek, 16.11.2009 : 16:42:21
pozdravljeni!

jst bi pa prosil, če lahko kdo predlaga kakšno kakovostno literaturo o AST-jih

najlepša hvala in lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 25.11.2009 : 00:58:11
Predvidevam da so pri Soraya's Edition utrujeni.. :)

Čestitke za 10 prekrasnih kepic!!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 25.11.2009 : 10:15:09
Hehe mas prov ja, res smo bli mal utrujeni.. :)
Evo slikce nasih 10 razgrajacev, imamo 4 fantke in 6 punc :)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1255691642383_1532351441_1444593_5239743_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1255691562381_1532351441_1444591_634260_n.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1255691602382_1532351441_1444592_1134642_n.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1255691722385_1532351441_1444595_2798098_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 25.11.2009 : 10:15:59
Pa hvala za cestitke Maja :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Penny , sreda, 25.11.2009 : 10:23:19
Opala in to kar 10! To pa ni kar tako  :D
Ta na 3. sliki je sigurno punčka - kot kakšna rožica je  :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 25.11.2009 : 10:56:14
Ja letos je kar orng cifra :)
Tisti na tretji slikci je pa fantek :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Nanook , sreda, 25.11.2009 : 11:00:31
Cestitke Moon! A je tadrug crn (na drugi fotki mislim)?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 25.11.2009 : 11:31:23
Jap... crnuhov je kar 6 :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kalsang , sreda, 25.11.2009 : 11:33:41
Čestitke! :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Ory , sreda, 25.11.2009 : 11:50:58
Uaaaa cestitke Sara!!!  :) Prekrasno leglo, komaj cakam da malo odrastejo in da vidim kako se bodo te barve razvile.... ful mi je vsec, da so tako razlicni. Kaksni nacrti, da bo ostala se ena samicka doma??  ;)

lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Yo , sreda, 25.11.2009 : 12:16:09
Sara, iskrene čestitke  :-* :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ka ty a , sreda, 25.11.2009 : 12:17:15
Čestitke, res so cukri ;) :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sreda, 25.11.2009 : 15:42:00
Uaaau tole pa je cifra!! :D
Čestitke in vsoo srečo s tamalimi! :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 27.11.2009 : 13:39:29
Hvala za cestitke :) Malcki odlicno napredujejo, zdej so ze tapravi bajsiji :)
Evo par novih fotk ..


Punce
(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1257012155395_1532351441_1448010_1994202_n.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1257012195396_1532351441_1448011_6832622_n.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1257012235397_1532351441_1448012_5423530_n.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1257027035767_1532351441_1448045_5719626_n.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1257027075768_1532351441_1448046_1450064_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1257012115394_1532351441_1448009_3297068_n.jpg)

pa se fantje

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1257027155770_1532351441_1448048_1011429_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1257027235772_1532351441_1448049_6588869_n.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1257029395826_1532351441_1448055_1059354_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1257029435827_1532351441_1448056_1943171_n.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1257012075393_1532351441_1448008_1339927_n.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1257027115769_1532351441_1448047_1574658_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 06.12.2009 : 00:28:49
Prekrasni so :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: stafford16 , četrtek, 10.12.2009 : 18:03:07
lep pozdrav imam eno vprašanje tudi sam imam psa te pasme star je 7 mesecev in ima okrog 28 kg ni debel ali kaj podobnega je pa tudi velik tako kot v opisu pasme zanima me če je to normalno in koliko naj bi se še zredil in koliko zrasel najlepša hvala za odgovore lp jani


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 11.12.2009 : 11:53:11
Veliko je odvisno od same konstitucije psa, je pa 28kg pri 7 mesecih kar veliko.. daj objavi kaksno fotko, bo lazje :)


Evo par novih slikic.. v torek so napolnili 2 tedna :)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1268793409919_1532351441_1476051_3314544_n.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1268793449920_1532351441_1476052_6219425_n.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1268793529922_1532351441_1476054_4632603_n.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1268793569923_1532351441_1476055_7415571_n.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1268793609924_1532351441_1476056_4400949_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1268793729927_1532351441_1476058_7477563_n.jpg)

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1268793809929_1532351441_1476060_7306596_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1268793969933_1532351441_1476064_2210238_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , petek, 11.12.2009 : 12:45:43
Čist preveč cukra! :-* Full so lepi!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , petek, 11.12.2009 : 15:40:54
Oh oh oh, kakšne kepice! Pa vsi lepo rastejo, kljub velikemu številu! Pridna mamica! :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 11.12.2009 : 15:43:35
Ma neee noo, a crni na rjavo vlecejo? No, sej so "vseeno" cukri, vsi. :-* :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: stafford16 , petek, 11.12.2009 : 18:04:31
Veliko je odvisno od same konstitucije psa, je pa 28kg pri 7 mesecih kar veliko.. daj objavi kaksno fotko, bo lazje :)

evo nekej mi je uspelo ampak se sploh ni hotel slikat zato so slike temu primerne :D

(http://www4.slikomat.com/09/1211/o6u-111220.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4141482.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1211/xbd-111220.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4141485.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1211/m25-111220.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4141486.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1211/smd-111220.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4141487.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1211/tsq-111220.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4141492.htm)

se upravičujem za slabo kvaliteto slik lp jani


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: stafford16 , nedelja, 13.12.2009 : 19:50:23
še mau slikc od enga sprehoda dons:d
(http://www4.slikomat.com/09/1213/mc6-Foto.1.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4147960.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1213/9k-Foto.1.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4147965.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1213/d8b-Foto.1.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4147967.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1213/auz-Foto.1.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4147968.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1213/nr8-Foto.1.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4147972.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1213/b6q-Foto.1.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4147973.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1213/uhg-Foto.1.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4147976.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1213/v2-Foto.1.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4147979.htm)
(http://www4.slikomat.com/09/1213/ook-Foto.1.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/4147980.htm)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , torek, 15.12.2009 : 11:14:08
Meni ne izgleda nic predebel..

Nanook, ja en mal na rjavo potegne na doloceni svetlobi, ampak minimalno :)
Evo dve novi za cuker dvignt  ;D

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1272267096759_1532351441_1484511_8214869_n.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1269223540672_1532351441_1477042_5039224_n.jpg)

Pa se mamica :)
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1272275576971_1532351441_1484534_6911965_n.jpg)

Dixi :)
(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1272275256963_1532351441_1484526_7070744_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1272275376966_1532351441_1484529_1341580_n.jpg)

Pa se par mal starejsih..

(http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1263055386472_1532351441_1463643_7083465_n.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1263055306470_1532351441_1463641_1837967_n.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1263055186467_1532351441_1463638_2858286_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1263054866459_1532351441_1463630_1813836_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , torek, 15.12.2009 : 18:06:02
Awww kakšne slikice! :-* Krasni so vsi po vrsti!
Zadnja pa zmaga.. :-* Hehe Dixi gleda malo zaskrbljeno, ko jo čivava osvaja! ;D



Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: stafford16 , sobota, 19.12.2009 : 15:02:40
lepotci :P :D tale rjava svetla je man najlepš pr tej pasmi:P


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ka ty a , sobota, 19.12.2009 : 15:06:46
Moon čudovite slike.

Imam pa eno vprašanje... Ste mogoče iz Vrhnike?

Točno tako psičko vidim zelo velikokrat :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Zoia , sobota, 19.12.2009 : 15:48:53
Men pa predzadnja zmaga - čist sinhrono gibanje  :o


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 21.12.2009 : 00:35:08
Ja res sta usklajena ko se gre za zogico he he :)

Katya, ne to pa nismo mi, verjetno srecujes psicko po imenu Bonnie :)

Par novih slikic od ta velikih :)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1277050736347_1532351441_1493964_4629202_n.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1277051016354_1532351441_1493971_1168663_n.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1277051096356_1532351441_1493973_5861672_n.jpg)

(http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1277051576368_1532351441_1493984_1871041_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1277051976378_1532351441_1493993_7825617_n.jpg)

(http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1277052056380_1532351441_1493995_4768238_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1277052776398_1532351441_1494012_1193875_n.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1277052976403_1532351441_1494017_2797874_n.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1277053096406_1532351441_1494020_4329085_n.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs052.snc3/13936_1277395664970_1532351441_1494757_6875637_n.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs072.snc3/13936_1277395704971_1532351441_1494758_3773561_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 21.12.2009 : 07:51:23
Hude slike!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ka ty a , ponedeljek, 21.12.2009 : 08:36:43
Morda.

Imajo pa psičko in psa, res zelo lepa!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 21.12.2009 : 14:09:39
Moja draga Jolly :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , torek, 22.12.2009 : 00:47:15
Jolly je zdele prisla od zunaj, kjer je z najvecjim veseljem lovila snezene kepe.. :) Na sprehodu se nam pa zal se ne more pridruziti..  :-[

Ena slikica male lepoticke.. :-*
(http://i439.photobucket.com/albums/qq113/sorayman/Cuceki048.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , sobota, 26.12.2009 : 16:43:16
Prosim vse lastnike SBT in AST, da rešite anketo.

Pišem namreč diplomsko nalogo, kjer primerjam ti dve pasmi. Na strani boste našli v wordovem dokumentu anketo, katerega si morate shraniti na računalnik in nato rešiti, spet shraniti in naložiti na to stran ali pa mi jo poslati na moj mail tjasa.bozovic1@gmail.com.

Za odgovore se vam iskreno zahvaljujem.

https://sites.google.com/site/anketadiploma2010/system/app/pages/recentChanges



Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , nedelja, 10.01.2010 : 07:58:54
OJ,
lepo prosim vse, ki še niste rešili ankete, da jo čim prej.
Prosim vas pa tudi, da jo razpošljete svojim prijatelje,znancem, ki imajo te pesjanarje (SBT in AST). Lahko tudi nerodovniške!

link do ankete: https://sites.google.com/site/anketadiploma2010/system/app/pages/recentChanges
rešeno anketo pošljite na: tjasa.bozovic1@gmail.com
Hvala!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: oxy , petek, 22.01.2010 : 13:13:49
Zdravo. Moon full lepe slikce ;) Pa me zanima če imaš tudi bullterierko, ker na eni sliki mi zgleda kot, da je bullterierka ( bele barve) ????


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , sreda, 03.02.2010 : 12:12:18
Hvala :) Ne, bullterierka pa ni nasa, je bla samo z nami na sprehodu :)
Par novih fotk ..

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs272.ash1/19972_1316853451390_1532351441_1595904_6385890_n.jpg)

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs192.snc3/19972_1316891372338_1532351441_1595943_1353575_n.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs272.ash1/19972_1316891612344_1532351441_1595944_8337632_n.jpg)

(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs272.ash1/19972_1316853371388_1532351441_1595902_1596853_n.jpg)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs172.snc3/19972_1316891172333_1532351441_1595938_1542005_n.jpg)

(http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs192.snc3/19972_1316891292336_1532351441_1595941_6615743_n.jpg)

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs192.snc3/19972_1319452876374_1532351441_1603419_3484315_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: stafford16 , četrtek, 04.02.2010 : 21:12:37
lepota:P


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: dvapsa , torek, 09.02.2010 : 17:31:53
Res lepe slikce in še bolj lepi psi :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Mala ivy , torek, 16.02.2010 : 08:35:34
Psi su Vam divni!
Ja sam ponosna vlasnica jedne stafordske ljepote. Pokušavm staviti sliku no ne znam kako, pa molim nekoga da mi pomogne s uputama.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , torek, 16.02.2010 : 10:59:40
Lahko odpreš račun na Photobucketu in naložiš slike iz računalnika, potem pa IMG kodo kopiraš sem v to temo in to je to ;) Če ne bo šlo pa napiši, pa ti dam e-mail naslov pa meni pošlješ in bom jaz dala na forum ;)
Iz katere psarne pa je tvoja psička?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: kstendler , petek, 19.02.2010 : 21:56:18
Živjo Smiley

Vprašanje za lastnike Staffordov - ali je v vzgoji in šolanju Stafforda kakšna posebnost (logično imam v mislih šolanje izključno s pozitivno motivacijo, kliker, nagrada, pohvala...), kakšna občutna razlika kot pri šolanju drugih pasem oz. na kaj je potrebno biti še posebej pozoren?

lp


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: blondish , petek, 26.03.2010 : 19:00:55
lep pozdrav!

najprej bi vas vse lepo pozdravila :D doma imam skoraj 9 mesecev staro staffordko Zaro, s katero že pridno hodiva v pasjo šolo :) z veseljem bova izmenjavali izkušnje z vsemi forumovci :D

LP, Ula


Naslov: S terierjem tipa bull na Hrvaško
Poslano od: Asty , ponedeljek, 03.05.2010 : 07:08:16
Lep pozdrav.

Da, se izognete morebitnim težavam pri vstopu na hrvaško z vašim psom tipa bull, je po novem zakonu potrebno poleg urejenega potnega lista imeti s sabo tudi rodovnik. Nov hrvaški zakon prepoveduje uvoz ali tranzit čez državo za vse terierje tipa bull ki, niso registrirani v mednarodnem registru po FCI-ju.
Mi smo rešili težavo tako, da smo poleg potnega lista imeli tidi kopijo rodovnika.

Lep pozdrav in prijetno dopustovanje ob pričetku sezone..


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: tjas , nedelja, 09.05.2010 : 11:25:58
Prosim vse lastnike SBT in AST, da rešite anketo.

Pišem namreč diplomsko nalogo, kjer primerjam ti dve pasmi. Na strani boste našli v wordovem dokumentu anketo, katerega si morate shraniti na računalnik in nato rešiti, spet shraniti in naložiti na to stran ali pa mi jo poslati na moj mail tjasa.bozovic1@gmail.com.

Za odgovore se vam iskreno zahvaljujem.

https://sites.google.com/site/anketadiploma2010/system/app/pages/recentChanges


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: stafford16 , četrtek, 08.07.2010 : 14:27:55
še malo poletnih aktivnosti  :D

(http://www.shrani.si/f/2S/jt/FAhUreJ/foto049.jpg)

(http://www.shrani.si/f/3P/tH/wwPXnJb/foto050.jpg)

(http://www.shrani.si/f/2n/8W/1LymC4mW/foto051.jpg)

(http://www.shrani.si/f/2H/m9/4gusQ4RT/foto052.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 05.11.2010 : 09:25:30
Joj, nemorem verjet kdaj sem nazadnje pisala v tole temo..  :-\ Par novih fotk po dooolgem casu  ;)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs521.ash1/30678_1445815475360_1532351441_1886860_856168_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs281.snc4/40365_1531279251901_1532351441_2116588_7687326_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs187.ash2/45012_1529047316104_1532351441_2109357_6756400_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs189.ash2/45248_1531281731963_1532351441_2116602_2304478_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs623.snc4/58289_1564749128627_1532351441_2202656_4951951_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs028.snc4/33760_1594100342389_1532351441_2261523_6168161_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs156.snc4/37147_1594106862552_1532351441_2261530_6255843_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs076.ash2/37147_1594106942554_1532351441_2261532_5584534_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs833.snc4/69370_1621228380573_1532351441_2316130_1429721_n.jpg)

Pa se cela banda na kupu :)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs028.snc4/33782_1615337593307_1532351441_2302784_1466012_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs300.snc4/41334_1547040685927_1532351441_2162681_851208_n.jpg)

LP


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sobota, 06.11.2010 : 20:19:58
Krasne slikice!!! Modeli so pa itak najlepši! :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ika , nedelja, 28.11.2010 : 17:37:20
Evo pa se je tudi k nam pridružila še ena pasja članica in to je mala Yogi (Sweet Obssesion witch). Za začetek le nekaj slikic:

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs566.ash2/148878_479418407995_626947995_5644113_4961348_n.jpg" id="myphoto">)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1158.snc4/150041_479418577995_626947995_5644117_6068770_n.jpg" id="myphoto">)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1174.snc4/154631_479418697995_626947995_5644120_3450308_n.jpg" id="myphoto">)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1144.snc4/148642_479418777995_626947995_5644121_6267314_n.jpg" width="720" height="482" id="myphoto">)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs580.ash2/150227_479419377995_626947995_5644132_926585_n.jpg" id="myphoto">)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs935.snc4/74821_479419452995_626947995_5644134_2574788_n.jpg" id="myphoto">)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs601.ash2/155308_479418067995_626947995_5644102_8344104_n.jpg" width="720" height="482" id="myphoto">)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs599.ash2/155153_479264402995_626947995_5640606_1194991_n.jpg" width="720" height="482" id="myphoto">)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Luna95 , nedelja, 28.11.2010 : 18:25:33
Ful je lušna :D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , torek, 14.12.2010 : 11:10:11
Dve novi slikci mojih lepotick ;)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs715.snc4/63507_1688614505184_1532351441_2442761_1594916_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1194.snc4/154615_1689376644237_1532351441_2444143_4267442_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , torek, 14.12.2010 : 14:29:20
Eh, moje punce..pogresam vas :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , torek, 14.12.2010 : 19:36:01
:-* :-* :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Moon , petek, 17.12.2010 : 11:06:15
Majci mi pa tebe  :-*

Vsem zelimo vesele praznike :)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1199.snc4/155109_1695541278349_1532351441_2456492_7525281_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: zalarjeva , petek, 17.12.2010 : 23:03:31
Huda fotka! :)
Tudi jaz vam ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: DixZZy , nedelja, 26.12.2010 : 14:12:34
Na predbožični večer smo izgubili našega ljubega Bronxa (ameriškega stafforda), star je bil komaj 7 mesecev. Imeli smo ga samo mesec dni. Ker smo se zaljubili v to pasmo, bi prosila vse, če ima kdo kakšnega mladička Amstat, radi bi zapolnili praznino, ki je ostala po Bronxu. Nočemo nobenega vrhunskega, primernega za razstavo, radi bi psička, ki bi nas imel rad in mi njega. Zaradi finančne stiske bi prosila, če bi kdo psička oddal. Bronxa smo kupili preko oglasnika, od lastnika, ki se je hotel mladičke čimprej znebiti. Tukaj pa vem, da ste pravi ljubitelji psov, zato se obračam na vas.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: fižolova župca , nedelja, 26.12.2010 : 14:50:48
Če boš tako iskala - poceni, brez rodovnika, važno, da vas bo imel psiček rad, se ti kaj lahko zgodi, da te spet kdo nat*gne.
Priporočam preverjeno leglo (rodovnik ni garant, je pa možnost, da se pozanimaš, kako je s predniki in izbereš zdravo linijo od dobrih rejcev in ne od nekoga, ki bo od tebe hotel denar, psi so mu pa samo sredstvo na poti do njega), preveri na netu psarno (tako se reče zadevi, ki jo uradno ustanoviš, ko dobiš vzrejno dovoljenje za psa s papirji), vgooglaj rejca, vprašaj druge rejce, morda najdeš koga, ki je pri njih že kupil in ti pove, ali so se vzreditelji kaj zanimali za mladiča po nakupu... skratka, naj te izuči, enkrat je bilo dovolj, NE kupuj tako kot do sedaj, če nočeš spet težav.
Preberi si na tem forumu recimo tole: http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1265 . Našel boš še marsikaj drugega na to temo... Vsak mesec gre za psa okrog 50€ (hrana, veterinar plus ostalo), počakaj leto in pol, dajaj na stran kot bi psa že imel in boš nabral dovolj. Kupil pa kasneje bolj odgovorno, za dolgo let sreče in pri tem ne boš podpiral prevarantov. In ne - rodovnik ni kos papirja, je zelo pomembna sled za informacijami (o izgledu, zdravju, karakterju), ki ti omogoča ugotoviti, kaj se je dogajalo s predniki in sorodniki tvojega bodočega psa.
Sožalje za Bronxa in prosim, ne ponovi napake...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: DixZZy , nedelja, 26.12.2010 : 15:14:01
Dragi Župca, vse to razumem, in lahko si 100 procenten, da tako sem šla samo enkrat na led. Glede stroškov imaš prav, je pa malo težje  dati 400 ali več evrov na enkrat, kot pa 50 vsaki mesec, če dobiš minimalno zajamčeno plačo. Pa ne me narobe razumeti, da ,,javkam,,.  Bronx je v tem času postal najboljši prijatelj mojemu 8 letnemu sinu, in zaradi tega bi oba rada imela drugega.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ren , nedelja, 26.12.2010 : 15:23:43
Sožalje.

Pred naslednjim nakupom vam svetujem, da si preberete članke o "odgovornem nakupu".

Bi pa dodala še to: sam nakup zdravega, karakterno stabilnega in po izgledu tipičnega pasemskega psa (beri rodovniškega) je še najmanjši strošek. Strošek je: kvalitetna hrana, priboljški, oprema: posodice, ležišča, igrače, povodci, ovratnice, vet. oskrba: cepljenje, razglistenje, sredstva proti zunanjim zajedavcem, morebitne zdravstvene težave, šolanje...


Oglejte si še stran ****. V vzrejnem pravilniku med drugim piše, da je obvezno slikanje kolkov. Veliko vzrediteljev svoje pse testira tudi za ataxio in komolčno displazijo, pregled srca...

Jaz o tej pasmi ne vem veliko, dam pa vam par nasvetov: ne podajte se v nakup prehitro. "Preštudirajte" pasmo (standard:videz+karakter), morebitne zdr. težave in teste, s katerimi se te težave odkrijejo (seveda se ti testi naredijo pred parjenjem), navežite stike z vzreditelji (npr. KZS) in se dogovorite za obisk.

Skratka lotite se nakupa premišljeno, korak za korakom. Ko boste vse skupaj prebrali, premislili, si ogledali predstavnike pasme različnih vzrediteljev, se z njimi pogovorili...boste vedeli, od koga boste psa kupili. Seveda se za obisk lahko dogovorite tudi, če še nimajo mladičkov. Odgovoren vzreditelj leglo planira in vam bo z veseljem povedal, zakaj se je odločil za določeno paritveno kombinacijo, svetoval vam bo o oskrbi, negi, vzgoji in tudi vas malo "izprašal".

Naučite se tudi brati rodovnik, da boste vedeli, kaj sploh pomeni. Tudi o tem je že odprta tema.


 


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ren , nedelja, 26.12.2010 : 15:27:21
A ja, še to: med tem, ko se pripravljate na prihod mladiča, imate čas, da privarčujete za nakup, ki pa bo več kot 400€. Za dober nakup se splača iskati, čakati tudi kakšno leto.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: fižolova župca , nedelja, 26.12.2010 : 15:31:57
DixZZy, verjamem, da je težje dati znesek naenkrat. Ampak mudi se pa s psom tudi ne tako zelo. Daj jih kot rečeno na stran vsak mesec 50 in že v osmih mesecih jih bo 400. Če je problem 50 na mesec, bi jaz resno razmislila o nakupu psa. Teoretično sicer lahko prideš skoz tudi z manj, ampak vedno gre kaj narobe, ko ne sme it. Recimo da dobiš psa s prehransko alergijo - v tem primeru boš potrebovala vsaj 60€ na mesec za hrano. Da ne rečem, če se pojavijo zdravstvene težave... Pred nakupom si dolžna poleg nase in na sina mislit tudi na dobro živali, ki ji boš morala kakorkoli že zagotaljat ok oskrbo. Pa ne zanemarjam čustvenega vidika, ampak tudi to paše zraven, če imaš žival rad in hočeš ravnat odgovorno.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ren , nedelja, 26.12.2010 : 15:40:29
Se strinjam s tabo. Včasih se zgodi kakšnen nepredvidljiv zdravsten zaplet, poškodbe, zato je pametno privarčevati kaj tudi za take zadeve.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Jana , nedelja, 26.12.2010 : 15:42:41
Ne verjamem, da se da za 400 € dobiti stafforda, razen psa od takih ljudi, kot si ga ze kupila. Na silo se zivo bitje ne spravlja v nov dom, ti pa zelis na silo takoj dobiti poceni psa. Te ni izucilo? Daj, preberi kaj o nakupu psa in razmisli o prebranem. Takih, ki jambrajo, kako so bili nategnjeni, v isti sapi pa sprasujejo za nasvet, kje bi jih lahko nategnili spet, je vec kot prevec vsepovsod. Takih nasvetov tukaj ne bos dobila, temvec ti lahko svetujemo le o tem, kako se odgovorno lotiti iskanja psa, ki bo s teboj in sinom po sreci zivel nadaljnih 10+ let.

Ce tukaj isces stafforda, je naslov le pravi vzreditelj rodovniskega psa. Ce isces karkoli drugega, potem to ni prava tema.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: miskica , nedelja, 26.12.2010 : 15:50:15
V kolikor nimate za nakup pravega in preverjenega mladiča, ne razmišljajte o nakupu sploh.  A ni škoda vreči stran 300 ali 400 evrov za psa, ki v kratkem času pogine? Vam enkratna šola ni bila dovolj? Enkrat ste verjeli na besedo, a še kar boste naivni in zaupljivi?
"Domača legla", "domača vzreja", "čistokrvni brez rodovnika" in kar je še takih ugodno zvenečih definicij za naivne kupce, nič od tega ne obstaja. Že leta dobijo rodovnik vsi mladiči v leglu rodovniških staršev z vzrejnim dovoljenjem, zato tisti, ki prodaja brez rodovnika, gotovo nekaj skriva. Zakaj bi sicer nekdo prodajal po 400 evrov, kar lahko z ureditvijo nekaj papirjev in vzrejnim dovoljenjem proda za 1000€ ali še veš?! Dejte se to vprašat preden naslednjič spet nasedete.

Ob minimalni plači in družini pa je pes za vas luksuz, ki bi vam ga toplo odsvetovala.

Pri ZDRAVEM PSU, KI MU NIKOLI NIČ NE FALI, so stroški:
Cepljenje stekline: 40€ letno
Cepljenje kužnih bolezni: 30 € letno
Mesečna doza kvalitetnih briketov: recimo 50€ za večjega psa, kar amstaf tudi je
Priboljški za šolanje: 10€ na mesec (recimo, da ne pretiravate)
Žvake (npr. eno svinsko uho dnevno): cca 20€
Pasja šola: recimo 100€ na semester
Kvalitetna močna ovratnica za bull pasmo: 10€ (recimo, da boste vzeli nekaj cenejšega)
Kvaliteten, močen povodec, primeren za bull pasmo: 15€
Fleksi: 40€
Ležišče, ki bo odporno na vodo, se ga bo dalo obrisati svinjarije, in bo zdržalo napade praskanja, grizljanja...: 50€
Bivalni box: 100€
Šampon: 10€ steklenička

Če pes npr. zaradi bolezni potrebuje antibiotike, to skupaj s pregledom pri veterinarju znese kakih 50€
Stomatološki poseg brez pretiravanja recimo 200€
Šivanje manjše rane, raztrganine skupaj še s kakimi malenkostmi: 50€ in več
Kapljice za vnetje ušes (ki jih dobiš le ob obisku in pregledu pri veterinarju): od 30€ naprej.



Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: DixZZy , nedelja, 26.12.2010 : 16:15:04
Verjetno imate vsi prav in sem se malo prenaglila, in je najboljše malo počakati z nakupom novega psa.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Houdini , nedelja, 26.12.2010 : 16:49:20
Mislim, da se ti ni treba odpovedati lastništvu psa, le izobrazi se o vseh vidikih, še posebno nakupu samem v tem vmesnem času. Res se splača raje izbrati mladiča iz dobrega legla, kjer lahko preveriš kopico podatkov in ti ne treba verjetni le na besedo "prodajalca". Če pa ugotoviš, da ti je pravzaprav vseeno kako izgleda, se pa raje kot da te ponovno "nate***" kak preprodajalec, odpravi v kako dobro zavetišče, kjer kopice psov iščejo nove domove. Pri odraslih psih, ali pa tistih skoraj odraslih je karakter že razvit in tam kjer svoje pse poznajo bodo znali svetovati psa, ki se bo dobro ujel tudi s sinkom ;) imela pa boš nenazadnje tudi manjše začetne stroške ...

Zdi se mi bolj smotrno denar za nakup samega psa najprej "našparati", če je enkraten znesek prevelik. Se strinjam, da je lažje od sebe dati mesečne manjše zneske kot enkraten velik znesek, ampak upoštevati je potrebno tudi sprotne stroške in pa seveda možnost, da se vedno lahko zgodi kaj nepričakovanega.

V tem času, ko se denar nabira pa lahko prebiraš vse o pravilni izbiri mladiča, nepravilnostih, vseh če-jih... ni boš do takrat, ko se vam pasji štirinožec pridruži že popolnoma seznanjena z vsem, in maksimalno borožena z znanjem, ki je edino orožje proti tistim, ki poskušajo  služiti na račun psov in lahkovernih kupcev ;)

Zakaj bi navsezadnje plačevala 400 € za psa, za katerega obstaja velika možnost, da  je bilo z njegovimi predniki nekaj narobe in se je takšna napaka prenesla tudi na potomca? Ali pa 400€ za psa, ki je podoben neki pasmi, pa je mešanec še s čim drugim, kar ima popolnoma drugačen karakter, pa se na ven niti vidi ne in končaš s psom, ki ima recimo izredno rahle živce, kar pri psu, ki bo živel z otrokom prav gotovo ni najbolj priporočljiva zadeva?

Pamet v roke :) Sama že veš, da so psi čudoviti, le ljudje smo včasih nepremišljeni in poskušamo šparati na napačnih koncih ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 26.12.2010 : 18:10:15
Na tem forumu so posamezniki in zavetisca, ki redno oddajajo raznorazne bulle. Uporabnica "Sapa" je ena od njih in pse namesca pri sebi doma in so psi do oddaje kot druzinski clani. Malo precekiraj. Ko gre za ljudi ki pse oddajajo in se z njimi ukvarjajo ter jih res stestirajo na vseh podrocjih, ti bojo tudi povedali ce so absolutno zdruzljivi z otroki in morda ti je to ena od opcij, ko isces novega prijatelja.

Kaj se je pa zgodilo s tvojim psom, ce ni skrivnost?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Houdini , nedelja, 26.12.2010 : 22:24:34
Je v drugi temi že opisala - gliste ...


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kimbo , nedelja, 02.01.2011 : 19:57:29
Pozdravljeni!

Predstavljam vam našega novega prijatelja Kimbota. :) Je rodovniški amstaff, rojen 20.10.2010  -^

(http://s8.mojalbum.com/kimbo-foto_17376598_17421723_18393928.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/kimbo-foto_17376598_17421723_18393944.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/kimbo-foto_17376598_17421723_18393946.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/kimbo-foto_17376598_17421723_18393949.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/kimbo-foto_17376598_17421723_18393952.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/kimbo-foto_17376598_17421723_18393926.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: fižolova župca , nedelja, 02.01.2011 : 20:03:18
Za pojest lušten, sploh predzadnja slikca, ko se vidi, kakšen majhen knedl je v bistvu, hehe :P.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kimbo , nedelja, 02.01.2011 : 21:17:35
Za pojest lušten, sploh predzadnja slikca, ko se vidi, kakšen majhen knedl je v bistvu, hehe :P.

hehe, ja taki mali sod je :D drugače pa hvala! :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Houdini , ponedeljek, 03.01.2011 : 13:07:07
leeeeeeeeepiiiiiiii :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Zoia , ponedeljek, 03.01.2011 : 13:38:23
Kakšno je pa rodovniško ime? Me zanima kje delajo take kjut bučke :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kimbo , ponedeljek, 03.01.2011 : 15:30:57
leeeeeeeeepiiiiiiii :)

Hvala! :)

Kakšno je pa rodovniško ime? Me zanima kje delajo take kjut bučke :)

Njegovo rodovniško ime je Imperial Punisher ( rodovnika še nimam pri roki, je pa v izdelavi ), njegov oče je Quick Thunder Rockstone , mama pa Imperial Jungle Boogie. Oba sta čisto kontra barve kot Kimbo, hehe. :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: all , ponedeljek, 03.01.2011 : 19:48:18
cuker mali :) mama je pa tud krasna!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Kimbo , ponedeljek, 03.01.2011 : 22:33:34
cuker mali :) mama je pa tud krasna!

heh, hvala tudi tebi :D meni je pa oče bol ušeč ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ika , torek, 08.02.2011 : 09:36:15
Evo nekaj slikic naše pisane druščine sedmih.

(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs255.snc6/180328_1839637558721_1473990156_32060112_1270786_n.jpg)

(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/181799_1839639278764_1473990156_32060114_2493420_n.jpg)

(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs778.ash1/166882_1830983222368_1473990156_32045762_6777971_n.jpg)

(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs888.ash1/179618_1830984582402_1473990156_32045773_7648497_n.jpg)

(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs885.ash1/179381_1831002262844_1473990156_32045803_5832535_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: all , sobota, 12.02.2011 : 15:26:31
Kakšna super druščina! :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ika , nedelja, 20.02.2011 : 17:54:51
Evo nekaj novih naše Yogi.


(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/181968_10150111103302996_626947995_6328267_1087253_n.jpg)

(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/180577_10150111108292996_626947995_6328324_2399580_n.jpg)

(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/185902_10150111108857996_626947995_6328327_7163957_n.jpg)

(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/180397_10150111109017996_626947995_6328329_7782196_n.jpg)

(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/180782_10150111109497996_626947995_6328343_6402324_n.jpg)

(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/185608_10150111109977996_626947995_6328349_1483367_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ika , nedelja, 10.04.2011 : 20:35:52
Evo nekaj novih slikc naše čarovnice Yogi.

(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/208529_10150166967832996_626947995_6704438_4984765_n.jpg)

(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/217060_10150166967442996_626947995_6704424_6934322_n.jpg)

(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/207493_10150166967342996_626947995_6704421_6044746_n.jpg)

(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/208577_10150166967697996_626947995_6704433_885487_n.jpg)

(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/207381_10150166967762996_626947995_6704435_7928437_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: sary-spike , torek, 13.09.2011 : 12:41:07
mene pa zanima gdaj dokončno zrastejo te pasme?...pri kolikih mesecih?
hvala!
lp,Sara


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: miky20 , sreda, 01.02.2012 : 15:49:47
Pozdravljeni!
V ****, bojo spomladi imel leglo. Cena mladiča naj bi bila okoli 1000€, ara pri rezervaciji 300€.
Zanima me, če ima kdo od vas že izkušnje z njimi, so vredni zaupanja? 1000€ se mi zdi mičkn velika cena, kaj pravite vi?...Je pa res, da sem pripravljen dati tudi toliko, če bom potem zadovoljen   lastnik in bom dobil odličnega, zdravega psa. Kakšnega komentarja bi bil vesel :) Hvala.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ren , sreda, 01.02.2012 : 19:49:44
Prvo se pozanimaj, kakšni so pogoji za pridobitev vzrejnega dovoljenja. Glede testov: predpisani so osnovni (HD) in priporočljivi (mislim da ED, ataxia, srce). Pregledaš rodovnike obeh staršev (zelo natančno), nato si vzemi čas in si jih oglej v živo, pametno bi bilo poizvedeti tudi o sorodnikih staršev in pa prejšnjih leglih (če so bila). Mene bi zanimala tudi povprečna doba psov v rodovniku, karakter, opravljena šolanja, drugi pasji športi, razstavni uspehi, morebitne zdravstvene težave... Skratka, pogovori se z vzrediteljem. Če se ti zdi cena previsoka, vprašaj vzreditelja, na podlagi česa se je odločil za tako ceno (mogoče so bili stroški pri paritvi: npr. vrhunski plemenjak, paritev je bila opravljena daleč, zdravstveni testi...). Zanimalo bi me tudi, kako skrbijo za brejo psičko, kako bodo skrbeli za leglo (prehrana, cepljenja, razglistenje, socializacija). Vzreditelj, ki si bo vzel čas za socializacijo svojega legla, ti bo znal svetovati, kateri mladič bi bil najbolj primeren zate (seveda, glede na tvoja pričakovanja in kaj misliš s psom početi: razstave, pasji športi...). Pomembno je tudi, da podpišeta pogodbo in pa še nekaj: vse izvide, rodovnike in ostalo preveri.

To sem napisala na splošno, ker nisem ravno poznavalec te pasme. Upam, da ti bo v pomoč.


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: miky20 , četrtek, 02.02.2012 : 20:50:13
hvala za odgovor :), sem se malo pozanimal :)....zmotila pa me je Ataxia....pri psu pise CLEAR pri psici pa CARRIER....mi zna kdo obrazložit,stric google mi ni bil u najboljso pomoč :(


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: SILBA MIA , četrtek, 02.02.2012 : 23:23:13
Mogoče tukaj zveš več :
http://www.antagene.com/uploadfichier/Anglais/Ataxia_note.pdf


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Artillery , petek, 03.02.2012 : 07:33:53
Ne razumem kaj te ima za motit Ataxia. Ce pise da sta clear in carrier pomeni, da bo teoreticno 50% mladicev clear, 50% pa carrier. Carrier pomeni, da so prenasalci, ampak nikoli ne zbolijo. Bat se je treba ko se parijo psi carrier X carrier, ali affected X carrier. Bodi srecen, da obstajamo vzreditelji ki vsaj testiramo, obstaja prevec taksnih, ki tega ne pocnejo.  ;)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 03.02.2012 : 11:09:01
milky, clear in carrier sta rezultata DNA testa. Clear pomeni, da pes nima "okvarjenega gena", ki povzroca bolezen. Carrier pomeni, da ima eno kopijo normalnega in eno kopijo "okvarjenega gena". Ker je bolezen recesivna (se deduje recesivno), so carrierji zdravi psi in ne bodo zboleli za ataksijo.

Pri kombinaciji clear x carrier ima vsak mladic 50% moznosti, da bo carrier, torej prenasalec. To pomeni, da so lahko vsi mladici v leglu clear ali vsi carrier ali pa katerakoli poljubna moznost vmes. Torej 1 clear, 4 carrier, itd.. Kar je zate pomembno je to, da ne bos dobil psa, ki bi bil affected - torej, ki bi zbolel za testirano boleznijo (ataksijo).


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Nanook , petek, 03.02.2012 : 11:11:45
Ups, pardon, miky, ne milky.  :-[


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: AngSeter , petek, 03.02.2012 : 11:35:04
To je dobra kombinacija  :)  8)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: miky20 , petek, 03.02.2012 : 13:33:39
To me je zanimalo :) sem se bal, da lahko zboli tudi če je carrier. :-\ Hvala za odgovore :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Artillery , sreda, 08.02.2012 : 20:18:37
JBIS JBISS JCH Aj Artillery's Party Boy

(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395605_10150764819195558_598210557_12374636_911277973_n.jpg)

(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/388777_10150710403100558_598210557_12217759_465374470_n.jpg)



Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , sobota, 11.02.2012 : 22:29:31
Super izgleda, koliko je star?


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Artillery , nedelja, 12.02.2012 : 16:17:45
Leto in pol


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: nezzek , nedelja, 12.02.2012 : 21:11:04
Krasen. :-*


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: miky20 , torek, 14.02.2012 : 17:25:28
Ah sele zdele sm nick pogledu, ko sm psa vidu. To sm se za vase leglo zanimu :)
Prejle sm vidu, da bo tut na hrvaskem leglo kobinacije z Mikeyom... Za vase leglo, ze kaj veste kdaj bo, pa kdaj zacnete rezervacije pobirat?  >:D


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ziga174 , sreda, 07.03.2012 : 12:02:30
Torej, vem da nisem izbral prave teme, se mi pa zdi še najbolj primerna. Že nekaj let razmišljam o nakupu psa in v najožjem izboru imam AST in APBT. Za AST-je sem tu izvedel zelo veliko za APBT-je pa nikjer nič, nismem našel nobene teme o njih in ker sta si pasmi dokaj podobni pišem tu. Zanima me če kdo kaj ve k pit bulih, če je v sloveniji kdo ki jih vzreja ali pa če poznate kašno leglo. ;)

Moram pa rečt da tale Mikey res odlično izgleda  :)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Yo , sreda, 07.03.2012 : 12:46:44
APBT je pri nas nepriznana pasma oz. je FCI ne priznava.
Zato je tema drugje in sicer:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,27077.0.html


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: ziga174 , sreda, 07.03.2012 : 15:23:15
Hvala!


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Artillery , torek, 20.03.2012 : 10:44:04
Hvala Ziga  ;)

Evo ena iz zadnje serije Majkijevih slik (cez 1 mesec v Sloveniji na novo njegov tigrast sin)

(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/485389_10150882341550558_598210557_12754366_377032769_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Artillery , četrtek, 19.04.2012 : 09:32:13
14.04.2012 Amstaff Major Virovitica - 165 AST prijavljenih !!!
Sodnik: Greg Roadhouse USA (Roadhouses kennel)

Aj Artillery´s Party Boy " Mikey" V-1 CAC BOB BISS ! ! ! ! ! ! ! ! !

(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/522147_296902137051684_100001957003006_662689_576842215_n.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: miky20 , petek, 18.05.2012 : 11:50:17
Evo nov hišni stanovalec :)
"Anaissa Emerald Artillerys"
http://www.pedigreedatabase.com/american_staffordshire_terrier/dog.html?id=1355532
http://shrani.si/f/3q/iY/3eCL3DT7/2.jpg
http://shrani.si/f/1F/Pf/37CMP734/576767167310340064765100.jpg
http://shrani.si/f/2j/130/cfaFXsP/15052012614.jpg
http://shrani.si/f/1L/13U/3gV0qeAx/15052012615.jpg




Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: shabaz , petek, 08.06.2012 : 09:23:21
živjo :)

sem lastnik 7letnega samca AST z rodovnikom.
še nikoli ga nisem paril,zato me zanima ali je morda že prepozno (mimogrede pes je v odlični formi ) in kaj je za parjenje potrebno storiti(pridobiti)?

hvala za odgovor


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: miky20 , nedelja, 16.06.2013 : 13:20:18
Da malo  obudim temo :)
Mali Geri je zrasel v veliko, močno in zelo prijazno mrcino  :D Par slikc  8)
(http://shrani.si/t/46/pt/kY29RUL/1/218192465714754719845713.jpg) (http://shrani.si/?46/pt/kY29RUL/1/218192465714754719845713.jpg)
(http://shrani.si/t/1S/FG/tZbpubx/304283271871562941975208.jpg) (http://shrani.si/?1S/FG/tZbpubx/304283271871562941975208.jpg)
(http://shrani.si/t/23/aQ/2L751B4p/482650305529439576187846.jpg) (http://shrani.si/?23/aQ/2L751B4p/482650305529439576187846.jpg)
(http://shrani.si/t/12/KA/rSkNSNN/1/2013-05-03-341.jpg) (http://shrani.si/?12/KA/rSkNSNN/1/2013-05-03-341.jpg)
(http://shrani.si/t/1m/Pn/2M8kz98m/geri.jpg) (http://shrani.si/?1m/Pn/2M8kz98m/geri.jpg)


Naslov: Re: American Staffordshire Terrier - čvek
Poslano od: Pitbullgirl , sreda, 09.10.2013 : 18:16:04
Zdravo, sem nova na tem forumu.
Pridružila sem se z namenom, da bi vprašala glede Blue American Pitbull Terier.
Imela sem že APT, pa je sedaj več ni med nami, tako da sem se sedaj par let kasneje odločila za modrega. Veliko iščem po spletu vzrejitelje teh kužkov, pa jih nikakor ne morem najti, vsaj v Sloveniji ne.
Zanima me ali kdo ve za kakega, ki je v tej državi ali pa v Srbiji, na Hrvaškem ali v BIH.


Lep pozdrav :)