mojpes.net

o psih => Težave z vedenjem => Sporočilo, začeto od: lump , torek, 04.11.2003 : 13:00:27



Naslov: Uničevanje stanovanja
Poslano od: lump , torek, 04.11.2003 : 13:00:27
Pozdravljeni.
Imam leto in pol staro boksarko.S psičko ni bilo do sedaj nobenih problemov, sedaj pa se je pojavil problem , da ob naši odsotnosti začne uničevati vse stvari v stanovanju.Od tega da gre na kuhinjski pult na mizo,sedežno,zgrize in uniči vse kar najde,lula po postelji itd...Moram reči, da je bila do sedaj bolj ali manj vedno z nekom saj sva imela z ženo taki službi da sva se pač menjala in je bil pes skozi z nekom.Sedaj ima žena dopoldne službo tako , da jo moramo pustiti samo kakšnih 6ur.To vedenje se je začelo po kakšnem mesecuko je šla žena v službo.
Z ženo sva ubupana saj nimava nobene možnosti psa zapreti nakam kjer ne bo naredil nobene škode.Trenutno je zunaj v pesjaku , vendar zaradi prihajajoče zime ne bo najbolj primerno mesto za to pasmo.Prosim za kakšen nasvet, saj bova morala v kolikor tega vedenja ne bomo odpravila psa oddati. :'( :'( :'(


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: marko006 , torek, 04.11.2003 : 13:24:40
zdravo,
vajino psicko do neke mere ze razumem, da ji je dolgcas´in da je nesrecna, ce je do sedaj vedno imela druzbo, kar naenkrat pa mora biti sama (seveda pa razumem tudi vaju da morata v sluzbo ;-))
nekaj idej, za katere seveda ne vem, ce bojo res pomagale. ce res nimata prostora, ki bi ga lahko kolikortoliko "pripravila" (kopalnico, pralnico...) predlagam, da jo preden jo zapustita utrudita z daljsim sprehodom in igro, da ji pustita nekaj stvari, ki jih lahko grize (igrace, kost...), mogoce bi znalo tudi pomagati, ce ji pustita kako ubporabljeno majico, ki disi po enem od vaju (ne bi dal ravno najbolj nove), da se ne bo pocutila cisto osamljena.
odvajanje od skakanja na pult, mizo in kavc se mi zdi pa tezko, ce tega ne poskusa tudi, kadar sta doma.
sicer pa mislim, da je dobro izolirana uta v pesjaku se vedno boljsa resitev (za psicko), kot da jo oddata.
lp
marko


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: S , torek, 04.11.2003 : 18:31:00
Hojla
Tudi pri nas je bilo hudo vendar jo zdaj postopoma navajamo na to da mora biti tudi sama doma in da vedno pridemo nazaj.
Poskusite jo utrudit s sprehodom potem pa jo nahranite predno greste. Dajte ji igračke in kosti za žvečenje, vsaj pri nas to deluje.
Koliko časa pa to že traja mogoče bi še malo počakali da se navadi na to saj pes ne razume zakaj mora biti zdaj kar naenkrat sam doma.
Aja pri nas se naša whippetka stiska zraven enega zelo velikega medveda mogoče tudi to pomaga.
Na začetku sem se jaz tudi malo bala kako bo saj je zelo jokala, grizla je vse tudi dalince in telefone, pa tudi kavč ampak je tudi to minilo in zdaj je vse OK.
   lp


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: sirtaki , torek, 04.11.2003 : 18:57:13

Edina prava rešitev je boks, boks in še enkrat boks. Plastičen ali kovinski, vseeno.
Zadeva dela čudeže.

Preden kdo skoči v luft, da to ni humano naj si prosim poišče teme, ki se sigurno še nahajajo tu gor kje, o temu kako koristen je pravzaprav boks.



Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: ninci , torek, 04.11.2003 : 19:44:37
Mi smo našega navajali postopoma, ko je bil še zelo majhen, najprej pol ure, potem uro,  dve itd. Pri vama je to seveda malo težje pa poskusita vseeno v soboto se odpraita po nakupih in si zato vzemita uro casa, ko se vrneta in je vse kot mora biti vzemita psicko sabo na dolg sprehod, nas je tega najbolj vesel. V skrajnem primer pa res pride v postev  boks ali dobro izolirana uta, ce nimata pralnice, kopalnice....  

Nikar pa psicke ne oddajta, le treba jo je zamotiti, veliko igrac, kasno dobro veliko zogo, tako bo imela cel popoldan delo da bo vse raztrancirala itd. Skratk NE OBUPAJTA!!


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: lump , sreda, 05.11.2003 : 08:10:42
Hm,hvala za nasvete.Moram povedat da sva to vse že delala.Postopoma svo jo privajala na samoto že od 6meseca dalje.Tudi dva meseca je bilo vse v najlepšem redu.Ni bilo problema je pustiti same tudi 8ur, potem pa kar naenkrat takšno vedenje.Prvič ko je naredila sva mislila , da je pač bila premalo zmatrana od jutranjega sprehoda,naslednjič je  bila dodobra zmatrana pa je vseeno naredila uničenje.Glede igračk ni bilo problema vedno je mela kakšno svojo , vendar je bila vedno kakšna druga stvar bolj zanimiva.Kakšna roža,sadje,kuhavnice, časopis,kakšna otrokova igrača itd.Skrata za njo ni bilo ovir se lotit česarkoli.Tudi  zunaj v pesjaku razgrize vse od posode za vodo, ki jo meče in grize do lesene ute.O hišnem boksu še nisem razmišljal bi se pa rad malo bolj pozanimal,zato prosim naj mi tisti ki to uporablja to malo bolj obrazloži.Še kakšnega nasveta bi bil zelo vesel.Psičko mi bi bilo res težko oddati in to bi bilo zadnje,sploh ker sem toliko truda vložil vanjo ,da sploh ne ominim denarja .

lp


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: Beba , sreda, 05.11.2003 : 08:22:39
"Psičko mi bi bilo res težko oddati in to bi bilo zadnje,sploh ker sem toliko truda vložil vanjo ,da sploh ne ominim denarja ."

Oprosti, ker se vtikam, vendar mi ta stavek ni čisto nič všeč. Trud in denar nista najpomembnejša stvar, ampak navezanost in ljubezen do člana družine, pa čeprav ima v tem trenutku vedenjsko težavo.

Se opravičujem še enkrat, vendar me je to pač zbodlo.

Beba


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: KARMEN , sreda, 05.11.2003 : 08:23:54
Razlog je res lahko nenadna samota, lahko pa tudi ne, ker praviš, da ste jo že na to navajali in so se težave pojavile šele zdaj. Psička je morda prišla v obdobje, ko si je našla sebi zanimivo zabavo, za vas pa škodljivo. Tudi moja psička je nenadoma začela uničevati vse, kar je bilo platnenega (pokrivala z ležišča, brisače, blazine,...). Če sem jo okregala (nekajkrat sem jo zalotila), se je polulala in s tem je bila stvar za njo končana. Naslednjič pa spet veselo na delo. Nekoč sem jo opazovala pri tem delu. Kar naenkrat se ji je brez razloga utrgalo, zagrabila je, kar ji je trenutno prišlo pod zobe in scefrala na prafaktorje. Ko je uničila že veliko stvari, je sama od sebe prenehala s tem početjem. Mislim, da bo najbolje, da vaši psički to početje fizično preprečite, saj druge rešitve ni. To je ali boks zunaj, ker ga že imate, ali boks v stanovanju, ali zapiranje v kopalnico, na hodnik ali v kakšen prostor, kjer lahko vse umaknete, pustite ji samo njene reči. Pustite ji tudi kakšno vašo staro majico, cunjo, brisačo ali kaj podobnega, kar bo lahko uničila. Mislim, da bo to minilo. Vsekakor pa vam ne priporočam, da jo v takem stanju oddate, saj boste novemu lastniku povzročili same težave.


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: Afna , sreda, 05.11.2003 : 08:57:59

Edina prava rešitev je boks, boks in še enkrat boks. Plastičen ali kovinski, vseeno.
Zadeva dela čudeže.

Se strinjam s Sirtaki... Liza je bila že od vsega začetka sama, ko sem jaz v službi. Iz čistega dolgčasa je "brala" knjige, "prizkušala kvaliteto" stavbnega pohištva in okus kuhinjske mize in stolov, ter brezupno poskušala priti k sosedu na kosilo  >:(...skozi luknjo v zidu jasno... Ko sem bila doma je nikoli nisem zalotila pri uničevanju, zato je tudi nisem mogla kaznovati. Pred časom sem dobila še eno psičko in če bi bili obe spuščeni...raje ne pomislim :o :-\. Zato sta sedaj kadar sta sami,zaprti v velikem kovinskem boksu. Punci sta zadovoljni, saj sta radi skupaj, jaz pa tudi, ker vem da mi vsaj še nekaj časa ne bo treba menjat celotnega pohištva.  ;)

LP, Eva


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: lump , sreda, 05.11.2003 : 09:44:20
Moram rači, da stavek o denarju in trudu res ni najbolje izbran.Kuža je del družine in vsi ga imamo zelo radi.Trud okoli njega pa seveda lahko merimo tudi v denarju,žal je to tako.V tem življenju vse stane,tako kot stane moja sedežna garnitura,ki je potrebna popravila ,miza,uničene odeje ,pasja šola,oprema,hrana,itd...Nikoli mi ni bilo škoda dajati denarja za vse te stvari,oz vlagati časa v vzgojo . Saj ko smo psa dobili smo se zavstno odločili , da je pač to družinski član in mu zagotavljamo najboljše kar mu pač lahko nudimo.Tako kot svojim otrokom.Nisem nikakršen brezsrčen lastnik,kot jih je mnogo ,mogoče si pač dobila tak občutek .Pa saj je vseeno,trenutno se ukvarjamo z čimprejšnjo rešitvijo situacije in oddaja res ne bi bila najboljprimerna , saj vsi razumemo,da bi bil to najslabše kar bi lahko storili psu in tudi sebi.Zato še enkrat prosim,da mi poveste vaše izkušnje in daste še kakšen nasvet.O hišnem boksu se bom vsekakor pozanimal.Mogoče bo to res najpametnejša rešitev.
lp


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: Ivana , sreda, 05.11.2003 : 10:42:23
Tudi jaz vam svetujem hišni boks. Ampak raje platičnega, ne kovinskega. Sicer so plastični dražji, ampak glede na to, da je vaša psička bokserka, in glede na njihovo predgrizavost, si bo verjetno precej uničila zobe, ko bo poskušala priti ven iz boksa. Ampak, če je pa navajena na pesjak, pa mogoče ne bo hudega v boksu. Po drugi strani so kovinski boksi lahko precej večji in pa so tudi precej svetlejši od plastičnih. V bistvu ne vem katerega naj vam svetujem ???, ker ima vsak svoje dobre in slabe lastnosti, vse je odvisno od tega kako ga bo prenašala vaša psička.

No ja kakorkoli se že boste odločili, upam da bo rešitev uspešna.
Psičke pa nikar ne oddajajte, saj sami pravite, da je vaš družinski član :-*.

Lp, Ivana


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: simi , sreda, 05.11.2003 : 11:21:11
Nasvetov si dobil kar nekaj. Jaz bi ti le vseeno predlagala, da jo daš v pesjak, ker ga imaš, ne pa v boks, kjer jo omejiš na kvadraten meter.
V kočo ji daj seno ali slamo, ko bo mraz, se bo že sama spravila v kočo.
ker je tudi moja punca preuredila pesjak, smo ji vse robove koče zadelali z kotnimi profili iz železa in tako ni mogla več delati zabotrebcov.

Tisto o denarju te pa čisto razumem, ker ji tudi jaz občasno povem, da bi imela lahko namesto nje tak in tak avto, pa imam njo.


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: sonja , sreda, 05.11.2003 : 13:24:15
Lahko je "pamet soliti" drugemu,pravijo ;D ;D
Tudi pri nas imamo  bokserko,ki je imela v mladosti takšne izpade....
To je njen način,da vam pove,da ji ne odgovarja ostati sama,vendar se bo morala s tem sprijazniti :-\
Kot prvo,kar bokserji NE prenesejo-zaprtih vrat!Če  so vrata v sosednje prostore(razen tistih,kamor ne sme)zaprta,je to že en vzrok,da dela neumnosti....Drugo,kar se meni zdi zelo pomembno,je to,da ji vedno,ko greste iz stanovanja,pustite vklopljen radio ali Tv-mogoče jo moti tišina.....nasplošno imajo radi zvok okoli sebe,to jim daje občutek,da niso povsem sami...vedno,ko greste ven,se poslovite in ji povejte,da morate ven in da pridete takoj ko bo mogoče in naj bo pridna(za nekatere mogoče malo smešno,a pri nas deluje).
Poskusite tudi s tem,da odidete nekaj časa ven in ko se vrnete,jo ,če je vse vredu zeeeelo pohvalite in pocrkljajte,če bo kaj narobe,jo okregajte,pošljite na prostor(če ga ima)in jo poskusite nekaj časa ignorirati...
So pa bokserji ena od pasem,ki uživajo v lumparijah in pač hočejo biti vedno in povsod poleg vas-to je treba vzeti s psom v zakup ;D ;D
Upam,da vam bo uspelo umiriti psičko in boste lahko nemoteno uživali z njo vaš prosti čas!


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: Jana , sreda, 05.11.2003 : 16:31:38
Jaz bi rekla, da tvoja psicka odrasca. Malo bo za potrpet, pa bo potem najslajsa kuza na svetu. Umirila se bo in unicevalski pohodi bodo vedno redkejsi. Kot svetuje Sonja, prizgi ji radio, "pogovori" se z njo pred odhodom, umakni vse, cesar se ne sme lotiti, daj ji nekaj igrack in kaksno cunjo in odmeri ji njen prostor (moj predlog je hisni boks).

Upam, da bodo tvojo zgodbo brali potencialni lastniki bokserjev. Naj preberejo dvakrat, saj je tole kar znacilnost pasme, zato je dobro, da se pred prihodom kuzka na to pripravijo ali pa je bolje, da se odlocijo za manj senzitivno pasmo. Bokser namrec res noce biti sam in obdobja unicevanja so ocitno za vse vec ali manj znacilna, ce jim le nudimo to priloznost. Energije jim pa tako nikoli ne zmanjka. Niti v starosti ne. Takele akcije po stanovanju ne prepreci niti dveurni predhodni sprehod. Pol ure po vasem odhodu bo bokser spocit in pripravljen na nadaljevanje.

Zelim vama, da bi cimprej nasla pravi nacin, da bosta oba zadovoljna.


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: KARMEN , četrtek, 06.11.2003 : 08:27:12
Še nekaj bi rada dodala. Vem, da bom sprožila val neodobravanj nekaterih forumovcev, saj sem opazila že večkrat razne debate o plaščkih in podobno. Nekoč sem prebrala članek o raznih pasmah pozimi, kjer je pisalo, da bi morale vse kratkodlake pasme, napr. tudi doberman v hudi zimi nositi plašček. Če se vi tako bojite, da jo bo v pesjaku zeblo, ker se ne more ogreti z intenzivnim gibanjem, pa ji dajte plašček. Jaz sem z labradorcem (mešancem) lansko zimo imela slabe izkušnje, ker je bil preveč zunaj (na lastno željo) in je staknil vnetje mehurja. Letos sem to odpravila z nihajnimi vratci in upam, da bo v hudem mrazu rajši v hiši. Popolnoma vas razumem, da vam je žal uničenih stvari, saj vse nekaj stane. Mislim, pa da bo to obdobje minilo.


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: lump , četrtek, 06.11.2003 : 08:33:10
Lep pozdrav vsem.Hehe tile boksarji so res eni lumpi.Energije ji res nikoli ne zmanjka in tudi idej kako narediti kakšno neumnost ne.O potencijalnem problemu uničevanja sem bil seznanjen že pred prihodom tega novega člana.Vendar je bila po letu in pol ,sprememba vedenja v tej smeri kar malce velik šok za vse.No, tako zgleda, da pač bo še nekaj časa.Psička je zelo čustvena in izgleda, da se še ne bo sprijaznila s samoto.Naj povem, da smo našli rešitev in v predsobi, ki jo imamo montirali nekakšna vrata z rešetkami, tako da ima pregled nad celim stanovanjem , prostora za gibanje pa ji tudi ne manjka.Zadeva se bo zgleda obnesla. Največji crkljivček v družini pa je sigurno tale boksarček , ki nam je vsem skupaj zlelzel pod kožo.

Vsem bodočim lastnikom te pasme,ki poprej še niso imeli izkušen z njo, pa tudi sam priporočam , da naj zelo dobro razmislijo in se pozanimajo pri kakšnem lastniku o potencialnih problemih , saj se vse skupaj lahko sprevrže v nočno moro za psa in lastnika.Naj se pred nakupom dobro pogovorijo z vsemi člani družine, saj oskrba pa tudi finančna sredstva zahtevajo včasih kar nekaj osebnega odrekanja.

lp


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: S , četrtek, 06.11.2003 : 20:13:44
Hojla
Me veseli da ste našli rešitev in da zaradi tega ne boste oddali psa.
Jaz bi pa rekla da morajo vsi bodoči lastniki psa dobre premisliti ali imajo čas, denar, voljo in še marsikaj drugega preden se odločijo za nakup psa.
     lp


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: KIN , četrtek, 06.11.2003 : 20:32:53

Tisto o denarju te pa čisto razumem, ker ji tudi jaz občasno povem, da bi imela lahko namesto nje tak in tak avto, pa imam njo.

 ;D ;D mogoče pa ga boš imela  8) 8)

No, naj povem, da je tudi Kin dela norčije po stanovanju. Imam zelo ogrižene robove sten in pa oboke od vrat. Ugotovila sem zakaj je to delal. Od malega je imel v svoji košari vedno kaki hlod in ga je grizel. Potem seveda hloda ni bilo več, no je bil čisto majhen, in kinu ni več ugajal zato se je sprevil na vratne oboke in steno. Ko sem mu prinesla novi hlod je zaenkrat ( trkam ) ostalo vse tako kot je pustil.

lp M.


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: mefisto , sobota, 08.11.2003 : 20:51:41
Berem, berem,...hotela sem biti tiho, pa ne morem. Kar spljuvajte me, ampak....

Dragi "ljubitelji" psov, zakaj hudiča jih pa imate? Za okras, statusni simbol? Za nekaj ur zabave dnevno z njimi? Samo za razstave, za vzrejo,...res ne vem kako morete sploh pomisliti, da psa med vašo odsotnostjo zaprete v hišni boks, v pesjak, v kopalnico in podobno.  Ali bi otroka tako zaprli? Mogoče tudi, ampak se zavedate posledic!
Pa se vam potem smilijo psi na verigah?-saj jim je lepše kot vašim v hišnem boksu, še obrniti se ne morejo, se lulat ne morejo iti,.... pa dobro ljudje, a ste spoh še normalni?
Samo čakam, kdaj se bo kdo pohvalil, da je dal svojemu psu prerezati glasilke, da ne moti sosedov, ko vas ni doma!


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: nincy , sobota, 08.11.2003 : 22:54:19
Lump jst upam da ti bo uspelo tvojo frajlo spravit u red. Jst na zalost mojga 2 leti pa pol starega boksija se nism  :(. Pa da ne bos mislu da se nism trudla, vse kar je bilo napisanega sem sprobala pa ne gre. To da mi je ze cist use zgrizel sem se navadila, ampak men se dogaja se nekaj hujsega. Zadnje case je zacel zakopavati stvari v postelje in kavc  :-\. A mogoce kdo ve na kaksen nacin bi se ga dalo to odvadit? Pa to ga je zdej prijelo, prej tega nikoli ni pocel.

Lp Nina


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: bina , sobota, 08.11.2003 : 23:00:05
Citat

Pa se vam potem smilijo psi na verigah?-saj jim je lepše kot vašim v hišnem boksu, še obrniti se ne morejo, se lulat ne morejo iti,....


Ampak tisti psi so na ketnah po ves dan, 7 dni na teden, celo življenje... boks naj bi bil pa samo za nekaj ur na dan... Ne vem, no, jaz težko ocenjujem, ker naš ni nikoli povzročal težav, ker je vedno lepo spal, če nas ni bilo doma.Tudi po 12 ur (npr. silvestrovo), pa še jedel ni vmes, ker ko je sam doma, nič ne je in nič ne pije.  Če je rešitev boks za nekaj ur dnevno, potem je to vsekakor bolša rešitev kot da psa oddajo. Nimajo vsi psi sreče, da bi bil vedno nekdo doma (tako kot je pri nas).

Citat

Samo čakam, kdaj se bo kdo pohvalil, da je dal svojemu psu prerezati glasilke, da ne moti sosedov, ko vas ni doma!

A tudi to se da narest? ;D ;D hehe to bi mi potrebovali! Ampak ne zato, da ne bi motil sosedov ampak zato, da ne bi motil NAS ;D ;D!!

Lp jana


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: mefisto , nedelja, 09.11.2003 : 09:35:57
Citat
A tudi to se da narest?   hehe to bi mi potrebovali! Ampak ne zato, da ne bi motil sosedov ampak zato, da ne bi motil NAS  !!


To sem pred časom prebrala, da počnejo lastniki psov na Japonskem-baje je res!

"Zakopavanje" na hišne prostore :) ;D Tudi mi to doživljamo, ampak smo se že naučili, da stvar poiščemo preden zasmrdi ;D Če prehitro izgine kak priboljšek ali kost, nam je jasno, da jo je Beyba skrila pred Marsom nekje v hiši, najbolj prijetno je, kadar tako skrije kakšno surovo sardelo ;D ;D ;D

Daj Jana, sporoči kako si uredila z gospodom h kateremu si se odravljala po nasvete, LP, N


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: kaja , nedelja, 09.11.2003 : 10:26:14
Natasa, sploh ni treba na Japonsko! :-X Tudi v Evropi se to ze dalj casa prakticira in tudi sama sem pred leti na morju srecala italijanskega yorkija s prerezanimi glasilkami. Revez je samo odpiral gobcek in hropel, toliko casa dokler ga ni moja psica napadla, saj si reva ni znala predstavljati kaj je to cudno bitje! Na moj odziv :o mi je lastnica s kretnjo, saj veste s tisto ko s prstom nekomu nakazes, da mu bos prerezal vrat, pokazala, da njihov kuza ne moti nikogar vec! :'(  Zalostno, res zalostno!

Za vse tiste pa, ki vam kuzki unicujejo stanovanje pa nasvet: namazite vrata in pohistvo s cim pekocim (pa ne s feferoni, da ne bo prehudo). Vem, da gre za precej zamudno zadevo, sploh pri tistih psih, ki res grizejo vse, vendar se splaca. Nasa Vini, ki je bolj obcutljive sorte je prenehala z grizenjem in praskanjem balkonskih vrat se isti dan, ko sem jih posprejala s parfumom. Od takrat se jih ne dotika vec! lp


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: Afna , nedelja, 09.11.2003 : 13:59:17
Berem, berem,...hotela sem biti tiho, pa ne morem. Kar spljuvajte me, ampak....

Dragi "ljubitelji" psov, zakaj hudiča jih pa imate? Za okras, statusni simbol? Za nekaj ur zabave dnevno z njimi? Samo za razstave, za vzrejo,...res ne vem kako morete sploh pomisliti, da psa med vašo odsotnostjo zaprete v hišni boks, v pesjak, v kopalnico in podobno.  Ali bi otroka tako zaprli? Mogoče tudi, ampak se zavedate posledic!
Pa se vam potem smilijo psi na verigah?-saj jim je lepše kot vašim v hišnem boksu, še obrniti se ne morejo, se lulat ne morejo iti,.... pa dobro ljudje, a ste spoh še normalni?
Samo čakam, kdaj se bo kdo pohvalil, da je dal svojemu psu prerezati glasilke, da ne moti sosedov, ko vas ni doma!

Draga Mefisto!  :)
Moje punce nista za razstavo, še manj za vzrejo...  ;)
Kadar sta sami, to je pa max. 5 dni na teden, po 7 ur na dan sta pač v velikem kovinskem boxu, v katerem se lahko brez težav obračata in celo igrata... Žal nimamo vsi te sreče, da bi imeli veliko hišo in posebno sobo za pse, kjer bi lahko v naši odsotnosti bivali brez posledic pa po možnosti še koga, ki bi bil doma 24 ur na dan... Lulanje pa...kolikor vem zdrav kuža lahko brez težav zdrži 7 ur, al pač ne? A to pomeni da tvoji, ko si odsotna lahko lulajo po celi hiši ??  ??? ???
Kar se otrok tiče...če bi mi namenoma risal po zidovih in žagal pohištvo bi ga še "nabunkala", kar pa s svojimi damami ne počnem... ;D :-*
Kako moreš to primerjat s psi ki so na verigah...kot je že nekdo dejal so na verigah 24 ur na dan, 7 dni na teden in v vseh vremenskih razmerah...ne poznajo igre, "crkljanja", sprehodov in še manj bivanja na toplem ob svojih ljudeh...  :-\ Z vsem tem sta moji dami še kako seznanjeni in prav zadovoljni. In veš kaj? Včasih ko sta naveličani moje družbe se sami spravita v box in na miru zaspita...  :P
S primerjavo boxa in pa rezanja glasilk si pa vseeno zapretirala...  :o

LP, "mučiteljica" Eva in njeni dve "mučenici"  :P


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: Tosa , ponedeljek, 10.11.2003 : 18:29:22
Verjetno je boks kar galantna rešitev za tiste pse, ki so le-tega navajeni že od malega. Seveda, če je dovolj velik (tudi za uganjat kakšne norčije)! Pri naši psički je bilo takole : jaz sem storila nekajkrat napako in jo okregala, ko sem prišla domov (če je bilo polulano ali kaj razmetano) in potem sem ugotovila, da nama razgrize kakšno stvar zato, ker se potem/ali prej polula in je nervozna, da bo kregana. Zdaj, ko jo nekajkrat nisem kregala ampak ob prihodu takoj navdušeno pozdravila, ne uničuje več stvari. Zgodi se še, da ji kdaj uide ampak vseeno ne uniči ničesar (razen to, da odejo na katero se polula odvleče v kakšen kot, kot bi jo hotela skriti)... Sama osebno ne bi dala psa v boks, ampak je tudi res, da si sploh ne predstavljam, ker je psica večje pasme in še nikoli nismo poskusili kaj takega... Včasih sem prav vesela, da sva s fantom ob selitvi od povsod nabrala staro pohištvo in me ob "psičkinih izpadih" ni zadela kap, ko sem prišla domov ;D  ;D. LP


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: mefisto , torek, 11.11.2003 : 08:38:19
Citat
Žal nimamo vsi te sreče, da bi imeli veliko hišo in posebno sobo za pse
Veliko daljši staž :) imam z bivanji svojih prejšnjih psov v majhnem stanovaju kot v hiši. Vedno sem imela vsa vrata v stanovaju odprta, tla pa primerno urejena, če je pes še kot mladiček moral ob moji odsotnosti lulat. Sicer pa je bil ( velikokrat sem imela 2 ) najbolj zadovoljen, da je lahko med mojo odsotnostjo sanjal sladke pasje sanje v moji postelji. O uničevanju stanovanja ni bilo ne duha ne sluha, razen enkrat ko mi je požrl daljinca, pa še takrat sem bila doma.
Zdaj v hiši uničijo več stvari ( na udaru so rože in njuna prostora, pohištva se nista lotila nikoli, pa časopisi so zelo zanimivi, zato jih spravljamo na višje omarice ), ker nimajo dostopa v spalnico, kadar pa ga imata, cel dan sploh ne vemo, da pse imamo.
Prepričana sem, da psa med našo odsotnostjo pomirja vonj po lastniku, zato ( seveda, če koga ne moti ) priporočam posebno pregrinjalo na vašo posteljo, pa naj mrcina sanja na njej.


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: erika , torek, 11.11.2003 : 13:21:39

Seveda psi tudi uničujejo stanovanje, pa tudi tisko kar v njem obstaja.
Saj ne moreš mladiču dopovedat, da ne sme početi vsega tistega, kar je v tvoji prisotnosti drugače prepovedano he he. Takoj, ko odneseš pete, se malček odpravi raziskovat in na svoji poti naredi tudi nekaj škode.
Ne vem , no, zakaj se tako jezite na svoje pesjane. Dam Nataši čisto prav, ko pravi: Zakaj jih pa potem imate? ??? ???

Če se greste, to, da imate psa, potem se je treba pač sprijaznit z določenimi zadevami. Pospravit vse kar je v njegovem dosegu v višje ležeče sfere pa malo potrpljenja je treba imeti na zalogi, saj malček čez čas odraste in zadeve se umirijo.

               lp erika



Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: maj , torek, 11.11.2003 : 14:30:43
Zakaj imam pesa? Ne vem, zato ker ga ima že skoraj vsak. Joj, ne verjemite takoj  :-X :-X Naj povem bilanco svoje 4 mesecne psicke: zgrizeni stoli, copati (niso bili pospravljeni), raztrgane hlace, nova bunda, ... revij in casopisov v mikroskopskem stanju ne stejem vec... In ker ima bilanca dve strani: nesteto mokrih, mastnih poljubckov, cakanje in veselo mahanje z repkom, stiskanje k meni, zalost in iskanje, ce me ne najde takoj,... vse to odtehta. Vcasih sem ze kar malo presenecena, ko najdem kaj v normalnem stanju, moj mladicek odrasca... In pocasi izginja unicevanje, res pa je, da ima veliko, ogromno pozornosti in da je le redko sama.


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: mefisto , torek, 11.11.2003 : 15:28:41
Živjo, maj!

Pa si le dočakala svojo kosmatinko!
Veliko, veliko veselja z njo ti želim!


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: Jana , torek, 11.11.2003 : 18:19:29
Zivjo,

naj povem, da pri nas se nismo imeli boksa in tako noben kuza se nikoli ni bil v njem. Bi si pa ob novem (mladem) kuzku omislila tudi hisni boks za kaksne izredne primere. Ker je lumpova kuzika ze kar velika, verjetno pri njej tudi boks ne bi resil nicesar, ce ga ni vajena od malega.

lump, da ti ne bo hudo, ko bos ob prihodu domov z grozo gledal skodo po stanovanju, ti napisem nekaj rezultatov Maksovih akcij:

- 14 dni stara zakonska postelja s posteljnino: Predstavljaj si pogled na psa, ki stoji na tvoji postelji in v trakove trga rjuho. Nikoli ne bom pozabila ponosnega pogleda, s koncem rjuhe v gobcu in migajoco ritko... Sele po prvem soku smo ugotovili, da ni slo le za rjuho, temvec tudi za cca 1/4 ene odeje, eno blazino in nepregledno stevilo luknjic od zob v jogiju. No, na isti postelji se vedno spim.

- Nasloni za roke pri povsem novih foteljih so pasali direktno v njegov gobec in glede na to, da je ravno takrat menjaval zobe, je bilo v laku (in lesu) nepregledno stevilo luknjic. Smo se vrsto let sedeli na njih. Enako se je zgodilo z nogami miz in stolov v jedilnici ter z lesenim predelnim regalom.

- Vec let smo kregali otroke, naj vendarle prenehajo odstranjevati gumbe s posteljnine. Na koncu smo zlocinca dobili na delu, ko mu je polovica zgrizenega gumba visela z ustnice. Vse prejsnje je ocitno pozrl, saj jih nikoli nikjer nismo nasli. Zadevo smo resili tako, da smo uporabljali samo posteljnino brez gumbov. Hcerka je veckrat jokala, ker so vsi njeni medvedki ze prve dni izgubili oci in nosove.

- Zaradi nastetih (in ne nastetih) lumparij smo ga nekaj casa skupaj z njegovim leziscem, skledami in igracami zapirali v garazo, kadar je bil sam doma. No, tam je sele bilo akcije. Imamo samo polovico podboja vrat (do kljuke je vse zgrizeno in obdelano), po vsakem takem prisilnem bivanju je moral Mirc zagipsati steno, saj je bila brez ometa (tudi do visine kljuke), kljuke imamo po hisi vse hrapave...

- Pri tem se je naucil prizigati luci in od tedaj naprej je bila nasa hisa vedno razsvetljena, ko je bil sam doma. Prav tako so bila vedno odprta vsa vrata. Ce jih nismo pustili mi, jih je odprl sam takoj po nasem odhodu.

Copat in cevljev ni grizel, ze od majhnega, pa do svojega zadnjega dne je obozeval konga, ki ga je ure in ure lahko neumorno grizel. Zunaj je nasel kaksen kos lesa (lahko si v galeriji pogledas Maksa - drvarja), vcasih kamen...

Ja, velikokrat je bilo precej hude krvi, vendar bi dala zdajle vse, da bi bil spet tukaj.
Sobivanje s psom je prav gotovo lahko zelo naporno, vendar z razumevanjem, pravo mero tolerance (predvsem upostevanje potreb psa v dolocenem starostnem obdobju) in kanckom smisla za organizacijo se da vse. Prav tako kot pri ljudeh.

Tvoji druzini zelim veliko prijetnih trenutkov s prav gotovo simpaticno bokserko. Ob njih bodo vse tezave pozabljene.


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: smrcek , torek, 11.11.2003 : 18:38:37
Uf Jana, kolikokrat si pogoltnila slino in stisnila zobe, ko si prisla domov a, sedaj pa vemo zakaj si tako potrpezljiva z nami  ;D.
No mi smo imeli pa kar precej srece.
Ze od malega smo mu puscali kongo in notri klobase ali sir :-*, vcasih tudi kaksno veliko kost  8) :-*.
Posloviti smo se morali le od dveh parov novih sportnih copat vrednih okoli 20K po paru  ??? ???.
Nekaj zobk se pozna edino na enemu vogalu lesene omare.
Je pa nas prav tako velik unicevalec oddej in blazin, ki so v njegovem leziscu in pa vse kar je papirnatega ali iz kartona v njegovem dosegu.
Je pa ravno zadnjic uspel izvleci posodico z zelezom v prahu (uporaba v akvaristiki) in pa hrano za ribice. Hrane seveda ni bilo  :P zelezo pa po tepihu (sedaj je namesto modrega tepiha rjav :-\).


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: kaja , torek, 11.11.2003 : 20:24:32
Jana in potem se reci, da sem jaz kriva za Zmajeve lumparije. Zdaj vidim od kod mu ideje... ;D lp, cmok Lari in Zmaju  :-*


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: bona , petek, 14.11.2003 : 12:45:30
Hojla,

Imamo osem mesečno bokserko in do pred treh tednov je tudi nas bilo vedno strah, kakšno razdejanje nas bo čakalo doma, ko se vrnemo iz službe oz. šole (zid - na večih mestih, štoki, vrata, smeti, kuhinjska miza, tapicirana vhodna vrata.....). Da ne naštevam, pomagal ni niti en od vseh nasvetov, ki sem jih prebrala na vseh možnih forumih v zvezi z uničevanjem. Ko pa je demolirala nov pralni stroj (ne vem, kako ji ga je uspelo prestaviti tudi na sredo kopalnice) je bila, ne glede na to, da sem bila proti boksu, mera polna in še isto popoldne smo kupili zložljivi kovinski boks. Ko smo ga doma sestavili je samo gledala in ni hotela vanj, tako da smo jo na vse mogoče načine vabili (še sama sem zlezla noter), ko pa je ugotovila, da ni nič takega ni bilo več problema. Sedaj ga, kadar gremo za dalj časa od doma sestavimo in gre sama, brez problema, takoj notri. Nas je boks rešil, da nam ne bo uničila še tistega v stanovanju, kar nam ni, da ne govorim da je tudi za njeno varnost to najboljše. Glede na to, da nismo niti razmišljali o tem, da bi jo dali stran (kadar ni sama je to najbolj priden in prisrčen kuža, ki se ne dotakne niti ene prepovedane stvari) je na žalost boks edina trenutna rešitev, ki pomaga.

LP, N.


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: afrodita , četrtek, 27.11.2003 : 08:28:19
ja, naši angelčki, ki se spremenijo v vrazičke, ko so sami. pri nas ze dva dni, ko je sam uničuje kuhinjski stol. ze prej je bil malo načet, včeraj pa, ko sem prišla domov. ni me bilo dve uri, je bilo na tleh polno pene, ki mu jo je uspelo izvleči iz stola.
danes zjutraj, ko sem peljala otroke v vrtec, ni me bilo 20 minut, je bil stol spet načet. k sreči sva z mozem bila tako pametna, da ko sva urejala stanovanje, sva mislila na otroke. kupila sva cenejše pohištvo, namesto drage sedečne sva kupila najcenejšo itd. danes nama to rav pride. sedaj otroci odraščajo, pozna se njun zig na pohištvu. kar nista onadva, bo dokončal major.
ko še zadnji otroček zraste, pa imava namen prenoviti stanovanje.
še preden je prišel major k hiši, sva vedela, kaj naju čaka. a sva zaradi otrok ze utrjena ;)


Naslov: Pes uničevalec
Poslano od: tea1 , torek, 23.12.2003 : 08:50:18
 ???
Naš kuža (labrador/gonič) dopoldneve preživlja sam v stanovanju. Gibanje ima omejeno na jedilnico in kuhinjo (vmes ni vrat). Ne veva kaj naj narediva, ker dostikrat zdemolira vse, kar se zdemolirati da. Dokler je bila zadeva omejena na kakšen pozabljen kozarec/copat/itd ni bilo panike. Zadnjič pa je razkopal eno vrsto parketa!!!!!
Sicer je kuža star 7 mesecev, prekrasen, brihten, zelo dobro socializiran. Ampak, kar je pa preveč, je pa preveč.
Razmišljava o nakupu boxa, da bi kuza bil dopoldan notri.
Sicer pa mu gibanja ne manjka, ker je vsak dan deležen vsaj enega, če ne dveh dolgih sprehodov, čez vikend pa še kakšne bolj konkretne ture.
Ima kdo izkušnje s podobnimi rečmi? Prosim za kak nasvet!


Naslov: Re:pes uničevalec
Poslano od: Tosa , torek, 23.12.2003 : 10:40:13
Poišči temo "Uničevanje stanovanja"...Tam smo natresli že kar nekaj izkušenj, nasvetov, ipd.! LP


Naslov: Re:Pes uničevalec
Poslano od: Maja , torek, 23.12.2003 : 11:17:14
Hojla!

Meni se zdi najboljša rešitev, da se psa nekoliko omeji v gibanju oz. pusti v prostoru, kjer nima kaj za uničiti. Kaj pa kakšen hodnik ali kaj podobnega. Drugače se pa uničevanje počasi unese, ko pes odraste. Box se mi zdi malo ekstremno, da bi moral v njemu preživeti cel dan. Moj pes je sicer navajen na box in ga tudi puščam v njem, samo to je bolj kratkoročno npr. 2 ali 3 ure. Naša rešitev tega problema je bolj enostavna (doma imam tudi potencialnega uničevalca). Čez dan je pes na vrtu in je notri samo, ko sem doma. Seveda pa vsi nimajo hiše in tega ne morejo narediti. Vem tudi za pse, ki jih od malega navajajo na nekakšne kletke (take, kot imajo npr. hrti na razstavah) in jih potem dokler so mladi v stanovanju puščajo v teh kletkah. No vsekakor mislim, da se vsak pes sčasoma unese in navadi mirno počakati v stanovanju, ko te ni doma.


Naslov: Re:pes uničevalec
Poslano od: laika , torek, 23.12.2003 : 12:24:31
Tea,

tudi jaz imam doma labradorko, oz. uničevalko. Sedaj je stara 10 mesecev in moram reči, da je že bolje.

Prej mi je pa zdemolirala noge od mize, od stolov, spodnji del hladilnika, svojo lastno deko na 100 kosov, leseno palico v zobotrebce, 4 okrasne povštre (kok je to ene pene!!!), kulije, copate itak, poleti 4 pare natikačev,...

Kaj naj rečem? Ful sem bla vsakič huda (nisem je kaznovala). Vedno sem ji pokazala razdejanje in zraven brundala kot nora. Ne vem, ali je dojela, da se to ne dela, ali jo je pa pač minilo.

Sedaj, ko je dopoldne sama doma, večino časa spi. Vsaj predvidevam, da je tako. Vse je v redu.

Tea, malo potrpljenja, ali pa kakšne bolj privlačne igrače. Laiki smo kupili takega ježka, ki fuuuul piska! Dobila, ga je samo takrat, ko je zadnji odšel od doma, drugače bi se lahko tudi komu zmešalo od cviljenja. V glavnem, ta ježek itak ne piska več, ker je tudi to uničila, ampak nekaj časa je pa le deloval.

Jaz mislim, da bo vse ok!

LP, Maja


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: sallys , sreda, 21.04.2004 : 20:53:25


Slika, ki res pove več kot tisoč besed!!! ;D

[slika izbrisana ker link ne dela; Mirc]


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: maja01 , sreda, 21.04.2004 : 20:57:51
jah, lepo je to preuredila, kaj cmo drugega rect...  ;D ;D


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: Afna , sreda, 21.04.2004 : 21:01:08
 ;D ;D ;D Ampak še ni panike  ::)... Vidim da imate zid še vedno...in to v celoti...pa vrata so tudi še na tečajih, brez zobnih odtisov...  ;) "pospravila" je pa lepo, ni kaj...  ;D ;D ;D

LP, Eva


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: MISSA , sreda, 21.04.2004 : 22:16:23
LP!
Kaaaaaaaj? Temu vi pravite demulacija???
Če bi mene  samo to čakalo, kadar je moja mala  mastinka sama doma, bi jo takoooo na veliko pohvalila, da je zelo pridna! Sicer pa je mene sram pokazati  kako izgleda Zoyina soba.( ena velika luknja v tleh,manjka desni vogal kopalnice do višine 100cm, od tabureja je ostalo samo še toliko, da lahko mali Mic ponoči spi,100 let star kavč, težak približno  100kg brez ene noge, stranica pogrižena po celi višini) Bo dovolj? Slike pa sem gor ne bom obesila, ker vam ne privoščim naslade.
Imejte radi vaše angelčke!
LP,Miša


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: Drejči , četrtek, 22.04.2004 : 08:48:00
Sally, doma imaš naravno talentirano mrcinico za reklamo o toaletnem papirju  ;D  ;D  ;D Izkoristi priliko in zasluži!!

Mi imamo pa naravno talentiranega dekoraterja: umetelno spraskana vrata, en vogal omare ni bil dobro oblikovan in ga je moral spremeniti, tudi čevlji so doživeli njegov umetniški dotik - in to ne kar neke stare šlape, ampak najdražji čevlji, ki sem si jih privoščila in jih imela obute samo 1x, da ne začnem o parketu, sedežni, daljincu, usnjenih copatih in še čem. Šipe pa lahko pucamo vsak dan, ker jih prav umetniško poštempljata s smrčki. Oh, kako simpatično  >:(
Ampak, ker sta moje pasje lubeke, jima je vse oproščeno.  :)


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: Uti , četrtek, 22.04.2004 : 10:51:22
Naša Lina, beagle, je cca. 2-3 urce cca. 2-krat na teden sama....stara je 4 mesece, imamo jo 1,5 mesca....vsakokrat, ko pridem domov, malce v strahu odprem vrata in pričakujem najhujše....a zaenkrat ne dela nobene škode!  :D Včasi je samo časopisni papir malce scefran, drugače pa se ostalih stvari sploh ne dotakne, ima pa dostop do vseh prostorov v stanovanju (tudi na posteljo), imam celo dve omarici, kjer so poličke do tal, pa pusti vse tako, kot mora biti (ko jo bo pa zamikalo kaj, pa bo treba stvari umaknit). Ko pa me zagleda, polula skoraj celo sobo od veselja  ;D...pa imam potem delo s tem  ;)

Kadar je sama, dobi za igranje žogico, ki je napoljnena z briketki (cca. za eno pešico), ravno tolk, da so za poslastico) in potem pri kotalenju le-ti padajo ven skozi odprtino. Kot kaže, ji je prav všeč, jo pa dobi za igranje le takrat, ko je sama! Res pa je, da to pri njej "pali" predvsem zaradi njene požrešnosti...a važno, da deluje!
Po igranju z žogico pa ponavadi kar zaspi (kolikor so mi sosedi povedali, ni slišati nobenega lajanja :))

Uf, upam, da bo še dalje tako pridna...da je puberteta ne bo preveč razganjala  :P


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: sallys , petek, 23.04.2004 : 21:51:28
Uti... naj traja in traja... ;)

A stvar je taka da kuža raste in čedalje manj spi. Tvoj kužon je malo časa sam, naša Sally pa je osamelka kar po pet ur na dan.
Prve ure so mirne, smrčeče, zadnja pa je tista udarna... ker že komaj čaka, potrebuje sprehod, lakota...
A zdaj ko ne lulamo več se je še lepše vrniti, tisti časopis in malenkosti pa naše ljubezni res ne bodo omajale. :D

hov
Neli



Naslov: Uničevanje vrta
Poslano od: Chris , petek, 23.04.2004 : 22:29:19
Naš pa ne uničuje stanovanja, ker ni nikoli sam, kakšen papir če kdaj strga. Njegovo področje je bolj uničevanje VRTA. Ari skače po vrtu kjer ne bi smel, naj bi se držal potk, vendar on kar lepo na sredino vrta in tam ovohava. Ko ga začnemo podit je pa še hujše, njemu se zdi to neznansko super, in začne tekat sem ter tja, naprej in nazaj (seveda po sredi vrta, da zemlja kar v luft leti ::) ), trgat rože, se postavljat v sklonjeni položaj, kar pomeni jeeee igrajva se!! , skratka ne razume, postane ves vesel norček, kot da bi ga pičila 'ta žlehtna' mravlja tja v rit in se začne igrat ::) Malo nas skrbi ker ne razume, vendar pa je po eni strani še mladiček in mislim da ga bo minilo.
Lp


Naslov: Re:Uničevanje stanovanja
Poslano od: Tosa , ponedeljek, 26.04.2004 : 14:58:52
Tudi pri nama je bil enak problem. Sicer ni začela noreti po vrtu, jo je pa prav malo brigalo, kje in kako hodi! Midva sva jo non-stop opozarjala npr. "Ne tukaj!" ipd. in se je je kolikor toliko prijelo. Približno ve, če ji rečem "Ne tukaj!", da ne sme hodit po tem delu vrta. Veš, "ta žlehtno" mravljo pa mi tudi poznamo!!!  ;D ;D ;)


Naslov: GRIZENJE
Poslano od: Panter Lovski , nedelja, 11.09.2005 : 19:40:34
Podzravljeni
Imam dobermanko, ki je stara 5 mesecev. Pozanimal bi se rad kako dolgo bo grizljala vse kar imamo v hiši. A se jo da kako odvatiti. Je zelo trmasta in se ji ne da dopovedat. Prosil bi za kakšen nasvet.
lp
Grega & Mika


Naslov: Re: GRIZENJE
Poslano od: DoY-ca , ponedeljek, 12.09.2005 : 12:58:26
Tole je primerna tema http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,838.0.html

ps:Psička bo grizla dokler jo tega ne boš odvadil(vsakega psa se da odvaditi uničevanja).Pač jo zalotiš ko počne "prepovedano" ji ukažeš(fuj,ne sme..)in ko te psička pogleda klikneš(če imaš kliker)ali pa uporabiš besedo(priden,yes..(pač na kar je navajena) in pa močno nagradiš.
Ko bo psička ugotovila pomen besede fuj in pa da s tem ne bo naredila lastnika srečnega bo odnehala. :)
Me zanima zaka si s tem čakal tako dolgo??
lp,Urska


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Sammy , ponedeljek, 12.09.2005 : 14:15:30
Tole je primerna tema http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,838.0.html

tista tema je sedaj premaknjena SEM (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4746.0.html).


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Ozzy , torek, 13.09.2005 : 09:27:04
Dober nacin kako psicko ali psicka navadit, da ne grize je tudi, da ko jo zalotis reces fuj, ji das igracko v gobec in pohvalis. Vsakic, ko grize igracko jo pohvalis itd... Pazi, da mu za igracke ne dajes starih copatov, ker je zanj copat copat in ne bo znal locit med novimi in med starimi. Mi smo nasega ze od malega navajali na to in sedaj ce mu je dolgcajt, gre v kosaro, vzame igracko, jo prinese v prostor kjer smo mi in grizlja. Pes se tudi zelo hitro navelica enih in istih igrac, zato je dobro, ce jih imas spravljene in mu jih menjavas. En teden ta igracka, drugi teden druga in potem spet prva...
Dober nacin kako odvadit psa od grizenja je tudi, da preden gres od doma res kvalitetno porabis cas z njim in ga cim bolj utrudis, tako da bo cas samote prespal in mu bo hitro minilo.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Ory , torek, 13.09.2005 : 09:36:55
Moja Ory je uničevala vse po vrsti nekje do 6-7 meseca, potem pa kot bi odrezal prenehala. Uničevala je predvsem, ko nas ni bilo doma. Ko smo bili doma, smo ji vsakič odločno rekli fuj in jo zamotili s čim drugim...... z najnovejšo pridobitvijo (star bo 5 mesecev) pa nismo tvegali. Ko ni nikogar zraven, je v ograjici, kjer itak ves čas odsotnosti prespi......

lp


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Ozzy , torek, 13.09.2005 : 09:39:14
Ory ce je grizal do takrat je bil verjetno vzrok menjava zobkov ;) ko si sam bolj boli, kot ce se lahko zamotis s svojimi dvonoznimi prijateljcki... Poskusaj mu nastavit kaksne kite ali slastne posusene dele zivali za zvecenje ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Nanook , torek, 13.09.2005 : 11:35:32
Preden dobis psa, se je pametno po stanovanju/hisi tudi puzati (odvisno od velikosti mladicka) in gledati, kaj bi lahko zgrizel-se postavis v vlogo malcka in puzas po stanovanju. Vse, kar je na dosegu, spravis, kake kable skrijes,... Cesar ni, ne more zgristi. ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: damayanti , torek, 13.09.2005 : 12:12:40
Preden dobis psa, se je pametno po stanovanju/hisi tudi puzati (odvisno od velikosti mladicka) in gledati, kaj bi lahko zgrizel-se postavis v vlogo malcka in puzas po stanovanju. Vse, kar je na dosegu, spravis, kake kable skrijes,... Cesar ni, ne more zgristi. ;)

Ja in  potem se  "nekateri"  tako  zverzirajo , da se naučijo  odpirati predale in  iz predalov jemati stvari :)(  pri nas imamo enega takega ::)  ima na vesti  vsaj  tri  telefone+  "mučos"  stvari  , ki jih  sploh ne bom omenjala  ker lahko  celotno stran  "zafilam")
Kaj pa v tej  opciji ;)...    zamenjat  vse pohištvo za takega z ključavnicami in hodit kot  Grajski ječar okrog ::).....  ali  pa  ....box 8) no ja  pa  s časom je tudi  to  poštudiral  kako se odpre...  tako , da ko sem prišla domov je ležal  na  sredi postelje, na  opranih in neopranih cunjah  , katere si je prinesel iz  pralnice(  ja  vrata tudi odpira ;)).....  s tem, da to še ni vse...  sredi noči pa  "pumpanje"  in je  ponosno  skozlal mojo  nogavico.
Potem    mi pa res ni več preostalo  kot  ponovno , box(  oz  europaleta za polizdelke  narobe obrnjena na podestu  in  dodatno zaklenjena z  verigo  )in  ključavnico. 
Eh.. ja...  nekateri  se sploh ne zavedate kakšne angelčke imate doma.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Nanook , torek, 13.09.2005 : 12:29:12
Ja, potem pac zacnes zaklepati oz. psa zapres v prostor, kjer ne more nicesar uniciti oz. so stvari, ki jih lahko unici, zminimalizirane v primerjavi s celotno hiso/stanovanjem.
Ali pa kletka...


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Zoia , ponedeljek, 17.10.2005 : 17:22:41
naslov teme bo pravi, tematika pa malo drugacna..

Trenutno inkontinentni 7-letni psici propalin ne pomaga, tako da ji uhaja urin- predvsem ponoci. Kako jo navaditi, da bo lezala le na enem prostoru? Do zdaj je lezala ali na enem kavcu, ali na drugem, na razlicnih koncih sobe.. Pa tako ne bo slo vec naprej, ker na koncu bom lahkop vse skupaj v smeti vrgla.

Ce ji postavim kaksno kletko, bo znorela, ker ne mara biti zaprta v majhnem prostoru. Ko sem jaz se prisebna, je tam, kjer mora biti. Ko pa zaspim, pa niti pod razno ne misli vec tam biti in Zoia zjutraj skace iz luze v luzo 

Kak predlog?


(kletka res odpade)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: S , ponedeljek, 17.10.2005 : 17:28:17
Živjo!

Posvetuj se z veterinarjem, morda ima pa psičak vnetje sečil.

LP


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Zoia , ponedeljek, 17.10.2005 : 17:43:11
Smo ze bili pri veterinarju in stanje se bo izboljsalo. Do takrat pa je ne morem preprosto ven zapret.  ;)


Naslov: Sam doma
Poslano od: petka , sobota, 29.10.2005 : 10:56:40
Zdravo!
Pred tremi meseci smo iz zavetišča vzeli mešančka (verjetno med whipetom in lovskim psom), starega prbl. 1,5 leta. Pes je družaben, krasen, zelo zelo lep, ima rad otroke in tudi mi vsi ga imamo zelo radi. Zdi se nerešljiv problem pa je, da ne (z)more biti sam doma - takrat postane prava zverina. Uvajali smo ga počasi, ker smo ga dobili med počitnicami. Situacija pa je bila iz dneva v dan slabša - vse je polulal (v predale, zvezke od otrok - ker je hodil po pisalni mizi), potem je začel z grizenjem (popolnoma je uničil jogi, spulil je vtičnico iz stene, zgrizel igrače (ki so bile na vrhu omare, ne vem, kako je prišel do njih), popolnoma je spraskal vrate, stene ob vratih, uničil parket ob vratih z globokimi brazdami... Skratka, naredil je mnogo škode. Uničevanje ni edina nadloga - vmes laja in tuli, tako da imamo velike težave s sosedi, ki so v tem trenutku res že na kritični točki.
Ob enem izmed takšnih njegovih uničevalskih izpadov sem poklicala v zavetišče, če kaj predlagajo. Ptredlagali so kletko in ovratnico proti lajanju z limoninim sprejem. Oboje smo kot zadnjo možnost nabavili. Ovratnica je delovala en dan, iz kletke pa je že dvakrat pobegnil. Prvič je izpulil posamezne rešetke in čimprej letim iz službe z grozljivim občutkom v želodcu, kaj me čaka doma.
Vedno bolj se zavedam dejstva, da psa verjetno ne bom mogla obdržati, ker ga nikakor ne morem ukrotiti. Ne bi ga rada dala nazaj v zavetišče, ker ga imam rada. Dala bi ga morda komu, ki je veliko doma, ki ima hišo, da bi bil lahko pes zunaj, ko lastnika ni doma... Kaj naj naredim?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Ory , nedelja, 30.10.2005 : 14:03:33
Kakšno kletko pa imate? Ker se mi zdi res nenavadno, da jo lahko pes kar tako uniči  :o?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: petka , nedelja, 30.10.2005 : 19:42:52
Kletko smo kupili v trgovini v Ljubljani, je jeklena (mislim) in zložljiva (potovalna), namenjena je pa za precej večjega psa kot je naš, tako da bi v resnici morala zdržati še kaj več. Špice je v bistvu zlomil pri spojih, potem sem kupila mrežo in žice ter stvar nekako zakrpala in je sedaj notri. Če bo zdržala, pa ne vem. 


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Sammy , nedelja, 30.10.2005 : 20:12:54
poskusite dati v kletko kakšno kost iz kože, ki zna kar lepo zamotiti psa, če rad gloda to, ali pa kong. več kot očitno je, da mu je dolgčas. morda bi ga najprej pustili samega za 5 min in ta čas počasi podaljševali. glede na to, da so zdaj počitnice ... in tud popoldan se lahko cela družina za nekaj časa umakne -ali?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: damayanti , nedelja, 30.10.2005 : 21:37:16
Kletko smo kupili v trgovini v Ljubljani, je jeklena (mislim) in zložljiva (potovalna), namenjena je pa za precej večjega psa kot je naš, tako da bi v resnici morala zdržati še kaj več. Špice je v bistvu zlomil pri spojih, potem sem kupila mrežo in žice ter stvar nekako zakrpala in je sedaj notri. Če bo zdržala, pa ne vem.

Paleta za pol-izdeljke.  Konta obrnjena.  Neuničljiva zadeva in še  precej prostorna ;) :)


Naslov: GRIZENJE VSE PO VRSTI
Poslano od: kalči , sreda, 07.06.2006 : 11:50:40
Pozdravljeni,
imam ogromen pereč problem.....11 mesec. stara nemška ovčarka pogrize vse...stole, mize, metle, čevlje, smetišnice.....karkoli ki leži lahko prosto... ja ni stvari, ki se je ne loti.....če pa umaknem vse zadeve, se pa spravi na fasado ali zid..betonska tla skoplje.....in danes mi je hudič uničil še vrata...spraskala jih je in zgrizla kolikor se je dalo.

Pes ni osamljen, ima družbo, dejstvo je, da grize tudi ko je v družbi...kako naj preprečim? Probala sem na lep način na grd...ne prime se je ...pes je totalno out...pa je sploh ne razumem...gibanja ima neomajeno čez dan...spuščena je 20 ur na dan.....hodi na celodnevne terene za vikend....tudi med ljudmi je vedno....nam se bo zmešalo, ker je res nenomralno že vse uničeno okoli hiše.....kaj svetujete?

Slišala sem, da menja tudi ta čas zadnje zobe, pa da je to razlog? In koliko časa bo to trajalo, oz. če se sploh da preprečit? Nora je na žoge in igrače......in sem ji to za dva meseca ukinila, da ne bo tisti "grizenje ekeft" nonstop....sploh ne vem več....pomagalao ni nič..

Pa pes je pametnen...izredno dojemljiva, poslušna, uboga..ampak to ji pa ne morem izbiti iz glave.....

POMOČ...prosim.....


Naslov: GRIZENJE VSE PO VRSTI
Poslano od: kalči , sreda, 07.06.2006 : 12:27:39
Pozdravljeni,
imam ogromen pereč problem.....11 mesec. stara nemška ovčarka pogrize vse...stole, mize, metle, čevlje, smetišnice.....karkoli ki leži lahko prosto... ja ni stvari, ki se je ne loti.....če pa umaknem vse zadeve, se pa spravi na fasado ali zid..betonska tla skoplje.....in danes mi je hudič uničil še vrata...spraskala jih je in zgrizla kolikor se je dalo.

Pes ni osamljen, ima družbo, dejstvo je, da grize tudi ko je v družbi...kako naj preprečim? Probala sem na lep način na grd...ne prime se je ...pes je totalno out...pa je sploh ne razumem...gibanja ima neomajeno čez dan...spuščena je 20 ur na dan.....hodi na celodnevne terene za vikend....tudi med ljudmi je vedno....nam se bo zmešalo, ker je res nenomralno že vse uničeno okoli hiše.....kaj svetujete?

Slišala sem, da menja tudi ta čas zadnje zobe, pa da je to razlog? In koliko časa bo to trajalo, oz. če se sploh da preprečit? Nora je na žoge in igrače......in sem ji to za dva meseca ukinila, da ne bo tisti "grizenje ekeft" nonstop....sploh ne vem več....pomagalao ni nič..

Pa pes je pametnen...izredno dojemljiva, poslušna, uboga..ampak to ji pa ne morem izbiti iz glave.....

POMOČ...prosim.....


Naslov: Re: GRIZENJE VSE PO VRSTI
Poslano od: luncica , sreda, 07.06.2006 : 15:21:45
Hmmmm, da bi psicka menjala zobke pri 11-ih mesecih? Ne vem, no, nasi je zadnji mlecni zobek izpadel v 3. mesecu starosti, vsaj kolikor jaz vem.
Dvomim, da bo nehala gristi, ker ste ji pobrali igracke, saj so igracke tisto, kar naj bi kuza grizel. Ko se je nasa mrcina hotela fizicno znesti nad kaksno stvarjo, ki ni bila njena, smo ji preprosto rekli "NE!!!", ji dali njeno igracko (ponavadi kaksno vrv za grizenje ali zogico, da bi se drugace zamotila) in jo veselo hvalili, ker je izpustila zadevo, za katero nismo hoteli, da jo unici, in se namesto tega lotila svoje igracke. Zelo hitro je dojela, kaj je njeno in cesa ne sme gristi.
Verjetno iz dolgcasa ne grize, mogoce je to zanjo igra, tako da je po mojem najboljsa moznost, da ji cimprej vrnete igracke - vsekakor bo manj skode, kot ce vam celo hiso zdemolira.
Pa veliko srece!


Naslov: Re: GRIZENJE VSE PO VRSTI
Poslano od: kalči , sreda, 07.06.2006 : 21:30:20
Hvala za odgovor...igrače ima nazaj...že nekaj časa....ne pomaga... :-[..saj jo tudi mi vzgajamo z NE pa Fuj in podobno...vendar vpričo nas potem izpade angelček.... ::)...u glavnem...malo sem narobe napisala...zobje naj bi ji še rasli ne izpadali mlečni...ne vem ...upam da bo minilo...ker bi mogla jo imet pod kamero in babyfonom, da bi slišala še NE takrat ko nikogar ni. ;)

Hvala, če pa ima še kdo kak predlog, kar na dan z njim.

lp


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Jana , sreda, 07.06.2006 : 21:45:27
kalči, nocem biti tecna, vendar bi vseeno prosila kratek pregled vsebin tega foruma, potem pa morebitno odpiranje novih tem, ce ne bo kam vtakniti aktualnega vprasanja.

Hvala.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Ozzy , sreda, 07.06.2006 : 22:37:18
hm..eno je druzba, drugo pa je ukvarjanje s psom. Ce se ukvarjas s psom (igras) med tem, mislim, da nima casa gristi pohistva. Ker je ze prestara, da bi ji se rastli zobje- mislim, da se morajo vsi zobje menjati in zrasti do 7 meseca starosti, po mojem izsiljuje pozornost. Ste poskusali se full igrat z njo in jo zmatrat do onemoglosti? Ko je pes onemogel po mojem nima casa razmisljati o drugem kot o spanju. Resnicno predlagam ene tri ure aktivnega ukvarjanja (sprehod, igra, tek) in bo zaspala ko klada.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: popo , četrtek, 08.06.2006 : 11:06:09
Obstaja pa tudi sprej. Jas sem ga kupil, samo tezko povem kolko je ucinkovit, ker imam psicko drugace v boksu, je pa bila v hisi ko se je gonila in sem samo tam posprical. Drugace pa je sprej nenevaren, ima samo grenak okus zaradi katerega pes naj nebi grizel in lizal določene dele pohistva. Lahko se uporablja celo pri poskodbah psa, kadar si pes ne sme lizat doloceno mesto, takrat z njim pospricas okoli rane (ne na rano) in pes naj se ne bi lizal.
Drugace pa v trggovinah za zivali obstaja ogromno podobnih zadev, videl sem celo neke ploscice ( za te sem slisal da nimajo ucinka) in drugih izdelkov. Malo preglej :)

Lp


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: luncica , ponedeljek, 12.06.2006 : 20:12:41
Kalci, ce zdaj prav razumem, problem nastane, ko je mrcinica sama? V tem primeru ji je vsekakor dolgcas, in ce nima kaj poceti, si bo pac sama nasla zaposlitev  :-\ Mi nasima napolnimo zogo s piskotki in briketki (fina zadeva, votla plasticna zoga, iz katere ob kotaljenju padajo priboljski, zraven pa se ene cudne zvoke pusca - ena mrcina se igra z njo, druga pa veselo priboljske pobira), pustimo prizgan teve (npr. animal planet vedno gledata / poslusata ali pa kaksne risanke - vsekakor nekaj dinamicnega in z raznovrstnimi zvoki), igrac imata pa toliko, da sploh vec ne vesta, s katero bi se igrali... Tudi za vaso boste zagotovo nasli kaj, kar jo bo zamotilo, ko vas ni  :D


Naslov: uničevanje stanovanja
Poslano od: mj , petek, 16.02.2007 : 11:59:50
Živjo!

Verjetno že prevečkrat prežvečena tema, vendar ne najdem odgovora za moj problem. Kako odvadit psa, da ti ne uničuje stanovanja ko te ni doma? Tega ne počne, ko smo doma, ko pa nas ni, pa naredi stanovanje tako kot da bi vdarila bomba. Vse razmetano, zgrizeno ... in ko pridemo domov, se dela, kot da ni nič narobe. Ko je z nami je najbolj pridno in ubogljivo bitje ... Če je imel kdo podobne izkušnje in jih je rešil, prosim za nasvet


Naslov: Re: uničevanje stanovanja
Poslano od: AngSeter , petek, 16.02.2007 : 13:58:18
Po vsej verjetnosti: ločitvena tesnoba
ali pa pač tak hud doilgčas...  :P

Psa je treba postopoma navajat na to, da je sam. Najbolje je, da nikoli ne ve kdaj boste zginli in za koliko časa.
Najprej se zgine za malo časa, se vrne, pa morda spet gre... Lahko kar v copatih, lahko se obujete in se vrnete takoj, drugič malo kasneje, pol morda spet malo prej... in tako naprej.

Odhajate brez slovesa in tudi, ko se vrnete psu ne posvečajte večjih pozornosti, vsaj dokler se ne umiri.
To mora bit nekaj čisto normalnega, brez kakega cirkusa.

Ko vas ni je bolje psa pustiti v manjšem prostoru, kjer ne more narediti večje škode. Zraven naj ima razne igračke za žvečenje, tudi votle igračke, katere lahko nabašemo z briketi, kruhom, pašteto... Bilo čem kar je psu všeč in se mu bo zdelo vredno dobit ven ;)
Preden za dlje časa odidemo, je priporočljivo psa peljat na utrudljiv sprehod, tako, da bo res utrujen in malo dlje pospal.

Puščanje psa recimo v predsobi, morate tudi navajat.

Nič ni samoumevno.

To je v bistvu zelo na kratko in splošno. Za kaj več je vedno potrebnih veliko več informacij plus, da so včasih težave bolj specifične narave in potrebujejo strokovnjaka.

Kaka knjiga o vzgoji psov bi vam sigurno prišla prav.


Naslov: Re: uničevanje stanovanja
Poslano od: Nanook , petek, 16.02.2007 : 14:05:23
A kletke je navajen?


Naslov: Re: uničevanje stanovanja
Poslano od: alessa06 , petek, 16.02.2007 : 14:16:39
Mi smo našo puščali v sobi, v njenem boxu 2x2m, kjer tudi ponoči spi, in nikoli ni bilo težav. Seveda je bilo polno igrač, takih kot jih je opisal Angseter. Tiste žogice, ki imajo luknjico, da notri daš brikete ali še bolje mislije, so bile najboljše.
Postala je mojstrica v dobivanju dobrot iz takih stvari. :D :D ;D


Naslov: Re: uničevanje stanovanja
Poslano od: Uma , petek, 16.02.2007 : 15:32:26
Prva kratkorocna resitev je vsekakor boks, kletka oziroma zapret v sobo, kjer enostavno nima kaj unicit (ce taksna soba v hisi ali stanovanju obstaja seveda). Dolgorocno pa enostavno ne preostane drugega kot da ga dejansko navajate, da ostaja sam kot je ze napisala AngSeter.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: do-khyi , petek, 16.02.2007 : 20:52:45
box je super rešitev, če se pes ne spravi še na tega, ga malo preoblikuje in si polomi zobe na njem. Pa čeprav, je drugače čisto rad v tem boxu.Hja tudi take poznamo.  ::) :P
Je pa vredno poskusit.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mj , sobota, 17.02.2007 : 10:18:55
Hvala za nasvete, ampak smo bolj ali manj vse te stvari že preiskusili. Na žalost živimo v garsonjeri, tako da je v kakšen prostor, kjer ne more nič uničit, ne morem zapret. včeraj sem tudi iskala te igračke, ko daš notri hrano, vendar sem našla vse prevelike (naša psička je mešanka med pinčem in po vsej verjetnosti tudi terierjem), tako da rabi kakšne majhne reči. Ima polno igrač, katerih se v času, ko je sama skoraj ne dotakne (preden grem si zapolnim postavitev teh njenih igrač). Trenutno jo navajamo na kletko, ampak zaenkrat je najdaljši čas, ko je v njej zaprta cca. 5 min, po tem času, pa začne cvilit oz. skuša vse možno da pride ven. Ne vem pa ali je pametno, da jo pustim zaprto v kletki 5 ur (potem ko bo na kletko že navajena). Sem preizkusila vse možne trikce (limona, tabasko, sprej), vendar ni efekta. Glede na to, da je zelo živahna, predvidevam, da se po določenem času začne dolgočasit. Zato ji kupujemo vsake toliko kakšno novo igračo, vendar je igrača aktualna, ko se igramo mi z njo. Je sicer res, da jaz vspodbujam to, da se igra z mano, saj lahko potem v šoli več pričakujem od nje, oz. boljše rezultate. Hočem, da ima nek občutek, da sem za vsako igro, vajo itd. potrebna jaz in ona in ne samo ona. Precelj ljudi mi pravi, da je taka zato ker je še mlada (9 mesecev) in da se bo s časom umirila, vendar poznam ljudi, katerih psi imajo 5, 6 let in še vedno vse zgrizejo. To njeno uničevanje mi naredi precej stroškov, zato sem se obrnila na vas za nasvete, da to čimprej uredim in ne čakam na njeno umiritev.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: do-khyi , sobota, 17.02.2007 : 10:35:51
Mj, v boxu  v začetku naj ne bo zaprta, neajprej se ji mora ta prostor tako priljubiti, da sama hodi vanj spat  in žvečit priboljške. box mora povezati vedno samo s prijetenim. vratca naj bodo odprta, da gre sama lahko vanj. Šele ko bo zares rada v njem popolnoma brez problema, začnite postopoma zapirat vratca in potem ta čas podaljševat. Upam, da bo zaleglo.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mj , sobota, 17.02.2007 : 12:08:38
ona gre sama v kletko, tam notri je, vse igrače so notri, pogosto jih nese tudi nazaj notri, edino spi ne v kletki. Ko je ji vratca priprem in nato odprem. Kletka je vedno odprta. Glede na to, da se nanjo navaja že en mesec, sem jo na predlog kolegice zapreti vanjo, najprej za 1 min itd. Sem začela prehitro?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: AngSeter , ponedeljek, 19.02.2007 : 13:50:53
A takrat, ko se začne pritoževat, takoj prisluhnite njenim ukazom in jo spustite?

Svojo željo po odprtju vrat si mora prislužiti z mirnostjo.

Po moje niste nič prehitro začeli z zapiranjem, ampak jo vse preveč ubogate in pes ma tudi vsega dovolj. Lahko rečem, da ma očitno polno rit vsega.  :P
Psa, ki ima dovolj dolg sprehod pred tem, lahko mirne duše pustimo zaprtega recimo 5 ur v dovolj velikem boksu.

Teh igrač je pa malo morje in tudi velikosti primerne za vašo je veliko. Ni treba da je velika 2 cm, da je primernih mer.
Že velikost teniške žogice je dovolj. Sej ni nujno, da jo ima v gobcu. Če je ne more zagrabit jo komot lahko vali ali prime s prednjima tačkama. Kar se pa velikosti luknje tiče... Si lahko pomagate s tem, da date noter težje dosegljive zadfeve in ne samo brikete.
In če bi se striktno držali vseh pravil pri tem, bi sigurno marsikaj pomagalo, kar se uničevanja tiče. Njena živahnost pa ne bo minila čez mesec ali dva.

Pinči so izjemno živi psi in jih ni lahko utruditi. Bo treba zavihati rokave.

Ste na vsaj enournem psrehodu preden greste od doma?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mj , ponedeljek, 19.02.2007 : 15:04:14
Čist vedno ni možno, da ima zelo dolge sprehode (dež), načeloma pa ja. Jo je zelo težko utrudit. Tudi ko gremo na kak hrib (3 - 4 ure hoje, lahk tudi več), ona potem spi maksimalno 2 uri.
Kar se tiče tega, da jo dovolj utrudim, me zanima tudi to, ali oz. koliko je priporočljivo, da grem jaz z kolesom in ona teka z mano. Mislim, da bi se ona lahko bolj stekala. Gre namreč za asfalno pot.
Jaz upam, da bom to zadevo rešila. Je pa res, česar se zavedam šele sedaj, ko je ona pri nas že 7 mesecev, da smo v začetku vse preveč upoštevali njene muhe in je bila res ona šefica. Zdaj je nekoliko manj šefovska, ker smo se v MŠ kar precej naučili in jo bolj ali manj lahko obvladujemo, le tega njenega uničevanja nam ni uspelo.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Uma , ponedeljek, 19.02.2007 : 15:11:03
Jaz je nebi vodila s kolesom, raje jo na sprehodu bolj zamotite. Ce ji boste zaposlili tudi mozgancke, potem bo bolj utrujena, malo se ji skrijte, pa naj vas isce, mecite ji zogico, itd. Skratka naj ona dela kilometrino. Kaj se pa kletke tice, jaz sem bolj nepopustljiva, v boks, pa ce se na glavo postavi in mir.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mj , ponedeljek, 19.02.2007 : 15:52:48
Ja tudi ena trgovka mi je rekla isto za kletko. Da se mi pač ne sme smilit, ker se dela samo v njeno dobro in da slej ko prej bo nehala cvilit.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: AngSeter , ponedeljek, 19.02.2007 : 16:04:40
S tem grizenjem se žal zelo rado zgodi, d apes požre malo večji neprebavljivi del in če se zagozdi, ga lahko reši le operacija.  :-\

Vi samo vstrajajte.

Zelo psa utrudiš s tem, da mečeš kako igračko, mu jo skriješ, če jo ima rad in jo mora iskat, učiš ali vsaj ponavljaš vaje poslušnosti...
Baje je 15 minut iskanja enako 1 uri normalnega sprehoda. Nebi bilo slabo, če bi jo navdušli za to. Če ji boste pa skrivali kako rokavico ali drugo vašo stvar, se bo to lahko izkazalo tudi kot zelo koristno, če jo boste kdaj zgubili ;)
Za učenje trikcev pa sploh ven ni treba.  :P


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mj , ponedeljek, 19.02.2007 : 16:30:28
torej bom zdaj po sprehodu vadila še poslušnost in  trikce ter ji metala žogico, da mi jo prinese in menda bo ja kaj zaleglo. Mam srečo, ker v teh stvareh uživa in ji ni nikoli dovolj


Naslov: Praskanje stene
Poslano od: lura , petek, 21.09.2007 : 12:14:54
Živjo!

Spet imam en problem.

Doma imam približno deset mesecev staro psičko, ki je včeraj prvič, medtem ko je bila sama doma, spraskala luknjo v steno.Do sedaj ni še ničesar uničila - kar se tiče stanovanja in opreme, se je znesla nad svojimi igračami in posteljo ampak to je razumljivo), zato sem še bolj presenečena nad njenim dejanjem.
Kadar smo doma skupaj z njo se ničesar ne loti - takrat bi ji lahko povedala česa ne sme. Tako me pričaka "šok", ko pridem domov.
Ima kdo idejo kako jo odvadit uničevanja medtem ko je sama doma. Naj povem, da ima na voljo kar nekaj igrač (nekaj je takih za grizenje,nekaj takih, ki v sebi skrivajo hrano in naj bi jo malo zamotili; predem gremo od doma, jo seveda peljemo na daljši sprehod - iz katerega, pride dokaj zmatrana, saj takoj po prihodu domov, oddide v posteljo). Je res edina rešitev kovinski boks?

Hvala za pomoč in poslane predloge,
Lucija


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: linchaich , petek, 21.09.2007 : 20:05:25
Vidim, da ste ze nastavili nekaj stvari, ki bi jo lahko zamotile. Enim pomaga se prizgana televizija. Jaz sem drugace svojima vcasih doma puscala kako bikovko ali pa svinjski uses (ne vem pa ali bo to ok - nekateri teh stvari ne znajo ravno lepo jesti in jih pogoltnejo dol - bodite pozorni).
Stanovanje mora biti se danes pospravljeno v nasprotnem primeru se lahko zgodi unicevalna akcija - vsake toliko jim po moje prav zapase, ker prav najdejo nekaj pa ce je za omaro bodo dobile in unicile.
Glede na to, da je vasa odsotnost verjetno daljsa vam skrivanje piskotov po stanovanju ne bo prislo v postev, lahko pa poskusite.
Sicer pa pravijo, da ce pes je oziroma lize steno, da mu primanjkuje kalcija!

Lp, Ursa


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: lura , sobota, 22.09.2007 : 15:09:43
Živjo!

Najprej hvala za odgovor.

Naj povem, da ima Ula prižgano televizijo, tudi piškote ji skrivam (sicer predvsem v zato namenjene igrače),kupila sem par priboljškov ki naj bi zdržali nekaj več časa (varianta za grizenje in čiščenje zob)... Imam sicer problem, ker Ula veliko stvari golta in pogrize in tako ne trajajo toliko časa kot bi morale.

Res mi zmanjkuje domišljije kako jo zamotiti?! Nisem vedela, da ji lahko primanjkuje kalcija.Bomo probali še s kakšnim dodatkom v tej smeri...
:)

Lp,
Lucija


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: maja01 , sobota, 22.09.2007 : 19:07:35
Dajte se pred dodajanjem kalcija v kakrsnikoli obliki, prej pogovorit z veterinarjem ... Se lahko naredi fino "stalo", ce se ga dodaja malo na pamet (btw, lizanje in grizenje stene ni isto kot kopanje lukenj v steno).
m.


Naslov: prosim za nasvet
Poslano od: pero , sreda, 16.04.2008 : 10:36:43
kužka imam letos prvič v življenju. star je devet mesecev in je pasme maltežan. približno do ene ure popoldne preživlja z mano, potem pa je približno do šestih sam, ker imam popoldansko službo. do pred dvema tednoma to ni predstavljalo nekakšnih težav, zdajle pa opažam, da v tem času ko me ni zgrize vse kar mu pride pod zobe (od podloge za lulanje, zadnjič je našel surov krompir in ga je zgrizel do neprepoznavnosti, do svoje posteljice). nobena težava ne bi bila v tem, če ne bi on teh stvari raznesel po celem stanovanju, tako da je čiščenje teh prostorov resnično dolgotrajno. upam, da mi lahko kdo svetuje v zvezi s tem, saj je mogoče še dosti majhen za odpravo takih težav. hvala


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Miss Teja. , sreda, 16.04.2008 : 10:44:17
Predlagam ti, da preden greš v službo odstraniš tiste stvari, ki jih rad grize in, ki so na njegovi višini. Ponudi mu kakšno kost ali kaj podobnega, kar prodajajo v trgovinah za živali. Če ga kdaj vidiš, da grize kaj, kar ne bi smel mu to odločno prepovej.
Veliko uspeha.
lp Teja.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , sreda, 16.04.2008 : 10:57:33
Psa daj v boks. Zaradi njegove varnosti predvsem.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Xena , sreda, 16.04.2008 : 11:23:02
Pero, kletka.
Nima smisla pospravljati in odmikati pohištva in ostalih predmetov. Poleg tega ti lahko navajenost na občasno bivanje v kletki zelo koristi pri vožnji z avtomobilom, dopustu, obiskih, čuvanju pri kaki drugi osebi in podobno. Je pa potrebno privajanje na kletko izvajati postopoma in ob tem ne misliti, kakšen revež je pes, ko je v njej - psi jemljejo (pravilno naučeno) kletko povsem drugače kot ljudje. ;)

lp, Katarina


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Oxer , sreda, 16.04.2008 : 13:34:58
Pero,

mi smo našega psa na začetku omejili na dva prostora in sicer kopalnico in hodnilk, kjer imamo ploščice (zaradi lulanja). Kakšne večje škode res še ni naredil morda tudi zato, ker sem mu vedno predno smo odšli od doma, dala kakšen priboljšek za kratenje časa. Če ne drugega, mu dam kakšno celo jabolko in se z njo kar precej zamoti.  :) Kar se tiče podloge za lulanje, je tudi naš kuža ne prenese in jo kr "scefra", če jo vidi, zaradi tega rajši uporabimo časopisni papir.   :D

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.  ;)
Držim pesti, da bo tole obdobje vašega maltežana čimprej mimo.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: jasnarene , torek, 03.06.2008 : 14:51:29
--------------------------------------------------------------------------------
Oglašam se z enim problemom. Moj pudeljček je bil star aprila 1 leto. Spal je v predprostoru. Ni bilo problema, dokler ni izumil odpiranja vrat. Nato se je prosto gibal po celi hiši in nas cele noči budil. Na kar smo mu pred vrata dali masiven stol. Nekaj časa je bil mir, potem je pa neko noč cel stol raztrgal, tako, da se je že lotil lesa. Nato smo ga dali spat v kurilnico. Tam je pa skoraj dobil živčnega. Trgal je vse, kar mu je prišlo pod zobe in skoraj celo noč jokal. Res se mi je zasmilil in smo mu dovolili, da spi zraven nas. Pa mu zopet ni dal mira. Celo noč je hodil iz sobe v sobo in nas s taco budil. Potem se še je pa polulal in pokakal. Ne vem kaj naj naredim, da bomo zopet imeli mirne noči? Če mi lahko kdo pomaga s kakšnim nasvetom se mu že v naprej zahvaljujem.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Zala_ , torek, 03.06.2008 : 14:59:32
Kaj pa če ga zvečer fejst zmatrate z igro in doooolgim sprehodom?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Ory , torek, 03.06.2008 : 20:19:07
Ocitno fant izsiljuje. Jaz sem ugotovila, da ce imam Billija v sobi, potem me budi celo noc. Navadila sem ga da spi v svojem boksu, v racunalniski sobi in ni nobenega problema. Je parkrat zajokel, potem pa ugotovil, da s tem ne pride nikamor. Vas je ocitno ugotovil, da se z vztrajnostjo dalec pride in bo to tudi nadaljeval. Probajte ga zapreti v sobo, ki ima v vratih kljuce, tako da ne bo moral odpirati vrat in ne podlezite jokanju in izsiljevanju  :)....


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: čenča , torek, 03.06.2008 : 21:24:27
Enim pomaga se prizgana televizija.
Hehe, pazite, da jih ne zasvoji  8). Naša mlajša psica je tv-frik. Gleda poročila, oddaje o živalih, formulo in vse ostalo  :-X. Pa ''komentira'' tudi. Starejša psica jo pa samo zviška gleda med njenimi tv akcijami  ::).
Na začetku je vedno, ko se je kaj podilo čez zaslon, laufala v drugo sobo (na nasprotno stran stene) in čakala, da se tisto pripodi do nje  ;D. Najbolj je pa hecna, ko pridemo na obisk kam, kjer imajo lcd ali plazmo. Oči naredi takrat take:  :o in lop s prednjimi tacami na podstavek. Jo moramo prav stran podit od televizije... :-[
Še najbrž ni pogruntala, da je ''samo tv''.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , petek, 13.06.2008 : 09:18:49
Tej temi se lahko tudi jaz pridružim...naša Naya je stara sedaj 8 mesecev, vendar jo razganja 100/uro. Uničila je Gizmotu (mačku) cel praskalnik, pogrizla vso peno iz kavča, nato se še polulala na kavč, pogrizla vse superge, ki jih je moj fant pustil zunaj in bitka se še nadaljuje...vendar po predlogu veterinarke Sabine Stariha - Pipan, ki je dermatologinja in pasja psihologinja, da se zapre psa v prostor kjer ne more uničiti nič, ona je proti boxom in se s tem ne strinja...tako je edina rešitev, da se psa zapre v kopalnico, se mu pusti vse "žvakote" ali "kongote" in nekaj igrač.

Ko pridemo domov imamo psa v prostoru kjer se mi nahajmo pod našim nadzorom, če pa pes še ne uboga na povelje "prostor" potem se ga da na vrvico in se ga priveže na predmet, ki ga ne more s seboj potegniti.

Meni to deluje pa vendar še vseeno pri moji prisotnosti jaz nimam z njo problemov, medtem ko mene ni doma in da je pes brez nadzor in da slučajno fant še spi mu naredi totalni kaos. Tako da jo moram zapreti v kopalnico dokler se on ne zbudi in ji potem odpre vrata in se ukvarja z kužkom.

Vselej se moramo ukvarjati z kužkom ko le imamo čas, ko ga nimamo ga moramo zaposliti.



Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: alexy , petek, 13.06.2008 : 09:33:56
Lexy kako se pa manjsa kopalnica razlikuje od vecje kletke?

Sori ma tu pa res ne vidim logike..


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , petek, 13.06.2008 : 09:38:12
Ja ne vem kako? To pravi moja veterinarka, jaz nimam izkušenj z boxom, k sreči jaz imam veliko kopalnico z velikim oknom 135x160 cm. Verjetno nekateri vsaj, ko jih poslušam psa v bloku zaprejo tudi na balkon, tisti kateri imajo hišo so na vrtu ali podobno...Zakaj je pa dr. Stariha - Pipan proti kletkam, ti pa svetujem, da je najbolje če njo pokličeš na kliniko in vpršaša *****.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: alexy , petek, 13.06.2008 : 09:41:00
No, pa saj ni treba vedno slepo verjeti veterinarjem  :)

Ce vprasas kaksnega drugega ti bo pa rekel da je box super..

V kopalnici pa samo pazi, da ti ne pride do kaksnega sampona, mila, itd..pa sej to itak ze ves ;)
Jaz moje ne bi nikoli puscala v kopalnici, ker bi se mi spravila ploscice glodat (ja ubrisana je ::)), pa ves wc papir bi morala poskriti pa se kaj bi se naslo ;D
Mi je pa kletka tudi super zato, ker jo bom imela sabo ko bomo sli na morje, pa da tam ne bo nobenih tezav :D


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , petek, 13.06.2008 : 09:45:07
Aja ja tega dostopa nima do šamponov, ker vem kaj šamponi vsebujejo koliko tenzidov itd...ker le delam v kozmetični industriji, res nebi dovolila psu , da pride do šamponov, samo sam šampon ni kritičen, kot so lahko čistila, ki so še človeku zdravju škodljiva (Xn - oznaka na embalažah), kako ne bi bili tudi psom...


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , petek, 13.06.2008 : 09:46:22
Zanima me samo, kdaj se to vedenje konča, to obdobje grizenja, ko psu dokončno zrastejo zobje na velikost čeljusti seveda ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: alexy , petek, 13.06.2008 : 09:56:58
Odvisno od psa :)

Lahko bo to prerasel, lahko ti bo pa vedno ko mu bo dolgcas uniceval stvari.. Poznam labradorko staro 3 leta, ki se sedaj unicuje stvari kadar je sama doma in ji je dolgcas..


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , petek, 13.06.2008 : 09:58:36
To pomeni, da bo lahko pri Nayi lahko trajalo ker je tudi zlata prinašalka, ker ima navihan karakter....mali hiperaktivc ji jaz pravim


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: tina.g , petek, 13.06.2008 : 10:09:11
Meni je box super! Moja 5 mesečna psička se je odlično navadila nanj. Na začetku je noter dobivala priboljške za glodat, nato sem jo zapirala not, ko sem sesla in danes že počaka brez problema cca 4 ure. Ko jo dam not, se takoj vleže, ker ve, da bo morala počakat. Tudi drugače si v box nosi stvari in se v njem počuti odlično.

Je pa na začateku glaaasno protestirala, pa sem jo vedno fuul pohvalila in spustila ven ko je utihnila.

Fajn je tudi ko kam greš, ima pes znan prostorček, samo zase. Na dopustu kampiramo in box mi pride prav tudi tam, ko jo moram malo pustiti samo.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: alexy , petek, 13.06.2008 : 10:11:38
Hehehe lexy, join the club ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , petek, 13.06.2008 : 10:15:20
Moja sta oba v boksih. Prepozno, a bolje kot nikoli. Začelo se je kot pri tebi. Uničen kavč, nato razstavljen fotelj (pes požrl tudi šraufe, matice, kovinske sponke). Uničil celo stanovanje. Končalo se je, ko je zrušil stalažo s kozarci in sta se oba s psico porezala. Od takrat naprej sta v boksih, zaklenjena z žabicami. Ziher je ziher.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , petek, 13.06.2008 : 11:08:51
Ja res bolj ziher je ziher kot, da se bitka s psi nadaljuje pol smo vsi nekako bolj mirni v službah, ko vemo da nas doma ne bo pričakalo novo presenečenje uničenih stvari ;) tko da sedaj konec avgusta dobim nov kavč ;) in tega za 990,00€ ji ne bom pustila da ga scefra mala navihanka ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: NusaInKlaj , petek, 13.06.2008 : 15:24:03
Mi smo imeli iste probleme oziroma še jih imamo, ampak ne pustimo da pride do demoliranja. Klaj je to počel samo, ko je bil popolnoma sam doma, zato ga nikoli nisem dobila na delu, da bi ga lahko malo podučila  ;)  Uničil je res vse kar se je dalo. Zjutraj preden sva šla v službo sva dobesedno preselila stanovanje v kopalnico. (stojalo za cdje, tepihe, kitaro, ventilator...), ampak se je vedno nekaj najšlo kar je uničil. Na koncu je potrgal lajsne  :-X
Nisva imela pojma kako se spopasti s tem, ker ni pomagalo nič. Niti sprej za odganjanje psov,ki je bil na koncu pošprican že povsod. Tudi fizično zmantrat se ga ni dalo, ker si ta hudiček po pol ure počitka opomore.
Razmišljala sva o boksu, ampak ker imava že tako ali tako bolj malo stanovanje sva se odločila za najlonski nagobčnik. Moraš ga seveda primerno nastavit, da lahko pes normalno pije in ravno toliko zategnit, da ne more z zadnjimi zobmi do predmetov. Ampak to ni  rešitev za vsakega psa. Nekateri se lahko odločijo praskat in si resno poškodujejo tace.
Nagobčnik ni rešitev, samo začasno.
Zato sva postavila nova pravila (visijo na hladilniku), med njimi je tudi ignoriranje med prihodom domov.
Na začetku je Klaj skakal, vrata si komaj odprl, ker te je bil čist navdušen. Zdaj je bolje. Ponavadi leži na postelji. Torej verjetno spi, ko je sam, ker mu drugo tako ali tako ne preostane. Na tak način upam, da bo dojel, da odhod, prihod, in vmesni čas ni nič takšnega, zakaj bi moral biti razburjen.
Počasi se bova spet opogumla  :) in ga poskusila pustit brez nagobčnika. Sva poskusila nekje pred 2-3meseci, ampak je razstavil eno od knjig na prafaktorje.
Enkrat bo že ratalo.



Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , petek, 13.06.2008 : 16:50:33
O hudo to si imela pa še večji zalogaj uničevanja kot jaz...ma kera groza je da morajo psi toliko grizti, drugače so čisto fajn prijatelji ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: NusaInKlaj , petek, 13.06.2008 : 22:30:45
Začne se pa ponavadi čisto nedolžno. Mene je na začetku vedno pričakal moj pojšter pred vrati in se mi sploh ni zdelo tako grozno. Ampak se vsako neželjeno vedenje ponavadi stopnjuje, če ga ne znamo kontrolirati.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: NusaInKlaj , petek, 13.06.2008 : 22:38:28
Pa uničevanje pri našem sploh ni razlog rast zobovja in ostalih zadev, ki pašejo poleg. Vedno je imel na voljo kosti, kadar je bil sam. In je tudi vedel čemu so namenjene. Vse skupaj se je začelo kasneje, takrat ko so bili že vsi stalni zobje razviti.
Ko sva se odločila za psa sva predhodno razmislila o vsem. Nekako pa nisva razmišljala o uničevanju stanovanja,oziroma- v našem primeru- o samoti. Nisva ga niti pretirano navajala na samoto, ko še je bil čas.
Ampak mislim da gre že na bolje. Malo po malo. Nisva ga še sicer pripravila na 8 urno samoto, ampak napredujemo.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , sobota, 14.06.2008 : 12:27:37
Aja mi smo to vedeli, da pes lahko uniči pohištvo, zato sva ji že od malega kupila vse stvari, ki lahko zaposlijo psa in do 7, meseca ni uničila prav nič, sedaj v zadnjem mesecu pa je naredila pravo razdejanje. In smo ji zopet omejili prostor na kopalnico in hodnik s tem, da so osatala vrata v stanovanju zaprta.

In sedaj lepo pridno počaka, da prideva domov in uničenega ni nič več. Biva v 10 m2 in to ima dovolj prostora za gibanje. Pustiva ji žvakote, nekaj igrač in posodo z vodo.

Ne skrbi me več med službenim časom, kakšno bo stanovanje, ko pridem domov.

Zanima me samo tisti, ki imate kužke v boxih ali nič ne pogrešajo gibanja? Ali imate toliko velike boxe, da se pa kuža lahko notri v boxu lahko obrne? Kako se kuža počuti v boxu 8ur in pol?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: tina.g , nedelja, 15.06.2008 : 13:21:59
Moja psička ima zelo velik boks. Komot se obrne, ko spi je lahko cela raztegnjena, noter se premetava, kotali...Noter ni več kot 4-5 ur in nisem opazila, da bi se počutila slabo. POnavadi se kar vleže noter in zaspi. Ko pridem domov in jo odprem, sploh ne pride ven. Nekaj minut se še preteguje noter in potem počasi prileze  ven in me mirno pozdravi. Ko sem jo puščala zaprto na hodniku, pa je ponorela, ko sem prišla domov, skakala po meni in cvilila. Zdaj pa kar leži not in maha z repom.

Zame je ta rešitev dobra. Dokler ne odraste bo v boksu. Pa še potem je ne bi upala pustiti same po celem stanovanju. Ker ko divja, kar prestavlja pohištvo in me je strah, da ne bi prevrnila česa. Zadnjič se je televizor že zelo nevarno zamajal.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: NusaInKlaj , nedelja, 15.06.2008 : 18:09:46
Lexy, mi sicer ne uporabljamo boksa, ampak, če psu pravilno predstaviš boks, mu postane neko zatočišče, kamor gre počivat tudi, ko je njegovo krdelo doma. V njem se načeloma tudi počuti varno. Tudi prvinski psi, ki so živeli v naravi, so imeli svoj brlog nekje v naravi.
Že na prejšnjih straneh je veliko omenjenega glede boksov.



Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , ponedeljek, 16.06.2008 : 09:14:17
Ja sej najbrž se res počutijo varne, hotela sem vedeti, kako se tem zadevam streže, da bom znala to nekoč uporabiti, če bi potrebovala...sedaj v stanovanju nimam kam dati boxa, ker bi potrebovala za velike pasme. Tak box zasede kar nekaj prostora.

Tko, da je meni v tem stanovanju lažje imeti vsa vrata zaprta in ji omejiti na en prostor. Je pa še ena varjanta, ki jo uporabljajo pri moji sošolki še iz srednje šole, oni imajo pri 7ih chow - chow-ih nameščene ograje na štoke od vrat.

To so ograje velikosti 100 x 90 cm samo pes jo ne more preskočiti, samo po moje ne pride v upoštev za tiste pse, ki obvladajo agility, ker taki bi znali preskočiti ograjo in bi bili že v dugem prostoru.


Naslov: Re: Posebna akcija pasjih ležišč Comfort
Poslano od: liza-asta , nedelja, 09.11.2008 : 21:24:14
Sašenka....saj ni ravno tako hudo  ;)
je moja, ko je bila v največjem elementu naredila veliko večjo štalo.  ;D ::)
Pa sem bila vedno tako besna in šokirana....da mi ni prišlo na misel fotkanje....
morda pa najdem kako drugo (npr. demoliran avto...)  :-[ :-\ :'( :o
da ti vidiš to "ŠTALO"  >:(


Naslov: Re: Posebna akcija pasjih ležišč Comfort
Poslano od: miskica , nedelja, 09.11.2008 : 21:25:53
(npr. demoliran avto...)  :-[ :-\ :'( :o
da ti vidiš to "ŠTALO"  >:(

U mama... tale pa tudi mene zanima :P Iz čistega babjega firbca ;)


Naslov: Re: Posebna akcija pasjih ležišč Comfort
Poslano od: liza-asta , nedelja, 09.11.2008 : 21:37:35
Aha....sem težko našla druge vzglavnike itd......da sem se ga sploh lahko znebila  :-[ (avta mislim)  ;D


Naslov: Re: Posebna akcija pasjih ležišč Comfort
Poslano od: rem , ponedeljek, 10.11.2008 : 09:47:42
Do takšnega razdejanja pride, ko se kosmatincu ljubi igrati pa nima primernega partnerja, ko je malo sam, želi si naše pozornosti.... pa naredi malo škode :)
Naš comfort je še vedno cel, stalno v uporabi, pa je pravi pasji lump pri hiši.


(http://shrani.si/f/3J/TK/3HPAALUy/1/comfort-066.jpg)


Naslov: Re: Posebna akcija pasjih ležišč Comfort
Poslano od: kocka , ponedeljek, 10.11.2008 : 09:56:06
U dobri uri mlad NO zdemolira avto v taki količini, da se nabere pene v avtu do polovice stekel ::). Že videno, davno nazaj, avto je bil pa manjši in jugoslovanski :P


Naslov: Re: Posebna akcija pasjih ležišč Comfort
Poslano od: zalarjeva , ponedeljek, 10.11.2008 : 10:16:28
U dobri uri mlad NO zdemolira avto v taki kolièini, da se nabere pene v avtu do polovice stekel ::). Že videno, davno nazaj, avto je bil pa manjši in jugoslovanski :P
Joj, mene bi kap, očeta pa sploh! :P Smo pa namesto tega, imeli zdemolirano travo-so ble luknje, drevesa zunaj, grmički zunaj, rožam je odtrgal samo cvet... ;D No takrat ni bilo tako smešno, zato je tudi dobil prepoved hoje po travi. Zdaj mu že nekaj časa spet pustimo (ko nas ni bilo doma, je seveda frajer ležal na travi kjub prepovedi :) ).
Me pa nekaj zanima glede teh ležišč: mogoče že kje piše, pa vendar: a je nepremočljiv material? Nekaj bi kupila svojemu za zunaj pa bi rada, da je iz nepremočljivega materiala.


Naslov: Re: Posebna akcija pasjih ležišč Comfort
Poslano od: liza-asta , ponedeljek, 10.11.2008 : 22:59:48
Rem...ni nujno, da demolira iz dolgčasa, ali ker nima partnerja za igro. Sem bila lahko samo 5 minut v drugem prostoru, pa sem že bila brez copatov (ali kaj drugega)  :o
So nekateri psi pač veliki "živci"  :-\
(Tega zdaj ne dela več-se je poboljšala)  ;D


Največkrat pa "se je zgodilo" iz panike in strahu kadar je grmelo ali se bliskalo  :-\ :'(


Naslov: Re: Posebna akcija pasjih ležišč Comfort
Poslano od: Sasenka , torek, 11.11.2008 : 08:23:06
Ja, tudi pri nas je glavni razlog grmenje ali petarde. S tem, da se ta fobija pred hrupom samo še stopnjuje. Sedaj je panična že kdo kaj razbija po bloku (nazadnje so sosedje adaptirali in ni bilo hujšega).

O avtomobilih pa ne bi. Pri prejšnjem se je Biba vozila na zadnjih zicih, ker je drugam res nisem mogla zbasat in smo avto na koncu prodajali kot dvosed. Zadnji sedeži so bili raztrgani, dlakasti in slinasti. V avtopralnici so se me kar izogibali in kadar sem prišla so mi hiteli razlagati, da naslednjih 14 dni res nimajo časa. Dlake so bile tudi drugje, pa pljunki so bili tudi po celem avtu. Ko se ta pes slina leti na vse strani.


Naslov: Re: Posebna akcija pasjih ležišč Comfort
Poslano od: Sasenka , torek, 11.11.2008 : 08:24:28
"Ko se ta pes otrese slina leti na vse strani." ..sem hotela napisati pa je beseda "otrese" nekam ušla.


Naslov: Re: Posebna akcija pasjih ležišč Comfort
Poslano od: rem , torek, 11.11.2008 : 09:22:36
"Ko se ta pes otrese slina leti na vse strani." ..sem hotela napisati pa je beseda "otrese" nekam ušla.

Da vidiš kako to pri bokserju zgleda, zadnje šipe v avtu so, kot bi imel avto montirane zavese, ko se otrese dobiš pa slino direkt za vrat, če si za volanom ???Naš je tak, imajo pa eni tudi take, ki se sploh ne slinijo ;)
Drugače je pa naše kosmatince je potrebno učiti, učiti in znanje obnavljati, pa so taki pridni angelci. :)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: liza-asta , torek, 11.11.2008 : 23:37:52
Učiti, učiti, ponavljati vaje....da bodo "enkrat" angelčki  ;)
To čakam...pa upam, da bom enkrat dočakala  ;) ;D
Saj doma je že (skoraj) angelček....kdaj bo pa v avtu, pa še ne vem, ker vse prevečkrat, ko se uleže v avto, začne deževati ali grmeti....pa je kmalu konec veselja in misli o angelčkih  :-\


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: oaza88 , sreda, 12.11.2008 : 06:42:09
naša mala pasja opica ga je zadnji teden začela sračkat >:(  - jst koza sem pa že mislna, da tokrat, jupiiiii,  smo pa uničevalno fazo kr preskočil...

Les ji je ful všeč, recimo naslonjala za roke pri gugalnikih oz. počivalnikih, pa lesene štenge, pod katerimi ima svojo (dnevno) posteljo. Glede na to, da oboje grize, ko leži in se pripravlja na počitek - ja lubi boh, a kr naenkrat rabi dudo a kva nej nardim? :-\ :P


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: kocka , sreda, 12.11.2008 : 07:29:22
oaza88 ti ga pa pihneš ;D
Očitno se res ˝uspava˝ na ta način. A kakšni drugi žvečljivi pripomočki pa ne palijo?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: miskica , sreda, 12.11.2008 : 08:55:17
A nobena igrača ni zanimiva za takrat? Če bi ji kupila kako od teh boljših žvečilnih gumijastih zadev... tako ježkasti, da je polna brbončic. Pega je čisto usekana na take, zgleda da ji paše masaža dlesni ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: oaza88 , sreda, 12.11.2008 : 10:13:20
očitno nič ne pali  :-\(od obstoječih igrač - bom pa sevede še marskej sprobala ;)).
Še  njena najljubša zabava - žur z mački - je očitno manj zabaven od tesarskih del!  :D
no sej sploh ni smešn....   ::)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: miskica , sreda, 12.11.2008 : 10:16:46
Ti verjamem, da ni smešno.
Vsakokrat, ko jo zalotiš, moraš ponavljati "ne sme", "fuj" ali kar je pri vas prepoved.
In če neha, jo pohvali.
Če pa se spomnem, kako urmil Bucija vzgaja, bi mogoče nekaj podobnega palilo pri tebi... če ne bo imela vseh igrač pri roki, ampak bodo nekje pospravljene, in ko gre pančat, ji daš eno.... je bo tako vesela, da se ne bo ukvarjala z lesarskimi posli.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , sreda, 12.11.2008 : 10:17:07
Tudi pri nas ni smešno. Če ne more demolirat drugega, demolira svoje tace...


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: miskica , sreda, 12.11.2008 : 10:17:54
Tudi pri nas ni smešno. Če ne more demolirat drugega, demolira svoje tace...

Tace? Tole pa ni več hec, res ne.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , sreda, 12.11.2008 : 10:20:27
Vem, da ni. Ideje?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: oaza88 , sreda, 12.11.2008 : 10:23:12
Ti verjamem, da ni smešno.
Vsakokrat, ko jo zalotiš, moraš ponavljati "ne sme", "fuj" ali kar je pri vas prepoved.
In če neha, jo pohvali.
Če pa se spomnem, kako urmil Bucija vzgaja, bi mogoče nekaj podobnega palilo pri tebi... če ne bo imela vseh igrač pri roki, ampak bodo nekje pospravljene, in ko gre pančat, ji daš eno.... je bo tako vesela, da se ne bo ukvarjala z lesarskimi posli.
ej sploh je ne zalotim, ker ona ful dobro ve, da je to fujtofuj (me dobro sliši, ko pi**im, ko pospravljam opilke in "zobotrebce", ki jih ustvari spotoma  :P (seveda  Pi**im nad njo, ker takrat je že fuuuul pridna in nedolžna)). Pa tudi igrače mam pospravljene in samo občasno dobi kakšno, po igri pa spet pospravim (ja, tega so me "stari mački" že naučil).
Mal premišljujem, da bi ji dala zjutraj ob odhodu kakšno dilco za glodat - ampak si mislim, da če pes ne sme žvečit copat (=če nočeš, da nove, mu tud raznucanih ne smeš dat), pol tole ni lih brihtna ideja. Kukr sm blond, bo do taprave ideje vse skup že prerasla! :D ;) ;D


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: miskica , sreda, 12.11.2008 : 10:26:41
Vem, da ni. Ideje?

Mi smo tistih par ekcesov, ko je mlela čevlje, "pozdravili" z "ne sme" in "fuj" in doslednim pospravljanjem. Še parkrat je po atriju sprehajala moje vrtne cokle, pa je hitro dojela, kaj to pomeni. Cokle so še vedno ob njenih vratih v atrij, ampak sprehajanja ni več.
Še box tu ne bo pomagal, če žveči samega sebe  :-\

ej sploh je ne zalotim, ker ona ful dobro ve, da je to fujtofuj (me dobro sliši, ko pi**im, ko pospravljam opilke in "zobotrebce", ki jih ustvari spotoma  :P (seveda  Pi**im nad njo, ker takrat je že fuuuul pridna in nedolžna)). Pa tudi igrače mam pospravljene in samo občasno dobi kakšno, po igri pa spet pospravim (ja, tega so me "stari mački" že naučil).
Mal premišljujem, da bi ji dala zjutraj ob odhodu kakšno dilco za glodat - ampak si mislim, da če pes ne sme žvečit copat (=če nočeš, da nove, mu tud raznucanih ne smeš dat), pol tole ni lih brihtna ideja. Kukr sm blond, bo do taprave ideje vse skup že prerasla! :D ;) ;D

Ja, definitivno to ne bo palilo, pa še kak košček lesa se ji bo kam zapičil. Sej boh pomagej za lesarska dela, bolj je problematično to, da si s kako trsko ne bi česa naredila. Že samo ranjena dlesen je lahko problem.
Ej, a je tvoja mala mogoče ravno v fazi menjavanja zobov in jo to žuli?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: BaraT , sreda, 12.11.2008 : 10:36:26
Yo, naša Rona se je razgrizla vedno, ko ji kaj ni bilo prav (je bila uboga reva 10 min sama, se je oblačilo, pa je obstajalča možnost grmenja,... ::)). Potem je pa k hiši prišel še Tai, takrat 2-letni ZP. In žvečenje same sebe je čudežno prenehalo, tudi, ko je bila sama. Tako da moj predlog je: povečanje družine  ;). Je pa hecno, nikoli ni nič uničila.... No, razen sebe  ;D.



Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: kocka , sreda, 12.11.2008 : 11:30:49
Oaza88, kaj pa vodna pištolca, če jo ravno zalotiš ko to počne?
Pri naših tečajnikih to pri vzgoji kar prakticirajo.
Pa tukaj po forumih jim tudi kar pomaga, pišejo...


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , sreda, 12.11.2008 : 11:53:33
Yo, naša Rona se je razgrizla vedno, ko ji kaj ni bilo prav (je bila uboga reva 10 min sama, se je oblačilo, pa je obstajalča možnost grmenja,... ::)). Potem je pa k hiši prišel še Tai, takrat 2-letni ZP. In žvečenje same sebe je čudežno prenehalo, tudi, ko je bila sama. Tako da moj predlog je: povečanje družine  ;). Je pa hecno, nikoli ni nič uničila.... No, razen sebe  ;D.




Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , sreda, 12.11.2008 : 11:56:32
Prehitro pritisnila, se opravičujem  8)

Yo, naša Rona se je razgrizla vedno, ko ji kaj ni bilo prav (je bila uboga reva 10 min sama, se je oblačilo, pa je obstajalča možnost grmenja,... ::)). Potem je pa k hiši prišel še Tai, takrat 2-letni ZP. In žvečenje same sebe je čudežno prenehalo, tudi, ko je bila sama. Tako da moj predlog je: povečanje družine  ;). Je pa hecno, nikoli ni nič uničila.... No, razen sebe  ;D.

Hja, ne bo prava pot tole. Namreč Chopper ima kar precej družbe in ni nikoli sam. Družbo mu dela psička Layla, 3-je moji mačkoni in 2 začasni mačkici. Grize pa se že, če grem samo na WC  ??? :-\ Pospravljanje... Hm, tudi ne pride v poštev, saj v primeru, da ne "najde" nič drugega, grize stene, dela luknje v kavče... Zato je seveda (ko me ni doma) v kletki, kjer pa se potem histerično dere in grize svoje tace.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Mel , sreda, 12.11.2008 : 12:29:04
Yo, en teden klafedro gor. Psu namreč.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Mel , sreda, 12.11.2008 : 12:29:25
Takrat, ko te ni zraven seveda in veš, da se lahko začne grizt.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , sreda, 12.11.2008 : 12:35:18
Yo, en teden klafedro gor. Psu namreč.

Sorry, sem malo blond. Kaj je klafedra?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Mel , sreda, 12.11.2008 : 12:37:37
 ;D

Ovratnik al kaj je un satelit, ki ga dobijo po kakšnih operacijah, da se ne ližejo po ranah  :P


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: oaza88 , sreda, 12.11.2008 : 12:39:29
Oaza88, kaj pa vodna pištolca, če jo ravno zalotiš ko to počne?
Pri naših tečajnikih to pri vzgoji kar prakticirajo.
Pa tukaj po forumih jim tudi kar pomaga, pišejo...
ej kocka, sej štos je, da je nkol ne zalotim, ker to očitno počne res samo, ko je nihče ne gleda ::)  - no pa sej ne ceu cajt, drgač bi bli itak že brez šteng in vsega (ko grem lulat, jo recimo ne gledam - razen kadar pride za mano, firbec pasji; pa ko grem gor cunje obešat,...pa takle - no in seveda, kadar me fizični ni ni ni doma spljoh). Pištolce pa ne upam več uporabljat (no jst sem uporabljala razpršilko za rože, ka je mačke jagala, pa isti ti je to pes) - so me ful okregal, tud klele na forumu, de to se pa ja ne dela, psa kaznuje... ;) :) pa sm pridna in ubogam in jo mam sam še tko, za gledat.
Mogoče bi blo najlaži, da pesjanko naučim brat in ji vi klele na forumu napišete, da lesa pa nč se pa ne sme uničvat - pa bo, tko kutk mamica, pridna in prec ubogala?! ;) :D ;D :P


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , sreda, 12.11.2008 : 12:46:13
Aja, to. Z ovratnikom sem že probala, naštimala kamero, videla, da ga je imel na sebi slabih 5 minut, med "snemanjem" le-tega se je zverinsko drl, potem ga je uničil in vpil naprej  :P ::) ??? :-\


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: oaza88 , sreda, 12.11.2008 : 12:46:57
kva pa nagobčnik?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Mel , sreda, 12.11.2008 : 12:48:31
Aja, to. Z ovratnikom sem že probala, naštimala kamero, videla, da ga je imel na sebi slabih 5 minut, med "snemanjem" le-tega se je zverinsko drl, potem ga je uničil in vpil naprej :P ::) ??? :-\

Ojej, ta tvoja bombica. ::) ;D Saj vem, da ni smešno. :-\


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: NusaInKlaj , sreda, 12.11.2008 : 14:26:54
Mi imamo nagobčnik, ko smo sami doma.  ::) Še kar ne preneha uničevat, je pa že veliko bolje.
Moraš ga pa na nagobčnik obvezno privajat, naš je iz mehkih materijalov. Pa nastavljen mora bit tako, da lahko pes normalno pije. Sliši se kruto, ampak drugač ni šlo. Zdaj, ko je sam doma z nagobčnikom cel čas prespi, ker je najina pojstla vedno zaležana vse povprek.  :) Prej je pa dežural 6-8 pri vhodnih vratih.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: NusaInKlaj , sreda, 12.11.2008 : 14:28:53
Popravek: 6-8 ur.

Če pa pes ni preveč hiperaktivne sorte, pa ga je fajn navadit na box, kadar je sam doma.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: alexy , sreda, 12.11.2008 : 14:43:26
Zara je ful hiperkativne sorte, pa je cez dan v kletki, ker drugace bi pocasi celo sobo zdemolirala ::)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Pepsi , sreda, 12.11.2008 : 18:08:12
Po mojih izkušnjah vodna pištolca al pa tisto za rože špricat pomaga samo, če psa zalotiš in dobi takoj špric v glavo. Pa še tega se navadijo, mulci.  :D
Oaza88, kaj pa če bi dele gugalnika in kar pač še grize, rahlo namazala z nečim zelo pekočim - recimo s Tabascom? Očistila boš kasneje lahko, psička pa bo polizala samo enkrat - ali pa največ dvakrat. Pri mojih je to delovalo!


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: luna83 , sreda, 12.11.2008 : 21:41:08
 ??? Če bi jaz mojega Neona pustila spuščenega samega 8 ur v stanovanju bi si 100%  kaj naredil. Pojedel bi kak kos ki bi se mu kam zataknil ali kako rožo,... ali nevem nekaj bi že najdu, strgal in pojedel, ker dejansko res poje vse kar mu pride pod gobček. Tako da jaz ne zaradi stanovanja,ker en mops ne more uničit nevem koliko ampak zaradi negove varnosti ga ko je sam po par ur pustim v boxu, ko pa vem da me ne bo cca.9 ur pa ima hodnik,ki se zaključi tako da pri vratih stoji box. Ampak večino časa itak prespi. V box ga dam tudi ko kuham in mi skače pod nogami in je nevarno da ker ga lahko polijem z vročim oljem,.. pa tudi ponoči spi v boxu. Jaz vsekakor priporočam box.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: oaza88 , sreda, 12.11.2008 : 21:42:10
Po mojih izkušnjah vodna pištolca al pa tisto za rože špricat pomaga samo, če psa zalotiš in dobi takoj špric v glavo. Pa še tega se navadijo, mulci.  :D
Oaza88, kaj pa če bi dele gugalnika in kar pač še grize, rahlo namazala z nečim zelo pekočim - recimo s Tabascom? Očistila boš kasneje lahko, psička pa bo polizala samo enkrat - ali pa največ dvakrat. Pri mojih je to delovalo!
mah, a veš, dea ne vem, če ima še smisuel - so že unikatni.  ::) Še dobro, dea pri nas nismo kakšen fin folk, pa imamo rajše takele unikatne gugalnike pa in stopnice štenge, samo dea se lahko fletkano po kavču valjamo in uživamo skupaj.  :D
Seaj bo minilo.
No ampak ja, sevedea - ČE jo bom kdaj zalotila, hudodelko, pri dejanju samem, ji en (ali pa dva - ampak po moje bo eden zadosti, za tisto rundo) hudo strog fujtofuj  >:( ne uide!


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: nezzek , sreda, 12.11.2008 : 21:47:43
Yo kaj pa če bi probala s sprejem proti grizenji dlake?
Jaz ga imam za Bello ker si jo iz dolgčasa uničuje, pa (uporabljam ga 2 dni) kar gre.. Za enkrat novih ni.. pa tudi obnavlja dlako in celi "majhne probleme s kožo".. Niti ni tako drag..
Mogoče bi pomagalo.

Belli ovratnik ni nič nucal.. ::)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: liza-asta , sreda, 12.11.2008 : 22:25:05
Uf, sem mislila, da imam samo jst zverino doma.  ;D Pa berem, da se tudi nekaj ostalih hudo spozna na "preurejanje" stanovanja  :D :-\ ali pa jih imate preventivno v boxih.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , sreda, 12.11.2008 : 22:25:37
Vem, kaj je uničevanje stanovanja, ker smo pred uvedbo kletke zamenjali praktično vso pohištvo. No, malo je bilo smešno, ko smo ga reševali izpod kavča, kamor se je zagozdil po tistem, ko je skopal vanj rove, čisto nič smešno pa ni bilo, ko je prevrnil stalažo s kozarci in sta bila oba s psico porezana, stanovanje pa kot klavnica. Od takrat naprej je v boksu, ker enostavno spravlja v nevarnost sebe in ostale.
Kateri sprej si imela v mislih? Ker jaz sem kupila "dog stop", našpricala kavč, kjer ga je načel, prišla domov in ravno tam je bil rov ter pes ujet noter nekje med fedri...


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: liza-asta , sreda, 12.11.2008 : 22:32:58
Yo, koliko pa je star tvoj uničevalec ? in koliko je velik? glede na to, da uniči vse pohištvo?
Me pa res zanima. Ker je naš prejšnji doberman tudi uničil kavč "do živega" do starosti enega leta  :o


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , sreda, 12.11.2008 : 23:01:25
liza-asta, Chopper bo spomladi star 3 leta.
Kavč je uničil v enem popoldnevu. Ima pa zdaj okoli 10kg.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: liza-asta , sreda, 12.11.2008 : 23:39:08
Uf...je pa "opravil" na hitro  ;) se je pa fajn potrudil, če ima samo 10 kilc  :-\
Naš ga je glodal par mesecev  ;D Ko je bil star 1 leto, je pa čisto prenehal in smo lahko kupili novega  ::)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Jana , sreda, 12.11.2008 : 23:49:31
oaza88, beres maile?
Ce ne, ti naj da zgornji popravek misliti.
Hvala.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , četrtek, 13.11.2008 : 00:11:33
liza-asta, moj je fenomen. V vseh pomenih besede. Saj bi se smejala, pa niti ni tako zelo smešno.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: NusaInKlaj , četrtek, 13.11.2008 : 00:19:19
Ne bom nikoli pozabila, ko sem prišla iz službe in me je pred vrati čakala 50 kilska omara, ki jo je zvlekel za taco, pa pregriznjen kabel od hladilnika, čeprav je bil skrbno zalepljen po steni s salotejpom. Hvala bogu mu nič ni bilo. Pa cele role wc papirja vsepovsod, pojedena kljuka, pa vosek od sveč... Ko se je naučil odpirat vrata, je pa eno lepo dopoldan poskušal zlest k prašičku v kletko, ker bi se on igral. :) Steljo sem pobirala po stanovanju še tedne za tem.  :-X Enkrat je celo potrgal lajsne po stanovanju.  Še žrebljičke je odstranil :) Lump blesavi!  :P


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: zalarjeva , četrtek, 13.11.2008 : 00:24:41
Ojoj! Teli pa so destroyerji! Pa sem mislila, da je moj lump, ker je drage grmičke ruval iz zemlje in korenino odgriznil stran, pa mamine tulipane, tako, da je odgriznil samo cvet. Ne vem sicer, kaj bi bilo, če bi lahko bil v hiši no, ampak po temle kar berem, je bil pravi angelček :)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: oaza88 , četrtek, 13.11.2008 : 06:45:49
oh Jana (in ostali)...ja mi je dal zgornji popravek misliti (se že vidi rezultat, aneda ;)), ampak RES se tule v vaši družbi počutim kot doma in mi enostavno kar uide (=uhaja) pisanje "po domače" - kot bi se pogovarjala z vami v živo nekje.  :)
Tako da se bom zdajle malce pokujala in umaknila komentarje, za nedoločen čas.
Sori še enkrat, če je bilo z moje strani vse skupaj prehudo...
Rada vas imam. :-*


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: nezzek , četrtek, 13.11.2008 : 07:36:44
Jaz sem za Bello imela 2 različna spreja proti grizenju.. noben ni pomagal. Tudi tobasco mi je polizala... :o ::)
Zato jo imam v kletki ko nas ni .. pa se frizira potem!
Mela sem v mislih sprej ki preprečuje grizenje dlake in ne pohištva.. sprej je pa od biogroom-a. Sem ga naročila preko interneta (mr.Pet) pa sio mi ga v 3 dneh poslali. ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: kocka , četrtek, 13.11.2008 : 07:56:22
Ko tole berem mi gredo vsi moji blond poblajhani laski na glavi pokonci ::) :o
Vsa čast vašim živčkom in samokontroli :). Saj vem da ljubezen premaga vse, ampak tole je pa uhuhu hudo za prebrat  :o
Missy moja jaz te mam rada :-*


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , četrtek, 13.11.2008 : 08:21:53
kocka, saj se navadiš. Ne navadiš na ta način, da dvigneš roke, pa čeprav vsi poskusi cepajo v vodo, pač pa se navadiš globoko vdihnit in ne kričat, ko stopiš na kraj zločina  ;D ;D ;D


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , četrtek, 13.11.2008 : 10:39:27
YO se strinjam, res so mali navihanci, včeraj je meni zgrizla papir za priporočeno pošto ;) zdej si pa lahk narišem paket nekam :) kolk me bodo na pošti čudn gledal k bom ke pršla brez listka :)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: liza-asta , četrtek, 13.11.2008 : 18:20:02
Moram povedat, da se je moja (čisto)malo umirila  ;)
Samo zdaj bo spet hudo, ker mora mirovati zaradi manjše poškodbe tace. Krajši sprehodi in nič letanja in dirkanja....pa me malo skrbi, da ji ne pride že spet kaj na pamet  :D

Je ravnokar v parih minutah scefrala žogo  ::) in ker sem pospravila vse koščke, je nekam sumljivo ogledovala ventil na radiatorju  :o :-\ Uf...težka bo...

Pa saj zna bit tudi angelček (kadar JE ali SPI)  ;D


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , četrtek, 13.11.2008 : 18:53:17
...je nekam sumljivo ogledovala ventil na radiatorju  :o :-\ Uf...težka bo...

Pa saj zna bit tudi angelček (kadar JE ali SPI)  ;D

Aha... Pri nas ima ventile in cevi na skrbi ena od mačk. Potem se pa občasno utapljamo v poplavah.
Ja, moji so tudi angelčki. Predvsem takrat, ko spijo.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Agnesana , četrtek, 13.11.2008 : 19:06:14
Moji Tashiki, btw izobrazeni oblikovalki za notranji design, ni bil vsec topli pod v kuhinji (imitacija plute). Je rekla, da ni v skladu z zeleno pobarvanami stenami...
Sploh ni razumela, zakaj nisem bila navdusena, ko sem prisla domov... Ona je s takim veseljem odtrgala velik kos toplega poda, v upanju, da ga bom nadomestila z ustreznim :).
Za vse, ki nas ne poznate, Tashi je en mali shih tzu ::). Od takrat sem zmeraj s strahom pricakovala porocila od lastnikov njenih mladickov :P...


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: liza-asta , četrtek, 13.11.2008 : 20:10:17
A res ? Nisem vedela, da imajo tudi "tamali" preoblikovalske sposobnosti  ;) ::)
Imate pa sedaj po njeni zaslugi vse v stilu  8)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Agnesana , četrtek, 13.11.2008 : 20:19:44
A res ? Nisem vedela, da imajo tudi "tamali" preoblikovalske sposobnosti  ;) ::)
Imate pa sedaj po njeni zaslugi vse v stilu  8)

Ne samo to ::)... Po njenih priporocilih nismo zamenjali samo stanovanja, ampak celo drzavo ;D ... Se je splacalo poslusati njene nasvete :P :).


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: liza-asta , četrtek, 13.11.2008 : 20:33:52
Hehe...torej drži, da je vsaka stvar za nekaj dobra  ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: reni , nedelja, 14.12.2008 : 17:18:59
Zdravo.
Ja, moja izkušnja je pa podobna. Sem lastnica  psičke pame Angleški buldog, stare 6 mesecv. Moja Rozi, je netipičen predstavnik te pasme, nadpovprečno živahna, pojedla bi vse živo in neživo:), zdemolira vse kaj vidi. Ker sem bila pred Rozi lastnica buldoga 10 let, sem bila začudena nad Rozi. Namreč prejšnja psica je bila pravi angelček, v nasprotju z mojo hudičevko Rozi.
Ker živima z Rozi same v stanovanju, je zeeeloo navezana name.Od prve noči spi z mano v postelji, kadar ne delam, gre vsepovsod z mano, tudi v trgovino, me počaka v avtomobilu( se zelo rada vozi v avtu) z mano je v kopalnici ko se tuširam. Cvili pred tuškabino,  dokler ne pridem ven.Ponoči  pa spi tako, da si delima vzglavnik, ali pa tako, da ima bučo na mojem vratu. Seveda, to ima tudi slabo stran.
Ko je sama doma  2 krat pa 4 ure na dan ( na 4 ure jo pridem pogledati iz službe) mi vsakič priredi presenečenje:
Frajerka si  je že par krat odprla hladilnik in mi popapala vso hrano, pustila mi je samo konzerve, celo mleko se je prevrnila iz vrat in spila celi liter. Tako da zdaj kladilnik lepim z širokim lepilnim trakom.
Odprla si je predale od nizkih omar in vso perilo razmetala po stanovanju, sem pozabila zapreti vrata od kopalnice, mi je voziček  s kozmetiko prevrnila in pogrizla ter preluknjala vse kozmetične embalaže, tako, da sem imela celo kopalnico namazano s kremami. Od tega trenutka zapiram vrata.
Skratka, zdaj vse lepim ter pospravljam na visoko kamor ne segne. Preden ko pa grem v službo, pa jo dobro zmatram z sprehodom.
Tale moja Rozi je pravi buldog z rogeci, vedno nekaj ušpiči, vendar jo imam rada, saj če pomislim, da smo tudi ljudje ko smo bili mali, bili pravi mali vragci ;D ;D ;D 


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Yo , nedelja, 14.12.2008 : 17:29:16
Ja, saj... Jaz mojemu vsak dan že skoraj 3 leta najmanj 3x dnevno obljubim, da ga bom naučila letet iz 5. nadstropja, da bo letel ob steno, da mu bom vrat zavila... Samo to je vsakokrat samo izpad tam nekje potiho in za zaprtimi vrati, potem grem pa gledat, kaj je bilo, pa zobe, pa grlo pregledovat, pa... Eh, bolj nas rugajo, rajši jih očitno imamo  :-* Ja, kaj pa naj, ko me gleda s tistimi gumbki namesto učkov, sklanja glavico in se dela taaaaaaakooooooo ubogega?
No, da ne bo pomote, takih izpadov ne dovolim, to se dogaja takrat, ko pridem domov po že storjenem dejanju. Takrat ga itak nima smisla kaznovat, ker je zadeva že pase.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: reni , ponedeljek, 22.12.2008 : 14:52:37
Heeej.
Moja Rozi se je malo umirila, ali pa se mi to samo dozdeva, saj VSE zalepim, da ne more odpirat, vse dvignem na visoko, da ne more grist. Tako, da ji v dnevni sobi nič ne ostane , niti klubska mizica, celo tepihe- karpare pospravim.Tako da, ali mislim da se je umirila, ali pa res nima kaj za zdemolirat. No, bomo videli v prihodnje.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , nedelja, 30.08.2009 : 09:27:06
Upam,da pisem pod pravo temo,saj je tema ze kar stara  ;D
Tudi moj Pik dela grozno,ko me ni doma. Ze pred kakim letom ali malo vec,sem tukaj pisala zaradi tega. Boks je biu odgovor. Kupila sem boks. In vedno,ko ga pustim v boksu,so njegovi glasi skoraj taksni,kot tisti,ko ubijejo svinjo. Trga me poleg. Vcasih preden grem po stopnicah,se razjocem,tako se mi smili. No nekaj tednov nazaj,pa si je moj lubek odprl boks. Tako mocno krempa in nori,da si je zlomil zaklopko  ::)  Zdaj sva se z atejom odlocla,da boksa ne bova vec kupovala,res je prehudo. No pa sem zacela z taktiko odhajanja za vedno vec casa. Nekako je to slo,ne vedno,obcasno. Ko pa sem sla na morje prejsni vikend,je pa iz vrat potegnil vse "metlice" , ce bi kdo pogledal nasa vrata,bi rekel da imam rotvajlerja,imam pa le nedolznega pekinezerja  :o :o

Mislite,da bi pa solanje pomagalo pri tej stvari???
Cez 3 tedne grem jabolka obirat,in bo 5 dni sicer takrat se ati na dopustu. Potem pa bo sam od 7-15 ure.  ???

Zdaj sem rekla,bom znova zacela z odhajanjem. Ampak enostavno znori,ko grem.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Ory , nedelja, 30.08.2009 : 15:14:15
Uf kar smilijo se mi nekateri, ko tole berem.  :o ;). Jaz moram reci da sem s svojim psom neizmerno zadovoljna. Od prvega dne ni unicil ene same stvari. Nekaj je v karakterju, veliko pa v vzgoji odprvega dne ko mladic pride v hiso. Popravljati zadeve ko je ze kriza je veliko teze, kot pa zgodnje navajanje na red. Boks je bil pri hisi od zacetka ina navajanje nanj obvezni postopek pri vsakem mladicu. Postati mora stvar vsakdana (zelo pomaga ce ze vzreditelj dela na tem).
Moj sicer nikoli ni zaprt ali omejen na en prostor, ker pac ni potrebe po tem. Bi pa brez problema pocakal v boksu, ce bi moral..... sam pa je tudi do 7 ur (sicer redko, pa vseeno se zgodi).

V zivljenju se nisem mela neukrotljivega psa, ker mislim da se tako kot otroci tudi psi MORAJO navaditi in prilagoditi na vas zivljenjski ritem in hisna pravila in ne obratno.
Imela sem prej eno unicevalko, ki mi je "pojedla" pol kuhinje pa se malo dnevne zraven, pa sva se kaj hitro zmenili da to ne gre. Enostavno je bila omejena na boks, ko je bila sama in do 8. meseca ji ni vec na pamet padlo, da bi kaj unicila. Jokanje in stokanje v boksu pri meni ne pali, sem prevec trmasta  ;D ....slej ko prej nekdo popusti in po navadi to nisem jaz.  ;)

lp


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , nedelja, 30.08.2009 : 18:05:42
Ja,pri meni vcasih tudi ne pali. Ampak v enem letu se vedno isto dela,pa naj grem samo v trgovino,ali pa kam za kako urco,dve.
Zal mi je samo to,da sem ga prevec razvadila,ce bi ze prve dni zacela ven hodit,bi vrjetno bilo to drugace. Tako pa je bil prve mesece vedno z mano,tudi v trgovino sem ga peljala,saj je bil se tako majhen,da je lahko bil v torbici  ;D Zdaj mi je posteno zal. Pa naprimer prej pred pol ure. Sem sla po pice,pa je bil ati doma. Ampak me je vseeno pri vratih cakal dokler se nisem vrnila.  Zelo si zelim se kupiti enega psa,ze dolgo razmisljam o tem,ze pred njim sem razmisljala za bokserja,potem mi je fant kupil pekinezerja. Zdaj me je strah,da ne bi oba delala to. Ma,se mi zmesa. Pa problem je,ker ga kregam,potem pa imam slabo vest,in ga naslednje minute ze cartam. Res pa je,da ce ni priden,ne dobi keksa!!  ::)
Zdaj bova menjala vrata,ker se seliva in morava stanovanje pustiti taksno kot je bilo. A v hisi bo zopet isto,vsaka pol leta nova vrata???
Ne vidim vec resitve. Ju3 zacnem ponovno odhajanje za dolocen cas iz stanovanja. Ne vem,zakaj mu ni jasno,da se zmeraj vrnem. In se to,ima eno igraco,ki jo ima zelo zelo rad,pa mu jo dam samo takrat ko kam grem. Pa nic ne pomaga  :'( Smili se mi. Smilim se sama sebi,ker ne obvladujem zadevo. Drugace ga pa moram tudi pohvalit. Je drugace ZELO priden.  :P


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Zoia , nedelja, 30.08.2009 : 18:09:31
Prvo tega porihtej, pol pa drugega kupuj..

Zakaj ga pa kar sabo ne vzameš, ko greš kam?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: frigga , nedelja, 30.08.2009 : 18:14:45
Tole:
Pa problem je,ker ga kregam,potem pa imam slabo vest,in ga naslednje minute ze cartam.

in tole:
Smili se mi.

sta dve popolnoma nepotrebni stvari pri vzgoji psa. Ni čudno, da se tako obnaša, če se mu pustiš. Dokler ne boš postavila pravil, ki jih mora upoštevati, pa če mu je prav ali ne (psu itak hitro kapne, kaj se mu splača in kaj se mu ne splača), in ki se jih moraš ti dosledno držat, boš lahko menjala še 43 vrat in trepetala vsakič, ko ga boš pustila samega doma.





Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , nedelja, 30.08.2009 : 18:32:49
Zoia .. Jaz sem kronicni bolnik,pa veliko skacem po bolnicah,ne more zraven. Drugace pa ga tudi v trgovino ne vzamem vec,ker grem pocasi delat in bo se vecja kriza. Najhuje je zdaj,ko sem iz morja prisla. Prej je obcasno bil priden.

Frigga .. To pomeni,da ko slisim,ko grem od doma,da je zacel krempat in lajat. Grem nazaj domov,ga okregam da to ne sme delat,da je to fuj. Potem pa grem naprej? Pa tudi opazam,da ce se naredim,da se mi mudi,da hitim torbica,kljuci,gremo. Brez da bi ga pogledala,odhitim ven. Potem pri spodnjem vhodu poslusam,kaksna je reakcija. Nekaj casa je tiho,ko se vrnem,pa ze dela svoje. Zdaj se ne poslavljam vec od njega,ker sem videla,da to vse le poslapsam.
Frigga .. Kako pa mislis,da naj naredim?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: frigga , nedelja, 30.08.2009 : 18:35:56
Ne, ko greš, greš in se ne vrneš nazaj, ko slišiš, da krampa. Ker bo potem krampal samo zato, ker bo vedel, da boš prišla nazaj. Kupi kovinsko kletko in ga navadi, da bo počakal v njej, ko te ne bo. Jaz sem imela enake probleme, pa smo jih s kletko rešili. Samo moraš paziti, ko ga navajaš na kletko, da mu jo predstaviš kot nekaj pozitivnega.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , nedelja, 30.08.2009 : 18:47:00
Ja,saj kletko ze ima. In ko sem jaz doma,tudi spi in se igra v njej. Ko pa odhajam,joj ne morem ti povedati kaksne glasove spusca  :'( Res iste,kot takrat,ko svinjo koljejo  :'( Zdaj poleti sem na bazen hodila,pa je bil v kletki skos,sosedi se ze celo leto odkar ima kletko,pritozujejo. Zaenkrat imam se sreco,da me se niso prijavili. Ne vem pa,kako bo v novem stanovanju. Kajti se selimo. Zdaj pa dobiti nove sosede,z psom,ki laja na vso moc.  :-X Kletka se ne obnese,poskusali smo eno leto in se malo,pa ni ucinka. Vedno slabse. Tudi nikoli ne grize copat ali kaj,samo vrata,in okoli vrat. Ni nobene moznosti vec? Solanje? Saj pravim,jutri spet zacnem z vajo,ker sem zdaj zafrknila,ko sem sla na morje in je bil sam z ocetom popoldan,dopoldan pa sam.  Ce danes smo sli na dolg sprehod,smo naredili cca 10-15km vse skupaj. Ko je prisel domov,je padu na posteljo. Sem rekla atiju da zdaj pa lahko grem po pico,da ne bo jokal in lajal za mano. Ma kaj,ko sem se obuvala je ze priletel,pa me cakal pred vrati. Ni lajal,ker je bil ati doma.
Res Frigga,nocem ti pameti soliti,ampak kletka se ne obnese. Mora obstajati se kaksna moznost  :-\


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: frigga , nedelja, 30.08.2009 : 18:50:46
Kaj pa, če bi ga zalila z vodo, ko bi začel lajati v kletki? Šok terapija mu mogoče ne bi škodila... :P


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , nedelja, 30.08.2009 : 18:57:42
hahahahaha ta je pa postena. Pa bom res poskusila. Pa da vidimo !!  :D Vode se namrec boji  :D Torej bom to poskusila preden kupim novo,kovinsko kletko. Zdaj imam plasticno,pa si nekak odpre vrata ker zelo mocno krempa in ruka. Ce bo voda delovala,kupim novo kletko! Hvala za idejo!  :P


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: moonbeam , nedelja, 30.08.2009 : 22:24:50
Pa obvezno nagradit, ko utihne in je tiho par sekund, minuto, da bo vedel, kaj je zaželjeno in kaj ne. Krempanje=tuš, tišina=priboljšek.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , ponedeljek, 31.08.2009 : 09:12:54
Eno malo čudno vprašanje; kako pa veš, če (da) pes ne bo več uničeval stanovanja in ga lahko začneš puščat odprtega?

Moj je bil precej uničevalen, smo nabavili kletko, sedaj pa se mi počasi zdi, da ne bi več tega počel, sploh dopoldan ne.

Spomladi smo končno uničene stvari zamenjali in zdaj se malo bojim reskirat-kaj pa če se motim?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: frigga , ponedeljek, 31.08.2009 : 09:16:05
Meni se tudi zdi, da Sisi zdaj ne bi več demolirala, ampak si ne upam in niti ne mislim preverjat. Itak ji nič ne fali, če čas, ko je sama, preživi v kletki - do konca dni. Zihr je zihr. :P


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , ponedeljek, 31.08.2009 : 09:26:52
mojga danes ni bilo treba vode uporabiti  :D je bil priden,ko sem sla v trgovino,sem pa ze bila pripravljena glede vode  :D potem je dobil priboljsek. Opazam,da mu priboljski nekak niso vec tako vsec kot so mu bili  ???


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , ponedeljek, 31.08.2009 : 09:34:22
Itak ji nič ne fali, če čas, ko je sama, preživi v kletki - do konca dni.

Jaz bi pa zelo rada ukinila zapiranje kletke-kletka bo vedno ostala, ker mi je kul, pa še mački radi not hodijo spat.
Opažam pa (ko smo doma),da Roy rad spreminja pozicije; npr.2 urci spi v kletki, potem gre spat v dnevno, potem na balkon na sonček, ipd.
Nasplošno najraje spi v dnevni na tepihu, tudi ko smo doma. Odkar imamo pa Comfort, tudi ko gre v kabinet (kjer so kletke), gre raje spat na Comfort kot v kletko.

Pri tamali tudi forsiram kletko, bolj zaradi lulanja, drugače je zelo pridna (samo za tepihe se bojim  :) )


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Xena , ponedeljek, 31.08.2009 : 09:53:12
Tudi moj Herkul je od začetka v kletki in bo tam ostal - itak se pa sam noter zbaše takoj, ko so jutranje aktivnosti mimo in komaj čaka, da kletko zaprem, da ima mir. :).
V kletki je tudi ponoči. Enkrat sem ga hotela počastiti z nočjo na postelji in je bil totalno zmeden - samo sedel je in čukasto gledal. Šele ko sem ga peljala nazaj v kletko, si je vidno oddahnil in zleknil ter takoj zaspal.

lp, Katarina


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , ponedeljek, 31.08.2009 : 10:26:56
king-roy.... sreco mas  ;D  Moj Pik je sam podnevi rad v kletki,ko pa se jaz oblecem,ne sme kletke niti videt  ;D tepihi so pa vrag ja. Moj Pik je lulal najraje na tepih v atejovi sobi,ko je bil majhen. Zdaj ko se seliva,nic vec tepiha  ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , ponedeljek, 31.08.2009 : 10:27:58
Malo sem zamesala. Za tepihe sem pisala king-roy ,glede srece sem pa mislila xena!  ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , ponedeljek, 31.08.2009 : 10:37:05
Naša tamala bi tepihe zdemolirala, ne pa polulala  ;)
Pa mačkam bi tudi kakšno dlakco ali dve izpulila in jih dobro oslinila  ;D


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , ponedeljek, 31.08.2009 : 11:02:19
king roy: Naša je nehala po letu dni uničevati stanovanje oz. uničila je celo sedežno in mačku je praskalnik demolirala, vedeti je treba, da pes MORA imeti nadzor in nekoga, ki mu bo ALFA in OMEGA. Ampak jaz sem po nekem času, ko se mi je zazdelo, da ne bo več uničevala postopno odpirati vrata v  stanovanju...in če je bila pridna sem jo nagradila, če je našla kak časopis in ga razcefrala na prafaktorje sem bila jaz kriva zato, ker ni bil pospravljen (ampak časopis me ni motil), je nisem nagradila. In tako sedaj pridno z Mačkom oba pričakata veselo pred vrati ko pridem domov je vse v najlepšem redu.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: vis in nox , ponedeljek, 31.08.2009 : 11:15:07
Rea se ponoči zbudi in ji je dolčas. Je pa tako prijazna, da nikogar ne moti, ampak se sama zamoti-z grizenjem copat ali japank. Sem po uničenih 6 parih ugotovila, da ji lahko nastavim že zdemolirane in je mir. Tako, da sprejemamo ponošene (vendar oprane) japanke za žvečenje.

Ja, če ni japank, pa tudi posteljo načne. Les je No.2!

Podnevi ni problema, ker je družba in lajf!

Po mojih izkušnjah: večji (ne starejši) kot je pes, manj spi.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , ponedeljek, 31.08.2009 : 11:39:21
In tako sedaj pridno z Mačkom oba pričakata veselo pred vrati ko pridem domov je vse v najlepšem redu.

Pri nas doma že mački vsako dopoldan razmečejo stanovanje, si mislim kaj bi bilo,če bi jim psa pomagala.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , torek, 01.09.2009 : 16:07:39
In spet sem obupana. Danes sem poskusila z vodo. Nic ne pomaga. Kupila sem Konga,sploh ga ne zanima to  >:( Kekse bi ze jedel,ja,ko so pa v Kongu,ga pa ne interesira  :-\ Ijooooooooooojjjjj


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , torek, 01.09.2009 : 16:49:43
mimi mogoče je bolje da v kongo daš pasto za v kongo, ki se jih kupi pa morda pol keks, lahko kupiš kostke iz kože ali pa žogo kamor daš brikete not in jo potem kotali ter ven padejo - naši se zmeša k vid to žogo.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , torek, 01.09.2009 : 17:58:54
Ja,vse kar je z briketi povezano odpade,ker briket nima rad  :-\ Bom pa poskusila se z pasto IN UPAM da bo to kaj pomagalo,ker nimam vec idej  :'( Ceprav mi je trgovka rekla,da pasto prej dobijo ven,kot kekse,zato sem pa za kekse kupila.  :-\


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: kocka , sreda, 02.09.2009 : 06:57:25
Jaz dam OBČASNO moji noter pašteto in brikete - pomešano. Revci se čisto odpuli, ko to dobi in ima zabavo da se kar iskri....


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , sreda, 02.09.2009 : 09:22:48
Kak pa pol spravis pasteto ven?? Pac pol,ko je treba Konga oprat  :)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: kocka , sreda, 02.09.2009 : 10:37:07
Enostavno - notri nalijem prašek za pomivanje posode, podrgnem z metlico za pranje steklenic in močno sperem.
He, saj ne, da bi sploh kaj notri ostalo, ker Micka ˝pomije˝ do konca, ampak vseeno potem pomijem še jaz.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: vis in nox , sreda, 02.09.2009 : 11:24:01
Kong lahko perete tudi v pomivalnem stroju, med posodo, je zelo trpežen! Ga daš pokonci na eno palčko in ga zelo dobro opere.

Sicer jaz perem igrače, povodce ipd. v pralnem stroju, med perilom, na nizki temperaturi. Flexi odvijem in zabremzam na koncu. Po pranju je trak lepo čist v celoti. Do zdaj se mi še noben ni pokvaril.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , sreda, 02.09.2009 : 15:40:04
Evo ga. Zacela sem ovo na novo. Drzte pesti. Dala sem si uro 5min,ga zaprla v kopalnico in odsla v sobo. Laja kot zmesan. Zacel je krempat,sla sem notri in ga posteno kregala.  >:( Ko sem sla ponovno ven,je bil nekaj sek tiho,zdaj spet laja. Predlagate,da pustim uro 5min,dokler ne bo enkrat tiho in dobi keks,ali naj vseeno za 5min povecujem?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , četrtek, 03.09.2009 : 09:28:43
raje ga postopno zapri za krajši čas, še lažja varianta je če psa daš na prostor in mu daš povelje šššš tiho in če je tiho klikneš in nagrada pr nas je to vžgal ko sem ji rekla glas je nisem nagradila...tako pes dejansko loči kaj mora narediti.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , četrtek, 03.09.2009 : 10:51:17
Saj on TIHO popolnoma obvlada. Takrat,ko sem doma,seveda  ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: kocka , četrtek, 03.09.2009 : 11:03:13
Kakorkoli se boš odločila glede časa zapiranja - ko enkrat greš, GA NE HODI nazaj kregat, če dela štalo. On ve, da bo z lajanjem dobil še dodatno pozornost, pa čeprav negativno.
Oni razmišljajo - bolje slaba pozornost, kot nobena pozornost. Raje vidi, da ga kregaš in si zraven, kot da te sploh ni.
Pejd stran in to čim dlje, še najbolje ven, ker če boš v sosednji sobi te itak čuti/sliši, da si zraven in bo mislil, da je kaznovan, ker mora biti zaprt.
Tako je moje mnenje.
Ko enkrat nekaj rečeš (ne vem kakšno komando mu daš, ko greš - jaz npr. svoji rečem: Misa počaka, čaka...), potem bodi dosledna in to tudi izpelji. Ne pa da se vračaš non stop...
Mi smo na začetku raje kakšno stvar doma pustili, če je nismo vzeli ob odhodu, ko smo šli, kot pa da bi se vračali nazaj v stanovanje, ker je psica jikala ob odhodu in se namerno nisem želela vračati. Bi mislilsa, da me je z jokom priklicala nazaj. Sedaj se lahko vračam in odhzajam, pa sploh ne trza.
In če ga boš pustila in šla ven - ne se potem pod oknom pogovarjat s sosedo, da te bo slišal....


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: moksa , četrtek, 03.09.2009 : 11:28:30
Ma ne vem, jaz takih groznih izkušenj še nisem imela, pa živim s psi že 28 let. Prvi psiček je res cca en teden po prihodu ponoči občasno cvilil (ni spal z nami, pač pa v dnevni), ampak smo se od samega začetka odločili, da tolaženja ne bo in dejansko je zelo hitro razumel, da ni nič groznega, če je sam cca 7 ur na noč. Posledično je tudi razumel, da odhod v službo/šolo je nekaj čisto normalnega in da se prej ali slej nekdo vrne domov.
Enako je bilo z drugo in tretjo psičko, le zadnja prispela je prve tri mesece malce zgrizla kuhinjski vogal in eno knjigo dala na prafaktorje, ampak to je tudi bilo vse (je pa res, da je z vrta izruvala vse, kar ni bilo po njenem okusu, pa je tudi s tem prenehala). Cvilila in zavijala kot volk pa je samo prvo noč, potem pa nič več.
Obe psici, ki sta trenutno pri nas doma, sta lahko sami v stanovanju cel ljubi božji dan, oziroma osem ur (s polurno prekinitvijo vmes, ko prišibam iz službe pogledat, če je vse pod kontrolo - in JE vse pod kontrolo) - to se sicer zgodi max 10 dni/leto, ko je pač čas dopustov. Kletke oz. boksa nismo nikoli uporabljali, ker enostavno ni bilo potrebno. Še vedno mislim, da je od nas odvisno, kako hitro in v kolikšni meri bo pes doumel, kaj je prav in kaj ne.
Pa da smo si na jasnem: ta zadnja prispela (smo sicer že štiri leta skupaj, da ne izpade da je včeraj prišla k bajti) ima dokaj problematičen (beri: močan in samosvoj) karakterček, ampak kravala, tuljenja, cviljenja in uničevanja v stanovanju ni. Si pa zato da duška v naravi (...) Ampak to je že druga štorija  :-\

Pes enostavno mora zaštekati in bo zaštekal, da biti xy ur sam, ni nikakršna drama in da to ne pomeni, da je zapuščen. Je pa res, da mora zaznati tvojo odločnost, drugače boš plesala po njegovih pravilih še naprej, to pa ti bo prej ali slej povzročilo težave s sosedi, to sem prepričana.

In se popolnoma strinjam s kocko - ni dovolj, da greš v sosednjo sobo, pojdi prav iz stanovanja in se ne vračaj, ko slišiš tuljenje. Bo trajalo malo dlje, ampak se splača.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , četrtek, 03.09.2009 : 11:51:43
Ampak Kocka,enkrat se bom vedno vrnila,pa bo spet mislil,da sem se zaradi tega,ker laja in praska po vratih. Do zdaj sem uspela samo to,da ko grem na wc,ga ne spustim v kopalnico. Pa se to,ce me dlje ni ven,bo zacel jokat. Ampak ne vedno,me pa zvesto pocaka pred vrati kopalnice.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: moksa , četrtek, 03.09.2009 : 12:07:53
mimi89bu, kako pa reagiraš ti, ko prideš iz kopalnice? Ker če ga ob vrnitivi iz kopalnice pomiluješ, crkljaš in cviliš skupaj z njim, potem je logično, da bo pes s takšnimi scenami lepo nadaljeval, ker dobi vse tisto, kar hoče. Kaj, ko bi enostavno šla mimo njega v drugo sobo oziroma iz stanovanja? Jaz še vedno pravim, da bi morala VEN in se ne vrniti najprej pol ure, potem pa vedno dlje. In ja, če uničuje stvari, potem pa direktno v boks in ti iz stanovanja VEN. Ne vem, nisem sigurna da je to pravi način, vendar se mi zdi edino razumljivo v tem trenutku, ker se mi zdi situacija že malce skrajna. Ne bi bilo slabo, da se obrneš po bolj strokoven nasvet na kakega pasjega psihologa, ampak še vedno trdim, da se moraš predvsem držati pravil, brez izjem. Pa si misliš, da bi tvoj pes imel kilažo rottweilerja?? Stanovanja verjetno ne bi bilo več... Tole je po mojem šlo malce predaleč in samo od tebe je odvisno, kdaj boš temu naredila konec.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: kocka , četrtek, 03.09.2009 : 12:12:43
Pa bodi hitrejša od njega in pridi ven iz wcja (za wc itak že razume, da vedno prideš ven) preden začne gnjavit in ga pohvali dokler je še tiho in da mir. Če pali na priboljške, mu daj še priboljšek.
Sčasoma ta čas podaljšuj in ni vrag da bo dojel, da če da mir, ko prideš ven dobi nagrado, če rogovili pa ne.
Kadar teži bi ga jaz ob prihodu gladko zignorirala, da bi razumel, da ga ne šljiviš ker je tečen.
Torej:
- kadar je ob ˝prihodu˝ priden, dobi nagrado
- kadar ob prihodu teži, laja, praska NE DOBI NIČESAR (tudi huda nisi nanj), samo ignoriraš ga.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: kocka , četrtek, 03.09.2009 : 12:15:15
Tudi jaz menim, da je situacija zrela za en zares strokoven nasvet - predvsem nasvet tebi, kako delati s psom, da boš razumela, da je pes (poleg karakterja, ki mu je pač prirojen) predvsem proizvod tvojega ravnanja in obnašanja.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , četrtek, 03.09.2009 : 13:32:52
Ja,vedno sem ga ignorirala. Vcasih kregala,kadar je kaj zlomil. Naprimer metlice na vratih. Danes sem klicala kinološko društvo. V nedeljo je prvo srecanje  :D Wish me luck  ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: fižolova župca , četrtek, 03.09.2009 : 14:38:32
Super da si poklicala KD :)
Sicer bi mu pa jaz cel svet malce obrnila na glavo. On ga je tudi tebi, si zasluži, mulc, hehe.

Trenutno je v poziciji, da ti on pove kaj hoče, da prihajaš in odhajaš po njegovi volji, da pritisne na določeno tipko, ki se ji reče uničevanje in histeriziranje točno takrat, ko nekaj želi in ve, da bo tako tudi dobil. Jaz bi začela na novo gradit celo hierarhijo, ker nekako mislim, da to ni prave vrste odtegnitveni strah, ampak bolj 'jaz zdaj takoj zahtevam, da moja služabnica pride nazaj'.

Moj predlog - vrzi ga dol s kavča, naj počiva v posteljici, spi naj v dnevni, ločen od tebe ali na dekici na tleh ob tvoji postelji, stanovanje zapuščajta tako, da greš vedno ti pred njim, tudi na vrvici naj te ne vleče, čeprav je en mali penzelj in te to zato ne moti. Ne hodita ven takrat, ko hoče on, ampak, ko hočeš ti. Isto mu ne dajaj jest, ko hoče on, ampak, ko hočeš ti (ko začne fehtat in je lačen, počakaj da neha in mu postavi na tla na skrivaj, ko ga ni zraven. Šele potem ga pokliči). Ne odpiraj mu na njegovo pobudo vsakih 5min vrat, ker hoče iz ene sobe v drugo ali na balkon. Igrajta se na tvojo pobudo in na koncu igre bodi ti zmagovalka. Fehtanje za priboljške iz mize in ostale prigrizke začasno ukini. Malo po malo ga čez dan 'muči', da ti za pohvalo in nagrado po malem izvaja povelja, ki jih zna. Mu bo hitro potegnilo, da se ti je 'zmešalo' in da se je zdaj vse spremenilo. V takih pogojih boš veliko laže odpravljala tudi tisto, kar te najbolj moti. Po eni strani mu s tem izbiješ iz glave idejo, da je glavni in on odloča, po drugi pa mu spremeniš celotno odzivanje okolja in bo bolj pripravljen na vse novosti, tudi to, da ne sme težit, ko greš.

Kadar naredi kaj nesprejemljivega in ga misliš kregat, naredi to 'po moško' (sori vsem nam ženskam) - hipno, čisto na kratko, ampak kot bi se podiral svet. Zaderi se tako, da bo mislil, da prihaja konec, polij ga... karkoli narediš, naj bo to takoj, zelo ostro in zelo na kratko. Nič počasi 'kregcat', pa sto let trme kuhat in mu razlagat, kako je bil poredkan, ker ima medtem čas premišljevat. Če se mu pa takoj za napačnim vedenjem ena baba zdere na ušesa, da se zemlja maje in mu rito pretrese, bo pa od tega odnesel predvsem prepričanje, da take zoprne nevihte noče več za nobeno ceno.

Skratka bodi stalno ti šefica, sploh če tudi on ves čas študira, kako bi bil šef.
Uči ga tudi povelje 'čakaj' - najprej zunaj, kjer ni toliko našpičen, potem kasneje noter. Medtem doma uporabljaj boks in ne dovoli, da ti v njem kakorkoli galami (kot rečeno ukrepaj takoj, ko začne). Ko se učita čakanje, ga priveži na drevo, kak stebriček, reci sedi in potem čakaj. Za sekundo se skrij za vogal in se spet pokaži. Pohvali ga in občasno nagradi. Ne zganjaj pa histerije, ko se mu prikažeš, da si spet ne bo mislil, kako je to ena velika reč, da je spet s tabo. Ponavljaj vajo še doma, podaljšuj čas odhoda od 5 sek. na uro in več. Med vajo doma bi ga jaz na kratko privezala na kak radiator od koder ne doseže pohištva ipd., da te ne bo mogel kaznovat z uničevanjem ali pa bi ga zaprla v boks.

Rešitev je pomoje na vidiku takrat, ko si začneš predstavljat, da ima tvoj pes 40kg - jemat ga začneš resno in mu zato striktno kažeš, kakšno vedenje je zate sprejemljivo in kakšno ne. Tukaj naredi napako veliko lastnikov malih psov, ki jim vse dovoli, ker izgledajo neškodljivi, potem pa se s časom spremenijo v teroriste in izsiljevalce, da se počutiš huje, kot bi imel doma tri ogromne doge (tistim takega vedenja itak ne bi dovolil, ker bi vedel, da bo potem res dizaster).


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , četrtek, 03.09.2009 : 14:55:00
Ah prehitro sem se veselila. Prevoza ne bo za v solo  :'( Zalostna totalno.  Hjooo da more vse narobe it.  :'( Ja,danes sem bila MOSKO STROGA. Sem ga obrnila na hrbet-pravijo da se takrat pes pocuti podrejenega-in prav tresel se je,ko sem ga nadrla. Boscek,ampak tega ne bom vec prenasala. Se bo ze moral navadit na dretje,ce drugace ne bo slo. Glede spanja bo ostal na moji postelji. Drugace pa je veliko v boksu. Danes sem zacela bolj pozorno gledat obnasanje pa videla. Naj trdno spi,ko bom se jaz prestavila za 5m bo sel z mano. Joooo!  :o Tudi povelje pocakaj obvlada,pa tudi ne,ko je sam. Odvisno od njegove volje. Drugace glede hrane tudi ne gnjavi,niti glede igre. Vseposod sem jaz sefica. Le tukaj hoce bit on,in mu nekak uspe,da se vrnem. Ampak oditi pa tudi ne morem nekam za celi dan,me sosedi ubijejo  ::) Grem za kaksno uro,dve. Ko pridem nazaj do spodnjih vrat,ce slisim da se laja,se grem na pijaco (recimo danes). Pa je vseeno lajal ko sem domov prisla potem. Pa zacel skakat po meni,pa sem ga stran odrivala. Pa ga ignorirala. Potem je zacel samo se jokat. Zdaj pa spi kot kop,seveda,ko ni mogel prej spat,ko me ni blo!!!  >:( Ampak vseeno,cim grem v drugo sobo,je ze za mano v isti sekundi. Joj,ljudje,nikooooooool ne razvajajte prevec psa.  :-\ Sej sem rekla prej ateju,da nikoli vec ne razvajam toliko. In ko Pika ne bo vec,ko bo naslednji. Ce ne bom imela sluzbe takrat ga sploh kupim ne.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: moonbeam , četrtek, 03.09.2009 : 15:20:38
Sej psa lahko razvajaš, ampak pri vsakem psu je meja, čez katero ne smeš it in se razlikuje od psa do psa. Pri enem ne bo težav, če pes spi na kavču, pri drugem bo to problem. Zato pa je lastnik tisti, ki prepozna in določi omejitve, ki jih mora dat svojemu psu, da lahko bivata skupaj v harmoniji. Kje pa piše, da je vsak pes za na kavč. Pri nas se gre na kavč samo in samo v primeru, da sem jaz gor in da je povabljen. Drugače ve, da ne sme gor. Je traba vzgajat psa in ne pes lastnika.
   


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: moonbeam , četrtek, 03.09.2009 : 15:28:41
Pa še nekaj, to kar ti pričakuješ od psa, se ne bo zgodilo čez noč. To bo trajalo tedne, da ga odvadiš slabih navad. Zato bodi dosledna in delaj dan za dnem tisto, kar veš, da bo pomagalo. In šele čez nekaj tednov, mogoče mesecev pričakuj spremembo. Če ga vzgajaš en dan, dva, to ni nič. To počni 30, 60 dni skupaj in pričakuj spremembo. Ja, ni lahko imeti vzgojenega psa, ampak, ko enkrat to dosežeš, je življenje z njem lepo. Naj ti ne bo težko mu pomagati osvojiti to, kar pričakuješ od njega, saj je vendar tvoj in te potrebuje. Pri vzgoji ni bližnjic. To je tako kot pri hujšanju. Če se izstradaš in ne ješ, to še ne pomeni, da si shujšal, ker kaže par dek manj. Dnevna telovadba, pravilna prehrana in meseci trdega dela, šele prinesejo spremembo. Bližnic žal ni! Zdaj pa veselo na delo.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: moonbeam , četrtek, 03.09.2009 : 15:32:53
Ja, ni lahko imeti vzgojenega psa, ampak, ko enkrat to dosežeš, je življenje z njem lepo.

Eh, tu sem mislila, ni lahko vzgajati psa, ko je že totalno nevzgojen. Itak pa je fajn, če imaš vzgojenega psa  :)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , četrtek, 03.09.2009 : 16:41:19
Saj ne pricakujem cez noc. Pricakuj da se bo vsaj majhna razlika poznala po 2,3 mesecih. In se po enem letu in par mesecih niti malo ne pozna. Se slabse je.  ::)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , četrtek, 03.09.2009 : 16:43:53
Se to sem pozabila povedat. Ce vrata ne zaklenem in oddidem,ne bo niti lajal niti praskal. Ko se zaklenejo pa v sekundi kriza. Ne morem pa vedno vrat pustit odklenjenih  ::)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: moonbeam , četrtek, 03.09.2009 : 16:54:05
Saj ne pricakujem cez noc. Pricakuj da se bo vsaj majhna razlika poznala po 2,3 mesecih. In se po enem letu in par mesecih niti malo ne pozna. Se slabse je. ::)

V to zelo dvomim, da bi po vsem delu, ki ga nekdo vloži v vzgojo, bilo slabše. Imam jaz tudi psa in vem kaj pomeni vzgajati, tako da tej izjavi sploh ne morem verjeti. Misliti, da delaš nekaj in tega ne storiti, to ne pomeni, da bo to pomagalo. Moraš dejansko delati na tem. Pa ne občasno. Potem že nisi vzgajala pravilno oziroma dovolj dolgo. Najprej se pozanimaj kaj pomeni vzgajati in to delaj. Očitno nisi delala prav ali pa sploh nisi delal v tej smeri.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , četrtek, 03.09.2009 : 19:57:12
Ja v bistvu sem skos delala na tem,da sem odhajala za vedno vec casa od doma. Je bilo malo bolje,ne veliko,pac pa vcasih je lajal,vcasih ne. Odka sem bila pa na morju,pa je spet na istem kot je bilo.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Lexy , četrtek, 03.09.2009 : 19:59:11
Mimi jaz sem rabila za vzgojo zlate prinašlke dobro leto in pol samo doslednost me je pripeljala k vzgoji in moram reči da še zdaj si vzamem 3x do 4x na dan po 5 minut vaj iz poslušnosti in se obrestuje, pri vsakem psu ne smeš pustiti niti enkrat. Za začetek probaj delati na koncentraciji psa (vaje: sedi, prostor, poleg in da te gleda v oči) in to koncentracojo vsakič podaljšuj, ko boš pridobila to, boš iz te osnove lahko nadgradila v kaj drugega. Potem bo pes vedel kdaj mora čakati na prostoru in ostati miren ne da bi vstal, naša je na začetku probala izsiljevati z lajanjem vendar smo skozi ves čas ignorirali ta njen lajanje (pa čeprav je nadležno poslušati) in smo enostavno obrnili se stran ne da bi ji odvrnil pogleda - že samo s pogledom bi dobila mojo pozornost in spet bi bili na začetku.

Pes je kot dve leti star otrok, kjer ta preizkuša vse skrajne meje dokler so njemu vprid in če je ne postaviš na začetku, je potem samo še slabše.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , četrtek, 03.09.2009 : 20:40:38
Hvala Lexy,sem pomisla na to,da bi blo dobro da zna tudi sedi itd. Prej,ko se je ati ukvarjal z remontazo omare,sma vadila. S keksi. Malo se mesa sedi in lezi,drugace pa bo pocasi. Ko imam keks,sede. Ah saj imam upanje,bomo ze naredili da bo kul


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , sreda, 09.09.2009 : 23:49:42
Uspelo nama je. Pik sede. Samo omenim KEKS in naredi vse kar mu recem. Potem pa sede.  :D Prav ponosna sem na naju  :P
Zdaj sma kupila tudi FUJ SPREJ. Ima kdo izkusnje? Jaz ko sem to ze domov prinesla,sem se spomnila,da sem kupila to na zacetku,ko je se lulal notri. Takrat ni pomagalo. Zdaj pa sem poskusila na omari,ki bo pocasi koncala na smetiscu. Pise,naj na les ne bi. Zato sem poskusila. Joj kako to smrdi  :-X In sem 10min za tem Pika dala blizu,joj kar iz rok je hotel skocit,nekaj malega od spreja sem imela na prstu,ker sem pac blond (kao) in sem se mal zmotla pa si po prstu pospricala  ;D Ko sem mu prst dala blizu,je kar pobegnil he he ::) Jaz upam,da bo pomagalo vsaj to.  :D


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , torek, 26.01.2010 : 13:55:50
Mi imamo tudi problem (že z drugim psom).
Roya je po dveh letih zopet srečala pamet in je opustil svoje uničevalske pohode (ki smo jih sicer uspešno zajezili že s kletko). Pesjanko je sedaj brez težav spuščen v stanovanju.

Doma imamo pa pubertetnico, ki je trenutno dobro zrolana.  >:D
Zadeva je taka.......pustiti jo doma.........odpade.
Kletka pomeni dretje in skakanje not do onemoglosti. Kletko smo nazadnje dobili na sredini sobe in psičko čisto izmučeno.
Da bo jasno, mala sploh ne tuli,ko odhajamo. Zgleda, da začne pozneje.
V kletki drugače papa, spi pa noter zelo poredko, včasih se gre tja skrit, ko je kregana.

Spuščena v sobi z zaprtimi vrati je pa katastrofa. Pasja postelja, miza, vse igrače,.. (vrat se začuda ni lotila).
Priboljški, kong,.....ter pasja družba (Roy, s katerim se v naši prisotnosti neumnorno igrata) ne pomaga.

Ko smo doma, je mala angelček.
Meni se ne da več sanirat vse njene lumparije, zato jo povsod s sabo vlečem ali jo peljem v varstvo.
V avtu (prtljažniku) pridno čaka, tudi več časa (cca 30 min), ne uničuje.
Zaenkrat še gre, ker je zunaj mraz, spomladi pa ne vem kaj bom naredila.

Posebne sobe žal nimam, ker živimo v stanovanju. Radio in tv pa sta v dnevni, kjer je niti pomotoma ne bom pustila samo.

Aja, živimo v bloku in eksperimentiranje v stilu "pusti jo, počasi bo že nehala tulit" ne pride v poštev, ker me bodo sosedje prisilno izselili.

Kakšna ideja?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Soul , torek, 26.01.2010 : 15:27:22
Kaj pa mogoče voda?
Jaz bi probala s polivanjem z vodo. Kletko ji najprej predstaviš kot najboljšo stvar na svetu, njen brlogec :) Če to že obvlada in kletke kot take na sovraži, bi jo ob odhodu zaprla vanjo, brez kakršnihkoli poslavljanj odšla iz stanovanja in ji dala občutek, da me nekaj časa ne bo. Ko se bo začela dreti, pa bi prišla nazaj in jo polila z vodo. In to bi ponavljala, dokler ji ne bo uspelo biti nekaj časa tiho (5-10 min? Ne vem kdaj po odhodu začne demolirati), potem pa bi prišla nazaj takrat, ko bo pridna in tiho in jo nadvse pohvalila s super slastnimi priboljskom oz. ji dala nagrado, ki jo obožuje.
S tem, da ne bi stala pred vrati, ampak pred blokom (v tem primeru pustiš odprto okno v stanovanju ali nabaviš baby phone ;b) ali pa čakaš vsaj kakšno nadstropje nižje (pri sosedi na kavi ;)). Toliko, da te ne sliši, da stojiš le za vrati, ampak sliši tvoje korake, ko odhajaš >:D


Ne vem, bo kdo drug povedal, če ta moja teorija drži vodo  ;D

p.s.: Kolikor sem bila pred letom dni proti boxu, sem sedaj res čist navdušena nad njim, pes pa še bolj. :D


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: skogkatt , torek, 26.01.2010 : 16:00:10
Sicer nisem največji fan takšnih ovratnic, ki pršijo na lajež ali daljinec (citronela, voda) ali vibrirajo, ampak tole stanje tudi ni najbolje :(


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: AngSeter , torek, 26.01.2010 : 16:19:28
Kje ponoči spi?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , torek, 26.01.2010 : 17:23:34
Kje ponoči spi?

V spalnici na svoji posteljici. Ne rine več na našo posteljo. Ko je ura za ninat, čaka pred vrati.
Ponoči je od začetka zelo pridna. Ni jokala niti prvo noč.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , torek, 26.01.2010 : 17:25:17
Sicer nisem največji fan takšnih ovratnic, ki pršijo na lajež ali daljinec (citronela, voda) ali vibrirajo, ampak tole stanje tudi ni najbolje :(

Pišuka, na to pa nisem niti pomislila.
Bom morala kaj več prebrati o zadevi.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , torek, 26.01.2010 : 17:35:07
Glede kletke pa tako-noter se papa obroke, gloda priboljške (najstrožje prepovedano je priboljške po hiši vlačit), se skriva igrače pred Royem,....
Se trudimo,da je kletka kul.
Lahko se tudi malo vratca zaprejo (npr.ko brišem po tleh) in bo pridna počakala.
Če bi jo zaprla za več časa in jaz sedela v dnevni ipd, bi verjetno malo piskala, sigurno pa ne bi zganjala takega kažina.

Na lastna ušesa sem slišala kako tuli enkrat,ko sem zjutraj obležala v postelji z migreno.
Psa je porihtal moj fant in nato odšel v službo. Jaz sem medtem spala kot čok.
Ene pol ure po odhodu je začela tulit in ni nehala debelo uro, dokler meni ni počil film (medtem se nisem niti premaknila,da me ne bi slišala, ker me je zanimalo kdaj bo nehala)
Sem pridrvela iz spalnice in se drla ko blesava. Carolina je utihnila še predno sem not prišla in je pridno in tiho čičala, dokler je malo pozneje nisem ven spustila.



Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , torek, 26.01.2010 : 17:39:06
Glede zasede pred blokom in vode me zanima dvoje:

1. predno jaz pridem nazaj v kabinet, me bosta psa sigurno slišala in že zdaj vem,da bo ona takoj utihnila,čim bo slišala moje korake pred vrati. A bo razumela,da sem jezna zaradi tuljenja.

2. Voda-se bojim,da če jo bom spricala, da jo bom samo prestrašila.  ??? Že tako je precej plašna psička.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: miskica , torek, 26.01.2010 : 18:37:04
Če jih puščaš v kabinetu, mogoče ne bosta slišala, če jima boš pripravila "zasedo". Torej: pustila odklenjena vrata, zunaj v avtu sezula čevlje, se oblekla tako, da ne bo nič šumelo... Vsaj za probat je. Če drugo ne, da ima gor pršilno ovratnico in jo ti pred vrati "manevriraš".

A se ti svita, če je to njeno obnašanje odtegnitvena stiska al preprosto teženje,  ker ve, da bo zmagala?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , torek, 26.01.2010 : 18:52:32
A se ti svita, če je to njeno obnašanje odtegnitvena stiska al preprosto teženje,  ker ve, da bo zmagala?

Ona malo jokca tudi, ko je v pisarni in grem jaz ven. Ko je v varstvu pri mami, hodi na balkon kukat.
In zadnjič, ko sem jo v Ljubljani pustila prijateljici, je povedala,da se je mala res zelo dolgo še ozirala za mano.
Ko smo se pozneje dobili, je tekla proti avtu, skočila not in se takoj zvila v klobčič in zaspala.
Mislim,da ne uveljavlja svoje.
Sam bog ve, kaj je doživela v prvih 2 mesecih svojega življenja  :-\


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Houdini , torek, 26.01.2010 : 20:28:18

Aja, živimo v bloku in eksperimentiranje v stilu "pusti jo, poèasi bo že nehala tulit" ne pride v poštev, ker me bodo sosedje prisilno izselili.



K vsem že naštetem zgoraj bi dodala samo tole - sicer bi verjetno treba bilo z dopustom - ampak kaj pa če se jo pusti tulit takrat, ko je večina sosedov v službi?
Midva sva, ko nisva bila ziher kako bo z Yinom, ko bo sam, na oglasno desko že vnaprej obesila obvestilo, da se oproščava za morebiten hrup, ker se navaja biti sam.
Prve dni je jokal samo, da sva smeti dol nesla. Sva pazila, da nikoli nisva vstopila, ko je jokal in ga počasi puščala najprej samo za zaprtimi vrati in sva se oglasila, če je kaj začel, potem sva šla pol nadstropja niže in se spet oglasila če je začel. Ko je dojel, da vedno prideva nazaj tudi če je tiho sva ga začela puščati 15 min samega, pa pol urce ... (in ugotovila, da je ubistvu popolnoma neproblematičen, ker smo bili zmenjeni v manj kot tednu. Sedaj ne joka nikoli, razen če smo kdaj dalj časa vedno skupaj  - počitnice - in mora potem naenkrat spet biti malo sam. Pa traja dan ali dva in je spet ok).


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: fižolova župca , torek, 26.01.2010 : 20:54:17
Trapasto, ampak a misliš, da bi se na vrvici, ki bi nadomestila boks in bi segla tako daleč, da ne bi bilo nič pametnega za uničit na dosegu tac in zob, tudi tako drla? Mogoče ji gredo na živce zaprti prostori, tu pa bi bila bolj svobodna. Poleg tega ji meter in pol vrvice da v bistvu 3m gibalne površine (1,5 v levo, 1,5 v desno), to je pa celo več od boksa.

Recimo da tam, kjer najrajši spi, ko ste doma, odmakneš vse kar se odmaknit da, ušraufaš v steno rinkco in karabinček in jo preden greš pripneš na primerno dolžino. Pustiš ji posteljico in kaj njenega, kar lahko demolira. Ne sliši se lepo, ampak mogoče bi bilo pa zanjo manj stresno, kot pa tole :-\?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: SunnyDay , torek, 26.01.2010 : 21:04:48
Jaz sem vse povrsine, ki se jih je lotila grist (okvirje od vrat, vogale sten, omare) naspricala z alkoholnim kisom za vlaganje in se mal popoprala cez. Od takrat je mir. Enako sem svetovala posvojiteljici Iggyja, ki se je tudi lotil okvirjev od vrat in je tudi takoj nehal. Nobene stvari iz blaga ne smem "pozabiti" na dosegu zob, zato je vse umaknjeno oz. sta sobi, kjer bi bilo to na voljo (spalnica in dnevna), zaprti.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , torek, 26.01.2010 : 21:52:38
Nobene stvari iz blaga ne smem "pozabiti" na dosegu zob, zato je vse umaknjeno oz. sta sobi, kjer bi bilo to na voljo (spalnica in dnevna), zaprti.

Kaj pa postelja, Carolina je že 3 uničila.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: miskica , torek, 26.01.2010 : 21:54:29
Pa če boš slučajno sprobavala tak patent, glej, da zvrtate globoko luknjo v steno in da namontirate en konkreten hakelj... da ne boš prišla slučajno domov in te bo soseda čez luknjo v steni grdo gledala, zraven pa zadovoljno Carolino čohala :P


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , torek, 26.01.2010 : 22:00:50
Pa še to, zakaj je pa v avtu pridna in se ne dere in praska po šipi, ko grem v trgovino?  ???

Računam na to,da jo bo minilo, ko bo ven iz pubertete.
Je pa mogoče res malo preveč navezana name. Tudi zvečer spi tam,kjer sem jaz. Če grem v kuhinjo, bo spala tam, če sem v dnevni spi ob kavču in zdaj je pod rač.mizo.

Pa če boš slučajno sprobavala tak patent, glej, da zvrtate globoko luknjo v steno in da namontirate en konkreten hakelj... da ne boš prišla slučajno domov in te bo soseda čez luknjo v steni grdo gledala, zraven pa zadovoljno Carolino čohala :P

 ;D mi še na misel ne pride. Bi ziher vrvico pregrizla, poleg tega pa imamo tako nabasano stanovanje, da ni šanse,da ne bi dosegla vsaj kakšne omare. Pa še v parket bi verjetno luknjo naredila.

Bom jaz metodo Sunny Day uvedla, pa da jo vidimo herojko  >:D


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: moksa , torek, 26.01.2010 : 22:04:12
Pa še to, zakaj je pa v avtu pridna in se ne dere in praska po šipi, ko grem v trgovino?  ???

Hehe, mala je pogruntala, da je avto bolj začasna osamitev od stanovanja in se s tem lažje sprijazni ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: AngSeter , torek, 26.01.2010 : 22:17:20
Predlagam, da naj tudi spi v kletki. Naj poveže kletko s spanjem, ne toliko s prehranjem ali čim drugim. Ko se gre v kletko se gre spat. Ne igrat... Če za zraven dobi še kong s hranco ali kaj podobnega pa ni panike ;)
Brez kompliciranja.

Zanj kletka ni spanje, ampak postaja...


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: king-roy , torek, 26.01.2010 : 22:46:19
Predlagam, da naj tudi spi v kletki. Naj poveže kletko s spanjem, ne toliko s prehranjem ali čim drugim. Ko se gre v kletko se gre spat.

 :-[
Uf, to je pa tudi zame kazen. Se cartamo in božamo vsako jutro. In ko je vikend, jo pošljemo nazaj spat in mala vedno uboga in zaspi še za pol urce.

Ne dvomim pa, da je to res pametno.


Naslov: uničevanje stanovanja
Poslano od: miša1 , četrtek, 11.02.2010 : 20:46:36
Živjo! Imam 8 let starega bokserja in očitno je v drugi puberteti. Z njim nikoli nisem imela nikakršnih težav, sedaj pa je začel, ko nikogar ni doma uničevati stanovanje (do sedaj ni bilo nikoli nobenega problema, tudi če je bil sam daljše obdobje). Pred kratkim sva se preselila in po kakšnih treh mesecih je odkril novo zabavo. Ko pridem domov in je stanovanje "preurejeno" ga kregam, ampak ne vem ali res razume zakaj je kregam, vsekakor pa to nima nikakršnega učinka. Nimam nobenega prostora kamor bi ga zaprla, da bo "manj škode", nimam vrta, tako da tudi pesjak odpade. Boks pa se mi zdi malo kruta rešitev (sploh za celo doplodne). Ko grem od doma mu povem, da naj bo priden, da pridem nazaj,....in da naj pusti omare pri miru, ampak tudi to ne pomaga. Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem in predvsem kakšno učinkovito rešitev?


Naslov: Re: uničevanje stanovanja
Poslano od: Pepsi , četrtek, 11.02.2010 : 20:55:55
1. Psa moraš primerno zmatrati, preden ga pustiš samega doma, tako da je zadovoljen, da lahko malo počiva.

2. Odlična rešitev je kletka.  Pa ne taka, ki jo bo dojemal kot zapor, temveč taka, v kateri se bo dobro počutil tudi takrat, ko boš ti zraven. neke vrste prostor, kjer ima svojo dekico, kakšno igračko ipd. Seveda mora biti dovolj velika in nanjo ga boš moral navaditi počasi, ker takoj zagotovo ne bo navdušen. V  njej naj bo vsak dan nekaj časa, vrata pa naj bodo odprta, dokler ne bo kletke nehal dojemati kot bav-bav.



Naslov: Re: uničevanje stanovanja
Poslano od: Pepsi , četrtek, 11.02.2010 : 20:56:47
In seveda sem šele sedaj videla, da ta tema že obstaja. :P  Jana, sorry.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Reason To Rush , torek, 06.04.2010 : 11:59:37
Spet ena fajn tema! Tale forum pa res skriva bisere... Se vidi da sem novinec, fiksiran le na en predal.

Sicer je že pozno za odgovore na to zanimivo vprašanje, a tako fino si to povedala, king-roy, da moram dodati svoje. Namreč, TEBI se spanje v boksu zdi kazen, psički pa bi to lahko postala lepa navada in to le, če boš tudi ti to sprejemala kot nekaj običajnega. Ker pa dobiva od tebe signale, da je tebi hudo, če je ona zaprta, se pač vede v podporo te tvoje podzavestne odločitve.

Predlog, ki ga je dala AngSeter je zelo logičen in v svojem bistvu odpravlja tako negativne kot druge ekstremne asociacije v zvezi z boksom. Ne samo spanje - pač pa "postaja" - ful dobra primerjava! Torej, v kletki je zasebnost, je mir, je čas za spanje in je čas za umiritev. Vse to je zelo dosledno in prepričljivo, če so vrata od kletke zaprta. In ko odideš od doma, se pes pač preklopi v stanje "kletka" (standby) - lahko spi, žveči kong ali enostavno opravi lastno manikuro... Smiselno pa je, da vsaj v začetku z "zaprtim" psom ne deliš pogledov, ga ne ogovarjaš in mu daš vedeti, da je sam v svojem miru - saj je vse ostalo ni fer in dejansko lahko izpade kot "zapor".. Morda se splača kletko celo pokriti v podporo tej diskretnosti.

Ne omenjaš krdelne hierarhije in je morda nefair tudi to, da se Roy svobodno sprehaja po stanovanju, psička je pa zaprta v boksu.

Druga iztočnica je fizična spočitost, ki lahko ob tvoji osemurni odsotnosti od doma, zaprtemu psu izzove še večje destruktivne izpade.

Recept torej: zjutraj oba psa zmatraj (tek / metanje žogice / poslušnost) - s tem lahko mimogrede narediš tudi nekaj zase...; sledi zapiranje obeh utrujenih psov v ločena boksa, brez poslavljanja in drugih čustvovanj; ko prideš domov pa spet s čim manj vzhičenja in čustvovanja ustvariš prijetno in mirno vzdušje, za nagrado pa sledi sprehod - vsaj okoli bloka! Poleg vsega tega, naj tudi zapiranje v kletko preko dneva ne postane tabu (sesanje, pospravljanje...), zvečer se bosta pa prej ali slej itak sama od sebe zavlekla not.

Lp! Miha

PS: "Cartanje" bi bilo smiselno uporabiti kot pogojevalno nagrado za nekaj, kar zahtevaš od psa... Sicer se mu za nič ni treba kaj dosti ozirati na tvoje pogoje, ker mu itak nudiš all inclusive - ali te uboga ali pa ne.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: mimi89bu , sobota, 05.03.2011 : 04:31:13
Hm, že dolgo se tukaj ni pisalo. No, en lep čas nazaj sem tudi jaz tarnala glede svojega srčka, kako uničuje vse. Pri nam se je izkazalo, da mu je le dolgčas. Ko smo dobili Jessy, se je to končalo. Hvala bogu, sem mislila najprej, da bosta oba začela. Jessy je pa tak močna, da bi nam tako vrate dol vrgla hehe :) Zdaj smo glede tega super.. Tu pa tam še laja, ampak ne za dolgo, ker mu Jessy ne pusti :):)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: retriverka , petek, 21.09.2012 : 15:26:16
Pozdravljeni,

ne bom odpirala nove teme (nisem niti prepričana če jo lahko, ker nimam paketa), upam pa, da bo tukaj kdo videl moje vprašanje.

Gre se za prijateljevega psa, ki je mešanec med pitbulom in kokeršpanjelom. Sedaj je star mislim, da nekje leto in pol (govorim malo na pamet, ampak tukaj nekje). Psa je šolal v pasji šoli, ob vsakem samo majhnem namigu dominance je psa kaznoval. Pes ne sme spati na postelji, kavču,... Torej z njegove strani pes naverjetneje ve, kdo je njegov gazda. Problem pa je, da pes uničuje, kadar je sam doma. Poskusil je že vse. Od kosti za glodat (če mu je slučajno dolgčas), do zapiranja v kopalnico (kjer pa ja nima kje kaj uničiti, pa je zgrizel wc školjko in kotliček za vodo). Za boks nima prostora, pa glede na to kaj je uspel narediti v kopalnici mislim, da psu ne bi vzelo več kot 10 minut da ga dokrajči :/. Zadeve gredo tako daleč, da fant skriva svoj novi jogi (ker se je stari spremenil tekom dneva v snežno dekoracijo) v zaklenjeno kopalnico. In v nekem trenutku je psa pustil brez nadzora 5 minut in jogi je končal v prafaktorjih.

Vse skupaj pelje tako daleč, da je klical na veterino če imajo kakšno idejo pa so seveda brez njih, kastracija tako on pravi ne bi pomagala, čeprav sem mu to predalagala v samem štartu. In prijatelj resno razmišlja, da bi psa dal stran, česar mi je škoda, ker je drugače super pes.

Problem se pojavlja tudi v pasjem ljubusumju. Namreč dečko si je našel punco, kateri je pes že v štartu uničil čevlje in vse kar je pustila 5 minut brez nadzora. Potem se je umiril in vse je kazalo,d a jo je sprejel. Sedaj pa je ne sme niti objeti več. Pes sicer ne renči ali laja ampak v nedogled cvili. Obstaja tukaj še kaj drugega kot to, da mora punca tudi pokazati psu, da je ona gazda?

Prosim za nasvet, da mu lahko kaj pomagam, ker tako kot je sedaj mu iskreno vrjamem da ne more več, ker je pes dobesedno prešel vse meje dobrega okusa. Tukaj na forumu pa verjamem, da je kdo, ki je imel podobne težave. Rešitev, da naj bo nekdo skoz ob psu, ne pride v poštev. Fant v osnovi živi sam in mora če ne drugega vsaj v službo hodit.

HVala vsem že v naprej.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: SunnyDay , petek, 21.09.2012 : 21:05:03
Kaj se pa sicer psu dogaja v življenju, je kaj zaposlen ali ima stalno preveč energije in se dolgočasi? :-\


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: retriverka , ponedeljek, 24.09.2012 : 21:00:42
Sicer lahko napišem samo toliko kot vem. Torej, da ima pes vsaj 2x na dan konkreten sprehod (to mislim vsaj 2 uri). Večinokrat gresta v hrib (bližnji vrh v Mariboru). Ko je hodil še v šolo sta šla na vsak trening peš (cc 10km v eno smer). Mogoče manjka psu miselnega napora, to bi bila edina moja opazka. Pa še to je bol tako, ker na vsakem sprehodu trenirata kar so se učili v šoli, pes mora hoditi poleg. Je pa res da ga ne uči nobenih trikcev ali česa podobnega. Pes je sicer za moj okus tista vrsta hiperaktivnih psov, ki bi lahko umrli za žogico, ampak ko naprimer pride domov če kolega ostane doma, se uleže in zaspi. Zdaj ne vem, je možno, da ko si čez 2 urci napolni baterije pa se začne noro dolgočasiti?. Najratličnejše žvake (kostke iz goveje kože,...) ko je bil doma sam sploh niso bile zanimive, ampak jih je pustil pri miru, takoj ko pa je kolega prišel domov pa napad na njih,... ne vem, kaj psu dogaja v glavi :/ a je res samo dolgčas :/


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: čarka , ponedeljek, 24.09.2012 : 21:37:05
Pes je sicer za moj okus tista vrsta hiperaktivnih psov, ki bi lahko umrli za žogico, ampak ko naprimer pride domov če kolega ostane doma, se uleže in zaspi. Zdaj ne vem, je možno, da ko si čez 2 urci napolni baterije pa se začne noro dolgočasiti?. Najratličnejše žvake (kostke iz goveje kože,...) ko je bil doma sam sploh niso bile zanimive, ampak jih je pustil pri miru, takoj ko pa je kolega prišel domov pa napad na njih,... ne vem, kaj psu dogaja v glavi :/ a je res samo dolgčas :/

To so značilni znaki močne ločitvene stiske  ???
Psu v odsotnosti lastnika ni zanimivo nič, kar ima sicer rad, tudi ne spi, potem pa vse to nadoknadi, ko
je pomirjen zaradi prisotnosti lastnika  :)
Po moje bo treba delati na tem in pa seveda miselni zaposlitvi poleg umske.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: čarka , ponedeljek, 24.09.2012 : 21:39:58
... miselni zaposlitvi poleg umske.

fizične  ;)


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: D.Roze , ponedeljek, 24.09.2012 : 22:03:09
kot je rekla čarka, tukaj gre predvsem za ločitveno stisko..katero ni tezko prepoznati :), umska zaposlitev ga pomoje nebo niti zanima ko nebo lastnika doma, jaz sem opazil da ni važna količina sprehoda, ampak kvaliteta..pes mora na sprehodu hodit poleg? zakaj? za psa mora bit sprehod sprostitev..naj malo spozna okolico, spusti svoj gobcek na tla, pokaze da je lovec. Glede da je star 1,5leti se še vedno rad igra..in ne vse tak strogo vzet. To da ne sme spat na postelji, ne pomeni da je gazda..ampak da mu dovoli spati na postelji, ko pa pride komanda "dol" pa se pes mirno vstane in gre dol..
in nasvet.. naj mu ne bojo vedno vse igrače v stanovanju na voljo..se jih hitro naveliča


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: retriverka , torek, 25.09.2012 : 12:13:01
Saj nisem mislila, da ves čas na sprehodu hodi poleg. Ampak dokler ne prideta do točke, kjer je pes lahko spuščen je na povodcu na poleg. Malo predvsem zaradi pasme iz katerih izhaja in se ga zato ljudje bojijo, malo pa tudi zato, ker je z njim ves čas potrebno delati. Drugače je malo poblazneli pesjan. Potem pa na prostem teka za žogico skoraj več kot eno urco. Igrače mu niso na voljo ves čas iz preprostega vzroka, ker jih v sekundi dvajset uniči in mu niti ne morejo biti na voljo. Ima kdo kakšen nasvet kako umiliti to stisko? Je boks ok rešitev?


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: SunnyDay , torek, 25.09.2012 : 12:24:44
Malo pokukaj v temo o Jacku (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,44802.0.html), kako se je lastnica lotevala boja z ločitveno tesnobo in pa E. T. (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,26280.0.html) (hm, nekje na sredini teme po moje ...) Tam je bilo že precej nasvetov na to temo.
A pa on ima tega psa že od mladiča dalje in je že od začetka tako?
Boks je zanj po mojem mnenju nevaren, ker je premalo trden in bi skušal priti ven, pri tem pa se lahko zatakne, zadavi, poškoduje ... :-X


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: retriverka , torek, 25.09.2012 : 15:34:01
Psa ma od malega ja. Je imel že skoz takšne uničevalske pohode, začelo se je z dalinci od TV, nadaljevalo s policami, ki delijo garsonjero na dva dela in potem stopnjevalo s kavčem skozi katerega se je dobesedno preglodu in sedaj spi na fedrah (pes), vrhunec pa je bil jogi na postelji,... bom malo pregledala še ostale teme, hvala


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: čarka , torek, 25.09.2012 : 17:32:54
Ja, navaden box za takšno grizoldo vsekakor ni, ker se bo tako ali drugače prebil ven  :-\.
Problem je tudi, da je že izpopolnil svojo uničevalsko tehniko  :-X.

Zdaj bi bilo po moje najbolj fajn, da bi imel prijatelj dopust in bi začela od začetka,
vsekakor pa seveda, da bi lahko bil stalno z nekom in pod nadzorom. Tudi, če bi ga
oddal, kar po tihem razmišlja, ga bo dobil nazaj, če bo pes tudi tam sam.


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: retriverka , torek, 25.09.2012 : 21:02:56
To verjetno pomeni, navajanje na samoto... torej 5 min pa ko je priden pohvala in tako. Ja saj drugega mu verjetno ne bo preostalo. Da bi bil pa pes stalno z nekom pa kot sem že napisala težko izvedljivo, ker živi sam :/


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: skokica , petek, 22.03.2013 : 14:41:29
Živjo, ne bom odpirala nove teme, ker "problem" nekako paše v to temo.
Naša Bliss je po 1 mesecu, odkar smo jo vzeli iz zavetišča postala super pes, hitro se učimo in tudi pridno uboga.
Edina težava, ki se je pojavila v zadnjih dveh tednih je ta, da je začela gristi svojo blazino, ki jo ima za ležati. Grize jo samo kadar je sama doma. Zaenkrat jo dajem še vedno v boks (ga je navajena, in gre velikokrat tudi sama notri ležat) kadar ostane sama, zaenkrat pa to ni več kot dve ali tri ure. Kadar smo doma tega ne počne - zato je tudi ne morem kaznovati. Kadar gremo od doma in ko pridemo nazaj je pa blazina malo pa pomalo nagrizena, ven pa povleče tudi puh... V boks ji dam vedno tudi njene igrače, da ji nebi bilo dolgčas, včasih tudi kakšen priboljšek.
Ima kdo kakšen nasvet, kako bi jo lahko tega grizenja odvadila, saj ko pridemo domov in je že pogriženo, ne bo pomagalo če jo "nap*****", prej bo imelo slab učinek.
Lp, Špela


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: Dada73 , petek, 22.03.2013 : 15:46:33
Jaz osebno se nisem nikoli sekirala, če mi je pes v boksu pogrizo blazino, mislim da sem mu jih kar tri ali štiri zašila, no zdaj pa tega več ne počne. Sem raje prenesla vse blazine pogrižene v boksu, kot pa da bi mi izven boksa kaj uniči. Zato je pač vedno ko je sam doma zaprt v boksu in zdaj že kako leto ni zgrizel več nič, pa če tudi bi, se ne sekiram preveč, mu zašijem novo.
Težko ga je kaznovat glede tega, ker ga nikoli nismo dobli zraven pri početju, zato sem pač se sprijaznila in je sam od sebe prenehal


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: viamia , petek, 22.03.2013 : 16:00:45
Moja Via je imela obupno uničevalsko mrzlico, kot edino rešitev smo jo navadili na boks, lepo počasi kot je treba. Potem je to uničevanje prenesla na svojo blazino, kjub igračam in žvakam. Ko sem prišla domov me je čakala raztrgana blazina in puhki zunaj >:(. Zdaj je v boksu že dobra 2 meseca in je vsak teden bolje. Zdaj mogoče to naredi le še enkrat na teden, če sploh. Mislim, da se mora pes najprej navaditi na novo situacijo in tudi seveda to, da pa le kdaj in kdaj ostane sam. Žal to ne gre tako hitro kot bi mi želeli. Jaz bi kar vztrajala pri boksu in mogoče res čim več prihodov in odhodov, tudi če samo za par minut. Bistvo je da vidi, da se vedno vrnete. Ne vem, pri nas je to pomagalo. Srečno


Naslov: Re: Uničevanje stanovanja
Poslano od: skokica , petek, 22.03.2013 : 16:22:39
Hvala za odgovore. Smešno mi je to ker najprej tega ni počela, potem pa je začela. Upam, da bo tudi nehala sama od sebe, ker zgleda druge ni, če ne zalotim pri "delu".
LP