mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: bonny , ponedeljek, 28.06.2010 : 21:56:08



Naslov: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: bonny , ponedeljek, 28.06.2010 : 21:56:08
Predlanskega decembra, ko se je večina družin že pripravljala na božične dogodke, sem se tako kot nekaj drugih udeležila izobraževanja o mačkah v Londonu. Nikdar ne bom pozabila, kako presneto strah me je bilo v tistem mrzlem dnevu skaditi cigaret s Polono, ki sem jo spoznala dan prej. Predstavljala sem si jo kot celo tabu osebo, pred katero je treba paziti kar izrečeš ali delaš, da se ne bo v njenih ušesih kaj narobe slišalo. Strahospoštovanje je bilo na najvišjem možnem nivoju in nisem upala pričakovati, kam se bo razvil najin pogovor.

Kako zelo sem bila v zmoti in zastonj prestrašena, sem ugotovila v naslednjih dnevih, ki smo jih preživeli v izobraževalnem duhu, in kljub nizkim temperaturam  sva takrat  prebili led.


Še danes se spomnim našega izraza, ko nam je nekdo izmed članov Cat's protectiona zaupal njihovo število prostovoljcev. Kaj kmalu smo ugotovili, da jih je pri nas 100 procentov manj in da si je torej njihovo pomoč obetati brezpredmetno. In takrat sem dala besedo Poloni. Spomnim se stavka, ki sem ji ga izrekla:«Jaz bom prostovoljka v tvojem zavetišču.« Nisem sicer še točno vedela, kako bom to izpeljala, niti nisem imela znanja, pa tudi kar nekaj km me je ločevalo od Horjula, ampak dala sem besedo.

In takrat se je pravzaprav začelo. Teden dni po prihodu domov sem v Garmina optimistična tipkala Smrečje. Itak, ga ni zaznalo.


Od takrat naprej se trudim vsak teden preživeti vsaj en dan v zavetišču Horjul. Nedelje, ko je večina družin na kupu in so nekje na kosilu, so moji dnevi. Cel teden jih komaj čakam in če je le možno si jih ne pustim vzeti. Niti 160 km v  eno smer me ne ustavi, pravzaprav smatram, da si ta čas podarim, da razčistim stvari, ki so se dogajale med tednom, da se lahko praznih misli povzpnem na hribček poln zelenja, gozdov, čistega zraka in seveda nenazadnje živali.


Sem včasih mislila, da je biti prostovoljec pač mačji kašelj. Malo pobiranja drekcev, čiščenja mačjih wc-jev in božanja živali. Groza, kako zelo sem živela v zmoti.


Preko Polone in njenega zavetišča sem se pravzaprav zelo realno šele začela spuščati v živalovarstveno sceno in njene razsežnosti ter pereče probleme, povezane z živalmi. Vsak teden novi primeri zanemarjanj, nove zlorabljene živali, meni nove težave in nepoznane bolezni ter poškodbe.

In na drugi strani ona, ki tako suvereno pluje in rešuje vse sproti. Ki ji je v štartu jasno, kakšen naj bo do posamezne živali pristop, kaj bi lahko bil vzrok njene bolečine (psihične ali fizične) in kaj storiti, da se stvari spremenijo na bolje. In to počne vsak dan, z vsako živaljo, znova in znova. Vedno je pristop prilagojen, pa tudi rezultati so različni. Ampak ona in čas v Horjulu delata čudeže.


Minilo je že dobro leto, v katerem se je povečalo število prostovoljcev, pa tudi število živali. Dobro leto, v katerem sem spoznala prenekatero kruto resnico in se naučila mnogo stvari, ki se jih ne bi mogla naučiti nikjer drugje.

Sem spoznala, da mora človek zelo malo podariti, da prejema ogromno.

Vso ljubezen tam zgoraj, vsak posamezen primer zanemarjanja, ki v ozadju pravzaprav nosi celotno zgodbo, z glavo in repom. Borba za njihov boljši jutri, tako za vsakega posameznika tam zgoraj, kot tudi za vse njih, kot celoto. Zato, da bo nekega dne drugače, bolje, za njih, ki si to tako presneto zaslužijo.

Ne morem niti opisati, kakšen poseben občutek je, ko te Pepsi z gromenjem namesto laježa pozdravi na vhodu, kako sem po več kot letu dočakala, da se mi je Azrael vsedel na trebuh in mi dajal buce, kako je Slash v vsem svojem godrnjanju in zgodbi, ki jo ima za sabo, pravzaprav srečen, ko ga Polona vzame v roke in si to celo čisto malo tudi prizna. Pa kako ti še tako poseben Čips, pokaže, da ve kdo si, pa čeprav samo za sekundo. In Ajda, plašna in prestrašena pride in se carta. In Jun in Čuri, Liza, Brčica,…  Ni konca iskrenim občutkom, ki jih dobim tam. 


Ko se konec dneva srečaš z vsakim in z vsemi temi zgodbami, si sicer mogoče res utrujen na smrt, ampak uživaš ob času, ki še ostane za pogovore. Pogovor z nekom, ki ima takšno kilometrino, toliko znanja in nasvetov pa zgodb, ki jih pripoveduje tako živo, da jih kar vidiš pred seboj, je pa res neprecenljiv.


Enkrat pozno zvečer, velikokrat po polnoči, se vsedem v avto in se odpravim svojih 160 km proti domu. In vmes podoživim dogodke dneva še enkrat. Razmišljam, kaj bi še lahko naredili, kako se lotiti stvari z drugega vidika in narediti spremembo. Predvsem pa komaj čakam, da mine ponedeljek in torek ter vsi preostali nesmiselni dnevi, ki morajo preteči do nedelje. Do moje nedelje, ki jo podarim sebi oziroma pravzaprav njim.


Biti prostovoljec je nekaj, kar težko napišeš, nekdo, ki ne čuti podobno, pa verjetno pravzaprav niti ne razume, kaj to je. Jaz razumem.


Hvaležna sem za vsak trenutek, ki ga lahko preživim v Zavetišču Horjul, hvaležna za vsak nov dober dom, ki ga žival najde, hvaležna tudi za vse krute resnice, ki izoblikujejo našo družbo in nas silijo delati spremembe, na področju, ki tako velikokrat ostane spregledano.


In hvaležna sem njej, ki je v življenju storila že toliko,  ker sem predvsem zaradi nje odprla oči, se našla, in se tudi sprejela takšno kot sem.




Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 28.06.2010 : 22:26:51
Strah  ;b...
Hvala, ker si naša prostovoljka. Upam, da bo opogumilo še koga, ki bi rad bil prostovoljec kjerkoli...


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: bonny , ponedeljek, 28.06.2010 : 22:27:53
Posranka pač. ;D
Za ostalo pa, saj veš,... ;)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: pridna , ponedeljek, 28.06.2010 : 22:28:56
bonny, hvala za zgodbo.  :)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: bonny , ponedeljek, 28.06.2010 : 22:30:22
no problem, itak. ;)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Trixi , ponedeljek, 28.06.2010 : 22:52:46
 :-* :-*


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Urla , ponedeljek, 28.06.2010 : 23:21:49
Bonny, super napisano O0.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: vixi , torek, 29.06.2010 : 06:13:23
Bonny, res super napisano. Hvala za tole. Se vidim v kar parih stavkih :) od tistega, da sem se Polone bala na začetku iz ponižnega spoštovanja, preko odpiranja oči in informacij, znanja, do tistega posebnega občutka med živalmi. In še mnogo, mnogo več, pa nisem redni prostovoljec.
Polono še vedno močno spoštujem, bojim se je pa ne več  >:D No mogoče malo, saj ji večkrat uspeva nemogoče, večkrat gara preko meja mogočega in večkrat ima potrpljenja veliko čez meje mogočega. Včasih se zdi, da je čisto malo več, kot samo človek  :-*


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: luna7 , torek, 29.06.2010 : 06:59:17
Bonny, hvala. Super povedano. O0
Da bi jih še več stopilo na tako pot ali vsaj kako drugače prostoljno pomagalo, kolikor zmorejo. <:] ;d


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Notja , torek, 29.06.2010 : 07:08:33
Zdi se mi, da bi se tole Tvoje razmišljanje moralo dotakniti večih ljudi, ne le nas na forumu. Daj, pošlji v kakšen tiskan medij.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: SunnyDay , torek, 29.06.2010 : 07:48:40
Bonny, iskreno in nepatetično, I like it so much! -*; O0
V bistvu res ne bi smelo ostati samo na forumu ...


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: kaja , torek, 29.06.2010 : 08:54:31
bonny, tole je bilo pa res za dobro jutro. Super povedano, se najdem v napisanem , ker sem tudi sama vcasih hodila na hribcek.  :-*  In pogresam Smetko, pa Lizo, pa Brči in ostalo bando. :-* Smetko pa poznam se iz casov, ko se ni bila Smetka, ko se ni bilo Horjula in vam povem, da je povsem enaka kot je bila: se vedno si zasluzi vse moje spostovanje.  :-* Strah me je pa res nikoli ni bilo. ['* ['* ['* ;)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Jana , torek, 29.06.2010 : 10:03:49
bonny, pri vsem sedanjem dogajanju je pravi balzam, da si svoja obcutja delila z nami. :)
Ceprav nekateri tocno vemo, kako in kaj stojijo stvari, je vec kot dobrodoslo, da kdo pove to na glas.

Jaz sem imela prvi stik s Smetko, ko je bila se Daisy ;)
Saj menda ne misli kdo kaj slabega o marjetkah :)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Smetka , torek, 29.06.2010 : 10:13:37
Hehe, sam nehi, k si Daisy s foruma zabrisala  ;b ;b :*[ ^-^. Valda sem morala identiteto zamenjat  8).


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: kaja , torek, 29.06.2010 : 10:35:10
Citat
Jaz sem imela prvi stik s Smetko, ko je bila se Daisy Wink
Saj menda ne misli kdo kaj slabega o marjetkah

 -^ -^ -^


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: ironcat , torek, 29.06.2010 : 10:45:52
bonny :-* :-*

Sem se tudi sama našla v kar nekaterih stavkih, sploh v tistem strahospoštovanju na začetku ::). Ga ni lepšega, kot prosto popoldne preživeti gor na hribu, med krasnimi ljudmi in živalmi in se prijetno utrujen pozno zvečer vračati domov.

Polona hvala za vse kar počneš, hvala za krasne živali, ki si mi jih zaupala in kraljujejo pri meni, hvala za vse kar si me naučila in me še boš.

Želim si edino, da bi vse Tončke izselila počasi kam drugam :P


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: skogkatt , torek, 29.06.2010 : 10:50:09
bonny O0

..., ko je bila se Daisy ;)

;b daisy ;b sorry, men je tolk smešn ;b

..Želim si edino, da bi vse Tončke izselila počasi kam drugam :P

;b


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Jana , torek, 29.06.2010 : 11:14:10
Hehe, sam nehi, k si Daisy s foruma zabrisala ;b ;b :*[ ^-^. Valda sem morala identiteto zamenjat 8).

Haha, ja, sem jo res, ampak po moje ne zato, ker bi se obnasala v neskladju z marjeticami :P
Ej, priznam, da se sploh ne spomnim vec, zakaj sem te zabrisala dol :-\, imam pa vse "delikatne" na broju, pa te ni med njimi. Bom raziskala ;D

Kva se rezite, bejbe? Ja, marjetica je bla :D
In pol beremo tukaj o strahovih in podobnem. Menda ne boste rekle, da se kdo marjetic boji :*[


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: kaja , torek, 29.06.2010 : 11:16:01
Pa ne samo na tem forumu. ;D ;D Kamor si prisel je disalo po marjeticah. ^-


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Pepsi , torek, 29.06.2010 : 11:21:52
Zdi se mi, da bi se tole Tvoje razmišljanje moralo dotakniti večih ljudi, ne le nas na forumu. Daj, pošlji v kakšen tiskan medij.

Ampak res. Čudovito je napisano in bi morala res poslati kar na vse, kar se pri nas bere! :-*


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: moonbeam , torek, 29.06.2010 : 11:25:59
Krasno napisano Bonny   :-*  

In pol beremo tukaj o strahovih in podobnem. Menda ne boste rekle, da se kdo marjetic boji :*[

 ;b ;b ;b


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: kaja , torek, 29.06.2010 : 11:34:06
Kdo se (http://www.ljubimci-forum.com/Smileys/default/jiiki.gif) (http://www.ljubimci-forum.com/Smileys/default/blume.gif)? 

p.s. malo heca mora bit



Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: ironcat , torek, 29.06.2010 : 11:39:54
Kdo se (http://www.ljubimci-forum.com/Smileys/default/jiiki.gif) (http://www.ljubimci-forum.com/Smileys/default/blume.gif)? 



Marjetic ne, smetke pa ;D


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: kaja , torek, 29.06.2010 : 11:41:51
Ves kaj? A nisi nikoli videla originalne Smetke, po kateri je Polona dobila ime? Tudi tiste se ni bilo za bati. :-*


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: oaza88 , torek, 29.06.2010 : 11:42:37
Ves kaj? A nisi nikoli videla originalne Smetke, po kateri je Polona dobila ime? Tudi tiste se ni bilo za bati. :-*

e pa daj,  da vidim(o)!  ;)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: ironcat , torek, 29.06.2010 : 11:47:34
Ves kaj? A nisi nikoli videla originalne Smetke, po kateri je Polona dobila ime? Tudi tiste se ni bilo za bati. :-*

Nisem je videla, sem pa veliko slišala o njej ;). Kaja saj veš da se hecam, Samčeva je pa ja najbolj milo bitje :-*, mene je samo ene dvakrat lovila po dvorišču ;b


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Smetka , torek, 29.06.2010 : 11:50:21
majku ti milu, ti prideš danes gor, če jst kaj vem  ^-^.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: moonbeam , torek, 29.06.2010 : 11:55:37
Kake ste  >:D
Res pa je, da ko greš gor po psa, upaš, da te bo čakal privezan za ograjo, ker Smetke tisti trenutek ni doma   :P
Pa se seveda to ne zgodi, de ne bo kdo mislil, ker Smetka je doma  ::)  Zato pa, od vsega pritiska, rečeš fantu, naj kr on podpiše pogodbo, ker kar naenkrat ne veš, kako ti je ime  :*[    In dihat začneš šele, ko si spodaj pod hribom  ;b   

Jaz vas res občudujem, tiste, ki zdržite te pritiske in hodite na hrib, ker bo kdo mislil, da resno mislite  :P   


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: kaja , torek, 29.06.2010 : 12:20:21
oaza, mislim, da imam nekje eno njeno fotko, bi bilo pa treba mal pobrskat. :)

Ironcat, vcasih si ji se lahko pobegnil, ko ni bilo toliko ograje po dvoriscu. ;D ;D


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: bonny , torek, 29.06.2010 : 12:27:31
Vau kakšen odziv. Vidim ta naša marjetka impresionira ali pa vsaj dodobra prestraši veliko ljudi.  ;D ;D

Polona, grdo te imajo, ti pa res nisi takšna. Samo včasih, ko v oni prekleti ogromni omari ne najdem takoj igle, brizge ali pa infuzije, po katero si me poslala, se še vedno čisto malo tresem, ko pridem nazaj....  ;D  ::) ;D ;D


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: pridna , torek, 29.06.2010 : 12:32:37
... mene je samo ene dvakrat lovila po dvorišču ;b

Si pa pogumna  ;D Jst sem samo enkrat ponesreči napisala, da je Smetka večinoma prijazna do mene (večinoma = bila obupna napaka), pa me je skoraj sestrelila  ;b ;b ;b :*[ ['* -^


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Xena , torek, 29.06.2010 : 12:35:09
Jaz se pa Smetke nikol nisem bala ['*, sva se pa skupaj koga. ::) :)

Katarina

P.s. psssst, a si vi lohk predstavljate, kakšni reveži bi bili VSI NAŠI KOLEKTIVNI zapuščenci in brezdomci, če je ne bi bilo??!!



Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Patapižu , torek, 29.06.2010 : 12:37:52
Nimam kaj pametnega za napisat. Se samo "kezim" ;b ;b ;b


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: pridna , torek, 29.06.2010 : 12:39:01
Si niti ne predstavljamo, kako grozno bo, če ne bo zmogla več.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: bonny , torek, 29.06.2010 : 12:52:49
Tega pa si raje res ne bi predstavljali. Samo upamo lahko, da ne pride do tega, ker pol,...


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Jana , torek, 29.06.2010 : 12:59:07
Si niti ne predstavljamo, kako grozno bo, če ne bo zmogla več.

Tega pa si raje res ne bi predstavljali. Samo upamo lahko, da ne pride do tega, ker pol,...

Da do tega ne bo prislo, bomo napeli vse sile - vsak zase po svojih najboljsih moceh in vsi skupaj.
Nas kljub vsemu ni tako malo, ki vemo, kam je treba "vlagat" pomoc in zaupanje.
Upam, da nas bo vsak dan vec. Takih s cistimi mislimi in dejanji.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: moonbeam , torek, 29.06.2010 : 14:31:04
 O0


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Smetka , torek, 29.06.2010 : 14:59:22
Jaz se pa Smetke nikol nisem bala ['*, sva se pa skupaj koga. ::) :)

Hehe, Blerči....

Khm, jst se tud bojim, kaj bo, ko bo Ada zagledala tole temo  :*[. Ej Jana, a jo lohk nekako onemogočiš do nadaljnjega, prosim  :*[.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Jana , torek, 29.06.2010 : 15:03:16
Zakaj, a se te fejst boji? Al se ti bojiš, da se te bo bala še bolj? ;^* :*[
Al pa še ne ve, da si bla marjetica? ['*


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Smetka , torek, 29.06.2010 : 15:27:30
O šit, binulja je tle  -^ :*[ :*[. In Jana... res si mi v veliko pomoč  ;b.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: binulja , torek, 29.06.2010 : 15:31:39
 Bom hitro tipkala, dokler imam še dostop. Preden sem šla danes dol s hriba, me je namreč bolj potiho vprašala, če se bom fejst izživljala, tako da zdaj ne vem kdo se koga bolj boji.  >:D
Glede na to, da smo v času finančne krize, da službe ne rastejo na drevesih in da ste že vse ugotovile, kako zelo se je je treba bat, bi sedaj rade od mene, da povem po pravici, al kako :o -*:

In še vmes nadzor vrši nad temo in poste tipka, mislim...


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Jana , torek, 29.06.2010 : 15:38:03
Smet, počakaj, da najdem, zakaj sem te kljub tako lepemu imenu fliknila dol in si morala prit nazaj kot komunalc ;b
pol šele zna bit vojna -^

Binulja, ti pa nic bat, jo lahk hitr iz smetke v marjetico spet nastimamo ,^


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Gargamel , torek, 29.06.2010 : 15:41:10
hm, jst tega "besnega stvora" nisem videla nekaj mesecev, ko sem prisla sprehajat pse (oh, kje so ti casi ['*). Sem pa spoznala potem nekega dne na dvoriscu nekoga z cigareto v ustih, gazo v eni roki, jodom v drugi. In to v sezoni dudarjev. Love at first sight :)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Smetka , torek, 29.06.2010 : 15:43:32
Okej, uf... dobr sem jo odnesla  ;b ;b


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: binulja , torek, 29.06.2010 : 15:43:42
Jaz sem šele zdele vse prebrala, predvsem tisto o marjetici. Polona z nickom Daisy ;b ;b ;b ;b ;b ;b Tete jaz moram jutri nazaj na hrib, dajte me mal pršparat prosim.  ;D ;D ;D ;D ;D


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: binulja , torek, 29.06.2010 : 15:44:24
I'll be back  >:D


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: al1 , torek, 29.06.2010 : 15:45:57
Ves kaj? A nisi nikoli videla originalne Smetke, po kateri je Polona dobila ime? Tudi tiste se ni bilo za bati. :-*

A po tejle? (http://www.youtube.com/watch#!v=PZAjCrl5zPg&feature=related)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Ilona , torek, 29.06.2010 : 16:52:27
 ;D ;D ;D joj babe......


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: kaja , torek, 29.06.2010 : 17:15:59
Hudica no, kje si pa tole ven potegnila al1? ;D ;D ;D


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: al1 , torek, 29.06.2010 : 17:18:18
Ja, Fračji dol (Fraggle Rock) fan!  :)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Meredith , torek, 29.06.2010 : 17:22:16
Haha, kakšne imate ;D ;b.

Sicer pa, Bonny, super napisano in zelo resnično!
Tudi jaz se spomnim občutkov ko sem Polono prvič videla, kakšno strahospoštovanje me je prevzelo, kako sem obstala vkopana in si nisem upala odpret ust, ker so se mi vse besede, ki bi jih lahko rekla, naenkrat zdele neumne. Sploh jaz, mala frajla :-[. Je bilo hujše kot če bi videla nevemkakšnega super zvezdnika :P. Že takrat sem z užitkom brala na forumu njene objave in srkala vase nove informacije..ona je bila in je še vedno zame "višja sila" na področju živalovarstva..verjetno je s svojim delom marsikomu vzor, vsaj nam, mlajšim generacijam..ne da se povedati, kakšna škoda bi bila če bi se to končalo..
Vem, kako dober občutek je svoj prosti čas preživljati kot prostovoljec gor na "gričku". Na žalost meni okoliščine potem tega niso več dopuščale, ampak če kdo razmišlja v tej smeri, da bi delal kot prostovoljec, mu svetujem, naj vsaj poskusi! ;)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Yo , torek, 29.06.2010 : 17:24:57
Super napisano!
Smetke se pa jaz tudi ne bojim, pa marjetke se tudi nisem  :) Kar pa ne pomeni, da ne spoštujem njenega dela  :)
p.s. Da je pa marjetka letela s tega foruma, se pa spomnim, ja  8)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: sanco1a , torek, 29.06.2010 : 17:27:17
A ne bi navadnim smrtnikom zaupali, zakaj je letela, nooo? ??? A je preklinjala pa pošiljala v pisane marjetice?


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: moonbeam , torek, 29.06.2010 : 18:32:26
Ziher je oglasevala cistokrvne brez rodovnika  >:D -^ :*-


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Desobediencia , torek, 29.06.2010 : 19:10:58
Smetka sploh ni grozna, Binuljo sem pa vidla samo enkrat pa mal bolj zajebana zgleda :P
Itak pa kapo dol vsem ki brcate tam gori in imate ne glede na vse se sapo in voljo.

In kapo dol tudi vsem ostalim, ki se trudite na zivalovarstvenem podrocju :-*


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Yo , torek, 29.06.2010 : 19:12:45
Binulja zna zlo grdo pogledat, ja  *^


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Smetka , torek, 29.06.2010 : 19:33:26
 ;b ;b ;b


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Yo , torek, 29.06.2010 : 19:39:24
;b ;b ;b

Lej, kako se je na eleganten način zmazala  >:D


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Patapižu , torek, 29.06.2010 : 19:51:34
Jaz pa še nisem videla kako binulja grdo gleda  ;b... sem jo videla samo z nasmehom :P.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: bonny , torek, 29.06.2010 : 19:53:25
Jaz tudi še ne (ali pa nisem hotela videt  :P). Pa ne me zdaj grdo gledat ko pridem,... ::) :-*


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Yo , torek, 29.06.2010 : 19:58:47
Sej lahko še koga omenim  >:D Mam še vsaj dve na zalogi, ki sta zlati duši, ampak znata pa fejst grdo gledat  ^-^ ^-^ ^-^


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Xena , torek, 29.06.2010 : 21:18:59
Tale tema potrebuje eno nadgradnjo.... v obliki kake e.spominske knjige! ^-^ ['*

K.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Yo , torek, 29.06.2010 : 21:25:52
Tale tema potrebuje eno nadgradnjo.... v obliki kake e.spominske knjige! ^-^ ['*

K.

Aha, aha  -^ -^ -^ mogoče si tudi ti med interesenti, hehehe


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Patapižu , sreda, 30.06.2010 : 10:07:39
Jana, si že izbrskala kaj je marjetica naštimala... še iskalnik je ne najde, jaz pa ful radovedna ;b ;b :*[ ;b


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Jana , sreda, 30.06.2010 : 13:04:12
Firbci ;D

Po razpolozljivih podatkih kaze, da nas je imala marjetka zadost, al pa si je sama zazelela iz disece cvetlice postat smetarka :D
Imam jo tudi na sumu (ne cist zares), da je imela v tisti pomladi in poletju toliko dela, da ni bilo casa se na mojpes.net studirat (glavne takratne zadeve so se namrec na comu dogajale). Vmes je bilo tudi kar nekaj konkretnih grozenj, zato je razlogov za odhod lahko vec. Ker nimam niti v spominu in niti v arhivu nobenega podatka, na podlagi katerega bi lahko sklepala, da sem jo bila primorana fliknit dol :P, precej dvomim, da sem v resnici to storila, predvsem zato, ker sem vedela, kdo je in kaj pocne. Mozno je pa tudi ['*

Namrec, zadeve so se dogajale v vrocem letu 2002 in na tem forumu je takrat bil se mozen "samoizbris". Zakaj vroce leto? Huh, iz vec razlogov: na prvem mojpes.netovem pikniku so se nekatere bejbe sfajtale zaradi elektronskih ovratnic; pa pred tem in za tem se je fajtalo na polno na forumu in so bila uvedena nova pravila, s katerimi se nekateri niso strinjali, zato je bilo cca 200 uporabnikov izbrisanih (na seznamu brisanih ni marjetic :), torej se je izbrisala prej ali pa se je strinjala z novimi pogoji - res ne grem tega raziskovat po vseh arhivih mailov); pa spomladi smo se na polno osvescali o dogajanju v eni od slovenskih vasi, kjer je bilo cisto prevec psov na kupu - zadeva je dobila epilog v jeseni. Upam, da vsi veste, kaj je bila to zaena huda (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,23734.msg419127.html#msg419127) in prelomna zadeva? Torej, Daisy se nam je nazadnje javila 11.4.2002, Smetka pa prvic 30.8.2002 :) Zakaj je prislo do spremembe "identitete", bo ocitno ostalo za vecno skrivnost. :D

kaja, jaz bi pa imela uno slikco :-*
A se ti jo da poiskat?
Ce je bila kdaj tukaj objavljena, bi imela na ZS kaksen napotek, kje naj po arhivih iscem :)


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Jana , sreda, 30.06.2010 : 13:05:36
Tale tema potrebuje eno nadgradnjo.... v obliki kake e.spominske knjige! ^-^ ['*
K.

A bo za zacetek? ;b


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Smetka , sreda, 30.06.2010 : 13:26:11
Oh jej, tole pa ni zame... :'( :'(

http://www.mojpes.net/galerija/albums/lahovo2002/nimast.jpg


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Jana , sreda, 30.06.2010 : 13:28:47
Oprosti. Mi je zal, da te spominjajo. :'(
Vseeno upam, da bodo tudi slikce odprle se kaksne oci. Ne za nazaj. Za naprej.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Smetka , sreda, 30.06.2010 : 13:32:04
Pa tale fotka... našla sem še Lili in ostale, ki so šli z mano zadnji dan, 8 vseh skupaj, pa dve sem imela še od prej. Ojej, to je res bilo grozno.

http://www.mojpes.net/galerija/albums/lahovo2002/a017.jpg


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Xena , sreda, 30.06.2010 : 13:35:22
Fanika.... :'(



Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Smetka , sreda, 30.06.2010 : 13:36:49
No, e.spominske knjige ne bi delali, dejmo se raje menit o binulji in njenih grdih pogledih  :P.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Jana , sreda, 30.06.2010 : 13:41:04
Aha, ok, potem nimas nic proti neodlocenemu rezltatu, kdo je koga kam ... poslal? :*[


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: pridna , sreda, 30.06.2010 : 13:42:45
O binuljinih grdih pogledih ne morem nič povedat, ker jih ne poznam, ampak po pripovedovanjih...  :P Pa tako milo dete je delovala na začetku...  ;D


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: kaja , sreda, 30.06.2010 : 13:43:47
Oj, Fani. :-* :-* :-*

Al pa dejmo se kaj povedat o tem koga smo se bali. >:D


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Smetka , sreda, 30.06.2010 : 13:46:10
Aha, ok, potem nimas nic proti neodlocenemu rezltatu, kdo je koga kam ... poslal? :*[

 :*[ :*[


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: kaja , sreda, 30.06.2010 : 13:56:20
Jana, definitivno jo imam v mojem arhivu (en tak lusten zvezek z datumi, kdaj je kateri pes, muc, ptic ali slon odsel).  :)  In takrat sem tudi sliko Smetke noter prilepila. Sem pa prepricana, da ima nasa Smetka kaksno boljso fotko. ['*


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Jana , sreda, 30.06.2010 : 14:05:10
Uuuu, kaja, please, poisc :)

Hm ..., ne upam Smetko fehtat, ko se o tolk hudih pogledih tukaj menite.


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: kaja , sreda, 30.06.2010 : 16:42:37
No, tuki imate obljubljeno sliko Smetke Marjetke.  :-* Ni bogve kaj, ker je skenirano, ampak vidi pa se. Pikiceeeeee. :-*


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Jana , sreda, 30.06.2010 : 16:45:46
Aaaaa, hvala, Kaja :)
Lepa smetkasto pikasta bejba :-*


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Desobediencia , sreda, 30.06.2010 : 18:19:00
kaj pa se je zgodilo z njo?


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: kaja , sreda, 30.06.2010 : 19:57:36
Sla je v nov dom.  :) Ze pred preceeeej leti. :-*


Naslov: Re: Biti prostovoljec ali ZH skozi moje oči,...
Poslano od: Patapižu , četrtek, 01.07.2010 : 10:05:59
Firbci ;D
Ženske pač, kaj češ ;D.

Eh, o binuljinih grdih pogledih se pa sploh ni zanimivo menit, ker se nič ne jezi. Je kar lepo modro tiho in si misli svoje ;b ;b.