mojpes.net

o psih => Notranji organi => Sporočilo, začeto od: Gregor_K. , sobota, 07.09.2002 : 09:04:20



Naslov: Driska
Poslano od: Gregor_K. , sobota, 07.09.2002 : 09:04:20
Nedolgo sem domov pripeljal mlado psičko novofundlanko.Vse super,psička pridna,ne kaka vsepovsod ipd.
Vendar se je pojavil en problem.Psička je dobila drisko.
Je lepo vse od kraja in ni izbirčna,hrano dobi trikrat na dan,vedno svežo,redno ji menjavam vodo ipd.
Poskusil sem z dieto z rižem in piščančjim mesom,s tem da sem ji prenehal dajati mleko ipd,vendar se driska ni ustavila.
Glist in ostalih zajedalcev nima.

Glede na to,da podobnega problema še nisem imel,oziroma je trejal le kak dan ali dva,tole pa se vleče enih 5 dni bi vas prosil za nasvete.
Kaj svetujete?

Lep pozdrav!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: altervita , sobota, 07.09.2002 : 11:50:22
probaj hranit z ovčetino.
Ampak mislim, da tole ni hrana....pejt vseeno k veterinarju.

Aja, ko smo že ravno pri tem imam podvprašanje...živalsko oglje pomaga ljudem...kaj pa psom? Po mojem ja.

???


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Nanook , sobota, 07.09.2002 : 13:28:10
Ja, tudi živalim oglje pomaga. Mojemu je, samo pazi pol drekec, je namreč zelo smrdljiv in črno-zelene barve  ;D .

Oglje je super tudi za ljudi, ampak je treba vzeti cel kup tablet (vsaj tako piše). Je tudi obvezen pripomoček na potovanjih he he he.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Dani , sobota, 07.09.2002 : 15:14:54
Pri driski se najhitreje pomaga Darm gel od Canine, ki obnovi crevesno floro. Ampak, ce driska traja vec kot 2 dni, je treba k veterinarju.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Pudlica , nedelja, 08.09.2002 : 09:57:54

Hov,hov!
Halooooooooooooo..................5 dni driska,pa nisi nic ukrenil >:( .Joooj,to ni prijetno za cloveka in prav tako tudi za kuzeta ne.Ni mi jasno,da cakas s taksno zadevico,da bo sama minla.Cakas lahko kaksen dan,ne pa 5 dni,da je kuzetu ze posteno naceta crevesna flora.......
Ja lahko das zivalsko oglje,kot tudi linex kapsule.....pa se se najdejo zdravila zoper drisko.........v glavnem lahko izbiras med zdravili,ne pa,da cakas ("da se promet v ta zadnji ustavi ")

Lep pozdrav!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: LoneWolf , nedelja, 08.09.2002 : 12:15:20
Jaz raje ne bi cakal.. kr je lahko parvoviroza ali kaj podobnega.. skratka ne splaca se cakat... pejd veterinarju.. mogoce pa vseeno ni tako nedolzna stvar...


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Gregor_K. , nedelja, 08.09.2002 : 17:15:09
Hm,danes je bil pri meni prijatelj ki je veterinar.Dejal je da to ni prava driska-iztrebki so mehki,ne pa popolnoma utekočinjeni.
Poleg tega je dejal da je pes popolnoma zdrav,kar se je zdelo tudi meni saj je proti paravirozi cepljen,je pa zelo živahen oziroma živahna:) In pa neverjetno pametna za svojo mladost!:) :)

Bomo videli.Sicer ji bom pa jutri preventivno raje dal oglje...

hvala vsem!

HOw How


Naslov: Re: Driska
Poslano od: ewchy , sreda, 02.10.2002 : 13:51:05
Kužni kašelj baje razsaja predvsem v Ljubljani. Ker pa se je moj pes družil z ljubljanskimi psi (na izpitu v Ljubljani) sem dobila e-mail od tamkajšnje veterinarke. Piše, da so znaki suh in dražeč kašelj, predvsem po fizični aktivnosti, pes lahko zaradi napenjanja tudi bruha. če so znaki blagi zdravljenje ni potrebno, saj bolezen sama mine v roku enega tedna, lahko pa psu dajate otroški sirup proti kašlju. če pa pes močno kašlja, nima apetita, ni živahen ali pa ima celo vročino je potrebno obiskati veterinarja.

Upam da sem kaj pomagala!

Lp, Eva


Naslov: Re: Driska
Poslano od: avardj , sobota, 02.11.2002 : 21:45:39
moj pes ima drisko ze kakie 3-4 dni na koncu je nekaj kapljic krvi. (veterinar je rekel da ima vneto crevo) poskusili smo z vsemi dietami kot je rekel veterinar a ni nic bolje. vendar pes tudi neprestano lula po stanovanju. zadnje case bolj malo pije. vseno je zelo zivahen! ce kdo ve kaj je mojemu psu ali pa je imel enake probleme naj mi prosim odgovori!!!!!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: mm , ponedeljek, 04.11.2002 : 13:00:33
Morda bi bilo dobro spet do veterinarja. Tisto s krvjo v blatu mi je znano - vendar je razlogov lahko več. Pri naši mucki je pomagala že samo neka pasta, ki je obogatila črevesno floro - v dveh dneh je izginila in kri in driska. Pri psički pa je trajalo malo dlje, da smo jo pozdravili. Vsekako svetujem obisk pri veterinarju, pa če ta nima nobene boljše ideje kot so različne diete potem pa k drugemu.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: KIN , nedelja, 10.11.2002 : 15:03:52
Pozdravljeni!

Imam probleme z mojim psom. Pojavila se mu je driska. Traja že nekje cca 4 dni. Bila sva tudi že pri veterinarju, zmeril mu je vročino in je ni imel. Rekel, mi je da naj ga hranim z rižem in puranom, lahko tudi z briketi. Do danes se mu stanje še ni izboljšalo. Kaj naj storim ???

Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.

lp Maruša


Naslov: Re: Driska
Poslano od: ewchy , nedelja, 10.11.2002 : 15:49:50
Po mojem je najbolje spet k veterinarju, vendar po možnosti k kateremu drugemu kot sta bila sedaj. Driska (če traja dlje časa) je lahko zelo nevarna.
Upam da se bo kmalu uredilo.

Lp, Eva


Naslov: Re: Driska
Poslano od: erika , nedelja, 10.11.2002 : 16:07:43

Vem, da je hudo, če ima pes drisko, kaj ko bi tvoj kuža poskusil biti kak dan brez hrane? Seveda če je kuža zelo ješč, je to težko. Omogoči mu , da je pasjo travo.
Drugače pa je pri nas zelo pomagala dietna  hrana-briketi od Royal Canin-a. Že naslednji dan je bilo opazno bolje.
Čimprejšnje okrevanje vama želim

                   lp erika


Naslov: Re: Driska
Poslano od: simi , nedelja, 10.11.2002 : 16:20:36

Citat

Pozdravljeni!

Imam probleme z mojim psom. Pojavila se mu je driska. Traja že nekje cca 4 dni. Bila sva tudi že pri veterinarju, zmeril mu je vročino in je ni imel. Rekel, mi je da naj ga hranim z rižem in puranom, lahko tudi z briketi. Do danes se mu stanje še ni izboljšalo. Kaj naj storim ???

Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.

lp Maruša


A en dan brez hrane si probala. Po 4 dneh bi bilo ze malo cudno ce ne bi. Crevo ima ze tako uneto, da ga ze voda pozene, kaj sele hrana.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: KIN , nedelja, 10.11.2002 : 19:32:03
Živjo vsem!

Jutri greva še enkrat k veterinarju.

Simi: tisti dan, ko sva se menile, sem mu dala samo en obrok in ni nič pomagalo. No, danes se je stanje malo umirilo, glede na včeraj.

Vam sporočim kako je šlo.

lp M.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: KIN , ponedeljek, 11.11.2002 : 09:55:18
Danes sem klicala veterinarja in mu povedala kako dolgo ima moj pes že drisko. Rekel mi je, da naj probam še z ogljem. A je imel kdo kdaj že take težave, da je potem zdravil z ogljem. Kakšen nasvet glede tega bi mi prav prišel.

lp M.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: ewchy , ponedeljek, 11.11.2002 : 14:58:13
Ja točno! Moj dedi vedno da psoma oglje če ima kdo drisko. Ponavadi je naslednji dan bolje, ne vem pa če k temu pripomore oglje. Drugače se pa v lekarnah kupijo prav tablete ki vsebujejo oglje.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: smrcek , ponedeljek, 11.11.2002 : 17:03:44
Malo cudno, da veterinar po nekajdnevni driski priporoca samo oglje.
Oglje ponavadi damo takoj, ko opazimo, da je kaj narobe z prebavo (veze nase skodljive snovi).
Hranis ga lahko, a le z rizem z malo masla.
Skuhaj mu borovnicev caj, ki ga malce osladkaj, da ga kuza rajsi pije.
Ker mu grozi dehidracija mu lahko skuhas kokosjo juhco in mu tako nadomestis soli, ki mu sedaj primanjkujejo.

Si slucajno menjavala hrano, da je prislo do driske?
Je kuza morebiti pojedel kak iztrebek drugega kuzka ali macke?
Kako se obnasa je apaticen? Je driska cisto tekoca ali sama voda?
Pojdi k drugemu veterinarju!!!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: KIN , ponedeljek, 11.11.2002 : 21:37:35
Pozdravljeni!

Kina sem danes peljala k veterinarju, kjer mu je še 1x zmeril vročino in je ni imel. Predpisal mu je oglje katerega mu dajem eno čajno žličko med hrano. Zraven sem dobila še en (izgleda kot tuba) gel, ki se imenuje PROBIOCIN in mu ga dam na 3 dni po enkrat na dan. To mu iztisnem v gobček. Mora bit pa prijetnega okusa, ker se je po tem še kar nekaj časa oblizoval. Hrane zaenkrat še ne smem spreminjat. Se pravi da bo do nadaljnega jedel riž,piščanca in brikete. Juhico je pa tudi že dobil.

Lp Maruša

Smrček: Moj pes niti ni tako apatičen, je bil pa bolj umirjen kot ponavadi. Glede kakca kakšnega drugega psa,mačke ni pojedel. Živim pa v bloku, kjer ljudje mečejo kosti iz balkona po travi in je res ene parkrat kost imel že v gobčku, ampak je ni nič grizel. Možno je da so te kosti sostanovalci posuli s čim.  ???Namreč zelo nasprotujejo vsem živalim nasploh samo, da jo imaš v bloku.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: nikar , nedelja, 26.01.2003 : 10:47:24
Tudi moj Bon ima težave z drisko. Trajala je dva dni, pa smo mu dali  neko zdravilo, ki so nam ga priporočili prijatelji, ki so imeli podobno težavo. In je bilo vse dobro. Zdaj pa se je spet začelo. Kaj naj storim? zdravilo tokrat ne učinkuje.
Bon ne more zadrževati blata, zato se ponoči iztrebi kar v svoji hišici. Vendar pa ni nič manj živahen, kvečjemu še bolj. Je pa nekoliko bolj utrujen zvečer, ko ga pripeljemo s sprehoda.
Ali naj ga odpeljem k veterinarju?
hvala za odgovore in nasvete
nikar :-/



Naslov: Re: Driska
Poslano od: KARMEN , ponedeljek, 27.01.2003 : 09:46:45
Proti driski pomaga borovničev čaj, oglje, dietna prehrana (pust kuhan piščanec in prekuhan riž ali konzerve i/d od Hillsa), Probiocin pasta (uravnava črevesno floro), Diafit pasta (zapira).


Naslov: Re: Driska
Poslano od: mata , ponedeljek, 28.04.2003 : 19:20:54
Pozdravljeni!

Moj pes pa ima sedaj že dva dni drisko, ki je tekoča. Že res, da smo sedaj dva dni bili na proslavah in je velik hrane dobil, ;D precej od tega je bilo mesa. Se pa je zgodilo ne tako dolgo nazaj, da je po dolgem času dobil en velik pečen zrezek in naslednji dan je imel drisko. ali je mogoče, da je alergičen na meso oz. ima zaradi mesa drisko? ??? Prosim pomagajte, ker res ne vem zaradi česa jo ima. Kuža pa je drugače še vedno zelo živahen.




Naslov: Re: Driska
Poslano od: KARMEN , torek, 29.04.2003 : 07:48:13
Možno je, da je alergičen na določeno meso, še posebej na svinjino, še bolj možno pa je, da so drisko sprožile začimbe na mesu.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: v.furstenfeld , četrtek, 01.05.2003 : 12:53:37

Citat

Pozdravljeni!

Moj pes pa ima sedaj že dva dni drisko, ki je tekoča. Že res, da smo sedaj dva dni bili na proslavah in je velik hrane dobil, ;D precej od tega je bilo mesa. Se pa je zgodilo ne tako dolgo nazaj, da je po dolgem času dobil en velik pečen zrezek in naslednji dan je imel drisko. ali je mogoče, da je alergičen na meso oz. ima zaradi mesa drisko? ??? Prosim pomagajte, ker res ne vem zaradi česa jo ima. Kuža pa je drugače še vedno zelo živahen.




Ako je jel svinjetinu, niš se nemoj čuditi.A sigurno je i bila masna.Ne vjerujem da ste pesu dali meso a Vi pojeli mast.
Daj mu za početak da jede kosti,( ne svinjske,) ili pileče vratove i to bu zaustavilo drisku odmah, a onda malo preberi po BARFU.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: grega , petek, 16.05.2003 : 11:06:30
Tudi moj kosmatinc je imel drisko, odpravil pa sem jo z hrano (Eukonuba-intestinal) .  Vendar ko sem ga včeraj začel hraniti (po dvo tedenski dieti) z navadno (eukonuba- junior large bread) jo je sped dobil, zato sem mu danes zmešal vsake pol, ali bi bilo boljše če mu devam ločeno npr. zjutraj navadno, popoldan in zvečer pa dietno.



Naslov: Re: Driska
Poslano od: Afna , petek, 16.05.2003 : 15:09:01
Grega po moje mu hrana ne odgovarja, če dobi drisko samo po Eucanubi junior large breed.  ??? Poskusi s kakšno drugo...

LP, Eva


Naslov: Re: Driska
Poslano od: grega , ponedeljek, 19.05.2003 : 06:15:37
Saj preden sem mu dal Eukonuba-intestinal sem mu deval Hilsa large-bread (driska), pa Nature (driska), pa RC (driska) pa spet poskusu z Hilsom lamb and rice. Rad bi čimprej prešel iz dietne hrane na navadno za mladiče, ker baje ta dietna ni dovolj kalorična, sploh pa za mojga, ki je zelo veliko v gibanju.
Ali je to res?
Hvala


Naslov: Re: Driska
Poslano od: KARMEN , ponedeljek, 19.05.2003 : 08:01:34
Veterinar mi je rekel, da mora dietna prehrana trajati dva do tri tedne, da se črevesje pomiri, nato se vsaj en teden postopoma uvaja nova hrana, in sicer tako, da se počasi dodaja vsakemu obroku, vsak dan malo več, dokler se popolnoma ne preide na novo hrano. Nihče ni napisal, kaj psu z drisko še dajejo razen dietne prehrane (priboljški - pod mizo), zato naj povem, da je karkoli (tudi najmanjši košček) strogo prepovedano (tudi razni pasji piškotki in čokoladice). Probiocin pasta pa je res odličnega okusa, saj so jo moje muce z drisko kar zagrabile s tačkami in hotele še več, ko sem jo iztisnila v gobček.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: yo , torek, 20.05.2003 : 08:34:12
Pri težavah s prebavo lahko poskusite z jetri, s tem, da upoštevate, da:

- surova jetra odpirajo
- kuhana jetra zapirajo

Lp, Yo


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Tanja , torek, 20.05.2003 : 08:57:30

Citat

Pri težavah s prebavo lahko poskusite z jetri, s tem, da upoštevate, da:

- surova jetra odpirajo
- kuhana jetra zapirajo


Moji psi (vsi trije!) po kuhanih jetrih dobijo drisko!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: yo , torek, 20.05.2003 : 09:01:24
Potem jih pač ne prenesejo. Zgornji recept je mišljen za pse, ki normalno prenašajo jetra in ostalo drobovino.

Lp, Yo


Naslov: driska
Poslano od: cvrle , ponedeljek, 19.01.2004 : 20:15:37
Zivjo! Nekaj me zanima, Kupujem psa ,star je 7 tednov in od odlicnega breederja je, ampak mi je dons javil da psi v leglu  imajo drisko ze 3 dni in da je bil pri veterinarju ampak je on ugotovil da ni nobenga virusa..a mi lahko pomagate .. zanima me ce to vpliva na razvoj psa...Ful Hvala za nasvete!


Naslov: Re:driska
Poslano od: kk , ponedeljek, 19.01.2004 : 20:45:03
hej,

driska pri mladickih sicer ni nic posebnega (a jo je morda dobil po cepljenju?), sej ves, da pogosto kaj pozrejo... ampak ze 3 dni ???... in to celo leglo?... meni se zdi dolgo, ze 14 let mam pse, pa nikoli driske vec kot en dan...

ce kuzka vseeno vzames... bodi zelo pozoren/pozorna, mogoce bi ga bilo dobro pokazat se "tvojemu" veterinarju...

nam poves, za katero pasmo gre?

pa porocaj, kako se bodo dogodki razvijali...


Naslov: Re:Driska
Poslano od: cvrle , torek, 20.01.2004 : 18:05:12
Živjo!
Psički so Ameriški staforski terieri. Zaenkrat ne vemo še nič novega. Vzreditelj nas vsak dan obvešča, ampak tudi sami ne vedo kaj dosti...


Naslov: Re:Driska
Poslano od: sirtaki , torek, 20.01.2004 : 19:02:55

Virus ne, verjetno pa kaki prav nesramni črevesni zajedalci.

LP


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Dunja , torek, 20.01.2004 : 19:29:21
Živjo!
Driske so pri mladičkih sicer pogoste, lahko pa tudi zelo nevarne. Ne samo, da drastično zmanjšajo prirast - mladiček lahko zaradi driske dehidrira in posledično celo umre.
Kaj narediti? Večina metod, ki so uporabne za odrasle pse tukaj odpade.
V leglu sem imela psičko, ki je imela 2 dneva drisko in sem zaradi tega zagnala cel cirkus. Po injekciji sem ji vsako uro dajala malo posladkane vode in ji pred obrokom dajala v vodi raztopljen prašek, ki se ga uporablja za ljudi, kadar imajo hudo drisko ali kake drugačne prebavne motnje. Ker to ni pomagalo, sem po nasvetu dolgoletne vzrediteljice skočila v lekarno po sirup za driskaste dojenčke. Efekt je bil neverjeten! Samo 2x sem ji dala in vse je bilo OK.

Ker sem v Franciji, ti nažalost znamke zdravil ne bodo pomagale. Vendar sem sigurna, da se v Sloveniji dobijo istonamenska zdravila.
Če so veterinarji ugotovili, da psički niso okuženi in so že bili razglisteni, mora vzreditelj "samo" še prekiniti drisko. Posreduj mu mojo informacijo - škoditi ne more.

LP in upam, da sem kako pomagala.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: altervita , torek, 20.01.2004 : 21:10:32
borovničev čaj pomaga.
Pa živalsko oglje vmešano med hrano. kupi se ga v lekarni, včasih vem da se je reklo Nelit.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: bbluette , torek, 20.01.2004 : 21:26:11
najboljse zdravilo za drisko je bimixin

je odlicen tako za ljudi kot za pse.



Naslov: Re:Driska
Poslano od: Bali , torek, 20.01.2004 : 21:38:32
Lep pozdrav!
Mene pa zanima kje se dobi Bimixin? V lekarni - nisem še slišala za to zdravilo.
Pri nas pomaga dan brez hrane ali pa rižek s kuhanim pišcancem!


Naslov: Re:Driska
Poslano od: KIN , sreda, 21.01.2004 : 11:02:18
Pri nas pomaga dan brez hrane ali pa rižek s kuhanim pišcancem!


Ja pri nama je tudi to pomagalo, saj je Kin kot mladič imel dostikrat drisko. No zdaj se to pozna, ker ne je več samih briketov >:(


Naslov: Re:Driska
Poslano od: aleshia , ponedeljek, 31.05.2004 : 11:48:51
Prosim za pomoč! imam devet tednov staro maltežanko. včeraj je dobila drisko. vendra pa ima včasih ko gre na potrbo skoraj trd kakec, drugič spet pa samo lije iz nje! kaj naj storim??? je eukanubo junior small, pred dvema dnevoma pa je dobila tudi košček piščančjega mesa!
ji  lahko skuham kamilice???


Naslov: Re:Driska
Poslano od: kaja , ponedeljek, 31.05.2004 : 15:02:22
Za tako mladega (in majhnega kuzka) je skoraj nujno, da ga odpeljete k veterinarju, ce se danes driska ne bo ustavila. Je bila psicak redno razglistena in cepljena proti kuznim boleznim? Ce je odgovor ne, potem pojdite takoj k veterinarju! lp


Naslov: Re:Driska
Poslano od: KARMEN , torek, 01.06.2004 : 14:53:33
Kamilic sploh ne, saj dražijo želodec, raje borovničev čaj.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: biscuit , sreda, 02.06.2004 : 16:38:29
Vsi clani ki ste prispevali svoje izkusnje v tej temi,se vam zelo
zahvaljujem ;D! Saj nas Bis je imel drisko in nismo vedli kaj,nato pa jaz odprem temo driska in najdem vse mogoce nacine proti drinski,ki seveda tudi pomagajo! Hvala! :-*


Naslov: Re:Driska
Poslano od: SMIMI , torek, 15.06.2004 : 13:18:14
pozdravljeni!

zgleda da nekaj rasaja, ker sem dobil info od veterinarja da se je  
že prejšnji teden povečalo število takih ki bruhajo in driskajo!!

Naša je že od petka boga, upam da bo kmalu bolje, enako želim vsem sotrpinom!!

lp


Naslov: Re:Driska
Poslano od: maja01 , torek, 15.06.2004 : 14:28:07
potem je izgleda res viroza. Spela je bila prejsnji teden cisto prec (driska+bruhanje), veterinarka pa mi je drugi dan omenila, da ima njen kuza enake tezave . :-\
drzimo pesti, da cimprej mine.
m.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Pia , petek, 02.07.2004 : 19:44:25
Kaj ste kaj uredili? Me zanima, ker se mi zdi, da se tudi na m pojavljajo taki znaki.
Lp, Pia


Naslov: Re:Driska
Poslano od: maja01 , petek, 02.07.2004 : 21:47:28
http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=3557 (http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=3557) - zadnji post v temi.
Predvsem stroga 24 urna dieta - mi smo ga tu "zasrali", ker je po enem dnevu riza izgledalo ok in je Spela dobila normalen obrok. Potem smo pa imeli "veselico".
m.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: irenchy , nedelja, 06.02.2005 : 09:37:46
Danes ponoči je imel Rondo močno drisko in to v zelo velikih količinah, po več kupov. Prej ni kazal nobenih znakov tudi na sprehodih je imel normalno prebavo, res pa je, da je nekajkrat rignil in spustil kakšnem neprijeten plin!! Jedel je samo brikete
Hill´s- lamb&rice, do sedaj še ni imel teh težav. V driski so bili utekočinjeni briketi.....ali je možno, da je kaj z hrano narobe? ali je prišlo do zastrupitve? ali je možno, da je to povzročilo sneg, ker ga je včeraj kar nekaj pojedel? Ali je pametno da danes ne dobi hrane?

jutri gre Rondo k veterinarju!!!

lp, zaskrbljena Irena in bogi Rondo


Naslov: Re:Driska
Poslano od: maja01 , nedelja, 06.02.2005 : 10:10:51
Res je najverjetneje od snega.
Danes mu ne dajaja NIC hrane (post), glej naj dovolj pije, ne pa prevec. Rajsi mu dajaj v skledo vodo po malem in naj bo mlacna - postana, ne direkt iz pipe. Ce bo pil mu lahko das tudi borovnicev caj (nesladkan), ampak vecina tega ne mara.
Lahko mu das tudi tableto medicinskega oglja.
Ce greste jutri k vetu, bo povedal kako naprej, naceloma pa ga potem par dni hrani bolj po malem, z razkuhanim rizem in pustim mesom, juho iz pustega mesa. Postopoma lahko dodas tudi naribano postano jabolko in kaksen probioticni jogurt. Briketov in konzerv mu vsaj par dni ne dajaj - tudi dietnih ne.
m.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: irenchy , nedelja, 06.02.2005 : 10:22:55
Maja01 hvala za odgovor.
Borovničev čaj se že kuha upam, da ga bo maral čeprav dvomim!
Kaj pa sprehodi? Lahko gre na normalen 1urni sprehod...ali ga naj raje peljem samo na sosedov travnik za 10min??

lp in hvala!


Naslov: Re:Driska
Poslano od: maja01 , nedelja, 06.02.2005 : 10:31:18
Odvisno od pocutja. Glede na to, da je taka huda driska precej izcrpajoca in da danes ne bo jedel nic, bi ga jaz malo "sparala". Predvsem pa pazi, da n bo jedel snega.  ;)
Zelim vama cimprejsnje okrevanje.
m.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Primavera , nedelja, 06.02.2005 : 10:36:09
Kadar ima pes drisko, še posebej, če traja že več dni, obstaja nevarnost dehidracije, zato je dobro psu dati Nelit prašek, ki ga dobimo v lekarni. načeloma dietna hrana (razkuhan riž, piščanec, prepečenec...) ne pomaga, če psa prej ne postimo en dan, da mu umirimo črevesje. Pri nas je bil vedno prvi ukrep post in pa takoj sem zdrobila 4 tbl.oglja, ter ga pomešala z 2 dcl vode. To sem psu po brizgi lepo počasi stisnila v gobec, da je vse popil. Pomaga tudi, če 20 prepečencov zdrobiš na koščke ter jih preliješ z vodo, v kateri si raztopila oglje. Izgleda črno in grdo toda oglje nima vonja ne okusa in psi to radi pojejo. Ponavadi se je izboljšanje že po par urah pokazalo. K veterinarju pa ni treba takoj šibat, pazi le na to, da ne bo dobil hrane v razdraženo črevo, saj črevesne resice niso v stanju absorbiranja hrane in vse skupaj se potem izloči kot driska. Mislim, da ni panike, vse to smo že 100x dali skoz....Lp


Naslov: Re:Driska
Poslano od: irenchy , nedelja, 06.02.2005 : 10:53:46
Rondo pije zelo veliko, sedaj ga je tudi sestra peljala na sprehod za 5-10min, ker jaz kuham čaj in ribam tla !!!
Primavera bomo našli oglje in mu ga dali! hvala tudi tebi!

drugače se pa rondeku kar vidi, da ni vse vredu..je kar precej bogi. Če ga pobožaš po trebuhu, kar mal zacvili....jaz upam, da bo vse vredu...jutri gremo takoj k vetu, ko pridem iz šolo! Med tem časom ga bo pa pazila prijateljica, da ga bo imela skos na očeh, ker starši nebodo mogli najbolje gledati nanj kjub temu, da imamo pisarno doma!

lp in hvala


Naslov: Re:Driska
Poslano od: kaja , nedelja, 06.02.2005 : 12:01:47
Irency, vidim, da imate podobne tezave kot mi! :-\ Ponoci smo namrec vstajali kot bi imeli dojencka in v najhujsem mrazu sprehajali naso Kajo! Pri 15 sem nehala steti kupcke oziroma luzice. Danes je ze cisto OK, ampak bomo vseeno na piscancu in rizu. Vem, da pri nas ni kriv sneg, ker ga dva dni tudi poskusila ni ampak nekaj majhnih kosckov olupka od slanine, ki ga je dobila vceraj. >:( Jasno, da jih ni zgrizla ampak kar pogoltnila.

Upam, da se bo Rondo kmalu pozdravil! lp


Naslov: Re:Driska
Poslano od: KARMEN , nedelja, 06.02.2005 : 16:50:42
Če se želite izogniti oglju, lahko dajate Farmatan kapsule (lekarna ali veterina), ker so izredno učinkovite in se jih lažje dozira, drisko pa takoj ustavijo. Za nadaljnje okrevanje črevesne flore in vzpostavitev ravnovesja pa Linex kapsule (lekarna), ali pa Probiocin ali Vebac pasta. Vse to je priporočljivo imeti v domači lekarni, ker driska nikoli ne počiva (tudi med vikendom).


Naslov: Re:Driska
Poslano od: irenchy , nedelja, 06.02.2005 : 17:25:09
Rondo je popoldne dobil oglje tako kot je priporočala Primavera. Smo obrnili celo polico z zdravili naokoli in nakoncu smo našli. Vedno se mora kaj takega zgoditi, ko ni staršev doma! Rondi skos počiva, prej je zunaj na dvorišču na sončku sedaj je pa notri. Danes mam namen opraviti namen še kakšna dva ali tri majhne sprehode, da bo lahko ponoči noter. Sem razmišljala, da bi spal zunaj danes, če bi ga slučajno kaj zvilo da bi šel lahko kar hitro v grmovje opravit! Kaj menite vi..naj bo zunaj ali noter. Če bo bil zunaj bo poskrbljeno, da mu bo toplo.

lp


Naslov: Re:Driska
Poslano od: andi , nedelja, 06.02.2005 : 19:48:23
Če je pes navajen, da te zbudi ko se mu mudi, potem ga ni treba zapirati ven. Je pa precej neprijetno tole vstajanje sredi noči, ko si čez pižamo samo plašč vržeš čez in v copatih laufaš ven ::) Smo imeli dogodivščino ko smo skoraj celo noč preživeli pred hišo - sredi zime! Če je nuja, je pač nuja.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: irenchy , nedelja, 06.02.2005 : 19:58:07
hm...ja to bo pa problem! Moj kokec namreč spi spodaj v svoji posteljci pod stopnicami zraven radiatorja ;D, to pa zato, ker njega nemoreš spraviti po marmornatih stopnicah, ker mu vrjeno prejšni lastniki niso dovolili hoditi po hiši. Seveda ga privlečem tudi do moje sobe in je pri meni ali pa v dnevni ampak rondl po 15min hoče dol v svojo posteljo.....nevem zakaj....zdej se počasi navaja, da je pri nas gor, ko jaz pridem iz šole in skupaj prebirava forum :D.....ponoči je bil pa pri meni ene 2krat ampak sem ga mogla  še to ponoči peljati v spodnji štuk!!!
Namen imam jit še enkrat na sprehod okol 24ih potem pa ob 6ih zjutraj upam, da bo met te časom zdržal! zaenkrat se obnaša popolnoma normalno tudi igračko kar naprej nosi k meni pod stol in popije res ogromne vode!!

lp...jutri bom pa povedala kako je bilo pri vet-u!

Prejle smo bili na sprehodu še z eno psičko in sta se malo igrala.....tudi kakcal je popolnoma lep drek :D ampak vseeno bomo jutri naredili en obisk pri vetu!


Naslov: Re:Driska
Poslano od: BB , ponedeljek, 07.02.2005 : 10:22:53
pozdravljeni.
kar zadeva 'driskanje': vzroki simptomov, ki jih opisujete, so lahko različni. naša tamala je driskala nekaj dni zapored. seveda smo takoj prešaltali na post, čaje, dietno prehrano, itd. stvar se je izboljšala za en dan, potem pa žal ti ukrepi niso več pomagali. v sredo ponoči smo hodili ven kakat na enourne presledke, pes je bil vidno izčrpan, zadnjih nekaj dni pa ji je tudi vidno izpadala dlaka. šli smo na kliniko, kjer so postavili diagnozo viroze. dobili smo tablete antibiotika (synulox) in nadaljevali z dietno prehrano. stanje se je v par urah vidno izboljšalo. kakanje je normalno.
drug veterinar mi je na opisane simptome dejal, da sumi na vnetje mehurja. razlog so velika temperaturna nihanja (v stanovanju +22, zunaj -5 ali manj). vnetje naj bi se razširilo tudi na črevesje. nadraženost črevesja bi naj povzročalo drisko. izpadanje dlake je povezano z neravnovesjem v organizmu. pri dogah je stvar toliko bolj resna, ker so znaki bolezni opazni veliko pozneje kot pri ostalih pasmah.

mogoče bi bilo dobro, da vaše kosmatince čimprej odpeljete na veterino. prihranite njim in sebi kakšno urico spanja.

lp, Biljana


Naslov: Re:Driska
Poslano od: irenchy , ponedeljek, 07.02.2005 : 17:16:41
evo nas...ravnokar smo prišli od veta! :)

Vse tele preglavice je povzročil sneg! Dobili smo dve injekciji in tabletke Efloran. Danes in jutri še nesme jesti v sredo pa začnemo po malem z dietnimi briketi!

lp irenca in dondika ;D ;D


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Jana , torek, 08.02.2005 : 12:26:48
Dokler so prebavne tezave kratkotrajne, se kar gre z dietami, ko pa preidejo v kronicna obolenja, se lahko zacnejo veliki problemi.

V temi o nemskih bokserjih sem napisala nase "srecanje" s kronicnim vnetjem crevesja, pri katerem so ena od najvecjih tezav poleg driskanja za vsako prazno figo tudi krvave driske. Ne bom prirejala sporocila samo za objavo v tej temi, temvec objavljam kar tisto, kar je napisano za objavo pri bokserjih. Upam, da bodo nase izkusnje pomagale se komu:

Ja, M-a-š-y, Lunck je prav cedna pasja babnica ;D. Matko bo sicer rekel, da je predebela (on rajsi vidi, da so pesjani lepo vitki ;)), ampak se ne sekiramo. Glavno, da lahko je "normalne" brikete, kar se ji zelo lepo ze pozna. Da se ji vsa hrana ne obesi po telesu, temvec se ji nekaj spremeni v misice ;D, lepo poskrbi sama s pomocjo Bali, zogice in drugih pripomockov ;D.

Zdaj ze tri mesece je Pro Plan Lamb&Rice, pa kaksno surovo govejo kost, pa vse sorte sadje, mlecne izdelke (sir, skuto, kislo smetano, jogurt...), med, pa suhe pasje priboljske..., o cemer pred pol leta niti sanjati nismo upali. Kakec je superca (hehehe, kako se tole hecno bere). Nic drisk. Dlaka se ji super sveti, zdrava je kot dren... Kaj se hocemo boljsega. Ob tem ji tudi kaksne specialne vragolije odpustimo ;) :). Preden smo presli iz dietne na konkretnejso hrano, je bila suhcena in pretegnjena. Bomo videli naslednji teden, koliko frajla tehta, ko se gremo cepit.

Nekateri novinci najbrz ne veste, za kaj je morala Luna biti skoraj eno leto na dieti. Morda bo tole komu koristilo.
Posvojili smo jo pri njenih 5,5 mesecih starosti in cez tri tedne se je prvic ulila iz nje krvava driska (par dl). Diagnoza - kronicno vnetje crevesja. Od kje in kako, sam bog ve, z gotovostjo pa lahko trdimo, da je s to popotnico prisla ze k nam. Takrat je Matko rekel, da moram vztrajati na strogi dieti (res popolnoma nic drugega kot Intestinal Veterinary Diet) najmanj 4 mesece, pa se takrat je izboljsanje vprasljivo. Pricakovalo se je lahko, da bo morala nasa babnica biti na dieti vse zivljenje. Zraven spada zivljenje brez kakrsnihkoli priboljskov, nic pobiranja nesnage okrog hise ali na sprehodu, nic trave, skratka, nic drugega, razen omenjenih briketov. Kdor pozna naravo bokserjev, si lahko predstavlja, kaksna groza me je popadla ob tej napovedi. Seveda sem mislila, da Matko pretirava. Po dveh mesecih sem mu rekla, da je z Luno vse v redu in bi ji rada dala za jest se kaj drugega. Je rekel, da ce hocem psici in sebi dobro, potem naj ne dam nicesar, temvec vztrajam. Hja, lazje je bilo reci, kot uresniciti. Bila je pomlad, zunaj je grmovje in drevje brstelo in nekajkrat smo vmes driskali, ker je grizla lubje, pa mlade listke... Driskala je tudi po vsaki hrani, ki naj bi po vseh reglcih drisko ustavljala. Edino po dietnih briketih ne. Videla sem, da ne bo slo drugace kot vztrajati po vetovem nasvetu. In se je obrestovalo. Preziveli smo mesece samih dietnih briketov in v zacetku jeseni zaceli pocasi dodajati brikete Sensitive Stomach. Najprej en teden 10 briketov med dietne, potem en teden 20 briketov..., tako smo prisli na pol dietnih in pol SS. Tu se je ustavilo, saj se je pri vsakem povecanju kolicine SS blato spet zmehcalo (ne driska, pa vendar je bil razlog za skrb). Malo vec kot mesec smo ostali na tem, potem pa spet nekaj briketov SS vec... Vzporedno smo kolicino dietnih briketov manjsali in ko smo prisli na same SS, smo bili pred dilemo, s cim naprej. Matko je predlagal Pro Plan ovco in poskusili smo s tem. Po postopnem dodajanju ovce in zmanjsevanju SS smo zdaj samo na ovcki ;D in smo srecni :). S prebavo nimamo prav nobenih problemov vec. Trkam ;).

Ker lahko tudi v tej temi preberemo kar nekaj primerov, ko imajo boksercki prebavne tezave, bi polozila na srce vsem lastnikom takih pesjanov, naj res pazijo na kakec in prehrano. Ne take in ne drugacne driske niso normalne. Tudi obcasne ne. Ce je vmes se kri, je to alarm najvisje stopnje. Prav tako ni normalno dolgotrajno trdo blato ali blato, ki razpada, kot bi kakali pesek. To, zadnje, je obicajno posledica dodajanja svinjsega mesa ali kosti, kar pa za pse nikakor ni dobro.
Kako znajo nasi pesjani prosjaciti, mi je pa kristalno jasno. Trgalo se mi je srce, ko Luni nisem smela dat nicesar. Zdaj ji z veseljem dam celo pomaranco ali mandarino, pa banano ali jabolko, lesnik, koscek krofa (ker je ravno pustni cas)... ;D. Smejiva se obe, hehe.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: andi , torek, 08.02.2005 : 13:44:21
Jana, bom še tukaj vprašala. Ste pregledali kri in če ste a je na kaj pokazala? Kaj pa bakteriloška preiskava?


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Jana , torek, 08.02.2005 : 14:04:10
Ja, naredili smo pregled krvi. Najprej je bil sum na kaksne parazite in tisti trenutek sem si zelela, da bi bilo to res, vendar me je tako sokiralo, ko je veterinar prisel z izvidi in diagnozo, da sem slisala samo tisti "kronicni".
Pogovarjala sva se v glavnem o totalno poruseni crevesni flori, o precej hudi obliki obolenja (tudi glede na kolicine krvi v blatu) in o dolgotrajnem zdravljenju. Ena od opcij je bila tudi ta, da Luna nikoli ne bo jedla drugega kot dietne brikete.
Tam je dobila injekcijo, za domov pa zdravila (Sulfasalazin in Flagyl). Jaz sem sprasevala v glavnem o tem, kaj je vzrok takih obolenj in kako naprej. Lahko je marsikaj. Sama sumim neredno in morda celo neprimerno prehrano v njenih prvih mesecih (morda predvsem pri bivsi lastnici). Zatrdila je, da jo je hranila z Eukanuba Puppy Large Breed (imam doma se kaksnih 10 kg, ki mi jih je dala zraven Lune), vendar Luna ni hotela pri nas pojesti iz tiste vrece niti briketa. Kako sta se imeli s prejsnjo lastnico, nimam pojma. S cim in kako jo je v resnici hranila, tudi ne vem in je nemogoce izvedeti.
Ker se je stanje izboljsevalo, preiskav kasneje nismo vec delali.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Nanook , torek, 08.02.2005 : 14:56:00
Kogar zanima...Strombeck v svoji knjigi na ca. 100 straneh dokaj podrobno in razumljivo opise nastanek (kronicnih) obolenj prebavil, od mladicka do odraslega psa, pa navede nekaj vzrokov, kako je vse skupaj povezano, itd.. Se splaca prebrati.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: KARMEN , torek, 08.02.2005 : 15:55:51
Jana, upam, da bodo tisti, ki bodo tvoje sporočilo prebrali, resno razmislili, kaj delajo s svojimi živalmi. Enako poskušam jaz vtepsti v glave resnico o alergijah, pa se mi včasih zdi, da tulim v veter, medtem, ko se nekateri psi grizejo in praskajo do krvi, ker so mamini ljubljenčki, pač.
Dokazala si, da se le s striktnim vztrajanjem lahko nekaj doseže. Poznam veliko psov, ki mora zaradi različnih težav jesti dietne brikete vse življenje, vendar niso zaradi tega za nič prikrajšani. Tudi razne priboljške se že lahko dobi v dietni sestavi. Lahko pa se tudi navadiš, da imaš pri sebi namesto priboljškov, ki bi lahko škodili, vedno njegove brikete. Jaz nisem moja psa nikoli navadila na nobene priboljške. Včasih dobita kakšen kos prepečenca, mogoče košček sira, veliko raznega sadja, kozje mleko ali govejo kost, vendar je to kot hrana in ne kot priboljšek. Za priboljške vedno uporabljam brikete. Tudi jaz sem morala mojega psa veliko časa (1 leto) hraniti z Lamb&rice, dokler nisem ugotovila, da je alergičen le na svinjsko meso (zaprtje+driska+rane po telesu), sedaj ga lahko hranim z vsemi vrstami briketov. Vztrajanje se vedno poplača.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: andi , torek, 08.02.2005 : 20:49:40
Karmen, včasih se na poti do odkritja pojavljajo težave. Da prideš zadevi do dna, je potrebno ali izločiti alergije na določeno sestavino, seveda opraviti bakteriološko preiskavo, ostane ti še endoskopija ali pa biopsija. Tukaj se pri nas zatakne. Da bi potrdili sum IBD bi morali opraviti biopsijo, a kakor je bilo meni rečeno dobi pes notranje šive. Zaradi tega naj bi miroval ali pa bil hospitaliziran. Pri Brinu ni možno ne eno ne drugo. Prepričati hiper dobermančka da bo miroval je skorajda neizvedljivo, prepričati ga, da je hospital njemu dobra zadeva pa še bolj.
In kaj nam ostane? Bolj kot razmišljam, bolj se ničesar ne domislim. Teža konstantno drastično niha, pes postaja vse bolj "čuden". Verjetno se bom obrnila še na alternativne metode, čeprav bi želela imeti dokončno diagnozo.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: kaja , torek, 08.02.2005 : 21:19:03
Andi, kako mislis, da je pes vse bolj cuden?
Pri nas se je driska ustavila takoj naslednji dan. Zdaj smo ze na standardni hrani! :D lp


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Jana , torek, 08.02.2005 : 21:43:31
Andi, pri nas se je prvi izliv krvi zgodil po zauzitju rumenjaka. Sumim, da je le-ta sprozil tako reakcijo in ker sem (samo kar se psov tice ;)) vcasih ze malo hipohondra, smo takoj drasticno ukrepali. Nic poizkusali in nic eksperimentirali. Je pa bil rumenjak tisti dan edino, kar je dobila pri nas povsem novega. Ali ga je kdaj prej jedla, ne vem, zagotovo ga ni jedla nikoli za tem.

No, da se enkrat osvetlim prve tri tedne Luninega hranjenja pri nas.
Prvi dan ni hotela jesti nic (ze zgoraj omenjeni Eukanubini briketi so ostali nedotaknjeni). Nejescnost sem pripisala dejstvu, da je v dveh dneh zamenjala tri lastnike. Naslednji dan zjutraj tudi ni hotela jesti (enakih svezih briketov). Dopoldan sva bili pri veterinarju na splosnem pregledu in cepljenju in ugotovili smo, da je v glavnem povsem zdrava in primerno razvita. Za moje pojme sicer strasno pretegnjena in presuha, Matku pa je bila zelo vsec ;D. Omenila sem nejescnost in vzeli smo drugo vrsto briketov. Jedla jih je tocno 5 dni, potem pa jih na enak nacin kot Eukanubine zacela odklanjati. Po posvetu z vetom smo zamenjali vrsto briket in nadaljevali z drugimi. Spet tocno 5 dni, potem je bilo treba spet zamenjati. Vmes smo jo vsakokrat en dan postili, ker sem mnenja, da ima pes vzrok, da zavraca brikete (pa ne mislim na okus). Blato je bilo sicer normalno. Takrat se nismo tako natancno opazovali, ali ni pristala v njenem gobcu kaksna trava ali druga nesnaga, zato nekega vzorca ali vzroka ne morem dolociti. In potem je prisel dan, ko sem ji dodala rumenjak (kuhan). Cez kratek cas (ce se prav spomnim, ni minilo pol ure od hranjenja), smo jo peljali ven samo lulat. Po prihodu nazaj, je samo pocepnila in na tleh je bila luza premera kaksnih 40 cm strjene krvi, blata in vode. Cez 15 minut smo bili pri veterinarju in od tam naprej se nasa zgodba nadaljuje zgoraj.

Andi, kaksne so Brinove prehranjevalne navade? Luna je tudi potem kdaj pa kdaj odklanjala hrano in se isto noc smo driskali. Tako sem tocno vedela, kdaj bo kaj narobe. Menim, da imajo (morda samo nekateri) psi nekaksen notranji termostat - Luna je nehala jesti, ko se je blizal cas prebavnih tezav. Ker smo jo potem ves cas (uh, se vedno jo) pozorno opazovali, sem ze vnaprej predvidela dogodke in vecinoma se je res tako zgodilo. Ko je zacelo sadno drevje brsteti, je rada jedla lubje, pa kaksno nezrelo jabolko, cesnjo ali slivo. Obicajno sem jo videla, ker je bila vedno pod nadzorom, vendar je zadeva ze bila v gobcu. Na tak dan je zvecer skleda ostala polna, ponoci smo dezurali zunaj vsakih nekaj minut. Ti zapleti so bili vedno milejsi in proti jeseni je ze pojedla kaksen kos sadja, brez da bi sledile vecerne in nocne tezave. Vmes je imela strogo "briketno dieto".

Ali si ze poskusila s strogo dieto? Recimo tako, kot mi? In potem zelo pocasi dodajala kaksno malenkost? Ceprav je dolgotrajno, se vseeno morda splaca. Kaj pa pravijo veterinarji?
Luna nima IBD, po vsem prebranem (v nasem najhujsem obdobju sem prebrala vse, kar se je kje naslo o crevesnih tezavah pri psih) pa me je naravnost groza, da bi njena bolezen kdaj v IBD presla, kar je bila tudi ena od moznih napovedi. Tudi zato se vedno ne dopuscam kaksnih presenecenj pri Lunini prehrani.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: andi , sreda, 09.02.2005 : 08:43:15
Jana; mogoče sem se narobe izrazila. Brin ima strašanski apetit, on bi popapcal vse kar ni zelenjava in sadje. Njegovo telo zavrača hrano. Probali smo totalno vse, ko je prišel k meni je jedel Eukanubo puppy, vendar je imel že ob prihodu grozno drisko, ki smo jo z antibiotiki ustavili. Stanje se je umirilo za kakšne 2 tedna in se zopet ponovilo. Večkrat smo bili na infuzijah pri Zaninoviču in stalno so ga šopali z xiclavom. Nekako do leta in pol smo tako furali, teža pa ni bistveno nihala. Vmes smo prešaltali na dietno hrano, vendar se je po prbl dveh tednih driska zopet ponovila, kljub temu, da ni dobival nobenih priboljškov (razen poli salamce v šoli). Tudi na sprehodih nič ne pobira s tal.
Zamnenjali smo praktično vse hrane, ki obstajajo na tržišču, najbolje se je obnesel Pro Plan, a po nekem času se je driska ponovila v hujši obliki. Spet so mi hoteli dati antibiotike, vendar sem jih odklonila, ker sem hotela zadevi priti do dna. Tako smo šli k dr. Tozonovi, ki nam je dala Sulfasalazin in Ranital. Po enem mesecu jemanja tablet (by the way, Ranital tablete za 5 dni stane 4.800 sit :o). Terapijo smo prekinili in do sedaj še ni bilo driske. Naj povem, da je pes pred terapijo tehtal 28, 60 kg, njegova normalna teža bi morala biti prbl 40 kg. Zdaj smo se zredili na 31 kg in teža se še dviga. Seveda dokler se spet zadeva ne ponovi. Kakšne možnosti imam? Jah, biopsija je najboljša varjanta, ki pa nekako ni izvedljiva, saj ima Brin poleg prebavnih težav še težave v svoji glavici. Ko smo imeli operacijo zobka je moral pes ostati v hospitalu 2 uri. Kmalu po tem ko se je zbudil so me klicali iz klinike naj takoj pridem ponj, če ne mu bo "počilo" srce. Dali so mu dvakratno dozo pomirjeval, pes je še vedno stal in tulil, tako da so ga iz hospitala premaknili v posebno sobo, ki je od hospitala oddaljena.
Vso zadevo spremljajo močni krčim odrevenelost zadnjega dela, včasih ne more niti vsatati in to prekleto tresenje glave. Težav pri njemu nikoli ne zmanjka.
Kaja, kaj sem mislila pod pojem čuden; pes postaja vse bolj razdražen ob situacijah, ki mu niso znane, začel se je bati senc na stropu, ne oddalji se od mene (boh ne daj da ga kdo drug prime v roke pa je že tuljenje), ob srečanju z drugimi psi se vede skrajno nepredvidljivo, v glavnem vse to kar Brin ni bil. Recimo na sprehodu ko se ustaviva in poklepetava s kom, se pes začne tresti, če je fajn živčen se mu začne tresti glava.
Priznam, ne vem česa naj se lotim prvo. Obe težavi mi visita nad glavo, ali se spustiti v biopsijo ali se spustiti v Ct glave na Dunaju. Mogoče sem včasih preveč pesimistična, a se bojim rezultatov obojega. Gledati psa kako se spreminja, ko moj Brini ni več moj Brini, je nekaj najtežjega. Ne ve, obračam se na vse mogoče konce, prebiram literaturo a koraka naprej ne morem storiti.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: kaja , sreda, 09.02.2005 : 14:29:02
Andi, a si preizkusila le industrijske hrane ali tudi doma pripravljeno? Mi zdaj Donu ze nekaj casa dajemo eukanubo dermatosis, pocasi pa smo zaceli dodajati ribe, riz, razlicno zelenjavo in hillsove konzerve s puranom. To zaenkrat prebavlja brez tezav, pa koza in dlaka sta tudi OK. Zacela bom dodajati tudi druge vrste mesa, da ugotovim katera stvar je tista, ki mu povzroci drisko. Verjetno je kriva govedina! lp


Naslov: Re:Driska
Poslano od: andi , sreda, 09.02.2005 : 16:50:41
Kaja, če verjameš ali ne je bilo po doma pripravljeni hrani še huje, zato smo prešaltali nazaj na lamb. Najbolj čudno pa mi je bilo to, da je pes dobil drisko po suhem piščancu in rižu. Kuhala pa sem mu večinoma purana, piščanca, govedine absolutno ne smem dati, parkrat sem poskusila z ribo, makaroni, riž, proso, ječmen itd.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Ajda , sreda, 09.02.2005 : 19:53:20
Po prebiranju Janinih izkušenj sem ugotovila, da smo imeli mi precej podobne težave le v manjšem obsegu. Krvava driska, ki jo je prvič sprožila kuhana hrana (nek zvarek iz pasje kuharce, ki je še meni dišal). Znamk briketov smo zamenjali kar nekaj vrst, sicer ne po 5 dnevih ampak približno po 3kg. Vzrok je bil najprej odklanjanje hrane, potem pa driska, pa smo menjali. Kar nekajkrat. K sreči smo našli brikete po katerih ni bilo driske in jih po približno sedmih mesecih še vedno z veseljem poje. Zdaj lahko dobi tudi še kaj drugega poleg briketov - priboljške, sadje, kuhano hrano, tudi če na "terenu" kaj pogoljufa, ni nobene katastrofe. Pred par meseci pa sem točno vedela, kdaj je požrla kaj poleg briketov - naslednji dan je obvezno sledila zelo tekoča in včasih krvava driska. Za nas se je srečno končalo (upam), Andi, držimo pesti tudi za vas.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: deteljica , četrtek, 10.02.2005 : 12:33:00
tele rubrke se berejo kot grozljivka ???
Andi, po opisih zgleda, kakor , da je neko živčno obolenje vzrok težav. Vzdraženo živčevje lahko sproži tudi prebavne težave.
Zadeva je res čudno grozljiva, ne bi me zčudilo, če boste na pregledu lave odkrili kakšen tumor, ni pa nujno. Nekateri opisni sindromi spominajo celo na shizofrenijo, se pa sprašujem, koliko je "psihiatrija" razvita v veterinarskih sferah?
glede riža: čeprav se popularno priporoča razkuhan riž za driske , je po novejših raziskavah riž kar pogost alergent in sprožitelj diabetesa pri psih.
Tudi razne alergije so včasih čudne. Moja znanka je imela psico ,ki je bil aalergična na vse razen določene vrste mesa, stanje se j epopravilo po kotitvi, kar daje misliti na povezavo njene alergije s hormanskim neravnovesjem- moja teorija , ne veterinarska.
Znanka  iz Danske je imel apsico , ki nasprotno, ni smela niti gledati nič mesnega. Za nagrado je uporabljala narezano korenje...
Tudi jaz mojim popolnoma neproblematičnim psom, ki lahko požrejo karkoli v kakršnikoli kombinaciji brez problemov (drisko sem videla samo pri psici, ki je spila odpadno motorno olje :o), za nagrado hranim večinoma izključno brikete, izjemoma občasno kakšen frolic, piščančjo salamico ali ostanke mesa. Iz preprostega razloga- ker kar precej nagrajujem s hrano in mislim , da so priboljški v veliki meri prehransko slabše kvalite kot dobri briketi. Brikete za nagrado enostavno vzamem iz dnevne doze prehrane- tako tudi ni problema glede skupne količine hrane.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: luka , četrtek, 10.02.2005 : 12:58:18
Se strinjam z Deteljico - to se res bere kot grozljivka. Moram 3x potrkati na les, da trenutno z mojim buldogom nimam težav, kar zadeva drisko. Sem pa ugotovil, da lahko gloda kakršnekoli surove debele kosti (takšne, ki jih ne more požret) in mu ni nič, če pa dobi za glodanje recimo kuhano govejo kost ali pečeno kost jagnjetine, dobi pa drisko. Sicer se mu v enem dnevu ustavi, pa mu vseeno tega več ne dajem. Se mu je pa število dnevnih iztrebljanj sedaj, ko ga hranim z RC za buldoge zmanjšalo iz cca. 5 na 3. Iztreblja tudi kompaktno čvrsto blato.
Hvala Jani za izčrpen odgovor na to temo, saj je prijatelj po podobnih težavah s svojim psom sedaj, ko sem dal to za prebrat, menjal veterinarja in kot sedaj izgleda, bo diagnoza potrjena. So že na dieti. Upam, da bo uspešno, kot pri Luni. Držim pesti. Še to; pes je zlati prinašalec in je star 8,5 mesecev.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Jana , četrtek, 10.02.2005 : 17:38:03
Pritrjujem navedbam, da kuhan riz in piscanec ni zdravilo za drisko!!!
Nam je bilo takoj odsvetovano hraniti Luno (ko smo razmisljali o vrsti normalnih briket) z lososom!!! Nisem sprasevala, zakaj. Matko je bil ob tem prevec prepricljiv, da je za razmisljat samo o ovci.

Luka, prijatelju polozi na srce, naj vztraja. Ne glede na vplive okolice in ne glede na to, da bo ze vse zgledalo v redu. Ko ga "poserjes" in das kaj "prepovedanega", si spet na zacetku. Sama nisem verjela in sem trikrat poskusila. Po rizu se je vlilo ze cez pol ure. Po surovi goveji kosti (hehehe, lahko pogledate sliko (http://www.mojpes.net/fotke/luna_kost.jpg)) pa ne.

Drzim pesti, da bodo zlatkota spravili na normalno prehrano. No, cisto normalna najbrz nikoli ne bo. Jaz bi dobila histericni napad, ce bi proizvajalec nehal delati hrano, ki jo Luna zdaj je. Pojma nimam, kaj bi naredila, ker ne upam eksperimentirati.

Aja:

- Luka, je bil mogoce prijateljev kuza cepljen proti steklini in za tem so se zaceli problemi, ali so bili problemi ze prej?

- Andi, ste kdaj delali test za borelijo?


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Chris , četrtek, 10.02.2005 : 17:59:14
Jaz se katerikolih briketov, pa naj bodo znani kot nevem kako kvalitetni, ki povzročijo drisko ali bruhanje ob zaužitju, tako kot je pri nas to storila Eukanuba >:( izgogibam na 500km.

Mi smo sedaj na jagnjetini in rižu - briketih, začeli smo brez uvanjana, driske ni bilo, te brikete edine rad poje, kakec kompakten in 3x manjši kot po domači kuhani hrani in gnojne bule so se že po 1 tednu začele krčiti in zdraviti, driske niti ni imel po domači, zanj kuhani hrani, le alergična reakcija je bila pa čisto preveč huda in da... tudi pri nas je govedina na slabem glasu.

Tako da, Andi absolutno predlagam pregled pri veterinarju, slikanje glave in pa lahko prebavljive brikete z nižjim odstotkom beljakovin (20-23%) in s čim manj potencialnimi alergeni, skratka.... dieta. Ker, če je pes alergičen ali občutljiv na neko hrano, pa jo kljub temu uživa, lahko to  izredno oslabi njegov organizem in škoduje njegovem zdravju.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: andi , četrtek, 10.02.2005 : 18:05:27
jana, testov za borelijo nismo delali in tudi dr. Tozonova ni nič omenila, da bi lahko bila povezava. Verjetno pa bi se videlo tudi na diferencialki?
Chris, veterinarski pregled? Kakšen oz kakšne teste bi še lahko naredili?


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Jana , četrtek, 10.02.2005 : 18:13:20
Iz izkusenj vem, da lahko borelija povzroca nekatere simptome, ki jih opisujes: "tezave" s sencami, nepojasnjene bojazni, nenadno nepredvidljivo vedenje, zivcnost...
Pri nas tudi tresavica in nestabilnost "zadnjega konca" telesa, bojazen pred crtami (prehod iz ene vrste tal v drugo), bojazen pred migajoco vodo, bojazen pred nenadnimi gibi, nemirnost v lezecem ali sedecem polozaju...

Borelija je zahrbtna bolezen tako za ljudi kot za pse in na telesu in zivcevju pusca hude in razlicne posledice.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Chris , četrtek, 10.02.2005 : 18:14:06
Andi, ne vem kakšne ste že naredili, morda ste naredili vse pa ni nič pokazalo. V tem primeru bi se jaz požrl od radovednosti, hkrati bi se mi zdelo pa to zelo čudno vse skupaj. Morda je res vse skupaj psihičnega izvora? Mislim, ok vsaj na veterinarsko dieto ga lahko daš, da se mu uredi prebava.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: andi , četrtek, 10.02.2005 : 18:23:18
jana, bom vprašala Tozonovo če je borelija razvidna iz diferencialke. Vse te pokazatelje pripisujejo tudi epilepsiji, prav zato sem se obrnila še na gospo Metodo Bračkovič, ki je imela o tem predavanje.
Chris, sem v svojem prvem postu napisala kakšne teste smo delali in zakaj nadaljevanje ni možno. Dietna prehrana sedaj ni potrebna saj je že več kot mesec prebava normalna. Kot sem že omenila, se je po dietni prehrani stanje umirilo za prbl 10 dni in driska se je zopet pojavila.
Zdaj smo v fazi preučevanja nadlevičnih žlez, čakam na informacije kakšni testi so potrebni oz o morebitni povezavi.
Na Ct glave in na posvet z nevrologom se odpravljamo naslednji mesec (na Dunaj).


Naslov: Re:Driska
Poslano od: luka , petek, 11.02.2005 : 07:43:46
Jana,
bom bdel nad prijateljem, da ga ne bo fiksal s spreminjanjem hrane. Mislim, da sedaj že tudi sam ve, da ni več šale. Pes je bil cepljen proti steklini hitro po dopolnjenem 4 mesecu starosti, težave pa so se začele precej pozneje.
Jana, ali je tisto res goveja kost ali ste mu dali mogoče slonovo ;D ;D ;D. Madona, take še nisem videl :o.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Jana , petek, 11.02.2005 : 08:08:32
 ;D ;D, Luka, zagotovo je goveja. Pri mesarju jih posebej narocim, da slucajno kaj ne zagajo ali sekajo ;).


Naslov: Re:Driska
Poslano od: luka , petek, 11.02.2005 : 10:37:19
Jana,
ali tvoj mesar kolje pragovedo ;D ;D?


Naslov: Driska
Poslano od: hitri , torek, 15.02.2005 : 10:18:41
Imam nemškega ovčarja pri katerem se je začela popjavljati driska in sicer ima po obrokih normalno blato ko pa greva na sprehod blato izloča med samim sprehodom tudi po petkrat, na začetku je vse normalno kasneje pa blato postaja vsebolj vodeno tako da je na koncu že sama voda??? prehranjuje se normalno briketi Evkanuba, apetit je normalen hujšanja pa tudi ni opaziti ravno obratno še malo se je poredil je pa pes zelo aktiven? Prosim za nasvet ali gre za resno zadevo in kako bi ot odpravil če psu škoduje?


Naslov: Re:Driska
Poslano od: andi , torek, 15.02.2005 : 10:59:07
Tema o driski že obstaja. Skopiraj svoj post tja.
http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=385


Naslov: Re:Driska
Poslano od: hitri , torek, 15.02.2005 : 18:27:27
Vse lepo in prav moj pes nima driske stalno v začetku dneva je iztrebek čisto normalen ko pa greva na sprehod iz normalnega preide v drisko saj  pes med sprehodom blato izloča tudi do petkrat lahko tudi več.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: bina , torek, 15.02.2005 : 18:31:14
Vse lepo in prav moj pes nima driske stalno v začetku dneva je iztrebek čisto normalen ko pa greva na sprehod iz normalnega preide v drisko saj  pes med sprehodom blato izloča tudi do petkrat lahko tudi več.
hmmm....tudi pri našemu samcu se je to pojavljajo kakšne 3 leta nazaj. On je šel na enem sprehodu 3x na stranišče. Prvič je imel trdo blato, potem pa 2x bolj mehko (skoraj drisko). Smo spraševali veta, pa je rekel, da ne vem, kaj bi bil vzrok. Mogoče preveč maščobe v hrani (takrat smo mu dodajali olje na brikete-bila je ravno zima). Sčasoma je ta "driska" sama od sebe izginila :D

Aja, ima pa že od takrat Nutro (ovčetino).

Lp Jana


Naslov: Re:Driska
Poslano od: KARMEN , sreda, 16.02.2005 : 09:52:02
Eukanuba zna biti za pse, ki imajo bolj občutljivo prebavo, premočna. Poskušaj zamenjati hrano.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: tini106 , četrtek, 24.02.2005 : 13:13:35
Lep pozdrav,
zanima me ali lahko psičku dam šipkov čaj namesto borovničevega? Mislim, da je dobil drisko, ker obožuje sneg- skakanje po njem in papcanje snega 8)


Naslov: Re:Driska
Poslano od: TagTu , četrtek, 24.02.2005 : 13:59:20
Papcanje snega ni najbolj zdravo - celo zelo škodljivo je lahko. Bolj občutljivi psi lahko dobijo celo krvavo drisko.

Šipkov čaj ni najbolj primeren  za ustavljanje driske. Borovničev čaj in tudi same suhe borovnice iz tega čaja (nesladkano) pa ustavlja drisko - preverjeno.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: tini106 , četrtek, 24.02.2005 : 14:10:31
Hvala za odgovor, že hitim po borovničev čajček!Lp


Naslov: Re:Driska
Poslano od: TagTu , četrtek, 24.02.2005 : 14:13:23
Pa poskušaj ga odvračati od tega, da bi jedel sneg - morda z igro, priboljškom ali pa preprostim ukazom npr. fuj, ne smeš - odvisno kaj pomaga.


Naslov: Re:Driska
Poslano od: Chris , četrtek, 24.02.2005 : 23:18:25
Borovničev čaj je OK. Še boljše pa je medicinsko oglje.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Ozzy , petek, 25.03.2005 : 15:38:25
Sami problemčki :'(
Ozzy je zdaj poleg tega, da je izbirčen in ne je rad, še drisko dobil. Takoj smo šli k veterinarju in ga je pregledala celovito neka nova veterinarka ter mu dala tablete: Dia Dog. Predpisala je še dieto od hillsa in pa kuhano hrano. Dala sem celi kup dnarja, da niti ne vem kaj mu je. Driska je zdaj že 3 dan (včeraj zjutraj smo bli pri vet.) in tudi tablete ne pomagajo. Ukinila sem danes še kuhano govedino in pa spiruline, tako da dobiva samo pfizerjeve vitamine in pa dietno hrano s piščancem. Mogoče ve kdo če spiruline in govedina tudi lahko povzročata drisko?
Drugače pa je živahen in nagajiv kot vedno, sam zardi driske je shujšal 1kg  :'(


Naslov: Re: Driska
Poslano od: maja01 , petek, 25.03.2005 : 15:47:29
kaksen dan naj ima post, saj ima ocitno totalno razdrazeno crevesje, pa zaboga zamenjaj veta.
Ne vem, ce v okolici Kopra ni nobenega pametnega veterinarja, se pa zapelji do Sezane. Menda sta tam vsaj dva ok. Klinika Barny in se neka druga ambulanta blizu zelezniske (avtobusne?) postaje. Ali pa se zapelji do Ljubljane (ceprav danes je malo nesrecen datum za iskanje veta  :-\ ). Ne vem, meni se zdi, da ima kuza malo prevec problemov, ki so med seboj povezani in "terapije", ki so mu jih predpisovali do zdaj, ocitno pomagajo en d*** ...
m.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: maja01 , petek, 25.03.2005 : 15:50:12
ah... pa preberi si celo temo od zacetka, je notri kar nekaj koristnih nasvetov. Glede an to, koliko casa driska traja in da je ocitno tudi (vsaj malo) dehidriran, glej, da bo dobil dovolj tekocine. Mlacna postana voda, borovnicev caj (nesladkan), fino bi bilo,  da mu "vturis" tudi kaksen nelit (prasek z elektroliti)... Pazi pa, da ne bo naenkrat popil prevec, saj to spet razdrazi crevesje... Pomalem in veckrat.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Ozzy , petek, 25.03.2005 : 17:14:30
maja01 hvala. Veš nimam avta in dokler ne grem nazaj v Lj nimam izbire. Ko je pride fant z avtom ga zapeljeva tudi drugam, sva ga zadnjič zaradi neješčosti full dobremu mlademu vetu, ki drugače dela v Sežani (Andrej) in me je potolažil, da je mali kar okrogel in da ne je ker je izbirčen in ker ve da lahko izsiljuje. Drisko je po mojem dobil zaradi spirulin, tako, da sem jih danes odstranila z jedilnika, pa govedino tudi, ker vem da so nekateri psi občutljivi nanjo. Od danes dobiva samo razkuhan riž in piščanca pa bomo vidli. Napredek je že viden, ker prej je driskal na dve uri, zdaj pa normalno 3x na dan čeprav je to driska. Tablete bi mu z veseljem dajala če bi vedla zakaj so te Dia Dog tablete, tako, da ne dajam dveh enakih stvari.
Če se pa ne uredi, pa grem zdaj za praznike na Štajersko pa bom tam kontaktirala očeta (je veterinar, sam ne vem koliko je še pri psih dejaven in ne samo pri kravah) al pa kar zavila do Topolšice.
Joj glih si oddahnem od ene stvari pride druga. Resnično upam, da se bo zdaj to končalo in da bo končno mir, ker če ne bom še infarkt dobila od vsega hudega  :-[


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Ozzy , petek, 25.03.2005 : 17:31:28
Sem poiskala kar na netu ta Dia Dog in mislim, da je to živalski preparat za uravnovešanje črevesne flore in še druge stvari.
• mucus membrane protection and calming effects by forming a gel.
• the binding of bacteria, viruses, toxins and other harmful substances.
• the improvement of the consistency of the faeces and protection against excessive loss of fluids due to its high water binding capacity.
• promotes the growth of beneficial intestinal bacteria (prebiotic effect of propectine).
• promotes intestinal motility (propectine).
• protects against excessive intestinal acidity (bentonite).
• Promote the growth of beneficial intestinal bacteria (lacto and bifido bacteria).
• Restores equilibrium after electrolytic imbalance caused by excessive loss of fluids.
 • counteract metabolic acidosis (excessive acidity in the blood due to metabolic
   breakdown products).
• Provides rapidly available energy.
Kar vredu zgledajo, zdaj pa samo še upam, da tudi pomagajo. Čajček pa bom vseeno skuhala. Sem mamo poslala po njega mimogrede ::)




Naslov: Re: Driska
Poslano od: jessy , petek, 25.03.2005 : 21:50:23
Bingo ima že 2 dni nekaj čudno kakanje. Ali je nekako mehko ali je pa prav driska.  :o :( :(  Sedaj ne vem kaj naredit. Sem prebrala temo in sem se odločila da jutri nea bo dobil nič za jesti, druge dni pa samo riž in pusto meso. Če se ne bo po tej 'kuri' umirilo bomo šli k vet-u.


Lp


Naslov: Re: Driska
Poslano od: jessy , petek, 25.03.2005 : 21:58:24
Aja, kuža tudi spušča nekakšne smrdljive pline...::) ::) ;D ::) ::)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: jessy , nedelja, 27.03.2005 : 16:16:57
Bingo včeraj popoldne že ni imel driske, in je zato dobil malo(tretjino predvidene količine/dan) briketkov.
Danes pa je dobil razkuhan riž. Začuda ga je celo nekaj jedel :o , in je sedaj dobro. :) Upam pa da ne bo kaj kmalu spet 'driskač'. ;D


Lp


Naslov: Re: Driska
Poslano od: majchi , sreda, 22.06.2005 : 09:05:42
lahko dam psički ki ima drisko riž?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Ozzy , sreda, 22.06.2005 : 09:42:36
ja riz je super, ampak mora bit prekuhan (sluzast) :)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: mefisto , sreda, 22.06.2005 : 09:56:04
V primeru dolgotrajnejše driske oz. nekompaktnih iztrebkov preberi še: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3211.0.html


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , četrtek, 20.10.2005 : 08:48:05
Oj!

Z mojim malim imava en problemček...iz ponedeljka na torek zvečer, sva imela celo noč "veselico", saj je mali celo noč "driskal" in tudi bruhal (vso hrano, bruhec je bil rumenkast, tudi penast)  :( :(. V torek sem ga postila, pil je sicer bolj malo, edino kar sem mu dala za jest je bilo malo suhega kruha...Nato sem mu v sredo (včeraj) dala za jest (1. obrok piščanec, 2. obrok konzerva), vse je pojedel z užitkom, na blato pa ni šel cen dan (običajno gre VEDNO zjutraj in občasno še zvečer). Nato pa ga je ponoči zvilo..saj sva bila 5 x na blatu...pri prvem odvajanju je bilo blato še kar ok, morda malo premehko ampak vseeno ok...kasneje pa je bila prava driska :( :( Bruhal ni nič.

Upam, da gre res le za prebavne motnje? Klicala sem veterinarja in je rekel naj ga hranim zdaj izključno z Eukanubo Intestinal, lahko je tudi mačja konzerva...Kdo ve, kje se dobijo? Baje da gre lahko samo za prebavne motnje...samo jaz ne vem od česa?! saj ni zaužil nič drugačnega kot običajno (pljučka, piščanec, konzerva...). Edino kar je bilo drugega je bila kost za čiščenje zob (tista ki je v obliki zobne ščetke). Mislite da gre lahko še za kaj drugega?  :(

Naj povem da je mali ok, živahen...edino spi veliko, ker sva ponoči pokonci :(

LP,
Diana


Naslov: Re: Driska
Poslano od: big guy , četrtek, 20.10.2005 : 08:56:49
Ojla!

Eukanuba Intestinal se dobi le pri veterinarjih. Drugače pa je v takih primerih psa dobro hraniti tudi s piščančjim mesom (nemastnim=suhim) in rižem. Pri nas to vedno pomaga pri bruhanju. Pri driski moraš pa paziti tudi na to, da ne pride do dehidracije, zato bodi pozorna, da pes pije večkrat na dan po malem.

Upam da boste kmalu zdravi in LP! ;)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , četrtek, 20.10.2005 : 08:59:37
Ojla big guy..grem torej na veterino po konzervice... ;)

Pa saj to mi je čudno, da je včeraj dobil piščančje meso, pa je imel ponoči vseeno drisko..res pa je da je dobil v drugem obroku tudi konzervo :-\.

Upam da bo vse ok, samo še iz službe moram dobit izhod, in grem po konzerve...

LP,
Diana


Naslov: Re: Driska
Poslano od: big guy , četrtek, 20.10.2005 : 09:09:09
Aja še to: ta letni čas je s svojim temperaturami idealen za razvoj raznih bakterij, zato moraš paziti, da pes v okolici ali na sprehodu čim manj liže (kaj šele jé) razne svinjarije. Saj je tudi pri ljudeh to čas povečanja raznih črevesnih obolenj npr. razne trebušne gripe ipd. Tako da to ni nič nenavadnega, še manj pa alarmantnega. Tvoj mali bo kmalu zdrav in veselo skakal okoli. :D

Mi smo kupili raje brikete, saj so bolj suhi in bi pri driski mogoče bolj pomagali. Drugače pa...daj mu dan dva, da se normalizira in pozdravi.

LP ;)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , četrtek, 20.10.2005 : 09:14:57
Uh big guy, hvala...rabim malo spodbudnih besed, ker sem pravi panik, kar se malega tiče ;) :-[

Glede briketov pa nimam šans..če mu jih ponudim me pogleda s tisim pogledom: "Amm, a ti resno misliš, da bom jaz to pojedel?!", zaviha smrček in odskaklja stran ;D :P :-[

LP,
Diana

P.S. Aja, še to...veterinar mi je rekel, da mu lahko ponudim tudi mačjo konzervo intestinal Eaukanuba ??? ???


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , četrtek, 20.10.2005 : 09:17:22
Še odgovor na to:

Aja še to: ta letni čas je s svojim temperaturami idealen za razvoj raznih bakterij, zato moraš paziti, da pes v okolici ali na sprehodu čim manj liže (kaj šele jé) razne svinjarije. Saj je tudi pri ljudeh to čas povečanja raznih črevesnih obolenj npr. razne trebušne gripe ipd. Tako da to ni nič nenavadnega, še manj pa alarmantnega. Tvoj mali bo kmalu zdrav in veselo skakal okoli. :D

Mali resnično zunaj nič ne poje...nikoli...tako da dvomim da bi bilo lahko to? Je pa res zadnje dni tudi travo pasel, tako da je lahko tam kaj pobral...

Upam, da ni nič in da bo kmalu vse ok!

LP,
Diana


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Ory , četrtek, 20.10.2005 : 09:23:02
Sem imela pred kakšnim tednom podoben problem. Najbolje je dan ali dva hraniti samo z rižem in šele potem dodati pust piščanec. Konzervam jaz ne bi preveč zaupala. Mogoče je ta Eukanubina v redu, pa vseeno nisem pristaš industrijske hrane..... vsej ne v takšnih dnevih, ko je črevesje občutljivo.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: big guy , četrtek, 20.10.2005 : 09:25:10
Z vetrinarji se ne bom ravno prerekal, tako da če on tako pravi, pol bo najbrž res tudi glede mačje konzerve. Mogoče le moj nasvet: pokliči še kakšno kliniko in to preveri, kajti moje mnenje je tako, da mačja hrana je za mačke, pasja pa za pse!

Seveda je to lahko tudi zaradi trave, samo mislim da če je pasel travo, je to znak, da se mu je že takrat nekaj kuhalo v želodcu in da je vse skupaj fasal že praj. Nam je vetrinar rekel, da se bolezenski znaki lahko pojavijo tudi 3-4 dni po okužbi, tako da...

Pa vidim, da je tvoj tud ful izbirčen...tako kot naš mali  ;D.

Da pa bo vse o.k. pa sploh ne dvomim... poročaj kako mu gre!

LP

P.S.: naše izkušnje z Eukanubo Intestinal so v podobnih primerih dobre, tako da...


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Lanabela , četrtek, 20.10.2005 : 12:16:48
Zdajle mrgoli najrazličnejših črevesnih infekcij, večinoma niso pretirano hude, bruhanje hitro mine (1 dan) driska traja malo dlje, če pes nima vročine in je sicer živahen se lahko zdravi samo z dieto. Kakšna tableta oglja ali Linex tudi ne škodi. Kot dieta se obnese dobro prekuhan riž z malo pustega piščanca  in korenčka, vendar v zelo majhnih količinah večkrat na dan. Lahko tudi dietne konzerve ali briketi, vendar bi morali biti briketi zaradi dehidracije obvezno namočeni, dokler ima drisko. Navadnih konzerv pa mu v tem času ne bi dajala. mačje konzerve so verjetno svetovali, ker načeloma vsebujejo več mesa in so za psa zelo okusne, vendar bi jih jaz toliko časa dokler ima drisko ne dajala (razen mogoče v čisto majhnih količinah na razmočene brikete, da jih raje poje)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , četrtek, 20.10.2005 : 12:44:11
Oj!

Kupila sem konzerve Eukanuba Intestinal, vendar ne mačjih ;) Malemu sem doma ponudila, malo se je namrdnil, potem pa na silo, pojedel par koščkov in me zraven gledal, češ: poglej kako se matram s to neukusno zadevo  ;D ;D - tako da pri tej neješčnosti mislim da ni problem kakšna bolezen, ampak njegova razvajenost ;)

No ja, bo že moral zdržat...ponujen mu bo popoldne tudi piščanec...Ko sem prišla me je bil vesel, bil je razigran...

Na sosednjem forumu so me malo prestrašili zaradi dehidracije in obiska veterinarja - le temu sem se namreč želela izogniti, v kolikor malemu ne bo šlo na slabše... :-\ saj je za njega tak šok in strah obisk veterinarja, da na poti tja že mene zvija.. :( :-[

LP,
Diana


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , četrtek, 20.10.2005 : 12:50:12
... večinoma niso pretirano hude, bruhanje hitro mine (1 dan) driska traja malo dlje...

Lanabela, mislim da je nekaj podobnega pri nas...upam da bo hitro mimo in da gre res le za prebavne motnje  :-[ :-\ Lineksa se mu ne upam dat, saj sem enkrat nardila večjo napako (sicer v obratni smeri, saj je šlo za odvajalo), in je revček celo noč driskal...po operaciji namreč ni šel na blato tri dni pa sem mu dala odvajalo in je bilo katastrofalno...tako da se zdaj v veliki meri raznim "pripomočkom" izogibam...


Pa vidim, da je tvoj tud ful izbirčen...tako kot naš mali  ;D.


Uf big guy, izbirčnež je njegovo drugo ime ;D ;)


LP,
Diana


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Lanabela , četrtek, 20.10.2005 : 13:10:40
Linex so samo simbiontske bakterije, nekaj takega kot če bi mu dala danone. Nič hujšega.  Oglje pa res zna naredit kakšno rahlo zaprtje za dan ali dva. Je pa dobro, ker veže razne strupe. Jaz dam mojim psicam (18 kg) samo enkrat po dve ali pa dvakrat po eno tableto, nič več.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , četrtek, 20.10.2005 : 13:16:05
Ja, samo moj ima samo 4kg - pa še to nepolne ;) Takrat sem mu po nasvetu veterinarja dala 5ml Portalaka in je bila grooozaaa! Misliš da mu lahko dam vseeno kaj, če se driska ne ustavi?

LP,
Diana


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Lanabela , četrtek, 20.10.2005 : 13:21:43
saj se bo ustavila, samo pri dieti vztrajaj. Če se pa ne bo izboljšalo v nekaj dneh moraš pa itak k veterinarju.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , četrtek, 20.10.2005 : 13:32:02
Ja, k veterinarju bom sigurno odšla, če se ne bo izboljšalo..zdaj bom vztrajala pri dieti, še probiotični jogurt mu bom ponudila, pa bomo videli!

LP,
Diana


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , petek, 28.10.2005 : 13:36:30
No tako...kot obljubljeno se vam javljam in sporočam da smo drisko premagali brz pomoči veterinarja :)

Recept? No, domača prežganka, razkuhan riž in piščančja prsa z dodatkom Lineksa so naredili svoje...tako da je moj Ori spet tak kot mora bit.  :)

LP,
Diana


Naslov: Re: Driska
Poslano od: PetraS , četrtek, 03.11.2005 : 22:57:38
Je kdo že poiskusil z ,,FARMATAN,,-esenca divjega kostanja...bojda naravna zadeva...za pse in mačke proti driski


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oliver , petek, 04.11.2005 : 00:03:39
Farmatan smo v kombinaciji z Linexs kapsulami na kliniki kjer sem delala zelo pogosto in uspešno uporabljalii za zaustavljanje driske, vendar le v primerih, ko ni bilo povišane temparature in je bil vzrok driske kakšna stvar ki jo je pes pojedel (nagnito sadje, gnoj, maščoba, ostanki hrane...).
Tudi pri mojem psu vedno zelo učinkovito pomaga!
Res je naravna, kostanjev tanin. Tanin je snov, ki deluje adstrigentno  torej veže vodo v črevesju in zaustavlja izločanje iz sluznice. Tanini so npr. drugače tudi v pravem čaju-ljudje ga pijemo ob prebavnih težavah.
LP K


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , petek, 04.11.2005 : 09:34:33
Oliver, kaj ni Linex delan na podoben način oz. naj bo obnavljal črevesno floro?  ???

LP,
Diana


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oliver , petek, 04.11.2005 : 17:02:57
Linex vsebuje probiotične bakterije, ki pomagajo da se obnovi črevesju koristna mikroflora - tiste bakterije, ki jih potrebujemo pri normalni presnovi hrane. Driska se pojavi tudi zato ker se razmerje med črevesju koristnimi in škodljivimi bakterijami poruši in prevladajo škodljive.
LP K


Naslov: Re: Driska
Poslano od: PetraS , petek, 04.11.2005 : 17:32:20
Pa Oliver mogoče veš kako se dozira ta Farmata npri mačkah oz...toliko in toliko na kilogram živali...piše sicer 2-3 kapsle dnevno pa se mi zdi to malo preveč ,,naokroglo,, saj mačja teža v primerjavi z bernardincem ni ravno enaka?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oliver , petek, 04.11.2005 : 22:29:33
Za mačko 1 kapsula - samo težko je mački dati celo kapsulo. Mi smo svetovali da se jo odpre in prah zameša v dietno hrano, ki jo mačka dobiva ob prebavnih težavah!
Lp K


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oliver , petek, 04.11.2005 : 22:29:54
Pozabila - 1 na 12 ur!
LP K


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Primavera , sobota, 05.11.2005 : 16:52:30
Ko smo pri nas imeli prebavne težave (driska), sem se namesto Linexa poslužila kar kefirja ali pa EGO navadnega jogurta. Čeprav je šlo za mlečni izdelek (ki pa zaradi fermentacije ne vsebuje laktoze), se je driska umirila. Če pa je pes alergičen na mlečne izdelke pa lahko na to kar pozabimo.

Oliver, morda veš, koliko so Linex kapsule močnejše (v smislu vsebnosti probiotičnih bakterij), če sploh so?

 :)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Alba , nedelja, 06.11.2005 : 19:14:30
Pri nas smo jo uspešno premagali s kuhanim rižom. Izginila je po dveh dneh. Sem pa tudi zamenjala znamko hrane. Od takrat imamo samo trde drekce  ;D ;D.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: PetraS , nedelja, 06.11.2005 : 23:00:16
En maček mi ga pošteno ,,serje,,...k sosedu kjer imajo krave in zlijejo nekaj mleka za mačke hodi na večerjo...pozabim koliko je ura in ga prepozno spravim v hišo seveda driska sledi...in to taka da boh pomagi. Imam linex in imam fermatan...kako to skombiniram?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Rosa , ponedeljek, 07.11.2005 : 11:43:21
Ce ima kuza drisko je dobro tudi da mu skuhas borovnicev caj, ta pomirja zelodcek.



Naslov: Re: Driska
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 07.11.2005 : 12:34:29
ja, ce psa pripravis, da ga spije ... ::)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , ponedeljek, 07.11.2005 : 14:05:58
ja, ce psa pripravis, da ga spije ... ::)

Ja, to je pa popolnoma res.  ;D Eno je kaj je dobro, drugo pa kaj ti uspe ;)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Rosa , ponedeljek, 07.11.2005 : 14:09:22
Namesto vode ima v posodi caj... tako ali tako pa kuzki ponavadi vec  pijejo takrat ko imajo drisko, sicer lahko pride do dehidracije.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: big guy , ponedeljek, 07.11.2005 : 14:13:41
Ja, to je pa popolnoma res.  ;D Eno je kaj je dobro, drugo pa kaj ti uspe ;)

Lahko si pomagate z injekcijo, čaj vbrizgate v injekcijo in nato počasi v gobček. Pri nas ta stvar deluje.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , ponedeljek, 07.11.2005 : 14:19:02
Moj ko zagleda injekcijo dobi hitros whippeta  ;D

LP,
Diana


Naslov: Re: Driska
Poslano od: big guy , ponedeljek, 07.11.2005 : 14:32:13
Sej našega moramo tudi izpod mize vlečt  ;D ;D ;D


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oli , sreda, 09.11.2005 : 13:53:35
Pozdravljeni,
moj 2,5 mesečni bernardinec ima drisko en dan, imamo ga 1 mesec in vedno ima trdo blato.
Driska ni vodena, temveč sluzasta.
Mi lahko kdo kaj svetuje?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Rosa , sreda, 09.11.2005 : 14:24:53
Tako je mela nasa Rosa. To ni nic takega, bolj kot ne ji devaj suho hrano, (kot sem ze prej napisala) namesto vode daj v skledo borovnicev caj, saj ni treba da vsega naenkrat spije...
ca bo res tekoce pa se malo oglja (medicinskega)...

Mozno pa je tudi, da ima kaj glist. Rosa jih je kar nekaj imela (dobijo jih od maminega mleka) in je tudi zato imela drisko. Pa sploh nismo vedeli, ceprav smo redno cistili kakce za njo. Ko pa smo ji dali Pratel je taksno veliko glisto pokakala ven, da je mene skoraj kap.
Pac zajedalci hitro rastejo in se se hitreje razmnozijejo, kar pa ni nic takega, ce redno dajes tablete proti le tem.

Ce pa bo imel drisko vec kot 3-4 dni pa le pojdi k veterinarju, ker mladicki hitreje dehidrirajo, kot pa odrasli psi.

Lp,

Alenka


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Nanook , sreda, 09.11.2005 : 14:54:41
oli, a je mogoce kaj neobicajnega pojedel?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , sreda, 09.11.2005 : 14:57:19
Ali lahko daš psu, ki ima drisko tableto proti zajedlacem? - med tem ko ima drisko...

LP,
Diana


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Rosa , sreda, 09.11.2005 : 14:58:41
Ja tudi to je mogoce kot je rekel Nanook, da mozno da je kaj takega pojedel.

Pri mladicih pa je sploh tezko, ker so tako radovedni in vse po gobcku nosijo in pojedo, se preden se orng obrnes. :P


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Rosa , sreda, 09.11.2005 : 14:59:36
Seveda mu lahko das tableto... ni nic narobe.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oli , sreda, 09.11.2005 : 15:58:01
Psiček je bil razglisten 3 tedne nazaj, glist sicer ne vidim , je pa vse možno.
Mogoče je res kaj takega pojedel, čeprav pazim. nor je na zemljo, jo kar nekaj poje-kar mu ne uspem spravit iz gobčka. Zadnjič mi je mimogrede skočil v ribnik, je tudi malo vode popil, kar ni v redu zaradi alg. Ampak čisto vsako sekudo ga ne morem imeti pod nadzorom-je živahen kot ne vem kaj. Bom mu vsekakor dala borovničke.
hvala


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Rosa , sreda, 09.11.2005 : 16:04:15
Taksen direndaj je z mladicki... ko berem tele stavke je kot da bi Roso 2 meseca nazaj opisovala... :D

Pa pazi kaksne borovnicke devas - cajcek ne kaj drugega. ;D ;)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oli , sreda, 09.11.2005 : 16:17:07
Ja , čajček , se razume.
Koliko pa je Rosa stara?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Rosa , sreda, 09.11.2005 : 17:33:14
Vceraj je dopolnila 6 mesecev.  ::)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oli , četrtek, 10.11.2005 : 09:38:17
Rosa, a se je pri 6 mesecih že kaj umirila?
Moj je prav divji, tud sekunde ni pri miru.
Driska se tudi že malo umirila, verjetno je res kaj takega požrl.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Rosa , četrtek, 10.11.2005 : 10:44:28
Rosa je nasplosno bolj mirne narave, je radovedna in se rada igra, ampak zelo poslusna.

Nas samcek (sedaj zal pokojni  :'(), pa je bil neustavljiv, meni se zdi da se ni umiril nekje do 3 leta. Velika razlika je ponavadi med samcki in samickami.

Pa se puberteta naju caka... :D


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Rosa , četrtek, 10.11.2005 : 18:07:04
Nasa pije borovnicev caj kot zmesana, tako, da ga moram ze skoraj proc jemat, ker se naceja do konca...

Pozabla sem povedat, da kadar ima vas kuza drisko, ga ne vozite na sprehode, ker mu s tem se poslabsujete stanje... seveda lahko gre ven ampak ni dobro da ga nevem-kako sprehajate.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oli , petek, 11.11.2005 : 08:23:15
Oliver  ima že čisto trdo blato.
Na sprehod pa tako in tako noče preveč, rad nori po dvorišču in se izživlja nad rožami-je rojen vrtnar, ko pa greva na sprehod, gre zelo nerad od hiše, ko pa greva proti domu, je neustavljiv.
 :)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Rosa , petek, 11.11.2005 : 09:31:43
Fino, da se je izboljsalo.

Drugace pa mladicki hitro staknejo drisko, ker tudi kisline se nimajo tako razvite. ;)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oli , sobota, 15.04.2006 : 09:02:20
Živjo,
naš 7-mesečni bernarinec Oliver je včeraj zjutraj driskal, čez dan pa ne več, danes zjutraj pa ima spet drisko, a s krvjo in sluzjo :'(. Zanima me ali naj takoj odhitimo k veterinarju, ali se prej splača poskusit še z ogljem in linexom?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: maja01 , sobota, 15.04.2006 : 09:17:33
jaz mislim, da ce je v blatu kri, da je ze fino it do veta.
m.


Naslov: Pes ima drisko
Poslano od: lillika , nedelja, 23.07.2006 : 08:41:25
Živjo!

Pred 3 dnevi smo bili na morju in opazili, da ima psička drisko. Zanima me, če je imel kdo podobne težave in kako jih je odpravil?? Kaj lahko dam psički, da mi ne bi bilo treba zaradi takšne zadeve hoditi veterinarju.

hvala

LP


Naslov: Re: Driska
Poslano od: gina1 , nedelja, 23.07.2006 : 10:14:05
Možno je, da je psička popila preveč slane vode, ali pa kaj drugega ( vročina, postana voda, stres ...). :-\
Na potovanja je fino vzet s sabo med. oglje ( dobiš v lekarni, tudi za ljudi prav pride ), ki pomaga pri prebavnih motnjah, zapira....
Pa kapsule Linex  se v takšnih primerih tudi dobro obnesejo. ;)
Je pa dobro psa, ki ima drisko kakšen dan postiti, oz mu dati "lahko" hrano, ( riž in pusto pišč. meso...) pa paziti da popije dovolj tekočine, saj lahko v nasprotnem primeru, sploh pri dolgotrajno driski organizem dehidrira.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: tanja040 , nedelja, 06.08.2006 : 09:13:29
Danes ponoči sem dežurala.Vsako uro sem ga peljala ven, ker ga je tiščalo.Prvič je bilo blato normalno potem pa sluz in blato. Ob 7h sem mu dala oglje in ko sva šla ven je najprej špricnilo potem pa tanek kakec in sem že zasledila oglje.Zdaj spi pod posteljo aja hrana ista in verjetno ni nič pojedu zunaj 99%. Zanima me zakaj kar naenkrat driska in kaj naj naredim? :-\


Naslov: Re: Driska
Poslano od: kaja , nedelja, 06.08.2006 : 09:25:54
Smo imeli mi nekaj podobnega vceraj, pa nimam pojma zakaj. Sumim le, da je mogoce nekaj narobe z naso vodo, zdajle ko so bili taksni nalivi. Vendar so jo pili trije psi, drisko pa ima le eden. ??? Psu sem dala tableto linexa in normalno vecerjo, pa je zdrzal celo noc in danes driske ni bilo vec. Upam, da boste danes tudi vi mirno spali. ;) lp


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Rosa , nedelja, 06.08.2006 : 11:02:11
Idea je kot mladicek dobila drisko, pa nismo imeli pojma zakaj (hrane nismo menjevali, nicesar takega tudi ni mogla pojest)... pri veterinarju sem ze bila cisto obupana, ko nismo vedeli zakaj.
Ona pa je ze bila cisto boga, vseskozenj je lezala, blato ji je ze delno kar uhajalo, vseskozenj se je napenjala.

Potem pa jo je dobil v roke dr. Matko in vzel vzorec blata in tako smo ugotovili, da ima veliko jajcec od glist. Meni to sploh ni slo v racun, saj sem ji vseskozenj devala Pratel (in to prav to tisti tabeli, ki jo vsepovsod dobis) - pa se je izkazalo, da le-ta ni deloval kot bi moral.
Zdaj uporabljam vsa druga sredstva proti zajedalcem in (moram potrkat), se nismo imeli problemov!

Drugace pa ne delajte tega, da psu, ki ima drisko daste jesti. Zelodcek je razdrazen in stvar ne bo nic boljsa. Najbolje ga je en dan postiti, potem pa skuhat riz (samo na vodi in ga zelo dobro prekuhat, tako da dobite taksno rizevo sluz), mogoce zraven kaksno pusto govedino, ali pusto piscancje meso... samo ne sme biti mastno. Ko se prebava uredi, pa postopoma nazaj na brikete.



Naslov: Re: Driska
Poslano od: tanja040 , nedelja, 06.08.2006 : 11:25:26
Pred enim mesecom sem dobila antibiotik efloran, ker je kakal sluz, občasno.Blato je do danes bilo super trdo.Jutri bom poklicala na veterino,če ne bo bolje, čudi pa me, ker ko greva ven je normalen, voha, repek ima dvignjen, ko pa domov prideva pa se uleže in se za nič ne zmeni.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: kaja , nedelja, 06.08.2006 : 11:54:01
Pes mora jesti, ker dobiva zdravila in ga je nemogoce postiti. lp


Naslov: Re: Driska
Poslano od: tanja040 , nedelja, 06.08.2006 : 12:55:35
Skuhala sem mu riž in piščanca in mu bom dala za jest.Zdaj sva šla že dvakrat ven pa ni nič kakal a je mogoče da je oglje že prijelo.
No pa vodo sem mu prekuhala mogoče je pa res kriva voda in to fašejo kužki ki so bolj občutljivi.
Jaz upam da se bo hitro normaliziralo ker sva tako al tako skoz na veterini.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: mrrrcina , ponedeljek, 01.10.2007 : 11:45:56
A je možno da pes driska zaradi preveč fizične aktivnosti?Naš tamali (kmalu bo eno leto star)je bil včeraj popoldne na najdaljšem sprehodu v svojem življenju dosedaj (po moje, lahko se motim) in še po sprehodu ni imel mira dokler nisem šla spat (ker je moja senca in če se jaz premikam se mora tudi on) danes pa mu hrana ne diši glih najbolj in driskal je.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: takoda , ponedeljek, 01.10.2007 : 12:51:11
Ja mrrrcina, to je čisto običajno. Tudi moj na sprehodu najprej base dela, po kakšni uri dirkanja pa teče od njega. Ampak to je normalno, tiste ostale driske pa pridejo od kdo ve česa. Včasih hrana, voda, ali pa kar tako. Jaz mu dam Linex, dieto z rižem in piščancem in je tik-tak v redu.
lp


Naslov: Re: Driska
Poslano od: mrrrcina , torek, 02.10.2007 : 10:18:58
Točno to je blo, zvečer je jedel ko velik. Danes zjutraj pa je z mize sedvič z ogrsko sunil, ;D samo hrbet smo mu pokazali za moment, torej je zdrav. ;)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: takoda , ponedeljek, 08.10.2007 : 17:31:08
 ;D ;D si je kar sam postregel, a? Ah te naše barabinske zverke. Ne bi bilo dolgčas brez njih in njihovih lumparij?
Uživajte pa četudi ob ukradenih sendvičih.
lp


Naslov: Re: Driska
Poslano od: barbara007 , torek, 04.12.2007 : 15:00:28
Ojla, naj še jaz dodam svojo težavo. Moj pes ima drisko in sicer enkrat je včasih bolj mehki, včasih pa čisto tekoče. To se dogaja že dva dni. Je krivo da je pojel kakšno rastlino, so krivi briketi, konzerve?
Prosim za nasvet.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: lovethor , torek, 04.12.2007 : 15:18:49
Pojdi no k veterinarju. Mogoče ni nič, mogoče pa je kaj.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: venera , torek, 11.03.2008 : 12:15:16
Zdravo, tudi jaz imam težavo. Moja psica ima večkrat drisko, ki običajno traja samo en dan. Poleg briketov običajno dobi zraven še kakšen košček mesa, riž, makarone, štruklje,...karkoli ostane od kosila samo da je boljši okus drugače sploh noče jesti briketov, saj vem preveč smo jo razvadili. Že dalj časa pa poskušam ugotoviti kaj ji ne ustreza, da potem dobi drisko pa mi ne uspe, ker enkrat dobi drisko po makaronih drugič ne :D. Je možno, da je alergična na kakšno sestavino v hrani? Zamenjala sem tudi že brikete pa je še vedno isto.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Dani , torek, 11.03.2008 : 12:24:52
Ce ne morete ugotoviti vzroka za driske, je dobro, da imate doma vedno Darm gel (Canina), ki zelo hitro obnovi crevesno floro.
Mogoce ji pa tisti dodatki ne denejo dobro, probajte nekaj casa brez njih.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Miss Teja. , torek, 11.03.2008 : 14:15:38
Probajte biti nekaj časa samo na briketih. Tudi naš je imel podobne probleme(samo, da je imel drisko od briketov, ki se mu niso prilegali). Če res ne je briketkov samih, potem jih dajte npr. malo povaljati v mesu ali čim podobnim, da dobijo vonj.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: venera , torek, 11.03.2008 : 15:03:12
Sem tudi že jaz razmišljala, da bi ji ukinila dodatke. Potem pa nastane nov problem, ker noče jesti samih briketov, ravno zato sem ji dajala dodatke, ker je zelo neješča.
Kje pa se da dobiti Darm gel?
Lp


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Dani , torek, 11.03.2008 : 18:55:03
Saj dodatki lahko, ampak zelo previdno. Ne dajat tistega, kar vam ostane od kosila. Mogoce je prevec zacinjeno, preslano ali pa je tam nekaj, kar pac sprozi negativen odziv prebavnega trakta. Lahko ji med brikete primesate malo vsebine iz kakovostne konzerve za pse, dodate nekaj zlic mlacne vode, dobro premesate in ji ponudite.
Ne vem, kje vse Darm gel prodajajo po Sloveniji, sigurno pa ga dobis v nasi trgovini Gali&Nika na Linhartovi 66 v Ljubljani (http://www.gali.si). Ce nisi iz Ljubljane, ga posljemo po posti. Dobi se ga tudi pri nekaterih veterinarjih.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: pokica , torek, 11.03.2008 : 20:48:22
Tudi mi smo uporabljali Darm gel in je bil učinkovit, čeprav psička ni imela driske, le blato je imela bolj mehko kot ponavadi, nekaj dni zapored. Na navodilih piše, da se jemlje 12 dni. Nam je pomagal že po prvem dnevu uporabe. Mogoče je bilo zgolj naključje uglavnem hitro se je popravilo vse skupaj. Sicer smo ga kupili v eni drugi trgovini v Lj., kjer sem ga kupila bolj po naključju.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: vis in nox , torek, 13.05.2008 : 08:30:50
Prosim za nasvet! Psička ima zelo mehko blato, kaka pa na dva dni. Zdravili smo drisko, vendar nam ne uspe, da bi bilo blato bolj čvrsto. K veterinarju je ne bi več vozila, ker smo ravno zaključili z antibiotiki, pa ni bistveno pomagalo. Jedla je tudi Darm gel in tablete ter gel za urejanje prebave, ki jih je predpisal veterinar, pa nič. Ima tudi vetrove.

Dala bi ji še kakšno stvar za urejanje črevesne flore, pa ne vem, kaj bi to bilo. Drugače je v redu, driska pa se je začela takoj, ko je prišel iz bolnice drugi kuža (je že mislila, da bo edinka), zato predvidevam, da je psihičnega izvora. Je Belcando brikete, pa hrenovke v katere dajemo zdravila, nič drugega, pa še to zelo zelo malo, zato tudi kakanje na dva dni.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Uma , torek, 13.05.2008 : 09:16:34
Zamenjajte brikete, dajajte ji čisto majhne obroke hrane po večkrat na dan in bi moralo bit boljše. Če se psička sicer dobro počuti jaz ne bi delala prevelike panike iz tega. Če pa je stvar bolj psihične narave kot ne, potem pa je najbolje njena prizadevanja sploh ignorirat.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , torek, 13.05.2008 : 09:40:43
Kupite RC Intestinal brikete. Naš jih je imel po operaciji, ko je moralo biti blato ravno "ta pravo" in so super. Kadarkoli ima kakšne težave, ga dam na RC Intestinal in se prebava uredi.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: vis in nox , torek, 13.05.2008 : 10:00:38
Hvala obema, bom upoštevala oboje!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , torek, 13.05.2008 : 10:04:24
Btw imaš tudi RC Intestinal konzervice, če jih raje je.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: vis in nox , torek, 13.05.2008 : 10:21:41
Btw, briketov sploh ne mara, konzervo pa kar pogoltne. Že tako jemo brikete na način: enega za mamico, pa še enega za..... Sploh tole prehranjevanje ni v redu. Bom morala zbrati voljo in preiti na sistem 24 ur/hočeš-nočeš. Razvajena do amena glede hrane. Ampak bi prej vseeno rada uredila prebavo.

Hvala še enkrat. Predvsem ne smem komplicirati, samo da vem, da nudim najboljše zanjo, potem pa čakam, da ji bo jasno!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , torek, 13.05.2008 : 10:27:23

Hvala še enkrat. Predvsem ne smem komplicirati, samo da vem, da nudim najboljše zanjo, potem pa čakam, da ji bo jasno!

Vsi smo isti. ;D


Naslov: Re: Driska
Poslano od: vis in nox , torek, 13.05.2008 : 11:23:27
Še tole prosim: kje v Lj lahko kupim RC Intestinal (iščem, pa ne najdem).

Hvala!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , torek, 13.05.2008 : 11:28:45
Dobi se samo pri veterinarjih ;) Zaninovič vem, da ima.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Uma , torek, 13.05.2008 : 11:57:41
Ne vem no, ampak jaz nisem ravno pristaš teh "posebnih" briketov, če niso res potrebni iz zdravstvenih razlogov in mislim da po tem kar je vis in nox napisala to ni potrebno. Kupi klasične brikete in ne pusti se od psa izsiljevat, jaz sem to delala dolgo časa pri najstarejši psici, pa je postajalo samo še slabše. Dokler se mi ni začelo j*** koliko bo pojedla in sem si rekla, bo že jedla ko bo lačna, takrat se je stvar uredila. SIcer je še danes med bolj suhimi, ampak stvar se je normalizirala.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , torek, 13.05.2008 : 12:10:48
Ne vem no, očitno briketov ne poznaš... lahko jih je vsak pes, brez skrbi, in če ji bo lepo uredilo prehrano bo super. Glede na to, da gre pes na blato 1x na dva dni, paše takrat je premehko, lahko komot porba z to hrano, predno se ji začne j**** kot praviš. Vsaj jaz bi tako naredila, odločila se bo pa sama.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Uma , torek, 13.05.2008 : 12:17:39
Od kod pa ti veš, da jih jaz ne poznam? Rekla sem samoda nisem njihov pristaš, ker mislim da so velikokrat popolnoma brez potrebe in da se velikokrat pri hrani veliko preveč komplicirala. Pri svoji najstarejši psici sem poskusila vse kar na tem svetu obstaja, da bi jo prepričala, da nekaj poje, da se uredi prehrana itd. in se je na koncu izkazalo, da je najučinkovitejše, da se za to nehaš sikirat in psa enostavno pustiš. Sploh če je drugače zdrav, ne govorim o tistih, ki imajo kakšne druge težave še zraven. Tudi nisem rekla, da jih ne sme probat, ampak samo povedala svoje mnenje o njih.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , torek, 13.05.2008 : 12:26:20
Od kod pa ti veš, da jih jaz ne poznam? 

Sori, bralo se je tako. :)

Glej, vsak pogrunta pri svojem psu, kaj mu paše in kaj ne in posledično ve, kakšno obnašanje je normalno in kakšno ne. Prebrala je tvoj nasvet, moj nasvet, odločila se bo pa sama. Jaz še vseeno mislim, da naj najprej uredi prebavo psu, potem pa se gre razna ugibanja in "eksperimentiranja".  :)



Naslov: Re: Driska
Poslano od: vis in nox , ponedeljek, 19.05.2008 : 10:44:21
Samo tako, za info: RC Intestinal konzerve jemo od torka (in nič drugega zraven, nobenega priboljška), pa nič bolje, razen, da gremo vsak dan 1 do 2 x na blato, ki pa je še vedno zelo mehko. So ji pa te konzerve zelo všeč, ampak je to kar strošek, ker poje 2 na dan. Tako da bom kar počasi začela dodajati navadne brikete in ukinjati te konzerve, saj sicer je popolnoma zdrava!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , ponedeljek, 19.05.2008 : 13:58:57
S čim jo pa sicer hraniš?



Naslov: Re: Driska
Poslano od: vis in nox , ponedeljek, 19.05.2008 : 14:31:04
Belcando briketi in konzerve, pa če kaj malega nafehta, pa priboljški, pa kljub vsemu ji uspe še kaj s ceste pobrati, vendar je zelo nagnjena k driski, tako da so samo ti briketi zagotavljali res trdo blato. Sem ji včasih doma dala kuhanega piščanca pa malo kuhane zelenjave, pa je bila kak dan kar driska. Problem je bil predvsem v tem, da briketov ne mara.

Mislim, da je psihičnega izvora, ker je zelo nežna in občutljiva ....


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Lexy , četrtek, 06.11.2008 : 14:58:48
A mi lahko kera pove, koliko oglja smeš dati psu pri driski...?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Vixen , četrtek, 06.11.2008 : 19:10:20
V bistvu poljubno veliko, ker se oglje ne absorbira - nase veže toksine, potem se pa izloči z blatom (ki je zato črno).  :)

Lp, 5ra


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Lexy , četrtek, 06.11.2008 : 21:15:39
Hvala, mi je vet svetoval, da ji lahko dam tudi preventivno pravi čaj borovnic ali ruski čaj....in jo postim (brez hrane) dan ali dva in nato dietno hrano (ki jo imamo že tudi v normalnem rednem obroku RC Sensitivity control)...če ne neha potem na veterino...

Zaenkrat sem ji dala že oglje, pa tudi čaj (ki ga bolj slabo pije) in kaže na boljše...



Naslov: Re: Driska
Poslano od: Vixen , četrtek, 06.11.2008 : 21:17:42
Jaz ruskega čaja ne dajem, ker vsebuje tein (=kofein, v bistvu). Čaj iz suhih borovnic bi pa sigurno pomagal in ne more škodit. :)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Lexy , četrtek, 06.11.2008 : 22:13:46
Saj ruskega v trgovini tudi našla nisem, sem pa kupila čaj iz suhih borovnic in sem ga naredila in ji vbistvu bolj vsiljujem po malem da ga spije vsaj nekaj ;)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: nezzek , četrtek, 06.11.2008 : 22:37:33
Jaz sem tudi Belli dala čaj iz suhih borovnic, pa je bila potem ok.
Drugače je pa ruski zelo dober, vsaj meni pomaga, res pa je, da je premočen za pse, kot je Vixen napisala..


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Lexy , petek, 07.11.2008 : 15:04:08
Je pomagalo in je danes normalno kakala samo ne vem če je pametno, da ji dam za jesti zjutraj ji nismo dali ničesar...


Naslov: driska ponoči
Poslano od: binci , sreda, 06.05.2009 : 20:45:57
Pozdravljeni.
Imam 4 mesece starega shitzuja, ki je čez dan zelo živahen, igriv...ponoči pa dobi drisko. vstajamo vsake dve uri in nakoncu priteče samo še tekočina ki zelo smrdi. To traja sedaj že 3 noči. Čez dan kuži sploh ne kaka.Okoli 1 ponoči se pa potem začne in do 7 zjutraj. Danes sem mu dala kuhanega piščanca in riž pa bomo videli če bo kaj bolje,če ne zjutraj takoj k veterinarju.Ali ima še kdo podobne težave in kaj se v tem primeru stori.Prosim pomagajte ker sem čisto paranojična :'(


Naslov: Re: driska ponoči
Poslano od: Kalsang , sreda, 06.05.2009 : 20:47:12
Takoj k veterinarju! Pri mladičku so takšne driske zelo nevarne. Predolgo že traja.


Naslov: Re: driska ponoči
Poslano od: Mel , sreda, 06.05.2009 : 20:48:34
Se strinjam - takoj k veterinarju. Sploh, ker gre za mladiča.


Naslov: Re: driska ponoči
Poslano od: Pepsi , sreda, 06.05.2009 : 22:07:01
Ja, pri mladiču res nimaš kaj čakat. Čimprej k veterinarju!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: ika , petek, 08.05.2009 : 06:25:32
Evo, pa še mene nekaj zanima. Ali je možno da pes enostavno ne prenese trave?
Naš pogosto dobi drisko, sem mislila da je kuhana hrana kriva, ki sem mu jo občasno dajala, pa smo jo čisto ukinila. Sedaj je Orijen brikete. Blato je drugače normalno, ampak na nekaj dni ponoči faše drisko.
Enako kot danes. Nikoli še nisem zasledila, da bi karkoli sumljivega pojedel zunaj, tudi včeraj ne, le travo.
Tako da sklepam, da jo dobi zaradi tega. Ponavadi traja ta driska čez cel dan, na začetku pogosto, potem vedno redkeje, tisti dan se strada, potem pa spet vse normalno.
Ni pa nikakor prijetno ne za njega, ker če se to ponoči zgodi vsaj opravi v boxu in potem sploh ne upa iz njega, je pa potem cel umazan in tudi čez dan ga moram potem po vsaki potrebi umivat, ker ima dolgo dlako.
Kako naj ukrepam, v bistvu, saj me uboga ko rečem fuj in potem ne je, a ga kasneje spet prime.In potem se cel čas zunaj samo ˝fuj˝ derem.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: pudelj , petek, 08.05.2009 : 06:59:35
Tudi Kaja dobi drisko od trave. Travo pa je takrat, ko ima kislino. Ponavadi traja en dan. Zraven včasih se izbruha slino.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: ika , petek, 08.05.2009 : 07:03:20
Potem je to, to. In bomo mogli pazit. Ker še 1 teden ni minil, ko jo je dobil nazadnje in mi res ni do tega da sem nam pojavlja na vsake 3-4 dni.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: pudelj , petek, 08.05.2009 : 07:23:09
Tudi pri nas se je nekaj časa pogosto ponavljalo. Potem pa je veterinarka predpisala ranital (tekočina) in ko vidim, da ima Kaja težave, dobi v gobček ranital po injekciji.



Naslov: Re: Driska
Poslano od: Vixen , petek, 08.05.2009 : 15:24:40
ika, jaz bi rekla, da je ravno obratno - ne da ima pes drisko, ker je travo, ampak da je travo, ker ima prebavne težave.
Psi namreč takrat, ko jih matra kaj v prebavnem traktu jedo travo, ki olajša bruhanje in/ali drisko in s tem izločanje nezaželenih zadev iz prebavil. Vzrok driske in s tem tudi vzrok jedenja trave bi torej iskala drugje.

Mi smo pa tudi fasali tisti prebavni virus, ki ste ga nekateri omenjali tukaj na forumu. Najprej je drisko dobil Timi, brez vseh drugih znakov (živahen, ješč,...). Z Linexom smo jo nekaj časa "držali nazaj", po prb. enem tednu smo z Linexom nehali in je OK (trkam na les). No, danes pa smo ugotovili, da imata drisko oba mačka...  :-\ Drugih znakov ni, enako kot pri Timiju. Ravnokar sem jima po briketih stresla vsebino ene Linex kapsule in na srečo ju ne moti, tako da upam, da bo šlo tudi hitro na bolje.  :)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: ika , petek, 08.05.2009 : 15:32:37
Samo resno ne vem kaj bi potem to bilo. Če smo izločili vso drugo hrano in dobiva samo brikete.Zunaj ga pa še nisem niti enkrat videla da bi jedel kaj drugega kot travo.In ga mam zadnje čase nonstop na očeh. Res ne vem več...


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , petek, 08.05.2009 : 15:52:43


Mi smo pa tudi fasali tisti prebavni virus, ki ste ga nekateri omenjali tukaj na forumu. Najprej je drisko dobil Timi, brez vseh drugih znakov (živahen, ješč,...). Z Linexom smo jo nekaj časa "držali nazaj", po prb. enem tednu smo z Linexom nehali in je OK (trkam na les). No, danes pa smo ugotovili, da imata drisko oba mačka... :-\ Drugih znakov ni, enako kot pri Timiju. Ravnokar sem jima po briketih stresla vsebino ene Linex kapsule in na srečo ju ne moti, tako da upam, da bo šlo tudi hitro na bolje. :)

Vixen, pri nas je enako. :-\ Za kakšen virus gre, nisem nič zasledila?

Moj je normalno ješč in živahen, samo zjutraj ima drisko. Zdaj je na piščancu in razkuhanem rižu + Linex mu dajem (danes drugič) in upam, da bo bolje.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Vixen , petek, 08.05.2009 : 16:03:49
Ja, Timi je tudi 3 dni riž in kuhanega piščanca jedel. Je bil čisto srečen. ;)
Ne spomnim se v kateri temi, ampak nekdo je tukaj na forumu omenjal nek virus, ki naj bi povzročal drisko. Mislim da je Yo imela drisko pri vseh - psih in mačkih - naenkrat.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Mel , petek, 08.05.2009 : 16:05:21
Bom malo pobrskala :) No, saj Ori se tudi ne pritožuje nad piščancem ;), zdaj sem mu pa še prežganko zraven naredila.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Yo , petek, 08.05.2009 : 17:51:23
Jp, moji so imeli drisko. Najprej Layla, potem Habibi, potem vsi skupaj, potem spet Habibi. Pa pri Tečki se je tudi pojavila oz. pri njeni Thebi seveda.
Samo naši so driskali kot nori kakšen dan in pol, potem je bilo pa v redu - pri vseh enako.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Samoyed lover , torek, 26.05.2009 : 14:47:13
Vzriki za drisko so lahko tudi tile:

-nepravilna prehrana
-prehitro menjavanje hrane
-zastrupitev
-morda je pes zaužil,kaj neprimernega
-stres
-strah

Pa še kaj.  Ko je imela drisko moja Samojedka Nala, smo ji kupili dietno hrano Hill´s in Evkanubo in ji je zelo pomagala. Sedaj že pol leta nimam več nobenih problemov(če ne kje več).


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Zaposlena , četrtek, 09.07.2009 : 07:35:35
Pri nas pa je zadeva sledeča: naš Jaka je star 2 meseca, do zdaj sem ga hranila z briketi Trainer (zajec in riž), ki jih je z veseljem  :D jedel in blato je bilo čisto normalno.
Ker pa sem želela, da Jaka ne bi postal izbirčnež in da bi jedel vse vrste briket, smo mu kupili zdaj Hillsove s piščancem, ki sem jih zmešala s prejšnjimi, da ne bi bila prehuda sprememba.
Ampak, glej ga zlomka.....Jaka ima drisko :-[, briketi mu kar naenkrat ne "dišijo" več, čeprav sem slišala, da naj bi bili Hillsovi dokaj dobri in kvalitetni.
Ali naj mu ponovno ponudim Trainer-ja ali vztrajam pri Hillsu? Se bo mogoče blato uredilo po nekaj dnevih? Driska traja 2 dni, 2-3x na dan.
Vsakega nasveta bom vesela.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: branka , četrtek, 09.07.2009 : 07:55:08
Enako je imel moj Bučko drisko po Hillsu  :-\ pa smo zamenjali, in sedaj kupujemo Regal, po katerem ima super kompaktne in lepe kakce  8) Jaz bi zamenjala hrano, oz. šla nazaj na Trainer  :)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Zaposlena , četrtek, 09.07.2009 : 08:02:09
Aha........hvala branka.
Jaz sem sicer imela dober namen ponuditi mu le najboljše, pa sem očitno "mimo brcnila".


Naslov: Re: Driska
Poslano od: branka , četrtek, 09.07.2009 : 08:08:56
Tudi jaz, hotela sem po priporočilu kupovati najboljše zanj, pa to ni bilo. Je pa od psa do psa odvisno, katera znamka briket mu paše, to sem že ugotovila. Ravno Hills so mi predlagali veterinarji, in ostali, ki se spoznajo na hrano, za Regal, katerega sedaj kupujem imam pa same dobre besede. Mogoče jih pa kdo ravno za Regal nima...ne vem.  :-\ Čisto je odvisno od psa do psa.   :)

Želim tvojemu psu, da se mu prebava čimprej poštima, ker moj je driskal tri dni skupaj, je bilo grozno za gledat in poslušat. Sem ga celo k veterinarju peljala, da ni kaj narobe z njim, pa je rekel, da to ni bolezenska driska, ampak da je sigurno nekaj na hrani, in naj jo zamenjam. Pa sem se odločila za Regal. In prav sem se odločila.  :)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Jana , četrtek, 09.07.2009 : 08:32:05
A bi lahko nehali tukaj o vrstah hrane? Za taksno debato imata na voljo ustreznejso rubriko. In vsaka hrana ni za vsakega psa, zato nehajte ze enkrat priporocati vse zivo, kar fotrate svojim. Za vse, kar nastevate, lahko jaz recem, da je totalni shit. Pa mislite, da je res? Ali pa morda samo mojim psicam ne pase?

Driska se lahko pojavi zaradi menjavanja hrane, lahko pa zaradi celega kupa drugih vzrokov. Je pes razglisten?
Pri tako mladem psu ne razumem predvsem tega, da se ze eksperimentira, kot da je poskusni zajec. Hm, koliko casa pa je sploh trajalo hranjenje s hrano, ki se jo je zelelo zamenjati? "Do sedaj ..." - en dan, dva dni ...? Saj pes menda ni ze en mesec pri vas?
Nima veze, in me odgovori dejansko ne zanimajo.

Upam, da bo pes ze danes prenehal driskati, sicer se lahko zgodi, da bo potreben obisk veterinarja. Dehidracija se lahko zgodi zelo hitro, posebej pri tako mladem psu in driski.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Zaposlena , četrtek, 09.07.2009 : 08:42:47
Se iskreno opravičujem, ker sem omenjala vrsto hrane v rubriki, ki temu ni namenjena.
Želela sem le še kakšno mnenje in nasvet o spremembi hrane.
Jaka je pri meni 10 dni in ker so šli briketi "proti koncu", sem jih želela postopoma zamenjati.
Seveda je pa kuža razglisten, cepljen proti kužnim boleznim, živahen, igriv-včasih tudi nagajiv.
Hvala gospa Jana, za želje da se driska čimprej neha....tudi jaz si to želim.
Pa brez zamere še enkrat-v bodoče bom bolj pazljivo izbirala svoje besede.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Jana , četrtek, 09.07.2009 : 09:09:01
Zaposlena, me veseli, da je za psa poskrbljeno, vseeno je pa dejstvo, da je odsel veliko prekmalu iz legla in obicajno je za mlade psicke potrebno slediti vzrediteljevim nasvetom. Seveda, ce je pes kupljen pri odgovornem vzreditelju in ce se odgovorno obnasamo tudi sami. Dvom o tem vsekakor povzroca tako zgodnji prevzem psa, saj je bil najbrz takrat star komaj dober mesec in pol. Kdo da in kdo vzame iz legla tako mladega pudlja? Ne vem in ne zelim vedeti.

Treba se je zavedati, da z dvomesecnim psom vsekakor ni za eksperimentirati s hrano. Prvi pogoj je, da je dobro in ustrezno hranjen v leglu, potem z istim nadaljujemo doma. Ze vzreditelj mora ugotoviti, katera hrana kateremu psu ustreza, torej se ne moremo zmotiti, ce ga hranimo z isto vrsto hrane se naprej. Tako tudi v primeru driske ali drugih tezav lazje ugotovimo vzroke, ce je hrana ista. V tvojem primeru pa ste menjali hrano in ga cepili (morda se kaj) in zdaj ima pes drisko. Hm ... lahko je hrana, lahko je cepivo, lahko je pa kaj povsem tretjega.

Dejstvo je, da je treba v primeru driske pri tako mladem psu po pameti oceniti, ali je potrebno posredovanje veterinarja, ali se zadeve urejajo same. Ce gre samo za menjavo hrane in se po prehodu nazaj na prejsnjo hrano zacne prebava spet urejati, potem je tezava verjetno res zaradi hrane in bo pes kmalu v redu. Ce ne, in se driska nadaljuje, pes oslabi in ni vec zivahen, kot bi moral biti, je najbrz potreben obisk veterinarja. Vsak pa mora sam preceniti po psu in svojem ravnanju, kdaj je to nujno potrebno. Ce je pes reagiral na spremembo, bo tudi v bodoce treba paziti pri menjavi vrste hrane. Vsekakor pa ni priporocljivo eksperimentirati s tako mladim psom.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: branka , četrtek, 09.07.2009 : 09:21:54
A potem se lahko tukaj samo o driski pogovarjamo, o vzrokih pa ne...? OK...


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Zaposlena , četrtek, 09.07.2009 : 10:01:40
Jana, zahvaljujem se Vam za tako izčrpen odgovor.....zopet sem izvedela par novih stvari. Saj se vendar celo življenje učimo, kajne? ;)
Naj povem tudi, da sem pred prihodom našega "novega člana" (beri Jaka) prebrala ogromno napisanega o psih, njihovi vzgoji, zdravju itd......pa tudi nisem "začetnica" kar se psov tiče, saj sem psa že imela v otroških letih.
Le za info - moj kuža je bil star 8 tednov, ko sem ga vzela iz legla....po pravilniku se ga pred dopolnjenim 8 tednom ne sme vzeti materi.
Res bi morda bilo bolje, če bi ostal pri mami še kak teden več, ampak sem ravno v tistem času imela par prostih dni v službi in se mi je zdelo dobro, da prvih par dni navežemo s psičkom stik in se dodobra spoznamo.
Jaka je iz domačega legla, preden sem ga vzela, sem ga šla tudi pogledat in se odločila med štirimi kepicami zanj - prvi je zlezel mojemu sinu v naročje in ni želel več drugam. :)
Gospa svojo psičko-Jakovo mamo-in posledično tudi mladičke hrani z briketi Pedigree  :-[(sorry, ampak vrsto briket sem napisala le zato, da boste razumeli, zakaj sem mu jaz takoj ob prihodu v novi dom le-te zamenjala).
V njen način hranjenja se nisem želela vmešavati, lahko pa sedaj, ko je Jaka pri meni, naredim vse da bo kuža zrasel v zdravega psa.
In ker je imel drisko 2 dni po prihodu v novi dom- zaradi spremembe hrane- in ker se je zdaj zgodilo isto, res mislim in upam, da je vzrok le v hrani.

Lep pozdrav.
Rebeka


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Jana , četrtek, 09.07.2009 : 10:17:37
Branka, debata o tem, katera hrana je "najboljsa" in katera "nekoliko manj", ne spada sem. Prav tako ne "nasveti" veterinarjev, ki glede hrane po pravilu priporocajo tisto, ki jo sami prodajajo in ravno Hills se da (najbrz ne po naklucju) dobiti na vsaki veterini, pa s tem se ni receno, da bo tocno temu psu pasal in bo zanj najboljsi. Razen veterinarskih dietnih hran.
Vzrok za drisko je menjava hrane in ne vrsta briketov. In, ko bomo osvojili dejstvo, da dva psa nista enaka in ne sprejemata enako iste vrste hrane, bomo sli malo naprej in nehali priporocati to in ono kar povprek. Ne velja samo za hrano. Za drisko je lahko poleg menjave hrane se milijon drugih razlogov.

Zaposlena, pises, da je tvoj Jaka star dva meseca, v drugih temah je ze nekaj dni, kar si pisala o cepljenjih, tukaj o tem, da ima pes ze dva dni drisko, ker si mu menjala hrano. Komentiram tisto, kar napises in ne tisto, kar mislis. Torej, pes je pri dveh mesecih star cca 8 tednov in ce odstejem cas tvojih pisanj tukaj, je bil star pri odvzemu ... Nima veze. Ti ves, kje si kupila psa in kako ravnas z njim, mi pa pisemo na tisto, kar nam napises. Se pa strinjam, da je bolje hraniti psa z vsem drugim, kot s Pedigrejem. V to, da psa ni za kupiti tam, kjer mladice fotrajo s tem, se pac tukaj ne bom vtikala.

Srecno s psom in opazuj, kaj se dogaja s prebavo. Upam, da bo tvoj trud popravil tisto, kar je bilo storjenih napak v leglu in se driske ne bodo ponavljale.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: branka , četrtek, 09.07.2009 : 11:31:42
Ja, Jana razumem, saj to sem ravno napisala, da je od psa do psa različno...čisto odvisno. Ja, je res da je težko svetovati, oz. se skoraj ne da.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Zaposlena , petek, 10.07.2009 : 07:41:34
Juhuhu, včeraj so že ble klobasice :D :D. Je blo pravo veselje, ko smo jih videli.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Dada73 , ponedeljek, 30.11.2009 : 11:53:29
Pozdravljeni, rada bi mnenje ali pa tudi kakšen nasvet
Doma imamo skoraj že 9 mesecev starega mešančka(9,5kg)), ki ima drisko. Prvič jo je dobil pred 1 tednom in to 1x , pol je bilo 2 dni vredu in nato zopet 1x na dan driska, pa zopet 2 dni vredu in zopet 1x na dan driska, pa en dan vredu in zopet 1x na dan driska-to je bilo včeraj, danes je kakal, sicer je bilo bolj mehko ampak ni driska. Moram povedat še to, da je včeraj popoldan, ko je ležal in dremuckal se je polulal, prav tako pa ponoči oz danes navse zgodaj zjutraj v spanju. Hranimo ga s Hills za pappye, vseskozi je ješč in aktiven in živahen. Ko je imel drisko smo mu kuhali riž in piščanca, ter dobil je tudi probiotični jogurt. Ker zelo rad pobira smeti, smo skozi pazili, da ne bi kaj požrl zunaj.
Kaj je imel kdo že takšne težave?
Gremo pa tudi danes k veterinarju na pregled, ampak izkušnje in mnenja pa so tudi dobrodošladada73
 
Prispevkov: 9
Pridružen: Sr maj 13, 2009 1:18 pm
Zasebno sporočiloNa vrh


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Lexy , ponedeljek, 30.11.2009 : 12:56:26
Dada težko rečem od česa pride vse skupaj, pri psih je zelo različno...mi smo pri naši sklenili z govejimi/bikovimi palicami in ugotovili, da ima po njih drisko in še po Advantixu, ter določeni vrsti briketov npr. Nutro Choice. Lahko, da psičku ne paše hrana, ki mu jo daješ, lahko tiči vzrok drugje-kot pobiranje odpadkov s tal, samo v tem primeru bi naša bruhala.

Tako, da res se obrni na veta ;)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Dada73 , ponedeljek, 30.11.2009 : 15:23:21
Smo od veta, dobil pasto Vebac in tablete Zantel-opazovanje, dieta-če ne bo bolje pa nazaj


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Notja , ponedeljek, 30.11.2009 : 18:24:38
Dada, pri nas se je točno tako začelo...in trajalo ZELO dolgo, kljub temu, da sem naši punci redno na tri mesece dajala Zantel ( torej niso bili krivi notranji zajedalci) , bolh ni imela nikoli ( redno Frontline) , driska pa točno tako, kot jo opisuješ. Zadnji vet (obiskala sem jih kar nekaj) mi je dal idejo, ki se je obnesla. Poskusi menjati vrsto mesa v hrani. Piščanec in riž sta bila pri moji punci pravo "odvajalo". Zdaj sva na ovčjem mesu in je že dva meseca vse OK. Lep pozdrav in srečno !


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Notja , petek, 09.04.2010 : 05:42:38
Da malo osvežim tole temo. V januarju se je težava z drisko ponovila, po nasvetu veterinarja smo zdaj na z/d... pa se kljub temu še vedno občasno pojavi "mehki kakec", obdan s sluzjo. Skoraj prepričana sem, da nisem edina, ki se sooča s podobnimi težavami.
Zdaj pa vprašanje: čisto po lastni intuiciji sem začela psički dajat probiotične kapljice ( sicer namenjene otrokom). Naš vet zanje še ni slišal, torej mi ni mogel dat nobenega mnenja. Rekel je le, da po antibiotikih svetuje probiotični jogurt, ki ga pa naši punci ne upam dat.
Lep pozdrav vsem "sračkam"  ;D


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oaza88 , petek, 09.04.2010 : 05:56:43
tole sicer počnem pri mačkah, ampak "sranje je sranje", če malo karikiram, ane... ;)

Ja, malce probiotičnega jogurta, pa noter zamešam vsebino kapsule Linex Forte (za ljudi, prosti driski in napenjanju, dobi se v lekarni). In po potrebi še par večerov zapored po 2 ml močnega čaja iz suhih borovnic. Imam kar v zamrzovalniku pripravljene zmrznjene kockice in po potrebi po 1 odmrznem - no za psa bi morala pač malo večjo količinco, dam pa kar po brizgi, ker tega valda noben ne pije prostovoljno.
To pride seveda v poštev pri zmerni driski oz. premehkem blatu - če je huje, pa vsekakor k vetu.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Notja , petek, 09.04.2010 : 06:04:11
Oaza, hvala za odgovor, vse kar si naštela ( razen borovnic, ki jih ne spravimo dol), smo že dali skozi. Tudi živalsko oglje, ki se je izkazalo kot učinkovito, kadar ni bilo prehudo. Se tvoji mačkoni kaj drugače obnašajo, kadar ga sračkajo? Moja frajla je normalno živahna in navihana, le hrane se izogne na daleč , se pa spremeni v zajca in pase travo. Lep dan želim!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: oaza88 , petek, 09.04.2010 : 06:40:57
moji se normalno obnašajo tudi ob mehkejših kakecih, imam celo enega, ki mi še nikoli ni pridelal klobase. No ampak je treba vedet, da ni to res huda driska, ampak pač mehkejši kakeci, polpetki.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: sanco1a , petek, 09.04.2010 : 16:20:45
Pes je travo zaradi preobilice kisline, ki se pojavi ob prebavnih težavah, zelo pomaga Ranital približno pol ure pred  vsako jedjo (za malo psičko dovolj 1/5 tablete). Običajno slišiš tudi hudo kruljenje.
pri driskah, če niso premočne, se pri nas odlično obnese kombinacija Vebac paste ali Linexa hkrati z  Tree Barks Powder od Dorwesta.
Notja, če je veterinar predpisal z/d (ima moj kot hud alergik), pazi, da ne poje česa, kar ji lahko škodi. Pri nas ob vsakem prekršku sledu hud napad. Če lahko eventuelno še kaj poleg diete, se posvetuj z veterinarjem.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Notja , petek, 09.04.2010 : 18:42:03
Sanco1a, tudi Ranital dobiva in sicer 1/10 tabletke pred jedjo (2xdnevno). Seveda po priporočilu veterinarja. Me pa zanima tale Vebac pasta.... tega še nismo preizkusili, ne poznam. Deluje podobno kot Linex? Tudi o prašku , ki ga omenjaš, ne vem nič. Malo me razsvetli, prosim.  :-\ Hrane pa ne upam menjat, trenutno imamo več ali manj mir in smo happy ,^ (ona je itak vedno, zdaj sem pa še jaz , saj se sluz na blatu in driska ne pojavljata več tako pogosto).
Sicer pa preizkušeno poleg z/d konzerv lahko poje samo kakšen pasji piškot ( max. 3 na dan). Ker ni ravno ješča gospodična, tudi zunaj ne išče "priboljškov". Pravzaprav dokaj nekompliciran pes, če dobro premislim.  :)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: sanco1a , petek, 09.04.2010 : 19:06:08
Vebac pasta so prav tako mlečnokislinske bakterije, namenjene uporabi v veterini, predvsem za pujske in teleta. Pri nas včasih dela čudeže, če moj pujs ::)ne poje slučajno kaj govejega, ker potem pa mu driske ne ustavi nič razen antibiotikov. Dobiš brez recepta pri vetu. Kar ostani pri tej hrani, je zelo ok, če ima pes kronične težave. Mislila sem glede dodatkov. 
Tree Barks Powder je prah drevesnega lubja, naročiš ga lahko, če pogledaš na forum k mojpes.netovi partnerji (Dorwest). Imajo celo kolekcijo naravnih zdravilnih izdelkov. Če je driska močnejša, daj hkrati Vebac ali Linex ter naredi zmes tega praška in vode. Najprej mu dam pasto, nato po brizgalki še to kašo, ki se izjemno hitro gosti in jo moraš večkrat razredčiti, da brizgalka spoh lahko posesa. Navadno eno čajno žličko, 1x na dan.  Preizkušeno zelo deluje, jaz sem od vseh pasjih drisk že univ. dipl. driskologinja.  ;)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: pudelj , petek, 09.04.2010 : 19:49:34
Jaz sem Kaji dajala konzerve Intestinal od Royal Canin ko je imela težave s kislino in pa občasne driske. Pri kislini sva dajali tudi Ranital. Moram pa povedati, da odkar je z nami tudi Keli od julija 2009 dalje) Kaja ni imela niti enkrat probleme niti z drisko niti z kislino (pa velikokrat poje hrano od Keli).


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Notja , sobota, 10.04.2010 : 05:15:37
Sanco 1a, res hvala za podatke. Bom preizkusila tako Vebac kot Tree Powder Barks. Škodit ne more, če pa bo koristilo, bom jasno  ,^  Sem upala, da se bo oglasila kakšna izkušena driskologinja tukaj in evo je. ;)

Pudelj, tole sem prebrala kot da  "navijaš" naj si nabavim še enega psa.  ;D

Lep pozdrav obema!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Dada73 , sobota, 10.04.2010 : 08:14:18
HAHAHA ;D Ja ko sem to prebrala sem se tud dodbra nasmejala
Ja naš Bolt tud od takrat ko imamo Žadi normalno odvaja blato, brez mehkih presenečenj.
Ne vem no, resno razmisli da si nabaviš še enega psa ;)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Notja , sobota, 10.04.2010 : 08:39:21
Moram pa povedati, da odkar je z nami tudi Keli od julija 2009 dalje) Kaja ni imela niti enkrat probleme niti z drisko niti z kislino (pa velikokrat poje hrano od Keli).


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Notja , sobota, 10.04.2010 : 08:41:56
Veterinarji pozor: Dada 73 in pudelj sta na poti odkrivanja novih metod zdravljenja driskačev.  ;b


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Vixen , sobota, 10.04.2010 : 08:59:56
Veterinarji pozor: Dada 73 in pudelj sta na poti odkrivanja novih metod zdravljenja driskačev.  ;b
Ti sam povej, ti jaz kakšnega posodim za teden ali dva, da vidiš, če deluje (lahko izbiraš :P).


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Notja , sobota, 10.04.2010 : 09:22:07
Hočeš rečt, da dva psa skupaj "ne deluje antisralno"???? Mački ta hip ne štejejo. Če je tako, je pravkar odkrita metoda Dade 73 in pudlja ,žal ,ovržena.  :(


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Vixen , sobota, 10.04.2010 : 09:24:30
Hm, a bi mela oba?
Mi mamo dva in noben nima driske, torej zadeva očitno deluje.  ;b


Naslov: Re: Driska
Poslano od: pudelj , sobota, 10.04.2010 : 10:28:01
Ampak resno mislim, da je nekaj na tem ;). Notja - poskusi in boš videla. ::)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: sanco1a , sobota, 10.04.2010 : 12:14:00
Če bi si jaz nabavila še enega, bi se Sančotu totalno odsralo. Razen če se ne bi prišlek po sili razmer vdal v z/d, kar pa zagotovo ni odločitev za dobo recesije.
Sančo je požrešen ko vrag in spreten ko mačka, >:D ko zavoha tujo hrano, skoraj ni sile, ki bi ga ustavila. Mačkoma sem morala odstopiti eno od miz, no, odkar so gor holistični briketi, ga ne zanima več kaj dosti, gorje pa, če ne pojesta konzerve takoj in v celoti. Smo imeli prav ta teden eno veselico. Pregled in terapija za čajno žličko greha: okroglih 60. :-X


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Lexy , sobota, 10.04.2010 : 20:30:24
no kar se jogurtov tiče ni nič sporno, če daš psu. Jaz ji dam tudi občasno jogurt, čeprav nima driske. Oziroma jo dolgo ni imela, da potrkam na les. Če pa jo ima pa čaj suhih borovnic (ki ga kar popije iz svoje posode), dieta z rižem in piščancem, v kolikor niso hude driske da je treba zdraviti z antibiotikom. Drugače jaz dajem ranital ko bruha.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: sanco1a , sobota, 10.04.2010 : 20:47:37
Jogurt ni sporen, če nima pes alergije na mlečne beljakovine. V tem primeru  zagotovo pride  do težkega in obilnega šita. Jaz še za Linex nisem čisto 100%, ker menda lahko vsebuje sledove mlečnih beljakovin. Po izkušnjah mu precej bolj ustreza Vebac.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Cats , sobota, 10.04.2010 : 21:25:45
Za pse ne vem, ampak jaz imam intoleranco na del spektra mlečnih bakterij (vse, kaj je fermentirano) in Linexa ne smem jemat (priporočilo zdravnika).


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Notja , četrtek, 15.04.2010 : 06:42:08
Sanco 1a... še enkrat za napotilo na spletno stran, kjer sem kupila Tree Barks Powder. Paketek je prispel en dan pred ponovnim "sračkanjem". :D Dva dni mešanja praška med hrano, in stvar je za enkrat spet rešena, pridelali smo krasno klobaso.  Ne morem verjet.  ,^


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Notja , četrtek, 15.04.2010 : 06:44:32
En velik HVALA, je pa padel iz teksta.  :-X


Naslov: Re: Driska
Poslano od: sanco1a , četrtek, 15.04.2010 : 14:05:08
kar dajaj ga nekaj dni, da se stanje stabilizira. Pa še kakšne probiotike zraven. Čim manj sračkanja. ;)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Notja , četrtek, 15.04.2010 : 20:04:07
sanco1... dipl.dr. driskolog" , res si mi zelo pomagala, zdaj pa te prosim še za naslednji nasvet:

Je lahko "kakšen probiotik" tudi v obliki kapljic za otroke ( Bio Gaia)? Niti slučajno ji namreč ne upam dat kakšnega mlečnega izdelka. Lep pozdrav in  čisto ritko tudi tvojemu princu.  :)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: sanco1a , četrtek, 15.04.2010 : 20:09:39
Daj, res svetujem, da greš  po Vebac, pri mojem, prav tako hudo alergičnem na mleko, govedino ect. se res super obnese, prav tako kot lubje.
Ne vem sicer, kam hodiš k vetu, zagotovo pa jo dobiš na kliniki na Gorkičevi v Lj. Greš na recepcijo in rečeš Vebac in plačaš 10€. Ga imaš, če je sreča mila, tudi do pol leta, daj ji samo kakšen cm v gobček, če je driska. Aja, pa ne pozabi, ne valjaj ga v avtu, takoj nesi Vebac domov v hladilnik in naj tam ostane.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Maja1605 , četrtek, 17.06.2010 : 18:37:19
Mene pa zanima od čega ima lahko pes drisko, ki je skoraj bele barve???? Drugače je danes dopoldne full driskala in bruhala kislino, vendar je živahna in je normalno.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Lexy , sobota, 19.06.2010 : 08:01:22
maja takoj k veterinarju, pa sporoči kako je šlo


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Maja1605 , ponedeljek, 21.06.2010 : 05:35:43
Nism šla k veterinarju, ampak se je stvar uredila. Očitno je kaj takšnega pojedla, ker je bilo to samo takrat (enkrat), ko sem jo peljala naslednjič ven je že kakala normalno in je do sedaj vse ok. Je pa res, da ima pogosto bolj mehek kakec, ampak sem ji začela dajati med njeno hrano (konzerve) tudi malo riža in sveže zelenjave (korenček ima zelo rada) in je stvar ok. Tko da očitno ni blo nič hujšega.
Me pa še zanima koliko časa so lahko pasji briketi odprti. Mi smo jih kupili mesec nazaj in sem jih hranila v kompaktno zaprti vrečki (original), ampak so mi imeli zelo sumljiv vonj in so bili že malo vlažni. Vrgla sem jih stran, ker je po možno da je od njih imela drisko.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Lexy , torek, 22.06.2010 : 15:49:47
Ja js mam brikete v veliki kanti in jih mam do 3mesece in z njimi še nisem imela težav ker posoda dobro tesni.


Naslov: driska
Poslano od: blanci , sreda, 26.01.2011 : 09:53:56
Dober dan,

moja psička, stara 4 mesece, imam jo 1 teden, je danes dobila drisko. Do sedaj je lepo kakala, danes pa je imela rumeno tekočo drisko. Ona je še vedno razigrana in vesela. Ali je možno, da jo je dobila, ker je včeraj zvečer pojedla nekaj snega?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: riry , sreda, 26.01.2011 : 10:21:38
Bi znalo bit, ja. Dejte ji riž pa piščančka, da se malo umirijo prebavila. (Bo kdo drug še kaj povedal - ne vem ali je v takem primeru tudi priporočljiv post 1 dan?)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: miskica , sreda, 26.01.2011 : 10:26:51
Ste ji mogoče ravno dali sredstvo za razglistenje?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: blanci , sreda, 26.01.2011 : 11:03:03
Ne, sredstva za razglistenje je dobila prejšnji teden. A če ji dam brikete, a bo to ok? Ko ima starejši pes drisko, mu damo samo brikete, pa je ok. Ne vem pa, kako je to pri mladičih.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: vesoljka , sreda, 26.01.2011 : 11:09:24
Kaj je pa tvoja psička nazadnje jedla?

Moja ima nekako tako blato, ko poje overdoze beljakovin (Orijen, meso...).


Naslov: Re: Driska
Poslano od: vesoljka , sreda, 26.01.2011 : 11:16:14
Pa pri moji je tudi tako, da piščanec in riž nič ne pripomoreta k izboljšavi stanja... še najbolj kaka konzerva s 100% ovčjim mesom, pa seveda briketi.

Psi so si različni :)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: blanci , sreda, 26.01.2011 : 11:21:44
Moja psička je 3x na dan in to samo brikete, s tem, da ji vmes dajemo priboljške (ker jo učimo na klik). Včeraj zvečer je jedla brikete in je zunaj lepo kakala, res pa je, da je tudi mal snega pojedla. Danes sem jo zjutraj ven peljala, pa ni bilo nič, potem sem ji pa dala za jest brikete (Hills - za mladičke), pa je zelo malo pojedla, manj kot 5 briketov. Ko sem se pa vrnila iz sprehoda z velkim psom, se pravi, čez kako uro, je bila pa na tleh driska. Danes je nato nisem hranila s priboljški. Sedaj bi morala zopet jesti ob 1ih. Jaz sem mislila, da bi ji dala za jest brikete, potem bom pa vidla kaj bo, če bo sploh jedla.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: miskica , sreda, 26.01.2011 : 11:46:54
Za nekaj dni prešaltajte na kuhan riž s piščancem, brez nobenih dodatkov, priboljškov,...


Naslov: Re: Driska
Poslano od: blanci , sreda, 26.01.2011 : 11:56:51
Malo se bojim, da ji bo potem taka hrana bolj zadišala in ne bo hotela več jesti briketov.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: vesoljka , sreda, 26.01.2011 : 12:06:52
Hehehe, možno, čeprav moja npr. ne mara riža in viha nos nad njim in zelenjavo, samo mesa pa ne sme.

Lej Blanci, mogoče je res sneg, mogoče je mimogrede kaj pobrala s tal pa ti sploh ne veš, mogoče je res kak nov priboljšek. Tudi z briketi se da vzpostaviti normalno stanje, vsaj pri moji se, ker druge možnosti itak ni bilo, pa je imela veliko hujše probleme. Normalno je, da če jo črviči, da sama zavrača hrano. Počakaj do večera, pa saj verjetno imaš doma kaj riža in piščanca že zase (in za vsak slučaj zanjo), razen če ne ješ mesa. Tudi kuhana ali konzervirana hrana bi lahko povzročila drugačno blato, ker je psička pač vajena briketov, in potem boš res zmedena.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: riry , sreda, 26.01.2011 : 12:08:14
Ne bo se tako hitro razvadla, ne...če ne bo pa potem, ko bo črevesje ok imela 1 dan prostovoljnega posta s polno skledo briketov;). Rzkuhan rižek in piščanček je prva pomoč pri takih težavah...če se pa ne umiri pa veterinar.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Pepsi , sreda, 26.01.2011 : 12:13:13
Obvezno danes dieta, kot so ti že svetovali. En obrok lahko tudi izpustiš, da se želodec malo pomiri (pri odraslem psu bi ti priporočila post ves dan, 24 ur). Če bo driska tudi še jutri, pa k veterinarju! Pri mladiču ne smeš čakati več kot en dan, temveč je treba ukrepati.
Nadzorujte, koliko pije, ker pri driski obstaja možnost dehidracije.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: blanci , sreda, 26.01.2011 : 12:27:27
Hvala za nasvete. Pije malo, bom pa pazila nanjo. Pomoje je res nekaj mogla pojesti zunaj.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: elina , četrtek, 10.03.2011 : 13:22:15
No, pa smo še mi v klubu veselih driskačev...
Vse se je začelo z menjavo hrane - ker je tiste, ki jo naša baba navadno je, v trgovini, kjer jo nabavljamo, zmanjkalo in ker do sedaj še nikoli ni imela težav pri menjavi hrane, smo za tist teden ali dva, ko čakamo novo pošiljo vzeli drugo.
Kot po Murphyju ji ta očitno ne paše, tako da smo dan začeli s kupčkom za dobro jutro, nadaljujemo pa ga s preventivnimi izhodi ven vsake pol urce (bolj zaradi moje hipohondrije kot dejansko zaradi driske, ker imam zdaj občutek, da bi vsakič ko mi pride naslonit glavo na noge, rada šla ven...).
Seveda sem preklicala vse druge trgovine, tako da gremo že popoldan po našo klasično hrano, me pa zanima - glede na vaše izkušnje - ali naj ji jo kar počasi doziram že jutri? Danes se bomo postili, ker je tudi riž kar zletel iz nje - bi prehod na močnejšo hrano že jutri bil prehud?

Hvala za odgovore in lep pozdrav,
Elina tastara


Naslov: Re: Driska
Poslano od: moksa , četrtek, 10.03.2011 : 13:37:58
elina, pri mojih se je ob driski (tudi zelo hudi) vedno obnesla kombinacija kuhane piščančje prsi+riž - da se ji prebavni trakt najprej umiri, potem pa počasi nazaj na staro hrano. Poskusi, pa javi kaj :)


Naslov: Re: Driska
Poslano od: elina , četrtek, 17.03.2011 : 08:47:13
Ela je bila že čez dva dni kot nova, prvi dan je dobila piščanca in riž (pa zjutraj še eno tabletko linexa), drugi dan smo pa kar z briketi probali in ni imela nobenih težav. je bila pa na račun enodnevnega posta tudi zelooooo pridna (in lačna!) v šoli! :)


Naslov: driska
Poslano od: vančka pomarančka , petek, 05.04.2013 : 07:09:59
Pozdrav vsem... prosim za nasvet (saj sem na netu - različni forumi, veterinarski nasveti, ipd. veliko prebrala, ampak se mi zdi, da vam tu lažje zaupam). :)

Naš Pan (nekateri ga poznate iz sosednjih tem) je zdaj star 4 mesece in tehta 10 kg. Je res super kuža, ki se je krasno vnesel v našo družino. Če odmislim "cigansko" trmo in kljubovanje, ko nečesa ne doseže, je res priden kuža in srce se nam trga, ko ga zdaj gledamo, ko je "bolan". :'(
No, Pan je včeraj dobil hudo drisko... ampak od začetka.

V sredo zvečer (torej cca. 36 ur nazaj) se je začel čudno napenjat, kot da bi hotel bruhat oz. nekaj vreči iz sebe, ampak nič. Jedel je normalno (samo brikete za mladiče - mešane Hill's in Proplan ali pa Natural trainer - malo mešamo...), vodo ima vedno svežo... Ponoči, ko mu je ratalo se "uštulit" na najino posteljo, sem imela občutek kot da kolca in to kar precej. Ampak spal je vso noč, zjutraj pa je šel normalno ven in tudi blato je bilo normalno, čvrsto, kot ponavadi.
Potem sem mu včeraj zjutraj za spremembo dala pašteto (150 g, ampak ne vem zdaj katere znamke); šele zvečer, ko je začel driskat, pa sem opazila, da pašteta ni za mladiče, ampak za odrasle pse (kako mi jo je prodajalka sploh lahko dala, ne vem; verjetno je bila pomešana vmes med ostalimi paštetami za mladičke)...  >:(
Popoldan je še normalno jedel brikete, šel na dolg sprehod, blato je bilo normalno... skratka, kot ponavadi.

Zvečer pa ga je hči še enkrat peljala ven in rekla, da ima full drisko - da kar teče od njega. In ponoči je še 2x driskal (žal obakrat noter, ker ni nič "poklical" in seveda se mu je mudilo), zjutraj je spet zunaj kar teklo od njega...
Blato je svetlo rjave barve in res ogabno zaudarja, zato menim, da gre za kakšno okužbo. Mislim sicer, da ni zunaj nič takega pojedel, tudi pije veliko, se pa bojim, dani kaj resnejšega. Ali je možno, da je kriva pašteta?

Zdaj ga bomo do popoldneva pustili brez hrane, potem pa bi mu skuhala riž (saj lahko naš riž, a ne? Ali moram kakšen pasji riž kupit?) in primešala puste piščančje prsi in kuhano korenje (bi kar kurjo juho skuhala in s tem zalila, da nadomesti izgubljene soli, ipd). Kaj mislite, bo to v redu, ali ga pustim do jutri na postu?

Šla bom tudi v lekarno po PHA , prebavne motnje, za vsak slučaj, če pa ne bo dobro čez vikend (ali se bo stanje poslabšalo), ga seveda peljem k veterinarju. :'(

Uf, sem se razpisala, ampak res se mi smili, ker vem kako mu je hudo (prav v trebuščku mu ropota - kot pri nas, ko imamo prebavne težave)... V naprej se vsem zahvaljujem za pomoč.

Lep vikend vsem.



Naslov: Re: Driska
Poslano od: Pepsi , petek, 05.04.2013 : 08:15:01
Vančka pomarančka, jaz bi ga pustila kar 24 ur brez hrane, samo vodo naj ima na voljo. Brez skrbi, nič mu ne bo hudega, samo želodček se bo do konca pomiril. Jutri pa tole s piščancem in rižem, pa bo.
Pazite, da bo pil - ker driska povzroča dehidracijo, da ne bo treba jutri k veterinarju na infuzijo. - Skratka, jaz do jutri ne bi delala kakšne hude panike, jutri dopoldne pa lahko razmišljaš o veterinarju, če se stanje slučajno ne bi izboljšalo.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: riry , petek, 05.04.2013 : 08:15:09
Čisto možno, da je pašteta. Naša je tudi kot mladič dobila drisko, ko smo jo z nečim drugim posladkali (se ne spomnim ali je bila konzerva ali kaj drugega) in je tudi v loku letelo iz nje :-\. Vem da nismo hodili k vetu - pol dneva ali celo en cel dan je bila na postu (da so se črevca umirila), potem pa smo začeli v malih količinah dajat razkuhan riž in pičanca, večkrat na dan po malo. Drugi dan je bilo že ok ;), tako da če bo pri vašem potek isti, mislim da ni treba letet k vetu.
Lahko je pa celo kak virus, pa je naključno sovpadlo s pašteto :-\ - pač, če ne bo boljše pa itak k vetu (kar ste itak nameravali).
Upam, da bo malemu kmalu bolje :).


Naslov: Re: Driska
Poslano od: uraa , petek, 05.04.2013 : 08:16:44
Svetuje se najprej 24 - 48 urni post, voda je na razpolago ves čas. Potem pa skuhaj pusto meso, riž (tisti za ljudi je OK), lahko dodaš skuto, mahjne količine in večkrat na dan. Lahko se doda kakšno medicinsko oglje, za zaščito sluznice prebavil.

Če pa ne bo boljši, pa obisk veterinarja, ker lahko driska psa precej izčrpa.
Držim pesti, da bo to dovolj!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: maja01 , petek, 05.04.2013 : 10:14:36
Glede na to, da gre za 4 mesecnega mladica in hudo obliko driske, ne packajte ga sami doma, ampak ga peljite k veterinarju - danes! Pri tako majhnem psu NE MORES cakat ce bo cez vikend (ki se zacne jutri) bolje ...
m.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Pepsi , petek, 05.04.2013 : 10:25:05
Ups, to sem pa spregledala, da gre za mladiča. V tem primeru pa res ne preveč čakat, kot pravi maja01!


Naslov: Re: Driska
Poslano od: vančka pomarančka , petek, 05.04.2013 : 12:15:29
Pozdrav še enkrat... naj samo sporočim, da smo našega Pana, zaradi čudnega vedenja danes zjutraj, peljali k veterinarju, ki je opravil res temeljito preizkavo. Ugotovil je, da ima zadebeljeno tako tanko kot debelo črevo ter bakterijsko okužbo... torej je moral kaj takega pojesti (je pa izključil krivdo paštete za odrasle pse)...
Poleg tega je v avtu za domov bruhal, potem še tekoče iztrebljal...

Že v ordinaciji je dobil 2 inekciji, za domov pa antibiotik, pa nek prašek, ki se ga zmeša z vodo, ki naredi oblogo na črevesju.

Zdaj mora 1 teden samo dietno prehrano in antibiotik, potem pa počasi nazaj na njegovo hrano.

Hvala vsem za nasvete, se jih bom tudi v bodoče držala, moram pa povedat, da sem za našega Pančitota res v skrbeh... skoraj bolj kot za svoje otroke. Tej vsaj povejo kaj in kdaj jih boli, bogi kuža pa te samo gleda s tistimi velikimi okicami...



Naslov: Re: Driska
Poslano od: vančka pomarančka , petek, 05.04.2013 : 12:16:07
Glede na to, da gre za 4 mesecnega mladica in hudo obliko driske, ne packajte ga sami doma, ampak ga peljite k veterinarju - danes! Pri tako majhnem psu NE MORES cakat ce bo cez vikend (ki se zacne jutri) bolje ...
m.

Moj odgovor je spodaj... hvala.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: natis , petek, 05.04.2013 : 12:28:39

vančka samo da te potolažim zaradi paštete.... pri nas gredo moji mladiči iz puppy hrane na odraslo pri 4-5 mesecih.

upam, da bo hitro boljši.


Naslov: Driska
Poslano od: katkica2 , sobota, 13.07.2013 : 12:50:30
Lp imam 11mes.starega nemskega ovcarja in imava problem da ima vsak drug dan drisko in me zanima katere brikete bi bile najbolse in da bi pomagale.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: sanco1a , sobota, 13.07.2013 : 13:36:38
Odvisno, od česa je driska, zdaj razsajajo driskalne viroze, ki so kar hude in so potrebni antibiotiki.  Če pa je driska na dolgi rok, je lahko preobčutljivost na hrano. V obeh primerih je potrebno nujno obiskati dobrega veta za hišne živali.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: katkica2 , sobota, 13.07.2013 : 14:17:15
A bi bilo kej narobe ce bi mu dajala nekaj casa samo brikete?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: vesoljka , sobota, 13.07.2013 : 14:18:28
Kaj pa mu sicer daješ?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: sanco1a , sobota, 13.07.2013 : 14:22:58
Če je intoleranca na posamezne sestavine v hrani, običajni briketi ne bodo prav nič pomagali, samo veterinarska dieta.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: mamaF , sobota, 13.07.2013 : 14:26:55
Nič ne bi bilo narobe samo z briketi hranit (če niso slučajno ravno ti briketi vzrik za drisko), važno pa je, da se najprej driska ustavi ... takole pač ni dobro za psa, zaradi driske lahko tudi dehidrira, sploh pa zaradi takih prebavnih motenj ne dobi vseh hranil iz hrane  :-\

Čimprej ga pelji do veterinarja, sicer pa bi bilu fajn, če imaš doma kakšne probiotike (recimo Linex kapsule, ki so sicer "človeške") ali sirotko ali probiotični jogutr, ali medicinsko oglje. Lahko mu skuhaš tudi čaj iz posušenih borovnic.
Če pa gre morda pri vsej stvari za preobčutljivost na hrano, bo treba pa tudi tu nekaj spremenit. A si v zadnjem času morda dodajala kakšno čisto novo hrano? Če si, jo popolnoma ukini, psu pusti dan posta, skuhaj mu samo riž na neslani vodi, da se razkuha, naj je magari samo to en dan. Pa dodaš naslednji dan kuhat k rižu še malo belega piščančjega mesa (prsa). To so na hitro nasveti za "prvo pomoč", kadar je driska samo "prehodni pojav". Če pa je kaj resnejšega zadaj (kako vnetje prebavil, alergija na hrano), bo treba pa z veterinarsko pomočjo reševat zadevo.
Vsekakor, če driska traja več dni, ni za čakat, bo treba s pomočjo veterinarja najti pravi vzrok.
Nenazadnje bo psa začela že koža okoli ritke srbeti in peči, ker se bo vnela, pa lahko zaradi lizanja in praskanja kake ranice nastanejo in se posledično okužijo, pa bo spet trpel.


Naslov: Driska pri 2-mesečni bokserki
Poslano od: krisko , petek, 02.08.2013 : 10:12:49
Živjo,
Imam doma dva meseca staro bokserko, ki je danes zjutraj dobila drisko, sprva normalno blato, kasneje pa driska. Zanima me kaj ji pomaga, slišala sem za kapsule linex? Mnenje?


Naslov: Re: Driska pri 2-mesečni bokserki
Poslano od: SinM , petek, 02.08.2013 : 10:29:19
Z dvomesečnim mladičem čim prej k veterinarju, če ne vam lahko pogine.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: uraa , petek, 02.08.2013 : 12:00:17
Z dvomesečnim mladičem čim prej k veterinarju, če ne vam lahko pogine.

Se strinjam.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Nollie , petek, 30.08.2013 : 15:59:02
Zivjo!moja 4mesece stara psicka(AST)me je danes presenetila z drisko..vceraj mislim da ni nic takega zauzila..razn morda vec tistih zvecljivih palck,ker sva se igrali skrivalnice..je mozno to vzrok?
je pa zivahna kot ponavadi..dobila sem nasvet naj ji dam banano?!da jo zapre..je to smiselno in sploh primerno za kuzka?
Hvala za vse nasvete in ideje!!!
LP


Naslov: Re: Driska
Poslano od: banAncy , sobota, 04.01.2014 : 21:01:14
Zivjo moj pes je imel drisko, zdaj pa ko je nima vec ima se zmerom mehkejse blato. Ampak blato je temnejse zelene barve. Mogoce kdo ve zakaj je tako?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: bonnie6 , četrtek, 24.12.2015 : 08:57:04
Predvčerajšnjo noč ni bilo spanja. Od 8ih zvečer sva hodile na 2 uri ven (do 7ih zjutraj) driskat (2x tudi ponesreči doma), na vsake 3 je pa bruhala. Komaj sem dočakala 8 zjutraj, da sem jo peljala veterinarki, katera ji je dala dve inekciji za pomiritev želodca, eno inekcijo antibiotika (za vsak slučaj, ker je še mladič) in Reglan tableto za domov. Do 16h je potem ležala, počivala in spala; potem se ji je počasi vrnila energija in apetit (skuhala sem ji riž, malo pustega belega mesa purana in dala tableto z probiotičnim jogurtom, za posladek je pa imela zraven vode borovnični čaj). Od včeraj zjutraj (7h) ni več kakala sploh, tako da sedaj držim pesti, da bo sedaj kmalu normalen kakec prišel ven...

Razmišljam pa, kaj bi lahko bil vzrok za to. Veterinarka ni mnenja, da je kaj takega pojedla (sama ne vem, ker jo je tisti dan mama peljala ven), lahko bi bila kakšna viroza ali blago vnetje... zanima me kako sploh do česa takega pride, da lahko za nadaljne poskušam preprečit kolikor se da?


Naslov: Re: Driska
Poslano od: SinM , četrtek, 24.12.2015 : 08:59:10
Kot kaže virus razsaja...
Cel kup psov ima zdajle identične težave.
Mi smo - HB - zvozili samo z enodnevno drisko. Najprej eden, potem še druga.
Preprečit ne moreš. Če ti ni nič požrla, seveda.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: Binas , četrtek, 24.12.2015 : 10:09:31
Ob driskanju se jaz izognem mlečnih izdelkov.

Tile probiotični jogurti so pač običajni jogurti, marketinški nateg. Večja korist je od dejansko probiotičnih dodatkov (kapsule, tekočina, prašek. Imaš tudi namensko za pse, lahko pa linex ali kake druge manj drage, a enako učinkovite probiotike.

Pri bruhanju pa razdelit obroke na manjše, bolje na vsake tri ure majhen obrok, to je prvi dan, drugi dan zmajšaš št. obrokov, tretji dan, pa lahko tudi kako kuhano in zmiksano zelenjavo dodaš. 4 dan nazaj na normalno količino in prehrano.


Naslov: Re: Driska
Poslano od: sonce rumeno , torek, 29.12.2015 : 00:40:53
Zadnji mesec in pol je ogromno primerov drisk in bruhanja (kdaj tudi več dnevno), zato je verjetno res kakšen virus na pohodu.

"Pasji" probiotiki vsebujejo drugačne (koristne) bakterije kot "človeški", zato jaz priporočam kaj iz prve skupine.

(O vzroku psičkinih težav ne bom špekulirala, ker je lahko marsikaj, upam pa, da zdravila niso ostala samo pri "eni injekciji za vsak slučaj".)



Naslov: Re: Driska
Poslano od: bonnie6 , torek, 29.12.2015 : 22:35:13
ne, ne. Psička je že zdrava. Inekcija za vsak slučaj je bila antibiotik, ker je še mladiček in je imela povišano temperaturo. Isti dan je že nehala bruhat, driska se je v dveh dneh izboljšala. Bila je na kuhanem rižu in puranu (sluz, ki jo riž pusti v vodi, ki se kuha je menda najboljša za drisko - tudi za ljudi). Probiotični jogurt je dobivala po pol deci, tok da sem lahko notri zmešala tableto, ki mi jo je veterinarka dala zanjo, po tabletah pa tudi par dni po en linex na dan. sedaj je počasi nazaj na briketih, še zmeraj pa dobi en kuhani obrok zanjo, kakec je normalen, živahnost je pa dobila še isti večer nazaj.

Iskreno sem kak mesec nazaj razmišljala o zamenjavi veterinarske klinike, ker se jim je zdelo nepotrebno tretje cepljenje in enkrat ko ni hotela jesti briketov me je veterinarka želela prepričat naj ji dajem njihove Hills konzerve, samo sem sedaj nekako dobila zaupanje nazaj v njih (upam, da dobra odločitev, ker pride kmalu na vrsto sterlizacija)