mojpes.net

o psih => Okostje in muskulatura => Sporočilo, začeto od: Tjasa , sreda, 11.09.2002 : 12:58:46



Naslov: Vnetje pokostnice
Poslano od: Tjasa , sreda, 11.09.2002 : 12:58:46
Nekje v forumu sem zasledila o vnetju pokostnice pri mladih psih (velike pasme), katere predolgo hranimo z junior hrano in me zanima kaj sploh je to?
Sem lastnica sedem mesecev starega dobermana in ga še vedno hranim z junior hrana (Hills, Eukanuba). Je pa začel nekaj šepati na sprednjo levo nogo, tako da me malo skrbi.
Pliz za odgovor.

LP T.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: sirtaki , sreda, 11.09.2002 : 13:16:02

Ce sepa dalj kot par dni cimprej k veterinarju. Nenadno sepanje pri tej starosti ponavadi povzroci ravno vnetje pokostnice.
Tj ce si prepricana, da se ni kam trescil ali podobno. Preventivni pregled pa ni se nobenmu psu skodil...

LP


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: MAT , torek, 19.11.2002 : 11:18:48
Tjasa,to z hrano je popolna bedarija.Dobermani so zaradi hitre rasti nagnjeni k vnetju pokostnice.Bolecina je zelo huda,priporocajo se injekcije.Ko pes odraste problem izgine sam od sebe.Tudi druge hitrorastoce pasme se srecujejo s tem problemom,znacilno pa je za Dobermane.Zadeva sama po sebi ni nevarna,je pa boleca.
lp,MAT


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Tjasa , torek, 19.11.2002 : 11:37:17
Mat...

To vnetje do sedaj že poznam, in ga tudi odpravljamo z inekcijami. Do sedaj mi je že šepal na sprednjo levo in desno tačko. Verjamem pa da je bolečina huda, ker v bistvu je bil zelo nemiren, in tudi ležati ni hotel. Ko pa sva bila na sprehodu je tekel ko norec....... vendar je vsake toliko časa zašepal. Je pa sedaj po dveh mesecih že vse ok.

LP Tjaša


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Floki , torek, 19.11.2002 : 11:43:31
Če je imel tvoj pes vnetje pokostnice, mu definitivno ne bi smela pustiti, da na sprehodu divja, ker mu to lahko samo škodi. Če dobi injekcijo za to, da ga ne boli, še ne pomeni, da poškodbe ni.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Tjasa , torek, 19.11.2002 : 11:49:52
Floki, to da je divjal na sprehodu je bilo preden sem izvedela zakaj šepa na nogo, v bistvu da gre za vnetje pokostnice. Ker pa sama nisem strokovjak, sem ga zato tudi peljala k veterinarju, da mi razjasni to. Nato pa me je tudi on opozoril, da mora pes počivati, ne glede na to da, po inekciji bolečina izgine. Tega sva se tudi držala, tako da je danes čisto zdrav kuža.....


LP Tjaša


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Floki , torek, 19.11.2002 : 12:19:03
Mene je vzrediteljica že vnaprej opozorila na možnost vnetja pokostnice in mi opisala simptome. Ko je bil Floki majhen smo zato zelo pazili, nismo hodili na predolge sprehode in mu nismo pustili, da hodi po stopnicah, to naj bi namreč precej prispevalo k temu, da se vnetje pojavi. Kljub preventivi je pri približno 6 mesecih dobil vnetje, ker pa sva takoj šla do veterinarja smo zadevo precej omilili.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Tjasa , torek, 19.11.2002 : 12:28:08
Floki, kot je že Mat napisal, se vnetje pokostnice verjetno ne da preprečiti, ker je to največkrat težava hitrorastočih velikih pasem. Je tudi res da je Kaiser zelo nahitro zrastel, tako da je pri devetih mesecih ogromen kuža. Tudi midva nisva nikoli pretiravala s predolgimi sprehodi, vendar ko je rastel, je imel tudi večjo željo po gibanju, tako da sva podaljševala sprehode v skladu z njegovo starostjo....
To z stopnicami nismo imeli težav, ker živim v pritljičju, tako da ni hodil po stopnicah, če pa je že moral sem ga vzela v naročje, ampak dokler je bil še mali, je pa na hitro pridobil tudi na teži, tako da 30 kg psa nisem več mogla nositi v naročju.
Sem se pogovarjala tudi z drugimi lastniki v zvezi z vnetjem pokostnice, in vsi so mi povedali, je to zaradi hitre rasti in se začne nekako kazati pri 6 ali sedmih mesecih starosti psa.
Je ne morem preprečiti, lahko pa jo omilim, in mislim, da bo tudi izginila, ko bo Kaiser odrasel pes.

LP Tjaša



Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Floki , torek, 19.11.2002 : 12:55:57
Tudi moj Floki je ogromen pes, po pasmi je namreč nemška doga, tudi on je dobil vnetje zaradi prehitre rasti. Če pes dobi vnetje zaradi rasti se tega ne da preprečiti, ni pa to edini vzrok za nastanek. Jaz sem samo poskušala opozoriti na to, da se lahko vnetje pojavi tudi zaradi raznih obremenitev in to ne samo pri velikih pasmah.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: mm , četrtek, 21.11.2002 : 12:49:08
Glede hitre rasti - marsikdo se ne bi strinjal, da se glede tega ne da nič narediti. Vsekakor ima hrana tudi vpliv na hitrost rasti. Zato na tujih forumih pri večjih pasmah svetujejo hrano z manj beljakovin in maščob (res priporočajo, da se s hrano za odrasle pse hrani že mladiče).



Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Floki , ponedeljek, 25.11.2002 : 12:48:40
mm, razloži malo bolj tole s hrano, prosim!   ???


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: mm , sreda, 04.12.2002 : 14:15:09
Se opravičujem, ker odgovarjam tako pozno - nisem bila na netu.

Pravzaprav kaj dosti ne morem povedati, ker se v to nikoli nisem zelo poglabljala. Vendar pa sem sodelovala na nekaterih forumih o novofundlandcih, kjer je močno prevladovalo prepričanje, da se mladiče novofudlandcev hrani s hrano za odrasle pse in ne s hrano za mladiče (predvsem s strani dolgoročnih vzrediteljev).
Razlog pa naj bi bil, da so hrane za mladiče preveč močne (predvsem preveč beljakovin) in to pospešuje hitrost rasti. To je navidez zaželeno, v resnici pa povzroča kup težav z okostjem (vnetje je samo neprijetno, a k sreči nima dolgoročnejših posledic, veliko hujše so različne oblike displazije).
Sama sem svojo novofudlanko hranila s hrano za mladiče. Rastla je kot konoplja, sedaj ima slabe tako kolke kot komolce (k sreči ne toliko, da bi šepala). Glede na vse prebrano, mislim, da bom pri naslednjem delala drugače.
Še enkrat pa opozarjam, da so to samo "govorice" in ne trdni dokazi.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Floki , sreda, 04.12.2002 : 16:22:40
A se pogovarjamo o hrani za mladiče velikih pasem, kot npr. Eukanuba large breed puppy, a o navadni hrani za mladiče? Moj Floki je namreč jedel omenjeno Eukanubo, pa je bilo čisto v redu. Problem sva imela edino s tem, ker ga nisem mogla porediti s to hrano.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: mm , ponedeljek, 30.12.2002 : 12:03:52
Spet sem pozna z odgovorom - služba pač.

Kar se hrane tiče, naj bi veljalo za vso hrano za mladiče.


Naslov: Vnetje pokostnice
Poslano od: valerossi , petek, 21.05.2004 : 12:31:12
Lep pozdrav!
 Imam 7 mes. starega delovnega nemskega ovcarja. Pred parimi dnevi je sredi sprehoda kar naenkrat zacel sepati. Peljal sem ga k veterinarju, kjer so ugotovili vnetje pokostnice. Po prejetju antibiotikov se je stanje izboljsalo ni pa se 100%. Zanima me, ce je se kdo imel podobne tezave? Baje je to zelo pogosta tezava pri NO starih do 17 mesecev.  Danes mi je prijatelj povedal, da se to baje pojavi zaradi hrane kot putika pri cloveku?  Ze od samega zacetka ga, po priporocilu veterinarja, hranim z briketi hills za mladice. Ali mogoce kdo ve kaj vec o tej bolezni?
Za odgovore se ze vnaprej zahaljujem!



Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: bina , petek, 21.05.2004 : 12:49:55
Zivjo!

Hja, vnetje pokostnice je zelo pogosta bolezen velikih pasem, ker prehitro rastejo. Se mi pa zdi, da ni podobno putiki, ker pri putiki gre za nabiranje sečnih kamnov v sklepih (pri ljudeh najpogosteje v gležnju). pri putiki pomaga stroga dieta (brez čokolade, mesa, alkohola....-v bistvu pri vsakem človeku kaj drugače).

Pri vnetju pokostnice pa naj pes samo malo počiva. Naš samec (veliki švicar) je kmalu nehal šepati (brez antibiotikov), samica (bernardinka) pa je na eno taco šepala 1 dan, na drugo taco pa kar 10 dni. Teh 10 dni je imala strogi počitek, samo na stranišče sem jo vozila.

Me pa čudi, da je vet. predpisal antibiotik. Našim psom ga nikoli ni  :-X.  

Upam, da sem kaj pomagala.

Lp jana


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: bina , petek, 21.05.2004 : 12:51:28
Aja, še to.

Citat
Baje je to zelo pogosta tezava pri NO starih do 17 mesecev.
Ne samo pri NO, ampak pri vseh velikih pasmah. Se pa vnetje pokostnice lahko pojavlja do 24-tih mesecev starosti.

Lp Jana


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: valerossi , petek, 21.05.2004 : 13:13:25
Bina hvala za odgovor! Ja dobil je 2 inekciji in tablete proti bolecinam. Tudi nas pociva le na wc ga peljem. Upam da se bo kmalu pozdravil.


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: bina , petek, 21.05.2004 : 13:23:12
Citat
Ja dobil je 2 inekciji in tablete proti bolecinam.

Aha  ;D! No, naša samica je dobila 3 injekcije (vsak dan 1)-na 24 ur eno. To naj bi delovalo proti bolečinam-tako je nam veterinar razložil. Da naj bi bila to "blokada". Kot rečeno, naši psici to ni pomagalo. Samo počivanje, počivanje in še enkrat počivanje.

Lp Jana


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: misha , ponedeljek, 21.06.2004 : 21:52:18
Aha  ;D! No, naša samica je dobila 3 injekcije (vsak dan 1)-na 24 ur eno. To naj bi delovalo proti bolečinam-tako je nam veterinar razložil. Da naj bi bila to "blokada". Kot rečeno, naši psici to ni pomagalo. Samo počivanje, počivanje in še enkrat počivanje.

Lp Jana

Živjo Bina,
jaz imam pa bullterrierko in ker mi že kar kakšen mesec malo bolj šepa (bolj zadnji teden), sem jo danes peljala k veterinarju, kjer so ji slikali hrbtenico in kolke. Ugotovili niso nič. Rekel je da gre lahko za kakšno vnetje živca ali kaj podobnega in da mora 14 dni strogo počivati.
Zanima me, ali se sploh vidi vnetje na rengenu ali ne?
Res pa je da je moja psička hitro rasla, stara pa je 11 in pol mesecev.

Za pojasnilo ti bom hvaležna (ali pa kdorkoli drug).

Lp, Eva


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: bina , ponedeljek, 21.06.2004 : 22:10:58
Živjo Bina,
jaz imam pa bullterrierko in ker mi že kar kakšen mesec malo bolj šepa (bolj zadnji teden), sem jo danes peljala k veterinarju, kjer so ji slikali hrbtenico in kolke. Ugotovili niso nič. Rekel je da gre lahko za kakšno vnetje živca ali kaj podobnega in da mora 14 dni strogo počivati.
Zanima me, ali se sploh vidi vnetje na rengenu ali ne?
Res pa je da je moja psička hitro rasla, stara pa je 11 in pol mesecev.

Za pojasnilo ti bom hvaležna (ali pa kdorkoli drug).

Lp, Eva
Hja, z vnetji živcev nimam nič izkušenj. Meni je sicer veterinarka v Lescah povedala, da se vnetje pokostnice vidi na slikah in da oni slikajo pse, vendar ne vem, koliko je dobro pse slikati (ker za slikanje dobi pomirjevalo). Pa še precej drago pride. Veterinar v Grosuplju ni naša 2 psa nikoli slikal, ko sta imela vnetje pokostnice.

Počivanje ji zna koristiti. Tudi moja psica (bernardinka) je na eno taco šepala 1 dan, na drugo taco pa kar 10 dni. Teh 10 dni je imela strogi počitek, samo na stranišče sem jo vozila. Sicer se mi je psica smilila, ker je imela prisiljeni počitek, vendar ji je pomagalo.

Če ne zaupaš veterinarju, pojdi po drugo mnenje še h komu drugemu. Ali pa počakaj 14 dni in boš potem videla, kako se bo pes obnašal. Če se mu pa poslabša, ga pa pelji takoj nazaj k veterinarju.

Pa sporoči, kako se bo odvijala zgodba še naprej! Držim pesti za tvojo psičko!

Lp jana


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: Ghode , nedelja, 27.06.2004 : 12:03:17
Ali mi more kdo nabrojit vse simptome ki kažejo na tisto bolest? Ali je šepanje konstantno ili samo kadar leži in se digne pa malo šepa in kadar se noga razgiba izgine?

Moj bernardinec je bil zelo veliko štene in nikoli ni imel nikakšnih problemov z nogami, a bil je zelo velik. S 6 mesecev starosti je imel okoli 65 kg.


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: bina , nedelja, 27.06.2004 : 12:32:11
Ali mi more kdo nabrojit vse simptome ki kažejo na tisto bolest? Ali je šepanje konstantno ili samo kadar leži in se digne pa malo šepa in kadar se noga razgiba izgine?
Moja bernardinka je stalno šepala. Pes pa prav tako. Je pa meni veterinarka razložila, da se bolečina pri vnetju pokostnice seli iz ene tace v drugo. Npr. nekaj časa šepa na levo taco, potem na desno, pa spet na levo. Čeprav Bina je šepala samo na eno taco.

Moj bernardinec je bil zelo veliko štene in nikoli ni imel nikakšnih problemov z nogami, a bil je zelo velik.  S 6 mesecev starosti je imel okoli 65 kg.

 :o :o :o Moja psica je stara 14 mesecev in ima 60 kg. Pri 6-tih mesecih je imela le okoli 37 kg ;).


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: Ghode , nedelja, 27.06.2004 : 12:51:31
Jana ali ti je psica šepala non stop ili bi to šepanje prestalo kadar bi se noga razgibala?

Kaj se kilaže tiče, moj pes je zelo močan, masiven in ni debel. Zdaj ne vem kolko kil ima ker nimam tako velike vaga na kteri bi ga zvagal  ;D


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: bina , nedelja, 27.06.2004 : 13:02:16
Jana ali ti je psica šepala non stop ili bi to šepanje prestalo kadar bi se noga razgibala?
Meni je psica šepala non stop (10 dni). Je pa teh 10 dni samo počivala in spala. Ni hodila nič na sprehod.

Lp jana


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: misha , nedelja, 27.06.2004 : 14:10:42
Meni psica šepa že več kot en mesec in me že malo skrbi.
Kot sem že omenila, se na rentgenu nič ni videlo. Vnetje pokostnice pa tudi nič ni bilo omenjeno. Je pa od tega poležavanja že čisto zamorjena.
Upam, da bo to minilo, ker se že meni srce trga od te togote.

Do zdaj ni nič bolje!!!

Lp, Eva


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: Dunja , nedelja, 27.06.2004 : 15:04:49
Misha, ali ste slikali samo hrbtenico in kolke? Ker težava lahko izvira iz enega od drugih nožnih sklepov - ramena, komolca ali zapestja, ali celo celo prsta.
Da boš sigurna je treba slikati vse.


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: Petra , nedelja, 27.06.2004 : 15:16:51
Hmmm zdej sem vse to prebrala in me kar malo skrbi...

Blu namreč šepa od nedelje, ko smo bili pri veterinarju zaradi drugih zadev. (je dobil nekaj injekcij v tisto nogico)

Včasih šepa bolj včasih sploh nič...sem klicala veterinarja in je rekel, da si je verjetno kaj pretegnil in če se sam počuva ni nič takega...zanimivo pa je, da šepa najbolj po ležanju potem pa, ko se pretegne/razmiga ne več...
Sem prešlatala vse prstke in blazinice za kakšnimi trni, travami ampak ni nič...se mi pa zdi, kot, da bi imel dva prstka ne v isti ravnini ampak je en malo zamaknjen (in ne pusti preveč tikat pa masirat), vet je rekel, da lahko povijemo ampak, da tega ne priporoča  :-\

Ve kdo kaj bi lahko bilo?
Kakorkoli, če ne bo dobro v tem tednu greva se pokazat.


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: misha , nedelja, 27.06.2004 : 15:42:09
Misha, ali ste slikali samo hrbtenico in kolke? Ker težava lahko izvira iz enega od drugih nožnih sklepov - ramena, komolca ali zapestja, ali celo celo prsta.
Da boš sigurna je treba slikati vse.

Ja Dunja,
slikali so kolke in hrbtenico in našli: NIČ.
Meni ni čisto nič več jasno. Vem samo, da je moja psička vsa togotna, ker ji kar naenkrat ne mečemo žogic in se na sploh z njo ne igramo več kot smo se. Klasično metanje žogic pač.
Lp, Eva


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: Ghode , nedelja, 27.06.2004 : 17:48:24
Misha, ali ste psu pregledali tačke? Mogoče ima upalu jastučića (ne vem kako se tomu reče na slovenskom, mogoće blazinica?), ali pa je nakaj nutri, mogoće tudi med prsti, ampak za mesec dni bi to trebalo prejti.... ne vem. Ali mu daješ kaj c vitaminom? Mnogi savetujejo da pes kadar ima vnetje potkosnice vzima c vitamin, a tablete in inekcije proti bolečini lahko poškodujejo psa ker tada on zanemaruje bolečino in se oslanja na nogo in onda se mogu javiti še večje komplikacije.

Zato: Za vnetje je potreben c vitamin in kretanje svesti na minimum, nič kretanja osim lulanje in sranje (oprostite na izrazu), to so saveti onih koji su to bolečino prešli z svojimi kužki.


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: Dunja , nedelja, 27.06.2004 : 18:08:20
Misha, na tvojem mestu bi psičko peljala na ponovni pregled, kjer ji bodo podrobno pregledali (rentgen) in pretipali tačke. Lahko, da ima poškodovan hrustanec v enem od sklepov in zato šepa, saj to psa zelo boli.
Na katero tačko pa sploh šepa? Če so ji slikali kolke in hrbtenico sklepam, da šepa na zadnjo?
Če šepa na zadnjo nogo ima lahko poškodovano koleno - kolenske vezi se rade natrgajo. Pelji jo k ortopedu, predlagam Dr. Matka v Topolščici.


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: misha , nedelja, 27.06.2004 : 19:23:09
Zato: Za vnetje je potreben c vitamin in kretanje svesti na minimum, nič kretanja osim lulanje in sranje (oprostite na izrazu), to so saveti onih koji su to bolečino prešli z svojimi kužki.
Citat

Nobenih protibolečinskih injekcij ali tablet ni dobila.
Bom pa poskusila z vitamini. Hvala.

Lp, Eva


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: valerossi , četrtek, 01.07.2004 : 19:33:39
Lep pozdrav!
Pri mojem kuzku se je sepanje se 1x ponovilo kaksne 14 dni nazaj, zato sem se odlocil da ga peljem na kliniko za male zivali k specialistu ortopedu, da bi videl, ce gre res za pokostnico kot je bila prva diagnoza.  No ugotovili so da v bistvu ne gre za pokostnico, ampak neko podobno zadevo, ki se pojavi pri velikih pasmah. Nisem si zapomnil izraza. V bistvu ni nic hudega, povezano je s hormonskimi spremembami in sestavo kosti. "Bolezen" se lahko ponavlja do 24 mesecev po tem pa ne vec.  Dobil je tablete proti bolecinam -rymadil in antibiotike.  Zdaj je stanje dobro, ne sepa vec. Mora pa pocivati vsaj 2 meseca. Samo zmeren sprehod na vrvici in nic tekanja. Najboljse zdravilo za to je vrvica.


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: misha , četrtek, 01.07.2004 : 20:13:58
Hvala vsem za prijazne besede in nasvete.
Kot sem že omenila je bilo slikano: kolki in hrbtenica, ker šepa na zadnjo nogo.
Ugotovili niso nič. Rečeno je bilo samo da je lahko kakšno vnetje živca ali  'hrustanca'.
Je pa zdaj malo bolje odkar jo imam skoz v stanovanju. Gibanja skoraj nima razen ko jo peljem na potrebo. Sem pa se poslužila še malo alternativnega zdravljenja, tako da škoditi ne more, kvečjemu še malo pomaga.
Saj pravim, zaenkrat je bolje, mogoče si je samo fino pretegnila kakšno kito. Ampak na to bi me moral opozoriti že veterinar-ortoped ko jo je pregledal.
Če pa težave izvirajo iz hormonskih sprememb pa res upam, da bo trajalo samo do drugega leta starosti .
Bom pa sigurno šla še k drugemu ortopedu po mnenje.

Hvala in lep pozdrav,         Eva


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: tomaz , četrtek, 28.10.2004 : 12:06:17
Pozdravljeni!

Imam sedem mesecev starega bokserja in približno tri tedne nazaj so se začele podobne težave, kot jih opisujete. Pes šepa nekaj časa na prvo levo, nekaj časa pa na prvo desno nogo. Sprva mi ni bilo jasno, kaj bi bilo, vendar me je poznavalec "pomiril" in povedal, da gre za vneto pokostnico.
Ker o zadevi do sedaj nisem vedel prav veliko, sva vseeno hodila na sprehod. Ko sreča pse, povsem opzabi na bolečino, je pa res, da ni tako aktiven kot ponavadi. Zdaj vem, da se moram izogibati prekomerni aktivnosti, čeprav me kar srce boli, ko pomislim, da mu bom moral omejiti gibanje.
Prosim za mnenje - ne bi ga rad vozil k veterinarju, ki mu bo po vsej verjetnosti dal antibiotik in mi mastno zaračunal.


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: sirtaki , četrtek, 28.10.2004 : 12:33:08

Na žalost sta veterinar+antibiotiki+počivanje psa (brez divjanja, igranja ali dolgih sprehodov) edin način, da se vnetje pokostnice pozdravi.
Ali pa boš na grbi štirinožnega invalida.

LP


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: bina , četrtek, 28.10.2004 : 12:38:10

Na žalost sta veterinar+antibiotiki+počivanje psa (brez divjanja, igranja ali dolgih sprehodov) edin način, da se vnetje pokostnice pozdravi.
Ali pa boš na grbi štirinožnega invalida.
Sirtaki, nam vet. ni nikoli dal antibiotikov. Samo injekcijo proti bolečinam (3x v treh dneh). Aja, pa seveda VELIKO POČIVANJA  ;)

Čeprav se mi 3 teden šepanja zdi kar veliko :-\

Lp jana


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: PetraS , četrtek, 28.10.2004 : 12:39:31
Moj bokser..ko je bil 1 leto star je dobil vnetje pokostnice...Slavni veterinar mu je predpisal aspirin....ne spominjam se več kolikšno količino na dan ..in čez par dni je začela teči kri iz nosa...pa so rekli: no potem pa prenehajte.....no takrat sem bila zadnjič pri njih.


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: sirtaki , četrtek, 28.10.2004 : 12:50:08

Ok ja, eni dajo samo injekcije proti bolečinam (tiste emm kaj so kortikoidi al kaj že). Odvisno v kaki fazi je vnetje. Ogromno počivanja je pa nujna zadeva. Brez tega pa ne gre  :)


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: tomaz , četrtek, 28.10.2004 : 13:05:44
Hvala za nasvete!
Tudi sam mislim, da veterinar ni vedno najboljša rešitev, tako kot zdravnik za nas. S tem imam ogromno izkušenj, žal tudi nekaj slabih. Antibiotiki, tablete, injekcije ... vse to je zatiranje bolečin tam, kjer se pojavijo, ne pa iskanje vzroka.
Kaj pa dodatki k hrani? Pojavlja se mi ideja, da bi mu dal kakšno povsem naravno stvar, ki vsebuje kalcij ... Nekdo je že omenil vitamin C.


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: Nanook , četrtek, 28.10.2004 : 18:39:12
Injekcijo cesa pa dajejo->a je mogoce Rimadyl?


Naslov: Re:Vnetje pokostnice
Poslano od: Nanook , četrtek, 28.10.2004 : 18:47:26
Glede dodajanja vitamina C; kar sem zasledila, vecina zelo priporoca Ester-C obliko za dodajanje. Koliko...poskusi z googlom, npr. ester C for dogs.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: LIZA , sreda, 09.11.2005 : 20:59:27
Mene pa zanima, kdaj veterinar predpiše injekcijo oziroma kdaj antibiotike? Injekcijo takrat, ko je stanje hujše?


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: mišmaš , petek, 02.12.2005 : 13:55:54
Spoštovani.

Smo lastniki 3 letnega hovija.Pred enim mesecem so se pričele naše težave z zdravjem.Zaradi težav z vetjem ušesa in boleče noge-tačke smo obiskali lokalnega veterinarja.Na nogi ni našel nič, uho smo uspešno pozdravili.Po enem tednu takoj zjutraj ni mogel hoditi.Ponovno takoj k veterinarju.Poslal nas je v Postojno na slikanje zadnjih okončin vključno z hrbtenico.(narkoza)Na rentgenu ne odkrijejo nobenih sprememb.Na eni tački ob pregledu odkrije gnojni del zato opravijo operacijo.Na drugi nogi predvidevajo, da je vnetje pokostnice.Dobimo rymadil in antibiotike.V naslednjem tednu po končanem zaužitju tablet stanje ni boljše zato gremo ponovno na pregled.Predlagajo da še nekaj dni počakamo.V ponedeljek 28.11. smo bili ponovno na pregledu.Operirana noga je v redu.Na drugi ugotovi še dodatne teževe z kolenom.Dobimo medroc tablete in inekcije ceporex.V naslednjem tednu po končani terapiji je planirano ponovno slikanje ?
Prosim za vaše mnenje , predloge.
Hvala za odgovore.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Bučka , petek, 02.12.2005 : 14:36:21
Spoštovani.

Smo lastniki 3 letnega hovija.Pred enim mesecem so se pričele naše težave z zdravjem.Zaradi težav z vetjem ušesa in boleče noge-tačke smo obiskali lokalnega veterinarja.Na nogi ni našel nič, uho smo uspešno pozdravili.Po enem tednu takoj zjutraj ni mogel hoditi.Ponovno takoj k veterinarju.Poslal nas je v Postojno na slikanje zadnjih okončin vključno z hrbtenico.(narkoza)Na rentgenu ne odkrijejo nobenih sprememb.Na eni tački ob pregledu odkrije gnojni del zato opravijo operacijo.Na drugi nogi predvidevajo, da je vnetje pokostnice.Dobimo rymadil in antibiotike.V naslednjem tednu po končanem zaužitju tablet stanje ni boljše zato gremo ponovno na pregled.Predlagajo da še nekaj dni počakamo.V ponedeljek 28.11. smo bili ponovno na pregledu.Operirana noga je v redu.Na drugi ugotovi še dodatne teževe z kolenom.Dobimo medroc tablete in inekcije ceporex.V naslednjem tednu po končani terapiji je planirano ponovno slikanje ?
Prosim za vaše mnenje , predloge.
Hvala za odgovore.


Obvezno naredite teste na klopne bolezni čimprej (erlihija, borelija, babezija)!


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , nedelja, 04.12.2005 : 22:44:27
No pa se je tudi pri našem pojavilo. Vnetje namreč. Pa sem ga do sedaj (6m) dobesedno v vato zavijal. Je pa zdravnik rekel, da gre za vnetje kosti, ne pokostnice!? Ko sem se začudil je še enkrat potrdil diagnozo: vnetje kosti. Dal mu je injekcijo in tablete Rimadyl (10 dni po eno zjutraj in eno zvečer). Zagotovil mi je, da bo to pomagalo in odpravilo probleme. Sedaj pa mora samo počivati 2 meseca. Ima morda kdo podobno iskušenjo?


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Teski , nedelja, 04.12.2005 : 23:40:42


Vnetje pokostnice (panosteitis) je spontano vnetje mladih, hitrorastočih, velikih in gigantskih psov. Točen vzrok in potek ni poznan. Sumijo, da ima vmes "opravka" tudi genetika, stres, razne infekcije, metabolični in avtoimunski vzroki (dejavniki).
Klinični znaki: akutni, ciklični in lahko zajemajo le eno kost ali pa tudi več, pri psih običajno starih 6 - 16 mesecev. Običajen znak je šepanje, lahko tudi vročina, dotične kosti so na otip boleče.
Terapija je omejena na lajšanje bolečin in neugodja: nesteroidni antirevmatiki ali kortikosteroidi

Priporočila: izogibanje prekomernemu hranjenju in premočni hrani pri mladih rastočih psih.

T

P.S.: Antibiotiki: namenjeni so bakterijskim vnetjem (pozor - ni vsako vnetje bakterijsko)


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , ponedeljek, 05.12.2005 : 18:33:18
Teski, hvala za odgovor. Sem pa vprašal vet., če mu bo dal antibiotike, pa mi je rekel, da ne, ker nima vročine. Tudi dodatno testiranje se mu je zdelo nepotrebno, češ da so znaki zelo tipični. Misliš, da bi bilo dobro tudi kri preveriti. Se tam res pokaže kolikšno je vnetje? Moj pes sicer šepa na sprednjo desno taco, ampak, ko ga je vet. stisnil za zadnjo je tudi takrat zacvilil. Tako da je potem rekel: vnetje kosti. Mislim, da je potem res rekel »panosteitis«. Danes je 4 dan, ko je tablete. Še vedno pa šepa na sprednjo desno taco. Upam, da bo kmalu bolje.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: bina , ponedeljek, 05.12.2005 : 19:13:48
Moja psica je pri drugem napadu vnetja pokostnice šepala 14 dni. Pozdravila se je brez antibiotikov, brez slikanja, samo s počivanjem (ampak res strogim počivanjem!).


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 05.12.2005 : 20:06:57
Marc, kaj pa je bilo v injekciji?


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , ponedeljek, 05.12.2005 : 20:36:45
Vet. je rekel, da isto kot v tabletah. Torej, Rimadyl.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: mišmaš , torek, 06.12.2005 : 07:27:42
Obvezno naredite teste na klopne bolezni čimprej (erlihija, borelija, babezija)!

Hvala za predlog.Včeraj naredili krvno testiranje.Vse negativno.Še naprej smo na inekcijah, tebletah in počivanju.
Razmišljam o obisku tretjega veterinarja.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: maja01 , torek, 06.12.2005 : 09:53:40
relevantni rezultati za erlihijo se cakajo min. en teden ... ponavadi rajsi 3. Hitra testiranja niso najbolj zanesljiva...
Predlagam obisk Univerzitetne klinike v Mestnem logu...
m.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Bučka , torek, 06.12.2005 : 10:02:23
Se strinjam z majo. Mi smo čakali dva tedna.

LP, Maša


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: WildAngel , torek, 06.12.2005 : 10:16:29
tudi mi smo cakali 2 tedna oziroma se nekaj dlje...
ali so sploh naredili testiranja na klopne bolezni ali pa mogoce samo krvno sliko ??? ???


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Mel , torek, 06.12.2005 : 10:53:19
ali so sploh naredili testiranja na klopne bolezni ali pa mogoce samo krvno sliko ??? ???

Samo dodatek: krvna slika je namreč lahko bp, pa je pes vseeno okužen, tako da naj vas to ne zavede.

LP,
Diana


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Lanabela , torek, 06.12.2005 : 13:49:50
mišmaš - vnetje pokostnice se ne pozdravi tako hitro, ponavadi traja nekaj tednov preden je povsem v redu. to je skrajno zoprno, vendar načeloma mine brez posledic. Včasih psom z vneto pokostnico sploh niso dajali nobenih zdravil, ker če ga je noga bolela je raje miroval in se je hitreja pozdravil. Če dobiva rymadil, ga manj boli, zato pazi, da ne bo prekmalu začel divjati.
Pri vneti pokostnici so boleče samo noge. če se pojavi tudi vnetje oči ali kašen drug znak ki nekako ne sodi v ta kontekst (smrkanje...) je treba narediti teste za klopne bolezni.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , ponedeljek, 12.12.2005 : 20:19:15
Danes je 10, zadnji dan, ko dobiva Rymadil tablete 2x dnevno. Še vedno ni nikakršnega izboljšanja, še vedno šepa na eno taco.  :-\  Sem naročen v sredo na ponovni pregled. Bomo videli kako bo naprej. Upamo da bo šlo kmalu na bolje, ker je revež že čisto depresiven, ker je stalno zaprt v hiši. :(


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: bina , ponedeljek, 12.12.2005 : 21:20:31
Marc, šepa na zadnjo ali sprednjo taco?

Če bi imel "kratkodlakega" bernca ;D (se pravi švicarja), bi bila 90%, da ima odkruške. Mogoče jih pa jima... :-\


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Primavera , ponedeljek, 12.12.2005 : 23:02:02
Uh, to je imel bratec od moje psice in sicer pri starosti 2 let. Strašne bolečine, počitek in Rimadil nista pomagala, so ga peljali na pregled k prof. Zorku v Mestni log in je takoj slikal in videl, da bo treba operirat, diagnoza okruški v sklepu. Po okrevanju je pes ko nov, poseg je super uspel.

Jaz bi na Marcovem mestu psa peljala k ortopedu , da ga slikajo in se bo takoj videlo, kaj je. Filanje z Rimadilom na dolgi rok, še sploh , če ne prime, kar bi zdaj že moral, zelo škoduje psu, mu bo uničilo želodec (približno isti učinek si naredimo ljudje, če zelo dolgo goltamo Ketonal)


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Primavera , ponedeljek, 12.12.2005 : 23:03:36


Vem pa za enega veta, ki je pred kakimi 10 leti pudlju, ki je oboleval za "pokostnico" predpisal Medrol :o :o >:(.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: mišmaš , torek, 13.12.2005 : 13:53:05
Hvala za predlog.Včeraj naredili krvno testiranje.Vse negativno.Še naprej smo na inekcijah, tebletah in počivanju.
Razmišljam o obisku tretjega veterinarja.
Obiskali prof.J.Butinarja.
Pegled in ponovno slikanje kolkov in boleče noge.
Diagnoza:potrgane vezi in kronična vnetje kolena.Konec meseca gremo na operacijo kolena.Upam, da bo vse OK.

lp



Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: maja01 , torek, 13.12.2005 : 14:02:14
diagnoza sicer ni za v luft skakat, ampak vsaj veste pri cem ste.
Drzite se.
m.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Bučka , torek, 13.12.2005 : 14:16:31
Obiskali prof.J.Butinarja.
Pegled in ponovno slikanje kolkov in boleče noge.
Diagnoza:potrgane vezi in kronična vnetje kolena.Konec meseca gremo na operacijo kolena.Upam, da bo vse OK.

lp



še dobro, da nima nobene klopne bolezni, ker tole je kot bi bučkino zgodbo brala.

LP, Maša


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , torek, 13.12.2005 : 18:05:36
Bina.
Moj Eros šepa na sprednjo desno taco. Jutri greva na ponovni pregled, ker zdravljenje z Rymadilom ni pomagalo. Pričakujem, da bo kot ti praviš šlo za okruške ali pa gre mogoče za bakterijsko vnetje in bo treba na antibiotike. Bova vedela več jutri. Upam na čim manj komplikacij.  :(


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: bina , torek, 13.12.2005 : 21:18:03
Če bi bilo vnetje, bi verjetno Rimadil pomagal :-\


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , sreda, 14.12.2005 : 23:16:56
Danes smo bili na kliniki. Opravili rentgen komolčnega in ramenskega sklepa desne sprednje tace, zraven pa še kolke. Vse OK, nobenih vidnih problemov v sklepih. Potem smo še kri pregledali. Hemogram pokaže zmanjšanje trombocitov. Odločil sem se še za testiranje za Erlihijo in Borelijo. Rezultati naj bi bili šele čez 2 tedna, kljub temu, da sem vse mastno plačal. Sedaj, se že poskušam sprijazniti s pozitivnimi rezultati, čeprav Eros ne kaže nekih posebnih kliničnih znakov (razen rahlega šepanja na eno taco). Bomo videli kaj bo, ko bodo znani rezultati.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Lanabela , četrtek, 15.12.2005 : 12:15:24
Primavera, pred 10 leti, ko ni bilo Rymadila je bil Medrol čisto normalna izbira za hujše primere. Nekateri so dajali raje aspirin, nekateri pa sploh nič in so se psi pozdravili sami od sebe.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: apollo , četrtek, 15.12.2005 : 19:56:51
Marc upam da ste slikali pri veterinarju, ki ima z odkruški izkušnje... V začetni fazi lahko OCD prepozna le izkušen veterinar, ker so spremembe res minimalne... Mi smo psico prvič slikali že pri 4 mesecih ker je začela šepati in se je videlo le da se je spremenila oblika glavice humerusa... Če veterinar ni specialist, tega navadno ne vidi! Tu pa so mi že takrat rekli da gre za OCD, ker imajo pač dosti teh primerov pa še pasma je nagnjena k temu. Šele malo prej kot pri 6 mesecih pa se je videlo da je podhrustančno tkivo poškodovano. Ker je kazala vse znake OCD-ja smo jo tudi operirali... a na žalost v Sloveniji nimamo artroskopa da bi lahko s kamero pogledali v sklep in videli če je že počil hrustanec. Na operaciji se je lahko točno videlo mesto kjer je bilo podhrustančno tkivo nepravilno razvito, a hrustanec je bil še cel... Sedaj pa čakamo ali bo hrustanec počil in bomo ponovno operirali ali pa se bo stanje popravilo!
 :-[Če bi bili rezultati preiskav na borelijo in erlihijo negativni ti priporočam da psa še enkrat odpelješ na slikanje!
Lep pozdravček


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , četrtek, 15.12.2005 : 21:17:02
Apollo, katerega specialista bi mi pa ti priporočil?
Slikali so na Vet. kliniki v LJ, slike je pogledala doktorica na rentgenu (ne vem imena) in potem še doktor Kogovšek. Oba sta zatrdila da je OK.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: bina , četrtek, 15.12.2005 : 22:15:21
Marc, apollo je punca ;D ;D

Na kateri kliniki si bil? Jaz bi se obrnila na ortopeda. Apollo je slikala svojo psico pri Zaninoviču, mi smo šli v Topolšico (dr. Matko).


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , petek, 16.12.2005 : 13:38:08
Sorry,  »SHE«, apollo. Nisem dobro pogledal ;)


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: apollo , ponedeljek, 19.12.2005 : 22:08:44
No če si slikal na faksu pol je to kul... Ker tudi tam imajo veliko izkušenj z  boleznimi okostja in tudi zelo dober rentgen! In če šepanje ne bo prenehalo bodo verjetno sami svetovali ponovno slikanje (aja slike pa ti je verjetno ocenila Ivanuša) ::)
Problem bi bil le, če bi slikal v kakšni lokalni ambulanti, kjer ni specialistov...
Škoda ker ni slik pogledal Zorko, ker je specialist za ortopedijo :-[
Upam da bo s tvojim kužetom vse v redu,
pa pa


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , torek, 20.12.2005 : 20:33:27
Še vedno ni rezultaov za erlihijo in borelijo. Mislim pa da bodo negativni, ker ni nobenih drugih znakov bolezni, razen lokalnega šepanja na desno, sprednjo taco. Bom pa v vsakem primeru še poskusil dobiti drugo mnenje o slikah z rentgena. Hvala za dobre želje.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: maja01 , sreda, 21.12.2005 : 08:55:20
rezultate za erlihijo ponavadi "pridelujejo" vsaj 14 dni... Drzim pesti, da tvoje mnenje o izostalih drugih znakih drzi. Ni pa se ravno za zanasat...


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , sreda, 21.12.2005 : 18:14:48
Hvala Maja.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , torek, 27.12.2005 : 17:49:35
So me predvčerajšnjim poklicali s klinike in povedali, da je test za borelijo negativen.  :) Hvala bogu in Božičku za čudovito darilo. Na rezultate testa za erlihijo pa še čakam. Upam na še eno takšno darilo od Dedka Mraza.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Marc , sreda, 28.12.2005 : 18:12:05
Tudi rezultati za erlihijo negativni. Hvala bogu. Ampak še vedno šepa. Vet. mi je svetoval Medrol. Ima kdo kakšne iskušnje s tem zdravilom?


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Rosa , sobota, 10.06.2006 : 11:19:18
Kako pa lahko veterinar brez opravljenega slikanja kar tako ugotovi da gre pri psu za vnetje pokostnice?
A to dejansko lahko, ali gre to zgolj za domnevanje?


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: šnufi , nedelja, 20.08.2006 : 10:14:32
Naš 8 mesečni novofundlandec šepa eni 5 minut na sprednjo taco potem, ko dalj časa spi, zdaj že 1 teden. Ali mu je treba omejiti gibanje, ker potem ko se malo razhodi, ne šepa več?
hvala, lp


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: twety , sreda, 21.03.2007 : 18:45:47
pozdravljeni
me zanima nakaj glede vnetja pokostnice. In sicer, vem da je to pogosto pri velikih pasmah, ker hitro zrastejo,torej se to pojavi nekje do enega leta. Ali je mogoče tudi pri odraslih psih, starih že nekaj let... ali ne.
hvala in lep pozdrav


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Sammy , sobota, 30.06.2007 : 15:00:26
Včeraj smo bili pri veterinarju, ker se šepanje pojavlja na vsake toliko časa že tri leta (oz. toliko nazaj se jaz spomnim). Vmes lahko tudi mine več kot pol leta in traja samo 2-3 dni (enkrat na levi, drugič na desni nogi), zato jaz temu do nedavnega nisem posvečala kake pozornosti, ampak sem pač šepanje pripisovala temu, da je mogoče na sprehodu kak čudno stopil, ko toliko nori ali kaj podobnega. Je bil na rentgenu in je slika pokazala vnetje pokostnice, ampak ker sumim, da je morda tudi kakšna klopna bolezen, so vzeli še kri. Boreliozo je izključil, ker naj bi v tem primeru šepal vedno na isto tačko.
Ta bolezen pojavljala od 0,5-5 let, potem pa prenehala, Sammy pa je že od maja star 5 let.  Kljub temu upam, da je 'samo' to in se bo sčasoma nehalo. :-\

Je kaj takega, na kar bi morala biti pozorna? Mu moram omejiti gibanje? Baje je dobro, da se hrani dodajajo kakšni vitamini - kateri?


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Tetameta , sobota, 30.06.2007 : 15:26:42
Preberi si TUKAJ (http://www.peteducation.com/article.cfm?cls=2&cat=1561&articleid=466)...dober strokovni članek... (http://www.smeski.com/razni/zmedeni/misli.gif)


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Sammy , sobota, 30.06.2007 : 17:07:25
Sem že prej, pa mi ni ravno odgovorilo na vprašanja. ???


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: bibaleze , četrtek, 28.08.2008 : 11:07:43
Pozdravljeni!  Moja 5 mesecna psicka BT ima vnetje pokostnice. Ravno vceraj, ko smo zaradi sapice bili ze tretjic pri veterinarju, so ugotovili da gre za to vnetje. Pred casom je namrec obcasno sepala na sprednjo levo tacko (brez da bi prislo do kaksne poskodbe), ponavadi samo zjutraj.. Ker pa ima zelo visok prag bolecine, se je vecino casa obnasala normalno. No, do vceraj, ko je revica zeloooo sepala, nic jedla in cel dan prespala (to namrec za njo ni znacilno). Smo seveda sli takoj k vet., kateri je pac ugotovil za kaj gre. Danes imamo pregled, upam da bo kaj boljse. Po stopnicah jo nosim ze od malega in jo bom se nekaj casa zaradi tega... Ji pa redno dajem vitamincke, ker ne poje dovolj hrane... Lp


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: kstendler , torek, 28.10.2008 : 18:50:58
Živjo

Zanima me, kako vet. ugotovi, da je šepanje posledica vnetja pokostnice? Ali je le-to možno pri 16 mesečnem psu?


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: bonny , torek, 28.10.2008 : 20:12:54
Moja labradorka je imela do sedaj že dvakrat vnetje pokostnic. Prvič vseh štirih, drugič eno. Ko sem šla na pregled, ji je veterinar najprej razmigal tačke, potem pa pritisnil na sklepe, ob tem je tudi zacvilila. Tačke niso bile nič zatečene, prav tako ne poškodovane tako je na podlagi stiska in cvileža določil diagnozo. V tistem obdobju je zelo rastla, predvsem na tačke. ::)
Zdaj je stara 17 mesecev in se je stanje hvalabogu umirilo.  Sva pa dobile injekcijo in neke tablete, take velike, jemale sva pol na 12 ur, mislim pa, da so te tablete vsebovale veliko kalcija.


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: kstendler , torek, 28.10.2008 : 20:18:18
Ali drži, da pri vnetju pokostnice pes začne najprej šepat na sprednjo levo tačko, ali je to "za lase privlečeno"? :-[


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: bonny , torek, 28.10.2008 : 20:27:50
Hmmm, to pa ne bi vedela, prvič slišim. :-\


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: bibaleze , četrtek, 01.10.2009 : 10:53:18
Imam psičko BT in vnetje pokostnice nas spremlja že kar dolgo časa...od 4 mesecev naprej (zdaj smo stari leto in pol). Vsake tolko časa je vnetje izbruhnilo...potem se je pomirilo in zdaj je spet tu, po treh mesecih miru. Se mi zdi, da bi že bil čas, da se vse skupaj konča, ker smo tolko stari. Zanima me, kdaj se je vnetje pri vaših psih končalo, koliko so bili takrat stari..


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: Klavdija , četrtek, 01.10.2009 : 10:59:34
Ali dr�i, da pri vnetju pokostnice pes za�ne najprej �epat na sprednjo levo ta�ko, ali je to "za lase privle�eno"? :-[

Ne bi vedela zagotovo; ampak naš Janus ima vnetje pokostnice in šepa na prednjo levo+ zadnjo levo. :)


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: bibaleze , četrtek, 01.10.2009 : 11:03:43
Šepanje se lahko seli iz tačke na tačko, ali pa je vedno prisotno na isti tački. To, da se začne na sprednji levi, sploh ni nujno. Tako so vsaj nam rekli veterinarji. Res pa je, da so nam tudi rekli, da bi se naj do maksimalno leta in pol umirilo, pa se ni, tako da...


Naslov: Re: Vnetje pokostnice
Poslano od: roozica , torek, 02.07.2013 : 23:16:05
Pozdravljeni, tudi naš 9 meesecev star mešanček z nemškim ovčarjem, je začel šepati. Pri sedmih mesecih smo ga kastrirali, do takrat ni imel problemov. Takoj drugi dan po kastraciji pa je začel šepati (bil je zelo slaboten) in je veterinar rekel, da se mu je oslabil imunski sistem (zaradi narkoze) in da je to vzrok šepanja in da bo že minilo. Po parih tednih, pa je bil naš kuža spet dobre volje in tak kot po starem. Ampak potem je začel spet šepati, en dan šepa na levo tačko, naslednji dan ne šepa, potem šepa na desno, par dni je težko hodil z zadnjima tačkama.. Potem je lahko 4, 5 dni uredu, ko pa se kakšen dan preveč zdivja, lahko kakšno urco šepa, potem spet ne več.. Res je zelo čudno. Če bi bila vsaj vsakič ena tačka, vendar so bile že vse štiri.. In naj še povem, da je tudi lastnik njegove mame povedal, da je tudi ona občasno šepala, vendar da je samo od sebe minilo. Veterinar pa je rekel, da je lahko tudi gensko, lahko zaradi prehitre rasti,.. Mislite, da bi lahko bil pri našem kužku vzrok vnetje pokostnice?